FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 20 november 2005

Voetballer: scheids heeft syndroom van Down

René TemminkVoetballer José Fortes Rodriquez heeft zijn ploeg RBC in verlegenheid gebracht door voor een tv-camera te suggereren dat scheidsrechter René Temmink (foto) de uiterlijke kenmerken vertoont van iemand die lijdt aan het syndroom van Down. Interim-directeur Mascha Simons zegt zich 'rot geschrokken' te zijn. "We gaan hier zeker met José over praten", liet ze weten.

Het lijdend voorwerp in de kwestie reageerde eveneens verontwaardigd. "Miljoenen mensen zitten te kijken, onder wie veel kinderen en families die misschien iemand hebben met dit ziektebeeld. Daar ben ik nog het meest kwaad over. Je hebt een voorbeeldfunctie en moet je realiseren wat voor een schade je kunt aanrichten met dergelijke uitlatingen", verklaarde Temmink in het radioprogramma ''t Hek van de dam'.

De oorzaak van de omstreden uitlating was een rode kaart die Fortes Rodrigues vanmiddag kreeg. Volgens Temmink was de vergelijking echter niet gemaakt kort nadat de speler het veld moest verlaten, maar in alle rust zittend op een bankje. "Dat was minuten later. Buiten mij heeft hij heel veel mensen geraakt, beschadigd. Hij zou eens een dag mee moeten lopen in een tehuis waar mensen met dit ziektebeeld worden verzorgd."

Direct na het verloren duel tegen Heracles had trainer Dolf Roks van RBC al aangekondigd intern overleg te willen over het gedrag van de verdediger, die binnen twee minuten nadat hij was ingevallen met twee keer geel weer naar de kant kon. In het vorig seizoen had Fortes Rodriguez al eens zes wedstrijden schorsing gehad, na een elleboogstoot. De speler raakte ook bij zijn vorige club AZ in opspraak, toen hij na een conflict met trainer Co Adriaanse uit de selectie werd gezet en mocht vertrekken.

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!!

Weer brand in politiebureau Dordrecht

Icoon PolitieVoor de derde keer in een week tijd heeft er een brand gewoed in een politiebureau in Dordrecht. Ditmaal betrof het een pand aan het Vogelplein. Vorige week richtten twee branden al voor tonnen schade aan bij twee andere bureaus.

De politie zegt te vermoeden dat de brand is aangestoken. Overigens richtte deze brand minder schade aan dan de vorige twee: Alleen de ramen en kozijnen raakten zwart geblakerd.

De politie meldde ook dat korte tijd na de vermoedelijke brandstichting in het bureau Vogelplein ook brand gesticht is in een gebouw van een woningcorporatie. Daarbij heeft de politie een 22-jarige Dordtenaar aangehouden die zij verdenkt van het stichten ervan.

F1-coureur Fisichella raakt rijbewijs kwijt

Formule 1-coureur Giancarlo Fisichella kent geen verschil tussen de Formule 1-circuits en de straten van Rome. De Italiaan werd in een buitenwijk van Rome aangehouden na een snelheidscontrole.

Fisichella werd aangehouden toen hij een snelheid van 148 km/u had waar 60 km/u is toegestaan. Zijn rijbewijs is daarop ingenomen. Fisichella had echter wel een reden om zo hard te rijden: "Ik was met mijn vrouw bij vrienden, toen ons kindermeisje opbelde en ons vroeg onmiddellijk naar huis te komen, omdat onze zesjarige dochter Carlotta zich niet lekker voelde", aldus Fisichella.

Nog weinig bekend over nieuwe zorgstelsel

Bij een groot aantal Nederlanders is het nog onduidelijk wat het nieuwe zorgstelsel nu inhoudt. Met nog ruim een maand te gaan voor de invoering van het nieuwe zorgstelsel blijkt dat 72,4% van de Nederlanders nog vindt dat ze niet goed voorbereid zijn op de nieuwe zorgwet. Dat blijkt uit een enquête van bureau De Vos & Jansen.

Van de ondervraagden zegt 70% te vinden dat ze nog onvoldoende weten over de nieuwe wet om een overwogen keuze te maken tussen het wel of niet wisselen van hun zorgverzekeraar. Een grote meerderheid van 86.7% denkt er dan ook over om niet te wisselen van zorgverzekeraar, wanneer het nieuwe zorgstelsel ingaat op 1 januari 2006.

Vrouw omgekomen bij brand Wijk en Aalburg

Icoon AlgemeenEen brand in een woning in het Brabantse Wijk en Aalburg heeft vanavond het leven van de vermoedelijke bewoonster van het huis gekost. Omstreeks 19:45 uur kwam de melding van de brand bij de lokale brandweer binnen. Nadat de brandweer het vuur had geblust, werd het stoffelijk overschot in de uitgebrande woning aangetroffen.

Het huis naast de verwoeste woning heeft tijdens de bluswerkzaamheden waterschade opgelopen. De oorzaak van de brand is op dit moment nog niet bekend. Er is aan de technische dienst van de brandweer de opdracht gegeven om een onderzoek te starten naar de precieze oorzaak.

Asbest vrijgekomen bij brand Botlekgebied

mistermaniac had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenIn het Botlekgebied, ten westen van Rotterdam, heeft de brandweer op dit moment de handen vol aan een grote brand. Bij die brand schijnt al asbest vrij te zijn gekomen.

Het gaat om een loods van het bedrijf Maas Silo aan de Montrealweg vlak langs de A15. Meerdere hulpdiensten zijn onderweg. "Kleine loods, kleine brand", aldus een getuige die de brand nog wel mee vond vallen. Het is tot nu toe nog onduidelijk of er gewonden zijn gevallen.

Update: 21:50 uur
Volgens een woordvoerder van de brandweer is er geen gevaar voor de omgeving. Een deel van het dak is gemaakt met het giftige isolatiemateriaal asbest. De milieudienst van Rijnmond verricht metingen.

Wangs heersen op 500 meter bij de vrouwen

De 500 meter voor vrouwen bij de wereldbekerwedstrijden in het Amerikaanse Salt Lake City is gewonnen door de Chinese Manli Wang.

Wang finishde in een tijd van 37.28, en was daarmee elfhonderste sneller dan de nummer twee, haar land- en naamgenote Beixing Wang. Als derde eindigde de Japanse Sayuri Osuga in een tijd van 37.54.

De Nederlandse vrouwen stelden teleur, beste Nederlandse was Marianne Timmer, met een tijd van 38.17 eindigde zij als 15e.

Uitslag 500 meter vrouwen WB Salt Lake City

PlaatsNaamLandTijd
1ManLi WangChina37,28
2Beixing WangChina37,39
3Sayuri OsugaJapan37,54
4Sayuri YoshiiJapan37,64
5Shannon RempelCanada37,80
5Tomomi OkazakiJapan37,85
7Chiara SimionatoItalie37,86
8Yukari WatanabeJapan37,87
8Jenny WolfDuitsland37,88
10Sang-Hwa Lee Korea37,90

Uitslagen Spanje Speelronde 12

FC Barcelona heeft genadeloos uitgehaald in de klassieker tegen Real Madrid. De teller stokte uiteindelijk bij 0-3 en dat was allerminst geflatteerd. En passant is Barça voor het eerst deze jaargang lijstaanvoerder.

El Derbi had veel weg van de fameuze editie uit 1973-1974, toen Barcelona aan de hand van Johan Cruijff met 0-5 won in het hol van de leeuw. Zaterdagavond had die score ook bereikt kunnen worden als de equipe van Frank Rijkaard iets beter had omgesprongen met de kansen. Real – met de herstelde Ronaldo in de basis – speelde flets en geen van de sterren maakte indruk. Robinho was de enige die met zijn rushes nog wel eens voor gevaar zorgde, maar die dreiging werd vaak geneutraliseerd, onder meer door een sterk spelende Van Bronckhorst.

Na een kwartier aftasten kwamen de Catalanen op voorsprong. Eto’o nam de bal over van een dribbelende Messi, creëerde wat ruimte en versloeg Casillas met een puntertje. Indien Messi en Eto’o iets scherper waren geweest had het duel al voor rust beslist kunnen zijn. De feitelijke doodsteek voor Real viel na 59 minuten. Ronaldinho begon aan de linkerkant een solo, passeerde Ramos en Helguera, en schoof de bal heel snel onder Casillas. Tien minuten voor tijd deed de Braziliaan dit nog eens dunnetjes over. De Real-supporters reageerden hier tweeledig op: de ene helft klapte uit bewondering, terwijl de andere helft het stadion verliet. Rijkaard is de eerste coach in de historie van Barça die tweemaal heeft gewonnen in Bernabéu. In 2003/2004 wonnen de manschappen van Rijkaard met 1-2 van de aartsrivaal. Voor het eerst dit seizoen zijn de blaugranas koploper, omdat Osasuna niet verder kwam dan een 0-0 remise bij Getafe.

Deze speeldag stond toch al in het teken van de beladen confrontaties, want in Ramón Sánchez Pizjuan stond de derby van Sevilla op het programma. De thuisploeg won met 1-0 van Real Betis, dankzij een benutte strafschop van Enzo Maresca. Sevilla zag twee spelers met een rode kaart het veld verlaten: eerst werd Javi Navarro al na twintig minuten uitgesloten, waarna vlak voor tijd ook matchwinnaar Maresca vroegtijdig de kleedkamers mocht opzoeken. Betis staat door de nederlaag op een degradatieplek en trainer Serra Ferrer lijkt langzaamaan zijn krediet te verliezen.

Jan Kromkamp speelde eindelijk eens een hele wedstrijd in dienst van Villarreal. De Nederlander zag zijn ploeg in het eigen Madrigal met 0-0 gelijkspelen tegen Real Zaragoza in een matig duel. Patrick Kluivert gaf geen acte de présence tijdens Cádiz – Valencia (0-1). De topscorer aller tijden van Oranje kampte met pharyngitis, een soort keelpijn, en stond niet op het wedstrijdformulier. Een matig spelend Valencia won tegen de verhouding in van de promovendus dankzij een benutte vrije trap van Vicente. Het degradatieduel tussen Athletic de Bilbao en Deportivo Alavés leverde een 0-2 zege op voor de bezoekers. Nene was tweemaal de gevierde man. Yeste miste op 0-1 een strafschop.


Uitslagen 12e speeldag:
Real Madrid – FC Barcelona 0-3
Villarreal – Real Zaragoza 0-0
Getafe – Osasuna 0-0
Sevilla – Real Betis Sevilla 1-0
Celta de Vigo – Atlético Madrid 2-1
Espanyol – Real Mallorca 2-0
Málaga – Real Sociedad 3-1
Athletic de Bilbao – Deportivo Alavés 0-2
Cádiz – Valencia 0-1
Racing Santander - Deportivo la Coruña - later

Stand na 12 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1FC Barcelona122530 - 11
2Osasuna122516 - 11
3Celta de Vigo122316 - 12
4Real Madrid122122 - 14
5Villarreal122018 - 12
6Sevilla122011 - 6
7Valencia121916 - 15
8Getafe121817 - 16
9Deportivo la Coruña111714 - 12
10Real Sociedad121617 - 24
11Málaga121518 - 15
12Atlético Madrid121512 - 12
13Cádiz12138 - 12
14Espanyol12129 - 14
15Real Mallorca121211 - 21
16Racing Santander11116 - 8
17Real Zaragoza121112 - 15
18Deportivo Alavés121111 - 16
19Real Betis Sevilla12108 - 19
20Athletic de Bilbao12711 - 18


Topscorers:
Eto’o – FC Barcelona – 11
Ronaldinho – FC Barcelona – 8
Ronaldo – Real Madrid – 7
Villa – Valencia – 7

Gerg beëindigt ski-loopbaan

De Duitse skister Hilde Gerg heeft haar loopbaan beëindigd. De olympisch slalomkampioene van Nagano 1998 kwam woensdag tijdens de training zwaar ten val en liep daarbij een gecompliceerde blessure aan haar knie op.

"Ik ben enorm gefrustreerd, maar het heeft geen zin meer", aldus Gerg in Bild-Zeitung. De Duitse ging onderuit op een zachte piste in de Amerikaanse wintersportplaats Copper Mountain. Behalve een gescheurde achterste kruisband en een kapotte buitenmeniscus, liep ze tevens een botbreuk op in het scheenbeen, vlak onder de knie. Inmiddels is de 30-jarige Gerg in München geopereerd.

Marco Borsato in Goede tijden, slechte tijden

Domenica had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon TelevisieZanger Marco Borsato zal eind dit jaar eenmalig in de tv-soap 'Goede tijden, slechte tijden' te zien zijn. De gastrol in de aflevering op woensdag 28 december zou alles te maken hebben met het ambassadeurschap van Borsato bij War Child. Op die dag zal RTL4 namelijk veel aandacht besteden aan de organisatie die kinderen met oorlogstrauma's helpt.

Tussen 20:30 en 22:30 wordt aansluitend op de aflevering van GTST het Friends For War Child Concert 2005 uitgezonden. Borsato is sinds 1998 de Nederlandse ambassadeur van de internationale organisatie. "Als artiest heb je een makkelijke ingang om bepaalde problematiek onder de aandacht te brengen van een groot publiek", zo stelde de zanger.

Premier Ys: 'Tuchtscholen geen goed idee'

Icoon AlgemeenPremier Ys van de Antillen vindt het geen goed idee om voor criminele Antiliaanse jongeren tuchtscholen op te richten, naar idee van wethouder Geluk van Rotterdam. Wethouder Geluk vertelde in de Volkskrant dat een eerste school volgend jaar tweehonderd jongeren zal moeten herbergen. Op den duur verwacht hij een vertienvoudiging.

De Antilliaanse premier vindt het stigmatiserend om alleen voor Antillianen een dergelijke tuchtschool te openen. "En als alleen Rotterdam dat doet, dan verhuizen criminele Antillianen gewoon naar een andere stad", aldus Ys. Minister Dick van Justitie op de Antillen wijst het idee van Geluk niet af, maar hij ziet meer in vormen van preventie op de Antillen zelf.

Kernafvaltransport in Duitsland geblokkeerd

Icoon AlgemeenIn Stuttgart is vandaag door milieuactivisten een trein met kernafval tegengehouden. Er was gerekend op een protest, dus werd er een grote politiemacht achter de hand gehouden. Ondanks dat wisten een aantal betogers zich toch vast te ketenen aan de rails.

De trein werd eerder op de dag al tegengehouden in Frankrijk, vlakbij de grens met Duitsland. Milieuactivisten creëerden daar een gevaarlijke situatie door vuurwerk op de rails te gooien, daardoor moest de trein stoppen.

De trein is gisteren vertrokken uit de Franse stad La Hague, waar een grote opwerkingsfabriek staat. In een opwerkingsfabriek worden verbruikte brandstofstaven verwerkt tot onbruikbaar radioactief afval, dat klaar is voor jarenlange opslag. Het transport zal morgen aankomen in de Noord-Duitse plaats Gorleben, alwaar het kernafval verpakt in twaalf containers ondergronds zal worden opgeslagen.

Een zwerm vogels

Voor mij heerst totale chaos. Geschreeuw en gekwetter, allemaal zijn ze op zoek naar de beste plek. Wild slaan ze om zich heen, meer komen er bij, sommigen haken af. Ineens schrikken ze op, ze waaieren uit naar alle kanten, om na drie rondjes het tafereel opnieuw te beginnen. Waar ik naar kijk? Een kale eenzame boom, fier tegen een donkere zondagmiddag herfstlucht, belaagd door honderden vogels.

Laatste ronde WK golf verregend

Stephen Dodd en Bradley Dredge hebben het WK golf in Portugal gewonnen. Het duo in Wales stond na drie rondes voor met twee slagen op Engeland. De vierde ronde werd afgelasat wegens hevige regenval in Vilamoura.

Het had al heel de nacht geregend in het normaal zo droge Portugal, maar mede door de harde wind was het onmogelijk om te spelen en begaven het scorebord en meerdere televisiemasten het.

"We hadden liever gewonnen na 72 holes", zei Dodd na afloop. "Maar we speelden het best van iedereen en hebben dan ook terecht gewonnen"

Voor Nederland kwamen Maarten Lafeber en Robert-Jan Derksen uit. Na een mooie eerste ronde van 63 slagen, waren hun tweede en derde ronde minder van respectievelijk 67 en 66 slagen. Dat bracht hen op een totaal van 196 slagen (-20) en daarmee een zesde plaats. De winnaars kwamen uit op 189 slagen (-27).

Popcentrum 013 ontruimd wegens bommelding

TheWilliedockSaints had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Tilburgse popcentrum 013 is aan het eind van de middag ontruimd wegens een bommelding. Op het moment van de melding waren er 1.300 mensen in het pand aanwezig in verband met het hiphopfestival H.Y.P.E.

Volgens de melding, die rond 17.00 uur werd gedaan, zou er om 18.00 uur een bom ontploffen in 013. De directie besloot daarom het hele pand te laten ontruimen. Binnen vijftien minuten was het gebouw leeg. Door de plotselinge ontruiming moesten veel bezoekers echter zonder jas de straat op.

De directe omgeving van het gebouw werd enige tijd afgezet. Om half zeven mochten de bezoekers weer naar binnen.


Japanse Mario Party 7 reclame

Japanse game-reclames zijn altijd genoeg om bij menig niet-Japanse gamer een zoete glimlach op het gezicht te toveren, zeker als het zondagavond is en er voor de rest niks gebeurt in de gameswereld. Deze keer is er een reclame van Mario Party 7 te aanschouwen. In dit nieuwe deel zitten tachtig nieuwe mini-games, nieuwe speelbare characters en nieuwe functies met de microfoon.

Bekijk de reclame

Schoolinspecteur hangt camera in damestoilet

Icoon Domme criminelenIn het Amerikaanse Waco is een schoolinspecteur aangehouden omdat hij in het damestoilet een camera had opgehangen en daarmee vrouwen had gefilmd. De camera was verstopt in een geurverdrijver.

De inspecteur, de 46-jarige Dan Doyen, werd betrapt door een domme actie van hemzelf. Hij had de camera op kosten van de overheid gekocht, wat een controleur niet helemaal vertrouwde. Doyen is geschorst en dient zich voor het gerecht te verantwoorden.

Hedrick niet onder de indruk van Kramer

Zowel schaatser Chad Hedrick als zijn coach Bart Schouten reageerde koeltjes op het wereldrecord van Sven Kramer op de 5000 meter. "Als ik elke ronde in het spoor van mijn opponent kan schaatsen, rijd ik ook zo'n tijd", aldus Hedrick.

Tijdens de race had Kramer inderdaad profijt van het werk dat teamgenoot Carl Verheijen opknapte. Vier kilometer lang reed de 19-jarige Fries op achterstand, maar met een indrukwekkende eindsprint haalde hij Verheijen alsnog in. "Sven heeft heel slim gereden. Carl laten sleuren en dan zelf versnellen," was de conclusie van Schouten.

Die 'ploegentactiek' wilde de Amerikaanse schaatser overigens niet als excuus opvoeren. "Als ze zich op de Olympische Spelen ook samen voorbereiden, moet ik hen ook verslaan. Ik zal gewoon harder moeten schaatsen."

Volgens Schouten, die vond dat zijn pupil te hard van start ging, zal dat geen probleem hoeven te zijn. "Als Chad goed is, rijdt-ie iedereen eraf."

Snelle rode kaart voor Fortes Rodriquez

In de competitiewedstrijd Heracles - RBC Roosendaal (3-0) kreeg speler José Fortes Rodriquez de op-twee-na-snelste rode kaart als een invaller. De verdediger van RBC moest, twee minuten nadat hij in het veld was gekomen, met zijn tweede gele kaart vertrekken.

Het record staat op naam van Márcio Santos. Die kreeg op 22 december 1996 tijdens Ajax - PSV (0-2) al na negentien seconden rood.

Kassim Bizimana kreeg op 14 november 2004 tijdens FC Groningen - FC Den Bosch (3-1) rood toen hij één minuut op het veld stond en Romano Denneboom moest op 1 mei 1999 tijdens de wedstrijd Cambuur Leeuwarden - SC Heerenveen ook na twee minuten het veld alweer verlaten.

De snelste rode kaart vanaf de start van een wedstrijd staat op naam van Bonaventure Kalou. De Ivoriaan kreeg als speler van Feyenoord op 31 januari 2004 in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen (1-0 voor de Friezen) na één minuut en één seconde rood.

Gorilla's in Amsterdam afgelopen donderdag

Je kon dinsdag al lezen dat Ubisoft met een ludieke actie kwam om de launch van King Kong beter bekend te maken. De eerste vijftig mensen die zich verkleed als aap om 15.00 uur melden bij een Free Record Shop in Amsterdam kregen een gratis King Kong game.

Voor de mensen die het helaas gemist hebben zijn er gelukkig twee foto's verschenen van het gebeuren.



King Kong is sinds 18 november verkrijgbaar voor de PC, Xbox, PlayStation 2 en GameCube. Een release voor de overige platformen volgt nog.

Speelgoedheks verjaagt inbrekers

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Domme criminelenBij de politie in Zaltbommel is aangifte gedaan van een poging tot inbraak tussen woensdagmiddag en donderdagavond. Zeer waarschijnlijk heeft een speelgoedheks voorkomen dat de criminelen iets mee hebben kunnen nemen.

Aan de achterzijde van de woning werden braaksporen gevonden, maar daar lukte het schijnbaar niet. Daarom gingen ze naar de voorzijde van het huis. Daar gooiden ze een klinker door het raam heen, waarna de speelgoedheks, die op geluid reageert, begon te bewegen. Waarschijnlijk schrokken de inbrekers daar zo van dat ze op de vlucht sloegen zonder buit.

Weinig Nederlandse shorttrackers op Spelen

De Nederlander Niels Kersholt heeft voldaan aan de eisen die gelden voor uitzending naar de Olympische Spelen in Turijn. Na de twee kwalificatietoernooien in Bormio en Den Haag eindigde Kerstholt als tiende in het eindklassement van de 1.000 meter.

Toch is het nog onzeker of Kerstholt inderdaad naar de Spelen gaat. Het is namelijk nog onbekend hoeveel startbewijzen Nederland voor de 1.000 meter zal krijgen. Als er maar een startbewijs aan ons land zal worden toegewezen, dan kan Cees Juffermans, die ook een nominatie voor de 1.000 meter heeft, nog roet in het eten gooien voor Kerstholt. Tot nu toe hebben alleen deze twee Nederlandse shorttrackers zich weten te plaatsen voor de Spelen, die in februari plaats vinden.

Sven Nys opnieuw onstuitbaar

Sven Nys heeft de vierde wedstrijd in de Superprestige op zijn naam geschreven. De Belgische veelvraat bleef in Asper-Gavere onze landgenoot Gerben de Knegt voor.

Bart Wellens kende een uitstekende start en bepaalde in de openingsminuten het tempo. Slechts een aantal coureurs kon de Fidea-kopman volgen, waaronder Dlask, Vervecken en Vanthourenhout. Nys keek eerst even de kat uit de boom, alvorens samen met De Knegt en Franzoi naar Wellens toe te rijden. Het drietal passeerde zelfs Wellens, omdat deze te kampen had met een lekke band. Wellens viel terug (ook door een ongelukkige val) en finishte uiteindelijk als vierde. Vooraan wachtte Nys tot halfkoers voor zijn beslissende versnelling. De Knegt en Franzoi konden niet volgen. In de laatste ronde reed De Knegt nog weg van zijn Italiaanse tegenstrever.

Nys heeft alweer zijn twaalfde seizoenszege beet en wordt de nieuwe aanvoerder in de Superprestige. De Belg leidt nu in elk denkbaar klassement, maar blijft bescheiden: ”Het is nooit makkelijk hier in Gavere. Ze vertrokken heel snel, ik schoof plekje voor plekje op. Natuurlijk sta je beter vooraan dan achteraan, maar ik kan ook ziek worden.” De Knegt was opgetogen met zijn beste notering ooit in een SP-race: ”Ik heb drie jaar gesukkeld met allerlei kwaaltjes, maar lijk nu herboren. Of ik ook kan winnen? Nou ja, misschien met wat geluk.”


Uitslag 4e Superprestige – Asper-Gavere:
1. S. Nys (Bel)
2. G. de Knegt (Ned)
3. E. Franzoi (Ita)
4. B. Wellens (Bel)
5. E. Vervecken (Bel)
6. R. Groenendaal (Ned)
7. D. Commeyne (Bel)
8. S. Vanthourenhout (Bel)
9. J. Gadret (Fra)
10. W. van Gils (Ned)

Stand na vier manches:
1. S. Nys (Bel) 58
2. B. Wellens (Bel) 56
3. G. de Knegt (Ned) 48
4. S. Vanthourenhout (Bel) 36
5. P. Dlask (Tsj) 37
6. E. Vervecken (Bel) 34
7. T. Vannoppen (Bel) 28
8. E. Franzoi (Ita) 23
9. W. Jacobs (Ned) 23
10. D. Commeyne (Bel) 16

Kalender:
27/11 – Gieten
24/12 – Diegem
05/02 – Hoogstraten
18/02 – Vorselaar

Qlimax-gangers aangehouden met drugs op zak

Funkamental had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitieTijdens het dancefestijn Qlimax in het Gelredome in Arnhem heeft de politie ongeveer 150 personen aangehouden die harddrugs bij zich hadden. De verdachten werden allen gesommeerd direct het terrein te verlaten. Ongeveer tachtig feestgangers kregen een dagvaarding mee of een geldboete opgelegd, zo deelde de politie mee.

"De politie heeft alle in beslag genomen harddrugs vernietigd", zo verklaarde een woordvoerder van de Arnhemse politie vandaag. Eén persoon bleek ruim tweehonderd XTC-pillen bij zich en een paar zakjes GHB op zak te hebben. Samen met een andere persoon werd hij ingesloten. De mannen worden binnen enkele dagen voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Uitslagen Schotland Speelronde 15

De druk op trainer Alex McLeish van Glasgow Rangers is toegenomen na de kansloze 0-3 nederlaag tegen aartsrivaal Celtic. Het verschil tussen beide teams is inmiddels opgelopen naar 15 punten.

Voor de Rangers was het een kansloze missie. Tot overmaat van ramp zagen ze ook nog topscorer Prso uitvallen met een blessure. In de 12e minuut van de wedstrijd verschalkte John Hartson keeper Ronald Waterreus van de Rangers voor het eerst en gaf zo Celtic een vroege voorsprong.

Na bijna een uur spelen besliste Bobo Balde het treffen, daarna maakte McGeady het karwei voor Celtic helemaal af. Vorige week had Celtic de Old Firm ook al gewonnen, toen was het een wedstrijd om de Schotse beker.

De nummer twee, Hearts, verloor de aansluiting op koploper Celtic. Hearts speelde zondag met 1-1 gelijk in de uitwedstrijd tegen Aberdeen.

Uitslagen:

Dunfermline - Livingston 0-1
Kilmarnock - Inverness CT 2-2
Hibernian - Falkirk 2-3
Celtic - Glasgow Rangers 3-0
Dundee United - Motherwell 1-1
Aberdeen - Hearts 1-1

Stand na 15 speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Celtic153841 - 12
2Hearts153631 - 10
3Hibernian153128 - 17
4Glasgow Rangers152323 - 16
5Kilmarnock152027 - 26
6Motherwell151928 - 31
7Aberdeen151818 - 17
8Inverness CT151817 - 19
9Falkirk151616 - 28
10Dundee United151417 - 26

Dronken Pool scheurt over provinciale weg

Icoon PolitieDe politie heeft een 26-jarige Pool aangehouden die afgelopen nacht met 165 kilometer per uur over de Randweg-Oost in Steenbergen reed. Op die weg mag je maar tachtig kilometer per uur rijden. Eerder had hij ook al met 65 kilometer per uur binnen de bebouwde kom gereden.

Uiteindelijk lukte het de agenten om de man naar de kant van de weg te dirigeren. Na controle bleek dat de man te veel had gedronken. De hoeveelheid alcohol die hij op was drie keer zo veel als is toegestaan. Hij heeft meteen zijn rijbewijs in moeten leveren.

Voetbal: Uitslagen Eredivisie (week 46)

Icoon EredivisieFeyenoord heeft in de twaalfde speelronde van de Nederlandse Eredivisie goede zaken gedaan. De Rotterdamse club won zelf moeizaam van Roda JC en zag de concurrenten PSV en AZ gelijk spelen. Ajax sloot een doelpuntloze periode af met een zege op FC Twente.

Koploper PSV ging op bezoek bij het goed presterende RKC Waalwijk. De landskampioen leek een makkelijke avond te krijgen want het elftal van Miracle Man Hiddink liep via drie doelpunten van Farfán uit naar een 3-1 voorsprong. Niets leek minder waar want in een tijdsbestek van een kwartier boog RKC de achterstand om in een 4-3 voorsprong. In de slotfase redde de Braziliaan Robert nog een punt voor PSV door de 4-4 aan te tekenen in de aantrekkelijke Brabantse derby.

Feyenoord profiteerde van de misstap van PSV. De equipe van Erwin Koeman won in Kerkrade moeizaam, maar wel verdiend van Roda JC. Diego Biseswar scoorde in zijn tweede wedstrijd voor Feyenoord in de slotfase het winnende doelpunt (2-3). De eerste helft was doelpuntrijk met vier goals. Kuijt bracht Feyenoord op voorsprong via een kopbal, maar drie minuten later was de balans alweer gelijk door een doelpunt van Sérgio. Oper maakte vlak voor rust weer een voorsprong van de Rotterdammers ongedaan door de 1-2 van Bahia te neutraliseren.

AZ kon niet profiteren van het puntverlies van PSV. In het Oosterpark stadion kwamen FC Groningen en de ploeg van Louis van Gaal niet tot scoren: 0-0. Toch was het duel erg aantrekkelijk met kansen over en weer. Met het gelijkspel zakt AZ naar de derde plaats op de ranglijst. Ajax wist na vier wedstrijden eindelijk weer eens te scoren, al had het daar de hulp van de tegenstander voor nodig. Tegen FC Twente kwam het laat op voorsprong door een eigen doelpunt van verdediger Majstorovic. In de slotfase bracht de bekritiseerde Rosenberg de stand op 2-0. De lange periode zonder doelpunten is voor Ajax een clubrecord, het wist 443 minuten niet te scoren.

Vitesse doet het nog altijd uitstekend in de Eredivisie. Het won met 4-3 uit tegen het geplaagde Willem II van Robert Maaskant. Matthew Amoah was de grote man aan de kant van Vitesse, de Ghanees scoorde driemaal voor de Arnhemmers. De positie van Maaskant lijkt door de nederlaag verder onder druk te komen staan. De Tilburgers staan op een zeventiende plaats en de laatste zege dateert alweer van 24 september. SC Heerenveen, FC Utrecht en NEC wisten dit weekeinde allemaal drie punten te halen en staan daarmee op achttien punten. SC Heerenveen won op het Kasteel van Sparta Rotterdam met 1-2, FC Utrecht won via een mooi doelpunt van Kruys nipt van NAC Breda (0-1) en NEC won met dezelfde cijfers van ADO Den Haag. In de onderste regionen stijgt Heracles Almelo weer een aantal plaatsen door de 3-0 zege op hekkensluiter RBC Roosendaal.

Uitslagen:

Vrijdag 18 november 2005:

Willem II - Vitesse 3-4

Zaterdag 19 november 2005:

RKC Waalwijk - PSV 4-4
Ajax - FC Twente 2-0
NAC Breda - FC Utrecht 0-1
ADO Den Haag - NEC 0-1

Zondag 20 november 2005:

Roda JC - Feyenoord 2-3
FC Groningen - AZ 0-0
Heracles Almelo - RBC Roosendaal 3-0
Sparta Rotterdam - SC Heerenveen 1-2

De stand kun je hier vinden.

-
Meer voetbalnieuws lees je op de FOK!voetbalmanager!

Daniel Radcliffe is Engelands rijkste tiener

Daniel 'Harry Potter' RadcliffeSchrijfster J.K. Rowlings is niet de enige die de bankrekening flink wist te spekken door de reeks rond tovenaarsleerling Harry Potter. De vier films die er tot dusver werden uitgebracht hebben Daniel Radcliffe, de 16-jarige acteur die de rol van Harry Potter vertolkt, de rijkste tiener van Engeland gemaakt. Aan de eerste drie films hield Radcliffe al 15 miljoen euro over.

Daar zal in 2006 nog zeker 8 miljoen euro bijkomen, terwijl het contract voor de volgende film, 'Harry Potter and The Order of the Phoenix', de jonge acteur 12 miljoen euro garandeert. Radcliffe werd voor de eerste film uitverkoren uit zo'n 40.000 kandidaten. Voor deel één kreeg hij destijds 'slechts' zo'n 200.000 euro. Toen de filmreeks bleek aan te slaan stegen de inkomsten van de tiener echter snel.

De ouders van Radcliffe hebben een groot deel van het geld in een fonds gestopt, waarvan de 16-jarige zelf alle aandelen bezit. Financiële deskundigen verwachten dat de waarde van het fonds minimaal zo'n dertig miljoen euro netto zal bedragen op het moment dat Radcliffe volwassen zal worden.

Uitslagen Eredivisie (20/11/2005)

Vanmiddag werden er drie wedstrijden in de Eredivisie gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen. De stand kun je hier vinden.

FC Groningen - AZ 0-0

Scheidsrechter: v.Dongen.
Toeschouwers:
Geel: Levchenko (FC Groningen), De Cler, Perez (AZ).

Opstellingen:

FC Groningen: Roorda, Sankoh, Kruiswijk, Matthijs, v.d.Linden (Florén/77'), Buijs, Lindgren (Seedorf/83'), Levchenko, Fledderus, Nevland, Salmon.

AZ: Timmer, Steinsson, Mathijsen, Jaliens, De Cler, Landzaat, v.Galen (Huysegems/61'), Schaars, Sektioui (Meerdink/62'), Arveladze, Perez.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heracles Almelo - RBC Roosendaal 3-0
09' Hellings 1-0
75' Calincov 2-0
87' Hirayama 3-0

Scheidsrechter: Temmink.
Toeschouwers: 8.400.
Geel: Acuña (RBC Roosendaal).
Rood: Fortes Rodrigues (2xgeel, RBC Roosendaal).

Opstellingen:

Heracles Almelo: Pieckenhagen, Jansen, Hoogma, Smit, Höcher, Nurmela, Hellings (Looms/74'), De Vries, Tamerus (Hirayama/71'), Quansah (Wuytens/83'), Calincov.

RBC Roosendaal: Volders, Loran (Fortes Rodriques/57'), Molenaar, Roumani, Fleur, Acuña, Smolders (Guyt/46'), Paap, Daelemans, Kpaka, Elkhattabi.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sparta Rotterdam - SC Heerenveen 1-2
40' Derveld 0-1
53' Huntelaar 0-2
65' Rose 1-2

Scheidsrechter: Haverkort.
Toeschouwers:
Geel: Kissi, Bosvelt (SC Heerenveen).

Opstellingen:

Sparta Rotterdam: Ponk, De Fauw, Gudde, Zoontjes (Cvetkov/58'), Gudelj, Obodai, Michels, Polak, Bouaouzan (Bax/72'), Rose, Oost.

SC Heerenveen: Waterman (Vandenbussche/19'), Seip, Breuer, Hansson, Derveld, Kissi (Bruggink/46'), Bosvelt, Pranjic, Yildirim, Huntelaar, Nilsson.

Grote borsten verhogen risico op kanker

Icoon OnderzoekWetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen die al op jonge leeftijd van nature grote borsten hebben, meer kans lopen om voor de overgang borstkanker te ontwikkelen. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Harvard onder 90.000 vrouwen.

Uit de resultaten blijkt verder dat vrouwen van normaal gewicht, die rond hun 20e een beha met D-cup droegen, beduidend meer kans op borstkanker hadden dan vrouwen met een bescheiden A-cup. De Amerikaanse onderzoekers konden geen verband vinden tussen borstkanker en obesitas (overgewicht).

De onderzochte vrouwen vulden vanaf 1989 vragenlijsten in over onder meer hun lichaam, alcoholgebruik, lichamelijke inspanningen en het gebruik van verschillende voorbehoedsmiddelen.

====================
Lees alle uitslagen op de site van The Independent (Engels)

Nieuwe feitjes Zelda: Twilight Princess

Eijo Aonuma van Nintendo heeft enkele nieuwe feiten over The Legend of Zelda: Twilight Princess bekend gemaakt. Zo is er nog nooit zo'n groot team op een Zelda-game gezet als bij dit deel. De animaties van Link zijn motion captured opgenomen. Nintendo zegt ook dat je ongeveer 100 uur bezig zult zijn om het spel uit te spelen, inclusief de story-line, sub-quests en extra's. Tenslotte zullen er veel nieuwe features en elementen in het spel komen die eigenlijk waren bedoeld voor de next-gen Zelda. Jammer genoeg moeten we wachten tot het voorjaar van 2006 voor het spel in de winkels ligt.



Dove man hoort trein niet aankomen

Een 94-jarige man uit Oostenrijk is dit weekeinde om het leven gekomen bij een treinongeluk. De man stak in het donker de spoorrails over en hoorde de trein niet aankomen. Dat had hij ook nooit gekund, de bejaarde was namelijk nagenoeg doof.

Meteen toen de machinist de gestalte op de rails zag lopen, liet hij een waarschuwingssignaal uitgaan. De dove man hoorde dit echter niet en werd door de inmiddels remmende trein twintig meter meegesleept. Hij was op slag dood.

Blind
Bij een ander ongeval in Oostenrijk kwam eveneens een gehandicapte bejaarde om het leven. De 85-jarige vrouw viel in een bejaardenhuis tien meter naar beneden. De blinde vrouw had niet gemerkt dat het raam in haar kamer openstond.

Zevenheuvelenloop prooi voor Gebrselassie

Haile Gebrselassie heeft opnieuw een monumentale loopwedstrijd op Nederlandse bodem op zijn naam geschreven. De Ethiopiër won de Zevenheuvelenloop in Nijmegen.

Gebrselassie deed 41 minuten en 56 seconden over de vijftien kilometer, zo’n halve minuut boven het wereldrecord van Felix Limo, gelopen in 2001. De Ethiopische looplegende troefde Zersenay Tadesse (42.18) en Bernard Kipyego (43.25) betrekkelijk eenvoudig af. Met een tijd van 44.41 finishte onze landgenoot Koen Raymaekers als zesde. Gebrselassie is dit jaar opmerkelijk succesvol op Nederlandse bodem, want eerder was hij al triomfator in zowel de marathon van Amsterdam als de Tilburg Ten Miles.

De zege bij de vrouwen ging met een tijd van 47.46 naar Berhane Adere, eveneens uit Ethiopië. Als nummers twee en drie eindigden respectievelijk Rose Cheruiyot en Mestewat Tufa. Miranda Boonstra was met een zevende positie de beste Nederlandse. De wedstrijd had een wat gedevalueerd karakter, wegens het ontbreken van Paula Radcliffe. De Britse had te kampen met bronchitis.

Sluiter verliest finale Dnjepropetrovsk

Raemon Sluiter is er niet in geslaagd om het sterk bezette Challengertoernooi in Dnjepropetrovsk op zijn naam te schrijven.

In de finale verloor de Nederlander van de Belg Dick Norman in drie sets, setstanden 7-6, 6-7 en 6-3. Eerder deze week was Sluiter te sterk voor de Italiaan Davide Sanguinetti, de Georgiër Irakli Labadze en de Duitser Alexander Waske. Gisteren versloeg hij in de halve finale de Tsjech Ivo Minar.

Silvio Berlusconi werkt aan zangcarrière

Silvio BerlusconiDe Italiaanse premier Silvio Berlusconi is van plan op korte termijn een cd met Napolitaanse liefdesliedjes uit te brengen. In december moet het album, vol teksten over gebroken harten, liefde, eenzaamheid en jaloezie, uitkomen. Critici vinden de actie wel erg kort voor de verkiezingen, die in april plaatsvinden.

Of de zingende premier daadwerkelijk de Italiaanse kiesgerechtigden zal kunnen bekoren valt echter nog te bezien. Twee jaar geleden bracht Berlusconi al eens een cd uit, maar 'Meglio na Canzone' haalde destijds amper de Italiaanse tophonderd en muziekcritici waren niet erg te spreken over het zangtalent van de 69-jarige politieke leider. Volgens de Britse krant The Sunday Telegraph is Berlusconi, die zijn werkzame leven als zanger en entertainer op cruiseschepen begon, de enige premier die een zangcarrière lanceert terwijl hij nog aan de macht is.

Nalbandian wint na bizarre wedstrijd Masters Cup

De Argentijn David Nalbandian heeft verrassend de Masters Cup in Sjanghai op zijn naam geschreven. In de finale was hij te sterk voor de Zwitser Roger Federer, setstanden waren 6-7, 6-7, 6-2, 6-2 en 7-6.

De Zwitserse nummer een van de wereld wist dit jaar slecht drie wedstrijden te verliezen, en tegen Nalbandian leek het er lange tijd op dat hij deze partij ook zou winnen. Ook al speelde Federer niet geweldig, in de eerste twee tiebreaks wist hij de winst toch naar zich toe te trekken.

Langzaam begon de vermoeidheid bij de Zwitser echter door te drongen, tot twee maal toe moest hij een arts laten komen. Nalbandian rook zijn kansen en met dropshots stuurde hij Federer telkens naar het net toe.

Federer was opeens niet meer vooruit te branden, en Nalbandian wist er een vijfde set uit te halen. Daarin pakte hij een 4-0 voorsprong, maar Federer vond toch nog wat kracht en knokte zich daarmee terug in de wedstrijd.

Op 6-5 mocht de Zwitser zelfs voor de wedstrijd serveren, maar Nalbandian wist de game alsnog naar zich toe trekken. Dankzij een mooie tiebreak wist de Argentijn een van zijn mooiste overwinningen tot nu toe te boeken.

Nieuwe screenshots van SiN Episodes

Developer Ritual heeft onlangs nieuwe screenshots van haar shooter SiN Episodes vrijgegeven. De game speelt zich af in Freeport City en zal sterk verhaalgedreven zijn. Het bijzondere aan de game is dat je hem in episodes aan kunt schaffen. Dit is mogelijk doordat de game via Steam verspreid wordt en met iedere episode zul je drie tot zes uur zoet zijn.




Het is nog onduidelijk wanneer de eerste episode van SiN Episodes uitgebracht zal worden.

Uitslag Roda JC - Feyenoord

Vanmiddag om 12:30 ging Feyenoord op bezoek bij Roda JC. Hieronder vind je de uitslag van deze wedstrijd.

Roda JC - Feyenoord 2-3
25' Kuijt 0-1
27' Sérgio 1-1
33' Bahia 1-2
44' Oper 2-2
80' Biseswar 2-3

Scheidsrechter: v.Egmond.
Toeschouwers: 16.000.
Geel: Senden, v.Dijk (Roda JC), Boussaboun, Paauwe (Feyenoord).
Rood: Kah (2xgeel, Roda JC).

Opstellingen:

Roda JC: Kujovic, Senden, Kah, Vicelich, Lachambre, Bodnár (Filipovic/72'), v.Dijk, Sérgio, Bödör, Oper, Cissé.

Feyenoord: Lodewijks, Östlund, Greene, Bahia, Ghaly (Bosschaart/61'), Paauwe, De Guzman, Pardo, Boussaboun (Biseswar/53'), Kuijt, Kalou.

Man weigert bierpul af te staan

Icoon PolitieEen 20-jarige man uit Boxtel wilde gisteravond zo graag zijn bierpul leeg drinken op straat, dat hij weigerde de vijf liter bier af te staan aan de politie. In uitgaansgebied Stratumseind in Eindhoven is het niet toegestaan om glazen uit cafés mee naar buiten te nemen. Toen de politie de man met zijn pul daar dus wel zag lopen, moest hij deze inleveren. Dit weigerde hij.

Rond 01:40 uur moest de politie de man dan ook aanhouden. Daarbij verzette hij zich hevig, waarop hij in de boeien werd geslagen en werd afgevoerd naar het politiebureau. Daar zit hij op dit moment nog vast. De bierpul is in beslag genomen.

Ouderwetsche gezelligheidsspelen

Het is herfstig, koud en nat. Het is de tijd van het jaar om bij het haardvuur op hoogpolig tapijt de liefde te bedrijven met je vriendin. Of de tijd van het jaar om ouderwetsch gezellig met je ouders bordspellen van voor de oorlog te spelen. Pim-pam-pet, Hoedje wip en Ganzenbord roepen stoffige herinneringen op van donkere avonden vol speelplezier.
Alhoewel spelplezier tegenwoordig niet verder komt dan het digitale netwerk zijn ook in deze wondere wereld de spellen voor de donkere dagen van het jaar terug te vinden. Een fijn potje (Pools?) Mens erger je niet, gevolgd door de taktiek van Vier op een rij. Ook een oldschool potje Mastermind of schaken mag hier niet ontbreken. Mocht je iets meer van de nieuwe generatie houden dan kan je altijd nog een potje offline of online Risken.
Is al deze gezelligheid niet aan jou besteed dan kan je gewoon remy kaartjes gooien. Drop je scores in de reactiones.

'MGS4 demo draait op Xbox 360'

De Xbox 360 blijkt in staat te zijn de demo van Metal Gear Solid 4 real-time te draaien, zo heeft Hideo Kojima toegegeven in een 1up.com video-artikel. Ondanks de aanwezigheid van PlayStation 3 op het scherm gedurende de demo, wordt hiermee het vermoeden van veel gamers bevestigd: de beide next-gen consoles zijn mogelijk technisch niet zo verschillend wanneer het om grafische kracht gaat.


Deze grafische pracht op een Xbox 360 of PS3?

Klik hier om screenshots van Metal Gear Solid 4 te bekijken.

Blind kwaad op eigen supporters

Na afloop van de competitiewedstrijd tegen FC Twente was de trainer van Ajax, Danny Blind, niet te spreken over de opstelling van zijn eigen supporters.

Blind zei tegenover RTV Noord Holland dat de aanhang de club ook moet steunen in moeilijke tijden. "Ook in moeilijke tijden horen de supporters achter de club te staan. Ik vind het niet kunnen dat ze Rosales al na één mislukte actie uitfluiten".

Na afloop van de wedstrijd waren er ongeregeldheden bij de hoofdingang van Ajax. Een groep boze fans trachtte in het stadion te komen om daar het vertrek van voorzitter John Jaakke te eisen.

Balkenende zal Bouterse ontwijken

Desi BouterseEx-legerleider Desi Bouterse hoeft niet te proberen om de hand te schudden met Balkenende. Onze premier heeft al laten weten dat hij tijdens zijn bezoek aan Suriname geen behoefte heeft aan een ontmoeting met Bouterse. "De heer B.? Ik heb er geen behoefte aan hem te ontmoeten", zei Balkenende eergisteren.

Voor het eerst in dertig jaar is er komende vrijdag weer een Nederlandse premier in Suriname voor de viering van dertig jaar onafhankelijkheid van de voormalige kolonie. In Nederland is Bouterse tot elf jaar cel veroordeeld wegens betrokkenheid bij een drugstransport. Maar omdat Suriname geen inwoners uitlevert, kan hij hier niet achter de tralies gezet worden. "Maar laten we ons concentreren op de hoofdzaken. Het gaat om de goede wederzijdse betrekkingen tussen Nederland en Suriname", zo zei Balkenende.

De minister-president bezoekt onder meer de Nationale Assemblée, waar Desi Bouterse lid van is. Verwacht wordt dat lijfwachten Balkenende zullen afschermen, mocht Bouterse toch met uitgestoken hand op hem afkomen.

Lenton ook sterkste op 100 meter vrije slag

De Australische zwemster Libby Linton heeft tijdens de wereldbekerwedstrijden in Sydney haar derde overwinning van dit weekend geboekt.

Nadat ze eerder de 200 en de 50 meter vrije slag won, was ze ook de sterkste op de 100 meter vrije slag. Lenton tikte aan in een tijd van 52,17, Ze was daarmee, net als op de 50 meter, de Nederlandse Marleen Veldhuis te snel af, die als tweede eindigde in een tijd van 53,24.

Snoop Dogg op bres voor terdoodveroordeelde

Stanley 'Tookie' WilliamsRapartiest Snoop Dogg zet zich in voor de ter dood veroordeelde Stanley 'Tookie' Williams. De 51-jarige Williams (foto), die in 1979 bij twee overvallen vier mensen zou hebben gedood, zal op 13 december met een dodelijke injectie worden geëxecuteerd, tenzij de gouverneur van Californië Arnold Schwarzenegger besluit zijn leven te sparen. Snoop Dogg sprak een betoging toe bij de gevangenis van San Quentin, waar Williams gevangen zit.

Williams was mede-oprichter van de gewelddadige en beruchte Crips-bende die vooral in zwarte wijken van grote Amerikaanse steden actief is. Ook Snoop Dogg maakte ooit deel uit van die bende. De gevangene heeft altijd ontkend verantwoordelijk te zijn voor de vier doden. Juist dat wordt hem kwalijk genomen door de autoriteiten in Californië. Volgens de openbaar aanklager van Los Angeles is het bewijs overduidelijk, en had Williams geen alibi.

In gevangenschap schreef Williams negen kinderboeken en een autobiografie over de gevaren van bendes. Zijn aanhangers stellen dat door de boeken tienduizenden jongeren ervan weerhouden zijn om zich aan te sluiten bij een bende. In 2004 is er een film gemaakt over het leven van de bendeleider; 'Redemption: The Stan Tookie Williams Story'. De afgelopen jaren werd Williams steevast genomineerd voor de Nobelprijs voor Vrede, zonder daar overigens daadwerkelijk kans op te hebben gemaakt.

Premier Blair krijgt geen 'Blair Force One'

Icoon AlgemeenEen eigen vliegtuig, naar voorbeeld van de Amerikaanse Air Force One, zit er voorlopig niet in voor de Britse premier Tony Blair. Het aanschaffen van een 'Blair Force One' door Downing Street Ten wordt geblokkeerd door de minister van Financiën Gordon Brown. Hij vindt het niet passen in het huidige budget van de overheid.

Brown zegt dat de economische tijden er op dit moment niet naar zijn om een dergelijk duur prestigeproject te bekostigen. "Er zijn belangrijkere prioriteiten dan reizen in stijl voor de premier", aldus de minister. Indien het, om andere redenen dan reizen in stijl, toch noodzakelijk is dat er een toestel voor de regeringsleider moet komen, dan moet dat maar uit het budget voor Defensie worden betaald, zo vindt Brown.

Snowworld Landgraaf gewapend overvallen

Icoon PolitieHet indoor skicomplex Snowworld in Landgraaf is vanochtend opgeschrikt door een gewapende overval. Een totnogtoe onbekend aantal personen drong de skihal in Limburg binnen en bedreigde een aantal personeelsleden. Vier personen zouden door de politie inmiddels zijn aangehouden.

De politie weet nog niet te zeggen of de aangehouden personen iets met de overval te maken hebben. Volgens directeur Koos Hendriks van Snowworld zouden de overvallers circa 15.000 tot 35.000 euro uit de kluis buit hebben gemaakt.

Resultaten WCG dag 4

Manuel Schenkhuizen (4K_Grubby) was vanochtend de enige Nederlander die nog in de strijd was voor een medaille op de World Cyber Games in Singapore. Hij moest drie potjes Warcraft 3: The Frozen Throne spelen tegen Yoan Merlo (4k_ToD) uit Frankrijk. Deze vonden achtereenvolgens plaats op de maps Echo Isle, Lost Temple en Twisted Meadows. Alledrie de keren wist Manuel met zijn Orcish Horde de Human Alliance van Yoan te verslaan. Daarmee heeft hij de bronzen medaille veroverd.

Gefeliciteerd Manuel!

De eerste plaats was voor Xiaofeng Li (SKYCN) uit China, de tweede plaats voor
Dennis Chan (BenQGeiLShort) uit de Verenigde Staten.

NBA: Cavaliers alsnog langs Philadelphia 76ers

LeBron James heeft zijn eerste 'triple-double' van dit NBA-seizoen binnen. De sterspeler van de Cleveland Cavaliers was in de gewonnen uitwedstrijd van zijn club tegen de Philadelphia 76ers (120-123) goed voor 36 punten, 11 rebounds en 10 assists. Bij de 76ers wist Larry Hughes 37 punten te scoren, dat is de hoogste seizoenscore tot nu toe.

Met nog een kleine vijf minuten te spelen stond Philadelphia met 111-106 voor. Maar de Cavaliers hadden het beste voor het laatst bewaard en stelden hun zevende overwinning op rij alsnog veilig.

Uitslagen NBA zaterdag:

Philadelphia 76ers - Cleveland Cavaliers 120-123
Orlando Magic - New Orleans Hornets 95-98
New Jersey Nets - Washington Wizards 89-83
Minnesota Timberwolves - Charlotte Bobcats 102-89
Dallas Mavericks - Detroit Pistons 119-82
San Antonio Spurs - Phoenix Suns 97-91
Utah Jazz - Memphis Grizzlies 72-80

'Sommige Britten nooit meer nuchter'

Icoon AlgemeenMet het vrijgeven van de openingstijden van Britse pubs zullen sommige Britten nooit meer nuchter zijn. Dat zegt Tony Booth, de schoonvader van de Britse premier Tony Blair, in een interview in de Britse krant The Daily Mail. Pubs in het Verenigd Koninkrijk hoeven vanaf komende week niet meer om 23:00 uur de deuren te sluiten.

De regering van Blair denkt met de maatregel de inwoners van het land juist aan te sporen om op een meer relaxte manier om te gaan met drank en gespreider over de avond te drinken. De vader van Blairs eega Cherie heeft daar echter niet zoveel fiducie in. "Het verruimen van de openingstijden zal er onvermijdelijk toe leiden dat er simpelweg meer van ons vaker dronken worden. Voer het klokje rond openingstijden in en sommige mensen zullen nooit meer nuchter zijn", aldus Tony Booth.

De 74-jarige Booth, een bekend Brits acteur, ging in het verleden als zware drinker door het leven. In 1979 kostte alcoholmisbruik echter bijna zijn leven, toen hij onder invloed bij een poging zijn gesloten woning binnen te komen in een vat paraffine viel. Een revalidatieperiode van een half jaar om te herstellen van ernstige brandwonden deden hem besluiten nooit meer een druppel alcohol aan te raken.

DVD: Buddy

De laatste jaren is de Scandinavische film in opmars. Steeds vaker weten films uit onder andere Noorwegen hun weg te vinden in de rest van Europa. Zo ook de komedie Buddy van Morten Tyldum. In Buddy volgen we het leven van twintiger Kristoffer en zijn vrienden. Kristoffer, van beroep aanplakker, heeft altijd een videocamera bij zich om zijn leven als een soort dagboek vast te leggen en filmt en passant de gekke stunts die hij en zijn vrienden uithalen. Als hij op een dag van zijn vriendin Elisabeth een kopie van haar huissleutels krijgt gaat het hem allemaal toch iets te snel en hij geeft ze weer terug. Elizabeth kan dit blijkbaar niet waarderen, papt aan met haar baas en dumpt Kristoffer. Nu wil Kristoffer haar terug, maar hoe?


'Oorlogsmisdadiger in asielfilmpje'

Volgens De Telegraaf heeft de VARA dit jaar een filmpje uitgezonden, in het kader van de actie 26.000 gezichten, waarin een van oorlogsmisdaden verdachte Afghaan figureert. De krant zegt in het bezit te zijn van het dossier van de man. Daaruit blijkt dat de asielzoeker, een voormalig helikopterpiloot van de Afghaanse luchtmacht, al in 2000 te horen kreeg dat hij geen asiel krijgt vanwege zijn oorlogsverleden. Hij heeft gevlogen in toestellen die onder meer werden gebruikt voor bombardementen en het afwerpen van zogeheten vlindermijnen.

In het bewuste filmpje worden de man en zijn gezin geportretteerd. ''Wachten was het eerste Nederlandse woord dat zij leerden'', aldus de commentaarstem. Ook spreekt de stem over de ''moordende onzekerheid'' waarin zij verkeren.

Wat het filmpje niet vermeldt is dat de man in de jaren tachtig als helikopterpiloot waarschijnlijk heeft deelgenomen aan gevechtshandelingen. De rechtbank in Den Haag sprak zich daar in juli nog over uit. ''In de periode dat de man helikopterpiloot was bij de Afghaanse luchtmacht, begingen die strijdkrachten de gruwelijkste misdaden'', aldus het vonnis. Zo zijn bijvoorbeeld 16 ouderen van tien meter hoogte uit een helikopter gegooid terwijl grondtroepen op hen schoten.

Verklaring
Woordvoerder Joost Bosland van '26.000 gezichten' zegt dat de status die de vermoedelijke oorlogsmisdadiger heeft ''niet persoonlijk'' is, maar vallen alle Afghanen die in die periode in het leger hebben gezeten daar onder. In ons land zijn dat er z'n 200. Verder wijst Bosland erop dat hij nooit heeft verzwegen dat de man deze status heeft.

De betrokken Afghaan erkende in eerste instantie zelf dat hij heeft gevochten, maar trok later die verklaring in. Nu zegt hij dat hij alleen voedsel en medicijntransporten rondvloog. De Haagse rechtbank gelooft daar niets van en stelt dat het zeer aannemelijk is dat hij oorlogsmisdaden heeft begaan, omdat hij in korte tijd is bevorderd tot kolonel.

De Stichting 26.000 gezichten houdt vandaag in Amsterdam - van 14.00 tot 17.00 uur in De Duif op de Prinsengracht - een tribunaal over de gevolgen van het uitzetbeleid voor minderjarige asielzoekers. Daarbij staat het kabinet Balkenende II in de beklaagdenbank.

Domino record ongeldig?

Het feit dat SBS niet moeilijk doet over het omleggen van een musje voor een infantiel programma, daar is inmiddels wel genoeg over gezegd en geschreven.

Er blijkt echter nog iets anders aan de hand te zijn: "Medewerkers van Domino Day hebben tijdens de recordpoging wellicht gesjoemeld". In De Telegraaf valt vanmorgen te lezen dat kijkers grote twijfels hebben over de geldigheid van het record.

Bij het bouwen van de derde zogenaamde 'Builders Challenge' in de show, op het moment dat nog 500.000 steentjes moesten vallen, schijnt één van de bouwers met een balk de steentjes die bleven staan een zetje te hebben gegeven.

Oké, het was leuk geweest wanneer die twee studenten erin waren geslaagd om die muizen naar binnen te loodsen, maar wanneer het record alsnog wordt afgekeurd is het eigenlijk nog leuker.

Vogels doodschieten en kijkers besodemieteren, eigenlijk past het wel goed in het beeld dat ik van SBS had: "een zender van niks"

filmpje

Gary Glitter vast voor kindermisbruik

Gary GlitterDe al jaren geleden van zijn troon gevallen Britse popster Gary Glitter is in Vietnam aangehouden op verdenking van kindermisbruik. In Groot-Brittannië werd Glitter in 1999 reeds veroordeeld voor het bezit van kinderporno. In de media verschenen toen ook berichten dat hij in het verleden seks zou hebben gehad met jonge meisjes. Begin 2000 kwam hij vrij en emigreerde naar Cambodja. Dat land zette hem in 2002 uit omdat hij een bedreiging zou vormen voor de veiligheid en de reputatie van het land.

In Vietnam werd Glitter nu gearresteerd toen hij aan boord van een vliegtuig naar Bangkok probeerde te gaan. De Vietnamese Justitie denkt voldoende bewijzen tegen Glitter te hebben om hem aan te klagen voor het misbruiken van een 12-jarig kind. Volgens persbureau Reuters zou hij verschillende meisjes van 15 jaar of jonger mee naar zijn woning hebben genomen. Indien schuldig bevonden hangt hem in Vietnam een straf boven het hoofd van één tot vijftien jaar. Bij zeer grootschalig misbruik kan zelfs de doodstraf worden opgelegd.

Glamrock
Glitter (61) heet eigenlijk Paul Gadd. In de jaren 70 groeide hij uit tot een held van de zogenoemde glamrock. Hits van zijn hand waren onder meer 'Rock 'n' Roll Part 1', 'Do you wanna touch me' en 'I'm the leader of the gang'. In de jaren 80 verdween zijn hitsucces maar bleef hij in Engeland zeer succesvol als cultheld. Eind jaren 90 kreeg hij zelfs een rol in de film van de toen ongekend populaire Spice Girls. Glitter raakte echter in opspraak door kinderporno voordat de rolprent uitkwam. De opgenomen scènes werden toen uit de film geknipt.


Glitter, vlak voor zijn ontmaskering als pedofiel

Contin wint marathon Alkmaar

De zesde marathon in de strijd om de KNSB/Essent Cup is gewonnen door de Fransman Alexis Contin. Achter Contin eindigde Jan-Maarten Heideman in Alkmaar als tweede. Cedric Michaud werd derde en behoudt de leiding in het algemeen klassement.

Het tempo lag aanvankelijk te hoog voor serieuse ontsnappingen, dit kwam mede door het keiharde ijs en het gebrek aan wind op de semi-overdekte ijsbaan.

Halverwege de race slaagde Michaud met een demarrage erin om het peloton aan flarden te rijden. Samen met zijn landgenoot Contin en Heideman nam de Fransman een ronde voorsprong op de rest. In de sprint klopte Contin vervolgens zijn beide medevluchters.

DOA4 krijgt virtuele Lobby

Dead or Alive 4 is het nieuwste deel in de populaire reeks vechtgames van Team Ninja en zal vermoedelijk in het eerste kwartaal van 2006 op de Xbox 360 verschijnen.

Net zoals in Project Gotham Racing 3 zal je ook met Dead or Alive 4 de mogelijkheid hebben om wedstrijden van andere spelers te volgen. Bijzonder is dat dit via een soort virtuele lobby, of chatroom, zal gaan. Het eerste screenshot hiervan is vandaag verschenen.



Beetje praten, naar vechten kijken...

Noorse koeien krijgen eigen matras

Baseboy had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon OpmerkelijkNoorse koeien krijgen vanaf 1 januari allemaal hun eigen matras om op te slapen. Tot deze regel is besloten omdat koeien dan betere melk zouden gaan geven. Met deze wet is Noorwegen het eerste land dat de matrassen verplicht gaat stellen.

De wet is bedacht door Stein E. Fiksum, adviseur van de Noorse keuringsdienst van Waren. Fiksum zegt te hopen dat andere landen het Noorse voorbeeld gaan volgen.

De matrassen zijn overigens niet goedkoop in aanschaf, ongeveer 119 euro. Aangezien het wel een verplichting is, worden Noorse boeren tegemoet gekomen door middel van een subsidie. Vanaf de jaarwisseling zal de Keuringsdienst gaan controleren of de matten aanwezig zijn, of in ieder geval besteld. Wie niet kan aantonen dat de matten zijn besteld kan een fikse boete tegemoet zien.

Doden bij vliegtuigongeluk Rusland

Icoon Algemeen Bij een vliegtuigongeluk nabij de Russische hoofdstad Moskou zijn zaterdagavond acht mensen om het leven gekomen. Het is nog onbekend hoe het ongeval met de Cessna heeft kunnen gebeuren.

Russische bronnen melden dat het vliegtuig problemen kreeg en crashte toen het wilde gaan landen op het vliegveld van Moskou. Direct na het ongeval vatte het vliegtuigje vlam waardoor alle inzittenden om het leven kwamen.

[A1GP] Uitslag hoofdrace

Team Frankrijk heeft ook de hoofdrace op Sepang gewonnen. Het was de achtste overwinning op rij. Zwitserland was opnieuw tweede en Tsjechië scoorde zijn eerste podium van het seizoen met een derde plaats.

Bij de start van de race bleven Brazilië en Nederland staan, beiden met een afgeslagen motor. Brazilië kon snel gestart worden, maar Nederland werd naar de pits geduwd en liep een grote achterstand op. Voorin het veld probeerde Groot-Britannië de leiding van Frankrijk over te nemen, maar dat lukte niet. Portugal en China kwamen middenin het veld met elkaar in aanraking, waardoor de Chinese wagen enkele malen over de kop sloeg. De coureur was ongedeerd.

India werd uit de race gehaald met een zwarte vlag. De Indiase coureur had Pakistan van de baan geduwd en kreeg daarna een duw van de marshalls omdat zijn motor was afgeslagen. De pitstops gingen bij veel teams weer fout. Er waren opnieuw veel problemen met de wielmoeren en bij Groot-Britannië moest er zelfs tijdens de stop nog een ander achterwiel uit de garage worden gehaald.

Canada viel uit met schade aan de wagen, nadat een inhaalactie was mislukt en de voorkant van de wagen was stuk gereden op de achterkant van Italië. Enkele ronden voor het einde begon het te regenen op een deel van het circuit, maar dat kon de leiding van Frankrijk niet meer in gevaar brengen. Het team won met vier-en-een-halve seconden voorsprong.

posteamaantal rondenachterstand/uitvalreden
1Frankrijk30
2Zwitserland30+ 4,556 sec
3Tsjechië30+ 15,689
4Italië30+ 23,738
5Maleisië30+ 31,641
6Nieuw-Zeeland30+ 32,697
7Verenigde Staten30+ 33,337
8Duitsland30+ 35,381
9Ierland30+ 35,745
10Brazilië30+ 39,388
11Australië30+ 50,483
12Zuid-Afrika30+ 51,839
13Japan30+ 57,748
14Indonesië30+ 1:05,238
15Mexico30+ 1:22,440
16Nederland30+ 1:47,307
17Libanon29+ 1 ronde
18Portugal29+ 1 ronde
19Canada21crash
20Groot-Brittanië20onbekend
21Oostenrijk17onbekend
22India11diskwalificatie
23Pakistan4crash
24China1crash

Snelste ronde: Nederland - 1:56.001

Puntenklassement na 10 races

posteampunten
1Frankrijk92
2Zwitserland65
3Brazilië60
4Nieuw-Zeeland42
5Groot-Britannië38
6Maleisië32
--Nederland32
8Ierland29
--Portugal29
10Australië26
11Canada20
12Tsjechië16
--Mexio16
14Verenigde Staten13
15Italië12
16Duitsland11
17Japan6
--Zuid-Afrika6
19Indonesië5
20Pakistan4
21Oostenrijk1

Schaatsen: Wereldrecord Kramer op 5.000m

Icon Sport - Schaatsen Sven Kramer heeft het wereldrecord op de 5.000 meter weer in Nederlandse handen gebracht. De 19-jarige Fries kwam tijdens wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City tot een sensationele tijd van 6.08,78.

Kramer duikt daarmee precies negentiende van een seconde onder de oude toptijd van Chad Hedrick, die zes dagen geleden in Calgary tot 6.09,68 kwam. Diezelfde Hedrick moest vandaag genoegen nemen met een derde plaats na zijn magistrale wereldrecord op de 1.500 meter van gisteren. Carl Verheijen eindigde als tweede en leek lange tijd de aangewezen persoon om het wereldrecord te verbeteren. Kramer bleef echter in het spoor van Verheijen en een fenomenale laatste 800 meter leverde eerstgenoemde het record op.

"Dit is echt fantastisch", reageerde een trotse Kramer, die ontevreden was over zijn prestatie van afgelopen week. "Ik ben nog nooit zo kwaad geweest als in Calgary. Sommigen waren tevreden over mijn prestatie, maar ik wist dat er veel meer in zat." Verheijen vestigde met 6.08,98 een persoonlijk record. Dat was voor hem een schrale troost: "Dit is extreem lullig", zei Verheijen. "Het doet vooral pijn dat je de hele rit controleert en dat hij dan in de laatste bocht onderdoor komt."

Op de 500 meter viel er ook een wereldrecord te bewonderen. Joji Kato sprintte op de Utah Olympic Oval naar een tijd van 34,30, tweehonderdste onder het vorige, vier jaar oude record van zijn landgenoot Hiroyasu Shimizu. Kato is pas twintig jaar, maar allang geen onbekende naam meer tussen de schaatselite. Vorig seizoen veroverde hij namelijk op imponerende wijze de wereldtitel. Beste Nederlander was Simon Kuipers, die met 35,00 een persoonlijk record reed. Erben Wennemars kwam ten val, anders had er wellicht een Nederlands record ingezeten.

Zowel de mannen als de vrouwen werkten vannacht tevens de 1.000 meter af. Bij de heren ging de zege naar Shani Davis. De Amerikaan bleef met zijn 1.07,48 wel boven het wereldrecord van Gerard van Velde. Die verscheen vannacht niet op het ijs, omdat hij teleurstelde tijdens kwalificatiewedstrijden in Heerenveen. De routinier liet zich daar onder andere aftroeven door Stefan Groothuis, die vannacht met 1.07,69 als enige in het spoor bleef van Davis. Anni Friesinger won net als vrijdag de één kilometer bij de dames. Opnieuw was zij de enige die onder de 1.14 dook: 1.13,99. Beste Nederlandse was Marianne Timmer met een zevende notering.


Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!

Zilver Groothuis op 1.000 meter

Stefan Groothuis is zeer knap als tweede geëindigd op de 1.000 meter tijdens wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City. De bijna 24-jarige schaatser in dienst van Telfort moest alleen in Shani Davis zijn meerdere erkennen.

Davis bleef met zijn 1.07,48 precies drietiende boven het fameuze wereldrecord van Gerard van Velde, gereden tijdens zijn gouden Olympische race. Van Velde verscheen vannacht niet op het ijs, omdat hij teleurstelde in kwalificatiewedstrijden. De routinier liet zich onder andere aftroeven door Stefan Groothuis, die vandaag met 1.07,69 de beste landgenoot was. In een rechtsreeks gevecht bleef hij Jan Bos voor.

Bos moest zich tevreden stellen met een achtste plaats in 1.08,36. Ook Erben Wennemars werd met zijn vijfde eindnotering (1.08,22) niet gehuldigd op het podium. De overige Nederlanders lieten geen onuitwisbare indruk achter. Simon Kuipers reed zich met 1.09,29 nog net bij de eerste dertig, terwijl Remco Olde Heuvel zelfs die eer niet te beurt viel. Zondag volgt de tweede wedstrijd over één kilometer.


Uitslag 1.000 meter mannen:

#NaamLandTijd
1S. DavisUSA1.07,48
2S. GroothuisNED1.07,69
3J. CheekUSA1.08,02
4J. WotherspoonCAN1.08,07
5E. WennemarsNED1.08,22
6K. CarpenterUSA1.08,25
7K. LeeZKO1.08,27
8J. BosNED1.08,36
27S. KuipersNED1.09,29
33R. Olde HeuvelNED1.09,67

Friesinger pakt zege op 1.000 meter

Anni Friesinger heeft net als vrijdag de 1.000 meter bij de dames naar haar hand gezet. De Duitse reed met een tijd van 1.13,99 opnieuw als enige onder de 1.14.

Friesinger bleef daarmee zestienhonderdste boven het wereldrecord van Chris Witty. De Italiaanse Chiara Simionato reed de hele race net achter Friesinger en finishte als tweede. Ten opzichte van vrijdag wisselt ze stuivertje met Jennifer Rodriguez die dus derde werd. De status van beste Nederlandse was weggelegd voor Marianne Timmer, die met 1.15,33 als zevende eindigde. ”Het was feller dan vrijdag, maar mijn start leek weer nergens op,” aldus een kritische Timmer.

Ireen Wüst deed het met een negende stek andermaal verdienstelijk. Annette Gerritsen boekt één plaatsje winst, maar wist met 1.16,34 niet in de top-15 te komen. Paulien van Deutekom kwam ten val en kon zodoende geen vervolg breien aan haar goede optreden van vrijdag. Barbara de Loor – de wereldkampioene – stelde zwaar teleur met een 27e plaats.

Uitslag 1.000 meter vrouwen:

#NaamLandTijd
1A. FriesingerDUI1.13,99
2C. SimionatoITA1.14,21
3J. RodriguezUSA1.14,72
4M. WangCHI1.14,89
5S. VölkerDUI1.14,99
7M. TimmerNED1.15,33
9I. WüstNED1.15,60
18A. GerritsenNED1.16,34
27B. de LoorNED1.17,25
56P. van DeutekomNED2.07,69


Stand Wereldbeker:

#NaamLandPunten
1A. FriesingerDUI200
2C. SimionatoITA150
3J. RodriguezUSA150
4B. WangCHI105
5M. WangCHI100
7I. WüstNED77
8M. TimmerNED68
18A. GerritsenNED25
25P. van DeutekomNED14
32B. de LoorNED4

[A1GP] Uitslag sprintrace

Frankrijk heeft de sprintrace op het Maleisische circuit Sepang gewonnen. Zwitserland werd tweede, Groot-Britannië voltooide het podium.

Frankrijk had een slechte start en verloor enkele plaatsen, terwijl polesitter Zwitserland direct de leiding nam. Brazilië, gestart vanaf de achtste positie, begon aan een inhaalrace en was al snel in gevecht met Nederland om de vierde plaats.

Team Frankrijk was al snel in gevecht met Groot-Britannië om de tweede plaats en toen die strijd in het voordeel van Frankrijk was beslist, kon deze vrij snel het gat naar Zwitserland dichtrijden. Zwitserland had veel onderstuur en moest alle powerboosts gebruiken om zijn achtervolger voor te blijven. In de laatste ronde wist Frankrijk toch naast Zwitserland te komen en de race te winnen.

posteamaantal rondenachterstand/uitvalreden
1Frankrijk15
2Zwitserland15+ 1,231 sec
3Groot-Britannië15+ 5,065
4Brazilië15+ 6,793
5Nederland15+ 7,973
6Nieuw-Zeeland15+ 13,162
7Ierland15+ 13,882
8Maleisië15+ 15,782
9Portugal15+ 20,391
10Verenigde Staten15+ 20,845
11India15+ 21,394
12Duitsland15+ 23,107
13Pakistan15+ 25,214
14Japan15+ 26,247
15Canada15+ 27,408
16Tsjechië15+ 30,010
17Italië15+ 31,171
18Oostenrijk15+ 31,638
19Mexico15+ 34,371
20China15+ 37,081
21Zuid-Afrika9spin
22Libanon9onbekend
23Indonesië5onbekend
24Australië4lekke band

Snelste ronde: Frankrijk - 1:55.373

Wereldrecord Kramer op 5.000 meter

Sven Kramer heeft het wereldrecord op de 5.000 meter weer in Nederlandse handen gebracht. De 19-jarige Fries kwam in Salt Lake City tot een sensationele tijd van 6.08,78.

Kramer duikt daarmee precies negen tienden van een seconde onder de oude toptijd van Chad Hedrick, die zes dagen geleden in Calgary tot 6.09,68 kwam. Diezelfde Hedrick moest vandaag genoegen nemen met een derde plaats na zijn ongelooflijke wereldrecord op de 1.500 meter van gisteren. Carl Verheijen eindigde als tweede en leek lange tijd de aangewezen persoon om het wereldrecord te verbeteren. Kramer bleef echter in het spoor van Verheijen en een fenomenale laatste 800 meter leverde eerstgenoemde het record op.

”Dit is echt fantastisch", reageerde een trotse Kramer, die ontevreden was over zijn prestatie van afgelopen week. "Ik ben nog nooit zo kwaad geweest als in Calgary. Sommigen waren tevreden over mijn prestatie, maar ik wist dat er veel meer in zat.” Carl Verheijen werd net als vorige week tweede en vestigde met 6.08,98 een persoonlijk record. Dat was voor hem een schrale troost: ”Dit is extreem lullig”, zei Verheijen. "Het doet vooral pijn dat je de hele rit controleert en dat hij dan in de laatste bocht onderdoor komt.”

De andere Nederlanders presteerden nogal wisselend. Gianni Romme kon net als afgelopen weekeinde verre van imponeren en met een zeventiende plek (in 6.25,01) liet hij slechts drie deelnemers achter zich. Bob de Jong deed het met een zesde plaats veel beter, maar zal wellicht met ontgoocheling terugblikken, omdat hij in de laatste rit even onder de tijd van Kramer reed. Uiteindelijk noteerde hij met 6.13,04 wel een persoonlijk record. Rintje Ritsma tenslotte finishte als dertiende, een plaatsje lager dan in Calgary, maar kan niet anders dan content zijn. De Beer uit Lemmer haalde namelijk ruim vier seconden af van zijn PR.


Uitslag 5.000 meter mannen:

#NaamLandTijd
1S. KramerNED6.08,78 (WR)
2C. VerheijenNED6.08,98 (PR)
3C. HedrickUSA6.10,52
4E. ErvikNOO6.10,65 (PR)
5E. FabrisITA6.12,01 (PR)
6B. de JongNED6.13,04 (PR)
7A. DankersCAN6.14.01 (PR)
8Lasse SætreNOO6.17.60 (PR)
13R. RitsmaNED6.20.26 (PR)
17G. RommeNED6.25.01


Stand Wereldbeker:

#NaamLandPunten
1C. HedrickUSA170
2C. VerheijenNED160
3S. KramerNED150
4E. ErvikNOO130
5B. de JongNED105
6E. FabrisITA86
7L. Sætre
NOO76
8A. DankersCAN68
12R. RitsmaNED39
18G. RommeNED26

[A1GP] Uitslag warmup

Vannacht is op het cicuit van Sepang de warmup voor de GP van Maleisië verreden. Team Frankrijk wist de snelste tijd neer te zetten, gevolgd door Duitsland en Japan. Team Nederland zette de tiende tijd neer.

PosTeamTijdVerschilRonden
1Frankrijk1:54.649-8
2Duitsland1:54.982+0.3338
3Japan1:55.109+0.4607
4Canada1:55.386+0.7377
5Zwitserland1:55.546+0.8977
6Australië1:55.588+0.9397
7Portugal1:55.653+1.0047
8Brazilië1:55.918+1.2697
9Indonesië1:55.967+1.3187
10Nederland1:56.041+1.3927
11Oostenrijk1:56.214+1.5657
12India1:56.218+1.5696
13Maleisië1:56.244+1.5957
14Libanon1:56.286+1.6377
15Italië1:56.347+1.6987
16Ierland1:56.491+1.8427
17Groot-Brittanië1:56.550+1.9017
18Tsjechië1:56.554+1.9057
19Pakistan1:56.652+2.0037
20Verenigde Staten1:56.659+2.0107
21Mexico1:56.676+2.0277
22Zuid-Afrika1:57.006+2.3576
23Nieuw-Zeeland1:57.365+2.7168
24China2:37.087+42.4382

Nike-filmpje Ronaldinho is fake

U kent het wel van in het reclameblok op tv, uw mailbox of een forum, het laatste Nike-reclame filmpje waarin Ronaldinho met zijn nieuwe schoenen zijn voetbalkunsten laat bewonderen. Nike bekent nu echter, het filmpje is gemanipuleerd.

In het bewuste reclamefilmpje zien we de Braziliaanse sterspeler zijn nieuwe paar goudkleurige voetbalschoenen passen om vervolgens wat te jongleren met de bal en die vanop aanzienlijke afstand recht op de deklat te trappen. Niet één keer, maar vier keer op rij waarbij hij telkens de bal terug opvangt zonder dat die de grond raakt. Een stukje van Ronaldinho's fraaie traptechniek.

Althans zo leek het want wat critici al eerder beweerden: in wezen gaat het om een mooi stukje digitale manipulatietechniek. Dat geeft nu ook Nike toe: "We hebben inderdaad digitale manipulatietechnieken gebruikt" aldus Vita Clausen, communicatieverantwoordelijke bij Nike "In werkelijkheid stond er een man die Ronaldinho telkens de bal toespeelde."

Bekijk hier het filmpje in kwestie

DVD: Sjakie en de Chocoladefabriek


Het verhaal moge duidelijk zijn. Sjakie is een tof kind, maar helaas zijn zijn ouders niet al te rijk. Hij woont samen met zijn ouders en opa's en oma's in een krakkemikkig huisje, vlakbij de chocoladefabrieken van Willie Wonka. Ach, zolang er maar elke avond een pan verse koolsoep op tafel staat, heb je weinig reden tot klagen. Dan raakt zijn vader echter ook nog eens zijn baan kwijt bij de tandpastafabriek. Sjakie kijkt naar buiten, naar de chocoladefabriek. Wat zou hij graag weten wat daarbinnen gebeurt...
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.