FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 20 maart 2008

Levensgevaarlijke medicijnen gestolen

Uit een farmaceutisch bedrijf in Flevoland zijn meer dan tweeduizend levensgevaarlijke medicijnen gestolen. Bij inname van minstens twee tabletten kan het middel Palfium dodelijk zijn, meldt de politie donderdag. Medisch specialisten waarschuwen dat inname van een kleine hoeveelheid genoeg is om bewusteloos of in coma te raken.

Het middel wordt gebruikt bij pijnbestrijding van terminale patiënten in de laatste levensfase en bij euthanasie bij dieren. Het zijn ronde, witte tabletten met een hoofdletter P erin. Ze zaten verpakt in doorzichtige glazen potten die waren ingepakt in een kartonnen doos. De politie vraagt mensen die de pillen vinden direct 1-1-2 te bellen.

Valencia verslaat Barcelona in Copa

Valencia heeft vanavond ten koste van FC Barcelona de finale van de Copa Del Rey behaald. Het treft daarin Getafe, dat zich gisteren al voor de tweede keer op rij plaatste voor de finale.

Barcelona moest in ieder geval scoren in Mestalla na de 1-1 in eigen huis. Dat scoren bleek echter niet zo makkelijk, daar de verdediging van Ronald Koemans elf goed stond. Rubén Baraja opende daarop de score aan de andere kant met een prachtknal. Vlak voor rust zou Juan Manuel Mata zelfs voor de 2-0 zorgen na slecht verdedigend werk van vooral Gabriel Milito. Toen invaller Thierry Henry ruim een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer maakt geloofden de Barcelonafans er weer in. Een minuut later was de marge echter alweer twee; Mata scoorde opnieuw. Samuel Eto'o wist tien minuten voor het eindsignaal het net te vinden, maar in het slotoffensief hield Timo Hildebrand stand.

Valencia is hierdoor niet direct zeker van Europees voetbal. De andere finaleplaats werd namelijk behaald door Getafe, dat in de competitie eveneens buiten de Europese posities geklasseerd staat. Bij Real Racing Club de Santander werd een 3-1 voorsprong verdedigd. Pedro Munitis wist doelman Oscar Ustari al heel snel te passeren en de Racing-aanhang geloofde in een stunt. De verdediging van de ploeg van Michael Laudrup wist in het vervolg echter stand te houden, terwijl Racings Óscar Serrano een kwartier voor tijd rood kreeg. De ontstane ruimte werd door Getafe optimaal benut om het duel te beslissen. Javier Casquero legde de bal met een mooie beweging voor zich zelf neer om vervolgens vernietigend uit te halen tegen de club waar hij twee seizoenen geleden nog onder contract stond: 1-1, Getafe in de finale.

Valencia CF* - FC Barcelona 3-2 (1-1)
17' Rubén Baraja 1-0
44' Juan Manuel Mata 2-0
73' Thierry Henry 2-1
74' Juan Manuel Mata 3-1
80' Samuel Eto'o 3-2


Real Racing Club - Getafe CF* 1-1 (1-3)
7' Pedro Munitis 1-0
75' Óscar Serrano (Racing/2x geel)
79' Javier Casquero 1-1

Reusachtige rog doodt Amerikaanse

Een bizar ongeluk voor de kust van Zuid-Florida: Een pijlstaartrog heeft een vrouw op een boot gedood. Het reusachtige dier sprong uit het water en kwam op de onfortuinlijke 55-jarige terecht.

De vrouw lag te zonnen op het dek van de boot. De rog raakte haar hoofd. Het is nog onduidelijk of de vrouw door het gewicht van het dier is verpletterd of is geraakt door de giftige staart.

In september 2006 doodde een pijlstaartrog de beroemde 'Crocodile Hunter' Steve Irwin uit Australië.

Call of Duty 4 mappack krijgt datum voor de 360

Voor iedereen die iets meer variatie wil in zijn/haar online avonturen met Call of Duty 4 is het al bekend dat er een mappack aan zit te komen. Met vier nieuwe maps moet je weer even zoet zijn. De nieuwe maps zijn:

Creek
Dekking maakt al het verschil in deze grote map. Een dorp vernield door gevechten geeft veel open stukken en maar weinig schuilplaatsen.



Creek

Broadcast
In een vijandig communicatie gebouw vecht je het uit in smalle gangen en open parkeerplaatsen.

Chinatown
Downtown tussen de neon lichten en het maanlicht. Van de mist moet je het hebben om je vijand te verrassen.



Chinatown

Killhouse
In deze grote loods, gebruikt voor trainingen, vind je een hoop nep-gebouwen. Let op dat sommige plekken geen dekking bieden, aangezien een deel van de omgeving hard is en een deel zacht. Wordt niet verrast door een kogelregen terwijl je denkt dat je een goede dekking hebt gevonden.

Op 3 april wordt het "Variety Map Pack" online gezet. Momenteel alleen nog voor Xbox Live, voor de PS3 en PC bezitters is het nog even wachten geblazen. Voor 800 MS Points is de uitbreiding te downloaden, vergeet dus niet nog even je punten op te waarderen indien nodig.

20 jaar en tbs geëist in moordzaak Haulerwijk

De rechtbank in Leeuwarden heeft vandaag twintig jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen de 22-jarige  Reggy K. Hij wordt ervan verdacht de 51-jarige Marinus Ooms uit Haulerwijk in oktober 2006 tijdens een beroving om het leven te hebben gebracht.

Tegen twee medeverdachten, Mounim K. en Mohammed el M., eiste de officier van justitie respectievelijk twaalf jaar en tien jaar celstraf. Tegen alledrie de verdachten eiste de aanklager ook tbs en dwangverpleging.

De politie vond Ooms op 11 oktober dood in zijn huis. Hij is met een messteek om het leven gebracht. Hoewel DNA werd gevonden van Reggy K. in het huis van Ooms, ontkent hij iedere betrokkenheid. Hij verklaarde in de rechtszaal dat de twee medeverdachten hem de schuld in schoenen willen schuiven.

Schumacher uit kritiek op safety car-regels

Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher vindt dat de huidige safety car-regels aangepast moeten worden, omdat deze volgens hem oneerlijk zijn.

De huidige regels zorgen ervoor dat de pitstraat tijdens de eerste ronde van een safety car-periode gesloten blijft. De regels zijn in de wereld geroepen om er voor te zorgen dat de baanofficials hun werk veilig kunnen doen. Als ze de baan weer vrij moeten maken na een ongeluk, is het wel zo fijn dat ze niet van hun sokken worden gereden. In de vorige situatie kon je, als je voor de safety car uitreed, met volle snelheid naar de pits jakkeren.

Volgens Schumacher is dit niet de juiste oplossing: "Ik zag Heikki Kovalainen een perfecte race rijden, maar het podium missen omdat de safety car op een voor hem zeer ongunstig moment naar buiten kwam. Dat kan nooit de bedoeling zijn. Ik ben van mening dat dit een slechte regel is."

Om dit probleem in de toekomst te verhelpen, komt hij met het volgende: "Je zou bijvoorbeeld gewoon aan de hand van sectortijden kunnen beoordelen of iemand te hard heeft gereden. Hoe het nu gaat kan in ieder geval niet. Dit werkt toeval in de hand en ik vind dat kwaliteit de doorslag moet geven en niet geluk."

Bully: Scholarship Edition patch te downloaden via Xbox Live

Bully kwam niet zonder problemen op de 360 uit. Rockstar was hier door verrast en kondigde al aan zeer snel met een patch te komen. Blijkbaar houden ze zich goed aan hun woord, want vanaf vandaag is de patch te downloaden op de bekende manier. Schijfje erin, opstarten, patch downloaden, spelen. Een volledige lijst is niet vrijgegeven door Rockstar, maar de ergste problemen lijken opgelost, waaronder het vastlopen en de onstabiele framerate.



Waar wacht je dus nog op? Tijd om Bully te spelen zoals het hoort: zonder koppijn, met rotgeintjes!

McLaren wil speedlimiter aanpassen

Na de fout van McLaren-coureur Heikki Kovalainen tijdens de afgelopen Grand Prix in Australië, wil McLaren de speedlimiter aanpassen.

Na een mooie inhaalactie van Kovalainen op Renault-coureur Alonso, drukte de Fin op zijn stuur per ongeluk op het verkeerde knopje. Hierdoor schakelde de auto automatisch over in de pitstraatmodus, hetgeen betekent dat de auto niet harder kan rijden dan 80 kilometer per uur. Door deze actie was het voor Alonso heel gemakkelijk om de McLaren-coureur weer in te halen.

"We gaan zeker kijken of we dit systeem voor de toekomst kunnen veranderen", aldus McLaren. "Het zou niet mogen gebeuren dat je per ongeluk de snelheidsbegrenzer aanzet, als je in de cockpit met je handen in de weer bent. We hadden harder ons best moeten doen om dit te voorkomen."

'Zware regen tijdens GP Maleisië'

Op eerste Paasdag zal dit weekend de Formule 1-wedstrijd van Maleisië worden verreden. Naast de verzengende hitte kunnen de coureurs tijdens de tweede race van dit jaar ook hun poncho meenemen.

Als we de laatste weersvoorspellingen mogen geloven, wordt het dit weekend in Sepang een natte boel tijdens alweer de tiende editie van deze race. De ochtenden zullen naar alle waarschijnlijkheid droog blijven, maar in de middag verwacht men onweersbuien. Grote kans dat dit opnieuw een spectaculaire race gaat worden.

Erik de Zwart begint platenmaatschappij

Erik de Zwart zal samen met zijn zakenpartner Pim van der Kolk een nieuwe platenmaatschappij beginnen. Het tweetal gaat onder de naam 21st Century Music opereren. Het label wordt op 7 april gelanceerd in het Amsterdamse Hotel Arena. Ruud de Wild zal de avond aan elkaar praten.

Van der Kolk heeft vertrouwen in het project, ondanks dat grote platenmaatschappijen zoals Universal Music en Sony BMG juist minderen. "We houden de kosten laag, we nemen weinig personeel aan en de promotie doe ik zelf. En natuurlijk zijn de contracten met de artiesten anders dan vroeger", aldus Van der Kolk.

Het bedrijf heeft al drie artiesten onder contract staan, die binnenkort een album op de markt zullen brengen. Het gaat om zangeres Joyce, de act Parson Brown en Rachid, die ook wel de Marokkaanse Frans Bauer wordt genoemd. Tijdens de lancering zullen de artiesten een optreden geven.

Twee doden door auto-ongeluk Oirsbeek

Vanmiddag zijn twee mannen omgekomen bij een verkeersongeval in Oirsbeek. Rond 17.15 uur botsten twee auto's tegen elkaar op de kruising van de N581 en de Molenweg. De politie tast in het duister over de toedracht van het ongeval.

De twee omgekomen mannen zaten in dezelfde auto. De bestuurster van het andere voertuig raakte gewond bij het ongeval en ze is overgebracht naar het ziekenhuis. De identiteit van de twee mannen is nog niet bekend.

Ledematen vliegen rond in launchtrailer Dark Sector

4 april moet hij dan eindelijk in de winkels liggen: Dark Sector. Om iedereen weer even op te warmen voor het spel heeft Digital Extremes ons een launchtrailer voorgeschoteld waarin we Hayden lustig er op los zien hakken met z'n Glaive. Ledematen vliegen in het rond, dus hou een doekje klaar om je scherm straks schoon te vegen.




Vanaf 4 april kunnen PS3 en 360 bezitters uitvinden hoe leuk het is om armen, benen en hoofden van hun oorspronkelijke romp te ontdoen.

VVD maakt wet tegen 'projectvertragers'

De VVD maakt een initiatiefwet om het bezwaarmakers bij infrastructurele projecten moeilijker te maken. VVD-Kamerleden Paul de Krom, Helma Neppérus en Fred Teeven melden donderdag dat zij er genoeg van hebben dat bezwaarmakers als Milieudefensie projecten als de A4 en de Tweede Maasvlakte blokkeren.

Infrastructurele projecten komen door de vele bezwaarschriften volgens de VVD te langzaam van de grond. "Ons land wordt gegijzeld door clubs die belangrijke ontwikkelingen blokkeren terwijl ze daar geen enkel belang bij hebben." De partij maakt een initiatiefwetsvoorstel om te voorkomen dat partijen die geen direct belang hebben bij een besluit bezwaar kunnen maken.

'Nieuwe geluidsopname Bin Laden'

De Arabische televisiezender Al Jazeera heeft donderdag een geluidsfragment uitgezonden waarop Al Qaida-leider Osama Bin Laden te horen zou zijn. Bin Laden veroordeelt de vredesonderhandelingen tussen Israël en de Palestijnen en roept op tot een heilige bevrijdingsoorlog voor Palestina.

"Palestina kan niet herwonnen worden door onderhandelingen en dialoog maar wel met vuur en ijzer", zei de stem die van Bin Laden zou zijn. Als de opname authentiek is, dan is deze het tweede levensteken van Bin Laden in twee dagen. Woensdag verscheen al een opname van een stem die van Bin Laden zou zijn, op een militante islamitische website die al vaker berichten van Al-Qaida wereldkundig maakte.

Bin Laden haalde in die opname uit naar de Europese Unie vanwege de publicatie van spotprenten van de profeet Mohammed en stelde maatregelen tegen Europeanen in het vooruitzicht. De spotprenten maken volgens hem deel uit van een nieuwe kruistocht tegen de islam, waarin de paus een grote rol speelt.

Rock Band krijgt update met in-game store

Rock Band heeft nog steeds geen datum voor Europa. Dit is waarschijnlijk te wijten aan de schaarste van de instrumenten, die ook in Amerika nog steeds maar mondjesmaat binnendruppelen. Maar Harmonix blijft niet bij de pakken neerzitten, zij hebben nu een update voor Rock Band gemaakt. Met daarin onder andere een in-game store.

In plaats van steeds naar het Playstation Netwerk of Marketplace te gaan kan je straks in-game liedjes kopen. In deze itunes-achtige winkel zal je ook de liedjes kunnen beluisteren voordat je ze koopt. Ook kan je ze op vele manieren sorteren, op alfabet maar ook op moelijkheidsgraad per instrument. Als een liedje reeds in je bezit is, is dat duidelijk te zien en ook kan je zien of hij in een collectie te krijgen is.

Naast deze store heeft Harmonix ook een aantal problemen opgelost. Zo moesten gekochte liedjes op de Xbox 360 lang inladen. Ook zijn er wat andere verbeteringen ingevoerd. Kortom, een complete update voor het hele spel. Helaas is er dus nog steeds geen releasedatum voor Europa bekend. Je kan wel hieronder alvast naar de screens van de winkel kijken.




Filmversie 'A-Team' volgend jaar op witte doek

'The A-Team' is volgend jaar vanaf 12 juni in de Amerikaanse bioscopen te zien. Dat meldt filmvakblad Variety donderdag. De film, gebaseerd op de populaire televisieserie uit de jaren tachtig, wordt geregisseerd door John Singleton.

De serie draait om een groep huurlingen die in een busje door Amerika reist en mensen in nood helpt. In de filmversie worden de mannen valselijk beschuldigd van een misdaad. Ze moeten zich vervolgens onder leiding van Hannibal Smith, de leider van het gezelschap, uit de nesten zien te werken. Wie de vier mannen gaan spelen, is nog niet bekend, al wordt gefluisterd dat rapper Ice Cube de rol van B.A. Baracus op zich zal nemen.

Regisseur Singleton maakte onlangs nog de film 'Four brothers', met Mark Wahlberg in de hoofdrol. Verder maakte hij onder meer 'Shaft' en '2 fast 2 furious'.

Wanneer 'The A-Team' de Nederlandse bioscopen bestormt, is nog niet bekend.


Ook deze legendarische serie binnenkort om zeep?

Selectie Antillen weer Nederlands getint

Leen Looyen, de Nederlandse bondscoach van de Nederlandse Antillen, heeft zijn selectie voor het tweede WK-kwalificatieduel tegen Nicaragua bekend gemaakt. Op woensdag 26 maart verdedigt zijn team in eigen huis een 1-0 voorsprong.

De selectie van Looyen heeft opnieuw een flink Nederlands tintje. Hij riep de volgende 18 spelers op:

Doel: Wencho Farrell (FC Türkiyemspor), Raymond Homoet (FC Volendam)

Verdediging: Lennox Mauris (FC Türkiyemspor), Angelo Martha (Willem II), Tyrone Loran (NAC Breda), Djuric Winklaar (Quick Amersfoort), Eugene Martha (Jong Colombia), Angelo Cijntje (BV Veendam)

Middenveld: Angelo Zimmerman (BV Veendam), Revy Rosalia (TOP Oss), Anton Jongsma (FC Zwolle), Giovanni Franken (RVVH)

Aanval: Robin Nelisse (FC Utrecht), Brutil Hosé (Haaglandia), Orlando Smeekes (Go Ahead Eagles), Richal Leitoe (FC Lisse), Benjamin Martha (RBC Roosendaal), Dyron Daal (Fuenlabrada)

Britney doet zelfmoordpoging in South Park

Britney Spears probeert tijdens een gastoptreden in de animatieserie South Park zelfmoord te plegen. Als vier personages haar kamer in glippen door voor te liegen dat zij haar kinderen zijn, grijpt de zangeres naar een geweer en schiet ze haar hoofd eraf. Dat is te zien op de website van Comedy Central.

Ze gaat echter niet dood in de meest recente aflevering van de serie, die in de Verenigde Staten woensdagavond werd uitgezonden. De onthoofde Britney loopt vervolgens de rest van de aflevering rond terwijl ze een nieuwe single opneemt en door talloze fotografen wordt achtervolgd.

De als komische serie heeft vaker 'gastrollen' van bekende sterren. Zo is er een aflevering waarin Paris Hilton een 'hoerenwinkel' opzet, en een waarin Michael Jackson zijn intrek neemt in het stadje South Park.

Voor Britney is het niet haar enige tv-optreden. Zo vertolkt ze een gastrol in de komedieserie 'How I met your mother', die maandag op televisie is te zien. Wanneer beide afleveringen in Nederland op de buis komen, is nog niet bekend.

Balkenende: Conclusies ombudsman te zwart-wit

Premier Jan Peter Balkenende vindt de conclusie van de Nationale ombudsman dat de overheid bijdraagt aan de verharding in de samenleving "een zwart-witverhaal". De premier zei dat vanavond tijdens zijn wekelijks interview in het tv-programma EenVandaag.

Ombudsman Alex Brenninkmeijer betoogde gisteren bij een toelichting op zijn jaarverslag dat de burger bij de overheid "vaak kilte, onverschilligheid en verruwing" ontmoet. "Het overgrote deel van de burgers deugt. De sleutel ligt bij de overheid", aldus de ombudsman.

Maar Balkenende sprak van een "te zware kwalificatie". Hij wees erop dat de overheid het vaak wel goed doet en dat er ook veel burgers zijn die zich misdragen.


"onderzoek deugt niet..."

Zwerver laat penis zien in trein

Een 41-jarige zwerver is door de politie opgepakt, nadat hij in een internationale trein tussen Amsterdam en Berlijn zijn penis aan treinreizigers liet zien. De reizigers riepen direct de hulp in van het spoorwegpersoneel.

Die hielden de man op het station Apeldoorn vast totdat de spoorwegpolitie arriveerde. Ze vroegen hem naar zijn identiteitspapieren, maar die kon hij niet tonen. Er wordt proces-verbaal tegen de schennispleger opgemaakt.

Duitse joden slepen Google voor rechter

De Centrale Raad van de Joden in Duitsland wil de Amerikaanse internetzoekmachine Google voor de rechter slepen. De joden verwijten het concern met dochter YouTube medeplichtig te zijn aan racisme en discriminatie.

De centrale raad noemde donderdag als voorbeeld een filmpje op het videoplatform YouTube waarin een afbeelding van voormalig raadsvoorzitter Paul Spiegel wordt verbrand. Op de achtergrond waren hakenkruisen te zien. De joodse raad wil dat Google meer medewerkers inzet om extremistische en bedreigende bijdrages op te sporen.

Google sprak de verwijten tegen. "We zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid", aldus een woordvoerder.


Google Logo

[EK zwemmen] Veldhuis wint 100m vrij

Marleen Veldhuis is Europees kampioen geworden op de 100 meter vrij. Inge Dekker werd derde.

Veldhuis won in een tijd van 53,77, waarmee ze 0,27 seconden sneller was dan de Finse Hanna-Maria Seppala. Dekker won het brons in een tijd van 54,12. Na 50 meter leek Veldhuis op weg naar een toptijd, toen ze 0,41 seconden onder het wereldrecord lag. Dat is met 53,30 in handen van Britta Steffen, die in Eindhoven afwezig was. In de tweede helft van de wedtrijd zakte Veldhuis wat in, maar de titel gaf ze niet meer uit handen.

Burgemeester Opstelten dient ontslag in

Burgemeester Ivo Opstelten van Rotterdam heeft donderdag zijn ontslag ingediend bij de koningin. Dit heeft hij middels een brief aan de gemeenteraad bekendgemaakt. In zijn ontslagbrief verzoekt hij de koningin of zijn ontslag per 1 januari 2009 kan ingaan.

Bekend was dat Opstelten aan zijn laatste jaar als burgemeester van de Maasstad bezig was. In januari stelde hij zich officieel kandidaat voor het voorzitterschap van de VVD. De leden van de VVD kiezen in maart hun nieuwe voorzitter.

Opstelten werd op 16 februari 1999 burgemeester van de Maasstad. In zijn ontslagbrief zegt hij over dit ambt dat hij elke dag beschouwt als "een buitengewoon genoegen en een bijzondere eer".


Ivo Opstelten

Rabobank mag deelnemen aan Tour de France

Rabobank mag definitief deelnemen aan de Tour de France 2008. De organiserende ASO maakte vandaag de deelnemende ploegen bekend, waar Rabobank er dus één van is.

Bij Rabobank bestond nog enige onzekerheid over deelname vanwege de affaire Rasmussen van vorig jaar. Omdat de Tour de France dit jaar geen deel meer uit maakt van de ProTour mag de organisatie zelf de ploegen kiezen. Grote afwezige is Astana, waar ondermeer de winnaar van 2007, Alberto Contador, voor rijdt. Ook Skill-Shimano kreeg geen uitnodiging. Na een sterke Parijs-Nice gingen er geruchten over deelname aan de Tour. Ploegleider Rudi Kemna betwijfelde of de ploeg klaar was voor de Tour, maar de ASO heeft hem een dillema bespaard.

De deelnemende ploegen: Gerolsteiner (Dui), Rabobank (Ned), Milram (Dui), Quick-Step (Bel), Silence-Lotto (Bel), Caisse d’Epargne (Spa), Euskaltel (Spa), Saunier Duval (Spa), High Road (VS), Slipstream (VS), Bouygues (Fra), Crédit Agricole (Fra), Cofidis (Fra), FDJeux (Fra), AG2R (Fra), Agritubel (Fra), Barloworld (GB), Lampre (Ita), Liquigas (Ita), CSC (Den)

Rel om porno op NCRV-site

's Lands oudste christelijke omroep, de NCRV, heeft heel wat uit te leggen aan zijn tientjesleden. Onbekende grappenmakers hebben namelijk de afgelopen maanden pornoplaatjes geplaatst op een internetforum van de omroep.

Het gaat hierbij om het forum van het ter ziele gegane radioprogramma 'Buzz', dat tot voor kort te horen was op 3FM. Tot gisteren waren er op dit forum pornografische afbeeldingen geplaatst.

Een woordvoerder van de NCRV zit met het incident lelijk in zijn maag. "We gaan kijken hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen. Dit mag niet weer gebeuren", zegt hij.

Alonso mikt nu al op 2009

Fernando Alonso gelooft niet meer in een wereldtitel in 2008. De Spanjaard richt zich nu al op volgend jaar.

"We zijn momenteel niet goed genoeg om met Ferrari en McLaren te strijden. Misschien volgend seizoen", aldus Alonso. Afgelopen zondag in Melbourne eindigde Alonso nog als vierde, maar dat was volgens hem vooral te danken aan het grote aantal uitvallers. "Het was goed om punten te pakken, maar de realiteit is dat we geluk hadden met de safety car-situaties."

"Alles aan de auto moet worden verbeterd, te beginnen met de aerodynamica", was Alonso stellig. "Misschien kunnen we volgend jaar dan voor de titel gaan."

GA Eagles neemt afscheid van negen spelers

Go Ahead Eagles neemt na dit seizoen afscheid van negen spelers.

De aflopende contracten van Patrick Ax, Jeffrey Brammer, Sjors Brugge, Alper Göbel, Leon Koopman, Melchior Schoenmakers en Jesse Schotman worden niet verlengd. Brugge vroeg inmiddels al overschrijving aan naar zaterdaghoofdklasser Excelsior '31, waarvoor hij al eerder speelde.

Vleugelspeler Orlando Smeekes verlaat de Deventenaren om persoonlijke redenen, terwijl eerder al bekend werd dat spits Rik Platvoet zijn professionele loopbaan gaat beëindigen.

[Upd] Moens mogelijk terug bij Willem II

Oscar Moens is weer in training gegaan. De keeper, die in de zomer van 2007 zijn loopbaan beëindigde, traint tot zaterdag mee bij Willem II.

Moens stond eerder al twee seizoenen onder contract in Tilburg. Willem II heeft een keepersprobleem door de blessure van eerste doelman Maikel Aerts en derde keeper Björn Sengier. Trainer Andries Jonker wil graag een ervaren goalie achter Kenneth Vermeer op de bank zetten.

De 35-jarige Moens, die twee keer voor het Nederlands elftal speelde, zal zaterdag in gesprek gaan met Jonker. Mogelijk resulteert dit in een rentree van de doelman, die vorig seizoen voor PSV speelde.

Update

De KNVB liet vandaag weten dat Oscar Moens niet meer voor Willem II mag uitkomen dit seizoen. De deadline voor het vastleggen van transfervrije spelers lag namelijk op 14 maart en is dus inmiddels verstreken. Omdat dit volgens de bond al een dispensatieregeling op zich is, acht men een verruiming van de datum onnodig. De Tilburgers zullen dus een andere oplossing moeten zoeken voor het ontstane keepersprobleem.

KNVB schorst speler DWV negen maanden

De KNVB heeft speler Michel Karemaker van zondaghoofdklasser DWV een zware schorsing opgelegd. De verdediger van de Amsterdammers moet negen maanden langs de kant staan.

Karemaker kreeg op 17 februari rood in de stadsderby tegen AFC. De 30-jarige verdediger, die 36 profduels voor FC Volendam speelde, gooide in die wedstrijd de bal tegen het hoofd van de scheidsrechter, waarop die het duel tijdelijk staakte. De KNVB vond dat Karemaker zich hiermee schuldig maakte aan molestatie van de arbiter.

Avondspits vooravond Pasen overtreft verwachting

Aan de vooravond van Pasen staat op de Nederlandse wegen ongeveer 450 kilometer file. Dat is rond 17.30 uur twee keer zo veel als een normale avondspits op donderdag. "Het is dan ook opvallend dat er geen aanrijdingen zijn gebeurd", zegt een woordvoerder van de ANWB. De bond had een spits met zo'n vierhonderd kilometer file voorspeld.

Vooral onder Amsterdam, op veel wegen rond Utrecht en in de regio van Arnhem en Nijmegen kampen automobilisten met files. Op de A50 bij Apeldoorn tussen knooppunt Waterberg en knooppunt Walburg staat volgens de VerkeersInformatieDienst 23 kilometer langzaam rijdend tot stilstaand verkeer. Automobilisten met een aanhanger op de N57 bij de Oosterscheldekering wordt geadviseerd om te rijden in verband met de harde wind.

De ANWB had rekening gehouden met ongelukken door de regen en harde wind. "Het verkeer houdt goed rekening met het slechte weer."

Kabinet ziet Schiphol niet in zee

De verplaatsing van Schiphol naar een eiland voor de Nederlandse kust lijkt van de baan. Het kabinet heeft besloten vier opties voor de toekomst van de nationale luchthaven verder te onderzoeken, maar de variant van een vliegveld in zee ontbreekt. Dat blijkt uit de zogeheten langetermijnverkenning van Schiphol waarmee de ministerraad donderdag heeft ingestemd.

De grenzen van de groei van Schiphol worden tussen 2015 en 2030 bereikt. Met de vier opties kan de nationale luchthaven zich ook op de lange termijn ontwikkelen, stelt het kabinet.

Een mogelijkheid is het gebruik van de regionale luchthaven Lelystad Airport en de militaire luchtvaartterreinen Eindhoven en Twente als 'overlooplocatie' van Schiphol. Een tweede mogelijkheid is een nieuwe opzet van de start- en landingsbanen op Schiphol. Door andere aanvliegroutes te gebruiken en het banenstelsel aan te passen, kan de geluidshinder worden verminderd.

Een derde optie is de zogeheten nulvariant, waarbij het vliegveld niet verder kan groeien. Het maximale aantal vliegbewegingen dat voor de middellange termijn wordt vastgelegd, zou dan ook gelden voor de lange termijn. Ten slotte buigt het kabinet zich over de 'ruimtelijke krimpoptie'. Hierbij worden naar alternatieven gezocht voor het verkeer dat niet is gebonden aan Schiphol.

Het kabinet kiest uiteindelijk voor een van deze opties of een combinatie. Dit besluit, vervat in de Structuurvisie Schiphol, wordt naar verwachting eind volgend jaar genomen.

Boer Frans deelt bad met vijftien Missen

Boer Frans zit niet om vrouwelijke aandacht verlegen. De blonde deelnemer aan Boer Zoekt Vrouw nam onlangs een bad met vijftien bloedmooie kandidates voor de titel Miss Overijssel 2008. De waterpret van de krullenbol met de dames is vrijdag te zien in de realityshow 'Op weg naar Miss Overijssel', die wordt uitgezonden door de regionale omroep RTV Oost.

De melkveehouder uit De Lutte is weer vrijgezel nadat de prille relatie met Ronella geen stand hield. Sinds de afloop van het populaire KRO-programma staat Frans nog steeds in de belangstelling. Zo is de agrariër onlangs begonnen met een heuse zangcarrière. Afgelopen zaterdag trad hij op in zijn woonplaats. Binnenkort volgt een tournee.

'Fitna voorbode anti-Islamwetten'

De achterliggende gedachte van Fitna, de film van Geert Wilders, is een vooropgezet plan om ervoor te zorgen dat westerse politici anti-Islamwetten kunnen doorvoeren. Dat meent de Salafistische Imam Fawaz Jneid van de As Soennah moskee in Den Haag.

Door het irriteren van moslims en het doelbewust uitlokken van geweld zou draagvlak voor zulke wetten worden gecreëerd. Volgens hem hadden de Deense spotprenten van de profeet Mohammed hetzelfde doel voor ogen. De Imam vraagt zich af of Wilders alleen handelt. "Misschien zijn er wel mensen die Wilders helpen om wat men noemt 'de Islamisering van Europa tegen te houden", zo reageert hij in een interview met Mzine TV, het online televisiekanaal van het tijdschrift Mzine.

In het filmpje dat gisteren op de website is verschenen zet hij zijn complottheorie verder uiteen. "Wettelijk gezien kunnen ze niets tegen de islam doen, dus gaan ze moslims irriteren". Dat de Deense premier eerder afstand nam van Wilders en zijn filmpje hield de Imam niet tegen om ze te vergelijken. "Door bijvoorbeeld de cartoons van Denemarken proberen ze de moslims tot geweld aan te zetten. Zodat westerse politici nieuwe wetten zullen maken gericht tegen de islam" aldus de Imam.

De Imam licht niet toe wie de mensen zouden zijn die Wilders helpen of wie de mensen zijn die de touwtjes achter de schermen in hun handen zouden hebben. "Wat Wilders, zijn partij en aanhangers zeggen en doen is pure discriminatie en nog meer dan dat: het is fascistisch". Ook benadrukt Fawaz zijn overtuiging dat de meeste politici in Nederland het niet eens is met de methode van Wilders. Eerder noemde ook Wilders de Koran een fascistisch boek.

De Imam van de As Soenah, de moskee die bekend staat als orthodox kwam eerder in het nieuws toen hij Theo van Gogh en Ayaan Hirsi Ali vervloekte. Wilders noemt hij een arrogante en 'psychische zieke' man in het interview op Mzine TV.

Aboutaleb vindt 1650 euro per maand geen armoede

Gezinnen met een besteedbaar inkomen van 1650 euro per maand leven niet in armoede. Deze gezinnen hebben een inkomen van boven het bijstandsniveau en moeten hiervan kunnen rondkomen. Dat stelt staatssecretaris van Sociale Zaken Ahmed Aboutaleb (PvdA) donderdag in een reactie op onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Volgens het CBS hebben een miljoen Nederlandse huishoudens moeite om rond te komen. Hiervan zijn er zo'n 330 duizend die een 'laag' inkomen hebben. De grens hiervoor ligt op 1640 euro.

De emoties van de 670 duizend huishoudens die boven de bijstandsgrens zitten maar toch aangeven moeilijk rond te komen, wil Aboutaleb niet terzijde schuiven. "Maar ik constateer wel dat de onderzoekers hebben gevraagd naar gevoelens en dat niet is gekeken naar de feiten."

Verder wijst de bewindsman erop dat van de 660 duizend huishoudens met een laag inkomen de helft wél kan rondkomen. Dat heeft alles te maken met hoe je je geld uitgeeft, licht Aboutaleb toe.

Brückner na EK weg bij Tsjechië

Karel Brückner is na het EK in Zwitserland en Oostenrijk bondscoach af. Dat maakte de 68-jarige trainer donderdag bekend.

Brückner is sinds 2002 bondscoach van de Tsjechen. Op het EK van 2004 leidde hij zijn team naar de halve finale. Daarin verloren ze van Griekenland, de uiteindelijke kampioen. Twee jaar later, op het WK in Duitsland, kwam Tsjechië niet door de groepsfase heen. Op het komende EK zitten de Tsjechen bij Zwitserland, Portugal en Turkije in de poule.

HSV kampioen? Vd Vaart wast auto's

Rafael van der Vaart probeert zijn teamgenoten nog een beetje extra te motiveren voor de laatste paar competitieduels. Hij heeft belooft de auto’s van alle spelers te wassen als HSV het kampioenschap binnen haalt.

Van der Vaart hoeft zijn handjes er gelukkig niet voor uit de mouwen te steken. Bij onze oosterburen is het namelijk verboden om buiten op straat met emmer en sop de auto te wassen. Van der Vaart heeft daar echter al rekening mee gehouden. "Ik zal alle autosleutels van mijn collega's verzamelen en de wagens naar de wasstraat rijden”, aldus de Oranje-international in Bild.

Met nog tien wedstrijden te gaan heeft HSV nog steeds uitzicht op de titel. Ze staan vijf punten achter de koploper, Bayern München.

'Positie De Mos niet in gevaar'

Aad de Mos hoeft niet te vrezen voor zijn baan als hoofdtrainer bij Vitesse, dat maakte de club donderdagmorgen bekend. De Mos lag de laatste weken onder vuur, omdat het binnen Vitesse vrij onrustig was. Ook had hij enkele aanvaringen met zijn spelers.

"Vitesse en Aad de Mos hebben donderdag in hun wekelijkse overleg alle euvels van de afgelopen tijd uitgesproken", aldus de woordvoerder van Vitesse. "Over en weer is de intentie uitgesproken het doorlopende contract van Aad de Mos te respecteren." Dat contract verbindt hem tot 2009 aan de club.

Zaandam houdt vast aan straatnaam 'tiran'

Burgemeester en wethouders van Zaandam hebben besloten dat  de Diederik Sonoyweg in Zaandam gewoon mag blijven heten zoals het nu heet. De uiterst linkse beroepsactivist Paul Treanor - die ooit om de doodstraf vroeg voor Pim Fortuyn - had de gemeente verzocht de naam te veranderen omdat Diederik Sonoy geen held, maar een tiran is geweest.

Daarvoor dook Treanor diep in de geschiedenis, want Sonoy leefde van 1529 tot 1597. Sonoy was gouverneur van wat nu West-Friesland heet (Noord-Holland boven Alkmaar). Hij was ook geuzenleider. Berucht was zijn schrikbewind tegen katholieken. Moorden, martelingen en brandstichtingen werden onder zijn verantwoordelijkheid uitgevoerd.

In 1574 liet Sonoy een schans bouwen nabij de huidige Zaanse Schans. Hij wilde daar de Spaanse troepen stoppen. De geuzen wonnen onder zijn leiding de veldslag die in de Zaanstreek nog altijd wordt gevierd met een derde Pinksterdag. Een jaar eerder wisten de geuzen onder zijn leiding al met succes de Spanjaarden te verjagen bij Alkmaar (daar begon de Victorie in 1573). 

De  Diederik Sonoyweg in Zaandam kreeg zijn huidige naam in 1960. Volgens gegevens uit die tijd was men zich er wel degelijk van bewust dat hij een wreed krijgsheer is geweest. Na enige discussie werd de weg toch naar Sonoy genoemd. 

De gemeente Zaandam zegt in een reactie dat er wel meer namen zijn van nu grote krijgslieden, die ''het één en ander op hun geweten hebben''. De straatnaamcommissie ziet ook geen aanleiding de naam te schrappen.

Ongelukkige vrouwen hebben meer seks

Vrouwen die aan een milde tot matige vorm van depressie lijden hebben een derde meer seks dan andere vrouwen, onafhankelijk van het feit of ze wel of geen relatie hebben, zo blijkt uit een onderzoek onder Australische vrouwen.

Verder beschikken ze over een vrijere seksuele houding en een bredere seksuele ervaring, aldus Dr. Sabura Allen, die de studie op een internationale conferentie in Melbourne presenteerde. Ze voegde eraan toe dat neerslachtige vrouwen seksuele intimiteit zoeken om zich zekerder te voelen.

"Als mensen depressief zijn voelen ze zich onzekerder in hun relaties en zijn ze bezorgd dat hun partner niet om hen geeft of hen niet waardeert", zei Dr. Allen tegen een Australische krant. De studie onderzocht de recente seksuele ervaringen van 107 depressieve en niet-depressieve vrouwen met een relatie. Ook werd bevonden dat depressieve ongebonden vrouwen eerder gelegenheidsseks hebben dan gelukkige singles.

Met dank aan ysduiker voor het herschrijven en de submit

Oud-voetballer Glenn Helder voor de rechter

Oud-profvoetballer Glenn Helder staat vandaag voor de rechter in verband met het stalken en bedreigen van zijn ex, mishandeling van haar nieuwe vriend en wapenbezit. Hij blijkt daarvoor al sinds september in de gevangenis te zitten meldt het Noordhollands Dagblad vandaag. Mogelijk staat de rechter toe dat de oud-international naar instelling De Waag mag gaan, een groep voor ambulante forensische psychiatrie in Haarlem.  De reclassering heeft aangegeven dat ze hem niet meer willen begeleiden.

Psychologisch onderzoek heeft uitgewezen dat 38-jarige Helder lijdt aan een 'narcistische persoonlijkheidsstoornis met borderline-trekken'. Hoewel de geboren Leidenaar - die voetbalsuccessen vierde bij Vitesse, Arsenal en  Benfica - die conclusie in twijfel trekt, heeft hij aangegeven  ''graag te willen meewerken'' aan een behandeling in De Waag.

Helder werd vorig jaar opgepakt en vastgezet wegens mishandeling en het lastigvallen van zijn ex-vriendin. Justitie liet hem vrij mits hij zich zou houden aan de regels van de reclassering. Dat deed hij echter niet, waarop hij opnieuw vast werd gezet in het huis van bewaring in Zwaag.

In zijn voetbalcarrière ging het overigens al mis toen hij bij Arsenal speelde. Door  een flinke gokverslaving kwam Helder diep in de schulden terecht, waarna het van kwaad tot erger ging. 

Volgende week firmware 2.20 voor de PS3 beschikbaar

Volgende week brengt SCEE versie 2.20 van de PS3-firmware uit. De belangrijkste update in deze firmware is de toevoeging van Blu-Ray Profile 2.0 en BD-Live. Om gebruik te maken van deze features moet je wel een internetverbinding en 1 GB vrije ruimte op je hard disk hebben. De eerste films met BD-Live worden in de loop van volgende maand verwacht.

Met BD-Live heb je toegang tot downloadable content zoals ringtones, wallpapers en bonus scènes. Daarnaast kun je spelletjes spelen tegen anderen in dezelfde kamer of via internet. De BD-Live-content zal per titel verschillen.

Daarnaast kun je playlists tussen je PSP en PS3 uitwisselen met deze firmware. Verder zal de PS3 een "resume play"-functie krijgen voor DVD- en BD-movies, waarmee je een film verder kunt kijken vanaf het punt waarop je hem gestopt hebt. Dit zal ook functioneren als de disc verwijderd is uit de PS3 en later weer in de console gestoken wordt.

Er zal ook een nieuwe Remote Play optie bijkomen, die er voor zorgt dat de muziek die je via Remote Play afspeelt te horen zal zijn via de PS3-audio-output. Voorheen werd de audio via de PSP afgespeeld, maar met deze optie verandert de PSP in een afstandsbediening voor de PS3.

De browser van de PS3 is verder verbeterd; videobestanden die vanaf een website gelinkt worden, zullen direct streamend getoond worden en de render-snelheid van de browser is ook verbeterd.

Sony heeft ook aandacht besteed aan de DivX-speler; bestanden die groter dan 2GB zijn kunnen voortaan afgespeeld worden. Tenslotte is er ook nog de optie "Mosquito Noise Reduction" toegevoegd aan de AV-opties van de DVD/BD-speler voor verbeterde film-kwaliteit.

De update zal vanaf 26 maart 2008 beschikbaar zijn, als je PS3 aangesloten staat op internet zal hij vanzelf een melding geven dat er een nieuwe firmware-versie is.

SBS laat kandidaten Holland's Got Talent zitten

Een aantal kandidaten van Holland's Got Talent is van een koude kermis thuisgekomen. Hoewel ze een uitnodiging kregen voor een van de theaterrondes van de talentenjacht, werden zij korte tijd later voor hun inzet bedankt. "Dat is natuurlijk heel vervelend", reageert een woordvoerder van SBS 6. "Maar er is uiteindelijk te weinig tijd om iedereen te laten optreden."

Een 'handvol' mensen kreeg uiteindelijk een e-mail waarin wordt uitgelegd dat ze toch niet welkom zijn bij de theaterrondes, die vorige week van start gingen. "Dit waren al mensen met een aantekening, die net door waren", legt de zenderwoordvoerder uit. "Sommige mensen hadden drie plussen, bij wijze van spreken, en anderen maar één."

Vooral de zingende deelnemers werden nog eens onder de loep genomen. "Je probeert te kijken naar de balans van het programma en zang was oververtegenwoordigd. We willen dat alle deelnemers evenveel kans hebben om in de liveshows terecht te komen."

Eerder deze week deed kandidaat Rini van der Heijden al zijn beklag in de radioshow van Giel Beelen op 3FM. "Dit verdient inderdaad geen schoonheidsprijs", erkent de woordvoerder. "Die mensen waren al helemaal enthousiast en blij."

In het totaal zijn er nog tussen de tachtig en honderd mensen in de race om deel te mogen nemen aan de liveshows van Holland's Got Talent. Hun talenten lopen uiteen van zang tot goochelen, dans en acrobatiek. De talentenjacht, die vanaf volgende week bij SBS 6 te zien is, wordt gepresenteerd door Gerard Joling. Patricia Paay en Henk Jan Smits zitten in de jury.

Rainbow Six: Vegas 2 problemen met multiplayer

Rainbow Six: Vegas 2 is net uit, en zoals we wel vaker zien bij games, zijn er soms een aantal kinderziektes die nog verholpen moeten worden. De PS3 versie van deze nieuwe game van Ubisoft lijkt problemen te hebben met de multiplayer.

Veel mensen die online proberen te gaan met de game, krijgen de volgende fout te zien:

quote
*Unable to establish connection to the match*

Dit is niet alleen het geval bij online Co-op maar ook bij de normale versus multiplayer. De Xbox360 versie lijkt er beter van af te komen, want daar zijn de problemen nog niet geconstateerd.

Wat precies het probleem is, is nog niet bekend, en Ubisoft heeft ook nog niets laten weten over dit probleem. We zullen dus nog even moeten wachten tot dit probleem verholpen is.

De tasjesdief en de kinderen van Andre Rouvoet

Neros stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Het Openbaar Ministerie heeft maarliefst 30 maanden cel geëist tegen Germaine C. Germaine heeft een korte, doch heftige ontmoeting gehad met een 19-jarige jongeman van Marokkaanse afkomst met de naam Ali el B. Ali wou haar tas hebben, en pakte deze dus af alvorens er achter op een scooter vandoor te gaan. Vervolgens is mevrouw C. meneer El B. achterna gegaan in haar auto. Achteruit nog wel. Net op het moment dat je zou denken dat het cliché van vrouwen achter het stuur echt ongegrond is, lazert Ali van de scooter af en rijdt Germaine hem aan. Ali raakt klem tussen een boom en Germaines auto, en overlijdt. Germaine heeft haar tasje terug.

Gewonden door schoolbrand in Groningen

Vanochtend zijn vier personen gewond geraakt bij een brand in het Harm Jan Zondag Junior College in Groningen. Dit heeft de brandweer naar buiten gebracht. Drie docenten en een leerling zijn gewond geraakt bij de brand.

De brandweer kreeg rond 10.30 uur een melding dat er brand was in de toiletten. Leraren konden snel de school ontruimen en het vuur blussen. Twee leraren werden overgebracht naar het ziekenhuis. Een andere leraar en een leerling werden behandeld in een ambulance.

De Technische Recherche heeft onderzoek gedaan maar over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De leerlingen van de school werden voor de rest van de dag naar huis gestuurd.

Voice chat en Private servers GT5P staan gepland

Gisteren konden we de nieuwe F1 Ferrari F2007 al aanschouwen in een aantal mooie screenshots, en vandaag konden we hem al over het parcours zien scheuren. De game zal over een week in de winkels liggen waardoor de hype flink wordt opgebouwd. Nu heeft Takaa Imasaki ons ook nog beloofd dat het online gedeelte van GT5P binnen kort nog geupdate zal worden.

Zo zal er binnenkort een update verschijnen waarmee we onze eigen private servers kunnen opzetten. Op dit moment is het nog alleen mogelijk om op Sony servers te racen.

Een andere optie die de game op dit moment nog mist is voice chat. Ook deze optie zal nog toegevoegd worden. Volgens Imasaki stonden deze opties al in de planning, maar waren ze nog niet op tijd klaar voor de release aan het einde van deze maand.

Bus voor bejaardenuitje in beslag genomen

Een groep van vijftig bejaarden dacht gisteren klaar te zijn voor een dagje uit. De verkeerspolitie gooide echter roet in het eten. De bus waarmee de groep zou vertrekken werd in beslag genomen omdat het voertuig een doorgeroest chassis en slechte remmen had.

Het busbedrijf, Brunna uit Brunssum, staat al langer onder toezicht omdat er bij een eerdere controle al technische mankementen aan het licht kwamen bij enkele bussen. Het busbedrijf gebruikt de bussen voor leerlingen- en gehandicaptenvervoer.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) werkt samen met de RDW om technische mankementen bij autobussen op te sporen. Vorig jaar werden er 54 bussen met problemen aangetroffen en daarbij ging het vaak om de remmen.

'Filmpje van zus Jan Smit is niet leuk'

Een geinig bedoeld filmpje van de lokale omroep van Volendam en Edam (LOVE) is in slechte aarde gevallen bij de Volendamse zangeres Tamara Tol.  In een item van het tv-programma van Love & Kick'n wordt Tol gepersifleerd door Jenny Smit.  

Jenny neemt in het filmpje zogenaamd een clip op, op verschillende locaties in het vissersdorp en steekt zo de draak met Tamara.  Laatst genoemde vindt het filmpje echter niet echt om te lachen. "Sommige dingen zijn inderdaad wel grappig, maar het filmpje duurt te lang. Dan is het gewoon niet leuk meer", zo meent de  35-jarige zangeres uit het dorp waar zo'n beetje de helft van de bevolking lijkt te zingen. 

Jenny Smit (inderdaad de zus van Jan en Monique) presenteert Love & kick'n samen met  Kees Tol, die vooral bekend is vanwege zijn vriendschap met.......... Jan. 

Oordeel zelf, geinig of niet?

Geurige bankoverval in Oostenrijk

In het Oostenrijkse dorpje Hinterbrühl is een wel heel bijzondere poging ondernomen de plaatselijke Volksbank te beroven. Met behulp van een pakje stinkbommetjes heeft de vrouwelijke 'overvaller' een poging gewaagd.

De overvaller, gewapend met een doos waar een 'dodelijk explosief' in zou zitten, smeet deze op de balie, waardoor de glazen buisjes van de stinkbommen braken. In het daaropvolgende geurfestijn vluchtte de overvaller met lege handen de bank uit, op de voet gevolgd door het bankpersoneel.

 

Met dank aan ysduiker voor het herschrijven en de submit

Lelijke reuzen en minotaurs in Narnia: Prince Caspian

Hij werd al een flinke tijd geleden aangekondigd, maar sindsdien is het behoorlijk stil geworden rond de tweede game in de Narnia serie. Ondertussen is duidelijk dat de game twintig unieke personages zal kennen die elk een andere skillset hebben. Ook is het mogelijk een tweede speler op elk gewenst moment te laten instappen in deze actiegame. Hieronder een aantal plaatjes die de sfeer van de game en de kwaliteit van de graphics laat zien. De game moet 20 juni uitkomen.









Zoektocht naar schaamluis duurt voort

Het valt nog niet mee om een verzameling aan te leggen van de met uitsterven bedreigde schaamluis. Toch is er hoop, zei conservator Kees Moeliker van het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam vandaag.

Hij begon vorig jaar een actie om het steeds zeldzamer wordende beestje te redden van de vergetelheid en zet zijn zoektocht naar schaamluizen onverminderd voort.

Het museum wil een collectie aanleggen voordat het springlustige diertje is uitgestorven. Daarom deed de conservator een oproep. Tot nu toe leverde dat 25 dode exemplaren op, die momenteel in het natuurmuseum zijn te zien in De Grote Schaamluis Tentoonstelling (een kleine vitrine).

De actie heeft het museum inmiddels ook een ander zeldzaam diersoort opgeleverd: de kleerluis, afkomstig van een Rotterdamse dakloze.

schaamluis

Selectie Oostenrijk bekend

De voorbereidingen van het Nederlands elftal gaan richting eindstation. Volgende week woensdag 26 maart spelen de jongens van Oranje een oefeninterland in en tegen medeorganisator Oostenrijk. De Zweedse scheidsrechter Martin Hansson zal het duel leiden.

Dat Oostenrijk als gastland automatisch geplaatst was, is duidelijk. Het Alpenland speelde een aantal oefeninterlands in het voorbije jaar tegen grote ploegen. De resultaten vielen tegen, alle sterke tegenstanders wonnen dan ook vrij gemakkelijk. Josef Hickersberger, de bondscoach, wil deze negatieve spiraal ombuigen en selecteerde daarvoor de volgende twintig namen.

Doelmannen: Jürgen Macho (AEK Athene), Alex Manninger (AC Siena), Helge Payer (Rapid Wenen)

Verdedigers: György Garics (Napoli), Ronald Gercaliu (Austria Wien), Emmanuel Pogatetz (Middlesbrough), Martin Stranzl (Spartak Moskou), Martin Hiden (Austria Kärnten), Sebastian Prödl (Sturm Graz)

Middenvelders: Andreas Ivanschitz (Panathinaikos), Christoph Leitgeb (Salzburg), Thomas Prager (Heerenveen), Jürgen Säumel (Sturm Graz), Christian Fuchs (Mattersburg), Michael Mörz (Mattersburg), Joachim Standfest (Austria Wien), Markus Weißenberger (Eintracht Frankfurt)

Aanvallers: Roland Linz (Braga), Martin Harnik (Werder Bremen), Roman Kienast (Ham-Kam)

Ferrari F2007 uit GT 5 Prologue in bewegend beeld

Gisteren hadden we de eerste beelden van de Ferrari F2007 uit Gran Turismo 5 Prologue. Nu zijn de eerste bewegende beelden van deze F1 wagen opgedoken. De beelden zijn met een camera gemaakt en dus niet van top kwaliteit, maar toch willen we jullie deze niet onthouden.

Voor de video kan je hier terecht.

De voorloper van Gran Turismo 5 op de PS3. De game zal 71 auto's bevatten, waaronder Lotus, Mitsubishi, Nissan en Ferrari wagens. Daarnaast zullen er zes circuits te vinden zijn, zoals Eiger Nordwand, the London City Track en Suzuka. GT5: Prologue zal ook de eerste GT-game zijn die online zal gaan, en wel met 16 spelers tegelijk. De game zal draaien op 1080p en 60 fps (30 fps bij replays vanwege de extra effecten). Online leaderboards en My Garage zullen aanwezig zijn.

Muizen op heterdaad betrapt

In de nacht van woensdag op donderdag heeft een stel wel hele kleine inbrekers de Utrechtse politie handenvol werk bezorgd. Een 37-jarige bewoonster van een woning in Utrecht hoorde midden in de nacht beneden in haar woning geluiden. Zij dacht dat er inbrekers in haar huis waren en belde 112.

Meerdere politieauto's gingen met spoed naar de woning. De agenten onderzochten de woning van onder tot boven. Uiteindelijk betrapten de politiemannen de inbrekers op heterdaad. Het bleek om muizen te gaan die door de woning renden.

Jongen (14) krijgt celstraf voor fatale steekpartij

Een 14-jarige jongen is veroordeeld tot elf maanden jeugddetentie voor het doodsteken van een scholier in Amsterdam-West. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam donderdag bepaald. Het vonnis was conform de eis van het Openbaar Ministerie. De tiener stak het 16-jarige slachtoffer in oktober neer voor de deur van het Technisch College.

De rechtbank achtte bewezen dat de verdachte zijn slachtoffer opzettelijk van het leven beroofde. Van noodweer zou geen sprake zijn geweest. De 14-jarige jongen werd bovendien veroordeeld tot een schadevergoeding van 4500 euro. Als hij binnen twee jaar na zijn vrijlating wederom in de fout gaat, wordt hij geplaatst in een jeugdinrichting.

Nicotinepuffer concurrent voor elektronisch roken

De Technische Universiteit in Delft heeft een nieuw apparaat ontwikkeld dat kan concurreren met de elektronische sigaret. Het gaat om een nicotinepuffer die zeer kleine concentraties nicotine afgeeft. Deze komen via de mond rechtstreeks in de longen terecht.

De toepassing kan rokers helpen van hun tabaksverslaving af te komen. Een woordvoerder van de universiteit bevestigde donderdag een bericht hierover in dagblad Trouw.

Onderzoeker dr. Jan Marijnissen, hoofd van het Aerosol Laboratorium van de TU Delft, ontwikkelde de puffer op basis van een al langer bestaande techniek, de elektrospray. Met elektrische spanning wordt een voor het oog onzichtbare nevel nicotine opgewekt. De techniek is in Delft aanvankelijk ontwikkeld voor het gericht inzetten van bestrijdingsmiddelen op gewassen. Maar de techniek is ook geschikt voor toediening van geneesmiddelen.

Of het ook een geschikte vervanger voor sigaretten is valt overigens te betwijfelen.  De nicotinehonger wordt dan wel gestild, maar de gewoonteverslaving van het in de vingers hebben van een sigaret wordt hiermee niet aangepakt.

'Italië neemt bedreiging paus door Osama serieus'

Italiaanse veiligheidsfunctionarissen zien het dreigement dat al-Qaeda-leider Osama bin Laden woensdagavond tegen paus Benedictus XVI uitte als een serieuze zaak.

Dat heeft het Italiaanse persbureau ANSA donderdag gemeld op gezag van een bron binnen de antiterrorisme-eenheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Italiaanse veiligheidsfunctionarissen komen vrijdag bijeen om de boodschap van Bin Laden te onderzoeken. In zijn audioboodschap zei de al-Qaeda-leider dat de recente herpublicatie van de Deense sportprenten over de islam deel uitmaken van een kruistocht waarbij ook de paus betrokken zou zijn. Hij waarschuwde de Europese Unie voor de gevolgen.


paus Benedictus XVI

Wilders president van Europa; 200:1

PVV-leider Geert Wilders staat op het lijstje met kandidaten voor het presidentschap van Europa. De goksite Unibet.net noteerde hem donderdag met de kans van 200 tegen 1.

Premier Jan Peter Balkenende is met 25 tegen 1 een kanshebber. De functie van Europees president ontstaat januari 2009, als het nieuwe EU-verdrag in alle 27 EU-landen wordt aangenomen.

Grootste kanshebber volgens de gokkers is de Deense premier Anders Fogh Rasmussen (kans 1 op 3). Andere kanshebbers zijn Tony Blair (4,5 tegen 1), Gerhard Schröder (15 tegen 1) en Nicolas Sarkozy (65 tegen 1).

Oorzaak motorpech Ferrari gevonden

Tijdens de Grand Prix van Australië vielen de Ferrari-rijders uit met motorproblemen. Het probleem heeft niets met de Engine Controle Unit te maken, volgens de woordvoerder van de Italiaanse renstal.

Zowel Kimi Räikkönen als Felipe Massa haalden in Melbourne de finishlijn niet. Beide rijders vielen uit met motorpech. Ferrari besloot na de wedstrijd meteen de motoren naar Italië te sturen om onderzocht te worden. Uit het onderzoek is gebleken dat de hoge temperatuur in Australië een brandstoftoevoerprobleem veroorzaakte. De inlaatkleppen van de motor faalden hierdoor.

"Het was geen ECU-probleem, maar het betekent wel dat we nieuwe methoden moeten vinden om de motoren te bedienen", aldus een woordvoerder.

McCain: Situatie Irak is verbeterd

De situatie in Irak is in het afgelopen jaar aanmerkelijk verbeterd. Dat heeft de Amerikaanse presidentskandidaat John McCain vandaag in Londen gezegd, aldus de BBC.

''De mensen leven hun normale leven en al-Qaeda is op de vlucht'', zei McCain na een gesprek met de Britse regeringsleider Gordon Brown.

McCain benadrukte dat hij tegen een overhaast vertrek van de Amerikaanse militairen uit Irak is. Volgens de Republikein zou dat een zege voor de terroristen betekenen en zou Iran dan in de kaart worden gespeeld. McCain zei dat hij van meet af aan een voorstander van de invasie van Irak is geweest. Wel meent hij dat na de eerste successen fouten zijn gemaakt.

McCain was zondag in Bagdad. Hij voerde daar gesprekken met Iraakse hoogwaardigheidsbekleders en Amerikaanse officieren.

 

Softwareverkopen Japan, SSBB blijft maar zakken

Ook dit keer heeft Super Smash Bros. Brawl zijn eerste plaats niet meer terug ingenomen. Sterker nog, Brawl staat nu op de vierde plek.
Dit keer gaat de eerste plaats naar een DS game genaamd Beautiful Character Training, gevolgd door de nummer één van vorige week Yakuza 3 en de nog steeds sterke Wii Fit.

Excuses, dat dit niet in een mooi FOK! tabelletje is gedaan. Onze tabelgenerator is nog steeds offline.

01./00. [NDS] Beautiful Character Training (Nintendo) - 66,000
02./01. [PS3] Yakuza 3: Kenzan! (Sega) - 46,000 / 227,000
03./03. [WII] Wii Fit (Nintendo) - 45,000 / 1,704,000
04./02. [WII] Super Smash Bros. Brawl (Nintendo) - 41,000 / 1,449,000
05./04. [PS2] Gundam Musou Special (Bandai-Namco) - 24,000 / 213,000
06./00. [NDS] Shugo Character! The Three Eggs (Konami) - 20,000
07./00. [PS2] Daito Giken Koushi Pachislot Simulator: (Paon) - 18,000
08./06. [WII] Wii Sports (Nintendo) - 17,000 / 2,855,000
09./11. [NDS] Harvest Moon: (Marvelous Entertainment) - 11,000 / 93,000
10./12. [WII] Wii Play (Nintendo) - 11,000 / 2,271,000

Nog geen spoor van gestolen kerkklok

De deken van de basiliek in Susteren heeft er geen vertrouwen meer in dat de gestolen kerkklok nog wordt gevonden. "De politie is denk ik niet echt op zoek en ik heb zelf geen tijd om achter de klok aan te gaan", zegt hij donderdag verslagen.

De eeuwenoude bronzen klok, die als beeld op het Salvatorplein stond, werd vrijdagmiddag gestolen door twee mannen. Zij laadden het loodzware object met een klein takeltje in een oranjerode Volkswagen. Uit onderzoek van de politie blijkt dat de pick-up donderdagnacht is gestolen bij een verhuurbedrijf in Stein.

Een zoektocht naar de Volkswagen met een helikopter mocht niet baten. De politie heeft nog geen spoor van de daders en ook op een zondag geplaatste getuigenoproep zijn nog geen reacties binnengekomen.

"Het is echt een brutale daad geweest", vindt de deken. "De klok had bovenal een emotionele en historische waarde."

De klok stamt uit de veertiende eeuw en werd in de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers uit de toren gehaald. Die wilden het brons gebruiken om wapens van te maken, maar de klok werd uiteindelijk toch gespaard. In de jaren negentig werd de klok op een verhoging voor de basiliek gezet.

Kwaliteit taxi's in grote steden aangepakt

De kwaliteit van de taxi's in de vier grote steden moet beter. Staatssecretaris van Verkeer Tineke Huizinga (ChristenUnie) heeft daarom afspraken gemaakt met de verantwoordelijke wethouders van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Ze hopen gezamenlijk het imago van de taxi te verbeteren.

Rust- en rijtijden worden vaak niet nageleefd door taxichauffeurs, waardoor volgens Huizinga de verkeersveiligheid in gevaar komt. Ook zijn de vraag en aanbod niet in balans met elkaar. Er zijn dagen dat er meer aanbod aan dan vraag naar taxi's is en andersom. Dit brengt spanningen onder de chauffeurs met zich mee die de openbare orde en veiligheid kunnen verstoren. Om deze situatie te verbeteren, moeten de vier grote steden volgens de staatssecretaris maatregelen nemen.

In Amsterdam is begin deze maand al een eerste stap gezet. Alleen 'kwaliteitstaxi's' hebben toegang tot de standplaats bij Centraal Station. In Rotterdam wordt chauffeurs onder meer een anti-agressietraining en een cursus stratenkennis aangeboden. De gemeente bekijkt of deelname hieraan toegang tot een standplaats kan bieden.

ANWB verwacht topdrukte op de wegen

De ANWB verwacht deze witte donderdag een avondspits van zeker vierhonderd kilometer. Dat is ongeveer het dubbele van een normale donderdag. De combinatie van de aanstaande paasdagen en de verwachte regenval zorgen volgens de ANWB voor de drukte. De piek wordt verwacht rond 17.00 uur.

Een half miljoen Nederlanders gaan deze dagen naar verwachting voor een korte vakantie weg. De meeste files zullen volgens de ANWB vanuit de Randstad naar het zuiden en rond de Veluwe staan.

De KNMI verwacht in de loop van donderdag regen. Aan het eind van de middag en 's avonds krijgt de neerslag bovendien een 'buiig karakter'.

Dalai Lama bereid tot overleg met Chinese leiders

De Dalai Lama is bereid om met Chinese leiders, inclusief president Hu Jintao, om de tafel te gaan zitten, maar niet in Beijing. Dat heeft de geestelijk en politiek leider van de Tibetanen donderdag gezegd vanuit zijn ballingsoord in Noord-India.

Eerder op de dag bevestigden Chinese staatsmedia dat de protesten tegen de Chinese overheid zich vanuit Tibet hebben uitgebreid naar aangrenzende provincies. Het persbureau Xinhua meldde dat er in de Chinese provincies Sichuan en Gansu donderdag rellen uitbraken. Tibetaanse activisten zeiden dat het leger en de politie ingrepen en daarbij meerdere demonstranten doodschoten. Ook zouden veel demonstranten zijn gearresteerd.

De donderdageditie van de Tibet Daily meldde dat er in Tibet 24 mensen zijn opgepakt vanwege betrokkenheid bij de demonstraties van vorige week vrijdag. Zij worden beschuldigd van het in gevaar brengen van de staatsveiligheid en andere misdaden. Xinhua meldde eerder dat 170 deelnemers aan de protesten zichzelf aan de politie hebben overgegeven.

De Chinese autoriteiten houden het slachtofferaantal van de demonstraties in Tibet op zestien doden en 325 gewonden, hoewel Tibetaanse ballingen spreken van minstens tachtig doden. China zegt dat aanhangers van de Dalai Lama het geweld van de Tibetanen vanuit het buitenland hebben aangestuurd.

Intussen is Tibet tot verboden gebied verklaard voor buitenlanders en zijn alle toeristische reizen naar het gebied geannuleerd. De Chinese autoriteiten zijn daarnaast begonnen om buitenlanders, en met name journalisten, te weren uit het omliggende gebied waar ook veel van de ruim vijf miljoen Tibetanen wonen.

Het Chinese ministerie van buitenlandse zaken heeft gezegd zich zorgen te maken over een in mei geplande ontmoeting tussen de Britse premier Gordon Brown en de Dalai Lama. Beijing heeft landen gevraagd de Dalai Lama geen platform te bieden voor wat een Chinese woordvoerder woensdag afdeed als 'pogingen om China te splijten onder het mom van religie'. Noord-Korea schaarde zich donderdag achter zijn communistische bondgenoot door de protesten in Tibet af te schilderen als een poging om de Olympische Spelen te verstoren.

Borsato komt met film, album en concerten

Marco Borsato werkt op dit moment aan een film, een album en de voorbereidingen van een nieuwe concertreeks in het Arnhemse Gelredome. Het 'drieluik' heeft de titel Wit Licht. Dat maakte de zanger en inmiddels acteur vanochtend bekend.

De eerste single, Wit Licht, van het nieuwe album, zal in april verschijnen. Het album ligt in september in de winkels. In oktober staat de zanger een nog onbekend aantal keren op het podium van het Gelredome en de film, genoemd Wit Licht, is rond kerst in de Nederlandse bioscopen te zien.

''Dit is het grootste project waar ik ooit aan heb gewerkt, en dit jaar mijn meest spannende jaar ooit. De film is mijn eerste echte stap als acteur en het album wordt mijn meest persoonlijke plaat tot nu toe'', aldus Borsato.

Het album en de bijbehorende concertreeks zijn geïnspireerd op de film Wit Licht. Jean van de Velde regisseert die rolprent, die zich afspeelt in zuidelijk Afrika. Jan de Bont is verantwoordelijk voor het camerawerk en onder anderen Thekla Reuten maakt deel uit van de cast.

''Als een kind verdwijnt gaat een vader tot het uiterste in de hel van een burgeroorlog.'' Zo omschrijft Borsato in het kort de essentie van de film Wit Licht.

VDH ook niet op 100 meter

Pieter van den Hoogenband zal zeer waarschijnlijk niet in actie komen op de 100 meter vrij. De olympisch kampioen is nog steeds ziek. Jacco Verhaeren hoopt dat de zwemmer wel fit is voor de estafette, later deze week. Woensdag kwam 'VDH' nog wel in actie op de 200 vrij maar stelde daarin teleur.

"In vergelijking met woensdag gaat het nu zelfs minder met hem. Voor de 100 vrij is het denk ik over. Ik hoop voor hem en voor de ploeg dat hij later in de week nog in actie kan komen op de estafette. Maar hij moet eerst helemaal beter worden", aldus Verhaeren.

In Eindhoven was gehoopt op een confrontatie tussen de Nederlandse zwemmer en zijn concurrenten. De Zweed Stefan Nystrand, de Italiaan Filippo Magnini en de Fransman Alain Bernard zullen tijdens de Olympische Spelen in China de voornaamste concurrentie vormen voor VDH.

De coach van Van den Hoogenband hoopt er het beste van. "We doen alles wat we kunnen om te zorgen dat hij opknapt. Maar we zijn eigenlijk machteloos. We kunnen alleen maar afwachten."

Amy Winehouse poseert naakt

Alcoholiste en junkie Amy Winehouse heeft weer iets gedaan waar we echt met z’n allen niet op zaten te wachten. Amy heeft zich namelijk naakt laten fotograferen voor een goed doel. Ze staat in het Easy Living magazine met alleen een gitaar en wat duct tape om haar borsten heen.

Easy Living is een campagne om de bewustwording van borstkanker onder jonge vrouwen te stimuleren. Mocht je je orgasme een paar dagen uit willen stellen, kun je hier de foto’s 'bewonderen'.

Pink, lekker wijf

Pink is in mijn boekje een lekker wijf met ballen. Ik val daarbij natuurlijk hartstikke in de marketingval die door vele dollars is opgezet, niet dat ik dat erg vind hoor. In mijn hoofd zijn er wel meer vrouwen 'lekkere wijven' terwijl ik ze in het echte leven op zijn minst minder aantrekkelijk zou vinden. Maar, ik lees nogal eens in het SHO forum. Dan vind je deze foto...

Lekker wijf...

Yildirim buigt Turkse voetbalwetten

Ugur Yildirim, oud-speler van SC Heerenveen, is gratis vertrokken van Gaziantepspor naar Sivasspor in de winterstop. Dit werd mogelijk gemaakt door een regel in de Turkse voetbalwetten. Zijn oude werkgever zou zijn salaris maanden niet meer betaald hebben

"De waarheid ligt iets anders", vertelt de eenmalig Nederlands international aan Voetbal International. "Ik wist dat Sivasspor me graag wilde hebben en zocht een manier om weg te komen. In Turkije zijn de regels zo dat je gratis weg mag als een club je loon niet op tijd betaalt."

Yildirim werd op de clausule gewezen en maakte daar handig gebruik van. "Eerlijk gezegd was mijn bankrekening het probleem helemaal niet. Gaziantep betaalde altijd keurig, maar nooit op het afgesproken tijdstip. Van die situatie heb ik handig gebruik gemaakt."

Nieuw tenue voor Nederlands elftal

Het Nederlands elftal zal tijdens de Euro 2008 in een nieuw tenue spelen. Het tenue, dat ontworpen is door de Nike-ontwerper Thomas Walker, is eigentijds, stijlvol en voorzien van details die naar de Nederlandse historie en traditie verwijzen.

Het tenue vertoont geen grote veranderingen ten opzichte van het huidige tenue. Een oranje shirt, witte broek en blauwe sokken is het tenue waarmee het Nederlands elftal op Euro 2008 zal aantreden. “We zijn verder gegaan met de lijn van traditionele maar elegante ontwerpen die we in 2006 hebben ingezet”, verduidelijkt Nike-ontwerper Walker. “Tegelijkertijd wilden we het tenue een uitstraling geven die de toekomst van het Nederlandse voetbal reflecteert.”

Ten opzichte van het huidige shirt is een verandering doorgevoerd. Het kraagje is vervangen door een moderne V-hals. Op de linkerkant is de nationale driekleur aangebracht, de rechterkant van de boord is wit. De sokken zijn lichter in kleur dan voorheen, er is gekozen voor nassaublauw. Op de achterkant van het shirt, net onder de nek is het woord 'Nederland' te zien. Op de linkerborst is het logo van de KNVB geplaatst, op de rechterborst prijkt het Nike-logo. Volgens de ontwerper zorgt het geheel voor een moderne uitstraling.

De eerste regels van het Wilhelmus zijn subtiel in het shirt verwerkt. Dit is al eerder gedaan in het lichtblauwe uitshirt. "Wilhelmus van Nassouwe, ben ik, van Duitsen Bloed, den Vaderland getrouwe, blijf ik tot in den dood", is te vinden aan de binnenzijde van de kraag.

De nieuwste innovaties van Nike op het gebied van sportkleding zijn gebruikt in het nieuwe shirt. Het shirt heeft een nieuwe pasvorm, 'dynamic fit', gekregen wat er voor zorgt dat het shirt strakker zit. De ontwerper heeft voor het vertrouwde Nike Dri-FIT materiaal gekozen, dit materiaal zorgt voor betere afvoer van vocht zodat shirts en broekjes niet gaan plakken.

[NBA] New Orleans haalt uit tegen Houston

De Houston Rockets waren het gevreesde team in februari en begin maart. De oude club van Hakeem 'The Dream' Olajuwon won 22 wedstrijden op rij. Tien van die wedstrijden waren zonder sterspeler Yao Ming. Gisteravond verloren ze hun tweede wedstrijd op rij. De New Orleans Hornets wonnen met 90-69.

De Rockets moesten zich hergroeperen na de verloren wedstrijd tegen de Boston Celtics. De ploeg snakte naar adem: "Het verlies kwam eigenlijk goed uit", zei Rafer Alston, de point guard van de Rockets na de wedstrijd. "Er is minder druk op ons nu en we kunnen ons weer concentreren op het halen van de playoffs." Door het nonchalante spel van de club uit Texas gingen ze met grote cijfers onderuit in New Orleans.

Het leek dat Bonzi Wells, voormalig speler van de Rockets, wraak nam. Wells die eerder dit seizoen geruild was voor Bobby Jackson, speelde een van zijn beste wedstrijden van het seizoen. De kleine shooting guard scoorde 25 punten in 26 minuten speeltijd. Wells, die bekend staat om het pakken van vele rebounds, bleef in die categorie steken op twee. Chris Paul, de kandidaat voor de MVP-titel van de Hornets, had 21 punten, tien assists en vier rebounds.

New Orleans pakte met de overwinning de koppositie in het Western Conference, de Rockets zakten naar de derde plaats.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
New Orleans HornetsHouston Rockets90-69
Toronto RaptorsMiami Heat96-54
Philidelphia SixersDenver Nuggets115-113
Orlando MagicWashington Wizards86-87
Indiana PacersCharlotte Bobcats102-95
New Jersey NetsAtlanta Hawks125-117
Cleveland CavaliersDetroit Pistons89-73
Minnesota TimberwolvesMemphis Grizzlies98-94
Phoenix SunsSeattle Sonics110-98
Los Angeles ClippersGolden State Warriors100-116

Nieuwe hartklep na zetten tongpiercing

Een 30-jarige vrouw heeft in het Academisch Ziekenhuis in Maastricht een nieuwe hartklep gekregen na problemen die ontstonden door een tongpiercing. Ze werd na langdurige koorts en kortademigheid opgenomen en moest toen haar conditie sterk verslechterde, met spoed aan haar hart worden geopereerd.

Volgens het ziekenhuis heeft de vrouw door de tongpiercing een infectie opgelopen die uiteindelijk haar hartklep aantaste. Hoewel ontstekingen aan de binnenwand van het hart relatief weinig voorkomen, zijn er volgens de specialisten wel meer gevallen beschreven van deze hartcomplicatie door tongpiercings. Dergelijke piercings hebben ook wel eens tot het ontstaan van hersenabcessen geleid.

De Maastrichtse artsen vragen zich af op of piercingzetters en hun klanten voldoende op de hoogte zijn van het risico op deze ernstige complicaties.

Tongpiercing

'Overheid te hufterig naar burgers toe'

De Nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer heeft gisteren bij de presentatie van zijn jaarverslag gewaarschuwd voor een verharding van de verhouding tussen burger en overheid. De ombudsman ziet dit terug in de klachten over 2007: een arrestant krijgt een onnodige klap in het gezicht, bij een crisissituatie rond een kind wordt niet ingegrepen, een vrouw wordt schaamteloos gefouilleerd bij een veiligheidscontrole op Schiphol, arrestanten zitten onnodig lang in een politiecel opgesloten, een demonstrant wordt gecensureerd en geïntimideerd, de belastingdeurwaarder ontruimt onnodig de woning van een wegens ziekte afwezige man.

De verharding kan volgens de ombudsman niet toegewezen worden aan de burger. Het overgrote deel van de burgers deugt. Slechts 1,34 procent van de Nederlandse bevolking is bekend bij justitie. De sleutel ligt daarom bij de overheid. Die moet het goede voorbeeld in de samenleving geven met het respecteren van de behoorlijkheidsnormen.

De Nationale ombudsman ontving in 2007 ruim 13.000 klachten en ruim 24.000 telefoontjes over het slecht functioneren van de overheid. Uit deze klachten komt het beeld naar voren van een overheid die nog veel moet leren. Maar ook een overheid die kan verbeteren, mits de burger serieus genomen wordt, zo stelde Brennikmeijer gisteren in een persbericht.

De Nationale Ombudsman is een onafhankelijke functionaris die klachten van burgers over onbehoorlijk overheidsoptreden behandelt. Hij of zij wordt benoemd door de Tweede Kamer.

Laatste 19e-eeuwse NL'er overleden

De oudste Nederlandse man, Johannes van der Giessen, is overleden. De hoogbejaarde man vierde in december nog zijn verjaardag. Hij werd op 17 december 1899 in Rozenburg geboren en was daarmee de laatste overgebleven man die in de negentiende eeuw werd geboren. Van der Giessen is dus 108 jaar oud geworden.

Een aantal weken terug liep de man een gebroken heup op na een val met zijn rollator. Volgens zijn 67-jarige zoon, bij wie de man in huis woonde, is hij niet meer volledig hersteld van de val. Hij moest na de ziekenhuisopname ook naar een verpleeghuis. Op zijn 107e verjaardag liet Van der Giessen nog weten elke dag pijp en sigaar te roken en zijn hoge leeftijd niet bijzonder te vinden.

Johannes van der Giessen wordt waarschijnlijk aanstaande dinsdag in Rotterdam gecremeerd.

Kamer gaat niet naar anti-Wilders protest

De demonstratie die de organisatie Nederland Bekent Kleur van activist René Danen  en oud GroenLinks-leider Mohammed Rabbae zaterdag in Amsterdam houdt tegen racisme, wordt geboycot door de Tweede Kamer. In eerste instantie zouden een aantal linkse fracties er ook heen gaan, maar daar is van af gezien. Reden is dat de demonstratie voornamelijk gericht is tegen Kamerlid Geert Wilders.

Officieel is de demonstratie alleen tegen racisme gericht, maar Rabbae zei dinsdag al dat Wilders de hoofdmoot is van het protest: ''Laten we geen kiekeboe spelen met elkaar. Wilders is dé aanvoerder van het hedendaags racisme.''  Ook Kamerlid Rita Verdonk is volgens hem racistisch bezig, vooral naar Marokkanen toe.  Tegen Wilders heeft Nederland Bekent Kleur al zo'n vijfentwintig keer aangifte gedaan bij de politie wegens in hun ogen racistische en discriminerende taal.

PvdA-Kamerlid Khadija Arib zegt: ''Nederland Bekent Kleur is tegen polariseren, maar doet dat nu zelf ook. Het heeft allemaal iets ophitserigs. Ook zij moeten voorzichtig zijn.''  Ook SP en GroenLinks delen die mening. CDA en VVD zouden er sowieso al niet heengaan.

''Het gaat om antiracisme, niet om anti-Wilders. Aan die aanval doe we niet mee", aldus Arib. "Het moet over ideeën gaan en niet over mensen", stelt ook SP'er Agnes Kant. En CDA'er Sybrand van Haersma Buma: "We demonstreren ook niet tegen andere Kamerleden. Ik ga hier het debat met Wilders aan en verwacht dat ook van hem." GroenLinks stelt ook dat hard gestreden moet worden tegen racisme en discriminatie, maar niet tegen de persoon Wilders.

Mohammed Rabbae zal op zeker het woord gaan voeren zaterdag tijdens de demonstratie. Gisteren zei hij in het Parool  het onverstandig te vinden dat Justitie tot dusver geen werk gemaakt heeft van de aanklachten tegen Wilders wegens discriminatie. ''Het is heel gevaarlijk. Ook eigenrichting kan het gevolg zijn, door jongeren die losstaan van onze beweging. Het Openbaar Ministerie geeft hun onbewust gelijk. Die jongeren concluderen: aan deze rechtsstaat heb ik eigenlijk niet veel.''

Zo'n vijftig Bekende Nederlanders hebben laten weten steun te geven aan de betoging. BN'ers die zaterdag komen opdagen, mits ze niet verhinderd zijn door werkzaamheden, zijn onder meer de oud-PvdA-ministers Ed van Thijn,  Hedy d'Ancona en Jan Pronk, de oud VVD-leider Ed Nijpels, rapper Def Rhymz, voetbaltrainer Foppe de Haan, cabaretiers als Youp van 't Hek, Dolf Jansen en Vincent Bijlo, oud Toppop-presentator Ad Visser, de Dijk-zanger Huub van der Lubbe, acteur Jeroen Krabbé, schrijver Simon Vinkenoog,  Hanneke Groenteman en Harry de Winter.

Reformatorisch onderwijs komt met homobeleid

Een stuurgroep gaat reformatorische scholen adviseren over de omgang met homoseksuele leerlingen en docenten. De groep stuurt volgende week een brief naar de scholen waarin hij zijn diensten aanbiedt.

Directeur Rens Rottier van Driestar Educatief, woordvoerder van de stuurgroep, heeft een bericht daarover in het Nederlands Dagblad vanochtend bevestigd. Naast Driestar Educatief, waartoe onder meer de christelijke hogeschool de Driestar in Gouda behoort, is de Vereniging voor Gereformeerd Schoolonderwijs (VGS) initiatiefnemer van de stuurgroep. Bij de VGS zijn ongeveer 150 basisscholen, middelbare scholen, een ROC en de Driestar aangesloten.

Volgens Rottier worstelen ook op reformatorische scholen docenten en leerlingen met hun homoseksualiteit. Scholen vinden het niet gemakkelijk daarmee om te gaan.

Demo's van Enemy Territory: Quake Wars komen er aan

Eind vorig jaar verscheen op de PC de multiplayer-shooter Enemy Territories: Quake Wars. Momenteel zijn er twee studios voor Activision bezig met de game over te zetten naar de Xbox 360 en PlayStation 3. Volgens Greg Stone, een designer bij Nerve Software, het bedrijf dat de Xbox 360-versie afhandelt, is Activision van plan demo's van de game naar Xbox Live en het PlayStation Netwerk te brengen. Wat hij alleen niet kon vertellen is wanneer. De game moet deze zomer in de winkels en de demo zou net zo goed voor, als na de launch kunnen verschijnen.

Quake Wars op de consoles zal grotendeels identiek zijn aan de PC-versie. De maps, de units, de wapens, alles komt er in terug. Waar momenteel druk aan gewerkt wordt is de besturing, deze moet speciaal afgesteld worden op de consoles. Ook de interface krijgt een flinke make-over waardoor de game wat toegankelijker zou moeten worden.

Radio 1 en Radio 538 doen het beter

Radio 1 heeft flink wat marktaandeel terug. Uit de laatste luistercijfers die het onderzoeksbureau Intomart vanochtend bekend heeft gemaakt blijkt dat de publieke nieuws- en sportzender Q-music voorbij is en 0,7 procent marktaandeel wint. In totaal haalt Radio 1 nu een marktaandeel van 7,3 procent. Radio 2 blijft marktleider met 11,6 procent. Traditiegetrouw trekt publieke familiezender veel luisteraars met de Top 2000 aan het einde van het jaar. Die blijven vaak nog lang hangen.

Radio 538 herstelde zich weer nu de kerstmuziek van Sky Radio weg is. Sky leverde dus flink in. Q-music deed het vorig jaar goed, maar heeft nu opnieuw marktaandeel zien verdampen. Kleinere zenders als Arrow Classic Rock, Radio 5 en Classic FM deden het juist beter.

We luisterden met z'n allen gemiddeld 3 uur en 13 minuten per dag naar de radio. Dat is zeven minuten langer dan vorige maand. Aan het luisteronderzoek doen jaarlijks ruim 8000 mensen mee.

Een volledig overzicht van de marktaandelen is hier te vinden.

Vrouw krijgt ongevraagd nieuwe anus

Een Duitse, gepensioneerde vrouw heeft in een Beiers ziekenhuis in plaats van een beenoperatie een nieuwe anus gekregen.

Het ziekenhuis van Hochfrancken heeft alvast het team geschorst dat verantwoordelijk is voor de pijnlijke vergissing. Blijkbaar werden de dossiers van twee patiënten verwisseld. De vrouw van de beenoperatie werd quasi gelijktijdig ingeschreven met een andere vrouw die aan incontinentie leed en bij wie ze een nieuwe sluitspier zouden inplanten.  De gepensioneerde dame moet overigens nog steeds aan haar been geopereerd worden.

De vrouw overweegt gerechtelijke stappen en zal voor de beenoperatie een ander hospitaal zoeken.

Vijftig scholen aangemeld voor wilde staking

Vijftig scholen hebben zich aangemeld voor de landelijke actiedag voor leraren 26 maart. Alle docenten van scholen in het voortgezet onderwijs uit de regio Haaglanden leggen die dag het werk neer. Ook hebben scholen uit het hele land hun steun betuigd, meldden de initiatiefnemers woensdag.

Begin deze maand riepen zes docenten uit Den Haag en Delft op om 26 maart het werk neer te leggen. De leraren willen dat die dag in heel Nederland geen les wordt gegeven. Ze vinden dat er te weinig vooruitgang zit in de gesprekken met minister van Onderwijs Ronald Plasterk (PvdA). Ze eisen onder meer een structurele loonsverhoging van vijftien procent en ook structureel een miljard euro op jaarbasis extra voor het onderwijs.

De Algemene Onderwijsbond (AOb) heeft aangegeven eerst een overleg met minister van Plasterk af te wachten alvorens een besluit te nemen tot actie over te gaan. Vice-voorzitter Ton Rolvink stelde dat ook hij liever meer snelheid had gezien, maar dat de bond niets anders kan dan eerst overleggen.

160 Ecuadoranen ziek na borrel

Meer dan 160 Ecuadoranen afkomstig uit hetzelfde dorpje zijn met vergiftigingsverschijnselen opgenomen in het ziekenhuis nadat ze een zelfgemaakt borreltje hadden gedronken, berichten lokale media vandaag.

Honderden mensen uit de regio ten zuiden van de hoofdstad Quito bezochten een begrafenis van een buurman. Na afloop kregen alle bezoekers een drankje aangeboden, dat door een van de familieleden van de overledene was gemaakt.

Het drankje is vermoedelijk gebrouwen in een container die ook voor chemische substanties in de landbouw wordt gebruikt.

Osama bin Laden komt met nieuwe boodschap

De islamitische topterrorist Osama bin Laden komt binnen enkele dagen met een nieuwe boodschap. Een aankondiging is woensdag, vijf jaar na het begin van de Irak-oorlog, op een internetforum geplaatst dat banden heeft met Bin Ladens terreurnetwerk al-Qaeda.

Dat meldde de Amerikaanse terrorisme-monitoringsdienst SITE. De nieuwe boodschap draagt de naam Het Antwoord Zal Zijn Wat Je Ziet, Niet Wat Je Hoort.

De boodschap zou de eerste zijn na die van eind vorig jaar. Toen riep de voortvluchtige Bin Laden de Europese landen op hun militaire samenwerking met de Amerikanen in Afghanistan te beëindigen.

17 keer veroordeeld in 20 jaar

Een 37-jarige Nieuw-Zeelander moet voor de zeventiende keer in twintig jaar naar de gevangenis. Bain Stafford moet deze keer acht maanden zitten voor het mishandelen van zijn vriendin. Dit gebeurde na een ruzie in december vorig jaar.

"U heeft haar zo hard op haar oog geslagen, dat zij bewusteloos raakte. Zij moest in het ziekenhuis worden opgenomen. Ik heb foto's van haar verwondingen gezien. Het hof zou onverantwoordelijk zijn als wij haar niet tegen u beschermen", aldus de rechter die de zaak behandelde. Stafford was net een maand op vrije voeten, na een gevangenisstraf voor een zelfde misdrijf. In totaal is dit zijn derde veroordeling voor het mishandelen van een partner.

De lijst met criminele activiteiten van de man gaat twintig jaar terug. Hij werd onder andere veroordeeld voor het plegen van brandstichting, overvallen en mishandeling. Rechter Davidson heeft het helemaal gehad met de man en zegt: "De volgende keer dat u een misdrijf pleegt, hangt u levenslange gevangenisstraf boven het hoofd. U bent zestien keer veroordeeld en er dreigt preventieve detentie. Uw hele verleden is gewelddadig."

Stafford mag van de rechter geen contact hebben met zijn partner tijdens de gevangenisstraf. Bovendien wordt hij onder behandeling gesteld voor zijn agressieve gedrag en zijn drank- en drugsproblemen.

Saiyan Showdown in Dragon Ball Z: Burst Limit screens

Veel is er nog niet bekend over de eerste Dragon Ball Z-game die zal verschijnen op de PlayStation 3 en Xbox 360. Alle screens die tot nu toe zijn vrijgegeven tonen beelden uit de Saiyan, Frieza en Cell Saga. Of dit betekent dat de game zich, anders dan de Budokai-serie, zal gaan beperken tot deze saga's is niet bekend.

Dragon Ball Z Burst Limit moet op 6 juni in de winkels liggen.







Jan zit graag aan billen Yolanthe

Jan Smit is een echte 'billenman'. Dat verklapte zijn vriendin Yolanthe Cabau van Kasbergen woensdag tijdens de presentatie van haar lingerielijn 'Yolanthe's choice'. "Hij wil altijd aan mijn billen zitten", lacht de actrice, die met Livera in zee is gegaan voor haar eigen lijn.

Yolanthe, die woensdag haar 23e verjaardag vierde, werd een jaar geleden door de lingerieketen benaderd. "Ik ben nog hartstikke jong en dit is natuurlijk heel bijzonder", zegt de brunette. "Er ging heel veel tijd in zitten, maar het resultaat mag er wezen." De lijn bestaat naast lingerie uit bad- en nachtkleding.

De mooie actrice had veel invloed op de uiteindelijke collectie. "Ik ben heel nauw bij het proces betrokken geweest. Ik wilde het alleen doen als het echt mijn keuze was."

Jan mocht ook zijn ongezouten mening geven tijdens het samenstellen van de collectie. "Dat is dus het probleem", verzucht Yolanthe, die in juli met haar vriend in Volendam gaat wonen. "Jan vindt alles mooi, ik kan er dus weinig uit opmaken. Maar wel heel lief dat hij alles leuk vindt."

'Yolanthe's choice' ligt vanaf donderdag in de winkel. Iedere maand wordt een nieuw setje toegevoegd aan de collectie.


Jan zit er graag aan...

Hillary was in Witte Huis tijdens Bills escapades

Hillary Clinton was in het Witte Huis op ten minste zeven dagen waarop haar man daar seks had met Monica Lewinsky. Dat blijkt uit het woensdag openbaar gemaakte archief waarin de bezigheden van Hillary Clinton als first lady van dag tot dag zijn vastgelegd.

Het archief geeft een gedetailleerde beschrijving van al Clintons bezigheden in die periode, van het voorlezen op een kleuterschool of het uitzoeken van bloemen voor een diner, tot meer serieuze aangelegenheden. Zo valt in de ruim elfduizend pagina's tevens te lezen dat zij zich inzette voor de totstandkoming van de NAFTA, de vrijhandelszone die Canada, de Verenigde Staten en Mexico omvat. In haar huidige campagne voor de Democratische presidentsnominatie geeft ze juist af op dat verdrag.

De agenda van Hillary Clinton stond centraal in een rechtszaak die de conservatieve belangengroep Judicial Watch had aangespannen tegen het nationale archief. De nu vrijgegeven stukken behelzen de archieven van Patti Solis Doyle, die de agenda van Hillary Clinton beheerde. De Clintons zijn bekritiseerd omdat een grote hoeveelheid documenten uit de tijd dat Bill Clinton president was nog niet was vrijgegeven.


Bill nam een sigaartje terwijl Hillary een deur verderop zat

Spierballen en plassen bloed in Viking: Battle for Asgard trailer

Wij zijn mensen. Mensen hebben iets met hakken. Mensen hebben iets met hakken op grote schaal. Met bloed. Veel bloed. De mensen van Creative Assembly komen ons als mensen tegemoet met Viking: Battle for Asgard, waarin we met een gespierde viking de strijd aangaan met gigantische legers. In deze "War is Hell" trailer kunnen we zien hoe het er uit komt te zien als duizenden sterven aan het scherpe deel van je bijl. War is hell...eerder voor hun dan voor onze grote viking...




Op 28 maart mogen alle PS3 en 360 bezitters hun frustraties botvieren op allerlei figuren waarvan je geen idee hebt hoe ze heten. Zolang je niet hun beste vriend probeert te worden, is dat wel het laatste waar je je zorgen over hoeft te maken.

Mysterieuze patch voor The Orange Box

Mensen die vanaf vandaag The Orange Box opstarten in hun PS3, worden getrakteerd op een patch van maar liefst 128 MB. De patch word niet vergezeld door een changelog, sterker nog, er is nergens informatie te vinden wat de patch precies doet. Gamers die de patch inmiddels geinstalleerd hebben, kunnen ook iets nuttigs melden, behalve dan dat je wat sneller connectie hebt met Team Fortress 2.


Wie weet wat de patch inhoudt, mag het zeggen.

CD: Gus Black - Today is Not the Day...

Gus Black is een Amerikaanse singer/songwriter, afkomstig uit Los Angeles. Zijn nieuwste CD, Today is Not the Day...(to F#@k with me), is alweer zijn vijfde studioalbum en is gevuld met heerlijk kalme gitaarliedjes. Een album dat bewijst dat goede liedjes soms maar twee ingrediënten nodig hebben: een akoestische gitaar en een sterke stem. Wat dat betreft past meneer Black zo in het rijtje met Damien Rice en Nick Drake.

Film: Untraceable

Dat het internet talloze mogelijkheden biedt voor de sociaal wat minder begaafden onder ons, is algemeen bekend. Of je nu door de talloze onzinnige topics op FOK! rondstruint, je je vermaakt met kotsende mensen op Youtube, of je de meest gruwelijke beelden van Rotten.com downloadt, het internet biedt voor elk wat wils. Deze onbeperkte vrijheid van het internet en haar consequenties is de onderliggende boodschap van de thriller Untraceable.


Doden door noodweer in VS

Zeker dertien mensen zijn de afgelopen 48 uur omgekomen door noodweer in het midden van de Verenigde Staten, meldde CNN donderdag. Drie mensen worden nog vermist.

In het zuiden van de staten Illinois, Indiana, Ohio en in Arkansas zorgden stortbuien voor flinke overstromingen. De nationale weersdienst heeft gewaarschuwd voor overstromingen van Texas tot aan Pennsylvania.

Redddingswerkers hebben hun handen vol. "Het grootste probleem zijn de mensen die met hun auto een overstroming inrijden", zei een reddingswerker in Ohio. "Er zijn zoveel domme lui. Als op een bord staat 'weg dicht, hoog water', dan betekent het dat ook."

Mexicaanse bende zet 'James Bond'-auto in

De Mexicaanse politie heeft een nieuw wapen ontdekt, dat gebruikt wordt door een Mexicaanse bende: een auto met James Bond-achtige toepassingen.

De jeep bevat onder meer een rookmachine en het is mogelijk om met een druk op de knop een lading spijkers over de weg te strooien. Het is niet duidelijk of de gadgets ooit gebruikt zijn.

De politie kreeg de auto te pakken nadat die op een militaire truck was ingereden.

Vader mag auto's van Britney verkopen

Een Amerikaanse rechtbank heeft maandag bepaald dat James Spears zeven auto's van zijn dochter Britney mag verkopen of weg doen. Volgens de advocaten van vader Spears waren de kosten van de vele voertuigen van de popzangeres te hoog geworden.

Dit meldde het Amerikaanse showbizzblad People.

De vader van Britney waakt over de miljoenen van zijn dochter sinds de rechter hem daar op 1 februari toestemming voor gaf. Met de verkoop van de auto's wil James Spears geld besparen. Het gaat onder meer om een witte Mercedes, een witte Mini Cooper en een zwarte Audi.


Te koop, TEAB

'Niet meer over Wilders berichten'

Als het aan de journaliste Annette Birschel ligt wordt er veel minder aandacht besteed in de Nederlandse media aan Geert Wilders. Volgens de correspondent voor Duitse media in Nederland weigert Wilders in debat te gaan en is de nieuwswaarde vaak laag. "Ik vind dat wij nu zo langzaamaan eens moeten nadenken over onze eigen vak en waar de grens ligt tussen onze journalistieke plicht om nieuws te brengen of een spreekbuis te zijn voor iemand. Ik vind dat een grens wordt overschreden", zo zei Birschel op Radio 1.

"Wilders zegt niet 'Moslims het land uit' om vervolgens het gesprek met ons aan te gaan, hij zegt 'Moslims het land uit' en rent hard weg. Zoals jongetjes besjes schieten en zich verstoppen, neemt Wilders geen verantwoordelijkheid voor zijn uitspraken. Dat is onacceptabel." Volgens de journaliste bericht je vaak over iets omdat er een debat over ontstaat. "Op een gegeven moment moet je denken: er komt geen debat. Want diegene die het debat aanzwengelt, doet zelf niet mee en houdt zich stil."

Volgens de journaliste staat de oproep los van de boodschap van Wilders. Ze stoort zich aan de hyperigheid van de media, "Het gaat erom hoe wij omgaan met hypes, zoals ook Peter R. de Vries en Joran van der Sloot. Alle media stonden er vol van over dat er een programma zou komen en dat iemand riep dat de zaak opgelost was. We moeten nadenken wat de nieuwswaarde daarvan is."

'Meldplicht Kamerleden om film Wilders'

Alle Tweede Kamerleden moeten vanaf donderdag hun publieke en mediaoptredens vooraf melden bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb). Die speelt de informatie door aan de politie, zodat ze beter kunnen worden beveiligd. Het gaat om een voorzorgmaatregel die is ingesteld in verband met de antikoranfilm van Geert Wilders, schrijft De Telegraaf.

Het is nog nooit eerder voorgekomen dat de Kamerleden moeten laten weten wat ze gaan doen. Na de moord op Pim Fortuyn werden wel fractievoorzitters, bewindslieden en een aantal Kamerleden beveiligd.

Alle fracties van de Tweede en de Eerste Kamer zouden dinsdag een brief namens de NCTb via de beveiligingsafdeling van de Tweede Kamer hebben ontvangen. Daarin staat volgens de krant dat er geen concrete aanwijzingen zijn dat de film uitstraling zal hebben naar de publieke optredens van Tweede Kamerleden. "Toch wenst de NCTb in preventieve zin een aantal acties voor te bereiden", zou staan in de brief.

De NCTb zou met de informatie van de Kamerleden inschatten in of het nodig is extra beveiliging in te stellen. Het is niet zo dat alle Kamerleden permanent extra beveiliging krijgen.

Texaan krijgt 60 jaar voor rijden met alcohol

In Texas is een man tot 60 jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens rijden onder invloed. De man was sinds 1979 voor de tiende keer betrapt terwijl hij dronken achter het stuur zat.

Anthony Lynn Falco of Taylor zelf zegt dat hij onschuldig is. Maar volgens de aanklager had hij twee maal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed toen hij 22 juni vorig jaar werd aangehouden. Eerder werd hij ook al achter de tralies gezet wegens diefstal, geweld in de familiesfeer en vervalsing.

Het buurthuis

"Lekker dun, Jan!" roept de man vanuit zijn duwrolstoel.
"Potdomme, da’s wel een meter ernaast," moppert Jan. Hij legt zijn keu teleurgesteld op het biljart neer.
"Blijven oefenen."
"Jij hebt makkelijk praten vanaf de zijlijn," wordt Jan giftig. "Ik zie het jou niet doen."
"Vroeger kon ik goed biljarten. Nu niet meer."
"Dan moet je nu je mond dichthouden."
De beheerder komt tussenbeide. "Houden jullie het wel gezellig?"
"Niet mee bemoeien, Rosser," zegt Jan. "Dit kan ik heus zelf nog wel oplossen."
"Mooi. Dan ga ik even roken." Hij sloft weg.
"Het tocht! Doe die deur dicht!" roept de man in zijn rolstoel.
Rosser komt terug en sluit de deur. Even later zien we hem buiten voor het raam staan met een sigaret in zijn hand. Hier binnen op tafel ligt het handsfree telefoontoestel en staat zijn zoveelste koffie koud te worden.
De drie mannen rond het biljart gaan door met hun spel. Het commentaar van de man in de rolstoel blijft niet van de lucht.

'Moslims moeten hand in eigen boezem steken'

Sheikh imam Fawaz Jneid van de As-Soennah moskee in Den Haag vindt dat de moslims in Nederland de hand in eigen boezem moeten steken. Volgens Fawaz zijn zij zelf verantwoordelijk voor de beeldvorming die de afgelopen jaren rondom de islam is ontstaan. Dat zegt hij gisteren in een interview met de website Mzine TV.

Fawaz komt nogal eens in het nieuws, Hij is vooral bekend geworden om de preek waarin hij bad dat Ayaan Hirsi Ali en wijlen Theo van Gogh een ernstige ziekte zouden krijgen. Rita Verdonk probeerde hem tevergeefs uit te zetten.

In het interview met Mzine zegt de Syriër dat Nederlandse moslims zich in woord én daad behoorlijk dienen te gedragen. "Wanneer een niet-moslim ziet dat zijn Islamitische buurman steelt of iemand wordt op straat beroofd door een moslim, dan werk je niet mee aan een goede beeldvorming. Geloof kun je niet verdedigen met woorden, wel met daden. Daarom vind ik dat moslims zich van hun beste kant moeten laten zien in hun dagelijkse bezigheden", aldus de Islamitische geestelijke. Fawaz vindt verder dat Islamitische intellectuelen, journalisten en politici zich moeten mengen in discussies over hun geloof.

Fawaz

Gratie voor Marokkaanse Facebook-bedrieger

De 26-jarige Marokkaan Fouad Moertada die zich op het internet voordeed als het jongere broertje van de Marokkaanse koning Mohammed VI is weer een vrij man. De rechter had hem vorige maand nog een celstraf van drie jaar en een geldboete van bijna 1000 euro opgelegd, maar de Marokkaanse koning heeft hem nu alweer gratie verleend.

Moertada, een IT-ingenieur, had onder de naam van prins Moulay Rachid een profiel aangemaakt op Facebook. Via de website Helpfouad.com vroegen familieleden aandacht voor zijn situatie. Dit is niet meer nodig, nu Mohammed VI in al zijn gulheid Fouad en 565 andere gevangenen heeft vrijgelaten. Dit ter gegenheid van de verjaardag van de Islamitische profeet Mohammed, die gisteren vijftien eeuwen terug het eerste levenslicht zag.

Suïcidale Française laat het leven

Kort nadat de Franse rechter het verzoek tot euthanasie weigerde, is de 52-jarige Chantal Sébire alsnog gestorven. Volgens een overheidsmedewerker werd haar ontzielde lichaam gistermiddag in haar woning aangetroffen. Hoe ze is overleden werd niet gezegd.

Sébire had een ongeneeslijke tumor in haar neus. Deze vervormde haar gezicht, ontnam het zicht en leverde constant enorme pijn op. Ze wilde onder begeleiding van een arts sterven, maar het verzoek daartoe werd maandag door een Franse rechtbank geweigerd.

Na de uitspraak had de vrouw aangegeven dat haar niets anders restte dan in Zwitserland, Nederland of België legaal en onder begeleiding euthanasie te ondergaan.

Nieuwe boodschap van Osama bin Laden

Op een radicale islamitische website zijn via een audioboodschap de waarschuwingen van Bin-Laden te horen. De boodschap draagt de naam " Het Antwoord Zal Zijn Wat Je Ziet, Niet Wat Je Hoort", zo meldde vandaag de Amerikaanse terrorisme-monitoringsdienst.

Met deze nieuwe boodschap dreigt Osama Bin-Laden de Europese Unie met zware straffen vanwege de Deense cartoonsover de profeet Mohammed. De laatste boodschap van hem kwam een jaar geleden, waarin hij Europa dringend verzocht te stoppen met de militaire samenwerking van Amerika in Afghanistan. Bin-Laden  wordt verantwoordelijk gehouden voor de aanslagen op 11 september 2001 in de Verenigde Staten, waarbij 3000 mensen het leven lieten.

De laatste boodschap komt precies vijf jaar na de inval in Irak door het Amerkaanse leger.

Verkerk wint eerste ronde future Sherbrooke

Martin Verkerk, bezig aan zijn rentree, is door naar de tweede ronde van het future-toernooi van Sherbrooke. Dat deed hij door voor de zesde keer op rij te winnen, ditmaal van de Duitser Thomas Schoeck, de nummer 780 van de wereld: 6-4 6-4.

De 29-jarige Verkerk won vorige week, in de aanloop naar Roland Garros, het future-toernooi van Montreal. Na dit future-toernooi wil Verkerk beginnen met het spelen van challengers. De huidige nummer 674 van de wereld hoopt aan het eind van het jaar weer in de top-100 te staan.

Chinese gamesmarkt groeit met 60%

Het is niet zeker of het voornamelijk ligt aan de Chinese Vii, maar de Chinese gamesmarkt is in 2007 met 60% gegroeid tot $1.66 miljard. Volgens Pearl Research zal de Chinese gamesmarkt groeien tot $3 miljard in 2010. Volgens Allison Luong, de directeur van Pearl Research, is de marktgroei veel hoger dan verwacht, voornamelijk door de diverse content en de groeiende welvaart van het gebied. Voornamelijk Chinees getinte en casual games zullen de komende jaren zorgen voor groei, aldus Luong.

Een ander aspect dat bijdraagt aan de groei is de hogere inkomsten per online users. Zo verdienden online games vroeger $5 of minder per user, en is dit gestegen naar $7 tot $12. De populairste online games in China zijn "Fantasy Westward Journey" met 1,66 miljoen users, en "Zhengtu Online" met 1,52 miljoen users. Veel van de gamesproducenten zijn ook publiek gegaan in 2007 en kregen daar flink wat geld voor investeringsmogelijkheden voor terug.

Volgens onderzoek onder jonge gamers worden vooral casual games gespeeld om in contact te komen met leeftijdgenoten en om te flirten. Door cheaten en diefstal van accounts houden de meeste gamers op met een spel.


Fantasy Westward Journey


Crisis Core Final Fantasy VII in beeld gebracht

Sinds kort weten we dat Crisis Core: Final Fantasy VII een special edition krijgt. Nu zijn er nog een paar filmpjes verschenen van deze game voor de PSP die over enkele maanden in de winkel zal liggen.

Het verhaal achter Crisis Core speelt zich zeven jaar voor Final Fantasy VII af. De Shinra Company is druk bezig met zijn macht versterken door zijn monopoly-positie op mako-energie. Met haar basis in Midgar staat Shinra op het punt de wereld te overheersen. Ze hebben hun privé leger, de SOLDIER. Zack is een SOLDIER 2nd class die dolgraag 1st class wil worden. Als er problemen ontstaan tijdens een oorlog met de Wutai stuurt Shinra Zack, Angeal en een 1st class SOLDIER en held bekend als Sephiroth er op af.






Race Driver Grid wordt onrealistisch realistisch

Van het Europese Codemasters verschijnt binnenkort Race Driver GRID voor de Xbox 360, PlayStation 3, DS en PC. Op 25 juli zal dit spel verschijnen, waarbij Codemasters hoopt dat voornamelijk deze game zal helpen hun positie in de VS te versterken.

Race Driver: GRID zal een straatrace game worden, die je mee zal nemen op een tocht als nooit tevoren. Het uiteindelijke doel van de game is om de beste straatracer van de wereld te worden. In deze titel zul je moeten gaan strijden op prachtige circuits in de VS, Europa, Japan en nog andere onbekende oorden. Overigens zul je niet alleen kunnen gaan straatracen, maar kun je ook meedoen aan officiële competities op echte circuits.


Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.