FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 27 maart 2007

Man betaalt na 26 jaar z'n bekeuring

Beter laat dan nooit, moet de betaler van de in 1980 opgelopen verkeersboete gedacht hebben. De boete van 1 dollar is onlangs pas voldaan. De afzender was nog wel zo sportief om drie dollar extra over te maken, wegens gemaakte kosten. "Wel cool dat iemand na 26 jaar nog de moeite neemt om aan zijn verplichting te voldoen", aldus een politiewoordvoerder tegen de Milwaukee Journal Sentinel.

De afzender is een persoon die waarschijnlijk anoniem wil blijven, getuige de naam en adres die zijn ingevuld op de stortingskaart. Hierop is namelijk ingevuld: 'Iemand die veel te veel oude paperassen veel te lang bewaart.' Uit de handtekening is ook al geen afzender af te leiden, want deze is namelijk onleesbaar.

Voetbal: 3 nieuwe basisspelers oranje

Icoon Nederlands Elftal

Bondscoach Marco van Basten heeft drie spelers aan de basis van oranje toegevoegd. Afgaande op het laatste trainingsduel mogen Nigel de Jong en Clarence Seedorf in het middenveld beginnen. John Heitinga mag plaatsnemen in de verdediging.

De verdediging is volgens Van Basten het grootste probleem. Die zou aanvallend genoeg te weinig kwaliteiten hebben. Daarom vervangt hij Kew Jaliens, die in aanvallend opzicht bijna alles fout deed tegen Roemenië, voor John Heitinga. Van Basten hoopt dat Heitinga het aanvallende vermogen van de verdediging kan verbeteren.

Het hart van het middenveld is een ware hersenkraker voor de bondscoach. Sinds de zomer van 2004 hebben al dertien spelers op deze positie gestaan. Ditkeer mag De Jong bewijzen of hij de taak beter aankan dan Denny Landzaat. Landzaat werd vanuit de basis elf zelfs helemaal uit de selectie gezet. Seedorf vervangt de geblesseerde Rafael van der Vaart.

Weer van de partij

Meer sportnieuws op FOK!sport

[NASCAR] Uitslag Food City 500

Kyle Busch heeft de Food City 500 op de Bristol Motor Speedway gewonnen. In een spannend gevecht wist hij Jeff Burton van zich af te houden. De twee kemphanen kwamen elkaar ook al tegen bij de finish in Las Vegas, alleen was het toen Burton die aan het langste eind trok. Jeff Gordon werd derde.

Al na zeventien ronden veroorzaakte Reed Sorensen de eerste caution door te spinnen. Na de herstart is het Tony Stewart die leid, tot aan de volgende gele vlag. Daarna is het Kyle Busch die de leiding pakt, maar hij wordt al gauw weer achterhaald door Stewart.

In ronde 120, na de derde caution, komt het grootste gedeelte van het veld binnen voor de pitstop. Montoya veroorzaakt de vierde caution door te spinnen. Stewart leidt nog steeds, voor Elliot Sadler en Kasey Kahne. Na de zesde caution wisselen Sadler en Stewart enige keren van positie, voordat Jeremy Mayfield gele vlag nummer zeven veroorzaakt en de leiders weer de pits in duiken.

Stewart blijft de leiding houden, tot aan ronde 289, waar hij bestraft wordt voor het overschrijden van de lijn tussen de pitsingang en de baan. Kyle Busch komt als snelste uit de pit, maar wordt al snel ingehaald door Denny Hamlin en Greg Biffle. Hamlin blijft leiden, ondanks verschillende cautions en pitstops.

Als Jimmie Johnson in ronde 484 een caution veroorzaakt, halen Burton en Jeff Gordon nieuwe banden. Hiermee komen ze dichtbij leider Busch, totdat Kasey Kahne in ronde 497 de laatste caution veroorzaakt. Busch wint uiteindelijk de green-white-checkered met een neuslengte voorsprong op Burton.

Uitslag Food City 500

PosNummerRijderWagenTeamPunten/Bonus
15Kyle Busch ChevroletCARQUEST / Kellogg\'s 190/5
231Jeff Burton ChevroletCingular Wireless 170/0
324Jeff Gordon ChevroletDuPont 170/5
429Kevin Harvick ChevroletShell / Pennzoil 165/5
516Greg Biffle FordJackson Hewitt 155/0
666Jeff Green ChevroletBest Buy 150/0
78Dale Earnhardt Jr. ChevroletBudweiser 146/0
87Clint Bowyer ChevroletJack Daniel\'s 142/0
926Jamie McMurray FordCrown Royal 138/0
1025Casey Mears ChevroletNational Guard / GMAC 134/0

Stand kampioenschap

PosRijderPuntenAchterstandOverwinningen
1Jeff Gordon79100
2Jeff Burton788-30
3Jimmie Johnson716-752
4Matt Kenseth697-941
5Kevin Harvick647-1441
6Kyle Busch639-1521
7Mark Martin629-1620
8Clint Bowyer621-1700
9Denny Hamlin606-1850
10Carl Edwards598-1930

Vader Birch aanwezig bij seksscène dochter

FilmDe vader van actrice Thora Birch 'verraste' de filmcrew van 'The winter of frozen dreams' deze week met een bezoek toen zijn dochter seksscènes moest draaien. Normaal gesproken zijn dergelijke scènes op een filmset besloten. Jack Birch, die buiten vader ook de manager is van zijn dochter, eiste echter aanwezig te zijn bij de opnamen. Volgens een crewlid was het een nogal gênante vertoning: ''Het was heel naar. Regisseur Eric Mandelbaum gaf aanwijzingen als 'harder' en 'sneller', terwijl de vader van Thora haar tegenspeler Dean Winters complimenten gaf.''

Thora Birch speelt in de film de hoofdrol van een studente die door een pooier wordt aangezet tot moord. Het is nog niet bekend wanneer de film uitkomt. Ze werd al bekend als kindersterretje in onder meer films als 'Hocus pocus' en 'Now & then'. Haar ouders leerden elkaar kennen op de set van de beruchte en beroemde jaren '70 pornofilm 'Deep Throat'.



Thora 'harder en sneller' Birch

Uitslag Jong Oranje - Jong Ierland

Het Nederlandse voetbalelftal onder de 21-jaar heeft vandaag zijn oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Ierland weten te winnen. Royston Drenthe van Feyenoord tekende voor het enige doelpunt in Venlo.

Het team van Foppe de Haan had voor de wedstrijd en in de eerste helft van het duel te maken met een hoop tegenslagen. Vlak voor de wedstrijd moest Ismail Aisatti geblesseerd afhaken. In de derde minuut van de wedstrijd moest ook Evander Sno van het veld met een blessure. Boy Waterman zorgde even voor nog meer leed door in de 33ste minuut van de wedstrijd een overtreding te maken in het strafschopgebied. De doelman van AZ wist echter de penalty te stoppen.

Vlak voor het rustsignaal kon het team van De Haan op voorsprong komen maar Robbert Schilder schoot de bal op de paal. Halverwege de tweede helft wist Royston Drenthe uit een vrije trap de winnende treffer te maken. Even later mocht de Ier O'Halloran met nog tien min uten op de klok gaan douchen door een tweede gele kaart.

Zieke man had nog 64 boetes openstaan

Icoon PolitieEen man uit Schiedam die zich niet lekker voelde en 112 belde zal zich volgende keer wel twee keer bedenken. Hij telefoneerde maandagnacht met het alarmnummer, omdat hij zich hondsberoerd voelde. Omdat hij niet goed aangegeven had waar hij verbleef zochten ambulancebroeders en politieagenten met man en macht naar hem.

Uiteindelijk werd hij gevonden in een huis in Klein Hitland. Terwijl hij naar het ziekenhuis werd overgebracht trok de politie zijn gegevens even na. Het bleek dat hij nog 64 boetes had openstaan met een totaal bedrag van 8.008 euro. De Schiedammer kon kiezen tussen betalen of de cel ingaan. De man heeft voorlopig nog niet betaald en zit vast.

Grote steden: grens dicht voor Polen

Icoon EuropaDe vier grote steden willen dat de overheid de grenzen nog niet opent voor arbeiders uit onder meer Polen. Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag vrezen ervoor dat de Polen zich massaal in achterstandswijken gaan vestigen. Ze zouden zo een makkelijk slachtoffer vormen voor huisjesmelkers.

Volgens de steden zouden Polen gehuisvest worden in niet-brandveilige woningen. Vooral illegalen zouden dit risico lopen. Ook vrezen de vier grote steden voor toename van overlast en vermindering van de leefbaarheid voor de huidige inwoners. In Nederland werken nu 60.000 Polen legaal. Het vermoeden bestaat dat 100.000 Polen illegaal klussen.

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag hebben een brandbrief gestuurd naar minister Ella Vogelaar van Wonen en Integratie. Het kabinet staat momenteel onder grote druk van andere EU-lidstaten om de grenzen te openen voor onder meer Polen. Minister Donner van Sociale Zaken pleit ervoor immigranten uit de nieuwe EU-lidstaten toe te laten. Hij verwacht geen huisvestingsproblemen en ook geen enorme toestroom van mensen.

Pandapoep te recyclen als papier

Onderzoekers van een groot pandareservaat in het zuiden van China, hebben ontdekt dat je van de uitwerpselen van panda's prima papier kunt maken. Daarom zijn de onderzoekers op zoek naar een papierfabriek die het aandurft de mest te recyclen tot eersteklas papier.

Het idee is ontstaan tijdens een bezoekje aan Thailand. Daar liepen de onderzoekers tegen papier aan dat gemaakt was van olifantenpoep. Het leek hen een goed idee om zelf eens met de panda-uitwerpselen te experimenteren. En met succes.

Onderzoeker Liao Jun kan niet genoeg benadrukken dat het de onderzoekers niet om het geld te doen is, maar slechts om van het overschot aan pandamest af te komen en voor de recycling: "Het is goed voor het milieu, we gebruiken het papier zelf en wat er over blijft verkopen we", zo verklaart Liao op CNN.com.

De veertig pandaberen op het park zijn goed voor zo'n twee ton aan pandapoep per dag. Het reservaat hoopt dat al die stront al volgend jaar kan worden verwerkt tot papier.

Vermiste internetster dood gevonden

Het stoffelijk overschot van de 48-jarige Willy Wester uit Leeuwarden, de vermiste gebruikster van het internetforum Klessebessen.nl, is vanmiddag gevonden in een plantsoen naast haar woning. De politie arresteerde in deze zaak vorige week al de 66-jarige echtgenoot Uko van de vrouw.

Het is nog onbekend hoe de vrouw om het leven is gekomen. De vindplaats is vanmiddag volledig afgeschermd voor de buitenwereld.

De politie begon vorige week met een zoekactie naar Willy toen verontruste internetvriendinnen aangaven dat ze ineens verdwenen was. Haar man Uko gaf verschillende verklaringen waarom zijn vrouw was verdwenen. Zo beweerde hij onder meer dat zijn aan internetverslaafde vrouw op een voor iedereen onbekende plek aan het afkicken was. Verder interesseerde de verdwijning van zijn vrouw hem schijnbaar bitter weinig.

Zo tekende een verslaggever van De Telegraaf een dag voor Uko's arrestatie uit diens mond op: ''Ik ben niet rouwig over haar verdwijning, omdat de relatie toch al op sterven na dood was. Ja, ik ben er laconiek onder. Wat wilt u nou? Moet ik hier een potje gaan zitten janken? Sinds ze weg is huppelt ons 12-jarige zoontje fluitend door het huis. Ze is computerverslaafd, leefde achter het beeldscherm. Deed slechts af en toen een dutje op de bank. Mijn zoontje en ik moesten noodgedwongen magnetronmaaltijden eten, omdat ze niet achter die rotcomputer was weg te slaan. Nu is ze aan het afkicken op een geheim adres, dat niet te achterhalen is voor de mensen met wie ze op internet chatte. Ze is bang dat ze anders wordt gestalkt.''

Volgens internetvriendin Andrea Treffers was Uko echter ziekelijk jaloers en mocht zijn vrouw van hem alleen de deur uit om boodschappen te doen. ''Willy heeft mij uitgebreid verteld dat ze werd geslagen, dat Uko ziekelijk jaloers was en dat ze amper contacten buitenshuis mocht hebben'', zo zei ze vorige week in De Telegraaf.

Met dank aan Roel_Jewel, vosjuhhh en jeempie voor de submit.

Ontmoeting met Yvonne van H.

Komende zaterdag even niks te doen? Zin een gezellig onderonsje? Ik heb de gouden tip. Komende zaterdag organiseert SKS (je weet wel) een supergezellige bijeenkomst. Allemaal pedojagers bij elkaar. Lekker kletsen met elkaar en na een paar borreltjes rollen ze over de vloer van het lachen. "Weet je wat ik vandeweek op MSN had? Ik had een jongen en die had een piemel zo klein als mijn pink! Best wel lekker, leek wel op mijn zoontje."
De een zal de ander proberen te overtreffen en ik kan niet wachten op een verslag van de gezellige bijeenkomst.

Yvonne van H. zal op de kop van de tafel zitten, zij is immers de bekende Nederlander en zal al rokend het hoogste woord voeren. Met de vuist op tafel zal ze met een zuiver Rotterdams accent tot stilte manen: Het gaat hier godverredomme om een serieuse zaak!
De rest van de gezelligheidsmensen schrikt even, maar Yvonne van H. kan haar lachen niet inhouden en al snel ligt iedereen op de grond van het lachen.
Die zes ton is in de pocket en niemand neemt ze dat af, daar kan wel een borrel op gedronken worden.

De vorige keer was het ook al zo gezellig, maar dit moet echt de knaller worden. Maar mocht je als ongenode gast langs komen, dan is de kans groot dat je door een stel stakkers de straat uitgeslagen wordt. De vorige keer was er al bescherming. Jammer dat deze al weg waren toen het gelazer begon. Nou ja, gelazer... er was in ieder geval iets voorgevallen. Nou ja, er was eigenlijk niks, maar het leek er in ieder geval wel op.
Nu hopen ze het beter aan te pakken, de beschermers blijven nu net zo lang hangen tot er iemand langskomt die op een pedofiel lijkt. Ze hebben namelijk nog een appeltje te schillen met die goorlappen.

Wil je komen? Neem dan even telefonisch contact op met Yvonne van H. zo staat er in het persbericht. Persbericht? Alweer? Ja, echt waar.

quote:
STOP KINDERSEX ORGANISEERT ONTMOETINGSDAG
Omdat de ontmoetingsdag van 13 januari jl. een groot succes was heeft het bestuur van de Stichting Stop Kindersex besloten om op 31 maart as weer een gezellig samenzijn te organiseren.
Voor informatie kun je telefonisch kontakt opnemen met:

Yvonne van H****
niet voor publicatie:
info: 0xxxxxxxxx (tussen 12 en 1600 uur

Dus je mag haar bellen, op een telefoonnummer die wel in het persbericht staat, maar niet voor publicatie is. Hoe kunnen we je dan bellen stomme doos? Stuur je altijd uitnodigingen rond waar geen bruikbare info in staat?
Gelukkig hebben we internet en kan je je aanmelden op het forum, Yvonne van H. zal je met open armen ontvangen, jij als lieve kleine 13 jarige knuffeldoos. Of wil je MSN-en?

Sloper sloopt verkeerde huis

De sloper die in het Spaanse Ceuta het verkeerde huis met de grond gelijk maakte, heeft hopelijk wel een heel goede verzekering afgesloten. De man had eigenlijk het pand ernaast moeten slopen. De familie in het gesloopte pand wist gelukkig op tijd de benen te nemen en bleef ongedeerd.

De wat al te vlijtige machinist van een dragliner begon aan zijn klus toen het echtpaar met hun drie kinderen nog op één oor lag. Toen de wanden ineen stortten, werd het gezin wakker. De vijf wisten niet hoe snel ze hun woning moesten verlaten. De familie heeft nu tijdelijk onderdak gevonden in een hotel.

Met dank aan Goddess_of_Desire voor de submit.

Armin van Buuren wint internationale prijs

Icoon MuziekDj Armin van Buuren heeft twee prijzen gewonnen tijdens de 'International Dance Music Awards' in Miami. Hij kreeg de prijs voor 'Best CD Compilation' en de internationale versie van zijn radioprogramma 'A State of Trance'. Dit programma wordt in Nederland uitgezonden op Slam!FM.

"Ik vind het fantastisch dat ik maar liefst twee awards heb gewonnen en dat het radioprogramma 'A State of Trance' nog steeds zo gewaardeerd wordt. Al jaren wordt het programma wereldwijd door meer dan vijftien radiostations uitgezonden", aldus de dj.

'A State of Trance' wordt elke vrijdag tussen 22:00 en 00:00 uur uitgezonden en bevat house, trance en techno. Tegenwoordig heeft het programma concurrentie van Radio 538. Die heeft Dj Tiësto met een zelfde soort programma op dezelfde tijd geprogrammeerd.

Islamdiscussie versterkt moslim-zijn

Icoon BinnenlandsVeel jonge moslims vinden hun geloof belangrijk voor hun identiteit. De trend is dat ze dat nog belangrijker vinden dan vroeger. Dat komt onder meer door de sociale omgeving, zoals ouders, familie en vrienden.

Ook lijkt het er sterk op dat de voortdurende discussie in de maatschappij over de islam jongeren ertoe noopt zich als moslim te bekennen. Dat blijkt uit het onderzoek Van vasten tot feesten, dat Forum, het instituut voor multiculturele ontwikkeling, onder jonge moslims heeft laten verrichten.

De resultaten zijn dinsdag in Amsterdam gepresenteerd. De onderzoekers hebben door gesprekken met sleutelfiguren informatie verzameld over 27 netwerken van moslimjongeren in Amsterdam en Leiden. Vier van deze netwerken hebben een Surinaamse achtergrond, de overige hebben betrekking op Turkse en Marokkaanse jongeren.

Belangrijker
Uit het onderzoek onder de studenten blijkt dat zij moslim-zijn nog belangrijker vinden dan uit een eerder onderzoek twee jaar geleden bleek. Ze bidden vaker, maar gaan niet vaker naar de moskee.

Marokkaanse studenten vinden moslim-zijn in vergelijking met hun Turkse en Surinaamse geloofsgenoten het belangrijkst en bidden en vasten het vaakst, maar ze verschillen het vaakst van hun ouders wat hun beleving van het geloof betreft.

De Turkse studenten bidden het minst, maar de jongens zijn dat de afgelopen jaren wel meer gaan doen. De jongere Turkse studenten nemen hun geloof serieuzer dan hun oudere 'collega's'. Moslimjongens gaan meer naar de moskee dan moslima's.

Etnische spanningen
De meerderheid van de ondervraagde studenten vindt dat de etnische spanningen in Nederland de afgelopen twee jaar zijn toegenomen. Vaker dan vroeger voelen zij zich buitengesloten door autochtone Nederlanders. Het sterkst is het gevoel dat autochtone Nederlanders hen negeren, echter bij jongere moslims.

Mannen hebben dat gevoel meer dan vrouwen. Nog steeds hebben veel jonge moslims voornamelijk vrienden en vriendinnen die ook moslim zijn. Een gemeenschappelijke religie blijkt echter geen garantie dat jongeren naar elkaar toe trekken. Zo is er in het uitgaansleven weinig vermenging van Turken, Surinamers en Marokkanen. ''Ze willen wel meer met mensen uit andere groepen omgaan, maar niet iedereen doet daar even hard zijn best voor. Als je wel per se iemand uit je eigen groep wilt trouwen, dan wringt dat'', zo zegt onderzoeker Dirk Korf.

Driekwart van de islamitische studenten is optimistisch over hun toekomst. De onderzoekers vinden echter dat er wel veel naïef optimisme inzit. ''Ze willen én een carrière, én trouwen met iemand van hetzelfde geloof, die moet maagd zijn en hun carrière ondersteunen, geëmancipeerd zijn maar er ook traditionele waarden op na houden.''

Bungie toont Warthog uit Halo 3

Een nieuwe update op de website van Bungie, bevat veel informatie over de nieuwe M12 Warthog die in Halo 3 moet gaan verschijnen. Zo wordt duidelijk dat er deze keer een aantal nieuwe varianten zijn op de klassieke groene jeep, zoals een Warthog met een lier en eentje met rupsbanden.

The M12 is primarily used in a scouting capacity, or as an integral part of a mechanized infantry unit. In the case of the LRV and LAAV variants it canhold three soldiers including the gunner. The mounted weapon includes a battery for short term operation separated from the vehicle, but normally operates on the vehicle's power supply. The vehicle is powered by a 12 liter hydrogen-injected ICE and can reach speeds up to 125 kph (78 mph).

A number of variants of the Warthog are in service with UNSC forces, including the M831 TT (which eliminates the support weapon in favor of four side-facing passenger seats), the M864 A (with an enclosed passenger compartment and treads in place of wheels), and the M914 RV (equipped with a towing winch and a heavy duty motor and gear system).

Naast deze info kun je bij de update ook de M12 via Quicktime in 3d bekijken en kun je fictieve reacties lezen van soldaten op de Warthog.

Testdag 27-03-2007

Vandaag vond de eerste van drie testdagen in Maleisië plaats. BMW was met Robert Kubica het snelst. Bridgestone testte vandaag nieuwe mogelijkheden voor de bandenmarkering.

Uitslagen testdag 27 maart 2007:

Pos.RijderTeamTijdRonden
1 R. KubicaBMW01:36.18792
2 K. RäikkönenFerrari01:36.30254
3 A. WurzWilliams01:36.33489
4 R. BarrichelloHonda01:36.82682
5 P. de la RosaMcLaren01:37.10660
6 F. MontagnyToyota01:37.26773
7 T. SatoSuper Aguri01:37.38972
8 D. CoulthardRed Bull01:37.60982
9 N. Piquet jr.Renault01:38.19932
10 S. SpeedScuderia Toro Rosso01:38.50369

Magath heeft buitenlandse droom

De voormalig coach van Bayern München, Felix Magath, heeft wel oren naar een buitenlands avontuur. De Premier League en de Primera Division zinnen hem het beste.

Magath heeft onlangs de aanbiedingen van HSV en Borussia Dortmund naast zich neer gelegd. In Bild legt de Duitser het een en ander uit: "Ik heb mijn hele carriëre als speler én coach in Duitsland gewerkt. Het is nu tijd voor iets anders. Daarom waren HSV en Borussia Dortmund voor mij niet uitdagend genoeg".

Verder onthulde Magath het liefst in Engeland of Spanje te willen werken: Engeland zou een enorme uitdaging zijn. Ik hou van de Britse manier van voetballen. Ik zou het trouwens ook niet erg vinden als Real Madrid me een belletje zou geven", aldus Felix Magath.

Juventus en Arsenal tonen interesse in Malouda

Florent Malouda verlaat Lyon alleen voor een significant betere club. Zo laat de speler van Olympique Lyon weten. Arsenal en Juventus zouden zich al gemeld hebben bij de Franse ploeg.

De 26-jarige middenvelder legt uit: "Er zijn niet veel clubs beter als Lyon. Tuurlijk zijn Arsenal en Juventus mooie clubs met veel historie en traditie. Maar ik ben mij er ook van bewust dat meer clubs me volgen", aldus de middenvelder die nog tot 2011 onder contract staat bij Lyon.

Kanouté ziet graag verbeterd contract

Frederic Kanouté staat op het punt een nieuw contract te tekenen bij Sevilla. De topscorer van de Primera Division stelt echter wel riante eisen.

De 29-jarige Malinees zegt open te staan voor een nieuw contract bij Sevilla, maar is ontevreden over zijn salaris. Het weekloon van de aanvaller bedraagt nu ¤18.000. Kanouté wil echter het dubbele verdienen. Mocht Kanouté zijn zin krijgen staat niets een vernieuwd contract in de weg.

Viersterrenhotel voor alcoholisten

Icoon GezondheidBegin volgend jaar wordt in het Brabantse Oirschot het eerste 'vier sterren resort' voor mensen met alcoholproblemen geopend. In mei start de gedeeltelijke sloop en verbouwing van het pand, waarin nu Novadic-Kentron is gevestigd. Het hotel krijgt de naam RoderSana.

In Nederland is tot nu toe geen mogelijkheid om intern een intensieve therapie te volgen om van de drank af te komen. Het nieuwe gebouw wordt vergelijkbaar met een viersterrenhotel met een sauna, een goed restaurant - ongetwijfeld zonder een goed glas wijn - en met mogelijkheden om te wandelen en paard te rijden. De behandeling is dus omgeven door luxe, maar is zeker geen 'verwenzorg'.

Van der Meer, directeur ad interim van RoderSana geeft aan waarom: "Daarvoor is het te moeilijk. Je begint namelijk met onthouding van alcohol. De reguliere zorg zit tot de nok vol met heftige drugsverslaafden. De overheid wil ook juist die mensen van de straat halen. Er is geen ruimte voor alcoholverslaafden. Daarnaast is de aanpak van drugsverslaving totaal anders dan die van alcoholverslaving. Die cliënten kun je niet bij elkaar zetten."

Door dit initiatief van GGZ Noord Midden Limburg, IrisZorg, Mondriaan Zorggroep, Novadic-Kentron en de Reinier van Arkelgroep, hoeven mensen straks niet meer naar het buitenland voor een dergelijke therapie. De verwachting is dat 200 tot 250 cliënten per jaar behandeld kunnen worden. Na de 'vakantie' volgt nog een jaar nazorg 'aan huis'. De kosten zijn 450 tot 550 euro per dag. Volgens Van der Meer betekent dit niet dat de therapie alleen bereikbaar is voor rijke zuiplappen. "Wij merken dat geld nooit een reden is om mensen intensieve zorg te onthouden. Vaak slaat de familie de handen ineen of draagt een werkgever bij. En sommige verzekeraars zullen een deel van de kosten vergoeden."

Misbruik draadloos internet bestraft

Icoon JustitieTegen een 17-jarige jongen uit Singapore is een voorwaardelijke celstraf van 18 maanden geëist voor het stiekem gebruiken van het draadloze modem van zijn buurman. Nog nooit is iemand in Azië veroordeeld voor dit vergrijp dat ook wel 'mooching' wordt genoemd.

Garyl Tan Jia Luo gebruikte de draadloze verbinding van zijn buurman om te chatten. Singapore heeft een Computer Misuse Act (Wet Computermisbruik) en verwacht wordt dat, nu bewezen is dat deze wet geldig is in dit soort zaken, een ware vloedgolf aan aanklachten zal volgen.

Volgens een onderzoek is in Singapore tien procent van al het internetverkeer 'gepikt'. Draadloze modems in huishoudens worden het meest misbruikt, omdat de eigenaars deze niet voldoende beveiligen.

Met dank aan Funkamental voor de submit.

Blessure Van der Vaart valt mee

De kuitblessure van Rafael van der Vaart lijkt mee te vallen. Vandaag is uit een scan gebleken dat de middenvelder de rechterkuitspier heeft verrekt. De teamarts van Hamburger SV is wel bang dat de aanvoerder niet op tijd fit is voor de competitiewedstrijd aankomende zondag tegen Vfl Wolfsburg.

De voormalig speler van Ajax liep de blessure aan zijn kuit op in de EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje afgelopen zaterdag tegen Roemenië. Van der Vaart is om de kwetsuur dan ook vandaag niet meegereisd naar Slovenië voor de EK-kwalificatiewedstrijd morgen.

Enzo parkeren

Eddie Griffin is een acteur/komiek en volgens mij doet hij er goed aan om vooral niet na te denken over een carriere als coureur. Want tijdens een rondje op een circuit een peperdure Ferrari Enzo in de muur te zetten is volgens mij niet goed voor je C.V.

Of zoals hij het zelf uitdrukt:

quote:
Under cover brother is good but, karate and all the rest of that but Brother Cant Drive
En daar heb ik niets aan toe te voegen.

Met dank aan Andy911 die er op het forum melding van maakte.

Subtitel next-gen Prince of Persia bekend?

Hoewel een trilogie uit drie delen hoort te bestaan, en alle drie de delen uit de Prince of Persia trilogie al zijn verschenen, doen er geruchten de ronde dat er nog een vierde deel van het spel zal komen. Sinds kort zijn de geruchten iets uitgebreider geworden. Nu wordt het spel niet enkel aangeduid als Prince of Persia, maar als Prince of Persia: Ghost of the Past.

Deze nieuwe game zal de eerste game zijn met de Perzische prins in de hoofdrol die enkel op next-gen consoles zal verschijnen. Ubisoft heeft nog niets bevestigd, maar de game kan al wel gepreorderd worden bij Play.com. Als release date staat 1 september 2007 aangegeven, dus als de geruchten waar zijn kunnen we de game dit najaar al verwachten.



De Xbox-versie van Prince of Persia: The Two Thrones

Zwarte 360 op foto vast gelegd

Er zijn nieuwe aanwijzingen opgedoken dat de zwarte Xbox 360 met de codenaam Elite, daadwerkelijk zal gaan verschijnen. Op onderstaande foto's zijn een aantal zwarte 360's te zien, inclusief 120 GB HD.

Volgens de geruchten zullen de 'Elite' versie van de premium, en haar accessoires, allemaal zwart zijn en een oplage van ongeveer 100.000 stuks krijgen. Naast het kleurverschil zal de console ook een 120GB HD krijgen en HDMI uitgangen. Deze versie zal voor $479, in de winkels liggen naast de traditionele Core en Premium versie. Na verloop van tijd zal de zwarte 'Elite' na haar uitverkoop plaats moeten gaan maken voor een witte versie met dezelfde inhoud. Deze zal daarna de nieuwe standaard Premium Xbox 360 worden, waarna de Core zal verdwijnen uit het winkelbeeld.

De nieuwe Premium moet koeler gaan worden dan de huidige Xbox 360. Waarschijnlijk zal de machine geen Wi-fi gaan bevatten en over 65nm ter vervanging van de 90nm chips is nog geen woord gerept. Ook zal de High definition speler nog steeds als een apart accessoire verkocht worden. Volgens de geruchten zal de de nieuwe 120GB/HDMI Premium eind deze zomer de oude vertrouwde Premium vervangen voor dezelfde prijs.

De verwachting is dat er woensdag meer bekend zal worden gemaakt over de mogelijke komst van de zwarte 360.




Paardenstunt

Eigenlijk ken ik alleen maar films uit India vol met mensen die op de meest onmogelijke momenten het op een dansen zetten, Bollywood heet dat geloof ik.

Maar in India maken ze ook actiefilms, alleen de afdelings special effects hebben ze nog niet helemaal onder controle tenminste dat vermoed ik als ik naar deze Indische versie van James Bond kijk die te paard op de vlucht is.

Met dank aan Ghanschje voor de submit.

Ventoso de sterkste in Salamanca

Francisco Ventoso heeft de tweede etappe van de Ronde van Castilla y León op zijn naam geschreven. Na 157 kilometer, tussen Zamora en Salamanca, was de Spanjaard van Saunier Duval de sterkste in een massasprint. Hij bleef zijn ploeggenoot Javier Benítez en de Tsjech Jan Hru¨ka voor.

De leidende positie van Vladimir Karpets kwam niet in gevaar. De Rus van Caisse d'Epargne was maandag de sterkste in de eerste etappe, een individuele tijdrit.

'Dichte grens lost illegaliteit Polen niet op'

Het dichthouden van de grenzen voor Poolse werknemers en ander personeel uit Oost-Europese landen die sinds 2004 EU-lid zijn, lost volgens minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) problemen met illegalen en hun huisvesting niet op.

Donner verwacht ook geen grote toestroom van Oost-Europeanen als zij in alle sectoren makkelijker werkvergunningen zouden kunnen krijgen. Dat stelde de minister dinsdag nadat Paul Ulenbelt van de SP hem naar de Tweede Kamer had geroepen.

Nu geldt alleen voor bedrijfstakken waar werkgevers aantoonbaar moeilijk aan personeel kunnen komen een soepeler beleid. Wanneer Polen helemaal geen werkvergunning meer nodig hebben om in Nederland te komen werken, wist Donner nog niet.

Riis wijst dopingbeschuldiging van de hand

Bjarne Riis heeft alle verdachtmakingen van Jef d'Hont aan zijn adres over het gebruik van doping van de hand gewezen.

De Belg, oud-masseur van Team Telekom, zei dat de renners van deze Duitse ploeg op grote schaal epo en groeihormonen gebruikten. In het tv-programma Panorama onthulde D'Hont dat Riis tijdens zijn zegetocht in de Tour de France van 1996 "tot zijn strot vol zat met epo". Riis heeft de beschuldigingen laconiek van de hand gewezen. "Hij heeft geen enkel bewijs voor die beweringen," aldus de Deen.

Nabestaanden herdenken vliegramp Tenerife

Icoon RampHonderden Nederlanders, Amerikanen en Spanjaarden hebben dinsdagmiddag deelgenomen aan de herdenkingsdienst in het Auditorio in Tenerife ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de grootste vliegramp ter wereld dertig jaar geleden.

Het is de eerste keer dat de vliegramp op het eiland wordt herdacht en dat de herdenking een internationaal karakter heeft.

Op zondagmiddag 27 maart 1977 botste op de landings- en startbaan van vliegveld Los Rodeos op het Spaanse eiland een KLM-Boeing op eenzelfde type toestel van de Amerikaanse vliegmaatschappij PanAm. 583 mensen kwamen om, slechts 61 passagiers overleefden het ongeluk. Van het KLM-toestel overleefde niemand de ramp.

Tijdens de dienst sprak nabestaande en voorzitter Jan Groenewoud van de Stichting Nabestaanden Slachtoffers Tenerife over het moment waarop hij hoorde dat hij zijn ouders, zijn zussen, een oom en twee neefjes verloor. "Het wordt donker, bijna zwart. Het enige wat rest is adem nemen."

Voorafgaand aan de bijeenkomst sprak Groenewoud nog kort met de massaal aanwezige Nederlandse en Spaanse pers. Hij noemde het dapper dat vele nabestaanden de stap hebben durven nemen om naar het eiland te komen. Voor velen is het de eerste keer dat zij naar Tenerife komen.

Met dank aan Sg2000 voor de submit.

Obesitaspatiënten welkom in Eindhoven

Icoon BinnenlandsVanaf volgend jaar zijn alle obesitaspatiënten van Nederland welkom in het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven. Na specialisatie in de aanpak van extreem overgewicht (obesitas), mag het ziekenhuis vanaf volgend jaar zeer waarschijnlijk 'Center of excellence' noemen op het gebied van overgewicht.

Het Catharina-ziekenhuis moet voldoen aan de eisen van een Amerikaans keurmerk, dat is aangepast op de Nederlandse zorgverlening om deze titel te mogen voeren. Na een bezoek van een arts uit de Verenigde Staten werd deze week duidelijk dat het Catherina er bijna klaar voor is. Volgens chirurg F. Smulders is het nu nog slechts een formaliteit: "We moeten ons werk alleen nog vastleggen in protocollen".

De strijd om de dikke mensen wordt gevoerd met vier andere Nederlandse ziekenhuizen die ook aan het predikaat 'Center of excellence' werken. Dit in een poging om de toenemende verspreiding van operaties tegen extreem overgewicht te kenteren. Een belangrijke zaak, aldus Smulders: "Steeds meer ziekenhuizen voeren moeilijke maagverkleiningsoperaties uit terwijl hun organisatie daar niet op is ingericht".

Smulders merkt dat het aantal obesitaspatiënten enorm aan het toenemen is. In het Catharina-ziekenhuis zijn in 2006 ongeveer 35 obesitaspatiënten, dit jaar naar verwachting honderd en in 2008 tweehonderd middels de zogenaamde gastric bypass-techniek geopereerd. Bij deze techniek wordt de dunne darm ingekort en omgeleid. De techniek is gebruikelijk bij mensen met een Body Mass Index (gewicht in kilo's gedeeld door het kwadraat van de lengte in meters) van vijftig of zestig. Bij een lengte van 1.80m zou dit een gewicht van minimaal 160 kg betekenen.

Met dank aan gr8w8 voor de submit.

Mr. Bean veroorzaakt chaos in Amsterdam

Hoog bezoek in Amsterdam. Voor de première van zijn nieuwe film 'Mr. Bean on Holiday', vereerde Rowan Atkinson onze hoofdstad maandag met een bezoek. De 52-jarige Brit kwam fietsend aanrijden bij bioscoop Tuschinski. De belangstelling voor de brokkenpiloot was zo groot dat het al snel - zoals altijd rond hem - een grote chaos werd.

De kans is groot dat 'Mr. Bean on Holiday' de allerlaatste Mr. Bean-film wordt. Rowan Atkinson noemt het "hoogst onwaarschijnlijk" dat de serie een vervolg krijgt. Het uitvoeren van stunts vergaat hem niet meer zo simpel als vroeger. "Als je ouder wordt, gaat alles minder makkelijk. Het wordt lastiger om de stunts uit te voeren, maar ook om de onnozelheid van Mr Bean te verbeelden."

Daarnaast dwingen de uiterlijke verandering van hemzelf, en dus ook van Mr Bean, hem tot stoppen. "Hij is gebaseerd op hoe ik eruit zag in de jaren negentig. Hoe ouder ik word, hoe minder ik op hem ga lijken. Dan gaat het vreemd worden. Ik heb Mr Bean altijd gezien als stripfiguur en die blijven er ook altijd hetzelfde uitzien.

Mr Bean, door Atkinson gecreëerd in 1990, is geen deel van de acteur geworden. "Ik denk helemaal niet aan hem als ik hem niet speel. Het is een personage dat ik kan spelen en gemakkelijk weer kan loslaten. Daar ben ik dankbaar voor. Ik zou niet willen dat Mr Bean zou blijven rondspoken." Het afscheid valt hem dan ook alles behalve zwaar. "Ik zal hem niet missen".


Mr. Bean

FA spreekt vertrouwen uit in McClaren

Steve McClaren hoeft voorlopig nog niet bang te zijn om zijn baan te verliezen. De Engelse voetbalbond FA heeft vandaag bekend gemaakt dat het nog steeds achter de bondscoach staat.

Onder leiding van McClaren is het nationale elftal van Engeland aan het kwakkelen geslagen. Na het doelpuntloze gelijkspel van zaterdag uit tegen Israël riep de Britse media om zijn ontslag.

Bondsleden Noel White en David Richards hebben in een persverklaring gezegd dat het Engelse nationale elftal geen baat heeft bij een ontslag van McClaren. "We waren de afgelopen week dicht bij de ploeg en voor ons is het duidelijk hoe hard Steve met zijn team werkt om goede resultaten te boeken. Wij willen nogmaals onze volledige steun in Steve en de ploeg uitspreken. Dit soort verhalen helpen het elftal woensdag niet in de uitwedstrijd tegen Andorra."

Door de 0-0 tegen Israël wist Engeland voor de vijfde maal op rij niet te winnen. De Engelsen staan derde in EK-kwalificatiegroep E, met vijf punten achterstand op Kroatië, dat aan de leiding gaat.

Blair waarschuwt Iran

Icoon BuitenlandsDe Britse premier Tony Blair heeft dinsdag Iran gewaarschuwd dat de pogingen om vijftien marinemensen vrij te krijgen een "andere fase" zullen ingaan als de diplomatieke weg faalt. Volgens de BBC zijn de veertien mannen en een vrouw inmiddels in Teheran waar ze zouden worden vastgehouden op een basis van de Revolutionaire Garde.

Een woordvoerder van de premier zei later wel dat Downing Street geen militaire actie of uitwijzing van de Iraanse ambassadeur in Londen overweegt. Waar Blair met deze "andere fase" op doelt is dus niet helemaal duidelijk.


Tony Blair

Paniek onder apen in Dierenpark Emmen

De 120 mantelbavianen van Dierenpark Emmen zijn in paniek. De apen zitten sinds maandagmiddag op een rots en weigeren hun plek te verlaten.

Volgens een woordvoerder van het dierenpark is niet duidelijk waar de angst vandaan komt. Ze zitten op een rots en staren allemaal naar de Afrikasavanne. Ook met hun favoriete voedsel zijn ze niet van hun plek te krijgen.

In 1994 en 1997 hebben de dieren zich ook vier dagen nauwelijks bewogen. Toen zaten ze in de bomen; ook toen is niet duidelijk geworden wat er aan de hand was.



Staren naar de Afrikasavanne

Hirsch Ballin: Dierenporno strafbaar stellen

Icoon BinnenlandsNaar aanleiding van vragen van Tweede Kamerlid Krista van Velzen van de SP gaat minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie onderzoeken of de verspreiding en het bezit van dierenporno strafbaar kan worden gesteld. Ook zal hij gaan bekijken of het mogelijk is om het plegen van bestialiteit in het algemeen strafbaar kan maken.

Hirsch BallinHirsch Ballin vindt dat bestialiteit erg stuitend is. "Daarom moet er worden gezocht naar mogelijkheden om effectief op te treden", aldus de minister. Op dit moment is seks met dieren alleen te bestraffen als aangetoond kan worden dat het dier eronder lijdt. Dan valt het misdrijf onder de dierenmishandelingswetten.

De plannen van Hirsch Ballin zijn in lijn met nieuwe regeringsafspraken om dierenmishandelaars harder aan te kunnen pakken en het dierenwelzijn in het algemeen te kunnen verbeteren.

Op dit moment is het verspreiden of in bezit hebben van foto's of video's van bestialiteit nog niet strafbaar, omdat de categorie materiaal nooit apart strafbaar is gesteld.

Moeder doodde 5 kinderen uit 'goedheid'

Icoon BuitenlandsDe moeder uit het Belgische Nijvel die eind februari haar vijf kinderen vermoordde, deed dit uit altruïstische gevoelens. Zij beschouwt 'leven' als iets slechts, ellendigs en verderfelijks. Haar kinderen, van wie ze zielsveel hield, wilde zij de ervaring van dit leed, of in haar eigen woorden: "de pijn van het overleven", besparen. Daarom sneed zij zelfverzekerd, doelbewust en zonder een greintje gewetenswroeging hen één voor één de kelen door.

De vrouw, Geneviève Hermitte genaamd, wilde ook haarzelf verlossen van deze wereld, maar faalde. In haar verklaringen vertelt de 40-jarige dat zij de moorden niet in een verstandsverbijstering heeft begaan, maar dat ze die tot in detail had voorbereid. In de anderhalf uur die ze voor de vijfvoudige moord nodig had, heeft ze ook geen moment geaarzeld.

Komende maandag moet de raadkamer bepalen of zij langer in de cel moet blijven. Haar advocaat is niet van plan om vrijlating te vragen. "De experts moeten hun werk kunnen doen", zegt hij. Bovendien wil Justitie de moeder permanent in de gaten houden om te voorkomen dat zij zelfmoord pleegt.

Geneviève Hermitte was in de afgelopen jaren psychisch weggezakt. Eén maand voor de moorden was haar man, Bouchaïb Moqadem, naar Marokko vertrokken om zijn moeder te bezoeken. Geneviève was bang dat tot overmaat van ramp haar echtgenoot haar wilde verlaten. Dat zou haar zijn ingefluisterd door haar beste vriendin, tegen wie nu een klacht is ingediend wegens smaad. Het langdurige verblijf van de vader in Marokko zou te maken hebben gehad met prijsvoordeel op zijn ticket. Zelfs na de moorden verklaarde hij nog steeds van zijn vrouw te houden. In de afgelopen dagen heeft ook hij een zelfmoordpoging ondernomen.


Omwonenden leggen bloemen bij het huis
waar het drama plaatsvond.

Locatelli uit coma

Roberto Locatelli is uit zijn kunstmatige coma gehaald. De motorcoureur zal vandaag worden overgevlogen naar een ziekenhuis in Bologna waar hij operaties aan zijn gezicht zal ondergaan.

Afgelopen zaterdag kwam de Italiaan zwaar ten val tijdens de vrije training voor de Grote Prijs van Spanje op het circuit van Jerez. Hij verloor de controle over zijn Gilera en knalde tegen de vangrail. Hij liep daarbij een gebroken enkel, hoofd-, gezichts- en schouderletsel op. De coureur werd uit voorzorg in een kunstmatige coma gehouden.

De Italiaan is inmiddels geopereerd aan zijn enkel. Uit een scan die gisteren werd gemaakt bleek dat hij geen hersenschade heeft opgelopen. De medici haalden hem daarop uit zijn coma.

Acteur crasht Ferrari Enzo

Icoon BizarTijdens de opnames van de film Redline heeft acteur Eddie Griffin, bekend van onder andere Deuce Bigalow: Male Gigolo, een Ferrari Enzo total loss gereden tegen een vangrail. De auto behoorde toe aan producer Daniel Sadek die zijn bolides beschikbaar stelde voor de film.

De Ferrari Enzo is één van de snelste auto's ter wereld. Aan de auto hangt een prijskaartje van zo'n 652.000 dollar. Om hem te leasen ben je al snel 7.500 dollar per maand kwijt.



Met dank aan viezeman en A.l.e.x voor de submit.

Soldaten werven via YouTube

Icoon OorlogMet een flitsend filmpje over hypermoderne oorlogsvoering op YouTube probeert het Amerikaanse leger nieuwe rekruten te werven. In 'Vanguards' is in een minuut of zes een actie op de grond te zien.

Het leger hoopt het aantal video's dat zij op YouTube heeft snel uit te breiden. Ook wil men Amerikaanse soldaten in Irak en Afghanistan filmpjes laten posten om het 'echte leven' aan het front te laten zien. Uiteraard wel na goedkeuring van de legerleiding. De strijdkrachten hebben nu veel last van filmpjes op internet die alleen de gruwelen van oorlog laten zien. "De mensen hebben geen realistisch beeld van het dagelijkse leven van een soldaat", zegt een woordvoerder tegen ABC-news. Het leger bestrijdt dat het om pure propaganda gaat.



Met dank aan TiberiuZ voor de submit.

Van Dessel op de weg terug

Na anderhalf jaar revalidatie heeft Kevin van Dessel eindelijk weer eens een wedstrijd gespeeld. De 27-jarige Belg van Roda JC speelde een uur mee in de wedstrijd van Jong Roda JC tegen Jong FC Dordrecht.

Van Dessel, die sinds 1999 voor de ploeg uit Kerkrade speelt, scheurde op 16 oktober 2005 in de wedstrijd tegen FC Utrecht zijn kniebanden. Na elf maanden revalideren moest hij in september 2006 ook nog eens onder het mes vanwege een botkneuzing.

Sneijder, Mathijsen en Robben inzetbaar

Wesley Sneijder, Joris Mathijsen en Arjen Robben lijken op tijd fit te zijn voor het EK kwalificatieduel in en tegen Slovenië.

Afgelopen maandag trainden de drie internationals nog apart, maar ze hebben echter goede hoop dat ze volledig aan de laatste training in Celje mee kunnen doen. En dus wedstrijdfit zijn.

Het Nederlands Elftal arriveerde dinsdagmiddag met 18 spelers in Slovenië. Van der Vaart, Landzaat, Jaliens, de Cler en Timmer maken geen deel uit van de selectie. Rafael van der Vaart kampt met een hamstringblessure. De overige afvallers waren volgens de bondscoach niet meer nodig.

Leerlingen van school na zingen 'Idioot'

Negen leerlingen van het Agrarisch Opleidings College Terra in Emmen zijn van school getrapt omdat ze het liedje 'Idioot' van de Drentse groep Mooi Wark zongen tijdens een schooluitstapje half december in Den Bosch. De school meent dat er sprake was van 'spreekkoren waarbij collega's voor idioot werden uitgemaakt' en nam passende maatregelen. Zeven van de negen weggestuurde jongeren missen dit jaar hun eindexamen.

Volgens de bassist van Mooi Wark gaat 'Idioot' over een jongen die tijdens het uitgaan een blauwtje loopt. Het is volgens hem absoluut geen anti-leraar nummer.

Leerlingen hebben nog wel gezegd dat het gewoon een liedje van Mooi Wark is, maar dat mocht niet baten. Volgens de weggestuurde leerlingen was de schooltrip enkel een beetje uit de hand gelopen vanwege het drinken van bier en de straffen die daarop kwamen te staan. De schoolleiding spreekt echter over grensoverschrijdend gedrag waarop als straf verwijdering van school staat.



Clip van Idioot van Mooi Wark

Kinderopvang dicht door te veel witte kinderen

Icoon Binnenlands Ongeveer honderd kinderen in de Rotterdamse wijk Hillegersberg-Schiehoek hebben geen opvang meer, omdat er te veel 'witte' kinderen op hun speelzalen zaten. Door een nieuwe subsidieregeling heeft de stichting Kinderopvang Hillegersberg-Schiebroek inmiddels vijf van de 14 speelzalen moeten sluiten.

De nieuwe regeling houdt in dat er alleen subsidie wordt verstrekt mits er minimaal vijf 'achterstandskinderen' bij de speelzaal staan ingeschreven. Met 'achterstandskinderen' worden over het algemeen kinderen van allochtonen bedoeld. Directrice Annemiek Fernald van de stichting is allerminst blij met de subsidieregeling. "Met zo'n regeling weet je nooit zeker hoeveel subsidie je elk jaar krijgt". Fernald heeft om een peuterspeelzaal in de wijk te kunnen redden zelfs contact gelegd met vluchtingenwerk en migrantenorganisaties. Het mocht echter niet baten.

Volgens bestuurder Anton Stapelkamp, die het beleid van de deelgemeente verdedigt, is het "vreemd" dat peuterspeelzalen in dure wijken als het Molenlaankwartier gesubsidieerd moeten worden. Fractievoorzitter Aad Dulfer van de partij Leefbaar Rotterdam noemt het absurd. "Nu wordt gekeken naar de huidskleur en gaan witte peuterspeelzalen dicht. Al het geld gaat naar Schiebroek-Zuid".

Bridgestone test visuele markeringen

Tijdens de eerste race in Australië bleek dat de markering op de zachte banden niet duidelijk waarneembaar was voor het (televisie)publiek. Om deze reden test Bridgestone deze week in Maleisië diverse andere markeringen.

Tijdens de eerste dag van de test op Sepang was de buitenste groef van de band wit gemarkeerd. Een andere markering was een rode stip op de wang van de band. Alexander Wurz reed met een combinatie van beide markeringen. Een geheel gekleurde wang blijkt pas bij de eerste race in Europa mogelijk te zijn. De teams zijn hier echter niet erg enthousiast over, voornamelijk om marketingtechnische redenen.

Na de testweek in Maleisië zal het Japanse Bridgestone de test evalueren om tot een besluit te komen.

Vrouw masturbeert in Broederschap

Not Safe For Work (NSFW)In de Amerikaanse staat Michigan heeft een onbekende vrouw zichzelf seksueel bevredigd in het Pi Kappa Alpha-studentenbroederschap, onderdeel van het christelijk Washtenaw Avenue-genootschap. Terwijl de mannenbroeders zaten te eten kwam de vrouw het gebouw binnen, kleedde zich uit en begon zich op een bank uitgebreid te vingeren.

De broeders vroegen de vrouw om het huis te verlaten, maar zij weigerde en bleef zeker een half uur masturberen voor de verbaasde ogen van de aanwezige mannen. Toen ze vroegen of het wel goed met haar ging, antwoordde ze dat ze het juist erg naar haar zin had.

Toen men de politie waarschuwde, trok de vrouw een lange jas aan en verdween in het niets. Bij het verlaten van het broederschap zei ze nog wel dat ze tweedejaars studente was van de Eastern Michigan University. Volgens een politierapport was de vrouw tussen 20 en 30 jaren oud en verkeerde ze waarschijnlijk onder invloed van drugs of medicijnen.

De Broederschap zegt de banken waarop de vrouw zichzelf bevredigde, te zullen weggooien.

Met de vlam in de pijp

Hebben ze bij Ford eindelijk eens een auto die coole dingen kan, zien ze het gelijk als een gevaarlijke productiefout en roepen ze meer dan 37.000 auto's terug.

Wat is het probleem? Een bepaalde serie pick-ups heeft ergens een foutje waardoor er vlammen uit de uitlaat komen. Ik zie daar het probleem niet van, gewoon wat onschuldige vlammen die onschuldige omstanders in de hens zetten, zo kun je overal wel een probleem van maken.

Verdachte bekent verkrachting Mariëlla de Geus

P. van S. heeft dinsdag voor het gerechtshof in Den Haag voor het eerst verklaard de Goudse studente Mariëlla de Geus te hebben verkracht. De 32-jarige Gouwenaar houdt wel vol dat hij niet verantwoordelijk is voor de dood van de 20-jarige vrouw op 4 november 2001.

Tot nog toe verklaarde Van S. dat De Geus vrijwillig seks met hem heeft gehad. De rechtbank veegde die verklaring in juni vorig jaar van tafel en veroordeelde Van S. tot 18 jaar cel voor het verkrachten en doden van de vrouw.

De man werd in juli 2005 aangehouden. Hij is de tweede verdachte in de zaak-Mariëlla de Geus. De eerste verdachte, een zwakbegaafde man uit Gouda, is tot in hoogste instantie vrijgesproken.

Van S. was wel al eerder bij de politie in beeld, maar hij weigerde toen mee te werken aan DNA-onderzoek. Na zijn aanhouding vorig jaar is wel erfelijk materiaal afgenomen en dat bleek hetzelfde te zijn als sporen die op het lichaam van het slachtoffer waren gevonden.
Mariëlla de Geus
Mariëlla de Geus

Klein beetje info over Project Gotham Racing 4

Project Gotham Racing 3 was een launchtitel voor de Xbox 360, en een vierde deel zal eind dit jaar uitkomen. Over het spel is nog heel weinig bekend, maar er is nu een klein beetje informatie uitgekomen.

Het spel zal dynamische weers-omstandigheden ondersteunen, het zal dus mogelijk zijn om bijvoorbeeld in de regen te racen. Het Kudos-systeem zal vernieuwd zijn en net als in Forza 2 zal het mogelijk zijn om toernooien te spelen. Deze info komt uit het blad Play en daarnaast was er ook een screenshot uitgegeven. Hopelijk zal deze screenshot binnenkort ook online te bewonderen zijn.

WK Melbourne: Dekker mist finale 200 meter

Inge Dekker heeft zich niet weten te plaatsen voor de finale van de 200 meter vrije slag bij de vrouwen. In haar halve finale kwam ze tot 1.59,04, wat wel een nieuw persoonlijk record was. De Italiaanse Federica Pellegrini zwom met 1.56,79 de snelste tijd in de halve eindstrijd. Bovendien was dat een nieuw wereldrecord.

Natalie Coughlin veroverde de wereldtitel veroverd op de 100 meter rugslag. De Amerikaanse won in een wereldrecord van 59,44 seconden. Daarmee scherpte Coughlin het oude record, dat ze ook al in handen had, met 0,14 seconde aan. De Franse favoriete Laure Manadou zwom naar het zilver, brons was er voor de Japanse Reiko Nakamura in 1.00,40.

Kate Ziegler prolongeerde haar wereldtitel op de 1.500 meter vrije slag. De Amerikaanse zwom in 15.53.05 naar een nieuwe wereldtitel, maar kreeg in de finale nog aardig weerstand van Flavia Rigamonti. De Zwitserse zette in 15.55.38 wel een nieuwe Europees record neer.

Verkoop van auto's trekt weer aan

Icoon EconomieEr zijn vorig jaar voor het eerst sinds 2002 weer meer personenauto's verkocht, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. De verkoop van nieuwe auto's aan particulieren steeg met vijf procent. De totale omzet van de autobedrijven nam in 2006 met drie procent toe. In dat cijfer zijn de zakelijke en de privé-aankopen samengevoegd.

Tussen 2003 en 2005 ging het niet goed met de autobranche. Er waren flinke omzetdalingen. In die jaren waren de consumenten minder gunstig gestemd over de economie en namen hun bestedingen aan auto's af.

Vorig jaar steeg vooral onder vrouwen het aantal aankopen van een nieuwe auto. Ook is het zo dat steeds meer vrouwen hun rijbewijs halen. Van iedereen met een rijbewijs was 46 procent vrouw.

De verkoop van nieuwe auto's staat overigens nog lang niet op het peil van het jaar 2000. Toen werden ruim 300.000 auto's aan particulieren verkocht en vorig jaar ruim 200.000.

De PS3-techniek in de arcade-kasten

Namco Bandai heeft aangekondigd dat ze arcade-kasten zullen gaan ontwikkelen die gebruik maken van de techniek in de PS3. Ze zullen onder andere de Cell-processor en de grafische kaart gebruiken.

Dit is de niet eerste keer dat een ander bedrijf dan Sony de Cell-chip zal gaan gebruiken. Sony gebruikt de Cell-chip zelf voorlopig alleen in de PS3, maar de Cell wordt ook gebruikt voor militaire en medische toepassingen. Dit is goed nieuws voor Sony, want dit zal uiteindelijk de productie-kosten van de Cell omlaag brengen. Hoe meer bedrijven de Cell zullen gebruiken, hoe goedkoper de Cell voor Sony zal worden en er dus sneller winst gemaakt kan worden op de PS3.

Wanneer we de eerste arcade-kasten met Cell-chip mogen verwachten is niet bekend, en of deze kasten ook naar Nederland zullen komen is nog niet bekend.

Oblivion: Shivering Isles op de marketplace

Vanaf vandaag is de uitbreiding voor Oblivion te downloaden. De uitbreiding heet Shivering Isles, en zal 30 uur nieuwe gameplay toevoegen aan het spel. Helaas zijn ze op dit moment aan het werk met Xbox Live, je zult dus nog even geduld moeten hebben voordat je het kan downloaden.

De uitbreiding voegt een heel nieuw stuk land toe aan het spel, maar ook nieuwe vijanden, quests, wapens en wezens kun je daar vinden. Als speler zul je het rijk van Sheogorath, the Daedric Prince of Madness, verkennen; ook wel het land van dementie en gekheid genoemd. De uitbreiding kost 2400 punten, wat ongeveer gelijk staat aan 28 euro.

LEGO Batman aangekondigd

Na het grote succes van Lego Starwars zal er weer een game komen die zich in de Lego wereld afspeelt. In dit spel zul je waarschijnlijk niet met lightsabers, maar met de batarang aan de slag moeten, aangezien Batman onderwerp wordt.

Warner Bros. heeft een deal gesloten met Lego om Lego Batman te produceren. TT games, de studio achter de Lego Starwars games zal ook de ontwikkelaar worden van Lego Batman.

De Amerikaanse entertainment gigant hoopt met de game een vergelijkbaar succes te boeken als met Lego Starwars gebeurde, waarvan er in de VS alleen al miljoenen exemplaren verkocht werden.

De blokkerige Batman is in 2008 te verwachten op verschillende consoles.

Franse nieuwslezeres hot op YouTube

Mélissa Theuriau, een nieuwslezeres op de Franse zender LCI, is door YouTube de bekendste schoonheid van Frankrijk geworden. Inmiddels is een compilatiefilmpje over de schone al bijna 900.000 keer bekeken. Ook is er een fansite gestart.

Theuriau wordt geprezen om haar uiterlijk, maar ook omdat ze sommige woorden zo sexy uitspreekt. Vooral de woorden 'George Bush' en 'Irak' laat het hart van menig man sneller kloppen. Veel Amerikanen bekennen op de site de laatste tijd bijzonder vaak naar het Franse nieuws te kijken.

Ook in Frankrijk is Theuriau niet onopgemerkt gebleven. Ze heeft haar eigen show gekregen waarin ze bekende gasten ontvangt, die iets vertellen over hun favoriete stad.

Het Ajax van 1995 weer even samen

Het Ajax van 1995 gaat aan het einde van dit seizoen een benefietwedstrijd spelen tegen het huidige Ajax. De wedstrijd is tevens het afscheidsduel van Ronald en Frank de Boer die hun actieve voetbalcarriëre beëindigen.

Frank de Boer is al een jaar gestopt met voetballen en is momenteel actief als jeugdtrainer bij Ajax, en wordt waarschijnlijk volgend seizoen de assistent van trainer Henk ten Cate. Ronald de Boer voetbalt dit seizoen nog uit in Qatar bij Al Shamal. De opbrengst van het duel gaat naar Spieren voor Spieren. De locatie zal zeer waarschijnlijk de ArenA worden.

EA stort zich in de muziekindustrie

EA gaat samen met de muzieklabel Nettwerk One Music een eigen muzieklabel opzetten. Het label, genaamd Artwerk zal zowel gevestigde artiesten als opkomende talenten in zijn portefeuille hebben, zo heeft de Nederlandse artiest Junkie XL al getekend bij Artwerk.

Het spreekt voor zich dat de artiesten die tekenen bij Artwerk hun muziek ook terug zullen vinden in de videogames van EA. Hiermee hoopt EA dat zij een positieve draai kunnen geven aan zowel in-game muziek als het vinden van nieuw muzikaal talent.

Spyker: geen vrijdagscoureurs in Maleisië

Het Formule 1-team van Spyker zal ook in Maleisië geen gebruik maken van haar vrijdagcoureurs. Dat meld RTL GP op haar website. In Australië maakte het Nederlandse team ook al geen gebruik van de diensten van de vier testcoureurs.

Vanzelfsprekend houdt deze beslissing in dat beide racecoureurs op vrijdag meer tijd hebben zich voor te bereiden op de race. Op deze manier moeten zowel Adrian Sutil als Christijan Albers zich vertrouwd maken met de aerodynamische update waar het team momenteel aan werkt.

Spyker F1, dat deze week niet deelneemt aan de testsessie op Sepang, is in de fabriek druk bezig de update klaar te krijgen. Volgens bronnen binnen het team moet de update het team een halve seconde schelen per ronde. Mocht dit zo zijn zou Spyker op hetzelfde niveau als hun directe concurrenten komen.

Van Basten vindt van der Sar de beste keeper ooit

Na een verzoek van de KNVB aan bondscoach Marco van Basten om een "Oranje Aller Tijden" te maken blijkt dat van de huidige selectie alleen doelman Edwin van der Sar op het lijstje pronkt.

De KNVB verzocht van Basten om op de bondswebsite zijn favoriete Nederlands Elftal samen te stellen. Van de profvoetballers die momenteel nog actief zijn, kregen er twee een basisplaats. Naast Edwin van der Sar koos de bondscoach ook voor Jaap Stam.

Van Basten mocht uiteraard ook zichzelf een plaats in het team gunnen, maar liet dit achterwege. "Het is aardig dat ik mezelf mag opstellen, maar het leek me niet echt charmant", verklaart van Basten.

Het "Oranje Aller Tijden" volgens van Basten

Doel:
Edwin van der Sar

Verdediging:
Ruud Krol
Jaap Stam
Ronald Koeman
Frank de Boer

Middenveld:
Johan Neeskens
Frank Rijkaard
Willem van Hanegem

Aanval:
Ruud Gullit
Johan Cruijff
Rob Rensenbrink

Maaskant haalt uit naar RBC

De op maandagochtend ontslagen trainer van RBC, Robert Maaskant, heeft uitgehaald naar het bestuur van RBC Roosendaal.

De 38-jarige trainer verklaart in het AD: "Bij de leiding brak er paniek uit omdat ik spelers die goed in vorm waren rust gaf voor de aankomende play-offs. Aangezien we het kampioenschap uit handen hadden gegeven in de wedstrijd tegen de Graafschap leek mij dit de beste optie. Bij de clubleiding brak achter grote paniek uit".

Ook verklaard de Kroonprins dat de voorzitter van RBC, Jan Pollemans, de trainer al had willen ontslaan bij de bekendmaking dat hij na dit seizoen zou opstappen. "We waren absoluut niet aan een goede serie bezig, maar uiteindelijk draait het om de play-offs. En ik heb bewezen dat ik een club via dat systeem kan laten promoveren. Hij -Jan Pollemans- was gewoon rancuneus omdat ik mijn contract heb opgezegd. Ze zochten naar een stok om me te slaan, die hebben ze gevonden", aldus een verontwaardigde Robert Maaskant.

WK Melbourne: v.d.Hoogenband pakt zilver

Michael Phelps heeft zijn wereldtitel geprolongeerd op de 200 meter vrije slag. Op de derde dag van het wereldkampioenschap in Melbourne zwom de Amerikaan een nieuw wereldrecord. Pieter van den Hoogenband eindigde op gepaste afstand in 1.46,28 als tweede, het brons was voor de Zuid-Koreaan Tae-Hwan Park.

Phelps ging goed van start en nam gelijk een flinke voorsprong op VdH. De Nederlander wist zich na 100 meter weer iets terug te vechten in de race. Op de laatste 50 meter wist Phelps de voorsprong echter niet meer af te staan en met 1.43,86 een nieuw wereldrecord te zwemmen.

Poolse ombudsvrouw: beroepsverbod homo's

De Poolse ombudsvrouw voor kinderen, Eva Sovinka, heeft zich uitgesproken voor een beroepsverbod voor homoseksuele onderwijzers en sporttrainers. Homoseksuelen zouden ''absoluut niet'' mogen omgaan met kinderen en jongeren op (kleuter)scholen.

Dit zegt ze dinsdag in een vraaggesprek met een juristenwebsite. Er moet ook ''een hele lijst van functies worden vastgesteld die homoseksuelen absoluut niet mogen uitoefenen'', aldus Sovinka. Twee weken geleden kondigde de minister van Onderwijs al een wetsontwerp aan dat ''homoseksuele propaganda'' op scholen moet verbieden.

Donadoni haalt uit naar Italiaanse media

De bondscoach van Italië, Roberto Donadoni, heeft gisteren fel uitgehaald naar de media op de persconferentie voorafgaand aan de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland.

“De laatste tijd heb ik zoveel leugens gelezen dat er een encyclopedie mee kan worden gevuld”,, aldus de Italiaan. Na de 1-1 tegen Litouwen en de 3-1 nederlaag in Frankrijk werden de messen geslepen. En na de overwinning op Oekraïne is de pers niet milder geworden. Vooral Donadoni's uitspraak ‘ik bepaal wanneer Francesco Totti zijn rentree maakt’ lokte hevige kritiek uit.

“Ik begrijp niet waarom we al voor de wedstrijd worden aangevallen, laat het team toch spelen. Aan dat ‘als, als’ heb je niets. Ik zal mijn houding niet veranderen door alle kritiek. Ik ben zoals ik ben, aldus Donadoni.

Southpark Evolutietheorie

Goed, Southpark liefhebbers kennen dit natuurlijk allang. Maar voor al die andere die deze serie niet hebben gevolgd of voor wie de enige bron van video vermaak enkel via de FOK! Weblog loopt, hier een vermakelijke uitleg van de evolutietheorie. Want vergis je niet. Mocht je nog in de veronderstelling leven dat wij de kroon op de evolutie zijn, dan volgt hier de harde waarheid: It was thought up by Charles Darwin and it goes something like this!

Belspelpresentator RTL neemt ontslag

RTL-belspelpresentator Kevin Brouwer heeft ontslag genomen. Hij was geschorst door producent Endemol nadat hij tijdens een tv-optreden een donkere 'belspelconcullega' op SBS had beledigd. Hij noemde haar een "zwarte piet". In De Wereld Draait Door van vorige week werden deze beelden uitgezonden. Presentator Matthijs van Nieuwkerk sloot het filmpje af met de woorden: "Moet ontslagen worden denk ik, of niet?"

Op zijn website verklaarde de presentator:
"Naar aanleiding van de berichtgeving in De wereld draait door, wil ik iedereen laten weten dat ik het enorm betreur dat een ongelukkige opmerking, die ik tijdens een live uitzending heb gemaakt, nogmaals wereldkundig wordt gemaakt. Geloof me, ik ben absoluut niet racistisch en discriminatie is iets waar ik mij verre van houd. Het is nooit mijn bedoeling geweest iemand te kwetsen en zeker niet mijn gewaardeerde SBS collega. Het spijt me dan ook ontzettend als ik dat met deze opmerking toch heb gedaan. Kevin"
Producent Endemol nam de zaak echter hoog op en schorste de RTL-presentator. Hierna nam hij zelf ontslag. Helemaal zonder werk komt hij overigens niet te zitten. De presentator is ook te zien op de zender RNN7 en daarnaast werkt de 'ambitieuze showmaster' via het RVU-programma Werkzat aan een carrière als allround presentator, zo is te lezen op zijn website.

Het bewuste fragment in De Wereld Draait Door is hier te zien.

Kevin Brouwer en SBS-presentatrice
Kevin Brouwer (links) noemt SBS-presentatrice 'zwarte piet'

Turkse premier noemde terrorist 'mijnheer'

Opmerkelijk nieuws uit Turkije. Daar is justitie een onderzoek gestart naar premier Recep Tayyip Erdoğan. De leider van de regerende islamitische AK-partij zou de wet hebben overtreden door veroordeeld PKK-leider Abdullah Öcalan 'mijnheer' te noemen. Daarmee zou Erdoğan schuldig zijn aan het 'verheerlijken van een crimineel'.

De uitspraak van de premier zou staan op een bandje met een interview uit 2000 met de Australische zender SBS Radio. Erdoğan noemt daarin de door Turkije als een terroristenleider beschouwde Öcalan 'sayin' (mijnheer). De Turkse staat houdt Öcalans Koerdische Arbeiderspartij (PKK) verantwoordelijk voor de dood van meer dan 30.000 mensen sinds 1984. Öcalan, die in 1999 werd opgepakt, zit een levenslange celstraf uit.

Deze maand nog werd de Koerdische politicus Ahmet Türk voor hetzelfde feit bestraft met een gevangenisstraf van zes maanden. Türk, leider van de Democratische Samenlevingspartij (DTP) die ijvert voor meer culturele en politieke rechten voor de Koerden, noemde Öcalan tijdens een persconferentie in januari herhaaldelijk ''Meneer Öcalan''. Daarmee maakte hij zich naar Turkse maatstaven schuldig aan het 'verheerlijken van een crimineel'.

Chelsea plukt talent weg bij Feyenoord

De 15-jarige jeugd international Jeffrey Bruma van Feyenoord wordt overgenomen door Chelsea. De ploeg uit Londen legde het talent voor vier jaar vast.

Feyenoord was juist bezig om de contracten van talenten te verlengen. Zo zijn de contracten van Tim Vincken en Royston Drenthe verlengd. Hiermee wilt Feyenoord als club een duidelijk signaal afgeven dat er ook voor de jonge Feyenoorders ruimte is in de A-selectie.

Bruma heeft echter nog geen contract in Rotterdam. Dit komt omdat de jonge speler nog géén minimale leeftijd van 16 jaar heeft.

Fransoos wilde vliegtuig laten neerstorten

Een 'psychisch gestoorde' Fransman heeft zaterdagochtend de passagiers van een vlucht van Brussels Airlines via Toulouse naar Algiers, de stuipen op het lijf gejaagd. Hij vertelde aan passagiers naast hem dat hij het vliegtuig wilde laten neerstorten. Hij zei: ''Ik ga de cabine in, pak de stuurknuppel en laat ons neerstorten''.

De passagiers dachten eerst aan een grap, maar keken even later vreemd op toen hij probeerde de cockpit binnen te dringen. Twee andere Franse passagiers overmeesterden hierna de gek geworden Fransman. Na de al geplande tussenstop in Toulouse werd hij van boord gehaald.

Volgens een woordvoerder van Brussels Airlines heeft de man later aan de politie verklaard dat hij ''dichter bij God wou zijn''. Hij riskeert één jaar cel en 1.000 euro boete.

De woordvoerder zegt overigens dat de man geen kans maakte om in de cockpit te geraken. ''Tussen de passagiersruimte en de cockpit staat sinds de aanslagen op het WTC een deur van 30 centimeter dik. Alleen als de cabinechef een code ingeeft of de commandant opbelt zal hij, nadat door een kijkgat geconstateerd is dat de kust veilig is, de deur openen.''

Van Loo weer snel fit na hersenschudding

De hersenschudding die FC Groningen keeper Brian van Loo opliep in het duel tegen FC Twente blijkt erg mee te vallen. De 31-jarige debutant hervatte maandag de training.

Op 18 maart verdedigde van Loo het doel in de wedstrijd tegen FC Twente. Al na 18 minuten moest de van Heracles overgekomen keeper het veld per brancard verlaten na een ongelukkige botsing met ploeggenoot Antoine van der Linden.

Van Loo stond voor het eerst in de basis omdat trainer Ron Jans niet tevreden was over het functioneren van eerste keeper Bas Roorda.

Interview met Jade Raymond over Assassin's Creed

Uit een interview met Jade Raymond is wat meer informatie over Assassin's Creed naar voren gekomen. De game is in productie genomen vlak nadat Prince Of Persia: The Sands Of Time afgerond was. Jade kreeg de opdracht van Ubisoft om een actie-game voor de next-gen consoles te gaan ontwerpen. Ze kreeg hiervoor het core-team van Prince of Persia tot haar beschikking.

Voor de game heeft het team behoorlijk wat research naar de Derde Kruistochten, de Assassijnen en de locaties gedaan. Het motto van de Assassijnen ("Niets is echt, alles is toegestaan" ) paste toevalligerwijs precies bij het medium games, en vooral hoe het team games wil bouwen.

Het verhaal zal een balans tussen fictie en realisme handhaven. Door een fictie-verhaal in de echte wereld te situeren creëer je een geloofwaardige situatie, wat de betrokkenheid van de gamer bij de game versterkt. Overigens maakt Jade zich geen zorgen over eventuele religieuze spanningen die deze game los zou kunnen maken doordat het zich richt op de kruistochten.
De gamer speelt een Assassijn, niet één van de Kruisvaarders of Saracenen (middeleeuwse benaming van islamitische Arabieren). De Assassijnen hadden een eigen politieke agenda, en liëerden zich niet met één van beide partijen.
Doordat de Assassijnen een mysterieus en gesloten volk waren was er veel ruimte voor interpretatie en eigen inbreng vanuit het ontwikkelteam. Zo besloten ze dat de Assassijnen de Kruisvaarders en Saracenen niet als vijand beschouwden, slechts de oorlog die het land verwoestte en iedereen die deze oorlog in stand hielden.
Bovendien werkte het hele team samen met diverse culturele experts om alle aspecten van de diverse bevolkingsgroepen met respect te behandelen.

De naam van Altair is niet bij toeval gekozen. Eerder werd al duidelijk dat Altair in een oude taal "adelaar" betekent en direct met de gameplay te maken heeft, aangezien Altair over zeer scherpe ogen beschikt. De achternaam Ibn'La-Ahad betekent "Zoon van niemand", wat een indicatie is van de geschiedenis van de hoofdrolspeler. Altair is als wees opgevangen en opgevoed door de Assassijnen.
Altair heeft als taak gekregen de Kruistochten te stoppen door de personen die baat hebben bij de oorlog en deze exploiteren om te brengen. Tijdens de game zul je ontdekken dat deze Heilige Oorlog een dekmantel is voor een ander, groter conflict waarin Altair een cruciale rol speelt. Bovendien lijken zowel je mede- als tegenstanders meer van jou te weten dan jijzelf.

Een groot onderdeel van Assassin's Creed is sociale interactie. Hoe jij je gedraagt heeft direct invloed op de game. Met een getrokken zwaard rondrennen zal veel meer aandacht trekken dan gewoon rustig rondlopen. Ook zul je rekening moeten houden met de houding van bepaalde NPCs ten opzichte van jou. Zo zullen NPCs de bewakers waarschuwen zodra ze je zien, maar als je die NPCs eenmaal een paar keer geholpen hebt, zullen ze de bewakers niet meer waarschuwen, of zelfs een schuilplaats bieden.

Je zal vrij tussen de drie steden kunnen reizen, en ondertussen ook het land tussen deze steden bewonderen. Mede dankzij de AI, de enorme vrijheid die de speler zal ervaren en de manier waarop levels opgebouwd zijn en hoe de speler zich daarin kan bewegen, zal Assassin's Creed voelen als een levende omgeving. Of, zoals Jade Raymond het zegt:

Place a highly mobile and skilled Assassin in a fully interactive living environment and the possibilities are endless.

De muziek in Assassin's Creed zal verzorgd worden door Jesper Kyd, die vaker aan games mee werkt en bovendien een IGN Award ontving voor Best Original Score voor zijn bijdrage in Hitman: Blood Money.

De 360-versie is zo lang ontkend omdat het team zeker wilde zijn dat zij beide consoles konden bedienen zonder de tot dan toe geboekte kwaliteit of innovaties op te hoeven geven.

Hirsi Ali nu ook in VS zwaar bewaakt

Voormalig VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali wordt naar aanleiding van concrete bedreigingen nu ook in de Verenigde Staten zeer zwaar bewaakt. Het bewakingsregime is nu op hetzelfde niveau als destijds in Nederland. De bewaking van haar wordt in opdracht van het Nederlandse ministerie van Justitie uitgevoerd door Amerikaanse veiligheidsmensen.

Tot een paar weken terug kon de in september naar Amerika vetrokken Hirsi Ali zich vrijer bewegen dan in Nederland, maar door het succes van haar laatste boek 'The Infidel' zijn de dreigementen toegenomen.

De bedreigingen zijn, net als indertijd in Nederland, afkomstig van extremistische moslims. Door het succes van het boek - de Amerikaanse versie van haar autobiografie 'Mijn vrijheid', waarvan er al 148.000 over de toonbank gingen - verschijnt Hirsi Ali veel op lezingen en in de Amerikaanse media.

Het boek en de toon over de islam van Hirsi Ali leidt in de Verenigde Staten, net als voorheen in Nederland, tot heftige polemieken. Zo is The New York Times lovend over haar werk maar spreken anderen weer schande van haar compromisloze kritiek op de islam.

Hirsi Ali werkt in Washington bij het American Enterprise Institute, een denktank die nauwe banden onderhoudt met de Republikeinse regering van president Bush.

Met dank aan FOKwa voor de submit.

Haug verwacht meer concurrentie

In de eerste race van het seizoen leek het of alleen McLaren Mercedes en Scuderia Ferrari dit jaar om de overwinningen gaan vechten. Norbert Haug van Mercedez-Benz Motorsport verwacht echter dat er de komende races meer teams zullen aanhaken in het gevecht voor de overwinningen.

Kimi Räikkönen won de race in Australië, gevolgd door de beide McLaren coureurs. Daarnaast was ook Felipe Massa erg snel in Melbourne, maar omdat de Braziliaan achteraan moest starten zat er voor hem niet meer dan een zesde plek in.

Norbert Haug over de concurrentie: "Het team van Renault zal nog sterker worden, Honda zal dichterbij komen en BMW doet hard haar best. Ook Toyota werkt al zes jaar lang keihard. Het gaat dus een erg interessant seizoen worden. Hopelijk zien we de Mercedes-ster vaak als eerste aan de finish komen."

Boek: J.M. Ledgard - Giraffe

In 1975 worden 49 giraffen afgemaakt in een Tsjecho-Slowaakse dierentuin. Dit waargebeurde verhaal gaf J.M. Ledgard inspiratie tot het schrijven van zijn debuutroman Giraffe. Ledgard is dierentuinfan en heeft er zo'n tachtig bezocht over de hele wereld. Hij struikelde bij toeval over het lot van de kudde giraffen en kon dit drama niet meer uit zijn hoofd zetten. Na uitgebreid research te hebben gedaan, trekt hij deze rampzalige gebeurtenis eindelijk uit de vergetelheid. Ledgard is geboren op de Shetland Eilanden in 1998 en werkt sinds 1995 als buitenlandcorrespondent voor 'The Economist'. Hij heeft een tijd in het voormalige Tsjecho-Slowakije gewoond en woont nu met vrouw en kind in Afrika.

Schalke is woest op bondscoach Löw

Schalke 04, koploper in de Bundesliga, is woest op bondscoach Joachim Löw. De coach van het Duits nationaal elftal besloot Schalke spits Kevin Kuranyi bij de selectie te houden, terwijl hij andere spelers rust gunde.

Lukas Podolski, Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger en Michael Ballack mochten allen eerder vertrekken uit het Duitse kamp, omdat zij nog Europese verplichtingen hebben. Kuranyi heeft dit echter niet en werd dus gewoon geselecteerd. Schalke is woest omdat de club nog wél zeer goede kansen maakt om kampioen te worden.

De formatie uit Gelsenkirchen speelt het komend weekeinde een belangrijke wedstrijd tegen Bayern München en had juist daarom Kuranyi uitgerust bij de selectie gezien. Schalke is koploper in de Bundesliga, met drie punten voorsprong op nummer twee Werder Bremen.

'Paddo's hard aanpakken'

Na de zelfmoord vorige week in Amsterdam van de 17-jarige Franse scholiere Gaelle Caroff, is de discussie over de legaliteit van hallucinerende paddestoelen weer hoog opgelaaid. De Française had paddo's genomen voordat ze van een brug bij de IJ-tunnel sprong. Een aantal Kamerleden vindt dat het nu maar eens afgelopen moet zijn met de vrije verkoop van dergelijke paddestoelen.

VVD-kamerlid en oud-Hoofdofficier van Justitie Fred Teeven wil dat ook verse paddo's op de lijst met harddrugs komen. De werkzame stof in paddo's staat al op die lijst van de Opiumwet. Alleen als paddo's vers zijn, mogen ze nu wel verkocht worden. Gedroogd is de verkoop al verboden.

De PVV zal Kamervragen stellen over de kwestie aan justitie-minister Hirsch Ballin. De ChristenUnie is al voor een totaal verbod: ''want een paddo, dat is iets heel anders dan een jointje.''

De ouders van de 17-jarige scholiere vinden dat de Nederlandse staat verantwoordelijk is voor de dood van hun dochter. Dit omdat ons land toestaat dat paddo's worden verkocht. Volgens de politie is er echter weinig aan te doen omdat de verkoop gewoon legaal is. Ook kan niet worden bewezen dat de smartshop waar de paddo's zijn verkocht, Innerspace, aan een minderjarige heeft geleverd. ''We kunnen niet hardmaken dat de paddo's daadwerkelijk aan dat minderjarige meisje zijn verkocht. Zij was in gezelschap van meiden die wel oud genoeg waren'', aldus politiewoordvoerder Rob van der Veen.

Volgens Van der Veen zal wel worden bekeken of Innerspace strafrechterlijk kan worden aangepakt omdat ze zelden naar leeftijden vragen. De smartshop liet dat eerder deze week zelf weten.

Film: Curse of the Golden Flower

Zhang Yimou is al sinds eind jaren tachtig bezig met regisseren. Zijn eerste internationale succes kwam met Raise the Red Lantern uit 1991 en recentelijk had hij aardig wat succes met de meer op martial arts gerichte epossen Hero en House of Flying Daggers. Nu is er dan Curse of the Golden Flower. De film lijkt in het rijtje Hero te vallen, maar dan met de focus meer op drama. De cast die Zhang tot zijn beschikking had bestond onder andere uit: Chow Yun Fat (The Killer), Gong Li (2046) en Jay Chou (Initial D).

PSV aast nog steeds op Lazovic

PSV heeft Danko Lazovic nog niet uit het hoofd gezet. De spits van Vitesse staat nog duidelijk in het toekomstbeeld van PSV. Zo verklaart de coach van de Eindhovenaren: Ronald Koeman.

In de winterstop ketste een overgang nog af op de transfersom die Vitesse verlangde. Ronald Koeman wil echter nog een poging wagen deze zomer om de 23-jarige aanvaller te strikken.

De Serviër maakte in zijn eerste seizoen in Arnhemse dienst veel indruk. Zo kwam er onder meer interesse van AZ en Arsenal. Mocht Lazovic verkocht worden dan heeft zijn vorige werkgever, Feyenoord, recht op 30% van de transfersom.

VVD wil straf op tegenwerken integratie

PolitiekDe Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) wil dat 'het bewust tegenwerken van integratie' strafbaar wordt. Namens de liberalen zei Kamerlid Henk Kamp gisteren in het tv-programma NOVA dat imams die de integratie belemmeren, desnoods de Nederlandse nationaliteit moet kunnen worden ontnomen. Ook zouden de moskeeën waar ze preken, gesloten moeten kunnen worden.

Aanleiding voor de uitspraken van Kamp is het nieuws dat afgelopen weekend bekend werd over de Tilburgse imam Ahmed Salam. Die bleek in december op het matje te zijn geroepen door PvdA-burgemeester Ruud Vreeman. De burgervader deed dit nadat gebleken was dat de imam anti-Westerse uitspraken had gedaan. Zo zou de moslimgeestelijke zijn gehoor hebben voorgehouden de Nederlandse staat schade toe te brengen door onder meer geen belasting te betalen. Ook moeten zijn volgelingen bewust zijn dat de ongelovigen de islam iets aan willen doen, en ''daarnaar handelen''. Vreeman liet de imam weten dat hij met dergelijke denkbeelden niet in Nederland thuishoort.

Ahmad Salam, die in 1989 vanuit Syrië naar Nederland kwam en inmiddels de Nederlandse nationaliteit bezit, veroorzaakte in 2002 al flinke opschudding in Tilburg. Zo predikte hij dat mannen hun vrouw best met fysiek geweld terecht zouden mogen wijzen. Ook verkondigde hij eerder dat mannen niet moeten trouwen met vrouwen die buitenshuis werken, omdat die vrouwen daardoor ongehoorzaam worden. Samen zwemmen voor islamitische jongens en meisjes vond hij ook niet door de beugel kunnen. Hij werd niet vervolgd omdat de imam zich richtte tot Allah en niet tot zijn toehoorders.

Overigens heeft, en dat zal niemand verbazen, ook Geert Wilders zich in de kwestie gemengd. Zijn Partij voor de Vrijheid (PVV) pleit voor een preekverbod voor imam Salam. Ook wil Wilders opheldering over Salams uitspraken die voor Vreeman aanleiding waren de imam ter verantwoording te roepen. Verder heeft hij middels Kamervragen de regering gevraagd na te gaan of de moskee gesloten kan worden en Salam het land uit gezet.

DVD: Piet Piraat en het Vliegende Schip

SubheaderAhoy maatjes, er is weer een nieuw spannend avontuur van Piet Piraat en zijn scheepsmaatjes van de Scheve Schuit te koop op dvd. Je kunt weer heerlijk genieten van de capriolen van Steven Stil, de kloeke daden van Stien Struis, het bekokstoven door Berend Brokkepap en de avonturierkunsten van Piet Piraat. Midden in de mistige nacht botst de Scheve Schuit tegen een groot schip, de Wankele Walvis. Aan boord zijn alleen maar standbeelden te vinden, en dan plots herinnert Piet Piraat zich de legende van de Wankele Walvis. De bemanning is versteend, en kan alleen weer normaal worden nadat ze worden besprenkeld met het gekookte blauw uit de regenboog. Maar hoe kom je aan het blauw uit de regenboog?

Waterpolovrouwen te sterk voor Duitsland

De Nederlandse waterpolovrouwen hebben bij de wereldkampioenschappen in Melbourne hun eerste wedstrijd in de strijd om de plaatsen negen tot en met twaalf weten te winnen.

De ploeg van bondscoach Robin van Galen versloeg Duitsland met 8-6 (2-1 2-1 4-3 0-1). Iefke van Belkum was topscorer met drie doelpunten. Donderdag speelt Oranje om de negende plek tegen Brazilië, dat te sterk was voor Nieuw-Zeeland.

Viertal mag weg bij NEC

Keeper Raymon van Emmerik, verdediger Bas Bakker en de aan Excelsior verhuurde aanvaller Guillano Grot verlaten NEC aan het eind van dit seizoen. De Nijmeegse Eredivisionist heeft gisteren bekend gemaakt dat hun aflopende contracten niet worden verlengd. NEC wil daarnaast huurling Paul Jans niet overnemen van VVV-Venlo.

Met verdediger Patrick Pothuizen praten de Nijmegenaren wel over contractverlenging. De verbintenis van de 34-jarige verdediger loopt aan het eind van dit seizoen af. Eerder werd al bekend dat de aan Willem II uitgeleende Said Boutahar niet meer terug hoefde te keren bij NEC.

Volksunie wil Zwarte Weduwe herdenken

De leider van de neonazistische Nederlandse Volksunie (NVU) Constant Kusters heeft de gemeente Rheden laten weten dat ze ''er verstandig'' aan doet om ''een laatste groet'' aan de zaterdag overleden Zwarte Weduwe Rost van Tonningen niet te dwarsbomen.

''Ook wij hebben het recht om onze doden de laatste eer te bewijzen. Doen de gemeente en de politie daar moeilijk over, dan komen we ieder jaar terug. Wie kaatst kan de bal verwachten'', aldus Kusters.

Florentine Rost van Tonningen overleed afgelopen weekend op 92-jarige leeftijd in België. Jaren geleden kocht ze al een graf op begraafplaats Heiderust in Rheden. Het is niet mogelijk voor de Gelderse gemeente om te verbieden dat de Zwarte Weduwe haar laatste rustplaats inneemt, daar een ieder recht heeft op een graf.

Inwoners van Rheden vrezen dat het graf van Van Tonningen een bedevaartsoord wordt voor extreemrechts. Bovendien liggen op de begraafplaats ook slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. Aanstaande zaterdag wordt de Zwarte Weduwe, de de laatste decennia meerdere keren is veroordeeld voor het verspreiden van nazistische denkbeelden en lectuur, in besloten kring ter aarde besteld. Tijdens de Tweede wereldoorlog was ze getrouwd met SS'er Meinout Rost van Tonningen, die in de Tweede Wereldoorlog voor de Duitse bezetter president was van De Nederlandsche Bank.

WK Melbourne: Dekker, van Aggele door

Inge Dekker heeft zich dinsdag bij de wereldkampioenschappen in Melbourne weten te plaatsen voor de halve finales van de 200 meter vrije slag. Met een tijd van 1.59,91 ging de Nederlandse als vijftiende en voorlaatste door.

Linda Bank redde het niet. De zwemster kwam met 2.02,35 tot de 29e tijd.

Robin van Aggele verzekerde zich van een plaats in de halve finales van de 50 meter schoolslag. Met een tijd van 28,25 ging hij als zestiende en laatste door. Van Aggele bleef maar net boven het Nederlands record dat met 28,21 op zijn naam staat.

Federer door in Miami

Roger Federer heeft de vierde ronde van het toernooi in Miami bereikt. De winnaar van de afgelopen twee edities was met 7-5 en 6-3 te sterk voor de Spanjaard Nicolas Almagro.

De service van de Zwitserse nummer één van de wereld verliep niet optimaal, maar de nummer 29 van de plaatsingslijst was niet bij machte om daarvan te profiteren.

De als veertiende geplaatste Tomas Berdych ging verrassend onderuit. De Tsjech werd met 6-4 en 7-6 (6) geklopt door de Argentijn Juan Ignacio Chela.

Galatasaray aast op Bakircioglü

Kennedy Bakircioglü staat in de belangstelling van Galatasaray. De Turkse topclub heeft de rechterspits van FC Twente een aanbieding gedaan. De Zweeds international van Syrisch-Ortodoxe afkomst moet zich dan wel tot Turk laten naturaliseren.

Bakircioglü, die morgenavond met Zweden de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland speelt, beraadt zich op het voorstel. Hij heeft in Enschede nog een contract tot medio 2008, maar kan voor een gelimiteerde transfersom vertrekken.

Finse middenvelder op proef bij NEC.

De komende dagen heeft NEC Mikko Manninen op proef. De 21-jarige Fin speelde de laatste twee seizoenen voor FC Haka, maar zit nu zonder club.

“We zijn over hem getipt. Hij trainde maandag al mee, maar hij blijft sowieso tot donderdag”, aldus technisch directeur Leen Looyen. Manninen speelde in twee seizoenen Haka 48 wedstrijden, waarin hij vijf keer wist te scoren. De rechtermiddenvelder is jeugdinternational van Finland.

Ferguson: "Druk ligt bij Italië"

Het Schotse nationale elftal, dat momenteel aan de leiding gaat in groep B van de EK-kwalificatie, moet het aankomende woensdag opnemen tegen wereldkampioen Italië. De aanvoerder van de Schotten, Barry Ferguson, kijkt met vertrouwen uit naar het duel met de Italianen en stelt dat de druk bij de Italianen ligt.

De Italianen kenden een matige start van de EK-kwalificatie en moeten woensdag winnen willen ze nog kans blijven houden om het EK te halen. "Italië heeft één van de beste ploegen van de wereld en ze zijn niet voor niets wereldkampioen. De druk zal vooral bij hun liggen. Alleen bij een gelijkspel tegen de Georgiërs had de druk ook bij ons gelegen", aldus Ferguson. "De Italianen beleven een matige start van hun EK-kwalificatiereeks. Als we de eerste twintig minuten zonder kleerscheuren doorkomen dan behoort een verrassing absoluut tot de mogelijkheden. Door die drie punten tegen Georgië kunnen we daar vrijuit spelen. Misschien valt er wat te halen."

Afgelopen zaterdag versloeg Schotland Georgië met 1-2, door een laat doelpunt van Craig Beattie. De Italianen hoefden niet te spelen.

Nieuw record extreemrechts geweld in Duitsland

Crimineel geweld van extreemrechts heeft afgelopen jaar in Duitsland de hoogste stand bereikt sinds de hereniging in 1990. Dit meldt de Berlijnse krant Der Tagesspiegel dinsdag op basis van een nog vertrouwelijk rapport van de federale recherche BKA.

Vorig jaar heeft de politie meer dan 18.000 gevallen van extreemrechts geweld geregistreerd. Dat is 14 procent meer dan in 2005, het recordjaar tot nu toe, en zelfs bijna 50 procent meer dan in 2004.

In eerste reacties hadden politici het tegenover Der Tagesspiegel over 'schokkende' of 'dramatische' getallen.

Nederlandse Big Mac goedkoopste in West-Europa

De Nederlandse Big Mac is de goedkoopste van West-Europa, zo blijkt uit de Big Mac Index. De hamburger kost in Nederland 2,95 euro, in Duitsland 2,99 en in België 3,40 euro. Het is voor het eerst dat de Big Mac in Nederland het goedkoopst is. De Big Mac Index bestaat al sinds 1986.

Horeca-adviesbureau Van Spronsen en Partners zette de prijzen van de Big Mac in 31 landen op rij. In Zwitserland is de burger het duurst met 3,91 euro, het goedkoopst is hij in Oekraïne: 1,32 euro. De laatste 13 landen in de lijst worden bezet door Oost-Europese landen. Nederlanders kunnen met hun gemiddelde inkomen 646 Big Mac's per maand kopen. Luxemburgers kunnen 1215 Big Mac's verorberen. Roemenen kunnen met 240 Big Mac's per maand de minste burgers kopen.

Bic Mac
De Big Mac


Met dank aan De_Biertje voor de herschreven submit.

Ronaldo accepteert excuses Stijnen

Cristiano Ronaldo heeft de excuses van Stijn Stijnen geaccepteerd. Vorige week, voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Portugal, zei de Belgische doelman dat zijn teamgenoten de speler van Manchester United zo snel mogelijk uit de wedstrijd moesten schoppen.

"Stijnen heeft zijn excuses aangeboden en die heb ik aangenomen", aldus de aanvaller. "Voor mij is daarmee het incident afgesloten. Zulke dingen gebeuren nu eenmaal in het voetbal, maar daar maak ik geen drama van. Het is veel belangrijker dat we hebben gewonnen".

Portugal won afgelopen zaterdag met 4-0 van de Belgen.

Nederlander denkt genuanceerd over moslims

Icoon Enqu괥Nederlanders hebben een genuanceerdere mening over moslims dan uit veel opinieonderzoeken blijkt.

Als ondervraagden de kans krijgen uitvoeriger te antwoorden dan bij veel onderzoeken mogelijk is, blijkt dat ze in overgrote meerderheid een systematisch onderscheid maken tussen hun mening over extremistische moslims en die over gematigde aanhangers van de islam.

Dat blijkt uit het proefschrift 'Taking too much for granted?', waarop Christine Carabain donderdag aan de Vrije Universiteit in Amsterdam hoopt te promoveren. Zij deed haar onderzoek in de maanden direct na de moord op filmregisseur en columnist Theo van Gogh op 2 november 2004.

De ondervraagden zeiden de dader, de fundamentalistische moslim Mohammed B., niet als representatief te zien voor alle moslims in Nederland, maar als vertegenwoordiger van een kleine groep radicalen.

Tijdens traditioneel opinie-onderzoek wordt in het algemeen aan Nederlanders gevraagd of zij het eens zijn met een stelling als 'verreweg de meeste moslims willen zich aanpassen aan de Nederlandse samenleving'. Ze zijn bij dit soort vragen niet in staat te nuanceren en lossen het probleem op door voor de gulden middenweg te kiezen, als zij positief zijn over een deel van de moslims in Nederland en negatief over een ander deel. Het gemiddelde wordt dan geprojecteerd op alle moslims.

Eerste zitting moordzaak-Endstra

In het extra beveiligde gerechtsgebouw in Amsterdam-Osdorp verschijnen vandaag drie mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van vastgoedhandelaar Willem Endstra.

Endstra werd op 17 mei 2004 geliquideerd, kort nadat hij zijn kantoor aan de Amsterdamse Apollolaan had verlaten. De politie arresteerde het drietal - de 22-jarige Ali N., de 27-jarige Ozgur C. en de 32-jarige Cleon D. - in december. De mannen zijn sinds hun arrestatie verstoken gebleven van ieder contact met de buitenwereld, ten behoeve van het onderzoek, dat nog in volle gang is.

Het is nog zeer de vraag of de pro forma-zitting van dinsdag voor pers en publiek toegankelijk zal zijn. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de rechtbank gevraagd de deuren gesloten te houden, om zo min mogelijk informatie over het onderzoek op straat te laten belanden. De advocaten van de verdachten verzetten zich tegen een besloten zitting.

De officiële aanklacht vermeldt geen bijzonderheden over de zaak, althans niet meer dan de manier waarop Willem Endstra om het leven is gebracht. De vermogende vastgoedman werd van nabij ettelijke malen beschoten en geraakt in borst, romp, bekken en achterhoofd.

Wijlen Endstra is, aan slachtofferzijde, de spil in het van 2 april van start gaande monsterproces tegen Willem Holleeder en een aantal medeverdachten. De tycoon zou jarenlang zijn afgeperst door Holleeder en daarbij miljoenen hebben moeten betalen. Hij sprak vele malen in het diepste geheim met de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) van de Amsterdamse politie over deze praktijken. Deze uitvoerige verklaringen vormen de basis van het mega-onderzoek naar de criminele handel en wandel van de voormalige Heinekenontvoerder Holleeder.

Politie en justitie doen nog onderzoek naar de betrokkenheid van Holleeder bij de liquidatie van Endstra. Zelf heeft de vastgoedman meermalen gezegd dat hij vreesde dat Holleeder hem zou (laten) vermoorden. Ook Holleeders mogelijke betrokkenheid bij andere criminele afrekeningen wordt nog onderzocht.

Kluisverklaringen
Gisteren werd bekend dat de voormalige advocaat van Endstra, Bram Zeegers,  verklaringen heeft afgelegd tegen Willem Holleeder. Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) heeft Zeegers de verklaringen sinds 2004 bij het OM afgelegd.

Het gaat om zogenoemde kluisverklaringen. Daarbij bepaalt de getuige zelf of en wanneer zijn beweringen mogen worden gebruikt. Vorige week zijn die aan het strafdossier over de van afpersing verdachte Willem Holleeder toegevoegd. Het proces tegen hem en zijn medeverdachten begint volgende week.

Volgens de aanklagers perste Holleeder onder meer de vastgoedhandelaren Rolf Friedländer, John Wijsmuller, Cees Houtman en Endstra af. Hij zou dat telkens met verschillende handlangers hebben gedaan. Apart van deze zaak loopt ook nog een onderzoek tegen Holleeder waarin wordt gekeken naar zijn mogelijke betrokkenheid bij liquidaties.

NRC Handelsblad heeft gisteren een interview met Zeegers gepubliceerd. Daarin zegt de oud-advocaat dat hij lang heeft getwijfeld of hij toestemming zou geven voor het gebruik van zijn belastende verklaringen. ''Dit is voor mij niet zonder risico. Maar wat er met Wim Endstra is gebeurd, vind ik zo ernstig dat ik tegenover de rechtbank in alle openheid een verklaring wil afleggen'', aldus Zeegers.

De twijfel om toestemming voor het gebruik van zijn verklaringen te geven, werd veroorzaakt door de moord op de Amsterdamse kroegbaas Thomas van der Bijl. Die werd doodgeschoten, vlak voordat hij als anonieme, bedreigde getuige een verklaring zou afleggen.

Dinsdagmorgenspel

Ben jij een competitieve eikel m/v die alleen maar een spelletje speelt omdat je winnen wilt? Of speel je een spelletje puur voor de lol en als onschuldig tijdverdrijf? In beide gevallen heb jij vanochtend weer twee kansen om je of te bewijzen of om je even lekker te vermaken.

De ochtendspelletjes van vandaag zijn:
Boomshine (behendigheidsspel) en Hero Tank (shoot ‘m up)
Hoe goed ben jij? Alleen level 12 is mij niet gelukt met Boomshine!

Weet jij ook nog een leuk spel? Tip ons dan!

Vluchtelingen bij Jemen in zee gegooid

Icoon BuitenlandsMensensmokkelaars hebben voor de kust van Jemen tientallen vluchtelingen overboord gezet. Inmiddels zijn 29 lijken geborgen, 71 personen golden maandag als vermist.

Bij de slachtoffers gaat het om Somaliërs en Ethiopiërs. De vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties (Unhcr) toonde zich geschokt.

De smokkelaars hadden afgelopen donderdag in totaal ongeveer 450 personen gedwongen overboord te springen. Weigeraars werden doodgeslagen.

De vluchtelingen wilden in vier houten boten vanuit Afrika de Golf van Aden oversteken. Eerder dit jaar kwamen bij vergelijkbare incidenten voor de kust van Jemen al ruim honderdvijftig mensen om het leven.

Wapens in Curaçaose gevangenis-videoclip

Icoon OpmerkelijkEen hip hop-videoclip die is opgenomen in de Curaçaose Bon Futuro gevangenis heeft veel commotie veroorzaakt op het eiland. Op de website YouTube kan de videoclip worden bekeken die Ludson M. heeft gemaakt.

De titel van het nummer is Real Prizon Konjo Clip. 'Konjo' is een veelgebruikt grof scheldwoord in het Papiaments.

Op de beelden zijn rappende en dansende gevangenen te zien. De beelden zijn grotendeels in de gevangenis opgenomen. Er wordt uitdagend gedanst en drugs gebruikt op de beelden. Ook zijn verscheidene steekwapens te zien.

In de media is maandag veel aandacht aan de clip besteed. Zowel de minister van Justitie als de gevangenisdirecteur zijn nog niet met een reactie naar buiten gekomen.

Prijsvragennieuws week 13

We hebben deze week weer een aantal prijzen voor jullie geregeld. Als je geregistreerd en ingelogd bent, dan kun je meedoen met de volgende prijsvragen:

Win bioscoopkaarten voor 300!
Win Ghost Rider-prijzen!

Registratie is gratis en dient enkel om je prijsvraaginzending te registreren (geen misbruik van gegevens of spam op je mailadres)

De uitslagen:
Je kon de afgelopen week weer leuke prijzen winnen op de FP. Bij deze weer een overzicht met alle prijswinnaars van de afgelopen week:

Prijsvraag 1:
Win een 'scriptease' dekbed!
Winnaar

elineK
WinWin


Prijsvraag 2:
Win kaarten voor de theatertour van Spinvis!
Winnaars:

Liejannuh
Bass
YggY
Arjen86
Kroko
Subeta
Nega
Sukilove
crosby
Llyselise


Willen de winnaars van de Spinviskaartjes ons zo snel mogelijk e-mailen? Jullie hebben gastenlijstkaarten gewonnen en ik hoor graag naar welke voorstelling jullie willen gaan. Graag je naam, FOK!username, datum en plaats van de voorstelling doorgeven.

Alle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! De prijzen komen er snel aan. Voor eventuele vragen kun je ons natuurlijk e-mailen.

Geen vignet voor Belgische snelwegen

Icoon Vervoer België ziet af van invoering van een wegenvignet. Dat heeft de Vlaamse premier Yves Leterme gezegd na een gesprek in Den Haag met premier Jan Peter Balkenende. Volgens Leterme is het wegenvignet "ouderwets". Bovendien dreigde de Europese Commissie het vignet aan te vechten, omdat die de Europese interne markt zou belemmeren. Hij zoekt nu naar een andere manier om automobilisten te laten betalen voor het gebruik van de Belgische wegen. "Wij zijn er van overtuigd dat er meer toekomstgerichte oplossingen bestaan". Eerder werd de Nederlandse kritiek nog verworpen.

België wilde het wegenvignet introduceren in 2009. Het plan wekte veel weerstand, onder meer bij Nederlanders die via België naar Frankrijk rijden. Zij zouden 60 euro per jaar kwijt zijn, terwijl de Belgen zelf dat geld via de belastingen zouden terugkrijgen. "Ik ben erg blij met deze uitkomst", aldus europarlementariër Corien Wortmann van het CDA. "Europa heeft iets goeds gedaan voor de burger".

Betalen moet in de toekomst nog wel, maar niet via een vignet. Net als Nederland denkt België er nu aan om kilometerheffing in te zullen voeren. Voor deze heffing zullen Belgen net zoveel moeten betalen als mensen uit andere landen. Balkenende wil er nu voor zorgen dat de systemen voor kilometerheffing in Nederland en België op elkaar aansluiten.

Met dank aan The_Obdurate_Ozjish voor de submit.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.