FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 13 januari 2008

Bayern München strikt transfervrije Borowski

Tim Borowski speelt volgend seizoen in het shirt van Bayern München. Hij komt transfervrij over van Werder Bremen. Dit bevestigde de club zondagavond vanuit de Turkse plaats Belek, waar Werder Bremen zich voorbereidt op het tweede gedeelte van de Duitse competitie.

Het contract van Borowski loopt aan het eind van het seizoen af. Daardoor is de 27-jarige middenvelder in de zomer transfervrij. Manager Klaus Allofs zag de overgang al aankomen: "We hebben Tim vorig jaar al een nieuw aanbod gedaan, maar tot onderhandelingen is het niet gekomen", aldus Allofs. "Als een speler uit de nationale selectie transfervrij te halen is, kun je dat ook wel verwachten."

Wij vieren graag vakantie in eigen land

Icoon AlgemeenMeer Nederlanders brengen de korte vakantie en dagjes uit door in eigen land. Uit de enquête die beursorganisatie VNU Exhibitions hield onder bezoekers van de Vakantiebeurs 2008 blijkt een stijging van mensen die zeggen dat te doen: van 43 procent vorig jaar naar 54 procent dit jaar.

De langste vakantie viert de Nederlander, net als vorig jaar, nog steeds het liefst in het buitenland: 51 procent kiest voor Europa, 47 procent voor een verdere bestemming. Slechts 2 procent kiest voor de grote vakantie voor Nederland. 86 Procent van de ondervraagden gaf aan twee of meer keer per jaar op vakantie te gaan. Dat is flink meer dan vorig jaar, toen zei 75 procent dat te doen.

Op de Vakantiebeurs voerden talrijke vakantiebestemmingen de slag om de Nederlandse toerist. Dit jaar trok het vijfdaagse evenement ruim 135.000 bezoekers naar de Jaarbeurshallen. Dat is iets minder dan vorige jaar, toen er 138.000 mensen op af kwamen.

De ondervraagde bezoekers gaven verder aan het internet ter voorbereiding van de vakantie minder vaak te gebruiken dan vorig jaar. Dit jaar zegt 22 procent dat te doen, tegen 33 procent vorig jaar.

De populairste vakantielanden blijven Frankrijk en Italië. Griekenland zit in de lift en steeg van de vierde naar de derde plaats. Dit jaar werd Scandinavië als vierde genoemd en Spanje als vijfde. Oost-Europa, dat vorig jaar derde stond is uit de top 5 verdwenen en ook Duitsland komt er niet in voor.

Aantal scholen Vroomshoop maandag dicht

Icoon BinnenlandsEen aantal scholen in Vroomshoop (gemeente Twenterand) blijft morgen gesloten in verband met het asbest dat in de plaats terecht kwam na een brand . Dat heeft de gemeente zondagavond laten weten.

De Oranjeschool, de Kennedyschool en twee vestigingen van SBO De Sleutel houden de deuren dicht om te voorkomen dat het asbest zich verder kan verspreiden.

De gemeente zegt hard te hebben gewerkt aan het schoonmaken van het gebied dat werd verontreinigd. Een deel van het gebied is inmiddels vrijgegeven. Een ander deel van het dorp is inmiddels afgesloten in verband met neergeslagen asbest.

Naar alle waarschijnlijkheid kan in de nacht niet verder worden opgeruimd en dat betekent dat het gebied dat nu nog afgesloten is, ook morgenochtend nog gesloten is.

Uitslagen Spanje speelronde 19

Real Madrid heeft in de Spaanse competitie haar leiding in stand gehouden. Het zag directe concurrent Barcelona winnen, maar pakte zelf ook de punten.

Barcelona ontving zaterdag Real Murcia in het eigen Camp Nou. Van harte ging het aanvankelijk niet, met veel kansen voor de bezoekers. Toch zou de ploeg van Frank Rijkaard de leiding nemen. Eidur Gudjohnsen was de defensie van Murcia te slim af, en bepaalde de ruststand op 1-0. Na de pauze nam Barça eindelijk afstand van zijn opponent. In de 52e minuut zorgde Bojan voor de 2-0, in een helft waarin Thierry Henry subliem was. De Fransman scoorde zelf niet, maar was onder meer verantwoordelijk voor de twee treffers van Samuel Eto'o tegen het eind van het duel: 4-0.

Real Madrid reisde af naar Valencia voor de ontmoeting met hekkensluiter Levante. Met Ruud van Nistelrooij en Wesley Sneijder in de basis mocht de Koninklijke tijdens de rust van geluk spreken dat het nog 0-0 stond. De counterende thuisploeg was meermaals dicht bij de openingstreffer geweest. Door kordaat optreden van Iker Casillas, en ook door zijn collega aan de overkant, bleef de brilstand bewaard. Dit bleef zo tot een kwartier voor tijd, toen de bal op de stip ging na een dubieuze handsbal van Serrano. Van Nistelrooij stapte naar voren en stuurde doelman Kujovic de verkeerde hoek in. De Nederlander maakte vervolgens in de slotfase met een schot van net buiten de zestien aan alle onzekerheid een eind: 0-2.

Espanyol verspeelde de derde plaats door bij Almería de boot in te gaan. Het leek lang 0-0 te blijven, maar vlak voor het verstrijken van de speeltijd zorgde Kalu Uche voor de beslissende goal. Club Atlético de Madrid nam de derde plaats over van de Catalanen. Het kreeg het Valencia van Ronald Koeman op bezoek in het Vicente Calderón. Sergio Agüero maakte in het duel de enige treffer, na een klein half uur. Villarreal sloot weer aan in de subtop. Het had alle moeite van de wereld met degradatiekandidaat Deportivo de La Coruña, maar na een hels gevecht kwam het met 4-3 toch als winnaar uit de bus in El Madrigal.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
12/1FC BarcelonaReal Murcia4-0
12/1Athletic Club de BilbaoSevilla FC2-0
13/1UD AlmeríaRCD Espanyol1-0
13/1CA OsasunaReal Racing Club0-2
13/1Real Betis BalompiéGetafe CF3-2
13/1Real Valladolid CFRC Recreativo de Huelva3-1
13/1Villarreal CFDeportivo de La Coruña4-3
13/1Real ZaragozaRCD Mallorca2-2
13/1Levante UDReal Madrid CF0-2
13/1Club Atlético de MadridValencia CF1-0

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Real Madrid CF1947+27
2FC Barcelona1940+25
3Club Atlético de Madrid1937+16
4RCD Espanyol1936+9
5Villarreal CF1935+4
6Real Racing Club de Santander1932+1
7Valencia CF1927-7
8Sevilla FC1926+10
9Real Valladolid CF1924-1
10UD Almería1923-5
11Athletic Club de Bilbao1922-1
12Real Zaragoza1922-3
13RCD Mallorca1922-3
14Real Murcia1922-8
15Getafe CF1921-6
16Real Betis Balompié1921-8
17RC Recreativo de Huelva1921-9
18CA Osasuna1920-4
19Deportivo de La Coruña1917-12
20Levante UD198-24

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Luís FabianoSevilla FC12
2Diego MilitoReal Zaragoza11
=Ruud van NistelrooijReal Madrid CF11
4Nihat KahveciVillarreal CF10
=Raúl TamudoRCD Espanyol10
6Dani GüizaRCD Mallorca9
=Joseba LlorenteReal Valladolid CF9
=Sergio 'Kun' AgüeroClub Atlético de Madrid9

Programma:

DatumThuisUit
20/1Club Atlético de MadridReal Madrid CF
20/1FC BarcelonaReal Racing Club
20/1Real Betis BalompiéRC Recreativo de Huelva
20/1Real Valladolid CFRCD Espanyol
20/1Real ZaragozaReal Murcia
20/1UD AlmeríaDeportivo de La Coruña
20/1Getafe CFSevilla FC
20/1Levante UDRCD Mallorca
20/1CA OsasunaAthletic Club de Bilbao
20/1Villarreal CFValencia CF

DSB en TVM hebben interesse in Leenstra

TVM en DSB hebben interesse getoond in de diensten van Marrit Leenstra. De 18-jarige Leenstra heeft een uitstekend debuut gemaakt in Kolomna, op het Europees kampioenschap. Ze eindigde op een zesde plaats.

De schaatster uit Wijckel liet weten alle opties open te houden. Wel liet ze merken dat ze een voorkeur heeft voor het team van Gerard Kemkers. DSB is een sprintersploeg en heeft geen allrounders in dienst. "Misschien als zij er iemand anders bijhalen, is het wel een optie," aldus Leenstra.

Politie houdt jongens aan na brand

Icoon PolitieIn Tilburg zijn twee jongens aangehouden die verdacht worden van brandstichting. De afgelopen nacht woedde er rond 02.30 uur brand in een textielgroothandel aan de Piushaven in Tilburg. Het bestrijden van de brand ging redelijk voorspoedig, rond 06.00 uur kon het sein brand meester worden gegeven.

De brand sloeg over naar een naastgelegen studentenhuis. Niemand raakte bij de branden gewond. Beide panden zijn volledig uitgebrand.

De politie verdenkt een 17-jarige en een 16-jarige jongen ervan de brand te hebben gesticht. De jongens zijn aangehouden na een tip.

Of er bij de brand in Tilburg asbest is vrijgekomen wordt nog onderzocht. Politie en brandweer hebben omwonenden aangeraden voorlopig hun ramen en deuren gesloten te houden.

Toestand Suharto kritiek

Icoon BuitenlandsDe toestand van oud-dictator Suharto van Indonesië is kritiek. Zijn hart en longen zijn in een zeer slechte conditie. Dit maakte zijn lijfarts bekend. Sinds 4 januari ligt hij in een ziekenhuis in Jakarta. Afgelopen vrijdag is hij aan een beademingsapparaat geplaatst. Eerder onderging hij een nierdialyse en werd hij behandeld voor bloedarmoede. Zijn familie heeft hem bezocht en verklaarde dat als zijn toestand verslechtert, ze aan dokters overlaat of hij nog langer in leven gehouden zal worden.

Suharto, een gepensioneerd generaal, werd in 1998 afgezet, nadat studenten massaal de straat op waren gegaan en in het hele land rellen waren uitgebroken. Honderdduizenden mensen met linkse ideeën werden gedurende zijn bewind vermoord. Niemand heeft voor deze misdaden terechtgestaan. Toen Suharto niet meer aan de macht was, kwam er democratie. Hij trok zich terug in zijn villa in Jakarta.

Zoon Osama wil naar Groot-Brittannië

Icoon BuitenlandsDe vierde zoon van Osama bin Laden wil zich samen met zijn twee keer oudere Engelse vrouw Jane Felix-Browne in Groot-Brittannië gaan huisvesten. De 26-jarige Omar heeft in Egypte bij de Engelse ambassade een aanvraag ingediend voor een verblijfsvergunning.

Het gelukkige koppeltje wil in een huis van Felix-Browne in het graafschap Cheshire gaan wonen. Ze verwachten ook een baby die door een draagmoeder ter wereld wordt gebracht. Omar is vroeger bij zijn vader Osama in een terroristenkamp van al-Qaeda opgeleid. Hij zegt dat hij het terrorisme de rug heeft toegekeerd.

Reacties na Ajax - AZ

Adrie Koster, trainer van Ajax, kon terugkijken op een geslaagde middag. Zijn ploeg wist in eigen huis namelijk met 6-1 van AZ te winnen. Bovendien kon de oefenmeester weer beroep doen op Edgar Davids, die weer fit was na een beenbreuk, en de teruggekeerde Kenneth Perez.

"Het is lekker voetballen met Edgar Davids en Kenneth Perez op het middenveld. Dan zie je plotseling hoe veel kwaliteit we voorin hebben. Dit hadden we even nodig na zo'n slechte reeks in december," aldus Koster, die overigens ook nog een aantal zwakke punten in zijn ploeg zag. "We waren achterin weer kwetsbaar. We misten niet alleen Gregory van der Wiel, Thomas Vermaelen en George Ogararu. We kunnen nog wel een goede verdediger gebruiken. Het is een publiek geheim dat we Bruno Silva zo snel mogelijk aan de selectie willen toevoegen. Hopelijk bereiken Ajax en FC Groningen snel een akkoord."

Louis van Gaal was gematigd positief over het optreden van zijn ploeg tegen Ajax. "We waren de eerste helft gewoon beter dan Ajax," aldus de oefenmeester. "Na rust komen we zelfs nog bijna op 2-2. Wat er na de 3-1 gebeurde vind ik allemaal niet interessant. Ik hou vast aan de eerste helft."

Zijn ploeg beëindigde het duel overigens met tien spelers. Demy de Zeeuw ontving namelijk een rode kaart, nadat hij met zijn hand de bal uit het doel sloeg. Later bleek dat de middenvelder achter de doellijn stond. "Achteraf had de scheidsrechter niet voor een strafschop moeten fluiten en geen rode kaart moeten trekken," aldus de trainer van de Alkmaarders. "Hij had natuurlijk gewoon het doelpunt moeten goedkeuren. De Zeeuw stond namelijk achter de doellijn. Ik kan dit Luinge en zijn grensrechter echter niet kwalijk nemen. Zoiets blijft moeilijk te zien. Ik ben eerder boos op De Zeeuw omdat hij niet met zijn hoofd naar de bal ging. Ik pleit daarbij al langer voor elektronische hulpmiddelen. Dan heb je deze problemen niet."

Van Gaal besloot met de woorden: "Ik kan mijn spelers verder niet veel verwijten. Ajax speelde in de tweede helft fantastisch. Wat heeft die ploeg veel kwaliteit voorin lopen. Dat was genieten voor de supporters van Ajax."

Toppers stellen teleur tijdens Corus-toernooi

In Wijk aan Zee was dit weekend de start van het Corus-toernooi, een sterk bezet schaaktoernooi waar dit jaar onder anderen de Indische wereldkampioen Viswanathan Anand, de oud-wereldkampioenen Vladimir Kramnik en Velesin Topalov, en onze landgenoot Loek van Wely aan deelnemen.

Anand begon niet goed aan het toernooi. In zijn eerste twee wedstrijden behaalde hij slechts een half puntje. Zaterdag verloor hij onnodig van Teymour Radjabov en zondag kwam hij niet verder dan een remise tegen Sjachriar Mamedjarov.

Ook Topalov heeft nog maar een half puntje bij elkaar kunnen sprokkelen in de eerste twee rondes. Zaterdag verloor de Bulgaar van Aronian en zondag behaalde hij met wit een remise tegen de sterk verdedigende Vassili Ivantsjoek.

Vladimir Kramnik begon evenmin goed aan het toernooi. Na twee rondes zijn twee remises het resultaat. Zaterdag wist onze landgenoot Loek van Wely de Rus van de winst af te houden en zondag herhaalde Radjabov dit.

Van Wely moet ook nog wachten op zijn eerste winstpartij. Zaterdag wist hij een knappe remise te behalen tegen Kramnik. Zondag was Judith Polgar de tegenstander van de Nederlander. Van Wely kreeg met wit erg veel winstkansen opgelegd, maar wist deze echter niet te benutten. Dit moest hij bekopen met een puntendeling.

Door deze resultaten staan niet de nummers een, twee en drie van de wereldranglijst bovenaan het klassement van het Corus-toernooi, maar wordt deze lijst aangevoerd door de Armenier Levon Aronian, tiende op de FIDE-lijst, en de 17-jarige Noor Magnus Carlsen. Deze twee schakers kwamen allebei tot twee winstpartijen. Aronian wist dus zaterdag Topalov te verslaan en zondag was de Israelische Boris Gelfand geen partij. Carlsen behaalde zijn overwinningen tegen Sjachriar Mamedjarov en Pavel Eljanov.

Darts: Uitslag finale Lakeside 2008

Icoon DartsMark Webster is er in geslaagd om de Lakeside World Darts Trophy in de wacht te slepen. De 24-jarige Welshman wist in een zinderende finale af te rekenen met Simon Whitlock. De Australiër verloor de wedstrijd met 7-5.

Webster imponeerde vanaf de eerste set en stond al snel op een comfortabele 3-0 voorsprong. Whitlock was echter niet van plan om zich zo snel gewonnen te geven. De Australiër vocht zich terug tot 3-2. In de zesde set had hij zelfs de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. De Australische darter stond met 2-0 in legs voor, maar de man uit Wales wist terug te komen. Uiteindelijk pakte de laatstgenoemde speler deze set en liep daarna uit naar een 6-4 voorsprong in sets.

In de elfde set kreeg Webster de mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen, maar Whitlock wist deze uiteindelijk naar zich toe te trekken. In de daaropvolgende set liet de darter uit Wales zijn opponent niet meer tussen de vingers doorglippen en greep de eindzege.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport!

[Lakeside] Uitslag Webster - Whitlock

Mark Webster is er in geslaagd om de Lakeside World Darts Trophy in de wacht te slepen. De 24-jarige Welshman wist in een zinderende finale af te rekenen met Simon Whitlock. De Australiër verloor de wedstrijd met 7-5.

Webster imponeerde vanaf de eerste set en stond al snel op een comfortabele 3-0 voorsprong. Whitlock was echter niet van plan om zich zo snel gewonnen te geven. De Australiër vocht zich terug tot 3-2. In de zesde set had hij zelfs de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. De Australische darter stond met 2-0 in legs voor, maar de man uit Wales wist terug te komen. Uiteindelijk pakte de laatstgenoemde speler deze set en liep daarna uit naar een 6-4 voorsprong in sets.

In de elfde set kreeg Webster de mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen, maar Whitlock wist deze uiteindelijk naar zich toe te trekken. In de daaropvolgende set liet de darter uit Wales zijn opponent niet meer tussen de vingers doorglippen en greep de eindzege.

PS3's Cell chip in super TV Toshiba

Dat de Cell microprocessor een krachtpatser van jewelste is, is een ding wat al vanaf het begin vast stond. De chip werd destijds ontwikkeld door Sony, IBM en Toshiba. Naast dat het de drijvende kracht is achter de PlayStation 3, is Toshiba ook nog eens bezig de krachtige chip klaar te maken voor consumentenelektronica.

Het eerste speeltje dat ze onlangs hebben gepresenteerd op de CES, is een televisiescherm met een Cell chip erin. De kracht van de chip stelt het scherm in staat standaardresoluties te upscalen naar een kwaliteit vergelijkbaar met volwaardig HD.

Naast het upscalen zul je met dit nieuwe scherm ook kunnen inzoomen zonder dat de beeldkwaliteit er onder lijdt. Zappen is tevens verleden tijd, omdat je 48 SD thumbnails tegelijkertijd kunt bekijken. Klikken op een thumbnail vergroot het beeld tot een volledig scherm. Als de thumbnails HD zouden zijn, zou je er zes tegelijk kunnen toveren op je scherm.

Toshiba is niet van plan het televisiescherm te voorzien van een ingebouwde PlayStation 3. De chips mogen dan wel hetzelfde zijn, maar een combinatie van een scherm en een gamesysteem is onwaarschijnlijk.

Man berooft kind van fiets

Icoon BinnenlandsEen 46-jarige man uit Oss heeft vrijdag een 12-jarige plaatsgenoot beroofd. De man ging er met de fiets van de jongen vandoor.

De jongen stond met twee even oude vriendinnetjes te praten toen de man aan kwam lopen. Hij stootte één van de fietsen van de kinderen aan en greep vervolgens het jongetje naar de keel. Toen de man hem losliet, vielen de jongen en zijn fiets op de grond. De man, een bekende van de politie, raapte de fiets op en fietste ermee weg.

De drie kinderen waren zo in paniek dat ze er niet in slaagden om de politie te bellen. Twee volwassenen waarschuwden toen de politie. De man werd in de buurt van het politiebureau aangehouden. Hij is in de cel gezet.

Gesneuvelde militairen omgekomen door eigen vuur

Icoon TerrorismeDe twee Nederlanderse militairen die gisteren zijn omgekomen in Uruzgan zijn gedood door eigen vuur. Dit werd bekend gemaakt door Generaal Dick Berlijn. In het donker vond er een vuurgevecht plaats, waarbij er per ongeluk op eigen mensen geschoten werd.

De twee gesneuvelde militairen kwamen uit Friesland en Drenthe. Ze zaten bij het 44e pantserinfanteriebataljon in Havelte. Ze waren bezig om een collega te helpen die was geraakt door vijandelijk vuur van de Taliban. Deze militair zal beide benen moeten missen.

De twee Afghaanse militairen die later op die avond doodgeschoten werden zijn gedood door Nederlandse soldaten. Deze twee werden aangezien voor de Taliban omdat ze geen uniform droegen.

Uitslagen Engeland Speelronde 22

Dit weekend werd in de Engelse competitie de 22e speelronde van het seizoen afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de nieuwe stand, de topscorers en het programma van volgende week.

Manchester United vernedert Newcastle United
Manchester United heeft afgelopen weekend goede zaken gedaan in het Premiership. De spelers van trainer Sir Alex Ferguson wonnen namelijk met 6-0 van Newcastle United. Cristiano Ronaldo was de gevierde man aan de zijde van The Mancunians. De Portugees trof namelijk drie keer doel.

The Magpies begonnen goed aan het duel en waren min of meer gelijk aan het niveau van de thuisploeg. Tijdens de rust stond er dan ook 0-0 op het scorebord. Na vijf minuten spelen in het tweede deel van de wedstrijd opende Ronaldo de score. Kort daarna trof ook Carlos Tevez doel, waardoor Manchester United op een comfortabele voorsprong stond. Bij de tweede treffer demonstreerde Ronaldo zijn klasse door vier verdedigers het bos in te sturen en vervolgens succesvol af te ronden. Twintig minuten voor tijd wist Rio Ferdinand de problemen voor Newcastle United verder te vergroten. In de slotfase van het duel wisten Ronaldo en Tevez het doel nogmaals te vinden.

Blackburn Rovers nipt langs Bolton Wanderers
Bolton Wanderers is er niet in geslaagd om in eigen huis van Blackburn Rovers te winnen. In blessuretijd wist Jason Robert nog te scoren, waardoor de drie punten alsnog met de bezoekende ploeg mee gingen.

Vlak voor rust kwam de thuisploeg, via een treffer van Kevin Nolan, nog wel op voorsprong. De middenvelder wist de bal op aangeven van Joey O'Brien in het doel te werken. Kort na de rust kwam Blackburn Rovers op gelijke hoogte. Christopher Samba wist de bal achter Jussi Jääskeläinen te koppen. Hierna waren de bezoekers de bovenliggende partij en konden zelfs op voorsprong komen, maar Morten Gamst-Pederson trof geen doel. Toch ging de ploeg in de slotfase alsnog met de drie punten aan de haal. Het schot van Roberts werd van richting veranderd en verdween achter de sluitpost van Bolton Wanderers.


Alle uitslagen van dit weekend:

ThuisUitEindstand
Arsenal Birmingham City 1-1
Aston Villa Reading FC 3-1
Chelsea Tottenham Hotspur 2-0
Derby County Wigan Athletic 0-1
Everton Manchester City 1-0
Middlesbrough Liverpool 1-1
West Ham United Fulham 2-1
Manchester United Newcastle United 6-0
Sunderland Portsmouth 2-0
Bolton Wanderers Blackburn Rovers 1-2

De stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1Manchester United2216335144-11
2Arsenal2215615143-17
3Chelsea2214534735-16
4Liverpool2110923935-14
5Everton2212373938-22
6Aston Villa2211653940-28
7Manchester City2211653929-23
8Blackbur Rovers2210663630-29
9Portsmouth229763431-22
10West Ham United219573227-20
11Newcastle United2275102627-39
12Tottenham Hotspur2266102442-40
13Reading2264122230-47
14Middlesbrough2256112119-36
15Bolton Wanderers2255122024-34
16Birmingham2255122023-33
17Wigan Athletic2255122022-37
18Sunderland2255122022-40
19Fulham2229111523-39
20Derby County221417710-47

Topscorers:

#NaamClubDoelpunten
1RonaldoManchester United16
2AdebayorArsenal13
3TorresLiverpool11

Programma volgende week:

DatumThuisUit
19/01Birmingham CityChelsea
19/01Blackburn RoversMiddlesbrough
19/01FulhamArsenal
19/01PortsmouthDerby County
19/01Reading FCManchester United
19/01Tottenham HotspurSunderland
19/01Newcastle UnitedBolton Wanderers
20/01Wigan AthleticEverton
20/01Manchester CityWest Ham United
21/01LiverpoolAston Villa

Overzicht Eredivisie speelronde 19

Afgelopen weekend werd de eerste speelronde van 2008 gespeeld en er stonden al gelijk twee grote wedstrijden op de rol. PSV wist zaterdagavond van Feyenoord (0-1) te winnen. Zondagmiddag was Ajax veel te sterk voor AZ (6-1). Verder deed Heracles ook goede zaken door van Sparta Rotterdam (2-0) te winnen.

Alle uitslagen van dit weekend:

ThuisUitEindstand
NEC FC Twente 2-2
NAC Breda VVV Venlo 0-0
Roda JC Willem II 1-1
FC Groningen Excelsior 3-2
Feyenoord PSV 0-1
De Graafschap Vitesse 0-3
FC Utrecht SC Heerenveen 2-2
Heracles Almelo Sparta 2-0
Ajax AZ 6-1

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Topscorers:

#NaamClubDoelpunten
1Huntelaar Ajax 18
2N'Kufo FC Twente 14
3Nelisse FC Utrecht 11
=Makaay Feyenoord 11
=Alves SC Heerenveen 11

Programma komende week:

DatumThuisUit
16/01De GraafschapAZ
18/01ExcelsiorFeyenoord
19/01SC HeerenveenAZ
19/01NAC BredaWillem II
19/01FC UtrechtRoda JC
19/01VitesseHeracles Almelo
20/01VVV VenloPSV
20/01SpartaDe Graafschap
20/01FC TwenteFC Groningen
20/01NECAjax

[upd] Anti Wilders-activisten opnieuw de straat op

Icoon StakingDe drie activisten die gisteren werden opgepakt op de Dam in Amsterdam gaan vanmiddag weer de straat op. Dit werd aangekondigd door de Internationale Socialisten.

Het drietal werd gearresteerd vanwege een satirische poster van Geert Wilders. Op de poster wordt Wilders als een extremist op een pakje sigaretten afgebeeld met de waarschuwingstekt: ‘Brengt u en de samenleving ernstige schade toe’.

Kamerlid Tofik Dibi (GroenLinks) steunt het drietal en heeft toegezegd om twee uur ook op de Dam te zijn om de vrijheid van meningsuiting te verdedigen. Hij verklaart: "Het is onacceptabel dat de politie onwelgevallige geluiden op deze manier belemmert." Dibi zal bij de demonstratie ook de gewraakte poster ter hand nemen.

De drie mochten gisteren na een paar uur naar huis, de posters en borden werden in beslag genomen. Het ‘edele’ drietal wordt door de politie verdacht van smaad. Gisteren lieten de jongeren echter al weten dat ze niet zouden stoppen met het verspreiden van de poster. Tevens willen ze hun arrestatie aanvechten.

Update: 16:10 uur
Zojuist werd door de NOS bekend gemaakt dat er wederom 8 actievoerders zijn gearresteerd. Onder de arrestanten bevindt zich ook het kamerlid Dibi. De meesten van de arrestanten zijn lid van de Internationale Socialisten. Ze zijn opgepakt wegens het beledigen van een kamerlid.

Update: 18:55 uur
Geert Wilders heeft inmiddels laten weten dat hij de arrestatie van de de drie activisten, die ook vandaag weer meededen met de actie, onnodig vindt. Omdat ze geen bedreigingen uiten, valt hun mening onder de vrijheid van meningsuiting zo vindt de PVV-leider.


Een gevaar voor de samenleving?

Goldeneye toch niet naar Xbox Live Arcade?

Er is een grote kans dat de al reeds aangekondige remake van Goldeneye 007 toch niet zal verschijnen op Xbox Live Arcade.


Blijft hij dan toch "Only for Nintendo 64"?

Het Bond-avontuur dat razend populair was op de Nintendo 64 was al zo goed als afgerond en zou binnen niet al te lange tijd gereleased worden op de Xbox 360. Een anonieme bron binnen Rare weet echter te melden dat financiële onenigheid de oorzaak van het annuleren van de Live Arcade-première is.

Het probleem zou zijn hoe de manier van betaling tussen Microsoft en Nintendo zou plaatsvinden. Microsoft zou Nintendo voor de rechten op Goldeneye 007 alleen een groot bedrag in een keer willen betalen. Nintendo ziet hier echter niets in en heeft liever een percentage van elk verkocht exemplaar.

Microsoft hoopte met Goldeneye vooral geld binnen te halen dankzij de introductie van de nieuwe online-component. Het is nog onduidelijk of de partijen nog verder gaan proberen tot een mogelijke oplossing te komen.

Geldermalser verkracht bejaarde vrouwen

Icoon MisdaadEen 46-jarige man uit Geldermalsen heeft toegegeven dat hij in de afgelopen jaren betrokken is geweest bij een aantal zedenzaken in zijn woonplaats. Eind vorige maand is de man tegen de lamp gelopen nadat hij een 78-jarige vrouw in haar woning in Geldermalsen probeerde te verkrachten.

De politie wist de verdachte op dezelfde dag nog aan te houden na diverse getuigenverklaringen. Tijdens de verhoringen gaf de man toe dat hij een oude vrouw in 2003 heeft verkracht, daarnaast bekende hij een aantal schennisplegingen in 2004 en 2007 en nog enkele andere feiten. De rechter-commissaris heeft de verkrachter vastgezet.

Tomb Raider Underworld komt ook naar de Wii

Tijdens een vergadering over de financiele status van de in zwaar vaarwater verkerende amerikaanse developer Sci, is er bekend gemaakt dat de nieuwste Tomb Raider game ook naar de Wii zal komen.

Eerder was al bekend dat de game uitgegeven zou gaan worden voor zowel de PS3, Xbox 360 en de pc.

Lara keert in Underworld terug naar Zuid-Amerika om daar een oude Maya kalender te zoeken, welke een link vormt tussen deze wereld en de zogenaamde Underworld.
Deze keer zal in de game de nadruk liggen op Lara en haar gevecht met de natuur. Verder zal het spel een dynamisch weersysteem kennen, welke ook realisme in de omgeving moet creëren. Als Lara bijvoorbeeld voetstappen maakt in de modder tijdens de regen dan zullen deze voetstappen worden weggespoeld. Lara zelf zal deze keer helemaal via motion capture in beeld worden gebracht, dit om haar animaties meer realisme te geven.

Winkeldief slaat agent ziekenhuis in

Icoon PolitieEen agent is gisteren in het ziekenhuis beland nadat hij werd geslagen door een winkeldief in Leeuwarden. De dief werd aangehouden omdat hij een fles drank had gestolen. Hij ging vervolgens door het lint en sloeg de agent op de grond. Uiteindelijk ging hij op hem zitten om nog meer klappen uit te delen.

De agent is naar het ziekenhuis gebracht voor een behandeling. De winkeldief werd afgevoerd naar het politiebureau.

Boom sterkste in WB in Liévin

Lars Boom heeft de wereldbekerwedstrijd in Liévin gewonnen. De jonge Nederlander troefde Bart Wellens af.

In het Franse Liévin maakte vooral thuisrijder Francis Mourey een sterke indruk, hij ging echter in de slotfase onderuit. Sven Nys werd slechts achtste. ”Die Francis Mourey was heel sterk”, aldus Boom. ”Gelukkig, als ik dat woord mag gebruiken, valt hij in de slotfase. Wellens en ik hebben meteen het gas opengedraaid. In de slotronde heb ik Wellens nog kunnen afschudden.”

2008: US elections special

Icoon AmerikaNa zeven controversiële jaren onder president George W. Bush, worden de verkiezingen van dit jaar in de Verenigde Staten niet alleen door de Amerikanen zelf op de voet gevolgd, ook de rest van de wereld kijkt aandachtig mee nu de race voor het Witte Huis vorige week officieel is begonnen met de eerste primary verkiezing in Iowa. In deze primary verkiezingen bepaalt de Amerikaanse bevolking welke kandidaat uiteindelijk de nominatie krijgt tot presidentskandidaat van de Democratische partij, en welke kandidaat deze klus mag klaren voor de Republikeinen.

Dit is meteen één van de meest opvallende verschillen tussen het Amerikaanse verkiezingssysteem, en bijvoorbeeld het systeem dat wij kennen in Nederland. In deze primaries wordt er gestemd voor de nominatie van de Democratische en de Republikeinse partij. De burgers zijn dus niet alleen betrokken bij het kiezen van de president, maar zelfs bij het kiezen van de kandidaten voor de presidentsrace. In de Verenigde Staten zijn er drie verschillende soorten primaries. Er is de gesloten primary, waarin alleen mensen die geregistreerd staan als Republikein of Democraat mogen stemmen. Daarnaast is er de open primary, waarin mensen mogen stemmen op de persoon die ze willen, ongeacht bij welke partij ze ingeschreven staan. Als laatste is er de zogenaamde blanket primary, waarbij mensen niet geregistreerd hoeven te zijn, en mogen stemmen op de persoon die ze willen. Bij de blanket primary mogen mensen zelfs én op een Democraat, én op een Republikein stemmen.

De primary is niet de enige manier waarop de twee Amerikaanse partijen en hun kiezers bepalen wie de nominatie voor de presidentsrace krijgen. Iowa, de staat die traditioneel de eerste staat is die haar presidentskandidaat nomineert, doet dit via een zogenaamde caucus. De caucus is een vrij ouderwetse manier van stemmen, waarbij mensen in plaats van een stemhokje in te lopen en een kandidaat aan te vinken, samenkomen en met elkaar discussiëren over de verschillende kandidaten. Het is te vergelijken met de gesloten primary in die zin, dat alleen geregistreerde kiezers hier iets in te brengen hebben. Deze geregistreerde kiezers komen per county (Iowa bestaat bijvoorbeeld uit 99 counties) bijeen, discussiëren dan wat met elkaar, om dan uiteindelijk over te gaan tot verkiezing. Door dit element van discussie wil de caucus nog al eens chaotisch verlopen, wat al meer dan eens tot controverse heeft geleid.



Het grote verschil tussen de primaries en de caucuses en de uiteindelijke presidentsverkiezing is hoe de stemmen tellen. De presidentsverkiezingen kennen een 'winner takes all' systeem. Dit betekent dat de kandidaat met de meeste stemmen alle 'delegates' pakt die er in een staat te verdienen zijn. De primaries en caucuses kennen een proportioneel systeem, waardoor de race in de primaries potentieel een stuk spannender is. In bijvoorbeeld New Hampshire haalde Hillary 39% van de stemmen, en Obama 37% waardoor Hillary ondanks haar overwinning in deze staat, Obama vlak achter zich vindt.


De manieren van stemmen verschillen dus per staat, de ene staat doet aan de caucus verkiezing, de andere aan een reguliere preliminary, waar dus ook weer verschillende soorten van bestaan. Het feit dat niet alle staten op dezelfde dag naar de stembus gaan, en dat de data tussen de voorverkiezingen van de Democratische en Republikeinse partij niet op dezelfde dag plaats vinden, maakt het er ook allemaal niet eenvoudiger op. Er zijn al vaak stemmen opgegaan om de manier van voorverkiezingen te hervormen, maar veel hangt samen met traditie. En een kakelend buurthuis waar de stembiljetten door elkaar raken heeft volgens sommigen ook wel zijn charme.

Uiteindelijk wordt er op basis van de voorverkiezingen het aantal gedelegeerden per kandidaat vastgesteld. De Democratische Partij heeft in totaal 4049 gedelegeerden verspreid over het hele land, de kandidaat die dus uiteindelijk 2025 gedelegeerden achter zich heeft, zal in november de Democratische partij vertegenwoordigen. De Republikeinen hebben er 2380, en de winnaar zal dus minimaal 1191 gedelegeerden achter zich moeten hebben om de Grand Old Party te mogen vertegenwoordigen. Het feit dat er ook nog een aantal zogenaamde 'unpledged' delegates tussen zitten maakt het er allemaal niet makkelijker op, dit zijn in feite zwevende gekozen kiezers. Uiteindelijk wordt er op basis van deze cijfers op de Democratic National Convention in augustus te Denver de Democratische presidentskandidaat aangewezen. Hetzelfde zal gebeuren bij de Republikeinen in september, in Minneapolis.

Foto van Knut leukste volgens kinderen

Icoon BinnenlandsDe Krantenfoto Kinderjury heeft een foto van het ijsbeertje Knut gekozen tot Beste Krantenfoto 2007. Dat heeft de organiserende stichting Krant in de Klas laten weten. Britta Pedersen heeft de winnende foto gemaakt. Die stond in onder andere het Nederlands Dagblad.

De jury noemde onder andere de uitstraling van de foto bepalend voor de keuze. De jury bestond uit 24 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van basisscholen uit heel Nederland. In drie ronden kozen zij de beste foto uit tachtig platen in vijf categorieën. De fotoselectie was samengesteld uit inzendingen van de beeldredacties van bijna alle landelijke en regionale dagbladen. Stichting Krant in de Klas is de educatieve organisatie van de Nederlandse Dagbladpers. Het was de 23e keer dat een kinderjury de beste foto koos. Ook dit jaar deden zij dat in het gebouw in Rijswijk van het persbureau ANP dat mede-organisator is.

Kosmische gaswolk raast op melkweg af

Icoon ZonnestelselVolgens diverse astronomen kan de melkweg zich opmaken voor een waar spektakel. De zogenoemde "Smiths Cloud" raast met een snelheid van 240 km/s op onze melkweg af. De 'waterstofwolk' heeft een lengte van 11000 en een breedte van 2500 lichtjaren.

De wolk werd in 1963 ontdekt door Gail Smith, een Amerikaan die in Nederland woont en werkt op de universiteit van Leiden. Lange tijd was onduidelijk welke koers de wolk aanhield. Nu is bekend geworden dat de wolk op de melkweg afkoerst en niet er vandaan. Astronomen denken dat deze 'penetratie' een enorm kosmisch spektakel in de melkweg gaat opleveren.

"De wolk bevat genoeg waterstof om een miljoen zonnen te vormen", aldus een astronoom. "Ook kunnen compleet nieuwe sterrenstelsels worden geboren, zodra de wolk zich volledig in de melkweg heeft geboord". Op dit moment cirkelt de wolk op 8000 lichtjaren afstand rond de melkweg maar komt steeds dichterbij. Als je de wolk zou kunnen zien, zal hij van top tot teen het complete Orion stelsel overlappen.

Helaas voor ons zullen we dit kosmische spektakel allemaal niet meemaken. Verwacht wordt dat over minimaal 20 miljoen jaar de wolk de melkweg zal binnendringen. Dan zal hij de melkweg onder een hoek van 45 graden doorboren in de Perseus Arm. Over een paar miljoen jaar zullen de eerste randen van de melkweg de invloed van Smiths Cloud gaan voelen en ook dan zal er een begin worden gemaakt met het kosmische bombardement van de melkweg.

130 banden lek gestoken bij transportbedrijf

Icoon VervoerBij een transport-, grondverzet- en kraanverhuurbedrijf in Oss zijn afgelopen week ruim 130 banden lekgestoken. Ook zijn cabines van vrachtwagens beschadigd. Dat gebeurde allemaal op een eigen terrein met een hek eromheen.

Het bedrijf kon minstens een dag niet werken en liep zo veel inkomsten mis. De politie in Oss en de directie van het bedrijf hebben geen idee wie de daders zijn en of het om een wraakactie of om vandalisme gaat.

Het gebeurde afgelopen maandagnacht al. Maar het bedrijf wilde niet dat de politie het eerder bekend zou maken.

Schaatsen: Europese titel voor Wüst en Kramer

Icoon SchaatsenSven Kramer en Ireen Wüst zijn in het Russische Kolomna Europees kampioen geworden. Kramer prolongeerde zijn titel van vorig jaar, voor Wüst is het haar eerste Europese allroundtitel.

Wüst en Kramer gingen gisteren al aan de leiding, en beiden gaven hun voorsprong niet meer uit handen. Allebei wonnen ze vandaag één van de twee afstanden. Wüst was de snelste op de 1500 meter, Kramer liet iedereen achter zich op de tien kilometer. Hij reed met 13:03.30 een nieuw baanrecord en overklaste tegenstander Håvard Bøkko op imponerende wijze.

Op de 1500 meter eerder op de dag, moest Kramer zijn meerdere erkennen in Jevgeny Lalenkov, die voor thuispubliek de zege opeiste (1:45.25). Ook Enrico Fabris was sneller. Kramer behield wel zijn eerste plaats in de tussenstand.

Bij de vrouwen stond behalve de schaatsmijl ook de vijf kilometer op de agenda. Paulien van Deutekom verraste door Claudia Pechstein achter zich te houden. Van Deutekom had uiteindelijk de derde plaats, en stond voor de vierde keer dit weekend op het podium. Wüst kwam in de laatste rit in actie tegen Martina Sábliková, vorig jaar nog winnares van de Europese allroundtitel. Wüst wist de rit niet te winnen maar hield genoeg over om de titel te veroveren. Van Deutekom werd uiteindelijk tweede in het klassement.

Eindstand Heren
#NaamPunten
1Sven Kramer147.716
2Håvard Bøkko148.759
3Enrico Fabris149.407
4Wouter Olde Heuvel149.836
5Ivan Skobrev151.546
6Ben Jongejan151.829
8Ted Jan Bloemen152.975


Eindstand Dames
#NaamPunten
1Ireen Wüst160.533
2Paulien van Deutekom161.229
3Martina Sáblikova161.693
4Claudia Pechstein161.973
5Daniela Anschutz162.846
6Marrit Leenstra163.385
7Renate Groenewold164.986

De snik van Hillary Clinton

"Hillary’s snik als wondermiddel", kopte de Volkskrant de dag na de Amerikaanse voorverkiezingen in New Hampshire. De krant zocht naar de verklaring voor de toch wel enigzins opvallende overwinning van Hillary Clinton. Een dag voor de verkiezing stond ze nog 10% achter in peilingen maar ging toch met de overwinning aan de haal. Om welke snik het nu ging kun je in het filmpje zien. It's not easy...

Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 19

Icoon EredivisieNa een korte winterstop stond er dit weekend weer een volledige speelronde op het programma. Er werden gelijk twee toppers gespeeld en dat leverde leuke wedstrijden op. In De Kuip won PSV verdiend van Feyenoord en Ajax won in eigen huis met grote cijfers van AZ. Hieronder een overzicht van enkele wedstrijden.

FC Twente heeft op de valreep één punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen NEC. De Tukkers maakten geen indruk en mochten zeker niet klagen toen Janssen na een kwartier een vrije kans miste. Enkele minuten later kopte N’Kufo de 0-1 binnen uit een voorzet van Heubach. NEC toonde echter veerkracht en wist nog voor rust langszij te komen door een doelpunt van El-Akchaoui. Na de pauze scoorde invaller Van Beukering de 2-1 en de Nijmegenaren leken de drie punten op zak te hebben. In de laatste minuut werd een beslissing van arbiter Haverkort cruciaal. Hij onthield NEC een strafschop en Engelaar scoorde de gelijkmaker voor Twente uit de tegenaanval: 2-2.

In een vermakelijk duel in de Euroborg heeft FC Groningen aan het langste eind getrokken tegen Excelsior. In de eerste helft ging het gelijk op maar in de tweede helft was Groningen sterker. Lovre scoorde de openingstreffer maar Excelsior deed iets terug via Den Ouden. Berg schoot Groningen opnieuw op voorsprong maar even later waren het opnieuw de Rotterdammers die het net wisten te vinden. Guijo-Velasco schoot de bal prachtig in de kruising uit een vrije trap. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen maar ver na de blessuretijd maakte Bandjar een blunder waarna Lovre de bal achter Graafland kon schuiven: 3-2.

Vitesse is ‘de kampioen van Gelderland’ geworden door een 3-0 zege op De Graafschap. In de openingsfase ging het gelijk op, maar de beste kansen waren voor ‘de superboeren’. In de loop van de eerste helft werd Vitesse sterker en dat resulteerde uiteindelijk in een doelpunt van Kolk vlak voor rust. Na de rust verdubbelde Takak de voorsprong voor de Arnhemmers. De Graafschap werd sterker maar keeper Velthuizen hield zijn doel schoon. In de slotfase counterde Kolk Vitesse naar 0-3.

FC Utrecht is er tegen SC Heerenveen opnieuw in geslaagd om punten te pakken. Heerenveen ging zonder clubtopscorer Alves van start maar daar was niets van te merken. Na 50 seconden kwamen de Friezen al op 0-1 toen Pranjic een blunder van doelman Vorm afstrafte. Utrecht dacht de wedstrijd te controleren maar Bradley verdubbelde de voorsprong voor Heerenveen. In de tweede helft was de thuisploeg veel beter. Schut kopte binnen en Keller zorgde ervoor dat Utrecht langszij kwam. In de slotfase miste Sibon een strafschop waardoor de stand gelijk bleef: 2-2.

Natuurlijk werden er nog meer wedstrijden gespeeld. PSV ging op bezoek in De Kuip en won met 0-1 van Feyenoord. Ajax, met Edgar Davids in de basis, ging stroef van start maar won uiteindelijk met galleryplay van AZ. NAC Breda en VVV-Venlo kwamen niet tot scoren en Heracles Almelo won met 2-0 van Sparta Rotterdam. Roda JC en Willem II hielden één punt over aan het duel in Kerkrade.

Alle uitslagen van dit weekend:
Vrijdag 11 januari:
NEC – FC Twente (2-2)

Zaterdag 12 januari:
FC Groningen – Excelsior (3-2)
NAC Breda – VVV-Venlo (0-0)
Roda JC – Willem II (1-1)
Feyenoord – PSV (0-1)

Zondag 13 januari:
De Graafschap – Vitesse (0-3)
Ajax – AZ (6-1)
FC Utrecht – SC Heerenveen (2-2)
Heracles Almelo – Sparta Rotterdam (2-0)

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Klik hier voor de statistieken van de Jupiler League.

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Uitslagen Eredivisie (13/01/2008)

Vanmiddag werden er nog drie wedstrijden gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen van twee duels. Een verslag van de confrontatie tussen Ajax en AZ lees je hier.

FC Utrecht - SC Heerenveen 2-2
1' Pranjic 0-1
27' Bradley 0-2 (assist Sulejmani)
50' Schut 1-2 (assist George)
69' Keller 2-2 (assist George)

Toeschouwers: 18.000
Scheidsrechter: Nijhuis
Stadion: De Galgenwaard
Gele kaart: Nelisse, van Dijk, Cornelisse, Pieters (FC Utrecht), Jong-a-Pin (SC Heerenveen)
Bijzonder: Sibon mist in de 80e minuut een strafschop

Opstellingen

FC Utrecht: Vorm, Cornelisse, Keller, Schut, Pieters, Kruijs (van der Gun/46), van Dijk, Caluwé (Sânmartean/66), Loval, Nelisse, George

SC Heerenveen: van Dijk, Zuiverloon, H. Drost, Dingsdag, Jong-a-Pin (Johansen/46), Poulsen, Roorda (Prager/67), Bradley, Pranjic, Sibon, Sulejmani (Beerens/82)


Heracles - Sparta Rotterdam 2-0
13' Quansah 1-0
53' van den Bergh 2-0

Toeschouwers: 8.426
Scheidsrechter: van Hulten
Stadion: Polman-stadion
Gele kaart: Boukhari (Sparta)

Opstellingen

Heracles: Pieckenhagen, Quansah (Boakye/62), Rahim, Wuytens, Looms, Maas, van den Bergh, de Vries, Christensen (Everton/80), Gluscevic (Lakic/73), García-García

Sparta Rotterdam: Westerveld, de Roover, Promes, Adeleye (Roberts/58), Jaggy, van Bueren (Slot/30), Rutjes, Lindenbergh, Dissels (John/74), Emnes, Boukhari

[EK] Kramer prolongeert titel

Sven Kramer is voor de tweede achtereenvolgende keer Europees kampioen allround geworden. In het Russische Kolomna kwam zijn eerste plaats op de 10 kilometer niet meer in gevaar.

In een zeer boeiende rit tegen de Noor Bøkko liet Kramer, met onder meer een ronde van 27,9 zien, wie de beste is. Met 13.03,30 reed hij bovendien een nieuw baanrecord.

Ted-Jan Bloemen reed een tijd van 13.26,48 en Ben Jongejan reed een nieuw persoonlijk record met 13.24,76, 34 seconden sneller dan zijn oude pr. Wouter Olde Heuvel lukte het niet om op het podium te komen in het eindklassement. Hij verloor zijn rit van Enrico Fabris, maar reed met 13.07,08 wel een nieuw persoonlijk record.

In het eindklassement hebben Kramer, Olde Heuvel en Jongejan zich nu geplaatst voor het wereldkampioenschap allround in Berlijn. Wie de vierde Nederlander zal zijn, zal via een skate-off worden beslist.



Uitslag 10.000 meter:
#NaamTijd
1Sven Kramer13.03,30
2Håvard Bøkko13.06,42
3Enrico Fabris13.14,22
4Wouter Olde Heuvel13.17,08
5Tobias Schneider13.22,09
6Ben Jongejan13.24,76
7Ted-Jan Bloemen13.26,48

Eindklassement:

#NaamPunten
1Sven Kramer147.716
2Håvard Bøkko148.759
3Enrico Fabris149.407
4Wouter Olde Heuvel149.836
5Ivan Skobrev151.546
6Ben Jongejan151.829
8Ted Jan Bloemen152.975

Voetbal: Uitslag Ajax - AZ

Icoon EredivisieAjax heeft zojuist de competitiewedstrijd tegen provinciegenoot AZ met 6-1 gewonnen. De Alkmaarders speelden geruime tijd met een man minder nadat De Zeeuw met rood van het veld werd gestuurd.

De eerste kans is voor Ajax. Kennedy knalt de bal van afstand over het doel van Waterman. In de zesde minuut komt AZ op een 0-1 voorsprong. El Hamdaoui schiet op de paal, waarna Ari attent klaar staat om de bal alsnog binnen te schieten. De Braziliaan kwam uit buitenspelpositie maar het doelpunt werd niet afgekeurd. In de zeventiende minuut wederom een kans voor de Alkmaarders, maar De Zeeuw schiet naast.

De Amsterdammers komen in de 24e minuut op 1-1. Een corner van Ajax wordt niet goed verwerkt, waarna Vertonghen de bal ter hoogte van de penaltystip kan binnenschieten. Een paar minuten later is er de kans op de 2-1. De bal gaat gevaarlijk voor het doel van AZ langs, maar geen van de Ajacieden kan er zijn voet tegenaan zetten. In de 31e minuut krijgt Ajax een vrije trap, op de rand van de circel van het zestienmetergebied. Het schot van Huntelaar is echter een eenvoudige prooi voor AZ-doelman Waterman.

In de 43e minuut moet AZ met een man minder verder, als Zeeuw de bal met zijn hand van de lijn haalt. Hij krijgt hier rood voor en de Amsterdammers krijgen een strafschop. Kenneth Perez neemt de strafschop, de Deen maakt geen fouten en scoort de 2-1. Dat is ook de ruststand.

Ajax begint aan de tweede helft met een wissel. De Jong blijft in de kleedkamers achter ten faveure van Colin. Bij AZ komt Agustien het veld op in plaats van Ari. In de 55e minuut krijgt AZ een kans. El Hamdaoui slalomt zich een weg naar het doel, maar weet niet tot scoren te komen. Een aantal minuten later een kans aan de andere kant, maar het schot van Huntelaar wordt gered door Waterman. Een minuut later is het dan alsnog 3-1 voor Ajax. Op aangeven van Perez schiet Huntelaar binnen.

AZ krijgt in 67e minuut een kans op de 3-2 via Donk op aangeven van Dembélé, maar Heitinga weet de bal weg te werken. Het wordt echter nog erger voor AZ als Ajax op 4-1 komt. Huntelaar schiet tegen de lat; Kennedy reageert attent en werkt de bal het doel in. Vlak voor het einde van de wedstrijd bepaalt Ajax de eindstand op 6-1. Eerst via een treffer van invaller Leonardo en even daarna scoort Huntelaar zijn tweede goal van de wedstrijd.

De Amsterdammers kunnen tevreden zijn met de gespeelde wedstrijd. Trainer Adrie Koster zag Davids en Leonardo terugkeren van blessures. Perez, die overkwam van PSV, maakte zijn rentree bij de Amsterdammers. Bij AZ kwam Poulsen voor het eerst binnen de lijnen, maar hij kon zijn stempel niet op de wedstrijd drukken.

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Uitslag Ajax - AZ

Ajax heeft zojuist de competitiewedstrijd tegen provinciegenoot AZ met 6-1 gewonnen. De Alkmaarders speelden geruime tijd met een man minder nadat De Zeeuw met rood van het veld werd gestuurd.

De eerste kans is voor Ajax. Kennedy knalt de bal van afstand over het doel van Waterman. In de zesde minuut komt AZ op een 0-1 voorsprong. El Hamdaoui schiet op de paal, waarna Ari attent klaar staat om de bal alsnog binnen te schieten. De Braziliaan kwam uit buitenspelpositie maar het doelpunt werd niet afgekeurd. In de zeventiende minuut wederom een kans voor de Alkmaarders, maar De Zeeuw schiet naast.

De Amsterdammers komen in de 24e minuut op 1-1. Een corner van Ajax wordt niet goed verwerkt, waarna Vertonghen de bal ter hoogte van de penaltystip kan binnenschieten. Een paar minuten later is er de kans op de 2-1. De bal gaat gevaarlijk voor het doel van AZ langs, maar geen van de Ajacieden kan er zijn voet tegenaan zetten. In de 31e minuut krijgt Ajax een vrije trap, op de rand van de cirkel van het zestienmetergebied. Het schot van Huntelaar is echter een eenvoudige prooi voor AZ-doelman Waterman.

In de 43e minuut moet AZ met een man minder verder, als De Zeeuw de bal met zijn hand van de lijn haalt. Hij krijgt hier rood voor en de Amsterdammers krijgen een strafschop. Kenneth Perez neemt de strafschop, de Deen maakt geen fout en scoort de 2-1. Dat is ook de ruststand.

Ajax begint aan de tweede helft met een wissel. De Jong blijft in de kleedkamers achter ten faveure van Colin. Bij AZ komt Agustien het veld op in plaats van Ari. In de 55e minuut krijgt AZ een kans. El Hamdaoui slalomt zich een weg naar het doel, maar weet niet tot scoren te komen. Een aantal minuten later een kans aan de andere kant, maar het schot van Huntelaar wordt gered door Waterman. Een minuut later is het dan alsnog 3-1 voor Ajax. Op aangeven van Perez schiet Huntelaar binnen.

AZ krijgt in 67e minuut een kans op de 3-2 via Donk op aangeven van Dembélé, maar Heitinga weet de bal weg te werken. Het wordt echter nog erger voor AZ als Ajax op 4-1 komt. Huntelaar schiet tegen de lat; Kennedy reageert attent en werkt de bal het doel in. Vlak voor het einde van de wedstrijd bepaalt Ajax de eindstand op 6-1. Eerst via een treffer van invaller Leonardo en even daarna scoort Huntelaar zijn tweede goal van de wedstrijd.

De Amsterdammers kunnen tevreden zijn met de gespeelde wedstrijd. Trainer Adrie Koster zag Davids en Leonardo terugkeren van blessures. Perez, die overkwam van PSV, maakte zijn rentree bij de Amsterdammers. Bij AZ kwam Poulsen voor het eerst binnen de lijnen, maar hij kon zijn stempel niet op de wedstrijd drukken.


Karakteristieken

Ajax - AZ 6-1
5' Ari 0-1
23' Vertonghen 1-1
44' Perez (pen) 2-1
61' Huntelaar 3-1 (assist Perez)
67' Bakircioglü 4-1
87' Leonardo 5-1 (assist Suárez)
89' Huntelaar 6-1 (assist Leonardo

Toeschouwers: 50.639
Scheidsrechter: Luinge
Stadion: Amsterdam ArenA
Gele kaart: Stekelenburg, Heitinga, Vertonghen, Colin (Ajax), El Hamdaoui, Agustien (AZ)
Rode kaart: De Zeeuw (AZ)

Opstellingen

Ajax: Stekelenburg, de Jong (Colin/46), Heitinga, Vertonghen, Emanuelson, Gabri, Perez (Donald/83), Davids (Leonardo/69), Bakircioglü, Huntelaar, Suárez

AZ: Waterman, Koenders (Steinsson/78), Donk, Mendes da Silva, Opdam (S. Poulsen/75), de Zeeuw, El Hamdaoui, Vormer, Pocognoli, Ari (Agustien/46), Dembélé

Bush: Iran is grootste sponsor van terrorisme

Icoon Buitenlands

"Iran is de belangrijkste sponsor van terrorisme", zei de Amerikaanse president George Bush vandaag tijdens een persconferentie in Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten.

"Iran stuurt honderdduizenden dollars naar extremisten wereldwijd, terwijl de bevolking lijdt onder repressie en economische ontberingen", aldus Bush.

De president sprak in Abu Dhabi voornamelijk over het belang van vrijheid, democratie en open markteconomieën. "Open jullie markten en wij zullen die van ons openstellen.'' Ook zei hij dat "Amerika niet op zoek naar territorium" is. "Wij strijden voor vrede en vrijheid."

Bush richtte zich direct tot de bevolking van Iran. Hij zei dat Iraniërs het recht hadden op een regering die luistert naar hun wensen, hun talenten respecteert en hen toestaat een beter leven op te bouwen voor hun families. "Helaas ontzegt jullie regering jullie die kansen en bedreigt zij de veiligheid en stabiliteit van jullie buren", aldus Bush. "Wij roepen het regime op om aandacht te besteden aan wat jullie willen. Ook moet het rekenschap aan jullie afgeven."

"Eens zal de dag komen dat de Iraanse bevolking over een regering beschikt die vrijheid en rechtvaardigheid omarmt. Wanneer die mooie dag komt, zullen jullie je geen betere vriend kunnen wensen dan de VS", sprak Bush.

Mistwalker stelt Blue Dragon uit

Mistwalker had vorig jaar de release van hun DS versie van Blue Dragon gepland in maart dit jaar. Ze hebben nu echter aangekondigd dat ze deze datum niet gaan halen.

De ontwikkelaar heeft echter geen reden opgegeven waarom de game uitgesteld wordt. Ook een nieuwe datum waar ze zich op gaan richten is niet bekend. We houden jullie op de hoogte mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Xbox 360 moet betrouwbaarste next-gen console worden

Tijdens de Consumer Electronics Show 2008 (CES) heeft Microsoft topman Bill Gates verklaard dat de Xbox 360 veel betrouwbaarder moet worden. In een interview met de BBC heeft Gates antwoorden gegeven op vragen over de klachten over de Xbox serviceafdeling, maar ook de uitval onder Xbox consoles kwam ter sprake.


Hoera! Mijn Xbox 360 heeft nog stééds geen Red Ring of Death!

Op de vraag wat Microsoft ging doen om de toekomstige Xbox 360 consoles betrouwbaarder te maken en de service te verbeteren antwoordde Gates: "We hebben onze excuses aangeboden aan mensen waarvan hun console vervangen moest worden. Dat hebben we kostenloos gedaan en we hier hebben we veel positieve feedback op gekregen. Nieuwe ontwikkelingen hebben nu al extra betrouwbaarheid opgeleverd."

Verder zegt hij dat Microsoft vastberaden is om van hun Xbox de meest betrouwbare video console te maken. Volgens hem houden de consumenten van de Xbox dankzij de software die er voor beschikbaar is. "We moeten ervoor zorgen dat de hardware dat niet in de weg staat", aldus Gates.

Het volledige interview is hier te zien.

Stonede automobilist botst tegen politieauto

Een achttienjarige automobilist uit het Groningse Oude Pekela is afgelopen nacht op een lullige manier tegen de lamp gelopen. De man knalde namelijk in Winschoten bovenop een politieauto.

De jongeman wilde uit een parkeervak rijden, maar door zijn niet al te heldere blik zag hij een politieauto over het hoofd, waardoor een botsing onvermijdelijk leek. De agenten stapten uit, en met een blik in de jongemans ogen, zagen ze zijn verwijde pupillen. Toen de agenten vroegen of de jongen toevallig iets had gebruikt, bekende de Pekelder eerlijk dat hij een joint had gerookt.

Hierop werd de man gearresteerd en meegenomen naar het bureau, wegens het rijden onder invloed. Een arts van de GGD nam bloed af bij de jongeman, die het zal doorsturen naar het Nationaal Forensisch Instituut in Rijswijk. Hier zal het bloed worden onderzocht op het gebruik van drugs.

Na de ondervraging werd de jongeman huiswaarts gestuurd. De bloedproef zal bepalen of de jongen een proces verbaal krijgt.

Een open wereld in Fable 2

Een van de grote titels op de Xbox 360 die dit jaar zal uitkomen is Fable 2. In een soort van documentaire over de ontwikkeling van het spel zijn een aantal interessante features te ontdekken.

Tijdens het filmpje wordt er namelijk gesproken over een open wereld. Je zult kunnen gaan en staan waar je wilt. In Fable 1 werd je nog tegen gehouden door hekken, maar hier kun je nu gewoon over heen springen. Daarnaast zullen er seizoenen aanwezig zijn in het spel. Hoe dit precies in zijn werk zal gaan is niet bekend. Peter Molyneux zal meer vertellen over Fable 2 tijdens de Gamers Developers Conference die zal plaats vinden van 18 tot en met 22 februari.


Border Down krijgt re-release

Border Down, een side scrolling shooter voor de Dreamcast, krijgt een re-release op 17 januari 2008 in Japan. Ontwikkelaar G.Rev beantwoordt hiermee aan de vraag van de gamer. Bij een retailer in Akihabara, Tokyo werd er namelijk veel om gevraagd. Border Down kwam oorspronkelijk uit op 25 september 2003.


De prijs van de re-release zal op zo'n 7.000 Yen komen te liggen (ongeveer 45 euro).

Zombies en robots schieten in Scorpion

Akella heeft een trailer vrijgegeven van de shooter Scorpion, waarin duidelijk wordt waar de game nu daadwerkelijk om draait. In donkere en grauwe ongevingen, zombies, robots en ander gespuis om zeep helpen.


In 2068 wordt Oost-Europa opgebroken in diverse industriële regio's, uitgebuit door Amerikaanse en Aziatische bedrijven. Criminaliteit en terrorisme vieren hoogtij. Als er een supergevaarlijk nano-virus wordt ontwikkeld wordt er een supersoldaat uit Russian Special Forces op afgestuurd.

Brandweer rukt uit voor sterrenkijkers

De Limburgse spuitgasten moesten gisteravond uitrukken om drie jongeren van het dak te halen. De knapen van vijftien, zestien en achttien jaar oud, waren op het dak van een pand in Heerlen geklommen. Een buurtbewoner had de jongens gesignaleerd en alarmeerde de politie.

Na een vermoeiende klimpartij wisten de agenten in de buurt van het dak te komen. Hier trof de politie inderdaad het edele drietal aan, dat zich op het dak had verschanst. Een van de jongens besloot de komst van Oom Agent niet af te wachten, en sprong naar beneden. Deze werd even later aangehouden.

Omdat de politie niet verder het dak op durfde, besloten de agenten de brandweer in te schakelen. De brandweerlieden kwamen weldra met een ladderwagen aanzetten om de overige twee jongens van het dak te plukken.

Tijdens de ondervraging gaven de jongens toe dat zij op het dak waren geklommen om onder het genot van een sigaretje naar de sterren te kijken. Met een sterrenkijker waren ze vast goedkoper af geweest, want de kosten die de spuitgasten hebben gemaakt, zullen op het drietal worden verhaald.

Productiekosten PlayStation 3 met 50% gedaald

Toen de PlayStation 3 in november 2006 gelanceerd werd waren de productiekosten voor Sony erg hoog, deze lagen toen nog rond de $800 per console.

Sony heeft nu tegen Business Week verklaard dat de kosten voor het maken van een PS3 met 50% zijn teruggedrongen naar zo'n $400 per console. Dit is ongeveer even veel als de prijs van de 40 GB console. De productiekosten van de 80 GB console kunnen niet veel hoger liggen.
Dit betekent dus dat Sony eindelijk het break-even point bereikt, dit is een belangrijke mijlpaal in elke onderneming.

Of dit als gevolg heeft dat we in de nabije toekomst nog een prijsverlaging van de PS3 kunnen verwachten is niet bekend.

Bloed en reuzen in de strijd om Asgard

Sega heeft de eerste screenshots vrijgegeven van de actiegame Viking: Battle of Asgard. Het spel is gebaseerd op de Noorse mythologie, waarin Asgard wordt aangevallen door de legers van Hel, een godin die nogal pissig is omdat ze door oppergod Odin is verbannen uit deze goddelijke stad. Hel wil namelijk haar broer, de wolf Finrir vrijlaten, welke Odin zal doden en het begin van Ragnar�k zal inluiden. De speler kruipt in de huid van Skarin, een stevige knaap met grote zwaarden en veel littekens die dit allemaal moet tegenhouden.

Viking: Battle of Asgard verschijnt op 28 maart in de Europese winkels voor de PlayStation 3 en Xbox 360.





Uitslag De Graafschap - Vitesse

Het duel tussen De Graafschap en Vitesse is zojuist afgelopen. Hieronder vind je de uitslag. Om 14:30 uur beginnen er nog drie wedstrijden.

De Graafschap - Vitesse 0-3
41’ Kolk (assist Junker) 0-1
56’ Takak 0-2
79’ Kolk (assist Janssen) 0-3

Toeschouwers: 12.000
Scheidsrechter: Wegereef
Stadion: De Vijverberg
Gele kaart: Keller (De Graafschap), Sansoni (Vitesse)

Opstellingen

De Graafschap: van Fessem, Schuurman, Keller, Fung A Wing, Fränkel, Meijer, Hese (Tarvajärvi/65), Schöne (Robbemond/60), Vidarsson (van den Ouweland/77), de Groot, Powel

Vitesse: Velthuizen, Verhaegh, Sprockel, Sansoni, Swerts, Takak (Kaya/86), van der Schaaf, Kolk (Yakubu/87), T. Janssen, Gommans, Junker (Lorca/81)

[EK] Wüst pakt Europese titel

Ireen Wüst is de nieuwe Europese kampioene bij de vrouwen geworden. Op de laatste afstand, de 5.000 meter, eindigde ze als tweede. De slotafstand werd gewonnen door Martina Sáblikova in een nieuw baanrecord van 6.53,42.

De eerste Nederlandse op de baan was Renate Groenewold. Zij moest het in de tweede rit opnemen tegen de Poolse Wójcicka. Groenewold wist de Poolse op een achterstand te rijden. Ook was ze sneller dan de rijdsters in de eerste rit. De Nederlandse wist ook nog te versnellen en uiteindelijk finishte ze in een tijd van 7.12,60.

EK-debutante Marrit Leenstra nam het in de vierde rit op tegen de Duitse Daniela Anschutz. Leenstra ging erg hard van start, maar na een paar ronden nam ze wat gas terug. Ze wist goed partij te bieden aan de veel meer ervaring hebbende Duitse. In de laatste ronden moest Leenstra Anschutz toch laten gaan, maar haar tijd van 7.16,55 betekende wel een nieuw persoonlijk record.

In de rit erna wederom een Nederland - Duitsland confrontatie: Claudia Pechstein moest het opnemen tegen Paulien van Deutekom. Van Deutekom, bezig aan haar tweede EK, reed weg bij Pechstein en wist een kleine voorsprong op te bouwen. Die voorsprong wist de Nederlandse verrassend vast te houden, Pechstein kon haar opponente niet meer bijhalen. Van Deutekom reed een tijd van 7.02,40, een nieuw persoonlijk record. Pechstein finishte in 7.05,84.

De laatste rit ging tussen de Europees kampioene van 2007, Martina Sáblikova, en Ireen Wüst. Wüst viel direct aan, waardoor ze de Tsjechische al gauw op achterstand zette. Met nog 2.000 meter te gaan, had de Nederlandse een voorsprong van twee seconden op Van Deutekom. Sáblikova ging vervolgens versnellen met rondjes van onder de 33 seconden. De Nederlandse wist echter niet al te veel tijd te verliezen en eindigde uiteindelijk in 6.57,87, een nieuw persoonlijk record.



Uitslag 5.000 meter:
#NaamTijd
1Martina Sáblikova6.53,42
2Ireen Wüst6.57,87
3Paulien van Deutekom7.02,40
4Claudia Pechstein7.05,84
5Daniela Anschutz7.09,68
6Renate Groenewold7.12,60
7Marrit Leenstra7.16,55

Eindstand

#NaamPunten
1Ireen Wüst160.533
2Paulien van Deutekom161.229
3Martina Sáblikova161.693
4Claudia Pechstein161.973
5Daniela Anschutz162.846
6Marrit Leenstra163.385
7Renate Groenewold164.986

Sam & Max komen naar de Wii

Goed nieuws voor alle mensen in het bezit van Nintendo's laatste toverlantaarn en een voorliefde voor psychopatische konijnen: Sam & Max komen naar de Wii.

In een persbericht op de officiële site van JoWood (de uitgever van het eerste seizoen Sam & Max op DVD) valt te lezen dat Sam & Max naar de Wii komen. Of het hier een uitgave van het eerste seizoen betreft, het tweede seizoen of een compleet nieuw avontuur van onze pluizige vrienden is nog onbekend. Zodra er meer bekend is laten we dat uiteraard zo snel mogelijk weten.

De ultieme speakerset voor je Wii

Voor Wii-fans die weg zijn van gadgets zal er later dit jaar iets nieuws op de markt komen. Tijdens de CES is er een 2.1 speaker system van Kotaku gespot met een speaker die op de nunchuk lijkt en een subwoofer met een Wii-look. Naast het feit dat het systeem een dockingstation voor de Wii bevat, claimt Michael McWhertor van Kotaku dat er een goed geluid uit de speakers komt en dat de set-up maar zo'n $50 zal gaan kosten.

Belg steekt Nederlander neer in Gent

Icoon MisdaadEen 27-jarige Belg heeft vannacht in Gent om een nog onbekende reden een 34-jarige Nederlander neergestoken. Het slachtoffer is zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd met snijwonden in de hals en borststreek, maar verkeert niet in kritieke toestand.

De twee mannen kregen vannacht op straat een meningsverschil, waarna de Belg met Marokkaanse afkomst een mes trok en de Nederlander meerdere malen stak.

De politie heeft de Belg opgepakt. Een ooggetuige wordt vandaag nog verhoord.

Taxi rijdt op snelweg lopende Pool dood

Icoon PolitieEen 22-jarige Pool is vanochtend door een taxi geschept, nadat hij over de snelweg A50 liep. De man was samen met zijn 27-jarige vriend onderweg naar Eindhoven en kreeg autopech. De twee gingen lopend verder.

De 22-jarige man wilde bij het Brabantse Ravenstein een aankomende taxi laten stoppen en gebruikte daarvoor zijn flitslampje van zijn telefoon. De politie meldt dat de 50-jarige taxichauffeur opeens twee schimmen op de weg zag. Hij kon de Pool niet meer ontwijken.

Omstanders en de politie hebben nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren, maar tevergeefs. Hij overleed ter plaatse. De taxichauffeur en de vriend van het slachtoffer is slachtofferhulp aangeboden.

Met dank aan YellowBlacks voor de submit.

Everton huurt Fernandes van Valencia

Manuel Fernandes keert definitief terug bij Everton. De middenvelder maakt op huurbasis het seizoen af bij de Engelse club, nadat hij zich in Valencia niet populair had gemaakt bij trainer Ronald Koeman.

De Portugees werd vorig seizoen ook al door Everton gehuurd in de tweede seizoenshelft, en maakte toen twee treffers in negen optredens. Hij leek vervolgens een contract te tekenen in Liverpool, maar koos toch voor een avontuur in Spanje. Fernandes kon echter niet meer door één deur met Koeman, en mocht weg. Voorzitter David Moyes was er als de kippen bij om de 21-jarige middenvelder wederom te verwelkomen op Goodison Park.

Hij kan in de volgende wedstrijd van Everton al zijn opwachting maken, als Wigan Athletic de tegenstander is. Of de Portugees dan zijn debuut maakt lijkt waarschijnlijk, aangezien Steven Pienaar in Ghana zit voor de African Cup of Nations, terwijl Leon Osman geblesseerd moet toekijken.

Carjacking nabij Rotterdam CS

Icoon MisdaadEen jongeman is gisteravond nabij Rotterdam Centraal beroofd van zijn auto. Terwijl hij voor het stoplicht op de Weena stond te wachten, liepen twee mannen naar zijn Fiat Punto en dwongen hem om uit te stappen.

Daarna reed het tweetal snel weg in de gestolen auto. Daarbij maakten ze ook een botsing met een andere auto. De twee zijn nog steeds voortvluchtig. De politie heeft het slachtoffer naar huis gebracht.

Brabants stel overleden na ongeluk

Icoon OngelukEen 23-jarige man uit Lage Mierde en zijn 22-jarige vriendin uit Eindhoven zijn vrijdagochtend overleden na een verkeersongeluk. Het stel raakte zwaargewond, nadat de man de macht over het stuur verloor en tegen een boom botste aan de andere kant van de weg.

Het stel werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht waar ze vandaag aan hun verwondingen zijn overleden. De man was onderweg van Reusel naar het Belgische Postel. De politie zoekt getuigen van het fatale ongeluk.

[EK] Geen vier afstandzeges voor Kramer

De Rus Jevgeny Lalenkov heeft de 1.500 meter gewonnen tijdens het Europees kampioenschap allround in het Russische Kolomna. Lalenkov reed met 1.45,25 een nieuwe baanrecord.

De eerste Nederlanders op het ijs waren Ted Jan Bloemen en Ben Jongejan die het in de veertiende rit tegen elkaar moesten opnemen. De snelste tijd op dat moment was 1.47,64 van de Duitser Tobias Schneider. Het duo gaf elkaar goed tegenspel, en met nog één ronde te gaan was Jongejan de snelste, terwijl Bloemen wat instortte. Jongejan kwam uit op 1.47,11, Bloemen finiste in 1.49,56.

In de rit erna reden de Russen Lalenkov en Skobrev. Lalenkov nam gelijk de leiding en reed op het baanrecord van Wennemars (1.46,07). Met 1.45,25 verbeterde hij dat record ruim. De rit erna stonden Enrico Fabris en Wouter Olde Heuvel aan de start. Ze wisten elkaar goed tegenstand te bieden. In de laatste ronde wist Fabris de Nederlander voorbij te rijden en kwam tot 1.45,45, Olde Heuvel tot 1.46,62.

Sven Kramer en de Noor Bøkko vormden de laatste rit. Ze openden allebei snel. Kramer nam een kleine voorsprong op de Noor, en met nog één ronde te gaan, had hij nog een achterstand op Lalenkov. Uiteindelijk finishte Kramer in 1.45,52, de derde tijd.



Uitslag 1.500 meter:
#NaamTijd
1Jevgeny Lalenkov1.45,25
2Enrico Fabris1.45,45
3Sven Kramer1.45,52
4Håvard Bøkko1.46,12
5Wouter Olde Heuvel1.46,42
6Ben Jongejan1.47,11
15Ted-Jan Bloemen1.49,56

Klassement na de 1.500 meter:

#NaamPunten
1Sven Kramer108.551
2Håvard Bøkko109.438
3Enrico Fabris109.696
4Wouter Olde Heuvel109.982
5Ivan Skobrev110.612
6Yevgeny Lalenkov110.943
7Ben Jongejan111.591
12Ted-Jan Bloemen112.651

Filmische trailer van Lost Planet

In de filmwereld zijn alle trailers voor actiefilms hetzelfs, bouw het rustig op met je held en wat gesprekken, noem de queeste van de held, gooi er gevechten en badguys in en sluit af met een gigantische knaller. Capcom heeft dit truukje overgenomen voor onderstaande trailer voor de PS3-versie van Lost Planet.


Lost Planet neemt je mee naar een afgelegen ijsplaneet waar je de strijd zult aan gaan met gigantische monsters. Soms in enorme Viral Suits en soms gewoon met een geweer in je handen. Je zult online met 16 man via PSN kunnen spelen in veel verschillende en vernieuwende speelmodes.

Kentekenbewijs opgevolgd door chipkaart

Icoon FileDe papieren versie van kentekenbewijzen deel I en II zullen gaan verdwijnen. Daarvoor in de plaats komt een kaart waarin een chip verwerkt zit. De technische gegevens van het voertuig en gegevens van de eigenaar zullen op de kaart komen te staan. Nu gaan er weleens dingen mis als er gegevens overgenomen moeten worden. Met de komst van de ‘smartcard’ moet dat tot het verleden gaan behoren. Bovendien is de kaart minder fraudegevoelig.

De RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) heeft onlangs een dummy gemaakt van het toekomstige kentekenbewijs. Hans van de Bruggen, Adjunct-directeur van het RDW, heeft een speciale projectgroep opgezet, die aan een voorstel zal gaan werken om het nieuwe kentekenbewijs in heel Europa in te gaan voeren. Het is nog onduidelijk wanneer de chipkaart wordt ingevoerd.

De pil helpt zangeressen beter zingen

Icoon WetenschapZangeressen die geen fatsoenlijke noot uit hun strot kunnen krijgen, hebben de tip gekregen om de anticonceptiepil te nemen. In die pil zitten hormonen die de stem helpen stabiliseren en maakt een einde aan het probleem dat operazangeressen tijdens menstruatie de hoge noten niet kunnen halen wegens veranderingen in de stembanden.

Deze verrassende uitslag kwam uit een onderzoek van vorsers aan de universiteit van Sheffield. Zij voerden proeven uit op operazangeressen met periodieke stemproblemen. Zij ontdekten dat die stemproblemen bestuurd worden door hormonen. "De stem van zangeressen is minder vast tijdens de menstruatie. Ze hebben minder controle over hun stem en kampen vaak met stemvermoeidheid en heesheid", aldus dr. Filipa La van de muziekafdeling van de universiteit.

Lesley Garrett, een Britse Sopraan bevestigt de uitkomst van dit onderzoek. "Toen ik de pil nam, merkte ik dat veel van de symptomen die normaal tijdens mijn regels optraden inderdaad verdwenen. Nu neem ik de hormoonvervangers en daardoor kan een zangeres ook na de intrede van de menopauze aan haar carrière blijven bouwen."


Even de pil innemen was voor onze vertegenwoordigsters van het Eurovisie Songfestival (Double Date) van 1999 zeker geen slecht idee geweest.

Kleine aanslag Bastia

Icoon BuitenlandsGisteravond is er op een departementaal militair gebouw in Bastia op Corsica een aanslag gepleegd. Er zijn geen slachtoffers gevallen en niemand raakte gewond. Er is alleen materiële schade, maar die is minimaal. Rond middernacht explodeerde een bom, waardoor veel ruiten van huizen in de buurt sneuvelden. De aanslag is niet opgeëist.

Emile Zuccarelli, burgemeester van Bastia zegt in een reactie dat hij het een afschuwelijke en stomme actie vindt. De commissaris van Ajaccio denkt dat het te maken kan hebben met de brandstichting en de gebeurtenissen van gisteravond in Ajaccio.

Reacties na Feyenoord - PSV

Feyenoord wist gisteravond voor het eerst dit seizoen in eigen huis niet te winnen. PSV was met 1-0 te sterk voor de formatie van trainer Bert van Marwijk. De oefenmeester was overigens van mening dat de Eindhovenaren verdiend hadden gewonnen.

"Ik denk dat we verdiend verloren hebben," aldus Van Marwijk na afloop van de topper. "Al met al vond ik het een heel teleurstellende wedstrijd. Ik had wel wat meer van ons verwacht. Aan het einde van het duel hadden we nog kans op de gelijkmaker, al was dat niet echt verdiend geweest. Maar goed, ook dat is voetbal. Als PSV verzuimt de marge te vergroten, weet je dat je nog kansen krijgt."

Sef Vergoossen, interim-trainer van PSV, bleef ondanks de winst toch kritisch. De Limburger vond dat de Eindhovense formatie nog teveel fouten maakte. "Ik ben niet ontevreden, maar we maakten erg veel verkeerde keuzes, waardoor het aan het einde van de wedstrijd nog onnodig spannend werd," liet de oefenmeester weten. "Het was een intensief weekje. Waarin je als coach veel kwijt wil. Misschien soms wel eens te veel. Als ik dan zie hoe de dingen die ik heb aangegeven worden uitgevoerd, ben ik niet ontevreden."

Mijlpaal lonkt voor Opdam

Barry Opdam heeft vanmiddag, tijdens het duel van zijn club AZ tegen Ajax, de kans om een mijlpaal te bereiken. Mocht de verdediger namelijk in actie komen, dan is dat zijn 400e officiële duel voor de Alkmaarse formatie.

In het verleden passeerden ook Kees Kist (441 wedstrijden) en recordhouder Michael Buskermolen (470 wedstrijden) deze grens. Vorige maand vierde Opdam ook al een klein feestje. Toen speelde hij zijn 300e duel in de nationale competitie.

Federer opnieuw tegen Sampras

Roger Federer en Pete Sampras zullen in maart wederom een wedstrijd tegen elkaar spelen, in Madison Square Garden in New York. De Zwitserse nummer één van de wereld maakte dit zondag, aan de vooravond van de start van de Australian Open, wereldkundig.

Tijdens een aantal demonstratiewedstrijden van vorig jaar speelde Federer en Sampras, die zijn racket in 2002 aan de wilgen hing, al tegen elkaar. Sindsdien is het duo goede vrienden en hebben zich voorgenomen om dit jaar wederom een onderling duel uit te vechten.

"Het was geweldig voor mij om een week met Pete in Azië door te brengen. Het is altijd een droom voor mij geweest in Madison Square Garden te spelen en Pete wilde dit keer graag dat het in Amerika zou gebeuren", liet Federer in een reactie weten.

Ook aangifte tegen Gentile

Marco Gentile, assistent-trainer van ADO Den Haag, is officieel in staat van beschuldiging gesteld. De aanleiding hiervoor zijn de problemen na afloop van het duel tegen Helmond Sport. Ook Daniel Rijaard, speler van de Haagse club, was hierbij betrokken.

Rijaard werd afgelopen vrijdag aangehouden en mocht een nachtje in de cel doorbrengen. Gisteren is de voetballer echter weer vrijgelaten. Een vertegenwoordiger van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) heeft ADO Den Haag en Helmond Sport gevraagd een verslag van de ongeregeldheden in te leveren. Maandag maakt de aanklager bekend of er een onderzoek wordt ingesteld.

Wiljan Vloet, trainer van ADO Den Haag, schaamde zich diep voor het incident en keek vol schaamte terug. "Diep triest. Dit had helemaal niets met voetbal te maken. We hadden gehoopt een nieuwe start te maken na een tegenvallende eerste seizoenshelft, maar het is een pikzwarte avond geworden."

Gisteren werd er in allerijl een spoedvergadering belegd. Tijdens deze bijeenkomst werd over de situatie gesproken. "Ook over hoe het nu sportief verder moet. Het voelt als trekken aan een dood paard. Kampioen worden kunnen we nu definitief uit ons hoofd zetten. We moeten eerst maar weer eens normaal gaan doen en onze mond houden", liet Vloet weten. De oefenmeester is overigens nog niet van plan om op te stappen.

John Arzbach, directeur van ADO Den Haag, is voorlopig niet van plan om de betrokken personen een straf te geven. "We wachten eerst af welke feiten het onderzoek van de politie oplevert. In ieder geval hebben de stewards de nodige tegenstrijdige verklaringen ingeleverd. Op tv-beelden is overigens niets te zien."

Pitbullbaasjes strijden voor betere behandeling

In het Overijsselse Nieuwleusen zijn gisteren zo'n zestig pitbullbaasjes de straat op gegaan. Zij demonstreerden tegen de volgens hen slechte behandeling van hun troeteldiertjes. Volgens de politie is de manifestatie rustig verlopen.

Volgens de eigenaren van de beestjes, die zich hebben verenigd in de twee landelijke verenigingen Vereniging Pitbullbelangen Nederland en de United Kennel Club Europe, worden de honden ernstig mishandeld. Het was gisteren de eerste keer dat de beide verenigingen hun krachten bundelden om te demonstreren bij een kennel waar hun in beslag genomen pitbulls wachten om te worden afgemaakt.

Pitbulls vallen in ons land onder de Regeling Agressieve Dieren (RAD). In 1993 werd deze regeling van kracht naar aanleiding van een aantal ernstige bijtincidenten met honden. De wet moet voorkomen dat pitbullterriërs nog meer schade kunnen aanrichten aan mens en dier. De pitbullhouders willen nu dat er een einde komt aan deze regeling.

Het Openbaar Ministerie (OM) neemt de agressieve honden in beslag als deze aan bepaalde voorwaarden voldoen. De pitbulls worden in enkele kennels opgesloten, waarna ze moeten wachten op hun dood. De baasjes krijgen tegenwoordig een belletje als hun trouwe viervoeter is afgemaakt. Vroeger kregen de baasjes hun gedode hond mee naar huis. "Wij hebben foto's waarop te zien is dat deze dieren in de kennels mishandeld zijn."



Smokey and the bandit

[Lakeside] Road to the final

Vanavond wordt in Frimley Green de finale van de Lakeside World Darts Trophy gespeeld. Simon Whitlock moet het hierin opnemen tegen Mark Webster, die als eerste geplaatst is. Hieronder volgt de weg die de heren hebben afgelegd om de eindstrijd te bereiken.

Road to the final.... Mark Webster

RondeTegenstanderUitslag
1Ian Jones3-1
2Glenn Moody4-1
KwartfinaleDarryl Fitton5-1
Halve finaleMartin Adams6-4

Road to the final.... Simon Whitlock

RondeTegenstanderUitslag
1Edwin Max3-0
2Fabian Roosenbrand4-1
KwartfinaleTed Hankey5-0
Halve finaleBrian Woods6-3

[EK] Wüst snelste op schaatsmijl

De derde afstand bij de vrouwen op het Europees kampioenschap allround in het Russische Kolomna, de 1.500 meter, is zojuist gewonnen door Ireen Wüst. Met 1.56,88 bleef ze als enige onder de 1.57. Plaats twee en drie waren ook voor Nederland, Paulien van Deutekom en Marrit Leenstra.

Renate Groenewold was de eerste van de Nederlandse vrouwen die in actie kwam. Ze kon echter geen potten breken in haar rit tegen de Russin Lobysjeva. Al wist ze dankzij haar sterke laatste ronde wel de ritwinst met 2.00,27 naar zich toe te trekken. In de rit daarna reed debutante Marrit Leenstra tegen Europees kampioene Martina Sábliková. Leenstra, tijdens het NK allround winnares van de schaatsmijl, wist gelijk een grote voorsprong te nemen op de Tsjechische. Die voorsprong wist ze vol te houden en ze finishte in de beste tijd tot dan van 1.57,24, Sábliková kwam tot 1.58,48.

Claudia Pechstein en Daniela Anschütz wisten in de rit daarna beiden de tijd van Leenstra niet te verbeteren. De laatste rit ging tussen Paulien van Deutekom en Ireen Wüst. Na een valse start waren beide vrouwen alsnog goed weg. Wüst opende als snelste, maar Van Deutekom kon goed volgen. Wüst won de rit met 1.56,88, van Deutekom net daarachter reed de tweede tijd.



Uitslag 1.500 meter:
#NaamTijd
1Ireen Wüst1.56,88
2Paulien van Deutekom1.57,07
3Marrit Leenstra1.57,24
4Claudia Pechstein1.57,28
5Daniela Anschutz1.57,91
6Martina Sábliková1.58,48
10Renate Groenewold2.00,27

Klassement na de 1,500 meter:

#NaamPunten
1Ireen Wüst118.746
2Paulien van Deutekom118.989
3Claudia Pechstein119.89
4Marrit Leenstra119.730
5Daniela Anschutz119.878
6Martina Sábliková120.351
9Renate Groenewold121.726

Mauritaanse terreurverdachten uitgeleverd

Icoon TerrorismeGuinee-Bissau heeft gisteren vijf mannen aan Mauritanië uitgeleverd die verdacht worden van betrokkenheid bij de moord op vier Franse toeristen in Mauritanië. De vijf Mauritaniërs werden vrijdag opgepakt in Guinee-Bissau.

Zij zijn naar eigen zeggen leden van het terroristennetwerk al-Qaeda. ''Guinee-Bissau zal boeten voor wat het heeft gedaan!'', schreeuwde een van de moslimradicalen toen hij geboeid in het vliegtuig stapte onder begeleiding van veiligheidsbeambten.

De vier Franse toeristen werden op 24 december doodgeschoten in het zuiden van Mauritanië, toen ze zaten te picknicken aan de kant van de weg. Twee slachtoffers zijn kinderen.

In Mauritanië zijn al eerder arrestaties verricht in verband met de moord op de Fransen. Na de moorden werd de Dakar Rally uit veiligheidsoverwegingen geschrapt. Van 11 tot en met 19 januari zouden acht etappes van de rally door Mauritanië gaan.

Manon is boos

From: manon-thomas <*****-******@hetnet.nl>
Date: Jan 9, 2008 1:34 PM
Subject: beledigend
To: ************@fok.nl
Cc: ************@fok.nl

Geachte,

Via onderstaande link vindt u op uw site een beledigende opmerking
over mijn persoon.

http://games.fok.nl/news.php?newsid=22794

Dat een crimineel mijn privé materiaal op straat heeft gegooid is een
zaak van politie & justitie.
Dat andere partijen er genoegen in scheppen om mijn malaise uit te
buiten, getuigt niet alleen van
smakeloosheid maar ook van gebrek aan beschaving.

Mag ik u erop attenderen dat - naast het portret en auteursrecht - ook
mijn NAAM sinds 2000
beschermd is middels een registratie bij Het Benelux merkenbureau als
Intellectueel eigendom
en het aldus verboden is deze onrechtmatig te gebruiken?

Ik verzoek u dan ook dringend de beledigende verwijzing naar mijn
persoon per direct van uw
site te verwijderen.

Graag per omgaande uw reactie.

Manon Thomas

Opa van 88 debuteert als balletdanser

De Brit John Lowe zal vandaag zijn debuut maken als balletdanser. Nu zijn er wel meer mannelijke balletdansers, maar Lowe is een hoogbejaarde man. Nu de man 88 is, trekt hij zijn spitzen aan in het stuk 'De stenen bloem' van Prokofjev.

Lowe, die de trotse opa is van elf kleinkinderen, is pas negen jaar geleden begonnen met balletlessen. Zijn dochter was namelijk professioneel balletdanseres geworden, dus wilde de krasse knar het zelf ook eens proberen. Vandaag staat hij op het podium van het theater van het plaatsje Ely, in het oosten van Engeland.

Lowe is helemaal gek van ballet en oefent dan ook elke dag. "Er is niets verwijfd aan", vindt Lowe. "Je moet ongelooflijk fit zijn om te kunnen dansen. Het is een heerlijk gevoel. Ik heb altijd al willen dansen en je bent nooit te oud om te leren."

Sony komt met nieuwe PS3-bundel

Waar Microsoft nog steeds kiest voor bundels met vaste bijgeleverde games, heeft Sony al een tijdje terug besloten dat het handiger zou zijn om de consument keuze te geven uit de bijgebundelde games. Binnenkort komt het bedrijf weer met een nieuwe bundel: de Pick 'n Mix. Deze zal in Engeland op 18 januari in de winkel liggen voor £349 (€461,95) en zal de consument de keuze geven uit twee van de volgende games: Ratchet and Clank: Tools Of Destruction, Formula One, L.A.I.R, Uncharted: Drake’s Fortune, Singstar PS3 (met microphones), Motorstorm, Resistance: Fall Of Man, Folklore, Warhawk (met headset) en Genji: Days of the Blade.

Of de bundel ook in Nederland gaat verschijnen en voor welke prijs dat zou zijn, is nog niet bekend.

Australië moet kiezen tussen Evans en Rogers

De Australische wielerbond kampt met een lastig dilemma. Zowel Cadel Evans als Michael Rogers heeft recht op een olympisch ticket voor de tijdrit in Peking. Australië mag echter maar één renner afvaardigen voor de rit tegen de klok.

Na gesprekken met de twee wielrenners kwam de bond er achter dat geen van beiden de tijdrit wil laten schieten. Er is een kansje dat het duo alsnog allebei kan starten. Nieuw-Zeeland heeft namelijk het ticket voor de olympische tijdrit weer ingeleverd, waarop de Australiërs hebben gevraagd of ze dat startbewijs mogen krijgen. Momenteel voeren ze onderhandelingen daarover met de UCI en het IOC.

Demonstratie Corsica tegen Frankrijk

Icoon BuitenlandsHet gemeentehuis van Ajaccio op Corsica is gisteren een hele tijd bezet geweest door nationalistische demonstranten. Zij eisten dat Corsica onafhankelijk wordt van Frankrijk en riepen afgevaardigde Corsicaanse politici op om gehoor te geven aan deze oproep. Het gebouw werd gedeeltelijk in brand gestoken, maar niemand raakte daarbij gewond. De commissaris van Ajaccio kwam meteen ter plaatse.

De demonstranten werden door de politie en de CRS, een speciale politie-eenheid, uit elkaar gedreven en opgepakt om te voorkomen dat de situatie verder zou escaleren. De menigte verving de Franse vlag door een Corsicaanse vlag en scandeerde leuzen als ‘Liberta’ en ‘Résistenza’. De schade die door deze actie is veroorzaakt, zal worden verhaald op de demonstranten. Ook het opruien van de groep en het daardoor creëren van onveilige situaties zal worden bestraft.

Zonderland en Van de Leur beste turners

Epke Zonderland en Verona van de Leur zijn uitgeroepen tot beste turners van het jaar 2007. Hun collega-sporters gaven de twee tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gymnastiekbond KNGU de meeste stemmen. Zonderland prolongeerde zijn titel en Van de Leur nam de ereprijs over van Lichelle Wong.

De 21-jarige Zonderland plaatste zich in september op het WK turnen in Stuttgart voor de Olympische Spelen in Peking. De 22-jarige Verona van de Leur werd dit jaar nationaal kampioen op de meerkamp, sprong, balk en vloer.

Ajax volgt verrichtingen Heraclied Klavan

Volgens het Brabants Dagblad zou Ajax geïnteresseerd zijn in de diensten van Ragnar Klavan, de linksback van Heracles Almelo.

Bij Ajax zou Klavan de opvolger van Urby Emanuelson moeten worden als laatstgenoemde de club toch verlaat. Voor Klavan is dit seizoen zijn derde in dienst bij Heracles, waar de Est vanaf zijn komst in de basis staat. Het is onduidelijk hoe concreet de belangstelling van de Amsterdammers voor de 22-jarige linksback is.

Eerste wereldbekerzege skispringer Hilde

De Noorse skispringer Tom Hilde heeft zijn eerste wereldbekerzege geboekt. Hij was gisteren de beste van de grote schans in het Italiaanse Predazzo. Hij had slechts één sprong nodig voor de winst, de organisatie schrapte wegens het slechte weer de tweede.

Hilde won met een sprong van 130,5 meter, waarvoor hij 133,9 punten kreeg. Zijn landgenoot Sigurd Pettersen eindigde als tweede met een sprong van 130 meter. De Oostenrijker Thomas Morgenstern werd vierde en bleef leider in het WB-klassement.

Grote fabrieksbrand in Vroomshoop

Icoon BrandEen fabriekspand aan de Havenstraat in Vroomshoop is gisteravond volledig in de as gelegd. In het pand zat een bedrijf dat houtvezels verwerkt. Bij de brand is een onbekende hoeveelheid asbest vrijgekomen. De naastgelegen oude tennishal heeft de brandweer niet meer kunnen redden.

Omwonende bewoners worden geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. De brand is inmiddels onder controle, maar de brandweer verwacht nog de hele nacht bezig te zijn met nablussen. Morgenvroeg zal de brandweer asbestmetingen gaan verrichten. De vuurzee was zo heftig, dat enkele kilometers verderop, in Almelo, de rookontwikkeling al goed te zien was.

Update
De bevolking van Vroomshoop heeft vandaag gelaten en rustig gereageerd op de asbestvervuiling in een deel van de Twentse plaats. Dat meldde burgemeester Helmer Koetje tijdens een bijeenkomst op het gemeentehuis van Twenterand waar Vroomshoop onder valt.

De asbest kwam, na een brand in een opslagruimte voor kunststof, neer in een gebied van ongeveer 300 bij 300 meter. Volgens Koetje gaat het om ongeveer vierhonderd adressen. De inwoners van het gebied mogen met bepaalde voorzorgsmaatregelen de wijk in en uit.
(ANP)

Met dank aan Berthil en Weegink voor de submit.

[upd] Twee militairen omgekomen in Afghanistan

Icoon OorlogTijdens een persconferentie om 00.20 uur in Den Haag, heeft Commandant der Strijdkrachten Dick Berlijn bekend gemaakt dat er twee Nederlandse militairen zijn omgekomen bij gevechten in Uruzgan. Het gaat om de 22-jarige korporaal Aldert Poortema en de 20-jarige soldaat Wesley Schol.

Ook is er één zwaar gewonde te betreuren. Deze 20-jarige militair raakte gewond aan zijn benen en wordt momenteel behandeld in het hospitaal op de Nederlandse basis te Tarin Kowt. Zijn toestand is echter niet levensbedreigend. De familieleden van de omgekomen en gewonde militairen zijn ingelicht.

Het gevecht, waarvan de aanleiding nog onduidelijk is, vond plaats op 5 km ten noorden van Camp Hadrian; een Nederlandse basis nabij de Afghaanse stad Deh Rawod.

In dit gebied is het al lange tijd onrustig. In deze omgeving bevinden zich namelijk grote concentraties vluchtelingen. De Nederlandse en Afghaanse troepen zijn in dit gebied bezig de situatie in kaart te brengen om de veilige terugkeer van de vluchtelingen te inventariseren.

Het dodental van Nederlandse militairen in Uruzgan komt hiermee op 14.

Subheader



Met dank aan Glacier, RD4, xenomes en Trusten voor de submit.

Dj Armin van Buuren wint Popprijs 2007

Icoon MuziekDJ Armin van Buuren heeft gisteravond de Popprijs 2007 gewonnen op het muziekfestival Noorderslag in Groningen. De prijs is bestemd voor de band of artiest die het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek.

Vorig jaar won muzikant Spinvis de prijs, die bestaat uit een bedrag van 10.000 euro en een beeld. De Popprijs werd in 1986 voor het eerst uitgereikt aan Mathilde Santing. In de jaren daarna viel de eer te beurt aan onder meer Ali B., Herman Brood, 2 Unlimited en rockband Within Temptation.

Noorderslag beleeft dit jaar de 21e editie. De NOS deed dit jaar voor het eerst op televisie live verslag van het festival.


Armin van Buuren - Sail


Lees ook de review over Armin's van Buuren nieuwste CD "A state of trance 2007"

Met dank aan Glacier en m-kay voor de submit.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.