FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 3 juni 2006

Romantic Death

Een anonieme submitter stuurde ons een linkje naar de videoclip 'Romantic Death' van The Sun. Dit provocerende, geile filmpje, wat door sommigen zelfs ongeschikt wordt geacht voor jonge kijkers, suggereert veel, maar laat weinig zien. Je ziet de gezichten van een aantal dames en heren, die blijkbaar ergens nogal opgewonden van raken.

Het filmpje is ook al een jaar oud en we hadden hem al in ons archief zitten en dan nog niet eens het ranzige zooi archief.

Nou dachten wij altijd dat de band deze clip expres had gemaakt, om eens even lekker flink in de publiciteit te komen. Sex verkoopt en zelfs de suggestie van sex verkoopt. Het blijkt dat we ons vergissen. Het was eigenlijk een ideetje van de videoclip editor.

Toch nog een keertje kijken? Deze video kan scenes bevatten die ongeschikt zijn voor sommige kijkers. U bent gewaarschuwd!

Forza Motorsport 2 details

Op de site van Forza Motorsport 2 is wat nieuwe informatie verschenen over het spel en wat de speler kan verwachten:

* Forza 2 zal een geheel nieuwe engine gebruiken. De makers benadrukken dat het niet Forza 1 in HD wordt, een duidelijke sneer naar Gran Turismo HD.

* De game zal in een vloeiende 60 FPS draaien, zelfs de reflecties op de auto's.

* Het nieuwe draadloze stuurwiel wordt, zoals verwacht, ondersteund.

* Het spel kent 60 tracks, 18 omgevingen en 13 bestaande, gelicenseerde circuits.

* De speler kan kiezen uit meer dan 300 auto's van bekende merken zoals Ferrari, Porsche en Lamborghini.

* Men kan zijn auto tot in de kleinste details aanpassen, tot en met bandenspanning en overbrengingsverhouding aan toe.



Helft Nederlanders geeft niets om WK

WK 2006Opmerkelijk veel Nederlanders blijken absoluut geen waarde aan het Wereldkampioenschap Voetbal te hechten. In een onderzoek van RTL Nieuws zegt meer dan de helft het evenement een waardeloze bedoening te vinden. Van de overigen die wél geïnteresseerd zijn, gelooft slechts een tiende dat Nederland er met de wereldbeker vandoor gaat.

Mag Nederland inderdaad vroegtijdig uitgeschakeld worden, dan vindt 43 procent dat Duitsland het al helemaal niet mag worden. Een voetnoot waar zeker gelet op moet worden, is dat wanneer het toernooi eenmaal loopt vaak ook degenen die niets van het WK moeten weten, bevangen worden door de Oranjekoorts.

Voor meer WK-nieuws kijk je uiteraard op de FOK!WK-manager.

Met dank aan WithMe voor de submit.

Uitslagen Dag 7 Roland Garros

Naast de clash tussen Rafael Nadal en Paul-Henri Mathieu leverde de zevende dag van Roland Garros genoeg andere mooie momenten op. Opvallend was de uitschakeling van Elena Dementieva.

Dementieva legde het af tegen de Israëlische Sharar Peer: 4-6, 5-7. De als zesde geplaatste Russin – finalist in 2004 – verzuimde in beide sets een vroeg verkregen voorsprong in veilige haven te brengen. Zoals wel vaker serveerde Dementieva abominabel; ditmaal was ze echter ook minder in de rally. De negentienjarige Peer stond nooit eerder in de vierde ronde van een Grand Slam toernooi.

Martina Hingis, Kim Clijsters, Justine Henin-Hardenne en Anastasia Myskina haalden wel de tweede week. Met name de opmars van Hingis is opvallend. De Zwitserse, recentelijk winnares in Rome, slaat zich zonder moeite door het toernooi en ook Ivana Lisjak werd achteloos opzij gezet: 1-6, 1-6.

In het herentoernooi boekte Rafael Nadal zijn ticket voor de achtste finale op heroïsche wijze. De titelverdediger moest diep gaan tegen Paul-Henri Mathieu, die golvend op de steun van het publiek tot grote hoogten steeg. Alleen de eerste set (gewonnen door de Fransman) nam al 93 minuten in beslag. Met veel pijn en moeite toonde Nadal zich in de daaropvolgende sets net de betere. De nummer twee van de wereld kan zich in de volgende ronde opmaken voor wellicht een nieuwe slijtageslag. Lleyton Hewitt is dan namelijk de tegenstander. Met 7-6, 6-2 en 6-2 snelde de Australiër langs Dominik Hrbaty.

Enigszins in de marge viel het doek voor Radek Stepanek en David Ferrer, twee relatief hoog ingeschaalde spelers. Stepanek boog na vier sets het hoofd voor publieksfavoriet Julien Benneteau, terwijl Ferrer kansloos was tegen zijn landgenoot Ruben Ramirez Hidalgo.

Mannen, 3e ronde:

Paul-Henri Mathieu (Fra/29) – Rafael Nadal (Spa/2) 7-5, 4-6, 4-6, 4-6
Julien Benneteau (Fra) – Radek Stepanek (Tsj/11) 5-7, 7-5, 7-6, 6-3
Tommy Haas (Dui/23) – Novak Djokovic (SeM/23) 5-7, 1-6, 6-7
Lleyton Hewitt (Aus/14) – Dominik Hrbaty (Slw/22) 7-6, 6-2, 6-2
David Ferrer (Spa/15) – Ruben Ramirez Hidalgo (Spa) 6-7, 5-7, 4-6
Alberto Martin (Spa) – Olivier Rochus (Bel/27) 7-5, 4-6, 6-7, 6-1, 6-4
Juan Monaco (Arg) – Ivan Ljubicic (Kro/4) 6-4, 7-5, 3-6, 4-6, 2-4, afgebroken wegens duisternis
James Blake (USA/8) – Gaël Monfils (Fra/25) 2-6, 7-6, afgebroken wegens duisternis

Vrouwen, 3e ronde:

Daniela Hantuchova (Slw/15) – Nathalie Dechy (Fra/21) 6-3, 3-6, 10-8
Anna Medina Garrigues (Spa/26) – Kim Clijsters (Bel/2) 3-6, 4-6
Justine Henin-Hardenne (Bel/5) – Tatiana Garbin (Ita) 6-4, 6-0
Ivana Lisjak (Kro) – Martina Hingis (Zwi/12) 1-6, 1-6
Ana Ivanovic (SeM/19) – Anastasia Myskina (Rus/10) 2-6, 3-6
Elena Dementieva (Rus/6) – Sharar Peer (Isr/31) 4-6, 5-7
Anna-Lena Grönefeld (Dui/13) – Maria Kirilenko (Rus/20) 6-2, 7-6
Gisela Dulko (Arg/32) – Shenay Perry (USA) 6-1, 6-1

Topman Yahoo verdient 1 dollar per jaar

Icoon EconomieDe topman van internetbedrijf Yahoo, Terry Semel, is met de directie een salarisverlaging van 599.999 dollar per jaar overeengekomen. De komende drie jaar verdient hij daarom nog maar één dollar per jaar. Natuurlijk heeft hij er wel voor gezorgd dat hij niet arm wordt: in ruil voor zijn salaris krijgt hij zes miljoen aandelenopties die hij kan uitoefenen tegen 31,59 dollar. Dat was de slotkoers afgelopen vrijdag.

Wanneer nu de koers stijgt, kan Semel honderden miljoenen dollars winst maken. De afgelopen jaren had hij op deze manier al 400 miljoen dollar verdiend. Koersdalingen zijn echter gevaarlijk voor hem, want die kunnen in het ergste geval zijn opties waardeloos maken.

Yahoo is tot de regeling overgegaan om de topman in het bedrijf te houden en om hem nog beter te laten presteren. Over de prestaties hoeft overigens sowieso niet echt geklaagd te worden: de afgelopen vijf jaar is onder Semels leiding de waarde van het aandeel verdrievoudigd. Inmiddels zijn er meer topmanagers bij Yahoo geïnteresseerd in een vergelijkbare regeling.

Terry Semel
Terry Semel

Prinses Laurentien bevalt van dochter

Icoon Koningshuis Prinses Laurentien is vanmiddag om 17.06 uur bevallen van een gezonde dochter. De nieuwste Oranjetelg heeft de naam Leonore gekregen. De volledige naam van het derde kind van Prins Constantijn en zijn vrouw is Leonore Marie Irene Enrica Gravin van Oranje-Nassau, Jonkvrouw van Amsberg. "Het is een schitterende baby", aldus de gelukkige ouders.

Net als de andere kinderen van het stel, Eloise en Claus-Casimir, is ook Leonore geboren in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Het kleine meisje is 48 centimeter lang en weegt een gezonde 3030 gram. Ze is het zesde kleinkind van Koningin Beatrix.

Via de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) hebben Prins Constantijn en Prinses Laurentien te kennen gegeven dat zij eventuele giften naar aanleiding van de geboorte van hun dochter zullen schenken aan stichting Kico "omdat deze zich inzet voor achtergestelde kinderen tussen de zes en vijftien jaar, die leven in een sociaal isolement of ouders hebben die niet beschikken over voldoende financiële middelen".

Met dank aan Natalie voor het herschrijven van dit bericht.

Politie Canada voorkomt grote aanslag

Icoon Terrorisme De Canadese politie heeft volgens eigen zeggen een grote aanslag voorkomen met de aanhouding van zeventien verdachten in Toronto. De verdachten, waarvan er vijf minderjarig zijn, hadden 3.000 kilo kunstmest in hun bezit. Kunstmest kan gebruikt worden als grondstof voor een bom.

Volgens de Canadese autoriteiten hoorden de arrestanten bij een terreurgroep die aanslagen wilde plegen in het zuiden van de provincie Ontario. "Deze groep vertegenwoordigde een echte en ernstige dreiging. Zij hadden de mogelijkheden en de bedoeling om een terroristische aanslag te plegen", aldus plaatsvervangend hoofdcommissaris Mike McDonell.

De verdachten zouden volgens de Canadese media moslims zijn, waarvan er een aantal in Canada geboren en getogen zijn. Van de volwassen verdachten zijn de namen, leeftijden en woonplaatsen door een Canadees persbureau bekendgemaakt. De meesten zouden een leeftijd tussen de 19 en 24 jaar hebben.

Video-beelden
De verdachten zouden video-opnamen hebben gemaakt van een aantal doelen, waaronder een metrostation in Toronto. Ook van de CN Tower, met 553 meter één van de hoogste torens ter wereld, werden opnamen gemaakt. Een ander doel van de groep zou het hoofdkantoor van de Canadese inlichtingendienst zijn geweest. Berichten hierover zijn echter nog niet bevestigd door de autoriteiten.

Met dank aan renz0r voor de submit.

Politie vindt twee lijken in woning Spijkenisse

Icoon Politie De politie heeft vanmiddag in een woning in Spijkenisse twee lichamen gevonden. Volgens de laatste berichten zou het vermoedelijk gaan om een misdrijf. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekendgemaakt.

De politie ging zaterdag de woning aan de Ristervoorde binnen na een tip. Kennissen van de eigenaar van het pand hadden verklaard dat ze hem al een tijd niet meer hadden gezien.

Bij het onderzoek is gebruik gemaakt van een helikopter om foto's te maken van de omgeving van de woning. Ook is de auto van één van de overleden personen in beslag genomen.

Met dank aan Zhukov voor de submit.

Oefenzeges Tsjechië, Polen

Trinidad en Tobago heeft ook haar derde oefenduel richting het WK verloren. Tegen Tsjechië kwamen de mannen van Leo Beenhakker er niet aan te pas: 0-3.

Tsjechië gaf in de eerste helft gas, scoorde driemaal en geloofde het toen verder wel. Jan Koller speelde een zeer prominente rol met twee treffers en één assist waaruit Nedved raak volleyde. Aan alle doelpunten ging een wonderschone aanval vooraf. Trinidad bleef een antwoord schuldig en incasseerde haar derde oefennederlaag binnen een week. Eerder bleken Wales en Slovenië te sterk voor de Soca Warriors.

Zwitserland beleefde een productieve middag tegen China, dat zich niet kwalificeerde voor de mondiale eindronde: 4-1. Alexander Frei en Marco Streller scoorden beiden tweemaal. Eerder speelde Zwitserland gelijk tegen Ivoorkust en Italië. In een matte partij wist Polen zich te ontdoen van Kroatië: 1-0. Ebi Smolarek kopte tien minuten na rust uit een corner binnen.


Zwitserland – China 4-1
40. Frei 1-0
47. Streller 2-0
49. Frei 3-0
74. Streller 4-0
90. Dong 4-1

Tsjechië – Trinidad en Tobago 3-0
6. Koller 1-0
23. Nedved 2-0
40. Koller 3-0

Polen – Kroatië 1-0
54. Smolarek 1-0

Bush in actie tegen homohuwelijk

Icoon BuitenlandsDe Amerikaanse president Bush wil er serieus werk van maken om de grondwet zodanig te wijzigen dat het homohuwelijk in zijn land onmogelijk wordt. Dit kondigde hij tegenover het Amerikaanse volk aan in zijn wekelijkse radiopraatje. Bush wil in de grondwet laten vastleggen dat het huwelijk "een verbintenis tussen man en vrouw is".

Met het grondwettelijke verbod wil Bush voorkomen dat andere Amerikaanse staten het voorbeeld volgen van Massachusetts en Californië. In die staten is een huwelijk tussen twee partners van hetzelfde geslacht al mogelijk.

Critici zien de campagne van Bush tegen het homohuwelijk als weinig meer dan een afleidingsmanoeuvre. Bush zou er vooral op uit zijn de aandacht voor de oorlog in Irak naar de achtergrond te verdringen in de aanloop naar de Congres-verkiezingen, die in november worden gehouden. De oorlog wordt nog maar door dertig procent van de Amerikanen gesteund.

RG: Nadal na vijf uur tennis verder

Rafael Nadal heeft na een waar spektakelstuk de laatste 16 van Roland Garros bereikt. Na bijna vijf uur tennis won de Spanjaard van de bijzonder sterk spelende Fransman Paul-Henri Mathieu. De setstanden waren 5-7 6-4 6-4 6-4.

De eerste set kende veel breakkansen aan beide kanten. De jarige Nadal, hij werd 20 jaar, verzilverde er drie, maar Mathieu wist zelfs vier keer de service van de Spanjaard te breken. Daardoor won de Fransman met 7-5. Alle games waren lang en kenden vele keren deuce, waardoor de set meer dan anderhalf uur duurde.

In de derde game van de tweede set kreeg Nadal maar liefst acht kansen om de service van Mathieu te breken, maar keer-op-keer werkte Mathieu de kansen weg. Mathieu kreeg zelf ook een aantal kansen, maar ook zonder resultaat. In de volgende servicegame van Mathieu lukte het de titelverdediger wel om door de Franse service te gaan: 3-2. De rest van de set verloop volgens service, waardoor het 1-1 in sets werd na al dik 2,5 uur tennis.

Het niveau bleef aan beide kanten hoog, Nadal had het zeker niet makkelijk tegen Mathieu die door duizenden Fransen op de tribunes werd gesteund. Toch verslapte Mathieu in de derde game van de derde set, Nadal brak de Fransman op 'love'. Nadal leek nu door te kunnen stoten, maar niets was minder waar. Nadal sloeg op breakpunt een dubbele fout, waardoor het weer 3-3 werd. In de negende game was Mathieu niet attent genoeg, Nadal brak naar 4-5. In de daarop volgende game, waarin Nadal serveerde voor de set vroeg de Spanjaard om de dokter. Er was niets ernstigs aan de hand, Nadal serveerde de set uit naar 6-4.

De games bleven lang duren, aan het begin van de vierde set was er al ruim vier uur gespeeld. Nadal was de eerste die kon breken in de vierde set, maar dit was nog niet de beslissing. Mathieu wist namelijk nog een re-break te forceren: 3-3. Op 4-4 bezweek Mathieu definitief onder het geweld van Nadal: 4-5 en de als tweede geplaatste titelverdediger mocht voor de wedstrijd gaan serveren. Deze kans liet hij niet onbenut, na bijna 5 uur tennis was het beslist. In de achtste finale moet Nadal aantreden tegen Lleyton Hewitt.

Drie spelers missen start WK door schorsing

Tijdens de start van het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland zijn er drie spelers, die niet meteen in actie mogen komen, omdat ze nog een schorsing moeten uitzitten.

Het gaat om Nemanja Vidic van Servië & Montenegro die de wedstrijd tegen Nederland aan de kant moet zitten, Mike Hanke van Duitsland die twee wedstrijden schorsing moet uitzitten en de Zuid-Koreaan Dong Jin Kim die één wedstrijd niet in actie mag komen.

Wat is Dit: Opgave 27 - Ronde 3

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave:

Succes!

Vlaggetjesdag zonder haring toch succes

Icoon BinnenlandsVandaag hebben bijna 200 duizend mensen in Scheveningen Vlaggetjesdag gevierd. Normaliter is dat niet zo bijzonder, maar dit jaar wel. Er was namelijk géén nieuwe haring te krijgen.

Traditioneel valt Vlaggetjesdag op de zaterdag voor Pinksteren. Doordat de dag van Pinksteren ieder jaar nogal verschuift, is een tijd geleden besloten om in overleg voortaan een zaterdag eind mei of begin juni uit te kiezen. Ook dit jaar was dat het geval. Het probleem is echter dat de haringen nog niet vet genoeg zijn. Hoogstwaarschijnlijk door een koude golfstroom is er de afgelopen weken namelijk te weinig plankton in zee geweest, waardoor de jonge haringen zich nog niet vol konden vreten.

Het gevolg was dus dat afgelopen donderdag het eerste vaatje Hollandse nieuwe niet onder de hamer kon gaan. Men verwacht dat het nog tot half juni duurt voordat de eerste nieuwe haring in de winkels ligt. Desondanks was het weer vandaag mooi en waren er veel mensen naar Scheveningen afgereisd om zich tegoed te doen aan de haring van vorig jaar.

'Steun koningin aan liberale moslims'

Icoon Binnenlands"De koningin heeft gisteren met haar bezoek aan de jubilerende Mobarak-moskee een helder signaal afgegeven: vóór de liberale moslims" Dat zegt Fahi Dieffenthaler, woordvoerder van de Ahmadiyya Gemeenschap, waarvan de Mobarak-moskee onderdeel is, vandaag in Trouw. Hij haalt tegelijkertijd fel uit naar minister Verdonk, die volgens hem juist alleen met orthodoxe moslims wil praten en daarmee het beeld in stand houdt dat bijna alle moslims zeer behoudend zijn.

De Ahmadiyya Gemeenschap is een liberale moslimgemeenschap, die in Nederland ontstaan is toen de eerste moslims hier kwamen. Onder andere veel Surinamers zijn bij de gemeenschap aangesloten. Ze zijn, zegt Dieffenthaler, min of meer de tegenhanger van het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO), dat uitsluitend uit soennitische, orthodoxe moslims bestaat. Nogal wat moslims vinden dan ook niet dat Ahmadiyya zich islamitisch mag noemen. Ze worden als 'ketters' beschouwd, ook al doordat ze op andere wezenlijke punten van de traditionele leer afwijken. Ahmadiyya is er juist van overtuigd dat ze de 'zuivere islam' vertegenwoordigt. "We zijn zeer tolerant. Ons motto is liefde voor iedereen, haat voor niemand," zegt Dieffenthaler. "Het is geen toeval dat onze moskee de oudste is in Nederland."

Het bezoek van de koningin ziet hij als een grote steun in de rug voor de liberale moslims in Nederland. Dat ze juist deze moskee bezoekt zegt volgens hem "dat koningin Beatrix door de verhaaltjes van het CMO heen prikt." Hij betreurt het dan ook zeer dat minister Verdonk nog steeds alleen oor heeft voor het CMO, mede doordat hun lobby in Den Haag veel machtiger is.

Verkrachting toegestaan binnen huwelijk in Kenia

Icoon BinnenlandsEen nieuwe wet tegen seksueel geweld is in Kenia slechts gedeeltelijk aangenomen. Passages die verkrachting binnen het huwelijk verbieden zijn geschrapt. Ook blijft genitale verminking van meisjes gewoon toegestaan. Punten die wel aangenomen zijn, zijn een minimumleeftijd van zestien jaar waarop seks is toegestaan en een minimumstraf van vijf jaar op verkrachting buiten het huwelijk. Voorheen was een rechter vrij om de strafmaat te bepalen.

Verkrachting is in Kenia aan de orde van de dag en wordt door veel mensen normaal gevonden. Volgens een enquête uit 2003 is meer dan de helft van de Keniaanse vrouwen wel eens misbruikt. Dat de meningsverschillen over verkrachting groot zijn in Kenia, blijkt ook onder meer uit het feit dat het parlement uitzonderlijk lang over de wet gedebatteerd heeft. Zo liepen in april nog twaalf van de achttien vrouwen uit protest weg toen Paddy Ahenda, een collega-parlementariër, zei dat vrouwen meestal nee zeggen tegen seks, ook als ze ja bedoelen, tenzij het hoeren zijn. Ahenda was bang dat de oorspronkelijke wet mannen zou afschrikken om vrouwen het hof te maken.

Parlementslid Kenneth Marende was tevreden met de aanpassingen. "Zo kunnen Kenianen nog steeds seks hebben met hun partners, zelfs als ze slapen." Vrouwenrechtenadvocaat en parlementariër Njoki Ndung'u spreekt schande van de aanpassingen. "Kenia wordt een natie van verkrachters, die ook nog eens vrijuit gaan." Volgens haar worden er elk uur twee vrouwen verkracht in Kenia en is de politie te laks om er iets aan te doen. Minister Karua is ook niet blij. Volgens haar zullen nu nog minder vrouwen aangifte komen doen, temeer doordat de straffen op het afleggen van valse verklaringen ook nog eens flink opgehoogd zijn.

Filmmaker Moore aangeklaagd

Icoon BuitenlandsSergeant Peter Damon, een Amerikaanse oorlogsveteraan, heeft de filmmaker Michael Moore aangeklaagd. Hij eist maar liefst 75 miljoen dollar, omdat hij vindt dat hij in Moores film Fahrenheit 9/11 afgebeeld wordt als een tegenstander van de Irakoorlog, terwijl hij dat helemaal niet is. Ook zou Moore hem nooit gevraagd hebben om toestemming.

De sergeant verloor in de oorlog zijn beide armen. In de film vertelt hij hoe slecht hij zich voelt en dat hij veel pijnstillers nodig heeft om het wat dragelijker te maken. De scène zit tussen twee andere scènes die suggereren dat Amerika zijn veteranen in de steek gelaten heeft. Hierdoor lijkt hij dus onterecht een tegenstander van de oorlog. Damen heeft Moore zelf ook nooit gezien of gesproken; zijn verhaal deed hij in het nieuwsprogramma NBC voor een item over pijnstillers.

Alsof de aanklacht van 75 miljoen nog niet genoeg is, doet zijn vrouw er nog een schepje bovenop. Zij eist 10 miljoen dollar van Moore, als compensatie voor het feit dat ze volgens eigen zeggen "heel wat met haar man te stellen gehad heeft" doordat hij in de gewraakte film terecht kwam.


Michael Moore

De Haan : "Oekraïne is de grote favoriet"

Bondscoach Foppe de Haan van Jong Oranje denkt te weten wat zijn ploeg zondag in de finale van het Europees kampioenschap tegen Oekraïne anders moet gaan doen dan tijdens de eerste groepswedstrijd. Nederland ging toen met 2-1 onderuit tegen de Oekraïners.

"Ik had het idee dat ik naar een tenniswedstrijd aan het kijken was", aldus de Haan over die wedstrijd. "De bal vloog van de ene naar de andere kant van het veld en iedereen was aan het rennen."

De Haan heeft zijn spelers gezegd dat goed positiespel noodzakelijk is om een kans te maken morgen te winnen. "We moeten proberen te 'voetballen' en zo min mogelijk de lange bal hanteren. Ook fysiek was Oekraïne sterker." Volgens De Haan is Oekraïne morgen wel de grote favoriet. "Omdat zij van ons hebben gewonnen."

Maar de Fries heeft wel vertrouwen in een goede afloop. "Ik ben niet nerveus en mijn spelers zijn dat ook niet. Ze spelen in de eredivisie ook allemaal belangrijke wedstrijden."

Bennati wint Memorial Pantani

Daniele Bennati heeft de derde editie van de Memorial Marco Pantani gewonnen. De Italiaan van Lampre deed dat verrassenderwijs niet middels een massaspurt.

De Memorial Pantani ging van start in Cesenatico, de geboorteplaats van de legendarische klimmer. Enrico Franzoi en Cristian Bonfanti kleurden de koers met een lange ontsnapping. Maximaal kreeg het tweetal acht minuten voorsprong van het peloton. Uiteindelijk moest Bonfanti lossen bij zijn metgezel. Franzoi reed niet lang alleen, want de hoofdmacht naderde snel. Een valpartij bezegelde het lot van de veldrijder bovendien.

Vlak na de samensmelting ontstond een nieuwe kopgroep na een demarrage van Ruslan Pidgorny. Bennati ging samen met Luca Mazzanti in de tegenaanval. Pidgorny was kansloos tegen deze tandem en in het sprintje met drie toonde Bennati zijn rappe benen. De Memorial Marco Pantani leverde afgelopen jaar een zege op voor Gilberto Simoni; in 2004 pakte Damiano Cunego de bloemen.

Nederland op oorlogssterkte tegen Australië

Bondscoach Marco van Basten grijpt de oefenwedstrijd tegen Australië aan om zijn sterkste elf nog eenmaal voor het WK begint aan het werk te zien.

”De spelers die vorige week tegen Kameroen voetbalden, zullen ook tegen Australië in het veld komen”, meldde Van Basten vanmiddag in Hoenderloo. Het Nederlands elftal speelde donderdag tegen Mexico nog met de B-garnituur, maar boekte desondanks een 2-1 overwinning. Het duel tegen de Socceroos vindt morgen om 15.00 uur plaats in de Rotterdamse Kuip. Maandag geniet de selectie van een rustdag, waarna het gezelschap dinsdag naar Hinterzarten trekt.


Opstelling Nederlands elftal:
Van der Sar; Kromkamp, Ooijer, Mathijsen, Van Bronckhorst; Van Bommel, Sneijder en Cocu; Van Persie, Van Nistelrooij en Robben.

'Komeet heeft continenten gevormd'

Icoon Wetenschap Wetenschappers denken dat ze een van de grootste mysteries van de aarde opgelost hebben: Een komeet heeft de huidige continenten gecreëerd en 95 procent van alle dieren vernietigd honderden miljoenen jaren geleden. Een onderzoeksteam bestaande uit Amerikanen, Koreanen en Russen heeft in Antarctica een grote krater van een komeetinslag gevonden. Het zit twee kilometer diep verstopt onder een dik pak ijs.

Een komeet van 50 kilometer breed heeft een krater geslagen die 500 kilometer breed is op het Wilkes Land in Antarctica, de regio van Antarctica die direct onder Australië ligt. Deze gigantische explosie heeft het continent Gondwanaland, een groot voormalig continent, opgebroken en ervoor gezorgd dat Australië op de huidige positie ligt. Ook India, Zuid-Amerika en Afrika danken hun vorm aan deze komeetinslag.

"De inslag in Wilkes Land is veel groter dan de inslag die de dinosauriërs heeft laten uitsterven. Het heeft waarschijnlijk catastrofale gevolgen gehad", aldus Ralph von Frese, hoogleraar aardwetenschappen aan de Ohio State University.

De komeetinslag wordt gezien als 'missing link', die veel mysteries van die periode oplost. "In die periode was 95 procent van al het leven op aarde vernietigd. Dit was waarschijnlijk de 'missing link' waar we op gewacht hebben", zo zegt professor Michael Archer van de University of New South Wales.

RG: Hingis' opmars duurt voort

Martina Hingis heeft zonder problemen de vierde ronde op Roland Garros bereikt. De Zwitserse versloeg Ivana Lisjak met 6-1 6-1.

Op Court Suzanne Lenglen verliep de eerste set makkelijk voor Hingis, ze brak drie keer de service van haar opponente uit Kroatië. Ondanks dat ze zelf niet sterk serveerde stond ze geen breakkansen toe en won de set met 6-1.

In de tweede set ging de voormalige nummer één van de wereld door op hetzelfde niveau. Hingis serveerde een stuk beter dan in het eerste bedrijf, waardoor ze opnieuw geen breakkansen tegen kreeg. Lisjak moest wel twee breaks toestaan tegen de als twaalfde geplaatste Hingis. Na drie kwartier tennis was het in de tweede set wederom 6-1. In de vierde ronde speelt Hingis tegen Sharar Peer uit Israel.

Engeland royaal langs Jamaica

Ook zonder Wayne Rooney beschikt Engeland over scorend vermogen. In een oefenwedstrijd won de wereldkampioen van 1966 met 6-0 van Jamaica.

Jamaica bleek een povere sparringpartner op Old Trafford. De Reggae Boys verdedigden naïef en dat euvel uitte zich met name bij dode spelmomenten. Al na elf minuten zorgde Frank Lampard voor de openingstreffer. De middenvelder was goed doorgelopen en profiteerde van voorbereidend werk van Peter Crouch en Michael Owen. Niet veel later kopte Jermain Taylor een vrije trap van David Beckham achter zijn eigen doelman. Dankzij treffers van Crouch en Owen prijkte er een ruststand van 4-0 op het scorebord.

Aan het begin van de tweede helft legde Jamaica meer de nadruk op de defensie en af en toe werd keeper David James (die na rust Paul Robinson verving) getest. Toch liepen de mannen van Eriksson nog uit naar een comfortabele 6-0. Crouch tikte eerst binnen op aangeven van Jamie Carragher, alvorens Michael Owen de boomlange aanvaller uitstekend bediende. Tussendoor miste Crouch nog een strafschop.


Engeland – Jamaica 6-0
11. Lampard 1-0
17. Taylor (ED) 2-0
29. Crouch 3-0
32. Owen 4-0
67. Crouch 5-0
89. Crouch 6-0

Opstelling Engeland

Robinson (46. James), A. Cole ( 35. Bridge), Ferdinand, Terry ( 33. Campbell), Carragher, J. Cole, Lampard ( 68. Carrick), Gerrard ( 77. Downing), Beckham ( 68. Lennon), Crouch, Owen.

Zweedse torrentsite op Nederlandse servers

Icoon Piracy De populaire Zweedse torrentsite thepiratebay.org, die onlangs door de Zweedse autoriteiten afgesloten is, staat weer online. Een van de makers van de site heeft laten weten dat de site via een tijdelijk adres weer beschikbaar is, door middel van servers in Nederland. Op thepiratebay.org kunnen zogenaamde torrents gedownload worden, waarmee het mogelijk is films en muziek te downloaden.

De site grapt met de politieinval door hun naam te veranderen van The Pirate Bay naar The Police Bay.

Het Zweedse parlement nam vorig jaar een wet aan tegen het via internet beschikbaar stellen van auteursrechtelijk materiaal. Daarop nam woensdag de Zweedse politie de 200 servers van thepiratebay.org in beslag. Drie personen werden kort aangehouden, maar zijn alweer op vrije voeten gesteld.

Merk arbiter bij eerste WK-duel Oranje

De wereldvoetbalbond FIFA heeft de Duitser Markus Merk zaterdag aangewezen als arbiter voor het WK-duel tussen Oranje en Servië en Montenegro.

De ervaren arbiter zal tijdens die wedstrijd op 11 juni in Leipzig worden geassisteerd door zijn landgenoten Christian Schrär en Jan-Hendrik Salver. Het Nederlands elftal speelt tegen Servië en Montenegro zijn eerste groepsduel op het WK 2006.


De arbiters tijdens de eerste zestien wedstrijden:
Duitsland – Costa Rica – Horacio Elizondo (Arg)
Polen – Ecuador – Toru Kamikawa (Jap)
Engeland – Paraguay – Marco Rodriguez (Mex)
Trinidad en Tobago – Zweden – Shamsul Maidin (Sin)
Argentinië – Ivoorkust – Franck De Bleeckere (Bel)
Servië en Montenegro – Nederland Marcus Merk (Dui)
Mexico – Iran – Roberto Rosetti (Ita)
Angola – Portugal – Jorge Larrionda (Uru)
Italië – Ghana – Carlos Simon (Bra)
Verenigde Staten – Tsjechië – Carlos Amarilla (Par)
Brazilië – Kroatië – Benito Archundia (Mex)
Australië – Japan – Essam Abd El Fatah (Egy)
Frankrijk – Zwitserland – Valentin Ivanov (Rus)
Zuid-Korea – Togo – Graham Poll (Eng)
Spanje – Oekraïne – Massimo Busacca (Zwi)
Tunesië – Saoedi-Arabië – Mark Shield (Aus)

Britse politie zoekt chemische wapens

Icoon Terrorisme De Britse politie heeft gisteren een grootschalige actie in een huis in het oosten van Londen ondernomen, aangezien ze vermoeden dat daar chemische of biologische wapens gemaakt worden voor een terroristische aanslag. De politie is momenteel op zoek naar de wapens.

De politie heeft twee arrestaties verricht. De twee broers uit Bangladesh worden ervan verdacht tijdens het WK voetbal een aanslag te willen plegen in een Britse pub vol voetbalfans. Een van hen is door de politie neergeschoten en ligt nu in het ziekenhuis. Een bron ter plekke zei over de chemische wapens: "Als je na de aanslag de stoffen zou inademen, zou je direct sterven".

De politie neemt de zaak erg serieus. "Desnoods breken we het huis steen voor steen af", zo hebben ze laten weten. De omgeving van het huis is geheel afgezet en de politie gaat naar binnen met speciale anti-chemische pakken en zuurstofmaskers. Ze denken dat er zich giftige en gevaarlijke stoffen in het huis bevinden. De woning wordt beschouwd als fabriek voor chemische bommen.

Mogelijk zijn de chemische stoffen verwerkt in een 'zelfmoordvest'. Dit vest is nog niet gevonden, en de Britse politie zet alles op alles om het te vinden. Zeker 250 politiemannen zijn in de buurt. Ook de Britse geheime dienst MI5, de brandweer en medische hulpverleners zijn ter plekke. Er moest snel actie ondernomen worden, omdat de politie een aanslag niet uitsloot. Een onderzoek zou volgens hen te veel tijd gekost hebben.

De buren zijn verbaasd. "We kenden ze natuurlijk. Maar we zeiden alleen hallo en gedag. Dit is totaal onverwacht. Wat een schok". Ze dachten dat de verdachten normale mensen waren. Andere buurtbewonders hadden echter al door dat de politie de laatste maanden de omgeving in de gaten hield. "De politie zat hier op de straat voor drie maanden, elke dag van negen uur 's ochtends tot zes uur 's avonds. Ze waren undercover, maar door hun telefoons, kopjes thee en papieren wisten we dat het politie was".

RG: Dementieva verliest van Peer

Sharar Peer heeft voor een verrassing gezorgd door Elena Dementieva uit te schakelen. De Russische kwam in beide sets op voorsprong, maar verloor uiteindelijk met 6-4 7-5.

Elena Dementieva begon sterk in de eerste set, ze brak Peer en kwam 4-1 voor. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Russische, maar Peer brak vervolgens twee keer op rij en hield haar eigen servicegames. Daardoor won de speelster uit Israel de eerste set met 6-4.

De tweede set kende in het begin hetzelfde verloop: Dementieva kwam opnieuw 4-1 voor en leek op weg naar setwinst. Dit was zeker het geval toen de als zesde geplaatste Dementieva kansen kreeg om naar 5-1 te breken. Deze benutte ze niet, ze verloor opnieuw haar eigen service, waardoor het 4-4 en 5-5 werd. Bij die stand kon Peer opnieuw de zwak spelende Dementieva breken, waarop ze zelf voor de winst kon gaan serveren. Op het derde matchpoint was het raak voor Peer, in de vierde ronde speelt ze tegen de winnares van de partij tussen Hingis en Lisjak.

RG: Clijsters vrij eenvoudig door

Net als haar landgenote Justine Henin-Hardenne heeft ook Kim Clijsters zich geplaatst voor de laatste zestien op Roland Garros. In twee sets rekende de Belgische topspeelster af met de Spaanse Anabel Medina, het werd 6-3 en 6-4.

In de vierde ronde moet Clijsters, die in Parijs als tweede geplaatst is, het opnemen tegen de als vijftiende geplaatste Daniela Hantuchová. De Slowaakse moest tegen Nathalie Dechy alles uit de kast halen. Uiteindelijk boog Dechy bij 10-8 in de derde set. Dechy had in de tweede set (3-6) nog wel de stand gelijkgetrokken, nadat Hantuchová met 6-3 de eerste set had gewonnen.

Liberty City Stories trailer

Sinds de bekendmaking van GTA 4 voor de Xbox 360 en PS3 is de aandacht voor GTA: Liberty City Stories (PS2) nòg kleiner dan dat zij al was. Wellicht niet geheel onterecht, daar de PS2 versie een letterlijke port is van de PSP game, minus de multiplayer mogelijkheden. Rockstar is zo vriendelijk geweest alvast een trailer uit te brengen. GTA: Liberty City Stories zal eind juni in de winkels liggen voor de schappelijke prijs van 30 euro.

Bekijk trailer

'WK voetbal slecht voor gewicht'

Tijdens het WK voetbal zal het gewicht van de gemiddelde voetbalfan zo'n drie tot vier kilo toenemen. Dit blijkt uit onderzoek van Duitse medici uit een kliniek in Aken. Grootste oorzaak is volgens de artsen dat men tijdens het WK vele uren voor de televisie zit met bier, wijn, nootjes en chips.

Professor Christian Trautwein van de kliniek in Aken: "Ik ben er zeker van dat er gewichtsproblemen zullen ontstaan door de slechte eetgewoonten en het gebrek aan beweging tijdens het toernooi van een maand." De onderzoekers adviseren de fans tijdens het toernooi zoveel mogelijk peen, paprika en andere gezonde snacks te eten om zo de gewichtstoename te beperken.

Eredivisievoetbal mogelijk weer bij NOS

Als het aan staatssecretaris Van der Laan (Media) ligt, zal er binnenkort weer eredivisievoetbal te zien zijn bij de NOS. Nadat Talpa de uitzendrechten voor de eredivisie kocht, mocht de NOS geen beelden meer uitzenden.

Staatssecretaris Van der Laan wil nu in de Mediawet de plicht opnemen om beelden af te staan aan de NOS. Deze wilde beelden kunnen gebruiken nadat Talpa ze had uitgezonden. Talpa wilde het materiaal echter niet afstaan, afgesproken werd dat de NOS pas na dertig dagen van de beelden gebruik mag maken.

Volgens Van der Laan is de bedoeling van de Mediawet altijd geweest dat de NOS actuele beelden kan uitzenden. Gevolg voor het veranderen van de wet is dat de voetbalrechten minder waard worden omdat de beelden niet meer exclusief zijn. De organisatie Eredivisie CV, die de rechten verkoopt, vindt dat Talpa geen beelden hoeft af te staan aan de NOS. Directeur Alex Tielbeke: "Dat heeft niets met geld te maken. Talpa is op het open net voldoende beschikbaar voor het publiek, zodat iedereen de beelden kan zien."

Wanneer de Mediawet veranderd gaat worden is nog niet duidelijk. Verwacht wordt dat de aanpassing nog langer dan een jaar op zich laat wachten. Wanneer dit is gebeurd zullen de NOS en de partij die eigenaar is van de rechten rond de tafel moeten gaan zitten. Er moeten dan onderlinge afspraken gemaakt worden zoals de duur van de vrij te geven samenvattingen of flitsen en de prijs die er voor betaald moet worden. In de wet komt te staan dat het om 'redelijke voorwaarden' moet gaan.

Job Cohen toont voetbalkunsten

Sinds enige tijd doen de bekende koppen uit de Nederlandse politiek naarstig hun best om in de smaak te vallen bij het jongere publiek. Zo waagde Neerlands premier zich tijdens het bezoek aan Eindhoven -onder de bemoedigende kreten van de jeugd- aan een ritje op een skateboard. Helaas voor hem lag hij langer op de grond dan hij erop stond, maar eerlijk is eerlijk: hij deed een poging. Of het ook goed is geweest voor zijn imago is niet duidelijk.

Dat burgemeesters ook niet vies zijn van een beetje publiciteit, bewijst Job Cohen. De Amsterdamse burgemeester is sinds kort namelijk te zien in een promotiefilmpje voor het WK Amsterdam, een multicultureel voetbalevenement dat volgend weekend voor de zesde keer wordt gehouden.

Gewapend met een voetbal zien we Job Cohen in beeld verschijnen. De burgervader staat op vanachter zijn bureau, waarna het beeld uitzoomt. In driedeling pak voert de bekende burgemeester, of wellicht toch iemand die voor hem moet doorgaan, een scala aan voetbaltrucjes uit die hem -wonderwel- goed afgaan.

Balkenende probeerde het, maar 'Cohen' slaagt. Het enige dat wij nog misten was een oranje stropdas. Maar ja, je kunt niet alles hebben.

Het filmpje kun je hier bekijken (rechtermuisknop, 'Opslaan als...').

Cohen toont zijn balkunsten
Cohen toont zijn balkunsten

Bleach komt ook naar de Wii

Sega zal de Bleach reeks ook naar de Wii gaan brengen. In het Japanse magazine Shonen Jump staan de eerste beelden en informatie van het spel, dat gebaseerd is op de bekende anime serie. Echt veel informatie is nog niet af te leiden uit de vage foto's van het tijdschrift, maar hopelijk zal dit snel veranderen.

Eerder verschenen in Japan al Bleach games voor de Gamecube, PS2 en de drie handhelds. Of de Wii versie wel in Europa zal verschijnen is nog niet bekend.



Verdachte misbruik 92-jarige vrijgelaten

PolitieDe 18-jarige stagiair uit Amersfoort die een 92-jarige dame in verzorgingshuis De Liendert zou hebben verkracht, is al weer vrijgelaten. Er was te weinig bewijs om hem vast te houden maar hij is nog steeds verdacht. Volgens de politie is de vrijlating geen tegenslag: ''Het onderzoek naar de strafbare feiten gaat gewoon door'', zo laat het plaatselijke politiekorps weten.

De jongen, een leerling van het ROC Midden-Nederland, zou de vrouw op vrijdag 19 mei verkracht hebben toen hij de opdracht kreeg een maaltijd na te bezorgen. Vakbond AbvaKabo noemt dit incident ''het topje van de ijsberg''. Stagiairs krijgen veel te veel verantwoordelijkheid zo meent de vakbond. Dat beaamt ook de Landelijke Organisatie Cliëntenraden.

Wii E3 graphics 'topje van de ijsberg'

Een woordvoerder van ATI, de fabrikant verantwoordelijk voor de grafische kaart in de Wii, heeft gezegd dat de graphics van de Wii die we tot dusver hebben gezien nog maar het topje van de ijsberg zijn. De Wii moet tot veel meer in staat zijn: I think what you saw [on Wii] was just the tip of the iceberg of what the Hollywood chip can bring to the Nintendo Wii, aldus John Swinimer, Senior Public Relations Manager of Consumer Products.

De goede man wilde echter niet ingaan op de specifieke specs en zei erbij dat ze er ook niet echt toe doen voor de meeste casual gamers: I'm really not here to talk about the design specs... other than the fact that ATI worked closely with Nintendo. The team that worked on this chip also worked on the Flipper chip that was in GameCube, and they've been working with Nintendo for a very long time so there's a great chemistry with the two teams working together.

I really don't think that it's about the [specs]; I think it's about the innovation that it brings to the table—the motion-sensing, the always-on capability, which is really cool too—the fact that the chip is powerful enough and responsive enough to be there at a moment's notice, and I think that's pretty cool for the average gamer

Het wordt een hete voetbalzomer

Zoals al eerder werd gemeld door onze collega's, liep de finale van het Nederlands kampioenschap zaalvoetbal gisteravond flink uit de hand.

Er wordt in de gastenboeken van de twee betrokken clubs, F.C. Marlène uit Heerhugowaard en Malabata uit Breda, inmiddels druk 'nagepraat' over het incident, waarbij flink werd getrapt, geslagen en met allerlei materialen werd gegooid.

De schuldvraag is nog onbeantwoord, maar volgens de gastenboekooggetuigen begon het met het irritante hooghouden van het balletje door deze 'Gaylord' in de laatste minuut van de wedstrijd. Vervolgens is het onduidelijk of de sterspeler van de bezoekende ploeg zijn 'op de karateschool geleerde trappen' in de praktijk bracht of zelf twee schoppen kreeg. Daarna liep het uit de klauwen toen deze 'blonde imbeciel' het veld op kwam en voorgenoemde speler ging slaan en dus een 'imitatie van Mike Tyson' gaf. In het publiek zaten toen ook nog een stel 'varkens' die het 'verneukten' aan het eind. De politie moest uiteindelijk ingrijpen.

De thuisploeg ging blijkbaar ook niet vrijuit omdat er veel te veel toeschouwers waren toegelaten in de sporthal, de speaker de 'boel zat op te naaien' en de keeper van de thuisploeg zijn 'publiek ging dirigeren'. Oh ja en de scheids floot ook nog ZWAAR in het voordeel van de thuisploeg, maar gelukkig is er ook nog positief nieuws: Het was 'leuk' en het was een 'mooie wedstrijd'.

En? Verheugen we ons al op een leuke lange voetbalzomer?

GPDA wil uitleg van Schumacher

De Grand Prix Drivers Association (GPDA) wil volgend weekend in Silverstone een uitleg horen van Michael Schumacher over wat er nu precies gebeurde tijdens de kwalificatie in Monaco.

Na afloop van de kwalificatie was er veel controverse rondom het incident van de Duitser in de Rascasse tijdens de laatste minuut van de kwalificatie. De stilstaande Ferrari zorgde voor een gele vlag situatie, waardoor de overige rijders geen snelle tijden meer konden rijden. De wedstrijdleiding besloot dat Schumacher met opzet zijn wagen op de baan geparkeerd had en nam de Duitser al zijn tijden uit de kwalificatie af, waardoor hij als laatste moest starten.

Vanwege de actie is de positie van Schumacher als voorzitter van de GPDA onder druk komen te staan. McLaren-testcoureur Pedro de la Rosa eisde zelfs al het aftreden van de Duitser. Maar zo ver zal het waarschijnlijk niet komen, de GPDA zet zich namelijk vooral in voor de veiligheid van de coureurs. En het is algemeen bekend dat Schumacher zich hier altijd intensief voor inzet.

Gronkjaer in gesprek met FC Kopenhagen

Jesper Gronkjaer heeft de eerste gesprekken achter de rug met FC Kopenhagen over een terugkeer naar zijn vaderland.

Momenteel staat de 28-jarige vleugelaanvaller nog onder contract bij VFB Stuttgart, waar hij ondanks een nog twee jaar doorlopend contract mag vertrekken. Ajax informeerde afgelopen seizoen al eens naar de Deen, maar of er nog steeds interesse is, om de aanvaller terug te halen naar Amsterdam, is onbekend.

Nederlandse handbalvrouwen naar EK

De Nederlandse handbaldames van bondscoach Sjors Rottger hebben zich geplaatst voor het EK, dat van 7 tot en met 17 december in Zweden zal worden gehouden.

De Nederlandse ploeg was over twee wedstrijden te sterk voor Wit-Rusland, dat de laatste vijf EK's wel aanwezig was. Na de eenvoudige zege in Rotterdam vorige week (33-24), konden de Oranjedames zich in Gomel een kleine nederlaag van 27-23 permitteren zonder dat het EK-ticket in gevaar kwam.

Zico geeft aanvallers rust

Japan zal het zondag in de oefenwedstrijd tegen Malta moeten doen zonder haar twee vaste spitsen, Naohiro Takahara en Atsushi Yanagisawa. Zowel Takahara als Yanagiswa kampt met een lichte blessure aan respectievelijk de knie en het bovenbeen.

De Braziliaanse bondscoach Zico heeft daarom besloten om de twee rust gegeven, om hun deelname aan de eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap niet in gevaar te brengen. Op 12 juni spelen de Japanners hun eerste wedstrijd op het WK tegen het Australië van Guus Hiddink.

Van der Vaart mist ook Australië

HSV-middenvelder Rafael van der Vaart zal zondag wederom op de bank plaats nemen. Van der Vaart heeft al geruime tijd last van een enkelblessure die na ongelukkig balcontact weer opspeelde, hij is hiervan nog niet genezen.

De oefeninterland tegen Australië zal de laatste wedstrijd van de Nederlandse ploeg zijn als voorbereiding op het WK in Duitsland. Van der Vaart zal wederom op de bank blijven zitten. De enkelblessure is nog niet dusdanig hersteld dat de oud-Ajacied weer het veld op kan tegen de ploeg van Guus Hiddink. De andere geblesseerde, Kew Jaliens, trainde vrijdag gewoon met de ploeg mee, terwijl van der Vaart nog steeds zijn individuele training afwerkte. De technische staf heeft verzekerd dat de kersverse vader niet bang hoeft te zijn voor zijn plaats in de WK-selectie.

Montenegro officieel onafhankelijk

Kaart van Servië en Montenegro Vanavond om 20.00 uur wordt Montenegro officieel een onafhankelijk land. De laatste voorbereidingen worden getroffen voor de officiële ceremonie. Het parlement van Montenegro in de hoofdstad Podgorica is versierd met bloemenkransen en Montenegrijnse vlaggen. Ook komt er een vuurwerkshow. Het moet een groot feest worden wanneer het parlement het referendum officieel zal bekrachtigen. Eind vorige maand stemde 55,5 procent van de Montenegrijnse bevolking voor onafhankelijkheid. De laatste drie jaar maakte Montenegro deel uit de unie Servië-Montenegro.

Beide landen zullen nu een eigen leger gaan vormen. Ljubisa Jokic, de chef van de generale staven van het leger van Servië-Montenegro, is dan ook ontslagen. Ook heeft de president van Servië-Montenegro, Svetozar Marovic, zijn koffers gepakt. Zijn functies worden overgedragen aan de presidenten van de nieuwe landen Servië en Montenegro. Marovic was een voorstander van een onafhankelijk Montenegro, maar is nu wel zijn baan kwijt.

Servië-Montenegro zit in dezelfde groep als Nederland tijdens het WK voetbal in Duitsland. Het zal het laatste WK zijn dat beide landen samen voor de wereldtitel zullen strijden.

Volksfeest met Montenegrijnse vlaggen
Volksfeest met Montenegrijnse vlaggen

'WK voetbal slecht voor gewicht'

Icoon GezondheidTijdens het WK voetbal zal het gewicht van de gemiddelde voetbalfan zo'n drie tot vier kilo toenemen. Dit blijkt uit onderzoek van Duitse medici uit een kliniek in Aken. Grootste oorzaak is volgens de artsen dat men tijdens het WK vele uren voor de televisie zit met bier, wijn, nootjes en chips.

Professor Christian Trautwein van de kliniek in Aken: "Ik ben er zeker van dat er gewichtsproblemen zullen ontstaan door de slechte eetgewoonten en het gebrek aan beweging tijdens het toernooi van een maand.'' De onderzoekers adviseren de fans tijdens het toernooi zoveel mogelijk peen, paprika en andere gezonde snacks te eten om zo de gewichtstoename te beperken.

Testdag 02-06-2006

Ook gisteren is er nog getest in Spanje. Op Barcelona zette Michael Schumacher de snelste tijd neer, en testrijder Robert Kubica werd tweede.

Uitslag testdag Barcelona:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 M. Schumacher Ferrari 01:14.119 112
2 R. Kubica BMW 01:14.136 133
3 G. Fisichella Renault 01:14.504 118
4 H. Kovalainen Renault 01:14.505 122
5 J. Trulli Toyota 01:15.010 104
6 P. de la Rosa McLaren 01:15.122 98
7 JP. Montoya McLaren 01:15.177 113
8 N. Rosberg Williams 01:15.229 85
9 R. Doornbos Red Bull 01:15.508 102
10 A. Davidson Honda 01:15.524 139
11 J. Rossiter Honda 01:15.629 107
12 N. Heidfeld BMW 01:15.674 81
13 D. Coulthard Red Bull 01:15.807 125
14 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 01:16.489 121
15 O. Panis Toyota 01:16.532 78

Finale zaalvoetbal ontaardt in vechtpartij

SportDe finale gisterenavond om de Nederlandse titel bij het zaalvoetbal is uitgelopen op een massale kloppartij. In sporthal de Waardergolf in Heerhugowaard streden het lokale FC Marlène en Malabata uit Breda om de landstitel in de Nederlandse futsal competitie. De eerste wedstrijd was geëindigd in 5-3 voor het 'topmocro'team uit Breda.

Gisteren was de stand na de reguliere speeltijd 6-4 voor de Heerhugowaarders. Daarom moest er verlengd worden. Vijftien seconden voordat de tweede verlenging voorbij zou zijn, met een 8-4 stand op het scorebord, sloegen bij Mourad Boukhari van Malabata de stoppen door toen Ruben van Veen van Marlène de bal hoog ging houden. Boukhari schopte hem met een karatetrap naar de grond. Namens FC Marlène reageerde speler Jordy Wezel hierop, door zich eveneens als karateka te manifesteren. Daarop mengde een groot deel van het publiek zich in de vechtpartij. Een flinke politiemacht moest de vechtenden uiteindelijk uit elkaar halen.

Na een half uur konden de resterende seconden worden uitgespeeld, waarna FC Marlène kon worden gehuldigd tot kampioen van Nederland.

--
Kijk hier (RTL) of hier (RTVNH) voor een filmpje van het gebeuren.

RG: Henin, Myskina verder

Anastasia Myskina en Justine Henin-Hardenne, de laatste twee winnaars op Roland Garros, keren in de tweede week terug op de banen van Parijs. Beide dames noteerden een eenvoudige zege.

Henin gunde Tatiana Garbin vier games: 6-4, 6-0. Sinds 2003 leed de Belgische slechts één nederlaag op Garros en dat was tegen Garbin. De Italiaanse kon aanvankelijk redelijk meekomen door vooral defensief te spelen. Op 4-4 moest ze haar opslag inleveren en stoomde Henin naar de achtste finales. De titelverdedigster toonde zich koelbloedig op de breakpunten: vijf van de zeven kansen werden benut.

In de volgende ronde stuit Henin op de kampioen van 2004, Anastasia Myskina. De Russin won met 6-2, 6-3 van Ana Ivanovic. Opvallende toeschouwer bij dit duel was Boris Jeltsin, de ex-president van Rusland.

Eredivisievoetbal mogelijk weer bij NOS

Icoon MediaAls het aan staatssecretaris Van der Laan (Media) ligt, zal er binnenkort weer eredivisievoetbal te zien zijn bij de NOS. Nadat Talpa de uitzendrechten voor de eredivisie kocht, mocht de NOS geen beelden meer uitzenden. Staatssecretaris Van der Laan wil nu in de Mediawet de plicht opnemen om beelden af te staan aan de NOS. Deze wilde beelden kunnen gebruiken nadat Talpa ze had uitgezonden. Talpa wilde het materiaal echter niet afstaan, afgesproken werd dat de NOS pas na dertig dagen van de beelden gebruik mag maken.

Volgens Van der Laan is de bedoeling van de Mediawet altijd geweest dat de NOS actuele beelden kan uitzenden. Gevolg voor het veranderen van de wet is dat de voetbalrechten minder waard worden omdat de beelden niet meer exclusief zijn. De organisatie Eredivisie CV, die de rechten verkoopt, vindt dat Talpa geen beelden hoeft af te staan aan de NOS. Directeur Alex Tielbeke: "Dat heeft niets met geld te maken. Talpa is op het open net voldoende beschikbaar voor het publiek, zodat iedereen de beelden kan zien."

Verandering
Wanneer de Mediawet veranderd gaat worden is nog niet duidelijk. Verwacht wordt dat de aanpassing nog langer dan een jaar op zich laat wachten. Wanneer dit is gebeurd zullen de NOS en de partij die eigenaar is van de rechten rond de tafel moeten gaan zitten. Er moeten dan onderlinge afspraken gemaakt worden zoals de duur van de vrij te geven samenvattingen of flitsen en de prijs die er voor betaald moet worden. In de wet komt te staan dat het om 'redelijke voorwaarden' moet gaan.

Lazaroni nieuwe trainer Trabzonspor

Het Turkse Trabzonspor heeft in Sebastiao Lazaroni een nieuwe coach gevonden. Hij volgt de Bosnische Vahid Halilhodzic op, die de ploeg afgelopen seizoen naar een plaats in de UEFA Cup volgend seizoen wist te loodsen.

De 55-jarige Braziliaan was tijdens het WK in 1990 werkzaam voor de nationale ploeg van zijn vaderland. In het seizoen 1996/1997 was hij actief bij Fenerbahce. Aad de Mos was een aantal weken geleden ook nog in de running om de nieuwe trainer te worden van de Turkse club.

Burger onderzoekt gerechtelijke dwaling

Icoon MisdaadBurgers nemen niet langer genoegen met de veroordeling van een rechter en gaan zelf op zoek naar vermeende dwalingen. Wetenschapsfilosoof Ton Derksen en verpleeghuisarts Metta de Noo zijn na nauwkeurig onderzoek tot de conclusie gekomen dat verpleegkundige Lucia de B. onterecht is veroordeeld. De verpleegster is voor zeven moorden en drie pogingen tot moord op ziekenhuispatiënten veroordeeld. In een boek dat gisteren is uitgebracht haalden de wetenschapsfilosoof en de verpleeghuisarts de bewijzen tegen De B. onderuit; en rechters werden verweten bevooroordeeld te zijn. Derksen en de Noo kennen de tot levenlange veroordeelde verpleegster niet. Ze wantrouwden het vonnis en gingen op onderzoek uit. Na een uitgebreid onderzoek raakten ze ervan overtuigd dat het hier moest gaan om een gerechtelijke dwaling. De twee zoeken publiciteit met als doel dat de justitie de zaak Lucia de B. heropent.

Er zijn overeenkomsten tussen de zaak Lucia de B. en die van Ernst Louwes in de Deventer moordzaak. Twee schriftkundigen, E. en W. Waisvisz, zijn al sinds 1999 bezig te bewijzen dat Louwes onterecht twaalf jaar kreeg voor de moord op de weduwe Wittenberg. Na een herziening werd de financieel adviseur van de bejaarde vrouw opnieuw veroordeeld. Een groep rond opiniepeiler Maurice de Hond kreeg het voor elkaar dat justitie nu onderzoekt of er inderdaad fouten zijn gemaakt. Ernst Louwes heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn voor de moord op de vermogende weduwe Jaqueline Wittenberg. De echte moordenaar zou volgens opiniepeiler Maurice de Hond de klusjesman zijn.

Voor de twee mannen die veroordeeld werden voor de moord op Christel Ambrosius in Putten wist misdaadverslaggever Peter R. de Vries een nieuw proces af te dwingen. Uiteindelijk werden de mannen in 2002 vrijgesproken voor deze moord. Bij de Schiedammer parkmoord werd ook meteen gedacht aan een gerechtelijke dwaling. Volgens de rechtspsycholoog kon Cees B. onmogelijk de moordenaar van het meisje Nienke zijn. De justitie zag de fout pas in toen vier jaar later de echte moordenaar van Nienke spontaan bekende. De lijst van gerechtelijke dwalingen blijft groeien.

Mogelijk buitenaards leven in rode regen

OnderzoekIn Kerala in het zuiden van India viel in de zomer van 2001 rode regen. De rode kleur komt van roodgekleurde microben, zo stelt fysicus Godfrey Louis van de Mahatma Gandhi Universiteit. Deze microben blijken geen DNA te bevatten. Tot nog toe is men ervan overtuigd dat elk aards leven DNA bevat. De microben blijken te reproduceren tot ongeveer 315 graden Celsius. De limiet voor aards leven om te reproduceren is ongeveer 121 graden Celsius.

Het is goed mogelijk dat deze microben een zeldzame aardse levensvorm zijn. Maar de manier waarop de microben ter aarde kwamen, suggereren dat ze samen met ruimtepuin uit de hemel zijn komen vallen. Vergezocht is het idee niet, want wetenschappers houden al langer rekening met het idee dat het aardse leven vier miljard jaar geleden ook op een dergelijke manier op aarde geïntroduceerd kan zijn.

Momenteel onderzoekt de Britse microbioloog Milton Wainwright van de universiteit van Sheffield monsters van de rode regen. Samen met Louis plant hij verdere experimenten om de cellen voor specifieke koolstof isotopen te testen.

Uitgebreider staat dit artikel op de site CNN.

Met dank aan Onverlaatje voor de vertaling en de submit.

Onverwachte rentree Kewell

Harry Kewell heeft onverwacht zijn rentree gemaakt bij Australië. Sinds begin mei kwam de voetballer van Liverpool niet meer in actie wegens een spierblessure, maar vrijdag speelde hij 85 minuten mee in het oefenduel tegen de amateurs van VV Kloetinge (8-1) waarin hij twee maal scoorde.


Het was niet de bedoeling dat Kewell al zou spelen, maar Kewell wist bondscoach Guus Hiddink te overtuigen zich te laten testen met het oog op het WK. "We wilden hem eigenlijk helemaal niet opstellen, maar bij de rust zei hij dat hij zich nog steeds goed voelde en nog verder wilde gaan. We hebben een mooie bonus van 85 minuten gekregen", aldus assistent-coach Graham Arnold.

Waarschijnlijk zal Kewell niet meedoen in het oefenduel zondag tegen Nederland. De verwachting is dat hij woensdag in de laatste oefenwedstrijd tegen Liechtenstein wel weer zal meespelen.

'Oprichter NVD al jaren "verdacht"'

Icoon ShockingAd van den Berg, één van de oprichters van de recent opgerichte partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit (NVD), die onder andere seks met kinderen toe wil staan, blijkt al dertien jaar op recreatiepark Het Kruininger Gors in Oostvoorne te wonen. Hier viel hij al lang op doordat hij altijd jonge jongens om zich heen had. Hij stond in het park bekend al een kindervriend. Veel regelmatige gasten kregen afgelopen week de schrik van hun leven, toen ze ontdekten dat deze kindervriend medeoprichter van een 'pedofielenpartij' is.

"Hij werd altijd omringd door jongetjes," zegt een parkbewoner. "De man vertelde dat hij jongens opving die dreigden te ontsporen. Hij zou in de jeugdhulpverlening werken." Ook andere bewoners zeggen dat ze zijn gedrag al langer "verdacht" vonden, doordat hij zoveel jonge jongens naar zich trok. Toch heeft hij ook medestanders: "Wij geloven er niets van dat hij een pedofiel zou zijn. Hij breekt alleen een lans voor seks op jonge leeftijd. Ik vertrouw hem en zou zo mijn kleine kinderen bij hem achterlaten." Dat is opvallend, want in een recent interview beweert Van den Berg wel degelijk pedofiel te zijn.

Inmiddels heeft Van den Berg zich opgesloten in zijn caravan en doet hij voor niemand de deur open. Een bewoner vertelt dat hij bang is, omdat hij via e-mail bedreigd wordt. Het is wel duidelijk dat hij in zijn caravan zit. De parkeigenaar was overigens niet bereikbaar voor commentaar.

Ad van den Berg
Ad van den Berg in zijn caravan

NAC moet wachten tot zondag

NAC Breda weet aankomende zondag, in de rust van de EK-finale tussen Jong Oranje en Jong Oekraïne, of het komend seizoen Europa in mag of niet.

Dan worden er door de UEFA twee tickets verloot voor de voorronde van de UEFA Cup, die worden toegewezen aan ploegen die hoog scoorden in het Fair Play-klassement. De Bredanaars loten namens Nederland mee. In België hoopt Roeselare op een uitverkiezing, en namens Duitsland loot het Borussia Dortmund van trainer Bert van Marwijk mee.

Button: "We halen het maximale uit de wagen"

[center]
Jenson Button denkt dat het team van Honda Racing F1 momenteel de volledige potentie van de auto benut. Afgelopen twee dagen testte de Brit op het circuit van Barcelona. Woensdag en donderdag reed hij meer dan tweehonderd ronden op het Catalaanse circuit.

"We hebben deze week enorm veel werk verzet. Ik denk dat we op dit moment het maximale uit de auto halen. De test verliep goed. We hebben naast het normale bandenwerk ook gekeken naar de problemen die we in Monaco hadden. We hebben ons geconcentreerd op het vinden van een afstelling waarmee we consistente rondetijden kunnen rijden," aldus Button na afloop van de testdagen.

Van der Sar gaat voor record

Tijdens het wereldkampioenschap voetbal gaat Edwin van der Sar op recordjacht. Niet alleen kan hij recordinternational worden, de sluitpost van Manchester United kan ook Ruud Krol uit de boeken schrijven.

Voormalig recordinternational Krol speelde op twee WK's (1974, 1978) alle wedstrijden mee en kwam daarmee 1290 minuten in actie. Als Nederland in Duitsland de halve finale weet te halen, minimaal een duel in verlenging eindigt en Van der Sar alle duels in het doel staat, dan breekt hij dat record. Van der Sar staat nu op 660 minuten.

Twist and Shout

Een paar tieners die aan Google Idols meedoen, het is allemaal leuk en aardig, maar sommige zaken kun je beter aan echte professionals overlaten!

Check deze clip van 'Mona-toetje' Bracha van Doesburgh en collega-actrice Katja Herbers.
Dit filmpje is pas een paar dagen in omloop en is gemaakt om het Nederlands Online Film Festival te promoten.

Volgens Novum komen binnenkort nog meer clips, ook van andere 'bekende Nederlanders'. Bracha en Katja hebben ook nog een ander nummer geplaybackt, namelijk 'All by myself' van Céline Dion.

Misschien toch even die site in de gaten blijven houden in de komende weken.

Met dank aan BaggerUser voor de submit

WK 2006 subsite zoekt sportposters

Hou je van verslagen schrijven ? Ben je tijdens het wereldkampioenschap voetbal niet van de tv weg te slaan ? Of vind jij het leuk om alle WK-nieuwtjes te volgen en te posten ?

Voor de WK-subsite zoeken we naar mensen die ons meehelpen om het tot een succes te maken. Lijkt je het wel wat om mee te werken, en heb je een goede beheersing van de Nederlandse taal? Stuur dan voor 9 juni een mailtje naar sport@fok.nl o.v.v. Sollicitatie WKsubsite, met daarin je nickname, je leeftijd en een herschreven sportbericht.

Helft MMO markt van Blizzard

De afgelopen twee jaar hebben we duidelijk gemerkt dat World of Warcraft, een MMORPG van Blizzard, ongekend populair is. Naast het groepje gamers dat reeds bekend was met de Warcraft serie, heeft Blizzard ook vele mensen aan zich weten te binden die voorheen amper een spelletje hadden aangeraakt. Dit spelersaantal groeit nog altijd aanzienlijk, zeker ten opzichte van andere MMO's zoals in deze grafiek is te zien.

Dit is dan ook duidelijk te zien in de positie van World of Warcraft in de MMO markt. Uit dit diagram blijkt dat Blizzard dankzij WoW maar liefst 50,6% van de MMO markt in handen heeft. Andere grootheden zijn Lineage 1 en 2, die respectievelijk 11,7% en 10,1% domineren. Het resterende percentage is verdeeld over vele, relatief minder populaire games.

PSV is niet bang Farfán kwijt te raken

Alhoewel voetballer Jefferson Farfán open staat voor een transfer naar HSV en al een principeakkoord heeft gesloten met de Duitse club, is PSV niet bang om de aanvaller kwijt te raken.

Volgens de Eindhovenaren is de vaste afkoopclausule van 12 miljoen euro te hoog voor HSV. "HSV heeft zich bij ons gemeld, maar Farfán wil graag in Eindhoven blijven. Dus daar rekenen we op", aldus voorzitter Rob Westerhof.

Lifestyle: Eronieuws (18+)


Wie vraag je om advies als het gaat om erotische artikelen? FOK! natuurlijk! Deze review is namelijk de eerste in een serie reviews waarin allerlei spannende artikelen, ondeugende spelletjes en lekkere speeltjes worden besproken. In elke review vind je een zestal artikelen, verdeeld in drie categoriën: 'voor haar', 'voor hem' en 'voor stelletjes'. In samenwerking met online erotiekwinkel Eroware geven we daarnaast ook nog eens tien procent korting op elke bestelling!

Kroatië verandert op last van FIFA shirts

De Kroatische voetbalbond zal het tenue van haar nationale ploeg aanpassen. De FIFA had dit gevraagd omdat het shirt volgens de wereldvoetbalbond te wit was.

De wereldvoetbalbond ontdekte dat het witte shirt met de bekende rode vierkanten te veel wit bevatte. Het zou hierbij gaan om een percentage van dertig procent, en dat is volgens de reglementen van de FIFA niet toegestaan. Inmiddels hebben de Kroaten al een oplossing gevonden voor het probleem. Ze verhelpen het teveel aan wit door meer rode vlakken op de rugzijde aan te brengen.

Enkele screenshot Command & Conquer 3

Electronic Arts heeft één enkele screenshot vrijgegeven van het nieuwste deel in de klassieke RTS serie Command & Conquer. Command & Conquer: Tiberium Wars speelt zich af in het jaar 2047, in een wereld waarin Tiberium verpreid is over het gehele oppervlak van de aarde. Op het moment dat er een alles of niets poging wordt gedaan om de Tiberium verpreiding in stand te houden, zal de GDI wederom de strijd aan gaan met de Brotherhood of NOD.

Command & Conquer 3: Tiberium Wars moet in 2007 in de winkels verschijnen.



Chelsea haalt John Obi Mikel

John Obi Mikel gaat definitief naar Chelsea. De Londenaren betalen ruim twintig miljoen euro voor de Nigeriaan.

Mikels vorige club, Lynn, krijgt maar zo’n vier miljoen euro voor de middenvelder. Het overige deel van de transfersom gaat naar Manchester United, waar Mikel vorig jaar al een voorcontract had getekend, maar later beweerde daar onder druk te zijn gezet om te tekenen.

Voor Chelsea is John Obi Mikel de vierde versterking in korte tijd. Eerder konden The Blues al Michael Ballack, Salomon Kalou en Andrei Shevchenko verwelkomen.

Veel Nederlanders negatief over islam en allochtonen

EnquêteUit een enquête van onderzoeksbureau Motivaction onder 1.200 mensen blijkt dat 25% van de Nederlandse bevolking zeer negatief staat ten opzichte van allochtonen. Zo'n 10% komt er zelfs openlijk voor uit racistisch te zijn. Zij vinden autochtone Nederlanders intelligenter dan allochtonen en voelen zich superieur aan allochtonen. Ook vinden ze dat Nederlanders zich niet zouden moeten mengen met andere nationaliteiten. De groep die dit betreft, is gemiddeld tussen de 14 en 25 jaar en heeft een lage of middelbare opleiding.

Over moslims wordt nog veel negatiever gedacht dan over allochtonen. Zo'n beetje 50% van de Nederlanders heeft een afkeer van moslims. Ze zijn bang voor de invloed van de islam op de Nederlandse samenleving. Volgens 43% staat de islam niet voor vrede en 66% van de ondervraagden vindt deze religie onverenigbaar met het moderne leven in Europa.

Overigens is de grote meerderheid van de Nederlanders, 73%, niet racistisch. Veruit de meesten zijn ook voor een multiculturele samenleving. Wel noemt bijna 80% van de ondervraagden de situatie tussen de verschillende culturen ''gespannen''. Veel Nederlanders erkennen dat racisme in ons land voorkomt. Volgens de meesten (66%) zelfs op grote schaal; 80% meent dat het racisme de afgelopen jaren is toegenomen.

DVD: Jim Speelmans - Hier is hij!

Als je tegenwoordig een komiek op televisie ziet, dan is de kans groot dat hij zich als 'Stand Up Comedian' profileert. Niet zo gek, want elke malloot kan wel ergens een keertje tien minuten zijn ding doen in een lokale kroeg, maar landelijk doorbreken lukt maar weinigen. De drempel om dan ook nog eens het theater aan te doen is nog veel hoger. Toch weten steeds vaker cabaretiers uit de hoek van Stand Up de theaterplanken te beklimmen, maar met wisselend succes. In de voorstellingen van Wilko Terwijn is door de regie zelfs driftig geknipt en geplakt om de kijkers te laten geloven dat het publiek echt moest lachen om een foute grap. Vandaar ook misschien de geruststelling op de hoes van de voorstelling Hier is hij! van Jim Speelmans: "Op deze dvd is op geen enkele wijze een extra lach of applaus technisch toegevoegd".

Golden League: Bekele wint niet in Oslo

De eerste Golden League ontmoeting in Oslo leverde liefst zes beste jaarprestaties op. Sensationeel was de nederlaag van Kenenisa Bekele op de 5.000 meter.

De Keniaan Isaac Songok was de boeman voor Bekele. Songok liep in de slotfase opvallend makkelijk weg van het Ethiopische loopwonder en klokte met 12.55,79 de snelste tijd van dit seizoen. Op ruim twee seconden finishte Bekele als tweede. De 5.000 meter bij de vrouwen verliep wel volgens de verwachting, want Tirunesh Dibaba maakte haar favorietenrol waar. Ook Dibaba liet met 14.30,40 de beste jaarprestatie noteren. Ejegayehu Dibaba en Edith Masai completeerden het podium.

Beste jaarprestaties waren er ook voor Andreas Thorkildsen (speerwerpen, 91,59 meter), Sanya Richards (400 meter, 49,82), Mohammed Al Azzimi (800 meter, 1.44,59) en Alex Kipchirir (1.500 meter in 3.50,32). De 100 meter bij de mannen leverde een zege op voor Asafa Powell, die bij afwezigheid van Justin Gatlin niet over echte concurrentie beschikte. De tijd van de Jamaicaan viel met 9,96 licht tegen. Shawn Crawford (10,00) en Marcus Brunson (10,04) bleven relatief dicht in de buurt.

Uitslagen oefenduels 02/06/2006

Alleen Duitsland en Togo boekten vrijdagavond een overwinning in de aanloop naar het WK. De kraker tussen Italië en Oekraïne eindigde onbeslist.

Duitsland liet een stijgende lijn zien in het duel met Colombia: 3-0. Bondscoach Klinsmann startte met zijn basisteam voor het WK en bij tijd en wijle werden de Zuid-Amerikanen zelfs dolgedraaid in Mönchengladbach. Michael Ballack, Bastian Schweinsteiger en Tim Borowski mochten een treffer vieren.

Italië en Oekraïne slaagden er niet in de toeschouwers in Lausanne op goals te trakteren: 0-0. Onder een intimiderend sfeertje, wegens de vele meegereisde tifosi, kwamen beide teams tot weinig kansen. Via De Rossi was Italië vlak voor rust dichtbij, maar zijn kopbal werd stijlvol gekeerd door Shovkovsky. Oekraïne – nog zonder Shevchenko – legde de nadruk op verdedigen en bijna stal het via Voronin de zege. Italië is nu al achttien duels aaneen ongeslagen.

Zweden heeft de WK-vorm helemaal niet te pakken. De Scandinaviërs speelden met 1-1 gelijk tegen Chili. Erger is dat de mannen van Lagerbäck nauwelijks via positiespel tot mogelijkheden kwamen. Niet toevallig viel de 1-0 uit een fantastisch ingeschoten vrije trap van Larsson. Even na rust tekende Suazo voor de gelijkmaker, waarna Zweden noodgedwongen naar achteren moest. Bij Chili ging het steeds net mis in eindfase.

In Sittard leed Angola een 2-3 nederlaag tegen Turkije, dat ook druk aan het oefenen is. De zwarte antilopen pakten via Akwa de leiding; Turkije sloeg echter terug met treffers van Necati en Nihat. Angola leek nog weg te komen met een gelijkspel dankzij Love, maar even voor tijd groeide Halil Altintop uit tot matchwinnaar. Togo behaalde bij Liechtenstein haar eerste zege van 2006: 0-1. Coubadja scoorde voor de ploeg van Otto Pfister.


Uitslagen oefenduels:

Duitsland – Colombia 3-0
21. Ballack 1-0
38. Schweinsteiger 2-0
70. Borowski 3-0

Zweden – Chili 1-1
32. Larsson 1-0
51. Suazo 1-1

Liechtenstein – Togo 0-1
55. Coubadja 0-1

Angola – Turkije 2-3
32. Akwa 1-0
53. Necati 1-1
71. Nihat 1-2
83. Love 2-2
84. Halil Altintop 2-3

Tunesië – Uruguay 0-0

Italië – Oekraïne 0-0


Programma:
Engeland – Jamaica
Tsjechië – Trinidad en Tobago
Zwitserland – China
Polen – Kroatië
Luxemburg – Portugal
Spanje – Egypte

[Update] Eerste mappack Perfect Dark Zero toch niet online

Microsoft heeft vandaag de eerste mappack voor Perfect Dark Zero op hun Marketplace gezet. Zeven maanden na het uitkomen van Rare's first person shooters zijn er nu vier nieuwe maps beschikbaar, namelijk Plaza, Trench, Rooftops en Gas Plant.
De mappack is voor 500 Marketplace points te downloaden, wat neerkomt op een prijs van rond de 6 dollar.



Update:
www.majornelson.com meldt dat de nieuwe multiplayer maps nog even op zich laten wachten. De e-mail was al verstuurd, nog voordat de maps af waren. Wanneer de mappack dan wel online beschikbaar zal zijn is nog niet bekend.

Met dank aan Lampie_ voor het melden.

NAVO-landen verdeeld over Europees antirakettenschild

Icoon BuitenlandsHet plan om een antirakettensysteem in Europa te zetten wordt niet door alle 26 NAVO-landen toegejuicht. Enkele weken geleden presenteerden onderzoekers van de NAVO een technisch rapport met de mogelijkheden voor een Europees antiraketsysteem. De installatie is bedoeld om vijandige raketten die via satellieten ontdekt worden uit de lucht te schieten voordat ze schade kunnen aanrichten in Europa.

Het prijskaartje wat aan het plan hangt blijkt voor sommige landen het grootste probleem te zijn. De kosten voor de bouw van het antirakettensysteem bedraagt 6 tot 20 miljard euro. Volgens die landen is het niet nodig Europa nog beter te bewapenen tegen de toenemende dreiging van Iran en bijvoorbeeld Noord-Korea. Polen, die het systeem wel als een aanwinst ziet, begint samen met de Verenigde Staten plannen te maken.

Nederland erkent, volgens ingewijden bij de NAVO, dat op een bepaald moment de situatie zich kan voordoen dat een land een raket op Europa afschiet, maar begrijpt ook de aarzeling van andere landen. Een opstelling in Nederland ligt niet echt voor de hand. De logische opstelling voor het afweersysteem tegen Iran zou Turkije zijn. Voor mogelijke aanvallen vanuit Noord-Korea zou Polen een goede locatie zijn. Tijdens de NAVO-besprekingen zal dit onderwerp ter sprake komen. Volgens ingewijden zal een besluit zeker tot volgend jaar op zich laten wachten.

Met dank aan IHVK voor de submit.

'Amerikanen richtten opnieuw bloedbad aan'

Icoon OorlogVoor de tweede keer in een week tijd is het Amerikaanse leger in verlegenheid gebracht door beschuldiging van een bloedbad. De Britse omroep BBC heeft een video uitgezonden waaruit zou blijken dat Amerikaanse militairen elf Iraakse burgers heeft doodgeschoten. Het bloedbad zou zich op 15 maart hebben afgespeeld in het dorp Ishaqi.

De video toont de lichamen van de Irakezen. Volgens de BBC zouden de elf doodgeschoten zijn door Amerikaanse militairen. De Amerikaanse regering meldt wel dat er die dag burgers zijn omgekomen bij een militaire operatie maar ontkent dat ze zouden zijn doodgeschoten. Ook zou het niet om elf, maar om vier dodelijke slachtoffers gaan.

De Irakezen zouden volgens de Amerikanen zijn omgekomen doordat de woning waarin zij zich bevonden instortte als gevolg van beschietingen door Amerikaanse helikopters. De heli's hadden het vuur geopend op de woning omdat een voortvluchtig Al Qaeda-lid zich daar schuil zou houden. Volgens de BBC waren de burgers echter al omgekomen door Amerikaanse kogels op het moment dat het gebouw instortte, dan wel werd verwoest.

De BBC zou de beelden hebben gekregen van soennitische rebellen, maar trekt de authenticiteit ervan niet in twijfel. De Amerikaanse legerleiding doet onderzoek naar dit incident en naar een ander incident dat de VS eerder deze week in verlegenheid bracht. In het dorp Haditha zouden Amerikaanse militairen uit wraak 24 burgers hebben gedood nadat één soldaat werd doodgeschoten. Binnen enkele weken hoopt men de rapporten te kunnen afronden.

Zie voor de beelden het bronartikel.
Met dank aan Nyrem voor de submit.

Meer foto's Xbox 360 accessoires

Op de website gamefront.de zijn een aantal goede foto's verschenen van de nieuwe accessoires voor de Xbox 360. Het gaat om de HD-DVD speler, de draadloze headset, het stuurtje en de receiver voor je PC. Vooral het laatste plaatje is interessant omdat daar te zien is dat er 3 USB-poorten op de HD-DVD speler zitten, waarvan er eentje gebruikt zal worden om de speler op de 360 aan te sluiten. Ook is te zien dat je een aparte stekker nodig zal hebben voor de speler. Het is echter niet geheel duidelijk waar het klepje voor dient. Wat ook handig is dat je de standaard headset ook op het stuurtje zal kunnen aansluiten.








Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.