FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 4 maart 2006

Floortje en Raffaëla in finale van Idols

Icoon IdolsDe finale van Idols 2006 gaat tussen de zangeressen Floortje Smit en Raffaëla Paton. Tijdens de laatste show voor de finale viel vanavond Ellen af. Dat de nationale talentenjacht na eerdere winnaars Jamai en Boris dit jaar een vrouwelijke winnaar zou krijgen stond al twee weken vast, nadat de laatste mannelijke deelnemer Harm afviel.

Beide finalisten zijn 22 jaar oud. De laatste week voor de eindshow wordt morgen ingezet met een perstour, waarbij Floortje en Raffaëla onder andere in hun woonplaats optreden. Zo is Floortje om 12.30 uur te zien in winkelcentrum Doemere in Almere-Buiten en Raffaëla, die vorige maand bekend maakte zwanger te zijn, om 14.30 uur op het Marktplein in Emmen. Ook zullen de twee te zien zijn in het programma Life & Cooking op RTL4.

Floortje, Raffaëla en Ellen
Floortje, Raffaëla en Ellen

Duitse politici willen bondscoach op matje roepen

Jürgen KlinsmannOok in Duitsland is voetbal een zaak van nationale importantie. De slechte prestaties van 'Die Mannschaft' in de aanloop naar het wereldkampioenschap in eigen land is voor enkele politici zelfs aanleiding om coach Jürgen Klinsmann op het matje te willen roepen. Klinsmann moet zijn trainingsmethoden maar eens komen uitleggen, zo vinden ze.

De verontwaardiging loopt dwars door de politieke kleuren heen. "De wereldbeker is van nationaal belang. Klinsmann moet stoppen met experimenteren en de commissie informeren over zijn plannen", stelt bijvoorbeeld Miriam Gruß van de liberale FDP. "Ik wil van Jürgen Klinsmann horen hoe hij een sterke basis voor het team creëert", zo eist SPD'er Reinhold Hemker. Norbert Barthle van de CDU hoopt van de coach te horen of hij überhaupt een concept heeft om de wereldbeker te winnen.

De discussie is vooral losgebarsten na een 4-1 verlies in een vriendschappelijk duel tegen Italië, afgelopen woensdag. Na de nederlaag moest Klinsmann al uitleg geven aan de bobo's van de Duitse voetbalbond.

Er is overigens in het verleden vaker sprake geweest van bemoeienis van de politiek met het voetbal. Na de verloren WK-finale tegen Frankrijk in 1998 stelde het Braziliaanse parlement twee enquêtecommissies in die onderzoek moesten doen naar het verloop van de finale en de 'deplorabele staat' van het Braziliaanse voetbal op dat moment. In Nederland pleitte LPF-Kamerlid João Varela in 2004 in de media voor een gekozen bondscoach, nadat de verguisde Dick Advocaat op het Europees Kampioenschap sterspeler Arjen Robben wisselde.

Miriam Gruß
Miriam Gruß: 'Klinsmann moet stoppen met experimenteren'

Man doodt ouders en dumpt lichaamsdelen

Icoon ShockingEen Servische man heeft bekend dat hij zijn ouders heeft vermoord, in stukken heeft gehakt en vervolgens hun lichaamsdelen over zijn woonplaats Novi Sad, 50 kilometer ten noordwesten van hoofdstad Belgrado, heeft verspreid. De Servische politie heeft dit vandaag bekendgemaakt.

De 27-jarige man sloeg afgelopen woensdag eerst zijn moeder, die televisie zat te kijken, dood met een Engelse sleutel en vermoordde daarna ook zijn vader. Hierna hakte de man de lijken in stukken en stopte hij de lichaamsdelen in een aantal plastic zakken. Vervolgens stapte de man op de fiets en dumpte hij de lichaamsdelen op verschillende plekken tijdens een gezellig ritje door de stad.

De man had zijn ouders aanvankelijk als vermist opgegeven, maar bekende later toch zijn gruwelijke daad. Gisteren werden op verschillende plaatsen in Novi Sad al een romp zonder hoofd, een been en twee armen gevonden. Het motief van de dubbele moord heeft de politie niet bekendgemaakt.

Uitslagen Eredivisie 04/03/2006

Er werden vanavond vier wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

PSV - SC Heerenveen 4-1
37' Koné 1-0
41' Cocu 2-0
63' De Vries 2-1
75' Alex 3-1
83' Koné 4-1

Scheidsrechter: Braamhaar.
Toeschouwers: 33.000.
Geel: Derveld (Heerenveen).

Opstellingen

PSV: Gomes, Reiziger (Ball/7), Alex, Addo, Lamey (Afellay/52), Culina, Simons, Cocu, Farfán, Vennegoor (Beasley/81), Koné.

Heerenveen: Vandebussche, Poulsen, Seip (De Vries/46), Breuer, Derveld, Bosvelt, Nørregaard (Hanssen/72), Prager (Tarvajarvi/78), Yildirim, Bruggink, Nilsson.
------------------------------------------------------------------------------------------
NAC Breda - RBC Roosendaal 2-1
36' Roumani 1-0 e.d.
47' Slot 2-0
58' Daelemans 2-1

Scheidsrechter: Temmink.
Toeschouwers: 14.500.
Geel: Marcelino, Vos, Daelemans, Acuna (RBC).

Opstellingen

NAC: Schollen, Derijck (Demir/90), Sno, Zwaanswijk, Stam, Mendes, Slot, Petö, v. Gessel, Leonardo (Jenner/68), Vonlanthen (Rigters/62).

RBC: Volders, Fortes Rodriguez (Fleur/76), Loran, Roumani (Elkhattabi/83), Lammens (Acuna/50), Daelemans, De Lange, Smolders, Marcelino, Vos, Sillah.
------------------------------------------------------------------------------------------
Willem II - FC Groningen 5-0
29' Valencia 1-0
48' Hadouir 2-0
51' Wau 3-0
56' Redan 4-0
58' Dembele 5-0

Scheidsrechter: Nijhuis.
Toeschouwers: 11.000.
Geel: Valencia (Willem II), Nevland (Groningen)

Opstellingen

Willem II: Peersman, Wau, Victoria, v.d. Struijk, Valencia (v.d. Haar/82), Hadouir, Assou-Ekotto, Agustien (Smit/82), Keenan, Redan (Bobson/71), Dembele.

Groningen: Roorda, Matthijs, Sankoh, Kruiswijk, v.d Linden, Buijs, Lindgren, v.d Laak (Seedorf/46), Fledderus (Levchenko/59), Nevland, Cornelisse.
------------------------------------------------------------------------------------------
Vitesse - Roda JC 1-3
42' Blondelle 1-0
45+2'Cziommer 1-1
80' Bödör 1-2
90+5'Bödör 1-3

Scheidsrechter: v. Egmond.
Toeschouwers: 18.500.
Geel: v.d Schaaf (Vitesse), Senden, Sérgio (Roda JC).
Rood: 70. Blondelle(Vitesse/2x geel)

Opstellingen

Vitesse: Wapenaar, Verhaegh, Knol, Dingsdag, Blondelle, v.d Schaaf, Yakubu, T.
Janssen (Kaya/87), Knopper (Hersi/62), Junker (Benson/81), Fränkel.

Roda JC: Kujovic, Senden (Cristiano/79), Kah, Vicelich, Lachambre, Cziommer, Voigt, Leemans, Bödör, Sérgio (Rudge/90+2), Oper (Sonko/89).

De stand na vanavond kan je hier vinden.

Rossi sneller op tweede training.

Tijdens de tweede training op het Circuit de Catalunya in Barcelona wist Rossi een snellere tijd neer te zetten dan vrijdag. De Italiaan zette als enige een tijd onder de één minuut en 43 seconden. Met een tijd van 1:42.47 was Rossi de snelste vandaag, de Spanjaard Carlos Checa werd tweede met een tijd van 1:43.14. De Japanner Shinya Nakano eindigde als derde.

Alle coureurs van de MotoGP reden vandaag sneller dan vrijdag. Maar Rossi was wederom het snelst met een tijd van 1:42.37. De Italiaan was zes tienden sneller dan Checa die een tijd van 1:43.14 noteerde. De Amerikaan Nicky Hayden liet de eerste één minuut en 44 seconden noteren en kwam daarmee op de achtste plaats. De Spanjaard Sete Gibernau eindigde als vijfde met een tijd van 1:43.78. De Italianen Marco Melandri en Loris Capirossi bereikten de top tien niet. Zij eindigden op respectievelijk een dertiende en veertiende plaats.

#CoureurMotorRondenTijdVerschil
1Valentino Rossi (ITA)Yamaha721:42.477-
2Carlos Checa (SPA)Yamaha741:43.1420.66
3Shinya Nakano (JPN)Kawasaki581:43.2450.76
4Colin Edwards (USA)Yamaha651:43.3880.91
5Sete Gibernau (SPA)Ducati821:43.7841.30
6Randy de Puniet (FRA)Kawasaki561:43.8471.37
7John Hopkins (USA)Suzuki851:43.9701.49
8Nicky Hayden (USA)Honda1071:44.0291.55
9Makoto Tamada (JPN)Honda631:44.2461.76
10Daniel Pedrosa (SPA)Honda711:44.3691.89

Drummer Jackson Five doodgestoken

Icoon MuziekJohnny Jackson, een voormalige drummer van The Jackson Five en naar verluidt een neef van Michael Jackson, is afgelopen woensdag doodgestoken in een woning in de stad Gary in de Amerikaanse staat Indiana. De 54-jarige Jackson werd door de politie aangetroffen met een steekwond in zijn borst.

De politie werd woensdag gebeld door een buurvrouw, nadat zij een luidruchtige ruzie tussen Jackson en een vrouw had gehoord. Toen de politie de woning binnenkwam, troffen zij de drummer dood aan. De vrouw was verdwenen, de politie is een zoektocht naar haar gestart.

Johnny Jackson kwam eind jaren zestig bij The Jackson Five, de band die voor Michael Jackson het startsein voor een succesvolle solocarrière betekende, toen hij de oorspronkelijke drummer Milford Hite verving. De groep broers werd beroemd met hits als 'I Want You Back' en 'I'll Be There'.

Johnny Jackson drumde de afgelopen jaren bij de band White Dove van Anthony Acoff, deze moest hij enkele maanden geleden echter verlaten wegens drankproblemen. Een paar weken terug mocht hij weer optreden met White Dove, volgens Acoff was hij toen clean. Of Johnny Jackson werkelijk een neef van Michael was, is niet volkomen duidelijk. Volgens sommigen, onder wie de politie, was hij een neef, anderen menen echter dat hij geen familie was.

Button wil meer dan 1 overwinning

In de afgelopen twee jaar was Jenson Button een flink aantal keer dichtbij zijn eerste overwinning in de Formule 1, maar desondanks wacht hij daar nog steeds op. Dit jaar zal de Brit echter geen genoegen nemen met één overwinning.

Na zes jaar in de Formule 1 te hebben gereden zonder te winnen, gelooft Button dat hij dit jaar zijn eerste overwinning gaat pakken. Honda heeft in de tests bewezen constant in de top mee te draaien en met Barrichello heeft hij een teamgenoot die hem scherp houdt. Nu het moment van zijn eerste overwinning dichtbij lijkt, kijkt Button echter al weer verder vooruit.

Button vertelde: "Als het gebeurt zal het erg speciaal zijn, maar het is uiteindelijk slechts één stap. We zullen het vieren, maar de volgende dag zal het meteen weer hard werken zijn om te proberen nog een race te winnen."

Politie voorkomt treffen NVU en antifascisten

Icoon PolitieDe politie heeft vanmiddag in Nijmegen voorkomen dat antifascistische demonstranten en betogers van de extreem-rechtse Nederlandse Volks Unie (NVU) slaags met elkaar raakten. De twee groepen werden door tientallen ME'ers, agenten te paard en hondenbegeleiders uit elkaar gehouden.

De NVU hield een optocht in de wijk Oud-Oost in het kader van de deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen in Nijmegen, aankomende dinsdag. Tijdens deze optocht werden de betogers echter door ongeveer zestig antifascistische demonstranten bekogeld met sneeuwballen. De twee groepen wilden vervolgens met elkaar op de vuist gaan, maar dit kon worden voorkomen.

Op het moment van de bekogeling liepen er nog maar twaalf mensen mee met de betoging. Een groep NVU-aanhangers van buiten Nijmegen werd namelijk op een parkeerplaats langs de A325 tegengehouden door de politie. Toen de antifacisten uit het stadscentrum verdreven waren, mochten deze aanhangers, onder wie ook Duitsers en Vlamingen, zich aansluiten. Er vond vervolgens een ruime verdrievoudiging van het aantal NVU-betogers plaats.

Het ingrijpen van de politie zorgde voor problemen in het Nijmeegse verkeer, dat enige tijd vastliep in het stadscentrum. De betoging verliep na de politie-actie echter zonder problemen. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

17-jarige overlijdt na vechtpartij in woning

Icoon PolitieEen 17-jarige jongen uit Den Helder is vanochtend in een ziekenhuis overleden, nadat hij een paar uur eerder ernstig gewond raakte bij een vechtpartij. Twee mannen belden rond half vier bij de woning van de jongen en zijn moeder aan. Toen de moeder de deur opende, drongen de mannen het huis binnen.

Het tweetal liep naar de bank waarop de 17-jarige had liggen slapen. Bij een vechtpartij die volgde raakte de jongen ernstig gewond. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis in Alkmaar overgebracht, maar medische hulp mocht niet meer baten. De beide 'bezoekers' zijn er na de vechtpartij vandoor gegaan. De politie heeft een rechercheteam opgestart die de zaak onderzoekt.

Update 20:31 uur
Volgens het Noordhollands Dagblad ligt de aanleiding mogelijk in een vechtpartij tussen Antillianen, vrijdagavond in jongerencentrum De Postbrug. Daarbij zou ook het slachtoffer betrokken zijn geweest.

Met dank aan Pineut en Baneun666 voor de submit.

Electricien vindt munitie in kelder

Icoon PolitieEen elektriciën heeft vrijdag in de kruipruimte onder een woning in Scheveningen een lading explosieven gevonden. Na zijn vondst seinde de man de politie in. De agenten troffen in de kelder zeven granaten en een onbekende hoeveelheid kogels aan.

De huidige bewoonster van het pand die er al 25 jaar woont zei niets te weten van de munitie. De politie vermoedt dat vroegere bewoners in de Tweede Wereldoorlog de explosieven hebben verzameld en verborgen onder de woning.

De EOD (Explosieven Opruimings Dienst) heeft de munitie onder het huis vandaan gehaald en het vervolgens op het Zuiderstrand tot ontploffing gebracht.

Jongen mishandeld na gooien sneeuwballen

Icoon AlgemeenEen 14-jarige jongen is zaterdag in Smilde in Drenthe mishandeld door een 60-jarige inwoner van die plaats. Het incident vond plaats nadat bij de man sneeuwballen tegen het raam van de woonkamer waren gegooid.

Nadat het raam van de man was getroffen door de sneeuwballen, spoedde hij zich naar buiten. Daar aangekomen zag hij drie jongens, vervolgens pakte hij een van hen vast en rammelde hem door elkaar. Tegenover de politie verklaarden de twee vrienden van de jongen dat de man hun kameraad sloeg en schopte en daarmee doorging toen de jongen op de grond lag.

De boze bewoner heeft laten weten de zaak voor de rechter te laten komen. De man verklaarde tegenover de politie dat de laatst gegooide sneeuwbal de bekende druppel was die de emmer bij hem deed overlopen. In de laatste drie jaar zou de plaatselijke jeugd al zeker tien keer sneeuwballen tegen zijn raam hebben gegooid.

Petrova verrast Mauresmo in Doha

Nadia Petrova heeft voor de tweede keer in haar loopbaan een WTA-toernooi gewonnen. De Russin versloeg verrassend Amelie Mauresmo in de finale van Doha. Bij winst had de Française Kim Clijsters afgelost als nummer één van de wereld.

Petrova won met 6-3 en 7-5 van de als eerste geplaatste Mauresmo, die dit seizoen al drie toernooien winnend had beëindigd. De uitslag deed de verhoudingen recht aan, want Petrova pinde Mauresmo geregeld vast op de baseline. Bovendien bleef ze koel op de vitale momenten. De wedstrijd begon met servicebreaks over en weer, alvorens Petrova op 4-3 doordrukte voor de beslissende break.

De tweede set leek uit te draaien op een tiebreak: beide speelsters waren soeverein op hun opslaggames. Bij een stand van 5-5 maakte Mauresmo echter twee dure unforced errors, waardoor Petrova mocht serveren voor de wedstrijd. Dit ging haar goed af, zodat Kim Clijsters de nummer één van de wereld blijft.

Boeing 747 'stort neer' bij Wijk aan Zee

OpmerkelijkVanmiddag werden zestien brandweerwagens, vier ambulances, een traumahelikopter en een tiental agenten naar Wijk aan Zee gestuurd vanwege een neergestort vliegtuig. Rond 14:30 werd er melding gemaakt van het neerstorten van een viermotorig vliegtuig nabij de Rijckert Aertszweg.

Ter plaatse bleek het om een groot modelvliegtuig (4 bij 4 meter) van een hobbyist te gaan. Met grote verbazing zag de modelbouwer de vele hulpverleners arriveren, nadat hij zijn zweefvliegtuig zojuist een geslaagde noodlanding had laten maken.

De politie heeft het piepschuimen vliegtuig, type Boeing 747, en de eigenaar meegenomen naar het bureau voor een verklaring.

Foto: M. Backer
Meer foto's op Brandweer-Beverwijk.nl


Met dank aan firegirl1976 voor de submit.

Astarloa primus in Milaan - Turijn

De 91e editie van Milaan – Turijn is een prooi geworden voor Igor Astarloa. De oud-wereldkampioen was de rapste van een chique kopgroep.

De scherprechter van Milaan – Turijn, een van de voorbereidingskoersen voor Milaan – San Remo, was de Colle di Superga. Op deze col raakten Astarloa, Pellizotti, Celestino en Ballan uit de greep van de hoofdmacht. Het kwartet werkte goed samen en zong het uit tot de meet. Astarloa bleef Pellizotti en Celestino voor in Turijn. De wereldkampioen van 2003 is de derde Spanjaard op de erelijst, na Poblet (1957) en Serrano (2004). Er verschenen geen Nederlanders aan de start.


Uitslag Milaan – Turijn:
1. Igor Astarloa (Spa/Bar) – 4.30.36
2. Franco Pellizotti (Ita/Liq) – z.t.
3. Mirko Celestino (Ita/Mil) – z.t.
4. Alessandro Ballan (Ita/Lam) – z.t.
5. Erik Zabel (Dui/Mil) – 0.06

Rotterdamse politie rukt uit vanwege 'grapje'

Icoon PolitieEen uit de hand gelopen grap heeft vrijdagavond in een Rotterdams park geleid tot een massale politie-inzet. Een 16-jarige jongen wilde een 18-jarige vriend laten schrikken, en had daarvoor een oom ingeschakeld. Terwijl de jongens door het park liepen kwam de oom op hen af, en deed alsof hij zijn neef neerstak.

Vervolgens richtte hij een vuurwapen op de jongen en waren er knallen te horen, waarschijnlijk doordat de oom, een 41-jarige man, tegelijkertijd vuurwerk afstak. De 18-jarige rende, in de veronderstelling dat er werd geschoten, volledig in paniek weg, en alarmeerde bij een woning de politie die met veel manschappen naar het park kwam. Enkele andere getuigen dachten eveneens dat het om een echt schietincident ging, en bevestigden het verhaal van de 18-jarige.

De 'dader' en het 'slachtoffer' waren echter verdwenen. Toen zij de jongen, die inmiddels op het politiebureau zat, later gingen zoeken, bleek dat het om een grap ging. De twee hebben een procesverbaal gekregen voor het geven van vals alarm, en kunnen tevens een rekening verwachten voor de kosten van de politie-inzet.

Met dank aan PeeJay voor de submit.

Demo The Outfit uiterlijk maandag beschikbaar

In navolging van pre-release demo's op de Xbox Live Marketplace van Fight Night Round 3 en Full Auto bereidt THQ zich nu voor op het releasen van een pre-release demo van haar legergame The Outfit. De multiplayer demo is inmiddels verzonden naar Microsoft voor goedkeuring en heeft deze ook gekregen. Een medewerker van THQ liet aan IGN weten dat Microsoft bezig was met het op de Xbox Live Marketplace zetten van de demo en dat de demo ergens tussen nu en maandag te downloaden zal zijn. Het wordt dus goed de marketplace in de gaten houden dit weekend voor de Xbox 360 eigenaren.

Romme gaat door met schaatsen

Gianni Romme heeft gezegd dat hij voorlopig nog doorgaat met schaatsen. Romme zei na zijn laatste officiële wedstrijd van dit seizoen, de 5.000 meter vrijdagavond in Thialf, dat hij op zoek gaat naar het "juiste gevoel."

"Ik heb dit jaar vaak in een diep dal gezeten. Maar dat heb ik wel vaker, en meestal kwam ik heel sterk terug. Mijn doel is zeker top acht rijden, maar eigenlijk in de buurt te komen van het podium. Ik denk dat het er nog in zit. Dus ga ik verder," aldus Romme.

De Nederlander zegt wel dat het ook zo kan zijn dat zijn gevoel hem bedriegt. "Dat merk ik dan wel kort na de zomer, bij de eerste selectiewedstrijden. Lukt het dan niet, dan stop ik alsnog. Gaat het goed, dan ga ik door naar de volgende ronde. Ik heb er wel vertrouwen in."

Romme weet nog niet hoe hij het gaat aanpakken. Zoals al bekend is, stapt zijn trainer Jac Orie over naar de DSB-schaatsploeg, maar daar is geen plek voor Romme. "Ik ga er niet vanuit dat zich bij mij nog één van de grotere teams meldt. Er zijn voldoende andere mogelijkheden om verder te gaan."

Nadal klopt Federer in droomfinale

Rafael Nadal heeft het ATP-toernooi van Dubai aan zijn palmares toegevoegd. In een droomfinale rekende Nadal af met Roger Federer: 2-6, 6-4 en 6-4.

Federer speelde in de eerste set tennis van een bijzonder hoog niveau. De Zwitser, drievoudig winnaar en titelverdediger in Dubai, serveerde oppermachtig. Nadal had aanmerkelijk meer moeite zijn opslag te behouden en door een gemiste forehand werd hij al vroeg gebroken. Op 5-2 ging Federer nog eens door de service van Nadal heen, die zijn tweede toernooi speelde na een voetblessure.

In het tweede bedrijf keerde het momentum. Lang was de score in evenwicht, maar Nadal kreeg meer kansen om te breken. Dit lukte hem op 4-4, waarna hij overtuigend de set uitserveerde. De negentienjarige Spanjaard profiteerde vervolgens van enkele onnodige fouten van Federer om in de derde set een 2-0 voorsprong te nemen. De nummer één van de wereld kwam snel terug tot 2-2, na een versnelling hoger te hebben geschakeld.

Op 4-4 plaatste Nadal de allesbeslissende break. Federer maakte enkele fouten met zijn forehand. In de laatste game wist Nadal de zenuwen in bedwang te houden, tot jolijt van de vele Spanjaarden op de tribune. Bij een stand van 30-0 had de winnaar van Roland Garros in één rally tweemaal geluk met de netband. Een gemiste backhand van Federer deed de rest. Nadal wint zijn eerste toernooi van 2006, terwijl Federer zijn ongeslagen status in het nieuwe jaar kwijt is.

Celstraf voor leiden bende vanuit cel

MisdaadDe beruchte Engelse crimineel Curtis W. is gisteren door de Haarlemse rechtbank tot 42 maanden celstraf veroordeeld wegens het leiden van een drugsbende. W. gaf deze leiding vanuit een Nederlandse gevangenis.

Curtis W. is een zware jongen. In 1998 werd hij veroordeeld tot 12 jaar cel wegens het leiding geven aan een grote drugsbende. Deze hield zich onder meer bezig met XTC- en heroïnesmokkel. Terwijl hij zijn straf uitzat in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught, sloeg W. een medegedetineerde tijdens een vechtpartij dood. Daarvoor kreeg hij in 1999 4 jaar extra celstraf. In 2001 werd hij bovendien veroordeeld tot het terugbetalen van ruim 26 miljoen gulden drugswinst. Wanneer hij dat niet doet, moet hij nog 6 jaar extra zitten.

De 42 maanden die W. gisteren kreeg, worden bij zijn andere straffen opgeteld.

Vogelgriep nu heel dichtbij Nederland

Icoon EpidemieHet voor mensen gevaarlijke vogelgriepvirus H5N1 is vastgesteld in de Duitse deelstaat Nedersaksen. Een gans die afgelopen zondag dood werd aangetroffen, bleek het virus onder de leden te hebben.

Het is voor het eerst dat de vogelgriep wordt aangetroffen in een aan Nederland grenzende Duitse deelstaat. In totaal zijn nu zes deelstaten door vogelgriep getroffen. Behalve in Duitsland, is in onder meer Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Frankrijk pluimvee overleden aan de vogelgriep.

Nedersaksen heeft 72 miljoen kalkoenen, kippen, ganzen en eenden en herbergt 60 procent van de totale pluimveestapel in het land, aldus het Duitse ministerie van Landbouw. De autoriteiten hebben gemeld dat zich rond de vindplaats van de besmette gans geen pluimveeboerderijen bevinden.

Varkenspest
In Duitsland is tevens varkenspest geconstateerd, en ook hier gaat het om een plek die niet ver van de Nederlandse grens afligt. De varkenspest werd geconstateerd op een boerderij in Haltern in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen. Haltern ligt ongeveer 60 kilometer ten oosten van Winterswijk.

Advocaat moet getuigen tegen cliënt

De bekende advocaat Nico Meijering uit Amsterdam is woedend op justitie omdat hij moet komen opdraven als getuige tegen een cliënt. De rechter-commissaris heeft de raadsman opgeroepen om een verklaring af te leggen over de voormalige Amsterdamse rechercheur Van E.

Deze Van E. zit vast op verdenking van handel in vertrouwelijke politieinformatie. Naast de Amsterdamse rechercheur is ook een rechercheur van de Nationale Recherche, Jacques K., verdachte in deze zaak. De politieinfo zou zijn doorgespeeld naar onder meer de Amsterdamse onderwereld.

Meijering noemt de oproep een vorm van ''intimidatie''. Hij zegt niet te zullen gaan: ''Ze komen me maar halen''.

De reden dat het Openbaar Ministerie de advocaat als getuige wil horen, staat vermeld in dit FOK!-nieuwsbericht: Rechercheur tipte Hells Angels.

Theo Eltink vierde in Ronde van Murcia

Carlos Garcia Quesada heeft de vierde etappe van de Ronde van Murcia gewonnen. De Spanjaard kwam solo over de meet na een bergrit. Theo Eltink eindigde op een knappe vierde plaats.

De vierde rit kon met recht een bergetappe worden genoemd, met enkele colletjes onderweg en de slotklim naar Collado Bermejo. Rubén Pérez, José Luis Martinez, José María Almagro en Egoi Martinez waren de vroege vluchters, maar door werk van Caisse d’Epargne-Illes Balears wisten zij niet voorop te blijven. Tien kilometer voor de meet ontglipte Carlos Garcia Quesada het peloton om niet meer te worden ingerekend.

Damiano Cunego bolde op drie seconden als tweede over de meet, voor zijn landgenoot Emanuele Sella. Theo Eltink eindigde 36 tellen na Garcia Quesada als vierde. Santos Gonzalez werd zesde en is de nieuwe leider, omdat José Iván Gutierrez instortte in de laatste kilometers. Gutierrez staat nog wel tweede in de rangschikking.


Uitslag 4e etappe Ronde van Murcia:
1. Carlos Garcia Quesada (Spa/Uni) – 3.49.47
2. Damiano Cunego (Ita/Lam) – 0’03”
3. Emanuele Sella (Ita/Pan) – 0’36”
4. Theo Eltink (Ned/Rab) – 0’36”
5. Manuel Beltran (Spa/Dis) – 0’36”

Klassement:
1. Santos Gonzalez (Spa/Mol) – 12.22.08
2. José Iván Gutierrez (Spa/CIB) – 0’03”
3. David Bernabeu (Spa/Com) – 0’27”
4. Jan Hruska (Tsj/Mol) – 0’32”
5. Carlos Garcia Quesada (Spa/Uni) – 0’39”

Kuyt en Castelen spelen mee tegen Utrecht

Romeo Castelen en Dirk Kuyt zijn fit genoeg om aanstaande zondag met Feyenoord tegen FC Utrecht te spelen. Eerder deze week waren de internationals nog twijfelgevallen, maar zaterdag trainden ze gewoon weer met de Rotterdamse selectie mee.

Castelen liep afgelopen weekend in de wedstrijd tegen FC Groningen tegen een knieblessure op, maar is daar inmiddels voldoende van hersteld.

Dirk Kuyt was afgelopen vrijdag op het trainingsveld afwezig vanwege buikgriep, maar is nu toch weer fit genoeg om tegen zijn vorige club aan te treden.

Wereldbekerzege Janica Kostelic

Janica Kostelic heeft in het Noorse Hafjell een wereldbekercombinatie op haar naam geschreven. De Kroatische kan daardoor de zege in de algemene wereldbeker nauwelijks nog ontgaan.

Kostelic klokte na een Super G en een slalomrun een tijd van 2.06,92. Dat was 0,13 sneller dan de Zweedse Anja Pärson, die veel tijd verloor op de Super G. Marlies Schild leverde twee degelijke races af en vond zichzelf terug op de derde plaats.

In de algemene wereldbekerstand heeft Kostelic nu een voorsprong van 259 punten op Pärson, met slechts zeven races voor de boeg. Michaela Dorfmeister is de nummer drie in dat klassement.

De Vries vertrekt bij ADO Den Haag

Doelman Dorus de Vries heeft ADO Den Haag laten weten dat hij zijn aflopende contract niet wil verlengen. De goalie startte dit seizoen nog als eerste doelman bij de Haagse club, maar nadat Jaroslav Drobný werd gehuurd van Fulham verloor hij zijn plek onder de lat.

Eerder dit seizoen weigerde De Vries al in te gaan op een aanbieding van ADO Den Haag, omdat er uit dat voorstel volgens de keeper weinig waardering sprak. De Haagse clubleiding heeft aangegeven dat De Vries op zijn besluit mag terugkomen en dat men graag de onderhandelingen wil hervatten.

Het is overigens nog niet bekend of eerste doelman Jaroslav Drobný na dit seizoen nog actief zal zijn voor de club uit de Den Haag.

Uitspraken Wiegel laten Van der Laan koud

Icoon PolitiekFractievoorzitter Lousewies van der Laan van D66 kan niet wakker liggen van de uitspraken van VVD-coryfee Hans Wiegel van vrijdag. Die stelde tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Groningen dat D66 na de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar fijn buiten kan gaan spelen.

"Hij doet mij denken aan die leuke oude mannetjes van de Muppet-show", sprak ze tegenover het Radio 1 Journaal. De politica van de veelgeplaagde partij verwees daarmee naar het duo Statler en Waldorf, twee karakters uit de poppenserie die vanaf het balkon kritiek op alles en iedereen geven. "Hij is een gewoon lid van de VVD", zo sprak Van der Laan over Wiegel. "Die roept maar wat."

Ze wees er ook op dat Wiegel binnen de VVD geen officiële functie bekleedt en dat zijn kritiek haar mede daarom niet kan boeien. Overigens wordt zijn naam wel genoemd als mogelijke kandidaat-premier voor de VVD, al zei de fractievoorzitter van de liberalen, Jozias van Aartsen, hem nog niet gepolst te hebben voor de functie.

Statler & Waldorf
Statler & Waldorf


Met dank aan izmie voor de submit.

'Van der Vaart had WK kunnen missen'


Het had niet veel gescheeld of Rafael van der Vaart had het Wereldkampoenschap gemist. Dit zegt de middenvelder vandaag in de Telegraaf.

Van der Vaart brak in december zijn linkerenkel. Hierdoor kon hij meteen geopereerd worden aan zijn andere enkel, die hem al sinds zijn Ajax-tijd last bezorgde. Van der Vaart besloot eerder zich pas na het WK te laten opereren en met een ingetapet been te spelen.

"Het was door een zwakke plek in mijn bot niet de vraag óf ik mijn enkel zou breken, maar slechts wanneer", zegt de middenvelder van Hamburger SV. "Was het twee of drie maanden later gebeurd, dan had ik het wereldkampioenschap op mijn buik kunnen schrijven."

Van der Vaart is twee maanden uit de roulatie geweest en komt vandaag in de topper tegen Bayern München weer in actie.

Irvine start eigen F1-team

Na David Richards wil nu ook Eddie Irvine een eigen team starten. Hij heeft een deal gesloten met een Russische miljardair om in 2008 te debuteren in de Formule 1.

Irvine zou al jarenlang terug willen keren naar de Formule 1, maar dan als teambaas. Het feit dat er voor 2008 geen 48 miljoen dollar betaald hoeft te worden om een nieuw team in te schrijven, heeft hem doen beslutien om met een eigen team te beginnen. "We willen een nieuw team starten, omdat er op dit moment geen teams te koop zijn," aldus Irvine.

De Ier, die in het verleden onder andere bij Ferrari en Jordan heeft gereden, heeft voor de financiering Roustam Tariko bereid gevonden. De Russische miljardair is rijk geworden met de verkoop van wodka. "Roustam wil een Russisch team en van zijn eigen merk een wereldmerk maken," legt Irvine uit. "Het gaat erg moeilijk worden, maar als ik terugkom in de Formule 1 zal dat voor de lange termijn zijn."

DS Lite meteen uitverkocht na lancering

De verkoop van de Nintendo DS Lite, de vernieuwde uitvoering van de Nintendo DS, is afgelopen donderdag in Japan gestart en binnen enkele uren was de handheld alweer uitverkocht. Nintendo verwacht in Japan deze maand 450.000 DS Lites te verkopen. Van de huidige versie verwacht het deze maand evenwel nog 200.000 stuks af te zetten.

De Nintendo DS Lite is eind januari aangekondigd en is in de markt gezet om de huidige versie te vervangen. Rond september zou de oude versie uitgefaseerd moeten zijn. De voordelen van de Lite-versie tegenover de normale versie zijn legio: hij is compacter, de schermen zijn helderder en energiezuiniger, de accu gaat langer mee (vijftien uur) en er zit een vernieuwde oplader bij. Daarnaast is de afwerking van het apparaat onder handen genomen: de knoppen en luidsprekers plus de microfoon zijn geherpositioneerd, wat de usability van het apparaat kennelijk zal verbeteren.

Vooralsnog is het niet bekend wanneer de Nintendo DS Lite in Amerika en Europa uitgebracht wordt.

Filmmaker verbolgen over 'leugens' SP

Agnes KantFilmmaker René Roelofs is verbolgen over kritiek vanuit de Socialistische Partij (SP). Roelofs maakte in 2002 een documentaire over de Haagse politiek, en volgde daarin onder andere SP-Kamerlid Agnes Kant. Hij bracht daarbij de stekelige verhouding tussen Kant en SP-roerganger Jan Marijnissen in beeld.

In het boek 'Vrouwen op het Binnenhof' van voormalig journaliste Wouke van Scherrenburg vertelt Kant een trauma te hebben overgehouden aan de uitzending van de docu. Roelofs is een 'rattige' filmmaker die met voorbedachte rade SP-voorman Marijnissen in een kwaad daglicht wilde stellen, zo laat de politica weten. Toppunt is een gesprek tussen Marijnissen en Kant in de wandelgangen van de Tweede Kamer, waarbij duidelijk te zien is dat Kant geëmotioneerd raakt. "Ik hoorde toen iets heel ergs over iemands persoonlijke leven. Dat had niets met de politiek te maken", stelt Kant anno 2006. "Die scènes zijn uit hun context gehaald!"

Kort voordat de film in 2003 op televisie werd uitgezonden had Kant haar bedenkingen al eens geuit. "Als deze film zo op televisie wordt uitgezonden, is dat dodelijk voor de Haagse politiek", zei Kant in augustus 2003. Roelofs is de kritiek vanuit socialistische hoek onderhand beu. "We hebben gewoon gefilmd wat we in de wandelgangen gezien hebben." In een filmpje op de site van de Volkskrant toont de regisseur aan dat de discussie wel degelijk politiekgetint was. Uit flarden van het gesprek is op te maken dat er gesproken wordt over een debat met toenmalig LPF-minister Bomhoff, waarin Kant volgens Marijnissen een slechte beurt had gemaakt.

Ook uit andere beelden zou duidelijk blijken dat de verhouding tussen de SP-voorman en de vice-fractievoorzitter moeizaam was. "Je zou zeggen dat die relatie niet echt helemaal goed is. Sinds mijn film ben ik er niet meer bij geweest, maar toen was dat evident", aldus Roelofs.

---
Het filmpje op de site van de Volkskrant.

Klassen veruit de sterkste op 3.000 meter

Cindy Klassen heeft de 3.000 meter bij de vrouwen op haar naam geschreven tijdens de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen. Met 4.02,79 reed de Canadese een nieuw baanrecord.

De eerste Nederlandse vrouw die in actie moest komen was Carien Kleibeuker, zij moest alleen in de eerste rit rijden. Kleibeuker, die wat teleurstelde op de Ooympische 5.000 meter, kwam in Heerenveen een stuk beter uit de verf en eindigde in een tijd van 4.10,69. Helen van Goozen moest het in de tweede rit opnemen tegen de Japanse Nami Nemoto. Ze wist de rit wel te winnen, maar de tijd van 4.18,01 was wat teleurstellend.

De Russische Svetlana Vysokova bedreigde de snelste tijd van Kleinbeuker wel, maar kwam op de finish viertienden tekort. De tijd van Kleibeuker overleefde de dweilpauze, en ook de Japanse Maki Tabata en Marja Vis wisten in de eerste rit na de dweil de tijd van Kleibeuker niet te verbeteren.

De Noorse Maren Haugli was de eerste die onder de tijd van Kleibeuker kroop. Met een tijd van 4.05,22 schaatste de jonnge Haugli een nieuwe persoonlijk en een nieuwe nationaal record. Claudia Pechstein reed even onder het baanrecord maar moest dat schema op einde van de rit loslaten, met 4.05,11 was ze elfhonderdsten sneller dan Haugli.

Klassen moest het in de laatste rit opnemen tegen de olympisch kampioen op de 5.000 meter, Clara Hughes. Hughes kwam er tegen haar landgenote niet aan te pas, Klassen pakte de dagwinst en tevens de Wereldbeker 3.000 en 5.000 meter gecombineerd

Zowel Renate Groenewold, Ireen Wust als de Duitse Anni Friesinger hadden zich voor de 3.000 meter afgemeld.

Uitslag 3.000 meter vrouwen:

#NaamTijdVerschil
1Cindy Klassen, Can4.02,79xxxx
2Claudia Pechstein, Dui4.05,112,32
3Maren Haugli, Noo4.05,222,43
4Daniela Anschütz-Thoms, Dui4.05,372,58
5Kristina Groves, Can4.06,503,81
8Carien Kleibeuker NED4.10,697,90
10Marja Vis, NED4.12,36xxx

Eindklassement Wereldbeker 3.000 en 5.000 meter gecombineerd:

#NaamLandPunten
1Cindy KlassenCan500
2Claudia PechsteinDui385
3Kristina GrovesCan299
4Clara HughesCan294
5Daniela Anschütz-ThomsDui261

Troubles in paradise?

De laatste tijd doet links het weer enorm goed in de peilingen. Blijkbaar is de burger niet meer blij met de huidige gang van zaken. PvdA, GL en SP staan zelfs op een meerderheid op dit moment. De SP heeft nog nooit zoveel stemmen gehad als nu, dus je zou denken dat alles op rolletjes loopt.

Toch is er op dit moment wat aan het licht gekomen. Documentairemaken René Roelofs maakte een documentaire over vrouwen in politiek Den Haag genoemd "Vrouwen op het Binnenhof". Agnes Kant zegt nu een trauma aan deze film te hebben overgehouden omdat Roelofs volgens haar Marijnissen expres in een kwaaddaglicht heeft gezet. Op de site van de volkskrant is het volgende filmjpe te zien waarin Roelofs de uitspraken van Kant probeert te weerleggen. Helaas hebben we niet de hele documentaire en enkel de kant van Roelofs, maar de beelden spreken toch wel voor zichzelf.

Probeert Roelofs nu echt de relatie tussen Kant en Marijnissen in een kwaad daglicht te zetten of is Marijnissen gewoon een botte lul naar Kant toe?

Bevolking NL negatief over liberalisering

Icoon EnquêteDe Nederlandse bevolking is niet echt te spreken over het liberaliserings- en privatiseringsbeleid dat de overheid in de afgelopen jaren heeft gevoerd. Liefst 69 procent van de Nederlanders wil dan ook afzwakking van dat beleid, zo blijkt uit een onderzoek dat Maurice de Hond in opdracht van de Socialistische Partij (SP) uitvoerde. Daaruit blijkt ook dat slechts tien procent van de Nederlanders positief is over de privatiseringen die de overheid in de afgelopen 25 jaar doorvoerde, terwijl 63 procent deze juist betreurt.

Zo blijkt de privatisering van de Nederlandse Spoorwegen in de ogen van de bevolking meer kwaad dan goed te hebben gedaan: driekwart van de Nederlanders beschouwt deze als mislukt, 63 procent zou de privatisering graag teruggedraaid zien. Ook is 55 procent van de bevolking ontevreden over de liberalisering binnen de energiesector. Ook die binnen het streekvervoer en de taxibranche wordt als een verslechtering gezien in de ogen van respectievelijk 52 en 48 procent van de Nederlanders. Hogere prijzen, een slechtere dienstverlening en kwaliteit en de indruk dat de winst belangrijker worden geacht dan de mens zijn veelgenoemde klachten. Wel is een kleine meerderheid positief over de gevolgen die de liberalisering binnen de telefoniemarkt met zich meebracht.

Voor SP-voorman Jan Marijnissen geven de resultaten van het onderzoek genoeg aanleiding om een einde te maken aan "de golf van privatiseringen en liberaliseringen". In de eerste plaats zou hij het wetsvoorstel van minister Brinkhorst van Economische Zaken om de energiebedrijven te splitsen het liefste weggestemd zien, aangezien er in zijn ogen "al veel te veel verkwanseld is uit een blind geloof in alsmaar meer marktwerking".

Bedreigde advocaat ziet af van moordzaak

Icoon MisdaadEen advocaat die de hoofdverdachte van een gruwelmoord op een 23-jarige joodse Parijzenaar zou verdedigen, ziet daar bij nader inzien toch vanaf. Norbert Goutmann verklaarde vandaag niets meer met de zaak te maken te willen hebben. De raadsman zegt ontsteld te zijn over de vele telefoontjes die hij ontving, 'waarvan een aantal zeer agressief'.

Goutmann heeft de onderzoeksrechter op de hoogte gesteld van zijn beslissing. Hij stond de hoofdverdachte, de 25-jarige Youssouf Fofana, in 1999 ook al eens in een rechtszaak bij. Door de moeder van Fofana was hij benaderd om de cliënt opnieuw te verdedigen. De 25-jarige verdachte is vandaag overgedragen aan Frankrijk, nadat hij gevlucht was naar Ivoorkust. Fofana is de leider van 'de bende van de barbaren', die de 23-jarige Ilan Halimi drie weken lang martelde in een kelderbox. Kort nadat het slachtoffer werd aangetroffen bij een spoorlijn, overleed hij aan de gruwelijke verwondingen die hem waren toegebracht.

Davis troeft Bos af in baanrecord

Shani Davis heeft de 1.000 meter gewonnen bij wereldbekerwedstrijden in Heerenveen. De Amerikaan geeft daarmee zijn eindzege in de wereldbeker nog meer glans.

Davis kwam na een middelmatige opening van 17,00 tot een eindtijd van 1.08,91, goed voor een nieuw baanrecord. Jan Bos finishte op 0,09 als tweede, na een uitstekende slotronde. Jeremy Wotherspoon zette een degelijke race neer en bemachtigde de derde plek. De grote verrassing was de Rus Aleksei Proshin, die in 1.09,56 knap vierde werd.

Naast Bos plaatsten ook Groothuis, Nijenhuis en Van Velde zich bij de eerste tien. Remco Olde Heuvel eindigde als zestiende. Erben Wennemars liet de wedstrijd aan zich voorbij gaan. In het eindklassement staan er geen Nederlanders bij de eerste vijf. Davis is de oppermachtige nummer één: hij won elke wedstrijd waar hij aan de start verscheen.

Uitslag 1.000 meter mannen:

#NaamTijdVerschil
1S. Davis (USA)1.08,91xxxx
2J. Bos (Ned)1.09,000.09
3J. Wotherspoon (Can)1.09,340.43
4A Proshin (Rus)1.09,560.65
5S. Groothuis (Ned)1.09,610.71
7B. Nijenhuis (Ned)1.09,840.93
9G. van Velde (Ned)1.09,971.06
16R. Olde Heuvel (Ned)1.10,541.63

Eindklassement Wereldbeker 1.000 meter:

#NaamLandPunten
1S. DavisUSA750
2J. CheekUSA418
3J. WotherspoonCAN399
4E. WettenNOO396
5C. FitzRandolphUSA365

Legend of Mir 3 open bèta van start

iEntertainment Network is gisteren van start gegaan met de open bèta van het spel Legend of Mir 3, een MMORPG met wereldwijd meer dan een miljoen spelers. Legend of Mir 3 bevat meer dan 40 maps, 15 uitgebreide Quests met meer dan 100 stages en dagelijks andere quests. Je kunt de open bèta client downloaden van GamersHell of van de officiële site. Andere mirrors zijn welkom.




Mirror #1
Mirror #2

Honderd ontslagen bij Lionhead Studios

De ontwikkelstudio van Peter Molyneux, Lionhead Studios, heeft bekend gemaakt dat het het aantal werknemers met honderd gaat reduceren. De ontslagen vallen vanwege tegenvallende verkoopcijfers van met name The Movies. Lionhead heeft er derhalve toe besloten het aantal ontwikkelteams te reduceren van drie naar twee.

Support voor The Movies zal echter blijven bestaan en ook de add-on ervoor is (nog) niet gecanceld.


The Movies - niet zo succesvol als gehoopt

Politie vindt 2800 kilo hasj in Huissen

Icoon Politie De politie heeft gisteren een megapartij hasj gevonden. In een auto en in een pand aan de Industrieweg in Huissen lag maar liefst 2800 kilo, met een straatwaarde van zeker 14 miljoen euro. Volgens de politie kan de straatwaarde nog oplopen tot 20 miljoen euro, als het om kwaliteitshasj blijkt te gaan.

De politie hield het gebouw al enige tijd in de gaten na een tip. Tot dusverre is alleen de 39-jarige eigenaar van de auto gearresteerd, maar de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Met dank aan kL0j00h voor de submit.

Schutter domino-mus massaal bedreigd per mail

De man die vorig jaar bij de voorbereiding van Domino Day in het Frisio Expo Centre een mus doodschoot, heeft naar aanleiding van die 'brute vogelmoord' maar liefst 1.800 dreigmails ontvangen. De schutter, die in december veroordeeld werd tot 200 euro boete, zegt dat vandaag in het AD.

Het dagblad citeert: ''Ze zouden mijn vrouw komen verkrachten. Een ander beloofde me zo neer te schieten dat ik voor de rest van mijn leven verlamd was. En ze zouden met een stanleymes mijn ogen uitsnijden, zodat ik nooit meer kon richten.'' De politie heeft alle mails onderzocht maar heeft geen aanhoudingen verricht.

De woede onder de mussenliefhebbers is kennelijk weer gekoeld. De bedreigingen zijn volgens de 'muskiller' nu namelijk achter de rug. De dominomus (zie foto) bevindt zich tegenwoordig in opgezette toestand in het Natuurmuseum te Rotterdam.

Wüst wint met nieuw baanrecord 1.000 meter

Tijdens de finale van de wereldbeker in het Heerenveense Thialf heeft Ireen Wüst de 1.000 meter op haar naam geschreven.

De Olympisch kampioen op de 3.000 meter reed met 1.15,46 een nieuw baanrecord en was daarmee drietienden sneller dan de nummer twee, Anni Friesinger, die wel wel de wereldbeker op deze afstand won. Als derde eindigde de Italiaanse Chiara Simionato met een tijd van 1.15,96.

De andere vier Nederlandse vrouwen eindigden bij de beste acht, Timmer pakte de vierde plaats, Gerritsen de vijfde, De Loor zesde en Paulien van Deutekom eindigde als achtste.

Uitslag 1.000 meter vrouwen:

#NaamTijdVerschil
1Ireen Wüst, NED1.15,46xxxx
2Anni Friesinger, Dui1.15,750,29
3Chiara Simionato, Ita1.15,960,40
4Marianne Timmer, NED1.16,440,98
5Annette Gerritsen, NED1.17,261.40
6Barbara de Loor NED1.17,361.50
8Paulien van Deutekom, NED1.17,721,77

Eindklassement Wereldbeker 1.000 meter meter:

#NaamLandPunten
1Anni FriesingerDui620
2Chiara SimionatoIta576
3Jennifer RodriguezUsa400
4Svetlana ZhurovaRus376
5Els MurrisNED329

Danny Schenkel langer bij Sparta

Sparta en Danny Schenkel hebben overeenstemming bereikt over een vierjarig contract dat de centrale verdediger tot medio 2010 aan de Rotterdamse club verbindt. Zijn huidige contract loopt deze zomer af.

Schenkel debuteerde in 1999 in het betaalde voetbal bij Telstar en was daar tot 2002 actief. Daarna maakte hij de overstap naar Sparta. In zijn loopbaan speelde de verdediger tot afgelopen weekend 177 wedstrijden, waarin hij dertien keer scoorde.

Trio spelers weg bij NAC

Yvo van Engelen, Wilmer Kousemaker en Benny Kerstens hebben van de clubleiding van NAC Breda te horen gekregen dat ze niet voorkomen in de toekomstplannen van de Brabanders en daarom op zoek moeten naar een andere werkgever.

Met name het vertrek van Van Engelen is opmerkelijk te noemen. De verdediger verlengde eerder dit seizoen nog zijn contract en onder de vorige trainer Ton Lokhoff behoorde de 20-jarige speler regelmatig tot de basiself.

"Het is heel teleurstellend voor die jongens, maar voor de laatste zeven weken wilde ik de groep nog kleiner maken. Met een kleinere groep kweek je ook nog meer eenheid en heb ik er nog meer grip op, hoop ik. Kerstens, Van Engelen en Kousemaker kunnen zich richten op het beloftenteam, dat speelt de komende periode twee keer per week. Daar kunnen ze zich in de kijker spelen", aldus coach Cees Lok over het vertrek van de drie spelers.

'Wees eerlijk tegen Turkije, zeg nee'

Icoon EuropaDe Oostenrijkse vice-kanselier en minister van Verkeer Hubert Gorbach maant de Europese Unie (EU) duidelijk te zijn tegen de aanvraag tot toetreding van Turkije en glashard nee te zeggen. Op een bijeenkomst van Europese verkeersministers zegt hij dat de manier waarop de EU handelt niet eerlijk is jegens Turkije. "Als we doen alsof we in staat zijn om een land als Turkije op te nemen, negeren we de werkelijkheid. Want dat zijn we niet", meent Gorbach, lid van de rechts-populistische BZÖ geleid door Jörg Haider. "We hebben hen wel die indruk gegeven, ten onrechte."

Gorbach heeft het niet goed op met heimelijke politici die niet recht voor hun raap zijn. Zij die "net doen alsof ze Turkije zo snel mogelijk een volledig lidmaatschap willen aanbieden of dat zelfs in het vooruitzicht stellen", zijn volgens de Oostenrijker een schande omdat ze daarnaast in eigen land zeggen "dat ze dat helemaal niet willen", zo meent hij.

Ook over tien jaar zal Turkije volgens Gorbach niet klaar zijn voor toetreding tot de EU. "Volgens mij is Turkije domweg niet geschikt als lidstaat - door zijn geschiedenis, zijn geografie en door zijn potentieel voor conflict." Zijn eigen land Oostenrijk lijkt volop achter de vice-kanselier te staan. Maar liefst tachtig procent van de bevolking is tegen het Turkse lidmaatschap.

Maandag gaat een burgerinitiatief uit tegen waarin Oostenrijkers zich kunnen uitspreken tegen de toenemende Brusselse bemoeienis. Zo zijn onder het motto 'Stop de EU waanzin' door het hele land posters opgehangen waar gesluierde vrouwen en de tekst 'Is dit onze toekomst' opstaan.


Hubert Gorbach

DVD: Star Trek: Enterprise - Seizoen 4

Misschien wel de meest toegankelijke Star Trek serie ooit, Star Trek Enterprise, speelt in de tijd voor de beroemde James T. Kirk en de bemanning van zijn USS Enterprise. Helaas vielen de kijkcijfers tegen en hielden de fans de serie gedurende het tweede en derde seizoen in de lucht.

Het vierde seizoen kreeg veel positieve reacties en de serie was inmiddels al populairder geworden onder de Trekkies, maar de kijkcijfers bleven laag en Paramount maakte bekend dat het vierde seizoen het laatste seizoen zou worden. Dat seizoen is inmiddels op DVD verkrijgbaar.


Speed gelooft niet in voordeel V10

Volgende week zullen we met eigen ogen kunnen zien of Scuderia Toro Rosso voordeel haalt uit het rijden met de gelimiteerde V10. Voorlopig ontkent Scott Speed dat dit het geval is.

De beslissing om Minardi, en daarmee nu Scuderia Toro Rosso, dit jaar nog met een gelimiteerde V10 te laten rijden heeft al veel stof doen opwaaien. Niet toevallig concurrent Midland zette de aanval in op het in hun ogen onterechte voordeel dat Scuderia Toro Rosso heeft en verschillende teams volgden. Verwacht wordt dat de FIA in de eerste paar races nadrukkelijk zal bekijken of de gelimiteerde V10 voordeel oplevert, om eventueel daarna de regels aan te passen.

Vanuit het kamp van de rooie stier opent nu Scott Speed de tegenaanval: "Op dit moment geeft het ons geen voordeel in performance. Misschien hadden we aan het begin van het jaar het voordeel van meer betrouwbaarheid. (...) De V8's worden ontwikkeld en evolueren en ze breken nu al circuitrecords die uit het V10-tijdperks stammen."

De Amerikaan vervolgt: "We houden onze vingers gekruisd dat ze de V8's niet zo snel ontwikkelen tot het niveau dat wij daardoor totaal niet competitief meer zijn. Zoals het er nu voor staat denk ik dat het redelijk gelijk is."

Nederlanders vast in Marokko na homoseks met jongens

MisdaadIn Marokko zijn afgelopen week drie Nederlanders aangehouden wegens seks met Marokkaanse jongens. De drie betaalden voor de seksuele diensten. Eén van Nederlanders had seks met minderjarigen.

Hoofdverdachte is de 40-jarige Michel E. uit Breugel. Hij had in zijn appartement in Marrakesj de 16-jarige Mohamed Amine D. op bezoek. Ook werd bij hem de 18-jarige Mohammed Reda El E. aangetroffen. Volgens de politie kende Michel E. beide jongens al twee jaar en betaalde hij hen tussen de 10 en 20 euro per keer. De ontmoetingen vonden plaats als E. op vakantie was in Marrakesj.

De andere twee Nederlanders, Cees van der B. (57) en Paul K. (57) uit Utrecht, werden opgepakt toen zij naar een pornofilm keken met Marokkaanse jongemannen van 20 en 25 jaar.

Michel E. zou zich in ieder geval schuldig hebben gemaakt aan pedofilie, door seks te hebben met minderjarigen; hierop staat 4 jaar celstraf. De twee Utrechters worden schuldig geacht aan het betaald seks hebben. Ook dat is verboden in Marokko en daarop staat maximaal 2 jaar cel. In het Noord-Afrikaanse land is homoseks overigens sowieso strafbaar.

Sekstoerisme
Volgens de Marokkaanse stichting 'Touche pas à mon enfant' (blijf van mijn kind af) zijn bovenstaande zaken slechts het topje van ijsberg. Het sekstoerisme in Marrakesj is volgens de stichting de laatste jaren enorm toegenomen.

Vaak worden de minderjarigen geronseld door speciale gidsen die ze aanbieden aan de buitenlandse toeristen, aldus een woordvoerster van de stichting. Volgens haar zijn er meerdere pedolfilienetwerken in Marokko actief.

Gevangen Lil' Kim vreest lekkende tieten

Lil' Kim is bezorgd. De rapster, die momenteel in een gevangenis in Philadelphia verblijft, vreest dat haar borstimplantaten lekken en zou medische verzorging nodig hebben. Lil' Kim (echte naam: Kimberly Jones) werd in juli veroordeeld tot een celstraf van een jaar en een dag wegens het plegen van meineed in een rechtszaak.

"Blijkbaar is ze bezorgd dat haar tieten lekken", vertelde een anonieme bron aan de New York Daily News. "Ze zou ernaar moeten laten kijken." Een woordvoerster van Lil' Kim ontkende de gezondheidsproblemen. Ook Justitie wilde niet ingaan op de geruchten, aangezien medische gegevens van gedetineerden nooit naar buiten worden gebracht. Volgens een zegsvrouw staan gevangenen continu onder medisch toezicht.

Volgens plastisch chirurg Steve Fallek zijn implantaatinfecties zeldzaam. "Maar als ze echt lekken dan zouden ze moeten worden verwijderd", zo verklaarde de arts in de Amerikaanse media. Hij wees daarbij op de tengere gestalte van de zangeres in combinatie met de enorme voorgevel. "Indien er fysieke problemen optreden, dan is het het beste om de implantaten te vervangen door kleinere exemplaren."

Met dank aan Vince_Taylor voor de submit.

[WRC] Solberg aan de leiding in Mexico

De coureurs van de World Rally Championship gingen gisteren weer van start in Mexico. De Noor Petter Solberg had een fantastische dag, hij werd de leider in het klassement aan het eind van de dag. De regerend wereldkampioen, de Fransman Sébastien Loeb, volgde met gepaste afstand op plaats drie. De leider in het algemeen klassement, de Fin Marcus Grönholm, had problemen in Mexico. In proef vier beschadigde de Fin zijn versnellingsbak en even later kwam Grönholm vast te zitten in een geul en moest opgeven.

Solberg, de winnaar van vorig jaar, presteerde goed op de eerste proef. De Noor wist de proef als eerste te finishen met Loeb en Grönholm op plaats drie en vier. Grönholm had het nadeel dat hij op elke proef als eerste van start moest gaan. Hij maakte daarmee de baan voor iedereen schoon van obstakels. Als tweede eindigde de Fin Mikko Hirvonen, na afloop zei hij het volgende: "De weg is al schoon gemaakt door de rijders voor mij en daar moet ik mijn voordeel uit halen. Mijn tactiek is de oudste in de rally sport, gewoon plank gas!" Op de tweede proef wist Solberg wederom de overwinning te behalen. Hirvonen eindigde als tweede op twee seconden achterstand. Grönholm en Loeb eindigde wederom op respectievelijk plaats drie en vier met dertien en veertien seconden achterstand. Op de derde proef van de dag wist Solberg zijn positie te versterken. De Noor kwam 2,3 seconden sneller binnen dan de nummer twee Hirvonen.

Na de eerste reparatiemogelijkheid van de dag gingen de coureurs weer op pad. Solberg wist zijn vierde overwinning op rij te pakken. Toen Solberg klaar was met zijn proef, moest de eerder gestarte Grönholm nog binnenkomen. Negen kilometer na de start van de proef remde Grönholm te laat voor een bocht en rolde daarbij in een geul en was het einde oefening voor de Fin. Op 1,1 seconden eindigde Grönholm's teamgenoot, Hirvonen, op een tweede plaats. De vijfde proef kende ook een slachtoffer. De privateer Chris Atkinson in zijn Subaru raakte een steen die midden op de weg lag, de Australiër sloeg daarna over de kop en kon zijn weg niet meer vervolgen. Voor het eerst kwam Solberg niet als snelste over de finish. Loeb pakte deze proef, de Noor pakte een derde plaats. De constant rijdende Hirvonen pakte wederom een tweede plaats. De laatse proef van de dag was ook voor Loeb, de Fransman zette goede tijden neer op de laatste paar proeven en is vastberaden om deze rally te gaan winnen. Solberg werd vierde achter Hirvonen en de Oostenrijker Martin Stohl.

Stand na dag één

#NaamMerkTijdVerschil
1P. Solberg (NOR)Subaru Impreza WRC 20061:27:44-
2M. Hirvonen (FIN)Ford Focus RS WRC 061:27:4900:04.8
3S. Loeb (FRA)Citroën Xsara WRC1:27:5400:09.5
4M. Stohl (AUT)Peugeot 307 WRC1:29:3001:45.9
5D. Sordo (ESP)Citroën Xsara WRC1:29:4602:01.3
6M. Wilson (GBR)Ford Focus RS WRC 041:30:4102:56.2
7H. Solberg (NOR)Peugeot 307 WRC1:33:2205:37.3
=G. Mac Hale (IRL)Ford Focus RS WRC 051:33:2205:37.3
9T. Arai (JPN)Subaru Impreza STI1:35:0707:22.8
10R. Trivino (MEX)Peugeot 206 WRC1:36:1108:26.4

Nieuwe screenshots Parkan II

Van de nieuwste game van ontwikkelaar Nikita, Parkan II, zijn een twaalftal nieuwe screenshots verschenen op Worthplaying. Parkan II is een 3D ruimtesimulator waarin je ook je ruimteschip kunt verlaten wanneer je op een planeet bent om aldaar de actie te voet voort te zetten.

In het spel krijgen spelers de mogelijkheid een groot aantal locaties te bezoeken waaronder verschillende planeten en hun manen, enorme ruimtestations en gigantische ruimteschepen. De gameplay van de game zal volledig open liggen waardoor je de mogelijkheid hebt om bijvoorbeeld een vredige handelaar te worden tot zelfs een piraat.

Spelers hebben de mogelijkheid tot het bemannen van een groot aantal voertuigen welke ook allemaal te upgraden zijn. Daarnaast kan de speler een enorm leger van robots opbouwen om de republiek ten val te brengen planeten over te nemen.








Xbox 360 camera functies getoond

Eindelijk is het zover; we kunnen de Xbox 360 camera nou ook eens in actie zien. Bewegend materiaal is er nog niet, maar van Microsofts event Xfest in februari zijn enkele screens verschenen die een aantal functies tonen.


Dit is de video chat functie. Niet alleen zie je jezelf in beeld, de omtrek van jezelf komt in de achtergrond in beeld. Volgens de bron was de videokwaliteit en aantal FPS zeer goed.


De zogenaamde digimask functie. De camera neemt één frontaal shot van je hoofd en één van de zijkant en genereert zo jouw gezicht.


En dat komt er dan zo uit te zien. Het gezicht kan niet echt geanimeerd worden, maar je kan wel handmatig de mond openen en het gezicht in real-time ronddraaien. Je gezicht 'inscannen' duurt zo'n vijf minuten.


Last but not least; de in-game functie. In dit geval zie je de binnenkant van een tank, met je tegenstander op het dashboard.

Een release van de camera zou in de herfst gepland staan. Eerder meldden we al dat het apparaat wellicht twee camera's zou gaan gebruiken om jou in 3D te zien. Hier zijn nog geen functies voor getoond.

Atlus gaat DS RPG Contact uitgeven

Nog meer goed nieuws van Atlus, de RPG Contact (Nintendo DS) zal door hen uitgegeven worden komende zomer. De game komt in mei uit in Japan en wordt ontwikkeld door Grashopper (Killer 7). Contact is volgens Atlus een aparte RPG met bijzondere elementen. Tevens zal de game via wi-fi tegen en met elkaar gespeeld kunnen worden: Contact is the rare breed of quirky RPG that attracts a rabid fanbase with its whacked-out story, setting, and characters. I'm excited that gamers will be able to spread the fever to thousands of others with Nintendo Wi-Fi Connection.

About Contact

The klaxon alarm is shrieking! Something is wrong! The Professor wrestles his damaged spaceship to a crash landing on a mysterious planet.

In the aftermath of the crash, The Professor discovers that the power sources of his ship, known as Cells, have been scattered across the surface of this strange world. To retrieve them all, The Professor enlists the aid of a brave young man named Terry—and a brave video game player known as you! The Professor and Terry will ask for your help during the course of the adventure, using the Nintendo DS to “contact” you along the way.

Will The Professor gather the Cells and return to outer space? Will you learn the goal of the mysterious organization that seeks to gather the Cells for itself? The future of an entire world has been placed in your hands!

Contact Key Features

Abundant gameplay activities including animal-training, item-collecting, monster-hunting, and old-school mini-games!
Dual-screen functionality with mission maps, interior/exterior viewpoints, and more!
Real-time combat with special abilities and powerful “Decal Attacks”!
Character design by Atsuko Fukushima, whose credits include the PSP hit PoPoLoCrois!

Pranjic mist match tegen PSV

SC Heerenveen zal zaterdag zonder Danijel Pranjic aantreden tegen PSV. De middenvelder uit Kroatië ondervindt nog teveel hinder van een blessure aan zijn lies.

Pranjic heeft al geruime tijd last van zijn lies en de medische staf van de Friezen wil hem nu volledige rust geven, in de hoop dat de speler volledig kan herstellen.

Ook Jeroen Drost heeft last van zijn lies, maar coach Gertjan Verbeek neemt hem mogelijk nog wel mee naar Eindhoven.

Vanessa Atkinson naar finale New York

De Haagse squash-topper Vanessa Atkinson heeft de finale bereikt van het Tournament of Champions in New York. De titelverdedigster won in de halve finale in vier games (9-3, 10-8, 9-10, 9-7) van de ervaren Engelse speelster Linda Elriani.

In de finale ontmoet Atkinson de Amerikaanse Natalie Grainger, nummer drie van de plaatsingslijst. Grainger schakelde in de andere halve finale het Ierse talent Madeline Perry uit met 9-0, 7-9, 0-9, 9-4, 9-1.

Voor Atkison is het de vierde finale op rij. Ze wist de afgelopen drie finales allen winnend af te sluiten.

Ronaldo buiten selectie Real Madrid gehouden

De coach van Real Madrid, Juan Ramon Lopez Caro, heeft Ronaldo buiten de selectie gelaten voor de competitiewedstrijd zaterdagavond tegen Atletico Madrid.

Vorige maand zei de 29-jarige voetballer nog dat hij de Spaanse club misschien verlaten wil omdat de Braziliaan zich niet gewaardeerd voelt door de club en de fans. Op de website van Real Madrid meldt de club dat Ronaldo vanwege voetbaltechnische redenen niet meedoet aan de thuiswedstrijd tegen stadsgenoot Atletico.

Afgelopen woensdag speelde Ronaldo nog met Brazilië een oefeninterland tegen Rusland. In Moskou scoorde hij toen het enige doelpunt van de wedstrijd.

Hewitt naar laatste vier in Las Vegas

Lleyton Hewitt heeft de halve finale bereikt van het ATP-toernooi van Las Vegas. De als eerste geplaatste Australiër versloeg de ongeplaaste Duitser Philipp Kohlschreiber met 6-2 6-0. In de halve finale komt hij uit tegen Paul Goldstein.

De andere halve finale gaat tussen de als vijfde geplaaste Amerikaan James Blake en ongeplaatste Kroaat Ivo Karlovic. Karlovic plaatste zich voor de halve finale door de als derde geplaatste Spanjaard Tommy Robredo te verslaan met 7-6 6-4.

Er was ook Nederlands succes in Las Vegas, maar dan bij het dubbelspel. Rogier Wassen versloeg samen met Jeff Coetzee uit Zuid-Afrika het koppel Robredo/Verdasco met 7-6 3-6 10-1. Volgende ronde moeten zij tegen de gebroeders Mike en Bob Bryan.

'Wiegel hield fraude onder de pet'

Hans WiegelVVD-erelid Hans Wiegel is in opspraak gekomen omdat hij zou hebben nagelaten een miljoenenfraude te melden. Als president-commissaris van het computerbedrijf Copaco was hij in 2002 op de hoogte van een oplichtingszaak, maar hij besloot beleggers niet te waarschuwen en de kwestie uit het jaarverslag te houden.

In de zaak zijn inmiddels drie personen veroordeeld. Wiegel bevestigt dat hij destijds op de hoogte is gebracht, maar zegt na overleg met accountants en juridische adviseurs bewust niets naar buiten te hebben gebracht. "Wij konden en mochten hier niets over in het jaarverslag zetten, zo was en is onze opvatting", stelt de voormalig politicus nu. Hem was bekend dat de fraude kon leiden tot naheffingen en boetes van maximaal 24 miljoen euro.

Volgens Peter Paul de Vries, directeur van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), kan het absoluut niet dat er geen melding wordt gemaakt van een dergelijk fraudegeval. "Dat is zeer relevant voor de cijfers. Die zijn dus onvolledig. De accountant moet dit controleren, en de president-commissaris moet erop toezien dat deze informatie in het jaarverslag terechtkomt", meent De Vries. Onlangs stelde de VEB al dat Wiegel een potje maakt van zijn commissariaten. Niet alleen bij Copaco, maar ook bij drankbedrijf Wessanen en de door Maurice de Hond geleide IT-financierder Newconomy zou Wiegel zich schuldig hebben gemaakt aan vriendjespolitiek en onvoldoende zijn opgekomen voor de belangen van aandeelhouders.

CD: Madrugada - Live at Tralfamadore

Als ik een top 10 moest maken met beste zangers dan zouden Chris Cornell en Sivert Høyem de lijst aanvoeren. De eerste is wereldwijd bekend, de tweede bij lange na niet. Høyem is de leadzanger van de Noorse rockband Madrugada. De bands naam betekent in het Spaans "het uur voor zonsopgang", mystiek en diepzinnigheid? Ik vind van wel. Høyem heeft een dijk van een stem, één die even diep kan klinken als de Grand Canyon, uit kan halen als een agressieve panter en meer sfeer kan brengen dan 100 kaarsen en een kilo wierook.

Sauerbreij veertiende in WB-wedstrijd

Snowboardster Nicolien Sauerbreij is tijdens wereldbekerwedstrijden in Sint Petersburg als veertiende geëindigd op de parallel reuzenslalom.

Sauerbreij boekt met de veertiende plaats een van haar beste resultaten dit seizoen. Tijdens de Olympische Winterspelen haalde ze eveneens de achtste finales en daarin verspeelde ze een marge van anderhalve seconde in de tweede run.

Marieke Sauerbreij, het zusje van Nicolien, legde beslag op de 23e plaats. De zege was weggelegd voor de Oostenrijkse Doris Günther, die in de eindstrijd de Italiaanse Carmen Ranigler versloeg. Daniela Meuli, de winnares van olympisch goud, verzekerde zich van de derde positie.

Een gemiste kans

Racistische uitingen in voetbalstadions vormen, helaas, een probleem dat nog altijd niet is opgelost. De prachtige voetbalsport zou verstoken moeten zijn van het hersenloze gebral van sommigen, die menen dat in de naam van het supporterswezen alles geoorloofd is. In het oosten van Europa komt het regelmatig voor, zo blijkt tijdens duels om de Europacup. Donkere spelers worden begeleid door oerwoudgeluiden. Laat ons in Nederland niet roomser zijn dan de paus, want ook hier komen dit soort uitwassen soms nog voor. Een adequate oplossing voor dit probleem is er nog steeds niet.

Jamai wil vriendje in Nederland houden

Reinaldo BorgesIdols-winnaar Jamai Loman dreigt te worden gescheiden van zijn partner. Reinaldo Borges (foto), danser bij de musical The Lion King, heeft geen vaste verblijfsvergunning en moet wellicht Nederland verlaten als de show in augustus voor de laatste keer is opgevoerd.

De jonge zanger is er veel aan gelegen zijn Braziliaanse vriend in Nederland te houden. Een huwelijk wordt zelfs overwogen, hoewel Jamai dat een wel erg grote stap zegt te vinden. "Ik ben nog maar 19. Hij is 35", verklaart Jamai. Misschien dan toch Rita Verdonk maar eens lief aankijken. De eerste Idols-winnaar heeft zich in ieder geval al door de regering laten inpalmen om jongeren over te halen om te gaan stemmen aanstaande dinsdag.

De Zodiac leeft

Het is alweer een tijdje geleden dat Tapwave failliet is gegaan. Tapwave was het bedrijf achter de gameshandheld genaamd de Zodiac. Op FOK!games kun je nog een review van deze handheld lezen. Het grootste probleem van de Zodiac was de kleine hoeveelheid games exclusief voor deze handheld.

De community achter de Zodiac is echter nog steeds erg actief en er worden allerlei kleine games voor ontwikkeld. Een Franse website heeft nu een coding-wedstrijd uitgeschreven voor de Zodiac. Het is de bedoeling dat je een game maakt voor de Zodiac en de winnaar krijgt een WiFi-card en een 2GB SD-card. De tweede plaats krijgt ook een WiFi-card en een 1GB SD-card. De nummer drie krijgt een 1GB SD-card. De nummers vier tot en met acht krijgen een fantastische sporttas.

Het is de bedoeling dat er een los programma wordt geschreven en dat de resolutie 480*320 is. Er zit geen limiet aan de grootte van het programma. Je hebt ongeveer een maand de tijd om een programma te schrijven en volgens de website moet dit genoeg zijn om Doom 3 te porten naar de Zodiac.

WTF! NVU?

Anno 2006 is een online stemgedrag peilen zeker zo belangrijk aan het worden als de cijferstatistiekjes van Maurice de Hond en Nova. En voor die online peilingen is de stemwijzer de belangrijkste graadmeter geworden. Maar wat blijkt nu? Het stemadvies van deze stemwijzer lijkt de zwevende kiezer voor de gemeenteraadsverkiezingen met grote regelmaat richting de vrije nationalisten van de NVU te sturen, in de gemeentes waarin deze partij op de kieslijst voorkomt. Hoe kan dit? Zijn die Lonsdale-gabber-Dr. Martens-kaalkopjes (doorhalen wat niet van toepassing is) nou werkelijk zo politiek correct geworden? Ik heb - als Arnhemmer- de test ook gedaan en verdomd, direct boven de lokale partijen (die er allen ook een bijzonder populistisch programma op na blijken te houden) eindigt mijn stemadvies ook bij de NVU. WTF?

Het Instituut voor Politiek en Publiek (IPP), dat deze stemwijzer exploiteert, geeft doodleuk toe dat de partij, die verondersteld antisemitisch is en het nazisme verheerlijkt, als zodanig niet terug te vinden is in de partijprogramma's. Dus indien het programma van deze partij een aantal populistische standpunten inneemt, zoals "nee tegen de moskee" of "jongeren uit bijstand weer aan het werk of naar school", kunnen ze zonder problemen boven in de peilingen komen drijven, met thema's die veel leefbaren, liberalen en soms zelfs de geitenwollensokken van GroenLinks en SP soms niet zouden misstaan. Ook het manipuleren van de stemwijzer, door vaker dan eens je mening te peilen, blijkt op geen enkele manier te worden tegen gehouden. Lokale SP-lijsttrekker Gerrie Elfrink verwoordde met "Het probleem met die NVU is dat de stelling 'Hitler was best oké' of 'Anton Mussert moet gerehabiliteerd worden' ontbreekt." het grote probleem van deze stemwijzer. Maar is dat inderdaad zo?

Ik moest denken aan een tv-programma dat ik afgelopen zondag zag op Nederland 3. Een uitzending van het programma Tegenlicht, gewijd aan de mannen en de beweegredenen achter deze NVU. In een opvallende vrijheid van spreken kregen de heren 'politici' alle ruimte om uit te leggen waarom hún politieke mening de enige juiste is. Het werd een haast religieuze uitting van vrij- en volksnationalistisch denken, waarbij mij de gevoelens van verbazing, meelij en leedvermaak bekropen. Ze kwamen overigens geen van allen als bijzonder intelligent over, alhoewel Gruppenführer Constant Kusters een groot gevoel voor feitenkennis aan de dag legde -die hij even snel weer in z'n voordeel wist te draaien als het hem zo uitkwam. De demonstraties -meestal op zaterdagochtend richting een doods industriegebied of vrije uiterwaard gedirigeerd om rellen met antifa's te voorkomen- deden potsierlijk aan, met hun uniformen, vlaggen en stoere mannenpraat. De echte verheerlijking van Hitler bleef evenwel uit. Ook de Auswitch-lüge werd wijselijk niet aangeroerd en het hedendaagse nationalisme werd voornamelijk verwoord in een aanhoudende tirade tegen de kapitalisten, communisten, overheid en buitenlanders. Oké, die laatste dan weer wel. Maar "ze zullen op een nette manier 'mogen' vertrekken". Rechtsaf zeker.

-
Het programma "Voor Volk en Vaderland - Volksnationalisten van Nederland" wordt zaterdag ochtend 4 maart om 11.00 uur herhaald en is ook te bekijken via uitzendinggemist.nl.

Vier nieuwe shots Fire Department Episode 3

Van de simulator Fire Department Episode 3 zijn vandaag weer vier nieuwe screenshots verschenen op Worthplaying. In FDE3 krijg je te maken met verschillende noodgevallen waar de brandweer bij betrokken raakt, in deze situaties geef jij leiding aan het brandweercorps en moet je zorgen dat je mensenlevens red.

Ten opzichte van zijn voorgangers kent Fire Department Episode 3 enkele verbeteringen in de vorm van meer eenheden, verbeterde AI, vergroot realisme door physics toe te passen op rook en vuur, animaties met meer detail, grotere maps met meer detail en meer manieren om elke situatie tot een goed einde te brengen.




Ma Holloway gaat stichting oprichten

Natalee HollowayBeth Holloway Twitty, moeder van de op Aruba verdwenen Amerikaanse tiener Natalee Holloway, gaat een stichting oprichten. Met de International Safe Travels Foundation wil ze veiligheidstips geven aan jongeren die alleen op reis gaan, zo verklaarde ze afgelopen donderdag tijdens een toespraak voor een gehoor van scholieren.

De stichting zal onder andere een website starten, die moet voorkomen dat jongeren in de problemen komen tijdens hun vakantie. "Laat jezelf nooit in een situatie komen waarin je je niet kan verdedigen", zo hield Twitty de scholieren donderdag voor. "Dit is geen veilige wereld. Je bent niet veilig in een chatroom op het internet en je bent niet veilig op een exotisch eiland waar je met je vrienden bent."

Twitty hield haar voordracht onder andere met het oog op de 'Spring Break', die aanstaande maandag begint en waarin veel Amerikaanse studenten een korte vakantiereis plannen. Volgens haar kan hetgeen Natalee is overkomen, iedereen overkomen. Jonge reizigers zouden in groepen moeten reizen, en voorbereidingen moeten treffen zoals het mogelijk maken van internationaal bellen op hun gsm, zo verklaarde ze. Natalee Holloway verdween eind mei 2005. Tot de dag van vandaag is onduidelijk wat er met haar is gebeurd.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.