FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 30 november 2007

Uitslagen Jupiler League speelronde 19

Vanavond werd er een bijna volledig programma afgewerkt. Hieronder kun je de uitslagen vinden

Komende zondag wordt nog het duel tussen FC Omniworld en ADO Den Haag afgewerkt.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
Go Ahead EaglesFC Den Bosch2-3
MVVFC Zwolle4-1
FC VolendamRKC Waalwijk1-1
RBC RoosendaalHelmond Sport1-4
HFC HaarlemFC Dordrecht1-1
FC EindhovenFortuna Sittard1-0
TOP OssFC Emmen4-4
AGOVV ApeldoornStormvogels Telstar0-1
Cambuur LeeuwardenBV Veendam1-1

Ranglijst

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1RKC Waalwijk19107244-2637
2Go Ahead Eagles19120735-2436
3MVV19105430-2135
4FC Den Bosch19112634-2635
5FC Zwolle1996437-2433
6FC Volendam1987440-2531
7ADO Den Haag1886430-2330
8Helmond Sport1985626-2429
9FC Dordrecht1976635-2527
10BV Veendam1976630-3027
11RBC Roosendaal1975729-2526
12AGOVV Apeldoorn1973929-4824
13TOP Oss1957728-3522
14FC Emmen1957726-3822
15Stormvogels Telstar19611219-2719
16FC Eindhoven19541028-4319
17HFC Haarlem1938822-2817
18Cambuur Leeuwarden19451024-3817
19Fortuna Sittard19441022-3516
20FC Omniworld1828827-3014

13 screenshots van Warhawk: Operation Omega Dawn

Dat het onverwacht succesvolle Warhawk een vervolg zou krijgen was al langer bekend, maar nu hebben we er ook screenshots van. Het expansion pack zal uitkomen onder de naam Warhawk: Operation Omega Dawn en zal een nieuwe wereld en een uniek nieuw vliegtuig bevatten; het dropship. Hieronder dertien screenshots van de uitbreiding met het dropship meerdere malen in beeld.



Opzet CL en UEFA Cup gewijzigd

De opzet van de Champions League en UEFA cup worden vanaf het seizoen 2009/2010 ingrijpend gewijzigd. Dat heeft het uitvoerend comité van de UEFA vandaag besloten.

In de Champions League zijn vanaf 2009 21 clubs direct geplaatst voor de groepsfase. Het betreft hier de top drie van de coëfficiëntenlijst (op dit moment Spanje, Engeland en Italië). De landen op plaatsen vier, vijf en zes mogen twee clubs afvaardigen (op dit moment zijn dat Frankrijk, Duitsland en Roemenië). De landen op plaatsen zeven t/m twaalf, waaronder Nederland, mogen één club afvaardigen. De eerste vijftien landen mogen ook nog ieder één club afvaardigen naar de voorronde, waarin die clubs onderling nog vijf tickets verdelen. De landen op posities 16 t/m 53 mogen via voorrondes zes plaatsen verdelen.

Voor Nederland, achtste op de coëfficiëntenlijst, betekent dit een verslechtering van de huidige situatie. Tot nu toe had de nummer twee van Nederland in de voorronde een beschermde status en trof daardoor een club uit een relatief klein land. Vanaf nu zal het een tegenstander uit een groter land treffen.

Ook de opzet van de UEFA Cup gaat veranderen. Het aantal clubs in de poulefase gaat omhoog van 40 naar 48. Via twaalf groepen van vier gaan uit elke poule de eerste twee door na de knock-out fase, aangevuld met acht afvallers uit de Champions League. De Intertoto Cup zal worden afgeschaft.

Walchofer wint afdaling Beaver Creek

Michael Walchofer heeft de afdaling van Beaver Creek gewonnen. Aksel Lund Svindal die in de training een erstige valpartij meemaakte ligt nog steeds op de intensive care, hij komt dit jaar niet meer in actie

De overwinning voor Walchofer betekende de eerste Oostenrijkse overwinning bij de heren in de wereldbeker dit jaar. De Amerikaan Nyman werd in zijn thuiswedstrijd tweede. De Zwitserse skiers presteerde goed met Cuche op een derde plaats en Defago werd vierde.

Israël mag stroomtoevoer Gaza niet onderbreken

Icoon BuitenlandsHet Israëlische hooggerechtshof heeft vandaag bepaald dat de regering de stroomtoevoer naar de Palestijnse Gazastrook niet mag onderbreken. Wel mag zij doorgaan met de beperking van de brandstofleveranties. Dat meldde de Israëlische krant Haaretz.

Tien Israëlische en Palestijnse mensenrechtenorganisaties hadden de zaak aanhangig gemaakt. Zij spreken van illegale collectieve strafmaatregelen. De regering houdt het op economische sancties. Het is een vergeldingsmaatregel voor de raketaanvallen vanuit Gaza op Israël.

De regering mag minder brandstof naar de Gazastrook blijven sturen zolang rekening wordt gehouden met de primaire humanitaire behoeften van de Gazanen. De stroomtoevoer moet echter wel gewoon doorgaan, omdat de regering onvoldoende duidelijk heeft gemaakt wat de gevolgen zullen zijn.

KNMI verwacht 'onstuimig herfstweer'

Icoon Weer"Onstuimig herfstweer" kunnen we dit weekend verwachten, als het aan het KNMI ligt. "Over de oceaan en de zee komt er de komende dagen veel op ons af". Dus wie weet is er toch een superstorm op komst?

De woordvoerder van het meteorologisch instituut meldt verder dat er mogelijk "harde tot zeer harde windstoten" op komst zijn. De Engelsen kunnen "zeer extreem weer" verwachten.

Vooral de kustgebieden zijn de pineut. De zaterdag komt er wel beter vanaf dan de zondag als het gaat om de windstoten. Wel is er op beide weekenddagen veel kans op neerslag.

Het is herfst dus dan is er gebruikelijk ruiger weer. Toch is het niet als elk jaar volgens de zegsman. "Dit is geen weer dat zich elke herfst aandient. De depressies die onze kant op komen voorspellen weinig goeds".

Twaalf jaar voor doden en invriezen baby's

Icoon MisdaadEen rechtbank in het Duitse Erfurt heeft een 35-jarige vrouw tot twaalf jaar cel veroordeeld wegens tweevoudige doodslag. De rechtbank verklaarde de vrouw schuldig aan de dood van haar pasgeboren dochter en zoontje. De lichamen legde ze in een diepvriesvak.

De aanklager stelde dat de vrouw in 2002 haar zoontje door verstikking om het leven bracht. Twee jaar later deed ze hetzelfde met haar pasgeboren dochtertje. Ze zou haar kinderen hebben omgebracht, omdat ze haar levensstijl niet wilde veranderen.

Een 17-jarige zoon van de vrouw vond de lichamen per toeval in april dit jaar, toen hij samen met een vriend in de diepvries naar iets te eten zocht.

[Update] Details 360-update bekend, Divx-ondersteuning

Nadat er steeds een klein beetje info werd vrijgegeven is er nu een zo goed als complete lijst verschenen van de functies in de herfst-update op de Xbox 360. De grootste nieuwe feature is ondersteuning van verschillende video-codecs, waaronder Divx en Xvid.

De site 1up heeft verschillende files getest en ze werkten allemaal prima, zelfs divx in 1080p resolutie wordt ondersteund. Microsoft heeft wel gezegd dat niet alle codecs ondersteund zullen worden. Andere veranderingen zijn een nieuwe marketplace indeling (verschillende overzichten, zoals bijvoorbeeld gratis items), naam en beschrijving toevoegen aan je profiel en een RSS-feed genaamd Inside Xbox waar je updates krijgt over de Xbox 360.

Xbox Live Arcade is niet heel veel veranderd, maar er is wel iets bijgekomen: Xbox Live Arcade Hits. Dit is een soort van Budget-bak voor XBLA, waar verschillende games voor een lagere prijs te koop zijn. Na de update kun je bijvoorbeeld Bankshot Billiards 2 en Lumines Live voor 800 punten kopen en Marble Blast en Zuma Deluxe voor 400 punten. Welke games er in de 'budget-bak' terecht komt ligt geheel aan de uitgever.

Eerdere aangekondigde features zijn het tijdslot, Xbox Originals en het delen van je friends-list. De update zal vier december online gaan. Bekijk hieronder een filmpje van de nieuwe update.




Update

De gehele lijst met veranderingen kun je hier bekijken:
Klik hier

Rossi gelooft in kansen Lazio

Volgens Delio Rossi kan SS Lazio zich nog altijd plaatsen voor de tweede ronde van de Champions League. Hiervoor is winst op groepsleider Real Madrid noodzakelijk.

Als Lazio de laatste wedstrijd in Madrid tegen Real weet te winnen dan plaatsen de Italianen zich voor de volgende ronde. De Madrilenen zijn bij winst groepswinnaar, maar hebben aan een puntje genoeg om de achtste finales te bereiken.

Lazio is het seizoen verre van goed begonnen. De Romeinen bevinden zich in het rechterrijtje van de Serie A, en staan laatste in Groep C van de Champions League, met vijf punten uit evenzoveel wedstrijden. Afgelopen woensdag werd er thuis verloren van Olympiacos, nadat Goran Pandev de thuisploeg nog op voorsprong had gezet.

"Het was een moeilijke wedstrijd, hetgeen we ook verwachtten", zegt Rossi. "Maar nadat we scoorden werden onze foutjes hard afgestraft. Het is jammer, want we kregen zelf ook de nodige kansen. Het wordt niet makkelijk tegen Real Madrid, maar we gaan naar Spanje om te winnen."

Mocht het duel in Santiago Bernabéu gelijk eindigen dan kan Lazio de UEFA Cup nog bereiken, als Werder Bremen verliest van de Grieken.

Benítez: "Crouch nergens heen"

Rafael Benítez heeft clubs die azen op Peter Crouch gewaarschuwd: de spits gaat niet weg. De trainer van Liverpool reageert hiermee op het nieuws dat Manchester City de Engelsman zo goed als binnen heeft.

Sinds de komst van Andriy Voronin en Fernando Torres staat de toekomst van Crouch op de tocht. De Engelse international maakt slechts sporadisch minuten en wordt veelvuldig aan andere clubs gelinkt. Thaksin Sinawatra, de eigenaar van Manchester City, meldde onlangs dat trainer Sven-Göran Eriksson geïnteresseerd is in de diensten van de boomlange spits. Benítez is echter van mening dat Crouch nog altijd een belangrijk deel uitmaakt van zijn selectie.

"We willen Peter niet verkopen. Er kunnen wel geruchten zijn, maar we zijn tevreden met hem" aldus de Spaanse trainer. "Spelers van een topteam weten dat ze soms niet iedere wedstrijd spelen, maar je kunt zien dat hij belangrijk kan zijn." Benítez doelt hiermee op de gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Porto. "We willen 'Crouchie' behouden en hem graag goals zien maken. Als hij moet spelen is hij er altijd klaar voor, en zoniet, dan zorgt hij ervoor dat hij de volgende keer wel staat."

McCarthy niet op Africa Cup

Benni McCarthy maakt geen deel uit van de selectie van Zuid-Afrika, dat deelneemt aan de aanstaande Africa Cup. De spits van Blackburn Rovers is om onduidelijke redenen buiten de groep gehouden.

Carlos Alberto Parreira, de Braziliaanse bondscoach van de Zuid-Afrikanen, maakte vandaag zijn selectie bekend. McCarthy is de opvallende afwezige, ondanks zijn goede vorm in Blackburn. De reden hiervoor is vooralsnog onduidelijk, aangezien Parreira degene was die Benni overhaalde terug te keren na te zijn gestopt als international. De Engelse club kan hierdoor in januari en februari gewoon over haar sterspits beschikken. Aaron Mokoena, ook van Blackburn, is wel opgeroepen als aanvoerder van de Bafana Bafana.

Parreira wilde geen duidelijkheid geven over de situatie, al doen enkele geruchten de ronde dat de Braziliaan een deal heeft gesloten met Blackburn-trainer Mark Hughes om McCarthy niet op de roepen. Naast McCarthy zijn ook Bradley Carnell, Delron Buckley en Macbeth Sibaya er niet bij in Ghana, waar het toernooi gehouden wordt.

De selectie van Zuid-Afrika

Doel: Rowen Fernandez (Arminia Bielefeld), Moeneed Josephs (BIDVest Wits), Itumeleng Khune (Kaizer Chiefs).
Defensie: Vuyo Mere, Benson Mhlongo (Mamelodi Sundowns), Bevan Fransman (Moroka Swallows), Brett Evans, Bryce Moon (Ajax Cape Towen), Tsepo Masilela (Maccabi Haifa), Nasief Morris (Panathinaikos), Aaron Mokoena (Blackburn Rovers).
Middenveld: Lance Davids (Djurgardens), Kagisho Dikgacoi (Golden Arrows), Elrio van Heerden (Club Brugge), Teko Modise (Orlando Pirates), Surprise Moriri (Mamelodi Sundowns), Steven Pienaar (Everton), Siphiwe Tshabalala (Kaizer Chiefs).
Aanval: Lerato Chabangu (Mamelodi Sundowns), Thembinkosi 'Terror' Fanteni (Ajax Cape Town), Katlego Mphela (SuperSport United), Excellent Walaza (Orlando Pirates), Sibusisa Zuma (Arminia Bielefeld).

Kabinet: kilometerheffing vanaf 2011

Icoon PolitiekHet kabinet voert in 2011 kilometerheffing in voor vrachtwagens. In 2012 moeten ook automobilisten per afgelegde kilometer gaan betalen. Dat zei verkeersminister Camiel Eurlings vandaag na afloop van de wekelijkse ministerraad.

Eurlings stelde dat de "principes van draagvlak en eerlijkheid keihard overeind staan". Dat houdt in dat de bestaande motorrijtuigenbelasting verdwijnt en de aanschafbelasting voor een groot deel.

Plannen voor een tol- of spitsheffing op de ringweg rond Amsterdam, waarvoor die gemeente pleitte, maken geen onderdeel uit van de kabinetsplannen.

Potloodventer verlegen om zijn kleine penis

Icoon OpmerkelijkEen op heterdaad betrapte potloodventer uit het Engelse Stockton heeft geprobeerd om zich voor de rechter vrij te lullen door te zeggen dat zijn speleding te klein is om ermee te kunnen pronken. De 41-jarige Michael Carney staafde in de rechtbank zijn bewering door middel van foto’s. "Mijn geslachtsdelen zijn onvoldoende ontwikkeld", vertelde de wanhopige man om zichzelf te verdedigen. "Ik zit er danig mee verveeld. Zelfs tegenover mijn vrouw. U begrijpt, edelachtbare, dat ik dit gebrek liever voor mezelf hou in plaats van het aan de grote klok te hangen."

De jury in de Tesside Crown Court liet zich niet van stuk brengen en oordeelde dat de vader van twee kinderen schuldig was bevonden aan openbare zedenschennis. De man probeerde niet één keer, maar zelfs zeven keer zijn kleine Willy aan de vrouw te brengen. De uitspraak wordt in januari verwacht.

Tijdens de rechtszaak bleek dat het niet voor de eerste keer was dat Carney zijn waar liet zien. In de afgelopen jaren heeft hij maar liefst zes keer zijn minst ontwikkelde kant aan de dames laten zien. Hij liep meestal poedelnaakt achter het raam van zijn woonkamer en hij is ook een aantal keer op zijn oprit gezien. De jury kreeg ook te horen dat de man al vijf keer joggende vrouwen heeft lastiggevallen. Mister Small Willy riskeert een gevangenisstraf.

[Update]Jeff Gerstmann weg bij Gamespot

Jeff Gerstmann is weg bij Gamespot. Dat is op zichzelf niet echt een schokkend bericht, maar de reden voor zijn vertrek is dat wellicht wel. Het gerucht gaat namelijk dat Jeff ontslagen is om zijn review van Kane & Lynch: Dead Men. Hij gaf dit spel namelijk maar een 6.0 en de toon van zijn review was nu niet echt positief te noemen. Gamespot had haar gehele site in het teken van deze game staan en zou niet blij zijn geweest met de mening die Jeff over het spel had.

Jeff Gerstmann heeft meer dan 10 jaar bij Gamespot gewerkt. Mocht de reden van zijn vertrek echt te maken hebben met de lage reviewscore van Kane & Lynch: Dead Men, dan kan de integriteit van Gamespot in twijfel worden getrokken.



[Update]
De gewraakte video-review staat inmiddels op Gametrailers, met daarin z'n beargumentatie. Oordeel zelf of Jeff onterecht een laag cijfer aan de game gaf.

Plasterk komt scholieren niet verder tegemoet

Het kabinet zal de norm voor het aantal lesuren op middelbare scholen niet verder versoepelen. Wel komt er een overleg met leerlingen en scholen over welke schoolactiviteiten binnen deze norm vallen. Dat heeft onderwijsminister Ronald Plasterk vanmiddag gezegd.

Begin deze week kwam staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van Onderwijs met de scholen in het voortgezet onderwijs overeen dat 40 van de 1040 verplichte lesuren niet langer voor iedere leerling hoeven te gelden. Dat betekent dat buitenschoolse activiteiten zoals toneelles gaan meetellen voor de norm.

Daarmee wordt het voor scholen gemakkelijker aan de norm te voldoen. Scholieren lieten eerder  vandaag met een demonstratie op het Museumplein weten, dat zij de versoepeling niet ver genoeg vinden gaan. Zij eisen een nieuw standpunt van het kabinet.

Kabinet akkoord met proef file mijden

Icoon FileHet kabinet heeft vandaag een akkoord bereikt over rekeningrijden. Bronnen rondom het kabinet melden dat er een proef komt waarbij een grote groep leaserijders wordt beloond als zij de spits mijden.

De ministerraad heeft vrijdag voorstellen hiertoe van verkeersminister Camiel Eurlings overgenomen. Een kilometerheffing voor de ringweg rondom Amsterdam zat daar niet tussen.

Minder dankzij proef?

Holleeder: Ik heb de waarheid gesproken

''De allerbeste verdediging is de waarheid.'' Met die woorden sloot Willem Holleeder vanmiddag het strafproces tegen hem af. Hij bedankte de rechtbank voor ''alle ruimte en vrijheid om vragen te beantwoorden''. Naar eigen zeggen heeft Holleeder al die vragen louter naar waarheid beantwoord.

Het laatste woord van 's lands bekendste, veronderstelde 'topcrimineel' nam hooguit twee minuten in beslag. Holleeder zei dat hij aanvankelijk niet van plan was te verklaren - in het maandenlange vooronderzoek, na zijn arrestatie in januari 2006, heeft hij nauwelijks iets losgelaten.

Hij zei blij te zijn dat hij dat tijdens het eigenlijke proces wel heeft gedaan, op advies van de rechtbank. Overigens heeft Holleeder zeker niet alle vragen willen beantwoorden. Hij gaf bij herhaling te kennen dat hij bij het geven van een antwoord anderen zou belasten en dat wilde hij voorkomen.

Eerder vanmiddag zei officier van justitie Koos Plooij dat Jan-Hein Kuijpers, de advocaat van Holleeder, ''schromelijk overdrijft'' met zijn stelling dat Holleeder ''allang is veroordeeld als de grootste boef van Nederland''. Met zijn bewering dat het de rechtbank eigenlijk onmogelijk wordt gemaakt iets anders dan een veroordeling uit te spreken, gaat hij te ver. Daarmee speelt de raadsman ''zuiver op het gevoel'' en het ''neigt naar morele chantage'', aldus Plooij in een reactie op het pleidooi van Kuijpers en diens collega Renata Honig. Eerder deze maand had Plooij zijn eis al kenbaar gemaakt: 12 jaar celstraf.

De rechtbank hoopt op 21 december uitspraak te kunnen doen.

Tientallen aangiften om uitspraken Wilders

Icoon JustitieHet Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam heeft tot half november 44 aangiften tegen Geert Wilders binnengekregen. Dat zei een woordvoerder vanmiddag. Cijfers van de afgelopen twee weken waren nog niet beschikbaar.

De rode draad in de aangiften vormen de uitspraken van het Tweede Kamerlid over het verbieden van de Koran, het heilige boek van de islam. De voorman van de Partij voor de Vrijheid pleitte in augustus voor een verbod op de Koran, die hij een fascistisch boek vindt dat oproept tot geweld. Wilders noemde de Koran ''het islamitische Mein Kampf''. Het boek dat Adolf Hitler in 1924 schreef, mag sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog in Nederland niet meer verkocht worden.

Wilders wil ook dat het gebruik van de Koran in huiselijke kring en in de moskee bestraft wordt.

Het OM verwacht niet voor begin 2008 met een standpunt naar buiten te komen over de eventuele strafbaarheid van de uitspraken van Wilders.


Wilders: Koran is een fascistisch boekwerk

Kabinet: militairen tot eind 2010 in Uruzgan

Icoon OorlogNederlandse militairen blijven tot eind 2010 in Uruzgan. Dat heeft het kabinet vandaag besloten, zo melden bronnen rond het kabinet. Het aantal militairen wordt teruggebracht met driehonderd. Op dit moment zijn er ongeveer 1600 Nederlanders in de Zuid-Afghaanse provincie actief.

De Nederlanders worden behalve door Australiërs straks bijgestaan door troepen uit Frankrijk, Slowakije, Hongarije en Tsjechië.

De Nederlandse bijdrage aan de ISAF zou aanvankelijk twee jaar duren en aflopen op 1 augustus 2008. Nederland zal nu op 1 augustus 2010 de leidende positie afstaan en zich in de vier maanden erna volledig terugtrekken. De verlenging kost volgens De Telegraaf ongeveer één miljard euro.

Sony wisselt na 13 jaar van marketingbureau

Onlangs schreef Sony een open offerte-aanvraag uit voor marketingbureaus, met als beloning een contract ter waarde van 150 miljoen dollar. Het marketingbureau dat zich nu 150 miljoen dollar rijker mag rekenen is Deutsch. Hiermee komt er een einde aan de dertien-jarige samenwerking tussen SCEA en TBWA/Chiat/Day van Omnicom Group. Het contract in kwestie omhelst alle advertenties omtrent PS1, PS2, PS3, PSN, PSP en alle software-titels in de VS.

TBWA reageerde als volgt:

"TBWA/Chiat/Day is very proud of the contributions that we have made over the past 12 years to establish PlayStation as a legacy brand. The current work in the marketplace has had tremendous impact and speaks for itself. We wish them the best."

Één van de werken die TBWA/Chiat/Day opgeleverd heeft voor SCEA is The Third Place-commercial van David Lynch.

Deutsch verzorgt onder meer de advertenties voor Aegon en Ikea in de VS.

Barbra Streisand steunt Hillary Clinton

Icoon AmerikaEen van de belangrijkste politieke activisten in Hollywood, de zangeres en actrice Barbra Streisand, heeft eindelijk voor een presidentskandidaat van haar partij gekozen: Hillary Clinton.

De inmiddels 65-jarige Streisand heeft sinds de jaren zestig altijd de Democraten gesteund in de strijd met de Republikeinen om het presidentschap, maar vooralsnog sprak zij zich zelden uit over de voorkeur voor één van de Democratische kandidaten.

Hillary Clinton verwierf in Hollywood reeds de steun van filmregisseurs Steven Spielberg en Rob Reiner. Streisand zegt over Clinton: "Hillary zal de Amerikanen het vertrouwen in hun regering teruggeven". Hollywood staat bekend als een Democratisch bolwerk. Rijke acteurs en andere figuren uit deze filmwereld spekken de Democratische kandidaten dan ook met grote bedragen voor de politieke campagnekassen.

Bij de laatste Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2004 sluisde de film-, tv- en muziekindustrie meer dan 33 miljoen dollar naar politici op het federale niveau. Het meeste geld ging volgens onafhankelijke onderzoekers van het Center for Responsive Politics naar de Democraten.

Toch heeft Clinton niet het meeste geld in de wacht gesleept van de entertainmentwereld. Barack Obama wist 100.000 dollar meer op te halen dan de 2,1 miljoen dollar van Clinton.


Kunnen de Republikeinen inpakken met Streisand aan Hillary's zijde?

Bezoek ook het forum eens voor meer over de Amerikaanse voorverkiezingen.

60 scholieren gearresteerd na demonstratie

Icoon PolitieDe politie heeft vanmiddag zestig scholieren aangehouden tijdens en na de demonstratie op het Museumplein in Amsterdam. Dat maakte een woordvoerder bekend.

De arrestaties vonden plaats wegens baldadigheid, zoals het afsteken van vuurwerk, het gooien met eieren en vernieling van onder meer auto's. De mobiele eenheid heeft het Museumplein uiteindelijk met "zachte hand" ontruimd, aldus een woordvoerder. Daarop trokken groepjes van tientallen actievoerders de stad in. Rond 16.00 uur was de rust weergekeerd.

Een aantal scholieren moest door ambulancepersoneel op het plein worden behandeld omdat ze onwel of gewond waren geraakt. Voor zover bekend is een persoon naar een ziekenhuis gebracht wegens verwondingen door vuurwerk, aldus de woordvoerder. Op het Museumplein waren zo'n 15.000 scholieren aanwezig om te protesteren tegen de 1040 uren norm.

Aanhoudingen na gijzeling in Almere

Icoon PolitieIn Almere Stad is een einde gekomen aan een vermoedelijke gijzeling van een baby en een vrouw. De politie tast volledig in het duister over het motief en over de relatie tussen de verschillende betrokkenen. Er zijn inmiddels wel twee mensen aangehouden die mogelijk betrokken zijn geweest bij de gijzeling.

De politie werd rond 10.30 uur gebeld door een vrouw die vertelde dat ze tegen haar wil in was vastgehouden in haar woning. Het is nog onduidelijk hoe de vrouw, die lichtgewond was, is ontsnapt uit de woning.

Nadat de melding binnenkwam is de politie poolshoogte gaan nemen bij de woning aan het Walt Disneyplantsoen. In de woning waren een drie maanden oude baby, een man en een vrouw aanwezig. Na onderzoek bleek dat de baby niets mankeerde.

Hodgson stopt als coach Finland

Roy Hodgson heeft zijn taken als bondscoach van Finland neergelegd. De Engelsman slaagde er niet in de Scandinaviërs naar het hoofdtoernooi van het Europees kampioenschap te leiden.

Finland had op de voorlaatste speeldag nog een kleine kans om zich te plaatsen, als er gewonnen werd van Portugal. De directe concurrent hield echter de nul en plaatste zich samen met Polen voor het EK in Oostenrijk en Zwitserland. Uiteindelijk zakte Finland door toedoen van Servië zelfs nog naar de vierde plaats in Groep A.

Hodgson, geen onbekende in de Scandinavische voetbalwereld, stopt nu als bondscoach van de Finse nationale ploeg. Dit nieuws werd bekend gemaakt door de Finse voetbalbond. "De bond had dolgraag gezien dat Roy Hodgson bleef, aangezien we met hem zo dichtbij plaatsing voor Euro 2008 zijn gekomen", aldus een statement van de bond.

Naar de bios...

Krijg je al zin om vanavond naar de bioscoop te gaan? Dat kan, want in iedere wat grotere gemeente in Nederland is er wel een bioscoop of een filmhuis te vinden.

De gemeente Amsterdam is koploper, want onze hoofdstad telt 14 bioscopen en filmhuizen met een totale capaciteit van 10.984 stoelen. Toch is Amsterdam niet de gemeente met de meeste bioscoopstoelen per inwoner, want dat is de gemeente Hoogezand-Sappemeer.

Dankzij het gigantische CineCity (1.258 stoelen) voert Hoogezand-Sappemeer deze ranglijst aan met 3,6 bioscoopstoelen per 100 inwoners. Op de tweede plaats staat de gemeente Schagen (3,5 stoelen per 100 inwoners) en Sneek (3,4 stoelen per 100 inwoners) is derde.

Speciaal voor alle bioscoopfans presenteren we in de Lees Verder een fraaie kaart met het gemiddeld aantal bioscoopstoelen per Nederlandse gemeente.

We baseren ons hierbij gemakshalve op de ledenlijst van de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten van 1 januari 2007. Als je toch nog een bioscoop kent, die niet op de lijst voorkomt, geef het dan even door in de reacties, dan passen we het kaartje nog even aan.

'Get Osama' niet toegestaan als nummerbord

Icoon OpmerkelijkEen gepensioneerde agent uit New York wil naar de rechter stappen om te voorkomen dat hij zijn nummerplaat van zijn Ford Aerostar uit 1993 moet inleveren. Op de plaat prijkt namelijk 'GETOSAMA' (pak Osama) en is bedoeld als een krachtige oproep om de leider van al-Qaida in de kraag te vatten. Dit wordt gemeld door Fox News.

Arno Herwerth die 21 jaar bij het New Yorkse politiekorps heeft gediend zei verbaasd te zijn dat hij zijn nummerbord niet mag behouden. De autoriteiten leverden de platen op 2 november af, maar twee weken later werden ze teruggeëist op grond van de regelgeving waarin staat dat nummerborden die "obsceen, schunnig, wulps, beledigend voor een bepaalde etnische groep of ronduit aanstootgevend" niet zijn toegestaan.

Herwerth zei het belangrijk te vinden dat de slachtoffers van de aanslagen van 11 september worden herdacht: "Ik wil de boodschap dat Osama gedood of gevangen genomen moet worden levend houden. Het is lang geleden, maar we zijn het niet vergeten."

Get Osama!
Duidelijke boodschap

Race Driver One wordt Race Driver: GRID

Codemasters heeft aangekondigd dat de game, die voorheen bekend stond als Race Driver One, uit zal komen onder de naam Race Driver: GRID. Met deze game wil Codemasters voortbouwen op het succes van Colin McRae: DIRT om zo weer een fantastische race-ervaring te brengen. Gavin Raeburn, Executive Producer bij Codemasters Studios, en Ralph Fulton, Chief Game Designer, over de game:

"Race Driver: GRID is all about the race. The next iteration of our DiRT engine combined with a decade of experience in developing driving games enables us to put the player at the centre of the action like never before. Damage, packed grids, intelligent opposition and unprecedented race day atmosphere will combine to deliver an experience like no other.

GRID focuses on everything that happens between the start grid and the chequered flag: the drama, the rivalries, the aggression and the crashes. This is not a game about collecting cars or spending all of your time in the front-end tuning suspension settings or designing liveries. We want to make racing exciting again."

GRID zal niet zomaar racen in oude volkswagens zijn, als speler zul je achter het stuur kruipen van een paar van de meest geavanceerde auto's op de commerciële markt. Denk hierbij aan merken als Aston Martin, Koenigsegg en Pagani. Je zult kunnen scheuren over circuits en door de binnenstad van steden als Washington, Detroit en Marques.

Race Driver: GRID is ontwikkeling voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3 en staat gepland voor half 2008.





Met dank aan Cyberia18 voor de submit

Keepersprobleem bij Feyenoord

De inzetbaarheid van Henk Timmer voor de wedstrijd tegen Heracles is zeer twijfelachtig. Aanstaande zondag speelt Feyenoord thuis tegen de Almelose voetbalclub.

Timmer liep in in de laatste wedstrijd tegen FC Groningen een vleeswond op en is daarvan nog niet voldoende hersteld. "Het ziet er niet goed uit," aldus trainer Bert van Marwijk. "Het is zeer de vraag of Henk kan spelen."

Omdat tweede doelman Sherif Ekramy ook niet inzetbaar is (schouderblessure) zal de 18-jarige Erwin Mulder waarschijnlijk debuteren in de Kuip aanstaande zondag. Keepertrainer Patrick Lodewijks zal in dat geval weer plaatsnemen op de bank.

'Chun-Soo Lee niet terug naar Feyenoord'

De Koreaan Chun-Soo Lee werd eerder dit jaar door Feyenoord binnengehaald als een international die een grote rol zou spelen in het eerste elftal. Heimweegevoelens van de Koreaan maakten aan dat droombeeld een vroegtijdig einde. Nu lijkt het erop dat Lee definitief niet terugkeert bij Feyenoord.

Lee zou volgens de Engelstalige krant Korea Times de voorkeur geven aan FC Seoul, de Suwon BlueWings of Seongnam Chunma. De IFA, het bureau dat Lee's belangen behartigt, zegt dat het niet de eerste keer is dat de speler met heimwee kampt. "Het is niet de eerste keer dat Lee liever in Zuid-Korea blijft. Hij heeft ons op de hoogte gebracht van de moeilijkheden die hij bij de aanpassing bij Feyenoord ondervindt."

Tour Down Under opgenomen in ProTour

Als eerste wedstrijd buiten Europa zal de Tour Down Under de status van een ProTour-wedstrijd krijgen.

Voor de komende vier jaar zal de etappekoers in Australië een vaste plek krijgen op de ProTourkalender. UCI-voorzitter Pat McQuaid benadrukt bij de toewijzing dat het wielrennen nog steeds in ontwikkeling is: "De organisatoren hebben de toekenning van de licentie volledig verdiend. Het geeft wel aan dat het wielrennen zich blijft ontwikkelen." De koers wordt verreden van 22 tot 27 januari 2008.

Verbeek stopt bij Heerenveen

Gertjan Verbeek en SC Heerenveen zullen na dit seizoen afscheid van elkaar nemen. Verbeek werd in 2004 oefenmeester van het eerste elftal. Eerder deze maand kwam al naar buiten dat Verbeek op zoek was naar een nieuwe uitdaging.

De leiding van de Friese club voerde gesprekken met Verbeek over zijn toekomst. Op basis van de gesprekken is gezamenlijk besloten om na dit seizoen de verbintenis te beëindigen. De 45-jarige coach nam in 2004 het stokje over van Foppe de Haan, na eerst acht jaren als assistent-coach te hebben gefungeerd bij het eerste elftal.

Sudanezen eisen kogel voor Teddybeer-juf

Honderden demonstranten hebben vandaag in de Sudanese hoofdstad Khartoum de dood van de Britse lerares Gillian Gibbons geëist, omdat ze de profeet Mohammed heeft beledigd. "Degene die de profeet van de islam beledigt moet met kogels gestraft worden", riepen de demonstranten.

De 54-jarige lerares werd gisteren tot vijftien dagen cel veroordeeld, omdat ze haar leerlingen had toegestaan een teddybeer de naam Mohammed te geven. De knuffel zou niet naar de profeet zijn vernoemd, maar naar een leerling met de naam Mohammed. De kinderen hadden ook tekeningen van de knuffel gemaakt waarbij onder meer stond geschreven: "Mijn naam is Mohammed".

In de islam is het verboden de profeet af te beelden. Volgens een van de ouders was dat godslastering, omdat de naam verwijst naar de profeet. Hij stapte naar de politie.

Wie is vader van groepsseksbaby?

Icoon Opmerkelijk De 21-jarige Mandy uit Duitsland wil graag weten wie de vader van haar kind is. Ze had namelijk op een 'groepsseksavond' onbeschermd seks met vijftien mannen en raakte zwanger. Maar van welke van de vijftien? Van de vijftien mannen heeft ze er acht kunnen achterhalen. Deze mannen krijgen binnenkort een brief van de kinderbescherming dat ze zich moeten melden voor een vaderschapstest. De wilde avond vond plaats in een club waar Mandy als danseres werkte.

Mandy wil graag dat haar dochtertje een van deze mannen 'papa' kan noemen.
Haar dochter Joy is inmiddels 16 maanden oud en Mandy is opnieuw zwanger. Ze weet gelukkig nu wel wie de vader is van haar kindje. Ze heeft een vaste vriend.

Amerikaanse economie groeit als kool

Icoon EconomieOndanks de kredietcrisis, de hypotheekcrisis, de hoge energieprijzen, een hoog handelstekort, een zwakke dollar, een groeiende staatsschuld en het laagste consumentenvertrouwen in twee jaar blijkt de Amerikaanse economie met 4,9 procent in het derde kwartaal tegenover dezelfde periode vorig jaar flink te groeien.

Deze herziene cijfers zijn de hoogste in vier jaar tijd. Vooral de export nam toe, als gevolg van de goedkope dollar. Toch wordt er niet verwacht dat de VS deze groei kunnen volhouden, door de problemen op de huizenmarkt en de gevolgen van de kredietcrisis.

Aangenomen wordt dat de economische groei in het huidige kwartaal terugzakt naar 1,5 procent of minder. Toch zijn sommige kritische beleggers niet te spreken over de cijfers. Volgens hen kloppen de economische statistieken van de VS van voor tot achter niet.


Ondanks financiële problemen groeit de Amerikaanse economie flink

Developer over geplaagde ontwikkeling BlackSite: Area 51

BlackSite: Area 51 is onlangs niet al te positief ontvangen door critici. Op gamerankings zweeft het spel een beetje tussen de 65% en 70%, een typisch cijfer voor een middelmatige game. Wired besloot de designer Harvey Smith aan het woord te laten, en die had een aantal onthutsende onthullingen over het ontwikkelproces van de game. Smith is trouwens niet zomaar iemand, in het verleden was hij namelijk lead-designer van het legendarische Deus Ex.

Hij begint meteen duidelijk te zeggen dat "This project was so fucked up". BlackSite begon als een politieke satire, maar ze kregen vervolgens maar twaalf krappe maanden om deze satire in een game om te zetten. Hij legt de schuld ook deels bij zichzelf. Toen ze begonnen met de game overzag hij twee projecten, waarvan BlackSite zijn minst favoriete was.

Iedereen in het bedrijf moest de benodigde techniek delen, waardoor het maar liefst acht maanden duurde om één belangrijk ding (hij wil niet zeggen wat) aan de praat te krijgen. Hierdoor hadden ze verder een enorm gebrek aan tijd om de levels glad te strijken. Ze hadden maar vier dagen om een level op te bouwen en te perfectioneren voordat ze weer verder moesten naar het volgende. Dit gebrek aan perfectie en polish is volgens hem één van de grootste problemen geweest van BlackSite. "There were long delays just getting Blacksite playable, and once it was he says, "it went straight from alpha to final". Ter vergelijking, toen Deus Ex klaar was namen developers zes maanden de tijd om te zoeken naar overgebleven fouten.

Tevens vindt hij dat eigenlijk niemand de politieke satire in het spel begreep. Zo geeft hij als voorbeeld het gedeelte waarin je veteranen moet neerschieten die zijn omgevormd tot monsters door de regering van de VS. Dit allemaal onder een enorm reclamebord met de tekst 'Veterans Memorial'. "How can you look at all these elements and not think this is super fucking subversive?". Als reden voor deze openbaring geeft hij dat hij gelooft in persoonlijke aanspraakbaarheid. Alhoewel hij de lage scores als "no surprise" zag, vindt hij wel dat de game gemiddeld een 80 zou moeten verdienen.

Sms 'toilet' en vind een wc in de buurt

Icoon OpmerkelijkBen je lekker in Londen aan het shoppen, moet je ineens naar de wc en dan is er geen openbaar toilet in de buurt. De 26-jarige student Gail Knight heeft de oplossing: satellietnavigatie voor toiletzoekers. Als je het woord toilet sms’t naar het nummer 80097 krijg je (hopelijk op tijd) een sms terug waarin staat waar het dichtstbijzijnde openbare toilet zich bevindt.

Hij kwam op het idee nadat het stadsdeel Westminster een wedstrijd had uitgeschreven. "Als ik uit ben met vrienden moeten we altijd McDonalds induiken om naar het toilet te gaan, maar je voelt je altijd een beetje rot daardoor. Een tekstberichtenservice leek me wel een oplossing voor mensen die onderweg zijn."

Andere delen van Groot-Brittannië worden later ook voorzien van de sms-dienst.

Leonardo sluit aan bij Ajax-selectie

Ajacied Leonardo sluit volgende week na een langdurige blessure weer aan bij de Ajax-selectie. Dit maakte coach Adrie Koster vrijdag bekend.

De Braziliaan komt terug van een zware blessure. Begin maart scheurde de aanvaller van Ajax zijn kruisband in de competitiewedstrijd tegen SC Heerenveen.

"Leonardo zal eerst een week met de selectie meetrainen alvorens zijn eerste speelminuten bij het beloftenelftal te maken", verklaarde de coach van de Amsterdammers.

Hockeyers verslaan ook Maleisië

De Nederlandse hockeyheren hebben vrijdag tijdens de Champions Trophy in Kuala Lumpur ook hun tweede poulewedstrijd overtuigend gewonnen.

Oranje versloeg het gastland Maleisië met 3-1. Gisteren was de ploeg van bondscoach Roelant Oltmans met 4-0 te sterk voor Groot-Brittannië.

In het duel tegen Maleisië scoorden Taeke Taekema, Rob Reckers en Ronald Brouwer voor Nederland. Het was voor Oranje de 150e wedstrijd in de jaarlijkse Champions Trophy.

Morgen is de eerste rustdag voor alle acht teams in Kuala Lumpur. Oranje speelt zondag tegen Spanje, de ploeg van bondscoach Maurits Hendriks.

Scholieren manifesteren op Museumplein

Icoon OnderwijsOp het Museumplein in Amsterdam is vandaag de scholieren-manifestatie begonnen. DJ Giel Beelen gaf het startsein. Op het plein zijn honderden scholieren samen om te demonstreren tegen de lesurennorm. Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) had een grotere opkomst verwacht.

Voorafgaand aan de demonstratie hield een band op het podium de sfeer erin. De stemming op het plein zit er goed in ondanks het druilerige weer. Veel scholieren hebben spandoeken bij zich met teksten zoals "Zij is het spoor bijster", "Deze les anders grijpen we de fles" en "Wij zijn verbijsterd".

Update 14.00 uur
Enkele duizenden scholieren hebben zich vanmiddag op het Museumplein verzameld. Dat aantal is een inschatting van de politie. Inmiddels heeft de politie enkele aanhoudingen verricht voor het gooien van vuurwerk. Een jongen is opgepakt voor het bezit van een mes.

Gratis doodskist voor eerste dronken doodrijder

Icoon OpmerkelijkEen journalist van de Amerikaanse regionale krant St. Mary’s Today uit de staat Maryland, Ken Rossignol, is van plan om de eerste persoon die zich tijdens de komende eindejaarsperiode onder invloed van alcohol doodrijdt, een gratis doodskist te schenken. Een niet-alledaagse aanpak die nogal wat deining veroorzaakt. Sommige mensen verklaren hem voor gek, terwijl anderen het een prima idee vinden.

In een advertentie in de krant staat te lezen: "Je wilt het hoekje om? Wij maken het goedkoper voor jou!" Als journalist heeft Rossignol al te veel doden gezien als gevolg van alcoholmisbruik. Vooral zijn broer die in 1975 werd doodgereden door een dronken chauffeur. Rossignol zegt: "Ik hoop dat we de doodskist niet hoeven uit te reiken, maar als men ze wil, kan men ze krijgen".

Gratis doodskistGratis als je je doodrijdt

Jami verhuist toch naar Voorburg

Icoon Binnenlands De omstreden politicus Ehsan Jami mag verhuizen naar een woning aan de Prins Bernardlaan in Voorburg. Dat heeft de gemeente Leidschendam-Voorburg vandaag besloten na overleg met woningcorporatie WoonInvest.

Buurtbewoners hadden deze week een protestbrief aan de gemeente gestuurd om zo de komst van Jami tegen te houden. De bewoners zeiden niets tegen het gemeenteraadslid te hebben, maar ze maken zorgen over de veiligheid in de buurt.

De gemeente zegt begrip te hebben voor deze gevoelens, maar ziet hierin geen aanleiding om de verhuizing van Jami, voorzitter van het comité van ex-moslims, te verbieden. Op verzoek van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) wordt een flatwoning verbouwd om hem veilige huisvesting te geven.

"Liever Foppe dan Marco op EK"

Uit een peiling van Maurice de Hond blijkt dat Nederlanders het liefst Foppe de Haan het Nederlands elftal zien leiden op de eindronde van het Europees kampioenschap. De Haan kreeg de voorkeur boven de huidige bondscoach Marco van Basten.

51 procent van de ondervraagden zegt dat ze liever De Haan als bondscoach op het toernooi in Zwitserland en Oostenrijk zien. Van Basten kreeg 32 procent achter zich.

De Haan is in populariteit gestegen. Eind juni was de Fries voor 39 procent de gewenste bondscoach op het EK, tegen 47 procent die Van Basten wilde.

Duitse bewaarde lijk baby in koffer

Icoon ShockingEen 28-jarige vrouw uit Duitsland heeft jarenlang het gemummificeerde lijkje van haar baby bewaard in een koffer die bij familie stond verborgen. De vrouw is doodslag ten laste gelegd. Dit verklaarde het openbaar ministerie in Chemnitz gisteren.

Pas toen de plaatselijke gezondheidsdienst de moeder afgelopen dinsdag verzocht om haar kind, een meisje dat in 2002 werd geboren, medisch te laten onderzoeken omdat het kind bijna de schoolgaande leeftijd had bereikt, kwam de zaak aan het licht.

Nadat de vrouw zichzelf tegensprak kwam uiteindelijk de waarheid aan het licht; ze had de geboorte geheimgehouden omdat ze zwanger was geraakt nadat ze vreemd was gegaan. Twee dagen na terugkeer uit het ziekenhuis zou ze de baby dood aangetroffen hebben in bed. Het stoffelijk overschot deed ze in een koffer die ze bij familie verborg.

Australische bond wil dat FIFA Advocaat schorst

De Australische voetbalbond wil van de FIFA weten of de mogelijk er is dat Dick Advocaat geschorst wordt. De bond is van mening dat het een geldig contract met Advocaat heeft, maar de Nederlander wil bij FC Zenit blijven.

Een aantal maanden geleden bereikte Advocaat een akkoord met de Australische voetbalbond FFA voor de functie van bondscoach. De Nederlander veranderde echter van gedachte na het behalen van de Russische landstitel en de lucratieve contractverlenging die daarop werd aangeboden door FC Zenit.

De Aussies laten het hier echter niet bij zitten en willen van de FIFA weten of het mogelijk is om Advocaat een internationale schorsing op te leggen. In de statuten van de FIFA staat dat spelers geschorst kunnen worden als ze dubbele contracten tekenen, maar over zulke situaties bij trainers is niets bekend.

Wiegel stapt niet over naar beweging Verdonk

Icoon Politiek VVD-coryfee Hans Wiegel stapt niet over naar de politieke beweging Trots op Nederland van Rita Verdonk. Hij heeft dat Verdonk gisteravond laten weten. De voormalige VVD-leider heeft een bericht hierover in De Telegraaf van vandaag via een woordvoerster bevestigd.

Verdonk had Wiegel eerder uitgenodigd een belangrijke rol te spelen in haar beweging. Wiegel heeft de laatste tijd forse kritiek op de VVD, maar desondanks voelt hij er niets voor zijn heil elders te zoeken. ''Ik ben erelid van de VVD. Ik ga niet in een zekere functie zitten van een andere beweging'', zegt hij in De Telegraaf.

Wel is Wiegel bereid Verdonk te adviseren als ze daar om vraagt. Dat doet hij overigens ook voor VVD-leider Mark Rutte, met wie hij enkele dagen terug ''een openhartig gesprek'' had.

The Club presenteert diens achievements

De arcadeshooter genaamd The Club zou geen Xbox 360-game zijn als er niet de nodige achievements te behalen waren. Onlangs zijn er in totaal 50 achievements bekend gemaakt en wij presenteren ze hieronder ook voor jullie.

1. Sharp Steel (10 punten)
Complete the Steel Mill on any difficulty level in Tournament.

2. Hard Steel (20 punten)
Complete Steel Mill on Insane level.

3. Splash Down (10 punten)
Complete Ocean Liner on any difficulty level in Tournament.

4. Watery Grave (20 punten)
Complete Ocean Liner on Insane level.

5. Out on Probation (10 punten)
Complete Prison on any difficulty level in Tournament.

6. Hard Time (20 punten)
Complete Prison on Insane level.

7. Waterway to Go (10 punten)
Complete Venice on any difficulty level in Tournament.

8. Wet and Wild (20 punten)
Complete Venice on Insane level.

9. Crate Work (10 punten)
Complete Warehouse on any difficulty level in Tournament.

10. A Crate Effort (20 punten)
Complete Warehouse on Insane level.

11. A Stately Achievement (10 punten)
Complete Manor House on any difficulty level in Tournament.

12. Full House (20 punten)
Complete Manor House on Insane level.

13. Defcon 3 (10 punten)
Complete Bunker on any difficulty level in Tournament.

14. Bunker Buster (20 punten)
Complete Bunker on Insane level.

15. Warlord (30 punten)
Complete the game on any difficulty level in Tournament.

16. Skillzone (40 punten)
Complete Warzone on Insane difficulty.

17. Join the Club (40 punten)
Play an event with every one of the 6 unlocked characters in either Tournament or Single Event.

18. The Awards Show (25 punten)
Achieve one of every ‘in game award’ either in Tournament or Single Event.

19. Show Off (20 punten)
Achieve every ‘in game award’ in one level in either Tournament or Single Event.

20. Save our Souls (20 punten)
Spell the word SOS in the Warehouse in either Tournament or Single Event.

21. Listmania (5 punten)
Save 5 Playlists in GunPlay.

22. Premium Membership (20 punten)
Finish a Tournament on any difficulty with all 8 characters.

23. Rack em Up (10 punten)
Achieve your first x10 combo in either Tournament or Single Event.

24. Hidden Treasures (30 punten)
Shoot All Secret Skullshots in every level in either Tournament or Single Event.

25. Scavenger (10 punten)
Shoot All Skullshots on one level in either Tournament or Single Event.

26. Bag them Bones (30 punten)
Shoot All Skullshots on every level in either Tournament or Single Event.

27. Melee the Elephant (25 punten)
Kill 30 enemies in a level with a melee attack in either Tournament or Single Event.

28. Combo Killer (30 punten)
Reach the level objective with a maximum combo in either Tournament or Single Event.

29. Efficiency (30 punten)
Kill every enemy on a level using less than 50 bullets in either Tournament or Single Event.

30. Breakthrough (10 punten)
Smash 50 Doors in either Tournament or Single Event.

31. Scores on the Board (10 punten)
Get in the top 100,000 on any leaderboard.

32. Tabletopper (25 punten)
Get in the top 5,000 on any leaderboard in Tournament.

33. Top Gun (25 punten)
Get more than 10,000 points for a single kill in either Tournament or Single Event.

34. Sprint the Gauntlet (20 punten)
Complete a Run the Gauntlet with 20 seconds left.

35. SkullMaster (25 punten)
Hit 5 Skullshots in a row (without killing a bad guy in between).

36. Welcome to The Club (10 punten)
Win your first ranked match.

37. Taking part that counts (10 punten)
Be on the winning team in a ranked team game.

38. Capture King (20 punten)
Capture the base 25 times in Ranked matches.

39. Club on Tour (25 punten)
Win a ranked match in every location.

40. First Blood (20 punten)
25 'First Kills' in any Ranked Multiplayer game mode.

41. Big Game Hunted (20 punten)
Survive for 120 seconds as the hunted in Hunter Hunted.

42. Target Man (20 punten)
Shoot 100 Skull shot targets in Team Skullshot.

43. Fox Hunter (20 punten)
Kill the Enemy Fox 25 times in Ranked Matches.

44. Points Mean Prizes (15 punten)
Score 10,000 points in a Score Match.

45. Free For All Elite (30 punten)
Win any free-for-all game without dying.

46. Siege Breaker (20 punten)
Your team survives for more than 2 Minutes in Team Siege.

47. Demolition Man (20 punten)
Get 100 Explosive Kills in Ranked Matches.

48. One Shot (20 punten)
Get 100 Sniper Kills in Ranked Matches.

49. Brawler (20 punten)
Get 100 Melee Kills in Ranked Matches.

50. No, Seriously (40 punten)
Kill 10,001 people in multiplayer Ranked Matches.

De naam van deze game lijkt niet voor niets op die van de film Fight Club, want ook in deze game zul je vechten in een bloederige ondergrondse competitie zonder regels. Er zullen acht vechters tot je beschikking staan, allemaal met hun eigen kwaliteiten en unieke skills, gedreven door niets meer dan een lust voor bloed.

Ophef over homo's met Mohammedmasker

Icoon KunstHet is nog maar de vraag of de expositie doorgaat die volgende maand gepland staat in het Haags gemeentemuseum, van een seksueel getint kunstwerk waarin twee homo's zijn te zien die maskers dragen van de islamitische profeet Mohammed en diens schoonzoon Ali. Gisteren werd gemeld dat museumdirecteur Wim van Krimpen het werk heeft geselecteerd ‘op puur artistieke gronden’.

Inmiddels hebben boze moslims zowel de kunstenares als het museum benaderd om hun afkeuring uit te spreken. Directeur Van Krimpen zegt nu dat hij niet wist niet dat de maskers de gezichten van Mohammed en Ali toonden. ''Nu wil ik er toch nog over nadenken'', aldus de museumdirecteur vandaag in het AD. Merkwaardig genoeg zei Van Krimpen gisteren nog stellig: ''Als museumdirecteur hanteer ik geen politieke criteria. Bij eventuele veiligheidsrisico's sta ik niet stil.''

De maakster van het kunstwerk is Sooreh Hera, een 34-jarige kunstenares uit Iran die sinds zeven jaar in Nederland woont. Ze zegt met het werk de hypocriete houding in de islamitische wereld tegenover seksualiteit te willen aantonen. ''Homo’s worden in landen als Iran en Saoedi-Arabië keihard aangepakt, terwijl het daar heel gewoon is voor getrouwde mannen om seks te hebben met andere mannen. Maar dat blijft verborgen.''

De maskers die ze gebruikte, komen van foto's van Mohammed en Ali die normaal worden gebruikt in processies van sjiitische moslims. Die beelden de profeet Mohammed wel uit. Soennitische moslims doen dat juist absoluut niet. Bij hen is het verboden.


Meer voorbeelden van foto's zijn te vinden op de site van de kunstenares;
De video staat daar ook.

Het verre Oosten

Films komen niet alleen uit Hollywood ook in het verre Oosten kunnen ze er wat van. Al zijn de films daar wat anders dan we gewend zijn. Vooral in Hong Kong worden veel vechtfilms gemaakt met helden als Jackie Chan.

En laten we eerlijk wezen, er gaat toch weinig boven een mooi gevecht uit een lekkere Oosterse vechtfilm. Dus pak de bami en de kroepoek en geniet van een compilatie van 10 minuten van de mooiste stunts en gevechten. 

[Upd] 'Alonso past Honda stoeltje'

Fernando Alonso zou volgens de Duitse media de afgelopen week een hele dag aanwezig zijn geweest in de Honda-fabriek om onder andere een racestoeltje te passen. Een contract zou aanstaande zijn.

Onder andere de sportkrant Sport Bild wist gisteren te melden dat de Spanjaard op enkele discussiepunten na een contract heeft met het Japanse team. De tweevoudig wereldkampioen zou bij Honda gaan samenwerken met de nieuwe teambaas Ross Brawn. F1-baas Bernie Ecclestone zou Honda-CEO Nick Fry getipt hebben om Fernando Alonso binnen te halen. Honda behaalde het afgelopen seizoen maar zes punten en zoekt naar verbetering.

Fernando Alonso zou volgens de Duitse media het racestoeltje van de 35-jarige Rubens Barrichello gaan overnemen. De Braziliaan zou dan gaan rijden bij Super Aguri F1 naast Takuma Sato.

Update 11:13

Honda heeft gisteravond laten weten dat de geruchten rond Fernando Alonso niet kloppen. Een woordvoerder van Honda over de geruchten: "Fernando heeft onze fabriek niet bezocht, daarnaast heeft Honda de huidige coureurs al bevestigd voor 2008."

Rechtszaak tegen kopstukken AEL

Beter laat dan nooit zullen ze bij onze zuiderburen denken, want daar gaat vandaag het proces van start tegen drie kopstukken van de Arabisch-Europese Liga (AEL). Ze staan in Antwerpen terecht in verband met de rellen die in de wijk Borgerhout in 2002 uitbraken na de moord op de Marokkaanse Belg Mohamed Achrak.

De islamleraar werd, naar later bleek, omgebracht door een psychisch gestoorde buurman die nauwelijks wist of het slachtoffer wel of niet een allochtoon was. Van een racistische moord was dus geen sprake.

Meteen na de moord riep de AEL op tot protesten die uitliepen op rellen omdat het een racistische moord zou betreffen. De Belgische Justitie beschouwt Dyab Abou Jahjah, Ahmed Azzuz en Youssef Rahimi als de drie die er enkel op uit waren de gemoederen op te hitsen en allochtone jongeren aan te zetten tot vernielingen.

Grote afwezige is vandaag Abou Jahjah. Die verblijft namelijk al een tijdje in zijn geboorteland Libanon. Jahjahs advocaat betwist elke verantwoordelijkheid en zegt dat zijn cliënt er alles aan gedaan heeft om de gemoederen te bedaren. Daags na de rellen zat Jahjah overigens al even kort in de cel in verband met de rellen.

Snelle Update: Inmiddels is de eis tegen Dyab Abou Jahjah bekend. Het Belgische Openbaar Ministerie eist twee jaar cel tegen hem. De twee andere kopstuken hangt dezelfde straf boven het hoofd. De rechtbank van Antwerpen doet later uitspraak.

PSP Firmware update te downloaden

De PSP heeft een nieuwe firmware update welke je kunt downloaden en installeren. Je kunt dit op twee manieren doen, de makkelijkste is via 'network update' vanuit je PSP zelf. De tweede manier is zoeken naar de update via de YourPSP site.

De nieuwe firmware zorgt onder andere voor een betere datastroom vanuit de UMD Drive. Er werden problemen gemeld met PSP's die niet altijd alle data laadden.

Man ruw uit slaap gehaald

Icoon OpmerkelijkIn Zoetermeer werd een 37-jarige inwoner, die niet wakker werd van zijn wekker, wel op een hele ruwe manier uit zijn slaap gehaald. Vanmorgen om half zes werd zijn voordeur ingetrapt door zijn 34-jarige onderbuurman, omdat volgens hem de wekker al een half uur stond te ratelen.

De geïrriteerde onderbuurman schreeuwde tegen zijn plaatsgenoot dat het over moest zijn met de herrie en gaf hem bovendien nog een klap tegen het voorhoofd. De 37-jarige man verklaarde evenwel zijn wekker niet gehoord te hebben. Een woordvoerder van de politie liet weten dat de 34-jarige na zijn aanhouding een proces-verbaal heeft gekregen.

Politie geeft foto jonge politiemepper vrij

Icoon PolitieDe politie van Amsterdam heeft een foto vrijgegeven van een stakende scholier die afgelopen maandag tijdens de scholierendemonstratie op het Museumplein een agent meerdere keren op het hoofd heeft geslagen.

De jonge politiemepper sloeg toe toen de agent samen met collega's bezig was een scholier in een arrestatiebusje te zetten. Met het plaatsen van de beelden op internet hoopt de politie informatie te krijgen van getuigen.

Het betreft een blanke jongen van ongeveer 13/15 jaar oud, 160/170 cm, smal gezicht, (donker)blond haar met de zijkanten kort en bovenop stekels. Hij draagt een zwart jack en een roze Björn Borg boxershort. Mensen die de jongen denken te herkennen wordt verzocht de politie te bellen.


Zie ook HIER

Met dank aan calvobbes voor de submit.

Eerste presidentiële zeppelin een feit

Icoon AmerikaDe eerste presidentiële zeppelin is een feit. Op 10 december gaat de zeppelin in Elizabeth City (North-Carolina) van de Republikeinse presidentskandidaat Ron Paul de lucht in. Het plan van de zeppelin kwam van de directeur van het bedrijf dat zeppelins verzorgt zelf. Hij steunt Ron Paul namelijk ook in zijn strijd om de Republikeinse presidentsnominatie.

De directeur wilde de promotionele zeppelin daarom tegen kostprijs aanbieden. Daarvoor moesten Ron Paul-supporters 350.000 dollar inzamelen. De zeppelin is inclusief het verfwerk, brandstofkosten en personeel en kan een hele maand ingezet worden in verschillende grote steden. Ondertussen ging het werven van fondsen zo goed dat de teller inmiddels op bijna een half miljoen dollar staat.

De fanatieke supporters van Ron Paul staan bekend om hun grote gave fondsen te werven. Op 5 november zamelden zij een recordbedrag van 4,3 miljoen dollar in 24 uur binnen. Dit willen zij nogmaals doen op 16 december, om zo het grootste bedrag ooit in één dag te werven in de geschiedenis van de presidentiele voorverkiezingen.

Ron Paul geldt als het buitenbeentje binnen de groep Republikeinse kandidaten voor de presidentsnominatie. Hij stemde als enige Republikein in het Congres tegen de oorlog in Irak en is zeer kritisch over het Amerikaanse financiële systeem geleid door de Amerikaanse centrale bank (de Fed). Hij vindt dat geld niet zomaar uit gebakken lucht mag worden gecreëerd. Of Ron Paul de zeppelin ook als zijn Air Force One gaat gebruiken als hij tot president wordt verkozen is nog onbekend.


Impressie van de zeppelin die 10 december de lucht in gaat

Bezoek ook het forum eens voor meer over de Amerikaanse voorverkiezingen.

Hardwareverkopen Japan, Wii weer boven PS3

Het heeft twee weken mogen duren, maar nu staat de Wii weer gewoon boven de PS3 qua verkochte aantallen. Het verschil is echter wel geslonken tot maar 4.000 units.

De 360 verkoopt de laatste weken ook flink wat meer dan de rest van het jaar en ging de afgelopen week weer omhoog, net als alle andere consoles op de GBA na.

ConsoleAantalVorige WeekTotaal 2007Totaal
NDS116.69476.0846.153.87720.159.556
PSP75.02765.6092.385.5746.917.703
Wii54.36236.2302.951.0223.870.665
PS350.56439.178934.3101.391.868
PS214.8758.855682.50320.837.362
3607.1176.525202.358467.060
GBA8226250.24715.348.326
NGC443810.3854.179.853

Harmonix werkt aan problemen PS3-versie Rock Band

Anderhalve week geleden kwam Rock Band in de VS uit. In tegenstelling tot wat beloofd was, werkte de PS3-versie met geen enkele andere gitaar-controller dan de Stratocaster-controller. Doordat er slechts één gitaar in de bundel zat en instrumenten nog niet los te koop zijn, betekende dat dat veel PS3-rockers in spé met slechts drie man konden spelen, in plaats van vier.

Harmonix heeft nu bekend gemaakt dat ze de problemen erkennen en dat er aan een oplossing gewerkt wordt. Of dit betekent dat Rock Band straks compatible is met de Les Paul-controller van Guitar Hero 3 of met de gitaar-controllers van de PS2-games Guitar Hero 1 & 2 (met behulp van een USB-PS2-converter) is niet bekend. Het zou ook zo kunnen zijn dat ze het uitbrengen van losse gitaren als oplossing zien.

Interessant is wel dat wanneer je contact opneemt met Red Octane over de problemen inzake de Les Paul-controller in Rock Band je het volgende antwoord ontvangt:

We are aware of the issue at hand and are looking into it. It was not something purposely designed for, but a situation that has arisen since the release of RockBand. Please have patience.

Het zou dus zomaar eens kunnen dat Red Octane en Harmonix samen een een patch werken die Rock Band gebruik laat maken van de Les Paul-controller.

LAKS klaar voor acties

Icoon OnderwijsHet Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) is volgens voorzitter Sywert van Lienden klaar voor de demonstratie op het Museumplein. Van Lienden waarschuwt dat relschoppers ''keihard'' zullen worden aangepakt.

De scholierenorganisatie heeft op verschillende stations in het land mensen geposteerd zodat ze een indruk krijgen van hoeveel scholieren per trein afreizen naar Amsterdam. In ieder geval komen er 25 bussen vol leerlingen, aldus Van Lienden, dat zijn zo'n duizend mensen.

De Nederlandse Spoorwegen hebben de indruk dat het iets drukker is dan normaal op vrijdagochtend. Maar de drukte heeft nog nergens tot problemen geleid.

Video van ontvoerde Betancourt gevonden

Icoon Buitenlands Colombiaanse militairen hebben drie linkse rebellen gevangen genomen die beeldmateriaal van de gegijzelde Colombiaans-Franse politica Ingrid Betancourt bij zich hadden. Op de video's zijn ook andere gevangenen van de marxistische opstandelingenbeweging FARC te zien.

Dat meldden de Colombiaanse autoriteiten vanochtend.

Op een video die waarschijnlijk van 24 oktober dateert, is een geketende en somber kijkende Betancourt te zien. Ze wordt sinds 2002 door rebellen van de FARC vastgehouden. Drie Amerikanen die ook zijn te zien, werden in 2003 ontvoerd. Ook andere Colombiaanse politici en militairen staan op de video.

Turks vliegtuig neergestort

Icoon RampEen Turks verkeersvliegtuig van de maatschappij Atlasjet met 56 mensen aan boord is vanochtend 375 kilometer ten zuiden van Istanbul neergestort. Er zijn geen overlevenden, aldus directeur Tuncay Doganer.

Het vliegtuig kwam uit Istanbul en verdween van de radar kort voor het had moeten landen in Isparta, ongeveer 100 kilometer van de Turkse zuidkust ter hoogte van de badplaats Antalya. De streek van Isparta is bergachtig en in de greep van winterweer en mist. Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend. De piloot had zoals gebruikelijk kort voor de landing contact met verkeersleiders zonder dat hij melding maake van problemen.

Met dank aan pvandel voor de submit.

Stuntprijzen

Heb je wel eens nagedacht over de al die stuntmannen en vrouwen die een actiefilm de moeite waard nemen, ik persoonlijk moet toegeven dat ik deze helden wel eens vergeet. En met mij waarschijnlijk meer mensen. Maar gelukkig hebben ze een geweldige manier om ons er aan te herinneren wie ze zijn en wat ze doen. Namelijk de Taurus Stunt Awards. Een soort Oscars maar dan voor stuntmensen. 

De site is trouwens echt de moeite waard om eens langer door te neuzen.

Geen landelijke vuurwerkcontroles aan de grens

Icoon BinnenlandsJustitie is gestopt met omvangrijke vuurwerkcontroles aan de grens met België. In plaats daarvan richt het Openbaar Ministerie (OM) zich op de aanpak van grote handelaren in illegaal vuurwerk.

Dat heeft een woordvoerster van het functioneel parket vandaag gezegd naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf. Het OM houdt geen landelijk georganiseerde grenscontroles meer, maar politiekorpsen in het zuiden des lands controleren particulieren nog wel op de invoer van illegaal vuurwerk.

Write the script

Jullie kunnen wat winnen vandaag, dat hebben we al eerder gezegd. Het gaat om vijf DVD's van de film deathproof. We hebben de voor de FOK!weblog bekende 'Name the game' en 'In the picture' competities een beetje omgegooid. Vandaag moet je het beste onderschrift verzinnen voor een 'filmstill'. De beste scriptschrijver onder jullie maakt bij dit blogje kans op een DVD van de film 'Death Proof'. We beginnen met een stil uit deze zelfde film.

AZ en Ajax willen Ooijer

AZ en Ajax zijn net als Feyenoord geïnteresseerd in André Ooijer. De Noord-Hollandse clubs willen weten of en hoe de international naar Alkmaar dan wel Amsterdam kan komen.

Feyenoord was vorige maand de eerste club die zich meldde voor Ooijer, en nu hebben ook AZ en Ajax verregaande interesse. De verbintenis van de verdediger bij Blackburn Rovers loopt in de zomer van 2008 af.

De Engelse club heeft echter een eenzijdige optie in het contract laten opnemen, waardoor Blackburn Rovers de mogelijkheid heeft door te gaan met ex-PSV'er. Omdat de bij Ajax opgeleide international aan een goed seizoen in de Premier League bezig is, lijkt Ooijers huidige werkgever die optie ook te gaan lichten.

André Ooijer heeft zelf eerder al aangegeven zijn carrière het liefst bij PSV af te sluiten, echter is het plotsinge vertrek van Ooijer vorig jaar augustus niet in goede aarde gevallen bij de Eindhovenaren.

[NBA] Standen per 30-11-2007

De Seattle Supersonics zijn aan een slechte serie van zes verloren wedstrijden op rij bezig. Hopelijk kunnen ze dat snel omdraaien, want twee keer winst tegenover veertien verliespartijen is niet echt positief te noemen.

Eastern Conference:

Atlantic Division
TeamWLPct.GBHomeRoadConfDivStrkL10
Boston Celtics1220.857-8 - 04 - 29 - 24 - 0W18-2
Toronto Raptors870.5334 - 44 - 36 - 43 - 1W26-4
New Jersey Nets780.4673 - 64 - 24 - 51 - 3L13-7
New York Knicks4100.28684 - 30 - 71 - 50 - 1L12-8
Philadelphia 76ers4100.28682 - 52 - 53 - 50 - 3L12-8

Central Division
TeamWLPct.GBHomeRoadConfDivStrkL10
Detroit Pistons950.643-5 - 14 - 46 - 11 - 1W16-4
Cleveland Cavaliers970.56214 - 35 - 44 - 31 - 2L16-4
Milwaukee Bucks760.5386 - 11 - 54 - 42 - 0L26-4
Indiana Pacers880.50024 - 54 - 32 - 50 - 1W25-5
Chicago Bulls3100.2312 - 31 - 72 - 61 - 1W13-7

Southeast Division
TeamWLPct.GBHomeRoadConfDivStrkL10
Orlando Magic1430.824-5 - 29 - 19 - 13 - 0W49-1
Washington Wizards780.46763 - 34 - 54 - 42 - 1L17-3
Atlanta Hawks680.4294 - 32 - 53 - 62 - 1W14-6
Charlotte Bobcats680.4295 - 41 - 44 - 62 - 4L44-6
Miami heat4100.2862 - 52 - 53 - 71 - 4W14-6

Western Conference:

Southwest Division
TeamWLPct.GBHomeRoadConfDivStrkL10
San Antonio Spurs1330.812-9 - 04 - 38 - 34 - 2W18-2
Dallas Mavericks1050.6677 - 13 - 47 - 14 - 0W16-4
New Orleans Hornets1060.62533 - 47 - 27 - 41 - 1L16-4
Houston Rockets980.5294 - 35 - 57 - 71 - 4L13-7
Memphis Grizzlies5100.3333 - 42 - 63 - 61 - 4L14-6

Northwest Division
TeamWLPct.GBHomeRoadConfDivStrkL10
Utah Jazz1150.688-6 - 15 - 46 - 21 - 0W17-3
Denver Nuggets970.56226 - 23 - 54 - 44 - 0L36-4
Portland Trail Blazers5100.3335 - 30 - 74 - 40 - 1L23-7
Minnesota Timberwolves2110.1541 - 61 - 52 - 60 - 2L12-8
Seattle SuperSonics2140.12590 - 72 - 70 - 90 - 2L62-8

Pacific Division
TeamWLPct.GBHomeRoadConfDivStrkL10
Phoenix Suns1140.733-5 - 26 - 25 - 33 - 2L28-2
Los Angeles Lakers960.60026 - 33 - 36 - 31 - 0W26-4
Golden State Warriors870.53333 - 45 - 34 - 43 - 1W58-2
Los Angeles Clippers670.46244 - 42 - 33 - 41 - 2L33-7
Sacramento Kings5100.33365 - 30 - 73 - 90 - 3L14-6

Themadag: Movies

Het is al een grote tijd geleden dat we een themadag hebben gehad hier op de FOK!blog. Dat het tijd was voor een nieuwe was bij de redactie al enige tijd duidelijk. Alleen de keuze van het Thema was nog niet helemaal duidelijk.

Toen we vijf DVD's binnen kregen om weg te geven was de keuze al snel gevallen. "We doen gewoon een film! thema dag"

Met vijf DVD's van 'Death Proof' om weg te geven gedurende deze dag en verder een bergje informatie en de andere dingen die we doen op een thema dag. Om 7.00 en 19.00 zoals iedere dag een spelletje en vandaag vijf onderschrift competities om die mooie dvd te winnen.

 

DVD: Zombies - Wicked Little Things

Films from Hell, zo heet het nieuwe horror- en thrillerlabel van Dutch Filmworks. Stuk voor stuk films die niet in de bioscoop te zien waren, maar nu worden uitgebracht op dvd. De films hebben één ding gemeen: spanning en angst staan centraal. In eerste instantie bestaat de serie uit zes nieuwe films. Elk voor een redelijk lage adviesprijs: slechts 9,99. Een aantal van deze films zullen op FOK! worden besproken. Eerste uit de reeks is Zombies aka Wicked Little Things.

Naakte studentes en een Nijmeegs fietsenhok

Iedere week veegt Driek Oplopers weer een aantal nieuwsfeiten die ogenschijnlijk los van elkaar staan op één hoop. Op verzoek van lezers een wat duidelijker rode draad: deze week is die rode draad "staken". Wat pijpen in het fietsenhok, de Internationale, Frans Bauer, de voorzitter van het LAKS, een vieze gluurder, een geschifte rechter en Geert Wilders met elkaar te maken hebben? Lees maar!

Bouterse toch bij decembermoorden-proces

Icoon BuitenlandsDesi Bouterse is vandaag toch aanwezig bij de eerste procesdag van de zaak over de Decembermoorden. Dat heeft de advocaat van de Surinaamse ex-legerleider laten weten. Bouterse zei steeds dat hij weg zou blijven, onder andere omdat hij de rechterlijke macht niet vertrouwt.

Zijn advocaat Irwin Kanhai adviseerde steeds wel naar het proces te gaan. Daar geeft Bouterse nu gehoor aan. Hij kan de krijgsraad dan zelf vertellen wat hij van het proces vindt, is het motief.

De raad zal naar alle waarschijnlijkheid uitsluitend uit burgers bestaan, met Cynthia Valstein-Montnor als voorzitter. Formeel is niets bekend gemaakt uit veiligheidsoverwegingen.

Bij de Decembermoorden kwamen in 1982 vijftien tegenstanders van Bouterse om het leven. Bij het proces staan ook nog 24 andere mensen terecht.

Voorlopige Wii en 360 verkoopcijfers van vorige week in de US

Zowel Nintendo en Microsoft hebben de cijfers bekend gemaakt van de verkopen in de week van Black Friday in Amerika. Die dag is een hele belangrijke dag voor de winkels in Amerika, want veel van de jaarlijkse omzet wordt op de dag gemaakt.

Nintendo heeft 350.000 Wii's verkocht vorige week en Microsoft is aardig dichtbij gebleven met 310.000 Xbox 360's. De Wii was echter wel overal stijf uitverkocht, maar de 360 was volgens winkeliers ook op sommige plekken uitverkocht. Vooral de Xbox 360 Arcade bundel (nieuwe versie van de Xbox 360 Core) is erg populair gebleken. Microsoft heeft gezegd dat de 360 de PS3 heeft verslagen met 2:1, maar Sony betwijfelt deze cijfers. "It's (Sony Computer Entertainment America) policy not to disclose our unit sales numbers until NPD numbers are officially released which will be December 13th. However, I can assure you that Microsoft's estimates of our PS3 unit sales numbers are way off and they did not outsell PS3 2:1 during Black Friday week."

Software werd natuurlijk ook verkocht, en daar is nog niet heel veel bekend. Microsoft wist te zeggen dat Scene It bijna overal uitverkocht was, en Guitar Hero 3 was erg populair. De Xbox 360 bezet 54% van de totale software-verkopen, tegen 30% voor de Wii en 16% voor de PS3.

Dit zijn nog geen officiele cijfers die de NPD altijd uitgeeft; dit zijn slechts uitspraken van Sony, Nintendo en Microsoft. Deze baseren de uitspraken weer op winkeliers die een ruwe schatting kunnen geven van de verkopen. Wie er uiteindelijk de waarheid spreekt weten we op 13 december wanneer de NDP-cijfers bekend worden gemaakt.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.