FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 29 mei 2007

Enschede zonder stroom

Icoon BinnenlandsEen gedeelte van Enschede heeft vanavond vanaf 17.35 uur zonder stroom gezeten. Volgens de woordvoerder van energiebedrijf Essent zijn zo'n drieduizend huishoudens hierbij getroffen.

De helft van hen is rond 20.30 uur weer aangesloten op het net en kan dus weer gebruik maken van elektriciteit. Wanneer de rest weer stroom in huis heeft is nog onbekend. Ook de oorzaak van dit voorval is nog een mysterie.

Conducteurs te vaak 'onzichtbaar'

Icoon VervoerTreinconducteurs zijn nog steeds niet vaak genoeg aanspreekbaar, aldus reizigers. Was in 2001 de trefkans per half uur 36 procent, in 2005 was deze gestegen naar 47 procent maar afgelopen jaar daalde deze weer naar 42 procent. Het gehaalde percentage ‘zichtbaarheid’ ligt onder de grens die de NS zichzelf gesteld had: 50 procent.

Voor het onderzoek “Goedemiddag, dames en heren” werd gebruik gemaakt van informatie die werd verzameld uit 12.205 ritten tussen maart en juni 2005, en van 5.003 ritten van juli tot oktober 2006. De bevindingen worden vergeleken met de uitkomsten van een vergelijkbaar onderzoek in 2001.

Verwachtingen
De reiziger verwacht een conducteur die zijn werk goed doet, zich bijtijds laten zien, op een prettige manier de vragen van de reiziger beantwoordt en kaartjes controleert. Ook moet de conducteur voor sociale veiligheid zorgen zo blijkt uit het onderzoek.

Aanwezigheid
Het personeelsrooster van de NS speelt een aanzienlijke rol in het 'zichtbaar' zijn van de conducteurs. Op de trajecten naar Hoek van Holland en Emmen waar stoptreinen rijden is de kans op het tegenkomen van een conducteur statistisch gezien vrij klein. Op de intercitylijnen vanuit de Randstad naar Eindhoven en Limburg is de trefkans echter veel groter.

Noodweer op Corsica eist drie slachtoffers

Icoon BuitenlandsHet noodweer dat momenteel over Frankrijk raast, heeft ook op Corsica slachtoffers gemaakt. Tot nu toe zijn er drie slachtoffers door de hevige onweersbuien en plotselinge kou. Een man van in de dertig maakte deel uit van een wandeling in groepsverband bij het dorp Vivario. De groep werd verrast door het noodweer. Twee vrouwen hielden zich schuil, de man ging hulp halen, maar is door de kou overleden.

Het tweede slachtoffer is een vrouw, zij was ook bezig met een wandeling samen met haar man bij Asco. Het stel werd eveneens door het slechte weer verrast. De man is alleen verder gegaan en was gewond toen hij een dorpje bereikte, waar hij hulpdiensten kon waarschuwen. Zijn vrouw werd vanochtend rond 12 uur gevonden. Zij was ook door de kou bevangen en heeft het niet overleefd.

Wat betreft de toestand van het derde slachtoffer waren de hulpdiensten al erg pessimistisch. De jongeman, een Zwitser van 19 jaar, werd gegrepen door een golf op het strand van Galeria, in de buurt van Calvi, waar hij met vrienden aan het wandelen was. Zijn stoffelijk overschot is uiteindelijk eind deze ochtend gevonden.

Yolanthe gaat cashen

Drie jaar lang doe je je stinkende best om een leuke website voor iemand bij te houden.
Belangeloos pluis je alles uit en plaats je nieuwtjes op de website. Nieuwe initiatieven worden in gang gezet en dat allemaal voor een ander zonder dat je er zelf iets beter van wordt.

Tja Yolanthe, zo zit het anders wel in elkaar. Drie jaar lang heeft Bianca voor jou haar best gedaan. Misschien heb je wel een deel van jouw succes te danken aan de inzet van jouw fans.
Maar nu mevrouwtje Smit succes heeft, een leuk contractje heeft binnengesleept om mee te doen aan een of ander kutprogramma en verkozen is tot de meest sexy vrouw van het jaar, gaan we sterralures krijgen.


Of had je die al? Jij was toch degene die op jouw website, wat zeg ik, op Bianca's website schrijft dat het zo geweldig is wat Bianca voor je doet? Wat is er veranderd?

San Antonio wint voor de derde keer

De San Antonio Spurs zijn op weg naar de eindstrijd van de NBA. De Spurs boekten maandag een 79-91 overwinning op Utah Jazz. Hierdoor leidt San Antonio met 3-1.

De Spurs hebben nog maar één overwinning nodig om zich te plaatsen voor de grote finale, waarin Cleveland of Detroit wacht.

De Argentijn Manu Ginobili groeide maandag uit tot man van de wedstrijd. Hij scoorde 22 punten, waarvan liefst 16 in het laatste kwart. "Manu speelde agressief in het laatste kwart en heeft enkele prachtige en belangrijke punten gescoord", aldus Spurscoach Gregg Popovich na de zege.

Woensdag speelt San Antonio thuis tegen Utah in het vijfde duel tussen beide finalisten uit het Westen.

Konami zal problemen verhelpen in PES 6

Konami heeft gezegd dat ze een aantal technische problemen gaan verhelpen die zich voordoen als je Pro Evolution Soccer 6 via Xbox Live aan het spelen bent.

"Konami Digital Entertainment en Microsoft werken hard aan het verhelpen van de problemen die een klein aantal spelers hebben terwijl ze Pro Evolution Soccer 6 spelen. Het gaat hier vooral om connectiefouten in online gamesessies. "

Zodra er meer nieuws is staat het op FOK!games.


Binnenkort dus wél altijd online te spelen?

FIA onthult plannen voor 'groene F1'

De millieucommisie van de FIA heeft in Monaco vergaderd over de toekomst van de Formule 1, en de rol van biobrandstof in het bijzonder. De commisie is met een aantal voorstellen gekomen die ervoor moeten zorgen dat de Formule 1 rond 2012 een millieuvriendelijk karakter zal hebben.

De auto's zullen tegen die tijd rijden met een 2,2 liter V6 turbomotor, die begrenst is op 10.000 toeren per minuut. Ter vergelijking, dit jaar staat de begrenzer op 19.000. Deze krachtbronnen zullen worden gevoed door biobrandstof, die voor tien procent uit ethanol bestaat. Door een begrenzing op de brandstoftoevoer zal worden geprobeerd om een brandstofbesparing van 30% te bereiken. Ook zal er een zogenaamde boost-button komen die tijdelijk wat extra pk's afgeeft, zoals ook gebruikt wordt in de ChampCars en A1GP. Hergebruik zal ook een belangrijke rol gaan spelen, zowel de wrijvingsenergie van de remmen als de warmte-energie van de motor zal worden hergebruikt.

De kosten voor al deze maatregelen zullen worden beperkt door het feit dat de motoren rechtstreeks afgeleid worden van serieproductiemotoren. De FIA hoopt hiermee dat de fabrieksteams het budget van het raceteam zullen onderbrengen in het totale budget van het bedrijf.

Softwareverkopen Duitsland, Spanje en Italië

Van de week van 14 t/m 20 mei zijn uit enkele Europese landen softwareverkopen bekend, namelijk uit Duitsland, Spanje en Italië.

Duitsland:

PositieGamePlatform
1Singstar: Pop HitsPS2
2Harvest MoonDS
3Brain TrainingDS
4Two WorldsPC
5Spiderman 3PS2
6Diddy Kong RacingDS
7Pro Evo 6 PlatinumPS2
8WoW: Burning CrusadePC
9World of WarcraftPC
10Pokemon RangerDS

Spanje:

PositieGamePlatform
1God of War IIPS2
2Pro Evo 6 PlatinumPS2
3Pro Evo 6PS2
4Spiderman 3PS2
5Pokemon RangerDS
6Brain TrainingDS
7Pro Evo 6 PlatinumPSP
8Wii PlayWii
9English TrainingDS
10Animal Crossing Wild WorldDS

Italië (hiervan is helaas niet bekend voor welk platform een bepaalde game is, en aangezien Spiderman 3 3 keer in de lijst staat, is niet bekend wat daar het populairste platform van is):

PositieGame
1Spiderman 3
2God of War II
3SBK 07 Superbike World Championship
4Pokemon Ranger
5Spiderman 3
6Pro Evo 6
7Animal Crossing Wild World
8Brain Training
9DBZ Budokai Tenkaichi 2
10Spiderman 3

Topscorer Ali Daei gestopt

Ali Daei (38) heeft zijn profloopbaan beëindigd. De spits, die 149 keer uitkwam voor Iran en daarbij 109 keer scoorde, leidde in zijn laatste seizoen Saipa als speler/coach naar de titel in zijn geboorteland. Daei wordt vanwege de titel weer in genade aangenomen in Iran. De schande van het WK lijkt gewist.

Daei was lang aanvoerder van het Iraans voetbalelftal. Hij bezit een heus wereldrecord. In internationale wedstrijden voor zijn land – 151 in totaal – scoorde hij de meeste doelpunten, namelijk 109 keer.

Daei voetbalde een tijd in Duitsland. Hij speelde voor Arminia Bielefeld, Bayern München en Hertha BSC. Vorig jaar nam Daei nog deel aan het WK. Ondanks de tegenvallende prestaties was hij toen nog positief over het vervolg van zijn carrière. "Zo lang ik me fit voel, denk ik niet aan stoppen. Misschien loop ik over vier jaar nog wel op het WK rond," zei hij op het WK van vorig jaar.

In eigen land kreeg de aanvaller vanwege het tegenvallende WK forse kritiek. De op leeftijd geraakte international slaagde er in Duitsland amper in gevaar voor het vijandelijke doel te veroorzaken. Daarnaast raakte hij snel geblesseerd.

In Iran werd Daei zelfs als hoofdschuldige aangewezen voord het falen van Iran. Daei werd in Iran te oud genoemd. Hij scoorde te weinig op het WK, en dat voor een internationale topscorer! Ook het feit dat zijn forse snor eraf haalde was tijdens het WK werd niet gewaardeerd door de Iraniërs. Ali Daei zat fout, zoveel was zeker.

Maar daar bleef het niet bij. Op verschillende plaatsen werden de ruiten van zijn winkels ingegooid. Zijn oude moeder zou zijn bedreigd door boze voetbalhooligans en Daei hoefde voorlopig niet terug te komen naar Iran.

Na één jaar is alles vergeten. Ali maakt Saipa kampioen. Hij is nu weer het mannetje. Daei kent de voetbalwereld ook. Volgend jaar kan het weer anders zijn. Alleen al vanwege het behoud van zijn winkelruiten, neemt Daei nu een verstandig besluit.

Uitslagen Roland Garros dag drie

Vandaag kon er, in tegenstelling tot de eerste twee dagen, volop getennist worden op Roland Garros.

Voor Martin Verkerk was de eerste ronde het eindstation. De Nederlander verloor de wedstrijd in de eerste ronde tegen Simone Bolelli in drie sets met 6-1, 6-4 en 6-4. Andy Roddick werd ook in de eerste ronde uitgeschakeld. Igor Andreev versloeg de als derde geplaatste Amerikaan met 3-6, 6-4, 6-3 en 6-4. Roger Federer bereikte vrij eenvoudig de tweede ronde. De nummer één van de wereld was met 6-4, 6-2 en 6-4 te sterk voor de Amerikaan Michael Russell.

Rafael Nadal kwam in zijn wedstrijd in de eerste set tegen de Argentijn Juan Martín del Potro met de schrik vrij en gaf de winst daarna niet meer uit handen. Hij herpakte zich en stoomde door naar een 7-5, 6-3, 6-2 overwinning.

Eerste ronde

Mannen

Roger Federer (Zwi/1) - Michael Russell (Usa) 6-4 6-2 6-4
Marcos Baghdatis (Cyp/16) - Sebastien Grosjean (Fra) 6-3 6-2 6-4
Ivan Ljubicic (Kro/7) - Arnaud Clement (Fra) 6-1 7-5 7-6(2)
Richard Gasquet (Fra/11) - Nicolas Mahut (Fra) 6-3 6-2 6-2

Igor Andreev (Rus) - Andy Roddick (Usa/3) 3-6 6-4 6-3 6-4
Olivier Rochus (Bel) - Gael Monfils (Fra) 6-4 4-6 2-6 6-3 1-6
Tommy Robredo (Spa/9) - Sergio Roitman (Arg) 6-3 6-4 6-2
Juan Ignacio Chela (Arg/18) - Fabrice Santoro (Fra) 6-7(5) 6-0 6-3 6-3

Lleyton Hewitt (Aus/14) - Max Mirnyi (Wru) 6-3 6-1 6-3
Carlos Berlocq (Arg) - Julien Benneteau (Fra/30) 6-7(5) 7-5 6-2 6-3
Amer Delic (Usa) - Juan Carlos Ferrero (Spa/17) 7-6 3-6 3-6 4-6
Radek Stepanek (Tsj) - Fernando Gonzalez (Chl/5) 6-2 6-2 6-4

Fabio Fognini (Ita) - Juan Monaco (Arg) 6-3 6-2 1-6 2-6 4-6
Filippo Volandri (Ita/29) - Paul Capdeville (Chl) 6-3 7-5 6-3
Justin Gimelstob (Usa) - Nicolas Almagro (Spa/32) 4-6 4-6 4-6
Jurgen Melzer (Oos/27) - Jose Acasuso (Arg) 6-4 7-5 6-4

Robin Soderling (Zwe/25) - Albert Montanes (Spa) 6-7 1-4 opgave
Yung-Taik Lee (Kor) - David Nalbandian (Arg/15) 2-6 1-6 6-3 3-6
Ernests Gulbis (Let) - Tim Henman (GBR) 6-4 6-3 6-2
Michael Llodra (Fra) - Nicolas Devilder (FRA) 6-4 6-3 6-3

Martin Verkerk (NED) - Simone Bolelli (Ita) 1-6 4-6 4-6
Benjamin Becker (Dui) - Mathieu Montcourt (Fra) 3-6 1-6 3-6
Luis Horna (Per) - Nicolas Massu (Chl) 4-6 5-7 603 7-6 2-6
Ruben Ramirez Hidalgo (Spa) - Stanislas Wawrinka (Zwi) 6-0 7-5 2-6 5-7 4-6

Edouard Roger-Vasselin (Fra) - Marcos Daniel (Bra) 6-4 4-1 opgave
Jan Hernych (Tsj) - Mikhail Youzhny (Rus/13) opgave
Chris Guccione (Aus) - Konstantinos Economidis (Gri) 7-6(6) 4-6 4-6 1-6
Kristof Vliegen (Bel) - Danai Udomchoke (Tha) 6-2 6-4 6-3

Lukas Dlouhy (Tsj) - Philipp Kohlschreiber (Dui/28) 2-6 6-3 5-7 6-4 15-17
Nicolas Lapentti (Ecu) - Alexander Peya (Oos) 6-1 6-4 2-1 opgave
Martin Vassallo Arguello (Arg) - Alejandro Falla (Col) 6-3 6-3 6-7 7-6
Kristian Pless (Den) - Yen-Hsun Lu (Tpe) 6-3 6-2 7-6(1)

Stefan Koubek (Oos) - Christophe Rochus (Bel) 6-7(7) 7-6(1) 6-4 1-2 opgave
Feliciano Lopez (Spa) - Jarkko Nieminen (Fin/20) 2-6 4-6 6-7
Marin Cilic (Kro) - Thierry Ascione (Fra) 2-6 2-6 1-6
Dmitry Tursunov (Rus/21) - Alessio Di Mauro (Ita) 6-3 6-4 3-6 6-3

Ivan Navarro Pastor (Spa) - Boris Pashanski (SRB) 7-6(1) 6-4 6-4
Victor Hanescu (Roe) - Guillermo Canas (Arg/19) 3-6 1-6 4-6
Jonathan Eysseric (Fra) - Olivier Patience (Fra) 1-6 6-3 2-6 4-6

Werner Eschauer (Oos) - Alexandre Sidorenko (Fra) 6-3 3-6 6-3 5-4 opgave
Fernando Verdasco (Spa) - Jerome Haehnel (Fra)4-6 6-2 6-2 6-0
Juan Martin Del Potro (Arg) - Rafael Nadal (Spa/2) 5-7 3-6 2-6

Florian Mayer (Dui/31) - Paul-Henri Mathieu (Fra) 3-6 4-6 2-6
Marc Gicquel (Fra) - Gaston Gaudio (Arg) 6-3 3-6 6-3 4-6 3-6
Bohdan Ulihrach (Tsj) - Dominik Hrbaty (Svk/24) -2 5-7 6-7(3) 6-4 6-3

James Blake (Usa/8) - Ivo Karlovic (Kro) 6-4 4-6 5-7 5-7
Peter Luczak (Aus) - Jonas Bjorkman (Zwe) 7-6 7-5 3-6 3-6 1-6
Robert Kendrick (Usa) -Juan Pablo Brzezicki (Arg) 1-6 6-3 2-6 1-6

Thomas Johansson (Zwe) - Jan Hajek (Tsj) 5-7 6-7 6-7
Sam Querrey (Usa) - Laurent Recouderc (Fra) 6-7 6-2 0-6 7-6 3-6

Mariano Zabaleta (Arg) - Agustin Calleri (Arg/26) 6-4 6-7(5) 7-6(5) 7-5
Florent Serra (Fra) - Igor Kunitsyn (Rus) 6-3 6-0 6-2
Vincent Spadea (Usa) - Gilles Simon (Fra) 6-2 4-6 4-6 3-6

Vrouwen

Emmanuelle Gagliardi (Zwi) - Nicole Vaidisova (Tsj/6) 4-6 3-6
Marion Bartoli (Fra/18) - Aravane Rezai (Fra) 6-2 6-4
Jelena Jankovic (Ser/4) - Stephanie Foretz (Fra) 6-2 6-2
Angelique Kerber (Dui) - Elena Dementieva (Rus/13) 3-6 2-6

Virginie Razzano (Fra) - Milagros Sequera (Ven) 7-5 3-6 7-9
Mathilde Johansson (Fra) - Anna-Lena Groenefeld (Dui) 7-5 6-4
Olivia Sanchez (Fra) - Shenay Perry (Usa) 6-3 4-6 3-6
Yaroslava Shvedova (Rus) - Olga Savchuk (Oek) 5-7 5-7

Agnieszka Radwanska (Pol) - Mara Santangelo (Ita/28) 1-6 4-6
Tamarine Tanasugarn (Tha) - Casey Dellacqua (Aus) 6-3 4-6 6-4
Nadia Petrova (Rus/11) - Kveta Peschke (Tsj) 5-7 7-5 0-6
Yvonne Meusburger (Oos) - Francesca Schiavone (Ita/23) 2-6 4-6

Maria Kirilenko (Rus) - Maria Elena Camerin (Ita) 6-3 6-0
Tzipora Obziler (Isr) - Melinda Czink (Hon) 6-3 6-4
Nuria Llagostera Vives (Spa) - Anna Smashnova (Isr) 6-2 7-5
Timea Bacsinszky (Zwi) - Jie Zheng (Chn) 7-6(3) 6-0

Akgul Amanmuradova (Oez) - Vania King (Usa) 7-6(5) 4-6 6-3
Catalina Castano (Col) - Emma Laine (Fin) 1-6 7-5 6-4
Pauline Parmentier (Fra) - Mariya Koryttseva (Oek) 4-6 6-3 5-7

EMA Awards 2007: Gears of War beste game

De Entertainment Merchants Association (EMA) heeft de winnaars van het Video Game Home Entertainment Awards 2007 bekend gemaakt. Gears of War gaat maar liefst met 4 awards naar huis, inclusief Game of the Year. World of Warcraft (The Burning Crusade) en Lego Star Wars mogen zichzelf ook prijzen met meerdere awards. Alle Games die genomineerd zijn voor de Video Game Home Entertainment Awards zijn uitgebracht tussen 1 April 2006 en 31 maart 2007.

Hieronder alle winnaars:

DS Game of the Year
Lego Star Wars II: The Original Trilogy - LucasArts

PC Game of the Year
World of Warcraft: The Burning Crusade - Blizzard

PS2 Game of the Year
Lego Star Wars II: The Original Trilogy - LucasArts

PS3 Game of the Year
Resistance: Fall of Man - Insomniac Games

PSP Game of the Year
Grand Theft Auto: Vice City - Rockstar Games

Wii Game of the Year
The Legend of Zelda: Twilight Princess - Nintendo

Xbox 360 Game of the Year
Gears of War - Microsoft

Action/Adventure Game of the Year
Grand Theft Auto: Liberty City Stories - Rockstar Games

Casual Game of the Year
Guitar Hero II - Red Octane

Family/Children's Game of the Year
Cars - THQ

Fighting Game of the Year
WWE Smackdown! Vs. RAW 2007 - THQ

Racing Game of the Year
Need for Speed - Electronic Arts

RPG/Strategy Game of the Year
World of Warcraft: The Burning Crusade - Blizzard

Shooter/Military Game of the Year
Gears of War - Microsoft

Sports Game of the Year
Madden NFL 07 - Electronic Arts

Best Game Graphics of the Year
Gears of War - Microsoft

Most Innovative Game of the Year
Guitar Hero II - Red Octane

Game of the Year
Gears of War - Microsoft

Federer wil dak boven Roland Garros

Roger Federer is van mening dat het centre court van Roland Garros van een dak moet worden voorzien. De Zwitser had namelijk twee dagen nodig om van Michael Russell (VS) te winnen. Door de regen werden veel wedstrijden van dit weekend regelmatig stilgelegd.

"Ik ben voor de optie om een dak te bouwen", liet Federer na zijn eerste partij op Roland Garros weten. "De televisie en de fans komen naar het stadion en plannen een dagje Roland Garros. Ze zouden zo blij zijn om ons te zien."

Hiermee refereert de Zwitserse nummer één van de wereld naar de Australian Open. Het centre court van Melbourne beschikt namelijk wel over een schuifbaar dak. Ook op Wimbledon is men inmiddels bezig om een overkapping aan te leggen. Hierdoor wordt de mogelijkheid geboden om altijd wedstrijden op de belangrijkste baan te zien.

Vader mishandelt zoon om glaasje cola

Icoon PolitieEen 36-jarige vader is aangehouden omdat hij zijn 14-jarige zoon zou hebben mishandeld om een glas cola. De man zou de jongen hebben geslagen nadat deze volgens zijn zeggen zou blijven zeuren over cola terwijl dat niet in huis was. Daarop volgde wat schermutselingen waarbij het t-shirt van de jongen kapot is gegaan.

Het gebeurde allemaal in de Arnhemse wijk 't Broek. De jongen wist het huis te ontvluchten en de politie in te schakelen. Hij had verder geen zichtbare wonden.

De vader zit nog vast voor verder onderzoek. Door het slachtoffer is aangifte gedaan.

Met dank aan Longmen voor de submit.

Donadoni rekent niet meer op Nesta

Roberto Donadoni heeft de verwachting uitgesproken dat Alessandro Nesta niet meer voor de nationale ploeg van Italië zal spelen. De laatste wedstrijd van de 31-jarige speler dateert alweer van 11 oktober 2006. De Italianen speelden toen tegen Georgië.

"Iedereen moet zijn eigen keuzes maken, maar Nesta is een grote voetballer en er zal altijd ruimte voor hem zijn in het team", aldus Donadoni, bondscoach van Italië, in aanloop naar de kwalificatieduels voor het EK van 2008 in Oostenrijk en Zwitserland. Komend weekend treedt de Squadra Azzurra aan tegen de Faerøer Eilanden. Woensdag is Litouwen de tegenstander.

Nesta laat de twee wedstrijden aan zich voorbij gaan, omdat hij dit weekend in het huwelijksbootje stapt. Donadoni ziet de toekomst van de speler bij de nationale ploeg somber in. "Ik probeer optimistisch te blijven, maar ik verwacht niet dat hij nog terugkeert."

Ronaldinho één wedstrijd geschorst

FC Barcelona moet het in de zeer spannende slotfase van de Primera División stellen zonder Ronaldinho. De Braziliaanse vedette is namelijk voor één wedstrijd geschorst. De aanvaller ontving afgelopen weekend, tijdens het treffen met Getafe (1-0), de rode kaart.

Ronaldinho zou namelijk een natrappende beweging richting David Belenguer hebben gemaakt. De tuchtcommissie van de Spaanse voetbalbond weigerde de straf te seponeren, maar liet wel weten dat er sprake was van verzachtende omstandigheden. De speler van Getafe was zelf ook verantwoordelijk voor een aantal overtredingen op de Braziliaan.

Door deze rode kaart mist Ronaldinho de Catalaanse derby tegen Espanyol. In de laatste wedstrijd van het seizoen in Spanje, tegen het reeds gedegradeerde Gimnastic Tarragona, kan de Braziliaan weer spelen. De selectie van trainer Frank Rijkaard staat momenteel op de eerste plaats in de Primera División. De Catalanen moeten deze positie wel delen met Real Madrid.

Pinkpop 2007 review met foto's


De 38e editie van Pinkpop werd gedomineerd door twee dingen: buienradar.nl en calorieverslindende optredens. Het eerste is zoals altijd het gesprek van de dag. De voorspellingen waren schrikbarend voor de watervrezenden, maar uiteindelijk viel het best mee. Alleen Marilyn Manson kreeg het zaterdagavond voor elkaar om de hemel helemaal open te rijten. Zijn toch al donkere en macabere show kreeg een sfeervolle toevoeging in de vorm van een pikzwarte hemel, enkele bliksemschichten en liters regen. De fiëstarock van Gabriël Rios kreeg het tegenovergestelde voor elkaar op de vroege zondagmiddag. Alsof de duivel ermee speelde brak de zon door de grauwe wolken heen tijdens 'Broad Daylight'. Zonnige dagen werden het echter niet, maar alleen een kniesoor die daar een probleem van maakt. De belangrijkste factor op Pinkpop is nog steeds de muziek, dit werd gelukkig in overmaat verzorgd gedurende drie dagen.

Opvallende Wii reclames in Engelse bioscopen

Het is niks nieuws dat Nintendo in sommige landen de bioscoop gebruikt om hun Wii te promoten, maar in Engeland pakt de Japanse gigant anders uit. In samenwerking met CommentUK zal er in enkele grote Britse filmhuizen namelijk een kort toneelstukje worden opgevoerd ter promotie van de Wii.

Het stukje zal beginnen met een advertentie van de Wii op het bioscoopdoek. Hierna zal een moeder de zaal betreden, op zoek naar naar zoon Steve. De verlichting springt aan, waarna de moeder haar zoon uitdaagt om een potje tennis te spelen op de Wii. Ondanks zijn schaamte besluit Steve de uitdaging aan te gaan, waarna de twee een potje Wii-tennis op het witte doek spelen.

Het toneelstukje moet de visie van Nintendo dat de Wii een console voor iedereen is versterken, zegt directeur van CommentUK Dean McKain. Het bureau hoopt dat deze originele insteek van reclame maken goed blijft hangen, en tevens mondeling verder zal worden verspreid.

NOVA krijgt Koninklijk afval in handen

Icoon KoningshuisNOVA is in het bezit gekomen van vertrouwelijke stukken van Koningin Beatrix. De documenten zijn door haar secretariaat, het Kabinet der Koningin, bij het vuilnis gezet. Het actualiteitenprogramma besteedt er vanavond aandacht aan (22:15 uur, Nederland 2).

NOVA onderzocht 24 vuilniszakken die vlak buiten de poort van het kantoor van het kabinet der Koningin in Den Haag stonden. Daarin zaten onder andere notities, telefoonnummers, werkroosters, visitekaartjes, agenda's en uitnodigingen. Zo ontvangt de koningin de komende weken een aantal ministers.

En er lag er tussen het afval een rapport over de beveiliging van handcomputers en telefoons.

NOVA heeft al het materiaal inmiddels overhandigd aan de Rijksvoorlichtingsdienst. De dienst zegt dat er maatregelen zijn genomen om herhaling te voorkomen.

'FIFA zal Pro Evo verpulveren'

EA heeft er alle vertrouwen in dat zij de jaarlijkse titanenstrijd tussen hun eigen FIFA en concurrent Pro Evolution Soccer zal winnen. Dit zegt marketing manager van EA Dan Holman in een interview met het Britse tijdschrift MCV.

Holman meldt dat het marktaandeel van FIFA binnen de voetbalgames elk jaar blijft stijgen, en ziet de toekomst dus rooskleurig in. 'We hebben 1.7 miljoen exemplaren van de laatste FIFA verkocht, terwijl Pro Evo daar met zijn miljoen exemplaren achteraan sukkelde.' Dit succes valt volgens hem te verklaren door het brede publiek dat FIFA aantrekt. 'Niet alleen trekken we de laatste jaren steeds meer hardcore gamers naar FIFA toe, ook spreken we steeds meer niet-gamende voetbalfans aan.'

Binnenkort kunnen we meer informatie verwachten over het aankomende FIFA-deel.

Singleplayer van Halo 3 bestaat uit negen levels?

De hackers uit de modding community van Halo zijn goed op dreef. Beweerden ze vorige week al een aantal nieuwe features te hebben ontdekt door middel van het blootleggen van de beta-code. Nu wordt er gezegd dat de structuur van de singleplayer campaign van Halo 3 ontdekt is door middel van hacken.

De single player zal volgens hen bestaan uit negen levels welke zal eindigen op een Halo. De levels heten, in de volgorde van het spel, Jungle, Base, Outskirts, Voi, FloodVoi, Wasteland, Citadel, High Charity en Halo.

Op dezelfde manier zijn de achievements ondekt. Dit is de complete lijst. Let erop dat al deze informatie uit niet-officiële bron komt en we tot september alleen maar kunnen gissen naar het waarheidsgehalte ervan. Bungie is namelijk berucht om het feit dat ze tot de release niks vrijlaten over de singleplayer campaigns van hun spellen.

quote
achievement_complete_mission_jungle
achievement_complete_mission_base
achievement_complete_mission_outskirts
achievement_complete_mission_voi
achievement_complete_mission_floodvoi
achievement_complete_mission_wasteland
achievement_complete_mission_citadel
achievement_complete_mission_highcharity
achievement_complete_mission_halo
achievement_complete_campaign_easy
achievement_complete_campaign_normal
achievement_complete_campaign_heroic
achievement_complete_campaign_legendary
achievement_find_outskirts_skull
achievement_find_voi_skull
achievement_find_floodvoi_skull
achievement_find_waste_skull
achievement_find_citadel_skull
achievement_find_highcharity_skull
achievement_find_halo_skull
achievement_jungle_training
achievement_jungle_no_casualties
achievement_floodvoi_no_flood_victims
achievement_spartan_recruit
achievement_spartan_graduate
achievement_spartan_officer
achievement_extra_crispy
achievement_banshee_surface_to_air_kill
achievement_triple_kill
achievement_killtacular
achievement_sticky_x5
achievement_brokeback
achievement_tripmine_vehicle_kill
achievement_flag_carrier_kill
achievement_kill_frenzy
achievement_triple_sword_kill
achievement_mongoose_splatter
achievement_melee_kill_x5
achievement_needler_kill_x5
achievement_sniper_kill_frenzy
achievement_headshot_kill_frenzy
achievement_full_warthog_kill
achievement_temporary_placeholder

Amerikaanse 'spionnen' aangeklaagd door Iran

Icoon Buitenlands Het Ministerie van Justitie in Iran heeft drie Amerikanen van Iraanse afkomst aangeklaagd omdat zij zouden hebben gespioneerd. Deze bekendmaking komt een dag nadat functionarissen van de aartsrivalen gesprekken voerden over dezelfde drie personen.

De academici Haleh Esfandiari en Kian Tajbakhsh zitten momenteel in de gevangenis. De journalist Parnaz Azima is nog op vrije voeten, maar wordt er ook van beschuldigd 'te hebben gehandeld in strijd met de veiligheid van het land door mensen proberen te winnen voor eigen ideeën en door spioneren voor buitenlanders'.

Het is de eerste keer dat Iran bevestigt dat de twee academici zijn aangehouden en het drietal is aangeklaagd. Esfandiari werd 8 mei opgepakt, de arrestatie van Tajbakhsh volgde drie dagen later. De 45-jarige Tajbakhsh is een academicus, die onder meer voor de Wereldbank en het Open Society Institute van de Amerikaanse miljardair George Soros heeft gewerkt.

Iran heeft het instituut van inmenging in de Iraanse binnenlandse aangelegenheden beschuldigd en stelde dat de denktank waar de academici voor werkten op een machtswisseling in Teheran uit is.

[RG] Roddick uitgeschakeld

Andy Roddick is in de eerste ronde van Roland Garros uitgeschakeld. Igor Andreev versloeg de als derde geplaatste Amerikaan met 3-6, 6-4, 6-3 en 6-4.

Voor de Amerikaan, die zich op gravel nooit echt op zijn gemak voelt, was het de tweede keer in successie dat hij in Parijs in de eerste ronde werd uitgeschakeld.

Lleyton Hewitt wist wel de tweede ronde te bereiken. De als veertiende geplaatste Hewitt was met 6-3, 6-1 en 6-3 te sterk voor de Wit-Rus Max Mirnyi.

[WSR] Van der Garde finisht race ondanks blessure

Giedo van der Garde is zondag vijfde geworden in de World Series by Renault-race in Monaco. Geheel vlekkeloos ging dat echter niet. De Nederlander reed vanaf de eerste bocht met een pijnlijke schouder nadat deze tijdens een aanrijding uit de kom was geschoten.

Na een goede start wist Van der Garde meteen twee man te passeren. In de eerste bocht kwam hij echter in aanraking met Milos Pavlovic. Als gevolg van deze aanrijding schoot de schouder uit zijn kom. "Gelukkig kwam er direct een safetycar op de baan en kon ik mijn arm terug in de kom slaan. Met mijn concentratie was het echter gelijk gedaan. Ik had erg veel pijn, maar kon wel de jongens achter me ophouden," aldus de Spyker F1-testcoureur.

Naast lichamelijk ongemak kende de Veenendaler ook technische schade aan zijn bolide als gevolg van de aanrijding. "Mijn voorwiel stond daarna scheef, waardoor ik erg veel last had van onderstuur. Ik kon dus gewoon niet aanvallen en moest de topvier laten gaan. Ik kon mijn vijfde plek echter wel met succes verdedigen en ik denk dat ik ook zonder die arm uit de kom op deze positie was geëindigd. Ik ben dus naar omstandigheden best tevreden, ik denk dat we er het maximale hebben uitgehaald," is de Nederlander desondanks tevreden.

Hamilton naar Goodwood Festival of Speed

Lewis Hamilton, de revelatie van het Formule 1-seizoen, zal aanwezig zijn op het wereldberoemde Goodwood Festival of Speed. De jonge Engelsman zal daar meedoen aan de beroemde heuvelklim van 1,8 kilometer lang.

Het is voor de Engelse fans de eerste gelegenheid de coureur live aan het werk te zien, het festival is namelijk twee weken voor de GP van Engeland. Naast Hamilton zullen ook de Britten Jenson Button, David Coulthard en Anthony Davidson aanwezig zijn. Laatstgenoemde zal aantreden in een Williams-Honda FW11B uit 1987. Nelson Piquet werd wereldkampioen in deze bolide.

Naast de Britten zullen ook enkele andere coureurs aanwezig zijn. Ralf Schumacher en Christian Klien zijn reeds bevestigd door hun teams. Naar alle waarschijnlijkheid zal zowel het Spyker F1 Team als het Spyker Squadron aanwezig zijn.

Duizenden mensen moeten vakantiegeld teruggeven

Icoon BinnenlandsDuizenden mensen krijgen een dezer dagen een telefoontje van uitkeringinstantie UWV met de boodschap dat zij geld moeten terugbetalen. UWV heeft bij 18.000 mensen vergeten de loonheffing over het vakantiegeld in te houden.

Zij moeten nu het te veel betaalde bedrag terugbetalen. Bij de meeste mensen gaat het om een bedrag tussen de 200 en 500 euro, zo heeft UWV dinsdag laten weten.

Het foutje kwam bij een test aan het licht. Wanneer minder dan 45 euro moet worden terugbetaald, dan verrekent UWV dit. Betrokkenen krijgen hierover schriftelijk bericht.

Gaat het om meer geld, dan stelt het UWV de betrokkenen telefonisch op de hoogte. Er kan een afbetalingsregeling worden getroffen.

Het UWV heeft in totaal ongeveer 1,3 miljoen klanten.
Dan maar naar de camping?

Italiaanse peuterleidster bijt tweejarig kind

Icoon OpmerkelijkDe ouders van een tweejarig jongetje uit het midden van Italië hebben aangifte gedaan tegen een peuterleidster. De vrouw zou hun zoontje hard in zijn arm hebben gebeten. De bijtaanval had bij de peuter een bloeduitstorting tot gevolg.

Dit meldde het Italiaanse persbureau ADN Kronos vandaag. Tegenover de politie verklaarde de vrouw dat ze het jongetje wilde straffen, omdat hij kort daarvoor zelf een ander kind had gebeten. De peuterleidster zei dat ze de peuter wilde leren hoe pijnlijk zo'n beet kan zijn.

België zonder Vandenbussche

Brian Vandenbussche, keeper van SC Heerenveen, laat de kwalificatiewedstrijden voor het Europees kampioenschap in Oostenrijk en Zwitserland aan zich voorbij gaan. De goalie van België ondervindt teveel hinder van een blessure aan zijn teen.

Rene Vandereycken, bondscoach van De Rode Duivels, heeft een vervanger voor Vandenbussche opgeroepen, namelijk Logan Baily van Racing Genk. De sluitpost maakt nu nog deel uit van de selectie van Jong België en is nog op trainingskamp met deze ploeg. Toch zal hij zich zo snel mogelijk bij het 'grote' België aansluiten.

België speelt op 2 juni eerst tegen Portugal. Vier dagen later neemt de selectie van Vandereycken het op tegen Finland.

Gerets noemt vertrek 'jammer'

Gisteren meldden we al dat Eric Gerets ontslagen was bij zijn club Galatasaray. Vandaag hebben ook de club en de trainer zelf de breuk bevestigd. De oefenmeester heeft tegenover de Belgische media zijn reactie gegeven.

"Ik ben niet ontgoocheld. Ik vind het enkel jammer dat ik geen revanche heb kunnen nemen met de ploeg. We hadden volgend seizoen een tweede titel in drie jaar kunnen vieren", liet Gerets tegenover het Belgische Sporza weten. De oefenmeester zal naar alle waarschijnlijkheid niet lang zonder club zitten. Het Duitse Hertha BSC zou geïnteresseerd zijn in de trainer.

'Krkic naar Saint-Etienne'

Saint-Etienne zou zich verzekerd hebben van de diensten van Bojan Krkic. Dit weet de krant Sport te melden. De geruchten gaan dat het supertalent van FC Barcelona komende zomer al deel uit gaat maken van de selectie van de Franse club.

De verwachting is dat Krkic op huurbasis voor Saint-Etienne gaat spelen. Eerder werd al bekend dat ook Ajax en PSV achter de handtekening van het pas 16-jarige talent zaten.

De Amsterdamse ploeg zou overigens nog een speler van FC Barcelona B in het vizier hebben, namelijk 18-jarige Giovani dos Santos. De Mexicaan mag, net als zijn ploeggenoten Marc Crosas en Jesús Olmo, komend seizoen aan een andere ploeg worden verhuurd. Het is nog onduidelijk waar dit trio komend seizoen zal spelen.

Verkerk neemt toekomst in beraad

Martin Verkerk gaat voorlopig nog even door met tennis. Eerder op de dag werd hij op het tennistoernooi van Roland Garros uitgeschakeld. De Alphenaar hoopt nu op een wildcard voor het toernooi in het Brabantse Rosmalen. Bovendien gaat hij deelnemen aan teamtennis in Amerika.

Verkerk heeft zich voorgenomen om in augustus de balans op te maken. "Ik ben er nog niet uit of ik verder wil", liet de Nederlander, na de verloren partij tegen de Italiaan Simone Bolelli, weten. In Frankrijk was het overigens voor het laatst dat de tennisser gebruik kon maken van zijn beschermde status. De afgelopen tweeënhalf jaar had hij diverse blessures, waardoor het niet mogelijk was om op de baan te staan.

Uiteindelijk kreeg Verkerk op acht toernooien toch de mogelijkheid om deel te nemen, maar wist geen enkele set binnen te slepen. "Ik voel me opgelucht dat die reeks erop zit. Je weet nu waar je staat", liet de Nederlander weten. Momenteel staat hij rond de 700e plaats op de wereldranglijst. Dit houdt in dat de tennisser veroordeeld is tot het spelen van challengers of nog erger, het futurecircuit. "Of ik dat wil? Daar ben ik nog niet uit. Het is leuk om te tennissen, het is niet zo leuk om zo op je broek te krijgen. Ik wil het gevoel hebben dat ik kan terugkeren in de top 50. Ik heb geen zin om straks ergens tussen plaats 80 en 120 te hangen."

Vrouwen voelen zich dikker door dunne vaas

Icoon ShockingBij het zien van een dunne vaas blijken vrouwen die ontevreden zijn over hun lichaam, nóg ontevredener te raken. Dit komt doordat zij hun eigen lichaam niet alleen vergelijken met andere mensen, maar ook met objecten, om hun marktwaarde te taxeren. Dit blijkt uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG).

Promovenda Debra Trampe onderzocht hoe vrouwen die ontevreden zijn over hun lichaam reageren bij het zien van een dunne of een dikke vaas. "De vrouwen die de dikke vaas te zien kregen behielden hetzelfde lichaamsbeeld", vertelt Trampe. "De vrouwen die de dunne vaas zagen voelden zich nadien nog ontevredener."

Daarnaast is gebleken dat ontevreden vrouwen zichzelf vaker vergelijken met vrouwen, dan vrouwen die relatief content zijn met hun verschijning.

Uitbreiding Sims 2: Goede Reis plus screens

Het leven van een Sim is heel erg leuk, maar kan ook veel stress met zich meebrengen. Om je lievelingetjes een een burn-out te besparen is er nu de mogelijkheid om ze op vakantie te sturen. De Sims 2 komt met de Goede Reis uitbreiding. In het Engels zal deze verschijnen onder de naam Bon Voyage.

Er zijn drie verschillende oorden waar je Sims heen op vakantie kunnen. Ze kunnen zich ontspannen in het verre oosten of op een tropisch eiland en de wat avontuurlijkere Sim kan gaan kamperen in de wilde natuur.

Een drietal screenshots van de verschillende locaties kun je hieronder zien.





Eindstand Eredivisie aangepast

De KNVB heeft door de recent gespeelde play-offs de ranglijst voor de Eredivisie aangepast. Deze aanpassing is noodzakelijk zodat de ploegen die Europees voetbal hebben gehaald ook daadwerkelijk Europees zullen gaan spelen.

#ClubBijzonderheden
1PSVChampions League
2Ajaxvoorronde CL
3AZUEFA Cup
4FC TwenteUEFA Cup
5SC HeerenveenUEFA Cup
6FC GroningenUEFA Cup
7FC UtrechtIntertoto
8Roda JC
9Feyenoord
10Vitesse
11NEC
12NAC Breda
13Sparta
14Heracles
15Willem II
16Excelsior
17RKC WaalwijkGedegradeerd
18ADO Den HaagGedegradeerd

[Giro] Garzelli wint voor de tweede maal

Gisteren konden de renners genieten van een rustdag, vandaag stapten 143 overgebleven renners weer op de fiets. De etappe van vandaag begon in Agordo en eindigde in Lienz. Stefano Garzelli was na 189 kilometer de snelste. Het was zijn tweede overwinning in deze Giro d’Italia.

Het peloton begon rustig aan de etappe. Het gemiddelde bedroeg nog geen dertig kilomter per uur. Het weer werkte ook niet echt mee, regen en lage temperaturen noopten de renners tot het aantrekken van de regenjassen, beenwarmers en armstukken. De eerste aanval kwam, met nog 64 kilometer voor de wielen, op naam van Laurent Mangel van AG2R Prévoyance en Benoît Joachim uit de Astana-ploeg.

De twee koplopers kregen gezelschap van zes andere renners voordat de eerste col bereden werd. In de afdaling vanaf Anras moest Julian Dean de koplopers laten gaan. Op de laatste klim ging Stefano Garzelli er alleen vandoor, de zes anderen konden niet volgen. De achterstand bleef binnen de perken maar de achtervolgers wisten Garzelli niet bij te halen. Met nog zeven kilometer te gaan was het gat dertig seconden. Na 5:34’07” gekoerst te hebben kwam Garzelli als eerste over de meet, tweede werd Mangel. Di Luca blijft in het roze.

Inburgeringsexamen wordt moeilijker

Icoon BinnenlandsMinister Ella Vogelaar (Integratie) heeft besloten om de inburgeringstoets over Nederland en de Nederlandse taal aan te scherpen. Niet-Europese buitenlanders moeten deze examens in het land van herkomst met goed gevolg afleggen, willen ze Nederlands staatsburger worden.

Vogelaar meent dat de huidige toets geen garantie biedt voor voldoende kennis. In het eerste jaar dat Nederland het inburgeringsexamen in het land van herkomst hanteerde, is ongeveer 90 procent van de 4434 deelnemers geslaagd.

De bewindsvrouw zegt er niet op uit te zijn om meer buitenlanders te laten zakken. "Ik ben daar niet op uit. Ik hoop dat mensen zich steviger voorbereiden om de toets wel te halen."

De PvdA-minister heeft zich door het onderzoeksinstituut TNO laten overtuigen dat de kwaliteit van het inburgeringsexamen wel in orde is. Zij had aanvankelijk bedenkingen bij enkele onderdelen van deze toets.

Schaatscoach Franke stopt

Joachim Franke stopt als coach. De 67-jarige schaatscoach heeft besloten om zijn deze zomer aflopende contract bij de Duitse schaatsbond niet te verlengen. Franke leidde zijn pupillen onder meer naar negen gouden medailles.

Franke won als trainer in totaal achttien Olympische medailles. Zo begeleidde hij de schaatsers Uwe-Jens Mey (1988, 1992), Andre Hoffmann (1988) en Olaf Zinke (1992). De laatste jaren begeleidde hij Claudia Pechstein naar vijf gouden plakken op de Spelen. Bovendien won Pechstein medailles op alle tien de edities van de WK afstanden.

Wilders: Schiet met scherp bij ernstige rellen

BinnenlandsDe politie moet bij ernstige rellen, en na een duidelijke waarschuwing, met scherp kunnen schieten op relschoppers. Dat zei fractievoorzitter Geert Wilders van de Partij voor de Vrijheid vandaag.

Dit zou volgens hem bij voorkeur moeten gebeuren in het been. Als wettelijk wordt vastgelegd dat een agent na zo'n actie niet vervolgd wordt, zal volgens Wilders de aarzeling verdwijnen om hard op te treden tegen relschoppers.

De fractievoorzitter reageerde met zijn pleidooi op de rellen vorige week bij de oefeninterland in Tilburg tussen de voetbalploegen van Jong Oranje en Jong Marokko.


Geert Wilders

John Woo en Warren Spector houden van Ninja's!

John Woo en Warren Spector gaan binnenkort samenwerken om zowel een film als een game te maken die gebaseerd zal zijn op traditionele Ninja's in een moderne setting.

Volgens Spector kwam Woo met het idee aanzetten:

"I know that my thought from the start was to develop something that would work just as well in games as in movies, and I know John was thinking along the same lines.

This was an attempt to create a concept that would work in, and be developed for, a variety of media simultaneously. That's something new for games and for movies."

Wanneer we het spel en de film kunnen verwachten is nog niet bekend.

Doodstraf Nederlandse xtc-fabrikant in Indonesië

BuitenlandsEen Indonesische rechtbank heeft een Nederlandse xtc-fabrikant vandaag veroordeeld tot de doodstraf. Ook een Fransman en vijf Chinezen werden veroordeeld tot hetzelfde noodlot.

De 61-jarige Nicolaas G. kreeg vorig jaar nog een levenslange gevangenisstraf opgelegd wegens de handel in xtc. In hoger beroep volgt evenwel de doodstraf, omdat de activiteiten in verband stonden met internationale georganiseerde criminaliteit, aldus de zegsman. "Dat is erg gevaarlijk." G. en de 43-jarige Fransman zijn nog niet op de hoogte gebracht van de veroordeling, aldus de staatssecretaris .

De zeven zijn schuldig bevonden aan het runnen van een groot xtc-laboratorium bij de hoofdstad Jakarta. Ook de Fransman kreeg vorig jaar levenslang, de Chinezen toen nog twintig jaar. De twee eigenaren van het laboratorium werden eerder al veroordeeld tot de doodstraf.

De politie hield de mannen in 2005 aan in de plaats Serang, tijdens een inval in het laboratorium waar xtc en methamphetamine (speed) werden gemaakt. Agenten namen bij de actie meer dan honderd kilo speed, duizenden xtc-pillen en een grote hoeveelheid grondstoffen om xtc te maken in beslag. Serang ligt circa 60 kilometer ten westen van de hoofdstad Jakarta.


'Doodstraf voor Nederlandse pillendraaier'

Nederland mogelijk uit EU bij nieuw 'nee'

Icoon EuropaNederland moet geen Europees verdrag meer afwijzen in een referendum. Dit keer staat het Nederlandse lidmaatschap van de EU op het spel. Dat zegt staatssecretaris Timmermans van Europese Zaken.

Twee jaar geleden verwierpen Nederland en Frankrijk de Europese grondwet in een referendum. Momenteel wordt er onderhandeld over een verdrag. Deze moet in plaats komen van de grondwet. Het is nog niet bekend of daarover een referendum gaat komen.

"Mocht er een nee komen, dan gaat het over de vraag of Nederland door wil met Europa" aldus Timmermans. Hij erkent dat dat als chantage klinkt, maar volgens hem "is de tweede ronde echt de laatste ronde".

Lid blijven van de EU of zelfstandig verder? Geef je mening in de Poll!

Met dank aan Karrs voor de submit.

Promotie / degradatie zaterdaghoofdklasse

Sinds gisteren zijn alle promovendi en degradanten in de hoofdklasse van het zaterdagamateurvoetbal bekend. Omdat vanaf volgend seizoen wekelijks aandacht geschonken zal worden aan het voetbal op dit niveau, volgt hier een overzicht met daarin de beslissingen onderin.

Uit de drie afdelingen in de zaterdaghoofdklasse degraderen altijd twee ploegen. Logischerwijs zijn dit de teams die als nummer 13 en 14 eindigden. Dat leverde dus zes degradanten op. In de hoofdklasse A viel het doek voor Heerjansdam en Vitesse Delft, in de hoofdklasse B waren Huizen - in 2003 nog landskampioen - en SSV '65 de pineut, terwijl in de hoofdklasse C het doek viel voor Harkemase Boys, getraind door Fritz Korbach, en Urk. De prestatie van SSV '65 was ronduit dramatisch. De promovendus uit Goes haalde uit 26 duels slechts vijf punten en won geen enkele keer. Slechts Groote Lindt presteerde ooit slechter, zodat de Zeeuwen op de voorlaatste plaats binnenkomen in de ranglijst aller tijden.

Deze zes plaatsen worden volgend seizoen ingenomen door de vijf kampioenen van de eerste klasse. In 1A promoveerde Zwaluwen '30 / Henver, in 1B Barendrecht, in 1C LRC, in 1D het roemruchte DOVO en in 1E pakte PKC '83 de titel. Op Barendrecht en DOVO na debuteren de kampioenen volgend seizoen op het hoogste niveau. De zesde plaats wordt ingenomen door NIVO Sparta. Deze ploeg won een beslissingsduel met Voorland en gaat ook voor het eerst in de hoofdklasse spelen.

Dan waren er nog drie play-offs. Hierin treffen de nummers 12 uit de drie hoofdklassen de winnaars van de nacompetitie uit drie eerste klassen. De andere twee nacompetitiewinnaars treffen elkaar, dit waren dus NIVO Sparta en Voorland. In de play-offs wisten VVOG, dat DVS '33 na verlenging klopte, en Excelsior Maassluis, dat een 3-1 achterstand tegen Scheveningen omboog in een 3-4 zege, zich te handhaven. Berkum degradeerde wel uit de hoofdklasse door een nederlaag tegen Staphorst, dat hiermee de zevende promovendus is.

De KNVB zal over enkele weken de nieuwe indeling voor de zaterdaghoofdklasse A, B en C bekend maken.

Arveladze stopt als international

Shota Arveladze stelt zich niet meer beschikbaar voor de nationale ploeg van Georgië. De 34-jarige spits heeft zijn besluit afgelopen maart al medegedeeld aan bondscoach Klaus Toppmöller, na afloop van de interland tegen Schotland.

"Ik stop vanwege verschillende blessures. Die kan ik niet gebruiken", aldus de aanvaller van AZ. "Ik zou graag nog één wedstrijd willen spelen voor de supporters in Tbilisi."

Vrachtwagen verliest glas op de snelweg

Icoon FileOp de A4 bij Leiden heeft een vrachtwagen aan het eind van de ochtend een grote hoeveelheid glas verloren. In de vrachtauto worden glasbakken geleegd. De politie denkt dat er iets mis was met de beveiliging van de laadklep. Inmiddels staat er nog altijd een file van acht kilometer lang.

De vrachtwagen heeft driekwart van de lading verloren, waardoor zo'n 200 meter weg vol glas kwam te liggen. De 19-jarige chauffeur uit Roelofarendsveen heeft vermoedelijk de laadklep niet goed afgesloten.

Rond 14:30 uur was de weg weer vrij.

Uitgever voor Loath Nolder

Enkele jaren geleden werd de adventure Loath Nolder aangekondigd door een Turkse onafhankelijke ontwikkelaar, Aedon Games. Door gebrek aan belangstelling van publishers verdween het spel echter stilletjes van het toneel. Vorig jaar pikte de eveneens Turkse developer Zoetrope Interactive de ontwikkeling op, en vandaag maakt de Nederlandse uitgever Lighthouse Interactive bekend dat zij de wereldwijde rechten om het spel uit te mogen geven hebben verkregen. Het spel heeft wel een nieuwe titel gekregen, namelijk Darkness Within: In Pursuit of Loath Nolder.

Loath Nolder is een horror/thriller, geinspireerd door de werken van H.P. Lovecraft. Het spel neemt je mee naar de diepste, donkerste hoeken van de menselijke ziel en laat je kennismaken met een angstaanjagende wereld van nachtmerries en occultisme. Galip Kartoglu, president van Zoetrope Interactive: "The game is filled with terrifying vistas and a compelling plot that revolves around a protagonist-investigator in classic Lovecraftian style."

De vice-president van Lighthouse Interactive, Steve Wall, bevestigt dat het een doodeng spel wordt. "This is truly a game that will send shivers up your spine. People love both a good mystery and suspenseful psychological thrillers. This is a great combination of both. Players are sure to turn the lights on while playing this game."

In het spel kruip je in de huid van politieman Howard E. Loreid en moet je de moord op Clark Field oplossen. Clark was een rijke man die zich bezighield met occulte zaken. Je hoofdverdachte is een alom gerespecteerde privé-detective genaamd Loath Nolder. Tijdens zijn laatste zaak is hij onder mysterieuze omstandigheden vijf jaar geleden verdwenen. Nu is hij terug, maar hij lijkt inmiddels overgelopen te zijn naar de andere kant van de regels van de wet. Al gauw krijg je last van vreselijke nachtmerries en word je dagen in plaats van uren later wakker.

Het spel kent een ingebouwd hint-systeem met drie moeilijkheidsgraden waardoor iedereen het spel op zijn eigen niveau kan aanpassen. In plaats van alleen voorwerpen kan je ook gedachten en ideeën nader bekijken in je inventaris. De puzzels bestaan naast traditionele adventure-puzzels ook uit het ontcijferen van dromen en het vinden van belangrijke zinnen in documenten.

Er zijn zes screenshots vrijgegeven van het spel, dat in de herfst in de winkels moet liggen.





Mogelijke antistoffen H5N1 vogelgriep gevonden

Icoon BuitenlandsMenselijke antistoffen tegen de H5N1-variant van vogelgriep bieden muizen bescherming tegen het dodelijke virus. Wetenschappers hebben dat aangetoond in een onderzoek waarvan de resultaten deze week zijn gepubliceerd in het medische blad PLoS Medicine.

De muizen die de stoffen kregen toegediend en daarna expres besmet werden met H5N1, werden niet ziek. De onderzoekers gebruikten antistoffen van Vietnamezen die een besmetting met het virus hadden overleefd. Muizen die al ziek waren van H5N1 en de stof kregen toegediend, leefden veel langer dan de dieren die geen medicijnen kregen.

Het verschil tussen een vaccin en antistoffen is dat een vaccin weliswaar langere tijd bescherming biedt tegen een ziekte, maar pas na enkele weken of zelfs maanden gaat werken. Antistoffen werken direct, maar bieden waarschijnlijk slechts enkele maanden bescherming.

[NLLAX] Speelronde 10

Dit weekeinde zijn voor de Nederlandse Lacrosse Competitie een drietal wedstrijden gespeeld. Hieronder de uitslagen.

Alle uitslagen van dit weekend:

ThuisUitEindstand
Den Haag KnightsAmsterdam Lions1-11
Rotterdam Jaguars Emmen Highlanders9-8
Groningen GladiatorsMaastricht Lamas4-5 (O.T)

Stand:

#ClubDuels-pntn
1Amsterdam Lions9-7
2Rotterdam Jaguars9-7
3Groningen Gladiators9-5
4Maastricht Lama's9-5
5Den Haag Knights8-3
6Emmen Highlanders8-2
7Domstad Devils8-1

De eerste vier teams spelen aan het einde van de competitie een halve finale en tot slot wordt de finale juli in Amsterdam gespeeld.

George Harrison (Nintendo) interview

George Harrison (Marketing afdeling Nintendo Amerika) heeft in een interview met Wired weer een aantal interessante dingen vermeld. De belangrijkste punten uit het interview:

Brain Training 2 zal in Amerika gepromoot worden met Brain Training 1 en Big Brain Academy. Nintendo wil duidelijk maken dat ze 'bij elkaar' horen en de verkopen van alle drie de games op deze manier stimuleren. BT2 komt in augustus uit in Amerika
De grootste concurrent voor de Nintendo DS is nog steeds de GameBoy Advance
De PS3 is te duur waardoor deze niet zo veel verkoopt. De PS2 is hiervan het grootste bewijs aangezien Sony er hiervan nog steeds veel verkoopt. De gamers zijn tevreden met de graphics en de games en hij is aantrekkelijk geprijsd
Door je te concentreren op games als GTA en Halo blijf je met een beperkte doelgroep zitten welke niet groter wordt. Nintendo probeert zoveel mogelijk iedereen te interesseren in games
Zowel Microsoft als Sony proberen Nintendo te kopiëren, Sony met de SIXAXIS (Wiimote) en Microsoft met Viva Pinata (Pokémon). Beide pogingen hebben tot nu toe niet echt succes gehad
Wii Sports zal ook komende Kerst gebundeld worden met de Wii

Het complete interview is te lezen op de site van Wired.

[RG] Jankovic naar tweede ronde

Jelena Jankovic heeft zich weten te plaatsen voor de tweede ronde op Roland Garros. De als vierde geplaatste Servische versloeg Stephanie Foretz, die met een wildcard tot het toernooi was toegelaten, vrij eenvoudig met tweemaal 6-2.

Ook de als zesde geplaatste Nicole Vaidisova wist de eerste ronde te overleven. De Tsjechische was met 6-4 en 6-3 te sterk voor de Zwitserse Emmanuelle Gagliardi.

Boussaboun terug naar Feyenoord

Ali Boussaboun keert terug naar Feyenoord. De afgelopen maanden speelde de spits op huurbasis voor FC Utrecht. Die club had de mogelijkheid om hem deze zomer voor één miljoen euro over te nemen. Van deze mogelijkheid maakt de club echter geen gebruik.


Boussaboun, die onlangs in een interview een boekje open deed over de situatie bij Feyenoord en daarbij vooral Pierre van Hooijdonk met de grond gelijk maakte, zal hierdoor nu terug moeten keren naar de Kuip. Zijn contract bij de Rotterdammers loopt nog tot medio 2009.

Dennis: "We hebben niets gemanipuleerd"

Het team van McLaren Mercedes vindt dat zij niets verkeerd heeft gedaan in de Grand Prix van Monaco, waarin hun coureurs Fernando Alonso en Lewis Hamilton afgelopen zondag eerste en tweede werden.

De Britse renstal zou de strategie tijdens de race hebben aangepast om beide coureurs niet met elkaar in gevecht te laten raken. Gisteren kondigde de FIA aan dat het een onderzoek in zal stellen naar de teamorders die McLaren tijdens de race in Monaco aan haar rijders zou hebben gegeven.

McLaren heeft alle vertrouwen in een goede afloop van het onderzoek. "We zien het onderzoek dat de FIA heeft ingesteld met vertrouwen tegemoet", aldus een woordvoerder van het team. "Alle beslissingen die we vóór en tijdens de race hebben genomen, waren in overeenstemming met de International Sporting Code."

Teambaas Ron Dennis vindt niet dat er regels zijn overtreden: "Je hebt een strategie nodig om een race te winnen. Teamorders gebruik je om een race te manipuleren. Dat laatste hebben we absoluut niet gedaan. We hebben alleen in de Grand Prix van Australië van 1998 een keer ingegrepen, toen een onbekende over onze teamradio Mika Hakkinen de opdracht had gegeven om naar de pits te komen. Hij kwam de pits binnen en zou de race hebben verloren. Omdat dat niet eerlijk was, hebben we dat weer rechtgezet."

Rotterdamse haven halal-proof

De Rotterdamse haven heeft in Kuala Lumpur een halal-certificaat ontvangen. De haven is hiermee de eerste Europese haven waar producten kunnen worden gedistribueerd die voldoen aan islamitische religieuze wetten.

VVD-burgemeester Ivo Opstelten van Rotterdam liet dat vandaag vanuit de Maleisische hoofdstad weten. Opstelten is in Maleisië op uitnodiging van het World Islamic Economic Forum (WIEF). Hij heeft daar gesproken over de aanpak van de arbeidsmarkt in Rotterdam. In het gevolg van de burgemeester was een delegatie van het Rotterdamse Havenbedrijf aanwezig.

Prijsvragennieuws week 22!

We hebben deze week weer een aantal prijzen voor jullie geregeld. Als je geregistreerd en ingelogd bent, dan kun je meedoen met de volgende prijsvraag:

Win het enige echte FOK!shirt!

Registratie is gratis en dient enkel om je prijsvraaginzending te registreren (geen misbruik van gegevens of spam op je mailadres)

De uitslagen:
Je kon de afgelopen weken weer leuke prijzen winnen op de FP. Bij deze weer een overzicht met de prijswinnaars van de afgelopen twee weken:

De Pokertafel

Observator
Disher
wlsandman
El_Rolando
Vodka_Lime
ahbruinsma
Deviant1nl
shifto
ouwe_dibbes
Kos_met_de_snor


Alle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! De prijzen komen er snel aan. Voor eventuele vragen kun je ons natuurlijk e-mailen.

Buijs mag praten met Mönchengladbach

Danny Buijs wacht op een uitnodiging voor een gesprek met Borussia Mönchengladbach. De Duitse club heeft zich inmiddels al bij Feyenoord gemeld voor de 24-jarige middenvelder.

"Ik mag van Feyenoord praten met Gladbach, maar van die club heb ik nog niets vernomen", aldus Buijs die interesse heeft om naar een buitenlandse club over te stappen. Voorlopig houdt de middenvelder alle opties open. "Als de nieuwe trainer van Feyenoord het in me ziet zitten, blijf ik graag in de Kuip."

Diego speler van het jaar in Duitsland

De Braziliaanse voetballer Diego is door zijn collega-profvoetballers tot speler van het jaar verkozen in Duitsland.

In een verkiezing, georganiseerd door het Duitse blad Kicker, kreeg de middenvelder van Werder Bremen 50,7 procent van de stemmen. Theofanis Gekas, de Griekse aanvaller van VfL Bochum, werd tweede met 10,7 procent. In totaal 268 profvoetballers brachten hun stem uit.

Verkerk strandt in eerste ronde Roland Garros

Icoon Roland GarrosMartin Verkerk is er wederom niet in geslaagd een set te winnen. De Nederlander verloor de wedstrijd in de eerste ronde van Roland Garros tegen Simone Bolelli in drie sets met 6-1, 6-4 en 6-4.

In de eerste set had Verkerk weinig in te brengen tegen zijn Italiaanse tegenstander. In de tweede set was het al snel 5-1 voor Bolelli. Even leek het erop dat Verkerk terug in de wedstrijd kon komen, door drie games op rij te winnen. De Italiaan wist zich echter op het juiste moment te herstellen en won ook de tweede set. De derde set ging lang gelijk op, totdat Bolelli op een cruciale 5-4 voorsprong kwam en zelf mocht gaan serveren. De Italiaan maakte geen fout en serveerde de derde set eenvoudig uit.

Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!

Extra zetel SP door ongeldige GroenLinks stem

Icoon VerkiezingenEen ongeldige stem van een GroenLinks-Statenlid in de provincie Noord-Holland levert de SP een extra zetel op in de Eerste Kamer. Dat bleek vandaag uit de officieuze zetelverdeling van de Verkiezingsdienst van het ANP.

De SP, bij de provinciale verkiezingen toch al de grootste winnaar, gaat van 4 naar 12 zetels. GroenLinks levert een zetel in en houdt 4 zetels over in de Senaat. De PvdA gaat van 19 naar 14 zetels, het CDA van 23 naar 21, terwijl de ChristenUnie er 3 wint en op 5 zetels eindigt. De VVD blijft op 15 zetels staan.

D66, de SGP, de Onafhankelijke Senaatsfractie en de Partij voor de Dieren hebben in de nieuwe samenstelling van de Eerste Kamer één zetel. De Lijst Pim Fortuyn leverde haar enige zetel in en verdwijnt uit de Senaat.

De Kiesraad maakt donderdag de definitieve zetelverdeling bekend.

De 75 leden van de Eerste Kamer (Senaat) werden vandaag gekozen door de leden van de twaalf Provinciale Staten. De vorm is die van getrapte verkiezingen: de burgers kiezen (kozen op 7 maart) de Provinciale Staten en de leden van Provinciale Staten kiezen op hun beurt de leden van de Eerste Kamer.

Verkerk strandt in eerste ronde

Martin Verkerk is er werderom niet in geslaagd een set te winnen. De Nederlander verloor de wedstrijd in de eerste ronde van Roland Garros tegen Simone Bolelli in drie sets met 6-1, 6-4 en 6-4.

In de eerste set had Verkerk weinig in te brengen tegen zijn Italiaanse tegenstander. In de tweede set was het al snel 5-1 voor Bolelli. Even leek het erop dat Verkerk terug in de wedstrijd kon komen, door drie games op rij te winnen. De Italiaan wist zich echter op het juiste moment te herstellen en won ook de tweede set. De derde set ging lang gelijk op, totdat Bolelli op een cruciale 5-4 voorsprong kwam en zelf mocht gaan serveren. De Italiaan maakte geen fout en serveerde de derde set eenvoudig uit.

Blote billen in Halo 2

Een paar dagen terug was al bekend dat Halo 2 voor de PC enige vertraging had opgelopen omdat er naakt in de game zou zitten. Vandaag is duidelijk geworden om wat voor soort naaktheid het gaat.

Zodra de game crasht (door een ASS-error) krijg je namelijk de kont te zien van een van de programmeurs. Deze feature diende als test, maar is blijven zitten in de definitieve versie. Er is inmiddels een patch uit zodat dit 'probleem' op te lossen is.

Vingertop afgebeten na botsen in botsauto's

Een ritje in de botsauto's op de kermis in Papendrecht heeft een 18-jarige vrouw gisteren een vingertopje gekost. Niet dat ze klem kwam te zitten, maar omdat een boze vrouw het er bij haar afbeet.

Dat gebeurde nadat het slachtoffer tegen een botsauto met twee andere vrouwen was aangebotst. De twee ontstaken daardoor in razernij en sleurden de 18-jarige uit haar wagen en tuigden haar af. Daarbij beet één van de twee een vingertopje af. Het topje kon niet worden teruggevonden en derhalve ook niet in het ziekenhuis worden aangezet.

De daders sloegen op de vlucht en zijn nog spoorloos.

Downloadable content Worms morgen

Team 17 heeft bekend gemaakt dat er vanaf morgen nieuwe content te downloaden is voor Worms op XBLA. Het gaat om het volgende:

Nieuwe landschappen
Space (gratis)
Hell (150 Microsoft punten)
Jungle (150 Microsoft punten)

Xbox 360 aankleding
Desktop theme (150 punten)
Vijf gamerpictures (100 punten)
Twaalf Gamerpictures (200 punten)

Tot slot zijn er nieuwe stemmen te downloaden voor je wormen (gratis):
Africaan
AngryScots
Classic
Cyberworms
Danish
DanishPyrus
DoubleOhSeven
Dutch
Dutch2
Finnish
Greek
Hungarian
Irish
Norwegian
Polish
Portuguese
Redneck
Russian
Scouser
StiffUpperLip
Swedish
Swedish2

Wat is Dit: Opgave 7 - Uitslag

Ook de 7e opgave hebben jullie weer razendsnel gevonden. InTrePidIvity gaat er met de 6 punten vandoor. Op zijn antwoord zijn de volgende lifters: Bees, Champloo, cw2cu, destrovel, G-lock, Irakeez, Jordy-B, KlownJB en RazorEdge33.

De tussenstand is beschikbaar in een excel bestand en kun je hier downloaden.

De prijzen:
Voor de eerste periode (van 7 Mei tot en met 31 Augustus) is onlinesmartshop.nl zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Een waardebon van de headshop ter waarde van 50 Euro.

De oplossing: Een Minatuurschip.

Anti-oorlogsactiviste Sheehan stopt verbitterd

Icoon BuitenlandsDe Amerikaanse activiste Cindy Sheehan  die zich tegen de oorlog in Irak heeft gekeerd nadat haar zoon Casey in 2004 in Irak was gesneuveld, stopt met haar acties. Op een weblog van liberale Amerikanen, de Daily Kos, neemt de 49-jarige Sheehan in een vandaag gepubliceerde brief verbitterd afscheid.

Ze heeft meer dan genoeg van de kritiek op haar persoon en is naar eigen zeggen emotioneel en financieel uitgeput. Ze klaagt ook over haar gezondheid.

Sheehan schreef dat haar zoon uiteindelijk voor niets is gesneuveld, ''voor een land dat meer geïnteresseerd is in wie op tv de volgende 'American Idol' wordt dan hoeveel mensen er de komende tijd weer gedood worden''. Zowel de Republikeinen als de Democraten spelen met mensenlevens voor hun politieke doeleinden, volgens Sheehan.

Ze is teleurgesteld dat de nieuwe volksvertegenwoordiging in Washington geen einde heeft gemaakt aan de oorlog in Irak, ''waar de dappere Amerikaanse troepen zijn verlaten door laffe politieke leiders''.

Sheehan keert terug naar haar gezin. Haar belangrijkste wapenfeit was in de zomer van 2005 toen ze bij George Bush' buitenhuis in Crawford, Texas, een kampement met betogers opzette, Camp Casey. Ze stichtte de beweging Gold Star Families for Peace. De vredesbeweging krijgt er ook van langs in Sheehans brief: ''Ik heb geprobeerd te werken in een vredesbeweging waar ego's meestal belangrijker zijn dan vrede en mensenlevens.''


Cindy Sheehan

Lindsay Lohan weer totaal bezopen

Icoon ShowbizzBinnen 48 uur nadat de Amerikaanse actrice Lindsay Lohan werd gepakt met een slok op achter het stuur, is ze al weer laveloos in een auto aangetroffen. Ze reed dit keer niet zelf, dus strafbaar was ze niet. Wel werden er door roddelfotografen plaatjes geschoten van de compleet laveloze 20-jarige liefhebster van ruige seks.

Lohan had hulp nodig om haar voordeur te bereiken en stortte vlak voor haar woning nog een keer ineen. De actrice onderging in januari nog een behandeling in een kliniek voor alcoholverslaafden. Dat is niet erg succesvol geweest naar nu blijkt.

Het Zweedse wodkamerk Svedka is niet te spreken over het gedrag van de actrice. Het merk trekt zich terug als sponsor van haar 21e verjaardagsfeest.



Met dank aan 24uur24flesjesbier voor de submit.

Liverpool haalt jonge Hongaren

Verliezend Champions League-finalist Liverpool heeft zich versterkt met het oog op de toekomst. Twee Hongaarse jeugdinternationals hebben een contract getekend bij de Engelse ploeg.

Krisztián Németh en András Simon komen beiden naar Engeland vanuit de Hongaarse club topclub MTK Húngaria uit Budapest. De 18-jarige Németh scoorde vorig seizoen elf doelpunten namens Hongarije onder-17. Ook wist hij in twaalf wedstrijden evenzovaak te scoren voor MTK in de competitie.

Simon (17) is ook een spits, en speelt nog altijd bij Hongarije onder-17. Vorig jaar speelde hij met Németh op het Europese eindtoernooi in Luxemburg, al slaagde Hongarije er dit jaar niet in de laatste acht te bereiken, ondanks vier doelpunten in vijf wedstrijden van de aanvaller.

Kinderporno op pc Robert Murat

Op de computer van Robert Murat, de 33-jarige Brit die eerder verdacht werd in de zaak van de vermiste kleuter Madeleine (Maddie) McCann, zijn sporen van kinderporno aangetroffen. Murat woonde vlakbij de flat in het Portugese Praia da Luz van waaruit Maddie een maand geleden spoorloos verdween.

Murats pc is de afgelopen dagen door de Portugese politie aan een stevig onderzoek onderworpen. Daaruit is gebleken dat Murat kinderporno bekeek op zijn computer. Ook van dierenseks was de Brit niet vies. ''Het onderzoek bevestigt een ongezonde appetijt voor erg verontrustend materiaal. Maar er is geen direct verband tussen wat gevonden is en Madeleine'', aldus de politie in Portugal.

In de Engelse krant The Sun omschrijft Murats vroegere werkgever hem als een ''grote fan van porno, verslaafd aan vrouwen die bovendien op een ongezonde manier interesse vertoonde in kinderen.''

De half-Portugese Murat werd eerder opgepakt voor verhoor omdat hij bovenmatig geïnteresseerd was in het onderzoek. Eerder zou hij de politie hebben geholpen met vertalen tijdens het politieonderzoek. Na een dag werd hij vrijgelaten.

Overigens is de politie momenteel op zoek naar een blanke man van pakweg 1,78 meter, tussen de 35 en 40 jaar oud. De man zou op 3 mei, de dag waarop Madeleine verdween, een meisje hebben gedragen.


De driejarige Madeleine McCann
-
Link: BringMadeleinehome.com

Partij voor de Dieren ronselt PvdA'ers voor Eerste Kamer

Icoon PolitiekEerste Kamerkandidaat Diederik van Liere van de Partij voor de Dieren probeert PvdA-statenleden over te halen om vandaag op hem te stemmen bij de verkiezingen voor de Eerste Kamer, dit hebben een aantal Statenleden van de PvdA gisteren gemeld.

De Partij voor de Dieren hoopt morgen een zetel te halen bij de verkiezingen voor de Eerste Kamer. De leden van Provinciale Staten in de twaalf provincies kiezen dan in een geheime stemming de 75 senatoren voor de Eerste Kamer. Op basis van hun twee zetels in de Tweede Kamer komt de Partij voor de Dieren met 1 zetel in de Eerste Kamer, maar door de lijstverbinding met GroenLinks is er een kleine kans op een tweede zetel.

Soms gaan partijen die in politieke opvatting dicht bij elkaar staan, een lijstverbinding aan. In dat geval worden de reststemmen van die partijen bij elkaar geteld, zodat net als bij grotere partijen de kans op een restzetel groter wordt. Door een lijstverbinding kunnen kleine partijen samen restzetels binnenhalen die ze elk afzonderlijk nooit zouden krijgen.

In een poging die kans te vergroten belde Diederik van Liere, die op nummer twee staat bij de PvdD, dit weekend onder andere PvdA-statenleden met een oproep om op hem te stemmen. De kans dat dit gebeurt lijkt klein, omdat partijleden gewoonlijk altijd op de nummer 1 van hun eigen partij stemmen. De Christen Unie, CDA en SGP zijn ook een lijstverbinding aangegaan, evenals de VVD samen met D66 en de Onafhankelijke Senaatsfractie. Een lijstverbinding tussen PvdA, SP, GroenLinks en de PvdD strandde omdat de SP niet met de PvdA samen wilde. De verwachting op basis van het ingewikkelde rekenmodel voor de Eerste Kamerverkiezingen is dat het kabinet morgen een meerderheid van 39 zetels in de Eerste Kamer behaalt.
Met dank aan een Anonieme Fokker voor de herschreven submit

Marseille wil Cissé overnemen

Olympique Marseille begint deze week met onderhandelen over Djibril Cissé. De Franse spits van Liverpool kwam dit seizoen op huurbasis uit voor de Franse club.

Mede door Cissé heeft Marseille zich met de tweede plaats in Ligue 1 weten te plaatsen voor de Champions League van volgend seizoen. De vraag is alleen of de spits namens verliezend finalist Liverpool of namens Marseille tussen Europa's besten zal spelen. Als het aan L'OM ligt, blijft de international gewoon waar hij is.

Liverpool wil de speler wel verkopen, al kan de verkoopprijs een hekel punt zijn voor de Fransen. The Reds hopen een groot deel van de ¤ 14 miljoen hoge transfersom terug te verdienen, die het zelf neerlegde toen Cissé bij Auxerre werd weggekaapt, drie jaar terug. "We kunnen manoeuvreren tussen de behoeften van beide clubs", zegt Marseille-voorzitter Pape Diouf in The Times. "We zullen deze week de zaken bespreken."

Inzaghi terug bij Squadra Azzurri

Filippo Inzaghi heeft zijn plaats in de nationale Italiaanse selectie herroverd. De spits dankt zijn aanwezigheid bij de besten van Italië aan zijn doelpunten in de Champions League-finale.

Inzaghi speelde niet meer voor Italië sinds de 2-0 nederlaag tegen Oekraïne, afgelopen oktober. In de Champions League-finale tegen Liverpool maakte de spits afgelopen woensdag twee doelpunten, en bondscoach Roberto Donadoni was weer overtuigd. Pipo is nu opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen de Faeröer Eilanden en Litouwen.

Alessandro Gamberini staat voor zijn debuut in de Italiaanse ploeg. De verdediger van Fiorentina kreeg zijn eerste uitnodiging voor een interland. Italië staat vierde in Groep B, slechts twee punten achter de drie groepsleiders. Schotland, Oekraïne en Frankrijk hebben allen twaalf punten, al hadden de Britten daar een wedstrijd meer voor nodig.

Italiaanse selectie:

Doel: Gianluigi Buffon (Juventus/2), Marco Amelia (Livorno), Christian Abbiati (Torino)
Verdediging: Max Tonetto (AS Roma), Massimo Oddo (AC Milan), Gianluca Zambrotta (FC Barcelona), Andrea Barzagli (Palermo), Marco Materazzi (Internazionale), Fabio Cannavaro (Real Madrid), Alessandro Gamberini (Fiorentina), Manuel Pasqual (Fiorentina)
Middenveld: Daniele De Rossi, Simone Perrotta (beiden AS Roma), Massimo Ambrosini, Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo (allen AC Milan) en Aimo Diana (Palermo)
Aanval: Fabio Quagliarella (Sampdoria), Tommaso Rocchi (Lazio), Alessandro Del Piero (Juventus/2), Antonio Di Natale (Udinese), Filippo Inzaghi (AC Milan), Cristiano Lucarelli (Livorno).

Iggy Pop sneert naar Britse bandjes

MuziekDe 60-jarige Amerikaanse punkrocker Iggy Pop heeft zondag op Pinkpop uitgehaald naar jonge Britse bandjes die de laatste jaren de hitparades bestormen. Tijdens zijn optreden op het hoofdpodium sneerde Pop over hen: ''Soms gaat het goed met je, soms gaat het slecht. Soms ben je een kleine Engelse jongen met een hit.''

De zanger doelde daarmee waarschijnlijk op Britse bands als Razorlight en Snow Patrol, die gisteren ook op Pinkpop acte de présence gaven. De leden van deze twee bands waren overigens bij het hoofdpodium aanwezig om het optreden van Iggy & The Stooges te bekijken. Razorlight speelde 's ochtends op hetzelfde podium. Snow Patrol mocht er na Iggy aantreden.

Volgens persdienst Novum waren veel Pinkpop-bezoekers gisteren speciaal naar Landgraaf afgereisd om het punkicoon te zien optreden. Het optreden van Pop verliep succesvol.



Iggy begroet zijn publiek op Pinkpop

Israëliër overmeestert luipaard in bed

Icoon OpmerkelijkEen uit Nederland afkomstige Israëlische natuurbeschermer heeft vannacht een luipaard overmeesterd die 's nachts op zijn bed was gesprongen. Gekleed in niet meer dan zijn ondergoed greep hij het roofdier bij zijn nekvel en drukte het twintig minuten lang neer, totdat er hulp kwam.

''Zoiets overkomt me niet elke dag. Ik dacht niet na, ik deed het gewoon'', zei de 49-jarige Arthur Du Mosch tegen de BBC. De oude luipaard was vermoedelijk door het raam naar binnen geklommen en wilde de kat van de familie bespringen, die op het bed lag. Du Mosch' dochter lag ook in bed, omdat ze bang was geweest voor een mug in haar eigen kamer.

De Mosch, die in 1985 naar Israël emigreerde, reageerde laconiek. ''Maar de kinderen waren wel opgewonden.''

FNV: geef allochtoon voorrang bij baan

De Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV) pleit voor een voorkeursbehandeling voor allochtonen bij sollicitaties. Wanneer er sprake is van gelijke geschiktheid zou de voorkeur naar een allochtoon moeten gaan. Dat zegt FNV-voorzitter Agnes Jongerius vandaag in een interview met het weekblad Volkskrant Banen.

Volgens Jongerius kunnen op deze wijze de kansen op een baan voor allochtonen worden vergroot en discriminatie bestreden.

Jongerius zegt zelf ooit bij de FNV te zijn aangenomen dankzij een voorkeursbeleid. ''Daar schaam ik me helemaal niet voor. Ik kwam twintig jaar geleden bij de FNV binnen door op een advertentie te reageren waarin ze expliciet vrouwen vroegen. De bond was toen een mannenbolwerk. Ik ben me ervan bewust dat ik niet op deze plaats had gezeten als ze toen niet expliciet vrouwen hadden gezocht. Er is niks mis met een voorkeursbeleid. Ik ben dolblij dat ik het product ben van zo'n positieve actie. Ik heb altijd gedacht: als ik maar binnenkom, dan laat ik daarna wel zien wat ik waard ben.''

Wettelijke dwang om het personeel een afspiegeling van de maatschappij te laten zijn, wijst de FNV-voorzitter echter af. Bedrijven moeten volgens haar eerst zelf maar eens beginnen met een allochtonen-voorkeursbeleid te ontwikkelen. Desondanks bleek vorige week dat PvdA-minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken de helft van de stages en werkervaringsplaatsen bij de overheid voor allochtonen reserveert.

De werkloosheid onder allochtone Nederlanders is twee keer zo hoog als onder autochtonen. Dat geldt zowel onder laag- als onder hoogopgeleiden. Hoewel 16 procent van de beroepsbevolking van 15- tot 65-jarigen tot de allochtone Nederlanders wordt gerekend, heeft slechts de helft van hen een baan.

Aissati wil contract nog niet verlengen

Ismael Aissati heeft op het moment nog geen interesse om zijn contract bij PSV te verlengen. De 18-jarige jeugdinternational wil eerst weten waar hij aan toe is bij de Eindhovense club.

In de eerste seizoenshelft viel Aissati tien keer in bij PSV. Nadat hij in de winterstop verhuurd werd aan FC Twente speelde hij veertien wedstrijden waarvan twaalf als basisspeler. Hij heeft dermate indruk gemaakt dat Twente hem graag wil overnemen van PSV. Aissati heeft nog een contract tot de zomer van 2009 bij PSV.

'Fatah al-Islam dreigt Tiësto te doden'

MuziekIn Libanon circuleren geruchten dat de Nederlander Tijs Verwest, alias DJ Tiësto, op de dodenlijst staat van de radicaal Palestijnse islamitische beweging Fatah al-Islam die daar de laatste weken strijd levert met het Libanese leger. Tiësto geeft op 2 juli een optreden in de hoofdstad van Libanon. Zijn management is vooralsnog niet van plan het optreden in Beiroet af te zeggen.

De al jaren aan de wereldtop staande DJ gaf eerder in oktober 2005 een concert in Beiroet. Daar kwamen 16.000 mensen op af, wat een record was voor een dancefestijn in het Midden-Oosten.

Overigens zou ook zangeres Shakira doelwit zijn van Fatah al-Islam. De zangeres zou daarom een gepland concert in Libanon van haar schema hebben afgevoerd.


Sander Lantinga gewond tijdens Pinkpop

Sander LantingaBNN-presentator Sander Lantinga is gisteren gewond geraakt op het Pinkpop Festival in Landgraaf. Samen met Sander de Heer verzorgde hij een live-uitzending voor Radio 3FM. Ze werden samen met een golfkarretje backstage gereden. Lantinga viel eraf en kwam terecht op zijn achterhoofd. Hij liep een fikse hoofdwond op en werd met een ambulance afgevoerd naar de eerste hulp.

Sander de Heer moest door het ongeluk noodgedwongen de uitzending alleen presenteren. Lantinga bleek achteraf zijn hoofd gekneusd te hebben en moet veel rust nemen. Hij mag ook absoluut niks meer drinken.

Loretta Schrijver weg bij RTL Nieuws

Icoon TelevisieLoretta Schrijver heeft gisterenavond voor het laatst het RTL Nieuws gepresenteerd. Sinds de start in 1989 vormde ze lange tijd met Jeroen Pauw een presentatieduo. De 51-jarige Schrijver was in totaal achttien jaar een boegbeeld van het programma.

Ze begon haar loopbaan bij Radio Nederland Wereldomroep en Veronica Nieuwsradio. In 2000 verruilde Schrijver de commerciële omroep voor de AVRO, waar ze het programma Alle dieren tellen mee presenteerde. Alweer een jaar later keerde ze terug bij RTL Nieuws. Meer dan eens werd ze uitgeroepen tot populairste nieuwslezeres van Nederland. In september begint Loretta Schrijver bij de publieke omroep Max.

Medepresentator Roelof Hemmen en enkele medewerkers van RTL Nieuws brachten aan het eind van de uitzending -in beeld- een toost op haar uit.


Loretta gisteravond

Dunga roept Alves en Alex op

De Braziliaanse bondscoach Dunga heeft de voorselectie bekend gemaakt voor de Copa. Opvallend is opnieuw dat Heurelho Gomes niet tot de selectie behoort. De doelman van de Eindhovenaren lijkt niet meer in de plannen van Dunga voor te komen.

Afonso Alves (SC Heerenveen) en Alex (PSV) zijn wel opgenomen in de voorlopige selectie. Daarnaast heeft Dunga aan de wens van Ronaldo, Ronaldinho, Kaka, en Dida voldaan en ze, zoals verwacht, niet opgeroepen voor het nationale elftal.

De definitieve selectie wordt door Dunga op 5 juni bekend gemaakt.

Ten Cate: "Perez volgt Sneijder niet op"

De toekomst van Kenneth Perez bij Ajax is erg onzeker. Een eventueel vertrek van Wesley Sneijder zou de Deen de kans geven om volgend seizoen de nieuwe nummer tien van Ajax te worden. Ajax-trainer Henk ten Cate heeft in het AT5-programma FC Godenzonen laten weten daar geen heil in te zien.

Ten Cate is duidelijk op de vraag of Perez de opvolger van Sneijder kan worden op het middenveld: "Sneijder is een echte middenvelder, opbouwend. Perez is veel meer een aanvaller, hij is geen middenvelder".

GL: actie tegen discriminerende disco's

Tofik DibiGroenLinks eist actie van het kabinet tegen de discriminatie van allochtone jongeren bij Amsterdamse discotheken. Volgens de partij blijkt uit onderzoek dat bij discotheken in Amsterdam allochtone jongeren de toegang wordt geweigerd terwijl autochtone jongeren wel worden toegelaten.

GroenLinks-Tweede Kamerlid Tofik Dibi wil vandaag in het wekelijkse vragenuurtje bij de ministers Ernst Hirsch Ballin (Justitie) en Ella Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) aandringen op maatregelen.

Dibi, van Marokkaanse afkomst, werd afgelopen zaterdag met zijn jongere broer geweigerd bij alle vier de discotheken die ze bezochten. Twee door het RTL4 tv-programma EditieNL gestuurde autochtone jongens mochten wel naar binnen. GroenLinks vindt dat de vergunning van discriminerende horecagelegenheden moet worden ingetrokken. Ook zou er een zwarte lijst moeten komen van discriminerende ondernemingen.

Met dank aan 24uur24flesjesbier voor de submit.

Lens stuurt coach Gillot weg

Francis Gillot is ontslagen als trainer van Racing Lens. De coach wordt verantwoordelijk gehouden voor een teleurstellend verlopen seizoen, waarin Lens uiteindelijk niet verder gekomen is dan de vijfde plaats in de Franse competitie.


In januari 2005 trad hij in dienst bij Lens, als opvolger van Joel Müller. Daarvoor werkte de 47-jarige oefenmeester, die als voetballer twintig jaar uitkwam in de Ligue 1, zeven seizoenen bij Sochaux.

Wikipedia bereikt mijlpaal van 300.000 artikelen

Icoon InternetDe Nederlandstalige versie van online-encyclopedie Wikipedia heeft dinsdag de mijlpaal van 300.000 artikelen bereikt. Het laatste jaar groeide de online-encyclopedie snel, zo meldt de website.

Vorig jaar maart werd de grens van 150.000 artikelen gepasseerd en in december stonden meer dan 250.000 artikelen op de website. Wikipedia begon als een database voor de uitleg van wetenschappelijke termen, maar is inmiddels verworden tot een enorme verzameling artikelen over allerlei wetenswaardigheden.

Geen treinverkeer rond Den Bosch

Icoon VervoerHet treinverkeer van en naar Den Bosch wordt vanochtend gehinderd door een defecte bovenleiding tussen Den Bosch en Vught. In het hele station van Den Bosch is de bovenleidingspanning weggevallen.

Reizigers van en naar Den Bosch moeten rekening houden met vertragingen die kunnen oplopen tot meer dan een uur. Reizigers tussen Breda en Utrecht en tussen Eindhoven en Utrecht kunnen omreizen via Rotterdam Centraal. Mensen die tussen Venlo en Utrecht moeten reizen, kunnen gebruik maken van Arnhem.

Castro beschuldigt Bush van moordopdracht

Icoon BuitenlandsDe Cubaanse leider Fidel Castro heeft de Amerikaanse president George Bush ervan beschuldigd dat hij de opdracht heeft gegeven Castro te doden. De communistische leider deed de uitlating in een artikel met de kop 'Ideeën kunnen niet worden gedood'.

''Ik ben niet de eerste en zal niet de laatste zijn over wie Bush heeft bevolen dat hem het leven moet worden ontnomen, of van hen die hij als individu of als groep gedood wil zien'', aldus Castro. Hij onderbouwde zijn beschuldigingen echter niet.

De 80-jarige Castro heeft de afgelopen maanden een reeks artikelen geschreven. In juli droeg hij de macht over aan zijn broer Raul, omdat Castro aan een darmaandoening leed.


Fidel vindt het niet fideel van Bush

The Police begint aan wereldtournee

Icoon MuziekDe Britse popgroep The Police begint maandagavond in het West-Canadese Vancouver aan een wereldtournee die vijf maanden zal duren.

De hereniging van Sting, Stewart Copeland en Andy Summers is volgens Canadese fans - die zondag een voorproefje kregen in een besloten club in Vancouver - meer dan een reünieconcert. The Police heeft een eigentijdse sound gekregen die velen blij zal verrassen, aldus fans tegen Canadese media maandag.

The Police ging midden jaren tachtig uit elkaar na een periode vol wereldhits als Roxanne en Don't Stand So Close to Me. De band kwam voor speciale optredens nog weleens bijeen, maar een grote wereldtournee is waar de fans van weleer al twee decennia op hoopten. The Police treedt in september op in Nederland.


Roooooxaaaannne....

Duitsland eist anti-dopingverklaring voor Peking

Icoon SportDuitse artsen, fysiotherapeuten, verzorgers en trainers moeten voor de Olympische Spelen in Peking in 2008 een anti-dopingverklaring tekenen. Dat heeft het Duitse olympisch comité DOSB maandag aangekondigd.

De ondertekenaars moeten verklaren dat zij noch in het verleden betrokken zijn geweest bij doping, noch in de toekomst dat van plan zijn. Bij overtredingen volgen sancties.

Bovendien mag de universiteitskliniek in Freiburg zich niet meer medisch onderzoekscentrum van de DOSB noemen. Het comité heeft daartoe besloten na bekentenissen van twee ontslagen artsen van de kliniek, Lothar Heinrich en Andreas Schmid. De sportartsen bekenden woensdag dat zij in de jaren negentig dope hebben verstrekt aan wielrenners van het team Telekom.


Dopingvrij verklaard...

Venezuela klaagt CNN aan wegens smaad

Icoon OpmerkelijkVenezuela heeft maandag de Amerikaanse nieuwszender CNN aangeklaagd omdat het netwerk president Hugo Chavez in verband zou hebben gebracht met het terreurnetwerk al-Qaeda. Een Venezolaanse zender is aangeklaagd omdat het zou hebben opgeroepen tot een moordaanslag op de president.

De minister van Informatie William Lara toonde maandag beelden die CNN van Chavez uitzond en die volgens Caracas werden getoond naast beelden van een al-Qaeda-leider. Daarnaast zou de zender beelden uit Mexico hebben gebruikt bij een item over demonstraties in Venezuela. ''CNN zond een leugen uit die president Chavez in verband bracht met geweld en moord'', zei Lara.

CNN ontkende maandag ''stellig'' dat de zender is ''betrokken in een campagne die Venezuela in diskrediet zou brengen of zou aanvallen''.

De zender Globovision zou hebben opgeroepen tot een aanslag op Chavez door beelden uit te zenden van de moordaanslag op paus Johannes Paulus II in 1981.



Japanse wint Miss Universe 2007

Icoon Showbizz

De 20-jarige Japanse Riyo Mori is gekroond tot Miss Universe 2007. De Japanse won de wedstrijd van 77 andere deelneemsters, onder wie kandidaten van Aruba en Curaçao. Nederland stuurde geen afgevaardigde naar Mexico.

Mori mag een jaar lang de kroon met diamanten en parels van 250.000 dollar dragen en wint bovendien een groot aantal andere prijzen. De nummer twee, de 22-jarige Braziliaanse Natalia Guimaraes, moet het stellen met een geldprijs van 3000 dollar. Derde werd de 21-jarige Ly Jonaitis uit Venezuela.

Mori was niet de enige Japanse die maandag in Mexico in de prijzen viel. Tegelijkertijd werd in de hoofdstad de mooiste hond ter wereld gekozen. Die eer ging naar een Japanse poedel, Smash.

 


Miss Universe 2007

Politiek statement

Op televisie zag ik Wouter Bos, onze duurbetaalde vice-minister-president en minister van Financiën, in een probleemwijk op zoek naar problemen. Op zoek naar een bruikbaar politiek statement om de honderd dagen durende zoektocht naar kabinetsplannen tot een succes te maken. Hij baalde ervan dat er haast niemand thuis was. Ja Wouter, het volk is wel gewoon aan het werk in tegenstelling tot ons kabinet.

Verwondingen Kromkamp ernstiger dan gedacht

Icoon SportDe verwondingen van Jan Kromkamp zijn ernstiger dan aanvankelijk gedacht. De verdediger werd zaterdagavond na afloop van een vriendschappelijk wedstrijd tussen PSV en VV Acht in elkaar geslagen.

Hij heeft daarbij een gebroken neus, een gebroken jukbeen en een gebroken oogkas opgelopen. Bovendien kampt hij met een lichte hersenschudding. In eerste instantie werd alleen gedacht aan een gebroken neus.

Volgens Pedro Salazar-Hewitt van PSV gaat het inmiddels al weer wat beter met Kromkamp, die zelf vanwege een blessure niet meevoetbalde tegen Acht. "Hij is weer thuis en de zwellingen in zijn gezicht nemen af. Bovendien gaat zijn oog alweer een stukje open", aldus de woordvoerder. De rechtsback bracht na het voorval een nacht door in het ziekenhuis.

Zowel PSV als de politie tast nog in het duister over de oorzaak van de mishandeling. Salazar-Hewitt: "We hebben geen idee. Het was een gezellige middag en avond en niets wees erop dat zoiets zou gebeuren. Heel vervelend allemaal."

Volgens Salazar-Hewitt gebeurde het voorval rond elf uur 's avonds. "Hij liep naar zijn auto en op de parkeerplaats heeft hij klappen gekregen en is hij gemolesteerd."

Kromkamp heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. "We onderzoeken de zaak. Maar er is helaas nog niemand aangehouden", aldus een woordvoerder van de politie Brabant Zuid-Oost.

Kromkamp in actie
Momentopname op het veld

Voor het laatste voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

[IRL] Andretti stopt met racen

Michael Andretti hangt zijn helm in de wilgen, na dertiende te zijn gefinished in de Indianapolis 500 van zondag. Hij wil meer tijd kunnen besteden aan zijn raceteam.

Michael Andretti maakte zijn beslissing vandaag bekend, op de ochtend na de verregende Indianapolis 500 waarin Dario Franchitti, een van zijn coureurs, won. "Ik ben blij met wat ik heb gedaan," verklaarde Andretti. "Ik werd afgelopen maand alleen gek. Er waren veel dingen die ik voor mijn team had kunnen doen maar niet kon doen. Het leidt je af en het zorgt voor teveel stress."

Michael houdt het record voor de meeste ronden aan de leiding in de Indy 500 zonder ooit de race te winnen. Zijn geschiedenis op de beroemde oval maakt deel uit van de Andretti Curse, de Andrettivloek. Mario Andretti is de enige Andretti die ooit een Indy 500 wist te winnen, in 1969. De Andretti Curse werd gisteren in stand gehouden door Michael's zoon Marco, die dertien ronden leidde maar uiteindelijk door een spectaculaire crash de finish niet haalde. Vorig jaar finishte hij tweede, na een spannend gevecht.

Als teambaas lijkt Michael Andretti gelukkiger te zijn: Dario Franchitti won voor Andretti Green Racing de Indy 500 gisteren, Danica Patrick finishte als achtste en Tony Kanaan wist, na een crash in de laatste ronden, de twaalfde plaats te bereiken.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.