FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 15 juli 2006

[GP2] Uitslag 1e race Frankrijk

Vanmiddag is op Magny Cours de eerste race van de GP van Frankrijk in de GP2-serie verreden. Timo Glock wist op de eerste plaats te eindigen, gevolgd door Alexandre Premat. Morgen wordt de tweede race verreden.

Uitslag eerste race Frankrijk:

Pos.CoureurTeamVerschilRondenPits
1T. GlockiSport-411
2A. PrematART00'05"988411
3J. LopezSuper Nova00'17"100411
4N. PiquetPiquet Sports00'24"226411
5A. NegrãoPiquet Sports00'27"944411
6G. PantanoFMS00'31"586411
7L. Di GrassiDurango00'34"277411
8F. MonfardiniDAMS00'46"130411
9H. YoshimotoBCN Comp.00'53"671411
10E. VisoiSport00'54"151411
11N. JaniArden00'57"918411
12M. AmmermullerArden01'02"158412
13C. PiccioneDPR01'02"619411
14S. HernandezDurango01'03"288411
15A. VallesCampos Racing01'05"753411
16O. PlaDPR01'15"321411
17J. VillaRacing Eng.01'21"238411
18F. PorteiroCampos Racing01'22"011411
19L. HamiltonART-401
20A. CarrollRacing Eng.-402
21F. PereraDAMS-344
22J. TahinciFMS-161
23F. FauzySuper Nova-41
24G. BruniTrident-10
25A. ZuberTrident-10
26L. FilippiBCN Comp.-00

Uitslagen oefenduels 15-07-2006

De voetbalclubs zijn al weer enkele weken in voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. De fans kunnen tijdens de traditionele oefenduels wennen aan alle nieuwe gezichten. Hieronder volgen de uitslagen van vandaag

FC Boszoom - Feyenoord 0-18
Doelpunten: De Ceulaer (5), Boussaboun (4), Van Hooijdonk (3),
Pardo (2), Bahia, Biseswar, Collen en Vincken

Bennekom - Ajax 0-8
Doelpunten: Huntelaar (2), De Mul, Stam, Charisteas,
Rosales, Poepon en Sarpong

Combinatie-elftal Werkendam - RKC Waalwijk 0-11

FC Utrecht - FC Dordrecht 1-1
Doelpunt: Somers

Juliana '31 - NEC 1-2
Doelpunten: Barreto, Niedzielan

Germenia Teveren (Dui) - Roda JC 0-7
Doelpunten: Cissé, Vandamme, Rudge, Bouchiba,
Agustien, Oper, Cristiano

FC Groningen - Falkirk (Sch) 1-0
Doelpunt: Cornelisse

Laakkwartier - ADO Den Haag 0-7
Doelpunten: Kolk (4), Elia (2), Rankovic

V.V. Zundert - NAC Breda 0-5
Doelpunten: van Gessel (2), Kousemaker, Slot, Sikora

Zeeuwse Selectie - Sparta 1-3
Doelpunten: Oost, Rose, Zaalman

KSVK United (Bel) - PSV 0-2
Doelpunten: Simons, Väyrynen

Westerlo (Bel) - Excelsior 1-2
Doelpunten: Rothman, Slory

Regioselectie Dirkshorn - AZ 1-7
Doelpunten: Cziommer (3), Dembele, Koevermans, Lens, Vormer

Diessen - Willem II 0-11

SC Heerenveen - Stormvogels Telstar 2-1
Doelpunten: Afonso, Nilsson

Spero -Vitesse 1-9

The Sultans Elephant deel 2

In een vorig blogje schreef ik al over het openluchtspektakel “The Sultans Elephant”.

De hoofdrolspelers zijn een marionet van een meisje van 5,5m hoog en een gigantische mechanische olifant van zo’n 11,5m hoog en 50 ton zwaar. Er zijn zo’n 22 mensen nodig om de olifant te bedienen alsook 20 mensen om de kleine reuzin te laten bewegen. Ik was er vorige zaterdag bij toen ze in Antwerpen voor 4 dagen waren neergestreken. Het moet waarschijnlijk niet worden gezegd dat de gehele show op iedereen die stond te kijken een geweldige indruk heeft gemaakt. Iedereen stond met open mond te kijken toen de kleine reuzin kwam voorbij wandelen, maar ze stonden nog meer te kijken toen de 11m hoge olifant langskwam. Ik heb van die zaterdagochtend 8 juli beelden gemaakt terwijl ze de poppen aan het klaarmaken waren voor hun tocht door de stad en ze op google video geplaatst. Het is in totaal 44 minuten film en je kan het hier bekijken. Het gesnurk die je zal horen aan het begin van de film is enkel maar het gesnurk van de kleine reuzin die uit de luidsprekers galmde. Sorry voor mijn beetje stuntelig camerawerk.

Estafetteteams falen in Eindhoven

De Nederlandse estafetteploegen zijn er nog steeds niet in geslaagd de EK-limiet te lopen. Ook tijdens wedstrijden in Eindhoven faalden de teams.

De herenploeg, bestaande uit Timothy Beck, Daniel Ward, Patrick van Luijk en Caimin Douglas, snelde naar 39,54, slechts veertienhonderdste boven de limiet. De dames zetten zelfs helemaal geen tijd op de klokken wegens een diskwalificatie. Beide equipes hebben nog een kleine twee weken om de limiet (die voor de vrouwen ligt overigens op 44,30) te halen. Vooral voor de mannen zou een niet-deelname aan het EK een kleine catastrofe zijn. Drie jaar geleden eindigden ze als derde op het WK. Nu falen en het katalyserende effect van die historische prestatie is nihil.

Atlético Madrid wil Kezman niet kwijt

Atletico Madrid wil Mateja Kezman absoluut niet kwijt. Het succesvolle aanvalskoppel Kezman-Torres is volgens de supporters heilig, en het bestuur van de Spaanse club denkt daar hetzelfde over. Zowel Benfica als Fiorentina, Hamburger SV en Lokomotiv Moskou hadden interesse getoond in de Serviër.

Atletico heeft zijn selectie voor het komende seizoen nagenoeg rond, en wil zich alleen nog versterken in de vorm van Zé Roberto. Roberto weigerde begin juli het laatste contractvoorstel van Bayern Munchen en kan nu transfervrij vertrekken bij de Duitse club.

Phonak: "Pereiro mag geel houden"

Vreemd genoeg lijkt Phonak-ploegleider John Lelangue blij te zijn dat Oscar Pereiro vandaag de gele trui heeft veroverd op Floyd Landis.

Onverschillig meldde hij: "Pereiro mag die trui gerust hebben. Ons doel is geel in Parijs, niet nu." Ongeveer een half uur wist de Spanjaard goed te maken op Landis. Lelangue verklaarde waarom Phonak niet echt de achtervolging inzette tijdens de etappe van vandaag: "Met deze hitte konden we wel wat rust gebruiken. We moesten onze krachten sparen. In de Alpen is nog veel werk te doen."

Ondanks dat Pereiro normaal gesproken redelijk in de bergen mee kan en een goede tijdrit kan rijden, ziet de Phonak-ploegleider geen bedreiging in hem. "Ik zie hem, met de Alpenritten van volgende week, niet als een concurrent."

Dutch Open: Haase in eerste ronde tegen Coria

De Nederlandse deelnemers aan het Dutch Open in Amersfoort hebben een loodzware loting te verwerken gekregen. Robin Haase, die deze week in Scheveningen nog de kwartfinale wist te halen, treft het het zwaarst: Hij moet het opnemen tegen Guillermo Coria.

Igor Sijsling, die evenals Haase een wildcard kreeg van de organisatie, speelt tegen de als zevende geplaatste Daniele Bracciali. De nummer één van de wereld bij de junioren en winnaar van Wimbledon, Thiemo de Bakker treft de als achtste geplaatste Fransman Julien Benneteau.

Lance Armstrong schoffeert Franse nationale ploeg

Lance Armstrong heeft olie op het Franse vuur gegooid. In een televisie-opname, die zondag op ESPN uitgezonden zal worden, beschuldigt de zevenvoudig Tour-winnaar de Franse nationale ploeg ervan doping te hebben gebruikt.

"Al de spelers hebben positief getest... als klootzakken", luidde het commentaar van Armstrong op de verliezend finalist van het afgelopen WK. Het botert al langer niet tussen de Amerikaan en de Fransen. Zo werd hij onder aanvoering van de Franse krant l'Equipe eveneens beschuldigd van dopinggebruik. Vorige maand uitte een andere Amerikaanse tourwinnaar, Greg LeMond, in de Franse pers al zijn twijfels over Lance Armstrong.

Duizend luchtaanvallen vandaag op Libanon

OorlogIsraël heeft vandaag weer een flink aantal aanvallen uitgevoerd in Libanon. In totaal werden zo'n duizend aanvalsvluchten geteld van de Israëlische luchtmacht. Bij de bombardementen zijn zeker 30 doden gevallen. Veel slachtoffers vielen toen een minibusje werd geraakt met daarin 20 mensen van twee families, die voor het geweld op de vlucht waren geslagen. In totaal zou het Israëlische offensief dat woensdag werd ingezet, inmiddels aan 99 mensen het leven hebben gekost

Het hoofdkwartier van de Hezbollah in Beiroet is vandaag volledig in puin gegooid. Ook de havens van Beiroet en Tripoli werden door de Israëlische luchtmacht bestookt. Verder werden luchtaanvallen op Zuid-Beiroet uitgevoerd. Doelwit was een sjiitische wijk; volgens Israël een bolwerk van de Hezbollah-beweging.

Een Israëlische bewindsman liet vandaag weten dat Hezbollah-leider sjeik Hassan Nasrallah ''bij de eerste mogelijkheid'' zal worden geliquideerd.

Hezbollah
Hezbollah op zijn beurt vuurde vandaag raketten af op de Israëlische stad Tiberias, op 35 kilometer van de Libanese grens. In Israël vreest men dat de Hezbollah raketten heeft die Tel Aviv kunnen bereiken. In Israël zijn tot nog toe minstens twee mensen omgekomen en veertig gewond geraakt door de Hezbollah-raketten.

Gisteren werd een geavanceerd Israëlisch oorlogsschip door een voltreffer geraakt. Daarbij vielen zeker vier doden. In eerste instantie berichtte men dat het om een onbemand vliegtuigje met explosieven ging. Het blijkt echter om een telegeleide raket van Iraanse makelij te gaan. Het schip is inmiddels teruggesleept naar Israël. De Israëlische regering beschuldigt Iran ervan dat het Revolutionaire wachters laat meevechten met Hezbollah.

Buitenlandse reacties
De Amerikaanse president George Bush, de Russische president Vladimir Poetin en de Britse premier Tony Blair hebben de partijen opgeroepen tot kalmte. Bush legde de schuld van het opgelaaide geweld bij Hezbollah, dat woensdag de militairen vanuit Israël ontvoerde en hen alleen vrij wil laten in ruil voor Arabische gevangenen.

Rusland riep op tot een meer ''gebalanceerde'' kijk op de tweestrijd, maar vroeg ook Hezbollah om de militairen vrij te laten. Ook het Europees Parlement riep op om de ontvoerde soldaten vrij te laten. Israël werd gevraagd geen buitensporig geweld te gebruiken. De Finse premier Matti Vanhanen, momenteel voorzitter van de Europese Unie, vroeg alle partijen in het conflict om het geweld te stoppen. Hij voegde eraan toe dat het gebruik van geweld door Israël de voorbije dagen ''buiten proportie'' is.

Need For Speed Carbon ingame beelden

Er zijn eindelijk ingame beelden van het nieuwste deel uit de Need for speed serie verschenen. Carbon combineert het straatrace element van Underground met het politie element van Most Wanted. Het straatracen zal in dit deel een stuk gevaarlijker zijn, met verraderlijke bergweggetjes.

De trailer is te bekijken in mov of wmv formaat.

Voor de mensen die iets meer over de game willen weten is er ook nog een interview met de producer beschikbaar in mov en wmv formaat.

Hockeyers verslaan Argentinië

De Nederlandse hockeyers hebben in een oefenduel Argentinië met 2-0 verslagen. De wedstrijd was een belangrijke test voor de Champions Trophy die komende week van start gaat.

Roland Brouwer en Taeke Taekema tekenden voor de doelpunten. Eerder deze week speelde Oranje nog met 2-2 gelijk tegen Argentinië. Destijds gaf een aantal erkende krachten geen acte de présence. Bondscoach Roelant Oltmans denkt dat Nederland het juiste pad heeft ingeslagen: ”De organisatie achterin stond goed. Vooral onze strafcorner ziet er goed uit. Dat is voor een hockeycoach altijd een prettige constatering.”

Zondagochtend onthult Oltmans zijn selectie voor de Champions Trophy. Het is nog maar de vraag of Laurence Docherty tijdig zijn Nederlandse paspoort krijgt. De Schot, die tegen Argentinië zijn tweede interland speelde, is anders niet inzetbaar tijdens titeltoernooien.

Italië met een been in finale Fed Cup

In de strijd om een plaats in de finale van de Fed Cup heeft Italië vandaag uitstekende zaken gedaan. Na de eerste dag staan de Italiaanse vrouwen tegen Spanje op een 2-0 voorsprong. Morgen hebben ze aan één overwinning genoeg om de finale te halen.

Flavia Pennetta bezorgde Italie een droomstart door in 6-3 en 6-2 af te rekenen met Anabel Medina Garrigues, waarna Francesca Schiavone haar vaderland op een 2-0 voorsprong zette door Lourdes Dominguez-Lino in twee sets te verslaan met de standen 6-4 en 7-5.

Ferrari blij na behalen pole

Het team van Ferrari lijkt weer helemaal terug te zijn in de strijd om de wereldtitel. Na de dubbelzege op het circuit van Indianapolis, staan Schumacher en Massa in Frankrijk op de eerste startrij.

Michael Schumacher was in de kwalificatie vanmiddag de sterkste van het veld. "Ik ben bijzonder blij! Pole-position met Felipe naast me op de eerste rij, ik kan me niets meer wensen. Ik moet toegeven dat ik wel wat verrast ben met het resultaat, omdat we vanmorgen nog niet echt wisten waar we stonden. Het is belangrijk om zoveel punten te pakken als we maar kunnen en mijn doel voor morgen is dan ook duidelijk: winnen," aldus de Duitser.

Massa was ook tevreden al had hij vanmorgen nog wat problemen met zijn wagen. "Ik had vanmorgen een probleem met de koppeling, maar dat heeft het team kunnen verhelpen. De auto doet het erg goed, net als de Bridgestone-banden. Ik hoop dat we morgen in de hitte een goede snelheid kunnen behouden, zodat we vooraan kunnen blijven."

Thomas Dekker ook niet in Sachsen Tour

Thomas Dekker verschijnt komende week niet aan de start van de Sachsen Tour. De 21-jarige Nederlander, die wegens een gebrek aan vorm de Tour de France aan zich voorbij moest laten gaan, is extreem vermoeid.

Dekker zal vanwege zijn extreme vermoeidheid een bloedonderzoek laten uitvoeren. In de weken voor de Tour stelde Dekker al teleur, onder meer op het NK tijdrijden waar hij slechts als achtste eindigde. Daarom werd in overleg met de ploegleiding van de Rabobank besloten dat hij niet aan de Ronde van Frankrijk zou deelnemen.

Van der Sar dichtbij nieuw contract

Edwin van der Sar (35) lijkt te kunnen rekenen op een nieuwe contractaanbieding van Manchester United. Manager Alex Ferguson geeft hoog op van zijn eerste doelman.

Van der Sars huidige verbintenis loopt in de zomer van 2007 af. ”We moeten kijken hoe het in het nieuwe seizoen loopt en natuurlijk zijn leeftijd in het oog houden”, zegt Ferguson. ”Maar Van der Sar bleek een fantastische versterking en hij verkeerde in een supervorm afgelopen jaar.” In feite springt Van der Sar in de leemte die Peter Schmeichel heeft achtergelaten bij zijn vertrek in 1999. De erfenis van de Deen werd niet naar tevredenheid ingelost door achtereenvolgens Mark Bosnich, Fabien Barthez en Tim Howard.

Manchester United is overigens dichtbij het aantrekken van Tomasz Kuszczak als mogelijke opvolger van Van der Sar. Kuszczak is afkomstig van West Bromwich Albion. The Red Devils hebben na het uitlenen van Howard aan Everton nog een goede stand-in nodig. Ook het jonge talent Ben Foster verlaat Old Trafford om op huurbasis uit te komen voor Watford. ”Ik denk dat we qua keepers in het beste tijdperk zitten sinds het vertrek van Schmeichel. Straks met Kuszczak erbij beschikken we over veel routine”, aldus Ferguson.

Punten etappe 13

Vandaag een etappe in de Tour de France die zorgde voor een nieuwe Gele Truidrager en ook in de FOK!Tourmanager zijn er wat verschuivingen. Hieronder de punten..

Vandaag is HPoi dagwinaar met 147 punten, twee punten meer dan Roycooooooo met 145 punten. Proud2beDiepfries eindigt met 143 punten als derde, drie punten voor krvabo. _Michael_Jackson_ en Rayyvin staan op een gedeelde vijfde plaats met 138 punten.

In het algemeen klassement staat el_salvador nog steeds eerste, hij heeft nu 1975 punten. Arcee staat op een tweede plaats met 1929 punten. Bulbs is naar de derde plaats gestegen, franco21 staat vierde met 1880 punten en JelleS sluit met 1871 punten de top 5 af.

Je kunt voor de volgende ronde wisselen tot 18 juli 0:01 uur. Daarna gaan de wissels pas in.

Zorg weert onverzekerde patiënten

Icoon MedischOnverzekerde patiënten moeten eerst betalen, voordat ze zorg krijgen. Hierdoor komen deze patiënten, die vaak illegaal zijn, niet verder dan de balie van een ziekenhuis. Zo bericht de Volkskrant vandaag, op basis van een onderzoek waarin meerdere zorgverleners aan het woord komen. Hun bevindingen staan regelrecht tegenover de conclusies uit een rapport dat minister Hans Hoogervorst (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) onlangs liet opstellen. Daarin wordt vastgesteld dat illegale patiënten in een ziekenhuis altijd door een arts worden beoordeeld.

De Azivo-apotheek in Den Haag (de grootste apotheek van Nederland) is één van de zorginstellingen die de onjuistheid van het officiële rapport bewijzen. Sinds het begin van deze maand geven zij alleen nog medicijnen aan illegalen als zij contant kunnen afrekenen. De apotheek kan de kosten weliswaar deels vergoed krijgen bij een landelijk fonds, maar aanvragen voor vergoeding worden te vaak vanwege administratieve problemen afgewezen.

"Hulpverleners zijn zakelijker geworden", constateert ook de Haagse huisarts Hilly van der Zijden. "Ze willen geen risico meer lopen". Zij beweert verloskundigen te hebben meegemaakt, die pas na betaling van 70 euro illegale zwangere vrouwen wilden helpen. Het kenniscentrum Pharos, dat er een onderzoek naar heeft verricht, stelt dat 1/3 van alle illegale zwangere vrouwen dat bedrag niet kan betalen, en daarom niet wordt geholpen.

Inmiddels heeft Groenlinks bij monde van kamerlid Kees Vendrik geëist dat de VVD-minister van Volksgezondheid hiertegen optreedt.

FC Twente onderuit in Intertoto

FC Twente zal het lastig krijgen de tweede kwalificatieronde van de UEFA Cup te bereiken. De Tukkers verloren in de Intertoto Cup met 1-0 bij de Zweedse middenmoter Kalmar FF.

FC Twente had continu het overwicht, maar stuitte telkens op de fysiek sterke verdedigers van Kalmar. Echt uitgespeelde kansen wisten de mannen van Fred Rutten niet te creëren. Doordat de Zweedse equipe achterover leunde, ontstond een gezapige pot. Vlak na de hervatting viel de beslissing. Ramon Zomer haalde de doorgebroken Cesar Santin onderuit: strafschop en rood voor Zomer. Mikael Blomberg faalde niet vanaf elf meter.

Kalmar kroop hierna wat meer uit de schulp, daardoor ruimte weggevend aan FC Twente. Verder dan een poging van afstand van Wout Brama kwamen de oosterlingen echter niet. Komende week zaterdag om 16.00 uur is de return in het Arke Stadion.

Wessel van Diepen stopt bij Radio 538

Radio-dj Wessel van Diepen stopt half oktober bij Radio 538. Van Diepen, één van de oprichters van 538, vindt het na 14 jaar tijd voor iets anders. Hij gaat zich onder meer bezig houden met artist development en de creatieve zijde van enkele nieuwe muziek en media projecten.

Van Diepen: ''Ik ben ontzettend blij dat ik deel heb mogen uitmaken van het doorlopende succesverhaal van Radio 538. Maar hoe fantastisch het hier ook is, er is nog een aantal dromen dat ik wil waarmaken. Gelukkig is mijn opvolging bij 538 in handen van twee supertalenten.'' Radio 538 vindt het jammer dat de dj vertrekt maar wenst hem veel succes met het vervolg van zijn carrière.

De plek van Van Diepen bij de Top 40 op vrijdagmiddag wordt overgenomen door Jeroen Nieuwenhuize. Dennis Ruyer neemt het zaterdagavondprogramma 'Dance Department' voor zijn rekening.

Met dank aan Evertjan, Nyana en borisz voor de submit.

Klassementen Tour de France

Na Thor Hushovd, George Hincapie, Tom Boonen, Sergei Gonchar, Cyril Dessel en Floyd Landis is Oscar Pereiro alweer de zevende aanvoerder van het algemeen klassement. Hieronder de nieuwe rangen en standen na de dertiende rit in de Ronde van Frankrijk.


Algemeen klassement:

#CoureurPloegTijd
1.Oscar Pereiro (Spa)CDI59:50.34
2.Floyd Landis (USA)PHO1’29”
3.Cyril Dessel (Fra)A2R1’37”
4.Denis Menchov (Rus)RAB2’30”
5.Cadel Evans (Aus)DAV2’46”
6.Carlos Sastre (Spa)CSC3’21”
7.Andreas Klöden (Dui)TMO3’58”
8.Michael Rogers (Aus)TMO4’51”
9.Juan Miguel Mercado (Spa)AGR5’02”
10.Christophe Moreau (Fra)A2R5’13”
11.Yaroslav Popovych (Oek)DIS5’44”
12.Marcus Fothen (Dui)GER5’46”
16.Michael Boogerd (Ned)RAB7’23”
68.Koos Moerenhout (Ned)PHO40’00”
84.Joost Posthuma (Ned)RAB47’07”
98.Pieter Weening (Ned)RAB55’05”
117.Bram de Groot (Ned)RAB1.06’31”
136.Steven de Jongh (Ned)QUI1.15’07”
138.Bram Tankink (Ned)QUI1.16’35”
160.Sébastien Joly (Fra)FDJ1.50’37”

Groene trui:

#CoureurPloegPunten
1.Robbie McEwen (Aus)DAV252
2.Tom Boonen (Bel)QUI222
3.Oscar Freire (Spa)RAB207
4.Daniele Bennati (Ita)LAM192
5.Erik Zabel (Dui)MRM172

Bolletjestrui:

#CoureurPloegPunten
1.David de la Fuente (Spa)SAU80
2.Cyril Dessel (Fra)A2R62
3.Fabian Wegmann (Dui)GER61
3.Michael Rasmussen (Den)RAB61
5.Juan Miguel Mercado (Spa)AGR45

Witte trui:

#CoureurPloegTijd
1.Marcus Fothen (Dui)GST59.56.20
2.Damiano Cunego (Ita)LAM12’15”
3.Mathieu Sprick (Fra)BOU27’16”
4.Andrei Grivko (Oek)MIL29’15”
5. Moises Duenas Nevado (Spa)A2R31’00”

Uitslag 13e etappe:

#CoureurPloegTijd
1.Jens Voigt (Dui)CSC5.24.36
2.Oscar Pereiro Sio (Spa)CDIz.t
3.Sylvain Chavanel (Fra)COF0’40”
4.Manuel Quinziato (Ita)LIQz.t
5.Andriy Grivko (Oek)MRM6’24”
6.Robbie McEwen (Aus)DAV29’57”
7.Bernard Eisel (Oos)FDJz.t.
8.Tom Boonen (Bel)QSIz.t.
9.Carlos da Cruz (Fra)FDJz.t.
10.Arnaud Coyot (Fra)COFz.t.
11.Marco Velo (Ita)MRMz.t.
12.Thor Hushovd (Noo)CAz.t.
43.Bram de Groot (Ned)RABz.t.
58.Steven de Jongh (Ned)QUIz.t.
62.Koos Moerenhout (Ned)PHOz.t.
66.Bram Tankink (Ned)QUIz.t.
81.Pieter Weening (Ned)RABz.t.
89.Michael Boogerd (Ned)RABz.t.
103.Joost Posthuma (Ned)RABz.t.
160.Nicolas Jalabert (Fra)PHO31’00”

Opgaves: Geen

Ploegenklassement 13e etappe:

#PloegTijd
1.CSC17.13.42
1.Caisse d’Epargne-Illes Balearsz.t.
3.Cofidis0’40”
3.Liquigas0’40”
5.Milram6’24”

Algemeen ploegenklassement:

#PloegTijd
1.CSC179.23.50
2.Caisse d’Epargne-Illes Balears15’53”
3.T-Mobile22’05”
4.Gerolsteiner22’51”
5.AG2R27’05”

Vermist Belgisch jochie (9) gekneveld gevonden

MisdaadEen Belgisch jongetje dat sinds vrijdagavond werd vermist in Verviers (een stadje nabij Luik), is terecht. Een veehandelaar vond het 9-jarige knaapje vanmiddag terug in een veld zo'n 10 kilometer buiten de stad. Hij was vastgebonden, gewond en had een prop in zijn mond. Volgens de veehandelaar was de jongen duidelijk mishandeld. De politie zegt dat het jochie in een psychische shock verkeerde. De jongen was wel volledig aangekleed.

De 9-jarige David Henriet verdween gisteravond rond 20.00 uur toen hij op 50 meter afstand van zijn woning door een vriend van de familie was afgezet. Daar ging hij spelen met een paar vriendjes. Rond 22.00 uur merkte zijn moeder dat hij verdwenen was. De politie zocht vandaag onder meer met behulp van helikopters naar hem.

Wat er zich precies heeft afgespeeld met het jongetje het afgelopen etmaal, is nog onduidelijk.

Met dank aan totaldiv, rsassen, YubYub, BeejEm en natedanielz voor de submit.

Tour de France: Uitslag 13e Etappe

Icoon Tour de FranceJens Voigt heeft de dertiende etappe in de Tour de France gewonnen. De 34-jarige Duitser haalde het in een sprint à deux van Oscar Pereiro, die de gele trui overneemt van Floyd Landis

Onder broeierige omstandigheden maakte het peloton er een soort van rustdag van. Al na vijftien kilometer zorgde een kwintet voor de beslissende vlucht. Andrei Grivko, Jens Voigt, Oscar Pereiro, Sylvain Chavanel en Manuel Quinziato kregen in de langste rit van deze Tour een vrijgeleide. Binnen een mum van tijd bedroeg het verschil twintig minuten.

De strijd om de ritwinst werd beslist in twee trappen. Andrei Grivko, de benjamin van het stel, plaatste als eerste een demarrage. De Oekraïner betaalde echter cash en moest even later lossen. Op zes kilometer van de finish ging Voigt aan; alleen Pereiro volgde. In een kort sprintje bleek Voigt over de meeste energie te beschikken. Grote troost voor Pereiro was dat de hoofdmacht finishte op 29.57, voldoende om de leiderstrui over te nemen van Landis. Vanmorgen stond de renner van Caisse d'Epargne-Illes Balears nog 46e in het klassement.

Morgen koersen de coureurs van Montélimar richting Gap, opnieuw een overgangsrit. De avonturiers lijken weer aan zet, want het parcours is ongeschikt voor een massasprint. Zo ligt op vijftien kilometer van de streep een colletje van de tweede categorie. Maandag geniet het wielergilde van een snipperdag, waarna dinsdag de driedaagse door de Alpen begint.


Uitslag 13e etappe:
1. Jens Voigt (Dui) - 5.24.36
2. Oscar Pereiro (Spa) - z.t.
3. Sylvain Chavanel (Fra) - 0'40"
4. Manuel Quinziato (Ita) - 0'40"
5. Andrei Grivko (Oek) - 6'24"
43. Bram de Groot (Ned) - 29'57"

Klassement:
1. Oscar Pereiro (Spa) - 59.50.34
2. Floyd Landis (USA) - 1'29"
3. Cyril Dessel (Fra) - 1'37"
4. Denis Menchov (Rus) - 2'30"
5. Cadel Evans (Aus) - 2'46"
16. Michael Boogerd (Ned) - 7'23"


Een uitgebreid verslag van de dertiende etappe lees je op de speciale Toursite van FOK!

Voigt wint van de hitte, Pereiro pakt Gele trui

De dertiende etappe in de Tour de France is gewonnen door de Duitser Jens Voigt, net voor de Spanjaard Oscar Pereiro Sio, die wel de nieuwe drager van de gele trui is.

De dertiende etappe ging van Béziers naar Montélimar over een afstand van 230 kilometer. Gelijk vanuit de start is er al een ontsnapping met onder meer Voigt en Commesso, maar die worden al gauw teruggepakt door het peloton. Vele ontsnappingen volgen, maar allen worden teruggepakt.

Na ongeveer 22 kilometer koersen springen Voigt (CSC), Pereiro (CEI), Chavanel (COF), Coyot (COF), Quinziato (LIQ) en Grivko (MRM) weg uit het peloton, en het lijkt erop alsof ze de zegen krijgen van het peloton. Na 35 kilometer koersen is de voorsprong van het vijftal opgelopen naar 4,30.

Bij de eerste beklimming van de dag, de Côte de Puechabon, komt de Fransman Chavanel als eerste boven, voor Pereiro en Grivko. De voorsprong op het peloton is inmiddels opgelopen naar 9 minuten. Het lijkt erop alsof het peloton enkel wat aan het toeren is, want aan de voet van de tweede berg van vandaag, de Col de la Cardonille, is de voorsprong bijna 13 minuten. Grivko is daar het eerst boven, voor Quinziato en Voigt.

De voorsprong loopt op, want na de eerste tussensprint, die gewonnen wordt door Quinziato, is de voorsprong alweer opgelopen naar bijna 20 minuten. De temperatuur is nog altijd 38 graden celsius, een uitputtingsslag dus voor de wielrenners. Phonak, de ploeg van gele-trui drager Floyd Landis, leidt het peloton, maar het tempo is daar niet erg hoog, waardoor de kopgroep kan uitlopen naar een voorsprong van bijna 25 minuten.

De tweede tussensprint in Vallon-Pont-D’Arc, na 177,5 kilometer koersen, wordt gewonnen door Pereiro, voor Chavanel. De voorsprong van de kopgroep, met nog 50 kilometer te gaan, is dan al meer dan 26 minuten. In het peloton lijkt het erop alsof niemand zin heeft om harder te gaan koersen om de achterstand te dichten, Phonak leidt nog steeds, maar het tempo is laag.

De voorsprong van de kopgroep is iets meer als 27 minuten, als de ketting van de fiets van Grivko eraf vliegt. Hij weet zich echter niet veel later weer aan te sluiten bij zijn vier medevluchters. Grivko is als eerste boven op de Cote de Saint-Maurice d’Ibie, net voor Chavanel en Pereiro.

Grivko probeert bij de kopgroep weg te komen, maar Voigt pareert zijn aanval. De andere drie kunnen volgen en Grivko moet uit de kopgroep lossen. Op de laatste berg van de dag, Côte de Villeneuve-de-Berg, is Voigt als eerste boven. Grivko heeft inmiddels een achterstand van 16 seconden op de vier koplopers. De achterstand van het peloton is inmiddels iets meer dan 27 minuten, nadat het een tijdje boven de 28 minuten was. Pereiro, 46e in het algemeen klassement op 28’50 van Landis, had even de illusie, om na deze etappe het geel aan te mogen trekken, maar de voorsprong is daar nu te klein voor.

Met nog minder dan 20 kilometer te gaan, probeert Chavanel weg te springen uit de kopgroep, hij wordt echter weer teruggehaald. Grivko is inmiddels op 3 minuten achterstand gereden en het peloton op 27 minuten en 43 seconden. In de straten van Montélimar is het Voigt die probeert weg te sprinten, Chavanel zit echter al vrij snel in het wiel van de Duitser. Pereiro en Voigt weten door te trekken en trekken een klein gaatje met Quinziato en Chavanel en die laatste twee zijn gezien. In de laatste honderden meters van de etappe sprint Voigt weg bij Pereiro, maar Pereiro weet terug te komen. Toch is het Voigt die uiteindelijk als eerste over de streep weet te komen, net voor Pereiro. De Fransman Chavanel finisht als derde.

Het peloton, waarvan Robbie McEwen de sprint wint, komt uiteindelijk binnen op een achterstand van 29 minuten en 57 seconden.

Uitslag 13e Etappe:

#CoureurPloegTijd
1.Jens Voigt (Dui)CSC5.24.36
2.Oscar Pereiro Sio (Spa)CEIz.t
3.Sylvain Chavanel (Fra)COF+ 0,40
4.Manuel Quinziato (Ita)LIQz.t
5.Andriy Grivko (Oek)MRM+ 6,24
6.Robbie McEwen (Aus)DAV+29,57
7.Bernard Eisel (Oos)FDJz.t.
8.Tom Boonen (Bel)QSIz.t.
9.Carlos da Cruz (Fra)FDJz.t.
10.Arnaud Coyot (Fra)COFz.t.
11.Marco Velo (Ita)MRMz.t.
12.Thor Hushovd (Noo)CAz.t.
13.Francisco Ventoso (Spa)SDVz.t.
14.Luca Paolini (Ita)LIQz.t.
15.Erik Zabel (Dui)MRMz.t.
16.Gert Steegmans (Bel)DVLz.t.
17.Daniele Bennati (Ita)LAMz.t.
18.David Kopp (Dui)GSTz.t.
19.Bjorn Schroder (Dui)MRMz.t.
20.Nicolas Portal (Fra)CEIz.t.

Burgemeester Las Vegas niet blij met nieuwe Rainbow Six game

De Rainbow Six serie is een bejubelde reeks games in het tactische shooter genre. Ook de nieuwe game in de reeks, die zich af zal spelen in Las Vegas, is een titel waar velen naar uitkijken. De burgemeester van Las Vegas is echter niet één van deze mensen. Hij ziet de game als schadelijk voor wat volgens de autoriteiten in de VS "de meeste veilige plek die je je kunt voorstellen". De Las Vegas Convention and Visitors Authority onderzoekt op het moment of de game inbreuk maakt op Las Vegas trademarks, en sommigen verwachten een rel zoals de affaire rondom de Hot Coffee Mod.


Simpel vermaak, of een gevaar voor de veiligheid van Las Vegas?

"Het zou economisch schadelijk kunnen zijn, en het zou kunnen dat de game zich niet op vrijheid van meningsuiting zou mogen beroepen wegens veiligheidsredenen", zegt Oscar Goodman, de burgervader van de grootste gokstad ter wereld. Hij wil kijken of de game verboden kan worden.

Voor het gehele verhaal kun je bij Worthplaying terecht.

Madden NFL 07 krijgt Hall of Fame editie

In augustus komt de het nieuwe deel in de Madden-reeks uit. Madden NFL 07 van EA wordt dit jaar tevens uitgebracht als special Hall of Fame edition voor PS2 en Xbox 360. De release staat gepland voor het derde kwart van dit jaar.

Voor 10 dollar meer dan de reguliere prijs, krijg je bij de Hall of Fame edities een dvd met meer dan twee uur aan materiaal. Beide versies bevatten een interview met John Madden zelf die terugkijkt op zijn lange carrière in de NFL; zowel als coach van de Oakland Raiders als als commentator bij de wedstrijden. Daarnaast bevat de dvd een making-of van het spel en interviews met de makers. Ook wordt een aantal muzikanten wiens muziek in Madden NFL 07 is verwerkt geïnterviewd.
Op de PlayStation versie staat ook een making-of van de PS3 versie van het spel, voorzien van gameplay beelden en meer.
De Xbox 360 variant bevat het eerste seizoen, bestaande uit acht afleveringen, van het ESPN programma Madden Nation waarin de dertien beste Madden NFL 06 gamers het gedurende een bustour van zeventien dagen door de hele VS tegen elkaar opnemen in een soort knock-out toernooi.



Historische autorace posters

Racehistorie. Maar weinig sporten kunnen bogen op een rijk verleden als die van de autoracerij. En een van de mooiste manieren waarmee dat verleden levend wordt gehouden is dankzij de authentieke raceposters. Veel posterontwerpen van toen hebben een flair en een kleurenpracht die de hedendaagse affiches domweg ontberen. zoals dat met veel andere (reclame) onderwerpen vaak ook al het geval is.

Op deze site vind je een keur aan ontwerpen, ruwweg uit de periode van 1930 tot 1975, in resoluties tot wel 3372x5172 pixels, dus da's lekker groot te printen. Mocht je overigens denken "deze site ken ik al", dan kan dat kloppen, maar er zijn weer zoveel nieuwe posters toegevoegd, dat een (hernieuwde) plaatsing de liefhebbers wel een plezier zou doen. Daarom ook het volgende verzoek: mocht je allemaal in hi-resolution willen hebben, pluk ze dan ff uit de hierna volgende (Rapidshare) mirrors weg, anders ligt die site zo -weer- plat:

quote:
Approximately 50 people have recently visited the site from the Netherlands and downloaded every single MegaPoster. While that pleases me from a "my stuff's finally getting the attention it deserves" standpoint, it's problematic for technical reasons. We moved 7GB of (primarily) MegaPosters in one day, which has made my hosting company Very Unhappy. Given that I only get 20GB of transfer per month, well...
Dus:
Amaroo Park t/m Hockenheim (95Mb)
Isle of Man t/m Zeltweg (89Mb)

Inbreker dood na val van balkon

Icoon Domme criminelenEen 23-jarige Leidenaar is vanochtend om het leven gekomen bij een inbraak die hij zelf op touw had gezet. De misdaad vond plaats aan de Paul Scholtenrode in Zoetermeer.

Nadat de bewoonster van het pand de inbreker op heterdaad had betrapt, probeerde deze via het balkon te ontkomen. De inbreker viel echter bij die poging. De man was op slag dood, zo meldde een woordvoerder van de politie vandaag.

Bij de inbraak waren waarschijnlijk nog meer criminelen betrokken; zeker een, mogelijk zelfs twee. De politie heeft een 22-jarige verdachte, woonachtig te Zoetermeer opgepakt voor verhoor. Ze is tevens met een buurtonderzoek begonnen.

Met dank aan Funkamental en YubYub voor de submit.

Demonstratie tegen Israëlisch geweld

Icoon BinnenlandsOngeveer 150 mensen hebben zaterdagmiddag op het Binnenhof gedemonstreerd tegen de oorlogsmisdaden die door Israël zouden worden begaan. De demonstratie werd georganiseerd door Het Nederlands Palestina Komitee (NPK) en de Palestijnse Gemeenschap in Nederland (PGN).

De demonstratie was georganiseerd om aandacht te vragen voor de aanvallen van het Israëlische leger op burgerdoelen. Volgens de organisatoren dient de Nederlandse regering Israël aan te spreken op de zogenoemde oorlogsmisdaden. Tariq Shahid (PGN) zegt: "Nederland is een bevriend land van Israël. Wanneer een vriend criminele neigingen vertoont, zeg je daar toch ook iets van?" Verder stelt Shahid dat Israël zich niet houdt aan de conventies van Genève. "Het zijn oorlogsmisdaden, volgens iedere geldige definitie." Israël bombardeerde in de Gazastook een aantal bruggen en een elektriciteitscentrale, waardoor het grootste gedeelte van het gebied momenteel zonder stroom zit.

Woensdag trok het Israëlische leger Libanon binnen om twee ontvoerde soldaten te bevrijden. Shahid denkt dat Israël de ontvoering van de soldaten enkele weken geleden slechts als excuus gebruikt om Hezbollah en Hamas aan te kunnen vallen.

DS Lite doorstaat stress test

Ben jij bang dat je kleine broertje met zijn lompheid wel eens door je DS-scherm zou kunnen prikken? Bekijk dan het onderstaande filmpje om te zien hoeveel druk het touch screen aankan. Te zien is dat het scherm onder grote druk kort verkleurd en de DS van schrik opnieuw opstart. Het scherm blijft toch heel en is dus vrijwel onverwoestbaar. Je kunt je DS dus veilig en met een gerust hart uitlenen aan motorisch gestoorden.

Veranderingen F1-manager

Zoals je ziet, is het uiterlijk van de F1manager vernieuwd, naar analogie met bijvoorbeeld de Tourmanager en de WK-site. Ook nieuw is de autosporttracker op de F1-manager.

De autosporttracker is ontstaan op verzoek van veel bezoekers van de F1manager, na een proef, afgelopen april. In deze tracker zullen vanaf nu alle autosportberichten verschijnen, behalve Formule 1-berichten, die natuurlijk in de normale F1-tracker blijven staan. We hopen dat we hiermee liefhebbers van andere autosportklasses dan alleen Formule 1 tegemoet zullen komen.

De antwoorden van Sheila Verschuur

Anderhalve week geleden kregen jullie de kans om een vraag te stellen aan racebabe Sheila Verschuur. Uit alle vragen hebben we de leukste gehaald en die naar haar gemaild. En we hebben de antwoorden ook van haar gekregen.

Voor de mensen die niet weten wie Sheila is

Sheila Verschuur is een pittige 20-jarige race-meid die het autoracen met de paplepel ingegoten kreeg; haar vader Frans Verschuur is zelf coureur en zeer bekend op het racecircuit. Ze racet al sinds haar 16e en is daarin zeer succesvol. Sinds 2 jaar racet ze, samen met Sandra van der Sloot, in het Racing Team Koninklijke Landmacht en komt ze uit in de Seat Cupra Cup waar ze momenteel op een gedeelde eerste plaats in het kampioenschap staat.

De Vragen en Antwoorden

In welke raceklasses wil je in je carrière absoluut nog rijden? Trekt een 24 uurs race je? zo ja, zou je dat dan willen doen in all-female line up? En heb je richting de States nog aspiraties?

Ik wil absoluut nog een keer een race rijden in de nieuwe Renault Clio. Zelf vind ik de auto er erg gaaf uit zien en het is voor mij bovendien een goede opstap naar een hogere klasse.

Tijdens mijn race carrière heb ik twee 24 uursraces gereden. Dat is echt een hele ervaring. Het is altijd zo spannend dat je er ’s nachts niet eens van kan slapen. Wanneer je in bed ligt ben je toch benieuwd of de auto nog rijdt. Dan ga je toch je bed weer uit op te kijken en daardoor slaap je dus niet tot weinig. Als de vlag is gevallen geeft dat zo’n kick. Dat je gewoon 24 uur lang aan het racen bent en het dan ook nog haalt dat is super gaaf!

Ik zou ooit nog wel eens een 24 uursrace willen rijden met alleen maar dames. Veel mannen beweren dat vrouwen niet kunnen rijden en ik zou wel eens willen bewijzen dat wij vrouwen goed kunnen autorijden en dus ook een 24 uursrace kunnen rijden.

Hoeveel moet je trainen voor je huidige raceklasse? (zowel qua kracht als qua rijden)

In de klasse waar ik nu in rijd moet je wel een redelijke conditie hebben. Wanneer er een twee uursrace plaats vindt en het is mooi weer kan het gauw al zo’n 45 graden in de auto worden. Als je dan al je brandwerende kleding en racepak aan hebt vraagt dat veel van je uithoudingsvermogen. Tijdens deze omstandigheden mogen er geen fouten gemaakt worden, want dat kan je vele posities schelen.

Met bijvoorbeeld een f1 auto is een betere conditie nodig. Er komen zoveel g-krachten op je nek, daardoor is het belangrijk om je nekspieren te trainen.

Wat is je favoriete race-film?

Racen vind ik gewoon geweldig dus daarom vind ik de meeste race-films helemaal geweldig.

Las je vroeger als klein meisje ook al strips over racen? (Zoals Michel Valiant ofzo?

Toen ik vroeger klein was heb ik niet veel strips gelezen over racen. Als klein meisje ben ik wel altijd mee geweest naar het circuit. Ik vond het veel leuker om lekker te spelen in de duinen en om later zelfs met een quad door de duinen te rijden.

Is het een voordeel om uit een echte racefamilie te komen? Of geeft dat bv. extra druk?

Dat ik uit een racefamilie kom heeft na en voordelen. Een van de nadelen is dat er veel van je verwacht wordt. Ik zelf vind dat iedere persoon moet leren zo ook iemand wiens vader misschien heel goed kan racen. Dat een vader goed kan racen, hoeft nog niet te betekenen dat zijn kind dat dan ook meteen kan. Je moet jezelf toch altijd eerst bewijzen en wanneer je uit een racefamilie komt ligt deze druk wat hoger.
Maar er zijn ook veel voordelen. Doordat ik juist uit deze familie kom, krijg ik ook meer aandacht. Door deze aandacht zijn er weer sneller mensen geïnteresseerd in je.


Danica Patrick heeft een test bij het Formule1 team van BAR Honda laten schieten omdat het alleen zou gaan om het feit dat ze een vrouw is, en niet om haar talent.
Hoe zou jij reageren als een Formule 1 team je een test aan zou bieden wetend dat ze dit niet zouden doen als je een man geweest was?

Ik zelf zou deze kans wel aangrijpen. Dit is iets unieks, iets wat je waarschijnlijk nooit meer meemaakt..

Wat is/zijn het/de grootste voor/nadeel van het vrouw zijn op het circuit. Wat is makkelijke voor jou of beter door jou uitgewerkt de voor of de nadelen?

Er zijn veel voor- en nadelen als vrouw op het circuit. Een van de nadelen is dat mensen gauw denken dat je niet kan rijden omdat je een vrouw bent. Maar als vrouw in de racewereld geeft ook veel voordelen, zo krijg je vaker iets voor elkaar en krijg je veel meer publiciteit.

Wat was het mooiste moment in je race carriere tot nu toe?

Eigenlijk heb ik twee mooie race momenten. De eerste was op de Nurburgring. Hier reed ik mijn tweede race en deze was heel spectaculair. Ik reed toen in een Toyota Yaris en op dit circuit hadden wij nog nooit met regen gereden. Aangezien het met de race regende, was het voor iedereen een enorme uitdaging. Door de vele crashes en uitrem acties stond ik als tweede op het podium.

Mijn tweede mooie racemoment was op het circuit van zolder met de Seat Ibiza. Na een leuke twee uursrace, die wij als derde afsloten, kon de sprintrace beginnen. Deze race leek een normale race te worden, maar twee rondjes voor het einde was het de spannendste race van mijn carrière. Ik zelf lag op een tweede positie maar nummer 1 verremde zich gigantisch, waardoor ik opeens de leiding in handen had genomen. Maar toen sloeg het noodlot toe, de laatste ronde spinde ik samen met nummer 2 en nummer 3 kwam ons voorbij en reed zo bij ons weg. Ik heb snel mijn auto weer gestart en ben in de achtervolging gegaan. Doordat nummer drie niet wist wat hem overkwam maakte hij zoveel fouten dat ik de laatste bocht in de laatste ronde weer de koppositie kon overnemen. Hierdoor behaalde ik mijn allereerste overwinning en dat was een hele gave!!!

Zou jij een nacht doorbrengen met Flavio Briatore als je de volgende race in de Renault naast Alonso mag racen?

Als het bijvoorbeeld een nacht in de kroeg is wel.

Is autosport een contact-sport of een non contact-sport. Of maak je onderscheid tusses cups, toerimse of endurance klassen?

Tijdens de race is de autosport een non contact-sport. Het is de bedoeling om gewoon eerlijk tegen elkaar te strijden en niet elkaar van de baan duwen. Naast het circuit is er wel veel contact tussen de coureurs onderling.

Er zijn veel verschillende klasses in Nederland. Er wordt dus onderscheid gemaakt tussen een endurance race en een sprint race. Ik zelf rijd allebei. Het is een hele andere manier van rijden. In een sprintrace moet je meteen vanaf de eerste ronde meteen vol er voor gaan. Terwijl het bij een endurance race belangrijk is om constant te rijden.

Keuze: Een zitje in een fabrieksteam of een zwangerschap? Ben je bereid om de biologische klok stil te zetten voor een carrière in de sport?

Zitje in een fabrieksteam. Ik heb nu de leeftijd van 20 jaar en mijn biologische klok is nog lang niet afgelopen dus hoef ik hem nog niet stil te zetten.

Erelijst Sheila Verschuur:

2002: Racedebuut in de Toyota Yaris Cup
2003: Toyota Yaris cup, 14e in eindklassement (29 punten)
2e in het eindklassement van de Ladies cup
2004: Seat Cupra cup (KAMPIOEN met Michel Schaap)
2005: Seat Cupra cup (2e plaats)
2006: Seat Cupra cup (momenteel gedeelde 1e plaats met nog 4 races te gaan!)

Nederlandse hockeyvrouwen niet naar finale

De Nederlandse hockeyvrouwen zijn er vanmiddag in Amstelveen niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van de Champions Trophy. De ploeg van bondscoach Marc Lammers ging met 3-2 ten onder tegen Argentinie en eindigde hierdoor na vijf wedstrijden op de vierde plaats.

De finale gaat zondag tussen China en Duitsland. China won met 4-0 van Nieuw-Zeeland en Duitsland ging verrassend met 1-2 onderuit tegen Australie, maar door het verlies van Oranje wist het zich toch voor de finale te plaatsen.

De perfecte vriendin

Vroeger noemden we het een talentenjacht. Het is weer helemaal herontdekt. Het begon met Idols. Toen kwam Stricly come dancing. De nieuwste variant heet "America's Got Talent". Vorige week was men al aangeland bij auditie numero 236: David en Dania uit Chicago.

Dania is echt een droomvrouw. Want zeg nou zelf. Als je een vrouw of vriendin zou hebben met de skills van Dania dan zou je eindelijk eens een keer op tijd komen in het restaurant.

Met dank aan nulk voor de submit.

Uitslag kwalificatie GP Frankrijk

Michael Schumacher heeft de snelste tijd neergezet in de kwalificatie voor de Grand Prix van Frankrijk. Het is echter niet zeker of hij morgen ook van pole start, aangezien hij een motor zou hebben gewisseld. In dat geval start Felipe Massa morgen voor het eerst vanaf de eerste startplaats.

Schumacher was in de eerste sessie de eerste coureur dit weekend die een tijd van onder 1:16 liet noteren. Tiago Monteiro had een klein uitstapje door het zand, maar kon zijn weg vervolgen en de twintigste tijd neerzetten. Zijn teamgenoot Christijan Albers deed het een stuk beter en mocht met een veertiende tijd door naar de tweede sessie. Jenson Button en Jacques Villeneuve, in de vrije trainingen nog snel, kwamen niet verder dan de achttiende en negentiende tijden. Ook uitgeschakeld na de eerste sessie waren Takuma Sato, Franck Montagny, Monteiro en Vitantonio Liuzzi. Jarno Trulli zette de snelste tijd neer.

In de tweede sessie waren de snelste tijden voor de broers Schumacher, met Michael vooraan. Uitgeschakeld voor de laatste sessie waren Christijan Albers, Scott Speed, Rubens Barrichello, Christian Klien, Nick Heidfeld en Mark Webber. De tijden die gereden werden, waren alweer een stuk sneller dan in de eerste sessie, waarbij Schumacher al een tijd van 1:15.1 liet neerzetten.

De laatste sessie begon met een mooie dragrace tussen Schumacher en Alonso, die naast elkaar in de pitstraat stonden te wachten op het groene licht en vervolgens elkaar op de baan probeerden af te troeven. De twee gaven een leuke show weg, compleet met uitremacties. Omdat de sessie met vijf minuten was ingekort, werden de snelle tijden ook al vroeger neergezet. Uiteindelijk was het Schumacher die de snelste tijd neerzette, gevolgd door Massa, Alonso en Trulli.

Uitslag kwalificatie GP Frankrijk:

Pos.CoureurTeamTijd
1 Michael SchumacherScuderia Ferrari 1:15.493
2 Felipe MassaScuderia Ferrari 1:15.510
3 Fernando AlonsoRenault F1 1:15.785
4 Jarno TrulliToyota F1 1:16.036
5 Ralf SchumacherToyota F1 1:16.091
6 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes 1:16.281
7 Giancarlo FisichellaRenault F1 1:16.345
8 Pedro de la RosaMcLaren Mercedes 1:16.632
9 Nico RosbergWilliams F1 1:18.272
10 David CoulthardRed Bull Racing 1:18.663

11 Mark WebberWilliams F1 1:16.129
12 Nick HeidfeldBMW Sauber F1 1:16.294
13 Christian KlienRed Bull Racing 1:16.433
14 Rubens BarrichelloHonda Racing F1 1:17.027
15 Scott SpeedScuderia Toro Rosso 1:17.063
16 Christijan AlbersMidland F1 1:17.105

17 Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso 1:17.164
18 Jacques VilleneuveBMW Sauber F1 1:17.304
19 Jenson ButtonHonda Racing F1 1:17.495
20 Tiago MonteiroMidland F1 1:17.589
21 Franck MontagnySuper Aguri F1 1:18.637
22 Takuma SatoSuper Aguri F1 1:18.845

Bedrijven dol op 'mystery shopper'

Icoon BinnenlandsHet afgelopen jaar is er een nieuwe trend ontstaan binnen de ondernemerswereld. Om de service in een eigen winkel te testen, huren ondernemers zogenoemde 'mystery shoppers' in. Dit zijn ingehuurde nepklanten die zich voordoen als alledaagse klanten. Door in die hoedanigheid allerlei vragen te stellen aan het nietsvermoedende personeel, komen ze bijvoorbeeld te weten hoe klantvriendelijk zij is, en of zij wel de juiste informatie verstrekt.

In Nederland bestaan inmiddels tientallen onderzoekbureaus die meewerken aan dit nieuwe fenomeen. De vraag naar hun diensten stijgt rap. "Er is een explosieve groei in deze markt", aldus directeur Martin Klein van MKH Mystery Shoppers uit Ridderkerk. Vooral retailbedrijven willen op deze manier hun eigen zaak en personeel op de proef stellen.

Op de vraag of dit onder bespieden valt, antwoordt Klein negatief. "Bedrijven die ons inhuren kunnen het personeel waarschuwen dat er een mystery shopper komt. Uiteraard zeggen ze niet wanneer, anders werkt het niet". Hij voegt er nog aan toe dat niet alleen de vraag naar mystery shoppers groot is, maar ook de wil om mystery shopper te worden.

Twee talenten krijgen kans bij PSV

Ronald Koeman geeft twee talenten uit de eigen jeugd van PSV de kans om zich te bewijzen in de A-selectie.

Zowel Dirk Marcellis als Bilal El Yacoubi trainen mee met de selectie en mogen mee naar de oefenwedstrijd tegen het Belgische voetbalclub KVSK United, het voormalig Lommel.

Marcellis is één van de grote beloften uit de opleiding van de Eindhovenaren. Hij was basisspeler bij Oranje onder de 17 tijdens het Jeugd-EK en WK.

Uitslag Tri-Nations speelronde 2

Het Suncorp stadion in Brisbane in de Australische staat Queensland vormde het toneel voor de rugbyles die de tweede wedstrijd in het Tri-Nations toernooi was. Australië herstelde zich na de teleurstellende nederlaag tegen Nieuw-Zeeland van vorige week met een ware afstraffing van Zuid-Afrika.

Na zes minuten werd de score geopend door Stephen Larkham, die met een dropgoal de Australiërs op een 3-0 voorsprong zette. De openingsfase werd gekenmerkt door stevig spel en aan beide zijden problemen met het vasthouden van de bal. Dit door de hoge vochtigheid om acht uur 's avonds lokale tijd. De Wallabies kregen de beste kansen, wat na een goed kwartier tot de eerste try leidde. Een snelle aanval, opgezet na een penalty voor de Springboks bracht Jeremy Paul tot over de trylijn. Stirling Mortlock converteerde. Vijf minuten later krijgt Mortlock zijn eerste kans om een penalty tussen de palen te schieten na een overtreding van Joe van Niekerk. In tegenstelling tot vorige week gaat het dit keer in een keer goed. De dominantie van Australië begon vorm te krijgen, met een try van Greg Holmes slechts vier minuten later volgend. Zes minuten later mocht Mortlock nog eens aanleggen voor een penalty, en drie minuten voor de rust werd de stand op 30-0 gezet door Matt Giteau met een conversie van Mortlock. Victor Matfield was voor de gasten uit het veld gestuurd.

Coach Jake White van de Springboks moet een donderpreek hebben afgegeven tijdens de pauze, want de Zuid-Afrikanen deden de eerste tien minuten van de tweede helft nauwelijk afstand van de bal. Het kon echter niet in een score worden omgezet. Het duurde tot halverwege de helft voordat het scoren werd hervat; Chris Latham scoorde simpel na een sublieme pass van Lote Tuqiri nadat deze was uitgegleden. Een kwartier voor tijd liet Zuid-Afrika eindelijk zien ook te kunnen verdedigen: Fourie du Preez weerhield Nathan Sharpe ervan de bal achter de trylijn te deponeren. Het was slechts uitstel van executie. Een minuut later scoorde Giteau zijn tweede try van de wedstrijd, en miste Mortlock zijn eerste conversie. Vijf minuten voor het einde werd de eindstand door invaller Mark Chisholm met en moeilijke conversie door Mortlock bepaald op 49-0.

Volgende week staan in Wellington de Nieuw-Zeelandse All Blacks op de Springboks te wachten.

#LandGespeeldPt.WVGBonusVoorTegen
1.Nieuw-Zeeland1510013212
2.Australië2511016132
3.Zuid-Afrika100100049

Puntentelling
Overwinning4
Gelijkspel2
Nederlaag0
Vier tries1 bonuspunt
Nederlaag binnen 7 punten1 bonuspunt

Disney aangeklaagd voor plagiaat

Icoon Showbizz Disney is door een Amerikaanse schrijver aangeklaagd voor het plegen van plagiaat. Royce Mathew claimt dat het idee van Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl van hem is. Mathew eist zowel een schadevergoeding als een verbod op de film. Disney heeft ontkend het idee gestolen te hebben.

Mathew zou volgens eigen zeggen in het begin van de jaren 80 al scripts, tekeningen en storyboards voor een 'bovennatuurlijke piratenfilm' gemaakt hebben. In dit script wordt het piratenschip net als in de film 'The Black Pearl' genoemd. Volgens Mathew is zijn idee ook aan de filmstudio's van Hollywood aangeboden.

Het tweede deel van de Pirates of the Caribbean-serie, Dead Man's Chest, doet het op dit moment goed in de bioscoop. Volgend jaar moet het derde deel uitkomen.


Opvallend genoeg speelt Johnny Depp, één van de hoofdrolspelers van de filmserie, in Secret Window een schrijver die van plagiaat beschuldigd wordt.

Makaay in beeld bij PSV

Roy Makaay is in beeld bij PSV als opvolger van Jan Vennegoor of Hesselink. Het Eindhovens Dagblad meldt dat Ronald Koeman de spits vann Bayern München als een goede versterking ziet bij een eventueel vertrek van Vennegoor naar FC Porto.

De 31-jarige Makaay verruilde in 2003 Deportivo La Coruña voor Bayern. De Duitse club telde toen achttien miljoen euro neer voor de Nederlander. Als PSV Makaay wil inlijven moet de club waarschijnlijk een forse transfersom op tafel leggen.

Een vertrek van Vennegoor naar Porto is overigens nog niet helemaal zeker omdat de club van trainer Co Adriaanse vooralsnog weigert om aan het gevraagde transferbedrag te voldoen.

CD: Ice Cube - Laugh Now, Cry Later

Zes jaar en wat films zijn er overheen gegaan, maar Ice Cube is terug. Terwijl ik de tracklist doorneem staart er een boos kijkende Cube naar me vanaf de cover van Laugh now, Cry Later. Die blik, dat is nog eens sentiment. Ook de songtitels zijn herkenbaar; ze voorspellen weer heel wat provocatie en agressie. Over de jaren kunnen we gelukkig wel concluderen dat Cube niet alles doet wat hij rapt.

Man vastgeketend aan Waalbrug

Icoon BinnenlandsEen man heeft zich vanochtend vastgeketend aan de Nijmeegse Waalbrug. Het gaat om een actievoerder van Fathers 4 Justice. De politie doet inmiddels een poging om de man van de brug te halen. In de richting van de binnenstad is de Waalbrug afgesloten. Het verkeer kan de stad nog wel uit.

Fathers 4 Justice komt op voor de rechten van mannen die na een echtscheiding hun kinderen niet of nauwelijks meer mogen zien. De actiegroep liet al eerder van zich horen. Vorig jaar nog ketende een man verkleed als Spiderman zich eveneens aan de Waalbrug. Eerder beklom een Britse vader uitgedost als Batman Buckingham Palace, het officiële verblijf van de Britse koningin.

Cannavaro lijkt op weg naar Chelsea

Na de degradatie naar de Serie B lijkt Juventus haar eerste speler al kwijt te raken. Volgens The Daily Mail is Fabio Cannavaro in gesprek met Chelsea over een transfer.


De aanvoerder van de Italiaanse nationale ploeg heeft ook al een bezoek gebracht aan het jacht van Roman Abramovich, voorzitter van de club uit de Engelse Premier League, om te praten over een mogelijke overgang.

Acht Nederlanders in kwalificaties Dutch Open

Acht Nederlanders gaan vanaf vandaag proberen om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van het Dutch Open in Amersfoort.

Onder de 8 bevindt zich ook Antal van der Duim, die vorig jaar nog verliezend finalist was bij het juniorentoernooi op Roland Garros.

Robin Haase, Thiemo de Bakker, Igor Sijsling en Melle van Gemerden zijn rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi. Inmiddels gaat het gerucht dat Van Gemerden zich heeft afgemeld, maar de organisatie van het Dutch Open heeft dit bericht nog niet bevestigd.

"Een klap voor de Italiaanse sport"

'Een klap voor de Italiaanse sport'. De Italiaanse kranten reageren met woorden van die strekking zaterdag op de uitspraak in de Italiaanse voetbalfraudezaak.

"Dit komt echt keihard aan", aldus de sportkrant Gazzetta dello Sport. Het dagblad houdt er nog wel de moed in door te zeggen dat de uitspraak niet het einde is. "Dit zal ongetwijfeld verder gaan tot en met het federale hof. Een echte verandering van het vonnis zal waarschijnlijk niet meer mogelijk zijn, maar wel een aanpassing van deze zware straffen,"

De Corriere della Sera heeft het over een 'zeer ongelukkige dag in de geschiedenis van het Italiaanse voetbal en dat 120 uur na een zeer gelukkige dag". Met dat laatste verwijst de krant naar het behalen van de wereldtitel van de Italiaanse nationale ploeg.

Uitslag 3e vrije training GP Frankrijk

Ook in de laatste vrije training voor de Grand Prix van Frankrijk was BMW Sauber weer het snelste, met Jacques Villeneuve en Nick Heidfeld op de eerste twee plaatsen. Zowel Michael Schumacher als Kimi Räikkönen moesten de wagen stilzetten met vermoedelijke motorproblemen.

Uitslag derde vrije training

poscoureurteamrondetijdronden
1 J. Villeneuve BMW 1:17.00513
2 N. Heidfeld BMW 1:17.04916
3 J. Trulli Toyota 1:17.05618
4 N. Rosberg Williams 1:17.18816
5 M. Webber Williams 1:17.35812
6 J. Button Honda 1:17.47619
7 K. Räikkönen McLaren 1:17.55612
8 P. de la Rosa McLaren 1:17.65316
9 R. Schumacher Toyota 1:17.66618
10 D. Coulthard Red Bull 1:17.85919
11 G. Fisichella Renault 1:17.99517
12 C. Albers Midland F1 1:18.05924
13 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 1:18.19920
14 M. Schumacher Ferrari 1:18.2145
15 F. Massa Ferrari 1:18.3968
16 F. Alonso Renault 1:18.44716
17 T. Monteiro Midland F1 1:18.48723
18 S. Speed Scuderia Toro Rosso 1:18.54520
19 C. Klien Red Bull 1:18.63120
20 R. Barrichello Honda 1:18.96120
21 F. Montagny Super Aguri 1:19.49718
22 T. Sato Super Aguri 1:21.49710

Uitzendtijden GP Frankrijk

Wat later dan je van ons gewend bent zijn hier de tv-tijden voor de komende Grand Prix.

Zaterdag

ZenderUitzendtijdProgramma
RTL11.00 - 12.15Derde vrije training
RTL13.45 - 15.20Kwalificatie
SBS613.55 - 15.15Kwalificatie

Zondag:

ZenderUitzendtijdProgramma
SBS609.35 - 10.55Kwalificatie (hh)
RTL12.45 - 16.30Voorbeschouwing, race en nabeschouwing
SBS613.00 - 16.15Voorbeschouwing, race en nabeschouwing
Canvas14.00 - 16.00Race

AEL-leider Abou Jahjah naar Libanon om te vechten

De Belgische Libanees Dyab Abou Jahjah, bij onze zuiderburen leider van de Arabisch Europese Liga (AEL), gaat naar zijn moederland om de wapens op te nemen tegen Israël. Hij zegt bereid te zijn aan de zijde van Hezbollah als martelaar te sterven.

In een afscheidsbrief aan zijn volgelingen schrijft Abou Jahjah: ''Dit wordt misschien mijn laatste reis. Ik wil al mijn kameraden bedanken.'' Eerder al zei de AEL te hopen dat ''het kankergezwel'' (Israël red.) ''door Hezbollah zal worden weggesneden.''

De AEL heeft de Hezbollah-beweging geprezen voor de ontvoering van twee Israëlische militairen, waarmee het conflict tussen Libanon en Israël begon. Die ontvoering was een ''heroïsche'' operatie aldus de Liga. Abou Jahjah heeft in het verleden meermaals zelfmoord- en terreuraanslagen in Israël toegejuicht.

-
De brief van Abou Jahjah aan zijn volgelingen, met onder meer de tekst: ''Onze vijand in dit gevecht is ook dezelfde, de koloniale zionisten zijn de geestelijke kinderen van de racisten in Europa. Beiden zijn de producten van kapitalisme en diens globale systeem van uitbuiting en slavernij.''

Geen Duitse release voor Dead Rising

Capcom zal Dead Rising niet in Duitsland uitbrengen. Dit omdat deze zombie-slasher vanwege het vele geweld en bloed niet door de strenge Duitse leeftijdskeuring (USK) is gekomen. Dit betekent dat het spel in Duitsland niet te koop zal zijn in grote winkelketens als Media Markt en Saturn.

Duitse Xbox 360-bezitters hoeven echter niet te treuren, het spel zal waarschijnlijk wel te koop zijn videogames-speciaalzaken. Capcom brengt het spel namelijk ongecensureerd uit in Oostenrijk en Zwitserland. Deze versie bevat echter Engels gesproken tekst met Duitse ondertiteling. Dat zal dus wennen worden voor Duitsers die gewend zijn dat alles nagesynchroniseerd wordt.


Te bloederig voor tere Duitse zieltjes

Spelers Aston Villa niet blij met voorzitter

De spelers van de Engelse voetbalclub Aston Villa zijn niet blij met hun voorzitter Doug Ellis. In een gezamelijke verklaring naar de Engelse media doen zij hun beklag over de 82-jarige preses, die vooral wordt gehekeld vanwege zijn zuinigheid.

"De voorzitter moet achter de club staan en niet tegenwerken wat wij proberen te bereiken. Er is een aantal bezuinigingen doorgevoerd waarvan we vinden dat we die moeten benoemen, omdat het ons begint te beïnvloeden", staat onder meer in de verklaring.

Ellis is al sinds 1982 voorzitter van Villa. In november 2005 zette hij de club te koop, tot nu toe heeft hij nog geen koper kunnen vinden. Tegelijkertijd hield hij de hand nog strenger dan voorheen op de knip. De spelers zeggen dat Ellis weigert om het veld te besproeien, waarmee hij 400 euro bespaarde. Bovendien verloor de club een masseur omdat Ellis weigert er eentje te betalen.

"'Mensen zeggen dat Aston Villa een grote club is en dat de club in 1982 de Europa Cup I heeft gewonnen. Wij vinden ook dat het een grote club moet zijn. Als de voorzitter ambitie heeft, dan moet hij dat ook tonen. Zoveel andere clubs tonen wel aan ambitieus te zijn. Bij ons wordt op elke cent gelet."

Rabobank onderhandelt met Eisel

Rabobank is geïnteresseerd in Bernhard Eisel. De Nederlandse ProTourploeg heeft een bod uitgebracht op de Oostenrijker waarover maandag zal worden onderhandeld.

Momenteel koerst Eisel voor Française des Jeux. De 25-jarige Oostenrijker heeft een uitstekend voorjaar achter de rug. Zo eindigde hij dit seizoen als vijftiende in de Ronde van Vlaanderen, vijfde in Parijs – Roubaix en tweede in de Driedaagse van de Panne. Rabobank wil zich komend jaar wat meer laten gelden in de kasseienklassiekers en trok daarvoor eerder al Leon van Bon aan.

Naast zijn liefde voor het Vlaamse werk beschikt Eisel over een sterk eindschot, hetgeen hem in kleine rittenkoersen veel zeges opleverde. Ook in de Tour de France probeert Eisel geregeld mee te doen tijdens massale aankomsten. "Ik ben blij dat er belangstelling is", aldus de Oostenrijker, die in 2002 deel uitmaakte van de fameuze opleidingsploeg van Mapei. ”Begin volgende week komt mijn manager Alex Carrera naar de Tour om de zaak te bespreken.”

CD: Tremble Tracks presents Jumpstyle Part 3

Zoals in iedere branche zijn er ook in de muziek trends. Zo is op dit moment in de dance-wereld jumpstyle mateloos populair. Met bijbehorend dansje (zie hier bijvoorbeeld, of voor een iets langzamere doe-het-zelf versie hier), is deze muziekstroming van onze zuiderburen over komen waaien. Het aantal compilaties schiet als paddestoelen uit de grond, en één daarvan is de compilatie Jumpstyle Part 3, van Tremble Tracks, aan elkaar gedraaid door DJ Genius.

[Update] Hardware en software cijfers van de USA

De maandelijkse hardware en de software cijfers van de USA zijn weer bekend gemaakt van de maand juni. De zomer is altijd een moeilijke tijd voor de games-industrie, maar zo te zien valt het tot nu toe nog wel mee. Wat vooral opvalt is het grote aantal verkochte Nintendo DS consoles. Het gaat hierbij wel om de verkopen van de Nintendo DS en de DS Lite versie samen.

ConsoleAantal
Playstation 2312.000
Nintendo DS593.000
PSP221.000
Xbox 360 277.000
Xbox 24.000

Naast de hardware zijn er natuurlijk ook games verkocht en hiervan is ook een lijstje. Op de eerste plaats staat de game Cars en van deze game kun je hier onze review lezen.

GameAantal
New Super Mario Bros450.000
Brain Age200.000
Hitman: Blood Money (360)160.000
God of War >100.000
Guitar Hero >100.000
Kingdom Hearts >100.000
Big Mutha Truckers (DS)32
Cars645.000
Liberty City Stories (PS2)400.000
World Cup336.000
Head Coach117.000
Over the Hedge283.000
X-men172.000
Oblivion (beide versies)88.000
Table Tennis59.000

Update 15-06 10:55

Een aantal extra games in de tabel gezet met de aantallen.

Ierland rijkste land van Europa

Icoon Financieel Ieren zijn de rijkste inwoners van Europa, zo laat de Bank of Ireland weten na een onderzoek. De gemiddelde Ier had eind 2005 een totaal vermogen van 148.000 euro. Een opmerkelijk resultaat, omdat Ierland lange tijd één van de armste landen van Europa is geweest. De Bank of Ireland meent dat er een ware economische groeiexplosie plaats heeft gevonden, waardoor het vermogen van Ieren (geld, onroerend goed en aandelen) verdrievoudigd is.

Belangrijkste oorzaak van de groei van deze welvaart is volgens het onderzoek het lidmaatschap van de Europese Unie. Buitenlandse investeerders hebben door de interne markt geïnvesteerd in Ierland. Hieronder zitten ook multinationals als Google, omdat er goed Engels gesproken wordt en er belastingvoordelen te halen zijn in het land. Daarbij heeft Ierland altijd veel EU-subsidie ontvangen, om de infrastructuur te verbeteren en hervormingen door te voeren.

Op de vier miljoen inwoners wonen er dertigduizend miljonairs in Ierland. In Nederland wonen 108.000 miljonairs, maar Nederland heeft dan ook vier keer zoveel inwoners. Op wereldniveau zijn alleen Japanners rijker dan de Ieren. Nederland komt daarin niet voor in de top acht.

Man overleden na caféruzie in Amsterdam

Icoon MisdaadIn Amsterdam is vanmorgen vroeg een 36-jarige man uit de hoofdstad overleden na een vechtpartij in een café. Hij overleed op weg naar het ziekenhuis. De dader is nog spoorloos.

De man is overleden aan de gevolgen van een hoog oplopende ruzie. Die begon in een café aan de Amstelveenseweg maar eindigde op straat. Het slachtoffer kwam hard met het hoofd op de grond terecht en liep daarbij een flinke hoofdwond op, die hem later fataal werd. De verdachte koos het hazenpad en de politie is nog op zoek naar getuigen.

Sonic Wildfire screens

Er zijn weer nieuwe screenshots verschenen van deze nieuwe Sonic titel.
In deze game snelt Sonic door oosterse taferelen, op zoek naar de sprookjes van Duizend en één Nachten.




De besturing van Sonic is iets anders dan in de vorige Sonic titels. Het blauwe egeltje zal namelijk een vast traject aanhouden, terwijl de speler hem bijstuurt met de Wiimote.



Deze Sonic zal dan ook volledig gericht zijn op razendsnelle gameplay en de reflexen van de speler, zoals we van Sonic gewend zijn.
Het spel wordt volgend jaar in de winkels verwacht.

Fiorentina en Juventus in beroep tegen straffen

Juventus en Fiorentina hebben beiden laten weten dat ze in beroep gaan tegen de straffen die hen gisteren werden opgelegd.

Juventus speelt het aankomende seizoen in de Italiaanse Serie B en krijgt daar bovenop ook nog eens 30 punten aftrek. Bovendien verliest de Oude Dame ook nog eens zijn laatste twee landstitels, terwijl Fiorentina ook teruggezet wordt naar de Serie B en het seizoen begint met 12 punten aftrek.

Juventus vindt de straf maar "ongehoord", Fiorentina heeft het over een "fundamenteel verkeerde straf".

Klinsmann in beeld bij Amerika

Jürgen Klinsmann is in beeld als bondscoach van de Verenigde Staten. In Amerika zou Klinsmann de opvolger moeten worden van Bruce Arena, waarvan gisteren bekend werd dat zijn contract niet wordt verlengd.

"Hij is erg interessant voor ons", aldus de voorzitter van de Amerikaanse voetbalbond, Sunil Gulati. "Hij woont in Amerika en heeft gezegd dat hij hier graag blijft wonen. Ik ben er zeker van dat we gaan praten. Of we er ook serieus over gaan praten moeten we nog zien."

Afgelopen week stapte Klinsmann op als bondscoach van Duitsland, met wie hij op het WK in eigen land als derde eindigde.

Internazionale krijgt twee landstitels cadeau

Internazionale heeft op een wel heel aparte manier zijn lang verwachte landstitel binnen. De Milanezen kregen gisteren zelfs twee landstitels in de schoot geworpen. De club mag de twee van Juventus afgenomen titels op zijn palmares bijschrijven.

Vanwege de rol van de club in het Italiaanse manipulatieschandaal, werd Juventus teruggezet naar de Serie B en verloor zijn landstitels van de afgelopen twee seizoenen. Omdat AC Milan, dat in beide seizoenen tweede werd, ook betrokken is bij het schandaal, gaan de twee landstitels naar Inter, dat in beide seizoenen als derde eindigde.

Doordat Juventus, Lazio Roma en Fiorentina werden teruggezet naar de Serie B, hoeven Lecce, Messina en Treviso niet te degraderen. Deze clubs eindigden afgelopen seizoen onderaan, maar spelen komend seizoen gewoon weer in de Serie A.

Journalist onder vuur

Dat het op dit moment niet goed gaat in het Midden-Oosten hoef ik niet uit te leggen, niet verwonderlijk dat er journalisten zijn, en dat is maar goed ook, maar soms komen die ook in de vuurlinie te liggen.

Zoals te zien was op Fox, tijdens een live gesprek worden de reporter en zijn team beschoten

Het filmpje helemaal afkijken loont de moeite, daar legt de journalist uit hoe het volgens hem kon gebeuren verbijsterend nuchter, ik zou geen zinnig woord meer kunnen uitbrengen.

[TDF]Voorbeschouwing 13e Etappe

De dertiende etappe gaat van de Middellandse Zee richting Montélimar, dat nog nooit eerder gastheer was van de Tour de France.

De etappe lijkt ideaal voor een geslaagde ontspanning. Vooral de lengte van 230 kilometer (de langste rit in deze ronde) maakt het lastig om de boel te controleren. Ook het parcours spreekt in het voordeel van avonturiers met enkele obstakels in de slotfase. Scherprechter kan de Côte de Villeneuve de Berg zijn, op 25 kilometer van de finish. Weliswaar een helling van de laagste categorie, maar toch twee kilometer klimmen aan een stijgingspercentage van 5,3 procent. In de finale gaat het eveneens lichtjes bergop, al lopen de laatste kilometers in dalende lijn.

Hamvraag is welke ploeg het tot een massasprint wil laten komen. Quick-Step liet gisteren een kans passeren nadat Boonen ettelijke malen zijn meerdere moest erkennen in McEwen. In de strijd om plaats vijf waren de rollen echter omgedraaid, zodat Quick-Step wellicht nieuwe moed heeft verzameld. Maar krijgen ze hulp? Davitamon-Lotto kan zich verschuilen achter klassementsrenner Evans, terwijl de sprinters van Crédit Agricole en Lampre weinig zegezeker zijn. Waarschijnlijk zal dus een leuk vluchtgroepje mogen uitmaken wie met de dagzege mag pronken.


Bonificatiesprints:
117,5 kilometer – Anduze
177,5 kilometer – Vallon-Pont-D’Arc

Passages Bergklassement:
57,5 kilometer - Côte de Puéchabon (4e categorie)
77,5 kilometer - Col de la Cardonille (4e categorie)
119,5 kilometer - Côte de l'Arbousset (4e categorie)
195,5 kilometer - Côte de Saint-Maurice d'Ibie (4e categorie)
205 kilometer - Côte de Villeneuve de Berg (4e categorie)

Klik hier voor een overzicht van alle klassementen.

Nieuwe zeges Wariner, Powell

Asafa Powell, Jeremy Wariner, Sanya Richards en Tirunesh Dibaba wonnen ook hun derde Golden League wedstrijd en blijven in de race voor de jackpot van één miljoen dollar.

In Rome zette Wariner de opvallendste prestatie neer. De olympisch kampioen benadrukte opnieuw zijn suprematie op de 400 meter en won in 43,62, ruim een seconde sneller dan nummer twee Xavier Carter. ”Ik kom steeds dichter bij het record, 43,6 had ik niet verwacht”, zei Wariner. Het wereldrecord is 43,18 en staat op naam van Michael Johnson, Wariners huidige zaakwaarnemer.

Bij de vrouwen zette Sanya Richards andermaal de 400 meter naar haar hand, voor de zevende achtereenvolgende keer. De Amerikaanse haalde het voor Novlene Williams en Vanya Stambolova in 49,31. Ze sloeg daarmee een iets kleiner gat dan normaal. Tirunesh Dibaba bleef eveneens in de race voor de jackpot door de 5.000 meter winnend af te sluiten. Opnieuw diende de Ethiopische af te rekenen met fikse concurrentie van Meseret Defar. Net als in Parijs besliste een eindsprint over de eerste plaats.

Asafa Powell rijgt op de 100 meter een stuk eenvoudiger zijn zeges aaneen. De Jamaicaan snelde naar 9,85, ongeveer tweetienden rapper dan Marcus Brunson en Tyson Gay. ”Ik ben blij, zelfs al heb ik geen wereldrecord geholpen. Mijn eerste 30 meter gingen veel te langzaam”, reageerde Powell. Marion Jones liet weer progressie zien en finishte in 10,91 als tweede bij de 100 meter vrouwen. De gouddelver van Sydney moest enkel buigen voor Sherone Simpson, die racete naar 10,87. Op 18 augustus staat de eerstvolgende Golden Leaguewedstrijd op de kalender.

Scolari blijft Portugal trouw

Luiz Felipe Scolari heeft zijn contract als bondscoach van Portugal met twee jaar verlengd tot en met EURO 2008. De 57-jarige Braziliaan zou een aanbod van zijn geboorteland hebben geweigerd.

Scolari gaf er de voorkeur aan samen met zijn familie in Europa te blijven. Sinds december 2002 is hij actief als keuzeheer van Portugal. Niet zonder succes, want Portugal behaalde de finale van EURO 2004, kwalificeerde zich met vlag en wimpel voor het WK en eindigde daarin als vierde. Op weg naar het EK van 2008 stuiten Scolari en zijn manschappen onder andere op Finland, Polen, Servië en België. Luis Figo en Pauleta kondigden na het WK hun afscheid van de nationale ploeg aan.

Haring happen

Het is weer zover, het Algemeen Dagblad heeft de jaarlijkse haringtest weer uitgevoerd,ik persoonlijk mag graag een haring happen en ben derhalve altijd nieuwsgierig naar de uitslag (ook al is dat vaak een momentopname), de winnaar staat dit jaar in Rijswijk, de allerslechtste, lees meest oneetbare haring krijg je in Scheveningen en Utrecht.

Het complete onderzoek vind je hier terug, en nu maar hopen dat je favoriete viskraam niet helemaal onderaan staat.

Eet smakelijk.

CD: TV on the Radio - Return to Cookie Mountain

De heren van TV on the Radio zien er niet alleen uit alsof ze van Mars komen; hun muziek klinkt ook buitenaards. Dat is geen waardeoordeel. En ook geen racistische opmerking trouwens. Het gaat om een kwintet uit Brooklyn dat zich in de postrock hoek bevindt. Maar TV on the Radio is beyond postrock. Vaak is het niet eens rock te noemen en stoelt het geluid op drum & bass, triphop, avant-garde en freejazz.



Gears of War vanaf 2 oktober in de Amerikaanse winkels

Op de website xbox.com heeft het spel Gears of War een datum gekregen: namelijk 2 oktober. Dat is iets vroeger dan iedereen had verwacht, alleen gaat dit om een Amerikaanse datum en is er nog geen datum voor Europa bekend. Aangezien dit een hele grote titel is voor Microsoft is de kans groot dat Europa op dezelfde dag, of een paar dagen later, aan de beurt is. Hetzelfde gebeurde ook met de shooter Halo 2.

Naast de launch-datum zijn er ook nog een aantal screenshots verschenen van de karakters in Gears of War.



Balzacchi

Regelmatig ga ik op bezoek bij Jan en Agnes, hier verderop in de straat. Twee aardige mensen met een zoontje van elf, Jesper. Niets bijzonders, ware het niet dat Jesper blind is. Hij is dit al sinds zijn geboorte, maar Jan en Agnes hebben dit snel geaccepteerd en doen dus ook niet zielig met Jesper. Jesper zelf trouwens ook niet. Hij weet niet beter. Net als zoveel jongens van elf is ook Jesper dol op voetbal en dan vooral op Feyenoord.

Fuzion Frenzy 2 op komst?

Er gaan geruchten dat een tweede deel van Fuzion Frenzy zal verschijnen op de Xbox 360. Verschillende winkels hebben de game in hun systeem staan en de release staat in de planning voor november dit jaar.

Twee jaar geleden was er al een gerucht dat men bezig was met Fuzion Frenzy 2 voor de Xbox, maar die is nooit uitgekomen. Er wordt nu gezegd dat deze versie doorontwikkeld is voor de Xbox 360 en zal veel gebruik maken van Xbox Live. Nu is dit natuurlijk een gerucht en er is nog niks officieel aangekondigd. November komt al wel heel snel en dat er nog helemaal niks is laten zien is natuurlijk een beetje vreemd.

Nieuwe info Wii-controller

Nintendo is niet altijd heel snel met het delen van informatie, maar IGN heeft de officiële development handleiding van Wii-controller in handen gekregen en heeft hier een hoop nieuwe informatie uit kunnen halen:

- De controller zal 6 KB 'non-volatile' geheugen bevatten (zoals Flash-geheugen). De exacte functie hiervan is nog niet bekend.
- Er gaan twee AA-batterijen in de controller. Bij volledig gebruik van de controller-mogelijkheden zullen deze 30 uur meegaan en wanneer alleen de acceleratie-sensoren worden gebruikt zullen de batterijen 60 uur meegaan.
- Er zit een synchro-knop op de Wii zelf waarmee de Wii kan zien welke controllers er aangesloten zijn. Elke controller krijgt een uniek ID-nummer. De synchro-knop van de controller zit in het batterij-vakje, maar een knoppen combinatie kan ook gebruikt worden.
- De knoppen op de controller zijn digitaal, net als de knoppen op de Nunchuk.
- De LED's op de controller geven aan welke speler de controller is.
- De LED's geven ook aan hoeveel batterij er nog aanwezig is tijdens het aanzetten van de controller. Vier knipperede LED's betekenen 75% of 100% vermogen, drie LED's 50% - 75%, twee LED's 25% - 50% en 1 LED betekent lager dan 25%.
- Er zit een Rumble-motor in de controller, met maar 1 sterkte. Volgens de documentatie kunnen developers sterkere of zwakkere rumble simuleren door de motor snel aan en uit te zetten.
- Lichtbronnen kunnen de signalen van de controller verstoren, maar dit is te voorkomen door de controller met de sensor te calibreren.
- De controller kan coordinaten meten op de X-as (0-1023) en de Y-as (0-767).
- De sensor is 20 cm lang en moet op of onder de TV geplaatst worden.



Volgens IGN heeft Nintendo de developers nog geen manieren gegeven om met de speaker in de controller te communiceren. Dit ondanks dat de functie van de speaker getoond werd Zelda: The Twilight Princess. Ook zullen de developers in september de dev-controller van de classic-controller ontvangen.

Hezbollah 'klaar voor oorlog met Israël'

De Hezbollah is klaar voor een totale oorlog met Israël. Dat heeft Hezbollah-leider sjeik Hassan Nasrallah afgelopen avond laten weten. Eerder gisteren werd voor de Libanese kust een Israëlisch marineschip getroffen door een onbemand vliegtuig vol explosieven van de Hezbollah. Dit is voor Hezbollah een totaal nieuwe strijdwijze, want tot nog toe bediende de guerrillabeweging zich van raketten en mortiergranaten.

Bij de aanval op het schip zouden vier Israëlische militairen zijn gedood. Het schip vloog deels in brand en wordt vannacht teruggesleept naar Israël.

Hezbollah-leider Nasrallah: ''Jullie willen een openlijke oorlog en wij zijn klaar voor een openlijke oorlog. Kijk maar naar het oorlogsschip dat de infrastructuur, huizen en burgers aanviel, het brandt. Het schip zal zinken en tientallen soldaten van het Israëlische zionisme zullen verdrinken. Dit is pas het begin.'' Nasrallah zei ook dat de Israëlische havenstad Haifa en zuidelijker gelegen steden zullen worden aangevallen: ''Niet langer zullen alleen onze huizen vernietigd worden en niet langer zullen het alleen onze kinderen zijn die sterven.''

De toespraak van Nasrallah volgde op een verwoestende luchtaanval van Israël op het Hezbollah-hoofdkantoor in Beiroet.

Syrië
Syrië heeft gisteravond verklaard de zijde te kiezen van de Hezbollah en Libanon in het conflict met Israël. Eerder al waarschuwde Iran dat als Israël Syrië aanvalt, dat zal worden beschouwd als een aanval op de gehele islamitische wereld met alle consequenties van dien.

Israël valt Palestijns ministerie aan

Israël/PalestinaIsraël heeft afgelopen avond een luchtaanval uitgevoerd op het Palestijnse ministerie van Economische Zaken in Gaza-stad. Palestijnse bronnen melden dat er geen slachtoffers gevallen zijn. Eerder deze week bestookte de Joodse staat al het Palestijnse ministerie van Buitenlandse Zaken en het kantoor van de Palestijnse premier Ismail Haniyeh.

Vrijdagmiddag braken in het zuiden van de Gazastrook militante Palestijnen van de gewapende tak van de radicale regeringspartij Hamas door de veiligheidsmuur heen die staat op de grens met Egypte. Met explosieven werd bij de overgang bij Rafah een groot gat geslagen in de muur.

Zo'n 1.500 Palestijnen die gestrand waren aan de Egyptische zijde van de grens, drongen na de explosie direct de Gazastrook binnen. Zij zaten daar vast sinds het Israëlische offensief van juni in dit Palestijnse gebied. Door de actie van de Hamas-leden konden zij weer naar huis keren.

Met dank aan pietjemus voor de submit.

FOK! spot nieuwe titel in EA studios

Op dit moment is de EA Studio Showcase 06 bezig en FOK! is als één van de weinige partijen in Nederland uitgenodigd voor dit exclusieve evenement in San Francisco. Bij een rondleiding in de EA Studios spotten we een reclameposter voor een onaangekondigde game genaamd Dead Space. Over de game is helaas verder niets bekend en ook de EA-woordvoerster liet niets los.

Meer details over ons bezoek aan de EA Studio Showcase 06 komen er binnenkort aan dus houd FOK!games in de gaten!

WK-official overleden, 'pleegde zelfmoord'

Icoon BuitenlandsJürgen Kiessling, een van de vele organisatoren van de afgelopen Wereldcup 2006 in Duitsland, is vier dagen nadat hij zich door het hoofd had geschoten overleden. De 65-jarige Kiessling werd met spoed naar het hospitaal gebracht nadat een buurman bij hem thuis in Reinickendorf, een voorstad van Berlijn, een schot had gehoord.

Over zijn motief is nog onduidelijkheid maar naar verluidt heeft hij twee zelfmoordbrieven achtergelaten voor zijn dochter en familie. Kiessling werd door zijn collega's in Berlijn bestempeld als 'Mr World Cup'. Hij was verantwoordelijk voor de zeer succesvolle 'Fan Mile' in het centrum van Berlijn. Dit betrof een strook van de stad Berlijn waarbij aan de fans die er niet in waren geslaagd om kaarten te bemachtigen, de wedstrijden via gigantische schermen werden getoond.

Volgens burgemeester Klaus Wowereit werkte Kiessling onvermoeibaar aan zijn project en hij prees hem voor het succes dat hij daarmee had. Het toernooi wordt in het geheel als een groot succes beschouwd voor heel Duitsland.


Jürgen Kiessling


Met dank aan Nood-kloon voor de vertaalde en herschreven submit.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.