FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 3 maart 2007

Lichaamsdelen: levering aan huis

Icoon OpmerkelijkTwee pakketjes gevuld met menselijke lichaamsdelen werden afgelopen donderdag bezorgd bij Franck en Ludivine Larmande's huis in Michigan, Noord-Amerika. In de pakketjes zaten een lever en een stuk van een hoofd. De zending was bedoeld voor een medisch onderzoekslaboratorium. De lichaamsdelen, afkomstig uit China, werden fout afgeleverd door een DHL-express chauffeur die dacht dat de pakketjes onderdelen van een tafel bevatten.

"Mijn man begon met het uitpakken van één van de pakketjes en zei: dit is vreemd, het lijkt op een lever" aldus Ludivine Larmande. "Hij begon met het openen van het tweede pakketje maar stopte zodra we het oor zagen.".

Het stel belde meteen de plaatselijke politie. Deze stelden vast dat de lichaamsdelen bestemd waren voor medisch onderzoek. De autoriteiten denken dat nog 28 pakketjes met lichaamdelen mogelijk verspreid zijn over het land. Twee van vijf pakketten op weg naar het laboratorium zijn opengebroken, de inhoud lag over de hele vloer.

"Het is zeker een schok voor mensen als ze hun pakketjes openen, maar er is geen risisco voor de gezondheid" volgens een woordvoerder van de politie. DHL onderzoekt hoe deze fout heeft kunnen gebeuren en waar de andere pakketjes onderweg naartoe zijn.

Probleemjongeren rukken op in Amsterdam

Icoon MisdaadTientallen probleemjongeren uit Amsterdam komen per jaar terecht in de georganiseerde criminaliteit. Dat heeft Willem Woelders, chef van de Amsterdamse recherche, zaterdag gezegd in het RTL Nieuws.

De tendens is dat topcriminelen steeds vaker probleemjongeren inzetten om mensen te bedreigen of af te persen. Ook schijnen de probleemjongeren regelmatig ingezet te worden om huurmoorden te plegen, zo zegt Woelders.

De recherche van Amsterdam maakt zich zorgen over het gedrag van de probleemjongeren. Vroeger werden huurmoordenaars nog uit bijvoorbeeld Oost-Europa gehaald, tegenwoordig zoeken topcriminelen hun 'kandidaten' met name in Marokkaanse en Antilliaanse groepen van probleemjongeren.

WB Calgary: Wüst rijdt wederom Nederlands record

Ireen Wüst heeft de 1.500 meter op haar naam geschreven bij de finale van de wereldbeker in het Canadese Calgary. Wüst kwam tot een tijd van 1.52,38, een nieuw Nederlands record, en een halve seconde boven het wereldrecord. Dankzij haar winst, en de afwezigheid van Anni Friesinger, heeft Wüst ook de wereldbeker op de schaatsmijl gewonnen.

Paulien van Deutekom eindigde met een tijd van 1.54,72 als zesde. Marja Vis knokte zich naar een tijd van 1.55,99. Jorien Voorhuis schaatste bijna drie seconden van haar persoonlijk record af en kwam tot een nieuwe toptijd van 1.56,08. Margot Boer reed met 1.57,66 ook een nieuwe persoonlijk record, het was voor haar het eerst dat ze onder de twee minuten reed.

Ireen Wüst en Paulien van Deutekom hadden al een ticket voor de schaatsmijl tijdens het WK afstanden bemachtigd. Marja Vis voegt zich bij het duo.

Uitslagen Eredivisie 03/03/2007

Er werden vanavond vier wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

PSV - RKC Waalwijk 2-0
3' Farfán 1-0
19' Alcides 2-0 (assist Alex)

Scheidsrechter: Wiedemeijer.
Toeschouwers: 33.000.
Gele kaart: Teixeira, Vertonghen (RKC).

Opstellingen

PSV: Gomes, Sun, Alex, Alcides, Salcido, Kromkamp (Fehér/85), Simons, Afellay (Culina/77), Cocu (Väyrynen/68), Koné, Farfán.

RKC: Lemmens, v.Diemen (Vichelich/83), Koenders, Teixeira (De Ceulaer/46), Fung A Wing, Obodai, Vertonghen, Berger, Garcia (v.d. Haar/57), Janssen, v.d.Bergh.



Willem II - Sparta 0-0

Scheidsrechter: Braamhaar.
Toeschouwers: 13.000.
Gele kaart: Hill (Willem II), van Bueren (Sparta).

Opstellingen

Willem II: Aerts, Janse, Bælum, Hill, v.d.Struijk, Hadouir (Messoudi/79), Boutahar, Kargbo, Bobson (Wilmet/87), Poepon, Cristiano.

Sparta: Wapenaar, De Roover, Olfers, Schenkel, Polak, v.Bueren, Rose, Moreno Freire (Krohn-Delhi/28), Oost (Vlug/46), Lopes (Anastasiou/67), Bouaouzan



FC Groningen - NAC Breda3-1
6' Fledderus 1-0
50' De Graaf 1-1 (assist Zonneveld)
67' Nevland 2-1 (assist van der Linden)
79' v.d. Laak 3-1 Penalty

Scheidsrechter: Jol.
Toeschouwers: 19.000.
Rode kaart: 78' Zonneveld (NAC).

Opstellingen

Groningen: Roorda, Silva, Sankoh, Kruiswijk, v.d.Linden, Matthijs (v.d. Laak/64), Lovre (Meerdink/64), Lindgren, Fledderus, Suárez (Cornelisse/83), Nevland.

NAC: Zoetebier, Elshot, Penders, Zwaanswijk, De Graaf, Stam, Slot, Zonneveld, Diba, Salmon, Rigters (Veenstra/60).



Vitesse - Excelsior 2-3
15' Lazovic 1-0 (assist Fränkel)
64' Voskamp 1-1 (assist Luijckx)
72' Knol 2-1 (assist Espinoza)
83' Blondelle 2-2 E.D
86' Slory 2-3 (assist Simr)

Scheidsrechter: Luinge.
Toeschouwers: 19.000.
Gele kaart: Verhaegh, Knol, Hersi (allen vitesse), Simr (Excelsior)

Opstellingen

Vitesse: Stojkovic, Verhaegh (Meulens/88), Espinoza, Blondelle, Fränkel (Yakubu/88), Kaya (Bruinier.56), Knol, Hersi, Esajas, Lazovic, Junker

Excelsior: Graafland, Jansen, v.Nieuwstadt, H.Drost, Piqué, Luyckx, v.Dieren (Guijo-Velasco/78),Simr, Slory, Voskamp, Rojer (Zijm/88).

Benieuwd naar de stand ? Die kan je hier vinden.

Frituurvet inleveren bij de supermarkt

Icoon BinnenlandsEen supermarkt in het centrum van Rotterdam heeft sinds vrijdag een speciale container geplaatst. In deze container kunnen klanten hun oud frituurvet lozen. Van het ingeleverde vet wordt biodiesel gemaakt.

Het idee voor de container komt van raadslid Hennie van Schaick van Leefbaar Rotterdam. Het vet mag niet in de gootsteen of door de wc, maar moet in een speciale container op een milieupark worden weggegooid. Sinds vrijdag staat deze container dus ook in een supermarkt.

Raadslid van Schaick heeft over dit onderwerp vroeger al meedere vragen gesteld aan het college van B en W. Wethouder Bolsius zegt positief te zijn over het plan. De Roteb, de vuilnisophaaldienst van Rotterdam, onderzoekt of er op meer publieke plekken dit soort inleverpunten voor frituurvet kunnen komen.

WB Calgary: Oikawa sterkste op 500 meter

De tweede 500 meter van dit weekend, tijdens de finale van de wereldbeker in Calgary, is gewonnen door de Japanner Yuya Oikawa. Oikawa kwam tot een tijd van 34,42, twaalfhonderdsten boven het wereldrecord.

De wereldbeker op de 500 meter werd een prooi voor de Amerikaan Tucker Fredricks. Hij kwam gelijk in punten met de Japanner Nagashima, maar die reed vandaag een slechtere tijd dan de Amerikaan.

Jan Smeekens kwam tot een tijd van 34,73, wat een nieuw persoonlijk record en de achtste plaats betekende. Gerard van Velde eindigde met een tijd van 35,12 op een gedeelde achttiende plaats, dezelfde tijd als Beorn Nijenhuis. Bos kwam niet verder dan 35,34.

Jan Smeekens, Erben Wennemars waren al zeker van deelname aan het WK afstanden op de 500 meter. Jan Bos voegt zich bij het duo.



Uitslag 500 meter:
#NaamTijd
1Yuya Oikawa (Jpn)34,42
2Kang-Seok Lee (Zko)34,43
3Tucker Fredricks (Usa)34,48
4Fengtong Yu (Chn)34,59
5Keiichiro Nagashima (Jpn)34,62
8Jan Smeekens (NED)34,72
18Gerard van Velde (NED)35,12
18Beorn Nijenhuis (NED)35,12
24Jan Bos (NED)35,34

Elmo sextape

Tja, je kon er op wachten natuurlijk na de diverse sextapes van beroemdheden van over de hele wereld is er nu een sextape opgedoken waarin de roodharige lieveling van menig peuter en kleuter de hoofdrol speelt.

Want wat blijkt Elmo is ook maar een levend wezen en levende wezens, tja die moeten af en toe lekker neuken, en gelukkig voor onze geile vriend was een lekkere teddybeer wel in de mood voor wat beestachtige sex.

FOK!forumtopic in boekvorm te koop

Icoon SitenewsHet gebeurt niet vaak dat een internetpagina wordt afgedrukt, een uitzondering als een boekverslag daargelaten. Een internetpagina in boekvorm is helemaal speciaal, maar FOK! mag zich sinds kort bij dit selecte groepje scharen. Het topic leuke vader bij wie ik oppas... op het FOK!forum en zijn vervolgen zijn sinds kort namelijk te koop onder de naam Dagboekvaneenkindermeisje.com.

Het boek beschrijft het verhaal van Nadine26, die verliefd wordt op de vader van de kinderen waarbij ze oppast en hoe deze relatie zich ontwikkelt. De uitgever heeft geprobeerd om de FOK!stijl er zo goed mogelijk in te houden. Zo is het boek opgebouwd als topic, beginnend met de eerste post van Nadine26 en de reacties op haar verhalen. Er zijn uiteraard wel reacties weggelaten die weinig met het verhaal te maken hadden, maar veel reacties zijn in het boek bewaard gebleven. Nadine26, die halverwege de topicreeks benaderd werd door een uitgever, bedankt in het boek ook de vele users die haar hebben geholpen met haar problemen.

Over niet al te lange tijd kun je ook hier op de FOK!frontpage een review van Dagboekvaneenkindermeisje.com verwachten.


Intropagina van het boek, klik voor grotere versie

WB Calgary: Wang benadert WR LeMay

De tweede en tevens laatste 500 meter voor vrouwen tijdens de finale van de wereldbeker in Calgary is gewonnen door de Chinese Beixing Wang. Wang kwam tot een tijd van 37,32, maar een tienden boven het wereldrecord van de Canadese Catriona LeMay-Doan.

Jenny Wolf, die gisteren al zeker was van de eindwinst in de wereldbeker, reed met 37,71 een nieuw persoonlijk record.

Annette Gerritsen was met een tijd van 38,07, net als gisteren, de beste Nederlandse. Margot Boer wist haar persoonlijk record scherper te stellen naar 38,33. Sanne van der Star kwam tot een tijd van 39,04, Laurine van Riessen zette met 39,06 een nieuw persoonlijk record neer.

Sanne van der Star bemachtigde het laatste ticket op de 500 meter voor het WK afstanden van volgende week. Annette Gerritsen en Margot Boer waren al zeker van deelname.



Uitslag 500 meter:
#NaamTijd
1Beixing Wang (Chn)37,22
2Sayuri Osuga (Jpn)37,66
3Jenny Wolf (Dui)37,71
4Shihomi Shinya (Jpn)37,92
5Sang-Hwa Lee (Zko)37,96
8Annette Gerritsen (NED)38,07
12Margot Boer (NED)38,33
22Sanne van der Star (NED)39,04
23Laurine van Riessen (NED)39,06

Schoon toetsenbordje

Ben jij net zo'n viespeuk als een groot deel van de Nederlanders en zitten er tussen de toetsen van je toestenbord genoeg kruimels om het hongerprobleem in de derde wereld op te lossen dan heb ik mischien de oplossing voor je, een toetsenbord zonder toetsen, althans zonder toetsen zoals je dat gewend bent.

Dit toetsenbord is namelijk voorzien van aanraakgevoelige toetsen en is dus helemaal vlak aan de bovenkant, vreemd eigenlijk dat ze hier niet eerder op zijn gekomen want dit soort knopjes heb je al erg lang op allerlei huishoudelijke apparatuur.

Koelkast voor luie bierdrinkers

Goed nieuws voor mannen die niets liever doen dan voor de buis hangen en bier drinken. Een Amerikaanse uitvinder, John Cornwall, heeft een koelkast uitgevonden die je een koud biertje toewerpt. De 'Beer Launching Fridge', zoals de koelkast heet, is namelijk voorzien van een katapult.

De bezitter kan met zijn afstandsbediening een liftmechanisme in werking stellen, die een ijskoud blikje bier uit de koelkast pakt en op de katapult legt. Die schiet het blikje dan over een afstand van maximaal drie meter naar de dorstige man of vrouw toe.

De 21-jarige uitvinder had slechts drie maanden nodig om zijn uitvinding te voltooien. Over zijn motivatie de bierkatapult uit te vinden, zegt hij: "Ik lag op de bank enkele biertjes te drinken, toen ik plots dacht: Waarom zou ik het bier gaan halen, als het bier zelf kan komen?"


Hier is de 'Beer Launching Fridge' in werking te zien.

Geslaagde recordpoging, mislukte landing

Records zijn er om gebroken te worden en niets is menselijker denk ik dan beter zijn dan de rest en dus was er ook een record wat gaat over met skies van een hoge rots afspringen.

De sprong zelf gaat prima, de val ook, alleen de landing is een wat pijnlijke bezigheid, de recordbreker komt namelijk op z'n hoofd terecht, maar gelukkig overleeft hij de klap en is nu een gelukkig recordhouder, ach ieder z'n hobby's zullen we maar zeggen.

Wilders: Arib moet uit adviesraad Marokko

PVV-leider Geert Wilders wil dat PvdA-Kamerlid Khadija Arib stopt met haar advieswerk aan de Marokkaanse koning Mohammed VI. Doet ze dat niet, dan moet zij haar Kamerlidmaatschap opgeven. Dat zei Wilders vanmiddag tegenover de webredactie van weekblad Elsevier. Hij reageert daarmee op het bericht dat Arib in een commissie zit die de Marokkaanse identiteit van Marokkanen in het buitenland moet bewaken en verstevigen. Ook moet die commissie hooggeplaatste Marokkanen in onder meer Nederland rekruteren voor een nog op te richten Hoge Raad.

Wilders: ''Het moet niet veel gekker worden. Dat een Nederlands Kamerlid ook de Marokkaanse nationaliteit heeft vind ik al erg, maar dat ze dan ook nog eens gaat optreden als adviseur van een buitenlands staatshoofd die bovendien de religieus leider van zijn land is, vind ik volstrekt ontoelaatbaar.'' Volgens hem gaat het anders dan bij Ahmed Aboutaleb, ''in dit geval niet eens meer om de schijn van een dubbele loyaliteit, het is bij Arib gewoon zo!''

De PVV-fractievoorzitter zal de kwestie donderdag tijdens het mondelinge vragenuur in de Tweede Kamer aankaarten bij minister-president Jan Peter Balkenende.

'Sterk ontraden'
PvdA-fractievoorzitter Jacques Tichelaar ontkende overigens gisteravond in het tv-programma NOVA dat Arib in de commissie van de koning van Marokko zou zitten. Volgens hem had ze weliswaar toestemming gevraagd voor een dergelijke functie, maar was Arib dat door de PvdA ''ten sterkste ontraden'' en had ze er vervolgens vanaf gezien.

Toch lijkt Arib wel degelijk in de commissie te zitten. Eerder gaf ze dat al toe aan Radio Nederland Wereldomroep en vandaag ging ze in op de kwestie in een artikel in het NRC Handelsblad. Ze hekelde daarin de dubbele moraal die hierbij zou spelen: ''Er wordt hier gemeten met een dubbele standaard. Als ik me had ingezet voor de vrouwen in een ander Afrikaans land, of in Zuid-Amerika, had er geen haan naar gekraaid. Deze hele ophef is ontstaan omdat Marokko een islamitisch land is. Dan ben je opeens verdacht en niet loyaal aan Nederland. Ik zal niet toegeven aan de plotselinge ophef. Ik blijf me inzetten voor mijn principes, in Nederland en in Marokko.''

Ook is Arib naar eigen zeggen niet de enige buitenlandse politicus die in de commissie zit. Er zitten volgens haar ook een senator uit Frankrijk en een parlementslid uit België in de raad.

Eerder zei ze al tegen de Wereldomroep dat volgens haar het Kamerlidmaatschap goed te verenigen is met haar werk voor Marokko. Ze ziet ook geen conflicterende loyaliteiten. ''Ik ben niet loyaal aan Nederland, ik ben niet loyaal aan Marokko, maar ik ben loyaal aan mijn principes. En dat zijn respect voor mensenrechten en vrouwenrechten.''

Internationale drugsactie: 31 aanhoudingen

Icoon PolitieBij een grote internationale drugsactie zijn vrijdag en zaterdag 31 mensen in Nederland aangehouden. Dat heeft de politie zaterdag bekendgemaakt. Aan de actie Etoile deden opsporingsdiensten in Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk mee.

Er werden onder andere 5000 xtc-tabletten en honderden grammen softdrugs in beslag genomen. De actie begon vrijdagmiddag en duurde in Nederland tot zaterdagmorgen 3.30 uur.

De controles vonden vooral plaats op de snelwegen tussen Rotterdam en Parijs, en tussen Maastricht en Metz. Ook in internationale treinen en bekende drugspanden controleerden leden van de opsporingsdiensten.

Joezjni kan niet stunten tegen Federer

Mikhail Joezjni is er niet in geslaagd zijn tweede toernooizege op rij te boeken. De Rus, winnaar van het ABN AMRO-toernooi in Rotterdam, moest in de finale van het ATP-toernooi in Dubai zijn meerdere erkennen in de ongenaakbare Roger Federer: 4-6 en 3-6.

Voor de Zwitser was het zijn vierde toernooizege in Dubai in vijf jaar. Hij nam de titel over van de Spanjaard Rafael Nadal, die hem vorig jaar in de finale nog de baas was, en boekte daarmee zijn zevende toernooiwinst op rij.

SP-lijsttrekker Overijssel toont HBO-diploma

Düzgün Yildirim, lijsttrekker namens de Socialistische Partij (SP) voor de Provinciale Staten in Overijssel, heeft op TV Oost laten zien dat hij wel een Nederlands HBO-diploma heeft. Voor het oog van de camera toonde hij kopieën van een HBO-diploma Organisatie en Management. Een studie politicologie aan de VU in Amsterdam heeft hij wel gevolgd, maar niet afgemaakt.

Landelijk SP-partijsecretaris Van Heijningen zegt in een reactie op de commotie over Yildirims opleidingen, het ''niet handig'' te vinden dat de SP-lijsttrekker op de site van de provincie summiere informatie geeft over zijn opleiding. Hij vindt verder dat Yildrim ''duidelijker had moeten vermelden welke opleidingen hij heeft gevolgd''.

Lagere school
Gisteren meldde De Telegraaf dat Yildrim alleen de lagere school had afgemaakt. Volgens het dagblad had de SP'er dat zelf aan de krant laten weten. Yildrim beaamde dat op TV Oost. ''Ik heb tegen de krant gezegd: ik heb misschien lagere schoolopleiding, verder niet''. Hij vindt het raar dat De Telegraaf hierop schreef dat hij enkel lagere school had gedaan. ''Ik nam het niet serieus'', aldus Yildrim.

De hele discussie over de opleiding van de SP-lijsttrekker is overigens aangezwengeld door de Overijsselse afdeling van NieuwRechts. De lijsttrekker van die partij, Robin Tolsma, bood de SP-voorman dinsdag een gratis cursus Nederlands aan omdat de SP'er ''te slecht'' Nederlands zou spreken. In een reactie daarop claimde Yildrim voor de regionale radio over twee academische- en twee HBO-diploma's te beschikken. Hetgeen dus niet geheel bleek te kloppen. Volgens de SP'er heeft hij zich op de radio ''versproken''.

Yildirim is overigens erg boos op de Overijsselse CDA-lijsttrekker Theo Rietkerk, die gisteren in De Telegraaf beweerde dat de SP wel vaker feiten verdraait en mensen op het verkeerde been zet. Hij eist excuus van de CDA'er.

-
Link: Videofragment op TV Oost (vanaf minuut 04:25).

Met dank aan voor de submit.

Henin wint toernooi Doha

Justine Henin heeft haar 31e WTA-toernooi gewonnen. De Belgische won vanmiddag het toernooi van Doha in Qatar door in de finale in twee sets van de als tweede geplaatste Russin Svetlana Kuznetsova te winnen: 6-4 en 6-2.

Henin kende een matige start van de partij. Koeznetsova kwam in de eerste set zelfs op een 4-2 voorsprong. Hein ontwaakte echter op tijd, kwam op 4-4 en pakte alsnog de eerste set door een onnodige netbal van haar opponente. De Russin leverde in de tweede set nog tweemaal haar opslag in, waardoor Henin de wedstrijd naar zich toe kon trekken.

Het was voor de veertiende maal in vijftien wedstrijden dat Henin de betere van de Russische was.

Vermoorde kinderen Nijvel dinsdag begraven

Icoon AlgemeenDe vijf kinderen die woensdag in het Belgische Nijvel door hun depressieve moeder de keel zijn doorgesneden, worden dinsdag begraven. Justitie heeft hun lichamen vrijgegeven, aldus een woordvoerder in Nijvel.

Na een plechtigheid in de Grote Moskee in Brussel gaan de lichamen naar Marokko voor de begrafenis. De vader van de kinderen is afkomstig uit Marokko.

De Belgische moeder Geneviève L. is beschuldigd van de moord op haar kinderen. De 40-jarige vrouw heeft de politie een onduidelijke en warrige verklaring gegeven voor haar daad. Ze stelde dat ze zich geïsoleerd voelde van haar eigen familie. De aanblik van de vijf doodgesneden kinderen bleek zo gruwelijk, dat politieagenten na de vondst psychologische begeleiding nodig hadden.

School weigert moslima als kantinehulp

BinnenlandsHet protestants-christelijke Groen van Prinsterer College in Barneveld weigert om een moslima die werzaam is als schoonmaakster in de school, aan te nemen als kantinemedewerkster. Volgens de school moeten alle personeelsleden (belijdend) lid zijn van een protestants-christelijke kerk. De Barneveldse Jamila die het islamitische geloof aanhangt, voelt zich diep gekwetst door het besluit van de school.

Ze heeft inmiddels een klacht ingediend bij de Commissie Gelijke Behandeling. Die heeft nog geen uitspraak gedaan, maar de school en Jamila verzocht naar een oplossing te zoeken. Beide partijen hebben daarmee ingestemd, maar nu is al duidelijk dat de vrouw een aanstelling als kantinemedewerkster op de school op haar buik kan schrijven.

Opmerkelijk is dat het Groen van Prinsterer College wél moslims toelaat als leerlingen. ''We kennen inderdaad een open toelatingsbeleid, maar deze leerlingen en hun ouders moeten wel onze christelijke grondslag respecteren. Cruciaal voor ons is behoud van de christelijke identiteit, vandaar de strikte regels voor aanname van personeel'', aldus schooldirecteur Kees Heek in de Barneveldse Krant.

Dat Jamila als moslima wel werkzaam is als schoonmaakster in de school, berust volgens de directeur op een fout. Toen het schoonmaakbedrijf waarvoor ze werkte ermee stopte, is ze door de school aangenomen, maar de school beschouwt dit achteraf bezien als ''een foute beslissing''. De directeur zegt wel bereid te zijn Jamila te begeleiden naar een werkkring waar ze wel welkom is.

Pozzato wint Omloop Het Volk

De 62e editie van de Omloop het Volk is gewonnen door de Italiaan Filippo Pozzato van Liquigas. Na 200 kilometer en tien hellingen hield de Italiaan ie Spanjaard Juan Antonio Flecha, Tom Boonen, Nick Nuyens en de Australiër Stuart O'Grady van zich af.

Pozzato is de opvolger van Philippe Gilbert, die vorig jaar de beste was in de Omloop Het Volk. Gilbert leek in de finale een gooi te doen naar podiumplek, maar door een valpartij was hij kansloos. Beste Nederlander was Stefanvan Dijk, die als achtste eindigde.

Wereldrecord volkslied zingen verbroken

Op het TT-circuit in Assen hebben 1013 enthousiaste zangers en zangeressen het wereldrecord volkslied zingen verbroken. Ze zongen de zes coupletten in zowel het Drents als in het Nederlands, onder muzikale begeleiding van de bekende pianist Jan Vayne, die oorspronkelijk uit het Drentse Zuidwolde komt.

Bij de recordpoging was ook een notaris aanwezig. Deze keurde de poging goed, en daarmee werd de recordpoging officieel. Het record zal nu worden opgenomen in de nieuwe editie van het Guinness Book of Records.

De recordpoging werd op poten gezet door de fractievoorzitter van de Onafhankelijke Partij Drenthe (OPD), de heer Charles de Haas. Zijn politieke tegenhanger van D66, de heer Peter Sluiter, bekritiseerde de Haas gedurende de aanloop naar de recordpoging. Sluiter beweerde dat de Haas het Drentse volkslied misbruikte voor partijpolitieke doeleinden.

Overigens is het lied 'Mien Drenthe' geen officieel volkslied. De provincie Drenthe heeft dit lied namelijk nooit erkend als zijnde officieel volkslied.

Nederlandse YouTube-ster voor platencontract naar VS

Icoon MuziekDe op internet razend populaire Esmée Denters wil meer dan alleen bekendheid op internet. De 18-jarige Esmée vliegt maandag namelijk naar Amerika, om aldaar een platencontract te regelen.

Volgens manager Jonathan is echter nog niet zeker of de Gelderse ook daadwerkelijk een contract ondertekent. Het gaat namelijk zo goed met haar bekendheid op internet, dat Jonathan denkt over het zelf maken van een album.

Esmée deed in 2005 mee met de talentenshow "Popstars The Rivals". Hierin kwam ze echter niet verder dan de eerste ronde. Esmée liet het er echter niet bij zitten. Ze nam met haar webcam een zelf ingezongen nummer op en plaatste deze video vijf maanden geleden op YouTube. "Esmée wilde kijken hoe ver ze kon komen. Haar filmpje van het nummer 'Anything is possible' werd in drie dagen bekeken door 1,3 miljoen mensen. Toen is het succes begonnen", aldus haar manager.

Op internet was de Oosterbeekse zó populair, dat dit ook de platenmaatschappijen opviel, en dan met name die in in Amerika. De tienerster vliegt dan ook maandag naar Philadelphia om met verschillende producers en platenmaatschappijen te gaan praten over een contract. Daarnaast gaat Esmée in Amerika een opname maken met Billy Men, producer van enkele wereldberoemde zangers en zangeressen, waaronder Pink.

"We zitten nu in de tweede fase van de besprekingen en hopen op een zo goed mogelijke deal voor Esmée. Alle opties zijn nog open, ook de mogelijkheid dat we alles zelf gaan doen is aanwezig. Ze heeft gezonde spanning, maar het is een nuchtere meid. Esmée weet dat dit heel speciaal is maar ze neemt haar succes ook met een korreltje zout want het kan zo weer over zijn."


Denters met haar vertolking van John Legend's 'Save Room'

Losserse jeugd bonkt 'geestig' op ramen

Een groep jongeren in de Twentse gemeente Losser heeft als tijdverdrijf schijnbaar 'mensen de stuipen op het lijf jagen' uitgekozen. Regelmatig bonzen ze als het donker is hard op ramen van woningen. In sommige gevallen dragen ze bovendien een aangstaanjagend Scream-masker.

Volgens klachten bij de politie raken vooral jonge kinderen danig overstuur van het baldadige gedrag. De Losserse 'lolbroeken' zijn vooral actief in de Kloppenstraat, Scholtinkstraat en Buizerdstraat. De lokale politie zoekt mensen die meer weten over de raambonkers.

Stevens: "Nog veel arbeid nodig"

Vooralsnog is Huub Stevens een belangrijk persoon voor Hamburger SV. Sinds de komst van de voormalig trainer van Roda JC lijkt het de Duitse ploeg weer voor de wind te gaan. Eerder dit seizoen stond de club op de laatste plaats in de Bundesliga. Nu staan ze op de elfde stek.

Afgelopen vrijdag wist Hamburger SV zelfs van Schalke 04, de nummer één van de Duitse competitie, te winnen. "We hebben een beetje geluk gehad, maar mogen onszelf complimenteren voor het compacte spel", aldus Stevens. "We zijn er echter nog niet: er liggen nog tien finales voor ons en we moeten nog veel arbeid verrichten."

Ook de vorm van Rafael van der Vaart is sinds de komst van Stevens opvallend verbeterd. In het duel met Schalke 04 wist de international van het Nederlands Elftal opnieuw te scoren. In de voorgaande vier wedstrijden was de middenvelder ook al trefzeker. "Momenteel heb ik het geluk dat ik altijd het eerste doelpunt maak. Ik hoop natuurlijk dat dat nog lang zo blijft."

Juf slaat kinderen met hoge hakken

Een lerares uit Maleisië moet zich voor de rechter verantwoorden, omdat ze kinderen uit haar klas verwondde. Dat deed ze door hen te slaan met haar hoge hakken.

Ze sloeg met haar stiletto's acht kinderen op het hoofd. De scholieren hadden hun huiswerk niet gemaakt. Ze besloot dat slaan met haar hoge hakken een geschikte straf was. De afranseling liep helaas nogal uit de hand, want drie kinderen moesten zich laten hechten aan het hoofd in het ziekenhuis.

De ouders van de leerlingen dienden een klacht in. De lerares kan rekenen op een celstraf en een hoge boete.

Bizarre moord op ouders in Spanje

Icoon MisdaadEen 19-jarige jongen heeft aan de Costa Brava zijn ouders vermoord en in de tuin van hun huis begraven. Dit berichtte zaterdag het Spaanse dagblad El País.

De jongen pleegde kennelijk donderdag zelfmoord, zo bleek toen de politie op aandringen van werknemers van het bedrijf van zijn vader poolshoogte was komen nemen.

Werknemers wendden zich eerder tot de jongen omdat de vader al dagen niet was komen opdagen. Hij antwoordde hen dat zijn ouders op reis waren naar hun geboorteland, Duitsland. Dat geloofden ze niet en waarschuwden de Guardia Civil. Toen die donderdag poolshoogte kwam nemen, bleek de zoon des huizes zelfmoord te hebben gepleegd.

Hij had zijn ouders waarschijnlijk zes dagen eerder vermoord en daarna begraven in de tuin. De politie staat vooralsnog voor een raadsel. Het vermoorde echtpaar had ook een dochter die spoorloos is.

Veel Nederlanders in buitenlandse cel

Icoon MisdaadHet aantal Nederlanders dat vastzit in buitenlandse gevangenissen stijgt elk jaar. Vorig jaar zaten 2500 Nederlanders in buitenlandse detentie. Van hen is 80 procent opgepakt voor een drugsdelict.

Dat blijkt uit cijfers die het Nijmeegse onderzoeksinstituut ITS heeft gepubliceerd in zijn maandblad. Het ITS is op verzoek van het ministerie van Justitie begonnen met een onderzoek naar het grote aantal Nederlanders in buitenlandse gevangenissen. Het ITS zoekt ook uit waarom het in zo veel gevallen om drugsgerelateerde misdrijven gaat.

Twintig jaar geleden zaten nog maar 579 Nederlanders in het buitenland gevangen. Sindsdien is hun aantal steeds gestegen. In 2004 meldde het ministerie een record van 2362, maar vorig jaar zijn dus nog een kleine 150 mensen meer in de cel gezet.

Het aantal Nederlanders dat elders gevangen zit, is relatief en absoluut hoog, stelt het ministerie. Vorig jaar zaten bijvoorbeeld 2500 Britten, 1800 Fransen, 1500 Duitsers en 2500 Amerikanen in buitenlandse cellen, terwijl die landen veel meer inwoners hebben dan het kleine Nederland.

Duitsland herbergt de meeste Nederlandse gevangenen, gevolgd door Frankrijk. Ook in Suriname, de Dominicaanse Republiek, Brazilië en Marokko zijn tientallen Nederlanders opgesloten.

Hoewel de indruk bestaat dat veel landgenoten in Aziatische landen in de problemen komen, is dat volgens het ITS niet waar. In Thailand bijvoorbeeld zitten op dit moment maar enkele Nederlanders in detentie.

Maansverduistering wordt 'mooiste in jaren'

Icoon ZonnestelselDe maansverduistering van zaterdagavond wordt volgens internationale deskundigen de mooiste die in jaren te zien is geweest. De totale maansverduistering is in Nederland te zien tussen 23.45 en 01.00 uur, maar al om 22.30 uur valt de eerste schaduw over de maan.

Een maansverduistering doet zich voor als de zon, de aarde en de maan in een rechte lijn liggen. Tijdens de totale verduistering bereikt alleen licht de maan dat door de atmosfeer op aarde is gefilterd, waardoor die een rode gloed krijgt. De eclips is in Europa, Afrika, Zuid-Amerika en delen van Noord-Amerika te zien.

Het KNMI verwacht dat het sombere weer van zaterdag 's avonds voldoende opklaart om van het natuurfenomeen te kunnen genieten. Filters of speciale brillen zijn niet nodig om naar de oranjerode bol te kijken.

Vogelaar: 30 probleemwijken snel aanpakken

Minister Ella Vogelaar (Wonen, wijken en integratie) wil zo snel mogelijk aan de slag met dertig acherstandswijken waar de problemen het grootst zijn. De komende twee weken gaat ze bekijken aan welke criteria die wijken voldoen, daarna gaat ze die allemaal bezoeken.

Dat zei de nieuwe PvdA-bewindsvrouw zaterdag op een bijeenkomst van haar partij in Utrecht voor de verkiezingen van de Provinciale Staten komende week. Haar voorganger Pieter Winsemius (VROM) had het eerder over 140 probleemwijken, waarvan er veertig zoveel problemen kenden dat er snel iets aan gedaan moest worden.

Vogelaar stelt niet uit te gaan van het lijstje van Winsemius maar de komende twee weken haar eigen keuze te maken. Van de dertig ergste wijken moet als een paal boven water staan dat die voorrang genieten. "Daar zal geen discussie over zijn." Ze kon nog niet zeggen aan welke criteria de dertig wijken moeten voldoen en wat ze voor die gebieden in petto heeft. Wel stelde ze dat het niet per se hoeft te gaan om slechte buurten in grote steden, ook een plattelandsgemeente zou er onder kunnen vallen.

Naast de dertig ergste wijken, gaat de minister uit van een restgroep van tien tot twintig buurten. "Daar moeten we ook heel goed naar kijken."

Rusland slaat anti-Poetin demonstratie neer

Icoon Buitenlands In Sint Petersburg zijn rellen uitgebroken tussen leden van de Russische oppositie en de oproerpolitie. De demonstratie in het centrum van Sint Petersburg is hard neergeslagen.

Honderden betogers zijn opgepakt. De demonstranten probeerden door een politiecordon te breken. Van de autoriteiten mocht de demonstratie alleen plaatsvinden ver buiten het centrum van de stad. Maar de Russische oppositie, verenigd in het samenwerkingsverband Ander Rusland, wilde Poetins stevige greep op de macht duidelijk aan de kaak stellen. Tevens is de leider van de oppositie, Edoeard Limonov, gearresteerd.

"Ik ben hier gekomen, omdat ik tegen dit systeem ben, dat niet van verkiezingen houdt en demonstraties verbiedt. En ik ben tegen het machtsmisbruik door bureaucraten", aldus een lid van de Jabloko-partij. Die sociaal-liberale partij is door de autoriteiten verboden mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 11 maart. Critici stellen dat het Kremlin bang is dat de partij door de gemeenteraadsverkiezingen teveel invloed krijgt op de presidentsverkiezingen volgend jaar. Jakobo heeft kiezers nu opgeroepen blanco te stemmen.

Poetin wees vorige maand minister van Defensie Sergei Ivanov aan als zijn kroonprins. Dat betekent dat hij volgend jaar waarschijnlijk Poetin zal opvolgen als president van Rusland. Net als Poetin maakte Ivanov carrière in de Russische geheime dienst.



Demonstratie neergeslagen

EK Atletiek: Okken naar finale 800 meter

Arnoud Okken heeft bij de Europese indoorkampioenschappen in Birmingham de finale van de 800 meter bereikt. De Nederlander won zijn halve finale in een tijd van 1.49,65, wat uiteindelijk de vierde tijd was. De finale wordt morgen gehouden

Ate van der Burgt en Michiel Löschner werden uitgeschakeld op de 1.500 meter. Van der Burgt werd in zijn serie vijfde, Löschner eindigde in de achterhoede.

Uitslag Liverpool - Manchester United

Manchester United heeft een belangrijke stap gezet op weg naar het landskampioenschap. Op Anfield Road werd met 0-1 van Liverpool gewonnen. Een vrije trap van Ronaldo werd in de 91ste minuut door doelman Reina losgelaten. Verdediger O’Shea kreeg de bal vervolgens voor de voeten en kon hem eenvoudig binnenwerken.

Het duel had ook in het voordeel van Liverpool beslist kunnen worden, maar in de 88e minuut van de wedstrijd haalde Edwin van der Sar op grootse wijze een inzet van Crouch van de lijn. Aan het begin van de tweede helft leek Liverpool, met Dirk Kuyt in de basis, nog op voorsprong te komen, maar het doelpunt van Bellamy werd wegens buitenspel afgekeurd.

Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd werd Scholes met rood van het veld gestuurd door scheidsrechter Atkinson. De middenvelder maakte een slaande beweging richting een tegenstander.

Door de overwinning heeft United nu twaalf punten voorsprong op nummer twee Chelsea, maar de ‘Blues’ hebben wel twee duels minder gespeeld.

EK Atletiek: Hellebaut pakt goud bij hoogspringen

Tia Hellebaut is in het Engelse Birmingham Europees kampioene hoogspringen geworden. In de finale ging de Belgische als enige over een hoogte van 1,99 meter. Vorig jaar werd Hellebaut ook al Europese kampioene in de open lucht in het Zweedse Göteborg.

Het zilver ging naar de Italiaanse Antoinietta Di Martino en het brons was voor Venelina Veneva uit Bulgarije. Zij kwamen beiden niet verder dan 1,96 meter.

Raich wint reuzenslalom

De Oostenrijkse skiër Benjamin Raich heeft zaterdag in het Sloveense Kranjska Gora de wereldbekerwedstrijd op de reuzenslalom gewonnen. Raich legde de twee manches met een totaaltijd van 2.19,03 als snelste af. De Canadees François Bourque eindigde als tweede voor de Italiaan Massimiliano Blardone.

Met nog een wereldbekerwedstrijd te gaan, is Raich in de tussenstand van de reuzenslalom de Noor Aksel Lund Svindal genaderd op drie punten. Ook in de strijd in de algemene wereldbeker is het verschil tussen het duo drie punten.

Nieuwe Bioshock gameplay-footage

Wisten we eergisteren het minder goede nieuws te melden over het uitstel van Bioshock. Vandaag iets leukers, namelijk zeven minuten aan gameplay-footage uit de langverwachte spirituele opvolger van System Shock 2.

Het fragment 'Hunting the Big Daddy' laat een gevecht zien tussen de hoofdrolspeler en de oersterke 'Big Daddy'. Deze Big Daddy's dienen als beschermers van de onderwater stad Rapture, en de kleine meisjes die daarin rondstruinen op zoek naar menselijke genen. We zien daarbij dat de hoofdrolspeler zich goed kan verweren doormiddel van Plasmids, de speciale vaardigheden die de game allemaal te bieden heeft, waaronder teleportatie en een kracht waarmee je vijanden tegen elkaar kunt opzetten. Bioshock moet 24 augustus uitkomen op zowel Xbox360 als PC.

Met dank aan 'Nebo' en 'Madcow' voor het melden van dit nieuws.

Treinverkeer in het noorden plat door ongeval

Icoon VervoerEen trein is vanochtend bij het Groningse Baflo tegen een invalidewagen aangereden. De inzittende van de invalidewagen raakte bij het incident gewond. Vermoedelijk gaat het om een zelfmoordpoging.

Treinreizigers tussen Groningen en Roodeschool kunnen door het ongeluk te maken krijgen met vertragingen van ongeveer een uur. Over de gezondheid van de inzittende van de invalidewagen is nog niets bekend.

Met dank aan singlemetkids voor de submit.

Götschl wint wereldbeker afdaling

De Oostenrijkse Renate Götschl heeft de wereldbeker op de afdaling gewonnen. In de voorlaatste wedstrijd eindigde Götschl als tweede, en hierdoor is ze in het klassement niet meer in te halen.

De overwinning in Tarvisio ging naar de Amerikaanse Julia Mancuso, die 0,17 seconde sneller was dan Götschl. De Canadese Emily Brydon eindigde als derde.

De winst van Mancuso werd ontsierd door een zware val van Tamara Wolf. Wolf, als tweede gestart, viel voorover en kwam hard in aanraking met de piste. De Zwitserse raakte even buiten bewustzijn en moest met een helikopter worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Vooruitblik FC Groningen - NAC Breda

Komend weekend staat er weer een leuke wedstrijd op het programma, namelijk de confrontatie tussen FC Groningen en NAC. Één van de SA's van Sport, RedFever007, is een fanatieke supporter van de thuisclub, terwijl JJdJ1984, één van onze nieuwsposters, fan is van NAC. Vandaar ook deze vooruitblik op deze wedstrijd uit de Eredivisie.

FC Groningen-trainer Ron Jans kan morgenavond in Euroborg niet beschikken over Evgeniy Levchenko (blessure bovenbeen) en Donovan Slijngard (gekneusde voet). Rasmus Lindgren keert daarentegen terug in het elftal. "Het elftal zal niet op z'n kop gaan, maar we zullen in ieder geval weer ons 'eigen' spel spelen. We willen in ons eigen stadion het spel maken en niet zoals tegen PSV op de counter spelen. De wedstrijd heeft het motto 'It's now or never', dat ik vooral in de manier van spelen wil terugzien. Als we verliezen, wordt het heel moeilijk NAC nog te achterhalen. Bij een gelijkspel maken we een pas op de plaats. Maar de opdracht is het gat te verkleinen tot drie punten. We hebben na de winterstop een aantal prima wedstrijden gespeeld, maar er moeten nu ook punten gepakt worden!" aldus trainer Ron Jans over de wedstrijd van zaterdagavond.

NAC doet het de laatste weken een stuk beter, met als klap op de vuurpijl de uitschakeling van PSV in de KNVB-beker afgelopen woensdag. In de Eredivisie staat de club uit Breda zesde. Trainer Ernie Brandts moet het zaterdagavond doen zonder Gertjan Tamerus (achillespees), Victor Sikora (knie), Brian Pinas (hamstring) en Benjamin van de Broek (hamstring). Patrick Mtiliga en Sander van Gessel zijn nog twijfelgevallen, terwijl Mike Zonneveld na een schorsing weer in de selectie terugkeert.

In de historie ontmoetten FC Groningen en NAC elkaar al 21 maal eerder. Negentien maal voor de competitie en tweemaal voor de beker. In de 21 wedstrijden die zijn gespeeld, heeft FC Groningen een licht voordeel. De laatst gespeelde wedstrijd van beide ploegen in de Euroborg is meteen ook de grootste overwinning voor NAC Breda. Begin dit jaar stonden beide ploegen tegenover elkaar in de KNVB Beker. NAC Breda was met 1-3 te sterk voor de Groningers.

De wedstrijd begint zaterdagavond om 20:00 uur en staat onder leiding van arbiter Dick Jol.

EK Atletiek: Martineau geeft op met blessure

Zevenkamper Eugène Martineau heeft zich terug moeten trekken bij het EK indoor in Birmingham. Bij zijn eerste poging bij het verspringen verrekte hij een hamstring.

"Ik voelde het al meteen: een stekende pijn. Dan weet je dat het fout zit", aldus Martineau. "Ik zette mijn afzetbeen, het linker, iets te ver naar voren."

Martineau begon de zevenkamp vanmorgen nog met een persoonlijk record op de 60 meter. De Nederlander finishte in 7,09, waar hij nog nooit sneller was dan 7,15.

Pizzaatje bestellen?

Je zou kunnen zeggen dat de technologische vooruitgang waar we de laatste tijd inzitten naast de vele voordelen, ook nadelen heeft. Denk aan virussen, spyware, computerinbraak maar ook het privacy aspect wordt bedreigd.

Gelukkig zijn we nog niet zo ver als in dit filmpje te zien is, wat wel handig is, is dat wanneer ik een pizza bestel, ik inderdaad niet meer mijn adres en naam hoef op te geven, omdat zij dat de eerste keer hebben opgeslagen.

Van Zwam stopt na dit seizoen

Arno van Zwam, momenteel nog doelman van NAC Breda, hangt zijn kicksen na dit seizoen aan de wilgen. De speler begon zijn professionele carrière bij Fortuna Sittard. Dit seizoen staat hij in de rangorde van keepers achter eerste keus Edwin Zoetebier.

Van Zwam speelde de laatste vier jaar voor NAC Breda. De kans is overigens groot dat de 37-jarige speler een andere functie bij de Brabantse club zal gaan vervullen. In het verleden gaf hij namelijk al aan graag iets met de jeugd te willen gaan doen. Behalve voor Fortuna Sittard en NAC Breda kwam de goalie ook nog uit voor Júbilo Iwata uit Japan.

Johan Jansen, een keeper die afkomstig is van SDV Barneveld, nam gisteren voor het eerst deel aan de training van NAC Breda. De 18-jarige speler is vanaf volgend seizoen te bewonderen in de selectie van de club uit Breda.

EK Atletiek: Hoogspringer Nuijens mist finale

Tijdens het Europees kampioenschap indoor atletiek is hoogspringer Martijn Nuijens er niet in geslaagd de finale te bereiken. De 23-jarige atleet ging zaterdag in Birmingham tijdens de kwalificatie over een hoogte van 2,18 meter.

Op 2,23 ging het echter tot drie maal toe mis. De kwalificatie-eis voor de finale was 2,30 of een plaats bij de beste acht. Nuijens heeft een persoonlijk record van 2,24 meter.

Remake Das Leben der Anderen in de maak

Icoon FilmRegisseurs Anthony Minghella (The Talented Mr. Ripley, Cold Mountain) en Sydney Pollack (Three Days of the Condor, The Interpreter) zijn van plan een Hollywoodse remake te maken van de Oscarwinnende Duitse film Das Leben der Anderen.

De twee succesvolle regisseurs denken, samen met het filmproductiehuis The Weinstein Company, dat dit de beste manier is om de door Florian Henckel von Donnersmarck geregisseerde film een groter bereik te geven. Als in, binnen Amerika.

Sociologe over geweld in games

Gelukkig praat niet iedereen elkaar na. In een recente uitgave van the American Sociological Association's Context magazine staat een artikel waarin het verband tussen het spelen van games en gewelddadig gedrag betwijfeld wordt. Sociologe Karen Sternheimer geeft aan dat ze niet veel ziet in de theorieën dat gewelddadige games de directe aanleiding zijn tot gewelddadig gedrag. Ze gaat nog een stap verder door te opperen dat misschien zelfs het omgekeerde waar is.

Als bewijs voor deze theorie geeft ze aan dat de verkoop van games nog steeds stijgt, maar het aantal jonge moordenaars in de VS afneemt. Dit is natuurlijk geen keihard bewijs, aangezien de daling natuurlijk ook door andere factoren veroorzaakt kan worden en er misschien wel geen moorden meer zouden zijn als we geen games zouden spelen. Maar het is hoopgevend dat deze sociologe in ieder geval verder kijkt dan alleen naar de hoeveelheid bloed per game.

"If we want to understand why young people become homicidal, we need to look beyond the games they play."

Sternheimer geeft verder aan dat gewelddadige games tot nu toe vaak als zondebok worden gebruikt. De spellen worden bekritiseerd om maar niet naar de echte oorzaken van geweld te hoeven kijken, zoals armoede, huiselijk geweld, werkeloosheid en geestesziekten. Volgens de sociologe is het wel waarschijnlijk dat agressieve mensen games met veel geweld gaan spelen, maar het is volgens haar niet overtuigend aangetoond dat je daadwerkelijk gewelddadiger wordt door dergelijke games. Zo spreekt zij ook een onderzoek uit 2001 tegen waaruit bleek dat er wel een verband was tussen gewelddadige games en agressief gedrag. Ze zegt over de resultaten:

"They don't offer much insight as to why a few isolated kids, and not the millions of others who play these games, decided to pick up real weapons and shoot real people."

Het debat zal waarschijnlijk nog wel enige tijd voort razen, maar het is goed om te zien dat niet alleen de tegenstanders van game geweld aan het woord komen en dat er langzaam een discussie ontstaat die op feiten en onderzoeken is gestoeld en niet langer op persoonlijke meningen.

Maduro wil slagen bij Ajax

Al enige tijd is bekend dat de toekomst van Hedwiges Maduro bij Ajax alles behalve zeker is. Zo zou het nog niet duidelijk zijn of de twaalfvoudig international een contractverlenging krijgt. Zijn leeftijdsgenoten bij de Amsterdamse ploeg hebben deze inmiddels wel binnen.

Maduro heeft bij Ajax nog een contract dat nog anderhalf jaar doorloopt. De middenvelder begrijpt het standpunt van de Amsterdamse club overigens wel: "Vanuit Ajax bekeken, snap ik wel dat ze nog even wachten met een contractverlenging. Ik bedoel, je moet een lange verbintenis wel zélf verdienen. Niet dat ik elke wedstrijd slecht was, maar het was gewoon niet constant genoeg. Het is nu aan mij om te laten zien dat ze niet om me heen kunnen."

"Als je het puur zakelijk bekijkt, zou Ajax me komende zomer moeten verkopen als ze wat voor me willen vangen. Maar dan moet ik zelf ook willen. Ik heb nog een contract voor anderhalf jaar en ik wil slagen bij Ajax. Punt uit."

Snowboarder Van der Wal in achterhoede in Calgary

Bij de wereldbekerwedstrijden halfpipe in Calgary is snowboarder Dolf van der Wal in de achterhoede geëindigd. Vorige week werd de 19-jarige Nederlander nog verrassend tweede in Zuid-Korea. Hij kwam nu niet verder dan een 27e plaats.


Tobias Aalderink eindigde als 22e. De winst in Canada ging naar de Japanner Ryoh Aono, die met zijn overwinning ook de leiding overnam in het algemeen klassement. Van der Wal zakte daarin van de tweede naar de vierde plek.

Mtiliga en Van Gessel twijfelgevallen

Er is een mogelijkheid dat NAC Breda het komende zondag, tijdens het treffen met FC Groningen, zonder Patrick Mtiliga en Sander van Gessel moet doen. Het duo heeft last van lichte blessures, welke ze overhielden aan het bekerduel met PSV. De Bredanaars wisten deze wedstrijd met 3-0 te winnen.

"Ik voel mijn hamstring. Sinds ik zwaar geblesseerd ben geweest, ga ik anders met dit soort dingen om. Waarom risico nemen? Stel je voor dat ik een scheur in die hamstring oploop? Dan ben ik veel verder van huis", aldus Mtiliga op de website van NAC Breda.

Ernie Brandts, trainer van de Bredase club, kan in ieder geval niet over Tamás Petö beschikken. Ook Danny Mathijssen, Gertjan Tamerus, Brian Pinas en Victor Sikora zitten in de lappenmand. In de loop van zaterdag wordt een besluit genomen over Mtiliga en Van Gessel.

OHV: Van 'anti' tot 'kleine' Ronde

Met de Ster van Zwolle opent vandaag traditiegetrouw het Nederlandse wegseizoen. Toch is het voor de meeste wielerfanatici vandaag in Gent te doen, want daar staat de 'officiële' ouverture van het profwielerseizoen op de rol: de Omloop het Volk. De Vlaamse wielerkoers, 200 zware kilometers tussen Gent en Lokeren over beruchte Vlaamse kasseien en hellingen, is de start van het twee maanden durende klassiekerseizoen in Noord-Europa.

De eerste grote afspraak. Na een periode van opwarmkoersen op exotische oorden als Qatar, Maleisie, Australie en in Zuid-Europa, moet het wielergilde vandaag 'echt' aan de slag. Een kleine vijf uur, in een scenario van veel wind, regen en kou, stampen op kasseien en tien Vlaamse hellingen die we veelal ook uit de Ronde van Vlaanderen kennen, zoals de Oude Kwaremont (51 km), de beruchte Muur van Geraardsbergen (82 km) en de Berendries (125 km). Dankzij deze kasseienheuvels, die sinds 1950 de route kleuren, wordt de Omloop ook dikwijls liefkozend de 'kleine Ronde van Vlaanderen' genoemd. Die typering wordt door Het Volk, het organiserende dagblad, uiteraard gezien als een fraai compliment om vergeleken te worden met een dergelijk wielermonument. Hoe anders was dat vijftig jaar geleden. Toen waren de Omloop en de Ronde namelijk allesbehalve vrienden van elkaar. Hun rivaliteit had voornamelijk historische redenen.

Een ordinaire krantenruzie, om precies te zijn. De organisator van de Ronde van Vlaanderen, het conservatieve Het Nieuwsblad, had er tijdens de Tweede wereldoorlog namelijk voor gekozen om haar koers gewoon te laten doorgaan. Dat kwam het dagblad na de bevrijding op het verwijt te staan met de Duitse bezetter te hebben gecollaboreerd. Vooral in de ogen van de progressieve krant Het Volk had de Ronde zijn geloofwaardigheid verspeeld. Sportredacteur Jérome Stevens kwam dan ook met een alternatief: op zondag 25 maart 1945 moest de eerste Omloop van Vlaanderen plaatsvinden. Dat bleek een erg ambitieus plan, want door de oorlog (die elders nog in volle gang was) waren veel hoofdwegen gereserveerd voor militaire voertuigen. Stevens liet zich echter niet uit het veld slaan en kreeg enkele uren voor de start onder strenge voorwaarden het groene licht: het peloton moet steeds uiterst rechts van de weg rijden en op bepaalde stukken dient de koers geneutraliseerd te worden.

De indrukwekkende inspanningen van Stevens ten spijt, was de Omloop van Vlaanderen geen lang leven beschoren. Het Nieuwsblad kende immers weinig concurrentie, omdat de koers van Het Volk vooral als een snode kopie werd gezien. Vanaf 1947 koos Het Volk er dan ook voor om de naam om te dopen tot de Omloop Het Volk. Maar ook daar wist het rivaliserende dagblad iets op: net als alle andere kranten koos het ervoor om in haar katern(en) te berichten over Gent-Gent en late, vanaf 1996, Gent-Lokeren. Inmiddels heet het overal gewoon de Omloop het Volk, zoals het hoort. De eerste grote krachtmeting onder klassiekeromstandigheden.

De ambitie van de Omloop om ieder jaar het wielerseizoen in Belgie en Noord-Europa in het bijzonder in te leiden, is echter niet zonder risico. Eind februari, of in dit geval begin maart, valt immers nog midden in de regeerperiode van koning Winter. De kans dat er sneeuw valt of dat het ijzelt, is in deze periode dan ook aanzienlijk. Dat heeft de wielerkoers in het verleden nog wel eens parten gespeeld. Zo mochten de coureurs in 1971, 1986 en 2004 in hun bed blijven liggen. Althans, in laatstgenoemden gevallen, want aan het begin van de jaren zeventig viel het besluit tot afgelasting pas op het allerlaatste moment. Aan de vooravond van de 26ste Omloop had het gesneeuwd. Op de dag zelf lag er echter nog maar een dunne laag sneeuw, waardoor de organisatie in spoedberaad bijeenkwam om over het lot van diens wedstrijd te beslissen: afblazen of toch laten doorgaan? De renners en ploegleiders wachten ter plaatste op het verdict. Uiteindelijk kwam de organisatie tot de conclusie dat het te gevaarlijk zou zijn om te koersen. Om half elf werd de knoop doorgehakt: geen Omloop.

"Men zou als gewone organisator de wedstrijd wellicht kunnen doorzetten, zich misschien verplicht gezien hebben enorme risico's te nemen als gevolg van bepaalde financiële verbintenissen. Onze krant kon en wilde niet één renner het risico opdringen dat zijn seizoen, zijn broodwinning vanaf de eerste dag verknoeid zou worden", aldus de verantwoording van het organiserende dagblad in diens uitgave.Een Saillant detail is overigens dat de 26ste editie uiteindelijk nog wel in 71’ verreden werd. Dat eistte echter wel wat improvisatievermogen van Het Volk, omdat er niet alleen herbegonnen moest worden met het op poten zetten van de organisatie van het wielerspektakel, maar tevens moest er in de toen ook al overvolle wielerkalender een nieuwe datum worden geprikt. Gelukkig waren de organisatoren van de GP Pino Cerami in Wasmuel bereid om hun datum - donderdag 26 maart - af te staan aan de Omloop en hun eigen wedstrijd te verplaatsen naar 1 april, waardoor er als nog in Oost-Vlaanderen gekoerst kon worden. Eddy Merckx pakte destijds de bloemen; iets wat hij in zijn carriere nog eenmaal zou herhalen (1973).

In 86’ en 04’ stond zogezegd wel al vrij snel vast dat de seizoensouverture geen doorgang kon vinden. Beide keren was Pluvius de grote boosdoener. De oppergod koos ervoor om de wegen van de Vlaamse Ardennen al ruim voor het vertrek met een dik pak sneeuw te bedekken, waardoor er voor de organisatie niks anders opzat dan er al vroegtijdig een streep door te zetten. De Omloop kon immers onmogelijk op een veilige manier plaatsvinden. Meteen werden alle betrokkenen van de afgelasting gewaarschuwd om hen een overbodige tocht naar Gent te besparen. Een juiste beslissing want 's middags waren tal van hoofdwegen nog spekglad. In 86’ was het zelfs zo erg dat het gehele Belgische openingstweeluik moest worden afgelast, iets dat in zowel 71’ als 04’ niet het geval was.

U begrijpt dan ook dat Koning Winter bij organisator Wim Van Herreweghe niet op een vorstelijk welkom hoeft te rekenen. Of dat bij het publiek ook zo is, is echter nog maar de vraag, aangezien de barre weersgesteldheid de koers in het verleden meermaals hebben gekleurd. De meest fameuze edities van de Omloop waren immers degenen waarin de coureurs geplaagd werden door ijzige weersomstandigheden, zoals in 1981 en 1984. De renners moesten zich toen in een scenario van veel regen, wind en kou over de aanwezige kasseien en hellingen trappen. Een heuse hellentocht, zoals ook bleek uit de reactie van de winnaar in 81’, Jan Raas, tegen de aanwezige media: "Wie met mij wil babbelen, moet maar mee onder de hete douche, want ik besterf het van de kou." Eddy Planckaert zei drie jaar later, na zijn winst, helemaal niks. Zijn met een van de kou vertrokken gezicht met blauwe lippen sprak immers boekdelen. "Je hoorde duidelijk iets kraken toen de kleine voet aan grond zette", merkte de Vlaamse sporjournalist Rik Vanwalleghem op. "Brrrtrrrt, waren de historische letters die uit zijn mond klapperden. Hij pinkte een ijspegel van onder zijn neus weg, kreeg van de verzorger een doekje tegen het verdere invriezen en werd vervolgens door de massa als een ijshockeypuck heen en weer geslingerd." De eerdergenoemde edities zijn voorbeelden van de talloze heroische zegetochten die de wielersport zo speciaal maken; cyclisme in optima forma!

Of we vandaag opnieuw een memorabele editie krijgen, is de vraag. Dat ligt niet alleen aan de weersomstandigheden, maar ook aan de renners zelf. Beide factoren bepalen immers hoe zwaar de koers daadwerkelijk wordt. Uiteraard is het voor de wielerfanatici te hopen dat de renners, en vooral de Belgen, er een harde wedstrijd van willen maken. Dat zal ook wel moeten gebeuren, want anders zijn mijns inziens Tom Boonen en diens team Quick-Step spekkopers. Tornado Tom heeft in de Ronde van Qatar, waar hij maarliefst vier ritten won, namelijk laten zien goed uit de winterbreak te zijn gekomen en zint op nieuw succes in eigen land – ook al zegt hij zelf op 85 procent van zijn kunnen te functioneren. Niet alleen omdat de Omloop nog op zijn imposante palmares ontbreekt, maar ook omdat een goed optreden op de Oost-Vlaamse wegen garanties lijkt te geven voor een succesvolle voorjaarscampagne; de coureurs die goed zijn in de Omloop spelen immers vaak een belangrijke rol in de wedstrijden erna, zoals onder meer hoogmis van het Vlaamse wielrennen, de Ronde van Vlaanderen.

Boonen is met zijn equipe, waarin ook de mede-favorieten Gert Steegmans en Peter van Petegem – die bij een overwinning alleenheerser kan worden met vier zeges – zitten, dan ook de te kloppen man. Zijn naast belagers moeten, bijna logischerwijs, in de Belgische hoek gezocht worden. Voor de Belgen, en dan met name de Vlamingen, is de Omloop namelijk iets speciaals: het is de langverwachte opening van het Belgische wielerseizoen. Claude Criquielion zei ooit: "Voor een Belgische renner betekent winst in Het Volk dat hij ook het jaar daarna nog werk heeft. Voor alle anderen is het geen grote wedstrijd." Dat blijkt ook wel uit de erelijst, want maarliefst 53 maal wist een thuisrijder als eerste zijn wiel over de meet te drukken. Boonen en zijn ploegmakkers zullen zich dan ook vooral concentreren op Leif Hoste, Nick Nuyens, Philippe Gilbert, Nico Eeckhout en Stijn Devolder.

Toch moet het team van Patrick Lefevere ook rekening houden met een aantal buitenlandse klasbakken, en dan vooral hen die – net als de eerdergenoemde Belgen – verknocht zijn aan de kasseien en de voorjaarsklassiekers. Denk hierbij aan Filippo Pozzato, Andreas Klier, Sergei Ivanov, Bernhard Eisel, Steffen Wesemann, Juan Antonio Flecha en natuurlijk ‘onze’ troeven: Leon van Bon en Max van Heeswijk, die zichzelf graag een verlaat verjaardagscadeau zal willen schenken. Of zal de wielerwereld een nieuwe held in haar armen kunnen sluiten, zoals in 1969 het geval was? Roger De Vlaeminck verraste destijds immers vriend en vijand door er in zijn allereerste profkoers met de bloemen vandoor te gaan. De latere Monsieur Roubaix verwees met een krachtige spurt onder meer Patrick Sercu en Eddy Merckx terug. Wie weet, 38 jaar na dato.

Mijn persoonlijke favorieten:
***** Boonen.
**** Steegmans, Pozzato.
*** Hoste, Gilbert, Nuyens.
** Van Petegem, Eisel, Van Bon, Devolder.
* Klier, Wesemann, Eeckhout, Ivanov, Van Heeswijk.

Lifestyle: Slippies

Het is maar goed dat de meeste mannen geen mietjes zijn. Het is immers geen pretje 's avonds. Je kruipt in bed en wordt romantisch *kuch* verrast met twee ijsklompjes die tegen je poezelige voeten aanwrijven. Daar heeft God toch een steekje laten vallen. Tenminste, zo gaat dat hier in huis. Verschrikkelijk. Maar omdat je nu eenmaal je vriendin niet met haar poten als een kat in de magnetron kan duwen, zijn er nu Slippies. Een soort hittepit kussentjes, maar dan in de vorm van pantoffels. Je gooit ze in de magnetron, even laten opwarmen en je trekt ze aan voor lekker warme voeten.


En het was bijna Valentijnsdag, dat scheelde ook.

Ratchet & Clank voor de PS3; de eerste beelden!

Ook op de PS3 zullen Ratchet & Clank van de partij zijn. De eerste beelden van de platformer zijn hier onder in de vorm van scans te aanschouwen. Insomniac Games gebruikt voor het spel de engine van Resistance: Fall of Men en dat lijkt zeer goed uit te pakken.
Er is een grote kans dat Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction een van de games gaat worden die mensen zal aanzetten om toch de PS3 in huis te halen.




Moya en Chela naar finale Acapulco

Carlos Moya heeft de eindstrijd bereikt van de het ATP-toernooi van Acapulco. In een duel der oudgedienden stuurde de als achtste geplaatste Spanjaard zijn als eerste geplaatste landgenoot Juan Carlos Ferrero naar huis: 2-6, 6-2, 6-3.

Moya, oud-winnaar van Roland Garros, neemt het in de finale op tegen de Argentijn Juan Ignacio Chela.

Chela kwam goed weg. In zijn partij tegen landgenoot Agustín Calleri stond Chela met 4-6, 5-5 achter. Calleri, als tweede geplaatst, blesseerde zich echter waardoor de weg naar de finale voor Chela openlag. Chela baalde na afloop van de wijze waarop hij de partij won. "Het is erg spijtig. We zijn vrienden en ik weet niet hoe het met hem gaat. Ik hoop dat zijn blessure niet ernstig is."

Anna Nicole Smith begraven op Bahama's

Icoon ShowbizzVoormalig playmate, ex-model en reality-tv-ster Anna Nicole Smith is vrijdag op de Bahama's begraven, naast haar vorig jaar overleden zoon Daniel. Smith ligt in een bruine kist in een toga met parels en een tiara, een hoofdtooi van oosterse zijde, zo meldden Amerikaanse media.

Voorafgaand aan de begrafenis ging heel wat juridisch getouwtrek over de locatie van de begrafenis. De moeder van Anna Nicole Smith wilde dat ze in haar geboortestaat Texas zou worden begraven, maar de rechter oordeelde dat het lichaam moest worden overgedragen aan de voogd van Nicoles dochter, Richard Milstein. Hij wilde haar begraven op de Bahama's, waar Smith de laatste maanden van haar leven doorbracht.

Anna Nicole Smith begraven

Met dank aan static voor de submit.

Concert: Goose in Tivoli

Half februari begon voor de Chinezen het jaar van het varken. Voor liefhebbers van Vlaamse muziek wordt 2007 het jaar van de gans. Afgelopen jaar leverde de Kortrijkse band Goose al het vuurwerk van het spektakel dat zou gaan via de CD Bring It On. Dit jaar wordt het knallen in het live circuit. Amsterdam is 22 februari overwonnen en 1 maart deden de Belgen Tivoli de Helling aan om hun vuurwerk af te steken. Ook Pinkpop zal later dit jaar nog verblijdt worden met deze vloedgolf aan synthrock!


Korolev trekt zich niets van gedraai ATP aan

Evgeny Korolev laat zijn spel niet beïnvloeden door de commotie die was ontstaan rondom hem en James Blake. Uiteindelijk kreeg Korolev toch het ticket voor de kwartfinales. Hij deed wat hij moest doen en staat nu knap in de halve finales in Las Vegas.

Evgeny Korolev trad in de kwartfinale aan tegen Sam Querrey (Verenigde Staten). De Rus won in twee sets: 6-4 6-4. In de halve finale wacht de Oostenrijker Jurgen Melzer. Melzer klopte de Tsjech Jan Hernych met 6-3 3-6 6-3.

In de andere halve finale staan “twee kabaalmakers” tegen elkaar. Marat Safin, als derde geplaatst, en Lleyton Hewitt nemen het tegen elkaar op. Zowel Hewitt als Safin namen het op voor Korolev toen de ATP tijdens het toernooi de regels wijzigde. Safin klopte Fernando Verdasco met 6-1 6-4. Hewitt, ondervond weinig problemen tegen een andere Spanjaard, Feliciano Lopez. Hewitt won met 6-3 6-2.

Doden op Flores door aardverschuiving

Icoon RampZeker twaalf mensen zijn omgekomen op het Indonesische eiland Flores nadat hevige regenval aardverschuivingen had veroorzaakt. Dat meldden lokale functionarissen zaterdag. Tientallen mensen worden nog vermist.

"In het subdistrict Cibal werden 43 mensen bedolven door de aardverschuiving en twaalf van hen zijn dood teruggevonden", zei het districtshoofd Christian Rotok tegen het radiostation El Shinto.

In het subdistrict Lambaleda werden volgens hem elf huizen weggespoeld. Over het lot van de bewoners is nog niets bekend.

Man probeert skelet vader tot leven te wekken

Icoon OpmerkelijkEen Pakistaanse man heeft het skelet van zijn vader opgegraven en mee naar huis genomen, in een poging de stoffelijke resten nieuw leven in te blazen.

De man kaapte een ambulance en dwong de chauffeur onder bedreiging van een vuurwapen de botten te vervoeren. Thuis legde hij de beenderen van de twee jaar geleden overleden vader op bed en besprenkelde die met rozenwater, onderwijl magische spreuken mompelend.

Toen de politie het huis binnenviel, wist de man te ontsnappen. Hem wacht een jaar cel wegens grafschennis.

Wennemars neemt rustdag

Erben Wennemars zal vandaag, op de tweede dag van de finale van de wereldbeker in Calgary, niet in actie komen. Wennemars heeft gezegd dat hij zich niet fit genoeg voelt, en daarom slaat hij de 500 meter van vandaag over.

Zondag start hij wel op de 1500 meter. Op die afstand kan Wennemars het totaalklassement van de wereldbeker winnen. Gisteren eindigde hij als zevende op de 1.000 meter, en hoewel dat voldoende was voor de eindzege sprak Wennemars van een tegenvallende prestatie. "Ik ben gewoon moe en mis even de energie. De reis naar Canada is me zwaar gevallen. Bovendien ben ik eerder in de week gevallen. Ik heb als gevolg daarvan last van mijn heup. Ik verwacht echter wel dat ik met een paar dagen de oude ben."

Goud voor Kuitunen en Ackermann

Bij het WK in het Japanse Sapporo heeft Virpi Kuitunen haar derde gouden plak veroverd. Na winst op de teamsprint en de estafette zegevierde ze op de dertig kilometer klassiek.

Bij de finish had de Finse langlaufster een voorsprong van zeven seconden op de Noorse Kristin Steira. Steira's landgenote Therese Johaug won verrassend brons.

De Duitser Ronny Ackermann prolongeerde bij de mannen opnieuw zijn titel op de Noordse combinatie. Na twee sprongen van de kleine schans en 15 kilometer langlaufen hield hij de Amerikaan Bill Demong en de Fin Anssi Koivuranta achter zich. In 2003 en 2005 won Ackermann ook al goud op het onderdeel.

PvdA-Kamerlid adviseur koning Marokko

PvdA-Tweede Kamerlid Khadija Arib is adviseur van de koning van Marokko. Dat meldt de Wereldomroep in een artikel op haar site. Ze zit in een commissie die de Marokkaanse identiteit van Marokkanen in het buitenland moet bewaken en verstevigen. Ook moet de commissie hooggeplaatste Marokkanen in onder meer Nederland rekruteren voor een nog op te richten Hoge Raad.

Koning Mohammed VI probeert op verschillende manieren meer grip te krijgen op de geëmigreerde Marokkanen. Zo kwamen vorig weekend in Amsterdam hooggeplaatste Nederlanders van Marokkaanse origine bijeen, op uitnodiging van de koning. Onder de fine fleur van de Nederlandse Marokkanen bevonden zich zo'n tweehonderd ondernemers, politici en vertegenwoordigers van moskeeën. Doel van de bijeenkomst was het aanhalen van de banden tussen moederland Marokko en zijn emigranten in Nederland.

CCDH
Arib is niet van plan om uit de adviesraad te stappen. Ze vindt haar Kamerlidschap prima te verenigen met haar werk voor Marokko. Ze ziet ook geen conflicterende loyaliteiten: ''Ik ben niet loyaal aan Nederland, ik ben niet loyaal aan Marokko, maar ik ben loyaal aan mijn principes. En dat zijn respect voor mensen- en vrouwenrechten.'' Het Tweede Kamerlid zegt zich bovendien ''ontzettend vereerd te voelen'' dat ze in de raad mag zitten. Een raad die volgens haar is opgericht door een onafhankelijke mensenrechtenorganisatie CCDH (Conseil Consultatif des droits de l'Homme)

Bij de onafhankelijkheid van de CCDH is overigens wel een kanttekening te maken. Deze adviesraad voor de mensenrechten is namelijk ingesteld door de koning van Marokko en adviseert ook rechtstreeks aan het Marokkaanse staatshoofd.

Hoge Raad
De adviesraad waarin Arib zit, moet uiteindelijk resulteren in een 'Hoge Raad voor de Marokkaanse gemeenschap in het buitenland'. Nog onbekend is wat het exacte takenpakket zal zijn van deze raad, wel is gesuggereerd dat een aantal van hen zal mogen toetreden tot de Eerste Kamer in Marokko. Vast staat dat de leden van de raad door de Marokkaanse koning zullen worden beëdigd. Bij een beëdiging worden de Marokkaanse onderdanen doorgaans geacht de hand van de koning te kussen en trouw aan hem te zweren. Arib zegt dat ze nog niet weet of ze zal toetreden tot de Hoge Raad en de hele ophef over de zaak maar vreemd vindt. Ze zit overigens al vanaf 1998 in de Kamer namens de PvdA.

Geëmigreerde Marokkanen vormen voor het Noord-Afrikaanse land een belangrijke economische factor. Marokko heeft daarom al een minister, Nouzha Chekrouni, die speciaal verantwoordelijk is voor Marokkanen in het buitenland. Vorig jaar pleitte ze voor de terugkeer van succesvolle Europese Marokkanen naar Marokko. In Europa leven naar schatting zo'n 2,6 miljoen mensen met Marokkaanse roots. In België zijn dat er 500.000 en in Nederland ruim 300.000. De meeste Marokkaanse migranten wonen in Spanje.

Vanavond totale maansverduistering

De MaanIn de nacht van zaterdag 3 maart op zondag 4 maart zal een volledige maansverduistering te zien zijn in Nederland. De verduistering zal beginnen om half elf zaterdagavond en het hoogtepunt zal bereikt worden om iets meer dan twintig minuten na middernacht. Om elf over twee zondagochtend zal het fenomeen voorbij zijn.

De verduistering zal live te volgen zijn via een webcam van AstroVersum en zal in de rest van Europa, Afrika en westelijk Azië ook te zien zijn. Een maansverduistering treedt op wanneer de aarde tussen de zon en de maan staat, waardoor de maan geen zonlicht opvangt van de zon en dus niet te zien is. Het fenomeen komt 66 keer per eeuw voor, ongeveer twee keer in drie jaar.

Met dank aan AstroNova en Freek99 voor de submit.

'Ruzie met Turken over 'lek' bij politie'

Icoon PolitieOmdat er vertrouwelijke politie-informatie is gelekt aan Turkije loopt een aantal onderzoeken naar de georganiseerde misdaad in Nederland en Turkije gevaar. Dat blijkt uit vertrouwelijke correspondentie die in het bezit is van NRC Handelsblad. Dit meldt de krant zaterdag.

De informatie is volgens de AIVD gelekt door een Turkse tolk die inmiddels is ontslagen. Het gaat onder meer om het onderzoek naar de verdachten van de moord op vastgoedhandelaar Willem Endstra en een onderzoek naar de mogelijke heroïnehandel van Nedim Imaç, de onlangs vermoorde voorzitter van de Amsterdamse voetbalclub Türkiyemspor.

In beide onderzoeken was de hulp nodig van de Turkse autoriteiten. In de NRC reageert een hoge Turkse politiefunctionaris verrast op het verwijt dat er informatie zou zijn gelekt. ''Ik weet dat er problemen zijn met deze tolk, maar dat hij onrechtmatig vertrouwelijke informatie zou hebben verstrekt aan Turkije is nieuw voor mij.''

Real Betis drie duels niet in eigen stadion

De Spaanse voetbalbond heeft bepaald dat Real Betis de komende drie thuiswedstrijden niet mag spelen in het eigen stadion. Dit naar aanleiding van het wangedrag van het publiek in het bekerduel tegen Sevilla.

De trainer van Sevilla, Ramos, ging daarbij knock-out, nadat een vanuit het publiek gegooide fles zijn hoofd raakte. Na dit incident werd de wedstrijd gestaakt. Het resterende half uur van de wedstrijd zal op 20 maart achter gesloten deuren in het stadion van Getafe worden uitgespeeld.

Wegereef geeft fout toe

Jan Wegereef heeft alsnog toegegeven dat hij een kapitale fout heeft gemaakt in de wedstrijd AZ - Ajax. Demy de Zeeuw kwam met gestrekt been in op Ajax goalie Stekelenburg, waardoor Martens de losgekomen bal simpel in het Ajax doel kon werken.

Volgens Jaap Uilenberg, leidinggevende van de scheidrechters, had Wegereef zijn fout meteen toe kunnen geven, hij stond immers te ver van de situatie af om hem goed te kunnen beoordelen en dan is reden genoeg om een fout toe te geven. Wegereef verdedigde zijn fout echter meteen na het zien van de beelden, en vond zijn beslissing nog steeds de juiste. Eén week later heeft Wegereef dus alsnog het boetekleed aangetrokken, en zijn fout toegegeven.

Meer kinderen in achterstandswijken

Icoon BinnenlandsIn 2005 zijn bijna 595.000 kinderen opgegroeid in achterstandswijken in Nederland. Dat is een toename van circa 20.000 kinderen in vergelijking met het jaar daarvoor. In 2004 woonden 574.575 kinderen in achterstandswijken.

Dat blijkt uit het onderzoek Kinderen in Tel van het Verwey Jonker Instituut, Stichting Kinderpostzegels, Jantje Beton, Unicef en Defence for Children, dat zaterdag is gepresenteerd. Volgens de onderzoekers wordt de kloof tussen kinderen langzaam maar zeker steeds groter. Die scheiding is niet alleen te vinden tussen bepaalde wijken in steden, maar ook tussen een aantal plattelandsgemeenten is dit waar te nemen.

In totaal woont 17 procent van de kinderen in een achterstandswijk. In grote steden zoals Rotterdam en Amsterdam ligt dat percentage op 60. Ook in de noordelijke provincies zijn achterstandswijken. De onderzoekers bestempelen Pekela, Reiderland en Bolsward tot ''één grote achterstandswijk''.

Net als vorig jaar staat de gemeente Rotterdam op de eerste plaats in de ranglijst van de minst scorende gemeenten. Het Gelderse Rozendaal is de gemeente waar je als jongere de beste kansen hebt.

De rangorde van de Nederlandse gemeenten en provincies wordt jaarlijks uitgebracht. Op die manier maakt het project zichtbaar waar de omstandigheden verbeteren of verslechteren.

Hoogendorp niet tegen Heracles

ADO Den Haag moet het morgen, in de competitiewedstrijd tegen Heracles, doen zonder Rick Hoogendorp. De spits heeft last van zijn knie.

Daarnaast kan ADO-trainer Lex Schoenmaker ook geen beroep doen op Said Bakkati, die eveneens kampt met knieklachten. Paulus Roiha is niet inzetbaar wegens een achillespeesblessure en Ferrie Bodde heeft last van zijn enkel en is daarom niet inzetbaar.

Kuznetsova in finale Qatar tegen Henin

De finale van het WTA-toernooi in Qatar gaat tussen Svetlana Kuznetsova en Justine Henin. De als tweede geplaatste Kuznetsova versloeg de als zesde geplaatste Slowaakse Daniela Hantuchova vrij eenvoudig met 6-4 en 6-2.


Justine Henin versloeg eerder vrijdag de Servische Jelena Jankovic met 6-7 (5), 6-2 en 6-4. Voor de Belgische, die vorige week het toernooi in Dubai op haar naam schreef, was het geen makkelijke wedstrijd. "Ik heb wedstrijden als deze nodig om mijn spelpeil op het niveau te krijgen dat ik nastreef. Het was erg moeilijk voor mij op de baan. Ik draag contactlenzen en dat is vooral een probleem als ik zand in mijn ogen krijg."

WB Calgary: Wüst verpulvert Nederlands record

Ireen Wüst heeft bij de finale van de wereldbeker in Calgary de 1.000 meter op haar naam geschreven. De wereldkampioene allround verpulverde in 1.13,86 het Nederlands record, dat met 1.14,45 op naam stond van Marianne Timmer.

Wüst reed met 28,20 de snelste slotronde ooit op de 1.000 meter en werd na Cindy Klassen en Chris Witty de op twee na snelste vrouw op de kilometer. "Ik hoop nog meer te groeien de komende dagen en dan volgende week echt iets te laten zien," aldus Wüst

Annette Gerritsen eindigde uiteindleijk als negende. De Italiaanse Chiara Simionato, die zevende werd in 1.15,31, won de wereldbeker.

Oproep profteams aan UCI en ASO

De vereniging van ProTourteams heeft zowel de UCI als de Tour-organisatie ASO met klem gevraagd om deel te nemen aan een vergadering om een uitweg te vinden uit de huidige wielrencrisis.

De UCI heeft de ProTour-teams verboden om aan de start te verschijnen van Parijs - Nice, de eerste wedstrijd van de ProTour-serie. De koers wordt georganiseerd door de ASO, waarmee de UCI momenteel in onmin leeft. Als de teams niet aan de start verschijnen, dan dreigt er een conflict met de ASO. De ASO kan dan ploegen uit onder meer de Tour weren."We dienen in alle grote koersen te starten. Dat is essentieel voor onze sport", aldus een gezamelijke verklaring van de wielerploegen.

WB Calgary: Fredricks wint eerste 500 meter

De Amerikaan Tucker Fredricks heeft de eerste 500 meter van dit weekend gewonnen tijdens de finale van de wereldbeker in Calgary.

Fredricks kwam tot een tijd van 34,64, en was daarmee zevenhondersten van een seconde sneller dan de Rus Lobkov die als tweede eindigde. De Nederlanders stelden ietwat teleur, Jan Bos eindigde als veertiende, Gerard van Velde als vijftiende en Erben Wennemars als zestiende.

Lokhoff passeert Zwarthoed

De trainer van Excelsior, Ton Lokhoff, heeft besloten om doelman Theo Zwarthoed op de bank te laten beginnen in de competitiewedstrijd vanavond tegen Vitesse. De oefenmeester van de Rotterdammers gunt Ron Graafland zaterdagavond een basisplaats.

Excelsior wist dit seizoen nog geen één keer de nul te houden, maar Lokhoff bleef vertrouwen hebben in zijn sluitpost Zwarthoed. Nu gunt hij Ron Graafland een kans. "Een veldspeler wissel je makkelijker dan een keeper. De reden dat ik Ronald nu de kans geef is omdat Theo te veel dezelfde fouten blijft maken. Hij heeft kwaliteiten, maar zal keihard moeten blijven werken", aldus Lokhoff.

WB Calgary: Wennemars pakt wereldbeker 1.000 meter

Erben Wennemars heeft de wereldbeker op de 1.000 meter heroverd op de Amerikaan Shani Davis. Bij de WB-finale in het Canadese Calgary volstond de zevende plaats voor de Zwollenaar om de trofee voor de vierde keer te winnen.

"Ik ben blij met de wereldbeker, maar mijn race was gewoon niet goed," aldus Wennemars. " Je rijdt hier om te winnen, niet om 1.08 te rijden."

De winst ging naar Denny Morrison, die in 1.07,24 het baanrecord van Wennemars verbeterde. Simon Kuipers eindigde als vijfde in 1.08,11 en verzekerde zich daarmee van een ticket voor de WK afstanden in Salt Lake City.

In the picture! (uitslag)

Er valt wat te winnen! want iBOOD is zo vriendelijk een aantal leuke prijzen ter beschikking te stellen in verband met de feestmaand en de vierde weekprijs gaat naar de bedenker van het leukste onderschrift van de komende week. Dat gaat als volgt: vandaag, maandag en woensdag is er een In the Picture! waarbij het leukste onderschrift wordt gekozen. Op donderdag kiezen we dan de weekwinnaar. Uiteraard allemaal volledig subjectief...

We hadden drie kandidaten Taxi, Markofnikoff en ARSon maar de winnaar van de vierde weekprijs is...

winnaar week 4

DVD: Qlimax 2006

Voor iedereen die 25 november jl. niet naar de Arnhemse Gelredome ging, is in januari de dvd-registratie van Qlimax 2006 verschenen. Is het gelukt om in honderd minuten Show het bijna tien uur durende evement samen te vatten? Aangezien de dvd behalve The Show ook nog talrijke extra's als The Artists, The Crowd, Backstage, Pictures en Trailers bevat, en er ook nog een bonus-cd bij zit, zou je zeggen dat dit alles behalve een mager product is. Sterker nog: zijn vet, bruut en dik geen betere termen voor dit sterke staaltje hardstyle?

Michael Jackson bekeerd tot islam

Icoon ShowbizzDe superster van de pop, Michael Jackson, heeft bevestigd dat hij zich bekeerd heeft tot de islam. Dit melden berichten uit het Midden-Oosten.

De Arabisch-Israëlische krant Panorama claimt dat Jackson het nieuws zelf naar buiten heeft gebracht. Ook zou Michael plannen hebben onthuld dat hij naar Bahrein gaat verhuizen waar hij al onroerend goed heeft gekocht.

Jermaine, de moslimbroer van de zanger heeft vandaag gezegd dat de hitfabriek al geïnteresseerd raakte in de islam sinds hij zelf bekeerd werd in 1989. Michael zou al hebben getwijfeld over zijn eigen bekering sinds de vrijspraak in een zaak betreffende kindermisbruik in 2005.

Met dank aan Del_Toro voor de submit.

AP wil niets meer over Paris Hilton horen

Icoon ShowbizzHet wereldwijd gezaghebbende persbureau Associated Press heeft 13 februari een memo onder de verslaggevers verspreid waarin de journalisten wordt opgedragen voorlopig niets meer over Paris Hilton te schrijven.

Paris Hilton verscheen voor het uitgaan van de memo gemiddeld tweemaal per week in een AP bericht. De opdracht werd door de journalisten met gemengde gevoelens ontvangen.

Lang hebben de verslaggevers het niet volgehouden. Binnen twee weken dook Paris weer op in diverse verhalen van het persbureau. De conclusie van de redactie na de zware onthouding was: 'Als er geen nieuws is, is er nog altijd Paris Hilton'.

Met dank aan panneman78 voor de submit.

Bus valt 8 meter naar beneden: 6 doden

Zes mensen zijn bij een zwaar busongeval in Atlanta in de Amerikaanse staat Georgia omgekomen. In de bus zat een complete baseballploeg van een universiteit uit Ohio. Negen studenten verkeren nog in levensgevaar en nog eens twintig andere studenten raakten lichtgewond.

De bus reed op een splitsing van een snelweg door de vangrails. Het voertuig kwam acht meter lager op een weg terecht. Door de val van de bus werden vijf rijbanen geblokkeerd. De buschauffeur had een verkeerde afrit genomen en reed naar een hoger gelegen snelweg. Hij wist niet of hij links of rechts moest afslaan en reed door de vangrails. In de bus zaten 35 spelers van de universiteit van Bluffton

Dieven stelen rijplaten van 1000 kilo

Icoon PolitieBoeven hebben in de nacht van donderdag op vrijdag zestien rijplaten van duizend kilo per stuk gestolen. Dat gebeurde aan de Longroomweg in het Zeeuwse plaatsje Kamperland.

De rijplaten zijn in totaal duizenden euro's waard. Dat maakte de Zeeuwse politie bekend. Aan de Longroomweg wordt gewerkt aan dijkverzwaring. Het is onduidelijk wat de dieven met de loodzware rijplaten van plan zijn.

Kleuterverkrachter krijgt 240 uur werkstraf

Icoon JustitieDe rechtbank in Haarlem heeft een 40-jarige man veroordeeld tot een lange werkstraf, omdat hij zijn 4-jarige buurmeisje had verkracht. Dat gebeurde in Purmerend.

In totaal moet de man 240 uur werken. Ook moet hij een verplichte behandeling ondergaan. Verder krijgt hij een gevangenisstraf van zes maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. De vader van de kleuter, een raadslid van de gemeente Purmerend, reageerde eerder al woedend in diverse media over de lage strafeis. Hoe hij nu op de werkstraf reageerde is niet bekend.

Italiaan beboet voor verzwijgen impotentie

Icoon OpmerkelijkOok al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel. Hoe waar bleken deze woorden voor de 26-jarige Italiaan Luca Prodi. Trouwen met je vriendin zonder te zeggen dat je impotent bent, wordt in Italië gezien als een vorm van fraude.

Hij liet zijn toenmalige vriendin weten dat hij wilde wachten met het uitwisselen van lichaamssappen totdat ze netjes getrouwd waren. Zijn vriendin had dus nog geen benul van zijn onvermogen om tot de daad over te gaan toen ze hem het ja-woord gaf.

De rechters vonden dat zijn toen nog aanstaande bruid het recht had om te weten dat het liefdesspel zich niet verder zou ontplooien dan tot liefdevolle kusjes en veroordeelde de 26-jarige Italiaan tot een boete van 200.000 euro. Het stel is inmiddels gescheiden.Met dank aan YubYub voor de submit.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.