FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 1 maart 2008

Uitslag Atlético Madrid - Barcelona

De topper tussen Club Atlético de Madrid en FC Barcelona is vandaag in Madrileens voordeel beslist. De thuisclub won het duel met duidelijke cijfers: 4-2.

De ploeg van Frank Rijkaard liep de afgelopen weken flink in op rivaal Real Madrid. De koploper won dit weekend wel, waardoor het gat wederom vijf punten bedraagt. Bij Atlético kwam Barça nog wel op voorsprong, middels een prachtige treffer van Ronaldinho. De Braziliaan, die weer in de basiself mocht beginnen, versloeg doelman Abbiati met een omhaal. Even later zorgde Sergio Agüero met een van richting veranderd schot voor de gelijkmaker. Nog voor rust nam Atleti zelfs de leiding, toen Maxi Rodríguez koelbloedig afrondde.

Carles Puyol, bij de eerste tegentreffer al de geplaagde man, eiste nog een negatieve hoofdrol op na een uur spelen. Zijn overtreding op Agüero werd bestraft met een strafschop, die door Diego Forlán werd binnengeknald. De slordigheidjes van Barcelona werden tien minuten laten helemaal afgestraft, toen Agüero geheel vrijgelaten voor de 4-1 mocht aantekenen. Vlak na de aftrap deden de Catalanen door een rebound van Samuel Eto'o nog wel iets terug, maar het verlies zou niet voorkomen worden.

Club Atlético de Madrid - FC Barcelona 4-2
30' Ronaldinho 0-1
38' Sergio Agüero 1-1
41' Maxi Rodríguez 2-1
62' Diego Forlán (Pen) 3-1
71' Sergio Agüero 4-1
73' Samuel Eto'o 4-2

Uitslagen Eredivisie 01-03-2008

In de Eredivisie zijn vandaag vier wedstrijden gespeeld. Hieronde kun je de uitslagen vinden.

NAC Breda - Sparta Rotterdam 3-0
9’ Fehér 1-0
56’ Lurling 2-0
81' Lurling 3-0

Toeschouwers: 15.000
Scheidsrechter: Blom
Stadion: Rat Verlegh Stadion
Gele kaart: Zwaanswijk, Fehér (NAC Breda), Promes (Sparta Rotterdam)
Bijzonderheden: 48' Dissels (Sparta Rotterdam) mist penenalty


Opstellingen

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Elshot, Penders, Zwaanswijk, Mtiliga, Stam, Fehér, Molhoek (Gilissen/46), Sikora (Idabdelhay/39), Amoah, Lurling (Ammi/ 84)

Sparta Rotterdam: Westerveld, Tiendalli, Toet (Adeleye/78), Promes (Polak/57), Jaggy, Slot, Lindenbergh, Boukhari, Dissels, Roberts (John/59), Emnes


Roda JC - AZ 1-1
4' W. Janssen 1-0
80' Cziommer 1-1

Toeschouwers: 14.800
Scheidsrechter: Vink
Stadion: Parkstad Limburg stadion
Gele kaart: Kah, Bodor, Lamah (Roda JC), Moreno, Pocognoli (AZ)


Opstellingen

Roda JC: Castro, Saeijs, De Fauw, Kah, De Jong, W.Janssen, Tioté, Bodor, Hadouir (Wau/86), v.Tornhout (Vandamme/81), Lamah

AZ: Romero, Jaliens, Mendes da Silva, Moreno, Opdam, Agustien (Ari/86), De Zeeuw, Dembélé, Vormer (Cziommer/23), Pocognoli (Jenner/80), Pellé


FC Twente - SC Heerenveen 1-0
78' Hersi 1-0 (assist: Wilkshire)


Toeschouwers: 13.100
Scheidsrechter: Haverkort
Stadion: Arke stadion
Gele kaart: Wilkshire, Denneboon, Elia (FC Twente), Roorda, Sulejmani (SC Heerenveen)


Opstellingen

FC Twente: Boschker, Braafheid, Wielaert, Douglas, Heubach (Wellenberg/70), Wilkshire, Hersi, Brama, Denneboom, N'Kufo, Elia (Arnautovic/81)

SC Heerenveen: v.Dijk, Zuiverloon, H.Drost (Paulo Henrique/80), Jong-a-Pin, Breuer, Poulsen (Beerens/58), Roorda, Bradley, Pranjic, Sibon, Sulejmani


De Graafschap - Willem II 1-2
3' Tarvajärvi 1-0 (assist: Vidarsson)
40' Poepon 1-1 (assist: Gregoire)
58' Demouge 1-2 (assist: Van der Struijk)

Toeschouwers: 12.600
Scheidsrechter: Luinge
Stadion: De Vijverberg
Gele kaart: Johnson (De Graafschap), Kargbo, Grégoire, Mathijssen (Willem II)
Rode Kaart: 84' Keller (De Graafschap)


Opstellingen

De Graafschap v.Fessem, Schuurman, Keller, M.Jansen (Biseswar/69), Fung A Wing, Robbemond (Johnson/75), J.Buijs, Schöne, Vidarsson, Tarvajärvi, Karlsons (De Groot/74)

Willem II: Aerts, Janse, Bælum, Hill, v.d.Struijk, Mathijssen (Swinkels/35), Kargbo, Boutahar (Messoudi/74), Grégoire, Demouge (Mourad/81), Poepon

Koerden demonstreren tegen Turkse inval

Icoon BinnenlandsRuim duizend Koerden hebben vandaag in Den Haag gedemonstreerd tegen de Turkse inval in het Koerdische deel van Irak. Volgens de politie verliep het protest rustig. Turkse studenten hadden tegen de demonstratie bezwaar gemaakt bij de loco-burgemeester van Den Haag.

De Koerden hadden zich verzameld tegenover de ambassade van Turkije aan het Malieveld. Van daaruit liepen ze naar het centrum van Den Haag. Opvallend was dat er veel verschillende soorten Koerden meeliepen in de demonstratie.

Sony verkoopt haar EU hoofdkantoor

Sony heeft haar Sony Center in Berlijn verkocht aan een Morgan Stanley consortium. Het ultramoderne Sony Center domineert het Potsdamer Platz in Berlijn. Het bestaat onder meer uit 8 bioscopen, restaurants en café's, en ook het Hoofdkantoor van Sony Europe zit er. Maar nu verkoopt Sony het. Volgens Reuters verkoopt Sony het gebouw aan een consortium dat gerunt wordt Morgan Stanly fondsen.

Sony blijft wel een paar gebouwen huren, en alhoewel de verkoopprijs niet bekend gemaakt is, heeft een vertegenwoordiger van Sony laten weten dat de originele ontwikkelingskosten van het gebouw 750 miljoen euro bedroeg.

Elk jaar bezoeken ongeveer acht miljoen mensen het Sony Center in Berlijn, wat onder andere een IMAX 3D cinema heeft, een Sony Style winkel en luxe apartementen.

Vorig jaar verkocht Sony ook al een flink groot gebouw in San Fransisco, de Sony Metreon Mall. Deze werd, ook voor een onbekend bedrag, verkocht aan de Westfield Group het vastgoedbedrijf Forest City Enterprises. Maar ook hier zit Sony nog met een Sony Store en een Playstation Store.





Het Sony Center in Berlijn

Gravenstijn pakt goud in Warschau

Judoka Deborah Gravenstijn heeft in Warschau de wereldbekerwedstrijd gewonnen in de klasse tot 57 kg.

voormalig wereld- en Olympisch kampioene Isabel Fernandez. Hierdoor steeg ze naar de vijfde plek op de geschoonde Olympische ranking. Daarmee voldoet ze op dit moment precies aan de eisen voor plaatsing voor de Spelen.

Ook bij wedstrijden in Praag was er Nederlands succes. Jeroen Mooren (-60kg) en Dex Elmont (-66kg) wonnen er brons.

Kids Jennifer Lopez heten Max en Emme

Icoon ShowbizzMax en Emme: dat zijn de namen van de kinderen van zangeres J-Lo en haar vriend Marc Anthony. Dat meldt het Amerikaanse tijdschrift People vandaag op zijn website.

Eerder deze week gingen de geruchten dat de twee kinderen, die 22 februari werden geboren, Maximiano en Emeline zouden heten. Het zijn de eerste twee spruiten van het showbizzkoppel. Wel heeft Anthony al kids uit een vorige relatie. De kersverse ouders hebben al massa's cadeaus van fans mogen ontvangen.

Noodtoestand in Armenië afgekondigd

Icoon BuitenlandsDe autoriteiten van Armenië hebben vandaag de noodtoestand afgekondigd na gewelddadige confrontaties tussen de oproerpolitie en demonstranten die de uitslag van de recente presidentsverkiezingen betwistten.

Het decreet van vertrekkend president Robert Kotsjarian werd meteen van kracht en geldt tot 20 maart, meldde het bureau van de president. Armeense oproerpolitie dreef eerder op de dag in de hoofdstad Erevan met waarschuwingsschoten en wapenstokken enkele duizenden activisten uiteen.

Oproeragenten omsingelden het centrale plein nadat autoriteiten hadden laten weten dat hun geduld op was. Betogers gaan al ruim tien dagen de straat op om hun ongenoegen te uiten over de presidentsverkiezingen van 19 februari.


De noodtoestand is afgekondigd

Verzekeraar schat schade op drie miljoen

Icoon BinnenlandsDe storm die gisteren en vandaag over ons land raasde, heeft voor ongeveer drie miljoen euro schade aangericht. Dat schat verzekeringsmaatschappij Interpolis vandaag.

De meeste meldingen kwamen uit de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. In vergelijking met een normale ochtend kwamen er vier keer zoveel schademeldingen binnen, aldus Interpolis. De verzekeraar verwacht ook maandag extra drukte.

Volgens een woordvoerster lijkt de schade voor het midden- en kleinbedrijf en de agrarische sector mee te vallen. Zo'n vijftig agrarische bedrijven uit Noord-Brabant, Limburg en de kustprovincies meldden schade bij Interpolis.

Het schadebedrag valt beduidend lager uit dan de schade van 160 miljoen die werd veroorzaakt door de laatste grote storm ruim een jaar geleden.

Storm eist levens in Europa

Icoon WeerDe voorjaarsstorm die vandaag over West- en Midden-Europa raast, heeft zeker acht mensen het leven geëist in Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. In Oostenrijk kwamen vier mensen om het leven, in Duitsland en Tsjechië ieder twee.

De storm met orkaankracht, die de naam Emma heeft gekregen, bereikte in de Alpen hier en daar uitschieters tot 190 kilometer per uur.

In de aan Nederland grenzende deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen kwam een persoon om het leven toen hij werd getroffen door een omvallende boom, aldus Duitse media. In Beieren werd een scooterrijder door een windstoot tegen een tegenligger geblazen. De aanrijding kostte hem het leven.

Single winnares Idols wordt 'Hello World'

Icoon ShowbizzWie de talentenjacht Idols vanavond gaat winnen is nog onduidelijk, maar de single die de winnares krijgt is inmiddels wel bekend. John Ewbank heeft speciaal het lied 'Hello World' geschreven voor Idols-finalisten Nathalie en Nikki. Vanavond zullen ze de single allebei ten gehore brengen tijdens de finale.

Ook zullen de finalisten samen met Trijntje Oosterhuis het nummer On My Own zingen. Dit nummer staat ook op het nieuwe album van Trijntje, dat zij samen met Burt Bacharach heeft gemaakt.

Nathalie en Nikki zullen ook samen een duet zingen. Als klap op de vuurpijl zal Nathalie optreden met haar familie en zal Nikki samen met haar gospelkoor Inside Out op het podium staan.

Voor meer Idols kijk je natuurlijk op het speciale forum!

Uitslagen zaterdaghoofdklasse

Vanmiddag stond de achttiende speelronde in de zaterdaghoofdklasse van het seizoen 2007/08 op het programma. Hieronder volgen de uitslagen, morgen volgt een terugblik op de gespeelde wedstrijden.

Hoofdklasse A

ASWH - Quick Boys 2-3
Capelle - TOGR 0-0
DOTO - Barendrecht 1-1
Katwijk - FC Lisse 1-3
Noordwijk - Excelsior Maassluis 0-2
Ter Leede - SHO 2-2
Zwaluwen '30 / Henver - Rijnsburgse Boys 0-0

Hoofdklasse B

DOVO - IJsselmeervogels 2-1
Geinoord - Sparta Nijkerk 0-0
Hoek - Bennekom 0-0
LRC Leerdam - AFC Ajax 2-2
Nunspeet - GVVV 1-3
Spakenburg - Kloetinge 7-0
Kozakken Boys - Nivo Sparta 1-0

Hoofdklasse C

ACV - Flevo Boys 0-2
Go Ahead Kampen - PKC '83 3-1
HHC Hardenberg - DOS Kampen 2-1
ONS Sneek - VVOG 2-1
Oranje Nassau - Be Quick '28 0-0
SC Genemuiden - WHC 1-1
Staphorst - Excelsior '31 3-0

Opnieuw overvallen in Rotterdam

Icoon MisdaadVandaag zijn er weer drie gewapende overvallen gepleegd in Rotterdam. In de afgelopen weken werd de Maasstad al geplaagd door tientallen gewapende overvallen op supermarkten en ondernemers.

Vanochtend vroeg werd een supermarkt aan de Oude Wetering overvallen. De filiaalhouder werd opgewacht door twee gewapende overvallers en zij dwongen hem het geld uit de kas af te geven. Rond 9.30 uur was een sigarettenzaak aan de Groene Zoom het doelwit van een gewapende overval. Tenslotte werd een juwelier aan de West-Kruiskade aan het begin van de middag overvallen.

Man aangehouden na vondst lijk in woning

Icoon BinnenlandsVannacht is een man uit Enkhuizen aangehouden nadat de politie een lijk gevonden had in een woning. De man was op dat moment ook in het pand aan de Sebastiaan Centenweg aanwezig. De politie heeft de identiteit van de betrokkenen niet naar buiten gebracht. De man is meegenomen naar het politiebureau.

De politie startte even na middernacht de zoektocht in de woning nadat er een melding binnengekomen was. Personeel van de ambulance heeft nog een poging tot reanimatie gedaan maar het mocht niet meer baten. Het onderzoek van de politie zal zich in eerste instantie richten op de identiteit van het slachtoffer.

FOK!Blog Babe Battle #52

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 17.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we Stefania en in de rechterhoek Zelda! Wie willen jullie morgen om 18.00 uur zien?

Video Games Live komt naar de Games Convention

Eind augustus vindt in Duitsland weer de jaarlijkse Games Convention plaats, een van de grootste gamesbeurzen ter wereld. Dit jaar zal het evenement geopend worden met Video Games Live, een groots gamesconcert onder leiding van de 21-jarige Jack Wall. Het orkest tourt al een tijdje door Amerika en komt nu voor het eerst naar Europa. Het zal niet het eerste gamesconcert zijn, op LowLands was er ook al een concert en een paar maanden terug was er in Utrecht ook een concert. Beide werden georganiseerd door oa de NCRV. Peggy Schönbeck, project director van de Games Convention, was erg trots dat het orkest naar Leipzig zal komen:

I am delighted that with Video Games Live, we have been able to bring one of the internationally most successful game music events to Leipzig. The combination of classical music and interactive elements makes it an ideal prelude to Europe's biggest games festival

Het concert zal op 20 augustus plaatsvinden in de Leipzig Arena. Kaarten kosten tussen de 27 en 49 euro. Combikaarten voor toegang tot de beurs zelf zullen ook verkocht gaan worden.



Zes mensen naar ziekenhuis door koolmonoxide

Icoon BinnenlandsEen defect aan een badgeiser in een woning aan de Paramaribostraat in Amsterdam heeft er vandaag toe geleid dat elf mensen naar het ziekenhuis moesten worden afgevoerd.

Volgens een woordvoerder van de Amsterdamse brandweer werd aanvankelijkéén persoon in de woning onwel. Personeel van een toegesnelde ambulance kwam er achter dat er sprake was van een koolmonoxidevergiftiging. De brandweer constateerde even later dat er sprake was van een hoge concentratie. De zes bewoners van het pand, onder wie twee kinderen, moesten allen in het ziekenhuis worden opgenomen.

Vijf bewoners van omliggende woningen werden preventief onderzocht in het ziekenhuis.

Gilbert wint Omloop Het Volk

Philippe Gilbert is er in geslaagd om de Omloop Het Volk op zijn naam te schrijven. De renner van Française des Jeux was met afstand de beste renner tijdens de eerste wielerklassieker van het nieuwe seizoen. Het is voor de Waal de tweede keer dat hij deze ronde op zijn naam schrijft.

De Omloop Het Volk stond lang in het teken van een kopgroep van zes personen. Met nog vijftig kilometer voor de boeg hadden zij nog zes minuten voorsprong. De formatie van Quick-Step was inmiddels begonnen met het verkleinen van de achterstand en reed vooraan in het peloton. De eerste aanval werd door Stijn Devolder geplaatst, maar hij hield zich na de klim rustig. Hij moest namelijk wachten op ploeggenoten, maar die kwamen niet. Kort daarna besloot Gilbert op avontuur te gaan en al snel bleek dat hij niet van plan was om deze aanval te staken.

Fabian Cancellara was de eerste renner die Devolder wist te achterhalen en zorgde er ook voor dat een groepje renners de achtervolging op Gilbert inzette. Tot dit gezelschap behoorde onder andere Nick Nuyens, Leif Hoste, Nicolas Jalabert en Thor Hushovd.

Twintig kilometer voor het einde passeerde Gilbert de laatste twee koplopers en had bovendien een voorsprong van meer dan een minuut op de groep met Cancellara. Quick-Step was inmiddels van het toneel verdwenen, maar de Waal ging volle bak verder. Uiteindelijk was hij ook degene die als eerste over de finish reed. De beste Nederlander was Maarten Tjallingii. Hij had vier minuten achterstand op de winnaar en wist het peloton nog achter zich te houden. Tom Boonen en Paolo Bettini kwamen zes minuten na de binnenkomst van Gilbert over de finish.

Balletjes knallen door je beeld in Everybody's Golf trailer

Golfen is een erg serieuze sport. Het is een sport waarbij de sporters er beschaafd bijlopen, het publiek muisstil is en altijd gematigd applaudisseert. Het is kortom geen sport die geschikt is voor de supersnelle actiefans zoals bij Basketbal. De gulden middenweg komt binnenkort naar de PlayStation 3 in de vorm van Everybody's Golf World Tour, ookwel bekend als Hot Shots Golf 5. Om aan te geven hoe over de top de game is, hierbij een filmpje.

DVD: Alpha Dog

Het feit dat Justin Timberlake één van de hoofdrollen in Alpha Dog voor zijn rekening neemt, zorgt toch voor enige scepsis. Toch is hij niet alleen gecast als publiekstrekker, want verder prijken de namen van Sharon Stone en Bruce Willis op de dvdhoes. Niet de minste namen zijn dus te zien in deze misdaadfilm van regisseur Nick Cassavetes, die eerder verantwoordelijk was voor The Notebook en John Q.


YouTube komt dit jaar met live video

Icoon InternetYouTube is bezig met een nieuwe functionaliteit. De site met videofilmpjes zal nog dit jaar een functie introduceren om rechtstreekse uitzendingen te maken. Dit heeft Steve Chen, medeoprichter van de site, gezegd in een interview met videoweblog Pop17.

"Live video is iets dat we al heel lang willen aanbieden, maar waar we nooit de mogelijkheden voor hadden. Maar nu, met Google, hopen we het dit jaar te kunnen doen", aldus Chen. Meer details over het live uitzenden van filmpjes zijn nog niet bekendgemaakt.

Echtpaar dood aangetroffen in caravan

Icoon BinnenlandsDe eigenaar van camping De Heimolen in Baarle-Nassau heeft vanmiddag een echtpaar dood aangetroffen in hun eigen caravan. Volgens een woordvoerster van de politie belde de eigenaar direct de ambulance. De GGD probeerde nog te reanimeren maar dit mocht niet meer baten. De technische recherche heeft een onderzoek gestart.

Het echtpaar werd rond 14.00 uur aangetroffen in de caravan. De brandweer onderzoekt of er sprake is van koolmonoxidevergiftiging. De identiteit van de slachtoffers is niet bekend gemaakt.

Windmolen op hol geslagen in Dronrijp

Icoon WeerDe brandweer van Dronrijp heeft het druk met de gevolgen van de storm die over ons land trok. Een windmolen is op hol geslagen en daarom is een deel van het omliggende industrieterrein afgesloten. Dit heeft de politie naar buiten gebracht. De brandweer probeert in contact te komen met de eigenaar van de windmolen.

Normaal gesproken remmen moderne windmolens automatisch af bij teveel wind maar dit gebeurde niet. Volgens de brandweer bestaat de kans dat de wieken door een te grote draaisnelheid van de mast worden geslingerd.


Pas op, rondvliegende wieken!

Ajax zonder Perez en Luque tegen Excelsior

Kenneth Perez zal morgen niet meedoen in de wedstrijd tussen Ajax en Excelsior. De aanvallende middenvelder ligt al enkele dagen op bed met griep.

Een andere opvallende afwezige in de wedstrijdselectie van de Amsterdammers is Albert Luque. De Spanjaard zal genoegen moeten nemen met een plekje op de tribune. Luis Suárez en Bruno Silva zitten allebei een schorsing van één wedstrijd uit en komen dus ook niet in actie. Ismael Urzaiz zit wel bij de eerste achttien.

Laatste seizoen voor Sheringham

Teddy Sheringham hangt zijn kicksen na dit seizoen aan de wilgen. De 41-jarige speler van Colchester heeft dit zaterdag bekend gemaakt. In eerste instantie was de speler van plan om tot zijn 50e door te gaan, maar vindt het eigenlijk wel mooi geweest.

De grootste successen beleefde Sheringham bij Manchester United. Verder droeg de spits ook het shirt van Tottenham Hotspur, West Ham United, Nottingham Forest en Millwall. In zijn actieve carrière als speler droeg hij ook nog 51 keer het shirt van de Engelse nationale ploeg.

Groningse universiteit slordig met uranium

Icoon BinnenlandsDe Rijksuniversiteit Groningen (RUG) moet maandag voor de rechtbank in Groningen verschijnen. De universiteit is niet zorgvuldig omgegaan met de verwerking van verarmd uranium. De vergunningen van een bedrijf waarmee werd samengewerkt zijn niet gecontroleerd en dat is in strijd met de kernenergiewet.

In 2003 werd er verarmd uranium van producent Urenco uit Engeland geïmporteerd. Vervolgens werd het vervoerd naar een bedrijf in Bunschoten om het te versnipperen. Dit heeft een woordvoerder van de universiteit naar buiten gebracht. De fout kwam aan het licht toen er in 2006 papieren gevonden werden waarop de naam van de universiteit vermeld stond.

Volgens de universiteit zijn er geen fouten gemaakt bij het vervoer van het uranium. Er zou ook geen gevaar zijn geweest voor de volksgezondheid. Het uranium werd door het Centrum Isotopen Onderzoek gebruikt voor onderzoek. Tegenwoordig wordt er chroom gebruikt.

Met dank aan Marcator voor de submit.

Jongeman schiet voor grap op vrouw

Icoon Opmerkelijk

Een 19-jarige jongeman uit het Belgische stadje Sint Niklaas heeft gisteren vanuit een appartement op de tweede verdieping vanaf het Hendrik Heymanplein op een vrouw geschoten. Dat deed hij met een bbgun. Door zijn actie raakte de vrouw lichtgewond.

De man zei te hebben geschoten voor zijn plezier en zei de vrouw niet te kennen. De Belg moet zich op 19 maart voor de rechter in Dendermonde verantwoorden voor zijn 'grap'.

Hardwareverkopen Japan, dalingen deze week

Er zijn geen veranderingen in de lijst qua posities, de Wii domineert nog steeds, gevolgd door Sony's Playstation Portable en Nintendo's DS.
Wat wel opvalt is dat over het algemeen 'alle' platforms een lichte daling in verkopen hebben gehad. Zelfs met een toptitel als SSB: Brawl zijn de Wii verkopen gedaald.

Hardware - This Week | Last Week | YTD | LTD
1. WII - 63,504 | 78,583 | 766,806 | 5,382,966
2. PSP - 53,373 | 59,654 | 733,716 | 8,335,310
3. NDS - 50,151 | 62,362 | 772,331 | 21,945,382
4. PS3 - 14,060 | 17,637 | 273,048 | 1,914,724
5. PS2 - 9,634 | 11,266 | 115,465 | 21,042,502
6. 360 - 2,001 | 2,198 | 37,175 | 544,516

Inbreker zwemt Schie over

Icoon Domme criminelen

Een inbreker heeft donderdagavond getracht aan de politie te ontsnappen door de Schie over te zwemmen. Dat deed hij toen hij door agenten werd betrapt toen hij inbrak in een woning. De 39-jarige Rotterdammer probeerde zich nog te verstoppen, maar dat mislukte.

Daarop zag hij geen andere mogelijkheid dan in het koude water van de Schie te springen. Aan de overkant werd de man opgewacht door andere agenten. De inbreker werd voor verhoor nog onderzocht in het ziekenhuis. Hij heeft geen boete gekregen voor het zwemmen in de Schie.
Met dank aan Goof2000 voor de submit.

CD: Killing Joke - remasters 1983 - 1988

De eerste drie albums van Killing Joke werden in 2005 door EMI geremasterd en heruitgegeven met bonus materiaal. Het vroege werk van de band wordt geroemd vanwege het apocalyptische post-punk, pseudo heavy metal geluid en is van invloed geweest op Nirvana, Ministry, Nine Inch Nails en tal van andere bands. Nu zijn de vier albums tussen 1983 en 1998 ook opnieuw uitgebracht. Het zijn de jaren van het relatieve succes en de bijna ondergang van Killing Joke.

Valkyrie of the Battlefield: Gallian Chronicles-trailer: Meet Rosie

Bij een game met zo'n titel, een mond vol, hoort natuurlijk maar één soort trailer. Een trailer waar heel veel in gepraat, gefluisterd of geschreeuwd wordt. Blijkbaar dachten de mannen van SEGA daar net zo over, want in deze trailer stellen ze het personage Rosie voor en die is niet bepaald op haar mondje gevallen. Jammer genoeg zullen maar weinig van jullie haar kunnen verstaan, omdat haar taalgebruik Japans is. Maar volgens mij zegt ze iets over haar hobby's als tuinieren, knutselen en breien:


Het spel speelt zich af in het land Gallia en wordt natuurlijk aangevallen door vijanden. Jij krijgt als speler de leiding over enkele nationalisten die de vijanden willen stoppen. Het spel is van genre een RPG en maakt gebruik van een turn-based gevechtssysteem.

Dief jat ladder met broeken mee op fiets

Icoon OpmerkelijkEen winkeldief in het Groningse Hoogezand heeft gisteravond enkele spijkerbroeken gejat bij een winkel aan de Gorecht-Oost. Hij heeft dit op een wel heel opmerkelijke manier gedaan: de broeken hingen over de sporten van een ladder, en hij besloot om de broeken met ladder en al mee naar buiten te nemen.

Daar legde hij de complete ladder op zijn rug, en fietste weg richting de Kerkstraat. De politie werd direct gealarmeerd, maar de man was hun te snel af. Getuigen worden gevraagd zich te melden bij de politie.

Boonen laat Parijs-Nice schieten

Tom Boonen neemt dit seizoen niet deel aan de klassieker Parijs-Nice. De Belgische renner van Quick-Step heeft er namelijk voor gekozen om de Tirreno-Adriatico te rijden. Zijn wielerploeg heeft dit vrijdag naar buiten gebracht.

"Op papier is er maar een etappe die mogelijk in een massasprint eindigt, dus Tom heeft zich bedacht", lichtte Patrick Lefevre, ploegbaas van Quick-Step, de keuze van zijn kopman toe. Boonen wil zich tijdens de Italiaanse rittenkoers voorbereiden op de grote klassiekers. Zo werd al bekend gemaakt dat de Belg aan Milaan-San Remo zal deelnemen.

Petrovic: "Teleurgesteld in mijn team"

RKC Waalwijk heeft vrijdagavond belangrijke punten laten liggen in de strijd om het kampioenschap van de Jupiler League. De koploper van deze competitie verloor namelijk van Cambuur Leeuwarden (2-0). De Friezen vertoeven momenteel in de onderste regionen.

Zeljko Petrovic, trainer van de Brabantse formatie, schaamde zich voor de nederlaag. "Als je koploper bent en al zo lang op de eerste plaats staat, moet je veel meer geven in de wedstrijd dan wij hebben gedaan," was de eerste reactie van de oefenmeester na afloop van de wedstrijd.

"Onbegrijpelijk, wat we vandaag hebben gepresteerd. Ik ben diep teleurgesteld in mijn elftal. Open kansen missen van twee, drie of vijf meter mag gewoon niet. Wij mogen hier niet verliezen. Ik schaam me, vooral ook tegenover de supporters die zo ver zijn gereisd om ons hier te zien spelen", aldus Petrovic.

Tafeltennisters eindigen op WK als zevende

De Nederlandse tafeltennisvrouwen zijn, tijdens het WK in de Chinese stad Guangzhou, als zevende geëindigd. Oranje wist afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd tegen Roemenië (3-2) te winnen. Li Jiao, Carla Nouwen en Linda Creemers sleepten de benodigde punten in de wacht.

Pieke Franssen, bondscoach van de Nederlandse equipe, koos wederom voor de reserves Nouwen en Creemers, waardoor Li Jie en Elena Timina niet in actie kwamen. Eerder deze week, tijdens de interland tegen Hongarije, ging dit fout. Tegen de Roemenen ging het een stuk beter en wisten de speelsters hun partij tegen Andrea Dospina te winnen. Li Jiao zorgde voor het derde punt met winst op Lulia Necula.

[NBA] Grote avond voor de Denver Nuggets

Het dynamische duo uit Denver had een topavond vrijdag. Allen Iverson en Carmelo Anthony scoorden samen 68 punten. Mede dankzij de monsterscore van de beide heren wonnen de Denver Nuggets met 110-104 van de Los Angeles Clippers.

Door de overwinning blijft Denver nog hoop houden op de playoffs. De Nuggets staan één wedstrijd achter Golden State in de spannende Western Conference van de NBA. Topscorer van de wedstrijd was Allen Iverson met maar liefst 38 punten. Het bleef een zenuwslopende wedstrijd doordat beide teams goed schoten. Het goede slotoffensief van de Nuggets verzekerde hen van de overwinning.

Miami Heat herstelde zich van de verloren wedstrijd tegen de Lakers door van de Sonics te winnen in Seattle. Dwyane Wade scoorde 31 punten met een schotpercentage van boven de 50 procent wat resulteerde in een 103-93 overwinning voor Miami Heat.

Mike Dunleavy had de beste wedstrijd van zijn carrière door 6 driepunters op rij te raken wat Indiana Pacers de overwinning bracht tegen Toronto Raptors. Dunleavy had 36 punten in de wedstrijd. De Pacers wonnen 122-111 van de Raptors.

Het grote trio van Boston was weer herenigd en dat was te merken voor de Celtics. Garnett, Pierce en Allen hadden geen moeite met de Charlotte Bobcats. De Celtics wonnen de wedstrijd met 108-100.

De jonge spelers van de Atlanta Hawks wisten een moeizame overwinning te boeken tegen de geplaagde New York Knicks. Het is alweer de veertigste verloren wedstrijd voor de Knicks. Het enige pluspunt dat gemeld kan worden voor de Knicks is dat Zach Randolph met 29 punten topscorer van de wedstrijd was. De Hawks wonnen met 99-93.

Lebron James, de zelfgekroonde koning van de NBA, scoorde 30 punten en gaf 13 assists. Hiermee behaalde zijn team, de Cleveland Cavaliers, een 92-84 overwinning tegen de Minnesota Timberwolves.

De Washington Wizards namen het op tegen de Chicago Bulls in het United Center. Ooit werd dit stadion gevreesd door alle NBA-spelers. Het was niet de vrees voor het stadion maar vrees voor de legende die het zijn thuis noemde. Michael Jordan won 6 kampioenschappen met de Bulls en ze werden in de jaren '90 gezien als het beste team in de NBA. Tegenwoordig zijn er maar weinig teams die de grote Bulls vrezen. De Wizards wonnen de wedstrijd met 97-91. De grote sterren van de Wizards, Butler en Arenas, ontbraken door blessures, maar door het sterke spel van Antawn Jamison wonnen de Wizards met gemak.

De Mos: "Moeite om bij te blijven"

Vitesse is er vrijdagavond niet in geslaagd om van VVV-Venlo (1-3) te winnen. De trainer van de ploeg uit Arnhem, Aad de Mos, concludeerde na afloop van de wedstrijd dat zijn manschappen moeite hadden om de klap van de twee snelle tegengoals te verwerken.

"Ik vond dat wij bij de eerste goal, de gegeven strafschop, goed weg kwamen met de gele kaart voor Sprockel. Dan wordt het al snel 2-0 en gaan we tegen onszelf voetballen", liet De Mos in een reactie weten. "In de rust moest ik ingrijpen en heb ik het systeem gewijzigd in 4-2-3-1. We moesten wat geluk hebben voor het doel, maar de bal viel niet goed of de keeper, die vandaag een 8 of een 9 verdiende, stond in de weg."

De oefenmeester vervolgde met de woorden: "Ook vandaag was weer een ijkpunt voor de ploeg. We hebben moeite om bij te komen en als we er weer staan en de kans hebben om nog hoger te komen, gaat het mis. De overige uitslagen worden de rest van het weekend belangrijk. Voor ons volgen nu nog zeven finales."

De Mos was overigens lovend over het spel van Juan Gonzalo Lorca. "Ik was vanavond zeer tevreden over hem. Er zit zeker potentie in die jongen en wij hebben de intentie om die potentie binnenshuis te houden."

Dijbeenblessure voor Del Horno

Athletic Club de Bilbao de komende weken geen beroep doen op Asier del Horno. De speler van de Spaanse club liep tijdens een oefenwedstrijd namelijk een blessure aan zijn dijbeen op. Men verwacht dat de vleugelverdediger een maand aan de kant staat.

Del Horno staat nog altijd onder contract bij Valencia, maar speelt dit seizoen op huurbasis voor Athletic Club de Bilbao. Er is overigens een mogelijkheid dat de 27-jarige speler definitief naar de club uit Bilbao vertrekt, aangezien zij een optie tot koop hebben bedongen.

Kwart FOK!kers doet geen belastingaangifte

Icoon Enqu괥Een kwart van de FOK!kers doet geen belastingaangifte. Dat blijkt uit de speciale belastingpoll op de FrontPage. Dit naar aanleiding van de blunder die de dienst afgelopen week maakte.

Ook een kwart van de FOK!kers geeft aan dat ze nog geen aangifte hadden gedaan maar dat nog wel gaan doen. Een kleine 19 procent eist korting omdat ze het al hadden gedaan en nu nog een keer hun aangifte moeten opsturen. 5,5 procent van de FOK!kers zegt het niet nog een keer te gaan doen.

Yi-long is er wel klaar mee: "Hoeveelste jaar achter elkaar is dit nu al dat er wat mis gaat m.b.t. de aangiftes!? Als burgers iets verkeerds doen zijn ze de lul, maar die sukkels daar mogen gewoon lekker blijven flateren!?" EN Devestation meent: "Het is te gek voor woorden. Eigenlijk zou niemand meer een aangifte moeten doen. Wanneer er bij jou thuis een keer een envelop niet wordt bezorgd en je zodoende te laat betaalt, heb je meteen de poppen aan het dansen"

Maar er zijn ook mildere geluiden, zoals Dewaasheid: "het is een kwestie van een minuutje werk om het opnieuw te verzenden. Goed het is zeer slordig van de Belastingdienst maar daardoor hoef je niet zo te gaan huilen." En Brandgaatje heeft helemaal een goede reden het nog een keer op te sturen: "Ik verstuur het met liefde en plezier nog een keer, ik krijg nog een smak geld van de belastingdienst."

Bacardi boos over Pleezer

Icoon PolitieBacardi, de fabrikant van het populaire mix-drankje Breezer, is boos op de politie Zuid-Holland Zuid. Het korps is een actie begonnen om alcoholmisbruik onder jongeren tegen te gaan, en delen hiervoor in de regio Dordrecht frisdrank uit onder de naam Pleezer. Bacardi vindt echter dat de naam te veel lijkt op hun Breezer.

In tegenstelling tot de Breezer, is de Pleezer een alcoholvrij drankje. Bacardi wil nu dat de politie stopt met deze actie en is hiervoor in gesprek met het korps. Bij de politie is de actie in succes; andere politiekorpsen hebben al interesse getoond voor het initiatief.

Wederom Nintendo overheersing in Dutch Charts

De wekelijkse Nederlandse verkoopcijfers zijn weer binnen. Wederom is het Nintendo dat overheerst want maar liefst 7 van de 10 meest verkochte games zijn op de Wii en DS. Voor de derde keer op rij staan Mario en Sonic op de eerste plaats. Hoogste nieuwe binnenkomer is The Sims 2: vrije tijd, die een tweede plek weet te bemachtigen.
quote
1 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (Nintendo DS) SEGA
2 THE SIMS 2/VRIJE TIJD (PC) ELECTRONIC ARTS
3 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (Wii) SEGA
4 MORE BRAIN TRAINING (Nintendo DS) NINTENDO
5 MARIO PARTY (Nintendo DS) NINTENDO
6 UNREAL TOURNAMENT 3 (PS3) MIDWAY
7 BRAIN TRAINING (Nintendo DS) NINTENDO
8 CALL OF DUTY 4/MODERN WARFARE (PS3) ACTIVISION
9 SUPER MARIO GALAXY (Wii) NINTENDO
10 MARIO PARTY 8 (Wii) NINTENDO

DS-4
Wii-3
PS3-2
PC-1

Mocht je geïntereseerd zijn in de lijstjes per console, dan kan je hier terecht.

Launchtrailer The Lost Crown: A Ghosthunting Adventure

Twee weken terug maakte ontwikkelaar Darkling Room al bekend dat de semi-horror adventure The Lost Crown gold status had bereikt. Hoewel de game nog niet uit is, hij verschijnt 14 maart, is nu al wel de launchtrailer vrijgegeven. Het verhaal van de game wordt hier uitgebreid uit de doeken gedaan en voor iedereen die zeurt dat alles wat next-gen is maar een kleur heeft kan tevreden zijn, Lost Crown heeft er twee.

Kilometerstand te controleren op internet

Icoon FileGoed nieuws voor mensen die van plan zijn om een gebruikte auto te gaan kopen. Maandag gaat een website online, waarop je kunt controleren of de kilometerstand die op de meter van de auto staat kan kloppen. Ook kun je zien of de auto als vermist staat geregistreerd.

Na het invoeren van de kilometerstand en het kenteken van de auto krijg je een oordeel te zien over de stand. Dit doen ze met een 'verkeerslicht-systeem'. Groen licht betekent dat de meterstand logisch verklaarbaar is; rood licht betekent een onlogische tellerstand, bijvoorbeeld het terugdraaien van de meter. Bij een knipperend oranje licht is er onvoldoende informatie beschikbaar om een oordeel te vellen.

De website is een initiatief van de Stichting Nationale Auto Pas en Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit. De dienst is echter niet gratis, het kost per keer een paar euro. Mocht het oranje knipperlicht verschijnen, hoeft er niet betaald te worden.

Bos: PvdA te slap in integratiedebat

PvdA-leider Wouter Bos vindt dat zijn partij vervalt in oude fouten aangaande het integratiedebat en net als voor de opkomst van Fortuyn de ogen sluit voor belangrijke problemen. Dat zegt de voorman van de sociaal-democraten vandaag in de zaterdagkatern het Vervolg van de Volkskrant.

Bos ergert zich aan partijgenoten die roepen dat er minder gepolariseerd moet worden rond integratie: ''Ongelooflijk. Mijn stelling is: ophouden met dat gezeur over de toon van het debat! Geen emancipatie zonder polarisatie. De emancipatie van de arbeider, de vrouw en de homoseksueel is alleen gelukt door strijd, door de confrontatie.'' Polarisatie is volgens hem de enige manier om zaken verder te brengen. ''Je moet niet met consensus het debat induiken, je moet er met consensus uitkomen.''

De PvdA-leider wil ook de confrontatie zoeken met lokale PvdA-bestuurders die oplossingen van nijpende problemen in de zorg en de wijken blokkeren. ''Het is goed dat de PvdA in de haarvaten van de samenleving zit. Maar als dat leidt tot behoud van bestaande belangen in bestaande instituties, verlies je kiezers.''

Over zichzelf oordeelt Bos dat hij te snel gericht is op harmonie en compromissen. ''Daarmee loop ik het risico minder ver te komen. Omdat je meer binnenhaalt als je de uiteinden zoekt.'



'Ophouden met dat gezeur over de toon van het integratiedebat!'

Met dank aan FrankR voor de submit.

Oppositie wist van verklaring Balkenende

Icoon PolitiekHet kabinet heeft de oppositiepartijen gisteren vooraf ingeseind over de uitspraken die premier Jan Peter Balkenende zou gaan doen over de Koranfilm van Geert Wilders.

De leiders van de oppositiefracties kregen een sms'je, waarin ze op de hoogte werden gebracht van de waarschuwende woorden die Balkenende zou gaan spreken.

Mark Rutte van de VVD en Femke Halsema van GroenLinks hebben dat vanochtend gezegd in het radioprogramma TROS Kamerbreed. Beiden zeiden het gebaar gewaardeerd te hebben.

Halsema prees Balkenende omdat hij Wilders niet had opgeroepen om de film niet uit te zenden, zoals CDA-prominenten Maxime Verhagen en Pieter van Geel een dag eerder wel hadden gedaan. Balkenende zei dat het uitzenden van de film een verantwoordelijkheid van Wilders blijft. Ook Rutte kon zich goed vinden in de woorden van de premier.

Rutte en Halsema waarschuwden dat de 'hype' over de film van Wilders de aandacht niet mag afleiden van belangrijke politieke beleidsonderwerpen.

Driekwart Nederlanders vóór zelfdodingspil

Icoon BinnenlandsUit een onderzoek van Intomart blijkt dat bijna drie op de vier Nederlanders willen dat er een zelfdodingspil op de markt komt. Dit meldt het NCRV-programma Rondom Tien vandaag. Ongeveer 45 procent van de Nederlanders vindt de 'pil van Drion' een goede optie als ze 'klaar' zijn met hun leven. De definitieve resultaten van het onderzoek worden vanavond in het TV-programma gepresenteerd.

Op dit moment is het niet toegestaan om mensen te helpen bij hun dood wanneer ze ernstig ziek zijn. Bijna de helft van de ondervraagden vindt dat dit niet langer strafbaar zou moeten zijn. 55 procent van de bevolking vindt het niet onrealistisch als hun ouders of grootouders een eind aan hun leven willen maken. 63 procent van de ondervraagden is van mening dat bejaarden het recht moeten hebben om een einde aan hun leven te maken.

Ondanks dat een groot deel voor de komst van de zelfdodingspil is, wil 59 procent van de ondervraagden geen pil in huis hebben. Het huidige kabinet heeft inmiddels afspraken gemaakt om niet te experimenteren met de 'pil van Drion'.

Rockstar komt niet met een demo van Grand Theft Auto IV

Gisteren meldden we al dat Grand Theft Auto IV zo'n 100 uur aan speeplezier zal bevatten. Dat dit ook zijn nadeel heeft, bleek toen Rockstar vervolgens aangaf dat er geen demo zal komen van de game. Volgens de ontwikkelaar is de game veel te groot en zou er veel te veel tijd en moeite in gaan zitten om er een demo van te maken. In de game zul je flink wat moeten rondrijden en dat zou er ook voor zorgen dat de halve stad gelijk beschikbaar zou moeten zijn, daar heeft Rockstar ook geen zin in. Daarbij zou het ook gewoon niet uitmaken, vrijwel iedereen is toch al bekend met het concept en een demo zou daardoor weinig meerwaarde hebben.

Gevel uit woning geblazen in Zwolle

Icoon WeerDe storm die over ons land trok heeft in Zwolle veel schade aangericht. Volgens een woordvoerder van de brandweer werd er vanochtend een gevel uit een woning geblazen in de Houtwalstraat. Het vallende puin landde op twee geparkeerde auto's in de straat.

Op andere plaatsen richtte de storm ook schade aan. Zo waaide er een dak van een huis af en zijn er veel bomen omgewaaid. Bij de ongelukken raakte niemand gewond. In de rest van de provincie bleef de schade beperkt tot ongewaaide bomen, kapotte leidingen en blikschade.

Kilik, Lizardman en Xianghua tonen hun vechtkunsten

Waar de zomer vroeger een periode was met slechts een paar kleine releases, lijkt het in 2008 toch allemaal wat spectaculairder te gaan worden. Zo komt ook het vierde deel in de welbekende Soul Calibur-serie uit in de zomermaanden. Als een goed fighter betaamt zal het nieuwe deel weer meer speelbare karakters kennen, waaronder een hoop oude bekenden. Natuurlijk vinden we ook weer een aantal nieuwe speelmodes.

Soul Calibur IV verschijnt op de Xbox 360 en PlayStation 3.









Vlaamse kinderen grootste pestkoppen Europa

Icoon OpmerkelijkVlaamse scholieren tussen de twaalf en achttien jaar blijken de grootste pestkoppen van Europa. Ze pesten hun leeftijdsgenoten meer dan kinderen uit Nederland, Duitsland, Spanje, Italië, Groot-Brittannië en Portugal dat doen.

Dat blijkt vandaag uit de krant De Morgen, die citeert uit onderzoek van de Britse overheidsinstelling British Council. Belgische kinderen zijn redelijk tolerant ten opzichte van kinderen met een handicap of een andere huidskleur, maar kinderen die afwijken in lichaamslengte, gewicht of kleding worden genadeloos gepest.

Voor 55 procent van de jongeren zijn lengte en gewicht de voornaamste reden waarom leeftijdgenoten op school uitgelachen en gepest worden. Dat is het hoogste cijfer van alle onderzochte landen.

Huidskleur is in heel Europa in een derde van de gevallen reden voor pesten. In Vlaanderen ligt dat op 22 procent.

Vertragingen op Schiphol door storm

Icoon VervoerHet luchtverkeer op Schiphol heeft veel last van de storm die over Nederland trekt. Reizigers moeten rekening houden met forse vertragingen. Een woordvoerder van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) adviseert om contact te houden met de luchtvaartmaatschappij. Naar verwachting zullen de problemen tot zeker 16.00 uur duren.

Vandaag kan er slechts één start- en landingsbaan gebruikt worden op de luchthaven. Normaal vertrekken en landen er 60 vliegtuigen per uur maar vandaag kunnen er slechts 22 vliegtuigen per uur verwerkt worden.

PvdA'ers Slotervaart ontevreden over Cohen

Het rommelt binnen de PvdA-fractie van het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart. Drie van de elf fractieleden hebben er genoeg van dat ''iedere vorm van kritiek op burgemeester Cohen verboden is. Hij acht zich onaantastbaar.'' Dat schrijft de Volkskrant vandaag.

Laatste aanleiding voor de irritatie is het handenschud-incident. Cohen zei het prima te vinden als straatcoaches vanuit hun geloofsopvatting vrouwen weigeren de hand te schudden. Cohens opvatting wordt ondersteund door Ahmed Marcouch, de PvdA-stadsdeelvoorzitter van Slotervaart.

Drie van de fractieleden zijn het daar absoluut mee oneens. Zij worden daarin gesteund door PvdA-minister Ella Vogelaar (Integratie) die vindt dat straatcoaches vanwege hun functie juist wel bereid moeten zijn om iedereen de hand te schudden.

'Opstappen'
De drie PvdA'ers in Slotervaart - Clyde Moerlie, Jan Engel en Pieter Beste - hebben maandag een onderhoud met het lokale partijbestuur. Verloopt het gesprek niet naar wens dan stapt het trio uit de fractie en is de PvdA haar absolute meerderheid in het veelbesproken stadsdeel kwijt.

De drie menen dat de neutraliteit van de overheid en de democratie in gevaar komen door de houding en opstelling van het duo Cohen-Marcouch. Ze zouden daarin gesteund worden door andere PvdA'ers. Maar volgens hen mogen ze dat niet zeggen. ''Dan dreigt Marcouch met aftreden of krijgen we te horen dat we overdrijven en dat kritiek op Cohen ongewenst is. Dat gaat al geruime tijd zo.''

Radicalisering
Wat Moerlie, Engel en Beste ook erg dwars zit is het anti-radicaliseringsprogramma van Slotervaart. Ze noemen dat een wassen neus. ''Het is een illusie dat landelijke radicalisering van moslimjeugd met maatregelen in één stadsdeel kan worden gekeerd.'' Ook blijkt het vele geld dat de hoofdstad jaarlijks in projecten pompt voor probleemjeugd, grotendeels weggegooid geld is.

Ieder jaar geeft Amsterdam 5 miljoen euro uit aan opvang en begeleiding van ontspoorde - meest Marokkaanse - jongeren. Moerlie: ''Uit het onderzoek blijkt dat al die projecten niets hebben opgeleverd. Het is weggegooid geld, het beleid is veel te soft.''

Unieke Xbox 360 komt niet-uniek terug na reparatie

Een gepassioneerde gamer met het geheime alias "Nathaniel "was erg gehecht aan zijn Xbox 360. Door de afgelopen jaren heen had hij namelijk handtekeningen verzameld van mensen van Bungie, Rooster Teeth (bekend van Red vs. Blue) en enkele mensen van het Xbox 360 team. Als echte Xbox-liefhebber had hij deze handtekeningen uiteraard op zijn favoriete console laten zetten, inclusief exclusieve Master Chief artwork van Luke McKay (werkend bij Rooster Teeth). Kortom: een unieke 360 die ook nog eens flink wat geld waard is.

Helaas kwam daar een gebeurtenis die vele andere Xbox 360 gebruikers ook mee hebben gemaakt: het onding ging kapot. Zelf repareren was uiteraard uit den boze, wegens het verlies van garantie, dus toch maar opgestuurd naar Microsoft met een speciale brief erbij dat het hem niets uitmaakte wat er zou gebeuren met de binnenkant van zijn console zolang hij de unieke casing maar weer terug kreeg.

Gelukkig voor Nathaniel kreeg hij zijn eigen casing terug. Nadeel was dat iedere handtekening was uitgewist.Het enige wat nog overblijft van al die handtekeningen en de artwork zijn enkele vlekken. De handtekeningen waren gezet met permanente marker, dus iemand moet aardig zijn best hebben gedaan om de console schoon te krijgen.

Nathaniel is uiteraard niet erg blij, maar Microsoft heeft inmiddels met Nathaniel persoonlijk contact opgenomen, we hopen voor die arme jongen dat hij minstens net zo veel handtekeningen en artwork terug mag krijgen!


De console in betere dagen

Major League Eating: The Game komt naar WiiWare

Eetwedstrijden. Om de een of andere reden toch redelijk populair in de VS en in Japan, hier in Europa hebben we blijkbaar iets meer moeite om de charme te begrijpen van mensen die meer dan honderd hot dogs naar binnen werken binnen enkele minuten. Maar, er is blijkbaar een markt voor, want de eerste eetwedstrijd simulator komt er aan!

Marjor League Eating: The Game zal exclusief naar WiiWare komen, het games-kanaal wat Nintendo zal lanceren. De aantrekkingskracht van het snel-eten wordt uitgelegd door Bill Swartz, belangrijke bobo bij de developer Mastiff.

Major League Eating is als een bewegend gedicht. Professionele veelvraten bezitten de elegantie van ballerina's gecombineerd met de brute kracht, mentale focus en straffe darmen om hun lichaam en geest minstens net zo ver te duwen als atleten van elke andere extreme sport. De overwinning is zoet en verlies kan heel erg smerig zijn. We zijn ape-trots dat wij de kans hebben gekregen om deze unieke ervaring naar de mensen thuis te brengen.

De game brengt ons de grootste internationale helden op het gebied van kots-inhouden in een soort beat 'm up-achtige gameplay. Gebruik het arsenaal van scheten, boeren, mosterd gas en een enkele tandafdruk hier en daar om je tegenstander te verhinderen zo snel mogelijk voedsel naar binnen te werken. De Wiimote zal gebruikt worden om het eten zo realistisch mogelijk te simuleren, inclusief bekende tactieken als proppen, smijten en de typmachine.

Het spel kan met maximaal twee spelers gespeeld worden, biedt online-multiplayer en wordt verwacht op WiiWare.



Hillary Clinton speelt de 'angstkaart'

Icoon Amerika Enkele dagen voor de cruciale voorverkiezingen in Texas en Ohio heeft de Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton zwaar geschut ingezet om haar rivaal Barack Obama in diskrediet te brengen.

In een nieuw reclamespotje beweert Clinton impliciet dat Obama niet de juiste persoon is om de Amerikaanse bevolking te beschermen tegen de kwade buitenwereld.

In de commercial zijn slapende kinderen te zien en wordt de kiezer gevraagd wie de telefoon in het Witte Huis zou moeten opnemen als er iets ergs gebeurt in de wereld. Het advies van Clinton is natuurlijk dat zij op zo'n moment de leiding moet nemen. Want zij zou de meeste internationale en militaire ervaring hebben.

Beesten dood bij brand in De Woude

Icoon BrandBij een brand op een boerderij in De Woude, bij Akersloot, zijn vanochtend driehonderd koeien en schapen om het leven gekomen. Drie schuren van de boerderij zijn in vlammen opgegaan. Bij de brand kwam asbest vrij, maar dit leverde geen gevaar op.

De brand brak rond 03.00 uur uit. In eerste instantie dacht de brandweer dat zo'n 150 dieren de brand niet hadden overleefd. Later in de ochtend bleek dat het aantal dode dieren was verdubbeld. Enkele dieren konden nog worden gered.

De brandweer had aanvankelijk moeite om de boerderij te bereiken, omdat De Woude op een eiland ligt in het Alkmaardermeer. Uiteindelijk heeft een veerpont de brandweer overgezet. De oorzaak van brand is nog niet bekend.

Zondagsrust last voor SGP-burgemeesters

Icoon Politiek SGP'ers die als burgemeester solliciteren, worden ''doorgezaagd'' over hun standpunt over de zondagsrust. ''Men heeft vaak alles liever dan een SGP'er. Mijn gevoel is dat het hierdoor lastiger wordt om ergens burgemeester te worden.''

SGP-voorzitter Wim Kolijn zegt dat vandaag in een interview met het Reformatorisch Dagblad. ''Is er niets om een SGP'er in diskrediet te brengen, dan zoeken ze het in het stuk van de godsdienst'', aldus Kolijn. ''Dus dan komen zondag en sinterklaas aan de orde.''

De SGP vindt dat de zondagsrust gerespecteerd moet worden, behalve bij beroepen waar werken op zondag onvermijdelijk is, zoals brandweer en politie. SGP-leider Bas van der Vlies riep onlangs de koningin nog op om niet op zondag te werken.

De kwestie is actueel in SGP-kring doordat SGP'er H. van Kooten bij zijn sollicitatie voor het burgemeesterschap van Noord-Beveland zei op zondag wel een prijs voor een zeilwedstrijd te willen uitreiken. Dat kwam hem op scherpe kritiek van partijgenoten te staan. Ook Kolijn vindt dat hij te ver is gegaan.

Vrouwen FC Twente mogelijk uit competitie

FC Twente stapt mogelijk uit de vrouwencompetitie. De reden hiervoor is dat Sanne Pluijm niet mag uitkomen voor FC Twente. De KNVB heeft daar geen toestemming voor gegeven.

De KNVB heeft voor de vrouwencompetitie een constructie bedacht waarbij de beste speelsters verdeeld worden over alle teams in de competitie. Voor Sanne Pluijm betekende dit dat zij voor SC Heerenveen moet uitkomen. Pluijm woont echter in Enschede en voelt er daardoor weinig voor om naar Heerenveen te gaan.

Maandag heeft de club uit Enschede nog een gesprek met de KNVB. Levert dit niks op, dan stapt FC Twente uit de vrouwencompetitie.

PSV heeft Vloet op het oog

Wiljan Vloet is in beeld bij PSV om hoofd opleidingen te worden. Hij zou daarmee het huidige hoofd opleidingen, Edward Sturing, opvolgen. Vloet was trainer bij FC Den Bosch, Roda JC en Sparta, en heeft nu ADO Den Haag onder zijn hoede.

"Wiljan staat inderdaad op een lijst", zegt Kees Ploegsma, zaakwaarnemer van Vloet. "En dat zal geen lijst van een man of tien zijn. Wat ik van PSV heb begrepen zijn er twee of drie mogelijkheden."

Bij elke club waar Vloet trainer geweest is, kreeg hij complimenten over het neerzetten van de organisatie. Dat is de eigenschap waar PSV naar op zoek is voor de functie als hoofd opleidingen.

Nationale Complimentendag

Het is maar even dat je weet: vandaag is het de jaarlijkse nationale complimentendag.

Een complimentje geven als iets goed gaat: het klinkt zo vanzelfsprekend. Toch doen we het in de praktijk maar bitter weinig. Het geven van complimenten zit namelijk (nog) niet echt in de volksaard van ons Nederlanders.

Daarom vragen we je op de Nationale Complimentendag een dag lang bewust stil te staan bij wat o.a. jouw partner, familieleden, vrienden, collega’s eigenlijk zo vaak (goed) doen én hen hier eens oprecht(!) voor te complimenteren.

VVV en PSV akkoord over Amrabat

VVV-Venlo en PSV hebben een akkoord bereikt over de transfersom voor Nordin Amrabat. PSV zou naar verluidt 2,3 miljoen euro over hebben voor de dribbelaar. Het enige wat nu nog rest is een akkoord tussen Amrabat en PSV.

"De clubs zijn eruit. Nordins vader en ik zullen binnenkort een gesprek aangaan om te kijken welke rol PSV voor hem in gedachten heeft", meldt Winnie Haatrecht, zaakwaarnemer van Amrabat, in De Telegraaf. "Nordin is daar zelf niet bij. Die blijft zich op het voetballen concentreren."

VVV-Venlo zal er bij gebaat zijn om Amrabat zo snel mogelijk te verkopen. Mocht de club uit Venlo namelijk degraderen, dan mag de jeugdinternational weg voor 175.000 euro. Amrabat heeft namelijk een gelimiteerde transfersom bij degradatie in zijn contract laten opnemen.

Meer vrouwen in de politiek

Icoon PolitiekHet aantal vrouwen in parlementen en regeringen wereldwijd neemt toe. Bijna achttien procent van alle parlementariërs is vrouw. Van de ministers is ruim zestien procent van het vrouwelijke geslacht. In beide gevallen is dat een toename van twee procent ten opzichte van 2005. Dat staat allemaal in het jaarverslag van de internationale Unie van Parlementen.

In Rwanda komen de meeste vrouwelijke parlementariërs voor, bijna 50 procent. Op de tweede plaats staat Zweden, gevolgd door Finland. Onderaan de lijst staan Saudi-Arabië, Qatar, Oman en enkele eilanden in de Grote Oceaan. In deze landen zit geen enkele vrouw in de politiek.

De onderzoekers vinden dat de toename te langzaam gaat en pleiten ervoor om minimumpercentages voor het aantal vrouwen vast te leggen.

De rechercheur grijpt in

Zonder al te veel moeite tilde Harrie de fiets op en zette hem met een zachte plof in de grote vrachtwagen.
Schichtig keek hij om zich heen. Het was donker in het smalle straatje. De sombere herenhuizen klommen vanaf de stoep omhoog. Er was geen mens te zien. Onder de straatlantaarns stond hier en daar een auto. Het regende zachtjes.
Harrie kon niet zien dat er in de auto, die maar een twintigtal meters van hem vandaan stond, iemand zat.

'Jack Spijkerman terug op tv'

Icoon TelevisieJack Spijkerman, drie jaar geleden hét kijkcijferkanon van de VARA keert binnenkort terug op tv. Dat heeft Erland Galjaard, programmadirecteur van RTL4, gisteravond gemeld bij De Wereld Draait Door. Galjaard heeft plannen voor een nieuw satirisch programma voor Spijkerman, wat in het najaar op de buis te zien zal zijn.

Spijkerman trok drie jaar geleden in zijn toptijd drie miljoen kijkers per week met zijn programma Kopspijkers. Hiermee won hij in 2002 de TeleVizier-ring. Drie jaar geleden bood John de Mol hem een grote zak geld aan, en besloot hij een overstap te maken naar Talpa. Deze overstap pakte niet succesvol uit. Met een soortgelijk programma 'Koppensnellers' zakte het aantal kijkers naar gemiddeld 350.000 per aflevering.


Het is zaterdagavond, zappen is zinloos, dit is... Kopspijkers!
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.