FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 10 mei 2007

Nederland uitgeschakeld bij songfestival

Icoon Muziek Nederland heeft de finale van het Eurovisie Songfestival in Helsinki niet gehaald. Edsilia Rombley kon het Europese publiek met haar nummer 'On Top of the World' niet bekoren. Tien andere landen hebben de finale wel gehaald. Zaterdag zal de finale te zien zijn op Nederland 1.

Opvallend aan dit songfestival was het aantal rock- en metalbands. Ook waren er enkele freaks te bewonderen. Zo viel Denemarken op met een drag queen en voerde Israël een vreemde groep op die de atoomkwestie met Iran aankaartte. Oostenrijk kwam op voor de aids-kwestie en Zwitserland had een soort 2 Unlimited gecombineerd met vampiers.

Wit-Rusland had met een soort James Bond-nummer wel succes. Macedonië gooide hoge ogen met een appetijtelijke zangeres. Hongarije had een zuivere zangeres die in haar eigen land al de Idols-finale had gewonnen. Moldavië viel op door de schaarsgeklede dame, die door het halen van de finale de reis naar Helsinki betaald krijgt. Ook Georgië, Letland, Servië, Bulgarije en Turkije behaalden de finale.

Microsoft Australië verkoopt Xbox 360s voor goede doel

Het Xbox Australia-team heeft om de een-jarige verjaardag van de console in dat land te vieren een aantal unieke consoles aangeboden op eBay. Deze consoles werden speciaal gemaakt voor de Konsoles for Kids Charity Auction. Elke had een andere cover en handtekeningen van andere bekende Australische sterren. Van eentje gesigneerd door het volledige rugby-team Canterbury Bulldogs tot een King Kong-versie getekend door Peter Jackson. Allemaal brachten ze tussen de 500 en 1000 Australische dollar op, uitgezonderd een: de Halo 3-console gesigneerd door alle medewerkers van Bungie bracht maarliefst AU$24.300,- op.

Al het geld dat is opgehaald met deze actie gaat naar de Make-a-Wish Foundation. Een organisatie die wensen vervult voor kinderen met levensbedreigende ziektes.



Darts: Uitslag groepsfase IDL

Icoon DartsEr stonden vanavond tijdens de International Darts League weer een aantal wedstrijden op het programma. In twee daarvan kwamen Nederlanders uit. Michael van Gerwen won van Phil Taylor en Raymond van Barneveld versloeg koploper Darryl Fitton.

Michael van Gerwen - Phil Taylor 7-6
Een klein stuntje mag het wel genoemd worden. Het hele toernooi zat Van Gerwen nog niet echt lekker in zijn vel, maar vanavond won hij van Phil Taylor. De jonge Brabander wist vrij snel op een 6-3 voorsprong te komen maar zag de Brit alsnog langszij komen. In een spannende en alles beslissende set wist de jonge Nederlander alsnog de partij te beslissen.

Het meest opvallende was misschien nog wel dat Taylor geen enkele keer de maximale score van 180 wist te gooien. Van Gerwen wist viermaal al zijn pijlen in de 'triple 20' te gooien. De gemiddeldes ontliepen elkaar niet veel Van Gerwen gooide 33,43 per pijl en Taylor 32,64. Het uitgooipercentage van 'The Power' was wel een stuk beter 42,9 procent terwijl Van Gerwen het met 33,3 procent moest doen.

Raymond van Barneveld - Darryl Fitton 7-6
Raymond van Barneveld heeft zich op het nippertje weten te plaatsen voor de volgende ronde van de IDL. Ook Raymond van Barneveld had in het begin van de derde ronde even een dipje in zijn partij tegen Phil Taylor. Barney revancheerde zich een dag later tegen landgenoot Van Gerwen. In deze partij was wederom een beslissende dertiende leg nodig om een winnaar aan te wijzen. Van Barneveld won, in stijl, met een elf-darter.

De gemiddeldes van beide spelers lagen niet heel hoog met 31,01 voor de Nederlander en 30.08 voor de Brit. Beide spelers wisten allebei drie maal de 180 score te behalen. Fitton had met een uitgooipercentage van 37,5% het nakijken tegenover Van Barneveld die wist namelijk 58,3% te behalen. Door de overwinning van Michael van Gerwen is Raymond van Barneveld door deze overwinning door naar de volgende ronde samen met Darryl Fitton. Phil Taylor en Michael van Gerwen zullen we niet meer terugzien in Nijmegen.

Voor het laatste nieuws over de IDL kijk je op FOK!sport!

[IDL] Nederlanders winnen, Taylor uitgeschakeld

Vanavond stonden er tijdens de International Darts League weer een aantal wedstrijden op het programma. In twee daarvan kwamen Nederlanders uit. Michael van Gerwen won van Phil Taylor en Raymond van Barneveld versloeg koploper Darryl Fitton.

Michael van Gerwen - Phil Taylor 7-6

Een klein stuntje mag het wel genoemd worden. Het hele toernooi zat Van Gerwen nog niet echt lekker in zijn vel, maar vanavond won hij van Phil Taylor. De jonge Brabander wist vrij snel op een 6-3 voorsprong te komen maar zag de Brit alsnog langszij komen. In een spannende en alles beslissende set wist de jonge Nederlander alsnog de partij te beslissen.

Het meest opvallende was misschien nog wel dat Taylor geen enkele keer de maximale score van 180 wist te gooien. Van Gerwen wist viermaal al zijn pijlen in de 'triple 20' te gooien. De gemiddeldes ontliepen elkaar niet veel, Van Gerwen gooide 33,43 per pijl en Taylor 32,64. Het uitgooipercentage van 'The Power' was wel een stuk beter, 42,9 %, terwijl Van Gerwen het met 33,3 % moest doen.

Raymond van Barneveld - Darryl Fitton 7-6

Raymond van Barneveld heeft zich op het nippertje weten te plaatsen voor de volgende ronde van de IDL. Ook Van Barneveld had in het begin van de derde ronde even een dipje in zijn partij tegen Phil Taylor. Barney revancheerde zich een dag later tegen landgenoot Van Gerwen. In deze partij was wederom een beslissende dertiende leg nodig om een winnaar aan te wijzen. Van Barneveld won, in stijl, met een elf-darter.

De gemiddeldes van beide spelers lagen niet heel hoog met 31.01 voor de Nederlander en 30.08 voor de Brit. Beide spelers wisten allebei drie maal de 180 score te behalen. Fitton had met een uitgooipercentage van 37,5% het nakijken tegenover Van Barneveld die wist namelijk 58,3% te behalen. Door de overwinning van Michael van Gerwen is Raymond van Barneveld door deze overwinning door naar de volgende ronde samen met Darryl Fitton. Phil Taylor en Michael van Gerwen zullen we niet meer terugzien in Nijmegen.

Betere screens en trailer van PGR4

Na een aantal onduidelijke scans zijn er nu een flink aantal goede screenshots verschenen van Project Gotham Racing 4. Maar het wordt nog beter: er is zelfs een filmpje verschenen van het spel. In dit filmpje zie je de auto's rond racen in de regen.

De belangrijkste verandering in het vierde deel zijn de dynamische weersomstandigheden. Midden in de race kan het opeens gaan regenen of sneeuwen, waardoor de race helemaal anders kan worden. De emoties van de rijders worden ook belangrijker, en de coureurs kunnen bijvoorbeeld hun vuist schudden naar de tegenstanders. In de career-mode zul je steeds meer fans krijgen naar mate je beter wordt en deze fans zullen je toejuichen tijdens de wedstrijden.

Een aantal van de auto's in PG4:

2004 TVR Sagaris
1965 Chevrolet Corvette Sting Ray
2005 Vanwall GPR V12
1993 Toyota Supra Turbo
2005 Gumpert Apollo
1997 Panoz GTR-1 Coupe
2006 Ferrari 599 GTB Fiorano
1957 Maserati 250F






Uitslagen UEFA U-17

Vandaag zijn er weer een aantal wedstrijden afgewerkt voor het Europees Kampioenschap onder de zeventien. Nederland moest het in de strijd om de vijfde plaats opnemen tegen Duitsland. De eerste halve finale ging tussen Spanje en België, de andere halve finale ging tussen Frankrijk en Engeland.

Duitsland - Nederland 3-2
18' Kroos 1-0
31' Van Aanolt 1-1
38' Matic 1-2
61' Sukuta-Pasu 2-2
76' Sukuta-Pasu 3-2

Duitsland eindigt het toernooi als vijfde, Nederland als zesde.


Spanje* - België 1-1
63' Rochela 0-1 (e.d.)
72' Krkić 1-1

* Spanje wint na strafschoppen (7-6) en plaatst zich voor de finale


Engeland - Frankrijk 1-0
11' Moses 1-0

Engeland plaatst zich voor de finale

Frankrijk en België plaatsen zich voor de strijd om de derde en vierde plaats.

Voetbal: Uitslagen play-offs 10 mei

Icoon EredivisieVandaag zijn er twee wedstrijden in de play-offs gespeeld. FC Groningen ontving Feyenoord in de strijd om een plaats in de UEFA Cup en Sparta speelde in Rotterdam tegen NEC voor een plek in de Intertoto.

UEFA Cup
FC Groningen heeft met goed spel met 2-1 gewonnen van Feyenoord. Groningen ging na de aftrap meteen in de aanval, maar de Rotterdammers, onder leiding van de speciaal voor de play-offs aangestelde Leo Beenhakker, scoorden echter al vroeg het eerste doelpunt, op naam van Castelen. Een paar minuten later kreeg De Guzman een rode kaart voorgehouden wegens het onderuit trappen van Van der Linden en kon Feyenoord door met tien man. Door deze rode kaart kwam Feyenoord nog meer onder druk te staan en in de blessuretijd van de eerste helft maakte Nevland door een mooie hakbal van Suárez gelijk. Na rust waren dezelfde krachtsverhoudingen op het veld te zien. Er werden veel kansen gemist door de Groningers, maar Sankoh scoorde door middel van een afstandsschot de beslissende goal.

Intertoto
Sparta en NEC speelden hun eerste onderlinge ontmoeting vanavond gelijk (1-1). In de dertiende minuut scoorde Jans uit een corner de openingstreffer voor de bezoekers door de bal in te glijden. De 0-1 stond echter niet lang op het scorebord, want acht minuten later maakte Adeleye uit alweer een corner gelijk. Na rust kregen Sparta en NEC beiden goede kansen op een voorsprong door respectievelijk Rose en Barreto, maar de doelmannen wisten de bal uit het doel te houden. Verder in de wedstrijd begon het tempo te dalen en voerde balverlies de overtoon en namen beide ploegen genoegen met een 1-1 eindstand.

Uitslagen van de play-offs van 10 mei:
UEFA Cup
FC Groningen - Feyenoord (2-1)

Intertoto
Sparta Rotterdam - NEC (1-1)

Voor het laatste voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

Uitslagen Play-offs UEFA Cup-ticket

Vanavond werd de wedstrijd tussen Groningen en Feyenoord gespeeld voor een UEFA Cup-ticket. Hieronder vind je de uitslag.

FC Groningen - Feyenoord 2-1
14' Castelen 0-1
45'+1Nevland 1-1
72' Sankoh 2-1

Scheidsrechter: Vink.
Toeschouwers:19.000.
Rode Kaart: 21. De Guzman (Feyenoord)
Gele Kaart: v.d. Laak, Matthijs (Groningen), Lucius, Hofs (Feyenoord).

Opstellingen

Groningen: v.Loo, Svejdík (Silva/64), Sankoh, Kruiswijk, v.d.Linden, Meerdink (Cornelisse/83), Lovre, Matthijs, Levchenko (c.d. Laak/46), Nevland, Suárez.

Feyenoord: Timmer,Tiendalli,Vlaar, Bahia,Drenthe,Buijs,Lucius,De Guzman, Castelen (Hofs/71),v.Hooijdonk (Kolkka/46),Huysegems. (Saidi/80)

Uitslagen Play-offs Intertoto cup-ticket

Vanavond speelde Sparta tegen NEC voor een ticket voor de Intertoto-cup. Hieronder vind je de uitslag.

Sparta - NEC 1-1
13' Jans 0-1
21' Adeleye 1-1

Scheidsrechter: Kuipers.
Toeschouwers: 9.000.

Opstellingen

Sparta: Terol, De Roover, Schenkel, Adeleye, Olfers, Krohn-Dehli, v.Bueren, Rose, Medunjanin (Vlug/79), Bouaouzan, Emnes (John/89)

NEC: Babos, Nalbantoglu (Vanaudenaerde/33), Pothuizen, Olsson, El-Akchaoui,Kivuvu, Barreto, Davids, Beerens, Jans (Fachtali/81), Worm

Vandalen vast in lift

Icoon Domme criminelenTwee jonge knapen uit Lilleström, ten noorden van Oslo, kregen de schrik van hun leven toen zij uit baldadigheid een complete lift op het station aan het slopen waren. De twee hadden zo hard op de deuren ingebeukt dat ze niet meer open gingen. Zij moesten noodgedwongen op de politie wachten die hen meteen naar het bureau kon meenemen. Videocamera's hadden hun vandalisme geregistreerd.

"Vandalisme is altijd een trieste zaak, maar veel mensen, vooral jongeren, schijnen het leuk te vinden. In dit geval hebben ze gekregen wat ze verdienden," zegt Ellen Svendsvoll, die werkzaam is bij de Noorse Spoorwegen. Afgelopen maandag stond het bericht in de Noorse media.

Branieschoppende opa bejaardentehuis uit

De bewoners van verzorgingstehuis De Bogt in Amsterdam kunnen weer opgelucht ademhalen. Een 79-jarige man moet zijn biezen pakken omdat hij al jarenlang het bejaardentehuis terroriseert. De voorzieningenrechter in Amsterdam bepaalde vandaag dat Opa Lastpak moet verhuizen naar een ander tehuis van de OsiraGroep.

Het bejaardentehuis, vredig gelegen in het stadsdeel Westerpark, spande een kort geding aan tegen de bejaarde man. Hij zou het personeel meerdere malen hebben bedreigd en daarbij schuwde hij ook geen geweld. Ook zou hij al eens met zijn scootmobiel op een bejaardenverzorgster hebben ingereden.

Omdat de man ontevreden is met de geboden zorg, zou de man al vrij snel na zijn komst in 2003 zijn begonnen met gewelddadigheden. De Inspectie voor de Gezondheidszorg kwam eerder dit jaar al met het voorstel de man te verplaatsen. Volgens de inspectie is De Bogt van goede wil, maar kunnen ze gezien de huidige omstandigheden de man niet meer zorg bieden.

De man werd al meerdere keren een ander bejaardenappartement aangeboden, maar de man heeft tot nu toe altijd geweigerd. De woordvoerster heeft nu echter goede hoop dat de krasse knar dit keer wel opkrast.

Dure plaspauze: auto in de Maas

Icoon OpmerkelijkEen plaspauze is een 47-jarige man in het Brabantse Heusden duur komen te staan. Terwijl de automobilist stond te wachten op de veerpont besloot hij nog even te plassen in de Maas. Zijn auto die naast hem stond reed echter de rivier in en dreef vijftig meter af voordat hij zonk.

Nadat de man uit Vlijmen uit zijn wagen was gestapt om even te pissen begon de auto meteen te rijden. De wagen ligt voorlopig op de bodem van de Maas. Hij ligt te diep om het scheepvaartverkeer te hinderen. Hij wordt daarom later geborgen. De autobestuurder heeft gelukkig wel zijn blaas kunnen legen.

Rapper heeft spijt van seksdans met 14-jarige

Icoon ShowbizzDe Amerikaanse-Senegalese rapper Akon, bekend van hits als ‘Smack that’ en ‘Keep on calling’ heeft spijt betuigd van een seksueel getinte dans die hij uitvoerde met een 14-jarig meisje. Dat gebeurde in april in Trinidad. Beelden daarvan doken recent op het internet op. De rapper beweert dat hij dacht dat het meisje zeker achttien was.

De 25-jarige rapper pikte de tiener uit het publiek en nam haar mee naar het podium. Hij gooide haar op de grond en dook meerdere keren op haar. Na een heftige seksueel getinte danssessie liet hij het meisje liggen. Medewerkers van Akon voerden haar af. De show zou zijn gehouden in een nachtclub waar normaliter alleen volwassenen komen.

Check hieronder de beelden van Akons heftige seksdansje

Eenbenige bandiet is politie te snel af

Tijdens een achtervolging is de politie van Florida het spoor bijster geraakt. Nu gebeurt dat ook in Florida wel vaker, maar het lullige is dat de verdachte niet meer is dan een romp met één been.

De coureur heet Michael Wiley, die al drie amputaties heeft gehad maar er zich niet door uit het veld heeft laten slaan. Hij heeft ondanks zijn beperkingen leren autorijden. En niet zo'n klein beetje ook, want in 1998 nam hij het ook al op tegen de politie met een snelheid van bijna 200 kilometer per uur.

Wiley is een echte wegpiraat, één van de grootsten van Miami zelfs. Mocht de politie hem ooit te slim af zijn, dan is het gebeurd met de pret. Er hangt hem dan een straf van maximaal vijf jaar tralies boven het hoofd.

Met dank aan KlapMongeaul voor de submit.

Speciaal gevangenisregime voor Paris

Icoon ShowbizzHet begint er voor Paris Hilton uit te zien dat ze onmogelijk onder haar celstraf kan uitkomen. Gisteren stortte ze in na een urenlang bezoek aan haar advocaten. Het ziet er naar uit dat haar celstraf over 26 dagen begint. Wel krijgt ze een speciaal regime.

Vermoorden
Op haar website heeft ze al de nodige bedreigingen binnengekregen van toekomstige celgenoten van de gevangenis in Lynwood. Een vrouw dreigt haar te vermoorden en een ander meldt dat ze haar schoenen zal stelen. Er is dan ook besloten Paris tijdens haar 45 dagen durend verblijf apart te houden van de andere gevangenen.

Een uur
Paris wordt opgesloten in een cel van twee bij 2,5 meter. Ze dankt de straf aan het autorijden met een ingetrokken rijbewijs. De hotelerfgename mag een uur per etmaal de cel verlaten voor een douche, een wandeling en een telefoontje. Waarschijnlijk krijgt ze wel een celmaatje die ook een speciaal regime moet ondergaan.

Slaapproblemen
Paris’ ouders hebben topadvocaat Richard Hutton in de arm genomen. Hutton is gespecialiseerd in rechtszaken wegens dronken rijden. Hij bereidt het beroep van Paris voor. Vrienden beweren dat de erfgename in zak en as zit. Ze eet bijna niet meer en heeft slaapproblemen.

Paris mag gaan brommen

Vrouw mishandelt man met hamer

Icoon MisdaadEen Amerikaanse vrouw is gearresteerd nadat ze haar man mishandelde met een hamer. Dat gebeurde in Salt Lake City. De vrouw had haar echtgenoot een verrassing beloofd. Ze blinddoekte hem en lokte hem zo mee naar de kelder van een flatgebouw.

In de kelder sloeg ze met een hamer op manlief in. De ongelukkige echtgenoot slaagde erin te ontkomen en de alarmdiensten te bellen. De zaak is nog in onderzoek.

Oranje -17 loopt ticket WK mis

Het Nederlands elftal onder de 17 jaar heeft op het Europees kampioenschap voetbal in België naast een ticket voor het WK later dit jaar in Zuid-Korea gegrepen.

Door een 3-2 nederlaag tegen Duitsland werd de ploeg van coach Albert Stuivenberg zesde. De doelpunten voor Nederland werden gescoord door PSV'er Patrick van Aanholt en Marko Matic van AZ.

In de achttiende minuut kwam Oranje op achterstand, maar na 31 minuten haalde Van Aanholt uit toen hij de bal uit een corner voor zijn voeten kreeg. Zeven minuten later zorgde Matic voor de 2-1. Na rust scoorde Richard Sukuta-Pasu de 2-2. Vier minuten voor tijd scoorde Sukuta-Pasu de winnende treffer.

Sunderland aast op Knol

Vitesse-speler Ruud Knol staat nadrukkelijk in de belangstelling van Sunderland, dat volgend seizoen uitkomt in de Premier League. Tijdens de play-off tegen NAC Breda zat een delegatie van de promovendus op de tribune om de centrale verdediger nauwlettend te volgen.

De 26-jarige Knol, die transfervrij kan vertrekken uit het Gelredome, ziet een overstap naar de ploeg van coach Roy Keane wel zitten. "Engeland zou geweldig zijn, dat is een competitie die me enorm aanspreekt. Ik weet dat Sunderland me volgt, dat is een mooie club voor mij. Maar er zijn meer clubs die me volgen", zegt hij tegen Omroep Gelderland.

Drietal mag weg bij NAC Breda

NAC Breda heeft besloten om niet verder te gaan met Tamas Petö, Brian Pinas en Danny Mathijssen.


"Wij kijken bij onze beslissing naar de toegevoegde waarde van spelers voor het komende seizoen. Daarbij komen verschillende kwaliteiten aan bod. De reden om niet te verlengen verschilt per speler,” aldus technisch directeur Earnest Stewart.

Petö en Pinas kunnen op zoek naar een andere club, Mathijssen heeft nog een doorlopend contract bij AZ.

'Leg friet eerst in zout water'

Icoon OnderzoekMensen die thuis friet bakken, kunnen de rauwe frieten beter eerst even een minuut of tien in heet zout water leggen met een scheutje azijn en dan afdrogen. Als je dit doet dan zal de aanwezigheid van de kankerverwekkende stof acrylamiden met 60 procent verminderen.

De Belgische bio-ingenieur Frédéric Mestdagh is met zijn onderzoek naar deze techniek gepromoveerd aan de Universiteit van Gent. Zijn bevinding laat de smaak ongedeerd en hierdoor kan iedereen nog naar hartelust genieten van friet.

Mestdagh zegt in een interview met de krant Het Laatste Nieuws: "Het zat me als frietliefhebber hoog dat ons nationaal product aan kwaliteit dreigde te moeten inboeten, Ik hoop dat mijn techniek de industrie een uitweg biedt". Ook geeft hij aan dat het beter is om de friet niet te lang in de frituurpan te laten liggen. "Hoe bruiner de frieten, hoe meer kankerverwekknde acrylamiden", aldus Mestdagh.

Met dank aan m.vanhoek en Thrinniti voor de submit.

Opnieuw schietpartij universiteit VS

Icoon MisdaadOp een universiteit in de Amerikaanse staat Californië heeft een 19-jarige criminologie-student vijf of zes kogels afgevuurd, die drie mede-studenten troffen. Eén van hen heeft dit niet overleefd.

De 19-jarige Jonquel Brooks is de vermoedelijke dader. Een ruzie over een Playstation 2 zou de aanleiding zijn geweest voor de schietpartij. Volgens sommige bronnen had Brooks de spelcomputer gestolen, en werden de eigenaars die verhaal kwamen halen getrakteerd op een kogelregen. Andere bronnen beweren dat de criminologie-student het apparaat had geleend, en uitzinnig werd toen de eigenaren het apparaat weer terug wilden hebben.

Na de schietpartij zette de schutter het op een rennen. Om niet herkend te worden, schoor hij zijn kop kaal, en verwisselde hij van kleren. Een poosje later belde de moeder van Brooks de politie op. Haar zoon zat aan de andere kant van de lijn, en wilde praten over een overgave. Uiteindelijk, na uren van trilateraal onderhandelen, zegde Brooks toe dat hij zich de volgende ochtend om negen uur zou aangeven op een politiebureau in de stad Fresno. Zijn vader wachtte hem daar op, maar zoon Jonquel kwam niet opdagen. Daarop vervolgde de politie de zoektocht, met succes.

Volgens Jonquels advocaat was zijn cliënt geen eenzame nerd, en haalde hij goede cijfers op school. Zijn cliënt treft ook geen enkele blaam: "Dit was pure zelfverdediging". De lessen aan de universiteit in Californië zijn niet stil gezet. Drie weken geleden was er ook al een schietpartij op een andere universiteit in de Verenigde Staten, waarbij 33 mensen het leven lieten.

Jonquel Brooks
Jonquel Brooks

In the picture!


Verzin een onderschrift bij deze foto!

"Comazuipen ook op volksfeesten populair."

En de top-5:

5: Djensen : " Zo... die zijn goed met bier"

4: Ryoga: "Tussen twee mooie dames lijkt ook de verklede Mannee automatisch op een vrouw"

3: Goofup: "te diep naast het glaasje kijken"

2: PeJaKo: "Nee lieverd, ik kijk er alleen naar om mee te doen aan de onderschrift wedstrijd... écht!"

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: RazorEdge33

previous picture

Dertig man in voorlopige selectie Oranje -21

Foppe de Haan heeft voor het Europees kampioenschap voor spelers onder de 21 jaar, dat in juni in ons land wordt gehouden, dertig spelers in de voorlopige selectie opgenomen. Opvallende afwezige is Evander Sno, die door een knieblessure is uitgeschakeld. Ibrahim Afellay meldde zich vandaag af met een enkelblessure.

De definitieve spelerslijst voor het EK Onder 21, die 23 namen bevat, wordt maandag 28 mei bekendgemaakt.

De voorlopige selectie:

Doel: Agil Etemadi (sc Heerenveen), Tim Krul (Newcastle United), Kenneth Vermeer (Ajax), Boy Waterman (AZ).

Verdediging: Ryan Donk (AZ), Royston Drenthe (Feyenoord), Calvin Jong-A-Pin (sc Heerenveen), Milano Koenders (RKC Waalwijk), Arnold Kruiswijk (FC Groningen), Erik Pieters (FC Utrecht), Frank van der Struijk (Willem II), Dwight Tiendalli (Feyenoord), Ron Vlaar (Feyenoord), Gianni Zuiverloon (sc Heerenveen).

Middenveld: Kemy Agustien (Roda JC), Ismaïl Aissati (FC Twente), Otman Bakkal (FC Twente), Luigi Bruins (Excelsior), Urby Emanuelson (Ajax), Hedwiges Maduro (Ajax), Haris Medunjanin (Sparta Rotterdam), Robbert Schilder (Heracles Almelo).

Aanval: Ryan Babel (Ajax), Roy Beerens (NEC), Tim Janssen (RKC Waalwijk), Julian Jenner (AZ), Jeremain Lens (AZ), Daniël de Ridder (Celta de Vigo), Maceo Rigters (NAC Breda), Tim Vincken (Feyenoord).

Volandri te sterk voor Federer

Roger Federer is in de achtste finales van het toernooi in Rome uitgeschakeld. De Zwitserse nummer één van de wereld ging met 2-6 en 4-6 ten onder tegen de Italiaan Filippo Volandri.

Federer wist tegen de Italiaan geen moment in zijn ritme te komen. Zijn 44 onnodige fouten waren daar debet aan. In het begin van de tweede set leek hij weer grip te krijgen op de wedstrijd, maar drie grote blunders in de derde game luidden alsnog zijn einde in. Volandri pakte wederom een break en stond de voorsprong daarna niet meer af.

Staat wint rechtszaak om www.112.nl

InternetDe Nederlandse staat krijgt het domein www.112.nl in handen. De staat won vandaag de rechtszaak tegen de huidige eigenaar van het domein, Bram Heerink. De voorzieningenrechter verbiedt Heerink vanaf zeven dagen na het vonnis het gebruik van 112 in een domeinnaam op straffe van een dwangsom van 5.000 euro per dag. Heerink mag wél het domein heerink.www.112.nl blijven gebruiken.

Heerink registreerde www.112.nl toen het in 2001 mogelijk werd voor particulieren om persoonsdomeinen als PietjePuk.123.nl te registeren. Hij legde toen www.112 vast. In zijn verdediging stelde Heerink dat de Staat hem met haar vordering beperkt in zijn recht op vrijheid van meningsuiting. De rechtbank oordeelt dat Heerink door de vordering niet het recht wordt ontnomen zijn mening te uiten, maar slechts om dit te doen via www.112.nl.

Bovendien vindt de rechtbank dat de Nederlandse staat ''een onmiskenbaar belang'' heeft om burgers goed en snel te kunnen informeren, in het bijzonder op het gebied van hulpdiensten. Het verweer van Heerink dat de Staat ook iets als sos112.nl kan nemen, verwierp de rechter. ''Mensen zullen echter als eerste naar www.112.nl gaan bij het zoeken naar officiële informatie van de overheid'', meende de rechter.

De afgelopen periode werden bezoekers van www.112.nl doorgelinkt naar 112.startkabel.nl. Daarvoor linkte Heerink door naar een pornosite, maar dat was volgens hem een ''vergissing''. Aanvankelijk hebben Heerink en de Nederlandse staat overigens nog rond de tafel gezeten. De Staat was echter van mening dat Heerink te hoge financiële eisen stelde.

Krant verwisselt rapper met Mohammed B.

Icoon MediaTwee dagen na zijn oprichting heeft de nieuwe gratis krant DAG een grove fout gemaakt door een foto van Mohammed B. te verwisselen met een foto van de Nederlands-Marokkaanse rapper Salah Edin.

Salah Edin poseert op de cover van zijn nieuwe cd bij wijze van een publiciteitsstunt als Mohammed B. De cd bij het dat hoesje bevat nummers als 'Het Land van...', waarmee hij al eerder een rel ontketende. Edin staat bekend als een radicaal persoon en noemde Mohammed B. gisteren in het programma PREMtime zelfs "een held" voor Marokkanen. Bovendien heeft Bin Laden stalen ballen en is de holocaust discutabel, vindt Salah Edin.

DAG heeft vanochtend bij het nieuws dat Mohammed B. een verklaring heeft afgelegd in een proces tegen de Hofstadgroep niet de foto van Mohammed B. zelf geplaatst, maar de promotiefoto voor Edin's nieuwe CD. De krant heeft Topnotch, het label van Salah Edin, inmiddels de toezegging gedaan dat morgen een rectificatie geplaatst wordt.


Respectievelijk Salah E. en Mohammed B.

Samenwerking TU Delft en Spyker F1

Icoon Formule 1Het Spyker Formule 1 team en de Technische Universiteit in Delft gaan samenwerken. Een paar wetenschappers zijn op bezoek geweest bij het team, en die zien wel wat mogelijkheden om de aerodynamica en materiaalkeuze te verbeteren. Directeur Michiel Mol van Spyker F1 nam het initiatief voor enkele oriënterende gesprekken.

Die gesprekken hebben inmiddels geleid tot een bezoek van een TU-delegatie aan Spyker F1 in Silverstone in Engeland. De TU is nu ideeën aan het verzamelen en over een maand of twee komen ze met concrete plannen.

Met dank aan Thrinniti voor de submit.

Lurling niet eens met schorsing

Anthony Lurling is niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de KNVB van vier wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk.

Aanleiding voor de schorsing is een rode kaart in de wedstrijd van FC Den Bosch tegen VVV Venlo gisteravond. Lurling zou in die wedstrijd tegenstander Edward Linssen hebben geschopt, iets wat boosdoener Lurling ontkent. De schop was niet de enige reden waarom de straf zo hoog uitvalt. Volgens KNVB-woordvoerder Frank Huizinga had Lurling ook de scheidsrechter nog een duw verkocht, iets wat als onacceptabel wordt beschouwd.

Vanavond zal de tuchtcommisie zich nogmaals over de zaak buigen, waarna vervolgens morgen er een definitieve straf zal worden opgelegd.

Voor FC Den Bosch was het sowieso een vervelende wedstrijd. Trainer Theo Bos is voor één wedstrijd geschorst nadat hij scheidsrechter Van Dongen beledigde. Bos heeft de schorsing geaccepteerd.

Mogelijk sperma in ziekenhuis verwisseld

Icoon MedischTwee echtparen die in het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) een vruchtbaarheidsbehandeling ondergingen zijn mogelijk geïnsemineerd met het verkeerde sperma. Dit maakte het ziekenhuis vandaag bekend.

De betrokken echtparen werden behandeld via intra-uteriene inseminatie (IUI). Hierbij wordt het sperma rechtstreeks in de baarmoeder ingebracht. Bij deze procedure zijn de spermabuisjes voorzien van de naam en geboortedatum van de donor en ook is er een kleurcode aangebracht op de buisjes.

Het ziekenhuis ontdekte op 3 mei een plaatsverwisseling van de betreffende buisjes. Omdat bij een controle de buisjes op een verkeerde plaats stonden zijn er preventieve maatregelen genomen. De twee echtparen zijn direct op de hoogte gesteld van de mogelijke fout. Ook zijn er voorzorgsmaatregelen genomen om herhaling te voorkomen.

Het ziekenhuis heeft, hoewel de kans op daadwerkelijke vergissing uiterst klein is, de Inspectie voor de Volksgezondheid op de hoogte gesteld en een te volgen procedure opgesteld. Voor echtparen die ook een behandeling hebben ondergaan in het MCA en door dit bericht ongerust zijn geworden is er een speciaal telefoonnummer in het leven geroepen.

foutje bedankt
Zwemmen in de verkeerde baarmoeder rond

Roze knuppel bij tophonkbal VS

MedischKomende zondag zullen veel Amerikaanse honkballers een roze knuppel gebruiken tijdens de wedstrijden in de Major League. Dat doen ze niet om aandacht te vragen voor homoseksualiteit, maar om de actie 'Pink Ribbon' te ondersteunen. Pink Ribbon is een internationale beweging die strijdt tegen borstkanker.

De roze honkbalknuppels worden na de wedstrijden verkocht om geld in te zamelen voor de Pink Ribbon-organisatie.

In de VS willen ze speciaal op Moederdag aandacht vragen voor borstkanker. Naar verwachting zullen in 2007 ruim 178.000 nieuwe gevallen van borstkanker bij Amerikaanse vrouwen worden gediagnosticeerd. Ruim 40.000 vrouwen zullen in de VS dit jaar overlijden aan de gevolgen van de ziekte.

Sinds 2003 wordt overigens ook in Nederland meegedaan met deze internationale beweging. BorstkankerVereniging Nederland nam hiervoor het initiatief en richtte Stichting Pink Ribbon op. Deze stichting heeft als doel aandacht te vragen voor de strijd tegen borstkanker onder het motto: 'ga borstkanker te lijf'.



Meppen met een roze knuppel

Kluivert en Reiziger weg bij PSV

Patrick Kluivert en Michael Reiziger moeten beiden op zoek naar een nieuwe club. Dat is vandaag bekend gemaakt.

De 30-jarige Kluivert en de 34-jarige Reizer kregen van trainer Ronald Koeman te horen dat er voor hen volgend seizoen geen plaats meer is bij PSV. DePers meldt dat Kluivert interesse zou hebben om terug te keren naar Ajax. "Er is maar één club in Nederland waarvoor ik wil spelen en dat is Ajax", zou Kluivert gezegd hebben.

Kluivert, die eerder speelde voor Ajax, AC Milan, FC Barcelona, Newcastle United en Valencia, kwam aan het begin van dit seizoen naar Eindhoven, waar hij zijn handtekening zette onder een eenjarig contract. Door blessures kwam hij minder aan spelen toe dan gehoopt. Hij heeft recent aangegeven nog twee jaar door te willen gaan met voetballen. Michael Reiziger, eerder uitkomend voor Ajax, FC Volendam, FC Groningen, AC Milan, FC Barcelona en Middlesbrough speelde twee seizoenen voor de club uit het Philips-stadion.

Rokende jongen valt van dak

Icoon BinnenlandsEen 18-jarige jongen is gisteren ernstig gewond geraakt nadat hij van het dak viel van een woning aan de Bloklandstraat in het Oude Noorden, Rotterdam.

De jongen klom vanuit het dakraam op de derde verdieping naar het platte dak daarboven. Op het dak zou hij met twee vrienden een sigaretje gaan roken. Bij de klimpartij verloor hij echter plotseling zijn evenwicht en viel voorover naar beneden. De jongen kwam zó hard in de achtertuin terecht dat hij volgens de politie beide armen verbrijzelde. De traumahelikopter werd opgeroepen om eerste hulp te verlenen, waarna de jongen per ambulance naar het Erasmus MC werd gebracht. Onduidelijk is of de jongen nog ander letsel heeft opgelopen.

De politie heeft kort na het ongeval één van de vrienden, een 17-jarige Rotterdammer, voor verhoor meegenomen naar het bureau. Deze en een andere jongen stonden al op het dak op het moment dat de 18-jarige naar beneden viel. Aanvankelijk was namelijk niet duidelijk wat de val had veroorzaakt en de politie wilde een misdrijf uitsluiten.

Met dank aan Thrinniti voor de submit.

Hirsi Ali: Turks leger beschermt democratie

Het Turkse leger heeft de unieke taak de democratie in het land te beschermen tegen de islam. EU-leiders moeten die rol van het leger begrijpen en respecteren. Dat schrijft Ayaan Hirsi Ali vandaag in een opiniestuk in de Duitse krant Die Welt.

Europese regeringsleiders die vinden dat het Turkse leger onder controle van de politiek moet staan, zijn volgens Hirsi Ali naïef. Zij laten zich misleiden door de islamisten, die onder leiding van premier Erdogan een islamitische staat van Turkije willen maken.

Het oud-Kamerlid van de VVD, thans werkzaam bij de rechtse denktank American Enterprise Institute, stelt dat ''de erfenis van Atatürk op het punt staat vernietigd te worden''. Om dit te voorkomen moet de EU volgens haar de liberalen in het land steunen.

Mein Kampf
In het stuk pleit Hirsi Ali voor een secularisme ''dat rechten en vrijheid van het individu beschermt, niet het ultranationalistische soort dat een klimaat schept waarin Hitlers 'Mein Kampf' een bestseller is, de Armeense genocide wordt ontkend en minderheden worden vervolgd.''

Voorstanders van de islam in de Turkse regering gebruiken volgens haar democratische middelen om de democratie uit te hollen. ''Zij controleren de media en het onderwijs en hebben de macht over politie en justitie. Met andere woorden, de islamisten controleren de informatie die je krijgt en hebben de macht je de mond te snoeren'', aldus Hirsi Ali.



Link: het opiniestuk van Hirsi Ali in Die Welt

Afellay niet naar EK onder 21

Ibrahim Afellay gaat niet mee naar het EK onder de 21 wat deze zomer in ons land wordt gehouden. Uit een MRI-scan in het ziekenhuis is gebleken dat zijn enkelblessure ernstiger is dan verwacht werd. Na goed overleg tussen de medische staf van PSV, Oranje en Afellay zelf, is daarom besloten dat hij niet op het EK te bewonderen zal zijn.

Afellay zal de komende periode bij PSV zelf behandeld worden. Vorig jaar, toen Jong Oranje in Portugal de Europese titel won, moets hij het EK ook al aan zich voorbij laten gaan.

[IRL] Deelnemers Indy 500

Komend weekend beginnen de kwalificaties voor de Indianapolis 500, die op 27 mei a.s. wordt verreden. Hieronder vind je het deelnemersveld op een rijtje.

Het veld bevat zes eerdere winnaars van de race en één debutant. Verder doen drie vrouwen een gooi naar een gridplaats. Als zij zich alledrie kwalificeren, betekent dat een recordaantal in de wedstrijd.

wagen-nrcoureurteamchassis
2Tomas ScheckterVision RacingDallara
3Helio Castroneves *Team PenskeDallara
4Vitor MeiraDelphi PantherDallara
5Sarah FisherDreyer & Reinbold RacingDallara
6Sam Hornish Jr. *Team PenskeDallara
7Danica PatrickAndretti Green RacingDallara
8Scott SharpRahal Letterman RacingDallara
9Scott DixonTarget Chip Ganassi RacingDallara
10Dan Wheldon *Target Chip Ganassi RacingDallara
11Tony KanaanAndretti Green RacingDallara
12Ryan BriscoeLuczo Dragon RacingDallara
13nnbCabbie MotorsportsPanoz
14Darren ManningAJ Foyt EnterprisesDallara
15Buddy Rice *Dreyer & Reinbold RacingDallara
16nnbPanther RacingDallara
17Jeff SimmonsRahal Letterman RacingDallara
18nnbPDM RacingDallara
19Jon HerbRacing ProfessionalsDallara
20Ed CarpenterVision RacingDallara
21nnbPlaya Del RacingPanoz
22AJ Foyt IVVision RacingDallara
23Milka Duno (R)SAMAX MotorsportDallara
25Marty RothRoth RacingDallara
26Marco AndrettiAndretti Green RacingDallara
27Dario FranchittiAndretti Green RacingDallara
31nnbPlaya Del RacingPanoz
39Michael AndrettiAndretti Green RacingDallara
41nnbAJ Foyt EnterprisesDallara
43nnbCURB/Agajanian/Beck MotorsportDallara
50Al Unser Jr. *AJ Foyt EnterprisesDallara
55Kosuke MatsuuraSuper Aguri Panther RacingDallara
77Stephan GregoireChastain MotorsportsPanoz
91nnbHemelgarn RacingDallara
97PJ JonesTeam Leader/Dollander RacingDallara
98nnbCURB/Agajanian/Beck MotorsportDallara
99Buddy Lazier *Sam Schmidt MotorsportsDallara
02Davey HamiltonVision RacingDallara
nnbnnbTeam PenskeDallara
(R) = rookie
* = eerdere winnaar Indy 500
nnb = nog niet bekend

Alle wagens rijden met een Hondamotor en op Firestonebanden

Fans boos op Yolanthe vanwege Jan Smit

ShowbizzMannelijke fans van Yolanthe Cabau van Kasbergen zijn boos omdat de soapster een relatie heeft met zanger Jan Smit. ''Ik krijg dagelijks brieven van jongens die me vragen waarom ik voor Jan heb gekozen. 'Ik vond je zo leuk en nu vind ik je niet meer leuk''', zo tekende een verslaggever van persdienst Novum op uit de mond van het soapie.

De 22-jarige Cabau van Kasbergen heeft gelukkig ook nog fans over: ''Ik krijg ook nog veel lieve brieven. Je kunt nu eenmaal niet eeuwig vrijgezel blijven. Verliefd worden houd je niet tegen.''

Yolanthe begon een affaire met Smit nadat een relatie tussen de Volendamse zanger en Ellemieke Vermolen op de klippen liep. Die laatste is inmiddels 'in love' met sterrenkok Sergio Herman.

Van Kasbergen gaat in het nieuwe tv-seizoen deel uitmaken van het BNN-programma 'Try Before You Die', dat in september weer op de buis komt. Daarvoor gaat ze onder meer op een vleugel staan van een opstijgend vliegtuig.



Maakt fans boos

Eerste zeven tracks Guitar Hero 2 80s bekendgemaakt

Harmonix mag dan wel volop op de X360 aan het rocken geslagen zijn, de PS2-gamer wordt niet vergeten. Binnenkort komt Guitar Hero 2 Rocks The Eighties uit en zul je de meest foute rock kunnen meebrullen en -spelen. De tracklist wordt traditiegetrouw slechts voorzichtig in kleine hapjes en brokjes naar buiten gebracht. Vandaag zijn de eerste zeven tracks bekend gemaakt.

I Wanna Rock - Twisted Sister
I Ran - Seagulls
Round and Round - Ratt
I Want Candy - Bow Wow Wow
Metal Health - Quiet Riot
Holy Diver - Dio
Heat Of The Moment - Asia

Om alvast in de sfeer te komen: "I Wanna Rock" van Twisted Sister:

Posthuma niet naar Tour

Joost Posthuma zal dit jaar niet aan de start verschijnen van de Tour de France. De wielrenner van Rabobank is niet op tijd hersteld van de verwondingen van zijn ongeluk vorige maand.

"De Tour is niet haalbaar, want ik ben vanaf nul begonnen. De spieromvang in mijn linkerbeen moet toenemen. Mijn nieuwe doel is de Ronde van Spanje", aldus de Nederlander die tijdens een training in Duitsland geschept werd door een auto waar hij gekneusde ribben, een gekneusde linker enkel én als ergste kwetsuur een afgescheurde bovenbeenspier aan overhield.

Forza Motorsport 2 demo op Xbox Live Marketplace

Na lang wachten staat de demo van Forza Motorsport 2 dan eindelijk online. Met 691 MB is het een flink bestand, maar daar krijg je dan ook wel wat voor. Zo zitten er 24 auto's uit drie verschillende klassen.

1997 BMW Motorsport M3 E36
1997 McLaren F1 GTR
1998 Porsche 911 GTI-98
1998 Nissan GT1
2006 Chevrolet Corvette Z06
2003 Dodge Viper SRT10
2003 Dodge SRT4
2003 Saleen S7R
2004 Ferrari F430
2005 Ford Ford GT
2005 Ford Mustang GT
2002 Honda Integra Type-R
2005 Lamborghini Gallardo
2006 Lexus IS350
2004 Mazda RX-8 Mazdaspeed
2005 Mercedes SLR
2003 Nissan Fairlady Z
2003 Pagani Zonda GR
2007 Porsche 911 Turbo (997)
2005 Subaru Legacy B4 2.0 GT
2005 TVR Sagaris
2005 Maserati MC 12
2005 Ferrari Maranello GTS
2006 Chevrolet C6.R

Orale seks verhoogt risico op keelkanker

Icoon OnderzoekVrouwen hebben voortaan een geldig excuus om hun partner een blowjob te weigeren. Orale seks blijkt namelijk een verhoogde kans op keelkanker op te leveren. Voorheen dacht men dat alleen roken een verhoogd risico hierop met zich meebracht, maar uit onderzoek van Amerikaanse kankerspecialisten is gebleken dat zowel roken als overmatig drinken en nu dus ook orale seks risicoverhogend zijn.

Het onderzoek wijst uit dat orale seks een besmetting met het humane papilloma virus (HPV) kan veroorzaken. Dit virus is een belangrijke factor hij de ontwikkeling van keelkanker. Ook kan ditzelfde virus baarmoederhalskanker veroorzaken bij vrouwen. Volgens de studie neemt de kans op keelkanker met 8,6 keer toe als de persoon in kwestie orale seks heeft gehad met meer dan zes verschillende mensen. De ‘zware’ drinkers hebben ‘slechts’ tweeënhalf keer zoveel kans op keelkanker tegen drie keer zoveel voor de rokers.

Ook wijst de studie van de kankerspecialisten aan de Johns Hopkins Universiteit in Amerika uit dat het hebben van orale seks niet per definitie betekent dat het virus opgelopen wordt. Wanneer het virus wel wordt opgelopen, neemt de kans om keelkanker te krijgen met 32 keer toe. Onderzoekster Maura Dillison van het John Hopkins Hospital in Baltimore geeft mannen dan ook het advies om een condoom te gebruiken tijdens de orale seks om het risico voor hun (sex)partner zoveel mogelijk te beperken.

Eerder werd er al een soortgelijk onderzoek gehouden in Stockholm. Dit onderzoek lijkt het eerdere bericht te bevestigen.

Ballack mist finale FA Cup

Michael Ballack mist de finale van de FA Cup in het fonkelnieuwe Wembley-stadion tegen Manchester United. De coach van Chelsea, José Mourinho, zegt dat de middenvelder " nul procent kans" heeft om nog voor de finale fit te geraken. Mourinho moet het daarnaast ook doen zonder Ricardo Carvalho.

Eind april raakte Ballack geblesseerd in de uitwedstrijd bij Newcastle United. Botsplinters in zijn enkel houden de Duitser voorlopig nog aan de kant. Inmiddels is hij wel geopereerd.

Caravalho kampt sinds eind april met een knieblessure. Arjen Robben, die eind maart geopereerd werd aan een meniscus, en Didier Drogba zijn waarschijnlijk wel inzetbaar op 19 mei. „Robben heeft een goede kans, Drogba is fit”, aldus Mourinho.

Tweede Kamer ontruimd wegens brandje

Icoon PolitiekDe Tweede Kamer is vanmiddag net na 13:00 uur ontruimd geweest. Op de derde etage woedde een kleine brand in een keuken. De brandweer is de brand ondertussen meester, aldus een woordvoerder.

Het personeel probeerde eerst zelf de brand te blussen, maar door de rookontwikkeling trad de sprinklerinstallatie in werking. De brandweer is bezig met blussen. De brand brak uit boven de hoofdingang aan het Plein, waar vergaderruimten en het Kamerrestaurant liggen.

Met dank aan nieuwsfokker voor de submit.

Feyenoord niet naar het buitenland

Feyenoord zal zich in eigen land gaan voorbereiden op volgend seizoen. De club uit de Kuip heeft dit besloten in verband met mogelijke verplichtingen in de Intertoto.

Aanvankelijk zouden de Rotterdammers voor de voorbereiding naar het Finse Turku afreizen. Na een financieel aantrekkelijke aanbieding voor een stage in de buurt van Salt Lake City werd dit geannuleerd, maar ook deze reis is nu afgezegd.

Sparta aast op Slot

Sparta Rotterdam hoopt zich voor volgend seizoen te versterken met Arne Slot. De 27-jarige middenvelder moet op het Kasteel de opvolger worden van Haris Medunjanin. Die werd dit seizoen gehuurd maar moet zich deze zomer weer melden bij AZ.

Slot heeft nog een contract tot 2008 bij NAC Breda. Ook Heracles Almelo heeft interesse in de hem maar hij heeft zelf al laten weten dat hij niet per se hoeft te vertrekken bij de club uit Breda.

Technisch directeur Earnest Stewart van NAC liet vandaag weten in de BN/De stem dat hij verwacht dat Slot bij NAC zal blijven. ''Met Slot zijn we er bijna uit, ik verwacht dat hij binnenkort laat weten te blijven."

Unibet vastgelegd voor ploegentijdrit

De organisatie van de ProTour ploegentijdrit in Eindhoven heeft vandaag bekend gemaakt dat Unibet.com als eerste ploeg is vastgelegd voor de editie op 24 juni.

De afgelopen maand werd de formatie van de Nederlandse manager Jacques Hanegraaf door de Franse organisatie ASO nog geweerd in wedstrijden. Met het contracteren van Unibet.com wil de organisatie van de ploegentijdrit echter het signaal afgeven dat het team voor de Nederlandse organisatie een volwaardige ProTour-ploeg is.

Bejaard echtpaar ligt maanden dood in woning

Icoon BinnenlandsPolitieagenten troffen woensdagmiddag een bejaard echtpaar aan, dat al maanden geleden was gestorven. De lichamen werden in hun voormalige woning aan de Gulikstraat in Venlo gevonden, en verkeerden in een verregaande staat van ontbinding.

Onderzoek heeft uitgewezen dat het tweetal begin maart gelijktijdig stierf. "Puur toeval", aldus een woordvoerder van de politie, die de mogelijkheid tot een misdrijf uitsloot. Het bejaarde stel leidde volgens buurtbewoners een teruggetrokken bestaan. Nadat ze al een tijdje totaal niets meer van zich hadden laten horen, schakelden de omwonenden de politie in.

KF Tirana pakt Albanese landstitel

Voor de 23e maal in de clubgeschiedenis heeft KF Tirana de Albanese landstitel veroverd. Rivaal Partizan Tirana werd in de derby met 1-0 verslagen.

Aanvankelijk leek het kampioensfeest uitgesteld te moeten worden na een vroege rode kaart van aanvoerder Ardit Beqiri. Maar Partizan wist het numerieke voordeel op het veld niet uit te buiten. Hetlem Capje maakte in de 65e minut de winnende treffer.

Blair treedt af op 27 juni

Icoon Politiek De Britse premier Tony Blair heeft aangekondigd af te zullen treden als premier van het Verenigd Koninkrijk en als partijleider van Labour. Op 27 juni zal de opvolger van Blair benoemd worden. Aangezien er geen serieuze tegenkandidaten zijn lijkt het vanzelfsprekend dat de 56-jarige minister van Financiën Gordon Brown de nieuwe premier zal worden.

Tony Blair heeft tien jaar de leiding gegeven aan het Verenigd Koninkrijk. Het meest controversiële besluit van hem is het meedoen aan de oorlog in Irak. Hij zou daarbij de wil van het volk genegeerd hebben en de Amerikaanse president George Bush onkritisch gevolgd hebben. Verder staat Blair bekend als de man die voor vrede heeft gezorgd in Noord-Ierland. Ook hebben Schotland en Wales zelfbestuur gekregen tijdens zijn termijn en zijn er veel hervormingen geweest op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en transport.

Labour zal een procedure in gang zetten om een nieuwe partijleider te kiezen. In de komende zes weken zullen de kandidaten campagne voeren. De leden van Labour mogen de partijleider kiezen, maar het lijkt al vanzelfsprekend geworden dat Brown premier zal worden. Hij is de langst zittende minister in het Verenigd Koninkrijk ooit. Omdat hij tien jaar met Blair opgetrokken heeft als minister van Financiën zijn veel Labourleden kritisch of hij een frisse kijk op de zaken als premier kan hebben.


Uitgeblaird

Valencia volgend seizoen op de kalender

Vanaf volgend seizoen zal er een Grand Prix worden verreden in de straten van Valencia. De Spaanse stad staat voor de komende zeven jaar op de Formule 1-kalender.

Vanochtend werd de deal bekendgemaakt in het operahuis van Valencia, het Palau de les Arts Reina Sofia. De race zal niet worden gehouden op het circuit waar de teams nu regelmatig testen, maar in het centrum en het havengebied van de stad.

AZ heeft serieuze interesse in Touma

AZ heeft serieuze belangstelling in Sharbel Touma. De Zweed, momenteel uitkomend voor FC Twente, moet de nieuwe linksbuiten worden van de club uit Alkmaar.

Nourdin Boukhari voldoet dit seizoen niet aan de verwachtingen van Louis van Gaal als linksbuiten en keert daarom aan het einde van het seizoen weer terug naar Nantes.

Touma, die zowel op de rechter- als de linkerflank inzetbaar is, heeft zich dit seizoen al meerdere malen bewezen bij FC Twente. Hij wist dit seizoen al negen keer het goal te vinden en daarnaast zorgde hij ook al voor zes assists. De vleugelaanvaller staat ook in de belangstelling van PSV maar de interesse van AZ lijkt concreter te zijn.

Amateurtalent naar Feyenoord

Feyenoord heeft Dennis Koenders gecontracteerd, de achttienjarige spits van amateurclub JVC Cuijk. Koenders zal aanvankelijk in het beloftenteam worden gestald.

De overgang van Koenders naar Feyenoord is verrassend. De A-junior kwam voor de winterstop nog uit in de jeugd van JVC Cuijk. In de tweede seizoenshelft werd hij echter toegevoegd aan de selectie van de amateurvereniging en wist hij enkele belangrijke doelpunten voor de hoofdklasser te scoren.

FC Twente vreest voor blessure Aissati

FC Twente moet het mogelijk de rest van het seizoen doen zonder Ismail Aissati. De talentvolle middenvelder moest gisteren in de wedstrijd met AZ al in de eerste helft afhaken met een blessure.

De PSV-huurling werd direct naar het ziekenhuis gebracht, waar het leek te gaan om een ernstige bekkenblessure. Vandaag hopen de club en de speler meer duidelijkheid te krijgen over de ernst van de opgelopen blessure.

'Jihad Mickey' van de buis gehaald

Icoon TelevisieEen sterk op Walt Disney's Mickey Mouse gelijkende figuur die Farfour (Vlinder) heet en in een Palestijns kinderprogramma oproept tot strijd tegen de joodse bezetters van Palestina, is van de buis gehaald.

De zender al-Aqsa, die wordt bestierd door de Islamitische Verzetsbeweging Hamas, heeft het programma geschrapt. Dat heeft het Palestijnse ministerie van Informatie donderdag bekendgemaakt.

In het programma 'Pioniers van Morgen' prijzen de muis Farfour en co-presentatrice Sara het door de islam geboden verzet tegen onder meer Israël en de Verenigde Staten. Volgens informatieminister Barghouthi benadert het kinderprogramma de gerechtvaardigde strijd van de Palestijnen tegen de bezetting op een verkeerde manier door kindertelevisie te misbruiken voor politieke boodschappen.

Vier miljoen Halo 3 pre-orders bij Gamestop alleen?

Volgens mensen bij Gamestop zou de aankomende 360-exclusive first person shooter Halo 3 al meer dan vier miljoen keer pre-orders hebben staan bij de keten. Onder Gamestop vallen naast Gamestop zelf ook de ketens EBgames en Funcoland. De website Xbox Evolved heeft het enorm hoge pre-order aantal geverifieerd bij meerdere locaties van de Gamestop keten. Dit grote aantal zou een record aantal pre-orders betekenen, een record dat Halo 2 eerder al vestigde met meer dan anderhalf miljoen pre-orders.

Medewerkers van Gamestop zijn van mening dat een groot deel van de pre-orders afkomstig is van mensen die momenteel nog geen Xbox 360 hebben maar van plan zijn er eentje te halen bij de release van Halo 3 of wanneer de prijs zakt. Het aantal pre-orders van Halo 3 is zo hoog dat het de pre-orders voor GTA IV op Xbox 360 en PS3 tezamen ruim achter zich weet te laten.

Ontsnapte witruggier Abu gevangen

Icoon OpmerkelijkDe witruggier Abu, die afgelopen zondag ontsnapte uit het roofvogelpark Stonehenge Wildlife in Schoonrewoerd, is terecht. De vogel streek gisterenmiddag neer in een weiland vlakbij het Overijsselse Raalte, waar hij gevangen kon worden.

Twee meisjes die Abu gezien hadden waarschuwden direct de politie. De politie op haar beurt alarmeerde onmiddellijk het roofvogelpark, die er een valkenier op afstuurde. Deze wist de enorme vogel te vangen door hem te lokken met een lekker stuk vlees. Iedereen kan weer veilig over straat, want het dier zit weer veilig in het park.


De gier en zijn valkenier

PSV meldt zich voor Zonneveld

PSV heeft serieuze interesse in Mike Zonneveld. De Eindhovense club zou binnenkort overwegen de middenvelder van NAC Breda vast te leggen.

De 26-jarige Noordwijker heeft bij de club uit Breda nog een contract tot medio 2008 maar voerde naar verluidt al een gesprek met PSV-coach Ronald Koeman. Zonneveld kan zowel verdedigend als op de linkerflank uit de voeten, daarnaast beschikt hij over een goed shot in zijn linker. Dit seizoen is hij uitgegroeid tot een vaste waarde in de basis van NAC, hij zorgde dit seizoen voor twee assists en wist zelf al zes keer het doel te vinden.

In april liet Zonneveld in Voetbal International weten wel interesse te hebben in een avontuur bij een topclub. ''Ik denk dat ik wel klaar ben voor een stap hogerop, maar of dat echt zo is, moet in de praktijk blijken. Laat de Nederlandse topclubs de gok maar eens wagen. Gebeurt dat niet, dan blijf ik met alle liefde nog een tijdje in Breda voetballen.''

Mohammed B. nog even radicaal

JustitieDe tot levenslange gevangenisstraf veroordeelde moordenaar van Theo van Gogh is nog even radicaal als ten tijde van zijn daad. Dat bleek gisteren tijdens een getuigenverhoor van Mohammed B. in de Bunker in Amsterdam. B. verscheen daar om te getuigen als voorbereiding op de hoger beroepzaak van de Hofstadgroep.

In het begin leek het alsof het hele verhoor niet door zou gaan, omdat B. weigerde te zweren dat hij de waarheid zou spreken. ''Ik erken u niet. Waarom zou ik u dan iets beloven?'', zo zei B. Terwijl advocaten en het hof hardop nadachten over een oplossing om B. toch te horen, grijnsde hij plots. ''Ik beloof het.''

De rechtbank wilde van B. horen hoe hij met zijn geloof omgaat. In een twee uur durend betoog legde hij uit wat 'De Ware Islam' volgens hem inhoudt. En dat verschilde niet veel van de versie die hij in zijn eigen rechtszaak bij de moord op Theo van Gogh en later bij de zaak tegen de Hofstadgroep uit de doeken deed.

Slechts een totale overgave aan Allah is op zijn plaats. Instituties en wetten die door de mens zijn gemaakt, zoals democratie en de rechtsorde, mogen niet worden erkend. Er mogen geen compromissen worden gesloten. Met ongelovigen mag B. niet omgaan. ''Ik ben gelovig, u niet. Tussen ons loopt een scheidslijn.'' Het is toegestaan geweld te gebruiken tegen hen die de islam belasteren. Enzovoorts.

B. vindt dat de ware islam ook in Nederland behoort te worden ingevoerd. Alleen zei hij gisteren het niet erg reëel te vinden dat dit ooit zal gebeuren. ''De Nederlandse regering heeft besloten dat er geen plaats is voor mensen zoals ik. Dus rest ons één ding: onze tassen pakken en weggaan. Alleen: waarheen. We kunnen nergens terecht. In geen enkel land ter wereld is immers de sharia ingevoerd. Dan kun je twee dingen doen: of je bereidt je voor tot een land wordt vrijgemaakt. Of je pakt het zwaard en vecht. Dat is wat ik heb gedaan.'' Vrijdag gaat het verhoor van Mohammed B. nog verder.

EBI
B. zit overigens al tweeëneenhalf jaar in vrijwel totale afzondering in de Extra Beveilgde Inrichting (EBI) in Vught. Hij mag geen contact hebben met andere gedetineerden omdat Justitie bang is dat hij aanzet tot radicalisering.

B. is in de tijd dat hij vastzit behoorlijk wat in gewicht aangekomen. Zijn traditionele islamitische gewaad heeft hij verruild voor trainingspak en sportschoenen. Zijn baardje is nog wel even warrig, zijn haardos is verworden tot een soort rastakapsel.



Een dikker geworden Mohammed B.

Bakircioglü ondergaat keuring bij Ajax

Na Laurent Delorge heeft Ajax ook zijn tweede aanwinst zo goed als binnen. Kennedy Bakircioglu ondergaat vandaag alleen nog een medische keuring bij de Amsterdamse club.

Bakircioglu moet bij Ajax voor meer dreiging zorgen op de flanken. Trainer Henk ten Cate is niet geheel tevreden over de prestaties van de huidige vleugelspelers Tom de Mul en Ryan Babel. Daarnaast is het nog de vraag of beiden spelers volgend seizoen nog actief zullen zijn in de Amsterdam Arena.

De 26-jarige international staat nog één seizoen onder contract bij de Tukkers. Maar Bakircioglu heeft al vaker aangegeven op zoek te zijn naar een nieuw avontuur. Naast Ajax zijn ook PSV en Hamburger SV geintresseerd in de Zweed.

Mario Party 8 op 22 juni

Nintendo heeft de releasedatum voor Mario Party 8 bekend gemaakt. De game zal op 22 juni 2007 in de Europese winkels liggen.

Mario Party 8 zal de eerste Wii-versie van Mario Party zijn en volledig gebruik maken van de speciale Wii-controls. De game is te spelen met maximaal vier personen tegelijk.

Eerder verschenen er al Mario Party games voor de N64 (1 t/m 3), GameCube (4 t/m 7) en GBA (Mario Party Advance).

CD: Corinne Bailey Rae - Deluxe Edition

28 Lentes jong is ze, ze heeft een stem die harten doet smelten en een gevoel voor soul waar je u tegen zegt. Met drie Grammy, drie BRIT award nominaties en nog een stel prijzen die ze wel in haar zak stak kan je wel stellen dat het Corinne Bailey Rae voor de wind gaat. Zeker als je beseft dat ze pas één studioalbum heeft afgeleverd. In februari 2006 kwam dit album in de schappen te liggen en er zijn inmiddels meer dan 3 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan. Slim als de platenmaatschappijen zijn brengen ze in afwachting van een volgend studioalbum een jaar later wat goedmakertjes uit. In maart kwam er een cd en dvd Live in London & New York uit, en nog een maandje eerder een speciale editie van haar debuutalbum, "deluxe" zoals dat heet, met een extra schijfje in het harde plastic hoesje.

Zeventien hechtingen voor NAC

NAC Breda is niet zonder kleerscheuren het Intertoto play off-duel tegen Vitesse doorgekomen. Er moesten maar liefst zeventien hechtingen door de clubarts van NAC gezet worden om een aantal spelers op te lappen.

Brian Pinas kreeg een elleboog op zijn gezicht en moest gewisseld worden. De aanvaller brak een stuk van zijn tand en kreeg zeven hechtingen om een snee in zijn kaak te herstellen.

Het tweede slachtoffer was Rob Penders. De verdediger werd na een duel met een Vitesse-speler met bebloed hoofd gewisseld. Om de snee in zijn hoofd te repareren waren vijf hechtingen nodig.

Arne Slot liep tenslotte ook een hoofdwond op, waarbij de arts ook vijf hechtingen nodig had om de wond dicht te maken. Als enige keerde hij wel terug binnen de lijnen.

De wedstrijd eindigde overigens in een 3-2 overwinning voor de Arnhemmers.

Britse hindoes woest om slachting zieke stier

Icoon BuitenlandsBritse hindoes zijn ziedend over de aanstaande slachting van de zes jaar oude Friese stier Shambo. Dat schrijft de Britse krant The Independent vandaag. Het dier, eigendom van een tempel, heeft tuberculose en moet worden afgemaakt.

Voor veel hindoes druist dit echter in tegen hun geloof. Dat beschouwt koeien als heilige dieren.

Shambo hoort bij een kudde van de Skandavale tempel in de plaats Llampumsaint, in het zuidwesten van Wales. De belangenvereniging van de 700.000 hindoes in Groot-Brittannië noemt het voornemen Shambo te slachten ''godslasterlijk'' en roept hindoes op een menselijk schild om de stier te vormen.

[Update] Info vanaf de Square-Enix Partyperspresentatie

Square-Enix houdt op dit moment een beurs, de Square-Enix Party, waar nieuwe games en beelden getoond worden voor hun toekomstige games. In dit nieuwsbericht zullen we wat korte feitjes en info plaatsen. Grote nieuwe games en beelden krijgen uiteraard ook zelf een eigen bericht in de loop van de dag.

Allereerst is er een nieuwe Wii game: Chocobo's Mysterious Dungeon. Een spin-off van de Final Fantasy serie met de Chocobo karakters in de hoofdrol.

De PSP krijgt er weer een remake bij, na FFI en II en Tactics komen ook de PSOne titels Star Ocean 1 en 2 naar de PSP:

De Nintendo DS game Final Fantasy Crystal Chronicles Ring of Fates komt in Japan op 23 augustus uit voor een prijs van 5400 yen.

Voor een next-gen console komt Star Ocean 4 er aan. Wanneer precies en voor welke console is nog niet bekend. De game is weer een samenwerking tussen Square-Enix en Tri-Ace:

The Last Remnant, een nieuwe RPG van Square-Enix, komt zoals verwacht naar zowel de PS3 als de Xbox 360. De game krijgt een gelijktijdige release in Amerika en Japan. Over een Europese release is nog niets bekend.

Update 11:40u

De perspresentatie is afgelopen. Tijdens de presentatie zijn er ook trailers en beelden getoond van The Last Remnant en FF: Crystal Chronicles voor de Wii. Beide games schijnen erg indrukwekkend te zijn.

Star Ocean 4 zal een 'high end' productie worden waardoor de Wii waarschijnlijk afvalt als platform en de game dus naar PS3 en/of Xbox 360 zal gaan.

Nieuwe trailers van FF Dissidia (PSP), IV (DS) en XIII (PS3) zullen getoond worden op de beurs zelf die 12 mei begint.

Gamecock website online

De website van het eigenzinnige bedrijf Gamecock is online. De uitgever met de opmerkelijke naam bestaat pas sinds kort en wil ontwikkelaars met originele ideeën een kans geven. Op de ietwat bizarre site kun je kennis maken met de games die Gamecock onder haar hoede heeft; Fury, Insecticide, Mushroom Men, Hail to the Chimp en Dungeon Hero. De prodcenten van de spellen zullen wel minder geld (dan normaal) van de uitgever krijgen, maar hier staat tegenover dat ze een groter percentage van de winst van het verkochte spel ontvangen.

Zie hier de website van Gamecock.



Gamecock heeft niks te maken met geslachtsdelen, maar alles met kemphanen.


Crackdown extra content bekend

Het is al tijden bekend dat er voor Crackdown een update komt waarin extra content zit. Vandaag kunnen we jullie vertellen wat je allemaal kunt gaan downloaden.

Er komen twee downloadpacks, een gratis en een betaalde (prijs nog onbekend).

Laten we beginnen met de updates voor de game:

Reset Gangs: In place of the current option to reset the city's crime (unlocked by defeating all 21 bosses), the gangs can now be completely reset in the main campaign.

Easier Orb Hunting: Imagine how great it would be if when searching for the last remaining hidden agility orbs the audio range on each of them got wider as fewer remained; well imagine no longer. Audio ping range is now gradually increased when searching for the last 50 percent of hidden orbs, and 20 percent of agility orbs.

Ground Strike: Available to a four star strength agent only, it is now possible to slam downwards while airborne by holding the attack button. The resulting strike is deadly to anything it hits, with an additional shockwave stunning nearby enemies.

Improved firing over low walls: Agents can now fire downwards at a greater angle while taking partial cover behind a low wall.

Targeting enhancements: Improved target lock prioritization of enemies behind vehicles as well as live enemies over corpses.

Those damn fire hydrants!: The fire hydrants were near indestructible but were also hard to spot. Now, though still best avoided, they can be smashed over for a far less unreasonable penalty.

Stunt Ring Visibility: Stunt Rings are now much easier to locate.

No 'Lefty Flip' on vehicle control: Removal of the lefty flip on vehicle control so that left-handed players can aim with the left stick, but still steer with the right stick.

Persisting Charges & Mines: Limpet Charges (and the new Proximity Mines) will persist at all times within the game world and not just when within a certain range of the player.

Distant Explosions: No matter where the explosion(s), players will be able to see them provided they have a line of sight… it’s always a clear day in Pacific City!

Ramp Truck Issues: Some vehicles didn't seem to get on well with the ramp truck, but we never intended this to be a SUV-only toy. Now none of them can get enough of it!

Camera Enhancements: Better camera for performing vehicle stunts or driving on near vertical surfaces (particularly with Top Level Agency SUV or new Peacekeeper Buggy). Also vertigo-inducing tweaks for those long leaps of faith.

Player to player precision shots: We've dropped the PvP lock-on but now another agent can be hit with a head or leg shot using normal targeting.

De gratis content biedt verder nog:

Keys to the City: The ultimate Cheat Mode! Enter this mirror of the main Campaign for a clean-slate game that can be fully exploited and customized for a single play session.

(Note: Achievements and leaderboards will be disabled in this mode)

* Build a pile of 100 explosive drums at the top of the Agency Tower - then let it rip!
* Spawn a ramp truck anywhere, and it'll stay there
* Create an agency vehicle or one of the new Peacekeeper vehicles any time, any place
* Players can set character skills however they want them, or just activate the accelerated skill leveling feature ('Crackdown' demo anyone?)
* Check out 'Super Agent Agility' to jump ridiculous distances, swim faster than a torpedo and sprint faster than a speeding bullet (almost)
* Try the 'Super Agent Strength' to toss a truck with deadly accuracy further than ever dreamt. Boot enemies into the stratosphere!
* Get the most out of the exciting selection of new weaponry by activating infinite ammo. Max out the selection at each supply point too!
* Do all of this without skipping a beat of the action... the pop-up cheat menu is always available during play without pausing the game

Vehicle Impounding: The Agency Garage has been given an overhaul; this was partly to accommodate the brand new Peacekeeper Vehicles, but also to allow Agents to impound their favorites so that they're always available...in their preferred color.

* Impounding is simple: commandeer the vehicle and return it to the garage
* Vehicles that aren't yet impounded are displayed as feint images, so players can see at a glance what's missing from their collection
* The 'Confiscator' achievement awaits those who simply had to catch 'em all

Co-op Trophy sequences: A trophy emblazoned with my gamertag that is displayed for me and my opponent every time I win at the existing game types!? Yes please! Psychotic Mission Trials

* A record is now kept of Time Trials completed at 'Psychotic' difficulty
* Scoring the maximum 21/21 isn't just the ultimate challenge that every true Agent of Justice should have the stones to take on, but it’s also the only way to unlock the highly coveted 'Psych Out' Achievement

En dan nu de betaalde content:

Nieuwe voertuigen:

Agency Patrol Buggy

* Double wishbone suspension absorbs the bumps in spectacular fashion
* Rides over anything - even when scaling near vertical surfaces
* Insane air control
* Roof mounted, independently aiming mini-gun activated with either 'B' or 'Left Bumper'


Pimp my Ride

Agency Pursuit Vehicle:

* Ridiculously powerful mono-cockpit race car
* Acceleration that blows away everything else in the city
* Incredible grip and top speed
* Those road race leaderboard times are set to tumble!

Agency Armored Vehicle:

* Like the Agency Truck, the AAV can smash through barricades with ease
* Tank-like in design, occupants are completely protected from assault
* Surprisingly fast and agile for its size
* Rockets fired from independently aiming main turret with either 'B' or 'Left Bumper'

Street Racing: Pacific City is finally free from crime. Agency activity is once again concealed behind closed doors. The remaining peacekeepers, having very little to do, quickly grew restless. To satisfy their lingering lust for danger, high risk Street Racing tournaments have been established across the city.

* Compete in six different on and off road races across the city
* 6 radically different vehicle options per circuit
* Race against up to 11 other 'do or die' opponents, including another player over XBL
* Compare fastest race times as well as race wins for that session with your co-op 'buddy'
* Players can post their fastest time per circuit to the online leaderboards
* Take advantage of the world of 'Crackdown' to win by any means necessary: create road blocks, hit gas tanks, or simply slam opponents into submission

Nieuwe items/equipment:

MSK Lobber

* Mini rockets are thrown out from the rotating muzzle section before their boosters ignite and swarm towards their target.
* The homing mini-rockets are incredibly agile making this the ultimate fire-and-forget weapon


Er is geen ontkomen aan

EX1 Proximity Charge

* Similar to the standard issue Limpet Charge, these can be attached to any surface.
* A visible local field is generated when the charge is set. Enemy penetration of this field will result in detonation
* In a bid to reduce the extensive civilian casualties lying in the wake of any crime fighting Agent, intelligent threat-sensing technology prevents the charge from detonating when a firearm is not detected
* Unfortunately the technology isn't quite intelligent enough to prevent detonation due to field penetration by another Agent

HRX Harpoon

* A powerful gas powered mechanism capable of launching a deadly, razor-sharp spear over large distances with incredible accuracy
* Can be used to ensure enemies stick around when players need them to, or to attach perps to their vehicle if they need to take them downtown...or around town


Muurdecoratie

MZ360 Mini-Gun

* The ultimate fast-firing projectile weapon
* Spin-up to full fire rate takes some time, but the devastation is incredible
* Comes with a bountiful supply of high-caliber ammunition

VS1 Cloaking Device

* The perfect device for the Agent that likes his action served psychotic, or for anyone that just needs to get under the radar from time to time
* Renders the player barely visible and off radar
* The VS1 is fuelled by Agency suit armor; when depleted an Agent can find themselves distressingly vulnerable


Waar issie nou?

Nieuwe gametypen:

Max-Agility Rooftop Races

* Compete solo or with two players in races across the city rooftops
* Nine new races in total, each with its own solo & co-op leaderboards
* Four are with Los Muertos, three with The Volk, and The Shai-Gen play host to the remaining two
* And no, gamers won't need to complete these too for the existing Over Our Heads Achievement!

Stockpile

* Each district (including Agency Island) hosts a Stockpile game - clearly identified with its unique beacon
* Stockpile can be played solo or in co-op
* The aim is to collect all the game specific orbs (also marked on the tracker) in the fastest time
* Best times are uploaded to the online leaderboards
* Two players can work co-operatively to find all the orbs in the fastest possible time, or simply compete for the highest score when the time runs out
* In the case of competitive play, it doesn't always pay to do the grunt work of collection; when an Agent is killed he drops a third of his spoils

Checkpoint Chase

* A highly addictive two-player competitive game that makes the very most of the world of Crackdown
* The game can only be initiated in one place - the Agency Garage
* A random target destination is identified somewhere on the city, but is only marked on the tracker (not the map)
* The first person to reach the destination gains a point and activates the next checkpoint
* The winner is the first to 10 points
* Other than that, Checkpoint Chase has no rules!


Racen in de straten van Pacific City

Rocket Tag

* The ultimate competitive combat event!
* Each of the 21 gang boss lairs now also plays host to a game of Rocket Tag
* When the game is activated the players are randomly assigned as hunter and hunted
* The hunter has a straight-shootin. Hotshot rocket launcher... and more ammo than he could ever need!
* The hunted has...a pistol
* To win, the hunted player must avoid being caught in the blast of the rocket launcher for 60 seconds. Simple!

Tot slot de nieuwe achievements. De achievements met * zijn de missende 100 punten en behoren bij de gratis content. De overige gamerpoints kun je behalen wanneer de betaalde download is binnen gehaald:

Confiscator *
Impound all the chosen vehicles and store them in the Agency Garage
40 Gamerscore

Psych Out *
Complete all Time Trial missions at the Psychotic Difficulty level
100 Gamerscore

Stockpile Supreme
Complete any Stockpile mini-game in less than 2 minutes and 30 seconds.
10 Gamerscore

Flippin' Crazy
Complete three flips of any type in a single jump in any vehicle
20 Gamerscore

Body Armor
Use the Harpoon gun to attach five corpses to a single vehicle
10 Gamerscore

Street Racer
Win all Street Races using any vehicle
20 Gamerscore

Street Racer Elite
Win all Street Races using all available vehicles
150 Gamerscore

Beeld dode Paris Hilton moet jeugd waarschuwen

KunstEen beeld van een overleden Paris Hilton wordt vanaf morgen tentoongesteld in een New Yorkse galerie Capla Kesting Fine Art. Het sculptuur is gemaakt door de controversiële Amerikaanse kunstenaar Daniel Edwards.

Het beeld moet het lijk van Paris Hilton voorstellen nadat ze is overleden na dronken rijden. Ze ligt te wachten op de autopsie. Ze is naakt en ligt op haar rug, met haar benen wijd. Haar hondje springt ongerust over haar borst. In haar ene hand heeft ze een glas en in haar andere hand haar eeuwige mobieltje. Haar buik is al opgesneden. De maker zegt jongeren te willen wijzen op de gevaren van rijden onder invloed door een Paris te vervaardigen die op een lijkschouwing wacht.

Edwards maakte het beeld nadat Hilton in januari was opgepakt omdat ze auto reed terwijl haar rijbevoegdheid haar was ontzegd. Ze was al eerder veroordeeld wegens rijden onder invloed. Eerder baarde Edwards opzien met een sculptuur van Britney Spears die een kind ter wereld brengt.

Een woordvoerder van Paris weigerde ieder commentaar op het beeld. Hilton kreeg vorige week 45 dagen celstraf opgelegd wegens het rijden zonder rijbewijs. Tegen die straf heeft ze hoger beroep aangetekend.



Eerste versie van het beeld

En de tentoongestelde autopsie-versie


Splinter Cell: Conviction trailer komt er aan

Splinter Cell fans pak je agenda er maar even bij, want 18 mei wordt een belangrijke datum. Op die dag verschijnt er namelijk een trailer van Splinter Cell: Conviction op de officiële website. Daarna zal de trailer ook de zien zijn op Spike TV's Game Head. Ubisoft noemt de nieuwe trailer een "exclusive reveal trailer", wat eigenlijk logisch is gezien we nog niks van het spel in beweging gezien hebben.

In Conviction zal je met Sam Fisher opereren aan de andere kant van de wet, nadat je erachter komt dat je superieuren niet het beste met je voor hebben. Dit alles zal zich afspelen in vol daglicht, in tegenstelling tot het schaduwkruipen uit Sam's vorige avonturen.

Film: Blades of Glory

Kunstschaatsen lijkt niet meteen de meest voor de hand liggende keuze voor een komedie, maar Blades of Glory doet een serieuze poging. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Will Ferrell en Jon Heder. De laatste paar films waar Will Ferrell de hoofdrol in speelde verschenen in Nederland niet in de bioscoop, maar kwamen wel uit op DVD. Dit komt voornamelijk door de gekozen onderwerpen, die erg op de Amerikaanse markt waren gericht. Kunstschaatsen heeft in Nederland geen grote aanhang, maar de meeste mensen zullen de film ook niet voor hoogstandjes op schaatsgebied bezoeken.



Veganistisch stel hongerde baby dood

ShockingEen veganistisch echtpaar is gisteren in de Amerikaanse stad Atlanta tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld wegens het uithongeren van hun baby. Het stel gaf de pasgeborene alleen sojamelk en appelsap te drinken. Het jochie stierf na zes weken aan ondervoeding. Bij zijn dood woog hij slechts 1,6 kilogram.

De ouders, Jade Sanders (27) en Lamont Thomas (31), zeiden dat ze zich pas minuten voor hun baby stierf realiseerden dat hij in levensgevaar was. De advocaten van het stel voerden tevergeefs op dat het koppel zo goed mogelijk voor hun eerste kind poogde te zorgen binnen de beperkingen van hun veganistische levensstijl.

Veganisten eten geen dierlijke producten. Volgens de aanklager was dat echter niet de reden dat de baby was gestorven. Hij verweet de ouders opzettelijke verwaarlozing en zei dat ze hun kind weigerden naar een dokter te brengen terwijl hij wegteerde. ''De baby stierf omdat hij niet te eten kreeg, niet omdat de ouders als veganisten leven'', aldus de aanklager.

Softwareverkopen Japan, complete top 20 = Nintendo

Vandaag hebben we de softwareverkopen van de feestweek in Japan. De week blijkt vooral voor Nintendo reden tot een feestje, de complete top 20 is voor Nintendo consoles:

GameConsoleUitgeverAantalTotaal
FFXII Revenant WingsNDSSquare-Enix109.326383.330
Super Paper MarioWiiNintendo90.151310.182
Wii SportsWiiNintendo84.7821.543.596
Yoshi's Island 2NDSNintendo58.948791.132
Wii PlayWiiNintendo58.7181.279.131
Mario vs DKNDSNintendo57.741233.477
Big Brain AcademyWiiNintendo55.16597.424
New MarioNDSNintendo51.6814.419.592
Momotarou DentetsuNDSHudson45.662124.642
Brain Training 2NDSNintendo44.0474.238.185

De nummers 11 t/m 30

11./09. [NDS] Phoenix Wright 4 (Capcom)
12./20. [NDS] Mario Kart DS (Nintendo)
13./15. [NDS] More English Training (Nintendo)
14./10. [NDS] Panel de Pon DS (Nintendo)
15./19. [NDS] Brain Age (Nintendo)
16./22. [NDS] Animal Crossing Wild World (Nintendo)
17./16. [NDS] Prof. Layton and the Mysterious Village (Level 5)
18./29. [NDS] Common Knowledge Training (Nintendo)
19./34. [NDS] Dragon Quest Monsters Joker (Square-Enix)
20./30. [NDS] English Training (Nintendo)
21./26. [NDS] Word Puzzle Mojipittan DS (Bandai-Namco)
22./23. [PSP] Monster Hunter Portable 2nd (Capcom)
23./36. [NDS] Pokémon Diamond (Pokemon)
24./41. [NDS] Pokémon Pearl (Pokemon)
25./17. [PSP] Final Fantasy (Square-Enix)
26./28. [PS2] Pro Baseball Spirits 4 (Konami)
27./18. [PS2] Persona 3: Fes (Atlus)
28./47. [NDS] Tamagotchi's Splendid Rainbow-venture (Bandai-Namco)
29./07. [WII] One Piece: Unlimited Adventure (Bandai-Namco)
30./38. [NDS] Kanji Test (Rocket Co.)

Verdeling per console:

NDS - 21
WII - 5
PS2 - 2
PSP - 2

XP op je ouwe GameBoy

Zo nu en dan komen er interessante knutselprojecten langs en ook vandaag kwamen we weer een leuk apparaatje tegen. Iemand heeft een volledig werkende PC in de originele GameBoy geknutseld.

De GameBoy heeft USB porten en kan op een normale monitor aangesloten worden. Daarnaast heeft de GB een compact flash port waarin een kaartje met Win XP gestoken kan worden.

Hier enkele foto's van het project:

Het Wilhelmus jubileert vandaag

Het Wilhelmus jubileert. Het is vandaag precies 75 jaar ons officiële volkslied. Op 10 mei 1932 koos de ministerraad voor het Wilhelmus als volkslied.

'Wien Neêrlands bloed in d'aders vloeit' van Hendrik Tollens, tot dan toe ook veelvuldig als volkslied aangeheven, verdween definitief naar een lager plan. In onze huidige multiculturele samenleving zou het al helemaal niet meer kunnen, vooral niet om de tweede versregel: ''Van vreemde smetten vrij.''

Tollens' lied werd lange tijd afwisselend met het Wilhelmus gebruikt. Bij de inhuldiging van koningin Wilhelmina in 1898 klonk echter het Wilhelmus. Het lied had ook de voorkeur van de jonge vorstin.

Het Wilhelmus werd in of rond 1570 gedicht als ode aan Willem van Oranje, vermoedelijk door Marnix van Sint Aldegonde. De (oudere) muziek is waarschijnlijk afkomstig uit Frankrijk, waar het de melodie zou zijn geweest van een soldatenlied.

In 1581 verscheen de Nederlandse versie van het Wilhelmus voor het eerst in druk, aldus Koos Smit van De Oranjekoepel, een organisatie waarin onder meer de Bond van Oranjeverenigingen, Paleis Het Loo in Apeldoorn en de Stichting Hofleveranciers verenigd zijn.

De oudst bekende druk in het Duits dateert van 1573. Het Wilhelmus raakte volgens Smit vrijwel onmiddellijk geliefd als strijdlied in de Nederlanden, die door Spanje werden overheerst.

Hendrik Tollens won in 1816 weliswaar een volksliedprijsvraag met zijn Wien Neêrlands bloed, maar het oude Wilhelmus bleef fungeren als 'dynastieke hymne' of 'Koningslied'.


Niet iedereen zingt mee

3 vrouwen halen, 2 betalen

Een ons jong belegen, drie halfjes wit, een kilootje Elstars, een kratje heineken, de 18-jarige Isabella in lingerie, spaghettisaus, een doosje magnums. Ja volgens mij heb ik nu alles wel opgesomd wat ik uit de supermarkt nodig heb.

Migros, een supermarktketen in Zwitserland, heeft nu namelijk een nieuwe actie. Wie naast het assortiment shorts, pyjama's en bh's ook een mooie dame (of heer) op de kop wil tikken, moet naar Migrosmodels surfen. Daar zetten vijfentwintig 'vrijgezelle' dames en heren hun beste beentje voor om in Migros-kledij de aandacht van andere singles op te wekken. Als jouw smaak ertussen zit, mag je een kans wagen door een mail te sturen naar de uitverkorene.

Hof veroordeelt Van Anraat tot 17 jaar

Icoon JustitieHet gerechtshof in Den Haag heeft zakenman Frans van Anraat gisteren veroordeeld tot 17 jaar cel wegens medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden. Het hof acht bewezen dat Van Anraat op grote schaal chemicaliën leverde aan het regime van Saddam Hussein in de jaren tachtig.

Met de stoffen maakte Saddam gifgas (mosterdgas), dat hij inzette tegen de Koerdische bevolking in Noord-Irak. Tienduizenden burgers stierven hierdoor op gruwelijke wijze of raakten zwaargewond. Van Anraat is vrijgesproken van medeplichtigheid aan volkerenmoord. Hij was niet aanwezig in de rechtszaal om het arrest aan te horen.

De rechtbank veroordeelde Van Anraat eind 2005 tot 15 jaar cel, ook wegens medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden. Het gerechtshof vindt dat de 65-jarige Van Anraat een langere straf moet uitzitten, omdat hij meerdere malen medeplichtig is geweest aan Saddams oorlogsmisdrijven. Bovendien handelde hij ''uit grof winstbejag''.

De drie rechters van het hof hadden hem 20 jaar kunnen geven, zeiden ze. Maar omdat het inmiddels twee decennia geleden is dat Van Anraat de misdrijven pleegde en hij bovendien op leeftijd is, zagen de rechters daarvan af.

Het rechtscollege rekent het de Nederlander zwaar aan dat hij jarenlang ladingen thiodiglycol leverde aan het Iraakse regime, terwijl hij wist dat het die stof gebruikte voor de vervaardiging van mosterdgas. Hij heeft daarmee de gifgasproductie en de aanvallen op Koerden mogelijk gemaakt, aldus het hof.


Van Anraat handelde 'uit grof winstbejag'

Nederlandse Marokkanen stemmen weinig in Marokko

Nederlandse Marokkanen maken nauwelijks gebruik van hun nieuw verworven stemrecht in Marokko. Dat meldde de Marokkaanse ochtendkrant As-Sabah.

Voor de komende parlementsverkiezingen in september mogen Marokkanen die buiten Marokko wonen stemmen en zich kandidaat stellen, maar door praktische belemmeringen, gebrek aan voorlichting en een slecht imago van de Marokkaanse politiek is er nauwelijks belangstelling.

Om te stemmen moeten Nederlanders met de Marokkaanse nationaliteit in september naar Marokko komen. In tegenstelling tot sommige andere staten organiseert Marokko geen stemming op de consulaten of ambassades. Wel moeten Marokkaanse Nederlanders zich op een consulaat laten registreren als kiezer. Dat kon tot afgelopen vrijdag.

Volgens As-Sabah, die zich op consulaire bronnen baseert, was de animo nihil. Alleen vertegenwoordigers van migrantenorganisaties en mensen die al voor iets anders op het consulaat moesten zijn, lieten zich registreren.

[IDL] Taylor onderuit, 9-darter O' Shea

Woensdagavond zijn tijdens de IDL weer een achttal wedstrijden afgewerkt. Hoogtepunt van de avond was de tweede negen-darter dit toernooi. Eerder wist Phil Taylor de negen darter te gooien nu was Tony O' Shea de gelukkige.

Uitslagen poule I

speler 1speler 2uitslag
Gary Anderson Gary Robson 7-6
Martin AdamsMark Dudbridge7-2

Stand poule I

#spelerpuntenlegsaldo
1Gary Anderson214-7
2Martin Adams18-9
3Mark Dudbridge19-13
4Gary Robson012-14

Uitslagen poule J

speler 1speler 2uitslag
Michael van GerwenRaymond van Barneveld5-7
Darryl FittonPhil Taylor7-6

Stand poule J

#spelerpuntenlegsaldo
1Darryl Fitton214-8
2Phil Taylor113-11
3Raymond van Barneveld111-12
4Michael van Gerwen07-14

Uitslagen poule K

speler 1speler 2uitslag
Adrian LewisTony O´ Shea4-7
Wayne MardleSimon Whitlock5-7

Uitslagen poule K

#spelerpuntenlegsaldo
1Simon Whitlock214-11
2Tony O' Shea113-11
3Adrian Lewis111-11
4Wayne Mardle09-14

Uitslagen poule L

speler 1speler 2uitslag
Tony EcclesScott Waites3-7
James WadeMarc Webster2-7

Uitslagen poule L

#spelerpuntenlegsaldo
1Mark Webster214-8
2Scott Waites113-10
3James Wade19-9
4Tony Eccles05-14

Programma donderdagavond

tijdstipspeler 1speler 2
19:00 uurGary AndersonMark Dudbridge
19:30 uurGary RobsonMartin Adams
20:30 uurMichael van GerwenPhil Taylor
21:30 uurAdrian LewisSimon Whitlock
22:00 uurTony O' SheaWayne Mardle
23:00 uurMark WebsterTony Eccles


Rel om seksspeeltjes in folder

Icoon OpmerkelijkEr is een ware rel ontstaan over de moederdagfolder van de Kijkshop. In de folder die speciaal voor moederdag is uitgegeven is een pagina gewijd aan seksspeeltjes. Consumenten hebben hun beklag gedaan over het feit dat de winkelketen suggereert dat het doodnormaal is om je moeder een seksspeeltje cadeau te doen.

De winkelketen wilde alleen partners een paar leuke ideeën aan de hand doen. De folder zou niet bestemd zijn voor kinderen. Wel worden de klachten serieus genomen. "We gaan bekijken of we dit volgend jaar weer doen", aldus een woordvoerder van Kijkshop. Stichting De Kinderconsument laat weten de folder "een grove misrekening te vinden van Kijkshop". De stichting vindt dat de winkelketen te lichtzinnig omgaat met kinderen.

Grootste supernova allertijden ontdekt

Icoon Ruimtevaart Wetenschappers zijn verbluft door een gigantische ster die is geëxplodeerd. Mogelijk is er sprake van een nieuw soort supernova waar wetenschappers al lang naar op zoek zijn. Dat heeft de ruimtevaartorganisatie NASA gemeld.

Supernova's ontstaan wanneer oude sterren geen brandstof meer hebben en daardoor imploderen. Wetenschappers gaan er bij deze supernova vanuit dat de ster explodeerde en daarbij al zijn materiaal met kracht de ruimte in schoot. De explosieve ster met de naam SN 2006gy was september vorig jaar ontdekt.

Bijzonder aan deze supernova is de extreme mate van helderheid en de grootte. De explosie was 70 dagen goed te zien, omdat de supernova vijf maal helderder werd dan welke supernova dan ook in het verleden. "Van alle exploderende sterren ooit gezien, was dit de koning", aldus Alex Filippenko die namens NASA het fenomeen bestudeert.

"Het is een monsterachtige explosie, zo'n honderd keer meer energiek dan een typische supernova", vult Nathan Smith van de Universiteit van Californië aan. Hij denkt dat de ster zo'n 150 keer groter is geweest dan de zon die wij kennen. "Dat hebben we nog nooit gezien".



Gigantische ster explodeert


Met dank aan Ecthelion voor de submit.

Nantes, Sedan degraderen

FC Nantes is gisteren officieel uit de Ligue 1 gedegradeerd ondanks een 0-1 overwinning bij Girondins Bordeaux. Naast Nantes zal ook Sedan, dat met 2-1 bij Lille verloor, volgend seizoen een klasse lager spelen.

Voorafgaand aan de wedstrijd had Nantes nog een klein kansje op handhaving, maar het was dan afhankelijk van het resultaat van Nice. Nice won echter met 1-0 van Paris Saint-Germain en met de winst vergooide het de kansen voor Nantes.

Zoon onthoofdt moeder met cirkelzaag

Icoon ShockingEen 32-jarige man heeft in Californië zijn zestigjarige moeder onthoofd met een cirkelzaag en daarna heeft de man ook nog geprobeerd zijn eigen hoofd af te zagen. Hij overleed aan zijn verwondingen in zijn nek. Dit had de politie gisteren gemeld. De buurvrouw zei dat ze de zaag gehoord had. Maar ze dacht dat er iemand in het huis aan het werk was. "Als het een schot was geweest, had ik de politie gebeld", aldus de buurvrouw.

Het is niet duidelijk waarom de zoon deze gruwelijke daad beging. Volgens buren hadden hij en zijn moeder ruzie. De zoon had een paar keer in de gevangenis gezeten, onder meer voor rijden onder invloed. Het drama vond dinsdag plaats in de slaapkamer van de moeder in haar woning in La Habra, ongeveer dertig kilometer ten zuidoosten van Los Angeles.

Mogelijk is er sprake van een rage. Gisteren bleek dat een Duitser zichzelf doodde met een cirkelzaag.

Met dank aan KRIBBET en detritus voor de submit.

Film: Alatriste


Ruwe Bolster, Blanke Pit
In de Spaanse film Alatriste volgen we het leven van kapitein Diego Alatriste y Tenorio, een typisch gevalletje ruwe bolster, blanke pit. De film is gebaseerd op de boeken van de Spaanse schrijver Arturo Pérez-Reverte, die inmiddels zes boeken aan zijn held uit de tachtigjarige oorlog gewijd heeft. Om van een boek een film te maken is al niet makkelijk, maar een film gebaseerd op vijf boeken betekent gegarandeerd ruimtegebrek. Zo ook in het 30 miljoen dollar kostende Alatriste, de duurste Spaanstalige film tot op heden.




'Turkije wint Eurovisie songfestival'

Icoon Muziek Onder internetters is het duidelijk: Turkije wordt de winnaar van het songfestival. En niet door de vele Turkse migranten die stemmen op het moederland, maar nog door het liedje ook.

Het aanstekelijke nummer 'Shake It Up Shekerim' is al door 800.000 YouTube-gebruikers bekeken en het hoogste gewaardeerd. Kenan Doğulu zou er hoge ogen mee kunnen gooien. Alle inzendingen staan al een paar weken online en worden gretig becommentarieerd. Sertab Erener won in 2003 ook al het songfestival voor Turkije met het liedje 'Everyway That I Can'. Daardoor mocht Turkije in 2004 het festival presenteren.

De Nederlandse Edsilia Rombley mag met 'Top of the World' blij zijn dat ze de finaleronde haalt. Internetters zetten haar op de zestiende plaats, waarmee ze op het nippertje een ticket verdient voor de laatste ronde.

De top 10
1. Turkije met Shake it op Shekerim van Kenan Doğulu, 832.987 views
2. Israël met Push the Button van Teapacks, 456.824 views
3. Oekraïne met Dancing Lasha Tumbai van Verka Serduchka, 376.436 views (al in finale)
4. Griekenland met Yassou Maria van Sarbel, 312.277 views (al in finale)
5. Polen met Time to Party van The Jet Set, 256.628 views
6. Bulgarije met Water van Elitsa Todorova & Stoyan Yankoulov, 206.878 views
7. Cyprus met Comme ci, comme ça van Evridiki, 179.992 views
8. Rusland met Song #1 van Serebro, 154.799 views (al in finale)
9. Groot-Brittannië met Flying the Flag van Scooch, 84.195 views (al in finale)
10. Ierland met They can't stop the spring van Dervish, 67.047 views (al in finale)
16. Nederland met On top of the world van Edsilia Rombley, 27.314 views

Sexspeeltjes

Nog op zoek naar een leuk cadeqautje voor moeder of schoonmoeder voor aanstaande zondag? Hier even de gouden tip. Kijkshop biedt namelijk in haar moederdagfolder een leuk gekleurde dildo aan. Ach ja, altijd leuk zo'n verrassing voor moeder.

Vorige week viel me ook dit product al op in een folder van de Kijkshop. Het werd aangeprezen als een "bekkenbodemspiertrainer". Geweldig toch, ik zie het gezicht van je schoonmoeder (laat staan schoonvader) al, als je er zondag mee komt aanzetten. Eh, je houdt toch zo van fitness....?

Of is je moeder meer een echte 'doe-het-zelver'? dan is dit misschien nog een tipje.

West Ham United accepteert recordboete

West Ham United heeft besloten om geen beroep aan te tekenen tegen de boete van ruim acht miljoen euro die ze kreeg opgelegd van de Premier League.

The Hammers kregen de hoge geldboete omdat er bij het aantrekken van de Argentijnen Carlos Tévez en Javier Mascherano, begin dit seizoen, een derde partij werd betrokken. Het bedrijf Media Sports Investments zou een deel van de eigendomsrechten van de twee Zuid-Amerikanen hebben gekocht. Volgens het reglement van de Premier League zijn dergelijke constructies verboden. “We willen een streep zetten onder deze zaak”, aldus voorzitter Eggert Magnusson. “De boete is hoog, maar we moeten onze fouten onder ogen zien.”

Holla op huurbasis naar FC Zwolle

FC Groningen-speler Danny Holla speelt volgend seizoen voor FC Zwolle. De talentvolle middenvelder kwam tot een overeenkomst met de ploeg van Jan Everse. De clubs moeten er nog uitkomen maar Everse verwacht daarin geen complicaties. In een eerder stadium gaven de Groningers al aan dat ze het talent wilde verhuren.


Holla kan bij de nummer negen van de Jupiler League de nodige wedstrijdervaring op doen. In zijn debuutseizoen voor de hoofmacht van Groningen speelde Holla zes competitiewedstrijden.

Brein mag onverbeterlijke piraten gijzelen

Icoon PiracyIemand die reeds een of meerdere keren is gepakt voor de handel in illegaal gekopieerde dvd's, cd's of games mag in gijzeling worden genomen als hij dit nog eens doet. Dit heeft de rechter in Amsterdam bepaald. Stichting Brein en 123 productenten van beeld- en geluidsdragers hadden gevraagd of dit was toegestaan. De uitspraak betekent dat Brein de kopieerder kan laten opsluiten. Dit kost ruim elf euro per dag, die de stichting zelf betaalt.

De uitspraak ging over iemand die twee keer was betrapt op het handelen in illegale kopieën op diverse markten in Noord Holland. Nadat hij twee keer een verklaring had getekend dat hij dit niet meer zou doen, eiste Brein bij de derde keer een schadevergoeding van achtduizend euro en een verkoopverbod. De eisers wilden een dwangsom van duizend euro per illegale kopie of een gijzeling van een dag voor elke illegale kopie.

Gijzeling is alleen toegestaan als uiterste middel. Voor elke tien kopieën mag een handelaar een dag worden gegijzeld, met een maximum van tien dagen.

Met dank aan niekth voor de submit.

ABN Amro informeert rekeninghouders

Icoon Financieel ABN Amro gaat zijn klanten informeren over de overnamestrijd die woedt rondom de bank. Vandaag plaatst de bank via advertenties een open brief in verscheidene landelijke dagbladen.

Op de website van de bank is de brief van bestuursvoorzitter Jan-Peter Schmittmann van ABN Amro Nederland al te vinden. ABN Amro probeert met het publiciteitsoffensief onrust onder rekeninghouders te sussen. Naast de Britse bank Barclays wil een consortium van banken, waaronder het Belgisch-Nederlandse Fortis, het concern in handen krijgen.

Schmittmann laat in zijn brief weten dat niet is te voorzien wat de uitkomst van de overnameslag zal zijn. "Maar los daarvan wil ikéén ding voorop stellen: we zijn er voor u en we blijven er voor u. Onze dienstverlening blijft op hetzelfde niveau als u van ons gewend bent. Daar mag u mij en mijn 20.000 collega's aan houden". De directievoorzitter geeft ook zijn e-mailadres voor vragen.

Een woordvoerder van ABN Amro zei woensdag dat tot dusver enkele tientallen klanten hun geld van de rekening hebben gehaald omdat zij bezorgd zijn over de toekomst van de bank. "Het gaat om een beperkt aantal", aldus de zegsman.


Geld is veilig

Zeker achttien doden door gevechten Colombia

Icoon TerrorismeIn Colombia zijn gisteren in totaal zeker achttien doden gevallen bij gevechten tussen legereenheden en rebellen. Dat heeft de politie in Bogota bekendgemaakt. In het land zijn er wel vaker gevechten tussen de politie en drugsbendes.

Zeker negen agenten overleden in de provincie Santander, omdat daar een bermbom explodeerde op het moment dat ze er langsreden. En in het centrum van Colombia en nabij de grens met Venezuela kwamen volgens het leger in totaal zes FARC-leden en drie ELN-aanhangers om. De negen agenten zouden helpen bij het vernietigen van cocaplantages.

Volgens de lokale functionarissen is het Nationale Bevrijdingsleger (ELN) in deze regio actief. Maar de politie denkt dat de aanslag het werk was van FARC, de grootste verzetsgroep in Colombia. FARC gebruikt de opbrengst van de cocateelt, waaruit cocaïne wordt gemaakt, om wapens te kopen.

Vijfjarig meisje in bosjes misbruikt

Icoon MisdaadIn Julianadorp ten zuiden van Den Helder is grote opschudding ontstaan nadat een vijfjarig meisje gisteren aan het einde van de middag seksueel zou zijn misbruikt.

Het meisje had zelf het nieuws thuis verteld. Door de ouders is direct alarm geslagen. De technische recherche heeft de hele omgeving afgezocht naar aanwijzingen. Een woordvoerder van de politie heeft niet gezegd of de dader bekend is. Wel duiden de eerste aanwijzingen op een ernstig zedenmisdrijf.

Met dank aan KRIBBET voor de submit.

IKEA verkoopt haring met glas

Icoon Binnenlands Het meubelbedrijf IKEA heeft potten met gemarineerde haring van het Merk IKEA Food uit de schappen gehaald na meldingen dat er stukken glas in zaten. IKEA deed vandaag een oproep in ochtendkranten aan klanten om de potten terug te brengen.

De onderneming stelt twee meldingen van klanten te hebben gekregen die een groot stuk glas in de haring vonden. Voor zover bekend is hierdoor volgens het bedrijf niemand gewond geraakt. Het gaat om potten met een houdbaarheidsdatum tot 13 februari 2008 of eerder. Klanten krijgen het aankoopbedrag terug als ze de potten terugbrengen.

Vurige machine

Het is al een tijdje geleden dat we een Rube Goldbergmachine voorbij hebben laten komen. Dus is het tijd voor een hele bijzondere, deze maakt namelijk niet alleen gebruik van de normale manieren om kracht over te brengen maar ook van vuur en vuurwerk.

Het enige minpunt ik kan me niet helemaal aan de indruk ontrekken dat het niet in één take gefilmd is.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.