FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 8 februari 2008

Ziekenhuis stopt dode foetus tussen spullen moeder

Icoon ShockingEen Australische vrouw kreeg de schok van haar leven toen ze in haar tasje met persoonlijke spullen keek, dat was ingepakt door het ziekenhuispersoneel. In het tasje zat namelijk het kind dat ze zojuist door een miskraam had verloren.

De vrouw was 18 weken zwanger, toen ze met zware bloedingen naar het ziekenhuis in Ballarat gebracht werd. Ondanks verwoede pogingen van de artsen om haar haar kind te laten behouden, kreeg ze toch een miskraam. Nadat ze enkele uren in het ziekenhuis had doorgebracht om te herstellen, pakte ze het ziekenhuistasje met haar persoonlijke eigendommen.

Tussen haar kleren en andere eigendommen zat een pakje met haar naam erop. Het pakketje was in een handdoek gewikkeld. Toen ze handdoek wegsloeg, vond ze de dode foetus.

Nu, inmiddels twee maanden later, heeft de vrouw besloten een aanklacht in te dienen tegen het ziekenhuis. Deze aanklacht is er slechts een in een lijst lopende aanklachten tegen dit bepaalde ziekenhuis.

In een van de zaken wordt het ziekenhuis nalatigheid verweten bij een geboorte, waarbij de moeder door bloedverlies om het leven kwam. In een andere zaak klaagt een man het ziekenhuis aan wegens letsel aan zijn penis. Hij liep dit letsel op toen de operatietafel waar hij tijdens een operatie op lag, instortte.

Een woordvoerder van het ziekenhuis betuigt zijn spijt met betrekking tot de gebeurtenissen en laat weten dat er intussen maatregelen getroffen zijn om dit soort grove fouten in de toekomst te voorkomen.

Zestienjarig meisje verwacht tweede drieling

Icoon OpmerkelijkDe 16-jarige Argentijnse Pamela is in verwachting van haar tweede drieling. De tiener Pamela uit de provincie Cordoba bracht in juli 2006 al drie meisjes ter wereld.

Argentijnse doktoren staan versteld over de vruchtbaarheid van de jonge dame. Het meisje bracht op haar veertiende al een jongen ter wereld. Daarvoor heeft ze echter al een miskraam gehad. Dr. Veronica Torres, die het meisje begeleidt bij het opvoeden van haar kinderen, is van mening dat het vreemd is dat de zwangerschappen van meerdere kinderen elkaar zo snel opvolgen. Pamela heeft het niet van een vreemde; haar moeder baarde acht kinderen.

Mede door de gezinsuitbreidingen van Pamela heeft de familie het moeilijk. Ze hebben de overheid om hulp gevraagd om dat hun financiële situatie 'wanhopig' is. Volgens de 49-jarige moeder van Pamela heeft ze het erg moeilijk met de zwangerschap. Ze is nu 36 weken zwanger en voelt zich depressief. "Ik zorg nu voor haar kinderen omdat ze er zelf niet aan toe komt. Ze is zelf nog een kind, ik begrijp het wel."

Pamela's moeder wil haar dochter laten steriliseren omdat ze haar niet meer in de hand heeft. De artsen van Pamela zijn hier zeer op tegen, gezien de jonge leeftijd van Pamela.

Uitslag FC Twente - Heracles

Vanavond werd er één wedstrijd in de Eredivisie gespeeld. Hieronder zijn de statistieken terug te vinden.

FC Twente - Heracles 2-1
72’ García-García 0-1 (assist Everton)
77’ Elia 1-1 (assist Hersi)
86’ N'Kufo 2-1 (assist Heubach)

Toeschouwers: 13.000
Scheidsrechter: van Hulten
Stadion: Arke stadion
Gele kaart: Brama, Wellenberg (FC Twente), Rahim, Maas, Wuytens (Heracles)

Opstellingen

FC Twente: Boschker, Wellenberg, Wielaert, Braafheid, Heubach, Brama, Huysegems, El Ahmadi, Denneboom (Hersie/72), N'Kufo (Arnautovic/90+2), Elia

Heracles: Pieckenhagen, Boakye, Rahim, Wuytens, Looms, Quansah, García-García, Maas, Christensen (Everton/46), Lakic (Klavan/80), Michalke (Schilders/65)

Overval op Arnhems tankstation blijkt grap

Icoon PolitieEen overval die gisteravond werd gepleegd op een tankstation aan de Burgemeester Metsersingel in Arnhem blijkt een grap. Dat heeft de politie vandaag bekend gemaakt.

Twee jongemannen van 17 jaar oud uit Dieren en 19 jaar uit Arnhem bezorgden de medewerkster van het pompstation de schrik van haar leven door met een bivakmuts rond het gebouw te lopen. De oplettende vrouw sloot daarop alles snel af waardoor de 'overvallers' niet binnen konden. Daarop kozen de tieners het hazenpad, maar werden later alsnog opgepakt.

Tijdens het verhoor verklaarden ze dat de 'overval' een grap was. Eén van hen had alles gefilmd. Met hun opmerkelijke actie zouden ze een scooter kunnen winnen. De politie wil de kosten verhalen en kijkt of de jongeheren vervolgd kunnen worden.

Spelers Levante willen geld zien

De spelers van het Spaanse Levante dreigen met acties als zij niet voor volgende week vrijdag hun achterstallige betalingen krijgen. De spelers hebben dit vrijdag in een verklaring aan de clubleiding laten weten.

"We hebben ons tot nu toe stilgehouden, maar de situatie wordt onhoudbaar nu. We hopen dat er volgende week een bevredigende oplossing komt, maar anders moeten we maatregelen nemen."

De spelers claimen dat zij nog een groot deel van het salaris over dit en vorig seizoen tegoed hebben. Levante verkeert al enige tijd in financiële problemen.

Scarlett Johansson doet het met Penelope Cruz

Icoon ShowbizzDe sexy Scarlett Johansson gaat in haar nieuwe film lesbische seksscènes spelen met Penelope Cruz. Een bron: "Het is ongelooflijk erotisch. Het publiek zal stijl achterover slaan. Men zal geschokt zijn", weet een bron.

De actrices zijn druk bezig met de opnames voor 'Vicky Christina Barcelona'. Dat is een nieuwe rolprent van Woody Allen. De 23-jarige Scarlett en de 33-jarige Penelope Cruz doen in de film ook nog even een trio met Javier Bardem. De film komt later dit jaar uit.

Scarlett Johansson



Penelope Cruz

Cech komende jaren nog met helm

Petr Cech is voorlopig nog niet van zijn helm af. De doelman van Chelsea mag zonder dit hulpstuk namelijk niet in actie komen. In oktober liep de Tsjech, na een botsing met Reading-aanvaller Stephan Hunt, een schedelbasisfractuur op.

"De mening van de artsen gaat boven alles," liet Cech in een Tsjechische krant weten. "Ik kan mijn helm niet afdoen en dat gaat nog heel wat seizoenen duren. Mijn schedel is al eens gebroken en er is geen enkele garantie dat dat nooit weer gebeurt. Niemand wil enig risico nemen. Bovendien ben ik gewend geraakt aan de helm. Tijdens wedstrijden heb ik er geen erg in."

Sugar Lee Hooper week in ziekenhuis

Icoon ShowbizzSchokkend nieuws uit de showbizzwereld. Zangeres Sugar Lee Hooper is in het ziekenhuis opgenomen vanwege ademhalingsmoeilijkheden.

Een paar weken terug trad de zangeres op in een tent toen er plotseling brand uitbrak. De 59-jarige vrouw - bekend van haar kale hoofd, forse gestalte en uitbundige gekleurde jurken - rende toen in paniek zonder jas en schoenen naar buiten.

Volgens SBS Shownieuws hebben de rook en kou de zangeres nu toch de das omgedaan. In welk ziekenhuis Sugar Lee die in het echt Marja van der Toorn heet is opgenomen is niet bekend.


Sugar in betere tijden

Kuijt als basisspeler tegen Chelsea

Dirk Kuijt start aanstaande zondag, tijdens de topper tussen zijn club Liverpool en Chelsea, in de basis. De aanvaller krijgt hiermee een kans van trainer Rafael Benítez, omdat topscorer Fernando Torres niet in actie kan komen. De Spanjaard is namelijk geblesseerd.

Afgelopen week kreeg Kuijt een flinke klap te verwerken. De speler was namelijk niet opgenomen in de selectie van het Nederlands Elftal voor de oefeninterland tegen Kroatië. Toch lijkt het er op dat Benítez nog altijd vertrouwen in de Nederlander heeft.

"Hij heeft wat doelpunten gemaakt. In Nederland scoorde hij altijd meer, maar hij is zeker van waarde voor het team," liet Benítez weten, die overigens bevestigde dat Kuijt teleurgesteld was over de beslissing van bondscoach Marco van Basten. "Maar hij heeft keihard getraind met ons. Dat is de reactie die je op zo'n moment graag wilt zien. Kuyt is een fantastische professional."

Grand Theft Auto film was onzin

Een paar dagen geleden berichtten we dat er bijna een Grand Theft Auto film zou zijn geweest. Rockstar games heeft deze geruchten nu ontkracht. "1 van de 6 grote studios" zou betrokken geweest zijn, maar Rockstar zegt nu dat "alhoewel sommige filmproducenten ons geprobeerd overgehaald te hebben, was dit voorstel niet interessanter dan de vele anderen die we gekregen hebben."

Niet alleen heeft Houser de geruchten een halt toegeroepen: "Rockstar was op geen enkele manier betrokken bij dit project", ook zegt hij dat het niet iets is waar ze momenteel geinteresseerd in zijn. Dit is slecht nieuws voor mensen die graag een Grand Theft Auto film met Eminem in de hoofdrol gezien zou willen hebben.


If you put it that way .. I'm out.

Seizoen begint later voor Dekker

Thomas Dekker zal niet aan de start van de Ronde van Grosseto, die op 15 februari begint, verschijnen. De renner van Rabobank is pas hersteld van problemen met zijn heup en heeft in overleg met de ploegleiding besloten om niet deel te nemen.

De jonge wielrenner werkt momenteel diverse trainingen in Italië af. "Thomas is sinds kort klachtenvrij en voert nu de omvang en de intensiteit van de trainingen op", liet een woordvoerder van de ploeg weten.

Het is nog niet duidelijk wanneer Dekker zijn eerste wedstrijd van het nieuwe wielerseizoen zal rijden. Eerder dit jaar zorgden heupklachten ervoor dat hij een trainingskamp in Spanje moest noodgedwongen verlaten.

Tiende WB-zege voor Morgenstern

Thomas Morgenstern heeft zich bijna verzekerd van de winst bij de wereldbeker schansspringen. Vrijdag, tijdens de wedstrijden in Liberec, slaagde de Oostenrijker er in om de tiende wereldbekerwedstijrd van dit seizoen op zijn naam te schrijven.

Morgenstern zette respectievelijk een afstand van 128,5 meter en 132 meter neer. Hiermee kwam hij op een puntentotaal van 272,4 uit en bleef hiermee zijn landgenoot Gregor Schlierenzauer (268,1) en de Zwitser Andreas Kuttel (260,8) voor. De Oostenrijker heeft in het algemeen klassement, met nog acht wedstrijden te gaan, een voorsprong van 650 punten op directe concurrenten.

Aanstaande zaterdag kan Morgenstern, tijdens de tweede afdaling in de Tsjechische stad, de eindzege in de wereldbeker definitief veiligstellen.

Kesler: "Van Marwijk belangrijkste kandidaat"

Bert van Marwijk is de belangrijkste kandidaat om Marco van Basten op te volgen als bondscoach van het Nederlands Elftal. Dit liet directeur betaald voetbal van de KNVB, Henk Kesler, vrijdag weten. Het duo had eerder die dag een oriënterend gesprek.

"Na het weekeinde laten we aan elkaar weten of we volgende week opnieuw om de tafel gaan", aldus Kesler. Van Marwijk heeft bij de Rotterdamse formatie een clausule in zijn contract, waarmee hij de club kan verlaten om bondscoach te worden. Van Basten maakte eerder al bekend dat hij zijn taken na het EK in Oostenrijk en Zwitserland neer zal leggen.

Eerder vandaag meldden we overigens al dat Frank de Boer aan de functie van assistent-bondscoach wordt gelinkt. Kesler weigerde hier echter op in te gaan. "We willen de juiste volgorde bewandelen. Eerst willen we een hoofdcoach aanstellen en dan de assistenten."

Afgelopen zomer keerde Van Marwijk, na een uitstapje in Duitsland, terug bij Feyenoord. Aan de hand van de oefenmeester vonden de Rotterdammers, in tegenstelling tot vorig seizoen, de weg naar boven. Toen de geruchten over een mogelijk bondscoachschap op gang kwamen, liet de leiding van de club uit Rotterdam-Zuid weten de trainer niet kwijt te willen.

Van Marwijk was tijdens zijn eerste termijn als trainer van Feyenoord verantwoordelijk voor het binnenhalen van de UEFA Cup. Daarna zette hij zijn carrière als trainer voort bij het Duitse Borussia Dortmund. Bij Fortuna Sittard zette de 55-jarige oefenmeester zijn eerste stapjes in het trainersvak.

Guus Hiddink was in eerste instantie de naam die bovenaan het lijstje van de KNVB pronkte, maar de bondscoach van Rusland liet weten dat hij niet beschikbaar was. Vervolgens werd het vizier op Van Marwijk gericht. Ook hij beschikt over de vereiste internationale ervaring.

Schietpartij op Amerikaanse school

Icoon MisdaadEen 23-jarige studente verpleegkunde heeft vanmorgen twee medestudentes om het leven gebracht, alvorens zelfmoord te plegen. De schietpartij vond plaats op een technische universiteit in de Amerikaanse staat Louisiana.

De namen van de slachtoffers, 21 en 26 jaar, worden geheim gehouden tot de politie hun ouders heeft ingelicht. Vermoedelijk zaten de slachtoffers nog in de schoolbanken toen zij doodgeschoten werden. Op het moment van de moorden waren er zo'n 20 andere studenten aanwezig in het klaslokaal. Deze studenten worden opgevangen door hulpverlenende instanties.

Gisteren werd de Amerikaanse staat Missouri al opgeschrikt door een schietpartij in een gemeentehuis, waarbij zes mensen om het leven kwamen. De schutter werd zelf doodgeschoten door de politie.

Met dank aan Roel_Jewel, bersenka en Frambozenpudding voor de submit.

Steam bereikt 15 miljoen accounts

Valve heeft gisteren aangekondigd dat het aantal accounts van hun dienst Steam over de 15 miljoen is gegaan. Dit is een groei van 158% procent over het laatste jaar. Dit is vooral te danken aan grote titels die toegevoegd zijn aan de mediabibliotheek van Steam, zoals Call of Duty 4, Bioshock en natuurlijk The Orange Box.

Ook 2008 ziet Valve positief tegemoet, met de release van de nieuwe tool Steamworks, nog meer community features en de release van Left 4 Dead. Gabe Newell vertelt dat het steeds beter gaat met pc gaming, en dat de constante bereikbaarheid alle aspecten van hun zaken heeft verbeterd. Hij ziet de toekomst van Steam erg positief in.

quote
"PC gaming is thriving, and has evolved into an era of constant connectivity," said Gabe Newell, president of Valve. "That connectivity gives us the ability to have a much better relationship with customers, not just for delivering our games, but across all aspects of our business - including the design, development, and support of our games. Features like Guest Passes, Free Weekends, Gifting, and the Steam Community have been very well received both by customers and the developers who are using Steam. We are accelerating our release of new functionality in the next year as well as finding new ways to work with our partners such as the release of Steamworks, which allows them to bring the many benefits of Steam to their packaged products."

Crewwisselingen januari

Februari is al een tijdje bezig, maar toch volgen hieronder de crewwisselingen van de maand januari nog.

Aan het begin van de maand gaf Remote aan dat hij ons wilde komen assisteren. Hij is al werkzaam bij FOK!frontpage, maar maakt nu ook deel uit van onze ploeg. Een week later werden de eerste drie nieuwe crewleden, afkomstig uit de sollicitatie binnen gehaald. Dit waren TJDoornbos, Veritaz en Concordia. Weer enkele dagen later kwamen er nog een aantal posters bij DJeNZe123, rjohanb en rubbereend. Tot slot keerde er ook nog een oude bekende terug. jozef444 voelde zich namelijk geroepen om weer mee te komen helpen.

Dr. Phil aangeklaagd in zaak-Holloway

Icoon HollowayDe twee Arubaanse broers Deepak en Satish Kalpoe eisen een miljoen dollar schadevergoeding van Dr. Phil. Dat heeft hun advocaat vandaag bekendgemaakt. Ze verwijten hem smaad en oplichting.

Dr. Phil besteedde in zijn show aandacht aan de Holloway zaak. Hij zond onder meer een interview uit met de broers Kalpoe, waarin de broers zeiden seks gehad te hebben met Natalee Holloway. Hier was echter in geknipt; toen later justitie op Aruba het ruwe materiaal opgevraagd had, bleken ze eigenlijk gezegd te hebben dat ze géén seks met haar gehad hebben.

Volgens hun advocaat hebben de broers niks met de verdwijning van Holloway te maken. Ze zouden alleen Joran van der Sloot met hun auto ergens afgezet hebben. Het miljoen schadevergoeding is ter compensatie van de geleden schade.

In de zaak maakte Dr. Phil overigens nog meer blunders. Zo zei hij vrijwel zeker te weten dat Natalee nog in leven was. Ze zou ergens werken als seksslaaf. Zijn bronnen hiervoor waren voornamelijk internetsites.

Wil je meer lezen of meepraten over de zaak rond Joran, Natalee en Peter, dan kun je terecht in het speciale Joran van der Sloot-forum.Of lees de special met achtergrondinformatie. Stemmen over de uitzending van PRDV kun je in de FP-poll.

Oper voorlopig niet inzetbaar

Roda JC zal het de komende maanden zonder Andres Oper moeten doen. De aanvaller heeft onlangs een operatie ondergaan, waardoor de Est waarschijnlijk pas tijdens de play-offs inzetbaar is.

De aanvaller kampte al enige tijd met het kwetsuur. Oper liep de kwetsuur op in het duel met FC Groningen in november van het vorige jaar. De goaltjesdief speelt sindsien met pijnstillers maar hiermee kon de spits een operatie niet voorkomen.

Verbeek: We moeten uitgaan van eigen kracht

Dit weekend staat voor sc Heerenveen misschien wel de wedstrijd van het jaar op het programma. Heerenveen trainer Gertjan Verbeek weet dat de koploper in belangrijke wedstrijden vaak gemakkelijk overeind blijft.

"PSV wint van AZ, maar wij ook en met betere cijfers. PSV beschikt over iets meer kwaliteit en ervaring en daar stellen wij veel jong talent tegenover", aldus Verbeek op de website van Heerenveen.

De oefenmeester acht zijn ploeg niet direct kansloos. "Wij hebben een speelwijze die moeilijk te verdedigen is. We maken doelpunten en krijgen weinig tegen. Het elftal dat morgen in staat is dominant te spelen maakt de beste kansen op de overwinning. We gaan in ieder geval uit van eigen kracht. Je moet doen waar je goed in bent".

De Mos: "Tijd om in te grijpen nadert"

Vitesse zal zich tegen FC Groningen komende zaterdag moeten revancheren. De ploeg van trainer Aad de Mos ging afgelopen week met 7-0 onderuit in en tegen Heerenveen.

De Mos wil van zijn team dat het de smadelijke nederlaag tegen SC Heerenveen rechtzet. "Want je bent zo goed als je laatste wedstrijd", aldus de oefenmeester. "Ik heb iedereen duidelijk gemaakt dat het moment om in te grijpen steeds dichterbij komt. De jongens moeten het nu laten zien, want enkele wisselspelers dienen zich absoluut aan. De wijze waarop we in Heerenveen verloren, kan niet. Daar is iedereen bij Vitesse zich van bewust."

Kramer mag openen tegen concurrenten

In de jacht op een nieuwe wereldtitel zal Sven Kramer het op de vijfhonderd meter op moeten nemen tegen Havard Bøkko. De Noor geldt als één van de grote concurrenten voor de titelkansen van Kramer.

Op de 5000 meter zal de Nederlander het in de op één na laatste rit opnemen tegen de andere kanshebber, de Italiaan Enrico Fabris. De laatste rit zal gaan tussen de Nederlanders Carl Verheijen en Wouter Olde Heuvel.

Ireen Wüst rijdt bij de vrouwen tegen ploeg en landgenoot Paulien van Deutekom. Op de 3000 meter mag de Nederlandse het opnemen tegen de Chinese titelverdedigster Fei Wang.

Schorsing dreigt voor Rasmussen

Voor Michael Rasmussen dreigt mogelijk een lange schorsing. De UCI heeft namelijk vandaag de nationale bond van Monaco officieel gevraagd een tuchtzaak te beginnen tegen de wielrenner.

De Deen kwam afgelopen jaar bij Rabobank namelijk uit onder een Monegaskische licentie. Rasmussen werd tijdens de afgelopen Tour de France, terwijl hij aan de leiding stond in het klassement, door zijn ploeg uit de ronde werd gezet. Hij werd tevens op staande voet ontslagen. Rasmussen was in opspraak geraakt over zijn verblijfplaatsen en heeft daarmee mogelijk de dopingcontroles ontlopen. Als Rasmussen schuldig word bevonden kan hij voor twee jaar geschorst worden.

Rondkijken in Liberty City op GTAIV website

Sinds vandaag is de officiële website van GTAIV online gegaan. Als je naar rockstargames.com/IV/ surft, kom je op een interactieve flash versie van Liberty city. Met de launch van de site zal er waarschijnk snel meer informatie over de game vrij komen, en zal langzaam de hype opgebouwd worden tot eind april, als de game eindelijk in de winkels ligt.

Met dank aan Tinuzzz_Talpa en Korsakov voor de submit

Lerares showt boezem aan stoute leerling

Een leerling is op een wel heel opmerkelijke manier gestraft wegens het tekenen van pornografische afbeeldingen en het schrijven van schuttingtaal. Zijn 46-jarige, Zweedse lerares liet hem haar voorgevel zien en zou ook aan zijn jongeheer hebben gezeten.

De verklaring van de lerares luidde dat ze mogelijk fysiek contact met elkaar hebben gehad toen hij haar niet wilde doorlaten. Dat er intimiteiten zouden hebben plaatsgevonden ontkent de vrouw echter in alle toonaarden.

De speciale school heeft de vrouw voorlopig op non-actief gesteld. Ook moet ze twee maanden salaris inleveren.


Voor stoute FOK!kers zijn hier nog veel meer blote borsten!

Vermoeide soldaat op mooiste persfoto

Icoon KunstDe Britse fotograaf Tim Hetherington heeft de World Press Photo 2007 gewonnen. Hij krijgt de prijs voor de beste persfoto van het jaar voor zijn foto van een Amerikaanse soldaat die uitgeput en met een hand voor het gezicht uitrust in een bunker in Afghanistan. Dat maakte de jury vandaag bekend. Hetherington maakte de foto 16 september vorig jaar in de Oost-Afghaanse Korengal Vallei, waar de afgelopen jaren hevige gevechten plaatsvonden. De soldaat rust uit in de zogeheten Restrepo-bunker, genoemd naar een gesneuvelde collega van de man. Het plaatje is onderdeel van een reportage die de Brit maakte in opdracht van het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair.

"Deze afbeelding toont de vermoeidheid van een man en de vermoeidheid van een natie'', aldus juryvoorzitter Gary Knight. ,,De foto zegt dat conflict aan de basis staat van het leven van deze man'" zei jurylid MaryAnne Golon. Een recordaantal van 5019 fotografen uit 125 landen stuurde zijn werk op voor de 51e editie van de World Press Photo. De jury deelde in tien categorieën prijzen uit. De Nederlander Pieter ten Hoopen van het Franse fotoagentschap Agence Vu won de eerste prijs in de categorie Dagelijks Leven Verhalen met een foto van de stad Kitezh in Rusland. Tim Hetherington krijgt onder meer een bedrag van 10.000 euro en een nieuwe camera.

 


"Hoe kon ik zo stom zijn mezelf vrijwillig aan te melden?"

'Joran niet meer welkom op Aruba'

Icoon HollowayDe Arubaanse minister van Justitie, Rudy Croes heeft Joran van der Sloot bestempeld tot persona non grata op het eiland. "Behalve voor justitieel onderzoek is hij hier niet meer welkom", aldus de bewindsman.

Deze uitlating vergelijkt Croes met de maatregelen die het Nederlandse kabinet heeft afgesproken om Arubaanse en Antilliaanse probleemjongeren aan te pakken. Minister van Justitie, Ernst Hirsch Ballin, werkt momenteel aan een wetsvoorstel dat het mogelijk maakt Antilliaanse raddraaiers als 'ongewenst' te verklaren. In dat geval zouden ze dan teruggestuurd kunnen worden naar de Antillen.

"Laat Joran nu het eerste voorbeeld zijn van een Nederlander die niet gewenst is op Aruba", aldus minister Croes, die ervan op de hoogte is dat het juridisch nog onmogelijk is om hem daadwerkelijk de toegang tot het land te ontzeggen. Maar ik wil hem hier niet hebben."

Wil je meer lezen of meepraten over de zaak rond Joran, Natalee en Peter, dan kun je terecht in het speciale Joran van der Sloot-forum.Of lees de special met achtergrondinformatie. Stemmen over de uitzending van PRDV kun je in de FP-poll.

Kabinet gaat boerkaverbod OV afdwingen

Icoon PolitiekHet kabinet verwacht van vervoersbedrijven dat zij het dragen van boerka's in bussen, treinen en trams via hun algemene voorwaarden zullen verbieden. Verzet de ov-sector zich hiertegen, dan zal de regering het verbod op gezichtsbedekkende kleding afdwingen.

"We gaan graag in gesprek met de ov-sector. Maar als dat niet tot het gewenste resultaat leidt, zal het kabinet met aanvullende regelgeving komen", zegt minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken). De brancheorganisatie van ov-ondernemingen Mobis keert zich tegen het kabinetsplan, omdat het onnodig en niet te handhaven zou zijn. De ministerraad heeft vandaag, zoals verwacht, besloten boerka's te weren uit het openbaar vervoer en uit scholen. Ook ambtenaren mogen straks geen gelaatsbedekkende kleding meer dragen.


Met dank aan Frambozenpudding voor de submit.

Boer Zoekt Vrouws Leonie is al getrouwd

'Boer Zoekt Vrouw' is dit jaar spraakmakender dan ooit. Het enorm populaire televisieprogramma kent al een boer die een berisping kreeg wegens het laten schieten met een jachtgeweer, en nu is er weer een smet op het programma ontdekt. Leonie, die dingt naar de hand van de eveneens Brabantse boer Gerard, blijkt namelijk nog steeds te zijn getrouwd.

De uit Erp afkomstige Leonie is op papier nog steeds gehuwd. Ondanks dat de scheidingsprocedure al in gang is gezet, is deze juridisch nog niet afgerond. Zowel de redactie van Boer Zoekt Vrouw als Gerard weten al het een en ander van de scheidingskwestie rond de 39-jarige vrouw.

"Léonie heeft zich in februari 2007 ingeschreven als single en zo voelde zij zich ook. Zij leeft al lang gescheiden van haar man, die tegenwoordig in Veghel woont", deelt een woordvoerster van de KRO mee. Volgens de omroep heeft haar wettige echtgenoot ingestemd met de deelname van Leonie aan de datingshow.

Quotum zwarte/witte kinderen op basisscholen

Icoon OnderwijsStaatssecretaris Dijksma van Onderwijs gaat in zeven steden bij wijze van proef basisscholen de mogelijkheid geven een quotum in te stellen voor het aantal 'witte' en 'zwarte' kinderen op die school. Hiermee wil ze proberen om de vorming van zwarte scholen terug te dringen. De proef wordt de komende drie jaar gehouden in de vier grote steden en Eindhoven, Deventer en Nijmegen.

Met de proef kunnen witte scholen kinderen van rijke ouders weigeren. Zwarte scholen kunnen ervoor kiezen om leerlingen met een mindere sociaaleconomische achtergrond geen plek te geven. Onduidelijk is nog op grond waarvan precies onderscheid gemaakt gaat worden. Ook is niet bekend hoe scholen precies gedwongen gaan worden om deze maatregelen te nemen; vooralsnog lijkt het een maatregel op vrijwillige basis.

Een andere initiatief dat getest gaat worden, is het hebben van één aanmelddatum voor een bepaald jaar. Nu is het zo dat autochtone ouders hun kinderen vaak bij geboorte al aanmelden bij een goede, vaak witte school, terwijl allochtone ouders dat meestal pas veel later doen, waardoor de beste scholen al vol zitten.

Het doel van de maatregelen is uiteindelijk om de verstandhouding tussen de verschillende bevolkingsgroepen in Nederland te verbeteren. Ook wil men dat allochtone kinderen die een taalachterstand hebben zich op deze manier aan hun autochtone leeftijdsgenootjes op kunnen trekken.

Met dank aan Aka-Zigor, crv en mijnlandnietmeer voor de submit.

Goed begin WK-kwalificatie voor Antillen

Bondscoach Leen Looyen en zijn elftal zijn goed begonnen aan de kwalificatiereeks voor het WK 2010. In Nicaragua wonnen de Nederlandse Antillen woensdag met 0-1.

De enige goal werd gescoord door Anton Jongsma van FC Zwolle. Opvallend was dat er liefst vier spelers van Nederlandse amateurclubs in de basiself mochten beginnen. Op 26 maart is de return op de Antillen. Bij winst mag het team de krachten gaan meten met Haïti.

De opstelling was als volgt: Wencho Farrell; Angelo Cijntje, Lennox Mauris, Tyrone Loran, Djuric Winklaar (46. Dyron Daal); Angelo Zimmerman, Giovanni Franken, Revy Rosalia (84. Leon Kantelberg); Anton Jongsma, Robin Nelisse (90. Benjamin Martha) en Orlando Smeekes

Top of Flop User's Choice: Wess Vall

We krijgen regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom doen we op woensdag- en op vrijdagavond: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

De reacties op de vorige Top of Flop waren allemaal positief: Feist- Inside and Out is een top, dus. elkravo verwoordde jullie mening nog als beste: "Lekkere muziek hoor... TOP!"


De tip van vanavond is van rednasje1987:

"Helaas kan je niet doorspoelen, en ook geen clip, maar wel een supervette plaat !!"

4 jaar cel voor 0,003 gram wiet

Icoon OpmerkelijkEen Britse jeugdwerker is deze week in Dubai veroordeeld tot 4 jaar cel voor drugsbezit. Op zichzelf is dat natuurlijk niet heel opmerkelijk. Deze man was echter in het bezit van een verbijsterende 0,003 gram cannabis.

De man, vader van drie kinderen, vervoerde deze enorme hoeveelheid drugs via de onderkant van de zool van zijn schoen. Op weg naar terug naar Groot-Brittannië reisde hij via de Verenigde Arabische Emiraten, toen hij op de luchthaven van Dubai werd aangehouden door de douane. Na een zeer grondige inspectie met hightech apparatuur vonden ze de drugs. Na 5 maanden van voorarrest heeft hij nu een celstraf van 4 jaar opgelegd gekregen.

Dubai International Airport is een zeer belangrijke overstapplaats voor het Midden-Oosten. Veel van de toeristen en zakenreizigers die door het gebied reizen, zijn zich waarschijnlijk echter niet bewust van het strenge zero-tolerance drugsbeleid dat hier geldt. Het drugsbeleid omvat ook substanties die niet in eerste instantie als drugs gezien worden, maar wel zo gebruikt zouden kunnen worden, ongeacht hoeveelheid.

Zo onderging een 25-jarige Brit een zelfde lot als de jeugdwerker; hij werd aangehouden voor een bijna onzichtbaar stukje wiet in zijn broekzak. Een andere man ging de cel in voor bezit van 3 maanzaadjes. Deze waren van het broodje afgevallen dat hij zat te eten op Heathrow Airport, en waren op zijn kleding blijven zitten. Een hoge pief van Endemol productions werd gearresteerd voor het bezit van melatonine, een stof die zowel in Dubai als de Verenigde Staten vrij verkrijgbaar is als hulpmiddel tegen jetlags. Ook zouden er minuscule sporen van hash in zijn bagage gevonden zijn.



Dit kun je beter niet meenemen naar Dubai

Iran bouwt aan tweede kernreactor

Icoon BuitenlandsIran is begonnen met de bouw van een tweede kerncentrale nabij de grens met Irak. Dat zei de Iraanse ambassadeur Gholamreza Ansari in Rusland tegen het persbureau Itar-Tass.

De 360 megawatt reactor komt in Darkhovin in het zuidwesten van Iran. De eerste centrale staat in de zuidelijke stad Bushehr. Later dit jaar moet de reactor worden opgestart.

Westerse landen verdachten Iran er lang van in het geheim aan een kernwapen te werken. Een recent rapport van de Amerikaanse inlichtingendiensten toonde aan dat de Iraniërs hiermee in 2003 waren gestopt.

Met dank aan persian2008 voor de submit.

Bloedbad bij gemeenteraadsvergadering Missouri

Icoon AmerikaTerwijl de gemeenteraad vandaag vergadert in het Amerikaanse St. Louis komt er een gewapende man binnenstormen, die vervolgens het vuur opent op de aanwezigen. De 52-jarige Charles Lee 'Cookie' Thornton weet zes mensen te vermoorden, onder wie twee agenten en drie raadsleden, inclusief de burgemeester, voordat de politie hem op zijn beurt weet neer te schieten. Even later overlijdt hij aan zijn verwondingen.

De aanleiding van de schietpartij is dat de man een rechtszaak heeft verloren tegen de gemeente, zo wordt later duidelijk. Cookie blijkt een bekend figuur, die regelmatig zittingen van de raad verstoorde met zijn kritiek en scheldkannonades.

"De enige manier waarop ik het in een context kan plaatsen die je begrijpt, is door te zeggen dat mijn broer vandaag ten oorlog is getrokken. Ten oorlog tegen de mensen.. de overheid die helse pijn en conflict in zijn leven bracht", zo verklaart zijn broer Gerald Thornton emotioneel.

Met dank aan MCinDC voor de submit.

Dodental tornado's loopt op naar 57

Icoon RampHet dodental als gevolg van de tornado's, die de VS deze week troffen, is opgelopen naar 57. Wetenschappers spreken over het zwaarste tornadonoodweer in de laatste twintig jaar. 32 mensen in Tennessee, 13 in Arkansas, zeven in Kentucky en vijf in Alabama kwamen om. Een aantal mensen wordt nog altijd vermist en werwacht wordt dat het dodental nog verder op zal lopen.

Een kleine duizend mensen is gewond geraakt en honderden huizen zijn compleet verwoest. De schade aan de natuur is enorm en ook landbouwgebieden, veestapels en bossen zijn zwaargetroffen. Complete families zijn omgekomen in Tennessee, waar de verwoesting het grootst is. Het getroffen gebied is door President Bush tot rampgebied verklaard waarbij het nationale rampenbestrijdingsteam, FEMA, is ingezet. President Bush bezoekt vandaag zelf het rampgebied.

Een teken van hoop...
Midden in het natuurgeweld, de verwoesting en alle ellende was er een sprankje hoop. Twee reddingswerkers liepen door een verwoest gebied in Tennessee toen één van hun een 'pop' zag liggen met zijn gezicht in de modder. Instinctief bleef de man kijken en zag plots dat de 'pop' bewoog. Het bleek niet om een pop te gaan, maar om de elf maand oude baby Kyson. De baby lag midden tussen de verwoeste huizen en ontwortelde bomen, op honderd meter van zijn ouderlijk huis. Men vermoed dat de jongen door de tornado is meegezogen en verderop is 'neergegooid'. Wonder boven wonder heeft hij het overleeft. Zijn 24-jarige moeder was helaas niet zo gelukkig. Zij werd dood gevonden in hetzelfde veld als waar Kyson lag. Reddingswerkers noemen de vondst van Kyson een 'teken van hoop'.

Verwoestende tornado's
De Amerikaanse National Weather Service deed van dinsdagavond tot woensdagochtend zeker 1100 tornadowaarschuwingen. Zeker 80 tornado's zijn er gezien. Over het algemeen blijven tornado's niet zo heel lang aan de grond. Nu zijn er ook berichten van tornadopaden van bijna 40 km lang. De zwaarste tornadocluster ooit was op 3 en 4 april 1974. Bij deze Super Outbreak waren er zeker 148 tornado's verspreid over 13 staten. De dodelijkste tornado in de geschiedenis was de zogenaamde 'Tri-State Tornado', die een verwoestend pad door drie staten nam, waarbij ruim 700 mensen omkwamen in 1925.

Meer informatie, geschiedenis en foto's van tornado's en verwoestende stormen in de VS vind je hier

'Balkenende bang en laf'

Icoon PolitiekWilders heeft Balkenende in een interview met een Belgische krant beschuldigd van angst en lafheid. "Niet ik, maar premier Balkenende houdt Nederland in een angstgreep", zo zei Wilders tegen het nieuwsblad, dat hem karakteriseerde als de "meest omstreden politicus van Nederland sinds Pim Fortuyn".

Ook de reactie van het kabinet op de aankomende koranfilm wordt als belachelijk afgedaan: "Balkenende heeft nog niet één shot gezien, en is al in paniek".

Wilders sloot ten slotte wel nog af met een positieve opmerking. Hij meldde namelijk dat hij België "een prachtig land" vindt, zo citeert de Telegraaf de politicus.


Jawel, daar is ie weer!


Met dank aan Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.

'Doodstraf Afghaan raakt Nederlandse missie'

Icoon Oorlog Minister Eimert van Middelkoop (Defensie) heeft vandaag zijn Afghaanse ambtgenoot Adbul Rahim Wardak gewaarschuwd voor het onbegrip dat in het westen ontstaat als een Afghaanse journalist ter dood wordt gebracht wegens godslastering.

Dit raakt volgens de bewindsman van de ChristenUnie aan het draagvlak voor de ISAF-missie onder de bevolking en politici van de deelnemende landen. Dat zei de minister vanmiddag tijdens de NAVO-conferentie in Vilnius. Wardak was daar aangeschoven, evenals vertegenwoordigers van de VN, de EU en donorlanden. Van Middelkoop kreeg bijval van vooral de Britten. Ook andere landen lieten hun steun blijken.

Van Middelkoop gaat niet zover dat een mogelijke executie direct gevolgen heeft voor de Nederlandse inzet voor de ISAF-missie. ''Dat zou te buitenproportioneel zijn.'' Hoewel de berechting en veroordeling een zaak is van de Afghanen zelf, heeft Nederland wel duidelijk gemaakt dat een executie schade berokkent aan het draagvlak en de betrokkenheid.

Van Middelkoop zei dat het niet om de doodstaf op zich gaat, omdat dit internationaal rechtelijk wel is toegestaan. Ook de Verenigde Staten kennen de doodstraf. Het gaat vooral om de reden van de veroordeling. De man had van internet een artikel gehaald dat als anti-islamitisch wordt gezien. ''Het gaat om een nulliteit. In Nederland wordt niet veroordeeld om religie en al helemaal niet om een vergrijp dat wij zien als een overtreding'', aldus de bewindsman na afloop.

De Afghaan die ter dood is veroordeeld, de 23-jarige student journalistiek Sayad Parwez Kambaksh,  kreeg die straf wegens het verspreiden van een 'godslasterlijke tekst' die hij van het internet had gehaald en afgedrukt. Hij verspreidde de tekst onder medestudenten om een discussie te starten.

PGR4 DLC als cadeau met Valentijnsdag

14 Februari, de dag van liefde, bloemen, kaarten en misschien eindelijk het lef hebben om die ene leuke meid/jongen aan te spreken.
Bizarre Creations wil laten zien hoeveel zij van ons gamers houden en verwennen ons die dag met twee nieuwe DLC packs voor PGR4.

"The Premium PGR 4 Challenge Pack"(400 points)
Dit pakket zal bestaan uit zeven nieuwe auto's waaronder:
- 2008 Chevrolet Camaro Convertible Concept
- 2007 Volkswagen Golf GTI W12-650
- 2007 Peugeot Flux
- 1987 BMW M3 E30 DTM
- 2007 Ferrari 430 Scuderia
- 2008 Honda S2000 CR
- 2008 Callaway C16 Speedster

Dit pakket zal ook 3 nieuwe motoren bevatten:
- 2007 Yamaha YZF-R1
- 1995 Aprilia RS 250
- 1998 Aprilia RSV 1000 Tuono R

"World Challenge Arcade Mode"
"Tourist Mode"
"Free Roam Cat and Mouse"
"10 nieuwe achievements"

"Free PGR 4 Challenge Pack"(Free)
Dit gratis pakket zal één nieuwe auto bevatten
2007 Peugeot Flux, winner of the 2007 Peugeot International Design Competition.

"Tourist Mode"
"Free Roam Cat and Mouse"
"10 nieuwe achievements"

Online Race Modes en achievements uitgelegd:

-World Challenge Arcade Mode-
Deze mode bestaat uit twintig arcade evenementen in drie hoofdstukken, waarin er vijf alleen op platinum gedaan kunnen worden. Deze mode zal in je single player menu komen te staan.

1. Platinum Plus - Arcade chapter that is harder than Platinum difficulty

2. DLC Challenge - Arcade chapter that limits vehicles to the Premium Challenge Pack cars

3. Arcade Challenge - Similar to the shipped Arcade mode

-Tourist Mode-
Een simpele mode die aangevraagd werd door vele forum-gebruikers.
Hierin kun je met verscheidene spelers in een open stad rijden voor een bepaalde tijd (bepaald door de host).
Waarbij de speler met de meeste kudos de "winnaar" is. Maar eigenlijk is het soorte sandbox mode waarbij spelers hun eigen regels en races kunnen verzinnen of gewoon de omgeving kunnen bekijken met elkaar.

-Free Roam Cat & Mouse Mode-
Is een team-based mode in een open stad waarbij jouw team uit een langzame "muis" voertuig bestaat en de rest van jouw team uit snelle "kat" voertuigen. De muis verdient kudos voor iedere twee seconden dat hij contact vermijdt met de katten. Zodra een muis is geraakt "wasted" zal hij voor een korte periode geen punten kunnen verzamelen.
De katten verdienen kudos door de muis van het andere team weg te slaan en voor het verdedigen hun eigen muis. De team met de meeste punten na verloop van tijd (bepaald door de host) wint.

De 10 achievements die in beide pakketten zullen zitten:

1. Tourist Kudos King - Earn more kudos than anyone else in a Tourist event - 15 points
2. Open Cat Champion - Be a cat on the winning team in a Cat and Mouse Open Event - 15 points
3. Open Mouse Master - Be a mouse on the winning team in a Cat and Mouse Open Event - 15 points
4. Platinum Plus - Get all the platinum medals in the Platinum Plus Challenge - 60 points (earnable with Premium Challenge Pack)
5. Download King - Complete the DLC Challenge chapter - 60 points (earnable with Premium Challenge Pack)
6. Arcade Challenge- Complete Arcade Challenge chapter - 50 points (earnable with Premium Challenge Pack)
7. Cheater- Activate one of the cheats in the cheat menu - 5 points
8. Make the Grade - Attempt to qualify for a Tournament -10 points
9. 01 Yee Haw: Puzzle 4 -10 Points
10. Are You the One? Puzzle 5 -10 Points

Extra feature voor beiden: TV Cameras - Racen door middel van TV camera's.

Thriller van Michael Jackson bestaat 25 jaar

Icoon MuziekBack to the 80's. 25 jaar geleden bracht Michael Jackson zijn zesde studioalbum uit genaamd 'Thriller'. De rest is geschiedenis. Het album werd een megasucces, zelfs het meest verkochte album aller tijden. Van de negen nummers werden er zeven op single uitgebacht, de plaat kreeg acht Grammy's en Jackson had zijn neus nog.

De videoclip van de titeltrack, waarin Michael Jackson als weerwolf met zijn zombievrienden zijn vriendinnetje belaagt, droeg ongetwijfeld bij aan het succes. De clip zette de trend voor groepschoreografie in popvideo's. Verder introduceerde Jackson de Moonwalk.

Vanwege het jubileum komt er een speciale cd uit genaamd 'Thriller 25' waar onder meer Will.i.am, Akon, Fergie en Kanye West aan meewerkten. Of deze cd het geniale orgineel kan evenaren is echter nog maar de vraag. Je kunt overigens ook de speciale FOK! muziekcolumn lezen over Thriller.


Thriller, de engste videoclip van de jaren tachtig tot Rick Astley muziek ging maken.


'Den Haag gangster' middels YouTube gepakt

Icoon Domme criminelenEen 16-jarige Hagenaar is woensdag in zijn woonplaats aangehouden, omdat hij vanaf zijn balkon met een vuurwapen een schot had gelost. De politie kwam de jongen op het spoor, omdat hij zelf een filmpje van zijn overtreding op de videosite YouTube had geplaatst.

Dat liet de politie vandaag weten. De jongen, die zich 'Den Haag gangster' noemt, verklaarde dat hij het pistool al had doorverkocht aan een klasgenoot, voordat hij werd gearresteerd. Het gaspistool met knalpatronen werd een dag later aangetroffen bij de leeftijdsgenoot van de 'gangster'.

Tegen beide jongens is proces verbaal opgemaakt.

Mouris mist WB-baan in Denemarken

Jens Mouris neemt komend weekend niet deel aan de wereldbekerwedstrijden in het Deense Ballerup. Hij heeft teveel last van een achillespeesblessure.

In Denemarken zijn kostbare punten te verdienen in de strijd om olympische tickets. Door de afwezigheid van Mouris rijden Peter Schep en Wim Stroetinga de koppelkoers. De teamsprinters Theo Bos, Teun Mulder en Tim Veldt zijn bij winst vrijwel zeker van deelname aan de Spelen. Bos zal daarom de individuele sprintnummers laten schieten. In de ploegachtervolging kiest bondscoach Peter Pieters nu voor het viertal Schep, Levi Heimans, Jenning Huizinga en Niki Terpstra. Pim Ligthart rijdt de puntenkoers.

Bij de vrouwen is het vooral voor Yvonne Hijgenaar een belangrijk toernooi. De sprintster moet zich in beeld rijden om nog in aanmerking te komen voor olympische deelname. Collega-sprintster Willy Kanis hoeft zich minder zorgen te maken. Marianne Vos gaat zich vooral richten op de puntenkoers. Ellen van Dijk en Marlijn Binnendijk completeren de Nederlandse afvaardiging.

Volle ziekenboeg bij Feyenoord

Feyenoord kampt in de aanloop naar het competitieduel tegen De Graafschap zaterdag met een groot aantal spelers waarvan de inzetbaarheid twijfelachtig is.

Van Denny Landzaat (dijbeen), Jonathan de Guzman, Henk Timmer (beiden voet), Georginio Wijnaldum (enkel), Michael Mols en Nicky Hofs (beiden knie) is onzeker of ze zaterdag aan de aftrap kunnen verschijnen. Daarnaast zijn Theo Lucius (knie) en Chun-Soo Lee (enkel) er zeker niet bij, evenals de al langer geblesseerden Tim Vincken (dijbeen) en Ron Vlaar (knie).

Bij De Graafschap kan Girts Karlsons debuteren. De Letse international is transfervrij gehaald en dient als opvolger van de naar FC Groningen vertrokken Berry Powel.

Santoro nipt te sterk voor Haase

Robin Haase is bij het Challengertoernooi in het Italiaanse Bergamo in de tweede ronde uitgeschakeld. Hij verloor van Fabrice Santoro.

De als eerste geplaatste Fransman was in drie sets net iets te sterk voor Haase: 2-6, 6-2, 6-7(3). In de eerste set ging het tot 2-2 gelijk op, daarna liep Santoro snel uit naar een 6-2 setwinst. In de tweede set deed Haase hetzelfde, waarna er een beslissende derde set kwam. Daarin wisten beide spelers elkaar niet te breken waardoor een tiebreak de beslissing moest brengen. Tot 2-2 ging het gelijk op, maar daarna verloor Haase drie van zijn volgende servicepunten en gaf zo de wedstrijd uit handen.

Afro Samurai in beweging getoond tijdens DICE

Vorig jaar werd de korte animatie-serie Afro Samurai met in de hoofdrollen Samuel L. Jackson, Ron Perlman en Samuel L. Jackson uitgezonden in de VS. Het verhaal van de twee hoofdbanden bleek vrij populair en het is dan ook niet verwonderlijk dat de stylistische actie omgezet zal worden in een videogame. Samuel L. Jackson en Ron Perlman zullen hun stemmen verlenen aan de game. Hoe het geheel er in beweging uit gaat zien kun je hier bekijken.


Beiden ingesproken door Samuel L. Jackson

Sarkozy biedt banlieues hoop en politie

Icoon BuitenlandsDe Franse president Nicolas Sarkozy wil de jongeren in de arme voorsteden ''nieuwe hoop'' geven, maar zal tegelijk keihard de criminaliteit gaan bestrijden. Dat zei hij bij de presentatie van zijn omvangrijke plan voor deze stedelijke gebieden waar voornamelijk immigranten wonen.

''Falen is geen optie'', aldus Sarkozy. Hij wil 100.000 jongeren aan werk helpen, een half miljard investeren om de bereikbaarheid van de voorsteden te verbeteren en elitescholen moeten een vast percentage kandidaten uit de banlieues opnemen. Tegelijk gaan de komende drie jaar 4000 extra agenten aan de slag in de voorsteden. ''Ik wil dat de inwoners en de agenten elkaar leren kennen en respecteren'', zei hij.

In 2005 braken op grote schaal rellen uit in de buitenwijken van de steden die werden veroorzaakt door de enorme werkloosheid, discriminatie en sluimerende spanningen tussen jongeren en politie. Sarkozy was destijds minister van Binnenlandse Zaken en kreeg veel kritiek over zich heen omdat hij sprak over het ''tuig'' in de banlieues.

Vrouw de cel in omdat ze naast een man zat

Icoon OpmerkelijkEen Amerikaanse zakenvrouw is in Saoedi-Arabië in de cel beland omdat ze naast een mannelijke collega zat in een vestiging van Starbucks.

De 37-jarige vrouw, die een dag in de cel zat, moest zich uitkleden waarna ze werd gefouilleerd. Na het tekenen van een valse bekentenis werd ze vrijgelaten. Dit meldt The Times vandaag.

De vrouw werkt voor een financieringsbedrijf in Riyadh. Toen het kantoorgebouw waar zij werkt door een stroomstoring zonder stroom kwam te zitten, ging ze samen met een mannelijke collega van haar naar een nabij gelegen vestiging van Starbucks. Ze gingen in het speciale familie gedeelte van de zaak zitten, de enige plek waar vrouwen met hun mannen mogen zitten, om daar gebruik te maken van de internetverbinding.

"Op een gegeven moment kwamen er een paar mannen met lange baarden en witte jurken naar mij toe lopen. Zij waren van de religieuze politie. Ze vroegen mij waarom ik hier samen met mijn collega was. Ik vertelde ze over de stroomstoring in ons kantoorgebouw. Daarop werden ze boos en vertelden mij dat ik een grote zonde beging."

Na haar arrestatie moest ze zich verantwoorden voor een rechter. Deze rechter zei tegen haar: "Je bent een zondaar en je zult branden in de hel." "Ik vertelde hem dat het mij speet, ik voelde mij hopeloos en onderdanig."

De vrouw is in de cel bezocht door medewerkers van de Amerikaanse ambassade. Deze wilden geen commentaar geven over de zaak omdat het afgedaan wordt als een 'interne Saoedische zaak'. Wat voor straf de vrouw heeft gekregen of zal gaan krijgen is niet bekend.

Met dank aan concac voor de submit.

Schiphol: Incident nepbom is 'doodzonde'

Icoon Vervoer Directeur Gerlach Cerfontaine van Schiphol vindt het ''buitengewoon betreurenswaardig'' dat een medewerker van SBS6 erin is geslaagd ongemerkt een nepbom aan boord van een passagiersvliegtuig te krijgen. Hij reageerde voor het eerst op de undercoveractie van SBS6.

''Dat incident is fouter dan fout. In ons jargon een doodzonde'', zei de topman van de luchthaven vandaag. In het programma, dat zondag wordt uitgezonden, is te zien hoe een medewerker van de omroep drie maanden ongestoord als platformmedewerker op alle kwetsbare plekken op de luchthaven kon komen. Daardoor was hij niet alleen in staat via de personeelsingang een nepbom in de laadruimte van een vliegtuig te leggen, maar ook om grote partijen drugs langs de douane te smokkelen.

Cerfontaine benadrukte dat de zwakke schakel in de beveiliging van Schiphol het personeel is. ''De grootste kwetsbaarheid is het personeel, vooral het tijdelijke'', zei hij. De directeur erkende dat personeelsleden minder werden gecontroleerd dan passagiers.

De topman nam afstand van veelgehoorde uitspraken dat de beveiliging van Schiphol zo lek is als een mandje. ''We investeren daar veel in en pakken een hoop'', zei Cerfontaine, zonder over dat laatste uit te weiden.

De beveiligingsmaatregelen van de luchthaven zijn woensdag verscherpt, nadat SBS6 de onthullingen had aangekondigd. Zo worden de steekproefsgewijze controles van toegangspassen onvoorspelbaarder en neemt het aantal controles toe. Vanaf juli komt er bij toegangspoorten een irisscan te staan om te voorkomen dat iemand met andermans pas kan binnenkomen.

KNVB wil De Boer als assistent

Frank de Boer is door de KNVB gevraagd om, na het EK van 2008, een rol te gaan spelen bij het Nederlands elftal. Hij zou de assistent moeten worden van een nog onbekende bondscoach die, na het EK, het stokje overneemt van Marco van Basten.

De Boer, die afgelopen juni zijn trainersdiploma ontving, laat weten wel oren te horen hebben naar de functie. “Ik sta er zeker niet negatief tegenover”, aldus de 37-jarige oud-international. “Ik houd alles open. Wanneer ik de mogelijkheden voor volgend seizoen op een rijtje heb staan, zal ik alles tegen elkaar afwegen en een beslissing nemen. Het is wel een eer om voor Oranje gevraagd te worden.”

Dit seizoen is De Boer nog werkzaam in de jeugdopleiding van Ajax. Hij is daar trainer van de D1. Hij heeft nog een contract tot het einde van dit jaar.

Vergoossen: "Heerenveen geen sleutelduel"

Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd tussen PSV en SC Heerenveen op het programma. Het verschil tussen de huidige nummers een en drie van de Eredivisie is slecht negen punten. Toch wil PSV-trainer Sef Vergoossen het duel met de Friezen niet als sleutelwedstrijd bestempelen.

„Dat is het absoluut niet”, aldus Vergoossen. “Het is wel een belangrijke wedstrijd. Eén van de 34, met een extra tintje. Heerenveen heeft veel punten behaald en ook nog op een goede manier. Ze staan bij ons in de buurt, dus beschouw ik die ploeg zeker als een concurrent.”

Heerenveen en PSV zijn bezig aan een goede reeks. Allebei wonnen ze hun laatste 4 competitieduels. De formatie van trainer Gertjan Verbeek lijkt weinig last te hebben van het vertrek van Afonso Alves naar Middlesbrough, want zijn ploeg scoorde in die laatste vier duels maar liefst 19 keer.

Geen reclame voor de SuperSmoker

Icoon BinnenlandsHet bedrijf E-Smoking mag geen reclame meer maken voor hun elektronische sigaret, de SuperSmoker. Dit heeft de rechter in Den Haag vanochtend bepaald. De SuperSmoker wordt gezien als geneesmiddel, en voor geneesmiddelen mag volgens de Nederlandse wet geen reclame worden gemaakt.

De elektronische sigaret, of e-sigaret, bestaat zo'n acht maanden en heeft alle uiterlijke kenmerken van een gewone sigaret, maar bevat geen vervuilende stoffen als teer en tabak.

Het ministerie van Volksgezondheid beschouwt het product echter als geneesmiddel, waardoor er geen reclame meer voor mag worden gemaakt. Directeur Jarno Jacobs van het Alkmaarse bedrijf E-Smoking vocht dit aan, maar kreeg geen gelijk van de rechter. Of het bedrijf verder stappen onderneemt tegen het verbod, is nog niet duidelijk.

Spaceshuttle Atlantis eindelijk gelanceerd

Icoon RuimtevaartWe hebben er even op moeten wachten maar gisteravond is spaceshuttle Atlantis eindelijk gelanceerd. Het ruimteveer heeft het Columbus-laboratorium aan boord, dat ontwikkeld is door de ESA. In december werd de lancering uitgesteld omdat er problemen waren met de brandstofmeters. Morgen zal Atlantis zich koppelen aan ISS.

Het Columbus-laboratorium zal samen met het Amerikaanse laboratorium Destiny zeven jaar rond de aarde zweven. Vanaf maart wordt het Japanse lab Kibo in de ruimte gebracht. Dit zal in drie etappes gebeuren.

NASA hoopt alle technische problemen achter zich te kunnen laten. Ook hoopt de ruimtevaartorganisatie dat de problemen met het isoleerschuim tot het verleden behoren. "We begrijpen het schuim nu. Dit zou zo'n periode kunnen inluiden zoals vroeger, toen we langere tijd zonder mankementen heen en weer konden vliegen. Dat hoop ik heel erg", aldus Michael Graffin van NASA.

Britse haatimam spoedig naar de VS

TerrorismeDe in Egypte geboren extremistische prediker Abu Hamza al-Masri mag wat betreft de Britse minister van Binnenlandse Zaken aan de Verenigde Staten worden uitgeleverd. Eerder bepaalde een Londense rechtbank al dat dit mocht gebeuren. Wanneer hij naar de VS wordt verscheept is nog niet duidelijk, omdat hij nog een paar procedures heeft lopen. Vermoedelijk kan dat nog een paar maanden duren.

De 49-jarige zelf verklaard 'geestelijke' Hamza mist een oog en een hand. Die heeft hij verloren bij gevechten in Afghanistan eind jaren 80 met het Russische leger. Zijn verschijning en zijn extremistisch islamitische prekerij hebben hem in Engeland berucht gemaakt. Hij zit daar 7 jaar celstraf uit wegens het aanzetten tot moord en haat.

In Engeland hield hij in het verleden diverse lezingen waarbij hij zich uiterst negatief uitliet over vrouwen in bikini's, de Britse koninklijke familie en homoseksuele kerkleiders. Over homo's was hij helemaal duidelijk: die moesten desnoods maar uitgeroeid worden om het fenomeen de wereld uit te helpen.

Aanklagers in de VS beschuldigen Hamza van terrorisme. Hij zou bijvoorbeeld een trainingskamp voor terroristen hebben willen opzetten in de noordwestelijke Amerikaanse staat Oregon.

De advocaat van Hamza, die zijn cliënt een gevangene van zijn geloof noemt, zegt dat de voorgenomen uitlevering 'politiek gemotiveerd' is. In de VS riskeert hij zo'n 100 jaar celstraf.



Imam Abu Hamza al-Masri, door vele FOK!kers al 'kapitein Haak' genoemd.

SEGA zoekt roekeloze mensen

Vanaf vandaag ligt Sega en Bizarre Creations' nieuwste shooter, The Club, in de winkels. Ter promotie van de game is Sega een reclamecampagne gestart via Youtube. Onderstaan filmpje is daar verschenen. Via het filmpje word je verwezen naar een website, waar een prijsvraag staat. Voor die prijsvraag moet je de demo van de game downloaden en deze in teamverband spelen. Het doel is simpelweg een zo hoog mogelijke score te behalen.

Blizzards cancel-lijstje gepresenteerd op DICE

Op dit moment wordt in Las Vegas de vakbeurs DICE gehouden. Tijdens een toespraak van Activision Blizzard werden de gevolgen van de fusie van Activision en Blizzard besproken. Één van de dingen die werden gepresenteerd was een lijstje met alle games die Blizzard in de loop der jaren heeft gecanceld.

Blizzard liet weten zo'n acht games te hebben gecanceld, namelijk: Games People Play, Crixa, Shattered Nations, Denizen, Nomad, Raiko, Pax Imperia: Eminent Domain en Warcraft Adventures: Lord of the Clans. Alleen deze laatste twee waren bekend. Imperia: Eminent Domain zou een ruimte RTS worden en is uiteindelijk verkocht aan THQ. Warcraft Adventures: Lord of the Clans zou een point and click adventure worden die in 1998 uit zou zjin gekomen. Blizzard heeft deze gecanceld omdat ze niet tevreden waren met de grafische kwaliteit.

Grote afwezige in dit rijtje is de shooter Starcraft Ghost. De game, die eigenlijk zou verschijnen op de Playstation 2, Xbox en Gamecube, is in de ijskast verdwenen omdat Blizzard wederom niet blij was met de kwaliteit van de game. Op dit moment wordt er dus niet aan gewerkt, maar in de toekomst zou deze dus nog wel kunnen verschijnen op de current-gen consoles.



Normaal gesproken laten game studio's nooit weten welke games en ideeën zijn gecanceld. Blizzard doet dit nu om te laten zien dat ze bereid zijn grote offers te maken om zo hun reputatie hoog te houden.

Verdachte kindermoorden toerekeningsvatbaar

Icoon BelgieDe van kindermoord verdachte Belg Abdallah Ait-Oud is een psychopaat maar hij is wel toerekeningsvatbaar voor zijn daden. Dat blijkt uit een psychiatrisch onderzoek dat gisteren bij onze zuiderburen werd onthuld.

De Belgische justitie beschuldigt de man ervan in juni 2006 de 7-jarige Stacy Lemmens en haar 10-jarige halfzusje Nathalie Mahy in Luik uit een café te hebben meegenomen, verkracht en vermoord.

Opmerkelijk is dat Ait-Oud in april 2001, na de gewelddadige verkrachting van een 14-jarig Luiks meisje en jarenlang misbruik van zijn 8-jarige nichtje, niet toerekeningsvatbaar werd verklaard door andere psychiaters. Hierna werd hij 4 jaar in een psychiatrische inrichting opgesloten en daarna zonder nazorg vrijgelaten omdat tegenexpertise de eerste diagnose ongeldig had verklaard.

De inmiddels 40-jarige Ait-Oud blijft ontkennen dat hij iets te maken heeft met de kindermoorden uit de zomer van 2006. Justitie zegt echter materiële bewijzen te hebben. Wellicht volgt zijn proces in de loop van mei.


Abdallah Ait-Oud

Jaffe bevestigt Twisted Metal voor de PS3

Er werd al een tijd gespeculeerd over een eventuele versie van Twisted Metal voor de PlayStation 3. Zowel Sony als David Jaffe hielden tot op heden de kaken op elkaar over dit onderwerp. Maar gisteren verscheen er bewijs dat Twisted Metal wel degelijk naar de PS3 komt.

Bij het uitbrengen van Twisted Metal Head On: Extra Twisted Edition voor de PS2 beloofde David Jaffe dat er een verborgen boodschap in zou zitten. Deze boodschap zou het volgende project van de ontwikkelaar onthullen. Een groepje fanaten op Gamefaq wisten de boodschap in recordtijd te ontcijferen, de geheime boodschap luidde: "METAL IS COMING ON PSTHREE".

Vandaag heeft David Jaffe bevestigd dat de gamers het bij het juiste eind hadden en dat er een Twisted Metal voor de PlayStation 3 in de maak is. Of het spel op Blu-ray Disc zal uitkomen of dat het een spel wordt voor het PlayStation Network is niet bekend. Op deze vraag antwoordde Jaffe namelijk “No comment”



Lidl in Zwijndrecht overvallen

Icoon MisdaadHet is weer flink raak in de regio Drechtsteden. De supermarkt Lidl, die gevestigd is aan de Karel Doormanlaan in Zwijndrecht, is gisterochtend rond 06:30 uur overvallen. Tijdens de overval hebben de daders de bedrijfsleider, die de zaak op dat moment opende, op het hoofd geslagen.

De verdachten hebben een onbekend geldbedrag meegenomen. Vorige week woensdag was er ook al een overval bij een vestiging van Super de Boer in Dordrecht. Het is nog niet bekend of de overvallen verband met elkaar hebben. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor. De politie heeft 25 rechercheurs op de zaak gezet.

Jongens vast na bruut beroven bejaarden

Icoon MisdaadDe politie Haaglanden heeft met de aanhouding vorige maand van twee Haagse jongens van 15 en 16 jaar vermoedelijk enkele gewelddadige diefstallen opgelost. Het gaat om de beroving van twee vrouwen van 91 en 86 jaar. De laatste werd ook slachtoffer van een poging tot verkrachting.

Het 91-jarige slachtoffer kreeg op 4 januari in haar woning aan de Ermelostraat bezoek van een jonge man die vertelde dat hij de radio kwam repareren. Al snel stuurde ze hem weg, omdat ze het niet vertrouwde. Later ontdekte de vrouw dat er geld en een pinpas uit haar tas waren verdwenen. Vijf dagen hierna belden twee jongens bij de vrouw aan. Ze vertelden de vrouw dat zij het geld kwamen terugbrengen dat enkele dagen daarvoor was gestolen. Eenmaal binnen sloegen de jongens de 91-jarige in elkaar en bedreigden zij haar met een mes. Het was de daders onder meer te doen om de pincode van het slachtoffer, maar die heeft zij uiteindelijk niet gegeven.

Op 18 januari werd de 86-jarige vrouw uit dezelfde buurt het slachtoffer van een brute beroving. Zij werd in haar woning plots geconfronteerd met een jongen die vermoedelijk door een open raam naar binnen was geklommen. De jongen mishandelde de vrouw, poogde haar te verkrachten en bedreigde haar met een mes. Uiteindelijk ging de jongen er met een onbekende buit vandoor.

Enkele dagen na de beroving in de Ermelostraat besteedde het opsporingsprogramma van RTV West, Team West, aandacht aan déze zaak. Naar aanleiding van de uitzending kwamen bij Meld Misdaad Anoniem twee zeer bruikbare tips binnen. Deze tips leidden samen met intensief onderzoek door de recherche op de vroege ochtend van 20 januari tot de aanhouding van de twee verdachten. De rechter-commissaris heeft het duo inmiddels voor minstens 90 dagen in voorarrest gezet.

Ook Spidermanliefje Dunst nu in rehab

Icoon OpmerkelijkEn weer twee schouders in Hollywood die de roem niet kunnen dragen. Na Amy Winehouse, Lindsay Lohan, Eva Mendes en Britney Spears heeft nu ook Kirsten Dunst zich naar verluidt laten opnemen in een afkickkliniek.

De 25-jarige actrice, die als kind doorbrak in 'Interview with the Vampire' en haar naam vestigde met 'Spiderman', was vorige maand nog een week lang aan het feesten tijdens het Sundance Film Festival. Hier dronk ze zoveel dat ze alchoholvergiftiging opliep. Volgens ooggetuigen was het Spidermanliefje inderdaad behoorlijk aan het zwalken en zat ze alsmaar te huilen. Uiteraard ontkennen woordvoerders vooralsnog alles: "Er is niks aan de hand met Kirsten."

Kirsten Dunst in bikini.

Meer mensen bellen Meld Misdaad Anoniem

Icoon Misdaad Flink meer mensen pakten vorig jaar de telefoon om een misstand te melden bij Meld Misdaad Anoniem (M). In 2007 kreeg M ruim 80.000 telefoontjes, tegen ruim 67.000 een jaar eerder, een stijging van 19 procent. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2007.

M stuurde 22.850 meldingen door naar politie en justitie. Dat zijn er ongeveer duizend minder ten opzichte van een jaar eerder.

Verreweg de meeste meldingen (6700) hadden te maken met drugszaken. ,,Mede dankzij anonieme tips via M konden onze partners een kwart meer misdrijven oplossen dan in 2006. Dit waren er 879, waarbij 1111 mensen werden aangehouden'', aldus M.

Het aantal misdrijven dat kon worden voorkomen dankzij een telefoontje naar M komt uit op 98. In 2006 waren dat er nog 75.

Vier jaar cel voor bestorming ADO-honk

Icoon JustitieHet gerechtshof in Den Haag heeft vandaag in hoger beroep vier personen gevangenisstraffen van vier jaar opgelegd voor het bestormen van het supportershome van ADO Den Haag in februari 2006. De verdachten hebben hun straf inmiddels (vrijwel) uitgezeten.

Net als de rechtbank achtte het hof niet bewezen dat sprake is van een criminele organisatie. Het hof behandelde nog twaalf zaken. Drie verdachten werden vrijgesproken van de bestorming, de overige negen kregen voorwaardelijke gevangenisstraffen en werkstraffen opgelegd. Aanvankelijk was er sprake van negentien verdachten. Een verdachte trok zijn hoger beroep in. Twee andere zaken werden eerder niet-ontvankelijk verklaard.

Het hof veroordeelde een 21-jarige relschopper tot vier jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk, voor het gooien van een molotovcocktail die brand veroorzaakte in het honk. Drie anderen kregen vier jaar cel, waarvan twee jaar voorwaardelijk, wegens hun organiserende rol. Bij het opleggen van de straf hield het gerechtshof rekening met de ,,enorme lafheid van de actie en de grote impact op de maatschappij die dit voetbalgeweld heeft gehad''.

Ongeveer zeventig Ajax-supporters bestormden twee dagen voor het competitieduel tussen ADO Den Haag en Ajax, op 10 februari 2006, het ADO-honk in het Haagse Zuiderpark. Ze hadden paraplu's, stokken, messen en molotovcocktails bij zich als wapentuig. In het supportershome waren ongeveer tien Haagse supporters aanwezig. Vrijwel allemaal raakten ze gewond, een jongen werd neergestoken.

Britse kerkleider onder vuur over sharia

Icoon BuitenlandsIn Groot-Brittannië ligt het hoofd van de Anglicaanse Kerk, aartsbisschop Rowan Williams van Canterbury, zwaar onder vuur. Dit na zijn opmerking dat invoering van sommige delen van de islamitische wetgeving (sharia) onvermijdelijk is.

Het hele politieke veld viel over de kerkleider heen na zijn opmerking van gisteren. De minister van Binnenlandse Zaken Tony McNulty noemde de oproep om een deel van de Britse wetgeving in te leveren voor de sharia ''fundamenteel fout'', aldus de BBC vandaag.

Volgens barones Warsi van de oppositionele Conservatieve Partij is het commentaar van Williams ''niet behulpzaam''. Trevor Phillips, voorzitter van de Commissie Gelijkheid en Mensenrechten, veroordeelde de uitspraak en een bisschop van de Anglicaanse Kerk zei tegen The Times ''verrast en bezorgd'' te zijn over de woorden van de aartsbisschop.

Duitse verdrinkt haar kinderen in badkuip

Icoon ShockingEen Duitse vrouw heeft vanochtend twee van haar vijf kinderen in een bad verdronken. De vermoedelijk depressieve 35-jarige vrouw vulde in de vroege ochtend haar badkuip met water en verdronk toen haar tweejarige dochter en haar vier maanden oude zoontje.

Daarna wekte ze haar echtgenoot en vertelde hem dat ze iets verschrikkelijks had gedaan. De gealarmeerde hulpdiensten konden de twee kinderen uit het Beierse Gersthofen niet meer redden, aldus Duitse media.

De andere kinderen van het uit Kroatië afkomstige gezin, vier, zes en acht jaar oud, hebben niets van de verdrinking gemerkt. Zij zijn overgedragen aan de kinderbescherming. De politie heeft beide ouders aangehouden.

Rainbow Six verlaat het casino

Het is afgelopen met de casino bezoekjes in Rainbow Six, dat liet designer Philippe Therien weten in een interview met Eurogamer. Na Tom Clancy’s Rainbow Six: Vegas 2 zal de serie niet meer terug keren naar Vegas. Volgens Therien is het verhaal in Vegas afgerond en zijn alle mogelijkheden wel verkend. Verder liet Therien weten dat er nog concrete plannen zijn voor een volgend deel, maar het zou kunnen dat een volgend deel zich niet meer op één locatie zal afspelen.

Rainbow Six: Vegas 2 zal nieuwe dingen introduceren zoals sprinten, kogelpenetratie, en een nieuw beloningssysteem. Het spel zal op 28 maart in de winkels liggen voor de PC, PS3 en Xbox 360.

Meeste mensen willen bij Philips werken

Icoon BinnenlandsPhilips was in 2007 de populairste werkgever van Nederland. Tweede en derde zijn de Rabobank en de politie. Dat blijkt uit onderzoek Intelligence Group. Philips scoort vaker hoog; ook in 2005 en in 2006 stonden ze op de eerste plaats.

Groot bedrijf
De reden dat Philips zo hoog scoort, is volgens een woordvoerder van het onderzoeksbureau dat het zo'n groot en divers bedrijf is. "Het concern heeft verschillende functies en banen op alle niveaus. Er zijn doorgroeimogelijkheden."

Politie
Dat de politie een derde plaats inneemt, is opvallend. De werknemers van politie zelf zijn namelijk absoluut niet tevreden over hun salaris. Zij staken al sinds december voor een beter loon.

De volledige lijst is als volgt:
1. Philips
2. Rabobank
3. Politie
4. Shell
5. KLM
6. ABN Amro
7. ING
8. Belastingdienst
9. TNO
10. NS
Met dank aan crv voor de submit.

Premiership gaat naar het buitenland

De Engelse Premiership gaat vanaf seizoen 2010/2011 niet alleen wedstrijden in eigen land spelen, maar ook in het buitenland. De Engelse voetbalbond en de voorzitters van de twintig clubs hebben besloten dat vijf steden buiten Groot-Brittanië ieder twee wedstrijden mogen organiseren.

De wedstrijden die in de vijf steden gespeeld worden komen bovenop de reguliere competitie. Daardoor spelen de clubs nu 39 wedstrijd in plaats van 38. De extra duels worden door middel van loting bepaald en tellen dus gewoon mee voor de eindstand. De beste vijf clubs zullen bij de loting uit elkaar worden getrokken waardoor zij over de hele wereld te zien zullen zijn.

Er is nu al kritiek op het plan. Trainers van de clubs vinden dat hun spelers al genoeg reizen en te veel wedstrijden spelen. Als reactie hierop zei de voetbalbond dat clubs nu al veel naar het buitenland trekken tijdens de korte winterstop in januari.

Steden die genoemd zijn om de wedstrijd te organiseren zijn onder andere Tokyo, Peking en New York. De Engelse competitie is de meest populaire competitie in de wereld. Hij wordt in 202 landen uitgezonden, dat is goed voor 600 miljoen huishoudens. Afgelopen november boekte de wedstrijd tussen Manchester United en Arsenal een record met een miljard kijkers.

Rondhangen bij rel: meebetalen aan schade

Icoon JustitieDe kantonrechter in Amsterdam heeft geoordeeld dat mensen die meelopen met relschoppers, maar zelf niks doen, toch medeverantwoordelijk kunnen worden gehouden voor het gedrag van de groep. Zij kunnen dus ook de rekening krijgen voor de schade die de groep aanricht.

De rechter deed de uitspraak in de zaak tegen de voetbalhooligans die in 2006 de boel op het Leidseplein in Amsterdam afbraken, nadat Ajax de beker gewonnen had, volgens hen om onvrede over het ontslag van trainer Danny Blind. 28 hooligans zijn inmiddels opgespoord. Niet van iedereen is helemaal duidelijk voor welk deel van de schade ze verantwoordelijk zijn. De rechter heeft nu dus geoordeeld dat alleen al iemands directe aanwezigheid bij die rellen genoeg kan zijn om iemand aansprakelijk te stellen.

Jan Pronker, die tijdens de rellen algemeen commandant van de politie was, vindt de uitspraak terecht. Volgens hem droegen de mensen die er "alleen maar bij hebben gestaan" ook bij aan de sfeer die de escalatie mogelijk maakte.

Het bedrag dat de 28 relschoppers samen moeten betalen, is bijna 21 duizend euro, per persoon ongeveer 750 euro. Een deel hiervan is de schade aan een ME-busje, een ander deel is schadevergoeding aan twee agenten die psychische of lichamelijke schade opliepen. De relschoppers hebben verder ook taakstraffen, stadionverboden en in de meeste gevallen een voorwaardelijke celstraf opgelegd gekregen.

CD: Black Mountain - In The Future

Een paar uur rijden is het van Vancouver naar de Rocky Mountains, die British Columbia scheiden van Alberta. De pieken van dit machtige berglandschap laten de meeste inwoners van West-Canada niet onberoerd. Het fletse licht van een zonsopgang op de besneeuwde Rocky-toppen was waarschijnlijk al de eerdere inspiratiebron voor de experimentele band 'Pink Mountaintops'. Opperhoofd van deze groep, Stephen McBean, is tevens stuurman van Black Mountain. Het beeld van de Rockies net na de schemering, al gaan de geruchten dat Black Mountain ook een drugsreferentie schuil kan houden.

Bruidspaar kan niet door één deur

Icoon OpmerkelijkIn Vriezenveen in Twente is het tegenwoordig normaal om als bruidspaar niet samen door één deur te kunnen. Letterlijk dan. De deur van de trouwzaal is namelijk te klein.

Het gemeentehuis van Vriezeveen is onlangs ingrijpend verbouwd. Bij de oplevering bleek dat de deur naar de trouwzaal een heel stuk smaller geworden is. Bruid en bruidegom moeten nu achter elkaar naar binnen.

De gemeente zit ermee in haar maag. Een woordvoerder heeft inmiddels bevestigd dat de toegang op korte termijn weer verbreed zal worden. Tot nu toe is er pas één huwelijk voltrokken in de nieuwe zaal. Of het niet samen door één deur kunnen tijdens de huwelijksdag nog gevolgen gehad heeft voor hun relatie, is nog niet bekend.

'Roken kost 1 miljard levens deze eeuw'

Icoon Gezondheid Deze voorspelling doet de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Hierbij worden zowel actieve als passieve rokers meegeteld. Afgelopen eeuw zijn er wereldwijd ongeveer 100 miljoen mensen overleden aan de gevolgen van (mee)roken. Deze eeuw kan dat aantal dus vertienvoudigen, als er geen maatregelen worden genomen.

Vooral het tabaksgebruik en daarmee het aantal doden in ontwikkelingslanden is zorgwekkend. In deze landen, geldt er vaak geen antirookwet, zoals in veel Westerse landen wel het geval is. Sterker nog, de verkoop wordt zelfs gestimuleerd, door middel van promotiestrategieën, die uiterst succesvol zijn. Het aantal mensen dat begint met roken stijgt nog altijd in de arme landen.

Roken is niet alleen slecht voor de gezondheid, het kost 'de wereld' ook nog een honderden miljarden per jaar. Het economisch verlies, in bijvoorbeeld de VS, kost jaarlijks al ruim negentig miljard dollar. Om het roken te ontmoedigen heeft de WHO een plan bedacht, dat uit 6 punten bestaat. Er wordt onder andere aandacht gevraagd voor een preventiebeleid per land, betere voorlichting over de gevaren van tabak en bescherming tegen meeroken. Op dit moment kan slecht vijf procent van de wereldbevolking profiteren van dergelijke regels en wetten.

CD: Gram - Four-letter Word

Onlangs besloot muziekblad OOR een complete editie te wijden aan 50 jaar Nederlandse popmuziek. Uiteraard kon hierin een lijst van de beste platen niet ontbreken. Omdat lijsten altijd stof voor discussie opleveren was dat een slimme en leuke toevoeging aan het blad. Opvallende acts kregen een plaatsje tussen de beste 50. Minstens zo opvallend waren enkele afwezigen. Persoonlijk miste ik één bepaald album. Een album dat ik de laatste jaren ook steevast in mijn top 100 zet als er op een forum weer eens een top 100 aller tijden gevraagd wordt. Welk album? Let's Play Boys & Girls van Seedling natuurlijk!



Hardwareverkopen Japan, chaos ende anarchie

Het gebeurt wel eens dat de DS niet op de eerste plek staat in Japan maar de Wii voor zich moeten laten gaan omdat daar een grote game op is uitgekomen. Dit was afgelopen week het geval met Smash Bros. Brawl. Ook gebeurt het wel eens dat de PSP boven de DS staat. Het opvallende is deze week echter dat beide nu het geval zijn, de DS staat nu op de derde plek. Wat moet Nintendo doen om de DS te redden in Japan?

ConsoleAantalVorige weekTotaal 2008Totaal
Wii94.47374.544542.9825.159.142
PSP72.52877.933544.7778.146.371
DS67.47279.370599.35421.772.405
PS341.79634.363217.3661.859.042
PS212.11511.36483.52721.010.564
3606.0604.29629.361536.702

Stijging Kiddy games, daling mature games in 2007

De Entertainment Software Rating Board (ESRB) heeft bekend gemaakt dat in 2007 procentueel minder Mature games zijn uitkomen dan vorige jaren.

In 2007 kreeg maar 6% van alle games een Mature (17+) rating. In 2006 was dit nog 8% en in 2005 zelfs 12%. Er was in 2007 veel ophef over Manhunt door het extreme geweld in de game. Toch zijn zulke games meer uitzondering dan regel in de gamesindustrie.

De markt word nog steeds gedomineerd door games die een Everyone rating krijgen, en dus door iedereen gespeelt kunnen worden. Die groep beslaat 60% van alle games en is in 2007 gestegen ten opzichte van 2006. De Everyone +10 en Teen ratings werden respectivelijk aan 15% en 20% van de games uitgedeeld.



Er is geen specifieke reden gegeven voor de daling van de Mature games. De nieuwe doelgroepen die zijn aangeboord door Nintendo lijkt een logische verklaring.

Ook Amy Winehouse komt VS niet in

Icoon Muziek In navolging van Patrick van der Eem, de man die Joran van der Sloot in de val lokte maar dankzij een strafblad de VS niet inkomt, mag ook Amy Winehouse het land niet in. De zangeres wilde bij de Grammy's aanwezig zijn, waar ze diverse nomninaties heeft gekregen. En net als Jorans beste 'vriend' is het een drugsverleden, of in Amy's geval drugsheden, dat haar parten speelt.

De zangeres is bijzonder teleurgesteld, maar accepteert het besluit van de ambassade in Londen, aldus haar woordvoerder. Winehouse gaat zich nu concentreren op haar herstel van verslavingsproblemen. Ze heeft zes Grammy-nominaties gekregen. Verder zou ze ook gaan optreden,wat overigens geen succes is als ze dronken op het podium staat, zoals je hieronder kunt zien.


Aruba beslist volgende week over Joran

Icoon HollowayPas na het weekeinde wordt besloten of Joran van der Sloot alsnog wordt aangehouden. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) vandaag op Aruba bekend. De onderzoeksrechter wees vorige week een vordering van het OM af om de verdachte van de moord op Natalee Holloway in voorarrest te nemen. Tegen de beslissing is dinsdag beroep aangetekend.

Omdat Van der Sloot al twee keer is aangehouden, zijn de eisen zwaar. De bekentenis in het tv-programma van Peter R. de Vries voldoet niet aan de eisen. Het OM heeft tot vrijdag uiterlijk tot twaalf uur 's middags de tijd om alle relevante informatie in te dienen bij het gerechtshof dat zich over het beroep zal buigen. Verwacht wordt dat daar ook de verklaring van Joran van der Sloot bijkomt, die hij aanbood bij de politie af te leggen na de uitzending van Peter R. de Vries. Het is onbekend of dat al is gebeurd.

De Arubaanse hoofdofficier van justitie, Hans Mos, bevindt zich momenteel in Nederland. Maar volgens een woordvoerder is hij daar alleen voor vakantie en 'niet voor de zaak''. Het OM geeft geen nieuwe informatie omtrent de zaak, totdat het gerechtshof heeft besloten.

Een van de vele Joran-parodiën.



Wil je meer lezen of meepraten over de zaak rond Joran, Natalee en Peter, dan kun je terecht in het speciale Joran van der Sloot-forum
Of lees de special met achtergrondinformatie.

Echtpaar overleeft twee weken in de sneeuw

Icoon Buitenlands In de Amerikaanse staat Utah, heeft een echtpaar met hun hond bijna twee weken in de sneeuw overleefd. Tijdens een autorit in het zuiden van de staat, strandden zij op een afgelegen weg in de bergen. Beide kunnen het avontuur nog na vertellen. Na een dag werden ze alweer uit het ziekenhuis ontslagen.

De man en vrouw hebben eerst tien dagen in de auto geleefd. Toen hun voedsel en brandstof op was, zijn ze op weg gegaan naar de bewoonde wereld. Om zich te beschermen tegen de kou, hebben ze het schuimrubber uit de zittingen van de auto gebruikt.

Drie dagen en slechts vijftien kilometer verder, is het echtpaar ontdekt door mensen die de wegen sneeuwvrij maakten. In het ziekenhuis werden slechts lichte bevriezingsverschijnselen geconstateerd. De hond maakt het ook goed.

Boek: Gooische Vrouwen, hoe het begon - Sabine van den Eynde

Dat de televisieserie 'Gooische Vrouwen' één van de weinige erfenissen van Talpa (Tien) is, mag inmiddels wel bekend zijn. Het is een Net5-achtige typische vrouwenserie. Deze review gaat echter niet over de serie, al ontkom je er niet aan om soms de serie er even bij te pakken of te vergelijken. Het oordeel dat hier te zien is, is gebaseerd op het lezen van het boek Gooische Vrouwen, hoe het begon van Sabine van den Eynde en Emile Proper, zoals het ook moet zijn (anders was het wel een review van de serie).

Zes doden bij schietpartij in VS

Icoon MisdaadIn de Verenigde Staten zijn bij een schietpartij zeker zes doden gevallen. Twee mensen raakten gewond. Een gewapende man opende het vuur in het gemeentehuis van Kirkwood, een voorstad van Saint Louis. Daar was een overleg aan de gang met de burgemeester.

De man had het op de burgemeester gemunt. Die heeft een schotwond in zijn hoofd.

Nadat de schutter vijf mensen om het leven had gebracht, werd hij zelf door veiligheidsmensen doodgeschoten. Volgens een plaatselijke krant was de man geen onbekende op het gemeentehuis. Hij zocht er geregeld ruzie.

Een van de gewonden ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Hartson bergt voetbalschoenen op

John Hartson stopt per direct met voetbal. De Welshman maakte dit donderdag bekend. Hij kwam tot 51 interlands voor Wales, waarin hij veertien keer het net wist te vinden.

De 32-jarige Hartson maakte vooral furore bij het Schotse Celtic. Daar kwam hij tot 88 doelpunten en won hij verschillende keren de landstitel. Verder kwam de spits onder meer uit voor Arsenal, West Ham United, Wimbledon en Coventry City.

De laatste club waar Hartson speelde, was West Bromwich Albion. "Ik heb de motivatie verloren om me terug te vechten in de selectie", aldus Hartson.

Egypte opnieuw in finale Afrika Cup


Kameroen treft zondag in de finale om de Afrika Cup titelhouder Egypte. In een enerverend duel werd favoriet Ivoorkust met maar liefst 4-1 verslagen. Zaki was de grote man aan Egyptische zijde, hij scoorde tweemaal.

Egypte kwam vroeg op voorsprong door een van richting veranderd schot van Fathy. Vervolgens was het de beurt aan Ivoorkust, maar ze wisten niet door de defensie van Egypte te drukken. De Egyptenaren zetten er beheerst positie spel tegenover, wat leidde tot een open duel met kans over en weer.

In de tweede helft was het opnieuw Egypte dat wist te scoren. Uit een hoekschop wist Zaki met een onverwachte kopbal de 2-0 binnen te werken. Niet veel later zorgde Keita met een mooie pegel voor de aansluitingstreffer. Nog geen drie minuten later was de marge weer twee in het voordeel van de Egyptenaren. Het was opnieuw Zaki die uit een moeilijke hoek de 3-1 wist te scoren.

In de slotfase zette Ivoorkust alles op alles om nog de aansluiting terug te vinden met de Egyptenaren, maar het was uiteindelijk Treka die voor Egypte de vreugde echt deed losbarsten. Door dit resultaat treedt Egypte zondag aan tegen Kameroen. In de groepsfase van het toernooi won Egypte met 4-2.

Niet alleen Ryu en Ken stelen de show in Street Fighter IV

Tot nu toe leek het erop dat alleen Ryu en Ken in Street Fighter IV zaten, want alle uitgegeven screenshots toonden het gevecht tussen de twee oude vechtersbazen. Maar nu is er op Famitsu een hele lading screenshots verschenen met nog veel meer oude vertrouwde gezichten. Zo zien we onder andere weer de lange armen van Dhalsim, de snelle benen van Chun-Li en de behaarde borst van Zangief. Hier alvast een selectie van de verschenen beelden, wil je ze allemaal bekijken dan kun je hier terecht.













Kopje koffie, bijlzwaaiende psychopaat?

Icoon OpmerkelijkWat doe je als er een man voor je deur staat, onder het bloed en met een mes en een bijl in zijn hand? Een echtpaar uit Nieuw Zeeland hoefde er niet lang over na te denken en nodigde de man uit voor een kopje koffie. Wat ze niet wisten, is dat de man zojuist zijn eigen gezin uit zijn huis had verjaagd, een groep werklieden had bedreigd en buurtbewoners had verwond.

Het drama begon rond 8 uur 's ochtends in een rustig straatje in Mangere Bridge, een buitenwijk van Auckland. Een man, gewapend met een mes en een bijl zat na een ruzie zijn gezin (waaronder een jonge baby) achterna. Het is niet duidelijk waar de ruzie over ging, maar volgens Detective Senior Sergeant Dave Lynch had de man mentale problemen.

Daarna rende de man naar het huis van een ouder echtpaar; een vrouw van 73 die lichte verwondingen opliep, en een man van 75 die enkele diepe wonden aan zijn hoofd opliep. Hij ligt in het ziekenhuis, zijn toestand is ernstig, maar stabiel.

Vervolgens vluchtte de man via diverse tuinen, alwaar hij een groep werklieden bedreigde. Eén van hen rende naar een dichtbij gelegen huis en waarschuwde de bewoner, die de politie belde. De man met de bijl was ondertussen bij een ander ouder echtpaar op de stoep opgedoken. Dit echtpaar had geschreeuw gehoord, en toen ze buiten keken om te zien wat er gebeurde, zagen ze een man met een bijl die gewond was, het bloed stroomde langs zijn been. Tom nodigde hem daarop uit voor een kopje koffie en ging op zoek naar zijn EHBO-doos om de beenwond van de man te verbinden. De man mompelde dingen als 'Ze hebben mijn dochter vermoord'.

Toen de politie arriveerde was de man gekalmeerd en konden ze hem zo meenemen. Hij is in een ziekenhuis behandeld. Er is geen enkele aanwijzing dat zijn dochter inderdaad vermoord zou zijn.

Met dank aan lizardtattoo voor het herschrijven en de submit.

Midway presenteert This is Vegas

Nee, het is geen flauwe parodie op de film 300, This is Vegas is de nieuwste game van ontwikkelaar Surreal Software en uitgever Midway. In This is Vegas begin je als kleine crimineel in het grote Vegas. Je krijgt te horen dat een rijke man Vegas wil ombouwen tot familiestad, en daar zit je niet op te wachten. Gok, gooi feesten, verhandel drugs en bouw je eigen casino, dit alles om Sin City in zijn originele staat te behouden.

De game staat gepland voor eind dit jaar op PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

Natasha Bedingfield zingt in het Simlish

Later deze maand komt Electronic Arts met de nieuwste uitbreiding voor De Sims 2. Ditmaal kun je meer met je Sims gaan doen in hun vrije tijd. Voor de soundtrack van deze game is een nummer opgenomen door Natasha Bedingfield, Pocketful of Sunshine. Een nummer dat ze, zoals dat nu eenmaal hoort in De Sims, volledig in het Simlish heeft gezonden. Naast Natasha Bedingfield namen ook andere internationale bands als Datarock en They Might Be Giants een nummer op voor de game.

Overname Take Two door Viacom hoogst onwaarschijnlijk

Gisteren ontstonden er geruchten op Wall Street dat media bedrijf Viacom van plan was Take Two over te nemen voor anderhalf miljard dollar. Hoewel het gerucht officieel nooit ontkend is, zowel Viacom als Take Two weigerden te reageren op de speculaties, wist een andere bron te melden dat er geen sprake was van gesprekken over overname. Pacific Crest Securities analist Evan Wilson legt uit dat het zeer onwaarschijnlijk is dat Viacom zo'n overname zou proberen, het past totaal niet in de strategie van het bedrijf.

"This is very unlikely. Video games are a hot space and media companies are interested in participating in the growth, but for Viacom, they are pursuing a completely separate strategy."

Ook een andere analist Michael Pachter van Wedbush Morgan, ziet een overname door Viacom niet gebeuren.

"I don't think any of those media companies has the appetite to get into a new business,"

Helemaal onlogisch waren de geruchten niet. Viacom kocht eerder al kleine gamesbedrijven en dochteronderneming MTV nam vorig jaar Harmonix al over. Sumner Redstone, oprichter en voorzitter van Viacom, heeft zelfs een meerderheidsaandeel in ontwikkelaar Midway. Maar Philippe Dauman, CEO van Viacom, heeft al meerdere malen gezegd geen interesse te hebben in grote aankopen. Ze doen ontwikkelingen liever intern of doen eventueel kleine aankopen.

Wekelijkse update PlayStation Store

De week is alweer bijna voorbij en dat betekent dat de PlayStation Store weer is bijgevuld met nieuw content. Vorige week stond de Conflict: Denied Ops demo al in de Amerikaanse Store en deze week is hij dan ook in de Europese Store te vinden. Verder vinden we in de Amerikaanse Store de multiplayer demo van Lost Planet en is het spel Sky Diving te koop in beide Stores. De lijst met de complete update kun je hieronder vinden:

Nederlandse PlayStation Store:

* Conflict: Denied Ops (989MB)

* Sky Diving PSN game (€4,99)

* Folklore add-on
Malion folk (gratis) (winnaar van de "Create-A-Folk" wedstrijd)

* MotorStorm Chinees Nieuwjaar skin (gratis)

Amerikaanse PlayStation Store:

Downloadable Games

* Go! Sports Skydiving PSN game($4.99)

* Crash Bandicoot: WARPED PSone game($5.99)

* Rock Band add-on
“Calling Dr. Love” – Kiss ($1.99)
“We Care a Lot”—Faith No More ($1.99)
“Roam”—B-52s ($1.99)

* Lost Planet Multiplayer Demo (231MB)

* Uncharted: Final trailer

* MLB 08 The Show First Look trailer

* Burnout Paradise Dev Diary trailer

* Burnout Launch Trailer 1

* Burnout Launch Trailer 2

* Conflict “Destruction” Dev Diary trailer

* WALL•E Trailer 2 (free)

* 30 Days of Night Trailer (

* Uncharted Wallpapers (2 stuks)

* MotorStorm Chinese New Year Skin

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.