FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 2 juni 2006

Land van Ooit mag open blijven

Icoon BinnenlandsAttractiepark Het Land van Ooit in Drunen mag open blijven. Dat heeft de rechter-commissaris in Den Bosch vrijdagochtend bepaald in het vorige week uitgesproken faillissement van exploitatiemaatschappij Kuijkse Heide.

De fiscus had faillissement aangevraagd na een geschil tussen Het Land van Ooit en de Belastingdienst over de uitvoering van de betalingsregeling. Bewindvoerder J. Stadig onthulde dat de totale schuld 650.000 euro bedraagt.

Volgens de directie van Het Land van Ooit zijn er geen gevolgen voor de bezoekers. Ook zou het park al 265.000 euro hebben klaarliggen om een deel van de schuld af te lossen. Bovendien zou er een geldschieter gevonden zijn die garant wil staan voor de schuld.

Er loopt op dit moment nog een hoger beroep van Het Land van Ooit tegen het faillissement. Wanneer dat dient is nog niet bekend.

Met dank aan Roel123 voor het herschrijven en submitten.

Miss WK komt uit Togo

Haar naam luidt Edwige-Grâce Madzé Badakou. Ze is 24 jaar, 1 meter 74 lang, 56 kilo's licht, komt uit Togo en ze is gisteren gekozen tot Miss WK.

De jury, die bestond uit een aantal sportpersoonlijkheden en celibrities, riep haar uit tot Miss WK in een verkiezing, waarbij ook 31 andere missen van de overige deelnemende landen, streden. Badakou had al enige ervaring als Miss Togo en nu zal ze tijdens diverse FIFA-gelegenheden haar thuisland vertegenwoordigen.

Badakou zal ook aanwezig zijn tijdens diverse wedstrijden en wellicht de Togolezen supporteren. Dat zal hard nodig zijn, want in een vriendschappelijk duel tegen Liechtenstein wist Togo niet verder te komen dan een 1-0-zege. Tweede en derde in de miss-verkiezing werden respectievelijk de Spaanse Maria Garrido Baez en de Ecuadoriaanse Katty Lopez.

Een overzicht van de verkiezing en de missen kan hier gevonden worden.


Miss WK uit Togo: Edwige-Grâce Madzé Badakou.

Duitsland beleeft goede generale tegen Colombia

In Mönchengladbach heeft die Mannschaft een prima generale gekend. Duitsland versloeg Colombia met 3-0.

Bij rust leidde de gastheer met 2-0. Michael Ballack scoorde de openingstreffer op aangeven van Schweinsteiger. Uit een vrije trap tekende Schweinsteiger zelf voor de tweede treffer. Twintig minuten voor tijd scoorde Borowski het laatste doelpunt met een knap schot. Duitsland speelde de gehele partij opvallend goed en de Colombiaanse tegenstander werd zo nu en dan zelfs dolgedraaid.

'Helft politici moet worden ontslagen'

Icoon Politiek "Het openbaar bestuur in Nederland is net spaghetti", vindt Mark van der Horst, voormalig VVD-wethouder van Verkeer in Amsterdam. Iedereen regeert over elkaar heen. "Nederland kan met de helft minder politici toe. Ik moest vergaderen over wegen rondom Amsterdam. Toen ik aantrad, was er een vergadering per weg. Dus een vergadering over de ontsluiting van de Flevopolder, een vergadering over de route naar het noorden. Ik heb daar flink de bijl in gezet. Er is nu nog één orgaan over. Dat doet pijn, maar het kan. Ik geloof dat het in de rest van het Nederlands bestuur ook kan".

Deze week verscheen zijn boek 'Bestuurlijke spaghetti', met Van der Horst's visie op het openbaar bestuur: het moet minder. Zo vindt hij dat de provincies Groningen, Friesland en Drenthe, die toch al veel samen optrekken, op veel gebieden kunnen fuseren. Hij vraagt zich af hoe het kan dat het aantal leden van de Provinciale Staten maar door blijft groeien. Ook vraagt hij zich af waarom de deelraden in Amsterdam volledig opgetuigde politieke organen zijn. "Het wordt tijd voor een grote schoonmaak".

Bestuurlijke sanering is volgens hem nodig, niet bestuurlijke vernieuwing. Hij hoopt dat de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken flink gaat snoeien in het aantal politici. "Dat gaat pijn doen en kost natuurlijk geld, maar de kosten heb je er na acht jaar uit. Volgens mij gaat de democratie erop vooruit. Door die brij aan overlegorganen is er niemand meer ergens op af te rekenen. Een gemeenteraadslid heeft niets meer aan zijn controlerende functie, want een wethouder kan altijd zeggen: dat compromis moest ik sluiten in dat en dat overleg. Niemand gaat nergens meer over".

Hij heeft het idee dat de politieke organen voor alles dezelfde oplossing zagen: meer politieke organen. Zo wordt Amsterdam bestuurd door de provincie Noord-Holland, het regionaal orgaan Amsterdam, de gemeente Amsterdam en de stadsdeelraden in Amsterdam. "Daarmee zijn er 231 politici die zich met mij als inwoner van Amsterdam-Zuidoost bemoeien".

Van der Horst vindt het hoopvol dat Minister Remkes van Binnenlandse Zaken een studiereis naar Denemarken heeft gepland. In Denemarken hebben regering en parlement flink gesnoeid in het aantal politici. Van veertien provincies zijn er vijf gemaakt, en alle gemeenten met minder dan 30.000 inwoners gingen op in andere gemeenten. "Ik zeg niet dat het precies zo moet, maar het bewijst wel dat het kan".

Overigens houdt Van der Horst niet de eer aan zichzelf om de politiek weer een beetje kleiner te maken. Hij treedt binnenkort aan als waarnemend burgemeester van de gemeente Heemskerk.

Uitslagen Dag 6 Roland Garros

Roger Federer, Rafael Nadal en David Nalbandian plaatsten zich vandaag voor de volgende ronde op Roland Garros. Ook bij de vrouwen boekten de titelpretendenten een zege.

Wegens de regen van gisteren moest een aantal partijen uit de tweede ronde worden ingehaald. Rafael Nadal maakte geen fout en zette Kevin Kim eenvoudig aan de kant: 6-2, 6-1 en 6-4. In de derde set onderging de Spanjaard een blessurebehandeling, maar volgens Nadal is er niets aan de hand: ”Ik had een probleem met de tape, niet met mijn voet.”

Roger Federer slaagde tegen Nicolas Massu voor zijn eerste test: 6-1, 6-2, 6-7 en 7-5. De Zwitser stelde in de eerste twee sets nadrukkelijk zijn kandidatuur voor de eindstrijd. Massu, niet de minste op gravel, zag alle hoeken van de baan. Op 5-5 in het derde bedrijf plaatste Federer naar het zich liet aanzien de cruciale break. Massu brak echter op het moment suprème om later de tiebreak te winnen. De Chileen kon Federer lang bijbenen in de volgende set, maar uiteindelijk drukte de nummer één van de wereld door.

David Nalbandian moest nog dieper gaan om de taaie Dmitry Tursunov van zich af te schudden. De Argentijn, als derde geplaatst, verloor de eerste twee sets, maar knokte zich terug. In de achtste finales stuit Nalbandian op zijn landgenoot Martin Vassallo Arguello, die de opmars van Raemon Sluiter een halt toeriep. Nederlands succes was er wel in het dubbelspel, want Rogier Wassen won met zijn partner Kristof Vliegen van het Franse koppel Devilder/Patience: 7-5, 6-7 en 8-6.

Het vrouwentoernooi moet eigenlijk nog op gang komen. Behoudens de uitschakeling van Nadia Petrova doen de favorieten hun plicht. Zo ook vandaag. Kim Clijsters en Martina Hingis speelden nog een tweede rondepartij en beiden gingen ze soepeltjes door. Hingis rekende af met Zuzana Ondraskova (6-1, 6-3), terwijl Clijsters een maatje te groot was voor Conchita Martinez Granados (6-0, 6-3).

Maria Sharapova en Amelie Mauresmo mogen zich al achtstefinalist noemen. Mauresmo – vaak zenuwachtig voor eigen volk – speelde erg goed tegen Jelena Jankovic: 6-3, 6-3. ”Alles liep perfect”, aldus Mauresmo. ”Het zonnetje straalde en het publiek was betrokken.” Na een weifelend begin komt ook Sharapova in vorm. De Siberische vermorzelde Alicia Molik in de eerste set, om nog even in de problemen te komen: 6-0, 7-5.

Mannen, 2e ronde:

Kevin Kim (USA) – Rafael Nadal (Spa/2) 2-6, 1-6, 4-6
James Blake (USA/7) – Nicolas Almagro (Spa) 6-7, 6-2, 6-4, 6-4
David Ferrer (Spa/15) – Jeremy Chardy (Fra) 6-1, 6-4, 3-6, 6-1
Fernando Verdasco (Spa/28) – Juan Monaco (Arg) 6-4, 4-6, 4-6, 1-6

Mannen, 3e ronde:

Mario Ancic (Kro/12) – Albert Montanes (Spa) 6-1, 6-2, 6-4
Carlos Moya (Spa/30) – Nikolai Davydenko (Rus/6) 1-6, 5-7, 3-6
Gaston Gaudio (Arg/10) – Juan Carlos Ferrero (Spa/24) 7-5, 7-5, 7-6
Tomas Berdych (Tsj/20) – Nicolas Kiefer (Dui/13) 6-1 opgave
Lukas Dlouhy (Tsj) – Tommy Robredo (Spa/7) 1-6, 4-6, 2-6
David Nalbandian (Arg/3) – Dmitry Tursunov (Rus) 2-6, 5-7, 6-4, 6-2, 6-4
Martin Vassallo Arguello (Arg) – Raemon Sluiter (Ned) 2-6, 6-4, 6-3, 3-6, 6-1
Roger Federer (Zwi/1) – Nicolas Massu (Chi/32) 6-1, 6-2, 6-7, 7-5

Vrouwen, 2e ronde:

Elena Dementieva (Rus/6) – Viktoriya Kutuzova (Oek) 3-6, 6-0, 6-4
Conchita Martinez Granados (Spa) – Kim Clijsters (Bel/2) 0-6, 3-6
Zuzana Ondraskova (Tsj) – Martina Hingis (Zwi/12) 1-6, 3-6
Jie Zheng (Chi) – Ivana Lisjak (Kro) 4-6, 4-6
Anna Medina Garrigues (Spa/26) – Kaia Kanepi (Est) 6-3, 4-6, 6-0
Anna-Lena Grönefeld (Dui/13) – Jamea Jackson (USA) 6-7, 6-2, 6-1

Vrouwen, 3e ronde:

Francesca Schiavone (Ita/9) – Flavia Pennetta (Ita) 4-6, 6-1, 9-7
Katarina Srebotnik (Slo/24) – Dinara Safina (Rus/14) 3-6, 4-6
Na Li (Chi) – Svetlana Kuznetsova (Rus/8) 3-6, 6-7
Julia Vakulenko (Oek) – Patty Schnyder (Zwi/7) 6-2, 5-7, 0-6
Venus Williams (USA/11) – Karolina Sprem (Kro) 7-5, 6-3
Maria Sharapova (Rus/4) – Alicia Molik (Aus) 6-0, 7-5
Amelie Mauresmo (Fra/1) – Jelena Jankovic (SeM) 6-3, 6-3
Aravane Rezai (Fra) – Nicole Vaidisova (Tsj/16) 1-6, 7-6, 0-6

WK 2006 subsite: We zijn live!

Binnenkort begint het Wereldkampioenschap voetbal, het kan je niet ontgaan zijn. Nederland is er dit keer weer wel bij, en FOK!sport kan natuurlijk niet achterblijven.

We zullen je regelmatig op de hoogte houden van de perikelen binnen de verschillende selecties, en natuurlijk ook van wat er op de velden gebeurt, van München tot Hamburg en van Gelsenkirchen tot aan Berlijn.

Natuurlijk is er ook een manager, in de vorm van een WK-pool. Test je kennis van het voetbalwereldpodium aan de werkelijkheid en wordt de beste WK-voorspeller van FOK!.

Ga nu naar De WK-manager of direct naar de FOK!WK-pool.

Doe mee met de FOK! WK-pool!

Icoon Sitenews - FrontpageHet oranjegedruis is niet van de lucht dezer dagen. Niet zo gek ook, met het WK voor de deur. Onlangs openden we op FOK! al het WK2006-forum, doet FOK!games mee aan de Xbox Cup en vanaf nu kun je ook je eigen voorspellingen doen in de FOK! WK-pool.

Op wk2006.fok.nl, de WK-site van FOK!sport, vind je naast het laatste WK-nieuws en wedstrijdverslagen ook onze eigen WK-pool. Je kunt hierin voor elke wedstrijd de eindstand voorspellen, de uiteindelijke groeps-eindstanden invullen, schatten hoeveel eigen goals er vallen, en nog veel meer.

Strijd om het hoogste aantal punten, en word WK-kenner van het jaar.

Safe Sex

In ons steeds vrijer wereldje is het voor homo's nog niet eens mogelijk om gewoon gezellig bij elkaar een feestje te bouwen. Tijd om even de boel op stelten te gaan zetten in Polen. Je bent uitgenodigd.
Mocht je het in het echte wereldje niet redden, dan kan het virtuele leven misschien een uitkomst bieden. Het leven van een homo gaat niet over rozen en zoals in dit filmpje te zien is, maken ze het zichzelf ook niet makkelijk. Maar het heeft tenminste een goed einde.

Nou vooruit dan maar, nog een filmpje. Safe sex schijnt nogal belangrijk te zijn. Het is nogal vervelend als je een paar dagen later met een brandende pik in je broek loopt. Wij zijn de laatste die safe sex op willen dringen, sterker nog, ik moet nog een weblogger vinden die geen maagd is. Wat weten wij er dan van af. Dat neemt niet weg dat dit filmpje best wel leuk gemaakt is.

Met dank aan dfr0st voor de submit

Paul Martens succesvol in Luxemburg

De Duitser Paul Martens heeft de derde etappe van de Ronde van Luxemburg gewonnen. Samen met drie medevluchters kwam hij als eerste aan in Differdange.

Vandaag stond een rit van 183 kilometers op het parcours met als slot een aantal omlopen rond de finish-plaats Differdange. Kenmerkend was wederom het heuvelachtige parcours, waardoor het peloton in verschillende brokken brak. Paul Martens van Skil-Shimano bleek het snelste te zijn in de eindsprint van een groepje van vier. Hij hield Marco Serpellini, Christian Vandevelde en Tomasz Brozyna achter zich.

Serpellini neemt de leiderstrui over van Kirchen, die nu de vijfde plek in het algemeen klassement bezet. Karsten Kroon is met een dertiende plek de best geklasserde Nederlander.

Uitslag derde etappe Ronde van Luxemburg: Schifflange - Differdange (183 km)

#CoureurPloegTijd
1.Paul Martens (Dui)SKS4:26.05
2.Marco Serpellini (Ita)UNIz.t.
3.Christian Vandevelde (VS)CSCz.t.
4.Tomasz Brozyna (Pol)INTz.t.
5.Steffen Radochla (Dui)WIE0.27

Algemeen klassement:

#CoureurPloegTijd
1.Marco Serpellini (Ita)UNI8:53.01
2.Christian Vandevelde (VS)CSC0.03
3.Tomasz Brozyna (Pol)INT0.05
4.Paul Martens (Dui)SKS0.13
5.Kim Kirchen (Lux)TMO0.17

[WRC] Rally van Griekenland dag 1

Donderdag wist de Fransman Loeb de eerste tijd neer te zetten in de Super Special Stage. Vandaag moest de Fransman de leiding afstaan aan de Fin Marcus Grönholm die een onstuitbare start van de rally kende.

Gisteren was een groot publiek getuige van een prachtige Super Special Stage in het Olympisch stadion in de Griekse hoofdstad Athene. De Fransman reed in deze proef tegen Grönholm en wist met twee seconden op de Fin de overwinning van de proef te behalen. De top vijf werd aangevuld met onder andere: de Fin Mikko Hirvonen, de Belg Francois Duval en de Spanjaard Daniel Sordo.


Het stadion waar de coureurs hun eerste proef van de rally verreden

Vandaag was Grönholm goed onderweg, wat niet gezegd kon worden van alle coureurs. De Noor Henning Solberg is het eerste slachtoffer van de rally, één band van de Peugeot 307 begaf het geheel onverwachts, gelukkig kon Solberg de proef uitrijden en verder rijden op een reserveband. De Australiër Chris Atkinson was de volgende met problemen, de coureur kreeg te kampen met stuurproblemen en later bleek hij een kapotte differentieel te hebben. In de ochtend wist Grönholm alle proeven te winnen, als tweede in het klassement vonden we de Noor Petter Solberg. De Noor had ook een vlekkeloze rally en kon de Fin goed bijhouden. Loeb nam plaats drie in, de Fransman had te kampen met zijn 'schoonmaak' functie op de proeven, door als eerste te moeten starten.


Marcus Grönholm onderweg in het Olympisch stadion

De middag begon waar het die morgen geëindigd was, Grönholm bleek ijzersterk te zijn tegenover zijn tegenstanders. Toch is de Fin er niet gerust op: " Ik had een voorsprong van 40 seconden in Italië, maar zaterdagavond zat ik thuis om te kijken hoe Finland het Eurovision Song Festival won. Zo zie je maar hoe snel dingen kunnen veranderen." Gelukkig bleef de Fin vandaag schadevrij en wist hij alle zes proeven van de dag te winnen. De middag bracht wederom een slachtoffer met zich mee, Toni Gardemeister kwam hard in aanraking met een steen op proef zeven en kreeg daardoor veel last van zijn schouder. De doktoren bekijken of hij morgen nog zal starten aan de tweede dag.


Loeb in de functie als 'schoonmaker'

Aan het einde van de dag zien we Grönholm aan de leiding gaan in het klassement, hij wordt gevolgt door Petter Solberg die een achterstand van 26 seconden moet wegwerken. De Fransman Loeb ligt op plaats drie met 35 seconden.

Stand na dag één van de Rally van Griekenland

#CoureurMerkTijdVerschil
1M. Grönholm (FIN)Ford Focus RS WRC1:19:45-
2P. Solberg (NOR)Subara Impreza WRC 20061:20:1200:26.3
3S. Loeb (FRA)Citröen Xsara WRC1:20:2100:35.5
4M. Hirvonen (FIN)Ford Focus RS WRC1:21:0101:15.9
5F. Duval (BEL)Skoda Fabia WRC1:21:1501:29.4
6M. Stohl (AUT)Peugeot 307 WRC1:21:2301:38.1
7H. Solberg (NOR)Peugeot 307 WRC1:21:2501:39.8
8T. Gardemeister (FIN)Citröen Xsara WRC1:21:2701:42.1
9D. Sordo (ESP)Citröen Xsara WRC1:21:3301:47.4
10J. Välimäki (FIN)Mitsubishi Lancer WRC1:21:3601:50.5

Wat is Dit: Opgave 27 - Ronde 2

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave:

Succes!

Cursus voetbalkijken voor vrouwen

Icoon Voetbal De Amsterdamse club Odeon organiseerde gisteren tijdens de wedstrijd Nederland-Mexico een speciale inburgeringscursus voetbalkijken voor vrouwen. Eindelijk kunnen de vrouwen begrijpen wat buitenspel nu werkelijk betekent. Veel vrouwen kwamen echter helemaal niet om de regels te leren, maar kwamen voor de gratis drank. "Yeah!", roept Didi, een deelnemer aan de cursus. "Ik kijk mijn hele leven al voetbal. Ik kijk altijd met mannen. Leuk om een keer met allemaal vrouwen te zijn. Ik ben benieuwd of die ook gaan loeien als het spannend wordt".

Wel zijn er enkele mannen op afgekomen. Gratis drank, dronken vrouwen en voetbal op televisie zijn mannen immers ook niet vies van. Stefan, een mannelijke deelnemer aan de vrouwencursus, gelooft er niet in. "Voetballiefde kun je niet aanleren. Het ontstaat heel natuurlijk in je jeugd".

Het reclamebureau van de cursus vindt dat de mannen de afgelopen twintig jaar hun best hebben gedaan om de vrouw en haar emoties te begrijpen. Nu is het aan de vrouwen om de wereld van mannen en het bijbehorende voetbal beter te begrijpen. Jasmijn heeft hier moeite mee. "Het hysterische van de mannen zal ik nooit begrijpen". Femke is wel al iets wijzer geworden. "Wat ik heb geleerd is dat je niet mag zeggen dat je de tegenpartij beter vindt, ook al speelt die beter. Daarmee trap je de man op zijn ziel".

Cocu verlengt contract met PSV

Philip Cocu heeft zijn contract met één jaar verlengd. Rob Westerhof, voorzitter van PSV heeft dit bericht vanmiddag bevestigd.

Philip Cocu zal zijn carrière afsluiten bij PSV en dat is goed nieuws volgens Westerhof: ""Phillip is een sleutelfactor in het succes van het elftal en ik ben zeer verheugd dat hij zijn ongekende kwaliteiten nog een jaar in dienst stelt van PSV." Cocu maakte twee jaar geleden zijn rentree bij de club uit Eindhoven.


Philip Cocu, nog één jaar in het shirt van PSV

Tennis: Sluiter onderuit op Roland Garros

Icoon Roland GarrosRaemon Sluiter heeft zich niet geplaatst voor de vierde ronde op Roland Garros. Onze landgenoot verloor in vijf sets van de Argentijnse qualifier Martin Vassallo Arguello: 6-2, 4-6, 3-6, 6-3 en 1-6.

Sluiter startte zeer sterk en met aanvallend, gevarieerd spel werd Arguello met de rug tegen de muur gezet. De Argentijn, in de tweede ronde verantwoordelijk voor de eliminatie van Sébastien Grosjean, werd liefst tweemaal gebroken in het eerste bedrijf. Langzaam maar zeker kwam Arguello in zijn ritme en Sluiter verzuimde enkele kansen te benutten aan het begin van de tweede set. Arguello zette zijn breakmogelijkheid wél om en daarmee was de wedstrijd volledig in evenwicht.

In de derde set nam Arguello de regie over: Sluiter moest aan het begin en eind zijn opslag inleveren. Te veel onnodige fouten deden hem in deze fase de das om. De Rotterdammer herstelde zich door het vierde bedrijf te winnen, maar was vervolgens kansloos in de beslissende set. Eerder in het toernooi boekte Sluiter knappe overwinningen op Nieminen en Lapentti.

De uitschakeling van Sluiter betekent dat het Nederlandse aandeel in het singletoernooi tot nul is gereduceerd. Eerder vonden Melle van Gemerden en Michaëlla Krajicek hun Waterloo; beiden struikelden over de eerste horde. In het dubbelspel was er vandaag overigens wel Nederlands succes, want Rogier Wassen won met zijn partner Kristof Vliegen in de eerste ronde van het Franse duo Devilder/Patience: 7-5, 6-7, 8-6.


Meer sportnieuws op FOK!sport!

Gamer wordt 'Al-Qaeda terrorist'

Icoon Games Samir, een man van 26 jaar, ging van fanatiek computergamer naar "propagandist voor Al-Qaeda". Hij speelt geregeld het spel Battlefield 2, dat zich afspeelt in het Midden-Oosten. Van zijn beste speelmomenten maakte hij een filmpje om deze te tonen op een forum met fans van de game. Terwijl Samir dacht aan waardering te winnen voor zijn goede gamekwaliteiten bij mede-gamers werd het clipje in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden gepresenteerd als rekruteringsmateriaal van Al-Qaeda.

Samir hoorde het nieuws van een bevriende mede-gamer uit de Verenigde Staten. "Ik was geschokt dat dit daar beweerd werd. Het Amerikaanse Congres, dat is toch niet zomaar iets. Je zou verwachten dat ze daar met meer verstand van zaken handelden. Als ze even mijn game-naam in Google hadden ingevoerd hadden ze gezien wie ik was en waar ik woonde".

De Amerikaanse media meette dit verhaal flink uit en stelde dat islamitische fundamentalisten nu ook al computerspelletjes gebruiken om nieuwe aanhangers te rekruteren. Niemand had door dat er in het filmpje zelfs humoristische verwijzingen zaten naar Amerikaanse populaire cultuur. "Ik weet wat ik gemaakt heb, een clip zoals honderden fans van het spel die hebben gemaakt. Geen propagandafilm voor Al-Qaeda".

Het bewuste "rekruteringsmateriaal" kan je hier bekijken.

RG: Sluiter in vijf sets ten onder

Raemon Sluiter heeft zich niet geplaatst voor de vierde ronde op Roland Garros. Onze landgenoot verloor in vijf sets van de Argentijnse qualifier Martin Vassallo Arguello: 6-2, 4-6, 3-6, 6-3 en 1-6.

Sluiter startte zeer sterk en met aanvallend, gevarieerd spel werd Arguello met de rug tegen de muur gezet. De Argentijn, in de tweede ronde verantwoordelijk voor de eliminatie van Sébastien Grosjean, werd liefst tweemaal gebroken in het eerste bedrijf. Langzaam maar zeker kwam Arguello in zijn ritme en Sluiter verzuimde enkele kansen te benutten aan het begin van de tweede set. Arguello zette zijn breakmogelijkheid wél om en daarmee was de wedstrijd volledig in evenwicht.

In de derde set nam Arguello de regie over: Sluiter moest aan het begin en eind zijn opslag inleveren. Te veel onnodige fouten deden hem in deze fase de das om. De Rotterdammer herstelde zich door het vierde bedrijf te winnen, maar was vervolgens kansloos in de beslissende set. Eerder in het toernooi boekte Sluiter knappe overwinningen op Nieminen en Lapentti.

Botero en J.E. Gutierrez mogen niet koersen

De Zwitserse ploeg Phonak heeft Santiago Botero en José Enrique Gutierrez op non-actief gezet. De twee renners mogen niet koersen in wielerwedstrijden.

De Spaanse media brachten deze twee namen al diverse malen in verband met Eufemiano Fuentes, die onder verdenking staat voor het toedienen van bloeddoping. Verder onderzoek moet uitwijzen om na te gaan of Botero en Gutierrez nu wel of niet betrokken zijn in deze zaak. Phonak zal beide renners per direct ontslaan als blijkt dat beide renners doping hebben gebruikt.

José Enrique Gutierrez werd verrassend tweede in de Giro d'Italia van dit jaar. Santiago Botero zou de kopman worden tijdens de Dauphiné Libéré, die aanstaande zondag zal beginnen. Door het non-actief stellen van hem, zal Phonak in deze meerdaagse koers met zeven coureurs aantreden.

Hond en baas bijten man

Icoon Opmerkelijk Een man uit Peking is gebeten door een hond. Niets nieuws zou je zeggen, maar nadat de hond de man in zijn linkerbeen had gebeten, kwam het tot een ruzie tussen het slachtoffer Huo en de baas van de hond Liu. Liu was zo boos dat hij Huo in de linkerwang beet, waardoor er een wond ontstond van twee centimeter. Waarom de twee opeens zo'n ruzie kregen is niet bekend.

Huo is daarna naar de rechtbank gegaan, en die veroordeelde de eigenaar van de hond vandaag tot bijna duizend dollar schadevergoeding.

Kijkwijzer krijgt extra leeftijdscategorie

Icoon Kijkwijzer De Kijkwijzer, die aangeeft of een audiovisueel product geschikt is voor kinderen, krijgt een extra leeftijdscategorie. De nieuwe categorie zal aangeven of een mediaproduct geschikt is voor kinderen tot 9 jaar. Dat heeft het kabinet vandaag besloten. Nu kan de Kijkwijzer alleen nog adviseren voor 6 of 12 jaar. Een commissie oordeelde in 2005 dat die scheiding wel erg groot is. Het kabinet neemt het oordeel van de commissie over.

Staatssecretaris Medy van der Laan (Media) heeft ook laten weten de zorg van het parlement en de samenleving te delen over de toenemende rol van seks en geweld in videoclips. Het Nederlands Instituut voor de Classificatie van Audiovisuele Media (NICAM) krijgt hier weinig klachten over, maar start wel een onderzoek naar de manier waarop man/vrouw-relaties worden uitgebeeld en het effect daarvan op kijkers.

Vrouw treft levende kikker aan in salade

Icoon BinnenlandsWat extra vlees, moet de schuldige gedacht hebben toen hij of zij een nog levende kikker in een Burger King-salade stopte. Een vrouw uit Langeveen kreeg de schrik van haar leven toen ze het beest tussen de salade zag zitten.

De salade was al voor de helft op toen ze het zwartkleurige beest zag. Ze schreeuwde de hele vestiging bij elkaar, waarop de filiaalhouder zich naar haar haastte. Hij haalde onmiddellijk de maaltijd weg en bood een nieuwe maaltijd aan, maar ze bedankte ervoor. Het is nog onbekend hoe de kikker in de salade gekomen is, de maaltijden worden verpakt aangeleverd.

Met dank aan YubYub, Vince_Taylor, El-Bandito en DannyOcean voor de submit.

Villeneuve kijkt uit naar Silverstone

Afgelopen maandag gaf Jacques Villeneuve nog het ja-woord aan zijn vriendin, dinsdag was de BMWSauber-coureur alweer aan het testen op het circuit van Barcelona ter voorbereiding op de Grand Prix van Engeland.

Villeneuve vind Silverstone een leuk circuit om op te racen en denkt dan ook dat hij in Engeland een goed resultaat kan behalen. De Canadees wist de Grand Prix van Engeland al twee keer op zijn naam te schrijven.

Villeneuve: "Sinds Monaco heb ik het erg druk gehad. Niet alleen heb ik twee dagen getest, ik heb ook nog tijd gevonden om te trouwen! We zijn maandag getrouwd in het bijzijn van onze naaste familie en vrienden. We hebben veel mooie reacties gekregen. Nu moet ik me echter weer concentreren op de volgende race. Ik heb in het verleden twee keer de Britse Grand Prix gewonnen, dus ik kijk erg uit naar deze race."

"Het gaat de laatste tijd beter in de race dan in de kwalificatie. Ik vind Silverstone een leuk circuit om op te racen, maar de kwalificatie daar bevalt me altijd minder goed. Misschien ligt dat aan de manier waarop we de auto afstellen. We waren tijdens de test in Silverstone niet extreem competitief. Toch heb ik zin in deze race, want het circuit heeft een paar leuke bochten. De eerste bocht kan nog interessant worden, want die kunnen we dit jaar vol gas nemen", aldus de Canadees.

Plan voor 100.000 nieuwe donoren

Icoon BinnenlandsHet wordt 'twee halen, één betalen' bij de gemeente. Bij het afhandelen van burgerzaken, zoals het verstrekken van een paspoort of rijbewijs, krijgen burgers er voortaan een donorformulier bij. Minister Hoogervorst heeft aan alle burgemeesters gevraagd zich aan deze procedure te houden, om zodoende meer donoren te werven.

Eerder bekeek het ministerie in een proef of het meegeven van het formulier daadwerkelijk tot donoren leidde. De toen uitgedeelde 18.000 formulieren, bezorgden 657 mensen die aangaven dat zij na hun dood hun organen beschikbaar stellen. Over heel Nederland komt dat uit op 100.000 nieuwe donoren.

Op dit moment is er een groot tekort aan donoren in Nederland. In vergelijking met andere Europese landen staan wij onderaan met het aantal transplantaties per jaar. Dit komt doordat landen verschillende systemen hanteren. In landen zoals Duitsland en België ben je vanaf je 18e automatisch donor, en moet je bezwaar aantekenen als je geen donor wilt zijn. In Nederland werkt het andersom; hier moet je dus eerst toestemming geven voordat je donor bent.

Hersencellen

Fuck he, ik was dronken gister. Soms heb je van die dronken momenten dat je de wereld heel helder denkt te zien. Alsof alles stilstaat en jij de tijd hebt om rustig om je heen kan kijken en iedereen kan observeren. De mensen aan het tafeltje blijven lachen, het meisje en de jongen in de hoek blijven zoenen, de barman blijft met zijn beste klant in gesprek, het meisje met bulimia blijft naar de plee lopen en de 40+ers blijven wanhopig en tevergeefs te proberen een veel te jonge meisje te versieren door hun al even wanhopige levensverhaal te vertellen. Het meisje blijft hierbij denken hoe hard ze hier de volgende dag met haar vriendinnen om kan lachen.

Heerlijke momenten. Ze stoppen alleen nadat je het laatste slokje bier uit je glas hebt geperst, of, in het geval van Australisch bier, nadat het laatste druppeltje in je mond is gevlogen. Back to reality. En de reality is hard, keihard.
De stemmetjes in je hoofd willen nieuw bier en doen je knieën buigen en je steunpilaren bewegen, de gang naar de bar wordt in gang gezet. Weekendsleur heet dat. Gelukkig is de barman bereid te helpen. Een nieuw biertje doet je in een hele andere wereld belanden en je ziet de dingen weer zoals hij is; dronken. Mensen bewegen weer en het lichaam is weer in staat te communiceren met andere mensen. Toch altijd fijn. Maar er is een tijd van komen en een tijd van gaan dus besluit je een andere horecagelegenheid te ontdekken. Betaal, jas aan, nog een keer naar de plee en de straat op. De straat waar het ‘s avonds altijd gezellig is en de bolle broodjes bakt en het broodjesverkoopmeisje van Remco’s scouting altijd vrolijk is maar mij stiekem een raar ventje vind die altijd de meest dronken mensen in haar eetgelegenheid kent. Bestel, betaal, eet en weer de straat op.Vervolg de gang naar de andere horeca gelegenheid.

Betaal 5 euro, hang je jas op en komt tot de ontdekking dat je al teveel gezopen hebt om de 2 muntjes die je krijgt op te zuipen. Andere optie is cola, maar dat is verraad. De geschiedenis heeft geleerd dat verraad maar maximaal 5 jaar goed gaat. Dus geen cola voor mij. Zonder bier en zonder cola de tijd aan je voorbij zien vliegen, tegen sluitingstijd het pand verlaten, en geen idee hebben wat je hebt gedaan. Ja gedanst met een blondine en gepraat met mensen die je kent van school, voetbal, de kroeg of met mensen die je niet kent. In de kroeg is iedereen gelijk en gezelligheid kent geen grenzen.
Behalve een tijd van komen en een tijd van gaan is er dan, als een echte oude Nederlander, ook een tijd om terug te gaan naar je roots en de overgebleven inboorlingen te helpen. De functie terrasbinnenhaler verdient toch al gauw een biertje per kwartiertje. Een acceptabel loon voor de verdwaalde zoepert.
Kom erachter dat in een lege kroeg de vloer goed zichtbaar is en het dronken en luie oog samen merken enkele opmerkelijke dingen waar. Net als bij het meisje met bulimia kan je bij een beetje alcoholist aan de slijtage op de vloer zien waar hij heeft gestaan. De lijn naar de plee en de lijn naar de bar komen op dat punt bij elkaar. Levensgevaarlijk als je, puur coladrinkend, snel op dat punt gaat staan als de alcoholist sanitair afwezig is. Worden ze echt pissed van.

Meestal zijn alcoholisten niet de meest slimme mensen, de hersencellen breken bij het lever af. Ik heb een keer in Rotterdam een alcoholist gezien die overlast veroorzaakte waardoor de politie erbij kwam. De politie besloot toen de man op te sluiten in zijn eigen hersencel tot ie weer nuchter was. En de alcoholist was zo dronken dat ie daar bleef zitten, terwijl iedereen weet dat er geen tralies in hersencellen zitten. Kun je nagaan hoe dom alcoholisten zijn.
Maar goed, iedere alcoholist heeft slaap nodig. Uitzonderingen volgen soms ook de regel. Kroeg uit, fiets op, trappers aantrappen, het zadel bezitten, wiel aanslingeren en het stuur besturen. De rest gaat automatisch. Alles vlekkeloos totdat de huissleutel aan de andere kant van de deur ligt als jij je bevindt…

Na de splinterbevrijdingsvrouw was nu een andere vrouw mijn redder. Na kort telefonisch contact bevrijdde een toekomstig alcoholistische jongedame mij uit de achtertuin. Terug in de omgeving waar ik de vorige ochtend ben opgestaan is het een kwestie van seconden. Het eerste schaap was nog met zijn aanloop bezig toen het licht uitging. Geen idee of het hek niet te hoog was voor het schaap. Zal ik hem morgen maar vragen, of anders weer op een doordeweekse avond.

Met dank aan ErwinTV voor het submitten van zijn column!

RG: Tweede ronde voor Wassen en Vliegen

Het Nederlands/Belgisch tennisduo Rogier Wassen en Kristof Vliegen heeft op Roland Garros de tweede ronde bij de mannen dubbels weten te bereiken. Het koppel was met 7-5 6-7 8-6 te sterk voor het Franse paar Nicolas Devilder en Olivier Patience.

In de tweede ronde komt het duo, dat als elfde is geplaatst de Oostenrijkers Julian Knowle en Jurgen Melzer tegen. Zij wisten deze ronde te bereiken door hun opponenten, de Spanjaarden David Ferrer en Fernando Vicente, te verslaan met 6-2 en 6-2.

RG: Nadal, Gaudio verder

De laatste twee eindwinnaars op Roland Garros, Rafael Nadal en Gaston Gaudio, plaatsten zich in straight sets voor de volgende ronde.

Nadal moest zijn tweede rondepartij tegen de Amerikaan Kevin Kim nog afwerken. Gisteren gooide regen roet in het eten. Echt diep hoefde Nadal niet te gaan om met 6-2, 6-1 en 6-4 zijn 55e achtereenvolgende gravelzege bij te schrijven. In het derde bedrijf moest Nadal een blessurebehandeling aan zijn enkel ondergaan, maar in gevaar kwam de Spanjaard nooit. Paul-Henri Mathieu is de volgende tegenstander van Nadal.

Gaston Gaudio is achtste finalist na zijn 7-5, 7-5 en 7-6 overwinning op Juan Carlos Ferrero, de kampioen van 2003. In een wedstrijd die getekend werd door prachtige rally’s bleek Gaudio de effectievere van de twee. Zowel in de eerste als in de tweede set gaf Ferrero een ruime voorsprong uit handen. Gaudio treft in de vierde ronde Carlos Moya of Nikolai Davydenko.

Dumbolf (Vrijdagmiddagspel 3)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het derde (en laatste) spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. Het spel heet "Dumbolf" en hier ga je golven met de olifant die Tiger Woods het vak heeft bijgebracht. Hoeveel slagen hebben jullie nodig om alle 18 holes te halen?

Montoya wil ruimere uitloopzones Silverstone

Juan Pablo Montoya maakt zich zorgen over de aankomende race in Silverstone. De huidige aërodynamica samen met de nieuwe zachte band zorgen voor gevaarlijke snelheden op het Engelse circuit.

Montoya maakt zich vooral zorgen over de snelle bochten Copse en Becketts. Volgens de Colombiaan zijn de uitloopzones met ruw asfalt niet afdoende. Montoya verwijst naar een recent testongeluk van Vitantonio Liuzzi. De Italiaan schreef zijn Scuderia Toro Rosso-bolide volledig af, maar bleef zelf ongedeerd. Ook Montoya zelf heeft slechte herinneringen aan Silverstone. In 2004 maakte de Colombiaan een flinke crash mee.

"Ik heb op zich geen probleem met die bochten, ze zijn snel en uitdagend. Maar ik denk wel dat de uitloopzones ruimer zouden mogen zijn, voor het geval er iets mis gaat", verteld Montoya " Copse en Becketts zijn nu gewoon veel te snel. Het weggedrag is daar heel onvoorspelbaar geworden. Soms kun je volgas, soms niet. En als je volgas kunt, maak je veel tijd goed. Dat maakt het zo gevaarlijk. Ze hoeven van mij het circuit niet aan te passen, alleen de veiligheid moet beter."

Benitez verlengt contract bij Liverpool

Rafael Benitez heeft zijn contract als trainer van Liverpool verlengd tot 2010. De Spanjaard staat sinds 2004 onder contract op Anfield.

”Ik ben heel gelukkig bij Liverpool en ik hoop dat we in de komende seizoenen nog meer successen kunnen vieren. Ik heb dan ook geen moment getwijfeld om bij te tekenen”, zei Benitez.

Benitez is een zeer succesvolle trainer. Bij Liverpool won hij al de Champions League, de Europese Supercup en de FA Cup. Bij zijn vorige club Valencia pakte hij twee landstitels en de UEFA Cup.

Nintendo aan de 3D-schermen

Nintendo heeft een patent voor 3D-scherm-technologie aangevraagd. Nu is dat op zich niet zo opzienbarend, aangezien Philips enige tijd geleden ook 3D televisies presenteerde.

Het interessante van de Nintendo-aanvraag is echter dat het gaat om een membraam dat over een bestaand, 'ouderwets' 2D-scherm gelegd wordt. Nóg interessanter wordt het, wanneer in het patent ook expliciet 'touch-screen'-technologie genoemd wordt.

Lees meer over de werking van deze innovatie hier.



Komen Mario en zijn vrienden binnenkort je woonkamer binnenstormen?

Sim City Classic (Vrijdagmiddagspel 2)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het tweede spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. Het spel heet "Sim City Classic" en je kunt hier je eigen stad gaan bouwen en hiermee veel geld te gaan verdienen. Je moet je wel even registreren op de site, maar dat kan gratis. Veel bouwplezier.

Koningin schudt geen handen in moskee

Koningin Beatrix bezoekt vandaag de Mobarak Moskee in Den Haag. Daarbij zal zij geen handen schudden. Dit is afgesproken uit respect voor de islamitische regels. Sommige moslims willen een vrouw niet de hand schudden. Om pijnlijke of gênante situaties te voorkomen (denk aan Verdonk in 2004) is daarom besloten helemaal geen handen te schudden.

Het bezoek wordt gehouden ter ere van het 50-jarig bestaan van de moskee. Het is het oudste islamitische gebedshuis in Nederland. De islamitische stroming Ahmadiyya Moslim Gemeenschap nam in 1955 het initiatief tot de bouw van het gebedshuis. De Aymediyya-moslims, die door de soennitische meerderheid vaak als ketters worden beschouwd, staat bekend als zeer open en tolerant, maar ze houden zich wel aan de islamitische regels. De gemeenschap is aan het eind van de negentiende eeuw ontstaan in India. De beweging is in Nederland actief sinds de jaren twintig van de vorige eeuw en telt zo'n 1.500 leden, meest mensen van Hindoestaans-Surinaamse komaf.

Volgens Hibatunnoer Verhagen, voorzitter van de Ahmadiyya beweging in Nederland, heeft handen weigeren niets te maken met ongelijkheid: ''het is juist een teken van respect.'' In principe raken mannen en vrouwen elkaar gewoon niet aan als ze geen directe familie zijn. Daar horen de handen ook bij, aldus Verhagen.

[upd] Saiz onderhandelt met Kazachstaanse sponsor

Manolo Saiz bevindt zich momenteel in Kazachstan om te onderhandelen met een petroleumfirma. Doel is zijn ploeg te redden. Liberty Seguros trok zich namelijk direct terug als sponsor, nadat bekend werd dat Saiz opgepakt was in de Spaanse dopingzaak.

Co-Sponsor Würth weigert de bijdrage (die 30 procent van het totale budget is) te verhogen, waardoor de noodzaak voor een nieuwe hoofdsponsor zich aandiende. Alexander Vinokourov, kopman voor de ploeg van Saiz tijdens de Tour, kreeg steun vanuit zijn eigen land. De premier van Kazachstan beloofde in de voorbije dagen dat een multinational de ploeg verder zou sponsoren, wanneer Würth de sponsorbijdrage niet zou verhogen. Manolo Saiz onderhandelt nu voor een hoofdsponsorcontract met één van de vele petroleumfirma's, die gevestigd zijn in het Kazachstan.

Update:
Inmiddels is de naam bekend van de nieuwe hoofdsponsor. Astana, een consortium van de vijf grootste Kazachstaanse ondernemingen, heeft zich voor drie jaar verbonden met de wielerploeg. Daarbij geldt ook nog een optie van drie jaar extra. Astana is overigens ook de naam van de hoofdstad van Kazachstan.

Van Petegem vertrekt bij Davitamon-Lotto

Peter van Petegem zal volgend jaar niet meer voor Davitamon-Lotto rijden. Het Belgische ProTour-team wil meer jongere renners aantrekken.

In Davitamon-Lotto was er zodoende geen plaats voor de 36-jarige Van Petegem, die twee keer in zijn carrière zegevierde in de Ronde van Vlaanderen en één keer in Parijs-Roubaix. Ook de financiële eisen van zijn management waren een groot struikelblok voor de teamleiding. Marc Coucke van Davitamon meldde dat wanneer van Petegem behouden zou worden, dat dat in financiële termen ten koste zou gaan van het contracteren van vijf jongere coureurs.

Inmiddels meldt Tom Boonen van Quickstep-Innergetic dat van Petegem wel welkom is in zijn ploeg. "Hij is een vriend van mij. Ik lig de jongste 3 nachten ook wakker van de uitbouw van de ploeg voor volgend jaar. Het wordt tijd dat ik Patrick Lefevre mijn boodschappenlijstje eens geef. Als je 10 namen geeft, mag je al blij zijn als er twee of drie komen."

Carolina naar finale Stanley Cup

De psychologische oorlogvoering van Buffalo-coach Lyndy Ruff heeft niet het gewenste effect gehad. In wedstrijd zeven trokken de Carolina Hurricanes alsnog de serie tegen de Sabres naar zich toe en behaalden een plaats in de eindstrijd om de Stanley Cup. Daarin zullen ze de Edmonton Oilers tegenkomen.

Mike Commodore opende de score voor Carolina halverwege de eerste periode, waarin Buffalo moeite had om in het spel te komen. Ondanks zes powerplay-minuten voor de Hurricanes viel de goal bij gelijke sterkte. Lang bleef de stand in het voordeel van de 'Canes, en zelfs halverwege de tweede periode stonden de Sabres nog steeds tegen de achterstand aan te kijken. Goals van Doug Janik en Jochen Hecht, beiden in de laatste vijf minuten van de periode zorgden er echter voor dat Buffalo met een voorsprong de laatste periode inging. Negen keer eerder won Buffalo als het de laatste twintig minuten een voorsprong diende te verdedigen, maar dit keer stak de ploeg van coach Peter Laviolette daar een stokje voor.

Na anderhalve minuut verschalkte veteraan Doug Weight eerstejaars goalie Ryan Miller voor de gelijkmaker. Met achttien en zestien schoten op de doelen werd vrij snel duidelijk dat de ploeg die het eerst zou scoren in de finale zou belanden. Het werd Carolina. Na elf minuten passeerde aanvoerder Rod Brind'Amour Miller voor de voorsprong. Op dat moment zat Bryan Campbell wegens tijdrekken op de strafbank. Om aan alle twijfel een einde te maken assisteerde Brind'Amour in de laatste minuut nog eens bij de treffer van Justin Williams en trok daarmee de titel 'Man van de wedstrijd' naar zich toe. Maandag wacht de thuiswedstrijd tegen de Edmonton Oilers, die al vanaf 27 mei niet meer gespeeld hebben na de 4-1 seriewinst op de Anaheim Mighty Ducks.

Finale Stanley Cup:

Eastern ConferenceWestern ConferenceStand
Carolina HurricanesEdmonton Oilers0-0


Finales conferences:

Eastern Conference
Carolina HurricanesBuffalo Sabres4-3
CarolinaBuffalo2-3
CarolinaBuffalo4-3
BuffaloCarolina4-3
BuffaloCarolina0-4
CarolinaBuffalo4-3, OT
BuffaloCarolina2-1, OT
CarolinaBuffalo4-2
Western Conference
Anaheim Mighty DucksEdmonton Oilers1-4
AnaheimEdmonton1-3
AnaheimEdmonton1-3
EdmontonAnaheim5-4
EdmontonAnaheim3-6
AnaheimEdmonton1-2


Halve finales conferences:

Eastern Conference
Ottawa SenatorsBuffalo Sabres1-4
OttawaBuffalo6-7, OT
OttawaBuffalo1-2
BuffaloOttawa3-2, OT
BuffaloOttawa1-2
OttawaBuffalo2-3, OT
Carolina HurricanesNew Jersey Devils4-1
CarolinaNew Jersey6-0
CarolinaNew Jersey3-2, OT
New JerseyCarolina2-3
New JerseyCarolina5-1
CarolinaNew Jersey4-1
Western Conference
San Jose SharksEdmonton Oilers2-4
San JoseEdmonton2-1
San JoseEdmonton2-1
EdmontonSan Jose3-2, 3OT
EdmontonSan Jose6-3
San JoseEdmonton3-6
EdmontonSan Jose2-0
Anaheim Mighty DucksColorado Avalanche4-0
AnaheimColorado5-0
AnaheimColorado3-0
ColoradoAnaheim3-4, OT
ColoradoAnaheim1-4


Eerste ronde:

Eastern Conference
Ottawa SenatorsTampa Bay Lightning4-1
OttawaTampa Bay4-1
OttawaTampa Bay3-4
Tampa BayOttawa4-8
Tampa BayOttawa2-5
OttawaTampa Bay3-2
Carolina HurricanesMontréal Canadiens4-2
CarolinaMontréal1-6
CarolinaMontréal5-6, 2OT
MontréalCarolina1-2, OT
MontréalCarolina2-3
CarolinaMontréal2-1
MontréalCarolina1-2, OT
New Jersey DevilsNew York Rangers4-0
New JerseyNew York6-1
New JerseyNew York4-1
New YorkNew Jersey0-3
New YorkNew Jersey2-4
Buffalo SabresPhiladelphia Flyers4-2
BuffaloPhiladelphia3-2, 2OT
BuffaloPhiladelphia8-2
PhiladelphiaBuffalo4-2
PhiladelphiaBuffalo5-4
BuffaloPhiladelphia3-0
PhiladelphiaBuffalo1-7
Western Conference
Detroit Red WingsEdmonton Oilers2-4
DetroitEdmonton3-2, 2OT
DetroitEdmonton2-4
EdmontonDetroit4-3, 2OT
EdmontonDetroit2-4
DetroitEdmonton2-3
EdmontonDetroit4-3
Dallas StarsColorado Avalanche1-4
DallasColorado2-5
DallasColorado4-5, OT
ColoradoDallas4-3, OT
ColoradoDallas1-4
DallasColorado2-3, OT
Nashville PredatorsSan Jose Sharks1-4
NashvilleSan Jose4-3
NashvilleSan Jose0-3
San JoseNashville4-1
San JoseNashville5-4
NashvilleSan Jose1-2
Calgary FlamesAnaheim Mighty Ducks3-4
CalgaryAnaheim2-1, OT
CalgaryAnaheim3-4
AnaheimCalgary2-5
AnaheimCalgary3-2
CalgaryAnaheim3-2
AnaheimCalgary1-2
CalgaryAnaheim0-3

Beenhakker tempert verwachtingen

Bondscoach Leo Beenhakker van Trinidad en Tobago probeert de opgeklopte verwachtingen een beetje te temperen. Volgens Don Leo moet er niet teveel worden verwacht van de Soca Warriors.

Na twee verloren oefenduels (2-1 tegen Wales en 3-1 tegen Slovenië) weet Beenhakker wel zo’n beetje wat er schort aan zijn team: ”De mensen moeten beseffen wat voor moeilijke klus het WK wordt. De spelers hebben moeite om zich aan te passen aan de hoge snelheid van het voetbal in Europa. Als ze negentig minuten op topsnelheid proberen te spelen, verliezen ze soms hun concentratie.”

Trinidad en Tobago oefent morgen nog tegen Tsjechië, waarna het een week later aantreedt in Dortmund voor het WK-duel tegen Zweden. ”We moeten fris aan het wereldkampioenschap beginnen”, zei Beenhakker. Boegbeeld en sterspeler Dwight Yorke blijft positief: ”Dit is precies waar oefenwedstrijden voor bedoeld zijn. Zo weten we wat we kunnen verwachten tijdens het WK.”

Finestre, Zoncolan in Giro

De Colle delle Finestre en Monte Zoncolan keren komend jaar terug in het parcours van de Giro d’Italia. Beide legendarische cols staan garant voor spektakel.

De Finestre kent een gemiddeld stijgingspercentage van 9,1 procent en lengte van zo’n negentien kilometer. Zwaar, maar niet bijzonder. Wel opvallend is dat de laatste zeven kilometer over onverharde en met grind bedekte ‘wegen’ gaan. In 2005 deed de Girokaravaan de Finestre voor het eerst aan in een rit die eindigde in Sestriere. Paolo Savoldelli wist met uiterste moeite zijn tweede Girozege veilig te stellen.

Ook de Monte Zoncolan staat te boek als een van de steilste cols van Italië. Sommige flanken hebben een stijgingspercentage van 23 procent. In 2003 was Gilberto Simoni er de sterkste. Wijlen Marco Pantani finishte als vijfde.

Visfilmpje The Legend of Zelda: Twilight Princess

Toen in 1998 het eerste Zelda spel in 3D verscheen, The Legend of Zelda: Ocarina of Time, vond er een ware revolutie binnen de serie plaats. Een van de vele nieuwe mogelijkheden was vissen in een kabbelend watertje aan de grenzen van Hyrule. Tezamen met je hengel en een stuk aas kon je de jacht openen op de vele zwemmende organismen die het water rijk is. Voor velen werd dit kleine extraatje een hele game op zich en al gauw spendeerden ze hele dagen aan het pogen te vangen van die ene 35-pond wegende aal.

Ondanks de populariteit van deze virtuele hengelsport, was deze activiteit niet meer terug te vinden in Majora's Mask en Wind Waker. Vele fans schreeuwden de longen uit hun lijf dat ze zo graag weer wilden vissen in de nieuwe Zelda, waar door Nintendo gehoor aan werd gegeven. IGN heeft onlangs een filmpje gepubliceerd waaruit blijkt hoe het een en ander in elkaar steekt.

Bekijk filmpje

Weblogger Ertan veroordeeld

ErtanDe zelfbenoemde internetextremist Ertan Kiliç is vandaag door de Amsterdamse rechtbank veroordeeld tot een taakstraf van 100 uur, waarvan 50 uur voorwaardelijk. Tegen de weblogger was twee weken terug 180 uur waarvan de helft voorwaardelijk geëist.

Volgens de rechter heeft Ertan zich schuldig gemaakt aan het beledigen van minister Verdonk en het aanzetten tot haat, discriminatie en geweld tegen homo's. Ertan heeft met zijn teksten bevolkingsgroepen tegen elkaar opgezet, zo meent de rechter. Ook heeft hij bijgedragen aan de toenemende spanning in de maatschappij. Het is voor het eerst dat een Nederlandse weblogger een taakstraf heeft gekregen wegens belediging en aanzetten tot geweld en discriminatie.

MDI
Meldpunt Discriminatie Internet (MDI), dat de zaak aanhangig maakte bij het OM, is zeer te spreken over het vonnis. ''Met dit vonnis is wederom invulling gegeven aan het principe: 'wat offline geldt, geldt ook online'.'' Volgens het meldpunt gaan internetters steeds meer beseffen dat het wereldwijde web geen aparte wereld is waar andere regels zouden gelden dan 'in real life'.

De 35-jarige Amsterdamse weblogger van Turkse komaf riep vorig jaar in een open brief, op een van zijn weblogs, onder meer op om minister Rita Verdonk 'te stenigen'. ''Verdonk heeft deze uitlatingen als buitengewoon kwetsend en beledigend ervaren'', aldus de rechter. Verder beledigde en bedreigde Ertan onder meer D66-Kamerlid Boris Dittrich en Henk Krol, hoofdredacteur van de Gaykrant. Hij kwetste de hele homogemeenschap door te stellen dat ''het homomonument kon worden opgeblazen'' en op zijn site riep hij 'de broeders' op van de Amsterdamse Canal Parade ''een explosief feestje te maken''. Het was allemaal satire volgens Ertan. De rechter oordeelde echter dat deze satire alle perken te buiten ging.

Ertan, die er om bekend staat dat hij vaak zelf reageert op artikelen die er over hem verschijnen, heeft op zijn weblog Ertan.biz nog niet gereageerd op de uitspraak. Wel staan op zijn site linkjes naar de logs waarvoor hij nu is veroordeeld.

Met dank aan Walter_Sobchak voor de submit.

Flash Craft (Vrijdagmiddagspel 1)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het eerste spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. Het spel heet "Flash Craft" en het is de bedoeling dat je je kasteel gaat verdedigen tegen vijandige beesten. Tot welk level zijn jullie gekomen voordat het kasteel helemaal stuk was?

Jaliens traint mee met Oranje

Kew Jaliens heeft zich vanochtend aangesloten bij de spelersgroep van Oranje. De rechtsback kwam wegens een diepe vleeswond nog niet in actie in de oefenduels.

Jaliens raakte drie weken terug geblesseerd tijdens het oefenduel met Jong Oranje (0-0). De laatste dagen oefende de AZ’er al met de bal; nu traint hij weer volledig mee met de selectie. Ook Rafael van der Vaart verscheen op het trainingsveld om individuele oefeningen uit te voeren. Wegens een enkelblessure verbleef hij deze week voornamelijk in het hotel.

Bondscoach Marco van Basten gunde de spelers die gisteravond in actie kwamen tegen Mexico (2-1) rust. Van het basiselftal waren alleen Robin van Persie en Henk Timmer aanwezig. Beiden kwamen slechts één helft in actie.

'Aparte kassa's in supermarkten voor drank'

Icoon AlgemeenSupermarkten moeten aparte kassa's invoeren voor het afrekenen van alcoholische dranken. Dit vindt althans het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ). Het gezondheids- en preventie-instituut roept supermarkten op zich meer in te spannen voor de handhaving van de leeftijdsgrens voor de aanschaf van alcohol.

De kassa's zouden moeten worden bemand door speciaal opgeleide caissières, die beter kunnen beoordelen of klanten oud genoeg zijn om drank te mogen kopen. Uit onderzoek in opdracht van de Voedsel- en Warenautoriteit bleek eerder dit jaar nog dat negen van de tien jongeren onder de 16 zonder veel problemen aan drank kunnen komen.

Minister Hoogervorst van Volksgezondheid stelt dit jaar twee miljoen euro beschikbaar voor de problematiek rond jongeren en alcohol. Hij wil onder meer de leeftijd voor het kopen van alcohol verhogen van 16 naar 18 jaar. Ook wil de minister de verkoop van populaire mixdrankjes zoals Breezers in supermarkten verbieden. Het NIGZ is daar ook een voorstander van.

Ontslag wegens borstenobsessie

OpmerkelijkEen Brits promotiebureau heeft een werkneemster ontslagen wegens haar borstenobsessie. Volgens haar werkgever was mevrouw meer bezig met de inspectie van haar opgepompte meloenen, dan dat zij daadwerkelijk aan het werk was.

De vrouw in kwestie, de 27-jarige Aisleyne Horgan, is in Groot-Brittannië bekend geworden door haar deelname aan Big-Brother. Daar verwierf zij vooral faam met haar rondborstige uiterlijk.

Volgens het promotiebureau moest Horgan naar een chique muziekvoorstelling om folders uit te delen. Horgan zelf was echter in de veronderstelling dat ze alleen maar hoefde rond te lopen en mooi te zijn. Op een gegeven moment was ze tijdenlang spoorloos. Een collega trof haar uiteindelijk aan op het toilet, alwaar Horgan doende was haar borsten te inspecteren met een spiegeltje.


Borsteninspectrice Aisleyne Horgan

Nog wat foto's (licht nsfw)

Met dank aan PoppeDame voor de submit.

Völker stopt met schaatsen

Sabine Völker stopt met schaatsen. De 33-jarige Duitse mist de motivatie om nog langer door te gaan.

Völker heeft een indrukwekkende loopbaan achter de rug. In totaal pakte ze vier olympische medailles, waaronder goud in Turijn op de ploegenachtervolging. Haar succesvolste seizoen was ongetwijfeld 2001/2002, waarin ze de wereldbeker over 1.000 meter won en ook een wereldrecord schaatste op die afstand. Tijdens de Spelen van Salt Lake City pakte ze bovendien driemaal eremetaal: brons op de 500 meter en zilver op de 1.000 en 1.500 meter.

RG: Hingis en Clijsters snel door

Martina Hingis en Kim Clijsters hebben de derde ronde van Roland Garros bereikt. Beiden hadden totaal geen moeite hun opponenten.

Hingis won met 6-1 6-3 van Zuzana Ondraskova. Na een makkelijke eerste set kreeg de Zwitserse in het tweede bedrijf tot 4-3 nog een beetje tegenstand, maar na die door Hingis gewonnen game was de wedstrijd beslist. Haar volgende tegenstander wordt de Kroatische Ivana Lisjak.

Clijsters gunde Conchita Martinez Granados maar drie games: 6-0 6-3. Voor Martinez leek het duel een drama te worden, totdat ze op 6-0 2-0 eindelijk een game afsnoepte van de Belgische. Clijsters kon het rustig aan doet, zodat de Spaanse nog twee keer een game mocht winnen.

Tiberkanine van Ajax naar Leverkusen

Rachid Tiberkanine verruilt Ajax voor Bayer Leverkusen. In Amsterdam kreeg de 21-jarige aanvaller geen nieuw contract aangeboden.

Tiberkanine zal voorlopig uitkomen voor de amateurs van Bayer Leverkusen, die uitkomen in de Regionalliga. ”Al als kind was het mijn droom in Duitsland te spelen. Ik hoop dat ik met mijn goede prestaties een plaats bij de profs kan afdwingen”, aldus de aanvaller die bij Ajax niet wist door te breken.

Hoogleraar kraakt vonnis Lucia de B.

JustitieVolgens hoogleraar wetenschapsfilosofie Ton Derksen is het proces tegen de tot levenslang veroordeelde verpleegkundige Lucia de B. niet goed gevoerd. Diverse rechters oordeelden eerder dat De B. levenslang de cel in moest wegens de moord op minstens zeven patiënten. Ze zou tussen 1997 en 2001 baby's, kleuters en ouderen hebben gedood met overdoses medicijnen. In eerste instantie werd ze zelfs veroordeeld tot levenslang mét tbs, maar dat vonnis werd door de Hoge Raad vernietigd. Levenslang in combinatie met tbs kan niet.

Derksen noemt het hele vonnis tegen De B. ingegeven door negatieve beeldvorming, onjuist geïnterpreteerde medische gegevens en een kwaadwillende lezing van Lucia de B.'s dagboek.

Namens de commissie-Posthumus II, die is ingesteld om afgesloten rechtszaken te controleren, heeft voorzitter prof. Ybo Buruma laten weten dat hij gaat bekijken of de zaak moet worden heropend.

Nieuws.nl gaat wat dieper in op de bevindingen van de hoogleraar.

Half-Life 2 Episode 1 online

Waar we je eerder wisten te melden dat Gamespot als eerste Half-Life 2: Episode one mocht proberen, kunnen we je nu melden dat deze eerste downloadbare uitbreiding voor Half-Life 2 vanaf vandaag beschikbaar is voor het grote publiek. Sinds 10 uur vanochtend is de uitbreiding te downloaden via Steam, het veelbesproken systeem van Valve.

Deze expansion zal $19.95 kosten, en krijgt een Mature rating met zich mee. Naast de downloadbare versie via Steam, zal de game tevens gewoon in de winkels te koop zijn.

Batwoman nu lesbienne

Batwoman wordt in de nieuwe stripboeken van DC Comics een lesbische vrouw. Bovendien staat ze op uit de dood, omdat haar karakter 30 jaar geleden stierf in het stripverhaal.

Destijds was Batwoman nog verliefd op Batman, nu heeft ze warme gevoelens voor een vrouwelijke detective. Wel blijft ze Batman helpen met het vangen van boeven. De reden om Batwoman te presenteren als lesbienne, komt voort uit de wens van de Amerikaanse stripboekenindustrie om meer aandacht te schenken aan minderheden.

In de nieuwe reeks zal er overigens geen sprake zijn van seksuele gevoelens tussen Batman en Robin. Uitgeverij DC Comics spande in 2005 zelfs een rechtszaak aan tegen een kunstgalerie in New York, die verschillende werken tentoonstelde waarop de striphelden liefkozend en naakt werden afgebeeld.

'Duizend doden bij treinongeluk Noord-Korea'

Icoon BuitenlandsDe Zuid-Koreaanse non-gouvermentele organisatie 'Goede Vrienden, Centrum voor Vrede, Mensenrechten en Vluchtelingen' beweert dat er vorige maand meer dan duizend doden zijn gevallen bij een treinongeluk in Noord-Korea. De organisatie zegt dit te hebben vernomen van Noord-Koreanen.

Bij het ongeluk, dat op 23 april zou hebben plaatsgevonden in het gewest Kowon, zouden de remmen van een trein het begeven hebben. De trein, met juist afgezwaaide soldaten en nieuwe rekruten aan boord, kwam daarna in botsing met een tegemoetkomende vrachttrein. De Noord-Koreaanse overheid zou momenteel met nabestaanden in onderhandeling zijn over smartengeld.

Volgens de Zuid-Koreaanse overheid is er op dit moment geen informatie voorhanden die spreekt van een dergelijk ongeluk. Eerdere berichten over Noord-Korea van de organisatie zijn echter betrouwbaar gebleken. De Zuid-Koreaanse geheime dienst heeft gemeld het waarheidsgehalte van het bericht te zullen onderzoeken.

Met dank aan babbelbox voor de submit.

Pokémon top 10

Pokémon bestaat 10 jaar en rondom deze feestelijkheden organiseert Nintendo een aantal events door heel Europa. De kick-off is een tijd terug begonnen toen je op Nintendo.nl je favoriete Pokémon kon kiezen. Aan de hand van deze stemmen zijn de 10 populairste Pokémon gekozen:

Over de tour is nog niet zo heel veel bekend, locaties en data zullen volgen op Nintendo.nl. Het is wel bekend dat je tijdens de events kans maakt om één van de Pokémon uit de top 10 in je bezit te krijgen in een Pokémongame.

Wil je meer informatie over de Pokémon, neem dan een kijkje in de Pokédex, een encyclopedie met informatie over alle Pokémon.

Tonino niet vervolgd voor kinderporno

Icoon BinnenlandsJoost Tonino zal niet worden vervolgd voor het bezit van kinderporno. Hij zou de kinderporno onbewust hebben gedownload. Het OM acht het bewijs zo onovertuigend, dat ze de zaak niet eens voor de rechter brengt.

Stichting Childright, die de aanklacht had ingediend, is diep teleurgesteld. "We hoopten dat er nieuw onderzoek naar strafbare feiten zou komen. Dat zit er dus niet in. Volgens Childright is het een "totaal verkeerd signaal" dat een officier van justitie niet wordt vervolgd voor het bezit van dergelijke afbeeldingen, terwijl veel kinderen het slachtoffer worden van de kinderporno-industrie.

Tonino is een voormalig officier van justitie en kwam vorig jaar veelvuldig in het nieuws nadat hij zijn pc op straat had gezet, met de gedachte dat deze defect was. Peter R. de Vries wist via via de pc in handen te krijgen, waarna hij openbaar maakte dat er kinderporno en geheime informatie over politiezaken stond opgeslagen op het apparaat. De commotie rondom de geheime informatie leidde ertoe dat Tonino aftrad als officier van justitie, en de kinderporno was reden voor stichting Childright om een aanklacht tegen hem in te dienen.

Joost Tonino is opgelucht dat de zaak nu definitief is afgedaan, en hoopt in de toekomst weer als officier van justitie aan de slag te kunnen. Het OM staat positief tegenover de open sollicitatie. "Joost heeft een tijdje in de luwte gewerkt, maar kan wat mij betreft weer aan de slag als officier van justitie", aldus Harm Brouwer, hoofd van het OM.

Met dank aan Bas028 voor de submit.

Schumacher snelste op tweede dag Barcelona

Op het Circuit de Catalunya heeft Michael Schumacher een nieuw officieus ronderecord neergezet. De Duitser deed over een rondje 1.13.471 hiermee reed hij het onofficiële ronderecord aan flarden.

Het was een drukke dag op het circuit waar in totaal zeventien coureurs van negen verschillende teams in actie kwamen. De testdag werd opgeschrikt door een harde crash van Luca Badoer. De testrijder van het team van Scuderia Ferrari schoot in bocht drie van de baan en kwam hard in aanraking met de bandenstapels. Badoer kon gelukkig ongedeerd de bolide verlaten. Zijn Ferrari was dermate beschadigd dat zijn testdag er verder opzat.

De meest active man op de baan was Nick Heidfeld. De Duitser reed in zijn BMW Sauber F1 in totaal 125 ronden over het circuit en noteerde aan het eind van de dag een twaalfde tijd. Ook Robert Doornbos kwam in actie. De Nederlander reed in totaal 115 ronden en had aan het einde van de dag een vijftiende tijd genoteerd.

Doornbos heeft in totaal twee race afstanden afgelegd op het circuit. Tijdens een interview verklaarde Doornbos:"Ik heb donderdag twee Grand Prix-afstanden afgelegd. Ik reed met veel brandstof aan boord om aan ons racetempo te kunnen werken. In de ochtend begonnen we met het evalueren van enkele nieuwe aërodynamische onderdelen en het testen van de software van de versnellingsbak. Aan het einde van de ochtend waren er wat problemen met de versnellingsbak, dus ik kon iets langer lunchen dan gepland."

"In de middag heb ik de Michelin-banden getest. Het is namelijk erg belangrijk om te weten hoe de banden zich gedragen als we met veel brandstof in de auto rijden. Het was een goede dag voor het team, want we hebben veel ronden kunnen rijden". Doornbos test vrijdag verder voor het Red Bull Racing.

PETA-award voor Nintendogs

De beruchte organisatie PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) looft ieder jaar de zogenaamde "Proggy Awards" uit aan producten en prestaties die op een of andere manier diervriendelijk zijn. Tot nu toe was dit alleen voorbehouden aan Noord-Amerikaanse bedrijven. Dit jaar zijn voor het eerst de European Proggy Awards uitgereikt. Naast vegetarische en veganistische levensmiddelen en schoenen, make-up en tandpasta die niet op dieren is getest en de meest diervriendelijke film (Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit) vinden we ook de meest diervriendelijke videogame terug: Nintendogs.

Dit spel geeft, volgens de organisatie, ouders een kans hun kind drie puppies te geven en op te laten voeden, zonder de levenslange verplichting die daarmee doorgaans gepaard gaat.

Lauren Bowey van PETA Europa: "Because dogs require a lifetime commitment of love, care and attention, getting a puppy on impulse or giving one as a gift can lead to disaster. But thanks to thoughtful products like Nintendogs, children and adults who love dogs can play with their 'pups' any time they wish with a simple flick of a switch."

Wekelijkse hardware verkopen Japan

De Nintendo DS Lite profiteert flink van de release van New Super Mario Bros. Verkopen die flink doorstijgen deze week. De Xbox bereikt weer een nieuw dieptepunt door voor het eerst minder dan tien stuks te verkopen.

ConsoleAantalVorige WeekTotaal 2006
Nintendo DS Lite285.025160.1821.920.493
PSP27.22724.457799.363
PlayStation 219.79821.138653.415
GBA SP6.6526.174146.370
Nintendo DS4.1263.438867.378
Game Boy Micro2.0132.62896.218
Xbox 3601.2421.40350.143
GameCube1.1161.06950.576
Game Boy Advance44252.717
Xbox8201.480

SC Heerenveen haalt Dingsdag

Michael Dingsdag (23) speelt de komende vier seizoenen voor SC Heerenveen, meldt de Telegraaf. De linksbenige verdediger kwam donderdag een contract voor vier seizoenen overeen met de Friezen.

SC Heerenveen betaalt zo’n drie miljoen euro voor Dingsdag, die bij Vitesse een verbintenis had tot medio 2008. In vijf seizoenen in Arnhem kwam Dingsdag tot 90 competitiewedstrijden. De afgelopen twee jaar was hij onomstreden basisspeler. Vitesse zou in de Fransman Sébastien Sansoni de opvolger zien voor Dingsdag. Sansoni kan transfervrij de overstap maken van de Griekse tweedeklasser Ethikos Atseras.

Pastors wil Verdonk binnenhalen

Icoon Politiek Marco Pastors, leider van Leefbaar Rotterdam, wil VVD-minister Rita Verdonk binnenhalen in zijn nog op te richten landelijke partij. Gisteren stuurde Pastors nog een bloemetje aan Verdonk "om haar te troosten" voor de verloren lijsttrekkersverkiezing. De VVD-leden kozen Mark Rutte als lijsttrekker.

Pastors wil een gesprek met Verdonk. Hij meent dat Verdonk als stemmentrekker voor rechtse kiezers wordt gebruikt, terwijl de VVD onder Rutte een "links Dijkstal-beleid" zal uitvoeren. "Ik wil haar vragen wat ze nog doet in de VVD. Hoelang wil ze nog door die club als schaamlap worden gebruikt?", aldus Pastors.

Verdonk heeft na de verloren verkiezing gezegd minister van Vreemdelingenzaken en Integratie te willen blijven, en bij de volgende verkiezingen als nummer 2 op de lijst van de VVD te willen staan. Onder meer Gerrit Zalm, voormalig partijleider van de VVD, heeft gezegd dat het team Rutte-Verdonk een goede combinatie kan zijn.

Pastors baalt ervan dat Verdonk een overstap naar zijn partij "nog niet serieus heeft overwogen". Wel krijgt Pastors steun van LPF-Kamerlid Joost Eerdmans en het Rotterdamse gemeenteraadslid Ronald Sørensen van Leefbaar Rotterdam.

Beurs New York fuseert met Euronext

Icoon Beurs De New York Stock Exchange (NYSE), de effectenbeurs van New York, gaat fuseren met het Europese beursbedrijf Euronext, die de beurzen in Amsterdam, Parijs, Lissabon en Brussel exploiteert. Dat heeft de NYSE Group in New York gezegd.

NYSE had vorige week een bod uitgebracht op Euronext. Kort daarna werd bekend dat het Duitse beursbedrijf Deutsche Börse Euronext wilde overnemen. Maar Euronext heeft uiteindelijk voor de Amerikanen gekozen.

NYSE neemt Euronext voor tien miljard dollar in geld en aandelen over. Het nieuwe bedrijf krijgt de naam NYSE Euronext. NYSE Euronext wordt het grootste beursbedrijf ter wereld en het hoofdkantoor zal in New York komen. Topman John Thain van NYSE komt aan het hoofd te staan van het nieuwe bedrijf. De directeur van Euronext, Jean-François Théodore, wordt de tweede man.

Dubbel Disney gevoel

En daar ga je dan, eens moet het er van komen...Disneyland Parijs. Lang kon je het uitstellen. De kinderen te jong, te duur, te ver en andere smoezen van praktische aard wisten uitstel te rechtvaardigen. Maar geen afstel. Je hebt nu eenmaal verplichtingen als vader bij gemaakte beloftes. Disneyland Parijs is niet echt iets dat, als kritisch volger van de Verenigde Staten en alles wat daar mee te maken heeft, tot de verbeelding spreekt. Bovendien doet het eerlijk gekozen opperhoofd van de Amerikanen mij per definitie walgen. Dus wat heb je als weldenkend mens te zoeken in deze uithoek van de wereld? Helemaal niets. Of toch?

Lees verder

CD: Art Brut - Bang Bang Rock & Roll

Bij volslagen toeval zag ik ze een tijdje terug bij het zappen per ongeluk voorbijkomen bij die Westdeutscher Rundfunk. Ik had gezworen dat Art Brut uit Scandinavië kwam, te oordelen aan het accent van de zanger en het frisse enthiousiasme dat de band uitstraalde. Blijken ze uit Bournemouth, Engeland te komen. Maar goed, de zanger waarschuwt dan ook 'yes, this is my singing voice'. Muzikaal cowboy en indiaantje. Bang, Bang Rock & Roll.

Assassin's Creed toch niet exclusief op de PS3?

Er gaan geruchten dat Assassin’s Creed, de komende toptitel van Ubisoft en een van de hoogtepunten van de afgelopen E3, toch niet exclusief op de PS3 zal verschijnen. Tenminste, niet voor altijd.

Een werknemer van Ubisoft heeft zich per ongeluk laten ontvallen dat Assassin’s Creed ook wordt ontwikkeld voor de Xbox 360. Toen werd doorgevraagd over het feit dat eerder is verklaard dat het spel exclusief op de PS3 zou verschijnen antwoordde hij dat hij er vanuit gaat dat dit “tijdelijk” exclusief betekent.



Maakt deze moordenaar ook zijn opwachting op de 360?

Van Basten content met B-keus

Opnieuw was Marco van Basten een blij man na een oefenduel. De bondscoach zag tot zijn tevredenheid de B-keus het sterke Mexico verslaan (2-1).

Volgens Van Basten leverde het treffen bewijs voor de stelling dat Nederland beschikt over een uitgebalanceerde selectie: ”Reserves zijn belangrijk. Ook op een grote eindronde. Ook reserves bepalen of je op toernooi lang door kan spelen. Mexico speelde met het beste team. Dit was geen slechte tegenstander en toch winnen wij. Dat terwijl we niet met onze beste ploeg speelden. Daar ben ik heel content over.”

De bondscoach wilde niet aangeven of zijn favoriete basiself na gisteravond wijzigingen heeft ondergaan: ”Sommige jongens maken het ons heel moeilijk. Ik vond Heitinga en Boulahrouz bijvoorbeeld goed functioneren. We moeten als technische staf maar eens rond de tafel gaan zitten. We zullen ook deze wedstrijd evalueren en uiteindelijk weer conclusies trekken.”

Van Basten heeft tot nu toe liefst 21 spelers ingezet in de oefencampagne. Wegens blessures gaven alleen Kew Jaliens en Rafael van der Vaart geen acte de presence. ”We wilden iedereen laten spelen maar helaas zijn Jaliens en Van der Vaart nog niet fit. Ik denk niet dat het verstandig is dat Rafael zondag al tegen Australië speelt. Het gaat wel goed met hem, maar we willen geen risico met Van der Vaart nemen.”

Jong Oranje: Huntelaar eeuwig topscorer

Dankzij zijn fabelachtige lob tegen Frankrijk is Klaas Jan Huntelaar topscorer aller tijden van Jong Oranje. Tot donderdagavond moest de Ajacied het record delen met Arnold Bruggink en Roy Makaay.

Met zijn tweede doelpunt op het EK onder-21 staat Huntelaar op zestien treffers in dienst van Jong Oranje. Bruggink en Makaay volgen nu beiden met vijftien doelpunten op de tweede plaats. Huntelaars moyenne betreft 0,73; fors beter dan Makaay (0,56) en Bruggink (0,48). Achter het supertrio volgen Ronald de Boer en Kiki Musampa, die ooit acht maal mochten vieren voor Jong Oranje.

De Haan prijst voorhoede en instelling

Volgens bondscoach Foppe de Haan van Jong Oranje maakte zijn voorhoede het verschil in het gewonnen halvefinaleduel (3-2) tegen Frankrijk.

De Haan loofde zijn spitsen: ”De voorhoede was vandaag doorslaggevend. Nicky Hofs, Klaas Jan Huntelaar en Romeo Castelen haalden allemaal een hoog niveau.” De voormalige oefenmeester van SC Heerenveen beleefde de wedstrijd intens: ”In de verlenging spookte er van alles door mijn hoofd. Je bent op zo'n moment als trainer constant aan het denken wat je moet doen. Wie moet je wisselen, wie zijn er precies moe. Verschrikkelijk.”

Ook over de instelling van zijn team had De Haan een goed woord over: ”In het verleden is dat bij jeugdteams wel eens anders geweest. We spelen volwassen.” Wellicht doelde De Haan op de actie van Stijn Schaars, die zich relatief makkelijk liet vallen nadat Faubert hem in zijn nek raakte. De Fransman kon hierop inrukken. ”Hij gaf een tik, maar ik had ook gewoon kunnen doorlopen. Een halve finale wordt in de verlenging niet beslist op voetballend gebied, maar op volwassenheid. Dat hebben we vandaag goed gedaan”, meldde Schaars.

Nicky Hofs – gekozen tot man van de wedstrijd – keek al meteen verder: ”Nu we zo ver zijn gekomen, moeten we ook maar de finale winnen. Als je zowel van Italië als Frankrijk wint, is dat mogelijk.” In de finale van zondag stuit Nederland op Oekraïne, dat na penalty’s won van Servië en Montenegro. Tijdens de poulefase ging Oranje nog kopje onder tegen de Oost-Europeanen.

Geen goals bij Noorwegen - Zuid-Korea

Zuid-Korea heeft in Oslo met 0-0 gelijkgespeeld tegen Noorwegen. Er vielen nauwelijks kansen in het Ullevaal Stadion.

Bondscoach Dick Advocaat van Zuid-Korea deed eigenlijk precies hetzelfde als zijn collega Marco van Basten tegen Mexico: zijn B-keus aan het werk zetten. De Aziaten kwamen zelden gevaar stichten voor het doel van Thomas Myhre. Ook Noorwegen viel tegen, ondanks de aanwezigheid van het sterke spitsenkoppel Carew/Johnsen. Aanstaande zondag oefent Zuid-Korea nog tegen Ghana en naar alle waarschijnlijkheid maakt Ji Sung Park dan zijn rentree. De aanvaller kampte met een enkelblessure.


Uitslagen oefenduels:

Nederland – Mexico 2-1
19. Borgetti 0-1
53. Heitinga 1-1
57. Babel 2-1

Noorwegen – Zuid-Korea 0-0


Programma vanavond:
Duitsland – Colombia
Liechtenstein – Togo
Zweden – Chili
Angola – Turkije
Italië – Oekraïne

Dubbel Disney gevoel

En daar ga je dan, eens moet het er van komen...Disneyland Parijs. Lang kon je het uitstellen. De kinderen te jong, te duur, te ver en andere smoezen van praktische aard wisten uitstel te rechtvaardigen. Maar geen afstel. Je hebt nu eenmaal verplichtingen als vader bij gemaakte beloftes. Disneyland Parijs is niet echt iets dat, als kritisch volger van de Verenigde Staten en alles wat daar mee te maken heeft, tot de verbeelding spreekt. Bovendien doet het eerlijk gekozen opperhoofd van de Amerikanen mij per definitie walgen. Dus wat heb je als weldenkend mens te zoeken in deze uithoek van de wereld? Helemaal niets. Of toch?

de Webstort (Pretbommenopslagplaats)

Enschede. Ik ken de stad een beetje. Jaren geleden moest ik er gedurende langere tijd een paar dagen per week zijn. Een middelgrote provinciestad als er dertien in een dozijn gaan, met een gemoedelijke bevolking die een enigszins argwanende houding aan de dag legt jegens met name Randstedelijke import. Later volgde ik met een grijns op mijn gezicht de ontwikkelingen rond Twentestad. Komaan, Hengelo en Borne, verenigt u zich met ons; samen worden we één van de grootste steden van Nederland. Want het wilde maar niet vlotten om Enschede kerngezond te maken na de ineenstorting van de textielindustrie. Burgemeester en Wethouders zaten veelvuldig met de handen in het haar. Soms riepen ze: Twentestad wordt dé schakel tussen de Randstad en de Grote Republiek der Duitsers. Maar in Hengelo wilden ze er niet aan. Toch petje af voor zulk een ambitie, want zonder komt men nergens.

Testdag 01-06-2006

Gisteren is er opnieuw getest op Barcelona. Michael Schumacher zette de snelste tijd neer, en werd gevolgd door Heikki Kovalainen. Ook vandaag wordt er nog getest in Spanje.

Uitslag testdag Barcelona:

Pos. CoureurTeam Tijd Ronden
1 M. Schumacher Ferrari 01:13.471 82
2 H. Kovalainen Renault 01:14.174 120
3 R. Zonta Toyota 01:14.696 106
4 N. Rosberg Williams 01:14.731 87
5 G. Fisichella Renault 01:14.854 112
6 J. Trulli Toyota 01:14.131 102
7 P. de la Rosa McLaren 01:15.238 84
8 J. Villeneuve BMW 01:15.526 111
9 J. Button Honda 01:15.590 109
10 L. Badoer Ferrari 01:15.637 27
11 JP. Montoya McLaren 01:15.652 61
12 N. Heidfeld BMW 01:15.783 125
13 R. Barrichello Honda 01:15.826 96
14 C. Klien Red Bull 01:15.871 65
15 R. Doornbos Red Bull 01:17.018 115
16 A. Wurz Williams 01:17.188 83
17 N. Jani Scuderia Toro Rosso 01:17.224 92

Elf nieuwe screenshots Metal Slug 3D

Ontwikkelaar SNK heeft nieuwe beelden van Metal Slug 3D vrij gegeven, krap een maand voordat de Japanners met het spel aan de slag kunnen.
Hoewel de graphics nogal flets overkomen, blijven we natuurlijk hopen dat SNK het typische arcade-sfeertje en humor over heeft weten te brengen naar de PlayStation 2.

De Japanse releasedatum van Metal Slug 3D staat op 29 juni. Over een eventuele Amerikaanse of Europese datum is nog niets bekend.



Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1254
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
©FOK.nl e.a.