FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 2 maart 2008

Penningmeester De Graafschap overleden

Cor Huntelaar, directeur financiële zaken van De Graafschap, is plotseling overleden. De 43-jarige oom van Ajacied Klaas Jan Huntelaar raakte onwel en overleed later.

Huntelaar kreeg tijdens het spelen van een voetbalwedstrijd een hartstilstand. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij zou overlijden. De penningmeester van de Superboeren kampte met een erfelijke hartafwijking. Sinds twee jaar was hij financieel directeur van de Doetinchemse club.

Uitslagen Spanje speelronde 26

Real Madrid heeft na twee weken op rij punten in te leveren weer eens gewonnen. FC Barcelona verloor zaterdag de topper bij Club Atlético de Madrid met 4-2.

Real Madrid, zonder de nog altijd geblesseerde Ruud van Nistelrooij en Wesley Sneijder, reisde af naar Huelva voor de wedstrijd met Recreativo. Na een kwartier nam Recre de leiding door een goal van Caceres. Vijftien minuten later maakte Raúl gelijk, nadat Royston Drenthe hem om zijn wenken bediende. De tweede helft was een rode. Eerst moest Beto naar de kant na een handgemeen met Heinze, terwijl Sergio Ramos even later zijn tweede geel ontving. Vervolgens kwam de thuisclub op negen man toen Quique Álvarez Arjen Robben uit de wedstrijd schopte. Robinho nam vervolgens het heft in handen en scoorde twee zeer mooie goals. Ook de laatste goal mocht er zijn. In blessuretijd knalde Carlos Martins een vrije trap langs Iker Casillas: 2-3.

Nadat Valencia goed terug leek te komen enkele weken geleden, volgen nu weer mindere resultaten. Na twee gelijke spelen op rij werd er nu verloren bij RCD Espanyol. De gevierde man in Barcelona was Luis García. De Spaanse aanvaller scoorde al na vier minuten de openingstreffer. Na een overtreding van David Silva zorgde hij in de tweede helft vanaf de stip voor de beslissing. Valencia kon voetballend geen vuist maken, maar incasseerde wel een hoop kaarten. Acht gele kaarten en een rode voor Hedwiges Maduro was het resultaat.

Deportivo deed zeer goede zaken door Sevilla te verslaan. Frédéric Kanouté opende nog wel de score, maar Wilhelmsson en Lafita hielden de drie punten in Riazor. Getafe liet het liggen tegen Mallorca. Het kwam al snel 2-1 voor, en kwam na een half uur met een man meer te staan. Toen Ramis met een eigen goal voor de 3-1 zorgde leek de buit binnen. Toch zou Mallorca het recht trekken door onder meer een goal van diezelfde Ramis: 3-3. Levante probeert langzaam maar zeker uit het dal te kruipen. Ook dit weekend werd er weer gewonnen, wederom door een treffer van Mustapha Riga. Het werd uiteindelijk 2-1 tegen Real Zaragoza.

Uitslagen

DatumThuisUitUitslag
1/3Club Atlético de MadridFC Barcelona4-2
1/3Deportivo de La CoruñaSevilla FC2-1
1/3RC Recreativo de HuelvaReal Madrid CF2-3
1/3RCD EspanyolValencia CF2-0
2/3Getafe CFRCD Mallorca3-3
2/3Levante UDReal Zaragoza2-1
2/3Real Betis BalompiéReal Murcia CF4-0
2/3Real Valladolid CFReal Racing Club0-1
2/3Villarreal CFCA Osasuna0-0
2/3UD AlmeríaAthletic Club de Bilbao1-1

Stand

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Real Madrid CF2659+34
2FC Barcelona2654+30
3Villarreal CF2647+8
4Club Atlético de Madrid2644+14
5RCD Espanyol2642+5
6Real Racing Club de Santander26410
7Sevilla FC2639+17
8UD Almería2637-1
9Valencia CF2635-9
10Getafe CF2633-3
11Real Betis Balompié2632-5
12RCD Mallorca2631-2
13Real Valladolid CF2631-11
14CA Osasuna2630-3
15Deportivo de La Coruña2630-8
16Athletic Club de Bilbao2630-3
17Real Zaragoza2629-8
18RC Recreativo de Huelva2629-11
19Real Murcia CF2623-18
20Levante UD2619-26

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1Luís FabianoSevilla FC19
2Diego MilitoReal Zaragoza14
3Raúl GonzálezReal Madrid CF12
4Ruud van NistelrooijReal Madrid CF12
5Joseba LlorenteReal Valladolid CF12
6Daniel GüizaRCD Mallorca11
7Nihat KahveciVillarreal CF11
8Sergio 'Kun' AgüeroClub Atlético de Madrid11

Programma

DatumThuisUit
9/3Athletic Club de BilbaoReal Valladolid CF
9/3FC BarcelonaVillarreal CF
9/3Real Racing ClubReal Betis Balompié
9/3Real Madrid CFRCD Espanyol
9/3Sevilla FCLevante UD
9/3Valencia CFDeportivo de La Coruña
9/3Real ZaragozaClub Atlético de Madrid
9/3RCD MallorcaRC Recreativo de Huelva
9/3CA OsasunaUD Almería
9/3Real Murcia CFGetafe CF

Magere "liefdes-oogst" in Boer Zoekt Vrouw

Het KRO-kijkcijferkanon Boer Zoekt Vrouw heeft in de afgelopen weken zeer veel kijkers getrokken, maar de deelnemende boeren waren uiteindelijk minder gelukkig in de liefde.Van de 'finalisten' hield alleen boerin Agnes met haar Jurre een relatie over aan het boerendatingprogramma, bleek zondagavond in de laatste aflevering van deze reeks. Naar sommige afleveringen werd gekeken door ongeveer 4 miljoen mensen. Een bijzonder hoog aantal dat in dit tijdsgewricht eigenlijk alleen door sportuitzendingen wordt behaald. "Het programma was een enorm succes, maar met de liefde wilde het dit keer niet zo lukken", concludeerde presentatrice Yvon Jaspers.

Venezuela stuurt tanks naar Colombia

Icoon Oorlog De Venezolaanse president Hugo Chávez heeft vandaag in een escalerende ruzie met buurland Colombia tankbataljons de opdracht gegeven zich op te stellen bij de grens tussen beide landen. Ook heeft het Zuid-Amerikaanse land de ambassade in Bogota gesloten.

De linkse Chávez heeft gewaarschuwd met een oorlog als het Colombiaanse leger op jacht naar rebellen van de FARC de Venezolaanse grens oversteekt. Bij een bombardement op vrijdag, net over de grens in buurland Ecuador, kwam een topleider van de marxistische opstandelingen om het leven. Deze Raúl Reyes gold als de nummer twee van de organisatie.

Doden bij protesten in Armenië

Icoon BuitenlandsZeker acht personen zijn in de Armeense hoofdstad Erevan om het leven gekomen tijdens felle protesten in de nacht van zaterdag op zondag. Politie onderzoekt nog of het om demonstranten of agenten gaat. Ruim dertig agenten raakten gewond, meldden politiebronnen.

De autoriteiten riepen gisteren de noodtoestand uit na gewelddadige confrontaties tussen de oproerpolitie en demonstranten die de uitslag van recente presidentsverkiezingen betwistten.

Oppositieleider Levon Ter-Petrossian riep de demonstranten zaterdag op huiswaarts te keren, nadat hij zelf onder huisarrest was geplaatst. Hij wilde slachtoffers voorkomen. Tientallen activisten luisterden niet naar Ter-Petrossian en staken in het centrum lege politiewagens in brand.

In het centrum van Erevan wordt al anderhalve week geprotesteerd tegen de uitslag van de presidentsverkiezingen van 19 februari. Volgens de oppositie is er gefraudeerd.

Politiecontrole Frankrijk eindigt in drama

Icoon MisdaadEen politiecontrole in Colmar in Frankrijk is uitgelopen op een drama. Dit weekend stond de politie te controleren en gebaarde auto’s naar de kant te rijden. Eén auto ging er echter als een speer vandoor en ramde twee andere auto’s. Hierdoor zijn twee inzittenden van de vluchtende auto, waar vier mensen inzaten, om het leven gekomen. Bij de andere auto’s die zij raakten was één lichtgewond slachtoffer.

Twee mensen van 18 en 20 zijn onder toezicht van de politie gesteld. Eén van hen bestuurde de wagen, de andere zat ernaast. De twee die achterin zaten zijn door de botsing naar voren geschoten omdat ze geen gordel droegen, zij waren overleden toen de ambulance arriveerde. De bestuurder en de passagier ernaast vluchtten daarop te voet weg, maar konden snel door agenten worden opgepakt. Het bleek dat de bestuurder verdovende middelen had gebruikt en geen rijbewijs had. Hem wordt doodslag te lasten gelegd. De zaak wordt verder onderzocht.

15 jaar geeist voor neersteken lerares

Icoon MisdaadVijftien jaar wordt er geëist tegen een 20-jarige jongen die zaterdag terecht stond voor de mishandeling van zijn lerares tijdens de les op 16 december 2005 in Etampes, Frankrijk. Vlak voordat hij zou toeslaan had hij tegen zijn klasgenoten verklaard dat hij razend op haar was en dat hij haar een lesje zou leren. Vlak daarna stak hij verschillende keren met een mes in haar buik. Toen de lerares zichzelf verdedigde, ging hij gewoon door. "Het leven van de lerares is verwoest, het is een hel geworden," verklaarde haar advocaat.

De vorige dag had de lerares met de moeder van de jongen gesproken over zijn gedrag. De moeder had haar zoon hierop aangesproken en had gedreigd maatregelingen te treffen als zijn gedrag niet zou veranderen. De jongen heeft echter die avond een mes gepakt om daarmee de volgende dag de lerares mee aan te vallen. De zaak loopt nog en binnenkort zal de uitspraak komen.

Topscorer Daei nieuwe bondscoach Iran

Ali Daei wordt de nieuwe bondscoach van Iran. Daei volgt interim-coach Mansour Ebrahimzadeh op.

De afgelopen weken leek het erop dat de Spanjaard Javier Clemente de nieuwe bondscoach zou worden. De onderhandelingen met de Iraanse bond liepen echter spaak. Hierna koos men voor Daei, die afgelopen seizoen Saipa naar de Iraanse landstitel leidde. De 39-jarige Iraniër is internationaal topscorer. In 149 interlands scoorde hij 109 keer, verder speelde hij onder meer voor Bayern München.

Brand wintersportstation Frankrijk

Icoon BrandVoor een groep vakantiegangers in de Val d’Isère zat de schrik er goed in afgelopen nacht. Er was brand uitgebroken in een vakantieoord in de Savoie in Frankrijk. 73 mensen waaronder vakantiegangers en het personeel, moesten worden geëvacueerd vanuit het gebouw. Zij werden in de buurt ondergebracht.

Gelukkig vielen er geen slachtoffers. Een Engelse toerist raakte lichtgewond door de rook. Om tien voor half vier vannacht werden de hulpdiensten gewaarschuwd en om half zes was men nog aan het blussen. Er is zware schade aan het gebouw en de derde etage is compleet verwoest. Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk en zal worden onderzocht.

Boris Becker gaat pokeren

Icoon ShowbizzSommige mensen kiezen voor een zangcarrière na hun tenniscarrière, zoals Yannick Noah, maar sommige mensen kiezen voor een ander soort uitdaging. Zij gaan zeer actief pokeren. Henri Leconte deed dat, Yevgeny Kafelnikov en nu heeft ook Boris Becker besloten om te gaan pokeren.

Becker zegt dat hij het psychologische aspect van pokeren erg fascinerend vindt en heeft pasgeleden een contract getekend met een van de belangrijkste organisatoren van internet pokertoernooien. Becker vertelde dat hij tijdens zijn tennisperiode ook al veel pokerde, zelfs tijdens Wimbledon als een tenniswedstrijd werd uitgesteld door slecht weer.

“Ik zou best willen weten of spelers als Pete Sampras, John McEnroe, Stefan Edberg en Andre Agassi hun hoofd koel kunnen houden tijdens pokeren,” zegt hij. Het plan van Becker is om in april dit jaar mee te doen met het professional-toernooi in Monte-Carlo.

Vergoossen: "Nederlaag is verdiend"

Sef Vergoossen, trainer van PSV, kon na afloop van het duel niets anders doen dan concluderen dat FC Utrecht (3-1) verdiend had gewonnen. Vooral de eerste helft van de Eindhovenaren was erg teleurstellend.

Vergoossen was van mening dat FC Utrecht de juiste wijze hanteerde om PSV onschadelijk te maken. "Wij konden niet inspelen op het spel van Utrecht, met overal op het veld lopende mensen die in stelling werden gebracht. We hebben achter de feiten aangelopen. De tweede helft was acceptabel. Toen stond het in ieder geval beter bij ons. Maar we zijn niet in staat geweest om het Utrecht echt moeilijk te maken."

De Limburger is overigens niet bang dat de verloren wedstrijd van vandaag een voorbode is op een moeilijke periode. "Dit elftal is al vaker moeilijke fases doorgekomen. Ook nu bleven we strijdbaar tot het einde en gaven we niet op."

Les Humphries dood

Icoon MuziekLes Humphries, de Britse leider van de popgroep Les Humphries Singers uit de jaren zeventig, is dood. Hij zou in december aan een hartinfarct zijn gestorven, onthulde de Duitse krant Bild am Sonntag vandaag.

De Les Humphries Singers waren begin jaren zeventig met hits als 'Mexico' en 'Mama Loo' het succesvolste popkoor ter wereld. Humphries componeerde ook de titelmuziek voor de Duitse politieserie Derrick.

De muzikant, die in 1940 bij Londen werd geboren en een tijd in Duitsland woonde, leefde de laatste jaren uiterst teruggetrokken. Hij haalde in 1998 nog het nieuws, toen hij liet verklaren dat hij was gestorven.


Terug naar 1972

Uitslagen zondaghoofdklasse

Vanmiddag stond er weer een speelronde in de zondaghoofdklasse van het seizoen 2007/08 op het programma. Hieronder volgen de uitslagen.

Hoofdklasse A

Hollandia - Elinkwijk 2-0
Argon - DCV 1-0
Westlandia - VUC 3-1
Haaglandia/Winston - DWV 4-0
ADO '20 - DWS 2-1
AFC - FC Omniworld 3-1
FC Türkiyemspor - VVSB 3-1

Hoofdklasse B

Geldrop/AEK - Baronie 0-1
sv Meerssen - Papendrecht 1-5
DESK - JVC Cuijk 2-2
UDI '19/Beter Bed - Schijndel/Bol 0-0
UNA - OJC Rosmalen 2-0
sv Deurne - EVV 3-1
Dijkse Boys - Gemert 2-2

Hoofdklasse C

SVBO - WKE 1-2
sv Babberich - Be Quick 1887 1-1
Rheden - Achilles '29 1-3
WSV - De Bataven 1-6
De Treffers/Kegro - Sneek 4-3
FC Lienden - HSC '21/Brein 1-1

SC Enschede - Quick '20 werd afgelast

Nijland: "Jans gaat niet weg"

Er gaan geruchten dat Ron Jans de nieuwe trainer van Feyenoord zou kunnen worden. Hans Nijland, voorzitter van FC Groningen, heeft echter gezegd dat de oefenmeester ook volgend seizoen bij de Groningse formatie op de bank zal zitten.

"Ron Jans heeft nog een contract voor twee jaar. Er heeft zich niemand concreet gemeld. Zolang wij niks horen, hoef ik mij geen zorgen te maken. Hij blijft gewoon zitten waar hij zit", aldus Nijland.

Jans debuteerde in 2002 bij de Trots van het Noorden. In het verleden was de trainer ook al werkzaam als assistent-trainer van FC Emmen en vervulde hij de functie van hoofdcoach bij Achilles 1894, een Tweede Klasser.

Ajax schorst algemeen directeur Fontein

Icoon VoetbalAjax heeft algemeen directeur Maarten Fontein met onmiddelijke ingang geschorst. Bovendien heeft de Raad van Commissarissen van de Amsterdammers de ontslagprocedure in gang gezet. De aanleiding hiervoor is het rapport van de commissie Coronel, dat enkele weken geleden naar buiten kwam. Tevens werd besloten om preses per direct te schorsen.

Dit laatste houdt in dat Fontein met onmiddelijke ingang al zijn werkzaamheden voor Ajax moet neerleggen. Ook heeft hij geen enkele bevoegdheid meer om de Amsterdamse club te vertegenwoordigen.

In het rapport van de commissie Coronel wordt het functioneren van Fontein afgekraakt. Op commercieel vlak wist de preses namelijk wel vooruitgang te boeken, maar men verweet hem dat hij helemaal niets met voetbal had. In een verklaring heeft de Raad van Commissarissen laten weten dat de afgelopen weken een aantal keer geprobeerd is om een akkoord met Fontein te bereiken. Dit is uiteindelijk niet gelukt.

Het ingang zetten van de ontslagprocedure is de eerste stap om het vertrek van Fontein te bewerkstelligen. In afwachting van de ontwikkelingen zal Ajax voorlopig nog geen verdere toelichting geven. Men verwacht wel dat er op korte termijn duidelijkheid zal worden gegeven over de tijdelijke invulling van de functie algemeen directeur.

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Ajax schorst Maarten Fontein

Ajax heeft algemeen directeur Maarten Fontein met onmiddellijke ingang geschorst. Bovendien heeft de Raad van Commissarissen van de Amsterdammers de ontslagprocedure in gang gezet. Aanleiding hiervoor is het rapport van de commissie Coronel, dat enkele weken geleden naar buiten kwam.

Tevens werd besloten om Fontein per direct te schorsen. Dit houdt in dat de preses met onmiddellijke ingang al zijn werkzaamheden voor Ajax moet staken. Ook heeft hij geen enkele bevoegdheid meer om de Amsterdamse club te vertegenwoordigen.

In het rapport van de commissie Coronel wordt het functioneren van Fontein afgekraakt. Op commercieel vlak wist de preses namelijk wel vooruitgang te boeken, maar men verweet hem dat hij helemaal niets met voetbal had. In een verklaring heeft de Raad van Commissarissen laten weten dat de afgelopen weken een aantal keer geprobeerd is om een akkoord met Fontein te bereiken. Dit is uiteindelijk niet gelukt.

Het in gang zetten van de ontslagprocedure is de eerste stap om het vertrek van Fontein te bewerkstelligen. In afwachting van de ontwikkelingen zal Ajax voorlopig nog geen verdere toelichting geven. Men verwacht wel dat er op korte termijn duidelijkheid zal worden gegeven over de tijdelijke invulling van de functie algemeen directeur.

Stomdronken scootmobieler opgepakt

De politie van Almelo heeft vrijdagmiddag een drankrijder van de weg geplukt. Al ziet met dit zelfs in Twente dagelijks, maar een stomdronken bestuurder van een scootmobiel is echter geen alledaags verschijnsel.

Een stadswacht betrapte de drankrijder, en pakte de sleutels van de scootmobiel van de 42-jarige Almeloër af. Omdat een stadswacht niet zelf iemand mag arresteren, riep hij de hulp in van de politie.

De agenten namen de dronken rijder mee naar het bureau, alwaar hij een ademanalyse moest ondergaan. De man bleek een alcoholpromillage te hebben van maar liefst 2,5 promille. Tevens bleek het voertuigje niet te zijn verzekerd. De man is opgesloten in een politiecel, opdat hij zijn roes kan uitslapen, waarna hij verder zal worden verhoord.

Stoere WOII-chick in bewegende beelden Velvet Assassin

Velvet Assassin is een WOII-game die eerder nog onder de naam 'Sabotage' ging. Echter om verwarring met de EA-game Saboteur te voorkomen heeft ontwikkelaar Gamecock de game omgedoopt tot Velvet Assassin.

In de game zal je als Britse geheim agente Violet Summer achter de vijandelijke linies proberen zo veel mogelijk schade aan te richten aan alles wat in Nazi-handen is. Het verhaal van de game is losjes gebaseerd op een echt bestaande persoon, genaamd Violette Szabo. Zij was echt een geheim agente was tijdens WOII.

In het volgende filmpje zijn enkele bewegende beelden te zien van de game en krijgen we wat meer achtergrondinformatie van de makers.

Velvet Assassin staat voor een release ergens deze herfst op alle consoles en de PC.

Theater: Herman Finkers - Na de pauze

Na een afwezigheid van ruim zeven jaar is Herman Finkers weer terug in de theaters. Dit keer met zijn nieuwste one-man show waarvan de titel geen nadere toelichting nodig heeft: Na de pauze. Hij heeft de jaren dat hij niet in de theaters rondzwierf gebruikt om enerzijds het gevecht met CLL (Chronische Lymfatische Leukemie) aan te gaan en anderzijds een nieuwe theatershow te ontwikkelen. Dat een ziekte een mens kan veranderen, wordt vaak gezegd. Dat dit bij Finkers ook het geval is, is wel te merken aan zijn show. De Finkers van de jaren negentig (en eerder) is niet meer. Anno 2008 is er meer ruimte voor filosofie.


Zwangere Kerry Katona snuift coke

Icoon ShowbizzDe vier maanden zwangere Kerry Katona is tijdens een feestje betrapt op het snuiven van een lijntje coke vanaf een biljet van twintig pond. Katona is bekend van de band Atomic Kitten.

Kerry werd twee keer gekozen tot Moeder van het Jaar. Vrienden zouden de zangeres hebben gewaarschuwd dat de drugs slecht zijn voor het ongeboren kind. Naast de drugs zou Kerry ook nog alcohol hebben genuttigd en sigaretten hebben gerookt.

Volgens een vriend van Kerry is de aanstaande moeder verslaafd aan drugs. Tegenover de Britse krant News of the World zei hij: "Ik snap niet hoe Kerry dit haar kind kan aandoen. Het is walgelijk."

Zwangere Kerry Katona

Brandweer haalt 83-jarige uit boom

Icoon OpmerkelijkZeven brandweermannen hebben een 83-jarige Amerikaan uit een boom bevrijd. De krasse bejaarde zat zeven uur lang vast in de kruin van de boom.

De Amerikaan was al de hele week druk met het snoeien van bomen. De buren vreesden er al voor dat het oudje iets zou overkomen en zo geschiedde. De man kwam zonder verwondingen van zijn avontuur af. Hoe hij in de boom terecht kwam is niet bekend.

EGM laat ons eerste beeld zien van LEGO Halo

Amerikaans gamesblad Electronic Gaming Monthly heeft een grote scoop te pakken. LEGO Indiana Jones is nog niet uit of de volgende LEGO game is al weer in de maak, namelijk LEGO Halo.


LEGO Chief in action!

Meer informatie zal te lezen zijn in de volgende editie van het blad. Juist, de april-editie. Voor de mensen die hem nog niet doorhebben, het is nu maart dus vele mensen beginnen nu al te plannen voor de welbekende 1-april-grappen. Zo dus ook EGM.

Mocht je dus dit nieuws al ergens anders zijn tegengekomen juich dan niet te hard, er komt geen LEGO Halo hoe hard EGM en misschien zelfs Bungie het zullen beweren. Enkele andere games-sites vielen al voor deze grap die ongetwijfeld nog vele mensen voor de gek zal houden.

Je bent dus gewaarschuwd!

Amy Winehouse heeft mysterieuze bult

Icoon ShowbizzHet zit Amy Winehouse niet mee. De zangeres is gespot met een grote mysterieuze bult op haar wang. Amy zou zelfs een spoedafspraak hebben gemaakt bij een arts voor de buil.

Volgens Amy's woordvoerder gaat het om de infectieziekte krentenbaard. Daarom zou ze antibiotica krijgen en de komende dagen thuiszitten. Opmerkelijk is echter dat de bult niet tot de symptonen van krentenbaard behoort, zo meldt de Britse krant News of the World.

Amy in betere tijden

Stemwijzer nu ook geschikt voor fetisjisten

Voor mensen die altijd al nieuwsgierig zijn geweest wat voor fetisj ze nu stiekem hebben, is er sinds vandaag de site Fetishwijzer.nl. De site is een parodie op het bekende Stemwijzer.nl en helpt bezoekers op ludieke wijze met het in kaart brengen van hun verborgen seksuele interesses. Ondanks dat de site gaat over het schemergebied van de seksualiteit, is het geen pornografische site. In plaats van erotische afbeeldingen te plaatsen, is echter gekozen voor ludieke tekeningetjes.

De website is namelijk van mening dat de diepste menselijke gevoelens via het onderbewuste naar boven komen. Door het voorschotelen van grappige afbeeldingen van bijvoorbeeld een appel en een pispot waaruit men een keuze moet maken, wordt de seksuele voorkeur van de testpersoon duidelijk. Aan het eind van de test wordt de uiteindelijke fetisj bekendgemaakt en wordt deze aan de gebruiker uitgelegd.

De fetisjtest is een grappige test die veel mensen een andere kijk op hun seksleven kan bieden. Fetishwijzer.nl is een initiatief van vijf Utrechtse studenten, die de krachten hebben gebundeld.

Mijn top 5 fetishes




Nonnenfetish
Nonnenfetish
Obsceen telefonerenfetish
Obsceen telefonerenfetish
Schoenfetish
Schoenfetish
Fruitfetish
Fruitfetish
Korsetfetish
Korsetfetish

Djeez is zelf niet overtuigd van zijn fetisj

BV Veendam verleent hulp na ongeluk

Icoon OngelukDe spelers, trainer Joop Gall en verzorger Roelf Dijkman van BV Veendam hebben dit weekend hulp verleend bij een zwaar ongeluk. Een 45-jarige automobilist uit Sappemeer was dit weekend met zijn vrouw en twee koters op de A28 in het Drentse Zuidwolde over de kop geslagen.

Het drama vond plaats vlak voor de spelersbus van BV Veendam. De Sappemeerder reed naar rechts toen een snellere auto achter hem aankwam. Toen zijn cruisecontrol niet goed werkte kwam zijn auto te dicht achter een truck. Hij probeerde snel naar links te gaan, maar de wagen schampte de vrachtwagen en ging over de kop.

De man en zijn kinderen van negen en elf jaar oud wisten zelf uit het wrak te komen. De 41-jarige moeder moest door de brandweer uit de auto worden gehaald en zij werd met rug- en nekletsel naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. Volgens Gall van BV Veendam was het een wonder dat de vier het ongeval hebben overleefd.

Bij het ongeluk werden een traumahelikopter, twee ambulances, drie brandweerwagens en meerdere politieauto's ingezet. De weg was lange tijd afgesloten.

Mannen aangehouden na steekpartij

Icoon MisdaadDe politie heeft gisteren een 28-jarige man uit Utrecht en zijn maat aangehouden na een steekpartij in het Utrechtse De Meern. Een conflict was op de Meerndijk zo uit de hand gelopen, dat de 28-jarige met een nog onbekend voorwerp instak op een 40-jarige man uit Woerden.

De Utrechter sloeg op de vlucht door in te stappen bij een handlanger. Later werden de beide mannen alsnog afzonderlijk aangehouden. Het is nog niet duidelijk wat zich precies op de Meerndijk heeft afgespeeld. De politie heeft de steekpartij in onderzoek. Ook hoe het met de man uit Woerden gaat is onduidelijk.

Ben Mauro maakt concept art voor Bioshock 2

Er twijfelde waarschijnlijk niemand aan de vraag of er een vervolg zou komen op de succesvolle game Bioshock. Deze week toonde de 23-jarige Ben Mauro op zijn blog concept art voor deze voorgestelde sequel op de game. Geniet van deze prachtige kunstwerkjes.
quote
Here are a few things from my Architecture 2 project. i am still touching everything up and will add the rest sometime next week, i will also include the sketch/development work at that time. These images are for a proposed sequel to 'Bioshock'.

The first two images are based on earlier studies that i had done from the LOC.









Auto rijdt man (34) dood na inhaalmanoeuvre

Icoon OngelukEen 34-jarige man uit Polen is gisternacht om het leven gekomen bij een ernstig verkeersongeval op de Bernhardweg in het Zeeuwse dorp 's Gravenpolder.

De man liep rond 00.30 uur aan de linkerkant van de weg toen hij werd aangereden door een 31-jarige automobilist uit de gemeente Borsele. De bestuurder reed op de linkerweghelft, omdat hij een taxibusje aan het inhalen was. De 34-jarige man stierf ter plekke.

Hells Angels wilden Mick Jagger ombrengen

Mick Jagger mag blij zijn dat hij nog leeft. De Hells Angels waren namelijk in 1969 van plan geweest de frontman van the Rolling Stones om zeep te helpen. Dit komt naar voren uit een documentaire van BBC 4.

Volgens de Britse tv-zender had de motorclub hem op de korrel nadat Jagger had besloten geen gebruik meer te maken van de diensten van enkele Hells Angels. De bikers werden namelijk voorheen door de band ingehuurd als uitsmijter. Mick Jagger kwam tot zijn besluit de samenwerking stop te zetten toen de Angels werden verdacht van de moord op een achttienjarige fan in de Amerikaanse staat Californië. De Hells Angels hebben echter altijd ontkend iets te maken te hebben gehad met de moord in december 1969.

De motorclub wilde daarom Mick Jagger voorgoed het zwijgen opleggen tijdens een verblijf van de zanger in diens vakantiehuisje op Long Island in New York. "Ze wilden hem vanaf zee aanvallen", vertelt Tom Mangold, de presentator van het BBC-programma. "De boot kwam echter in een storm terecht en alle mannen sloegen overboord." De programmamaker zegt de informatie overigens te hebben gekregen van Mark Young, een voormalig FBI-agent.

Of Mick Jagger ooit zelf heeft geweten dat zijn leven aan een zijden draadje hing, is niet bekend. De andere bandleden zou overigens niets zijn overkomen.


'One hit' zou overigens genoeg zijn geweest om een einde te maken aan Micks leven

Kojima: "50GB is te weinig voor MGS4"

In een exclusief interview met Hideo Kojima, de man achter de Metal Gear Solid serie, heeft de beste man zijn frustraties geuit over de 50 GB aan ruimte op de Blu-ray disc. Volgens hem zou de Blu-ray cd te klein zijn en moesten er voor MGS4 compromissen gemaakt worden om alles op één schijfje te krijgen. Volgens Hideo hebben de programmeurs sommige delen van de game moeten comprimeren om schijfruimte te besparen.

quote
Kojima : I am not satisfied with the quality yet, however...there isn't enough space.

Interviewer: Not enough space..on..Blu-ray..?

Kojima: Yes.(laughs). Not enough space.


Tilburger bedreigt ambulancepersoneel

Icoon PolitieEen 39-jarige man uit Tilburg is gistermorgen aangehouden, omdat hij het nodig vond ambulancepersoneel te bedreigen aan de Ringbaan West in zijn woonplaats. De man kwam verhaal halen bij de ambulancepost, omdat hij kwaad was over het rijgedrag van de ambulancechauffeur toen hij onderweg was naar een spoedmelding op de A58.

De Tilburger schold het ambulancepersoneel uit, bedreigde hen, sloeg tegen de ziekenwagen aan en maakte een raam van het gebouw kapot. De ziedende man is aangehouden en verhoord.

Vrouw verkracht na internetdate

Icoon InternetDe politie heeft gisterochtend een 38-jarige man uit het Brabantse Goirle aangehouden voor verkrachting. De man wordt ervan verdacht een 42-jarige vrouw uit Gorinchem te hebben verkracht na een internetdate.

De vrouw vertelde de politie dat ze met de man had afgesproken via internet. Toen ze elkaar ontmoeten zou de man zich aan haar hebben vergrepen. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Taliban 'wist' van aanwezigheid Harry

Icoon OorlogDe Taliban hebben zondag geclaimd dat zij afwisten van de aanwezigheid van de Britse prins Harry in het zuiden van Afghanistan. De missie van de 23-jarige Harry in het gewelddadige Helmand lekte vorige week uit waardoor de prins vroegtijdig uit Afghanistan werd teruggeroepen. Hij kwam zaterdag aan op een luchtmachtbasis in Engeland.

Een Taliban-commandant liet het Amerikaanse weekblad Newsweek weten dat zijn mannen op jacht waren gestuurd toen zij twee maanden geleden te horen kregen dat "een belangrijke kip'' zich bij de Britse troepen had gevoegd. Zij wilden hem gevangennemen of doden, maar slaagden daar niet in. De strijders kregen hem mogelijk twee keer in het oog, maar kwamen steeds niet dicht genoeg bij hun doelwit, beweerde veldcommandant Mullah Abdul Karim aldus het blad.
Harry was toch niet zo veilig als gedacht..

Federer twijfelt over Spelen

Roger Federer twijfelt over deelname aan de Olympische Spelen. De nummer één van de wereld ziet op tegen de omstandigheden in China.

Aanvankelijk leek goud in Peking één van de grote doelen voor dit jaar van Federer, waarbij Olympisch goud nog ontbreekt op zijn indrukwekkende erelijst. "In Athene was het ook al lastig om met de bus te moeten en geen controle te hebben over mijn schema. Ik werd ook steeds herkend in het olympisch dorp. In Sydney vond ik het geweldig, maar ik moet er toch nog even over nadenken of ik wel naar Peking wil", aldus Federer.

De Jongh wint Kuurne-Brussel-Kuurne

Steven de Jongh is de winnaar geworden van Kuurne-Brussel-Kuurne. Onze landgenoot klopte in de sprint een andere Nederlander, Raborenner Sebastian Langeveld.

Met de wind in de rug lag het tempo in het begin van de wedstrijd erg hoog. Hierdoor was pas na 85 km de eerste serieuze ontsnapping. Negen renners gingen op avontuur, maar groot werd de voorsprong nooit. Quick-Step, de ploeg van Tom Boonen, liet het gat niet groter worden dan 1.43. De ploeg wou na kleurloze vertoning gisteren in de Omloop het Volk wat goedmaken en reed het gat snel dicht.

Bij de beklimming van de Oude Kwaremont reed Quick-Step renner Gert Steegmans hard door waardoor er een kopgroep van 21 renners ontstond. Hierin zaten alle Quick-Step renners, behalve de na acht kilometer gevallen Paolo Bettini. Verschillende renners, Waaronder Juan-Antonio Flecha en Karsten Kroon, probeerden met een demarrage de Quick-Step ploeg uit elkaar te rijden. Men slaagde hier echter niet in. Uiteindelijk was het Sebastian Langeveld die vier kilometer voor de finish weg reed. Hij kreeg Steven de Jongh, ook van Quick Step mee.

Met onder meer ploeggenoot Boonen in de achtervolgende groep nam De Jongh niet over en moest Langeveld al het kopwerk alleen doen. In de sprint bleek De Jongh vervolgens de sterkste.

Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 27

Icoon EredivisieDit weekend werd er weer een speelronde in de Eredivisie afgewerkt. PSV, Feyenoord en FC Groningen lieten dit weekend punten liggen. NAC en Ajax, de twee andere ploegen in de top van de nationale competitie, profiteerden hiervan door hun duels te winnen. VVV-Venlo en Heracles verrasten dit weekend door drie punten te pakken. Hieronder volgt een overzicht van dit weekend.

NAC Breda heeft de draad weer opgepakt na het verlies tegen Ajax. De Bredase formatie kwam dit weekend in actie tegen Sparta Rotterdam en won uiteindelijk met 3-0. De openingsfase van de wedstrijd was duidelijk voor de thuisploeg. Na negen minuten zette Fehér zijn ploeg namelijk op voorsprong. De Rotterdammers werkten hard en kwamen terug in de wedstrijd. Vlak na rust kregen ze de uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen, maar Dissels wist de strafschop niet te benutten. In het vervolg van de wedstrijd zette de Brabanders orde op zaken. Lurling was in dit geval de grote man aan de zijde van NAC Breda. De aanvaller maakte namelijk de twee overigen treffers van het duel, waardoor de drie punten in eigen huis bleven.

AZ is er dit weekend wederom niet in geslaagd om een duel te winnen. Bij Roda JC pakte de Alkmaarse formatie uiteindelijk toch een punt, maar stonden een groot deel van de wedstrijd op achterstand. De thuisploeg stond na vier minuten al op voorsprong door een treffer van Janssen. De bezoekende ploeg moest daarna het spel maken, maar gebruikte daarvoor te vaak de lange bal. Bovendien sprong men onzorgvuldig met de kansen om. De Limburgers beperkten zich vooral tot countervoetbal. Toch bracht Cziommer de ploegen tien minuten voor tijd weer in evenwicht. In de slotfase kregen Vandamme (Roda JC) en Cziommer (AZ) nog een goede mogelijkheid op een treffer, maar deze werden niet benut.

FC Groningen is er niet in geslaagd om in eigen huis van Heracles te winnen. In een spannend duel was de ploeg uit Almelo uiteindelijk iets succesvoller in de afwerking, waardoor ze met 2-1 wonnen. De eerste helft was in ieder geval erg aantrekkelijk. Beide ploegen kregen een aantal kansen, maar Powel zorgde er uiteindelijk voor dat de thuisploeg na tien minuten op voorsprong kwam. Everton zorgde er echter voor dat de bezoekers vier minuten later weer op gelijke hoogte kwamen. De Braziliaan had daar overigens wel drie kansen voor nodig. In het tweede deel van de wedstrijd kreeg Powel opnieuw een aantal kansen, maar hij had zijn vizier niet op scherp staan. Lakic had dit wel en schoot zijn ploeg uiteindelijk naar de zege. In de slotfase had Cahais nog een kans om er een gelijkspel uit te slepen, maar verprutste deze.

Alle uitslagen van dit weekend:
Vrijdag 29 februari:
Vitesse - VVV-Venlo (1-3)

zaterdag 1 maart:
NAC Breda - Sparta Rotterdam (3-0)
Roda JC - AZ (1-1)
FC Twente - SC Heerenveen (1-0)
De Graafschap - Willem II (1-2)

Zondag 2 maart:
Ajax - Excelsior (4-0)
Feyenoord - NEC (1-3)
FC Groningen - Heracles (1-2)
FC Utrecht - PSV (3-1)

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

Voor meer nieuws over de Eredivisie kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

Uilenhoed plaatst zich voor de Spelen

Carola Uilenhoed heeft zich geplaatst voor de Olympische Spelen. De Judoka dankt het ticket aan een halve finaleplaats bij wereldbekerwedstrijden in Warschau.

Met de halve finaleplek toonde Uilenhoed het vereiste vormbehoud, ze liet de rest van het toernooi schieten. Na een bronzen medaille op het WK vorig jaar in de klasse boven de 78 kg hoefde ze dit jaar alleen maar vormbehoud te tonen. Eerder plaatsen Ruben Houkes (-60 kg), Mark Huizinga (-90 kg), Elisabeth Willeboordse (-63 kg) en Edith Bosch (-70 kg) zich al voor Peking.

Uitslagen Eredivisie 2/3/2008

Vanmiddag werden er in de Eredivisie vier wedstrijden gespeeld. Hieronder kun je de uitslagen vinden.

Ajax - Excelsior 4-0
26' Huntelaar 1-0 (assist: De Jong)
40' Huntelaar 2-0 (assist: Ogararu)
55' Emanuelson 3-0
85' Leonardo 4-0 (assist: Emanuelson)

Toeschouwers: 48.000
Stadion: Amsterdam ArenA
Scheidsrechter: Kuipers
Gele kaart: Kuffour (Ajax), Bandjar (Excelsior)
Opstelling

Ajax: Stekelenburg, Ogararu, Heitinga (60/ Kuffour), Vermaelen, Vertonghen, Gabri (72/ Lindgren), De jong, Davids, Bakircioglu (46/ Leonardo), Huntelaar, Emanuelson

Excelsior: Graafland, Bandjar (73/ Altheer), v. Nieuwstadt, v. Steensel, v. Peppen, Luijckx, Demir, Piqué (60/ Voskamp), Braber, Den Ouden, Korf


Feyenoord - NEC 1-3
17' Holman 0-1 (assist: Lens)
39' v. Bronckhorst 1-1 (assist: D. Buijs)
79' Olsson 1-2
90'+2 Lens 1-3

Toeschouwers: 45.000
Stadion: Stadion Feijenoord
Scheidsrechter: Nijhuis
Gele kaart: v. Bronckhorst, De Cler (Feyenoord) Sibum, Nalbantoglu, Babos(NEC)

Opstelling

Feyenoord: Timmer, D. Buijs (71/ Lucius), Greene, Bahia, De Cler, Landzaat, v. Bronckhorst, Sahin (81/ Fer), De Guzman, Makaay, Bruins (76/ Mols)

NEC: Babos, Nalbantoglu, Wisgerhof, Olsson, El-Akchaoui, sibum, Holman, Vadócz, Lens, v. Beukering (46/ Davids), Bobson


FC Groningen - Heracles Almelo 1-2
10' Powel 1-0
14' Everton 1-1 (assist: Michalke)
72' Lakic 1-2 (assist: Schilder)

Toeschouwers: 19.000
Stadion: Euroborg
Scheidsrechter: Jol
Gele kaart: Holla, Fledderus (FC Groningen), Klavan, Garcia-Garcia (Heracles Almelo)

Opstelling

FC Groningen: v. Loo, De Roover, Hiariej, Kruiswijk, Stenman, Meerdink (46/ Fledderus), Holla (77/ Cahais), Lovre, Metaj (66/ Matavz), Nijland, Powel

Heracles Almelo: Pieckenhagen, Klavan, Rahim, Wuytens, Looms, Quansah, Garcia-Garcia, Schilder, Everton (81/ Daelemans), Lakic (86/ Gluscevic), Michalke (45/ Bridji)


FC Utrecht - PSV 3-1
29' Simons 0-1 (strafschop)
35' Nelisse 1-1 (assist: George)
44' Cornelisse 2-1 (assist: George)
76' v. Dijk 3-1 (strafschop)

Toeschouwers: 21.000
Stadion: Galgenwaard
Scheidsrechter: De Bleeckere (Bel)
Gele kaart: Schut (FC Utrecht), Alcides, Lazovic, Dzsudzsák, Affelay (PSV)

Opstelling

FC Utrecht: De Ruiter, Cornelisse, Dickoh, Schut, Pieterse, v.d. Gun, v. Dijk, Caluwé, Wolters (73/ Kopteff), Nelisse (81/ Rossini), George

PSV: Gomes, Kromkamp, Marcellis, Alcides, Zonneveld, Farfán (76/ Aisatti), Simons, Afellay, Bakkal (46/ Méndez), Dzsudzsák, Lazovic (67/ Koevermans)

De nieuwe layout en geile liedjes

Heb je trouwens de nieuwe layout al gezien? Kut istie he? Werkelijk geweldig hoe niemand het bericht leest waarin gemeld wordt dat het een betatest is waar volop aan gesleuteld zal gaan worden op basis van user-feedback, maar men meteen begint te roepen dat het bagger is, een blamage is en wat al niet meer. Alsof dit al 'final' zou zijn. Hell, de eerste grote overhaul komt er vandaag nog aan! Ja, lezen blijkt lastig voor een deel van de FOK!kertjes, en dan vooral het deel dat altijd al wat te kankeren moet hebben. Doe je niks aan, daar niet van. Op dit stukje gaat ook iedereen weer over de pis raken dat het slecht en kut en bagger is en dat ik niet kan schrijven. Gek genoeg kust iedereen je kont op het moment dat er klonten in je aarshaar hangen.

Duitser gewond door twee ongelukken

Icoon OngelukEen 28-jarige Duitser heeft zaterdagnacht op de A15 bij Geldermalsen twee ongelukken gehad. De man was met zijn auto over de kop geslagen. Toen hij om hulp wilde vragen, werd hij ook nog aangereden door een passerende automobilist.

Rond 04.00 uur sloeg de man op de A15 richting Rotterdam met zijn auto over de kop. Hij kwam terecht in een sloot. De precieze oorzaak van dit ongeluk is nog onduidelijk. De man slaagde erin om uit zijn auto te komen, vervolgens liep hij de snelweg op om hulp te halen.

De man zwaaide met zijn armen om zo de aandacht te krijgen van een passerende auto. De bestuurder van die auto, een 20-jarige man uit Schoonhoven, merkte de Duitser te laat op en raakte hem met zijn buitenspiegel. Het zicht ter plaatse is slecht omdat de weg niet verlicht is.

Het slachtoffer is met een ambulance naar een ziekenhuis in Utrecht gebracht. Hij had verwondingen aan zijn been en voet. De man was niet zwaargewond maar wel onderkoeld.

NAVO-baas bezorgd over Wilders-film

NAVO-baas Jaap de Hoop Scheffer maakt zich zorgen over de mogelijke gevolgen van de aanstaande film van Geert Wilders over de Koran. Hij zei dat vanmiddag in het televisieprogramma Buitenhof.

De Hoop Scheffer zei zich zorgen te maken over de mogelijke gevolgen voor de 50.000 NAVO-militairen in Afghanistan en voor Nederlanders en Nederlandse bedrijven elders in de wereld. ''Ik voel me verantwoordelijk voor de troepen in Afghanistan. Als die door de film in de vuurlinie terecht zouden komen, dan maak ik me daar zorgen over en uit ik die zorgen ook.''

De Hoop Scheffer wilde zich niet uitlaten over de vraag of hij vindt dat Wilders af moet zien van de film. ''Ik ga dat niet zeggen, dat is aan de Nederlandse politiek.''

De NAVO-secretaris-generaal werd vorige week tijdens zijn bezoek aan Afghanistan door president Hamid Karzai aangesproken op de film die Wilders waarschijnlijk gaat uitbrengen. ''Dan leg ik uit dat Nederland de film niet kan verbieden, maar dat ik ook met hem de grote zorgen deel over de gevolgen voor de bijna 50.000 NAVO-troepen in Afghanistan.'' Ook de Amerikaanse regering vroeg De Hoop Scheffer deze week naar de Wilders-film.



Jaap de Hoop Scheffer

Amrabat verkiest PSV boven Heerenveen

De komst van Nordin Amrabat naar PSV lijkt in kannen en kruiken. De aanvaller van VVV-Venlo heeft inmiddels een akkoord bereikt met de Eindhovense formatie en gaf ook al aan dat hij graag bij de ploeg uit de Lichtstad wil spelen.

"Natuurlijk is het prachtig dat PSV mij wil hebben. Het is toch een absolute topclub. Als het rondkomt, wat wil je dan nog meer als een jongen van 20?", liet Amrabat tegenover de Limburgse zender L1 weten.

In eerste instantie leek het er echter op dat Amrabat naar SC Heerenveen zou vertrekken, maar dit lijkt dus van de baan te zijn. De Friezen hadden al een akkoord bereikt over een transfersom van 2,3 miljoen euro. PSV wil hetzelfde bedrag echter ook op tafel leggen, waardoor de carrière van de jonge speler in een stroomversnelling terecht komt.

Een jaar geleden speelde Amrabat namelijk nog in het shirt van Omniworld, een ploeg die destijds in de onderste regionen van de Eerste Divisie stond. Nu is de kans zeer groot dat de aanvaller volgend seizoen bij een club uit de top van de Eredivisie onder contract staat.

Laatste kans: stem op je favoriete FOK!Idol!

Icoon SitenewsFOK!Idols is bijna ten einde! Maar liefst negentien FOK!kers stuurde een filmpje in en zijn dus in de race om FOK!Idol 2008 te worden.

Het resultaat is een erg muzikaal topic in het Idols-forum geworden: FOK!Idols: De kandidaten! Nu de inzendtermijn voorbij is, is het tijd om te stemmen op je favoriete FOK!Idol. Dit doe je als volgt: Uit de 19 inzendingen kies je je eigen top 3. De puntentelling daarbij is simpel:

1. (3 punten)
2. (2 punten)
3. (1 punt)

Aangezien jij nu de juryrol vertolkt, is het de bedoeling om ook een klein commentaar bij je keuzes te vermelden!

Uiteindelijk PM je je top 3 naar FOK!Idols. Je hebt tot 2 maart 23:59 om te stemmen, succes!

Paard van Sint kan toch naar Egypte

Icoon FilmDe film Waar Is Het Paard Van Sinterklaas? wordt toch vertoond op het internationaal kinderfilmfestival in Caïro. De directeur heeft daartoe besloten nadat het Nederlandse kabinet opnieuw heeft duidelijk gemaakt dat de aanstaande anti-Koranfilm van Geert Wilders de mening is van een parlementariër en niet de opvatting weergeeft van de regering.

De Nederlandse ambassade in Egypte had vorige week om opheldering gevraagd nadat het festival de kinderfilm had geweigerd. De directeur besloot tot een boycot vanwege beledigingen tegen monotheïstische religies. Hij doelde daarbij op de anti-Koranfilm die Wilders wil uitzenden. Premier Jan Peter Balkenende noemde de boycot van de film afgelopen vrijdag nog als bewijs voor de heftige gevolgen die de film met zich meebrengt.

Volgens directeur Naem al-Baz van het Egyptische kinderfilmfestival was het besluit na de uitleg van de Nederlandse ambassade snel genomen. ,,Het kostte ons nog geen minuut om tot deze conclusie te komen'', meldde hij zondag verheugd. Ook producent Michiel de Rooij van Bos Bros. laat weten heel blij te zijn dat Waar Is Het Paard Van Sinterklaas? in Egypte wordt vertoond. ,,Het is belangrijk dat we ook op cultureel gebied van gedachten met elkaar blijven wisselen'', vindt hij.

Het vervolg op Het Paard Van Sinterklaas was het afgelopen najaar een grote hit in de Nederlandse bioscopen. In de film van regisseuse Mischa Kamp raakt het Chinese meisje Winky, dat soms maar moeilijk de rare gewoonten van de Nederlanders kan begrijpen, de schimmel van de goedheiligman kwijt. Het vervolg is inmiddels al aan meer dan tien landen verkocht en wordt de komende tijd vertoond op talloze buitenlandse festivals.

Crouch wil niet weg bij Liverpool

Peter Crouch zal Liverpool naar alle waarschijnlijkheid trouw blijven. De spits zit regelmatig op de bank, maar denkt toch een positieve toekomst bij zijn huidige werkgever te hebben. De club en de voetballer spreken inmiddels over een nieuwe verbintenis.

Dit seizoen is Crouch geen vaste waarde in de selectie van trainer Rafael Benítez. Manchester City en Portsmouth zouden naar de diensten van de boomlange speler hengelen, maar deze laatste lijkt voor een langer verblijf bij Liverpool te kiezen. "We hebben met Crouch gepraat over een nieuw contract. Hij heeft me gezegd graag te willen blijven", liet de oefenmeester in een reactie weten.

Ook eerdere speculaties over een mogelijk vertrek van Crouch werden van de hand gewezen. "Ik besef dat een vertrek betekent dat ik een niveau omlaag ga. Ik heb dit seizoen niet zo vaak gespeeld, maar concurrentie hoort nu eenmaal bij een club als Liverpool. We gaan nu een belangrijke periode tegemoet en dat wil ik absoluut meemaken."

Vink leidt FC Barcelona - Celtic

Pieter Vink heeft van de Europese voetbalbond (UEFA) te horen gekregen dat hij een duel in de Champions League mag fluiten, namelijk het treffen tussen FC Barcelona en Celtic. Hans ten Hoove en Adriaan Inia zullen als assistent fungeren. Pol van Boekel is als vierde man aangewezen.

Twee weken geleden wist de ploeg van trainer Frank Rijkaard met 3-2 te winnen. In november werd Vink ook als leidsman aangewezen voor het Champions League-duel tussen Shaktar Donetsk en AC Milan.

FOK!: Charlton beste Engelsman ooit

Sir Bobby Charlton mag zich volgens de FOK!-users de beste Engelse voetballer aller tijden noemen. In de finale van het forumtoernooi versloeg hij Gordon Banks.

Charlton, die tijdens zijn carrière de beruchte vliegramp van Manchester United overleefde, won meerdere prijzen met diezelfde club. Tevens won hij - net als zijn opponent in de finale Gordon Banks - het wereldkampioenschap in 1966. Banks was doelman van Engeland, dat in 1966 zo succesvol was. Voor velen is er nooit een betere keeper geweest dan hij. In de finale liet Charlton echter geen spaan heel van de goalie: het werd 16-6.

In de halve finales waren beide heren nog te sterk voor legendes Bobby Moore en Sir Stanley Matthews. Charlton nam het op weg naar de finale succesvol op tegen onder meer zijn broer Jack Charlton en Dixie Dean. Gordon Banks wist onder anderen collega-doelman Peter Shilton en Gary Lineker af te troeven. Tevens waren de twee respectievelijk Glenn Hoddle en Jimmy Greaves de baas in de kwartfinales.

Gerd Müller werd eerder al gekroond tot beste Duitser. Op dit moment is de verkiezing tot beste Braziliaan in volle gang. Hierna komen Argentinië, Frankrijk, Italië, Nederland, Spanje en de overige landen nog aan de beurt. Vervolgens gaan alle halve finalisten onder elkaar uitmaken wie nu echt de beste was of is.

Vijanden spatten uit elkaar in Viking: Battle for Asgard trailer

Niets minder dan brute actie in deze nieuwe game van Creative Assembly (onder andere bekend van Rome: Total War). Kruip in de huid van een barbaarse viking en ga de strijd aan met talloze vijanden. Hak iedereen die in je weg staat in stukken en stuur ze regelrecht terug naar de onderwereld.

De game zal uitkomen voor zowel de Xbox 360 als de PlayStation 3.

De Leeuw zet streaker letterlijk voor lul

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Paul de Leeuw heeft gisteren een dierenactivist letterlijk voor lul gezet. De man kwam de uitzending verstoren door in een zwarte slip te roepen dat vlees eten moord is. Op zijn lichaam had hij wat leuzen geschreven.

De Leeuw liet zich niet uit het veld slaan, ging verder met zijn item om daarna de streaker op schoot te nemen. Omdat hij wel wilde weten wat hij in zijn slip had begon De Leeuw aan het broekje te trekken. Nadat hij tegenstribbelde besloot de presentator dat de activist niet halfbakken moest streaken en scheurde de onderbroek van zijn reet. De activist werd zo letterlijk voor lul gezet. Het fragment kun je zien via onze collega's van GS.

ownt
Lekker voor lul staan.

Met dank aan EdwinW voor de submit.

Niet alleen EA blijkt geinteresseerd in fusie met Take Two

Take-Two heeft verklaard dat na het afslaan van het overnamebod van EA, wat 2 miljard dollar bedroeg, meerdere bedrijven interesse hebben getoond in een eventuele fusie met het bedrijf.

Er zijn echter nog geen andere formele boden gedaan en de uitgever schijnt momenteel ook niet in officieel overleg met andere bedrijven te zijn.

In een recente aanvraag bij de Securities and Exchange Commissie heeft de uitgever aangegeven dat er "informal indications of interest in a business combination," zijn geweest, maar het bedrijf "has not engaged in any substantive discussions with any party (including EA) with respect to a business combination." Take-Two zegt ook dat het hun aandeelhouders niet zal inlichten met betrekking tot een eventuele fusie, tenzij het wettelijk verplicht gesteld wordt.

Eerder deze week vertelde analist Michael Pachter nog dat hij niet verwachtte dat een andere third-party een competitief bod tegen dat van Electronic Arts zou maken. Take-Two sloegen EA's bod eerder deze maand nog af omdat ze het "inadequate" vonden.

FOK! singles Top 100 live op de radio

FOK!Radio
Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Wat vinden de FOK!kers de beste singles allertijden? In het muziekforum van FOK! is het uitgezocht. Er kon gestemd worden op de favoriete singles. En daar is een mooie Top 100 uitgekomen! En die gaan we vandaag uitzenden via FOK!radio.

We beginnen om 12:00 uur met nummer 100 en tellen dan af naar nummer 1. Luisteren dus, vanaf nu! Meepraten over de lijst en de top 100 alvast bekijken kan hier.

Luisteren is heel simpel. Gebruik je Winamp of iTunes, klik dan hier om naar de mp3-stream te luisteren. Gebruik je de Windows Media Player, klik dan hier. Lukt het allemaal niet, dan staat hier meer informatie.

We gaan ook bellen met twee FOK!kers die mee mogen naar de VN-Mensenrechtenraad in Genève met minister Verhagen. Onlangs deden we op FOK! een oproep om je aan te melden. En deze twee zijn verkozen om mee te gaan.

Wil je meebabbelen tijdens de uitzending? Dat kan via Skype. Voeg ons toe op Skype met username actionradiolive. Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten.

Meisje (9) corrigeert Volkskrantredactie

Icoon WetenschapDat je de media niet klakkeloos moet geloven bleek afgelopen week maar weer eens. De Volkskrant had geschreven over een reuzenkikker. Onderzoekers hadden een fossiel van het beest gevonden op het eiland Madagaskar.

De Volkskrant maakte er melding van in hun krant maar maakten een grote fout. Zo schreef de redactie dat Madagaskar ooit aan Zuid-Amerika had vastgezeten. Fout, aldus de negenjarige Marieke Dijsselhof uit Zwolle. Daarop zond ze meteen een brief naar de redactie.

"Zaterdag las ik in de krant dat er op Madagaskar een fossiel van een reuzenkikker gevonden was. Er stond ook bij dat Madagaskar ooit heeft vastgezeten aan Zuid-Amerika. Maar dat is niet waar! Madagaskar heeft 110 miljoen jaar geleden aan Afrika vastgezeten. Vorige week heb ik een spreekbeurt op school over Madagaskar gedaan en daar heb ik een goed voor gekregen."

Een bezoek aan Wikipedia leert dat Marieke het inderdaad goed heeft en de Volkskrant niet. Overigens moet de kikker zo'n zeventig miljoen jaar geleden geleefd hebben, een gigantische mond hebben gehad, en zo'n vijf kilo gewogen hebben. Paleontologen hebben het dier "Beelzebufo" genoemd, "kikker uit de hel", en vermoedden dat hij in staat moet zijn geweest om jonge dinosaurussen te verslinden.
Met dank aan DutchErrorist voor de submit.

Vivendi heeft een geweldig jaar dankzij WoW-franchise

Vivendi Universal, de franse gamesmagnaat wiens games-afdeling onlangs is samengegaan met Activision, berichtte een ongelofelijk goed 2007 in hun financiele plaatje afgelopen week.

Bedrijfswijd schraapte Vivendi ruim 21.7 miljard euro binnen met een winst van zo'n 2,8 miljard euro. De gamesafdeling ging voor het eerst over de 1 miljard euro grens en behaalde een winstgroei van 57.4%. Deze is voor een groot gedeelte te danken aan het aanhoudende wereldwijde succes van de World of Warcraft franchise.

In het vierde kwartaal van vorig jaar zag de Vivendi games group, welke ook Sierra Entertainment, Vivendi Games Mobile en Sierra Online beslaat, echter een kleine dip in zowel omzet als winstcijfers in vergelijking met het zelfde kwartaal een jaar eerder.

Een deel van die dip kan betrekking hebben op de kosten die er gemaakt zijn. Vivendi heeft onder andere in dat kwartaal een klap geld uitgegeven om belangrijke mensen gemotiveerd en binnen het bedrijf te houden. Ook heeft het bedrijf veel geld uitgegeven aan de verdere ontwikkeling van World of Warcraft: Wrath of the Lich King en Starcraft.

Kerkbestuur boos over 'pijpende' God

Een cartoonstrip die vorige maand in nrc.next heeft gestaan, is slecht gevallen bij het landelijk bestuur van de Protestantse Kerk Nederland (PKN). In het laatste plaatje van de strip neemt God als een deepthroat een zendmast in zijn mond. De cartoon, van de hand van NRC-redacteur Paul Steenhuis, was een reactie op de bidstonde die een groep christenen hield aan de voet van een Hilversumse zendmast tegen het uitzenden van de pornofilm.

Het landelijke PKN-bestuur is geschokt, schrijven kerkvoorzitter Bas Plaisier en secretaris Gerrit de Fijter aan de krant. ''Aan het ridiculiseren van gelovigen in Nederland zijn wij inmiddels wel gewend geraakt. Maar dat nrc.next meent God zo te moeten afbeelden, krenkt de gevoelens van veel Nederlanders die in God geloven als hun Schepper.''

Tekenaar Steenhuis is verbaasd dat er ophef over de strip is ontstaan. Hij zegt dat NRC een seculiere krant is en dat de strip niet voor christenen is gemaakt. Hij is dan ook geenzins van plan excuses aan te bieden en zal zich ook niet inhouden bij het maken van nieuwe cartoons.

Filmpje: Vliegtuig crasht bijna op baan

Icoon FileDe storm die overal in Europa voor veel schade zorgt heeft in Duitsland bijna een vliegtuigcrash veroorzaakt. Een A320 wilde landen op het vliegveld van Hamburg toen ineens de wind opstak.

Een spotter was getuige van de halsbrekende toeren die de piloot moest uithalen zijn vliegtuig en de inzittenden te redden. Overal in Europa zijn voorzorgsmaatregelen genomen. Zo hebben passagiers op Schiphol vandaag veel last van vertragingen. Er wordt maar één landingsbaan en één startbaan gebruikt momenteel.


Met dank aan Fredo55 voor de submit.

Meer details van GTAIV

De nieuwe en langverwachte Grand Theft Auto IV zal eind april verschijnen. De hype machine van Rockstar draait op volle toeren, en elke dag komen er nieuwe details vrij. Het blad Electronic Gaming Monthly heeft in zijn april uitgave, meer bekend gemaakt.
quote
-De PlayStation 3 versie krijgt ondersteuning van de Sixaxis controller, maar dan wel op een manier waarbij het goed gedaan is.

- Het is mogelijk dat we in de toekomst een MMPOG Grand Theft Auto gaan zien, wellicht eentje waarvoor we moeten betalen.

- Kapotte auto's kunnen het uiteindelijk begeven, waardoor je op de voet zult moeten vluchten.

- Banden vliegen aan flarden wanneer erop geschoten wordt.

- De PlayStation 3 heeft warmere kleuren terwijl de Xbox 360 meer vibrante kleuren kent.

- Klik omhoog op de D-Pad om je telefoon tevoorschijn te toveren en nog eens om je keypad in beeld te krijgen.

- Er zijn verschillende mobiele telefoons die je gedurende het spel in handen krijgt. De basistelefoon heeft contacten, een organizer, camera en de multiplayer mode, terwijl latere telefoons ook uitgerust zijn met een MP3 speler.

- Je kunt iedereen altijd en overal vermoorden, zo ook je contacten.

- Er is een conversatief radiostation, WKTT (We Know the Truth) genaamd. In dit station zijn fans te horen die eerder stemopnamen in mochten sturen.

- DJ Lazlow keert weer terug.

- Bloggers spelen een bepaalde rol in de game.

- De oude GTA cheatcodes keren terug, door de activatie hiervan zal het echter niet mogelijk zijn om bepaalde achievements binnen te halen.

- Je kunt granaten uit een auto gooien terwijl je hierin rijdt, tevens kun je "cook" granaten gooien. Deze granaten kunnen ook in de multiplayer gebruikt worden, om zo op een groep gamers in te rennen waarbij je iedereen de dood injaagt, inclusief jezelf.

- Rockstar voelt steeds meer voor episodische downloads, iets wat enkel de Xbox 360 binnen Grand Theft Auto IV krijgt.

- Politie, brandweer en ambulances reageren in real-time en komen dus daadwerkelijk uit het dichtsbijzijnde station aangereden.

- Wanneer je een politiewagen nodig hebt kun je de politie bellen en hun auto stelen wanneer ze aan komen rijden, tevens kun je naar het station gaan en een auto stelen wanneer niemand kijkt.

- Zoals al eerder bekend zijn contacten er belangrijk, wanneer je te lang niets van je laat horen zul je boze berichten krijgen van het desbetreffende contact. Onder de contacten vallen ook vriendinnen, deze zitten dit keer echter meer in de verhaallijn geweven.

- Door een terreuralarm zullen sommige delen van de stad afgesloten zijn in het begin van de game. Het is voor Niko echter mogelijk om de eilanden alsnog te bezoeken, maar zijn wanted level schiet dan wel omhoog.

- Niko heeft veel tijd doorgebracht in gevangenissen buiten Amerika. Hij voelt zich hierdoor als een man zonder land.

- Het model van de karakters is meer realistisch, hier hoort ook bij dat Niko bijvoorbeeld elke traptrede met zijn voeten zal raken als hij erop loopt / rent, en dat je een realistisch karaktermodel krijgt wanneer hij aangereden wordt door een auto.

- Een arrestatie is nog niet het einde van een achtervolging, door (bij de Xbox 360 versie) A en X afwisselend in te drukken kun je ontsnappen, dit zorgt echter wel voor een extra Wanted ster.

- Wanneer je de online mode van San Andreas goed vond, dan zal de online multiplayer in GTA IV je ook zeker bevallen.

- Toen de ontwikkeling van de game net begon was de map een stuk groter, de ontwikkelaar besloot echter dat de ervaring moest liggen op een goede GTA ervaring, en niet op de grootte van de map.


Gamecock komt in 2009 met de FPS 'Section 8'

Details zijn nog niet precies bekend, maar we weten dat ontwikkelaar TimeGate Studios druk aan het werk is aan een "new and innovative" futurische FPS, waarin een groeiende volksopstand tussen verschillende kolonies centraal staat. Om een of andere reden is ook de Aarde hierin betrokken en als antwoord sturen wij onze zwaar bewapende 8th Armored Infantry. Dit is een unit van elite vechters die ook wel "Section 8" genoemd worden. Section 8 bestaat uit een groep knettergekke vrijwilligers, die als enige dapper genoeg zijn om zich vanuit de lucht midden in een slagveld te laten droppen.

De game zou een heftige tactische gameplay moeten gaan bevatten en strategische mechanieken die er voor zorgen dat je tijdens het spelen het slagveld kunt veranderen. TimeGate Studios probeert een universum te maken waar we verliefd op zullen worden en deze zo divers te maken dat we er nooit meer uit weg zouden willen gaan.


Teaser van Section 8

Section 8 zal ook uitgerust worden met "multiplayer first person shooting like none other." Hoewel de game een hoop objectives zal bevatten die je een voor een zal moeten afhandelen, zal je ook een bepaalde mate van vrijheid hebben. TimeGate Studios zegt dat geen twee gevechten hetzelfde zullen zijn, aangezien de game de speler de mogelijkheid biedt "to control how flow of battle is going to be."

De game staat voor een release in 2009 en Section 8 zal zijn entree maken op zowel de PC als de next-gen consoles.

Woensdag eerste trailer van MotorStorm 2 te zien

De Franse website Jeux Video heeft aangekondigd aanstaande woensdag de eerste bewegende beelden van MotorStorm 2 te gaan tonen. Volgens de site zou het een exclusieve look betreffen die om 19.00 online zal komen. Veel is er nog niet bekend op het vervolg van een van de meer succesvolle launhgames van de PlayStation 3. Anders dan in zijn voorganger zul je in MotorStorm 2 niet door de modder baggeren, maar door groene kleurrijke omgevingen. Tevens zal de game een split-screen multiplayer bevatten, een van de grootste gemissen van het eerste deel.

MotorStorm 2 zal volgens oud Sony voorzitter Phil Harrison met de feestdagen in de winkels liggen.


MotorStorm

Whipping action in Indiana Jones LEGO gameplay

De LEGO franchise gaat stukken verder dan de blokjes van vroeger. Het zeer populaire speelgoed uit Denemarken heeft al heel wat games op z'n naam staan. Gisteren hadden we nog een trailer van LEGO Batman, nu hebben de gameplay van de nieuwe LEGO Indiana Jones. In de trailer zien we hoe de LEGO versie van Indiana Jones met z'n zweep te keer gaat.

Mocht het filmpje hieronder niet werken, dan kan je hier terecht.


Liever een schotwond dan gaan werken

Icoon OpmerkelijkIedereen heeft wel een dag geen zin om te werken. Daniel Kuch uit de staat Washington ging wel erg ver om onder zijn werk uit te komen. Om met ziekteverlof te kunnen, en zo een drugtest op zijn werk te vermijden, vroeg hij een vriend om op hem te schieten.

De vriend schoot Kuch in zijn schouder. Het 'slachtoffer' vertelde de politie in eerste instantie dat hij was beschoten door onbekenden vanuit een auto. Later vertelde hij alsnog de ware toedracht.

Kuch wordt waarschijnlijk aangeklaagd voor het doen van een valse aangifte. De schutter is gearresteerd voor het in gevaar brengen van de gezondheid van Kuch. De politie wilde niet zeggen wat voor werk Kuch deed.

Met dank aan omearos voor de zelf herschreven submit.

Finale Idols 4: helft minder kijkers Idols 1

Icoon ShowbizzBijna twee miljoen mensen hebben zaterdagavond naar de finale tussen de idolen Nikki en Nathalie gekeken. Bij de bekendmaking van het nieuwe idool, later op de avond, zaten ruim 2,5 miljoen Nederlanders aan de buis gekluisterd. Dat blijkt uit cijfers die de Stichting KijkOnderzoek vandaag bekendmaakte. Paul de Leeuw trok 1.890.000 kijkers, 100.000 minder dan Idols tijdens de gelijktijdig uitgezonden reguliere show. In al die maanden is dit de tweede keer dat hij minder kijkers dan Idols heeft,

Opvallend is Idols 4 veel slechter is bekeken dan vorige edities. Er keken gemiddeld 1,2 miljoen mensen naar Idols 4. Bij Idols 1 was dit gemiddelde 3,5 miljoen. Ook de finaleshow trok veel minder kijkers dan in 2003. Toen zagen 4,9 miljoen kijkers hoe Jamai de talentenshow won. Twee jaar geleden won Raffaëla Idols. Toen keken er op het moment dat de uitslag van de talentenjacht werd bekendgemaakt, bijna 3,5 miljoen mensen.

Stem ook even op jouw favoriete FOK!idol.

Protest in Afghanistan tegen film Wilders

Icoon FilmCirca achthonderd mensen zijn vandaag in de noordelijke Afghaanse stad Mazar-i-Sharif de straat opgegaan om te protesteren tegen ''beledigingen'' aan het adres van de islam door Deense kranten en de anti-Koranfilm van PVV-leider Geert Wilders.

Dat hebben ooggetuigen laten weten. De demonstranten, van wie de meesten scholieren en studenten waren, schreeuwden ''Dood aan Denemarken'' en ''Dood aan Nederland''. Zij waren bijeengekomen rondom de belangrijkste tombe van de stad, bekend als de Blauwe Moskee. ''Niemand heeft het recht onze profeet te beledigen'', riepen de demonstranten.

''Nederland moet zijn verontschuldigingen aanbieden aan de islamitische wereld en burgers straffen die ons geloof beledigen'', zeiden enkelen. Naar verwachting wordt de film van Wilders in maart in de openbaarheid gebracht.


Finland weer met metalband naar Eurovisie

Icoon MuziekFinland stuurt wederom een metalband naar het Eurovisie Songfestival. Teräsbetoni (Fins voor 'gewapend beton') won gisteravond het nationale songfestival met het nummer 'Missä miehet ratsastaa' (Waar mannen rijden).

De band uit Helsinki kreeg in de finale bijna 40 procent van de stemmen. In 2006 nam ook een metalband voor Finland deel aan het festival. Lordi won toen tot ieders verrassing.

Voor Groot-Brittannië zal de 43-jarige zanger Andy Abraham meedoen. Hij won het Britse festival ,,Eurovision - Your Decision'' met het nummer ',Even If'. Abraham nam in 2005 ontslag als vuilnisman om mee te doen met de Britse versie van de X-Factor.

Ook in andere landen werden de finales gehouden. Namens Letland zal een groep piraten meedoen. In het door interne conflicten geteisterde Georgië werd het lied ',Peace will come' van Diana Gurtskaya als inzending gekozen. Eerder werd al bekend dat Ierland een zingende kalkoen instuurt.

Het Eurovisie Songfestival wordt op 20, 22 en 24 mei gehouden in het Servische Belgrado. Nederland komt in de eerste halve finale op 20 mei voor het eerst in actie. Voor ons land doet voormalig Idols-finaliste Hind mee.



'Gewapend beton'

Bloedige aanslagen in Pakistan

Icoon AanslagZeker 25 mensen zijn vandaag omgekomen door een zelfmoordaanslag in het noordwesten van Pakistan. Tientallen anderen raakten gewond. Dat hebben veiligheidsdiensten en media laten weten.

Een man blies zichzelf op bij een bijeenkomst van stammenhoofden, die de veiligheidssituatie in de regio Dera Adamkhel bespraken.

Bij een zelfmoordaanslag op een begrafenis afgelopen vrijdag kwamen bijna veertig mensen om, ook in het noordwesten van het Aziatische land. Alleen al in 2008 zijn 450 mensen in Pakistan gedood bij gewelddadigheden.

Wrath of the Lich King grijpt terug naar de oorsprong

Een van de dingen, waar Warcraft-fans vaak gek van worden, is de enorme hoeveelheid lore die de game rijk is. De gameserie kent namelijk niet alleen een individueel verhaal voor elk deel, maar een complete geschiedenis die begint op het punt van de creatie van Azeroth door de Titans. Ook in de tweede expansion van de MMORPG World of Warcraft zal het verhaal weer flink centraal staan.

Zoals te verwachten was keren we met Wrath of the Lich King terug naar Azeroth, naar het land van de Lich King Northrend. De game zal onder andere ingaan op de creatie van het universum en de functie van Azeroth hierin en naar de oorsprong van de dwergen. Natuurlijk kijken we ook naar de Horde en Alliance en hoe die relaties zich uitspelen.

Naast het verhaal wordt ook flink gewerkt aan het Battleground systeem. Eerder was al aangekondigd dat je in PvP katapulten en dergelijke zou krijgen, hiervoor zal Blizzard een aantal nieuwe maps ontwerpen. Vanwege de vele nieuwe mogelijkheden zullen de spelers te veel verdeeld worden, dat is tenminste een angst van de ontwikkelaars. Ook het queue systeem zal dus herontwikkeld gaan worden.

Nintendo opgelicht door Sharp en Hitachi?

Sharp en Hitachi zullen bij de gemiddelde gamer vooral bekend zijn als producent van elektronica zoals LCD-televisies. Wat minder mensen weten is dat de beeldschermen in de Nintendo DS ook door deze bedrijven worden geproduceerd. Gezien het succes van het apparaatje zal dit de bedrijven geen windeieren hebben gelegd. Toch lijkt het alsof die vele miljoenen die ze met dit contract binnenhaalden niet genoeg was.

De Japanse Fair Trade commissie doet namelijk onderzoek naar beide bedrijven en hebben onlangs de kantoren overhoop gehaald op zoek naar bewijs voor prijsafspraken die gemaakt zouden zijn. Met deze prijsafspraken zou de consument standaard meer moeten betalen voor het product, omdat normaal bedrijven met elkaar concurreren om het laagste bod. Dit kwam in Nederland onlangs ook voor in de bierbranche, waarna bedrijven als Grolsch en Heineken tot honderden miljoenen euro's aan boetes moesten betalen.

De prijsafspraken zouden de bedrijven flink wat geld gaan kosten, want de boete voor deze actie bedraagt 10% over de illegaal gedraaide omzet. Of dit daadwerkelijk gaat gebeuren is afhankelijk van de uitslag van het onderzoek. Wanneer de uitslag daarvan naar buiten komt is niet bekend.



Terugblik zaterdaghoofdklasse speelronde 18

Wekelijks zal FOK! sport op de zondag na een speelronde in de zaterdaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de achttiende speelronde op het programma.

In de hoofdklasse A maakten de koplopers geen fout. Quick Boys wist, drie dagen na de uitschakeling door NAC Breda in de KNVB-beker, bij ASWH met 2-3 te winnen. Derek van der Plas maakte alle goals voor Quick Boys, dat in de slotfase nog wel door het oog van de naald kroop. De Katwijkers staan nog steeds één punt voor op FC Lisse, dat mede dankzij twee goals van Marvin Nieuwlaat een 1-0 achterstand bij Katwijk wist om te buigen in een 1-3 zege. Onderin sprokkelden SHO (2-2 bij Ter Leede na een 2-0 achterstand) en TOGR (0-0 bij Capelle) een puntje, terwijl Excelsior Maassluis verrassend met 0-2 won bij Noordwijk. Titelverdediger Rijnsburgse Boys lijkt door het doelpuntloze gelijkspel bij promovendus Zwaluwen '30 even af te haken in de titelstrijd. Het was voor de Uien al de tiende remise dit seizoen. Ze staan nu derde op zes punten van Quick Boys. DOTO pakte, niet voor de eerste keer dit seizoen, weer eens een punt in de slotfase. Barendrecht stond lang met 0-1 voor, maar hoofdklassetopscorer Michael van Dommelen sloeg toch nog toe.

Topscorers

1. Michael van Dommelen (DOTO) 20
2. Roel de Vries (Zwaluwen '30 / Henver) 15
3. Martijn Gootjes (Rijnsburgse Boys) 14
4. Maarten Bak (Quick Boys) 9
-. Henk Roeland (Capelle) 9

In de hoofdklasse B liet koploper Sparta Nijkerk dure punten liggen bij Geinoord. Het bleef 0-0. Achtervolger Spakenburg naderde weer tot op drie punten, na een doelpuntenfestijn tegen Kloetinge. Liefst 7-0 werd het op de Westmaat. Maurice van der Wilt en Ruben Wilson mochten allebei twee keer juichen. Zaterdagkampioen IJsselmeervogels lijkt na de 2-1 nederlaag bij promovendus DOVO definitief afgehaakt in de titelstrijd. Men staat nu vierde, op negen punten van Sparta Nijkerk. Mustafa Kalai werd de held van DOVO met een doelpunt in de tweede minuut van de extra tijd. Kozakken Boys is na de 1-0 zege op degradatiekandidaat Nivo Sparta nu derde. Nivo Sparta kan slechts opgelucht zijn dat concurrent Nunspeet ook verloor, met 1-3 van GVVV, waardoor de achterstand op de plek die veroordeelt tot het spelen van een promotie / degradatieduel niet verder opliep. LRC Leerdam en AFC Ajax verzuimden in hun onderlinge strijd de degradatieplaatsen te verlaten. Het werd namelijk 2-2.

Topscorers

1. Ruben Wilson (Spakenburg) 12
2. Jean Philip Becht (LRC Leerdam) 10
-. Imdat Solmaz (Kozakken Boys) 10
4. Rudy van Doorn (GVVV) 9
-. Thijs Houwing (Spakenburg) 9
-. Dennis van Meegdenburg (Bennekom) 9

Tot slot de hoofdklasse C, waarin koploper HHC Hardenberg een goed weekend kende. Zelf won het met 2-1 van laagvlieger DOS Kampen, terwijl achtervolger Be Quick '28 op 0-0 bleef steken bij Oranje Nassau. Be Quick '28, dat de tweede periode binnen had gehaald met negen zeges uit negen wedstrijden, staat nu weer vier punten achter op HHC. Go Ahead Kampen dankte topschutter Jurrian Zandbergen. Zijn drie goals leverden de club een 3-1 zege op PKC '83 op. Ook ONS Sneek deed goede zaken door met 2-1 van VVOG te winnen. De Friezen lijken de degradatieplaatsen weer enigszins te verlaten. Dit geldt niet voor ACV, dat ook nu weer verloor en wel met 0-2 van Flevo Boys. Excelsior '31, dat na dit seizoen niet meer kan beschikken over het legendarische duo Dennis Sepp / Erwin Looms, verloor dik met 3-0 bij Staphorst.

Topscorers

1. Jurrian Zandbergen (Go Ahead Kampen) 19
2. Martijn Berger (HHC Hardenberg) 14
3. Cuneyt Karakaya (PKC '83) 11
4. Yves Heskamp (Be Quick '28) 10
-. Martijn Jansen (SC Genemuiden) 10

Bij gebrek aan een pistool...

Icoon OpmerkelijkEen man in Akron in de Amerikaanse staat Ohio is na een mislukte overval aangehouden. Tot zover niets bijzonders. Maar deze Michael Kaminski (41) was op het 'briljante' idee gekomen om een parfumfles met een markeerstift zwart te maken, in de hoop dat het op een pistool zou lijken.

Dit meldden Amerikaanse media gisteren. Tijdens een gevecht met een slachtoffer brak het flesje, waardoor het parfum over Kaminski heen stroomde. Kaminski zit nu vast op verdenking van diefstal met bedreiging en wapenbezit. Niet van de parfumfles, maar van een mes in zijn jaszak. Het was kennelijk niet in hem opgekomen om deze te gebruiken bij de overval.

'AOW- en kilometerheffing te veel voor fiscus'

Icoon BinnenlandsDe Belastingdienst kan nieuwe ingewikkelde politieke wensen er niet bij hebben. Om die reden kan de in het regeerakkoord vastgelegde AOW-heffing niet op de gewenste manier worden uitgevoerd, aldus staatssecretaris Jan Kees de Jager vandaag in een interview in De Telegraaf.

Ook de kabinetswens voor een kilometerheffing kan de fiscus niet uitvoeren. "Ik zeg niet dat niks kan, er mag best nieuw beleid gemaakt worden. Maar dat mag niet leiden tot ingewikkelde regels."

De Jager wil best adviseren over de manier waarop de kilometerheffing geïnd kan worden "maar de Belastingdienst gaat die heffing niet uitvoeren".

De staatssecretaris vindt ook het AOW-plan, de heffing vanaf 2011 voor 65-plussers met een aanvullend pensioen boven de 18.000 euro en een bonus voor ouderen die tussen 62 en 65 aan de slag blijven, te ingewikkeld. "Van de AOW-heffing heeft de Belastingdienst gezegd: dat is te ingewikkeld. Dus heb ik gezegd: dat gaan we niet zo doen. We bekijken nu wat beoogd is."

Afgelopen week moest De Jager in de Tweede Kamer al toelichten hoe de fiscus worstelt met de heffing die een zorgvuldig compromis is tussen coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie. De Jager gaf toen in het parlement aan dat er nog druk onderzocht wordt welke variant het best uitvoerbaar is. "Iets wat niet uitvoerbaar is, voeren we niet uit", aldus de bewindsman toen.

De waarschuwende woorden van vandaag volgen op nieuwe problemen bij de Belastingdienst. Afgelopen woensdag meldde De Jager dat 730.000 digitale aangiften inkomstenbelasting door het computersysteem onbruikbaar waren gemaakt.

Wereldrecord door tl-buizen rijden gebroken

Icoon OpmerkelijkNederland heeft een oud wereldrecord verbeterd. Bennie Hultink uit Hardenberg reed gisteren in zijn woonplaats op de motor door een muur van 750 tl-buizen. Hiermee heeft 'Carrera', zoals zijn bijnaam luidt, een nieuwe vermelding in het Guinness Book of Records bereikt.

Hultink verbrak zijn eigen record van 500 tl-buizen, dat sinds 1985 stond. Dat meldde RTV Oost.


Door een muur van 750 tl-buizen

Chávez waarschuwt Colombia voor oorlog

Icoon OorlogDe Venezolaanse president Hugo Chávez heeft gisteren buurland Colombia gewaarschuwd voor oorlog als het Colombiaanse leger de grens met Venezuela oversteekt om rebellen van de FARC te doden.

Bij een dergelijke actie in Ecuador kwam eerder op de dag Paul Reyes, die geldt als nummer twee van de marxistische Colombiaanse beweging, om het leven. "President Uribe, denk er lang en goed over na. U kunt beter niet het idee hebben om dit op ons grondgebied te doen, want dat zou een reden voor oorlog zijn", aldus Chávez. Hij noemde de Colombiaanse actie op Ecuadoraans grondgebied ernstig en ongekend.

Chávez probeert te bemiddelen in het conflict tussen de Colombiaanse regering en de FARC. Door zijn toedoen kwamen woensdag vier gijzelaars van de FARC vrij. Vorige maand liet de FARC al twee gijzelaars gaan. De Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken Nícolas Maduro zei zaterdag dat dit humanitaire proces een "zware slag" is toegebracht door de actie van Colombia.

Israël gaat verder met aanval Gazastrook

Icoon Isra�l/PalestinaNieuwe aanvallen van Israëlische militairen in het noorden van de Gazastrook hebben vandaag het leven gekost van drie Palestijnen. Dat hebben medici laten weten.

Israël gaat door met de aanval op strijders van de radicaalislamitische Hamas-beweging die de Gazastrook sinds midden vorig jaar in handen heeft. Gisteren kwamen 61 Palestijnen, onder wie ook burgers, om het leven bij de bloedigste dag van Israëlisch-Palestijnse gevechten in tijden.

Nederlanders laten frisdranken staan

Icoon BinnenlandsNederlanders hebben in het afgelopen jaar meer water gedronken. Frisdranken lieten we massaal in de koelkast staan. In het jaar 2006 dronken we nog 98 liter frisdrank per persoon, vorig jaar nam dat al af naar iets meer dan 95 liter. De Nederlandse Frisdranken Industrie denkt dat de slechte zomer de oorzaak is van de daling.

Er wordt vooral verpakt water gedronken. Vijf jaar geleden was dat 17 liter per persoon, op dit moment is dat al bijna 22 liter per persoon. De brancheorganisatie verwacht dat de 'watermarkt' in de toekomst nog verder kan groeien.

In vergelijking met de Belgen drinken wij maar weinig water. Onze zuiderburen drinken maar liefst 100 liter verpakt water per persoon. Waarschijnlijk wordt dit verschil veroorzaakt door de uitstekende kwaliteit van het Nederlandse kraanwater en de 'spreekwoordelijke Nederlandse zuinigheid'.


Minder genuttigd in 2007

Opnieuw vertragingen op Schiphol

Icoon VervoerLuchthaven Schiphol heeft vandaag opnieuw last van vertragingen. Dit heeft een woordvoerder van Luchtverkeersleiding Nederland naar buiten gebracht. Vanochtend kan de storm weer aantrekken en daardoor kan Schiphol waarschijnlijk maar één start- en landingsbaan gebruiken. Normaalgesproken zijn er op dit moment drie in gebruik.

Een woordvoerder van de luchthaven heeft ook laten weten dat ze zijn ingelicht over de weersvoorspellingen. De dienstregeling zal hierop aangepast worden.

Er kunnen 40 tot 50 vliegtuigen starten en landen wanneer er één baan in gebruik is. Bij drie banen zijn dat er ruim honderd. Gisterochtend waren er ook vertragingen doordat er maar één baan in gebruik was. In de loop van de dag kon de normale dienstregeling worden hervat.

Arjen Robben wederom geblesseerd

Arjen Robben heeft aan het uitduel tegen Recreativo Huelva (2-3) een gekneusde enkel overgehouden. De speler van Real Madrid werd stevig onderuit gehaald door Quique Alvarez, die daarvoor een rode kaart kreeg. Het is nog niet bekend hoelang Robben uit de roulatie is.

De international was nog maar een aantal weken hersteld van een spierblessure, die hem lang aan de kant hield. Robben moet het Champions League-duel woensdag tegen AS Roma hoogstwaarschijnlijk aan zich voorbij laten gaan. Real Madrid kan in dat duel misschien geen beroep doen op de Nederlanders. Wesley Sneijder en Ruud van Nistelrooij zijn al langer geblesseerd. Daarbij viel Roystone Drenthe ook gister uit met een lichte bovenbeenblessure.

Man doodgestoken in Zutphen

Icoon BinnenlandsGisteravond is een 39-jarige man uit Zutphen doodgestoken. Een woordvoerder van de politie meldt dat er twee mannen uit Zutphen in de leeftijd van 31 en 19 jaar zijn aangehouden. De verdachten zitten op dit moment vast en zullen verhoord worden.

Het drietal kreeg ruzie in een tuin bij een woning aan de Cort van der Lindenstraat. Nadat de man werd neergestoken gingen de andere twee er vandoor met de auto. Ze werden binnen een kwartier alsnog aangehouden. Kort na de steekpartij overleed het slachtoffer aan zijn verwondingen.

'Lucky loser' wint toernooi Zagreb

Sergij Stachovski, de nummer 209 op de ATP-ranglijst, heeft voor een stunt gezorgd door het toernooi in Zagreb te winnen. In de finale was hij in twee sets te sterk voor Ivan Ljubicic: 7-5 en 6-4.

Opvallend is dat Stachovski als 'lucky loser' het toernooi binnenkwam. Dat wil zeggen dat hij niet gekwalificeerd was voor het toernooi maar toch was toegelaten door afzeggingen van andere spelers. Het komt niet vaak voor dat een 'lucky loser' een ATP-toernooi wint. De laatste was Christian Miniussi. Hij won in Sao Paulo in 1991.

CD: At The Close Of Every Day - Troostprijs

Als band maak je natuurlijk in de allereerste plaats muziek, maar dat het oog ook wat wil, is aan At The Close of Every Day niet helemaal voorbij gegaan. Met hun nieuw uit te komen cd Troostprijs brengen zij een opmerkelijk verpakt schijfje uit. In een plastic, transparante, slappe sleeve zit een zilverkleurige sleeve. Hierin zit de cd van het drietal. Het geheel is versierd met een heuse ere-rozet, mooi uitgevoerd in paars. Een originele verpakking (handgemaakt en gelimiteerd qua oplage) voor een originele cd. Want dat niet alleen de verpakking lof verdient, mag in deze inleiding al wel gezegd worden.

Idols: Nikki wint, 'zwarte muts' verliest

Icoon ShowbizzVoor wie het heeft gevolgd is het geen nieuws, maar voor ieder ander die het wil weten: Nikki heeft Idols 4 gewonnen. Nathalie de 'zwarte muts' had het nakijken.

"Dit is te mooi om waar te zijn. Het dringt nog niet goed tot me door snikte Nikki na het bekendmaken van de uitslag. En over haar carrière: "Eerst gaan we met René, Gerard en Gordon zingen in de Amsterdam Arena"

Nathalie die afgelopen week door jurylid Jerney Kaagman werd 'beledigd' was tijden de gedoodverfde winnaar. Toch was ze niet omstreden. Zo bleek ze al een enorme ster te zijn in Afrika. En Nikki: die brengt als eerste een nietszeggend popdeuntje uit genaamd 'Hello World'. We zullen van Nikki waarschijnlijk net zoveel gaan horen als van Jamai, Boris en Rafaëla.

Stem ook even op jouw favoriete FOK!idol.


Hello World.


Met dank aan tthhiijjss voor de submit.

Team Fortress 2 laat Goldrush zien

Team Fortress 2, de team-based shooter van Valve, gaat nog steeds sterk en krijgt constant nieuwe updates. Na eerder deze week een grote aanpassing aan de balans van de game oa door het nerfen (zwakker maken) van de soldier, zijn er nu de eerste beelden verschenen van de nieuwe map Goldrush.

Goldrush heeft een unieke gamemode waar je met je team een wagentje van punt a naar punt b te krijgen, door er zo dicht mogelijk bij te staan en de vijand er niet zo dicht mogelijk bij te laten staan. De map wordt in de komende weken verwacht.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.