FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 11 juni 2007

[Update] Id software engine voor Mac, PC, 360 en PS3

Apple CEO Steve Jobs heeft tijdens zijn keynote speech bij de WWDC 2007 verklaard dat gamen weer een belangrijke plaats zal innemen op Apple computers.

Om dit te onderstrepen maakte naast EA mede-oprichter Bing Gordon ook id software baas John Carmack zijn opwachting. Deze laatste maakte bekend dat id aan een nieuwe game werkt die tevens zal verschijnen voor de Mac en liet vervolgens een indrukwekkende tech demo zien. Aan de tech demo had men naar verluidt 10 dagen gewerkt en de demo zou 20GB aan textures bevatten. Tevens zou het volgens Carmack mogelijk zijn om van alles te vervormen, zo zou je permanente schade kunnen doen aan rotsen. Meer details zijn vooralsnog niet bekend.

Update 23:11

Het is nu ook bekend geworden dat de engine ook zal werken op de PC, Xbox 360 en de PlayStation 3. Tijdens de E3 dit jaar zal de game getoond worden aan het grote publiek. Hou de E3 dus goed in de gaten. Verder zullen ze tijdens de E3 ook andere Mac-gerelateerde aankondiging doen, maar wat dat is weet nog niemand.




Voorlopig geen prijsverlaging Xbox360

Onlangs was er het nieuws dat Microsoft 199 dollar zag als de beste prijs voor een console. Dat bedrag zou ideaal zijn om een systeem maximaal te verkopen in de concurrentiestrijd met de Wii en de PS3.

Natuurlijk werd er meteen gespeculeerd dat dit een bericht een teken zou zijn voor een aanstaande prijsverlaging van de 360, maar Microsoft ontkent dit nu. Het interview waarin het bedrag genoemd wordt is al twee maanden oud en het citaat werd volgens Microsoft uit context gehaald. Het ging om een gesprek waar er werd gepraat over de huidige markt voor consoles en had niks te maken met de strategie van Microsoft.

Helaas dus nog geen prijsverlaging voor de Xbox360 de komende tijd.


Thiemo de Bakker krijgt wildcard voor Wimbledon

Thiemo de Bakker heeft een wild card gekregen voor Wimbledon, de grand slam op gras.

De Bakker steeg dit jaar zo'n 700 plaatsen op de wereldranglijst naar plek 389 en is bovendien titelhouder van het toernooi bij de jeugd. Daarnaast sloot de Bakker het jaar af als nummer een van de wereld bij de jeugd.

Dennis van Scheppingen is de enige Nederlander in het kwalificatietoernooi, omdat Robin Haase en Raemon Sluiter de voorkeur geven aan Rosmalen. Alle overige wild cards gingen naar Britse tennissers.

[EK-21] Servië is Italië de baas

Servië heeft door in Nijmegen Italië te verslaan voor een grote verrassing gezorgd. De Oost-Europeanen waren in de Goffert uiteindelijk met 1-0 te sterk.

In de openingsfase waren er aan beide zijden onnauwkeurigheden, die onbestraft bleven. In één geval was dat de verantwoordelijkheid van de grensrechter, die een perfecte pass op spits Gianpaolo Pazzini liet affluiten vanwege vermeend buitenspel. Na een klein kwartier kreeg dezelfde Pazzini wel een schietkans, zijn inzet met links belandde echter een meter naast het doel van de Servische goalie Damir Kahriman. Zijn collega Gianluca Curci aan de andere kant zag een vrije trap met een goede curve vlak langs zijn rechterpaal verdwijnen.

Op kwart van het duel in een bij lange na niet gevuld Goffert-stadion moest Curci afhaken met een liesblessure. Zijn vervanger heette Emilio Viviani, doelman van Brescia. Vlak daarna knalde Riccardo Montolivo de bal van grote afstand in de handen van de Servische keeper. Na exact dertig minuten ontving Raffaele Palladino de bal in een uitstekende positie. De Juventus-speler schoot uit de draai, maar zag zijn schot vlak langs de doelpaal scheren. Servië zag ook een speler afhaken in de eerste helft. Milos Krasic werd vervangen door Zoran Tosic, terwijl Palladino vlak voor rust nog een kans op de 1-0 om zeep hielp.

Na de thee gingen beide ploegen nog altijd gelijk op. De spitsen kregen ongeveer evenveel kansen, maar na iets meer dan een uur spelen werd de ban dan eindelijk gebroken. Dejan Milovanovic ontving de bal met een gelukje, en ramde de bal laag over de grond in de verre hoek. Het was voor het toernooi pas de tweede goal, nadat er 323 minuten lang niet was gescoord. De Italianen zetten wel aan na de tegentreffer, maar stranddne vaker dan lief op de Servische doelman.

De aanvallende Azzurri gaven in de slotfase ruimte weg, hetgeen Servië de kans kreeg het treffen te beslissen. Zoran Tosic kreeg een uitstekende mogelijkheid om de bal voor te geven, maar de middenvelder schoot de bal voorlangs in een poging zelf de 2-0 te maken. Even later was de ingevallen Djrodje Rakic ook een goede mogelijkheid, maar ook de spits slaagde er niet in Viviano te passeren. In blessuretijd kreeg Pazzini de uitgelezen kans om alsnog gelijk te maken, maar de spits van Fiorentina kopte vanaf zo'n anderhalve meter over. Kahriman hoefde niet te incasseren, en dus was de verrassing een feit. Servië stunt, Italië druipt af.

Servië - Italië 1-0
63' Milovanovic 1-0

17' Chiellini (Italië)
18' Jankovic (Servië)
75' Mrdja (Servië)
76' Babovic (Servië)
88' Kahriman (Servië)

Opstellingen:

Servië: Kahriman; Rukavina, Babovic (Drincic/76), Ivanovic, D. Tosic; Jankovic, Smiljanic, Krasic (Z. Tosic/32), Kolarov; Milovanovic, Mrdja (Rakic/83).
Bondscoach: Miroslav Djukic

Italië: Curci (Viviano/22); Raggi, Mantovani, Andreolli, Chiellini; Rosina, Aquilani (Pellè/82), Nocerino, Montolivo, Palladino (Rossi/74); Pazzini.
Bondscoach: Pierluigi Casiraghi

Locatie: Nijmegen
Stadion: De Goffert

Arbiter: Stéphane Lannoy (FRA)

Geile politiehonden ontslagen

Twee zeer goed getrainde politiehonden, letterlijk tot de tanden gewapend, mogen niet langer meer werken voor de kost. De twee speurneuzen hadden eerst nog veel aanzien. Menig drugssmokkelaar op de Thaise luchthaven Chiang Rai werd met behulp van hun natte neuzen gepakt.

Helaas hielden ze het niet bij snuffelen alleen. De hitsige honden reden tegen vrouwenbenen aan en plasten over de koffers van diverse reizigers.

Sinds kort zijn ze geen politiehond meer. Ze werken nu als waakhond op de boerderij. De enige voorbijganger die ze daar nog te grazen kunnen nemen, is de postbode.

Prijsvragennieuws week 24!

We hebben deze week weer een aantal prijzen voor jullie geregeld. Als je geregistreerd en ingelogd bent, dan kun je meedoen met de volgende prijsvraag:

Win MarcoV prijzen!

Registratie is gratis en dient enkel om je prijsvraaginzending te registreren (geen misbruik van gegevens of spam op je mailadres)

De uitslagen:
Je kon de afgelopen weken weer leuke prijzen winnen op de FP. Bij deze weer een overzicht met de prijswinnaars van de afgelopen twee weken:

Een FOK!shirt

JvZ
tonks
nicket84
grizegrijn
larsko


Alle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! Stuur zo snel mogelijk een PM met je maat en voorkeur voor een mannen of vrouwenversie naar flugeltje. Voor eventuele vragen kun je ons natuurlijk e-mailen.

Punten zesde ronde

Het was één groot spektakel, gisteravond in Montreal. Of dat ook spectaculaire wijzigingen in de klassementen van de F1manager tot gevolg heeft, lees je hieronder.

We hebben besloten om Nico Rosberg, Nick Heidfeld en David Coulthard geen strafpunten te geven voor de geannuleerde rondetijden in de kwalificatie. De "annulering van rondetijden" zoals deze in de puntentelling staat, was bedoeld voor de gevallen waarbij ná de kwalificatie de snelste ronde wordt afgenomen, maar dat stond niet helemaal zo beschreven. De puntentelling wordt op dit punt nog verduidelijkt.

Er waren deze keer zeven rondewinnaars. Alfa75turbo, hotbeeb, iBenshi, Joefje, LuieSurinamer, Quitter en Rory78 hadden allemaal 407 punten.

In het totaalklassement blijft MaGNeT aan de leiding met 1664 punten. Op de tweede plaats zijn Almighty, Binki, elbundy, MadKiloClosed, pekpyr, Swink en Tha_BlonT blijven staan, met 1655 punten.

Bij de subleagues behaalde Wombarg Racing de roem van de ronde met 384 punten. De tweede plaats was voor Cold Feet met 362 punten, nummer drie was 3de Studie Ed al Racing met 361 punten.

In het subleagueklassement verandert niets. Team holland blijft aan kop met 1559 punten, gevolgd door Racing Team X-fi, met 1549 punten en Antropogenetica met 1476 punten.

De volgende race is de Grand Prix van de Verenigde Staten, die al komend weekend wordt verreden. Je kan voor deze race tot 16 juni 00.01u wijzigingen in je team aanbrengen.

Nieuw in India: de condoombar

In Chandigargh, een stad in het noorden van India, kun je vanaf heden naast een gesprek met de barjuffrouw en een biertje, ook voor condooms bij het café terecht. Naast een Breezer, een baco of een biertje kan men er zoveel condooms krijgen als men wil.

"De mensen in India zijn nogal preuts als het om seks gaat", zegt de 22-jarige Singh. "AIDS is een groot probleem hier. Door de condooms in schalen op tafels te leggen maak je het meteen bespreekbaar."

Naast heel veel positieve reacties, is er ook enige kritiek te bespeuren. De 'condoombar' zou het vreemdgaan in de hand werken. Volgens Singh getuigt het juist van moed zo'n bar te openen.

De bar is een initiatief van het Indiaas Bureau voor Toerisme. Men hoopt hiermee dat iedereen veilig gaat vrijen.


Een barmedewerker vult de schaal met condooms bij

[EK-21] Ook Engeland en Tsjechië scoren niet

In Arnhem werd vanavond de openingswedstrijd in Groep B gespeeld. Tsjechië en Engeland bakten er niet veel van en een 0-0 gelijkspel was het resultaat.

De Engelsen hadden wel het initiatief maar veel opzienbarende acties leverde het niet op. Kansen waren er ondermeer voor Dave Nugent en Nigel Reo-Coker maar beide spelers kwamen niet tot scoren. De beste kans voor Engeland om toch met de overwinning van het veld te stappen kwam twee minuten voor tijd. Roman Hubink van de Tsjechische ploeg beroerde de bal met de hand waarna de scheidsrechter de bal op de stip legde. Leroy Lita, die eerder was ingevallen, mocht de strafschop binnen schieten maar hij faalde.

FOK!radio opent jaren 80 forum

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Protesten tegen atoomwapens, The A-Team, de val van de muur, FC Den Haag speelt Europees voetbal, de Pin Up Club, de Commodore 64, de uitvinding van de PC, skippy ballen, Seabert en de Knight Rider. Allemaal dingen uit de Jaren 80. Nadat het FOK!forum vorig jaar al een 90's subforum had, start vanavond het 80's subforum. FOK!radio verzorgt vanavond vanaf 20:00 uur de opening!

FOK!shirtEen van de twee modjes van het nieuwe forum opent het forum in de uitzending, maar daarnaast hoor je alleen maar jaren 80 muziek die je uiteraard zelf kunt aanvragen. We bellen met een aantal FOK!kers die jong waren in de Jaren 80 en uiteraard kun je ook zelf je 80's herinneringen met ons ophalen door even via Skype naar actionradiolive te bellen.

Daarnaast kun je een nieuw FOK! t-shirt winnen. Ben je goed in tv-series uit de Jaren 80? Dan maak je een grote kans dat t-shirt te winnen. Hoe dat moet hoor je vanavond! Natuurlijk roddelen we met Yvonne, heeft Blinky een stelling en FA Shmoopy vervangt Nikky deze week. Dus zij neemt het forum met ons door

Natuurlijk kun je iedere week meekijken in de studio van FOK!radio via de webcam. Kom ook naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Terugluisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Met dank aan FOKradio voor de submit.

'Sarkozy aangeschoten op persconferentie'

Icoon PolitiekNaar nu blijkt heeft de Franse president Nicolas Sarkozy vorige week tijdens de G8-top in Duitsland stuntelend en haperend een persconferentie gegeven. De Belgische televisie besloot er gisteren een fragment van uit te zenden.

Volgens sommigen is Sarkozy licht aangeschoten tijdens de persconferentie. Of zoals de presentator van het Belgische televisieprogramma het formuleert: "Hij heeft duidelijk niet alleen maar water gedronken."

Sarkozy sprak de pers toe na afloop van overleg met zijn Russische collega Poetin. De persconferentie begon later dan gepland. "Dat komt doordat het gesprek met mijnheer Poetin wat langer duurde", aldus de grinnikende Franse president tegen de toegestroomde pers.

Kwade tongen beweren dat Sarkozy's collega Poetin hem misschien een glas Russische wodka heeft ingeschonken tijdens hun overleg. Des te opmerkelijker omdat Sarkozy weleens heeft laten weten geen alcohol te drinken, niet eens Franse wijn.

Tijdens de persconferentie blijkt Sarkozy ook nog eens zijn oortje om de vertaling van de journalistenvragen te horen, niet goed in te hebben gedaan. Wat woorden murmelend doet hij dat alsnog, waarna hij duidelijk moeite moet doen zich te concentreren. Hardop hijgend en steunend luistert hij naar de vragen.

Opvallend genoeg zijn de beelden nu pas uitgezonden op de televisie. Niet de Franse tv, maar dus gisteren de Belgische televisie was het die er melding van maakte. Op Franse websites was de clip overigens al wél te zien.


Het fragment met Sarkozy op de Belgische televisie.

Alleen zusters mogen 's nachts nog werken in Koeweit

Vrouwen mogen in Koeweit niet meer 's nachts aan het werk. De enige uitzondering hierop zijn de medische beroepen. Vandaag nam het oliestaatje een wet aan om het nachtwerk voor vrouwen aan banden te leggen.

Van 20.00 uur tot 07.00 uur is iedere werkplaats voor vrouwen verboden terrein. De meerderheid van het parlement is conservatief; van hen mogen er ook geen vrouwen werken op plaatsen die uitsluitend door mannen worden bezocht.

Tevens mogen ze geen handelingen meer verrichten die in strijd zijn met de 'publieke moraal'. Volgens het parlement is de nieuwe wetgeving niet bedoeld om vrouwen te pesten, maar om de 'vrouwelijke waardigheid' te beschermen.

EA games komen naar de Mac

Momenteel houdt Apple CEO Steve Jobs een persconferentie (keynote) bij de WWDC 2007, zeg maar de belangrijkste beurs voor mac-ontwikkelaars.

Tijdens deze persconferentie is zojuist bekend gemaakt dat Electronic Arts weer voor de Mac gaat ontwikkelen. In juli kunnen we in elk geval Command & Conquer 3, Battlefield 2141, Need for Speed: Carbon en Harry Potter verwachten. Later dit jaar zullen nog Madden 08 en Tiger Woods 08 verschijnen.



Binnenkort op je MacBook

'Huntelaar rond met Juventus'

Italiaanse media melden dat Klaas-Jan Huntelaar een persoonlijk akkoord bereikt heeft met Juventus. Huntelaar moet bij de promovendus David Trezequet vervangen. De Fransman is teleurgesteld in de club en aast op een vertrek naar Engeland.

Naar verluidt zou de 24-jarige international zo'n 3,5 miljoen euro per jaar kunnen verdienen bij Juventus.

De kersverse trainer van de 'Oude Dame', Claudio Ranieri, beschouwt de spits van Ajax als de ideale opvolger van Trezequet. De Amsterdammers zouden ongeveer achttien miljoen euro vragen voor de goaltjesdief.

Meisje (16) uit Almelo sinds week vermist

Icoon PolitieEen 16-jarig meisje uit Almelo is al een week vermist. Vorige week maandag werd ze rond 2 uur 's middags voor het laatst gezien in het centrum van haar woonplaats, daarna is er niets meer van haar vernomen. In overleg met de ouders van het meisje, heeft de politie vandaag een opsporingsbericht uitgegeven. Daarbij is ook een foto van het meisje vrijgegeven.

Het meisje heet Stephanie Brummer, ze is 1,60 meter lang en ze heeft een slank postuur, lang bruin haar en grijsgroene ogen. Op de dag van haar verdwijning droeg ze een wit shirt met korte mouwen, een donkerblauwe spijkerbroek en witte sportschoenen van het merk Reebok. De politie is de afgelopen week langsgegaan bij adressen waar het meisje eventueel zou kunnen zijn, maar trof haar niet bij de adressen aan.


Stephanie Brummer



Met dank aan Catwoman1986 en fokkefokkema voor de submit.

Kruipen door het stof voor een plantje

Sommige mensen gaan heel erg ver om een plantje te bemachtigen. Zo ook een 31-jarige vrouw uit het Groningse Leens. Bij een winkel in het nabij gelegen Kloosterburen wilde de vrouw clandestien een chrysant meenemen.

Op haar knietjes kroop de vrouw langs de zijkant van het gebouw naar de stelling waar de plantjes stonden uitgestald. Toen ze het plantje had bemachtigd, kroop ze weer terug naar haar stalen ros. Helaas voor de vrouw bleef een en ander niet onopgemerkt door een nieuwsgierige dorpsbewoner.

Deze belde subiet de veldwachter, die de vrouw arresteerde. De straf die het stelen de vrouw zal opleveren zal vast en zeker duurder zijn dan het plantje. Voor slechts 1,99 euro had ze de chrysant mogen hebben.

Dutch Darts Premier League afgelast

De Dutch Darts Premier League (DDPL) gaat definitief niet door. Eerder werd al bekend dat de voorrondes in Assen (19 mei), Terneuzen (26 mei) en Uitgeest (9 juni) niet plaats zouden vinden. Maandag besloot de organisatie om het finale weekend af te blazen.

Het was de bedoeling dat de eindstrijd op 23 en 24 juni in Gemert zou worden gespeeld. De reden van de afgelasting is de belangstelling, aangezien deze erg laag is. De DDPL zou de Nederlandse tegenhanger van de Engelse PDC zijn.

Het was de bedoeling dat de acht beste spelers van de World Darts Foundation (WDF) aan dit toernooi zouden deelnemen. Onder hen waren ook Martin Adams, Gary Anderson, Co Stompé en Niels de Ruiter. Nu blijkt dus dat de promotie van dit evenement niet heeft mogen baten.

Juve contracteert Iaquinta

Vincenzo Iaquinta komt de komende jaren uit voor Juventus. De promovendus uit Turijn haalt de Italiaanse spits van Udinese, waar de international zeven jaar lang vertoefde.

Iaquinta maakte deel uit van het Italiaanse elftal dat vorig jaar zomer wereldkampioen werd. De 27-jarige spits kon vooral vorig seizoen furore maken, waar hij in de eerste Champions League wedstrijd van Udinese ooit direct drie keer doel trof. Ook op het WK zelf was hij trefzeker; hij scoorde éénmaal in vijf wedstrijden, tegen Ghana.

Juventus, dat na een jaar Serie B volgend seizoen weer terugkeert op het hoogste niveau, heeft de spits nu binnen. "Er is al een overeenkomst tussen clubs en speler", vertelt voorzitter Giampaolo Pozzo van de club uit Udine. "Iaquinta gaat naar Juve. Het is nog niet officieel, maar er is een deal."

Op de vraag of Udinese al een vervanger op het oog had, was Pozzo duidelijk: "We hebben de oplossing al", meldde de Italiaan. Toen hem gevraagd werd of het wellicht Rolando Bianchi van Reggina was, werd hij enigszins terughoudend. "Bianchi? Hij is een goede speler, maar het lijkt mij erg lastig om zo'n speler naar Udine te halen."

Sato: "Alonso inhalen voelde geweldig"

Takuma Sato zorgde afgelopen zondag voor een verrassing. De coureur van Super Aguri F1 finishte tijdens de Grote Prijs van Canada namelijk als zesde. De Japanner begon de race in Montreal vanaf de elfde startplaats en vond op indrukwekkende wijze de weg naar voren.

De rijder van Super Aguri wist tijdens de race Kimi Räikkönen en Fernando Alonso de les te lezen. Hij reed ze namelijk beide voorbij. Over de passage van de coureur van Scuderia Ferrari, tijdens één van de herstarts, zei Sato het volgende: "Dit was een zeer vreemde situatie. Ik was erg verrast en blij dat mijn snelheid zo goed was. In het eerste deel van de race worstelde ik nog met onderstuur en korrelvorming op de banden. Bij mijn pitstop kreeg ik meer voorvleugel. Hierdoor kon Kimi mij meer niet bijhouden."

Niet veel later wist Sato Alonso ook nog te verschalken. "Ik dacht bij mijzelf: hier gaat iets moois gebeuren. De McLaren was snel op het rechte stuk, maar worstelde op de zachte banden. Binnen een paar ronden kreeg ik een kans. Dankzij mijn betere remmen kon ik Alonso buitenom inhalen in de chicane. Dat was een spannend moment. Ik zag het publiek juichen en de monteurs die mijn pitbord omhoog hielden, gingen uit hun dak", vertelde de coureur over het moment dat hij de regerend wereldkampioen voorbij kon rijden.

"Dit was absoluut één van de beste races uit mijn Formule 1-loopbaan, samen met Suzuka 2002 (waarin hij vijfde werd met een Jordan, red.) en Indianapolis 2004 (waarin hij derde werd met een BAR, red.). Het was een prachtige dag", besloot Sato.

Hasselbaink kan naar Levski

Jimmy Floyd Hasselbaink is dicht bij een overstap naar Levski Sofia. Naast de Bulgaarse club hebben nog vijf andere Europese clubs zich gemeld bij de Nederlandse spits.

Hasselbaink, die bij na de degradatie van Charlton Athletic mocht vertrekken, is één van de meest succesvolle spitsen ooit in de Premier League. De ex-international wist 127 keer het net te vinden in Engeland, hetgeen hem een zevende plaats oplevert. Het lijkt er nu echter op dat Hasselbaink Engeland verruilt voor Bulgarije.

"Ik heb een aanbod van Levski, en dat zou ik zomaar kunnen aannemen", aldus de 35-jarige spits. "Om onder coach Stanimir Stoilov, een goede vriend van me, Champions League te kunnen spelen, zou een privilege zijn." Stoilov speelde in het seizoen 1995/96 samen met Hasselbaink bij Campomaiorense in de Portugese competitie. "Naast Levski zijn er vijf clubs uit Engeland geïnteresseerd in mij, in zowel Premiership als Championship. Mijn gezin en ik hebben het goed hier in Engeland, maar waarom niet de uitdaging die Levski heet aangaan?"

Gesink langer bij Rabobank

De Raboploeg heeft de 21-jarige Robert Gesink voor lange tijd vastgelegd. De talentvolle wielrenner tekende een contract tot en met 2012. Het is voor het eerst dat Rabobank zo'n lange verbintenis sluit met een renner.

De afgelopen tijd maakte Gesink veel indruk, onder meer door het winnen van de koninginnerit in de Ronde van België. "Het is simpel. Wij hebben veel vertrouwen in de kwaliteiten van Robert Gesink. Robert is niet alleen een zeer bijzondere renner, hij is ook een prima kerel. Bij de Raboploeg denken wij hem de juiste omstandigheden te kunnen bieden en Robert heeft daar ook geloof in. We waren er heel snel uit. Ik ben er echt zeer content mee dat wij een renner van zijn kaliber zo lang aan ons kunnen binden," aldus algemeen directeur Theo de Rooij.

Gedragscode voor coaches in betaald voetbal

Er zal, met ingang van komend seizoen, een gedragscode voor trainers van kracht gaan worden in het betaalde voetbal. De afdeling betaald voetbal van de KNVB en de belangenvereniging coaches betaald voetbal (CBV) zullen daar deze zomer gezamelijk aan gaan werken.

"Het moet afgelopen zijn met het soms dwaze gedrag van sommige coaches langs de lijn over beslissingen van de scheidsrechter", zei directeur betaald voetbal Henk Kesler. "Ze doen daarmee afbreuk aan het imago van de arbitrage, aan de bedrijfstak betaald voetbal en aan hun eigen imago," aldus Kesler die zegt dat er aan de nieuwe gedragscode ook een sanctiereglement toe zal worden gevoegd. "Dat zal wel moeten, anders blijft het een lege huls. De coaches dienen vanaf komend seizoen echt meer discipline te tonen in woord en gebaar. Want velen storen zich aan al dat misprijzende gedoe over bijvoorbeeld een mogelijk foutief toegekende ingooi. Daar moet een einde aan komen."

Afgelopen seizoen werden er in de eredivisie en in de Jupiler League tijdens wedstrijden achttien trainers van het veld gestuurd. Jan Reker, nog even voorzitter van de CBV en daarna algemeen directeur bij PSV, en ook Kesler spraken van een dieptepunt.

Boosheid na scheve wegmarkeringen

Icoon OpmerkelijkBritse wegwerkers zijn gesommeerd om de wegmarkeringen die ze twee weken geleden aanbrachten op een weg in New Forest in Hampshire (Engeland) over te schilderen. Reden: de lijnen en strepen staan helemaal scheef op de weg.

Tijdens de klus hadden de arbeiders enkel een klein lampje tot hun beschikking, en daar ging het dan ook mis. Het bestuur van New Forest is zeer ontstemd en laat het er dan ook niet bij zitten.

"Onaanvaardbaar. De mensen die deze klus moesten opknappen, kunnen deze blunder maar beter zo snel mogelijk herstellen. Als ze dat niet doen, zal het hen een stevige duit kosten."

Inmiddels heeft de aannemer laten weten dat het wegdek hersteld zal worden. Kosten: bijna 1500 euro.

Mislukte wegmarkering
De niet helemaal goed gelukte wegmarkering.

Berlijnse metrobaas: ik was zwartrijder

Icoon OpmerkelijkDe nieuwe baas van de metrolijnen in Berlijn heeft tegenover de Duitse krant Bild een opmerkelijke ontboezeming gedaan. Hij was vroeger een notoire "Schwarzfahrer" (zwartrijder). De 36-jarige Tobias Heinemann werd in mei de jongste baas ooit van de Berlijnse metro.

Naar eigen zeggen stopte hij zo'n zeven jaar geleden, toen hij in dienst kwam van het metrobedrijf, met het reizen via metro's en bussen zonder geldig vervoersbewijs. In de Berlijnse metro reizen iedere dag zo'n 1,4 miljoen passagiers. Naar schatting is men het afgelopen jaar zo'n vijf miljoen euro aan inkomsten misgelopen door zwartrijders.

'Alcohol voor jongeren kopen strafbaar maken'

Icoon PolitiekJongeren die ouder zijn dan zestien jaar en alcohol kopen voor vrienden onder de zestien jaar moeten strafbaar worden. Dat vindt de jongerenorganisatie van het CDA (CDJA). Zaterdagavond raakte een 12-jarig jongetje uit Middelharnis in coma nadat hij een liter alcoholhoudende drank had gedronken. De drank was gekocht door een 16-jarige vriend.

"Het fenomeen van oudere jongeren die als tussenpersoon fungeren voor kinderen die zichzelf vervolgens bezatten moet strafbaar worden", zegt CDJA-voorzitter Harry van der Molen.

Moederpartij CDA ziet het plan wel zitten. De partij is al aan het bekijken of jongeren onder de zestien gestraft kunnen worden als ze alcohol kopen. Ook de ouders moeten dan een boete krijgen. Nu is het nog zo dat de verkoper alleen strafbaar is.

Benauwd half uur voor achtbaners in VS

Icoon OpmerkelijkTwaalf personen die een ritje met een achtbaan maakten in een attractiepark in Arkansas in Amerika, hebben een benauwd half uur gekend. Door stroomuitval liep de attractie vast, precies op het moment dat ze ondersteboven in een looping op 45 meter hoogte hingen. Het duurde een half uur voordat ze weer veilig op de grond stonden.

De personen werden uiteindelijk met een grote ladderwagen gered uit hun benarde positie. Toeschouwers applaudisseerden toen iedereen gered was. Een van de passagiers moest overgeven nadat ze in veiligheid gebracht was. Een andere passagier is naar het ziekenhuis gebracht omdat hij klaagde over hoofdpijn en pijn aan zijn nek.

"Het was heel erg eng", aldus één van de mensen die vast kwam te zitten in de zogenaamde X-Coaster. "Ik hou van dit amusementspark, maar ik ga nooit meer in de X-Coaster." Een andere bezoekster van het park liet optekenen: "Je kon zien wie er uit de X-Coaster kwam. Hun gezichten waren helemaal rood aangelopen."

De precieze oorzaak van de stroomuitval is nog niet duidelijk. Een medewerker van het park heeft laten weten dat er zal worden doorgezocht totdat dat duidelijk is. De X-Coaster blijft voorlopig gesloten. De andere attracties in het park zijn weer open.

Achtbaan
Daar hang je dan...

[D-L] Haussler klopt Boonen in sprint

De eerste etappe van de Dauphiné Libéré is gewonnen door de Duitser Heinrich Haussler. De coureur van Gerolsteiner troefde Tom Boonen en Raborenner Graeme Brown na 219 kilometer koersen af in de massasprint.

Na dertig kilometer koersen ontsnapten Nicolas Portal en Rémi Pauriol uit het peloton. Het duo bleef 180 kilometer vooruit rijden, maar een dagzege zat er nooit in. De meute hield de marge beperkt en rekende het Franse koppel op tien kilometer voor de finish in.

De mannen van Quick-Step namen de regie in handen in de straten van finishplaats Roanne ten behoeve van Tom Boonen. De Belg kon de aanval van de Australiër Brown nog wel afslaan, maar niet die van Haussler, die in het kielzog van Brown was meegeslopen.

Weer gevangene ontsnapt in Zoetermeer

Icoon MisdaadJustitie heeft een dag lang verzwegen dat er weer een gedetineerde is ontsnapt. Gisteren ontsnapte de gevangene in Zoetermeer. De Dienst Justitiële Inrichtingen heeft vandaag pas bevestigd dat er weer een gevangene is ontsnapt. De ambtenaren willen niet zeggen voor welk delict de man vastzat, dus ook niet hoe gevaarlijk de man is en hoe hij ontsnapte.

In april nam er ook al een gevaarlijke crimineel de benen vanuit de Zoetermeerse gevangenis toen hij per busje naar een ziekenhuis werd gebracht. Hij werd een paar dagen later in Rotterdam aangehouden.

BNN maakt namen mannelijke Stars bekend

Icoon TelevisieBNN heeft vandaag de namen van de tien mannen bekendgemaakt die gaan deelnemen aan het programma Ranking The Stars. Het programma wordt vanaf september uitgezonden. Presentator is Paul de Leeuw.

De namen van Jan Smit, Giel Beelen en Jeroen Kijk in de Vegte waren al bekend. Daar zijn nu Ruud de Wild, Beau van Erven Dorens, Xander de Buisonjé, Filemon Wesselink, Henk Jan Smits, Winston Gerschtanowitz en Jamai Loman aan toegevoegd.

De mannen moeten in het programma lijstjes maken van een tot tien waarin ze zichzelf en de anderen rangschikken naar aanleiding van bepaalde situaties en vragen. Vorig jaar zond BNN de vrouwenversie van Ranking The Stars uit. De oorspronkelijke bedoeling was om bekende homoseksuele mannen in het programma te hebben, maar er waren er te weinig die mee wilde werken.

Snel, sneller, snelst

Een loopband, vier koekjes en een zwembad, wat heeft dat in vredesnaam met elkaar te maken, nou heel simpel het heeft alles te maken met wederom een Japans tv spelletje.

De deelnemers moeten op een loopband van koekje naar koekje lopen en met het opeten van elk koekje gaat de loopband sneller draaien. Haal je de finish niet, of heb je geen tijd meer dan eindig je in het zwembad....

Lohans bodyguard doet boekje open

Icoon ShowbizzLee Weaver, de voormalige bodyguard van Lindsay Lohan, klapt uit de school bij de Britse tabloid News of the World over het wilde leven van de jonge actrice. "Ik ken veel wilde Hollywoodsterren, maar ik heb nog nooit iemand ontmoet die zo extreem is als Lindsay", aldus de bodyguard.

Weaver zegt dat hij haar ontelbare keren van feestjes heeft moeten wegdragen. "Ik heb nog nooit iemand zoveel zien drinken en gebruiken. Ik was iedere keer weer opgelucht als ze 's ochtends nog in leven bleek."

Lindsay schijnt Weaver zelfs een keer te hebben gevraagd haar persoonlijk naar een drugsdealer in Beverly Hills te brengen. "Ik wist dat als ik zou weigeren ze alleen zou gaan, dus ik stemde toe." Maar volgens Weaver kreeg Lindsay toen ruzie met de dealer. "Lindsay bleef maar op de dealer inslaan, ook toen hij een pistool trok. Gelukkig raakte hij even afgeleid, waarop ik hem heb neergeslagen", aldus de bodyguard.

Naast drugs en alcohol is Lindsay volgens Weaver ook helemaal gek op seks met vrouwen. "Ze gebruikte mannen voor drugs en vrouwen voor de seks."

Momenteel zit de 20-jarige actrice voor de tweede keer in een afkickkliniek. Hier zal ze minstens een maand moeten verblijven.

Schaars langer bij AZ

Stijn Schaars blijft bij AZ. De 23-jarige middenvelder, die op interesse kon rekenen van onder meer PSV en Feyenoord, heeft zijn contract in Alkmaar verlengd tot 2011.


Schaars kwam in de zomer van 2005 naar AZ, dat hem toen overnam van Vitesse. Schaars heeft zich bij de Alkmaarders ontwikkeld tot één van de beste middenvelders van de Nederlandse competitie.

"Stijn heeft zich enorm ontwikkeld. Hij wordt volgend seizoen een van de steunpilaren in het team", aldus directeur voetbalzaken Marcel Brands.

Het afgelopen seizoen kwam Schaars, door problemen met zijn enkels, slechts zestien keer in actie voor AZ. Hij moest vrijwel de gehele tweede seizoenshelft aan zich voorbij laten gaan.

[EK-21] Blessure Aissati valt mee

De blessure van Ismail Aissati valt mee. Onderzoek in het ziekenhuis van Heerenveen heeft uitgewezen dat de blessure aan de rechterknie niet ernstig is. De artsen constateerden dat er wat irritatie aan de binnenmeniscus en de knieschijf is.

Doordat de blessure niet ernstig is, blijft Aissati bij de selectie van Jong Oranje, die gisteren de eerste wedstrijd op het EK met 1-0 won van Jong Israël. Of hij aankomende woensdag, tegen Portugal, weer kan meespelen, is echter nog maar de vraag.

Editie NL eenmalig door ouders medewerkers

Logo Editie NLVolgende week maandag (18 juni) zal het televisieprogramma Editie NL op RTL4 voor een keer worden gemaakt én gepresenteerd door de gepensioneerde ouders van een aantal medewerkers. Het programma wil op die manier aandacht besteden aan de discussie over langer doorwerken, die momenteel in Den Haag wordt gevoerd.

De uitzending wordt gepresenteerd door Ad Latijnhouwers (vader van Jeroen Latijnhouwers) en Annie Burbach (moeder van Margreet Spijker). Ook de eindredactie, verslaggeving en redactie wordt gedaan door ouders van de medewerkers. Zo heeft de 80-jarige vader van verslaggever Diederick Kraaijeveld een interview met minister Donner van Sociale Zaken waarbij hij Donner aan de tand voelt over de plannen van het kabinet rondom het langer doorwerken.

Volgens RTL doen de ouders alles zelf: van het bedenken en voorbereiden van de onderwerpen tot aan het draaien en monteren van de items. Uiteraard worden ze wel bijgestaan door hun kinderen. Tijdens de uitzending zal ook een 'Making of' te zien zijn.

Yes-R blijft boegbeeld Eikel-campagne

MediaRapper Yes-R (Yesser Roshdi) blijft voorlopig één van de gezichten van de campagne Nederland Veilig van de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken. De overheid startte die campagne in april 2006. De rapper kwam dit weekend in opspraak toen twee van zijn bandleden van seksueel misbruik werden beschuldigd na een optreden in Spanje.

Op de bij de campagne behorende website Watvooreikelbenjij.nl roept Yes-R jongeren op na te denken voordat ze zich schuldig maken aan agressief gedrag. ''Iedereen heeft wel eens kattenkwaad uitgehaald. Ik ben de laatste die daar wat over kan zeggen'', schreef de Almeerse rapper vorig jaar in het voorwoord van de pagina.

Een Nederlands meisje deed vrijdag in het Spaanse Salou aangifte van seksueel misbruik door Yes-R en zijn gevolg. De 20-jarige rapper zei in een reactie dat het meisje zich aan hem opdrong en dat hij daarna seks met haar had. Later zou ze zich aan twee bandleden van hem hebben opgedrongen. De rapper liet weten spijt te hebben van de ontmoeting met het meisje. Hij zegt zich normaal gesproken niet in te laten met groupies. Hij denkt verder dat er genoeg getuigen zijn die hem en zijn band vrijpleiten.



Yes-R

Thailand legt beslag op bankrekeningen ex-premier

Icoon BuitenlandsDe Thaise regering wil beslagleggen op 21 bankrekeningen van de afgezette premier Thaksin en zijn vrouw. Het gaat om een bedrag van 1,1 miljard euro. Thaksin wordt beschuldigd van corruptie.

Eind mei besloot het Thaise constitutioneel hof dat de oud-premier en 110 andere topleden van zijn partij vijf jaar lang geen politieke functies meer mogen bekleden vanwege verkiezingsfraude.

Het onderzoek naar zijn financiële handel en wandel heeft maanden geduurd. Een officiele aanklacht ligt er nog niet.

Thaksin werd vorig najaar in een geweldloze coup door het leger afgezet. Hij woont nu in ballingschap.

Kamervragen over intrekken rijbewijs

Icoon OpmerkelijkKamerlid Roemer van de SP heeft vragen gesteld aan minister Eurlings (verkeer). Deze vragen gaan over het rijbewijs van Armand van Wingerden uit Krimpen aan den IJssel. Van Wingerden, 34 jaar oud, moest zijn rijbewijs inleveren omdat een hersenbloeding niet werd behandeld.

Om zijn rijbewijs terug te krijgen zou de man een operatie moeten ondergaan die vrij riskant is. Omdat de hersenbloeding zijn rijvaardigheid niet heeft aangetast en er ook maar één procent kans is dat de beroerte zich zal herhalen voelt de Krimpenaar niets voor zo'n operatie.

Roemer wil nu van minister Eurlings weten of hij bereid is om maatregelen te nemen. Hij vindt het vreemd dat iemand die niet wordt behandeld na een hersenbloeding, moet wachten op een verslechtering van zijn medische situatie zodat hij kan worden behandeld, om pas daarna misschien zijn rijbewijs terug te krijgen. Van Wingerden zelf zegt reacties gekregen te hebben van mensen die hetzelfde probleem hebben gehad

Wildplasser slaat vrouw in elkaar

Icoon BinnenlandsZaterdag is er in Oudewater (Utrecht) een vrouw in elkaar geslagen door een wildplasser. De jongeman plaste zaterdagavond tegen haar garage aan de Wijngaardstraat. De vrouw was er niet van gediend en pakte een emmer water en gooide die leeg naar de wildplasser. Hij duwde de vrouw tegen de grond en schopte haar meerdere keren.

De vrouw riep om hulp, maar niemand van de voorbijgangers ondernam iets. De jongeman liep daarna in de richting van de Gasthuissteeg. De vrouw kreeg door de mishandeling verwondingen aan haar hoofd, knie, voet en elleboog. Zij heeft zich laten behandelen door een dokter.

De wildplasser was een blanke jongeman van rond de 18 jaar, circa 1.80 meter, bruin kort haar. Hij droeg een groen T-shirt met korte mouwen en een blauwe spijkerbroek.

Kamer wil onderzoek naar Vaatstra-brief

Icoon BinnenlandsEen meerderheid in de Tweede Kamer wil dat onderzocht wordt of de informatie uit de anonieme brief die de familie Vaatstra heeft ontvangen, klopt. VVD-Kamerlid Fred Teeven zal daartoe morgen de twee Justitie-bewindslieden, minister Ernst Hirsch Ballin en staatssecretaris Nebahat Albayrak, naar het vragenuur in de Kamer roepen. Ook CDA, PvdA, SP en PVV willen een onderzoek naar de info uit de brief.

In de anonieme brief staat dat drie dagen na de moord uit 1999 op de 16-jarige Marianne Vaatstra een asielzoeker in het geheim vanuit het asielzoekerscentrum in Kollum is overgeplaatst en daarna het land is uitgezet. Het zou gaan om een seriemoordenaar die in zijn land van herkomst meerdere vrouwen de keel doorsneed na ze te hebben verkracht.

Toenmalige directeur Nettie Groeneveld van het asielzoekerscentrum in Kollum zegt vandaag in De Telegraaf zich ''niet te kunnen herinneren, maar evenmin uit te sluiten'' dat er drie dagen na de moord op Marianne een geheime overplaatsing vanuit haar azc heeft plaatsgevonden. ''Ik weet het niet of dat gebeurd is. Maar dat betekent niet dat ik het uitsluit. Niets in het leven valt uit te sluiten.''

Ze ontkent overigens dat ze indertijd het onderzoek heeft gedwarsboomd. Een oud-politieman en vader en moeder Vaatstra zeggen kort na de moord van de toenmalige officier van justitie te hebben gehoord dat azc-directeur Groeneveld informatie achterhield. ''Ik heb op mijn eigen manier meegewerkt. Want ik diende wel de rust te bewaren op het azc. Het klopt dat ik er zicht op wilde houden wie de recherche ging horen. Maar ik ben het er niet mee eens dat ik niet zou hebben meegewerkt.''



Marianne Vaatstra

Met dank aan voor de submit.

Canonball

Tijd voor een ouwe lullen blogje, ik heb mijn stapel ouwe meuk links nog eens doorgespit op zoek naar iets leuks, en ik denk dat ik iets gevonden heb.

Zeggen de namen Captain America en Captain Chaos je iets, of mischien doet de naam J.J. McClure bij jou een belletje rinkelen.

Voor degene die niet thuis zijn in heel erg goeie slechte films, ik heb het natuurlijk over The Cannonball Run, een film uit begin jaren '80 waarin een groepje mafkezen zo snel mogelijk van de ene naar de andere kant van Amerika probeert te komen.

En in mijn ouwe meuk collectie had ik een paar compilatiefilmpjes uit de Canonball, nostalgie, pure nostalgie.

Heidfeld: "Vooral blij dat Kubica ok is"

Nick Heidfeld pakte gisteren zijn eerste podiumplaats van het seizoen tijdens de Grand Prix van Canada. De Duitser eindigde als tweede in een chaotisch verlopen Grand Prix.

Op de eerste plaats was de Duitser vooral opgelucht dat zijn teamgenoot Robert Kubica niet zwaar gewond raakte. De Pool maakte een zware crash mee op het circuit Gilles Villeneuve. "Ik ben bovenal erg blij met het nieuws dat Robert in orde is," aldus de Duitser. "We hadden van tevoren op een podiumplaats gehoopt en voorzichtig gerekend op een derde plaats. De tweede plek hadden we echter nooit verwacht. Maar ik denk dat ik achteraf gezien ook onder normale omstandigheden misschien wel tweede had kunnen worden, zonder al die neutralisaties."

Denemarken wil uitwijken naar Hamburg

De Deense voetbalbond overweegt om de resterende vier thuisduels in de EK-kwalificatie te spelen in de AOL Arena van Hamburger SV.

Als straf van de UEFA, vanwege de onregelmatigheden tijdens de wedstrijd tegen Zweden, moet Denemarken vier duels op minimaal 250 kilometer van Kopenhagen spelen.

Er is echter wel een probleem: Op 12 september, als Liechenstein de tegenstander is, geeft de Britse popgroep The Police een concert in de AOL Arena.

Politie beëindigt illegale straatrace

Icoon PolitieGisteravond zijn 50 mensen op de Maasvlakte in Rotterdam op de bon geslingerd omdat ze naar een illegale straatrace stonden te kijken. Ze kregen de bekeuring omdat de Dardanellenstraat verboden terrein is.

De omstanders stonden te kijken naar een illegale straatrace tussen vier personen op motoren. Deze werden ook te grazen genomen door de politieagenten; drie van de vier mochten hun rijbewijs plus motor inleveren. De vierde man had geen rijbewijs en reed bovendien op een motor zonder kenteken. Hij werd meegenomen naar het bureau.

De actie werd gehouden met behulp van verschillende districten. Ook waren er motoragenten van de verkeerspolitie aanwezig.

Didier Rous hangt fiets aan de haak

Voormalig Frans kampioen Didier Rous heeft besloten om per direct een punt te zetten achter zijn actieve wielercarrière. Rous is tot die beslissing gekomen omdat hij blijft sukkelen met een dubbele hernia.

"Het is niet met blijheid in het hart, maar het is beslist: ik stop!", aldus de 36-jarige Fransman in de Franse sportkrant L'Equipe.

Sins 1992 was Rous prof en hij won zowel in 2001 als 2003 het Franse kampioenschap. In 1998 maakte hij deel uit van de ploeg Festina, die wegens georganiseerd dopinggebruik werd uitgesloten uit de Tour de France. Vanaf 2000 reed hij voor Bouygues Telecom.

Naast de twee Franse titels won hij onder meer eendagskoersen (Parijs-Camembert 2000, GP Ouest-France 2004, Klimmerstrofee 2001, 2003 en 2006) en een etappe in de Tour de France van 1997.

Wurgslang op stap

Icoon OpmerkelijkEen 16-jarige jongen uit Buitenpost (Friesland) schrok zich zaterdagavond kapot toen hij op de oprit van zijn ouderlijk huis aan de Dr. Postmastraat een rood-zwart-witte slang vond van ongeveer een meter lang. De slang was ontsnapt uit een terrarium van het nabij gelegen Agrarisch Opleidingscentrum.

"Ik ben nog nooit van mijn leven zo erg geschrokken", vertelt de jongen. Met speciale handschoenen wist de vader van de jongen de slang uiteindelijk te vangen. De slang werd met de dierenambulance afgevoerd naar het dierenopvangcentrum Pantera in Nijeberkoop.

Volgens dierenhouderij-docent Hans Thalen is het een volwassen melkslang met de naam Manus. Manus had de klep in het deksel van zijn terrarium omhoog weten te krijgen en ging ervandoor. "Hij was ons te snel af. Maar hij is niet gevaarlijk. We kunnen hier natuurlijk niet met gevaarlijke dieren werken."


Is het geen lieverdje?


Met dank aan een anonieme FOK!ker voor de submit.

Oma zorgt voor problemen met namaakeuro's

Icoon OpmerkelijkEen Duitse oma heeft haar 19-jarige kleinzoon in de problemen gebracht door hem een namaak 100 euro-biljet toe te zenden per post. De jongen probeerde er in een winkel in Oberhausen mee te betalen, maar de caissière had door dat het geen echt biljet was. De politie werd erbij gehaald.

De politie ondervroeg de jongen, die liet weten dat hij het biljet had gekregen van zijn oma als kado voor het halen van zijn schoolexamens. "De jongen was nogal verrast en zei dat hij zich niet kon voorstellen dat zijn oma iets te maken had met valsemunterij", aldus een politiewoordvoerder.

Een telefoontje huiswaarts helderde het mysterie op. De tiener was blijkbaar zo blij met de 100 euro, dat hij het begeleidende briefje van zijn oma niet had gezien. Daarop stond: "Ik maak de echte 100 euro over naar je rekening, hier is een kopie.".

Van den Bergh tekent bij Heracles Almelo

Ricky van den Bergh vervolgt zijn carrière bij Heracles Almelo. De 26-jarige aanvallende middenvelder komt over van degradant RKC Waalwijk, waar hij nog een tweejarige verbintenis had. Van den Bergh kwam maar één seizoen uit voor de club uit Waalwijk.


‘’Als hij weg wil, moet er een goede prijs betaald worden. Maar hij kan ook zijn eigen contract afkopen’’, aldus RKC-directeur Henry van der Vegt vanochtend nog.

Naar verluidt is er ongeveer 450.000 euro met de transfer gemoeid.

[EK-21] Anton Ferdinand

De aankomende weken presenteren wij jullie een reeks van talenten in de voetbalwereld die worden gezien als grote spelers voor de toekomst. In deze reeks zullen vooral talenten aan bod komen die nog niet heel bekend zijn maar binnen vijf jaar misschien wel tot de top behoren. Vanwege het EK-21 zetten we nu een speler in de schijnwerpers die ook uitkomt op het EK-21: Anton Ferdinand.

Anton Ferdinand, ook wel ‘Lips’ genoemd (als hij vermoeid is, kust hij als het ware zijn tanden) is geboren op 18 februari 1985, in het plaatsje Peckham, vlakbij Londen. Hij speelt momenteel in het shirt van West Ham United, waar hij normaal gesproken centraal in de verdediging speelt.

Geboren in een echte voetbalfamilie (zowel zijn broer Rio als neef Les zijn bekende spelers in de voetbalwereld) toonde hij aanzienlijk veel talent op jonge leeftijd. Net als zijn broer verkoos hij de defensie om in te spelen. Zijn kwaliteiten op deze positie werden al snel beloond, hij werd gescout door West Ham United en tekende daar een contract. Hij viel vooral op door zijn technische kwaliteiten en vertrouwen aan de bal, en de voorspellers zagen in hem de nieuwe Rio Ferdinand.

Ferdinand maakte zijn debuut voor West Ham in augustus 2003, hij begon in de basis tegen Preston North End, die wedstrijd eindigde overigens in een 2-1 overwinning voor The Hammers. Hij speelde in dit seizoen 26 keer voor zijn club.

In het seizoen 2004-2005 knokte hij zich in de basis door een aantal goede optredens. Zo scoorde hij de openingsgoal in de play-offs voor promotie naar de FA Premier League tegen Watford. West Ham versloeg Preston North End in de finale van dezelfde play-offs om promotie, waardoor West Ham weer terugkeerde in de Premier League na twee jaar afwezigheid.

In eind juli 2005 besloot Ferdinand te blijven bij West Ham. Hij tekende een nieuwe driejarige verbintenis met de club. Hij was in het seizoen 2005-2006 vaak een belangrijke speler in de verdediging van The Hammers. Hij werd eveneens opgeroepen voor Engeland onder 21 jaar, waar hij zijn debuut voor maakte op 17 augustus 2004, in de 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Oekraïne. Hij bekende later dat hij was gevraagd om reserve te zijn voor het ‘grote’ Engeland voor het WK2006 in Duitsland. Maar hij ging niet in op de reserve-positie omdat hij een week voor het WK een blessure opliep.

In oktober 2006 werd Ferdinand opgepakt vanwege het aanvallen van een aantal medewerkers in een nachtclub in Ilford. Hij werd aangeklaagd in november 2006 maar de rechter sprak hem vrij. In maart 2007 kreeg hij van West Ham twee weken geen loon (ongeveer £45,000) omdat hij loog over waar hij was. Hij vertelde de club dat hij naar het eiland Wight moest om zijn zieke oma te bezoeken, terwijl hij in Zuid-Carolina zijn 22ste verjaardag ging vieren. West Ham verloor met 4-0 van rivaal Charlton Athletic, zonder Anton Ferdinand.

N'Kufo weer beschikbaar voor Zwitsers elftal

Blaise N'Kufo heeft zich weer beschikbaar gesteld voor het Zwitserse nationale voetbalelftal. De spits van FC Twente is ingegaan op een verzoek van de Zwitserse bondscoach Köbi Kuhn om weer mee te spelen.

De verwachting is dat de topscorer van de Tukkers aankomend augustus deel uit zal maken van de Zwitserse selectie die dan een oefenwedstrijd speelt tegen het Nederlands elftal. Zwitserland is samen met buurland Oostenrijk organisator van de eindronde van het Europees kampioenschap in 2008.

"Hij heeft me telefonisch laten weten dat hij weer beschikbaar is", aldus Kuhn. In 2002 speelde de aanvaller voor het laatst voor Zwitserland. N'Kufo haakte af omdat hij zich gediscrimineerd voelde door Kuhn. In augustus van dat jaar verliet de spits, enkele uren voor een oefenduel tegen Oostenrijk, de nationale ploeg.

[Update 4] The Agency onthuld

AllGames heeft de primeur: de eerste beelden van The Agency zijn in dit filmpje te zien. De download gaat momenteel erg langzaam. Zodra we iets zinnigs kunnen zeggen over wat er te zien is, zul je het kunnen teruglezen in een update.

[Update]
We hebben wat screenshots voor jullie.


[Update 2]
En nog een screenshot.

[Update 3]
Nog meer screenshots.












Daarnaast wist AllGames ons te vertellen dat de game ontwikkeld wordt door een geheel nieuw team van Sony Online Entertainment.

[Update 4]

Er zijn eindelijk wat mirrors verschenen van de trailer:

Megaupload
Torrent



Als jullie meer mirrors hebben gevonden dan horen wij dat graag.

Opsporingsberichten lezen in de bus

Icoon VervoerBusmaatschappij Connexxion gaat met ingang van vandaag, en in samenwerking met de politie, opsporingsberichten vertonen in de lijnbussen. De berichten zullen vertoond worden op een scherm waarop normaal gesproken headlines van het nieuws en het weer te zien zijn.

Met het tonen van de berichten in de bus wil de politie de zaken meer onder de aandacht van het publiek brengen. De proefperiode zal een jaar duren. Dit maakte een politiewoordvoerder vandaag bekend. Hij verklaarde ook dat de beelden die getoond zullen gaan worden niet al te confronterend zullen zijn.

[Upd] [Le Mans] Kristensen start toch

Tom Kristensen start volgend weekeinde waarschijnlijk niet in de 24-uursrace op Le Mans. De zevenvoudige winnaar heeft sinds een ongeval eind april, tijdens de openingswedstrijd van de DTM, last van hoofdpijn. Kristensen heeft daarna geen wedstrijd meer gereden.

De 39-jarige coureur van Audi ondergaat nog een aantal medische testen en zal aankomende maandag definitief beslissen of hij aan de start van Le Mans verschijnt.

Update:
Kristensen zal toch starten. Dat maakte de coureur vandaag bekend tijdens een persconferentie. Een week later zal de Deen ook verschijnen aan de start van de DTM-race op de Norisring.

Dronken koppel naar politie voor alcoholtest

Icoon OpmerkelijkEen dronken koppel is in de nacht van zaterdag op zondag per auto naar de politie in de Duitse stad Worms gereden, omdat de vrouw per se een alcoholtest wilde doen. De 18-jarige wilde daarmee aan haar vriend bewijzen dat ze wel degelijk gewoon naar huis kon rijden.

De dienstdoende politieagenten stonden raar te kijken toen de twee sterk naar alcohol ruikende jongelui het politiebureau binnenkwamen. Het bleek dat het koppel met de auto rechtstreeks van een feestje naar de parkeerplaats voor het politiebureau was gereden. De politie vroeg de vrouw haar rijbewijs te overleggen, maar die had ze niet bij zich.

De alcoholtest zelf verliep ook alles behalve goed. Het lukte de vrouw niet eens meer om het alcoholblaasapparaat goed te bedienen. Daarom prikte de politie maar wat bloed bij haar en wat bleek: ze had inderdaad te veel gedronken. Haar vriend weigerde de test. Waarschijnlijk had hij nog meer gedronken dan zijn vriendin.

Federer niet naar Halle

Roger Federer heeft zich afgemeld voor het tennistoernooi in Halle. De Zwitserse nummer één van de wereld won het toernooi de afgelopen vier jaar. Na de zware weken op het gravel van Roland Garros in Parijs ziet hij echter af van de verdediging van zijn titel.

"Ik wil na de lange finale in Parijs een blessure voorkomen. Ik kom daarom niet naar Halle", aldus Federer die gisteren de finale van Roland Garros verloor van de Spanjaard Rafael Nadal.

Gratis nieuwe muziek op Xbox Live

Kennis maken met nieuwe muziek gebeurt allang niet meer door de radio, zoals jarenlang het geval is geweest. Steeds vaker brengen beginnende bandjes hun muziek zelf aan de man door een hyves-account aan te maken of een zelfgemaakte clip op youtube te zetten. Microsoft wil beginnende artiesten nu ook een stapje helpen door muziek van hen aan te bieden via hun online netwerk, waar Xbox Live er een van is.

"The Ignition program is designed to help artists connect with a substantial consumer audience," aldus Christina Calio, director van Music Marketing voor Zune. "Consumers are looking for ways to find new music, and Ignition helps connect artists with potential new fans by giving them multiple opportunities to listen to, watch or read about the artist across Microsoft's online platforms."

Hoewel het merendeel van de muziek op Microsofts Zune service beschikbaar wordt, zullen video downloads op Xbox Live beschikbaar komen. De eerste band die zijn debuut mag gaan maken op Microsofts netwerken is de Engelse band Maxïmo Park. Een videoclip van hen is gedurende de maand juni gratis te downloaden. Meer nieuwe artiesten zullen de komende tijd worden aangekondigd.

Stojkovic vertrekt bij Vitesse

Piet Velthuizen verdedigt volgend seizoen het doel van Vitesse. Na een gesprek tussen club en zaakwaarnemer Louis Laros werd duidelijk dat het jonge talent de voorkeur krijgt boven Vladimir Stojkovic. Aad de Mos zal dan ook niet proberen Stojkovic langer vast te leggen.

‘’Vitesse heeft aangegeven dat het honderd procent vertrouwen heeft in Piet. Het is goed dat er uitgesproken is dat Piet komend seizoen eerste keeper is. Nu weet iedereen waar hij aan toe is. Natuurlijk zal hij het wel goed moeten doen", aldus zaakwaarnemer Laros.

Briatore blij met prestatie Kovalainen

Het duurde zes Grands Prix, maar gisteren liet Heikki Kovalainen eindelijk zien wat hij kan met de Renault-bolide. De 25-jarige Fin eindigde als vierde in een tumultueuze Grand Prix van Canada, na van de laatste startplek te zijn begonnen.

Kovalainen kende zeker geen vlekkeloos weekend. Tijdens de kwalificatie afgelopen zaterdag veroorzaakte hij nog een code rood, maar gisteren reed hij zeer geconcentreerd en foutloos. Teambaas Flavio Briatore was dan ook erg tevreden over de Fin. "De enige die zondag een probleemloze race had, was volgens mij Lewis Hamilton. Voor alle anderen was het een kwestie van het beperken van het aantal fouten. Gelukkig hebben we hier belangrijke punten gescoord. Heikki heeft laten zien waarom wij nog steeds in hem geloven. Hij wist zijn hoofd de hele wedstrijd lang koel te houden en aan het einde van de race Kimi Räikkönen en Fernando Alonso achter zich te houden. Hij heeft het fantastisch gedaan."

Inbreker met hoogwerker van dak gehaald

Icoon Domme criminelenEen 21-jarige vermoedelijke inbreker uit Utrecht is in de nacht van zondag op maandag van een winkeldak in Nieuwegein gehaald. De politie liet hiervoor een hoogwerker van de brandweer komen.

Bij de politie werd rond één uur 's nachts gemeld dat er zich een aantal mannen op het winkeldak bevond. Een 19-jarige man uit Utrecht werd achter de winkel aangehouden. De man wist te vertellen dat zijn maat nog op het dak zat. De politie liet toen een hoogwerker brengen.

Eén agent ging in het bakje mee omhoog en trof op het dak inderdaad iemand aan. Met een ladder van de brandweer gingen vervolgens nog twee agenten het dak op. De man werd geboeid en in het bakje van de hoogwerker naar beneden gebracht. Op het dak bleek dat het duo had geprobeerd om een dakraam te vernielen.

Australische interesse voor Mols

Michael Mols gaat aankomende donderdag naar Australië om met Perth Glory over een contract te onderhandelen. De afgelopen maanden voerde de 36-jarige aanvaller besprekingen over een overstap naar de club uit Perth en hij zou daar niet onwelwillend tegenover staan.

Trainer Ron Smith hoopt de geboren Amsterdammer door zijn bezoek aan de club over de streep te trekken. "We hebben er veel aan gedaan om een speler van zijn kwaliteiten te contracteren. Ik denk dat hij onder de indruk zal zijn van wat Perth hem sportief en persoonlijk kan bieden", aldus Smith.

Mols kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor ADO Den Haag, waar zijn contract dit seizoen afliep. Eerder speelde de zesvoudig international voor onder meer voor Cambuur, FC Twente, FC Utrecht en Glasgow Rangers.

'Sekskleuter uit Heerle weer in de fout'

Icoon OnderwijsEen 6-jarige kleuter van basisschool Berkenveld in het Brabantse Heerle is opnieuw in de fout gegaan. Het jochie maakte deel uit van drie kleuters die eerder dit jaar op school peuters hebben gedwongen tot seksuele daden. Maandag mocht hij voor het eerst weer naar school.

Volgens Marion Greveling van het adviesbureau Bijstand en Ondersteuning Bij Omgangsonrecht (Bobo), dat enkele ouders vertegenwoordigt, heeft het jongetje nu een even oud meisje aan de haren getrokken, de keel dichtgeknepen en tussen de benen betast. De ouders van het meisje hebben het incident gemeld bij haar lerares, de schooldirectie en later ook bij de oudervertegenwoordiging.

Bekenden van de ouders van de verdachte kleuter noemen de beschuldigingen die Greveling van Bobo uit nonsens. Volgens hen wordt de 6-jarige nu opzettelijk zwart gemaakt omdat de ouders van de slachtoffertjes hem niet meer op de school willen zien. Adviesclub Bobo vindt dat het kind naar het speciaal onderwijs moet gaan.

Met dank aan KRIBBET voor de submit.

[upd] Grote brand in ziekenhuis Apeldoorn

Icoon BrandIn het Lukasziekenhuis in Apeldoorn woedt een grote brand. In de wijde omgeving zijn er grote rookwolken te zien. Het is nog niet bekend of er gewonden zijn en wat de oorzaak van de brand is.

Volgens een getuige woedt de brand op een tussenverdieping waar vooral veel technische apparatuur is. Een gedeelte van het ziekenhuis wordt ontruimd.

Update 10:58 uur

Van de uitslaande brand is inmiddels niks meer te zien. De brand is waarschijnlijk ontstaan in een leidingenschacht tijdens laswerkzaamheden. De brand was met poederblussers niet te blussen en is zo door het hele pand getrokken. Over de slachtoffers is nog niets bekend.

Update 12:10 uur
Vier verdiepingen van het ziekenhuis zijn geëvacueerd. Bij de brand zijn er geen gewonden gevallen. Wel zijn er mensen met ademhalingsproblemen afgevoerd naar een ander ziekenhuis.


Enorme rookontwikkeling bij het ziekenhuis



de massaal uitgerukte brandweer



Commandocentrum van de brandweer wordt geplaatst


Met veel dank aan Spockjuh_ voor het insturen van de foto's

Verdachte bekent doodsteken 18-jarige R'dammer

Icoon MisdaadDe persoon die wordt verdacht vorige week in Rotterdam de 18-jarige Rahman Ari te hebben doodgestoken, zit vast. Hij heeft zichzelf gemeld bij een politiebureau, zo meldt RTV Rijnmond. De politie was met een team van 15 rechercheurs naar hem op zoek.

De politie meldt dat de verdachte een 18-jarige Rotterdammer is. Hij heeft inmiddels bekend afgelopen donderdag Rahman Ari te hebben neergestoken.

Zaterdag had het rechercheteam al laten weten een verdachte op het oog te hebben. Eerder liet de politie weten op zoek te zijn naar een negroïde persoon van tussen de 17 en 20 jaar oud. Volgens vrienden van Rahman zou het een Antilliaan betreffen.

Het slachtoffer werd doodgestoken toen hij een vriend te hulp kwam die een man wilde tegenhouden die voorbij reed op een pas gestolen fiets. Rahman wordt begin deze week in Turkije begraven.


Rahman Ari

Dit bericht is geactualiseerd om 12.01 uur

SP voerde 'hetze' tegen kandidaat-Senator

Düzgün YildirimHet Overijsselse SP-Statenlid Düzgün Yildirim vindt dat zijn partij een hetze tegen hem voert. Hij werd onlangs tegen de verwachting in middels voorkeurstemmen gekozen tot senator in de Eerste Kamer en eist zijn zetel op.

Het partijbestuur wilde dat hij zijn zetel teruggeeft en vasthouden aan de lijstvolgorde die voor de verkiezingen werd vastgesteld door de partijraad, maar Yildirim laat zich morgen gewoon beëdigen. Volgens de 43-jarige politicus heeft het partijbestuur hem stevig onder druk gezet zijn zetel op te geven. ''Ik wil hierover niet in details uitwijden, maar vat het maar samen als een hetze tegen mij'', zegt hij vandaag in dagblad Trouw. ''Na veel discussie besloten we dat dit voorgelegd moet worden aan de partijraad, op 23 juni. Laat de leden daarvan maar uitmaken of de Kieswet moet worden gevolgd of de wens van het partijbestuur.''

Yildirim heeft zijn eigen partij naar eigen zeggen in het verleden op allerlei mogelijke manieren gediend. Als actievoerder, als raadslid in Zwolle, als Statenlid, als fractievoorzitter en als lijsttrekker. ''We geloofden in dezelfde idealen, we streden altijd voor dezelfde doelen. Ik heb me al die jaren probleemloos voor de partij ingezet. En ineens gaat het mis. Dat betreur ik zeer.''

De SP'er noemt de gang van zaken dramatisch. ''De Turkse televisie interviewt mij met de vraag of de SP discrimineert. Er zijn bij andere partijen vier kandidaten op voorkeurstemmen in de Senaat gekozen en dat leidt niet tot problemen en bij de SP wel.'' Het conflict raakt hem zeer. ''Ik ben van origine een Koerd en van huis uit, door de verhoudingen in Turkije, heb ik een besef van onrecht en onrechtvaardigheid.''

Beste klassering ooit voor Krajicek

Michaëlla Krajicek behaalde op Roland Garos de derde ronde. Daardoor steeg de Nederlandse zeven plaatsen, Krajicek staat nu 33e. Dat is één plek hoger dan haar beste klassering ooit.

De Belgische Justine Henin, winnares bij de vrouwen in Parijs, blijft de WTA-ranglijst aanvoeren. Ook ongewijzigd is de tweede plek van Maria Sharapova. Jelana Jankovic steeg twee plekken en staat nu derde.

Bij de mannen bleef verliezend finalist op Roland Garos, Roger Federer eerste. De Zwitser verloor in de finale van Rafael Nadal. De Spanjaard bleef tweede, voor Nikolay Davydenko die één plekje opschoof. Dit ten koste van Andy Roddick die twee plaatsen verloor en nu vijfde staat. Beste Nederlander blijft Robin Haase, hij staat 131e. Raemon Sluiter duikelde behoorlijk op de ATP-ranglijst. De Nederlander verloor 36 plaatsen en staat daardoor 167e.

Tininho naar Cyprus

Tininho verlaat het gedegradeerde ADO Den Haag en verhuist naar AEK Larnaca op Cyprus. Hij heeft een contract getekend voor één jaar.

De Braziliaanse speler mocht transfervrij vetrekken bij ADO ondanks een doorlopend contract tot 2008. AEK Larnaca werd afgelopen seizoen zevende in de competitie op Cyprus, ook spelen ex-eredivisiespelers Jatto Ceesay, Azubuike Oliseh en Raymond Victoria voor de club.

ABN Amro ziet af van stappen tegen Buro Renkema

Icoon JustitieABN Amro zal Buro Renkema niet voor de rechter slepen. Een interactieve flash-animatie op de satirische zat Burorenkema.nl was de bank in het verkeerde keelsgat geschoten. In een brief eiste de bank dat het filmpje offline gehaald werd.

ABN Amro beriep zich op schending van het auteursrecht en mogelijke imagoschade en had gedreigd met harde juridische stappen.

De bank heeft nu toch besloten dat de kwestie niet gewichtig genoeg is om daarvoor daadwerkelijk naar de rechtbank te stappen.

"Winnen zonder rechtszaak is eigenlijk nog veel leuker dan winnen met een rechtszaak", zegt cabaretier Arjen Lubach van BuroRenkema.nl. Door alle aandacht is het aantal bezoekers van de site het afgelopen weekeinde vertwintigvoudigd.

[Upd] Kubica relatief ongedeerd

Robert Kubica heeft zijn been gebroken bij de zware crash tijdens de Grand Prix van Canada. Hij lijkt geen verdere blessures te hebben maar is naar verwachting enige tijd uitgeschakeld.

De Pool raakte de achterzijde van de wagen van Jarno Trulli toen het veld na een van de vele safety-car periodes op de hairpin afstormde. De BMW vloog op de betonnen muur af en stuiterde en tolde daarna de baan over.

Medisch personeel was snel aanwezig, maar het duurde even voor Kubica uit de auto was. Hij is van het medisch centrum bij het circuit vervoerd naar het Sacre Coeur ziekenhuis in Montreal. Ook heeft zijn manager bevestigd dat de coureur aanspreekbaar is.

Update:
Het BMW-team meldt dat Kubica geen gebroken botten heeft en misschien al maandag ontslagen wordt uit het ziekenhuis. Mario Theissen, teambaas van BMW, zegt nog niet te weten of de Pool op Indianapolis kan rijden.

Update 10:20u:
Ook het hoofd van de trauma-afdeling van het Sacre Coeur-ziekenhuis, Ronald Denis, bevestigt dat Kubica slechts een lichte hersenschudding en een verstuikte enkel heeft opgelopen. De Pool's eerste woorden na de crash waren overigens "Kan ik racen in Indianapolis?" aldus Denis. "Toen ik de crash op tv zag, dacht ik dat hij dood was, maar het gaat naar omstandigheden heel erg goed."

Update 11:29u:
Het BMW-team zal donderdag een definitieve beslissing nemen over de deelname van Kubica aan het raceweekend in Indianapolis. Mocht de Pool het weekend uitzitten, dan zijn Sebastian Vettel en Timo Glock de aangewezen kandidaten om hem te vervangen.

Nieuwe string zonder bandjes

Not Safe For Work (NSFW)Er is een nieuwe string ontwikkeld, de C-string, die geen bandjes heeft aan de zijkant. De C-string blijft dankzij een flexibel frame aan het lichaam hangen.

Volgens de makers kan de string zowel in een spannende jeans als onder rokjes gedragen worden. Op het strand zou de C-string een alternatief kunnen zijn voor de traditionele bikini. Het voordeel is dat het lichaam dan op nog meer plaatsen kan bruinen.

Vooralsnog is de string alleen te koop in Groot-Brittannië. Een website met erotisch getinte producten biedt het minuscule kledingstuk aan voor zo'n 25 euro.



Nieuwe strandrage in het verschiet?

Met dank aan jonathan_d voor de submit.

Man zwaargewond na breken schommel

Icoon OpmerkelijkEen 47-jarige inwoner van Woerden is zondagmiddag op Terschelling ernstig gewond geraakt toen hij aan het schommelen was. De schommel waarop hij zat stortte in elkaar. Vermoedelijk waren de poten van het speeltuig verroest.

De man was achter een huis in Terschelling Seerijp aan het schommelen toen de schommel plotseling in elkaar zakte. Hij kreeg de dwarsbalk in zijn gezicht. De man is met een traumahelikopter overgebracht naar het VU Medisch Centrum in Amsterdam.

Perez persoonlijk rond met PSV

Kenneth Perez speelt volgend seizoen zo goed als zeker voor PSV. De 32-jarige Deen heeft persoonlijk al een akkoord met PSV. De clubs zullen naar verwachting deze week tot een overeenkomst komen. Perez kwam vorig seizoen naar Ajax, maar kon daar nooit zijn stempel op de ploeg drukken.

De Deen kon ook voor drie jaar naar Feyenoord maar verkoos PSV boven Feyenoord. Dit vanwege het mogelijk uitblijven van successen. De status van de Eindhovenaren en het feit dat PSV volgend jaar in de Champions League uitkomen waren bepalend voor de keuze van Perez. Nog een jaar op de reservebank in de Amsterdam Arena zag Perez niet zitten. Hij sprak met Ronald Koeman en dat gaf een goed gevoel.

Hoewel de deal nog niet helemaal in kannen en kruiken is heeft technisch manager Stan Valckx er vertrouwen in dat Perez volgend seizoen in Eindhoven speelt. "Kenneth heeft zijn voorkeur uitgesproken, maar wij zijn nog wel in gesprek met Ajax. Je weet nooit of dat tot problemen leidt. Natuurlijk weten wij wat Ajax wil, we hopen binnen een paar dagen duidelijkheid te geven," aldus Valckx.

Als de transfer doorgang vindt dan wordt Perez in eerste instantie linkerspits. Incidenteel kan de bijna 33-jarige ook als voorste middenvelder opereren. "We wilden sowieso vier topaanvallers hebben. Lazovic komt binnen met een schorsing en in januari zijn we ook Koné een paar weken kwijt door de Afrika Cup. Lazovic is een echte spits, maar zowel Perez, Farfán als Koné kan op meerdere posities uit de voeten. Als we er met Ajax uitkomen, zijn we zeer tevreden," zo verklaarde Valckx.

Enorme zege rechts in Frankrijk

Icoon VerkiezingenDe centrumrechtse UMP van president Nicolas Sarkozy heeft bij de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen gisteren 39,5 procent van de stemmen gekregen. Dit blijkt uit de definitieve uitslag die het ministerie van Binnenlandse Zaken in Parijs vanochtend bekendmaakte.

Tweede in de race werd de socialistische PS met 24,7 procent. De UMP krijgt volgens onderzoeksinstituten tussen de 383 en 501 van de in totaal 577 parlementszetels. De socialisten zouden volgens prognoses tussen de 60 en 170 zetels halen. Het vorige parlement telde 359 afgevaardigden van de UMP en 149 van de PS.

De nieuwe centrumpartij MoDem van François Bayrou bleef steken op 7,6 procent. Bayrou had bij de presidentsverkiezingen nog 18,6 procent van de stemmen behaald.

Het extreemrechtse Front National van Jean-Marie Le Pen en de Franse Communistische Partij (PCF) kregen allebei 4,3 procent van de stemmen. Voor de 78-jarige Le Pen is dit de slechtste uitslag sinds 1981. De Groenen bleven steken op 3,2 procent. De opkomst was met 60 procent bijzonder laag.

De socialiste Ségolène Royal heeft vandaag aangekondigd dat ze contact opneemt met de leider van de centrumpartij van François Bayrou.

Zij wil proberen ''een machtsconcentratie tegen te houden'' na de verpletterende score van rechts. Royal riep de kiezers van de centrumpartij Mouvement Démocratique (MoDem) van Bayrou op om in de tweede ronde van de parlementsverkiezingen op kandidaten van de socialistische partij (PS) te stemmen.

[CCWS] Uitslag Portland

Sebastien Bourdais heeft in Portland, Oregon zijn derde Champ Car-race op rij gewonnen. Hij bleef Justin Wilson en Robert Doornbos voor in een race zonder neutralisaties en met een staande start.

Wilson startte vanaf pole position en reed gelijk weg van de rest van het veld. Na tien ronden was zijn voorsprong al meer dan zeven seconden en in ronde 26 begon hij al de eerste achterblijvers op een ronde te zetten. Doornbos reed op de tweede plaats, gevolgd door Will Power, die vanaf plaats zeven een superstart had gemaakt.

Bourdais klom tijdens de eerste pitstops naar de tweede plaats en haalde Wilson in tijdens de tweede serie stops. Doornbos was wat verder teruggevallen, onder andere door het missen van een chicane. Hij wist dit echter deels goed te maken door Will Power te verschalken op de derde plaats.

Bourdais trok een gat van maar liefst zestien seconden op Wilson en won de wedstrijd. Met de winst verstevigt hij tevens zijn koppositie in het kampioenschap.

Uitslag

poscoureurgridrondenprijzengeld
1 Sebastien Bourdais 3 103 $75,000
2 Justin Wilson 1 103 $50,000
3 Robert Doornbos 2 103 $40,000
4 Will Power 7 103 $35,000
5 Alex Tagliani 4 103 $30,000
6 Dan Clarke 9 103 $27,500
7 Tristan Gommendy 5 102 $25,000
8 Simon Pagenaud 6 102 $22,500
9 Graham Rahal 8 102 $20,000
10 Paul Tracy 13 102 $19,000
11 Oriol Servia 11 102 $19,000
12 Neel Jani 10 102 $18,000
13 Bruno Junqueira 14 102 $18,000
14 Ryan Dalziel 17 101 $17,000
15 Jan Heylen 12 100 $17,000
16 Alex Figge 15 100 $16,000
17 Katherine Legge 16 99 $16,000

Puntenklassement

poscoureurpuntenraceswins
1 Sebastien Bourdais 105 4 3
2 Will Power 94 4 1
3 Robert Doornbos 87 4 0
4 Alex Tagliani 78 4 0
5 Justin Wilson 69 4 0
6 Oriol Servia 61 3 0
7 Bruno Junqueira 61 4 0
8 Graham Rahal 59 4 0
9 Tristan Gommendy 56 4 0
10 Simon Pagenaud 53 4 0

Portiers opgepakt na vechtpartij

Icoon PolitieTwee portiers van een horecagelegenheid aan de Molenvliet in Zwijndrecht zijn in de nacht van zaterdag op zondag opgepakt door de politie. Er was rond half twee ’s nachts een melding binnengekomen over een vechtpartij. Toen de agenten arriveerden was er niets meer aan de hand.

Een stuk verderop troffen de agenten echter een 20-jarige Dordtenaar aan. De man was gewond en verklaarde in elkaar geslagen te zijn door de portiers. Hierop namen de agenten de 29-jarige en 31-jarige portiers, beiden afkomstig uit Dordrecht, mee naar het bureau voor verhoor. Over de toedracht van de vechtpartij is nog niets bekend; er is een onderzoek ingesteld door de politie.

Rutte eist: luisteren of ophoepelen

Icoon PolitiekVVD-leider Mark Rutte geeft vandaag een duidelijke boodschap aan Rita Verdonk in een interview. Als zij en andere fractieleden zich niet met hun eigen taken bezighouden, kunnen ze opzouten. "Genoeg is genoeg. Wie zichzelf niet kan wegcijferen voor de liberale visie, die hoepelt maar op."

Vorige week was er flink wat gedoe binnen de VVD. Verdonk zei in een interview dat Rutte "niet echt rechts" is. Het leidde tot een nieuwe botsing tussen Rutte en Verdonk, waarbij het leiderschap van de VVD ter discussie is komen te staan.

Rutte noemt de woorden van Verdonk nu "meer dan een bedrijfsongeval". Volgens hem is het onderlinge vertrouwen in de fractie beschaamd. "Ik heb geen enkele behoefte om Rita uit de fractie te gooien. Dat is geen doel op zich. Maar Kamerleden dienen in de media over hun eigen onderwerpen te praten. Dat is een keiharde spelregel waar ik aan zal vasthouden. Rita is woordvoerder onderwijs en jeugdzorg, en dus praat ze in de media alleen hierover."

"Waar het om gaat is dat we ophouden ons bezig te houden met dit soort intern gedoe. Binnen de VVD lijkt het teambelang op de tweede plaats te staan. Sinds het vertrek van Bolkestein is er gedoe rondom personen. Zie wat er gebeurde met Van Aartsen en Zalm. De grens is bereikt." Rutte spreekt tegen dat hij Verdonk handhaaft uit angst voor een scheuring in de VVD. "Ik ben voor niemand bang."

Binnen de VVD zouden steeds meer stemmen opgaan om Rutte als fractieleider te vervangen door Henk Kamp, de voormalige minister van Defensie.


Verdonk VS Rutte

Met dank aan SCH voor de submit.

Spykerleiding boos op coureurs

De Grand Prix van Canada was de uitgelezen mogelijkheid voor Spyker om een goed resultaat te boeken. Helaas maakten beide rijders een stuurfout waardoor hun race ten einde kwam. Mike Gascoyne en Colin Kolles waren dus niet echt te spreken over de prestaties van hun coureurs.

Adrian Sutil maakte al vroeg in de race een fout en zette zijn Spyker stil tegen een muur. Dat de Duitser met regelmaat sneller is dan zijn teamgenoot Christijan Albers maakt de fouten die hij maakt niet goed, vindt Gascoyne: "Adrian maakte wederom een fout, hij moet echt stoppen met het maken van zulke cruciale fouten als hij nog wil doorgaan met het rijden op dit niveau." Sutil belandde ook in Monaco in de vangrail.

Albers reed gedurende de race tijdelijk op een negende positie, maar ook hij maakte een stuurfout door te laat in te sturen en zijn bolide over de curbstones te lanceren. Albers verloor hierbij zijn voorvleugel en in de pits werd besloten om de Nederlander niet meer het circuit op te sturen. Teambaas Kolles had op meer gehoopt dit weekend: "Alles was goed vandaag, de strategie, de timing, maar kleine fouten zorgden ervoor dat we niet eindigden waar we konden eindigen. Adrian en ook Christijan moeten vanaf nu echt gaan focussen. Dit mag niet vaker gebeuren."

CD: Marilyn Manson - Eat Me, Drink Me

"There's the ones that you love,
the ones that love you"


Zo klinkt het op 'The Red Carpet Grave'. Een complete tegenstelling van het 'We love hate/we hate love'-principe dat Brian Warner aka Marilyn Manson jaren geleden nog propageerde. Die tegenstelling is een leidraad voor zijn nieuwe album Eat Me, Drink Me geweest en liefhebbers van de shockrocker uit de vorige eeuw zullen wel even drie keer moeten slikken.

Kubica uit de bocht

Omdat we nu weten dat Kubica er tijdens die megaklap goed vanaf is gekomen en alleen wat kleine verwondingen heeft (lang leve de koolstofvezel) mogen we nu best eens genieten van een van de zwaarste klappen uit de Formule 1 in jaren.

En volgens mij is het puur aan de steeds strengere veiligheidseisen te danken dat hij dit na kan vertellen, want de eerste impact op de muur aan de linkerkant is echt uitermate heftig.

Commentaar is helaas in het Duits, mocht je een betere versie vinden, meldt het dan even in de reacties.

Boek: Jan Terlouw - Zoektocht in Katoren

Veel lezers, jong en oud, zullen de naam Katoren onmiddellijk herkennen. Het is het land van Stach, de held die in 1971 werd gecreëerd door Jan Terlouw. Zoektocht in Katoren speelt 40 jaar later. Koning Stach bestuurt het land en zijn heldendaden van toen zijn geschiedenis. Katoren is welvarend, maar de inwoners zijn er niet gelukkiger op geworden. We zien het land door de ogen van een nieuwe held: geitenhoeder Koss, die voor het eerst in zijn leven van zijn berg afkomt om een belofte aan een stervende oude vrouw na te komen. Zijn zoektocht voert hem naar alle uithoeken van het land.

Vermist meisje (15) na jaar teruggevonden

Icoon BuitenlandsEen 15-jarig meisje dat bijna een jaar vermist werd, is vorige week levend teruggevonden in een kleine verborgen ruimte in het huis van een kennis van de ouders van het meisje in de Amerikaanse staat Connecticut.

Volgens de politie zag het meisje er bleek uit en wordt ze door artsen onderzocht. Meer details over de hele toestand zijn nog niet bekend. De politie denkt dat het meisje mishandeld en misbruikt is.

Het leek er niet op dat het meisje permanent werd opgesloten in de kleine ruimte, onder een trap, maar ze kon er zeker niet op eigen kracht uit komen. Hoe de politie het meisje gevonden heeft is nog niet bekend. De eigenaars van het huis, een 41-jarige man en een 40-jarige vrouw, zijn gearresteerd.

Met dank aan Chen voor de submit.

Pinnen in de gevangenis

Icoon OpmerkelijkJustitie wil misschien mobiele pinautomaten in de Nederlandse gevangenissen gaan plaatsen. Zo hoopt Justitie dat gevangenen hun openstaande boetes sneller kunnen afbetalen en ze niet nog langer onnodig achter de tralies zitten.

Ook is het dan niet meer nodig om met begeleid verlof buiten de gevangenis te gaan pinnen. De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) onderzoekt of de invoering van de pinautomaten voldoende realiseerbaar is.

CD: Bowling for Soup - The Great Burrito Extortion Case

Het fabuleuze Bowling for Soup is een Amerikaanse band die inmiddels hun negende album uitbrengt: The Great Burrito Extortion Case. De vreemde titel verwijst naar de poging van een man om Taco Bell aan te klagen, door een dode muis in zijn bestelde eten te verstoppen. De cd bevat wel zestien nummers en was het startsein voor de 'Get Happy'-tour, die door Engeland en Amerika gaat. Op 6 juni stonden ze in de Melkweg. De cd ziet er niet zo heel erg spannend uit met goor eten op de cover en een minstens even erge foto van de vier bandleden in bruidsjurken op de achterkant. Je staat dan ook even met je mond vol tanden als je de cd op zet en je een snoezig stemmetje te horen krijgt.

'Misstanden rond Olympische gadgets'

Icoon ShockingUit onderzoek door stichting Play Fair 2008 blijkt dat er veel misstanden zijn bij de productie van Olympische hebbedingetjes in China. Bij controles in fabrieken in Shenzen, Hongkong en Guangdong werden mensen aangetroffen die tot 300 uur per maand moesten werken. Daar kregen ze minder dan de helft van het minimumloon voor betaald en tegenover de buitenwereld moesten zij zwijgen.

Bij de fabriek in Guangdong werd ontdekt dat kinderen meer dan 15 uur per dag werkten aan de productie van pennen met het Olympische opdruk. De jongste ‘medewerker’ was pas 12 jaar oud.

De coalitie van vakbonden en actiegroepen die samen stichting Play Fair 2008 vormen, eisen dat het Internationaal Olympisch Comité (IOC) duidelijke regels gaat opstellen voor bedrijven die zich bezighouden met de productie van gadgets met het Olympische logo.

Met dank aan static voor de submit.

KV Mechelen terug in Eerste Klasse

KV Mechelen heeft gisteren promotie naar de Belgische Eerste Klasse afgedwongen. Na een 2-3 overwinning op KV Kortrijk in de play-offs keert de club na vier jaar terug op het hoogste niveau.

Mechelen pakte tijdens de play-offs dertien punten uit vijf duels en is niet meer te achterhalen. Lierse SK blijft steken op negen punten en degradeert. Antwerp (zeven punten) en Kortrijk (nul punten) zullen ook komend seizoen uitkomen in de Tweede Klasse.

Vraag de buren op de koffie

Icoon OpmerkelijkLesbiennes, homoseksuelen en biseksuelen in Rotterdam moeten hun buren op de koffie vragen. Dat vindt de homo-organisatie Verkeert uit deze stad. Op deze manier hopen ze dat de vooroordelen tegenover homoseksuelen minder zullen worden.

Na het Groningse HIV-schandaal, waarbij homo's op een feest seksegenoten bewust besmetten met het HIV-virus, is dit initiatief hard nodig vindt de homo-organisatie. "Het HIV-schandaal, waarvan nagenoeg ook alle homo's gruwen, komt de acceptatie van homoseksualiteit niet ten goede", stelt directeur Marijke Gerritsma van Rotterdam Verkeert. "Zo kunnen ze laten zien dat ook zij een normaal leven leiden."

Handbalvrouwen niet naar WK

Het Nederlandse vrouwenhandbalteam heeft zich niet geplaatst voor het wereldkampioenschap in december in Frankrijk. De selectie van bondscoach Sjors Röttger verloor gisteren ook de tweede en beslissende kwalificatiewedstrijd van Kroatië met 28-25.


Vorige week, toen in Rotterdam, waren de Kroaten ook al te sterk. Het werd toen 27-24. Saskia Mulder speelde gisteren haar laatste interland voor Nederland en scoorde zeven keer.

Luis Figo blijft toch bij Internazionale

Luis Figo blijft bij Internazionale. De 34-jarige Portugees zal deze week zijn contract bij de Italianen met een jaar verlengen.

De Portugees twijfelde lange tijd over een nieuwe verbintenis en kondigde begin mei al zijn vertrek aan. Een transfer naar Al-Ittihad ketste af, en ook clubs uit de Engelse Premier League hadden belangstelling.

Na zes jaar Sporting Lissabon, vijf seizoenen FC Barcelona en vijf jaar Real Madrid zal Figo aan zijn derde seizoen in dienst van de Nerazzuri beginnen. Na afloop van komend seizoen zal Figo een pr-functie bekleden bij Internazionale.

[EK-21] De Haan: "Het was veel te slordig"

Na afloop van de openingswedstrijd op het Europees kampioenschap voetbal tegen Israel, was bondscoach Foppe de Haan niet tevreden over het spel wat Oranje liet zien.

De Fries was blij met de overwinning, maar had liever niet tachtig minuten hoeven te "billenknijpen". "We begonnen onrustig. Veel passes kwamen niet aan. Het was allemaal heel slordig. Verdedigend stonden we gelukkig als een huis, zodat hun counters nauwelijks gevaarlijk werden."

Over Royston Drenthe was hij zeer tevreden. "Hij is linksback, maar op momenten dat hij linksbuiten staat, steelt hij de show. Toch moet hij niet alleen oog hebben voor de bal, hij moet om zich heen leren kijken. Nu is Royston af en toe een 'pannavoetballer'".

Hamilton in zevende hemel na eerste overwinning

Na afloop van zijn eerste Grand Prix overwinning, gisteren in Canada, was Lewis Hamilton in de wolken. De Brit hield het hoofd koel in een chaotische race en in zijn zesde F1-race pakte hij zijn eerste overwinning.

Door het dolle heen vloog hij na de race op zijn monteurs af en tijdens de persconferentie bleef hij maar lachen. "Dit was een geweldige dag. Ik was al een tijdje klaar om te winnen, het was gewoon een kwestie van wanneer en waar. Ik had vandaag de beste auto en had gen problemen. De safety-car kwam vaak uit, wat het vooraan een beetje saai maakte. Ik hoop dat Robert Kubica in orde is, ik wens hem alle goeds. Deze zege wil ik opdragen aan mijn vader, zonder hem was dit allemaal niet mogelijk geweest. Ik had een slechte start en zag Alonso voorbij vliegen en eraf gaan. Nick was ook dichtbij, maar ik kon het gat dichtgooien. Tegen het einde was ik gewoon aan het aftellen en deed ik het wat rustiger aan."

'Hiddink mocht niet met Feyenoord praten'

Guus Hiddink mocht van de Russische voetbalbond niet onderhandelen met Feyenoord. De bondscoach zou volgens de geruchten benaderd zijn door de Rotterdamse club, maar hij mocht niet ingaan op hun aanbod.

Eerder benaderde Feyenoord ook al tevergeefs Dick Advocaat en Co Adriaanse. Beide coaches hadden geen behoefte aan een functie in Nederland.

Vandaag komt Feyenoord met een update over de mogelijke opvolger voor de opgestapte Erwin Koeman. Het lijkt erop dat Bert van Marwijk terugkeert op het oude nest.

Ook Juventus en Fiorentina willen Giuly inlijven

Als we de kranten in Italië moeten geloven, staat Ludovic Giuly niet alleen in de belangstelling van Olympique Marseille.

Naast de Franse club zijn er ook twee Italiaanse clubs die azen op de rechtsbuiten. De voormalig speler van AS Monaco zou ook in de belangstelling staan van Fiorentina en Juventus.

De Fransman speelt momenteel bij FC Barcelona maar moet de opvolger worden van Franck Ribéry, die onlangs voor 25 miljoen vertrok naar Bayern München.

Amerikaanse tiener sterft aan zalf tegen spierpijn

Icoon BizarEen Amerikaanse tiener van 17 jaar oud is overleden als gevolg van het overmatig gebruiken van een zalf tegen spierpijn. Methylsalicylaat, de werkzame stof in de zalf, werd in hoge doses aangetroffen in haar lichaam tijdens de autopsie. De stof werd over een langere periode opgenomen door de huid omdat zij naast de zalf ook plakstrips en een derde, niet geïdentificeerd, goedje gebruikte.

Het meisje was veldloopster en studeerde aan de Notre Dame Academy in de staat New York. Ze overleed al op 3 april. De artsen gaven als doodsoorzaak een zeer zeldzame vergiftiging door methylsalicylaat op.

Johnson & Johnson, de fabrikant van het middel Bengay (een van de middelen die het meisje gebruikte) heeft zijn medeleven kenbaar gemaakt naar de familie. Wel wijzen zij er nogmaals op dat bijsluiters van medicijnen altijd goed gelezen moeten worden, en dat bij aanhouding van klachten een arts geraadpleegd moet worden.
Met dank aan KRIBBET voor de submit.

Molukse gemeenschap herdenkt treinkaping De Punt

Icoon BinnenlandsIn Assen en Bovensmilde herdenkt de Molukse gemeenschap in Drente vandaag dat het dertig jaar geleden is dat de treinkaping bij De Punt op gewelddadige wijze werd beëindigd.

Daarbij kwamen zes van de negen kapers om het leven. De herdenking is georganiseerd door de Molukse Raad Assen en de Wijkraad RMS Bovensmilde.

Om 06.00 uur wordt op de Asser begraafplaats De Boskamp, waar de omgekomen kapers begraven liggen, de Molukse vlag gehesen. Vervolgens is er 's middags tot 16.00 uur een discussiemiddag in wijkcentrum Molo-Oekoe in Bovensmilde. Een aantal sprekers, onder wie oud-actievoerders, gaat dan in op de Molukse vrijheidsstrijd en hoe de huidige impasse daarvan doorbroken kan worden.

Van 17.00 uur tot 18.00 uur is er een plechtigheid op begraafplaats De Boskamp bij het grafmonument van de omgekomen strijders. Aansluitend is er om 19.00 uur een dienst in de Rehobothkerk in de Drentse hoofdstad. De organisatie verwacht belangstelling van Molukkers uit het hele land.
Herdenking treinkaping
Herdenking treinkaping De Punt

Met ambulance naar tv-debat

Icoon BuitenlandsDe Italiaanse senator Gustavo Selva is met een geveinsde hartaanval per ambulance naar een tv-debat gebracht. Dit biechtte de rechtse politicus zelf op voor de televisie. De reden was dat hij anders te laat zou zijn gekomen voor het debat.

Er is behoorlijk veel ophef in Italië om dit staaltje van machtsmisbruik. Diverse politici eisen een openlijk excuus binnen de senaat. Als het incident wordt bevestigd wil de regeringsleider van de regio Lazo, waartoe Rome behoort, aangifte doen. Ook zal er dan een schadevergoeding geëist worden.

Dode en gewonde bij schietpartij Deventer

Icoon MisdaadBij een schietpartij in Deventer is gisteravond rond 21.00 uur een 36-jarige man uit die plaats om het leven gekomen. Een andere man raakte gewond. Dat maakte de politie zondag bekend.

Na een melding over een schietpartij trof de politie even na negen uur in een woning in Deventer drie personen aan, waarvan er een gewond bleek. Enkele honderden meters verder werd een zwaar gewonde man op straat gevonden. Deze man is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

De drie personen uit de woning zijn aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De relatie tussen de betrokkenen en de aanleiding voor de schietpartij zijn volgens de politie nog onbekend.

Het dodelijke slachtoffer woonde niet in de woning. Waarschijnlijk is hij wel daarbinnen of vlak daarbuiten beschoten, aldus een woordvoerder.

Overlast door noodweer in Twente

Icoon Ramp Hagel, onweer en regen hebben gisterenavond voor veel overlast gezorgd in de regio Twente. De brandweer moest uitrukken om het water terug te dringen uit huizen, winkels, straten en tunnels. Ook probeert de brandweer mensen te redden die vast zitten in de stroming of in een wrak.

Het is nog moeilijk te zeggen hoe groot de schade exact is, maar foto's van getuigen laten aanzienlijke overstromingen zien. Zo staat de Prinsessetunnel bij Saxion Hogeschool onder een diepe laag water van 1,60 meter. Duikers zijn ingezet om onderzoek te doen onder water. Een meubelzaak aan de Hengelosestraat in Enschede is gedeeltelijk ingestort. "De meubels dreven door de straat", aldus een woordvoerster van de politie.



Tunnel bij Saxion Hogeschool staat blank


Enschede heeft een rivier erbij


Nog meer water


Water komt de auto binnen


Meubelzaak deels ingestort. Foto gemaakt door robinotten


Met dank aan robinotten voor de submit.

PSN updates voor deze maand aangekondigd

Sony heeft na maanden van updates die voornamelijk bestonden uit nieuwe trailers besloten dat deze maand tenminste twee games op de PS Store te koop zullen zijn. Ten eerste Calling All Cars, van God of War en Twisted Metal bedenker David Jaffe. De game laat zich het beste omschrijven als basketball met auto's en wapens. Calling All Cars zal vanaf 22 juni te koop zijn.
Op 29 juni zal Super Stardust HD in de Store verschijnen. Deze game die zijn inspiratie bij Asteroids haalde, zal niet alleen in full HD te spelen zijn, maar belooft nog hectischere en chaotischere gameplay dan zijn spirituele voorganger.

Voor MotorStorm-gamers is er ook goed nieuws, de langverwachtte update met daarin onder meer de Time Attack Mode zal 15 juni te downloaden zijn.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.