FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 25 maart 2006

40 WiFi-titels voor DS in ontwikkeling

Op het moment van schrijven zijn er nog maar vijf games voor de Nintendo DS beschikbaar die via Nintendo WiFi Connection ondersteunen. Op de GDC liet Nintendo weten dat er maar liefst 40 titels voor de Nintendo DS in ontwikkeling zijn die WFC zullen ondersteunen. Deze titels zijn zowel van de hand van Nintendo als van Third-Party developers. Welke titels het betreft, en wanneer deze uit zullen komen zal later pas bekend worden gemaakt.

NCsoft opent kantoor in China

Developer en publisher NCsoft heeft bekend gemaakt dat het een kantoor heeft geopend in Shanghai, China. NCsoft is actief op het gebied van online gaming, zo is het bedrijf bekend van de MMORPG's City of Heroes en Guildwars. Met het openen van het kantoor in China hoopt NCsoft zijn positie daar te verstevigen en de service voor gamers daar te verbeteren.

Dat NCsoft zich daar gaat vestigen is geen onverstandige stap. China is op dit moment een van de snelst groeiende gamesmarkten. Online-gaming is hierbij veruit het populairst, waar NCsoft een groot aandeel in heeft.

Cosworth lost motorprobleem op

Motorfabrikant Cosworth heeft de oorzaak gevonden van de motorproblemen waar Nico Rosberg met te kampen had in Maleisië. Hij kwalificeerde zich op een prima derde plek, maar zag zijn hoop op een podiumplek in rook opgaan toen zijn motor het al in de zevende ronde begaf. Tijdens de tests op Valencia heeft de motorleverancier van Williams en Scuderia Toro Rosso het probleem in de V8 gevonden.

"De Cosworth CA2006 Series 3 test specificatie-motor heeft drie dagen gereden op Valencia", zei Simon Corbyn, hoofd F1 race engineering van Cosworth. "Ons doel was om nieuwe onderdelen te testen voor ons ontwikkelingsprogramma. Deze motor heeft een verandering gekregen die gericht was op Nico's motorprobleem in Maleisië en die update zal ook in Australië gebruikt worden."

Nieuwe UMD-films in aantocht

Sony heeft nieuwe filmtitels aangekondigd die als UMD-schijfje in de platenzaken zullen verschijnen. Alle films zullen in April beschikbaar zijn als combo (DVD en UMD) of als UMD alleen.
quote
UMD-only
- 50 First Dates (4 april)
- Fun With Dick and Jane (11 april)
- Hostel (18 april)
- Stripes (25 april)
- Final Fantasy VII: Advent Children (25 april)

DVD/UMD Combo-packs (25 april):
- The Fifth Element
- Ghostbusters
- Mad Max
- Snatch




Newell en Lombardi spreken op GDC

Valve kopstukken Gabe Newell en Doug Lombardi hebben in een interview een aantal interessante feiten gemeld over ontwikkelingen binnen Valve. Zo sprak Newell over de tegenvallende verkoopcijfers van Half-Life 2 voor de Xbox. Volgens Newell is dit een van de grootste tegenvallers in de geschiedenis van het bedrijf. Verder meldt hij dat Valve daardoor ook een stuk terughoudender is in het ontwikkelen van nieuwe games voor een van de next-gen consoles.
quote
GI: Valve did an Xbox version of Half-Life 2. Were you happy with that? Are you thinking about doing more things with consoles or staying on PC?

Newell: That product was the first big retail disappointment we’ve had in the history of the company. So that sort of caused us to scratch our heads a little bit. We’ve never missed our forecast on any significant product before, so the fact that that product under performed by somewhere between the factor of two to three was really surprising to us. We still haven’t figured out what the hell that meant. There’s certainly certain technology investments that we’re interested in, and we’ll continue to make, but right now it’s sort of hard for us to get excited about the Xbox 360s install base, and the PS3 slipping so that’s where we are.


Verder wisten de twee nog te melden dat Half-Life 2: Episode One (eerder bekend als Half-Life 2: Aftermath) op 31 mei verkrijgbaar zal zijn. Het volledige interview is hier te lezen.

Uitslagen Eredivisie 25/03/2006

Er werden vanavond vier wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Roda JC - RBC Roosendaal 5-1
9' Cziommer 1-0
24' Cziommer 2-0
29' Sonko 3-0
52' Fleur 3-1
74' Cziommer 4-1
87' Rudge 5-1

Scheidsrechter: Wiedemeijer.
Toeschouwers: 10.000.
Rood: 57. De Lange (RBC/2x geel).
Geel: Fortes Rodriguez (RBC).

Opstellingen

Roda JC: Kujovic, Saeijs (Rudge/68), Voigt, Kah, Lachambre, Cziommer (Leemans/78), v. Dijk, Bödör, Sonko (Vicelich/62), Cristiano, Cissé.

RBC: Volders, Lammens, Loran, Fortes Rodriguez (Marcelino/85), Fleur, de Lange, Elkhattabi (Roumani/62), Smolders, Daelemans, Vos (Kpaka/46), Sillah.
------------------------------------------------------------------------------------
Willem II - PSV 0-3
5' Aissati 0-1
45+2'Addo 0-2
46' Koné 0-3

Scheidsrechter: Blom.
Toeschouwers: 14.000.
Reuser (Willem II), Addo (PSV).

Opstellingen:

Willem II: Peersman, Wau, Victoria, Muslin, Valencia, Agustien, Hadouir, Assou-Ekotto, Keenan, Redan (Reuser/46),

Dembele (Kerekes/67).

PSV: Zoetebier, Lucius, Alex, Addo, Ball (Lamey/57), Aissati (Väyrynen/62),
Simons, Cocu, Farfán, Koné (Beerens/77), Beasley.
------------------------------------------------------------------------------------
NEC - FC Groningen 2-2
47' Tininho 1-0
58' V.d Laak 1-1
65' Jones 2-1
80' Buijs 2-2

Scheidsrechter: Vervecken.
Toeschouwers: 12.000.
Geel: v.d. Laak (Groningen).

Opstellingen

NEC: Babos, Wielaert, Wisgerhof (Pothuizen/25), Olsson, Tininho, E. Barreto, v.d. Doelen, Boutahar (Worm/75), Jones, Denneboom, Niedzielan (Grot/88).

Groningen: Roorda, Silva, Sankoh, Luirink, v.d Linden, Buijs, Lindgren, v.d Laak (Cornelisse/72), Levchenko (Fledderus/62), Nevland, Salmon.
------------------------------------------------------------------------------------
FC Twente - SC Heerenveen 1-2
17' Nilsson 0-1
27' N'Kufo 1-1
36' Nilsson 1-2

Scheidsrechter: Luinge.
Toeschouwers: 13.750.
Geel: Loumpoutis, Wellenberg (Twente), Hanssen (Heerenveen).

Opstellingen

Twente: Pasveer, Wellenberg (Bouchiba/88), Niemeijer, Zomer, Loumpoutis (Kleizen/79),Sibum, Brama (Vidarsson/73), Bakircioglü, Gerritsen, N'Kufo, Touma.

Heerenveen: Vandenbussche, Poulsen, Hansson, Breuer, J. Drost (Derveld/75), Hanssen, Bosvelt, Nørregaard, Yildirim (Prager/81), Tarvajärvi, Nilsson (Steur/90+1).

De stand na vanavond kan je hier vinden.

Belgen filmen mishandeling gehandicapte klasgenoot

BuitenlandsIn België zijn zeven minderjarige jongens gearresteerd wegens het mishandelen van een motorisch gehandicapte jongen. De mishandeling is ook gefilmd met een gsm. De jeugdige Antwerpenaren sloegen vorige week donderdag toe omdat het slachtoffer volgens hen een 'klikspaan' was en 'vies' naar hen had gekeken.

De 15-jarige gehandicapte knaap kreeg eerst een aantal stompen waarna hem even rust gegund werd. Toen trokken de daders een jas over zijn hoofd en sloegen er nog even lustig op los. De knaap wist nog wel zelf naar huis te komen. Zijn moeder bracht hem toen onmiddellijk naar het ziekenhuis, waar bleek dat hij fikse verwondingen had opgelopen. Inmiddels gaat het weer beter met hem en gaat hij weer naar school.

Van de verdachten zaten er vier in zijn klas, de andere drie zijn schoolgenoten. De zeven (allen allochtone jongeren tussen de 14 en 16 jaar) zijn gistermorgen voor de jeugdrechter geleid die hen in een inrichting heeft geplaatst. Eén van de jongens filmde de mishandeling met zijn mobieltje. Een andere verdachte zou op diezelfde gsm al gelijksoortige filmpjes hebben gezien. De mishandeling zou dus zomaar een vorm van happy slapping geweest kunnen zijn.

[update] Jongen doodgeschoten in Amersfoort

Bij een schietpartij in het centrum van Amersfoort is vanmiddag een jongen om het leven gekomen. Het incident bij de Kamperbinnenpoort gebeurde rond 16:15 uur. Wat er precies is gebeurd, kan de politie nog niet zeggen. Men gaat uit van één schutter, die wist te ontkomen.

Volgens omstanders is het slachtoffer een 16- of 17-jarige Iraniër en was er sprake van een ruzie over een meisje. De man overleed op de Zuidsingel, niet ver van het centrum van de stad.

Update 21:54 uur
Toen de politie ter plaatse kwam, leefde het slachtoffer nog. De traumahelikopter die reeds onderweg was, moest onverrichter zaken terugkeren omdat het slachtoffer even later alsnog overleed.

De omgeving van de Kamp en Langestraat werd na het incident urenlang afgesloten. Het lichaam van het slachtoffer werd even na acht uur 's avonds opgehaald door een lijkauto. De politie verwacht tot laat in de avond bezig te zijn met het sporenonderzoek.


Foto: Strating.net

Met dank aan Q., cyberbull, GS500, TimeClypse, Kevin, Ytro, bartiesmartie, Matthijs Strating en masterminder voor de submit.

CD: Back 2 School - mixed by DJ Rob

In de winkels vind je bakken en bakken vol met compilaties. Onbekende tracks, bekende tracks, onbekende labels en DJ's en precies het tegenovergestelde. De CD's van bekendere labels en DJ's krijgen natuurlijk de meeste aandacht, helaas niet altijd terecht. Ook worden termen als oldschool misbruikt om oude troep te verkopen, meeliften op de trend heet dat! Niets van dit alles geldt voor Back 2 School - Mixed by DJ Rob.


Miami: Krajicek verslaat Safarova

Michaëlla Krajicek staat in de derde ronde van het WTA-toernooi in Miami. Onze landgenote ontdeed zich van Lucie Safarova: 6-3, 6-4.

Krajicek leverde niet eenmaal haar service in. Onze landgenote had zodoende aan één break genoeg voor de eerste setwinst. In het tweede bedrijf werd Safarova al snel gebroken. Krajicek werkte vervolgens zeven breakpoints weg, om op 5-4 koeltjes het duel uit te serveren. Safarova was als 29e geplaatst in Miami en won al drie WTA-toernooien. In de volgende ronde speelt Krajicek tegen Elena Dementieva of Anna Tatisvili.

CD: James Holden - At The Controls

De 26-jarige James Holden heeft weinig tijd om gebruik te maken van het feit dat hij afstudeerde aan de universiteit van Oxford. Zijn platenlabel Border Community loopt als een trein, zijn producties en remixen krijgen lyrische reviews en zijn agenda staat boordevol met optredens in zo ongeveer ieder continent. Ook zijn laatste productie, het dubbele mix-album 'At The Controls', belooft een groot succes te worden. Het ligt sinds een paar weken in de winkels.


Xu wereldkampioene schaken


De Chinese Xu Yuhua is in het Russische Jekatarinaburg wereldkampioene schaken geworden. In de derde ronde versloeg Xu haar Russische tegenstandster Alisa Galliamova met 1-0.

De Chinese had donderdag al een voorsprong genomen (1-0), die ze op vrijdag vakkundig (0,5-0,5) vasthield. De 1-0 van vandaag betekende een beslissende voorsprong voor Xu. De vierde en laatste partij, die voor morgen gepland stond, zal nu waarschijnlijk niet meer worden gespeeld.

Ongekende graphics op Power of Destruction shots

Vergeet Crysis en Enemy Territory: Quake Wars, er is een nieuwe koning op het gebied van graphics. De Italiaanse developer Profenix is momenteel namelijk druk bezig met de first person shooter Power of Destruction waarin Hitler met zijn 3e rijk in 1980 het laatste stukje aarde heeft weten te veroveren.

Power of Destruction heeft aldus de developer "astonishing 3D graphics" en maakt gebruik van geavanceerde features zoals dynamische schaduwen en bump-mapping. De locaties waarin de game zich af zal spelen zijn onder andere "Urban", "Bridge" en het briljant getitelde "Final Level". Op deze locaties moet je met behulp van geweren, machinegeweren, raketwerpers, bommen en luchtafweergeschut de talloze Duitse soldaten verslaan.

Het grafische meesterwerk kun je hieronder bewonderen:






Ook in Europa kunnen we ons eigen voetbal team maken

Ter gelegenheid van de opkomende release van Pro Soccer Club o Tsukurou! Euro Championship, heeft SEGA aangekondigd dat de game ook naar Europa komt, en wel onder de naam Let's Make a Soccer Team.

Je zult in deze game de leiding kunnen nemen over een team uit Engeland, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Italië en ons eigen Nederland. Je zult controle krijgen over de trainingen, de financiën, de transfers en natuurlijk hoe de club in de media komt. Naast dit krijgt de game ook een 3D engine, die ongeveer gelijk moet zijn aan die van Pro Evolution Soccer Management, waarin je de wedstrijden zult kunnen bekijken.

Naast dit nieuws heeft SEGA ook nog wat screenshots vrijgegeven van de Europese versie die nog ergens dit jaar moet uitkomen. In Japan ligt de game 29 maart in de winkels.





Outpost Kaloki X makers werken aan nieuwe game

In een interview dat XBLarcade.com had met Jeremy Throckmorton en Steve Taylor van ontwikkelaar Ninja Bee, dat eerder al verantwoordelijk was voor de Xbox Live Arcade titel Outpost Kaloki X, gaven zij toe dat Ninja Bee binnenkort weer een nieuwe Xbox Live Arcade titel zal uitbrengen.

[XBLArcade.com] There have been rumours that while the idea of a sequal to OPX is being batted around, it won’t be the next game released by NinjaBee, care to shed any light on this?

[Steve] Sure! Our next title for XBLA is actually nearing completion now, but hasn’t been officially announced yet. It’s a very different game from Outpost Kaloki, but it has some similar elements like a focus on humor. We’re very proud of it, and we’re excited to see it released. Microsoft contributed a lot to this game, and it has a bigger feature set and more advanced technology than OKX.

Zoals in de quote te lezen valt zal de nieuwe titel geen sequel zijn van Outpost Kaloki X. Het zal een totaal andere titel zijn, maar wel met dezelfde humoristische aanpak. De game zal mede dankzij Microsoft een grotere featureset en geavanceerdere technologie bevatten dan Ninjabee's eerste titel.

Het gehele interview kun je hier vinden.

[WRC] Loeb nog steeds aan de leiding

Na gisteren de eerste, tweede en derde plek voor Citröen, is vandaag de tweede dag in de Rally van Catalunya verreden. De Fransman Sébastian Loeb rijdt nog steeds aan kop, gevolgd door de Spanjaard Dani Sordo, beiden rijden in een Citröen. De Fransman Alexandere Bengue heeft met zijn Peugeot 307 de derde plek in handen, de Fin Marcus Grönholm volgt op korte afstand op een vierde stek in het klassement.

In de vroege ochtend op proef zeven was meteen al iets unieks aan de hand. Grönholm, de Fin Mikko Hirvonen en de Belg Francois Duval wisten een exact zelfde tijd neer te zetten op proef zeven. Een tijd van zeven minuten, 47 seconden en acht tienden was goed voor de gehele top drie. Loeb kwam binnen als zesde op zeven seconden achterstand, Sordo liep een achterstand van tien seconden op. Ook vandaag waren de Pirelli-banden in het nadeel, de beste Pirelli-rijder was de Fransman Stephané Sarrzin, hij kwam als elfde over de streep. Door ook een overwinning te boeken op proef acht trachtte Grönholm zijn achterstand op de Fransman Loeb te verkleinen, deze was al opgelopen tot ruim twee minuten. Maar op proef negen was het Loeb die als snelste over de eindstreep kwam, Grönholm kwam één seconden later binnen. De Fransman. Sordo, op dat moment tweede in het klassement, kwam binnen op een zesde plaats. Hij liep een achterstand op van dertien seconden.

In de middag bracht proef tien een verrassende winnaar. Sordo was één seconde sneller dan Grönholm die nummer twee werd. Loeb eindigde als zesde, en was drie seconden langzamer dan zijn teamgenoot.De elfde proef ging naar Grönholm, de Spanjaard werd tweede op één seconde. Loeb ondervond veel last van een 'smerige' baan. De Fransman ging continu als eerste van start, dat betekende dat hij de baan voor iedereen achter hem schoonmaakte. Toch wist hij als vierde te eindigen met een kleine achterstand. De Fin Grönholm stond op dat moment op een vierde plaats in het klassement en had nog uitzicht op een podiumplaats. De laatste proef van de dag, proef twaalf, werd gewonnen door Loeb. Hij werd gevolgd door Grönholm en Sordo op plaats twee en drie. Hirvonen wist op de laatste proef nog een vierde plaats te behalen. De Noor Petter Solberg had veel last met zijn Subaru op Pirelli-banden, hij wist maar een veertiende plaats te bemachtigen.

Na dag twee van de WRC in Catalunya lijkt het alsof de Fransman Loeb de overwinning niet meer kan ontgaan. Hij staat riant op de eerste plaats gevolgd door zijn teamgenoot Sordo op 34 seconden. Bengue en Grönholm maken de top vier vol, zij volgen op meer dan anderhalve minuut achterstand.

Stand na dag twee:

#CoureurMerkTijdVerschil
1S. Loeb (FRA)Citröen Xsara2:24:57-
2D. Sordo (ESP)Citröen Xsara2:25:3200:34.4
3A. Bengue (FRA)Peugeot 307 WRC2:27:0302:05.4
4M. Grönholm (FIN)Ford Focus WRC 062:27:0702:09.5
5J. Kopecký (CZE)Skoda Fabia WRC2:27:2102:23.9
6F. Duval (BEL)Skoda Fabia WRC2:28:2803:30.2
7P. Solberg (NOR)Subaru Impreza WRC 20062:28:2903:42.0
8S.Sarrazin (FRA)Subaru Impreza WRC 20062:28:5403:56.5
9G. Panizzi (FRA)Skoda Fabia WRC2:28:5703:59.7
10M. Stohl (AUT)Peugeot 307 WRC2:29:3804:40.3

Nieuwe beelden Far Cry Instincts Predator

Van de Xbox 360 game Far Cry Instincts Predator zijn een viertal nieuwe screenshots verschenen. Far Cry Instincts Predator bestaat uit een tweetal delen, het eerste deel is een port van de Xbox-versie van de game (Far Cry Instincts) en het tweede deel is volledig nieuwe content die op de Xbox los uitgebracht zal worden onder de naam Evolution.




Met dank aan Kevin_VS_Ps3 voor het melden van dit nieuws via de submit

Twee nieuwe shots van War Front: Turning Point

Van de WOII RTS War Front: Turning Point zijn een tweetal nieuwe screenshots vrijgegeven van Duitse pantsereenheden die Londen onveilig maken. War Front: Turning Point speelt zich namelijk af in een alternatieve realiteit waarin Hitler in het begin van het Nazi-rijk vermoord is. De speler kan in de game de controle op zich nemen van allerlei experimentele voertuigen waar met name de Duitsers aan bezig waren. In de game volg je ook niet het gewone verloop van de oorlog, zo heb je de mogelijkheid D-Day te stoppen of spelende als de Westerse geallieerden nog eerder Berlijn te bereiken dan het Rode leger.

War Front: Turning Point zal eind september bij ons in de schappen liggen.




Record in zicht voor Suarez

Claudio Suarez kan, als hij aankomende woensdag in actie komt voor zijn land Mexico tegen Paraguay, een record vestigen.

De 37-jarige verdediger kan woensdag de speler worden die de meeste interlands gespeeld heeft. Nu staat Suarez nog op gelijke hoogte met Mohamed Al-Deavea, die voor Saoedi-Arabie 173 maal in actie kwam.

Suarez zit zelden nog bij de selectie van Mexico, maar voor de interland tegen Paraguay werd er door de bondscoach weer een beroep gedaan op de 'oude vos'.

Meest gespeelde Live spellen

Larry Hryb, Xbox Live Director of Programming bij Microsoft, heeft een lijstje samengesteld met de 5 meest gespeelde spellen op Live sinds het uitkomen van de Xbox 360.

1. Call of Duty 2 (Activision)
2. Perfect Dark Zero (Rare)
3. Project Gotham Racing 3 (Bizarre Creations)
4. Need for Speed: Most Wanted (EA)
5. Dead or Alive 4 (Tecmo)

Games die dus later zijn uitgekomen worden niet speciaal behandeld in deze top 5. Dit levert dan ook eigenlijk een niet heel erg handige lijst op, want we weten niet welke games nu nog veel gespeeld worden.

Boze man rijdt ziekenhuis binnen

Icoon ShockingEen man uit Hardenberg is zaterdagmiddag het plaatselijke ziekenhuis binnengereden met zijn auto. Dertig meter na het rammen van de pui kwam de wagen tot stilstand. De ravage door het incident is groot, maar er raakte niemand gewond. Ook kan het ziekenhuis gewoon blijven functioneren.

De onder invloed van drank verkerende man had zich even daarvoor gemeld bij de balie van het ziekenhuis. Hij vertelde last van zijn maag te hebben en wilde direct een behandeling. Het personeel reageerde daar blijkbaar niet goed naar de zin van man op en deze werd agressief. Daarop werd hij door personeel naar buiten geleid. Even later reed hij met een auto door de glazen deuren het hospitaal binnen.

De dronken automobilist reed 30 meter door een gang waarbij mensen moesten wegspringen om niet geraakt te worden. De politie heeft de 46-jarige man gearresteerd.

Van Gelder wint WB-wedstrijd

In het Duitse Cottbus heeft turner Yuri van Gelder een wereldbekerwedstrijd op de ringen gewonnen. Met een score van 16,050 zegevierde de Nederlandse wereldkampioen.

Als tweede eindigde Roman Zozoelja uit de Oekraine en de Chinees Chen Yibing pakte het brons.

Vrijdag greep Epke Zonderland naast een plek in de finale op het rek. In de kwalificaties kwam hij met een score van 14,40 niet verder dan de twaalfde plaats.

Cunego houdt stand in slotrit

Damiano Cunego is de eindwinnaar van de Internationale Wielerweek Coppi en Bartali. De slotrit werd een prooi voor de pas 22-jarige neoprof Riccardo Ricco.

Ricco maakte deel uit van een kwintet vluchters dat het uitzong tot de finish. Naast de coureur van Saunier Duval bevonden Paolo Bettini, Franco Pellizotti, Ricardo Nocentini en Emanuele Sella zich in de kopgroep. Ondanks het hoge tempo van het peloton maakten de vluchters uit wie er met dagbloemen mocht zwaaien. Ricco troefde verrassend Bettini en Pellizotti af.

Damiano Cunego eindigde op ruim een halve minuut als zesde en is de eindwinnaar in de Internationale Wielerweek. De Giro-winnaar van 2004 legde hiervoor donderdag de basis. Vincenzo Nibali vindt zich terug op de tweede plaats.


Uitslag vijfde etappe Castellarano - Sassuolo (163 km)

#CoureurTijd
1.R. Ricco (Ita)xxxxx
2.P. Bettini (Ita)z.t.
3.F. Pellizotti (Ita)z.t.
4.R. Nocentini (Ita)z.t.
5.E. Sella (Ita)z.t.

Eindklassement

#CoureurTijd
1.Damiano Cunego (Ita)xxxxx
2.Vincenzo Nibali (Ita)0.02
3.Mario Aerts (Bel)0.11

Fraaie zege Erik Dekker

Erik Dekker heeft op knappe wijze de eerste rit van het Criterium International op zijn naam geschreven. Onze landgenoot werd gehinderd door een valpartij van medevluchter Igor Astarloa, maar bleef overeind.

De eerste etappe van het internationale wegcriterium brak na 34 kilometer open, bij de formatie van een vijftien man tellende kopgroep. Echt grote namen, op die van Kirchen en Voigt, zaten hier niet bij. Rabobank was een van de ploegen in het peloton die de jacht op de leiders inzette. Met succes, want op 74 kilometer van de meet was de hergroepering een feit.

Vlak hierna ontstond er een nog grotere groep vluchters: liefst dertig man, waaronder Dekker, Eltink, Weening en Moerenhout. Na een afvalrace wegens de zwaarte van de hellingen bleven er op ruim tien kilometer van de meet negen coureurs over: Basso, Dekker, Grivko, Zaballa, Scholz, McGee, Gutierrez, Astarloa en Weening. Vier kilometer voor de finish scheidden Basso, Dekker, Grivko en Astarloa zich af.

Net voor de slotspurt kwam Astarloa ten val; Dekker verloor daardoor een hoop snelheid en leek uitgeteld. Basso en Grivko zetten snel aan, maar onze landgenoot herstelde zich wonderbaarlijk en schreef de eerste etappe op zijn naam. Weening bolde als vierde over de meet. Morgen zijn er twee etappes: ’s morgens een bergrit en tegen de avond een tijdrit van ruim acht kilometer. Dekker doet ook uitstekende zaken voor het klassement, want favoriet Floyd Landis verloor een dikke minuut.


Uitslag eerste etappe Criterium International

#CoureurTijd
1.E. Dekker (Ned)4:29.14
2.I. Basso (Ita)z.t.
3.A. Grivko (Oek)0’02”
4.J. Gutierrez (Spa)0’10”
5.P. Weening (Ned)0’10”

Wegpirate riskeert leven wegwerkers op A4

Icoon Politie Een nog onbekende automobiliste heeft vanochtend op de A4 het leven van tientallen wegwerkers in gevaar gebracht toen zij met hoge snelheid over een afgesloten gedeelte van de snelweg reed. De vrouw negeerde de gebaren van wegwerkers en verhoogde zelfs haar snelheid, aldus de politie. De bedrijfsleider van de firma, die ter plaatse wegwerkzaamheden uitvoerde, heeft inmiddels aangifte gedaan van poging tot doodslag.

Rond 09.00 uur vanochtend kwam de automobiliste uit de richting van Vlissingen aangereden. Toen ze in de buurt van de wegwerkers kwam, reed ze al ruim een kilometer over de afgesloten weg. De wegwerkers waren op dat moment bezig met asfalteringswerkzaamheden.

De vrouw reed met hoge snelheid en zigzaggend door de wegwerkers en pionnen heen. De bedrijfsleider zette daarop de achtervolging in. Hij probeerde haar te stoppen, maar de vrouw reageerde alleen met een obsceen gebaar. Uiteindelijk staakte de man de achtervolging, omdat het te gevaarlijk werd voor de wegwerkers en schakelde hij de politie in.

De vrouw is nog niet aangehouden. De politie zoekt nu met het kenteken naar de eigenaar van de wagen. In totaal is er op de A4 een stuk van vier kilometer afgesloten.

Met dank aan HPoi voor de submit.

Harbuzi weg bij Feyenoord


De 19-jarige Feyenoordspeler Labinot Harbuzi keert per direct terug naar Zweden. De aanvallende middenvelder, die 4,5 jaar geleden als groot talent naar de Rotterdamse Kuip kwam, kreeg onlangs te horen dat zijn contract niet werd verlengd.

Vorig seizoen speelde Harbuzi negen wedstrijden voor Excelsior, maar speelde zijn laatste wedstrijd voor de club uit de GGD op 3 december 2004 (1-0 verlies tegen Cambuur Leeuwarden). In Zweden zal hij gaan uitkomen voor Malmö FF.

E3 Prijs: Boonen voltooit trilogie

Tom Boonen heeft voor de derde achtereenvolgende maal de E3 Prijs Vlaanderen gewonnen. De wereldkampioen klopte in een sprint à deux Alessandro Ballan. Aart Vierhouten finishte knap als derde.

De E3 Prijs geldt al jaren als de generale repetitie voor de Ronde van Vlaanderen, die steevast acht dagen later wordt betwist. Die status ontleent het vooral aan de vele heuvels onderweg. De Knokteberg, Oude Kwaremont, Kapelberg en Tiegemberg zijn ware monumenten in het cyclisme.

Na zo’n twintig kilometer ontsnapte er een omvangrijke groep van liefst 25 coureurs. Onder andere Servais Knaven, Fabian Cancellara, Andreas Klier en Jurgen van den Broeck maakten deel uit van de vluchters. De kopgroep wist nooit veel terrein te winnen, vooral omdat Milram en Gerolsteiner (zij hadden niemand in de voorposten) het tempo hoog hielden in het peloton.

De groep leiders werd door de vele beklimmingen uit elkaar gereten en halverwege de heuvelzone waren alleen Klier, Burghardt, Geslin en Murro nog over van de aanvankelijke kopgroep. Vlak voor de Paterberg was de samensmelting een feit. Op deze helling plaatste Alessandro Ballan een demarrage. Alleen Tom Boonen kon het wiel van de Italiaan houden.

Boonen/Ballan bleek een gouden combinatie. De voorsprong van het tweetal groeide en groeide, ondanks het gestaag groter wordende echelon achtervolgers, waaronder Peter van Petegem en Klier. In de sprint kende Boonen geen genade: de wereldkampioen legde Ballan er eenvoudig op. Aart Vierhouten troefde Bert De Waele en Leif Hoste af in de spurt om de resterende podiumplaats. Dit trio was tien kilometer voor de meet weggesprongen uit de grote groep.


Uitslag 49e E3 Prijs:

#CoureurPloegTijd
1T. BoonenQUI4.59.02
2A. BallanLAM0’01”
3A. VierhoutenSKI1’34”
4B. De WaeleLBK1’34”
5L. HosteDIS1’34”

Lange Frans slaat scholier in elkaar

Lange Frans heeft tijdens een feest van scholengemeenschap Stad en Esch enkele rake klappen uitgedeeld aan een jeugdige bezoeker. Tijdens het feest, dat vrijdagavond werd gehouden in dancing Lord Nelson in Meppel, gooide een scholier een ijsklontje naar de rapper. Tevens stak hij zijn middelvinger op. Frans liet dat niet op zich zitten en onderbrak zijn optreden om de jongen even een lesje te leren.

Na meerdere flinke klappen te hebben geïncasseerd, verliet de scholier de dancing. Lange Frans vervolgde daarna zijn optreden. Wel wist hij later nog zijn excuses aan het publiek te maken. "Ik trek jullie toch ook niet van de fiets af terwijl jullie je krantenwijk aan het doen zijn?", verklaarde de heetgebakerde rapper. Lange Frans werd samen met Baas B. onder meer bekend methet nummer 'Zinloos', een protest tegen zinloos geweld.

Weblog GeenStijl heeft een filmpje van het gebeuren, waarschijnlijk opgenomen met een gsm, online gezet.

lange frans
De bewuste rapper: En nu allemaal meezingen beste scholieren: Hoeveel moeten er nog komen? Hoeveel moeten er nog gaan?


Met dank aan basst2005 voor de submit.

Real-coach hoopt op meer

Juan Ramón López Caro, de coach van Real Madrid, hoopt dat hij ook na de zomer aan kan blijven als trainer van de Spaanse topclub.

De voormalige jeugdcoach van de Koninklijke kreeg eind 2005 de baan als trainer aangeboden nadat Vanderlei Luxemburgo werd ontslagen door toenmalig voorzitter Florentino Pérez.

López Caro's start was voortvarend, maar de afgelopen weken draait het team weer zwakker, met als resultaat de dertien punten achterstand op rivaal Barcelona, en de uitschakeling in de Champions League door Arsenal.

Caro mag sowieso aanblijven tot het eind van het seizoen, maar Real Madrid is op zoek naar een ervaren coach die het team weer op de rails kan brengen. Namen als Fabio Capello, Rafa Benítez en Luiz Felipe Scolari zijn allen genoemd.

De 48-jarige López Caro weet echter zeker dat hijzelf die taak ook uit kan voeren, mits hij daar de tijd voor krijgt. "Ik kan deze taak uitvoeren en zal dat ook bewijzen," vertelt hij. "Daar twijfel ik niet aan. Ik heb de hoop om Real Madrid te blijven coachen nog niet opgegeven, want dat is mijn droom."

Atlético Madrid beboet voor publiek


Club Atlético de Madrid heeft een boete gekregen voor het gedrag van haar publiek in de thuiswedstrijd tegen Sevilla, afgelopen donderdag (0-1). Ook werd er gedreigd met het sluiten van het Vicente Calderón stadion voor onbepaalde tijd.

De Madrileense club kreeg een boete van drieduizend Euro. De Spaanse voetbalfederatie bestudeerde de beelden en achtte het gedrag 'serieus' genoeg om disciplinaire maatregelen te nemen. De Rojiblanco's hebben twee weken om in beroep te gaan tegen de uitspraak.

De wedstrijd werd meer dan een half uur stilgelegd nadat Atlético-supporters allerlei voorwerpen het veld op wierpen. Dit gebeurde vlak nadat Peter Luccin met rood van het veld werd gestuurd en Puerta de score voor Sevilla opende.

Toen de wedstrijd een half uur later werd hervat mochten nog twee Atlético spelers inrukken met hun twede gele kaart (Martin Petrov en Luis Perea). De eerste gele kaart van Petrov werd geseponeerd, en daardoor hoeft de Bulgaar geen schorsing uit te zitten.

Dronken sergeantmajoor verkrachtte korporaal

Icoon BinnenlandsNiet alleen vrouwen maar ook mannen zijn binnen de krijgsmacht slachtoffer van seksueel geweld. Dat meldt De Telegraaf vandaag. De krant haalt een voorbeeld aan van een 27-jarige korporaal die twee jaar geleden tijdens een missie in Bosnië in zijn slaap door een sergeantmajoor werd verkracht. Nadat de korporaal zijn belager van zich af sloeg, werd hij in eerste instantie zelf vastgezet en vervolgd.

Samen met een collega, die hielp de dronken homoseksuele sergeantmajoor uit te schakelen, werd het slachtoffer in eerste instantie tot tien maanden veroordeeld. Pas in hoger beroep volgde vrijspraak, zo blijkt uit processtukken. De rechter kon wel begrijpen dat de militair niet eerst naar de vertrouwenscommissie was gelopen, maar gezien de omstandigheden onmiddellijk zijn vuisten deed spreken. De sergeantmajoor is later ontslagen. Een dienstdoende wachtmeester die weigerde op te tekenen dat de jongeman verkracht was, kreeg een reprimande.

Volgens de militaire vakbond VBM-NOV worden incidenten structureel genegeerd. De berichten die de afgelopen dagen naar buiten kwamen over aanranding, verkrachting en andere vormen van geweld zouden nog maar het topje van de ijsberg zijn. Zo werd een jonge vrouw bij de marine overgoten met hete koffie, waardoor ze ernstige brandwonden opliep. De leiding legde echter de schuld voor een deel bij de vrouw zelf. Vrijdag kwam een incident in de openbaarheid dat zich vorig jaar op het marineschip Hr.Ms. Amsterdam heeft afgespeeld. Bemanningsleden zouden de misstanden in de Iraakse gevangenis Abu Ghraib hebben nagespeeld, door naakt op elkaar te gaan liggen.

Het kabinet is volgens vice-premier Zalm geschokt door de berichten over seksueel misbruik aan boord van het marineschip Hr.Ms. Tjerk Hiddes. Zalm betoogde dat de krijgsmacht een voorbeeld hoort te zijn voor de samenleving, en kondigde aan dat bij alle krijgsmachtdelen onderzoek worden gedaan naar seksuele intimidatie en geweld. Minister Henk Kamp van Defensie bagatelliseerde eerder nog het wangedrag, door te stellen dat het waarschijnlijk niet erger is dan in andere organisaties. "In een grote organisatie als de onze doen zich natuurlijk met enige regelmaat incidenten voor", schreef Kamp op zijn weblog.

Afghaanse moslimleiders: Rahman moet dood

Abdul RahmanDe berichten dat de 41-jarige Abdul Rahman - de tot het christendom bekeerde Afghaan - mogelijk niet ter dood zal worden gebracht, zijn slecht gevallen bij vooraanstaande moslimleiders in Afghanistan. Zij vinden dat de Rahman wegens het verlaten van de islam geëxecuteerd behoort te worden.

De islamitische leiders hebben de Afghaanse overheid gewaarschuwd om niet toe te geven aan buitenlandse druk om Rahman in leven te laten. Mocht dat wel gebeuren dan zullen ze de bevolking aanzetten om Rahman te vermoorden.

De Afghaanse president Hamid Karzai probeerde de laatste dagen Westerse leiders ervan te overtuigen dat Rahman in geen geval ter dood zal worden gebracht. Zowel Italië als Canada kregen persoonlijk van Karzai te horen dat de tot het christendom bekeerde moslim geen gevaar loopt. De Afghaanse rechter die met de zaak is belast, zegt echter dat hij niet zal buigen voor buitenlandse druk. De Afghaanse president heeft echter het recht een doodvonnis ongedaan te maken.

Reuser, Moens verlaten Willem II

Martijn Reuser en Oscar Moens moeten op zoek naar een nieuwe club. Willem II verlengt namelijk niet hun contracten, op eigen verzoek.

Reuser en Moens waren afgelopen seizoen basisspelers, maar tijdens deze jaargang kampt het tweetal met blessures, met als gevolg weinig speelminuten. Beide spelers streken in 2004 neer in Tilburg, tijdens het begin van de periode-Maaskant. De Tricolores hebben eveneens besloten niet verder te gaan met Jos van Nieuwstadt en Hans Denissen. Willem II verkeert in degradatienood en stevent af op promotie/degradatieduels.

Pijnlijk

Sommige mensen doen af en toe een beetje gek. Dit filmpje heet kinderen in de zandbak, maar in werkelijkheid zie je een blote mevrouw die iets heel vervelends doet met een piemel. Ik heb geen piemel, maar ik zou het niet fijn vinden als deze blote mevrouw dat bij mij zou doen.

Kijk dit niet op je werk en het is ook niet echt libidoverhogend. Tenzij je dingen IN je piemel fijn vindt...

Met dank aan MightyRaven voor de submit

Tony Blair met recordvlucht naar Australië

Icoon OpmerkelijkEen Boeing 777 met aan boord de Britse premier Tony Blair heeft met een non-stop vlucht van Brussel naar Melbourne een record verbroken. Een dergelijke afstand, 9200 nautische mijlen, werd niet eerder door een toestel met passagiers afgelegd, zo verklaarde een van de vier piloten. De vlucht werd afgelegd in 18 uur en 45 minuten.

Omdat het vliegtuig heel veel kerosine bij zich had, duurde het opstijgen in Brussel vijftien seconden langer dan normaal. Indien alle 280 stoelen bezet waren geweest had het vliegtuig door het gewicht wel een tussenlanding moeten maken. Er waren, behalve het echtpaar Blair, echter maar zo'n vijftig passagiers aan boord, plus bemanningsleden.

Joop Braakhekke te water

Icoon OngelukJoop Braakhekke is vanmiddag met zijn auto in de sloot beland. De bekende kok reed op de A4 naar Den Haag toen hij met zijn wiel de berm raakte. Hij stuurde daarop tegen, maar kwam aan de andere kant in het water terecht. De auto heeft schade, Braakhekke zelf niet.

Andere weggebruikers hebben geen hinder ondervonden van het ongeval. De passagier van de kok bleek ook ongedeerd. Braakhekke stond al op zijn Mini Cooper toen de verkeerspolitie ter plekke was. Die meldden dat er geen alcohol in het spel was.

Met dank aan The_Tazman voor de submit.

'Pro-Israëllobby VS manipuleert politiek'

BuitenlandsVolgens twee Amerikaanse onderzoekers manipuleert de pro-Israëllobby in de Verenigde Staten de Amerikaanse Midden-Oostenpolitiek op ongekende wijze. De twee, John Mearsheimer van de Universiteit van Chicago en Stephen Walt van de Harvard Universiteit, stellen dat de pro-Israëllobby de Amerikaanse regering ''zover gekregen heeft dat de VS oorlog voeren, manschappen verliezen en wederopbouw financieren terwijl Israël er de vruchten van plukt.'' De resultaten van hun onderzoek zijn gebundeld in het rapport 'The Israel Lobby and U.S. Foreign Policy'.

Volgens de onderzoekers zou intimidatie van de pers, denktanks en academici door de lobby geleid hebben tot bedrieglijke beeldvorming over Israël: ''Beweren dat Israël en de VS naar elkaar toegroeien door de strijd tegen een gezamenlijke vijand, is de zaak omdraaien. Het is eerder zo dat het terrorismeprobleem van de VS grotendeels veroorzaakt is door de nauwe banden met Israël.'' Naar mening van beide onderzoekers is de pro-Israëllobby extra krachtig door de steun van Amerikaanse ''christelijke fundamentalisten''.

Het onderzoek van de twee heeft inmiddels geleid tot een debat in academische kringen en tot woede bij pro-Israëlgroepen. De studie is door verschillende pro-Israëlgroepen dan ook met vernietigende kritiek ontvangen. ''Als een student een dergelijk werkstuk zou indienen, zou hij ongetwijfeld zakken'' en ''dit is weer het bekende antisemitische en antizionistische gewauwel'', waren reacties uit vooraanstaande kringen.

Met dank aan NILATS voor de submit.

Belgische RK-kerk met islam tegen euthanasiewetgeving

BuitenlandsDe Belgische kardinaal Godfried Danneels en de vice-voorzitter van de Belgische Moslimexecutieve, mevrouw Hacer Düzgün, gaan samen één front vormen tegen uitbreiding van de euthanasiewetgeving in België. De twee hopen zo de druk op de politiek te kunnen opvoeren. De samenwerking van de islam en de rooms-katholieke kerk is een unicum in Europa. De twee religieuze leiders hopen ook de Joodse gemeenschap nog mee te kunnen krijgen bij hun initiatief. Düzgün stelt dat ''als we met de religies samen iets ondernemen, zal dat een sterker signaal zijn dan in het geval van één godsdienst apart''.

De protestantse kerk in België heeft bedankt voor de eer om samen te werken. Volgens een woordvoerder van de Verenigde Protestantse Kerk in België is zijn organisatie voorstander van het recht op waardig sterven.

De Belgische politiek, althans de regeringspartijen, willen de euthanasiewetgeving zo uitbreiden dat ook personen die levensmoe zijn euthanasie kunnen laten plegen. De liberalen en socialisten pleiten ook voor de mogelijkheid van euthanasie voor kinderen die ondraaglijk lijden.

Kardinaal Danneels, met wie vandaag een groot interview staat in een Belgisch dagblad, wil overigens ook praten over het aanbieden van islamitisch onderwijs in katholieke scholen. Hij zegt verder niet negatief te staan tegenover de toetreding van Turkije tot de Europese Unie.

Helemaal toppie!

Nee, nee, nee, er is echt geen enkele reden om jullie zorgen te maken over de uitslag van de 'In the picture' van vorige week. Alles verloopt geheel volgens plan en het zal echt niet lang duren voor we een sponsor hebben en dus een nieuw prijzenpakket.

De uitslag doen we volgende week wel en ja dan is het 1 april, maar wij zijn serieus als altijd en het komt echt helemaal goed. Mensen die anders beweren zijn lafhartige varkens en verdienen een eeuwigdurende ban..

Autobedrijf NedCar in problemen

Icoon BinnenlandsAutoproducent NedCar, gevestigd in het Limburgse Born, is in problemen gekomen. DaimlerChrysler, het moederbedrijf van NedCar, heeft aangekondigd dat het wil stoppen met de productie van de Smart forfour, die in Born wordt gemaakt. Het concern gaat zich richten op de kleinere Smart fortwo.

De Smart forfour is een van de twee type auto's die bij NedCar worden geproduceerd. De andere auto is de Mitsubishi Colt. DaimlerChrysler heeft een aanzienlijk belang in Mitsubishi. Wanneer er daadwerkelijk met de productie van de Smart wordt gestopt, is nog niet bekend. Ook zijn de gevolgen voor de werkgelegenheid niet duidelijk.

Bij NedCar werken 3000 mensen. Het bedrijf is daarmee een van de grootste werkgevers van Limburg. De productie liep vorig jaar al sterk terug. Er werden dat jaar 115.000 auto's gemaakt, terwijl men op 210.000 had gerekend.

Ziekteverzuim als compensatie voor verminderde productie
Opmerkelijk is, dat in een topic over het ziekenverzuim na carnaval al bijzonder scherp werd opgemerkt dat het thuishouden van medewerkers van NedCar beter kon zijn om de afnemende productie te compenseren. Nedcar bleef toen de gehele week na carnaval gesloten, om, zo werd verondersteld, ziekteverzuim tegen te gaan.

Met dank aan GalaxyMan voor de submit.

Gradius Portable vliegt ook naar Europa

Konami heeft bekend gemaakt dat de al eerder in Japan uitgebrachte game collectie, Gradius Portable, ook in de Europese winkels zal verschijnen. Het spel zal hier onder de naam Gradius Collection door het leven gaan. Zoals de naam al weg geeft is Gradius Collection een verzameling van oude Gradius spellen, te weten I, II, III, IV en Gaiden.

Er is in de games vrijwel niets aangepast, al is er nu wel een save mode, zodat je niet continu opnieuw moet beginnen. Daarnaast is de soundtrack apart te beluisteren en zijn de cutscenes ook apart te bekijken.

Gradius Collection moet in de zomer van dit jaar nog verschijnen.

Koeman ontkent contact met PSV

Ondanks alle geruchten dat Ronald Koeman misschien de nieuwe trainer van PSV zou worden, ontkent hij zelf enig contact te hebben gehad met PSV.

Nu Guus Hiddink officieel naar buiten heeft gebracht dat hij aan het einde van het seizoen bij PSV gaat vertrekken, worden de speculaties over zijn opvolger steeds heftiger. Ronald Koeman is al een paar keer genoemd als eventuele opvolger, maar ontkent zelf alles. In een interview met het Algemeen Dagblad zei de huidige trainer van Benfica: "Op mijn woord van eer: nee. Echt niet. En mijn zaakwaarnemer Ger Lagendijk ook niet. Ik krijg wel sms'jes uit Eindhoven van vrienden van me. Ik schijn op een lijstje te staan bij PSV. Luister, mijn contract loopt hierna nog een seizoen door. Dat wil ik uitdienen. Volgens mij wil de club dat ook. Dan ben je toch klaar? Wij spelen dinsdag in de kwartfinale van de Champions League tegen de meest aantrekkelijke tegenstander van het toernooi. Wij hebben Manchester United en Liverpool uitgeschakeld. Dan kijk je heel anders tegen vacatures in Nederland."

"Als ik hier vertrek, dan liefst naar Spanje of Italië, maar Nederland zou ook best kunnen. Je moet je daarbij eerst afvragen of een club mij wel nodig heeft. Mij moet je niet halen om iets van onder af aan op poten te zetten. Ik voel me meer een prestatietrainer. Onder die druk voel ik me het best."

Wouter Bos op het matje bij Aboutaleb

Wouter BosDe Amsterdamse wethouder Ahmed Aboutaleb vindt de uitspraken van PvdA-partijleider Wouter Bos over beginnende allochtone raadsleden onnodig. Dat zegt hij in een interview met de Volkskrant vandaag. "Ik geloof niet dat er een gerechtvaardigde reden is om angst te zaaien. Het is niet netjes die discussie zo te focussen op allochtone raadsleden", stelt Aboutaleb.

Hij heeft met Bos afgesproken dat deze binnenkort bij de Amsterdamse PvdA tekst en uitleg komt geven over zijn uitlatingen. "Ondanks de nuance van Wouter Bos was het niet nodig dat hij het zo neerzette." Volgens de wethouder is het haast onmogelijk het onderwerp aan te snijden zonder te vervallen in generalisaties. Daarbij kraait er geen haan naar autochtonen die optreden als belangenbehartiger. Bos noemde cliëntelisme een risicofactor bij allochtone politici, hoewel hij tevens opmerkte dat met de opkomst van een nieuwe generatie migranten dit zal verdwijnen.

Aboutaleb ziet een parallel met de vrijheid van onderwijs, vastgelegd in artikel 23 van de Grondwet. "Zolang het ging om christelijk onderwijs, was het prima. Toen moslims er gebruik van gingen maken was het verhaal: dat was nooit de intentie." Hij vindt dat de PvdA niet alleen een partij voor intellectuelen moet zijn, maar ook voor arbeiders. "Ook al spreken ze niet altijd vloeiend Nederlands. Ik hoor ook wel eens Nederlanders in de gemeenteraad praten van wie ik denk: nou, nou", meent de Amsterdammer. Overigens stelden Bos en het hoofd Voorlichting van de PvdA in een verklaring deze week dat het gewraakte interview in Het Parool verdraaid werd aangekondigd in een bericht dat vervolgens door veel media werd overgenomen.

Jan Koller op tijd fit voor WK

De revalidatie van Jan Koller verloopt voorspoedig. De kans is groot dat de boomlange Tsjech acte de présence geeft op het WK.

Koller heeft zijn bondscoach Karel Brückner laten weten dat hij weer meetraint met Borussia Dortmund en mikt op speeltijd gedurende de laatste twee competitiewedstrijden. Kollers kansen op het WK leken in oktober serieus verkeken toen hij een knieoperatie moest ondergaan. De verwachte revalidatietijd bedroeg acht maanden.

Koller maakte in 66 interlands liefst 40 doelpunten. Tijdens de WK-kwalificatie liet hij negen keer het net bollen. Tsjechië is overigens ingedeeld in de lastige poule E, samen met Italië, Ghana en de Verenigde Staten.

Pieckenhagen mogelijk naar Hansa Rostock

Martin Pieckenhagen, doelman van Heracles, staat in de belangstelling van het Duitse Hansa Rostock. De keeper zou voor een kleine transfersom de overstap kunnen maken naar de middenmoter uit Tweede Bundesliga.

Hansa Rostock-trainer Frank Pagelsdorf en Pieckenhagen kennen elkaar al tien jaar. Beide begonnen hun loopbaan bij Union Berlin, waarna de coach zijn keeper in 1996 naar Hansa Rostock haalde en vijf jaar later als coach van HSV Pieckenhagen binnenhaalde als nieuwe doelman.

Martin Pieckenhagen sluit een terugkeer naar Duitsland niet uit: "Hansa heeft een plekje in mijn hart. Alles is mogelijk."

Nieuwe hoofdsponsor voor KNGU

De DSB Bank is de nieuwe hoofdsponsor van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). Beide partijen kwamen tot een akkoord voor twee jaar met een optie voor nog twee jaar extra.

Tijdens de wedstrijden zal het logo van de bank op de pakken van de turners komen, maar er zal ruimte overblijven voor individuele sponsors van de sporters.

Dirk Scheringa, eigenaar van de DSB Bank, is al enige tijd actief op het gebied van sportsponsoring. Zo steunt hij bij het voetbal het Alkmaarse AZ en heeft men ook een eigen schaatsteam.

Wereldrecord Cindy Klassen op 1000 meter

Op de vierde dag van de recordwedstrijden in Calgary heeft Cindy Klassen een wereldrecord op de 1000 meter geschaatst.

Ze schaatste haar 1000 meter-race in een tijd van 1:13.46. Het oude record van Chris Witty (1:13.83 tijdens de Olympische Spelen in Salt Lake City) is hiermee uit de boeken gereden. Cindy Klassen heeft momenteel op drie afstanden een wereldrecord in haar bezit. Eerder dit seizoen reed ze een tijd van 1:51,79 op de 1500 meter en tijdens het afgelopen WK allround schaatste ze naar een recordtijd van 3:53,34 op de 3000 meter.

Gabor Babos keert terug in basis

NEC-doelman Gabor Babos keert dit weekend terug in de basis van de ploeg uit Nijmegen. Door een knieblessure stond hij ruim een maand aan de kant.

Door de terugkeer van Babos zal reservedoelman Van Emmerik zijn plek op de bank weer in moeten nemen.

Ook aanvaller Bart van den Eede is weer beschikbaar. De Belgische aanvaller stond al sinds november buitenspel door een achillespeesblessure.

StarCraft: Ghost in de prullenbak en naar next-gen

Blizzard heeft onlangs aangekondigd dat ze zich willen richten op next-gen console ontwikkeling en daarbij de ontwikkeling van StarCraft: Ghost voor deze generatie heeft gestopt. Blizzard wil optimaal gebruik maken van de kracht van de volgende generatie consoles voor StarCraft: Ghost.
"[...]
"Like many in the industry, we've been impressed with the potential of the new consoles, and we're looking forward to exploring that potential further," stated Mike Morhaime, president and cofounder of Blizzard Entertainment. "In addition to allowing us to determine the best course for StarCraft: Ghost, this review period will help us lay the groundwork for our future console games."
[...]"


'Axe-effect' doet docenten naar lucht happen

Lynx deoLeraren in Groot-Brittannië hebben de buik vol van het zogenaamde 'Axe-effect'. De deodorant zou zo massaal gebruikt worden door de Britse tieners, dat de lucht in veel klaslokalen niet meer te harden is. Soms is lesgeven alleen mogelijk nadat de ramen zijn geopend. Een zegsman van Unilever, verantwoordelijk voor de deo, noemt de ontwikkeling in een reactie 'fascinerend'.

Het succes van de deo, die aan de andere kant van de Noordzee Lynx heet, is onder andere het gevolg van een reclame met acteur Ben Affleck die met een 'klikkertje' telt hoeveel vrouwen voor hem vallen. Hij wordt vervolgens overtroffen door een slungelige tiener die de deo gebruikt en veel meer 'kliks' heeft. Britse tienerjongens denken door de reclame dat ze onweerstaanbaar worden voor hun vrouwelijke leeftijdsgenoten, en bespuiten zich massaal met het goedje.

Volgens de ervaringen die leraren uitwisselen op een Engels onderwijsforum zijn het vooral 13-jarigen die onvoorwaardelijk geloven in de reclameboodschap. Een jonge onderwijzeres schrijft dat ze haar vriend verbood nog langer Lynx te gebruiken, omdat de lucht haar deed denken aan de pubertjes in haar klas. Een volwassen man doet echter de online bekentenis dat hij nog niet is uitgeroken op Lynx Africa. "Lynx is okee. Het is alleen de enorme hoeveelheid waarmee die jochies zich besprenkelen die je doet stikken en naar frisse lucht doet happen." John Bangs, voorzitter de nationale lerarenvakbond (NUT), vreest dat de lucht schadelijk voor de gezondheid kan zijn. Tegelijkertijd voegde hij daar echter aan toe dat 'een van de vreugdes van het vak het meebeleven van de grillen van tieners' is.

Nadal onderuit in Miami

Rafael Nadal is al in de tweede ronde van het Masterstoernooi in Miami uitgeschakeld. De Spanjaard, in de afgelopen editie finalist, boog het hoofd tegen Carlos Moya.

Nadal moest met 2-6, 6-1 en 6-1 zijn meerdere erkennen in Moya. Tot vannacht was Nadal met 22e achtereenvolgende zeges ongenaakbaar in duels met landgenoten. De winnaar van Roland Garros had vooral problemen met zijn service. Andre Agassi meldde zich vlak voor zijn partij tegen Christophe Rochus af. De veteraan kampt al lange tijd met een rugblessure.

Nikolai Davydenko, Ivan Ljubicic en David Nalbandian zijn er nog wel bij in Miami. Nalbandian – de nummer drie van de wereld – had het erg lastig tegen Paul Goldstein, maar kwam toch bovendrijven: 3-6, 7-5 en 7-6. Ook Ljubicic had drie sets nodig om Robin Vik van zich af te schudden: 6-3, 6-7 en 6-3. Davydenko zette tegen Mardy Fish de cijfers 6-4, 7-5 op het scorebord.

Fuck

Fuckerdefuckerdefuck. Weet jij alle fucking betekenissen van het gefuckte fucking fuckwoord 'fuck'? In het fucking engels kun je 'fuck' nog fucking vaker gebruiken dan in het fucking Nederlands. In dit fucking filmpje wordt je fucking precies uitgelegd what the fuck 'fuck' voor een fuckwoord is.
(Als je het gebruikt zoals de smurfjes krijg je dit: ? Ik ga even fucken, want wie fuckt er nou vandaag? Volgens mij fuckt er niemand vandaag. Fuck je met me mee of moet ik alleen fucken? Hihi.)

Met dank aan suijkerbuijk voor de submit

Zware loting voor Nederlandse hockeyvrouwen

De Nederlandse hockeyvrouwen beginnen komende zomer met een zware wedstrijd aan het toernooi om de Champions Trophy, dat van 8 tot 16 juli in Amstelveen wordt gespeeld.

Oranje opent het toernooi tegen het altijd sterke Australië. Op 9 juli wacht olympisch kampioen Duitsland, gevolgd door Nieuw-Zeeland (11 juli), China (13 juli) en wereldkampioen Argentinië (15 juli).

Vorig jaar verloren de vrouwen van bondscoach Marc Lammers tijdens de Champions Trophy in het Australische Canberra met 1-3 in de groepsfase van Australië. In de finale versloeg Oranje het gastland via strafballen met 5-4, nadat er in de normale speeltijd en in de verlenging niet was gescoord.

In 1987, 2000, 2004 en 2005 wonnen de Nederlandse vrouwen de Champions Trophy.

'Erwin Koeman tekent bij'


Feyenoord wil trainer Erwin Koeman langer aan zich binden. Volgens Koeman zelf, zullen de club en hij "op zeer korte termijn" om de tafel gaan om te praten over het openbreken en verlengen van zijn tot 2007 lopende contract.

Koeman moest het antwoord schuldig blijven op de vraag of de eerste onderhandelingen al vrijdagmiddag plaatsvonden, maar zijn brede glimlach was veelzeggend.

Er zal vandaag waarschijnlijk al duidelijkheid komen. Feyenoord heeft voor vanmiddag een personferentie belegd, waar deze over gaat werd niet gezegd, maar naar verluidt gaat het om een contractverlenging van Koeman tot en met 2009.

De club uit de Kuip wil ook verder met Alfred Schreuder. De middenvelder, die door een slepende blessure aan zijn achillespees en de ziekte van zijn dochtertje dit seizoen nauwelijks in actie kwam, is volgens Koeman van grote waarde binnen de spelersgroep. "Alfred wil ik er graag langer bij hebben."

Nieuw centrum Almere nog niet veilig genoeg

Verboden voor onbevoegdenDe opening van 35 winkels in het nieuwe stadshart van Almere is uitgesteld omdat de veiligheid nog niet voldoende gegarandeerd kon worden. De winkels zouden vandaag met de nodige feestvertoon de deuren openen, maar omdat er onvoldoende is gecontroleerd en er twijfels bestaan over de bouwconstructie van een woontoren moeten de winkeliers en de Almeerders een tot twee weken wachten.

Grootste probleem is een verkeerde bouwconstructie van een woontoren, middenin het nieuwe winkelcentrum dat op verschillende verdiepingen is gebouwd. Nadat de fouten donderdag zijn ontdekt, is besloten de balkons van de toren extra te stutten. Tevens zijn gebruiksvergunningen voor verschillende winkels nog niet in orde, en blijkt de controle op de brandveiligheid meer tijd te vergen. Dit laatste dacht men op te lossen door voorlopig extra brandwachten in te zetten, maar gezien de verschillende problemen is op vrijdagmiddag besloten de eerste openingen uit te stellen.

De polderstad is al enige jaren bezig met het project. Op 22 april is de officiële opening van het winkelcentrum gepland, kort voordat koningin Beatrix op Koninginnedag Almere zal bezoeken. Het project, naar een ontwerp van architect Rem Koolhaas, zal pas volledig klaar zijn in 2008.

Utrecht wil amateur Valentijn


FC Utrecht heeft amateurvoetballer Jahriziño Valentijn van Haaglandia/Sir Winston een éénjarig profcontract met een optie voor nog twee seizoenen aangeboden.

De linksback heeft van de club uit de Domstad een week bedenktijd gekregen om op de aanbieding in te gaan. De 21-jarige Valentijn, die zijn voetballoopbaan begon bij ADO Den Haag, speelde daarna voor DWO en FC Kranenburg, die laatste club fuseerde vorig jaar met RVC/Rijswijk tot Haaglandia.

Dit seizoen brak Valentijn door. Naast de interesse van Utrecht hebben ook twee andere Eredivisieclubs belangstelling voor hem, alsmede twee clubs uit de Eerste Divisie.

Advocaat: Karin Bloemen van nature kansloos

Karin BloemenKarin Bloemen heeft geen schijn van kans in een rechtszaak die ze samen met enkele collega's wil aanspannen tegen SBS6. Dat zegt advocaat Oscar Hammerstein. Hammerstein heeft sowieso weinig op met Bloemen, zo liet hij weten in een interview. "Die mevrouw is van nature al kansloos", aldus de Amsterdamse jurist.

De actrice ageert tegen het programma Shownieuws van de campingzender. Deze heeft sinds deze week een item waarin de huizen van bekende Nederlanders vanuit een helikopter worden geobserveerd. "Totaal kansloos is ze", meent Hammerstein. "Kijk, het wordt anders wanneer er duidelijk sprake is van schending van de privacy van een bekende Nederlander. Maar dat is een shot vanuit een helikopter zeker niet."

Jonge rolstoelrijder mishandeld door tieners

Icoon PolitieEen 13-jarige rolstoelgebruiker uit Ermelo is afgelopen donderdag mishandeld door vier jongens van ongeveer 15 tot 17 jaar. Door de mishandeling is een oude operatie-ingreep aan de rug opnieuw gaan opspelen, waardoor de jongen komende week geopereerd moet worden.

De rolstoelrijder was donderdag aan het eind van de middag op zoek naar zijn broertje, die thuis moest komen voor het avondeten. Op het plein van een school kwam hij echter de vier onbekende tieners tegen. Deze begonnen hem te pesten, en schopten tegen de rolstoel. De 13-jarige kwam hierbij ongelukkig ten val. Hij wist echter nog wel met de rolstoel thuis te komen. De politie neemt de zaak hoog op, en hoopt dat de daders, waarvan er van twee een goed signalement beschikbaar is, zich melden.

Met dank aan 3.1V6 voor de submit.

Peuter doodziek na snoepen rattengif

Icoon ShockingEen elf maanden oude peuter is in een crèche in het Belgische Gent doodziek geworden nadat hij rattengif had binnengekregen. Het jochie had de doosjes met het gif op de grond gevonden. De leiding van het kinderverblijf had het gif neergezet wegens overlast van ratten of muizen.

Pas toen de oma donderdagmiddag het jongetje kwam afhalen, meldde de directie het incident. Kind en Gezin, een organisatie die Belgische crèches beoordeelt, heeft inmiddels al een procedure gestart om de erkenning van de crèche in te trekken. Directeur Martin Seeuws van de crèche geeft echter de schuld aan de firma die het gif geplaatst heeft. Deze zou iedereen verzekerd hebben dat de kinderen onmogelijk aan het gif in de doosjes zouden kunnen komen. De doosjes zouden op zo'n manier zijn gefabriceerd dat het gif er niet uit kan.

Volgens de creche en de Gentse justitie is het niet zeker dat het jongetje het gif heeft ingeslikt. Het jongetje is intussen buiten levensgevaar.

Speel binnenkort je eigen 'Desperate Housewive'

Sinds enige tijd kan iedereen weer genieten van Desperate Housewives op Net 5, maar voor de mensen die maar niet genoeg kunnen krijgen van de serie heeft Buena Vista Games aangekondigd dat zij een game zullen gaan uitbrengen van deze populaire serie.

Liquid Entertainment gaat het spel maken en het is de bedoeling dat het een 'lifestyle simulation game' wordt. Je zal zelf je intrek kunnen nemen in een huis in Wisteria Lane waar je je vervolgens helemaal uit kunt leven als huisvrouw. Uiteraard gaat dit gepaard met veel roddelen, drama en intriges zoals ook in de TV-serie. Wanneer het spel uit zal gaan komen is nog niet bekend.



Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1254
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
©FOK.nl e.a.