FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 6 mei 2007

Uitslagen Spanje speelronde 33

FC Barcelona heeft goede zaken gedaan in de Primera División. De Catalanen wonnen zelf, en zagen de voorsprong op de rest stijgen naar van één naar twee punten, door de winst van Real Madrid op Sevilla.

Barcelona had de lastige uitwedstrijd tegen Real Sociedad op het programma staan. De Basken vechten tegen degradatie, en dat was ook gisteravond te zien in El Estadio Anoeta. Ondanks dat Barça beter was, kwam de thuisploeg er soms goed uit. Pas in de tweede helft werd de ban gebroken. Vlak na rust zette Ronaldinho Andrés Iniesta vrij voor Claudio Bravo, en de middenvelder wist het net te raken. Opnieuw een goeie pass van Ronaldinho op Samuel Eto'o gaf de Kameroense spits de kans om de wedstrijd te beslissen. Hij faalde niet, en bracht de eindstand op 0-2.

Valencia, dat zes punten achter stond op Barcelona, moest winnen om uitzicht te houden op Champions League voetbal. Daarvoor reisde het af naar A Coruña, voor de uitwedstrijd tegen Deportivo. De vele overtreding ontsierden het duel, dat vaak niet om aan te zien was. Uiteindelijk wisten Los Ches nog wel voor rust de leiding te nemen. Hugo Viana kreeg de bal in de scrimage een beetje gelukkig in zijn voeten, en schoot binnen. Op driekwart van de wedstrijd maakte Depor gelijk via Sebastián Taborda, maar kon niet voorkomen dat Valencia de punten mee naar huis nam. Een snelle aanval zorgde ervoor dat Miguel Angel Angulo de bal aan David Silva kon geven. De Spaanse schaduwspits was vervolgens trefzeker: 1-2.

Real Zaragoza kon de druk op Valencia hoog houden als het zelf wist te winnen van Real Racing Club de Santander. In La Romareda kreeg de thuisploeg het alleen niet voor elkaar om doelman Toño te passeren. Racing, in de race voor UEFA Cup-voetbal, mocht op zijn beurt van geluk spreken dat het überhaupt een punt mee naar huis mocht nemen. Door het 0-0 gelijkspel houdt Zaragoza de vijfde plek, en heeft het vier punten voorsprong op Atlético Madrid, dat opnieuw onderuit ging tegen Espanyol. Recreativo Huelva, Racing en Getafe zitten op het vinkentouw om plaats zes over te nemen voor dat felbegeerde ticket naar Europa.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
5/5Real SociedadBarcelona0-2
5/5Deportivo la CoruñaValencia1-2
6/5Real ZaragozaReal Racing0-0
6/5Real MallorcaOsasuna3-1
6/5VillarrealCelta de Vigo1-0
6/5LevanteGimnàstic2-0
6/5Recreativo HuelvaAthletic Club0-0
6/5Real BetisGetafe0-2
6/5EspanyolAtlético Madrid2-1
6/5Real MadridSevilla3-2

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Barcelona3365+34
2Real Madrid3363+20
3Sevilla3361+26
4Valencia3359+15
5Real Zaragoza3355+15
6Atlético madrid3351+8
7Recreativo Huelva3350+2
8Getafe3349+8
9Real Racing33490
10Villarreal3347-4
11Espanyol3345-1
12Real Mallorca3345-4
13Deportivo la Coruña3343-9
14Osasuna3337-4
15Real Betis3335-9
16Levante3333-15
17Athletic Club3333-18
18Celta de Vigo3330-19
19Real Sociedad3327-17
20Gimnàstic3324-28

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Ruud van NistelrooijReal Madrid20
2Frederic KanoutéSevilla19
=Diego MilitoReal Zaragoza19
4RonaldinhoBarcelona17
5David VillaValencia13
6Diego ForlánVillarreal12
=Fernando MorientesValencia12

Programma:

DatumThuisUitTijd
12/5Real MadridEspanyol20.00
12/5SevillaRecreativo Huelva22.00
13/5Athletic ClubDeportivo la Coruña17.00
13/5GetafeAtlético Madrid17.00
13/5GimnàsticReal Sociedad17.00
13/5Celta de VigoLevante17.00
13/5OsasunaVillarreal17.00
13/5Real RacingReal Mallorca17.00
13/5BarcelonaReal Betis19.00
13/5ValenciaReal Zaragoza21.00

Uitslag Real Madrid - Sevilla

In de strijd om de Spaanse titel heeft Real Madrid de topper tegen Sevilla in eigen huis gewonnen. Twintig man stapten uiteindelijk van het veld bij een 3-2 eindstand.

In de eerste helft lieten beide clubs geen goed voetbal zien. Slechts sporadisch kwam er spektakel, en dat was dan meestal van Madrileense kant. Mahamadou Diarra en Raúl waren dichtbij, maar konden de score niet openen. Enzo Maresca kon dat wel, de middenvelder van Sevilla knalde zijn club vlak voor rust naar de voorsprong vanuit een volley.

Na een uur ging Fabio Capello wisselen. Raúl werd naar de kant gehaald voor Guti, en laatstgenoemde zette vervolgens de wedstrijd naar zijn hand. Eerst zette hij Ruud van Nistelrooij in scoringspositie, en de Nederland rondde fraai af. Even later miste Daniel Alves namens Sevilla een niet te missen kans, en ontving Luis Fabiano een rode kaart, terwijl hij klaar stond om in te vallen. Waarschijnlijk zei hij iets naar de grensrechter, aangezien deze iets aan de arbiter meldde.

In de 78e minuut had Guti weer een mooie assist in huis. Ditmaal mocht Robinho scoren na een pass van de Spanjaard. De Braziliaan kreeg echter na zijn goal tweemaal geel toen hij zowel zijn shirt uittrok en zijn treffer vierde met een fan. Real moest dus verder met tien man, al duurde dat slechts een paar minuten. Diarra kreeg door toneelspelen het voor elkaar om Aitor Ocio van het veld te laten sturen.

Vijf minuten voor tijd counterde de thuisploeg naar een marge van twee goals. Een schot van Sergio Ramos werd door doelman Andrés Palop nog gekeerd, maar Van Nistelrooij was alert in de rebound, en werd door zijn kopgoal alleen topschutter in de Primera División. In blessuretijd zorgde Ernesto Chevanton nog voor de aansluitingstreffer namens Sevilla, maar de drie punten bleven in Madrid. Real Madrid blijft op twee punten achterstand van Barcelona, maar heeft nu ook twee punten voorsprong op Sevilla.

Real Madrid CF - Sevilla FC 3-2
41' Maresca 0-1
62' Van Nistelrooij 1-1
79' Robinho 2-1
85' Van Nistelrooij 3-1
90+3' Chevanton 3-2

74' Luis Fabiano (Sevilla)
79' Robinho (Real Madrid/2x geel)
83' Ocio (Sevilla)

Ten Cate vooral blij voor zijn spelers

Ajax-trainer Henk ten Cate vond de bekerwinst tegen AZ (1-1 na verlenging, Ajax wint na strafschoppen) een 'leuke overwinning' en was vooral blij voor zijn spelers.

"Ik ben vooral blij voor de jongens. Ze hebben keihard gewerkt. AZ was na de rode kaart bij ons voor Gabri veel beter. We hadden het geluk aan onze zijde. Het was een prachtige wedstrijd. Alles zat erin. Ik denk wel dat alle kijkers hebben genoten."

Van Gaal ongelukkig met arbiter Van Egmond

Na de verloren bekerfinale tegen Ajax was AZ-trainer Louis van Gaal trots op de prestatie van zijn spelers. Hij was echter minder te spreken over scheidsrechter Dick van Egmond.

"Van Egmond heeft ons twee strafschoppen onthouden. Donk werd onderuit getrokken voordat zijn doelpunt werd afgekeurd. Ook Cziommer werd in het strafschoppengebied neergehaald. Van Egmond floot toen weer niet. Het was wel een knotsgekke wedstrijd", aldus Van Gaal.

Ook was de AZ-coach niet te spreken over de wijze waarop besloten was aan welke kant de strafschoppen werden genomen: "Ik vond het ook teleurstellend dat we na de verlenging de strafschoppen voor de tribunevakken met Ajax-supporters moesten nemen. Ik dacht aanvankelijk dat de commerciële zender Tien dat had geregeld. Dat was echter niet zo. Het lag opnieuw aan Van Egmond. Die had voor de wedstrijd al bepaald aan welke kant de strafschoppen werden genomen. Dat gebeurt nergens in de wereld. In andere landen bepaalt het lot op welk doel de strafschoppen worden genomen. Maar ik zal wel een slechte verliezer zijn. Ik zeg niet dat we door Van Egmond de strafschoppen hebben verloren. Ik vind het wel heel vreemd."

Relletjes naar aanleiding van winst Sarkozy

Icoon BuitenlandsVerschillende bronnen melden dat er als reactie op de verkiezingswinst van Nicolas Sarkozy relletjes zijn uitgebroken in Parijs en Lyon. Sarkozy won eerder op de avond het presidentschap van Frankrijk met 52.7% van de stemmen.

De politie in Parijs zet traangas in om demonstranten en relschoppers in toom te houden. In Lyon wordt gesproken over kleine rellen. Geruchten laten ons weten dat er in Parijs explosies van vuurwerk klinken en een schreeuwende menigte door de straten trekt. De demonstranten gooien stenen naar de politie. De omvang van de rellen is nog niet duidelijk.

Frankrijk heeft voor de presidentsverkiezingen 12.000 man extra politie opgetrommeld. Het schijnt dat in Nantes en Rennes zich een anti-Sarkozy menigte verzamelt.

- Zie het topic op het forum voor meer informatie over de verkiezingen.

[upd] Borat niet in Freddie Mercury-film

Sacha Baron Cohen, beter bekend als Borat, heeft de eer Freddie Mercury te mogen spelen in een film over de overleden Queen-zanger. De legendarische zanger stierf op 24 november 1991 aan de gevolgen van AIDS.

Voor de rol werd getwijfeld tussen Johnny Depp en Cohen, maar zowel de overgebleven bandleden als de producenten waren overtuigd van de kwaliteiten van de Brit, zodat Cohen met de hoofdrol aan de haal gaat. Nu zijn de scriptschrijvers druk aan de slag om een goed script te schrijven voor de rolprent. Het is al wel bekend dat het turbulente leven van Farrokh Bulsara, zoals de zanger bij de burgelijke stand stond ingeschreven, een zeer belangrijke rol speelt in het verhaal.

Update 21:55
'Absolute onzin' was de reactie van een woordvoerder van Cohen op het nieuws dat Borat in de huid van Mercury kruipt. Wie zich dan wel de nieuwe Freddie mag noemen is onbekend.

Heavenly Sword gaat voor een T rating

Iedereen die na het zien van Heavenly Sword beelden, God of War-achtige praktijken verwachtte van Sony's aankomende topper moet zijn verwachtingen toch even bijstellen. De developer Ninja Theory streeft namelijk naar een T-rating (vergelijkbaar met 12 jaar en ouder) van de ESRB.

Het zal echter niet alleen visuele gevolgen hebben. De eisen die de ESRB stelt aan de Teen rating, hielden ook in dat een aantal gameplay elementen uit het spel geschrapt moesten worden. Zo is het niet meer mogelijk je zwaard te gooien naar een tegenstander, omdat "impaling" garant staat voor een Mature rating. Ninja Theory probeert met het schrappen van de blood en gore een zo groot mogelijk publiek aan te spreken.

In the picture!


Verzin een onderschrift bij deze foto!

Khlap!

En de top-5:

5: rival : "serie 2 van "herken de homo" stuk makkelijker gemaakt voor domme kijkers."

4: SiGNe: "Haha, ik ben rijk man"

3: PAAC : "en dan, verdwijnt ie in m'n jasje en zeg ik: "dag biertje""

2: Blue Thunder: "[gay-mode]HOIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII[/gay-mode]"

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: ElectricEye

previous picture

Auto rijdt Maastrichts terras op: zes gewonden

Een auto is zondagavond rond 18:15 uur een terras opgereden in Maastricht. Daarbij zijn zes mensen gewond geraakt, van wie twee zwaargewond. Dit meldde de politie.

Het ongeluk gebeurde op de hoek van de Graanmarkt en het Onze Lieve Vrouweplein. Alle zes de slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De politie heeft de veroorzaker van het ongeval aangehouden. De man reed eerst met zijn auto met Frans kenteken achteruit de terrassen op om vervolgens vooruit terug te rijden. Daarbij reed hij in op verschillende stoelen met gasten en richtte zo een grote ravage aan.

Volgens getuigen wist een omstander de sleutel uit het contact te trekken, zodat de auto stil kwam te staan. De politie kon hierover nog niets zeggen. Ook beweringen van getuigen dat de man behoorlijk hard gereden zou hebben, kon de politie nog niet bevestigen. De identiteit van de verdachte is nog niet bekend, evenmin als de identiteit van de slachtoffers.

Met dank aan YubYub, depax en KRIBBET voor de submit.

Voetbal: Uitslag KNVB-Beker

Icoon KNVB BekerAjax heeft, na 1917, 1943, 1961, 1967, 1970, 1971, 1972, 1979, 1983, 1986, 1987, 1993, 1998, 1999, 2002 en 2006 voor de zeventiende maal in zijn historie de KNVB-beker gewonnen. Na 120 minuten stond het 1-1, na het nemen van penalty's waren de Amsterdammers de betere ploeg. .

Ajax begon aanvallender aan de wedstrijd, maar het was AZ in de vierde minuut dat op voorsprong kwam. Doordat Vermaelen weggleed wist Dembélé de bal via de korte hoek in het doel van de Amsterdammers te schieten. Even daarop had Davids kans op de 1-1, maar de bal ging net voorbij zijn hoofd. Davids claimde nog wel een penalty, maar scheidsrechter Van Egmond zag er geen strafschop in.

In de dertiende minuut was er een kansje voor Cziommer, maar hij liet zich in het strafschopgebied vrij makkelijk vallen. Ook hier zag Van Egmond geen strafschop in. Ajax probeerde het vervolgens wel, maar de Amsterdammers liepen zich stuk op de verdedigers van AZ. In de negentiende minuut leek AZ de 2-0 te scoren via Donk. Van Egmond keurde de goal echter af, na overleg met zijn grensrechter, vanwege hands.

In de 28e minuut had Ajax een kans, toen Sneijder halverwege de helft van AZ een vrije trap mocht nemen. Sinouh wist de bal echter te stoppen. Beide teams kregen kansen in de vrije harde wedstrijd, waarin veel overtredingen werden begaan die meestal onbestraft bleven. Maar echte kansen kregen beide clubs de rest van de eerste helft niet, waardoor 1-0 ook de ruststand was.

Beide teams kwamen onveranderd uit de kleedkamer om aan de tweede helft te beginnen. De eerste echte kans in het tweede bedrijf was voor de Amsterdammers. Davids schoot de bal richting Sinouh, die hem maar net wist te pakken. Even daarna werd het wel 1-1 nadat Klaas-Jan Huntelaar de bal op aangeven van Sneijder achter Sinouh wist te schieten.

In de 55e minuut was er een kans voor AZ, nadat Jaliens de bal maar net over het doel van Stekelenburg wist te koppen. Ajax probeerde wel steeds meer aan te dringen bij de Alkmaarders, maar grote kansen kregen ze niet. In de 64e minuut was er een kans voor Cziommer, maar zijn vrije trap ging maar net langs. Even daarna werd Maartens Martens gewisseld ten favoure van Boukhari. In de 69e minuut trok Van Egmond het eerste geel van de wedstrijd, nadat Wesley Sneijder Ryan Donk onderuit schoffelde. Even daarna kreeg ook Huntelaar geel nadat hij Dembele tackelde.

In de 71e minuut kwam Danny Koevermans in het veld bij AZ ten koste van Simon Cziommer. In de 73e minuut was er een kans voor Babel, toen hij alleen op Sinouh afging, maar hij trof geen doel. In de 76e minuut wisselde Ajax-coach Ten Cate Emanuelson voor de Belg Tom de Mul. De Amsterdammers bleven aanvallen. Davids kreeg in de 80e minuut de kans op 2-1, maar hij schoot de bal via de hand van Sinouh op de paal. In de 87e minuut moest Sneijder gewisseld worden wegens een blessure, voormalig AZ-er Kenneth Perez was zijn vervanger. In de 88e minuut moesten de Amsterdammers met tien man verder nadat Gabri rood kreeg voor het slaan van Demy de Zeeuw. Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd kreeg Ajax nog een kans Omdat het na 90 minuten 1-1 stond, moest er twee maal vijftien minuten worden verlengd.

AZ begon aanvallend aan de verlenging. Dembele had in de 95e minuut een hele grote kans, maar de aanvaller van de Alkmaarders vergat de bal mee te nemen. Even daarop kreeg AZ een vrije trap net buiten het strafschopgebied, na een overtreding van Stam op Koevermans. Die leverde echter niets op. In de 98e minuut was AZ dichtbij de 2-1. Jenner, die vlak voor het doel van Stekelenburg stond, kreeg een voorzet van Boukhari verkeerd op zijn voet waardoor hij hoog over schoot. De Alkmaarders bleven komen, terwijl Ajax er niet uit wist te komen.

In de tweede helft van de verlenging kregen steeds meer spelers last van kramp. AZ heerste, Ajax had de kracht niet meer om aan te vallen. De Alkmaarders konden het echter niet afmaken. In de 116e kreeg AZ wederom een grote kans op de beslissing via Boukhari. Die werd in eerste instantie geblokt door Stekelenburg, en daarna wist Jenner de bal niet alsnog er in te schieten. Op slag van het einde van de wedstrijd schoot Arveladze de bal nog op de lat. Strafschoppen moesten nu de beslissing gaan brengen.

De eerste penalty werd genomen door AZ-er Shota Arveladze, hij wist de bal achter Stekelenburg te schieten. Kenneth Perez scoorde vervolgens de 1-1. Nordan Boukhari was de volgende voor AZ, en ook hij wist de bal in het net te schieten. Klaas-Jan Huntelaar maakte vervolgens vrij eenvoudig de 2-2, en daarna was ook Steinsson trefzeker. Vermaelen was de volgende en hij scoorde de 3-3. Oud-Ajacied Tim de Cler zette AZ weer op voorsprong. Na acht strafschoppen zette Olaf Lindenbergh Ajax weer naast AZ. Ook Jenner wist de penalty binnen te schieten, Heitinga bracht de stand op 5-5. Nu moesten er één om één penalty's worden genomen. Tot 7-7 ging het wederom weer gelijk op. Toen stopte Stekelenburg de penalty van Ryan Donk. Edgar Davids schoot de bal daarop wel in, waardoor de Amsterdammers de beker pakte.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! voetbal manager!

Ajax wint KNVB-beker

Ajax heeft, na 1917, 1943, 1961, 1967, 1970, 1971, 1972, 1979, 1983, 1986, 1987, 1993, 1998, 1999, 2002 en 2006 voor de zeventiende maal in zijn historie de KNVB-beker gewonnen. Na 120 minuten stond het 1-1, na het nemen van penalty's waren de Amsterdammers de betere ploeg. .

Ajax begon aanvallender aan de wedstrijd, maar het was AZ in de vierde minuut dat op voorsprong kwam. Doordat Vermaelen weggleed wist Dembélé de bal via de korte hoek in het doel van de Amsterdammers te schieten. Even daarop had Davids kans op de 1-1, maar de bal ging net voorbij zijn hoofd. Davids claimde nog wel een penalty, maar scheidsrechter Van Egmond zag er geen strafschop in.

In de dertiende minuut was er een kansje voor Cziommer, maar hij liet zich in het strafschopgebied vrij makkelijk vallen. Ook hier zag Van Egmond geen strafschop in. Ajax probeerde het vervolgens wel, maar de Amsterdammers liepen zich stuk op de verdedigers van AZ. In de negentiende minuut leek AZ de 2-0 te scoren via Donk. Van Egmond keurde de goal echter af, na overleg met zijn grensrechter, vanwege hands.

In de 28e minuut had Ajax een kans, toen Sneijder halverwege de helft van AZ een vrije trap mocht nemen. Sinouh wist de bal echter te stoppen. Beide teams kregen kansen in de vrije harde wedstrijd, waarin veel overtredingen werden begaan die meestal onbestraft bleven. Maar echte kansen kregen beide clubs de rest van de eerste helft niet, waardoor 1-0 ook de ruststand was.

Beide teams kwamen onveranderd uit de kleedkamer om aan de tweede helft te beginnen. De eerste echte kans in het tweede bedrijf was voor de Amsterdammers. Davids schoot de bal richting Sinouh, die hem maar net wist te pakken. Even daarna werd het wel 1-1 nadat Klaas-Jan Huntelaar de bal op aangeven van Sneijder achter Sinouh wist te schieten.

In de 55e minuut was er een kans voor AZ, nadat Jaliens de bal maar net over het doel van Stekelenburg wist te koppen. Ajax probeerde wel steeds meer aan te dringen bij de Alkmaarders, maar grote kansen kregen ze niet. In de 64e minuut was er een kans voor Cziommer, maar zijn vrije trap ging maar net langs. Even daarna werd Maartens Martens gewisseld ten favoure van Boukhari. In de 69e minuut trok Van Egmond het eerste geel van de wedstrijd, nadat Wesley Sneijder Ryan Donk onderuit schoffelde. Even daarna kreeg ook Huntelaar geel nadat hij Dembele tackelde.

In de 71e minuut kwam Danny Koevermans in het veld bij AZ ten koste van Simon Cziommer. In de 73e minuut was er een kans voor Babel, toen hij alleen op Sinouh afging, maar hij trof geen doel. In de 76e minuut wisselde Ajax-coach Ten Cate Emanuelson voor de Belg Tom de Mul. De Amsterdammers bleven aanvallen. Davids kreeg in de 80e minuut de kans op 2-1, maar hij schoot de bal via de hand van Sinouh op de paal. In de 87e minuut moest Sneijder gewisseld worden wegens een blessure, voormalig AZ-er Kenneth Perez was zijn vervanger. In de 88e minuut moesten de Amsterdammers met tien man verder nadat Gabri rood kreeg voor het slaan van Demy de Zeeuw. Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd kreeg Ajax nog een kans Omdat het na 90 minuten 1-1 stond, moest er twee maal vijftien minuten worden verlengd.

AZ begon aanvallend aan de verlenging. Dembele had in de 95e minuut een hele grote kans, maar de aanvaller van de Alkmaarders vergat de bal mee te nemen. Even daarop kreeg AZ een vrije trap net buiten het strafschopgebied, na een overtreding van Stam op Koevermans. Die leverde echter niets op. In de 98e minuut was AZ dichtbij de 2-1. Jenner, die vlak voor het doel van Stekelenburg stond, kreeg een voorzet van Boukhari verkeerd op zijn voet waardoor hij hoog over schoot. De Alkmaarders bleven komen, terwijl Ajax er niet uit wist te komen.

In de tweede helft van de verlenging kregen steeds meer spelers last van kramp. AZ heerste, Ajax had de kracht niet meer om aan te vallen. De Alkmaarders konden het echter niet afmaken. In de 116e kreeg AZ wederom een grote kans op de beslissing via Boukhari. Die werd in eerste instantie geblokt door Stekelenburg, en daarna wist Jenner de bal niet alsnog er in te schieten. Op slag van het einde van de wedstrijd schoot Arveladze de bal nog op de lat. Strafschoppen moesten nu de beslissing gaan brengen.

De eerste penalty werd genomen door AZ-er Shota Arveladze, hij wist de bal achter Stekelenburg te schieten. Kenneth Perez scoorde vervolgens de 1-1. Nordan Boukhari was de volgende voor AZ, en ook hij wist de bal in het net te schieten. Klaas-Jan Huntelaar maakte vervolgens vrij eenvoudig de 2-2, en daarna was ook Steinsson trefzeker. Vermaelen was de volgende en hij scoorde de 3-3. Oud-Ajacied Tim de Cler zette AZ weer op voorsprong. Na acht strafschoppen zette Olaf Lindenbergh Ajax weer naast AZ. Ook Jenner wist de penalty binnen te schieten, Heitinga bracht de stand op 5-5. Nu moesten er één om één penalty's worden genomen. Tot 7-7 ging het wederom weer gelijk op. Toen stopte Stekelenburg de penalty van Ryan Donk. Edgar Davids schoot de bal daarop wel in, waardoor de Amsterdammers de beker pakte.



AZ - Ajax 1-1
4' Dembélé 1-0
51' Huntelaar 1-1

Scheidsrechter: v. Egmond.
Toeschouwers: 35.000.
Rode Kaart: 90. Gabri (Ajax).
Gele Kaart: Sneijder, Huntelaar (Ajax).

Opstellingen

AZ: Sinouh, Steinsson, Jaliens, Donk, De Cler, Jenner, De Zeeuw (Molhoek/102), Cziommer (Koevermans/71), Martens (Boukhari/65), Arveladze, Dembélé.

Ajax: Stekelenburg, Ogararu, Stam, Vermaelen, Emanuelson (De Mul/76), Gabri, Heitinga, Sneijder (Perez/87), Davids, Huntelaar, Babel (Lindenbergh/120)

[WSbR] Uitslagen Nürburgring

Sebastian Vettel en Davide Valsecchi hebben respectievelijk de eerste en de tweede race gewonnen in de World Series by Renault op de Nürburgring.

Vettel leidde de eerste race van start tot finish. Zijn teamgenoot Mikhail Aleshin haalde echter de tweede bocht niet eens. Na contact met Alvero Parente spinde de Rus het middenveld in en veroorzaakte een safety car-situatie. Na de herstart opende Vettel een grote voorsprong op zijn achtervolgers. Giedo van der Garde reed in het groepje dat volgde en finishte op een verdienstelijke zevende positie.

In de tweede wedstrijd moest Vettel genoegen menen met een zesde positie. Het team van Epsilon Euskadi bleek oppermachtig, en pakte met Davide Valsecchi en Filipe Albuquerque de twee hoogste podiumplekken. Giedo van der Garde reed kleurloos naar de negentiende plaats.

Uitslag race 1

poscoureurteamachterstand
1. Sebastian Vettel Carlin Motorsport
2. Ben Hanley Prema Powerteam +8.406
3. Alvaro Parente Tech 1 Racing +11.677
4. Alvaro Barba International Draco Racing +12.414
5. Filipe Albuquerque Epsilon Euskadi +13.114
6. Marco Bonanomi RC Motorsport +21.008
7. Giedo Van Der Garde Victory Engineering +34.159
8. Davide Valsecchi Epsilon Euskadi +34.949
9. Guillaume Moreau KTR +39.699
10. Miguel Molina Pons Racing +42.387
11. Bertrand Baguette KTR +45.596
12. Daniil Move Interwetten.com +47.552
13. Alejandro NuÑez Red Devil Team Comtec +48.832
14. Yelmer Buurman Fortec Motorsport +49.211
15. Milos Pavlovic International Draco Racing +49.666
16. Charlie Kimball Victory Engineering +50.717
17. Carlos Iaconelli Pons Racing +53.428
18. Ricardo Risatti GD Racing +55.152
19. Julien Jousse Tech 1 Racing +1:00.850
20. Pasquale Di Sabatino GD Racing +1:02.011
21. Michael Herck Red Devil Team Comtec +1:04.025
22. Xavier Maassen Prema Powerteam +1:07.516
23. Pippa Mann Cram Competition +1:09.030
24. James Walker Fortec Motorsport +1:09.735
25. Celso Miguez Eurointernational +1:10.904
--Alessandro Ciompi Eurointernational
--Fairuz Fauzy Cram Competition
--Michael Aleshin Carlin Motorsport
--Clivio Piccione RC Motorsport
--Salvador Duran Interwetten.com

Uitslag race 2

poscoureurteamachterstand
1. Davide Valsecchi Epsilon Euskadi
2. Filipe Albuquerque Epsilon Euskadi +0.406
3. Miguel Molina Pons Racing +8.769
4. Guillaume Moreau KTR +9.552
5. Alvaro Barba International Draco Racing +10.332
6. Sebastian Vettel Carlin Motorsport +11.344
7. Ben Hanley Prema Powerteam +12.192
8. Charlie Kimball Victory Engineering +13.767
9. Yelmer Buurman Fortec Motorsport +15.803
10. Alvaro Parente Tech 1 Racing +18.268
11. Alejandro NuÑez Red Devil Team Comtec +35.175
12. Daniil Move Interwetten.com +37.705
13. Carlos Iaconelli Pons Racing +38.093
14. Pasquale Di Sabatino GD Racing +38.676
15. Michael Aleshin Carlin Motorsport +39.023
16. Ricardo Risatti GD Racing +41.143
17. Xavier Maassen Prema Powerteam +46.182
18. James Walker Fortec Motorsport +46.508
19. Giedo Van Der Garde Victory Engineering +48.069
20. Michael Herck Red Devil Team Comtec +52.157
21. Alessandro Ciompi Eurointernational +1:00.142
22. Fairuz Fauzy Cram Competition +1:29.023
23. Clivio Piccione RC Motorsport +1:39.910
24. Milos Pavlovic International Draco Racing + 1 ronde
25. Pippa Mann Cram Competition + 3 ronden
26. Salvador Duran Interwetten.com + 3 ronden
--Celso Miguez Eurointernational
--Bertrand Baguette KTR
--Marco Bonanomi RC Motorsport
--Julien Jousse Tech 1 Racing

Nicolas Sarkozy winnaar Franse verkiezingen

Icoon VerkiezingenNicolas Sarkozy wint de Franse presidentsverkiezingen met 52,7 procent van de stemmen. Zijn rivale Ségolène Royal behaalde 47,3 procent van de stemmen. Op dit moment viert Sarkozy in Parijs zijn overwinning. Franse kiezers waren zeer hoog in aantal om de opvolger van Jacques Chirac te kiezen. Nog voor het sluiten van alle stemlokalen werd een opkomst gemeten van 75,11 procent. De laatste keer dat er een dergelijke opkomst was is veertig jaar geleden.

In zijn overwinningstoespraak sprak Sarkozy in het bijzonder Afrikanen toe. Hij zegt samen naar oplossingen te willen zoeken voor de immigratieproblemen. Ook richtte hij zich naar vrouwen. Hij zei dat Frankrijk geen ondergeschikte vrouwen in de steek zou laten. Hij vroeg zijn kiezers respect te hebben voor Ségolène Royal en haar uitgangspunten, ondanks dat hij zelf andere ideëen heeft.

In haar toespraak erkende Royal haar nederlaag. Ze verklaarde teleurgesteld te zijn, maar dat ze door zou gaan en dat mensen het vertrouwen vast moeten houden. Sarkozy bleek vandaag steeds een voorsprong te hebben op Royal. De verkiezingen verliepen niet rustig. In Parijs werden stemlokalen vernield. Vanwege de dreigende onrust zijn er vandaag meer dan 3000 agenten ingezet.

De campagne was er vooral op gericht om erachter te komen hoe de kandidaten de economische groei op gang kunnen brengen en hoe ze van plan zijn de werkeloosheid onder jongeren naar beneden te brengen. Tevens was de campagne sterk gericht op immigranten. Sarkozy verklaarde dat Frankrijk niet meer gezien kon worden als een thuisland voor de ellende van de wereld. Hij raakte eerder in opspraak over zijn uitlatingen over buitenlandse jongeren, die hij 'tuig' noemde. Afgelopen vrijdag waarschuwde Royal de kiezers dat stemmen op Sarkozy geweld in de voorsteden met zich meebrengt.

Fortuijn is dood!

Het was 6 mei 2002 tegen zes uur toen ik met een middelbareschool leraar sprak over het fenomeen Fortuijn. We bespraken de reacties die hij los maakte op de school waar de leraar werkte. Hoe Fortuijn de tegenstellingen op scherp stelde. En zijn hautaine uitspraak, vanuit zijn auto, dat hij minister-president zou worden. "Let op mijn woorden", zei de leraar aan het einde van het gesprek, "hoogmoed komt voor de val!" Het was inmiddels ruim over zessen.

Uitslagen Duitsland speelronde 32

In de Duitse competitie werd dit weekend speelronde 32 afgewerkt..Hieronder alle uitslagen, het programma en de huidige stand in de Bundesliga.

VfB Stuttgart en Schalke 04 blijven winnen
In de Nederlandse competitie was het tot het einde toe spannend, ook bij onze oosterburen is er genoeg spanning. In de Bundesliga voert Schalke 04 de ranglijst nog immer aan op de voet gevolgd door Werder Bremen en VfB Stuttgart. De nummer twee Stuttgart heeft één punt minder Schalke behaald. Op de derde plek vinden we Werder Bremen dat afgelopen week het Europese avontuur ten einde zag komen. Schalke 04 won dit weekend in eigen huis van 1. FC Nürnberg met 1-0. Kevin Kuranyi maakte het enige doelpunt in een wedstrijd waarin de koploper het spel grotendeels domineerde. Na het doelpunt zakte het enigszins waardoor Nürnberg iets aan de score kon gaan doen. Dat gebeurde echter niet, zeker niet toen Tomas Galásek met rood naar de kant moest. Stuttgart kreeg bezoek van de rode lantaarndrager in Duitsland namelijk FSV Mainz. Na negentig minuten stapte Stuttgart met een 2-0 overwinning van het veld.

Werder Bremen ruim langs Hertha BSC

Werder Bremen won vanavond ruim van Hertha BSC. De nummer drie in de Bundesliga won met 1-4. Markus Rosenberg maakte drie van de vier doelpunten. De eerste van de oud-Ajacied maakte hij na negentien minuten. Na rust verdubbelde Rosenberg de score. Tien minuten daarna kon Diego zijn doelpunt meepakken. Acht minuten voor tijd maakte Rosenberg zijn derde doelpunt. Tussendoor had Gilberto nog doel getroffen voor de thuisploeg maar dat doelpunt deed er niet meer toe, Hertha stond toen al met 0-3 achter. Werder heeft nu twee punten minder dan Schalke 04.




Uitslagen

ThuisUitEindstand
Hannover 96Energie Cottbus2-0
Hamburger SV VfL Bochum0-3
Eintracht Frankfurt Alemannia Aachen4-0
Schalke 041.FC Nürnberg 1-0
Bor. M'GladbachBayern München1-1
VfB StuttgartFSV Mainz 052-0
VfL WolfsburgBorussia Dortmund0-2
Bayer LeverkusenArminia Bielefeld 1-2
Hertha BSCWerder Bremen 1-4


Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1Schalke 0432205751-2965
2VfB Stuttgart32197656-3464
3Werder Bremen 32196773-3863
4Bayern München321661047-3854
51.FC Nürnberg 321015740-3045
6Bayer Leverkusen321361349-4645
7Hannover 96321281240-4444
8VfL Bochum321261445-4742
9Borussia Dortmund321181338-4141
10Hertha BSC321181346-5141
11Energie Cottbus321181337-4441
12Hamburger SV 32815937-3739
13Arminia Bielefeld 321091343-4639
14Eintracht Frankfurt 328131143-5537
15VfL Wolfsburg328121235-4136
16Alemannia Aachen32961744-6433
17FSV Mainz 05327101529-5231
18Bor. M'Gladbach32681823-3926

Programma

DatumThuisUit
12/5Energie CottbusBayern München
12/5FSV Mainz 05Bor. M'Gladbach
12/5Werder Bremen Eintracht Frankfurt
12/5Arminia Bielefeld Hannover 96
12/5VfL BochumVfB Stuttgart
12/5Borussia DortmundSchalke 04
12/5Alemannia AachenVfL Wolfsburg
12/5Hertha BSCBayer Leverkusen
12/51.FC Nürnberg Hamburger SV


Topscores

#NaamClubDoelpunten
1Theofanis GekasVfL Bochum20
2Alexander FreiDortmund15
3Roy MakaayBayern München15
-Kevin KuranyiSchalke 0415
5Maio GomezVfB Stuttgart13


#NaamClubDoelpunten
1Maio GomezVfB Stuttgart13
2Roy MakaayBayern München12
3Miroslav Klose Werder Bremen11
-Marko PantelicHerta BSC11
-Kevin KuranyiSchalke 0411

Novak Djokovic wint ATP-toernooi Estoril

Novak Djokovic heeft het graveltoernooi van Estoril gewonnen. In de finale versloeg de jonge Servier in drie sets de jonge Fransman Richard Gasquet.

De eerste set eindigde in een tiebreak. Gasquet kreeg gedurende de eerste set zeven breakkansen, hij wist er slechts twee te benutten. Djokovic kreeg drie kansen en pakte er ook twee. Gedurende de hele eerste set had Gasquet de beste papieren. In de tiebreak ging Djokovic er echter mee lopen.

De tweede set werd een walk-over voor de Fransman. Hij won alle punten in zijn servicegames en gaf Djokovic in zijn servicegames slechts zeven punten. Dat leverde hem een 6-0 setwinst op.

Djokovic wist in de derde set de wedstrijd echter om te draaien. Op zijn tweede service wist Gasquet niets meer te winnen en ook de sterke eerste service was verdwenen. Einduitslag: 7-6, 0-6, 6-1.

Deze maand BlackSite: Area 51 demo op Xbox Live

BlackSite: Area 51 is het vervolg op Area 51, een game die een tijd geleden verscheen op de PS2, Xbox en PC. De game zal voortbouwen op het eerste deel, hoewel het feit dat je in een squad te werk gaat ditmaal wat meer naar de voorgrond is getreden. Je hebt controle over het gehele team, en je zal deze taak ook goed uit moeten voeren. Zo niet, dan luisteren je teamgenoten minder goed en is de squad in zijn geheel minder krachtig.

In een interview met Gamasutra heeft ontwikkelaar Midway gezegd dat bezitters van een Xbox 360 in de loop van deze maand alvast van deze game kunnen proeven. Men zal dan namelijk een demo op Xbox Live plaatsen. Het gehele spel zal 21 september uitkomen op de Xbox 360, PS3 en PC.

Manchester United kampioen van Engeland

Manchester United is de nieuwe kampioen van Engeland. De formatie van Sir Alex Ferguson won gisteren met 1-0 van Manchester City. Doordat Chelsea niet wist te winnen van Arsenal is Manchester United niet meer in te lopen.

Het is voor de zestiende keer in de historie dat Manchester United kampioen wordt van Engeland. De ploeg van onder meer Edwin van der Sar verzamelde tot op heden 88 punten in 36 wedstrijden. Door het 1-1 gelijke spel van Chelsea kunnen de Mancunians niet worden achterhaald.

Chelsea kwam vlak voor rust op achterstand. Khalid Boulahrouz, die voor het eerst sinds 17 maart weer speelde, maakte een overtreding in het strafschopgebied waarna de arbiter de bal op de stip legde. Bovendien kreeg de Oranje-international de rode kaart voorgehouden. Vanuit de strafschop schoot Gilberto Silva Arsenal op voorsprong.

Met nog iets meer dan een kwartier op de klok bracht Mickaël Essien beide ploegen weer op gelijke hoogte. Kort daarna scoorde ook Joe Cole nog maar hij stond in buitenspelpositie waardoor de 1-1 de eindstand werd en Manchester United de nieuwe kampioen van Engeland.

Midway vertelt over plannen met de Wii

In een interview met Gamasutra heeft Midway CEO David Zücker het één en ander losgelaten over Midways plannen met de Wii. Het bedrijf ziet zeker wel brood in de console van Nintendo, en wil hem daarom beter gaan ondersteunen.

Naast het reeds aangekondigde Mortal Kombat Armageddon zal Midway maar liefst drie andere titels op de Wii uitbrengen. Twee daarvan zullen exclusief voor de Wii zijn, de andere is een multiplatformgame die is aangepast voor de Wiimote. Over de verdere inhoud van de games wilde Zücker helaas nog niks losgelaten.

Meerdere personen op een pc

Icoon DigitalDankzij een programma van Microsoft kunnen straks meerdere mensen tegelijkertijd achter dezelfde pc werken. Het stukje software splitst het scherm in twee delen en stelt de gebruikers in staat meerdere muizen en toetsenborden te gebruiken. Computers zouden tegenwoordig krachtig genoeg zijn voor dergelijke toepassingen.

Omdat Microsoft Windows meerdere sessies ondersteunt lijkt de technologie op het eerste gezicht niet zo vernieuwend. Desondanks zitten er toch redelijk wat nieuwe features in.

Gebruikers van de software kunnen de grens op het beeldscherm overschrijden om samen te werken, hierbij kun je denken aan een gebruiker die tekst uit een Word-document van de andere gebruiker selecteert en kopieert.

De software is getest op een 19''-beeldscherm, zodat beide personen nog een redelijk oppervlak tot hun beschikking hebben om hun werk te doen. Het programma is echter ook bruikbaar op 17''-schermen en zelfs op 15''-schermen. Het is niet bekend wanneer de software beschikbaar wordt.

Uitslagen Italië speelronde 35

In Italië werd dit weekend de 35e speelronde in de Serie A gespeeld. Hieronder alle uitslagen, het programma en de huidige stand in de Serie A


AS Roma speelt volgend jaar Champions League

Door een 1-2 overwinning op het zwalkende Palermo verzekerde AS Roma zich van een tweede plek in de Serie A. Die plaats geeft recht op directe plaatsing voor de Champions League. Wederom scoorde Francesco Totti voor de Romeinen. Het was alweer zijn 22e van dit seizoen en is daarmee topscoorder in Italië. Het tweede doelpunt kwam op naam van Marco Cassetti. Met een 2-0 voorsprong kon Roma gaan rusten, pas kort voor tijd scoorde Palermo nog tegen. Giovanni Tedesco zorgde voor de 1-2 eindstand.

AC Milan niet langs Fiorentina

AC Milan schakelde afgelopen week Manchester United uit in de Champions League. Mocht het vandaag gewonnen hebben dan was de club verzekerd van een plek in de voorrondes van het voormalige Europacup 1-toernooi. Tegen Fiorentina kwam het niet verder dan 0-0, Kaká had de overwinning op zijn schoen maar miste een strafschop. Milan zakte terug naar de vierde plaats ten koste van Lazio Roma dat met 1-0 van Livorno won. Luis Antonio Jimenez tekende tegen Livorno voor het enige doelpunt.

Uitslagen

ThuisUitEindstand
TorinoAscoli1-0
EmpoliCatania2-1
AC MilanFiorentina0-0
MessinaInternazionale0-1
Lazio RomaLivorno1-0
Chievo VeronaParma1-0
SampdoriaReggina0-0
PalermoAS Roma1-2
Atalanta BergamoSiena3-1
CagliariUdinese 2-1


Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1Internazionale35286172-3090
2AS Roma35219568-2772
3Lazio Roma351810755-2761
4AC Milan351911554-3060
5Empoli3514111038-3553
6Palermo3514101152-4652
7Fiorentina35199754-2851
8Atalanta Bergamo3511131150-4746
9Sampdoria3512101342-4246
10Udinese3511101443-4843
11Cagliari358131431-4137
12Catania359101643-6537
13Livorno358121536-5236
14Torino 35991726-4436
15Reggina3511131146-4635
16Chievo Verona358111636-4535
17Parma358111634-5435
18Siena357141430-4234
19Messina355102031-5925
20Ascoli353122031-6321

Programma

DatumThuisUit
13/5Udinese Atalanta Bergamo
13/5FiorentinaCagliari
13/5RegginaChievo Verona
13/5SienaEmpoli
13/5InternazionaleLazio Roma
13/5ParmaMessina
13/5CataniaAC Milan
13/5AscoliPalermo
13/5LivornoSampdoria
13/5AS RomaTorino

Topscores

#NaamClubDoelpunten
1TottiAS Roma22
2Lucarelli Internazionale18
3BianchiReggina17
4ToniFiorentina16
-SpinesiCatania16

Blizzard sluit 114.000 Europese World of Warcraft accounts

Probeerde je onlangs op je World of Warcraft account in te loggen, maar was deze gesloten? Dan heb je waarschijnlijk de gebruikersovereenkomst van de MMORPG overtreden.

Blizzard heeft in totaal 114.000 Europese Warcraft accounts permanent dicht gegooid van mensen die bijvoorbeeld bots gebruikten of aan betaald Power-Leveling deden. Het bedrijf laat hiermee de agressieve strategie zien die zij voeren tegen misbruikers van de game. Door hun aanpak hopen ze het spel leuk en eerlijk te houden voor iedereen.

Bij deze actie bedankte Blizzard de gamers voor hun medewerken bij het opsporen van 'cheaters'. Veel spelers melden dergelijk misbruik, waardoor het makkelijker is er actie tegen te ondernemen.


80's uitbreiding voor Guitar Hero 2

Fans van de jaren '80 kunnen hun geluk niet op, want er zal hoogstwaarschijnlijk een 80's uitbreiding op Guitar Hero II verschijnen. Online gameshop EBgames heeft namelijk Guitar Hero 2 Rocks the 80's Expansion Pack in haar digitale schappen gezet. Volgens de site komt de uitbreiding op 17 juli uit, voor de PlayStation 2. Welke klassiekers uit de tachtiger jaren we dan kunnen gaan spelen is vooralsnog niet bekend.

Miyamoto in de TIME 100 van meest invloedrijke personen

Het Amerikaanse Time Magazine heeft ook dit jaar weer enkele lijstjes van de 100 meest invloedrijke personen gepubliceerd, verdeeld over verschillende categorieën. Opvallend is de vermelding van niemand minder dan Shigeru Miyamoto in de categorie Builders & Titans. Volgens het tijdschrift heeft de inmiddels 54-jarige bedenker van onder andere Mario en Zelda zijn plaats in de lijst verdiend door met zijn games een bijzonder brede doelgroep aan te spreken.

De TIME 100 is overigens geen ranglijst. De personen zijn dus in willekeurige volgorde gerangschikt.

Vibrator verboden op Cyprus

Cyprioten mogen straks niet meer genieten van de 'Love Bug'. De Love Bug is een eivormige vibrator, die op last van de militairen op Cyprus wordt verboden.

Volgens de strijdkrachten zendt het vrolijke seksspeeltje van Britse origine golven uit die het radiocontact tussen de militairen zou kunnen verstoren. En aangezien de krijgsmacht nog altijd belangrijker is dan het genot van vrouwen, rest hen niets anders dan het speeltje maar te verbieden. Dit heeft de Britse krant The Observer vandaag gemeld.



Het verboden speeltje



Met dank aan Vince_Taylor voor de submit.

Dekker wint Ronde van Romandië

Thomas Dekker heeft de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven. De Rabobank-renner moest in de laatste etappe, een 20,4 kilometer lange tijdrit, negen seconden goed maken op Chris Horner en bovendien tijdritspecialist Paolo Savoldelli voor blijven. En daar slaagde Dekker, die de tijdrit ook won, in.

Bij de finish had hij vijf seconden voorsprong op Savoldelli, die als tweede eindigde, en twaalf seconden op de nummer drie, Andrej Kasjetsjkin.

EA Canada heeft een nieuw kantoor

EA Canada is sinds kort de trotse eigenaar van een nieuw kantoorpand. In het complex zijn een flink aantal leuke voorzieningen aanwezig, maar bijvoorbeeld ook de grootste motion-capture studio van het bedrijf, en zelfs van de hele wereld.

Maar dat is nog lang niet alles. Je kunt er ook nog twee basketbalvelden vinden, waarvan eentje in het complex zelf, er is een voetbalveld aanwezig en het is mogelijk om aan je conditie te werken in de fitnessruimte. Natuurlijk is het ook mogelijk om te gamen en bevinden zich verschillende arcade-machines in het complex; zoals Outrun 2, Street Fighter III en twee flipperkasten. Mocht je als medewerker niet tevreden zijn over het games-aanbod dan kun je een verzoek indienen voor nieuwe games.

Behalve de sportieve ruimtes zijn er ook nog andere zaken aanwezig. Medewerkers kunnen hun kleren naar de stomerij brengen, hun haar laten knippen en lekker goedkoop eten. De medewerkers bij EA Canada zullen het dus goed naar hun zin hebben op het kantoor.





Met dank aan Cyberia18 en Nebo voor het submitten van dit nieuws

Meer details bekend over Lost Odyssey

In een interview met het Japanse blad Famitsu zijn er wat meer details naar voren gekomen over de game Lost Odyssey. De game blijkt op dit moment voor ongeveer 70% af te zijn en ze zijn nu vooral bezig met het balancen en tweaken van de gameplay.

Het standpunt van de camera zal vast zijn, maar er zullen wel effecten aanwezig zijn die de ervaring intenser zullen maken. Muziek zal erg belangrijk zijn in deze game en de muziek-stijl zal compleet anders zijn dan die van Blue Dragon, de eerste Mistwalker-game op de 360. Over het battle-systeem werd verteld dat er een 'wall-system' gebruikt zal worden, en de speler moet ervoor zorgen dat de voorste strijders ook de achterste beschermen. De tegenstanders zullen deze formaties ook gaan gebruiken.

Mistwalker is van plan om een system erin te verwerken dat werkt met de analoge triggers om de formaties te doorbreken. De magische krachten zullen veel sterker zijn dan de fysieke aanvallen, maar ze zullen wel beschermd moeten worden tijdens de aanvallen. Nieuwe vaardigheden zullen ook gecombineerd kunnen worden met bijvoorbeeld verschillende wapens.



'Israël martelt nog steeds Palestijnen'

Israël/PalestinaVolgens een rapport van twee Israëlische mensenrechtenorganisaties worden er in Israël nog steeds Palestijnse gevangenen mishandeld en gemarteld. Dit terwijl het Israëlische Hooggerechtshof marteling ten strengste verboden heeft.

Vermoedelijk keuren de veiligheidsinstanties dat goed, zo menen de mensenrechtenorganisaties. Gevangen Palestijnen zouden onder meer worden vernederd en wakker gehouden. Het slechtst zijn gevangenen er aan toe die verdacht worden op de hoogte te zijn van aanslagplannen. Die zouden worden geslagen of in pijnlijke posities gedwongen.

De Israëlische justitie doet het rapport af als 'niet representatief' en weerspreekt de beschuldigingen.

Playstation Home beta krijgt een tweede ronde

Sinds een paar dagen hebben sommige mensen toegang tot de beta van PlayStation Home op de PlayStation 3. Dit is echter een zeer klein aantal mensen en veel mensen waren teleurgesteld toen ze geen mailtje kregen. Nu blijkt echter dat Sony langzaam het aantal mensen in de Home-beta zal gaan verhogen. Wanneer dit zal gaan gebeuren is nog niet bekend, maar er zullen nieuwe mogelijkheden komen om toegang te krijgen tot de Home-beta.



Singstar zal 30 euro kosten

Sony heeft de prijs bekend gemaakt van de game Singstar. De game zelf zal 30 euro gaan kosten en tien nummers bevatten. Voor mensen zonder een bluetooth-microfoon zul je een pakket kunnen kopen met twee microfoons en de game voor 60 euro. Nieuwe nummers zullen te downloaden zijn via de PSN-store, maar de prijs hiervan is nog onbekend. De game zal vanaf 11 juni in de winkels liggen.

Met dank aan Cyberia18 en Nebo voor de submit

[WTCC] Uitslag Zandvoort race 2

De tweede race in Zandvoort is gewonnen door Gabriele Tarquini voor het team van Seat. De Italiaan was net iets sneller dan Augusto Farfus in zijn BMW.

Tom Coronel moest, omdat hij in de eerste race niet aan de finish was gekomen, van achter starten en wist zich op te werken naar een veertiende positie. Olivier Tielemans verloor één plaats ten opzicht van race één en werd zeventiende. De winnaar van de eerste race, Alain Menu, kwam niet verder dan de derde ronde.

Uitslag WTCC Zandvoort race 2:

Pos.RijderRondenTijd
1Gabriele TARQUINI (SEAT Leon )12 00:22:06.110
2Augusto FARFUS (BMW 320si )12 00:22:06.559
3Jorg MULLER (BMW 320si )12 00:22:06.784
4Nicola LARINI (Chevrolet Lacetti )12 00:22:07.088
5Andy PRIAULX (BMW 320si )12 00:22:07.824
6Luca RANGONI (BMW 320si )12 00:22:08.392
7Roberto COLCIAGO (SEAT Leon )12 00:22:09.574
8Felix PORTEIRO (BMW 320si )12 00:22:11.328
9Tiago MONTEIRO (SEAT Leon )12 00:22:12.461
10Jordi GENE (SEAT Leon )12 00:22:13.904
11Alessandro ZANARDI (BMW 320si )12 00:22:16.055
12Yvan MULLER (SEAT Leon )12 00:22:17.009
13Robert HUFF (Chevrolet Lacetti )12 00:22:17.439
14Tom CORONEL (SEAT Leon )12 00:22:18.302
15Pierre-Yves CORTHALS (SEAT Leon )12 00:22:19.582
16Michel JOURDAIN (SEAT Leon )12 00:22:21.092
17Olivier TIELEMANS (Alfa Romeo 156 )12 00:22:24.109
18Stefano D'ASTE (BMW 320si )12 00:22:27.302
19James THOMPSON (Alfa Romeo 156 )12 00:22:31.190
20Emmet O'BRIEN (SEAT Leon )12 00:22:31.800
21Miguel FREITAS (Alfa Romeo 156 )12 00:22:45.084
22Lev FRIDMAN (BMW 320i )12 00:23:03.599
23Viktor SHAPOVALOV (BMW 320i )12 00:23:03.884
24Evgeny ZELENOV (BMW 320i )11 00:22:12.844
D.N.F.Alain MENU (Chevrolet Lacetti )3 00:05:40.178

'Gevaarlijke' gier ontsnapt uit roofvogelpark

Icoon OpmerkelijkUit roofvogelpark Stonehenge Wildlife in Schoonrewoerd, nabij Leerdam, is vrijdag een witruggier weggevlogen. De vogel ontkwam tijdens een training.

Een medewerker vertelde zondag dat het beest door een 'vreemde termiek' niet meer kon landen en het vergeefs boven het park rondcirkelde. De toeschouwers zagen de vogel langzaam in de hoogte verdwijnen.

De vogel heeft een spanwijdte van 2,4 meter en kan volgens de medewerker gevaarlijk zijn. ''Als mensen hem proberen te pakken, zou hij naar oren of vingers kunnen pikken. Zeker nu wij hem al een paar dagen niet meer hebben gevoerd, zou hij honger kunnen hebben. Dat kan het beest fanatieker maken.''

Het roofvogelpark is sinds vrijdag dan ook hard op zoek naar de vogel. De grijze gier is ongeveer een meter lang, heeft een lange nek, en een grote zwarte snavel, meldde de medewerker. Stonehenge Wildlife is zowel een fokkerij van roofvogels als een attactiepark waar demonstraties met roofvogels worden gegeven.


Met dank aan swen78 voor de submit.

'Verhouding politiek lijkt op tijd Fortuyn'

Precies vijf jaar na de dood van Pim Fortuyn ligt het politieke landschap er net zo bij als destijds. Dit stelt opiniepeiler Maurice de Hond zondag op basis van zijn nieuwste peiling.

De PvdA staat op 23 zetels, net zoveel als toenmalige PvdA-lijsttrekker Ad Melkert binnensleepte bij de verkiezingen van 2002. Het CDA staat met 37 zetels op verlies vergeleken met de 43 van vijf jaar geleden, terwijl de VVD in deze vergelijking slechts twee zetels inlevert (van 24 naar 22).

Toch is de conclusie volgens De Hond dat net als vijf jaar geleden de traditionele grote drie verliezen aan nieuwkomers. Was dat destijds de LPF met 26 zetels, nu staan in de jongste peiling van De Hond de SP op 31 zetels en de Partij voor de Vrijheid (PVV) op 16. De SP kwam in 2002 uit op negen, de PVV van Wilders die bestond toen nog niet.


Toen 26 zetels, nu niks meer

Kohlschreiber wint toernooi München

Philipp Kohlschreiber heeft het ATP-toernooi in het Duitse München op zijn naam geschreven. De Duitser won met 2-6, 6-3 en 6-4 van Mikhail Youzhny.

Het was voor het eerst dat Kohlschreiber de finale bereikte van een ATP-toernooi. De 23-jarige Duitser is aan een sterk seizoen bezig en bereikte in Auckland, Rotterdam en Monte Carlo de kwartfinales. Sinds kort staat hij in de top 50 van de wereldranglijst.

Straffeloos hardrijden in Brussel

Icoon PolitieAutomobilisten die van hard rijden houden kunnen voortaan met een gerust hart naar Brussel uitwijken met hun wagen. Daar word je voortaan pas geflitst als je minstens 37 kilometer per uur te hard rijdt.

De Brusselse politie kan de huidige toevloed van bekeuringen niet meer aan. Nadat er in de Belgische hoofdstad pas geleden nieuwe radarcamera’s werden geplaatst nam het aantal bekeuringen fors toe. De camera’s flitsen er namelijk lustig op los. In Brussel kunnen bestuurders nu straffeloos met 87 kilometer per uur door de bebouwde kom scheuren waar officieel 50 kilometer per uur is toegestaan.

Met dank aan static voor de submit.

Brits meisje (3) uit hotelkamer ontvoerd

De Portugese politie is met man en macht op zoek naar een ontvoerde peuter. De driejarige Madeleine McCann werd uit haar hotelkamer ontvoerd waar ze lag te slapen met haar twee broertjes van twee jaar oud in de Portugese stad Praia da Luz. Inmiddels zijn al meer dan 30.000 tips bij de politie binnengekomen.

De hele omgeving rond de Portugese badplaats is inmiddels uitgekamd. De speurders beschikken over een robotfoto -een compositiefoto, gemaakt met de computer- van de ontvoerder. Om Madeleine niet in gevaar te brengen wordt die niet verspreid. Toen het meisje werd ontvoerd waren de ouders aan het eten in een hotel.


De driejarige Madeleine McCann

Dynamo pakt landstitel volleybal

Piet Zoomers/Dynamo is landskampioen volleybal geworden. In de zevende en beslissende wedstrijd werd Ortec Nesselande met 3-1 verslagen.

De ploeg uit Apeldoorn was alleen in de eerste set de mindere van Nesselande, dat het voordeel had thuis in Rotterdam te mogen spelen. In der rest van de wedstrijd bleek Dynamo het best met de spanning om te kunnen gaan, al was het verschil in de derde set slechts twee punten. In de vierde set bleek Dynamo weer oppermachtig en pakte het met 12-25 de set en daarmee tevens de wedstrijd en de landstitel.

Met de titel voor Dynamo komt er een einde aan de heerschappij van Nesselande, dat de afgelopen drie jaar de landstitel won.

[DTM] Uitslag Oschersleben

Gary Paffett heeft de race op Oschersleben gewonnen. Met een slimme pitstopstrategie won hij de wedstrijd van debutanten Paul di Resta en Mike Rockenfeller.

Mike Rockenfeller maakte optimaal gebruik van zijn goede startpositie en pakte in zijn Vorjahreswagen de leiding. Poleman Mika Häkkinen ging op de derde plaats de eerste bocht in, maar viel direct Matthias Ekström aan voor de tweede positie. Ekström kreeg echter een drive through-straf wegens een valse start en moest achteraan het veld aansluiten. Ook Bernd Schneider had een inhaalrace voor de boeg: de regerend kampioen bleef bij de start staan op zijn tiende gridpositie en kwam pas op gang toen het hele veld hem gepasseerd was.

Häkkinen reed vrij makkelijk het gat naar Rockenfeller dicht, maar was niet snel genoeg om een inhaalpoging te wagen. In ronde elf maakte de Fin dan ook zijn eerste verplichte pitstop, waardoor hij op de vijftiende plaats op de baan terugkwam. Hij kwam echter achter Gary Paffett terecht, die al een aantal ronden eerder zijn eerste stop had gemaakt. Ook Rockenfeller kwam achter Paffett terecht, en zelfs achter Häkkinen, wat de Duitser virtueel de derde plaats gaf.

Zowel Häkkinen als Rockenfeller kwamen makkelijk langs Vanina Ickx, die een stuk trager was, maar Jamie Green kon Ickx niet ontwijken en tikte de Belgische achterstevoren. De Audi van Ickx spinde spectaculair de vangrail in, maar Ickx kon ongedeerd uitstappen. Green kreeg voor het incident een drive through-straf. Ook Bruno Spengler reed de race niet uit, hij moest zijn wagen in de garage zetten met problemen aan de stuurbekrachtiging.

Terwijl Mattias Lauda en Daniel la Rosa aan de leiding gingen omdat ze nog geen stops hadden gemaakt, maakten Häkkinen en Rockenfeller al in de eerste helft van de race hun tweede pitstops en kwamen bumper aan bumper weer op de baan. Paffett had op de derde plaats vrij baan en reed een serie razendsnelle ronden, om de voorsprong op Häkkinen te maximaliseren. Dat wierp zijn vruchten af, want toen Paffett na zijn tweede pitstop de pitstraat verliet, bleef hij Häkkinen en Rockenfeller makkelijk voor. Debutant Paul di Resta haalde echter dezelfde truc uit en kwam na zijn stop op de tweede plaats terecht.

Rockenfeller en Häkkinen kregen het in de voorlaatste ronde aan de stok en raakten elkaar. Rockenfeller verloor een deel van zijn carrosserie, maar kon doorrijden. Häkkinen liep een lekke band op en moest zijn derde plaats afstaan. Paffett won de wedstrijd met een ruime voorsprong op Di Resta en Rockenfeller. Bernd Schneider wist de schade van zijn slechte start te beperken door op de zesde plaats te finishen. Ekström, de leider in het kampioenschap, kwam op de zevende plaats terecht.

Uitslag

poscoureurwagenachterstand/ uitvalreden
1Gary PaffettLaureus AMG Mercedes C-Klasse
2Paul di RestaJAWA4U.de AMG Mercedes C-Klasse+ 3,753 sec
3Mike RockenfellerS line Audi A4 DTM+ 15,044
4Timo ScheiderGW Plus/Top Service Audi A4 DTM+ 19,306
5Martin TomczykRed Bull Audi A4 DTM+ 19,818
6Bernd SchneiderOriginal-Teile AMG Mercedes C-Klasse+ 20,043
7Matthias EkströmRed Bull Audi A4 DTM+ 22,808
8Alexandros Margaritisstern AMG Mercedes C-Klasse+ 24,646
9Adam CarrollAudi A4 DTM+ 25,567
10Christian AbtPlaybou Audi A4 DTM+ 27,910
11Jamie GreenSalzgitter AMG Mercedes C-Klasse+ 28,390
12Lucas LuhrPhilips Audi A4 DTM+ 32,443
13Mattias LaudaTrilux AMG Mercedes C-Klasse+ 33,234
14Daniel la RosaTrekStor AMG Mercedes C-Klasse+ 35,418
15Marco WernerAudi Bank Audi A4 DTM+ 45,648
16Susie StoddartTV Spielfilm AMG Mercedes C-Klasse+ 1:03,690
17Mika HäkkinenAMG Mercedes C-Klasse+ 1:13,762
18Frank BielaSiemens Audi A4 DTMmechanisch
--Bruno SpenglerDaimlerChrysler Bank AMG Mercedes C-Klassestuurbekrachtiging
--Vanina IckxAudi A4 DTMcrash

Klassement na 2 races

poscoureurpunten
1Matthias Ekström12
--Martin Tomczyk12
--Paul di Resta12
4Gary Paffett11
5Daniel la Rosa6
--Alexandros Margaritis6
--Mike Rockenfeller6
8Bernd Schneider5
--Timo Scheider5
10Jamie Green3

Imams weigeren voetbal tegen vrouwen

Icoon VoetbalEen vriendschappelijk potje voetbal tussen imams en priesters in het Zweedse Stockholm is afgelast. Dat gebeurde toen de moslims lieten weten dat het niet gepast was dat vrouwelijke priesters (van de Anglicaanse kerk) zouden deelnemen aan de wedstrijd.

De wedstrijd zou de afsluiting vormen tussen een conferentie van christenen en moslims. De moslims lieten al vrij snel weten dat ze niet gingen deelnemen aan een voetbalwedstrijd met vrouwelijke tegenspelers. Dat zou niet in hun geloofsvisie passen.

De Anglicaanse kerk verwijderde daarom de vrouwelijke spelers uit het voetbalelftal. De aanvoerder van de christelijke team stapte toen ook op. De priesters lieten weten allemaal niet te willen deelnemen. Een woordvoerder van de kerk laat weten dat het een verkeerd signaal zou zijn naar de vrouwelijke priesters om wel te spelen.

Amerikaanse bank introduceert WoW credit card

Dat World of Warcraft niet zomaar een spelletje is, maar keiharde bussiness, is zo langzamerhand wel duidelijk. De game is zelfs zo lucratief dat een Amerikaanse bank hier handig op in springt door een World of Warcraft credit card uit te brengen. De First National Bank zal de kaart op de markt gaan brengen. Het werkt als volgt: naast een leuke WoW afbeelding op je credit card zal je voor elke aankoop met je credit card een klein beetje geld sparen voor gratis speeltijd in World of Warcraft.


Hoe zullen winkeliers reageren op een CC met bovenstaande afbeelding?

Spelers zullen 1% van elke uitgegeven dollar terugzien in zogenaamd 'WoW-tegoed'. Spelers zullen dus voor elke $1 die ze uitgeven met deze credit card $0.01 gratis speeltijd krijgen. Gezien het feit dat een maand spelen in World of Warcraft op het moment $14.99 kost zul je wel aardig wat schulden op moeten bouwen bij de First National Bank om gratis speeltijd te scoren voor WoW.

Twee gewonden bij ladderongeval

Icoon OngelukBij een zwaar bedrijfsongeluk in Middelburg zijn zaterdagmorgen twee mannen gewond geraakt. Een 59-jarige man viel door onbekende oorzaak met ladder en al drie meter naar beneden. Met zijn hoofd raakte hij tijdens de val een stalen balk.

De man is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Antwerpen gebracht. Zijn 23-jarige zoon sprong vanwege het ontbreken van de ladder naar beneden. Hij wilde zijn vader helpen, maar brak daarbij zelf een voet. Het drama gebeurde bij een bedrijf in aanbouw aan de Ampereweg.

Regen maakt einde aan bijzondere droogte

Icoon Weer

Het KNMI in De Bilt verwacht dat zondagmiddag tussen vier en vijf uur een einde komt aan de uitzonderlijk lange periode van droogte in Nederland. Dat heeft een woordvoerder zondag gezegd. De eerste spatjes regen worden verwacht op de Waddeneilanden, de kop van Noord-Holland en in delen van Friesland.

Sinds 22 maart is op de meeste plaatsen in het land geen regen meer gevallen. In De Bilt viel op 3 april een enkel spatje. "Daarbij was er een absurde hoeveelheid zonuren", aldus de zegsman van het weerbureau. "April was een volwassen junimaand."

Hoe blij ben jij met de naderende regen? Laat het ons weten in de poll!

Fracture laat zijn pracht zien in trailer

Enkele dagen geleden wisten we jullie te melden dat er een nieuwe game op komst is uit de stal van LucasArts: Fracture. Eén van de elementen waar op gehamerd werd bij de onthulling was het feit dat je de omgeving door middel van een flink arsenaal aan wapens drastisch zal kunnen veranderen. Er is nu een nieuwe trailer verschenen waarin goed te zien is hoe je je omgeving aan kunt passen door het gebruik van verschillende wapens.


GTA IV waarschijnlijk mooier op de PS3

Vorige week werd bekend dat Rockstar nogal wat problemen zou hebben met de hardware van de Xbox 360. Nu begint steeds duidelijker te worden dat de PlayStation 3 wegens technische redenen mogelijk toch een betere versie krijgt van Rockstars GTA IV.

''The PS3 hard drive and CPU should deliver a smoother GTA IV than on Xbox 360, not least because of texture streaming. Less loading, more detail and vibrant colour palette should make PS3 GTA IV stand head and shoulders above the Xbox 360 version. But what about the Xbox 360�s exclusive episodic content? Well, chances are, the PS3 will have similar downloads at some point in the future. If not, we should have PSP connectivity and multiplayer to look forward too.''

[WTCC] Uitslag Zandvoort race 1

Chevrolet heeft in de eerste race op het circuit van Zandvoort hun beste resultaat ooit weten te behalen. Alain Menu won de race, gevolgd door teamgenoot Nicola Larini.

De Nederlanders stelden teleur op hun thuiscircuit. Tom Coronel probeerde in de zesde ronde Thompson te passeren, maar raakte van de baan en kon niet meer verder. Olivier Tielemans kwam niet verder dan de zestiende plaats. Opvallend was wel de goede prestatie van voormalig Midland Formule 1-coureur Tiago Monteiro. De Portugees, vorig seizoen nog teamgenoot van Christijan Albers, reed in zijn eerste WTCC-race direct naar een vierde plaats en was daarmee de beste Seat-coureur.

Uitslag WTCC race 1 Zandvoort:

Pos.RijderRondenTijd
1Alain MENU (Chevrolet Lacetti )13 00:25:12.863
2Nicola LARINI (Chevrolet Lacetti )13 00:25:13.514
3Luca RANGONI (BMW 320si )13 00:25:13.850
4Tiago MONTEIRO (SEAT Leon )13 00:25:15.221
5Augusto FARFUS (BMW 320si )13 00:25:15.868
6Roberto COLCIAGO (SEAT Leon )13 00:25:18.484
7Gabriele TARQUINI (SEAT Leon )13 00:25:18.876
8Andy PRIAULX (BMW 320si )13 00:25:19.287
9Jordi GENE (SEAT Leon )13 00:25:20.097
10Jorg MULLER (BMW 320si )13 00:25:20.483
11Felix PORTEIRO (BMW 320si )13 00:25:21.025
12Alessandro ZANARDI (BMW 320si )13 00:25:23.663
13James THOMPSON (Alfa Romeo 156 )13 00:25:24.644
14Pierre-Yves CORTHALS (SEAT Leon )13 00:25:24.800
15Michel JOURDAIN (SEAT Leon )13 00:25:25.328
16Olivier TIELEMANS (Alfa Romeo 156 )13 00:25:26.357
17Stefano D'ASTE (BMW 320si )13 00:25:26.683
18Emmet O'BRIEN (SEAT Leon )13 00:25:31.500
19Viktor SHAPOVALOV (BMW 320i )13 00:25:38.576
20Lev FRIDMAN (BMW 320i )13 00:25:40.913
21Evgeny ZELENOV (BMW 320i )12 00:25:56.142
D.N.F.Robert HUFF (Chevrolet Lacetti )7 00:13:00.035
D.N.F.Tom CORONEL (SEAT Leon )6 00:12:52.779
N.C.F.Yvan MULLER (SEAT Leon )5 00:25:30.851
D.N.F.Miguel FREITAS (Alfa Romeo 156 )3 00:08:25.136

Afspraak tussen Everton en ManUnited onderzocht

Er zal een onderzoek worden gestart naar de afwezigheid van Tim Howard tijdens het competitieduel tussen Everton en Manchester United op 28 april. Volgens een woordvoerder van de Engelse Premier League had de doelman geen enkele reden om de wedstrijd tegen zijn oude werkgever te missen.

Afgelopen zomer huurde Everton Howard van United. In een clausule in het contract stond dat het Howard werd verboden om te spelen tegen zijn eigenlijke werkgever. Afgelopen februari werd de Amerikaan definitief vastgelegd door Everton, waarna de papieren clausule werd omgezet in een mondeling akkoord.

De zegsman van de Premier League laakt de afspraak. "Aangezien de transfer van Howard definitief is geworden, bestaat er geen enkele reden waarom hij niet kon spelen. Als wij op de hoogte waren geweest van deze clausule, hadden we de transfer nooit goedgekeurd."

David Moyes, de trainer van Everton, heeft gezegd dat hij geen problemen heeft met de mondelinge afspraak. "United wilde de clausule ook na de verhuurperiode blijven behouden. Het was een van de redenen dat we Howard nu al konden vastleggen."

De 27-jarige Howard werd tegen United vervangen door Iain Turner. Het elftal van Alex Ferguson wist tegen Everton een 2-0 achterstand om te buigen in een 2-4 overwinning.

Clijsters stopt per direct

Kim Clijsters heeft de knoop doorgehakt. De Belgische stopt per direct en niet, zoals ze eerder bekend maakte, aan het eind van dit seizoen.

"Het is meer dan mooi geweest. De rackets gaan aan de haak," aldus Clijsters op haar website. De verliespartij tegen Vakulenko bij het WTA-toernooi in het Poolse Warschau was haar laatste wedstrijd ooit.

"Na het fantastisch en ontroerend afscheid in Antwerpen was de veer gebroken", aldus Clijsters die ook de blessures (de laatste twee jaar speelde ze zelden blessure- of pijnvrij), het reizen en de huwelijksvoorbereidingen aanvoert als factoren die het definitieve einde bespoedigd hebben.

Veel agenten in Parijs op verkiezingsdag

Icoon BuitenlandsDe politie in Frankrijk heeft informatie binnen gekregen dat allochtone jongeren uit de voorsteden en extreemlinkse aanhangers uit zijn op rellen als Nicolas Sarkozy de presidentsverkiezingen wint vanavond. Daarom zijn er vandaag meer dan 3000 agenten op de been om de orde te bewaken. Zij richten zich met name op de treinstations zodat ze kunnen voorkomen dat de relschoppers naar de binnenstad gaan. Het lijkt er sterk op dat Sarkozy gaat winnen en zijn aanhangers zijn bezig om een groot overwinningsfeest te organiseren op de Place de la Concorde midden in Parijs.

Sarkozy is niet geliefd bij jongeren van Afrikaanse en Arabische achtergrond. In het najaar van 2005 braken rellen uit toen hij zich uitliet over deze groep, die hij ‘tuig’ noemde. Hij was toen minister van Binnenlandse Zaken.

Afgelopen vrijdag waarschuwde Ségolène Royal de Franse kiezers voor het risico van geweld als Sarkozy gekozen zou worden. Sarkozy reageerde furieus op deze uitlating en beschuldigde haar van schending van de democratie.

Kluivert en Reiziger willen niet stoppen

PSV-aanvaller Patrick Kluivert wil, ondanks de fysieke problemen die hij afgelopen seizoen heeft gekend, nog geen punt achter zijn loopbaan zetten. Ook ploeggenoot Michael Reiziger denkt nog niet aan stoppen.

Naar verwachting krijgen beide spelers binnenkort van PSV te horen dat hun aflopende contract niet wordt verlengd, maar zowel Kluivert als Reiziger willen blijven voetballen.

"Ik wil nog twee jaar doorvoetballen. Het liefst bij PSV, maar anders zijn er nog genoeg clubs die interesse hebben", aldus de aanvaller van PSV.

Man met mes jaagt klanten restaurant angst aan

PolitieBezoekers van een restaurant aan de Spoorstraat in Den Helder keken vrijdagavond verschrikt op van hun bord toen een man een bloempot door een raam naar binnen smeet en vervolgens met een keukenmes in de hand het etablissement binnentrad. Enkele klanten vluchtten naar buiten, in de angst dat er een overval plaatsvond.

De man ging echter doodleuk aan een tafeltje zitten en sloeg verwarde taal uit. Een opgetrommelde motoragent wist de man naar buiten te krijgen. Het bleek om een 28-jarige asielzoeker te gaan.

Een medewerker van de GGZ heeft hem op het politiebureau onderzocht, maar achtte gedwongen opname niet nodig. De man blijft wel aangehouden. De politie onderzoekt zijn verblijfstitel.

Geen quorum voor Turkse presidentsverkiezing

Het quorum voor de presidentsverkiezing in het Turkse parlement op zondag is niet gehaald. Dat maakte de voorzitter van de volksvertegenwoordiging bekend. De stemming kan derhalve niet doorgaan.

Het is de tweede keer dat er onvoldoende parlementariërs zijn om een nieuw staatshoofd aan te wijzen. Voorafgaand aan de zitting dreigde de enige kandidaat voor de post, minister van Buitenlandse Zaken Abdullah Gül, zich terug te trekken als kandidaat als het quorum niet zou worden gehaald. Als er minder dan 367 parlementariërs stemmen dan trek ik me terug, liet de bewindsman voorafgaand aan de zitting weten.

Voor een geldige uitslag moet ten minste twee derde van de afgevaardigden deelnemen aan de stemming. De stemronde van zondag was nodig omdat bij een eerdere ronde ook al het vereiste aantal politici niet aanwezig was. De oppositie weigert deel te nemen aan de stemming.

Gül is een omstreden kandidaat. Hij maakt deel uit van de conservatieve religieuze AK-partij van premier Erdogan. Zijn kandidatuur zou een bedreiging vormen voor het strikt seculiere karakter van de presidentspost.

Het Turkse parlement ging overigens vorige week al akkoord met vervroegde verkiezingen op 22 juli. Die moeten een eind maken aan de politieke crisis.

Victoria Beckham draagt 'ze' zoals ze wil

ShowbizzDe Britse zangeres en voetbalvrouw Victoria Beckham blijkt zich weinig te hebben aangetrokken van een oproep om haar borsten niet langer opzichtig vrijelijk te laten bungelen. Het Amerikaanse 'celebrity' blad Usmagazine schreef onlangs een open brief aan de 32-jarige Victoria waarin het waarschuwde voor het gevaar dat haar borsten kunnen eindigen in hangers.

Toen mevrouw Beckham begin deze maand aankwam op het vliegveld van Los Angeles, droeg ze haar borsten echter als immer tevoren (zie foto onder).

Ondertussen hebben de Beckhamjes eindelijk hun droomhuis in Los Angeles gevonden. Na de bezichtiging van meer dan 30 kapitale panden is de keuze gevallen op een villa van 16 miljoen euro in de heuvels van Beverly Hills. De woning beschikt over zes slaapkamers en negen badkamers. In de buurt wonen de Hollywood-vrienden Tom Cruise en Katie Holmes.

De familie Beckham neemt haar intrek in de villa zodra David voetbalclub Real Madrid verlaat en bij LA Galaxy gaat spelen.



Victoria is voordragend

[250cc] Lorenzo domineert in China

Jorge Lorenzo heeft met grote overmacht de 250cc race in China op zijn naam geschreven. De op pole gestartte regerend kampioen bleef Alvaro Bautista en Andrea Dovizioso voor.

Vrijwel direct na de start maakte Lorenzo een fout waardoor hij vijf plaatsen verlies moest incasseren. De Spanjaard bewees de man in vorm te zijn door slecht zes ronden later het veld weer aan te voeren. Halverwege de wedstrijd had Lorenzo al vier seconden voorsprong op zijn naaste belagers en de overwinning kwam niet meer in gevaar. Het gevecht voor de tweede plaats bleef tot de laatste ronde onbeslist. In bocht veertien van de laatste ronde wist Bautista Dovizioso te verschalken en wist zo de tweede plek te behalen.

Lorenzo heeft de leiding in het kampioenschap nu stevig in handen met 27 punten voorsprong op Dovizioso.

CD: Avril Lavigne - The Best Damn Thing

Avril Lavigne leerden we allemaal vijf jaar geleden kennen als de ‘anti-Britney’. Avril was stoer en een echte skatergirl; iets heel anders dan die modepoppetjes vond menig tiener destijds. Haar album Let Go werd een monsterhit; men trok zich niets aan van de kritiek dat ook Avril het zoveelste tienersterretje was. Zij moest en zou anders zijn. Op haar tweede album zette ze nog iets hoger in; ze wilde volwassener lijken. Deze aanpak werkte niet zo als ze hoopte, en dus valt ze op haar derde album weer terug op d’r oude formule.

DVD: Trespassers



Een groepje surfers heeft de ideale plek gevonden om te surfen. Een verlaten Mexicaans strand is de ideale lokatie om met een plank over de golven te surfen. De golfstroom knalt namelijk vlak langs het onbewoonde schiereiland, waardoor er golven van een paar meter hoog voorkomen. Het groepje geniet met volle teugen en nodigt per telefoon een tweede groep uit om mee te komen feesten. Die tweede groep besluit af te zakken naar het strand, dat luistert naar het exotische Punto Abri Ojos. Als ze aankomen blijkt dat het beloofde strand echt voldoet aan alles wat hun vrienden heeft gezegd en niets lijkt een sportief feest in de weg te staan. Maar waar zijn hun vrienden eigenlijk? Het enige dat ze vinden zijn hun auto en motorfietsen en even later zelfs een aantal plukken menselijk haar. Beetje bij beetje komen ze er achter dat er iets gruwelijk mis is met het schiereiland: ze hebben verboden grond betreden en lijken dat te moeten bekopen met een gruwelijk lot.

Ook Selby in finale WK Snooker

Mark Selby heeft zich geplaatst voor de finale van het Wereldkampioenschap Snooker in Sheffield. De Engelsman versloeg zijn landgenoot en ex-wereldkampioen Shaun Murphy met 17-16.

Het zag er niet altijd even rooskleurig uit voor Selby, die net als zijn opponent al uren aan de tafel had gestaan in de voorgaande twee weken. Na een 16-14 achterstand wist de man uit Leicester zich toch te herpakken om zo uiteindelijk Murphy van de tafel te vegen. Door de overwinning is Selby pas de derde qualifier die zich plaatst voor de finale, na Terry Griffiths (1979) en zijn verslagen tegenstander Shaun Murphy (2005).

Na de laatste interval zag het er goed uit voor Murphy. Hij spurtte naar een leiding van twee frames, ondanks het feit dat Selby hierin niet kansloos was. Murphy hoefde nog maar één frame te winnen voor de overwinning, maar kon niet voorkomen dat Selby in de twee volgende met behulp van welgeplaatste snookers de stand weer gelijk trok. In het 33e en laatste frame maakte Selby een cruciale break van 64, die uiteindelijk voldoende bleek te zijn toen Murphy zijn opponent niet wist te snookeren.

Nieuwe golf van tornado's treft Kansas

Icoon RampEen nieuwe golf van tornado's heeft zaterdagavond het middenwesten van de Verenigde Staten getroffen. Van het noorden van Texas, door Oklahoma, Kansas, Nebraska tot aan South Dakota kregen mensen het advies extra waakzaam te zijn op zware wervelstormen.

De Amerikaanse nationale meteorologische dienst telde tientallen zogenoemde twisters, meldden lokale media zondag. Berichten over doden zijn er niet, wel raakten minstens elf mensen gewond toen verscheidene restaurants werden getroffen in Osborne, Kansas. Uit het westen van Oklahoma kwamen ook berichten van gewonden nadat een tornado gebouwen had getroffen in de plaats Sweetwater.

Weggevaagd
Het noodweer bemoeilijkt de reddingswerkzaamheden in de plaats Greensburg ernstig. Het 1500 zielen tellende plaatsje in Kansas kreeg vrijdag de volle laag en is nagenoeg volledig weggevaagd. De autoriteiten hebben er tot nog toe negen doden geteld, maar dat aantal kan makkelijk oplopen. ''We hebben berichten van lokale ziekenhuizen dat er circa zestien mensen in kritieke toestand verkeren en dat een vijftigtal anderen wordt behandeld'', aldus een woordvoerster van de statelijke autoriteiten.

Tal van mensen worden nog vermist. Ze zitten mogelijk nog gevangen in schuilkelders onder hun compleet verwoeste huizen. Van de gebouwen in Greensburg staat nog geen 5 procent nog overeind. Het kan dagen duren voordat iedereen is bevrijd van onder zijn huis, zeggen lokale bestuurders.


Greensburg nagenoeg weggevaagd

Met dank aan rbman voor de submit.

[Update] Ubisoft: Conviction kan niet op de PS3

Eerder vandaag kon je bij FOK!games scans zien van de nieuwe Splinter Cell game, Splinter Cell: Conviction. De scans waren uit een Fins tijdschrift en de tekst was voor de meeste mensen dan ook niet te begrijpen. De site Mygen heeft nu echter wel een vertaling van de tekst uit het tijdschrift, en in de tekst staan enkele opmerkelijke feiten over de nieuwe Splinter Cell.

Zo zal de game niet langer draaien om 'sneaken' in het donker. In plaats hiervan moeten we ons volgens Ubisoft een meer 'James Bond' achtige setting voorstellen, waarbij je dus ook prima bij daglicht ergens kunt infiltreren, zolang je dit maar onopvallend doet. Daarnaast zouden zo goed als alle objecten in de omgeving te manipuleren zijn en kan Sam bijvoorbeeld in een 'melee' gevecht spullen uit z'n omgeving gebruiken om naar z'n tegenstanders te gooien. Denk hierbij aan het gebruiken van een stoel als wapen, of het smijten van een printer richting de dichtstbijzijnde vijand.

Tenslotte waren er nog nog wat vrij negatieve woorden voor Sony en de PS3. Conviction zal op de consoles exclusief verschijnen voor de Xbox 360, en dit is volgens Ubisoft mede wegens technische redenen. De geinterviewden wisten te vertellen dat ze veel minder met de game zouden kunnen doen als ze multi-platform waren gegaan, en zelfs als de game een PS3 exclusive was zouden ze er minder mee kunnen dan nu op de Xbox 360.

Update
Er is iets meer duidelijkheid gekomen wat betreft deze uitspraken van Ubisoft. Had Ubisoft de game zowel voor PlayStation 3 als Xbox 360 ontwikkeld dan zou de belichting van de game hier onder geleden hebben. Er is echter niks bekend over hoe de game er uit had gezien als men hem enkel voor de PS3 had geproduceerd. Een ander opmerkelijk feitje dat bekend werd is dat de game nog altijd de originele Splinter Cell engine gebruikt, die op zichzelf weer een aangepaste Unreal Engine 2 is. Over het algemeen werd verwacht dat men zou overstappen naar de Scimitar engine, die ook gebruikt wordt voor Assassin's Creed, of dat men zou kiezen voor een aangepaste Unreal Engine 3.

Met dank aan Nebo voor het melden van deze update

US versie Eternal Sonata krijgt ook Japanse stemmen

De Amerikaanse versie van de Japanse RPG Eternal Sonata, welke bij Tri-Crescendo in ontwikkeling is voor de Xbox 360, zal naast Amerikaanse stemmen ook de originele Japanse voice-overs bevatten. Het nieuws komt als een verrassing nadat andere games enkel met Engelse voice-overs uitgebracht werden in het Westen.

Over een eventuele Europese release voor Eternal Sonata is nog niks bekend. Wel is bekend dat de game in juni onder de naam Trusty Bell: Chopin's Dream in Japan verschijnt en dat de Amerikanen in september de game kunnen verwachten.

[MotoGP] Stoner wint in China

Casey Stoner heeft de MotoGP-race in China gewonnen. De Amerikaan had op de streep een voorsprong van drie seconden op Valentino Rossi. Het podium werd gecompleteerd door John Hopkins.

Al snel na de start bleek dat Stoner en Rossi een klasse apart waren. Beide kemphanen reden weg van het veld en alleen Hopkins kon op gepaste achterstand het tweetal volgen. Met een uitremactie probeerde Rossi acht ronden voor het einde Stoner in te halen, maar kneep veel te laat in de remmen. Hopkins zag hierdoor de kans om Rossi in te halen. Rossi begon meteen aan een inhaalrace en twee ronden laten wist hij Hopkins weer in te halen. Stoner was op dat moment al te ver weg en zag derde zege van het seizoen niet meer in gevaar komen.

Stoner voert het klassement na vier races aan, met Rossi op vijtien punten achterstand.

Frankrijk kiest vandaag nieuwe president

Icoon VerkiezingenFrankrijk gaat vandaag naar de stembus om de nieuwe president te kiezen. De strijd voor het opvolgen van de huidige president Jacques Chirac gaat tussen de conservatieve Nicolas Sarkozy en Ségolène Royal van de socialistische partij.

Sarkozy is favoriet. De 52-jarige leider van de UMP (Unie voor een Volksbeweging) won op 22 april met bijna eenderde van de stemmen. Royal, de 51-jarige vrouwelijke kandidaat van de Parti Socialiste behaalde een kwart van de stemmen.

Omdat er in de eerste ronde geen absolute meerderheid werd behaald, komt er een tweede stemronde die beslissend wordt. De laatste opiniepeilingen waren in het voordeel van Sarkozy: hij kreeg 54 procent van de stemmen en Royal 46 procent. Hij vergrootte zijn voorsprong na een debat met Royal op de Franse televisie.

Om acht uur vanochtend openden ruim 65.000 stembureaus in Frankrijk hun deuren, die rond zes uur vanavond weer dicht gaan. In de grote steden blijven de stemlokalen langer geopend, tot 8 uur vanavond.

De Franse wet verbiedt het om vóór het sluiten van de laatste stembureaus de peilingen te publiceren. De buitenlandse media trekt zich niets van die wet aan en zullen net als 22 april de eerste exit polls al eerder bekend maken. De werkelijke uitslag volgt later op de avond.

'Bigfoot moet beschermd worden'

Icoon OpmerkelijkBigfoot, de legendarische harige aapachtige die op mensen zou lijken en zou leven in de wildernis van Noord Amerika, wordt bedreigd door uitsterven. Een inwoner van Canada heeft een petitie gestart om Bigfoot te beschermen onder de Canadese wet, net zoals de Blauwe Vinvissen en andere diersoorten. De petitie is door vijfhonderd mensen ondertekend.

De deelnemers aan de petitie vragen om een onmiddellijke, complete wetgeving over de bescherming van Bigfoot. Een soortgelijke petitie is aangeboden aan het congres van de Verenigde Staten.

Bigfoot is een veronderstelde aapachtige die leeft in de Verenigde Staten en Canada. Als hij bestaat zou hij net zoals de mens rechtop kunnen lopen. Volwassen dieren zouden 1,80 meter tot 3,50 meter lang kunnen worden en hun gewicht wordt geschat op 100 kilogram tot 450 kilogram.



Met dank aan Invictus_ voor de submit.

Stille tocht voor doodgereden Pascal

Zo'n driehonderdvijftig mensen, vooral jongeren, hebben gisteren meegelopen in een stille tocht die gehouden werd naar aanleiding van de dood van Pascal Keijzer uit Hoogkarspel. De 16-jarige scholier werd afgelopen maandag expres doodgereden op de Parallelweg langs de Markerwaardweg tussen het Noord-Hollandse Zwaagdijk en Medemblik. In verband daarmee zitten inmiddels twee mannen van 36 en 40 jaar in voorarrest. Volgens geruchten zou een drugsruzie reden zijn geweest voor de moord.

Aan het eind van de tocht deden de vroegere vriendin en de vader van Pascal emotionele oproepen. ''Kijk uit met drugs en drank, het maakt meer kapot dan je lief is. Nu was het Pascal, maar het kan ook een van jullie zijn'', aldus oud-vriendin Daisy van der Gulik met gebroken stem.

De vader van Pascal, Jack Keijzer, vroeg zich af tegen wat de tocht eigenlijk gericht was. ''Tegen zinloos geweld? Tegen de drugswereld? Uit reacties op artikelen in de media begrijp ik dat een aantal mensen denkt te weten dat het gaat om een afrekening. Tegen wie? Tegen wat? Rechtvaardigt dit dat onze 16-jarige zoon op zo'n gruwelijke wijze vermoord moest worden?''

'Ongenuanceerd'
Vader Keijzer hekelde eerder deze week al de roddels en geruchten die over zijn zoon verspreid werden en de opmerkingen dat hij en zijn vrouw zouden hebben gefaald bij de opvoeding. ''Nog voor dat de officiële berichtgeving over de ware toedracht bekend is, staat een aantal mensen met ongenuanceerde oordelen al klaar. Dat is soms schokkend voor ouders, en dan druk ik me nog zachtjes uit.''

Tegen de vrienden en kennissen van Pascal zei hij: ''Dat een jongen van 16 jaar willens en wetens om het leven is gebracht, dat staat vast. Wat daarvan ook de reden moge zijn, het hoort niet. Laten we daarbij stil staan en laat iedereen vanaf nu normaal doen. Laat het geweld alsjeblieft stoppen. Laat dit de laatste tocht zijn die georganiseerd moet gaan worden. Jullie kunnen hiertoe een eerste aanzet geven. Ga lekker feesten en beesten. Neem een lekker biertje, maar blijf af van drugs. Laat de politie haar werk doen, en alsjeblieft, neem het recht niet in eigen hand. Vergeld geen kwaad met kwaad. Ik doe het ook niet, al zou ik het wel graag willen'' aldus een diepbedroefde vader Keijzer.

Woonboot blijkt hennepboot

PolitieEen woonboot aan de Eendrachtskade in Groningen blijkt te zijn gebruikt als drijvende hennepkwekerij. De politie werd deze week getipt door de eigenaresse van de boot die poolshoogte was gaan nemen omdat ze geen huur kreeg betaald.

De huurachterstand komt de kweker(s) op een dure grap te staan. Agenten troffen in de woonboot namelijk de restanten van een hennepkwekerij aan, maar ook een partij hennep die klaar lag voor de verkoop. Bovendien nam de politie onder meer lampen, filters en ventilatoren in beslag. De stroom bleek illegaal te zijn verkregen.

Er wordt nader onderzoek ingesteld naar de eigenaar van de hennepplantage.

Nederlander door bewakers doodgeslagen

MisdaadEen Nederlander die vorig jaar in een gevangenis in de Dominicaanse Republiek is overleden, is doodgeslagen door bewakers. Dat schrijft het Parool dat zich baseert op gesprekken met Nederlandse gevangenen in het Caribische land.

De man, die leed aan nekkramp, werd in zijn cel zo ziek dat hij diarree kreeg. Gevangenisbewaarders sloegen hem daarop in elkaar en smeten hem in een isoleercel. Hij werd niet naar een ziekenhuis gebracht, omdat hij geen geld had voor een ambulance. Toen medegedetineerden na drie dagen geld hadden ingezameld voor benzine werd hij alsnog naar het ziekenhuis vervoerd. Hij overleed echter op weg naar het hospitaal.

De Nederlandse ambassade blijkt na de dood van de man vorig jaar ''stevig protest'' te hebben aangetekend bij de leiding van de gevangenis, omdat die ''niet adequaat heeft gereageerd''.

Vorig jaar overleden in de Dominicaanse Republiek in totaal drie Nederlanders in de cel. In het land zitten 155 Nederlanders gevangen, allen wegens drugssmokkel.

Rode Ster wint Servische titel

Rode Ster Belgrado heeft de Servische titel veroverd. De ploeg won gisteren met 2-1 van aartsrivaal Partizan Belgrado en is met nog drie speelronden te gaan niet meer te achterhalen.

Igor Burzanovic en Nenad Milijas uit een strafschop maakten de treffers voor Rode Ster. Antonio Rukavina scoorde tegen.

Voor Rode Ster is het de 24e landstitel sinds 1946. In 1991 boekte de club zijn grootste succes door de Champions League te winnen.

Linfield wint Ierse beker

Voor de 38e maal heeft Linfield FC de Ierse beker gewonnen. Voor het eerst gebeurde dit na het nemen van strafschoppen: Dungannon Swifts delfde het onderspit na een 2-2 remise. Hoewel Linfield een club uit Noord-Ierland is, doet het mee in de Ierse (beker)competitie.

Het duel stond in het teken van de blunderende keepers Mannus (Linfield ) en Dwayne Nelson (Dungannon). Eerstgenoemde ontpopte zich alsnog tot held van de wedstrijd door in de strafschoppenserie drie penalty’s te stoppen.

[125cc] Pesek wint in China

De Tsjech Lukas Pesek heeft zondag de Grote Prijs van China op zijn naam gebracht in de 125 cc-klasse. Voor Pesek was het de eerste maal dat hij een Grand Prix wist te winnen.

De Spanjaarden Hector Faubel en Esteve Rabat eindigden respectievelijk als tweede en derde op het circuit in Sjanghai. Door zijn overwinning nam Pesek de leiding over in het algemeen klassement.

De Nederlanders speelden geen rol van betekenis in de vierde race van het seizoen. Joey Litjens finishte als 22e, Hugo van den Berg als 25e.

Van Agt: boycot Palestijnen verwerpelijk

Oud-CDA-premier Dries van Agt heeft de boycot van de Palestijnse regering door de Verenigde Staten en de Europese Unie ''dwaas, onrechtvaardig en verwerpelijk'' genoemd. Hij deed dat gisteren tijdens de omstreden Palestijns-Europese conferentie in de Doelen in Rotterdam. De bijeenkomst was georganiseerd door het Palestijnse Platform voor Mensenrechten en Solidariteit (PPMS).

De boycot geldt sinds januari 2006 toen Hamas - een terroristische organisatie die weigert geweld tegen Israël te staken en deze staat niet erkent - op democratische wijze aan de macht kwam. Om die reden weigerde CDA-minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen Hamas-kopstukken, waaronder de Palestijnse premier, visa voor de conferentie te verstrekken.

Van Agt noemde die weigering ''betreurenswaardig''. Hij wees erop dat Hamas op democratische wijze door het Palestijnse volk in de regering is gekozen. ''En het was ook de wens van het Westen dat Hamas aan de verkiezingen deelnam'', aldus de oud-premier.

Boycot
Het Westen stelt drie voorwaarden aan de Palestijnen voor beëindiging van de boycot. Volgens Van Agt zijn die onredelijk. De eerste, 'onthoudt u van geweld' druist naar zijn mening in tegen het recht van een volk onder bezetting om zich daartegen met geweld te verweren. ''Verder is gewapend verzet lang niet altijd terrorisme, maar niks anders dan vrijheidsstrijd.''

De tweede, 'de staat Israël erkennen', is volgens hem onduidelijk gesteld. ''Het Israël van vóór de bezettingen van Palestijns gebied, de huidige Israëlische staat of misschien een nog groter gebied?''

De derde, 'bevestig de akkoorden met Israël', hekelde Van Agt ook: ''Want aan de Palestijnen worden keiharde eisen gesteld en aan Israël niet. Terwijl deze laatste staat zich ook niet aan alle internationale verdragen houdt.''

Van Agt - door de Palestijnen de 'Prins van Palestina' genoemd - noemde gisteren de Hamas-aanslagen welliswaar ''verfoeilijk'' maar ze kunnen naar zijn mening ''nooit worden losgezien van de context: een eindeloze annexatie en roof van land door Israël dat de Palestijnen terug willen.''



Bezoekers van de conferentie in Rotterdam

Larisa verrast Panathinaikos in Griekse bekerfinal

Larisa mag zich opmaken voor een Europees avontuur. De club van trainer Giorgos Donis wist verrassend de Griekse beker te winnen. In de finale werd met 2-1 van Panathinaikos gewonnen.

In de competitie vecht Larisa tegen degradatie. De underdog liet zich echter niet imponeren en na drie minuten nam het de leiding in het Panthessaliko Stadion in Volos, via een treffer van Jozef Kozlej. Dimitrios Papadopoulos bracht Panathinaikos vlak voor rust vanaf de strafschopstip op gelijke hoogte. In de 82e minuut scoorde Antsoue de winnende treffer.

Ongeluk achtbaan Japan eist leven

In Japan is gisteren een vrouw overleden bij een ongeval in de achtbaan van pretpark Expo Land in de stad Osaka. Een karretje raakte los van de rails en vloog met 75 kilometer per uur tegen een vangrail. Buiten de dode vrouw waren er 34 mensen die met verwondingen naar het ziekenhuis werden vervoerd. Hun toestand is echter niet kritiek.

De oorzaak van het ongeluk is het breken van een as bij één van de zes achtbaankarretjes. Het pretpark is na het incident gesloten.

Tweede man al-Qaeda bespot VS

Icoon TerrorismeDe tweede man van al-Qaeda, Ayman al-Zawahri, heeft in een videoboodschap op internet de Verenigde Staten bespot wegens een wetsvoorstel dat voorzag in een tijdsplan voor terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit Irak. Dat heeft de Amerikaanse zender ABC News zaterdag bericht.

De wet haalde het niet door een veto van de Amerikaanse president George Bush, die zich niet wil vastleggen aan een tijdsschema, zoals het Amerikaanse Congres wil.

''Deze wet ontneemt ons de mogelijkheid om de Amerikaanse troepen te vernietigen'', aldus al-Zawahri. ''Wij vragen Allah dat zij pas vertrekken als er 200.000 tot 300.000 zijn gedood, zodat we de bloedvergieters in Washington en Europa een onvergetelijke les kunnen leren'', zo voegde hij eraan toe.

Al-Zawahri ontkende dat al-Qaeda en andere soennitische groeperingen in Irak het sektarisch geweld tussen soennieten en sjiieten aanwakkeren. Volgens hem is de Iraakse regering zelf hiervoor verantwoordelijk.

In zijn videoboodschap riep hij Amerikaanse militairen van Afrikaanse afkomst op dienst te weigeren in Irak en Afghanistan. Hij prees herhaaldelijk de zwarte Amerikaanse moslimleider Malcolm X wegens zijn anti-Amerikaanse toespraken. Op de video zijn ook beelden te zien van het harde optreden van de Amerikaanse politie in de zwarte getto's in de jaren zestig.

Het Witte Huis wilde niet reageren op de videoboodschap, die volgens deskundigen authentiek is. De video is vermoedelijk gemaakt nadat het Congres de wet vorige week had aangenomen, maar nog voordat Bush zijn veto uitsprak. Het is al de tweede videoboodschap van al-Qaeda dit jaar.


Al-Zawahri

Was ik maar een banaan

De banaan op mijn bureau ligt me al de hele dag aan te staren.

Hij ziet een ruimte met bureaus en een ficus in de hoek. Af en toe loopt er iemand door het beeld. Rechts in zijn blikveld zit ik, dat kan ik zien want hij moet zich een beetje draaien om me recht aan te kijken. Hij heeft een broertje dood aan de dingen die ik doe. Ik voel de minachting als ik probeer te werken. Soms mompelt hij dat ik wat meer zetmeel en suikers zou moeten bevatten, net als hij. Als ik daar aan zou werken had ik tenminste nog wat inhoud. Hij kijkt langs me heen alsof ik niet besta.

Ontsnapte gedetineerde opgepakt

Icoon MisdaadDe politie heeft een uit penitentiaire inrichting Westlinge in Heerhugowaard ontsnapte gedetineerde opgepakt. De persoon ontsnapte in de nacht van vrijdag op zaterdag uit de halfopen inrichting.

Dat heeft een woordvoerster van de Dienst Justitiële Inrichtingen zaterdag gezegd. Waar en wanneer hij is opgepakt kon de woordvoerster niet zeggen. Hoe de gevangene heeft kunnen ontsnappen wordt volgens haar onderzocht.

Op 20 april ontsnapte ook een gevangene uit de inrichting. De halfopen gevangenis is in gebruik voor mensen die een lichte straf uitzitten of die aan het einde van hun straf zijn. De gedetineerden krijgen er weekendverlof.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.