FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 13 september 2007

Uitslagen vriendschappelijke duels

De afgelopen dagen zijn er over de gehele wereld vriendschappelijke interlands afgewerkt. Onder meer Brazilië, Duitsland en Argentinië kwamen in actie; hieronder vind je de uitslagen.

Australië - Argentinië 0-1
49' Demichelis 0-1

Saudi-Arabië - Ghana 5-0
5' Al Kahtani 1-0
25' Kearairi 2-0
51' Al Kahtani 3-0
57' Al Harthi (Pen) 4-0
83' Annan (Ghana)
90' Tukar 5-0

Zwitserland - Japan 3-4
11' Magnin 1-0
13' N'Kufo (Pen) 2-0
52' Nakamura (Pen) 2-1
67' Maki 2-2
78' Nakamura (Pen) 2-3
81' Djourou 3-3
90' Yano 3-4

Oostenrijk - Chili 0-2
66' Droguett 0-1
83' Rubio 0-2

Singapore - Verenigde Arabische Emiraten 1-1
39' Wilkinson 1-0
70' Mubarak 1-1

Zuid-Afrika - Uruguay 0-0

Azerbeidzjan - Georgië 1-1
45' Subasic 1-0
48' Tatanashvili 1-1

Montenegro - Zweden 1-2
16' Vucinic 1-0
71' Rosenberg 1-1
74' Prica 1-2

Malta - Armenië 0-1
26' Voskanyan 0-1

Duitsland - Roemenië 3-1
3' Goian 0-1
42' Schneider 1-1
65' Odonkor 2-1
82' Podolski 3-1

Canada - Costa Rica 1-1
47' Nunez 0-1
49' Azofeifa (Costa Rica)
53' Rosario 1-1

Venezuela - Panama 1-1
67' Escober 0-1
90+1' Maldonado (Pen) 1-1

Brazilië - Mexico 3-1
43' Cacho 0-1
44' Kleber 1-1
79' Kaká 2-1
81' Elano (Brazilië)
85' Afonso Alves 3-1

Colombia - Paraguay 1-0
38' Wason 1-0

Peru - Bolivia 2-0
15' Vargas 1-0
36' Guerrero 2-0

Honduras - Ecuador 2-1
76' Deleon 1-0
81' Suazo 2-0
87' Guagua 2-1

Hoofdbestuur VVD bijeen

Icoon PolitiekHet hoofdbestuur van de VVD is donderdagavond in Den Haag bijeengekomen om te praten over de situatie na het wegsturen van Rita Verdonk door de Tweede Kamerfractie.

Berichten dat partijvoorzitter Jan van Zanen of zelfs het hele bestuur zou willen opstappen, worden door een VVD-woordvoerder tegengesproken.

De bijeenkomst dient vooral om het partijcongres van zaterdag in Veldhoven voor te bereiden. Dat zal naar verwachting geheel in het teken staan van het vertrek van Verdonk.

Ook Verdonk heeft zich donderdagavond beraden met enkele getrouwen. Ze heeft donderdagmiddag van de fractie 24 uur de tijd gekregen om te zeggen wat ze met haar Kamerzetel doet, maar ingewijden sluiten niet uit dat ze langer bedenktijd zal vragen.

Uitslagen vrouwen Eredivisie speelronde 3

Vanavond is er een volledige speelronde afgewerkt in de Plus Eredivisie voor vrouwen. Hieronder kun je de uitslagen vinden

Achthonderd toeschouwers waren in Den Haag getuigen van opnieuw een overwinning voor ADO. Eerder dit seizoen versloegen de Haagse dames al Willem II en SC Heerenveen en ditmaal was ADO te sterk voor FC Utrecht. Janine van Dalen wist in de 13e minuut te scoren voor de thuisploeg. Jill Wilmot wist deze stand in de 39ste minuut te verdubbelen. Na een uur spelen wist Sheila van de Bulk de eindstand te bepalen op 3-0.

In Heerenveen waren 250 toeschouwers getuigen van het duel tussen SC Heerenveen en AZ uit Alkmaar. De Alkmaarse dames konden met een goed gevoel terugkeren naar huis want het wist met 1-0 te winnen in Heerenveen. Het doelpunt kwam op naam van Merel van Nes.

FC Twente moest het in Hengelo opnemen tegen het nog puntloze Willem II. Lang ging men in Hengelo er vanuit dat er een gelijk spel zou komen. Tot de 75e minuut via een vrije trap van Amber van der Heyden scoorde Marloes den Boer. Zeven minuten later wist Sylvia Smit voor de tweede maal deze competitie het net te raken en bepaalde daarmee de eindstand op 2-0.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
ADO Den HaagFC Utrecht3-0
FC TwenteWillem II2-0
SC HeerenveenAZ0-1

Ranglijst

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1ADO Den Haag33006-19
2FC Twente32015-36
3AZ32013-16
4FC Utrecht31025-53
5SC Heerenveen31024-53
6Willem II30030-60

Topscorers

#NaamClubDoelpunten
17speelsters met2 doelpunten

Programma

DatumThuisUit
20/9AZ ADO Den Haag
20/9FC UtrechtFC Twente
20/9Willem II SC Heerenveen

Protest Nederland afgewezen

Het protest dat Nederland ingediend heeft tegen deelname van Giovanni Carrara voor Italië op het EK is afgewezen door de Europese honkbalfederatie (CEB).
Carrara zou illegaal meedoen bij Italië omdat hij recentelijk nog gespeeld heeft voor zijn andere thuisland: Venezuela. Het CEB oordeelde echter dat de World Baseball Classic, waarop Carrara voor Venezuela pitchte, een invitatie toernooi is en dat het geen officiële interland was, hierop is het protest afgewezen. Overigens is Italië al uitgeschakeld op het EK.

Russische 'schaakbord-moordenaar' voor rechter

Icoon MisdaadDe vermeende Russische seriemoordenaar Alexander Pitsjoeskin, alias de Bitsevski Maniak, is vandaag voor de rechter verschenen, berichtte de BBC. Hij is aangeklaagd voor 49 moorden, maar Alexander beweert dat hij 61 mensen heeft vermoord.

De 33-jarige seriemoordenaar zat in een soort glazen kooi in de rechtbank. Daar waren ook vrienden en familieleden van de slachtoffers aanwezig.

Alexander, die voorheen winkelbediende was, pleegde zijn eerste moord toen hij achttien jaar oud was. Hij voerde zijn slachtoffers dronken en verdronk ze dan in het riool of sloeg hen tot moes met een hamer. Zijn streven was het plegen van 64 moorden, één voor elk veld op een schaakbord.

De meeste Russen zien het liefst dat Pitsjoeskin de doodstraf krijgt, maar omdat die is afgeschaft zal het vermoedelijk levenslang worden. Bij veroordeling is Pitsjoeskin de bloedigste seriemoordenaar van Rusland ooit. Tot nu toe is dat Andrei Sjikatilo, de Rostov Ripper, die tussen 1973 en 1990 zeker 53 mensen vermoordde.

Winkeldief verraden door prijskaartje

Een 46-jarige winkeldief werd gisteren op een wel heel lullige manier betrapt. De man werd namelijk in Emmen opgemerkt door een getuige. Deze viel het op dat de man zijn prijskaartje nog aan zijn jas had zitten.

De getuige volgde de dief naar zijn auto. Hier aangekomen deed de dief 'zijn' jas uit, legde deze in zijn auto en ging weer verder shoppen.

De getuige belde de politie. De agenten kwamen hierop poolshoogte nemen bij de auto. Ze hebben de bezitter van de auto opgepakt en meegenomen voor ondervraging.

Herkansingen voor Uilenhoed, Van der Geest

Carola Uilenhoed is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve finale in de klasse zwaargewicht tijdens het WK judo in Rio de Janeiro. In de kwartfinale verloor de Nederlandse op ippon van Anne Mondiere uit Frankrijk.

De Nederlandse moet zich nu gaan richten op de herkansingen en maakt hierbij nog kans op de bronzen medaille. Hiervoor zal ze wel één moeten winnen.

Ook Dennis van der Geest slaagde er niet in om zijn kwartfinale in winst om te zetten. De Nederlander moest namelijk zijn meerdere erkennen in de Rus Tamerla Tmenov.

'Ullrich betaalde Fuentes'

Jan Ullrich wordt steeds verder in het nauw gedreven. Er gaan namelijk steeds meer geruchten dat de officier van justitie de Duitser in staat van beschuldiging gaat stellen. Dit zou te maken hebben met zijn dubieuze praktijken.

Inmiddels zijn er flink wat bewijzen verzameld van een druk betalingsverkeer tussen Ullrich en Eufemiano Fuentes. Deze Spaanse dokter kwam een paar maanden geleden negatief in het nieuws vanwege doping.

Begin 2004 is er, via een Zwitserse bankrekening, 25.000 euro overgemaakt naar een bank in Genève. Deze donatie was ten gunste van de Spaanse dokter Fuentes. Het Openbaar Ministerie (OM) van Bonn heeft dit bericht inmiddels bevestigd. Datzelfde OM doet ook al tijden onderzoek naar eventueel bedrog van de winnaar van de Ronde van Frankrijk uit 1997.

The Times: "Michels beste coach allertijden"

Rinus Michels is door de Engelsen uitgeroepen tot beste trainer ter wereld na de Tweede Wereldoorlag. Chief Sports correspondent Matt Dickinson is van mening dat er geen discussie mogelijk is omtrent de titel van de overleden oefenmeester.

Dickinson riep de hulp in van binnen- en buitenlandse collega's in om een zo compleet mogelijke top vijftig te maken. Mede daarom zijn ook mensen van vroeger om hun mening gevraagd. Op die manier werd de lijst namelijk niet té modern. "Pogingen om exacte criteria te hanteren, bleken net zo moeilijk als te kiezen tussen Clough, Ferguson en Zagallo", aldus de correspondent. Uiteindelijk was het een eenvoudige keuze om de winnaar aan te wijzen.

Naast Michels zijn ook Johan Cruijff (15e), Guus Hiddink (29e) en Louis van Gaal (36e) op deze imposante lijst terug te vinden.

In The Times is het volgende over Michels te lezen:

"De Nederlander, die in 2005 overleed, werd in 1999 door de FIFA uitgeroepen tot coach van de eeuw. Die keer had de bond het eindelijk eens bij het juiste eind. Als uitvinder van het Totaal Voetbal won Michels met Ajax de Europa Cup I, met Barcelona de Spaanse landstitel en met Nederland het EK in 1988. Hij had het WK '74 ook moeten winnen. Bovendien zou je bereid zijn Wembley-toegangsprijzen te betalen om zijn ploegen te zien spelen."


De top van The Times' top 50 beste coaches:

#NaamLand van herkomst
1. Rinus Michels Nederland
2. Sir Matt Busby Engeland
3. Ernst Happel Oostenrijk
4. Sir Alex Ferguson Schotland
5. Bill Shankly Engeland
6. Bob Paisley Engeland
7. Brian Clough Engeland
8. Bela Guttman Hongarije
9. Miguel Muñoz Spanje
10. Arséne Wenger Frankrijk
11. Arrigo Sacchi Italië
12. Jock Stein Schotland
13. Helenio Herrera Argentinië
14. Mario Zagallo Brazilië
15. Johan Cruijff Nederland
16. José Mourinho Portugal
17. Marcello Lippi Italië
18. Luiz Felipe Scolari Brazilië
19. Vicente del Bosque Spanje
20. Franz Beckenbauer Duitsland
29. Guus Hiddink Nederland
36. Louis van Gaal Nederland

[Upd] McLaren verliest teampunten

Volgens onbevestigde berichten heeft de World Motor Sport Council besloten om McLaren-Mercedes naar aanleiding van de spionagezaak uit te sluiten van het wereldkampioenschap in 2007 en 2008.

Meer details zijn nog niet bekend, de FIA zal later vanavond een officieel bericht naar buiten brengen. Ook McLaren Mercedes zal een persconferentie beleggen.

De uitsluiting zou kunnen betekenen dat Kimi Räikkönen nu de leider in het wereldkampioenschap is, met 92 punten.

Update 18:24
Autosport.com heeft haar nieuws dat McLaren al veroordeeld zou zijn, teruggetrokken. De World Motor Sport Council zou nog niet tot een verdict zijn gekomen.

Update 19:55
McLaren raakt haar constructeurspunten van 2007 kwijt en krijgt een boete van 100 miljoen dollar (ca. 67 miljoen euro) opgelegd. De coureurs mogen hun punten houden en de rest van het seizoen uitrijden.

Ron Dennis zal om 20.15u op een persconferentie verschijnen.

Update 20:34
De Council heeft een verklaring gepresenteerd met haar beslissing.

In een buitengewone bijeenkomst van de World Motor Sport Council in Parijs op 12 september 2007 is het volgende besluit genomen:

"De WMSC heeft Vodafone McLaren Mercedes alle constructeurspunten van het seizoen 2007 afgenomen en het team scoort voor de rest van het seizoen geen punten. *

Het team zal een boete van 100 miljoen dollar betalen, minus de inkomsten van de FOM als gevolg van de puntenaftrek.

Gezien de buitengewone omstandigheden waarin de FIA de coureurs van het team onschendbaarheid beloofde in ruil voor bewijsmateriaal zullen er geen straffen worden uitgedeeld in de vorm van coureurspunten. **

De WMSC ontvangt een volledig technisch rapport over de McLarenwagen van 2008 en neemt tijdens haar vergadering in december 2007 een besluit over een eventuele straf die het team voor 2008 krijgt opgelegd.

De volledige redenen voor deze beslissing zullen op 14 september 2007 bekend worden gemaakt."

* Punten die andere teams hebben gescoord dit seizoen zullen niet worden gewijzigd.
** Mocht in de rest van dit seizoen een McLarencoureur een race winnen, zal er geen vertegenwoordiger van McLaren op het podium mogen verschijnen.

[Upd] Formule 1: McLaren ontloopt zware straf

Icoon Formule 1Om 9:30 uur vanmorgen is in Parijs de hoorzitting van start gegaan waarmee duidelijkheid moet gaan komen in de spionagezaak tussen McLaren Mercedes en Ferrari. Lewis Hamilton en testrijder Pedro de la Rosa zijn aanwezig in Parijs.

Fernando Alonso is niet aanwezig bij de hoorzitting, hij bevindt zich al in Spa-Francorchamps waar hij moet verschijnen op de persconferentie. Opvallend is dat voor Ferrari ondere andere Ross Brawn aanwezig is bij de hoorzitting. Brawn is onlangs uit de Formule 1 vertrokken voor een langdurige sabbatical maar heeft dat onderbroken voor deze zaak. Voor McLaren waren naast Hamilton en De la Rosa ook teammanager Jonathan Neale en McLaren-directeur Ron Dennis mee. "Ik ben blij dat al het voorbereidend werk nu achter de rug is. Ik ben er van overtuigd dat de waarheid boven tafel zal komen", aldus Dennis.

Het laatste nieuwe bewijs zou een e-mail zijn tussen hoofd-engineer Paddy Lowe van McLaren en Pedro de la Rosa. In de e-mail nodigt Lowe De la Rosa uit om een aantal nieuwe onderdelen te testen. Als kanttekening plaatste Lowe erbij dat de specificaties van het nieuwe onderdeel van Ferrari afkomstig zijn.

McLaren lijkt ook het team van Renault mee te willen nemen in het onderzoek. Renault had bij de start van het seizoen een nieuw onderdeel op de auto's geplaatst. Vanaf het moment dat de spionagezaak speelt is dat onderdeel plotseling van de ING-bolides verdwenen, wat volgens McLaren merkwaardig te noemen is. De FIA bevestigt dat het vragen hierover heeft gekregen van McLaren, maar zegt ook dat Renault geen onderdeel is van het onderzoek. Renault-baas Flavio Briatore over de hele zaak: "We hebben aan de FIA laten weten wat we hebben en daar was niks mis mee. Ik weet niet waar Dennis op zou doelen. Op dit moment slaat hij om zich heen, maar wij blijven kalm."

Joaquin Verdegay, een FIA-steward, is van mening dat de rijders niet moeten worden gestraft als spionage bewezen wordt: "De rijders van McLaren halen alles uit hun auto en rijden op hun sterkst. Als het team bezig is met ontoelaatbare activiteiten, dan is het een probleem van het team en niet van de rijders."

Ferrari liet via manager Luca di Montezemelo een aantal dagen geleden weten zich als terechte kampioen te beschouwen als McLaren zou worden gediskwalificeerd: "Als we buiten de baan kampioen worden, dan verdienen we de titels. Dat zou namelijk betekenen dat de winnaars gewonnen hebben op een illegale en onsportieve wijze."Vanmorgen was niemand van Ferrari bereid om commentaar te geven. Rond 15:00 uur vanmiddag wordt er een uitspraak van de World Motor Sport Council verwacht.

Update 18:15
Volgens onbevestigde berichten heeft de World Motor Sport Council besloten om McLaren-Mercedes naar aanleiding van de spionagezaak uit te sluiten van het wereldkampioenschap in 2007 en 2008.

Meer details zijn nog niet bekend, de FIA zal later vanavond een officieel bericht naar buiten brengen. Ook McLaren Mercedes zal een persconferentie beleggen.

De uitsluiting zou kunnen betekenen dat Kimi Räikkönen nu de leider in het wereldkampioenschap is, met 92 punten.

Update 18:28
Autosport.com heeft haar nieuws dat McLaren al veroordeeld zou zijn, teruggetrokken. De World Motor Sport Council zou nog niet tot een verdict zijn gekomen.
Subheader
Lewis Hamilton bij de hoorzitting.


Update 20:08
McLaren raakt haar constructeurspunten van 2007 kwijt en krijgt een boete van 100 miljoen dollar (ca. 67 miljoen euro) opgelegd. De coureurs mogen hun punten houden en de rest van het seizoen uitrijden.

Voor meer Formule 1 nieuws kijk je natuurlijk op de F1-Manager!

Veelpleger smeert hem met politiefiets

Vanmiddag wilde een 41-jarige man uit Zwolle niet meewerken aan een politiecontrole. Hij jatte daarom een dienstfiets van een van de agenten en racete weg. De man, die volgens de politie bij hen te boek staat als draaideurcrimineel, fietste door Zwolle-noord en smeet de tweewieler in de struiken.

Een vrouw was hier toevallig getuige van. Ze waarschuwde collega's van 'bike patrol Zwolle', die hem even later wisten aan te houden. Het rijwiel is weer terug op het politiebureau, evenals de Zwollenaar.


Gelukkig is de dienstfiets weer terecht

Zwartboek hit in Argentinië

Icoon FilmZwartboek heeft in de eerste week van de release in Argentinië een plaats in de top tien weten te veroveren. De Nederlandse film van Paul Verhoeven eindigde boven Hollywood-producties als Evan Almighty en Rush Hour 3.

Dat meldde Holland Film, de organisatie die de Nederlandse film in het buitenland promoot, donderdag. Het oorlogsdrama, met Carice van Houten in de hoofdrol, heeft wereldwijd al meer dan 22 miljoen dollar opgeleverd. De productie is al uitgebracht in een groot aantal landen, waaronder Engeland, Verenigde Staten, Japan, Zuid-Korea, Thailand, Turkije en Zuid-Afrika.

McLaren en de F1manager

McLaren Mercedes is haar constructeurspunten van dit seizoen kwijt. Wat betekent dat voor de F1manager van FOK!sport?

De gevolgen voor de manager blijven beperkt. Alle punten die tot en met de Italiaanse Grand Prix zijn uitgedeeld, zijn definitief, blijven staan en worden niet gewijzigd. Reeds behaalde punten zullen dus niet worden afgenomen.

Voor de rest van het seizoen blijven de punten in de manager gebaseerd op de officiele raceuitslagen zoals die op iedere maandagavond na de race om 20.00u door de FIA zijn gepubliceerd. Teams en coureurs die in de officiele uitslag staan, krijgen daar punten voor, ongeacht of de FIA ze punten voor het wereldkampioenschap toekent of niet.

Er zullen door FOK!sport geen teams worden aangepast naar aanleiding van dit nieuws. Alle deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor het al dan niet omruilen van McLarenelementen in hun teams.

Samengevat: er verandert eigenlijk niets in de manager. De coureurs, het chassis én de motor van McLaren blijven gewoon punten scoren, tenzij ze niet meedoen in een race en/of kwalificatie.

Colombia vreest komst nieuwe Tanja's

Icoon OpmerkelijkDe Colombiaanse autoriteiten zijn bezorgd dat de publiciteit rond de Nederlandse Tanja Nijmeijer jongeren aantrekt om zich ook bij de linkse rebellengroep FARC aan te sluiten. Dat heeft een hoge Colombiaanse legerofficier donderdag tegenover het ANP verklaard.

De autoriteiten vrezen dat jongeren met een zucht naar avontuur een verkeerd beeld van de guerrillabeweging FARC hebben, zoals in hun ogen ook Tanja Nijmeijer overkomen is.

Verder vrezen de autoriteiten dat de dagboekfragmenten die nu in de openbaarheid zijn gebracht, verfilmd zullen worden. De legerofficier verwees naar de documentaire Guerrilla Girl (2005) van de Deen Frank Piasecki Poulsen. Deze film is in Colombia niet goed ontvangen omdat hij te veel begrip voor de FARC toont en de groep afschildert als sociaal bewogen strijders.

Dries Roelvink naakt in film

Icoon ShowbizzDe aandachtsgeile Dries Roelvink is in zijn filmdebuut in I love Dries naakt te zien. De volkszanger was eerder al te bewonderen in een te kleine gele zwembroek voor de ANWB-reclame. Op zijn website schrijft Dries: "Toch was er nog behoorlijk wat overredingskracht voor nodig van regisseur Tom Six om mij echt spiernaakt voor de camera's te krijgen."

Dries ging onder het mom van 'alles voor de goede zaak' uiteindelijk uit de kleren. In de film is hij te zien in een seksscène. Hij weet niet niet of zijn ouders bij de première komen kijken. Volgens de 48-jarige zanger ging het er heftig aan toe tijdens de opnames. "Tom Six was dolenthousiast over het resultaat van de bevruchtingsscène. Op een gegeven moment ging ik zo in mijn rol op dat de caravan stond te schudden", aldus de geile beer.

In de film wordt de 48-jarige zanger gekidnapt, omdat zijn ontvoerders een kind willen uit zijn sperma. Naast Dries zijn ook Grad Damen, Sugar Lee Hooper en Peter Beense te bewonderen in 'I love Dries'.

Dries Roelvink
Dries is naakt in een film te zien

Hoogeveen wil langste liefdesbrief schrijven

Het Drentse dorp Hoogeveen gaat in het kader van het culturele jaar 2008 een poging wagen het wereldrecord 'langste liefdesbrief' in handen te krijgen. De brief zal kilometers lang worden en vele honderden kilo's wegen.

Zaterdag zal het startsein voor de recordpoging worden gegeven. Bij een stand van de lokale schouwburg zal dichter Klaas Knilles Hofstra proberen bezoekers over te halen een stukje tekst te schrijven op het lange vel papier. Over enkele maanden zullen delen van de brief her en der in Hoogeveen worden neergelegd. Halverwege 2008 moet duidelijk worden of het wereldrecord is gesneuveld. Het enorme vel papier zal dan worden uitgerold in de plaatselijke winkelstraat.

Zeven leerlingen van de mbo-opleiding werktuigbouwkunde hebben een speciale kar ontwikkeld voor dit project. Hierop ligt een rol papier met een lengte van bijna twee kilometer. Het enorme vel papier kan van de ene rol op de andere worden gerold.

Men kan de komende maanden op allerlei manieren een een stukje schrijven op het document. Het onderwerp kent veel variatie. Zo mag men een stukje schrijven over liefde voor de partner, een boek, een film, een natuurpark, een land, een sport, een zee, een hobby, een eiland, een muziekstuk, een museum, een artiest, etcetera.


Deze tekst zal wel niet op de brief terechtkomen

Piloot maakt noodlanding op golfterrein

Icoon OpmerkelijkEen piloot heeft in de Amerikaanse staat Colorado een noodlanding moeten maken op een golfterrein. De man meldde aan de vluchttoren van de plaatselijke luchthaven dat zijn eenmotorige Cessna 180 problemen had.

Daarna maakte de man een noodlanding op het gras van het golfterrein. Het vliegtuig raakte zwaar beschadigd. De piloot is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Halfnaakte vrouw wil brandweerauto stelen

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Een halfblote vrouw heeft in het Amerikaanse Sacramento getracht een brandweerauto te stelen. De vrouw werd op tijd aangehouden en is opgenomen in een instelling.

De brandweerlieden waren naar een ongeval gegaan. Ze waren bezig toen een van de hulpverleners hoorde hoe de motor van hun brandweerauto aansloeg. Toen hij ging kijken trof hij een vrouw achter het stuur aan die bijna geen kleren aanhad. De Amerikaanse was net ontslagen uit een instelling voor mensen met een psychische ziekte. Ze is opnieuw opgenomen.

Pamela betaalt pokerschuld met seks

Icoon ShowbizzEr is een nieuwe man in het leven van Pamela Anderson. Dat onthulde ze in de Ellen DeGeneresshow, maar ze leerde hem wel op een heel bijzondere manier kennen. Ze betaalde hem haar pokerschuld af met haar seksuele gunsten waarna ze verliefd werd op de man. Wie de gelukkige is weigert ze zeggen, maar het gaat in ieder geval om een professionele pokerspeler.

Inmiddels weet de 40-jarige Pamela niet wiens kant ze moet kiezen in de ruzie tussen haar twee exen Kid Rock en Tommy Lee. Ze houdt zich er liever buiten. "Ik heb de vechtpartij niet gezien, ik was net vertrokken. Zodra ik weg was, gingen de poppen aan het dansen", aldus Pamela. Tijdens de awardceremonie zat de seksbom nog bij Tommy Lee op schoot. Daarover zei ze: "Ja, dat is oké. Wat wil je dat ik doe, het zijn mannen".


Pamela betaalde haar pokerschuld af met seks

Klöden niet naar WK in Stuttgart

Andreas Klöden zal niet deelnemen aan het WK wielrennen, dat eind deze maand in Stuttgart wordt gehouden. De renner heeft nog teveel last van kwetsuren aan zijn hand en heup. Deze liep hij op na een valpartij tijdens de training.

"De tijd die ik nu nog heb tot eind september is helaas niet voldoende om 100 procent in vorm van start te kunnen bij het WK", liet Klöden op zijn website weten. "Ik heb geprobeerd aan mijn vorm te werken, maar het zit er niet in."

De afzegging voor dit evenement is opnieuw een domper voor Klöden. Eerder dit jaar werd zijn ploeg Astana vroegtijdig uit de Ronde van Frankrijk gehaald. Kopman Alexandre Vinokourov werd namelijk betrapt op het gebruik van bloeddoping.

'Hak Britney zat los tijdens MTV-show'

Icoon ShowbizzBoze tongen beweren afgelopen week dat Britney Spears het belabberde optreden tijdens de Video Music Awards van MTV slecht had voorbereid. Zelf zegt ze dat het kwam omdat haar hak niet deugde. Een fan zegt hiervoor het bewijs te hebben.

Volgens de fan die zichzelf Spencergaum noemt deed Britney er alles aan tijdens haar optreden haar enkel niet te breken. Spencergaum maakte een analyse van het geflopte optreden om Britneys verklaring over haar losse hak te steunen.


Oordeel zelf...

Stevens hoopt op Van der Vaart

Huub Stevens, trainer van Hamburger SV, hoopt dat hij komend weekend weer beroep kan doen op Rafael van der Vaart. De Duitse club moet het dan namelijk opnemen tegen Eintracht Frankfurt.

Van der Vaart moest het vorige duel in de Bundesliga, tegen Bayern München, ook al verstek laten gaan. Een blessure aan zijn enkel gooide namelijk roet in het eten. Afgelopen woensdag, tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd van Nederland tegen Albanië, kwam de middenvelder weer in actie.

"Ik ga ervan uit dat hij weer honderd procent fit is", liet Stevens donderdag weten. Hamburger SV heeft Van der Vaart, Joris Mathijssen en Nigel de Jong inmiddels met een privé-vliegtuig opgehaald in Albanië. Hierdoor heeft het trio de mogelijkheid om zich zo snel mogelijk bij de selectie van de Duitse club te voegen.

Moeder had moeite met drukke Maddie

Icoon BuitenlandsMaddie's moeder Kate McCann had moeite met de drukke Maddie. In dagboekuittreksels die zijn uitgelekt beschrijft ze hoe haar vierjarige dochter al haar energie opslorpt. Dat schreef ze in de dagen voor de verdwijning, op 3 mei, de dag dat Maddie verdween staat er niets meer in het dagboek.

Portugese politieagenten zouden intussen naar Engeland zijn afgereisd om Maddie's ouders verder te ondervragen. Ook twee vrienden van het koppel zouden opnieuw worden verhoord. Moeder Kate wil dat de Kinderbescherming haar opzoekt om sociale werkers ervan te overtuigen dat Maddie's broertje en zusje, een tweeling, het goed hebben bij haar.

Sky News bericht dat het dagboek al in beslag is genomen. De onderzoekers zouden nu ook de laptop van vader Gerry en Cuddle Cat, de knuffel van de verdwenen Maddie in beslag willen nemen voor verder onderzoek. De Portugese rechter heeft daarvoor een huiszoekingsbevel naar de politie van Leicestershire gestuurd. Dat bevel zou vandaag nog worden uitgevoerd.


Madeleine McCann is nog steeds vermist

Jans: "Publiek moet achter ons staan"

Ron Jans hoopt dat de supporters van FC Groningen komend weekend achter hun club zullen staan. De oefenmeester ergerde zich namelijk aan het gedrag van enkele fans tijdens het verloren duel tegen De Graafschap (0-2).

"Tegen De Graafschap was een deel van het publiek heel kritisch. Wij speelden niet goed en zijn de eerste om dat toe te geven, maar dat had zijn oorzaken. Juist in die wedstrijd hadden wij de steun van het publiek nodig en geen afkeurende geluiden", liet Jans weten.

"Mede vanwege alle afwezigen hebben we tegen FC Utrecht de steun van het publiek hard nodig mocht het onverhoopt even wat minder lopen", vervolgde de trainer. FC Groningen kan vrijdag geen beroep doen op Eric Nevland, Markus Berg, Tim Matavz en Marnix Kolder. De verwachting is dat Koen van der Laak weer op het veld zal terugkeren. De aanvaller is inzetbaar, maar nog niet fit genoeg om 90 minuten te spelen. Daarom is het aannemelijk dat Stefan Nijland weer in de punt van de aanval zal starten.

Zorgverzekeraars: tekort van 122 miljoen in AWBZ

Icoon PolitiekDit jaar zal er een tekort van 122 miljoen euro ontstaan in de thuiszorg, en andere vormen van AWBZ-zorg. Deze claim hebben zorgverzekeraars neergelegd bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De NZa zal bekijken of er geld bij moet.

Staatssecretaris Jet Bussemaker heeft dit donderdag gezegd in een overleg met de Tweede Kamer. Klantenstops bij instellingen voor thuiszorg in Drenthe en Flevoland was een aanleiding om het debat aan te gaan. Het geld is nog niet op, de tekorten zal slechts een prognose betreffen, aldus Bussemaker. "Ik ben niet van plan onmiddellijk de portemonnee te trekken"

[Vuelta] Petacchi weer de snelste

Net als gisteren heeft Alessandro Petacchi ook vandaag de etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. De Italiaan van Milram was in de twaalfde etappe over 167 kilometer van Algemesí naar Hellín de snelste in de sprint. Denis Menchov blijft aan de leiding in het algemeen klassement.

Krivtsov, Minard, Ruiz Sanchez, Rebellin en Gilbert gingen al vroeg in de aanval en bleven ook lang weg. Rebellin (Ita) en Gilbert (Bel) rekenden in de slotfase van de rit op een misrekening van het peloton. Het was echter dankzij de inspanningen van Petacchi's mannen te danken dat er een massasprint kwam.

FOK!Blog Babe Battle #4

Jullie moeten weer kiezen. Tot de einde van deze maand geven wij jullie een keuze: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 16.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek Monique en in de rechterhoek Felicity!

Monique vs Felicity

Wie willen jullie morgen om 18.00 uur zien?

PGR 4 krijgt binnenkort speelbare demo

Project Gotham Racing 4 zal in een niet onafzienbare tijd een speelbare demo krijgen. Developer Bizarre Creations heeft aangegeven dat we de demo tijdens of zelfs vóór de launch op 13 oktober kunnen verwachten.

Zij voegden verder nog toe dat we in de demo kunnen gaan racen op de Nurburgring en er tevens een aantal arcade challenges in zitten. Over de speelbare autos of motoren is nog geen woord gerept.

Braziliaanse dagzege in Polen

De Braziliaanse wielrenner Murilo Fisher van Liquigas heeft de vijfde etappe in de Ronde van Polen op zijn naam geschreven. Na 255 kilometer koersen van Wrzesnia naar Swidnica was Fisher de snelste van een groepje sprinters dat zich in in de laatste kilometer losgemaakt had van het peloton.

Fisher bleef klassementsleider Danilo Napalitano en de Belg Wouter Weylandt van Quick Step nipt voor. Napolitano behield de leiderstrui, maar Fisher heeft slechts een achterstand van een seconde.

Riep daar iemand kuthoer?

Het is een tijdje redelijk stil geweest rond ons schatje, maar vandaag is ze dan toch weer volop in het nieuws. Rita heeft het namelijk gedurfd om kritiek te hebben op het VVD-beleid dat zo zorgvuldig was uitgestippeld door het andere probleemkind van de VVD, Mark Rutte. Tja, en om nu toch vooral de indruk te wekken ook een daadkrachtige tante te zijn, heeft Rutte haar maar direct uit de fractie geschopt.

 Mijn complimenten Mark! Net nu de VVD alle kansen had om door de stuntelige begroting van het kabinet het verloren terrein terug te winnen, wordt stemmentrekker Verdonk bij het vuilnis gezet. Daarmee liggen de kansen van de VVD natuurlijk voorlopig naast Verdonk in de vuilnisbak. Overigens ligt hiermee ook de VVD-toekomst van Rutte in de vuilnisbak en vallen er vandaag dus al met al weinig verwijten te maken.

Toch wel benieuwd hoe dit nu verder gaat. Verdonk lijkt als eenmansfractie niet helemaal kansloos omdat vriend Wilders zich steeds verder ontwikkelt tot het lachertje van de Tweede kamer en daarmee vanzelf de kiezers van zich afdrijft. Wel de vraag hoe Verdonk in de huidige provoceertijd nog echt de aandacht kan trekken. De Koran verbieden wordt tegenwoordig wekelijks voorgesteld, ministers beledigen is dagelijkse praktijk geworden en voorstellen om het verbod op Mein Kampf op te heffen is ook al niet meer bijzonder.

Dan maar in de Playboy? Hebben we in ieder geval zeker direct het meest schokkende van dit jaar...

Demper oorzaak uitvallen Massa

Een defect aan een schokdemper was de oorzaak van het uitvallen van Felipe Massa in de Italiaanse Grand Prix, afgelopen zondag. Dat verklaarde de Braziliaanse coureur tijdens een persconferentie in Spa-Francorchamps.

Massa viel al na de zesde ronde van de race op Monza uit en is daardoor verder achterop geraakt in de strijd om de wereldtitel. "Een van de achterdempers blokkeerde en de onderkant van de wagen raakte het asfalt," legde Massa uit. "Ik kreeg de wagen niet door de bochten en dacht eerst aan een lekke band. Het was een probleem met een demper, wat overigens niet werd veroorzaakt door de kerbs, door mijn start of door mijn rijstijl."

ECB: grotere risico's door hypotheekcrisis VS

Icoon EconomieDoor de malaise op de Amerikaanse hypotheekmarkt zijn de risico's voor de groei van de wereldeconomie toegenomen. Dat zei de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag in zijn maandelijkse bericht.

Andere gevaren voor de wereldeconomie vormen volgens de ECB onder meer protectionistische maatregelen en een verdere stijging van de olie- en grondstoffenprijzen. De ECB is wel van mening dat de wereldwijde gevolgen van de afkoeling van de Amerikaanse economie tot dusver beperkt zijn gebleven. De economische activiteit in de wereld blijft robuust, vooral dankzij opkomende economieën. Daarbij vormen de grote Aziatische landen de drijvende kracht achter de groei van de wereldeconomie, aldus de ECB.

De bank herhaalde zijn standpunt dat de gevaren voor de prijsstabiliteit in het eurogebied nog altijd aanwezig zijn. De grootste risico's voor de prijsstabiliteit zijn volgens de ECB hogere belastingen, stijgende kosten voor energie en landbouwproducten en op de langere termijn hogere loontarieven. De ECB gaf aan extra informatie over de economische situatie af te wachten voordat verdere rentestappen worden genomen.

Het stelsel van Amerikaanse centrale banken gaat naar verwachting volgende week dinsdag de rente verlagen om de afzwakkende Amerikaanse economie een impuls te geven. De euro steeg donderdag door speculaties op een renteverlaging in de Verenigde Staten naar een nieuw record tegenover de dollar, met een stand van 1,3927 dollar.

Het Finse ECB-bestuurslid Erkki Liikanen zei donderdag dat de onrust op de financiële markten nog maanden kan aanhouden. "Hoe sneller de markten meer transparant worden, hoe sneller ze zullen normaliseren. Het is geen kwestie van weken, maar van maanden'', aldus Liikanen.

De kredietmarkten zijn sinds begin augustus erg nerveus omdat banken huiverig zijn geworden elkaar geld uit te lenen uit angst voor verliezen gerelateerd aan de Amerikaanse hypotheekmarkt. Deze onrust leidde tot zware verliezen op de internationale effectenbeurzen. De centrale banken, waaronder de ECB en de Federal Reserve, schoten de markten te hulp door tijdelijk honderden miljarden euro's en dollars aan extra liquiditeit in de geldmarkt te pompen.

[Upd] Scolari slaat speler Servië

Grote opschudding gisteravond bij de EK kwalificatiewedstrijd Portugal – Servië. Tot kort voor tijd stond Portugal op voorsprong maar in de 87e minuut kwam Servië nog op gelijke hoogte. Niet lang daarna volgde een opstootje en daarin liet Luiz Felipe Scolari zich van zijn slechtste kant zien.

De oefenmeester van de Portugezen kon de gelijkmaker moeilijk verkroppen. In het opstootje haalde de Braziliaan vol uit naar Serviër Ivica Dragutinovic. De verdediger kon de vuist van Scolari maar net ontwijken. Voor de Duitse scheidsrechter Markus Merk was het daarmee afgelopen. Zonder nog kaarten te trekkken floot de leidsman af.

Na afloop verklaarde Scolari dat hij Dragutinovic niet had geraakt. ”Ik kwam op voor Ricardo Quaresma. Ik raakte Dragutinovic niet.” Portugal incasseerde dertien verliespunten en staat derde in Groep A. Polen is de koploper met twee punten voorsprong op Finland. Vier punten minder dan Polen maar met een wedstrijd minder gespeeld staat Portugal derde, één punt voor Servië dat ook nog een wedstrijd tegoed heeft.

Update @16:00 uur

Luiz Felipe Scolari moet vrezen voor een forse straf. Niet alleen de Portugese voetbalbond, maar ook de UEFA is een onderzoek gestart naar het incident waarbij de coach met zijn vuist richting het hoofd van de Servische speler Ivica Dragutinovic ging

Submit André Trompers

Bijna miljoen geboden voor eerste vlucht in A380

Icoon OpmerkelijkTickets voor de eerste commerciële vlucht van de nieuwe Airbus A380 gaan op de veilingsite eBay voor bijna een miljoen euro van de hand. Dat maakte Singapore Airlines, dat op 25 oktober als eerste luchtvaartmaatschappij de superjumbo in gebruik neemt, donderdag bekend.

De hoogste bieder tot dusver telde een bedrag neer van bijna 2 miljoen Singaporese dollar, circa 925.000 euro. Er zijn nog 24 plaatsen beschikbaar aan boord van de A380, het grootste passagierstoestel ter wereld. Daarop kan tot het einde van de week worden geboden. De opbrengst gaat naar een goed doel.

De eerste vlucht van de A380 gaat van Singapore naar Sydney. Singapore Airlines heeft negentien superjumbo's besteld bij de Europese vliegtuigbouwer Airbus, ondanks de flinke vertraging die de productie van het toestel heeft opgelopen door onder meer een ontwerpfout in de bedrading.

Vliegende Hollander rest van seizoen dicht

Icoon AlgemeenDe Vliegende Hollander in de Efteling gaat dit seizoen niet meer open. De directie van het sprookjespark heeft dat donderdag besloten na de laatste storing in de peperdure, nieuwe attractie.

Woensdag viel de ketting stil die de negen sloepen van de Vliegende Hollander door het water trekt, legde directeur Olaf Vugts donderdag uit. Enkele tientallen inzittenden moesten worden geëvacueerd.

De ketting is met geen mogelijkheid meer in beweging te krijgen. Al het water moet uit de attractie worden gelaten om de oorzaak te ontdekken en het probleem te herstellen. Het gaat om een helemaal nieuw probleem, anders dan de talloze kinderziekten die de Vliegende Hollander sinds de opening dit jaar teisterden.

Vugts weet nu al dat de reparatie veel tijd vergt. Ook in het winterseizoen blijft de attractie daarom dicht, kondigde hij aan. "Het is een moeilijke, maar duidelijke beslissing.''

De Vliegende Hollander is een unieke mix van achtbaan, waterbaan en een donkere, mistige tocht langs fraai opgetuigde schepen uit het verleden. De nieuwe attractie zou eigenlijk al juni 2006 worden opengesteld, maar door technische problemen werd die datum niet gehaald. Het bouwwerk kostte 20 miljoen euro en het is daarmee de duurste attractie in het park.

De Efteling spreekt van een financiële tegenvaller en imagoschade. Maar over de aansprakelijkheid wil de directie het nog niet hebben. Verschillende aannemers hebben de attractie gebouwd. Vugts benadrukt dat de veiligheid van het publiek nooit in het geding is geweest.

Bejaarde rijdt drie keer over man heen

Icoon OngelukEen 87-jarige fietser uit Heiloo is woensdagmiddag op de kruising Zeeweg/Westerweg door een 85-jarige plaatsgenote met de auto drie keer overreden.

De fietser wilde op het fietspad van de Zeeweg oversteken naar de Westerweg toen hij door de automobiliste werd aangereden. Zij reed over de Westerweg en heeft de fietser over het hoofd gezien. Uit schrik reed de dame nog een keer achteruit en vooruit, beide keren over de man heen. Het slachtoffer liep daarbij meerdere breuken op aan zijn heupen, ribben en ruggenwervels.

Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Het rijbewijs van de vrouw is ingenomen. Er wordt onderzocht of de vrouw in aanmerking komt voor permanente intrekking van het rijbewijs in verband met gevaarlijk rijgedrag.

Met dank aan Boesh voor de submit.

Huwelijksaanzoek in Viva Piñata

In Amerika heeft een man zijn huwelijksaanzoek wel via een heel originele manier gedaan. Hij heeft zijn vriendin bij Viva Piñata een diamant gestuurd met daarbij de tekst "will you marry me?".

Natuurlijk heeft hij het ook in het echte leven gedaan, want het zou wel wat triest zijn om een aanzoek alleen via een korte PM op een console game te doen.

quote
When she got it (Across the room on the other TV) she giggled and said i was silly. Then i pulled out the real deal, got on a knee and started getting cried upon. She said yes [...].

Aankomende lente gaan ze trouwen en het topic waarin de man zijn aanzoek wereldkundig maakte is hier te bekijken.



Aaaaaaaawwwww

[EK] Volleybalheren uitgeschakeld

Ze zijn zelf nog niet in actie gekomen, maar de laatste dag van de poulewedstrijden tijdens het Europees kampioenschap in Sint-Petersburg is slecht begonnen voor de Nederlandse volleybalheren.

Duitsland won met 3-0 van Frankrijk, en hierdoor kan Oranje, ook als er vanavond van Slowakije wordt gewonnen, de halve finale niet meer halen. Dankzij een beter setgemiddelde blijft Duitsland boven Nederland.

Er is een grote kans aanwezig dat Oranje zelfs geen derde wordt in de poule, maar zich tevreden moet stellen met een gedeelde zevende plaats. Servië zal in de poule namelijk ook boven Nederland eindigen wanneer er vandaag niet met 3-0 wordt verloren van groepswinnaar Spanje.

Mocht Nederland inderdaad als zevende eindigden, dan grijpt het overal naast. Oranje plaatst zich dan niet direct voor het EK van 2009 en ook niet direct voor het olympische kwalificatietoernooi in januari. Alleen via een hele lange omweg zijn de Spelen in Peking nog haalbaar.

[upd] VVD gooit Verdonk uit de fractie

Icoon PolitiekDe VVD heeft Rita Verdonk uit de fractie gezet. Zij gaat verder als onafhankelijk Kamerlid. Dat meldt RTL Nieuws.

De VVD-fractie was vandaag bijeen om de positie van Verdonk te bespreken nadat ze eerder deze week wederom kritiek had op de koers van de partij. Verdonk was van mening dat haar uitspraken in de krant uit hun verband zijn gehaald.

Ze zou tijdens een besloten diner gezegd hebben dat de "De VVD onzichtbaar is in het vreemdelingendebat en daar wat aan gedaan moet worden". Ook zei ze dat er niet "Naar de kiezer geluisterd wordt en dat samenwerken met de PVV van Geert Wilders geen optie zou zijn maar dat ze de partij niet uit wil sluiten als toekomstige coalitiepartner."

Partijleider Mark Rutte heeft haar na eerdere aanvaringen al gewaarschuwd dat hij geen afwijkende geluiden van haar meer zou accepteren. Verdonk benadrukte echter ook dat ze achter Partijleider Mark Rutte staat.

Update 15.04 uur
De VVD-Tweede Kamerfractie heeft nu zelf ook bevestigd dat Verdonk uit de fractie is gezet.

Verdonk zei in een reactie verbaasd te zijn over het besluit. Ze zegt nog niet te weten of ze haar zetel opgeeft of verder gaat met een eigen beweging. Ingewijden zeggen echter dat dit laatste het geval zal zijn.

De oud-minister is populair onder de kiezers. Bij de verkiezingen haalde ze meer stemmen dan lijsttrekker Rutte.

Met dank aan Pfishy, Sjippe, uberbert, Golobulus, Avmmeke, Sjippe, Trommeldaris, L3IPO, Asmodean, Berkery voor de submit.

Tegen de trein

Ik kwam al surfende deze twee filmpjes tegen beide gaan over simpele zielen die denken dat ze nog wel even voor de aanstormende trein langs kunnen rijden, de gevolgen laten zich raden. De bestuurder van het eerste filmpje is om het leven gekomen en bij het ongeluk in het tweede filmpje zijn twee mensen om het leven gekomen. Wat me wel opvalt is dat voor zover ik kan zien het kruispunt in het eerste filmpje niet voorzien is van slagbomen... 

Politiek gaat NS afrekenen op prestaties

Icoon VervoerDe Nederlandse Spoorwegen en ProRail moeten met ingang van het nieuwe jaar gaan voldoen aan prestatieafspraken. Dat bleek donderdag tijdens een overleg tussen minister Camiel Eurlings van Verkeer en de Tweede Kamer.

De afgelopen jaren was slechts sprake van een inspanningsverplichting. Dat had te maken met de woelige periode op het spoor in de eerste jaren van deze eeuw. ,,Toen was het nog te vroeg om al te sturen op prestaties'', aldus Eurlings.

De minister wil in het nieuwe jaar per se anders gaan werken. ,,Het is tijd voor professionalisering met harde, afrekenbare afspraken''.

Het is nog onduidelijk welke eisen er precies gesteld gaan worden. Een consultancyfirma buigt zich daarover, NS en ProRail komen binnenkort ook met een voorstel. De consumentenorganisaties mogen ook hun zegje doen, waarna de Tweede Kamer bepaalt hoe scherp de eisen worden geformuleerd.

De topmensen van NS en ProRail worden straks in ieder geval afgerekend op de prestaties van hun bedrijven. In het verleden haalde met name de PvdA hard uit naar de top van ProRail, na de zoveelste grote computerstoring op het spoor.

Fractiespecialist Diederik Samsom van de PvdA vindt dat het topmanagement moet kunnen worden weggestuurd bij aanhoudende wanprestatie, maar toonde zich desgevraagd geen voorstander van overhaaste maatregelen. ,,We gaan niet meteen met de guillotine aan de slag.''

De Tweede Kamer maakt zich zorgen over de haalbaarheid van de groeiambitie van het kabinet met het openbaar vervoer. Die is vastgesteld op 5 procent, maar het lijkt erop dat de doelstelling niet wordt gehaald. Eurlings wees erop dat hij samen met de sector erg zijn best doet om groei te realiseren, maar dat het niet eenvoudig is.

Yao Yie geblesseerd

De kans bestaat dat Yao Yie lang uitgeschakeld is. De Chinese Nederlandse raakte in de tweede ronde van de open Japanse Kampioenschappen geblesseerd aan haar voet. Ze speelde wel haar wedstrijd nog uit maar verloor uiteindelijk met 18-21 en 7-21.
Yie stond met 18-16 voor in de eerste set toen er iets leek te knappen in haar voet. De wedstrijd werd tien minuten onderbroken waarna Yie weer verder mocht van de toernooiarts. Helaas kon ze zich niet meer afzetten waardoor ze uiteindelijk verloor. Na afloop van de wedstrijd is ze meteen naar het ziekenhuis gegaan maar wat er precies aan de hand is is is nog niet bekend.

Nintendo DS kleurt zilver

Vanaf 12 oktober komt er weer een nieuwe DS kleur bij. Dit keer is zilver de nieuweling naast de al beschikbare kleuren wit, zwart en roze. De zilveren DS lite zal hetzelfde geprijsd zijn als de andere kleuren.

De Nintendo DS is op dit moment ruim 14 miljoen keer verkocht in Europa wat het in veel landen de snelst verkopende console ooit maakt. Andere mooie cijfers van Nintendo omvatten 915.000 verkochte exemplaren van Meer Brain Training, 1.6 miljoen verkochte Pokémon Diamond/Pearl exemplaren en 3.3 miljoen verkochte Brain Training exemplaren. Nintendo is tevreden.

[Upd] Hoorzitting spionagezaak gestart

Om 9:30 uur vanmorgen is in Parijs de hoorzitting van start gegaan waarmee duidelijkheid moet gaan komen in de spionagezaak tussen McLaren Mercedes en Ferrari. Lewis Hamilton en testrijder Pedro de la Rosa zijn aanwezig in Parijs.

Fernando Alonso is niet aanwezig bij de hoorzitting, hij bevindt zich al in Spa-Francorchamps waar hij moet verschijnen op de persconferentie. Opvallend is dat voor Ferrari ondere andere Ross Brawn aanwezig is bij de hoorzitting. Brawn is onlangs uit de Formule 1 vertrokken voor een langdurige sabbatical maar heeft dat onderbroken voor deze zaak. Voor McLaren waren naast Hamilton en De la Rosa ook teammanager Jonathan Neale en McLaren-directeur Ron Dennis mee. "Ik ben blij dat al het voorbereidend werk nu achter de rug is. Ik ben er van overtuigd dat de waarheid boven tafel zal komen", aldus Dennis.

Het laatste nieuwe bewijs zou een e-mail zijn tussen hoofd-engineer Paddy Lowe van McLaren en Pedro de la Rosa. In de e-mail nodigt Lowe De la Rosa uit om een aantal nieuwe onderdelen te testen. Als kanttekening plaatste Lowe erbij dat de specificaties van het nieuwe onderdeel van Ferrari afkomstig zijn.

McLaren lijkt ook het team van Renault mee te willen nemen in het onderzoek. Renault had bij de start van het seizoen een nieuw onderdeel op de auto's geplaatst. Vanaf het moment dat de spionagezaak speelt is dat onderdeel plotseling van de ING-bolides verdwenen, wat volgens McLaren merkwaardig te noemen is. De FIA bevestigt dat het vragen hierover heeft gekregen van McLaren, maar zegt ook dat Renault geen onderdeel is van het onderzoek. Renault-baas Flavio Briatore over de hele zaak: "We hebben aan de FIA laten weten wat we hebben en daar was niks mis mee. Ik weet niet waar Dennis op zou doelen. Op dit moment slaat hij om zich heen, maar wij blijven kalm."

Joaquin Verdegay, een FIA-steward, is van mening dat de rijders niet moeten worden gestraft als spionage bewezen wordt: "De rijders van McLaren halen alles uit hun auto en rijden op hun sterkst. Als het team bezig is met ontoelaatbare activiteiten, dan is het een probleem van het team en niet van de rijders."

Ferrari liet via manager Luca di Montezemelo een aantal dagen geleden weten zich als terechte kampioen te beschouwen als McLaren zou worden gediskwalificeerd: "Als we buiten de baan kampioen worden, dan verdienen we de titels. Dat zou namelijk betekenen dat de winnaars gewonnen hebben op een illegale en onsportieve wijze." Vanmorgen was niemand van Ferrari bereid om commentaar te geven.

Update 12:40

Om 15:00 uur vanmiddag wordt er een uitspraak van de World Motor Sport Council verwacht.

Update 14:09

De hoorzitting is verdaagd tot later vanmiddag. De commissie en de teams zijn aan het lunchen. De uitspraak zal dus pas later vandaag plaatsvinden en niet om 15:00 uur zoals eerder gemeld. McLaren houdt een uur na de uitspraak een persconferentie.


Lewis Hamilton vanmorgen in Parijs

Vandereycken: "Niet nodig om negatief te doen"

De fraaie overwinning die België vorige maand boekte in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Servië (3-2), lijkt een toevalstreffer te zijn geweest. Gisteravond, in Kazachstan, ging het weer slecht. Ondanks een 0-2 voorsprong, eindigde de wedstrijd in 2-2.

Geraerts en Mirallas bezorgden België een 0-2 voorsprong, nog voor rust kwam Kazachstan terug tot 1-2. In de slotfase maakte de thuisploeg gelijk, uit een strafschop. "In de tweede helft toonden we nog wel veel karakter, maar we waren niet hard genoeg in de duels, vooral in de defensie niet", aldus bondscoach Vandereycken. "Kazachstan is geen groot voetballand, maar dit is wel een lastige tegenstander. Ik verwacht dat over deze 2-2 negatief zal worden gedaan, maar dat is echt niet nodig".

Van Nistelrooij: "Jeetjemina"

De verlossende treffer van Ruud van Nistelrooij in het EK-kwalificatieduel gisteravond in en tegen Albanië leidde bij de spelers van het Nederlands elftal tot een spontaan feestje op het veld. Van Nistelrooij zelf kon het ook amper bevatten.

"Het was een moeizame wedstrijd. Dat weet je als je hier komt. Met 0-0 was hier een massaal feest losgebarsten. Uiteindelijk win je dan door een aanval die van de zijkant doorkomt en een bal die een keer goed valt", aldus de spits. "Het was lastig allemaal. Dan winnen we in de laatste minuut. Daar hebben we met zijn allen keihard voor gewerkt. De ontlading was heel groot. Jeetjemina".

EU vraagt China om verbod tabaksreclame F1

De Europese Unie heeft aan de regering van China gevraagd om tabaksreclame tijdens de Chinese Grand Prix te weren. Op deze manier komt het tegemoet aan de Europese regels. De race vindt plaats op 7 oktober.

Volgens de regels van de EU is tabaksreclame verboden in papieren media, op televisie, de radio, internet en sponsoring van tabaksbedrijven. Markos Kyprianou, de Europese Commissaris voor Gezondheid, heeft gezegd dat hij zich zorgen maakt om de Chinese reclame die in Europa ook te zien zal zijn.

"Het is een belang voor ons, omdat het duidelijk is dat onze regels geen rechtsgeldigheid hebben in andere gebieden en onze regels dus niet kunnen worden uitgevoerd in andere landen", aldus de Cyprioot. "Maar de races worden in Europa uitgezonden en worden bekeken door Europese burgers, dus op een bepaalde manier wordt de doeltreffendheid van onze wetgeving om de burgers, vooral de jonge burgers, te beschermen tegen tabaksreclame ondermijnd en beperkt."

In China is tabaksreclame verboden, voor de Formule 1 wordt er echter een uitzondering gemaakt.

Hiddink: "Engeland kreeg te veel"

Gisteravond verloor Rusland in het EK-kwalificatieduel tegen Engeland met 3-0. Volgens Guus Hiddink, bondscoach van de Russen, kreeg Engeland met die eindstand iets te veel.

Guus Hiddink deed na afloop niet dramatisch over de verloren wedstrijd: "Het is een les voor mijn jonge team, dat nog steeds in ontwikkeling is". Wel is Hiddink van mening dat Engeland iets te veel heeft gekregen. "In fases domineerden wij de wedstrijd. Het verschil is dat zij de kansen benutten en wij niet. Tijdens de terugwedstrijd in Moskou moeten we net zo effectief zijn als zij", aldus de oefenmeester. "Ons spel past in de ontwikkeling die het team doormaakt. In 2010 (het WK) willen we er staan."

Kranten mild over Oranje

Analytici Johan Derksen en Willem van Hanegem tuimelden gisteravond direct na de 0-1 zege op Albanië over elkaar heen in hun kritiek op bondscoach Marco van Basten en Oranje. De kranten zijn vandaag opvallend mild en Ruud van Nistelrooy krijgt alle lof.

"Klasse Van Nistelrooy redt Oranje", aldus de kop van de Volkskrant. "Daar was hij weer, de schreeuw van verrukking, de gebalde vuist van extase, de explosie van emoties (… Het magistrale doelpunt was een kunststuk in een verder dorre voorstelling." De Volkskrant rept van een "opmerkelijk laag niveau" bij Oranje. Naast Van Nistelrooy heeft de krant alleen lof voor André Ooijer. "De aanwezigheid van de 33-jarige routinier van Blackburn Rovers was hard nodig, want de beste speler aan de kant van Albanië, Bogdani, liet zich moeilijk intomen."

AD Sportwereld is ook niet te spreken over het spel van Oranje. de krant voert als verzachtende omstandigheid de "klassieke Balkansfeer" aan. "Heetgebakerde supporters op de tribunes, slechte verlichting en een klein, moeilijk bespeelbaar veld." Net als de andere ochtendkranten constateert AD Sportwereld dat Robin van Persie, Wesley Sneijder en Mario Melchiot tegen Roemenië geschorst zijn vanwege hun tweede gele kaart. De krant vindt dat Van Persie weinig te verwijten viel. "Het was gewoon bijzonder lullig hoe hij de rode lap werd die de Albanese stier zocht."

KNGU dient verzoek voor wildcard Van Gelder in

De Nederlandse turnbond KNGU heeft vandaag bekend gemaakt dat het bij de internationale federatie FIG een officieel verzoek in zal dienen voor een wildcard voor de Olympische Spelen voor Yuri van Gelder. De deadline voor de aanvraag ligt op 15 november. Op 31 januari 2008 volgt de voorlopige reactie van de internationale turnbond.

Van Gelder eindigde vorig weekend als tweede bij het WK op ringen, maar liep desalniettemin een ticket voor Peking mis. Voor een plek op de Spelen had hij wereldkampioen moeten worden. De KNGU hoopt dat Van Gelder via een wildcard alsnog naar Peking mag. "De kans op een wildcard is niet heel groot, maar natuurlijk zet de KNGU zich samen met NOC*NSF maximaal in om in de lobby achter de schermen zoveel mogelijk te betekenen", aldus de verklaring.

Op 1 april komt de FIG met de uiteindelijke verdeling. Pas in juli zal een commissie, bestaande uit leden van het Internationaal Olympisch Comité IOC, de FIG en het ANOC, de overkoepelende organisatie van NOC's, beslissen over de verdeling van eventueel resterende wildcards.

Het Algemeen Dagblad startte deze week al een handtekeningenactie om Van Gelder op de Spelen te krijgen.

FASA Studio's sluit zijn deuren

Verschrikkelijk nieuws voor de fans van Shadowrun; FASA Studio's (de makers van Shadowrun) heeft vandaag namelijk de geruchten bevestigd over de sluiting van de studio.

Op het forum van de officiële website van Shadowrun meldde studio manager Mitch Gitelman het volgende:

"Today was the official last day of employment for those of us who had not moved on to other positions within Microsoft Game Studios. While the rumours have been circulating forever, we chose to wait on an official announcement because we didn't want people's attention distracted from our last product, Shadowrun, a game we love.

As a testament to the team's commitment to Shadowrun, we released three title updates to improve the product even after the team learned we were losing our studio. We have kept our Community Manager and Technical Support Manager on the job to aid and support you and will continue to do so while people continue to play our game. I am pleased that about half of us have found great positions elsewhere in MGS and Microsoft where they can share their experience and passion with the great people there.

But now, as the last of us say our goodbyes to each other, I�m saying goodbye to you on behalf of a group of talented and dedicated professionals who busted their humps for the love of the game. I am proud to have worked with and represented them to you and know that wherever they go, they will continue to kick ass."

Aldus een in dysforie gestemde Mitch Gitelman over de sluiting van FASA Studio's. FASA Studio's werd onder ander bekend door games als MechAssault 2: Lone Wolf en Shadowrun. Beide games werden gezien als middelmatige games, die net dat beetje extra misten om zich bij de top aan te sluiten.


Shadowrun

Coach Lille twijfelt nog over fitte Kluivert

Het is niet duidelijk of Patrick Kluivert komend weekend al zijn debuut kan maken voor OSC Lille in de Franse competitie. De trainer van de Franse club, Claude Puel, is tevreden over de vorderingen die de Nederlandse aanvaller maakt op het trainingsveld. Hij weet echter nog niet of hij hem opneemt in zijn selectie voor de wedstrijd tegen Girondins Bordeaux.

"Ik kan hier nog niets over zeggen", aldus Puel op de vraag of Kluivert komend weekend zijn debuut kan maken. "Niets is onmogelijk, maar ik moet de situatie nog even goed bekijken. Ik hak de knoop later pas door."

"Hij werkt keihard en is altijd als één van de eersten op het trainingsveld. Ik heb het gevoel dat hij zich al aardig thuis voelt bij de club. Hopelijk lukt het hem om hier weer zijn oude niveau te halen. In potentie is hij nog altijd enorm goed".

Boulahrouz, Luque in Engelse miskopen top-vijftig

Volgens de Engelse krant The Times is Ajacied Albert Luque de op twee na grootste miskoop ooit in de historie van de Premier League. Op een lijst met de vijftig grootste miskopen sinds de invoering van de Premier League in 1992 staat de transfer van Luque van Deportivo la Coruna naar Newcastle op de derde plaats.

Khalid Boulahrouz is de enige Nederlander in de lijst, op de 48e plaats. Hij werd vorig jaar door Chelsea overgenomen van HSV, maar slaagde er in Londen niet in om indruk te maken.

Grootste miskoop aller tijden in het Engelse voetbal is Per Kroldrup. In juni 2005 werd hij voor 7,5 miljoen euro door Everton weggeplukt bij Udinese. Niet lang daarna kwam de technische staf van Everton er achter dat de Deense centrumverdediger helemaal niet kon koppen. Uiteindelijk speelde hij slechts één duel.

Telfort stopt met sponsoring schaatsploeg

De schaatsploeg van trainster Ingrid Paul zal na het komende seizoen niet meer worden gesponsord door Telfort. Door een verlaging van het sponsorbudget ziet Telfort zich genoodzaakt om de sponsoring te staken.

Telfort is tevreden over hoe de sponsoring de laatste jaren is verlopen. "Schaatsen is een mooie sport, echt Nederlands. We hebben veel profijt gehad van de sponsoring, onze naamsbekendheid is erg gegroeid", aldus een Telfort-woordvoerder. Ingrid Paul is blij dat het nieuws aan het begin van het nieuwe schaatsseizoen naar buiten komt. Ze is niet bang dat de beslissing van Telfort gevolgen heeft voor de prestaties: "Er is in ieder geval geen sprake van extra druk. Schaatsers doen te allen tijde hun stinkende best. Zolang ik me geen zorgen maak, hoeven zij dat ook niet.".

Sinds 2004 wordt de ploeg al gesponsord door Telfort. Bij Telfort staan de schaatsers Jan Bos, Remco Olde Heuvel, Tom Prinsen, Gretha Smit, Stefan Groothuis, Freddy Wennemars en Tim Roelofsen onder contract.

Online gamemarkt hogere opbrengst dan muziek of video

Uit een recent onderzoek is gebleken dat de opbrengst van games online hoger is dan die van video of muziek. Deze markt heeft afgelopen jaar 3.8 miljard dollar opgebracht en verwacht wordt dat dit tot 11.8 miljard dollar zal groeien in 2011. Een derde van dit bedrag komt voor rekening van de online verkoop en distributie van games (zoals bij Steam van Valve) en de rest is voor een groot deel te danken aan het succes van de MMO's.

De verwachtingen zijn dat door het toenemen van het aantal breedband bezitters de markt nog verder zal groeien. Daarnaast hebben MMO's er ook voor gezorgd dat er steeds meer aandacht komt van bedrijven en consumenten voor het online spelen en kopen van games. De onderzoekers verwachten dat dankzij deze interesse steeds meer grote titels online verkocht zullen worden en dat het (legaal) downloaden van games aan belang gaat winnen, ten koste van de fysieke verkoop in winkels.



Het gaat nog eens groot worden, dat internet

Robben langer aan de kant

Arjen Robben zal deze week nog niet debuteren voor Real Madrid. De van Chelsea overgekomen Robben is nog niet voldoende hersteld van een blessure.

Op 19 mei jl. kwam Robben voor het laatst officieel in actie. Met Chelsea speelde hij toen in de finale van de FA-Cup. Manchester United werd daarin verslagen met 1-0. Robben trainde deze week wel mee met de eerste selectie maar dit mede vanwege het feit dat veel spelers afwezig waren in verband met interlandverplichtingen.

De technische en medische staf willen geen overhaaste beslissingen nemen wat betreft de rentree van de Oranje-international. Pas wanneer hij volledig wedstrijdfit is zal de aanvaller in het wit te bewonderen zijn, zo meldt de Spaanse krant Marca. De Champions League-wedstrijd tegen Werder Bremen en het competitieduel tegen UD Almería zullen te vroeg komen voor Robben. De verwachting is dat Robben, tijdens het uitduel tegen Real Valladolid, wel zal debuteren.

Scans voor Nintendo DS RPGs

Er zijn een viertal scans opgedoken van een drietal toekomstige RPG DS releases. De eerste scan komt van een remake van Final Fantasy IV, deze game verscheen al eerder op SNES, PSOne en GBA, maar nu is de game volledig 3D.

De tweede scan is van Tales of Innocence, een RPG van Bandai Namco. Innocence is de tweede Tales game op de Nintendo DS. Eerder verscheen al Tales of the Tempest.

De onderste twee scans komen van Dragon Quest IX, het nieuwste deel in de DQ-reeks. In tegenstelling tot eerdere DQ games gaat IX realtime gevechten krijgen in plaats van turnbased.

Softwareverkopen Japan, twee koeien in de lijst

Uitgever Koei doet goeie zaken deze week, ze hebben twee games in de Japanse top 10. Naast Koei doet uiteraard Nintendo het ook weer goed. Opvallend is trouwens de notering voor GTA voor de PSP, Westerse games gaan het steeds beter doen in Japan:

GameConsoleUitgeverAantalTotaal
Another Century 3PS2Banpresto186.000186.000
FFCC Ring of FatesNDSSquare Enix36.000292.000
Mario Party 8WiiNintendo28.000732.000
Sengoku MusouPS2Koei25.000260.000
BladestormPS3Koei17.00076.000
Haro IchizaNDSBandai Namco17.00017.000
GTA Liberty CityPSPCapcom16.00016.000
My Housekeeping DiaryNDSNintendo15.000181.000
Wii PlayWiiNintendo14.0001.689.000
Wii SportsWiiNintendo13.0002.083.000

De nummers 11 t/m 30:

11. [NDS] Flash Focus: Vision Training in Minutes a Day (Nintendo)
12. [NDS] Mario Kart DS (Nintendo)
13. [NDS] More Brain Age (Nintendo)
14. [NDS] New Super Mario Bros. (Nintendo)
15. [PS2] J-League Winning Eleven 2007: Club Championship (Konami)
16. [NDS] Phoenix Wright 3 (Capcom)
17. [NDS] One Piece: Gear Spirit (Bandai-Namco)
18. [PS3] Hot Shots Golf 5 (Sony)
19. [NDS] The Legend of Zelda: Phantom Hourglass (Nintendo)
20. [NDS] Animal Crossing Wild World (Nintendo)
21. [NDS] Donkey Kong: Jungle Climber (Nintendo)
22. [NDS] More English Training (Nintendo)
23. [NDS] Brain Age (Nintendo)
24. [NDS] Summonight: Twin Age (Banpresto)
25. [NDS] SD Gundam: G Generation Cross Drive (Bandai-Namco)
26. [PS2] Dear My Sun!! (D3 Publisher)
27. [NDS] English Training (Nintendo)
28. [NDS] Kanji Brain Test 2M (IE Institute)
29. [PS2] Will o' Wisp (Idea Factory)
30. [NDS] Itadaki Street DS (Square-Enix)

Verdeling per console:

NDS - 19
PS2 - 6
WII - 3
PS3 - 2

Invallen FIOD bij RTL en SBS

Icoon MediaOpsporingsdienst FIOD-ECD heeft vanochtend invallen gedaan in bedrijfspanden in Hilversum, Amsterdam en Den Haag van RTL Nederland bv en SBS Broadcasting bv.

De zes doorzoekingen werden gedaan in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar belspelletjes. De verdenking is dat RTL en SBS door het op de televisie uitzenden van de belspelletjes de wet op de kansspelen hebben overtreden.

Bij de invallen is administratie inbeslaggenomen. Directe aanleiding voor de actie zijn twee aangiftes van het Projectbureau Kansspelen, een onderdeel van het ministerie van Justitie tegen RTL en SBS.

Een woordvoerster van RTL Nederland (RTL4, 5, 7 en 8) bevestigt dat haar bedrijf FIOD-medewerkers over de vloer heeft. ''We hebben niets te verbergen en verlenen alle medewerking'', zegt zij.

Met dank aan laforest voor de submit.

Crisis Core gelanceerd in Japan, lange rijen

Het is ook altijd hetzelfde in Japan... Dit keer waren er weer lange wachtrijen voor de release van FFVII Crisis Core voor de PSP. De prequel op de PSOne hit Final Fantasy VII. Naast de game verscheen er ook een limited edition PSP die natuurlijk ook populair was:


De Crisis Core PSP Slim & Lite


Twee winkels met allebei lange wachtrijen


Twee gelukkige Japanners


Een tevreden Shinji Hashimoto, Executive Producer van de game

Naast deze lange rijen zorgt Crisis Core trouwens voor wel meer opschudding ook. Als je de game uitspeelt krijg je een scherm met daarop de tekst 'to be continued in Final Fantasy VII'. Uiteraard slaat dit op het feit dat Crisis Core een prequel is.

Het houdt hier echter niet op, PS3Only meldt namelijk dat je, als je de game voor een tweede keer uitspeelt, een filmpje ziet die erg lijkt op de FFVII PS3 tech-demo van de E3 van 2005. Hiermee zou een mogelijke FFVII remake voor de PS3 weer een stapje dichterbij zijn. Officieel blijft Square-Enix ontkennen.

The Police nog niet helemaal uitverkocht

Icoon MuziekDe concerten van vanavond en vrijdag van The Police zijn nog niet uitverkocht. Sting en zijn collega's staan deze avonden in de Amsterdam ArenA, waar volgens een woordvoerster van organisator Mojo nog duizend kaarten verkrijgbaar zijn. De ArenA biedt plaats aan 50.000 mensen.

De Britse popgroep The Police begon in mei aan een reünietournee die vijf maanden duurt. Sting, Stewart Copeland en Andy Summers gingen midden jaren '80 uit elkaar na een periode vol wereldhits als Roxanne en Don't Stand So Close To Me.

Voor speciale optredens kwam de formatie nog weleens bijeen, maar een echte wereldtournee werd pas dit jaar een feit. Een deel van de opbrengst van deze tournee komt ten goede aan de internationale hulporganisatie WaterAid. De zoon van Sting, Joe Sumner, verzorgt met zijn band Fiction Plane het voorprogramma in de ArenA.

Vogelaar opent Ramadanfestival

PvdA-minister voor Integratie Ella Vogelaar zal vanavond in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam de derde editie van het Ramadanfestival openen. Hiermee wordt de eerste dag van de ramadan, de islamitische vastenmaand, ingeluid. Het Arab Orchestra of Nazareth, dat uit joden, christenen en moslims bestaat, sluit de avond af.

Het festival organiseert tussen vandaag en 20 oktober verschillende activiteiten om ontmoetingen tussen moslims en niet-moslims te stimuleren. Het thema is dit jaar 'Elkaar blijven ontmoeten'. Het Ramadanfestival vindt in veertig gemeenten plaats.

De ramadan houdt in dat moslims na zonsopgang en voor zonsondergang niet eten, drinken, roken en zich onthouden van geslachtsgemeenschap. De achterliggende gedachte hiervan zou zijn om het lichaam te zuiveren en de mens rust te geven. Jaarlijks vasten tijdens de maand ramadan is één van de vijf zuilen van de islam.

Ieder jaar wisselt de begindatum van de ramadan. De islamitische kalender is namelijk niet afgestemd op de zon, zoals de gregoriaanse kalender die wij gebruiken, maar op de maan. In verschillende landen worden verschillende methodes gebruikt om de start van de ramadan te bepalen. Hierdoor kan het gebeuren dat in sommige landen de ramadan op een andere dag begint dan in andere landen. Na 29 of 30 dagen is de ramadan voorbij. De vastenmaand wordt traditioneel afgesloten met het Suikerfeest.

Met dank aan IkBenEenMarokkaan voor de submit.

Michiel Smit al sinds mei niet meer gezien in Lansingerland

Nieuw Rechtsleider Michiel Smit dreigt niet alleen zijn raadszetel van de gemeente Lansingerland kwijt te raken, hij verkeert ook in zware financiële problemen en is bovendien 'spoorloos' verdwenen danwel met de noorderzon vertrokken. Gisteren meldden we al op FOK! dat Smit uiterlijk voor vrijdag tekst en uitleg moet geven aan de gemeente Lansingerland over zijn woonadres.

Uit onderzoek bleek dat Smit niet woonde op het adres dat hij had opgegeven, een woning aan de Hooftstraat in Bergschenhoek. Hierop heeft de gemeente Smit uitgeschreven als inwoner van Lansingerland. Dit heeft tot gevolg dat Smit geen recht meer heeft op zijn raadszetel.

Maar twee keer
Smit is overigens slechts tweemaal op een raadsvergadering verschenen. Als sedert mei heeft men hem niet meer op het gemeentehuis gezien. Daar ligt intussen een stapel post van een meter hoog voor zijn eenmansfractie.

Lansingerland wil ook de raadsvergoeding die Smit ontving terugvorderen, maar dat wordt een lastige klus. Een deurwaarder was de gemeente al voor. Die heeft op de vergoeding, die enige duizenden euro's bedraagt, snel beslag gelegd.

Naar verluidt zou webhost Shock Media, die de website van de nationalistische partij hostte, nog een claim hebben van 10.000 euro op Smit. De internetprovider haalde de site van Nieuw Rechts daarom vorig jaar van het net. Verder claimt de gemeente Rotterdam nog 50.000 euro van Smit. Het betreft de raadsvergoeding die Smit in 2003, 2004 en 2005 ontving nadat hij zich had afgesplitst van Leefbaar Rotterdam.

Bij het nieuwsbericht van gisteren meldde FOK!ker Maluka dat hij Smit een week of twee terug had gespot toen hij samen met een vriend druk bezig was een vrachtwagen uit te laden met meubels en andere persoonlijke bezittingen. Maluka wilde niet zeggen in welke plaats het precies was, maar wel dat het in het oosten van Nederland was.

Texaans meisje (6) misbruikt en opgehangen

Icoon AmerikaIn Amerika is in het Texaanse dorpje Corsicana een 6-jarig meisje dood aangetroffen in de garage van haar ouderlijke woning. Ze was opgehangen en vertoonde tekenen van seksueel misbruik, aldus de hulpsheriff van Navarro county, de gemeente waar het dorp waar het drama zich voltrok, onder valt.

De moeder van het meisje vond haar dochter. Tot nog toe is er geen specifieke verdachte van het misdrijf. Wel zijn meerdere personen verhoord en wordt niemand als verdachte uitgesloten, maar er zijn nog geen arrestaties verricht.

Uit een brief van een onderzoeksrechter blijkt alleen dat autopsie uitwees dat het meisje om het leven kwam ''door een opeenstapeling van gebeurtenissen''.

Met dank aan Meddo, KlapMongeaul en Sh0g voor de submit.

Nederlander heeft weer vertrouwen

Het gaat weer beter met de Nederlanders. In 2007 hebben zij weer de weg omhoog gevonden uit het dal van de politieke en economische malaise van een paar jaar geleden.

Dat constateert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in het tweejaarlijkse rapport De sociale staat van Nederland dat gisteren is verschenen. Het SCP schetst daarin een beeld van de sociale situatie in Nederland aan de hand van ondermeer onderwijs, woonsituatie, arbeid, vrijetijDsbesteding en inkomen. Ook wordt aandacht besteed aan de ontwikkeling van de publieke opinie en het polItieke klimaat.

Na de periode 2002-2004, waarin de economie haperde en het vertrouwen in de politiek en de veiligheid zwaar op de proef werd gesteld door onder andere de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh, ontspant Nederland zich weer, aldus het SCP. Het vertrouwen in de regering is toegenomen, blijkt uit het rapport. Was in 2004 nog maar een magere 48 procent van de Nederlanders tevreden met de regering, in 2006 is dat toegenomen tot 67 procent. In 1998 waren overigens nog vier van de vijf Nederlanders goed te spreken over de regering.

'Zeer gelukkig'
De meeste mensen (82 procent) zeggen ''gelukkig'' of ''zeer gelukkig'' te zijn. De burgers zijn wel minder meegaand geworden. Meer dan enkele jaren geleden vinden zij dat mensen - en dan vooral anderen - aangesproken moeten worden op hun verantwoordelijkheid. Er wordt minder getolereerd of gedoogd en de touwtjes moeten strakker worden aangetrokken. Dat laatste vindt de burger vooral een taak voor de overheid.

Daarnaast is er een behoorlijk grote - en zoals het er nu naar uitziet blijvende - minderheid van de bevolking die ontevreden en wantrouwend is ten opzichte van de overheid, moeite heeft met de verschraling van de verzorgingsstaat en met de verkleuring van Nederland. Deze groep vindt bovendien dat zijn stem niet wordt gehoord.

Vrijheid van meningsuiting
Tegen de verwachting in, zo stelt het rapport, is het aandeel mensen dat vindt dat er te veel buitenlanders in Nederland wonen gedaald van 51 procent in 2000 naar 41 procent in 2006. In vergelijking met andere Europese landen scoort Nederland vrij gemiddeld als het gaat om weerstand tegen allochtonen.

Steeds meer mensen vinden het belangrijk dat de vrijheid van meningsuiting wordt beschermd. Voorheen noemde circa 45 procent dit belangijk. Nu is het 55 procent.

Nieuwe partij van Yildirim heet Solidara

Icoon Politiek De nieuwe partij van senator Düzgün Yildirim gaat Solidara heten. Yildirim heeft dat gisteravond bekendgemaakt in het tv-programma Pauw en Witteman. De naam is ontleend aan de kunsttaal Esperanto.

Yildirim werd in mei met voorkeurstemmen voor de SP in de Eerste Kamer gekozen. Het SP-bestuur wilde vasthouden aan de vooraf afgesproken lijstvolgorde en vroeg hem zijn zetel af te staan. Yildirim weigert dat. Vorige week besloot het SP-bestuur hem uit de partij te zetten.

Eerder richtte de senator al een comité op voor meer democratie in de SP. Dat heeft volgens hem enkele honderden aanhangers, die nu zijn nieuwe partij zullen steunen.



Solidara-senator Düzgün Yildirim

Kindersterfte naar laagterecord

Icoon AlgemeenDe moeizame strijd tegen kindersterfte werpt vruchten af. Donderdag gepubliceerde cijfers van het kinderfonds van de Verenigde Naties, Unicef, tonen een laagterecord: 9,7 miljoen kinderen onder de vijf jaar oud stierven in 2006.

Unicef noemt dit in een verklaring "historisch" en "een solide vooruitgang voor de overlevingskansen van kinderen". Het is voor het eerst dat Unicef een kindersterfte registreert van minder dan 10 miljoen kinderen. In 1990 overleden bijvoorbeeld nog dertien miljoen jonge kinderen.

Het kinderfonds constateerde een snelle daling van de kindersterfte in Latijns-Amerika, het Caribisch gebied, Centraal- en Oost-Europa, de voormalige Sovjetrepublieken, het Verre Oosten, het Stille Zuidzeegebied en zelfs in delen van Afrika.

"Meer kinderen dan ooit tevoren overleven. En nu moeten we verder bouwen met de behaalde successen in de volksgezondheid en streven naar het bereiken van de Millennium Ontwikkelings-doeleinden (MDG's)," aldus Unicef-directeur Ann Veneman. De internationaal afgesproken doeleinden beogen onder meer het terugdringen van de kindersterfte tussen 1990 en 2015 met 66 procent.

Het verlies van 9,7 miljoen kinderen blijft onaanvaardbaar. De meeste sterfgevallen zijn te voorkomen en behaalde successen bewijzen dat er meer bereikt kan worden meent Veneman.

Van Basten: "Een compliment waard"

Bondscoach Marco van Basten wilde gisteravond na afloop van de zege op het middelmatige Albanië (0-1) niets weten van kritiek.

"We hebben volkomen verdiend gewonnen. We hebben na de rust gedisciplineerd en geconcenteerd gespeeld. Een compliment waard,” aldus de bondscoach die zei dat het lastig spelen was tegen Albanië. "Ze liepen maar te zeiken tegen de scheidsrechter en groeven zich op eigen helft helemaal in. Voor een leuke wedstrijd heb je toch echt twee ploegen nodig. Zij hebben op eigen helft heel fel verdedigd. Dat maakte het voor ons moeilijk, omdat de ruimtes heel klein waren.”

De winnende treffer van Ruud van Nistelrooy in de extra tijd vond de bondscoach "prettig en leuk". "Natuurlijk, ik ben blij en opgelucht. We hebben de hele tweede helft geprobeerd aan te vallen. We hebben gedaan wat we moesten doen en daarmee het geluk een beetje geholpen. Zo hoort het ook.”

De komende schorsingen van Robin van Persie, Wesley Sneijder en Mario Melchiot vond Van Basten het enige minpunt. "Ja, daar baal ik wel van. We waren een beetje geïrriteerd door die Albanezen. Toch hebben we geen gekke dingen gedaan. Nogmaals, een compliment voor mijn spelers.”

Maase en Tadesse bij Dam tot Damloop

Op 23 september zullen Kamiel Maase en Zersenay Tadesse de smaakmakers zijn van de 23e editie van de Dam tot Damloop. Maase gebruikt de wedstrijd in zijn voorbereiding op de marathon van Amsterdam, waar hij in oktober zijn Nederlands record uit 2003 wil aanvallen. Dat staat nu op 2.08,31.

De 25-jarige Tadesse uit Eritrea behoort tot de beste langeafstandlopers ter wereld. Hij is de wereldkampioen op de halve marathon en cross.

Champions Trophy niet in Pakistan

Vanwege veiligheidsoverwegingen zal het toernooi om de Champions Trophy bij de mannen niet in het Pakistaanse Lahore gespeeld worden. De Internationale Hockey Federatie FIH heeft dit gisteren besloten. Waar het toernooi, dat in december op het programma staat, nu wordt gehouden is nog onbekend.

"Het was een ongelooflijk moeilijke beslissing en we vinden het zeer spijtig voor de Pakistaanse hockeygemeenschap", aldus FIH-president Els van Breda Vriesman. "We hebben er de laatste maanden alles aan gedaan de Champions Trophy in Pakistan te houden. Helaas was het onmogelijk gezien de omstandigheden die niets met hockey en de sport te maken hebben."

Australië en Spanje maakten eerder al bekend niet naar Pakistan af te reizen, terwijl Nederland, Duitsland en Korea een slag om de arm hielden.

Westerveld wil in winterstop naar buitenland

Doelman Sander Westerland hoopt dat hij in de winterstop een nieuwe, buitenlandse club zal vinden. Vorige week tekende de doelman een contract voor vier maanden bij Sparta, maar hij heeft niet de intentie om deze verbintenis in de winter te verlengen.

In het blad Sportweek maakt de Nederlandse doelman er geen geheim van dat hij terug wil keren naar Spanje. "Nu is er niets mogelijk. Elke club is bezet. Maar ik weet hoe het werkt: in de winterstop zijn er altijd blessures of zijn trainers ontevreden over hun doelmannen. Dan komt alles op gang".

Als Spanje niet lukt, dan staat Westerveld open voor aanbiedingen uit andere landen. "Ik hoop, in dat geval, op Engeland. Lukt dat niet, dan is Amerika of Japan een optie. Ik ben in ieder geval nog niet klaar in het buitenland. Ik wil graag nog één fantastische ervaring opdoen."

Lindsay Lohan weer in beklaagdenbank

Icoon ShowbizzOns aller oogappeltje Lindsay Lohan moet zich in april 2008 weer verantwoorden voor de rechter. Dit maal gaat het over een verkeersongeval uit oktober 2005, waarbij Lohan dronken achter het stuur zou hebben gezeten.

Volgens de tegenpartij, Raymundo Ortega, was Lohan op de vlucht voor fotografen en zat ze met een slok op achter het stuur toen ze botste met Ortega. Hoewel Raymundo illegaal een U-bocht maakte op de weg, meent hij toch aanspraak te kunnen maken op een schadevergoeding van zo'n 200.000 dollar. "Deze zaak gaat over verantwoordelijkheid. En Lohan neemt die niet.", aldus de advocaat van Ortega.

Volgens de verkeerspolitie was het na het ongeluk duidelijk dat Ortega fout zat en er geen sprake was van drank- of drugsgebruik. Tegen Lohan, die afgelopen jaar meerdere afkickklinieken heeft bezocht, was ook volgens haar advocaat geen bewijs te vinden dat ze bij tijdens het ongeluk beschonken was. Het touwtrekken wordt dus op 7 april in de rechtbank vervolgd.

Mandy Moore aan de strippaal

Icoon ShowbizzMandy Moore wilde maar al te graag van haar brave imago af. Althans zo lijkt het. De Brunette liet zich tijdens een interview helemaal gaan en klom in een strippaal. Ze vloekte en likte aan de paal om de journalist uit te dagen. Moore stond altijd bekend als een braaf meisje.

Opmerkelijk is dan ook dat Moore pas geleden nog uithaalde naar Lindsay Lohan en Britney Spears, vanwege hun drugs- en drankgebruik. "Zelf kan ik niet drinken. Ik ben hooguit vier keer dronken geweest. Geef me liever een goed glas wijn, meer niet. Ik verlies niet graag de controle over mijn woorden. Bovendien kruip ik ook altijd vroeg in bed want ik sta elke morgen om zeven uur op." Waren de woorden van Mandy. Nou, dat hebben we gemerkt...

Mandy Moore
Denk er een paal bij en het plaatje is compleet.

Cameraploeg RTL belaagd in Kanaleneiland

Icoon PolitieAfgelopen dinsdag is een cameraploeg van het programma '4 in het land' van RTL in de Utrechtse wijk Kanaleneiland, belaagd door een groep jongeren. Er werd een ruit van een televisiewagen ingeslagen en er werden spullen uit de wagen ontvreemd, zo is gisteren bekend gemaakt.

De cameraploeg had net met een politiewoordvoerder gesproken over hekken die in de wijk waren geplaatst om scooterdiefstallen tegen te gaan. De hekken zouden de vluchtroutes van de dieven moeten blokkeren, maar bewoners van een seniorenflat ondervonden er ook hinder van bij het doen van de boodschappen.

Toen de verslaggever en cameraman de wijk in wilden gaan voor een verslag ter plaatse werden ze belemmerd door een groep jongeren. De jongeren keerden zich tegen de verslaggevers en er ontstond een dreigende situatie waarin de autoruit werd ingeslagen en de spullen werden ontvreemd. De verslaggever en cameraman hebben aangifte gedaan bij de politie.

Eerder dit jaar werd een journalist van het AD ook door jeugdigen gesommeerd om de wijk Kanaleneiland te verlaten.

Nederlandse sekskomedie in de maak

Icoon FilmRegisseur Ter Heerdt, bekend van Shouf Shouf Habibi! en Kicks, is bezig met het schrijven van een sekskomedie. Het project heeft de werktitel 'Xes' meegekregen en gaat over de seksuele revolutie van de jaren 70 op het platteland.

Hoewel er nog geen namen van acteurs bekend zijn en het script momenteel nog wordt geschreven door Ter Heerdt, is wel bekend dat de première van de film in de zomer van 2008 moet plaatsvinden.Voor meer TV- en Filmnieuws kun je natuurlijk op het FOK!forum terecht!

Boek: Brigitta Sirny-Kampusch - Zonder Natascha

Is het wel mogelijk om je voor te stellen hoe het moet zijn als je kind wordt ontvoerd en acht jaar lang uit je leven wordt weggerukt? Normaal zou je zeggen dat dat alleen mogelijk is indien je het zelf hebt meegemaakt. Echter, door het lezen van het boek Zonder Natascha van Brigitta Sirny-Kampusch krijg je een redelijk beeld van wat dit betekent voor iemand. Het verhaal van Brigitta, de moeder van misschien wel het bekendste ontvoerde meisje ter wereld, Natascha Kampusch, is enorm pakkend en maakt duidelijk hoe de moeder acht jaar lang in een hel geleefd heeft. Tussen hoop en vrees, levend op koffie en sigaretten, van de ene vage kaartlegger naar een volgende helderziende. Alles probeerde ze om meer informatie over haar ontvoerde dochter te krijgen. Niets mocht baten, het leidde er alleen maar toe dat haar leven meer en meer stil kwam te staan. Tot die ene dag, de dag waarop Natascha zelf wist te ontsnappen aan haar ontvoerder. Een dag om nooit te vergeten, maar ook een dag die weer een nieuwe, moeilijke fase inluidt in Brigitta's leven.

Gespot: Madonna met voorbinddildo

Icoon ShowbizzQueen of Pop Madonna is in Londen gespot met een erotisch speeltje. De popdiva verliet een sjiek hotel met een doorzichtig tasje met daarin een 'purple penetrator', oftewel: een paarse voorbinddildo.

Of de plastic genotsknots een cadeau was voor echtgenoot Guy zijn verjaardag afgelopen maandag, of dat het koppel wat stoom af wil blazen na het moeizame adoptieproces van hun nieuwe afrikaanse oogappel, is niet bekend. Een bekende van het stel zegt in The Sun: "Het goede rapport is de laatste stap in de adoptieprocedure en nu die genomen is, reageren Madonna en Guy opgelucht. Het verbaast me dan ook niet dat ze nu wat willen ontspannen".

Madonna staat wel vaker bekend om haar heftige uitspattingen. Zo maakten videoclips van haar in het verleden veel los bij conservatieve organisaties, vanwege het erotische karakter er van. Of de diva wist dat het tasje met de dildo doorzichtig was en het gebruikt om mee te shockeren is dan ook niet uit te sluiten. Foto's zijn hier te zien. Voor meer showbizznieuws kijk je natuurlijk ook op het FOK!forum!

Uitslagen EK-kwalificatie

Vanavond zijn er in alle groepen weer duels gespeeld voor plaatsing voor Euro 2008. Nederland won op het nippertje van Albanië; hieronder vind je de overige uitslagen van vandaag.

Groep A

Kazachstan - België 2-2
12' Geraerts 0-1
23' Mirallas 0-2
39' Byakov 1-2
74' Smakov (Pen) 2-2

Finland - Polen 0-0

Portugal - Servië 1-1
11' Simão 1-0
86' Ivanovic 1-1

#LandGespeeldPuntenDoelsaldo
1Polen1121+8
2Finland1119+5
3Portugal1017+10
4Servië1016+5
5België1011-4
6Armenië88-4
7Kazachstan107-7
8Azerbeidzjan85-13

---

Groep B

Litouwen - Faeroer Eilanden 2-1
8' Jankauskas 1-0
53' Danilevicius 2-0
90+1' Jacobsen 2-1

Oekraïne - Italië 1-2
40' Di Natale 0-1
71' Shevchenko 1-1
77' Di Natale 1-2

Frankrijk - Schotland 0-1
64' McFadden 0-1

#LandGespeeldPuntenDoelsaldo
1Schotland921+10
2Italië920+8
3Frankrijk919+12
4Oekraïne813+1
5Litouwen910-4
6Georgië97-1
7Faeroer Eilanden90-26

---

Groep C

Noorwegen - Griekenland 2-2
7' Kyrgiakos 0-1
15' Carew 1-1
29' Kyrgiakos 1-2
39' Riise 2-2

Turkije - Hongarije 3-0
68' Unal 1-0
72' Aurelio 2-0
90' Altintop 3-0

Bosnië-Herzegowina - Moldavië 0-1
22' Bugaev 0-1

#LandGespeeldPuntenDoelsaldo
1Griekenland819+7
2Noorwegen917+12
3Turkije817+13
4Bosnië-Herzegowina913-2
5Hongarije99-9
6Malta85-10
7Moldavië95-11

---

Groep D

Slowakije - Wales 2-5
12' Mintal 1-0
22' Eastwood 1-1
34' Bellamy 1-2
41' Bellamy 1-3
57' Mintal 2-3
78' Durica (e.d.) 2-4
90+1' Davies 2-5

Cyprus - San Marino 3-0
15' Makrides 1-0
41' Aloneftis 2-0
90' Aloneftis 3-0

Tsjechië - Ierland 1-0
15' Jankulovski 1-0
61' Hunt (Ierland)

#LandGespeeldPuntenDoelsaldo
1Duitsland822+27
2Tsjechië920+15
3Ierland914+3
4Slowakije9100
5Wales8100
6Cyprus810-3
7San Marino90-42

---

Groep E

Andorra - Kroatië 0-6
35' Srna 0-1
40' Petric 0-2
45' Petric 0-3
50' Kranjcar 0-4
55' Eduardo 0-5
64' Rakitic 0-6

Macedonië - Estland 1-1
17' Piiroja 0-1
30' Maznov 1-1

Engeland - Rusland 3-0
7' Owen 1-0
31' Owen 2-0
84' Ferdinand 3-0

#LandGespeeldPuntenDoelsaldo
1Kroatië923+20
2Engeland920+16
3Rusland918+10
4Israël917+7
5Macedonië98-4
6Estland104-15
7Andorra90-34

---

Groep F

Denemarken - Liechtenstein 4-0
3' Nordstrand 1-0
12' Laursen 2-0
18' Tomasson 3-0
36' Nordstrand 4-0

IJsland - Noord-Ierland 2-1
6' Bjørnsson 1-0
72' Healy 1-1
90+1' Gillespie (e.d.) 2-1

Spanje - Letland 2-0
12' Xavi Hernández 1-0
84' Fernando Torres 2-0

#LandGespeeldPuntenDoelsaldo
1Zweden819+13
2Spanje919+9
3Noord Ierland916+3
4Denemarken814+8
5IJsland98-9
6Letland86-4
7Liechtenstein94-20

---

Groep G

Bulgarije - Luxemburg 3-0
27' Berbatov 1-0
28' Berbatov 2-0
54' Martin Petrov (Pen) 3-0

Slovenië - Wit-Rusland 1-0
3' Lavric (Pen) 1-0
70' Radkov (Wit-Rusland)

Albanië - Nederland 0-1
87' Cana (Albanië)
90+1' Van Nistelrooij 0-1

#LandGespeeldPuntenDoelsaldo
1Roemenië820+12
2Nederland820+9
3Bulgarije918+8
4Slovenië910-3
5Albanië89+1
6Wit-Rusland97-8
7Luxemburg90-19

Demo Ratchet & Clank: Tools of Destruction op 4 oktober

Na een uitstapje naar het First Person Shooter genre is Insomniac weer teruggekeerd naar de Ratchet & Clank franchise die op de PS2 zo succesvol was. Met Ratchet & Clank: Tools of Destruction zullen we meer over de achtergrond van Ratchet en het ras Lombax te weten komen.
Hoewel we waarschijnlijk pas eind oktober kunnen gaan ontdekken waar Ratchet nu vandaan komt, kunnen we wel over drie weken een voorproefje krijgen van de game. Vanaf 4 oktober zal de demo in zowel de Amerikaanse als in de Europese PlayStation Store te vinden zijn.

Skaten doet au blijkt uit skate-intro

Skaten is leuk, aardig en vooral heel erg stoer. Het brengt ook veel pijn met zich mee. Gelukkig is daar de ambulance als je bijvoorbeeld door een bus aangereden wordt. Hoe gelukkig je moet zijn met Danny Way als ziekenbroeder en Paul Rodriguez al niet-handsfree-bellende ambulance-chauffeur valt echter nog maar te bezien. Deze twee skaters en vele ander komen voorbij in onderstaand filmpje, dat de intro van de game Skate laat zien.


Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.