FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 23 maart 2008

Uitverkocht Paaspop trekt 10.000 bezoekers

Ondanks het slechte weer was het festival Paaspop ook dit jaar weer uitverkocht. Afgelopen twee dagen kwamen tienduizend bezoekers naar het festivalterrein in Schijndel, de traditionele opening van het muziekfestivalseizoen.

De organisatie had van tevoren al maatregelen genomen tegen het slechte weer wat op komst was. Om drassige moddervelden te vorkomen waren met hout verharde paden aangelegd. Ook werden de vijf overdekte podia extra verwarmd.

Op Paaspop stonden de afgelopen dagen artiesten als Racoon, Within Temptation, Guus Meeuwis en Saybia. Het festival kwam zondag al eerder in het nieuws nadat een bezoeker 6.000 drankmunten had gejat.

Hongerige vrouw trapt ruit shoarmazaak in

Een 38-jarige dronken vrouw uit Emmen had vannacht wel zin in een lekker broodje shoarma en ging daarom even langs bij de shoarmazaak aan de Baander in Emmen. Eenmaal aangekomen zat de zaak al dicht, maar de vrouw wilde toch naar binnen.

De medewerkers die aan het opruimen waren zagen de zatte vrouw staan en wilden de deur openen, waarschijnlijk om te vertellen dat ze gesloten waren. Maar voordat ze medewerker bij de deur was, was de vrouw zelf al naar binnengekomen door de deur kapot te trappen.

De vrouw liep hierbij verwondingen op aan beide handen. Ze mocht haar roes uitslapen in een politiecel, waarna ze verhoord is.

Zeelieden vermist voor kust Hongkong

Achttien, voornamelijk Oekraïense, zeelieden van een gezonken sleepboot zijn vermist. Voor de kust van Hongkong had de sleepboot in de nacht van zaterdag op zondag door zeer dichte mist een aanvaring met een vrachtschip.

Op 35 meter diepte ligt het schip ondersteboven. Duikers en de meer dan 130 reddingswerkers hebben vooralsnog geen teken van leven kunnen vaststellen, maar zolang er nog zuurstof binnen het schip is bestaat er nog een kans op overlevenden. De zeven opvarenden van van het vrachtschip konden wel in veiligheid worden gebracht.

Uitslagen Bundesliga speelronde 25

Deze week werd in Duitsland speelronde 25 afgewerkt. Hieronder volgen de uitslagen en de stand in de Bundesliga.

De topper deze week in de Bundesliga was het duel tussen de nummer één, Bayern München, en de nummer drie, Bayer Leverkusen. Bayern was de gehele wedstrijd oppermachtig. In de Allianz Arena was de Italiaanse spits Luca Toni de gevierde man met twee doelpunten. Zeven minuten voor tijd zorgde Dimitri Bulykin met de 2-1 nog even voor spanning in het duel, maar verder dan het ene doelpunt kwam Leverkusen niet. Door de zege loopt Bayern München uit op Hamburger SV en Werder Bremen. Beide clubs speelden met 1-1 gelijk tegen respectievelijk VFL Wolfsburg en Arminia Bielefeld.

Uitslagen

ThuisUitEindstand
Bayern MünchenBayer Leverkusen2 – 1
Eintracht FrankfurtEnergie Cottbus2 – 1
Borussia DortmundKarlsruher SC1 – 1
VFB StuttgartHansa Rostock4 – 1
FC NürnbergVFL Bochum1 – 1
MSV DuisburgHannover 961 – 1
VFL WolfsburgHamburger SV1 – 1
Hertha BSCSchalke 041 – 2
Arminia BielefeldWerder Bremen 1 – 1


Stand

#TeamGespeeldWinstGelijkVerliesVoorTegenPunten
1Bayern München251582431453
2Hamburger SV2512103361846
3Bayer Leverkusen251357462644
4Werder Bremen251357523644
5FC Schalke 04251285402644
6VFB Stuttgart2513210444041
7Eintracht Frankfurt251096303139
8VFL Wolfsburg251078413637
9Karlsruher SC251078303337
10Hannover 9625979364234
11VFL Bochum25889373832
12Hertha BSC259511273132
13Borussia Dortmund258611364130
14Hansa Rostock256613223624
15Arminia Bielefeld255614245021
16Energie Cottbus254813264220
17FC Nürnberg254714264119
18MSV Duisburg255416254019

Programma

DatumThuisUit
29-03VFL BochumBorussia Dortmund
29-03Hamburger SVArminia Bielefeld
29-03FC NürnbergBayern München
29-03Karlsruher SCSchalke 04
29-03Werder BremenMSV Duisburg
29-03Energie CottbusHertha BSC
29-03Hannover 96VFB Stuttgart
29-03Bayer LeverkusenEintracht Frankfurt
29-03Hansa RostockVFL Wolfsburg

Mike Myers

Nog even en Mike Meyers komt weer met een nieuw karakter. We kennen natuurlijk allemaal de Austin Powers serie dus ik dacht dat het wel leuk was om een spotlight te schijnen op deze comedie-held. Hieronder de trailer van de Love Guru film, z'n ode aan Sean Connery en de "Unscripted" TV-show met Justin Timberlake voor Shrek III (oud ... maar ik kende dit nog niet). Tijd om te lachen om super-droge humor.

EHL: HGC naar halve finale

HGC heeft de halve finale bereikt van de Euro Hockey League. Het won van het Spaanse Terrassa Athletic met 2-1.

Terrassa was de verliezend finalist van de Europacup 1 afgelopen seizoen, die door Bloemendaal werd gewonnen. Timmo Kranstauber zette de ploeg uit Wassenaar op voorsprong, maar een benutte strafcorner van Xavier Ribas zorgde voor een 1-1 ruststand. In de tweede helft zorgde een goed genomen strafbal van Bram Lomans voor de overwinning van HGC.

Koster: "Ajax kan titel vergeten"

De trainer van Ajax, Adri Koster, heeft de hoop op de landstitel voor Ajax opgegeven na het verlies tegen FC Twente. Doel voor de Amsterdammers is nu om een plaats in de voorronde van de Champions League af te dwingen.

"De kans op de landstitel is nu verkeken," zo meldt de Ajax-trainer. "Het verschil is zeven punten en dat is te veel. We moeten ons nu toeleggen op de play-offs om een plaats in de voorronde van de Champions League."

Over het spel van Ajax was Koster niet te spreken: "Ik vind het onbegrijpelijk dat we in de eerste helft niet durfden te voetballen en apathisch toekeken. We moesten namelijk winnen, maar dat was niet te zien. Dat is heel teleurstellend."

Robin Haase in finale ATP Challenger

Robin Haase speelt later vandaag de finale van het BMW Challenger Tennistoernooi in Sunrise, Florida. Hij versloeg in de halve finale de Australiër Chris Guccione in twee sets, 6-4 en 6-4.

De halve finales waren vanwege het slechte weer een dag uitgesteld. Haase moet dan ook direct na de westrijd de finale spelen. Hij staat daarin tegenover Sebastien Grosjean.

De Hagenaar wist eerder de als vijfde geplaatste Janko Tipsarevic te verslaan in een 'onderhoudende' wedstrijd, met veel fouten van beide spelers. In de halve finale kwam Haase tegenover Guccione, waarvan het makkelijk wist te winnen. De andere finalist, Fransman Grosjean, won in de halve finales van Oostenrijker Jurgen Melzer.

De laatste keer dat Haase tegenover Grosjean stond, was tijdens de tweede ronde van de Australian Open begin dit jaar. Hij verloor in vijf sets (4-6 6-4 6-0 6-7 6-4).

Het is nog de vraag of de wedstrijd vandaag nog gespeeld wordt, aangezien het regent in Florida.

Ivanovic wint in Indian Wells

Ana Ivanovic, de Servische tennisster, heeft haar eerste toernooizege in 2008 geboekt. Ze won het Master Series-toernooi in Indian Wells. Ze versloeg in de finale de Russische Svetlana Kuznetsova in twee sets: 6-4, 6-3.

In de eerste set kreeg zowel Ivanovic als Kuznetsova welgeteld één breakpunt. Alleen de Servische wist het breakpunt te benutten en pakte zodoende de eerste set. In de tweede set brak Ivanovic Kuznetsova twee keer en won zodoende de tweede set met 6-3.

Tibetaanse kloosters afgesneden van watertoevoer

Meerdere grote kloosters in Tibet krijgen geen water en levensmiddelen meer. Dat heeft het Duitse Tibet Initiatief (TID) vandaaglaten weten. ,,Hier dreigt een humanitaire ramp, want de monniken mogen de kloosters niet verlaten'', aldus TID-voorzitter Wolfgang Grader.

De organisatie heeft contact met 'een vertrouwenspersoon die in de regio contacten heeft'. Die liet weten dat het gaat om grote kloosters in het centrum van Tibet, waaronder Drepung, Ganden en Sera.

Bovendien hebben gewonde Tibetanen geen toegang tot medische verzorging. Het zou ziekenhuizen en artsen verboden zijn die te verplegen, meldde de Tibetaanse regering in ballingschap.

Tsjechische partij wil Wildersfilm op website

De Tsjechische nationalistische partij NS (Nationale Partij) heeft zijn buitenlandse server voor de versie van de film van Geert Wilders aangeboden. Dat heeft de NS vandaag op haar website aangekondigd. Het is een reactie van de partij op het uit de lucht halen van de website waarop de film Fitna moest verschijnen.

De NS wil de film op haar website zetten zodat heel Europa het kan zien. De Tsjechische partij verwijt de media concessies te doen aan de Islam. Verder biedt de partij Geert Wilders asiel en bescherming aan op een nog niet bekend gemaakte plaats. De NS vindt dat Nederland en de EU laf zijn.

De NS staat bekend als radicale partij. In januari 2006 beweerde de partij dat concentratiekamp Lety waar Romazigeuners werden vermoord slechts een arbeidskamp was waar de Roma aan gemeenschappelijke ziektes stierven. Volgens historische bronnen kwamen in Lety 326 mensen om in het kamp en nog eens 500 medebewoners eindigden in vernietigingskamp Auschwitz. De partij staat officieel geregistreerd sinds 2002. Het Binnenlandse Ministerie weigerde hen te registreren, maar de NS wist het bij het Constitutionele Hof terug te laten draaien. De partij is tegen de EU, buitenlandse immigranten en Roma.

Trulli bejubelt vierde plek

Na een aantal slechte seizoenen voor het team van Toyota, haalde coureur Jarno Trulli op het circuit van Sepang een uitstekende vierde plaats. Een derde plek om van te starten heeft zeker meegeholpen, maar het was vooral het team dat goed werk deed, aldus een dolblije Trulli.

Het bracht Trulli in een uitermate goede stemming na afloop: "Het is fijn om weer punten te scoren na zo een sterke race. Ik ben vooral blij voor het team, hier en in Keulen. Dit resultaat is voornamelijk aan hen te danken en ik wil het dan ook aan hen opdragen." Hij vatte zijn zijn race als volgt samen: "Ik had het moeilijk in de eerste bocht, daar verloor ik grip, ging te wijd en raakte ik Nick Heidfeld. Daardoor verloor ik wat terrein. Maar het lukte me om de McLarens bij te houden."

"Doordat het team goed werk deed bij de pitstops kon ik voorbij komen aan Mark Webber en tegen het einde zat ik in een geweldig gevecht met Lewis Hamilton. We pushten elkaar flink. Hij was natuurlijk een fractie sneller dan ik, maar ik heb honderd procent gegeven. Dankzij het team hadden we een probleemloos weekend en konden we vierde worden", aldus de Italiaan, die na zijn race behoorlijk bezweet uit zijn auto klom.

Timo Glock, die zich in de kwalificatie naar een tiende startplek had weten te vechten, zag zijn hoop al in de eerste ronde vervliegen. Een overijverige Williams-coureur Nico Rosberg probeerde hem in bocht 14 binnendoor te passeren, maar de bolides kwamen met elkaar in aanraking. Rosberg verloor daarbij de voorvleugel en kon toch de race uitrijden, maar Glock werd gedwongen terug te sukkelen naar de pit, waar hij moest opgeven.

Ondanks deze opgave van Glock, kon teambaas Tadashi Yamashina zijn enthousiasme over het resultaat in Maleisië niet onder stoelen of banken steken. "Dit maakt de teleurstelling uit Australië weer helemaal goed. Iedereen binnen het team is zó blij met dit geweldige resultaat na zo'n goede race. Het gevecht in de laatste stint met Hamilton was precies het soort dat ik leuk vind, dus ik wil Jarno bedanken voor een excellent optreden. Hij verloor wat ruimte toen hij 'gesandwiched' werd in de eerste bocht, maar daarna was hij verder snel en de brandstofstrategie en pitstops waren perfect", aldus een zeer tevreden Yamashina.

Trulli staat momenteel op een verdienstelijke achtste plek met vijf punten voor het rijderskampioenschap, net achter Rosberg en Fernando Alonso. Toyota ligt op een zesde plaats voor het constructeurskampioenschap, één punt achter Renault. Het was het beste resultaat voor Toyota sinds Ralf Schumachers vierde plek bij de Franse Grand Prix in 2006.

Cheney eist 'pijnlijke concessies' voor vrede

Israël en de Palestijnen moeten 'pijnlijke concessies' doen om tot een vredesverdrag te komen. De Amerikaanse vice-president Dick Cheney heeft dit zondag gezegd tijdens een bezoek aan de Westelijke Jordaanoever.

De Verenigde Staten blijven zich sterk maken voor de stichting van een Palestijnse staat, zei Cheney. Die staat had er al lang geleden moeten komen, voegde hij er aan toe. Een vredesverdrag vereist 'ongelofelijk veel' inspanningen aan de onderhandelingstafel. 'Terreur' leidt niet alleen tot de dood van onschuldige burgers maar is ook dodelijk voor de 'legitieme hoop en aspiraties' van de Palestijnen, zei Cheney. Hij refereerde aan Hamas.

Cheney sprak na overleg met de Palestijnse president Mahmoud Abbas. Abbas dankte de VS voor de steun, maar bekritiseerde het land ook indirect, net als Israël. "Vrede en veiligheid kunnen niet bereikt worden door de nederzettingen uit te breiden en door barrières te bouwen." Om vrede te bereiken moet de internationale gemeenschap, en met name VS, haar overtuigde steun aan het vredesproces geven, zei Abbas.

Abbas riep tijdens het overleg met Cheney diens hulp in bij het stoppen van de uitbreidingen van Israëlische nederzettingen op de Westoever en van militaire operaties tegen Palestijnse strijders, zei Abbas' naaste medewerker Saeb Erekat. Abbas zou tegen Cheney hebben gezegd dat het vredesoverleg nauwelijks is opgeschoten sinds de herstart in november. Cheney zei dat de VS de Palestijnen zal helpen om de infrastructuur weer op te bouwen die nodig is om economisch te floreren.

Britse tiener vermoord in India

Een 15-jarige Britse tiener die dood werd gevonden op een strand in Goa in India blijkt te zijn vermoord. Het meisje zou zijn verkracht en daarna tot tien minuten onder water zijn gehouden. Het lichaam van Scarlett Keeling werd op 19 februari gevonden op het Anjunastrand. De Britse verbleef bij haar 25-jarige vriend Julio Lobo, een gids in Goa. Scarlett werd voor het laatst gezien in een bar van het resort waar ze overnachtte.

De politie nam eerst aan dat het meisje verdronken was doordat ze drugs had genomen. Haar moeder eiste verder onderzoek en daaruit blijkt nu dat de tiener werd verdronken. De hoeveelheid drugs en alcohol in haar bloed konden onmogelijk een coma of dood hebben veroorzaakt. Moeder Fiona MacKeown verbleef op het moment van de moord elders in India. Ze beweert dat de politie, politici en drugsdealers de zaak in de doofpot probeerden te stoppen.

Inmiddels is een man aangehouden die ervan wordt verdacht Scarlett te hebben gedrogeerd. Een andere man zit vast op verdenking van verkrachting van de Britse tiener.

Strijd leger en rebellen Sri Lanka: 66 doden

Gevechten tussen het Srilankaanse leger en Tamil-rebellen hebben de afgelopen dagen 66 levens gekost. Dat heeft het leger zondag gezegd. Zestig rebellen en zes soldaten zouden zijn omgekomen. Omdat journalisten worden geweerd uit de oorlogszone, was het onmogelijk om de opgegeven dodentallen na te trekken. De rebellen waren zondag niet te bereiken.

De gevechten hadden volgens het leger plaats in de noordelijke districten Welioya, Jaffna, Vavuniya en Mannar. Sinds 1983 strijden de Tamil-rebellen voor een eigen staat, omdat ze al decennia worden gediscrimineerd door de Singalese meerderheid in Sri Lanka. De opstand heeft meer dan zeventigduizend levens gekost.

Zelfverbranding in Birma uit protest tegen junta

Uit protest tegen de Birmese junta heeft een 26-jarige man aldaar zich vrijdag in brand gestoken, aan de voet van de beroemde pagoda Shwedagon Paya. Terwijl hij "weg met het militaire regime!" schreeuwde overgoot hij zichzelf met benzine en stak dit vervolgens aan, zo meldden ooggetuigen.

De man lag zondag nog in kritieke toestand in het ziekenhuis, waar hij voor zijn brandwonden verzorgd word. Voor zover bekend betreft het het eerste geval van zelfverbranding in Birma sinds het leger in 1962 de macht greep. In omringende landen is het wel eerder voorgekomen dat boeddhistische monniken kozen voor zelfverbranding als ultiem protest tegen onderdrukking en geweld.

In september was de Shwedagon-pagode nog één van de verzamelpunten voor de betogers tegen de junta. Bij de vreedzame protesten vielen toen 31 doden en werden duizenden demonstranten gearresteerd, nadat het leger besloot hardhandig in te grijpen.

 

Brandweer haalt vrouw uit boom

De brandweer heeft vanmiddag in het Zeeuwse Zoutelande een vrouw van Duitse komaf uit een boom moeten bevrijden. De vrouw zat vast op tien meter hoogte en was daar terecht gekomen toen haar parasailer -een groot scherm waarmee wordt gevlogen- door een windvlaag uit de koers raakte.  

De Duitse zat anderhalf uur vast in de boom. De vrouw had geen verwondingen opgelopen en ondanks haar hachelijke avontuur maakt ze het weer redelijk goed.

Peking hekelt westerse media

De Chinese autoriteiten hebben forse kritiek op de "onwaarheden" die westerse media recent hebben verkondigd over de anti-Chinese protesten in Tibet. In de krant China Daily krijgen onder meer CNN en de BBC er stevig van langs.

Het artikel stelt dat Chinese internetters in weblogs en op nieuwssites uiting hebben gegeven aan de kritiek op de westerse media. De bronnen die de krant daarvoor opvoert zijn evenwel grotendeels anoniem. De krant rept desondanks van manipulatie en van leugens die China in een kwaad daglicht hebben gesteld.

J.K. Rowling overwoog zelfmoord

J.K. Rowling dacht aan zelfmoord voor ze wereldfaam kreeg als schrijfster van de Harry Potter-boekenreeks. Dat vertelt de Britse auteur in het studentenblad van de Universiteit van Edinburgh, zo meldt de Sunday Times.

De suïcidale gedachten kwamen op bij de schrijfster, toen ze als alleenstaande moeder van rond de 25 jaar moeite had om de eindjes aan elkaar te knopen. Ze was toen nog niet zo lang gescheiden van haar eerste man, de Portugese journalist Jorge Arantes. "We hebben het dan echt over gedachten aan zelfmoord, niet over 'ik voel me een beetje ellendig'", vertelt Rowling.

De 42-jarige Rowling zocht medische hulp en kreeg vervolgens negen maanden lang therapie. "Ik heb me nooit geschaamd voor het feit dat ik depressief ben geweest. Waarom zou ik?", vraagt Rowling zich af. "Ik maakte een moeilijke tijd door en en ben trots dat ik eruit heb weten te komen."

J.K. Rowling is momenteel een van de rijkste vrouwen in Groot-Brittannië. Haar vermogen wordt door Fortune magazine geschat op 647 miljoen euro. Afgelopen zomer verscheen het zevende en afsluitende deel van de Harry Potter-reeks 'Harry Potter and the deathly hallows'.

McLaren had een zwaar weekend

Lewis Hamilton heeft het maximale uit zijn race gehaald. De Brit die vanaf de negende plaats van start ging, had een goede start maar problemen met het rechtervoorwiel tijdens zijn eerste pitstop zorgde ervoor dat hij niet verder kwam dan plaats vijf.

Hamilton: "De start van de race was erg goed. Ik ging van de negende naar de vijfde plek. Daarna zette ik Mark Webber de hele tijd onder druk, maar het is erg moeilijk om iemand te volgen. Het maakt niet uit hoe snel je zelf bent. Hij reed ook erg goed."

"Ik heb het maximale uit de race gehaald", vervolgde hij. "Ik deed nog erg mijn best om vierde te worden en ik denk ook dat het me had kunnen lukken, maar Jarno deed het erg goed. Ik denk dat we het de volgende keer beter moeten doen in de kwalificatie."

Teamgenoot Heikki Kovalainen reed een sterke race en zag dat beloond met zijn eerste podiumplaats voor McLaren. De Fin kijkt wel met gemengde gevoelens terug op het race weekend in Maleisië.

"Ik denk dat we tevreden moeten zijn met het resultaat. Na de straf van gisteren ging het behoorlijk zwaar worden. Onze strategie werkte goed en ik kon de hele race rijden zonder opgehouden te worden. Mijn eerste stint was niet probleemvrij, omdat het rubber op de banden veel opkrulde. In de laatste stint spaarde ik de motor en bracht ik de auto thuis."

"Het was een goede dag, ik had graag een paar posities hoger gestaan, maar meer dan dit zat er vandaag niet in," aldus Kovalainen.

[EK Zwemmen] 'Geen mannenestafette op Spelen'

Na een teleursstellend resultaat op het EK Zwemmen in Eindhoven, is de kans dat de Nederlandse mannen in actie komen op de estafette 4 x 200 meter vrije slag tijdens de Olympische Spelen deze zomer, niet groot meer.

Sebastiaan Verschuren, Joost Reijns, Stefan Oosting en Olaf Wildeboer haalden de limiet van het NOC*NSF niet: een tijd bij de beste zestien van de wereld. Het kwartet miste met een tijd van 7.20,80 bovendien ook nog de finale van dit EK. Topzwemmer Pieter van den Hoogenband kon niet in actie komen vanwege een griep die hem de rest van het toernooi aan de kant houdt.

Eerder was het de mannen ook niet gelukt om de limiettijd te halen op de 4 x 100 meter vrij. Technisch directeur Jacco Verhaeren wilde proberen om op dat onderdeel in China tóch van start te mogen, maar dan had de missie op de 4 x 200 meter vrij moeten slagen. "De jongens hebben hun kans laten liggen. Dan houdt het op", aldus Verhaeren.

Verhaeren vond het vooral zonde: "Het is vrij dramatisch en komt ook bij mij hard aan, zeker omdat de jongens de afgelopen periode veel progressie hebben gemaakt. Het is zonde dat het er nu niet uitkomt. Met Pieter was het team ongetwijfeld sterker geweest, maar de mannen wisten dat ze het bij de Spelen ook zonder hem moesten doen. Hij kan dit nummer er bij de Spelen onmogelijk bij doen."

Voor Olaf Wildeboer is de gemiste kans op de 4 x 200 meter vrij extra vervelend. De zwemmer met Nederlandse ouders groeide op in Spanje en hij nam de Nederlandse nationaliteit aan om met de Nederlandse zwemmers op de estafette naar Peking te kunnen.

Man koopt alle kaarten Verdonk-feest

Een gulle donateur heeft alle 1800 toegangskaarten voor het oprichtingsfeest van Trots op Nederland, de politieke beweging van ex-VVDster Rita Verdonk, opgekocht. De gulle gever heeft de kaarten, met een totale waarde van 135.000 euro, teruggegeven aan Verdonk zelf.

De donateur wil nu dat Verdonk de kaarten gratis gaat weggeven. Verdonk meldt "zeer verheugd te zijn". Dit betekent dat mensen nu gratis naar het feest kunnen komen. Het feest kost veel geld, en daarom moesten we wel entree vragen. Maar dat was voor een aantal mensen toch een drempel. Nu kunnen ze er gratis bij zijn..

Renault voorlopig middenmoter

Er lijkt voor Renault voorlopig niet meer in te zitten dan een plek in het middenveld. Teambaas Flavio Briatore baalde ervan dat een goede kwalificatie in Maleisië niet omgezet kon worden in klinkende munt tijdens de race.

Coureurs Fernando Alonso en Nelson Piquet jr. finishten respectievelijk als achtste en elfde. Met name Alonso was lichtelijk teleurgesteld: "Ik heb gedaan wat ik kon en het laatste punt gepakt. We hebben nu kunnen zien dat we in normale omstandigheden qua prestaties wat verder weg zitten."

De Spanjaard wist dan wel een punt te scoren, maar hij eindigde op meer dan een minuut van winnaar Kimi Räikkönen. De aansluiting met de top van het veld is nog ver weg, besefte hij ook. "Er is dus werk aan de winkel bij Renault. Ons doel is op dit moment om in elke race punten te scoren en in de tests moeten we hard aan de slag om beter te presteren."

Zijn teammaat Nelson Piquet jr. was deze race fortuinlijker dan in Australië en was wel blij met het resultaat. "Ik heb veel geleerd vandaag en ik zie dat de groep waarmee we in gevecht zijn erg competitief is en dat je dus een perfecte race moet rijden," vertelde de Braziliaan na afloop. Hij bleef wat voorzichtig: "Maar ik ben in de buurt van mijn teamgenoot geëindigd en dat is bemoedigend. Het was een moeilijke race en de auto is nog niet competitief genoeg, maar ik boek vooruitgang en dat hoop ik bij de volgende race in Bahrein voort te zetten."

Flavio Briatore was minder blij, de Italiaan vond het vooral jammer dat er niet meer in zat. "Helaas hebben we de goede gridpositie van Fernando niet om kunnen verzilveren, waardoor we in het middenveld terecht kwamen, ondanks dat Fernando en Nelson hun uiterste best hebben gedaan. Het enige punt dat we behaald hebben, biedt geen troost en we moeten nu hard werken om onze problemen uit te zoeken, zodat we over twee weken sterker zijn in Bahrein", aldus de woorden van de teambaas van Renault.

Aantal PS3-games wordt goedkoper

Het is nu precies een jaar geleden dat de PS3 hier in Europa is gereleased. Dat vond Sony een mooi moment om een prijsverlaging van sommige games aan te kondigen. In de herfst zullen in ieder geval de volgende acht spellen in prijs worden verlaagd:

- Folklore
- Formula One: Championship Edition
- Genji: Days of the Blade
- Heavenly Sword
- Lair
- MotorStorm
- Resistance: Fall of Man
- Ridge Racer 7

Het gaat hierbij dus vooralsnog alleen om Sony-titels. De prijzen zullen zakken tot rond de €40,-. Of ze onder een platinum-label zullen verschijnen is niet bekend.

"Webber had hoger kunnen eindigen"

Red Bull-teambaas Christian Horner denkt dat Mark Webber nog wel hoger had kunnen eindigen in de Grote Prijs van Maleisië. De Australische coureur had een probleem met de luchtpomp. Ook werd hij opgehouden door Takuma Sato.

"Mark reed een goede race. Hij had alleen wel een probleem met een luchtpomp waardoor we hem iets eerder binnenhaalden om hem wat extra brandstof mee te kunnen geven. Ik denk dat de extra brandstof hem tussen de twaalf en vijftien seconden heeft gekost", aldus Horner. Mark Webber kwam in ronde 16 binnen voor zijn eerste pitstop.

De teambaas vervolgde: "Op een belangrijk punt in de race ging Sato niet aan de kant, terwijl wij met Heidfeld aan het racen waren. Als dit niet was gebeurd, hadden we hem bij de laatste pitstops zeker voor kunnen blijven." Dat zijn andere coureur, de Schot David Coulthard, geen punten scoorde, was volgens Horner geen ramp: "David voelde zich vanochtend niet helemaal lekker, maar wist toch een aanvallende race te rijden. Vooral in de tweede helft was hij erg competitief."

Mark Webber zelf was niet zo tevreden over zijn race. "De start was niet fantastisch, maar we wisten dat veel mensen op de zachte banden stonden. Na de eerste twee bochten lag ik vierde", vertelde Webber. "De grip was in de tweede stint niet fantastisch en op een cruciaal moment in de race verloor ik ook nog eens twee seconden achter Sato, terwijl ik met Heidfeld in gevecht was. Ik ben blij met mijn twee punten. Het begin van dit seizoen was moeilijk en het was goed om te finishen."

Toro Rosso deze race zonder punten

Het team van Scuderia Toro Rosso wist in de Grand Prix van Maleisië geen punten te pakken. Sébastien Bourdias spinde in de eerste ronde al de baan af en Sebastian Vettel had een onwillige versnellingsbak waardoor ook hij de race voortijdig moest staken.

Bourdais vertelde: "Ik had een goede start, maar kwam vast te zitten tussen twee versnellingen. Ik kwam tot de vierde bocht, waar ik gepasseerd werd. In de vijfde bocht zat iemand aan mijn binnenkant en in de volgende bocht zat ik aan zijn buitenkant, waardoor ik op het vuile gedeelte van de baan terecht kwam. De auto brak weg en ik spinde van de baan. En zo was mijn race voorbij."

"Ik kreeg steeds meer moeite met schakelen en met de stuurbekrachtiging", zei Vettel na afloop. "Vervolgens begon te achterkant van de auto te branden toen ik stopte. Dat kan gebeuren als alles oververhit raakt. Tot dat punt had ik een redelijke race. Ik had veel last van de banden in de eerste stint en te veel onderstuur, maar na m'n stop werd dat een stuk beter." Vettel strandde 17 rondes voor het einde met een boel rook achteruit zijn bolide.

Britney herwint geloof in God

Britney Spears heeft haar geloof in God teruggevonden. Ze wil nu zelfs voor hem gaan zingen en haar leven beteren. De opmerkelijke transformatie zou komen door de hulp van Mel Gibson, die haar als een soort mentor begeleidt.

Tot vreugde van Gibson zou de gevallen popprinses voor God willen zingen in de Holy Family Catholic Church in Californië. Deze kerk is opgericht door Gibson zelf.

Kinderen voorkomen treinchaos

Dankzij twee kinderen uit Bunnik is gisteravond mogelijk een grote treinchaos voorkomen. De twee kinderen hoorden een vreemd geluid in hun achtertuin en gingen meteen kijken. Ze zagen dat er een boom op de rails achter hun woning was gevallen.

De alerte kinderen verwittigden meteen de politie. Daardoor kon het treinverkeer op tijd stil worden gelegd, zodat er geen ongelukken zijn gebeurd. Bij een ongeluk waren de gevolgen mogelijk niet te overzien geweest.

Chloortreinen gaan weer rijden

De omstreden chloortreinen die twee jaar geleden na lang protest stopten, gaan weer rijden. Tussen 28 maart en 28 april zijn elf chloortransporten vanuit Zweden naar de Botlek nodig door onderhoud aan een fabriek in Rotterdam. De treinen pendelen 's nachts over de oude chloorroute via Oldenzaal, Deventer, Amersfoort en Amsterdam naar Rotterdam.

De route gaat dwars door drukbevolkte woonwijken, wat tot levensgevaarlijke situaties kan leiden. Gemeentes en milieuorganisaties drongen er jaren lang op aan om het aantal chloortransporten tot een minimum te beperken. In 2006 kwam het uiteindelijk tot een transportstop voor chloor. De SP in Rotterdam heeft vragen gesteld over het nieuwe transport.

Utrecht voorlopig zonder Caluwé

FC Utrecht moet het waarschijnlijk enkele weken zonder Tom Caluwé doen. De Belg scheurde zaterdagavond de binnenband van zijn linkerknie in de gewonnen uitwedstrijd tegen Excelsior (0-2).

Medespeler Sander Keller raakte zijn teamgenoot vol in het gezicht toen hij een bal wilde wegschieten en middenvelder Caluwé kwam vervolgens verkeerd neer. Hij moest per brancard van het veld af worden gedragen en lijkt de rest van het seizoen te moeten missen

Joyriders richten ravage aan in Breda

In een parkeergarage van een appartementencomplex aan het Nonnenveld in Breda hebben onbekenden een ravage aangericht. Er is met een opengebroken auto door de garage gescheurd en daarbij zijn verschillende auto's beschadigd geraakt.

De afgesloten parkeergarage onder het complex kon worden binnengedrongen door een stalen rooster te vernielen. Vervolgens hebben de daders een auto opengebroken en zijn daarmee door de garage gaan crossen. In totaal hebben de joyriders acht auto's beschadigd.

Rond kwart voor vijf is één van de bewoonsters een kijkje gaan nemen in de parkeergarage, omdat zij een harde klap had gehoord. Eenmaal beneden trof zij onder andere de beschadigde auto van haar partner aan, die was gebruikt door de joyriders. De vrouw had haar auto "slotvast" achtergelaten. Zes personen hebben aangifte gedaan en de politie verwacht er nog twee te krijgen.

Alcomobilist rijdt door na aanrijden 4 fietsers

Een 19-jarige man uit Drimmelen is gisternacht opgepakt, omdat hij was doorgereden na vier fietsers te hebben aangereden. De vier jongeren raakten daarbij gewond. De man kon na politieonderzoek thuis worden opgepakt. De verdachte was vermoedelijk onder invloed van alcohol en softdrugs. Hij wordt verdacht verdacht van roekeloos rijden en het verlaten van de plek van een ongeval.

De slachtoffers zijn met ziekenwagens naar het hospitaal gebracht. Een 16-jarig meisje uit Made had beenletsel en schaafwonden. Een 18-jarige jongeman uit Made bleek een gebroken neus te hebben. Twee jongens van zeventien hadden meer geluk. Zij hadden beiden alleen schaafwonden en mochten het ziekenhuis snel weer verlaten. De negentienjarige doorrijder bleek na het ongeluk zijn 21-jarige zus te hebben gebeld. Daarop was zij met haar buurjongen naar haar broer toegereden. Hij verkeerde in shock en daarna heeft ze hem eerst thuisgebracht, waarna ze zijn zwaarbeschadigde auto naar huis wilden slepen. Agenten zagen de combinatie echter rijden en daarop werd ze aan de kant gezet. Haar broer werd thuis aangehouden.

Bokkige Tukker belaagt agenten

Een 57-jarige man uit Enschede heeft zaterdagnacht twee agenten verwond toen hij in zijn woning werd aangehouden. Na een verkeersovertreding vroeg hij de politie of hij nog even zijn huis in mocht alvorens mee te gaan naar het bureau. Maar eenmaal binnen gooide hij de kont tegen de krib, laat de politie weten.

Agenten zagen de man rond 01.30 uur in het centrum van Enschede een stoplicht negeren. Toen de man bij zijn woning aan de Boulevard 1945 zijn auto parkeerde, spraken de agenten hem aan. Een alcoholtest wees uit dat de man te veel had gedronken. Toen hij werd gesommeerd mee te gaan naar het bureau, vroeg hij de agenten of hij eerst even naar binnen mocht om zijn vriendin en enkele spullen af te zetten.

De tot op dat moment rustige Twent ging in de woning plots over de schreef, meldt de politie. Toen hij weigerde mee te gaan, ontstond een worsteling. Hierbij stak de bewoner een agent hard in zijn oog en probeerde hij het dienstpistool te pakken te krijgen. Ook bedreigde hij de diender met de dood. Een vrouwelijke agent probeerde hij van de balustrade te duwen. Toen dit niet lukte, probeerde hij haar pols te breken tussen een van de spijlen.

De 76-jarige vriendin van de man probeerde tijdens de worsteling met de mannelijke agent diens collega ervan te weerhouden een handje te helpen. Uiteindelijk konden beiden worden overmeesterd en naar het bureau gebracht. De 57-jarige man is vastgezet, zijn bejaarde vriendin is zondagmiddag met een proces-verbaal naar huis gestuurd. De man wordt verzet bij zijn aanhouding, poging tot diefstal van een politiepistool en poging tot zware mishandeling ten laste gelegd.

De twee agenten zijn naar een ziekenhuis gegaan. De politieman bleek een beschadiging van het netvlies en een gekneusde heup te hebben opgelopen. Zijn collega had een gekneusde pols.

Bezoeker jat 6.000 drankmunten

Totale schade 12.000 euro. Dader gepakt, maar muntjes zijn weg.

Een bezoeker van Paaspop in Schijndel heeft zaterdagavond zo'n zesduizend consumptiemunten gestolen. De 22-jarige Brabander wist achter de bar te komen en trok een verzamelbus met muntjes los. Uiteindelijk wist de Brabantse politie hem te pakken, maar de drankmuntjes waren intussen in de zakken van andere festivalgangers verdwenen.

De man uit Aarle-Rixtel zette na zijn diefstal de bus met muntjes op de drukke dansvloer op de grond. Hierop kwamen alle munten op de vloer terecht, waar aanwezigen snel hun slag sloegen.

Een beveiligingsmedewerker greep de 22-jarige man in de kraag en droeg hem over aan de politie. De Brabander is vastgezet. De schade bedraagt zo'n twaalfduizend euro.

Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 30

De Eredivisie nadert zijn ontknoping en dit weekend werd er weer een volledige speelronde afgewerkt. PSV deed goede zaken en een nieuw kampioenschap lijkt een kwestie van tijd. Ajax en Feyenoord verloren en hebben het weer spannend gemaakt in de top 5. Hieronder een overzicht van enkele gespeelde wedstrijden.

De wedstrijd tussen SC Heerenveen en Roda JC was zonder enige twijfel het leukste duel van dit weekend. De Friezen gingen fel van start maar Roda nam de regie vervolgens over. De Limburgers wisten met messcherpe counters twee doelpunten te maken en Heerenveen was even van slag af. Voor rust maakte Bradley een aansluitingstreffer, waardoor de wedstrijd spannend bleef. Na de pauze ging Heerenveen flitsend van start. Paulo Henrique scoorde twee minuten na rust en enkele minuten later kwam de thuisploeg langszij door een doelpunt van Beerens. Bradley maakte de 4-3 maar ondanks dat bleef de wedstrijd tot de laatste seconde spannend: 4-3.

Het lijkt erop dat PSV zich kan opmaken voor de 21e landstitel. In het Philips Stadion werd FC Groningen met minimale inspanning opzij gezet. Vanaf het begin creëerden de Eindhovenaren kansen maar bij veel spelers stond het vizier nog niet op scherp. Koevermans was na een half uur wel succesvol en hij scoorde na een fraaie aanval, opgezet door Simons en Bakkal. Na de rust maakte Groningen-doelman Van Loo een grote fout waardoor een schot van Bakkal over de lijn rolde. FC Groningen was geen moment in staat om het PSV moeilijk te maken en daardoor speelde de thuisploeg met de handrem erop. In de slotfase gooide Koevermans het duel op slot: 3-0.

Ajax verloor de uitwedstrijd tegen FC Twente en kan de titel nu definitief uit het hoofd zetten. In de eerste helft zochten beide ploegen de aanval maar het resulteerde niet in echte kansen. Tegen de rust begon Twente beter te spelen en de Amsterdammers konden er niet meer uit komen. Na de rust ging Ajax goed van start maar grote gaten in de defensie van Twente werden niet gevonden. Douglas kopte de bal in eigen doel maar enkele minuten later maakte Wilkshire gelijk. In de slotfase verdiende Ajax een loepzuivere penalty maar scheidsrechter Van Hulten wilde hier niets van weten. In de extra tijd besliste Elia de wedstrijd: 2-1.

Natuurlijk werden er nog meer wedstrijden gespeeld. Vitesse speelde met 3-3 gelijk tegen Roda JC. AZ en De Graafschap kwamen in de sneeuw niet verder dan een 0-0 gelijkspel. FC Utrecht maakte de zorgen bij Excelsior nog groter door met 0-2 te winnen. NEC speelde op de valreep gelijk bij VVV-Venlo. De Rotterdamse derby tussen Sparta Rotterdam en Feyenoord werd gewonnen door Sparta. Het degradatieduel tussen Willem II en Heracles Almelo werd gewonnen door de Tricolores.

Alle uitslagen van dit weekend:
Vrijdag 21 maart:
Vitesse - NAC Breda (3-3)

Zaterdag 22 maart:
SC Heerenveen - Roda JC (4-3)
PSV - FC Groningen (3-0)
AZ - De Graafschap (0-0)
Excelsior - FC Utrecht (0-2)

Zondag 23 maart:
VVV-Venlo - NEC (1-2)
Sparta Rotterdam - Feyenoord (3-2)
FC Twente - Ajax (2-1)
Willem II - Heracles Almelo (2-1)

Uitslagen inhaalwedstrijd:
Woensdag 19 maart:
PSV - Ajax (0-0)

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

Federer en Nadal onderuit in Indian Wells

Roger Federer en Rafael Nadal zijn bij het masters toernooi van Indian Wells uitgeschakeld. De nummers één en twee van de plaatsingslijst verloren in de halve finale.

Federer verloor met 3-6, 2-6 van de Amerikaan Mardy Fish. Dat Fish in vorm was was al duidelijk door overwinningen op David Nalbandian, Lleyton Hewitt en Nikolaj Davydenko. De ruime nederlaag van Federer was opvallend. Sinds de Zwitser vier jaar geleden de nummer één-positie op de wereldranglijst veroverde, pakte hij nooit eerder zo weinig games in een wedstrijd. "Die overwinningen deze week geven me veel vertrouwen. Ik weet dat ik drie tennissers uit de toptien kan verslaan en hopelijk volgt er nog één", aldus Fish.

In de finale treft Fish Novak Djokovic, Die te sterk was voor Nadal. Ook die wedstrijd eindigde in 3-6, 2-6. Djokovic en Fish speelden één keer eerder tegen elkaar. Op de US Open van 2006 won Djokovic 7-6(5), 6-4, 3-6, 7-6(3).

Uitslagen Eredivisie 23-03-2008, II

Vanmiddag werden er in de Eredivisie om 14.30 uur de laatste drie duels van dit competitieweekend gespeeld. Hieronder een overzicht van de uitslagen.

Sparta Rotterdam - Feyenoord (3-2)
11' Lucius (0-1) (assist: Bruins)
15' Boukhari (1-1) (assist: Emnes)
50' Boukhari (2-1)
62' Van Bronckhorst (2-2) (assist: Mols)
90'+2 Emnes

Toeschouwers: 10.894
Scheidsrechter: Jol
Stadion: Het Kasteel
Gele kaart: Promes, Rutjes (Sparta), Sahin, Fer (Feyenoord)

Opstellingen

Sparta Rotterdam: Westerveld, Tiendalli, Schenkel, Promes, Polak, Rutjes, Jaggy, Boukhari (Slot/84), Dissels, Roberts (Duplan/46, Toet/90+5), Emnes

Feyenoord: Timmer, Lucius, Bahia, Hofland, De Cler, Landzaat, v.Bronckhorst, Sahin (Fer/85), De Guzman, Mols, Bruins


FC Twente - Ajax (2-1)
63' Douglas (0-1) (e.d.)
70' Wilkshire (1-1) (assist: N'Kufo)
90'+2 Elia (2-1) (assist: Brama)

Toeschouwers: 13.250
Scheidsrechter: v.Hulten
Stadion: Arke Stadion
Gele kaart: El Ahmadi, Elia, Heubach (FC Twente), Silva, Vermaelen, Lindgren (Ajax)

Opstellingen

FC Twente: Boschker, Douglas, Wielaert, Braafheid, Heubach, Wilkshire, El Ahmadi (Brama/88), Hersi, Denneboom, N'Kufo, Elia

Ajax: Gentenaar, Silva, Heitinga, Vermaelen, Vertonghen (Perez/79), Lindgren, De Jong (Ogararu/69), Davids (Leonardo/46), Suárez, Huntelaar, Emanuelson


Willem II - Heracles Almelo (2-1)
47' Mourad (1-0) (assist: Grégoire)
68' Demouge (2-0) (assist: Messoudi)
70' Schilder (2-1) (assist: Lakic)

Toeschouwers: 13.500
Scheidsrechter: Luinge
Stadion: Willem II Stadion
Gele kaart: Mathijssen, Grégoire (Willem II), Quansah, Looms (Heracles)

Opstellingen

Willem II: Vermeer, Janse, Bælum, Swinkels, Akgün (Hill/82), Messoudi, Boutahar, Mathijssen, Mourad, Demouge (Poepon/70), Grégoire

Heracles Almelo: Pieckenhagen, Boakye (v.d.Bergh/63), Rahim, Klavan (De Vries/78), Looms, Maas, García-García, Quansah, Everton (Christensen/84), Lakic, Schilder

Japanner steekt 'zomaar' 8 mensen neer

Een 24-jarige man heeft in de Japanse stad Tsuchiura 8 mensen neergestoken. Een 27-jarige man overleed later in het ziekenhuis, twee anderen raakten zwaargewond. De Japanner, Masahiro Kanagawa, liep met twee messen op zak, waarmee hij als een dolle om zich heen stak. De man werd sinds afgelopen vrijdag gezocht voor de moord op een 72-jarige man.

Na zijn daad belde de man zelf de politie om te vertellen wat hij had gedaan. Tijdens de arrestatie heeft hij tegenover de politie verklaard dat hij "gewoon iemand wilde doden." Kanagawa sloeg toe in een passage tussen het station van Arakawaoki en een winkelcentrum. Afgelopen woensdag stak hij een man in zijn nek, die later aan zijn verwondingen overleed. Hij werd op de verdachtenlijst gezet nadat er bloed van het slachtoffer op zijn kleding werd aangetroffen. Ook werd zijn fiets bij het huis van het slachtoffer gevonden.

Zweed Edman mist EK

De Zweed Erik Edman moet het EK aan zich voorbij laten gaan. De linksachter van Wigan Athletic scheurde gisteren een kruisband in de wedstrijd tegen Blackburn Rovers.

EK-deelnemer Zweden, ingedeeld in een poule met Griekenland, Spanje en Rusland, zal het dus zonder de linksback moeten doen komende zomer. De gebruikelijke herstelperiode voor een dergelijke blessure bedraagt immers zes tot negen maanden. De 29-jarige Edman speelde in het verleden voor SC Heerenveen.

Huismerken en kutmarkten

Wat is dat de laatste tijd trouwens toch met supermarkten?  Ik kom bij diverse supermarkten hier in Zwolle, maar of ik nou naar de C-1000, Super de Boer of Albert Heijn ga, overal is het hetzelfde liedje.  Huismerken.  Ik word er schijtziek van.  Je zoekt de het schompus naar fatsoenlijke merken, maar omdat de huismerken qua uiterlijk nagenoeg exact op de goeie producten lijken wil je nog weleens misgrijpen.  Om nog maar te zwijgen van het feit dat veel echte merken gewoonweg niet meer verkrijgbaar zijn.

GP Maleisië 2009 definitief nachtrace

De Grand Prix van Maleisië zal vanaf volgend jaar in het donker verreden worden. Dat heeft Bernie Ecclestone vandaag in Sepang verklaard. De Formule 1-baas heeft de Maleisische organisatie geadviseerd om de race niet voor zeven uur 's avonds te laten beginnen.

"De lokale organisatie begrijpt dat het nodig is om later te starten om zo meer Europese televisiekijkers te trekken," aldus de Brit. "Verder zal het erg goed zijn voor Maleisië en de bezoekers van de Grand Prix. Het zal gegarandeerd een spektakel worden."

Al eerder werd besloten om de nieuwe grote prijs van Singapore in het donker te laten verrijden. Deze wedstrijd vindt dit jaar al plaats op 28 september en zal de eerste nachtrace in de Formule 1 worden.

Freeloader buitenspel door Wii update

Freeloader, de disc van Codejunkies waarmee je import games op je Wii kunt afspelen, wordt nutteloos zodra je een update doet met je Wii. Freeloader gebruikers in de Verenigde Staten, waar de nieuwste update al verkrijgbaar is, hebben gemeld dat hun Freeloader niet meer werkt.
Dus mocht je een Freeloader hebben om Super Smash Bros. Brawl te kunnen spelen, is er maar een advies, niet updaten !!!!

Hamas en Fatah willen verzoening

De Palestijnse facties Hamas en Fatah hebben vandaag een akkoord getekend waarin beide zich bereid verklaren overleg te gaan voeren over verzoening. Volgens de Arabische nieuwszender al-Jazeera is de overeenkomst gesloten na bemiddeling door de president van Jemen, Ali Abdullah Saleh.

Het overleg moet een einde maken aan de huidige situatie waarin Hamas heer en meester is in de Gazastrook en Fatah op zijn beurt de dienst uitmaakt op de Westelijke Jordaanoever. Het westen steunt vooral Fatah, dat geldt als gematigder. Woordvoerders van beide kampen zeiden zondag dat de eenheid van het Palestijnse volk nu weer centraal moet staan.

Het overleg tussen Fatah en Hamas in de Jemenitische hoofdstad Sanaa verliep tot dusver stroef. Het is nog onduidelijk hoe de dialoog nu verder gaat en op welk niveau. Hulporganisaties dringen al lang aan op de noodzaak van een politiek akkoord. Ze wijzen erop dat het verdeelde Palestijnse bestuur de toch al beroerde humanitaire situatie in de Palestijnse gebieden alleen maar erger heeft gemaakt.

Bejaarde slaat haar man dood met wandelstok

Een bejaarde vrouw in het Belgische Ukkel heeft vanmorgen haar 88-jarige echtgenoot gedood met een wandelstok. De vrouw kon het niet meer aanzien dat haar man sterk aftakelde. Dat bericht de Belgische omroep VRT.

Volgens de 80-jarige vrouw lag haar man al enkele uren op de grond en had hij de kracht niet meer om op te staan. Ze kon het lijden van de man niet meer aan en sloeg hem daarom tientallen keren met een wandelstok. Daarna ging ze slapen.

Toen ze opstond, trof ze naar eigen zeggen haar echtgenoot aan in een plas bloed. De vrouw is gearresteerd.

Schumacher derde in motorrace

Het is voor de raceliefhebber duidelijk dat Michael Schumacher niet meer racet in de F1 maar de competitiedrang is nog steeds aanwezig bij de Duitser. Schumacher reed niet op vier, maar op twee wielen op de Pannonia Ring in Hongarije.

De Duitser werd derde in de motorrace. Hij reed overigens wel de snelste ronde, waarmee duidelijk is dat Schumacher zich prima voelt op een motor. Het is niet de eerste keer dat hij op een motor een race reed. Eind vorig jaar reed hij in Valencia op een Ducati en zette een goede tijd neer, hij was maar vijf seconden langzamer dan de snelste ronde in de race, die gereden werd door Casey Stoner.

Ook assistenten Verbeek vertrekken

Hans Visser stapt na dit seizoen op bij SC Heerenveen. De assistent van Gert-Jan Verbeek, die na deze voetbaljaargang eveneens zal vertrekken, heeft deze keuze uit eigen beweging gemaakt. Alex Pastoor, een andere assistent, heeft te horen gekregen dat hij weg moet.

"Ik zag mijn gezin soms maar één keer in de week. Ik weet niet of ze met me door hadden gewild nu er een andere hoofdtrainer komt, maar ik stop vanwege mijn situatie met het gezin", liet Visser in een reactie weten. De kans is groot dat hij volgend seizoen in Limburg werkzaam zal zijn. De assistent-trainer spreekt daar namelijk met een aantal ploegen.

Pastoor zou Verbeek mogelijk achterna gaan. "Dat hangt deels van mijn nieuwe club af," aldus de huidige oefenmeester van SC Heerenveen in een reactie. "Maar dat ik met Hans en Alex prima gewerkt heb, staat vast. Ik ben sowieso altijd verwend geweest met mijn assistenten."

Verbeek zorgde er in de zomer van 2006 ook voor dat Visser en Pastoor naar SC Heerenveen kwamen. Nu stapt het trio dus ook gezamenlijk op.

Tienduizenden trotseren regen voor paasmis

Tienduizenden gelovigen zijn vandaag bijeengekomen op het Sint-Pietersplein in Rome voor de paasmis onder leiding van paus Benedictus XVI. Net als tijdens de kruisweg op Goede Vrijdag werd de plechtige ceremonie gehinderd door aanhoudende regen. ''Maar het paaslicht straalt altijd'', hield de paus zijn drijfnatte gehoor voor. ''Laat het u niet droef maken!''

De mis, waarvan de beelden werden uitgezonden in bijna zestig landen, werd besloten met de traditionele zegen Urbi et Orbi (Voor de stad en de wereld). De bijna 81-jarige Benedictus sprak al even traditioneel met Pasen de pauselijke dank uit voor de Nederlandse bloemen op het plein.

De kerkvorst riep de wereld op de vrede te bewaren of te bewerkstelligen. Hij refereerde specifiek aan de situaties in Irak, Darfur, het Midden-Oosten en Tibet. De paus zei te hopen op vreedzame oplossingen voor deze conflicten.

De Duitse paus las zijn rede extra snel voor en sloeg ook stukken van de vooraf verspreide tekst over, vermoedelijk om de aanwezigen niet nog langer bloot te stellen aan het noodweer boven Vaticaanstad.

De Limburger Paul Dekkers zette de paus met Pasen dit jaar voor de twintigste keer in een zee van bloemen. De Posterholtse bloemarrangeur is verantwoordelijk voor de bloemrijke versiering van het bordes, waarop de paus gezeten was. Sinds de zaligverklaring van Nederlander Titus Brandsma in 1985 verzorgt een team van bloemisten en arrangeurs de bloemen op het wereldberoemde plein.

Bloembureau Holland sponsort de bloemenpracht. Op Witte Donderdag 20 maart vertrokken de bloemisten onder leiding van hoofdarrangeur Charles van der Voort naar Rome. De vrachtwagens met plantmateriaal en bloemen vertrokken al eerder.

Halo 3 Heroic Map Pack wordt gratis komende week

Bungie heeft in hun wekelijkse update aangekondigd dat de Heroic Map Pack niet vanaf 15 april, maar al vanaf 25 maart gratis te downloaden zal zijn. Dit vanwege de release van de Legendary Map Pack een maandje later, waar wel gewoon 800 Microsoft Points voor betaald moet worden.

De Heroic Map Pack bevat drie nieuwe maps voor de online multiplayer; Standoff, Rat's Nest en Foundry. Alle drie de maps bieden hun eigen vorm van gameplay, zo is Standoff wat opener met flink wat plekken om te verstoppen, is Rat's Nest een indoor voertuig paradijs en is Foundry enorm verder te finetunen.


Uitslag VVV-Venlo - NEC

Om 12:30 uur begon er één wedstrijd in de Eredivisie. Om 14:30 uur worden de overige wedstrijden gespeeld. Gelieve in dit bericht alleen in te gaan op onderstaand duel.

VVV-Venlo - NEC 1-2
34’ Honda 1-0
79’ van Beukering 1-1 (assist Bobson)
90+2’ Sibum 1-2 (assist Van Beukering)

Toeschouwers: 6.000
Scheidsrechter: Vervecken (Bel)
Stadion: De Koel
Gele kaart: Mampuya, Soltani, Begois (VVV-Venlo), Sibum, Vadócz (NEC)

Opstellingen

VVV-Venlo: Begois, Mampuya, Reekers, Verdellen, Fleuren, Jungschläger (Auassar/82), Linssen, Honda, Amrabat, Oost, Soltani (Kantelberg/82)

NEC: Babos, Nalbantoglu, Olsson, Wisgerhof, El-Akchaoui, Sibum, Holman, Vadócz, Lens, van Beukering, Bobson

PlayLogic haalt $7 miljoen binnen met nieuwe aandelen

De Nederlandse uitgever PlayLogic Entertainment heeft aangekondigd deze week $7 miljoen opgehaald te hebben. $4 miljoen is binnengehaald met een lening en de overige $3 miljoen door uitgave van nieuwe aandelen. De lening is afgesloten voor een periode van 2,5 jaar tegen 7% rente. Het aantal uitstaande aandelen komt met deze actie op 41,5 miljoen te staan.

PlayLogic wil het geld gaan gebruiken voor zijn werkkapitaal en het verstevigen van de positie op de beurs. Daarbij moet het geld ingezet gaan worden om aan het bedrijfsplan voor het komend jaar te kunnen voldoen. Er staan namelijk nog 10 games op de planning die gelanceerd zullen gaan worden en daar is geld voor nodig.



Goede investeringen van PlayLogic

Massa weer nul punten

Terwijl Ferrari-teamgenoot Raikkonen de GP van Maleisië wist te winnen, verspeelde Felipe Massa een tweede plek door van de baan te spinnen.

De Braziliaan vertrok van poleposition en had uitzicht op het podium totdat hij halverwege de race spinde en in het grind belandde. "Ik ben heel erg teleurgesteld. Het is zeker niet de start van het seizoen zoals ik het me had voorgesteld. Vandaag hadden we een één-twee moeten scoren en niet met maar één auto over de finish moeten komen. Ik merkte iets aan de auto in bocht 6 toen ik hard over een kerbstone reed. Vervolgens reed ik door bocht 7 en verloor ik de controle over de auto. Het is moeilijk uit te leggen wat er nu precies gebeurd is. We moeten ons nu concentreren op de komende 16 races en we moeten komende race sterk voor de dag komen."

Op de vraag of hij een fout maakte vanwege de afschaffing van traction control dit jaar, antwoordde hij: "Nee, ik ben er heel zeker van dat dit niet de oorzaak was. In deze bocht hoef je ook niet agressief op het gas te gaan, dus dat was niet de reden."

[EK zwemmen] Veldhuis en Schreuder imponeren

Marleen Veldhuis en Hinkelien Schreuder hebben indruk gemaakt tijdens de series van de 50 meter vrije slag op het EK zwemmen in Eindhoven. Het duo zette een tijd van respectievelijk 24,47 seconden en 24,61 seconden op de klokken. Hiermee gingen zij als nummers één en twee naar de halve finales.

Twee jaar geleden wist Veldhuis op dezelfde afstand in Boedapest de bronzen medaille in de wacht te slepen. Ranomi Kromowidjojo en Inge Dekker eindigden als vierde (25,22 seconden) en zesde (25,32 seconden). Toch viel het duo af, omdat er van elk land slechts twee zwemsters aan de halve finales mogen deelnemen.

Een Japanner aan de Kroket

Er was eens een Japanner die ging op vakantie en kwam zo onder andere in mijn woonplaats terecht, en daar kon hij het niet laten een lekkere kroket te proberen.

Mijn Japans is niet helemaal je van het, maar gelukkig wist Babelfish er een matige vertaling van te maken, hieronder de samenvatting

Hier een cultuurshock vvoor een toerist uit Japan. De oerhollandse automatiek! Hij omschrijft uitgebreid het mechanisme achter 'de kroket uit de muur' (het Japanse 'vending machine' fetishme is bekend) en raadt iedereen aan zeker eens een 'Kroket' te proberen wanneer men in Nederland op bezoek is. Onderaan staan reacties van andere Japanners die vooral bij koud weer de Nederlandse kroket een smakelijke hap vinden!

Met dank aan C2000 voor de submit

Resident Evil 5 laat volgende week weer van zich horen

Het is de nieuwe mode in de gamesindustrie, aankondigen dat er informatie of een trailer aankomt van de game, mits het een grote titel betreft. Uiteraard zijn we bij FOK!games ook niet te beroerd om mee te werken aan de hypemachines. Ditmaal is de gelukkige game Resident Evil 5. Bij de volgende uitgave van het Japanse tijdschrift Famitsu zal een gratis DVD zitten, waarop een hoop nieuwe informatie over de game zal staan. De informatie zal bestaan uit wat exclusief beeldmateriaal en een interview.

De nieuwe Famitsu zal vanaf 28 maart in de winkels liggen, dus niet lang daarna zal het beeldmateriaal ook ergens op internet staan. We houden je op de hoogte.

Jans: "Voorlopig geen vijfde plaats"

Ron Jans heeft een plaats bij de eerste vijf voorlopig even uit zijn hoofd gezet. De trainer van FC Groningen deed dit na afloop van de verliespartij tegen PSV (3-0). Het verschil met de huidige nummer vijf, NAC Breda, bedraagt momenteel vier punten.

"We moeten reëel zijn," was het nuchtere commentaar van Jans. "Voorlopig zet ik de vijfde plaats even uit mijn hoofd. Het gaat de laatste weken moeizamer dan eerder dit seizoen. We moeten straks weer pieken in de play-offs."

Jans was overigens van mening dat zijn ploeg terecht had verloren van PSV. "Ik heb een beetje een leeg gevoel. We begonnen te verlegen aan deze wedstrijd. In de eindfase van de eerste helft hebben we wel onze momenten gehad. Helaas was het duel na de tweede treffer na rust over."

Call of Duty 4 hack verbruit speelplezier

Cheaten in games in niks nieuws. Al jaren gebeurt het, ook bij online shooters als Counter-Strike. Wat het wel doet is speelplezier bederven. Zo nu ook bij de PlayStation 3-versie van Call of Duty 4. Door een fout in de code is een hack mogelijk met ongelimiteerde ammunitie, mogelijkheid om door muren te kijken en andere zaken die het spel heel wat makkelijker maken. Tot flinke frustratie van de spelers.

In onderstaand filmpje is goed te zien wat voor voordelen de spelers eruit konden halen. De hack schijnt met de nieuwste patch wel verholpen te zijn.


Djokovic en Fish in finale Indian Wells

Novak Djokovic is er in geslaagd om de finale van het tennistoernooi in Indian Wells te bereiken. De Serviër was in de halve finale een maatje te groot voor Rafael Nadal. De Spaanse titelverdediger had geen schijn van kans tegen de winnaar van de Australian Open.

Djokovic had slechts twee sets (6-3 en 6-2) nodig om de partij in zijn voordeel te beslissen. In de eindstrijd zal de Serviër het op moeten nemen tegen de verrassing van het toernooi, Mardy Fish. De Amerikaan, die geen beschermde status had, zorgde gisteren voor een stunt door Roger Federer uit te schakelen. De Zwitser moest diep buigen voor het spel van zijn opponent en verloor met 3-6 en 2-6.

Van Loen ontevreden over spel Utrecht

FC Utrecht is er zaterdagavond in geslaagd om het duel tegen Excelsior (0-2) te winnen. Dit was overigens het enige waar John van Loen, assistent-trainer van de club uit de Domstad, tevreden over was. Hij kon zich namelijk niet vinden in het vertoonde spel van de Utrechtse formatie.

"Alleen het eerste half uur was goed, maar toen hadden we ook met 3-0 moeten voorstaan. Dat gebeurde niet en het spel werd daarna alleen maar minder. Gelukkig maakte Robin Nelisse in de slotfase 2-0. Dat voorkwam een slotoffensief van Excelsior", liet Van Loen in een reactie weten.

Scheuren door Londen in GT5 Prologue gameplay video

De release van GT5 Prologue komt steeds dichterbij. Gigantisch veel gamers hebben al een pre-order staan zodat ze hem op dag één meteen op hun PS3 los kunnen laten. Om nog even het wachten te verzachten hebben we hier een mooie video voor je waarin een volle race van twee rondes door de smalle straten van Londen te zien is. De eerste lap staat de camera achter de auto, de tweede ronde zie je de nieuwe cockpit view.




28 maart kan iedereen naar de winkel racen om GT5 Prologue voor de PS3 te halen en zelf rond te scheuren in Londen.

Wilders weigert aanbod Moslimomroep

PVV-leider Geert Wilders gaat niet in op het aanbod van de Nederlandse Moslimomroep (NMO) om zijn anti-Koranfilm te vertonen. De redactie van de omroep wilde dat Wilders dan vooraf zijn film zou laten zien en na de uitzending met voor- en tegenstanders van de film in discussie ging.

Wilders is echter niet van plan om vooraf zijn film door de NMO te laten beoordelen op mogelijk strafbare feiten. ''No way. Ik laat hem aan niemand zien vooraf'', aldus de PVV-voorman vandaag in een korte reactie. Hij wil nog steeds Fitna ''snel op internet zetten''. De website waarop hij dat wil doen -  Fitnathemovie.com  -  is echter sinds gisteren offline gehaald door provider Network Solutions.

De Amerikaanse provider stelde gisteravond in een mededeling dat er meerdere klachten zijn binnengekomen over de site. Ze willen nu eerst weten of de inhoud niet in strijd is met hun regels.

Weblog GeenStijl zegt vanochtend met een woordvoerder van Network Solutions te hebben gebeld met de vraag om nadere informatie.   De zegsman wilde aan GS slechts kwijt dat na uitvoerig beraad is besloten het domein voorlopig offline te halen. Naast de vele honderden klachten die de provider mocht ontvangen, speelden nog twee zaken hierin een rol. Veel geld voor hosting van de film en ook hier de weigering van Wilders om kenbaar te maken wat er exact te zien zal zijn in de film.  Eerder weigerden de publieke omroepen daarom al de film te vertonen, omdat ze hem vooraf wilden zien.

De vraag is volgens GeenStijl of de film wel via een website openbaar gemaakt kan worden. De kosten voor datagebruik zouden enorm zijn en vrijwel alle providers hanteren dezelfde regels als Network Solutions.  

"Markeringen in pits onduidelijk"

De markeringen in de pitstraat die aangeven waar de snelheidslimiet geldt, waren niet duidelijk genoeg. Dat zei Rubens Barrichello na afloop van de Grand Prix van Maleisië.

De 35-jarige coureur liep vandaag een drive-through penalty op, nadat hij de maximum snelheid in de pitlane had overschreden. "De drive-through penalty na mijn tweede pitstop was ongelukkig, maar gelukkig hoefde ik maar een plek in te leveren," verklaarde de Braziliaan. "Naar mijn mening staat in de pitstraat niet duidelijk genoeg aangegeven waar de snelheidslimiet geldt."

Vorige week beging de Honda-rijder ook al twee fouten. Hij tankte tijdens een safety car-situatie toen dat niet was toegestaan en stopte bovenal niet voor het rode licht aan het einde van de pits. Voor het laatste werd hij gediskwalificeerd.

Australisch stel woest na 'ivf-fout'

Een Australisch koppel dat ivf gebruikte om er zeker van te zijn dat zij een dochter zouden krijgen, hebben hun artsen aangeklaagd nadat de vrouw beviel van een jongen.

Het stel wilde met de behandeling juist voorkomen dat het een zoon zou krijgen vanwege een ongeneeslijke erfelijke ziekte die alleen jongens treft.

Het koppel had ervoor gekozen alleen geïmplanteerd te worden met vrouwelijke embryo's. Maar in juni 2005 kwam er een zoon ter wereld die al snel een ernstige vorm van hemofilie bleek te hebben. Daardoor stolt het bloed niet goed met het risico dat patiënten dood bloeden. De jongen zal levenslang onder behandeling zijn van artsen blijven.

''We houden van onze kleine jongen, maar we vinden het heel erg dat hij in zijn leven zoveel zal moeten doorstaan'', vertelden de ouders de krant Sunday Telegraph. De ouders willen nu geld voor emotioneel geleden schade wegens de onverwachte geboorte van een zoon en voor de medische kosten en verlies aan inkomen door de zorg voor de jongen.

Koudste Pasen sinds 1964

Dit paasweekeinde gaat de boeken in als het koudste sinds 1964. Toen viel Pasen ook in maart en was het in De Bilt maximaal 4,5 graden. Dit jaar is vergelijkbaar, meldt het KNMI.

Zaterdagavond is in een groot deel van het land een paar centimeter sneeuw gevallen. Op paaszondag liep de temperatuur snel op zodat de sneeuw snel verdween. De laatste Pasen met een beetje sneeuw was op 15 april 2001. De kans op sneeuw is ook de komende dagen groot. 's Nachts en 's ochtends kan het vriezen.

De laagste minimumtemperatuur in De Bilt gemeten op eerste paasdag in deze eeuw is min 3 graden, in 1977. Dat record wordt mogelijk gebroken. Sinds 1901 vroor het op eerste paasdag in De Bilt veertien keer. De koudste paasdagen ooit dateren uit maart 1845. In de eerste helft van die maand daalde het kwik tot 10 tot 20 graden onder nul. Alle rivieren in Nederland waren toen bevroren. In 1949 viel Pasen op 17 april. Toen werd het in De Bilt 24,5 graden.

De vroegst mogelijke datum voor paaszondag is 22 maart. De laatste keer dat dit gebeurde was in 1818 en de eerstvolgende keer in 2285. Pasen viel voor het laatst op 23 maart in 1913; de eerstvolgende keer is in 2160.

Wii Trouwkaart

Het gebeurt de laatste tijd wel vaker, aanzoeken in games. Nu is er een vrolijke man die nog een stapje verder gaat met zijn liefde voor games, met een bijzondere trouwkaart. Hij geeft zelf toe dat het een beetje "silly and lame, but also, I hope, kind of cute." is. De kaart zegt "Wii are getting married" en laat twee Mii's zien.


"The fact that after this she still wants to get married tells me that she really is the one."

De tags, en icons

Ze doen het weer. Het is een heel verhaal geweest en uiteindelijk was het gepuzzel en door een domme fout aan mijn kant niet vorige week al opgelost. Ik moet ietsjes geduldiger mijn werk doen. Maar het komt er op neer dat alle plaatjes in de loop van de week bijgewerkt zullen worden en ook de TAG navigatie zal door onze geduldige bloggers bijgewerkt worden.

Wij danken jullie voor het geduld.

Dodelijk ongeval op A4 bij Woensdrecht

Door een verkeersongeval op de rijksweg A4 bij Woensdrecht is deze ochtend een man om het leven gekomen. Volgens de politie wilde de automoblist bij Woensdrecht de afslag naar Bergen op Zoom nemen, maar kwam hij door onbekende oorzaak in de berm terecht.

De man verloor daarop de macht over het stuur, werd vervolgens uit de auto geslingerd en kwam onfortuinlijk onder het voertuig terecht. Hulp kon de man niet meer redden. De identiteit van het slachtoffer heeft de politie nog niet bekendgemaakt.  

Ontwikkelaar N+ niet te spreken over Xbox Live Arcade

De makers van de ninja-game N+, sinds enige tijd te vinden in de Xbox Live Arcade, hebben een sterke mening over Microsofts online games-distributieplatform. Volgens hun heeft de Arcade een groot probleem, namelijk dat er veel te veel slechte titels voor uitkomen waardoor de echte toppers niet meer opvallen.

"Twee jaar geleden toen we voor het eerste met Microsoft praatte over N+, toen was het nog spannend want de Arcade was net gelanceerd en Microsoft had de instelling van 'Oh, dit is nieuw, dit wordt niet zoals in de winkel. Niet allemaal zooi maar kleine, goede en leuke titels.'

Maar als je nu kijkt is het precies hetzelfde. Er zijn allemaal games met een groot budget gemaakt door grote uitgevers, en het echte probleem is dat dezelfde mensen besluiten welke retail en welke arcade-games ontwikkeld worden. En juist die beslissingen verneuken de Arcade, ik bedoel: Word Puzzle? Moest dat nu echt?"

N+ is te vinden op de Xbox Live Arcade voor 800 Microsoft punten, maar natuurlijk is er ook een gratis demo te vinden.


N+

Concert: Arid in de Melkweg

Het Gentse Arid is terug van weggeweest! De band kwam onlangs terug, na een lange stilte van jaren, met het nieuwe album All Things Come In Waves. Een album waarop het intense geluid van het overdonderende debuut verminderd aanwezig is. Live kan dit daarentegen weer heel anders klinken. De plaat bevat tevens wel weer enkele juweeltjes in de dop, die zich uitermate goed lenen voor een kippenvelveroorzakende liveversie.

Uitslagen hoofdklasse


Gisteren stonden er diverse inhaalduels in de zaterdag- en zondaghoofdklasse op het programma. Door het slechte weer werden enkele wedstrijden opnieuw afgekeurd. Morgen is er nog een inhaalprogramma in de zondaghoofdklasse. Dit waren de resultaten van gisteren:

Zaterdaghoofdklasse C

ONS Sneek - ACV afgelast
PKC '83 - HHC Hardenberg afgelast

Zondaghoofdklasse A

DWS - AFC 1-0
FC Türkiyemspor - Elinkwijk 1-1
DWV - Argon 2-2

Zondaghoofdklasse B

OJC Rosmalen - Baronie 1-1
Gemert - sv Deurne 2-0
UDI '19 / Beter Bed - sv Meerssen afgelast
JVC Cuijk - EVV afgelast
Schijndel / Bol - DESK afgelast

Zondaghoofdklasse C

WSV - HSC '21 / Brein 1-2
Quick '20 - FC Lienden afgelast
Sneek - Be Quick 1887 afgelast

Danen van NL Bekent Kleur ziet altijd meer volk

De organisator van de Nederland Bekent Kleur (NBK)-demonstratie gisteren op De Dam in Amsterdam, die een enigszins tegenvallend aantal bezoekers trok na alle vooraf aangekondigde media-aandacht en steun van 50 BN'ers, ziet zelf altijd veel meer demonstranten dan de officiële cijfers van de politie. Ook voorspelt hij vooraf steevast een grote opkomst. Dat schrijft de Volkskrant vandaag.

Rene Danen, de voorzitter van NBK, is een beroepsactivist. Talloze demonstraties heeft de uit Brabant afkomstige Amsterdammer al op zijn conto geschreven.  Voor gisteren voospelde hij 5.000 tot 10.000 deelnemers. Het werden er uiteindelijk 1.300 die tegen racisme en het gedachtengoed van Geert Wilders in het geweer kwamen.

Onder hen de altijd aanwezige demonstranten van de Internationale Socialisten alsmede die van Amsterdam Anders/De Groenen. Een politieke splinter waarvoor Danen ooit voor in de raad zat.  Zijn politieke medestanders waren gisteren volop aanwezig, inclusief de bekende antieke ‘actiebus’ en een tent voor ‘personeel, sprekers en pers’. Het viel zelfs Jupijn Hafmans op, de opvolger van Danen in de gemeenteraad: ''Het is weer de usual crew.''

Danen studeerde ooit sociologie in Nijmegen. Sinds die studie organiseerde 'brooddemonstrant' Danen acties als de bezetting van Nijmeegse universiteitsgebouwen, autovrije zondagen, herdenking van Kristallnacht, tegen Pim Fortuyn, tegen de voormalige woningpolitiek van ex-minister Dekker, tegen de kabinetten Balkenende (‘Keer het Tij’), tot aan, sinds 1992, Nederland Bekent Kleur.  Foto’s van alle demonstraties verzamelt hij als trofeeën op zijn website.

Tevreden
Danen was gisteren echter bijzonder tevreden over de opkomst. Over media-aandacht had hij ook niet te klagen. Persdiensten ANP en Novum besteedden er de afgelopen dagen ruimschoots aandacht aan. De Amsterdamse zender AT5 zond het hele gebeuren rechtstreeks uit en het NOS journaal opende er gisteren mee.

Op de bijeenkomst werd onder meer gesproken door oud-VVD-leider Hans Dijkstal, oud GroenLinks-lijsttrekker en mede-organisator Mohammed Rabbae en oud-PvdA-minister Hedy D'Ancona.

In de berichtgeving van FOK! van gisteren zijn hun toespraken niet meegenomen. Hieronder in het kort wat ze zeiden:

D'Ancona noemde het ''levensgevaarlijk'' dat partijen uit de Tweede Kamer officieel niet mee wilden werken aan het protest. En dat voor één man, aldus de oud-PvdA politica.

Oud-VVD minister Dijkstal waarschuwde voor de 'toegenomen discriminatie en vreemdelingenhaat'. De ideeën van Wilders noemde hij verwerpelijk. ''Ik ben echter bang dat we op een hellend vlak zijn gekomen.''

Rabbae tenslotte zei dat met Geert Wilders het racisme is doorgedrongen tot in het parlement. Maar racisme wint nooit en zal als altijd verliezen, aldus de voorzitter van het Landelijk Beraad van Marokkanen.

Rene Danen
Danen tevreden

Formule 1: Uitslag GP Maleisië

Kimi Räikkönen heeft de Grand Prix van Maleisië op zijn naam geschreven. De Fin wist Robert Kubica voor te blijven. Heikki Kovalainen legde beslag op de derde plaats, gevolgd door Jarno Trulli. Lewis Hamilton kwam tot de vijfde plaats.

Alle coureurs komen na de start nagenoeg probleemloos de eerste krappe bochten door. Een paar ronden later gaat het echter toch mis, als Sébastien Bourdais de grindbak in duikt, wat het einde van zijn race betekent. Bij het opkomen van het eerste rechte stuk spint Timo Glock doordat Nico Rosberg hem aantikt, waarbij laatstgenoemde zijn voorvleugel verliest. Glock weet nog wel de pits te bereiken, maar ook voor hem is de race na een ronde al voorbij.

David Coulthard verliest in de vierde ronde snelheid door onderstuur. Fernando Alonso, die er achter zit, wil de Schot rechts passeren. Nick Heidfeld, die daar weer achter zit, wil er echter ook voorbij, waardoor met dus met z'n drieen over het rechte stuk gaat. De volgende bocht is naar links, waarbij Heidfeld voorop komt. Alonso komt weer achter Coulthard terecht, maar bij de volgende bocht weet de Spanjaard hem ook te passeren.

Twee ronden later schiet Adrian Sutil rechtdoor, en zet zijn auto stil in het gras. Later blijkt dat hij niet meer kon schakelen. Met nog 49 ronden te gaan gaat Kazuki Nakajima op het rechte stuk voorbij aan Sebastian Vettel. Na tien ronden race hebben de Ferrari's een verschil van bijna acht seconden op Kubica, de rondrijdt op plek drie.

Mark Webber en Nakajima zijn in ronde zeventien de eersten die een reguliere stop maken. Felipe Massa komt een ronde later binnen als leider in de wedstrijd. De Braziliaan komt achter Heikki Kovalainen weer de baan op. Nick Heidfeld komt in dezelfde ronde binnen, net als een aantal anderen. Weer een ronde later komt Kimi Räikkonen binnen. De wereldkampioen komt net voor Felipe Massa weer de baan op, waardoor hij een plekje wint.

Lewis Hamilton komt in ronde negentien binnen. De McLaren-rijder heeft echter geen probleemloze stop: de rechtervoorband wil er niet goed af. Ook het plaatsen van de nieuwe band gaat niet probleemloos, waardoor hij terugvalt tot voor Nick Heidfeld. Een ronde later komt Robert Kubica binnen als leider in de wedstrijd. Hij heeft een vrij lange stop en komt terug op plek drie, voor Fernando Alonso.

Met nog 34 ronden op de klok komen Alonso en Jenson Button binnen. Eerstgenoemde komt kort voor Barrichello de baan op, en valt door zijn stop acht plekken terug. Een ronde later komt David Coulthard binnen, die op dat moment rondrijdt op de vierde plaats. Hij komt terug op plaats dertien, en verliest dus negen plekken door zijn stop.

In ronde 29 heeft Takuma Sato last van een beetje onderstuur, waardoor hij een stuk door het grind rijdt. Een ronde later komt zijn landgenoot Nakajima binnen. Hij is nog maar net binnen als zijn teamgenoot Rosberg binnen komt, die moet wachten. Met nog 25 ronden op de klok spint Felipe Massa vanaf de tweede plaats van de baan als zijn achterkant uitbreekt, en belandt in het grind. Dit betekent het einde van zijn race.

Kimi Räikkönen is in ronde 38 de eerste coureur die zijn tweede reguliere stop maakt. Hierdoor komt Robert Kubica aan de leiding van de race, en valt de Fin terug tot plaats twee, op 5,7 seconden achter de Pool. Mark Webber valt door zijn stop terug van plaats zeven tot plek elf, achter Piquet. Een ronde later blaast Sebastian Vettel zijn versnellingsbak op, en valt dus uit.

Nick Heidfeld en Fernando Alonso komen binnen met nog vijftien ronden te gaan. Heidfeld valt terug van de vijfde naar de achtste plek, maar Alonso, die achter hem zit voor zijn stop, komt terug op de tiende plaats, achter Webber. Twee ronden later komt Robert Kubica vanaf de eerste plaats binnen. Hij komt terug op de baan op de derde plek achter Kovalainen, die nog een stop moet maken. Lewis Hamilton komt binnen vanaf de vierde plaats, en komt weer de baan op achter Jarno Trulli, op plek vijf. Kovalainen komt een ronde daarna binnen, en valt terug achter Kubica.

Met nog tien ronden op de klok krijgt Rubens Barrichello een drivethrough-penalty voor het overschrijden van de snelheidslimiet in de pitsstraat. Alonso loopt in de laatste ronden een tiende per ronde in, maar met nog vier ronden te gaan verliest hij een halve seconde, waardoor het gevecht voorbij is. Lewis Hamilton weer Jarno Trulli nog op een seconde te naderen, maar hij komt net een paar ronden tekort. Jenson Button schiet in de laatste ronde nog door, maar kan zijn weg vervolgen.

Uitslag

Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1Kimi RäikkönenScuderia Ferrari1:03:18.555 
2Robert KubicaBMW F1+ 19.570 
3Heikki KovalainenMcLaren Mercedes+ 38.450 
4Jarno TrulliToyota Racing+ 45.832 
5Lewis HamiltonMcLaren Mercedes+ 46.548 
6Nick HeidfeldBMW F1+ 49.833 
7Mark WebberRed Bull Racing+ 1:08.130 
8Fernando AlonsoRenault F1+ 1:10.041 
9David CoulthardRed Bull Racing+ 1:16.220 
10Jenson ButtonHonda Racing F1+ 1:26.214 
11Nelson Piquet Jr.Renault F1+ 1:32.202 
12Giancarlo FisichellaForce India+ 1 ronde 
13Rubens BarrichelloHonda Racing F1+ 1 ronde 
14Nico RosbergWilliams+ 1 ronde 
15Anthony DavidsonSuper Aguri F1+ 1 ronde 
16Takuma SatoSuper Aguri F1+ 2 ronden 
17Kazuki NakajimaWilliams+ 2 ronden 
-Sebastian VettelScuderia Toro Rosso versnellingsbak
-Felipe MassaScuderia Ferrari spin
-Adrian SutilForce India versnellingsbak
-Timo GlockToyota Racing uitval
-Sebastien BourdaisScuderia Toro Rosso spin

 

Voor meer Formule 1-nieuws kijk je natuurlijk op de FOK! F1-manager!

Pasen gaat richting gezellig eetfeest

Nederlanders geven steeds meer uit aan paasinkopen. Volgens het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) zullen de uitgaven dit jaar oplopen tot ruim 680 miljoen euro. Dat is ruim 40 miljoen euro meer dan vorig jaar en 80 miljoen meer dan twee jaar geleden.

Het lijkt erop dat Pasen steeds meer een eetfeest wordt, zoals kerst. In 2007 besteedden consumenten zo'n 835 miljoen euro aan kerstinkopen. Volgens een woordvoerster van het CBL ''gaat het met Pasen ook absoluut die kant op''.

Volgens het CBL kopen mensen nu met Pasen ook vooral eten en drinken. ''Net als met kerst kopen mensen veel lekkere dingen. Er zijn veel luxe, complete maaltijden te krijgen in de supermarkt, maar ook de accessoires worden belangrijker, zoals servetten, bloemen, bakjes met bollen en kaarsjes.''

Iedereen

Fijne Paasdagen


Namens FOK!

Met zijn allen naar de meubelboulevard

Ik schrijf je terwijl het klamme angstzweet nog langs mijn rug naar beneden loopt. Ik schrik net wakker uit een nachtmerrie. Ik droomde namelijk dat ik in een meubelboulevard zat opgesloten met massa’s mensen die allemaal tegelijkertijd dezelfde boekenkast wilde kopen. En ik stond achterin de rij. Wat zou dat betekenen denk je, deze droom? Feit is dat ik een enorme tyfushekel heb aan meubelboulevards in het algemeen en Ikea in het bijzonder.

DVD: Stardust

Zo op het eerste gezicht is de vergelijking van Stardust met andere fantasyfilms als The Golden Compass en The Chronicles of Narnia snel gemaakt. Hij neemt echter wel een aparte plek in het genre in: een fantasyfilm is Stardust dan ook zeker, maar wel één die op een subtiele wijze alle clichés uit op de hal neemt. In de film zien we Michelle Pfeiffer als boze toverkol, Claire Danes als gevallen ster en Robert de Niro als homofiele luchtpiraat.

Hindoestanen vieren Holifeest met kleur

Door elkaar met gekleurd poeder te bestrooien is op tal van plaatsen in Nederland het hindoestaanse nieuwjaar gevierd. Wereldwijd vieren meer dan een miljard hindoestanen Holi Phagua, ook wel Holifeest genoemd.

In Den Haag waren gisteren zeker 3000 mensen aanwezig bij de bijeenkomst in wijkpark Transvaal. De feestelijke optocht in de hofstad moest door het slechte weer worden afgeblazen. Ondanks de kou sprak de organisator van een groot succes. ''Het was een uitbundig feest.''

Vrijdag begon het Holifestival, met de traditionele Holika-verbranding. De symbolische verbranding verbeeldt de overwinning op het kwaad. Het lentefeest is in Suriname een nationale feestdag.

NAVO doodt opstandelingen in Uruzgan

Het Afghaanse leger heeft gisteren, gesteund door NAVO-militairen, tientallen opstandelingen gedood in de Afghaanse provincie Uruzgan. Dat heeft het Afghaanse ministerie van Defensie vanochtend bekendgemaakt.

De gevechten vonden volgens het bericht plaats in het westelijk deel van het district Deh Rawod. Een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Defensie stelde evenwel dat er geen Nederlandse militairen betrokken waren bij de gevechten. In het dorp Deh Rawod zijn Nederlandse militairen gelegerd in Camp Hadrian.

Onder de doden zou een lokale commandant zijn, aldus de verklaring. Ook vonden de militairen tijdens de aanval tientallen wapens, waaronder raketwerpers en zware machinegeweren en een eerder door de Taliban buitgemaakte politieauto.

Tiener wilde aanslag plegen in Afghanistan

De Afghaanse inlichtingendienst heeft een veertienjarige Pakistaanse jongen opgepakt die een zelfmoordaanslag wilde plegen in de oostelijke plaats Khost. De tiener werd donderdag gearresteerd, aldus de autoriteiten gisteravond.

De jongen werd gesignaleerd met drie Afghaanse mannen die met hem door de stad reden. Ze zochten naar een 'goede' plek voor een zelfmoordaanslag. De puber zei dat hij uit Pakistan was gekomen om de aanslag uit te voeren. De inlichtingendienst vond ook een auto met bommen.

Afghaanse autoriteiten zeggen dat veel van de extremistische onrust in het land van over de grens wordt beraamd. Vorig jaar voerden islamitische extremisten van de Taliban 160 bomaanslagen uit.

Paus doopt bekende Italiaanse moslim

Een bekende Italiaanse journalist, die voorheen moslim was, is gisteren in de basiliek van de St. Pieter door paus Benedictus XVI gedoopt.

De bekering tot het christendom van de in Egypte geboren Magdi Allam was een goed bewaard geheim, dat een uur voor de mis op Stille Zaterdag bekend werd gemaakt. Ook zes andere personen werden tijdens dezelfde mis door de paus gedoopt. Traditiegetrouw doopt de paus op 1 januari baby's en op de zaterdag voor pasen volwassenen.

De 55-jarige Allam schrijft regelmatig over moslims en de Arabische wereld. Hij is een felle criticus van islamitisch extremisme. Hij staat onder bescherming van de politie wegens doodsbedreigingen aan zijn adres. Hij is getrouwd met een katholieke vrouw.

Uitslag Grand Prix van Maleisië

Kimi Räikkönen heeft de Grand Prix van Maleisië op zijn naam geschreven. De Fin wist Robert Kubica voor te blijven. Heikki Kovalainen legde beslag op de derde plaats, gevolgd door Jarno Trulli. Lewis Hamilton kwam tot de vijfde plaats.

Alle coureurs komen na de start nagenoeg probleemloos de eerste krappe bochten door. Een paar ronden later gaat het echter toch mis, als Sébastien Bourdais de grindbak in duikt, wat het einde van zijn race betekent. Bij het opkomen van het eerste rechte stuk spint Timo Glock doordat Nico Rosberg hem aantikt, waarbij laatstgenoemde zijn voorvleugel verliest. Glock weet nog wel de pits te bereiken, maar ook voor hem is de race na een ronde al voorbij.

David Coulthard verliest in de vierde ronde snelheid door onderstuur. Fernando Alonso, die er achter zit, wil de Schot rechts passeren. Nick Heidfeld, die daar weer achter zit, wil er echter ook voorbij, waardoor met dus met z'n drieen over het rechte stuk gaat. De volgende bocht is naar links, waarbij Heidfeld voorop komt. Alonso komt weer achter Coulthard terecht, maar bij de volgende bocht weet de Spanjaard hem ook te passeren.

Twee ronden later schiet Adrian Sutil rechtdoor, en zet zijn auto stil in het gras. Later blijkt dat hij niet meer kon schakelen. Met nog 49 ronden te gaan gaat Kazuki Nakajima op het rechte stuk voorbij aan Sebastian Vettel. Na tien ronden race hebben de Ferrari's een verschil van bijna acht seconden op Kubica, de rondrijdt op plek drie.

Mark Webber en Nakajima zijn in ronde zeventien de eersten die een reguliere stop maken. Felipe Massa komt een ronde later binnen als leider in de wedstrijd. De Braziliaan komt achter Heikki Kovalainen weer de baan op. Nick Heidfeld komt in dezelfde ronde binnen, net als een aantal anderen. Weer een ronde later komt Kimi Räikkonen binnen. De wereldkampioen komt net voor Felipe Massa weer de baan op, waardoor hij een plekje wint.

Lewis Hamilton komt in ronde negentien binnen. De McLaren-rijder heeft echter geen probleemloze stop: de rechtervoorband wil er niet goed af. Ook het plaatsen van de nieuwe band gaat niet probleemloos, waardoor hij terugvalt tot voor Nick Heidfeld. Een ronde later komt Robert Kubica binnen als leider in de wedstrijd. Hij heeft een vrij lange stop en komt terug op plek drie, voor Fernando Alonso.

Met nog 34 ronden op de klok komen Alonso en Jenson Button binnen. Eerstgenoemde komt kort voor Barrichello de baan op, en valt door zijn stop acht plekken terug. Een ronde later komt David Coulthard binnen, die op dat moment rondrijdt op de vierde plaats. Hij komt terug op plaats dertien, en verliest dus negen plekken door zijn stop.

In ronde 29 heeft Takuma Sato last van een beetje onderstuur, waardoor hij een stuk door het grind rijdt. Een ronde later komt zijn landgenoot Nakajima binnen. Hij is nog maar net binnen als zijn teamgenoot Rosberg binnen komt, die moet wachten. Met nog 25 ronden op de klok spint Felipe Massa vanaf de tweede plaats van de baan als zijn achterkant uitbreekt, en belandt in het grind. Dit betekent het einde van zijn race.

Kimi Räikkönen is in ronde 38 de eerste coureur die zijn tweede reguliere stop maakt. Hierdoor komt Robert Kubica aan de leiding van de race, en valt de Fin terug tot plaats twee, op 5,7 seconden achter de Pool. Mark Webber valt door zijn stop terug van plaats zeven tot plek elf, achter Piquet. Een ronde later moet Sebastian Vettel opgeven door problemen met de hydrauliek.

Nick Heidfeld en Fernando Alonso komen binnen met nog vijftien ronden te gaan. Heidfeld valt terug van de vijfde naar de achtste plek, maar Alonso, die achter hem zit voor zijn stop, komt terug op de tiende plaats, achter Webber. Twee ronden later komt Robert Kubica vanaf de eerste plaats binnen. Hij komt terug op de baan op de derde plek achter Kovalainen, die nog een stop moet maken. Lewis Hamilton komt binnen vanaf de vierde plaats, en komt weer de baan op achter Jarno Trulli, op plek vijf. Kovalainen komt een ronde daarna binnen, en valt terug achter Kubica.

Met nog tien ronden op de klok krijgt Rubens Barrichello een drivethrough-penalty voor het overschrijden van de snelheidslimiet in de pitsstraat. Alonso loopt in de laatste ronden een tiende per ronde in, maar met nog vier ronden te gaan verliest hij een halve seconde, waardoor het gevecht voorbij is. Lewis Hamilton weer Jarno Trulli nog op een seconde te naderen, maar hij komt net een paar ronden tekort. Jenson Button schiet in de laatste ronde nog door, maar kan zijn weg vervolgen.

Uitslag

Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1Kimi RäikkönenScuderia Ferrari1:31:18.555
2Robert KubicaBMW F1+ 19.570
3Heikki KovalainenMcLaren Mercedes+ 38.450
4Jarno TrulliToyota Racing+ 45.832
5Lewis HamiltonMcLaren Mercedes+ 46.548
6Nick HeidfeldBMW F1+ 49.833
7Mark WebberRed Bull Racing+ 1:08.130
8Fernando AlonsoRenault F1+ 1:10.041
9David CoulthardRed Bull Racing+ 1:16.220
10Jenson ButtonHonda Racing F1+ 1:26.214
11Nelson Piquet Jr.Renault F1+ 1:32.202
12Giancarlo FisichellaForce India+ 1 ronde
13Rubens BarrichelloHonda Racing F1+ 1 ronde
14Nico RosbergWilliams+ 1 ronde
15Anthony DavidsonSuper Aguri F1+ 1 ronde
16Takuma SatoSuper Aguri F1+ 2 ronden
17Kazuki NakajimaWilliams+ 2 ronden
-Sebastian VettelScuderia Toro Rossohydrauliek
-Felipe MassaScuderia Ferrarispin
-Adrian SutilForce Indiahydrauliek
-Timo GlockToyota Racinguitval
-Sebastien BourdaisScuderia Toro Rossospin

YouTube levert monniken platencontract op

Een video op YouTube heeft een groep Oostenrijkse monniken een contract bij platenmaatschappij Universal opgeleverd, meldde de BBC zondag.

De monniken van de Abdij van het Heilige Kruis uit de buurt van Wenen hadden een video van hun gezangen op de videowebsite YouTube geplaatst. In een e-mail aan Universal hadden ze vervolgens een link naar de video gezet.

Universal was sinds februari op zoek naar een groep monniken voor een cd met Gregoriaanse gezangen. Er kwamen honderden inzendingen binnen.

Medewerkers van de platenmaatschappij beginnen in april met de opnames van het album in het klooster. De cd komt vermoedelijk aan het eind van dit jaar op de markt.

Groninger zwaargewond na steekpartij

Bij een steekpartij op de Grote Markt in Groningen is vanmorgen een 22-jarige man zwaargewond geraakt. Een politiewoordvoerder zegt dat een 19-jarige man is aangehouden als verdachte.

Surveillerende agenten waren rond 05.30 uur getuige van de steekpartij. Ze hielden daarop de verdachte uit Groningen aan. Zijn plaatsgenoot is in kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis. De toedracht is nog onbekend.

Gewonden na schietpartij in Rotterdam

Twee mannen zijn vanmorgen neergeschoten in Rotterdam. Ze verkeren niet in levensgevaar en zijn overgebracht naar een ziekenhuis. De toedracht van het incident in deelgemeente Feijenoord is nog onduidelijk, zegt een woordvoerder van de politie.

De mannen werden rond 04.30 uur in de Rosestraat in hun benen geraakt. Niemand is aangehouden. De slachtoffers hebben nog geen verklaring kunnen afleggen.

Mogelijk eerste beelden Sonic Unleashed losgelaten

Enige tijd terug werd de titel Sonic Unleashed geregistreerd door SEGA. Zonder informatie, beelden of platforms is het dus momenteel niet meer dan een naam. Nu schijnen er echter een aantal screens 'gelekt' (yeah, sure) te zijn, die er niet verkeerd uitzien. Dit zouden de eerste screens moeten zijn van Sonics nieuwste avontuur.



Met 1 april om de hoek kun je niet voorzichtig genoeg zijn, maar hoe dan ook zijn het mooie plaatjes. Aan de beeldkwaliteit te zien wordt het waarschijnlijk een 360 en PS3 spel, maar dat is eveneens speculatie van de bovenste plank. Verdere ontwikkelingen rond het spel houden we uiteraard in de gaten voor jullie.

[Special] Meiden bij de VN-mensenrechtenraad

Begin maart werd er weer een Mensenrechtenraad gehouden. Bij zijn aantreden gaf Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen aan vaker jongeren te willen betrekken bij het Nederlandse buitenlandbeleid.

Daarom besloot hij op zoek te gaan naar twee jongeren om samen met hem de Raad bij te wonen. Op verzoek van het ministerie van BuZa heeft op de Frontpage van FOK! ook een oproep gestaan, en zo kwam Sofia Katib (16 jaar) uit Oud-Beijerland op het idee om een mailtje met motivatie te sturen. Samen met Nelly van der Wilde (18 jaar) uit Leiden werd zij uitverkoren om Verhagen te vergezellen.

Lees hier een verslag van het bezoek en een interview met de twee meiden.

Jongeren bij de Mensenrechtenraad: Interview

De VN-Mensenrechtenraad (MRR) van de Verenigde Naties is in 2006 opgericht ter vervanging van de Mensenrechtencommissie (MRC), die in 1946 werd opgericht. Deze commissie lag zwaar onder vuur omdat zij niet effectief zou zijn. Enkele van de leden van de commissie zouden zich namelijk zelf ook schuldig maken aan grove schendingen van de mensenrechten en elkaar de hand boven het hoofd houden.

Oprah-show aangeklaagd door bezoekster

Makers van de Oprah Winfrey-show zijn door een bezoekster van de show aangeklaagd. Ze zou in 2006 gewond zijn geraakt toen een toeschouwer haar van de trap duwde om een goede zitplaats. De geduwde, Orit Greenberg, eist omgerekend 35.000 euro.

Het personeel van Harpo Studios had de menigte volgens Greenberg niet onder controle. Er werd tegen de bezoekers gezegd dat men overal mocht gaan zitten, wat tot een ware run op stoelen leidde. De duw heeft gezorgd voor 'permanente verwondingen'. De productiemaatschappij wilde geen reactie geven.

Provider zet website film Wilders offline

Provider Network Solutions heeft gisteravond de website fitnathemovie.com van PVV-politicus Geert Wilders offline gezet. De Amerikaanse provider stelt in een mededeling dat er meerdere klachten zijn binnengekomen over de site.

Network Solutions onderzoekt nu of de inhoud van de website in strijd is met de reglementen van de provider. Op de site stond, op een zwarte achtergrond, de tekst 'Geert Wilders presents Fitna - Coming Soon'. Daarnaast was een afbeelding te zien van de voorkant van de Koran waarop de Arabische tekst Allahu Akhbar staat, wat 'God is de Grootste' betekent.

Het was de bedoeling van Wilders op deze website zijn anti-Koranfilm Fitna te vertonen. In Fitna wil hij zijn mening verbeelden dat de Koran, het heilige geschrift voor moslims, een fascistisch boek is dat nog altijd aanzet tot geweld.

Wilders zei gisteravond geen idee te hebben wat er aan de hand is. Hij gaat het uitzoeken. "Op hoeveel manieren kan ik nog worden tegengewerkt? Desnoods ga ik persoonlijk dvd-tjes uitdelen op de Dam. Wat een wereld", aldus de PVV-voorman. "Ondanks alle tegenwerking geef ik niet op om Fitna snel te laten zien", benadrukte hij verder.

Provider Network Solutions was niet bereikbaar voor commentaar.

Fitnathemovie.co.uk is nog wél online, maar die heeft niets met de film van Wilders of Wilders zelf te maken.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.