FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 7 juli 2006

'To google' officieel Engels woord

Google Het werkwoord 'to google' is officieel een Engelstalig woord geworden. Het Amerikaanse woordenboek Merriam-Webster Collegiate Dictionary heeft het woord 'google' opgenomen in de nieuwste editie van het woordenboek. Merriam-Webster is te vergelijken met de Van Dale in Nederland.

Het werkwoord begint met een kleine g en betekent: iets op het internet opzoeken met de zoekmachine Google. "Let me google that" is vanaf nu een correcte Engelse zin. In de beroemde Britse Oxford Dictionary werd vorige maand het woord Google opgenomen, maar dan wel met hoofdletter G. Het werkwoord werd vijf jaar geleden voor het eerst gebruikt in de New York Post. Dat het nu al een officieel woord is, is volgens deskundigen uitermate snel.

In Nederland bestaat het werkwoord 'googelen' of 'googlen' al een tijdje. Dat werkwoord is afgeleid van het woord Google. Het Algemeen Dagblad beweert dat dit werkwoord zelfs in de Van Dale staat, maar in de interneteditie van het bekende woordenboek is deze niet te vinden. Daarnaast heeft googelen vaak de betekenis van het opzoeken van informatie over personen in Google.

Het bedrijf Google is niet tevreden met de ontwikkeling. Het werkwoord 'to google' kan op termijn uitgroeien tot een synoniem voor zoeken op het internet. Daardoor kan de bescherming van het handelsmerk vervallen, waardoor concurrenten de term ook zouden kunnen gebruiken. Dit is onder meer gebeurd bij het woord 'aspirine' wat van een merknaam is uitgegroeid tot een synoniem voor het woord pijnstiller. Nu is het merk 'Google' nog ťťn van de bekendste merken onder consumenten.

Guy Ritchie maakt documentaire over kabbala

Icoon ShowbizzDe Britse regisseur Guy Ritchie is van plan een documentaire te maken over de kabbala. Dit maakte hij afgelopen zaterdag bekend tijdens een bijeenkomst voor aanhangers van deze joodse mystieke leer. Ritchie zegt dat de documentaire deels gebaseerd zal zijn op het boek 'Morals and Dogma' van Albert Pike, dat vergelijkingen maakt tussen de kabbala en de vrijmetselarij.

Inspiratie voor het project vond Ritchie via zijn vrouw, de zangeres Madonna. Zij raakte enkele jaren geleden volledig in de ban van dit 'geloof' en liet haar naam zelfs veranderen in Esther. Voor Ritchie is het vooral bij een wetenschappelijke interesse gebleven. "Kabbala is voor mij de studie van wetenschappen, het is niet een religie. Ik volg het dan ook niet als een religie. Alles wat je wel als religie volgt is een vorm van oplichterij", aldus Ritchie.

Het echtpaar Ritchie introduceerde de Kabbala enkele jaren geleden in hun kennissenkring. Inmiddels zijn onder andere actrice Gwyneth Paltrow, acteur Ashton Kutcher, voetbalvrouw en voormalig Spice Girl Victoria Beckham en rockers Courtney Love en Mick Jagger ook overtuigd aanhanger.

Joint Strike Fighter voortaan Lightning II

Icoon AlgemeenDe Amerikaanse vliegtuigbouwer Lockheed Martin heeft vandaag bekendgemaakt dat de Joint Strike Fighter oftewel JSF voortaan met een andere naam door de lucht zal gaan vliegen. Het gevechtsvliegtuig zal voortaan Lightning II heten, naar de legendarische Lightning I (P-38) van Lockheed.

Dat legendarische toestel werd veel gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Lightning I had als bijzondere eigenschap dat hij een enorme snelheid kon ontwikkelen, zeker voor die tijd.

Het kabinet-Balkenende III wil nog voor de verkiezingen aanstaande november een overeenkomst aangaan met de VS voor de verdere productie en ontwikkeling van de Lightning II. Dit ligt echter nog gevoelig binnen de Tweede Kamer. Het is ook nog onduidelijk of Nederland het gevechtsvliegtuig zal aanschaffen. Nederland kan het toestel met korting aanschaffen, maar ook dit ligt gevoelig in de Tweede Kamer. Mogelijk wordt het besluit hierover doorgeschoven naar het volgende kabinet.

Lockheed Martin test het prototype van de Lightning II
Lockheed Martin test een prototype van de Lightning II

Nieuwe inburgeringswet komt er

Icoon Politiek De Tweede Kamer heeft voor de nieuwe inburgeringswet van minister Rita Verdonk gestemd. De kans is daarmee zeer groot dat deze wet op 1 januari 2007 ingevoerd zal worden. Buitenlanders worden hiermee voor de wet verplicht om een inburgeringsexamen te doen. Daarin wordt kennis van de Nederlandse taal en kennis van de samenleving getoetst.

Verdonk wil graag dat de wet snel ingevoerd wordt. De inburgeringswet is een speerpunt van het beleid van Verdonk. De minister wilde oorspronkelijk dat ook genaturaliseerde Nederlanders het examen zouden doen, maar na kritiek van de Tweede Kamer heeft ze dit onderdeel tijdelijk uit de wet geschrapt. Een aantal partijen waren bang dat er misschien sprake was van discriminatie. De Raad van State zal in de zomer onderzoek doen naar dit onderdeel.

Opvallend is dat er maar ťťn tegenstem was, namelijk die van D66-Kamerlid Fatma Koser Kaya. PvdA, SP, GroenLinks, D66 en ChristenUnie onthielden zich van stemmen. Zij willen pas stemmen wanneer het onderzoek van de Raad van State is afgerond. CDA, VVD en LPF stemden voor de nieuwe wet.

Bejaarde vraagt meisje naakt te poseren

Icoon MisdaadEen 73-jarige man uit Nijmegen heeft geprobeerd om naaktfoto's te maken van een 12-jarig meisje. In het Goffertbad maakte de bejaarde man contact met het meisje, door zich aan haar voor te stellen als een journalist. Hij zei te werken voor De Gelderlander en vroeg of het meisje wilde meedoen aan een interview over het Goffertbad. Vervolgens stelde hij het meisje voor een keuze. Als de bejaarde man foto's van haar in een bikini mocht maken, zou ze geld krijgen. Dit bedrag kon nog hoger worden als ze naakt zou poseren.

Het meisje is niet ingegaan op het aanbod en even later werd de politie ingeschakeld. Die heeft de 73-jarige man uit Nijmegen aangehouden. Een politieman wist later te vertellen dat er de laatste tijd meerdere meldingen over het aanspreken van jongere kinderen door een man waren binnengekomen. Nu wordt onderzocht of de bejaarde man daarbij betrokken was.

Domenech: "Geen schorpioenen in mijn selectie"

Raymond Domenech selecteert zijn spelers niet alleen op basis van hun voetbalkwaliteiten. De Franse bondscoach is een amateur-psycholoog en laat zich ook beÔnvloeden door de astrologie.

Zo wil hij niet te veel leeuwen op het veld zien en schorpioenen zijn al helemaal uit den boze. Vooral het laatste sterrenbeeld moet het ontgelden. "In een groep moet je zoveel mogelijk schorpioenen elimineren. Op het veld proberen twee schorpioenen elkaar te vermoorden", aldus Domenech.

Dit verklaart ook meteen, waarom Robert Pires, een schorpioen, niet in de WK-selectie werd opgenomen. las. Voor MikaŽl Silvestre, ťťn van de leeuwen, zit er niets anders op dan tevreden zijn met een plaats op de bank: "Als er te veel leeuwen in mijn defensie staan, staat mijn geweer klaar."

Dancing at Albertson's

De Amerikaanse supermarktketen Albertson's is een paar weken geleden gestart met haar jaarlijkse grote zomercampagne! Deze campagne heeft dit jaar als thema de seventies: 70's Summer Celebration.

Op de speciale thema website van deze super staan een paar leuke promotiefilmpjes. In ťťn van die filmpjes geeft een medewerker, Ron, een demonstratie van zijn danskunsten. Hij legt meteen ook even de armbewegingen uit, zoals daar zijn the sprinkler, the forklift en the locksmith!

Echt GE-WEL-DIG! John Travolta kan wat mij betreft wel inpakken!

Met dank aan anoniempje voor de submit.

[Historie] Djamolidin Abdoesjaparov

Zo’n vijftien jaar geleden maakte de wielerwereld kennis met een contingent coureurs uit het Oostblok: denk maar aan bijvoorbeeld Oegroemov, Jaskula en Ekimov. De Muur was gevallen in 1989 en als gevolg daarvan konden veel Oost-Europese wielrenners hun opwachting maken in westerse wielerwedstrijden. Eťn van die renners uit dat contigent was een sprinter, waarvoor het peloton bevreesd was. Zijn naam? Djamolidin Abdoesjaparov.

Uit de Oezbeekse hoofdstad Tashkent kwam Abdoesjaparov in 1990 naar Europa om daar te koersen. Zijn manier van sprinten deed velen huiveren. Trekkend aan zijn stuur en hevig slingerend op zijn fiets, baande hij zich een weg recht op de finishlijn af. Al gauw kreeg Abdoesjaparov allerlei bijnamen door zijn onconventionele manier van sprinten: de cowboy uit Tashkent, de dolle Tartaar, Tashkent Terror. Voor de wielerjournalisten was zijn achternaam vooral een doorn in het oog. Al gauw werd zijn achternaam afgekort tot ‘Abdoe’.

In 1990 kwam Abdoe nog uit voor de USSR en boekte nog geen opzienbarende resultaten in de Tour de France. Maar het jaar daarop boekte de sprinter uit Oezbekistan een etappezege in de eerste etappe rond Lyon en in de etappe Dijon – Reims, die met 286 kilometers toentertijd de langste rit uit die Tour was. Inmiddels in het bezit van de groene sprinterstrui, wist hij deze trui tot de laatste etappe naar de Champs Elysťes met succes te verdedigen. In de laatste etappe ging Abdoesjaparov nog eens vol op de winst en het zag er ook naar uit dat hij in stijl de groene trui zou winnen. Hij had alleen de pech dat hij tegen een Coca Cola-zuil aanslingerde en gleed hard over het Parijse asfalt. Koste wat kost moest Abdoe over de finish komen om het groene trui-klassement te winnen. Met veel pijn en moeite en met hulp van medici overbrugde hij op de fiets de laatste 100 meter van de Tour.

Abdoe knalt zich te pletter op de Champs Elysťes

Met drie sprintzeges zou Abdoesjaparov in 1993 ook de groene trui winnen. Datzelfde zou hem ook lukken in 1994, alhoewel hij daar wel ‘geholpen’ werd door het uitvallen van Laurent Jalabert, zijn voornaamste concurrent. In de eerste etappe, die Abdoe overigens won, vond er een grote valpartij plaats door een fotograferende politie-agent. Een van de slachtoffers van die catastrofe was Jalabert. Hoe dan ook, de drie gewonnen groene truien zijn tot nu toe het grootste feit uit de Oezbeekse sportgeschiedenis.

Abdoesjaparov (in het gele Polti-shirt) wint de eerste etappe naar Armentieres in 1994.

In de tweede helft van de jaren ’90 werden de prestaties van Abdoesjaparov minder. Met moeite won hij in de Novell-ploeg van Jan Raas de slotetappe naar Parijs in 1995. Maar duidelijk was dat een nieuwe generatie sprinters met Erik Zabel en Mario Cipollini zich aandiende. In 1996 zou hij de laatste etappezege in de Tour de France vieren. Op een zeer steile klim naar Tulle ontsnapte hij uit een vluchtersgroepje en kwam dit keer niet sprintend als winnaar over de eindstreep, een uitzonderlijk goede prestatie van de sprinter Abdoe.

In 1997 zou de wielerwereld afscheid moeten nemen van Djamolidin Abdoesjaparov. Tot dat moment had hij negen Touretappe-overwinningen op zijn palmares staan en was hij dichtbij nummer tien in de zesde Touretappe. Hij had alleen de pech dat Jeroen Blijlevens voor hem bleef in de eindsprint. Nog meer pech overkwam de Oezbeek, toen na deze etappe bekend werd dat hij was betrapt op dopinggebruik. Hij zou een combinatie van Clenbuterol (een product voor paarden met astma) en Bromantan (een Russisch maskeringsmiddel) hebben gebruikt. Beide producten staan op de dopinglijst, waardoor Abdoe van verdere deelname van de Tour uitgesloten werd. Dit betekende helaas meteen ook het einde van zijn wielercarriŤre, het wielerpeloton kon weer opgelucht adem halen.

Nadal in drie sets langs Baghdatis

Rafael Nadal is finalist op Wimbledon. De als tweede geplaatste Spanjaard schakelde Marcos Baghdatis uit: 6-1, 7-5, 6-3.

In het eerste bedrijf oogde Baghdatis erg nerveus. Enkele onnodige fouten lagen ten grondslag aan tweemaal serviceverlies. Nadal bleef rustig en na een half uurtje was de eerste set al beklonken. Baghdatis reageerde aangeslagen, maar kwam in de wedstrijd nadat hij op 0-40 drie breakpoints wegwerkte aan het begin van de tweede set. Er ontspon zich een boeiend duel, waarin Nadal toesloeg op de beslissende momenten. Cruciaal was game twaalf van de tweede set. Op 6-5 zorgde een splijtende forehand van de Spanjaard voor de setwinst. Ook in het derde bedrijf verzuimde Baghdatis een van zijn vele kansen om te zetten.

”Ik ben heel emotioneel”, zei Nadal. ”Nooit dacht ik dat dit mogelijk was. In de eerste set had ik het weliswaar niet zo lastig, maar daarna moest ik diep gaan.” Nadal ontmoet in de eindstrijd Roger Federer, die niets heel liet van Jonas BjŲrkman. Na zeven onderlinge duels is de balans in het voordeel van Nadal: 6-1. ”Ik heb hem een aantal keren verslagen dit jaar, maar nu spelen we op zijn favoriete ondergrond”, blikte Nadal vooruit op de clash.

'Beckham niet in gesprek met Newcastle'

Zowel Newcastle United als een woordvoerder van David Beckham ontkennen met klem dat de middenvelder de overstap naar The Magpies gaat maken.

Nadat de familie Beckham in het zelfde hotel was gesignaleerd als Newcastle-voorzitter Freddy Shepherd, staken de geruchten de kop op. Maar beide partijen zeggen dat er geen gesprek heeft plaatsgevonden over een mogelijke overgang.

"Wij willen onze goede relatie met Real Madrid niet schaden", is de officiŽle reactie van Newcastle United op de geruchten. The Magpies en De Koninklijke deden vorig jaar nog zaken met de overgang van Michael Owen naar Newcastle.

De toekomst van de 31-jarige middenvelder ligt vooralsnog in Madrid. De nieuwe voorzitter van de Spaanse club, Ramon Calderon, zei eerder al dat hij hoopte dat de Engelsman "voor altijd in Bernabťu blijft".

De Bakker naar finale

Nog maar ťťn overwinning is Thiemo de Bakker verwijderd van zijn eerste Grand Slam-titel. De 17-jarige nummer ťťn van de wereld bij de junioren haalde op Wimbledon de finale van het jongensenkel door in de halve finale de Tsjech Michal Konecny met 7-5 en 6-4 te verslaan.

In de eerste set kwam de Nederlander op een 2-5 achterstand te staan, maar nadat hij een aantal setpoints had wegewerkt, greep hij alsnog de winst door vijf games op rij te winnen. In de tweede set nam De Bakker een break voorsprong en maakte hij het karwei af.

De Bakker speelt in de finale tegen de Pool Marcin Gawron, de nummer tachtig van de wereldranglijst bij de junioren.

Engelsman breekt zijn penis

ShockingDe 41-jarige Adam Shaw uit Groot-BrittanniŽ schreeuwde het van de week uit van de pijn toen hij tijdens een 'vluggertje' met zijn vrouw uit bed gleed. Hij viel boven op zijn klokkenspel wat resulteerde in een piemel die zwol naar de afmeting van een komkommer en opgezwollen ballen ter grootte van een kokosnoot.

Zijn vrouw Nikki (31) greep snel een pak diepvriesdoperwten uit de vrieskist en legde die op haar mans gezwollen zaakje.

Artsen in het ziekenhuis constateerden een gebroken penis. Adam zegt dat hij nooit had gedacht dat hij zijn derde been had kunnen breken. Het deed volgens hem vrij zeer maar zijn jonge heer zal zich compleet herstellen. Hij moet alleen iets rustiger aan doen in de toekomst.


De ongelukkige Adam en zijn voorlopig droogstaande eega Nikki

Met dank aan Eilanden voor de submit.

Logo WK 2010 bekend

Het WK 2006 is nog niet afgelopen, maar toch wordt er al weer vooruitgekeken naar het WK van 2010 in Zuid-Afrika.

Vandaag is het logo voor het toernooi bekend gemaakt door Sepp Blatter, voorzitter van de wereldvoetbalbond, samen met Kofi Annan, secretaris-generaal van de Verenigde Naties. De slogan voor de komende vier jaar luidt: Win in Afrika met Afrika. Dit moet passen in de visie: Develop the game, touch the world, build a better future.

Vreemdgaan

Ik heb nu al verschillende stukjes gelezen, hier en op mijn andere fora, over de Midlife Crisis die mensen meemaken.

Nu blijkt het dat vaak om mannen gaan, die een beetje uitgekeken raken op hun werk, hun vrouw en vooral op hun seksleven. Zij voelen een grote behoefte om van carriŤre te veranderen en een vriendin te nemen, die in de meeste gevallen veel jonger is dan partner of zichzelf, en denken daarom een beter seksleven te krijgen.

Het vreemdgaan is echter niet meer alleen een uitzondering voor deze groep, mannen, vrouwen van alle leeftijden en seksuele voorkeuren doen het. Je bent bijna een fossiel als je "het " niet doet. In allerlei bladen wordt er aandacht aanbesteed, ja zeker, zelfs de Libelle heeft een onderzoek gedaan onder haar lezeressen, en het blijkt dat 30% wel eens vreemd gaat.

Nu vraag ik mijzelf af, waarom is het zo aantrekkelijk. Is het de spanning, is het seksleven inderdaad zo slecht of is het gewoon lekker om met iemand anders dan je partner seks te hebben.

En ik kan het best begrijpen, dat je op iemand uitgekeken raakt, dat je andere ideeŽn hebt over hoe je het tussen de lakens wilt hebben, of dat ineens blijkt dat je op iemand anders verliefd bent geworden.

Maar waar ik grote moeite mee hebt, is het stiekeme gedoe, het achterbakse en het van twee walletjes eten, de seks buiten de deur, maar voor alle andere zekerheden wel de partner houden, want ja, opnieuw beginnen is nou niet precies wat je zoekt.

Als je inderdaad wat anders wil, prima, maar maak eerst een einde aan je relatie, waarom iemand onnodig kwetsen.
En ik vind het persoonlijk van een slappe houding en lafheid getuigen, dat je toch betrapt wordt, te zeggen dat je dit nooit gewild hebt, dat je echt nog wel van hem/haar houdt.
Als je echt van iemand houdt, dan ben je niet bezig met liegen en bedriegen, met het bewust kwetsen van iemands gevoelens.

En dan heb je nog diegene die zeggen wat niet weet , wat niet deert en ja, dat mag misschien wel zo zijn, maar dat is volgens mij je eigen geweten sussen.

En misschien is de mens niet geboren om monogaam door het leven te gaan, maar ga dan ook geen verplichtingen aan en blijf lekker vrij en blij van bed naar bed springen.

JFK is dood?!?

Ooit lang geledenÖ Nadat de geheimzinnige Meneer Y recentelijk al onthulde wat er werkelijk in Roswell gebeurde, gaan de onthullingen nu door.

Iedereen kan zich nog wel een ongelukje herinneren tussen John F Kennedy en een kogel. Blijkbaar hebben een klein groepje mensen er moeite mee te accepteren dat het echt een gewoon ongelukje was. Maar was het dat welÖ.??? De geheimzinnige Meneer Y weet ook meer over JFK.

Kijk hier naar zijn schokkende relaas. John F is gewoon een slechte acteurÖ.????

Klassementen Tour de France

In de verschillende klassementen veranderde er weinig. Door zijn derde ritwinst steeg Robbie McEwen wel naar de tweede plaats in het algemeen klassement.

Algemeen klassement:

#CoureurPloegTijd
1.Tom Boonen (Bel)QUI29:21.00
2.Robbie McEwen (Aus)DVL0.12
3.Michael Rogers (Aus)TMO0.21
4.Oscar Freire (Spa)RAB0.25
5.George Hincapie (Usa)DIS0.25
6.Thor Hushovd (Noo)CA0.27
7.Paolo Salvodelli (Ita)DIS0.35
8.Floyd Landis (Usa)PHO0.36
9.Vladimir Karpets (Rus)CEI0.37
10.Serhiy Honchar (Oek)TMO0.37
11.Matthias Kessler (Dui)TMO0.37
12.Cadel Evans (Aus)DVL0.40
39.Michael Boogerd (Ned)RAB1.01
82.Pieter Weening (Ned)RAB1.40
93.Koos Moerenhout (Ned)PHO2.18
124.Joost Posthuma (Ned)RAB6.26
129.Steven de Jongh (Ned)QSI6.53
137.Bram Tankink (Ned)RAB8,38
172.Sťbastien Jolie (Fra)FDJ36.26

Groene trui:

#CoureurPloegPunten
1.Robbie McEwen (Aus)DVL157
2.Tom Boonen (Bel)QSI147
3.Oscar Freire (Spa)RAB135
4.Daniele Bennati (Ita)LAM116
5.Thor Hushovd (Noo)CA103

Bolletjestrui:

#CoureurPloegPunten
1.JerŰme Pineau (Fra)BOU28
2.David de la Fuente (Spa)SAU17
3.Fabian Wegmann (Dui)GER15
4.Aitor Hernandez (Spa)EUS10
5.Bjorn Schroder (Dui)MRM9

Witte trui:

#CoureurPloegTijd
1.Benoit Vaugrenard (Fra)FDJ29.21.42
2.Marcus Fothen (Dui)GST0.03
3.Philippe Gilbert (Bel)FDJ0.14
4.Thomas LŲkvist (Zwe)FDJ0.20
5.Bernhard Eisel (Oos)FDJ0.23

Ploegenklassement:

#PloegTijd
1.Discovery Channel88:04,46
2.Team CSC0.01
3.T-Mobile0.02
4.Caisse d'Epargne - Illes Balears0.07
5.Gerolsteiner0.18


Uitslag zesde etappe:

#CoureurPloegTijd
1.Robbie McEwen (Aus)DAV4.16.17
2.Daniele Bennati (Ita)LAMz.t.
3.Tom Boonen (Bel)QUIz.t
4.Bernhard Eisel (Oos)FDJz.t.
5.Thor Hushovd (Noo)CAz.t.
6.Oscar Freire (Spa)RABz.t.
7.Erik Zabel (Dui)MILz.t.
8.Luca Paolini (Ita)LIQz.t.
9.Gert Steegmans (Bel)DAVz.t.
10.Inaki Isasi (Spa)EUSz.t.
11.David Kopp (Dui)GERz.t.
12.Jimmy Casper (Fra)COFz.t.
13.Steven de Jongh (Ned)QUIz.t.
14.Arnaud Coyot (Fra)COFz.t.
15.Marco Velo (Ita)MILz.t.
16.Isaac Galvez (Spa)CDIz.t.
17.Fabian Wegmann (Dui)GERz.t.
18.Cristian Moreni (Ita)COFz.t.
19.Alexandre Botcharov (Rus)CAz.t.
20.Jimmy Engoulvent (Fra)CAz.t.


Ploegenklassement 5e Etappe:

#PloegTijd
1.Crťdit Agricole12.30.51
2.Cofidis0.00
3.Team Milram0.00
4.Davitamon-Lotto0.00
5.Gerolsteiner0.00

Zevendaagse hittegolf officieel voorbij

Icoon WeerDe temperatuur bij het KNMI in De Bilt kwam vandaag niet hoger dan 24,4 graden. De eerste hittegolf van 2006 is daarmee ten einde. Na zeven dagen kwam er een einde aan de periode van extreme temperaturen. Deze 37e hittegolf sinds 1901 duurde even lang als de hittegolf in dezelfde periode vorig jaar, aldus het KNMI.

Afgelopen dinsdag om 12.01 uur werd het startsein gegeven voor de hittegolf: een temperatuur van 30 graden werd bereikt in De Bilt. Van een officiŽle hittegolf is in Nederland sprake als voor een periode van vijf dagen de temperatuur hoger is dan 25 graden Celsius. Hiervan moeten er drie een temperatuur van 30 graden of meer hebben. Sinds 2003 heeft Nederland elk jaar minstens ťťn hittegolf gehad.

Lekker chillen in zee is er (even?) niet meer bij
Lekker chillen in zee is er (even?) niet meer bij

LPF krijgt een nieuwe naam

Icoon Politiek De Lijst Pim Fortuyn (LPF) wil verder gaan onder een nieuwe naam. Ze willen wel de naam van Pim Fortuyn in de naam van de partij houden. "Ik word geconfronteerd met de negatieve bijklank die de naam LPF heeft. De naam Fortuyn scoort beter", aldus partijvoorzitter Bert Snel.

Het bestuur heeft onderzoek gedaan naar het imago van de LPF. Volgens Snel is de LPF "dood" onder de bevolking. De 1400 leden van partij kunnen tot 1 augustus suggesties doen voor een nieuwe naam. Uiteindelijk beslissen de leden wat de nieuwe naam zal worden. Snel heeft alvast enkele voorstellen gedaan, waaronder Lijst Fortuyn, Groep Fortuyn en Nieuwe Fortuynistische Partij.

De LPF-voorzitter is in gesprek met drie nieuwe kandidaat-lijsttrekkers. Wie deze potentiŽle lijsttrekkers zijn wilde hij niet zeggen. De leden van de LPF mogen uiteindelijk de lijsttrekker kiezen.

LPF

Punten zesde etappe

De zesde etappe van de Tour de France leverde wederom succes op voor Robbie McEwen, die hiermee zijn derde etappewinst deze Tour boekte. Hieronder de punten.

unitor is vandaag de dagwinnaar geworden, hij behaalde 257 punten. Een gedeelde 2e plaats, met 255 punten, was er voor Falco, franco21, Frutsel en marnix_mx.

In het algemeen klassement staat el_salvador nog steeds eerste, hij heeft 1338 punten. Arcee heeft 36 punten minder en staat tweede. franco21 is met 1294 punten naar de derde plaats gestegen, ťťn punt voor Zwansen, die vierde staat. Falco sluit met 1288 punten de top 5 af.

Bij de subleagues ging vandaag de overwinning naar Kaduck met 238 punten. Als tweede eindigden Iloontje komt voor boontje met 207 punten. [WEL] pakte met 204 punten de derde plaats.

Er kan gewisseld worden tot 11 juli 00.01. De wissels die je in die tussentijd toepast gaan pas na die tijd in.

McEwen nog altijd hongerig

Robbie McEwen is nog lang niet verzadigd, ondanks zijn derde ritwinst. Bij Quick-Step ergert men zich onderhand aan de kritiek op Tom Boonen.

McEwen sprak opnieuw vol lof over Gert Steegmans: ”Ons plannetje is gelukt. Ik zat op de TGV en ik moest eigenlijk gewoon aan mijn halte afstappen. Op 400 meter van de finish riep ik "Go!" naar Steegmans en ik klaarde de klus. En geloof mij, hier ga ik niet stoppen.” McEwen herhaalde wat hij in de Giro deed: de eerste drie even etappes winnen: ”Ik word bijgelovig. In de Giro won ik ritten 2, 4 en 6. Donderdag stuurde ik een bericht naar mijn vrouw: “Ook in de Tour rit 2, 4 en 6.”

Marc Sergeant, ploegleider van Davitamon-Lotto, telde zijn zegeningen: ”Het was alweer een demonstratie. Robbie McEwen zit toch wat steviger in het groen. Parijs is wel nog ver, maar toch. Het is wel jammer dat we de gele trui niet halen. Toch kan deze Tour niet meer stuk, het kan zelfs nog beter.”

De gele trui die Sergeant mist zit al sinds Valkenburg om de schouders van Tom Boonen. De wereldkampioen heeft echter nog geen etappe gewonnen. ”Bij Tom Boonen lijkt het alsof men de gele trui normaal vindt, en moet er daarnaast nog groen bij ťn daar nog eens een ritoverwinning bovenop”, aldus ploegleider Wilfried Peeters. ”Toen Johan Museeuw de gele trui won, stond heel BelgiŽ in rep en roer.”

40.000 nieuwe dieren bij Artis

Icoon OpmerkelijkSinds vandaag is Artis 40.000 dieren rijker. Deze dieren zijn net overgevlogen uit een dierenpark uit Zwitserland. Mensen die bang zijn dat Nederland zo nog voller wordt, kunnen opgelucht ademhalen: het gaat hier om termieten, en die zijn niet zo groot. 'Met deze nieuwe transfer zijn wij de enige dierentuin in Nederland die over een termietenheuvel beschikt', zegt Artis trots.

Zonder enige gevaar is de termietenheuvel niet. Termieten hebben namelijk een enorme eetlust, waar de bewoners van Parijs, Berlijn en Nigeria over kunnen meepraten. Boeken, gebouwen en kiezerslijsten, als de piepkleine insecten eenmaal ontsnappen, vreten ze alles wat op hun pad komt op. Artis is natuurlijk ook op de hoogte van dit gevaar, en heeft daarom rondom de heuvel een sloot laten aanleggen.

De 40.000 termieten zijn trouwens niet de enige nieuwe bewoners van Artis. De aanwezige dieren hebben voor vele jonkies gezorgd. Zo zijn er onder andere nieuwe neusbeertjes, sneeuwuiltjes, zeeleeuwtjes en lepelaartjes geboren. De ooievaar heeft het er maar druk mee.

Een lepelaar met haar(/zijn?) jongen
Een lepelaar met haar (of zijn?) jongen

'Geld tsunamihulporganisaties slecht besteed

Icoon RampDe Tsunami Evaluatie Coalitie (TEC) hekelt de hulpverlening aan slachtoffers van de tsunami, die op tweede kerstdag 2004 plaatsvond, in haar evaluatie. Deze TEC is een samenwerkingsverband van zeven VN-organisaties, zoals Unicef, UNDP en WHO. De conclusies zijn overwegend negatief.

Volgens de TEC hebben veel organisaties zich bij het bieden van hulp veel te veel laten leiden door publiciteitsgeilheid. Op plaatsen waar camera's aanwezig waren, werd daardoor veel meer hulp geboden dan op plaatsen waar niemand naar keek. Organisaties buitelden over elkaar heen om zichzelf in de kijker te spelen en dienden hiermee meer hun eigen belang dan het belang van de slachtoffers. De TEC zegt dat de slachtoffers zelf prima wisten wat ze nodig hadden en dat ze met geld, meteen na de ramp, veel beter geholpen waren geweest dan met de spullen die ze kregen, maar waar ze niet om gevraagd hadden, die ze vaak niet nodig hadden en die ook nog eens regelmatig van slechte kwaliteit waren.

Ook de verdeling van het geld onder de fondsen liep helemaal mis. Verschillende fondsen wisten van gekkigheid niet wat ze met de enorme hoeveelheid geld aanmoesten die ze beschikbaar hadden, terwijl andere fondsen te weinig geld hadden om de slachtoffers waar zij zich op richtten goed te kunnen helpen. Daarnaast was er te veel geld voor noodhulp en te weinig voor de wederopbouw. Te weinig werd er geschoven om het geld goed terecht te laten komen. Organisaties bleven bij donateurs ook om geld vragen, terwijl ze al lang genoeg hadden. Artsen zonder Grenzen was hierop overigens een uitzondering: zij lieten al snel weten genoeg geld te hebben voor de hulp die zij konden bieden.

De TEC concludeert dat er in de laatste vijftien jaar weinig verbeterd is in de hulpverlening bij rampen. "Ondanks goede voorbeelden en successen was de internationale reactie niet conform de hoge kwaliteitseisen die de internationale organisaties zichzelf stellen." De organisaties voelen geen druk om verbeteringen door te voeren, omdat ze liever hun naam promoten dan hun fouten te benadrukken, zegt de TEC.

NAC verhuurt Schollen

Davy Schollen speelt het komende seizoen op huurbasis voor RSC Anderlecht. De 28-jarige doelman komt over van NAC Breda waar hij na de komst van Edwin Zoetebier slechts als tweede keus gold.

Schollen speelde 49 competitieduels voor de Bredanaars sinds zijn komst in de zomer van 2004. De Belg lag al snel onder vuur na enkele groteske blunders. Desondanks nam NAC Schollen definitief over na ťťn seizoen.

Wegens enkele fouten verloor Schollen tijdens de voorbije jaargang zijn basisstek aan Arno van Zwam. Diezelfde Van Zwam heeft dankzij het verhuur van Schollen goede uitzichten op contractverlenging.

Federer gunt BjŲrkman vier games

Roger Federer staat voor de vijfde achtereenvolgende keer in de finale van een Grand Slamtoernooi. De Zwitser had op Wimbledon geen last van Jonas BjŲrkman: 6-2, 6-0, 6-2.

Het wordt steeds lastiger om superlatieven te vinden voor het spel van Federer. Opnieuw putte de nummer ťťn van de wereld meermaals uit zijn rijk gevulde slagenarsenaal. Vanaf 3-2 in de eerste set pakte Federer liefst elf games op rij. BjŲrkman, dankzij een goede loting halve finalist, had niets in te brengen: zijn veelvuldig verschijnen aan het net maakte hem tot een richtpunt. Na 77 minuten beslechtte Federer het pleit.

”Het was moeilijk omdat ik begon als torenhoge favoriet”, zei Federer. ”Ik moest voorzichtig zijn, want BjŲrkman kent het klappen van de zweep. Hij stond immers al eerder in de halve finale van een Grand Slam. Na enkele games kwam ik op stoom en speelde ik excellent tennis.” Federer weet later vandaag of Marcos Baghdatis of Rafael Nadal zijn laatste horde wordt op weg naar zijn vierde triomf op Wimbledon.

Tour de France: Uitslag 6e Etappe

Icoon Tour de FranceRobbie McEwen heeft voor de derde keer toegeslagen in de Ronde van Frankrijk. Na een geschiedenisloze etappe toonde de AustraliŽr zich opnieuw vooruit de snelste in de massaspurt.

Vandaag trok de koers door Bretagne richting aankomstplek Vitrť met als enige hindernis onderweg de CŰte de la Huniere, een hellinkje van de derde categorie. In de aanvangsfase probeerden even enkele klinkende namen als gele trui Tom Boonen, Thor Hushovd, Juan Antonio Flecha en Philippe Gilbert weg te komen, maar het peloton rekende hun vlucht al snel weer in. De Franse kampioen Brard kreeg met Backstedt en Geslin wel de vrijheid.

Wat volgde is voorspelbaar: op een kleine vier kilometer vond de samensmelting plaats en kon de voorbereiding op de sprint beginnen. Lampre nam nadrukkelijk het initiatief in de straten van Vitrť. In de sprint stond er echter geen maat op Robbie McEwen. De AustraliŽr had andermaal enkele lengtes voorsprong op de nummer twee, ditmaal Daniele Bennati. Boonen finishte als derde en blijft in de gele trui. Oscar Freire gaf zijn etappewinst van gisteren geen vervolg en eindigde als zesde.

Morgen heeft het peloton met een 52 kilometer lange tijdrit de eerste grote test voor de klassementsrijders voor de boeg.

Rituitslag:
1 Robbie McEwen (Aus) Davitamon-Lotto 4.10.17 (45.308 km/h)
2 Daniele Bennati (Ita) Lampre-Fondital
3 Tom Boonen (Bel) Quick-Step-Innergetic
4 Bernhard Eisel (Aut) Francaise Des Jeux
5 Thor Hushovd (Nor) Crťdit Agricole
13 Steven De Jongh (Ned) Quick-Step-Innergetic

Klassement:
1 Tom Boonen (Bel) Quick-Step-Innergetic 29.21.00 (42.832 km/h)
2 Robbie McEwen (Aus) Davitamon-Lotto 0.12
3 Michael Rogers (Aus) T-Mobile 0.21
4 Oscar Freire (Spa) Rabobank 0.25
5 George Hincapie (USA) Discovery Channel
39 Michael Boogerd (Ned) Rabobank 1.01

Een uitgebreid verslag van de 6e etappe lees je op de speciale Toursite van FOK!.

Beeldje Shadow of the Colossus

Voor de fans van de PS2-game Shadow of the Colossus is er goed nieuws. Het Japanse bedrijf Kotobukiya gaat een beeldje maken met een scene uit het spel. Kotobukiya staat bekend om de uitstekende kwaliteit van haar producten, en het ziet er naar uit dat het met dit beeldje niet anders zal zijn.

Het beeldje is ongeveer 20 cm hoog en zal in oktober te koop zijn. Over de kostprijs is nog niks bekend.


Moooooooooooi

9 Screenshots Garfield 2 Nintendo DS

Vandaag zijn er 9 nieuwe screenshots van het te verschijnen spel Garfield 2 voor de Nintendo DS vrijgegeven. Dit spel wordt door de Nederlandse ontwikkelaar Two Tribes gemaakt. De screenshots laten een mix zien van traditionele platform gameplay en een first person mode. Volgens de website zal Garfield 2D gameplay met 3D graphics combineren en gebruik maken van het touchscreen en de microfoon. Alle screens zijn hier te bekijken.
Eenmansfractie Van Oudenallen beŽdigd

Voormalig Amsterdams raadslid Gonny van Oudenallen van Mokum Mobiel is vandaag beŽdigd als nieuw Tweede Kamerlid. Ze kwam de Kamer in doordat Kamerlid Margot Kraneveldt de LPF-fractie had verlaten om over te kunnen stappen naar de PvdA. Van Oudenallen zou Kraneveldts plaats hebben moeten opvullen in de LPF-fractie, maar die wenste haar niet als fractiegenoot omdat ze als raadslid zou hebben gesjoemeld met declaraties. Van Oudenallen moest 60.000 euro terugbetalen. Ze had onder meer geld gekregen voor een advies dat ze aan haar zelf gaf. De affaire leidde tot de ondergang van Mokum Mobiel.

Omdat Van Oudenallen niet welkom was bij de LPF en ze toch per se de Kamer in wilde (volgens haar heeft ze helemaal niet gefraudeerd en berust alles op misverstanden), heeft ze de eenmansfractie 'Groep Van Oudenallen' opgericht. Dat betekent dat er nu 4 eenmansfracties zijn: Van Oudenallen, Wilders, Nawijn en Lazrak.

Van Oudenallen liet zich nog net voor het reces beŽdigen. Hierdoor krijgt ze als de Kamer na de verkiezingen wordt ontbonden twee jaar wachtgeld. Een beŽdiging na het zomerreces zou haar slechts 6 maanden wachtgeld hebben opgeleverd. Door de affaire Kranenveldt/Van Oudenallen heeft de LPF nu nog maar 6 zetels. Dat waren er ooit 8, maar Nawijn begon eerder ook al voor zichzelf.

McEwen is weer iedereen de baas

Robbie McEwen heeft voor de derde keer toegeslagen in de Ronde van Frankrijk. Na een geschiedenisloze etappe toonde de AustraliŽr zich opnieuw vooruit de snelste in de massaspurt.

Om 13.00 uur vertrokken de overgebleven 171 renners (Fabio Sacchi verscheen niet meer aan de start) voor opnieuw een vlakke rit. Ditmaal zette men koers richting het Bretonse Vitrť om een opvolger te zoeken voor Marcel WŁst, de laureaat van 2000. In tegenstelling tot de voorgaande dagen viel het met de lengte alleszins mee: slechts 189 kilometer moest er worden afgelegd. De enige hindernis van betekenis vormde de CŰte de la Huniere, een hellinkje van de derde categorie.

Zoals gebruikelijk barste zodra het startschot weerklonk de hel los. Na zo’n tien kilometer kreeg een kwintet enigszins de ruimte. Giuseppe Guerini, Stťphane Augť, Vicente Garcia Acosta, David Lopez Garcia en Magnus Backstedt. Vlak na de ‘top’ van Huniere waren ze er weer aan voor de moeite. Niet lang daarna waagde een nieuw vijftal een poging. Augť was opnieuw bij de pinken en ditmaal sprongen Christian Knees, Florent Brard, Anthony Geslin en Benoit Vaugrenard mee met de Fransman.

De vijf leiders kregen al snel het gezelschap van twaalf coureurs die het peloton eveneens ontvluchtten. Daaronder klinkende namen als Tom Boonen, Thor Hushovd, Juan Antonio Flecha, Philippe Gilbert en Axel Merckx. Dit kon de hoofdmacht natuurlijk niet laten begaan. Na een korte achtervolging werd het gros tot de orde groepen. Backstedt, Geslin en Brard bleven als enigen over. Met permissie van de hoofdmacht mocht dit trio snel uitlopen, naar drie, vier en uiteindelijk zelfs vijf minuten.

Een vrijgeleide kregen de avonturiers opnieuw niet. Quick-Step en Davitamon-Lotto zetten zich vol overtuiging op kop, af en toe ondersteund door Rabobank en Crťdit Agricole. Het verschil slonk zeer snel, zodat de sprintersploegen het tempo geregeld drukten. Met vijftien kilometer voor de boeg was de marge nog altijd een kleine minuut, maar kansrijk waren de koplopers nooit.

Op een kleine vier kilometer vond de samensmelting plaats en kon de voorbereiding op de sprint beginnen. Lampre nam nadrukkelijk het initiatief in de straten van Vitrť. In de sprint stond er echter geen maat op Robbie McEwen. De AustraliŽr had andermaal enkele lengtes voorsprong op de nummer twee, ditmaal Daniele Bennati. Boonen finishte als derde en blijft in de gele trui. Oscar Freire gaf zijn etappewinst van gisteren geen vervolg en eindigde als zesde.

Morgen hebben de rappe mannen een relatieve rustdag, want met een 52 kilometer lange tijdrit zijn de klassementsrenners aan zet. Het parcours tussen Saint-Grťgoire en Rennes is bijna volledig vlak, iets voor echte rouleurs dus. De vraag is niet of maar aan wie Boonen zijn gele tricot prijsgeeft. Zondag volgt een overgangsrit, waarna de renners maandag kunnen genieten van een eerste rustdag.

Uitslag zesde etappe:

#CoureurPloegTijd
1.Robbie McEwen (Aus)DAV4.16.17
2.Daniele Bennati (Ita)LAMz.t.
3.Tom Boonen (Bel)QUIz.t
4.Bernhard Eisel (Oos)FDJz.t.
5.Thor Hushovd (Noo)CAz.t.
6.Oscar Freire (Spa)RABz.t.
7.Erik Zabel (Dui)MILz.t.
8.Luca Paolini (Ita)LIQz.t.
9.Gert Steegmans (Bel)DAVz.t.
10.Inaki Isasi (Spa)EUSz.t.
11.David Kopp (Dui)GERz.t.
12.Jimmy Casper (Fra)COFz.t.
13.Steven de Jongh (Ned)QUIz.t.
14.Arnaud Coyot (Fra)COFz.t.
15.Marco Velo (Ita)MILz.t.
16.Isaac Galvez (Spa)CDIz.t.
17.Fabian Wegmann (Dui)GERz.t.
18.Cristian Moreni (Ita)COFz.t.
19.Alexandre Botcharov (Rus)CAz.t.
20.Jimmy Engoulvent (Fra)CAz.t.

Day of Defeat gratis te spelen!

Via het Steam netwerk van Valve kan je op dit moment preloaden om het hele komende weekend gratis Day of Defeat: Source te spelen. In deze (tijdelijk) gratis versie zitten alle nieuwe features die afgelopen update van 28 juni vrijgegeven werden ook geimplementeerd. Zo is er nu ook een Detonation modus toegevoegd, en zijn er twee nieuwe maps: Jagd en Colmar.

Day of Defeat is een WWII shooter, waarbij je kan kiezen tussen het Axis leger of dat van de Allies. Met behulp van authentieke wapens zoals de BAR en Garand kan je vervolgens vechten voor vrijheid of het Derde Rijk.

Lelijke bruid leidt tot rechtszaak

Icoon Opmerkelijk Wat een geslaagd gearrangeerd huwelijk moest worden, is uitgelopen op een rechtszaak. De in Amerika woonachtige familie Pandey reisde vol goede moed af naar New Delhi (India) om kennis te maken met hun toekomstige schoondochter. Deze bleek bij nadere inspectie niet door de keuring te komen: ze vonden haar foeilelijk. Voor hun reis- en telefoonkosten en hun emotionele leed, eisen de Pandeys nu 200.000 dollar schadevergoeding.

Het huwelijk werd voorgesteld door goede vrienden van de familie Pandey, de familie Giri. Zij verzekerden de Pandeys dat hun nichtje een aantrekkelijke, welbespraakte en intelligente jonge vrouw was die voorafgaand aan het huwelijk ook nog wel even goed Engels zou leren. Een foto van het meisje bleek ietwat onduidelijk, maar de Pandeys zagen geen aanleiding tot wantrouwen.

Eenmaal aangekomen in New Delhi, maakten de Pandeys al snel kennis met "een erg lelijk meisje met een uitermate slecht gebit en amper genoeg kennis van de Engelse taal om zich ook maar enigszins verstaanbaar te kunnen maken." Voldoende aanleiding voor de Pandeys om, naast de financiŽle eis, de Giris ook nog eens fraude, samenzwering en schending van hun burgerrechten ten laste te leggen. Volgens de familie Giri berust alles op een miscommunicatie en zou er geen huwelijk zijn voorgesteld.

Met dank aan Super7fighter voor de submit.

Goederentrein ontspoord bij Moerdijk

Icoon VervoerEen wagon gevuld met giftig ethyleenoxide is vanmiddag op rangeerterrein Moerdijk buiten de rails geraakt. Omstreeks 13.50 uur liep de wagon tijdens het rangeren ineens uit de rails. Het onderstel raakte beschadigd, de ketel echter niet. Er is geen ethyleenoxide ontsnapt. De oorzaak is nog onduidelijk.

Uit voorzorg is de brandweer erbij gehaald, voor het geval dat de stof uit de tank zou ontsnappen. Doordat de ontsporing op het rangeerterrein plaatsvond, zijn er geen gevolgen voor ander goederenvervoer of passagiersvervoer. De Inspectie van Verkeer en Waterstaat heeft een onderzoek ingesteld om de precieze toedracht van de ontsporing te achterhalen.

ANP

Met dank aan miss_bleu voor de submit.

Zondag duidelijkheid over straf Rooney

De FIFA zal zondag, aan het eind van dit WK, beslissen over een straf voor Wayne Rooney. De aanvaller van Engeland kreeg in de kwartfinale tegen Portugal direct rood na een trap in het kruis van verdediger Ricardo Carvalho. Een eventuele schorsing houdt in dat Rooney de eerste duels van de EK-kwalificatiecampagne mist.

Rooney ontkent dat hij met opzet een trap uitdeelde. Hij zegt dat Ricardo Carvalho een sliding maakte, en daardoor ongelukkig op de plek terecht kwam waar de Brit zijn voet wilde neerzetten.

Zondag zal de wereldvoetbalbond ook oordelen over een eventuele straf voor de Argentijnen Leandro Cufrť en Maxi RodrŪguez. Zij riskeren een schorsing voor hun rol bij het opstootje na de kwartfinale tegen Duitsland.

Ten Cate neemt de tijd voor aanwijzen aanvoerder

Henk ten Cate heeft gezegd dat hij de tijd wil nemen om te beslissen wie de nieuwe aanvoerder van Ajax wordt. Degene die in de oefencampagne aanvoerder zal zijn, hoeft niet meteen de definitieve aanvoerder te zijn.

Tegenover Het Parool zei Klaas Jan Huntelaar dat hij zich beschikbaar stelt voor die functie. "Meestal wordt een verdediger of een middenvelder als captain aangewezen. Hoewel het niet vaak voorkomt dat een spits de aanvoerdersband draagt, kan het wel. Als ik word gevraagd, doe ik het," aldus de spits.

3FM-dj draait 2 uur lang hetzelfde nummer

Icoon Radio3FM-dj Giel Beelen heeft vandaag in het programma 'Leuk is Anders' twee uur lang dezelfde plaat gedraaid. Het nummertje 'Toppertje' van Tropical Danny en Guillermo was afgelopen week al veel te horen in het ochtendprogramma van Beelen.

Luisteraars van Leuk is Anders konden bellen voor het geven van hun mening. De meeste luisteraars konden de grap wel waarderen en vroegen het nummer nog een keer aan. Anderen bezwoeren nooit meer 3FM te luisteren. Ook kwamen de twee Amsterdamse zangers langs voor een liveoptreden. Of het nummer ook een hit gaat worden door de actie van Giel moet worden afgewacht.

Wie het nummer nog niet kent kan de video overigens hier bekijken.
De laatste uitzending van Leuk is Anders is hier (Real Media) te beluisteren. Deze link zal waarschijnlijk maar een week geldig zijn.

Met dank aan SunChaser voor de zelfgeschreven submit.

Ministers Balkenende III beŽdigd

De ministers van het nieuwe kabinet-Balkenende III zijn door koningin Beatrix beŽdigd. Omdat er geen nieuwe gezichten in het kabinet zitten, wordt de gebruikelijke bordesscŤne met de koningin achterwege gelaten. Vandaag werd de regeringsverklaring opgesteld, en momenteel wordt deze door de nieuwe regering verdedigd in de Tweede Kamer. Dit is nu live te zien op Nederland 1.

Zoals verwacht is oud-staatssecretaris Joop Wijn (CDA) van FinanciŽn de minister van Economische Zaken geworden. Gerrit Zalm neemt zijn portefeuille als staatssecretaris van Belastingszaken naast zijn werk als minister. Atzo NicolaÔ (VVD) is minister van Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties geworden. De minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot neemt zijn werk als staatssecretaris van Europese Zaken erbij. Verder is Bruno Bruins (VVD) de nieuwe staatssecretaris van Onderwijs. Hij volgt Mark Rutte op.


Verdonkey Kong

Climber (Vrijdagmiddagspel 3)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het derde (en laatste) spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. Het spel heet "Climber" en hierin ga je berg klimmen. Maar pas wel op, want er zijn allerlei obstakels die je weg naar boven willen dwarsbomen. Tot welk level zijn jullie gekomen en hoeveel tijd hadden jullie daarvoor nodig?

Israelische luchtaanvallen: 25 doden

Icoon IsraŽl/PalestinaIsraŽlische troepen zijn de Gazastrook ingetrokken. Zo willen ze de IsraŽlische soldaat Gilad Shalit bevrijden en Palestijnse raketaanvallen stoppen, verklaart de legertop. De Palestijnse regering heeft de invasie een 'zionistische en laffe' daad genoemd en de Palestijnse beveligingsdiensten opgeroepen om deze 'agressie tegen te houden'. Het resultaat hiervan is dat er 24 dode Palestijnen zijn, en 1 dode IsraŽliŽr. Sommige bronnen spreken over 40 dode Palestijnen.

IsraŽl heeft gezegd dat de nieuwe bezetting tijdelijk is. "Binnen ťťn of twee dagen zijn we weer vertrokken", aldus een Israelische commandant.

De Palestijnse premier Ismail Haniyeh heeft gisteravond een bezoek gebracht aan het ziekenhuis van Gaza. In de afgelopen 48 uur zijn daar meer dan 80 gewonden binnengekomen, waardoor er een tekort dreigt aan bloed. Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid heeft een oproep gedaan voor bloeddonatie. Een ander probleem is de IsraŽlische bombardering van de elektriciteitscentrale. Omdat de waterpompen op elektriciteit werken, zitten veel Palestijnen zonder water.

51% Nederlanders wil gulden terug

Gulden 51 procent van de Nederlanders wil dat de gulden weer het wettelijke betaalmiddel wordt. Vier jaar geleden wilde nog maar 41 procent dat. Dat blijkt uit onderzoek van GfK, die 6000 huishoudens ondervraagd heeft. Vooral huishoudens met een laag inkomen en gepensioneerden zijn de 'pleuro' zat. Maar ook onder huishoudens met kinderen, jonge alleenstaanden en tweeverdieners zijn er grote groepen die weer verlangen naar de gulden.

Onderzoeker Joop Holla denkt dat veel Nederlanders teleurgesteld zijn in de euro. "Na de introductie zijn veel prijzen gestegen". 90 procent van de Nederlanders vindt dat de prijzen gestegen zijn na invoering van de euro. Statistisch gezien is het prijspeil in Nederland na de euro gedaald. Het effect van de euro op de prijzen blijkt moeilijk te meten.

Nederlanders hebben nog steeds moeite om te wennen aan de euro. Een kwart van de huishouders denkt nog een jaar nodig te hebben om eraan te wennen. Tweederde van de huishoudens is al gewend aan de nieuwe munteenheid. Dat was twee jaar geleden nog maar 51 procent. 82 procent van de Nederlanders rekent een aankoopbedrag nog weleens om in guldens. Vooral bij grote uitgaven wordt er omgerekend.

Holla geeft toe dat er een tegenstrijdige uitslag is. Enerzijds wennen steeds meer Nederlanders aan de euro, anderzijds wordt de afkeer ertegen groter. "Maar de euro is er nu eenmaal. Je betaalt er dagelijks mee. Dan vindt er gewenning plaats". De enquÍte geeft ook aan dat veel Nederlanders willen dat de 1 en 2 eurocentmunten afgeschaft worden.

AustraliŽ wint bier-WK

AustraliŽ mag dan door ItaliŽ uitgeschakeld zijn in het WK voetbal: in het bier-WK heeft het Australische Coopers bier de titel gewonnen, ten koste van het Italiaanse biertje Nastro Azzuro. Van de zeven juryleden kozen vier juryleden voor Coopers en drie voor het Italiaanse biertje. ItaliŽ staat in het WK voetbal ook in de finale.

Het Nederlandse bier Grolsch haalde de halve finale, maar Coopers bleek daar met 4-1 te sterk. Er werden punten uitgedeeld voor smaak, kleur, balans en drinkbaarheid.

In het bier-wereldkampioenschap streden de bieren uit de landen die meedoen aan het WK voetbal voor de titel. De poules waren op dezelfde manier ingedeeld als op het WK voetbal, waarbij elk land vier bieren tot zijn beschikking had.

De marketingleider van Coopers, Glen Cooper, zei dat hij het door Coopers bier minder erg vond dat AustraliŽ op een controversiŽle manier uitgeschakeld werd. "AustraliŽ heeft tenminste de belangrijkere wereldtitel gewonnen".

All Star WK-selectie 2006 kleurt blauw

De deskundigen van de FIFA hebben een virtuele WK-selectie samengesteld van de beste 23 spelers in Duitsland. Logischerwijs zijn finalisten ItaliŽ en Frankrijk ruim vertegenwoordigd.

De Squadra Azzurri heeft met zeven man het grootste contingent in de FIFA-WK-ploeg. Van Les Bleus zijn vier man gekozen, net zoveel als Duitsland. De teloorgang van favoriet BraziliŽ komt tot uitdrukking in de schamele vertegenwoordiging. Alleen de controlerende middenvelder Zť Roberto heeft het gered.

In de selectie van 23 man zijn geen Nederlanders opgenomen.

Doel:

Jens Lehmann (Duitsland)
Gianluigi Buffon (ItaliŽ)
Ricardo (Portugal)

Verdediging:

Philipp Lahm (Duitsland)
Roberto Ayala (ArgentiniŽ)
John Terry (Engeland)
Lilian Thuram (Frankrijk)
Fabio Cannavaro (ItaliŽ)
Gianluca Zambrotta (ItaliŽ)
Ricardo Carvalho (Portugal)

Middenveld:

Michael Ballack (Duitsland)
Zť Roberto (BraziliŽ)
Patrick Vieira (Frankrijk)
Zinedine Zidane (Frankrijk)
Andrea Pirlo (ItaliŽ)
Gennaro Gattuso (ItaliŽ)
Luis Figo (Portugal)
Maniche (Portugal)

Aanval:

Miroslav Klose (Duitsland)
Hernan Crespo (ArgentiniŽ)
Thierry Henry (Frankrijk)
Francesco Totti (ItaliŽ)
Luca Toni (ItaliŽ)

Uitgever A Vampyre Story bekend

De Duitse uitgever Crimson Cow heeft bekend gemaakt dat zij de wereldwijde rechten hebben om de adventure A Vampyre Story uit te gaan geven.

A Vampyre Story is het eerste spel van het door ex-LucasArts veteraan Bill Tiller opgerichte Autumn Moon Entertainment. Het spel gaat over het operazangeresje Mona, die niet van plan is haar leven te veranderen als ze gebeten wordt door een vampier. Zij wil nog steeds een beroemde operaster worden, maar dat is natuurlijk bijzonder moeilijk als je steeds in een vleermuis verandert en de neiging hebt je medespelers of het publiek leeg te drinken...

Bill Tiller werkte bij LucasArts onder andere aan The Dig, The Curse of Monkey Island en Indiana Jones. In A Vampyre Story kunnen we dan ook vergelijkbare puzzels en humor verwachten.

Omdat het spel geen uitgever had, heeft de ontwikkeling een tijd stil gelegen. Inmiddels is de productie weer in volle gang. Karsten Otto, directeur van Crimson Cow GmbH, denkt dat het spel in de loop van volgend jaar klaar zal zijn. "We zijn er van overtuigd dat een dergelijk spel valt of staat met een uitstekend interactief verhaal en fantastische Art Design. A Vampyre Story is de belichaming van beide aspecten en we zijn dan ook trots dat we het unieke gevoel en de passie van het adventure-genre in 2007 nieuw leven kunnen inblazen".

Ook Bill Tiller, CEO en Creative Director van Autumn Moon Entertainment, is blij met de overeenkomst. "Door mijn jarenlange ervaring in de branche wist ik dat de sleutel tot succes ligt in een team dat in het project gelooft en er vanaf het begin al zijn Know-How en de liefde voor detail instopt. Alleen dan kan uit een goed idee een fascinerend spel ontstaan. Precies zo'n partner hebben we in Crimson Cow gevonden en samen maken we er een absoluut top-produkt van."

Crimson Cow is opgericht in 2002. Tot nu toe richtten zij zich voornamelijk op de Duitse markt, waar ze onder andere de adventures "Runaway" (2002) en "The Westerner" (2004) uitbrachten. Een ander specialisme van Crimson Cow zijn sportspellen als "Radsport Manager Pro 2005-2006" en "Wintersports Pro 2006".Schultz naar kwartfinale in College Park

Brenda Schultz-McCarthy heeft zich weten te plaatsen voor de kwartfinale van het Challenger-toernooi in het Amerikaanse College Park.

De 35-jarige veterane, die begin dit jaar haar rentree maakte, won enigszins verrassend van de als derde geplaatste Maria Vento-Kabchi in twee sets met de standen 6-3 en 6-4. Schultz speelt in de kwartfinale tegen de Oezbeekse Varvara Lepchenko.

FireChild (Vrijdagmiddagspel 2)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het tweede spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. Het spel heet "FireChild" en je kruipt hier in de rol van Lona. Ze gaat op zoek naar haar vermiste broer Waken en jullie moeten haar daarbij helpen. In totaal zijn er vijf episodes waar jullie doorheen moeten. Veel plezier.

'Terroristen wilden Wall Street onder water zetten'

Icoon Terrorisme Een groep terroristen zou van plan zijn geweest om de Holland Tunnel in New York op te blazen, om daarmee Wall Street onder water te zetten. Dat schrijft de plaatselijke krant Daily News vandaag. De FBI zou het plan echter voortijdig gestopt hebben door de arrestatie van ťťn verdachte in Libanon. De Holland Tunnel was het hoofddoel van de groep, maar ook andere tunnels en metrostations zouden doelwitten zijn geweest.

De groep terroristen zou volgens functionarissen een aanbod voor zowel financiŽle als tactische hulp van de groep van al-Qaeda-leider al-Zarqawi gekregen hebben, voordat die vorige maand werd gedood. Of er ook daadwerkelijke hulp is gestuurd, is niet bekend.

Het plan was om een grote hoeveelheid explosieven tot ontploffing te brengen in de Holland Tunnel. Hierdoor moest de tunnel vernietigd worden, maar zou er ook een vloedgolf door Manhattan razen. Het effect daarvan moest gelijk zijn aan dat van de overstromingen die orkaan Katrina vorig jaar in New Orleans veroorzaakte.

Volgens sommige functionarissen had het plan zeker een kans van slagen. Anderen twijfelen echter sterk aan de haalbaarheid van het plan, vanwege de grote hoeveelheid explosieven en kennis die nodig waren geweest. Bovendien zou Wall Street niet eens overstromen als de tunnel zou instorten, omdat het financiŽle district boven het waterniveau ligt.

Chatroom
De FBI kwam achter de plannen via een online chatroom, waar de terroristen hun plannen bespraken. Uit die chats bleek ook dat een zo groot mogelijke economische schade de inzet is van nieuwe plannen. Op dit moment maakt de FBI nog jacht op de andere betrokkenen bij het complot.

Met dank aan KDZ voor de submit.

Tsjmil en Rominger in beeld bij Astana

Astana, de ploeg van Alexander Vinokourov, willen graag Andrei Tsjmil en Tony Rominger als ploegleiders, nu de nieuwe ploeg opnieuw opgebouwd wordt.

Astana en Vino hebben alle aandelen van de oude Liberty-Seguros-WŁrth-ploeg opgekocht en denken nu ook aan de toekomst van de nieuwe ploeg. Tony Rominger zou de functie van algemeen manager kunnen krijgen. Andrei Tsjmil, in beeld als ploegleider, heeft voor de Tour de France al een gesprek gehad. "Ik heb ze vooral praktische informatie gegeven omtrent het overnemen van het team. Het is voorlopig bij dat ene gesprek gebleven. Ik geef echter toe dat ik geen seconde zou aarzelen als ik de kans zou krijgen om ploegleider te worden", aldus Tsjmil.

AustraliŽ wint bier-WK

Coopers AustraliŽ mag dan door ItaliŽ uitgeschakeld zijn in het WK voetbal: in het bier-WK heeft het Australische Coopers bier de titel gewonnen, ten koste van het Italiaanse biertje Nastro Azzuro. Van de zeven juryleden kozen vier juryleden voor Coopers en drie voor het Italiaanse biertje. ItaliŽ staat in het WK voetbal ook in de finale.

Het Nederlandse bier Grolsch heeft de halve finale gehaald, maar Coopers bleek daar met 4-1 te sterk. Er werden punten uitgedeeld voor smaak, kleur, balans en drinkbaarheid.

In het bier-wereldkampioenschap streden de bieren uit de landen die meedoen aan het WK voetbal voor de titel. De poules waren op dezelfde manier ingedeeld als op het WK voetbal, waarbij elk land vier bieren tot zijn beschikking had.

De marketingsleider van Coopers, Glen Cooper, zei dat hij het door Coopers bier minder erg vond dat AustraliŽ op een controversiŽle manier uitgeschakeld werd. "AustraliŽ heeft tenminste de belangrijkere wereldtitel gewonnen".

Brugspringers vallen op boot

Icoon OngelukTwee Zuid-Hollandse durfals hebben ťťn van hun stunts donderdagmiddag met flinke verwondingen moeten bekopen. De twee sprongen in Honselerdijk van een brug af, maar waren blijkbaar vergeten te kijken of ze wel daadwerkelijk in het water zouden vallen. Dat bleek dus niet het geval te zijn: de twee kletterden met volle snelheid op een voorbijvarende boot. Eťn van hen moest direct naar het ziekenhuis met een flinke hoofdwond.

Het brugspringen schijnt overigens ook deze zomer weer een rage te zijn. Vooral de binnenvaart en de pleziervaart hebben er regelmatig last van. Brugspringen is volgens de politie levensgevaarlijk en kan bovendien een flinke boete opleveren.

Met dank aan YubYub voor de submit.

'Geen no-claim voor chronisch zieken'

Icoon JustitieDe kortgedingrechter in Den Haag heeft vrijdag een uitspraak in een zaak die veertien chronisch zieken hadden aangespannen over de no-claimregeling. De rechter stelde de groep van veertien in het ongelijk.

Op grond van een nieuwe regeling van minister Hans Hoogervorst (Volksgezondheid) krijgen mensen die weinig of geen medische kosten maken hun ziektenkostenpremie deels terug. De chronisch zieken vinden deze regeling discriminerend en menen dat deze in strijd is met internationale verdragen. Aangezien zij aangewezen zijn op veel medische hulp kunnen zij nooit in aanmerking komen voor de korting. Tijdens de rechtszaak betoogden zij dat dit strijdig is met het gelijkheidsbeginsel.

De rechter oordeelde echter dat de aangehaalde verdragen niet van toepassing zijn op de no-claimregeling. De chronisch zieken hadden een schadevergoeding van 255 euro geŽist (het maximale bedrag dat de regeling op kan leveren). De rechtszaak werd overigens betaald door de fractie van de Socialistische Partij (SP), die zich altijd fel heeft verzet tegen de korting.

Met dank aan patje30 voor de submit.

'Noord-Korea heeft weer raket gereed'

Noord-Korea Mogelijk heeft Noord-Korea opnieuw de langeafstandsraket Taepodong-2 gereed staan op een lanceerinrichting. Dit meldt de Zuid-Koreaanse minister van Defensie Yoong Kwang-ung op informatie die zijn ministerie verzamelde. Noord-Korea bracht vorige week twee langeafstandsraketten naar haar basis Musudan-ri aan de oostkust. Eťn daarvan werd afgevuurd. Er zou dus nog een langeafstandsraket klaar moeten staan. Gisteren had Noord-Korea al laten weten meer raketten te willen lanceren.

De Zuid-Koreaanse minister vindt het moeilijk te geloven dat Noord-Korea niet nog een proef gaat doen met de langeafstandsraket. Als het projectiel functioneert zou het de Amerikaanse grondgebieden Hawaii en Alaska kunnen halen. Mogelijk kan de raket ook de Amerikaanse westkust bereiken.

De Amerikaanse president George Bush heeft de Chinese leider Hu Jintao gevraagd "grotere druk" uit te oefenen op Noord-Korea. China zegt er alles aan te doen om de vrede en stabiliteit in de regio te bewaren. Ondanks dat blijft China olie en economische hulp bieden aan Noord-Korea. Bush heeft ook met de Russische president Vladimir Poetin gesproken. Washington gelooft niet in een snel akkoord met Noord-Korea.

Zuid-Korea stopt wel alle hulpgoederen naar Noord-Korea. "We hebben beloofd 100.000 ton hulp in de vorm van kunstmest naar het noorden te verschepen, maar dat doen we niet. Ook zullen we geen 500.000 ton rijst leveren, zolang er geen doorbraak is in de raketkwestie", aldus een anonieme bron binnen de Zuid-Koreaanse regering.

Cursor Hunter (Vrijdagmiddagspel 1)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het eerste spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. Het spel heet "Cursor Hunter" en het is de bedoeling dat je de muiscursor niet laat vangen door de soldaat. Je hebt per level 30 seconden, als je dat vol houdt dan ga je een level verder. Tot welk level zijn jullie gekomen?

DC: "Strategie Indy was op het randje"

David Coulthard zegt dat zijn bijzondere pitstopstrategie in Indianapolis op het nippertje heeft gewerkt. De Schot reed 47 ronden zonder pitstop en dat was net niet te lang voor zijn Michelinbanden.

Coulthard startte afgelopen zondag de wedstrijd vanaf een zeventiende gridplaats en reed ruim de helft van de race op dezelfde banden voordat hij zijn enige pitstop maakte. Coulthard gaf toe dat die strategie op het randje was en hem bijna de race had gekost. Hij finishte uiteindelijk op een zevende plaats.

"Het was de enige optie, gezien onze startplaats," verklaarde DC. "Het was erg marginaal en de strategie was onbekend terrein, aangezien niemand ooit zo lang op Michelins heeft gereden op Indy. Mijn linkerachterband was volledig kaal vanwege een fout die ik in mijn eerste snelle ronde maakte, maar gelukkig was mijn tweede set banden stukken beter."

Coulthard is overigens niet blij met de ingang van de pitstraat op Indianapolis. "Het is een gevaarlijke plek," legde de Schot uit. "Je kan niet voluit gaan maar moet de hele tijd blijven vertragen en vervolgens remmen terwijl je nog stuurt."

Cowboy bedreigt koreaan

De grote cowboy van Amerika heeft besloten duidelijk aan te geven het niet leuk te vinden dat er met dartpijltjes naar hem gegooid wordt. Hij heeft al aangegeven met grote bommen terug te gaan schieten als het zou gebeuren.

Hij houdt heel erg braaf zijn woord en zegt tegen de Koreaan dat als hij niet heel erg snel stopt met dartpijltjes gooien dat hij dan echt eens een keer langskomt om het hele spul af te pakken. De Koreaan moet natuurlijk wel doorhebben dat na de Irakees, de Afghaan en misschien zelfs wel de Iranees, de Koreaan zelf ook gewoon moet luisteren naar de cowboy.

Ikzelf ben ook niet zo gek op het spelletje dat de koreaan speelt maar kan me nog veel meer ergeren aan het feit dat de cowboy zijn mening maar aan ieder land ter wereld op kan leggen. Immers mag hij wel miljarden aan wapens(nuclear of niet) uitgeven en alle regels die andere hem stellen negeren.

De cowboy zoekt ook nog steun bij zijn vriendjes om met zijn allen bommen op de Koreaan te gaan gooien. Het wordt een gezellige zomer op kamp "wereldleiders".

Miguel mist kleine finale

Niet alleen Duitsland, ook Portugal kent zijn sores voorafgaand aan de troostfinale. Naast de geschorste Ricardo Carvalho kan bondscoach Scolari eveneens geen beroep doen op Miguel. De rechtsback heeft teveel last van zijn knie.

Miguel liep zijn blessure op in de halve finale tegen Frankrijk (0-1) en moest zich na 62 minuten vervangen door Paulo Ferreira. Volgens Valencia, de werkgever van de verdediger, is Miguel zo’n maand uit de roulatie.

Bondscoach Scolari neemt het duel om de derde plaats overigens uiterst serieus: ”We zullen dezelfde vastberadenheid aan de dag leggen als in de voorgaande wedstrijden. Derde worden op een WK is niet niks.”

Webber houdt beslissing over 2007 voor zichzelf

Mark Webber heeft gezegd dat hij voor zichzelf al heeft besloten voor welk team hij volgend jaar wil rijden. De AustraliŽr wil zijn beslissing echter nog even geheim houden.

De coureur van Williams F1 is zwaar teleurgesteld over hoe dit seizoen tot nu toe verloopt. Hij heeft nog maar zes punten verzameld door twee keer als zede te eindigen. Webber viel maar liefst zes keer uit in de tien verreden races. "We staan nu achtste in het klassement en dat is natuurlijk niet waarom we meedoen. Als het volgend jaar net zo zou gaan, dan zou het moeilijk worden om nog wat motivatie op te brengen. Aan de andere kant zou het geweldig zijn om bij te mogen dragen aan de comeback van het team. Of dat gaat gebeuren, dat weet niemand nog. Het is verder te vroeg om te zeggen waar ik volgend jaar zal rijden."

Toch lijkt het erop dat hij voor zichzelf al een besluit heeft genomen over 2007. "Ehm, ja... Maar dat houd ik nog even voor mijzelf."

Bush sluit militair ingrijpen in Noord-Korea niet uit

George Bush De Amerikaanse president George Bush sluit militair ingrijpen in Noord-Korea niet uit. Wel heeft hij gepleit voor een diplomatieke oplossing voor de crisis. "We proberen alles eerst diplomatiek op te lossen, maar er zijn andere mogelijkheden".

Bush vindt dat Noord-Korea drie dreigingen laat zien. "Er is de dreiging van proliferatie (verspreiding van massavernietigingswapens), de dreiging van de raketten en er zijn de verschrikkelijke omstandigheden waarin de mensen daar leven. De mensen hebben honger, er zijn concentratiekampen. Het wordt tijd dat hij verstandig wordt", zo sprak Bush over Noord-Korea en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong II.

Bush wil dat de zes grote landen (Verenigde Staten, Rusland, China, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Duitsland) "met ťťn stem spreken. Ik denk dat Kim Jong II wil dat we bang voor hem zijn of aandacht aan hem besteden. Maar we moeten hem gezamenlijk vertellen dat het niet in zijn belang is zich van de wereld te isoleren. Er zijn betere manieren om verder te gaan".

Noord-Korea schoot meerdere malen deze week raketten af, waaronder ťťn langeafstandsraket die mogelijk het Amerikaanse grondgebied Hawaii als doel had.

CD: Josh Wink - Sessions

Wie kent hem niet, Josh Winks hypnotiserende acid klassieker Higher State Of Consciousness, bekend van de snerpende, opzwepende samples, beats en de zwaar vervormde vocals. Wellicht zegt Up To No Good, de top 40-cover van de Porn Kings je dan wat, alhoewel deze aardige plaat alleen de middelmaat ontstijgt door het gebruik van de Higher State-sample. Hoe dan ook: de uit Philadelphia afkomstige dj/producer heeft meer gedaan de afgelopen jaren. Naast het produceren van andere klassiekers als Freak en Don't Laugh, ťn het met King Britt opgerichte houselabel 'Ovum', heeft Josh Wink onlangs ook een verrassend fijne Ministry of Sound-dubbelaar in en bij elkaar gemixt: Sessions.

Nederland heeft op twee na duurste gas

FinancieelOndanks de enorme gasbel in Slochteren betalen de Nederlandse huishoudens jaarlijks gemiddeld 1.400 euro aan stookkosten. Daarmee zijn we bijna het duurste uit in Europa. Alleen de Denen en Zweden hebben een nog (veel) hogere gasrekening. Dat blijkt uit een gisteren bekendgemaakte vergelijking van Eurostat, het statistische bureau van de Europese Unie.

De reden van de hoge gasprijs in Nederland is vooral gelegen in hoge belastingen, onder andere ecotax en btw. Dat bepaalt bij ons maar liefst 34,5% van de totale kosten. Dat belastingpercentage kan overigens nog erger: in Zweden en Denemarken ligt dat op respectievelijk 43 en 56%. Beter uit ben je in Luxemburg, Portugal en Groot-BrittanniŽ met een belastingpercentage van rond de 5%.

Gemiddeld steeg de gasprijs in de EU het afgelopen jaar met 16% voor burgers en met 33% voor het bedrijfsleven. Deense burgers betalen per Gigajoule (GJ) bijna 30 euro en de Zweden bijna 25. Nederlanders staan op plaats drie met bijna 17 euro per GJ. Goedkoop uit is men vooral in de Baltische staten met zo'n 5 euro per GJ.

Poeslief

Ja, een kattenvideo op het weblog, we moeten onze banner toch een beetje eer aan doen

Maar wees gerust in deze video wint het poesje en hoe, het poesje is dan ook geen gewoon poesje, maar een ietwat uit de kluiten gewassen katje, met hele scherpe nageltjes en hele scherpe tandjes en de menselijke tegenstander een stok en een auto, die het op het moment supreme af laat weten.

Ook Ballack mist troostfinale

Michael Ballack heeft zijn laatste WK-minuten al gespeeld. De aanvoerder van Duitsland mist het duel om de derde plaats wegens een blessure aan zijn linkerknie.

Bondscoach JŁrgen Klinsmann zal geen risico’s nemen met Ballack, die ook in de openingswedstrijd ontbrak. Duitsland kan eveneens niet beschikken over Per Mertesacker en Arne Friedrich. Beide verdedigers zijn geblesseerd. Ook achter de deelname van Miroslav Klose (last van zijn kuit) en Tim Borowski (voetklachten) staat een groot vraagteken. Daarentegen keert Torsten Frings weer terug van zijn schorsing.

Podolski grootste WK-talent

Lukas Podolski is uitgeroepen tot beste jonge speler op dit WK. De 21-jarige Duitse aanvaller troefde onder andere Cristiano Ronaldo af.

Podolski maakte de grootste indruk op een veertienkoppig FIFA-comitť. In zes wedstrijden liet hij drie doelpunten aantekenen en vormde een levensgevaarlijk koppel met Miroslav Klose. Met name in de wedstrijd tegen Zweden (2-0) speelde de nieuwe aanwinst van Bayern MŁnchen erg sterk. Podolski versloeg de overige genomineerden Cesc Fabregas, Cristiano Ronaldo, Tranquillo Barnetta, Lionel Messi en Luis Valencia. In 2002 kaapte Landon Donovan de eretitel weg. Marc Overmars werd acht jaar daarvoor onderscheiden als het grootste talent.

'Verdonk moet matigen door CDA'

Icoon Politiek Informateur Ruud Lubbers heeft namens het CDA bij minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie erop aangedrongen dat zij meer overleg moet plegen over gevoelige dossiers. Ook moet zij haar toonzetting in debatten matigen. Dit melden verschillende bronnen in Den Haag.

De kwestie werd behandeld in een geheime ontmoeting tussen Lubbers, Verdonk en VVD-leider Mark Rutte. "Wat de premier niet wil, is dat ook dit kabinet weer struikelt", aldus een ingewijde. Het CDA meent dat de kwestie-Hirsi Ali nooit zo uit de hand gelopen was, als ze het eerst goed besproken had met de ministerraad.

Verdonk zei dat ze "een goed gesprek" had gevoerd, maar dat dat ging over "de inhoud". Premier Jan Peter Balkenende en Verdonk ontkennen dat de minister onder druk moet matigen.

In een minderheidskabinet kan de portefeuille van Verdonk een risico zijn. Verdonk heeft drie moties van afkeuring achter de rug. Het CDA noemde de optredens van Verdonk een potentieel struikelblok voor het nieuwe kabinet.

PSV bijna rond met Da Costa

De kans is groot dat PSV binnen afzienbare tijd Manuel da Costa definitief contracteert. De verdediger staat nu nog onder contract bij het Franse Nancy, voor die club speelde de jeugdige Da Costa het afgelopen seizoen tien duels in de competitie.
De 20-jarige speler zou in Eindhoven een vijfjarig contract tekenen, dat melden althans Franse en Portugese media, die uitgebreid het transfernieuws brachten. De Portugees, die is opgegroeid in Frankrijk, maakte eerder dit jaar een goede indruk op het internationale jeugdtoernooi in Toulon.

'Bankkantoren zullen op termijn sluiten'

FinancieelDe Boston Consulting Group (BCG), een toonaangevende financiŽle adviesorganisatie, voorziet dat door de moordende concurrentie onder de banken op termijn vrijwel alle kantoren zullen sluiten, zo schrijft De Telegraaf vandaag. Personeel zal in teams met laptops bij de klanten thuis langsgaan.

De ontwikkeling is ingezet met internet. Kantoren zijn nu al alleen nog belangrijk voor het werven van opdrachten, zegt vice-president Frans Blom van de BCG. Verder kan alles via internet of bij de klant thuis worden afgehandeld.

De huidige bankkantoren, die vaak op prestigieuze en dure stukken grond staan, worden veel te duur. Met de huidige prijsconcurrentie is het voor banken uiteindelijk financieel onmogelijk om de dure kantoren aan te houden. BCG voorspelt dat er her en der enkele filialen met balies blijven bestaan, en dat de rest zal sluiten. Verder gaan mobiele verkoopteams straks de voordeuren langs en wordt alleen hoogstnodig en tijdelijk kantoorruimte gehuurd.

Voor Jan Modaal voorspelt BCG een duurdere betaalkaart. Anders dan de vermogende cliŽnten, leveren zij banken veel te weinig op. Winst zit voor banken niet meer bij de 'gewone' klant, maar in de speciale dienstverlening aan geselecteerde, rijke klanten.

Postma twijfelt over aanbieding ADO

ADO Den Haag wil de transfervrije doelman Stefan Postma graag inlijven, maar Postma zelf houdt de boot nog wat af.

"Ik wil niet tot op de laatste dag tegen degradatie vechten. Aan de andere kant, ADO is een echte volksclub en de trainer wil me echt hebben," aldus Postma. De doelman, die bij het Engelse Wolverhampton Wanderers geen nieuw contract kreeg, wil het liefst zijn buitenlandse avontuur verlengen. Onder meer Austria Wien heeft interesse om de Nederlander aan te trekken.

In het Zuiderpark kan Postma eerste keeper worden. De Haagse club heeft vooralsnog alleen twee keepers (Robert Zwinkels en Josh Wagenaar) vastgelegd die onderling moeten uitvechten wie reservedoelman wordt.

Derde kwalificatiesessie ingekort

De derde kwalificatiesessie zal vanaf de Grand Prix van Frankrijk vijf minuten korter duren. Dit is donderdag bepaald door de Formula One Commision.

De laatste sessie waarin de tien overgebleven coureurs eerst brandstof wegrijden om vervolgens een snelle tijd te zetten zal voortaan nog maar vijftien minuten duren. Deze keuze is gemaakt omdat er veel is geklaagd dat de coureurs in de eerste tien tot vijftien minuten enkel bezig zijn met het leegrijden van de brandstoftank.

Boete voor vallende Julian Dean

De jury van de Tour de France heeft besloten Julian Dean te beboeten voor zijn capriolen in de vierde etappe naar Saint-Quientin. De sprinter uit de Crťdit Agricole ploeg kwam
kort voor de meet ten val.
De jury vindt dat de Nieuw-Zeelander gevaarlijk weggedrag vertoonde en legde hem een boete op van 120 euro. De knecht van Thor Hushovd trok voor zijn kopman de sprint aan en kwam daarbij ten val. Hushovd werd nog vierde maar moest zijn plek later afstaan, de Noor werd teruggezet naar de 148e plaats in de einduitslag. Hij hinderde tijdens de spurt de Oostenrijker Eisel. Ook diende Hushovd 24 punten in te leveren in het puntenklassement om de groene trui.

Landzaat kan ook naar Wigan

Espanyol heeft in de strijd om de gunst van international Denny Landzaat concurrentie gekregen van Wigan Athletic.

De club uit de Engelse Premier League heeft deze week een bod uitgebracht dat dicht bij de door AZ gevraagde transfersom ligt van § 3,3 miljoen. Landzaat heeft nog een contract tot medio 2007 in Alkmaar, maar heeft al eerder aangegeven dat hij graag naar het buitenland wil. De Purmerender kan bij Wigan voor drie jaar tekenen.

Sir Alex verwacht Van Nistelrooy

Als het aan Alex Ferguson ligt staat Ruud van Nistelrooy gewoon op het trainingsveld voor de eerste training, 24 juli aanstaande. Opmerkelijk omdat de spits van Manchester United vorig seizoen een behoorlijke aanvaring had met de coach.

De oefenmeester van de Engelse club liet Van the Man veelvuldig plaatsnemen op de reservebank of zelfs de tribune tijdens de laatste weken van de competitie. Van Nistelrooy was hier zo verbolgen over dat hij woedend de club verliet en zich aansloot bij het trainingskamp van het Nederlands elftal, dit terwijl de competitie nog niet eens afgelopen was.

Nu lijkt alles dus weer vergeten en vergeven, tenminste als het aan Ferguson ligt. ”De spelers die met hun land werden uitgeschakeld in de knockoutfase: Gary Neville, Wayne Rooney, Rio Ferdinand, Garbiel Heinze, Edwin van der Sar en Ruud van Nistelrooy, verwacht ik op 24 juli”, aldus de trainer. De rest van het team gaat met Sir Alex op stage naar Zuid-Afrika.

[CCWS] Pastorelli niet aan de start in Toronto

Nicky Pastorelli rijdt aankomend weekend niet mee in de ChampCar-race in Toronto. Omdat een van zijn sponsoren de financiŽle verplichtingen niet is nagekomen, kan Pastorelli niet van start gaan in de Canadese stad. Het Rocketsports team zal nu met slechts ťťn wagen aan de start verschijnen.

Het is niet voor het eerst dat de Nederlander geconfronteerd wordt met betalingsproblemen van ťťn van zijn sponsors. Om dezelfde reden raakte hij de derde rijderspositie bij het Formule 1-team van Midland kwijt. Door het niet meedoen van Pastorelli is Charles Zwolsman de enige Nederlander die in Toronto aan de start zal verschijnen.

Saint's Row laat zich zien in nieuwe trailer

Van de actiegame Saint's Row, die op meer dan een paar gebieden leent van de Grand Theft Auto serie, is een nieuwe trailer verschenen. In Saint's Row kun je volledig je eigen personage samen stellen om vervolgens bij een bende te gaan. Deze bende wordt bedreigd door andere bendes en het is jouw taak om je gang tot de grootste en machtigste van de stad te maken, iets wat je kunt bereiken in de 35 singleplayer missies die bij de game zitten.

Saint's Row verschijnt komende september exclusief op de Xbox 360, een demo kan men vanaf 1 augustus verwachten op de Xbox Live Marketplace.

[Voorbeschouwing TdF] 6e etappe

Ook vandaag trekt de Tourkaravaan verder en wel naar het Bretonse Vitrť.

De zesde etappe voert van het bedevaartsoord Lisieux naar finishplaats Vitrť over een afstand van 189 kilometer. Wederom staat er een relatief vlak parcours op het programma. De enige hobbel die overwonnen moet worden is de CŰte de la Huniere, een derde categorie helling. De verwachting is dat het net als de voorbijgaande dagen op een massasprint zal uitdraaien.

Al driemaal eerder was Vitrť een finishplaats voor de Tour de France en evenzo veel keren eindigde de etappe in een massasprint. In 1985 was de Belg Rudy Matthijs de snelste. Tien jaar later eiste Mario Cipollini die de sprintzege voor zich op. De Italiaan boekte toen zijn tweede Tourzege, nog tien etappe-overwinningen zouden voor Mooie Mario volgen. De laatste winnaar in Vitrť was de Duitse Marcel WŁst, die toentertijd in bolletjestrui (!) zijn landgenoot Erik Zabel klopte in de sprint.

Het is niet zo dat de tijd begint te dringen voor Tom Boonen, maar toch zou hij graag ook zijn etappe willen meepikken. In de laatste vier etappes bolde de wereldkampioen twee keer als tweede en twee keer als vierde over de finish. De kritiek die Boonen ontvangt over het uitblijven van een etappezege is onterecht te noemen. Volgens eigen zeggen is sprinten 'geen wiskunde'. In 2004 bijvoorbeeld moest er tot etappe zes gewacht worden op een etappe-overwinning van Tom Boonen. Dus wie weet lukt het Tornado Tom het deze keer wel, alhoewel hij altijd rekening moet houden met de beruchte concurrenten Thor Hushovd, Oscar Freire, Daniele Bennati en Robbie McEwen.

Bonificatiesprints:
46 kilometer – Villedieu-les-Bailleul
116 kilometer – Chantrignť
162 kilometer – Juvignť

Passages Bergklassement:
27 km – CŰte de la HuniŤre (3e categorie)

Klik hier voor een overzicht van alle klassementen.

CD/DVD: The Other Side New York, London, Paris

Time Out presents: The Other Side is een nieuw multimedia project, en kan gezien worden als een digitale reisgids. Op drie aparte dvd's wordt de andere kant van de metropolen New York, Londen en Parijs getoond. VariŽrend van kunst, clubs en restaurants, het zijn allemaal plekken waar je met een normale reisgids niet zou komen. De tour wordt gepresenteerd door een 'bekende' muzikant uit de stad. Zo neemt Casey Spooner (Fisherspooner) de rondleiding van New York voor zijn rekening, en zijn Black Strope en Damien Lazurus te bewonderen op de dvd's van respectievelijk Parijs en Londen.


Succesvolle operatie voor Valverde

Alejandro Valverde is met succes geopereerd. De Spanjaard moest in de etappe naar Valkenburg opgeven naar een harde val.

In Murcia werd de ProTour-leider geopereerd aan zijn rechtersleutelbeen. Artsen verwachten dat hij over tien dagen weer op de hometrainer kan zitten en zo de training langzaam maar zeker hervatten. Valverde heeft goede hoop dat hij nog aan de Vuelta en het WK in Salzburg kan meedoen.

Micro Application gaat Horse Racing Manager 2 uitgeven

In de herfst van 2006 zal Micro Application de management-game Horse Racing Manager 2 uitbrengen.

Horse Racing Manager 2 wordt ontwikkeld door het Franse Cyanide, bekend om vele sportmanagertitels.
Het eerste deel van Horse Racing Manager was een bescheiden succes, en door de deal met Micro Application hoopt Cyanide een groter publiek aan te spreken.

Horse Racing Managemer 2 is zowel een management als een race-game. Naast een multiplayer-mode kan de speler rekenen op de volgende speelmodi:

* Owner mode: hierin beheer je je renstal en je raceteam
* Jockey mode: grijp de teugels en neem deel aan races
* Punter mode: door op paarden te wedden kun je je banksaldo een beetje verhogen

Heracles aast op Michalke

Kai Michalke is mogelijk de volgende aanwinst voor Heracles. De club uit Almelo heeft meer dan gewone interesse voor de Duitse middenvelder.

Ondanks dat hij nog een doorlopend contract heeft bij MSV Duisburg, is Michalke bezig een andere club te vinden. Zijn verblijf bij de Zebra's is op een dood spoor beland.

Mocht Michalke naar Heracles verhuizen, dan komt hij een oude bekende tegen. De 30-jarige Michalke speelde bij MSV Duisburg nog samen met Rob Maas, die vorig seizoen naar Almelo verkaste.

Timmer staat open voor vertrek naar Feyenoord

Henk Timmer wil vertrekken bij AZ en heeft gezegd dat hij open staat voor een overgang naar Feyenoord.

Dit heeft de 34-jarige doelman gezegd in het programma Studio Sport Zomer."Dat zou kunnen. Er is een aantal mogelijkheden, maar er is nog niks rond. In principe ga ik terug naar AZ, maar dat wordt een moeilijk verhaal." AZ haalde onlangs met Joey Didulica van Austria Wien een nieuwe sluitpost.

Timmer heeft geen zin om de concurrentie met Didulica aan te gaan, daarnaast is zijn relatie met trainer Louis van Gaal verslechterd. Een vertrek naar het buitenland is vooralsnog geen optie voor Timmer.

Clemente de laan uitgestuurd

Javier Clemente is ontslagen als trainer van Athletic de Bilbao. Het bestuur ergerde zich aan zijn voortdurende kritiek over het uitblijven van aankopen.

Clemente volgde in oktober Josť Luis Mendilibar op die dramatisch presteerde met de Baskische trots. Bilbao bungelde onderaan en degradatie leek een reŽle optie. Onder Clemente begon echter een opmars die eindigde met de twaalfde plek. De oud-bondscoach loodste in een eerdere periode Bilbao tweemaal naar het landskampioenschap: in 1983 en 1984.

Blatter wil meer doelpunten zien

FIFA-president Sepp Blatter maakt zich zorgen over het geringe aantal doelpunten op het WK. Na 62 duels staat de teller pas op 141 goals.

Het gemiddelde bedraagt slechts 2,27 treffers per wedstrijd. Met een moyenne van 2,21 was de improductiviteit alleen groter op het WK van 1990. Dat kan echter veranderen als de troostfinale en eindstrijd geen treffers opleveren. ”Het voetbal moet attractiever worden”, zegt Blatter. ”Op zich is het niveau niet slecht, alleen vallen er niet genoeg doelpunten. Dat is niet goed voor het enthousiasme van het publiek.”

Blatter is van plan een praatgroep te lanceren om achter de oorzaken voor de doelpuntendroogte te komen: ”We zullen een groot symposium opzetten met daarin onder andere alle WK-bondscoaches, scheidsrechters en enkele onderzoekers. Doelpunten zijn nu eenmaal de essentie van het voetbal.”

Advocaat begint met gelijkspel

Dick Advocaat heeft zijn eerste wedstrijd als trainer van Zenith Sint-Petersburg er op zitten. De hoge verwachtingen werden echter niet ingelost: de thuiswedstrijd eindigde in 0-0.

In een uitverkocht stadion hield Dinamo Moskou het op een doelpuntloos gelijkspel. Een flinke tegenvaller, aangezien de bezoekers op de voorlaatste plaats staan.

Advocaat, die op het WK in Duitsland nog bondscoach van Zuid-Korea was, moet als opvolger van de ontslagen Vlastimil Petrzela Zenith uit de middenmoot zien te krijgen.

Capello wil half Juventus meenemen naar Real

Als Juventus inderdaad wordt teruggezet naar een lagere divisie, dan wil Fabio Capello de beste spelers van de club uit Turijn op huurbasis meenemen naar zijn nieuwe club Real Madrid.

Het plan van Capello is nog niet officieel bevestigd, maar zou wel voordelig zijn voor De Oude Dame. Bij het verhuren van spelers hoeft Juve de salarissen niet te betalen.

Het zou dan gaan om spelers als Gianluca Zambrotta, Fabio Cannavaro, Emerson, Patrick Vieira, Zlatan Ibrahimovic en David Trezeguet. Daarnaast zou ook KakŠ de overstap naar Madrid moeten maken.

SaÔdi terug bij Feyenoord

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen maakt Karim SaÔdi weer deel uit van het eerste elftal van Feyenoord. Het afgelopen seizoen werd de Tunesische verdediger verhuurd aan Lecce.

SaÔdi degradeerde met die club uit de Italiaanse Serie A. Op het WK hoopte hij zich in de kijker te spelen, maar hij kwam geen minuut in actie. Daarom maakt de TunesiŽr dit seizoen weer deel uit van de Rotterdamse hoofdmacht, of er moet zich een club voor hem melden met een goed bod.

Tokyo Game Show dit jaar groter dan ooit

Op de website van de Tokyo Game Show valt te lezen dat de show van dit jaar de grootste ooit zal worden. Door de komst van de volgende generatie consoles staan er meer bedrijven dan ooit op de beursvloer. Maar liefst 134 bedrijven uit de gamesindustrie hebben zich ingeschreven en zij zullen 1702 booths verzorgen. In 2005 waren er nog 131 bedrijven met 1433 booths aanwezig.

De Tokyo Game Show is naast de E3 de grootste en belangrijkste tradeshow voor de gamesindustrie. Opmerkelijk is dat de beursvloer, naast mensen uit de industrie, retail en journalisten, ook voor gewone bezoekers open is. De Tokyo Game Show vindt plaats van 22 tot en met 24 september.Heel veel mensen


Cosplay voor de deuren van de show

Hoofdontwikkelaar DOAX2 werkt het best dronken

De Engelse website Kikizo heeft een interview gehouden met Tomonobu Itagaki; de spraakmakende hoofdontwikkelaar van Tecmoís Team Ninja en onder andere verantwoordelijk voor games als Ninja Gaiden en de Dead or Alive-reeks.

In het interview valt te lezen dat hij momenteel druk bezig is met de jet-ski gedeeltes in Dead or Alive X2 maar dat aan andere elementen uit het spel, zoals het verhaal, nog moeten worden gefinaliseerd. Gelukkig zijn de tieten wel al in het spel geÔmplementeerd. Jet skiŽn in DOAX2 zal op twee manieren kunnen: tegen elkaar in een race en solo waarbij zo stijlvol mogelijk over de golven gevaren moet worden om punten te verdienen. Daarnaast zal het spel zoín 20 nieuwe liedjes bevatten en zal er een foto-mode zijn waarmee plaatjes van de borsten van de dames (en andere, meer onbelangrijke zaken) kunnen worden geschoten.

Opmerkelijk is dat hij toegaf zijn beste werk op te leveren wanneer hij dronken is. Als voorbeeld gaf hij DOA4, minstens de helft van de levels zijn onder de invloed van alcohol bedacht. In de woorden van Itagaki zelf:


"Most game developers including myself like to think in depth, so it's important to have time when you're not thinking so deeply. Why the love of drink? Well, it lubricates the creative process. You should certainly consider it if you fancy making games. In the last ten years I think I had better ideas when I was drinking whisky."

Over andere projecten waar hij mee bezig is, zoals Dead or Alive: Code Cronus en Ninja Gaiden 2 bleef Itagaki helaas zwijgzaam.Tomonobu Itagaki

Politie raakt peperdure minihelikopter kwijt

Icoon PolitieDe Amsterdamse politie is op zoek naar een minihelikopter die zij tijdens een proefvlucht is kwijtgeraakt. Op 28 juni werd een proefvlucht uitgevoerd met de minihelikopter, maar door onbekende oorzaak raakte de helikopter uit koers en verdween achter de bomen. Een zoektocht, onder andere met speurhonden, leverde echter niets op. Mogelijk ligt het toestel in de Amstel.

Het bedrijf Tedas, uit Zutphen, had het toestel uitgeleend aan de politie. In de toekomst moeten de kleine toestellen worden voorzien van camera's zodat de politie opnames kan maken vanuit de lucht. Dit zou met name handig kunnen wezen tijdens bijvoorbeeld grote evenementen, demonstraties en voetbalrellen. De Amsterdamse politie is er niet blij mee dat het toestel is verdwenen en zegt "de eerlijke vinder te belonen".

Mogelijk zijn de agenten die met het toestel aan het oefenen waren overmoedig geweest, zo denkt Tedas. "In een sporthal heeft iedereen het revolutionaire apparaat snel onder controle, maar in de openlucht is het een ander verhaal. Dan krijg je te maken met andere invloeden en is het mogelijk dat je het toestel snel uit het oog verliest", zo zegt directeur HarriŽtte van Kuijk.

Minihelikopter De zogenaamde Air Robots kosten per stuk duizenden euro's. "Hoeveel precies is afhankelijk van de apparatuur die je onder het toestel hangt, maar het zijn duidelijk geen prijzen voor de gewone consument", stelt Van Kuijk. Het bedrijf heeft inmiddels al meerdere toestellen uitgeleend aan brandweer- en politiekorpsen in Nederland om uit te proberen.

Lagerbšck stopt na EURO 2008

De Zweedse bondscoach Lars Lagerbšck draagt na EURO 2008 het stokje over. Lagerbšck is al negen jaar betrokken bij de nationale ploeg.

”Ik denk dat ik noch de Zweedse bond na het EK in 2008 nog met elkaar verder willen”, liet Lagerbšck weten. De oefenmeester moest tijdens de eindtoernooien van 2000, 2002 en 2004 de verantwoordelijkheid nog delen met Tommy SŲderberg.

Na een zeer spoedige kwalificatiereeks viel Zweden wat tegen op het WK. Alleen Paraguay werd, zij het met moeite, verslagen (1-0). De ScandinaviŽrs treffen in de race naar EURO 2008 onder andere Spanje, Denemarken en Letland.

Volkert v/d G. pleegde mogelijk 2de moord

Icoon Misdaad Justitie heeft aanwijzingen dat de man die Pim Fortuyn vermoordde, Volkert van der G., nog een moord op zijn geweten heeft. Van der G. wordt er van verdacht in 1996 de 43-jarige milieuambtenaar Chris van der Werken te hebben geliquideerd in Nunspeet. Dit blijkt uit een geheim rapport van de Nationale Recherche, dat in de handen kwam van De Telegraaf. In 2003 gaf minister Donner van Justitie nog aan dat Van der G. geen verdachte was in de zaak.

Milieuambtenaar van der Werken werd destijds omgebracht met drie kogels. Na de moord op Pim Fortuyn begon de Nationale Recherche een onderzoek naar "feiten waarmee Van der G. buiten de moord op Fortuyn in verband mee is gebracht", zo bericht De Telegraaf. De onopgeloste moord op Van der Werken is ťťn van de zaken waarmee de recherche Van der G. in verband brengt.

In 1995 en 1996 waren Van der G. en Van der Werken met elkaar in conflict geraakt over de uitvoering van een ammoniakreductieplan. Dit plan ging niet ver genoeg voor Van der G. en zijn Vereniging Milieu Offensief (VMO). Kort voor de dood van Van der Werken werd hij met de dood bedreigd door de moordenaar van Pim Fortuyn. Van der G. kon vervolgens geen goed sluitend alibi vinden op het moment van de moord en ook werd de auto van Van der G. gesignaleerd op het landgoed waar de moord plaatsvond.

De conclusies van de Nationale Recherche hebben er niet voor gezorgd dat het onderzoek naar de moord van de milieuambtenaar heropend wordt. Wel is het "niet ondenkbaar" dat er een vervolgonderzoek volgt van de Nationale Recherche.

Beckenbauer wil 'schwalbeconferentie'

Franz Beckenbauer wil dat er snel een einde komt aan de schwalbe. Der Kaiser denkt dat een conferentie tussen spelers, trainers en scheidsrechters soelaas kan bieden.

Beckenbauer vindt het gebruik van de ‘fopduik’ onsportief: ”Niemand wil dat dit kan. Goed, de spelers proberen alles om te winnen, maar de scheidsrechters moeten dat voorkomen. De spelers maken het de scheidsrechters ook niet makkelijk.” Om uit deze impasse te geraken kaart Beckenbauer het idee van een conferentie aan: ”Het wordt tijd dat spelers, trainers en scheidsrechters rond de tafel gaan zitten en een oplossing bedenken.”

Zelf heeft Beckenbauer al nagedacht over een mogelijke uitkomst. De spelers dienen daarbij het voortouw te nemen: ”Zij moeten stoppen met het maken van schwalbes en doen alsof ze ernstig geblesseerd zijn”, aldus de wereldkampioen van 1974 en 1990.

Politie opent jacht op mistachterlicht

Icoon PolitieDe Nederlandse politie heeft massaal de jacht geopend op rijders met een caravan of aanhangwagen die daarop geen mistachterlamp hebben. Vanaf nu krijgen deze mensen direct een boete van vijftig euro.

De ANWB zegt teleurgesteld te zijn over de intensieve controles van de politie, omdat zij denkt dat veel mensen nog helemaal niet op de hoogte zijn van deze verplichting. De regel werd al op 1 januari 2005 ingevoerd, maar omdat niemand de nieuwe regel kende werd uitstel van controles aangevraagd. Anderhalf jaar lang werd het gedoogd om zonder mistachterlicht rond te rijden op de caravan of aanhangwagen. Bestuurders die hierop werden betrapt kregen alleen een waarschuwing.

Volgens de ANWB is de politie nu alsnog te vroeg begonnen met controleren. "Ook deze keer zijn er geen informerende overheidsspotjes geweest", zo constateert Dirk Diepenhorst van de ANWB.

Vieri tekent bij Sampdoria

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het definitief: Christian Vieri speelt komend seizoen voor Sampdoria. De 32-jarige aanvaller tekende een contract voor ťťn seizoen.

Vieri, die het WK wegens blessureleed moest missen, komt over van AS Monaco, waarvoor hij slechts een half seizoen speelde. Daarvoor was de aanvaller actief namens diverse clubs. Na omzwervingen bij onder meer Torino en Atalanta Bergamo belandde Vieri in 1996 bij Juventus. Vervolgens speelde de kopsterke spits nog voor Atlťtico Madrid, Lazio Roma, Internazionale en AC Milan. Met zijn overgang van Lazio naar Inter was Vieri met een transfersom van 52 miljoen euro even de duurste voetballer ter wereld.

TV-tijden vrijdag 7 juli

Vandaag is de laatste voetballoze dag op dit WK. Toch zijn er nog een aantal WK-programma's op televisie. Een overzicht hiervan vind je hieronder.

ZenderTijdProgramma
Eurosport8.30-9.00World Cup Show
Eurosport11.00-11.30World Cup Show
Nederland 211.10-12.00Studio Sportzomer (hh)
Eurosport18.15-20.15World Cup Season Legends
Sport 1.119.00-0.00WK tot nu toe
RTL719.30-20.29Voetbal Insite
Nederland 220.05-20.35WK Journaal
Eurosport20.15-20.45World Cup Show
Nederland 223.00-23.50Studio Sportzomer
Talpa23.00-0.05Villa BvD
Eurosport23.15-23.45World Cup Show
Talpa0.35-1.35Villa BvD (hh)
Eurosport1.00-1.30World Cup Show

Civilization uitbreiding Warlords goud

De uitbreiding van Civilization IV, Warlords, is goud gegaan. Dat betekent dat het spel helemaal af is en alleen de CDtjes nog gedrukt moeten worden. Warlords moet eind deze maand in de winkel liggen.

Zoals de naam al doet vermoeden, draait Warlords wat meer om knokken dan het origineel. De uitbreiding bevat onder andere een handjevol nieuwe volken (check de IGN coverage), nieuwe leiders, traits en een nieuwe great person: de Warlord. De bulk van de uitbreiding zijn echter zes scenario's. Dit zijn kleinschalige (ivm met het "normale" spel) levels, die draaien rond een bepaalde historische gebeurtenis. Zo kan je Alexanders veroveringstocht nog eens dunnetjes over doen en anderhalve eeuw later in Genghis Kahn's voetsporen treden. De volledige lijst met features is:


- A new great person type called the Warlord.
- Conquer an enemy and subjugate them to your rule.
- The expansion will deliver six scenarios.
- The pack will provide 6 new civilizations and associated unique units.
- Ten new leaders will be provided. The list will include leaders for the new civilizations as well as additional leaders for existing civilizations.
- Two new leader traits.
- There will be three new wonders.
- Each civilization will have a new unique building as well as their unique unit.
- Many new items will be presented throughout the scenarios.
- Expanded features and gameplay tweaks will be made to the core game.
- The pack will contain all of the patches and game additions (pit boss, etc.) yet released for Sid Meier's Civilization IV.

Kijk voor wat meer info eens op de fansite CivFanatics


American McGee werkt aan nieuwe maandelijkse gameserie

American McGee, bekend van onder andere het gothic-sprookje Alice en Bad Day L.A., heeft tegenover het Duitse Gamesmarkt verklaard dat hij bezig is met een nieuw project.

Het nog naamloze project zal in episode-vorm uitkomen voor de PC. Volgens McGee moeten we hierbij denken aan een principe zoals bij series als South Park: een wekelijkse, nieuwe aflevering, die wel allemaal los staan van elkaar. De ontwikkelaar spreekt zelf over een twee- tot vierwekelijkse verschijningsdatum.

Qua stijl wordt de serie een typische McGee-productie. Ongewone werelden en verknipte situaties zullen eerder regel dan uitzondering zijn.
Of McGee ook plannen heeft voor de nextgen consoles is nog niet bekend. De ontwikkelaar verklaarde dat "we een eenvoudige stijl voor de episodes willen ontwikkelen. Miljoenen polygonen zijn voor ons daarbij minder belangrijk dan een interessante verhaallijn, een levendige speelwereld en onderhoudende gameplay voor de speler."Bad Day LA, het laatste spel van American McGee
Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: The Secret Life of Pets 2
review
Blu-ray: Hellboy 4K
review
Blu-ray: Yesterday
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
review
Blu-ray: Spider-Man: Far From Home
review
The Irishman
©FOK.nl e.a.