FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 16 november 2005

Serieverkrachter (19) hoort 5 jaar eisen

Icoon JustitieDoor de rechtbank van Rotterdam is gisteren vijf jaar celstraf geëist tegen de 19-jarige serieverkrachter Joshi R. V. uit Rotterdam. De Kaapverdiaan is bendeleider van de Cabo Pimp Unit (CPU) uit Rotterdam-West. Hij wordt ervan verdacht zeker zes meisjes in de leeftijd van 12 tot en met 15 jaar meerdere malen te hebben verkracht.

De verkrachter wordt gezien als de bendeleider van de CPU en wordt, afhankelijk van de bewijslast, mogelijk ook nog veroordeeld voor deelname aan een criminele organisatie. Drie andere bendeleden van de CPU hebben reeds bekend en zijn hiervoor onlangs veroordeeld. Zij hebben straffen opgelegd gekregen van twaalf, vijftien en achttien maanden cel. Joshi R. V. is de enige van de bendeleden die bij zijn onschuld blijft. Gisteren vertelde hij voor de rechtbank dat er geen sprake was van verkrachting, maar dat de meisjes vrijwillig met hem mee gingen.

Eén van de zes slachtoffers is, naast door hemzelf, ook verkracht door drie kompanen van de bendeleider. Hij lokte de meisjes door veel cadeautjes te geven. Ondanks het verweer van de slachtoffertjes, misbruikte hij hen toch. De Kaapverdiaan vertelde verder dat hij trots erop was dat hij de meisjes kon ontmaagden, ook al hield hij totaal niet van ze. Alle meisjes waren ofwel verliefd op hem of verslaafd aan de aandacht die hij hen gaf.

Alle deelnemers WK Voetbal bekend

Icoon WK 2006De laatste tickets voor het WK Voetbal, volgend jaar in Duitsland, zijn verdeeld. Alle 32 deelnemers zijn nu bekend. Behalve Australië en Trinidad & Tobago plaatsten vandaag ook Zwitserland, Tsjechië en Spanje zich voor het belangrijkste voetbaltoernooi ter wereld.

Zwitserland wist zich via een ware voetbalthriller toegang te verschaffen tot het WK. De ploeg verloor de tweede play-off vanavond weliswaar met 4-2 van Turkije, maar omdat de Zwitsers het eerste duel met 2-0 wonnen, gaan ze toch naar Duitsland. Zwitserland nam in de heksenketel in Istanbul al vroeg in de wedstrijd een 1-0 voorsprong, maar de Turken kwamen sterk terug en leidden in de 55ste minuut met 3-1. Hierna ontspon zich een zeer spannende wedstrijd, waarin Turkije veel kansen kreeg maar niet tot scoren kwam.

En als zo vaak valt de goal dan aan de andere kant: Streller schoot in de 84ste minuut de 2-3 binnen. Tuncay maakte er enkele minuten later nog 4-2 van, maar dit mocht niet meer baten. Doordat de Zwitsers meer uitdoelpunten hebben gemaakt, gaan zij naar het WK. Turkije, de nummer drie van het vorige WK, moet thuis toekijken. De ploeg miste ook al het EK 2004. Na de wedstrijd toonden ze zich slechte verliezers: Turkse veiligheidsmensen en reservespelers zouden enkele Zwitserse spelers mishandeld hebben.

Ook Tsjechië plaatste zich vanavond voor het vierjaarlijkse voetbalwalhalla. Na de 1-0 van afgelopen zaterdag in Noorwegen, herhaalde de ploeg dit vandaag. Een doelpunt van Rosicky in de 35ste minuut zorgde ervoor dat de Tsjechen hun koffers alvast kunnen gaan pakken om af te reizen naar Duitsland. Tsjechië was tweede geworden in de poule van Nederland en daardoor gedwongen tot het spelen van play-offs.

Spanje kwam vanavond uit in Slowakije niet verder dan een 1-1 gelijkspel, maar dit was voor het land meer dan voldoende om zich toch te plaatsen. De Spanjaarden hadden het eerse duel namelijk met 5-1 gewonnen. Slowakije kwam door een doelpunt van Holosko niet lang na rust op voorsprong, Villa maakt hier zo'n twintig minuten later 1-1 van.

Alle deelnemers voor het WK van volgend jaar zijn nu bekend. Behalve Turkije zijn vooral België, Europees Kampioen Griekenland en de Afrikaanse landen Kameroen, Zuid-Afrika, Nigeria en Marokko opvallende afwezigen. Opmerkelijke namen in de deelnemerslijst zijn Australië, dat in 1974 voor het laatst actief was op een WK, en de debutanten Oekraïne, Angola, Ghana, Togo, Ivoorkust en het al eerder genoemde Trinidad & Tobago. Nederland is met vier bondscoaches rijk vertgenwoordigd. Onze eigen bondscoach Marco van Basten zal in Duitsland gezelschap krijgen van Guus Hiddink (Australië), Leo Beenhakker (Trinidad & Tobago) en Dick Advocaat (Zuid-Korea).

De volledige lijst
Europa:
Duitsland, Nederland, Oekraïne, Kroatië, Italië, Portugal, Zweden, Frankrijk, Engeland, Polen, Servie & Montenegro, Spanje, Zwitserland, Tsjechië.

Zuid-Amerika:
Brazilië, Argentinië, Ecuador, Paraguay.

Afrika:
Tunesië, Angola, Ghana, Togo, Ivoorkust.

Azië:
Japan, Zuid-Korea, Saoedi-Arabië, Iran.

Noord- en Midden-Amerika
Mexico, Verenigde Staten, Costa Rica, Trinidad & Tobago.

Oceanië:
Australië.

De loting voor de poules van het WK zal plaatsvinden op 9 december. Het WK zelf duurt van 9 juni tot 9 juli.

Jong Oranje
Ook Jong Oranje wist zich vanavond te plaatsen voor een internationaal toernooi. De ploeg plaatste zich met een 2-0 zege op Jong Slovenië voor het EK 2006. In het Abe Lenstra-stadion was Klaas Jan Huntelaar de grote man. De spits van SC Heerenveen scoorde beide doelpunten. Nederland had het eerste duel afgelopen zondag met 0-0 gelijkgespeeld en moest in Heerenveen dus volop aan de bak. De ploeg toonde zich strijdvol en wist via goals van Huntelaar, die zondag nog een handvol kansen miste, de winst en het EK-ticket te pakken.

Uitslag Jong Oranje - Jong Slovenië

Jong Nederland heeft zich met een 2-0 zege op Jong Slovenië geplaatst voor het EK 2006. In het Abe Lenstra-stadion was Klaas Jan Huntelaar de grote man. De spits van SC Heerenveen scoorde beide doelpunten.

Na een teleurstellende 0-0 uit de eerste wedstrijd in Celje – Nederland was namelijk beter dan de Slovenen - moest het EK-ticket in Heerenveen worden veiliggesteld. Met de aanwezigheid van de A-internationals Romeo Castelen, Urby Emanuelson en Ron Vlaar moest er van de Sloveense leeftijdgenoten worden gewonnen. Het elftal van Foppe de Haan verloor al in de beginfase van de wedstrijd Castelen met een blessure. De Feyenoorder blesseerde zich bij de eerste grote kans van Nederland aan zijn hamstring. De aanvaller werd al na een kwartier gewisseld voor Quincy Owusu-Abeyie. De stand was op dat moment al 1-0 in het voordeel van Jong Oranje. Ismail Aissati – de revelatie van PSV dit seizoen – combineerde samen met Huntelaar simpel door de verdediging van Slovenië. De spits die in de belangstelling staat van Ajax toonde zich na de vele gemiste kansen van afgelopen zaterdag nu wel koelbloedig: 1-0.

Toch gaf Slovenië na de achterstand niet op. Het ging onder aanvoering van sterspeler Dalibor Stevanovic op zoek naar de gelijkmaker. Enkele keren werden de Slovenen gevaarlijk, maar steeds stond doelman Boy Waterman in de weg of gingen de schoten naast. Met zijn tweede doelpunt gooide Huntelaar het duel na een uur definitief op slot. Op aangeven van FC Utrecht speler Edson Braafheid scoorde hij zijn veertiende treffer voor Jong Oranje, en zijn tweede van de avond. Tien minuten voor het einde ontsnapte Nederland nog aan een strafschop nadat Stevanovic naar de grond ging, maar er werd niet gefloten. Slovenië eindigde de wedstrijd nog met tien man nadat Urbanc zijn tweede gele kaart kreeg gepresenteerd.

Uitslag Tsjechië - Noorwegen

Tsjechië is na veertien kwalificatiewedstrijden zeker van een WK ticket. Het team van Karel Brückner rekende over twee wedstrijden af met Noorwegen. Vanavond werd het 1-0 in Praag.

Beide landen traden met ongeveer dezelfde basisopstelling aan als afgelopen weekeinde in Oslo, toen Tsjechië dankzij een doelpunt van Smicer een belangrijke uitzege boekte. Tsjechië moest het doen zonder de geschorste Tomas Galásek. Zdenek Grygera begon wel in de basis en speelde een degelijke partij. Noorwegen probeerde het initiatief in handen te nemen, maar moest oppassen voor de snelle Tsjechische uitbraken. Zo’n counter zorgde bijna voor de openingstreffer, ware het niet dat Baros een voorzet van Poborsky net niet tot doelpunt promoveerde.

Pas na ruim twintig minuten ging de halve finalist van EURO 2004 wat meer druk zetten en werden de Noren naar achteren gedwongen. De cruciale fase vond plaats zo’n tien minuten voor rust. Eerst faalde Iversen van dichtbij, waarna Rosicky van afstand wel scoorde. Hierna kwam Tsjechië nooit echt in de problemen, al moest Cech nog tweemaal knap redding brengen op pogingen van Carew en Stromstad. Tsjechië beperkte zich vooral tot verdedigen, al kwam het er nog een paar keer gevaarlijk uit.

Tsjechië heeft zich nu eindelijk eens als zelfstandig land gekwalificeerd voor een WK-eindronde. In 1994, 1998 en 2002 waren de Tsjechen er niet bij. Op Europese Kampioenschappen onderscheidde de Midden-Europese equipe zich echter wel, met een finaleplaats in 1996 als opvallendste prestatie.

Solskjaer bijna terug van blessure


Ole Gunnar Solskjaer hoopt na achttien maanden blessureleed eindelijk zijn rentree te maken. De spits denkt rond kerst weer helemaal speelklaar te zijn.

De laatste wedstrijd die Solskjaer speelde was op 22 mei 2004. In de met 3-0 gewonnen finale van de FA Cup tegen Milwall viel hij in de 83e minuut in. Hij verving Christiano Ronaldo, die eerder in de wedstrijd de 1-0 had binnengekopt. Na deze wedstrijd begon voor Solskjear een lang revalidatieproces, waar nu eindelijk een einde aan lijkt te komen. ."Sinds ik besloten heb om me te laten operen was iedereen rond de club fantastisch, de spelers, de fans en de manager", aldus Solskjaer

De 32-jarige supersub is door zijn blessures meer gaan nadenken over het verleden. "Ik denk dat ik me de goal in Nou Camp nu meer realiseer dan voorheen. Alleen het publiek al, ze maakten zoveel lawaai en ze stonden allemaal op de banken. Uit dit soort momenten haal ik de motivatie om door te gaan. "

Gekwalificeerden WK 2006

Alle deelnemers van het WK 2006 in Duitsland zijn bekend. Hieronder zie je een overzicht van de gekwalificeerde landen.

Gekwalificeerden

LandStreek
Duitsland Europa
Engeland Europa
Frankrijk Europa
Italië Europa
Kroatië Europa
Nederland Europa
Oekraine Europa
Polen Europa
Portugal Europa
Servië-Montenegro Europa
SpanjeEuropa
TsjechiëEuropa
Zweden Europa
ZwitserlandEuropa
AngolaAfrika
GhanaAfrika
IvoorkustAfrika
TogoAfrika
TunesiëAfrika
ArgentiniëZuid-Amerika
BraziliëZuid-Amerika
EcuadorZuid-Amerika
ParaguayZuid-Amerika
AustraliëOceanië
IranAzië
JapanAzië
Saoedi-ArabiëAzië
Zuid-KoreaAzië
Costa RicaNoord- en Midden-Amerika
MexicoNoord- en Midden-Amerika
Trinidad & TobagoNoord- en Midden-Amerika
Verenigde StatenNoord- en Midden-Amerika

Eerste Kamer wil geen Grondrechtenbureau

Icoon EuropaDe Eerste Kamer heeft gisteren aangegeven tegen de oprichting van een Europees Bureau voor de Grondrechten te zijn. De Senaat denkt dat het Bureau grotendeels hetzelfde werk zal gaan verrichten als de Raad van Europa, de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) en het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.

De Europese Commissie stelde eerder voor om het huidige Europese Waarnemingscentrum voor Racisme en Xenofobie om te vormen naar een Bureau voor de Grondrechten. Meteen na het bekend worden van dit voorstel gaf de Eerste Kamer al aan geen heil te zien in het plan. Niet alleen omdat deze instelling dubbel werk zou gaan verrichten, maar ook omdat dit de relatie met de landen die niet tot de EU behoren, zou kunnen verstoren.

Minister Bot van Buitenlandse Zaken en minister Pechtold van Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties konden de Senaat in het gisteren gehouden overleg niet overtuigen van de noodzaak van het nieuwe Bureau. De Eerste Kamer zal de parlementen van andere EU-lidstaten inlichten over haar standpunt.

Uitslag Slowakije - Spanje

Spanje heeft zich voor de achtste achtereenvolgende keer gekwalificeerd voor het WK. Een 1-1 gelijkspel in Bratislava was ruim voldoende voor plaatsing.

Voorafgaand aan de confrontatie gaf Dusan Galis, de coach van Slowakije, al aan dat zijn ploeg voor een kansloze missie stond. In Madrid werd het zaterdag namelijk 5-1 voor de thuisploeg, onder meer dankzij drie goals van Luis Garcia. De protagonist van toen begon vanavond op de bank, vooral omdat Aragonés zijn middenveld wilde versterken. Spanje begon sterk aan het duel. Raúl kreeg na twintig minuten dé kans, maar hij faalde in een-op-een duel met Contofalsky.

Spanje had steeds het overwicht, maar mogelijkheden voor Xavi, Vicente en Lopez werden niet omgezet in treffers. Slowakije stelde daar weinig tegenover; de lange ballen leverden geen rendement op. Vlak na rust scoorde de underdog plots: invaller Holosko trof knap doel met een bekeken schot. Spanje herstelde bijna meteen het evenwicht, maar Baraja’s schot schampte de paal. Na 70 minuten zorgde een mooie combinatie tussen Morientes, Vicente en Villa wel voor de 1-1. Laatstgenoemde was de gevierde man. Spanje wachtte hierna af, leunde wat achterover en kwam nooit meer in gevaar.

Spanje kan zich in Duitsland wellicht ontdoen van zijn haat-liefde verhouding met WK’s. De afgelopen edities werd Spanje telkens op een zeer schlemielige manier geëlimineerd. Dieptepunt was het WK van 1982, waarin Spanje als organisator slechts één keer zegevierde. In 1986 en 2002 leek succes in aantocht, totdat een fatale strafschoppenreeks een einde maakte aan alle aspiraties.

Moordenaar Lennon: 'Ik voelde me verplicht'

Icoon MuziekMark Chapman, de moordenaar van ex-Beatle John Lennon, heeft in een onlangs vrijgegeven interview verklaard zich verplicht te hebben gevoeld om Lennon om het leven te brengen. Het vraaggesprek werd uitgevoerd in het kader van de nieuwe Lennon-biografie 'Let me take you down'.

Chapman noemde Lennon 'een succesvolle man, die de wereld aan een ketting had. En daar was ik, nog geen schakel in die ketting; gewoon een mens met een persoonlijkheid. Iets in mij was gebroken.' Over de moord zelf voegde de man daaraan toe: 'Ik hoorde een stem zeggen: "Do it, do it, do it". Toen hij mij passeerde, richtte ik mijn pistool op zijn rug en haalde de trekker vijf keer over.'

'Ik voelde me volledig verplicht. Dat gevoel was als een rijdende trein, die niet gestopt kon worden. Het maakte niet uit wat... niets kon mij nog tegenhouden,' aldus Chapman op geluidsopnames, die worden gebruikt voor een NBC-documentaire over het feit dat de moord op 8 december aanstaande precies 25 jaar geleden is gepleegd.

Chapman zit op het moment nog zijn straf uit voor de moord op Lennon. In 2006 wordt bekeken of de man in staat is om weer terug te keren in de maatschappij.


John Lennon (l.) en de man die hem om het leven bracht.

Uitslag Turkije - Zwitserland

Zwitserland heeft zich ten koste van Turkije geplaatst voor het WK voetbal in Duitsland. Een 4-2 verlies was net genoeg om een WK-ticket te bemachtigen. De eerste wedstrijd wonnen de Zwitsers namelijk met 2-0.

De missie van Turkije voor aanvang van de tweede ontmoeting met Zwitserland was duidelijk. Winnen met meer dan twee doelpunten verschil om zeker te zijn van het wereldkampioenschap, of met 2-0 om een verlenging af te dwingen. In alle andere gevallen zouden de Zwitsers zeker zijn van kwalificatie voor het WK. Aan de kant van Turkije keerde Emre na een schorsing weer terug in het elftal. Door een opgelopen gele kaart in de ontmoeting van zaterdag moest Huseyin Cimsir vanaf de tribune toekijken hoe zijn landgenoten de Zwitsers zouden bestrijden.

Ondersteund door een volgepakt stadion in Istanbul begon Turkije slecht aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut veroorzaakte Alpay een penalty door hands te maken in het strafschopgebied. Alexander Frei benutte vervolgens de strafschop: 0-1. Door de voorsprong moest Turkije flink aan de bak. Om weer te stunten op het WK – net zoals het in 2002 deed met een derde plek – moesten de Turken maar liefst vier keer scoren. Voor rust was het al hard op weg om dit te realiseren. Na iets meer dan twintig minuten was het Tuncay die een vrije trap van Emre achter de Zwitserse keeper Zuberbuhler kopte. Vijf minuten voor het rustsignaal was het Hakan Sukur die een lange pass van Ergun afwerkte: 2-1.

Turkije begon beter aan het tweede bedrijf en maakte de wedstrijd al snel weer spannend. In de 52e minuut scoorde Necati vanaf elf meter de belangrijke 3-1, na een makkelijk gegeven strafschop. Daarmee hadden de Turken nog meer dan een half uur de tijd om de bevrijdende 4-1 te maken. Toch wist het niet de vele kansen om te zetten in een doelpunt. En zoals zovaak valt deze dan aan de andere kant. Streller verschalkte via de counter de Turkse doelman Volkan één tegen één: 3-2. Turkije had nog slechts vijf minuten om tweemaal te scoren. Dat deed het maar eenmaal via Tuncay in de 88e minuut, maar dit was niet genoeg om een WK-ticket af te dwingen. Hierdoor plaatst Zwitserland – gastheer van het EK in 2008 – zich voor het WK in Duitsland. Turkije mist na het EK nu ook het WK via een play-off wedstrijd.

Hearts of Iron 2 krijgt een stand-alone uitbreiding

Ontwikkelaar Paradox heeft vandaag aangekondigd dat de überstrategische RTS-game Hearts of Iron 2 een stand-alone expansie zal krijgen. Naast de originele game zal de uitbreiding ook een World War III-scenario bieden. Ook komt er een scenario editor en een verlengde tijdlijn waardoor de potjes langer duren. Voor meer informatie over Hearts of Iron 2 kun je onze review doorlezen.
"[...]

- World War II scenario with an alternative historical outcome.
- Extended time line until 1953 with historical scenarios like the Israel conflict.
- Complete scenario editor.
- Expanded tech trees allowing players to develop tactical nukes and other types of nuclear warfare as well as helicopter squads, escort carriers etc.
- Enhanced Brigade Attachment system increases the players tactical opportunities.
- Significantly improved AI.
- Tradable Weapons; equip your allies with the latest technological advances or get other nations to surrender their secrets.
[...]"


'Almeers woonbedrijf wil ma Tokkie niet'

Hannah TokkieJe dacht wellicht voor eens en voor altijd van de familie Tokkie af te zijn, maar helaas, ze zijn er nog. En opnieuw zijn er problemen rond de huisvesting van Nederlands beruchtste gezin. Tenminste, de huisvesting van mama Hannah Tokkie dan, de rest van de familie woont sinds vorig jaar naar aller tevredenheid in het dorp Zeewolde.

Ma Tokkie had echter psychische problemen, en gaf er de voorkeur aan in Amsterdam te blijven, bij een dochter. In oktober werd haar wachten op een eigen woning beloond, en kreeg ze een huurhuis toegewezen in de Bloemenbuurt in Almere-Buiten. Dat aanbod ging snel weer van tafel, aangezien volgens de woningstichting een verklaring van goed gedrag van de vorige verhuurder en informatie over eventuele schulden ontbraken.

"Ze stond eerste op de lijst en toen kregen ze opeens door dat het om een Tokkie ging", zo reageert G. Thomas, de raadsman van Tokkie, op de kwestie. In een kort geding dat aanstaande maandag voor de rechtbank in Lelystad dient eist Hannah Tokkie van de betrokken woningstichting Goedestede dat ze alsnog een huurwoning in Almere-Buiten krijgt toegewezen.

De Tokkies werden een nationaal begrip na tv-documentaires van de IKON en SBS6 over de asociale familie, die in augustus 2003 betrokken was bij een gewelddadige burenruzie. Na een reeks optredens en een kerstsingle ebde de belangstelling echter snel weer weg.

Fuck Europa

Aan de nieuwsberichten te zien is het echt Europa week. Wat speelt er zoal?

- Minister Zalm overdrijft volgens de Europese Rekenkamer de Nederlandse netto afdracht aan de EU. Lekker belangrijk ook, we betalen in verhouding tot landen als Engeland en Denemarken sowieso veel te veel.

- Het Europees Parlement heroverweegt of het wel op twee plaatsen moet blijven vergaderen. Het rondtrekkende Europacircus vergadert nu beurtelings in Brussel en de Franse stad Straatsburg. De maandelijkse verhuizing kost dik 200 miljoen euro per jaar en heel veel ergernis. Er zal overigens niets veranderen omdat Frankrijk daar absoluut op tegen is.

- Staatsecretaris Van Geel gaat, desnoods tegen de zin van de Europese Commissie in, per 2007 een roetfilter verplicht stellen om het 'fijnstofprobleem' op te lossen en aan de Europese normen te voldoen. Nee natuurlijk vindt de Europese Commissie dat niet goed. Die denken: "laat die klootzakken in Nederland het maar lekker uitzoeken met ons fijnstof". Want het is nog altijd zo dat verreweg het grootste deel van de fijnstof in Nederland komt overgewaaid uit onze buurlanden.

Conclusie: Fuck toch op met dat kut-Europa!

En geef ons lekker de Gulden terug!

(Oké, m'n boze bui is alweer over. Het fijnstof-praatje van Van Geel op Radio 1, was me even in het verkeerde keelgat geschoten...)

Standen NHL per 15 november

Carolina zag een reeks van negen opeenvolgende overwinningen eindigen door een 9-0 nederlaag, Florida en St. Louis verliezen al respectievelijk negen en elf keer op rij en Buffalo wist na elf verliespartijen eindelijk weer eens te winnen.

Eastern Conference
Atlantic DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
N.Y. Rangers20116 32566485-2-26-4-17-3-0
Philadelphia16114 12370559-1-02-3-17-2-1
N.Y. Islanders1899 01853635-3-04-6-05-5-0
New Jersey1888 21852645-4-13-4-14-4-2
Pittsburgh1958 61657812-4-33-4-35-4-1
Northeast DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Montréal19133 32961547-3-16-0-26-1-3
Ottawa16133 02676337-2-06-1-07-3-0
Toronto19107 22269697-3-13-4-15-5-0
Boston1977 51964694-3-13-4-43-2-5
Buffalo1899 01857626-4-03-5-03-7-0
Southeast DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Carolina17133 12762487-1-06-2-19-1-0
Tampa Bay2089 31960624-4-14-5-23-6-1
Florida1969 41643554-2-12-7-31-5-4
Atlanta1779 11561584-4-03-5-15-4-1
Washington18711 01447766-4-01-7-04-6-0
Western Conference
Central DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Detroit19153 13172428-2-17-1-07-2-1
Nashville17122 32752459-1-03-1-35-2-3
Chicago18711 01450694-4-03-7-04-6-0
Columbus18513 01034624-5-01-8-03-7-0
St. Louis17212 3744722-7-10-5-20-8-2
Northwest DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Vancouver18115 22460538-1-03-4-25-4-1
Calgary20117 22451528-1-13-6-17-2-1
Edmonton20109 12160593-2-17-7-07-3-0
Colorado1796 22070586-3-23-3-06-3-1
Minnesota1989 21850455-3-03-6-23-6-1
Pacific DivisionGPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
Los Angeles19126 12570537-3-05-3-16-3-1
Dallas18116 12362565-4-16-2-06-3-1
Phoenix2099 22054525-3-14-6-16-3-1
San Jose1787 21847574-1-14-6-15-4-1
Anaheim1877 41849516-2-21-5-24-3-3

Friezen maken liedjes over dooie mus

PIM4EVER, Doedeldiedotje en Garmonbozia hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MuziekMedewerkers van de Friese lokale omroep Radio Eenhoorn hebben twee liedjes opgenomen over de mus die eerder deze week werd doodgeschoten in de evenementenhal FEC in Leeuwarden. Het beestje had 23.000 dominostenen doen omvallen, die klaarstonden voor een recordpoging die vrijdag zal plaatsvinden.

"De liedjes zijn geen hommage aan de mus. We vinden het meer een komisch voorval. Iedereen heeft het over de dominomus. Eigenlijk gaat het nergens meer over", zegt een woordvoerder van de omroep. De liedjes zijn een remake van de klassiekers 'Een muis in een molen in mooi Amsterdam' van Rudi Carell en 'Beestjes' van Ronnie en de Ronnies.

Ondertussen is het via internet ook mogelijk condoleances over te brengen voor de dominomus. Op de site Dodemus.nl staan reacties als 'De mus had gelijk. Rust zacht.' en 'Waar blijven we als we in onze vogelvrijheid worden aangetast'. Zelfs internationaal spreekt de Friese mus tot verbeelding, getuige de Franse reactie 'C'est une grande catastrophe, la Piaf est morte'.

Bisschop haalt uit naar islam en Turkije

Schepseltje had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Algemeen Met felle bewoordingen uit de bisschop van Limburg, Frans Wiertz, zich tegen de toetreding van Turkije tot de Europese Unie. Ook vreest hij dat moslims in Nederland democratische principes nauwelijks erkennen. Volgens Wiertz onderschat de politiek het probleem van de islam en Turkije in Europa.

"Met de komst van honderd miljoen Turken leg je een theocratische bom onder Europa, dat is heel gevaarlijk", zo stelt de bisschop. "Wij hebben in eigen land zelfs het principe laten vallen van de meerderheid beslist. Omdat we alles en iedereen gelijk willen schakelen, heeft een kleine minderheid feitelijk een enorme grip op de samenleving gekregen, maar voor heel wat moslims - ook in ons land - is dat democratische principe vreemd. Die hebben nooit geleerd daarmee om te gaan."

De bisschop is daarom van mening dat bij nieuwkomers democratische principes bijgebracht moeten worden. Wiertz betwijfelt of islamitische scholen genoeg doen aan het bijbrengen van democratische principes. "We moeten niet zo blauwogig zijn, anders dreigt de bodem onder onze democratie uit te zakken."

Turkije baart Wiertz zorgen. Dit, omdat het land volgens hem afzakt naar meer (islamitische) orthodoxie. "Voor rooms-katholieken is het daar zeer moeilijk om voor hun geloof uit te komen. Om over de meeste Arabische landen nog maar te zwijgen, daar is totaal geen godsdienstvrijheid."

Frank en Ronald de Boer gescheiden

Het lijkt erop dat de broertjes De Boer vanaf volgende zomer weer gescheiden zullen worden. Frank wil graag terug naar Nederland, terwijl Ronald het prima naar zijn zin heeft in Qatar.

Frank heeft te kennen gegeven dat hij graag voetbaltrainer wil worden. Nederland zou het ideale land zijn om een cursus te volgen. Hoewel Ronald en zijn familie dus graag blijven wonen in Qatar, is dat geheel afhankelijk van de zoon van de emir. "Hij bepaalt alles wat er gebeurt in de competitie'', aldus Ronald. Zo deelde hij de tweeling anderhalf jaar geleden in bij het zwakste team van de competitie. Op die manier probeerde hij de competitie spannender een aantrekkelijker te maken. Momenteel staat die club laatste.

GP's China en Japan omgewisseld

Vandaag heeft de FIA bekend gemaakt dat de GP's van China en Japan op de kalender van 2006 zullen worden omgedraaid, waardoor nu eerst de race in Shanghai verreden zal worden. Beide organisaties hadden om de verandering gevraagd.

De voorlopige kalender voor 2006 op dit moment:

GP vanDatumWeken tot volgende GP
Bahrein12 maart1
Maleisië19 maart2
Australië2 april3
San Marino23 april2
Europa7 mei1
Spanje14 mei2
Monaco28 mei2
Groot-Brittanië11 juni2
Canada25 juni1
Verenigde Staten2 juli2
Frankrijk16 juli2
Duitsland30 juli1
Hongarije6 augustus3
Turkije27 augustus2
Italië10 september1
België17 september2
China1 oktober1
Japan8 oktober2
Brazilië22 oktober

Van Diemen tot 2008 bij RKC

Patrick van Diemen heeft zijn contract bij RKC Waalwijk verlengd tot 2008. Het oude contract van de 33-jarige middenvelder, die bezig is aan zijn 17e seizoen in het betaald voetbal, liep nog tot medio 2006.

Bij de Waalwijkse club is men erg blij met de contractverlenging van Van Diemen. "Patrick is een ervaren, evenwichtige speler die met zijn kwaliteiten een meerwaarde is voor RKC. Hij is voor zowel het team als de club een belangrijke factor en we zijn er dan ook trots op hem te kunnen behouden," aldus algemeen directeur Henry van der Vegt.

Anastasiou in de belangstelling van Sunderland

Yannis Anastasiou staat in de belangstelling van Sunderland. De Engelse club wil de spits tot het einde van het seizoen huren van Ajax.

Anastasiou is bezig aan zijn derde en laatste seizoen in Amsterdam, zijn aflopende contract wordt niet verlengd. Dit seizoen speelde de Griek nog maar vier wedstrijden voor Ajax, waarin hij niet scoorde. In de Champions League was hij succesvoller, in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen het Zwitserse FC Thun kwamen beide goals van de voet van Anastasiou. De spits kwam in Nederland eerder uit voor Roda JC. In vier seizoenen speelde hij daar meer dan 100 wedstrijden en scoorde hij bijna 50 keer.

Sunderland kan de extra kracht van Anastasiou goed gebruiken. Het staat momenteel op de laatste plaats in Premier League, met een schamele vijf punten uit twaalf wedstrijden.

Uitslag Bahrein - Trinidad en Tobago

Nadat eerder vandaag Guus Hiddink en zijn Aussies het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland wist te bereiken, is ook Leo Beenhakker daarin geslaagd. Trinidad & Tobago versloeg Bahrein met 1-0. Omdat de eerste wedstrijd in 1-1 was geeindigd, was dit genoeg voor de Nederlandse bondscoach en zijn team.

Dennis Lawrence zal de boeken ingaan als maker van de belangrijkste goal uit de geschiedenis van Trinidad en Tobago. De twee meter lange middenvelder kopte in de 49ste minuut vrijstaand bij de tweede paal binnen uit een hoekschop van Dwight Yorke.

Beide ploegen lieten voetballend bar weinig zien, maar de ploeg van Beenhakker wilde voetballen en zocht telkens de aanval, terwijl Bahrein zich beperkte tot een simpele versie van countervoetbal. Beide teams kregen wel evenveel kansen. Na de 1-0 had Bahrein een paar mogelijkheden op een gelijkmaker, waarvan Ala'a Hubail de beste net naast schoof. Aan de andere kant was Silvio Spann het dichtst bij de 2-0, maar hij knalde op de lat.

Ook Beenhakker met Trinidad naar WK

Icoon VoetbalNadat eerder vandaag Guus Hiddink en zijn Aussies het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland wisten te bereiken, is ook Leo Beenhakker daarin geslaagd. Trinidad & Tobago versloeg Bahrein met 1-0. Omdat de eerste wedstrijd in 1-1 was geëindigd, was dit genoeg voor de Nederlandse bondscoach en zijn team.

Dennis Lawrence zal de boeken ingaan als maker van de belangrijkste goal uit de geschiedenis van Trinidad & Tobago. De twee meter lange middenvelder kopte in de 49ste minuut vrijstaand bij de tweede paal binnen uit een hoekschop van Dwight Yorke.

Beide ploegen lieten voetballend bar weinig zien, maar de ploeg van Beenhakker wilde voetballen en zocht telkens de aanval, terwijl Bahrein zich beperkte tot een simpele versie van countervoetbal. Beiden teams kregen wel evenveel kansen. Na de 1-0 had Bahrein een paar mogelijkheden op een gelijkmaker, waarvan Ala'a Hubail de beste net naast schoof. Aan de andere kant was Silvio Spann het dichtst bij de 2-0, maar hij knalde op de lat. In de blessuretijd dacht Bahrein gelijk te maken, nadat de bal uit de handen van de keeper werd getikt en in het doel. De goal werd echter afgekeurd.

Er zijn nu komende zomer in Duitsland vier Nederlandse coaches actief: Beenhakker met Trinidad & Tobago, Hiddink met Australië, Marco van Basten met het Nederlands Elftal en Dick Advocaat met Zuid-Korea.

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!

Metal Gear Solid PSP?

Hideo Kojima, producent van de Metal Gear reeks, heeft op zijn weblog bevestigd dat er plannen zijn om Metal Gear Solid naar de PSP te brengen. Al eerder waren er Metal Gear Acid 1 en 2 voor de PSP, maar dit waren turn-based games. Deze nieuwe Metal Gear zal een action-game zijn zoals we gewend zijn van de vorige Metal Gear delen. Op dit moment wordt er alleen nog maar overlegd over de game, dus een mogelijke developer is nog niet bekend.



Sluiter start sterk in Dnjepropetrovsk

Tennisser Raemon Sluiter heeft zich bij het sterk bezette challengertoernooi in het Oekraïense Dnjepropetrovsk voor de tweede ronde geplaatst.

De Nederlander versloeg de als derde geplaatste Italiaan Davide Sanguinetti, tevens de nummer 43 van de wereld, met de setstanden 6-4 en 6-4. In de tweede ronde zal Sluiter het nu moeten opnemen tegen Irakli Labadze (Geo) of Jiri Vanek (Tsj).

Melle van Gemerden overleefde eerder deze week de eerste ronde niet. Hij verloor met 5-7, 4-6 van de Kroaat Sasa Tuksar.

FC Groningen nog steeds op zoek naar aanvaller

FC Groningen wil zich in de aankomende winterstop alsnog gaan versterken met een extra aanvaller. Eerdere pogingen om een nieuwe spits aan te trekken zag de club uit het Oosterpark Stadion falen.

"Wij hebben aangegeven dat we ons in de loop van het seizoen willen versterken met een aanvaller," aldus technisch manager Veldmate. De club uit het Hoge Noorden probeerde tevergeefs Morten Berre en Bjorn Runstrom naar de club te halen, maar beide spelers waren te duur voor Groningen.

Toch zal de club door blijven zoeken naar versterking in de voorhoede. De club heeft zijn oog onder meer laten vallen op de 23-jarige amateurvoetballer Boersma. "Maar daarbij moet je je een heel ander traject voorstellen. De overstap van de hoofdklasse naar de eredivisie is namelijk enorm, maar niet onmogelijk."

Bestuurders Noord-Holland vaak bedreigd

Icoon AlgemeenIn Noord-Holland ontvangen veel lokale bestuurders regelmatig bedreigingen aan hun adres. Dit concludeert een onderzoek in opdracht van de provincie Noord-Holland.

Een voltallig college van B&W is al tweemaal bedreigd, een burgemeester elf keer, veertien keer een wethouder en negen maal een raadslid. Volgens het onderzoek liepen de bedreigingen uiteen van kogelbrieven tot aan vernielingen aan eigendommen, waaronder auto's en woningen, en mondelinge bedreigingen op straat. In één geval ging het zelfs om een bedreiging tussen bestuurders onderling.

Het bestuur van onze hoofdstad Amsterdam is niet opgenomen in het onderzoek. Onder andere burgemeester Cohen en wethouder Aboutaleb worden in Amsterdam continue bewaakt, omdat ze anders hun leven niet zeker zijn. Uit het onderzoek blijkt tevens dat de betreffende bedreigde bestuurders vaak geen aangifte doen bij de politie, omdat "dit toch geen zin zou hebben". Ook willen de meesten de bedreigingen niet aan de grote klok hangen.

De meeste agressie vloeit voort uit beslissingen die betrekking hebben op individuele burgers, zoals het stopzetten van een uitkering of subsidie. In sommige gevallen hebben de bedreigingen betrekking op het gevoerde lokale beleid, waar mensen het niet mee eens zijn.

Het onderzoek werd onder lokale bestuurders uitgevoerd in opdracht van de Noord-Hollandse commissaris H. Borghouts, nadat CDA-fractievoorzitter J. Bond afgelopen jaar aan Provinciale Staten meldde dat er volgens hem steeds meer bestuurders werden bedreigd. De Statenfractie van het CDA wil nu een landelijk onderzoek naar de aanhoudende bedreigingen.

Conclusie van het onderzoek is in het kort dat het eigenlijk meer regel dan uitzondering is geworden dat lokale bestuurders en volksvertegenwoordigers worden belaagd. Ook wordt er door gemeenten steeds vaker melding gemaakt van ambtenaren die het doelwit zijn van bedreigingen.

Street Fighter naar de PSP

Capcom maakte vandaag bekend dat er gewerkt wordt aan een Street Fighter game voor de PlayStation Portable. De game gaat Street Fighter Alpha 3 Max heten. Het is een remake van Street Fighter Alpha 3, maar er zal veel gebruik gemaakt worden van de nieuwe functionaliteiten die de PSP biedt:


Utilizing the PSP system's superior performance and technology, Street Fighter Alpha 3 Max features new content specifically designed for the system. A gameplay mode new to the Street Fighter Alpha series, Variable BattleMode, has been implemented to allow real-time tag team brawls. Tag out and the second fighter enters performing a jump attack, a move useful for escaping tight situations. Yun, Maki and Eagle, from Capcom vs. SNK 2, as well as Ingrid from Capcom Fighting Evolution, enter the arena and are perfectly reproduced with all new original storylines. Versus battles heat up with the Wi-Fi League Battle Mode that allow a maximum of eight players to duke it out in round-robin mini tournaments.

Hier alvast de eerste screenshots:






SP'er: 'Help ontsnapte pelikaan aan partner'

Icoon OpmerkelijkDe vorige maand ontsnapte pelikaan uit Artis loopt het risico te vereenzamen. Om die reden moet er een partner worden gezocht voor de vogel. Dit heeft de Amsterdamse afdeling van de SP te kennen gegeven.

In het natuurgebied waar de pelikaan nu verblijft, de Oostvaarderplassen, heeft het dier het wel naar zijn zin, maar is het ook 'wel een beetje eenzaam', aldus raadslid Meta Meijer. "Er zijn wel vogels die hem dulden, maar van integratie is geen sprake."

Artis wil de pelikaan niet terughalen naar de dierentuin. Ook heeft het park geen problemen met het plan een tweede vogel in het natuurgebied te plaatsen. Meijer beweert dat ze binnenkort aan het gemeentebestuur van Lelystad, waar de Oostvaardersplassen liggen, zal vragen of ze nog een pelikaan willen toelaten.

Ook Davydenko naar halve finale

Nikolai Davydenko heeft de halve finale van het Masters-toernooi van Sjanghai bereikt. Dit deed de 24-jarige Rus door te winnen van zijn Argentijnse opponent Gaston Gaudio in twee sets: 6-3, 6-4.

Davydenko heeft nog geen set verloren op het toernooi van Sjanghai. Eerder won hij al van Mariano Puerta met 6-3, 7-5.

De andere partij in de Gouden Groep ging tussen de Chileen Fernando Gonzalez en de Argentijn Mariano Puerta. Gonzalez won in drie sets: 6-3, 4-6, 6-0. Dit was de eerste wedstrijd van Gonzalez, omdat hij moest invallen voor de geblesseerd geraakte Andre Agassi.

Stand Gouden Groep

SpelerWedstrijden gespeeldPuntenSets voor/tegen
Nikolai Davydenko (Rus, 5) *244 - 0
Gaston Gaudio (Arg, 7)222 - 2
Agassi (VS, 3) / Gonzalez (Chl)222 - 3
Mariano Puerta (Arg)201 - 4

* naar halve finales

Britse politie doodde Braziliaan met dumdumkogels

Icoon AlgemeenDe onschuldige Braziliaan die afgelopen juli door de Britse politie werd doodgeschoten, blijkt om het leven te zijn gebracht met een zeer gevaarlijk soort "dumdumkogels". Voor zover bekend is dit de eerste keer dat er gebruik is gemaakt van deze specifieke soort kogels door de Britse politie. De Britse krant The Daily Telegraph meldt dat er in het geheim op het hoogste niveau is besloten dat agenten op terroristen met de dumdumkogels mogen schieten.

De 27-jarige Braziliaan Jean Charles De Menezes werd op metrostation Stockwell gedood omdat hij zich verdacht zou hebben gedragen. De actie had plaats op 22 juli jongstleden, twee weken nadat een reeks bomaanslagen op metrostations in Londen aan 56 mensen het leven kostte. Kort daarna werd door de Britse politie toegegeven dat de man niets te maken had met de terroristische acties. Het onderzoek naar de zaak is op dit moment nog bezig.

Twee typen dumdumkogelsDumdumkogels zijn een extra krachtig soort kogels. Ze hebben een loszittende kern in een holle mantel die versplintert als het zijn doel treft. Indien de kogel in een lichaam binnendringt, veroorzaakt hij een ravage aan alle omliggende organen. Als een kogel in een arm of been terechtkomt, dan wordt deze vaak geheel of gedeeltelijk afgerukt. Een schot in de romp is meestal direct dodelijk. De Braziliaan werd zeven keer van dichtbij in zijn hoofd geschoten met dit type kogels.

Auto-showroom zorgt voor file op A2

De files op de A2 tussen Maarssen en Utrecht zijn sinds begin deze maand met 62 procent toegenomen. Volgens de Verkeers Informatie Dienst (VID) kan dit alleen maar komen doordat automobielimporteur Hessing daar nu een showroom geopend heeft. "Ik kan niet anders dan dat concluderen," zo zegt Patrick Potgraven van de VID.

Fonkelende bolides van de merken Rolls-Royce, Lamborghini, Maserati en Bentley staan sinds begin deze maand voor de etalage van het bedrijf. "De files zijn, het slechte weer meegenomen, de eerste vijftien dagen van de maand op die plek met 62 procent toegenomen. Landelijk was dat 22 procent. De etalage veroorzaakt dus 40 procent extra filedruk," aldus de fileprofessional.

"Een goede zaak. De plek is een goede keuze geweest," zo reageert algemeen directeur Jan Groen van het bedrijf. "Maar ik denk dat het tijdelijk is. De meeste mensen in de file staan er waarschijnlijk dagelijks dus die wennen er aan." Hij heeft wel een oplossing: een speciale "Hessingstrook", zo zegt hij gekscherend. Mensen die dan lekker langzaam langs zijn showroom willen rijden, kunnen dat dan doen.

De showroom van Hessing langs de A2

Winst voor Advocaat en Zuid-Korea

Dick Advocaat heeft met Zuid-Korea woensdag de oefenwedstrijd tegen Servië en Montenegro winnend kunnen afsluiten. In Seoul wonnen de Zuid-Koreanen met 2-0.

In de 5e minuut namen de Aziaten al de leiding via een treffer van Choi, die de bal voorbij doelman Jevric kopte. In de 65e minuut zorgde aanvaller Lee na een mooie solo voor 2-0. Zuid-Korea domineerde daarna de wedstrijd, maar kon de kansen niet in meer doelpunten omzetten. Zuid-Korea is onder leiding van Advocaat nog steeds ongeslagen.

Commandant vrijgesproken na doden Palestijns meisje

Fonkmeistah (vertaald!) heeft ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon OorlogOndanks dat hij zijn volledige magazijn op een Palestijns meisje had leeggeschoten, werd een Israëlische commandant van alle aanklachten vrijgesproken. In totaal heeft hij zeventien kogels op het meisje afgevuurd, toen zij met haar schooltas in de buurt van de Israëlische wachtpost liep, dat nabij het Rafah vluchtelingkamp ligt.

Volgens getuigen bevond het kind zich nog ruim negentig meter van de wachtpost toen het vuur werd geopend, waarop het meisje haar schooltas liet vallen. De Israëlische soldaten vuurden op de schooltas, om vast te stellen of het om explosieven ging. Vervolgens schoten ze op het wegrennende kind, aldus de getuigen.

De commandant zou vervolgens naar het meisje gelopen zijn om de "kill" te bevestigen. Hij zou dat hebben gedaan met twee schoten in haar hoofd, waarna hij wegliep, zich weer omdraaide, en vervolgens zijn magazijn leegschoot in haar lichaam. Geluidsopnames onthulden dat de commandant van te voren was gewaarschuwd dat het om een doodsbang kind ging.

Over de radio verklaarde de vrijgesproken man dat alles wat beweegt in de veiligheidszone gedood moet worden, al is het drie jaar oud. In eerste instantie concludeerde een militair onderzoek dat de commandant niet onethisch had gehandeld. Pas nadat ondergeschikte soldaten naar de media gingen, werd er een nieuw onderzoek ingesteld.

De commandant is vrijgesproken van wangedrag en illegaal wapen gebruik, evenals het ondermijnen van de rechtspraak door soldaten onder zijn bevel op te dragen hun verklaringen te veranderen.

5000 dollar boete voor naakte man in fotozaak

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Een 54-jarige Amerikaan is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 180 dagen en een geldboete van vijfduizend dollar nadat hij zijn kleren had uitgetrokken in een fotozaak. De man, Richard Graff, liep op een dag een zaak in de staat South Dakota binnen en liet de vrouw achter de balie weten pasfoto's te willen laten maken.

Toen de werkneemster vervolgens naar achteren ging en even later terugkwam, stond de man naakt voor haar neus. De man vertelde haar vervolgens dat hij wilde dat ze naaktfoto's van hem zou maken. Omdat de vrouw bang was dat hij haar wellicht aan zou randen, ging ze op dit vriendelijke doch dringende verzoek in.

De medewerkster deed later aangifte, waarna Graff kon worden aangehouden. De man had al een geschiedenis van soortgelijke incidenten en bekende gelijk na zijn aanhouding. Hij mag niet meer in de buurt van de bewuste fotozaak komen.

ProRail: 'Geen praalwagens over het spoor'

Icoon VervoerSpoorbeheerder ProRail heeft gisteren een verzoek gedaan aan alle carnavalsverenigingen om geen praalwagens het spoor over te laten steken. Het oversteken van het spoor met een carnavalswagen zou in meerdere opzichten gevaar kunnen opleveren.

Aanleiding voor het verzoek is een prinsenwagen die begin dit jaar vast kwam te staan tussen spoorbomen die net dichtgingen. Met een noodstop kon de intercity door de machinist net op tijd tot stilstand gebracht worden. Volgens Eric Drent, woordvoerder van ProRail, komt het vaker voor dat een stoet even stopt en een wagen tot stilstand komt op het spoor. Ook zijn sommige wagens te hoog, waardoor ze gevaarlijk dicht in de buurt komen van de bovenleiding. "Op de bovenleiding staat 1500 volt", aldus Drent. Dat levert uiteraard een gevaarlijke situatie op.

In het geval dat een optocht geen andere mogelijkheid ziet dan het spoor over te steken, dan moet de politie er toezicht op houden. Dat vindt de woordvoerder van ProRail. ProRail komt met het verzoek op het moment dat de meeste carnavalsverenigingen beginnen met de voorbereidingen voor het aankomende carnaval.

Gezocht: webloggers

De FOK!weblog kan wel wat nieuw vlees in de kuip gebruiken! Recent hebben we helaas afscheid genomen van een aantal collega's en om toch iedereen te kunnen voorzien van zijn dagelijkse portie links, bizarre stukjes, mooie verhalen of tenenkrommende slechte blogs zijn we op zoek naar nieuwe enthousiastelingen. Denk jij dat jij een goede bijdrage kan leveren aan de FOK!weblog en denk je dat je dit ook langer dan 2 maanden vol kan houden? Hou je dan niet in en mail je sollicitatie naar weblog@fok.nl (als je enig voorbeeld materiaal hebt, stuur dit dan mee, daar zijn wij alleen maar blij mee!).

Ben jij degene die we zoeken, denk je dat jij heel goed je ei kwijt zou kunnen op de FOK!weblog? Schroom niet, mail je sollicitatie onder vermelding van je nickname naar weblog@fok.nl en je krijgt altijd persoonlijk bericht terug. Je kan solliciteren tot en met 20 november 2005 en de uiteindelijke bekendmaking zal waarschijnlijk begin december zijn.

(Disclaimer: Alle inzendingen worden eigendom van de weblog en kunnen geplaatst en/of bespot worden)

3FM dit jaar in actie voor Congo

paultjuhhh had ons via de nieuws-submit te melden:

3FM Serious RequestDrie DJ's van Radio 3FM gaan weer een glazen huis in om geld in te zamelen voor een 'stille ramp'. Dit jaar is in samenspraak met het Rode Kruis gekozen voor Congo. DJ Giel Beelen gaat in de komende twee weken op zoek naar twee collega's om samen mee in het huis op de Neude in Utrecht te gaan.

Vorig jaar leverde een soortgelijke actie voor Darfur in totaal 915.995 euro op. Net als toen kunnen luisteraars tegen betaling muziek aanvragen. Met de '3FM Serious Request voor Congo' willen 3FM en het Nederlandse Rode Kruis geld ophalen om zoveel mogelijk kinderen en kindsoldaten uit Congo een betere toekomst te geven. De sitiuatie in Congo is volgens de initiatiefnemers erbarmelijk.

FMV voor DS en GBA

Nintendo heeft Actimagine Video Technologies uitgekozen om te zorgen voor software om FMV's (Full Motion Video's) te maken voor de GBA en de Nintendo DS. Dit betekent dat ontwikkelaars makkelijker aantrekkelijke video's in hun games kunnen laten zien.

Op de Nintendo DS is het mogelijk om full screen (256*192) video te halen tot maximaal 30 frames per seconde. De kwaliteit hiervan kan variëren van 100 kbps tot 700 kbps, met het geluid van 8 KHz mono en 48 KHz stereo. Als de video op twee schermen wordt vertoond is een framerate van 15 frames per seconde mogelijk. Metroid Prime Hunter en Jump Super Stars zullen de eerste twee games zijn die hier gebruik van zullen maken.

"This new license confirms our commitment to Nintendo's handheld consoles success. Providing Nintendo with cutting edge technologies is a permanent challenge," aldus André Pagnac directeur van Actimagine.

Amerikanen blijven internet beheren

Icoon InternetHet internet zal de komende jaren onder beheer van de Verenigde Staten blijven. Dit is gisteravond afgesproken door delegatieleden van een groot aantal landen. De deal kwam tot stand niet lang voor de start van de top van de Verenigde Naties (VN) in Tunesië, die handelt over internet en vandaag is begonnen.

Op de top zal onder meer besproken worden hoe internet voor arme landen beter toegankelijk kan worden gemaakt. Dit overleg werd echter overschaduwd door discussie over wie het gezag houdt over technische zaken als de verdeling van domeinnamen. Meerdere landen gaven aan het beheer van internet over te willen geven aan een internationale instelling, zoals de VN. De Nederlandse minister Brinkhorst van Economische Zaken gaf eerder aan dat hij vindt dat er weinig mis is met het internetbeheer op dit moment.

En nu is dus overeengekomen dat de Amerikaanse organisatie ICANN de baas blijft over technische zaken rond het internet. ICANN werd in de jaren '90 door de Amerikaanse overheid in het leven geroepen als internetbeheerder. Er is echter wel enigszins tegemoetgekomen aan de wensen van enkele landen, zo komt er een internationaal forum dat bepaalde kwesties over het internet kan bespreken. Deze instelling zal bestaan uit bedrijven, overheden en belangengroepen. De rol van het forum zal slechts adviserend zijn.

Filmposter brengt 690.000 dollar op

Icoon FilmEen originele filmposter van de filmklassieker Metropolis uit 1927 heeft een recordbedrag van 690.000 dollar opgebracht. Een Amerikaanse kunstverzamelaar kocht de poster, waarvan er slechts vier exemplaren zijn. Twee hangen in musea, de andere twee zijn privé-bezit.

Het affiche werd ontworpen door grafisch kunstenaar Heinz Schulz-Neudamm. De poster, waarop een stadsgezicht te zien is, gedomineerd door monumentale wolkenkrabbers en gigantische stalen structuren, markeerde een keerpunt op het gebied van grafisch ontwerp in de jaren '20. Metropolis, een science-fictionklassieker van regisseur Fritz Lang, werd mede legendarisch dankzij de filmposter.

De laatste keer dat er erg veel geld voor een originele filmposter werd betaald was in 1997, toen bij veilinghuis Sotheby's het affiche van The Mummy (de versie uit 1932 met Boris Karloff) onder de hamer ging. Deze filmposter bracht 452 duizend dollar op.

Metropolis

"Een speciaal moment voor Australië"

Het was voor de derde maal, dat trainer Guus Hiddink woensdag de eindronde van een wereldkampioenschap voetbal wist te bereiken. Australië versloeg woensdag Uruguay na het nemen van strafschoppen.

Na afloop zei Hiddink dat het bereiken van het WK iets heel speciaals voor Australië is. "We hadden maar een paar weken samen. Het was niet lang. Maar dit is echt een heel speciale groep. Ze wilden echt graag naar het WK en hebben er hard voor gewerkt."

Voor de derde keer op rij mag Hiddink naar het WK. Na Nederland en Zuid-Korea mag hij nu proberen met Australië voor een stunt te zorgen.

Ook Revolution komt met kinderslot

Niet alleen de Xbox 360 en PlayStation 3 maar ook de Revolution zal een vorm van Parental Lock kennen. De Revolution zal werken met een password-systeem, waardoor ouders kunnen bepalen welke games hun kinderen kunnen spelen.

Dit zal als volgt werken: elk spel heeft een code die aangeeft wat de rating is (bijvoorbeeld 3+, 7+, 12+, 16+ of 18+ rating). Het controlesysteem herkent die code en bepaalt op basis daarvan of de speler het spel wel of niet mag opstarten. Volwassenen kunnen het systeem ook uitschakelen zodat elk spel gespeeld kan worden.

Reggie Fils-Aime legt uit: "Ook al zijn veel Nintendo-games voorzien van E, E10+ of T ratings, we geloven toch dat we deze feature in de hardware moeten verwerken. Game ratings staan op ieder spel vermeld, zodat een gezin makkelijk kan beslissen of een game geschikt is voor hen."

Torino 2006: Olympische Winterspelen

2K Sports (onderdeel van Take Two) gaat de officiële game van de Olympische Winterspelen in Torino (Italië) uitgeven. Het spel heet Torino 2006 en zal verschijnen op PC, PlayStation 2 en Xbox.

Torino 2006 wordt ontwikkeld door International Sports Multimedia (ISM), dat de exclusieve rechten van het IOC heeft om games uit te geven rond de Olympische Spelen. Het spel zal naast acht wintersporten ook diverse evenementen en prachtige winterse landschappen bevatten. De sporten zijn voorzien van authentieke commentaarstemmen. Tot vier spelers kunnen samen spelen via head-to-head of turn-based play. De Olympische Winterspelen vinden plaats van 10 tot 26 februari, het spel moet iets daarvoor al in de winkels liggen, namelijk in januari al.

"[...]
"We are extremely excited about Torino 2006(tm) - the Official Video Game of the Olympic Winter Games. The partnership with ISM, who has many years of experience working on official games based on the Olympic Games, has uniquely provided the development team with insight to create a thrilling game."
[...]"


aldus Matthias Wehner, Marketing Director van 2K Sports International.

Raymond Goldsmith, Chairman en Chief Executive Officer van ISM, is ook blij met de samenwerking:

"[...]
"We are very pleased to be working with 2K Sports. Their reputation for creating exciting, successful sports games and their marketing expertise will ensure the success of the Official Video Game"
[...]"




Amsterdamse strijd tegen 'huurpiraten' succes

Icoon AlgemeenDe strijd tegen illegale woningbemiddelingsbureaus in Amsterdam blijkt zeer succesvol. Na de arrestatie van negen 'huurpiraten' afgelopen februari trokken de politie en de stedelijke Dienst Wonen in de loop van het jaar 1168 adressen na, waarvan 711 sociale huurwoningen bleken te zijn. Honderd woningen werden de illegale verhuurders ontnomen.

De arrestanten zijn inmiddels veroordeeld tot boetes, taakstraffen en celstraffen. Bovendien wordt er een poging ondernomen het geld dat met illegale doorverhuur werd verdiend terug te vorderen. Eén verhuurder moest zestigduizend euro aan ten onrechte opgestreken sociale uitkering terugbetalen. Bij de actie in februari werden ook grote geldbedragen, wapens en verdovende middelen gevonden.

Behalve de grotere woningbemiddelingsbureaus zijn ook 34 kleinere illegale woningverhuurders aangepakt. Vijftien hebben als gevolg daarvan hun activiteiten gestopt. Volgens de Dienst Wonen zijn ook door deze acties enkele honderden sociale huurwoningen vrijgekomen in Amsterdam.

Doe Maar niet

Samen met mijn zus zit ik voor de buis. Het is ons gelukt met de draaiknop aan de zijkant de juiste zender te vinden. In de verte hoor ik de ene sirene de andere aflossen. Ambulances rijden af en aan. Een ramp? Ramen en deuren dicht? Het valt wel mee. Ondanks de herrie beperkt deze ramp zich tot gebroken meisjesharten en flauwgevallen fans. We zien vermoeide, emotionele, maar vooral opgeluchte muzikanten voor de laatste keer hun liedjes spelen. Voor de laatste keer de hectiek, de show en het publiek. Het doek valt. Het is klaar. Ook het geluid van sirenes ebt langzaam weg. De rust keert terug en al gauw lijkt het alsof er niets gebeurd is.

BananenMercedes

De bodemplaat van nieuwe Mercedessen bestaat binnenkort uit bananenvezels. De bodemplaat zal hierdoor oersterk worden, zo weet de Telegraaf vanmorgen te melden. De faculteit biowetenschappen van de Delftse universiteit is kennelijk in opdracht van Mercedes druk bezig met deze toepassing.

Helemaal nieuw is dit natuurlijk niet want Mercedes heeft al modellen waarbij 140 onderdelen, zoals de bumpers, het dashboard en de stoelen, van plantaardige vezels zijn gemaakt . Materialen die daarbij worden gebruikt zijn bijvoorbeeld: vlas, hennep, wol, katoen en kokosnoot.
De toepassing van bananenbladeren door Mercedes was touwens al eerder in het nieuws, maar het blijft toch altijd opvallend wanneer een product als een auto gedeeltelijk van planten wordt gemaakt. Groot voordeel van de bananenvezels is de sterkte en ik heb ook wel eens gehoord dat bananenvezels onbrandbaar zijn.

Overigens schijnt de toepassing ook wel nadelen te hebben....

Van der Vaart niet naar Bayern München

Bij Bayern München is Rafael van der Vaart kandidaat-opvolger van Michael Ballack. De Nederlander zelf ziet een overgang van HSV naar Bayern München niet zitten.

Het is nog steeds niet zeker of Michael Ballack volgend seizoen nog bij Bayern München speelt, want het contract van de speler loopt dan af. Ballack weet nog niet of hij wil verlengen, omdat hij iets voelt voor een buitenlands avontuur. Inmiddels heeft Bayen München de contractverlenging ingetrokken en is op zoek gegaan naar een eventuele vervanger.

Bayern München komt zelf uit bij Van der Vaart, maar die ziet niets in een overgang. "Ik heb geen interesse. Ik wil bij Hamburger SV iets opbouwen", volgens Van der Vaart. "Ik voel me nog niet klaar voor een transfer. Om geld gaat het bij mij nooit. Ik wil plezier en succes hebben, en dat heb ik in Hamburg." voegde de Nederlander er nog aan toe.

Ballack kan aan het eind van het seizoen naar Manchester United verkassen en er negen miljoen euro per jaar gaan verdienen. Bayern-trainer Felix Magath blijft zelf rustig onder alle commotie, want het is dus nog niet zeker of Ballack ook weggaat.

Trauma Center komt naar Europa

Trauma Center: Under the knife is een unieke operatie-simulator op de Nintendo DS. Met de stylus moet je bijvoorbeeld infecties uit de wonden verwijderen, wonden verzorgen en de patiënt weer netjes dichtnaaien. Uiteraard zonder de patiënt te veel bloed te laten verliezen.

In Japan en Amerika is het spel al uit, en Nintendo heeft zojuist bekend gemaakt dat zij Trauma Center, ontwikkeld door Atlus, in Europa uit gaan geven. Het spel zal in maart in de winkels liggen.



De Xbox360 van binnen

De techneuten van Anandtech hebben de Xbox360 flink onder handen genomen. Wat zit er nou eigenlijk letterlijk in de doos? Microsoft heeft aangekondigd, dat het onzettend lastig zou zijn om de 360 open te krijgen omdat een gedeelte schroefloos in elkaar zit. Dit blijkt echter maar gedeeltelijk waar, want met wat standaard gereedschap zoals een paar bitjes, een plat schroevendraaiertje, een pincet en een paar metalen pinnetjes bleek het redelijk eenvoudig om het binnenwerk tevoorschijn te halen.




Er zijn op zich weinig verrassingen, zoals bekend zit er een op de PowerPC gebaseerde CPU in, alsmede een Ati GPU. Wat op de GPU wel opvalt zijn de twee dies op één chip. Het kleinere deel bevat 10MB DRam, alsmede de hardware voor specifieke grafische berekeningen zoals kleur- en alphaberekeningen en anti-aliasing. De northbridge is geintegreerd in de GPU. De koeling wordt verzocht door flinke koelblokken met heatsinks en de lucht wordt door twee ventilatoren en ducts over de koelblokken geleid.




Er zit wederom een standaard DVD-rom speler in. Dit bleek een Hitachi te zijn met S-ATA interface. De voedingsconnector blijkt wel een niet-standaard te zijn.



Al met al weinig schokkende nieuwigheden, maar voor de liefhebbers onder ons wel interessant om te weten wat er nou eigenlijk precies onder de motorkap van de nieuwe console zit.

Automobilist gooit flitspaal in ravijn

Icoon OpmerkelijkEen Zwitserse automobilist raakte nogal geïrriteerd nadat hij werd geflitst door een flitspaal. De man stapte uit zijn auto en viel het apparaat aan met een houweel.

Nadat de woedende man het apparaat van de paal had gesloopt met de houweel, reed hij nog enkele keren met zijn auto over de camera heen. Vervolgens liep hij naar een afgrond om het apparaat aldaar de diepte in te gooien.Een flitspaal

De man reed door het Zwitserse stadje La Punt Chamues-ch in de Alpen, waarna hij werd geflitst. Het flitsapparaat en het filmpje zijn vernietigd, maar ongelukkigerwijs was de politie getuige van het voorval. Daarop werd de man opgepakt. De automobilist riskeert een boete van ruim 19.000 euro voor het vernielen van publiek bezit.

SBS zoekt alternatieven voor belspelletjes

Icoon TelevisieWie zich elke dag weer ergert aan de vele belspelletjes op verschillende commerciële zenders, kan wellicht binnenkort zijn geluk niet op. SBS Broadcasting is namelijk op zoek naar alternatieven voor de spelletjes, waar elke dag weer geldkoffers gegarandeerd worden weggegeven en logo's niet hoeven worden omgedraaid.

Het zenderbedrijf van SBS6, Net5 en Veronica heeft adverteerders en creatieve bureaus gevraagd mee te denken over de manier waarop dagtelevisie ingevuld kan worden. "Er zijn mogelijkheden om dagetelevisie creatiever in te vullen", aldus commercieel directeur Vertregt van SBS woensdag. "Je zou kunnen denken aan een soort Marktplaats op televisie. Sommige producten die op die site worden aangeboden, verdienen meer toelichting dan een aantal regeltjes op een site. Dan kan tv uitkomst bieden." Het bedrijf dat met het het meest creatieve idee komt, kan een prijs winnen.

SBS denkt er ook over na om kijkers homevideo's te laten opsturen en deze vervolgens uit te zenden op televisie. "Rond Valentijnsdag bijvoorbeeld kan je op deze manier iedereen zijn of haar 'minutes of fame' gunnen", aldus Vertregt. Met hulp van de adverteerders hoopt SBS een aantal nieuwe programma's te bedenken, niet alleen voor dagtelevisie, maar ook voor 's avonds, als veel mensen voor de buis zitten. De mogelijke nieuwe programma's betekenen overigens niet meteen het einde voor de belspelletjes.


Geen logo's, dat scheelt

Vragen over dood linkse activist Sévèke

PIM4EVER had ons via de nieuws-submit te melden:

De dood van de linkse politieke activist Louis Sévèke (41), die gisteravond in de Van Welderenstraat te Nijmegen met twee pistoolschoten werd omgebracht, is nog met raadsels en vragen omgeven. Getuigen zeggen na de schietpartij een man te hebben zien weglopen met een sporttas. Hij dook vlak voor de schoten op vanuit een portiek. Diverse buurtbewoners vertelden gezien te hebben dat mensen na het incident foto's maakten met hun mobiele telefoon. De politie hoopt dat getuigen zich willen melden op een speciaal telefoonnummer (024 - 3276000).

Er zijn 25 rechercheurs op de zaak gezet. Volgens een politiewoordvoerster is het nog volstrekt onduidelijk of er sprake is geweest van een gerichte aanslag op de activist of een toevallige moord. In het onderzoek wordt voorlopig niets uitgesloten, zegt zij.

In politieke kringen in Nijmegen is geschokt gereageerd op de dood van de activist. Een man die zich kenschetst als 'SP-sympathisant' zei tegen een journalist: ''Het rommelde de afgelopen dagen enorm in de linkse hoek door dat gedoe met dit anti-Verdonkposters. De politie heeft in Nijmegen al ongeveer dertig keer pamfletten weggehaald. Van Sévèke was bekend dat hij altijd voorop liep met dit soort linkse activiteiten.'' Of er een rechtstreeks verband tussen de anti-Verdonkposters en de schietpartij zou kunnen bestaan, wilde de man echter niet beweren.

De eigenaar van een pedicureshop in de Van Welderenstraat vertelde dat de winkelstraat veel last heeft van drugshandel en junks: ''Ze hangen rond in de portieken en bezorgen overlast. Er zijn vaak vecht- en scheldpartijen. Sinds het opvangcentrum om de hoek is geopend, is die overlast flink toegenomen.''

Luis in de pels
Louis SévèkeSévèke stond bekend als luis in de pels van diverse overheden. Zelf betitelde hij zich als kritisch volger van de overheid. Vanaf begin jaren negentig richtte hij zich vooral op de activiteiten van wat toen nog de Politie Inlichtingen Diensten (PID) heette. Met zijn vereniging Steunpunt PID-Nijmegen (SIP), die hij in 1993 oprichtte, onthulde Sévèke meerdere keren geheime werkwijzen van politie-infiltranten. Pogingen van organisaties en particulieren om zijn publicaties te voorkomen strandden meestal op het recht op vrijheid van meningsuiting.

SIP heeft onder zijn leiding namens 50 particulieren en 20 organisaties 13 jaar lang geprocedeerd om inzage te krijgen in dossiers die de BVD en de later de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst AIVD bijhielden over activisten. De vereniging heeft na talloze rechtszaken bijna alle informatie uit die dossiers boven water gekregen.

Eén van de laatste zaken waarmee Sévèke - die behalve activist ook publicist en journalist was - de publiciteit haalde, was een opiniestuk over het bericht dat een AIVD-medewerker granaten zou hebben geleverd aan leden van de Hofstadgroep, het netwerk rond Mohammed B. Dat uitgebreide artikel verscheen twee weken geleden in NRC Handelsblad.

-
Zie ook NOS-bericht: Louis Sévèke, gedreven actievoerder

Wilders: 10.000 euro voor tip gewurgd hondje

Esposa had ons via de nieuws-submit te melden:

Geert WildersKamerlid Geert Wilders heeft een beloning van tienduizend euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de personen die een gehandicapte vrouw overvielen en daarbij haar hondje doodden. De politicus roept in schriftelijke vragen premier Jan Peter Balkenende en Justitie-minister Piet Hein Donner op om het bedrag te vertienvoudigen.

De 49-jarige Els Bergsma uit Spijkenisse liet maandagochtend in haar scootmobiel haar hondje uit, toen ze werd overvallen door twee scooterrijders. Toen ze vertelde geen geld bij zich te hebben, sloegen de onbekenden op haar in. De vijfeneenhalve maand oude Franse bulldog Whooper werd vervolgens aan zijn riem opgehangen aan een hek. Het beestje overleefde de actie niet.

In schriftelijke vragen wil Wilders tot twee keer toe van de premier en de verantwoordelijk minister weten of ze ook geschokt zijn door de gewelddadige straatroof. Daarnaast is de voormalige VVD'er benieuwd of de daders al gepakt zijn. "Vindt u ook niet dat zij eigenlijk eenzelfde behandeling verdienen danwel op zijn minst langdurig achter de tralies moeten verdwijnen?", aldus Wilders in zijn vragen.

Pijples!

Ja, dat is toch wel heel erg zielig voor onze eigen StarSignLeo, hij weet niet zo goed wat pijpen is. Gelukkig hebben we daar de NVSH voor. Dus beste SSL, klik jij even op dit linkje, dat is echt lekker educatief voor je. Verder niemand hier dus op klikken, dit is echt alleen voor SSL.

Misschien dat de andere bezoekers dan even naar dit filmpje kunnen kijken.

Oké het meisje is niet aan het pijpen, maar ze kan wel leuk dansen.

Registratie etniciteit bij huiselijk geweld

PIM4EVER en JacsReality hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon PolitiekMet een proef om de etnische afkomst te registreren bij huiselijk geweld, hoopt minister Donner van Justitie meer inzicht te krijgen in de mate van huiselijk geweld onder allochtonen. Dit zegt hij in een brief aan de Tweede Kamer. De minister was het experiment vorig jaar al van plan.

De proef gaat in januari voor een periode van een half jaar van start in de politieregio's Zuid-Holland Zuid en Twente. Tot op heden wordt alleen het land van geboorte en de nationaliteit geregistreerd, maar bij de nieuwe aanpak zal ook de afkomst van zowel daders als slachtoffers worden bijgehouden. Dit moet duidelijkheid scheppen in hoeverre huiselijk geweld voorkomt bij etnische minderheden van de tweede en derde generatie.

Volgens een eerder onderzoek van het Verwey-Jonker Instituut en IVA Beleidsonderzoek lijkt het dat allochtone slachtoffers vaker te maken hebben met ernstig geweld dan autochtonen. De proef is een uitwerking van een voorstel van D66-leider Dittrich en is tot stand gekomen in overleg met ministers Remkes (Binnenlandse Zaken) en Verdonk (Vreemdelingenbeleid en Integratie).

Sinds vorig jaar bestaat er een registratie van het aantal incidenten van huiselijk geweld. Het gaat hier om het geweld tegen partners of relaties, kindermishandeling en mishandeling van ouderen. Een op de vijf geweldsdelicten die de politie registreert, betreft geweld binnen de muren. Jaarlijks komen meer dan 50.000 meldingen van incidenten van huiselijk geweld binnen.

Hiddink met Australië naar WK Voetbal

Icoon VoetbalGuus Hiddink heeft zich met met Australië geplaatst voor het WK Voetbal in Duitsland. De ploeg van de Nederlandse coach won in eigen huis na strafschoppen van Uruguay. Na reguliere speeltijd en verlening stond het 1-0 voor Australië. Afgelopen zaterdag had Uruguay met 1-0 gewonnen. Strafschoppen moesten dus uitkomst bieden.

In de eerste helft van de wedstrijd waren de Zuid-Amerikanen de beste ploeg, maar het waren de Aussies die in de 35e minuut van de wedstrijd via een treffer van Bresciano aan de leiding kwamen. In de tweede helft en in de verlenging waren beide ploegen in evenwicht, zowel Australië als Uruguay verprutsten een aantal kansen.

Penalty's moesten dus beslissen welk land naar het WK mag afreizen. Grote man daarbij was de Australische doelman Schwarzer. Hij wist twee Uruguyaanse strafschoppen te stoppen en zorgde er daarmee voor dat Australië voor het eerst sinds 32 jaar weer mee mag doen aan een mondiaal eindtoernooi. In 1974 speelde het land voor het laatst op een WK, toen ook in Duitsland.

Voor Hiddink is het de derde keer op rij dat hij actief is als bondscoach op een WK. In 1998 was hij trainer van Nederland, waarmee hij de halve finale haalde. In 2002 leidde hij Zuid-Korea en ook toen bereikte hij de halve finale. Komende zomer is hij er dus wederom bij, deze keer met Australië.

Hiddink is de derde Nederlandse bondscoach op het WK Voetbal van komende zomer in Duitsland. Naast Hiddink zijn ook Marco van Basten met het Nederlands Elftal en Dick Advocaat met Zuid-Korea van de partij. Vanmiddag kan ook Leo Beenhakker met Trinidad & Tobago een WK-ticket verdienen. Om 17.00 uur speelt de ploeg in en tegen Bahrein. De heenwedstrijd in Trinidad & Tobago eindigde in 1-1.

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!

Uitslag Australië - Uruguay

Australië heeft zich ten koste van Uruguay verrassend weten te plaatsen voor het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland. Nadat de Zuid-Amerikanen afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd in de play-offs met 1-0 wisten te winnen, was het team van bondscoach Guus Hiddink woensdag de sterkste na het nemen van penalty's. Na de reguliere speeltijd en de verlenging stond Australië met 1-0 voor.

In de eerste helft van de wedstrijd waren de Zuid-Amerikanen de beste ploeg, maar het waren de Aussies die in de 35e minuut van de wedstrijd via een treffer van Bresciano aan de leiding kwamen. In de tweede helft en in de verlenging waren beide ploegen in evenwicht, zowel Australië als Uruguay verprutsten een aantal kansen.

Penalty's moesten dus beslissen welk land naar het WK mocht afreizen. Grote man daarin was de Australische doelman Schwarzer, hij wist twee Uruguyaanse strafschoppen te stoppen.

Doorrijder laat kentekenplaat achter

The_Order had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Domme criminelenEen man die gisteren een ongeval veroorzaakte op de N361, is eenvoudig achterhaald omdat deze zijn kentekenplaat verloor bij het van de weg rijden van een andere auto.

De dader reed bij de kruising van de N361 in Ranum (provincie Groningen) een andere weggebruiker de sloot in. Hij ging er gelijk vandoor, maar had niet in de gaten dat hij bij het aanrijden van de andere wagen zijn kenteken was verloren. Hierdoor kon de politie zijn gegevens makkelijk achterhalen.

Het slachtoffer werd uit het wrak in de sloot gehaald en met nog onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De veroorzaker, die volgens ooggetuigen met een zwaar beschadigde auto is doorgereden, heeft waarschijnlijk de andere auto over het hoofd gezien.

Rijscholen op cursus agressie in verkeer

Powerpaultje had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon VervoerRijschoolhouders in de omgeving Zwolle gaan via een speciale cursus leren om om te gaan met agressie in het verkeer. Instructeurs krijgen steeds meer te maken met geweld en agressief gedrag, maar weten vaak niet hoe te handelen.

Aanleiding is de mishandeling van een instructeur die door een weggebruiker werd mishandeld, omdat de lesauto niet op zou schieten. De bewuste rijschoolhouder werd klemgereden, uit de wagen gesleurd en in elkaar geslagen. "Het wordt alsmaar erger in het verkeer. Als een leerling de motor af laat staan, wordt er meteen achter je getoeterd", zegt instructeur B. van 't Noordende.

Aan de cursus, die donderdag wordt gehouden, nemen 25 rijschoolhouders deel. Zij hebben samen de rijschoolvereniging Zwolle 20 opgericht. Met de cursus willen ze niet alleen zelf leren omgaan met agressie van anderen, maar ook de leerlingen. "Zij worden er net als wij mee geconfronteerd. Bovendien zullen zij later ook in het verkeer deelnemen en hopelijk door onze kennis en ervaringen meer begrip voor lesauto's in het verkeer opbrengen."

De BOVAG, waarbij veel rijschoolhouders zijn aangesloten, noemt volgens een woordvoerder de cursus "uniek in Nederland" en volgt het experiment met aandacht. "De agressie in het verkeer neemt toe, dat was al duidelijk. En in een lesauto gaat natuurlijk niet meteen alles goed. Als dat extra agressie opwekt, is het alleen maar toe te juichen, als rijschoolhouders zich bekwamen in het omgaan met die reacties."

Beroepscommissie KNVB vindt Fehér onschuldig

Middenvelder Csaba Fehér van Willem II is door de commissie van beroep van de KNVB vrijgesproken. De Hongaar zou in het duel met Sparta een elleboog hebben uitgedeeld.

Uit de TV-beelden maakte de aanklager betaald voetbal op dat de middenvelder in de competitiewedstrijd tegen Sparta een elleboogstoot had uitgedeeld aan een tegenstander. Maar de Hongaar was het daar niet mee eens en ging in beroep.

De beroepscommissie koos echter de kant van Fehér. Er zou geen 'wettelijk en overtuigend bewijs' zijn voor het uitdelen van de elleboog. Het incident was scheidsrechter Rien Koopman in eerste instantie ontgaan.

Bewakers gingen fout in bij Schipholbrand

Icoon AlgemeenBij de brand in het cellencomplex op Schiphol zijn er door bewakers fouten gemaakt. In strijd met het ontruimingsplan werd eerst de cel opengemaakt waar de brand woedde. Het vuur kon daardoor snel om zich heen grijpen. De dodelijke slachtoffers vielen allen in cellen naast en tegenover de cel waar de brand ontstond.

Het ontruimingsplan schrijft voor dat als eerste de cellen in de directe omgeving van de brandende cel moeten worden ontruimd. De wanden van de cellen moeten daarom ten minste een halfuur brandwerend zijn, zodat daar voldoende tijd voor is. De brand ontstond vrijwel zeker in de cel van een 25-jarige Libiër, die ervan verdacht wordt de brand te hebben aangestoken. Nadat bewakers zijn cel openden, werd de man door medegedetineerden naar buiten gesleept. De omliggende cellen konden vervolgens vanwege het uitbreidende vuur en de rookontwikkeling niet meer worden geopend.

Uit een dossier van de gemeente Haarlemmermeer blijkt dat er voor het cellencomplex ten minste drie verschillende nood- en ontruimingsplannen bestonden. Het is niet duidelijk of de noodplannen ook daadwerkelijk in gebruik waren. Volgens de vakbond Abvakabo wisten de bewakers niet dat er drie verschillende noodplannen waren. "Ik denk eerder dat ze van geen enkel noodplan af wisten. Bovendien hebben bewakers me verteld dat ze nog nooit een oefening hebben gehouden. Je kunt je afvragen wat een noodplan waard is zonder dat ermee geoefend is", aldus woordvoerder Jan Willem Dieten van Abvakabo.

Hirsi Ali doet aangifte tegen Haagse imam

PIM4EVER en Knip hadden ons via de nieuws-submit te melden:

VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali heeft aangifte van bedreiging gedaan tegen een imam van de As Soennah-moskee uit Den Haag. Het gaat om imam Sheikh Fawaz Jneid. Hij heeft in een column op internet aangekondigd dat Hirsi Ali ''zal worden weggeblazen door de wind van de veranderende tijden'' en dat haar ''de vervloeking van Allah te wachten staat.''

Imam Jneid kwam in 2002 in het nieuws toen het tv-programma NOVA een item wijdde aan haatzaaiende moskeeën in Nederland. Met zond toen delen van preken van hem uit waarin hij opriep tot het vernietigen van de vijanden van de islam. De huidige wethouder van Amsterdam Ahmed Aboutaleb, toen nog directeur van multicultureel instituut Forum, liet indertijd weten dat de Nederlands islamitische gemeenschap zich van dit soort radicale voorgangers moest ontdoen.

-
Het gehele citaat van Sheikh Fawaz Jneid luidt: ''Hirsi Ali is, door de confrontatie aan te gaan met de Islam, een moeilijke en doodlopende weg ingeslagen. Dit kan alleen uitmonden in een pijnlijke nederlaag voor haar. Binnenkort, als zij door de wind van ?veranderende tijden? buiten de muren van de Tweede Kamer wordt weggeblazen en zij zichzelf ziet wegzinken in de poel der vergetelheid, zal zij pas haar echte waarde ontdekken, wanneer zij gebukt zal moeten gaan onder de vervloeking van Allah, de Engelen en de algehele mensheid.''

De bewuste column staat op de internetsite Elqalem.nl.

Nieuwe class 'Assassin' voor Guild Wars in aantocht

In de nieuwste uitgave van het blad 'Play' staat een special over een van de nieuwe klassen voor het MMO-spel Guild Wars. Deze klas wordt erkend op de officiële website.

De nieuwe klasse zal de naam 'Assassin' meekrijgen en in de expansion 'Chapter 2' verschijnen. Veel wordt er niet duidelijk in het artikel van Play maar de Assassin zal waarschijnlijk kunnen Dual Wielden en stealth skills hebben. Ook zal het 'capitilizen' van vijanden een mogelijke skill zijn, wat dit precies inhoudt is onbekend.

Yep, that's our girl.

Play Magazine is a great publication. We love the coverage that they've given Guild Wars. They loved the game so much, early on, that they expanded and extended one of their previews over two issues.

We were happy to have them premiere the concept art (which I happen to think is absolutely lovely) and the lore and other info present in this issue. I don't have a copy in my mitts yet, but I'm eager to see it!
Aldus Gaile Gray (waarschijnlijk iemand van het development team van Guild Wars) op een van de online fora over Guild Wars.

Hieronder zie je een scan van het artikel.

Nawijn zoekt samenwerking splinterpartijtjes

Hilbrand NawijnKamerlid Hilbrand Nawijn zoekt de samenwerking met fortuynistische partijen die nog niet in de Tweede Kamer vertegenwoordigd zijn. De politicus, die zich afscheidde van de LPF, zegt al contacten te hebben met de partijen Ons Nederland, Forza Nederland en Nederland Transparant. Een samenwerking bij de Kamerverkiezingen van 2007 wordt niet uitgesloten.

Het is niet voor het eerst dat de voormalige minister steun zoekt buiten de Haagse politieke arena. Eerder richtte hij een denktank op met Filip Dewinter van het Vlaams Belang. Bij de samenwerking met de fortuynistische splinters wil Nawijn in eerste instantie als doorgeefluik fungeren bij het stellen van Kamervragen. De niet in de Kamer vertegenwoordigde partijen kunnen hiervoor onderwerpen aandragen.

Charleroi wil miljoen euro van FIFA

De Belgische voetbalclub Charleroi vindt dat de FIFA een miljoen euro aan de club moet overmaken. Charleroi vindt dat dat bedrag een redelijke genoegdoening is voor de schade die het leed nadat hun speler Abdelmajid Oulmers zwaar geblesseerd raakte bij de nationale ploeg van Marokko.

De Belgische club heeft er een principezaak van gemaakt, de club is van mening dat de FIFA hoort mee te betalen in gevallen zoals die van Oulmers. Oulmers raakte door de kwetstuur die hij opliep bij het nationale team van Marokko acht maanden uit de roulatie. Eerder weigerde Charleroi tot een schikking te komen met de FIFA.

Sergei Fedorov naar Blue Jackets

Sergei Fedorov heeft de Anaheim Mighty Ducks verlaten. De Russische sterspeler zal het seizoen afmaken bij de Columbus Blue Jackets. Hiermee komt Fedorov dichter bij het oude nest te spelen.

Fedorov maakte naam in dertien seizoenen bij de Detroit Red Wings, die net als de Blue Jackets in de Central Division van de NHL uitkomen. Voor het seizoen 2003-2004 vertrok hij naar zuid-Californië om voor de Ducks te spelen. Dit seizoen kwam hij vanwege een liesblessure echter slechts vijfmaal in actie en zette slechts een assist op de borden. Ondanks die magere cijfers zien de Blue Jackets in Fedorov een waardevolle aanwinst, aangezien zij ter compensatie aanvaller Tyler Wright en verdediger Francois Beauchemin naar de voorstad van Los Angeles sturen.

In financieel opzicht zijn de Ducks zijn niet geheel ontevreden met het vertrek van Fedorov. De voor blessures apart gehouden reserves bleken niet voldoende te zijn en daardoor maakt het vertrek van Fedorov waardevolle ruimte onder het salarisplafond vrij. De Jackets zochten vooral ervaring en scorend vermogen. Hoewel Fedorov dit seizoen nog niet heeft laten zien te kunnen scoren, staat de teller voor zijn volledige loopbaan op 431 goals en 589 assists. General manager Doug MacLean zei over de ruil: "We hebben een hoop jonge spelers, een hoop jonge jongens met een hoop talent. We voegen een drievoudige Stanley Cup-kampioen toe, een Hart-winnaar, die een enorme vaardigheid heeft en staat te popelen om te spelen. Hij zal een superaanwinst zijn." MacLean vergeleek de aanwinst met het aantrekken van de ervaren verdediger Adam Foote van de Colorado Avalanche afgelopen zomer. Foote won in Denver twee Stanley Cups.

Fedorov won in 1994 de Hart Memorial Trophy als meest waardevolle speler. In datzelfde seizoen won hij ook de Frank J. Selke Trophy als best verdedigende aanvaller, een prijs die hij twee seizoenen later nogmaals in de wacht sleepte. De derde persoonlijke award in 1993-1994 was de Lester B. Pearson Trophy als beste speler, gekozen door de spelersvakbond. In 1996, 1997 en 2001 werd met de Red Wings de Stanley Cup gewonnen. Zowel in 1996 als 1997 was Fedorov topscorer in de playoffs.

Brands: 'Geen bod van Ajax ontvangen'

Volgens AZ heeft Ajax geen officieel bod uitgebracht op Ron Vlaar. Technisch directeur van de Alkmaarders, Marcel Brands, noemt de berichten die gisteren in de media verschenen 'absolute onzin'.

Gisteren was er in diverse kranten te lezen dat de Amsterdamse club een bod had uitgebracht op de 20-jarige verdediger. Arnold Oosterveer, zaakwaarnemer van Vlaar, bevestigde dit bericht toen. Nu blijkt er echter niets van waar te zijn. "Ajax heeft vorige week geïnformeerd maar heeft nog geen bod gedaan." Ook de berichten dat de Alkmaarders 1,5 miljoen euro voor Vlaar zouden vragen deed Brands af als belachelijk. "Daar is niets van waar, Ron Vlaar gaat niet voor een fooi weg.", aldus Brands.

Tweede NY Giants-eigenaar overleden

Robert Tisch, de tweede eigenaar van de New York Giants, is gisteren op 79-jarige leeftijd aan kanker overleden. Drie weken na het heengaan van Wellington Mara is de club uit de Big Apple zijn tweede eigenaar kwijt.

Tisch kocht in 1991 vijftig procent van de Giants-aandelen van Tim Mara, het neefje van Wellington Mara. Zijn vermogen bouwde hij samen met zijn broer Laurence op door middel van de theaterketen Loews, dat inmiddels is uitgegroeid tot een hotelketen. Van 1986 tot 1988 was hij directeur van de Amerikaanse posterijen.

Als geboren en getogen Newyorker bekleedde Tisch ook een aantal posities in lokale organisaties. Zo was hij negentien jaar lang voorzitter van de beurzenorganisatie en presideerde hij het burgercomité tijdens de partijbijeenkomsten van de Democraten in 1976 en 1980. In 1980 werd hij door burgemeester David Dinkins benoemd tot ambassadeur van de stad in Washington, een post die hij dertien jaar lang bekleedde, en hij was van 1990 tot 1993 hoofd van de Kamer van Koophandel van New York. Als football-fan was Tisch een belangrijke figuur in het oprichten van Take the Field, een organisatie die tot doel heeft de sportfaciliteiten van openbare scholen in New York te verbeteren.

Het eigenaarschap van de New York Giants zal in handen blijven van de families Mara en Tisch. Sinds 2004, toen bij Tisch een niet operabele hersentumor werd ontdekt, hebben Steve en Jonathan Tisch samen met John Mara de dagelijkse leiding over de club.

Rugbyfan knipte testikels af met kniptang

UncleScorp had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon ShockingEen Welshe rugbyfan die zich begin dit jaar na een overwinning van de nationale ploeg van Wales ontdeed van zijn eigen testikels gebruikte daarvoor een botte kniptang. De 31-jarige Geoffrey Huish had voorafgaand aan de wedstrijd tegen aartsrivaal Engeland aangekondigd bij winst tot zijn daad over te gaan.

"Ik zei voor de wedstrijd tegen mijn vriend Gethin dat Wales niet de minste kans maakte om te winnen. Het was geen weddenschap, ik zei gewoon dat ik mijn testikels eraf zou knippen als we zouden winnen. Dus hield ik na de match woord. Ik sloeg toe met een kniptang. Het duurde tien minuutjes en ik had erg veel pijn, maar deed gewoon verder. De tang was zo bot dat ik wel wat werk had. Er was veel bloed, al had ik nog veel meer verwacht", vertelt Huish negen maanden later. Hij nam na de 'operatie' de testikels trots mee naar de plaatselijke pub om ze aan zijn vrienden te tonen.

De man, die al bekend stond als een psychisch probleemgeval, verbleef na zijn daad maanden in een psychiatrische instelling. Inmiddels heeft hij spijt. "Ik denk alle dagen aan wat ik gedaan heb. Maar ik kan geen reden vinden waarom ik het deed. Ik had heel wat aan mijn hoofd en voelde me wat triest. Tja, kinderen kan ik nu wel vergeten. Toch wil ik een gezinnetje. Misschien moet ik maar aan adoptie denken", aldus Huish.

Gorillaz en Coldplay bezorgen EMI meevaller

De Gorillaz en Coldplay hebben platenmaatschappij EMI geen windeieren gelegd. Met de nieuwe cd's van deze popgroepen stegen de totale verkopen met 5,8 procent tot ruim 924 miljoen pond sterling (1,36 miljard euro). De twee succesalbums krikten ook het wereldwijde marktaandeel van EMI op, van 12,5 naar 13,1 procent.

Ook voor de rest van het boekjaar verwacht EMI veel. Van de nieuwe albums van Robbie Williams en Kate Bush wordt veel verwacht.


De cover van de nieuwe cd 'Intensive Care' van Robbie Williams

De politiek valt als dominostenen

Gisteravond is er in Nijmegen een politieke activist vermoord. Stijlloos werd plaatselijk bekende Louis Seveke van achter belaagd, door een nog onbekende man, en volgepompt met lood. De 41-jarige activist rebelleerde zich jaren tegen de aanpak van de politie tegen arrestanten. Moordenaars en kinderverkrachters horen namelijk netjes te worden behandeld volgens de recent overleden Seveke. Het zal u daarom niet verbazen dat de activist een linkse lul was. Wat de toedracht van de moord was is niet duidelijk. Wel is bekend dat de activist een fanatiek bezoeker van het Friesche plaatsje Leeuwarden zou zijn geweest. Zou de moord op Seveke misschien iets te maken kunnen hebben met een triggerhappy ongediertebestrijder? Een link met een mus en Domino Day is tenslotte zo gelegd...

Stervende vis zet boel op stelten

Esposa had ons via de nieuws-submit te melden:

Een giftige siervis heeft gisteren de boel op stelten gezet in een Amsterdams eethuisje. Tijdens de schoonmaak van zijn meterslange bassin barstte het glas, waardoor de hele zaak onder water kwam te staan.

De stervende koraalduivel had het water zo ernstig vergiftigd dat de eigenaar van het restaurant naar het ziekenhuis moest nadat hij met het water in aanraking was gekomen. De breuk werd veroorzaakt door enkele glibberige stenen onderin het aquarium, die werden verschoven tijdens de schoonmaakwerkzaamheden.


De koraalduivel ziet er opvallend uit

FC Utrecht onderuit tegen Olympisch elftal

FC Utrecht heeft de vriendschappelijke wedstrijd tegen het Olympisch Elftal met 1-2 verloren. Beide doelpunten voor het team van bondscoach Wim van Zwam werden gemaakt door Otman Bakkal, die als PSV-huurling voor FC Eindhoven uitkomt.

De spits steekt in goede vorm, hij was dit seizoen ook al zes keer trefzeker voor zijn ploeg in de eerste divisie. Na rust redde Utrecht-verdediger Leen van Steensel de eer voor de thuisploeg.

De nederlaag zal FC Utrecht-trainer Foeke Booy geen goed gevoel geven. Op enkele talenten na, speelde de ploeg uit de Domstad namelijk met hun eerste elftal.

Minister pakt studiehuis aan

Icoon OnderwijsMinister Van der Hoeven gaat het onderwijs in de bovenbouw van Havo en VWO aanpakken. In het zogenoemde studiehuis is volgens de minister te weinig ruimte voor kennis en noodzakelijke verdieping. Van der Hoeven wil de problemen in 2007 met een wijziging van het vakkenpakket oplossen.

Het studiehuis werd in 1999 landelijk ingevoerd. Een van de belangrijkse doelstellingen was het verbeteren van de aansluiting met het hoger onderwijs, maar daar wordt nu geklaagd over het gebrek aan diepgang en parate kennis bij studenten. De leerlingen krijgen veel vakken, maar alles oppervlakkig.

Van der Hoeven wil de zogenoemde deeltalen en deelvakken afschaffen. Vwo-leerlingen krijgen dan naast Engels weer een volwaardige vreemde taal, in plaats van de huidige aanpak, waarbij leerlingen met bepaalde profielen maar één aspect van het Frans en Duits onderwezen krijgen. Ook worden leraren niet meer verplicht les te geven volgens de methode van het studiehuis, waarbij de nadruk ligt op praktijkopdrachten.

Aanval

"Veel beloven en weinig geven, doet een gek in vreugde leven".

Het is duidelijk dat minister Zalm goed bekend is met dit gezegde. De min of meer toegezegde compensatie voor hogere energiekosten staat al weer op losse schroeven.

Volgens Zalm valt het wel mee met de hogere olieprijs en komt de prijs door de recente dalingen weer in de buurt van de prijs waar het kabinet steeds mee heeft gerekend. Groot gelijk zou ik zo zeggen, maar de gek uit het gezegde is het er natuurlijk niet mee eens. Onze vriend Verhagen heeft immers weken zitten te zweten op een herberekening van het door de stijgende olieprijs veranderde koopkrachtplaatje en dat lijkt nu allemaal voor niets te zijn.

Het CDA eist dus opheldering van Zalm. Tja, een nieuwe aanval van Maxime daar zal Zalm toch niet echt wakker van liggen.

Jongens, kap er toch lekker mee en laten we gewoon naar de stembus gaan. Jullie zijn uitgekeken op elkaar en wij ook al lang op jullie...

Jack Spijkerman is ideale 'bierman'

Jack Spijkerman is de beste bierambassadeur. Dat blijkt uit het eerste nationale bieronderzoek dat gisteren door Hans Wiegel, voorzitter van het Centraal Brouwerij Kantoor (CBK), werd gepresenteerd. 500 Nederlanders werden voor het onderzoek ondervraagd. De presentator zelf kan zich helemaal vinden in zijn uitverkiezing. "Ik drink mijn hele leven al bier."

Uit het onderzoek blijkt verder dat het kopen van bier een mannenaangelegenheid is. Zij sleuren met kratten door de supermarkt en kopen de vaatjes bier die horen in de thuistaps van Heineken en Philips. In 74 procent van de gevallen koopt de man dan ook het bier.

Meer dan 70 procent van het gekochte bier komt in een krat een huis binnen. Volgens het onderzoek wordt inmiddels zes procent van het bier in vaatjes aangeschaft.

Tijdens 'feesten en stappen' is voor mannen het ideale moment om een biertje te drinken. Vrouwen hebben het ideale biermoment juist op een mooie zomerse dag. Populair bij vrouwen is witbier, liefst gedronken uit een bierglas.


Even doordrinken joh!

Kamp kan toch kruisraketten kopen

ChinookMinister Kamp van Defensie heeft toch genoeg geld voor de aanschaf van drie helikopters én dertig kruisraketten. Minister Zalm van Financiën geeft hem extra geld. De aankoop van de kruisraketten was in gevaar gekomen, nadat het CDA had gezegd dat de vervanging van de miljoenen kostende helikopters urgenter was dan de kruisraketten.

De drie helikopters zijn ter vervanging van in Afghanistan gecrashte heli's. Kamp had in eerste instantie niet genoeg geld om zowel de raketten als de helikopters te kopen, maar door de toezegging van Zalm nu dus wel. De vervanging van de twee Chinooks en één Apache-helikopter kost ongeveer negentig miljoen euro. Vandaag debatteert de Kamer met Kamp over de defensiebegroting.

Linkse activist in Nijmegen gedood

Crusty2004, digitaljet en prospero hadden ons via de nieuws-submit te melden:

MisdaadIn het centrum van Nijmegen is dinsdagavond een 41-jarige linkse activist om het leven gebracht. De man werd even na 21:00 uur in de Van Welderenstraat middels twee pistoolschoten van het leven beroofd.

Het slachtoffer stond bekend om zijn jarenlange strijd tegen onrecht dat hem met name door de politie en de voormalige Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD), nu AIVD, zou zijn aangedaan. Hij leidde ook een werkgroep die de foute behandeling van arrestanten aan de kaak stelde.

Het is nog te vroeg om te stellen dat de man om zijn politieke ideologie is vermoord. Er is ook nog geen verdachte aangehouden. Technisch onderzoek moet de toedracht van de schietpartij duidelijk maken.

Update 05:51
Het slachtoffer is activist/journalist/publicist Louis Sévèke, die onder meer verbonden was aan het Onderzoeksbureau Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (OBIV), voorzitter was van de Vereniging Steunpunt Inzage PID-Nijmegen en juridisch adviseur was van diverse krakers.

Ook zat Sévèke in de 'Werkgroep Klachten Politieoptreden' en verrichtte hij samen met buro Jansen & Janssen kritisch onderzoek naar de werkwijze van de Nederlandse geheime dienst AIVD.

'Rudi Carrell heeft kanker'

static had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon ShowbizzRudi Carrell is ernstig ziek. Volgens het Duitse tijdschrift Das Neue heeft de showmaster kanker en daarvoor inmiddels al een chemokuur ondergaan. Het blad baseert de uitspraken op de schoonmoeder van Carrell. De in Duitsland immens populaire televisiepresentator was zelf niet voor commentaar bereikbaar.

Volgens de 92-jarige Erna Bobbert, de moeder van de overleden tweede echtgenote van Carrell, weigert de showman over zijn gezondheidstoestand te praten. De 70-jarige Rudolf Wijbrand Kesselaar, de echte naam van Carrell, zou sterk vermagerd zijn en aan haaruitval lijden en hierom enkele optredens hebben afgezegd, aldus boulevardblad Bild. De in Alkmaar geboren presentator staat bekend als een zwaar roker en werd eerder dit jaar al opgenomen in een kliniek in Bremen.


Rudi Carrell

Nederlandse neonazi's opgepakt in Tsjechië

Icoon MisdaadIn Tsjechië zijn afgelopen weekend twee Nederlandse mannen aangehouden op verdenking van het verspreiden van neonazistische propaganda, zo heeft de politie aldaar dinsdag bekendgemaakt. De mannen werden opgepakt tijdens een feest in het dorp Zlata Olesnice, 160 kilometer ten oosten van hoofdstad Praag.

De politie zegt dat de twee mannen, van 25 en veertig jaar oud, zijn aangehouden nadat ze werden betrapt op het bezit van neonazistische en racistische pamfletten, cd's, buttons en T-shirts. Ook hadden ze racistische symbolen geprint op hun auto.

Het feest, dat op zaterdagavond plaatsvond, werd een verjaardagspartij genoemd, maar dit bleek slechts een dekmantel voor optredens van enkele extreem-rechtse bands. De politie besloot het feest, dat werd bezocht door zo'n 140 skinheads, te stoppen en hield in totaal twaalf mensen aan.

De Nederlanders zijn inmiddels weer op vrije voeten. Later in het jaar moeten ze voor de rechtbank verschijnen, ze kunnen maximaal drie jaar celstraf krijgen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.