FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 28 november 2005

[Upd] Fortes Rodriquez waarschijnlijk geschorst

Hoewel hij weer in genade werd aangenomen bij RBC Roosendaal lijkt het er toch op dat José Fortes Rodriquez voorlopig niet zal spelen. De verdediger kreeg van de aanklager betaald voetbal een schikkingsvoorstel van drie duels.

'Het schaden van de belangen van de voetbalsport in het algemeen en/of het beledigen van scheidsrechter Temmink' is de reden dat Fortes Rodriquez een schorsing boven het hoofd hangt. Het voorval vond plaatst na de wedstrijd tegen Heracles Almelo. Fortes Rodriquez werd door zijn club ook al bestraft. Hij kreeg naast een officiële waarschuwing ook een geldboete. De verdediger heeft tot morgenochtend 10.00 uur om te reageren op de schikking.

Update
José Fortes Rodriguez heeft het schikkingsvoorstel van de aanklager van de KNVB geaccepteerd. Hij is dus voor drie wedstrijden geschorst.

Weening en De Goede wielren(s)ter van het jaar

Pieter Weening is vanavond in Den Bosch verkozen tot wielrenner van het jaar. Bij de dames ging deze titel voor de tweede maal naar Suzanne de Goede.

De 24 jarige Weening ontving de Gerrit Schulte Trofee uit handen van ere UCI voorzitter Hein Verbruggen. De Goede mocht opnieuw de Keetie van Oosten-Hage Bokaal in ontvangst nemen.

Pieter Weening brak dit jaar door in het profpeloton en werd bij het grote publiek vooral bekend in de achtste etappe van de Tour de France 2005. De etappe naar Gérardmer wist de Fries te winnen door in de sprint de Duitser Andreas Klöden te verslaan. Later in het seizoen won Weening ook nog een etappe in de ronde van Polen, hij werd hierin ook tweede in het eindklassement.

De Goede werd in 2002 ook al tot wielrenster van het jaar verkozen, toen voor haar wereldtitel bij de junioren. Dit jaar brak ze internationaal door, onder andere door een wereldbekerzege in Nieuw-Zeeland.

De Gerrie Kneteman Bokaal voor belofte van het jaar ging naar wielrenner/veldrijder Lars Boom. Bart Brentjes mocht opnieuw de Club 48 Trofee/Zilveren Spaak in ontvangst nemen voor beste off-road renner.

Joval verdedigt titel succesvol

De Nederlandse profbokser Raymond 'Hallelujah' Joval heeft zijn IBO wereldtitel in het middengewicht succesvol verdedigd in Melbourne tegen Shannan Taylor.

De 32-jarige Australiër moest het duel in de tiende ronde staken toen de scheidsrechter het onverantwoord vond om door te gaan gezien de uitputting en pijn die Taylor had. Joval scoorde daarmee zijn 35e zege in 39 wedstrijden en kwam zonder veel problemen uit het gevecht. Iets wat niet van Taylor kon worden gezegd, hij verliet de ring met twee gebroken ribben.

Voor de toekomst verwacht Joval minstens één groot titelgevecht in Amerika. Dat is hem vanuit de daar opererende bonden beloofd. Joval: "In Amerika staat een aantal titelgevechten van de toonaangevende bonden in mijn gewicht op het programma. Daarna zullen alle kampioenen wel weer in een koker worden gestopt en rollen er nieuwe titelgevechten uit."

Wie hij treft maakt de kampioen niet uit. "Ik ga in elk geval niemand uit de weg. Bij mij is iedereen welkom in de ring." Joval vertrekt vanuit Melbourne naar een trainingskamp in New York. Begin december zal hij weer teruggaan naar zijn familie in Nederland en zal hij zoals hij zelf zegt genieten tijdens de feestmaand van zijn overwinning in Australië.


Raymond 'Hallelujah' Joval

Nep Frans Bauer

Frans Bauer, ons aller volkszanger, of je hem nu leuk vindt of niet, hij is immens populair. En bij populariteit hoort geld en bij geld komen de profiteurs. Zo ook hier. Laat er nou een man in Nederland leven die in de verte op Frans Bauer lijkt en hem ook nog eens aardig kan nadoen. En wat krijg je dan? Nou, dit!
En nu moet ik zeggen, dat je Frans Bauer leuk vindt, ok. Maar dat je ook bereid bent om geld neer te leggen voor een namaak Bauer....nouja.

Family Ties (nude)

Na het enorme succes van het Alyssa Milano blogje vorige week, leek het me een goed idee om nog eens een andere serie uit vervlogen tijden te behandelen.

Zo hadden we volgens mij omstreeks dezelfde tijd als 'Who's the Boss?', de serie 'Family Ties'. Het is natuurlijk zomaar mogelijk dat je in die tijd voor de tv hing en helemaal niet geïnteresserd was in de jeugdige Alyssa, maar 's nachts in bed juist lag te dromen over de wat rijpere Meredith Baxter. Wie? ja, eh de moeder uit 'Family Ties'...

Goed, om een lang verhaal kort te maken, hier is dan je natte droom vereeuwigd in een clipje:

Check it out!

Truucjes Uitgelegd

David Blaine, de welbekende illusionist, wie kent em niet!? Heb je ook altijd al willen weten hoe zijn trucs werken? Dan heb ik hier het perfecte Adobe Acrobat bestand voor je! Hierin staan veel van zijn trucs uitgelegd. Je moet wel wat Portugese taalvaardigheid beschikken want het staat in het Engels. (hihi grapje : - DDD)
Maargoed, het is de perfecte gids voor de beginnende illusionist. Veel plezier makkers!

Crash racet naar je mobiele telefoon

Crash Bandicoot verschijnt al sinds de komst van de PlayStation 2 niet meer exclusief voor de PlayStation, ook bezitters van een Xbox, GameCube of GameBoy Advance konden al van het spel genieten. Wat minder bekend is, is dat je Crash Bandicoot ook op je mobiele telefoon kunt spelen. Binnenkort verschijnt Crash Racing, een race spel met Crash in de hoofdrol. Hieronder kun je een aantal screens van het spel bekijken.


Dutje op vluchtstrook kost 95 euro

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Opmerkelijk Een man die op de vluchtstrook een dutje besloot te doen, heeft dit duur moeten bekopen. De 21-jarige man uit Etten-Leur moest maar liefst 95 euro betalen.

Zondagavond rond 23.20 uur kwam er bij de politie een melding binnen over een stilstaande auto op de A27. Agenten gingen meteen op pad en troffen inderdaad een auto aan op de vluchtstrook van de westelijke rijbaan, ter hoogte van Nieuwendijk. Op de bijrijdersstoel lag de bestuurder van de wagen rustig een dutje te doen.

De man werd beboet wegens de onveilige slaapplek die hij had uitgekozen. De vluchtstrook is immers alleen bedoeld voor noodgevallen.

Anjema en Kronemeijer in hoofdtoernooi WK squash

Vanessa Atkinson en Annelize Naudé, die zich op grond van hun ranking al hadden geplaatst voor het WK squash, krijgen in de strijd om de wereldtitels gezelschap van twee landgenoten: Laurens Jan Anjema en Karen. Zij wisten zich vandaag in Hongkong te plaatsen voor het hoofdtoernooi.

Anjema ontdeed zich in het kwalificatietoernooi van Max Lee (Hko) met 11-6, 11-4 en 11-6 en boekte vervolgens een zwaarbevochten triomf op de Engelsman Jonathan Kemp: 11-4,10-11,11-10,11-7. Kronemeyer won met 9-5,9-4,9-4 van Ka Kei Chiu (HKo) en was daarna met 9-4,9-7,9-4 te sterk voor de Canadese Runa Reta.

In de eerste ronde van het WK stuit Anjema op het derde reekshoofd, de Australiër David Palmer. Ook Kronemeijer lootte zwaar. Zij moet het opnemen tegen de als negende geplaatste Engelse Tania Bailey. Titelverdedigster Vanessa Atkinson, als tweede geplaatst, kreeg de Egyptische Raneem El Weleily als opponente. Annelize Naudé opent tegen de Amerikaanse Latasha Khan.

Garzelli laat Giro schieten

Stefano Garzelli zal volgend jaar de Giro d'Italia aan zich voorbij laten gaan. De 32-jarige Italiaan focust zich komend seizoen volledig op de Tour de France.

Het feit dat Danilo Di Luca zich totaal op de Giro richt, ligt ten grondslag aan de absentie van Garzelli. De leiding van Liquigas - Bianchi wil een concurrentiestrijd tussen beide heren vermijden, en kiest daarom niet voor een dubbel kopmanschap. Di Luca, de verrassende nummer vier van de Giro, krijgt zo vrij spel.

Garzelli kan zich op zijn beurt opmaken voor La Grande Boucle. Voor het eerst in zijn wielerloopbaan mist de renner uit Varese zo de ronde van zijn vaderland. Een klap in het gezicht van de Italiaan. Al kan hij zich wel vinden in het besluit van het management.

Uitslag Bengals vs. Ravens

Chad Johnson maakte van de End Zone zijn persoonlijke speelveld na een touchdown vangbal die al het andere er gemakkelijk uit liet zien. Op een 54 yard pass van Carson Palmer ving hij de bal voor de Concinnati Bengals.

Palmer maakte gebruik van de vele turnovers door de Baltimore Ravens en gooide uiteindelijk drie touchdown passes. Daarmee zette hij de basis voor de 42-19 overwinning van de Bengals.

Terwijl de Ravens quarterback, Kyle Boller, fumbled en fouten maakte liepen de Bengals uit naar een 34-0 voorsprong, Hierna gingen de Bengals zelf wat fouten maken en liepen de Ravens in tot 34-21 waarna beide partijen nog een touchdown scoorden. Allebei de teams gingen na deze touchdowns voor de twee-punts conversie en bepaalden de eindstand op 42-29.

In het eerste kwart wist alleen Shayne Graham te scoren, hij benutte een fieldgoal voor de Bengals. In het tweede kwart scoorden Rudi en Chad Johnson, Rudi Johnson na een 6 yard run en Chad na een 54 yard pass van Carson Palmer.

Het derde kwart werd geopend door T.J. Houshmandzadeh na een 30 yard pass van Carson Palmer, deze gooide daarna een 27 yard touchdown pass naar Chris Henry. De scoring run voor de Bengals werd bekroond met een fieldgoal van Shayne Graham. Derrrick Mason ving hierna een 28 yard pass van Kyle Boller voor de Ravens, even later deed Todd Heap hem dit na een 34 yard pass na.

Het vierde kwart werd geopend door Jamal Lewis na een vijf yard run voor de Ravens terwijl Rudi Johnson drie yard moest overbruggen voor de Bengals even later. Todd Heap maakte de laatste touchdown van de avond na een 17 yard pass van Kyle Boller.

ABN Amro verbreekt eigen record

Gisteren verbrak de ABN Amro 1 het oude wereldsnelheidsrecord dat op naam stond van de Movistar. Men zeilde toen 538 mijl in 24 uur. Vandaag deed de Black Betty, zoals het schip ook wel wordt genoemd, het nog beter. De boot onder Nederlandse vlag wist 546 zeemijl in 24 uur af te leggen.

Het team lag al op kop van de eerste etappe en deze positie wordt hierdoor alleen maar steviger. De ABN Amro 2 doet het ook goed op een tweede plaats 111 mijl achter de koploper. Brasil 1 ligt 209 mijl achter op de leiding in deze etappe.

Men verwacht dat de schepen donderdag of vrijdag de eerste etappe afronden met de finish in Kaapstad, Zuid-Afrika. Voor de Sunergy and Friends was er goed nieuws, de Nederlandse sponsoren van dit schip hebben de garantie gegeven dat ze ook de tweede etappe van de Volvo Ocean Race kunnen gaan varen.

Ronaldinho wint jubileum-editie Gouden Bal

De geruchten waren er al een lange tijd, maar nu is het dan ook bevestigd. Ronaldinho van FC Barcelona is Europees voetballer van 2005. De spelmaker van de ploeg uit Catalonië volgt Andrei Sjevtsjenko op.

Dat Ronaldinho de prijs gewonnen heeft zal niemand verrassen. Niet alleen omdat hij wekelijks zijn waarde bewijst voor FC Barcelona. Ook werd hij ruim een week geleden betrapt tijdens een fotosessie van het blad France Football. Zij zijn namelijk de organisator van deze verkiezing. Hierbij wijzen journalisten de speler aan die volgens hen het beste is op de Europese velden.

De Braziliaanse voetballer troefde in deze editie Frank Lampard en Steven Gerrard af. In Parijs kreeg hij de vijftigte editie van deze prijs. Stanley Mattews was degene die in 1956 de eerste keer deze prijs in ontvangst mocht nemen. Na die keer wonnen drie Nederlanders deze Gouden Bal. Johan Cruijff en Marco van Basten wonnen hem beide drie keer. Ruud Gullit won de prijs voor de beste Europese speler eenmaal.

Ronaldinho is de derde Braziliaan die deze prijs in ontvangst mag nemen. Sinds 1995 zijn het namelijk niet alleen de Europese spelers die kans maken op deze prijs. In 1999 mocht Rivaldo deze prijs mee naar huis nemen. Zijn landgenoot Ronaldo mocht de prestigeuze prijs twee keer op gaan halen, namelijk in 1997 en 2002.

Voor deze editie van de Gouden Bal waren ook vier Nederlanders genomineerd. Dat waren Mark van Bommel, Roy Makaay, Ruud van Nistelrooy en Arjan Robben.

Redenen waarom je geen p0rn zou kijken

Leuk bedacht van de eo :') Redenen om geen porno te kijken. Het fijne is dat alles gestoeld is om de bijbel.

Dus dan heeft de EO ook wel antwoord op de volgende zaken:
Veel van mijn vrienden hebben hun haar getrimmed, ook rond hun slapen. Volgens Leviticus 19:27 is dat verboden, hoe moeten zij sterven?
Ik mag volgens Leviticus 15:19- 24 geen contact hebben met vrouwen als zij ongesteld zijn. Echter hoe weet ik dat? Mijn ervaring is dat vrouwen het niet fijn vinden als ik daar naar vraag.
Volgens Leviticus 25:44 mag ik slaven bezitten, zowel mannelijke als vrouwelijke slaven, zolang ze maar gekocht zijn uit naburige landen. Is Noorwegen is dit geval ook naburig?

De laatste vragen zijn vrij naar: Why Can't I Own a Canadian?

Mario in je onderbroek

Zoals jullie weten zijn wij groot fan van Nintendo. En de vrolijke loodgieter Mario is al sinds jaar en dag een van onze beste vrienden. Er zijn al vele artikelen verschenen om de held van Nintendo te eren, maar dit is toch wel een hele leuke. Je kunt op de site van Webundies namelijk boxers bestellen met Nintendo-prints. Misschien leuk voor kerst... voor je kleine broertje of gewoon voor jezelf natuurlijk. Tijd voor een klein loodgietertje over je kleine loodgieterje.




KPN beboet voor zeventien miljoen euro

Icoon AlgemeenTelefoonmaatschappij KPN is voor zeventien miljoen euro beboet door telecomtoezichthouder Opta. Het bedrijf heeft deze boete gekregen, omdat het in 2003 en 2004 zakelijke vaste telefonieklanten ongeoorloofd kortingen had gegeven. Dit heeft de Opta vandaag naar buiten gebracht. KPN zal de beslissing niet aanvechten, hoewel de onderneming geen aansprakelijkheid erkent.

Naast de boete zal KPN tevens achttien miljoen euro schadevergoeding betalen aan concurrenten. Hiermee wil het bedrijf een einde maken aan deze zaak. De Opta meldt dat de onderneming in het verleden zakelijke klanten voor ongeveer twintig miljoen euro begunstigd heeft. De telecomtoezichthouder zegt dat KPN hiermee over de schreef ging.

KPN maakte vorig jaar zelf de ongeoorloofde kortingen bekend. Nadat er klachten binnen waren gekomen van andere partijen kwam de Opta in actie. Zelf deed de waakhond al enige tijd onderzoek naar mogelijke overtredingen van de telecomwet.

Voordat KPN kortingen mag invoeren dient het bedrijf eerst toestemming te vragen bij de Opta, omdat de onderneming een sterke marktpositie heeft als voormalig monopolist. De telecomwet wil hiermee de concurrentie stimuleren.

Zwamborn blijft trainer Willem II

Er komt bij Willem II voorlopig geen vervanger voor interim-trainer Kees Zwamborn. De in eerste instantie tijdelijke vervanger van de ontslagen Robert Maaskant mag het seizoen afmaken.

Vorige week werd Maaskant na tegenvallende resultaten aan de kant gezet. Zwamborn kreeg het voorlopige vertrouwen van de clubleiding. Vandaag werd bekend dat de manager technische zaken ook de rest van het seizoen aanblijft als hoofdcoach. Voor Zwamborn kwam dit nieuws niet als een verassing. ” Voor mij is het geen optie om twee weken voor de groep te gaan staan. De kans is behoorlijk aanwezig dat ik het seizoen afmaak”, zei hij vorige week na zijn eerste training.

Zwamborn heeft al sinds 2000 geen profteam meer gecoacht. In het verleden promoveerde hij met FC Den Bosch en NAC Breda, waarna hij Hoofd Opleidingen bij Ajax werd. In 2002 verkaste hij naar Engeland, alwaar hij zich bezighield met de jeugdopleiding.

AG2R krijgt Pro Tour licentie

AG2R krijgt de laatste Pro Tour licentie en ze krijgt deze voor vier jaar. Eerder werd al gemeld dat het Franse team als enige nog in de running was voor deze plaats maar nog niet zeker was van toelating.

Het nieuws werd vandaag bekendgemaakt door de sportief directeur van het team Vincent Lavenu. Het team vervangt hiermee Fassa Bortolo, dat is gestopt met het sponsoren van een wielrenteam.

AG2R rijdt al sinds 2001 mee in het wielerpeloton en door deze toelating zorgen ze ervoor dat Frankrijk hofleverancier is voor de vorig jaar opgerichtte Pro Tour. In totaal komen er vijf Franse teams uit in de Pro Tour dat is er één meer dan landen zoals Spanje en Italië.

De nieuwbakken ProTour-formatie heeft een budget van ¤7,3 miljoen tot zijn beschikking. Onder meer Francisco Mancebo, Christophe Moreau en Jean-Patrick Nazon staan zodoende op de loonlijst. AG2R zag in 2001 het levenslicht. De ploeg ontstond uit de uit de structuur van Chazal en Casino.

De 20 ProTour ploegen van 2006
Frankrijk
AG2R
La Francaise Des Jeux
Bouygues Telecom
Crédit Agricole
Cofidis
Spanje
Illes Balears
Euskatel
Liberty Seguros
Saunier Duval
Italië
Milram
Lampre-Fondital
Liquigas - Bianchi
Belgie
Quick Step
Davitamon - Lotto
Duitsland
T-Mobile
Gerolsteiner
Denemarken
CSC
Zwitserland
Phonak
Nederland
Rabobank
Verenigde Staten
Discovery Channel

Opening Turijn kost 28 miljoen euro

De kosten voor de opening van de Olympische Spelen, die volgend jaar in Turijn worden gehouden, vallen hoog uit. Het gaat ongeveer 28 miljoen euro kosten. Veel internationale sterren zullen op vrijdag 10 februari present zijn, waaronder Giorgio Armani. Verder zullen er ook 6500 vrijwilligers op de been zijn.

De Italianen zijn van plan er een groot feest van te maken. "Het wordt een stormachtige show, die Italië en Turijn op een mooie manier zal presenteren.", zegt Piero Chiambretti. Hij is lid van TOROC, dat is het organisatiecomité van de Spelen in de Italiaanse stad. Behalve de enorme kosten zullen de Italianen gebruik gaan maken van het grootste podium dat ooit in het land heeft gestaan. Hierop zal dan een show worden uitgevoerd die ruim twee uur gaat duren.

Wie er gaan optreden zal tot het laatste moment geheim gehouden worden. Ook degene die het Olympisch vuur mag gaan ontsteken wordt pas op het laatste moment bekend gemaakt. Volgens schattingen zullen twee miljard mensen de openingsceremonie, die live op televisie word uitgezonden, gaan volgen.

Rentree Barry Opdam bij Jong AZ

Als alles meezit zal AZ-verdediger Barry Opdam binnenkort zijn rentree maken bij de beloften van de Alkmaarders. Een maand geleden liep hij een blessure aan zijn knie op tijdens de wedstrijd tegen Willem II.

Opdam heeft de training inmiddels weer hervat. Verder hoopt hij volgende week maandag met Jong AZ tegen Jong Vitesse te kunnen spelen. De wedstrijd die voor vanavond op het progamma stond, tegen Jong SC Heerenveen, is afgelast omdat het veld in Alkmaar te slecht is.

Testtijden Barcelona 28/11

Ondanks dat Ferrari al had getest in Italië en Bahrein was vandaag de eerste dag sinds het einde van het Formule 1 seizoen dat er getest ging worden door de teams. McLaren Mercedes en BMW Sauber beten het spits af op het circuit van Catalunya, Spanje.

Voor het team van McLaren waren testrijder Wurz en DTM kampioen van 2005, Gary Paffett, aanwezig. Zij wisten ook meteen de snelste tijd van de dag op klokken te zetten met een 1:20.586. Het team uit Woking reed met de MP4-20 met een V8 motor achterin en de beide rijders wisten 67 ronden te voltooien, de meeste daarvan gereden door Paffett.

Bij BMW Sauber reed alleen Nick Heidfeld 30 ronden over het 4.727 kilometer lange circuit. Zijn beste tijd met de C24 V8 was een 1:21.356. Het was Heidfelds eerste test sinds de Italiaanse Grand Prix van het afgelopen seizoen.

Morgen zullen Toyota, Red Bull Racing, Williams Cosworth en Scuderia Toro Rosso ook gaan testen op het Catalaanse circuit. Voor het team van Red Bull zal dan de Nederlander Robert Doornbos gaan testen.

Testtijden Barcelona 28/11/2005

NaamTeamBeste tijdAchterstandAantal ronden
Gary PaffettMcLaren Mercedes1:20.586-57
Alexander WurzMcLaren Mercedes1:20.665+ 0,07910
Nick HeidfeldBMW Sauber1:21.356+ 0,77030

FOK!radio: alles over de FOK! 6 jaar meet

FOK!RadioHet is weer maandagavond, dus tijd voor FOK!radio. Tune nu in en hoor:Veel FOK!kers kwamen afgelopen weekend bij elkaar voor de FOK! 6 jaar-meet. Er was bier, er was een microfoon en er was karaoke-zang. Samen met Admin Yvonne kijken wij daar vanavond op terug. Zij heeft alle roddels voor ons op een rijtje gezet en geeft een duidelijk samenvatting van de avond/nacht. Dus of er nog mensen lam in een bosje hebben gelegen, iemand in de grachten is gepleurd en of de taal net zo stoer was als op het forum, hoor je vanavond. Vanaf 20:00 uur zijn we live te horen.

Daarnaast worden er op dit moment weer nominaties gedaan voor de FOK!awards. Maar dit jaar is daar meteen een andere initiatief over ontstaan. Waar anders dan in het subforum Onzin Voor Je Leven hebben ze de alternatieve FOK!awards bedacht. Initiatiefnemer FlyingFox is vanavond bij ons in de uitzending om te vertellen hoe dat het zit.

We gaan ook prijzen weggeven vanavond! Dus luister daarom zeker.

Natuurlijk hebben we weer de 'week van Nikky' en legt Blinky weer een stelling neer waarop je kunt reageren in de uitzending.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar het meeste als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten en zing ook mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

Race of Champions startlijst

Op drie december wordt de Race of Champions weer verreden. Dit jaar opnieuw niet in Gran Canaria maar in het Stade de France te Parijs.

In dit evenement zullen een aantal van de beste coureurs ter wereld het tegen elkaar opnemen in landenteams. Het parcours is een uit de rallywereld bekende Super Special. De coureurs rijden op verschillende banen en kruisen elkaar tijdens hun ronde via een viaduct. Verder rijdt men in gelijkwaardige auto's tegen elkaar.

Het is de vraag of de verrassende winnaar van vorig jaar, Heikki Kovalainen, zijn kunstje dit jaar kan herhalen. Hij krijgt het wel moeilijk met tegenstanders zoals wereldkampioen rally Sebastien Loeb, F1 coureur David Coulthard en Champcar coureur Sebastien Bourdais.

Brits IRL coureur Dan Wheldon doet mee met een wildcard. Hij doet niet mee met het Britse team voor de Nations Cup.

Line up Race of Champions Nations Cup 2006

LandCoureur 1SportCoureur 2Sport
FrankrijkJean AlesiDTMSébastien LoebWRC
USAJeff GordonNASCARTravis PastranaX-Games
Groot BrittaniëDavid Coulthard Formule 1Colin McRaeWRC
FinlandMarcus GrönholmWRCHeikki KovalainenGP2
BraziliëFelipe MassaFormule 1Nelson Piquet jr.GP2/A1GP
ScandinaviëTom KristensenEnduranceMattias EkströmDTM
BeneluxChristijan AlbersFormule 1Francois DuvalWRC
Team Playstation FrankrijkSébastien BourdaisChamp CarStéphane PeterhanselRally-Raid
DuitslandBernd SchneiderDTMArmin SchwarzWRC

Bever krijgt boom op de kop

Kurk had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenEen tragisch ongeval heeft dit weekend één van de twee bevers die in het natuurgebied de Biesbosch verblijven het leven gekost. Het ongelukkige diertje maakte een ernstige inschattingsfout toen het bezig was een boom door te knagen. De boom ging om, maar viel daarbij bovenop de noeste werker, die de klap niet overleefde.

De bevers Makker en Mieneke woonden in een omheind gebied naast het Biesboschcentrum, dat vlakbij Dordrecht ligt. In het beverobservatorium kan het publiek de levenswijze van bevers van dichtbij bekijken. Volgens de website van Nationaal Park de Biesbosch is het nog niet duidelijk wie van de twee bevers overleden is. Uit sectie moet de identiteit blijken.

De beide bevers waren overigens niet meer de jongsten. Makker kwam in 1990 op driejarige leeftijd in de Biesbosch wonen. Hij was aanvankelijk samen met zijn maatje Moek, maar in 1991 ontsnapten de dieren door een gat in de omheining. Makker werd teruggevonden, Moek was en bleef spoorloos. Vanaf 1993 was Mieneke het nieuwe gezelschap van Makker. Een bever kan ongeveer achttien jaar worden. Of de overgebleven bever op korte termijn een nieuw maatje krijgt, is nog niet bekend. Het Biesboschcentrum werkt wel aan plannen om het beverobservatorium leuker en spannender voor het publiek te maken.

Dode bever in de Biesbosch
De ongelukkige bever

Muziek en Films

Hier een linkje naar een site waar je heel veel films kunt vinden o.a. Harry Potter 4, Saw2, Doom en The butterfly effect.
Hier een linkje naar House of Wax, klik hier voor Batman begins.
Lord of War al gezien? cd1 cd2 (exe renamen naar avi).

En als we toch bezig zijn ook wat muziek, de nieuwe van Eminem (pass: www.2baksa.net) en de nieuwe van Shakira (Pass: sth1453). Dan nog deze cd van Mike Shinoda van Linkin Park. HipHop? Hier zo'n 500 cd's.

Interview met Steve Purcell (Sam & Max)

Gamecloud heeft een interview gehouden met Steve Purcell. Steve Purcell, die tegenwoordig bij Pixar werkt, is de geestelijke vader van Sam & Max.

Enkele punten uit het interview zijn:

- Sam & Max is de eerste keer gecancelled door Lucasarts

- Infinite Machine wilde de gecancelde Sam & Max game weer oppakken, maar ging helaas kort na die mededeling failliet

- Infinite Machine's Sam & Max game zou gebaseerd zijn op het verhaal "Sam & Max Plunge Through Space". Hierin moeten Sam & Max het vrijheidsbeeld terugvinden, dat in een ander universum staat en daar gebruikt wordt als casino. Het zou een soort interplanetaire zoektocht worden waarin actie en adventure gecombineerd werden. Steve was erg tevreden met de game voordat deze gecancelled werd.

- Telltale heeft nu de rechten voor Sam & Max, en ontwikkelen Sam & Max als een serie van kleinere games. Steve kent de mensen van Telltale nog uit zijn Lucasarts tijd en heeft er wel vertrouwen in dat het de goede kant op gaat. Steve werkt mee aan de verhaallijn van de nieuwe game.

Verder worden er nog wat vergelijkingen gemaakt tussen de TV wereld waar Steve nu in werkt, en de wereld van de computergames. Wil je het hele interview lezen dan kan je hier terecht.

Xbox 360 voorraad wekelijks bijgevuld

Op zijn blog heeft Microsofts Major Nelson bevestigd dat de voorraad van de Xbox 360 (tenminste in de USA) wekelijks aangevuld wordt. Met andere woorden, Microsoft levert wekelijks een lading Xbox 360s aan de winkels. Over hoe de interne distributie bij de winkels verder gaat heeft Microsoft uiteraard geen controle.

Hij reageert hiermee op geruchten van enkele winkelketens die aangeven dat de Xbox 360 pas over een aantal maanden weer beschikbaar zou zijn. Wat Microsoft betreft is dit dus duidelijk niet het geval.

Lions ontslaan Mariucci

Steve Mariucci kan uitkijken naar een nieuwe job. De voormalig hoofdcoach van de San Francisco 49ers is nu ook voormalig hoofdcoach van de Detroit Lions, die hem vandaag de deur wezen.

Naast Mariucci konden ook enkele assistent-coaches vertrekken. Voornaamste reden van het ontslag is de slechte serie die de Lions neerzetten: viermaal verlies in de laatste vijf wedstrijden en een team dat ook buiten het veld uiteen lijkt te vallen. Terwijl zijn aanstelling nog door zowel fans als media werd geprezen ontstond de laatste tijd meer en meer kritiek op zijn tactiek, zowel vanuit het management als uit de spelersgroep waarin het ook onderling niet helemaal boterde. De slechte serie zorgde ervoor dat de Lions van een met Chicago gedeelde leiding in de NFC North naar een 4-7 tussenstand vielen. Opvallend is dat dit een beter tussentijds resultaat is dan in elk van de seizoenen nadat Mariucci in 2003 een vijfjarig contract voor 25 miljoen dollar (ruim 21 miljoen euro) tekende bij de ploeg die sinds 1957 slechts eenmaal een wedstrijd in de playoffs won.

Jodenvet wordt borsthoning

De naam van de lekkernij Jodenvet is door de importeur van het goedje veranderd in borsthoning. Het bedrijf uit Oirschot was de terugkerende kritiek op de naam zo zat, dat het tot de verandering besloot. Imorteur Marij Smetsers: ''Er is zoveel commotie over die naam ontstaan. Ik heb brieven gehad en mensen in de winkel die zeggen: dat kan echt niet meer. Ik heb zelfs collega's elders in het land aan de lijn gehad die bedreigd zijn vanwege het jodenvet. Een vrouw belde dat jongens haar ramen bekogelden. Die vrouw was daar echt angstig over.''

Jodenvet, of Jodevet (zonder 'n') zoals de importeur het noemde, is vooral in het zuiden van Nederland zeer geliefd rond de Sinterklaastijd als snoepgoed. De vraag naar het oud-Hollandse lekkernij is volgens de importeur nauwelijks bij te benen. In zes weken tijd is al meer dan 20.000 kilo verkocht.

De importeur ziet nog wel een probleem met de naamsverandering, omdat veel mensen het in het Zuiden het niet kennen als borsthoning, maar alleen als Jodenvet. In de reclame blijft de benaming dan ook bestaan: maar in kleine letters. Borsthoning (Jodenvet) was vroeger een restproduct van de aardappelzetmeelindustrie maar tegenwoordig ook van de maïsverwerking. Het bestaat uit zoete keiharde brokken.

Radio 2
Eerder deze maand lag de negerzoen al onder vuur. Het Radio 2-programma Knooppunt Kranenbarg vroeg zich vanmiddag dan ook wat de volgende stap wordt: Jodenkoek wordt smulkoek? Afrikaantje wordt Paarsbloemetje? Een moorkop een choco-roombol en een Nergerzoen wordt Schuimkus? En Turks fruit dan, moeten we daar nog wat mee? De luisteraars werd naar hun mening gevraagd over de naamsveranderingen van onder meer het Jodenvet.

In een internetpoll van het programma vond tot nog toe zo'n 95% van de luisteraars de naamsverandering van snoepgoed - waar het woord 'neger' of 'joden' in voorkomt - onzin, omdat het oude namen zijn die al 100 jaar bestaan.

Winst Nintendo daalt

Afgelopen half jaar heeft Nintendo bijna 83 miljoen dollar minder winst gemaakt dan een jaar geleden. Dat is meer dan 20 procent minder. De inkomsten uit verkoop zijn met 6,2 procent gezakt naar 1,49 miljard.

Volgens Nintendo wordt dit veroorzaakt door de hogere research & development kosten in verband met de release van de Revolution volgend jaar. Ook maken ze minder winst doordat er met het naderen van de next gen consoles minder GameCubes worden verkocht.

Analist Takeshi Tajima denkt hier echter heel anders over. Hij zegt dat de publisher/developer te veel aandacht besteedt aan vrouwelijke en oudere gamers. Nintendo vergeet de jongere gamer en volgens Tajima is dat de reden voor de dalende winst. Of de goede man gelijk heeft of dat het na de release van de Revolution weer beter gaat zal de tijd ons leren...

Tales of Legendia screenshots

Er zijn nieuwe screenshots van Namco's Tales of Legendia. De 'Tales of' serie staat al jaren bekend van zeer goede RPG games en binnenkort komt er dus een exclusief voor de Playstation 2. Tales of Legendia is een RPG met een real-time vechtsysteem welke gebruik maakt van de Soulcalibur technologie.

"Highlighting some of the faced-paced battles and emotionally-charged stories players will experience in "Tales of Legendia," these seven new screens feature animated skits, beautiful environments and enormous enemies." Aldus het persbericht.




Peter R. de Vries gaat Den Haag 'opschudden'

Icoon PolitiekPeter R. de Vries gaat Den Haag "opschudden" middels een grote campagne, zo heeft hij vandaag gemeld. De misdaadverslaggever wil begin december twee miljoen folders gaan verspreiden in Nederland. Hierin legt hij uit waarom hij en zijn PRDV (Partij voor Rechtvaardigheid, Daadkracht en Vooruitgang) een aanwinst zijn voor politiek Den Haag.

De Vries zegt zich alleen verkiesbaar te stellen voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2007 als op 16 december 41 procent van de Nederlanders hem hierin steunt. In de folders staan als argumenten onder meer gegeven dat De Vries "Nederland veiliger maakt, onrecht bestrijdt en te vertrouwen is". "Woorden en beloften zijn niets zonder actie. Stuur mij naar Den Haag om voor u te werken", aldus De Vries, die eind oktober de plannen voor zijn partij lanceerde.

Ook op internet zal er campagne gevoerd worden. De leider van de PRDV zal het in een spelletje op gaan nemen tegen andere politiek leiders als Jan Peter Balkenende, Jozias van Aartsen, Wouter Bos en Geert Wilders. In de laatste peiling steunde 25 procent van de Nederlandse bevolking De Vries in zijn jacht op Kamerzetels. Aanstaande donderdag zal TNS Nipo de steun voor De Vries opnieuw peilen.

Nieuwe kleurstelling Williams

Williams F1 heeft een nieuwe kleurstelling voor haar wagen. Met de blauwe layout zal in ieder geval tijdens de wintertests worden gereden. Het is nog niet bekend of de kleurstelling ook mee zal worden genomen naar het seizoen 2006.

De wagen is dezelfde kleur blauw als de auto's waarmee Frank Williams zijn privéteam uitrustte, eind jaren '60. Ook de witte pijlen en de witte streep op de neus zijn vergelijkbaar met de auto's van veertig jaar geleden. De nieuwe kleurstelling is een gevolg van het vertrek van BMW en hoofdsponsor Hewlett Packard. Een definitieve kleurstelling zal worden gepresenteerd op 27 januari, als de nieuwe auto wordt gelanceerd.

Jongeren hebben geen tijd voor de krant

Icoon Algemeen Uit de Dagblad Monitor 2005 van Newcom Research & Consultancy is gebleken dat meer dan de helft van de jongeren geen kranten leest. Het onderzoek is gehouden onder 561 jongeren in de leeftijd van 12 tot 24 jaar. De meest genoemde reden om geen kranten te lezen is 'geen tijd', gevolgd door het feit dat het meeste krantennieuws ook op televisie te zien is.

De televisie is voor de meeste jongeren dan ook een belangrijke bron van nieuwsvergaring: 62 procent kijkt meerdere keren per dag. 40 procent gebruikt het internet als bron, 36 procent luistert naar het nieuws op de radio. Een kwart van de ondervraagden leest een landelijke krant, tegenover 13 procent die dat niet doet. 25 procent zegt regelmatig een regionaal dagblad open te slaan, 19 procent doet dat nooit.

Geen vervolging na zelfmoord 'te hard verhoor'

JustitieEr wordt geen strafrechtelijke vervolging ingesteld tegen twee Haagse rechercheurs die een vrouwelijke verdachte - in de moordzaak van het 7-jarige meisje Kumral Bagci - te hard zouden hebben ondervraagd. De vrouwelijke verdachte, een 48-jarige Turkse inwoonster van Den Haag, pleegde in 2003 na het verhoor zelfmoord in haar cel door zichzelf met haar hoofddoek te wurgen.

Het Gerechtshof in Den Haag heeft besloten dat de twee betrokken politiemensen niet vervolgd zullen worden. De familie van de dode vrouw had daar wel op aangedrongen, omdat volgens hen het harde verhoor de aanleiding was voor zelfmoord. Volgens het Gerechtshof zou het berechten van de rechercheurs hen echter onevenredig zwaar treffen: ''ze zijn onder meer door de publiciteit in de media al voldoende gestraft.'' Eerder oordeelde de rechtbank ook al dat er geen vervolging hoefde te worden ingesteld.

1995
Kumral Bagci, een meisje van Turkse komaf, werd in juni 1995 vermoord. Op 21 juni gaven haar ouders haar als vermist op. Twee dagen later werden haar stoffelijk resten gevonden. Ze was in stukken gesneden en verpakt in vuilniszakken en tassen langs de weg gezet in een Scheveningse woonwijk.

In de Turkse gemeenschap in Den Haag gaat het gerucht dat de 48-jarige vrouw indertijd een buitenechtelijke seksuele relatie met de vader van het vermoorde meisje had. Toen die aangaf niet zijn vrouw te willen verlaten, zou zij uit wraak haar zoon (die toen 12 jaar was) hebben aangezet tot de lugubere moord. Haar zoon, Erven T., werd hiervan vorig jaar zomer vrijgesproken omdat het bewijs te mager was. Zijn vingerafdrukken stonden wel op een vuilniszak, maar uit onderzoek bleek dat dit om de buitenste vuilniszak van een rol ging. Evren kon die rol dus ook in huis in handen hebben gehad om die bijvoorbeeld in de kast te leggen.

Guyt breekt wederom middenvoetsbeentje

Danny Guyt zal weer moeten herstellen van een gebroken middenvoetsbeentje. De 24-jarige middenvelder van RBC Roosendaal liep dezelfde kwetsuur de afgelopen maanden al tweemaal eerder op en was pas net weer fit.

In de competitiewedstrijd tegen SC Heerenveen moest Guyt strompelend het veld verlaten. Hoe lang het herstel duurt, is nog niet duidelijk.

Door de blessures kwam Guyt dit seizoen nog maar drie competitiewedstrijden in actie voor RBC en wist niet te scoren. De speler is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Roosendaalse club, daarvoor kwam hij vier seizoenen uit voor TOP Oss.

Gestolen kerstmuts verraadt inbreker

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Domme criminelenIn Berkel - Enschot heeft de politie gistermiddag een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden vanwege een inbraak die hij eerder gisteren heeft gepleegd. Ze herkenden de man aan de kerstmuts die hij ophad, die was namelijk gestolen uit het huis.

De inbreker kon het huis binnenkomen door een ruitje in te tikken. Binnen had hij wat gegeten en drie blikjes fris gedronken. Agenten troffen de man op straat aan met een kerstmuts op die ook afkomstig was uit de woning waar ingebroken was. De verdachte is in verzekering gesteld en de politie stelt een nader onderzoek in.

Ophokplicht waarschijnlijk opgeheven in 2006

Icoon PolitiekDe afschermplicht voor vogels in risicogebieden wordt door minister Veerman van Landbouw waarschijnlijk per 1 januari ingetrokken. Dit heeft hij in een brief aan de Tweede Kamer gemeld. Kippen en ander pluimvee mogen vermoedelijk vanaf januari dus gewoon weer buiten scharrelen. Tot die tijd zitten de dieren echter nog steeds afgeschermd van de buitenwereld, ter preventie van een uitbraak van de vogelgriep.

Een week geleden werd er nog geadviseerd door Europese deskundigen dat de ophokplicht het beste tot eind mei in stand kan worden gehouden. Hierop besloot de Europese Commissie dat lidstaten zelf zeggenschap over deze kwestie hebben.

De reden van de opheffing is de piek van de vogeltrek die half december voorbij zal zijn, en het feit dat er nog geen besmette dieren zijn aangetroffen. Veerman zal eind december zijn definitieve besluit nemen.

Het is nog niet duidelijk hoelang er buiten mag worden gescharreld. Als de risico's van de voorjaarstrek te groot zijn, zal de afschermplicht opnieuw worden ingesteld door de minister. Alle afgeschermde vogels moeten per 1 juni 2006 weer naar buiten.

Drietal redt vrouw van verdrinkingsdood

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenEen 52-jarige automobiliste uit Barendrecht is zondagmiddag dankzij het alerte optreden van een dertienjarig meisje uit Ridderkerk, haar 48-jarige vader en een 21-jarige man uit Barendrecht van de verdrinkingsdood gered. De vrouw reed door nog onbekende oorzaak het water aan de Waalweg in.

Het 13-jarige meisje zag vanuit haar woning het dak van de auto boven het water uitsteken. Zij waarschuwde haar vader waarop het tweetal in een roeiboot naar de auto ging. Daar was op dat moment ook de 21-jarige man aanwezig die daarop ook het water insprong. Hij kreeg echter het portier niet los waarop ze met een roeispaan het raam van de auto ingeslagen hebben. De vrouw kon uit de auto gehaald worden en is per ambulance naar het ziekenhuis in Zwijndrecht vervoerd. Naar de oorzaak van het ongeval wordt een nader onderzoek ingesteld.

Tigertje ziet ze vliegen

Vliegtuigjes vouwen, wie heeft het niet gedaan? En velen zullen hun tijd ook hebben besteed aan het vouwen van het beste vliegtuigje dat het verste kon vliegen. Uiteraard is dat allemaal al een keer uitgezocht en dan is er ook altijd wel weer iemand die dat online zet. Veel vouwplezier! Post je vliegafstand maar in je reactie.
En ohja, als je nog een Sinterklaascadeau zoekt om iemand de stuipen mee op het lijf te jagen: check this!

Sylvie van der Vaart in verwachting

Krop en mmniet hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Showbizz Rafael en Sylvie van der Vaart verwachten volgend jaar hun eerste kindje. Dat heeft de officiële website van Rafael vandaag bevestigd. Al begin september kwam het gerucht over de zwangerschap van Sylvie naar buiten. De moeder van Sylvie zou haar mond voorbij hebben gepraat in een druk café.

"We hebben nooit onder stoelen of banken gestoken dat we een kinderwens hadden en zijn dan ook dolgelukkig", aldus Sylvie van der Vaart-Meis. "De eerste spannende maanden zijn achter de rug en we gaan er komende tijd heerlijk van genieten."

Rafael van der Vaart werd bekend als voetballer bij Ajax en later bij het Nederlands elftal. Inmiddels speelt hij in Duitsland voor HSV Hamburg. Sylvie Meis stopte haar carrière als presentatrice tijdelijk om met haar man mee te verhuizen naar Duitsland. Volgens sommige berichten zou ze echter zo aan de slag kunnen als presentatrice in Duitsland. Op dit moment heeft ze het drukker met haar sieradenlijn 'PURE by Sylvie'.

Doornbos test morgen voor Red Bull

Robert Doornbos zal morgen voor Red Bull gaan testen. Het team is in Barcelona druk bezig met de voorbereiding en stelt de auto af voor de voormalig Minardi-coureur. Naast Doornbos komt ook Christian Klien in actie.

De tests die Doornbos zal gaan rijden kunnen van groot belang zijn voor het verdere verloop van zijn F1-carrière. Wanneer hij het goed doet, behoort ook racen tot de opties.

Oostenrijkse arbiter voor Litex Lovech-AZ

Bernhard Brugger is de scheidsrechter bij de UEFA Cup-wedstrijd aankomende woensdag van AZ tegen het Bulgaarse Litex Lovech. De Oostenrijker zal worden geassisteerd door zijn landgenoten Norbert Schwab en Andreas Lambert.

Vorig jaar floot de Oostenrijker ook al een Europese wedstrijd van AZ. In de eerste ronde van de UEFA Cup wonnen de Alkmaarders toen met 2-1 van het Griekse PAOK.

Jan Wegereef is woensdag de scheidsrechter bij Brøndby IF - RCD Espanyol. De Nederlander wordt bijgestaan door Jantinus Meints en Hans ten Hoove.

FOK! Prijswinnaars week 47

Net als iedere week stonden er vorige week weer mooie prijsvragen op de FOK!frontpage. Allereerst gaven we een geheel verzorgde webwinkel van Shoppert.nl weg. De webwinkel, inclusief layout en alle benodigde software voor een jaar, is gewonnen door:

Zoeperman


Daarnaast gaven we twee jaarabonnementen op Up Magazine weg. Up Magazine is een hip tweemaandelijks tijdschrift over alles rondom rock en lifestyle. De winnaars zijn:

Bendrix
peetje35


Bovendien gaven we nog vijf prijzenpakketten weg met daarin twee vrijkaartjes voor de film Domino en een filmshirt (in een mannen- of vrouwenvariant naar keuze). De winnaars zijn:

Kimster
Kluk_Kluk
kweewel
TwizTed_Power
whocaresadamnfuck


Alsof dit nog niet genoeg was, hadden we tevens een speciale prijsvraag. Door daar antwoord op te geven, kon je kaarten winnen voor een besloten optreden van Spinvis voor VPRO's 3voor12! Aangezien dit optreden vanavond al is, hebben de winnaars daarover gisteren al bericht ontvangen. Maar voor de goede orde, de winnaars zijn:

myxomatosekonijn
TeleluvR


Alle winnaars zullen hun prijzen zo spoedig mogelijk toegestuurd krijgen. Alleen Zoeperman zal per e-mail benaderd worden, en de winnaars van de Spinvis-prijsvraag hebben al bericht ontvangen.

Iedereen namens de hele FOK!crew natuurlijk gefeliciteerd! Vergeet niet deze week weer op de FOK!frontpage te kijken voor meer prijsvragen. Voor eventuele vragen kun je ons e-mailen.

600.000 euro schadevergoeding Kees B.

Kees B., de man die ten onrechte 4 jaar in de gevangenis zat wegens de moord op Nienke Kleiss, krijgt 600.835 euro schadevergoeding. Hiervan is 500.000 euro voor immateriële en 100.000 euro voor materiële geleden schade. Zijn ouders krijgen 835 euro als vergoeding voor de reiskosten. Dit werd maandag bekend tijdens de rechtzaak tegen de staat.

In 2000 worden de 10-jarige Nienke en haar 11-jarige vriendje Maikel in het Beatrixpark in Schiedam aangevallen door een man. De man vermoordt Nienke, maar Maikel weet te ontsnappen. In 2001 wordt Kees B. veroordeeld tot 18 jaar celstraf met TBS. In hoger beroep krijgt B. dezelfde straf. Als in april 2003 een verzoek om cassatie wordt verworpen door de Hoge Raad is het vonnis daarmee onherroepelijk geworden.

In september 2004 meldt Wik H., die later de echte dader blijkt te zijn, zich bij de politie en bekent de moord op Nienke. In december wordt B. vrijgelaten nadat hij ruim 4 jaar vast heeft gezeten.


Kees B. bij zijn vrijlating in 2004

Zonta en Panis langer bij Toyota

Vandaag heeft het team van Toyota bevestigd dat Ricardo Zonta en Olivier Panis ook in 2006 deel zullen uitmaken van het team. De onderlinge verhoudingen binnen het team blijven hetzelfde: Ricardo Zonta is opnieuw de vrijdagcoureur.

Zonta maakt sinds 2004 deel uit van de Japanse renstal en mocht na het ontslag van Cristiano da Matta zelfs nog enkele Grand Prix’ rijden. Toen het team Jarno Trulli aantrok werd de Braziliaan weer terug verwezen. Al zit hij daar niet echt mee. “Ik ben erg blij dat mijn contract met één jaar is verlengd. 2005 was erg succesvol en ik hoop dat deze trend zich voortzet.”

Zonta heeft er ook geen oren naar om te gaan racen in een andere klasse. Hij blijft dan liever in zijn huidige rol als testcoureur bij Toyota. “Ik voel dat ik deel uitmaak van een echte familie. Ik pas ervoor om ergens anders te racen en er dan achter te komen dat ik helemaal niet gelukkig ben.”

Zonta zal bij het testwerk dat buiten de raceweekenden plaats vindt worden bijgestaan door Olivier Panis, die aan zijn vierde jaar bij Toyota begint.

Politie Amsterdam zet kentekens vast

Icoon PolitieZit het kenteken van je auto los? Dan kun je vanaf vandaag bij de Amsterdamse politie terecht. Die zet gratis de kentekenplaten van auto's met spijkertjes vast. Elk jaar raken duizenden Nederlandse automobilisten hun kentekenplaten kwijt door kleine aanrijdingen, diefstal of in de wasstraat.

Nieuwe auto's worden vaak afgeleverd met kentekens in een kunststof houder en daaruit kunnen ze makkelijk worden verwijderd. Dat leidt volgens de Amsterdamse hoofdcommissaris Welten tot allerlei rompslomp en veel leed. Tot 17 december zullen twee teams van de politie bij autowasstraten, tankstations en andere plekken waar veel auto's komen in Amsterdam kentekenplaten gratis vastnagelen.

"Je hebt geen stuurgroep of onderzoek nodig als je weet dat je dagen werk voorkomt in negentig seconden als je het kenteken vastnagelt." Welten ziet graag dat het vastnagelen landelijk ingevoerd en verplicht wordt gesteld. "Niet dralen, doen."

Wheldon niet naar BMW Sauber

IRL-kampioen Dan Wheldon blijft in de Indy Racing League en zal komend jaar niet gaan rijden bij BMW Sauber. Dat zal vandaag tijdens een persconferentie in Indianapolis bekend worden gemaakt.

Wheldon zal binnen de IRL verhuizen van het team Andretti Green Racing naar Target/Ganassi Racing. Wheldon was een van de namen die genoemd werd voor de tweede racestoel bij BMW Sauber. BMW zei vorige week al dat er binnen een week bekend zou worden wie die stoel gaat vullen, maar heeft daar nog geen uitspraak over gedaan. De kans dat Jacques Villeneuve aanblijft als coureur wordt met dit nieuws nog groter.

Vier doden bij familiedrama Den Haag

Heel veel users hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenDe politie heeft zondag in Den Haag en Holten vier doden gevonden die vermoedelijk slachtoffer zijn geworden van een familiedrama.

Eerst troffen agenten het lichaam van een vermoorde 38-jarige vrouw in haar woning in Den Haag aan. Later kwamen zij de auto van de vrouw in Holten tegen. Deze stond volledig in brand en bevatte de lichamen van een volwassen persoon en twee kinderen. Vermoedelijk waren dit de 36-jarige ex-man van de Haagse en haar zoon van acht en dochter van tien jaar oud.

De politie kon nog niets zeggen over de achtergronden van het incident. Op de lichamen wordt dinsdag sectie verricht.

Het was in de buurt bekend dat de twee gescheiden waren, maar het gezin was in andere opzichten niet opgevallen. Een van de kinderen is door een buurtbewoner zondag nog bij het huis gezien.

KNVB start vooronderzoek naar FC Utrecht - Ajax

De aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek begonnen naar de incidenten die zondag hebben plaatsgevonden tijdens de competitiewedstrijd FC Utrecht - Ajax. Een woordvoerder van de KNVB heeft dat maandag bevestigd.

Tijdens de wedstrijd scandeerde het publiek racistische en beledigende spreekkoren. De Belgische scheidsrechter Verbist trad daar niet tegen op. In de spelregels van de KNVB staat dat hij de wedstrijd tijdelijk had kunnen onderbreken of zelfs helemaal kunnen staken.

Het waren niet alleen de supporters van Utrecht die zich misdroegen, fans van Ajax vernielden in het 'uitvak' talloze stoeltjes. Volgens de voorzitter van FC Utrecht, Van Dop, zou de schade tienduizenden euro's bedragen. FC Utrecht zal de schade verhalen op de Amsterdamse club.

Toyota toont nieuwe wagen

Toyota F1 heeft haar nieuwe auto voor 2006 gepresenteerd. De TF106 zal morgen voor het eerst worden getest, op het circuit van Barcelona.

Toyota is het eerste team dat de nieuwe auto klaar heeft, slechts anderhalve maand na de laatste race van 2005. Technisch directeur Mike Gascoyne gelooft dat de vroegere presentatie het team een voordeel geeft op de andere teams. "Het geeft aan dat we in staat zijn om zo snel te reageren en vooruitgang te boeken als nodig is in de Formule 1," aldus Gascoyne.

De TF106 heeft een compleet nieuw ontworpen achterkant, geheel aangepast aan de nieuwe V8-motor. De voorkant van de wagen is een doorontwikkeling van de TF105B, waarmee Toyota afgelopen seizoen reed. De nieuwe RVX-06-motor draaide al op 21 maart jl. voor het eerst op de testbank en heeft sinds juli al 2143 kilometer afgelegd in een aangepaste TF105B.

Morgen begint Toyota met het testen van de nieuwe wagen op het Spaanse circuit van Barcelona. Dat zal tevens de eerste keer zijn dat het team gebruik maakt van Bridgestonebanden. Ralf Schumacher en Jarno Trulli zullen achter het stuur zitten bij het debuut van de TF106, terwijl testcoureur Ricardo Zonta ook een aantal testritten zal maken.

Lucky Ass??

Rally's moet je eigenlijk via de tv bekijken want dan hoef je in ieder geval niet voor je leven te vrezen als er een auto uit de bocht vliegt. De rallyauto's kunnen zomaar uit de bocht vliegen en dan is het nog maar vraag waar ze uit de bocht vliegen. De gele rallyauto vliegt in het volgend filmpje uit de bocht en hij gaat heel hard richting de plek waar jij staat, maar dan....

Check het filmpje voor het einde.

Schalken niet naar Australian Open

Sjeng Schalken zal niet mee doen aan de Australian Open in januari en de Davis Cup-wedstrijd van Nederland tegen Rusland in februari. De 29-jarige tennisser heeft al anderhalf jaar last van veel blessures, afgelopen juli speelde hij zijn laatste officiële wedstrijd. Een hernia houdt hem momenteel van spelen af.

"Die hernia was de oorzaak van mijn problemen met mijn achillespees en linkerkuit, afgelopen zomer. De kracht in het been is inmiddels terug, maar ik mis nog de coördinatie. Van de neurochirurg heb ik begrepen, dat die power ook terugkomt, maar dat is geen kwestie van dagen of weken, maar van maanden," aldus Schalken.

Schalken hoopt dat hij eind februari wel mee kan doen met het ABN/Amro-toernooi in Rotterdam. Toernooidirecteur Richard Krajicek heeft Schalken een wild-card gegeven en hij zal uiterlijk drie weken van tevoren te horen krijgen of Schalken inderdaad zal mee doen.

Uitslagen Italië Speelronde 13

Juventus is nog altijd goed bezig in de Italiaanse Serie A. De koploper wist voor de twaalfde keer te winnen in dertien speelronden en behoudt daarmee de marge van vijf punten op AC Milan. De concurrent won ook, maar dat ging zeker niet gemakkelijk. Stadsgenoot Internazionale pakte eveneens drie punten en Fiorentina verspeelde er twee.

Juventus begon slecht aan de wedstrijd tegen degradatiekandidaat Treviso. Vooral in de eerste helft speelde het slecht en dit resulteerde dan ook in een 1-0 achterstand. Parravicini zorgde in de 25ste minuut voor de voorsprong voor Treviso. De Oude Dame stelde in het tweede bedrijf orde op zaken en liep uit naar een 3-1 winst. De doelpunten werden achtereenvolgens gemaakt door Mutu, Trezeguet en Del Piero, op aangeven van Zlatan Ibrahimovic.

De naaste belager van Juventus – AC Milan – maakte het zichzelf lastig in het eigen San Siro. Het kwam al vroeg op een voorsprong tegen Lecce door een benutte vrije trap van Andrea Pirlo. De andere legio kansen van de rossoneri werden niet omgezet in een doelpunt. Lecce bleef door de kleine achterstand nog steeds in leven. Twintig minuten in de tweede helft kwam het onverdiend op gelijke hoogte door een doelpunt van Konan, na een fout van Jaap Stam. Toch wist de Milanezen de drie punten in eigen huis te houden. In de laatste minuut – hoe kan het ook anders bij Milan – was het Filippo Inzaghi die met een puntertje voor de tweede maal namens Milan de doelman van Lecce passeerde.

Internazionale won met dezelfde cijfers, maar dan uit bij Messina. De bezoekers kwamen op Sicilië op een 2-0 voorsprong door twee Zuid-Amerikaanse doelpunten. Allereerst was het de Uruguayaan Recoba die de nerazzurri op voorsprong zette. De Argentijn Cambiasso vergrootte vervolgens de voorsprong. Arturo Di Napoli maakte de wedstrijd weer spannend met de aansluitingstreffer, maar verder dan dat doelpunt kwam de thuisclub niet. Fiorentina wist als enige club in de top van de competitie niet te winnen. Uit bij AS Roma kwam de club uit Florence niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De Romeinen kwamen op een voorsprong door een doelpunt van Tommassi. Na rust maakte topscorer Luca Toni gelijk vanaf elf meter, na een overtreding van de Fransman Philippe Mexès. Voor Toni was het alweer zijn zestiende doelpunt dit seizoen, maar voor de eerste keer won Fiorentina niet in een wedstrijd als Toni het net wist te vinden. De Italiaan staat op dit moment tweede in het klassement van de Gouden Schoen. De goaltjesdief heeft nog vijf doelpunten nodig om Tarmo Neemelo te passeren.

Uitslagen Speelronde 13:

Parma - Udinese 1-2
Juventus - Treviso 3-1
AS Roma - Fiorentina 1-1
Messina - Internazionale 1-2
Cagliari - Sampdoria 2-0
Ascoli - Palermo 1-1
Siena - Reggina 0-0
Empoli - Lazio Roma 2-3
AC Milan - Lecce 2-1
Livorno - Chievo 0-0

Stand na Speelronde 13:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1 Juventus 13 36 29-7
2 AC Milan 13 31 29-13
3 Fiorentina 13 29 28-14
4 Internazionale 13 26 24-11
5 Livorno 13 22 13-13
6 Chievo 13 21 16-12
7 Sampdoria 13 20 23-19
8 Udinese 13 20 15-17
9 AS Roma 13 19 19-15
10 Lazio Roma 13 19 16-17
11 Palermo 13 18 20-19
12 Empoli 13 17 17-20
13 Siena 13 15 18-23
14 Ascoli 13 13 13-16
15 Reggina 13 13 13-19
16 Parma 13 9 11-23
17 Messina 13 8 11-20
18 Cagliari 13 8 10-20
19 Treviso 13 7 8-21
20 Lecce 13 7 9-23

Topscorers:

Luca Toni - Fiorentina - 16

Uitslagen Duitsland Speelronde 14

De veertiende speelronde van de Duitse Bundesliga kende geen grote verrassingen. Lijstaanvoerder Bayern München behield zijn eerste plaats door een moeizame thuiszege. Hamburger SV stijgt naar de tweede plaats door de winst tegen Leverkusen en omdat Schalke '04 van concurrent Werder Bremen wist te winnen.

Bayern München trad in het Olympia Stadion aan tegen FSV Mainz 05. FC Hollywood - met Roy Makaay die de gehele wedstrijd speelde - wachtte een lastige wedstrijd tegen de bezoekers uit Mainz. Vooral in de eerste helft wist de ploeg van Felix Magath weinig te creëren. Toch wist het na een half uur spelen op voorsprong te komen door een doelpunt van de Peruaan Claudio Pizarro, na een assist van Makaay. De bezoekers kwamen verrassend op gelijke hoogte na een doelpunt van Benjamin Auer. Bayern wist alsnog de drie punten in eigen huis te houden door een tweede doelpunt van Pizarro. De spits kopte een voorzet van Bastian Schweinsteiger achter doelman Wache.

De topper in deze speelronde was de confrontatie tussen Schalke ’04 en Werder Bremen in Gelsenkirchen. Vooral voor de thuisclub was de wedstrijd belangrijk, want het stond voor het duel al zeven punten achter Werder en maar liefst twaalf op Bayern München. Schalke kende een goede voorbereiding op de wedstrijd, want eerder deze week versloeg het nog PSV in de Champions League met grote cijfers (3-0). Werder verloor op zijn beurt met 1-3 van FC Barcelona en zag daarbij topscorer Miroslav Klose met een jukbeenblessure uitvallen. Schalke had een bliksemstart tegen Werder, de openingstreffer werd al binnen twee minuten gemaakt door Kevin Kuranyi. De Duitse international strafte een foute terugspeelbal van verdediger Naldo af. Na de voorsprong van Die Königsblauen was het echter Werder dat het spel maakte in de Arena AufSchalke. In de tweede helft werd de aanvalsdrift van de bezoekers beloond met de gelijkmaker. Deze kwam van de schoen van Nelson Valdez, hij passeerde tien minuten na rust doelman Rost. Lang genieten van deze stand kon Werder niet, want al snel wist Schalke weer - tegen de verhouding - op voorsprong te komen via opnieuw Kuranyi: 2-1. Bremen verloor daarnaast ook nog eens Torsten Frings met een indirecte rode kaart. Met de zege pikt Schalke weer aan bij de top en het helpt daarnaast rivaal Bayern, dat drie punten uitgelopen is op Werder.

Het uit ongeslagen Hamburger SV - met Rafael van der Vaart in de basis - speelde geen hoogstaande wedstrijd tegen Bayer Leverkusen in de BayArena. Toch wist het in de spoor te blijven van Bayern na een late treffer van de Tsjech David Jarolim. Hij scoorde in de 82ste minuut de winnende treffer. Door de nederlaag van concurrent Werder stijgt HSV naar de tweede plaats in de Bundesliga. Het Borussia Dortmund van Bert van Marwijk doet het na een matige start toch weer goed in de competitie. Die Borussen - zonder de afgelopen week geblesseerde Dédé - kwamen uit bij 1. FC Nürnberg op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Odonkor en Sahin. Voor de laatste was het een record. De Turk is met zijn doelpunt naast de jonge Bundesliga-speler nu ook de jongste doelpuntenmaker in Duitsland. Stefan Kiessling redde in de slotfase nog de eer voor de thuisclub.

Uitslagen Speelronde 14:

Hertha BSC - Borussia Mönchengladbach 2-2
Eintracht Frankfurt - VfB Stuttgart 1-1
Hannover 96 - 1. FC Kaiserslautern 5-1
1. FC Nürnberg - Borussia Dortmund 1-2
Bayer Leverkusen - Hamburger SV 0-1
Schalke 04 - Werder Bremen 2-1
Bayern München - FSV Mainz 05 2-1
VfL Wolfsburg - Arminia Bielefeld 0-0

Stand na Speelronde 14:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1 Bayern München 14 37 31-10
2 Hamburger SV 14 31 22-6
3 Werder Bremen 14 29 39-19
4 Schalke 04 14 25 18-10
5 Hertha BSC 14 22 23-20
6 Dortmund 14 21 22-18
7 Bor. M'Gladbach 14 21 19-16
8 VfB Stuttgart 14 18 18-17
9 VfL Wolfsburg 14 18 14-20
10 Leverkusen 14 17 22-23
11 Hannover 96 14 16 23-22
12 Bielefeld 14 16 17-21
13 Eintr. Frankfurt 14 15 17-22
14 FSV Mainz 05 14 12 18-23
15 1. FC Köln 13 11 19-28
16 MSV Duisburg 13 9 15-28
17 Nürnberg 14 9 12-26
18 Kaiserslautern 14 9 18-38

Topscorers:

Miroslav Klose - Werder Bremen - 14
Ebi Smolarek - Borussia Dortmund - 11

Tips om aan het werk te blijven...

...maar dit is dan wel alleen voor programmeurs bedoeld. Op de volgende site kun je lezen hoe je het beste je programmacode kunt maken zodat je zelf aan het werk blijft.

De bedoeling van deze werkverschaffing in het kort; Zorg ervoor dat je code zo onduidelijk is, dat niemand anders hem op een normale manier kan lezen. Zorg er dus voor dat je code niet door iemand anders onderhouden kan worden. Op deze manier zou je dus altijd je werk moeten houden.

Nog een voorbeeld van wat op de site staat:

quote:
Names From Mathematics
Choose variable names that masquerade as mathematical operators, e.g.:
openParen = (slash + asterix) / equals;

Bedazzling Names
Choose variable names with irrelevant emotional connotation. e.g.:
marypoppins = (superman + starship) / god;
This confuses the reader because they have difficulty disassociating the emotional connotations of the words from the logic they're trying to think about.

Beenhakker ook op WK bondscoach

Zoals al verwacht werd, blijft Leo Beenhakker tot en met het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland bondscoach van Trinidad en Tobago.

Het contract van Beenhakker liep niet verder dan de reeks kwalificatiewedstrijden. Maar dit weekend werden de Nederlander en de voetbalbond van Trinidad en Tobago het eens over een nieuwe overeenkomst. Theo de Jong en Wim Rijsbergen zullen Beenhakker blijven assisteren tot en met het WK.

Echte Rita's Reisbureau 'not amused' over poster

SCH had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenBij Rita's Reisbureau in Rotterdam kijken ze met gemengde gevoelens naar de Verdonk-posters nu spandoeken en posters met beledigende teksten aan het adres van minister Verdonk van de rechtbank niet weggehaald mogen worden door de Staat. De initiatiefnemers zijn bang dat hun organisatie een slechte naam krijgt door de associatie met Reisburo Rita waarmee verwezen wordt naar de vreemdelingenpolitiek van minister Verdonk.

Het ironische is dat Rita's Reisbureau vakanties regelt voor mensen met een minimuminkomen. RITA staat voor Rotterdams Initiatief Toerisme Anders, een vrijwilligersproject dat in het najaar van 1997 van start is gegaan. Dit jaar kunnen bijna dertig Rotterdammers via dit bijzondere reisbureau op vakantie in Nederland. Nu hebben ze in Rotterdam een heel klein beetje spijt van de naam.




Singapore ontslaat beul

Icoon AlgemeenVoor het eerst in 46 jaar wordt er aanstaande vrijdag een veroordeelde in Singapore ter dood gebracht door iemand anders dan de 74-jarige staatsbeul, Darshan Singh, omdat diens foto en identiteit in een Australische krant is onthuld. De ter dood veroordeelde betreft namelijk een 25-jarige Australische drugssmokkelaar. De identiteit van Singapores officiële 'hangman', die ruim 850 executies tijdens zijn loopbaan heeft uitgevoerd, was tot dusver altijd geheim gebleven.

Ondanks druk vanuit Australië gaat de executie, die voor aanstaande vrijdag gepland staat, gewoon door. Een nieuwe beul wordt waarschijnlijk vanuit Maleisië overgevlogen. De veroordeelde Australiër werd in Singapore opgepakt toen hij met 400 gram heroïne op doortocht was van Cambodja naar Australië.

Singapore heeft één van de strengste drugswetgevingen ter wereld. De doodstraf is al op te leggen wanneer iemand meer dan 15 gram heroïne of 30 gram cocaïne bij zich heeft. Volgens een rapport van Amnesty International uit 2004 zijn er in Singapore sinds 1991 420 mensen opgehangen. Voornamelijk voor druggerelateerde zaken.

Darshan Singh
De 74-jarige beul Darshan Singh

Meulendijks verliest finale Glasgow

Haar sterke optreden tijdens de strijd om de Open Schotse badmintontitel heeft Judith Meulendijks geen passend slot kunnen geven. De Nederlandse had zich via de kwalificaties geplaatst voor het hoofdtoernooi maar verloor zondag de finale van de Russische Ella Karatsjkova in twee games: 6-11 en 8-11.

Langzaam benadert Meulendijks weer het niveau van voor haar zware achillespeesblessure. Die liep ze ze in oktober 2004 op. April jongstleden maakte ze haar rentree. "Die blessure ligt nu echt achter me. Ik ben best tevreden. Ik heb hier, door het kwalificatietoernooi, veel wedstrijden moeten spelen. Door het hoge tempo maakte ik zondag wat meer fouten dan Karatsjkova," aldus Meulendijks.

Canon waarschuwt voor kopieerfeestjes

Wie_zal_het_weten had ons via de nieuws-submit te melden:

Het klinkt logisch, maar op een kopieerapparaat moet je dus niet gaan zitten. Canon heeft Britse bedrijven officieel gewaarschuwd dat hun kopieerapparatuur niet geschikt is om op te zitten. Het bedrijf doet dit omdat de jaarlijkse kerstfeestjes er weer aankomen. Na enige drankconsumptie is het kopieerhok vaak een leuke plek om achterwerken en andere lichaamsdelen te kopiëren.

Volgens Canon is 46 procent van alle servicebeurten het gevolg van 'niet werk-gerelateerde storingen'. 32 procent van Canon-monteurs zegt al eens op pad te zijn gestuurd om tijdens de kerstperiode gebroken glasplaten in kopieermachines te vervangen.

Er zijn ook al voorzorgsmaatregelen genomen. Canon heeft in nieuwere apparaten het glas een millimeter dikker gemaakt.

Sluiter nadert top-100 positie

Door zijn overwinning in het Challengertoernooi van Praag is Raemon Sluiter flink gestegen op de wereldranglijst. De Rotterdammmer, die voor het toernooi nog de 126e plaats innam, vinden we nu terug op de 108e plaats.
Hierdoor maakt Sluiter grote kans rechtstreeks toegelaten te worden tot het hoofdtoernooi van de Australian Open, begin volgend jaar in Melbourne. Michaella Krajicek is op dit moment de enige, die verzekerd is van directe plaatsing.

Melle van Gemerden neemt vanaf deze week de 143e plaats in, wat betekent dat hij nu de tweede Nederlander op de ranglijst is. Peter Wessels, die de laatste tijd nauwelijks in actie is gekomen, zakt naar de 145e plaats.

Waardeloze klootzakken (2)

Al eerder heb ik me (net als veel anderen) kwaad gemaakt om het stuntelige politieoptreden in de zaak Nienke Kleiss maar het dieptepunt in de onthullingen lijkt nog steeds niet bereikt.

Uit een reportage van Zembla, die vanavond wordt uitgezonden, blijkt namelijk dat de zaak Nienke binnen een week opgelost had kunnen zijn. Tenminste, wanneer de politie de moeite had genomen om alle tips die in de Richting van Wik H. wezen serieus te nemen. Dat gebeurde echter niet omdat de politie de 11-jarige Maikel als grootste verdachte beschouwde.

Eén van de vele tips die naar Wik H. wezen, kwam notabene van een politieagent van hetzelfde korps dat de moord onderzocht. Hoezo stuntelige amateurs... Wik H. heeft in de periode dat hij vrij rondliep ook nog een twee ernstige zedenmisdrijven gepleegd. Geweldig, de politie is je beste vriend. Wel een vriend met oogkleppen...

Boek: Faye Kellerman - Een stenen omhelzing



Peter Decker, een inspecteur bij de LAPD, krijgt op een avond een verontrustend telefoontje van zijn halfbroer Rabbi Jonathan Levine. Dezelfde dag nog vertrekt Peter samen met zijn vrouw Rina vanuit Los Angeles naar New York, om zijn halfbroer bij te staan. Zijn halfbroer heeft de hulp ingeroepen van Peter Decker om de familie te helpen bij de moord op zijn zwager Ephraim Lieber en de vermissing van zijn vijftienjarige nichtje.

Uitslagen Portugal Speelronde 12

Nacional Madeira nam in de Portugese competitie de koppositie over van Sporting Braga door het onderlinge duel met 1-0 te winnen.

In de 28ste minuut van het treffen tussen de twee grootste verrassingen van de Portugese competitie zorgde Alonso voor de belangrijke treffer. De Braziliaan drong binnen in de zestien van Braga en schoot de 1-0 binnen. Het was op dat moment een verdiende voorsprong. Braga besloot na rust meer de aanval te zoeken en dat leverde tal van kansen op, zowel voor Sporting als voor Nacional. Maar het lukte de koploper niet om net als een week eerder tegen Benfica in de slotfase een achterstand om te buigen in een overwinning.

Benfica raakte weer verder achterop. De ploeg van trainer Ronald Koeman speelde met 0-0 gelijk tegen stadsgenoot Belenenses en heeft nu al zes wedstrijden niet meer gewonnen.

Maandagavond komt het FC Porto van Co Adriaanse nog in actie tegen Gil Vicente.

Uitslagen

Nacional Madeira - Sporting Braga 1-0
Marítimo Funchal - Boavista 1-1
Benfica - Belenenses 0-0
Vitória Setúbal - Rio Ave 1-0
Paços Ferreira - Naval 3-1
Académica Coimbra - Estrela Amadora 1-0
Sporting Lissabon - Vitória Guimarães 2-0
União Leiria - Penafiel 1-1

Stand na 12 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Nacional Madeira122715 - 4
2Sporting Braga 122613 - 5
3FC Porto112418 - 7
4Vitória Setúbal 122310 - 3
5Sporting Lissabon 122317 - 14
6Benfica121919 - 12
7Boavista121918 - 11
8Paços Ferreira 121714 - 15

Gothic tuig

Ik vond gothics sowieso al tuig, maar deze aflevering van "Rutger leert stappen" bevestigd dat maar weer.
In deze aflevering volgen we de gothic jongen "Tiem" naar een "gothic feest" in de kelder van een of andere nachtclub. Je ziet hier een slecht bandje optreden en er worden wat gothics geïnterviewd. Kortom het is belachelijker dan de gemiddelde tweakers meeting. klik hier voor het filmpje en hier voor de site van rutger.

Uitslag Frankrijk Speelronde 16

AJ Auxerre is in de Franse competitie naar de tweede plaats gestegen. De ploeg van trainer Jacques Santini won de uitwedstrijd tegen Le Mans met 0-2. De Belg Luigi Pieroni opende in de twintigste minuut uit een vrije trap de score en Yann Lachuer bepaalde na een schitterende actie in de 67ste minuut de eindstand.

Koploper Lyon kwam niet verder dan een gelijkspel en liep daarmee de evenaring van een Frans record mis. De ploeg van coach Gérard Houllier slaagde er niet in voor de achtste maal op rij te winnen, FC Nantes (tweemaal) en Paris Saint-Germain lukten dit in het verleden wel.

In Nice kwam Lyon niet verder dan de gelijkmaker van Sidney Govou een kwartier voor tijd. In de eerste helft had Nice de leiding genomen via een kopbal van Mamadou Bagayoko.

Paris Saint-Germain had door het puntverlies van koploper Lyon de mogelijkheid om de achterstand terug te brengen van twaalf naar tien punten. De Parijzenaars lieten zich echter thuis verrassen door RC Lens en ging met 3-4 onderuit.

Uitslagen

Le Mans - AJ Auxerre 0-2
Lille - Nancy 1-0
Saint-Etienne - Bordeaux 1-1
Toulouse - AC Ajaccio 3-0
Troyes - Metz 0-0
Olympique Nice - Ol. Lyon 1-1
Sochaux - Rennes 1-0
Nantes - RC Strasbourg 4-3
Ol. Marseille - AS Monaco 2-1
PSG - RC Lens 3-4

Stand na 16 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1OL. Lyon164027 - 10
2AJ Auxerre162922 - 19
3Bordeaux162816 - 10
4PSG 162720 - 15
5Lille 162623 - 13
6RC Lens162523 - 13
7Saint-Etienne162516 - 10
8AS Monaco162416 - 13
9OL. Marseille162418 - 20
10Rennes162320 - 27

Niet iedereen krijgt een nano van Sint

Ergens in de hoofdstad, zomaar een intocht van Sinterklaas. Er hangen wat Zwarte Pieten met touwen aan de derde verdieping van een grachtenpand te bungelen. Ze roepen naar de kinderen die beneden verbaasd en vol bewondering naar de avontuurlijke Pieten staan te kijken of ze Sinterklaas hebben gezien. De kinderen schudden met hun hoofd van niet.

Een wat gezette vrouw van dik in de veertig met een fluorescerend geel hesje met de tekst 'verkeersregelaar' aan, staat automobilisten met een stopbord tegen te houden. Tegen een ieder die erlangs wil zegt ze in onvervalst Amsterdams dat Sinterklaas eraan komt en ze beter 'effies' om kunnen rijden.

De stoet wordt ingeluid door een brandweerauto met zwaaiende alarmlichten en daarachter komt de goedheilig man al aan, in zijn gevolg een flink aantal Zwarte Pieten. Ze worden achtervolgd door enthousiaste Surinaamse, Marokkaanse, Indische, Turkse en Nederlandse kinderen. Langs de kant moeders met hoofddoekjes, een aantal flinke en minder flinke Surinaamse mama's, gemengde stellen met hun even gemengde kinderen, een blonde moeder van het type die je normaal alleen bij een hockeyclub tegenkomt.
De mensen hangen uit de ramen en iedereen kijkt naar de Sint. De kinderen willen allemaal pepernoten, een stuk marsepein of even in de juten zak van Piet grabbelen voor een klein presentje - mede mogelijk gemaakt door de winkels in de buurt.

Murat, Karin, Tim, Fatima en Wesley staan allemaal in de rij en willen allemaal even bij Sinterklaas op schoot. De wensenlijstjes van de kinderen zijn, zoals ieder jaar, bescheiden: een playstation of xbox, de complete dvdset van StarWars, een mobieltje met een bundel van minimaal 100 smsjes, liefst de nieuwe Motorola. Ook de iPod is erg populair.
Zeker bij Tim en Murat. De vriendjes zouden allebei aan Sint een iPod nano vragen en vervolgens beide vaders overtuigen. Tenminste, dat was de bedoeling.

De vader van Tim spreekt zijn zoon onmiddellijk streng toe nadat hij net met een lachend gezicht van de schoot van Sinterklaas is gesprongen. 'Je zou iets kleins vragen, jongen', zegt hij. Zijn vriendje Murat is scherp en zegt dat de iPod nano heel klein en dun is, iets groter dan een bankpas, en hij geeft eerst de grootte en dan de dikte met zijn duim en wijsvinger aan.
Murat's vader vraagt om uitleg, waarop Tim's vader zegt dat het een klein muziekspelertje is, een soort walkman. 'Hoe duur', wil de vader van Murat weten.
'Je hebt er verschillende, ze beginnen vanaf een euro of 200', zegt Tim's vader.
Er volgen drie ferme Turkse vloeken en het bijdehante van zijn zoon is geheel weggeëbd. Murat steekt zijn handen in zijn broekzakken en kijkt ietwat bedremmeld naar de grond.
'Ha, ik wist het!', roept de vader van Tim uit. 'Zie je nou wel, Murat krijgt ook geen iPod van Sinterklaas!'

Nieuwe belangenvereniging voor treinreizigers

Icoon VervoerTreinreizigersvereniging Rover heeft een concurrent gekregen. In Utrecht is de vereniging 'Reizigers' opgericht. Ook deze club strijdt tegen misstanden in het openbaar vervoer. De oprichters zijn de vereniging gestart uit ontevreden over Rover. Die zeurt volgens hen te veel en speelt conducteurs, chauffeurs en andere medewerkers uit tegen de reizigers.

'Reizigers' is mede opgericht door de politieke partij SP en de vakbond FNV Bondgenoten. Het gaat de vereniging vooral om het ontwikkelen van nieuwe initiatieven. Een van de plannen is gratis openbaar vervoer voor jongeren en ouderen.

Uitslagen Spanje Speelronde 13

Real Madrid verspeelde in San Sebastian tegen Real Sociedad voor de zesde maal deze jaargang punten. Het werd 2-2 in Baskenland.

Het gelijke spel dankte Real aan een productief slotoffensief, dat in de laatste drie minuten twee doelpunten opleverde. Eerst scoorde invaller Raúl Bravo, waarna Zidane even later een foutje van doelman Riesgo genadeloos afstrafte. Een nederlaag voor de Madrilenen zou trouwens onverdiend zijn geweest, want de equipe speelde aardig in de beginfase. Toch sloeg Sociedad voor en na de pauze een keer toe. Prieto (via een benutte penalty) en De Paula (rebound) waren hiervoor verantwoordelijk. Real Madrid staat nu slechts zesde.

Op zaterdagavond ontmoeten Patrick Kluivert en Daniël de Ridder elkaar tijdens Valencia – Celta de Vigo (2-0). Beide Nederlanders verschenen niet aan de aftrap en zagen in de eerste helft een aanvallend onmachtig Valencia, dat weinig kansen creëerde. Na rust werd Valencia beter en beter (vooral dankzij invaller Aimar) en scoorde het via Villa en Fabio Aurelio. De Ridder viel ruim een half uur voor tijd in en was af en toe dreigend. Kluivert kreeg maar acht minuten de tijd om zich te bewijzen, nadat hij Villa afloste.

Bij Villareal zat Jan Kromkamp de gehele wedstrijd op de bank. De Champions League deelnemer rekende in Riazor af met Deportivo la Coruña: 0-2. De treffers waren van Argentijnse makelij en vielen na de rust. Eerst trof Riquelme van afstand raak, waarna Sorin het duel besliste. Villareal staat nu derde en heeft evenveel punten als het almaar klimmende Sevilla, dat de uitwedstrijd bij Zaragoza won. Saviola en Daniel scoorden voor Sevilla. Plaatsgenoot Betis blijft in een grote crisis na de 1-1 remise in het eigen Ramon Sanchez Pizjuan tegen Cádiz. Athletic de Bilbao boekte eindelijk weer eens een zege, maar blijft hekkensluiter.

Barcelona maakten er in de thuiswedstrijd tegen Racing Satander een doelpuntenfestijn van, het werd 4-1. Ook al speelden de Catalanen niet erg goed, de overwinning was wel verdiend. De doelpunten voor de ploeg van Frank Rijkaard werden gescoord door Samuel Eto'o, Messi, Ronaldinho en Silvinho. Door de zesde overwinning op rij verdrong Barcelona Osasuna weer van de eerste plaats. Beide clubs hebben 28 punten, maar het doelsaldo van Barça is aanzienlijk beter.

Uitslagen 13e speeldag:
Valencia - Celta de Vigo 2-0
Getafe - Málaga 3-2
FC Barcelona - Racing Santander 4-1
Real Betis Sevilla - Cádiz 1-1
Real Sociedad - Real Madrid 2-2
Real Zaragoza - Sevilla 0-2
Osasuna - Deportivo Alavés 3-2
Atlético Madrid - Espanyol 1-1
Deportivo la Coruña - Villarreal 0-2
Real Mallorca -Athletic de Bilbao 0-1

Stand na 13 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1FC Barcelona132834 - 12
2Osasuna132819 - 13
3Villareal132320 - 12
4Sevilla132313 - 6
5Celta de Vigo132316 - 14
6Real Madrid132224 - 16
7Valencia132218 - 15
8Getafe132120 - 18
9Deportivo la Coruña132017 - 14
10Real Sociedad131719 - 26
11Atlético Madrid131613 - 13
12Málaga131520 - 18
13Cádiz13149 - 13
14Espanyol131310 - 15
15Real Mallorca131211 - 22
16Racing Santander13117 - 15
17Real Zaragoza131112 - 17
18Deportivo Alavés131113 - 19
19Real Betis Sevilla13119 - 20
20Athletic de Bilbao131012 - 18

Topscorers:
Eto - FC Barcelona - 12
Ronaldinho - FC Barcelona - 9
Villa - Valencia - 8

Kabouters

Geweldig, de hele dag Sinterklaasinkopen doen. Eens even kijken welk nieuws ik gisteren allemaal heb gemist. Hmmm, dit springt er wel uit...

De Amsterdamse politicus Roel van Duijn, u weet wel van de kabouterpartij, heeft aangifte gedaan van een ontvoering die in 1970 plaatsvond. In de aflevering van Andere Tijden over de bom die van rechts kwam, heeft één van de bommenplaatsers, de rechtse activist Joop Baank (zie foto), in een interview namelijk opgebiecht de ontvoering op zijn geweten te hebben.

Van Duijn werd trouwens geen haar gekrenkt, maar slecht zonder geld ergens in België gedumpt. Overigens was dit feit al lang bekend, dus waarom nu pas aangifte? Is ontvoering eigenlijk nog niet verjaard na 35 jaar, in ons geweldige land...

Voor je gaat lachen om de kabouterpartij, die hadden in 1970 dus wel vijf zetels in de Amsterdamse gemeenteraad. En voor je gaat lachen om Roel van Duijn, die man is toevallig wel liefdesverdrietconsulent...

Richard Burns (34) overleden

Voormalig wereldkampioen rallyrijden Richard Burns is afgelopen vrijdag op vierendertigjarige leeftijd overleden, na een lang ziekbed. Samen met zijn bijrijder Robin Reid won hij het rally-kampioenschap in 2001 voor Subaru. Zijn laatste race reed hij in 2003. Toen hij in datzelfde jaar onderweg naar de Wales Rally GB achter het stuur het bewustzijn verloor, werd er een hersentumor ontdekt. Richard Burns werd daarvoor de afgelopen twee jaar behandeld. Nadat in april van dit jaar de tumor operatief werd verwijderd leek het even beter te gaan; de afgelopen maanden volgde een terugval in zijn gezondheid.



(Foto copyright Mike Hewitt/Getty Images)

Vrouw schiet eigen vader dood

De politie van Vlaardingen heeft een vrouw gearresteerd die zelf meldde dat zij haar vader had doodgeschoten. Rond 00:15 uur belde de 24-jarige vrouw de politie met de mededeling dat ze haar vader had neergeschoten. Hierop gingen hulpdiensten meteen naar het woonwagenkamp in Vlaardingen waar het telefoontje vandaan kwam.

Ambulancepersoneel heeft tevergeefs geprobeerd de vader te redden. Volgens een politiewoordvoerder gaat het om een uit de hand gelopen huiselijke ruzie.

Britse ontgroeningsvideo zorgt voor opschudding

Icoon Not Safe For Work (NSFW)In Groot-Brittannië is opschudding ontstaan over een video waarop te zien is dat een marinier bewusteloos wordt geschopt. Vermoedelijk gebeurde dat tijdens een ontgroeningsritueel. Op de video vechten twee naakte mannen met elkaar en gaat het er keihard aan toe. Via een Britse krant kwam de video aan het licht. De militaire politie in Engeland heeft de zaak inmiddels in onderzoek.

De opnamen zijn waarschijnlijk in het geheim gemaakt op een marinebasis in Plymouth in Zuid-Engeland. De mannen krijgen de opdracht om met elkaar op de vuist te gaan. Als daarover discussie ontstaat, trapt een officier een marinier vol in zijn gezicht. "De man die werd geschopt was niet ver meer van de dood", zegt een marinier. "Dit soort dingen gebeuren vaker, maar als er drank in het spel is wordt het alleen maar erger."

De vechtpartij werd door onderofficieren opgezet. Nadat er eerst met enige bescherming werd gevochten, eisten zij dat de handschoenen af moesten. Op het daaropvolgende protest werd de rekruut onder andere in het gezicht geschopt.

De video is hier te zien. LET OP: NSFW (not suitable for work).

Slippens en Stam grijpen naast de zege in Gent

Danny Slippens en Robert Stam zijn er niet in geslaagd om voor het tweede opeenvolgende jaar de zesdaagse van Gent te winnen. Het Nederlandse duo legde het in de laatste sprint af tegen de Belgen Matthew Gilmore en Iljo Keisse.

Tijdens de laatste dag in het Kuipke in Gent werd de eindzege pas in het slotnummer vergeven. Drie koppels streden in een spannende koppelkoers om de zege: Slippens/Stam, Gilmore/Keisse, Kurt Betschart en Andreas Beikirch, die de geblesseerde Bruno Risi verving. De duo's namen om beurten de leiding, maar de beslissing viel pas in de laatste vijf ronden.

Slippens en Stam waren in de eerste sprint de snelste, maar de vier volgende waren een prooi voor het Belgische koppel. Daarmee wisten ze de zesdaagse van Gent op punten te winnen. Slippens/Stam eindigde zo op geringe afstand als tweede, terwijl Betschart/Beikirch het podium complementeerde.

De eindstand
01. Gilmore/Keisse (Bel) - 371 pnt.
02. Slippens/Stam (Ned) - 363 pnt.
03. Beikirch/Betschart (Dui/Zwi) - 234 pnt.
Op één ronde
04. Bartko/McGrory (Dui/Aus) - 313 pnt.
Op negen ronden
05. De Ketele/Aeschbach (Bel/Zwi) - 179 pnt.

Amerikanen domineren 1.000m

De Amerikanen bezetten het gehele podium na de tweede wereldbekerwedstrijd over 1.000 in Milwaukee. Net als bij de vorige drie wedstrijden dit jaar, was Shani Davis de sterkste. Joey Cheek werd tweede, op ruime afstand gevolgd door Casey FitzRandolph.

Shani Davis eiste de 1.000 meter opnieuw voor zich op. Het was zijn vierde zege, uit vier wedstrijden dit jaar over één kilometer. Een verschil met de vorige races was dat het gat met de nummer twee kleiner was. Joey Cheek bleef slechts een kwart seconde van zijn landgenoot.

Stefan Groothuis eiste ook een hoofdrol op, maar dan in negatieve zin. Hij hindere Jeremy Wotherspoon bij de kruising, waardoor hij gediskwaliceerd werd. De Canadees werd uiteindelijk nog vierde. Beste Nederlander werd Gerard van Velde op een achtste positie, een kleine seconde achter Davis.

Uitslag tweede 1.000m Milwaukee

PlaatsNaamLandTijd
1Shani DavisVerenigde Staten1.08,43
2Joey CheekVerenigde Staten1.08,68
3Casey FitzRandolphVerenigde Staten1.09,11
4Jeremy WotherspoonCanada1.09,15
8Gerard van VeldeNederland1.09,33

300.000 Xbox 360 exemplaren naar Europa

Microsoft is van plan om ongeveer 300.000 Xbox 360 exemplaren naar Europa te sturen voor de launch op 2 december. Chris Lewis is verantwoordelijk voor de Europese launch van de Xbox 360 en hij heeft in een interview met de Duitse krant Euro am Sonntag gezegd dat de analysten met hun schatting niet ver af zaten van het werkelijke getal. De analysten hebben geschat dat er ongeveer 300.000 exemplaren beschikbaar zouden zijn voor Europa.

De Xbox 360 was binnen een dag in Amerika overal uitverkocht en de prijzen op internetveilingen lopen hoog op: tot wel 200-300 euro boven de winkelprijs. Microsoft heeft nog niet verteld hoeveel exemplaren ze geleverd hebben aan de winkeliers in Amerika. De verwachting is dat ook in Europa alle Xbox 360 consoles snel uitverkocht zijn. Uiteindelijk wil Microsoft binnen drie maanden na de launch ongeveer drie miljoen consoles wereldwijd verkocht hebben. Japan is op tien december aan de beurt en het is nog niet bekend hoeveel consoles daar beschikbaar zullen zijn.

Gremio promoveert met zeven spelers

De Braziliaanse club Gremio heeft op bizarre wijze promotie afgedwongen naar de hoogste divisie. Gremio won met 1-0 van Nautico, opvallend was dat dit doelpunt gemaakt na vier rode kaarten.

Tot de 81e minuut verliep het duel normaal, maar toen gaf de scheidsrechter een penalty aan Nautico. Hierdoor liep het compleet uit de hand, spelers van Gremio belaagden de scheidsrechter, die door de politie van het veld moest worden bevrijd. Pas 25 minuten later kon het duel doorgang vinden.

Nautico miste de strafschop, waarna Anderson van Gremio meteen het enige doelpunt van het duel maakte. Opvallend was dat Gremio dit deed met zeven spelers, omdat zij vier rode kaarten moesten incasseren.

DTvOH: De gehoornde Quatar

Issaphaus... Thon vormde de naam met zijn lippen. Met Issaphaus' lippen. Hij liep door de straten van Sierward-Ages, die vol waren met mensen en andere wezens. Hij stak met kop en schouders boven ze uit. Thon liep verder, met grote stappen. Hij duwde kinderen aan de kant, en koos bruut zijn weg. Het leek alsof hij precies wist waar hij heen moest. Linksaf, een klein straatje in. Rechtsaf, oversteken, en een schop tegen een katachtige adviseur. Soktur verscheen, en wees hem erop dat hij moest uitkijken.
'Niet te veel opvallen, meester,' zei hij. Thon negeerde hem en liep onverstoorbaar door. Hij draaide een steegje in waar het verrassend rustig was en liep door naar het einde waar een deuropening met twee houten klapdeurtjes zat. Hij duwde de klapdeurtjes open en stapte de donkere bar binnen.

In 'De gehoornde Quatar' was het rustig op deze tijd van de dag. Slechts een tweetal bezoekers hingen aan de bar, waarschijnlijk om bij te komen van hun laatste gevecht, beide een glas herstellende drank voor hun neus. Ze, allebei menselijke figuren, keken even op om de bedoeling van de nieuwe bezoeker te peilen. Thon gaf ze het teken dat hij geen kwaad in de zin had, waarna ze zich weer over hun glas bogen. Hij wandelde naar de bar. Thon koos altijd deze kroeg om zijn voorraad op peil te houden. 'De gehoornde Quatar' was eigenlijk niets bijzonders; gewoon een kroeg waar je goederen kon kopen. 's Avonds was het er meestal wel wat drukker, maar nog niets vergeleken met de enorme kroegen in de binnenstad, waar de verschillende subgames gespeeld werden en de hele dag door spelers samendromden. 'De gehoornde Quatar' had, in ieder geval in Thon's ogen, een streepje voor op de andere kroegen.

'Kan ik u ergens mee helpen?'
Thon staarde in de felgroene ogen van het meisje achter de toog en vroeg zich onwillekeurig voor de zoveelste keer af waarom de makers van Het Spel een personage als Suzy in een kroeg achter in een klein steegje hadden weggemoffeld. Haar schoonheid was, wat Thon betrof, ongeëvenaard in Het Spel, en hij had toch al heel wat van de speelwereld gezien.
'Hallo Suzy. Ik kom wat voorraad halen. Heb je de lijst van Kelkele nog?'
'Natuurlijk,' zei Suzy, 'heeft je karakter het niet overleefd of heb je zelf gekozen voor een nieuw personage?'
'Niet overleefd,' zei Thon.
'Ik vind dit karakter leuker,' zei Suzy met een knipoog, 'ik zal de spullen van de lijst van Kelkele voor je pakken.'
Thon keek haar na tot ze achter het gordijn was verdwenen dat voor de opening naar de voorraadkamer hing. Hij wist wel dat ze maar een personage was in Het Spel, maar toch voelde hij zich in haar buurt altijd goed. Niet dat het ooit wat kon worden natuurlijk. De spelers en personages waren geslachtsloos. Aan uiterlijke kenmerken was uiteraard wel te zien of ze een man of vrouw waren, maar verder dan uiterlijke kenmerken ging het niet. Zoals zoveel spelers had Thon in het begin benieuwd één keer naar beneden gekeken, maar het beeld van een kruis dat je normaal alleen bij poppen ziet, zeker bij jezelf, zorgde ervoor dat je dat niet graag nog een keer deed. Het zou voor het lichaam van Suzy ook gelden. Eeuwig zonde en een gemiste kans voor de makers van Het Spel, maar ze hadden er vast hun redenen voor.

Met een voorraadtas vol spullen verliet Thon even later weer de kroeg. Eenmaal terug op de hoofdstraat merkte hij al snel dat er iets aan de hand was. Uit de richting van het centrum kwamen grote hoeveelheden spelers langs gerend. Thon greep er één en trok hem naar zich toe.
'Wat is er aan de hand?'
'Laat me los!' schreeuwde de speler. Zijn ogen schoten paniekerig van links naar rechts. 'Er komt een hele groep Wolfyres deze kant op!'
Thon liet hem gaan en de speler ging er weer vandoor. Wolfyres in de stad? Die kwam je normaal alleen tegen op de vlaktes. Hij haalde zijn schouders op. De makers van Het Spel deden wel vaker vreemde dingen en de meeste spelers waren dan misschien niet opgewassen tegen de Wolfyres, Issaphaus kon ze makkelijk aan. Het waren maar wezens van level 40, een mooie gelegenheid om zijn nieuwe lichaam te testen.

Thon baande zich, links en rechts spelers uit de weg duwend, een weg door de vluchtende massa naar het midden van de straat en bleef daar staan, zijn gezicht in de richting waar de menigte vandaan kwam. Hij reikte over zijn schouder naar achter, vond het heft en trok het enorme zwaard tevoorschijn dat op zijn rug hing. Hij liet de punt van het zwaard op de grond zakken, leunde met twee handen op het heft en wachtte af.

De overige delen: |1|2|3|4|5|6|7|8|

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.