FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 21 september 2007

Amsterdam onthult beeld voor vuilnismannen

Amsterdam zal morgen op het Kwakersplein het standbeeld van de Ratelaar onthullen. Het kunstwerk is een ode aan de vuilnisman. Voordat het beeld om twee uur 's middags wordt onthuld, zal een optocht van moderne en oude reinigingsvoertuigen een rondgang door stadsdeel Oud-West maken.

De hoofdstad viert zo het feit dat de stad al honderddertig jaar wordt schoongehouden. Dag in, dag uit wordt door talloze medewerkers gewerkt aan een schone en leefbare stad. Met de campagne 'Reiniging Amsterdam. Bedankt!' hoopt Amsterdam ook zijn inwoners actief te betrekken bij het bedanken van de stadsreiniging.

Uitslagen Jupiler League speelronde 9

Vanavond is er een volledige speelronde afgewerkt in de Jupiler League. Hieronder kun je de uitslagen vinden

Uitslagen

Thuis UitUitslag
FC VolendamHFC Haarlem1-0
RBC RoosendaalMVV1-2
Fortuna SittardFC Omniworld3-1
FC Den BoschFC Emmen1-1
BV VeendamAGOVV Apeldoorn5-1
sc CambuurFC Eindhoven1-1
FC ZwolleTOP Oss1-0
Helmond SportStormvogels Telstar2-1
ADO Den HaagGo Ahead Eagles1-2
FC DordrechtRKC Waalwijk0-1

Ranglijst

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1FC Den Bosch962117-1020
2RKC Waalwijk953120-1218
3FC Volendam952221-1117
4BV Veendam952220-1317
5FC Zwolle944116-1016
6Go Ahead Eagles950420-1515
7Helmond Sport942311-914
8FC Dordrecht941416-1013
9MVV934212-1013
10sc Cambuur933316-1912
11Fortuna Sittard932414-1311
12FC Emmen925211-1611
13Stormvogels Telstar93157-1110
14AGOVV Apeldoorn931516-2910
15HFC Haarlem923411-129
16ADO Den Haag92349-159
17RBC Roosendaal92257-118
18FC Omniworld914412-157
19TOP Oss91446-137
20FC Eindhoven914414-227

Topscorer

#NaamClubDoelpunten
1ThiebautMVV8
2TuypFC Volendam6
2Van der BiezenFC Den Bosch6
2Barakatsc Cambuur6

Programma

Datum ThuisUit
28-9MVVFC Volendam
28-9FC OmniworldBV Veendam
28-9FC EindhovenFC Dordrecht
28-9AGOVV ApeldoornHelmond Sport
28-9FC EmmenFortuna Sittard
28-9HFC HaarlemRBC Roosendaal
28-9Stormvogels TelstarADO Den Haag
30-9TOP Osssc Cambuur
30-9Go Ahead EaglesFC Zwolle
30-9RKC WaalwijkFC Den Bosch

YouTube-hype wil naar Songfestival

Mannengroep Bearforce1 wil graag de eer van ons land verdedigen tijdens het Eurovisie Songfestival. De videoclip van de band wordt massaal bekeken op YouTube.

De homogroep is samengesteld door de eveneens homoseksuele acteur en presentator Roeland Fernhout. De band bestaat uit drie Nederlanders en een Ier. In hun debuutsingle, die voor het eerst te horen was tijdens de Gay Pride, zijn samples te horen van onder anderen Donna Summer en Dead or Alive.

'Een mengelmoes van camp, electro, kitsch, lipgloss en heel erg disco', zo omschrijven de heren hun muziekstijl. Hopelijk weet ons land, dat al jaren geen potten weet te breken tijdens het Oost-Europese onderonsje, met deze gasten eindelijk wel hoge ogen te scoren.


De clip is inderdaad erg fout

Troetelbeertjes

Omdat ik gisteren en eerder vandaag wat kwetsbare zieltjes heb gekwest met mensen die op hun eigen manier van sex genoten is het tijd om die tere zieltjes weer wat vertrouwen in de mensheid te geven.

Dus trek lekker je pyama aan en maak een warm kopje chocomelk zodat je optimaal kunt genieten van de Troetelbeertjes met een lief en vooral onschuldig liedje. En voor de liefhebbers is hier een wallpaper van de Troetelbeertjes.

Uitslag VVV-Venlo - NAC Breda

Er werd vanavond één wedstrijd gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslag.

VVV-Venlo - NAC Breda 1-3
1' Lurling 0-1
68' Zwaanswijk 0-2
82' Linssen 1-2
88' De Graaf 1-3 penalty

Scheidsrechter: Nijhuis.
Toeschouwers: 5.800.
Rode kaart: 77. Stam (NAC/2x geel).
Gele kaart: Linssen, Kahya (VVV), Tamerus (NAC)

Opstellingen

VVV: Begois, Mampuya, Leemans, Auassar (Jans/70), Fleuren, Linssen, Kahya, Kantelberg, El Gaaouiri (Oost/9), Amrabat (Ofrany/75), Soltani.

NAC: Ten Rouwelaar, Elshot, Loran, Zwaanswijk, Mtiliga, De Graaf, Fehér, Stam, Lurling (Tamerus/61), Amoah (Van Gessel/87), Kolkka.

Borsten in de strijd gegooid als wapen

Winkelbeveiliger Graham Collins van een winkel in het Engelse Leicester heeft een vrouw betrapt op het plegen van winkeldiefstal. In plaats van de security gedwee te volgen naar een achterafkamertje, ontblootte ze haar borst en spoot verse moedermelk over Collins heen.

Volgens de Engelse Metro is dit geen nieuw fenomeen. Het is tegenwoordig hip onder betrapte dieven om DNA-sporen achter te laten op beveiligingspersoneel. Zo kunnen ze later de beveiligingsbeambte aanklagen wegens seksueel misbruik.

Winkeldieven worden dus steeds inventiever om onder een aanklacht uit te komen. "Het begon met mensen die tot bloedens toe in hun neus krabben om vervolgens beveiligers aan te klagen wegens mishandeling", zegt beveiliger Collins.

[EK]Volleybalsters naar tweede ronde

De Nederlandse volleybalsters hebben simpel de tweede ronde van het EK bereikt. Slowakije werd met 3-0 geklopt.

Slowakije won gisteren nog verrassend van Servië, de nummer drie van het afgelopen WK. Vandaag waren de Slowaken echter kansloos tegen Nederland, wat duidelijk te zien was aan de setstanden: 25-16, 25-12, 25-16. Nederland is hierdoor zeker van een plek in de bij de eerste drie in de poule. Morgen speelt de ploeg van Avital Selinger nog tegen Servië, deze wedstrijd is nog wel belangrijk, de resultaten uit de eerste ronde worden namelijk meegenomen naar de tweede ronde.

Marian werkt aan comeback en nieuw imago

Nadat het succesvolle duo Roef en Marian uit elkaar viel, scoorde Roef op eigen houtje al een bescheiden succesje, met de hit 'Jump maar op'. Nu is het de beurt aan Marian om solo verder te gaan, alleen gooit zij het over een andere boeg.

Het blonde bloempotkapsel en de jampotglazen hebben plaatsgemaakt voor een donker, pittig kapsel en een zwoele blik. Ook de Hollandse naam Marian is overboord gegooid. Marian Douwes gaat vanaf nu door het leven met de artiestennaam MZR. Wat gewoon weer de afkorting blijkt te zijn van Marian Zonder Roef.

Marians eerste solosingle is bijna klaar om de hitlijsten te bestormen. De titel van het plaatje is echter nog niet bekend.


De bestuurder van de auto is voorgoed verblind

FOK!kers halen 1000 euro op voor asiel

Icoon Sitenews - ForumFOK!users hebben meer dan duizend euro ingezameld voor de asieldieren van Dierenopvang Rotterdam. 20 augustus begon op het FOK!forum de inzamelingsactie. In een topic over dierenliefhebbers werd spontaan een idee geopperd om een inzamelactie te gaan houden voor de asieldieren. Het asiel in Rotterdam een van de grootste asiels van Nederland met een keurmerk van de Dierenbescherming. Jaarlijks vangen zij circa 2.500 honden, katten en overige huisdieren op.

Vier weken en veertien topics later is er meer dan duizend euro gedoneerd. Ook is er een lange lijst met spullen die het asiel goed kan gebruiken. Ingezameld zijn onder andere dekens, manden, handdoeken, krabpalen, speelgoed voor honden/katten en koekjes. Zelfs de zo gewenste zwembadjes (schelpzandbakken, eigenlijk bedoeld voor kinderen!) en partytent – om schaduw op het hondenveld te creëren - zijn geschonken.

De eerste spullen zijn al opgehaald in Vianen, Groningen, Nijmegen, Ede en Pannerden. Door de Firma Starink BV werden geheel belangeloos 25 emmers met hondenkoekjes geschonken (zie foto), evenals een doos vol met divers nieuw hondenspeelgoed.

Dit weekend gaan diverse rijders spullen ophalen bij de inzamelpunten en zal het zaterdag gezamenlijk aan het asiel worden aangeboden. Het asiel is op de hoogte van de actie en denkt dat er morgen dekens zullen worden gebracht, maar heeft echter geen idee wat er allemaal aan spullen is bijeengebracht. "Van het opgebrachte geld hebben zij helemaal geen idee, dus wij hopen en nemen aan dat men daar erg blij mee gaat zijn!", zo laten de users weten.

Dierenopvang Rotterdam bestaat naast het asiel in Rotterdam ook uit de asiels in Krimpen a/d IJssel en Spijkenisse. Wanneer er teveel spullen blijken te zijn voor Rotterdam, zal dit uiteraard verspreid worden over de andere twee kleinere asiels.

Een fotoverslag van het overhandigen is morgen hier te volgen. Mensen die nog mee willen merken, kunnen zich melden via PM bij Greys of Ingetje79.


Ingezamelde hondenbrokjes


Een volle auto met spullen gaat morgen naar Rotterdam

Excuses van Mattel over ontwerpfouten

Icoon Buitenlands's Werelds grootste speelgoedfabrikant Mattel heeft haar ontwerpfouten toegegeven. Deze fouten zijn de aanleiding geweest om in augustus een grote hoeveelheid speelgoed uit de markt te halen. Het bedrijf heeft China excuses aangeboden voor het beschadigen van de reputatie van het land.

20 miljoen producten heeft Mattel uit de markt gehaald. Deze producten zouden onder meer te veel lood bevatten. Bij sommige producten konden kleine magneetjes losraken, en dat kan voor levensgevaarlijke situaties zorgen.

Internationaal is er felle kritiek geuit tegen de Chinese controle op productveiligheid. De grootste kritiek kwam vanuit de Verenigde Staten.

Amerikaan steelt kunstgebit

Een man uit de Amerikaanse staat Indiana is aangeklaagd wegens diefstal van een kunstgebit na een vechtpartij. De 62-jarige man kan een celstraf van twee tot acht jaar tegemoet zien als het tot een veroordeling komt.

De man is aangeklaagd na een vechtpartijtje met een 56-jarige man. Deze stond bij de kunstgebitdief in het krijt. Tijdens een ontmoeting in een kroeg gingen beide heren met elkaar op de vuist. De verdachte kreeg echter het gebit van de man te pakken en riep hem de woorden "En die zie je nooit meer terug!" toe.

De verdachte heeft zich overigens nog niet bij justitie gemeld. Ook van het kunstgebit ontbreekt ieder spoor.

Oma baart eigen kleinkinderen

Een 51-jarige staat op het punt te bevallen. Op zich al vrij bijzonder, maar deze vrouw zal haar eigen kleinkinderen op de wereld zetten, iets wat hoogst uniek is te noemen.

De Braziliaanse zeult de tweeling van haar dochter mee in haar buik. Haar dochter kan namelijk niet zelf zwanger worden, omdat ze een afwijking in haar baarmoeder heeft.

Op het moment is de vrouw al acht maanden in blijde verwachting van haar kleinkinderen. Ze is overigens zwanger geworden door een reageerbuisbevruchting. "Ik heb geen moment getwijfeld. Het was om mijn dochter te helpen", laat de draagoma weten. Oma is zelf moeder van drie en grootmoeder van een kleinzoon.

50 Cent niet te vinden in beelden van The Club

We kennen Bizarre Creations wel van de Project Gotham Racing serie, maar ze zijn onderhand voor SEGA ook druk bezig met The Club. Veel is er nog niet bekend over The Club, wel dat je in een vervallen omgeving een wapen je handen gedrukt krijgt en moet zorgen dat je als laatste overblijft.

Hoe dat schietfestijn er uit gaat zien, kun je alvast bekijken met behulp van onderstaande screenshots.





Bejaarde vrouw stalkt veel jongere ex-vriend

In de rechtbank van het Belgische Mechelen moest gisteren een 72-jarige vrouw terechtstaan wegens stalking van haar ex-vriend. De vrouw had gedurende twintig jaar een relatie met een relatief jong blaadje. Haar ex-vriend is maar liefst zeventien jaar jonger.

Vorig jaar kwam er echter een eind aan de relatie, en dat kon het hart van het oude vrouwtje niet aan. "Ze stuurde sms'jes, briefjes en mails naar haar ex maar reed ook rondjes in de buurt van de woning van de man en toeterde dan luid", aldus de openbare aanklager.

De rechter zal op achttien oktober uitspraak doen in de zaak. Hij heeft al wel laten doorschemeren dat de stalkende oma er waarschijnlijk met een voorwaardelijke straf vanaf zal komen.

Oppositie: geen referendum motie van wantrouwen

Icoon PolitiekHet kabinetsbesluit om geen referendum te houden over het gewijzigde verdrag voor de Europese Unie is ''een motie van wantrouwen tegenover de eigen bevolking''. Dat vindt de oppositie in de Tweede Kamer.

Volgens de SP schoffeert het kabinet de Nederlanders die in 2005 in meerderheid de toen voorgelegde Europese grondwet hebben verworpen. ''Er is maar één manier om te achterhalen of de regering recht heeft gedaan aan het Nederlandse 'nee': door het nieuwe verdrag in een nieuw referendum voor te leggen aan alle Nederlanders'', aldus Europa-woordvoerder Harry van Bommel.

GroenLinks vindt dat de regering geloofwaardigheid verliest door deze beslissing. Fractieleider Geert Wilders van de PVV spreekt van een ''schandelijk'' besluit. ''Dit kabinet is bang voor het oordeel van de kiezer.''

De oppositie zet het voornemen door om via de Tweede Kamer alsnog een referendum te organiseren. Daarvoor is alleen een Kamermeerderheid als de coalitiepartij PvdA het initiatief steunt.

PvdA
De sociaal-democraten zijn nog steeds verdeeld over de kwestie. PvdA-Kamerlid Luuk Blom zei vandaag dat zijn fractie zich dit weekeinde buigt over het kabinetsstandpunt en advies van de Raad van State, dat een referendum geen vereiste noemt. De fractie neemt dinsdag een standpunt in.

Ook de VVD wilde zich vandaag nog niet uitlaten over het kabinetsbesluit. De liberalen zullen zich concentreren op de uiteindelijke tekst van het verdrag. ''Er moeten nog een paar dingen opgelost worden'', aldus Kamerlid Han ten Broeke. Als voorbeeld noemt hij de uitzonderingspositie die de Britten hebben bedongen op het justitievlak. Zij willen op dit gebied niet samenwerken. Ten Broeke vreest dat ze wel inspraak krijgen op dit vlak.

Het kabinet moet hoogstwaarschijnlijk in een spoeddebat verantwoording afleggen over het besluit om geen nieuw referendum te houden. Kamerlid Wilders wil daarnaast zoveel mogelijk tegenstand mobiliseren: ''Ik ben klaar voor de campagne.''

Eerste trailer A Vampyre Story

Vandaag is een eerste trailer van de adventure A Vampyre Story online verschenen, een game die vele hooggespannen verwachtingen heeft gecreeerd bij fans van het adventure-genre. Het spel draait om Mona, die carriëre probeert te maken als operazangeres. Het probleem is dat ze een vampier is, en dit brengt de nodige problemen met zich mee. De game wordt ontwikkeld door Autumn Moon Entertainment, een studio opgericht door Lucasarts-veteraan Bill Tiller. Deze beste man was onder andere mede verantwoordelijk voor The Dig en The Curse of Monkey Island, waardoor we veel goeds mogen verwachten.

Je vindt de trailer hier in zip formaat en hier als WMV.

Al Qaida: Ontdoe Maghreb van Fransen en Spanjaarden

TerrorismeDe tweede man van Al Qaida, Ayman al-Zawahiri, heeft opgeroepen steun te verlenen aan haar Noord-Afrikaanse afdeling en de Maghreb ''te ontdoen'' van Fransen en Spanjaarden. Gisteren verscheen een videoboodschap waarin Al-Zawahiri zijn oproep deed.

Volgens de Al Qaida-topman is het ''terugveroveren'' van Al-Andalus een algemene plicht, en voor Noord-Afrikaanse moslims in het bijzonder. Al-Andulus is dat deel van Spanje waar de Moren tussen 711 en 1492 de baas waren.

Volgens het Franse dagblad Le Monde hebben Algerijnse functionarissen van de geheime dienst gezegd dat de dreiging zeer serieus moet worden genomen. Franse staatsburgers in Algerije hebben hernieuwde aansporingen gekregen om waakzaam te zijn.

Al Qaida in de Islamitische Maghreb, voorheen Salafistische Groep voor Prediking en Strijd, heeft meermalen aanslagen opgeëist in Algerije, en heeft zich in 2007 ook gemanifesteerd in Tunesie, Marokko en Mauritanië.

Vanavond nog eiste de terreurbeweging een bomaanslag op ten oosten van de Algerijnse hoofdstad Algiers. Bij die aanslag eerder vandaag raakten zeker negen mensen gewond waaronder twee Fransen en een Italiaan. ''De martelaarsdom zoekende held Othman Abu-Jafar lanceerde een Mazda-voertuig met meer dan 250 kilogram explosieven tegen de Franse kruisvaarders'', aldus een woordvoerder van al-Qaeda in een videoboodschap.

Bisschop Ibiza boos op Nederlands kunstwerk

Icoon KunstEen kunstwerk van de Nederlander Ivo Hendriks (31) dat momenteel wordt tentoongesteld op Ibiza, heeft de woede gewekt van de bisschop van het Spaanse eiland. Het werk toont de in april 2005 overleden paus Johannes Paulus II, terwijl hij met een man de liefde bedrijft.

Het werk - een fotocollage van een serie van drie waarin religieuze figuren met mannen seks hebben - is te bewonderen in een voormalige kerk, waar een tentoonstelling wordt gehouden getiteld: Vamos A Ibiza!. De expositie is samengesteld rond 50 jaar Nederlandse kunstenaars op Ibiza en toont werken van 15 kunstenaars, onder wie Jan Creemer en Micha Klein.

Bisschop Vicente Juan Segura dreigt met gerechtelijke stappen als het werk van Hendriks - dat volgens hem ''de gevoelens van katholieken beledigt'' - niet ''onmiddellijk'' wordt weggehaald.

Het eiland is niet van plan om gehoor te geven aan de oproep van de bisschop. ''Ibiza heeft nooit enige vorm van censuur op artistieke uitingen toegepast en zal dat ook nooit doen'', aldus de wethouder van Cultuur.



De gewraakte fotocollage

-
Link: Nog eentje uit de serie van Hendriks (licht NSFW).

'Britneys leven eindigt als dat van Anna Nicole'

Een Amerikaanse astroloog weet het zeker. Als Britney Spears zo doorgaat met haar leven, dan zal ze net zo eindigen als Anna Nicole Smith.

Smith werd begin dit jaar dood aangetroffen op haar hotelkamer, met een gigantische pot pillen naast haar. De Playmate werd slechts 39 jaar. De gevallen zangeres is onder hetzelfde sterrenbeeld geboren als de blondine met de grote boezem: Boogschutter.

Volgens de astroloog is dat voldoende bewijs dat Britney net als Smith voortijdig een einde aan haar miserabele leven maakt. Tenzij ze eindelijk haar leven gaat beteren, maar daar hebben de meesten een hard hoofd in.

Onrust binnen selectie Chelsea

Het is sinds het vertrek van José Mourinho onrustig binnen de selectie van Chelsea. Een aantal spelers heeft inmiddels toegegeven te twijfelen over hun toekomst bij de club uit Londen.

"Het is een treurige dag voor mijzelf en het team", liet Ricardo Carvalho in een reactie weten. "Ik had een goede aanbieding van Real Madrid op zak, maar ik bleef vanwege Mourinho. Dit is pas de eerste keer dat hij ergens is weggegaan zonder zijn werk af te maken. Het zal verschrikkelijk voor hem zijn. Hij hield van Chelsea. Voor mij is hij de beste coach van de wereld."

Ook Claude Makélélé kon het vertrek van de Portugese trainer nog nauwelijks bevatten. "Het nieuws is bij mij ingeslagen als een bom. Ik had nooit gedacht dat de coach na twee maanden in het nieuwe seizoen al zou vertrekken. We zagen de druk op Mourinho wel toenemen door de resultaten in de Premier League, maar hij was nog steeds vol vertrouwen dat het goed zou komen."

Er gaan inmiddels ook geruchten dat de reactie van Didier Drogba 'furieus en geschokt' zou zijn geweest. De aanvaller mocht zich afgelopen seizoen met 33 doelpunten topscorer van Chelsea noemen. Paulo Ferreira twijfelt aan een langer verblijf op Stamford Bridge. De verdediger werd door Mourinho naar Londen gehaald.

Tevens is er ook een kans dat boegbeeld Frank Lampard The Blues gaat verlaten. De international heeft zijn contract met de club nog altijd niet verlengd, omdat hij wilde weten of Mourinho bij Chelsea zou blijven. Diverse Spaanse ploegen zouden inmiddels hengelen naar de diensten van de middenvelder.

Bomberman naar Wii en PSP

All time klassieker Bomberman zal in de game Bomberman Land op de Wii en de PSP verschijnen. Het spel wordt in een RPG vorm gegoten met quests en mini-games, maar de bekende Bomberman gameplay zal niet verloren gaan.

Ook de DS zal een verse Bomberman game krijgen, het vervolg op Bomberman Land Touch! Online spelen zit er op geen van de drie (handheld) consoles in, maar op de DS en PSP heb je wel de mogelijkheid om met één of meerdere carthridges tegen elkaar te spelen en op de Wii zal je het met vier personen tegelijk tegen elkaar op kunnen nemen.

"Gamers are going to be blown away by the sheer amount of content they get in the Bomberman Land series" aldus John Greiner van Hudson, het zal dus volgens hem gaan om volwaardige games en niet om snelle zakkenvullers met slechts een handjevol levels.



'Waarschuwing gehoorschade op mp3-spelers'

Icoon MuziekMuziekspelers moeten standaard zijn voorzien van een waarschuwing bij te hoog volume. Dat vraagt de Consumentenbond vrijdag aan fabrikanten van muziekspelers als mp3-spelers en mobiele telefoons.

De producenten zouden onder meer helderder informatie moeten verstrekken op verpakkingen, handleidingen en op websites. De aanleiding van de oproep is de lancering van de site www.mp3check.nl van de Nationale Hoorstichting. Daar kunnen consumenten checken hoe veilig hun mp3-speler is voor het gehoor.

Volgens de Consumentenbond lopen jaarlijks ruim 20.000 jongeren schade op aan het gehoor door te luisteren naar harde muziek. Nu waarschuwen producenten nog nauwelijks voor de risico's op gehoorschade, aldus de organisatie.
"Vaak en luid muziek luisteren kan je doof maken."

Jezus als player schokt bisschoppen

Op de Belgische televisie is een reclamespotje te zien waarin Jezus als een vadsige hippie schaars geklede vrouwen meeneemt. Ook verricht hij enkele wonderen. De bisschoppen van onze zuiderburen zijn woedend over de commercial.

De katholieke leiders kunnen een grapje over nonnen of priesters op zijn tijd best wel waarderen, maar dit spotje gaat hun te ver. "Om Jezus te zien afgebeeld als een puberale nietsnut, dat gaat voorbij aan de grenzen van respectabiliteit", liet een woordvoerder vandaag weten.

Om Plug TV te promoten, brengt de Belgische RTL de commercial sinds kort op de buis. Om het verblijf in de kroeg wat te veraangenamen, doet Jezus in het spotje enkele toverkunstjes. Zo tovert hij in het spotje een fles drank op de bar. Ook zegent hij twee vrouwen uit de kleren.


Pimp my Lord

WRR bepleit behoud dubbel paspoort

Icoon PolitiekDe Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) vindt het geen probleem als burgers een dubbele nationaliteit hebben. Dat schrijft het adviesorgaan in een rapport dat vandaag is gepubliceerd.

''In een globaliserende wereld is het hebben van twee paspoorten steeds vaker een gegeven. Niet alleen voor 'nieuwe Nederlanders', maar ook voor Nederlandse emigranten'', constateert de raad.

Dit voorjaar laaide een maatschappelijke discussie op over de dubbele nationaliteit. Aanjager van het debat was fractieleider Geert Wilders van de Partij voor de Vrijheid (PVV). Hij bekritiseerde de bewindslieden Nebahat Albayrak en Ahmed Aboutaleb, die behalve over de Nederlandse nationaliteit ook over een buitenlands paspoort beschikken.

Het bezit van twee paspoorten zou de staatssecretarissen volgens critici opschepen met een dubbele loyaliteit. De WRR stelt dat eventuele problemen die ontstaan bij vertegenwoordigers van Nederland, zakelijk moeten worden besproken en opgelost.

De raad benadrukt het belang van een nieuwe kijk op de Nederlandse identiteit. ''Zowel migranten en hun kinderen als 'oorspronkelijke' Nederlanders voelen zich niet altijd meer op hun gemak in ons land.''

1,5 miljoen Afrikanen getroffen door overstromingen

Icoon BuitenlandsCirca 1,5 miljoen mensen zijn getroffen door overstromingen in een groot aantal landen in Afrika. De overstromingen door de zwaarste regenval in dertig jaar tijd hebben tot dusver zeker 250 levens geëist.

Circa 600.000 mensen zijn dakloos geworden. Dat heeft de BBC vrijdag gemeld op basis van gegevens van de Verenigde Naties.

Het Rode Kruis heeft laten weten dat er dringend behoefte is aan noodhulp. "Het is duidelijk, gezien de omvang van de ramp, dat er een omvangrijke hulpactie nodig is om de honderdduizenden slachtoffers te helpen de crisis te overleven en hun leven weer op te bouwen", staat in een verklaring van het Rode Kruis.

Vooral aan tenten en tabletten voor het zuiveren van water is gebrek. Ook aan voedsel, dekens en kleding is grote behoefte. Het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP) is met de regeringen van de getroffen landen overeengekomen de verdeling van de levensmiddelen aan de mensen te coördineren.

Het WFP liet weten dat alleen al voor het verlenen van voedselhulp aan Oeganda 60 miljoen dollar (42 miljoen euro) nodig is. In de zwaarst getroffen delen van het Oost-Afrikaanse land is de noodtoestand uitgeroepen. Hulpverleners vrezen dat het dodental flink zal oplopen als ziektes als cholera en dysenterie uitbreken.

Ook in het noorden van Ghana in het westen van Afrika zijn de problemen groot. Na dagen van zware regenval is de rivier de Volta buiten zijn oevers getreden. Een groot aantal landbouwpercelen is ondergelopen. In delen van het land is de noodtoestand uitgeroepen. Tienduizenden woningen in Ghana en in buurland Togo zijn verwoest.

[Davis Cup] Haase worstelt zich langs Elias

Na de eerste dag van de Davis Cup-ontmoeting tegen Portugal, staan de Nederlande mannen met 2-0 voor. Eerder vandaag versloeg Raemon Sluiter Federico Gil, waarna Robin Haase zich langs Gastao Elias worstelde.

Haase begon slordig, maar al snel gebruikte hij de pas 16-jarige Portugees,ondanks diens fluwelen backhand, als speelbal. De wedstrijd kantelde in de derde set echter. Haase dacht het karwei snel af te kunnen maken, maar Elias wist de partij gelijk te trekken.

Haase herstelde zich in de vijfde set. Hij brak zijn opponent direct en nadat hij, al ging het niet eenvoudig, zijn eigen service wist te behouden was het duel beslist.

FOK!Blog Babe Battle #8

Jullie moeten weer kiezen. Tot de einde van deze maand geven wij jullie een keuze: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 16.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we Antea en in de rechterhoek Claire! Wie willen jullie morgen om 18.00 uur zien?

Antea vs Claire

Plasterk: Geen alternatief voor EU-verdrag

Icoon EuropaEr is geen alternatief voor het nieuwe EU-verdrag, anders dan uit de Europese Unie te stappen. Dat heeft onderwijsminister Ronald Plasterk vandaag gezegd in reactie op het besluit van het kabinet om geen nieuw referendum te houden over het verdrag.

,,Je kunt er niet nog eens over onderhandelen'', waarschuwt de PvdA'er. In het vorige referendum, waarin de Nederlandse bevolking de Europese grondwet verwierp, stemde ook Plasterk tegen. Volgens hem heeft Nederland in de heropening van de onderhandelingen over het document veel binnengesleept.

Plasterk is ,,blij'' dat hij de vorige keer nee heeft gestemd en noemt het nieuwe verdrag ,,een grote verbetering''. Volgens hem valt uit het advies van de Raad van State, die moest beoordelen of het nieuwe verdrag een grondwettelijk karakter heeft, te concluderen dat dit niet het geval is. Hij vindt het goed dat het kabinet het advies van ,,dit zwaar college'' ter harte neemt en daarmee geen referendum organiseert.

SP-Europawoordvoerder Harry van Bommel vindt het besluit ,,een motie van wantrouwen tegenover de eigen bevolking''. Hij zet zijn voornemen door om via de Tweede Kamer alsnog een referendum te organiseren. Daarvoor krijgt de SP alleen een Kamermeerderheid als de coalitiepartij PvdA het initiatief steunt.

,,Er is maaréén manier om te achterhalen of de regering recht heeft gedaan aan het Nederlandse 'nee': door het nieuwe verdrag in een nieuw referendum voor te leggen aan alle Nederlanders'', aldus Van Bommel vandaag.

[Vuelta] Menchov lijkt op rozen te zitten

Net als twee jaar geleden, lijkt Denis Menchov de Ronde van Spanje ook dit jaar te gaan winnen. De Rabo-renner kwam vandaag in de negentiende etappe, een rit met zes cols en aankomst op de Alto de Abantos, nooit serieus in de problemen.

Menchov eindigde vandaag achter Samuel Sánchez en Daniel Moreni als derde. De 27-jarige Rus zag ook vandaag de nummer twee in het algemeen klassement door het ijs zakken. Gisteren gebeurde dat met Jefimkin, vandaag was de beurt aan Cadel Evans.

De Australiër kon de versnellingen van eerst Sánchez en later Sastre niet meer aan op de slotklim en moest meer dan een minuut toegeven. Hierdoor zakte hij naar de derde plaats. Sastre staat nu tweede, hij heeft een achterstand op Menchov van iets meer dan drie minuten.

Spyker zet arbitragezaak door

Spyker F1 is, ondanks de financiële injectie vanwege de uitsluiting van McLaren Mercedes bij de constructeurs, nog steeds van plan om de arbitrage zaak met betrekking tot de klantenchassis' door te zetten.

Het team vraagt zich nog steeds af of rivalen Scuderia Toro Rosso en Super Aguri F1 recht hebben op televisiegelden, omdat er vermoedens zijn dat de teams beiden met een klantenchassis rijden. Een team maakt aanspraak op inkomsten uit televisiegelden als het in de top tien van de constructeurs staat, die positie heeft Spyker ingenomen na de uitsluiting van McLaren.

Teambaas Colin Kolles verklaart tegenover Autosport.com: "Voor de toekomst moet nog steeds worden verduidelijkt wat wél en wat niet een klantenchassis is. Iedereen is het eens over de definitie van een constructeur. Het is nu een kwestie van hoe we om moeten gaan met 'non-constructeurs'. Wat mij betreft is dat duidelijk."

"Dit moet gewoon worden verduidelijkt. Het kan niet zo zijn dat wij imago en financiële schade hebben, dat is een groot probleem. Het heeft niets te maken met tiende staan in het kampioenschap, want het verschil tussen een achtste en tiende plaats is ook heel groot", vervolgt Kolles.

De teambaas verwacht dat de zaak zeer binnenkort zal plaats hebben. "Het tribunaal is samengesteld, dus de zaken zullen vanaf nu vrij snel gaan."

Per ongeluk minimum specs Crysis bekend gemaakt

De vermoedelijke minimale systeemeisen van Crysis zijn per ongeluk door Electronic Arts naar buiten gebracht.

Nadat de eisen bekend gemaakt waren, volgde al snel een bericht dat dit nog niet de bedoeling was. De game is namelijk nog steeds in ontwikkeling, dus het is mogelijk dat na een optimalisatie de minimale systeemeisen nog wat omlaag zullen gaan.

Toch hebben we nu een aardige indicatie van wat we kunnen verwachten:

Processor: Intel P4 2.8Ghz of soortgelijke AMD
RAM: 1GB
Videokaart: Nvidia 6800GT (256mb) of ATI/AMD Radeon 9800 Pro (256mb)
Hardeschijfruimte: 16GB
OS: Microsoft Windows
Geluidskaart: DirectX 9.0c Compatible

Met dank aan Schmerti voor de submit

Kabinet wil geen referendum EU-verdrag

Icoon PolitiekHet kabinet wil zoals verwacht geen nieuw referendum organiseren over het in juni gesloten nieuwe verdrag voor de Europese Unie. Een nieuw referendum is niet nodig en niet wenselijk. Dat heeft de ministerraad vandaag unaniem besloten, maakte premier Jan Peter Balkenende bekend.

Het kabinet volgt het advies van de Raad van State, waarin staat dat het nieuwe verdrag zich kenmerkend onderscheidt van de in 2005 verworpen Europese grondwet. Het nieuwe verdrag is volgens de Raad een wijzigingsverdrag dat niet zo bijzonder is dat er een volksraadpleging nodig is om het te ratificeren.

Volgens Balkenende is het een gewoon wijzigingsverdrag en kunnen de Tweede Kamer en de Eerste Kamer het volgens de normale procedure goedkeuren. Staatssecretaris Frans Timmermans (Europese Zaken) en de premier benadrukten dat het nieuwe verdrag voldoende tegemoetkomt aan de wensen van de Nederlandse bevolking, die de Europese grondwet in 2005 wegstemde.

De Tweede Kamer kan nu zelf nog het initiatief nemen om een referendum te houden. De SP heeft al aangekondigd een wetsvoorstel hiertoe in te dienen en zal daarin in ieder geval de steun krijgen van GroenLinks, D66 en de Partij voor de Dieren.

Een knallende wekker

Dit is een typische wekker voor mensen die moeite hebben om 's morgens uit bed te komen. In tegenstelling tot wekkers die we eerder hebben laten zien blijft deze gewoon op z'n plek staan.

Maar hij vraagt toch de nodige logica want je moet elke morgen een bom ontscherpen, door de juiste code in te voeren stopt de wekker, er is echter een klein probleempje deze code is elke morgen anders... 

[Vooruitblik] Eredivisie speelronde 5

Dit weekend staat er naast de twee toppers ook nog een aantal andere wedstrijden op het programma. FOK!sport blikt ook vooruit op de wedstrijden van 'de mindere goden'


Vrijdagavond start de vijfde speelronde in Venlo. VVV mag het in het eigen Seacon-stadion De Koel opnemen tegen NAC Breda. De bezoekers uit Breda wisten de laatste twee Eredivisiewedstrijden te winnen. VVV wist uit de laatste wedstrijden geen punten over te houden.

Op zaterdagavond staat er een Gelderse derby op het programma. Om 20:00 uur trappen Vitesse en De Graafschap af in het Gelredome. De Arnhemmers verloren vorige week hun eerste duel in de Eredivisie tegen PSV. De ploeg van Aad de Mos staat na vier duels op de vierde plek met negen punten. Ook De Graafschap is goed begonnen in de Eredivisie. De Doetinchemmers staan op de achtste plaats met zeven punten.

In Heerenveen wordt er zondagmiddag om half drie afgetrapt voor het duel tussen SC Heerenveen en FC Utrecht. De Friezen zijn in eigen huis heer en meester tegen FC Utrecht. Van de vijftien duels wist FC Utrecht er slechts twee te winnen. Viermaal eindigde het duel in een remise. Heerenveen en Utrecht kennen een teleurstellende seizoenstart beide ploegen wisten slechts éénmaal te winnen en moesten tweemaal met een gelijkspel genoegen nemen.

In Enschede kunnen de supporters zien hoe FC Twente is hersteld van de midweekse inspanning in de UEFA Cup, aangezien NEC op bezoek komt.De Nijmeegse ploeg maakt een slechte start mee en verloor driemaal en speelde een keer gelijk. FC Twente is nog ongeslagen in de Eredivisie. Tweemaal wist de ploeg van Fred Rutte te winnen en tweemaal speelde het gelijk.


Het programma voor speelronde 5:

DatumThuis:Uit:
21-09VVV-VenloNAC Breda
22-09SpartaHeracles
22-09Willem IIRoda JC
22-09VitesseDe Graafschap
23-09SC HeerenveenFC Utrecht
23-09AZAjax
23-09FC TwenteNEC
23-09PSVFeyenoord
23-09ExcelsiorFC Groningen

Nieuwe units op Forged Alliance screenshots

De populaire RTS Supreme Commander krijgt in de vorm van Forged Alliance een uitbreiding, die ook zonder het origineel te spelen valt.

Vandaag zijn er nieuwe screenshots uitgekomen van deze uitbreiding, in dit geval gaat het om screenshots van enkele Cybran units.








Deze uitbreiding voor de RTS Supreme Commander is te spelen zonder het origineel. De uitbreiding voegt 100 nieuwe eenheden, nieuwe maps, een nieuwe factie, een nieuwe single-player campaign en nieuwe multiplayer features toe ten opzichte van het origineel.

De game wordt 30 november verwacht voor de PC.

[TGS] Infinite Undiscovery heeft niet genoeg aan één DVD

Hiroshi Ogawa en Hajime Kojima hebben te kennen gegeven dat hun nieuwste RPG Infinite Undiscovery, welke naar de Xbox 360 komt, meerdere discs nodig zal hebben. De twee gamemakers konden niet zeggen hoeveel DVD's de game precies zal beslaan aangezien het spel nog midden in het productieproces zit, maar ze zijn er zeker van dat het onmogelijk zal zijn om alle data op slechts één disc kwijt te kunnen. Ze waren ook nog niet zeker wat de speelduur van hun game zou worden, maar ze geven een schatting af van een uur of 30 à 40.


Infinite Undiscovery

Wen maar alvast aan het idee van multi-DVD games voor de Xbox 360. Na Lost Odyssey is dit al de tweede keer dat op de TGS 2007 bekend wordt gemaakt dat ontwikkelaars niet genoeg hebben aan slechts één disc. Dit zal waarschijnlijk alleen nog maar vaker voor gaan komen in de toekomst.

Ajax zonder Bakircioglu tegen AZ

De trainer van Ajax, Henk ten Cate, moet het aankomende zondag tegen AZ doen zonder Kennedy Bakircioglu. De Zweed heeft nog te veel last van een buikspierblessure.

Ook voor Edgar Davids, Leonardo, Jurgen Colin, Laurent Delorge, Nicolae Mitea en Edgar Manucharyan komt de wedstrijd te vroeg.

Door de blessures beschikt de coach van de Amsterdammers over dezelfde selectie als eerder deze week tegen Dinamo Zagreb. Ten Cate zegt dat dat niet zal betekenen dat hij ook met het zelfde elftal aan zal treden. "AZ is weer anders dan Dinamo, speelt ander voetbal. Ze hebben goede aanvallers die we bij ons doel vandaan moeten zien te houden."

Pereiro Sio officieel winnaar Tour 2006

Icoon Tour de FranceOscar Pereiro Sio mag zich officieel de winnaar van de Tour de France 2006 noemen. De internationale wielrenunie (UCI) maakte dit, daags na de uitspraak in de zaak rond Floyd Landis, bekend.

Gisteren werd Landis in hoger beroep namelijk schuldig bevonden aan het gebruik van verboden middelen tijdens de Ronde van Frankrijk in 2006. Dit was ook meteen de reden om de Amerikaan uit de uitslag te halen. "Gezien onze statuten schrappen we Landis uit de uitslag en roepen we Oscar Pereiro uit tot winnaar", liet Pat McQuaid, voorzitter van de UCI, in een reactie weten.

Pereiro Sio heeft naar eigen zeggen een dubbel gevoel over gehouden bij de toekenning van de zege. "Dit is een opluchting. Ik was het beu om altijd maar de virtuele winnaar genoemd te worden. Ik ben tevreden, maar zo'n zege smaakt niet zoals die van Contador in de Tour van dit jaar. Het triomfgevoel op de Champs-Elysées heb ik niet kunnen meemaken."

Voor meer wielernieuws kijk je op de FOK! Wielermanager!

Mourinho: "Chelsea is eeuwig durende liefde"

José Mourinho reageerde gisteravond voor het eerst op zijn vertrek bij Chelsea. Op de website van de club stond een verklaring van de Portugese trainer.

"Ik ben erg trots op mijn werk bij Chelsea. Het was een mooie periode in mijn carrière. Ik wil de supporters bedanken voor wat ik denk dat eeuwig durende liefde is. Ik wens de club in de toekomst alle succes toe. Een club die voor altijd met me verbonden is dankzij enkele historische momenten. Ik wens de spelers geluk toe in hun carrière en privé-leven," aldus Mourinho.

Meerdink: "In Italië is er wel wat mogelijk"

FC Groningen maakte het Fiorentina gisteren in het eigen Euroborg-Stadion knap lastig. De tomeloze inzet bleek uiteindelijk niet voldoende om de Italianen te verslaan. Groningen-speler Martijn Meerdink beseft dat zijn ploeg in Florence een topprestatie moet leveren om de groepsfase van de UEFA Cup te bereiken.

"Uiteindelijk is een gelijkspel de terechte uitslag", aldus Meerdink. "Ik vond dat we de eerste 35 minuten gigantisch goed voetbal speelden. Daarna moesten we achteruit omdat Fiorentina begon door te krijgen hoe we speelden. Ze pakten het slim op en wisten ons beter te bestrijden," aldus de 31-jarige Meerdink die verrast was door de opstelling van de Florentijnen. "Ik vond dat ze niet op de typisch behoudende Italiaanse wijze speelden. Ze voetbalden veel vooruit en wij kregen daardoor meerdere kansen. Volgens mij was er toch wel sprake van onderschatting bij Fiorentina. Er hing een vlaag van gemakzucht over die ploeg. Maar goed, wij zaten er ook bovenop."

Meerdink blijft positief ondanks dat FC Groningen over twee weken in Stadio Artemio Franchi moet scoren om door te gaan. "Als we op deze manier beginnen, dan is er ook in Italië wel wat mogelijk. Het blijft natuurlijk een lastige opgave, daarvan is iedereen zich bewust. Maar we zullen strijden tot het einde. We hebben nog een hele mooie wedstrijd tegoed."

[Davis Cup] Sluiter wint eerste duel

Raemon Sluiter heeft Nederland in de eerste divisie van de Davis Cup tegen Portugal op voorsprong gezet. De Rotterdammer walste Ahoy' met 6-2,6-1 en 6-3 over Federico Gil heen.

Sluiter dicteerde het duel vanaf de eerste bal. Hij zette de toon met een break en een lovegame, waarna hij na een half uur de eerste set naar zich toe wist te trekken. Gil probeerde aanvallend te spelen maar dat had niet veel om het lijf. Het was een eenzijdige wedstrijd waarin de enige vijand van Sluiter de verslapping was. Dat wist hij met verve te doorstaan.

Piquet Jr. tevreden over driedaagse test

Nelson Piquet Jr. rondde gisteren een driedaagse test voor Renault F1 af op het circuit van Jerez de la Frontera. In totaal reed de Braziliaan 120 ronden waarin hij zich op enkele technische onderdelen richtte.

Voor Piquet Jr. was het de eerste maal dat hij een volledige testweek reed. "Ik heb echt genoten van de test van deze week. De drie dagen verliepen erg goed. Ik probeer altijd het maximale uit de auto te halen en ik denk dat we het deze week dan ook erg goed hebben gedaan. We hebben veel rondjes gereden en hebben een aantal interessante bevindingen gedaan."

Pechstein laat Duitse kampioenschappen schieten

Claudia Pechstein doet niet mee aan de Duitse afstandskampioenschappen, die van 26 tot en met 28 oktober in Erfurt worden verreden.

Op 19 oktober vliegt de vijfvoudig olympische kampioene met haar Noorse trainingsgroep naar Salt Lake City om zich optimaal voor te kunnen bereiden op de World Cup-cyclus. Ze acht het weinig zinvol om tussendoor naar Duitsland terug te keren.

Pechstein heeft zich op basis van haar prestaties van vorig seizoen al geplaatst voor de World Cup.

Mourinho ontvangt ruim 12 miljoen pond

De eigenaar van Chelsea, Roman Abramovich, heeft het contract van de ontslagen trainer José Mourinho afgekocht met een bedrag van ruim twaalf miljoen pond. Dat komt neer op ongeveer negentien miljoen euro. Dit suggereren diverse Britse media.

Het huidige contract van Mourinho liep nog door tot medio 2010. Door deze hoge afkoopsom nemen de geruchten, dat het vertrek van de Portugees met wederzijds goedvinden tot stand kwam, steeds meer toe. "Zoeken jullie het woord wederzijds maar eens op in het woordenboek", liet de aangeslagen oefenmeester donderdag weten.

Vannacht is er een akkoord bereikt met het voorstel om de verbintenis tussen The Blues en Mourinho af te kopen. De trainer bedankte overigens ook alle supporters van de ploeg uit Londen: "Het was een mooi en rijk deel van mijn carrière. Ik wil alle fans bedanken voor deze prachtige tijd."

Afgelopen donderdag werd de trainer de laan uitgestuurd. De redenen hiervoor waren de tegenvallende prestaties in zowel het Premiership en de Champions League. Bovendien uitte Mourinho kritiek op het spelersmateriaal en de eigenaar van Chelsea, Abramovich.

Postbank waarschuwt klanten voor virus

Icoon PiracyDe Postbank waarschuwt haar klanten die via het internet bankieren voor een virus dat persoonlijke gegevens kan inzien. Het virus zit op de computer van de gebruiker, die het virus heeft 'gekregen' door een bezoek aan een "minder goed beschermde en dubieuze website."

Dat meldt een woordvoerster van de bank vrijdag. Direct na het inloggen op de website vraagt dit virus een of meerdere tan-codes, dit zijn steeds veranderende, geheime codes die thuisbankiers gebruiken om transacties te doen. Als de klant dit doet, krijgen de verspreiders van het virus toegang tot de rekeningen en kunnen deze leegplukken.

Het virus werkt niet alleen bij de Postbanksite, maar ook op andere sites als Ebay waar om persoonlijke gegevens wordt gevraagd, aldus de woordvoerster.

Op de website waarschuwt de Postbank: "Doe dit niet! Dit is een vals invoerscherm." Volgens een woordvoerster van de bank is nog niemand gedupeerd door het virus. Mocht dit alsnog gebeuren, wordt deze persoon schadeloos gesteld. De bank heeft aangifte gedaan. Op de website van de bank kan de klant een programma downloaden dat het virus verwijdert.

Nieuwe trainer voor Dynamo Kiev

Dynamo Kiev heeft een nieuwe trainer gevonden in de persoon van József Szabo. De oefenmeester, die in het verleden de scepter over de nationale selectie van Oekraïne zwaaide, moet bij de club Anatoli Demyanenko op gaan volgen.

Demyanenko kreeg zijn congé na het verlies in de Champions League tegen AS Roma (2-0). "Dit team heeft veel potentie, maar heeft behoefte aan een frisse wind", liet Szabo weten. "Ondanks de nederlaag tegen Roma ben ik er van overtuigd dat we de volgende ronde van de Champions League moeten kunnen halen."

Dynamo Kiev moet het tijdens de groepsfase van het miljoenenbal naast AS Roma ook nog opnemen tegen Sporting Lissabon en Manchester United.

Pereiro Sio winnaar Tour 2006

Oscar Pereiro Sio mag zich officieel de winnaar van de Tour de France 2006 noemen. De internationale wielrenunie (UCI) maakte dit, daags na de uitspraak in de zaak rond Floyd Landis, bekend.

Gisteren werd Landis in hoger beroep namelijk schuldig bevonden aan het gebruik van verboden middelen tijdens de Ronde van Frankrijk in 2006. Dit was ook meteen de reden om de Amerikaan uit de uitslag te halen. "Gezien onze statuten schrappen we Landis uit de uitslag en roepen we Oscar Pereiro uit tot winnaar", liet Pat McQuaid, voorzitter van de UCI, in een reactie weten.

Pereiro Sio heeft naar eigen zeggen een dubbel gevoel over gehouden bij de toekenning van de zege. "Dit is een opluchting. Ik was het beu om altijd maar de virtuele winnaar genoemd te worden. Ik ben tevreden, maar zo'n zege smaakt niet zoals die van Contador in de Tour van dit jaar. Het triomfgevoel op de Champs-Elysées heb ik niet kunnen meemaken."

PSV mist Bakkal tegen Feyenoord

PSV-speler Otman Bakkal zal, na zijn absentie tijdens het Champions League-duel tegen CSKA Moskou (2-1), komend weekend ook niet inzetbaar zijn. De Eindhovenaren nemen het dan namelijk op tegen Feyenoord.

Tijdens de wedstrijd tegen Vitesse liep Bakkal namelijk een blessure aan zijn knie op. Hierdoor kon de aanvaller afgelopen woensdag ook al niet spelen. De speler werkte donderdag nog een looptraining af, maar liet de sessie van vrijdag aan zich voorbij gaan.

Ferguson betreurt vertrek Mourinho

Sir Alex Ferguson vindt het jammer dat José Mourinho weg is bij Chelsea. De trainer van Manchester United heeft nooit problemen ondervonden met de Portugese coach. Bovendien prees hij de prestaties van de opgestapte oefenmeester, die hij met de club uit Londen behaalde.

"Hij was geweldig voor Chelsea en geweldig voor de sport", liet Ferguson in een reactie weten. "Bovendien bracht hij iets nieuws, hij zorgde voor een frisse wind in de Premier League. Ik heb veel respect voor hem en wens hem het allerbeste in de toekomst."

Aanstaande zondag moet Chelsea het op Old Trafford opnemen tegen Manchester United. Avram Grant zal dan op de bank plaatsnemen. "Ondanks alle commotie, moeten we gewoon naar onszelf blijven kijken. Wedstrijden tegen Chelsea zijn altijd zwaar en dat zal nu ook het geval zijn. Chelsea blijft gewoon een goede ploeg."

Nog geen dispensatiespelers voor De Haan

Komende maand start Foppe de Haan, bondscoach van Jong Oranje, met de uitgebreide voorbereidingen op de Olympische Spelen. De oefenmeester zal in deze periode nog geen dispensatiespelers aan de huidige selectie toevoegen. De verwachting is dat dit pas op het laatste moment gebeurt.

De Haan heeft de mogelijkheid om drie oudere spelers mee naar Peking te nemen, maar heeft zich voorgenomen om deze voetballers niet aan een test te onderwerpen. "Ik kies voor een speler en dat is het dan ook", liet de Friese trainer weten. Bovendien is hij ook afhankelijk van de keuzes die Marco van Basten, bondscoach van het grote Oranje, maakt.

Deze selectie van Van Basten komt, een aantal weken voor de Olympische Spelen, mogelijk in actie op het Europees kampioenschap. De Haan: "Ik denk niet dat het verstandig is enkele voetballers op beide toernooien te laten uitkomen."

NS bestelt 64 nieuwe Sprinters

Icoon VervoerDe Nederlandse Spoorwegen hebben voor bijna 400 miljoen euro aan extra Sprinter-treinen besteld. Er waren al 35 van deze metro-achtige treinen besteld, maar daar komen er nog 64 bij. De treinstellen worden gemaakt bij Siemens in Duitsland en wellicht al eind volgend jaar geleverd.

In 2005 bestelde de NS de 35 Sprinters al en daarvan is de eerste vandaag in Krefeld gepresenteerd. De nieuwe treinen zijn bestemd voor korte afstanden in de Randstad.

Anders dan de treinstellen die nu over het spoor rijden hebben de nieuwe Sprinters een gelijkvloerse instap, airconditioning en tv-schermen waarop onder meer het nieuws van de NOS te zien zal zijn. Daarbij is het interieur doorzichtig, waardoor er zelfs over de schouders van de machinist meegekeken kan worden.

De Nederlandse Spoorwegen zijn bezig oud materieel te vervangen en hebben ook meer treinen nodig vanwege de groei van het aantal reizigers.

[Vuelta] Devolder stapt niet meer op

Stijn Devolder is afgelopen vrijdag niet meer begonnen aan de 19e etappe in de Vuelta a España. De renner van Discovery Channel PCT heeft al een aantal weken last van zijn knie.

Gedurende de eerste week van deze Spaanse wielerronde maakte Devolder nog deel uit van de top tien. Naarmate de koers vorderde zakte de Belgische wielrenner steeds verder weg. Afgelopen donderdag kwam hij bijna een half uur later binnen dan ritwinnaar Luis Perez Rodriguez. Door de problemen met zijn knie is het ook niet onduidelijk of de renner van Discovery Channel PCT eind september actief zal zijn tijdens het WK wielrennen in Stuttgart.

Het wegvallen van Devolder, die als één van de kopmannen moet gaan fungeren, zou een fikse tegenvaller voor bondscoach Carlo Bomans zijn. Donderdag werd namelijk ook al bekend gemaakt dat Tom Boonen het wereldkampioenschap aan zich voorbij laat gaan. De Belg van Quick Step is namelijk geblesseerd.

Bruins en Hofs onzeker bij Feyenoord

Het is nog maar de vraag of Feyenoord, komend weekend tijdens de topper tegen PSV, over Luigi Bruins en Nicky Hofs kan beschikken. Het duo heeft last van een blessure aan respectievelijk de enkel en de knie.

Mocht het zo zijn dat Bruins niet in actie kan komen, dan is dit een tegenvaller voor trainer Bert van Marwijk. In de zomer vertrokken Royston Drenthe en Romeo Castelen , die op de flanken uit de voeten kunnen, naar andere clubs. Twee andere flankspelers, Tim Vincken en Andwelé Slory, zijn door verschillende kwetsuren niet inzetbaar.

Kunstenaar lokt figuranten met nepfilm

KunstEen groep Zaankanters die dachten volgend jaar te mogen meedoen aan opnames voor de film 'Afwerkplek aan de Zaan' komen van een koude kermis thuis. In het weekend van 1 en 2 september kwamen 118 mensen naar de Achtersluispolder om proeffoto's van zichzelf, hun huisdieren en kinderen te laten maken. Naar nu blijkt komt er helemaal geen film, maar zijn de foto's bedoeld voor een project van kunstenaar Joep Neefjes.

Het kunstwerk zal bestaan uit een diashow van zeven minuten waarin de foto's van de figuranten getoond worden. De film, waarvoor Neefjes zei sterren als Katja Schuurman en Thijs Römer benaderd te hebben, blijkt een verzinsel.

Alle figuranten zijn uitgenodigd morgen naar een speciale bijeenkomst te komen. Hen is verteld dat ze de proefopnames van de figurantendag gaan bekijken, maar ze krijgen het eindproduct - de diashow - te zien.

De kosten van het kunstproject - zo'n 15.000 euro - worden gedragen door Projectbureau Zaanstreek, de provincie Noord-Holland en de gemeente Zaanstad. CDA-wethouder Ronald Ootjers van cultuur laat lachend weten: ''Ach, gaan de opnames niet door? Wat zielig voor die mensen.'' Hij is benieuwd hoe de mensen zullen reageren op het kunstproject.

Verkiezing FOK! Boeken Top 50 2007 gestart

Icoon Sitenews De Film Top-100 verkiezing op het FOK!forum is een begrip, maar wat de jongere users misschien niet weten is dat er, voor de tijd van de film, een ander medium was via welke verhalen grote groepen mensen wisten te bereiken. We hebben het hier over het boek.

De zomer is voorbij en geleidelijk worden de dagen korter en bedekt het duister van de avond de wereld steeds langer. Het wordt weer tijd om de gordijnen dicht te doen, de open haard aan te steken en in een luie stoel in de gloed van het haardvuur een boek te lezen. De een verliest zichzelf bij het knapperende vuur in een wereld voor romantiek, de andere kijkt schichtig om zich heen bij elk geluid dat hij of zij hoort, opgaand in een spannend verhaal.

Herken je jezelf in het bovenstaande, of heb je geen haard, maar houd je wel van lezen? Ga dan snel naar het Theater- Taal- en Kunstforum (TTK) en help mee om de FOK! Boekentop 50 2007 samen te stellen.

Tot vrijdag 21 september 23:59 kun je je persoonlijke top 20 posten. Aan de hand van deze persoonlijke lijsten wordt de enige echte FOK! Boekentop 50 samengesteld. Zijn je favoriete boeken van Colombiaanse of Amerikaanse auteurs? Nomineer je liever boeken van Nederlandse schrijvers? Geen probleem! Alle fictie mag meedoen, ongeacht waar de auteur vandaan komt.
Uiteindelijk help JIJ dus mede te bepalen hoe de lijst eruit gaat zien.

Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Klik dan hier voor de spelregels en reeds geplaatste top 20-lijsten in de enige echte FOK! Boekentop 50 2007 nominatietopic.

Afellay zes weken aan de kant

Zoals afgelopen woensdag al werd verwacht, is vandaag na onderzoek in het ziekenhuis gebleken dat Ibrahim Afellay een teenbreuk heeft opgelopen. De middenvelder staat vier tot zes weken aan de kant.

Volgens PSV-trainer Ronald Koeman duurt de revalidatie een maand waardoor hij in ieder geval vier competitiewedstrijden en een Champions League-wedstrijd mist. De teenbreuk liep Afellay op tijdens het duel tegen CSKA Moskou, al voor de rust moest hij zich laten vervangen door Kenneth Perez.

Wilders niet welkom in R'dams zalencentrum

Icoon BinnenlandsGeert wilders is met zijn Partij voor de Vrijheid (PVV) niet welkom in het Rotterdamse zalencentrum Engels. Wilders wilde daar een zaal huren voor een regionale ledenvergadering, maar Engels weigerde dat. Volgens de eigenaar van het centrum is de veiligheid in het geding.

''Wilders is niet bij iedereen in Rotterdam populair. Zijn komst zouden wij niet verstandig vinden'', aldus een woordvoerder van Engels. Hij zegt dat er overleg met de politie heeft plaatsgevonden.

Bovendien zegt de woordvoerder dat er op de dag dat Wilders wilde komen, er meer activiteiten stonden gepland. ''Om die reden vonden we een dergelijke bijeenkomst te risicovol. Wij moeten aan de veiligheid van onze medewerkers en gasten denken.''



'Wilders is niet bij iedereen in Rotterdam populair'

'Volendam' aangevallen door Taliban

Icoon OorlogDe Nederlandse buitenpost 'Volendam' in de Afghaanse provincie Uruzgan wordt bestookt door Talibanstrijders. Nederlandse militairen proberen samen met Amerikaanse special forces en Afghaanse militairen een omsingeling te voorkomen.

Bij de gevechten kwam gisteren een militair om het leven. Al eerder probeerde de Taliban de post in te nemen. Volgens NOS-verslaggever Peter ter Velde lijkt het erop dat ze nu opnieuw proberen de Nederlanders te isoleren, zodat de militairen daar weg moeten worden gehaald. De Taliban zouden nog één succes willen binnenhalen voordat de winter ingaat.

BBC-kindershow bedot de kijkers

Icoon TelevisieJeugdige kijkertjes van het populaire Britse kinderprogramma Blue Peter (BBC) zijn bedrogen door de programmamakers. De kinderen mochten de naam voor een nieuwe kat in het programma kiezen. De keuze viel op de naam 'Cookie'. De makers van Blue Peter vonden echter de naam 'Socks' veel beter en deden net of dat de gekozen naam was.

Het bedrog kwam aan het licht na intern onderzoek van de BBC. Blue Peter zal nu zijn excuses aan de kijkertjes aanbieden en een uitleg geven. Socks blijft deel uitmaken van de show en er komt een nieuwe kat bij, die - hoe kan het ook anders - Cookie gaat heten.

Blue Peter kwam eerder al in opspraak toen een studiogast werd gepresenteerd als de winnaar van een belwedstrijd.

Montoya: "Hamilton is Ron's lievelingetje"

Al diverse oud F1-rijders en commentatoren hebben hun commentaar gegeven op de ontstane situatie rond McLaren Mercedes en Fernando Alonso. Aan dat rijtje kan het commentaar van oud McLaren-rijder en huidig NASCAR-coureur Juan Pablo Montoya worden toegevoegd: "Ik leef mee met Alonso".

Tegen de Amerikaanse pers geeft Montoya zijn visie op de onstane situatie: "Fernando is een leuke kerel, maar hij was de nummer 1 bij Renault. Hij was gewend dat hij alles kreeg om races te winnen". Montoya vertelt verder: "Toen Connie (Montoya zijn vrouw) en ik hoorden dat Lewis zijn teamgenoot werd zeiden we tegelijk: 'oh my God'." Sinds het moment dat Hamilton bezig was met het karten sponsorde McLaren-teambaas Ron Dennis de jongeling al. "Ron heeft zijn hele carriere betaald, dus Ron wil dat hij wint. Hij ziet liever Lewis winnen dat Fernando, Lewis is als zijn kind voor hem. Fernando betekent niets voor hem."

Dennis staat in de paddock niet bekend als een sympathieke teambaas. Toch valt dat volgens Montoya wel mee. "Buiten het werk is Ron een geweldige kerel. Maar hij heeft net zoals velen twee gezichten. Op het werk wil hij alles controleren. Ik denk dat Fernando daarom boos is: hij was het niet gewend om te werken in een zwaar gecontroleerde omgeving. Ron is rijders gewend die niks terugzeggen. Ik was de eerste die dat doorbrak en ik had ook soms ruzie met Ron. Dat is nu ook het geval met Fernando denk ik."

Denkt Montoya dat Alonso vertrekt? "McLaren probeert de rijders gelijkwaardig te behandelen, maar over het algemeen is Lewis echt een snelle rijder. En naast dat hij heel snel is, is hij Ron's lievelingetje. Dat maakt het slecht voor Fernando."

Gedetineerde heeft recht op snelle tbs

Icoon Justitie Het ministerie van Justitie moet een gedetineerde die ruim twintig maanden wacht op overplaatsing naar een tbs-kliniek, voor 1 december daar onderbrengen. Dat heeft de rechtbank in Den Haag vandaag bepaald.

De 41-jarige Hagenaar had een kort geding aangespannen tegen de Staat. Hij werd twee jaar geleden veroordeeld tot een maand celstraf en tbs. Omdat de gevangenisstraf er al lang en breed opzit, eiste hij onmiddellijk vanuit zijn cel te worden overgeplaatst naar een tbs-kliniek.

Volgens de rechtbank is de redelijke termijn van zes maanden wachttijd ruim overschreden. De rechter vond dit zwaarwegend genoeg om justitie te bevelen de man voor 1 december over te plaatsen.

De Hagenaar zit vast wegens diefstal, bedreiging en belediging. Zijn advocaat stelde dat ''het lijkt alsof meneer vergeten is''. De raadsman benadrukte dat de vergrijpen betrekkelijk klein waren. Maar omdat de man al een behoorlijk strafblad met kleinere misdaden had opgebouwd, kreeg hij als 'veelpleger' een celstraf opgelegd in plaats van een taakstraf.

Boetes omhoog voor wensen coalitie

PolitiekDe coalitiefracties PvdA, CDA en ChristenUnie in de Tweede Kamer willen de aanpassingen die ze wensen in de begroting voor 2008, onder meer financieren door door verkeersboetes te verhogen. Ook willen ze de kansspelbelasting op gokautomaten al volgend jaar invoeren, in plaats van in 2009.

Dat bleek gisteren tijdens de Algemene Beschouwingen in de Kamer. Ze willen de begroting in totaal voor bijna 400 miljoen euro vertimmeren. Het meeste geld halen ze uit een potje voor tegenvallers en uit een sanering van de buitengewone uitgavenregeling voor chronisch zieken en gehandicapten. De kosten daarvan zijn door oneigenlijk gebruik in een paar jaar tijd flink opgelopen.

De regeringsfracties willen dat alle schoolboeken al in 2009 gratis worden, dat er in 2010 niet bezuinigd wordt op de kinderbijslag en dat er geld komt om kinderen uit arme gezinnen meer mogelijkheden te geven. Verder willen ze 100 miljoen extra voor defensiematerieel. Ze vragen geld voor burgerinitiatieven in probleemwijken en voor het behoud van kleine scholen en andere voorzieningen op het platteland.

Tevens willen ze dat diesel niet 4, maar 3 cent duurder wordt. Ook vragen ze extra geld om thuiszorgpersoneel te behouden en om jeugdzorgwachtlijsten weg te werken.

De coalitiefracties hebben de eisen gisteren middels een motie ingediend.

Premier Jan Peter Balkenende gaf na de motie aan bereid te zijn de begroting voor 2008 op een aantal punten aan te passen. De voorgenomen bezuiniging op de kinderbijslag wordt geschrapt en de schoolboeken in het hele voortgezet onderwijs worden vanaf volgend jaar al gratis. Verder zal er meer worden gedaan aan de bestrijding van armoede onder kinderen.

Balkenende zei verder dat het kabinet serieus wil kijken naar de andere wensen, maar dat hij eerst wil onderzoeken of daar voldoende financiële dekking voor is.

Demo Pro Evolution Soccer 2008 te vinden op Marketplace

Voetballiefhebbers opgelet! De demo van Pro Evolution Soccer 2008 is nu te vinden op de Marketplace.
quote
Content: PES 2008 Demo
Price: Free
Availability: Not available in Asia or North America
Dash Text: [] A stunningly real, breathtakingly beautiful football game! That's PES 2008! Download, play and tell your friends "This is My Game".
Size: 1.18 GB


Met dank aan 'WuTanG', 'Discovered' en 'Gamedemon' voor het submitten van dit nieuws.

Greenpeace sticht brand in Hofvijver

Icoon BinnenlandsGreenpeace heeft tijdens de ministerraad vanochtend brand gesticht in de Hofvijver om te protesteren tegen het platbranden van oerbossen. Nederland zou geen producten meer moeten importeren die van dat soort grond afkomstig zijn, vindt Greenpeace.

Kanovaarders van Greenpeace plaatsten naast het vuur een spandoek met de tekst 'Laat de oerbossen niet branden'. Volgens de organisatie importeert Nederland ongelimiteerd producten van landbouwgrond waarvoor in landen als Indonesië en Brazilië duizenden hectares bos wordt verbrand.

"De Nederlandse regering is medeschuldig aan de bosbranden in Indonesië en Brazilië. De overheid zet al haar kaarten in op de verantwoord consumerende consument en vrijwillige initiatieven vanuit het bedrijfsleven. De vrijwillige aanpak blijkt niet te werken: na zestien jaar kan het bedrijfsleven voor de meeste producten nog geen enkele garantie geven dat deze oerbosvrij zijn", zegt Hilde Stroot, campagneleider bossen van Greenpeace. "Voor de consument is het onmogelijk om oerbosvrij boodschappen te doen: palmolie zit bijvoorbeeld in heel veel supermarktproducten."

Al in 1991 legde onze overheid vast in het Regeringsstandpunt Tropisch Regenwoud bij te zullen dragen aan wereldwijde bosbescherming en de aantasting van bosgebieden te willen voorkomen.


Brand!

[CCWS] Dominguez vervangt Dalziel voor twee races

Pacific Coast Motorsports (PCM) heeft besloten Ryan Dalziel te vervangen door Mario Dominguez voor de laatste twee races van 2007.

Dominguez, die al eerder dit jaar voor Dalziel inviel in San Jose, zal nu in zijn thuisrace rijden in Mexico City, waardoor er een tweede Mexicaanse rijder in de Champ Car zal rijden. David Martinez was al eerder bevestigd door Forsythe Championship Racing voor de laatste twee races.

"Het was een moeilijke beslissing. We hebben vier jaar goed met elkaar samengewerkt en Ryan heeft prima gepresteerd voor PCM. We zijn er trots op met hem samen te hebben gewerkt en hopen dat in de toekomst weer te kunnen doen" aldus Tyler Tadevic, team director van PCM.

Dominguez kijkt al uit naar de aankomende twee races. "Over een maand zullen we terugkeren naar Mexico City voor de Grand Prix. Het zal een fantastische race worden. Ik heb de fantastische steun van mijn fans altijd enorm gewaardeerd. Ik verwacht, net als in San Jose, mee te doen om een podiumplek."

Maand celstraf voor flesverkrachting

JustitieDe Bredase rechtbank heeft gisteren de 22-jarige Maarten R. en de 18-jarige Joost F. veroordeeld tot 7 maanden celstraf waarvan 6 voorwaardelijk en een werkstraf van 200 uur. De rechter acht ze schuldig aan verkrachting, vrijheidsberoving en het verspreiden van kinderporno. Twee minderjarigen (17) kregen tot 60 uur werkstraf en 25 dagen cel.

De vier waren betrokken bij de flesverkrachting van een 17-jarige leerling van het gymnasium het Juvenaat uit Bergen op Zoom. Het incident gebeurde vorig jaar herfst op een vakantiekamp in Huijbergen. Zowel het slachtoffer als de verdachten kenden elkaar van de hockeyclub.

Volgens de verdachten was het een 'geintje' gebaseerd op de serie 'Jackass'. Toen het slachtoffer totaal beneveld was door de drank na een dobbelspel hadden de vier hem een bierfles in zijn anus gestoken en gefilmd met een mobieltje. Trots toonden ze later de beelden daarvan op school en op de training van de hockeyclub. Toen de moeder van het slachtoffer er achter kwam, deed ze aangifte.

De rechter sprak van mensonterend gedrag. De 17-jarige jongen had het uitgeschreeuwd van de pijn toen de fles zijn poeperd werd ingeduwd.

Met dank aan calvobbes voor de submit.

CD: VA - Ground Zero - The Live DJ Sets

Ground Zero 2007 Op de magische datum 07.07.07 organiseerden Multigroove en UDC de tweede editie van Ground Zero. Nu is er dan ook de bijbehorende drie-dubbel cd. Iedere cd heeft zijn eigen thema: Water, Fire en Forest. De schijfjes komen in een mooie kartonnen verpakking die geheel is opgemaakt in de stijl van het feest. Op de discs zijn delen van de Ground Zero 2007 livesets te vinden. De acts die een plaatsje kregen zijn: Mark EG vs Proteus, Max B. Grant vs. Daniele Mondello, DJ Furax, Franky Dux, Tommyknocker vs. DJ Mad Dog en Enzyme X.

Personele problemen AZ in aanloop naar topper

AZ kampt met personele problemen na een avondje UEFA Cup voetbal. Na afloop van de wedstrijd tegen Paços Ferreira bleken maarliefst zes spelers met klachten in de kleedkamer te zitten. Aanstaande zondag speelt AZ de topper tegen Ajax, aftrap is om 12:30 uur.

Moussa Dembélé (heup), Barry Opdam (knie), Boy Waterman (rug), Demy de Zeeuw (vermoeid), Kemy Agustien en Graziano Pellè (beiden lies) meldden zich met klachten. Louis van Gaal geeft aan dat de spelers vermoeid zijn na de 0-1 overwinning op de Portugese club. Ook heeft Van Gaal nog enkele spelers die door blessures sowieso niet zullen spelen. Simon Cziommer, Gijs Luirink, David Mendes da Silva en Stijn Schaars zullen allen niet inzetbaar zijn.

"De spelers zijn vermoeid. Of we op tijd hersteld zijn, zullen we zondag zien. AZ doet het de laatste jaren in ieder geval goed thuis tegen Ajax. Vaak eindigen de onderlinge duels in Alkmaar in een overwinning voor AZ of een gelijkspel", aldus de oefenmeester van AZ.

Van der Sar in topdrie beste CL-keepers

Edwin van der Sar hield afgelopen woensdag de nul tegen Sporting Lissabon. Slechts twee doelmannen kregen gemiddeld minder doelpunten tegen in de Champions League. Gemiddeld kreeg de Manchester United-doelverdediger 0.87 doelpunten tegen per wedstrijd.

Op de eerste plek staat de doelman van AC Milan Dida. De Braziliaan heeft in 64 duels 45 doelpunten tegen gekregen. Dat is een gemiddelde van 0.70 per wedstrijd. Victor Valdés kreeg er 25 tegen in 33 wedstrijden wat een moyenne van 0.76 is. Van der Sar keepte tot op heden 63 Champions League-wedstrijden waarin hij 55 maal gepasseerd werd. Dertig maal wist de Oranje international de nul te houden. Dida wist het vaakst zijn doel schoon te houden. 34 keer hield hij de nul.

#doelmanGem. tegenDuelsTegenDe nul
1Dida0,7644534
2Víctor Valdés0,76332515
3Edwin van der Sar0,87635530
4Santiago Cañizares0,94625825
5Jens Lehmann0,95575420
6Petr Cech0,95393716
7Oliver Kahn1,0110310433
8Fabien Barthez1,02545521
9Grégory Coupet1,04575919
10David Seaman1,0634369

Raciale kloof in Groot-Brittannië groeit

Een rapport van de Britse Commissie voor Raciale Gelijkheid (CRE) schetst een somber beeld van de multiculturele samenleving in Groot-Brittannië. De verdeeldheid tussen de verschillende etnische groepen is dieper dan ooit, luidt de conclusie.

Al dertig jaar is men in Groot-Brittannië een multiculturele samenleving aan het bevorderen, waarin allerlei groepen geïntegreerd zouden moeten samenwonen. Het is uitgelopen op een desillusie, concludeert de regeringscommissie. De scherpe tegenstellingen in de samenleving zijn een voedingsbodem voor extremisme, zowel op politiek als religieus terrein, waarschuwt de commissie. De CRE beschuldigt de regering van nalatigheid in het beleid, en is een rechtelijke procedure begonnen tegen verschillende ministeries.

Deze week klaagde een hoge politiefunctionaris uit Oost-Engeland nog dat de regering de politie niet voldoende ondersteunt bij de 'complexe problemen' die worden veroorzaakt door de 'massale arbeidsimmigratie'. Zo wonen en werken er in Groot-Brittannië zo'n half miljoen mensen uit andere lidstaten van de Europese Unie. Dat is bijna twintig keer meer dan waar de regering op had gerekend.

Cohen wil evaluatie prostitutiewet

Icoon BinnenlandsDe Amsterdamse burgemeester Job Cohen is niet tevreden over de gevolgen van de afschaffing van het bordeelverbod. In 2000 werd het verbod op prostitutie wettelijk opgeheven door het invoeren van de prostitutiewet. Maar volgens Cohen is een grondige evaluatie van die wet broodnodig.

Cohen: ''We komen nog steeds schrijnende situaties tegen waarin vrouwen worden misbruikt.'' Hij pleit voor een verbod op het souteneurschap ofwel op pooiers. Bij het verlenen van vergunningen moeten strengere voorwaarden gelden.

'Internet gaat ten koste van seks'

Icoon Enqu괥Uit een Amerikaans onderzoek onder volwassenen blijkt dat internet een voorname rol speelt in hun leven. Meer dan 25% spendeert minder tijd aan vrienden vanwege het internet en 20% heeft minder seks.

De onderzoekcijfers tonen aan dat ruim 50% van de ondervraagden geen week zonder internet kan zonder zich rot te voelen. 15% zou zelfs geen dag zonder kunnen.

De onderzoekers zeggen dat internet wordt gezien als de meest onmisbare technologie, gevolgd door mobiele telefoons en televisie. Doordat internet een steeds belangrijkere plek inneemt in het dagelijkse leven gaat dit ten koste van andere offline activiteiten, zoals seks, ontmoeten van vrienden en tv-kijken.

Met dank aan B-Byte voor de submit.

'Kinderdoders vaak in jeugd problemen'

Icoon BinnenlandsMensen die hun kind hebben gedood, hebben vaak in hun jeugd dierbare(n) verloren en hadden geen hechte emotionele band met hun ouders. Meer dan tweederde is als kind lichamelijk of psychisch mishandeld.

Dat concludeert Toon Verheugt in een proefschrift waarop hij vandaag promoveert aan de Universiteit van Tilburg.

De kinderdoders geven in 40 procent van de gevallen van tevoren aan dat ze zichzelf of hun kinderen iets willen aandoen. Verheugt pleit ervoor dat hulpverleners de signalen eerder oppikken en ingrijpen.

Van de Nederlandse kinderdoders is 64 procent vrouw. Volgens de promovendus doden vrouwen vooral hun kind omdat ze het als ongewenst beschouwen, of als de moeders in een psychose zitten. Bij vaders zouden vooral wraakgevoelens, jaloezie en straf een rol spelen.

Zweedse cartoon Mohammed als hond niet strafbaar

Icoon JustitieDe Zweedse cartoonist Lars Vilks heeft geen wet overtreden met zijn spotprent waarin hij de islamitische profeet Mohammed afbeeldde als een hond. Dat heeft een Zweedse rechtbank geoordeeld in een zaak die was aangespannen door Zweedse moslimorganisaties.

Naar de mening van de organisaties zette de cartoon, die een krant in augustus plaatste, aan tot haat. Volgens de rechter vallen de spotprent en het hoofdredactioneel commentaar dat ernaast stond, binnen de grenzen van de persvrijheid. Het doel van het verbod op het aanzetten tot haat is niet om debatten en kritiek aan banden te leggen, aldus de rechter.

Iran en Pakistan hebben geprotesteerd tegen de spotprent. Al-Qaida in Irak heeft een fiks geldbedrag gezet op het hoofd van Vilks. Hij is inmiddels ondergedoken. De hoofdredacteur van de krant die de cartoon plaatste is ook bedreigd.

Bijna twee jaar geleden was de hele moslimwereld in rep en roer vanwege enkele Deense spotprenten. Ook toen werd een beloning uitgeloofd voor degene die de cartoonist wist te onthoofden.



De bewuste cartoon

Met dank aan laforest voor de submit.

Poesje aaien

In Pakistan is het schijnbaar legaal om een leeuw als huisdier te hebben. Moet ik nu nog verder schrijven of zien jullie deze ook al van een kilometer ver aankomen ?

Voor de nieuwe bezoekers van de FOK! weblog zal ik dan toch maar vertellen dat het niet slim is om een volwassen leeuw als huisdier te hebben en daar komt iemand op pijnlijke wijze achter...

Hardwareverkopen Japan, PSP grote winnaar

Zoals te verwachten viel is de PSP de afgelopen week het meest verkocht in Japan. De release van Crisis Core heeft het apparaat veel goed gedaan, het blijkt maar weer eens dat een Final Fantasy een echte system seller is. De DS verkoopt verder gewoon netjes maar Nintendo moet wel kriebels krijgen van de steeds verder teruglopende Wii-sales. Helemaal omdat Wii Sports en Wii Play ook niet meer in de top 10 staan bij de softwareverkopen, Mario Galaxy kan niet snel genoeg komen lijkt het.

ConsoleAantalVorige weekTotaal
PSP95.48715.5646.012.846
NDS79.97477.48819.352.657
Wii26.18129.0883.565.062
PS213.12813.36020.727.421
PS313.10113.2481.145.829
3601.2431.286408.589
GBA83655015.345.235
NGC97824.179.112

Bejaarde vrouw vermoord in Amsterdam

Icoon PolitieIn de Amsterdamse wijk Betondorp is dinsdagavond een bejaarde vrouw dood aangetroffen in haar woning. Volgens de politie, die de zaak om onderzoeksredenen een paar dagen uit de pers hield, is de vrouw door geweld om het leven gekomen.

De 83-jarige Lies Yngard werd in haar woning aan de Harkstraat gevonden door een kennis die de politie alarmeerde. Volgens de buren was mevrouw Yngard van Surinaamse komaf ''en een schatje dat geen vlieg kwaad deed en een teruggetrokken leven leidde. Ze had respect voor iedereen hier in de buurt.''

De politie wil in het het belang van het onderzoek niets zeggen over de zaak.

Protest tegen raciaal onrecht in VS

Icoon AmerikaDuizenden demonstranten zijn in het zuiden van de Verenigde Staten gisteren de straat op gegaan in een 'mars voor gerechtigheid'.  De menigte protesteerde in de stad Jena (Louisiana) tegen zware straffen die een groep zwarte scholieren kreeg opgelegd.

De zes zwarte leerlingen, ook aangeduid als de 'Jena 6', sloegen in december een blanke klasgenoot in elkaar. Maanden van raciale spanningen waren aan het gevecht voorafgegaan. Deze spanningen waren ontstaan doordat een zwarte leerling de onzichtbare kleurlijn op het schoolplein was overgestoken en onder de zogenaamde 'witte boom' was gaan zitten. De volgende ochtend hingen meerdere stroppen aan de boomtakken.

De blanke scholieren die de lussen hadden opgehangen, kregen geen straffen opgelegd. De zwarte tieners werd echter poging tot moord ten laste gelegd. De schooldirecteur weigerde de drie blanke scholieren die de stroppen hadden opgehangen van school te sturen. Hierop braken meerdere gevechten uit en enkele leerlingen stichtten brand in de school.

Hoewel de aanklacht poging tot moord later is komen te vervallen, kunnen de zwarte scholieren nog steeds zware straffen tegemoet zien. Demonstranten beschuldigden de openbare aanklager van racisme. ''Het is niet rechtvaardig'', aldus Tina Jones, de moeder van één van de 'Jena 6'. ''De zwarten krijgen met strenge wetten te maken, terwijl blanken een tik op de vingers krijgen.'' Ze hoopt dat justitie inziet dat ze 'iets verkeerd doen' en de studenten vrijlaat.

De openbare aanklager Reed Walkers benadrukt dat de zaak ''niet om ras draait en nooit om ras heeft gedraaid''.

Frankrijk wil geen oorlog met Iran

Icoon BuitenlandsFrankrijk wil geen oorlog met Iran wegens het Iraanse nucleaire programma, maar wil Teheran wel overhalen door middel van onderhandelingen en sancties geen atoombom te maken. Dat heeft de Franse president Nicolas Sarkozy gisteravond gezegd voor de televisie.

''Iran probeert een atoombom te bemachtigen en dat is niet aanvaardbaar'', aldus de president. Hij zei verder dat het Iraanse nucleaire programma een ingewikkelde kwestie is.

Sarkozy distantieerde zich van de uitspraken van zijn minister van Buitenlandse Zaken, Bernard Kouchner. Deze veroorzaakte zondag een diplomatieke rel door zijn bewering dat ''we ons op het ergste moeten voorbereiden, en het ergste is oorlog''. Later nuanceerde Kouchner zijn uitspraken en zei dat hij geen voorstander is van oorlog. Sarkozy hierover: ''Ik zou het woord oorlog niet gebruikt hebben.''

'Westen onderschat opkomst Verre Oosten'

Icoon EconomieRijke landen onderschatten de impact van de opkomst van groeimarkten als China en India. Door de economische groei wordt de invloedssfeer van deze landen steeds groter. Toch houden rijke landen er nog vaak een koloniale houding op na.

De stappen die ze zetten hebben weinig betekenis, en dat terwijl er sprake van een 'tektonische verschuiving' van economische macht. Dat heeft de voormalige president van de Wereldbank, de Amerikaan James Wolfensohn, gezegd op een bijeenkomst in Hongkong.

Hij zei dat de economische verschuivingen die zich nu in de wereld voltrekken niet gering zijn. ''Toch zijn we er slecht op voorbereid. Dit is niet zomaar een verandering'', aldus Wolfensohn.

Wolfensohn wees erop dat ontwikkelingslanden in 1950 nog maar 10 procent van het bruto binnenlands product in de wereld voor hun rekening namen. In 2050 zal dat 65 procent zijn. Hij verwacht dat China in 2040 de grootste economie ter wereld zal zijn. Nu zijn de Verenigde Staten dat nog. India zal in 2050 de nummer drie zijn, zo verwacht Wolfensohn.

Eef Hoos duikt op in onderzoek naar Maddy

Icoon BinnenlandsDe Haagse Al Capone duikt op in het onderzoek naar Madeleine McCann. Gisteren doorzocht de Portugese politie het dierencrematorium van Eef Hoos in Portugal.

Het crematorium Creon Starlight ligt op 50 kilometer afstand van Praia da Luz. Het Britse meisje Maddy verdween daar op 3 mei. ''De agenten vroegen me drie keer of ik de ouders van het meisje had gesproken of ze kende'', zei Hoos. De Hagenaar ontkent contact te hebben gehad met de McCanns en zegt ze ook niet te kennen. Eef Hoos stond aan het hoofd van het beruchte Scheveningse incassobureau Toetanchamon. Deze organisatie hield de Haagse regio eind jaren '80 in zijn greep met een reeks brandstichtingen en aanslagen. Hoos richtte zijn pijlen op Sijthoff Pers nadat de Haagsche Courant negatief berichtte over Toetanchamon. In het hoofdkantoor van de uitgever ontplofte een autobom.

Toen het incassobureau een vergunning werd onthouden, moesten overheidsinstellingen het ontgelden met aanslagen op een politiebureau en een kantoor van de sociale dienst. Ook Adri Duivesteijn, toenmalig wethouder van Den Haag, maakte kennis met Hoos' praktijken. De wethouder stak een stokje voor plannen van Hoos en werd bedankt met een bureaulamp vol explosieven. De gevolgen bleven uit omdat de stoppen doorsloegen bij het insteken van de stekker.

Hoos bleef altijd ontkennen iets met de aanslagen te maken te hebben, maar belandde wel in de gevangenis. Hoos wierp zich daarna op als belangenbehartiger van (ex-)gedetineerden. Hij gaf het blad The mis-Take uit, dat werd verspreid in gevangenissen en was grondlegger van de stichting Themis. Het kantoor van Themis in Almere ging in 1999 in vlammen op. Hoos wilde het pand herbouwen en een opvang beginnen voor oud-bajesklanten. Om dat te voorkomen kocht een omwonende het pand op. Hoos nam de wijk naar Portugal.

Met dank aan laforest voor de submit.

Dementium: The Ward belooft bloedstollend avontuur

In een hands-on van Dementium is een hoop nieuwe informatie verschenen over deze survival-horror op de Nintendo DS. Het spel mixt een aantal invloeden van onder andere Silent Hill en Doom tot wat waarschijnlijk het meest volwassen en angstaanjagende spel op de Nintendo DS wordt (hoewel dat natuurlijk relatief blijft).

Het spel plaatst je in een ziekenhuis-achtige omgeving waar je je weg zal moeten vinden tussen vele monsters, waarbij je moet wisselen tussen kijken met je zaklantaarn en schieten met je wapens. De angst die het rondkijken met je zaklamp teweegbrengt, wetende dat je aangevallen zult worden maar nog niets kan zien, is zeker een pluspunt volgens de previewer. Hoewel het spel eind oktober uitkomt in Amerika is een Europese releasedate nog niet bekend.

[MLB]Standen per 21-09-2007

De Red Sox zijn aan een slechte serie bezig. De laatste vier wedstrijden zijn verloren en hierdoor zijn de New York Yankees tot op twee wedstrijden genaderd. De Los Angeles Angels hebben tien wedstrijden voorsprong genomen op de Seattle Mariners in American league West en lijken verzekerd te zijn van een plek in play-offs.
American league
EASTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Boston Red Sox9063.588-47-2843-35812622Lost 44-6
New York Yankees8864.5791.550-2738-37893716Won 48-2
Toronto Blue Jays7775.50712.547-3130-44689643Won 35-5
Baltimore Orioles6587.42824.532-4233-45699797Won 14-6
Tampa Bay Devil Rays6390.4122735-4028-50743888Lost 33-7

CENTRALWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Cleveland Indians9062.592-49-2841-34766667Won 38-2
Detroit Tigers8370.5427.541-3442-36837767Lost 36-4
Minnesota Twins7577.4931540-3835-39684676Won 36-4
Kansas City Royals6686.4342434-4432-42673729Won 14-6
Chicago White Sox6687.43124.534-4132-46649799Lost 15-5

WESTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Los Angeles Angels of Anaheim9162.595-53-2538-37796686Won 47-3
Seattle Mariners8171.5339.544-3137-40752777Lost 16-4
Oakland Athletics7480.48117.539-3935-41713720Lost 45-5
Texas Rangers7083.4582142-3328-50767806Lost 41-9

National league
EASTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
New York Mets8468.553-40-3444-34744686Lost 13-7
Philadelphia Phillies8370.5421.543-3240-38848791Won 17-3
Atlanta Braves8073.5234.542-3638-37773697Won 57-3
Washington Nationals6885.44416.539-3929-46627737Lost 24-6
Florida Marlins6687.43118.533-4233-45744840Won 15-5

CENTRALWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Chicago Cubs8073.523-41-3739-36698652Won 17-3
Milwaukee Brewers7874.5131.547-2731-47742727Lost 25-5
St. Louis Cardinals7181.4678.541-3730-44676782Lost 12-8
Cincinnati Reds7083.4581038-3732-46748805Won 16-4
Houston Astros6786.4381340-3827-48683776Won 25-5
Pittsburgh Pirates6687.4311435-4031-47691783Lost 63-7

WESTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Arizona Diamondbacks8667.562-48-3038-37671692Won 26-4
San Diego Padres8567.559.547-3138-36682603Won 78-2
Colorado Rockies8172.529548-3033-42798725Won 57-3
Los Angeles Dodgers7974.516741-3438-40696668Lost 54-6
San Francisco Giants6786.4381936-3931-47633670Lost 32-8

Verbeek : "Lastige uitslag"

De trainer van SC Heerenveen, Gertjan Verbeek, noemde de 5-3 overwinning gisteren op Helsingborgs IF een lastige uitslag.

"Bij 2-0 in de return zijn zij verder. Aan de andere kant: Als wij er hier vijf kunnen maken, moeten we daar ook twee of drie keer kunnen scoren.”

Verbeek zei nu al dat zijn ploeg over twee weken tijdens de return in Zweden zal aanvallen om de tweede ronde te bereiken. "We zullen ook uit spelen om te winnen, dat is beste verdediging tegen deze ploeg. Zweden geven nooit op. Voorin hebben ze bovendien een paar donderstenen lopen, die weten hoe ze een goal moeten maken”.

Locoroco en anderen in de PlayStation Store

Ook de download-winkel van de PlayStation heeft weer een aantal nieuwe producten in zijn digitale schappen geplaatst.
Zo is het nu mogelijk om de trailer van Jericho te donwloaden in standaard definitie of in 720p.

Ook is LocoRoco Cocoreccho nu te downloaden voor het bizar lage bedrag van 2,99 euro. Het betreft hier niet het origineel, maar een speciaal voor de PlayStation 3 en SIXAXIS gemaakte spin-off.

Ook zijn er twee oude PlayStation 1 spellen te vinden: Syphon Filter en MediEvil, beiden voor de PlayStation 3 en de PlayStation Portable, te downloaden voor 4,99 euro.



Rutten teleurgesteld

Hij hield zich goed, maar de trainer van FC Twente, Fred Rutten, was zeer teleurgesteld na de nederlaag tegen Getafe in Madrid. Zijn ploeg verloor ver in blessuretijd door een treffer van Ikechukwu Uche.

"Ik zit met een enorme kater. We voetbalden prima en letten alleen even niet op na een snel genomen vrije trap. Maar als Stein Huysegems een kwartier voor tijd alleen voor de doelman scoort, win je hier wellicht. Nu baal ik enorm, maar zoals FC Twente hier speelde, maken we thuis een goede kans om toch verder te komen”, aldus Rutten die verder zei dat het spel van zijn ploeg ook na de tweede gele kaart van Edson Braafheid verzorgd bleef. "Jammer, we hadden meer verdiend.”

Kutdag of niet?

Donderdag 20 september 2007. Het kan aan mij liggen maar het nieuws gaat momenteel wel erg vaak over geld. Zal de invloed van de miljoenennota en de bezuinigingsdrift van het kabinet wel zijn. Wij hebben het hier natuurlijk allemaal zo slecht, dat we om het hardste moeten roepen dat 0,25% procent koopkrachtverlies onacceptabel is.

Bij de gemiddelde boomknuffelaar wil dat er echter niet in. Wie zich dan toch druk wil maken over iets, kan beter kijken naar de bestedingen van het kabinet dan naar de inkomsten. Kansloze investeringen in even kansloze wijken, die als ze al opknappen gewoon plaatsmaken voor andere verpauperde wijken. Nee, investeer dan liever in het milieu! De materialistische inslag viert hoogtij en het was dus een kutdag, niet voor onze vriend Geert, absoluut wel voor Tim Hoogland  en zijn familie (met dank aan het voorgaande kabinet Balkenende).

Will Wright praat over Spore

Er is een interview verschenen waarin Will Wright een aantal interessante dingen vertelt over Spore, de game die ondertussen al bijna net zo vaak is uitgesteld als Duke Nukem Forever (and ever).

Zo bevestigt Will dat er een gratis downloadbare creature editor zal verschijnen, en dat het spel ook uit zal komen op de Wii. In het filmpje is ook goed te zien hoe de game er op dit moment voor staat, en het moge duidelijk zijn dat dit er behoorlijk goed uit ziet!

Van Gaal : "Geluk gehad"

De trainer van AZ, Louis van Gaal, was van mening dat zijn ploeg gisteren met de 0-1 overwinning bij FC Paços de Ferreira was ontsnapt.

"We hebben gelukkig gewonnen”, aldus Van Gaal die als een van de redenen voor de moeizame wedstrijd de verrassende speelwijze van de Portugese club noemde. "Zij voetbalden aanvallend. Dat had ik niet verwacht. Daardoor kregen wij ook meer ruimte, maar we wisten er niet goed mee om te gaan. We misten in de eerste helft veel kansen."

Julian Jenner startte gisteren voor het eerst dit seizoen in de basis van AZ. "Jenner viel zondag tegen Sparta goed in. Ook speelde hij maandag een sterke wedstrijd met Jong AZ. Daarom beloonde ik hem met een basisplaats”.

Market Garden herdacht met Hell's Highway screens

Operation Market Garden werd 63 jaar geleden ingezet op 17 september. Om dit te herdenken is er op Gearboxity een dagelijkse uitgebreide beschrijving te vinden van alles wat er in 1944 op die dag gebeurde in deze poging de Duitsers te overwinnen.

Om deze historische achtergrond kracht bij te zetten verschijnt er elke dag ook een exclusieve screenshot van Brothers in Arms: Hell's Highway, de aankomende PC, PS3 en Xbox 360 game waarin je zelf onder andere Operation Market Garden na zal kunnen spelen.





Jans: "We hebben het goed gedaan"

Een 1-1 gelijkspel tegen een topclub als Fiorentina is op het eerste oog niet slecht. Toch overheerste bij FC Groningen gisteravond een beetje het gevoel van een gemiste kans.

"Jammer van die ene tegentreffer", aldus middenvelder Rasmus Lindgren. "We hebben goed gespeeld, 1-0 was wel erg goed geweest. Ik denk dat ze ons in eerste instantie wat hebben onderschat. Toch is dit geen slecht resultaat".

De trainer van Groningen, Ron Jans, sprak niet over een teleurstelling. "We hebben het goed gedaan. Door één moment hebben we een stuk mindere uitgangspositie voor de tweede wedstrijd. Het was geen wedstrijd van klein duimpje tegen de grote reus. Het eerste half uur waren we de bovenliggende partij en in de slotfase hadden we ook nog kunnen winnen."

DVD: Lonely Hearts

Eind jaren veertig, de oorlog was net voorbij, kende de Verenigde Staten een levendige handel in correspondentie-adressen. Er waren veel vrouwen weduwe geworden door de oorlog. Zij hoopten door met vrijgezelle mannen te schrijven weer aan de man te komen. In een soort advertentieblaadje, de Lonely Hearts Club, plaatsen en zochten vrijgezellen advertenties om elkaar te vinden. Maar waar rijke weduwen zijn, zijn natuurlijk ook altijd de Don Juans die uit zijn op het fortuin van hun 'penpal'. Eén van de meeste bekende duo's die zo probeerden rijk te worden, waren de Lonely Heart Killers. Hun verhaal werd al eerder in boekvorm uitgebracht en is nu verfilmd door de kleinzoon van de rechercheur die het duo ooit arresteerde. De film is sinds kort op dvd verkrijgbaar.

DVD: .45

In 2006 kwam er een film uit die net zo cool moest zijn als Pulp Fiction en waarin ‘rising star’ Milla Jovovich de belichaming van vrouwelijke macht en kracht moest uitstralen. Deze film heette ‘.45’ en werd geschreven en geregisseerd door (de volledig onbekende) Gary Lennon. Hij maakt het zichzelf bijzonder moeilijk door veelvuldig gebruik te maken van acteurs die het publiek in korte monologen rechtstreeks aanspreken en met een verhaal dat een beetje op twee gedachten hinkt. Aan de ene kant de edgy, coole zelfkant van de samenleving in een slechte wijk in de grote stad. Aan de andere kant een haast moralistisch thema, namelijk een echte ‘empowerment-story’ over een vrouw die de kracht vindt om iets te doen aan huiselijk geweld.

Motorstorm 2 aangekondigd

In een recente press release is de verwachting van veel racegame-liefhebbers uitgekomen: er komt een vervolg op de PlayStation 3 hit Motorstorm. Er is nog weinig bekend over deze game; wat wel bekend is is dat het spel op een Blu-Ray disc zal verschijnen, en dat developer Evolution Studios extra content aan het maken is voor de originele MotorStorm, dat te downloaden zal zijn via het PlayStation Network.

Londen heeft plutonium voor 17.000 Nagasaki-bommen

Icoon BuitenlandsGroot-Brittannië heeft meer dan honderd ton plutonium. Dat is genoeg voor 17.000 atoombommen ter grootte van de bom die in 1945 op Nagasaki viel. Dat blijkt uit een onderzoek van het Britse wetenschappelijk instituut Royal Society dat vrijdag in Londen verscheen.

De voorraden plutonium, die de afgelopen tien jaar zijn verdubbeld, zijn het gevolg van het opwerken van gebruikte splijtstofstaven in kernreactoren voor hergebruik. Het onderzoeksbureau pleit er daarom voor de opwerking van uranium te stoppen.

Plutonium is een van de meest giftige en gevaarlijke stoffen. Het ontstaat wanneer gebruikte splijtstofstaven worden opgewerkt voor hergebruik. Het plutonium en uranium dat hierbij ontstaat, kan in een bepaalde samenstelling (MOX) worden gebruikt als brandstof in kernreactoren.

In pure vorm kan plutonium ook worden gebruikt voor het maken van atoombommen. In de bom op Nagasaki zat zes kilogram plutonium. De onderzoekers waarschuwen dat het uiterst gevaarlijke materiaal niet in verkeerde handen mag komen.

Alves op het matje bij Heerenveen

Afonso Alves is gisteren teruggekeerd in Nederland. De aanvaller van SC Heerenveen was weer eens zoek nadat hij voor de tweede keer dit seizoen niet op de afgesproken dag was teruggekeerd van een trip met het Braziliaanse nationale elftal.

Anderhalve maand geleden werd zijn eerste verdwijning nog met de mantel der liefde bedekt. Hij zou toen vanwege vermoeidheid en een auto-ongeluk extra vakantie hebben opgenomen. Alves begon kort daarop echter een gevecht om een transfer naar een andere club, dat hij uiteindelijk verloor.

Vandaag moet de spits op gesprek komen bij de clubleiding. De club wilde daarover verder nog geen mededelingen doen.

Ninja-games op de Virtual Console

Het is weer vrijdag en dat betekent nieuwe games op de Virtual Console. Omdat het Hanabi Festival nog steeds bezig is, zijn er deze week twee games die nog nooit in Europa zijn verschenen toegevoegd aan de catalogus. Voor de liefhebbers van de geschiedenis van het ninja-genre ongetwijfeld een moment waar ze al lang naar uitkijken! De games zijn deze week:

Ninja Gaiden (NES)
Hoewel dit spel ook in Europa is uitgebracht in 1991 onder de naam Shadow Warriors, is het de Amerikaanse versie uit 1989 die je nu kunt downloaden.

Ninja JaJaMaru-kun (NES)
Deze ninja-platformgame is alleen uitgebracht voor de Japanse Famicom in 1985.

World Class Baseball {TurbografX)
In deze baseballgame kan je met twaalf verschillende teams tegen elkaar of alleen spelen.

Chelsea: "Wilden club niet verder schaden"

In een open brief aan de aanhang heeft Chelsea laten weten waarom de club gisteren afscheid heeft genomen van trainer José Mourinho.

"Het was duidelijk dat we een punt hadden bereikt waarop de relatie tussen de club en José niet goed meer was", aldus de club in de verklaring. "En dit ondanks verschillende pogingen om de problemen uit de wereld te helpen. De reden waarom we nu tot actie zijn overgegaan, is omdat we geloven dat de situatie impact had op het spel van de ploeg. De recente prestaties bevestigen dat inzicht. We wilden niet op deze manier doorgaan en de club verder schaden. Beide partijen zijn in goed onderling overleg uit elkaar gegaan. José heeft geen ontslag genomen en is ook niet ontslagen. We zijn José erg dankbaar voor wat hij voor Chelsea heeft gedaan. Hij is de meest succesvolle Chelsea-coach ooit en verdient zijn plaats in onze historie. Hij is altijd welkom op Stamford Bridge."

Ten Cate blij met resultaatvoetbal

Trainer Henk ten Cate van Ajax was gisteren na afloop van de met 0-1 gewonnen UEFA Cup-wedstrijd tegen Dinamo Zagreb blij met het resultaatvoetbal dat zijn ploeg had gespeeld.

"We kwamen hier niet voor de schoonheidsprijs. We kwamen voor een goed resultaat. Ik ben heel erg blij met de zege. Het is niet eenvoudig om hier een duel te winnen," aldus Ten Cate.

De coach van de Amsterdammers had gekozen voor een strategie met negen verdedigend ingestelde spelers. "Dat vonden we nodig. We dachten dat dit de beste manier was om te winnen. Dit is Europees voetbal. Het gaat alleen om overleven. De rest is niet belangrijk."

Nederlanders zoeken massaal naar onzinwoord

De nieuwe reclame van een postorderbedrijf uit Den Dolder is ingeslagen als een bom. In het reclamespotje moet een medewerker een lijst producten bestellen, die eindigt met het onderdeel 'poeremetator'. Dit woord blijkt echter niet te bestaan. Desondanks hebben al tienduizenden mensen de betekenis van het woord proberen te achterhalen via internet.

Het postorderbedrijf presenteert het product op hun site als een soort briefopener, die ook via hen te bestellen is. De poeremetator kan men scharen onder dezelfde categorie als de bougievonkjes, het plintentrapje of het ooievaarskuitenvet.

Nieuwe werknemers van een bedrijf worden door hun ervaren collega's er nog weleens op uitgestuurd om een niet bestaand product uit het magazijn te halen. Sommige nieuwelingen zijn zelfs uren op zoek naar het niet bestaande ding, om vervolgens terug te keren bij de lachende collega's.

Volgens het postorderbedrijf is de zoektocht nog lang niet voorbij. Het verwacht dat het aantal speurders nog deze week de vijftigduizend zal passeren.

Personeel Stork legt werk neer

Icoon BinnenlandsIn de vestigingen van Stork in Hoogeveen en Papendrecht hebben werknemers voor 24 uur het werk neergelegd. Dat maakte een woordvoerder van FNV Bondgenoten vrijdagochtend bekend.

De staking begon rond 06.45 uur. "Er zal een piek zijn tussen 07.00 uur en 09.00 uur. Daarna gaan de medewerkers naar huis", aldus de zegsman. FNV Bondgenoten stelde Stork woensdag een ultimatum. Als het concern voor vrijdag niet inging op de eisen van de bond omtrent de overnameperikelen dan zouden acties volgen.

CD: Queensrÿche - Sign Of The Times

Het is alweer sinds 1981 dat de heren van Queensrÿche hun carrière als rockband begonnen. Hun roots liggen in Seattle. Door de jaren heen hebben de heren heel wat nummers en cd's uitgebracht en het is dan ook niet verwonderlijk dat er een 'Best of-cd' is samengesteld. Sign Of The Times is een verzameling van de beste nummers die de band heeft voorgebracht. Daarnaast zijn er demo's, live tracks en enkele bonustracks meegenomen die zeker de moeite waard zijn. Deze laatste zijn te vinden op de tweede cd van dit dubbelalbum. Op de eerste disc zijn de bekende en minder bekende, maar zeker beste, nummers van Queensrÿche verzameld.

ViDOC over filmpjes maken in Halo 3

Bungie heeft vandaag de tweede ViDOC (video-document) uitgegeven en deze keer gaat het over de saved films en de forge in Halo 3. Het filmpje duurt ongeveer acht minuten en laat verschillende aspecten zien van beide functies.

In de saved film functie kun je screenshots nemen en filmpjes maken. Tijdens de replay heb je volledige controle over de camera; waarbij je kunt kiezen uit vrij rond 'vliegen' met de camera, third-person view of gewoon first-person. Het is mogelijk om de tijd te vertragen en te versnellen om zo mooie filmpjes te maken. De bedoeling van Bungie is geweest om de toffe momenten vast te leggen en voor iedereen beschikbaar te maken in de game zelf, en niet op een externe site.

Er werd een klein stukje getoond van de Forge, waarbij de speler de controle heeft over alle elementen aanwezig in de map. Het is mogelijk om allerlei elementen in een multiplayer-game aan te passen: zoals de spawnpunten, vlag-locaties, wapens, voertuigen, enz. Volgens Bungie zullen er multiplayervarianten ontstaan waaraan zij zelf nooit hebben gedacht.

De documentaire is te vinden op de Xbox Live Marketplace, maar ook via onderstaande links:

ViDOC (WMV Large)
ViDOC (WMV Medium)
ViDOC (WMV Small)


Willie Wartaal pwnt nederhop-scene

Vanavond was er in Amsterdam een rappersbattle, georganiseerd door Sony Computer Entertainment Benelux en online hip-hop magazine State Magazine. Een flink aantal bekende namen in de Nederhop-scene waren hierbij aanwezig. Willie Wartaal , SpaceKees, Jiggy Dje, Dio, Big2, Willy, Winne, Skate The Great, Salah Edin, Venz en DJ Chief mochten onderling de strijd aan gaan. Dit keer niet wie de illste lyrics in huis had, maar wie de beste gamer was.

Weapon of choice was Tekken: Dark Resurrection, en de rappers waren redelijk aan elkaar gewaagd. Toen Willie Wartaal echter (behoorlijk aan de late kant) binnen kwam, was de strijd over. Rapper na rapper moest zijn meerdere erkennen in de vrolijke neger van De Jeugd van Tegenwoordig.


I pwn n00bs
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.