FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 7 juli 2007

Proloog Cancellara 3e snelste ooit

De winnende proloog van Fabian Cancellara was de derde snelste ooit. De Zwitser kwam tot een gemiddelde snelheid van 53,660 km/u. Alleen Christopher Boardman was twee keer sneller.

Het record reed Boardman in 1994, toen hij tot een gemiddelde snelheid van 55,152 km/u kwam. In 1998 kwam de Brit tot een gemiddelde van 54,194 km/u. Met zijn tijd van vandaag verdrong Cancellara zijn eigen prestatie van 2004 in Luik van de derde plek. Toen won hij met een snelheid van 53,561 km/u. "Dit keer was de druk hoger dan de eerste keer", reageerde Cancellara. "Ik ben erg gelukkig en hoop nu met de gele trui Frankrijk binnen te rijden. Ik zal er in ieder geval alles aan doen om de trui te behouden."

Hagenees kent meeste sprookjesfeiten

De Haagse Jordi van Veldhoven is dolgelukkig. Hij is namelijk de winnaar van de Nationale Sprookjesquiz die door de Efteling werd gehouden. De sprookjeskenner wist als enige het juiste antwoord op de vraag "In welke eeuw is Charles Perrault begonnen met het verzamelen van sprookjes?"

Met het juist beantwoorden van deze vraag heeft Jordi een abonnement voor het leven gewonnen. Hij wandelt dus zijn hele leven gratis langs de toegangspoortjes. "Ik stond daar in m'n eentje en ik twijfelde heel even", zo vertelt de geluksvogel. "Maar dat maakte snel plaats voor een fantastische opluchting." Het juiste antwoord op de moeilijke vraag was uiteraard de zeventiende eeuw.

Vandaag was het niet alleen de dag van het grote Live Earth-festival, maar ook de Dag van het Sprookje. De Efteling vierde vandaag haar vijfenvijftigste verjaardag. En dat was niet de enige reden voor de speciale dag, ook de sprookjesachtige datum 07-07-07 was een reden. Om die reden was het park dan ook al vanaf zeven uur geopend, tot zeven uur vanavond. Mensen die deze maand zeven of 77 werden, hadden geluk. Zij mochten naar binnen zonder te betalen.

WK zeilen: Postma wint 3 races op rij

Pieter-Jan Postma is bezig aan een goede reeks op het WK zeilen in het Portugese Cascais. In de Finn-klasse won hij vandaag de vierde en vijfde race nadat hij vrijdag ook al de derde race won en hij steeg daardoor naar de tweede plek in het klassement.

”Dit is natuurlijk grandioos”, reageerde Postma op zijn knappe prestatie. In de 470-klasse staat het duo Lobke Berkhout/Marcelien de Koning na de eerste dag op een voorlopig tweede plaats. De titelverdedigsters werden vandaag tweede en vierde. Bij de mannen eindigden de broers Sven en Kalle Coster op een zesde en veertiende plek. In de Yngling klasse steeg het Nederlandse team met Mandy Mulder, Annemieke Bes en Floortje Hendriksen door winst in de vijfde en een tweede plek in de zesde race naar de vierde plaats in het klassement.

Giftige tandpasta opgedoken in Italië

In Italië zijn enkele partijen tandpasta opgedoken die mogelijk giftig zijn. Het gaat hier om partijen die zijn geleverd in de steden Florence, Genua en Aosta. De autoriteiten hebben de partijen in beslag genomen en zullen de tubes tegen het licht houden. De tubes van het merk Colgate vielen uit de toon in de schappen omdat de tekst op het label niet in het Italiaans was opgesteld.

Het lijkt er dus op dat de giftige tandpasta's nu ook Europa bereiken. Eerder doken er al partijen nep-Colgate op in Canada en de Verenigde Staten. Deze partijen bleken het giftige diëethyleenglycol te bevatten, een middel dat wij kennen als anti-vries. Ook Spanje zou mogelijk een partij giftige Colgate hebben ontvangen.

Amy Winehouse laat 4.500 fans in kou staan

Icoon ShowbizzDe Britse zangeres Amy Winehouse is opnieuw in opspraak gekomen. Nadat ze eerder tijdens een interview in haar buik sneed en een vliegtuig op stelten zette liet ze dit keer 4.500 fans in de kou staan. In plaats van op te komen dagen voor een concert bracht ze de avond feestend in een kroeg door.

Winehouse zou optreden in Liverpool, maar ze liet verstek gaan. Ze had zich ziek gemeld, maar op dezelfde avond werd ze met haar man in de kroeg gespot. Foto's getuigen ervan dat Winehouse er niet bepaald ziekjes uitzag. Gelukkig is Amy de beroerdste niet, op 18 juli treedt ze alsnog op voor de 4.500 fans in Liverpool.


Amy Winehouse opnieuw in opspraak

Bezuinigingen dreigen voor ouderenzorg

Icoon EconomieStaatssecretaris Jet Bussemaker zet volgend jaar het mes in het budget van de ouderenzorg. Minder belangrijke zaken als begeleiding bij een bioscoopbezoekje en boodschappenhulp worden waarschijnlijk niet meer vergoed.

De bezuinigingen moeten, omdat de kosten voor de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (ABWZ) volgens Bussemaker de pan uitrijzen. Steeds meer mensen doen door de vergrijzing een beroep op de ABWZ. Bussemaker vindt het logisch dat eerst wordt bezuinigd op hulp die niet tot de kerntaken van de thuiszorg horen. Met Prinsjesdag komen de definitieve plannen naar buiten.

Vredestichter krijgt pak rammel

Icoon MisdaadEen 36-jarige man uit het Groningse Opende is in de nacht van vrijdag op zaterdag in elkaar geslagen toen hij tussen beide probeerde te komen bij een ruzie in het Friese Surhuisterveen. Op de Groningerstraat was een vechtpartij aan de gang.

De man probeerde de ruziemakers te sussen. Toen werd hij echter zelf slachtoffer want hij kreeg een stevig pak slaag. Door een klap in het gezicht raakte hij buiten bewustzijn. De man is met een ambulance naar het ziekenhuis in Drachten afgevoerd. Hoe het nu met hem gaat is niet bekend.

Dief verdrinkt tijdens vluchtpoging

Icoon Domme criminelenEen dief is verdronken tijdens een poging aan de politie te ontsnappen. Dat gebeurde gisteravond in Luik. De man had rond 23.00 uur de handtas van een vrouw gestolen waarop hij op de fiets wegvluchtte.

Agenten achtervolgden hem. De dief klom vervolgens van zijn fiets en klauterde een muurtje langs de Maas op. Agenten probeerden de man nog over te halen niet te springen. De dief liet zich echter in het water vallen waarbij hij riep niet te kunnen zwemmen. De man is verdronken. Zijn lichaam is nog niet gevonden. Het ging vermoedelijk om een Noord-Afrikaanse man van tussen de 20 en 25 jaar oud. Zijn identiteit is onbekend.

[CCWS] Uitslag tweede kwalificatie

Sebastien Bourdais start morgen van pole position in de Grand Prix of Toronto. Justin Wilson start op de tweede plaats, Robert Doornbos kwam niet verder dan de twaalfde positie.

Uitslag zaterdagkwalificatie

poscoureurteamtijd
1. Sebastien Bourdais Newman/Haas/Lanigan Racing 58.288
2. Justin Wilson RSPORTS 58.299
3. Oriol Servia Forsythe Championship Racing 58.661
4. Simon Pagenaud* Team Australia 58.664
5. Bruno Junqueira Dale Coyne Racing 58.675
6. Alex Tagliani RSPORTS 58.779
7. Will Power Team Australia 58.790
8. Neel Jani* PKV Racing 58.834
9. Paul Tracy Forsythe Racing 58.882
10. Ryan Dalziel* Pacific Coast Motorsports 58.912
11. Jan Heylen Conquest Racing 58.951
12. Robert Doornbos* Minardi Team USA 59.024
13. Dan Clarke Minardi Team USA 59.263
14. Tristan Gommendy* PKV Racing 59.265
15. Graham Rahal* Newman/Haas/Lanigan Racing 59.384
16. Katherine Legge Dale Coyne Racing 59.562
17. Alex Figge* Pacific Coast Motorsports 59.973

Startopstelling

poscoureurteamtijd
1. Sebastien Bourdais Newman/Haas/Lanigan Racing 58.288
2. Justin Wilson RSPORTS 58.299
3. Oriol Servia Forsythe Championship Racing 58.661
4. Simon Pagenaud* Team Australia 58.664
5. Bruno Junqueira Dale Coyne Racing 58.675
6. Alex Tagliani RSPORTS 58.779
7. Will Power Team Australia 58.790
8. Jan Heylen Conquest Racing 58.816
9. Neel Jani* PKV Racing 58.834
10. Paul Tracy Forsythe Racing 58.882
11. Ryan Dalziel* Pacific Coast Motorsports 58.912
12. Robert Doornbos* Minardi Team USA 59.024
13. Dan Clarke Minardi Team USA 59.263
14. Tristan Gommendy* PKV Racing 59.265
15. Graham Rahal* Newman/Haas/Lanigan Racing 59.384
16. Katherine Legge Dale Coyne Racing 59.520
17. Alex Figge* Pacific Coast Motorsports 59.973
* rookie

Punten proloog

De eerste ronde van de FOK!Tourmanager is alweer achter de rug. Hieronder de punten van de proloog.

Bar-Le-Duc is met 210 punten winnaar van de eerste etappe. cervinho eindigt vandaag als tweede met 204 punten. De derde plaats vandaag gaat naar nidwork met 183 punten.

Bij de subleagues gaat de dagwinst naar Le Tour de Deventer met 105 punten. Als tweede eindigen vandaag Brabant Racing met 103 punten. polcafé bezet met 93 punten vandaag de derde plaats.

Voor de volgende ronde kan je wisselen vanaf 8 juli 00.01 uur. Alle wissels worden dan op 12 juli 00.01 uur doorgevoerd.

Aanstaande versie Pro Evo / Winning Eleven is geen game

Als we Shingo Takatsuka mogen geloven ligt er straks één voetbalgame minder in de schappen dan wij allemaal denken. Pro Evolution Soccer (Winning Eleven in het land van de rijzende zon) zal namelijk helemaal geen game zijn.

Wat het dan wel is? Welnu, volgens Takatsuka zal Pro Evolution Soccer een ras-echte footy-sim worden. Je zult niet langer proberen door AI-routines heen te breken, of proberen de code van de game tegen zichzelf te gebruiken. Zijn voetbalgame zal een realistische weergave worden van het voetbal, waarbij het spel constant op en neer golft en je tegenstander je tactiek doorziet als je steeds hetzelfde probeert. Met Teamvision zal de ploeg als een éénheid denken en niet langer als elf individuën.

De game zal bovendien twee nieuwe features kennen ten opzichte van de vorige editie, Pro Evolution Soccer 6. Zo kun je je tegenstander aan z'n shirtje trekken, en tijdens de pauzestand zul je de coach tegen z'n team zien staan schreeuwen via Picture-In-Picture technieken.

Kruys verlengt bij FC Utrecht

FC Utrecht heeft het contract van Rick Kruys opengebroken en verlengd tot medio 2010. De vorige overeenkomst liep tot de zomer van 2008.

Kruys, die al sinds zijn elfde bij FC Utrecht speelt, is zeer tevreden over het nieuwe contract: "Hier spreekt ontzettend veel waardering uit. Ik heb erg veel zin in het komende seizoen”, aldus de Utrechtse middenvelder.

De FC Utrecht-speler raakte tijdens de play-offs geblesseerd aan zijn knie, maar is daar weer helemaal van hersteld.

In-game beelden arcade-versie Tekken 6

Namco heeft het er maar druk mee. Ze zijn momenteel bezig met Soul Calibur Legends voor de Wii, Soul Calibur IV voor de current-gen consoles en onlangs is de arcade-versie van Tekken 6 afgerond, wat betekent dat het Tekken-team zich volledig op de PS3-versie kan richten.
Hoe die arcade-versie er uit ziet kun je in de onderstaande beelden zien. Nou ja... zien is een breed begrip, je kunt door de brakke kwaliteit een indruk krijgen van wat de arcadekasten te bieden hebben.

Wie is Dit: Opgave 18 - Uitslag

Een tweede ronde dit maal. Toen was het Icefire1971 die het goed zag. Gefeliciteerd! Het was inderdaad Robert Redford. Second round guess dus 5 punten. In de lift slechts 2 mensen mee: G-lock en Taxi

De tussenstand is beschikbaar in een excel bestand en kun je hier downloaden.

De prijzen:
Voor de eerste periode (van 7 Mei tot en met 31 Augustus) is onlinesmartshop.nl zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Een waardebon van de headshop ter waarde van 50 Euro.

De oplossing: Robert Redford

Komende maandag om 12.00 uur start de volgende opgave. Tot dan!

Vooruitblik GP Engeland

De vooruitblik van FOK!sport op de Grand Prix van de Engeland. Hoe ziet het circuit eruit, hoe laat rijden de wagens, hoe zijn de weersvoorspellingen, hoe hebben de coureurs het hier vorige jaren gedaan, wie start met een verse motor?

Silverstone Circuit

Lengte: 5,141 km
Aantal ronden: 60
Totale lengte: 308,355 km
Baanrecord: Michael Schumacher 1:18.739 (2004)

Voor meer achtergrondinformatie over het circuit, en om mee te discussieren over het raceweekend, kun je natuurlijk op het FOK!forum terecht!

Tijdschema

dagtijdsessie
vrijdag11:00 - 12:30vrije training 1
vrijdag15:00 - 16:30vrije training 2
zaterdag11:00 - 12:00vrije training 3
zaterdag14:00kwalificatie
zondag14:00race

Weersverwachting

dagminimummaximumneerslagkansweerbeeld
vrijdag12 °C18 °C40 %buien
zaterdag9 °C19 °C20 %half bewolkt
zondag9 °C20 °C10 %half bewolkt
bron: The Weather Channel

Prestaties afgelopen jaren

#coureur2006200520042003
1Fernando Alonso1 (1)2 (1)10 (16)DNF (8)
2Lewis Hamilton
3Giancarlo Fisichella4 (5)3 (12)6 (20)DNF (15)
4Heikki Kovalainen
5Felipe Massa5 (4)10 (16)9 (10)
6Kimi Räikkönen3 (2)3 (12)2 (1)3 (3)
7Jenson ButtonDNF (19)5 (2)4 (3)8 (20)
8Rubens Barrichello10 (6)7 (5)3 (2)1 (1)
9Nick Heidfeld7 (9)12 (14)15 (15)17 (16)
10Robert Kubica
11Ralf SchumacherDNF (7)8 (8) 9 (4)
12Jarno Trulli11 (22)9 (4)DNF (5)6 (2)
14David Coulthard12 (11)13 (13)7 (6)5 (12)
15Mark WebberDNF (17)11 (11)8 (9)14 (11)
16Nico Rosberg9 (12)
17Alexander Wurz
18Vitantonio Liuzzi13 (13)
19Scott SpeedDNF (15)
20Adrian Sutil
21Christijan Albers15 (18)18 (18)
22Takuma Sato17 (21)16 (7)11 (8)
23Anthony Davidson
gridpositie tussen haakjes; snelste ronde is vetgedrukt; DNF = uitgevallen

Motoren

#coureurmotor
1Fernando Alonsonieuw
2Lewis Hamiltonnieuw
3Giancarlo Fisichellanieuw
4Heikki Kovalainenoud
5Felipe Massanieuw
6Kimi Räikkönennieuw
7Jenson Buttonoud
8Rubens Barrichellooud
9Nick Heidfeldnieuw
10Robert Kubicanieuw
11Ralf Schumachernieuw
12Jarno Trullinieuw
14David Coulthardoud
15Mark Webbernieuw
16Nico Rosbergoud
17Alexander Wurznieuw
18Vitantonio Liuzzinieuw
19Scott Speednieuw
20Adrian Sutilnieuw
21Christijan Albersnieuw
22Takuma Satooud
23Anthony Davidsonnieuw

Klassement coureurs

poscoureurpunten
1Lewis Hamilton64
2Fernando Alonso50
3Felipe Massa47
4Kimi Räikkönen42
5Nick Heidfeld30
6Robert Kubica17
7Giancarlo Fisichella16
8Heikki Kovalainen12
9Alexander Wurz8
10Jarno Trulli7
11Nico Rosberg5
12David Coulthard4
13Takuma Sato4
14Ralf Schumacher2
15Mark Webber2
16Jenson Button1
17Sebastian Vettel1

Klassement constructeurs

posteampunten
1McLaren Mercedes114
2Scuderia Ferrari89
3BMW F148
4Renault F128
5Williams13
6Toyota Racing9
7Red Bull Racing6
8Super Aguri F14
9Honda Racing F11

Michael Jackson is een ransaap

Michael Jackson is inmiddels verhuisd. Maar in het huis dat hij achterliet, was het een vieze bende. Het was er zelfs zo smerig, dat er een professioneel schoonmaakbedrijf aan te pas moest komen om het stulpje weer bewoonbaar te maken.

Buurtbewoners meldden dat de woning extreem vervuild was. "Zijn drie kinderen sliepen op vuile matrassen op de grond. Het tapijt was niet meer om aan te zien." Ook van een kliko leek de gevallen King of pop nog nooit te hebben gehoord. Het afval lag namelijk door het hele huis verspreid.

Dat het huis al in geen maanden meer een sopje had gehad, was niet zo moeilijk te raden. De twee verlepte kerstbomen in de huiskamer waren namelijk stille getuigen van de verwaarlozing.

Tour de France: Uitslag van de proloog

Icoon Tour de FranceOm 16:00 uur vanmiddag ging de 94e editie van start van de Tour de France. De eerste wielrenner die van start moest in de proloog, door de straten van Londen over 7,9 kilometer, was de Italiaan Enrico Dagano. De tijdrit werd uiteindelijk gewonnen door Fabian Cancellara en hij is dit jaar de eerste drager van het geel. Thomas Dekker eindigde als beste Nederlander als achtste.

Één van de outsiders voor de winst van de proloog, Stuart O'Grady, kwam in zijn rit ten val en verloor daardoor veel tijd. Nadat er 133 renners waren gefinisht, was Vladimir Karpets de snelste tot dan. Andreas Klöden liet iedereen versteld staan door ruim onder de tijd van Karpets te gaan met 9,03. Thomas Dekker reed een prima proloog en was vijftien seconden langzamer dan de Duitser, op dat moment goed voor de vijfde tijd.

Aleksandr Vinokoerov, één van de favorieten voor de eindzege, was maar één seconde sneller dan Dekker. De Brit Bradley Wiggins slaagde er ook niet in om de tijd van Klöden te verbeteren, hij kwam tien tellen te kort. De Fransman Christopher Moreau stelde teleur door buiten de top 50 te eindigen.

Fabian Cancellara maakte zijn faam waar door in de tussentijd sneller te zijn dan Klöden, uiteindelijk was hij met 8,50 verrweg de snelste.

Voor het laatste nieuws over de Tour de France kijk je natuurlijk op de Tourmanager!

Cancellara wint proloog

Om 16:00 uur vanmiddag ging de 94e editie van start van de Tour de France. De eerste wielrenner die van start moest in de proloog, door de straten van Londen over 7,9 kilometer, was de Italiaan Enrico Dagano. De tijdrit werd uiteindelijk gewonnen door Fabian Cancellara en hij is dit jaar de eerste drager van het geel. Thomas Dekker eindigde als beste Nederlander als achtste.

Één van de outsiders voor de winst van de proloog, Stuart O'Grady, kwam in zijn rit ten val en verloor daardoor veel tijd. Nadat er 133 renners waren gefinisht, was Vladimir Karpets de snelste tot dan. Andreas Klöden liet iedereen versteld staan door ruim onder de tijd van Karpets te gaan met 9,03. Thomas Dekker reed een prima proloog en was vijftien seconden langzamer dan de Duitser, op dat moment goed voor de vijfde tijd.

Aleksander Vinokoerov, één van de favorieten voor de eindzege, was maar één seconde sneller dan Dekker. De Brit Bradley Wiggins slaagde er ook niet in om de tijd van Klöden te verbeteren, hij kwam tien tellen te kort. De Fransman Christopher Moreau stelde teleur door buiten de top 50 te eindigen.

Fabian Cancellara maakte zijn faam waar door in de tussentijd sneller te zijn dan Klöden, uiteindelijk was hij met 8,50 verreweg de snelste.

Uitslag en stand gele trui

#NaamTeamTijd
1Fabian CancellaraCSC8.50
2Andreas KlödenASTop 0.13
3George HincapieDISop 0.23
4Bradley WigginsCOFz.t.
5Vladimir GoesevDISop 0.25
6Vladimir KarpetsCAIop 0.26
7Aleksander VinokoerovASTop 0.30
8Thomas DekkerRABop 0.31
9Manuel QuinziatoLIQop 0.32
10Benoit VaugrenardFDJz.t.

Groene trui

#NaamTeamPunten
1Fabian CancellaraCSC15
2Andreas KlodenAST12
3George HincapieDIS10
4Bradley WigginsCOF8
5Vladimir GoesevDOS6
6Vladimir KarpetsCAO5
7Aleksander VinokoerovAST4
8Thomas DekkerRAB3
9Manuel QuinziatoLIQ2
10Benoit VaugrenardFDJ1

Witte Trui

#NaamTeamTijd
1Vladimir GoesevDIS9:15
2Thomas DekkerRABop 0.06
3Benoit VaugrenardFDJop 0.07
4Alberto ContadorDISop 0.10
5William BonnetCAop 0.11

Ploegenklassement

#NaamTijd
1Astana27.48
2Team CSCop 0.02
3Discovery Channel Teamop 0.18
4Caisse D'epargneop 0.20
8Rabobankop 0.47

Boukhari keert terug bij Sparta

Nourdin Boukhari keert terug bij Sparta. De aanvaller komt over van het Franse FC Nantes en tekent in Rotterdam een contract voor drie seizoenen. De hoogte van de transfersom is onbekend.

Tussen 1999 en 2002 speelde Boukhari al 76 competitieduels voor Sparta. Sinds de winterstop kwam de Marokkaan op huurbasis uit voor AZ, maar in Alkmaar werd niet langer prijs gesteld op zijn aanwezigheid.

Wegpiraat drukt auto van de weg

Icoon MisdaadEen 39-jarige automobiliste uit het Groningse Blijham is gistermiddag gewond geraakt, toen een andere autobestuurder haar van de weg drukte. Dat gebeurde op de Winschoterweg nabij Blijham. De veroorzaker van het ongeluk is na het incident doorgereden.

De vrouw reed in de richting van het dorp toen een donkerkleurige auto dicht op de achterkant van haar wagen kwam rijden. Haar eveneens 39-jarige inzittende gebaarde naar de andere automobilist dat hij te dicht achter hen zat. Op dat moment haalde de bestuurder van de donkere auto hen in en maakte een handgebaar. Vervolgens gaf hij de auto van de Blijhamsters een duw en reed door.

De bestuurster verloor de macht over het stuur. De auto rolde een paar keer over de kop en kwam in de berm tot stilstand. Over de verwondingen van de slachtoffers is niets bekend.

Met wapen dreigende leerling weer vrij

Icoon MisdaadDe drie jongens die donderdag werden opgepakt na een incident op het ROC in Tiel zijn vrijgelaten. Voor de diploma-uitreiking bedreigde een 18-jarige scholier zijn docent met een vuurwapen. De jongen was boos over een examencijfer.

Drie verdachten, waaronder de 18-jarige scholier, werden aangehouden in de omgeving van de school. Bij een van de knapen thuis werd een gasdrukpistool gevonden.

Celstraf voor niet verzekeren motor

Icoon JustitieEen celstraf van twee weken en een rijontzegging van zes maanden. Dat is het vonnis dat Gina van den Hoorn uit Ermelo kreeg, omdat ze haar motor niet had verzekerd. Het verhaal begint in 2006 toen ze met haar man de motor kocht. Omdat manlief geen tijd had het voertuig op te halen kwam hij op naam van Gina te staan. De motor bleek een miskoop, want de motor van het voertuig werkte niet.

Omdat de motor niet was verzekerd kreeg Gina een boete, ondanks dat ze nog nooit op het voertuig had gereden. Het koppel besloot de boete te betalen en de motor snel te verzekeren. Dat vergaten ze echter en ze kregen een tweede boete. Die werd ook weer betaald waarna Gina en haar man besloten de motor weg te doen. Het koppel besloot dat een reparatie te veel geld zou kosten en ze wilden het kenteken inleveren.

Daarmee hoopte Gina dat de zaak was afgedaan. Dat was niet het geval, een half jaar later kreeg ze de oproep voor de kantonrechtbank te verschijnen. Ze besloot vanwege de drukte op haar werk niet te gaan. Ook dacht ze dat de rechtbank weer een boete zouden uitschrijven. "Het leek mij onnodig daarvoor op te komen dagen." Die houding kwam op serieuze consequenties te staan. Op 20 juni viel een brief op de mat met het vonnis van de celstraf. Volgens het OM een standaardprocedure.

Gina’s advocaat spreekt dat tegen. "Het is géén standaardprocedure", zegt hij. "En zeker niet als je geen strafblad hebt. Omdat mijn cliënt ook niet eens staande is gehouden met die motor, en geen enkele verkeersovertreding heeft begaan, is de huidige straf absurd." Omdat Gina niet in hoger beroep is gegaan is de straf definitief. Ze heeft inmiddels een verzoek tot gratie ingediend bij de koningin. Wanneer dat mislukt zal Gina toch echt moeten zitten.

[MLB] Standen per 8-7-2007

De Boston Red Sox zijn nog steeds heer en meester in de American League East. In de overige divisions zit er maximaal 6 wedstrijden verschil dus ligt nog alles open.

American League
EASTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Boston Red Sox5332.624-28-1425-18428337Lost 15-5
Toronto Blue Jays4243.4941125-1817-25410391Won 24-6
New York Yankees4142.4941125-1716-25443384Won 25-5
Baltimore Orioles3748.4351619-2118-27380393Lost 25-5
Tampa Bay Devil Rays3451.4001919-2415-27397517Won 11-9

CENTRALWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Detroit Tigers5034.595-23-1927-15503400Won 35-5
Cleveland Indians5135.593-31-1220-23462409Lost 36-4
Minnesota Twins4541.523622-2023-21432390Won 26-4
Chicago White Sox3747.4401317-2520-22345416Lost 25-5
Kansas City Royals3650.4191518-2818-22382426Lost 26-4

WESTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Los Angeles Angels of Anaheim5234.605-29-1323-21435376Lost 13-7
Seattle Mariners4736.5663.527-1520-21413404Won 17-3
Oakland Athletics4442.512823-2121-21377346Lost 15-5
Texas Rangers3749.4301521-2116-28438476Won 16-4

National league
EASTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
New York Mets4738.553-23-1924-19386360Lost 15-5
Atlanta Braves4641.529222-2124-20399396Won 37-3
Philadelphia Phillies4343.5004.522-2121-22445453Lost 13-7
Florida Marlins4146.471717-2524-21414446Won 25-5
Washington Nationals3452.39513.517-2717-25314428Lost 22-8

CENTRALWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
Milwaukee Brewers4937.570-30-1319-24424376Won 15-5
Chicago Cubs4342.5065.520-2123-21387361Lost 17-3
St. Louis Cardinals3944.4708.520-2119-23355425Lost 16-4
Pittsburgh Pirates3947.4531021-2318-24360418Won 47-3
Houston Astros3849.43711.523-2115-28391433Won 16-4
Cincinnati Reds3452.3951518-2616-26409447Won 25-5

WESTWLPCTGBHOMEROADRSRASTRKL10
San Diego Padres4837.565-24-1924-18362288Lost 26-4
Los Angeles Dodgers4839.552125-1923-20389356Lost 34-6
Arizona Diamondbacks4741.5342.525-1922-22364392Lost 33-7
Colorado Rockies4343.5005.525-1818-25418427Won 45-5
San Francisco Giants3747.44010.521-2116-26358349Won 15-5

Winnaar damesfinale Wimbledon bekend

Icoon WimbledonVoor de vierde maal heeft de Amerikaanse Venus Williams het grastoernooi van Wimbledon gewonnen. Williams, die het toernooi in 2000, 2001 en 2005 ook al won, was in de finale met 6-4 en 6-1 te sterk voor Marion Bartoli.

Bartoli kwam traag uit de startblokken; Williams liep al snel uit naar een 3-0 voorsprong. Met haar vechtlust was echter niets mis, want Bartoli knokte zich punt voor punt terug in de set. In de slotfase ging Bartoli toch onderuit na enkele fraaie winners van Williams.

Ook in de tweede set kon Williams naar 3-0 uitlopen, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Met gedurfd en goed spel wist Bartoli twee breekpunten weg te werken, maar het derde werd haar toch fataal.

Bij 3-0 vroeg Bartoli om medische bijstand voor een blaar. Ook Williams kampte met fysiek ongemak, want ze liet haar bovenbeen intapen om een onwillige spier de baas te blijven. Na de onderbreking was de spanning uit de partij verdwenen. Bartoli was niet meer in staat het Williams moeilijk te maken, waardoor de Amerikaanse de wedstrijd naar zich toe wist te trekken.
-
Voor het laatste nieuws over Wimbledon kijk je natuurlijk op FOK!sport!

Venus Williams wint Wimbledon

Voor de vierde maal heeft de Amerikaanse Venus Williams het grastoernooi van Wimbledon gewonnen. Williams, die het toernooi in 2000, 2001 en 2005 ook al won, was in de finale met 6-4 en 6-1 te sterk voor Marion Bartoli.

Bartoli kwam traag uit de startblokken; Williams liep al snel uit naar een 3-0 voorsprong. Met haar vechtlust was echter niets mis, want Bartoli knokte zich punt voor punt terug in de set. In de slotfase ging Bartoli toch onderuit na enkele fraaie winners van Williams.

Ook in de tweede set kon Williams naar 3-0 uitlopen, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Met gedurfd en goed spel wist Bartoli twee breekpunten weg te werken, maar het derde werd haar toch fataal.

Bij 3-0 vroeg Bartoli om medische bijstand voor een blaar. Ook Williams kampte met fysiek ongemak, want ze liet haar bovenbeen intapen om een onwillige spier de baas te blijven. Na de onderbreking was de spanning uit de partij verdwenen. Bartoli was niet meer in staat het Williams moeilijk te maken, waardoor de Amerikaanse de wedstrijd naar zich toe wist te trekken.

Hamilton: "Extreem intense kwalificatie"

Lewis Hamilton heeft precies gedaan wat de duizenden Britse fans op het circuit van Silverstone van hem hadden verwacht, namelijk zorgen dat hij zondag vanaf pole position start. Het verschil met de nummer twee, Kimi Räikkönen, bedroeg een tiende van een seconde.

"Het was een extreem intense kwalificatie", liet Hamilton na afloop van de kwalificatie weten. "Het kwam allemaal aan op mijn laatste ronde. Ik ging bijna volgas door de eerste bocht en wist meteen dat ik aan een goede ronde was begonnen. Het was daarna zaak om die voorsprong tot het einde vast te houden. In de laatste bochten zat ik nog steeds een fractie onder de snelste tijd van dat moment. Ik keek naar alle Britse vlaggen naast de baan en voelde enorm veel druk. Toen ik de finishlijn passeerde, hoorde ik een enorm gejuich van de tribunes komen. In de auto schreeuwde ik net zo hard mee. Ik ben ontzettend opgelucht."

Naast de drugshond nu ook vogelgriephond op Schiphol

Nederland doet er alles aan om het zo gevreesde vogelgriepvirus uit ons land te houden. Daarom heeft de douane van Schiphol nu twee honden in het leven geroepen die risicovluchten uit landen waar de vogelgriep heerst beter gaan controleren. Tot nu toe hebben de natte neuzen al 1626 kilo bereid vlees van gevogelte onderschept.

Het Ministerie van Financiën heeft dit vandaag bekend gemaakt. De twee honden, Bo en Judy, zijn sinds mei in functie. Naast het bereide vlees, hebben ze ook al 203 kilo rauw vlees en 245 eieren boven water gehaald.

De vogelgriephonden hebben een opleiding van zes maanden achter de rug. In deze tijd hebben ze geleerd vogels, eieren en losse veren op te sporen.

Ze zijn nog maar net geslaagd, en nu moeten ze al weer naar bijles. De douane wil namelijk dat de speurneuzen ook leren om ivoor en reptielen op te sporen. Dit om de smokkel van beschermde dieren en planten tegen te gaan.

De Nederlandse douane is vrij uniek met het aanbieden van de vogelgriephond. Alleen Tsjechië heeft ook zulke honden in dienst.

Live Earth-concertreeks begonnen

Icoon MuziekHet wereldwijde muziekevenement Live Earth is vandaag ook neergestreken in het Westerpark in Amsterdam. Minister Jacqueline Cramer (VROM) opende om 12.00 uur de 'Nederlandse editie' Live Earth Alert! van het groene megafestival.

Het festival wil mensen overal ter wereld bewust maken van klimaatveranderingen. Nederland maakt geen deel uit van de officiële concertreeks in acht steden, dat in de nacht van vrijdag op zaterdag begon in het Australische Sydney. In Tokio is vanmiddag het tweede concert begonnen. In de Japanse hoofdstad verzamelden zich ruim 10.000 bezoekers.

Om er toch in Nederland aandacht aan te besteden, hebben Nederland 3 en radiozender 3FM een evenement in het Amsterdamse Westerpark georganiseerd.

Tijdens het gratis toegankelijke openluchtevenement kan het publiek tot 23.00 uur op grote schermen de wereldwijde concerten zien. In de hoofdstad treden verder nog artiesten op als Ali B, Jeckyll & Hyde en dj Fedde le Grand. Ook discussiëren politici en bekende Nederlanders als Jort Kelder en Wubbo Ockels over de opwarming van de aarde en kunnen mensen dansen op een dansvloer die stroom opwekt.

De gebeurtenissen van zaterdag zijn te volgen via een marathonuitzending op Nederland 3 en 3FM, verzorgd door BNN en NOS. De verwachting is dat er tienduizenden bezoekers naar het Westerpark komen. Om de milieuvriendelijkheid van de trein te benadrukken, krijgen treinreizigers de terugreis cadeau van de NS.



Live Earth Alert! is ook online te bekijken.

Albers ontevreden

Christijan Albers zal morgen de Grand Prix van Engeland vanaf de laatste startplaats moeten aanvangen. In de kwalificatie vanmiddag op Silverstone reed de Nederlander de langzaamste tijd. Na afloop was Albers duidelijk niet tevreden met zijn tijd.

"Dit is enorm balen. Het was de bedoeling dat ik drie runs zou maken, maar doordat ik op de weegbrug moest verschijnen voor een controle, verloor ik veel tijd en kon ik maar twee runs doen. Dit is een roulatiesysteem, maar voor mijn gevoel is mijn auto wel erg vaak aan de beurt. In de ochtend reed ik nog een tijd van 1.22.101, maar aan het einde van de kwalificatie lukte het me niet meer om aan deze tijd te komen doordat er erg veel verkeer op de baan was," aldus Albers.

Seksschandaal rond burgemeester LA

Een nieuwslezeres die op televisie het nieuws bracht dat de burgemeester van Los Angeles wegens een liefdesaffaire ging scheiden, is op non-actief gesteld. Ze 'vergat' namelijk te vermelden dat zij zelf verantwoordelijk is voor de breuk tussen burgemeester Antonio Villaraigosa en zijn vrouw. Een speciale commissie zal zich nu buigen over het feit of de nieuwslezeres goed heeft gehandeld. Volgens The Times loopt ze de kans de zak te krijgen.

De burgemeester neukte al een jaar stiekem buiten de deur met Mirthala Salinas van het Spaanstalige televisiekanaal Telemundo. De vrouw van Villaraigosa probeert nu via de rechter een scheiding af te dwingen.

Salinas daarentegen vertrouwt erop dat ze na het onderzoek weer aan de slag kan bij haar werkgever. Omdat Telemundo al maanden wist van haar romance met de burgervader, had de zender haar verboden nog verder verslag te doen van de burgemeester. Ze lapte het verbod aan haar laars en bracht doodleuk het nieuws op televisie dat haar lover ging scheiden. Hierop ontstond een rel; de televisiezender zag geen andere oplossing dan haar tijdelijk naar huis te sturen.

De burgemeester geeft geen commentaar. Hij is een tijdje ondergedoken voor de media.

Vooruitblik Siemens Open

Maandag begint in Scheveningen het Siemens Open, een Nederlands tennistoernooi in de ATP Challenger Series. Het toernooi heeft traditioneel een leuk deelnemersveld

Dominik Hrbaty en Andrei Pavel stonden eerder in de finale van de Scheveningse Challenger. Hrbaty verloor in 1996 van Dennis van Scheppingen en Andrei Pavel moest in 1995 zijn meerdere in Francisco Clavet erkennen. Beide spelers hebben een enorme staat van dienst. De Slowaak Hrbaty stond in zijn carrière maar liefst in dertien finales, waarvan hij er zes won. Pavel is goed voor drie toernooizeges en drie finaleplaatsen.

Robin Haase en Raemon Sluiter vertegenwoordigen de Nederlandse top in Scheveningen. Haase is als achtste geplaatst. Ook Peter Wessels, die op de Ordina Open nog verrassend de finale haalde is van de partij. Thiemo de Bakker heeft als wereldkampioen bij de junioren ook een wild card ontvangen. Igor Sijsling is de laatste Nederlandse deelnemer.

De fans van Daniel Köllerer zullen blij zijn met zijn deelname. De Oostenrijker zorgde in 2005 met zijn excentrieke gedrag voor hectische taferelen op de Mets tennisbanen. Voor Davis Cup-captain Jan Siemerink is de deelname van de Portugees Frederico Gil mogelijk een reden om naar Scheveningen te komen. Nederland speelt immers in september een Davis Cup-duel tegen Portugal. Juan Pablo Brzezicki stond eerder dit jaar nog in de derde ronde van Roland Garros en speelt ook in Scheveningen. Zijn landgenoot Juan Pablo Guzman is als tweede geplaatst in Scheveningen.

Skiër Kernen zet punt achter carriére

De Zwitserse afdaler Bruno Kernen heeft vijf dagen na zijn 35ste verjaardag besloten om zijn carriere te beëindigen. Aan de Lauberhornafdaling in Wengen maakte Kernen zijn besluit wereldkundig.

Kernen viel afgelopen seizoen bij de wereldbekerfinales in Lenzerheide, daarbij blesseerde hij zijn knie. Deze blessure houdt de veteraan nu aan de kant. Het risico op blijvende schade aan de knie is te groot, aldus de Zwitser die graag nog een jaar verder was gegaan met skiën.

Kernen was aktief in 282 wereldbekerwedstrijden en eindigde 48 keer in de top 10. De top 10 noteringen bestaan uit zeven podiumplaatsen en drie overwinningen. Ook werd Kernen wereldkampioen op de afdaling en won hij zilver op de combinatie. Op de Olympische spelen in Turijn won Kernen een bronze medaille. Zijn laatste wapenfeit was een bronze medaille Super-G op het Wereldkampioenschap in Åre eerder dit jaar.

Greene mist hele voorbereiding

Serginho Greene zal de voorbereiding van Feyenoord op het aankomend seizoen geheel moeten missen.

Tijdens een kijkoperatie is gisteren een stukje meniscus verwijderd. Het herstel van een ingescheurde binnenband en kruisband verliep succesvol, maar de meniscusbeschadiging diende zich pas in de eindfase van het, vlot verlopen, revalidatieproces aan.

"Dat kwam tot uiting met de bal aan de voet waarbij hij echt duels aanmoest. Toen hebben we moeten besluiten tot een ingreep. Dat is een tegenvaller, maar ook met die zes weken erbij heeft zijn revalidatie niet lang geduurd", aldus de clubarts van de Rotterdammers, Robbart van Linschoten.

In maart van dit jaar raakte Greene zwaar geblesseerd aan de knie tijdens het uitduel tegen AZ.

Maximumsnelheid met caravan blijft gehandhaafd

Pech voor iedereen die er dit jaar weer met de sleurhut op uit wil. Het Korps landelijke politiediensten (KLDP) heeft vandaag caravanbezitters gewaarschuwd dat de maximumsnelheid van tachtig kilometer per uur met een caravan op de trekhaak gehandhaafd blijft. Het KLPD bekende vandaag geen voorstander te zijn van het voorstel de maximumsnelheid te verhogen.

Ook liet het Korps weten dat mensen met caravan die de wet overtreden, gewoon in de normale surveillance worden meegenomen. Oppassen dus als je harder dan 87 kilometer per uur rijdt met de caravan. "Het zou spijtig zijn als de eerste vakantiefoto van de Verkeerspolitie komt", lachte een woordvoerder.

Hiermee ontkrachtte het KLPD een eerder persbericht dat het KLPD voor een snelheidsverhoging is. Om de doorstroming in het verkeer niet te belemmeren, zijn brancheorganisaties Bovag en Focwa grote voorstanders van het verhogen van de maximumsnelheid.

Nadal naar finale Wimbledon door opgave Djokovic

Rafael Nadal speelt morgen de finale van Wimbledon tegen Roger Federer. Nadal plaatste zich na een opgave van Novak Djokovic in de derde set.

Djokovic en Nadal die beiden veel zware partijen speelden in de aanloop op de halve finale begonnen flets aan de partij. Djokovic wist Nadal direct te breaken en gaf de break voorsprong niet meer uit handen. In de tweede set herhaalde Nadal dat kunstje. Nadal begon iets beter te spelen en liep uit naar 6-1.

Djokovic liet zich aan blessures behandelen voor het begin van de derde set. Ook daarin liep Nadal snel uit naar een break voorsprong. Op 4-1 achter in de derde set gaf de jonge Serviër op. Voor Nadal is het de tweede Wimbledonfinale op rij, net als vorig jaar speelt hij tegen Roger Federer.

Uitslag kwalificatie GP Engeland

Lewis Hamilton zal morgen van pole position vertrekken tijdens de Grote Prijs van Engeland. Kimi Räikkönen zal ook van rij een vertrekken, gevolgd door Fernando Alonso en Felipe Massa. Robert Kubica maakt de top vijf compleet.

In de eerste sessie gaan Christijan Albers en Adrian Sutil direct bij het op groen springen van het licht de baan op. In de laatste minuut van de sessie spint Anthony Davidson van de baan af, en zorgt hiermee voor een gele vlag. Fernando Alonso, Kimi Räikkönen, Felipe Massa, Lewis Hamilton en Robert Kubica vormen de top vijf van de eerste sessie. Opvallende afvaller na de eerste sessie Nico Rosberg.

Vitantonio Liuzzi is de eerste coureur op de baan in het tweede gedeelte van de kwalificatie. Pas na vier minuten komt een tweede auto de baan op, die van David Coulthard. Aan het eind van deze sessie gaat iedereen nog weer naar buiten, behalve de top zes. Dit gaat maar net goed voor Nick Heidfeld, die uiteindelijk teruggestoten wordt tot de tiende plaats. De top drie bestaat na deel twee van de kwalificatie uit Alonso, Räikkönen en Hamilton.

In de derde sessie staan de beide McLarens vooraan in de rij bij het stoplicht, met daarachter de andere acht auto’s. Nick Heidfeld duwt tijdens het leegrijden Räikkönen bijna van de baan af, maar het gaat nog goed. Vanaf de helft van de sessie beginnen de teams binnen te komen voor pitstops.

Uitslag:

Pos.CoureurTeamTijd
1 Lewis HamiltonMcLaren Mercedes  1:19.997
2 Kimi RäikkönenScuderia Ferrari  1:20.099
3 Fernando AlonsoMcLaren Mercedes  1:20.147
4 Felipe MassaScuderia Ferrari  1:20.265
5 Robert KubicaBMW F1  1:20.401
6 Ralf SchumacherToyota Racing  1:20.516
7 Heikki KovalainenRenault F1  1:20.721
8 Giancarlo FisichellaRenault F1  1:20.775
9 Nick HeidfeldBMW F1  1:20.894
10 Jarno TrulliToyota Racing  1:21.240

11 Mark WebberRed Bull Racing  1:20.235
12 David CoulthardRed Bull Racing  1:20.329
13 Alexander WurzWilliams  1:20.350
14 Rubens BarrichelloHonda Racing F1  1:20.364
15 Scott SpeedScuderia Toro Rosso  1:20.515
16 Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso  1:20.823

17 Nico RosbergWilliams  1:21.219
18 Jenson ButtonHonda Racing F1  1:21.335
19 Anthony DavidsonSuper Aguri F1  1:21.448
20 Adrian SutilSpyker F1  1:22.019
21 Takuma SatoSuper Aguri F1  1:22.045
22 Christijan AlbersSpyker F1  1:22.589

Roger Federer naar finale Wimbledon

Roger Federer mag morgen in Londen voor de vijfde keer op rij proberen om Wimbledon te winnen. In de halve finale versloeg de Zwitser de Fransman Richard Gasquet in drie sets. 7-5, 6-3, 6-4

Federer had een uur en drie kwartier nodig voor de overwinning, maar had eigenlijk alleen in de eerste set problemen. In twee verschillende servicegames waren er breakkansen voor de Fransman. Die wist Gasquet niet te benutten en toen hij op 6-5 zelf een breakkans (tevens setpoint) tegen kreeg sloeg Federer wel direct toe.

Federer schakelde een tandje hoger en brak direct in de tweede set de service van Gasquet nog een keer. Daarmee was het verzet gebroken en Federer liep uit naar een gemakkelijke overwinning.

Op de tribune keek Bjorn Borg toe hoe de Zwitser zich plaatste voor zijn vijfde Wimbledon finale op rij. De Zweed was de laatste die het toernooi vijf keer op rij won.

Den Ouden kan naar Den Bosch of Helmond

Geert den Ouden staat in de belangstelling van FC Den Bosch en Helmond Sport. Beide clubs uit de Jupiler League hebben geïnformeerd naar de diensten van de 30-jarige aanvaller.


Alleen de interesse van FC Den Bosch is tot nu toe concreet geworden. Den Ouden heeft inmiddels een tweede aanbieding van de Brabandse club op zak. De aanvaller, die bij AZ momenteel zijn conditie op peil houdt, was echter niet tevreden met het aanbod.

Psychiater misbruikt patiënt met drie persoonlijkheden

Een Duitse psychiatrisch patiënte is ernstig misbruikt door haar therapeut. De vrouw, die lijdt aan het Meervoudig Persoonlijkheidssyndroom (MPS), heeft drie persoonlijkheden. De psychiater neukte de één, de ander maakte keurig zijn huis schoon en de derde gaf de man geld voor dure reisjes.

De man verweerde zich door te zeggen dat de drie personages stuk voor stuk alles erg graag wilden. Ook moest de man alle drie beloven zijn mond erover te houden. Geen enkel probleem voor de therapeut, die zijn beroepsgeheim nimmer mag schenden.

De 44-jarige Keulse Monika Mirte kwam met de drie personages 'Kathrin', 'Finja' en 'Leonie' bij de psychiater. De beste man, Peter Blaeker, mag nu proberen of hij de rechter net zo makkelijk kan overreden als de drie vrouwelijke persoonlijkheden. Mogelijk verdwijnt de man vijf jaar achter tralies.

Het probleem van Monika is, dat ze bij het veranderen van personage niet meer kan herinneren wat ze even daarvoor heeft gedaan. En hier maakte Blaeker dankbaar gebruik van. Met Kathrin bedreef hij de liefde, hij nam Finja mee uit winkelen maar liet haar betalen en Leonie mocht betalen voor zijn vakanties naar Mallorca en Sylt.

Men weet nog niet op welk moment Monika begon door te krijgen welk spel met hen werd gespeeld. Haar psychiater houdt de lippen stijf op elkaar.

De man wordt verder vervolgd voor valsheid in geschriften en seksueel misbruik. Psycholoog Christiaan Lüdke zegt het overigens een "unieke zaak, maar mogelijk" te vinden. Volgens hem is het vrij simpel om tijdens de sessie een andere naam op te roepen en verder te gaan met het spel.

Unieke vierling op komst in België

Een Belgische is in blijde verwachting van een vierling. Nu is zo'n vierling al vrij zeldzaam, maar de 24-jarige uit de buurt van Gent verwacht twee geheel gelijke, eeneiige tweelingen. Dit is zo zeldzaam, dat slechts één op de 65 miljoen zwangerschappen zo'n vierling oplevert.

Het huis is nu wel aan een grondige verbouwing toe. Want naast de verwachte vierling heeft ze al twee koters van vijf en drie rondscharrelen. Met hun vader besloot ze nog één kind te nemen. Maar aangezien ze geen eisprong meer had, nam ze het medicijn Clomid in, om zo het vrijkomen van een eicel te bevorderen.

"We wisten dat dat de kans op een tweeling zou vergroten. Maar dat niet één maar twee eitjes gesplitst zijn is echt een wonder van de natuur", zo sprak de jonge moeder vandaag in het Gazet van Antwerpen.

Vuurwerk na vuurwerk

Icoon OpmerkelijkIn het Amerikaanse Cleveland zijn drie mensen doodgeschoten door een boze buurman. De man, een brandweerman, was boos omdat de buren wat vuurwerk aan het afsteken waren en dat maakte nogal wat lawaai.

Hij opende vervolgens het vuur op het groepje mensen en doodde drie van hen, twee anderen raakten gewond. Een man werd in zijn elleboog geraakt en een vrouw in haar hand. De man is in hechtenis genomen maar nog niet beschuldigd.

Met dank aan Dagonet voor de submit.

Zonnebankverslaving leidt tot dood Engelse

Nu de zon zich al weken niet heeft laten zien in dit land, is de verleiding op kunstmatige wijze een gezond kleurtje te krijgen natuurlijk erg groot. Maar echt gezond is dat gezonde kleurtje niet, want deze week is een 29-jarige 'zonnebankjunk' aan de gevolgen van haar verslaving overleden.

De Engelse Zita Farrelly ging zeven jaren lang tweemaal daags even onder de zonnebank. Dit deed de jonge vrouw al sinds ze veertien was. Op haar eenentwintigste ging ze lezen over de gevolgen van overmatig zonnebankgebruik, en besloot te stoppen met haar verslaving.

Maar het tij bleek helaas niet meer te keren. Wat begon als de meest agressieve vorm van huidkanker op haar been, leidde via vele behandelingen en veel pijn tot de dood. De moeder van twee kinderen werd door de familie naar haar laatste rustplaats gebracht, waar geen enkel zonnestraaltje is. In een kist, diep onder de groene zoden.

Haar weduwnaar Phil Burtwistle reist nu heel Engeland door om mensen te waarschuwen tegen de kunstzon. "Mijn familieleven is daardoor verwoest", berichtten de Engelse media kort na de teraardebestelling. Achttien juli zou de vrouw dertig geworden zijn. Deze dag zal worden aangewend om geld in te zamelen voor een kankerstichting.

Eventuele operatie voor Jenner

De kans is groot dat AZ, tijdens de voorbereidingen op het nieuwe seizoen, geen beroep kan doen op Julian Jenner. De speler heeft al tijden last van een blessure aan zijn schouder en overweegt inmiddels een operatieve ingreep.

Jenner speelde gedurende het EK onder 21 al met een brace om er voor te zorgen dat de blessure zich niet verder kon manifesteren. Zijn schouder is in het verleden al een aantal keer uit de kom geschoten. De speler van AZ zal nu een operatie ondergaan om te voorkomen dat het in de toekomst weer gebeurt.

Als hij straks terug is zullen we in overleg met de medische staf rustig een besluit nemen[/i]", liet Louis van Gaal, trainer van de Alkmaarders, weten. Jenner hoeft zich overigens pas op 19 juli bij AZ te melden. De reden hiervoor is zijn deelname aan het Europees kampioenschap voor spelers onder de 21 jaar.

Twee Nederlanders strijden mee om witte trui

Debutanten Stef Clement (24) en Thomas Dekker (22) horen tijdens de Tour de France, die vandaag van start gaat, bij de groep jongeren die meestrijden om de witte trui. Dat klassement wordt opgemaakt met de renners die nog geen 25 jaar zijn.

In deze editie van de Tour vallen 32 van de 189 renners die van start gaan in die categorie. Française des Jeux is de jongste ploeg, zij hebben zes wielrenners in de selectie die meestrijden om het wit.

In het verleden wonnen vijf Nederlanders het jongerenklassement. In 1992 was Eddy Bouwmans de laatste.

Fabeltjeskrant in streektaal op regionale omroep

Icoon ShockingMeneer De Uil presenteert vanaf september De Fabeltjeskrant in het Twents. Regionale omroep RTV Oost heeft enkele afleveringen van de beroemde kinderserie vertaald in de streektalen van Overijssel.

Naast het Twents praten de poppen van de serie onder meer Sallands en Zwols. "Het vertalen van andere afleveringen is nu in volle gang", zei hoofdredacteur Henny Everts vrijdag. "Het is nog een hele klus. Nu de rechten rond zijn, gaan we in eerste instantie honderd afleveringen uitzenden." Als de uitzendingen een succes blijken, wil de zender nog eens honderd afleveringen vertalen.


Sommige dingen moet je gewoon vanaf blijven

Aantal speelbare wagens Need for Speed: Pro Street bekend

EA heeft een nog niet complete lijst met auto's bekend gemaakt waarmee je kunt racen in Need for Speed: Pro Street. Het betreft de volgende auto's:
"[...]
Nissan GT-R PROTO
1970 Plymouth Hemi Cuda
1995 Mazda RX-7
1999 Mitsubishi Eclipse
2006 Audi S4
1986 Toyota Corolla GTS AE86
2006 Mitsubishi Lancer EVOLUTION IX MR-edition
2006 Volkswagen Golf GTI
2008 BMW M3
[...]"


De game verschijnt in november op de Xbox 360, PlayStation 3, Wii, PlayStation 2, Nintendo DS, PlayStation Portable en PC.

Officiële aankondiging Gears of War op komst?

Welles, nietes, welles, nietes. Alles wijst naar een PC-release van Gears of War maar telkens zijn de hints niet altijd geheel overtuigend ontkracht. Nu gaat het gerucht rond dat de game officieel op de E3 voor de PC aangekondigd zal worden omdat er een filmpje is uitgelekt dat je hieronder kunt bekijken. Tevens heeft Mark Rein, baas van ontwikkelaar Epic, al eens gezegd dat een PC-versie onvermijdelijk is.

Sony biedt excuses aan in Manchester Cathedral zaak

Onlangs kwam de shooter Resistance: Fall of Man onder vuur te liggen omdat een level zich afspeelde in de Manchester Cathedral en de plaatselijke geestelijken vonden dit niet kunnen. The Church dreigde met een rechtszaak en wilde de game bovendien ook nog uit de winkelschappen laten verwijderen.

David Reeves, president van Sony Europe, biedt in ieder geval excuses aan de The Church omdat het niet de bedoeling is geweest mensen te beledigen:

"[...]
It is clear to us that the connection between the congregation and the cathedral is a deeply personal and spiritual one. As a result, it is also clear that we have offended some of the congregation by using the cathedral in our science fiction game. It was never our intention to offend anyone in the making of this game, and we would like to apologise unreservedly to them for causing that offence, and to all parts of the community who we might also have offended.
[...]"


The Church vindt excuses niet genoeg. Sony wil het spel namelijk gewoon blijven verkopen en zij willen dit juist stoppen. Ook is er gevraagd om een donatie aan The Church, wat Sony ook niet heeft gedaan. Tot slot heeft Sony ook geweigerd de Sacred Digital Guidelines te ondertekenen. Dat kan betekenen dat er in een toekomstige game weer een bestaande kerk, moskee, synagoge of tempel gebruikt kan worden. Of The Church nu nog verdere stappen gaat ondernemen is niet bekend.

Uitslag 3e vrije training GP Engeland

Kimi Räikkönen sloot de laatste training voor de Grand Prix van Engeland als snelste af. Hij wist Fernando Alonso en Felipe Massa voor te blijven. De top vijf werd door Lewis Hamilton en Nico Rosberg gecompleteerd.

De volledige uitslag:

#Coureur Team TijdAantal ronden
1 K. Räikkönen Ferrari 1:19.75117
2 F. Alonso McLaren 1:19.92012
3 F. Massa Ferrari 1:19.96917
4 L. Hamilton McLaren 1:20.34412
5 N. Rosberg Williams 1:20.66617
6 R. Schumacher Toyota 1:20.77021
7 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 1:20.87621
8 H. Kovalainen Renault 1:20.88217
9 N. Heidfeld BMW 1:20.88219
10 A. Davidson Super Aguri 1:20.91523
11 G. Fisichella Renault 1:20.98319
12 M. Webber Red Bull 1:21.00216
13 S. Speed Scuderia Toro Rosso 1:21.03919
14 R. Barrichello Honda 1:21.14022
15 A. Wurz Williams 1:21.14817
16 R. Kubica BMW 1:21.15617
17 J. Trulli Toyota 1:21.32118
18 D. Coulthard Red Bull 1:21.34316
19 J. Button Honda 1:21.58324
20 T. Sato Super Aguri 1:21.74523
21 C. Albers Spyker F1 1:22.10123
22 A. Sutil Spyker F1 1:22.18024

'Mobieltjes scholieren vol porno'

Dagblad De Stentor maakte een rondgang langs scholieren van willekeurige middelbare scholen en komt tot de volgens de krant schokkende conclusie dat de mobieltjes van leerlingen tussen de 14 en 17 jaar vol vunzige pornofilmpjes staan die gedownload worden van ringtonewebsites. De Stentor legde haar conclusies voor aan politiek Den Haag.

De politieke partijen in Den Haag reageren geschokt op de porno-gsm's en willen dat scholen ingrijpen. Want volgens Peter Nikken, psycholoog en deskundige van het Nederlands Jeugdinstituut, verhogen dergelijke filmpjes het risico dat kwetsbare jongeren - die van thuis geen duidelijke grenzen hebben meegekregen - overgaan tot het maken van seksueel getinte pestfilmpjes. Meerdere scholen hebben reeds te maken gehad met incidenten waarbij kinderen schoolgenootjes naakt of half ontkleed filmden en verspreidden.

SP-Kamerlid Arda Gerkens pleit zelfs voor een landelijk gsm-verbod op scholen. ''Het loopt nu echt de spuigaten uit'', aldus Gerkens. Haar partij meent dat scholieren die andere minderjarigen naakt filmen of fotograferen, medeplichtig zijn aan verspreiding van kinderporno en daarvoor vervolgd moeten worden.

Een verbod op mobieltjes op school werd eerder al voorgesteld door Stichting De Kinderconsument. De Tweede Kamerfracties van coalitiepartijen CDA en PvdA gaat zo'n maatregel echter te ver.

Met dank aan yosander voor de submit.

Wiggins is klaar voor hoofddoel

Bradley Wiggins is zaterdag één van de favorieten voor de winst tijdens de proloog van de Tour de France. De renner van Cofidis wordt gekenmerkt als specialist van de korte tijdrit en wil graag winnen in Londen, waar een parkoers van 7,9 kilometer is uitgestippeld.

"Het parkoers loopt voor een gedeelte lichtjes bergop in Hyde Park, met een stuk vals plat van 1 à 2 procent", liet Wiggins weten. "Omdat we ook terugkeren uit Hyde Park hebben we hetzelfde stuk bergaf. Het proloogrecord van Chris Boardman (55,152 km/u) kan sneuvelen."

Een aantal weken geleden wist Wiggins ook de proloog van de Dauphiné Libéré op zijn naam te schrijven. Dat is ook de reden waarom de Engelsman er van droomt om in eigen land deze rit naar zijn hand te zetten. Tijdens de Olympische Spelen van 2004 won hij bovendien drie medailles, namelijk goud in de achtervolging, zilver in de ploegachtervolging en brons in de koppelkoers met Rob Hayles.

De verwachtingen zijn dat Wiggins vooral op Fabian Cancellara en David Zabriskie moet gaan letten. Zij zullen de voornaamste concurrenten van de renner van Cofidis zijn. Ook David Millar zou misschien nog wel wat extra's kunnen presteren. De Nederlandse hoop is gevestigd op Thomas Dekker en Stef Clement, aangezien zij de betere tijdrijders zijn. Toch wordt dit tweetal niet gekenmerkt als proloogspecialisten.

Benfica aast op Barreto

Edgar Barreto heeft wellicht zijn laatste wedstrijd in het shirt van NEC gespeeld. De Telegraaf meldt dat de 22-jarige middenvelder in de belangstelling zou staan van Benfica.

Barreto, die morgen met Paraguay de kwartfinale speelt in de strijd om de Copa America, heeft nog een contract tot medio 2008 in Nijmegen. In januari 2004 maakte hij, als groot talent, de overstap van Cerro Porteño naar de Nijmeegse club.

Sexy tennisposter herdrukt

OpmerkelijkEen poster uit het midden van de jaren '70 is opnieuw in productie genomen. Het gaat om één van de meest sexy posters uit de geschiedenis die indertijd op veel jongenskamers hing en zorgde voor natte dromen. Het betreft de beroemde poster van een tennismeisje zonder ondergoed.

De poster is al een kwart eeuw uit de handel. Voor originele exemplaren wordt tegenwoordig grof geld betaald. Ook de herdruk is niet goedkoop. De in beperkte oplage (1.850 stuks) gedrukte 'Tennis Girl' moet 300 pond kosten en is te koop op Wimbledon en op internet bij Oneposter. De blote billen van het tennismeisje zijn dan wel gedrukt op canvas en het werk is gesigneerd door de maker.

De maker van de poster is de nu 60-jarige Martin Elliott. Hij maakte de foto in 1976 op de universiteit van Birmingham. Het blote billenmeisje is zijn toenmalige vriendin Fiona Butler. De indertijd 18-jarige studente kon niet tennissen en de attributen voor de foto waren geleend.



Tennis Girl

MotoGP terug naar Indianapolis

De MotoGP keert na lange afwezigheid weer terug op de Motor Speedway in Indianapolis. Volgende week maandag zullen de internationale motororganisatie en de officials van het circuit in Amerika een persconferentie beleggen. Dit liet Ron Green, woordvoerder van Speedway, vrijdag weten.

Tijdens deze bijeenkomst is het de bedoeling dat de overeenkomst wordt gesloten. De eerste wedstrijden op de Motor Speedway werden in 1909 verreden. Twee jaar later stond de Indy 500 voor het eerst op de kalender.

Het is de bedoeling dat de motoren, in het kader van het honderdjarig bestaan van het circuit, na tientallen jaren weer terug zullen keren. Deze race zou voor 14 september 2008 op de planning staan.

De Jongh langer bij Quick-Step

Steven de Jongh zal ook volgend jaar voor Quick Step actief zijn. De Nederlander verlengde zijn contract met de Belgische wielerformatie, die onder leiding van Patrick Lefèvere staat, namelijk met een jaar.

De 33-jarige wielrenner begint zaterdag aan zijn vierde Tour de France. Tijdens dit mondiale wielerevenement zal hij tijdens de diverse sprints voornamelijk als knecht van kopman Tom Boonen gaan fungeren. Het is voor De Jongh zijn tweede seizoen in dienst van Quick Step. In het verleden was de Nederlander ook nog actief voor Rabobank en TVM.

Digitale camera's fors duurder

Icoon EuropaDigitale fotocamera's worden binnenkort fors duurder, met dank aan de Europese Unie. Dat stelt VVD-europarlementariër Jules Maaten.

De Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de EU, en de EU-landen willen volgende week besluiten om digitale fotocamera's waarmee je ook filmpjes kunt maken (verreweg de meeste camera's), te scharen in de categorie camcorders. En daarop geldt een importheffing van 12,5%. Daarover moet ook nog eens 19% BTW betaald worden.

Maaten en de Consumentenbond vrezen dat digitale fotocamera's daardoor gemakkelijk tientallen euro's duurder worden, terwijl de prijzen al flink hoger liggen dan in bijvoorbeeld de VS.


Jules Maaten

[Upd] Button niet in tweede training

Jenson Button zal tijdens de tweede vrije training voor de GP van Engeland niet in actie komen. De Engelsman heeft teveel last van een rugblessure welke weer opspeelt. De Honda-coureur liep de blesurre op toen hij in Indianapolis in contact kwam met de auto van teamgenoot Rubens Barrichello.

"Jenson heeft weer last van de blessure als gevolg van het ongeval in de eerste bocht in Indianapolis. Als voorzorgsmaatregel zal Jenson de rest van de dag rust houden. Er is geen reden te veronderstellen dat hij morgen niet aan de kwalificatie deel kan nemen," aldus een woordvoerder van Honda.

Honda heeft nog de mogelijkheid om Christian Klien in te zetten in de tweede training. Het is nog onduidelijk of het team hiervan gebruik zal maken.

Update:
Christian Klien heeft Jenson Button vervangen tijdens de tweede vrije training. Het is nog niet bekend of Klien ook morgen zal rijden, of dat Button het weekend zelf afmaakt. Klien heeft vanmiddag in wagen nummer 34 gereden en het team heeft dus gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een vrijdagcoureur in te zetten tijdens een vrijdagtraining in plaats van een racecoureur. Als Klien met Button's nummer 7 had gereden, had Button zaterdag en zondag zelf niet meer mogen rijden.

Update 18.07u:
Button is vandaag onderzocht in een ziekenhuis in London. Het is nog niet bekend wat de uitslag van dat onderzoek is en het team laat het besluit om Button al dan niet te laten rijden daar volledig van afhangen. De uitslag wordt vanavond verwacht.

Update 11.03u:
Jenson Button is zojuist in de derde vrije training op de baan verschenen.

PSV biedt op Guardado

De kans is zeer groot dat Andres Guardado vanaf komend seizoen in de Eredivisie te zien zal zijn. PSV wil de speler namelijk overnemen van het Mexicaanse Atlas en heeft inmiddels een officieel bod bij de club gedaan.

De voorzitter van de Mexicaanse ploeg heeft inmiddels laten weten dat de overgang van Guardado naar alle waarschijnlijkheid snel beklonken zal worden. De ploeg uit Eindhoven heeft overigens al een persoonlijk akkoord bereikt met de 20-jarige speler.

Freire start toch in de Tour

Er heerste opluchting bij Rabobank toen bekend werd dat Oscar Freire liet weten gewoon te starten in de Ronde van Frankrijk. Gisteren was dit nog enigszins onzeker, aangezien de Spaanse renner van Rabobank last kreeg van een opspelende blessure aan zijn zitvlak.

Na de laatste training, die in London werd afgewerkt, was Freire een stuk positiever. "Het is veel beter met hem, al is die plek nog niet helemaal weg. Het scheelt wel even wat of je met of zonder Oscar in de Tour start, dus je kunt inderdaad wel zeggen dat er enigszins sprake van opluchting is, liet ploegleider van Rabobank, Erik Breukink, in een reactie weten.

Examen godsdienst op drie scholen

Drie scholen in Nederland maken komend jaar gebruik van de mogelijkheid godsdienst en religie als nieuw examenvak in te voeren. Het gaat om twee gereformeerde en een protestants-christelijke school voor voortgezet onderwijs.

Volgens onderzoek van het Nederlands Dagblad zijn andere scholen nog bezig met het opzetten van het nieuwe vak. Dit zijn voornamelijk orthodox-christelijke scholen. Vanaf augustus 2007 mogen scholen in het examenprogramma voor de havo en het vwo een keuzevak over religie en levensbeschouwing aanbieden. Dit vak staat los van het al bestaande vak godsdienst op christelijke scholen.

Godsdienst maakt momenteel geen deel uit van het eindexamen.

Schoonmaker betrapte mogelijk inbreker(s)

Icoon MisdaadDe dode man die gisteren in een basisschool werd aangetroffen heeft vermoedelijk één of meerdere inbrekers betrapt. Hij zou door hen doodgestoken zijn. Dit zegt de zwager van het slachtoffer vandaag in De Telegraaf.

De zwager verklaart: "Omwonenden hadden de hele nacht licht in de school zien branden". Daarnaast zouden er acht computers ontvreemd zijn uit de school en zou de recherche voetsporen hebben aangetroffen achter de school.

De 56-jarige man was donderdagmiddag naar de school gefietst om schoon te maken aldus de zwager. Hij zou ’s avonds naar zijn vrouw gebeld hebben om te zeggen dat hij naar huis kwam. Een leerkracht van de school trof de man gistermorgen echter dood aan in de school. De politie gaat uit van een misdrijf.

Roswell: UFO

Roswell is weer eens in het nieuws, sinds kort is de man die luitenant was tijdens de Roswell crisis overleden. En hij heeft een brief uitgegeven die na zijn dood pas mocht worden geopend. Zijn we hier dan nooit over uitgeluld? 

UFO geheim van Roswell onthuld?

In juli 1947 was er in de buurt van Roswell, in de Amerikaanse staat New Mexico een object neergestort, waarvan veel mensen tot de dag van heden blijven volhouden dat het een UFO, oftewel een vliegende schotel was. 

Elfjarige betrapt op rijden onder invloed

Icoon BizarIn Alabama (Amerika) is een elfjarige opgepakt wegens rijden onder invloed. Ook reed zij ‘maar’ 160 kilometer per uur. Pas nadat zij met deze hoge snelheid over de kop ging kon ze worden aangehouden. De politie had al eerder geprobeerd om de jonge snelheidsmaniak aan te houden maar op dat moment verhoogde ze haar snelheid om te ontkomen. Dit meldt Reuters.

Het kind had een alcoholpercentage in haar bloed dat boven de grens ligt die voor volwassenen is toegestaan. Het kind mankeerde nagenoeg niets, ze werd in het ziekenhuis behandeld voor wat schaafwonden en kneuzingen. Het is niet bekend wat voor straf ze krijgt.

Met dank aan Vince_Taylor en Goddess_of_Desire voor de submit.

Van Gaal: "AZ wil nog twee spelers halen"

Op de eerste persconferentie van het nieuwe seizoen heeft AZ-trainer Louis van Gaal gezegd dat de Alkmaarders in principe nog niet zijn uitgewinkeld.

“Wij willen nog een tweetal spelers halen. Of dat lukt is afhankelijk van veel factoren. Qua breedte van de selectie ziet het er goed uit,” aldus Van Gaal die denkt dat hij komend seizoen een beroep kan doen op Danny Koevermans. “Ik wil hem graag behouden en wil niet dat hij naar de concurrentie in Nederland gaat.”

Nu Shota Arveladze de ruimte heeft gekregen om een andere club te zoeken, is het aanblijven van Koevermans van vitaal belang. “We moeten hem niet in de weg staan bij een transfer. Shota is mijn beste speler, dat heb ik altijd gezegd. Maar hij kan het aantal wedstrijden in een vol seizoen niet meer aan. Dat geeft hij zelf ook aan.”

Bijna 550 dopingtests tijdens Tour

De organisatie van de Ronde van Frankrijk is van plan om deze Tour 549 dopingtests te houden. Na elke etappe zijn de klassementsleider en de ritwinnaar automatisch aan de beurt. Per loting worden er dagelijks zes andere wielrenners uitgekozen voor een urinecontrole.

Dat aantal komt na drie weken Tour neer op 160 controles. Daarbij komen 200 onaangekondigde bloedcontroles en daarnaast werden donderdag alle 189 deelnemers gecontroleerd. Daaruit kwam overigens niets verkeerds naar voren en dus mag iedereen vandaag van start gaan.

Albers tevreden na eerste vrije trainingen

Na waarschijnlijk een van zijn dieptepunten in zijn racecarrière, vorige week in Frankrijk toen hij de brandstofslang meenam tijdens een pitstop, leek Christijan Albers zich gisteren op Silverstone weer op de rails te hebben gezet.

In de eerste training was hij nog twee tienden langzamer dan Adrian Sutil, maar in de tweede training was de Nederlander bijna acht tienden sneller dan de Duitser. Dat laatste kwam mede omdat Sutil in het laatste halfuur van die training van de baan schoot. “We hadden een goede dag vandaag”, aldus Albers. “We hebben wat lange runs kunnen afleggen om te kijken hoe de banden reageerden op grotere afstanden en ik ben blij met de balans in de wagen. Hoewel ik nog niet heel, heel tevreden ben met de afstelling is er morgen weer een dag waar het mogelijk is onszelf te verbeteren. Hopelijk gaat het goed in de kwalificatie."

[CCWS] Uitslag eerste kwalificatie

Met een nipt verschil heeft de Fransman Sebastien Bourdais de voorlopige pole voor de Grand Prix van Toronto gepakt. De Fransman was slechts twee honderdste sneller dan Oriol Servia. Justin Wilson en Robert Doornbos vormen de voorlopige tweede startrij.

Normaal gesproken betreden de mindere goden de baan als eerst, maar dit maal waren het verrassend Robert Doornbos en Paul Tracy die als eersten probeerden een snelle rondetijd neer te zetten. Dit bleek goed uit te pakken voor beide coureurs, toen ze net terug in de pits waren viel Will Power namelijk stil en werd de rode vlag voor de eerste keer gezwaaid. Op dat moment waren enkele coureurs net de baan op gereden, waaronder Sebastien Bourdais en Justin Wilson.

Toen de groene vlag weer gezwaaid werd, kwamen alle coureurs de baan op die hun eerste stint nog niet af hadden gemaakt. Ze konden echter niet lang op de baan blijven, want na vier ronden te hebben gereden spinde Tristan Gommendy en zorgde hiermee voor de tweede rode vlag. Bourdais had intussen zijn Newman / Haas / Lanigan Racing bolide wel naar de eerste positie gereden.

Tijdens de slotminuten van de training kwam het volledige veld de baan op en wisselde de leider erg rap. Het was Bourdais die vlak na het vallen van de vlag de snelste tijd op de klokken zette.

poscoureurteamtijd
1. Sebastien Bourdais Newman/Haas/Lanigan Racing 58.783
2. Oriol Servia Forsythe Championship Racing 58.801
3. Justin Wilson RSPORTS 59.099
4. Robert Doornbos* Minardi Team USA 59.132
5. Dan Clarke Minardi Team USA 59.288
6. Simon Pagenaud* Team Australia 59.341
7. Paul Tracy Forsythe Racing 59.368
8. Graham Rahal* Newman/Haas/Lanigan Racing 59.456
9. Katherine Legge Dale Coyne Racing 59.520
10. Bruno Junqueira Dale Coyne Racing 59.547
11. Tristan Gommendy* PKV Racing 59.624
12. Alex Tagliani RSPORTS 59.737
13. Jan Heylen Conquest Racing 59.813
14. Ryan Dalziel* Pacific Coast Motorsports 59.880
15. Alex Figge* Pacific Coast Motorsports 1:00.880
16. Will Power Team Australia 1:01.040
* rookie

Voetballer scoort hattrick... in eigen doel

Amateurvoetballer Daniël Hilbrink van het Duitse VfB Alstätte had zich waarschijnlijk meer voorgesteld van de oefenwedstrijd tegen de Nederlandse eredivisionist FC Twente. De verdediger scoorde weliswaar maar liefst drie keer, maar al deze goals belandden in het eigen doel. Alstätte verloor de wedstrijd uiteindelijk met 12-0.

Na 11 minuten had Hilbrink de bal al twee keer achter zijn eigen doelman gewerkt en stond het 2-0 voor de bezoekers. In de 44e minuut van de eerste helft scoorde hij zijn derde, de 7-0 voor FC Twente. Namens de Tukkers troffen Zomer (3x), Elia (2x), Colak (2x), Arnautovic en N'Kufo het doel.


Hilbrink kan de lol er niet van in zien.

Barney, Scholten door naar kwartfinale

Raymond van Barneveld en Roland Scholten hebben de kwartfinales van de Las Vegas Desert Classic bereikt. Barney verpulverde Wayne Mardle met maar liefst 8-1. Scholten wist met 8-5 Steve Beaton te verslaan.

De overige uitslagen van wedstrijden van gisteren: Terry Jenkins won van Wes Newtom met 8-7, Peter Manley wist Colin Osborne te verslaan (8-4). Mervyn King kon niet voorkomen dat hij door Adrian Lewis werd geklopt (8-6) en John Part wist Mark Dudbridge nipt te verslaan 8-7.

Beerens: "Stap naar Ajax was te groot"

Gisteren werd bekend dat Roy Beerens naar SC Heerenveen vertrekt. De 19-jarige aanvaller had zijn loopbaan ook kunnen vervolgen bij een grotere club, maar heeft bewust gekozen voor de Friezen.

"Ajax had ook belangstelling, maar die stap vond ik te groot", aldus Beerens die het afgelopen seizoen op huurbasis voor NEC speelde. "Het is snel gegaan. Tijdens het EK heeft mijn zaakwaarnemer contacten gelegd. Ajax had interesse, PSV wilde verlengen en er was belangstelling uit Spanje. Toen Heerenveen zich melde was de keuze snel gemaakt. Ik wilde in Nederland blijven en Heerenveen is een mooie club. Na één gesprek wist ik genoeg. Ik heb ook niet meer met Ajax gesproken."

Beerens ziet de overgang naar Friesland als een logische stap in zijn carrière. "Bij NEC ben ik door veel te spelen 50 procent beter en sterker geworden. Bij Heerenveen kan ik mijn volgende stap maken. Als je meteen naar een grote club gaat kun je ver terugvallen. De club spreekt me aan. Ik ben prima ontvangen en weet wat ze in me zien. Bovendien denk ik dat Verbeek een trainer is die me nog beter kan maken."

Vinokoerov favoriet bij bookmakers

Aleksandr Vinokoerov is bij de bookmakers favoriet voor de eindzege in de Ronde van Frankrijk. Bij wedkantoor Bwin levert de winst van de Kazak drie euro op bij een inzet van één euro.

Zijn Duitse ploeggenoot Andreas Klöden volgt met een quote van 1 tegen 5,5. De Spanjaard Alejandro Valverde staat 1 tegen 6 genoteerd. De Rabo-Rus Denis Mentsjov staat genoteerd met een quote van 1 tegen 19.

De Australiër Robbie McEwen is bij de bookmakers favoriet voor de groene trui: 1 tegen 2,25. De Belg Tom Boonen volgt met 1 tegen 4,5. Voor de bergtrui is de Rabo-Deen Michael Rasmussen de meest verwachte winnaar: elke ingezette euro levert bij winst 1,95 euro op.

Wooter naar Cyprus

Nordin Wooter heeft een contract afgesloten met een Cypriotische club. De 30-jarige aanvaller is een tweejarig contract overeengekomen met AEK-Lanarca. Bij die club is ook Raymond Victoria actief.

Wooter heeft in het contract laten opnemen dat hij transfervrij kan vertrekken bij aanbiedingen uit Amerika en het Midden-Oosten. Wooter debuteerde in het betaald voetbal bij Ajax onder Louis van Gaal. Na drie seizoenen vertrok de Amsterdammer na het Spaanse Real Zaragazo daarna voetbalde Wooter nog voor Watford (Eng), RBC Roosendaal, Sporting Braga (Por) Anorthosis Famaqustra (Cyp), Panathinaikos (Gri) en voor het Turkse Sivasspor.

DVD: D-Day to Berlin

De documentaire D-Day to Berlin werd gemaakt ter gelegenheid van de 60e verjaardag van de landingen in Normandië. De dvd-box bestaat uit drie dvd's en beschrijft de opmerkelijke opmars van de geallieerden, van de stranden in Frankrijk tot hun uiteindelijke overwinning in Duitsland elf maanden later. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zowel oude bestaande beelden als nieuwe actiescènes met verschillende acteurs.


Voetballer scoort hattrick... in eigen doel

Icoon OpmerkelijkAmateurvoetballer Daniël Hilbrink van het Duitse VfB Alstätte had zich waarschijnlijk meer voorgesteld van de oefenwedstrijd tegen de Nederlandse eredivisionist FC Twente. De verdediger scoorde weliswaar maar liefst drie keer, maar al deze goals belandden in het eigen doel. Alstätte verloor de wedstrijd uiteindelijk met 12-0.

Na 11 minuten had Hilbrink de bal al twee keer achter zijn eigen doelman gewerkt en stond het 2-0 voor de bezoekers. In de 44e minuut van de eerste helft scoorde hij zijn derde, de 7-0 voor FC Twente. Namens de Tukkers troffen Zomer (3x), Elia (2x), Colak (2x), Arnautovic en N'Kufo het doel. Het is niet bekend of Twente de veelscorende verdediger van de tegenstander meteen een contract heeft aangeboden.

Hattrick..?
Hattrick..?


Met dank aan Kozzmic voor de submit.

Leerlinge mag weer sokken Winnie the Pooh dragen

Icoon OpmerkelijkEen 14-jarige leerlinge in de Verenigde Staten mag op haar school voortaan sokken van de strip Winnie the Pooh dragen. Een Californische rechtbank verbood de directie het meisje te bestraffen omdat ze de kledingvoorschriften van de school had overtreden.

Volgens de rechters druisen de strenge regels in tegen de grondwet omdat het recht op vrije meningsuiting wordt geschonden. De middelbare school Red Wood in de kleine stad Thousand Oaks had het meisje geschorst en naar een programma voor moeilijk opvoedbare kinderen gestuurd. De rechtbank besliste dat leerlingen de kleding van hun keuze mogen dragen, als ze daarvoor toestemming van hun ouders hebben.

Boek: Hugleikur Dagsson - Should you be laughing at this?

Subheader"Should you be laughing at this?" is een klein cartoonboek met op iedere pagina een kleine cartoon. De thema's hiervan verschillen per pagina. Het gaat daarbij geregeld over bijvoorbeeld incest, moord, verkrachting en zelfs over zelfmoord. Allemaal thema's die waarschijnlijk alleen door een zieke geest verzonnen konden worden. En misschien moet je zelf ook redelijk ziek zijn om ze te bekijken? In de tijd van bijvoorbeeld de "Happy tree friends" en de vele sick and twisted internetanimaties is het dus goed mogelijk dat je in dit straatje past en de cartoons zonder problemen kunt gaan lezen.

Werken aan zee

De dag begon zoals hij door ging; er verandert niets. Het was vandaag tijd voor een evaluatiegesprek. Mijn functioneren staat ter discussie, en wordt met een gesprekje van twee keer vijf minuten geëvalueerd, waarna ik weer terug naar mijn plek mag. En dan zit je daar. Blijkbaar doe ik het niet slecht genoeg om ontslagen te worden. Ik lees het nieuws, en houd me totaal niet bezig met mijn werk. Ik heb teveel om over na te denken vandaag.

Acties Brabantse buschauffeurs opgeschort

Icoon StakingBuschauffeurs van Veolia in Midden- en West-Brabant schorten hun acties tegen de bezuinigingen bij het bedrijf vandaag op. Een ruime meerderheid van de leden van FNV Bondgenoten heeft dat vrijdagavond in Breda besloten nadat Veolia de vakbond heeft erkend als gesprekspartner.

Dat meldde bestuurder Jan de Jong na afloop. Alle partijen gaan vanaf maandag werken aan een 'passende oplossing' voor de verliezen die Veolia lijdt en de arbeidsonrust die de voorgenomen maatregelen teweeg hebben gebracht, aldus zijn toelichting.
Busje komt zo..
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.