FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 9 april 2006

Imams spreken zich uit voor democratie en rechtsstaat

Icoon AlgemeenEuropese imams hebben zich tijdens een tweedaagse conferentie in Wenen uitgesproken voor democratie, mensenrechten en de rechtsstaat. De islamitische geestelijken stelden in een slotverklaring dat vrijheid van meningsuiting en persvrijheid onvervreemdbare rechten zijn. Rechten moeten echter wel 'verantwoordelijk en met wederzijds respect' worden gebruikt, zo werd betoogd.

De meer dan 130 aanwezige imams verwezen hiermee naar de kwestie rond de Deense cartoons, die voor veel onrust zorgde onder moslims. Volgens de verklaring zouden gematigde islamitische leiders niet genoeg hebben gedaan om radicale stromingen in te tomen en de aanpassing aan westerse waarden, zoals aan de vrijheid van meningsuiting, te bevorderen. Tegelijkertijd werd gesteld dat alle partijen een nog grotere inzet moeten tonen om de acceptatie van moslims in niet-islamitische samenlevingen te bewerkstellingen. "Integratie is geen eenrichtingsverkeer, maar een wederzijds proces."

Volgens een woordvoerder werd er tijdens discussies en in workshops benadrukt dat kennis van de lokale taal belangrijk is voor integratie. Maar ook westerse overheden kunnen integratie bevorderen, bijvoorbeeld door een versoepeling van de regels voor naturalisatie en een bredere erkenning van buitenlandse diploma's. In de slotverklaring werd ervoor gepleit om moslimvrouwen meer mogelijkheden te bieden om culturele barrières te overwinnen en de arbeidsmarkt op te gaan.

Met dank aan calvobbes voor de submit.

Britse politie rolt illegale dvd-fabriek op

Icoon PiracyDe Britse politie heeft een enorme illegale dvd-fabriek ontmanteld. Het gaat om de grootste vangst in de Britse historie. De politie zegt de productiecapaciteit te schatten op 60.000 kopieën per dag, de daarbij behorende omzet wordt geraamd op 250.000 pond.

Tijdens de inval waren de meeste van de meer dan 500 machines om dvd's te kopiëren, bezig om Ice Age 2 te vermenigvuldigen. De politie nam bij de inval meer dan driehonderd verschillende titels in beslag, ook werden er messen gevonden. Volgens een woordvoerder waren de mensen van de fabriek als de dood om overvallen te worden. De agenten waren getipt door de Federation Against Copyright Theft (Fact) en arresteerde vier mannen en een vrouw van Chinese komaf.

Eddy Leviten, woordvoerder van Fact, noemt deze illegale dvd-fabriek een van de grootste ter wereld. Toen de politie het pand binnenviel stonden er dozen vol illegale dvd's klaar om verspreid te worden.

Medewerkers circus mishandelen activisten

Icoon PolitieTwee medewerkers van een circus hebben zaterdag een procesverbaal gekregen omdat ze een aantal dierenrechtenactivisten zouden hebben geslagen. Nadat de activisten aangifte hadden gedaan, kregen een 18-jarige man en een 20-jarige vrouw de politie op hun nek. De twee horen bij het circus Belly Wien, dat de afgelopen week in Nijmegen de tenten had opgeslagen.

Activisten grepen de voorstellingen in Nijmegen aan om te protesteren tegen het gebruik van dieren in diverse circusnummers. Woensdag ontstond ook al een opstootje, waarbij de politie een medewerker van het circus en een bezoeker aanhield. Een demonstratie zaterdagavond voor het begin van de laatste voorstelling verliep volgens de politie zonder problemen.

Met dank aan TechXP voor de submit.

Hond verzuipt bijna zijn baasje

Icoon BizarEen poging om zijn huisdier te redden, is een hondeneigenaar vanmiddag bijna fataal geworden. De hond, een Dalmatiër, was bij het spelen in de Amsterdamse Sloterplas gedoken, maar kon er door de hoge wal vervolgens niet meer uitkomen. Zijn baasje sprong hem achterna en ging vervolgens zelf kopje onder.

Volgens omstanders raakte het baasje in de problemen doordat de hond op zijn hoofd ging zitten. Een van de ooggetuigen wist de man toch uit het water te krijgen, en deed vervolgens een poging hem te reanimeren. Gealarmeerde hulpdiensten namen het later over. De man is overgebracht naar een ziekenhuis, en is inmiddels buiten levensgevaar. Ook de hond heeft het voorval overleefd, en is naar een asiel overgebracht.

Met dank aan Gustav-Mulder voor de submit.

Meer hartklachten dan ooit in marathon R'dam

Icoon SportOpvallend veel lopers liepen vandaag bij de marathon van Rotterdam tegen hartklachten aan. In totaal moesten elf personen naar een ziekenhuis worden overgebracht. Een 41-jarige Duitser stortte 500 meter voor de finish in. Ondanks reanimatie ter plekke overleed hij later in een ziekenhuis.

Volgens een woordvoerder van de Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen in Rotterdam-Rijnmond (GHOR) is er duidelijk sprake van een stijging van het aantal lopers met hartproblemen, hoewel er geen exacte cijfers beschikbaar zijn van vorige edities. Voor een overlijden tijdens de loopwedstrijd in de havenstad moet er echter negen jaar terug worden gegaan; in de editie van 1997 viel ook een dode onder de deelnemers te betreuren. De hulpdiensten willen de aantallen hartklachten bespreken in een evaluatie van de marathon.

Behalve de elf gevallen van hartklachten moest de GHOR negen lopers behandelen voor uiteenlopende klachten als verstuikingen en schrammen. Volgens een woordvoerder een normaal aantal. Ook vier toeschouwers die onwel waren geworden moesten naar het ziekenhuis.

Met dank aan svenski en Isiolo voor de submit.

Realistische Papier Ambacht (deel 4)

We hebben al eerder een aantal blogs geplaatst (deel 1, 2 en 3) over creatief bouwen met papier. Gezien de positieve reacties toen, leek 't me wel zinvol er meer te plaatsen zodra ik er weer een paar had gevonden.

Allereerst werd me deze Japanse site in de shoot geworpen via deze reactie (met dank aan user Geqxon) in FOK!'s PTA-forum, waar je na wat klikwerk terecht komt bij wat enkele simpele bouwplaatjes van o.a. de Lada Niva en de Hummer. Overigens vind je hier nog een 'upgrade-kit' voor je Niva, met o.a. bumpers en spiegeltjes.

Viavia vond ik vervolgens deze Sloveense site, waar het echt geavanceerde bouwwerk te vinden is. Zo is dit Cessna 172 vliegtuigje al een stuk lastiger, maar de bouwwijze is wel goed gedocumenteerd (ondanks dat deze geschreven is in 't Sloveens).

Voor de echt gevorderde origamist is deze shovel een ware uitdaging, maar ook hier is voldoende documentatie en zelfs filmateriaal beschikbaar om de bouw te volbrengen; je moet alleen wel ff hier AutoDesk's DWF viewer downloaden om de bouwtekeningen en 3D rendering(!!!) te kunnen bekijken.

Uitslagen Italië Speelronde 33

In de Serie A werd dit weekeinde de 33e speeldag afgewerkt. Juventus slaagde er opnieuw niet in te winnen, maar het gat met de achtervolgers is geruststellend.

De topper van dit weekeinde was zonder twijfel Juventus – Fiorentina. La Viola liet zich aanvankelijk terugdringen tegen een Juve dat wat goed te maken had. De bezoekers trokken langzaam het initiatief naar zich toe en het was een wonder dat de openingstreffer uitbleef. Eerst faalde Jimenez vanaf elfmeter, na een domme overtreding van Zebina op Toni. Vlak hierna maakte Giannichedda bijna een eigen doelpunt: zijn inzet spatte uiteen op de lat. Toni bleef een bron van gevaar, maar de ruststand was 0-0.

Toni maakte zijn missers meer dan goed door aan het begin van het tweede bedrijf de 0-1 binnen te schieten, na behendig de buitenspelval te hebben omzeild. De Bianconeri verhoogden het tempo en op aangeven van Vieira knalde Del Piero de 1-1 binnen. Na deze gelijkmaker bleven echte kansen aan beide kanten uit. Juve koesterde het punt in de wetenschap dat de Scudetto lonkt. Fiorentina doet minder goede zaken en ziet AS Roma passeren. De ploeg uit de hoofdstad versloeg Lecce met 3-1.

AC Milan had weinig moeite met Chievo Verona: 4-1. De underdog speelde zeer opportunistisch in de beginfase en de lange bal bleek een geliefkoosde tactiek. Deze speelwijze betaalde zich na een kwartier uit, want Sergio Pellisier volleerde de bal achter Dida. Via Alessandro Nesta herstelde Milan nog voor de rust de balans. Kaká stal de show in het tweede bedrijf, dankzij een hattrick, zijn eerste in dienst van de Rossoneri.

Internazionale houdt de tweede plaats in het vizier na de 1-2 overwinning bij middenmoter Ascoli. Gedurende de eerste helft leken de Nerazzuri te spelen met pijnlijke Champions League uitschakeling in het achterhoofd, want ondanks overwicht (Ascoli trok zich ver terug) ontbeerde het spel van de topclub precisie en scherpte. Een omstreden strafschop, benut door Marco Ferrante, bracht de promovendus zelfs aan de leiding. Na de pauze zorgden treffers van Julio Cruz (penalty) en Sinisa Mihajlovic (prachtige vrije trap) voor de ommekeer. Cruz zag in de 86e minuut nog de rode kaart, maar Ascoli kon daarvan niet meer profiteren.

Uitslagen 33e speeldag:
AC Milan – Chievo Verona 4-1
Juventus – Fiorentina 1-1
Ascoli – Internazionale 1-2
Siena – Lazio Roma 2-3
AS Roma – Lecce 3-1
Cagliari – Palermo 1-1
Parma – Reggina 4-0
Empoli – Sampdoria 2-1
Messina – Treviso 3-1
Livorno – Udinese 0-2

Stand na 33 speeldagen:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1 Juventus 338062-21
2 AC Milan337374-27
3 Internazionale337161-25
4 AS Roma336361-33
5 Fiorentina336254-36
6 Lazio Roma334947-44
7 Chievo Verona334847-42
8 Palermo334543-44
9 Livorno334433-38
10 Parma334140-51
11 Sampdoria333844-45
12 Ascoli333836-42
13 Siena333639-53
14 Empoli333639-56
15 Udinese333533-49
16 Reggina333532-54
17 Cagliari333331-51
18 Messina333132-47
19 Lecce332425-52
20 Treviso331618-48


Topscorers:
1. Luca Toni - Fiorentina - 27
2. David Trezeguet - Juventus - 20
3. Andrei Shevchenko - AC Milan - 19
4. David Suazo - Cagliari - 17
Francesco Tavano - Empoli - 17

Davis Cup: Kroatië sneuvelt

Argentinië en Rusland hebben zich gekwalificeerd voor de halve eindstrijd van de Davis Cup. De Zuid-Amerikaanse equipe was verantwoordelijk voor de uitschakeling van titelverdediger Kroatië.

Juan Ignacio Chela sleepte na een intense partij tegen Sasa Tuksar het beslissende punt binnen voor de Argentijnen: 3-6, 6-4, 7-6 (6) en 7-6 (5). De wedstrijd stond in het teken van haperende services aan beide kanten; breaks tierden welig. Pas op zijn vierde matchpoint wist Chela toe te slaan, na ruim vier uur.

Eerder op de dag had Ivan Ljubicic Kroatië nog in de race gehouden door David Nalbandian overtuigend te verslaan. Ljubicic sloeg liefst 35 aces in de driesetter en behield met z’n winst zijn uitstekende reputatie in Davis Cup duels. Voor de rest was het dus een Pyrrusoverwinning.

Rusland is ook zeker van een plaatsje onder de laatste vier. Nadat in de eerste ronde Nederland werd verslagen, waren de Russen dit weekeinde te sterk voor Frankrijk. Dmitri Tursunov zorgde tegen Richard Gasquet voor de beslissende 3-1, in een vijfsetter. Tursunov, de vervanger van de geblesseerde Nikolai Davydenko, maakte optimaal gebruik van zijn uitmuntende fitheid door de laatste set met 7-5 te winnen. Mikhail Youzhny strooide enkele uren later extra zout in de Franse wonden door Mickael Llodra te verslaan.


Schema Kwartfinales Davis Cup:

Australië * – Wit-Rusland 5-0
C. Guccione – M. Mirnyi 7-6 (4), 3-6, 7-5, 3-6, 6-4
L. Hewitt – V. Voltchkov 6-2, 6-1, 6-2
W. Arthurs/ P. Hanley – M. Mirnyi/ V. Voltchkov 3-6, 6-4, 5-7, 6-3, 7-5
W. Arthurs – S. Tarasevitch 7-6 (6), 6-2
C. Guccione – A. Zotov 6-1, 6-3

Kroatië – Argentinië * 2-3
I. Ljubicic – A. Calleri 6-7 (7), 5-7, 7-6 (6), 6-1, 6-2
M. Cilic – D. Nalbandian 1-6, 1-6, 2-6
M. Cilic/I. Ljubicic – J. Acasuso/D. Nalbandian 4-6, 2-6, 6-3, 4-6
I. Ljubicic – D. Nalbandian 6-3, 6-4, 6-4
S. Tuksar - J. Chela 6-3, 4-6, 6-7 (6), 6-7 (5)

Frankrijk – Rusland * 1-4
R. Gasquet – M. Safin 6-7 (4), 6-4, 3-6, 7-6 (1), 1-6
A. Clement – N. Davydenko 6-3, 2-6, 4-6, 6-7 (4)
A. Clement/M. Llodra – D. Tursunov/M. Youzhny 6-3, 6-3, 6-7 (3), 5-7, 6-2
R. Gasquet – D. Tursunov 1-6, 6-3, 7-6 (4), 3-6, 5-7
M. Llodra – M. Youzhny 2-6, 6-4, 6-7 (3)

Verenigde Staten – Chili 2-1
J. Blake – F. Gonzalez 7-6 (5), 6-0, 6-7 (2), 4-6, 8-10
A. Roddick – N. Massu 6-3, 7-6 (5), 7-6 (5)
B. Bryan/M. Bryan – F. Gonzalez/N. Massu 6-1, 6-2, 6-4
A. Roddick – F. Gonzalez
J. Blake – N. Massu

Aanhouding na mishandeling scheidsrechter

Icoon PolitieDe politie Zaanstreek-Waterland heeft een 20-jarige inwoner uit Zaandam aangehouden op verdenking van mishandeling van een KNVB-scheidsrechter. De vermeende mishandeling gebeurde tijdens een match tussen de Zaanse voetbalvereniging Zaandam Türk Spor en AFC34 uit Alkmaar.

Het handgemeen ontstond nadat de scheidsrechter, een 46-jarige man uit Zwaag, een speler van ZTS uit het veld had gestuurd wegens een overtreding. Tijdens de schermutselingen zou de scheidsrechter daarbij door een man met een wielmoersleutel tussen zijn schouderbladen zijn geslagen. De verdachte die werd aangewezen, was eerder in de wedstrijd door zijn coach al gewisseld. Na de agressieve daad staakte de arbiter de wedstrijd, bij een 3-1 voorsprong voor AFC34.

Nadat de scheids aangifte van mishandeling had gedaan, hield de politie diezelfde avond nog de verdachte aan, wegens poging tot zware mishandeling. De geweldpleger heeft een proces-verbaal gekregen en is ingerekend.


Een wielmoersleutel

Met dank aan FdBeer voor de submit.

Zorgen over iPod voor peuters

Icoon MuziekHet nieuws van speelgoedfabrikant Fisher-Price dat ze een nieuwe iPod gaan maken voor peuters is bij Britse opvoedkundigen verkeerd gevallen. De nieuwe digitale muziekspeler voor kinderen van drie jaar moet de iTod gaan heten, waar de T staat voor het Engelse woord voor peuter: toddler.

De deskundigen zijn bang dat de peuters die de iTod krijgen zich af zullen sluiten van de buitenwereld, waardoor ze geen sociale vaardigheden ontwikkelen. Ook de fantasie zou er onder lijden. Deze zomer ligt de iTod in de winkels.


Met dank aan Isiolo voor de submit.

Ooievaar bezig met grote comeback

Icoon BinnenlandsHet gaat goed met de ooievaar in Nederland. Het aantal broedende ooievaarparen is gestegen naar ruim vijfhonderd; een evenaring van het aantal rond 1900. Met name in het Groene Hart zijn er het afgelopen jaar veel ooievaars bijgekomen.

In 1970 was het ronduit pet met slechts veertien ooievaars, waarvan er slechts één paar kleine ooievaartjes maakte. Vogelminnend Nederland ging aan de noodklok hangen en samen met vrijwilligers begon de organisatie een project om de figuurlijk nakomeling-brengende vogel letterlijk nakomelingen te laten brengen en zo te behouden in ons land. 28 paren ooievaars werden vanuit Zwitserland naar Nederland gebracht en vonden hun plekje in Het Liesvelt nabij Groot Ammers. De ooievaars fokten rijkelijk en gaandeweg werden er steeds meer vogels uitgezet in andere zogenaamde 'buitenstations'.

Bij Alphen aan den Rijn is zelfs al een zogenoemd buitenstation gesloten omdat het niet meer nodig is de vogels hier nog bij te voeden. De dieren blijken prima in staat zelf hun kostje bijeen te scharrelen. Vogelbescherming Nederland is bijzonder gelukkig met de terugkeer van de ooievaar in Nederland.

Volgens Hans Peeters van Vogelbescherming Nederland weten steeds meer ooievaars zich zelfstandig te handhaven. Bijna de helft van de vijfhonderd paren is bezig met eigen nesten te bouwen. De overige ooievaars nestelen nog in de buurt van buitenstations, waarvan de Aarhorst bij Alphen aan den Rijn nu sluit.

Steeds minder ooievaars blijken afhankelijk te zijn van bijvoederen. "Een trend die we overal zien", aldus Peeters, die dan ook denkt dat er in de toekomst steeds minder buitenstations nodig zijn, hetgeen ook van begin af aan de bedoeling was. "Door bijvoeren te verminderen breng je de natuurlijk trek weer op gang en dat zien we graag."


Een ooievaar


Met dank aan Brillies voor de submit.

Meer info over Red Steel

Na de eerste beelden van Red Steel die onlangs al gepubliceerd werden is er inmiddels nog flink wat informatie verschenen wat betreft Ubisofts aankomende shooter voor de Revolution:

-Ubisoft is kort na de E3 van 2005 begonnen met het ontwikkelen van de game. Ubisoft had vlak voor de E3 de controller gezien en is er daarna mee aan de slag gegaan.

-Het idee voor Red Steel werd voorgelegd aan Shigeru Miyamoto en Satoru Iwata die het groene licht gaven voor de ontwikkeling van de game. Hierna kregen ze prototypes van de controller.

-Ubisoft werkt in de ontwikkeling nauw samen met technici van Nintendo.

-De game zal in een "Yakuza" thema zijn. Dat betekend dus dat respect een major rol zal spelen.

-In het begin van de game zul je met grof geschut te werk gaan, mikken is hier niet echt belangrijk. Later in de game zul je steeds preciesere wapens gaan gebruiken en moet je dus beter gaan mikken.

-De ontwikkelaar wil dat de muziek zich aanpaast op de speelstijl van de gamer. Als je erg exact speelt zal de muziek rustgevend zijn, maar als je Rambo-stijl door het spel gaat zal de muziek veel harder worden.

-Efficient vechten vult de "Freeze Shot" balk, deze balk zorgt dat je de tijd kunt stilzetten en daarna een aantal punten op het lichaam van je tegenstander merken om op te mikken.

-Het is vaak nuttiger om een vijand alleen zijn wapen uit zijn hand te schieten in plaats van voor de headshot gaan.

-Als je Hoog-gerankte leiders laat leven heeft dat zo zijn voordelen. De verslagene zal respect en hulp bieden, wat weer nieuwe wapens en geheime routes oplevert.

-Het is belangrijk zoveel mogelijk leiders aan je zijde te hebben, anders is het gevecht tegen Tokai zelf bijna niet te doen.

-Het zwaard zal niet helemaal direct bestuurd worden in gevechten, dit om combo's mogelijk te maken. Wie bijvoorbeeld een mooie X maakt in de lucht met zijn zwaard haalt genadeloos hard uit.
Dit soort combo's eindig je door gewoon te stoppen met bewegen.

-De speler zal training ontvangen in 2 gebieden. Een mentor traint je in je pistoolkwaliteiten en een ander in je zwaardkunsten. In ruil verwachten ze respect, als je dat niet geeft krijg je geen training.

-Characters moeten realistischer zijn dan in bijvoorbeeld Half-Life 2. Als je met iemand bezig bent en je loopt midden in het gesprek weg zullen ze boos worden.

-De voorste knoppen op de controller zorgen voor bukken en springen, de analoge stick ren je mee rond, the movement sensor gebruik je om te mikken. Mikken zou zo simpel moeten zijn als met een laserpointer. De camera volgt daardoor automatisch met een kleine vertraging.

-Met de controller moeten shootouts mogelijk zijn die met een normale controller vrijwel ondenkbaar zijn

-In de meeste single player shooters hoeft de speler alleen maar horizontaal te mikken, dit om het de speler niet te moeilijk te maken. Red Steel zal ook verticaal gaan, omdat het gewoon zo simpel is.

-Mikken kan zo snel als dat je je hand kan bewegen.

-Red Steel moet niet aanvoelen als een arcade shooter als House of the Dead.

-In de gemiddelde console shooter kost het een spelen ongeveer 3 seconden om te draaien, op de pc kost dit 1/4 seconden. In Red Steel moet het in een seconde kunnen.

-De standaard waar Ubisoft naar kijkt qua AI is die als in FEAR.

Man 'heeft helemaal geen rijbewijs nodig'

Icoon OpmerkelijkDe politie heeft gisteravond rond 20:00 een man aangehouden die al acht jaar zonder rijbewijs rondreed. De man beging een verkeersovertreding op de Herman Costerstraat in Den Haag en werd daarom staande gehouden door de politie.

Tijdens de aanhouding bleek dat de man geen rijbewijs bij zich droeg, en dit ook nooit had gehaald. Naar eigen zeggen reed de man zo goed, dat hij helemaal geen rijbewijs nodig had.

Met dank aan FdBeer voor de submit.

'VS bereiden luchtaanval op Iran voor'

Icoon BuitenlandsDe Amerikaanse regering zou, in navolging op de Britse regering, werken aan een mogelijke luchtaanval op Iran. Dit meldt de onderzoeksjournalist Seymour Herch in het blad 'The New Yorker'.

Herch meldt dat de Verenigde Staten het conflict rond de nucleaire ambities van Iran op een diplomatieke manier wil oplossen. Het vermoeden van de journalist is echter dat president Bush het Iraanse bewind ten val wil brengen. Dit zegt hij op basis van bronnen binnen de veiligheidsdiensten en defensie.

Een aantal senatoren zou al op de hoogte zijn van de plannen. Een vreemde is Herch niet als het gaat om onthullingen over Amerikaanse toestanden en plannen. Eerder berichtte hij over de misdragingen van Amerikaanse militairen in de Abu Graib gevangenis in Irak.

Met dank aan Jootje90 voor de submit.

Hiddink wordt bondscoach

Na afloop van de kampioenswedstrijd tegen FC Groningen wilde PSV-trainer Guus Hiddink nog geen uitsluitsel geven over zijn toekomst.

Het enige wat zeker is is dat Hiddink vertrekt bij de Eindhovense club en dat hij aan de slag gaat als bondscoach. "Het wordt in ieder geval geen club. Dan lijkt het mij vrij duidelijk dat ik bij een nationale bond aan de slag ga."

De nieuwe werkgever van Hiddink zal in ieder geval niet Engeland gaan worden. Cees van Nieuwenhuizen, de zaakwaarnemer van Hiddink, zei zondag in een interview tegenover de BBC dat Hiddink geen kandidaat is om Eriksson op te volgen als bondscoach van Engeland. Volgens Van Nieuwenhuizen is het "een soort belediging" dat Hiddink in Engeland op een 'shortlist' staat. Van Nieuwenhuizen vindt dat een een keuze voor de trainer onvoorwaardelijk moet zijn.

Uitslagen Duitsland speelronde 29

Dit weekend werd de 29e speelronde in de Duitse Bundesliga afgewerkt. Dankzij Werder Bremen en HSV is de kampioensstrijd vijf wedstrijden voor het seizoenseinde weer een beetje spannender geworden.

Werder Bremen ontving koploper Bayern München met de net voor het nationale elftal gepasseerde Oliver Kahn op doel. In de openingsfase was het voornamelijk Bayern dat het spel maakte, en Kahn kreeg weinig kans om alsnog zijn kwaliteiten te tonen. Een schot recht op de vuisten was alles wat hij in het eerste half uur te verwerken kreeg. Daarna kwam echter Bastian Schweinsteiger ongelukkig in op een voorzet van Werder-spits Miroslav Klose en liet zijn eigen keeper volstrekt kansloos voor de Bremer voorsprong. Hierna ging Bayern verder met aanvallen, hoewel doelman Tim Wiese zich weinig zorgen hoefde te maken. Veelal mislukte de laatste pass, of stond het vizier niet op scherp bij de Beierse aanval. In de tweede helft was het meer van hetzelfde, en kwam het aloude voetbalcliché weer tevoorschijn. 25 Minuten lang probeerde Bayern een opening te vinden, en na een snelle counter liet ook Daniel Jensen Kahn kansloos. Vier minuten later besliste Tim Borowski met een droge schuiver de wedstrijd: 3-0.

Door de nederlaag van Bayern kon HSV de achterstand op de koploper tot vier punten verkleinen. Daarvoor moest het wel thuis van Borussia Mönchengladbach winnen. Dominant spel van de noorderlingen kenmerkten het begin van de wedstrijd, maar doelman Kasey Keller stond aan Gladbacher kant zijn mannetje. Hij had echter in de 35e minuut wel een overtreding op Sergej Barbarez nodig om hem af te stoppen, en Rafael van der Vaart benutte de strafschop voor de voorsprong voor de gastheren. Twee minuten later werd Borussia geen strafschop toegekend, ondanks protesten van de oud-Ajacied aan de andere kant, Nando Rafael. De wedstrijd werd nauwelijks spannend. HSV speelde soeverein, hoewel bij vlagen nonchalance de ploeg in problemen leek te brengen. Met het eerste seizoensdoelpunt van spits Naohiro Takahara werd de eindstand in de blessuretijd nog op 2-0 bepaald.

Schalke ging op bezoek bij de nummer voorlaatst van de Liga, MSV Duisburg. De ploeg uit Gelsenkirchen liet de Zebras het spel maken, en dat pakte na een kleine 40 minuten goed uit. Christian Poulsen wist bij een vrije trap de bal niet juist van richting te veranderen en veroorzaakte een eigen doelpunt. Een minuut voor tijd wist Klemen Lavric de bal vanaf twee meter voor een leeg doel nog over te schieten, waardoor Duisburg met slechts een doelpunt voorsprong naar de kleedkamer vertrok. In de blessuretijd zette Hamit Altintop nog de toon voor de tweede helft door de eerste gele kaart van de wedstrijd te ontvangen. Schalke speelde in de tweede helft met meer vuur en kreeg daardoor ook meer kansen. Na tien minuten kreeg Poulsen geel, twee minuten later gevolgd door ploeggenoot Zlatan Bajramovic.
Weer vijf minuten later werd Uwe Möhrle van Duisburg op de bon geslingerd. Vervolgens gebeurde er tien minuten lang weinig, alvorens ook Markus Kurth geel zag, zes minuten voordat Gerald Asamoah de vierde gele kaart van de helft ontving.
De verdediging van Duisburg stond goed, hoewel de 52 tegendoelpunten in het seizoen anders doen vermoeden. Vijf minuten voor tijd lukte het echter Søren Larsen toch om Schalke op gelijke hoogte te brengen en Duisburg tot hekkensluiter te bombarderen.

FC Köln hield zich aan de laatste strohalm vast met de eerste thuisoverwinning in een half jaar met een 3-0 resultaat tegen Wolfsburg, terwijl Hertha BSC de overlevingskansen van Kaiserslautern met 0-2 verder verkleinde. Bayer Leverkusen vergrootte de voorsprong op Borussia Dortmund in de strijd voor een UEFA Cup-plaats door een 1-2 overwinning. Arminia Bielefeld won met 1-0 van Eintracht Frankfurt, en VfB Stuttgart won voor het eerst in negen wedstrijden weer eens; met 1-0 werd Nürnberg overwonnen. Mainz en Hannover wisten niet te scoren in hun onderlinge treffen.


Uitslagen:

FC Kaiserslautern - Hertha BSC 0 - 2
Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen 1 - 2
FC Köln - VfL Wolfsburg 3 - 0
Werder Bremen - Bayern München 3 - 0
Arminia Bielefeld - Eintracht Frankfurt 1 - 0
FSV Mainz - Hannover 96 0 - 0
VfB Stuttgart - Nürnberg 1 - 0
Hamburger SV - Borussia M'gladbach 2 - 0
MSV Duisburg - Schalke 04 1 - 1


Stand:

PositieClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1.Bayern München296656-25
2.Hamburger SV296247-22
3.Werder Bremen295965-32
4.Schalke 04295340-26
5.Hertha BSC294344-37
6.Bayer Leverkusen294151-43
7.VfB Stuttgart293929-27
8.Borussia Dortmund293737-36
9.Borussia M'gladbach293733-39
10.Arminia Bielefeld293729-35
11.Hannover 96293535-37
12.1.FC Nürnberg293436-42
13.Eintracht Frankfurt293037-46
14.1.FSV Mainz 05292940-45
15.VfL Wolfsburg292928-47
16.1.FC Kaiserslautern292739-63
17.1.FC Köln292341-60
18.MSV Duisburg292328-53


Topscorers:

PositieSpelerClubDoelpunten
1.Miroslav KloseWerder Bremen20
2.Halil Altintop1.FC Kaiserslautern16
=.Dimitar BerbatovBayer Leverkusen16
4.Roy MakaayBayern München14
5.Ebi SmolarekBorussia Dortmund13
6.Michael BallackBayern München12
7.Robert Vittek1.FC Nürnberg11
=.MarcelinhoHertha BSC11
=.Diego KlimowiczVfL Wolfsburg11
=.Ivan KlasnicWerder Bremen11
=.Michael Thurk1.FSV Mainz 0511

Punten Ronde 32

Het is zondagavond, en dus weer tijd voor de voetbalpunten. We lopen langzamerhand tegen het einde van het seizoen 2005/2006 aan. Hieronder de punten van alweer de 32e ronde van de FOK!voetbalmanager.

Weekwinnaar werd mastervvb, hij behaalde 50 punten. Kandemir behaalde met 48 punten de tweede plaats, net voor VatosLocos_4ever. Een gedeelde vierde plaats, met 45 punten, was er voor BRUTUS13, Tolly en WyBo.

In het algemeen klassement is het nog steeds spannend. BassieD gaat nog steeds aan de leiding, hij heeft 1552 punten. Hij heeft zijn voorsprong ietsjes vergroot op de nummer twee, BliksemSchigt die 1487 punten heeft. MSNMGHliep in op BliksemSchigt en staat nu op zes punten achterstand derde. Toinecents staat vierde en Brasil staat vijfde met 1455 punten.

Bij de subleagues ging de weekwinst naar de FM crew met 39 punten. Fenerbahce eindigde met 36 punten op de tweede plaats en Frankrijk pakte de derde plaats met 32 punten.

In het algemeen klassement bij de subleagues is de leiding nog steeds in handen van Tha League. Scribbly staat tweede met 1346 punten en II Mondo is derde met 1345 punten.

Foutje ontdekt? Stuur dit via de Feedback naar FOK!sport. Op deze manier wordt dat het snelst behandeld.

Voor de volgende ronde kan worden gewisseld tot woensdag 12 april 18:00 uur.

Famitsu Most Wanted

De uitslag van de wekelijkse poll voor de Most Wanted games van Famitsu is weer bekend. Het lijkt er op dat de Japanners hun interesse in zelfs Blue Dragon aan het verliezen zijn, de game is zo'n vijf plaatsen gezakt in een paar weken tijd, terwijl een aantal top 10 games toch is uitgekomen recentelijk, waaronder Final Fantasy XII. Voorlopig zakken de 360 games verder weg.

Pos.TitelSysteemUitgever
1. (1/1)Mother 3GBANintendo
2. (3/2)Biohazard 5PS3Capcom
3. (2/3)Metal Gear Solid 4PS3Konami
4. (4/4)Final Fantasy IIINDSSquare Enix
5. (6/5)Kimi KissPS2Enterbrain
6. (5/6)Valkyrie Profile 2 - SilmeriaPS2Square Enix
7. (8/7)Seiken Densetsu 4PS2Square Enix
8. (15/-)Persona 3PS2Atlus
9. (7/10)OkamiPS2Capcom
10. (9/11)Xenosaga Episode IIIPS2Namco
11. (12/12)Dragon QuestPS2Square Enix
12. (11/8)The Legend of ZeldaNGCNintendo
13. (10/9)Blue DragonX360Microsoft
14. (13/14)New Super Mario Bros.NDSNintendo
15. (17/17)Gyakuten Saiban 4NDSCapcom
16. (16/15)Ninety-Nine NightsX360Microsoft
17. (19/16)Pokémon Diamond & PearlNDSNintendo
18. (23/29)Jikkyou Powerful Major LeaguePS2Konami
19. (14/13)Tales of the TempestNDSNamco
20. (18/18)Sengoku Basara 2PS2Capcom

De posities zijn die van deze week, vorige week en de week daarvoor

Hoogma stopt met voetballen

Nog twee competitiewedstrijden en dan zit de voetbalcarrière van Nico-Jan Hoogma erop. Nadat zijn club Heracles zich dit weekend wist te verzekeren van nog een jaar in de eredivisie, maakte de 37-jarige verdediger dat bekend.

In het seizoen 1989/1990 startte Hoogma zijn voetballoopbaan bij Cambuur Leeuwarden. Na drie seizoenen verliet hij Friesland voor FC Twente. Bij de Tukkers bleef Hoogma tot 1998, daarna vertrok Hoogma naar Duitsland om te gaan spelen voor Hamburger SV. Twee jaar geleden keerde hij terug ons land om te gaan spelen voor Heracles Almelo. Met die club promoveerde hij vorig seizoen naar de Eredivisie. Hoogma blijft wel bij Heracles, hij gaat een functie in het managementteam bekleden.

Uitslagen Engeland Speelronde 33

De strijd om de titel in het Premiership is nog steeds erg spannend. Aangezien de top vijf dit weekend zijn wedstrijden won is daar niet veel veranderd. Hierdoor staat Manchester United nog altijd vijf punten achter op Chelsea. In de Engelse competitie resteren nog vijf speelronden.

Manchester United heeft de topper tegen Arsenal gewonnen met 2-0. Grote man aan de zijde van The Mancunians was de 20-jarige Wayne Rooney. Hij was verantwoordelijk voor het eerste doelpunt en bij de tweede goal gaf de aanvaller een assist. De twee beslissende momenten van deze topper waren allebei in de tweede helft. Voor de pauze kreeg Robin van Persie, hij speelde voor Thierry Henry, een aardige kans maar Edwin van der Sar hield zijn doel schoon. Niet lang daarna kreeg Ruud van Nistelrooy aan de andere kant ook een kans, maar hij schoot voorlangs. Na de thee zette Mikaël Silvestre voor waarna Rooney met een verwoestende knal de 1-0 liet aantekenen. Bij de tweede goal zorgde de jonge speler voor een voorzet die bij Ji-Sung Park uitkwam. De Koreaan rondde daarna beheerst af.

Chelsea heeft dit weekend weer een overwinning geboekt. Deze keer was het West Ham United wat met 4-1 naar de pijnbank werd geleid. The Blues eindigden het duel overigens met maar tien spelers. In de eerste helft leek er geen overwinning in de lucht te hangen voor de mannen van coach José Mourinho. The Hammers namen brutaal de voorsprong door een doelpunt van James Collins. Verder kreeg Maniche in de zeventiende minuut de rode kaart na een onbesuisde tackel op zijn tegenstander. Na dit incident kwam Chelsea beter in zijn spel. Didier Drogba en Hernan Crespo maakten de opgelopen achterstand goed door beiden eenmaal te scoren. In de tweede helft ging de ploeg uit Londen verder waar het na de eerste 45 minuten gebleven was. John Terry wist het net te vinden uit de rebound die ontstond na een schot op de lat van Drogba. De laatste goal kwam op naar van William Gallas. De Fransman kon van dichtbij binnentikken. Arjan Robben begon vanaf de bank maar werd door Mourinho in de tweede helft ingebracht.

Ook Liverpool heeft zijn wedstrijd van dit weekend gewonnen. The Reds waren met 1-0 te sterk voor Bolton Wanderers. Het was voor de ploeg van Rafa Benitez de vijfde overwinning op rij in het Premiership. Op slag van rust wist de jarige Robbie Fowler het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. In de tweede helft gooide Liverpool achterin alles dicht, zodat er voor The Wanderers geen doorkomen meer aan was. Door deze overwinning houdt de ploeg uit Liverpool nog een theoretische kans op de Engelse titel, maar die kans is zo klein dat er niet op gerekend wordt.

Tottenham Hotspur maakt nog steeds kans om volgend seizoen deel te nemen aan de Champions League. De ploeg van Martin Jol wonnen afgelopen weekend met 2-1 van Manchester City. Vlak voor de thee bracht Paul Stalteri The Spurs op voorsprong. Niet veel later stond ook de 2-0 op het scorebord. Verantwoordelijk hiervoor as Michael Carrick. Wederom een paar minuten later bepaalde Georgios Samaras de eindstand op 2-1. In de tweed helft werd niet meer gescoord.

In deze speelronde werd overigens ook nog een wedstrijd gestaakt met een aparte reden. Het ging hierbij om het duel tussen Sunderland en Fulham. Het veld in de Stadium of Light werd namelijk onbespeelbaar vanwege een heuse sneeuwstorm. Bovendien moest Rory Delap van de thuisploeg dat bekopen met een blessure. Na 21 minuten spelen besloot scheidsrechter Riley om de wedstrijd te staken. De stand was toen 0-1 in het voordeel van Fulman door een doelpunt van Brian McBride. Het is nog niet duidelijk wanneer de wedstrijd wordt afgemaakt.

Alle uitslagen:
Tottenham Hotspur - Manchester City 2 - 1
Portsmouth - Blackburn Rovers 2 - 2
Charlton Athletic - Everton 0 - 0
Wigan Athletic - Birmingham City 1 - 1
Aston Villa - West Bromwich Albion 0 - 0
Chelsea - West Ham United 4 - 1
Liverpool - Bolton Wanderers 1 - 0
Middlesbrough - Newcastle United 1 - 2
Manchester United - Arsenal 2 - 0
Sunderland - Fulham gestaakt

De stand:

PosClubWedstrijdenPuntenVoor Tegen
1Chelsea33826420
2Manchester United33756630
3Liverpool34704822
4Tottenham Hotspur33564833
5Blackburn Rovers33544539
6Arsenal32535325
7Bolton Wanderers32484336
8Wigan Athletic33483840
9West Ham United3346750
10Newcastle United33453640
11Everton33453143
12Charlton Athletic33443742
13Manchester City33404040
14Middlesbrough32404554
15Aston Villa33363446
16Fulham33364154
17Birmingham City33292545
18West Bromwich Albion33282849
19Portsmouth32282954
20Sunderland **32112157

Topscorers:

PosNaamClubDoelpunten
1Thierry HenryArsenal21
--Ruud van NistelrooyManchester United21
3Darren BentCharlton Athletic16

** = gedegradeerd

Pro Tour: Stand na Parijs-Roubaix

Dankzij de tweede plaats in Parijs-Roubaix verstevigt Tom Boonen zijn leidende positie in de Pro Tour. Fabian Cancellara maakt logischerwijs een reuzensprong.

Boonen behaalde veertig punten dankzij de tweede positie in de Helleklassieker en heeft nu een voorsprong van 24 punten op naaste achtervolger Alessandro Ballan. Deze Italiaan wipte over Filippo Pozzato, Antonio Colom en Alessandro Petacchi. Fabian Cancellara, die in de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem al bezig was met sprokkelwerk, stijgt van zeventien naar drie. Thomas Dekker blijft de beste Nederlander, al moet hij één positie prijsgeven. De winnaar van de Tirreno-Adriatico staat nu elfde.

Bij de ploegen deed Team CSC uitmuntende zaken. De Deense formatie is nu primus, al zijn de verschillen aan de top klein. Zo volgen Discovery Channel en Gerolsteiner op slechts twee punten. Rabobank is vijfde, een stijging van drie plekken. Minder Oranje succes in het landenklassement, want Nederland staat nu zevende in plaats van zesde. De top vier bleef ongewijzigd: Italië gaat nog altijd aan kop.


Stand individueel:

#CoureurPunten
1 (1)Tom Boonen (Bel)129
2 (5)Alessandro Ballan (Ita)105
3 (17)Fabian Cancellara (Zwi)84
4 (2)Alessandro Petacchi (Ita)72
5 (3)Antonio Colom (Spa)71
6 (4)Filippo Pozzato (Ita)70
7 (6)George Hincapie (VS)60
8 (7)Samuel Sanchez (Spa)59
9 (8)José Angel Gomez Marchante (Spa)53
10 (9)Floyd Landis (USA)52

Stand teams:

#CoureurPunten
1 (4)Team CSC95
2 (1)Discovery Channel93
3 (2)Gerolsteiner93
4 (6)Quick-Step91
5 (8)Rabobank85

Stand landen:

#CoureurPunten
1 (1)Italië312
2 (2)Spanje277
3 (3)België213
4 (4)Verenigde Staten119
5 (8)Zwitserland112

Kalender:

Data:Wedstrijd:Land:Winnaar 2005:
16 aprilAmstel Gold RaceNEDDanilo Di Luca
19 aprilWaalse PijlBELDanilo Di Luca
23 aprilLuik-Bastenaken-LuikBELAlexandre Vinokourov
25 - 30 aprilRonde van RomandiëZWISantiago Botero
6 - 28 meiRonde van ItaliëITAPaolo Savoldelli
15 - 21 meiRonde van CataloniëSPAYaroslav Popovych
4 - 11 juniDauphiné LibéréFRAInigo Landaluze
10 - 18 juniRonde van ZwitserlandZWIAitor Gonzalez
18 juniPloegentijdrit EindhovenNEDGerolsteiner
1 - 23 juliRonde van FrankrijkFRALance Armstrong
30 juliHEW CyclassicsDUIFilippo Pozzato
1 - 9 augustusRonde van DuitslandDUILevi Leipheimer
12 augustusClasica San SebastianSPAConstantino Zaballa
16 - 23 augustusENECO TourNEDBobby Julich
26 aug. - 17 sep.Ronde van SpanjeSPADenis Menchov
27 augustusGP Ouest FranceFRAGeorge Hincapie
4 - 10 septemberRonde van PolenPOLKim Kirchen
1 oktoberGP ZürichZWIPaolo Bettini
8 oktoberParijs-ToursFRAErik Zabel
14 oktoberRonde van LombardijeITAPaolo Bettini

Motorrijder komt om het leven in Soest

Icoon BinnenlandsEen 38-jarige motorrijder, die geen helm droeg, is zaterdagavond op de Koninginnelaan in Soest verongelukt. Dat heeft de plaatselijke politie vandaag bekend gemaakt.

De bestuurder van de crossmotor reed met hoge snelheid door Soest, en kwam door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht. Daar botste hij op een paal en kwam vervolgens met zijn hoofd op het wegdek terecht. De motorrijder overleed ter plaatse.

Punten derde ronde

De rijders zijn binnen na weer een mooie Parijs Roubaix: het is dus weer tijd voor de punten van de derde ronde van de FOK!Wielermanager.

De winnaar van deze ronde werd peterhgv, hij behaalde in totaal 286 punten. BassieD pakte met 257 punten de tweede plaats, vier punten meer dan de nummer drie JJHelder. SaintOfKillers eindigde met 252 punten als vierde en een gedeelde vijfde plaats was er voor ChillyWilly en Maikelk.

In het algemeen klassement na drie rondes staatBorrel nu alleen aan kop met 669 punten. _Michael_Jackson_ heeft 624 punten en staat tweede. bartoloo en BassieD staan met 594 punten op een gedeelde derde plaats. En drixeh en jmherder staan gedeeltelijk op de vijfde plaats met 583 punten.

Valkenswaard! pakte de winst bij de subleagues deze week met 212 punten. De wapperende manen eindigde met 190 punten op de tweede plaats en de top 3 werd gecompleteerd door Vinnie-Tommy met 186 punten.

Scribbly gaat in het algemeen klassement met 603 punten aan de leiding. Op 103 punten achterstand volgt Boontje komt om zijn loontje op de tweede plaats. Klassiekers staat voorlopig derde met 495 punten.

Je kunt voor de volgende ronde wisselen tot 12 april 00.01 uur.

Oppas aangehouden na diefstal

Icoon PolitieDe politie heeft een 17-jarige oppas uit Dordrecht zaterdag aangehouden, nadat zij tijdens het oppassen voor enkele honderden euro's zou hebben gestolen. Het meisje zou de mensen waar zij werkte al jarenlang bestelen.

Na de aanhouding werd de tiener op het bureau verhoord. Daar gaf zij toe dat zij het geld had gestolen. Het meisje kreeg een proces-verbaal en werd daarna naar huis gestuurd.

Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 32

Icoon EredivisieDoor een gelijkspel tussen PSV en FC Groningen is PSV voor de negentiende keer landskampioen geworden. Sparta won zaterdag thuis met 5-0 van RBC en doet nog steeds mee in de race om nacompetitie te ontlopen. Ajax versloeg AZ, een belangrijke overwinning in de strijd om de plaatsen twee tot en met vijf. Ook Vitesse doet dankzij de overwinning op FC Utrecht nog mee om de play-offs, maar dan die voor de nummers zes tot en met negen.

Uitslagen Speelronde 32:

Vrijdag 7 april
sc Heerenveen - Feyenoord 1-1

Zaterdag 8 april
NAC Breda - NEC 2-1
RKC Waalwijk - Heracles Almelo 0-2
Sparta R'dam - RBC Roosendaal 5-0

Zondag 9 april
Ajax - AZ 1-0
PSV - FC Groningen 1-1
FC Twente - ADO Den Haag 2-0
Vitesse - FC Utrecht 1-0
Willem II - Roda JC 2-2

De stand na de 32ste speelronde kun je hier vinden.

Kijk voor al het voetbalnieuws en uitslagen op de FOK!voetbalmanager!

[upd] Cancellara winnaar Parijs-Roubaix

Fabian Cancellara (25) heeft Parijs-Roubaix gewonnen. De Zwitser was de beste na een ware slijtageslag, waarin ouderwetse elementen als brekende sturen en het wachten voor een overweg een rol speelden. Tom Boonen finishte als tweede, voor Alessandro Ballan.

Liefst 27 kasseistroken (opgeteld 52,7 kilometer) kregen de coureurs vandaag te verteren in de 259 kilometer lange Parijs-Roubaix. Het zou de hele dag droog blijven, zodat ware heroïek uitbleef. Traditioneel kende de Hel van het Noorden een vlakke aanloop, waarna de eerste kinderkopjes zich na zo’n honderd kilometer aandienden in het pittoreske Troisvilles. Het fameuze Bos van Wallers was weer in het parcours opgenomen; samen met le Carrefour de l’Arbre altijd scherprechter.

Net als in de Ronde van Vlaanderen was het van bij de start koers. Eenmaal beland op de eerste zone pavé hadden de renners een voorsprong van tien minuten (!) op het snelste tijdschema. Op dat moment was er al een klassieke groep vroege vluchters gevormd op het kasseiloze gedeelte. Joost Posthuma, Stephan Schreck, Nicolas Portal en de 40-jarige Dmitri Konyshev (in 1989 tweede op het WK) vonden elkaar in hun aanvalsdrift en daverden als eerste Troisvilles in.

Het kwartet leiders reed naar een maximale voorsprong van een kleine vijf minuten op de hoofdmacht, waarin Quick-Step (en later T-Mobile en Davitamon-Lotto) de teugels in handen nam. Ondertussen waren Frank Hoj, Stéphane Berges, Marco Righetto en Iker Flores in de tegenaanval gegaan, zonder verder een rol van betekenis te spelen. In de hoofdmacht moesten diverse coureurs lossen op de eerste kasseizones.

Zoals gebruikelijk werd de eerste selectie onder de favorieten gemaakt op strook 17: Trouée d’Arenberg. Boonen en Cancellara maakten indruk en bepaalden het tempo. Na ‘Wallers’ kon de balans worden opgemaakt. Veertien coureurs zouden verder strijden om de zege. Daarbij alle favorieten, behalve Thor Hushovd, die met pech kampte. Opvallend was dat Quick-Step enkel Boonen mee in de frontlinie had. Davitamon-Lotto (Steegmans, Van Petegem), Françaises des Jeux (Guesdon, Eisel) CSC (Cancellara, Michaelsen) en Discovery Channel (Hincapie, Gusev, Hoste) overleefden het Bos met meer manschappen. Logischerwijs werden de koplopers vermorzeld door dit geweld, op Portal na. De Fransman zou nog verrassend lang stand houden.

Quick-Step en Milram probeerden de situatie nog recht te zetten, maar het groepje favorieten was gevlogen: het verschil steeg rap naar de twee minuten. Voorin regeerde lange tijd de status quo: de eerste zones na ‘Wallers’ bleken niet uitnodigend genoeg voor versnellingen. Die van Auchy wel. Flecha probeerde weg te komen, maar Boonen reageerde knap. Mons-en-Pévele bracht de volgende schifting. George Hincapie zag zijn Parijs-Roubaix door een brekend stuur en daaropvolgende val wreed ten einde komen.

Door werk van Boonen en Cancellara scheiden vier man zich even af: Ballan, Boonen, Cancellara en Van Petegem. Gusev, Hoste, Flecha en later ook Eisel sloten na een intense achtervolging aan. Opnieuw brak een ‘wapenstilstand’ tussen de protagonisten aan. Die duurde tot Bourghelles-Wannehain. Het was andermaal Boonen die de forcing doorvoerde, maar nu bleef de groep intact.

Op Camphin-en-Pévele demarreerden Gusev en Cancellara. Het duo begon met twintig seconden voorsprong aan Carrefour de l’Arbre. Cancellara loste op deze strook Gusev, en liep uit op de groep Boonen. De wereldkampioen moest ook Hoste en Van Petegem laten gaan en kon prolongatie vergeten. Cancellara sprak zijn fameuze tijdrijderscapaciteiten aan en bleef maar uitlopen op de achtervolgers, waar ook Gusev nu was beland. Boonen, Ballan en Flecha koersten hier nog achter en zagen al hun kansen worden getorpedeerd omdat ze zo’n halve minuut moesten wachten bij een overweg.

Cancellara’s zege kwam nooit meer in gevaar, niet door pech, niet door zijn achtervolgers. Na 83 jaar wint weer een Zwitser in de Hel van het Noorden. De strijd om de tweede plaats was nog redelijk prangend. Uiteindelijk troefde Hoste zijn landgenoot Van Petegem af. Hoste eindigde eveneens als tweede in de Ronde van Vlaanderen. Boonen sprintte nog naar een vijfde stek.

Uitslag Parijs-Roubaix

#CoureurTijd
1.Fabian Cancellara (Zwi)6:07.54
2.Tom Boonen (Bel)1.49
3.Alessandro Ballan (Ita)z.t.
4.Juan Antonio Flecha (Spa)z.t.
5.Bernhard Eisel (Oos)3.25
6.Steffen Wesemann (Zwi)5.35
7.Frederic Guesdon (Fra)6.31
8.Bert Roesems (Bel)6.44
9.Christophe Mengin (Fra)z.t.
10.Staf Scheirlinckx (Bel)6.45
11.Pedro Horillo (Spa)6.49
12.Erik Zabel (Dui)z.t.
13.Steven de Jongh (Ned)z.t.
14.Leon van Bon (Ned)z.t.
15.Filippo Pozzato (Ita)z.t.
16.Aart Vierhouten (Ned)z.t.
17.Baden Cooke (Aus)z.t.
18.Martin Elmiger (Zwi)z.t.
19.Lars Michaelsen (Den)z.t.
20.Marco Serpellini (Ita)z.t.

Update: Leif Hoste, Peter van Petegem en Vladimir Gusev zijn na de koers gediskwalificeerd. Bij een spoorwegovergang sloten de bomen zich en glipte dit drietal er net door heen. Wegens dit voorval zijn zij uit de uitslag gehaald. Tom Boonen, Alessandro Ballan en Juan Antonio Flecha (die overigens voor 30 seconden opgehouden werden bij de spoorwegovergang) schuiven nu drie plaatsen op in de eindrangschikking.

Kahn krijgt de tijd van Klinsmann

De bondscoach van Duitsland, Jürgen Klinsmann, heeft gezegd dat hij Oliver Kahn de tijd geeft om na te denken over zijn toekomst als international.

"Er is geen haast", aldus Klinsmann zondag. Vrijdag kreeg Kahn te horen dat Jens Lehmann op het wereldkampioenschap het Duitse doel zal verdedigen. Kahn wilde dit weekeinde nog niet zeggen of hij een rol als reservedoelman accepteert.

De bondscoach beseft dat de mogelijkheid bestaat dat Kahn een punt achter zijn interlandcarrière zet. "Dat zal de komende weken duidelijk worden. Vooralsnog ga ik er niet vanuit. Kahn is een winnaar, geen typische reserve. In de zomer wil ik werken met een hecht collectief."

Wielrennen: Uitslag Parijs-Roubaix

Icoon SportFabian Cancellara (25) heeft Parijs-Roubaix gewonnen. De Zwitser was de beste na een ware slijtageslag, waarin ouderwetse elementen als brekende sturen en het wachten voor een spoorwegovergang een rol speelden. Tom Boonen finishte na enkele deklasseringen als tweede, voor Alessandro Ballan.

Cancellara ontsnapte op zo'n twintig kilometer van de meet, aanvankelijk in het spoor van Vladimir Gusev. De Rus kon het wiel van Cancellara niet lang houden. Dankzij zijn uitstekende capaciteiten als tijdrijder bleef Cancellara overeind en passeerde hij als eerste de meet in het vélodrome. Leif Hoste klopte Peter van Petegem in de sprint om de tweede plaats, maar beide Belgen werden later (samen met Vladimir Gusev) gedeklasseerd.

Het trio had immers niet gewacht bij een spoorwegovergang. Een groepje met onder andere Tom Boonen wachtte even later wel en werd zodoende beroofd van de laatste winstkansen. Opvallend was ook het uitvallen van favoriet George Hincapie. De Amerikaan brak plots zijn stuur en kwam ten val.

----------

Voor een uitgebreid verslag zie de FOK!Wielermanager!

Exclusieve buit voor Franse dieven

Icoon OpmerkelijkNiet alleen in Nederland maken dieven vreemde zaken buit. In de Franse hoofdstad Parijs zijn inbrekers aan de haal gegaan met 2000 flessen champagne, goede wijnen en whisky. De exclusieve buit komt bij een wijnwinkel in het zuiden van de stad vandaan.

De totale waarde van de flessen is ongeveer 150.000 euro. Volgens de eigenaresse van de winkel moeten de dieven kenners zijn geweest. "De voorraad van drie euro per fles staat er nog helemaal", aldus Helena Texeira.


De dieven kunnen voorlopig proosten op de goede afloop

Naakte Groninger uit vijver gevist

Icoon OpmerkelijkEen 43-jarige Groninger is zaterdagavond uit een vijver voor het Universitair Medisch Centrum in Groningen gehaald. De man, die geheel naakt was, werd door de beveiliging van het ziekenhuis uit de vijver gevist. Hij verklaarde dat hij muntgeld uit de vijver aan het halen was.

Voorbijgangers gooien dagelijks muntgeld in de vijver. De man heeft al het geld dat hij al had opgedoken terug gegooid in de waterbak. De politie verklaarde dat de man een bekende is van hen.

Gewonden na aanvaring veerboot met walvis

Icoon BuitenlandsBij een aanvaring tussen een Japanse veerboot en zeer waarschijnlijk een walvis zijn 49 opvarenden gewond geraakt. Dat meldde de Japanse kustwacht zondag.

De veerboot was onder weg van het eiland Tanegashima naar het eiland Kyushu in het zuiden van Japan. Op de boot waren ruim 100 passagiers aanwezig. Hoe de walvis het er vanaf heeft gebracht na de aanvaring is niet duidelijk.

Opmerking over patatje kost man het leven

Icoon MisdaadEen 63-jarige Rotterdammer die afgelopen dinsdag een steekwond opliep, is gisteravond in een ziekenhuis overleden. De man had het gewaagd een opmerking te maken tegen twee jongens die in het trappenhuis van zijn woning een patatje aten. Hij moest dit bekopen met een messteek in zijn buik.

In verband met de steekpartij heeft de politie afgelopen nacht een 21-jarige Rotterdammer aangehouden, zo meldde een woordvoerder vandaag. Op het Prinsenplein in Rotterdam hebben vanochtend ongeveer 100 mensen een herdenking gehouden voor het overleden slachtoffer.

Uitslagen Schotland Speelronde 33

In de Schotse competitie was de strijd om het landskampioenschap al beslist, nadat Celtic woensdag de titel pakte. De strijd om de tweede plek, die ook recht geeft op een plek in de voorronde van de Champions League, is nog altijd spannend.

Hearts, dat momenteel tweede staat, pareerde de aanval van Glasgow Rangers door de thuiswedstrijd tegen Dunfermline vrij eenvoudig met 4-0 te winnen. Dankzij treffers van Pospisil, Bednar, Mikoliunas en de Fin Makela walste Hearts over Dunfermline heen.

Rangers won eveneens, Motherwell werd met 1-0 thuis verslagen. Kris Boyd was 'Man of the Match'. hij maakte zijn elfde goal voor Rangers nadat hij in de eerste seizoenshelft al vijftien keer scoorde voor Kilmarnock. De achterstand van de Rangers op de Hearts blijft drie punten.

Uitslagen

Heart of Midlothian - Dunfermline Athletic 4-0
Glasgow Rangers-Motherwell 1-0
Falkirk - Dundee United 1-0
Aberdeen - Hibernian 1-0
Livingston - Inverness Caledonian Thistle 2-1
Kilmarnock - Celtic 1-4

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Celtic338588 - 31
2Hearts336564 - 27
3Glasgow Rangers336259 - 34
4Hibernian335256 - 45
5Kilmarnock335159 - 56
6Aberdeen334839 - 36
7Motherwell334450 - 55
8Inverness CT334345 - 38
9Dundee United333239 - 58
10Falkirk332531 - 61
11Dunfermline332326 - 63
12Livingston331520 – 72

Fransman schiet zich Belgische boeken in

De Fransman Christian Negouai heeft zich de geschiedenisboeken in gespeeld. Negouai, die bij het Belgische Standard Luik speelt, scoorde al na elf seconden in de wedstrijd tegen Westerlo.

Daarmee evenaart de Fransman het Belgische record van de Nigeriaan Peter Odemwingie. In 2003 wist Odemwingie ook al na elf seconden te scoren voor zijn club La Louvière in de wedstrijd tegen Heusden-Zolder.

PSV landskampioen 2005 / 2006

Icoon EredivisieDoor een gelijkspel tegen FC Groningen is PSV vandaag voor de negentiende keer in haar historie landskampioen geworden. Met nog twee wedstrijden te gaan staat PSV tien punten los van nummer twéé (AZ).


Groningen, dat de punten kan gebruiken om deel te nemen aan de play-offs om Champions Leaguevoetbal, deed goed zijn best om het feestje van PSV te verstoren, en de club kwam zelfs op voorsprong. De winst wegpakken in Eindhoven zou echter onterecht zijn. PSV was beduidend sterker, maar benutte de kansen niet optimaal.

Door het kampioenschap in de hoogste divisie van het Nederlands betaalde voetbal te halen, verzekert PSV zich van Champions-League voetbal, en hoeft de Eindhovense sportvereniging niet deel te nemen aan de play-offs aan het einde van dit seizoen. Feyenoord en AZ gaan uitmaken wie tweede en derde worden in de competitie. De strijd om de andere play-off-plaatsen zijn ook nog niet gestreden.

Kijk voor al het voetbalnieuws en uitslagen op de FOK!voetbalmanager!

Uitslag race 2 Valencia

De tweede race van de GP2 series in Valencia is gewonnen door de Duitser Michael Ammermüller.

Door de hoge temperatuur lieten veel rijders hun auto bij de start afslaan waarna er een herstart volgde. Ammermüller wist in de eerste bocht Ernesto Viso, die vertrok van pole-position, voorbij te steken en reed vervolgens langzaam weg bij de rest van het veld. De winnaar van de eerste race in Valencia, Nelson Piquet Junior, had een goede start en schoof in de eerste paar bochten op van plaats acht naar plaats vier. Lewis Hamilton had net als in de eerste race een slechte start en verloor een aantal plaatsen.
Terwijl Ammermüller zijn voorsprong aan het uitbouwen was ontstond er een mooi gevecht om de tweede plaats tussen Viso en Lapierre. In ronde 20 vond er een grote crash plaats waarbij Carrol over de wagen van Valles heen vloog en een aantal keer over de kop ging. De marshalls schoten te hulp maar Carrol mankeerde niets. Ammermüller wint vervolgens de race voor Viso en Lapierre. Het punt voor de snelste ronde gaat naar Nelson Piquet Junior.

#CoureurTeamAchterstandRondes
1M. AmmermüllerArden-28
2E. VisoiSport00'09"75628
3N. LapierreArden00'10"21328
4N. PiquetPiquet Sports00'10"97528
5G. BruniTrident00'16"53728
6L. HamiltonART00'18"51028
7A. Negr_oPiquet Sports00'32"74628
8T. GlockBCN Comp.00'37"39128
9J. VillaRacing Eng.00'44"08428
10F. FauzySuper Nova00'55"12528
11T. GommendyiSport01'00"40228
12H. YoshimotoBCN Comp.01'03"70428
13A. ZuberTrident01'06"27428
14F. PereraDAMS01'09"77228
15O. PlaDPR01'21"53428
16L. Di GrassiDurango-27
17C. PiccioneDPR-24
18A. VallesCampos Racing-23
19A. CarrollRacing Eng.-22
20J. LopezSuper Nova-22
21F. MonfardiniDAMS-5
22A. PrematART-3
23L. FilippiFMS-0
24F. PorteiroCampos Racing-0
25J. TahinciFMS-0
26S. HernandezDurango-0

Uitslagen Eredivisie 9/04/2006

Er werden vanmiddag vijf wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Ajax - AZ 1-0
33' Boukhari 1-0

Scheidsrechter: Vink.
Toeschouwers: 50.150.

Opstellingen

Ajax: Stekelenburg, Trabelsi, Heitinga, Vermaelen, Schilder, Galásek, Maduro, Boukhari (Lindenbergh/82), Rosales (Mitea/90+4), Huntelaar, Rosenberg (Babel/72).

AZ: Timmer, Jaliens, De Zeeuw (Steinsson/85), J.Mathijsen, De Cler, Landzaat, v. Galen (Ikedia/46), Schaars, Huysegems (Medunjanin/75), Arveladze, Perez.
-----------------------------------------------
PSV - FC Groningen 1-1
41' Nevland 0-1
47' Farfán 1-1

Scheidsrechter: v. Egmond.
Toeschouwers: 35.000.
Geel: Lindgren (Groningen).

Opstellingen

PSV: Gomes, Addo, Alex, Ball, Afellay, Simons, Cocu, Culina (Koné/46), Farfán, Vennegoor, Beasley (Aissati/77).

Groningen: Roorda, Silva, Sankoh, Luirink, v.d.Linden, Buijs, Matthijs, Lindgren, Cornelisse, Nevland, v.d.Laak.
------------------------------------------------
FC Twente - ADO Den Haag 2-0
71' Touma 1-0
84' N'Kufo 2-0

Scheidsrechter: v. Dongen.
Toeschouwers: 13.000.
Geel: Sibum (Twente), Elia (ADO).

Opstellingen

Twente: Boschker, Wellenberg, Niemeyer, Vidarsson, Heubach, Sibum, Bakircioglü, El Ahmadi, Gerritsen (Bouchiba/90+1), N'Kufo, Touma.

ADO: Drobn , Bakkati, Saavedra, Gibbs, El Akchaoui, De Graaf, Jungschläger, Rzasa (Roiha/77), Elia (Stroeve/46), Mols, Kolkka.
-------------------------------------------------
Vitesse - FC Utrecht 1-0
13' Junker 1-0

Scheidsrechter: V. Hulten.
Toeschouwers: 19.000.
Geel: Fränkel, Verhaegh (allen Vitesse), de Jong (Utrecht).
Bijzonderheden: In de vijfde minuut van de wedstrijd mist Junker voor Vitesse een strafschop.

Opstellingen

Vitesse: Wapenaar, Verhaegh, Knol, Dingsdag, Swerts, Knopper, v.d.Schaaf, Kaya, Hersi, Junker (De Mul/90+1), Fränkel (Rojer/81).

Utrecht: Terol, Tiendalli, Keller, Broerse, Braafheid, Caluwé (Douglas/69), De Jong, Somers, Ramzi (Rossini/75), Fortuné (Nelisse/75), v.d.Bergh.
--------------------------------------------------
Willem II - Roda JC 2-2
6' Redan 1-0
19' Cristiano 1-1
40' Smit 2-1
65' Rudge 2-2

Scheidsrechter: v. Sichem.
Toeschouwers: 12.000.
Rood: 29. v. Dijk (Roda JC ).
Geel: Victoria, Redan, Agustien (allen Willem II), Lachambre, Voigt (allen Roda JC).

Opstellingen

Willem II: Zois, Janse (v. Mosselveld/77), Victoria, v.d.Struijk, Valencia, Keenan, Fehér, Smit (Reuser/75), Agustien, Redan (Kerekes/62), Dembele.

Roda JC: Kujovic, Saeijs (Vicelich/78), Kah, Voigt (Rudge/46), Lachambre, Leemans, v.Dijk, Sérgio, Cziommer, Cristiano, Cissé.

De stand na vanmiddag kan je hier vinden.

PSV landskampioen 2005/2006

PSV veroverde vanmiddag, dankzij de remise tegen FC Groningen, voor de negentiende maal de Nederlandse landstitel. Hieronder een terugblik op het zo succesvol verlopen seizoen voor de Eindhovenaren, gelardeerd met enkele statistieken.

Onrustig transferfront
Het seizoen 2004/2005 zou nimmer worden overtroffen, daar was menig kenner het wel over eens. PSV pakte namelijk de nationale dubbel en reikte zelfs tot de halve finale van de Champions League. De keerzijde van internationale glorie deed zich dan ook snel voelen met de exodus van steunpilaren. Mark van Bommel, Johann Vogel, Ji-Sung Park, Young-Pyo Lee en Wilfred Bouma trokken naar het buitenland . Op de fameuze deadline day haalde PSV de verdedigers Michael Ball en Michael Reiziger hiervoor in de plaats. Ook Arouna Koné, Timmy Simons en Mika Väyrynen werden verwelkomd op De Herdgang.

Aarzelende start
PSV’s voorbereiding verliep door het transfergerommel chaotisch: veel gelijke spelen en weinig doelpunten. De equipe van Hiddink (die in deze periode druk in de weer was met zijn nevenactiviteiten als bondscoach van Australië) moest de Johan Cruijff Schaal aan Ajax laten. Teleurstellend was eveneens de ouverture van de competitie. Bij Heracles Almelo kwam de landskampioen niet verder dan een 1-1 remise. Vitesse (2-1), Roda JC (0-3) en FC Utrecht (1-0) moesten hun meerdere erkennen in PSV, maar in het Oosterpark hield FC Groningen de punten thuis: 1-0. In de Champions League hetzelfde wisselvallige beeld. Schalke 04 verliet Eindhoven met een 1-0 nederlaag, maar in Turkije moest PSV de eer laten aan Fenerbahçe: 3-0.

Tests doorstaan
In de maand oktober zou PSV op meerdere fronten worden getest. Het examen in de Champions League, de dubbele ontmoeting met AC Milan, doorstonden de roodwitten met glans. Liefst vijf punten werden afgenomen van de Rossoneri. Met de 1-0 zege in Eindhoven gloorde een nieuw achtste finaleticket aan de horizon. Ook op nationaal niveau beleefde PSV een uitstekende maand. De lastige uitwedstrijden bij SC Heerenveen (0-3, driemaal Arouna Koné) en FC Twente (0-1) leverden geen averij op. In het Philips Stadion werd bovendien soepel afgerekend met het sterk begonnen AZ. Een benutte strafschop van Timmy Simons zorgde ervoor dat ook Ajax puntloos huiswaarts keerde.

De stand op 1 november

#Club:Duels:Punten:Doelsaldo:
1.PSV102517 - 5
2.AZ102432 - 11
3.Feyenoord102427 - 11
4. RKC Waalwijk102120 - 12
5.Vitesse101619 - 15

Race met drie paarden
PSV ging in november rustig door waar het mee bezig was: winnen. Vaak zonder tegendoelpunten. Opvallend was daarom het 4-4 gelijkspel bij RKC Waalwijk, dat destijds bovenin meedraaide. PSV stond met 1-3 voor, RKC kwam sensationeel op 4-3, totdat een treffer van Robert in de slotminuut PSV langszij bracht. Nadat ADO Den Haag en NAC Breda eenvoudig aan de zegekar werden gebonden, reisde PSV af naar Feyenoord. De stadionclub noteerde een 1-0 overwinning, dankzij een vroeg doelpunt van Kuijt. Omdat PSV het programma rond Kerst niet ongeschonden doorkwam (een 1-1 tegen FC Twente), leek de strijd om de landstitel ongekend spannend te worden. AZ en Feyenoord lieten immers weinig punten liggen. Dit in tegenstelling tot het kwakkelende Ajax. Op 6 december haalde PSV voor de tweemaal in successie de achtste finales van de Champions League, na de 2-0 zege op Fenerbahçe. Cocu en Farfán waren verantwoordelijk voor de productie.

De stand op 27 december

#Club:Duels:Punten:Doelsaldo:
1.PSV174136 - 11
2.AZ173844 - 17
3.Feyenoord173843 - 18
4. Ajax173028 - 16
5.RKC Waalwijk172733 - 32

Puntenmachine
In de maanden januari en februari legde PSV de basis voor het kampioenschap. Liefst negenmaal achtereen kwamen de Brabanders tot winst. Doelcijfers: 20-6. Vooral Jefferson Farfán ontpopte zich geregeld tot matchwinnaar. Cruciaal was het uitduel hij AZ. De ploeg van Louis van Gaal vocht voor haar laatste kans, maar zag zichzelf al na enkele minuten op een 0-2 achterstand gezet. Feyenoord liet in deze periode bovendien de nodige steekjes vallen. Nadat PSV niet verloor bij Ajax (0-0), verspeelde Feyenoord alle hoop op de eerste titel van deze eeuw met een 1-1 remise tegen RKC Waalwijk.

De stand op 6 maart

#Club:Duels:Punten:Doelsaldo:
1.PSV276957 - 18
2.Feyenoord276270 - 26
3.AZ275866 - 26
4. Ajax274955 - 32
5.FC Groningen274434 - 33

De laatste stappen
Eind februari werd het vizier met de achtste finales van de Champions League weer naar buiten gericht. PSV trof het sterke Olympique Lyon, een reprise van de kwartfinale van 2004/2005. In het Philips Stadion zorgde een vrije trap van Juninho voor het enige doelpunt. Deze schade werd in de return niet hersteld; Lyon zorgde voor PSV’s derde Champions League afstraffing: 4-0. Deze dreun verstomde snel wegens geruchten omtrent een mogelijk vertrek van Guus Hiddink. Op 24 maart maakte de succescoach aan alle onzekerheid een einde. De spelers waren weinig onder de indruk van dit nakende afscheid, getuige overwinningen op Willem II en RBC Roosendaal. PSV gaat zelfs voor de dubbel, na een succesvolle campagne door het toernooi om de Gatorade Cup. Ajax is in de Kuip op 7 mei de tegenstander.


Nederlandse Kampioenen

#Club:Titels:Laatste Titel:
1Ajax292004
2PSV192006
3Feyenoord141999
4HVV81914
5Sparta61959
6Go Ahead41933

Competitiewedstrijden PSV Seizoen 2005/2006

Speeldag:Datum:WedstrijdUitslag:Doelpunten PSV:
113/08Heracles Almelo - PSV1 - 1Cocu
221/08PSV - Vitesse2 - 1Farfán, Cocu
328/08Roda JC - PSV0 - 3Farfán, Beasley, Cocu
410/09PSV - FC Utrecht1 - 0Koné
518/09FC Groningen - PSV1 - 0
624/09PSV - RBC Roosendaal2 - 0Simons, Farfán
702/10SC Heerenveen - PSV2 - 3Koné (3)
815/10PSV - AZ3 - 0Cocu (2), Vennegoor
923/10PSV - Ajax1 - 0Simons, Farfán
1029/10FC Twente - PSV 0 - 1Afellay
1105/11PSV - Sparta Rotterdam3 - 0 Farfán (2), Beasley
1219/11RKC Waalwijk - PSV4 - 4Farfán (3), Robert
1327/11PSV - ADO Den Haag3 - 0Vennegoor (2), Koné
1403/12PSV - NAC Breda3 - 0Vennegoor, Farfán, Koné
1511/12Feyenoord - PSV 1 - 0-
1617/12PSV - Willem II4 - 1Vennegoor (2), Farfán, Väyrynen
1726/12NEC - PSV0 - 2Koné, Beasley
1829/12PSV - FC Twente1 - 1Cocu
1915/01Sparta Rotterdam - PSV0 - 1Gudelj (ED)
2020/01PSV - RKC Waalwijk2 - 0Farfán, Beasley, Cocu
2129/01ADO Den Haag - PSV0 - 2Farfán, Cocu
2204/02PSV - Roda JC3 - 2Vennegoor (2), Aissati
2308/02FC Utrecht - PSV1 - 2Farfán (2)
2411/02PSV - Heracles1 - 0Farfán
2517/02Vitesse - PSV1 - 3Farfán (2), Lamey
2626/02AZ - PSV1 - 2Vennegoor, Koné
2704/03PSV - SC Heerenveen4 - 1Koné (2), Cocu, Alex
2811/03Ajax - PSV0 - 0-
2918/03PSV - NEC1 - 0Farfán
3025/03Willem II - PSV0 - 3Aissati, Addo, Koné
3101/04RBC Roosendaal - PSV1 - 2Afellay, Alex
3209/04PSV - FC Groningen1 - 1Farfán

Wie scoorden voor PSV?

#Naam:Land:Goals:
1Jefferson FarfánPER19
2Arouna KonéIVO11
3Jan VennegoorNED9
4Phillip CocuNED8
5DaMarcus BeasleyUSA4
6Ibrahim AfellayNED3
7Ismail AissatiNED2
7AlexBRA2
7Timmy SimonsBEL2
10Michael LameyNED1
10RobertBRA1
10Mika VäyrynenFIN1
10Eric AddoGHA1


De landskampioen in perspectief

SeizoenKampioen:Punten:Gemiddeld:
1995/1996Ajax832,44
1996/1997PSV772,26
1997/1998Ajax892,61
1998/1999Feyenoord802,35
1999/2000PSV842,47
2000/2001PSV832,44
2001/2002Ajax732,15
2002/2003PSV842,47
2003/2004Ajax802,35
2004/2005PSV872,56
2005/2006**PSV802,50

** = na 32 speeldagen


PSV’s titels

Seizoen:Punten:Nummer Twee:Coach:Doelsaldo:
1928/192918Go AheadKlein Wentink27 - 11
1934/193519Go AheadHall23 - 12
1950/195119DWSWadsworth22 - 11
1962/196359Ajax Appel76 - 38
1974/197578FeyenoordRijvers82 - 26
1975/197677FeyenoordRijvers89 - 27
1977/197874AjaxRijvers74 - 21
1985/198687AjaxReker100 - 22
1986/198786AjaxHiddink99 - 21
1987/198886AjaxHiddink117 - 28
1988/198977AjaxHiddink78 - 31
1990/199176AjaxRobson84 - 28
1991/199283AjaxRobson82 - 24
1996/199777FeyenoordAdvocaat90 - 26
1999/200084SC HeerenveenGerets105 - 24
2000/200183FeyenoordGerets73 - 23
2002/200384AjaxHiddink87 - 20
2004/200587AjaxHiddink89 - 18
2005/2006*80AZHiddink63 - 19

* = na 32 speeldagen


N-Korea dreigt VS met preventieve aanval

Icoon BuitenlandsVolgens de Noord-Koreaanse regering in Pyongyang is het een goed recht van de Koreanen om de Verenigde Staten preventief aan te vallen. Dit zei minister van Defensie Kim Il-Chol dit weekend. Noord-Korea schroomt hierbij niet om 'menselijke bommen' in te zetten bij zo'n aanval, aldus het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA.

Il-Chol beweerde dat de Verenigde Staten bezig zijn met plannen te ontwikkelen om Noord-Korea uit te schakelen, voordat het land zelf militaire acties kan ondernemen. De minister zei dat Washington geen monopolie heeft op het uitvoeren van preventieve aanvallen.

Het botert al jaren niet tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea. De Amerikaanse regering vermoedt dat Noord-Korea over kernwapens beschikt en maakt zich daarom grote zorgen.

Met dank aan LrdMetalSonic voor de submit.

Pesten is lonend

Na alle campagnes om het pesten tegen gaan, nu is er net weer een gestart tegen digitaal pesten, komt de "heer" Mol met een briljant idee, je zet een paar mensen bij elkaar en de opdracht is om elkaar weg te pesten en als beloning krijgt de grootste pestkop een villa en een groot geldbedrag.

John de Mol bezig met 'treiter-Big Brother'

Fantastisch, nu heb ik altijd het gevoel gehad dat de pestkoppen altijd al het voordeel van de twijfel kregen, maar nu wordt die twijfel bij mij weg gehaald.

Pesten wordt beloond.

Een "goede boodschap", maar of de kinderen of volwassenen die nu gepest worden hier erg blij mee moeten zijn is de vraag, de aankomende pestkoppen zullen ieder geval voor de buis zitten.

Een goede tip is immers nooit weg.

Uitslag race 1 Valencia

Dit weekend werden de eerste twee races van de GP2 series in Valencia verreden. In de eerste race was het Nelson Piquet Junior die als eerste de finish passeerde.

In de eerste race vertrok de Braziliaan Nelson Piquet junior vanaf pole position en controleerde hij de volledige race. De Brit Lewil Hamilton had een slechte start en viel in de eerste ronde terug van plaats drie naar plaats zeven. Daarna herstelde de Brit zich en vocht hij zichzelf terug naar de tweede plaats. Piquet maakte een vroege pitstop waarmee hij de leiding tijdelijk uit handen gaf aan Adrian Valles. Toen iedereen zijn verplichte pitstop had gemaakt was het Piquet die weer op kop lag gevolgd door Alexander Premat en Lewis Hamilton. Hamilton ging vervolgens de druk opvoeren bij Premat en dwong de Fransman in de grindbak, waarna Premat terugviel tot de negende plaats. Piquet had inmiddels een ruime voorsprong en wint de eerste race van het GP2 seizoen.

#CoureurTeamAchterstandRondes
1N. PiquetPiquet Sports-45
2L. HamiltonART00'16"65545
3A. VallesCampos Racing00'19"49045
4N. LapierreArden00'31"30945
5J. LopezSuper Nova00'33"52645
6G. BruniTrident00'33"99445
7M. Ammerm_llerArden00'35"38745
8E. VisoiSport00'48"27545
9A. PrematART00'53"02845
10O. PlaDPR00'59"04045
11F. PereraDAMS01'05"22945
12F. MonfardiniDAMS01'11"42745
13A. Negr_oPiquet Sports01'11"71945
14A. CarrollRacing Eng.01'14"26145
15F. FauzySuper Nova-44
16T. GlockBCN Comp.-44
17L. Di GrassiDurango-44
18J. VillaRacing Eng.-42
19H. YoshimotoBCN Comp.-27
20A. ZuberTrident-23
21L. FilippiFMS-15
22F. PorteiroCampos Racing-7
23S. HernandezDurango-4
24T. GommendyiSport-2
25C. PiccioneDPR-1
26J. TahinciFMS-0

A400M Airlifter screenshots

En er is ook weer eens wat nieuws voor de fans van flight simulators onder jullie. Developer Wilco Publishing is bezig met het maken van een uitbreiding voor Microsoft Flight Simulator 2004. Deze uitbreiding zal je in staat stellen te gaan vliegen met het nieuwste speeltje van Airbus, de A400M welke pas in 2008 in het echt zal gaan opstijgen. A400M Airlifter staat gepland voor 12 mei en zal 30 euro gaan kosten.



Uitslag Hockenheim

Bernd Schneider heeft op de Duitse Hockenheimring de eerste DTM-race van het seizoen gewonnen. Hij eindigde voor de Deen Tom Kristensen en Heinz-Harald Frentzen.

Jamie Green, die van pole mocht beginnen, ondervond in de openingsronde dat niet alleen Juan Pablo Montoya weet hoe je daarin kunt spinnen. De Brit deed exact hetzelfde als de F1 coureur, en bevuilde zijn banden. Hij startte wel gewoon vooraan, maar kon moeilijk snelheid vinden. Daar kwam nog bij dat hij zijn auto in de eerste ronde al beschadigde in een aanrijding, en zijn race moest beëindigen als een drama.

Bernd Schneider, Stefan Mücke en Mattias Ekström profiteerden optimaal van die kans op de eerste plaats. Na de eerste reeks pitstops nam Ekström de tweede plaats over van Mücke. Tom Kristensen ging als een speer in zijn Audi en sloot aan bij de top. Ook Christian Abt moest zijn race snel beëindigen na een spin. Op de helft van de race gingen zowel Bruno Spengler als Pierre Kaffer erg langzaam. Kaffer moest zijn auto in de pits parkeren, Spengler kon uiteindelijk toch verder.

Met nog 20 ronden te gaan kwam Mücke in aanraking met merkgenoot Alexandros Margaritis. De Griek spinde, de Duitser beschadigde zijn ophanging en moest in de beste race van zijn leven uiteindelijk opgeven. Ook Ekström zijn ophanging begaf het tegen het eind van de race, en zag ook zijn winstkansen in rook op gaan. Ondertussen schoof Kristensen naar de tweede stek achter Schneider, maar de Duitser was beduidend sneller.

Mika Häkkinen, die een vrij onzichtbare race reed, wist zich toch naar de hoogste posities te sturen. Een aanval op de podiumplaats van Frentzen mislukte, maar een vierde plaats is iets waar de Fin vrede mee heeft. Jean Alesi reed in een geweldig competitieve race zijn auto van achteraf naar P6. Timo Scheider pakte in de laatste ronde nog een puntje af van Daniel la Rosa. Onze landgenoot Olivier Tielemans, die overigens pas als allerlaatste zijn pitstop maakte, wist als dertiende te eindigen, voor teamgenote Vanina Ickx. De andere vrouwelijke debutant, Susie Stoddart, finishte knap als tiende.

PositieRijderTeamWagenTijd/verschil
1.Bernd SchneiderHWA GmbHAMG-Mercedes C-Klasse59:51.850
2.Tom KristensenAudi Sport Team AbtAudi A4 DTM4.286
3.Heinz-Harald FrentzenAudi Sport Team AbtAudi A4 DTM6.279
4.Mika HäkkinenHWA GmbHAMG-Mercedes C-Klasse7.067
5.Alexandros MargaritisPersson MotorsportAMG-Mercedes C-Klasse11.276
6.Jean AlesiPersson MotorsportAMG-Mercedes C-Klasse17.399
7.Martin TomczykAudi Sport Team AbtAudi A4 DTM19.397
8.Timo ScheiderTeam RosbergAudi A4 DTM23.482
9.Bruno SpenglerHWA GmbHAMG-Mercedes C-Klasse40.626
10. Susie StoddartMücke MotorsportAMG-Mercedes C-Klasse44.918
11.Mathias LaudaPersson MotorsportAMG-Mercedes C-Klasse53.284
12.Franck StipplerTeam RosbergAudi A4 DTM1:02.638
13.Olivier TielemansFuturecom TMEAudi A4 DTM1:30.373
14.Daniel la RosaMücke MotorsportAMG-Mercedes C-Klasse1 ronde
15.Vanina IckxFuturecom TMEAudi A4 DTM1 ronde
16.Mattias EkströmAudi Sport Team AbtAudi A4 DTM12 ronden
17.Stefan MückeMücke MotorsportAMG-Mercedes C-Klasse14 ronden
18.Pierre KafferTeam PhoenixAudi A4 DTM23 ronden
19.Christian AbtTeam PhoenixAudi A4 DTM25 ronden
20.Jamie GreenHWA GmbHAMG-Mercedes C-Klasse35 ronden

Veldhuis pakt brons op 50 meter vrij

Zwemster Marleen Veldhuis is bij de wereldkampioenschappen kortebaan in Shanghai haar titel op de 50 meter vrij kwijtgeraakt aan Lisbeth Lenton. De Australische snelde in een tijd van 23,97 naar de winst. Veldhuis moest in 24,25 genoegen nemen met het brons. De Zweedse Therese Alshammar behaalde net achter Lenton in 23,98 het zilver.

Inge Dekker eindigde in de finale van de 100 meter vlinderslag teleurstellend als zevende. In de finale zwom de Nederlandse naar een tijd van 58,70. Lisbeth Lenton pakte de wereldtitel, met een tijd van 56,61 was ze slechts tweetienden langzamer dan het wereldrecord.

Hinkelien Schreuder eindigde als zevende in de finale van de 50 meter rugslag. Het goud op die afstand ging naar de Duitse Janine Pietsch.

In de finale van de 100 meter wisselslag bij de mannen pakte Robin van Aggele de zesde plaats met een tijd van 54,24. De Zuid-Afrikaan Ryk Neethling, die eerder op de dag ook al de 100 meter vrije slag won, was de sterkste in een tijd van 52,42.

'Sneijder weer inzetbaar tegen Vitesse'

De wedstrijd tegen AZ vanmiddag komt voor Ajax-speler Wesley Sneijder net te vroeg. Er is besloten, in overleg met de medische staf van de Amsterdamse club, dat de middenvelder nog minimaal twee trainingen nodig heeft voordat hij z'n rentree in het eerste van Ajax kan maken.

Aankomende woensdag, als Ajax tegen Vitesse speelt, zal Sneijder als alles goed verloopt voor het eerst weer op de bank plaatsnemen. Sneijder kampte geruime tijd met klachten aan zijn hamstring, waardoor hij niet kon spelen.

Website Half-Life 2: Episode 1 geopend

De website van de uitbreiding van het zeer bekende spel Half-Life 2, Half-Life 2: Episode 1 is vandaag geopend. Naast dat je er over het verhaal kan lezen en media kan bekijken, is nu ook duidelijk dat het spel op 1 juni via Stream verkrijgbaar zal zijn. Om de uitbreiding Episode 1 te kunnen spelen is geen geïnstalleerde versie van de originele Half-Life 2 nodig. Het spel zal zo rond de 4 à 6 uur gameplay leveren.

Klik hier om de website een bezoekje te brengen.

McLaren werkt aan voorwielophanging

Het Formule 1 team van McLaren Mercedes heeft afgelopen week getest op het Franse circuit van Paul Ricard. Tijdens de tests is vooral aandacht besteed aan de voorwielophanging.

De volgende race op de kalender is de Grand Prix van San Marino. Het circuit van San Marino staat bekend om de hoge kerbstones. Speciaal voor deze race heeft McLaren een aangepaste ophanging ontwikkeld die ervoor moet zorgen dat de auto soepel over de kerbstones gaat.

Testrijder Pedro de la Rosa zei: "Het was een intensieve en productieve driedaagse test in Paul Ricard. Ik heb met het team aan verschillende programma's gewerkt voor de MP4-21, onder meer op het gebied van de dempers, de voorwielophanging en de algemene afstelling van de auto. We blijven veel progressie boeken. Komende week testen Kimi en Juan Pablo verder in Barcelona."

FOK!games zoekt nieuwe redactieleden

Icoon Sitenews - Join the crewFOK!games bestaat nu al een jaar of anderhalf en we streven er constant naar om ons nieuws en onze (p)reviews en columns te verbeteren. Wij houden dan ook regelmatig sollicitatierondes om vers bloed aan te trekken. Het is weer de hoogste tijd voor zo'n ronde en ditmaal zijn we weer op zoek naar zowel reviewers als columnisten. Heb je interesse? Lees dan verder.

Reviewer
Het is allereerst belangrijk dat je een gamer bent. Of je het met een controller doet, of met een muis, dat maakt niet uit. Daarnaast moet je er ook nog eens leuk over kunnen vertellen, waarbij je mening verder moet gaan dan "Wow, dat is een vette game, want er zit veel bloed in". Jij als gamer weet precies het juiste oordeel over een game te geven met daarbij een passende onderbouwing. Verder komt het erop neer dat je een aantal nieuwsberichten moet posten (je hebt een quotum van 5 per week, dus 20 per maand) en minimaal één (p)review in de maand moet schrijven.

Columnist
Naast reviewers zijn we ook op zoek naar columnisten. Het belangrijkste kenmerk dat je als columnist moet bezitten is dat je moet kunnen schrijven. Hiermee bedoelen we dat je creatief bent en dat je het leuk vindt om met taal te spelen. Dit betekent dat je in je schrijfsels experimenteert met de opbouw, vorm, structuur en zelfs met het concept van wat men een column vindt (veel mensen vinden een essay-achtig stuk waarin op een gortdroge wijze een betoog gehouden wordt bijvoorbeeld al een column). Als jij aan deze eisen voldoet en daarbij ook nog eens steeds een raakvlak kunt vinden met games, dan ben jij misschien wie we zoeken! Als columnist zul je per maand een quotum hebben van minimaal één column plus minimaal twintig nieuwsberichten.

En verder?
Naast het feit dat je reviewer dan wel columnist bent, verwachten we van een FOK!gamesredacteur dat hij/zij het crewforum iedere dag bijhoudt. FOK! is een vrijwilligerssite waar iedereen relatief veel zeggenschap heeft over het beleid en dit betekent ook dat er veel dynamiek is. We willen je uiteraard niet tegenhouden om te solliciteren (integendeel!), maar iedere sollicitatieronde toont weer aan dat veel mensen de tijd onderschatten die je eraan kwijt bent.

Schuift dat?
Helaas kunnen we je geen geld bieden, en ook een computer of auto van de zaak zit er niet in. Je werkt als redactielid op vrijwillige basis mee aan de site, maar gaat wel akkoord met de verplichtingen die er aan gesteld worden zoals hierboven genoemd.

Wat we je wel kunnen bieden is de gezelligste crew van alle FOK!onderdelen en dat is natuurlijk ook veel waard. Verder zul je je artikelen kunnen publiceren op een van de grootste gamessites van Nederland en krijg je een @Fok.nl mailadres plus crewtag.

Klinkt goed! Waar moet ik me melden?
Via deze link waar je wat dingen over jezelf moet invullen. In het opmerkingenveld kun je invullen voor welke functie je interesse hebt, vergeet dit niet! Als we alle inzendingen hebben bekeken, maken we een eerste selectie van mensen die we zullen vragen een proefstukje te schrijven.

Je kan je aanmelden tot zondag 9 april, 23:59 u. De uiteindelijke kandidaten worden gekozen door de Eindredactie, de Hoofdredacteur en de huidige redactie.

De FOK!games Eindredactie.

Brokeback-hooligans

Discoverme stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Het is zomaar een zondagavond, een avond waarbij ik naar een besloten optreden ga van de Kaiser Chiefs in Rotterdam. Er staat een kleine rij en niet iedereen lijkt te snappen wat er gaande is voor de 'winkel' zo laat in de avond. Ik ga iets leuks doen, maar voor die nieuwsgierige mensen is er verder geen bal te doen. Toch klinkt er geschreeuw: "Hand in hand, kameraden…." Het is die pure pathetische clubliefde van die Brokeback Mountain-mannen van Nederland.

Korir wint marathon van R'dam

Sammy Korir heeft de marathon van Rotterdam gewonnen in 2.06,38. De Keniaanse topfavoriet maakte deze rol waar door af te rekenen met zijn landgenoten Kirui en Kiriwott. Kamiel Maase werd met een tiende plaats Nederlands kampioen.

Om 11.00 precies gingen ongeveer 20.000 lopers van start voor de 26e marathon van Rotterdam. Favoriet was Korir, die de tweede tijd ooit op de marathon op zijn naam heeft staan, voor Nederland is Kamiel Maase de man die het moet gaan doen. Maase is tevens de favoriet voor het Nederlands kampioenschap, wat ook tijdens deze marathon wordt gehouden. De omstandigheden waren goed: ruim 10 graden, een licht zonnetje, alleen een flinke wind. Bovendien had de organisatie er alles aan gedaan om een recordparcours neer te leggen door het parcours iets aan te passen ten opzichte van de jaren daarvoor.

Al kort na de start vormden zich drie groepen: een groep met Kenianen met alle favorieten en een flink aantal hazen, daarachter een groep met Kamiel Maase en een aantal hazen en als derde groep nog een aantal Nederlanders waaronder Jeroen van Damme. De eerste groep ging hard van start, zelfs onder wereldrecordschema, Maase deed het wat rustiger aan. Daarna liep ook de groep favorieten wat rustiger.

Halverwege, op het punt van de halve marathon, kwam de kopgroep door in 1.03,20. Dat betekende in ieder geval dat een wereldrecord niet meer mogelijk was. Maase had daar een achterstand van anderhalve minuut. Kort daarna moest voor de tweede keer de Erasmusbrug genomen worden. Na ongeveer dertig kilometer stapten de laatste hazen uit de race, de favorieten moesten het nu zelf doen. Korir ging op kop lopen, hetgeen tot gevolg had dat er flink wat lopers moesten lossen, waaronder Manyim en Kipsang.

Vier man bleven in de kopgroep over: de Kenianen Korir, Kirui en Kibiwott en de Ethiopiër Birhanu. Maase liep op dat moment rond de vijftiende plaats. Birhanu moest na ongeveer 35 kilometer de rol lossen, op dat moment lag Maase al twaalfde. De Nederlander raapte stuk-voor-stuk lopers op. Pas op minder dan een kilometer van de streep loste er één van de drie Kenianen: Kirui leek geklopt. Korir en Kibiwott bleven over, maar dat was niet voor lang, want Kibiwott moest op de Coolsingel ook lossen bij de topfavoriet Korir. Even leek het parcoursrecord van 2.06,14 van Felix Limo in het geding te komen, maar dat redde de Keniaan net niet. Korir won zijn achtste marathon in een tijd van 2.06,37. Kirui ging Kiriwott nog voorbij en werd tweede.

Kamiel Maase werd uiteindelijk tiende in een tijd net boven de 2.10, daarmee werd Maase Nederlands kampioen op de marathon. Bij de vrouwen werd de Ethiopische Mindaye Gishu winnares in 2.28,28. Favoriete Tegla Loroupe kon haar favorietenrol niet waarmaken.

Uitslag Marathon van Rotterdam

PlaatsNaamLandTijd
1Sammy KorirKenia2.06,38
2Paul Kiprop KiruiKenia2.06,44
3Charles KiriwottKenia2.06,52
4Dejene BirhanuEthiopië2.08,46
5Jackson KoechKenia2.09,15
6Salim KipsangKenia2.09,26
7Christopher CheboibochKenia2.09,41
8Thomas KiplitanKenia2.10,05
9M. AdimasuEthiopië2.10,41
10Kamiel MaaseNederland2.10,45

Gerucht: Sony werkt aan PSP 2

Shacknews meldde onlangs dat "een betrouwbare bron dicht bij Sony" onthuld heeft dat men aan het werk is aan een opvolger voor de PSP. Het zou gaan om een compleet nieuw systeem en niet om een redesign.

"De PSP 2 zal ingebouwde hardeschijfondersteuning hebben vanaf het begin en zal geen gebruik meer maken van het UMD-formaat voor de games of de content," aldus Shacknews. Het apparaat zou mogelijk ergens in de komende drie jaar verschijnen.

Wat gebeurde er (niet) volgende week?

Elke week zullen de lieftallige drq en de minstens zo lieftallige Silmarwen jullie voorzien van de meest opmerkelijke gebeurtenissen uit de geschiedenis. Helaas waren deze beide kanjers dit weekend verhinderd en zullen jullie het met een brakke poging van Mannee moeten doen. Je vindt deze keer dus net genoeg informatie om op de verjaardag van je nichtje van drie, haar vriendinen de loef af te steken met facts en figures. En de gebruikelijke handige categorieën zijn ook al pleite.

Wat misschien wel aardig is: 3 feiten uit de lijst kloppen duidelijk niet, wie haalt deze er ff uit?

Op 9 april 1972 wist Ajax nog wat winnen was, met maar liefst 8-0 werd het altijd lastige MVV verslagen.
Op 14 april 1987 dient Turkije een toetredingsverzoek tot de EU in. Ja, dat gaat lekker snel weten we inmiddels.
Op 10 april 1962 zijn de Flintstones voor het eerst op de Nederlandse tv te zien.
Op 9 april 1968 noteerde de Bilt een laagste temperatuur van -5.0 graden. Tien dagen later was het volop zomer. In Buchten werd op 9 april 1969 bijna een zomerse dag genoteerd. Het kwik steeg naar 24.9 graden.

Op 9 april 2005 treden Prins Charles in het huwelijk en Camilla Parker Bowles in het huwelijk. Dit was een dag later dan oorspronkelijk was bedacht, maar de plechtigheid was verschoven vanwege de uitvaart van Paus Johannes Paulus II in Vaticaanstad.
Op 9 april 1977 wint Jan Raas voor de eerste keer Nederlands enige wielerklassieker, de Amstel Gold Race.
Op 10 april 1912 verlaat de Titanic de haven van Southampton, Engeland om aan haar eerste reis te beginnen.
Op 10 april 1938 wordt in Oostenrijk een referendum gehouden over de aansluiting bij Duitsland, 90% stemt voor. De Anschluss is een feit...

Op 10 april 1972 wordt de stad Ghir Karzin (Iran) en een gebied van 250 kilometer daaromheen getroffen door een aarbeving met een kracht van 7,2 op de schaal van Richter. Meer dan 5.300 mensen komen om.
Op 12 april 1992 wordt EuroDisney geopend.
Op 14 april 1987 komt REM na een grote campagne van Rob Stenders op 1 binnen in de Top 40 met het nummer "Suicide is Painless"
Op 13 april 1992 was er een aardbeving in Limburg. Het epicentrum lag bij de plaats Herkenbosch. De beving had een kracht van 5,8 op de schaal van Richter. Uit de omgeving van Roermond kwamen meldingen van scheuren in de muren. Tot in het westen en noorden werd de beving gevoeld.

Op 11 april 1978 was het compleet winters. Grote delen van westelijk en noordelijk Nederland werden getrakteerd op een flink pak sneeuw. In het Friese Wognum lag een laag van 18 cm. Op het voetbalveld van AZ'67 te Alkmaar werd 15 cm gemeten en in Renesse zwelde het sneeuwdek aan tot 20 cm.
Op 10 april 1983 wint Hennie Kuiper de voorjaarsklassieker Gent-Wevelgem.
Op 9 april 1940 valt Duitsland Denemarken en Noorwegen binnen.
Op 12 april 1933 wordt Montserrat Caballé, de Spaanse sopraan geboren. Voor velen is zij vooral bekend door haar samenwerking met Freddy Mercury, met wie zij de hit "Barcelona" scoorde. Dit nummer werd als melodie gebruikt voor de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona.
Op 15 april 1954 nemen Bill Haley en zijn Comets Blue Suede Shoes op.
Op 14 april 1912 loopt de Titanic vast op een ijsberg en zinkt.

Dieven stelen 525 bossen fresia's

Icoon PolitieDieven met een grote liefde voor bloemen hebben vrijdagnacht 525 bossen fresia's gestolen uit een schuur in het Noord-Hollandse Nibbixwoud. Behalve de bloemen namen de dieven vierhonderd veilingbakken van de bloemenveiling in Aalsmeer mee. De bloemen waren in de schuur opgeslagen en zouden maandag vervoerd worden naar de veiling.

Bij de diefstal waren de dieven alleen uit op bossen fresia's. Er stonden ook losse fresia's opgeslagen, maar die lieten de inbrekers ongemoeid. Voorlopig tast de politie nog in het duister hoe de dieven binnen zijn gekomen, aangezien er geen braaksporen zijn aangetroffen.

Windsurfster begint aan tocht over Indische Oceaan

Icoon OpmerkelijkDe Franse avonturierster Raphaela le Gouvello is zondag vanuit Exmouth in het noordwesten van Australië aan een windsurftocht begonnen. Op zich niets bijzonders, ware het niet dat de Française met haar plank over 75 dagen weer wil aanmeren op het Eiland Reunion voor de kust van Afrika.

Le Gouvello probeert op deze manier de eerste windsurfer te zijn die de Indische Oceaan oversteekt. De 45-jarige vrouw heeft al eerder zo'n tocht ondernomen: zes jaar geleden surfde ze de Atlantische Oceaan over. Drie jaar geleden zeilde ze op haar plank over de Stille Oceaan van Peru naar Polynesië.

De tocht van Australië naar Reunion is ongeveer 6300 kilometer.

Zoektocht wordt Aziaten bijna fataal

Icoon BizarDrie mannen uit Singapore zijn half bevroren uit de Japanse bossen gered terwijl zij op zoek waren naar een geheimzinnige karatemeester. De mannen waren slechts gekleed in T-shirts omdat het reisbureau hen had verteld dat het in Japan twintig graden Celsius was. Op het moment dat zij gevonden werden, was het 1 graad.

De 25-jarige Koh Tian Lin had zijn vader op zijn sterfbed beloofd op zoek te gaan naar de karatemeester, die een geheim boek over de vechtsport zou bezitten. Het enige dat Lin over de karateka wist, was dat zijn naam Soma luidde en dat hij twee dochters zou hebben.

Lin en zijn vrienden gingen in het noorden van Japan op zoek naar de geheimzinnige, maar hadden geen rekening gehouden met het Japanse weer. Omdat ze dachten dat het twintig graden zou zijn hadden ze slechts wat t-shirts en een windjack meegenomen.

Ondanks het oponthoud zal de zoektocht voortgezet worden, aldus Lin. Naast warme kleding kan hij daarbij ook wel wat succes gebruiken, aangezien geen enkele Japanse karateka iets meer over de geheimzinnige meester kan vertellen.

Kneuzenkermis

Natuurlijk hebben we allemaal wel eens tijd teveel. Iedereen heeft wel eens een moment op de dag, of gewoon een paar dagen achter elkaar, waarin je niets, maar dan ook niet te doen hebt.

Hoe we vervolgens met die extra tijd omgaan laat voor een groot deel zien wat voor persoonlijkheid erachter zit. Zo zijn er mensen die zich nuttig maken en een transparant beeldscherm maken. Of de verveling slaat ultiem toe en je bouwt een hele reeks met de meest absurde baantjes. So far, so good. Niets mis mee. Erger wordt het wanneer je én gabber bent én kansloos. Pas echt tijd voor de mannen in witte pakken, uitgerust met dwangbuizen, wordt het in het volgende geval. Vingerverf kende ik al, iemand de vinger geven is ook bekend en niemand is vies van wat vingeren, maar vingerpijpen was toch echt nieuw voor me.

Maar de users die zich pas echt nuttig maakten, dat waren diegene, zoals bijvoorbeeld dWc_RuffRyder en robnettie, die de submit gebruikte.

Ps. Voor diegene die dit een kutblog vonden, een lekker wijf om het goed te maken. .

Penske en Horner niet met nieuw F1-team

Vorige week maakte de FIA bekend dat er zich 22 teams hadden ingeschreven voor 2008. Niet lang daarna kwamen er al gauw geruchten op gang over wie er een F1-team zou gaan beginnen. De namen die naar boven kwamen drijven waren onder meer die van Roger Penske en Christian Horner, maar die hebben inmiddels bekend gemaakt dat ze geen interesse hebben.

Christian Horner, teambaas bij Red Bull Racing en eigenaar van Arden racing, heeft gezegd dat hij zich wil concentreren op zijn huidige werk. "Ik ben volledig geconcentreerd op Red Bull Racing, en ik denk dat Arden meer dan genoeg te doen heeft op het moment."

Naast de namen van Penske en Horner worden ook andere bekende namen aan een nieuw team gekoppeld. Zo zouden Flavio Briatore, teambaas van Renault F1, en Michael Schumacher een eigen F1-team willen beginnen.

Open dag gevangenissen groot succes

Icoon JustitieDe open dag van de Dienst Justitiële Inrichtingen was gisteren een groot succes. Meer dan 12.000 mensen hebben een kijkje kunnen nemen in 62 van de gevangenissen en andere inrichtingen in Nederland. Door de grote belangstelling was de inschrijving al binnen een week vol.

De opening werd in Breda verricht door minister Donner van Justitie, in de jeugdinrichting Den Hey-Acker. Hierbij benadrukte hij in een toespraak dat we moeten blijven beseffen dat gedetineerden ook onderdeel zijn van de samenleving. Ook sprak hij met een aantal jonge gedetineerden over op welke manier ze het beste begeleid kunnen worden bij hun terugkeer in de samenleving.

Geen hotel
In veel gevangenissen kregen bezoekers zo ongeveer alles te zien wat er te zien viel. Zo werd je in de bijna 200 jaar oude gevangenis De Leuvense Poort in 's-Hertogenbosch rondgeleid door onder meer de visitatieruimte, de cellenblokken, de bibliotheek en de werkplaats. Ook een kijkje in de isoleercel stond op het programma. Niet door zalvende woorden van de cipier, maar door louter feiten werd keihard duidelijk gemaakt dat een gevangenis weinig weg heeft van een hotel. Overdag zijn de ongeveer 250 gedetineerden vooral bezig met ringetjes om schroefjes doen, viltstiften inpakken, of met gewoon niets. Luchten kun je meestal maar een uur per dag. De meeste gevangenen hebben televisie, maar die wordt ook goed gebruikt als pressiemiddel: misdraag je je, dan zit je voor straf een paar dagen zonder televisie. Voor de zwaardere gevallen zijn er drie isoleercellen. Mensen mogen daar maximaal twee weken achter elkaar zitten. De gevangenis heeft al jaren verschillende twee- en meerpersoonscellen. Wekelijks is er een moskeedienst en meestal ook een katholieke mis. De dominee is afgeschaft vanwege gebrek aan belangstelling.

Niet alles werd in het standaardprogramma door de cipier vermeld, maar desgevraagd vertelde hij dat het aantal (vermoede) zelfmoorden per jaar wisselt, maar dat tien vrij normaal is. Van verkrachtingen wordt verteld dat die gezien worden als zijnde niet te voorkomen. Het precieze aantal is onbekend, omdat gedetineerden over het algemeen geen aangifte doen. Je zou dan namelijk wel eens 'per ongeluk' in de douche kunnen vallen en je nek kunnen breken.

Mensen die volgend jaar naar de open dag willen, kunnen het beste www.depoortgaatopen.nl in de gaten houden.

[Voorbeschouwing] Parijs-Roubaix

Sommige wielrenners houden van deze koers, de meeste gruwelen ervan. Vast staat dat voor elke coureur Parijs-Roubaix een ware hel is. Een hel, waarin alleen de sterkste kerels naar voren komen en daarvan de allersterkste als eerste over de streep in het velodrome komt.

Morgen staat de 104de editie van deze klassieker op het programma en het belooft weer een waar spektakel te worden. Voor de oorsprong van deze koers moet teruggegaan worden naar het einde van de 19e eeuw. In 1896 organiseerden de twee textielfabrikanten Theo Vienne en Maurice Perez voor het eerst de tocht van Parijs naar Roubaix in het uiterste Noord-Frankrijk, die veelal over stoffige weggetjes ging. In die tijd droeg deze wedstrijd de bijnaam La reine (de koningin), maar na de eerste wereldoorlog zou deze bijnaam snel veranderd worden.

De verwoestingen van de Eerste Wereldoorlog lieten vernielde wegen achter, die vluchtig opgevuld werden met kasseistenen. Hiermee was de bijnaam Hel van het noorden was geboren. Het zijn juist die kasseistroken, die van Parijs-Roubaix zo’n zware wedstrijd maakt. Eddy Planckaert, winnaar van de editie in 1990, verklaarde dat alleen geschifte coureurs deze wedstrijd konden winnen. En daar zit zeker wat in! Op de kasseistroken is er geen tijd voor nadenken. Een remactie of abrupte stuurmanoeuvre doet je onvermijdelijk vallen over de kinderkopjes. En het meest effectiefst koerst een coureur, wanneer deze het stuur nauwelijks beet heeft met zijn handen, maar losjes het laat stuiteren op je handen. De pijn van blaren en eelt neem je op de koop toe. Chris Horner heeft een aardige omschrijving over de kasseistroken: "Ik kan ze het beste als volgt omschrijven: ze ploegden een modderweg om, vlogen er overheen met een helikopter en gooiden er een stapel stenen uit. Zo slecht, zo belachelijk is het!"

Vaste troef zijn de dramatische en ongenadig harde valpartijen op de kasseistroken. Zeker bij nat guur weer kent deze koers geen enkele genade. Johan Museeuw brak zijn knie in het bos van Wallers in 1998, maar revancheerde zich twee jaar later met winst. Een droge Parijs-Roubaix is nauwelijks een verbetering ten opzichte van een natte. Het voortdurend opwaaiende stof doet denken dat men echt in een hel is beland. Erg luguber was de editie in 2001. De wielrenners waren door de modder nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Servais Knaven boekte juist in deze barre omstandigheden zijn grootste en mooiste zege ooit. Zielsalleen en zielsgelukkig kwam hij besmeurd met modder als eerste over de streep in het velodrome.

De ultieme favoriet voor Parijs-Roubaix dit jaar is Tom Boonen. In de Ronde van Vlaanderen liet Boonen zijn suprematie blijken en het lijkt er op dat alleen een lekke band of een valpartij van zijn tweede zege in deze koers kan afhouden. Toch dient hij zeer serieus rekening te houden met de concurrentie. George Hincapie rijdt deze klassieker altijd sterk, Thor Hushovd liet afgelopen woensdag in Gent-Wevelgem zien dat hij gemaakt is voor klassiekers. En Peter van Petegem wil nog een keer als oude rot in het vak een kunstje flikken. Daarnaast zijn er een hele rits outsiders, zoals Juan Antonio Flecha, Fabian Cancellara, Leif Hoste en Stijn Devolder. Morgenmiddag na 259 kilometers, waarvan 27 kasseistroken (totale lengte 52,7 kilometer), is bekend welke coureur het geschiftst, maar ook het allersterkst is gebleken.

Favorietenlijstje:
***** Tom Boonen
**** George Hincapie, Thor Hushovd
*** Fabian Cancellara, Peter van Petegem, Juan Antonio Flecha
** Servais Knaven, Nick Nuyens, Steffen Wesemann, Erik Zabel, Leif Hoste
* Stijn Devolder, Andreas Klier, Leon van Bon, Alessandro Ballan, Frederic Guesdon, Kurt-Asle Arvesen, Lars Michaelsen

Lokhoff dichtbij trainerschap Excelsior

Excelsior zou het liefste zien dat Ton Lokhoff de nieuwe coach van de Rotterdamse club wordt. Afgelopen week hebben beiden partijen al een aantal gesprekken gevoerd. Als alles goed gaat zal de oud-trainer van NAC Breda volgende week een meerjarig contract tekenen.

De derde ploeg uit de havenstad is al een tijdje op zoek naar een nieuwe trainer. Mario Been, die nu nog bij Excelsior op de bank zit, gaat volgend seizoen bij NEC aan de slag. Eerder richtten de Rotterdammers hun pijlen op Ruud Brood en Gerald Vanenburg, maar dit tweetal gaf aan dat ze de club niet wilden trainen.

Lokhoff ziet de baan als trainer bij Excelsior als een uitdaging. Het gaat hem er dan met name om dat de ploeg na komend seizoen ook nog in de Eredivisie kan blijven. De oefenmeester zit al een tijdje zonder club nadat hij in de winterstop zijn congé bij NAC Breda kreeg.

Schrijver Gerard Reve (82) overleden

Icoon BinnenlandsSchrijver Gerard Reve is op 82-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van dementie. Reve leed al een tijdje aan de ziekte en verbleef daarom al bijna twee jaar in een verpleeghuis in het Belgische Zulte. De laatste twee weken verslechterde zijn toestand snel. Hij at en dronk bijna niet en raakte vorige week enige tijd in coma.

Reve wordt gezien als een van de grootste Nederlandse schrijvers van na de Tweede Wereldoorlog. Reve's bekendste werk is De Avonden uit 1947. Hij noemde het zelf de samensmelting van de thema's religie, homoseksualiteit en sadomasochisme in zijn romans het Revisme. Zijn werk was vaak omstreden. Zijn boek Nader tot U leidde tot een proces, vanwege zijn fantasieën over God, die op aarde zou verschijnen als ezel, en er dan seks mee zou hebben.

Wanneer de schrijver begraven wordt is onduidelijk, waar hij begraven wordt weet men al wel. Dat zou zijn in zijn woonplaats Machelen aan de Leie, onder Gent.

Discussiëren over de dood van Reve kan in dit topic op het forum.

Reve
Gerard Reve


Met dank aan macromarkt.nl, Bas028, Viking84 en Vince_Taylor voor de submit.

Uitslag Ronde 4 NFL Europe

Dit weekend is de vierde reeks wedstrijden van de NFL Europe gespeeld. De Amsterdam Admirals kwamen op bezoek bij Berlin Thunder, Rhein Fire kreeg Hamburg op bezoek en de Centurions uit Keulen speelde in Frankfurt tegen Galaxy.

In het Olympisch stadion in Berlijn waren de Thunders die het eerste balbezit had. Toch waren de Amsterdammers de eerste die een score neerzette. De wedstrijd ging vrij gelijk op, al was het Berlijn die steeds als eerste scoorde. In de tweede helft waren het de Amsterdammers die de voorsprong namen met 28 tegen 21 en die voorsprong gaven ze daarna niet meer uit handen. De Admirals gingen tevreden weg uit Berlijn met een overwinning van 38 tegen 31.

De LTU Arena in Düsseldorf was gisteren het toneel van een wedstrijd tussen de nummer één in de stand en de nummer laatst. Het team van Rhein Fire was nog steeds ongeslagen en zij begonnen de wedstrijd met het eerste balbezit. Toch gingen de Düsseldorfers slecht van start. De eerste poging tot een score ging fout, een field goal over 44 yards ging niet goed en Hamburg wist daarvan te profiteren. Met een touchdown aan de andere kant pakte de Sea Devils hun eerste punten. Daarna ging het de gehele wedstrijd gelijk op tot aan de laatste twee minuten van de wedstrijd. Rhein Fire wist op het laatste moment nog een touchdown te benutten en zo gingen de Hamburgers met een nederlaag naar huis. De thuisploeg won met 31 tegen 21 de wedstrijd in eigen stadion.

De laatste wedstrijd werd gespeeld in de Commerzbank Arena in Frankfurt. Galaxy ontving de Cologne Centurions. De eerste twintig minuten ging rustig voorbij, beide teams wisten niet tot een scoringskans te komen. In de laatste twintig minuten van de eerste helft zette Frankfurt zijn overwinning al veilig. Aan het einde van de eerste helft stonden Galaxy voor met zeven punten en wisten deze voorsprong te behouden tot aan het eind van de wedstrijd. Keulen kreeg hiermee al zijn derde nederlaag te verduren en ging met een stand van 14 tegen 21 naar huis.

Uitslag van de gespeelde wedstrijden

WedstrijdUitslag
Berlin Thunder - Amsterdam Admirals31 - 38
Rhein Fire - Hamburg Sea Devils31 - 21
Frankfurt Galaxy - Cologne Centurions21- 14

Stand na week 4

TeamGespeeldGewonnenVerloren Gelijk
Rhein Fire4400
Amsterdam Admirals4310
Frankfurt Galaxy4220
Berlin Thunder4121
Cologne Centurions4130
Hamburg Sea Devils4031

Lara Croft in het Guinness Book of Records

Lara Croft, de heldin uit de succesvolle Tomb Raider serie, heeft het weten te schoppen tot een vermelding in het beroemde Guinness Book of Records. Ze is namelijk verkozen tot ‘Most Successful Human Videogame Heroine’. Ze zit ondertussen al tien jaar in het vak, waarin er 28 miljoen games zijn verkocht, twee films zijn gemaakt en 200 magazines met Lara op de cover zijn uitgegeven. We kunnen dus wel stellen dat het goed gaat met de schietgrage dame, en het succes lijkt met het Tomb Raider: Legend alleen nog maar groter te worden.

Nieuwe screens Rockstar Table Tennis

Rockstar heeft voor ons weer wat nieuwe screenshots vrijgegeven van hun eerste 360 game, Rockstar Games Presents Table Tennis. De game die het professioneel tafel tennis naar de console gaat brengen. In de game zul je de keuze krijgen tussen 11 professionele tafeltennissers, ieder met zijn eigen eigenschappen en specialiteiten. Je zult het tegen de computer kunnen opnemen in 19 verschillende stadia, die tot in detail zijn nagemaakt.
Rockstar Table Tennis moet 26 mei in de winkels liggen.







Jong Ajax neemt afscheid van zestal

Na dit seizoen neemt Ajax in elk geval afscheid van zes spelers van Jong Ajax. De contracten van de broers Henrik en Niclas Moisander, Rachid Tiberkanine, Robin Muller van Moppes, Anne van der Kolk en Jerginho Sahadewsing worden niet verlengd.

Reden van deze beslissing is dat deze spelers plaats moeten maken voor doorstroming van nieuwe talenten bij de Amsterdammers.

Vooral voor Muller van Moppes is dat vervelend nieuws. In december 2004 scheurde de middenvelder de voorste kruisband van zijn linkerknie en hij maakte pas begin dit jaar zijn rentree op het veld.

Emnes langer bij Sparta

Sparta Rotterdam is erin geslaagd het talent Marvin Emnes (17) langer aan zich te binden. De jeugdinternationaal tekende bij tot medio 2010.

Emnes maakte zaterdagavond in het duel tegen RBC Roosendaal (5-0) zijn eerste Eredivisiedoelpunt door van dichtbij Volders te verschalken. Coach Wiljan Vloet ruimde een basisplaats in voor de jongeling na diens goede trainingsprestaties. Emnes speelde in totaal al negenmaal op het hoogste niveau en heeft diverse nationale jeugdelftallen doorlopen.

Davis Cup: VS op voorsprong

Dankzij de broers Bryan hebben de Verenigde Staten een 2-1 voorsprong genomen in het Davis Cup duel tegen Chili.

Bob en Mike Bryan wonnen heel eenvoudig van de Chileense B-keus: 6-1, 6-2 en 6-4. Captain Hans Gildermeister van Chili maakte een opvallende beslissing door zowel Massu als Gonzalez rust te gunnen en het onervaren koppel Capdeville/Garcia voor de leeuwen te gooien. De Bryan-brothers kwamen nooit in de problemen. ”Mij maakt het niet uit wie we verslaan. We hebben een belangrijk punt erbij”, verwoordde Bob Bryan de Amerikaanse gevoelens.

Australië – Wit Rusland was zaterdag al beslist, en vannacht benadrukten de Aussies hun suprematie door naar 5-0 te snellen. Beide captains maakten gebruik van de tweede garnituur. Klaarblijkelijk is Australië ook in de breedte sterker dan Wit-Rusland, want Wayne Arthurs en Chris Guccione zetten Sergei Tarasevitch en Alexandr Zotov vlot opzij.


Schema Kwartfinales Davis Cup:

Australië * – Wit-Rusland 5-0
C. Guccione – M. Mirnyi 7-6 (4), 3-6, 7-5, 3-6, 6-4
L. Hewitt – V. Voltchkov 6-2, 6-1, 6-2
W. Arthurs/ P. Hanley – M. Mirnyi/ V. Voltchkov 3-6, 6-4, 5-7, 6-3, 7-5
W. Arthurs – S. Tarasevitch 7-6 (6), 6-2
C. Guccione – A. Zotov 6-1, 6-3

Kroatië – Argentinië 1-2
I. Ljubicic – A. Calleri 6-7 (7), 5-7, 7-6 (6), 6-1, 6-2
M. Cilic – D. Nalbandian 1-6, 1-6, 2-6
M. Cilic/I. Ljubicic – J. Acasuso/D. Nalbandian 4-6, 2-6, 6-3, 4-6
I. Ljubicic – D. Nalbandian
M. Ancic – A. Calleri

Frankrijk – Rusland 1-2
R. Gasquet – M. Safin 6-7 (4), 6-4, 3-6, 7-6 (1), 1-6
A. Clement – N. Davydenko 6-3, 2-6, 4-6, 6-7 (4)
A. Clement/M. Llodra – D. Tursunov/M. Youzhny 6-3, 6-3, 6-7 (3), 5-7, 6-2
R. Gasquet – N. Davydenko
A. Clement – M. Safin

Verenigde Staten – Chili 2-1
J. Blake – F. Gonzalez 7-6 (5), 6-0, 6-7 (2), 4-6, 8-10
A. Roddick – N. Massu 6-3, 7-6 (5), 7-6 (5)
B. Bryan/M. Bryan – F. Gonzalez/N. Massu 6-1, 6-2, 6-4
A. Roddick – F. Gonzalez
J. Blake – N. Massu

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.