FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 26 april 2008

Giel Beelen zoent Johnny de Mol

Giel Beelen en Johnny de Mol hebben innige tongzoen gedeeld. Dat gebeurde tijdens de uitreiking van de 3FM-Awards vanavond. Beelen presenteerde de avond en De Mol kwam een prijs uitreiken. De twee raakten in gesprek over de rol die De Mol junior speelt in de theatershow Romeo en Julia.

Beau van Erven Dorens speelt daarin de rol van Romeo en het liefje van De Mol. Beelen vond daarop dat er gekust moest worden en refereerde aan het incident waarbij Madonna en Britney Spears een tongzoen uitwisselden. Daarop stak Giel zijn tong in de mond van Johnny en de twee zoenden, waarop de jonge acteur zich snel lachend terugtrok van de geile Giel.

Vooruitblik op de bekerfinale

Morgen is het weer zover, de jaarlijkse bekerfinale in de Rotterdamse Kuip. Daar treft Feyenoord op haar thuisbasis Roda JC.

De clubs troffen elkaar driemaal eerder in het kader van het bekertoernooi. De Limburgers wisten twee keer te winnen, maar de belangrijkste zege was voor de Rotterdammers. Feyenoord won de finale in 1992 met 3-0.

Feyenoord speelt morgen hun dertiende bekerfinale. Tienmaal stapten de Rotterdammers als winnaar van het veld. Feyenoord kwam echter veertien keer uit in een bekerfinale, omdat de finale in 1969 tegen PSV na twee wedstrijden pas beslist was. Roda JC speelde vijf finales. Twee finales wisten ze in winst om te zetten. In 1992 was Feyenoord dus te sterk voor de Limburgers.

Feyenoord zal morgen vermoedelijk starten met Roy Makaay in de basis. De spits lag er lange tijd uit met een enkelblessure, maar is voldoende hersteld om morgen vanaf het beginsignaal te starten. Verder kent de ploeg van Bert van Marwijk geen afwezigen.

Feyenoord gaat morgen op jacht naar de eerste prijs sinds 2002, toen de Rotterdammers de UEFA Cup wonnen. Ook deze werd gewonnen met Bert van Marwijk aan het roer. De bekerfinale is tevens ook een mooie kans om het teleurstellende seizoen in het jubileumjaar van Feyenoord alsnog goed af te sluiten. "Het zou uniek zijn in het jaar dat de club honderd jaar bestaat. Al brengt dat misschien wel wat extra druk met zich mee",aldus van Marwijk.

Raymond Atteveld gaat met zijn Roda JC op jacht naar de derde bekerwinst in de geschiedenis van de club uit Kerkrade. Vorige week verloor Roda JC nog met 3-0 van Feyenoord tijdens de laatste competitieronde, maar desondanks gelooft de coach van Roda JC in een goede afloop van de bekerfinale. "We willen Kerkrade op de kaart zetten. De statistieken en de ranglijst van de eredivisie doen er zondag niet meer toe", aldus een strijdlustige Atteveld. Spits Yulu-Matondo zal er morgenavond niet bij zijn. Hij is nog geblesseerd. Andres Oper zal zijn plek in de voorhoede opvullen.

Feyenoord had in de aanloop naar de finale een zwaar speelschema. Zo werd er gespeeld tegen FC Utrecht, FC Groningen en NAC Breda, maar de lastigste wedstrijd beleefde Feyenoord in de Kuip tegen FC Zwolle. Roda JC had een iets lichtere aanloop naar de finale, maar kwam in de wedstrijd tegen De Graafschap pas in blessuretijd op gelijke hoogte door een doelpunt van keeper Castro. In de verlenging trokken de Limburgers aan het langste eind. In de halve finales werd Heracles pas na het nemen van strafschoppen verslagen.

De weg naar de finale
Tweede ronde: Feyenoord - FC Utrecht 3-0
Derde ronde: Feyenoord - FC Groningen 3-1
Achtste finales: Deurne - Feyenoord 0-4
Kwartfinales: Feyenoord - FC Zwolle 2-1
Halve finales: Feyenoord - NAC Breda 2-0

Tweede ronde: Spakenburg - Roda JC 0-2
Derde ronde: Roda JC - De Graafschap 3-2 (na verlenging)
Achtste finales: Roda JC - Excelsior 3-0
Kwartfinales: FC Dordrecht - Roda JC 1-3
Halve finales: Heracles Almelo - Roda JC 2-2 (Roda JC wint na strafschoppen)

Palmares Feyenoord
Nederlandse titel (14): 1924, 1928, 1936, 1938, 1940, 1961, 1962, 1965, 1969, 1971, 1974, 1984, 1993 en 1999
Nederlandse beker (10): 1930, 1935, 1965, 1969, 1980, 1984, 1991, 1992, 1994 en 1995
Europa Cup I (1): 1970
UEFA Cup (2): 1974 en 2002
WK voor clubs (1): 1970

Palmares Roda JC
Nederlandse titel (1): 1955 (als Rapid JC)
Nederlandse beker (2): 1997 en 2000

[upd] Jongetje overleden bij woningbrand Schiedam

Twee peuters en hun moeder zijn zaterdag gewond geraakt bij een brand in hun woning in Schiedam. Het 4-jarige jongetje is er zeer ernstig aan toe, zegt de politie. Het is niet duidelijk hoe het met het 3-jarige meisje en de 23-jarige moeder gaat. De vader raakte niet gewond bij de brand in de woning aan de Putterhoeksestraat.

De brand brak rond 19.40 uur uit op de eerste verdieping van de woning. Bij de bluswerkzaamheden raakten ook twee brandweermannen gewond. De oorzaak van het vuur is nog onbekend. De brand is inmiddels geblust.

[upd] 22:45 uur 

Het vier-jarige jongetje moest onderweg naar het ziekenhuis gereanimeerd worden, kort hierna overleed hij in het ziekenhuis.

Bloemencorso Bollenstreek trekt record aantal kijkers

Veel meer dan de verwachte miljoen mensen hebben vandaag langs de route gestaan van het Bloemencorso van de Bollenstreek. Een woordvoerder schatte hun aantal op zeker 1,2 miljoen, een absoluut record voor het evenement.

Niet alleen het mooie weer zorgde voor de grote toeloop, ook de route was dit jaar anders. Voor het eerst reden de praalwagens onderweg van Noordwijk naar Haarlem pal langs de Keukenhof. Ook de bloemententoonstelling zelf kreeg daardoor extra veel bezoekers: ruim 50.000.

Volgens de woordvoerder is het dan ook de bedoeling dat de route van deze 61e editie voortaan elk jaar wordt afgelegd. ''Daarvoor is dan wel meer hekwerk en begeleiding nodig'', meent hij. ''Er was niet gerekend op zo veel mensen. Op sommige plaatsen stond het publiek tien rijen dik en bleef te weinig ruimte over voor de praalwagens, waardoor de stoet vertraging opliep.''

Guitar Hero-Robot VS mens

Voordat je Guitar Hero op Expert kan spelen heb je een hele hoop oefening nodig. Daar hadden de makers van de zogenaamde Slashbot geen zin in. Zij maakten een robot die Guitar Hero kan spelen. In een ultieme test is Slashbot de uitdaging aangegaan en heeft hij het opgenomen tegen een menselijke tegenstander genaamd Vinny. Zij speelden het liedje My Name is Jonas op Expert tegen elkaar. Deze strijd der titanen is natuurlijk vastgelegd en kan je hieronder bekijken.

De winnaar is niet echt duidelijk. Vinny eindigde weliswaar met een hogere score, maar Slashbot had meer noten geraakt. Voor meer informatie over Slashbot kan je hier klikken.

Veel doden bij grote brand in Casablanca

Door een brand in een matrassenfabriek in de Marokkaanse kuststad Casablanca zijn zeker 55 mensen om het leven gekomen. Dat meldt het Marokkaanse staatspersbureau MAP. Eerder was sprake van 25 doden en 8 zwaargewonden.

De brand brak in de ochtenduren uit op de benedenverdieping van de fabriek, waar ongeveer 150 mensen werken. Meer dan honderd brandweerlieden waren nodig om het vuur onder controle te krijgen. De autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld.

Uitslag Chelsea - Manchester United

De ontknoping van de Premier League kan na vandaag worden omschreven als zeer spannend. Door twee goals van Ballack won Chelsea met 2-1 van Manchester United, waardoor Chelsea naast United op de ranglijst verschijnt. The Mancunians staan nog wel eerste door een veel beter doelsaldo.

Chelsea domineerde de eerste helft. Veel kansen werden echter niet benut, zoals een schot op de lat van Joe Cole. In de blessuretijd werd het verzette werk toch benut door een goed genomen kopbal van Ballack waar zelfs Edwin van der Sar niet op kon reageren.

Na de thee kwam de wedstrijd meer in balans. Het spel oogde van beide kanten ook beter. De 1-1 ontstond door het niet geconcentreerd verdedigen van Chelsea-verdediger Carvalho. Wayne Rooney kwam oog in oog met de keeper van Chelsea en maakte het vervolgens goed af. Van der Sar redde na de 1-1 nog op een goed genomen vrije trap van Drogba. Aan het moment wat later gebeurde, kon de Nederlander weinig doen. Door een handsbal van Carrick, kreeg Chelsea een strafschop die werd benut door Ballack, waardoor zijn productie op twee kwam. Ashley Cole en Sjevtsjenko voorkwamen door een redding op de eigen doellijn dat Manchester weer langszij kon komen.

Met 81 punten staan Man United en Chelsea gelijk wat betreft het aantal punten.
Manchester moet in de laatste twee duels aantreden tegen West Ham United (thuis) en Wigan Athletic (uit). Chelsea speelt de laatste twee wedstrijden uit en thuis tegen respectievelijk Newcastle United en Bolton Wanderes.

Minister: veiligheidshamer in elke auto

Minister Camiel Eurlings (Verkeer) doet een oproep om in iedere auto een veiligheidshamer onder handbereik te bevestigen. Dit simpele en goedkope middel kan levens redden als de auto te water raakt.

De CDA-bewindsman schrijft dat aan de Tweede Kamer, nadat testen hebben plaatsgevonden met auto's. Daaruit blijkt dat in de meeste gevallen elektrische raambedieningen meteen na het te water raken niet meer betrouwbaar zijn, waardoor de ramen niet goed te openen zijn.

Het probleem doet zich vooral voor bij auto's met moderne elektronica. Eurlings geeft de industrie de kans hieraan iets te doen, maar als dat niet afdoende blijkt, overweegt hij aanpassing van de voertuigeisen.

Zijramen zijn volgens de minister de meest geschikte weg om uit de auto te ontsnappen als die te water is geraakt. Dit in tegenstelling tot wat veel automobilisten denken, namelijk dat het verstandig is een raam op een kier te zetten, de wagen te laten vollopen en dan via de deur te vluchten. Maar volgens de brief aan de Tweede Kamer kan men via de deuren niet goed ontsnappen.

De oproep van Eurlings krijgt bijval van de RAI Vereniging. De branchevereniging van onder meer autofabrikanten en -importeurs liet in reactie weten dat nu al bijna 80 procent van de Nederlandse importeurs een veiligheidshamer in elke nieuw af te leveren auto monteert. De RAI Vereniging heeft ook uitgebreid meegewerkt aan onderzoek in opdracht van het ministerie van Verkeer naar ontvluchting uit auto's die te water zijn geraakt.

Uitslagen zaterdaghoofdklasse

Vanmiddag stond de vierentwintigste speelronde in de zaterdaghoofdklasse van het seizoen 2007/08 op het programma. Hieronder volgen de uitslagen, morgen volgt een terugblik op de gespeelde wedstrijden.

Hoofdklasse A

ASWH - DOTO 0-1
Capelle - Noordwijk 1-0
Quick Boys - FC Lisse 3-0
Rijnsburgse Boys - Excelsior Maassluis 0-0
Ter Leede - Katwijk 0-2
TOGR - Barendrecht 0-3
Zwaluwen '30 / Henver - SHO 1-3

Hoofdklasse B

GVVV - Nivo Sparta 2-0 (inhaalduel van dinsdag 22 april)

Geinoord - LRC Leerdam 2-1
Kloetinge - Bennekom 1-1
Kozakken Boys - Hoek 5-2
Nivo Sparta - AFC Ajax 2-3
Spakenburg - IJsselmeervogels 7-1
Sparta Nijkerk - GVVV 3-0
DOVO - Nunspeet 1-4

Hoofdklasse C

ACV - Oranje Nassau 2-0
Excelsior '31 - VVOG 1-1
Flevo Boys - WHC 0-1
HHC Hardenberg - ONS Sneek 1-0
PKC '83 - Be Quick '28 3-1
Staphorst - SC Genemuiden 1-0
Go Ahead Kampen - DOS Kampen 0-0

Grote vechtpartij in centrum Deventer door politie beëindigd

Bij een grote vechtpartij in Deventer in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn ongeveer tachtig mensen met elkaar op de vuist gegaan. Dat maakte de politie vanmiddag bekend.

Groepen mensen uit Ede, Utrecht, Culemborg, Amsterdam en Deventer gooiden in een horecagelegenheid aan de Brink in Deventer over en weer met glas. De vechtpartij verplaatste zich naar buiten waar met glas, stenen en bloempotten werd gegooid.

De groepen werden gescheiden door politiemensen uit Deventer, nabijgelegen plaatsen en van het korps Noord-en Oost-Gelderland. Daarbij voerden zij meerdere charges uit. De groep Deventenaren verzette zich hevig. Een groep van ongeveer veertig personen uit Ede en Utrecht werd onder begeleiding naar hun voertuigen gebracht. Vier personen raakten gewond. De politie hield een persoon uit Deventer aan. Het is onduidelijk wat de reden van de onenigheid was.

Volgens RTV Oost gebeurde een en ander tijdens een herdenkingsfeest van het uitroepen van de Republiek der Zuid-Molukken (RMS). Onder de vechtende groepen waren ook supporters van Go Ahead Eagles en Ajax.

Conservatieven Iran winnen verkiezingen

Twee rondes van parlementsverkiezingen in Iran hebben de conservatieven tweehonderd van de 290 zetels in de volksvertegenwoordiging opgeleverd. De hervormers mogen vijftig parlementariërs leveren, terwijl onafhankelijken veertig zetels in de wacht hebben gesleept.

Dat heeft de Iraanse minister van Binnenlandse Zaken Mostafa Pour Mohammadi vandaag op een persconferentie gezegd. Het pleit was al half maart beslecht na de eerste ronde van de parlementsverkiezingen. De tweede ronde was vrijdag. Daarin werd gestreden om de 82 zetels waarover in de eerste ronde geen beslissing was gevallen, omdat geen van de kandidaten de vereiste 25 procent van de stemmen kreeg.

De stembusgang was volgens het Westen volledig ondemocratisch, omdat er niks te kiezen zou zijn geweest. Verreweg de meeste van de in totaal 4500 kandidaten voor de 290 zetels in het parlement golden als conservatief.

Groningse studenten winnen Batavierenrace

De 36ste editie van de jaarlijkse Batavierenrace is opnieuw gewonnen door het team van de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool uit Groningen. De studenten hebben in estafette 182 kilometer gelopen tussen Nijmegen en Enschede. Uiteindelijk kwam de laatste loper van het Groningse team zojuist over de finish op het terein van de Universiteit Twente in Enschede in een tijd van 10 uur, 43 minuten en 44 seconden.

Vorig jaar wonnen de studenten uit Groningen ook al. Toen deden ze 11 uur, 5 minuten en 24 seconden over het parcours. Het team krijgt de bronzen Batavier voor de eerste plaats in de Universiteitscompetitie.

Het team van de Wageningen Universiteit werd tweede met een tijd van 10 uur, 56 minuten en 43 seconden. De derde plek is voorde Universiteit en Hogeschool van Utrecht. Het team kwam in 10 uur, 59 minuten en 32 seconden over de streep.

Bij de losse teams won het team Aeolus uit Enschede het Algemeen Klassement in 11 uur, 1 minuut en 25 seconden. De laatste loper, Caimin Stevens, kwam zojuist over de finish. Het team Suicide Bunnies & Friends werd tweede en als derde werd het team Appeltaart uit Breda.

Aangezien er echter nog enkele dagen protest kan worden aangetekend, zijn de eindstanden officieus. De Batavierenrace is 's werelds grootste estafetteloop en bestaat uit 25 etappes met een totale lengte van 182 kilometer. De race dankt zijn naam aan de route die in de beginjaren werd gevolgd: Van Nijmegen naar Rotterdam, zoals ook de Batavieren dat in 50 voor Christus deden. Sinds 1974 lopen de teams echter van het Universitaire Sportcentrum Nijmegen via Duitsland en de Achterhoek naar de campus van de Universiteit Twente.

Dit jaar verschenen 318 teams aan de start. Per team lopen er 25 studenten. Dat zou dus in totaal 7950 lopers zijn, maar het is de vraag of dat aantal daadwerkelijk gehaald is. Als dat wel zo is, gaat het om een wereldrecord. Maar naar verwachting zijn er teveel mensen afgehaakt om het record van vorig jaar (7841 deelnemers) te verbreken.

Eerste exemplaar Koranvertaling voor koningin

Schrijver Kader Abdolah heeft vandaag het eerste exemplaar van zijn Koranvertaling geschonken aan koningin Beatrix. Hij zei dat, nadat hij het eerste exemplaar zelf uit handen van zijn dochter had ontvangen.

Abdolah schenkt het boek aan de koningin ''voor meer begrip en samenhang in het koninkrijk''. Een bode brengt het boek nog vandaag naar de vorstin.

Abdolah heeft meer dan twee jaar aan de vertaling gewerkt. Hij vertaalde het heilige boek van de moslims rechtstreeks uit de oorspronkelijke, Arabische Koran van zijn vader. Na elke zin bekeek hij direct vier Perzische en vervolgens vijf Nederlandse vertalingen. Als daarin een zin beter was vertaald, nam hij die woorden over. Bovendien raadpleegde hij de vijfdelige middeleeuwse uitleg van de Korankenner Tabari. Als Abdolah er dan nog niet uit was, belde hij naar zijn 94-jarige oom Aga Djan in Iran, het geboorteland van de schrijver.

Bij de presentatie van zijn boek in het Theater van het Woord in Amsterdam noemde Abdolah in een gesprek met journalist Joris Luyendijk de vertaling ''een wonderlijke reis''. Hij heeft zeer genoten van het heilige boek van de moslims en betwijfelt of zijn vader en andere familieleden, die het boek veel vaker hebben gelezen, er net zoveel genot aan hebben beleefd.

Amerikaan overleeft val van 150 meter

Tot verbazing van reddingswerkers heeft een Amerikaan een val van 150 meter in een mijn overleefd. Dat heeft de politie gezegd.

Nathan Bowman (23) en een vriend bevonden zich vrijdagnacht zonder toestemming in een inactieve mijn bij Allentown in Pennsylvania. Bowman viel en zijn vriend belde de politie. Het duurde uren voordat Bowman werd gevonden. "Er is geen manier waarop iemand dat had kunnen overleven", zei een agent.

Bowman is er ernstig aan toe en ligt in het ziekenhuis. Volgens een reddingswerker heeft hij meerdere botten gebroken. Als hij het overleeft wordt hij waarschijnlijk aangeklaagd voor het betreden van verboden terrein.

Federer plaatst zich voor finale in Monaco

Het Masters Series-toernooi van Monaco krijgt haar gedroomde finale. Roger Federer zal het tegen Rafael Nadal moeten opnemen om te beslissen wie het toernooi op zijn naam krijgt.

Federer plaatste zich vandaag op makkelijke wijze voor de finale. Bij een stand van 3-6, 2-3 gaf zijn opponent Novak Djokovic op. Eerder dit jaar verloor Federer nog van de Serviër tijdens de halve finales van de Australian Open.

In de finale treft Federer de Spanjaard Nadal, die in de halve finale Nikolaj Davydenko versloeg. Nadal won dit jaar nog geen ATP-toernooi, terwijl Federer vorige week het toernooi van Estoril op zijn naam schreef. In de voorgaande veertien ontmoetingen, won Nadal acht keer.

Jongens bekennen 100 vernielingen in Schagen

Drie jongens van 13 en 14 jaar zijn opgepakt voor meer dan honderd gevallen van vandalisme in Schagen. Het drietal teisterde de Noord-Hollandse gemeente al twee jaar met vernielingen aan vooral schoolgebouwen, meldt de politie zaterdag. De schade zou in de tonnen lopen.

De drie knapen liepen zondag tegen de lamp toen getuigen hen op heterdaad betrapten bij het vernielen van een rollator en een speelhuisje. Op het bureau bekenden de jongens uit Schagen en Almere direct al zeventien andere gevallen van vandalisme. Na verder verhoor gaf een van de twee 14-jarige Schagenaren toe verantwoordelijk te zijn voor ruim honderd vernielingen. Hij zou die hebben gepleegd met de twee overige verdachten, maar ook met anderen.

Het minderjarige trio heeft volgens de politie onder meer ruiten ingegooid, branden gesticht en lichtkoepels op daken vernield. Ook hebben de drie knapen enkele gevallen van het aanbrengen van graffiti bekend. Uit de verhoren blijkt volgens de politie dat ze meerdere malen per week op 'slooptocht' gingen.

Vrouwen: Dood aan Nederland wegens Fitna

Duizenden vrouwen hebben vandaag in de Pakistaanse stad Karachi gedemonstreerd tegen de anti-Koranfilm van Geert Wilders en de Deense spotprenten over de islamitische profeet Mohammed. De betogers schreeuwden ''dood aan Denemarken en dood aan Nederland!''.

Volgens de politie waren er ongeveer vierduizend luidruchtige vrouwen op de been. Ze eisten dat de Pakistaanse regering de diplomatieke banden met Nederland en Denemarken verbreekt. De betoging in de grote Pakistaanse havenstad was georganiseerd door de fundamentalistische partij Jamaat-i-Islami. Eerder waren het vooral mannelijke heethoofden in Pakistan die hun woede uitten over Wilders en de cartoons.

Afluisteren met babyfoon

Alle dure en ultra-moderne afluisterapparatuur ten spijt, het kan namelijk allemaal veel eenvoudiger. Het blijkt dat de grote baas van Porsche, Wendelin Wiedeking, in november is afgeluisterd door middel van een babyfoon. Volgens het Duitse blad Der Spiegel was de babyfoon verstopt onder een stoel en konden op deze manier belangrijke gesprekken die plaatsvonden in het prestigieuze Ritz-Carlton hotel in Wolfsburg, worden gevolgd. Onderzoeken naar de afluisterpraktijken zijn ondertussen gestart.

Andere medewerkers van de Duitse onderneming werden ook afgeluisterd. Zo werden er telefoongesprekken afgeluisterd. Ook werd er bij een oud-directeur van Volkswagen afluisterapparatuur gevonden in zijn appartement. Porsche heeft 31% van Volkswagen in handen en verwacht wordt dat zij door onderhandelingen de meerderheid zullen krijgen. Porsche heeft echter stellig ontkend iets met het afluisteren te maken te hebben.

 

 

FOK!Blog Babe Battle #68

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 17.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we Katie en in de rechterhoek Eva. Wie willen jullie morgen om 18.00 uur zien?

'Ajax gaat werk maken van Sulejmani'

Nadat Ajax eerder aangaf interesse te hebben in Miralem Sulejmani, heeft Marco van Basten bevestigd Sulejmani als prioriteit te bestempelen. De aanvaller van Heerenveen zou de tweede aankoop moeten worden van Van Basten.

Naast Sulejmani is Ajax ook op zoek naar een opvolger van John Heitinga, die naar Atletico Madrid verkast. Scouts van Ajax zijn druk bezig in het buitenland om dit te realiseren. Over het aanblijven van Samuel Kuffour is intern nog geen beslissing genomen.

Sinds het vertrek van Van Geel, onderhouden Jeroen Slop en Henri van der Aat de onderhandelingstrajecten. Ajax denkt erover na om een zogenaamde technisch coördinator aan te stellen die een deel van de administratieve werkzaamheden van Van Geel kan uitvoeren.

Roof op Playboykussentjes

Een goederentrein is in de nacht van donderdag op vrijdag tot stoppen gedwongen in Marseille, Frankrijk. Voor de daders bestond de buit uit kussentjes met de merknaam Playboy. Dit is bekend gemaakt door de politie. De roof vond plaats ter hoogte van de wijk Saint-Louis, in het vijftiende arrondissement.

De daders hadden grote houtblokken op de spoorrails gelegd en daardoor moest de trein stoppen. De daders hebben geen geweld gebruikt tegen de machinist. Ook is er geen schade aan de trein toegebracht.

De rest van de buit is nog niet bekendgemaakt door de politie. De daders zijn gevlucht in een auto die later uitgebrand werd teruggevonden. Volgens het dagblad le Quotidien is er sinds 2005 een stijgende lijn te zien in dit soort overvallen op dit traject.

Hockeysters Antillen niet naar Spelen

De hockeysters van de Nederlandse Antillen zijn er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Op het olympisch kwalificatietoernooi spelen België en de Verenigde Staten morgen de finale.

De Antillen verloren vandaag met 3-1 van de VS, door het gelijke spel van de Belgen tegen Rusland, plaatste dat team zich samen met de VS voor de finale. De Antillen eindigden daardoor als derde in de poule. België en de VS, de nummers 1 en 2, spelen morgen een finale tegen elkaar om één ticket naar Beijing.

Nieuwe overkapping ruïnes Tsjernobyl

Na de kernramp in Tsjernobyl 22 jaar geleden, wordt er gewerkt aan een nieuwe overkapping van de uiterst radioactieve ruïne. De nieuwe overkapping wordt gemaakt omdat de oude,  haastig in elkaar gezette ‘sarcofaag’ inmiddels op instorten staat. Door scheuren in het beton lekt er al jarenlang straling.

Vandaag 22 jaar geleden werd het dak van de centrale weggeblazen na een explosie in reactor nummer 4. Tien dagen lang daalde een radioactieve neerslag over een gebied van 200.000 vierkante kilometer neer in de toenmalige Sovjet-Unie en Europa.

Volgend jaar zal begonnen worden met de nieuwe ombouw van de ruïne. Dit ruim driehonderd miljoen euro kostende bouwwerk zal via  rails over de oude constructie heen worden geschoven. Het stalen gebouw zal zo’n honderd meter hoog worden en moet in 2012 voltooid zijn. Deze grote klus is onderdeel van een groter project. Dit project moet de omgeving van de centrale beveiligen en blijven inspecteren of er straling vrij komt.

Tijdens de ramp in Tsjernobyl was één werknemer van de centrale op slag dood, zijn lichaam is echter nooit terug gevonden. Van de reddingswerkers, brandweerlieden en personeelsleden stierven er 29 later aan stralingsvergiftiging en brandwonden. Deze hadden zij opgelopen bij pogingen om de explosie te voorkomen en om te zorgen dat de andere drie reactoren niet ook zouden ontploffen.

Rondom de kerncentrale zijn destijds ongeveer 350.000 mensen geëvacueerd. De steden en dorpen die zij verlieten liggen er als spooksteden bij en zullen volgens experts pas weer over eeuwen, of langer, bewoonbaar zijn. In de gebieden waar de radioactieve neerslag plaats vond wonen ongeveer vijf miljoen mensen. Het betreft hier de landen Oekraïne, Wit-Rusland en Rusland.

Hoeveel mensen er overleden zijn of ziek zijn geworden door de explosie is nog steeds onduidelijk en blijft een punt van discussie voor wetenschappers en belangenorganisaties. De Verenigde Naties schatten het aantal personen de zullen sterven aan kanker veroorzaakt door de ramp op 9.300. Andere groepen, waaronder milieuorganisaties, schatten dit aantal mogelijk tien keer zo hoog.

Met dank aan Aufruhr voor de submit

Chic dineren voor 22.000 euro

Zestien topchefs, samen goed voor veertig Michelin-sterren, staan 17 september in Parijs gezamenlijk in de keuken. Ze koken 's werelds meest exclusieve diner voor 22.000 euro per persoon. De opbrengst gaat naar onderzoek naar de ziekte van Alzheimer, aldus de organisatie vandaag.

Voor de 22.000 euro krijgen de gasten een vijftiengangendiner, bereid door culinaire grootheden als Gordon Ramsay en de Chinese Amerikaan Ken Hom. Daarnaast wordt de gast opgehaald met een limousine en is er een cocktailreceptie in de tuinen van de vroegere koningin Marie-Antoinette. Het diner zelf vindt plaats in het paleis van Versailles. Overnachting in een luxe hotel is inbegrepen.

Omdat er maar zestig plaatsen aan tafel te reserveren zijn, raadt de organisatie aan om ruim vooraf te reserveren. Geïnteresseerden kunnen hier klikken voor meer informatie.

'Amy Winehouse weer vrij na berisping'

Nadat Amy Winehouse gisteren werd gearresteerd wegens het fysiek aanvallen van een man, is zij vandaag, na een nachtje cel, weer op vrije voeten gesteld. Ze kreeg een berisping voor de lichte mishandeling, meldde een politiewoordvoerder in Londen vandaag.

De 24-jarige Winehouse heeft tegen de politie bekend dat ze eerder deze week een man met vlakke hand heeft geslagen, meldde haar woordvoerder in een schriftelijke verklaring. "Amy werkte volledig mee aan het verhoor en heeft haar excuses aangeboden voor het incident."

Britse media meldden eerder dat Winehouse de man had geslagen omdat hij niet aan de kant wilde gaan bij een pooltafel. Later zou ze in dronken toestand nog een andere man een kopstoot hebben verkocht die haar in een taxi probeerde te helpen. Gisteren meldde ze zich vrijwillig bij de politie.

Onbehoorlijk bestuur op Curaçao

Een grote meerderheid in de Tweede Kamer vindt dat er sprake is van "onbehoorlijk bestuur". Dit omdat de Antilliaanse overheid niet optreedt tegen stelselmatige milieuvervuiling door de ISLA-raffinaderij op Curaçao.

Dat blijkt uit schriftelijke vragen van Kamerleden van GroenLinks, VVD, CDA, SP en PvdA aan staatssecretaris Ank Bijleveld (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties). Volgens GroenLinks-fractieleider Femke Halsema sterven jaarlijks achttien eilandbewoners vroegtijdig en worden vele honderden ziek door de milieuverontreining van de sterk verouderde raffinaderij.

Hamilton: "Ben ervan geschrokken"

Het team van McLaren Mercedes kent een slecht begin van het seizoen 2008. De eerste Grand Prix dit jaar in Australië werd dan nog gewonnen door Lewis Hamilton, maar de twee races daarna wist alleen Heikki Kovalainen nog éénmaal het podium te bereiken. De beide McLaren-bolides zullen morgen de Grand Prix van Spanje gaan starten op de vijfde en zesde plaats.

McLaren Mercedes had zaterdagmiddag tijdens de kwalificatiesessie voornamelijk moeite met de derde sessie. "Ik heb net even de tijden bekeken, maar het moge duidelijk zijn dat wij de snelheid niet hadden," aldus een ontgoochelde Hamilton. "Wij zijn snel over één raceronde, maar ik ben ervan geschrokken en erover verbaasd dat wij niet de racesnelheid hebben als onze auto vol met benzine zit."

De Engelsman blijft echter positief en hoopt tijdens de start een aantal plaatsen goed te kunnen maken. "Ik denk dat onze racesnelheid goed is, maar het is zonde dat wij niet verder vooraan staan."

Alonso verbaasd over snelheid

Fernando Alonso kon zijn geluk niet op na de kwalificatiesessie op zaterdagmiddag voor de Grand Prix van Spanje. De renault-coureur verraste iedereen door de tweede plaats te pakken, achter de Fin Kimi Raikkonen.

Renault heeft tijdens de afgelopen testweek in Barcelona een groot aantal updates doorgevoerd, updates waarmee het team aansluiting wilde vinden bij BMW en Willams. Alonso temperde echter voortdurend de hooggespannen verwachtingen voor de aanstaande race in Spanje. De tweevoudig wereldkampioen gaf toe dat hij het behalen van een tweede plaats niet had verwacht. "Het was geweldig om vanmiddag de finishlijn te passeren omdat ik wist dat mijn tijd goed was," aldus Alonso. "Ik wist dat Kimi nog achter mij reed, in het slechtste geval had ik dan P2 behaald wat nu het geval is. Dit hadden wij totaal niet verwacht."

Alonso gaat verder: "De auto voelt beter aan in vergelijking met de vorige races. Wij hebben zonder twijfels een aantal stappen voorwaarts gemaakt. De condities waaronder wij moesten rijden waren het hele weekend best lastig. We zullen zien wat we in de race kunnen doen. Maar deze tweede plaats overstijgt onze verwachtingen die wij hadden voor dit weekend."

Vooral voor het team is Alonso erg blij met het behaalde resultaat. "Het team heeft enorm zijn best gedaan om de auto te verbeteren, zowel in Enstone als in Frankrijk. We moeten hard werken, we moeten nog meer stappen maken de komende weken. Ik ben in ieder geval optimistisch over de toekomst."

Tuba podex est - een culicolumn

Zalig getafeld, gisterenavond. Hot chili met veel uien, prei en bonen. Die zijn goed voor je. Pruimen in het toetje. Flesje wijn erbij. Naderhand ging er nóg een flesje open. Het smaakte allemaal goed. 
De sfeer werd zó prettig en het gesprek zó intiem, dat we deze vrijdagavond in hitsige toestand eens vroeg naar boven gingen. 
Niet veel later lag vrouwlief zonder kleren in een verleidelijke pose op het bed. Ikzelf had ook mijn kleren uitgetrokken. Mijn orgaan had zich al helemaal voorbereid en wees fier omhoog. Ik stond naast het bed, klaar voor hete toestanden. Toen voelde ik een lichte druk op het uiteinde van mijn maagdarmkanaal. 

Weer jongen gedood door kantelend doel

In het oosten van Duitsland is een jongen van 13 jaar om het leven gekomen door een omgevallen voetbaldoel. De jongen was samen met een vriend aan het voetballen toen het doel kantelde. De jongen overleed als gevolg van zeer zwaar hoofdletsel en inwendige bloedingen.

Momenteel wordt onderzocht of er iemand vervolgd kan worden voor dood door schuld. Waarschijnlijk was het doel slecht geplaatst, waardoor het makkelijk om kon vallen.

Dit is het tweede dodelijke ongeluk met een doel binnen korte tijd in Duitsland. Vorige week kwam een 14-jarige jongen uit Dentlein om het leven toen een handbaldoel op zijn hoofd viel.

Uitslag kwalificatie Spanje

Kimi Räikkönen start morgen tijdens de Grand Prix van Spanje vanaf poleposition. De Fin bleef Fernando Alonso en Felipe Massa voor. Robert Kubica start van de vierde plaats, en Lewis Hamilton maakt de top vijf compleet.

Adrian Sutil was de eerste coureur die in de kwalificatie de baan op ging. Vrij snel erachter kwamen ook Glock, Bourdais, Fisichella en Davidson de baan op. Uiteindelijk zijn Kimi Räikkönen, Jarno Trulli en Fernando Alonso de snelsten. David Coulthard, Sebastian Vettel, Giancarlo Fisichella, Adrian Sutil, Anthony Davidson en Takuma Sato vallen af.

In de tweede sessie is na vier minuten Fernando Alonso de eerste coureur die de baan opgaat. Hij komt tot de vierde tijd, met Felipe Massa, Robert Kubica en Kimi Räikkönen voor zich. De afvaller zijn Rubens Barrichello, Kazuki Nakajima, Timo Glock, Nico Rosberg en Sebastien Bourdais.

In de derde sessie komt Fernando Alonso even op de eerste plek terecht, maar Kimi Räikkönen pakt hem deze op het laatste moment af. Felipe Massa start van de derde plaats.

Uitslag kwalificatie

Pos.CoureurTeamTijd
1 Kimi RäikkönenScuderia Ferrari1:21.813
2 Fernando AlonsoRenault F11:21.904
3 Felipe MassaScuderia Ferrari1:22.058
4 Robert KubicaBMW F11:22.065
5 Lewis HamiltonMcLaren Mercedes1:22.096
6 Heikki KovalainenMcLaren Mercedes1:22.231
7 Mark WebberRed Bull Racing1:22.429
8 Jarno TrulliToyota Racing1:22.529
9 Nick HeidfeldBMW F11:22.542
10 Nelson Piquet Jr.Renault F11:22.699
11 Rubens BarrichelloHonda Racing F11:21.049
12 Kazuki NakajimaWilliams1:21.117
13 Jenson ButtonHonda Racing F11:21.211
14 Timo GlockToyota Racing1:21.230
15 Nico RosbergWilliams1:21.349
16 Sebastien BourdaisScuderia Toro Rosso1:21.724
17 David CoulthardRed Bull Racing1:21.810
18 Sebastian VettelScuderia Toro Rosso1:22.108
19 Giancarlo FisichellaForce India1:22.516
20 Adrian SutilForce India1:23.224
21 Anthony DavidsonSuper Aguri F11:23.318
22 Takuma SatoSuper Aguri F11:23.496

Extreem bruut geweld in Prototype screenshots

Ook al duurt het nog zeker een half jaar totdat we de game kunnen spelen, gelukkig weerhoudt dat Sierra niet van ons een regelmatige dosis screenshots van Prototype voor te schotelen. Ook vandaag weer zien we enkele gewelddadige beelden uit deze game.




In Prototype speel je als Alex Meer, een man die een geheime oorlog vecht in New York en achtervolgd wordt door zijn verleden. Naar mate de actie vordert komt een complot aan het licht welke de toekomst van de mensheid bedreigt.

Prijsverlagingen Nintendo Wii en DS onwaarschijnlijk dit jaar

Satoru Iwata, baas van Nintendo, heeft gezegd dat prijsverlagingen van de Wii en de DS zeer onwaarschijnlijk zijn dit jaar.

Tijdens een meeting betreffende de financiele status van het bedrijf, liet hij duidelijk weten dat hij geen druk voelde om de prijzen van hun hardware te verlagen om competatief te blijven in de console-oorlog.

"Our earnings projection for the year is not based on hardware price cuts, and I don't think we are going to need them," aldus Iwata.

De Nintendo Wii is op dit moment wereldwijd al bijna 25 miljoen keer over de toonbank gegaan, voor de DS ligt dit aantal al boven de 70 miljoen.

Aankomende Battlefield Heroes beta is dichterbij dan je denkt

Electronic Arts heeft laten weten dat we vanaf 6 mei kunnen beginnen met de beta van hun nieuwe satirische gratis cartoony WOII-shooter Battlefield Heroes. De game is qua opzet nog het meeste te vergelijken met Team Fortress 2 van Valve.

Geinteresseerd? De inschrijvingen zullen worden behandeld op de officiele site wanneer het klaar is. De volledige game staat gepland voor een launch in het derde kwartaal van dit jaar.

Imam Fawaz trekt kritiek op Marcouch in

De salafistische imam Fawaz Fneid heeft zaterdag een kritische brief aan Ahmed Marcouch van internet gehaald. In een toelichting schrijft de radicale imam dat hij de voorzitter van het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart nooit heeft willen uitmaken voor "hypocriet of afvallige''.

"Mijn brief is in geen enkel opzicht een fatwa.'' Fawaz en Marcouch zijn sinds enkele weken verwikkeld in een hevige polemiek. Nederlandse moslimsorganisaties namen vrijdag nadrukkelijk afstand van de "onverdraagzame boodschap'' van de imam. "We laten ons niet langer gijzelen door iemand die pretendeert de enige waarheid over de islam te verkondigen'', zei vrijdag de voorzitter van het Samenwerkingsverband Marokkanen in Nederland, Fouad Sidali.

Fawaz roept zijn aanhangers op de brief eveneens van hun sites te halen. ''Tevens adviseer ik een ieder ten stelligste om afstand te nemen van elke vorm van geweld en agressie tegen onze medemensen.''

Mensen die een afwijkende mening hebben, mogen niet met geweld worden benaderd, schrijft de imam. ''We leggen de nadruk op het feit dat wij elke vorm van provocatie, geweld of agressie jegens een ieder die er een andere mening of credo op na houdt, openlijk en uitdrukkelijk scherp veroordelen.''

Hertellingen zijn nederlaag voor Mugabe

De Zimbabwaanse oppositie heeft zes van tien betwiste parlementszetels gewonnen en de partij van president Robert Mugabe de overige vier. Dat blijkt uit hertellingen, heeft de Zimbabwaanse kiescommissie zaterdag bekendgemaakt.

Door het resultaat is het onwaarschijnlijk dat de regeringspartij nog de controle in het parlement van de oppositie kan overnemen. De hertellingen gaven vrijwel exact dezelfde uitslag als de originele uitslag.

Er hebben nog dertien hertellingen plaats. De meeste van de dertien zetels waar het om draait zijn in handen van de oppositie. De partij van Mugabe moet bijna alle zetels winnen om de meerderheid in het parlement terug te krijgen, maar verwacht wordt dat er geen verschuivingen plaatshebben. De uitslag van de presidentsverkiezingen van eind maart is nog steeds niet bekendgemaakt en de gedeeltelijke hertelling van de parlementsverkiezingen wordt algemeen beschouwd als een vertragingstactiek van Mugabe.

De oorspronkelijke uitslag van de parlementsverkiezingen was 110 zetels voor de oppositie en 97 voor regeringspartij ZANU-PF. Drie zetels zijn vacant, omdat drie parlementsleden zijn overleden.

De oppositiepartij MDC zegt dat zijn leider, Morgan Tsvangirai, de presidentsverkiezingen heeft gewonnen. De Verenigde Staten zeggen hetzelfde en hebben Mugabe opgeroepen af te treden. Minister van justitie Patrick Chinamasa, een aanhanger van Mugabe, beschuldigde de VS en Groot-Brittannië ervan de oppositie te hebben gesteund met grote sommen geld, met als doel het land te destabiliseren.

Basso keert terug in wielerpeloton

Vanaf volgend jaar rijdt Ivan Basso weer mee in het wielerpeloton. Liquigas is de gegadigde die de voormalig Giro-winnaar voor twee seizoenen heeft gecontracteerd.

Basso was vanaf medio 2007 niet meer te vinden in het wielerpeloton. Vanwege zijn aandeel in het dopingschandaal voor de Tour de France, kreeg hij opnieuw een schorsing. Deze loopt eind oktober af, waardoor teams hem dan weer kunnen contracteren. Liquigas wachtte niet af en contracteerde Basso.

De voorzitter van Liquigas, Paolo dal Lago, sprak het volgende: "Ivan Basso ondergaat met grote waardigheid de schorsing die de tuchtcommissie van de wielerbond hem op 15 juni 2007 heeft opgelegd. De sportrechtspraak heeft zijn zaak veel strenger behandeld dan andere. En hoewel hij zwaar is gestraft, is Ivan zich verantwoordelijk en kalm blijven gedragen. Hij heeft een dosis gezonde zelfkritiek aan de dag gelegd en is al die tijd serieus met de situatie omgegaan. Daarmee heeft hij het respect van het publiek verdiend", aldus Dal Lago.

Basso zal niet op korte termijn de ploeginstelling veranderen, wel versterken. Dal Lago voegde er nog het volgende aan toe: "Met Basso's inbreng mikken we in de jaren 2009 en 2010 op het absolute leiderschap van de topteams in het professionele circuit."

Valve: "Geen nieuwe Portal-game dit jaar"

Doug Lombardi van Valve heeft gezegd dat we dit jaar geen nieuwe Portal hoeven te verwachten.

Uiteraard kunnen ze wel snel een Portal 2 in elkaar draaien die net zo is als deel één, maar met een aantal andere kleurtjes, maar dat is niet wat Valve wil. Ze zijn van plan om wederom een kwaliteitsproduct op de markt te zetten wat net zo revolutionair moet zijn als dat Half-Life 2 was ten opzichte van de originele Half-Life. "Because that's the Valve way", aldus Lombardi. "I think that when you hit something like that, you have two choices: you can quickly replicate it and stick it out there - do the opportunistic thing and cash in on it; or you can do the crazy thing like we did after Half-Life was so successful and go off and try and say, 'Okay, that was revolutionary, so its successor has to be equally as revolutionary.'

"That's the spirit I think we're approaching it in," voegde hij toe. "You won't see a new Portal at retail this Christmas because of that. That's the trade off. People want more, but we don't want to give them more of the same right away because that would just be boring."

Portal werd afgelopen oktober uitgebracht en Valve was verrast door het grote succes dat de game had. Lombardi zei dat hij geschokt was dat hij zo'n twee weken na de release al mensen had gezien die zichzelf hadden verkleed als companion cubes.


Groovy costume dude!

"I think you have to be ambitious. For us, that's really paid off. Half-Life 2 was the right decision, it was painful, six years and upwards of 40 million dollars to develop, but that paid off. That's our recipe," concludeert Lombardi.

Uitslag 3e vrije training GP Spanje

Nick Heidfeld heeft de snelste tijd gereden tijdens de derde vrije training op het circuit de Catalunya. De Duitser was twee tienden sneller dan Red Bull coureur David Coulthard. Ferrari en McLaren deed het rustig aan zo vlak voor de kwalificatie.

Uitlag vrije training 3 Barcelona

Pos.RijderTeamTijdRonden
1Nick HeidfeldBMW1:21.26919
2David CoulthardRed Bull1:21.46516
3Fernando AlonsoRenault1:21.59916
4Robert KubicaBMW1:21.71723
5Jarno TrulliToyota1:21.77121
6Sebastien BourdaisScuderia Toro Rosso1:21.94219
7Nelshino Piquet jr.Renault1:21.99218
8Jenson ButtonHonda1:22.06017
9Felipe MassaFerrari1:22.07516
10Timo GlockToyota1:22.08123
11Lewis HamiltonMcLaren1:22.09415
12Nico RosbergWilliams1:22.17419
13Kimi RäikkönenFerrari1:22.17618
14Kazuki NakajimaWilliams1:22.18916
15Hekki KovalainenMcLaren1:22.22016
16Sebastian VettelScuderia Toro Rosso1:22.29220
17Rubens BarrichelloHonda1:22.35017
18Giancarlo FisichellaForce India F11:22.46622
19Adrian SutilForce India F11:22.68921
20Takuma SatoSuper Aguri1:23.72616
21Antoney DavidsonSuper Aguri1:23.92115
22Mark WebberRed Bullgeen tijd2


PlayStation 3 krijgt lichtere heatsinks

Furukawa Electric Co, een japanse fabrikant die momenteel al onderdelen ontwikkelt voor de PlayStation 3, gaat lichtere, effectievere en goedkopere heatsinks produceren voor Sony.

Deze nieuwe lichting heatsinks zijn ondertussen al van de derde generatie en zullen slechts de helft gaan wegen van de heatsinks die in de eerste generatie PlayStation 3's zitten. De heatsink is het onderdeel wat zorgt voor koeling van de CPU en de grafische kaart.

Nu bevat de console nog één groot koelblok, maar in deze nieuwe generatie wordt van dit principe afgeweken. Furukawa stapt namelijk over naar een aantal kleinere units. Dit heeft als voordelen dat het minder weegt, goedkopere productiekosten heeft en ook nog een effectievere koeling garandeert.

De nieuwe heatsinks zijn reeds in productie genomen en er wordt verwacht dat deze binnen een aantal maanden in de nieuwe PlayStation 3's geplaatst gaan worden.

Hoewel de heatsinks slechts de helft wegen van de oude, zul je dit toch niet gigantisch gaan merken. Woog de eerste generatie nog 700 gram, nu zal dat zo'n 350 gram bedragen.

Decor Nieuwste Show in elkaar getrapt

Icoon TelevisieHet decor van de Nieuwste Show, de geflopte dagelijkse satire van BNN, is bruut in elkaar getrapt. Niet door een stel opgeschoten nozems, maar door de medewerkers van BNN zelf. Dat vertelt Arjen Lubach deze week in de Revu.

De frustatrie van zowel de medewerkers aan de satirische show als andere BNN medewerkers was blijkbaar zo groot dat besloten werd het decor, dat is betaald van belastinggeld, niet te recyclen maar kort en klein te trappen. Lubach, die zelf ook aan de Nieuwste Show meewerkte, was overigens niet bij het slopen. "Maar ik kan het me wel goed voorstellen. Ook mensen die niet aan het programma hebben meegewerkt sloopten mee. Dat is kennelijk het BNN-sfeertje."

De reden van het floppen weet Lubach trouwens ook. "Een vergelijkbaar programma in Duitsland heeft 15 tekstschrijvers die materiaal maken waarvan een kwart overblijft waarna er nog eens tien procent van sneuvelt. Wij hadden drie tekstschrijvers en alles werd gebruikt om het programma op te vullen. Daar zat veel troep tussen." Overigens is het slopen van het decor opmerkelijk, aangezien BNN van plan is de satrische show wekelijks te laten terugkeren.



De leukste grappen uit 100 afleveringen.

Wereldrecord Batavierenrace onzeker

Het zal er om hangen of het de Batavierenrace lukt een nieuw wereldrecord neer te zetten. De Batavierenrace, een estafetteloop over 182 kilometer, is op dit moment in volle gang. De tocht gaat van de universiteit van Nijmegen naar de universiteit in Enschede. "We staan in het Guinness Book of Records omdat we vorig jaar bijna 7900 deelnemers hadden. En dat willen we dit jaar graag verbeteren", zei Leon van Ginneken van de Batavierenrace afgelopen maandagavond in FOK!radio. Maar of het record gehaald gaat worden is de vraag.

Het wereldrecord staat officieel op 7841 deelnemers, allemaal studenten. Er zijn om middernacht 318 teams vertrokken. In al die teams zitten 25 mensen. Het totaal zou daarmee op 7950 deelnemers komen, een nieuw wereldrecord. Maar niet alle deelnemers halen de eindstreep. Sommige mensen vallen uit of melden zich vooraf ziek. Het zal dus pas later vanavond duidelijk zijn hoeveel mensen er uiteindelijk over de streep komen. Rond 18:00 uur komen de eerste studenten over de eindstreep.

Net als vorig jaar lijkt het erop dat het team van de Universiteit van Groningen gaat winnen. Ze liggen voorop, gevolgd door de Universiteit van Wageningen en de Hogeschool en Universiteit van Utrecht. Mocht je op de hoogte willen blijven, dan kun je ook voor het eerst via de radio alles volgen. "Vanaf aanstaande vrijdag 22:00 uur start een uitzending die te volgen is via mobiele telefoons die een internetverbinding hebben. Er zijn speciale streams die goed te ontvangen zijn op de telefoon, zodat toeschouwers en deelnemers de race kunnen volgen. De uitzending duurt tot zaterdag 18:00 uur." Langs de route staan verslaggevers en iedereen kan verzoekplaten aanvragen. In Nijmegen is het signaal ook in de ether te ontvangen via de lokale omroep Nijmegen 1.

Haai doodt zwemmer

Een 66-jarige zwemmer is gisteren doodgebeten door een haai. Dat meldden Amerikaanse media.

De man, Dave Martin, was rond zonsopkomst met vrienden gaan zwemmen in de Grote Oceaan bij San Diego in Californië. Een witte haai beet met één hap de benen van de man af. Martin werd door zijn vrienden aan land gebracht, maar hulp mocht niet meer baten.

Aanvallen door haaien zijn zeer zeldzaam in het zuiden van Californië. De laatste dode viel ongeveer vijftig jaar geleden, meldden lokale media.

Meedansen met kunst in Noord-Brabants museum

Met een interactieve tentoonstelling brengt het Noord-Brabants museum de rol van muziek in de kunst de komende maanden onder de aandacht. Bezoekers van de expositie Muziek - Gespeeld En Verbeeld kunnen er sinds zaterdag meedansen op de klanken van een zestiende-eeuws schilderij.

Op de expositie is muziek uit de afgelopen vijf eeuwen te horen en er hangen schilderijen van Hollandse en Vlaamse meesters, onder wie Jan Steen, Hendrick Sorgh en Pieter Breughel de Jonge. In alle werken staat muziek centraal. Voor de jongere bezoekers heeft het museum een aantal interactieve installaties geplaatst. Bij de ingang staat bijvoorbeeld een 'klankpoort' waarop bezoekers zelf kunnen musiceren en binnen kan voor een videoscherm gedanst worden op volksmuziek bij het schilderij Boerenbruiloft van Pieter Breughel de Jonge.

Een van de topstukken is het zestiende eeuwse werk Het Concert In Het Ei van een onbekende navolger van Jeroen Bosch, dat het Noord-Brabants museum in bruikleen heeft gekregen van het Musée des Beaux-Arts in Lille. De tentoonstelling duurt tot en met 31 augustus.

'Modric op weg naar Tottenham'

Luca Modric zal de overstap maken naar Tottenham Hotspur. Het Kroatische talent zal zo snel mogelijk een vijfjarig contract ondertekenen bij de Engelse bekerwinnaar. Hij komt over van Dinamo Zagreb.

Volgens een Kroatische bron is de transfer al zo goed als rond. "Alles is rond en Luka zal naar Tottenham gaan. Alle details zijn gladgestreken en de prijs is 25 miljoen euro." Met deze transfer troeft de ploeg van trainer Juande Ramos een aantal clubs af.

Manchester United, Chelsea, FC Barcelona, Inter Milan en Bayern München hadden namelijk ook grote interesse in het felbegeerde talent, terwijl Ajax vorig seizoen al tevergeefs aanklopte. Toen ging de transfer niet door omdat Ajax het bedrag van 25 miljoen te veel vond.

LEGO Crysis

Vandaag lijkt wel in het teken van LEGO te staan; een paar berichten terug staat een lading screenshots van LEGO Indiana Jones online, en nu komen we met LEGO Crysis. Een tijdje terug konden jullie genieten van beelden van een mod voor Unreal Tournament, waarin alles uit LEGO-blokken bestond. Nu is er een soortgelijke mod voor Crysis. Wat krijg je als je LEGO, Crysis, physics en explosies combineert? Kijk zelf:

PvdA-raadslid 'steelt' documenten bij journalist

Een PvdA-raadslid heeft gisteravond uit een huis van AD-verslaggeefster Jorina Haspels  zonder toestemming vertrouwelijke stukken weggehaald. Loco-burgemeester Ron van de Haterd (PvdA) van de gemeente Nederlek bevestigde vandaag een bericht daarover in het AD.

Omdat Haspels na een telefonisch verzoek weigerde de documenten af te staan, ging een bode van de Zuid-Hollandse gemeente Nederlek naar het huis om stukken van de komende gemeenteraadsvergadering terug te halen. Bij de stukken zaten per ongeluk vertrouwelijke documenten over grondverkoop. De journalist was niet thuis, dus vroeg de bode aan buurvrouw Liesbeth Troe of zij kon helpen. Buurvrouw Troe, tevens raadslid van de PvdA, ging met een sleutel het huis binnen, pakte de documenten en gaf het aan de bode.

''Ze zijn buurvrouwen en komen al jaren bij elkaar over de vloer. Er is sprake van een vertrouwensband. Het had echter nooit mogen gebeuren. Maar er is geen enkele kwade opzet bij de bode of het raadslid geweest'', aldus Van de Haterd.

Verslaggeefster Haspels is verbijsterd over de diefstal uit haar huis in het centrum van Krimpen aan de Lek. ''Wat is dit? Het lijkt wel alsof we in een communistische staat leven. Ik snap het gewoon niet. Wat een waardeloze streek,'' zegt ze.

Patch voor Rainbow Six: Vegas 2 ziet het licht

Ubisoft heeft een update released voor de Xbox 360-versie van Tom Clancy's Rainbow Six Vegas 2. Deze update bevat een aantal tweaks aan de gameplay en verwijdert een aantal bugs.
Op de officiele forums wordt vermeld dat een patch voor de PS3-versie nog in ontwikkeling is. Er is echter geen datum gegeven wanneer we deze zouden mogen verwachten. De update zal automatisch gedownload worden wanneer je de game opstart.

De volgende verbeteringen aan de game zijn gemaakt:

quote
Weapon Switch:
Swapping to & from Pistols are now faster in Multiplayer.

Sound Loops:
Optimized sound bank to improve weapon firing and helicopter sound clips that loop over and over.

Pings:
Servers now update their pings more often so that players have a more accurate value of server performance.

Team Leader Respawn Modification:
Spawn Shield is shorter when respawning with the Leader.

XP Modifiers:
When there are more people on a team than the other, there is an overall XP modifier applied to all XP gained during the game.

Outfitting:
By pressing the start button, players now have access to the outfitting menu in observer mode.

Team Deathmatch Respawn Modification:
Respawning in Team Deathmatch now work like regular Deathmatch (random points throughout the map) which intensifies gameplay and minimizes spawn camping/trapping.

Faster Respawns:
Faster respawns for Deathmatch and Team Deathmatch. You no longer have to wait a full 10 seconds!

Custom Search:
Players who enter a room using custom search then exit will be brought back to an automatic search with the same criteria.


Verder zijn de volgende bugs gefixt:
quote
Rank Reset Glitch:
Fixed. Players will be able to use their Xbox guide during the game loading without risk of losing their rank.

Private First Class - Achievement:
If you are ranked Private First Class or above, you will automatically get the achievement after the title update is complete and you load your gamer profile.

Freedom Shall Prevail - Achievement:
If you've passed all checkpoints on Story Mode on Realistic and finished the game, you will automatically get the achievement after the title update is complete and you load your gamer profile.

That Wasn't So Hard - Ribbon:
Your ribbon now unlocks when you get the achievement.

Light Machinegun Sound Glitch:
When firing continuously with any light machinegun, the sound of the weapon will no longer get cut off.

Civilians & Hostages on Tactical Map:
No longer are displayed as terrorists.

Shield Teleport Glitch:
Players can no longer teleport when trying to take cover with a shield

Out of Map Glitch:
Players can no longer cover-peek into each other to raise a team mate above their heads that allows them to walk into areas outside the designated map.

Friend Invite in Ranked Matches:
Inviting friends in Ranked Matches now work correctly.

Custom Face:
Previously, Custom faces were sometimes copied over to another player's face. This is no longer the case. Custom faces will display the proper faces.

Radar Jammer:
Radar Jammer now work for clients, not just hosts.

XP Farming:
That one famous area in ACT 1 "Ambush" will no longer allow XP Farming.

Observer Mode:
Players will no longer be stuck in the respawn screen at 0 seconds while in observer mode.

Weapon Restriction:
The weapon restriction configuration is no longer kept in Terrorist Hunt, Story and Co-op Story.

Custom Camo 3 Save:
The colour and pattern of Custom Camo 3 now saves correctly.


Boek: Het Londen van The Beatles - Schreuders Lewisohn Smith

The Beatles hebben een rijke geschiedenis. Er zijn dan ook zeer veel foto's gemaakt van het viertal. Een groot aantal daarvan zijn geschoten in Londen. Denk aan de beroemde zebrapad-sessie, of aan de sessie in het EMI-gebouw waar de Beatles over de leuning heen kijken. Een eerste sessie werd gemaakt in 1963. In 1969 besloten de Beatles deze fotosessie over te doen en namen ze dezelfde posities in. Er bleek alleen een probleem te zijn. Het EMI-gebouw was niet meer hetzelfde, er bleek een nieuw portaal te zijn gebouwd. Maar een week later was het portaal afgebroken en kon de fotograaf de sessie overdoen op dezelfde methode. Deze foto's werden later gebruikt voor respectievelijk het rode en het blauwe album. Beide verzamelaars met elk een eigen periode. Mede door dit boek kom je achter de feiten. Neem bijvoorbeeld de hoes van het album Abbey Road, waarschijnlijk de meest geïmiteerde hoesfoto aller tijden. Er werden totaal zes foto's genomen met een Hasselblad. De sluitertijd was 1/500 seconde bij een diafragma van f22. Pas na de tweede foto deed Paul zijn sandalen uit en de vijfde foto bleek uiteindelijk perfect te zijn.

Mario Kart houdt zich sterk in de Dutch Charts

Het is zaterdag, en dat kan maar één ding betekenen: De Nederlandse softwareverkopen zijn weer bekend! Mario Kart heeft blijkbaar geen last van de Blue Spiked Shell, want hij blijft op kop rijden. Assassin's Creed voor de PC en Gran Turismo 5 Prologue, maken allebei in een vrije val, en eindigen respectievelijk op de zevende en negende plaats.

Mario en Sonic blijven het goed doen. De versie voor de Wii en DS staan op de tweede en derde plaats. Ook kunnen we flink onze hersenen trainen met My Word Coach, Brain Training en More Brain Training. Nieuwe binnenkomers zijn de Playstation 3 en Xbox 360 versie van UEFA Euro 2008, waardoor we voor het eerst in drie weken weer en Xbox 360 game in de top 10 hebben staan.

Wil je graag weten wat de verkopen zijn voor jouw favoriete console, dan kan je hier terecht.

quote
1 MARIO KART (Wii) NINTENDO
2 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (Nintendo DS) SEGA
3 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (Wii) SEGA
4 UEFA EURO 2008 (X-BOX 360) ELECTRONIC ARTS
5 MY WORD COACH/VERBETER JE WOORDENSCHAT (Nintendo DS) UBISOFT
6 BRAIN TRAINING (Nintendo DS) NINTENDO
7 ASSASIN'S CREED (PC) UBISOFT
8 UEFA EURO 2008 (PS3) ELECTRONIC ARTS
9 GRAN TURISMO 5 PROLOGUE (PS3) SONY
10 MORE BRAIN TRAINING (Nintendo DS) NINTENDO

Nintendo DS-4
Nintendo Wii-2
Playstation 3- 2
PC- 1
Xbox 360- 1

Beste mama Thompson...



Jack Thompson, de meest beruchte advocaat bij ons gamers. Meerdere malen heeft de beste man geprobeerd om Grand Theft Auto te verbieden, iets wat tot op heden nog niet is gelukt. De meest verse streek van Jackieboy is het schrijven van een brief aan de moeder van Strauss Zelnick, de Chairman bij Take Two, waarin hij klaagt over de manier waarop hij opgevoed is. Net als vele gamers vind ik het tijd voor een straatverbod voor meneer Thompson, of beter nog, een zeikverbod. Omdat dit niet zal lukken, voel ik mij verplicht om de wapens van meneer Thompson tegen hem te gebruiken: tijd voor een brief aan zijn moeder!

Aboutaleb: ontsla imam Fawaz

PvdA-staatssecretaris Ahmed Aboutaleb van Sociale Zaken vindt dat de omstreden salafistische imam Fawaz Jneid  van de al even omstreden As Soennah-moskee uit Den Haag, moet worden ontslagen. Dat zei Aboutaleb gisteravond in het  tv-programma Pauw & Witteman. Volgens de PvdA-bewindsman brengt de uit Syrië afkomstige imam de Marokkaanse gemeenschap in Nederland schade toe.

Aboutaleb zei dat een imam geen politieke standpunten moet verkondigen, maar moslims behoort te helpen bij problemen als werkloosheid, inburgering en taalachterstand.  Nu brengt Fawaz volgens Aboutaleb Marokkanen steeds in opspraak. ''Wij proberen Marokkaanse jongeren aan een baan te helpen, maar Fawaz zorgt er voor dat bedrijven liever geen Marokkanen in dienst nemen.'' 

Fawaz haalt geregeld het nieuws met keiharde aanvallen op politici of opiniemakers. Zo noemde hij Marcouch vorige week  ''een schijnpoliticus en een hypocriet, die vissend naar de stemmen van moslims leugens van ongelovigen vergoelijkt.'' En eergisteren bij P&W zei Fawaz dat Marcouch moslims afbrengt van het juiste geloof.


Moslimorganisaties
Gisteren werd ook stevige kritiek geuit op imam Fawaz vanuit Nederlandse moslimorganisaties. Het is voor het eerst dat vanuit die kring openlijk zo hard stelling wordt genomen tegen een islamitische prediker.

Het Samenwerkingsverband van Marokkanen in Nederland (SMN), dat 35 Marokkaanse organisaties vertegenwoordigt, wil dat de imam zijn excuses aanbiedt aan Marcouch. De organisaties vinden het ''onverantwoord" dat de imam de PvdA'er heeft uitgemaakt voor ''hypocriet''.

De term ‘hypocriet’ (in het Arabisch: munafiq) heeft vooral voor fundamentalistische moslims een grote lading. Fouad Sidali, voorzitter van het SMN, vindt het daarom ''gevaarlijk” dat Fawaz dit woord in de mond heeft genomen. ''Het is een religieus oordeel dat heel zwaar weegt en bijna de betekenis heeft van afvallige”. De traditionele straf voor afvalligheid in de islam is de dood. ''Omdat Fawaz een behoorlijke aanhang heeft, kan dit uitmonden in bedreigingen”, zegt Sidali.

Eerder stelde Marcouch al in een open brief in de Volkskrant aan imam Fawaz dat hij mede verantwoordelijk is voor de bedreigingen die Aboutaleb aan zijn adres ontvangt. ''U misbruikt uw positie als boegbeeld van uw fatwacommissie. Zo heeft u Ahmed Aboutaleb geëxcommuniceerd en Ayaan Hirsi Ali en Theo van Gogh vervloekt. U heeft kennis van uw positie, want u weet dat Ahmed Aboutaleb tot op de dag van vandaag extra beveiligd moet worden, sinds u hem geëxcommuniceerd heeft''.

Sidali: ''Het is voor het eerst dat moslims openlijk afstand nemen van een religieuze voorganger. We willen niet meer leven onder het juk van het moslimbroederschap. We zijn mondiger geworden.'' 

Loretta Schrijver trekt te weinig kijkers

Televisiepresentatrice Loretta Schrijver doet het met haar middagshow 'Max en Loretta' minder goed dan verwacht. Het programma moet daarom spraakmakender worden en meer showbizz bevatten. Dat vertelt programmadirecteur Lennart van der Meulen zaterdag in het AD. De kijkcijfers zijn teruggelopen van 450.000 kijkers naar 300.000. "Te weinig", vindt Van der Meulen. "Met herhalingen van James Herriot halen we dat ook."

Het programma startte op 17 september 2007 en is de opvolger van het programma 'Max en Catherine', waarin Catherine Keyl gasten ontving. Onderwerpen die voor het programma worden gekozen zijn volgens Jan Slagter, omroepdirecteur van Max, een reden van de teruglopende kijkcijfers. "Een film als 'Fitna' gaat te ver, maar er staan iedere dag genoeg onderwerpen in de krant waaraan we aandacht kunnen besteden."

De 51-jarige Schrijver is door haar knullige manier van presenteren vaak te zien in De Tv Draait Door, het item van het programma De Wereld Draait Door waarin grappige en gênante tv-momenten onder de loep worden genomen. "Op iedere presentator valt wel wat aan te merken", relativeert Slager.

'Max en Loretta' beleefde vorige week de laatste aflevering van het seizoen. Volgend seizoen is het programma weer op de buis.

Vliegende boten en skeletten in Dimensity beelden

Uitgever Playlogic heeft een paar screenshots vrijgegeven van de vrij onbekende RPG Dimensity. Deze game, die ontwikkeld wordt door Dagger Games, is een RPG die zich afspeelt in de wereld Dimensity waar een oorlog gaande is tussen de Humans en de Triends.

De game staat gepland voor een release in het tweede kwartaal van 2008. De officiële website, met onder meer wallpapers, vind je **hier**.







Stap in de wereld van Dimensity en speel de rol van humans of de Triends. Beide willen de wereld domineren en je kunt beide er aan helpen in een uitgebreide singleplayer campaign. Je kunt tot maximaal 16 NPC's aan je zijde hebben vechten terwijl je quests oplost of de strijd aan gaat met de vijand. Je kunt je karakter ook mee online nemen en daar met maximaal drie vrienden co-op of PVP spelen, waarbij je ook XP verdient.

Boek: Kees Opmeer - Erwtensoep in Augustus

"...De maag van Michel rammelt zo luid dat zijn moeder het hoort. ‘We hebben alleen nog brood voor morgenochtend,’ zegt ze. ‘Water drinken helpt ook,’ antwoordt Michel. Het gebeurt vaak dat hij met honger naar bed gaat, net als zijn moeder. Aan zijn kleren merkt hij dat hij de laatste tijd behoorlijk is afgevallen. Ze waren toch al wat te groot, maar nu flodderen ze helemaal om zijn lijf. Het valt hem op dat hij ook vaker ziek is dan vroeger. Maar zijn moeder zou niet weten waar ze nog op kan bezuinigen om meer eten te kunnen kopen..."

Dit zijn de schrijnende woorden die de achterkant van het boek Erwtensoep in Augustus in beslag nemen. Kees Opmeer, bekend auteur van kinderboeken, schreef deze verhalenbundel. Een indrukwekkende verzameling verhalen van kinderen en jongeren die, al dan niet onder schuilnamen, hun verhaal vertellen.

Joodse leider wil Mein Kampf opnieuw uitgeven

Een joodse leider wil het boek Mein Kampf van Adolf Hitler opnieuw uitgeven met een begeleidend commentaar, berichtte de Duitse radio gisteren. Het boek is sinds 1945 in Duitsland verboden.

Hitler schreef Mein Kampf in de jaren twintig van de vorige eeuw. Het boek gaat over Hitlers ideeën over het arische ras, zijn haat tegen joden en zijn afkeer van het communisme.

Volgens de secretaris-generaal van de Centrale Duitse Joodse Raad wil de raad helpen bij het commentaar, zowel bij het boek als op internet, en onderhandelen met de deelstaatregering van Beieren die de publicatierechten tot 2015 bezit, tot zeventig jaar na Hitlers dood.


'Spelende kinderen beschermen tegen de zon'

Kinderen die een balletje trappen op een speelveld of in de zandbak in de achtertuin zitten te spelen, moeten ook worden beschermd tegen de zon. KWF Kankerbestrijding lanceert zaterdag de nieuwe campagne tegen huidkanker, 'Te veel zon is niet gezond'.

Het stripfiguur Sjonnie Shadow moet de kinderen leren hoe ze hun huid tegen een overdosis zonnestralen kunnen beschermen. Slechts 44 procent van de ouders smeert de kinderen in met een antizonnebrandmiddel, weet het KWF uit onderzoek dat de Universiteit van Maastricht voor het fonds deed. Op het strand weten de meeste ouders wel beter en grijpt 75 procent naar de fles antizonnebrand, houdt de kinderen tussen 12.00 en 15.00 uur in de schaduw of trekt ze beschermende kleding aan. In andere situaties heeft de zon echter veelal vrij spel.

Xbox360 is de reddingsboei in Microsofts financiële plaatje

De totale winst van Microsoft lijkt dit jaar te stagneren. De nettowinst groeit niet bepaald sterk meer en daalt met meer dan 10 procent tot 4,3 miljard dollar. Ook de EU-boete van 1,42 miljard die zij vorig jaar moesten betalen kwam hard aan voor het bedrijf.

Niet alle onderdelen van Microsoft zitten in een dipje. Voor de gamesdivisie gaat het namelijk voor de wind. Dit onderdeel redt hiermee dan ook de winstcijfers van Microsoft. De afgelopen 3 maanden zijn er 1,3 miljoen exemplaren van de Xbox360 over de toonbank gegaan, dit is een miljoen meer dan vorig jaar in dezelfde periode. Ook de games verkopen relatief goed.
Vorig jaar leed microsoft nog ruim 300 miljoen dollar verlies op de 360, dit jaar is het omgezet in een winst van 89 miljoen dollar.

Tieners horen werkstraf eisen om 'happy slapping'

Zes tieners hebben vrijdag werkstraffen van vijftig uur tegen zich horen eisen voor de mishandeling van een 12-jarige jongen uit Hoofddorp. De molestatie werd gefilmd en op videowebsite YouTube geplaatst.

Begin januari zouden vier jongens van 12, 13, 13 en 14 jaar uit Hoofddorp zich schuldig hebben gemaakt aan het zogenoemde happy slapping. Ze filmden de mishandeling van het slachtoffer met een mobiele telefoon en plaatsten de beelden op internet, meldt het Openbaar Ministerie in Haarlem.

Door het zien van de filmpjes kwamen vier meisjes van 12, 12, 13 en 15 jaar uit Hoofddorp volgens justitie op het idee om de jongen opnieuw te mishandelen. Ze zouden het slachtoffer begin februari hebben geslagen, geschopt en gebeten en zijn fiets in het water gegooid. Ook deze mishandelingen zouden met een mobiele telefoon zijn gefilmd en op YouTube gezet. Door de beelden op internet kon de politie de acht verdachten medio februari aanhouden.

Vrijdag verschenen zeven van hen voor de rechter. De twee 13-jarige jongens en de meisjes hoorden werkstraffen tegen zich eisen. De zaak tegen de 12-jarige jongen werd aangehouden omdat er nog een rapport over hem wordt gemaakt. De 14-jarige verdachte moet om dezelfde reden later voorkomen.

De helft van de geëiste werkstraf is voorwaardelijk. Het OM wil ook dat de verdachten een sociale vaardigheidstraining volgen en een schadevergoeding betalen aan het slachtoffer. Justitie hield bij de hoogte van de eis rekening met het feit dat de verdachten de filmpjes op het internet hebben gezet.

Bijstandsmoeders moeten werken of naar school

Bijstandsmoeders met kinderen jonger dan vijf jaar worden alleen vrijgesteld van de sollicitatieplicht als zij een opleiding volgen. Dat heeft het kabinet vrijdag besloten.

In het regeerakkoord hadden de coalitiepartijen al afgesproken dat de sollicitatieplicht zou verdwijnen voor alleenstaande ouders in de bijstand. Het kabinet verbindt daar nu de voorwaarde aan dat deze ouders een opleiding gaan volgen of, als ze al een diploma hebben, ergens stage lopen om hun kennis en vaardigheden op peil te houden.

Bijna zeventig procent van de bijstandsmoeders heeft nu geen zogeheten 'startkwalificatie' voor de arbeidsmarkt, oftewel een diploma op havo-, vwo- of mbo-2-niveau. Staatssecretaris van Sociale Zaken Ahmed Aboutaleb (PvdA) hoopt dat dat percentage door de nieuwe maatregel daalt.

Karzai wil einde aan arrestaties Taliban

De Afghaanse president Hamid Karzai wil dat Amerikaanse militairen in Afghanistan niet langer mensen oppakken die worden verdacht van betrokkenheid bij de Taliban. Volgens Karzai worden de Taliban door arrestaties en mishandeling van terreurverdachten ontmoedigd zich over te geven.

Karzai uitte zijn kritiek op de Amerikanen in een vandaag gepubliceerd interview in The New York Times. Hij trok fel van leer tegen de wijze waarop de Amerikanen en Britten in Afghanistan de oorlog tegen de terreur voeren. Volgens de Afghaanse president richten de buitenlandse troepen zich te veel op het zoeken naar terroristen in Afghaanse dorpen. Karzai stelde dat de echte terreurdreiging komt uit de schuilplaatsen van de Taliban en het terreurnetwerk al-Qaeda in Pakistan.

Verder sprak Karzai zijn ongerustheid uit over het aantal burgerslachtoffers dat valt in de strijd tegen de terreur. De president wil dat alles wordt gedaan om meer burgerdoden te voorkomen.

Kritiek dat hij te weinig tegen corruptie doet, wees het staatshoofd van de hand. Karzai liet weten dat hij deze week nog een van gesjoemel verdachte functionaris heeft ontslagen en dat hij binnenkort meer medewerkers de wacht zal aanzeggen. Karzai wees erop dat zijn regering niet in staat is om corruptie helemaal te voorkomen, omdat Afghanistan nog altijd heeft te maken met een grote inkomensongelijkheid.

IOC: Westen moet stoppen met protesten

Het Westen moet stoppen met het aanvallen van China over de mensenrechten. Jacques Rogge, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, heeft dit gezegd in een interview met de Britse krant Financial Times.

''Met een luide stem bereik je niks in China'', stelt Rogge. ''Het is een grote fout van mensen in het Westen dat ze steeds maar hun mening willen laten horen. Alle China-deskundigen zullen je zeggen dat maar een ding werkt: een respectvolle en rustige discussie.''

Volgens Rogge kruipen de Chinezen anders in hun schulp. ''Dat is wat er nu gebeurt. Er zijn veel protesten met veel verbaal geweld. De Chinezen sluiten zich nu volledig voor alles af.''

Meer sportnieuws vind je op FOK!sport

Vogelaar krijgt extra geld voor huurtoeslag

Minister Ella Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie krijgt de komende jaren extra geld om tekorten bij de huurtoeslag op te vangen. Het gaat om een bedrag van 129 miljoen euro dit jaar. In de komende jaren loopt het op tot 190 miljoen euro.

Volgens ingewijden maakt deze afspraak deel uit van het begrotingsakkoord dat de ministerraad gisteren heeft gesloten. De bewindslieden werden het eens over een omvangrijk pakket besluiten voor dit jaar en volgende jaren. Minister Wouter Bos van Financiën toonde zich na afloop zeer tevreden over het resultaat.

Volgens hem had het kabinet geen makkelijke klus. ''Nooit eerder waren er in economisch gunstige tijden zoveel problemen.'' Niet alleen Vogelaar kampte met financiële tekorten, ook staatssecretaris Sharon Dijksma van Onderwijs had te maken met een tegenvaller in de kinderopvang van een half miljard euro. Daarnaast kwam staatssecretaris Jet Bussemaker 300 miljoen tekort in de zorg.

In tegenstelling tot Vogelaar krijgen Dijksma en Bussemaker geen extra geld van het kabinet. Dijksma moet daarom flink snijden in de kinderopvang.

Dat hoeft overigens pas volgend jaar. Voor dit jaar neemt Bos de tegenvallers in de kinderopvang nog voor zijn rekening. Hij heeft wat extra geld binnengekregen doordat het Rijk profiteert van de hogere inflatie.

Donderdag lekte al uit dat Dijksma de gastouderregeling in de kinderopvang wil schrappen. Als alternatief denkt het kabinet aan het verhogen van een inkomensafhankelijke belastingkorting, zodat ouders toch familie of bekenden kunnen inschakelen voor kinderopvang. Ook overweegt het kabinet een soort wittewerksterregeling voor kleinschalige kinderopvang, aldus een bron.

Raad van State 'frustreert' rechters

Veel rechters die vreemdelingenzaken behandelen, voelen zich gefrustreerd door uitspraken van de Raad van State, het hoogste rechtscollege in vreemdelingenzaken. Dat stelde hoogleraar rechtssociologie Kees Groenendijk.

Groenendijk gaf gisteren een college wegens zijn afscheid van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Groenendijk deed de afgelopen 25 jaar onderzoek naar de rechtspositie van migranten. Samen met zijn opvolgster Ashley Terlouw ondervroeg hij voor dit onderzoek 24 vreemdelingenrechters. Verreweg de meesten van hen lieten zich negatief uit over de beslissingen van de Raad van State, die sinds 2001 zaken van vreemdelingen in hoger beroep behandelt. De rechters gaven aan dat het probleem niet zozeer zit in de vreemdelingenwet zelf, maar in de interpretatie daarvan door de Raad van State.

Daardoor hebben rechters te weinig mogelijkheden om een beslissing op een asielverzoek inhoudelijk te behandelen. De ondervraagde rechters vinden dat 'uitermate zorgwekkend' en 'demotiverend', aldus Groenendijk en Terlouw. Sommige rechters zeiden in gewetensnood te zijn gekomen door uitspraken van de Raad van State.

Volgens de gegevens van Groenendijk behandelde de Raad van State in de periode 2001-2006 slechts 4 procent van de hoger-beroepszaken van vreemdelingen op een zitting. De rest, meer dan 95 procent, werd afgedaan op basis van het dossier, zonder dat de betreffende vreemdeling of diens advocaat werd gehoord. Ter vergelijking stelt Groenendijk: in andere beroepszaken behandelt de Raad van State 86 procent wel ter zitting.

[GERUCHT] Bioshock alsnog naar de PS3?

De geruchten gaan al lang rond dat Bioshock uiteindelijk de overstap van de Xbox 360 en PC naar de PS3 zal gaan maken. Toen de game van de de console naar de PC ging, vond een gamer namelijk toen al PS3 settings in diverse configuratie files.

Nu zou, volgens de aankomende editie van EGM, de overstap naar Sony's gamesysteem deze herfst al kunnen zijn. In het geruchtenrubriekje van het blad wordt vermeld dat Bioshock in September naar de PS3 zal komen. Dit zal tegelijk gebeuren met het uitbrengen van nieuwe feiten over Bioshock 2 aan het grote publiek. Bioshock 2 zou verwacht worden voor zowel de Xbox 360, PC en PlayStation 3 en zal volgens EGM dus zeker geen exclusieve titel worden.

De port naar de PlayStation 3 zou naast de game ook alle reeds aangeboden downloadable content gaan bevatten en de graphics zullen nog iets verder worden opgepoetst. Toen 2K games echter gevraagd werd over deze geruchten reageerden ze nuchter met: "No comment."

Vlaamse priester op non-actief na kinderporno

Een priester uit het Belgische plaatsje Kalmthout, op wiens computer kinderporno is aangetroffen, heeft zichzelf op non-actief gezet. Dat heeft zijn advocaat vrijdag aan het persbureau Belga laten weten.

De politie vond na huiszoeking kinderporno op de computer van de 47-jarige priester. "Voor we verdere stappen ondernemen, wachten we het onderzoek af", heeft een woordvoerder van het bisdom Antwerpen laten weten.

Bisschop Vandenberghe besliste wel dat de priester geen contact meer mag hebben met minderjarigen zolang het onderzoek loopt. De priester staat hoog aangeschreven bij zijn parochianen; hij leidt ook een kinderkoor.

Jazztrompettist Humphrey Lyttelton (86) overleden

De Britse jazztrompettist Humphrey Lyttelton is op 86-jarige leeftijd overleden. Lyttelton was een paar dagen geleden geopereerd wegens problemen met zijn aorta.

Lyttelton, van adellijke komaf, leerde als jonge jongen trompet spelen. In de Tweede Wereldoorlog diende hij in het Britse leger. Om de overwinning in 1945 te vieren sprong hij op een kruiwagen en begon hij uit de losse pols wat te spelen. De Britse omroep BBC was toevallig ter plaatse, en maakte opnamen.

Als jazzmuzikant probeerde Lyttelton om de traditionele jazz nieuw leven in te blazen. Hij speelde met Sydney Bechet en Louis Armstrong, maar ook met The Byrds, Led Zeppelin en Radiohead. Tussen 1967 en 2007 presenteerde hij voor de BBC tal van jazzprogramma's. Lyttelton was niet alleen muzikant, maar ook spotprenttekenaar voor de krant Daily Mail en voorzitter van de Bond voor het Cursieve Handschrift.

AD: Forse stijging zakkenrollerij in 2007

Het aantal gevallen van zakkenrollerij in Nederland neemt hard toe. Dat meldt het AD vandaag. In 2007 werd 29.000 keer aangifte gedaan van zakkenrollen, 20 procent meer dan het jaar ervoor. Vooral in middelgrote steden als Breda, Apeldoorn en Enschede steeg het aantal aangiftes.

De politie zegt dat veel arrestanten uit Roemenië en Bulgarije komen. Deze landen werden in 2007 lid van de Europese Unie. De cijfers zijn afkomstig van de 25 regionale politiekorpsen in Nederland en maken deel uit van de jaarlijkse Misdaadmeter van het AD. Volgende week zaterdag publiceert de krant dit overzicht.

McCain haalt uit naar Obama

De Republikeinse presidentskandidaat John McCain heeft hard uitgehaald naar Barack Obama. In een gesprek met conservatieve bloggers noemde hij zijn mogelijke tegenstrever de lievelingskandidaat van Hamas.

Een woordvoerder van die organisatie had vorige week zijn voorkeur voor Obama uitgesproken. Hij vergeleek hem met president Kennedy, "een groot man met een grote overtuiging."

De aantijging van McCain staat niet op zich. Obama wordt door tegenstanders vaker in verband gebracht met de radicale islam. Zo wijzen zij op zijn 'middle name' Hussein, op zijn islamitische stiefvader en op zijn jeugd in Indonesië, het land met de meeste moslims ter wereld.

Een woordvoerder van Obama noemde het in een reactie "steeds moeilijker" te geloven dat McCain een respectvolle verkiezingscampagne zal voeren. Obama zelf had eerder de steun van Hamas verre van zich geworpen.

Eerste Metal Gear Online beta beelden duiken op

Spring wederom in de wereld van Metal Gear en vecht het online met elkaar uit in de beta. Zo zien we onder andere de werking van de menselijke katapult en een aantal gevechten.

Metal Gear Online is het eerste gedeelte van Metal Gear dat echt speciaal ontwikkeld is voor de online mogelijkheden. Gemaakt deels op basis van Substance en Portable Ops biedt dit spel de mogelijkheid om met maximaal 16 mensen te sneaken en elkaar af te maken via het PlayStation Netwerk. De game maakt gebruik van het SOKKU-systeem, waarmee je makkelijk info over je allies kunt opvragen.

Metal Gear Online zal samen met Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots op 12 juni verschijnen.

Olympische fakkeltocht Japan begonnen

In het Japanse Nagano, waar in 1998 de winterspelen plaatsvonden, is vanochtend de olympische fakkeltocht begonnen. Het is een van de laatste estafettelopen voor de vlam terugkeert naar Peking, waar in augustus de zomerspelen worden gehouden.

De autoriteiten hebben strenge veiligheidsmaatregelen getroffen wegens pro- en anti-Chinese protesten. Het publiek wordt op afstand gehouden. Langs het hele 18,7 kilometer lange parcours zijn hekken opgesteld. Belangstellenden kunnen op grote videoschermen de verrichtingen volgen.

Eerder werd de reis van de vlam over de wereld verstoord door demonstraties van betogers tegen de Chinese overheersing van Tibet. Kort voor de start in Nagano kwam het tot opstootjes tussen Tibet-sympathisanten, Chinese studenten en Japanse nationalisten.

De tocht in Nagano had eigenlijk bij een boeddhistische tempel moeten beginnen, maar de monniken trokken hun aanbod in uit boosheid over het Chinese optreden tegen anti-China-activisten in het grotendeels boeddhistische Tibet. De Japanse overheid wil per se verhinderen dat de estafette uitloopt op ongeregeldheden die de toch al broze betrekkingen met China zouden kunnen verslechteren.

Ik heb gefaald

Mijn koppige drang naar integratie is geen doorslaand succes gebleken. Hetzelfde geldt voor dat hartstochtelijke pleidooi over onze Nederlandse cultuur dat gestoeld zou zijn op joods-christelijk-islamitische invloeden. Het is nooit mijn bedoeling geweest om zowel de VVD als de PVV te shockeren met die brutale confessie. Ik besef  nu ook wel dat pro-islam uitspraken niet alleen de heer Wilders over de rooie jagen, maar dat dit ook de heer Rutte laten schuimbekken van woede. Cultuur-relativisme zal ik voorgoed laten rusten, dat beloof ik u. Niemand is erbij gebaat om voor knettergek te worden versleten, maar ook dit valt alleen mij te verwijten.

Kabinet maakt extra geld vrij voor artsenopleidingen

Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor opleidingen in de zorg, oplopend tot 42 miljoen euro in 2013. Daarmee moet het aantal opleidingsplaatsen worden verhoogd. Dat heeft de ministerraad vrijdag besloten.

Het kabinet wil een licht overschot van medisch specialisten. Dat zou nodig zijn nu de zorg verandert naar een meer 'vraaggeoriënteerde zorg', waarin de patiënt meer centraal staat. De instroom in de huisartsenopleiding wordt verder volgend jaar en in 2010 verhoogd met 84 studenten per jaar om een tekort aan huisartsen te voorkomen.

Het maximum aantal studenten dat wordt toegelaten voor de studie van geneeskunde gaat niet omlaag en blijft gehandhaafd op 2850 per jaar. Een aantal vervolgopleidingen, zoals de opleiding tot jeugdartsen of verpleeghuisartsen, breidt momenteel sterk uit en heeft deze basisartsen volgens het kabinet hard nodig.

Abbas teleurgesteld na overleg met Bush

De Palestijnse president Mahmoud Abbas keert teleurgesteld terug naar de Westelijke Jordaanoever na een bezoek aan Washington. In een interview met persbureau AP zei hij vrijdag dat hij bij thuiskomst maar weinig vooruitgang te melden heeft.

De Palestijnse leider toonde zich pessimistisch over de kans dat er nog dit jaar een akkoord met Israël in zit. Een dag eerder zei president George Bush juist dat hij goede hoop heeft dat het vredesoverleg nog voor het einde van zijn ambtstermijn in januari de contouren van een Palestijnse staat oplevert.

Abbas noemde de uitbreiding van nederzettingen op de Westoever en andere omstreden gebieden door Israël het grootste struikelblok. Hij zei teleurgesteld te zijn in de Amerikanen, omdat zij niet meer druk uitoefenen op Israël om zijn bouwactiviteiten te staken.

Ondanks het optimisme van de president gaf het Witte Huis donderdag toe dat het vredesoverleg de laatste tijd in het slop is geraakt, vijf maanden nadat zowel Israël als de Palestijnen op een top in het Amerikaanse Maryland toezegden dat zij zich zouden inspannen om nog voor 2009 tot een oplossing te komen. Een woordvoerster zei dat er sindsdien slechts minimale vooruitgang is geboekt.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.