FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 10 december 2007

Van Persie mogelijk zondag al terug

Robin van Persie keert mogelijk aanstaand weekend al terug bij Arsenal. De Nederlander lijkt hersteld van zijn knieblessure. De Londenaren treffen zondag Chelsea.

Arsenal-trainer Arsène Wenger liet dit voorzichtig weten op de clubsite: "Het zou kunnen dat hij in de selectie zit." Van Persie raakte half oktober tijdens het EK-kwalificatieduel van Oranje met Slovenië (2-0 zege) geblesseerd aan zijn knie.

Voordat hij geblesseerd raakte, was Van Persie goed in vorm. Hij scoorde al vijf keer in zeven duels en was mede daardoor verantwoordelijk voor de goede positie van Arsenal. Op dit moment staan ze tweede met één punt achterstand op Manchester United en drie punten voorsprong op Chelsea.

Ook Matthieu Flamini en Abou Diaby worden terugverwacht. Arsène Wenger kan waarschijnlijk nog geen beroep doen op Cesc Fábregas en Aleksandr Hleb.

Mourinho: "Nee, ik word geen bondscoach"

Ook al zou de Engelse bond negen miljoen euro per jaar betalen aan hem, José Mourinho zal geen bondscoach worden van Engeland. De Portugees liet dit weten op de website van zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes.

Nadat Steve McClaren werd ontslagen na het mislopen van het EK, gold Mourinho meteen als topfavoriet om de Engelsman op te volgen. De oud-coach van Chelsea denkt daar kennelijk anders over: "Ik heb er serieus en diep over nagedacht en ik heb besloten om me niet beschikbaar te stellen als bondscoach van Engeland."

Verder laat Mourinho weten dat hij wel met FA-chef Brian Barwick en Trevor Brooking, de sportief directeur van de Engelse voetbalbond, rond de tafel heeft gezeten voor besprekingen rondom het bondscoachsschap. "Ik ben ervan overtuigd dat de FA een uitstekende coach zal aanstellen, iemand die het team terugbrengt naar waar het thuishoort."

Barwick zal dus verder moeten kijken op zijn shortlist. Volgens de Engelse media wordt nu Fabio Capello beschouwt als kanshebber voor het Engelse bondscoachsschap.

Uitslagen SkyRadio Tennis Masters dag 1

Vandaag zijn in Rotterdam de SkyRadio Tennis Masters van start gegaan. De bekendste speler die vandaag in actie kwam was Igor Sijsling.

Sijsling wist vrij gemakkelijk door te dringen naar de volgende ronde. De Amsterdammer was te sterk voor André van der Bijl. Sijsling, als vijfde geplaatst, trok de partij met 6-0 en 6-4 naar zich toe. Sijsling zal het in de tweede ronde moeten opnemen tegen Dennis van Scheppingen of Peter Lucassen.

Bij de dames kwam Nicole Thijssen in actie tegen Marlot Meddens. De uit Naaldwijk afkomstige Thijssen wist Meddens in twee sets te verslaan. Thijssen zal het in de volgende ronde op moeten nemen tegen Pauline Wong of Richel Hogenkamp.

Uitslagen maandag

NaamNaamUitslag
Boy WijnmalenBart de Gier (7) *3-6 / 3-6
André van der BijlIgor Sijsling (5)*0-6 / 4-6
Nicole Thijssen (4)*Marlot Meddens6-3 / 6-2
Chayenne Ewijk *Linda Sentis (6)7-6 / 6-7 / 6-4
* door naar de volgende ronde

Programma dinsdag vanaf 14:00 uur

NaamNaam
Pauline Wong (8)Richel Hogenkamp
Elise Tamaëla (2)Suzanne van Hartingsveldt
Nick van der Meer (8)Michel Koning

Programma dinsdag vanaf 19:00 uur

NaamNaam
Jesse Huta Galung (2)Michel Meijer
Renée Reinhard (7)Seda Noorlander

Dirty Dancing blijkt geheim wapen tegen zeurende vrouwen

Kennen jullie dat? Je bent net thuis na een lange dag vol hard werk en je wilt gewoon even ontspannen met een biertje, een bak popcorn en een goede game als je vriendin weer komt zeuren dat ze aandacht wil. Uiteraard geef je die niet, want jij wilt gewoon ontspannen. Voor je het weet is ze boos, wil ze je eten niet meer maken, mompelt ze dingen als "had ik maar naar mijn moeder geluisterd" en weigert ze jouw overhemden strijken!

Gelukkig heeft Codemasters na jaren diepgaand marktonderzoek de oplossing gevonden: een Dirty Dancing videogame. Een spel gemaakt om elke vrouwelijke behoefte compleet te vervullen, zodat jij weer meer tijd vrij hebt voor jezelf.



GOTY am confirmed

Al zeven keer andere leider in Eredivisie

Het is vooralsnog een spannende strijd om de landstitel in de Eredivisie. Deze jaargang is pas veertien speelronden oud, maar de eerste plaats is al zeven keer van eigenaar gewisseld. Ajax was het vaakst op deze plaats terug te vinden. De Amsterdammers, die nu ook op de eerste plaats staan, stonden er acht ronden.

Feyenoord stond tot nu toe vier ronden op de eerste plaats en PSV ging twee speelronden aan de leiding. Het is al even geleden dat de Eredivisie zo vaak een andere leider kende. Het seizoen 2002/2003 komt hier nog het dichtste bij in de buurt. Toen waren er zes ploegen die op de eerste plaats stonden. Twee seizoenen later was dit tweemaal.

'Posh laat borstimplantaten weghalen'

Icoon ShowbizzSlecht nieuws voor de vele borstenliefhebbers op FOK! Posh Spice heeft naar verluidt haar borstimplantaten laten verwijderen. Wel tijdelijk, na de tournee worden ze weer netjes op hun plaats teruggestopt. David Beckham zal er vast goed oppassen.

Victoria Beckham hield jarenlang vol dat haar voorgevel absoluut niet was verbouwd. Gerechtelijke documenten wezen twee jaar geleden echter uit dat de voetbalvrouw wel degelijk plastische chirurgie heeft ondergaan. Nu zijn de implantaten dus verwijderd, omdat Posh bang is dat haar megaborsten er tijdens de Spicetournee uit zouden floepen.

Victoria liet vorige week nog weten: "Ik ben Mariah Carey niet, maar ik kan wel zingen. Van bij het begin was het duidelijk dat ik nooit de beste zangeres, de beste danseres of de beste actrice zou worden. Ik ben nu eenmaal geen natuurtalent. Om eerlijk te zijn, ben ik nergens echt goed in".

Nieuwe bewoner in de Gouden Kooi

Icoon TelevisieRTL is op zoek naar een nieuwe bewoner van de Gouden Kooi. Dat betekent dat de realityserie voorlopig nog wel op de buis te volgen is.

Eerder vertrokken op dramatische wijze playboy Dennis en zijn Nadia. Aanvankelijk zou een zekere Guido (33) uit Amersfoort de villa betrekken, maar hij kreeg zijn borg niet bij elkaar. Daardoor mist hij zijn entree die morgenavond om 21.00 uur op tv te zien zou zijn.

RTL gaat nu voor een andere kandidaat. Het is niet bekend wie het het gaat worden, dus wellicht kunnen belangstellenden zich nog opgeven.


Meepraten over De Gouden Kooi kan natuurlijk ook op het Forum

Grote zwemploeg naar EK langebaan

Nederland zal volgend jaar met een zeer grote afvaardiging deelnemen aan het Europees Kampioenschap langebaan zwemmen. Dat vindt van 18 tot en met 24 maart plaats in Eindhoven.

Voor Nederland zullen dertien mannen en twaalf vrouwen aan de start verschijnen. ”Een grote groep was het doel omdat dit de laatste kans op olympische kwalificatie is. Ik ben daarom blij dat het is gelukt om veel mensen aan de start te hebben”, aldus technisch directeur Jacco Verhaeren.

AC Milan treft Urawa op WK clubs

AC Milan zal het op het WK clubs in de halve finale moeten opnemen tegen het Japanse Urawa Red Diamonds.

De thuisclub klopte vandaag in Toyota het Iraanse Sepahan met 3-1. Na een half uur kwamen de Japanners op voorsprong dankzij Yuichiro Nagai. De Braziliaan Washington verdubbelde na rust de score. Het werd 3-0 door een eigen doelpunt van Hadi Aghily. Mahmoud Karimi bepaalde de eindstand op 3-1. De halve finale vindt komende donderdag plaats in Yokohama. De andere halve finale gaat tussen het Tunesische Etoile Sahel en het Argentijnse Boca Juniors. Die wedstrijd wordt woensdag gespeeld in Tokio.

IJslandse puber belt president Bush

Een zestienjarige jongen uit IJsland is er in geslaagd telefonisch contact te krijgen met het Witte Huis. Hij belde met de residentie van president Bush terwijl hij zich kenbaar maakte als Ólafur Ragnar Grímsson; de president van het koude eiland.

Het nummer had Vífill Atlason ooit eens gekregen van een kameraad van hem. Hij deed zich voor als Bush' collega en kreeg tal van moeilijke vragen voor z'n kiezen. Atlason moest onder andere de geboortedatum, geboorteplaats en andere privégegevens van president Grímsson prijsgeven.

"Gelukkig had ik Wikipedia tot mijn beschikking, dus die vragen waren niet zo moeilijk", vertelt de tiener. Hij slaagde er in Bush' secretaresse aan de lijn te krijgen. Deze deelde hem mee dat Mr. President momenteel niet aanwezig was, maar dat hij uiteraard snel zou terugbellen.

Maar helaas, Bush vertikte het om terug te bellen. Wel kreeg Vífill bezoek van de lokale politie die hem meenam naar het bureau en hem uren ondervroegen. Met het dreigement dat hij 'persona non grata' zou zijn in de VS mocht hij het land willen bezoeken, hoopten de agenten dat hij zou opbiechten hoe hij aan het nummer kwam.

De scholier zei zich niet te herinneren hoe hij aan het geheime nummer was gekomen. Hij had het telefoonnummer namelijk al jaren in zijn bezit. Het Witte Huis beweert nu dat het nummer slechts een simpel doorschakelnummer was. "Onzin", beweert de tiener. "waarom zouden ze me anders zo lang ondervragen?"

Met dank aan Avmmeke voor de submit.

Topmodel laat zweetklieren verwijderen

Icoon ShockingHet Duitse topmodel Micaela Schäfer heeft geen deodorant meer nodig. De vrouw heeft namelijk haar zweetklieren operatief laten verwijderen. Micaela werd als kind al geteisterd door natte plekken onder haar oksels.

De ex-miss van Oost-Duitsland leed aan de zeldzame aandoening hyperhidrose, waardoor ze het nooit droog hield onder haar oksels. Micaela probeerde van alles om het zweten te stoppen. Van aluminiumfolie onder haar oksels tot elektroden, maar niets kon de Duitse helpen. Dit jaar liet ze zich door dokter Peter Meyer onderzoeken die wel een oplossing wist.

En zo geschiedde. Vorige maand zijn de okselklieren van Micaela operatief weggehaald. Het model voelt zich dolgelukkig na de radicale ingreep. Ze voelt zich namelijk als herboren en heeft geen zorgen meer. Voor belangstellenden: de ingreep kost ongeveer tweeduizend euro.


Micaela met zweetklieren

Dodenhotel geopend in China

Toeristen die in China op zoek zijn naar een leuk hotelletje, kunnen vanaf nu terecht in een 'dodenhotel'. Het unieke hotel heeft de vorm van een Chinees praalgraf, en slapen kun je doen in een doodskist.

"Ik huurde dit stuk grond om er een boerderij op te zetten. Maar door de vele oude graven die hier op het veld liggen, wil niemand hier werken", antwoordt Jiao Meige op de vraag hoe ze op het lumineuze idee kwam.

Het kwam voor haar als een donderslag bij heldere hemel. "Buiten het kerkhof valt hier helemaal niets te beleven, waarom zou ik de mensen dan geen doodservaring laten beleven?", zo redeneert ze.

Helaas is het bizarre hotel niet voor iedereen toegankelijk. Zo wordt mensen met een zwak hart logischerwijs de toegang ontzegd. Mensen met psychische problemen mogen alleen naar binnen als ze onder begeleiding zijn.

Rihanna kampt met gezondheidsproblemen

Icoon ShowbizzZangeres Rihanna heeft in Engeland drie concerten afgezegd. De r&b-diva heeft dat volgens de BBC op doktersadvies gedaan. Haar woordvoerder heeft nog niet gereageerd en daarom is nog niet bekend met welke gezondheidsproblemen Rihanna precies kampt.

Rihanna zou optreden in Nottingham, Birmingham en in Bournemouth. Binnenkort worden de vervangende data bekend gemaakt. Momenteel toert Rihanna door Europa. In november trad ze nog op in de Heineken Musical Hall in Amsterdam.

De 19-jarige Britse werd ontdekt door rapper Jay-Z. Ze scoorde wereldwijd met het nummer ‘Umbrella’. Momenteel staat haar nummer ‘Don’t stop the music’ op 1 in de Single Top 100.

My Beloved Garden...

Als goede christen (die uiteraard elke zondag keurig voor aan in de kerk zit) heb je een probleem als je een leuk sexspeeltje of een leuk lingeriesetje wilt hebben. Want van de dominee mag je niet naar een sexshop en op het internet vind je alleen maar sites met vunzigheid waar je absoluut niet naar kijken mag.

Gelukkig is er voor deze doelgroep nu hoop: de eerste(?) christelijke webwinkel waar je heel beschaafd en netjes je sexspulletjes kopen kan.  Kunnen zij zich ook eens helemaal uit gaan leven in de slaapkamer...

Schot overleeft dankzij toiletwater

De Schotse David Leggat heeft vier dagen opgesloten gezeten op het toilet van een bowlingclub. Hij had de deur te hard dichtgetrokken, waarop de deurklink afbrak. Om niet van dorst om te komen, hield hij zich in leven met het water uit de toiletpot.

De buitenwereld om hulp roepen was helaas niet mogelijk, want de 55-jarige man had zijn gsm niet bij zich. Ook had hij natuurlijk geen voedsel bij zich, zodat hem niets anders restte dan de wc leeg te drinken.

"Ik had gelukkig wel een toilet ter beschikking", lacht de oud-professor. Gelukkig kwam er na vier barre dagen een einde aan zijn opsluiting. Een schoonmaakster die de wc kwam schrobben, hoorde de Schot om hulp roepen en verloste hem uit zijn benarde positie.

Wijker eerder directeur in Volendam

Peter Wijker, de robuuste centrale verdediger van FC Volendam, gaat per 1 januari 2008 aan de slag als manager voetbalzaken bij de club. Eigenlijk zou de 36-jarige Wijker deze functie per 1 juli gaan bekleden, na het beëindigen van zijn actieve voetballoopbaan. In goed overleg met het bestuur is echter besloten dat hij eerder begint.

Peter Wijker speelt sinds de zomer van 2004 voor de club uit de Jupiler League. Daarvoor kwam hij liefst elf seizoenen uit voor AZ. De verdediger zal zijn voetbalschoenen nog niet helemaal aan de wilgen hangen, want hij blijft op afroep beschikbaar voor de ploeg van Stanley Menzo.

'Shirt Inter beledigend voor islam'

Icoon OpmerkelijkDe Turkse advocaat en voetballiefhebber Baris Kaska kan kennelijk slecht tegen zijn verlies. De fan van Fenerbahçe heeft namelijk bij de wereldvoetbalbond FIFA en de Europese voetbalbond UEFA een klacht ingediend tegen Internazionale (Inter Milan). Dat schrijft de site Voetbalzone vandaag.

De Italiaanse club won op 27 november met 3-0 van de Turken en speelde daarbij niet in het traditionele blauw-zwarte tenue, maar in het tweede tricot: een wit shirt met een rood kruis op de borst.

Volgens advocaat Kaska is dat shirt een belediging aan het adres van de islam. Het kruis op het shirt doet hem denken aan de gewelddadige inname van Jeruzalem door de kruisvaarders in 1099, waarbij duizenden moslims de dood vonden. De advocaat eist nu een reglementaire overwinning voor Fenerbahçe.



'Zoek de verschillen'

Met dank aan Samcali voor de submit.

Telefoonseks met 112

Icoon OpmerkelijkGisternacht zijn twee mannen uit Almere gearresteerd nadat ze een aantal keren 112 hebben gebeld. Niet omdat er het een en ander aan de hand was, maar gewoon als sekslijn.

Ze deelden met de centraliste hun fantasieën. Daar was ze schijnbaar niet van gediend, en ze stuurde na het traceren van het adres agenten er op af. Een 32-jarige Rotterdammer en een 58-jarige Almeerder waren thuis.

De twee verklaarden voor de gein gebeld te hebben, zonder kwade bedoelingen. De gesprekken, die overigens altijd worden opgenomen, zijn op een dvd gezet als bewijsstuk.
Met dank aan Avmmeke en Yanze voor de submit.

Zanger Arne Jansen overleden

Icoon MuziekDe vertolker de Nederlandstalige evergreen 'Meisjes met rode haren', Arne Jansen, is vandaag overleden in zijn woonplaats Silvolde. De zanger heeft volgens zijn manager 'het eeuwige verkozen boven het heden'.

''Hij was een zeer geliefd artiest. Hij was de laatste weken overspannen en down. Wisten we maar wat er in zijn hoofd afspeelde. Ik maakte me wel zorgen over hem, maar het is onverwacht gekomen'', aldus de manager tegenover de NOS.

'Meisjes met rode haren' was Jansens eerste en grootste hit. Het uit het Duits vertaalde nummer behaalde in 1972 de derde plek in de Top 40. Juist dit jaar kreeg hij, na een hertelling van het aantal verkochte exemplaren, na 35 jaar alsnog een gouden plaat voor de single. In totaal gingen er 35 jaar geleden 150.000 stuks van de 45-toerenplaat over de toonbank.

Arne Jansen maakte na dit nummer nog een hele reeks singles, waarvan er in de loop der jaren zes de Top 40 haalden, waaronder 'Zeven brieven' en 'Als 'n meeuw in de wind'. Zijn laatste hit dateert uit 1992.

Hij trad tot voor kort nog geregeld in het land op, waaronder op zogenoemde piratenfestivals. Arne Jansen is 56 jaar geworden.



Arne (in het rood) met begeleidingsband


Jansen op 10 augustus 2007 (Rondje Noord) met zijn grootste hit

Lees ook op het Forum
[i]Met dank aan Tiemie, Marit2007, tommoh, en Pineut voor de submit.

Gehandicapte vrouw 24 dagen in isolatie

Icoon ShockingIn huize Maasveld in Maastricht, een huis waar 336 verstandelijk en lichamelijk gehandicapten wonen, heeft een 47-jarige bewoonster 24 dagen lang opgesloten gezeten in een separeerruimte en op haar kamer. Meerdere verzoeken van haar familie om de ‘straf’ te beëindigen werden genegeerd.

De patiënte, die het syndroom van Down heeft, werd op 13 november van haar woongroep overgebracht naar een ruimte waar naast een toilet, alleen een bed stond. Tegen haar familie werd gezegd dat de vrouw na een incident ‘een gevaar voor de medebewoners vormde’. Hierdoor zou ze tijdelijk in een omgeving moeten verkeren waar ze ‘minder prikkels zou ontvangen’.

In de kamer waar ze verbleef was het enige raam afgeplakt. Op deze manier zou ze, met deur op slot, tot rust kunnen komen. Eénmaal per dag mocht de vrouw de kamer verlaten; om aan de overkant van de gang gedoucht te kunnen worden.

Directrice Maria Venderink van huize Maasveld heeft toegegeven dat er “ernstige fouten” zijn gemaakt. Ook heeft ze een intern onderzoek laten opstarten want: “Dit had nooit mogen gebeuren”. Personele consequenties, voornamelijk voor de gedragswetenschapper die voorgeschreven heeft dat de vrouw zo lang van haar vrijheid beroofd moest worden, sluit zij niet uit.

In huize Maasveld geldt normaal een beleid van ‘open deuren’: alle bewoners zijn vrij om te gaan en staan waar zij willen.

Vader vast na schoppen 3-jarig zoontje

Icoon PolitieDe politie van Haarlem heeft gistermiddag een 49-jarige man uit Krimpen aan de IJssel aangehouden die even daarvoor in een winkel aan het Marktplein zijn zoontje van 3 jaar een rotschop had verkocht. Ook had hij het jochie geslagen. Winkelpersoneel kon het niet aanzien en belde de politie.

De man is meegenomen naar het bureau alwaar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt wegens kindermishandeling.

Heerhugowaard
Ook absurd was een voorval elders in Noord-Holland. Namelijk in Heerhugowaard. Daar werd gisteravond een 40-jarige man aangehouden die zijn pas bevallen vrouw had geschopt. Daarna zette hij de moeder van zijn pasgeboren kind het huis uit met de mededeling hij haar iets ergs aan zou doen als ze niet vertrok.

De 29-jarige vrouw zegt eerder te zijn mishandeld, maar daarvan nooit aangifte te hebben gedaan

'Breezerseks' lijkt geen groeiend probleem

Het aantal gevallen van ruilseks en groepsverkrachtingen is voor zover bekend de afgelopen tijd niet toegenomen. Het ministerie van Justitie liet vanmiddag weten dat twee onderzoeken hiernaar geen groei hebben laten zien.

Ruilseks, bijvoorbeeld pijpen voor een breezer, komt voor bij een kleine groep kwetsbare jongeren, concludeerde de Rutgers Nisso Groep. In theorie zijn daar risico's aan verbonden, maar volgens het kenniscentrum voor seksualiteit is niet te zeggen of dat daadwerkelijk het geval is.

Forensisch psychiatrisch centrum De Waag concludeert dat groepsverkrachtingen van alle tijden zijn. Dit soort zedendelicten is niet aan bepaalde culturen gebonden en het is niet aangetoond dat media (vooral videoclips en internet) er effect op hebben.



BrEeZaH

Nelson Piquet jr. blij met racestoeltje

Op 16 maart volgend jaar gaat Nelson Piquet jr. zijn eerste F1-race rijden voor Renault. Vandaag werd bekend dat Piquet jr. naast Fernando Alonso de tweede rijder wordt van het Franse team.

"Ik wil Flavio Briatore en Renault enorm bedanken voor hun vertrouwen," aldus Piquet jr. "Het is fantastisch om mijn Formule 1-debuut te kunnen maken bij een topteam, met één van de beste coureurs ter wereld als teamgenoot. Ik heb sinds het einde van 2006 hard voor dit stoeltje gewerkt en ik ben trots dat mijn harde werken als testrijder zijn vruchten heeft afgeworpen."

De 22-jarige Braziliaan, zoon van drievoudig wereldkampioen Nelson Piquet sr., verheugt zich op de samenwerking met Fernando Alonso. "Ik kijk er erg naar uit om samen te werken met Fernando en hoop veel van hem te kunnen leren. Als rookie kun je geen beter referentiepunt hebben dan een tweevoudig wereldkampioen."

Will Smith wil president worden

Icoon AmerikaWill Smith wil president van de Verenigde Staten worden. Dit zei hij dit weekend in een interview met de Britse krant The Daily Mail. Smith: "Ik wilde altijd al de eerste zwarte president worden. Maar Barack Obama heeft mijn idee gestolen. Nou, vooruit dan: Obama mag eerst, en daarna ben ik aan de beurt."

Grote rivaliteit tussen de twee is er niet. Smith doneerde de Democratische presidentskandidaat deze zomer het maximaal toegestane bedrag van 4.600 dollar aan Obama. Smith wil als president als eerst de gezondheidszorg flink op de schop nemen: "Dat zie ik onder Bush niet gebeuren. Onder zijn bewind zijn er te veel slechte dingen gebeurd in de zorg."

Smith is al jaren een wereldberoemd acteur. In april werd hij door Newsweek betiteld als de machtigste acteur in Hollywood. Naast zijn rollen in series en films als de The Fresh Prince of Bel-Air, Men In Black en I, Robot houdt de acteur er een lucratieve rapcarrière op na.

Braziliaanse stagiairs voor Ajax

Ajax heeft er twee Braziliaanse stagiairs bijgekregen. De 18-jarige Jonathas Christian de Jesus Maurício en de één jaar oudere Anderson Luiz Domingos mogen de komende twee weken hun kunsten vertonen op het trainingscomplex van Ajax.

Beide stagiairs zijn eigendom van de Braziliaanse club Cruzeiro. Jonathas heeft het afgelopen seizoen echter gevoetbald bij een tweededivisieclub en Anderson heeft tot nu toe maar één duel gespeeld in de hoofdmacht van Cruzeiro. Maandagochtend trainde beide heren voor het eerst mee met de A-selectie onder leiding van interim-coach Adrie Koster.

Beloning topmannen stijgt slechts 44 procent

Icoon FinancieelDe beloning van topmannen en vrouwen in het Nederlandse bedrijfsleven is met 44 procent gestegen. Verdiende de CEO (Chief Executive Officer) van een bedrijf in 2005 nog gemiddeld 2,5 miljoen euro, kwam het totale beloningspakket vorig jaar uit op 3,6 miljoen euro. Dit blijkt uit cijfers van de Erasmus Universiteit en het adviesbureau Hewitt Associates.


ABN Amro-topman Rijkman Groenink kreeg bij zijn vertrek 4,3 miljoen euro mee

'Rogers heeft bloeddoping gebruikt'

De Australische wielrenner Michael Rogers zou bloeddoping hebben gebruikt, vlak voor de start van de Tour de France van vorig jaar. Rogers wordt hiervan beschuldigd door de Duitse krant Stuttgarter Zeitung.

Al eerder publiceerde de Duitse krant een artikel waarin werd verteld dat naast Patrick Sinkewitz nog minimaal vier andere renners van de inmiddels opgeheven wielerploeg T-Mobile bloeddoping zouden hebben gebruikt. Toen werden er geen namen genoemd, maar Rogers lijkt nu één van die renners te zijn. Zowel Rogers als teammanager Bob Stapleton hebben nog niet gereageerd op de uitlatingen van de Duitse krant.

[upd] F1: Alonso terug naar Renault

Icoon Formule 1De kogel is eindelijk door de kerk: Fernando Alonso keert terug bij het Franse Formule 1-team ING Renault. Dit maakte de Spanjaard vandaag bekend op zijn website.

Alonso, die in 2005 en 2006 wereldkampioen werd met Renault, vertrok in 2007 naar McLaren Mercedes. Na een jaar vol interne strubbelingen besloten beide partijen uit elkaar te gaan. De tweevoudig wereldkampioen tekent volgens bronnen een tweejarig contract bij Renault. Wie bij Renault de tweede viool zal gaan spelen is nog niet bekend.

Update 15.21u
De komst van Fernando Alonso is door Renault officieel bekend gemaakt op haar website. Nelson Piquet Jr. is bevestigd als tweede rijder. "Fernando en Nelson vormen samen het mooiste rijderspaar van volgend jaar," aldus teambaas Flavio Briatore. "We zijn erg blij dat Fernando terugkeert bij het team waarmee hij zijn grootste successen behaalde. Zijn kwaliteiten als coureur en teamleider staan buiten kijf. We kijken dan ook uit naar wederom een erg sterke samenwerking. Fernando weet hoe er binnen dit team aan toe gaat, dus hij zal zich gelijk op zijn gemak voelen bij ons."

Uiteraard is Fernando Alonso ook tevreden dat hij kan terugkeren bij zijn oude werkgever. "Ik ben blij dat ik kan terugkeren bij Renault," aldus de 26-jarige coureur. "Renault is het team waar ik ben opgegroeid als F1-coureur. Nu is het moment om samen aan een volgend hoofdstuk te beginnen. Het is geweldig dat ik weer met dit team mag gaan samenwerken, en ben er van overtuigd dat wij weer vooraan zullen gaan staan. Renault heeft een moeilijk jaar achter de rug, maar de nieuwe auto zal er zeker staan in 2008."

Voor meer F1-nieuws kijk je op de FOk!F1-manager

Koevermans loopt blessure op

Het is onzeker of PSV'er Danny Koevermans kan meespelen in de laatste groepswedstrijd van de Champions League, aanstaande woensdag tegen Internazionale. De oud AZ-speler liep tijdens de training maandagochtend een vervelende blessure op aan zijn hamstring.

Een scan in het ziekenhuis moet de ernst van de klachten in kaart gaan brengen. Voor het duel met Roda JC afgelopen vrijdag had de aanvaller ook al last van zijn hamstring, de wedstrijd speelde echter wel gewoon uit.

Poetin presenteert Medvedev als opvolger

Icoon BuitenlandsDe Russische president Vladimir Poetin heeft zijn goede vriend, partijgenoot, voormalig campagneleider, stafchef en vicepremier Dmitry Medvedev naar voren geschoven als kandidaat voor de presidentsverkiezingen in maart 2008. Gezien de uitslag van de parlementsverkiezingen van vorige week, zal de vertegenwoordiger van 'Verenigd Rusland' waarschijnlijk hoge ogen gooien. Naast Verenigd Rusland ondervindt de kanditatuur van Medvedev steun van drie andere partijen, die de Britse omroep BBC als 'pro-Kremlin' omschrijft.

Medvedev is een 42-jarige man. Voordat hij in de politiek stapte was hij rechter van beroep. Tijdens zijn politieke carrière is hij onder meer verantwoordelijk geweest voor Poetins verkiezingscampagne in 2000 en nationale hervormingen op het gebied van zorg, volkshuisvesting en onderwijs. Volgens de BBC is hij sinds lange tijd een significante speler tussen Poetins kameraden uit St. Petersburg.

Zelf beschrijft Medvedev zich als pragmatisch en bedrijfsvriendelijk.


Medvedev (l) en Poetin

Republikeinen hekelen Chávez en Castro

Icoon AmerikaAfgelopen nacht hebben de meeste Republikeinse presidentskandidaten in een debat, georganiseerd door het Spaanstalige televisienetwerk Univision, hard uitgehaald naar de Venezolaanse president Hugo Chávez en de Cubaanse leider Fidel Castro.

Senator John McCain herhaalde de beruchte uitspraak van de Spaanse koning Juan Carlos: "Waarom houdt Chávez zijn bek niet?" De meeste kandidaten waren kritisch over de anti-Amerikaanse Chávez en waren opgetogen over het feit dat het Venezolaanse volk het referendum heeft verworpen waarin Chávez langer aan de macht zou kunnen blijven.

Voormalig burgemeester van New York Rudy Giuliani: "Chávez is net een dictator." Giuliani zei dat Chávez net zo doet als Castro in het verleden in Cuba heeft gedaan. Begin deze maand dreigde Chávez met het stopzetten van de export van olie naar de VS; bovendien wil hij de handel van olie niet meer in dollars.

De enige Republikeinse presidentskandidaat die een ander geluid liet horen was Ron Paul, de libertarische Afgevaardige uit Texas: "Chávez is een resultaat van het Amerikaanse buitenlandse beleid. Wij hebben de Chávez's en Castro's van de wereld gecreëerd door Amerikaanse interventie en het creëren van choas in hun landen."

Paul zei dat Chavez meer als een 'vriend' behandeld moet worden: "De Verenigde Staten praatte in het verleden met Jozef Stalin, Nikita Chroesjtsjov, Mao Zedong en met de rest van de wereld. We konden door één deur met andere mensen." Paul kon rekenen op veel boegeroep uit het publiek.

De andere Republikeinen kregen applaus omdat zij het embargo tegen Cuba, dat al tientallen jaren bestaat, in stand willen houden. Acteur en Senator Fred Thompson zei als hij tot president verkozen wordt dat hij het Castro-regime zal eindigen: "Ik ga er voor zorgen dat Castro niet tien Amerikaanse presidenten overleeft." Een andere Republikeinse kandidaat, Mitt Romney, zei dat: "De koers van Amerika is om Cuba te blijven isoleren."

De Spaanstalige Amerikanen zijn van groot belang in de presidentsverkiezingen van 2008. Door de Spaanse steun in de 'swingstate' Florida in 2000 en 2004 kon George W. Bush met een paar honderd stemmen verschil de verkiezingen winnen. De voornamelijk Cubaanse Amerikanen eisen een harde aanpak van hun voormalig vaderland.


Ron Paul: "Wij hebben de Chavez's en Castro's van de wereld gecreëerd door Amerikaanse interventie en het creëren van choas in hun landen"

Bezoek ook het forum eens voor meer over de Amerikaanse voorverkiezingen.

Lekker ouderwetsch

December, veel mensen hebben in deze maand de neiging nostalgisch te worden. Terugdenken aan kerst van 19weetikveel en over echte winters met sneeuw en ijs en een elfstedentocht, kortom over vroeger (toen volgens veel mensen alles beter was).

Nu is er sinds een tijdje een televisiezender die aandacht besteed aan alles wat nostalgisch is, sinds ik hem kan ontvangen heeft hij al snel een bijzonder plekje gekregen. Ouwe filmpjes tot je erbij neervalt, van voetbal tot hoe het er aan toe gaat op een meisjesschool of oude verkeersvoorlichtingsfilmpjes. En het leuke is dat je al die filmpjes ook op je computer kunt bekijken.

[Upd] Fernando Alonso naar Renault

De kogel is eindelijk door de kerk: Fernando Alonso keert terug bij het Franse F1-team Renault. Dit maakte de Spanjaard vandaag bekend op zijn website.

Alonso, die in 2005 en 2006 wereldkampioen werd met Renault, vertrok in 2007 naar McLaren Mercedes. Na een jaar vol interne strubbelingen besloten beide partijen uit elkaar te gaan. De tweevoudig wereldkampioen heeft een contract getekend voor één jaar. Nelson Piquet jr., momenteel testcoureur bij het Franse team, zal naast Alonso de tweede viool gaan spelen.

Update 14:35 uur

De komst van Fernando Alonso is nu ook door Renault officieel bekend gemaakt op haar website. "Fernando en Nelson vormen samen het mooiste rijderspaar van volgend jaar," aldus teambaas Flavio Briatore. "We zijn erg blij dat Fernando terugkeert bij het team waarmee hij zijn grootste successen behaalde. Zijn kwaliteiten als coureur en teamleider staan buiten kijf. We kijken dan ook uit naar wederom een erg sterke samenwerking. Fernando weet hoe er binnen dit team aan toe gaat, dus hij zal zich gelijk op zijn gemak voelen bij ons."

Uiteraard is Fernando Alonso ook tevreden dat hij kan terugkeren bij zijn oude werkgever. "Ik ben blij dat ik kan terugkeren bij Renault," aldus de 26-jarige coureur. "Renault is het team waar ik ben opgegroeid als F1-coureur. Nu is het moment om samen aan een volgend hoofdstuk te beginnen. Het is geweldig dat ik weer met dit team mag gaan samenwerken, en ben er van overtuigd dat wij weer vooraan zullen gaan staan. Renault heeft een moeilijk jaar achter de rug, maar de nieuwe auto zal er zeker staan in 2008."

Molhoek zes weken uitgeschakeld

NAC-speler Rogier Molhoek zal pas na de winterstop weer beschikbaar zijn voor zijn club. De middenvelder kampt sinds afgelopen zaterdag met een enkelblessure. Na onderzoek blijken de banden van de linkerenkel te zijn ingescheurd.

De medische staf van NAC verwacht dat Molhoek tot na de winterstop is uitgeschakeld. De gehuurde middenvelder van AZ liep de enkelblessure op na een tackle van Excelsior-speler Kees Luijckx afgelopen zaterdag.

Coalitie wil openbaar godsdienstonderwijs

Icoon OnderwijsDe regeringsfracties willen geld beschikbaar stellen om godsdienstonderwijs op openbare scholen mogelijk te maken. CDA, PvdA en ChristenUnie zullen deze week tijdens de behandeling van de onderwijsbegroting aan PvdA-minister van Onderwijs Ronald Plasterk vragen of hij hier in totaal tien miljoen euro voor vrij kan maken.

In een toelichting stelt PvdA-Kamerlid Margot Kraneveldt dat ook ouders die hun kind naar een openbare school sturen, ''vaak prijs stellen op lessen over godsdiensten.'' Volgens CDA'er Jan Jacob van Dijk zijn er bovendien plaatsen waar amper bijzonder onderwijs is. Als het zijn partij ligt, bieden openbare scholen straks lessen aan over alle godsdiensten en het humanisme.

PvdA-staatssecretaris van Onderwijs Sharon Dijksma heeft eerder gezegd dat ze voor de overheid geen rol ziet in het stimuleren van godsdienstonderwijs. Daarom pleit haar partijgenoot Kraneveldt niet voor verplichte lessen. ''Ouders moeten er vrijwillig voor kunnen kiezen. Scholen besteden nu al aandacht aan sociale cohesie en actief burgerschap. Ik vind dat godsdienst daar gewoon bijhoort.''

Vroeger kwam een godsdienstleraar op openbare basisscholen veel voor, maar die is veelal wegbezuinigd. Aan ouders werd dan meestal gevraagd of hun kinderen die lessen mochten volgen. Zo niet, dan werd aan die kinderen iets anders gegeven (tekenen, lezen etc).

'Heffing mp3-spelers en hd's een drama'

Icoon DigitalDe brancheorganisaties STOBI en FIAR CE hebben zich aan de zijde van minister Hirsch Ballin van Justitie gevoegd in het kort geding dat de stichting NORMA en vergelijkbare organisaties hebben aangespannen om een toeslag op onder meer mp3-spelers en harde schijven af te dwingen. STOBI en FIAR CE zeggen dat een dergelijke toeslag zeer marktverstorend werkt.

STOBI vertegenwoordigt producenten, importeurs en distributeurs van blanco informatie dragers in Nederland. De deelnemers van STOBI vertegenwoordigen gezamenlijk meer dan 90% van de Nederlandse markt. Leden zijn onder andere Philips, Sony, Fuji, Maxell, Nashua, TDK en Imation. De vereniging FIAR CE vertegenwoordigt de producenten van consumentenelektronica in Nederland.

In het kort geding probeert NORMA met onmiddellijke ingang een hoge heffing op hardware af te dwingen. Echter, eerder al constateerde de Tweede Kamer dat een dergelijke heffing er niet moet komen. Een groot aantal leden van STOBI en FIAR CE voeren al 2,5 jaar een bodemprocedure tegen incasso-organisatie Thuiskopie. Die procedure is er op gericht om de heffingen juist verlaagd of afgeschaft te krijgen.

André Habets van FAIR CE noemt de heffingen een drama: "De bestaande heffingen op CD's en DVD's worden nu al massaal ontdoken en dat zal zeker ook gelden voor heffingen op hardware. Dat betekent een aanzienlijke omzetderving voor de consumentenelektronica-industrie. Dit soort heffingen hebben eerder in bijvoorbeeld Frankrijk ertoe geleid dat nieuwe technologische producten niet op de markt werden gebracht, omdat de consumentenelektronica-industrie vanwege de torenhoge heffingen niet kon concurreren met aanbod buiten Frankrijk"

STOBI en FIAR CE willen een volledige afschaffing van dergelijke productheffingen. De branchorganisaties vinden dat het thuiskopieerprobleem, niet te verwarren met piraterij, op een andere manier moet worden opgelost: "Het is tijd dat de industrie uit de keten wordt gehaald. Wij zijn geen partij in een transactie tussen in principe de rechthebbenden en de consument."

"Er zijn veel nieuwe business modellen waarmee rechthebbenden hun intellectueel eigendom rechtstreeks kunnen exploiteren, kijk bijvoorbeeld maar naar iTunes", aldus de voorzitter van STOBI Alexander Hent.


Heffing werkt 'zeer marktverstorend'

Meisjes: 'sexy zijn' cooler dan 'slim'

Icoon ShockingNog voor ze tieners zijn staan meisjes al onder druk van een oversekste samenleving. Als ze het willen maken is de boodschap dat ze vooral sexy moeten zijn. Dit beweert Carol Liebau, hoofdredactrice van het Amerikaanse blad Harvard Law Review.

Jarenlang hebben vrouwen moeten vechten om gelijkgesteld te worden aan de man. Tegenwoordig krijgen ze op jonge leeftijd al de indruk te verwerken dat fysieke aantrekkelijkheid het hoogste goed is. Het zou zelfs boven intelligentie, persoonlijkheid of welke verwezenlijking dan ook staan. Dit schrijft Liebau in haar boek Prude: how the sexobsessed culture damages girls (Preuts: hoe de door seks geobsedeerde cultuur meisjes schaadt). Binnenkort verschijnt het boek op de Britse markt en wordt het uitgebreid besproken in de zondagskrant The Observer.

Liebau stelt dat de eigenwaarde van meisjes in hun meest kwetsbare jaren wordt ondermijnd door de populaire cultuur: ”Het nieuwe gebod voor vrouwen is dat ze alleen door promiscuïteit en seksuele agressie bewondering en erkenning kunnen afdwingen.” Als bewijzen noemt ze muziek en videoclips van Britney Spears, Christina Aguilera en Lil’Kim, diverse reclamespots en films als Cruel Intentions en Mean Girls. ”In een cultuur die dweept met Paris Hilton, strings en songs als ’my humps’ (mijn rondingen), waarin de zangeres het seksuele magnetisme van haar borsten en billen bezingt, is er weinig erkenning of respect voor vrouwelijk fatsoen of voor prestaties die niet met sexappeal gelinkt zijn”, aldus Liebau.

Voor meiden van tegenwoordig is het cooler om slet te zijn dan preuts. Zo hebben ze meer vrijheid en meer kansen dan ooit aan de ene kant, maar aan de andere kant zijn ze geneigd om te snel te veel te geven door de alomtegenwoordigheid van seks en de zeer reële invloed daarvan op psychologisch, emotioneel en fysiek vlak.

Volgens de Amerikaanse schrijfster wordt dat laatste probleem volledig genegeerd. Eén van de gevolgen hiervan is dat meisjes denken dat ze er als graatmagere modellen en filmsterren moeten uitzien en dat ze onrealistische verwachtingen hebben over hun eigen lichaam.

Paus Benedictus hekelt commercieel Kerstmis

Icoon AlgemeenPaus Benedictus de zestiende is dit weekend uitgevaren tegen de 'materalistische' manier waarop tegenwoordig Kerstmis wordt gevierd. De katholieke kerkvorst zegt dat kinderen op steeds jongere leeftijd gehersenspoeld worden door het consumentisme.

Zij krijgen door volwassenen een verkeerde voorstelling voorgeschoteld van wat geluk is en worden daardoor in de 'doodlopende straten' van het consumentisme geleid.

Eerder noemde onze eigen SunChaser de Nederlandse Sint al een 'hoerige commerciële kutsinterklaas'. Of Paus Benedictus hier aanstoot aan genomen heeft is onbekend.


'Kerstmis veel te commercieel'

Killzone 2 screenshots bewerkt door Guerilla

Vorige week gaf Guerilla een aantal screenshots vrij van Killzone 2. Nu blijkt dat deze, net als de E3 trailer uit 2005, niet helemaal waarheidsgetrouw zijn. De screenshots waren volgens bezoekers op het PlayStation forum wel erg mooi en trokken hierbij ook hun twijfels. Seb Downie, een medewerker van Guerilla, bevestigde niet veel later deze twijfels.

Hij zegt dat ze bewerkt zijn, maar dit in zeer kleine mate is gebeurd. "They are only the tiniest bit touched up. Short answer is yes. Long answer is that there was a little bit of colour-correction done and some minor polish, but nothing major. Still very close to reality and it looks better in motion in my opinion.

Het voorval is dus niet zo extreem als het toen was met de E3 2005 trailer, die volledig pre-rendered bleek te zijn.

Naast 'Shazbot' ook 'Cyb' bedankt voor de submit.

Bokitoproof, comadrinken en lokhomo

Is een dierentuin zo gemaakt dat deze veilig is voor uitbrekende dieren? Zo ja, dan zou deze omschreven kunnen worden als 'Bokitoproof'. Drinken jongeren zoveel dat ze in een coma raken?

Dan zal dat omschreven kunnen worden als 'comadrinken' en pleegt een oudere heer een delict, dan heeft hij grote kans dat dat zijn daad 'opacriminaliteit' zal heten in een krant. En is een internetter op zoek naar informatie op het net, maar komt hij bij iets anders uit en vergeet hij helemaal waar hij oorspronkelijk naar op zoek was? Dan was hij aan het 'Wilfen' ('What was I looking for').

Het zijn slechts enkele voorbeelden van de in 3650 nieuwe woorden die in het jaar 2007 opdoken. Het publiek kan nu bepalen welk woord wordt uitgeroepen tot het woord van het jaar.

Op de website Woordvanhetjaar2007.nl kunnen taalliefhebbers tot en met 18 december kiezen uit een lijst van tien woorden: Bokitoproof, comadrinken, formatiemoeheid, klimaatneutraal, reltoerist, lokhomo, opacriminaliteit, slurptaks, wilfen en zelfbedieningskapitalisme. Het winnende woord wordt 20 december bekend gemaakt.

De 3650 woorden staan in het Van Dale Jaarboek 2008. Om in het jaarboek te komen moet een begrip minstens zeven of acht keer voorkomen, in minstens twee verschillende bronnen, verspreid over meer dan twee weken. Of de woorden allemaal in de het woordenboek van Van Dale komen is niet zeker. Om die status te bereiken moet een woord drie jaar regelmatig gebruikt worden.

Nederlandse man 'te wild' in bed

Icoon OpmerkelijkUit een onderzoek onder 10.000 reislustige vrouwen in opdracht van de sociale netwerksite WAYN.com, blijkt dat Duitse mannen de slechtste minnaars zijn. Onze oosterburen zijn ''te egoïstisch''. Ook niet best komen de Zweedse mannen er van af, die ''willen zich er te snel van afmaken.''

Nu als Nederlandse man niet te snel juichen, want 'wij' staan op plek drie in het negatieve rijtje. De reden: Nederlandse mannen zijn ''veel te wild''.

Na 'ons' komen de ''dominante'' Amerikanen, de ''sentimentele'' Welshmen, de ''te luide'' Schotten, de ''zwetende'' Turken, de ''stinkende'' Grieken en de ''harige'' Russen.

De ondervraagde dames komen tot de conclusie dat amoureuze escapades het best kunnen worden aangegaan met ''zwoele'' Italianen.

Punten ronde 7

Het is weer maandag, dus tijd voor de punten van de zevende ronde van de FOK!voetbalmanager.

percy is met 119 punten rondewinnaar. Drass eindigt deze ronde met 114 punten als tweede. Plaats drie is voor andre77. royboy eindigt deze week als vierde en heeft 109 punten en de top 5 wordt afgesloten door Wimlerr.

BassieD gaat na zeven speelronden nog steeds aan de leiding. Hij heeft 652 punten. Thijs_HA heeft 645 punten en staat tweede. AmenhotepIV staat derde en heeft 630 punten. MSNMGH staat met 611 punten op de vierde plaats. ElmarO bezet met 606 punten plaats vijf.

Bij de subleagues won GK vd BW met 93 punten. Tweede deze ronde is !!!AFC AJAX vs PSV!!! , en plaats nummer drie deze ronde is voor Top Zoveel 2006/2007.

!!!AFC AJAX vs PSV!!! heeft met 597 punten de leiding in het algemeen klassement. Top Zoveel 2006/2007 staat tweede met 544 punten en de derde plaats in het algemeen klassement wordt ingenomen door Hengelo League.

Voor de achtste ronde kun je nog wisselen tot aankomende vrijdag 14 december 17:59 uur.

'ABN Amro dankt opsplitsing aan zichzelf'

Icoon AlgemeenBert Heemskerk, voormalig directeur van ABN Amro van 1988 tot 1991, zegt dat de raad van bestuur van ABN Amro de opsplitsing van de bank voor het grootste deel aan zichzelf te danken heeft. Heemskerk is op dit moment voorzitter van de raad van bestuur van de Rabobank. Hij zegt dat ABN Amro zich niet had moeten specialiseren in een klein aantal landen.

De strategie is volgens hem op een verkeerde manier gewijzigd. ABN Amro bezat eerst vestigingen over de hele wereld. Maar door zch te specialiseren in een handvol landen was er volgens Heemskerk geen verband meer: "De landen hadden niets met elkaar te maken." Hij gaf zijn voormalige bank gisteren een veeg uit de pan in het politieke discussieprogramma Buitenhof.

Ook door het weghalen van beschermconstructies is de bank volgens Heemskerk opgedeeld. Hierdoor kregen aandeelhouders te veel macht. Toezichthouders zouden volgens Heemskerk moeten eisen dat de meerderheid van de aandelen van banken in handen is van partijen die niet alleen winst op korte termijn nastreven.

De raad van bestuur van ABN Amro is altijd tegen opsplitsing geweest. Die wilde de bank liever laten fuseren met de Britse bank Barclays. Toen het bestuur de Amerikaanse tak LaSalle wilde verkopen om zo aantrekkelijker te worden voor Barclays, stak de Vereniging van Effectenbezitters daar via de ondernemingskamer in Amsterdam een stokje voor.

De verkoop van LaSalle werd verboden omdat de zaak niet eerst aan aandeelhouders was voorgelegd. Hierdoor kon het bankentrio Royal Bank of Scotland, het Spaanse Santander en Fortis ABN Amro met een hoger bod opkopen en de buit verdelen.


'Raad van bestuur had splitsing aan zichzelf te danken'

Pleidooi voor kind als donor

Icoon MedischVerpleegkundige Marion Siebelink van het UMC te Groningen hoopt te promoveren op het onderwerp Kinddonatie. Kinderen onder de twaalf jaar worden niet gezien als donor terwijl er vier tot vijf kinderen geholpen kunnen worden door de organen van één donorkind. Dit meldt vakblad Bijzijn, een blad voor verpleegkundigen.

Het is de vraag of kinderen in de leeftijd tussen negen en veertien jaar zelf kunnen beslissen om donor te worden. De vraag werd door Siebeling aan jeugdpeil.nl voorgelegd. Een representatief aantal kinderen tussen de 9 en 14 jaar werd de vraag gesteld of zij donor zouden willen zijn. Van deze groep kinderen gaf 67 procent aan wel donor te willen zijn.

Siebelink, die veertien jaar op een kinder-ic heeft gewerkt, wil het onderwerp bespreekbaar maken door bijvoorbeeld voorlichting te geven op basisscholen aan kinderen van groep zeven en acht. "Kinderen onder de 12 jaar worden niet gezien als potentiële donoren, maar wij vinden het wel heel normaal dat kinderen wel op de wachtlijst staan voor een nieuw orgaan", aldus Siebeling.

Vanaf twaalf jaar mag een kind zich registreren in het donorregister. Tot zij zestien zijn hebben de ouders echter het laatste woord. Vanaf het zestiende jaar kunnen de ouders niets meer aan de beslissing van het kind veranderen.

Volgens Siebeling hebben ook artsen hierin een belangrijke taak. "De arts moet, als een potentiële kinddonor overlijdt, wel de vraag stellen. Uit de literatuur en uit mijn ervaring weet ik dat die vraag niet vaak wordt gesteld. Je hoort vaak dat artsen de ouders van een stervend of overleden kind niet willen belasten met deze vraag." Uit verder onderzoek zal blijken aan hoeveel ouders van kinderen die tussen 2003 en 2006 zijn overleden de vraag is gesteld of ze organen van hun overleden kind mogen gebruiken.

Terugblik zondaghoofdklasse speelronde 13

Wekelijks zal FOK! sport op de maandag na een speelronde in de zondaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de dertiende speelronde op het programma.

In de Hoofdklasse A gingen er gisteren maar twee wedstrijden door. Doordat ook het duel van koploper Hollandia werd afgelast, kon Haaglandia de koppositie overnemen. De Rijswijkers wonnen de topper tegen Türkiyemspor met 4-3. Bij twee van de doelpunten kreeg het wel hulp van Türkiyemspor-doelman Hamdaoui die in de fout ging. Haaglandia heeft nu twee punten meer dan Hollandia, maar ook al twee wedstrijden meer gespeeld.

Ook het duel tussen AFC en VVSB ging door. De Noordwijkerhouters wonnen verrassend met 0-3. Door de winst blijven ze aansluiting houden bij de subtop.

Ook in de Hoofdklasse B gingen er gisteren maar twee duels door, te weten UNA - Dijkse Boys en EVV Echt - Gemert. Gemert won de uitwedstrijd op sportpark De Bandert met 3-4. Via een eigen treffer van Hazenveld kwam EVV op een 1-0 voorsprong. Van Schijndel bracht Gemert echter weer terug in de wedstrijd, de zwart-witte leken sterker maar EVV scoorde de 2-1 voor rust. In de tweede helft speelden beide ploegen een stuk minder. Vd Linden scoorde de 2-2 op het scorebord en niet lang daarna was het 2-3 door Van Herpen. Twee minuten voor tijd leek 3-3 de eindstand toen Timmermans een penalty benutte. Een paar seconden voor het einde van de wedstrijd zag de verdediging van EVV echter Van der Reijken over het hoofd en die wist de winnende treffer te scoren.

UNA won met 1-0 van Dijkse Boys. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd vijf minuten voor tijd gescoord door Bas Kneepkens.

In de Hoofdklasse C zijn er sinds gisteren vijf titelkandidaten. Be Quick versloeg koploper WKE met 2-1, waardoor naast WKE De Treffers, Achilles '29, FC Lienden en Be Quick kans hebben op de titel. Na een kwartier spelen stond het al 2-0, doordat Willem Lanjouw twee verdedigingsfouten van WKE afstraften. Pas na een half uur kreeg WKE een paar kansen, maar Be Quick doelman Siepel wist te redden. Na de pauze werd verdediger Doldersum van WKE naar voren gestuurd om het tij in het voordeel van de koploper te keren. Be Quick kreeg daardoor meer ruimte voorin en kans na kans om de wedstrijd op slot te gooien. Met name Klaassens kreeg een paar goede mogelijkheden. Na de 2-1 zette WKE alles op alles om nog een punt te pakken, maar doelman Siepel was een sta in de weg.

FC Lienden won met 2-1 thuis van Rheden. De thuisploeg was in de eerste helft veel sterker, maar wist maar één maal te scoren. Na de pauze werd het allemaal wat minder, maar Lienden boekte wel een belangrijke overwinning en staat nu tweede.

'Internet maakt hele generatie dom'

Icoon AlgemeenInternet heeft een hele generatie in oppervlakkigheid ondergedompeld en heeft een wereld geschapen waar mensen niets meer weten. Deze uitspraak komt van de 88-jarige schrijfster Doris Lessing.

Zij stelde dit maandag in haar aanvaardingsspeech voor de prestigieuze Nobelprijs voor de Literatuur die vandaag in Stockholm wordt uitgereikt. Lessing: "We zijn een fragmenterende cultuur waar onze zekerheden die we slechts enkele decennia geleden nog hadden in twijfel worden getrokken."

De Britse schrijfster gaat verder: "Waar het normaal is dat jonge mannen en vrouwen die jaren onderwijs hebben gehad niets weten van de wereld, niets hebben gelezen en alleen iets specialistisch weten, bijvoorbeeld over computers."


Doris Lessing

Uitslagen Frankrijk speelronde 17

Afgelopen weekend werd in Frankrijk de zeventiende speelronde afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
Ol. MarseilleAS Monaco2-0
Saint-EtienneFC Metz2-0
RC StrasbourgStade Rennes3-0
CaenOl. Lyon1-0
AS NancyValenciennes0-0
RC LensLe Mans1-3
ToulouseLille OSC1-0
FC LorientFC Sochaux2-0
Ol. NiceGir. Bordeaux1-1
AJ AuxerrePSG0-1

Stand

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Ol. Lyon1737+22
2AS Nancy1732+14
3Gir. Bordeaux1729+3
4Le Mans1729+1
5Valenciennes1726+4
6St. Etienne1725+4
7Ol. Nice1725+4
8Caen1725+1
9Stade Rennes1724-4
10Strasbourg17230
11FC Lorient1723-1
12AS Monaco1722+2
13Ol. Marseille1721-1
14Toulouse1721-3
15RC Lens1720-3
16AJ Auxerre1720-7
17PSG1719-4
18Lille OSC1718-3
19FC Sochaux1713-10
20FC Metz177-19

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1BenzemaOl. Lyon12
2De MeloLe Mans10
=BellionGir. Bordeaux10
4NiangOl. Marseille8
=Bakary KonéOl. Nice8

Programma :

DatumThuis:Uit:
15/12Le MansLorient
15/12Lille OSCSt. Etienne
15/12Ol. LyonOl. Nice
15/12FC MetzSochaux
15/12AS MonacoRC Lens
15/12PSGToulouse
15/12Stade RennesCaen
15/12ValenciennesAJ Auxerre
16/12Gir. BordeauxOl. Marseille
16/12StrasbourgAS Nancy

Cahill steunt Verbeek

Australisch international Tim Cahill is blij met de benoeming van Pim Verbeek als bondscoach van de nationale voetbalploeg van Australië.

"Hij verdient alle steun”, aldus de middenvelder van Everton. "Ik ga er van uit dat hij de ploeg voor lange tijd blijft leiden. Daar is iedereen bij gebaat.” Cahill reageert daarmee op de kritiek na de benoeming van Verbeek, die in Australië niet erg bekend is.

Nadat Dick Advocaat op het laatste moment toch voor contractverlenging bij Zenit Sint-Petersburg koos, kwam Verbeek in beeld bij de Socceroos. Veel Australiërs hoopten op een coach van het kaliber Hiddink. In 2006 leidde Hiddink de nationale ploeg naar het WK in Duitsland.

Duitsland wil verbod Scientology Kerk

Icoon BuitenlandsAlle zestien Duitse deelstaatministers van Binnenlandse Zaken hebben aan justitie gevraagd een onderzoek in te stellen naar de Scientology Kerk in Duitsland. Ze willen dat de beweging verboden wordt omdat het geen kerk is, maar een sekte die uit is op de omverwerping van de democratie.

Volgens de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Wolfgang Schäuble worden Scientology-leden gehersenspoeld, onder druk gezet en financieel uitgekleed. De voorzitter van de commissie van de zestien deelstaatministers, Ehrhart Körting (SP), zegt dat de Scientology Church ''dingen doet die volgens ons in strijd zijn met de Duitse wet. Ze zijn tegen een meerpartijensysteem en keuzevrijheid, dat kunnen we niet accepteren.''

Scientology wilde afgelopen weekeinde alleen via een persbericht reageren op het voornemen om de organisatie te verbieden. Daarin werd gesteld dat het ''absoluut onwaar'' is wat wordt verondersteld en dat een verbod ''onbegrijpelijk'' zou zijn.

Sommige Duitse politici stellen vraagtekens bij de poging om Scientology te verbieden. Als het mislukt, zou dat de organisatie alleen maar kunnen versterken. Zij zien meer in voorlichting en preventie. Scientology is in Duitsland nu (nog) een legale vereniging met zo'n 5.000 leden.

Hubbard
De Scientology-beweging werd in 1954 in de Verenigde Staten opgericht door de Amerikaanse sciencefiction schrijver Ron L. Hubbard. Bekende leden zijn onder meer de acteurs Tom Cruise en John Travolta. In sommige landen, zoals de Verenigde Staten, Australië en recent Zuid-Afrika, wordt Scientology erkend als een geloofsstroming.

In andere landen bestaat veel scepsis tegenover de organisatie. In België is Scientology onlangs door de rechtbank bestempeld als een gevaarlijke sekte en verboden. In Nederland is Scientology niet verboden, maar gemarginaliseerd door interne conflicten.

Uitslagen België speelronde 15

Afgelopen weekend werd in België de vijftiende speelronde gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
Standard LuikCharleroi5-1
Cercle BruggeEx. Moeskroen2-0
AA GentSK Lokeren4-2
WesterloKV Mechelen2-0
Zulte WaregemDender1-2
Ger. BeerschotBergen2-0
FC BrusselsRacing Genkafgelast
RoeselareClub Brugge1-2
Sint TruidenAnderlecht4-3

Stand

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Club Brugge1534+11
2Standard Luik1533+22
3Cercle Brugge1528+17
4Ger. Beerschot1527+10
5AA Gent1524+12
6Anderlecht1524+5
7Racing Genk1423-1
8Ex. Moeskroen1522+4
9Zulte-Waregem1521-2
10Charleroi1520-3
11SK Lokeren1520-1
12Westerlo1519+4
13Roeselare1517-10
14Dender1512-15
15KV Mechelen1512-9
16FC Brussels1411-14
17Sint-Truiden1510-18
18Bergen159-12

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1JovanovicStandard Luik8
=TomouEx. Moeskroen8
=DissaRoeselare8
46 spelers-7


Programma :

DatumThuis:Uit:
15/12CharleroiAA Gent
15/12Club BruggeAnderlecht
15/12DenderStandard Luik
15/12Ex. MoeskroenRoeselare
15/12FC BrusselsCercle Brugge
15/12Racing GenkZulte Waregem
15/12KV MechelenGer. Beerschot
15/12LokerenWesterlo
15/12BergenSt. Truiden

Extra auto's en circuit beschikbaar voor Forza 2

Voor de racegame Forza 2 op de Xbox 360 is vanaf nu extra content te downloaden. Voor 100 MS points (1.16 euro) kun je het circuit Road America kopen en voor 400 MS points krijg je een pack met elf verschillende auto's.

De auto's die in het pakket zitten: Audi R8, Audi Sport Quattro, BMW Motorsport M3 E30, Ferrari 599 GTB Fiorano, Ferrari FXX, Koenigsegg CCGT, Lamborghini Gallardo Superleggera, Pontiac Grand Am SD-455, Porsche 911 GT1 (996), Renault 5 Turbo en de Renault Clio Renaultsport 197.



Road America

Coureur komt om tijdens Stock-Car Light race

Rafael Sperafico, het neefje van ex-Champ Car-coureur Ricardo Sperafico, is zondag tijdens een Braziliaanse Stock-Car Light race op het circuit van Interlagos tragisch om het leven gekomen. Rafael Sperafico werd 26 jaar.

Sperafico verloor in de zesde ronde van de race de controle over zijn auto in de laatste bocht van het circuit nadat een andere coureur hem geen ruimte liet. Sperafico ramde de bandenmuur en stuiterde vervolgens terug op de baan pal voor de wagen Renato Russo. Deze kon hem niet meer ontwijken.

Sperafico overleed ten gevolge van zwaar hersenletsel veroorzaakt door een hartstilstand. Renato Russo liep ook hersenletsel op, zijn situatie is kritiek maar wel stabiel.

Het ongeluk vond plaats in dezelfde bocht waar tijdens het Formule 1 evenement van 2003 Mark Webber en Fernando Alonso hard crashten.



Rafael Sperafico, 22-04-1981 - 09-12-2007

Trailer Afro Samurai: Blood Is Beautiful

Weinigen van jullie zullen waarschijnlijk de korte animatieserie Afro Samurai kennen. De anime die de stemmen van onder meer Samuel L. Jackson en Ron Perlman bevatte is namelijk nooit op de Nederlandse TV geweest. Binnenkort krijg je echter de kans om de negroïde samurai te leren kennen, Namco Bandai werkt aan een game gebaseerd op de anime.
Het verhaal van de anime draait om twee bandana's (hoofdbanden): de nummer 1 en de nummer 2. Degene die de nummer 1 draagt krijgt de status van een half-God en is onverslaanbaar, behalve door de drager van de nummer 2. De vader van Afro is de drager van de nummer 1 en wordt voor de ogen van zijn dan nog jonge zoon vermoord door de nummer 2. Afro pakt de nummer 2 op en zweert wraak. In hoeverre de game deze verhaallijn zal volgen is niet duidelijk, maar de trailer impliceert dat het een redelijk trouwe adaptie van de serie zal zijn.

Weer 10 jaar en tbs voor Bakelse pedofiel

Icoon Justitie De rechtbank in Den Bosch heeft de 42-jarige Rudy V. uit Bakel vanochtend veroordeeld tot tien jaar cel en tbs met dwangverpleging, onder meer wegens seksueel misbruik van zes minderjarige jongens. Vijf van hen waren verstandelijk gehandicapte pleegkinderen.

De gehandicapte kinderen waren geplaatst door de William Schrikker Groep.

Het is de tweede keer dat V. voor deze strafbare feiten is 'veroordeeld'. Het eerste vonnis in deze zaak werd nietig verklaard omdat een onbevoegde rechter bij de uitspraak betrokken was.

Weinig ruimte voor genade in Prototype-trailer

In Prototype wordt je besmet met een virus waardoor je organismen kunt absorberen. Na absorptie kun je de vorm van dat organisme aannemen. Nu kun je roepen "cool! Kan ik eindelijk als een madeliefje spelen!", maar dan kom je niet zo ver in het spel. Veel toffer is bijvoorbeeld om een generaal te absorberen en het leger te commanderen. Je zult ook je lichaam kunnen gebruiken om allerlei scherpe punten te maken en zo die vervelende belagers te veranderen in instant shish kebabs. Gewoon je arm veranderen in een gigantische hakbijl behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Om je alvast een beetje warm te maken voor deze game, die volgend jaar uit zal komen, is er een trailer beschikbaar. Die kun je hieronder bekijken.

Prototype wordt ontwikkeld door hetzelfde team als Hulk: Ultimate Destruction.

Hamas pakt drugshandel aan

De streng islamitische Hamas heeft in de Gazastrook de strijd aangebonden met de drugs. Inmiddels zijn 115 drugshandelaren aangehouden en is voor 4 miljoen dollar aan drugs (hasj, cocaïne, heroïne en xtc) inbeslaggenomen.

Gisteren gingen de drugs voor de uitgenodigde media in vlammen op. Een zegsman van de Palestijnse beweging zei tegen de BBC dat de meeste drugs via tunnels vanuit Egypte worden binnengesmokkeld.

Hamas nam in juni de macht in Gaza over van Fatah van president Mahmoud Abbas. Onder Fatah kon de drugshandel floreren, stelt Hamas. Een woordvoerder van Fatah ontkende dat. Met de drugsactie wil Hamas laten zien dat de beweging de orde herstelt in de Gazastrook. Drugsdealers kunnen volgens de wet levenslang en zelfs de doodstraf krijgen, aldus de zegsman van Hamas.

CDA/PvdA: rem op komst Oost-Europeanen

Icoon PolitiekCDA en PvdA willen pas op de plaats maken met het verder openstellen van de grenzen voor Oost-Europese werknemers. De regeringspartijen hebben er geen behoefte aan om, zoals gepland, volgend jaar te bekijken of Roemenen en Bulgaren ook zonder werkvergunning hier aan de slag kunnen.

Eerst moeten de huidige problemen met voornamelijk Polen worden opgelost.

Dat gaan CDA en PvdA deze week tijdens de behandeling van de begroting Sociale Zaken in de Tweede Kamer bepleiten. Het vorige kabinet heeft bepaald dat inwoners van Roemenië en Bulgarije die sinds dit jaar lid zijn van de Europese Unie, tot 2009 een werkvergunning nodig hebben om in Nederland te werken. Dat moet voorlopig zo blijven, stelt CDA-Kamerlid Eddy van Hijum.

Samen met zijn collega Mariëtte Hamer van de PvdA wijst hij op huidige problemen met de huisvesting van Polen en andere werknemers uit Oost-Europese landen die sinds 2004 EU-lid zijn en hier al vrij mogen werken. Hamer meent dat minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) meer de regie op zich moet nemen om problemen met de Polen op te lossen.

Donner heeft onlangs aangekondigd dat hij met zijn collega Ella Vogelaar (Integratie), gemeenten en werkgevers overlast door concentratie van Oost-Europeanen in wijken wil tegengaan. Maar Hamer vreest dat de verantwoordelijkheid voor de aanpak van de problemen te veel wordt verdeeld en vervolgens wordt afgeschoven. Ook moet volgens PvdA en CDA de Arbeidsinspectie meer controleren op illegale arbeid en uitbuiting.

Ruzie om 'goeiemoggel'

Icoon OpmerkelijkDat het neologisme 'goeiemoggel' nog niet bij iedereen ingeburgerd is, bleek gisteren, toen twee mannen elkaar in een café in Rijswijk met dat woord begroetten. Een derde cafégast sloeg er direct op los, omdat hij dacht dat hij voor 'mongool' werd uitgemaakt.

Meerdere personen raakten bij het gevecht betrokken. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek de veroorzaker met de noorderzon te zijn vertrokken.

Het woord goeiemoggel komt voor in een reclame van KPN en is een verbastering van goedemorgen. In het spotje plaatst een visboer een bestelling via de SMS, maar deze bestelling wordt verkeerd ingetoetst. Het gebruik van goeiemoggel lijkt een ware rage te zijn geworden.

Goeiemoggel, 5 kiklo inktvip



Ook genoeg van de Goeiemoggelhype? Lees dan de column van SunChaser over Goeiemoggel.

Nieuwe Aibo met PlayStation-integratie?

Als we het blad Stuff mogen geloven komt Sony met een nieuwe robothond. De Sony Aibo, waarvan de productie enige tijd geleden van is stopgezet, krijgt hiermee nieuw leven ingeblazen.



De hond zal door het leven gaan als de Aibo PS en zowel met de PSP als PS3 kunnen communiceren. Je kan hem via de PS3 besturen en via PSN nieuwe persoonlijkheden voor je plastic puppy downloaden.
Je kan de kleine rakker ook inzetten voor beveiliging. Als er beweging of geluid geregistreerd wordt, zal de Aibo PS aan gaan en video-beelden die hij maakt met de geïntegreerde camera direct naar een PSP kunnen streamen. Om je op de hoogte te brengen, zal hij niet blaffen, maar een e-mail versturen. Dit alles gebeurt via een WiFi-verbinding. Opgenomen foto's en video's kun je nog eens terugzien via een PS3 of PSP.
De Aibo PS zal bovendien de eerste Aibo zijn die kan traplopen.

De Aibo PS zal volgens de geruchten tevens in Home verschijnen, en hetzelfde gedrag vertonen als z'n real-life alter ego.

Dit zijn echter alleen nog maar geruchten, en Stuff geeft het een waarschijnlijkheidsscore van 53%.

Fout Belastingdienst bij zorgpremie

Icoon FinancieelDe Belastingdienst heeft een computerfout gemaakt rond zorgpremies, waardoor een aantal mensen ten onrechte kan denken dat ze geld terugkrijgt. Het gaat om de werknemers van ongeveer duizend werkgevers.

De Belastingdienst probeert de fout nu te herstellen. Ook wordt een brief met excuses verstuurd. "In sommige gevallen zijn loongegevens dubbel verwerkt. Als het kan, houden we de terugbetaling tegen", aldus een woordvoerder van de Belastingdienst. De betrokken werknemers hoeven niets te doen om de fout te herstellen.
Leuker kunnen ze het niet maken. 

God of War III komt in 2009

We wisten inmiddels al dat God of War op de PS3 aan zijn derde deel zal beginnen, maar de componist die verantwoordelijk is voor de muziek die Kratos zal begeleiden naar de top van Olympus heeft nu bevestigd dat de game pas in 2009 het levenslicht zal zien. De gespierde kale geest van Sparta zal in 1080p op het scherm getoverd worden en zowel de motion sensor als rumble ondersteunen.


Zal Pegasus terugkeren?

Game Daily vroeg de geestelijk vader van God of War, David Jaffe, of hij vond dat hij terug moest gaan naar Sony Santa Monica Studio na het vertrek van Cory Barlog, de assistent-producer voor God of War en producer van God of War II.
Jaffe heeft echter aangegeven dat hij in zijn dagen als Sony-employee al een flink aantal ideeën voor God of War III op tafel heeft gelegd, zowel voor de gameplay als het verhaal. Hoeveel daarvan in de game verschijnt is aan de studio, niet Jaffe.


I can tell you that I have, what I consider, a phenomenal story for God of War III. When I was a Sony employee, we were exploring going down that road, and it probably was so big that it would have had to have been broken up into three parts and the actual franchise wouldn't come to an end until we had the third one made on PS3. There are certainly ideas for gameplay and for story, but I'm just not in that position anymore. In the best case scenario, I can freeze time, have 72 hours in a day and I could magically beam myself over to Santa Monica and back home to San Diego in time for dinner, then yeah, I would, if they would have me, I'd love to be involved with that title. With the way it stands right now, there are just too many things getting in the way of me doing that so I have my notes, people at Sony have my notes, and I've pitched them to them. They seem to like them. How much of that ends up in God of War III is certainly not my guess.

Guitar Hero 3 wordt gefixt

Nadat we jullie eerder berichtten dat Guitar Hero 3 alleen mono-geluid voortbracht, komt Activision vandaag met het bericht dat het probleem erkend is en dat er aan een oplossing gewerkt wordt met Nintendo.
Helaas heeft de Wii geen patch-systeem zoals de PS3 en X360 die kennen, dus zul je zodra het probleem verholpen is naar de winkel moeten om je disc om te ruilen. Activision verwacht ergens begin 2008 de nieuwe discs in de winkel te hebben liggen.

"We recently became aware that some consumers have not been able to enjoy the full audio output in the Wii version of Guitar Hero III: Legends of Rock.
We are currently working with Nintendo and are planning to issue an improved audio experience in future versions of the game. We expect to have re-mastered discs available by early 2008 and we will be offering consumers replacement discs at no cost once they become available."

Geen Devil May Cry 4 demo dit jaar

Capcom heeft bevestigd dat de demo van Devil May Cry 4 ergens begin 2008 uit zal komen op Xbox Live en PlayStation Network. De demo zal een aantal korte delen van de Devil May Cry 4 levels kennen om de verschillende locaties uit de game te tonen. Om de unieke Devilbringer-arm van Nero te demonstreren zul je de boss-battle tegen Berial kunnen spelen. Dit alles zal in 720p en 60 fps op je scherm getoond worden.


Berial is die grote jongen in de achtergrond

De game staat gepland voor een Q1 2008 release op Xbox 360, PS3 en PC. Voor de PC is geen demo aangekondigd.

[NHL] Standen per 10-12-2007

Geen extreem lange streaks op dit moment in de NHL. Alleen de Detroit Red Wings met zes, en de Pittsburgh Penguins met vier gewonnen wedstrijden hebben meer dan twee wedstrijden op een rij gewonnen. Daar tegenover staan de Chicago Blackhawks die met vier wedstrijden als enige meer dan twee wedstrijden op rij hebben verloren.

Atlantic Division
TeamWLOTPtsGFGAHomeRoadL 10Strk
New Jersey Devils161033574698-4-08-6-39-0-1L1
New York Rangers1612234676510-6-06-6-24-5-1W1
Philadelphia Flyers151023281746-3-29-7-04-4-2L1
Pittsburgh Penguins151223286807-6-28-6-07-2-1W4
New York Islanders141223063779-5-15-7-13-5-2W1

Northeast Division
TeamWLOTPtsGFGAHomeRoadL 10Strk
Ottawa Senators187339927710-5-18-2-23-4-3W2
Boston Bruins151033373717-3-18-7-26-3-1W1
Montreal Canadiens141143283855-6-39-5-13-6-1L1
Toronto Maple Leafs121263091996-6-56-6-15-4-1L1
Buffalo Sabres131312785778-5-05-8-17-3-0W1

Southeast Division
TeamWLOTPtsGFGAHomeRoadL 10Strk
Carolina Hurricanes161233598948-5-18-7-24-6-0L1
Atlanta Thrashers141412980966-6-08-8-15-4-1L1
Tampa Bay Lightning1313329898711-3-22-10-13-5-2L1
Florida Panthers131512776818-7-05-8-16-4-0W1
Washington Capitals101722271854-8-16-9-14-5-1W1

Central Division
TeamWLOTPtsGFGAHomeRoadL 10Strk
Detroit Red Wings2162441026613-2-08-4-28-1-1W6
St. Louis Blues1610133726810-3-06-7-16-3-1L1
Columbus Blue Jackets131153174738-4-35-7-24-4-2L1
Nashville Predators141123080828-4-16-7-15-4-1W1
Chicago Blackhawks141323085838-8-06-5-24-5-1L4

Northwest Division
TeamWLOTPtsGFGAHomeRoadL 10Strk
Vancouver Canucks161033578687-6-29-4-16-2-2L1
Minnesota Wild1611234727410-5-06-6-26-4-0W1
Colorado Avalanche1612133918712-3-04-9-15-5-0W2
Calgary Flames121352981907-7-45-6-14-4-2W1
Edmonton Oilers131612777907-9-06-7-16-4-0L2

Pacific Division
TeamWLOTPtsGFGAHomeRoadL 10Strk
San Jose Sharks15943471654-6-211-3-26-2-2L1
Dallas Stars151143485787-5-28-6-26-4-0L2
Anaheim Ducks141343277889-4-35-9-14-5-1L1
Phoenix Coyotes131502668805-8-08-7-05-5-0W1
Los Angeles Kings111622482957-9-14-7-13-6-1L1

Politiek verbaasd over klachten Oom Agent

CDA’er Sybrand van Haersma Buma is verbolgen over de klacht van de dienstkloppers dat ze teveel bonnen moeten uitschrijven. "Agenten moeten gewoon de wet handhaven. De identificatieplicht is er juist gekomen om te zorgen dat de politie haar gezag weer terugkrijgt."

Dit weekend werd bekend dat de sterke arm van de wet er genoeg van heeft om alleen maar bonnen te schrijven. Vooral boetes voor het niet hebben van een ID-bewijs is Oom Agent een doorn in het oog omdat dit nogal eens tot onbegrip leidt bij de Nederlanders. Zeker nu boetes 20 procent hoger gaan worden. Bovendien kost dit soort boetes uitschrijven enorm veel tijd.

Ook bij PvdA Tweede Kamerlid Attje Kuiken is de klacht in het verkeerde keelgat geschoten. "Het is helemaal niet de bedoeling dat agenten zoveel mogelijk bekeuringen uitschrijven aan mensen die hun identiteitsbewijs niet kunnen tonen. Als agenten dit toch doen, dan is dat oneigenlijk gebruik van de wet."

De politiebond denkt er anders over. "Op sommige gebieden is de balans verstoord geraakt tussen de hoogte van de boete en de overtreding, zeker nu het boetebedrag ook nog eens met 20 procent stijgt. We moeten meteen boetes schrijven waar we soms liever iemand waarschuwen. Zo kun je iemand de kans geven later op het bureau te komen om een rijbewijs te tonen. Wie niet komt, kan alsnog een boete krijgen”, aldus voorzitter Gerrit van de Kamp van ACP.

Ronaldinho blijft bij Barça

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta heeft ontkend dat sterspeler Ronaldinho de club zal verlaten. Volgens de preses maakt de Braziliaan nog altijd deel uit van de plannen van de club.

De laatste tijd deden geruchten de ronde dat Ronaldinho Barcelona wel eens zou kunnen verruilen voor een andere club. Chelsea en AC Milan leken het uit te gaan maken wie de handtekening zou ontvangen, terwijl ook Real Madrid aan de aanvaller werd gelinkt. Ronaldinho zou in Barcelona niet meer in de groep liggen en bovendien worstelt hij met zijn vorm.

Na twee keer op rij op de bank te hebben moeten starten begon hij gisteren weer in de basis en had met een benutte strafschop een aandeel in de 2-1 overwinning op Deportivo de La Coruña. "We gaan Ronaldinho niet verkopen. We hebben geen contact gehad met Chelsea, Milan of welke club dan ook", meldde Laporta gisteren na de wedstrijd. "We rekenen op Ronaldinho en je kon vandaag zien dat hij net als zijn teamgenoten hard werkte."

Matwe Middelkoop stijgt naar plaats 257

Matwe Middelkoop heeft een future-toernooi in Sudan gewonnen. Zijn tegenstander gaf voor aanvang van de finale zijn partij op. Het was voor Middelkoop zijn vierde toernooizege op rij.

Met de zege stijgt Middelkoop naar de 257ste plaats op de Wereldranglijst. Hij is daarmee dit jaar 196 plaatsen gestegen, afgelopen jaar was de kwalificatiegrens voor de Australian Open op plaats 315. Het ligt daarmee in de lijn der verwachting dat Middelkoop mag proberen zichzelf te kwalificeren voor de eerste grand slam in 2008. Na Robin Haase, Peter Wessels, Raemon Sluiter en Jesse Huta Galung is Middelkoop de vijfde Nederlander op de ATP-rankings.

Prinses Amalia naar de basisschool

Icoon KoningshuisPrinses Catharina-Amalia gaat vandaag voor het eerst naar de basisschool. Ze werd vrijdag 4 jaar.

Ze wordt vroeg in de ochtend verwacht in groep 1 van de Openbare Bloemcampschool in haar woonplaats. Ze heeft er lang naar uitgekeken. Ze is vorige maand al een ochtendje in haar klas wezen kijken.

De Bloemcampschool is weliswaar een openbare instelling, hetgeen sommigen wat verbaasde, maar de kleine meid wordt verder protestants-christelijk opgevoed.

Met Amalia krijgt de groep niet alleen een heel bijzondere, maar ook bijdehante medeleerlinge. Haar moeder spreekt consequent Spaans met haar, haar vader Nederlands. Van mensen die op bezoek komen, pikte ze al Engels op.

Alexander en Máxima proberen Amalia zoals bekend een zo gewoon mogelijke jeugd te geven en hebben de pers gevraagd mee te werken. Er mogen maandagochtend bij de school wel opnamen worden gemaakt, maar de voorzieningen voor de media zijn minimaal gehouden.

Alexander en Máxima brengen hun spruit op haar eerste dag naar school. Dat willen ze graag vaker doen. "Mochten zij daartoe om agenda-technische redenen niet in staat zijn, zal er voor een goede vervanging gezorgd worden", aldus de Rijksvoorlichtingsdienst.

Van Nistelrooy waarschijnlijk langer in Madrid

Ruud van Nistelrooy blijft waarschijnlijk tot medio 2010 in het shirt van Real Madrid spelen. Dit werd na afloop van de wedstrijd tegen Athletic de Bilbao bekend. Het contract van de Noord-Brabander loopt nog tot het eind van dit seizoen.

Van Nistelrooy kwam in de zomer van 2006 over van Manchester United. In zijn eerste seizoen legde Van Gol met 25 treffers beslag op de topscorerstitel. Ook dit jaar weet Van Nistelrooy het doel te vinden, inmiddels staat de teller op zeven treffers.

"We zijn er bijna helemaal uit en daar ben ik erg blij mee," aldus Van Nistelrooy die tegen Athletic de Bilbao de winnende treffer scoorde.

Wouters parkeert Perez

Na het vertrek van Ronald Koeman is Perez onder interim-trainer Jan Wouters op een zijspoor geraakt. In een persoonlijk gesprek liet de oefenmeester de Deen vorige week weten dat hij onder hem niet op heel veel speeltijd hoeft te rekenen. Wouters kiest voor meer dynamische middenvelders als Otman Bakkal of Ibrahim Afellay.

De mededeling moet Perez pijn hebben gedaan, al kwam die voor de trotse speler niet als verrassing. Na het vertrek van Koeman speelde hij niet één volledige wedstrijd meer voor PSV. Bij CSKA Moskou begon hij voor het eerst op de bank, in de competitieduels met De Graafschap en Roda JC kwam Perez zelfs helemaal niet meer in actie.

Ook VVV-PSV gewoon in Venlo

VVV Venlo speelt de topwedstrijd tegen PSV gewoon in het eigen Seacon-stadion 'De Koel'. De club wilde voor deze wedstrijd, die gepland staat voor zondag 20 januari, eigenlijk uitwijken naar een stadion in Duitsland.

Eerder werd al besloten dat de wedstrijd tegen Ajax op 30 december ook gewoon gespeeld wordt in Venlo. Volgens de Venlosche voorzitter Hai Berden is het pas op zijn vroegst in maart of april aan de orde om uit te wijken naar Duitsland. Op 6 april staat onder andere nog de topper tegen AZ op het programma. Of hier echt zo'n grote supportersschare op af komt is nog maar te bezien, aangezien AZ het vooral van de fans uit Noord-Holland moet hebben.

Oprah trekt volle zalen voor Obama

Icoon AmerikaTV-ster Oprah Winfrey heeft ook in de staat South Carolina senator Barack Obama de helpende hand toegestoken. De populaire talkshowpresentatrice trok voor de Democratische presidentskandidaat een recordaantal mensen naar een bijeenkomst.

Zeker 30.000 voornamelijk zwarte toeschouwers dromden samen in het footballstadion van de universiteit van South Carolina om een glimp op te vangen van de Double Oh's.

De steun van Oprah geldt voor Obama in South Carolina als cruciaal. Hij ligt in peilingen nipt achter de favoriet Hillary Clinton en kan elke stem gebruiken. Obama kan niet automatisch aanspraak maken op de zwarte stem in South Carolina. Zwarten dragen ook Hillary Clinton, deels vanwege haar onder zwarten zeer populaire echtgenoot Bill Clinton, een warm hart toe.

De Democraten in South Carolina gaan op 23 januari naar de stembussen voor de voorverkiezingen in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van november 2008. Volgens de meest recente peilingen heeft Clinton er nog een voorsprong op Obama van enkele procenten.

CD: Coheed and Cambria - No World For Tomorrow

FOK!user Doodkapje schreef voor ons de volgende review en plaatste deze in de reviewsubmit:

Dik twee jaar na hun derde album Good Apollo, I'm Burning Star IV, Volume 1: From Fear Through The Eyes Of Madness presenteerde Coheed and Cambria deze week No World For Tomorrow. Met deze CD sluit de New Yorkse band een episch sci-fi verhaal af, gecreëerd door frontman, zanger en gitarist Claudio Sanchez. In deze review wordt niet ingegaan op dit verhaal, aangezien de interpretaties nogal verschillen en het voor de luisteraar zelf leuk is de gedachten van de zanger uit te pluizen.


No World For Tomorrow

Londen wil duizenden windmolens in zee

Icoon BuitenlandsDe Britse regering wil de komende jaren grote investeringen doen in windenergie. Dat meldde de BBC gisteren.

In 2020 moet er voldoende windenergie worden geproduceerd om alle Britse huishoudens van elektriciteit te voorzien. In dat jaar moet volgens de plannen 20 procent van alle energie uit duurzame energiebronnen komen.

Minister van Economische Zaken John Hutton wil voor de kust tot mogelijk 7000 windmolens bouwen. Dat komt neer op meer dan twee windmolens per mijl rond de kustlijn. Hutton gaf toe dat het landschap daardoor zal veranderen, maar het probleem van klimaatverandering moet aangepakt worden. "We staan voor de keus als natie om de uitdaging aan te gaan of onze kop in het zand te steken", zei Hutton tegen de BBC-radio.

Colorado: 7 doden bij schietpartijen bij kerk

Icoon MisdaadSchietpartijen in de Amerikaanse staat Colorado hebben zeker zeven mensenlevens geëist. Vijf mensen kwam om bij een kerk in Colorado Springs. Onder de doden zou ook de schutter zijn.

Eerder op de dag werden al twee mensen doodgeschoten bij een instituut voor de opleiding van zendelingen in een voorstad van Denver. Circa 100 kilometer van Colorado Springs. De twee zaken houden mogelijk verband met elkaar.

De sheriff van de gemeente El Paso, waar Colorado Springs onder valt maakte het dodental bekend. Terry Maketa benadrukte echter dat het ging om een voorlopig cijfer. De schietpartij deed zich voor op het parkeerterrein van de megakerk New Life Church, die door de befaamde predikant Ted Haggard werd gesticht.

De schietpartij in Colorado Springs deed zich voor even na enen 's middags na een dienst. De dader zou het vuur geopend hebben nadat hem werd geweigerd de nacht door te brengen in het zendelingenhuis. De slachtoffers waren allemaal als personeelslid verbonden aan het centrum Youth With a Mission.

Van Marwijk belangrijkste kandidaat bondscoach

Bert van Marwijk wordt bij de KNVB gezien als de belangrijkste kandidaat voor de positie van bondscoach van het Nederlands Elftal. Dit meldde Jack Van Gelder in zijn programma Studio Voetbal

Vrijdag vertelde de coach van Feyenoord nog dat hij niet ingaat op geruchten, omdat hij nooit ingaat op verhalen die op dit moment niet spelen. Vanavond werd er tijdens een discussie over de opvolging van Marco van Basten dus gemeld door Jack van Gelder dat Van Marwijk wel degelijk in de belangstelling staat van de KNVB.

Ook werd duidelijk in het programma dat Marco van Basten de onderhandelingen met Ajax gestaakt heeft. Dit had Van Gelder vernomen van Kees Jansma. Eerder op de avond wist van Basten nog te melden in een interview met RTL Voetbal dat een terugkeer naar Ajax tot de opties behoort. Wel gaf hij toe geen contact te hebben gehad met de Amsterdammers.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.