FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 9 juni 2007

Bizarre slotfase in Spaanse competitie

Op de voorlaatste speeldag is Real Madrid er op miraculeuze wijze in geslaagd de koppositie te behouden. Alle titelkandidaten verspeelden dure punten, waardoor de stand praktisch gelijk blijft.

Real Madrid reisde af naar Zaragoza voor de moeilijke uitwedstrijd bij de gelijknamige club. In een regenachtig Romareda bleek Zaragoza vooral in de beginfase de sterkere, maar kwam niet verder dan een paar schoten. Na een half uur maakte Iván Helguera een handsbal, en Zaragoza verdiende zo een strafschop. Clubtopscorer Diego Milito stapte naar voren en stuurde Íker Casillas het bos in. In de tweede helft ging Real meer aanvallen, en dat resulteerde na tien minuten in de gelijkmaker. Sergio Ramos bediende Ruud van Nistelrooij, die met het hoofd zijn 24e treffer maakte. Lang kon Real niet genieten van de gelijkmaker, aangezien opnieuw Milito even later al voor de 2-1 tekende. Real gooide wanhopig alles naar voren, en met een gelukje belandde de bal vlak voor tijd voor de voeten van Van Gol, die met zijn 25e goal van het seizoen de einstand op het scorebord zette: 2-2.

Dat gaf Barcelona de kans om de leiding te nemen. De ploeg van Frank Rijkaard kreeg stadsrivaal Espanyol op bezoek in het eigen Camp Nou, waarin het Ronaldinho moest missen. Na een klein half uur zette Iván De la Peña zijn clubgenoot Raúl Tamudo vrij voor Víctor Valdés, en de spits faalde niet. Geheel tegen de verhouding in stond Espanyol voor, maar Barça zou voor rust nog gelijkmaken. Lionel Messi maakte zijn reputatie als de nieuwe Maradona opnieuw waar, toen hij een voorzet van rechts met de 'hand van God' achter doelman Kameni tikte. Na een uur spelen zette diezelfde Messi Barcelona op voorsprong. Maar zoals zo vaak dit seizoen zakte Barcelona vervolgens terug, en in de laatste minuut bezorgde opnieuw de aanvoerder van Espanyol, Tamudo, de bezoekers de gelijkmaker.

Door de remises van de twee rivalen kreeg UEFA Cup-winnaar Sevilla de kans om op gelijke hoogte komen, als het zou winnen van en in Mallorca. De bezoekers moesten spelen zonder clubtopschutter Frédéric Kanouté, en de talentvolle Aleksandr Kerzhakov, die al zeer vaak belangrijk bleek na te zijn aangetrokken in de winterstop. Mallorca liet zich echter niet inpalmen door Los Sevillistas, en in plaats daarvan maakten ze het erg lastig. De beide clubs kregen maar weinig kansen, de besten waren toch voor Sevilla. Toen Dragutinovic namens Los Palanganas een rode kaart kreeg kneep de ploeg van Juande Ramos hem toch even. Gescoord zou er niet worden, en dus verandert de stand niet.

Morgen volgen de overige uitslagen met daarin een uitgebreid verslag van de degradatiestrijd in Spanje.


Ruud van Nistelrooij viert zijn gelijkmaker.

Te weinig bluswater bij grote branden

Icoon BrandDe brandweer beschikt in veel gevallen niet over voldoende water om grote branden te kunnen blussen. Daarom worden branden in grote loodsen en vrijstaande gebouwen geregeld niet bestreden, maar laat men deze 'gecontroleerd uitbranden'.

Om het tekort aan bluswater op te lossen moet worden gekeken naar meer mogelijkheden om water uit nabijgelegen sloten en vijvers te halen. Dat stelt brandexpert Ynso Suurenbroek, oud-brandweerman en docent aan de Universiteit Twente, in een onlangs verschenen rapport.

Een groot probleem is volgens Suurenbroek dat de drinkwaterleidingen, waar de brandweer via brandkranen water aan onttrekt, op steeds meer plaatsen minder water geven. "In de strijd tegen legionella en andere besmettingen worden de waterleidingen steeds smaller, want dan spoelen ze beter door. Het drinkwaternet levert daardoor op steeds meer plaatsen te weinig water om te blussen".

De meeste kleine branden kunnen afdoende worden bestreden met water dat de brandweer zelf meeneemt in een tankauto. Maar bij grotere branden moet een beroep worden gedaan op het kraanwaternet, dat in de toekomst op steeds meer plaatsen onvoldoende water geeft. Suurenbroek stelt in zijn onderzoek, uitgevoerd in opdracht van de brandweerregio's Twente, IJssel-Vecht en Friesland, dat de brandkranen moeten verdwijnen en de korpsen daarvoor in de plaats meer tankauto's moeten aanschaffen.

Daarnaast moet meer aandacht komen voor de 'waterplaatsen' als sloten en rivieren. "Het is belangrijk dat korpsen weten waar de waterplaatsen in hun regio's zijn, dat de walkanten geschikt worden gemaakt voor brandweerauto's die daar water uit kunnen oppompen en dat bij de bouw van nieuwe wijken rekening wordt gehouden met de beschikbaarheid van water".

Politie zoekt naar bejaarde man in greppel

Icoon OngelukDe politie van Limburg is op zoek naar een vermiste 76-jarige man uit Elsloo, die met zijn brommobiel in een greppel is beland. De politie had telefonisch contact met de bejaarde man die water, bomen en huizen zag, maar geen flauw benul had van waar hij precies lag.

De politie zette tijdens de zoektocht een helikopter in. Via het signaal die de telefoon van de man heeft, kan waarschijnlijk zijn locatie achterhaald worden. De man ging vanmiddag vanuit Elsloo naar het nabij gelegen Schinveld. De familie van de man sloeg alarm toen de man daar na uren nog niet was aangekomen.

Altijd handig, zo'n TomTom


Met dank aan Rianne84 voor de submit.

Hotel ontruimd tijdens brand Rotterdam

Icoon BrandIn het Golden Tulip hotel aan de Leuvehaven in het centrum van Rotterdam zijn zaterdag 310 gasten geëvacueerd als gevolg van een brand op de achtste verdieping. Dat meldde de brandweer zaterdag. Er raakte niemand gewond.

De brand ontstond op de achtste verdieping in een conferentieruimte. Omdat niet duidelijk was in hoeverre de brand zich verspreid had, werd groot alarm geslagen. De 310 gasten werden buiten voor het hotel opgevangen. Al snel werd het sein brandmeester gegeven toen na onderzoek bleek dat de brand zich tot de conferentieruimte had beperkt.

Dekker wint bij Mare Nostrum Tour

Zwemster Inge Dekker heeft in het Franse Canet bij de eerste wedstrijd in de Mare Nostrum Tour de 50 meter vlinderslag gewonnen.

Dekker zwom een tijd van 26,20. Ze bleef haar landgenote Marleen Veldhuis(26,50) net voor.

Vervolgens werd Dekker op de 100 meter vrije slag tweede in 55,22. Marleen Veldhuis haalde op dit nummer verrassend genoeg de finale niet. Veldhuis was in de B-finale wel goed voor de snelste tijd: 54,90.

Overgang Pocognoli naar AZ dichtbij

De overgang van Sébastien Pocognoli van Racing Genk naar AZ is bijna rond. Vandaag hebben beiden clubs een constructief overleg gevoerd, al is er nog geen definitief akkoord. Dit heeft de Belgische club bekend gemaakt.


Eerder gaf Pocognoli al zelf aan dat hij een overgang naar de Alkmaarders wel ziet zitten. Momenteel bereidt de 19-jarige linkerverdediger zich met Jong België voor op het Europees kampioenschap in ons land. "Ik kan en mag nu nog niets zeggen", aldus de Belg. "Volgende week misschien wel."

Sluiter verslaat Snobel in Halle

Raemon Sluiter heeft zich geplaatst voor de laatste ronde van het kwalificatietoernooi voor het ATP toernooi in Halle. In twee sets versloeg de Rotterdammer Pavel Snobel. 6-4, 6-4

Snobel was eerder dit jaar twee keer te sterk voor Jesse Huta Galung en ook Dennis van Scheppingen verloor dit jaar al van de Tsjech. Sluiter was echter een maatje te groot voor de 27-jarige Challengerspeler.

In de laatste ronde van de kwalificaties speelt Sluiter tegen de Australier Rameez Junaid, de nummer 333 van de wereld. Robin Haase komt morgen in actie voor zijn tweede ronde in het kwalificatietoernooi.

Draadloze stopcontacten straks mogelijk

Wie kent hem niet, die reclame waar een vent met een bladblazer rondloopt die werkt op mobiele stroom? Zo gek is die reclame nog niet, want wetenschappers van het Massachusetts Institute of Technology zijn er in geslaagd daadwerkelijk mobiele stroom te maken. Ze hebben een lamp laten branden met behulp van draadloze energie.

Tot op een afstand van twee meter werkt de draadloze energie en heeft dan nog een efficiëntie van veertig procent. Normaal gaat er veel energie verloren aan electromagnetische storing, vandaar dat de wetenschappers vreemd opkeken dat het hen dit keer wel is gelukt. Ondanks dat de term draadloze energie al langer wordt gebruikt, werd er lang getwijfeld aan de haalbaarheid ervan.

Inmiddels is er een betere naam gevonden voor de mobiele stroom. De wetenschappers hebben hun kindje 'WiTricity' gedoopt.

Feillu boekt ritzege in Luxemburg

De derde etappe van de Ronde van Luxemburg is vandaag gewonnen door Romain Feillu. Na een rit over 173 kilometer, tussen Wiltz en Diekirch was de Franse renner van AG2R in de sprint te sterk voor de Belg Gorik Gardeyn (Unibet) en de Duitser Paul Martens (Skil-Shimano). De Fransman Laurent Brochard behoudt de leiding in het algemeen klassement.

Met nog één etappe voor de boeg heeft Brochard een voorsprong van slechts één seconde op de Zwitserse nummer twee Grégory Rast. Raborenner Sébastian Langeveld, die de vierde plaats bezet, is de beste Nederlander.

2 ton betalen wegens valse bommelding

Icoon BizarDe rechtbank in Düsseldorf (Duitsland) heeft gisteren een studente veroordeeld tot betaling van 207.000 euro schadevergoeding aan het vliegveld van Düsseldorf. In 2003 had de vrouw de luchthaven van Düsseldorf zeven uur lamgelegd door telefonisch te dreigen met een aanslag, zogenaamd namens Al-Qaeda.

Ze deed dat omdat ze niet met haar vriend op vakantie wilde. Op de luchthaven van Düsseldorf vielen 136 vluchten uit, 150 andere waren ernstig vertraagd. Er zijn al eerder schadeclaims toegewezen tegen de studente die al meer dan 430.000 euro aan schulden heeft.

Uitslag kwalificatie GP Canada

Lewis Hamilton heeft de poleposition op het circuit Gilles Villeneuve in Canada gepakt. Fernando Alonso staat naast zijn teamgenoot op de eerste startrij, gevolgd door BMW-coureur Nick Heidfeld

In de eerste sessie kwam David Coulthard als allereerste de baan op, gevolgd door de beide Toyota's. De Schot had echter grote problemen en schoot meerdere keren van de baan in zijn eerste run. Niet alleen Coulthard had problemen met op de baan blijven, ook Heikki Kovalainen maakte een klein uitstapje naast de baan om vervolgens later in zijn snelle ronde zijn achtervleugel van zijn Renault af te rijden. Hierdoor volgde een kleine onderbreking door een code rood. Na de onderbreking gingen de coureurs die nog geen tijd hadden gezet snel de baan op om een eerste run te rijden. De Ferrari en McLaren wisten de tweede kwalificatiesessie vrij gemakkelijk veilig te stellen. Giancarlo Fisichella werd nog verrassend derde. Uiteindelijk waren Christijan Albers, Adrian Sutil, Alexander Wurz, Heikki Kovalainen, Anthony Davidson en Ralf Schumacher niet snel genoeg om mee te mogen doen in de tweede kwalificatiesessie.

De tweede sessie werd wederom aangevangen door David Coulthard. De Schot had echter weer problemen en maakte een klein uitstapje naast de baan. De eerste serieuze tijd werd neergezet door Jarno Trulli. Lewis Hamilton reed in zijn run een 1:15.486 en was hiermee het snelste tot dan toe in Canada. Coulthard probeerde met een tweede run alsnog de laatste sessie te bereiken. De Schot wist zijn wagen deze keer wel op de baan te houden, maar ging niet snel genoeg om niet af te vallen. De tijd van Nick Heidfeld werd afgenomen nadat de Duitser de laatste bocht van het circuit had afgesneden. Op dat moment was Heidfeld echter op de baan en kon zo alsnog een plaats in de derde sessie afdwingen. Rubens Barrichello, Jenson Button, Scott Speed, Vitantonio Liuzzi en Takuma Sato waren net als Coulthard niet snel genoeg voor de derde kwalificatiesessie.

De derde sessie begon zoals gebruikelijk met het leegrijden van de benzinetanks. Alle coureurs probeerden zo snel mogelijk de baan op de gaan om zoveel mogelijk ronden te rijden. Mark Webber probeerde als eerste een echt snelle tijd neer te zetten en stond met een 1:17.261 even op de eerste plaats. Met nog vier minuten op de klok gingen de kanshebbers op de pole steeds sneller. De coureurs gingen nog eenmaal naar binnen voor nieuwe banden om een echte aanval te kunnen doen op de snelste tijd. Kimi Räikkönen was niet snel genoeg en start niet op de eerste startrij. Lewis Hamilton pakte de eerste pole van zijn Formule 1-carrière, net voor teamgenoot Fernando Alonso. Nick Heidfeld reed verrassend de derde tijd, voor de beide Ferrari-coureurs.

Uitslag

Pos.CoureurTeamTijd
1 Lewis HamiltonMcLaren Mercedes  1:15.707
2 Fernando AlonsoMcLaren Mercedes  1:16.163
3 Nick HeidfeldBMW F1  1:16.266
4 Kimi RäikkönenScuderia Ferrari  1:16.411
5 Felipe MassaScuderia Ferrari  1:16.570
6 Mark WebberRed Bull Racing  1:16.913
7 Nico RosbergWilliams  1:16.919
8 Robert KubicaBMW F1  1:16.993
9 Giancarlo FisichellaRenault F1  1:17.229
10 Jarno TrulliToyota Racing  1:17.747

11 Takuma SatoSuper Aguri F1  1:16.743
12 Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso  1:16.760
13 Rubens BarrichelloHonda Racing F1  1:17.116
14 David CoulthardRed Bull Racing  1:17.304
15 Jenson ButtonHonda Racing F1  1:17.541
16 Scott SpeedScuderia Toro Rosso  1:17.571

17 Anthony DavidsonSuper Aguri F1  1:17.542
18 Ralf SchumacherToyota Racing  1:17.634
19 Heikki KovalainenRenault F1  1:17.806 *
20 Alexander WurzWilliams  1:18.089
21 Adrian SutilSpyker F1  1:18.536
22 Christijan AlbersSpyker F1  1:19.196

* start vanwege een motorwissel vanaf plaats 22

[EK-21] Belgen moeten Vermaelen missen

Jong België kan morgen, tijdens hun eerste wedstrijd van het Europees kampioenschap voor spelers onder de 21 tegen Portugal, hoogstwaarschijnlijk niet beschikken over Thomas Vermaelen. De Ajacied trainde vandaag het grootste gedeelte apart van de groep wegens een kuitblessure.


"Vermaelen is zeer twijfelachtig”, aldus bondscoach Jean-Franois de Sart. "Hij heeft veel pijn,” aldus De Sart die verwacht dat zijn ploeg, ook zonder Vermaelen, ver kan komen op het toernooi. „Dit is een getalenteerde groep. Het is niet zo dat wij hier met een goede prestatie het Belgische voetbal uit het slop halen. Daar is meer voor nodig.”

Uitspraak kinderpornozaak Frankrijk

Icoon MisdaadIn een geruchtmakende kinderpornozaak is gisteren uitspraak gedaan in Bordeaux, Frankrijk. Twaalf mensen stonden terecht voor het downloaden van filmpjes en foto’s van kinderporno. De zaak kwam in 2004 aan het rollen door de FBI, die via internet door middel van de creditcardgegevens de schuldigen wist te achterhalen.

In de Gironde konden tien mensen worden gelokaliseerd. Een aantal verdachten, waaronder een advocaat, een arts, een bankier, een kaakchirurg, een ambtenaar van de gemeente Bordeaux en een priester, kwamen er van af met een officiële waarschuwing. Tegen een andere verdachte, ook een advocaat, loopt de zaak nog.

Sinds maart is het door een aanpassing van de wet in Frankrijk lastiger geworden om tot vervolging over te gaan in dit soort gevallen. Alleen degenen die na langere tijd nog steeds in het bezit waren van de belastende materialen, konden vervolgd worden. De anderen die het van hun computer verwijderd hadden, zijn door het oog van de naald gekropen.

McQuaid roept wielermanagers bij elkaar

Pat McQuaid, de voorzitter van de UCI, heeft de managers van de twintig ProTourteams uitgenodigd voor een bijeenkomst op 19 juni in Gent. Volgens het Duitse blad Express gaat McQuaid zich uitspreken over renners die niet mogen deelnemen aan de komende Tour de France vanwege betrokkenheid bij de affaire-Fuentes.

Hans-Michael Holczer, de manager van het Duitse Gerolsteiner, heeft bevestigd dat de ploegleiders bij elkaar zijn geroepen, maar wilde niets zeggen over het waarom. "Ik denk dat het vooral over het imago van het wielrennen zal gaan", aldus Holczer.

PSV heeft beste jeugdopleiding

De Jeugdopleiding van PSV is uitgeroepen tot beste van Nederland. Dat gebeurde op de eerste dag van het internationale CBV-congres in Tilburg.

“We zijn zeer blij met deze erkenning”, aldus Hoofd Jeugdopleiding Edward Sturing die de prijs in ontvangst nam. Naast PSV waren ook Ajax en Feyenoord genomineerd als beste jeugdopleiding van het land.

De keuze werd uiteindelijk bepaald door de 38 hoofden jeugdopleiding van alle betaald voetbalclubs. “We zijn zeer blij met deze erkenning, het geeft aan dat we op de goede weg zijn. Maar het is net als met het ondertekenen van een jeugdcontract: nu begint het pas”, aldus Sturing. De oud-voetballer is sinds de zomer van 2006 technisch hoofdverantwoordelijke voor de jeugdopleiding.

Naakt fietsen door Parijs voor het goede doel

Icoon OpmerkelijkEen tiental personen heeft vandaag meegedaan aan een fietsrit door Parijs. Om te protesteren tegen vervuiling door auto’s en de aanwezigheid van de grote hoeveelheid auto’s, waren zij naakt. De manifestatie was genaamd ‘Vélorution’ (van vélo= fiets en révolution= revolutie).

Meerdere steden deden mee aan deze opmerkelijke fietstocht, zoals Madrid en Brighton. In Madrid werd de fietsrit vorig jaar ook gehouden. De actie in Parijs was eigenlijk illegaal omdat het verboden werd door het commissariaat van politie. Daar konden de deelnemers zich echter niet aan storen.


Naakt fietsen voor het milieu. Foto: AFP

Sherlock Holmes in het museum

Ontwikkelaar FrogWares werkt aan een serie games over Sherlock Holmes. Tot nu toe verschenen drie games: The Mummy, The Silver Earring en The Awakened. Men werkt nu aan een vierde deel: Sherlock Holmes vs The King of Thieves. De beroemde speurneus ontvangt een brief van de koning der dieven, de Fransman Arsène Lupin. Deze daagt hem uit om een serie diefstallen en roofovervallen te verijdelen in Londen. Als Sherlock daar niet in slaagt zal het hele land een diepe vernedering ondergaan. FrogWares heeft enkele screens vrijgegeven, waarop Sherlock te zien is in en rond het Britse Museum in Londen. Het spel zal in het vierde kwartaal in Frankrijk uitkomen. De releasedatum voor de internationale versie is nog niet bekend.






Christina Aguilera lijkt zwanger te zijn

Christina Aguilera loopt straks misschien wel achter de kinderwagen. Samen met echtgenoot Jordan Bratman bracht de popdiva gistermiddag een bezoekje aan een kliniek in New York. Deze kliniek is gespecialiseerd in risicovolle zwangerschappen.

De zangeres verlangt al langer naar een kleintje, maar nu lijkt het erop dat ze zich straks echt kan opmaken voor slapeloze nachten. Zo reageert ze de laatste tijd emotioneler dan men van haar gewend is. Ook krijgen we haar buik, die ze voorheen maar al te graag aan de wereld liet zien, nu ineens niet meer te zien.

Het vermoeden is nog niet bevestigd door Christina's woordvoerder. Het wachten is nu op een videoclip van de zangeres met een dikke buik.

Kerk laat vader drinken op vaderdag

Morgen zijn tijdens vaderdag vaders en zonen meer dan welkom in de kerk. Om ze op deze dag ook in de kerk te krijgen, zullen er in enkele West-Vlaamse dorpjes drankbonnen worden verstrekt door de lokale priester. Niet dat je er dronken van kunt worden, want de bonnetjes zijn goed voor één euro. Na het uitzitten van de mis, kan het papiertje in de kroeg worden ingeleverd om zo vaderdag te vieren.

Volgens priester Patrick Tourlouse is het bonnetje niet bedoeld als promotiestunt. "Het is niet de bedoeling om met de bon meer volk naar de kerk te lokken, al zullen er wel parochianen zijn die speciaal voor het bonnetje de mis uitzitten", sprak de beste man.

"Vroeger gaf ik al eens bonnetjes die recht gaven op één consumptie. Dat is nu een beetje te duur geworden, zodat de kerkgangers zullen moeten bijbetalen als ze ergens iets drinken", aldus Tourlouse.

Met dank aan soldat.nl - voor de submit.

IJsselmeervogels en Argon spelen gelijk

In de eerste ontmoeting van de tweekamp die de landskampioen bij de amateurs moet opleveren, hebben IJsselmeervogels en Argon gelijk gespeeld. De zaterdagkampioen, recordhouder qua landstitels bij de amateurs, bleef op eigen veld steken op 1-1 tegen de zondagkampioen uit Mijdrecht.

Op de Westmaat in Bunschoten-Spakenburg legden IJsselmeervogels en Argon een attractieve eerste helft op de mat. De bezoekers, getraind door de volgend seizoen bij Haarlem werkzame Jan Zoutman, kenden een sterke opening. Enkele kansjes leverden geen goals op, zoals ook de gaandeweg het eerste bedrijf beter op dreef rakende thuisploeg niet wist te scoren.

Na rust was het woord aan de sluipschutters van beide elftallen. Routinier Dogan Corneille gaf na een klein kwartier spelen een pass op Jeffrey Winter (foto). Zoals zo vaak vond Winter het doel. Het was reeds zijn 31e treffer in 30 officiële competitieduels dit seizoen. Argon wist echter toch gelijk te maken. Spits Patrick Lokken, in 2005 nog de schlemiel toen hij in blessuretijd tegen ASWH een strafschop miste, was nu wel trefzeker in een finale.

Een kwartier voor tijd moest verdediger Jasper de Haer met een tweede gele kaart het veld verlaten. Na de uitsluiting van de verdediger, die tijdens Argons eerdere, mislukte poging om de landstitel te grijpen in 2005 ook al rood kreeg, leek IJsselmeervogels in het voordeel. De ploeg kon de numerieke meerderheid echter niet uitbuiten.

Volgende week wordt in Mijdrecht de return gespeeld. Het uitgescoorde doelpunt van Argon heeft geen waarde in deze wedstrijd. IJsselmeervogels zal zich vastklampen aan vorig seizoen. Toen wist men een nederlaag op eigen veld in de eerste wedstrijd met Türkiyemspor op vreemde bodem nog om te buigen om zo de titel te grijpen. Argon zal een herhaling van de dramatische nederlaag in 2005 tegen ASWH ongetwijfeld willen voorkomen, zodat een zinderende finale gewaarborgd lijkt!

[EK-21] Talentenjacht op EK

Het Europees Kampioenschap onder de 21 gaat morgen van start in Nederland. De talentvolle spelers hopen zich allemaal in de kijker te spelen om hun carrière bij grote clubs te mogen vervolgen.

Natuurlijk zijn alle 184 spelers talentvolle jongens; FOK! belicht er acht: van elk deelnemend land één speler. Welke spelers kunnen voor een verrassing zorgen? Welk talent kan zijn land naar de titel loodsen?

Groep A

Maarten Martens (België)

Maarten Martens maakte eerder dit jaar zijn debuut in het grote Belgische elftal, maar kan nu met België Onder-21 wel succes proberen te boeken. Martens staat sinds vorig jaar zomer onder contract bij het Nederlandse AZ, waarmee hij de landstitel en de beker net misliep. De Belgische middenvelder bleek één van de belangrijkste spelers van het team van Louis van Gaal. De 22-jarige speler wist namens AZ tien keer het doel te vinden, en verzorgde evenzoveel assists voor zijn teamgenoten. Ook de Belgen Thomas Vermaelen van Ajax en Anthony Vanden Borre, die onlangs Anderlecht verruilde voor Fiorentina, zijn spelers om naar uit te kijken.

Ben Sahar (Israël)

Ben Sahar is overduidelijk de meest geprofileerde speler van het Israëlisch elftal onder de 21. Sinds de zomer van 2006 staat hij bij Chelsea onder contract, hetgeen hem de enige in het buitenland spelende Israëliër op dit toernooi maakt. Ook hij wist al voor het echte Israël uit te komen, waarmee hij tweemaal scoorde tegen Estland. In de play-off tegen Frankrijk Onder-21 maakte hij zijn jeugddebuut, en Sahar wist direct het doel te vinden. De spits kwam pas drie keer uit voor het eerste van Chelsea, maar met zijn zeventien jaar ligt er alsnog een rooskleurige toekomst in het verschiet.

Ryan Donk (Nederland)

Louis van Gaal zag in hem de perfecte jonge verdediger, en haalde hem vlak voor het afgelopen seizoen van RKC Waalwijk naar AZ: Ryan Donk. De 21-jarige verdediger kwam in twee seizoen slechts zeven keer uit voor RKC, maar bij AZ profileerde hij zich tot een echte stopper. Er zat lang niet altijd een basisplaats in, en ook kende Donk de nodige pech door een strafschop te missen in de bekerfinale en het eigen doel te raken in de finale van de playoffs. Toch blijkt keer op keer dat hij er beter van wordt, en het zal vast niet lang duren voordat ook Marco van Basten niet meer om hem heen kan.

Nani (Portugal)

Luís Carlos Almeida da Cunha, beter bekend als kortweg Nani, kende een explosief seizoen bij zijn club Sporting Clube de Portugal. De 20-jarige middenvelder was een vaste kracht bij de Portugese ploeg, dat de tweede plaats in de competitie wist te bereiken. Met tien goals in twee seizoenen wist Nani zich ook in het Portugese elftal te spelen, waarvoor hij inmiddels zes duels (1 treffer) speelde. Zijn talent ging niet onopgemerkt voorbij aan Sir Alex Ferguson. De Schotse trainer haalde hem vorige week naar Manchester United voor een bedrag van een slordige ¤20 miljoen.


Groep B

Nigel Reo-Coker (Engeland)

Nigel Reo-Coker is één van de meest ervaren spelers van Engeland Onder-21. De middenvelder van West Ham United is met zijn 23 jaar dan ook één van de oudsten, en de aanvoerder van de Engelsen. Hij begon zijn carrière bij Wimbledon, alvorens hij naar West Ham vertrok. Ook in Londen is hij inmiddels aanvoerder, al lijkt het erop dat hij na 120 wedstrijden voor de Hammers een andere club opzoekt. Voor Engeland U21 speelde hij al achttien keer, waarin hij tweemaal doel trof. Andere talentvolle Engelsen: Anton Ferdinand, David Nugent en Wayne Routledge.

Riccardo Montolivo (Italië)

Riccardo Montolivo speelt sinds de zomer van 2005 bij Fiorentina. In twee seizoenen kreeg hij twintig keer de kans om te spelen in het eerste. De aanvallende middenvelder trof hierbij één keer het net. Hij wordt in Italië gezien als één van de grootste beloften die het land te bieden heeft. In de playoff om het EK te bereiken maakte Montolivo de winnende goal tegen Spanje. De 22-jarige middenvelder begon zijn carrière bij Atalanta Bergamo. Als basiskracht hielp hij de club aan promotie, maar kon niet voorkomen dat Atalanta het seizoen erop alweer degradeerde.

Bo¨ko Janković (Servië)

Bo¨ko Janković is één van de zes Servische spelers die in het buitenland speelt. De rechtsbuiten van Real Mallorca speelde dit seizoen negentien keer, en scoorde tweemaal. Het verfrissende spel van de 23-jarige speler trok de belangstelling van Valencia en Barcelona, al wist de Serviër al te melden dat hij zeker nog een jaar in Mallorca blijft. Voor het nationale elftal van Servië kwam Janković vier keer in actie, en ook hier maakte hij twee treffers. Janković is de oudste speler van het toernooi.

Michal Papadopoulos (Tsjechië)

Michal Papadopoulos is een Tsjechische aanvaller die onder contract staat bij Bayer Leverkusen. Ondanks zijn talent kreeg hij in zijn eerste seizoen bij de Duitse club niet veel kansen, en kwam hij slechts tot twaalf optredens, waarin hij niet wist te scoren. Hiervoor kwam de 22-jarige spits uit voor Baník Ostrava, dat hem voor een seizoen verhuurde aan Arsenal. Ook in Engeland kwam hij niet aan de bak, toch toonde hij zijn kunnen wel bij het Tsjechische elftal onder de 21. Andere Tsjechen om op te letten zijn Michal Kadlec en Daniel Pudil.

Uitslag 3e vrije training GP Canada

Tijdens de derde vrije training op het circuit Gilles Villeneuve heeft Lewis Hamilton de snelste tijd neergezet, gevolgd door Kimi Räikkönen, Fernando Alonso, Felipe Massa. Takuma Sato reed zich naar een knappe vijfde tijd. De sessie lag ruim een kwartier stil wegens een oliespoor, dat veroorzaakt werd door de ploffende motor van Heikki Kovalainen.

PosCoureurTeamTijd
1 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:16.071
2 Kimi Räikkönen Ferrari 1:16.459
3 Fernando Alonso McLaren-Mercedes 1:16.465
4 Felipe Massa Ferrari 1:16.666
5 Takuma Sato Super Aguri-Honda 1:16.864
6 Nico Rosberg Williams-Toyota 1:16.975
7 Mark Webber Red Bull-Renault 1:17.071
8 Rubens Barrichello Honda 1:17.329
9 David Coulthard Red Bull-Renault 1:17.391
10 Anthony Davidson Super Aguri-Honda 1:17.391
11 Giancarlo Fisichella Renault 1:17.454
12 Jenson Button Honda 1:17.468
13 Robert Kubica BMW 1:17.601
14 Jarno Trulli Toyota 1:17.624
15 Scott Speed STR-Ferrari 1:17.742
16 Ralf Schumacher Toyota 1:17.748
17 Vitantonio Liuzzi STR-Ferrari 1:17.799
18 Adrian Sutil Spyker-Ferrari 1:18.270
19 Nick Heidfeld BMW 1:18.428
20 Alexander Wurz Williams-Toyota 1:18.489
21 Heikki Kovalainen Renault 1:18.758
22 Christijan Albers Spyker-Ferrari 1:18.933

[Upd] Toyota wellicht niet van start

Er bestaat een kans dat Toyota niet aan de start van de Grand Prix van Canada staat. Omdat Jarno Trulli tot tweemaal toe in bocht acht zijn voorwielophanging afbrak op de hoge curbstones wil het team eerst het probleem opgelost hebben, zodat de veiligheid van de rijders gewaarborgd blijft.

"Als coureur maak je wel eens wat mee, maar als er twee keer hetzelfde gebeurt geeft dat te denken voordat je weer in de auto stapt op een circuit waar je geen grote uitloopstroken hebt, maar wel veel snelle bochten", vertelt Trulli. Wat het team gaat doen wanneer de oorzaak niet gevonden wordt is bij de Italiaan niet bekend: "Ik heb geen idee eigenlijk, maar het team zit boven op de zaak.. Als het team besluit dat we wel gaan racen, dan zal ik gewoon naar buiten rijden, maar dan plaats ik er wel een groot vraagteken bij. We zullen het moeten afwachten."

Technisch directeur van Toyota, Pascal Vasselon, heeft alle vertrouwen dat het team tijdig het probleem opgelost heeft: "We hebben er vertrouwen in dat we een oplossing vinden. Het is nog te vroeg om te praten over een eventueel terugtrekken van ons team uit dit raceweekend. We zullen eerst moeten analyseren wat er is gebeurd."

Update:

Toyota zal gewoon deelnemen aan de Grand Prix van Canada. Een woordvoerder van het team liet dit de pers weten: "We zullen racen! We hebben alles onderzocht afgelopen nacht en hebben de afstellingen van de auto’s aangepast. Maar we hebben de coureurs geadviseerd om de kerbstones in bocht acht te vermijden".

[MotoGP] Rossi op pole

Valentino Rossi heeft vanmiddag bij de Grote Prijs van Catalonië voor de derde keer dit seizoen pole-position behaald. De Italiaan van Yamaha, die de race de afgelopen drie jaar wist te winnen, verbeterde bovendien met zijn tijd van 1:41.840 het circuitrecord.

In de 125cc-klasse start de Hongaar Gabor Talmacsi (Aprilia) morgen van pole. De Nederlanders Hugo van den Berg (Aprilia) en Joey Litjens (Honda) eindigden respectievelijk als 23e en 31e.

Rinus Michels Award voor Van Gaal

Louis van Gaal is door zijn collega's in het betaald voetbal uitgeroepen tot beste trainer/coach van het afgelopen seizoen. De trainer van AZ krijgt, op eigen verzoek, de Rinus Michels Award uitgereikt bij één van de eerste thuiswedstrijden van de Alkmaarders in het nieuwe seizoen.

"Ik ben zeer vereerd met deze Award", aldus Van Gaal, die momenteel op vakantie is. "Meestal gaat de prijs naar een trainer die prijzen heeft gepakt. Dat hebben we dit seizoen niet en toch word ik gekozen. Dat doet mij deugd en ik wil de collega's daarvoor graag bedanken."

Ronald Koeman (PSV), Henk ten Cate (Ajax) en Fred Rutten (FC Twente) waren de andere genomineerden.

FIA roept Webber op het matje

Mark Webber is door de FIA aangesproken wegens de 'brake-test' die hij uitvoerde op Scott Speed. De FIA heeft na bestudering van de beelden de Australiër een reprimande gegeven.

Webber gaf zijn Red Bull collega in bocht acht een flinke 'brake-test' omdat de Amerikaan in zijn ogen zich irritant op de baan zou gedragen. "De stewards hebben beide coureurs verhoord en na het zien van videomateriaal besloten dat er verder geen actie zal worden ondernomen tegen Mark Webber", staat er in de verklaring van de stewarts, "Hij heeft echter wel een reprimande gekregen voor zijn acties die hij daarvoor ondernam."

Rwanda schaft doodstraf af

Icoon BuitenlandsDe meerderheid van het Rwandese parlement heeft ingestemd met de afschaffing van de doodstraf. De regering hoopt dat zo de uitlevering van verdachten van de volkerenmoord van 1994 makkelijker wordt. Veel daders die gevlucht zijn naar het buitenland, zoals Europa, worden tot nu toe niet uitgeleverd omdat ze mogelijk de doodstraf krijgen.

Overlevenden van de massaslachtingen waarbij uiteindelijk 800.000 mensen zijn omgekomen, hebben positief gereageerd op het voornemen de doodstraf te schrappen. "Het weerhield mensen er niet van de kapmessen op te nemen en hun naasten af te slachten. Daarom zijn we niet bezorgd om het schrappen ervan", aldus de voorman van een organisaties voor overlevenden.
Mogelijk maakt deze stap ook de weg vrij voor het Rwanda-Tribunaal van de Verenigde Naties om zaken over te brengen naar de Rwandese justitie.

Henin wint Roland Garros

Icoon Roland Garros Voor de derde maal op rij heeft Justine Henin Roland Garros op haar naam geschreven. In de finale was de Belgische nummer één van de wereld met 6-1 en 6-2 te sterk voor de Servische Ana Ivanovic.

In de eerste game wist Ivanovic Henin te breken, en kwam in de tweede game met 40-0 voor te staan. Henin liet het echter verder niet komen. Met een ietwat fortuinlijke netbal wist ze haar tegenstandster alsnog te breken, en verslapte daarna niet meer. Het spel van Ivanovic werd steeds verkrampter, naarmate Henin op dreef raakte. De eerste opslag van de Servische liep niet meer en het aantal onnige fouten nam alleen maar toe.

In het tweede bedrijf wist Ivanovic nog even in de buurt te komen van haar normale niveau, maar Henin bleef de duimschroeven vastdraaien, en met 6-2 haalde ze de set en de wedstrijd binnen.

Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!

[RG] Drie op een rij voor Henin

Voor de derde maal op rij heeft Justine Henin Roland Garros op haar naam geschreven. In de finale was de Belgische nummer één van de wereld met 6-1 en 6-2 te sterk voor de Servische Ana Ivanovic.

In de eerste game wist Ivanovic Henin te breken, en kwam in de tweede game met 40-0 voor te staan. Henin liet het echter verder niet komen. Met een ietwat fortuinlijke netbal wist ze haar tegenstandster alsnog te breken, en verslapte daarna niet meer. Het spel van Ivanovic werd steeds verkrampter, naarmate Henin op dreef raakte. De eerste opslag van de Servische liep niet meer en het aantal onnodige fouten nam alleen maar toe.

In het tweede bedrijf wist Ivanovic nog even in de buurt te komen van haar normale niveau, maar Henin bleef de duimschroeven vastdraaien, en met 6-2 haalde ze de set en de wedstrijd binnen.

T-Mobile wil af van contract

Om imagoschade te voorkomen, wil de wielerploeg T-Mobile af van een tv-contract tijdens de Ronde van Frankrijk. Voor een kleine miljoen euro had de wielerploeg een overeenkomst gesloten met de Duitse zenders ARD en ZDF.

Elke uitzending zou vooraf worden gegaan door de melding: 'De Tour de France wordt u aangeboden door T-Mobile'. Maar nu, na de onthullingen over dopegebruik door voormalige Telekom-wielrenners, de voorganger van T-Mobile, is het team bang dat er nog meer schandalen zullen ontstaan tijdens de Tour. T-Mobile wil het contract verbreken en een deel van het geld schenken aan het nationale antidopingbureau.

De tv-zenders zijn echter vooralsnog niet van plan de overeenkomst te ontbinden.

Dieven roven kluis vol oud papier

Icoon MisdaadDieven hebben in Doetinchem veel moeite gedaan voor een helaas voor hen waardeloze buit. De onverlaten forceerden de deur van de plaatselijke bioscoop en stalen de kluis. Dat meldt de politie. In die kluis zaten enkel bioscoopbonnen.

Helaas zit er voor de inbrekers zelfs geen gratis bezoekje aan de cinema in. De bonnen zijn namelijk allemaal al gebruikt. Naast de kluis werd er niets ontvreemd. Misschien kunnen de dieven nog geld krijgen voor de inlevering van oud papier.

Met dank aan Longmen voor de submit.

Sedoc bevestigt vorm

Bij wedstrijden om de Gouden Spike heeft hordenloper Gregory Sedoc de 110 meter horden gewonnen. Met de winnende tijd van 13,47 liet hij zien dat hij in een zeer goede vorm steekt. Vorige maand scherpte de Almeerder tijdens de Fanny Blankers Koen Games zijn persoonlijk record al aan tot 13,37.

Rutger Smith won het kogelstoten met 20,73 meter. "Mijn doel was boven de 21 meter. Dat is helaas niet gelukt. Het ging niet zo lekker vandaag", aldus Smith.

81-jarige vrouw heeft meer dan 100 ratten

Icoon BizarDe dierenbescherming in Los Angeles trof deze week een 81-jarige vrouw aan die samenwoonde met meer dan honderd ratten en nog 35 andere dieren. Al deze dieren hield ze als huisdier.

De vrouw moest meteen naar het ziekenhuis worden gebracht, om de open wonden op haar armen, veroorzaakt door rattenbeten, te laten verzorgen. De meeste ratten zaten vast in een kooi, maar er liepen nog genoeg ratten vrij rond.

De dierenbescherming trof ook nog 25 konijnen, een hond, zes parkieten en nog twee andere vogelsoorten aan in huis. De vrouw legt uit dat ze verrast was door de snelheid waarmee de ratten zich hebben voortgeplant. De meeste dieren verkeren wel in goede gezondheid volgens de dierenbescherming.

Robben trouwt met Bernadien in Groningen

Icoon ShowbizzArjen Robben is vandaag in Groningen getrouwd met zijn vriendin Bernadien Eillert. Onder massale media-aandacht trouwde het stel in de Stadsschouwburg van Groningen. Voor het huwelijk kwamen spelers van Robbens voetbalclub Chelsea, begeleiders van FC Groningen en het Nederlands elftal.

Om onder de aandacht van fans uit te komen glipten Robben en Eillert via de achteringang de Stadsschouwburg binnen. Burgemeester Wallage trouwde de voetballer en zijn vriendin. Buiten de schouwburg werden witte duiven losgelaten. Na het officiële gedeelte werd er feest gevierd in het Overijsselse Ommen. Na het huwelijk gaat het paar op huwelijksreis. Niemand –ook de bruid niet- weet waarheen, alleen Robben weet dat.


Robben trouwde in Groningen met zijn Bernadien. Foto: RTV Noord

Schultz wint toernooi Surbiton

Brenda Schultz-McCarthy heeft de challenger van Surbiton op haar naam geschreven. Op het Britse gras was de 36-jarige Nederlandse met 4-6, 6-4 en 7-6 te sterk voor Japanse Ayumi Morita.

Ze mag vandaag wederom aan de bak, want ze speelt later vandaag 200 kilometer verderop de eerste ronde van het kwalificatietoernooi van het WTA-toernooi van Birmingham. Daarin moet ze het opnemen tegen de Slowaakse Dominika Cibulkova.

Disney wil budget voor videogames verdriedubbelen

Tom Staggs van Disney heeft tijdens een bijeenkomst in Londen laten weten dat het bedrijf van plan is veel geld te gaan investeren in videogames. Was vorig jaar het budget nog $100 miljoen dollar, dit jaar is dat al $130 miljoen dollar en binnen de komende vijf jaar moet de investering $350 miljoen dollar per jaar gaan worden. Marktanalisten van de videogame-wereld denken dat de gehele software-tak voor videogames zo'n $21.3 miljard dollar waard zal zijn in 2009, mede door dit soort budgetten.

Becks klaar voor titelstrijd

David Beckham kan vanavond gewoon aan de start verschijnen als Real Madrid het opneemt tegen Real Zaragoza. De Madrilenen kunnen zelfs kampioen worden als alles meezit.

Real Madrid staat op gelijke hoogte met Barcelona. Het onderling resultaat is echter in het voordeel van de Koninklijke, waardoor de titel bij winst binnen handbereik ligt. Mochten zowel Barcelona als nummer drie Sevilla verliezen dan is Real bij winst op Zaragoza Spaans kampioen. Volgens Beckham is het belangrijk om vanavond gewoon de drie punten te pakken, en daarna pas te kijken waar je staat. Even leek het erop dat de Engelsman met een blessure zou moeten aanhaken, maar hij blijkt toch fit voor zijn laatste twee wedstrijden in het shirt van Los Merengues.

"Zaragoza is een lastig team om tegen te spelen. Ze hebben een doelman die ooit voor Real speelde, César, en hij is erg goed. Uiteraard is hij niet de enige goede speler die ze hebben", aldus Becks. "Het zal een moeilijke wedstrijd worden, maar ook een hele belangrijke. Ik denk dat hoe groter de druk, hoe beter we spelen. Dat geldt voor mij in ieder geval wel. Ik hou van grote, belangrijke wedstrijden. Je kunt daar echter alleen van genieten als je goed speelt en wint, dus hopelijk gebeurt dat dit weekend."

Kans op leven op superaarde groter

Icoon RuimtevaartDe kans dat er leven is op de exoplaneet Gliese 581c stijgt behoorlijk. In april werd de ontdekking van deze planeet die op de aarde lijkt groot in het nieuws gebracht. De planeet draait om de ster Gliese 581 en er is waarschijnlijk water, dat houdt dus in dat er ook misschien leven is.

De Canadezen hebben zes weken lang de moederster van de exoplaneet in de gaten gehouden met de Microvariability & Oscillations of STars (MOST). Daaruit blijkt dat de ster qua licht redelijk stabiel is. Er zijn dus geen pieken en dalen.

"Gliese 581 is in die zes weken redelijk stabiel gebleven", vertelt Jaymie Matthews, een astronoom van de universiteit van Brits Columbia. "De helderheid veranderde slechts enkele tienden van een procent. Gliese 581 is dus een evenwichtige lichtbron, waardoor het klimaat op Gliese 581c minder veranderlijk is en dat vergroot de kans op leven."

"Ook suggereert het onderzoek dat de ster vrij oud is en al geruime tijd gesetteld is. Mogelijk hebben de planeten rondom deze ster een leeftijd van enkele miljarden jaren, waardoor eventueel leven zich misschien al ver heeft gevorderd." Op aarde duurde het ongeveer 3,5 miljard jaar voordat er leven ging ontstaan.

Gliese 581c is 1½ keer zo groot als onze planeet. De ster waar Gliese 581c omheen draait is een dwergster die op een afstand van 20,5 lichtjaar van ons vandaan staat. De ster is drie keer lichter dan de zon.

Tot nu toe is Gliese 581c de kleinste exoplaneet die wetenschappers hebben ontdekt. De planeet draait vijftien keer dichter om zijn moederster, dan dat de aarde om de zon draait. Maar dat spreekt voor zich, want onze zon is zwaarder, helderder, lichtsterker en groter. Een jaar op Gliese 581c duurt slechts 13 aardse dagen. Wie er 28 keer zo jong uit wil zien kan een reisje naar deze "verjongingsplaneet" overwegen.


Met dank aan AstroStart voor de submit.

Hoogeveen weer opgeschrikt door brand

Icoon BrandHet Drentse Hoogeveen is vrijdagnacht opnieuw opgeschikt door een brand. Dit keer ging een bouwmarkt in vlammen op. De politie denkt dat het vuur is aangestoken. Er wordt nog onderzocht of de brand verband houdt met soortgelijke gebeurtenissen in Hoogeveen.

Rond 01.00 uur stond de voorgevel in brand. De vlammen sloegen al uit het dak. De brandweer rukte vanwege de omvang van de brand uit met groot materieel. Het vuur was snel onder controle. Wel werd nog lange tijd nageblust. Het gebouw aan de Kanaalweg heeft forse schade opgelopen. Een fietser had de brand ontdekt.

De afgelopen weken is Hoogeveen met enige regelmaat opgeschrikt door brandstichtingen. Een oproep in Opsporing Verzocht naar aan leiding van branden in Hoogeveen, Zuidwolde en Westerbork leverde 35 tips op. In april werd een 28-jarige man uit Hoogeveen aangehouden voor zeven brandstichtingen op huizen en schuren.

Church of England wil Sony aanklagen wegens Resistance

De Church of England is van plan om Sony aan te klagen omdat in de game Resistance: Fall of Man de Manchester Cathedral te bezichtigen is. Religieuze leiders beschuldigen Sony van heiligschennis, omdat er in het spel 'honderden doden vallen in shoot-outs in en rondom de kerk'. De Church zegt verder dat ze Sony nooit toestemming heeft gegeven om de kathedraal te gebruiken in het spel en eisen dan ook excuses van Sony plus de verwijdering van de game in de winkels. Tot slot vinden ze de keuze van Manchester als lokatie in het spel onverantwoordelijk, omdat de stad geteisterd wordt door geweld waarbij vele tieners het leven hebben gelaten.

De bisschop van Manchester, Nigel McCulloch voegt toe:

"[...]
It is well known that Manchester has a gun crime problem. For a global manufacturer to re-create one of our great Cathedrals with photo-realistic quality and then encourage people to have guns battles in the building is beyond belief and highly irresponsible.
[...]"


Sony heeft nog niet gereageerd op het dreigement van de Church of England.



Heiligschennis


Trailer voor Transformers The Game

Dankzij Steven Spielberg en Michael Bay kunnen de twintigers onder ons jeugdherinneringen ophalen in de bioscoop met Transformers: The Movie. Natuurlijk gaat de film gepaard met de nodige merchandise waar een game niet in mag ontbreken. Je kunt in de game zowel de zijde van Optimus Prime, Bumblebee en Jazz kiezen als je scharen aan de kant van de Decepticons, onder leiding van Megatron. Een trailer voor de game kun je hieronder zien.

Een betere versie kun je hier vinden.

[DTM] Uitslag kwalificatie Brands Hatch

Mika Häkkinen zal morgenmiddag vanaf pole position starten tijdens de DTM-race op het circuit van Brands Hatch. De Fin was met 42.660 de snelste coureur op de baan. Audi eiste de derde, vierde en vijfde startplaats voor zich op.

Mika Häkkinen klokte tijdens de laatste kwalificatiesessie (waaraan alleen de snelste acht van de eerdere sessies mogen meedoen) een snelste rondetijd van 42,660 seconden. Mercedes-ploegmaat Bruno Spengler gaf slechts 32 duizendsten van een seconde toe.

De Schot Paul di Resta zette een teleurstellend resultaat neer. De verrassende klassementsleider moet morgen als vijftiende van start. Di Resta werd het 'slachtoffer' van het feit dat de onderlinge verschillen in de eerste kwalificatiesessie ongelooflijk klein waren. Het verschil tussen de snelste en de nummer veertien was niet meer dan een kwart tel.

De uitslag

#CoureurMerkRondenTijd
1Mika HakkinenMercedes542.660
2Bruno SpenglerMercedes742.692
3Alexander PrématAudi842.784
4Mattias EkströmAudi742.798
5Christian AbtAudi642.952
6Bernd SchneiderMercedes742.953
7Jamie GreenMercedes543.153
8Martin TomczykAudi1--
9Markus WinkelhockAudi742.795
10Mathias LaudaMercedes742.848
11Lucas UhrAudi742.869
12Timo SchneiderAudi642.920
13Gary PaffettMercedes943.015
14Mike RockenfellerAudi943.048
15Paul di RestaMercedes1043.128
16Adam CarrollAudi1043.188
17Alexandros MargaritisMercedes1343.299
18Susie StoddartMercedes1543.335
19Daniel la RosaMercedes1243.416
20Vanina IckxAudi1343.618

Toelage verzonnen en verspild aan gokken en drank

Icoon Opmerkelijk Een paar uit Weston-super-Mare in het oosten van Engeland is deze week door een rechtbank schuldig bevonden aan het innen van 125.000 Britse pond (ruim 180.000 euro) toeslag voor zestien kinderen die niet bestaan. De 57-jarige David Wilshaw en zijn 58-jarige partner Nancy Stevenson besteedden het grootste deel van het geld aan gokken en alcohol.

De twee begonnen met hun frauduleuze activiteiten toen ze een toelage aanvroegen voor twee bestaande kinderen van Stevenson, aldus The Times zaterdag. Wilshaw en Stevenson merkten dat ze niet met geboortecertificaten op de proppen hoefden te komen en dienden daarom nog eens zestien aanvragen voor toeslagen in. Voor de niet-bestaande kinderen verzonnen ze namen als Brian, Edith, Gareth en Jason.

Het stel verdiende aan de fraude tussen 2003 en 2007 wekelijks 400 pond (bijna 600 euro). Wilshaw gaf elke week honderden ponden uit in bookmakerskantoren. Stevenson gaf voor de rechtbank toe dat zij elke dag minstens twee flessen brandy leegdronk.

Meer info omtrent The Agency

Sony Online Entertainment werkt momenteel aan een MMO waarin je eens niet als vrouwelijk elfje in te kleine kleding tegen trollen vecht, maar waarin je de rol van James Bond, Jason Bourne of Jack Bauer zal aannemen.

Dit keer zal de nadruk meer op samenwerking en actie komen te liggen, wanneer spelers lid worden van één van de twee commerciële spionagediensten in de game. Wie Mr. & Mrs. Smith heeft gezien weet dat dit soort bedrijven de term 'moordende concurrentie' een geheel nieuwe dimensie geven.

De twee 'agencies' waar de speler voor kan gaan werken zijn Unite, de meer James Bond-achtige organisatie, of Paragon, die meer in de trent van Jason Bourne werkt: brutaal en meedogenloos. Tijdens de game zul je missies spelen, maar zoals het een ambitieuze geheim agent beteft zul je ook je eigen clubje op kunnen richten.
Het merendeel van de game speelt zich af in level-instances. Dit zijn gebieden waar alleen jij en de groep waarin jij je bevindt bestaan. Dit is vergelijkbaar met Guild Wars, waarin je in hubs een groepje verzamelt en vervolgens een instance in trekt. In World of Warcraft zijn alleen dungeons instances, het grootste deel van de wereld is gedeeld.
Ook een groot verschil met andere MMO's is dat vijanden wel items zullen achterlaten nadat je ze hebt uitgeschakeld, maar de focus zal niet liggen op individuele doelen en verzamelwoede, maar op een collectief slagen van de missie. Missies uitspelen zal je experiencepoints opleveren, die op hun beurt weer nieuwe missies, wapens en uitrusting beschikbaar maken.

Missies zullen opgedeeld zijn in primary en secondary objectives, traditionelere MMO's zouden dit main en side-quests noemen. Om deze doelen te halen krijg je beschikking over een arsenaal dat varieert van handwapens als sniperrifles en SMGs tot voertuigen die tot je beschikking staan. Ook kun je speciale "Agency-moments" gebruiken. Hierbij moet je denken aan de spectaculaire scènes uit de eerder genoemde films. Zo kun je op een draaimolen springen en in de rondte je kogels afvuren of een jeep van een afgrond in een helikopter laten springen.

Na afloop verdien je experience, geld, items en later ook persoonlijke NPC's die als het crafting systeem van de game zullen functioneren. Denk hierbij aan Lucius Fox uit Batman Begins of Q uit James Bond. Onder de items die je tegenkomt kunnen blauwdrukken zitten voor nieuwe items, de crafting NPC (of operative) zal dan aan de hand van deze blauwdrukken bijvoorbeeld je sniperrifle met een nieuwe telescooplens uit kunnen rusten of gadgets in je auto bouwen.
Items zullen echter niet direct gebouwd zijn: het bouwen van een item kost tijd. In The Agency zul je een order plaatsen, en verder gaan met missies of wat je ook maar leuk vindt om te doen. Je kan zelfs offline gaan. De NPC werkt verder aan de order, en als het klaar is, zal je een berichtje krijgen dat je item klaar is.
Niet elke operative zal met elke blauwdruk overweg kunnen, en aangezien elke speler een andere set met operatives zal samenstellen, is sociale interactie niet alleen gewenst, maar ook van levensbelang. Sommige items vereisen zelfs samenwerking tussen verschillende operatives.

Wanneer je de end-game bereikt hebt, zal je je eigen organisatie oprichten in wat SOE Seattle "World Domination Mode" noemt. Exacte gameplay-details hebben we nog niet, alleen dat het player-versus-player op een grote schaal met missie-elementen in zal gaan houden.

De game zal ook een dynamic class system kennen. Vooralsnog zijn er drie klassen: Combat, Support en Stealth. De Combat-class is degene die het meeste van de vuurkracht met zich meedraagt en ook als eerste het gevecht in duikt. Support-klasse spelers zullen zich meer bezighouden met hacken en het gezond houden van de rest van de groep. De Stealth-klasse is meer het type klasse dat ongezien zijn/haar werk doet. Voor het begin van een missie kun je vrij de klasse kiezen waarin je wilt spelen, en je uitrusting daarop aanpassen. Tevens kent elke klasse weer verschillende types, die elk weer voordelen en beperkingen kennen.
Momenteel ligt de maximale grootte van een groep op vier spelers, maar er kunnen meerdere groepen één instance betreden. SOE Seattle heeft ook al laten weten dat dit aantal nog lang niet definitief is.

Het RPG-systeem laat je net zoals in traditionele RPGs je vaardigheden verbeteren of nieuwe aanleren. Je moet hierbij denken aan melee bashing, granaatwerpen of het aanleren van nieuwe Agency-moves.

De game zal op zowel PS3 als PC verschijnen, over cross-platform connectivity is nog niets zeker. Het wordt momenteel wel onderzocht, samen met de eventuele problemen die je tegen zou kunnen komen op het gebied van gameplay.

Een releasedate is nog niet gegeven, maar wel is zeker dat 2007 niet het jaar zal zijn waarin The Agency uitgebracht zal worden.

Miljonair tart buren met naspelen oorlog

Icoon Opmerkelijk De Amerikaanse multimiljonair Charles Burnett III heeft zijn 51-jarige verjaardag op een wel heel bijzondere wijze luister bijgezet en daarmee zijn buren op de kast gejaagd. Burnett veranderde zijn landgoed in een slagveld waar met behulp van laagvliegende gevechtsvliegtuigen en tanks belangrijke slagen uit oorlogen werden nagespeeld.

Een deel van de ingezette pantservoertuigen en amfibievoertuigen was afkomstig uit de privécollectie van Burnett. De miljonair wilde niet alleen stilstaan bij zijn eigen verjaardag, maar met de activiteiten ook herdenken dat Groot-Brittannië en Argentinië 25 jaar geleden een oorlog om de Falkland-eilanden voerden. De ongeveer honderd gasten droegen op verzoek van Burnett historische kostuums. Een orkest speelde militaire muziek en klassiekers van Vera Lynn.

Een buurvrouw stelde in de zaterdageditie van The Times dat ze de aanblik van het militaire schouwspel angstaanjagend vond, omdat het haar aan de Tweede Wereldoorlog deed denken. Rob Gray, de beheerder van het landgoed van Burnett, liet weten dat hij de commotie zwaar overdreven vond. "Het spijt me dat mensen zich aan het lawaai hebben geërgerd, maar je kan het niet iedereen naar de zin maken", aldus Gray. "Het was onschuldig vermaak. Niemand heeft zelfs ook maar een vingernagel gebroken".

Seks langs weg veroorzaakt verkeerschaos

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Je zou maar zo hitsig zijn en lekker willen gaan seksen langs de weg. Dat deed een Noors stelletje. Het hele gebeuren zorgde al snel voor chaos op de weg en de politie moest eraan te pas komen.

Toen de agenten echter arriveerden, was het stelletje alweer helemaal klaar met hun bezigheidstherapie, en ze waren ook weer netjes aangekleed. Het incident is zonder ongelukken verlopen.


Met dank aan esle voor de submit.

[A1GP] Nur Ali wil blijven racen

Nur Ali wil ook komend seizoen uitkomen in de A1 Grand Prix voor team Pakistan. De coureur, die bekend staat als een rijdende chicane, maakte zijn debuut afgelopen oktober in Zandvoort. De Pakistaan reed afgelopen seizoen alle races voor het team.

Ali zei tegen de officiële website van de A1 Grand Prix: "Alle elf circuits waren nieuw voor mij. Bovendien werd ik pas vlak voor het seizoen opgeroepen door Team Pakistan en heb ik voor de eerste race niet eens kunnen testen. Het werd een heel interessant seizoen voor me. Ik zou volgend seizoen graag terugkeren."

Eis van 20 jaar voor moord op zakenman

Icoon MisdaadTegen een 36-jarige Arnhemmer is vrijdag twintig jaar cel geëist voor de moord op een Turkse zakenman. De verdachte zou de man hebben ontvoerd, gemarteld en vermoord. In augustus 2006 werd het lijk van het slachtoffer gevonden in een bos langs de A50 bij Beekbergen.

De zakenman bleek dagenlang te zijn gegijzeld en gemarteld op een boerderij in Angerlo. Eerder werd tegen een andere 36-jarige man die vrachtwagenchauffeur is al dezelfde straf geëist in de deze zaak. In totaal zijn er zeven verdachten. De mannen zouden geld tegoed hebben gehad van de zakenman.

Bunschoten wil af van parkeerplaatsseks

BinnenlandsDe gemeente Bunschoten eist dat Amersfoort maatregelen neemt om seks in de bosjes langs een carpoolplek naast de A1 aan te pakken. De plek ligt dicht bij Bunschoten maar de bosschages vallen onder het gebied van Amersfoort.

De hele dag door wordt de carpoolplaats bezocht door 'keurige gezinswagens' waaruit mannen stappen die in de bosjes op zoek gaan naar homoseks. De hazenpaadjes strekken zich tot ver in de langgerekte bosschages achter de carpoolplaats uit. ''Die paadjes ontstaan door die mannen. Je denkt toch niet dat natuurliefhebbers regelmatig een bosrand langs een snelweg onderzoeken, of dat daar kinderen spelen,'' verklaart een medewerker van het aannemersbedrijf dat in opdracht van Rijkswaterstaat de parkeer- en rustplaatsen langs de snelwegen onderhoudt.

Het streng christelijke Bunschoten eiste eerder deze week actie, omdat er dagelijks honderden schoolgaande kinderen voorbij fietsen. Op de website Parkeerplaatssex wordt de carpoolplaats aangeraden. ''Afslag Amersfoort & Bunschoten op de carpoolplek is een uitstekende plaats om je te laten gaan. Je kan de bosjes in er worden veel stelletjes gezien maar ook mannen alleen. Is vooral 's avonds veel beweging te zien vooral in het weekend. Rij eens door, helemaal naar achteren'', aldus de site.

De laatste tijd zou het extra druk zijn geworden omdat een andere homoplek in de buurt, De Bosberg langs de A27 in Hilversum, onlangs is gesloten.

Amsterdam: minder honden, meer moslims

Icoon BinnenlandsHet aantal geregistreerde honden in Amsterdam is drastisch gehalveerd in vergelijking met 33 jaar terug. In 1974 waren er 36.000 viervoeters, nu nog maar 19.000 in de hoofdstad. Dat komt onder meer door het groeiende aantal Turken en Marokkanen in Amsterdam.

Ook de veranderde type huishoudens spelen hierin mee, denkt J. Slot van de Dienst Onderzoek en Statistiek. Het aantal huishoudens neemt sneller toe dan het aantal personen. Het aantal Turkse en Marokkaanse gezinnen nam de afgelopen 28 jaar toe met 76,4 procent bij een bevolkingsgroei van 16,5.

Honden zijn volgens het islamitische geloof geen reine dieren. Katten behoren daar wel toe. Ook zouden moslims honden zien als dieren die bijvoorbeeld een boerenerf bewaken. Het aantal registraties van honden stijgt momenteel wel. Illegale eigenaren zouden schrikken van de strenge hondenpoepcontroles.


Minder honden in Amsterdam

Pool mishandeld om afkomst

PolitieVorige week zaterdag is in het Noord-Hollandse Opmeer een 28-jarige man ernstig mishandeld. De politie maakte het incident pas gisteren bekend. De in Polen geboren man uit Heerhugowaard is volgens de politie in elkaar geslagen omdat hij van buitenlandse komaf was.

Rond half twee 's nachts fietste het slachtoffer op de A.C. de Graafweg toen hij door een groep van circa acht jongeren werd ingesloten. Hij werd geschopt, geslagen en geduwd tot hij op de grond viel. Ook daarna werd hij nog veelvuldig geschopt. Zijn fiets werd in een sloot gesmeten. Toen er uiteindelijk een auto stopte, staakten de daders de mishandeling.

De politie van Stede Broec is op zoek naar getuigen.

[EK-21] Wat gebeurde er vorig jaar? (2)

In deze special blikken we terug op het vorige Europees Kampioenschap voor spelers onder de 21 jaar in Portugal. Jong Oranje legde uiteindelijk beslag op de titel en mag deze dit jaar gaan verdedigen.

Iedereen zal bij het voetbaljaar 2006 ongetwijfeld denken aan het teleurstellend verlopen WK in Duitsland. Na lang nadenken zal een enkeling zich misschien herinneren dat Jong Oranje Europees kampioen in Portugal werd. Reden genoeg voor de organisatoren om het EK Onder-21 uit de schaduw te halen van de grote toernooien. Zodoende staan we aan de vooravond van een nieuw EK Onder-21, maar staan wij nog één keer stil bij het verleden.

Deel 1

Na het uitschakelen van titelverdediger Italië stond Jong Oranje voor een wellicht nog zwaardere opgave: Frankrijk. De Fransen hadden in de groepsfase laten zien in vorm te zijn en waren dan ook torenhoog favoriet voor deze wedstrijd. Oranje begon net wat beter te draaien, mede dankzij tactische omzettingen van trainer Foppe de Haan. Ismail Aissati kreeg een basisplaats toebedeeld en liet zien over uitstekende voetbalkwaliteiten te bezitten. Of dit echter genoeg was om Frankrijk van de finale af te houden, viel te bezien.

Oranje begon voortvarend aan de wedstrijd. Al na zes minuten prijkte een 1-0 tussenstand op het scorebord. Nicky Hofs liet zien wel degelijk over meer dan gemiddelde voetbalkwaliteiten te bezitten. Hij omspeelde twee man en schoot met links diagonaal over de grond binnen. Vervolgens was het de beurt aan wederom Klaas-Jan Huntelaar. Met een magistrale stift zette hij Oranje op een comfortable 2-0 ruststand. Frankrijk kwam goed uit de startblokken in de tweede helft. Julien Faubert beweest dat door na zes minuten de bal achter Kenneth Vermeer te koppen. Na kansen over en weer kwamen de Fransen in de 85ste minuut op gelijke hoogte. Bryan Bercougnoux plaatste een vrije trap al dan niet opzettelijk schitterend in de verre hoek. Een verlenging was het gevolg. In die verlenging kreeg Faubert zijn tweede gele kaart en kon dus vertrekken. De tien Fransen zagen hoe Stijn Schaars met een prachtige pass Hofs alleen voor de keeper zette. Hofs faalde niet en schoot Oranje koel naar de finale.

In die finale kwam Oranje een oude bekende tegen. Oekraïne had in de andere halve finale Servië en Montenegro verslagen na strafschoppen. In de reguliere speeltijd en verlenging hadden beide teams niet weten te scoren.

Weer begon Oranje voortvarend aan de wedstrijd. Na elf minuten controleerde Huntelaar een pass van Hofs op de borst en faalde oog in oog met keeper Pyatov niet. In het restant van de eerste helft kwam Oranje er vrijwel niet meer aan te pass. Tot tweemaal toe kwam het team van De Haan zelfs heel goed weg. Een kopbal van Chygrynskiy belandde op de paal, terwijl een vrije trap van Godin op diezelfde paal uiteenspatte. Vlak voor rust kwam Oranje op een 2-0 voorsprong. Yatsenko maakte opzichtig hands in zijn eigen zestien en arbiter Hansson uit Zweden legde de bal op de stip. Huntelaar ging achter de bal staan en schoot de bal hard en hoog tegen de touwen.

In de tweede helft stond Nederland onder druk. Net zoals in de andere wedstrijden onderscheidde doelman Vermeer zich meerdere malen. Kansen van Cheberyachko en Chygrynskiy werden door hem onschadelijk gemaakt. Oranje kon alleen maar counteren en zelfs dat eigenlijk niet, tot tien minuten voor tijd. Romanchuk kon vertrekken na een harde overtreding op Hofs met zijn tweede gele kaart. Diezelfde Hofs besliste enkele minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd de wedstrijd. Na voorbereidend werk van De Ridder passeerde Hofs een tegenstander om vervolgens droog raak te knallen. Jong Oranje schreef met deze overwinning historie, want dit was pas de eerste Europese titel voor het Nederlandse team.

Spaanse arts: "Pas op voor Wiiitis"

Terwijl Nintendo zichzelf veelvuldig veren in het achterwerk steekt over het feit dat de Wii niet alleen een bron van entertainment is, maar ook het gevecht aangaat met obesitas door middel van titels als Wii Sports, heeft een Spaanse dokter een heel ander verhaal te vertellen over de Wii. Dr. Julio Bonis die werkzaam is bij de Research Group in Biomedical Informatics in Barcelona waarschuwt voor het gevaar van, je voelt hem al aankomen, een tennisarm.


Levensgevaarlijk...

Het moet wel gezegd worden dat voor iemand met een universitaire opleiding de heer Bonis een aparte interpretatie heeft van zorgvuldig onderzoek. Zijn medische conclusies zijn namelijk niet gebaseerd op uitgebreid onderzoek met een grote groep 'test subjects': hij trok z'n conclusies na zelf een pot Wii Sports gespeeld te hebben waardoor hij last van z'n arm kreeg. De behandeling voor deze aandoening: een paar Ibuprofen en matiging in het spelen met de Wii.

[F3] Fout Van Dam kost hem het podium

Carlo van Dam, die eerder vandaag de eerste race in de strijd om de Duitse ATS Formule 3 Cup op de Nürburgring, wist te winnen, is tijdens de tweede race als achtste gefinishd.

De Nederlander stond ook op pole voor de tweede wedstrijd, maar daarin kon de coureur van Van Amersfoort Racing zijn goede uitgangspositie niet omzetten in nog een succes. Na de start verremde Van Dam zich voor de eerste bocht, viel terug tot de staart van het veld en moest na een inhaalrace uiteindelijk genoegen nemen met de achtste plaats.

De overwinning ging naar de Belg Frédéric Vervisch. Christian Vietoris en Récardo Bruins, die voor Van Amersfoort Racing rijdt, complementeerde het podium.

Na zes races gaat Van Dam nog wel aan de leiding in het algemeen klassement. Hij heeft 52 punten, twee meer dan Frédéric Vervisch.

Film van City of Heroes op komst?

Toen World of Warcraft in eerste instantie de markt bestormde, en voordat het de onbetwiste #1 werd in MMORPG land, was er ook nog een andere MMORPG die op de markt kwam. Deze game was City of Heroes. Je hoort tegenwoordig niet veel meer over deze titel, maar nu lijkt het er op dat de producent van de Transformers film, Tom DeSanto, die deze zomer in de bioscoop te zien is interesse heeft getoond in de City of Heroes-franchise.


The Movie...?

In eerste instantie zou het gaan om een film, maar dit zou later volgens DeSanto ook kunnen leiden tot bijvoorbeeld een tv-programma. Dit kan daarna uiteraard weer leiden tot stickers, spaarkaarten, lunchtrommels en andere 'accessoires'. Hoe DeSanto precies denkt een film te maken van een game waar niet echt vaste karakters in voorkomen maar iedereen z'n eigen superheld ontwerpt is nog de vraag...

Palestijnse chirurg uit Sneek woest op politie

PolitieChirurg Tariq Shadid uit Sneek, die onder meer bekend staat als woordvoerder van de Palestijnse Gemeenschap in Nederland en lid is van het centrale actiecomité Stop de Oorlog, is woedend op de Friese politie. Die kwam deze week bij hem aan de deur om te vragen of er vanuit Palestijnse zijde nog acties gepland zijn in verband met de komst van een voetbalelftal uit Israël in het kader van het EK onder de 21 jaar dat morgen in Heerenveen begint.

De medicus voelt zich ernstig gekwetst en gestigmatiseerd door deze actie. Hij heeft burgemeester Arno Brok van Sneek laten weten hem voor de rechter te slepen wegens huisvredebreuk als de politie nog eens ''zonder aanleiding'' bij hem op de stoep staat.

Shadid, ook actief als opinieschrijver op de website WijBlijvenHier.nl, schreef een column over zijn ervaring. Daarin valt te lezen dat de agent die bij hem aan de deur kwam zich keurig gedroeg. Maar degenen die hem met de opdracht hadden opgezadeld, daar heeft de chirurg weinig goede woorden voor over: ''Zijn superieuren hebben een lesje in fatsoen, gelijke behandeling en respect nodig.''

In meerdere plaatsen bezochten Friese agenten afgelopen week Palestina-aanhangers om hen te ondervragen over het komende EK.

Guerilla belooft critici de mond te snoeren

De E3 komt er binnenkort weer aan, al is het in de afgeslankte versie, en ook de mensen die hard bezig zijn aan de nieuwe Killzone voor de PS3, Guerilla, zullen aanwezig zijn. Zoals we gewend zijn van Guerilla wordt er vrij weinig informatie vrijgegeven, maar men beweert wel dat met wat ze op de E3 gaan laten zien critici de mond gesnoerd zullen worden. Ook maakte de heren van Guerilla bekend dat er een multiplayer beta zal zijn later dit jaar.

Voor de rest van de informatie rondom Killzone 2 zullen we moeten wachten op de E3.


Zal het er dan toch zo uit gaan zien?

Wederom Nederlands record Nijhuis

Bij de limietwedstrijden in Eindhoven heeft zwemster Moniek Nijhuis vandaag opnieuw een Nederlands record aangescherpt. Nadat ze gisteren al een nieuw record zwom op de 100 meter schoolslag in het 50-meterbad, verbeterde ze vandaag in het 25-meterbad het record op dezelfde afstand.

Nijhuis kwam tot een tijd van 1.07,75 en bleef hiermee onder de tijd die sinds 2002 met 1.07,96 op naam stond van Madelon Baans.

Het is voor Nijhuis haar derde Nederlands record in een week. Afgelopen zondag verbeterde ze het Nederlands record op de 50 meter schoolslag tijdens het Nederlands kampioenschap in Amsterdam.

SGP-jeugd zal politici aanspreken op vloek

PolitiekDe jongerenorganisatie van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) moet zelf in gesprek gaan met de fractievoorzitters in de Tweede Kamer over de verruwing van het taalgebruik. Dat heeft Kamervoorzitter Gerdi Verbeet (PvdA) in een gesprek over deze kwestie aan de SGP-jongeren laten weten. Ze kunnen een Kamerlid dat grove woorden, schuttingtaal of een (verbasterde) vloek gebruikt, ook per e-mail aanspreken.

Verbeet zei niets te zien in een taalcode voor parlementariërs en rijksambtenaren. Ook heeft ze er geen behoefte aan dat de Kamervoorzitter de mogelijkheid terugkrijgt om bepaalde uitspraken ontoelaatbaar te verklaren en niet te laten opnemen in de letterlijke verslagen van de Kamervergaderingen. ''De debatten zijn dan al uitgezonden en het is een beetje hypocriet om dan woorden te schrappen. Bovendien staat mijn reactie op het misplaatste taalgebruik er direct achter in de handelingen'', aldus Verbeet.

De Kamervoorzitter van ons parlement waardeert het ''zeer'' dat de SGP-jongeren taalverruwing in de politiek aan de kaak stellen. Toch heeft ze niet de indruk dat ruw taalgebruik steeds vaker klinkt in de Tweede Kamer. Ook is ze ervan overtuigd dat politici, als ze grove woorden gebruiken, er niet op uit zijn om anderen persoonlijk te kwetsen door hun woordkeuze.

De aanbeveling van Verbeet dat het effectiever is als de SGP-jongeren contact opnemen met de fractievoorzitters om hen te wijzen op het gebruik van goede en gepaste taal, zal door de jongeren zeker worden uitgevoerd.

Top van Mont Blanc is rood

De top van de hoogste berg in de Alpen, de Mont Blanc, is gisteren bedekt met rode lappen stof. Dit werd gedaan door de Deense kunstenaar Marco Evaristti, die hiermee de aandacht wil laten richten op de vervuiling van de berg. De geboren Chileen ergert zich aan het feit dat dagjesmensen en bergbeklimmers zoveel rotzooi achterlaten op de 4807 meter hoge berg.

Gelukkig stond de kunstenaar er niet alleen voor. Samen met vijftien vrijwilligers drapeerde hij de rode lappen over de top. Hierna plantte Evaristti een vlag van zijn in 2005 uitgeroepen 'roze staat'.

De kunstenaar komt wel vaker in het nieuws met het versieren van natuurobjecten. Zo gebruikte hij ooit drieduizend liter verf om een ijsberg bij Groenland in de rode verf te zetten. Ook ditmaal wilde hij verf gebruiken. Hij wilde biologisch afbreekbare verf op basis van frambozen gebruiken om de Mont Blanc te schilderen. De plaatselijke autoriteiten wisten hier een stokje voor te steken. Toen hij afgelopen woensdag de verf wilde uitproberen, vatte de politie hem in de kraag. Hij kan een aanklacht wegens beschadiging van beschermd natuurgebied tegemoet zien.

In 2000 liet de kunstenaar voor het eerst zien wat hij in zijn mars heeft. Hij schokte de wereld door met goudvissen gevulde blenders ten toon te stellen.


De kunstenaar poseert bij zijn vlag

Talentenjacht: Yoann Gourcuff

De aankomende weken presenteren wij jullie een reeks van talenten in de voetbalwereld die worden gezien als grote spelers voor de toekomst. In deze reeks zullen vooral talenten aan bod komen die nog niet heel bekend zijn maar binnen vijf jaar misschien wel tot de top behoren. Yoann Gourcuff is de derde in deze serie, zijn voorganger was Ben Sahar.

Sommigen vergelijken hem met Zinedine Zidane, anderen noemen hem de nieuwe Youri Djorkaeff. Dat het een grote speler kan worden is in ieder geval duidelijk. Op 20-jarige leeftijd stond Yoann Gourcuff al in de Champions League finale met zijn club AC Milan tegen Liverpool. De aanvallende middenvelder werd al op jonge leeftijd gescout en won met Frankrijk onder 19 het EK in 2005. AC Milan lijkt weer een mooie speler in huis te hebben.

Yoann Gourcuff is geboren in Ploemeur, te Frankrijk. Op jonge leeftijd debuteerde hij voor het Franse FC Lorient, waarvan de coach destijds zijn vader was, genaamd Christian Gourcuff. Later tekende hij een jeugdcontract bij Stade Rennes in 2001, gevolgd door een professioneel contract twee jaar later.

In het seizoen 2003-2004 speelde hij op 7 februari 2004 zijn eerste professionele wedstrijd, hij mocht de laatste 23 minuten in de ploeg komen voor Cédric Barbosa maar verder speelde hij dit seizoen slechts 9 wedstrijden in de hoofdmacht. De volgende seizoenen waren meer dan succesvol, met zes doelpunten in het seizoen 2005-2006, hielp hij Rennes naar de zevende plek in de Ligue 1, wat leidde tot een plaats in de Intertoto Cup. Als gevolg hiervan werd Gourcuff meerdere malen aan grote clubs gelinkt, waaronder Ajax en Arsenal F.C. Aan het einde van het seizoen 2005-2006 vertrok de Fransman bij de club waar hij in totaal 66 wedstrijden speelde, hij tekende een contract tot medio 2011 bij het Italiaanse AC Milan.

Hij werd al op jonge leeftijd ontdekt door de Franse scouts en hij maakte deel uit van het Franse team dat het Europees Kampioenschap 2005 onder 19 won. Hij begon zijn carrière bij Milan met een goal en één van de beste spelers op het veld in de UEFA Champions League match tegen het Griekse AEK Athene. Gourcuff wordt tegenwoordig meerdere malen vergeleken met topvoetballer Zinedine Zidane, door zijn lengte, bouw, beweging en vaardigheden. Terwijl anderen hem zien als de nieuwe Youri Djorkaeff.

Naam: Yoann Gourcuff
Bijnaam: Petit Zizou
Nationaliteit: Fransman
Positie: Aanvallende middenvelder
Lengte: 185 cm
Gewicht: 79 kg
Huidige club: AC Milan
Vorige club(s): Stade Rennes
Geboortedatum: 11/07/1986
Leeftijd: 20

[F3] Van Dam wint eerste race Nürnburgring

De eerste race op de Nürnburgring om het ATS F3-kampioenschap is gewonnen door polesitter Carlo van Dam. Op een mistig circuit eindigde hij voor de Belg Nico Verdonk en Duitser Christian Vietoris.

In de eerste bocht was er een hectisch moment, Norman Knop maakte een koprol waarna de wedstrijd geneutraliseerd werd. Nadat de safety-car naar binnen kwam, liep Van Dam weg bij de rest van het veld. De coureur van Frits van Amersfoort-racing noteerde ook de snelste ronde van de race. Nico Verdonk moest meer dan drie seconden toegeven op de talentvolle Nederlander. Hij eindigde als tweede, ruim voor Christian Vietoris.

De volledige uitslag

#CoureurTeamTijd
1C. van Damvan Amersfoort Racing26:13.034
2N. VerdonkJB Motorsport26:16.358
3C. VietorisJosef Kaufmann Racing26:19.672
4M. ChinosiOmbra Racing26:22.210
5F. GloriosoOmbra Racing26:28.705
6F. VervischJB Motorsport26:30.922
7M. ThomazSwiss Racing Team26:32.995
8M. SchulerSchuler Motorsport26:35.865
9J. TheobaldJosef Kaufmann Racing26:38.457
10S. SolgatTeam rhino's Leipert26:39.392
11R. Bruins Choivan Amersfoort Racing26:39.905
12L. ValoisKFR Team F326:49.936
13M. NilssonSwiss Racing Team26:50.439
14M. DianaOmbra Racing26:51.981
15K. FankJMS Motorsport26:54.672
16R. MullerTeam rhino's Leipert27:04.004
17M. KleinHS Technik Motorsport27:19.805
18KF. KunsterRennsport Rössler27:23.438
19L. LannacconeTeam rhino's Leipert27:45.006

Zé Roberto stopt als international

Tijdens een persconferentie heeft Zé Roberto bekend gemaakt dat hij zich niet langer verkiesbaar stelt voor het nationale team van Brazilië.

"Mijn tijd bij het Braziliaanse elftal is voorbij. Het is tijd dat jongere spelers een kans krijgen", aldus de 32-jarige middenvelder van FC Santos. Eerder wees hij een uitnodiging van bondscoach Dunga voor de Copa America van 26 juni tot 15 juli in Venezuela al af.

KNMI houdt rekening met nieuw weeralarm

Icoon WeerNa het weeralarm van gisteravond houdt het KNMI er rekening mee dat er vandaag opnieuw een weeralarm moet worden afgekondigd. De ontwikkeling van de buien is rond 10 uur hetzelfde als gisteren rond die tijd, maar een nieuw weeralarm hangt af van de ontwikkelingen in de komende uren. De weersdienst verwacht dat zaterdag vooral het oosten en noordoosten aan de beurt zijn.

Gisteren werd er ook een weeralarm afgekondigd omdat zwaar onweer en regen voor gevaarlijke situaties en overlast zorgden. Met name het zuiden van het land en Noord en Zuid-Holland hadden last van het noodweer. In Goirle kwam een vrouw om het leven toen zij op straat werd getroffen door de bliksem,en in Uitgeest kwam een 42-jarige man om toen hij van het dak van zijn schuur viel. Hij was daar op geklommen omdat het regenwater niet goed wegliep.

In Noord-Brabant en Limburg wordt het verkeer gewaarschuwd door het KNMI, omdat de regenval tot aquaplaning kan leiden. Het KNMI verwacht tussen 1 en 3 uur vanmiddag meer te weten over een eventueel weeralarm. "In dit soort situaties kun je pas op het laatste moment voor een bui bepalen hoe elektrisch actief ze worden", legt meteoroloog Rob Groenland uit. Als in vijf minuten vijfhonderd verticale bliksems richting de grond worden waargenomen, wordt een weeralarm afgekondigd.

Het KNMI heeft vandaag continu contact met de organisatie van de open dag van de landmacht in het Gelderse Wezep. Als er een weeralarm komt, moeten alle bezoekers binnen een uur van het open veld af. Defensie laat weten dat vanwege slecht weer in andere delen van het land de demonstratie met Apache- en Cougar-helikopters niet doorgaat. De toestellen moeten daar namelijk vandaan komen.

Celstraf voor seks en wangedrag in vliegtuig

Icoon OpmerkelijkEen Britse 44-jarige man heeft een gevangenisstraf van een jaar opgelegd gekregen wegens wangedrag in een vliegtuig. De man had met zijn verloofde tot twee keer toe seks in het toilet van het toestel en zorgde daarbij voor veel geluidsoverlast.

Ze beledigden en bedreigden vervolgens cabinepersoneel omdat stewardessen het paar niet langer alcohol wensten te schenken.

De gezagvoerder van het British Airways toestel, dat op weg was naar Jamaica, besloot tot een niet geplande tussenlanding op Bermuda. Daar werden de boosdoeners in de boeien geslagen. De vrouw kreeg drie maanden voorwaardelijk opgelegd. Het koppel kreeg eveneens een boete opgelegd van 3000 pond (4500 euro).

[CCWS] Uitslag eerste kwalificatie

Gisteren werd de eerste kwalificatiesessie voor de Grand Prix of Portland verreden. Justin Wilson wist de voorlopige pole op te eisen, voor Robert Doornbos en Sebastian Bourdais. Vandaag wordt de tweede kwalificatie verreden. Door de kans op regen kan de eerste kwalificatiesessie echter erg belangrijk zijn.

In het begin waren het vooral de minder sterke teams die zich op de baan begaven. Wilson, Bourdais, Doornbos en Pagenaud bleven lang binnen. De kwalificatiesessie was vooral op het einde erg spannend. Zowel Wilson als Bourdais verbeterde hun persoonlijk beste tijd, terwijl Doornbos zich er tussen wist te wurmen.

Het is voor Doornbos zijn beste kwalificatie in de ChampCars tot dusver. "Ten eerste moet ik mijn team bedanken, ze hebben vandaag geweldig werk geleverd. Ze hebben na de afgelopen twee tests erg hard gewerkt en hebben de wagen echt verbeterd sinds de test op Mont Tremblant. Tijdens de kwalificatie zat ik geduldig in de pits op mijn eerste run te wachten, terwijl mijn team een klein probleempje oploste. Toen dat probleem opgelost was, ben ik direct de baan op gereden. Tijdens mijn tweede run, die ik op de zachtere, alternatieve (rode) banden reed, konden we een erg goede ronde rijden. We hebben hard gewerkt om gefocust te blijven en hopelijk kunnen we morgen het resultaat van vandaag verbeteren," aldus een tevreden Doornbos. Doornbos' teamgenoot, Dan Clarke, kwam niet verder dan een negende positie.

De volledige uitslag

#CoureurTeamTijdVerschil
1J. WilsonRSPORTS0.58.000-
2R. DoornbosMinardi Team USA0.58.2140.214
3S. BourdaisNewman/Haas/Lanigan0.58.3080.308
4A. TaglianiRSPORTS0.58.3630.363
5T. GommendyPKV Racing0.58.3990.399
6S. PagenaudTeam Australia0.58.4480.448
7W. PowerTeam Australia0.58.4690.469
8G. RahalNewman/Haas/Lanigan0.58.6390.639
9D. ClarkeMinardi Team USA0.58.6920.692
10N. JaniPKV Racing0.58.8050.805
11O. ServiaForsythe0.58.9260.926
12J. HeylenConquest Racing0.59.1811.181
13P. TracyForsythe0.59.4181.418
14B. JunqueiraDale Coyne0.59.6961.696
15A. FiggePacific Coast0.59.7081.708
16K. LeggeDale Coyne1.00.4212.421
17R. DalzielPacific Coast1.04.2756.275

TBS geëist voor wokken lijk slachtoffer

JustitieTegen de 30-jarige Long-Long G. uit Alphen aan den Rijn is gisteren tbs geëist wegens het doden van de 22-jarige Joost Vastenhouw. Het lichaam van de vermoorde Joost frituurde en bakte hij met 20 liter zonnebloemolie in drie wokken. Daar was hij twee dagen mee in de weer.

Volgens Long-Long was het een opdracht van de goden, die altijd maar aan het woord waren in zijn hoofd. Alleen zó kon hij de kwade geesten voorgoed uit het lichaam van Joost elimineren.

Psychiaters hebben de uit China afkomstige man volledig ontoerekeningvatbaar verklaard. Hij lijdt aan chronische paranoïde schizofrenie en handelde in een psychose. Dus restte de officier van justitie niets anders dan ontslag van alle rechtsvervolging te eisen. Maar zij vorderde wel dat Long-Long voor dwangverpleging in een tbs-kliniek zal worden geplaatst.

Homopartner
Long-Long G. kwam naar Nederland om rijk te worden met betaalde seks. Hij werd door de vader van Joost als homopartner in huis gehaald. Op deze wijze kon hij ook aan een verblijfsvergunning geraken. De Chinees, een fanatiek belijder van de in China verboden religie Falun Gong, had geregeld ruzie met Joost, wiens spel op een basgitaar hem irriteerde tijdens de Falun Gong-meditaties die hij dagelijks zo'n zes uur beoefende.

Op 3 oktober 2006 hakte hij met een bijl in op Joost toen die zat te computeren. Op verzoek van de goden, aldus Long-Long. In het huis van bewaring ontvreemdde hij overigens laatst een kwartel uit een volière. Het diertje werd, zonder kop en in twee delen, teruggevonden in het koffiezetapparaat van de Chinees. Volgens Long-Long was de kwartel ''een duivel die vernietigd moest worden''. Dat hadden de goden hem namelijk zelf verteld.

De uitspraak is over twee weken.

Met dank aan DrDarwin, swen78, oudwijf en sampoo voor de submit.

XBLA heeft originele games nodig

Dan Paladin van The Behemoth, de ontwikkelaar achter de grote titel Alien Hominid, die op de Xbox én op Xbox Live Arcade verscheen, vindt dat er meer originele Xbox Live Arcade games moeten komen. Hij vindt het niet erg dat er old school games verschijnen op de marketplace, maar hij vindt wel dat ze in een nieuw jasje gestoken moeten worden zodat het uiteindelijk toch om een nieuwe game gaat zo zei hij in een interview.

I enjoy the nostalgia but I can see where people are coming from, because some of those games just don't stand up to your memories.

[EK-21] Donk inzetbaar

Ryan Donk is morgen, in de openingswedstrijd van het Europees kampioenschap voor spelers onder de 21 tussen Nederland en Israël, gewoon weer inzetbaar. Gisteren verliet de verdediger van AZ het trainingskamp van Oranje vanwege trieste privéomstandigheden.

Vanmorgen heeft zich weer bij de selectie van Jong Oranje gevoegd in het Friese Oranjewoud. Titelverdediger Nederland opent morgenavond het Europees kampioenschap voor voetballers onder 21 jaar met de wedstrijd tegen Israël in het Abe Lenstra-stadion in Heerenveen.

Rock Band beelden en info

Na Guitar Hero II komen Harmonix en EA terug met een nieuwe game, genaamd Rock Band. In deze game gaat het dus niet meer alleen om een gitaar, maar ook om een drumstel en zang. Je hoeft ze niet allemaal tegelijk te spelen, want als je maar één instrument bespeelt gaat de rest op de automatische piloot.

In de game zullen er verschillende soorten muzieksoorten voorbij komen zoals Hard Rock, Metal, Heavy Metal, Alternative en Country. Wat ook fijn is voor de mensen die Guitar Hero al hebben aangeschaft, is dat je de gitaar ook in Rock Band kan gebruiken.

Verdere details over de single of multiplayer is helaas niet bekend. Wel is ook nog bekend gemaakt dat er veel downloadable content zal komen.


[EK-21] Selecties Groep B

Komende zondag start in ons land het Europees kampioenschap voor spelers onder de 21 jaar. Acht landen, verdeeld over twee groepen, zullen hieraan deelnemen. Om enige duidelijkheid te scheppen volgen hier de selecties van de landen die in Groep B actief zullen zijn.



Engeland
Doel: Scott Carson (Liverpool), Joe Hart (Manchester City), Ben Alnwick (Tottenham Hotspur)

Verdediging: Justin Hoyte (Arsenal), Leighton Baines (Wigan Athletic), Steven Taylor (Newcastle United), Anton Ferdinand (West Ham United), Gary Cahill (Aston Villa), Liam Rosenior (Fulham), Nedum Onuoha (Manchester City), Peter Whittingham (Cardiff City)

Middenveld: Nigel Reo-Coker (West Ham United), Kieran Richardson (Manchester United), Wayne Routledge (Tottenham Hotspur), James Milner (Newcastle United), Tom Huddlestone (Tottenham Hotspur), Mark Noble (West Ham United)

Aanval: David Nugent (Preston North End), Ashley Young (Aston Villa), Leroy Lita (Reading), Matthew Derbyshire (Blackburn Rovers), James Vaughan (Everton)



Italië
Doel: Gianluca Curci (AS Roma), Emiliano Viviano (Brescia), Andrea Consigli (Atalanta Bergamo)

Verdediging: Marco Andreolli (Internazionale),
Giorgio Chiellini (Juventus), Andrea Mantovani (Chievo Verona), Andrea Coda (Udinese), Domenico Criscito (Juventus), Michele Canini (Cagliari), Andrea Raggi (Empoli)

Middenveld: Antonio Nocerino (Piacenza), Riccardo Montolivo (Fiorentina), Alberto Aquilani (AS Roma), Alessandro Rosina (Torino), Daniele Dessena (Parma), Simone Padoin (Vicenza), Andrea Lazzari (Atalanta Bergamo), Luca Cigarini (Parma)

Aanval: Gianpaolo Pazzini (Fiorentina),
Giuseppe Rossi (Manchester United), Graziano Pellè (Lecce), Raffaele Palladino (Juventus)



Servië
Doel: Damir Kahriman (FK Vojvodina), Igor Stefanović (FK Zemun), Aleksandar Kesić (FK Mladost Apatin)

Verdediging: Branislav Ivanović (Lokomotiv Moskva), Nemanja Rnić (FK Partizan), Gojko Kačar (FK Vojvodina), Aleksandar Kolarov (OFK Beograd), Du¨ko To¨ić (Sochaux), Predrag Pavlović (FC Nepredak Kru¨evac), Du¨an Basta (Rode Ster Belgrado), Slobodan Rajković (OFK Beograd), Nikola Petković (FK Vojvodina)

Middenveld: Antonio Rukavina (FK Partizan), Milan Smiljanić (FC Partizan), Bo¨ko Janković (Real Mallorca), Dejan Milovanović (Rode Ster Belgrado), Nikola Drinčić (Amkar Perm), Stefan Babović (OFK Beograd), Djordje Ivelja (OFK Beograd), Milo¨ Krasić (CSKA Moskva)

Aanval: Djordje Rakić (OFK Beograd), Dragan Mrdja (Lierse SK), Zoran To¨ić (FK Banat Zrenjanin)



Tsjechië
Doel: Zdeněk Zlámal (Tescoma Zlín), Josef Kubásek (Baník Sokolov), Milan ¦venger (Zenit Čáslav)

Verdediging: Josef Kaufman (Teplice), Martin Latka (Slavia Praha), Roman Hubník (FC Moskva), Michal Kadlec (Sparta Praha), Martin Klein (Teplica), Milan Kopic (Mladá Boleslav)

Middenveld: Lubo¨ Hu¨ek (Sparta Praha), Daniel Kolář (Sparta Praha), TomᨠJirsák (Teplice), TomᨠKrbeček (Viktoria Plzeň, Daniel Pudil (Slovan Liberec), Michal ¦vec (Slavia Praha), Franti¨ek Rajtoral (Baník Ostrava), Jiří Kladrubský (Dynamo České Budějovice), Jan Kysela (Mladá Boleslav), Mario Holek (FC Brno)

Aanval: Jan Holenda (Dynamo České Budějovice), Michal Papadopulos (Bayer Leverkusen), Martin Fillo (Viktoria Plzeň, Jan Bla¸ek (Slovan Liberec)



Klik hier voor de selecties uit Groep A

Dronkenlap springt per ongeluk van viaduct

Icoon Domme criminelenDe politie heeft gisteravond twee mannen aangehouden nadat agenten waren gaan kijken bij een bestelbusje dat tegen de plantenbakken op de rotonde van het Buikslotermeerplein in Amsterdam was gereden. Dat heeft de politie gemeld.

Naast het busje zaten twee jonge mannen. Toen de agenten ze aanspraken liep een van de twee weg. Toen bleek dat de ander had gedronken, ging de politie achter de wegloper aan. Die dacht te ontkomen door over een hekje bij het busplatform te springen. Het hekje was de afscheiding van een vier meter hoog viaduct. De man viel naar beneden en raakte daarbij gewond.

In het busje trof de politie nog een hoeveelheid drank aan.

[EK-21] Selecties Groep A

Komende zondag start in ons land het Europees kampioenschap voor spelers onder de 21 jaar. Acht landen, verdeeld over twee groepen, zullen hieraan deelnemen. Om enige duidelijkheid te scheppen volgen hier de selecties van de landen die in Groep A actief zullen zijn.



Nederland
Doel: Boy Waterman (AZ), Kenneth Vermeer (Ajax), Tim Krul (Newcastle United)

Verdediging: Gianni Zuiverloon (SC Heerenveen), Ron Vlaar (Feyenoord), Arnold Kruiswijk (FC Groningen), Erik Pieters (FC Utrecht), Ryan Donk (AZ ), Calvin Jong-A-Pin (SC Heerenveen), Frank van der Struijk (Willem II)

Middenveld: Hedwiges Maduro (Ajax), Royston Drenthe (Feyenoord), Daniël de Ridder (Celta de Vigo), Luigi Bruins (Excelsior), Haris Medunjanin (Sparta Rotterdam)

Aanval: Julian Jenner (AZ), Ryan Babel (Ajax), Ismaïl Aissati (PSV), Maceo Rigters (NAC Breda), Roy Beerens (PSV), Robbert Schilder (Ajax), Tim Janssen (RKC Waalwijk), Otman Bakkal (PSV)



België
Doel: Logan Bailly (RC Genk), Frank Boeckx (Sint-Truiden), Michaël Cordier (FC Brussels)

Verdediging: Sepp De Roover (Sparta Rotterdam), Thomas Vermaelen (Ajax), Landry Mulemo (Sint-Truiden), Nicolas Lombaerts (AA Gent), Sébastien Pocognoli (RC Genk), Laurent Ciman (Charleroi), Anthony Vanden Borre (Anderlecht)

Middenveld: Killian Overmeire (SC Lokeren), Faris Haroun (RC Genk), Jan Vertonghen (RKC Waalwijk), Maarten Martens (AZ), Guillaume Gillet (AA Gent), Tom De Mul (Ajax), Marouane Fellaini (Standard Luik), Jonathan Blondel (Club Brugge), Axel Witsel (Standard Luik)

Aanval: Kevin Mirallas (OSC Lille), Tom De Sutter (Cercle Brugge), Stijn De Smet (Cercle Brugge)



Israël
Doel: Ohad Levita (Hapoel Kfar-Saba), Tom Al Madon (Maccabi Haifa), Yossi Shekel (Maccabi Herzliya)

Verdediging: Yuval Shpungin (Maccabi Tel-Aviv), Eliran Danin (Hapoel Kfar-Saba), Shai Maymon (Maccabi Herzliya), Dekel Keinan (Maccabi Haifa), Lior Jan (Maccabi Tel-Aviv), Rami Duani (Hapoel Tel-Aviv), Nitzan Damari (Maccabi Petach-Tikva), Naor Peser (Maccabi Petach-Tikva), Dani Bondarv (Hapoel Tel-Aviv)

Middenveld: Idan Srur (Hapoel Petach-Tikva), Aviram Baruchyan (Beitar Jeruzalem), Amir Taga (Maccabi Netanya), Shiran Yeyni (Maccabi Tel-Aviv), Lior Rafaelov (Maccabi Haifa)

Aanval: Barak Itzhaki (Beitar Jeruzalem), Toto Tamuz (Beitar Jeruzalem), Omer Peretz (Maccabi Tel-Aviv), Shlomi Arbeitman (Maccabi Haifa), Amit Ben Shushan (Beitar Jeruzalem), Ben Sahar (Chelsea)



Portugal
Doel: Paulo Ribeiro (FC Porto), Ricardo Batista (Fulham), João Botelho (Santa Clara)

Verdediging: Amoreirinha (Benfica), João Pereira (Gil Vicente), Miguel Veloso (Sporting Clube de Portugal), Semedo (Sporting Clube de Portugal), José Gonçalves (Kaunas), Rolando (Belenenses), Manuel da Costa (PSV)

Middenveld: Organista (Pontevedra), Manuel Fernandes (Benfica), João Moutinho (Sporting Clube de Portugal), Paulo Machado (FC Porto), Ruben Amorim (Belenenses), Nani (Sporting Clube de Portugal), Antunes (Paços de Ferreira)

Aanval: Filipe Oliveira (Marítimo), Hugo Almeida (FC Porto), João Moreira (Valencia B), Ricardo Vaz Té (Bolton Wanderers), Silvestre Varela (Sporting Clube de Portugal), Yannick Djaló (Sporting Clube de Portugal)



Klik hier voor de selecties uit Groep B

Nederland overwoog inval in Suriname

Icoon OorlogNederland heeft in 1986 overwogen militair in te grijpen in Suriname. Den Haag polste de Verenigde Staten voor steun. Dat blijkt uit passages uit de recent verschenen dagboeken van de Amerikaanse oud-president Ronald Reagan, berichte de NOS gisterenavond.

Nederland zou zo een einde hebben willen maken aan het bewind van legerleider Desi Bouterse in haar voormalige kolonie. De VS kon mogelijk helpen bij het vervoer van zevenhonderd Nederlandse mariniers naar Suriname. Washington nam het verzoek in overweging, maar voor het tot een besluit kwam, trok Nederland het verzoek weer in. Toenmalig minister van Buitenlandse Zaken Hans van den Broek (CDA) heeft het verzoek bevestigd, aldus de NOS.



At your service !

Met dank aan Anonieme Fokker voor de herschreven submit.

[upd] Aangifte tegen bandleden Yes-R

MuziekEen meisje heeft in de Spaanse badplaats Salou aangifte gedaan van seksueel misbruik door twee leden van de groep rond rapper Yes-R (Yesser Roshdi). De rapgroep trad daar afgelopen dagen een aantal keer op.

Het slachtoffer zegt dat ze een relatie had met één van de bandleden, maar is misbruikt door twee andere leden van de groep.

Reactie
Inmiddels is er een reactie van het management van Yes-R gekomen. In een verklaring staat dat een enthousiaste fan zich na het optreden meerdere malen opdrong aan de zanger.

''Na meerdere pogingen gaf de zanger uiteindelijk toe en begeleidde hij de dame in gezelschap van haar vriendin naar de backstage ruimte waar onder andere Yes-R en een van zijn bandleden zich bevonden.''

Update 09.58 uur
Yes-R geeft toe dat er sprake is geweest van seks met het meisje, maar ontkent ten stelligste dat er sprake was van misbruik.

Nadat het meisje zich opdrong aan Yes-R hebben ze intiem contact gehad. Volgens het management drong zij zich na afloop opnieuw op aan de bandleden van Yes-R. ''Ook met deze twee bandleden volgden intiem contact. Het initiatief hierin lag te allen tijde bij de betreffende dame en was geheel vrijwillig. Getuigen kunnen dit bevestigen'', aldus het management.

Yes-R laat weten spijt te hebben van de ontmoeting met het meisje. ''Als artiesten staan wij bekend om onze professionele manier van werken. Wij blijven nooit hangen na een optreden en laten ons ook nooit in met groupies. Ik vind het dan ook zeer amateuristisch dat wij donderdag wel zijn gebleven. Doordat we in het buitenland waren, zijn we ons werk uit het oog verloren. Desalniettemin is er absoluut geen sprake van seksueel misbruik geweest in welke vorm dan ook. Aangezien er genoeg getuigen zijn, ben ik ervan overtuigd dat deze situatie snel opgehelderd zal worden.''



Yes-R

Met dank aan Rianne84 voor de submit.

Premier geschokt na dood 18-jarige

MisdaadPremier Jan Peter Balkenende heeft gisteren gezegd geschokt te zijn door de dood van de 18-jarige Rahman Ari. De Turks/Nederlandse jongen werd donderdagavond in zijn woonplaats Rotterdam doodgestoken door een fietsendief.

''In- en intriest'', noemde de premier het gisteren na afloop van de ministerraad. Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) sprak van een drama. ''Dit gaat je voorstellingsvermogen te boven. Ik vind het zo ernstig dat ik er veel meer van wil weten'', zei de CDA-bewindsman. Het incident wil volgens Hirsch Ballin niet zeggen dat je voortaan de andere kant op moet kijken bij diefstal.

Rahman zag donderdagavond samen met vrienden een man rijden op een fiets, die enkele dagen daarvoor was gestolen. Eén van hen herkende de fiets als de zijne. Ze dwongen de fietser te stoppen. Vervolgens ontstond ruzie, waarbij de dief ineens een mes pakte en toestak.

De Rotterdamse burgemeester Ivo Opstelten kwam naar de familie om zijn medeleven te betuigen. Hij prees de moed van het slachtoffer en zijn vrienden.

De dader is nog steeds spoorloos. De politie speurt met vijftien man naar hem. Volgens vrienden van Rahman zou het een Antilliaan betreffen. De politie houdt het op een negroïde persoon van tussen de 17 en 20 jaar oud.

Rahmans vader Mehmet, die ook nog een dochter van 21 en twee zoons van 14 en 16 heeft, denkt eraan met zijn gezin uit Rotterdam te verhuizen. ''Ik voel me hier niet meer veilig'', zegt hij. Rahman wordt begin volgende week in Turkije begraven.



Rahman Ari

Met dank aan sampoo voor de submit.

[RG] Vergeer pakt titel

Esther Vergeer heeft gisteravond de titel op Roland Garros veroverd bij de rolstoeltennisters. In de finale was de Nederlandse te sterk voor Florence Gravellier uit Frankrijk. Vergeer, als eerste geplaatst, pakte de winst na een uur en drie kwartier in drie sets: 6-3, 5-7 en 6-2.

Bij de mannen stond ook een Nederlander in de finale. De als tweede geplaatste Robin Ammerlaan ging in de finale met 6-3 en 6-4 ten onder tegen de als eerste geplaatste Japanner Shingo Kunieda.

Boek: Kim Stanley Robinson - De Nieuwe IJstijd

De Nieuwe IJstijd is het tweede deel in de Capital Code-reeks, een serie 'ecothrillers' van de hand van Kim Stanley Robinson, een vele malen bekroonde sf-auteur. In het Engels worden de inmiddels drie boeken (Forty signs of rain, Fifty degrees below en Sixty days and counting) veel meer als serie gepresenteerd dan in het Nederlands. Op of in het Nederlandse boek wordt niet gerept over een trilogie. Het zijn in principe prima op zichzelf staande thrillers, maar er is toch duidelijk een rode lijn te vinden die de boeken met elkaar verbindt. Bovendien zijn de hoofdpersonen grotendeels dezelfde. Wellicht willen ze het succes van de boeken niet van elkaar af laten hangen, maar ik weet niet of ze daar zo'n goede beslissing mee hebben genomen.

[EK-21] De Ridder: "Oranje is geen topfavoriet"

Daniël de Ridder ziet Nederland niet als topfavoriet voor het Europees kampioenschap voor spelers onder 21 jaar dat morgen van start gaat.

"Het is niet zo dat wij die titel wel even pakken",[i/] aldus de rechtsbuiten. [i]"We hebben het thuisvoordeel en het publiek zal een soort twaalfde man zijn, maar we zullen zien waar het eindigt."

Gelet op de prestaties van Nederland in de oefenduels is de opmerking van het voormalige Ajax-talent wel terecht en lijken Italië en Servië eerder kanshebbers om kampioen te worden. Oranje speelde in aanloop naar het toernooi drie oefeninterlands, waarin het team niet echt een verpletterende indruk achterliet.

Toch is Oranje volgens De Ridder wel klaar voor de eerste wedstrijd morgen tegen Israël. "Ja, dat loopt wel los, we moeten zorgen dat we goed beginnen." Teamgenoot Gianni Zuiverloon sluit zich bij de woorden van de Ridder aan. "We zijn als team vrij kort bij elkaar, maar we weten wat we kunnen verwachten. Israël heeft Frankrijk uitgeschakeld, dus die kunnen wel voetballen. We moeten ze niet onderschatten."

CD: Larrikin Love - The Freedom Spark

Dat is toch wat vreemd, een debuutalbum bespreken, terwijl de band alweer ontbonden is. The Freedom Spark is een bespreking wel waard, dus dat doen we gewoon lekker. De naamgever van de band, Edward Larrikin, is nog druk bezig in de muziek, dus van hem kunnen we wellicht nog leuke dingen verwachten, ook al zal dat helaas niet zijn in de vorm van Larrikin Love. De andere drie bandleden zijn ook met hun eigen projecten bezig. Er wordt op de officiële website van Larrikin Love kenbaar gemaakt dat de bandleden niet met ruzie uit elkaar zijn gegaan.

[EK-21] Pearce woedend op 'vermoeide' Bentley

De bondscoach van het Engelse nationale team onder de 21 jaar, Stuart Pearce, is kwaad over de beslissing van David Bentley om het EK te laten schieten wegens de kans op oververmoeidheid.

De aanvaller van Blackburn Rovers was een prominente rol toegedicht. “Ik probeerde hem uit te leggen dat je na ieder seizoen wel kunt zeggen dat de kans op een burn-out aanwezig is. Er is altijd een nieuw jaar aan de horizon. Ook maakte ik hem duidelijk dat ik geen vervanger mag oproepen. Reo-Coker en Milner verkeren in dezelfde positie en zij klagen ook niet. Het is een understatement om te zeggen dat ik teleurgesteld ben in die jongen. De Terry’s en Lampards spelen al acht, negen seizoenen elke zomer door. Dat is ook wat spelers moeten nastreven, want dat betekent dat je kwalificatiewedstrijden of grote toernooien speelt met de nationale ploeg," aldus Pearce.

Intriges, overspel en geldlust op FOK!

Icoon Sitenews"Allemensen, wat moest Joachim Bauthächler ineens kakken, zeg. Het kwam altijd ongelegen."

Het Columnistencafé presenteert:

'Regensburg'!

'Regensburg' is niet zomaar een column. Het is een soap. Iedere zondag plaatst Het Columnistencafé een aflevering van deze komische, ranzige, dramatische, superspannende en viespeukerige soap.
Lees het! Schrik! Wees onthutst! Schakel in! Doe mee! Reageer! Geef suggesties! Jij hebt invloed op de verhaallijn.

Wie is Joachim Bauthächler? En wat heeft hij met de families te maken?
Welk vreemd spel spelen Jooscht Paul Bak 'n Ei en Romana van de Stang?
Wat gebeurt er toch allemaal op de zolder van het zojuist heropende Grand Café 'La Giornale Copertura'?
Mag Falco met Bertha naar boven? Ook nu ze zo'n jeuk heeft?
Wat gaat er allemaal mis als de stroom uitvalt?
Hoeveel trappisten kan Willy van de Berg hebben?
Waarom ruikt Jaques naar wierook?

Lees het vanaf morgen in 'Regensburg'. In dertien afleveringen krijg je meer voor je kiezen dan in een minuut NOS Journaal! Intriges, overspel en ongebreidelde geldlust!

"Als je dit eenmaal overleeft, wil je nooit iets anders meer."
Je bent gewaarschuwd ...

Gilardino blijft bij AC Milan

De Italiaanse international Alberto Gilardino heeft toegezegd toch bij AC Milan te blijven. Vice-voorzitter Adriano Galliani heeft dat gisteren gezegd

Onlangs twijfelde de Italiaanse international nog over de toekomst bij de club omdat hij vond dat er te snel kritiek was op zijn spel. Ook was de aanvaller niet blij met de geluiden dat AC Milan op zijn positie Samuel Eto'o en Thierry Henry zou willen aantrekken.

"Gilardino heeft de wens uitgesproken bij ons te willen blijven. Hij accepteert het dat er binnen de club een gezonde competitie is," aldus Galliani.

[RG] Dubbeltitel voor Molik en Santangelo

De Australische Alicia Molik en de Italiaanse Mara Santangelo hebben de finale van het damesdubbel gewonnen. Het als zeventiende geplaatste duo was met 7-6(5) en 6-4 te sterk voor Katarina Srebotnik uit Slovenië en Ai Sugiyama uit Japan.

Santangelo schreef nog niet eerder een Grand Slam op haar naam, Molik wel. In 2005 won ze, samen met de Russin Svetlana Koeznetsova, het damesdubbel op de Australian Open.

Rookverbod per 1 juli 2008 in de horeca

Het kabinet is gisteren akkoord gegaan met het voorstel van CDA-minister Ab Klink van Volksgezondheid om de horeca volgend jaar rookvrij te maken. Vanaf 1 juli wordt het verboden om in cafés, disco's, restaurants en poppodia een peuk op te steken. Ze mogen wel kleine afgesloten rookruimtes inrichten maar daar mag niet worden bediend.

Een uitzondering wordt gemaakt voor coffeeshops. Deze krijgen meer ruimte voor een rookzone. Anders wordt gevreesd dat er veel blowers op de stoep zullen gaan stomen. Het verkooppunt van de softdrugs – een werkplek – dient echter wél rookvrij te zijn.

Klinks eigen CDA heeft grote moeite met de soepelere opstelling tegenover coffeeshops. De PvdA daarentegen wil dat coffeeshops geheel worden vrijgesteld van het rookverbod. De VVD zit weer meer op de lijn van het CDA, en meent dat er sprake is van rechtsongelijkheid als coffeeshops een grotere rookruimte mogen hebben. De SP is niet overtuigd dat een rookverbod per 1 juli gaat werken en wil daarom een geleidelijke invoering. De ChristenUnie is wel content met het voorstel.

Koninklijk Horeca Nederland (KHC) reageerde ontstemd op het besluit. De belangenorganisatie benadrukt dat zij met Klinks voorganger – VVD-minister Hoogervorst – had afgesproken het roken in de horeca stapsgewijs uit te bannen. Volgens KHC is er van een betrouwbare overheid ''absoluut geen sprake''.

Space Shuttle Atlantis onderweg naar ISS

Icoon RuimtevaartNASA heeft vannacht om 1:38 Nederlandse tijd succesvol de Space Shuttle Atlantis gelanceerd. De zeven astronauten aan boord van Atlantis zijn onderweg naar het International Space Station (ISS) voor werkzaamheden en het wisselen van bemanning aan boord van het ruimtestation.

Atlantis zal twee nieuwe onderdelen koppelen aan het ISS. Hierbij zijn drie zogenaamde spacewalks gepland. Ook zal astronaut Clayton Anderson Sunita Williams gaan vervangen aan boord van het ISS.

De reis van Atlantis gaat volgens planning elf dagen duren, wat het een relatief korte missie maakt. Atlantis wordt op 19 juni terug op aarde verwacht.

Atlantis gelanceerd
Atlantis onderweg naar het ISS

Met dank aan bolk voor de herschreven submit.

Elke September

Een gratis krantje schreeuwde me toe dat het precies zoveel jaar na de aanslagen op het WTC in New York was. En dus ook zoveel jaar na de aanslagen op de treinen in Madrid. Schuin tegenover me zit een blondine met een boek. Ze is niet oud, maar van 'ondefinieerbare' leeftijd. Ik schat haar 'doable'. Ik schat dat ze ongeveer van mijn leeftijd is?. Een aanslag zou alles grondig verpesten, ook mijn goede humeur.

Meer informatie SimCity Societies

Tijdens de 1UP yours podcast van 1UP.com kregen we een klein voorproefje van 1UP's preview van het nieuwste deel in de SimCity serie, SimCity Societies. Dit deel, dat voor het eerst niet door Maxis wordt ontwikkeld, blijkt een aanzienlijk andere richting in te slaan. Bij EA was men er van overtuigd dat men weinig meer kon met de tradtionele city building sim formule, er was nog maar weinig toe te voegen aan de formule dat fans zou overhalen een volgend deel te halen. Om deze reden heeft men besloten een drastisch andere richting in te slaan.

In societies zal de speler de mogelijkheid hebben om de maatschappij helemaal naar zijn of haar wens te vormen. Wil je een superhappy land maken? Dan kan dat. Wil je liever een totalitaire dystopische staat bouwen? Dan is dat ook helemaal mogelijk. En natuurlijk heb je daar ook overgangen in, zo demonstreerden de developers aan de mensen van 1UP een zeer tevreden en utopische maatschappij. Hierin plaatsten ze het gebouw van de gedachtenpolitie, waar direct een aantal burgers gerecruteerd werden. Deze verlieten later het gebouw weer gehuld in zwarte regenjassen om op straat clowns en mime-spelers op te pakken en ze in goulags te stoppen.

Een ander feitje dat men wist te onthullen was dat je niet meer zal 'zonen' zoals in voorgaande SimCity delen. De speler zal alle gebouwen gewoon zelf plaatsen zoals bijvoorbeeld in een City Life in plaats van residentiële, commerciële en industriële zones waar vanzelf gebouwen verschijnen.

Als laatste liet men nog weten dat we binnenkort een video special kunnen verwachten van de game. En dat de game er nu al zeer goed uit zag met een grote drawdistance, dit zou tevens één van de redenen zijn dat SimCity Societies een PC-only project is.

Driemaal Medal of Honor: Airborne

EA heeft besloten om wat meer te laten zien van Medal of Honor: Airborne, vandaar deze drie screenshots.

Dit volgende deel van de Medal of Honor-serie zal zich nog steeds tijdens de Tweede Wereldoorlog afspelen, maar dan wel als parachutist. In het begin van een level word je gedropt, en kan je overal op de kaart landen, waar je zelf wilt. De game zal dus een stuk minder gescript worden dan zijn voorgangers.

De game wordt 31 augustus voor zowel de PC, de Xbox 360 als de PS3 verwacht.



1-800-Magic

De makers van Red vs. Blue komne nu met een nieuwe machinima serie, ditmaal gebaseerd in de wereld van Shadowrun.

De nieuwe serie heet 1-800-Magic, en de eerste episode is nu online te bekijken. In deze episode gaat het over de problemen met software-gecontroleerde assault rifles, tech support en de moraal van de troepen. En natuurlijk een flinke dosis onzinnigheid.

De eerste episode valt hieronder te bekijken, de homepage van de serie is hier te vinden.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.