FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 13 oktober 2005

Operatie

Na een lange nacht van vrijen, rolde de jongen op z'n zij.... Hij keek rond en zag een ingelijste foto van een jongeman op het nachtkastje.

Natuurlijk begon hij zich meteen zorgen te maken. "Is dat je man?" vroeg hij nerveus "Nee gek" antwoordde ze en kroop nog eens lekker tegen hem aan. "Je vriend dan?" vroeg hij. "Nee, helemaal niet" antwoordde ze, knabbelend op z'n oor. "Wie is het dan?" vroeg de nu wat ongeduldige jongen
Ontspannen antwoordde ze... "Dat was voor de operatie".

Stallone wil Rocky VI gaan opnemen

Sylvester StalloneDertig jaar na deel één en ruim vijftien jaar na het laatste deel vijf wil acteur Sylvester Stallone een nieuwe episode aan het leven van bokser Rocky Balbao toevoegen. De 59-jarige Stallone zou zelfs al hard in training zijn voor Rocky VI, waarvan de opnamen volgens geruchten nog dit jaar moeten beginnen, zo meldt het Amerikaanse Hollywood Reporter vandaag.

In de nieuwe film wil Balbao terug de boksring in, en daagt hij de heersende wereldkampioen zwaargewicht Mason 'The Line' Dixon uit voor een gevecht. Het eerste deel uit de Rocky-reeks kwam uit in 1976, en maakte van Stallone op slag een wereldster. De film kreeg drie Oscars, waaronder die voor beste film. Stallone kreeg zelf Oscar-nominaties voor de beste acteur en het beste script. De volgende delen uit de reeks werden steeds minder goed ontvangen.

Overlast door zware regenval in Spanje

Zware regenbuien in Noordoost-Spanje hebben donderdag voor overlast gezorgd. Door de regen verdronk een 74-jarige vrouw toen zij door een vloedgolf werd verzwolgen in Sant Antoni de Calonge. Ook werden door de stroom water minstens twaalf auto's meegesleurd.

In acht regio's in Catalonië moest de brandweer bijna 300 keer uitrukken om water weg te pompen. Metrostations liepen onder en straten leken eerder op rivieren dan op straten.

Schumi wil beslissing over kwalificatie

Michael Schumacher is bang dat de Formule 1 fans gaat verliezen als de raceklasse door gaat met het aanpassen van de kwalificatieregels. Hij vreest dat er een moment komt dat de fans de regels niet meer begrijpen.

Na zeven wijzigingen in het kwalificatiesysteem in de afgelopen zes jaar is het volgens Michael Schumacher tijd om eens een definitieve keuze te maken. De Duitser gelooft niet dat iedereen tevreden kan worden gemaakt met één kwalificatiesysteem en wil daarom dat de knoop daarover wordt doorgehakt. Als de teambazen en de FIA het systeem keer op keer blijven veranderen is de Ferrari-coureur bang dat de fans afhaken.

Schumacher vertelde: "Je moet een keuze maken en daarbij blijven, zodat mensen het kunnen begrijpen. Er zijn veel mensen die F1 kijken, maar niet alle details kennen. En als mensen iets niet snappen dan komt er een punt dat ze de interesse in Formule 1 verliezen. Zodra je de sport niet snapt, wordt het moeilijker om te volgen en zullen mensen interesse verliezen. Dat is een factor die je moet meenemen voordat je iets gaat veranderen."

Sean 'Diddy' Combs op tracklist Getting Up

Marc Ecko's Getting Up: Contents Under Pressure van Atari is een 3d action game waar het allemaal draait om de cultuur van graffiti. De mensen, de muziek, de sfeer. Jij speelt de held Trane, en jij moet jouw buurt redden uit de onderdrukking van het stadsbestuur. Dit doe je door veel graffiti te spuiten, maar ook door het nodige vechten en bijvoorbeeld treinsurfen.

Het klinkt misschien niet als een verfrissend concept, maar Marc Ecko heeft maar liefst zeven jaar gestopt in het bedenken en ontwerpen van de karakters en het verhaal van het spel. Dus wat dat betreft kun je meer dan genoeg diepgang verwachten.

Onlangs is bekend gemaakt dat Sean 'Diddy' Combs, de bekende Bad Boy rapper, ook op de tracklist van Getting Up: Contents Under Pressure zal verschijnen. Deze nummers zullen niet alleen in de game voorkomen, maar ook op de limited edition sound track staan, samen met enkele van de volgende artiesten.

Fort Minor - There They Go
Mobb Deep - Shook Ones Part 1 & Survival of the Fittest
Big Mama Thorton - I Smell a Rat
Jane's Addiction - Mountain Song
Roots Manuva - Too Cold Chin High
Sixtoo & Boxcutter - Emporium
DJ Vadim - Aural Prostitution
Liquid Liquid - Cavern
Bohannon - Save Their Souls
Glen Brown and King Tubby - Version 78 Style
Eddie Kendricks - My People Hold On
Grand Wizard Theodore - Subway Theme
Bloc Party - Helicopter
Polyrhythm Addicts - Motion 2000
Del The Funky Homosapien - Catch a Bad One
Eric B and Rakim - Follow the Leader
Nina Simone - Sinner Man
Rhymefest Wanted
Thomas Rusiak - Throne of Redemption
Kasabian - Club Foot

hier is nog een link naar de officiële site van de game. Blijkbaar vindt Atari dat de wereld slechts uit zes landen bestaat, ook leuk om te weten.



[A1GP] Avondrace in Maleisië

De mensen achter de A1GP-klasse willen blijven verbeteren en willen spektakel blijven bieden. Het plan is nu om er in Maleisië een race in de avonduren van te maken. Waarschijnlijk zal, in ieder geval deels, in het donker worden gereden.

De A1GP wil er in het weekend van 18-20 november in Maleisië een avondrace van maken. Naast de mooie plaatjes en het spektakel wat dat kan brengen, zorgt het er ook voor dat in Europa het midden op de dag kan worden uitgezonden. De race zou in Maleisië om acht uur 's avonds moeten starten, waardoor deze in Europa om twee uur 's middags live kan worden uitgezonden.

Daarnaast werkt de raceklasse hard door om te verbeteren. Zo wil men de problemen met de accu's en de wielmoeren al vóór de volgende race hebben opgelost. Daarnaast wil men ook de tv-kijker beter bedienen, door duidelijkere informatie in beeld te gaan brengen.

Kinderen niet welkom in Oostenrijks hotel

Een onbekende FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonGezinnen met kinderen kunnen, als ze vakantie willen vieren in Oostenrijk, hotel Cortisen in Sankt Wolfgang schrappen als mogelijke accommodatie. De directie van het viersterrenhotel wil namelijk vanaf 1 mei volgend jaar kinderen beneden de twaalf jaar weren als gast.

"Ze gedragen zich als terroristen", zo licht de directeur van het hotel, Roland Ballner, het opmerkelijke besluit toe. Hij zou ooit, zo vertelde hij, hazelnootpasta van de muren af hebben moeten laten bikken en leren banken moeten hebben laten schoonmaken omdat ze met viltstiften waren ondergetekend. Bovendien hebben de gasten in de optiek van Ballner "recht op rust en ontspanning, zonder het lawaai van kinderen om hen heen." Met huisdieren heeft de hotelier overigens "geen problemen."

De Oostenrijkse bond van hoteliers is allerminst blij met de maatregel. Zij doet het besluit van de hoteleigenaar af als egoïsme en groeiende intolerantie.

Hotel Cortisen in Sankt Wolfgang: kinderen niet gewenst
Hotel Cortisen in Sankt Wolfgang: kinderen niet gewenst

Gezocht stuk Beethoven onder de hamer

Het partituur van 'Grosse Fuge' van Ludwig van Beethoven, dat de afgelopen 115 jaar vermist is geweest, zal op 1 december worden geveild in Londen.

De compositie heeft een lengte van 80 pagina's en werd geschreven in 1826, een jaar voordat Beethoven overleed. In 1890 werd het stuk voor het laatst gezien, toen het in Berlijn werd verkocht aan een, naar men nu denkt, Amerikaanse drukker. Deze man heeft hem meegenomen naar zijn thuisland en vervolgens is de compositie in de bibliotheek van een christelijke school beland, alwaar hij onlangs werd gevonden.

Men verwacht dat het werk ongeveer 1,5 miljoen pond op zal leveren bij de veiling, die in het 'Sotheby's auction house' plaats zal vinden.

Tits And Asses

Wie houd er niet van, Tits and Asses?
Ik zelf kijk er graag naar, een plaatje, in het echt of in een filmpje maakt mij niet uit. Het liefst in het echt maar los daarvan hier is een leuke link met Titties en Asses.
Als je op het plaatje klikt kun je de achterkant bekijken van de desbetreffende persoon.

Als je daar genoeg van hebt dan kun je hier naar nog meer Asses kijken maar met verschillende soorten stringetjes van mooie billen maar ook minder mooie billen.

Met dank aan Manneke_Pils voor de submit

Need for Speed Most Wanted soundtrack bekend

Tegenwoordig hebben aardig wat games een heuse soundtrack, met allerhande liedjes van bekende artiesten. Immers, je bereikt de massa al een stuk beter als je liedjes van hun favoriete artiesten in je game stopt. EA heeft er dan ook een handje van om deze strategie op veel van hun games toe te passen. Gelukkig zijn het vaak zorgvuldig uitgekozen liedjes, die goed bij de game passen.

Zo ook bij de nieuwe Need for Speed. Er is weer een aardig uitgebreide soundtrack die er voor moet gaan zorgen dat het racen nóg een stukje aangenamer wordt. En zeg nou zelf, wat is er nou fijner dan snoeihard rijden onder begeleiding van beukende beats?


Avenged Sevenfold: Blinded In Chains
Bullet For My Valentine: Hand Of Blood
Celldweller feat. Styles Of Beyond: Shapeshifter
Celldweller: One Good Reason
Dieselboy + Kaos: Barrier Break
Disturbed: Decadence
DJ Spooky And Dave Lombardo: B-Side Wins Again feat. Chuck D
Evol Intent, Mayhem & Thinktank: Broken Sword
Hush: Fired Up
Hyper: We Control
Ils: Feed The Addiction
Jamiroquai: Feels Just Like It Should (Timo Maas Remix)
Juvenile: Sets Go Up
Lupe Fiasco: Tilted
Mastodon: Blood And Thunder
Rock: I Am Rock
Static-X: Skinnyman
Stratus: You Must Follow (Evol Intent VIP)
Styles Of Beyond: Nine Thou (Superstars Remix)
Suni Clay: In A Hood Near You
T.I. Presents The P$C: Do Ya Thang
The Perceptionists: Let's Move
The Prodigy: You'll Be Under My Wheels
The Roots And BT: Tao Of The Machine (Scott Humphrey's Remix)

Ebru Umar gaat Theo van Gogh opvolgen

Ebru UmarEbru Umar gaat columns voor de gratis krant Metro schrijven. De Nederlandse van Turkse afkomst volgt Theo van Gogh op. De plek waar Van Gogh tot zijn dood elke vrijdag zijn schrijfsels mocht plaatsen, bleef na de moord op de cineast leeg. Vanaf 2 november, de sterfdag van Van Gogh, wordt de plek gevuld door Umar.

Hoofdredacteur Jan Dijkgraaf zegt dat de keuze simpel was. "Zij is, net als Theo, in staat met haar columns lezers diep in het hart te raken. En ze is door Theo ontdekt en publiceerde columns op zijn website De Gezonde Roker", stelt Dijkgraaf. De 35-jarige Umar schreef behalve op De Gezonde Roker ook columns voor Opzij en het Algemeen Dagblad. Tevens publiceerde ze de bundel 'Burka & Blahniks'.

Karembeu beëindigt loopbaan

Christian Karembeu zet een punt achter zijn loopbaan. De 34-jarige Fransman vertrok in de zomer bij Bastia en vond nadien geen nieuwe werkgever.

De middenvelder kondigde zijn afscheid aan tegenover een Frans radiostation: ”Het is een weloverwogen beslissing en ik heb er geen spijt van.” Karembeu boekte zijn grootste triomf in 1998, toen Frankrijk in eigen land de wereldtitel veroverde. In 1998 en 2000 won de Fransman de Champions League met Real Madrid. De 53-voudig international kwam achtereenvolgens uit voor Nantes, Sampdoria, Real Madrid, Middlesbrough, Olympiakos Piraeus, Servette FC en Bastia.

Hargreaves nog jaren bij Bayern München

Owen Hargreaves blijft langer bij Bayern München. Directeur Karl-Heinz Rummenigge liet dat weten via de website van de club. "We zijn het met Owen eens over een verlenging tot 2010", aldus Rummenigge.

De in Canada geboren Engelsman is bezig aan zijn zesde seizoen in het shirt van de Duitse club. De 24-jarige international heeft de laatste tijd last van een rugblessure. Hij heeft dit seizoen slechts vijf wedstrijden kunnen spelen.

"Uli Hoeneß en Karl-Heinz Rummenigge hebben mij veel vertrouwen gegeven. En dat heeft mijn beslissing om te blijven versneld", zegt Hargreaves. Het oude contract van Hargreaves zou deze zomer aflopen, net als de contracten van collega's Michael Ballack, Willy Sagnol en nog acht andere spelers.

Efteling bouwt grootste attractie ooit

Crusty2004 had ons via de nieuws-submit te melden:

Pretpark De Efteling zal in 2006 haar grootste en meest kostbare attractie ooit openen. De nieuwe attractie, die de naam De Vliegende Hollander zal krijgen, kost ongeveer 20 miljoen euro.

Het sprookjespark wil verder geen informatie geven over de nog te openen attractie. Wel is het zeker dat het een 'snelle' attractie zal zijn.. De bezoeker zal zich zeer waarschijnlijk in een mysterieus spookschip wanen dat met brandende zeilen boven de wolken vliegt tegen de wind in. Een aanvaring met het schip zou ongeluk, dood en verderf kunnen brengen.

De werkzaamheden voor De Vliegende Hollander zijn in volle gang. Vanaf 1 april, bij de opening van het nieuwe seizoen, kunnen bezoekers het spookschip met een bezoek vereren.

Pierre van Ostade (88) overleden

static, kenner en Roel_Jewel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In Bladel is vanmorgen Pierre van Ostade (88) overleden. Dat is door het verpleeghuis waar hij woonde naar buiten gebracht. Van Ostade was vooral bekend als 'spreekstalmeester' in de BB-quiz van Berend Boudewijn, die in de jaren 70 werd uitgezonden door de KRO.

Van Ostade had als rol in het programma te vertellen welke prijzen de gasten hadden gewonnen. Boudewijn gebruikte altijd de nu legendarische zin: ,,En Pierre, wat hebben zij gewonnen?''

Later in zijn carriere trad Van Ostade op in de shows van Willem Ruis en Frank Kramer. Ook speelde hij in de jeugdserie 'Kunt U mij de weg naar Hamelen vertellen, mijn heer?', als magister Philippus.

Civilization IV website online

De website van Sid Meier's Civilization IV is eindelijk online. Op deze site is onder meer informatie te vinden over de verschillende speelbare facties en verscheidene gameplay-onderdelen. Ook kun je er meer lezen over modificaties, die makkelijk gemaakt kunnen worden door mensen met verstand van Python en XML scripting. Tenslotte zijn er natuurlijk ook de nodige screenshots te bezichtigen.



Punten Grand Prix Japan

De punten zijn inmiddels al een paar dagen toegekend maar nu is de puntenpost er ook. Tijdens de Grand Prix van Japan won Räikkönen, het team wat voor de F1manager echter de meeste punten opleverde was het Renault team met als coureurs Kimi Räikkönen en Giancarlo Fisichella.

HPoi was de enige met dit team en stond daardoor als enige bovenaan deze ronde met 641 punten. Veel mensen hadden echter het totale team van Renault in hun manager staan en behaalden daarmee een tweede plaats in deze ronde.

In de top vijf van het algemeen klassement veranderde het een en ander. De top drie bleef hetzelfde maar user Wiebe-Hoekstra kwam de top 5 binnen en deelt de derde plaats met mmmaureen. Hij verwees hiermee kardinaal naar een vijfde plek.

Bij de subleagues was er ook maar één subleague met de hoogste score. Dit was thijsadriaans.nl met 613 punten. De Outsiders blijven in het algemeen klassement bovenaan staan.

De volgende race is ook meteen de laatste voor de coureurs wanneer men gaat rijden in China. Dit is dus meteen de laatste mogelijkheid om nog wat plaatsen te stijgen in het klassement. Voor het samenstellen van je ideale team heb je nog tot 15 oktober 00:01 uur de tijd.

Blauwtje Lopen

Je bent niet zo goed in het versieren van vrouwen maar je doet wel je best. In sommige gevallen doe je een beetje te veel je best.
Een vrouw versieren is ook een moeilijke vak want je kunt als beginner zijnde niet raden in wat voor bui zo'n vrouw is en daarom is het ook moeilijk om zo een vrouw benaderen.

De jongeman in het volgend filmpje weet ook wat hij precies moet doen, dus begint hij met een standaard zin, vuurtje?

Nederland groepshoofd bij EK-loting

Het Nederlands elftal is groepshoofd bij de loting voor de kwalificatiewedstrijden voor het Europees kampioenschap in 2008. Die loting vindt plaats in januari 2006.

Door deze bevoorrechte positie ontloopt Oranje toplanden als Portugal, Engeland, Tsjechië en Frankrijk. Tijdens de loting in Montreux worden zes groepen van zeven en één poule van acht geformeerd. De nummers één en twee van iedere groep kwalificeren zich voor EURO 2008. Het eindtoernooi vindt van 7 tot en met 29 juni plaats in Zwitserland en Oostenrijk. De kwalificatiewedstrijden gaan in september volgend jaar van start.

De kokers:

Koker 1:
Griekenland
Nederland
Portugal
Engeland
Tsjechië
Frankrijk
Zweden

Koker 2:
Duitsland
Kroatië
Italië
Turkije
Polen
Spanje
Roemenië

Koker 3:
Servië en Montenegro
Rusland
Denemarken
Noorwegen
Bulgarije
Oekraïne
Slowakije

Koker 4:
Bosnië
Ierland
België
Letland
Israël
Schotland
Slovenië

Koker 5:
Hongarije
Finland
Estland
Wales
Litouwen
Albanië
IJsland

Koker 6:
Georgië
Macedonië
Wit-Rusland
Armenië
Noord-Ierland
Cyprus
Moldavië

Koker 7:
Liechtenstein
Azerbeidzjan
Andorra
Malta
Faeröer
Kazachstan
Luxemburg
San Marino

Mauresmo volledig kansloos tegen Schiavone

Amélie Mauresmo is uitgeschakeld op de Kremlin Cup in Moskou. De als tweede geplaatste Française had niets in te brengen tegen Francesca Schiavone en verloor met tweemaal 6-1.

De toon van de wedstrijd was al in de eerste game gezet, toen Schiavone de opslag van Mauresmo brak. Na een stand van 2-1 in de eerste set pakte de Italiaanse liefst negen games achtereen. Op 5-0 in het tweede bedrijf deed Mauresmo eindelijk wat terug, maar Schiavone serveerde de wedstrijd eenvoudig uit. ”Ik heb alles geprobeerd. Aanvallen, de rally aangaan, vanaf de baseline spelen, maar echt helemaal niets lukte. Ik had gewoon mijn dag niet,” aldus een aangeslagen Mauresmo.

Anastasia Myskina mag ook naar de laatste acht. De winnares van Roland Garros 2004 had echter opnieuw een driesetter nodig. Nu was Peschke het slachtoffer: 6-0, 4-6 en 6-3. Het Russische onderonsje tussen Kuznetsova en Zvonareva werd gewonnen door Kuznetsova, met 3-6, 7-5 en 6-2. Maria Sharapova plaatste zich gisteren al voor de laatste acht. De Siberische verkeerde in geslagen positie, maar zag Grönefeld opgeven met een blessure.

Uitslagen Achtste Finales:
M. Sharapova (Rus/1) – A. Grönefeld (Dui) 1-6, 2-4 opgave
D. Safina (Rus) – S. Stosur (Aus) 4-6, 7-6, 6-4
Flavia Pennetta (Ita) – M. Pierce (Fra/3) 6-4, 2-6, 3-6
E. Likhovtseva (Rus) – P. Schnyder (Zwi/5) 1-6, 6-4, 6-3
A. Myskina (Rus/6) – K. Peschke (Tsj) 6-0, 4-6, 6-3
S. Karatantcheva (Bul) – E. Dementieva (Rus/4) - later
S. Kuznetsova (Rus/8) – V. Zvonareva (Rus) 3-6, 7-5, 6-2
F. Schiavone (Ita) – A. Mauresmo (Fra/2) 6-1, 6-1

Sony grote verliezer next-gen?

Een insider uit de gamesindustrie heeft tegenover PS3focus.com uitgelegd waarom Sony weleens een zware tijd tegemoet zou kunnen gaan met de PlayStation 3.

Eén van de zorgen van Sony zou de verkoopprijs zijn. Ken Kutaragi, verantwoordelijk voor de PR van Sony, heeft al bekend gemaakt dat de PlayStation 3 niet goedkoop zal zijn. Iets waar de Xbox 360, gebaseerd op wat minder vooruitstrevende technieken, minder last van zal hebben.

De insider, werkzaam bij een Japanse ontwikkelstudio, zei echter dat dit niet het grootste probleem was. Sony stelt erg hoge eisen aan games en de PlayStation 3 schijnt niet het makkelijkste platform te zijn om voor te programmeren. Om een titel voor de console te ontwikkelen moet er volgens hem minimaal 17,6 miljoen dollar geinvesteerd worden en dan is er nog geen minuut aan de daadwerkelijke game gewerkt.

Zelfs in Japan lijken voornamelijk de kleine ontwikkelaars nu meer en meer voor de Xbox 360 te kiezen vanwege de lagere ontwikkelkosten. Daarmee lijken de gigantische investeringen van Microsoft in Japan voor het eerst zijn vruchten af te werpen.

De geinterviewde liet weten dat de uitkomst vooral ligt aan hoezeer de ontwikkelaars geloven dat de dure hardware van de PlayStation 3 werkelijk een vooruitgang is. Volgens hem is Kutaragi met zijn hardware evolutie echter nog minder geloofwaardig dan Nintendo tijdens de Gamecube launch (toen veel ontwikkelaars bij Nintendo weggingen).

De Jongh tweede in Piemonte

Steven de Jongh is als tweede geëindigd in de Ronde van Piemonte. Enkel de Braziliaan Murilo Fischer was onze landgenoot de baas in de sprint. Paride Grillo pakte de derde plaats.

De semi-klassieker werd gekleurd door een ontsnapping van zes renners, waaronder Koos Moerenhout. Op tien kilometer voor de streep had het sextet nog een voorsprong van zo'n twee minuten op het peloton. Dat het tot een sprint kwam, was dus verrassend. In de spurt moest De Jongh het net afleggen tegen Fischer. De Nederlander verruilt na dit seizoen Rabobank voor Quick-Step, zodat een zege een mooi afscheidscadeau zou zijn geweest. De Jongh reed in totaal zes seizoenen voor Rabobank.

Fischer is de laatste tijd trouwens erg op dreef: de 26-jarige coureur van Naturino won zondag nog de Grand Prix Beghelli, waar hij Paolo Bettini klopte. Eerder deze maand was hij ook de beste in de Trofeo dell’Etna. Op het WK in Madrid eindigde Fischer verdienstelijk als vijfde. Vooral dankzij deze recente prestaties is Fischer de winnaar geworden van de UCI Europe Tour, één van de vijf continentale klassen onder de ProTour.

Van Nistelrooy en Robben genomineerd

Ruud van Nistelrooy en Arjen Robben zijn genomineerd door de experts van de wereldvoetbalbond (FIFA) voor de titel wereldvoetballer van het jaar. De aanvallers staan op een lijst met 28 andere voetballers.

De bondscoaches en aanvoerders van alle nationale teams mogen hun stem uitbrengen. Begin december maakt de wereldvoetbalbond bekend welke drie spelers de meeste stemmen hebben gekregen. Op het grote FIFA-voetbal gala 19 december in Zürich wordt vervolgens de winnaar bekendgemaakt.

Vorig jaar ging Ronaldinho er met de eer vandoor. Ruud van Nistelrooy werd toen negende en Roy Makaay eindigde op de 24ste plaats. Arjen Robben is voor het eerst genomineerd. Van Basten stemde vorig jaar op Thierry Henry (Arsenal), gevolgd door Sjevtsjenko (AC Milan) en Ronaldinho (FC Barcelona). Destijd was Edgar Davids nog aanvoerder, maar hij koos er voor geen stem uit te brengen.

Op de FIFA-shortlist staan maar liefst zeven Brazilianen. De lijst ziet er als volgt uit: Adriano, Cafu, Kaka, Roberto Carlos, Robinho, Ronaldinho, Ronaldo (Brazilië),
Beckham, Lampard, Gerrard, Rooney (Engeland), Buffon, Maldini, Nesta (Italië), Henry, Zidane (Frankrijk), Robben, Van Nistelrooij (Nederland), Cristiano Ronaldo, Deco (Portugal), Ballack (Duitsland), Drogba (Ivoorkust), Essien (Ghana), Eto'o (Kameroen), Ibrahimovic (Zweden), Nedved (Tsjechië), Okocha (Nigeria), Raul (Spanje), Riquelme (Argentinië), Sjevtsjenko (Oekraïne).

'Dode' man loopt weer rond

bastiaanuhl en 314 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een 73-jarige Italiaan die onlangs dood werd verklaard, kan inmiddels weer lopen, zo meldt de Italiaanse krant La Repubblica. De man kreeg een hartaanval terwijl hij een behandeling onderging, 25 minuten later verklaarden de artsen hem dood.

De dokters waren verbijsterd toen 35 minuten hierna het hart van de man plotseling weer begon te kloppen. Vervolgens behandelden ze hem verder, waarna hij enige tijd later zelfs een paar woorden uitbracht. "Zulke gevallen zijn zeldzaam, maar niet onbekend", zo meldde dokter Roberto Zanini van het betreffende Carlo Poma ziekenhuis in Mantova. Het zou kunnen dat de hartslag van de man zo langzaam ging dat de machines het niet oppikten.

"Rond 8 uur belden de dokters mij om me te melden dat mijn vader gestorven was. Om 9 uur, terwijl ik op weg was naar het ziekenhuis en nadacht over de begrafenis, belden ze me opnieuw om me te vertellen dat m'n vader weer tot leven was gekomen. Het is een mirakel", aldus de dochter van de man. Inmiddels loopt de man weer frank en vrij rond.

Veel vrouwen voelen zich onveilig op straat

314 had ons via de nieuws-submit te melden:

Meer dan 75 procent van de vrouwen voelt zich 's nachts onveilig op straat, zo blijkt uit onderzoek van het blad Cosmopolitan. 37 Procent van de vierhonderd ondervraagde vrouwen gaf aan wel eens lastiggevallen te zijn op straat. De acties waarmee vrouwen te maken krijgen, variëren van "onschuldig" nafluiten tot verbaal geweld, achtervolgingen en handtastelijkheden.

Ook op het werk zijn vrouwen niet altijd veilig; 25 procent meldde hier wel eens lastig te zijn gevallen, hierbij werden zaken als handtastelijkheden, ranzige praat en seksueel getinte e-mails genoemd. Gevolg voor de vele "goede" mannen, waar er nog immer meer van zijn, is dat maar liefst driekwart van de vrouwen korte rokjes en strakke truitjes thuislaat omdat ze geen zin hebben in bovenstaande zaken.

Scans en info Children of Mana

Onlangs werd Children of Mana, een nieuwe game in de Seiken Densetsu-reeks, aangekondigd voor de Nintendo DS door Square Enix. Vandaag zijn er wat scans en info uit het Japanse magazine Shonen Jump naar boven gekomen. Het spel zal drie hoofdpersonen kennen, zoals de 15-jarige Frick, de 16-jarige Tumble en de 9-jarige Pop. De game zal tevens in de stijl van de voorgangers opgebouwd worden. Ook het realtime vechtsysteem zal niet veel veranderen. Tenslotte is de game ook nog online via WiFi te spelen.




Patch 1.3 voor Rome: Total War beschikbaar

SEGA heeft de 106MB grote 1.3 patch voor Rome: Total War beschikbaar gesteld. Deze patch maakt het onder andere mogelijk online tegen mensen te spelen die de expansie Barbarian Invasion hebben gekocht. Daarnaast zijn er een hoop balansproblemen en andere bugs opgelost, zoals de 'Load-Save bug'. Hieronder vind je een lijst met alle verbeteringen:
quote
Balancing

There are a number of improvements that have been made to the Balancing of the game, which will change the way that the game is played.

* Spear bonuses against cavalry have been increased (they were previously hard coded and are now moddable, in addition to mount_effect)
* Braced spearmen (standing ready) now reflect part of any attacking cavalry’s charge bonus back on the horse
* Adjusted most units’ charge bonuses to improve play balance (especially for cavalry) in response to charge code changes (which fixed an issue for higher bonus values)
* Reduced archery attack for some elite units
* Reduced secondary non-phalanx attack for stronger phalanx units
* Adjusted incorrect shield attribute for several units (to reflect models)
* Fixed Egyptian desert axemen armour
* Fixed bug for early and late Thracian and Scythian generals
* Reduced archer attack from chariots and elephants, and reduced dog attack

Code Issues

We fixed a number of different bugs and associated issues for the patch, below you will see some of the headline fixes.

Campaign Map

There have been numerous fixes to the Campaign Map. There are a few highlights below.

* The Load Save bug has been addressed
* The speed on the campaign map has been improved
* Improvements to the Campaign map AI
* Better mix of rebelling units, including mercenary units and fewer peasants
* Fewer brigands, more pirates and the ability to mod the rate that these appear
* Fixed issues with the faction graphs where a dead faction was still receiving income

Battle Map

As with the campaign map there have been numerous little fixes. A few highlights are:

* Improvements to the battle AI
* Pre-battle speeches for the Roman factions now include sections on previous meetings with that faction

Multiplayer

This will enable users to play Multiplayer against other players who have upgraded their version of Rome with a Barbarian Invasion Install.


Downloadlinks:

Worthplaying
TotalWar.com
Gamershell

Eerste training voor Van der Meyde

Andy van der Meyde komt steeds dichter in de buurt van zijn debuut bij zijn nieuwe club Everton. De Nederlander werkte afgelopen dinsdag zijn eerste training af bij de club uit Liverpool.

Toen van der Meyde tekende bij Everton kampte hij nog met een liesblessure. Hij werkte succesvol een revalidatieprogramma af en kon afgelopen dinsdag, voor het eerst sinds juni, de hele training afwerken.

'Hij heeft nog een lange weg te gaan voordat hij klaar is om te spelen, maar hij heeft getraind en we zullen zijn trainingen in de komende weken opvoeren, met een flink aantal dubbele sessies', sprak manager David Moyes op de website van Everton.

'Hij heeft zo lang niet gespeeld dat we zeker moeten weten dat we hem goed terug brengen. Ik ben er zeker van dat het frustrerend voor hem is geweest, maar hij is een pientere knul met een goede instelling, dus hopelijk zal dat hem er doorheen slaan', voegde hij er nog aan toe.

Van der Meyde zal waarschijnlijk volgende week een kans krijgen om een wedstrijd te spelen, als de reserves van Everton het moeten opnemen tegen Sunderland.

Nieuwe Viewtiful Joe: Red Hot Rumble filmpjes

Viewtiful Joe is tot nu toe bekend van de twee originele, misschien ietwat gewaagde, games die destijds voor de Gamecube uitkwamen en later nog op de PS2 zijn verschenen.
Voor dit nieuwe deel besloot Capcom het net even anders te doen. Deze keer krijgen we niet de gameplay van de eerste twee delen op ons bord, maar gaan we lekker chaotisch knokken, zoals we dat van Super Smash Bros gewend zijn. Dit spel, Viewtiful Joe: Red Hot Rumble genaamd, zal in de zomer van 2006 uitkomen op zowel de Gamecube als op de PSP.

Onlangs zijn er vijf nieuwe filmpjes van dit spel vrijgegeven. Ga ze maar eens lekker bekijken...

Filmpje 1
Filmpje 2
Filmpje 3
Filmpje 4
Filmpje 5

Jong Oranje treft Slovenië in play-offs

Jong Oranje het moet opnemen tegen Slovenië om de eindronde van het Europees Kampioenschap in 2006 te halen. De loting voor deze play-offs werd vanmiddag verricht in het Franse Nyon.

Door de 4-0 overwinning van dinsdag op Jong Macedonië is Oranje groepswinnaar geworden van poule 1. De Slovenen zijn als vijfde geëindigd in groep 5. Op 11 of 12 november spelen de mannen van Foppe de Haan eerst uit tegen Slovenië, en vier dagen later (15 of 16 november) is de return. Het EK zal volgend jaar plaats vinden van 25 mei tot en met 6 juni. De organisator van dit evenement wordt na de play-offs bekend gemaakt.

Trainer de Haan kon vanmiddag nog niet veel zeggen over de laatste tegenstander voor Jong Oranje. "Ik weet nog niks, maar we spelen pas over een maand. Ze komen niet meer in actie, dus een mogelijkheid om ze te bekijken is er niet. In Duitsland is echter een bureau dat alle voetbalwedstrijden ter wereld op dvd zet. Andere mogelijkheden zijn er even niet.", zei hij over het vergaren van kennis over de Slovenen.

Hij was echter wel tevreden over de loting. "Het had aanmerkelijk slechter gekund met trips naar Rusland of Oekraïne. Ook ben ik blij dat we niet de Portugezen, Fransen of Engelsen hebben geloot. Dat zijn stuk voor stuk sterke tegenstanders.". De kans is groot dat de mannen van De Haan de return in het stadion van Heerenveen zal gaan spelen. "Dat is voor 99,9 procent zeker."

De overige wedstrijden zijn:
Oekraïne - België
Rusland - Denemarken
Zwitserland - Portugal
Servië & Montenegro - Kroatië
Hongarije - Italië
Tsjechië - Duitsland
Engeland - Frankrijk

Beenhakker met Trinidad naar play-offs

Trinidad & Tobago heeft zich geplaatst voor de play-offs van het WK in Duitsland. In de laatste kwalificatiewedstrijd versloegen de mannen van Leo Beenhakker Mexico, dat is al zeker is van de eindronde, met 2-1.

Stern John was de gevierde man aan de zijde van Trinidad. Na een half uur spelen werd werd Dwight York onderuit gehaald in het strafschopgebied, maar John faalde om Trinidad op voorsprong te zetten. Mexico trof zeven minuten later wel doel door een inzet van Lozano. Een paar minuten voor het rustsignaal schoot Yorke op de paal, maar in de rebound die daar op volgde scoorde John wel: 1-1. Na een kwartier spelen in de tweede helft was het opnieuw John, die deze keer voor de voorsprong zorgde.

Even leek het er nog op dat de ploeg van Beenhakker de play-offs alsnog zou missen toen directe concurrent Guatamala met 3-0 voor stond teggen Costa Rica, maar die wedstrijd eindigde uiteindelijk in 3-1. In de play-offs zal Trinidad het op moeten nemen tegen Bahrein, welke op 12 en 16 november gespeeld zullen worden.

Ferrari blijft doortesten

Ondanks eerdere berichten lijkt Scuderia Ferrari haar aantal testdagen nog niet te gaan beperken. Reeds tien dagen na de laatste race wil het team weer tests gaan uitvoeren op Vallelunga en Bahrein.

Buiten de afspraak die de overige negen Formule 1-teams hebben om maximaal dertig dagen te testen gedurende een seizoen, hebben de teams ook de afspraak om vanaf de laatste Grand Prix niet te testen tot begin december, om de medewerkers een welverdiende vakantie te gunnen. Ferrari gaat echter al op 26 oktober weer testritten rijden.

Ferrari heeft tests op het Italiaanse circuit Vallelunga gepland voor 26 en 27 oktober en 1 tot 3 november en zal van 18 tot 22 november testen op het circuit van Bahrein. Vooral die laatste testdagen zullen weer meer kwaad bloed zetten, aangezien de negen teams tevens hebben afgesproken niet buiten Europa te zullen testen, om de kosten in de hand te houden.

Kaal baviaantje in Engelse dierentuin

FormerlyKnownAs had ons via de nieuws-submit te melden:

In de Engelse dierentuin Devon Zoo trekt een pasgeboren baviaantje nu wel erg veel aandacht. Het aapje is namelijk kaal op zijn hoofd. De reden: zijn moeder is te lief voor hem. Ze likt al zijn haren eraf.

Drie weken geleden werd de baby geboren in de dierentuin Paignton Zoo. Hij woog 510 gram, met een normaal pak haar op de bol. "In de meeste gevallen wordt een baviaan behaard geboren en blijven ze ook zo, maar doordat de moeder te liefkozend is, likt ze al het haar van het kopje af," aldus woordvoerder Phil Knowling van Devon Zoo, "het haar groeit wel weer terug alleen het ziet er nu een beetje raar uit."

Het baviaantje kreeg eerst de naam Reggie Kray, maar door haar kale hoofdje zit de dierentuin er aan te denken om de naam te veranderen in 'Gollum', het wezen uit de film Lord of the Rings.

Links zie je Reggie, rechts Gollum

"Coca-Cola hoofdsponsor Formule 1"

Nadat eerder bekend werd gemaakt dat frisdrankconcern Coca-Cola in de F1 wil adverteren, begon het speculeren en werden onder andere Williams en het nieuwe Honda-team genoemd. Nu blijkt echter dat Coca-Cola het hele F1 kampioenschap wil sponsoren.

Voor het eerste in de 55-jarige geschiedenis van de sport, zou de Formule 1-klasse een hoofdsponsor krijgen en daarbij van naam veranderen in "Coca-Cola FIA F1 World Championship". Het Amerikaanse bedrijf uit Atlanta zou hiervoor 134 miljoen euro over hebben.

Villeneuve ontkent schuld crash

Jacques Villeneuve heeft ontkend dat hij schuldig aan de aanrijding tijdens de Grand Prix van Japan waarbij Juan Pablo Montoya's in de bandenstapels eindigde. Villeneuve kreeg een tijdstraf voor het incident.

Villeneuve en Montoya waren vandaag voor een persconferentie op het circuit van Shanghai naast elkaar gezet. Villeneuve zei dat hij verrast was om te zien dat Montoya gecrasht was. "Als je door een bocht gaat, laat je alleen ruimte als de ander naast je zit," verklaarde de Canadees. "Als de andere coureur bij een bocht nog achter je zit, rij je je normale lijn en verwacht je dat de ander gas terugneemt."

Montoya wierp tegen dat hij naast Villeneuve zat toen ze de bocht ingingen. Villeneuve ontkende dat echter direct. "Als je naast me had gezeten, zouden onze voorwielen op gelijke hoogte zijn geweest," legde Villeneuve uit. "Als je achter mijn voorwiel zit, zit je niet naast me en zit je in mijn dode hoek."

Villeneuve gaf toe dat hij ervan baalt dat hij nu als schuldige wordt aangewezen. "Mijn hele carrière ben ik bezig om schuld te accepteren als ik iets fout heb gedaan. Nu doe ik dat niet en ik vind deze zaak erg teleurstellend. Straks moeten we nog gas terugnemen als iemand een inhaalpoging op een recht stuk doet."

Uitbraak dodelijke vogelgriep in Turkije

Vele FOK!kers hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In Turkije is een voor mensen gevaarlijke vogelgriep uitgebroken. Het gaat om de dodelijke H5N1-variant, zo heeft Europees Commissaris Kyprianou (Gezondheid) vandaag gemeld. In Azië zijn al zeker 112 mensen gestorven aan de gevolgen van het virus. Ook in Roemenië is de vogelgriep vastgesteld, of het daar om dezelfde variant gaat, is nog niet duidelijk.

Het virus is vermoedelijk via trekvogels vanuit Siberië naar Turkije gebracht. Morgen vindt een spoedvergadering plaats met experts op het gebied van vogeltrek, die het risico moeten gaan bepalen dat de vogels het virus verder in Europa verspreiden. In Azië zijn als gevolg van de vogelgriep al tientallen miljoenen vogels omgekomen of vernietigd.

Inmiddels heeft de Europese Unie (EU) een importverbod ingesteld voor pluimvee uit Roemenië en Turkije. Het virus is alleen gevaarlijk voor mensen zeer dichtbij besmette kippen. Het kan niet overspringen van mens op mens. Maar, zo zegt Kyprianou: "Deskundigen waarschuwen al tijden dat via vogelgriep wel een nieuw fataal virus ontstaat. Dat kan leiden tot een pandemie, die miljoenen levens kost. We zijn bezig ons daarop voor te bereiden. Maar dat is nu niet aan de orde." Later vandaag zal een comité van deskundigen beslissen over meer maatregelen.

Deze zomer was Nederland al van mening dat het risico zo groot was dat alle buitenlopende kippen enige tijd binnen moesten worden gehouden, de zogenoemde ophokplicht. Andere landen vonden dat destijds overdreven, onder druk van de EU mochten de kippen uiteindelijk weer naar buiten. In 2003 brak in Nederland vogelpest uit, waardoor een dierenarts en eenderde van de Nederlandse kippen om het leven kwamen.

Proces Saddam Hussein openbaar

Het proces tegen Saddam Hussein dat volgende week begint, zal openbaar en toegankelijk voor de media zijn, zo heeft het speciaal Iraaks Tribunaal vandaag gemeld. Het proces tegen de oud-president van Irak begint op 19 oktober, volgende week woensdag.

"Het proces is openbaar en ik hoop dat het door radio en televisie wordt uitgezonden", zo zei rechter Raed al-Juhi van het tribunaal. Saddam moet samen met zeven naaste medewerkers voor de rechter verschijnen wegens de dood van 143 inwoners van het sjiitische dorp Dujail in 1982. De acht kunnen de doodstraf krijgen.

Debuut nieuwe Williams "ergens in februari"

De nieuwe bolide van Ferrari komt als het goed is al in januari 2006. Op de nieuwe Williams zullen we echter wat langer moeten wachten. De FW28, zoals de nieuwe wagen van Williams gaat heten, zal ‘ergens in februari’ voor het eerst op de testbaan moeten verschijnen.

Althans dat stelt technisch directeur Sam Michael. Het late debuut is volgens hem simpel te verklaren. “We hebben gewoon erg, erg veel te doen”, aldus Michael. Want Williams maakt niet alleen de overstap van BMW- naar Cosworth-motoren, ze verruilen ook de Michelin-banden voor Bridgestone. “Veel nieuwe dingen dus voor ons”, concludeert hij.

Volgende maand gaat Williams voor het eerst testen met de nieuwe onderdelen, maar dan wel met de auto van het huidige seizoen. ”Normaal gesproken doe je bandentests met iets van een interim-auto. Maar doordat onze samenwerking met BMW dan al ten einde is, kunnen we dat niet doen. We moeten dus eigenlijk alles tegelijk gaan testen. De banden, de motoren én de nieuwe versnellingsbak.En dat is niet ideaal.”

Michael kijkt er echter positief tegenaan. “Saai wordt het absoluut niet.In november en december zullen we veel problemen tegenkomen. Die kunnen we dan in januari grondig analyseren, zodat we ergens in februari met de nieuwe auto kunnen aantreden.”

Nieuwe content voor Alien Hominid

Alien Hominid voor de Xbox krijgt nieuwe content. De nieuwe content, die vanaf 13 oktober gratis te dowloaden is via Xbox Live, bestaat uit een tweetal packs vol met PDA minigames.

"Chicken Pack" and "Ultra Hyper load", zoals de twee packs heten, hebben beiden zo'n 25 levels die je kan spelen op de PDA van je Alien.


Een van de PDA minigames in actie

Of er ooit ook nog échte levels komen is niet bekend.

Talpa schrapt nog drie programma's

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Fatima Moreira de MeloTalpa heeft de bezem er na het schrappen van 'Thuis' en het verplaatsen van NSE nog maar eens doorgehaald. Zo is het tv-programma van voormalig hockey-international Fatima Moreira de Melo, al na één uitzending geschrapt. Haar programma ''t Mannetje', - waarin ze ingedutte mannen wilde omtoveren tot 'begeerlijke kerels' -, trok afgelopen vrijdag slechts 120.000 kijkers. Te weinig oordeelde de Talpa-directie en dus is het gelijk einde oefening.

Ook van de buis, zij het voorlopig, gaan de komische dramaserie 'Lieve lust' en de misdaadserie 'Parels en zwijnen'. Beide programma's trekken per uitzending nog geen 200.000 kijkers; dat is te weinig voor zulke dure Nederlandse series. Bekeken wordt op welk tijdstip ze beter tot hun recht kunnen komen. Mogelijk verschijnen ze binnenkort alweer op het scherm.

Femseksueel

Snotverdomme man! Na jaren van ageren tegen de zalfjessmerende, zichzelf ontharende, met vrouwen meelullende, maar ondertussen flink buiten de deur neukende metroseksueel, is dit vervelende stuk verdriet in onmin geraakt. De nieuwe man is een uberseksueel! 'Eindelijk!' dacht ik in mijn onschuld, 'eindelijk kunnen we weer normaal gaan doen met z'n allen,' maar niets blijkt minder waar.

Want wat blijkt een uberseksueel? Een man met zelfvertrouwen, kracht en klasse. Een man die sociaal geëngageerd is, zodat hij over een breed scala aan onderwerpen kan discussiëren. Een mannelijke, knappe, goedgebouwde man die eerlijk is en niet alleen over zijn gevoelens durft te praten met vrouwen, maar ook op een heteroseksuele manier op gevoelige wijze kan omgaan met zijn vrienden.

Sorry? Dit is potverdriedubbeltjes nog erger dan de metroseksueel, alleen hebben ze bij deze omschrijving alvast een hele groep mannen buiten de deur gezet die bij de geboorte niet gezegend zijn met een kop als George Clooney of Pierce Brosnan. Dus als je eruitziet als Balkenende met een slechte haardag: berg je zalfjes en crèmetjes maar op, het wordt nooit meer wat met je.

Nou zat ik mij na dit verbijsterende pakket aan eisen voor de moderne man af te vragen wie dit soort trends zit te bedenken. Het blijkt een groep van Amerikaanse invloedrijke vrouwen te zijn. Volgens mij is er een wereldwijd komplot gaande om de mannen zo bezig te houden met zichzelf dat binnenkort de vrouwen een greep kunnen doen naar de macht. Gelukkig zijn we tegen die tijd waarschijnlijk allemaal zo gehersenspoeld dat onze gevoelige kant dit helemaal niet erg meer vindt.

Voordat het zover is lijkt het mij echter handig om alvast met een eigen lijstje eisen te komen waar de moderne vrouw die met beide benen in de maatschappij staat, aan moet voldoen. We noemen haar 'de Femseksueel' en dit zijn haar kenmerken:

Ze verzorgt zich goed en is sportief. Ze kan koken en is niet vies van wat werk in de huishouding. Ze werkt, maar is niet zo carrièregericht dat alles hiervoor moet wijken, want ze wil kinderen en wil er ook voor zorgen. Ze kan met mannen praten over onderwerpen die hen na aan het hart staan, maar weet ook wanneer ze haar mond moet houden. Ze heeft een gezonde sekslust, houdt van pijpen en is niet vies van een triootje met een andere vrouw op zijn tijd. Ze is trouw en begripsvol. En als laatste: ze weet hoe mannen in elkaar zitten en dat zij af en toe een misstapje begaan en kan hier op een rustige en beheerste wijze mee omgaan.

Dit zijn de eisen. Voldoe je er niet aan? Ook best, maar kom dan niet aan met gewauwel over uberseksuelen en hoe geweldig ze zijn. Ik zou me sowieso niet zo druk maken om te voldoen aan het ideaalbeeld, want ga er maar vanuit dat zodra Sjors en Piers even lekker van wippenstein gaan met een of ander snolletje dat niet hun partner is, de uberseksueel weer snel heeft afgedaan. Misschien wordt dan wel 'de Egoseksueel', oftewel de bankhangende, sportkijkende, bierzuipende, luidboerende, niet over zijn gevoelens ouwehoerende man, het ideaalbeeld. Zo hé, zijn we dan ineens hip met zijn allen of niet?

Ongewenste Wijnhard in belangstelling Macclesfield

De Nederlandse voetballer Clyde Wijnhard staat in de belangstelling van Macclesfield. De club uit de Engelse Division Two wil de spits, die bij zijn club Darlington in ongenade is gevallen, huren.

Vorige week werd het contract dat Wijnhard bij Darlington had ontbonden. Naar verluidt was het ongedisciplineerde gedrag van de spits de aanleiding van de breuk. "Het is teleurstellend dat het hiertoe heeft moeten leiden, maar Clyde heeft nu de kans zijn geluk elders te beproeven", aldus manager David Hodgson van de club.

Maar de spits is nog niet helemaal vrij om te gaan en staan waar hij wil. Darlington heeft nog steeds de rechten op de spits, die daarom de medewerking van de club nodig heeft voor een overgang. Maar dat lijkt geen probleem te gaan vormen. "Ze hebben ons benaderd met het verzoek hem op huurbasis over te nemen. Het is nu aan Clyde", besluit Hodgson.

Randstad kansloos bij grote overstroming

rickyB had ons via de nieuws-submit te melden:

Mocht er in de Randstad een grote overstroming voorkomen, dan zullen miljoenen mensen in dat gebied niet op tijd weg kunnen komen. Het wegennet kan de vloed aan vluchtende mensen niet aan en de overheid beschikt over onvoldoende reddingsmateriaal, aldus het nieuwe Expertisecentrum Risico- en Crisiscommunicatie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De Rijksoverheid erkent hiermee voor de eerste keer dat de hulp bij een grote overstroming tekort zal schieten. "Voor een grootschalige overstroming in de Randstad bestaat geen scenario. Daar ís niet op voor te bereiden", aldus een woordvoerder van het Ministerie. "Zeven miljoen mensen krijg je niet op tijd weg. Je kunt wel 5000 Chinook-helikopters klaarzetten, maar die hebben we niet. We kunnen best wat aan, maar dit niet."

Computermodellen voorspellen in het ergste scenario 71.800 slachtoffers. Daarbij is de kans op een overstroming de komende jaren groter dan wettelijk vastgelegd, omdat tot 2020 niet alle zeeweringen en rivierdijken op orde zijn. Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat onderzoekt daarom de mogelijkheid om de Randstad beter te beschermen met nieuwe dijken.

PSP Firmware 2.50 is uit

Sony heeft firmware 2.50 uitgebracht voor Japanse en Amerikaanse PSP's, Europese PSP's zullen nog even moeten wachten.

De veranderingen van deze firmware:

Network

[LocationFree™ Player] has been added as a feature under [Network].
[Auto-Select] and [Unicode (UTF-8)] have been added as options to [Encoding] under [View] in the [Internet Browser] menu bar.
Settings for [Text Size] and [Display Mode] in [Internet Browser] can now be saved.
The input history of online forms accessed through [Internet Browser] can now be saved.

Video

Copyright-protected video can now be played under [Video].
(This applies to video saved on Memory Stick Duo™ media).
For details, contact the video content provider.
Note that fees may be charged to obtain or use copyright-protected video.
Downloadable copyright-protected video may not be available in all countries
and regions.

Settings

[Set via Internet] has been added as an option to [Date and Time] in [Date & Time Settings] under [Settings].
[WPA-PSK (AES)] has been added as a security method under [Network Settings].

Other

Korean input mode has been added to the on-screen keyboard.

AEL Nederland zonder voorzitter

AELDe voorzitter van de Nederlandse afdeling van de Arabisch Europese Liga (AEL-NL), Nabil Marmouch, is opgestapt. Een half jaar voor er een nieuwe voorzitter zou worden gekozen, heeft Marmouch 'om privéredenen' het bijltje er bij neergegooid. Ook de vice-voorzitter van de AEL, Naima El Maslouhi, is verdwenen; zij bivakkeert in Marokko.

Tegen het Algemeen Dagblad liet Marmouch weten dat hij is opgestapt omdat het voorzitterschap hem geen geld oplevert: ''En ik moet toch ook eens gaan werken.'' Waarom dat een half jaar voor het verstrijken van zijn voorzitterschap moet gebeuren blijft onduidelijk. In juli van dit jaar werd al gemeld dat de AEL stuurloos zou zijn vanwege een AIVD-infiltratie. Marmouch liet toen echter in een reactie weten dat hij nog steeds voorzitter was en dat de AEL in Nederland sterker dan ooit was.

Abou Jahjah
De oprichter van de Belgische AEL, Dyab Abou Jahjah, heeft nu formeel de leiding over de Nederlandse tak, net als twee jaar geleden toen de AEL in ons land met veel tam tam van start ging. In februari 2004 werd Marmouch voorzitter en stelde hij dat hij met de AEL een politieke partij en een volksbeweging van de grond wilde tillen. De politieke Moslim Democratische Partij (MDP) is er gekomen maar de vraag is of de doelstelling, de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar, gehaald wordt. Het ledental van de Nederlandse AEL kent een neergaande beweging; waren er twee jaar geleden nog 1.000 leden, zes afdelingen en twee afdelingen in ontwikkeling, op dit moment heeft AEL Nederland naar eigen zeggen 700 leden en nog maar vier regiokantoren.

Volgens de nieuwe woordvoerster van de Nederlandse AEL, de 23-jarige studente Ilham Moudnib, is er echter geen vuiltje aan de lucht: ''We hebben een gezonde doorstroming van nieuwe bestuursleden zoals dat normaal is binnen een organisatie. In februari mogen de leden weer een nieuw bestuur kiezen. Zo was het ook afgesproken'', aldus Moudnib, die ook actief is als secretaris voor de AEL.


Nabil Marmouch: ik moet toch ook eens gaan werken

Quizkandidaat krijgt 2e kans wegens foute antwoorden

Een kandidaat van de quiz 'Wer wird Millionär', het Duitse equivalent van 'Lotto weekend miljonairs', krijgt een tweede kans. Reden voor dit besluit van de programmaleiding is het feit dat bij de 500.000 eurovraag alle vier de antwoordmogelijkheden fout waren.

Matthias Pohl kreeg maandagavond de volgende vraag voorgeschoteld: "Welke Nobelprijswinnaar voor de natuurkunde was lid van het nationaal elftal van zijn land?". De man kon kiezen uit A: Gustav Hertz, B: Niels Bohr, C: Pierre Curie en D: Henri Becquerel. Pohl wist het antwoord niet en gaf op, zodat hij met 125.000 euro naar huis kon.

De Duitse krant Welt Kompakt kwam er echter achter dat geen van de vier Nobelprijswinnaars ooit voetballend voor zijn land was uitgekomen. Ook het 'goede' antwoord Niels Bohr niet. De Deense voetbalbond wist wel te vertellen dat de oudere broer van de natuurkundige, Harald Bohr, vier maal voor Denemarken gespeeld heeft.

Televisiezender RTL verklaarde het antwoord onder andere gebaseerd te hebben op een gerenommeerde encyclopedie. De uitgeverij van het naslagwerk heeft inmiddels aangegeven de fout aan te zullen passen. Om de quizkandidaat tegemoet te komen heeft RTL besloten hem nog een kans te geven in de spelshow.

Mp3 en meer 11

Weer wat leuke opendirs voor jullie vooral OST dit keer, snel downloaden anders is het weg .
[OST]
Austin Powers In Goldmember
Batman Begins
50 First Dates
Requiem For A Dream
Matrix Reloaded
Tarzan(disney)
Pirates of the carribean

[POP]
S Club 07 aantal liedjes en videoclip

[R&B]
Bob Marley - Natural Mystic

[ROCK]
Nofx Greatest Hits
Aantal Pennywise Liedjes
The Postal Service - Give Up
The Arcade Fire
Lcd soundsystem (2cd)
The White Stripes - Get Behind Me Satan

Als je zelf nog een leuke Open dir hebt dan kun je die gewoon submitten gebruik dan als titel Open dir.
En dan staat je open dir er de volgende keer misschien ook bij.

Dirs leeghalen doe je natuurlijk met DownThemAll

Ono zeker een maand buitenspel

Feyenoord-speler Shinji Ono zal opnieuw geopereerd moeten worden aan zijn voet, door de ingreep zal de middenvelder zeker een maand aan de kant moeten blijven.

De speler was opgenomen in de selectie van Japan voor oefeninterlands tegen Letland en Oekraïne, maar raakte afgelopen week opnieuw geblesseerd aan zijn voet.

Zijn rentree in de nationale ploeg, nadat hij een gebroken middenvoetbeentje had opgelopen tijdens de voorbereiding op de Confederations Cup, ging door de nieuwe blessure de mist in. Onderzoek in Japan heeft nu uitgewezen dat een operatie noodzakelijk is, en voor het herstel staat zes weken.

Dubbele achternaam mag niet in Duitsland

Het Europees Hof in Luxemburg heeft een zaak voorgelegd gekregen waarin een vader protesteert tegen de Duitse naamwetgeving. Na hun scheiding besloten de man en zijn ex-vrouw hun zoontje de naam Leonhard Matthias Grunkin-Paul mee te geven, waarbij de laatste naam een combinatie is van de achternamen van de ouders.

In Denemarken, waar de twee destijds woonden, is een dergelijke constructie vrij normaal. Maar toen de vader naar zijn vaderland Duitsland verhuisde, werd de naam van zijn zoon geweigerd omdat er een koppelteken in de achternaam staat. Hij moest kiezen tussen zijn achternaam, of die van zijn ex-partner. De vader weigerde dit waardoor in het paspoort van zijn zoon nu staat 'Leonhard Matthias, zoon van Stefan Grunkin en Dorothee Paul'.

Voor het Europees Hof heeft de vader betoogd dat zijn ex-vrouw en hij bewust voor de dubbele achternaam hebben gekozen. De advocaat van de Duitse staat bracht daar tegenin dat Grunkin wist of had kunnen weten dat de naam in Duitsland niet geaccepteerd zou worden, gezien de strenge regels. Het Hof zal waarschijnlijk aan het einde van dit jaar uitspraak doen, maar heeft al wel een indicatie gegeven. Vermoedelijk is het verbod op het gebruik van een koppelteken "geheel onverenigbaar" met het recht van Leonhard als EU-burger.

Deur Feyenoord dicht voor de Graaf

Voetballer Edwin de Graaf gaat er zelf van uit dat hij niet meer zal spelen in het shirt van Feyenoord.

Dit seizoen is de 25-jarige middenvelder verhuurd aan ADO Den Haag, omdat hij bij de Rotterdammers op het tweede plan geraakt was. "Revanchegevoelens richting Feyenoord heb ik niet en ook een terugkeer naar Rotterdam zit niet in mijn hoofd. Ik denk niet dat ze daar nog op Edwin de Graaf zitten te wachten. De deur naar Feyenoord is dicht", aldus De Graaf.

De Graaf hoeft echter niet te wanhopen dat hij na dit seizoen zonder club zal komen te zitten. De afgelopen maanden waren er zeker vijf clubs uit de Eredivisie geïnteresseerd in de middenvelder.

Microsoft werkt samen met Coca-Cola voor promotie 360

Microsoft heeft een samenwerking met Coca-Cola gesloten om de Xbox 360 te promoten in Nederland. Met een soort prijsvraag kan je een speelsessie op de 360 winnen. De opdracht is om Joanna Dark, de welbekende geheim agent uit de Perfect Dark-serie die na de X05 in Nederland is gebleven, te vinden. Je mag dan samen met haar gaan gamen in haar appartement en bovendien krijg je een gratis 360. Een quote van de Coca-Cola site:
"[...]
Joanna Dark is in Amsterdam!
's Werelds beroemdste perfect agent is na haar optreden tijdens X05 in de Nederlandse hoofdstad gebleven. We dagen je uit om jezelf als tegen-agent te bewijzen en Joanna's mysterieuze verblijfsplaats te vinden. Doe dat en je zult rijkelijk beloond worden! Slechts de slimste agenten die de code kraken en Joanna vinden, krijgen de mogelijkheid als eerste Nederlanders op de Xbox 360 te spelen in haar appartement. Bovendien krijgen zij ook een Xbox 360 mee naar huis! Cherry Quest starts 14 oktober!
[...]"


De precieze inhoud van de wedstrijd is dus nog een beetje onduidelijk, maar hopelijk wordt dat 14 oktober helder. De Xbox 360 is vanaf 2 december in de winkel beschikbaar.

It'ers imbecielen!

Het schijnt dat er zeer regelmatig it'ers op de FOK!weblog rondkijken. Voor deze bezoekers hebben we dan slecht nieuws: "jullie zijn een stel afschuwelijk onderschoolde sukkels met een enorm gebrek aan communicatieve vaardigheden". Tenminste dat wordt beweerd door Edward Mandla (wie?), directeur van de Australian Computer Society (ACS).

Overigens maakt hij het weer een beetje goed door te zeggen dat het niet jullie eigen schuld is, maar die van jullie baas. De gemiddelde werkgever wil namelijk maar 5 tot 10 dagen per jaar uittrekken voor scholing en dat is natuurlijk aan de magere kant.

Toch is er nog hoop want al eerder bleek dat de gemiddelde nerd een glanzende carrière tegemoet gaat, eventueel zelfs als fotomodel...

Oh ja, als jullie denken te weten welke newsposter of weblogger op de foto bij dit blogje staat graag even reageren...

(Mannee is het niet trouwens.)

Doodshoofdgezicht Sammy

quote:
Het was een donkere nacht toen de gemene doctor van anarchie neerdaalde uit de negende onderwereld, en verwoesting en vernietiging veroorzaakte. Een eenzame strijder genaamd Skullface Sammy daagde hem uit, en na een lange reis en veel werken versloeg hij de gemene doctor. Hij keerde weer naar huis en keek uit naar een leuk en vrolijke ontvangst, maar hij werd ontvangen met wanhoop. Toen hij terug kwam in zijn stad was het veranderd in een woestenij. Er was niemand om hem welkom te heten.
Vanaf hier mag je in de voeten treden van "Skullface Sammy" en zijn avontuur tot een goed einde brengen.

Deze dus, succes...

DVD: Cream - Royal Albert Hall

De naam Cream zal niet iedereen iets zeggen. De naam Eric Clapton ongetwijfeld wel. Deze beroemde gitarist vormde samen met drummer/zanger Ginger Baker en bassist/zanger Jack Bruce de band die door velen als "de superband" werd omschreven. Na hun afscheid in 1968 kwamen ze plotsklaps dit jaar weer bij elkaar. Cream speelde van 2 t/m 6 mei 2005 in Royal Albert Hall. Van deze registratie werd een 2-DVD set uitgegeven, die sinds een paar dagen in de winkels ligt.


Arnhemse meisjes (11)

Het mooie van Eelco is dat alles wat in hem woedt, al dat vuur en al dat geweld, er maar heel mondjesmaat uitkomt. Hij weet er geen blijf mee, lijkt het. Strenge Friese ouders, je gedraagt je maar en anders klappen, maar intussen vuur en vlam, hopfalderie goddamnit yeah! Daarom vallen vrouwen ook zo snel voor Eelco. Natuurlijk, zijn natgeregende-hondjesuiterlijk werkt mee, maar het is toch vooral die combinatie van een helse innerlijke strijd en een heel beschaafd gedrag.

Film: Rize

Muziek, dans en mooie lichamen. Dit zijn de hoofdingrediënten van de debuutfilm van David LaChapelle, Rize. De film voert je mee naar South Central Los Angeles, waar er als directe reactie op het geweld en misère in de achterbuurten een nieuwe dansstroming is ontstaan, het clownen. Deze stijl en de daaruit voortkomende stijl, 'krumping', staat met zijn sensuele, energieke vorm in schel contrast met het leven van alledag.

Jongens voeren konijn aan alligator in dierentuin

Een paar jonge bezoekers van de Engelse Welsh Mountain-dierentuin in Colwyn Bay hebben voor de ogen van een aantal kinderen een konijn uit de kinderboerderij gehaald en aan de alligators gevoerd.

De drie jongens wisten de dierentuin binnen te komen door over een muur te klimmen. Ze bezochten eerst de kinderboerderij waar je de konijnen en anderen dieren mag aaien. Een van de jongeren nam een konijn echter uit zijn verblijf en gooide deze naar de alligator, die zijn gift dankbaar in ontvangst nam.

Een man die met zijn dochter getuige was van het gooien van het levende konijn, sloeg alarm. De alligator sleurde het beestje daarna het water in om het te verdrinken voor zijn maaltijd. Een van de daders is aangehouden, maar twee anderen wisten te ontsnappen.

Impotent door trouwring

We hebben even een tipje voor getrouwde mannen. Het schijnt dat het constant dragen van een trouwring leidt tot impotentie. Althans dat is wat Wit-Russische wetenschappers nu beweren. Altijd mooi als je een ander excuus dan drank hebt voor je impotentie, kan je tenminste lekker wodka blijven zuipen.

Slavische mannen wisten dit trouwens al heel lang en droegen in het verleden hun trouwring maximaal vier uur per dag om seksueel actiever te blijven. Seksueel actief met een andere vrouw dan misschien, want ik kan me hooguit voorstellen dat een trouwring soms wat remmend werkt bij de gemiddelde versierpoging...

Ander opvallend nieuws kwam uit Italië. Daar werd de De 24-jarige Ahmed Salhi veroordeeld tot negen maanden huisarrest, maar Ahmed wist de rechter duidelijk te maken dat dit een veel te zware straf was voor zijn overtreding van de immigratiewet. Negen maanden huisarrest zou immers betekenen dat Ahmed 9 maanden lang bij zijn zeurende vrouw zou zitten. Op verzoek van Ahmed werd daarom de straf omgezet in 9 maanden cel...

Veel bonnen bij brommercontrole Brabant

Gistermiddag en -avond heeft de politie in Midden- en West-Brabant een grote brommercontrole-actie gehouden. Op dertig plaatsen werden brommers, scooters en snorfietsen door in totaal 130 politiemensen gecontroleerd. Daarbij zijn zeer veel bekeuringen uitgedeeld.

Vooral in het district Tilburg werden veel overtredingen geconstateerd. Er werden daar 158 voertuigen gecontroleerd, waarvan 80% een bekeuring opleverde. Gekeken werd naar technische gebreken, opvoersetjes, het gedrag van de bestuurder en het bezit van een bromfietscertificaat.

In totaal werden in Brabant 542 bestuurders op de bon geslingerd. Met 180 bekeuringen scoorde district Oosterhout het hoogst. In de regio Bergen op Zoom bleek het vermogen van bijna 50% van de 109 gecontroleerde bromfietsen te hoog dan wel opgevoerd te zijn.

Pauleta verbetert record van Eusebio

Pauleta maakte gisteravond zijn 41e en 42e goal voor de Portugese nationale ploeg. Daarmee schrapt hij de naam van Eusebio uit de boeken, die bleef steken op 41 doelpunten.

Binnen 21 minuten had de aanvaller van Paris Saint-Germain het record al in zijn bezit. Eerst scoorde hij van dichtbij op aangeven van Maniche, waarna hij de marge naar twee tilde via een knappe kopbal. De 32-jarige Pauleta had 77 interlands nodig voor zijn record, terwijl Eusebio slechts 64 keer opdraafde als international. Luis Figo staat met 31 treffers derde op de topscorerslijst van Portugal. Pauleta werd met zijn twee doelpunten in Estádio Dragão tevens topscorer van de Europese kwalificatiereeks.

Overzicht WK-Kwalificatie

Voorlopig zijn 27 landen zeker van deelname aan het achttiende wereldkampioenschap voetbal. Hieronder vind je de ontknopingen in de Zuid-Amerikaanse zone, de Noord- en Midden-Amerikaanse zone en de Aziatische zone.

Zuid-Amerikaanse Zone:

Brazilië – Venezuela 3-0
28. Adriano 1-0, 51. Ronaldo 2-0, 63. Roberto Carlos 3-0

Uruguay – Argentinië 1-0
46. Recoba 1-0

Chili – Ecuador 0-0

Peru – Bolivia 4-1
10. Vassallo 1-0, 38. Ariadela 2-0, 45. Farfán 3-0, 66. Gutierrez 3-1, 82. Farfán 4-1

Paraguay – Colombia 0-1
7. Rey 0-1

Eindstand:

Positie:Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Brazilië**183435 - 17
2Argentinië**183429 - 17
3Ecuador**182823 - 19
4Paraguay**182823 -23
5Uruguay182523 - 28
6Colombia182424 - 16
7Chili182218 - 22
8Venezuela181820 - 28
9Peru181819 - 27
10Bolivia181420 - 37


Argentinië, Brazilië, Ecuador, Paraguay naar WK
Uruguay speelt een barragewedstrijd tegen Australië

Noord- en Midden-Amerikaanse Zone:


Guatemala – Costa Rica 3-1
2. Ponciano 1-0, 15. Garcia 2-0, 31. Ruiz 3-0, 48. Myrie 3-1

Trinidad en Tobago – Mexico 2-1
38. Lozano 0-1, 42. John 1-1, 61. John 2-1

VS – Panama 2-0
53. Martino 1-0, 58. Twellman 2-0

Eindstand:

Positie:Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Verenigde Staten**102216 - 6
2Mexico**102222 - 9
3Costa Rica**101615 - 14
4Trinidad en Tobago101310 - 15
5Guatemala101116 - 18
6Panama1024 - 21


Verenigde Staten, Mexico, Costa Rica naar WK
Trinidad en Tobago speelt barragewedstrijd tegen Bahrein

Aziatische Zone:

Playoff- Return:

Bahrein** – Oezbekistan 0-0

Eerste wedstrijd 1-1; Bahrein speelt barragewedstrijd tegen Trinidad en Tobago

Iran, Japan, Zuid-Korea en Saoedi-Arabië al zeker van WK

Hier kun je het Afrikaanse overzicht nog eens doorlezen.

Hier kun je het Europese overzicht nog eens doorlezen.

Deze landen hebben zich nu gekwalificeerd voor het WK:

Afrika:
Angola
Ivoorkust
Tunesië
Togo
Ghana

Azië:
Iran
Japan
Saoedi-Arabië
Zuid-Korea

Europa:
Duitsland
Nederland
Oekraïne
Portugal
Frankrijk
Italië
Polen
Servië en Montenegro
Kroatië
Engeland
Zweden

Noord- en Midden-Amerika:
Mexico
Verenigde Staten
Costa Rica

Zuid-Amerika:
Brazilië
Argentinië
Paraguay
Ecuador

Tilburg gaat Eindhoven voorbij

Eindhoven de gekste, maar ook de grootste. Van Brabant wel te verstaan. Op dit moment heeft de lichtstad nog de meeste inwoners. Met 209.000 blijft Eindhoven Tilburg voor. De stad uit Midden-Brabant heeft op dit moment 199.000 inwoners. Maar uit de de jongste bevolkingsprognose van het provinciebestuur blijkt dat Tilburg de grootste zal worden. Als de voorspellingen uitkomen, zal Tilburg in 2033 de leiderspositie op zich nemen.

In 2033 telt Tilburg 227.220 inwoners. Dat zijn er 45 meer dan Eindhoven. In de jaren daarna loopt Tilburg langzaam verder uit. Maar voor trotse Eindhovenaren is er nog een houvast. De onderzoekers van de provincie houden namelijk een forse slag om de arm. Immers: hoe verder weg in de toekomst, hoe groter de onzekerheidsmarge.

Over het algemeen is de verwachting dat het inwoneraantal van Brabant veel minder zal groeien dan eerder werd aangenomen. Sterker nog, na 2028 zal het aantal dalen. In 2050 wordt zelfs verwacht dat er evenveel Brabanders zijn als nu. Dat komt vooral doordat er de laatste jaren veel minder asielzoekers naar ons land komen. Bovendien emigreren veel meer Nederlanders.

Aangifte na tip aanslag op Wilders en Hirsi Ali

De politici Ayaan Hirsi Ali en Geert Wilders hebben bij de politie aangifte gedaan van een buitengewoon ernstige bedreiging. Dat gebeurde nadat de politie hen op de hoogte stelde van een zeer serieuze tip die binnenkwam via de telefoonlijn van Meld Misdaad Anoniem. Volgens de Telegraaf zou het gaan om een beraamde aanslag op het leven van de Kamerleden, die op of rond 2 november, precies een jaar na de moord op Theo van Gogh, zou moeten plaatsvinden.

Tegen de Telegraaf bevestigen de twee dat zij aangifte hebben gedaan. Hirsi Ali: ''Ik weet helemaal niets van de achtergronden van het dreigement en zou graag willen weten wat er precies aan de hand is.''

Fatima Moreira weer van de buis

Het was voor mij en vele anderen al vanaf het begin af aan duidelijk dat het op deze manier niets kon worden, maar nu begint ook Talpa echt in te zien dat er iets mis is. Volgens een woordvoerder van Talpa is er nog geen paniek uitgebroken, maar voor de neutrale buitenstaander lijk het momenteel toch sterk op paniekvoetbal bij Talpa.

Na de gisteren aangekondigde wijzigingen gaat opnieuw bezem door de programmering. Talpa heeft nu aangekondigd de vrijdagavondprogrammering compleet te wijzigen. Vreemd is dat niet want er kijkt echt geen hond naar Talpa op vrijdagavond, terwijldat toch juist een topavondje moet zijn. Even schrikken? Hier even een greep uit de kijkcijfers van afgelopen vrijdag:

19.00u. NSE : 89.000
19.32u. BB : 432.000
20.33u. Lieve lust : 106.000
21.05u. Mannetje : 120.000

"Mannetje" is het programma van Fatima Moreira de Melo dat vrijdag voor het eerst te zien was. Dat wordt nu direct weer van het scherm gehaald. Daarnaast verdwijnen "Lieve lust" en "Parels en Zwijnen" van de vrijdagavond.

Gelukkig hebben we de foto's nog.

Kijk deze foto toch eens van Fatima, die haal je toch niet van de buis: Fatima

Britse geheime dienst zoekt mensen

Altijd al in de voetsporen van James Bond willen treden? Dan is dit je kans. De Britse buitenlandse veiligheidsdienst MI6 zoekt namelijk niet langer recruten in herenclubs of via oude bekenden van de jongensinternaten. De Secret Intelligence Service, zoals de dienst zichzelf graag noemt, heeft vandaag een internetpagina gelanceerd waarop carrièremogelijkheden bij de dienst staan.

Op de site staat achtergrondinformatie over MI6, maar het belangrijkste doel is echter om meer mensen te interesseren voor het werk bij de dienst. Er werken nu ongeveer 2000 mensen, maar dat aantal moet verdubbelen. Internet is daarbij een belangrijk middel, bevestigde een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken. "Het idee dat je moet wachten totdat een geheimzinnige man je op de universiteit op de schouder klopt, is uit de tijd."

Film over bedenker James Bond

Er komt een film over de Britse auteur Ian Fleming, de bedenker van James Bond. In de film is te zien hoe Flemings eigen leven als rokkenjager en zijn spionage-werk de basis vormden voor het karakter van James Bond. De Amerikaanse filmstudio Warner Bros gaat de film produceren.

Fleming werd geboren in 1908 en werkte onder meer in het leger en de journalistiek. Door de Tweede Wereldoorlog kwam hij terecht bij een inlichtingendienst. In 1953 schiep hij James Bond. Hij schreef twaalf boeken over de geheim agent, die bijna allemaal zijn verfilmd. "Hij was een buitengewone geest die de moderne spion heeft helpen vormgeven, zowel in zijn werk bij MI6 als in zijn romans", zei de producent van de Fleming-film, Andrew Lazar.

Man hoest schroef metalen plaat op

Vier jaar nadat er een metalen plaat in de nek van Etienne Verhees werd gezet, hoestte hij deze week plots een schroef op. De Belg was al enkele dagen verkouden en had last gehad van een zeer nare hoest.

"Opeens voelde ik iets in mijn mond. Het bleek een schroef te zijn", aldus Verhees. Eén van de betrokken dokters meldde dat hij denkt dat de schroef verplaatst is nadat de man een gezwollen nek opliep na een tweede operatie. Bij Verhees werd een plaat in zijn nek gezet nadat hij twee ruggewervels brak door een val van een ladder.

Tand voor Katrina levert 500 dollar op

Een meisje dat een loszittende tand opstuurde naar het Rode Kruis in de hoop op een donatie van de tandenfee heeft een anonieme donateur behoorlijk ontroerd. Hij of zij besloot na het horen van het verhaal namelijk vijfhonderd dollar over te maken ten behoeve van de slachtoffers van de orkaan Katrina.

De achtjarige Briton Nordmeyer stuurde haar tand en een brief naar het Rode Kruis en hoopte dat de tandenfee in plaats van aan haar slaapkamer een bezoek zou brengen aan de hulporganisatie. De tand viel spijtig genoeg uit de envelop, maar haar brief haalde het. Nadat dit verhaal bekend werd, kwam er een cheque van vijfhonderd dollar binnen van een anonieme schenker, die daarbij de brief van Briton vermeldde.

"Voedsel, nieuwe huizen en scholen, speelgoed. Er is zoveel dat ze nodig hebben. Het is leuk om hen daarbij een beetje te kunnen helpen", aldus Briton tegenover een regionaal tv-station. Directeur Jeff Stingley van de betreffende Rode Kruis-afdeling denkt overigens dat er wel meer donateurs zijn bij gekomen dankzij de actie van het meisje.

Amerikaanse baart zestiende kind in 18 jaar

De 39-jarige Amerikaanse Michelle Duggar is deze week bevallen van haar zestiende kind in achttien jaar tijd, Johannah. Hetgeen de bevalling extra speciaal maakt, is het feit dat het de eerste dochter in acht jaar is, aldus vader Jim Bob Duggar. Het stel heeft er vooralsnog echter nog niet genoeg van.

"We houden allebei gewoon van kinderen en we beschouwen elk kind als een zegen van God. Ik heb Michelle gevraagd of ze meer kinderen wil en ze zei ja. Als God ons meer kinderen wil geven, zal zij die accepteren", aldus de veertigjarige Jim Bob, die met zijn gezin in Springdale in de staat Arkansas woont.

De geboorte van Johannah werd gefilmd door Discovery Health Channel, waarop ook een show over de bouw van het nieuwe huis van de Duggars wordt uitgezonden. In de 650 vierkante meter woonoppervlak van het huis, dat momenteel gebouwd wordt, komen negen badkamers, aparte slaapzalen voor de jongens en meisjes, een reusachtige keuken, vier wasmachines en vier drogers.

Michelle en Jim Bob trouwden 22 jaar geleden en kregen vier jaar later hun eerste kind. In de jaren erna was Michelle vaker wèl dan niet zwanger. Ondertussen tracht Jim Bob ook nog eens senator te worden. Het gezin heeft eveneens een eigen website.

De twee lijken overigens liefhebbers te zijn van de letter J (wie niet?). Joshua (17 jaar oud), John David (15), Janna (15), Jill (14), Jessa (12), Jinger (11), Joseph (10), Josiah (9), Joy-Anna (8), Jeremiah (6), Jedidiah (6), Jason (5), James (4), Justin (2) en Jackson Levi (1) gingen Johannah vooraf.


De hele familie bij elkaar

Chinezen voorlopig pasta-bikkels

Niet de Italianen, maar de Chinezen waren de eerste pasta-eters op de wereld. Dit zou althans moeten blijken uit een stapel noedels die is gevonden langs de oever van de Gele Rivier in het noordwesten van China. De slierten van vijftig centimeter lang zijn waarschijnlijk begraven tijdens een flinke overstroming.

Onderzoek heeft nu uitgewezen dat de gele slierten, met een diameter van 0,3 centimeter, zo'n vierduizend jaar oud zijn, waarmee de Chinezen de pasta-oorlog voorlopig winnen. Italianen beweren vaak ook al duizenden jaren pasta op het menu te hebben, maar hier zijn nooit tastbare bewijzen voor gevonden.


Saus bij?

Aardbevingen in Drenthe, Pakistan

Een gebied in de provincie Drenthe heeft woensdagavond te maken gehad met een lichte aardbeving. In de dorpen Smilde, Bovensmilde en Hooghalen werden om 18.06 uur trillingen waargenomen.

Het ging om een beving met een kracht van 2,5 op de schaal van Richter, aldus het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI). Het instituut kreeg meldingen van een knal die gehoord was en een huis dat kraakte. De beving werd veroorzaakt door gaswinning in de provincie Groningen.

Pakistan
Ver van huis is ook Pakistan opnieuw slachtoffer geworden van een aardbeving. Vijf dagen na de zware aardbeving van vorige week, waardoor zeker 23.000 mensen de dood vonden, werd een aardbeving met een kracht van 5,6 op de schaal van Richter gevoeld. Het epicentrum lag deze keer zo'n 135 kilometer ten noorden van hoofdstad Islamabad. Bij de vorige aardbeving lag dit op ongeveer 90 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad.

[NHL] Rookie C Brule breekt borstbeen

Center Gilbert Brule en forward Rick Nash van de Columbus Blue Jackets zullen wegens blessures voorlopig niet in actie komen.

Brule, die deze zomer als zesde overall in de draft werd gekozen, zal zeker zes weken uitgeschakeld zijn. In de wedstrijd tegen de Calgary Flames van afgelopen vrijdag brak hij zijn borstbeen toen hij een check van Roman Hamrlik moest incasseren, zo werd woensdag bekendgemaakt door Todd Sharrock, woordvoerder van de Blue Jackets.

Nash werd al aan de kant gehouden vanwege een verzwikte enkel. Per dag wordt bekeken of de clubtopscorer van het vorige seizoen voldoende hersteld is om weer te kunnen spelen.

Flatout 2 in zomer 2006

Flatout is een flink succes met ruim 600.000 verkochte exemplaren. Een tweede deel kon dan ook niet uitblijven. Bugbear heeft aangekondigd, dat Flatout 2 in de zomer van 2006 klaar zal zijn voor PC, Xbox en Playstation 2.

Er zullen 12 nieuwe ragdoll evenementen in zitten, maar ook een nieuwe championship mode. Multiplayer kan met 8 spelers op Xbox Live en PC en met 6 spelers op de PS2. Het belooft een nog spectaculairdere game te worden dan Flatout 1.

Spin veroorzaakt ongeluk met brommobiel

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonEen moeder en haar twaalfjarige dochter raakten woensdagmiddag rond 15.00 uur lichtgewond, toen ze met hun brommobiel tegen een betonnen bloembak aan knalden. De oorzaak: een spin!

De bestuurster reed over het Rozenoordpad in Amsterdam toen één van de twee kinderen van de vrouw een spin ontdekte in het voertuig. Al rijdend probeerde de vrouw het beestje te verjagen maar lette daardoor niet op de weg. Hierdoor raakte ze de macht over het stuur kwijt en reed frontaal tegen de bloembak. De voorkant van de brommobiel raakte zwaar beschadigd.

De moeder en haar dochter werden met lichte verwondingen aan schouder en knie naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het met de spin is afgelopen, is nog niet bekend.

Nieuwe Trackmania Original demo

Nadeo, de developer van de Trackmania serie, heeft een nieuwe demo uitgebracht van Trackmania Original. In plaats van de oude versie als budget titel in de schappen te leggen, is er flink gesleuteld aan een nieuwe versie van de game. Zo is er gebruikt gemaakt van de nieuwe engine, die ontwikkeld is voor Trackmania Sunrise. Ook zal er in de uiteindelijke versie een baan editor, multiplayer en een nieuwe platform- en stunt mode zitten.

In de demo zitten o.a. 3 stuntraces, een platform mode, puzzle mode en de originele race mode met 3 banen. De demo is hier te vinden. Er is ook een mirror.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.