FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 21 december 2007

Dakmagnaat dood na val door dak

Icoon OpmerkelijkDe steenrijke Amerikaan Ken Hendricks is overleden na een val door het dak van zijn garage. De man is 66 jaar geworden, en laat een geschat vermogen van 3,5 miljard dollar (2 miljard euro) na. Daarmee stond hij 91e op de lijst van rijkste Amerikanen (aldus Forbes). Dit geld had hij voornamelijk verdiend als oprichter en directeur van ABC Supply, de grootste leverancier van bouwmaterialen - en gespecialiseerd in daken - in de Verenigde Staten.

Ken had de fijne kneepjes van het dakleggen van zijn vader geleerd, die dakdekker van beroep was. Zijn school heeft hij nooit afgemaakt, maar op 21-jarige leeftijd richtte hij wel een eigen bedrijf op. Vervolgens startte hij samen met zijn vrouw in 1982 ABC Supply, de eerste landelijke keten van bouwmaterialenleveranciers in de VS.


Ken Hendricks

Muzikant snijdt eigen nek door

Icoon OpmerkelijkDe Engelsman Alistair Green heeft voor een gruwelijk tafereel gezorgd in zijn woning in Market Harborough. De 31-jarige muzikant had hout nodig om het haardvuur brandende te houden, en ging daarom bewapend met een ladder en een cirkelzaag naar de achtertuin. Terwijl Green grote stukken hout afsneed, verloor hij zijn evenwicht en stortte neer. Onderweg naar beneden kwam zijn hals in contact met de draaiende cirkelzaag.

Green slaagde erin de keuken in te strompelen, terwijl het bloed uit zijn nek gutste. Zijn vriendin Joanne deed vervolgens haar best om het bloeden te stoppen, maar tevergeefs. Binnen een paar minuten liet de jonge vader het leven, vlak naast de pas opgetuigde kerstboom. Ambulancemedewerkers zeggen dat zijn bloed tot hoog aan de muren zat en zelfs in de kerstboom en op onderliggende cadeaus.


De onfortuinlijke muziekdocent

Met dank aan laforest voor de submit.

Uitslag Willem II - De Graafschap

Er werd vanavond één duel afgewerkt in de Eredivisie. Hieronder kun je de uitslag vinden.

Willem II - De Graafschap 1-2
20' v.d. Struijk (strafschop) 1-0
25' Powel (assist: De Groot) 1-1
35' De Groot (assist: Schuurman) 1-2

Scheidsrechter: Kuipers
Toeschouwers: 11.528
Stadion: Willem II Stadion
Gele kaart: Demouge, Kargbo (Willem II), Schuurman, Fränkel (De Graafschap)
Rode Kaart:32' Demouge

Opstellingen

Willem II: Aerts, Hill, Wau, v.d. Struijk, Janse (73/Douglas), Poepon (75/Vorthoren), Kargbo, Messoudi (46/Christiano), Bobson, Boutahar, Demouge

De Graafschap: v. Fessem, Schuurman, Fung a Wing, Keller, Fränkel (76/V. Peppen), Johnson (46/v.d. Ouweland), Meijer, Schöne (69/Robbemond), Vidarsson, De Groot, Powel

Uitslagen Jupiler League

Vanavond werd in de Jupiler League speelronde 22 afgewerkt. Hieronder zijn alle uitslagen, topscorers en het programma terug te vinden. Aankomende zondag wordt nog de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en FC Eindhoven gespeeld.

Uitslagen:

ThuisUitEindstand
Go Ahead EaglesSC Cambuur3-1
Fortuna SittardHFC Haarlem1-0
AGOVV ApeldoornFC Zwolle0-1
ADO Den HaagTOP Oss5-1
BV VeendamRBC RoosendaalAfg.
FC OmniworldFC Dordrecht1-0
FC Den BoschFC VolendamAfg.
Helmond SportFC Emmen0-3
Stormvogels/TelstarMVVGestaakt

Topscorers:

#NaamClubDoelpunten
1ThiebautMVV16
2TuypFC Volendam13
3Van der BiezenFC Den Bosch12
--CaraccioloFC Eindhoven12

Programma:

DatumThuisUit
23/12RKC WaalwijkFC Eindhoven
11/1RKC WaalwijkGo Ahead Eagles
11/1TOP OssMVV
11/1FC DordrechtBV Veendam
11/1FC EmmenStormvoels/Telstar
11/1SC CambuurFC Omniworld
11/1HaarlemAGOVV Apeldoorn
11/1FC VolendamFC Eindhoven
11/1FC ZwolleRBC Roosendaal
11/1Fortuna SittardFC Den Bosch
11/1Helmond SportADO Den Haag

Culinaire kerstwedstrijd, win jij?

Icoon Sitenews - ForumKerst staat voor de deur. Lekker met bekenden en familie de donkere dagen doorbrengen. En eten, veeeel eten. Sta jij uren in de keuken? Of flans je in een half uur een topgerecht in elkaar? Doe dan mee met de culinesse à gogo kerstwedstrijd!

Maak een foto-strip van je gerecht en de bereiding ervan, post deze samen met het recept in dit topic of mail naar het adres in de openingspost! Wie weet win jij één van de tien schorten met je eigen naam er op!

De kerstwedstrijd wordt georganiseerd in het culinaire forum van FOK!

ABN Amro sluisde kunstcollectie weg

Icoon KunstHet voormalige bestuur van ABN AMRO heeft vlak voor de overname door het bankenconsortium van Fortis, Royal Bank of Scotland en Santander haar enorme kunstcollectie weggesluisd via een juridische constructie. De kunstcollectie is in de afgelopen 25 jaar opgebouwd en behoort met haar 16.000 kunststukken tot de omvangrijkste kunstverzamelingen van Nederland. Kunstexperts schatten de waarde op "vele tientallen miljoenen euro's", alhoewel een officiële taxatie nooit is gemaakt.

De complete collectie is aan de vooravond van de overname voor het symbolische bedrag van 1 euro overgedragen van ABN Amro NV naar de Stichting ABN Amro Kunstverzameling. De opgestapte ABN Amro-topman Rijkman Groenink is voorzitter geworden van deze stichting. Vorige maand kwam het nieuws naar buiten dat Groenink bij zijn vertrek bij ABN AMRO een aardig zakcentje meekreeg.

De nieuwe mede-eigenaar Fortis is een onderzoek begonnen om te achterhalen of het voormalige bestuur 'onrechtmatige handelingen' heeft verricht. Ook bij ABN-Amro is er kritiek. Een direct betrokkene bij de bank: "De kunstwerken zijn aangekocht met geld van de bank en de aandeelhouders. Op het laatste moment is het in een stichting ondergebracht. Wij spreken over de grootste kunstroof van de eeuw"


Rijkman

Goeiemoggel-reclame wint Gouden Loeki

Gouden LoekiKPN heeft de Gouden Loeki 2007 gewonnen, de publieksprijs voor de beste, leukste of origineelste commercial van het jaar. De commercial, waarin een visboer dringend 5 kilo inktvis nodig heeft, kreeg net iets meer stemmen dan de reclame van Unox met Jan Vayne.

Ster-directrice Arian Buurman reikte de prijs in een live tv-uitzending uit aan de makers van de populaire reclame. Kijkers konden tijdens de uitzending bellen of sms'en op hun favoriete reclame, waarmee ze ook nog eens het goede doel van 3FM Serious Request steunden. Reinout Oerlemans presenteerde de uitzending. Vorig jaar won Centraal Beheer met de commercial acupunctuur.

De reclame heeft gezorgd voor een ware hype. Mensen begroeten elkaar met 'goeiemoggel' en bestellen maar al te graag 5 kiklo inktvip bij de visboer. Zo is de reclame ook al omgetoverd tot carnavalskraker, en heeft het zelfs voor een ruzie gezorgd in een café. Een cafégast verstond goeiemoggel verkeerd en dacht dat hij voor mongool werd uitgescholden.


De winnende reclame van KPN

Vergoossen noemt Helsingborgs wél gevaarlijk

In Eindhoven werd de koppeling aan Helsingborgs vrijdagmiddag positief ontvangen. Jan Wouters sprak vanuit Brabant van een "prima loting". Nieuwe trainer Sef Vergoossen durft die stelling echter niet aan.

"Ik vind het heel moeilijk aan te geven. Is het een nadeel dat ze niet in competitie zijn? Of juist een voordeel? Voor beide stellingen is wat te zeggen. We zullen in ieder geval heel geconcentreerd moeten spelen om een kans te maken."

"Ze hebben natuurlijk niet voor niets SC Heerenveen uitgeschakeld en ook de groepsfase van de UEFA Cup overleefd. Dat zegt wel iets", aldus de coach.

"We moeten nu proberen goed op de hoogte te zijn van de ploeg, al is dat moeilijk omdat de competitie is afgelopen. Ik weet ook niet of het prettig is dat we niet tegen een 'grotere' naam hebben geloot. Dat we Helsingborgs niet zo goed kennen, maakt hen juist een gevaarlijke opponent."

Extra toezicht op radiopiraten rond kerst

Het Agentschap Telecom dat toezicht houdt op uitvoering van de Telecommunicatiewet heeft aangekondigd de komende feestdagen extra te zullen controleren op illegale radio-uitzendingen in de FM-band. Traditiegetrouw starten veel piraten rond de feestdagen uitgebreid hun zenders op.

Vooral in Overijssel, Friesland en Drenthe organiseren nogal wat piraten rond kerst en oud en nieuw marathonuitzendingen. Gezamenlijk brengen ze dan dagenlang achter elkaar programma's gevuld met de welbekende Hollandse piratenmuziek. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van krachtige zenders en hoge antennemasten waarbij ze meer zendvermogen en een groter bereik creëren dan menig legaal radiostation.

Geregeld zijn de signalen van deze piraten dan ook zo sterk dat ze legale stations simpelweg van de band afdrukken. Het Agentschap Telecom zal zich de komende dagen speciaal op deze illegale zenders richten. Want niet alleen drukken ze legale zenders weg, ook zorgen ze voor storingen bij omwonenden en bestaat het gevaar voor storingen van luchtvaartcommunicatie, omdat de luchtvaartband dicht tegen de FM omroepband ligt.

Het Agentschap zal met name de regio's Twente, Friesland en Drenthe in de gaten houden. In Twente zal men vooral letten op piraten die uitzenden tussen de 97.00 en 97.30 MHz. De eigenaar van een zender krijgt een boete opgelegd van 4.500 euro voor elke dag dat de uitzending doorgaat.

Een blik op de site Etherpiraten.info, waar dagelijks luisterraporten worden gepubliceerd, leert dat er al veel radiopiraten op de FM-band in de lucht zijn. Zo is op de 95.9 momenteel de Drentse Piraten Combinatie actief, op de 97.3 het TBS Team uit Westerhaar en op de 88.3 is een marathonuitzending te beluisteren van de Vrije Piraten uit de omgeving van Dokkum. En dat is maar een kleine greep uit de stations die momenteel in de lucht zijn.



Druk aan de band

Strategie en insecten in Drone Attack

Publisher Atlus zal begin volgend jaar het spel Drone Attack gaan uitgeven. In de turn-based strategy speel je met robots die er uit zien als insecten. Je zult vele verschillende types tot je beschikking hebben en deze weer kunnen aanpassen met 100 verschillende wapens en attributen.

Het spel zal een campaign modus bevatten en daarnaast meer dan 50 levels waarin je het op kan nemen tegen menselijke tegenstanders. De website is hier te raadplegen en hieronder staan een viertal screenshots.



FIA verbiedt reservewagen

Vanaf het nieuwe seizoen mogen de teams maar twee auto's meebrengen naar een Grand Prix. De FIA, die ook het kwalificatieformat aanpaste, heeft tevens het gebruik van de reservewagen verboden.

In het reglement staat dat elk team volgend jaar maar twee bolides per weekend mag meenemen. Een definitie van auto is een zogenaamde survival cell voorzien van een motor, wielophanging, bodywork, radiatoren en olietank. Mocht een team toch besluiten om de survival cell te vervangen omdat die beschadigd is, dan moet de coureur vanuit de pitstraat de race gaan aanvangen.

Benny Neyman heeft kanker

Icoon ShowbizzBij Benny Neyman, vooral bekend van de hits ‘Ik weet niet hoe’ en ‘Waarom fluister ik je naam nog’ is kanker in een vergevorderd stadium geconstateerd. Al een half jaar lang liep hij met ernstige klachten rond. Twee weken geleden werd na uitgebreid onderzoek uiteindelijk vastgesteld dat het om de ziekte kanker gaat.

De ziekte heeft zich inmiddels uitgebreid tot zijn botten en zijn ruggenmerg. Waar de kanker ontstaan is in het lichaam van Neyman zijn de artsen nog niet achter. De zanger zit op dit moment wel thuis en heeft inmiddels een bestraling achter de rug. Dit werd bekend gemaakt door Hans, de vijftien jaar jongere levenspartner van Neyman.

Het jaar 2007 begon al met pech voor de geboren Maastrichtenaar. Tijdens het begin van zijn theatertournee begin dit jaar raakte hij al tweeënhalve maand zijn stem kwijt. Kort daarop volgde de breuk met zijn manager na 28 jaar. Als gevolg hiervan kreeg Neyman een burn-out. Afgelopen oktober verscheen wel zijn nieuwe album ‘Onverwacht’. Overigens is de concerttour die gepland stond voor het voorjaar 2008 ook afgelast.


Waarom fluister ik je naam nog

Klimmen wordt mogelijk in Two Worlds-expansion

Hoewel de PS3-versie van Two Worlds nog lang niet op de markt ligt, is de uitbreiding voor de PC en Xbox 360 al in verre staat van ontwikkeling. In The Temptation, zoals de uitbreiding gaat heten, zal het voor het eerst mogelijk worden om je omgeving te gaan gebruiken als wapen. Kisten, kratten en tonnen kunnen opgepakt worden om tegen tegenstanders gebruikt te worden, maar je kunt ze ook gebruiken om hogerop te komen. Er komen zelfs ladders in de game om het klimmen nog makkelijker te maken. Vanaf de nieuwe hoogten die je op deze manier bereikt zul je een mooi uitzicht krijgen over de nieuwe landschappen die ontwikkeld zijn voor de game. CEO van Reality Pump, Alexandra Constandache, ziet veel mogelijkheden qua gameplay door deze feature:

"So with 'The Temptation' we've succeeded in realizing a truly intensive gaming experience - an experience that also includes the refining of the 'older' elements together with truly stunning new features! When you move objects, for example, the possibilities are almost endless... you can use all your creative talents and enable very interesting quests at the same time."

Two Worlds: The Temptation staat voor de PC en Xbox 360 gepland voor het tweede kwartaal van 2008.




Mogelijk cassatie in vrouwenzaak-SGP

Minister Guusje ter Horst overweegt in cassatie bij de Hoge Raad te gaan tegen de uitspraak van het gerechtshof in Den Haag dat de Staat moet optreden tegen vrouwendiscriminatie door de SGP. De PvdA-bewindsvrouw vraagt eerst nog advies aan de landsadvocaat voordat ze een besluit neemt.

Dat heeft Ter Horst vanmiddag gezegd na afloop van de ministerraad. Het hof bepaalde gisteren dat de overheid maatregelen moet treffen die ervoor zorgen dat de Staatkundig Gereformeerde Partij in het vervolg ook vrouwen verkiesbaar stelt. De partij plaatst geen vrouwen op haar kieslijsten. Ze mogen wel lid worden maar geen bestuursfuncties in de partij bekleden.

Het verbod op discriminatie weegt in dit geval voor het hof zwaarder dan het recht op godsdienstvrijheid en dat van de vrijheid van vereniging. Ter Horst denkt eraan in cassatie te gaan, omdat volgens haar door het hof een fundamentele keuze is gemaakt bij de weging van grondrechten. ''Het is nogal wat als je je als overheid bemoeit met de inhoud van politieke partijen'', zei de minister.

Ook premier Jan Peter Balkenende sprak van een belangrijke rechtsvraag. Daarom wordt volgens hem de mogelijkheid bekeken om in cassatie te gaan bij de Hoge Raad, het hoogste rechtscollege van Nederland.

De SGP kondigde gisteren direct al aan in cassatie te gaan. De partij noemde de uitspraak van het hof ''teleurstellend en aanvechtbaar'' en sprak van een ''minimalistische uitleg van de vrijheid van godsdienst en de vrijheid van vereniging'.

Metaal klettert op metaal in Too Human trailer

Denis Dyack, directeur van Silicon Knights, houdt op IGN een blog bij, waarin hij vertelt over de voortgang van de game Too Human. In zijn laatste blog praat hij kort over de combat en de mogelijkheden die je als speler krijgt. Dit aan de hand van zijn favoriete karakter, de Berserker. Omdat beelden meer zeggen dan woorden zette hij er een filmpje bij, dat hij voor hem liet spreken verder.

In Too Human speel je een cybergod, Baldur, welke de taak heeft gekregen de mensheid te redden van hun ondergang. In het eerste deel van de Too Human trilogie neem je het op tegen het stoppen van gigantische oorlogsmachines. Gevechten moeten groots en meeslepend worden.

Duitser vindt testament in oude radio

Icoon Radio Een Duitser heeft in een draagbaar radiootje een testament en voor ruim 6000 euro aan oude marken aangetroffen. De 46-jarige Klaus Matschos uit het West-Duitse Dorsten kocht het apparaat voor 1 euro op de veilingsite eBay. Hij was de enige bieder.

De radio was door een Berlijnse opkoper aangeboden. Matschos ontdekte het geld en het testament toen hij de hoes van het apparaat opende. Er viel een enveloppe uit. "Ik dacht eerst dat het de gebruiksaanwijzing was" , aldus de elektricien in de Duitse krant Bild.

Het testament uit 1990 van een zekere Gustav was gericht aan zijn zoon Heinz. Hij uitte de wens in Berlijn begraven te worden. "Ik wil de brief en het geld graag teruggeven aan Heinz", stelt een ontroerde Matschos, die al de politie inschakelde.

Rudy Giuliani in het ziekenhuis

Icoon AmerikaTijdens een campagnebijeenkomst in Missouri voelde de oud-burgemeester van New York Rudy Giuliani zich zo ziek dat hij zich een nacht liet opnemen in het ziekenhuis. Volgens zijn woordvoerder had hij verschijnselen van een zware griep.

Giuliani, op dit moment presidentskandidaat voor de Republikeinen, moet het de komende dagen wat rustiger aandoen. Hij staat onder strenge medische controle sinds in 2000 prostaatkanker bij hem werd geconstateerd. Toen moest hij in dat jaar de campagne voor de Senaat staken. Toen was zijn tegenstander Hillary Clinton, op dit moment een van de populairste Democratische presidentskandidaten.

De gezondheid van Giuliani is vaker onderwerp van gesprek tijdens zijn huidige campagne omdat hij als burgemeester van New York na de aanslagen van 11 september dagenlang bloot stond aan de giftige dampen op Ground Zero. Veel werkers die tijdens de ramp aanwezig waren zijn nu ziek. Toch heeft Giuliani meerdere malen aangegeven compleet gezond te zijn.

Giuliani was tot voor kort de gedoodverfde presidentskandidaat voor de Republikeinen, maar in peilingen halen Mitt Romney en Mike Huckabee de oud-burgemeester steeds meer in. Velen zeggen dat Giuliani, die door Time in 2001 verkozen is tot 'Persoon van het Jaar', teveel kokketeert met de aanslagen van 11 september in zijn campagne.

Halverwege dit jaar kreeg Giuliani forse kritiek van de brandweervakbond IAFF. Zij zeggen dat de dood van honderden brandweermannen het gevolg was van Giuliani's beleid. Hij zou geweten hebben van de slecht functionerende communicatiemiddelen waarover de brandweerlieden beschikten, maar hier nooit iets aan gedaan hebben. Hierdoor wisten honderden brandweermannen niet dat zij de brandende WTC-torens uitmoesten wegens instortingsgevaar. In de noordelijke toren kwamen 121 brandweermannen om maar geen enkele politieagent. Deze beschikten namelijk wel over de juiste communicatiemiddelen.


Brandweervakbond IAFF niet blij met Giuliani als presidentskandidaat

Bezoek ook het forum eens voor meer over de Amerikaanse voorverkiezingen.

Stroomstoring Oosterhout verholpen

Icoon BinnenlandsIn een gedeelte van het Brabantse Oosterhout en Dongen was vanmiddag rond 17.00 uur de stroom uitgevallen. Zo’n 8000 huishoudens zaten in het donker. Het is nog niet bekend wat de oorzaak was van de stroomstoring.

"Een zekering in een middenspanningsstation aan de Bakkerstraat in Oosterhout bleek er uit te zijn geklapt", aldus een woordvoerder van Essent. De stroomstoring is rond 19.00 uur verholpen.

"De meldkamer van de hulpdiensten werd overspoeld met telefoontjes", aldus een woordvoerster van de politie. Er hebben zich volgens haar geen ernstige incidenten voorgedaan. Uit voorzorg heeft de politie extra agenten de straat op gestuurd.

Busje volgepropt met Polen aangehouden

Icoon OpmerkelijkGistermiddag is op de Bundersweg in Veghel een personenbusje aangehouden met daarin 27 Polen. Het busje waarin eigenlijk maar twaalf personen in vervoerd mogen worden werd bestuurd door een 30-jarige Pool met op de bijrijdersstoel twee landgenoten.

Achterin zaten met moeite en zonder enige bewegingsruimte nog 24 Poolse mannen. Iedereen werd meegenomen naar het politiebureau omdat geen van de 27 man zich kon legitimeren. Korte tijd later werden de identiteitspapieren op het bureau afgeleverd, en kon iedereen weer naar huis.

De bestuurder kreeg een proces-verbaal aan zijn broek. Verder heeft de eigenaar van het busje een boete gekregen vanwege diverse technische mankementen


Vlemmix & Roos met 'Een bussie vol met polen'
Met dank aan Boesh voor de submit.

Lammers niet naar Le Mans

Racing For Holland doet niet mee tijdens de 24 uur van Le Mans in juni volgend jaar. Jan Lammers heeft besloten niet meer van start te gaan, omdat de financiële risico's toch te groot zijn.

Lammers: "Ik wilde niet weer aan Le Mans meedoen omdat de kans groot was dat we daardoor verlies zouden draaien. Le Mans wordt half juni verreden en dan moet je er staan, sportief en financieel. Dat gaat ons niet lukken voor 2008, dus we slaan Le Mans deze keer over.”

Racing For Holland, dat sinds 2001 aan Le Mans deel nam, baarde veel opzien door als privé team regelmatig met de grote jongens aan het stoeien was. In 2002 en 2003 veroverde het team van Jan Lammers zelfs de wereldtitel in het Sportscar-kampioenschap.

"Deelname aan Le Mans vergt een committent van circa 1,5 miljoen euro. Het moment waarop je het eerste sponsorbedrag ontvangt is tevens het moment waarop je niet meer terug kan. Je hebt dan namelijk de plicht richting je sponsors om naar Le Mans te gaan. Je kunt vervolgens alleen maar keihard werken en bidden dat je genoeg geld binnenhaalt."

Lammers vervolgde: "Ik wil nu eerst aan alle verplichtingen van de afgelopen jaren voldoen. Mezelf achter een BV verschuilen, daar houd ik niet van. Ik accepteer de volle verantwoordelijkheid. Als we winnen staan we op het podium, dus als het fout gaat moet je jezelf niet verstoppen. Ik zie dit soort problemen liever als een gelegenheid om dichterbij mensen te komen in plaats van de relatie te verbreken."

"Problemen hebben we allemaal, alleen hoe je ermee omgaat bepaald het verschil. Door de jaren heen zijn wij op belangrijke momenten door de meest fantastische mensen geholpen. Deze hulp heeft enorm veel geld, wijsheid en motivatie geïnjecteerd, ik zie het als mijn plicht om hun enthousiasme en vertrouwen optimaal te belonen.”

Jan Lammers sluit het niet uit dat Racing For Holland in de toekomst terugkeert naar Le Mans. "Het is niet ondenkbaar dat Racing for Holland in de toekomst weer terugkeert op Le Mans, maar dan uitsluitend op basis van de juiste win-win voorwaarden," aldus Jan Lammers, die zich nu volledig gaat concerteren op team Nederland in het A1GP-kampioenschap.

Als coureur heeft Lammers een contract afgesloten met Porsche RS Spyder van het Horag team. Dat team doet mee aan de 12 uur van Sebring en aan de Le Mans series. Jan Lammers heeft diverse aanbiedingen voor de 24 uur van Le Mans.

'VS door Irak op rand van bankroet'

Icoon AmerikaVolgens presidentskandidaat Ron Paul zitten de VS door de Irakoorlog op de rand van bankroet. "We zijn blut. Amerika staat op de rand van bankroet. Het moment nadert dat de dollar echt instort. We doen nu niks anders dan uitgeven, uitgeven, uitgeven en lenen, lenen, lenen. Maar we kijken nooit of we kunnen bezuinigen. En als we niet genoeg geld hebben, drukken we het gewoon bij. We moeten in de VS een veel verstandiger monetair beleid voeren", aldus de Republikein.

Paul is als enige Republikein fel tegen de oorlog in Irak. Volgens hem moeten de VS de rol van politieagent van de wereld snel naast zich neerleggen. Paul is fel tegen Amerikaanse inmenging in het buitenland en andersom. Paul wil uit de VN, het IMF en de NAVO stappen. "Ik wil praten, onderhandelen en vrienden zijn met landen. Ik wil reizen en handel bevorderen."

"Maar ik wil geen Amerikaanse troepen meer in het buitenland stationeren, want dat levert geen voordelen op. Zij die troepen ontvangen, raken afhankelijk van ons. En wij geven geld uit dat we niet hebben. Of het nu Europa is of Korea, ik zeg: kom naar huis, we zijn het zat", aldus de presidentskandidaat die afgelopen 16 december een recordbedrag van meer dan zes miljoen dollar in 24 uur ophaalde.

Terwijl de meeste andere Republikeinen de Bush-doctrine van de preventieve aanval omarmen, maakt Paul zich geen enkele zorgen over de veiligheid van een Amerika zonder overzeese troepen: "Onze defensie wordt juist sterker, omdat niet overal meer troepen zitten en omdat we minder vijanden hebben. De terrorismedreiging neemt af, want we bezetten geen vreemd grondgebied meer en dat is de belangrijkste reden voor terrorisme. Wie zou ons dan nog moeten aanvallen?"

Eigenlijk zegt Paul campagne te voeren voor het programma van de huidige president Bush in 2000. Daarin had Bush felle kritiek op toenmalig president Clinton en diens inmenging in Somalië en Kosovo. Bush zei dat het ongrondwettelijk was. Bush vond dat Amerika geen landen meer moest opbouwen en niet de politieagent van de wereld meer moest zijn.

Paul: "Ze vallen ons niet aan vanwege onze vrijheid of rijkdom. Ze vallen ons aan omdat onze troepen hun land bezetten." Hij zegt dat Amerika de aanslagen van 11 september aan zichzelf te danken heeft, wat een uiterst merkwaardig tegengeluid is binnen zijn conservatieve Republikeinse Partij.

Tegenstanders noemen hem de Democraat van de Republikeinen. De libertarische Paul: "We hebben de regering niet nodig om ons te vertellen hoe we moeten leven, we hebben de regering niet nodig om de politieagent van de wereld te spelen. We hebben de regering maar voor één ding nodig: voor de bescherming van onze vrijheden."


Ron Paul

Bezoek ook het forum eens voor meer over de Amerikaanse voorverkiezingen.

Mannen hebben inderdaad meer humor

BassieMannen wisten het natuurlijk al lang van zichzelf, maar nu is het ook officieel bewezen: mannen hebben meer humor dan vrouwen. Tenminste volgens professor Sam Shuster van het ziekenhuis van Norfolk en Norwich aan het British Medical Journal.

Hij heeft zijn onderzoek uitgevoerd met een kunstje op een eenwieler in het centrum van Newcastle upon Tyne. Zijn reden hiervoor was om uit te zoeken hoe de mannelijke en vrouwelijke voorbijgangers zouden reageren op zijn kunstje. Zo’n 400 voorbijgangers zijn gepeild.

Vrouwen gingen de professor vooral aanmoedigen, maar de mannen beantwoordden zijn kunstje met hoongelach en snerende opmerkingen.

Volgens Shuster zijn grappen uitingen van agressie. Agressie wordt door sommige onderzoekers weer in verband gebracht met de blootstelling aan het hormoon testosteron tijdens de zwangerschap.

Mannen hebben meer humor vanwege de hormoonhuishouding van de man. Die ligt veel hoger dan bij vrouwen. Shuster denkt dat die hoge testosteron invloed heeft op de humor van mannen.

Een paar vrouwen maakten een grappige opmerking, terwijl drie van de vier mannen dat deed. "Het verschil tussen de twee seksen wat opmerkelijk en goed zichtbaar", aldus professor Sam Shuster.

Eerder onderzoek wees al een keer uit dat mannen eerder een agressievere vorm van humor gebruiken, bijv. door de ander het mikpunt van de grap te maken.

Kwalificatie licht veranderd in 2008

De Internationale automobiel federatie heeft het sportief reglement vrijgeven voor het seizoen 2008. De belangrijkste verandering is het kwalificatie format.

De kwalificatie was het afgelopen seizoen nog verdeeld in drie gedeeltes van elk vijftien minuten. Nu begint de eerste kwalificatie gedeelte om 14:00 lokale tijd en duurt twintig minuten. De zes langzaamste coureurs kunnen gaan omkleden. De overige rijders beginnen om 14:27 tot en met 14:42 aan hun tweede kwalificatie.

Het laatste gedeelte van de kwalificatie komen de tien snelste coureurs op de baan, die gaan strijden voor de pole position. Deze sessie start om 14:50 en eindigt om 15:00 en duurt totaal dus tien minuten. De coureurs hebben nu minder tijd om hun tank leeg te rijden.

Top of Flop User's Choice: Malcolm Middleton

We krijgen regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom doen we op woensdag- en op vrijdagavond: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

De vorige Top of Flop wist jullie absoluut niet te boeien: Rea le Roux - Boeremeisies Rule is een flop,  dus. vogelkooi verwoordde jullie mening nog als beste: " flop!!!!Een kettingzaag met griep kan beter zingen."

De tip van vanavond is van een anonieme submitter:

"Al uitgebreid in de media besproken, maar misschien leuk voor de top of flop. Het nieuwe kerstnummer van Malcolm Middleton (We're All Going To Die) Wat vinden de Fok!ers van dit nummer? Beter dan Wham toch wel?"

Maximaal 171.000 euro voor publieke sterren

Icoon MediaIn de Tweede Kamer is de motie van de SP aangenomen waarin staat dat presentatoren en dj's binnen de publieke omroep niet meer mogen verdienen dan de minister-president. De zogeheten Balkenende-norm gaat om een salaris van ongeveer 171.000 euro per jaar.

Het kabinet had eerder al aangekondigd dat de salarissen van omroepbestuurders niet boven dat van de premier mogen uitkomen. Vanwege 'marktomstandigheden' wilde minister Ronald Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de presentatoren en dj's buiten de Balkenende-norm houden, maar hier is de Tweede Kamer het dus niet mee eens.

Of de presentatoren en dj's bij de publieke omroep het voorbeeld van Jack Spijkerman volgen is nog onbekend. Wel is zeker dat een aantal presentatoren en dj's flink zullen moeten inleveren.


Maximaal 171.000 euro voor publieke presentatoren en dj's

Darkness Within wordt een versie ouder dankzij 1.01 patch

De adventuregame Darkness Within: In Pursuit of Loath Nolder, welke geïnspireerd is door de verhalen van H. P. Lovecraft, heeft vandaag een patch mogen ontvangen welke de game naar versie 1.01 tilt.

De patch brengt bugfixes en verbeteringen voor onder andere de inventory, het geluid, de interface en voegt ook nog eens alternatieve hints en oplossingen voor puzzels en meer grafische keuzemogelijkheden toe.

Meer informatie over de game is te vinden in onze review, de patch zelf weegt slechts 5.7 MB en is onder andere bij onderstaande mirrors te vinden:

Gamer's Hell
Officiële mirror
Worthplaying
Just Adventure
Filefront
GamersDailyNews

Tekken-film krijgt regisseur en productiedatum

Een film op basis van de Tekken-serie lijkt nu weer heel goed mogelijk. Hoewel namelijk in 2002 al de rechten voor een film bij Crystal Sky Pictures terechtkwamen, was het lange tijd stil rond de film. Nu is bekend gemaakt dat er een regisseur is gevonden en een datum waarop de productie van de film zal beginnen. Dwight Little, regisseur van films als Anaconda, Marked for Death en Free Willy 2, maar ook series als Bones, 24 en Prison Break, zal zich ontfermen over Tekken. Waarschijnlijk zal het spectacel beginnen met de opnames op 4 februari.

"The film plays out as a science fiction story set in the near future, about a rebel who rises up against the Tekken Corp. to seize freedom for his people. It's a gladiator story, but the video game has a complicated enough storyline that it provides the template for a martial arts spectacular."

Aldus Little tegen het Amerikaanse tijdschrift Variety.



Dwight Little

Botsing Apache wordt gereconstrueerd

Icoon PolitieDe politie gaat de botsing van een legerhelikopter met elektriciteitskabels van vorige week bij Zaltbommel reconstrueren. Op die manier verwacht de politie meer te weten te komen over de oorzaak van het ongeluk. Tot het eind van het jaar worden er vergelijkbare vluchten op grotere hoogte gemaakt met een politiehelikopter.

Er worden niet alleen vluchten op grotere hoogte gemaakt. De politie gaat bij helder weer ook een dagvlucht maken tot de hoogspanningsverbinding. Er wordt ook een nachtvlucht gemaakt.

Vorige week woensdag vloog er een legerhelikopter door elektriciteitskabels boven de Bommeler- en Tielerwaard. De piloot moest een noodlanding maken en de wijde omgeving zat twee dagen zonder stroom. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

Winterverhalen 4

"Nou, waar wacht jij nog op?", vroeg ze nogal uitdagend. Ze trok haar jas aan en speurde snel haar klerenkast af. Ik moest stiekem grinniken. Ze had een grote vuilniszak gevonden waar ze al haar nodige kleren in flikkerde. Ik schoot in mijn trui, boxer en broek, maar liet m'n natte, stinkende schoenen en sokken onder het bed staan. Dan maar met blote voeten het koude asfalt op zo dadelijk. Ik zal morgenvroeg onderweg wel nieuwe schoenen kopen. Buiten was het weer al een stuk rustiger geworden. Stilte voor de storm. Je kon het aan alles merken. De muren leken het je te vertellen...

Spaanse loterij keert 2,2 miljard euro uit

Icoon OpmerkelijkDe grootste en oudste loterij ter wereld, de Spaanse kerstloterij, keert zaterdag een recordbedrag aan prijzen uit: 2,2 miljard euro. Gemiddeld kocht elke Spanjaard voor ruim 70 euro aan loten.

De hoofdprijs El Gordo (De Dikkerd) bedraagt drie miljoen. Het bedrag is 185 keer te winnen, omdat elk lot 185 keer wordt verkocht. Tijdens een rechtstreekse tv-uitzending trekken weeskinderen de winnende nummers.

Absolute winnaar is de fiscus: 700 miljoen euro vloeit richting de staatskas. De Spaanse loterij bestaat al sinds 1763, en in zijn huidige vorm sinds 1812.

Met dank aan static voor de submit.

Ship Simulator 2008 1.3 patch brengt multiplayer

Ship Simulator 2008 is zoals de titel al doet vermoeden een simulatiegame die om schepen draait, een simulator die vanaf vandaag ook de mogelijkheid biedt om samen met je zeevarende vrienden te spelen!

Vanaf vandaag is versie 1.3 van de simulator beschikbaar welke dus onder andere multiplayer-functionaliteit toevoegt, alsmede een missie-editor, het in-game downloaden en keuren van custom missies, meer realisme door de toevoeging van radiogeluiden op de brug en nog meer verbeteringen.

Benieuwd geworden? Onze review van de game valt hier te vinden.

De update komt in twee smaken, te weten van versie 1.0 naar 1.3 (welke 580 MB groot is), en van versie 1.1 naar 1.3 (welke 230 MB weegt).

1.0 -> 1.3

Gamer's Hell
Filefront
Gamer.no
Worthplaying
Officiële mirror
Officiële mirror (2)

1.1 -> 1.3

Gamer's Hell
Filefront
Gamer.no
Worthplaying
Officiële mirror
Officiële mirror (2)

Malta en Cyprus voeren euro in

Icoon EconomieDe EU-eilanden Malta en Cyprus zijn per 1 januari klaar om de euro in te voeren. Nadat Slovenië vorig jaar als eerste nieuwe lid de euro invoerde zijn dit maal de eilanden gelegen in de Middellandse Zee aan de beurt.

Op Malta en Cyprus zijn burgers, ondernemers en de overheid klaar voor de nieuwe munt. De burgers hebben begin deze maand 'eurokits' gekregen om alvast te wennen aan de munten.

Het totaal aantal eurolanden komt hiermee op vijftien. In deze vijftien landen wonen in totaal 320 miljoen mensen. Dit is meer dan in de VS, waar 300 miljoen Amerikanen de dollar gebruiken.

Naar verwachting zal het jaar daarop Slowakije de Europese munt invoeren. Vervolgens zijn landen als Estland en Hongarije in aan zet, maar deze hebben nog een lange weg te gaan om aan de strenge eisen van de euro te voldoen.

[update] Ryu hakt er op los in Ninja Gaiden 2 screens en trailer

Team Ninja heeft van het nieuwste deel in de Ninja Gaiden-serie een aantal nieuwe beelden vrijgegeven en een vrij lange trailer, waarin Ryu zijn bloederige kunsten tentoon spreidt.






[update]
En nog een trailer voor jullie bloederige pleziertjes.


In Ninja Gaiden 2 speel je wederom met Ryu Hayabusa, die deze keer op pad gaat om zijn clan te wreken en daarbij ook nog eens de mensheid moet redden. Met een scala aan wapens kun je de vijanden aan stukken hakken, om zo een weg te banen in een wereld vol gevaar. Ninja Gaiden 2 zal een geheel nieuwe gameplay engine bevatten, en een nieuw auto-health regeneration system. Natuurlijk kunnen we ook nieuwe levels en vijanden verwachten, en niet te vergeten liters bloed.

BBFC mag in hoger beroep omtrent Manhunt 2

De BBFC (British Board of Film Classification) laat zich niet snel uit het veld slaan. Nadat door de rechter werd besloten dat Manhunt 2 gewoon op de markt mocht verschijnen met een 18+ rating kondigde de organisatie al aan in hoger beroep te willen gaan. Vandaag is het hoger beroep akkoord bevonden en dus zal waarschijnlijk halverwege januari de rechtszaak aanvangen. Verder is ook besloten dat zolang het hoger beroep nog niet is afgerond de beslissing van de BBFC dat Manhunt 2 geen classificatie krijgt staan. Slecht nieuws dus voor gamers in Engeland die hoopten dat het na de uitspraak van de Video Appeals Committee eindelijk mogelijk zou worden om de game aan te schaffen.


Engelse gamers mogen voorlopig nog geen digitale karakters in brand steken

SunAge krijgt nieuwe moeilijkheidsgraad in versie 1.06

Eerder deze maand werd de 2D RTS SunAge gelanceerd door het Nederlandse bedrijf Lighthouse Interactive. Inmiddels is de game toe aan versie 1.06 door middel van een patch. In deze patch worden een aantal dingen toegevoegd waar door de community om gevraagd werd, aldus Roman Pfneudl, CEO van Vertex4.

"After SunAge was shipped across Europe last month, we received a lot of constructive feedback from our rapidly growing community. We support our game 100% and welcome feedback from the players. We owe the community a special thanks for their enthusiasm. Their comments, suggestions and reports have been very useful throughout the development of this update and although it’s impossible to include all personal requests, we still managed to squeeze in quite a few."

Er is een extra moeilijkheidsgraad voor de singleplayer campaign.
Verbetering geïmplementeerd voor het selecteren van formaties.
Een nieuwe manier om bombardeer-units te besturen.
Een aantal path-finding problemen is opgelost.
Mogelijkheid om 3e muisknop te gebruiken toegevoegd.
Verbeterde alternatieve modes voor een aantal units (Skimmer, Golgotha, Liberator).
Verbeterde "boxing" van units.
Verbeterde support voor laptops met "SpeedStep" technologie

Demo Dark Messiah of Might and Magic: Elements beschikbaar

Ubisoft is begonnen met de promotie voor de game Dark Messiah of Might and Magic: Elements. Zo werd vandaag de officiële site van de game gelanceerd. Hier is een hoop informatie te vinden over Sareths quest op de Xbox 360. Zo staat er wat informatie over het verhaal en de gameplaymogelijkheden. Naast dit is het sinds vandaag ook mogelijk om de demo van de game te downloaden vanaf Xbox Live Marketplace. De demo kent twee maps, waarvan een gericht op de singleplayer en een op de multiplayer. In de SP zul je kunnen kiezen tussen de Knight en de Mage en in de MP kun je ook de Archer en de Assassin kunnen kiezen.

Dark Messiah of Might and Magic: Elements staat gepland voor een release op 11 januari.

Kaos luistert naar kritiek gamers op demo Frontlines

Vanuit de gaming community was er een flinke lading kritiek toen Kaos onlangs een demo vrijgaf van de game Frontlines: Fuel of War. Frank Delise, general manager van Kaos Studios, zei het volgende in een persverklaring:

"We at Kaos Studios are very interested in your feedback on our recently released single-player demo on the Xbox 360. The community is very important to us and we make an effort to pay attention to what you have to say so we can make this the best game possible."

Hoewel de game al moet uitkomen in februari zal het bedrijf er hard aan werken om een aantal punten nog flink aan te gaan pakken.

Er zal flink gesleuteld worden aan de besturing. Zo zal de C4-drone beter bestuurbaar worden en zal er gekeken worden naar de zogenaamde "dead zone" in de gevoeligheid.
De graphics zullen nog getuned worden en de framerate zal nog verbeterd worden. Grafisch zal de game gelijkwaardig worden aan andere shooters met grote schaal gevechten.
Pop-op zal flink teruggebracht worden. Helaas zijn sommige levels erg groot en zal het niet volledig verholpen zijn in de uiteindelijke game.
De clipping-problemen uit de demo zijn verholpen.
De AI kende nog wat bugs in de demo, deze zijn verholpen.
Een klacht was dat de snelheid van de game wat laag lag. Volgens Kaos heeft dit te maken met de grote werelden en de snelheid van richten en lopen. Deze zaken worden al aangepakt en zouden het tempo van de game moeten verhogen.

Inmiddels heeft Kaos ook een open beta vrijgegeven van de game, waarmee ze nog een hoop feedback hopen te krijgen. Binnenkort zal er ook een multiplayer demo verschijnen voor de Xbox 360.

DVD: Clash of Egos

Iedereen die de uitgekauwde Hollywood-humor zat is, raad ik van harte iets "anders" aan. Iets van Anders Thomas Jensen bijvoorbeeld. Deze Deense filmmaker maakte twee jaar geleden al faam met het briljante 'Adam's Apples', maar timmerde ook aardig aan de weg als scenarioschrijver van dramafilms als 'Open Hearts' (2002), 'Brothers' (2004) en 'After The Wedding' (2006).
'Clash of Egos' is de naam van Jensens laatste wapenfeit. De droog-komische synopsis: "Tonny viert zijn vrijlating uit de gevangenis met een bezoekje aan de bioscoop. Daar bekijkt hij met zijn kinderen de nieuwste film van een beroemde regisseur. De film is echter zó slecht dat Tonny probeert zijn geld terug te krijgen. Dit gaat niet zo eenvoudig als het klinkt, want probeer maar eens geld los te krijgen van een gelauwerd regisseur."

Speurhond Irak naar familie overleden baasje

Icoon OpmerkelijkEen hond die dienstdeed in het Amerikaanse leger krijgt na maanden lobbyen een tweede leven bij de familie van zijn in Irak gedode baasje. De Duitse herder Lex was bij de 20-jarige marinier Dustin Lee toen die omkwam tijdens een mortieraanval in Fallujah.

De speurhond, die zelf gewond raakte, weigerde tijdens het incident in maart het lichaam van de omgekomen soldaat te verlaten, meldde nieuwszender CNN vandaag. Andere mariniers moesten het dier wegsleuren zodat medici hem konden bereiken. Lex was ook aanwezig op Lees begrafenis in maart.

Lees vader moest maanden inpraten op de mariniers voordat ze afstand deden van de acht jaar oude hond. "Deze zaak ging van kolonels naar generaals helemaal tot aan de commandant van het korps mariniers", aldus Jerome Lee. Bij het Amerikaanse leger gaan speurhonden normaal gesproken pas met pensioen als ze tien zijn.

Voetbal: PSV loot Helsingborg in UEFA Cup

Icoon UEFA CupPSV neemt het in de derde ronde van de UEFA Cup op tegen Helsingborgs IF uit Zweden.Het eerste duel tussen beide clubs is op 13 of 14 februari. De return staat gepland voor 21 februari.

Helsingborgs IF speelde in de eerste ronde tegen Heerenveen. De Friezen wonnen de thuiswedstrijd met 5-3. In Zweden ging het alsnog mis voor Heerenveen: 5-1. Bij Helsingborg is de oud-Feyenoorder Henrik Larsson de grote ster.

Als PSV de derde ronde overleeft, treft het in de achtste finales de winnaar van de tweestrijd tussen het Tsjechische Slavia Praag en het Engelse Tottenham Hotspur.

Overzicht wedstrijden derde ronde UEFA Cup
Aberdeen - Bayern München
AEK Athene - Getafe
Bolton Wanderers - Atlético Madrid
FC Zenit - Villareal
Galatasaray - Bayer Leverkusen
RSC Anderlecht - Girondins Bordeaux
Brann Bergen - Everton
FC Zürich - Hamburger SV
Glasgow Rangers - Panathinaikos
PSV - Helsingborgs IF
Slavia Praag - Tottenham Hotspur
Rosenborg - Fiorentina
Sporting Lissabon - FC Basel
Werder Bremen - Sporting Braga
Benfica - FC Nürnberg
Olympique Marseille - Spartak Moskou

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK!voetbalmanager

Ferguson vindt Lyon lastige ploeg

Manchester United-trainer Sir Alex Ferguson kijkt met plezier uit naar de tweede ronde van de Champions League. De Mancunians zagen het Franse Olympique Lyon met hen gepaard worden.

Manchester United werd groepswinnaar, en zou zo op papier een makkelijke loting tegemoet zien. Toch vindt Ferguson dat Lyon de lastigste tegenstander is die ze hadden kunnen treffen. De Fransen worden al jaren getipt als outsiders voor de eindoverwinning, mede door zes opeenvolgende landskampioenschappen.

"Het was waarschijnlijk de moeilijkste club van de vijf die we konden loten", vertelde Ferguson. "Lyon heeft het Franse landskampioenschap de laatste zes jaar gewonnen. Dat is een ongelooflijke prestatie. Ze zien dan wel steeds spelers vertrekken, maar er komen steeds nieuwe talenten bij zoals Karim Benzema en Hatem Ben Arfa, die nu allebei in het nationale elftal spelen."

Inbreker strooit met geld

Icoon Domme criminelenEen 26-jarige man uit Linschoten heeft donderdagnacht in Dussen met bankbiljetten gestrooid. Hij had dit geld even daarvoor gestolen bij een autobedrijf in Eethen.

De man vluchtte na de inbraak met de auto en werd hierbij achtervolgd door de politieagenten. Die waren op het alarm van het bedrijf af gekomen. De man negeerde alle stoptekens en vloog enkele kilometers verderop uit de bocht. Hij probeerde weg te rennen en gooide honderden euro's op straat. De politie wist hem aan te houden.

Bij de inbraak waren waarschijnlijk nog twee andere personen betrokken. De politie is nog op zoek naar deze mededaders.

FC Dordrecht huurt Van der Sloot

FC Dordrecht huurt aanvallende middenvelder Marcel van der Sloot het komend half jaar. Van der Sloot kwam bij De Graafschap niet aan spelen toe. Die club had hem in de zomer overgenomen van TOP Oss.

Technisch manager Marco Boogers licht de overgang als volgt toe: "We zochten nog een middenvelder met diepgang. Bovendien kan hij met zijn traptechniek belangrijk worden bij spelhervattingen. Ook pikt hij regelmatig zijn doelpuntje mee." FC Dordrecht heeft ook interesse in een mogelijke huur van oud-speler Cecilio Lopes, die momenteel niet speelt bij SC Heerenveen.

Peter Heerschop krijgt lichte hartaanval

Icoon CabaretCabaretier Peter Heerschop, die op vrijdagochtend werkzaam is als columnist bij Edwin Evers op Radio 538, is vanochtend vroeg getroffen door een lichte hartaanval. Aanvankelijk leek het er even ernstig uit te zien, meldt een woordvoerster van zijn impresariaat. ''Het lijkt nu toch iets mee te vallen. Hoogstwaarschijnlijk mag Peter vanavond al weer naar huis.''.

De voorstellingen van 'Natuurlijke selectie' van de groep NUHR (Niet Uit Het Raam) waar Heerschop deel van uitmaakt, die vanavond en morgen in Zaandam gepland stonden, zijn afgelast. De VARA zou daar juist tv-opnamen komen maken.

NUHR viert in januari het twintigjarig bestaan. Dan staat ook een feestelijke jubileumvoorstelling op het programma in theater Carré in Amsterdam.


Tien jaar geen Don Vito

Icoon TelevisieVincent Margera, bekend als Don Vito uit de populaire serie Viva La Bam van zijn neef Bam Margera, mag zijn alter ego tien jaar lang niet spelen. Dat bepaalde een Amerikaanse rechter in de zaak om het seksueel misbruiken van een kind.

Dat meldde de zender MTV, waarop Viva La Bam te zien is, vandaag op zijn website. Margera is veroordeeld tot tien jaar voorwaardelijk voor het tot tweemaal toe seksueel betasten van een kind. De 51-jarige reality ster heeft altijd ontkend.

Van de rechter mag Margera tien jaar lang zijn hitsige typetje Don Vito niet meer spelen. Ook mag hij geen handtekeningen uitdelen, boeken schrijven of in televisieprogramma's optreden.

De tv-ster moet in voorarrest blijven in afwachting van de behandeling van een andere aanklacht tegen hem. Margera mag voor de feestdagen naar huis en moet dan na zeven dagen weer terugkeren.


Beloki beëindigt wielerloopbaan

Joseba Beloki heeft zijn wielercarrière definitief beëindigd. De Spaanse renner kon geen ploeg vinden voor 2008. In 2007 reed hij ook al geen koersen.

Beloki eindigde drie keer op het podium van de Ronde van Frankrijk: In 2002 als tweede en in 2000 en 2001 als derde.

In 2003 maakte Beloki wielergeschiedenis. Hij smakte tijdens een afdaling in volle vaart op het asfalt. Lance Armstrong moest om de Spanjaard te ontwijken het korenveld in rijden. Deze manoeuvre is één van de meest spectaculaire gebeurtenissen van de afgelopen jaren. Armstrong sneed een bocht af en kon doorrijden, Beloki moest na de zware val met schouderletsel opgeven.

In 2006 kreeg hij evenals onder anderen Jan Ullrich en Ivan Basso een startverbod wegens zijn betrokkenheid bij het omvangrijke Spaanse dopingschandaal. Beloki is nooit betrapt op dopegebruik.

PSV treft Helsingborgs in UEFA Cup

PSV neemt het in de derde ronde van de UEFA Cup op tegen Helsingborgs IF uit Zweden.

Het eerste duel tussen beide clubs is op 13 of 14 februari. De return staat gepland voor 21 februari.

Helsingborgs speelde in de eerste ronde tegen Heerenveen. De Friezen wonnen in de eerste ronde de thuiswedstrijd met 5-3. In Zweden ging het alsnog mis voor Heerenveen: 5-1. Bij Helsingborgs is de oud-Feyenoorder Henrik Larsson de grote ster.

Als PSV de derde ronde overleeft, treft het in de achtste finales de winnaar van de tweestrijd tussen het Tsjechische Slavia Praag en het Engelse Tottenham Hotspur.

Alle wedstrijden derde ronde UEFA Cup
Aberdeen - Bayern München
AEK Athene - Getafe
Bolton Wanderers - Atlético Madrid
FC Zenit - Villareal
Galatasaray - Bayer Leverkusen
RSC Anderlecht - Girondins Bordeaux
Brann Bergen - Everton
FC Zürich - Hamburger SV
Glasgow Rangers - Panathinaikos
PSV - Helsingborgs IF
Slavia Praag - Tottenham Hotspur
Rosenborg - Fiorentina
Sporting Lissabon - FC Basel
Werder Bremen - Sporting Braga
Benfica - FC Nürnberg
Olympique Marseille - Spartak Moskou

de heenwedstrijden worden op 13/14 februari gespeeld, de returns op 21 februari

Italiaans-Engelse ontmoetingen in Champions League

In het Zwitserse Nyon is geloot voor de achtste finales van de Champions League. Er kwamen enkele interessante wedstrijden uit de trommel.

AC Milan neemt het op tegen Arsenal, momenteel koploper in de Engelse Premier League. De andere club uit Milaan, Inter, treft Liverpool, vorig jaar nog verliezend finalist.

Real Madrid treft het Italiaanse AS Roma, terwijl Barcelona de strijd aan mag gaan met het Schotse Celtic. Lyon treft Manchester United, terwijl Chelsea het Griekse Olympiakos lootte.

1/8e finales (heen op 19/20 februari - terug op 4/5 maart):

Celtic Glasgow (Sch) - Barcelona (Spa)
Olympique Lyon (Fra) - Manchester United (Eng)
Schalke 04 (Dui) - Porto (Por)
Liverpool (Eng) - Inter Milaan (Ita)
AS Rome (Ita) - Real Madrid (Spa)
Arsenal (Eng) - AC Milan (Ita)
Olympiakos (Gri) - Chelsea (Eng)
Fenerbahçe (Tur) - Sevilla (Spa)

Ros gaat nog een keer los

Icoon LiteratuurBoekenrecensent Martin Ros, die morgen tegen zijn zin afscheid moet nemen van de TROS Nieuwsshow op Radio 1 waar hij al 21 jaar de wereld van de literatuur bespreekt, slaat nog even wild om zich heen. In een paginagroot interview met de GPD-dagbladen deze week zegt hij schandalig behandeld te zijn door de grootste familie van Nederland. Hij zal nimmer meer naar de TROS luisteren.

Over Nieuwsshow-presentatrice Mieke van der Weij (ook bekend van de Rijdende Rechter) is hij ook niet erg flatteus. Volgens Ros heeft Mieke zich omhooggeneukt in het Hilversumse. ''Mieke ging nogal van bil met deze en gene. Dat heeft haar geholpen in haar carrière'', liet hij zich gisteren ontvallen.

Mieke, die onder meer het bed deelde met womanizer Jeroen Pauw, weet niet hoe Martin bij deze uitspraak komt. ''Ik ben al sinds 2004 getrouwd met Sijbolt Noorda.''

GPD
De 71-jarige Ros, die volgens de TROS weg moet omdat men wil verjongen, kreeg de laatste tijd geregeld kritiek van Mieke en haar collega Peter de Bie wanneer hij weer eens via een omweg een uithaal maakte naar de islam. In het interview met de GPD-bladen blijkt dat Ros de islam als het grootste gevaar ziet. Hij heeft niets tegen Turken en Marokkanen, maar de islam zal volgens hem samen met de Russen en China het christelijke westen verpletteren.

Verder blijkt uit het interview dat de omroep Ros niet meer coherent vindt in zijn recensies. De boekenrecensent ontkent dat ten stelligste en zegt dat zijn doelgroep de vrouwen tussen de 40 en 70 jaar zijn - de enige die nog lezen - die alleen thuiszitten, omdat hun man buiten de deur een vrouw met nog stevige tieten neukt.

Morgen neemt Ros afscheid van de Tros Nieuwsshow. De bedoeling is dat dit feestelijk gaat gebeuren. De vraag is dus of Mieke de belezen bejaarde nog een keer terecht gaat wijzen over al zijn uitlatingen.

Met dank aan laforest voor de submit.

Hond Adolf mag Hitlergroet niet meer brengen

Icoon OpmerkelijkDe Berlijnse hond Adolf krijgt als alles verloopt zoals de autoriteiten in Berlijn wensen, een nieuwe naam en een nieuw baasje.

De reden voor de omwenteling in het leven van Adolf en zijn baasje Roland T. is een kunstje dat Adolf vertoont. Wanneer zijn baasje Heil Hitler zegt, heft de hond zijn rechtervoorpoot stram op. Dit valt erg slecht bij de Duitse justitie waar dergelijke kunstjes sinds 1945 ten strengste verboden zijn.

Het Britse dagblad The Independent berichtte vandaag vanuit Berlijn dat Roland T. donderdag aan een celstraf van vijf maanden is begonnen. Adolf wacht in een kennel op een nieuwe baas die van hem waarschijnlijk geen Hitlergroet verlangt.

Willem Holleeder veroordeeld tot 9 jaar cel

Icoon JustitieDe rechtbank uit Haarlem heeft Willem Holleeder vanmiddag veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf. Hij krijgt die straf voor het afpersen van drie zakenmensen, het leiding geven aan een criminele organisatie, het witwassen van crimineel geld en het plegen van mishandelingen.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste eerder twaalf jaar gevangenisstraf tegen Holleeder, omdat de Heineken-ontvoerder met telkens wisselende groepjes vermogende zakenlieden zou hebben afgeperst, onder wie de in 2004 vermoorde vastgoedmagnaat Willem Endstra.

Van de acht medeverdachten werden er vijf veroordeeld. Zij kregen straffen variërend van twee jaar en negen maanden cel tot 240 uur dienstverlening voor de ex-vriendin van Holleeder.

De advocaten van de verdachten hebben in hun pleidooien onder meer grote vraagtekens gezet bij de betrouwbaarheid van de vele getuigen die in het drie jaar durende vooronderzoek verklaringen hebben afgelegd. Veel van hen hebben hun verklaringen gebaseerd op wat zij van Endstra hebben gehoord, waardoor ook aan hun betrouwbaarheid getwijfeld moet worden, menen de strafpleiters.

De rechtbank vindt echter dat het OM voldoende betrouwbare verklaringen heeft opgevoerd om tot de gedane veroordelingen te komen. Een belangrijke verklaring was die van Maria Houtman, de weduwe van de in november 2005 geliquideerde Kees Houtman. Deze man was naast Endstra een van de andere afpersingsslachtoffers van Holleeder.


Milieufederatie Valencia hindert aanleg circuit

In Valencia zijn er problemen ontstaan rond de aanleg van het stratencircuit. De lokale milieu organisatie heeft bij de Europese Unie een klacht ingediend en eist dat de werkzaamheden niet beginnen voordat er onderzoek is gedaan naar de gevolgen voor de stad en het milieu.

De milieu organisatie is bezorgd over de historische delen van stad en vreest geluidsoverlast die de werkzaamheden met zich mee brengen. Ook is men bezorgd over de luchtvervuiling en de verstoring van de openbare orde. Het bezwaar dat ingediend is kan voor vertraging zorgen bij de aanleg.

Op 24 augustus vindt de Grand Prix van Europa plaats in Valencia.

Politie brengt dronken man naar bed

Icoon OpmerkelijkEen dronken man heeft afgelopen nacht de rust in zijn buurt in Amsterdam-Zuidoost ernstig verstoord toen hij zijn woning niet binnenkwam. De politie moest er uiteindelijk aan te pas komen om de dronkaard te herenigen met zijn vrouw die al in dromenland was.

De 57-jarige man kon zijn sleutels niet vinden en stond daardoor op zijn voordeur aan de flat Huigenbos te bonken, liet de politie vandaag weten. De bel deed het namelijk niet. Toen het buurtbewoners te gortig werd, schakelden ze de politie in. Die toverde binnen 'no time' de sleutels boven water, die gewoon in de jas van de man zaten. Daarop kon hij zijn roes gaan uitslapen naast zijn vrouw, die al in een diepe slaap verkeerde.

Wekelijkse update Amerikaanse PlayStation Store

Gisteren hadden we al het lijstje met de nieuwe content van de Nederlandse PlayStation Store, vandaag hebben we dan ook nog de lijst voor de Amerikaanse PlayStation Store. Op de Amerikaanse Store is de volgende nieuwe content te vinden:

* Toy Home ($9.99)

* Snakeball ($9.99)

* Trials of Topoq ($4.99)

* Memerize: Distort ($1.99)

* Warhawk PSone Classic($5.99)

* BlackSite: Area 51 demo (932MB)

* Snakeball demo (77MB)

* Warhawk: Operation Omega Dawn Expansion ($7.99)

* Folklore Christmas Pack Add-On (gratis)

* Motorstorm Holiday Skin (gratis)

* Guitar Hero III Holiday Single "We Three Kings" (gratis)

* High Stakes on the Vegas Strip: Poker Edition Add-On 1 (gratis)

* High Stakes on the Vegas Strip: Poker Edition Add-On 2 (gratis)

* Rock Band Add-Ons
Buddy Holly" by The Pretender ($1.99)
Brass in Pocket"* by Weezer ($1.99)
My Iron Lung" by Radiohead ($1.99)

* Gran Turismo 5 Prologue Sizzle Trailer

* Devil May Cry 4 Final Trailer

* Warhawk Omega Dawn Trailer

* PS3 "Only On" TV Spot

* PS3 "Universe" TV Spot

* Tony Hawk's Proving Ground - Mike V's Skater Story

* Turok "Dino Mauling" Video

* PSP Feature Video

* Uncharted: Drake's Fortune "Animation" Video

* Strange Wilderness Trailer

* Shakira: Oral Fixation Tour Trailer

* Warhawk Theme

* PAIN: Santa Theme

* PAIN: Cookie Theme

* High Stakes on the Vegas Strip: Poker Edition wallpapers (2)

Virtual Console weer bijgevuld

Het is weer vrijdag en dus zijn er weer nieuwe games te vinden in de Virtual Console van de Nintendo Wii. Deze week zijn het de volgende games:

Skate or Die (NES) (500 punten)
Skategame uit de jaren '80 waarin je verschillende events kan spelen met Rodney Recloose of zijn zoon Bionic Lester.

Blades of Steel (NES) (500 punten)
Arcade-game van Konami uit 1987 waarin je tegen elkaar of tegen de CPU kunt ijshockeyen. Deze game is vooral bekend voor de gevechten die mid-wedstrijd plaatsvinden.

Dragon's Curse (TurboGrafX) (800 punten)
Ook wel bekend als Wonder Boy III: Monster Lair, heeft deze platformgame een hoop mogelijkheden om steeds in andere dieren te veranderen om verder te komen in het spel.

Jaar cel voor AEL-leider Abou Jahjah

Dyab Abou Jahjah, de voormalige leider van de Arabisch Europese Liga (AEL), is vandaag door de rechtbank in Antwerpen veroordeeld tot een jaar cel.

Volgens de rechter heeft Abou Jahjah boze jongeren in 2002 aangezet tot rellen na de moord op een Marokkaanse man in de Antwerpse wijk Borgerhout. Abou Jahjah had onder de jongeren het gezag om ze tot rust te brengen, maar gebruikte dat niet. Integendeel, hij hitste de jeugd volgens de rechtbank op en zette ze aan tot rellen. Jongeren vernielden auto's en winkels, sloegen agenten en burgers en belemmerden het verkeer.

Ook een tweede kopstuk van de AEL, Ahmed Azzuz,  is veroordeeld tot een jaar cel, een derde (Youssef Rahimi) is vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie had tegen alle drie twee jaar geëist.

Abou Jahjah en Azzuz moeten verzekeraar Ethias, die zich burgerlijke partij had gesteld, een schadevergoeding van ruim 5.000 euro betalen. Abou Jahjah verblijft overigens al weer een tijdje in zijn geboorteland Libanon.

Actuele terreurdreiging in België

Icoon Terrorisme De Belgische autoriteiten hebben vandaag verscherpte veiligheidsmaatregelen genomen na een terroristische dreiging. De maatregelen gelden in Brussel op plekken waar veel mensen samenkomen, zoals in de metro, op kerstmarkten en op de luchthaven.

Dat is bekendgemaakt door het federaal parket van justitie. Tot de maatregelen is besloten nadat een plan was verijdeld om de voor terrorisme veroordeelde Tunesische oud-profvoetballer Nizar Trabelsi te bevrijden uit de gevangenis in Brussel. De politie arresteerde vanochtend veertien moslimextremisten die Trabelsi wilden bevrijden.

De maatregelen zijn nog tot 2 januari van kracht. Er geldt een verhoogde waakzaamheid voor de politiediensten.

Trabelsi werd in 2003 veroordeeld tot tien jaar cel omdat hij plannen had gemaakt voor een aanslag op de NAVO-basis Kleine Brogel in België. Trabelsi heeft zelf toegegeven dat hij van plan was een aanslag in België te plegen. Volgens justitie in Frankrijk was hij ook betrokken bij de voorbereidingen voor een aanslag op de Amerikaanse ambassade in Parijs. Hij zou daar een zelfmoordaanslag moeten plegen. Trabelsi heeft betrokkenheid bij die plannen altijd ontkend.

Analist Hickey ziet Take-Two in de verkoop gaan

Al eerder werd er door analisten gespeculeerd dat Take-Two een keer uitgekocht zou kunnen worden door een andere grote uitgever. Dit soort speculaties werden altijd van de hand gedaan door Strauss Zelnick, voorzitter van Take-Two. Toch denkt Mike Hickey van Janco Partners dat het bedrijf een goede kandidaat is om overgenomen te worden.

"In consideration of Take-Two's large stable of owned and internally developed IP, along with a washing of their checkered corporate profile, we remain convinced the Company will eventually be acquired at a meaningful premium to their current share price.

Despite the Company’s often clumsy sequential operating performance, the strength of their game portfolio could provide an acquirer a significant growth engine with several un-priced ancillary opportunities like a GTA massive multiplayer (MMO)"

De fusie tussen Vivendi en Activision onlangs toont volgens Hickey aan dat er veel interesse is voor grote IPs (Intellectual Property). Aangezien Take-Two in het bezit is van franchises als Grand Theft Auto, BioShock, Midnight Club, Civilization, Bully, Red Dead Revolver, Manhunt, Carnival Games and Max Payne zou het bedrijf erg in de belangstelling staan.

Naast dit verwachtte Hickey ook dat het bedrijf een omzet van $362,5 miljoen (€252,31 miljoen) zou draaien op Grand Theft Auto IV in 2008. Het spel zou daarmee goed zijn voor 27% van de totale bedrijfsomzet.

Mariah Carey op één in Kerst top 50

In de Christmas Top 50, die Sky Radio jaarlijks uitzendt, staat Mariah Carey met 'All I want for Christmas' dit jaar op één. De Amerikaanse zangeres stootte Wham met 'Last Christmas' van de koppositie. Het inmiddels tot in de treuren gedraaide nummer van George Michael en Andrew Ridgeley kan veel Sky-Radio luisteraars overigens nog steeds erg boeien, want die stemden het op plek twee.

De top 10 wordt gedomineerd door oude meuk. We vinden er grijsgedraaide nummers terug als 'Do they know it's Christmas' (Band Aid), 'Driving home for Christmas' (Chris Rea) en 'Happy Xmas' (John Lennon).

Tienduizenden mensen namen de afgelopen weken de tijd om hun favoriete kerstnummer te kiezen. Veel verrassends leverde dat niet op, want de Top 50 wordt gedomineerd door aloude hits van Slade ('Merry Christmas Everybody'), Mud ('Lonely This Christmas') en Queen ('Thank God It's Christmas'). Enige Nederlandstalige nummer in de lijst is van Youp van 't Hek ('Flappie').

Toch is Music Director Frans van Dun van Sky Radio een tevreden mens: ''Onze voorspelling van vorig jaar dat Katie Melua, Bianca Ryan en Michael Bublé blijvende kersthits in handen hadden, is gelukkig uitgekomen. We zien dan ook dat de aanvoer van nieuwe kerstmuziek blijft komen of dat er in ieder geval nieuwe versies van bestaande kerstnummers gemaakt gaan worden. Zo blijft de Top 50 dus elk jaar weer vernieuwend.''

De Top 50 wordt vanmiddag uitgezonden en wordt op Eerste Kerstdag herhaald.

-
De complete lijst.




De clips van Carey en Lennon

KNVB wil voetbal voor de 'oude garde'

De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) wil speciale seniorencompetities opzetten voor voetballers in leeftijd tussen 45 en 65 jaar oud. Zo hoopt de voetbalbond tienduizenden veteranen aan het sporten te krijgen.

Vermoedelijk worden met ingang van het seizoen 2008-2009 in het land op kleine schaal proeven genomen met seniorenvoetbal in competitieverband. ''We zijn nu driftig aan het kijken hoe we de oudere garde weer aan het voetballen kunnen krijgen'', aldus een KNVB-woordvoerder vandaag in De Telegraaf.

De bond voert inmiddels al oriënterende gesprekken met een aantal geïnteresseerde clubs.

Oudere voetballers die nog actief zijn spelen nu vaak in de lagere seniorenteams. Maar daar komen ze ook voetballers tegen die veel jonger zijn, hetgeen kan leiden tot té grote conditieverschillen.

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

'Geef jonge moeders jaar betaald verlof'

Icoon EconomieNederlandse kinderartsen en schrijfster Beatrijs Smulders hebben het plan geopperd om jonge moeders een jaar lang betaald verlof te geven zodat ze langer bij hun kind kunnen blijven. Dit moet dan meteen het geven van borstvoeding stimuleren wat het percentage borstkankergevallen zal doen dalen, aldus professor Guus de Jonge, emiritus hoogleraar kindergeneeskunde.

"Wij kinderartsen weten al lang dat het verlof in Nederland veel te kort is, maar het was een taboe om dat uit te spreken. We wilden ouders immers geen schuldgevoel aanpraten", meent De Jonge. "En het is dus gezond voor moeder én kind. Borstvoeding beschermt de baby tegen diverse vormen van kanker, waaronder leukemie. Ook beschermt borstvoeding tegen wiegendood, vetzucht, allergieën en astma. Verder zullen baby’s zich beter aan hun moeder hechten, waardoor ze minder gedrags- en ontwikkelingsproblemen vertonen."

De Nederlandse kinderartsen en schrijfster Beatrijs Smulders bieden vanmiddag een petitie aan aan minister Ab Klink van Volksgezondheid. Mocht dit geen baat hebben dan volgen er wellicht borstvoedings-stiptheidsactie van vrouwen op het werk en als dat ook niet werkt wordt er wellicht een proces aangespannen tegen de staat om een baby-sabbatical af te dwingen.

Sin City gaat gebruik maken van Unreal engine 3

Red Mile Entertainment heeft aangekondigd dat ze een deal heeft gesloten met Epic Games om gebruik te gaan maken van de Unreal engine 3 voor de game Frank Miller's Sin City. Glenn Wong, president en Chief Operations Officer voor Red Mile, was erg tevreden met deal:

"The Unreal Engine is one of the most technically advanced engines on the market and is a perfect fit for our Sin City video games. The engine has powered several of the best-selling games of all time and I am very glad we have the opportunity to arm our developers with such a world-class product."

Mark Rein, vice-president bij Epic Games, zag ook wel brood in een Sin City-game.

"We're extremely excited to be working with Red Mile. We have been Frank Miller / Sin City fans for a long time and are pleased that our technology will be a key factor, and we're confident that they’re going to make a great game with it."



Activision wil geld zien voor Rock Band Les Paul-patch

Nadat bekend werd dat Activision de Rock Band-patch tegenhield en vervolgens MTV/Harmonix beschuldigde dat zij een eenzijdig verhaal naar buiten brachten, is nu het definitieve antwoord gekomen op waarom de PS3-versie van Rock Band niet gespeeld kan worden met de PS3 Les Paul controller: Activision wil geld zien.

Persvoorlichter Maryanne Lataif van Activision zei het volgende over de kwestie:

"Unfortunately for Rock Band users, Harmonix has been unwilling to discuss an agreement that will allow us to provide that option in a manner that maintains the high standards people have come to expect from Activision. We believe we should be compensated for the use of our technology."


Activision in onderhandeling

Amerikaanse PS3-gamers die nu zonder bassist zitten hoeven echter niet te vrezen, de gitaren worden momenteel door 7000 Chinezen in elkaar gezet en worden volgende maand in de winkel verwacht.

Game-industrie-analist Billy Pidgeon vertelde dat Activision waarschijnlijk recht heeft op een vergoeding, maar dat het harde standpunt van het bedrijf een negatief effect kan hebben op het imago en gamers van het bedrijf weg kunnen jagen.

Tegoeden Samir A. geblokkeerd

Minister Maxime Verhagen heeft de financiële tegoeden bevroren van de wegens het beramen van terroristische aanslagen veroordeelde Samir A., Mohammed C. en Soumaya S. De drie zullen ook worden voorgedragen voor plaatsing op de EU-terrorismelijst.

''Dat is belangrijk om te voorkomen dat dergelijke personen aan geld kunnen komen om weer terroristische plannen uit te voeren,'' aldus de CDA-bewindsman. ''Het is een goede manier om de samenleving tegen aanslagen te beschermen.'' De maatregel betekent dat de drie niet vrij kunnen beschikken over hun geld. Wel kunnen ze toestemming vragen om periodiek geld op te nemen voor de kosten van hun dagelijks levensonderhoud.

De drie radicale moslims werden in december 2006 in de zogeheten Piranha-zaak veroordeeld wegens het beramen van een terroristische aanslag in of bij het AIVD-gebouw in Leidschendam en van het beramen van moorden op Nederlandse politici. Samir A. kreeg toen 8 jaar cel opgelegd, Mohammed C. 4 jaar en Soumaya S. 3 jaar. Samir A. kreeg dit jaar nog eens 4 jaar extra cel wegens een oude zaak.

Geen wereldrecords meer na 2060

Na 2060 worden er geen wereldrecords meer gerealiseerd. Dat beweren Franse wetenschappers die de ontwikkeling van 3260 wereldrecords sinds 1896 hebben onderzocht. Volgens de Fransen zit de mens tegen die tijd aan zijn fysiologische limiet.

De mens zit volgens de deskundigen van het Parijse sportinstituut Irmes al op 99 procent van zijn mogelijkheden.

Na het bestuderen van de resultaten in vijf disciplines - atletiek, wielrennen, gewichtheffen, zwemmen en schaatsen - verwachten de wetenschappers dat sporters binnenkort tegen een onoverbrugbare hindernis aanlopen: de grenzen van wat hun eigen lichaam kan verdragen.

Rond 2027 heeft het merendeel van de sporten de top bereikt. In 2060 is het helemaal afgelopen met de wereldrecords denken de onderzoekers. Zij gaan er in hun onderzoek wel vanuit dat de sport op dezelfde wijze beoefend blijft worden als nu.

"We zitten dan op 99,95 procent van wat mogelijk is", zegt directeur Jean-François Toussaint van Irmes. "Om records te zien sneuvelen, moeten we op de 100 meter in duizendsten van een seconde gaan meten, op de marathon in tienden en bij het gewichtheffen in grammen. Of vijftig jaar geduld hebben."

Bij het onderzoek is rekening gehouden met tijdwaarneming, materiaal, trainingsmethoden en voeding. Zelfs de tijden van de Elfstedentocht zijn in de cijfers meegenomen. Sommige sporten zitten eerder aan de limiet, zoals hardlopen.

Maar bij zwemmen en schaatsen is nog ruimte voor verbetering. Net als bij het polsstokhoogspringen voor vrouwen, een betrekkelijk jonge discipline.

"De aantrekkingskracht van sport zal in de toekomst meer zitten in de manier waarop gestreden wordt", zegt Jean-François Toussaint.

Vriendin pyromaan Johnny B. vrijgelaten

JustitieDe politie heeft de vriendin van de vermoedelijk pyromaan van 't Zandt gisteravond vrijgelaten. De 20-jarige Diana M. uit Uithuizen zat sinds dinsdagavond vast op verdenking van betrokkenheid bij de brandstichtingen. Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie is de vrouw ''geen serieuze verdachte'' en is er geen reden om de rechter-commissaris te vragen haar nog 14 dagen langer vast te houden.

De 20-jarige hoofdverdachte Johnny B. uit 't Zandt zal vandaag wel worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Tot nog toe ontkent hij iedere betrokkenheid bij de branden.

De burgemeester van de gemeente Loppersum, waar 't Zandt onder valt, heeft de inwoners van het dorp opgeroepen de familie van Johnny B. niet te laten vallen. Volgens burgemeester Albert Rodenboog is het gevoel in het dorp dubbel. ''De mensen zijn opgelucht, maar beseffen ook de enorme impact op het gezin. Wij hebben de familie hulp aangeboden en blijven met hen in gesprek.''

De zus van Johnny deed in een persoonlijke oproep via Radio Noord een beroep op de inwoners om haar ouders niet af te vallen. ''Alsjeblieft, kijk mijn ouders niet raar aan op straat. Maak even een praatje met ze, steun ze. Zij kunnen er niets aan doen.''



B. ontkent iedere betrokkenheid

Vanenburg coach van FC Eindhoven

Gerald Vanenburg gaat als trainer-coach aan de slag bij FC Eindhoven. De 43-jarige trainer heeft overeenstemming bereikt over een contract tot aan het einde van het seizoen.

Vanenburg maakt het seizoen af met assistent-trainer Ernest Faber. De laatste was als interim-trainer actief na het ontslag van hoofdcoach Louis Coolen in oktober.

Het bestuur van FC Eindhoven hoopt onder leiding van Vanenburg en Faber op te schuiven naar de middenmoot in de Jupiler League. De Brabantse ploeg staat momenteel op de zestiende plaats. "Gerald straalt enorm veel ambitie uit. Dat was voor ons een belangrijke reden om hem aan te stellen", liet een woordvoerder van de clubleiding weten.

Blessure 'nekt' Ronald de Boer

Ronald de Boer wilde zijn loopbaan in 2009 beëindigen bij zijn huidige club Al Shamal. Het is echter niet uitgesloten dat De Boer eerder stopt. Een ernstige nekblessure bedreigt het verder voetballen van de Nederlander.

De Boer ondergaat een zware nekoperatie. Een speler viel op zijn nek, waarbij de nekwervel beklemd raakte. Aanvankelijk leek er niets aan de hand, totdat De Boer last kreeg van tintelingen.

De hersteltijd kan drie, vier maanden zijn, maar net zo goed veel langer duren. Dit seizoen is sowieso ten einde en als hij volgend jaar september niet fit is, stopt De Boer na 21 seizoenen met voetballen.

Verheijen langer bij TVM

Carl Verheijen heeft zijn contract met de TVM-schaatsploeg verlengd met twee jaar. Dat maakte de ploeg vrijdag bekend.

"Carl is met zijn routine en enorme gedrevenheid enorm belangrijk voor de ploeg", zei Gerard Kemkers. "Hij is aan de ene kant nog ambitieus en gretig genoeg om zelf voor de hoofdprijzen te gaan en daarnaast is hij met zijn ervaring van grote waarde voor de jonge schaatsers in onze ploeg."

De langeafstandspecialist maakt al vijf jaar deel uit van de formatie van coach Gerard Kemkers.

[Darts] Van der Voort verschalkt Klaasen

Vincent van der Voort heeft de tweede ronde bereikt van het WK van de PDC, hij versloeg donderdagavond in Londen landgenoot Jelle Klaasen in een zinderend duel. Pas in de elfde leg van de vijfde set werd het duel beslist.

Klaasen (24) speelde over de hele partij bezien beter dan Van der Voort en had tien keer een mogelijkheid de wedstrijd uit te spelen. Hij miste echter steeds de benodigde dubbel. "Het is ongelooflijk", zei Van der Voort na afloop. "Jelle was beter, maar ik bleef ervoor vechten."

In de vijfde set liet Klaasen vijf kansen onbenut om met 3-1 te winnen. Van der Voort greep zijn kans in de elfde leg en won uiteindelijk met 6-5.

AZ haalt Mexicaanse verdediger binnen

AZ versterkt zich met de Mexicaan Héctor Moreno. De 19-jarige centrale verdediger ondertekent vandaag een contract voor 4,5 jaar bij voetbalclub uit Alkmaar. Vanaf januari is Moreno inzetbaar.

Moreno speelde tot nu toe één interland. Ook deed hij de voorbije zomer mee aan het wereldkampioenschap voor spelers tot 20 jaar. Daar werd hij door AZ ontdekt. Moreno komt transfervrij over van de Mexicaanse club UNAM Pumas.

Duitsland: games nog kritischer beoordeeld

Icoon GamesDuitsland is niet bepaald een ideaal land om te wonen als gamer, want al menig gewelddadig spel werd verboden door onze Germaanse buren. De Duitsers gaan echter nog iets verder in het 'beschermen' van hun burgers.

De Duitse Bondsdag heeft namelijk een wetsvoorstel voor media (films en games vallen hier bijvoorbeeld onder) aangenomen die er voor gaat zorgen dat er nog kritischer naar de inhoud van films, games en dergelijke gekeken gaat worden. Zo krijgen bijvoorbeeld media die afhankelijk zijn van realistisch geweld bepaalde restricties. Deze media zullen dus niet verboden worden, maar het zal voor uitgevers wel een stuk minder aantrekkelijk worden om hun spellen nog langer in Duitsland uit te gaan geven.

In eerste instantie is dit natuurlijk niet erg voor de Nederlandse consument, maar daar kan wel eens verandering in komen. Laatst zei bijvoorbeeld Hirsch Ballin namelijk al dat hij de wet wil aanpassen om het mogelijk te maken om games te verbieden.


Meer gamenieuws vind je op FOK!games.

Van Gaal: AZ-seizoen nog niet verloren

Icoon UEFA CupDe trainer van AZ, Louis van Gaal, wilde gisteravond na de uitschakeling in de UEFA Cup niet over een verloren seizoen spreken.

"We zijn nu uitgeschakeld in de UEFA Cup. Natuurlijk staan we op achterstand in de competitie. Maar we hoeven alleen maar bij de bovenste vijf te eindigen. Dan kunnen we alsnog via de play-offs de Champions League bereiken. In dat geval hebben we beter dan vorig seizoen gepresteerd,” aldus Van Gaal die wederom constateerde dat de Alkmaarders de tegenstander te veel doelkansen gunde.

"Everton kreeg vijf kansen en maakte drie doelpunten. In de vorige uitwedstrijd tegen FC Nürnberg gaven we de doelpunten eveneens te makkelijk weg. Dat is zonde. Vorig jaar hadden we een superseizoen. Toen konden we op de laatste speeldag nog kampioen worden. Ik denk dat we toen boven onze stand leefden. Nu leven we onder onze stand.”

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK!voetbalmanager

Berberaap komt gillend sneller klaar

Icoon WetenschapOnderzoekers hebben ontdekt dat mannelijke berberapen sneller een seksueel hoogtepunt bereiken als de vrouwtjes tijdens de daad stevig schreeuwen. Ze bestudeerden de aapjes op Gibraltar en merkten dat in 86% van de vrijpartijen de vrouwtjes luidkeels aanwezig waren. Bij 59% procent van die gillende paringen leidde dat bij de mannetjes tot een orgasme.

Wanneer de vrouwtjesapen hun kaken stijf op elkaar hielden, kwamen de mannelijke apen maar 2% van de tijd klaar. De vrouwtjes schreeuwen het hardst wanneer zij vruchtbaar zijn.

De onderzoekers hebben geen link gelegd naar soortgelijke menselijke driften.


Kamer wil rem op seksreclames op tv

Icoon TelevisieEen meerderheid van de Tweede Kamer heeft zich gisteren geschaard achter een motie van Kamerlid Arie Slob (ChristenUnie) om erotische belprogramma's die 's nachts te zien zijn op tv, aan banden te leggen. Die vallen onder de noemer van telewinkelen en de Kamer wil in navolging van Slob dat het kabinet onderzoekt of de regels in de Mediawet hiervoor kunnen worden aangescherpt.

Volgens Slob kan er 's nachts ook wel iets anders worden verkocht dan alleen seks. Hij meent dat de tv-spotjes bijdragen aan de seksualisering van de maatschappij.

PvdA-Minister Ronald Plasterk (OCW) gaf eerder aan het te vroeg te vinden voor strengere regels omtrent telewinkelen. Hij vindt dat de ChristenUnie eerst moet klagen bij de Reclame Code Commissie over de seks- en datingreclames.

De motie werd gesteund door het CDA, de SP, de SGP, de Partij voor de Vrijheid (PVV) en de Partij voor de Dieren (PvdD).

Japan stopt jacht op bultruggen

De Japanse regering heeft haar plannen om bultruggen te doden laten vallen, na aanhoudende protesten onder aanvoering van Australië. Dat liet de Japanse publieke omroep NHK vandaag weten.

''Japan heeft besloten bultruggen van de lijst met walvissen te schrappen wegens bezorgdheid over de negatieve impact op de verhoudingen met Australië'', zo meldde NHK op basis van niet nader genoemde functionarissen.

Japan stuurde vorige maand zijn vloot naar Antarctica op de grootste walvisexpeditie in de geschiedenis van het Aziatische land. Doel was meer dan duizend walvissen harpoeneren, waaronder voor het eerst sinds de jaren ook bultruggen.

Doden door aanslag in moskee Pakistan

Icoon Aanslag Tientallen mensen zijn vandaag in de Pakistaanse stad Charsadda omgekomen door een zelfmoordaanslag in een moskee. Een onbekend aantal mensen raakte gewond.

De aanslag was hoogstwaarschijnlijk gericht tegen de voormalige minister van Binnenlandse Zaken Aftab Sherpao, aldus de politie van North West Frontier Province.

De dader stond tijdens een religieuze plechtigheid vlak achter de oud-minister, een aanhanger van president Pervez Musharraf. De ex-minister bleef ongedeerd, aldus de zegslieden.

Verschillende meldingen van dodenaantallen stromen binnen. De plaatselijke politie spreekt van zeker vijftig doden en tientallen gewonden. ''Ik vrees dat het aantal doden nog kan oplopen doordat de aanslag plaatsvond binnen in een moskee'', zo liet een functionaris weten.

Spong beveiligd uit vrees voor Bouterse

Icoon MisdaadAdvocaat Gerard Spong heeft in 2002 en 2003 ruim een half jaar een kogelvrij vest gedragen, tot in de rechtbank, na een tip over een moordaanslag op hem.

Spong had volgens een tipgever in opdracht van oud-legerleider Desi Bouterse moeten worden omgebracht door een Colombiaanse huurmoordenaar. De Volkskrant schrijft vandaag dat de strafpleiter dit in een interview met de krant zegt, dat morgen geplaatst wordt.

Spong was tot vorige maand adviseur van Paramaribo in het onderzoek naar de Decembermoorden.

De Amsterdamse politie en Spong namen de tip toen zo serieus, schrijft de Volkskrant, dat werd besloten tot diverse veiligheidsmaatregelen, zoals de aanschaf van het vest. Ook Spongs zoon, toen 12 jaar, moest een tijdje een kogelvrij vest dragen.


Spong

Hardwareverkopen Japan, hoge aantallen

In de volgorde is deze week niets bijzonders te zien, de DS leidt gevolgd door de PSP, Wii en PS3. Wat wel opvallend is, is dat er enorm veel consoles verkocht zijn afgelopen week. Lang leve de Kerstman!

ConsoleAantalVorige weekTotaal 2007Totaal
NDS222.144168.2676.668.91520.674.594
PSP184.61091.4812.736.2917.268.420
Wii170.558115.0573.311.4014.231.044
PS363.72038.1231.073.2451.530.803
PS218.02511.987726.21820.881.077
3608.5618.876226.427491.129
GBA14011450.53415.348.613
NGC324610.4954.179.963

Hibernian ziet succescoach gaan

Hibernian zal op zoek moeten gaan naar een nieuwe trainer. John Collins heeft gisteren zijn ontslag bekend gemaakt. Afgelopen seizoen bezorgde de 39-jarige Collins Hibernian de eerste prijs in vijftien jaar voor Hibernian, de Schotse League Cup.

Schotse media melden dat Collins de belangrijkste gegadigde is om de opvolger te worden van bondscoach Alex McLeish, die opstapte nadat Schotland zich niet voor het EK in Oostenrijk en Zwitserland had weten te plaatsen.

Van Gaal: "Seizoen nog niet verloren"

De trainer van AZ, Louis van Gaal, wilde gisteravond na de uitschakeling in de UEFA Cup niet over een verloren seizoen spreken.

"We zijn nu uitgeschakeld in de UEFA Cup. Natuurlijk staan we op achterstand in de competitie. Maar we hoeven alleen maar bij de bovenste vijf te eindigen. Dan kunnen we alsnog via de play-offs de Champions League bereiken. In dat geval hebben we beter dan vorig seizoen gepresteerd,” aldus Van Gaal die wederom constateerde dat de Alkmaarders de tegenstander te veel doelkansen gunde. "Everton kreeg vijf kansen en maakte drie doelpunten. In de vorige uitwedstrijd tegen FC Nürnberg gaven we de doelpunten eveneens te makkelijk weg. Dat is zonde. Vorig jaar hadden we een superseizoen. Toen konden we op de laatste speeldag nog kampioen worden. Ik denk dat we toen boven onze stand leefden. Nu leven we onder onze stand.”

Ajax contracteert Daylon Claasen

Daylon Claasen maakt volgend seizoen de overstap van Ajax Cape Town naar Ajax. De zeventienjarige middenvelder en de Amsterdammers zijn een contract voor vier jaar overeengekomen.

Claasen, die onlangs een stage van twee weken in Amsterdam afwerkte, begint in Jong Ajax. Hij is de derde speler die de overstap van Ajax Cape Town naar Amsterdam maakt. Benni McCarthy en Steven Pienaar gingen hem in het verleden voor.

Damwandplaat stort op auto in IJtunnel

Icoon OngelukEen automobilist is donderdagmiddag om het leven gekomen, toen er een damwandplaat op zijn voertuig viel. Het ongeluk gebeurde rond 15.15 uur vlak voor de IJtunnel aan de noordzijde in Amsterdam. Het slachtoffer betrof een 33-jarige man uit Zaandam, aldus een woordvoerder van de politie.

Voor de IJtunnel vinden momenteel werkzaamheden plaats aan de Noord-Zuidlijn. Bij het tillen van de damwandplaten raakte er door nog onbekende oorzaak eentje los. Die damwandplaat viel bovenop het busje dat net onder de plaat door reed, de bestuurder was op slag dood. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in. Het is de eerste keer dat er een dode is gevallen door werkzaamheden aan de nieuwe metrolijn in Amsterdam.

Met dank aan bluuf voor de submit.

Proeven met hogere leeftijdsgrens drank

Icoon BinnenlandsEen klein aantal gemeenten mag bij wijze van experiment de leeftijdsgrens voor de verstrekking van alcohol optrekken van 16 naar 18 jaar. Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) reageerde donderdag positief op dit voorstel van CDA en ChristenUnie.

Na twee jaar zou duidelijk moeten zijn of een hogere leeftijdsgrens zoden aan de dijk zet. Ter Horst zei zich te kunnen vinden in het voorstel omdat het dicht blijft bij het eigen voornemen om gemeenten die veel last hebben van dronken jongeren toestemming te geven voor een hogere leeftijdsgrens.

'Alcohol onder de 18, nog even niet'?

Rechtbank velt vonnis in zaak-Holleeder

Icoon JustitieDe rechtbank in Haarlem velt vandaag in de extra beveiligde rechtszaal in Amsterdam-Osdorp haar vonnis in de strafzaak tegen Willem Holleeder en zijn acht medeverdachten. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft twaalf jaar gevangenisstraf tegen Holleeder geëist.

Volgens de aanklagers Saskia de Vries en Koos Plooij heeft de Heineken-ontvoerder met telkens wisselende groepjes vermogende zakenlieden afgeperst, onder wie de in 2004 vermoorde vastgoedmagnaat Willem Endstra. De strafeisen tegen de medeverdachten variëren van 240 uur werkstraf tot vier jaar cel.

De advocaten van de verdachten hebben in hun pleidooien onder meer grote vraagtekens gezet bij de betrouwbaarheid van de vele getuigen die in het drie jaar durende vooronderzoek verklaringen hebben afgelegd. De gesprekken die Willem Endstra in 2003 in het geheim voerde met de politie vormen de basis van de zaak.

Daarop is ook veel kritiek geweest van de advocaten. Endstra zou eveneens onbetrouwbaar gebleken zijn. Bovendien kon hij niet nader ondervraagd worden over zijn uitlatingen. Veel getuigen hebben hun verklaringen gebaseerd op wat zij van Endstra hebben gehoord, waardoor ook aan hun betrouwbaarheid getwijfeld moet worden, menen de strafpleiters.

Volgens het OM is Endstra oprecht geweest, zo benadrukte officier van justitie Plooij. Hij heeft zich in een aantal opzichten misschien beter voorgedaan dan hij was, maar daarmee blijft "de betrouwbaarheid van zijn vele gedetailleerde opmerkingen over verdachten en strafbare feiten'' nog steeds overeind.

Gepanserde wagens met Holleeder

Jezus Christus

Als je gelovig bent dan is bidden heel normaal, of het nu voor je zieke Oma is of voor iets anders het kan allemaal. Maar heb je geen tijd om te bidden of wil je het gewoon groots aanpakken dan dan kun je terecht bij dit bedrijf wat je product een seal of approval geeft van Jezus himself. Als dat niet goed is voor je verkoopcijfers dan weet ik het ook niet meer.

Met dank aan elegancez voor de submit. 

De kerstballen van Manon Thomas

Iedere vrijdag smeedt Driek Oplopers nieuwsberichten die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben aaneen. Deze week is alles duur. Wat dacht je van de huzarensalade in de kazerne, toekmomstvoorspellingen in Tadzjikistan, treinkaartjes, de advocaat van Manon Thomas en Robert Jensen. Om nog maar te zwijgen van De Trots Van RTL: Harry Mens en zijn rariteitenkabinet van oplichters en fascisten.

'2018 laatste kans op WK in Benelux'

Icoon Sport De Belgische senator Alain Courtois stelt dat 2018 "de laatste kans" is om het WK voetbal naar de Benelux te halen. "Daarna zijn de Aziatische landen en het Oostblok te groot geworden".

Courtois gaf het startschot voor de campagne die het WK naar de Benelux moet halen. De eerste stap is het werven van geïnteresseerde economische partners. Die zijn hard nodig, omdat er 8,5 miljoen euro nodig is, terwijl de Belgische overheid maar 0,5 miljoen in wil leggen.

De senator wikt de goede en slechte punten af. Zo zou de Benelux, ondanks de brakke Belgische snelwegen, goed scoren op het gebied van infrastructuur en ligging. "We voldoen nu al aan 9 van de 10 FIFA-criteria", aldus Courtois.

Groot minpunt is dat de stadions niet in orde zijn. Er moeten in België namelijk vijf nieuwe stadions gebouwd worden voor het WK. Ook vindt hij het een nadeel een klein land te zijn en moeten er in België meer hotels komen. Hoe de situatie er in Nederland voorstaat is nog niet duidelijk.

De Belgische premier Guy Verhofstadt ziet het zonnig in. "Dit is een kans om ons aan de wereld te tonen. Dit is ook een kans om onze economie aan te zwengelen, want dit creëert banen". Ook vindt hij het WK een ideale mogelijkheid om het imago van België te verbeteren.

Met dank aan MaRRky voor de submit.
Meer sportnieuws op FOK!sport

Grenzen met Oost-Europa verdwenen

Icoon Europa De grenzen tussen de nieuwe Centraal- en Oost-Europese EU-lidstaten en West-Europa zijn vannacht definitief verdwenen. Daardoor is het mogelijk van Talinn in Estland zonder controles naar Lissabon in Portugal te rijden. De grens met Bulgarije en Roemenië blijft de komende jaren nog wel gesloten.

Na de val van het communisme in 1989 verdwenen het prikkeldraad en de wachttorens van de buitengrenzen. De grenscontroles bleven echter bestaan, terwijl in West-Europa een vrije ruimte werd gecreëerd. Het toetreden tot deze Schengenzone wordt door veel Oost-Europese landen dan ook als een historische gebeurtenis beschouwd.

Matthias Platzeck, premier van de Duitse deelstaat Brandenburg, maakte gebruik van de allereerste grensoverschrijvende buslijn tussen Duitsland en Polen. Ook werd er langs de Pools-Duitse grens feest gevierd met vuurwerk. Ook elders werden bij vroeger strengbewaakte buitengrenzen ceremonies gehouden. Aan de Oostenrijks-Slowaakse grens bij Berg en Petrzalka werd een slagboom doorgezaagd door de Oostenrijkse premier Alfred Gusenbauer en de Slowaakse premier Robert Fico. "Ik kon er bijna niet op wachten", aldus een vrouw uit Slowakije. "Ik werk in Oostenrijk en dit maakt het leven een stuk makkelijker".

Toch is er ook kritiek te horen. Zo waarschuwden West-Europese politici voor stijgende criminaliteit en mensenhandel. Ook vinden Duitse parlementariërs dat de samenwerking tussen de politie en de grensbewaking tussen de nieuwe lidstaten niet voldoende functioneert. Franco Frattini, Europees commissaris voor Justitie, prees echter de inspanningen van de nieuwe landen. "Zij hebben doeltreffende en technisch de modernste systemen geïnstalleerd om hun buitengrenzen te bewaken".


Blauw: vrije ruimte
Groen: toekomstige vrije ruimte
Geel: geïnteresseerd in toetreding
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.