FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 24 september 2005

Uitslagen Eredivisie (24/09/2005)

Vanavond stonden er vijf wedstrijden in de eredivisie op het programma. Hieronder vind je de uitslagen.


PSV - RBC Roosendaal 2-0
8. Simons 1-0
47. Farfán 2-0

Scheidsrechter: Van Hulten
Toeschouwers: 32.200
Geel: Ebbinge, De Lange, Acuna, Fleur (RBC Roosendaal)

Opstellingen:

PSV: Zoetebier, Lucius, Ooijer, Addo, Lamey, Afellay ( 69. Aissati), Simons, Cocu, Farfán, Koné, Beasley ( 78. Vennegoor of Hesselink).

RBC Roosendaal: Volders, Ebbinge ( 66. Fleur), Fortes Rodriguez, Roumani, Acuna, Loran, De Lange, Wau ( 78. De Groot), Marcelino, Kpaka, Smolders.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Willem II - ADO Den Haag 1-0
89. Reuser 1-0

Scheidsrechter: Van Egmond
Toeschouwers: 11.000
Geel: Kerekes (Willem II), Van der Leegte, Saavedra (ADO Den Haag)

Opstellingen:

Willem II: Moens, Féher, Victoria, Smit, Van der Haar, Reuser, Caluwé ( 90. Swinkels), Agustien, Ceesay ( 46. Denissen), Kerekes, Bobson ( 87. Dembele).

ADO Den Haag: De Vries, Rijaard, Saeijs, Grujic ( 73. Saavedra), Rzasa, Rankovic, Van der Leegte, Stroeve, Elia ( 30. Den Ouden), Mols ( 63. Verhoek), Kolkka.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ajax - Roda JC 4-1
27. Charisteas 1-0
40. Charisteas 2-0
70. Pienaar 3-0
81. Sonko 3-1
86. Galásek 4-1 (penalty)

Scheidsrechter: Temmink
Toeschouwers: 45.856

Opstellingen:

Ajax: Vonk, Vermaelen, Maduro, Galásek, Emanuelson, Pienaar, Sneijder ( 75. Juanfran), De Jong ( 80. Boakye), Rosales ( 46. Babel), Charisteas, Boukhari.

Roda JC: Kujovic, Bodnár, Voigt, Kah, Filipovic ( 75. Van Dessel), Bödör, Van Dijk, Lachambre, Sergio ( 62. Sonko), Derksen ( 62. Cissé), Oper.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vitesse - FC Groningen 2-0
48. Swerts 1-0
90+1. Benson 2-0

Scheidsrechter: Koopman
Toeschouwers: 16.825
Geel: Swerts, Janssen (Vitesse), Cornelisse, Buijs (FC Groningen)

Opstellingen:

Vitesse: Wapenaar, Vreven, Yakubu, Dingsdag, Swerts, Janssen, Knopper, Van der Schaaf ( 90. Knol), De Mul, Amoah ( 46. Benson), Esajas ( 86. Fränkel).

FC Groningen: Roorda, Buijs, Luirink, Kruiswijk, Florén, Matthijs, Lindgren, Seedorf ( 83. Krohne), Levchenko ( 62. Bechan), Sankoh ( 56. Nevland), Cornelisse.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
RKC Waalwijk - FC Utrecht 2-3
54. De Ceulaer 1-0
56. Van den Bergh 1-1
81. Douglas 1-2
90+1. Fortuné 1-3
90+2. Hoogendorp 2-3 (penalty)

Scheidsrechter: Wegereef
Toeschouwers: 5000
Geel: Molhoek, Teixeira (RKC Waalwijk), Di Tommaso (FC Utrecht)

Opstellingen:

RKC Waalwijk: Van Dijk, Van Diemen, Keller, Teixeira, Van Haaren, Martens, Zuiverloon, Molhoek ( 62. Van Dijk), De Ceulaer, Van de Haar ( 74. Janssen), Hoogendorp.

FC Utrecht: Grandel, Cornelisse, Keller, Di Tommaso, Braafheid, Tiendalli, Somers, Tanghe ( 89. Van Steensel), Van den Bergh ( 81. Shew-Atjon), Nelisse ( 46. Douglas), Fortuné.

Meisje (14) bezorgt agent gebroken neus

Een 14-jarig meisje afkomstig uit Boxtel heeft een politieagent in de nacht van vrijdag op zaterdag behoorlijk toegetakeld. De agent wilde het meisje, dat was weggelopen uit een inrichting, arresteren, maar het meisje dacht daar anders over en verzette zich hevig.

Het slachtoffer zag het meisje lopen in Sint Michielsgestel en sommeerde de 14-jarige om mee te gaan. Het meisje ging daar niet op in en de agent wilde haar arresteren. De Boxtelse verzette zich echter ferm en daarbij liep de agent een hersenschudding, een gebroken neus en diverse kneuzingen op. Het meisje zou de agent eveneens gebeten hebben.

Voetbal: Bier geeft Hamburger SV vleugels

P.A. had ons via de nieuws-submit te melden:

Rafael van der VaartDe premie van 10.000 liter bier die brouwer Bitburger deze week uitloofde voor de eerste ploeg die kampioen Bayern München in de Duitse competitie zou verslaan, heeft Hamburger SV vleugels gegeven. De club van Nederlanders Rafael van der Vaart en Khalid Boulahrouz wist de concurrent uit Beieren met 2-0 te verslaan.

Bayern München won sinds maart maar liefst vijftien wedstrijden op rij in de Bundesliga. De wedstrijd tegen HSV was echter nog maar tien minuten oud toen Van der Vaart de bal in het net achter doelverdediger Oliver Kahn wist te krijgen. Het was al de vierde competitietreffer van de voormalig Ajacied voor zijn nieuwe ploeg. "Die Bundesliga wieder in Vaart", kopte Bild Online dan ook. Na 60 minuten werd het 2-0, door Trochowski. De zege van HSV, die koploper Bayern nu tot één punt is genaderd, was niet onverdiend.

Hoe de 10.000 liter bier soldaat zal worden gemaakt, is nog niet bekend. De premie is bedoeld voor de supporters van de Noord-Duitse club. "We hebben niets tegen Bayern, maar het moet wat spannender worden. We hopen dat de fans worden aangespoord hun teams nog meer aan te moedigen dan ze gewend zijn", liet woordvoerder Dietmar Henle van Bitburger afgelopen week weten.

Update 0.10 uur
De hoeveelheid bier die richting de supporters van HSV zal gaan is verhoogd naar 25.000 liter. Bierbrouwers Bitburger en Holsten stellen het gerstenat beschikbaar. Van der Vaart won tevens een weddenschap van de Nederlandse Bayern-spits Roy Makaay. Het tweetal had om een frikandel gewed wie de winnaar van het duel zou worden.

-
Zie FOK!sport voor een uitgebreider verslag van de uitslagen in de Duitse competitie!

Formule 1 girls

De bordelen in Sao Paulo Brazilië willen ook meeprofiteren van de Formule 1 Grand Prix van morgen. Ze hopen uiteraard de rijke jongens van de racingteams naar de bedjes te lokken en hadden daartoe een groot aantal reclameborden geplaatst.

Een deel is overigens inmiddels al weer weg omdat ze te aanstootgevend waren. Ach, wat heet aanstootgevens, op één van de posters stond een racer afgebeeld (met helm op) die oraal werd bevredigd. Ja, dat leidt misschien ook wat af als het ergens langs de weg staat...

Voor de rest is het allemaal flauwekul natuurlijk. Weten die bordeelhouders niet wat voor dames er normaal gesproken rond zo'n raceteam lopen..?

Nou, zoiets bijvoorbeeld! Afkomstig van deze site.

En deze dame is natuurlijk ook een Formule 1 babe.

Graag meer voorbeelden in de reacties...

Dieven terug naar plek diefstal om te tanken

En weer een bericht in de categorie 'domme autodieven'. Twee criminelen, genaamd Artemio Castillo en Ernesto Garcia, hadden een blauwe Ford Escort gestolen bij een tankstation in Florida. Nog geen uur later raakte de tank van hun auto leeg en besloten ze bij hetzelfde tankstation te gaan tanken.

Helaas voor de twee domme boeven herkende de pompbediende Pam Pease, tevens de eigenaar van de auto, haar eigen auto en de dieven. Kort daarvoor had ze aangifte gedaan bij de politie. "Ik kon er gewoon niet bij, maar toch stonden ze ineens voor mijn neus", aldus een stomverbaasde Pease. Ze hield de twee criminelen aan de praat en bood ze een glaasje water aan. Ondertussen werd de politie weer gealarmeerd zonder dat de dieven het in de gaten hadden.

Toen Castillo en Garcia het toch niet meer helemaal vertrouwden, kozen ze het hazenpad, maar dat duurde niet al te lang. De gewaarschuwde politie was al ter plekke en kon met behulp van politiehonden de twee arresteren. Er staat hen nu een proces te wachten voor autodiefstal en verzet bij de arrestatie.

Half miljoen Nederlanders op zwarte lijst

Icoon Binnenlands nieuws Ruim vijfhonderdduizend mensen in Nederland staan geregistreerd als ongewenste klant op een zogenaamde zwarte lijst. En dit aantal blijft snel doorstijgen. Sinds de introductie in 2001 zijn er bij het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) maar liefst 130 zwarte lijsten aangemeld. Wanneer mensen op zo'n lijst komen te staan, kunnen ze bijvoorbeeld geen verzekering meer afsluiten of een abonnement voor een mobieltje nemen.

De zwarte lijst wordt steeds vaker gebruikt door bedrijven als telecomaanbieders, banken en verzekeraars. Op deze manier willen ze zich beschermen tegen wanbetalers en lastpakken. Het CPB zal met enige regelmaat bekijken hoe de lijsten in de praktijk werken. "We hebben een beperkte capaciteit", vertelt CPB-voorzitter J. Kohnstamm. Het CPB hanteert strenge regels, zodat de informatie vertrouwelijk blijft. Ook moeten aangemelde personen weten dat ze geregistreerd staan. Kohnstamm zegt 'redelijk opgelucht' te zijn dat de bedrijven zich netjes aan deze meldingsplicht houden.

In de zwarte lijsten ziet hij verder geen kwaad. "We zijn er niet op uit om schandalige praktijken verborgen te houden." Overigens proberen gsm-providers het 'hoppen' van de ene naar de andere provider zo veel mogelijk te verhinderen. Op deze manier kunnen wanbetalers niet zo snel meer bij een andere maatschappij een abonnement afsluiten.

Na aandringen Kassa: PSP mag terug bij 1 dode pixel

Veel schermen van de Sony PlayStation Portable (PSP) bevatten dode (of slapende) pixels. Hoewel dit nogal storend kan zijn, wilde Sony pas omruilen vanaf 6 foute pixels.

Na aandringen van het VARA consumentenprogramma Kassa stelt Sony niet langer een limiet van een minimaal aantal dode pixels voor het omruilen van een PSP.

Meer informatie is te vinden op de site van Kassa.

Airbus geeft eerdere problemen A320 toe

Icoon Buitenlands nieuws Vliegtuigfabrikant Airbus heeft vandaag toegegeven dat er zich meerdere problemen hebben voorgedaan met de neuswielen van toestellen van het type A320. Airbus bekende dit naar aanleiding van de noodlanding van een A320 afgelopen woensdag in Los Angeles. Die noodlanding werd door de hele Verenigde Staten live op televisie uitgezonden. Extra pikant was dat de passagiers de nieuwsuitzendingen tot enkele minuten voor de noodlanding live konden volgen.

De problemen voor het toestel van de Amerikaanse maatschappij JetBlue werden al snel na het opstijgen duidelijk, toen het landingsgestel niet wilde inklappen. Dit kwam doordat het neuswiel dwars op de rijrichting was komen te staan.

Airbus weigerde eerder commentaar te leveren op het probleem, maar volgens The New York Times hebben zich al minstens zes soortgelijke problemen voorgedaan. Airbus heeft nu drie eerdere incidenten toegegeven, die volgens de vliegtuigbouwer allemaal een goede afloop hadden. "We moeten het resultaat van het lopende onderzoek afwachten voor we kunnen zien of de oorzaak dezelfde is", aldus een woordvoerder.


De passagiers konden de problemen live volgen in het vliegtuig

Oudste kinderen Hazes hielden eigen herdenking

André Hazes nieuwsVer van camera's en andere media-aandacht hielden de twee oudste kinderen van André Hazes in de nacht van donderdag op vrijdag hun eigen herdenkingsplechtigheid. Op het strand van Noordwijk schoten Nathalie (30) en Melvin (23) een vuurpijl met as van hun vader af, net als halfbroer Dré en halfzus Roxanne dat een etmaal later in Hoek van Holland zouden doen.

Voor André moest Noordwijk de plek worden waar de stunt met de vuurpijl moest plaatsvinden, aangezien hij vaste barklant was van hotel Huis ter Duin in die plaats. De aparte plechtigheid en de afwezigheid van André's oudste kinderen bij het herdenkingsconcert in Ahoy onderstrepen de scheuring onder de nabestaanden van de zanger.

Hazes' eerste echtgenote Annie Dijkstra, de moeder van Nathalie, probeerde tot voor de rechter publicatie van een door Hazes' derde echtgenote Rachel samengestelde biografie, te voorkomen. Ook bij Melvin Hazes, zoon van André's tweede vrouw Ellen Wolf, heerst afschuw over de wijze waarop de 1-jarige herdenking van Hazes' overlijden commercieel wordt geëxploiteerd. Zijn stiefvader Joppe de Ree is woedend over een suggestie in de biografie 'Typisch André'. Weduwe Rachel vraagt zich hierin af of Melvin wel de zoon is van André. "Wat er nu allemaal gebeurt, klopt niet. Het is geldwolverij. Schandalig wat die Rachel over Ellen en Melvin schrijft. Mijn vrouw Ellen had meer integriteit in haar pink dan een hele kudde Rachels bij elkaar", aldus De Ree. Ellen Wolf overleed een maand geleden.

Zowel Melvin als Nathalie hadden kort voor het overlijden van Hazes weer contact met hun vader, die hun jarenlang niet wilde zien. Beide oudste kinderen kregen 60.000 euro uit de nalatenschap, en hebben daarbij afstand gedaan van alle rechten. Melvin zou vervolgens al het geld hebben overgemaakt naar het Wilhelminafonds voor kankerbestrijding, uit respect voor zijn moeder die de laatste jaren van haar leven tegen kanker streed.

Chelsea profiteert van misstappen concurrentie

Chelsea heeft opnieuw uitstekende zaken gedaan. Zelf won de landskampioen met 2-1 van Aston Villa, terwijl Manchester United, Arsenal en Liverpool nogmaals puntverlies leden.

Chelsea vestigde dankzij de overwinning op Aston Villa een nieuw record in de Engelse competitie door de eerste zeven wedstrijden winnend af te sluiten. Wel kregen The Blues voor het eerst een tegendoelpunt te verwerken: Luke Moore bracht Villa vlak voor rust op voorsprong. Bijna meteen hierna maakte Frank Lampard uit een vrije trap de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd was het opnieuw Lampard die trefzeker was, ditmaal vanaf elf meter. Olof Mellberg veroorzaakte de strafschop door Didier Drogba onreglementair te stuiten. Zowel Arjen Robben als Wilfred Bouma werd in de tweede helft vervangen.

Manchester United heeft inmiddels al zeven punten achterstand op Chelsea. Vanmiddag verloren The Red Devils onverdiend van Blackburn Rovers: 1-2. Op het eigen Old Trafford creëerde United kans na kans, maar vooral Smith en Ronaldo hadden pech in de afwerking. Blackburn was wat efficiënter, want de eerste de beste mogelijkheid betekende 0-1: Morten Gamst Pedersen sloeg toe uit een vrije trap. Na de pauze bleef United drukken en werd Rooney ingebracht. De jonge Engelsman stond aan de basis van de gelijkmaker: zijn schot werd slecht verwerkt door Brad Friedel en Van Nistelrooij tikte de rebound binnen. Op het moment dat iedereen de winnende treffer van United verwachtte, sloegen de gasten toe. Scholes gaf de bal weg in zijn eigen strafschopgebied en opnieuw Pedersen was trefzeker.

Arsenal en Liverpool blijven ook punten verspelen. The Gunners speelden tegen promovendus West Ham United een teleurstellende wedstrijd, die in een logische 0-0 eindigde. Ook Van Persie en de ingevallen Owusu-Abeyie konden niets aan het monotone spelbeeld veranderen. Naast Arsenal speelde ook Liverpool gelijk. De winnaar van de Champions League speelde 2-2 tegen Birmingham City. Djibril Cissé tekende vlak voor tijd voor de gelijkmaker vanaf de strafschopstip.

Charlton Athletic is de enige ploeg die enigszins in het spoor van Chelsea weet te blijven. West Bromwich Albion was vandaag eigenlijk kansloos en ging met 2-1 ten onder tegen de ploeg uit Londen. Danny Murphy was verantwoordelijk voor beide treffers. Everton doet het ondertussen een stuk minder goed. Vanmiddag leed de ploeg van David Moyes haar zesde opeenvolgende nederlaag in een officiële wedstrijd. Het gepromoveerde Wigan Athletic bleek op Goodison Park met 1-0 te sterk.

Uitslagen 7e speeldag:
Birmingham City – Liverpool 2-2
Chelsea – Aston Villa 2-1
Everton – Wigan Athletic 0-1
Manchester United – Blackburn Rovers 1-2
Newcastle United – Manchester City 1-0
West Bromwich Albion – Charlton Athletic 1-2
West Ham United – Arsenal 0-0
Bolton Wanderers – Portsmouth 1-0
Middlesbrough – Sunderland – zondag
Tottenham Hotspur – Fulham – maandag


Stand na zeven speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Chelsea72114 - 1
2Charlton Athletic61510 - 4
3Bolton Wanderers7148 - 4
4West Ham United61110 - 4
5Manchester United6117 - 4
6Manchester City7117 - 6
7Arsenal6109 - 4
8Wigan Athletic6105 - 4
9Tottenham Hotspur695 - 3
10Middlesbrough686 - 7
11Newcastle United785 - 7
12Blackburn Rovers785 - 9
13Liverpool573 - 2
14Birmingham City767 - 11
15Aston Villa766 - 11
16Fulham655 - 9
17Portsmouth755 - 9
18West Bromwich Albion757 - 13
19Everton631 - 7
20Sunderland613 - 10


Topscorers:
Van Nistelrooij – Manchester United – 5
Bent – Charlton Athletic – 5

Uitslag kwalificatie GP Brazilië

Fernando Alonso heeft de pole position bemachtigd voor de Grand Prix van Brazilië. Het was zijn eerste pole sinds de Britse Grand Prix in juli. De winnaar van vorig jaar, Juan Pablo Montoya, start naast hem op de eerste rij.

Kimi Räikkönen moet vanaf de vijfde plaats starten. De Fin maakte aan het begin van zijn vliegende ronde een grote remfout, wat hem zeven tienden van een seconde kostte. Hij kon de achterstand niet meer dichtrijden en kwam uiteindelijk 0,8 seconden achter Alonso terecht.

Robert Doornbos had ook geen goede kwalificatie. Tot minuten voor zijn kwalificatie werd er nog aan zijn Minardi gesleuteld en tijdens zijn vliegende ronde maakte Doornbos een fout, waardoor hij van de baan spinde.

Christian Klien kan terugkijken op een zeer goede sessie. Hij stond lange tijd derde en start morgen vanaf de zesde plaats. Ook Tiago Monteiro viel in positieve zin op. Hij reed een zeer snelle ronde en zette de dertiende tijd neer. Door een motorwissel van Jarno Trulli komt de Portugees op een twaalfde gridplaats terecht.

Uitslag

Pos.CoureurTeamTijd
1 Fernando AlonsoRenault F1 1:11.988
2 Juan Pablo MontoyaMcLaren Mercedes 1:12.145
3 Giancarlo FisichellaRenault F1 1:12.558
4 Jenson ButtonBAR Honda 1:12.696
5 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes 1:12.781
6 Christian KlienRed Bull Racing 1:12.889
7 Michael SchumacherScuderia Ferrari 1:12.976
8 Jarno TrulliToyota F1 1:13.041
9 Felipe MassaSauber Petronas 1:13.151
10 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari 1:13.183
11 Ralf SchumacherToyota F1 1:13.285
12 Jacques VilleneuveSauber Petronas 1:13.372
13 Tiago MonteiroJordan Grand Prix 1:13.387
14 Mark WebberBMW Williams F1 1:13.538
15 Antonio PizzoniaBMW Williams F1 1:13.581
16 David CoulthardRed Bull Racing 1:13.844
17 Narain KarthikeyanJordan Grand Prix 1:14.520
18 Christijan AlbersMinardi F1 1:14.763
- Takuma SatoBAR Honda geen tijd
- Robert DoornbosMinardi F1 geen tijd

Puppy slikt 33 centimeter lang mes in

Dierenarts Jon-Paul Carew uit de Amerikaanse staat Florida kon zijn ogen niet geloven, toen hij de röntgenfoto van een zes maanden oude puppy bekeek. Carew had al veel vreemde dingen in magen van honden aangetroffen. Maar het 33 centimeter lange mes in de maag van Sint Bernardpuppy Elsie overtrof alles.

"Ik kon het niet geloven," aldus de dierenarts. Elsie had vier dagen lang met het mes in haar maag rondgelopen. Tijdens een twee uur durende operatie kon het voorwerp verwijderd worden. Behalve een acht centimeter lang litteken heeft de pup er niets aan over gehouden.

Het mes ligt inmiddels weer in de keuken van eigenares Jane Scarola. "Ik ga het inkaderen en aan de dierenarts geven. Dan kan hij het in zijn praktijk hangen, zodat iedereen kan zien wat kleine puppies kunnen."


Op de röntgenfoto is een 33 centimeter lang mes te zien

'2 miljoen drugsverslaafden in Europa'

In de Europese Unie wordt drugsgebruik steeds meer een probleem. Dat heeft de Europees commissaris Franco Frattini van Justitie gezegd toen hij op bezoek was bij het Europese centrum voor drugs en drugsverslaving in Lissabon, zo schrijven Portugese kranten vandaag.

Volgens Frattini zijn er in Europa op dit moment zo'n 2 miljoen drugsverslaafden. Vooral het drugsgebruik onder jongeren is toegenomen tot een recordniveau. Het aantal drugsverslaafden zou zelfs zo hoog zijn dat het een 'grote bedreiging' vormt voor de gezondheid en de veiligheid van de hele Europese samenleving.

Koe vreet gsm op

Icoon opmerkelijk nieuws Mobiele telefoons kunnen best tegen een stootje. Ze werken zelfs nog in de buik van een koe. Zo heeft een koe uit het Arabische sultanaat Oman maar weer bewezen.

Een vrouw uit de noordelijke provincie Al-Sahm had haar moeder geholpen met het voederen van de dieren. Kort daarna ontdekte ze dat haar gsm was verdwenen. Met een ander toestel draaide ze haar eigen nummer en vanuit de buik van een van de koeien weerklonk een voor haar bekende ringtone. Het dier moet de gsm tijdens het voederen ingeslikt hebben.

Of de telefoon de koe inmiddels al verlaten heeft en hoe het gesteld is met de gezondheid van het dier, is verder onbekend.

Hamburger SV wint van Bayern

Hamburger SV heeft goede zaken gedaan in de Bundesliga. Het won met 2-0 van Bayern München en veroverde daarmee 10.000 liter bier. Werder Bremen en Schalke 04 wisten ook te winnen.

Dé wedstrijd van dit weekend in Duitsland was toch wel het duel tussen kampioen Bayern München (al 15 wedstrijden achter elkaar gewonnen) en Hamburger SV, de club van de internationals Rafael van der Vaart en Khalid Boularouz. Hamburger SV begon de wedstrijd met in het achterhoofd de beloning van 10.000 liter bier dat de bedwinger van Bayern zou krijgen.

In de AOL Arena begon Hamburg goed aan de wedstrijd en kwam al snel op een 1-0 voorsprong. Het was alweer van der Vaart die de score opende voor Hamburger, hij verschalkte Oliver Kahn na tien minuten. In het verdere verloop was Hamburger beter en Bayern München creërde niet echt veel kansen. De verdediging van Hamburger stond goed en de aanvallers van Bayern (waaronder Makaay) waren onzichtbaar. Na een uur zorgde Piotr Trochovski met een schot vanaf zestien meter voor de 2-0. Daar bleef het bij en Hamburger is Bayern München nu op één punt genaderd in de Bundesliga.

Werder Bremen wist door de zege van Hamburger ook in te lopen op Bayern. Op eigen veld werd het geplaagde Bayer Leverkusen met 2-1 verslagen. Diep in de tweede helft zorgde Klasnic voor de verlossende 2-1 voor Bremen. Schalke 04 weet eindelijk ook eens wat winnen is. Na een slechte periode met veel gelijke spelen won het in eigen huis van Hannover 96 met 2-0. Schalke stijgt door de overwinning naar de vierde plaats.

Borussia Dortmund presteert nog altijd niet geweldig in de Bundesliga. Pas in de slotfase pakte het een punt tegen het zwakke FSV Mainz 05. In de 90ste minuut was het Metzelder die de 1-0 van Zidan ongedaan maakte: 1-1. VfL Wolfsburg doet ook knap mee bovenin. Het stijgt naar de vijfde plaats door een krappe 1-0 overwinning op Eintracht Frankfurt. Klimowicz was de matchwinnaar voor Wolfsburg.

Uitslagen zevende speelronde:

Arminia Bielefeld - Borussia Mönchengladbach 0-2
Werder Bremen - Bayer Leverkussen 2-1
VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 1-0
Hamburger SV - Bayern München 2-0
FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund 1-1
Schalke 04 - Hannover 96 2-0
MSV Duisburg - FC Nürnberg 1-0
1.FC Köln - Hertha BSC (morgen)
VfB Stuttgart - 1.FC Kaiserslautern (morgen)

Stand na zeven speelronden:

#ClubWedstrijdenDoelsaldoPunten
1Bayern München715-518
2Hamburger SV714-417
3Werder Bremen719-916
4Schalke 0479-513
5VfL Wolfsburg711-1012
6Hertha BSC610-711
7Borussia Mönchengladbach79-911
8Bayer Leverkusen714-1310
91.FC Köln610-109
10Borussia Dortmund711-109
111. FC Kaiserslautern610-147
12VfB Stuttgart68-96
13Hannover 9678-116
14MSV Duisburg710-155
15Arminia Bielefeld75-125
16FSV Mainz 0575-114
17Eintracht Frankfurt73-114
18FC Nürnberg74-103

Topscorers:

1. Halil Altintop 1. FC Kaiserslautern - 7
-. Miroslav Klose - Werder Bremen - 7
3. Roy Makaay - Bayer München - 6

Ook Robert in de lappenmand

De ziekenboeg van PSV puilt zo langzamerhand uit. Vandaag werd bekend dat ook Robert een aantal weken niet inzetbaar is.

De Braziliaanse spits verstapte zich tijdens de training van vrijdag. Onderzoek in het ziekenhuis bracht aan het licht dat Robert een klein scheurtje in zijn rechterbil heeft. Op zich is het geen grote blessure, maar de gevolgen kunnen groot zijn als Robert weer vroeg begint met trainen. Daarom zal hij minimaal twee weken niet in actie komen. PSV heeft de laatste tijd sowieso al veel tegenslag in de vorm van blessures. De Eindhovenaren kunnen momenteel ook geen beroep doen op Gomes, Alex, John de Jong, Mika Väyrynen, Michael Reiziger, Michael Ball, Ismail Aissati en Gerald Sibon.

[A1GP] Uitslag kwalificatie Engeland

Brazilië heeft de pole position gepakt voor de eerste A1GP-race, morgen op het circuit van Brands Hatch. Nederland start vanaf de veertiende plaats. De startopstelling wordt samengesteld door van ieder team de twee snelste rondetijden van de kwalificatie bij elkaar op te tellen.

poslandcoureurtijd
1BraziliëNelson Piquet Jr.2:30.789
2Nieuw ZeelandMatt Halliday2:31.117
3FrankrijkAlexandre Premat2:31.206
4AustraliëWill Power2:31.388
5Groot BritanniëRobbie Kerr2:31.714
6ZwitserlandNeel Jani2:31.729
7MexicoSalvador Duran2:32.307
8PakistanAdam Khan2:32.596
9MaleisiëAlex Yoong2:32.632
10JapanRyo Fukuda2:32.689
11PortugalAlvaro Parente2:32.705
12IerlandMichael Devaney2:32.811
13DuitslandTimo Scheider2:32.981
14NederlandJos Verstappen2:33.075
15Zuid AfrikaStephen Simpson2:33.086
16ItaliëEnrico Toccacelo2:33.234
17Verenigde StatenScott Speed2:33.317
18IndonesiëAnanda Mikola2:33.424
19IndiaKarun Chandhok2:34.126
20TsjechiëJan Charouz2:34.786
21CanadaSean McIntosh2:36.656
22OostenrijkMathias Lauda2:36.878
23LibanonKhalil Beschir2:37.104
24ChinaTengyi Jiang2:38.750
25RuslandAlexey Vasiliev2:41.303

'Preventief fouilleren altijd toestaan'

De voormalige hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie Joop van Riessen vindt dat de politie de mogelijkheid moet krijgen iedere voorbijganger in de hoofdstad, waar dan ook en ongeacht het tijdstip, te fouilleren. Nu mogen agenten alleen in speciaal aangewezen gebieden in het centrum en in Zuidoost op van tevoren bepaalde tijdstippen mensen en voertuigen preventief controleren op drugs en wapens.

De regering beziet momenteel de mogelijkheden om preventief fouilleren uit te breiden, maar die mogelijkheden gaan Van Riessen niet ver genoeg. Hij meent dat de politie 24 uur per dag, zeven dagen in de week in de hele stad haar gang moet kunnen gaan.

Sherlock Holmes: Awaken aangekondigd

Developer Frogwares heeft aangekondigd wat de naam wordt van het nieuwste deel in de Sherlock Holmes-serie: Awaken. Na Mystery of the Mummy en The Silver Earring wordt dit dus het derde deel van hun hand. Er is nog niets bekend over het verhaal van Awaken. Er zijn al wel enkele schetsen (artwork) vrijgegeven, die kun je hieronder bekijken. Het spel is gepland voor eind 2006.






SGP: 'Drietal mag niet officieel samenleven'

Testdummie had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe Tweede-Kamerfractie van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) wil dat justitie-minister Donner een omstreden samenlevings-contract van een Roosendaals echtpaar met een gezamenlijke vriendin ontbindt. Victor en Bianca de Bruijn togen gisteren met vriendin Mirjam in huwelijkskleding naar een notariskantoor om zich officieel te laten registreren als samenlevend trio.

"Voor ons voelt het als een huwelijk", verklaarde 'bruidegom' Victor gisteren tegenover een cameraploeg. Het gelukkige drietal vertrekt vandaag op 'huwelijksreis'. "Gewoon met de caravan in Nederland. Een week lang. Maar in de wetenschap dat we nu echt bij elkaar horen", stelt Bianca. Het is parlementariër Kees van der Staay (SGP) allemaal een doorn in het oog. De politicus vindt het contract van het drietal een vorm van polygamie.

Van der Staay wil dat minister Donner stappen zet om het contract te laten ontbinden, omdat polygamie bij wet verboden is. Daarnaast moet de bewindsman het onmogelijk maken dat drie of meer personen in de toekomst nog een samenlevingscontract kunnen afsluiten.

Drietal moet omstreden samenlevingscontract ontbinden
Het gelukkige bruidstrio Mirjam, Victor en Bianca

Shell: nog zeker een eeuw genoeg olie

ravan had ons via de nieuws-submit te melden:

Shell Logo De geruchten dat alle bronnen van fossiele brandstoffen binnen twintig jaar op zijn, blijken niet waar te zijn. Dit zegt althans Rein Willems, directeur van Shell-Nederland.

Willems claimt dat er nog honderd jaar lang fossiele brandstoffen op de wereld zullen zijn om de mensen van energie te voorzien. Op dit moment worden de oliebronnen bestempeld als leeg, als er dertig procent van de bron is opgepompt. Er worden in de toekomst nieuwe technieken ontworpen om dieper te kunnen boren.

Willems schat dat daardoor de produktiekosten in de toekomst vijf keer groter worden, zodat er genoeg ruimte komt voor alternatieve energiebronnen. Oliemaatschappij Shell bevestigt daarnaast dat er genoeg andere energiebronnen zijn. De voorraden van oliezanden kunnen groter zijn dan het hele Midden-Oosten bij elkaar opgeteld.
-
Oliezanden bestaan uit een ondergronds mengsel van teer, water en zand, waaruit na opgraving en scheiding een dikke, stroperige vorm van ruwe olie (bitumen) kan worden gewonnen. Deze kan chemisch worden opgewerkt tot synthetische, lichte olie.

Uitslag 4e vrije training GP Brazilië

Tijdens de laatste vrije training van dit weekend was Kimi Räikkönen de snelste. Verder wisten alle grote teams een tijd bij de eerste acht neer te zetten. Opvallend was de derde tijd van Button en de dertiende tijd van Jarno Trulli.

poscoureurteamtijdaantal ronden
1 K. Räikkönen McLaren 1:11.92911
2 F. Alonso Renault 1:12.11013
3 J. Button BAR 1:12.14814
4 G. Fisichella Renault 1:12.15813
5 JP. Montoya McLaren 1:12.29211
6 R. Barrichello Ferrari 1:12.38210
7 M. Schumacher Ferrari 1:12.45315
8 R. Schumacher Toyota 1:12.50918
9 A. Pizzonia Williams 1:12.75210
10 F. Massa Sauber 1:12.79911
11 C. Klien Red Bull 1:12.81112
12 D. Coulthard Red Bull 1:13.19914
13 J. Trulli Toyota 1:13.22214
14 N. Karthikeyan Jordan 1:13.2428
15 T. Monteiro Jordan 1:13.30518
16 J. Villeneuve Sauber 1:13.50816
17 T. Sato BAR 1:13.8175
18 C. Albers Minardi 1:14.01216
19 M. Webber Williams 1:14.1149
20 R. Doornbos Minardi 1:14.59517

Peking: Sharapova staakt de strijd

De finale van het China Open in Peking kent een verrassend affiche. Morgen treffen Anna-Lena Groenefeld en Maria Kirilenko elkaar in de eindstrijd.

Kirilenko zag haar landgenote Maria Sharapova na elf games opgeven. Op dat moment had Kirilenko al met 6-2 en 2-1 de leiding genomen in het duel der Russinnen. Sharapova kampte met een schouderblessure. De nummer één van de wereld werd tijdens haar aftocht begeleid onder boegeroep van het publiek, dat eerder in de week al toppers als de zusters Williams en Davenport zag stranden.

Ook Groenefeld is een verrassende naam in de finale. De 20-jarige Duitse rekende af met Marta Domachowska: 7-5 en 6-3. Zowel Groenefeld als Kirilenko speelt morgen haar tweede finale van een WTA-toernooi.

Dode bij achtervolging door slachtoffer aanrijding

Icoon Binnenlands nieuws In Heemstede is vanochtend een 37-jarige man om het leven gekomen toen hij met zijn auto frontaal tegen een tegenligger opknalde. Hij werd op dat moment achterna gezeten door een andere automobilist, die hij eerder op de dag had aangereden. Bij het ongeval raakte de 80-jarige man in de tegemoetkomende auto ook zwaargewond.

De achtervolging begon rond een uur of negen 's ochtends, toen de 37-jarige Haarlemmer een aanrijding veroorzaakte. Hij ging er vervolgens vandoor, maar dit pikte het slachtoffer van de aanrijding niet. Die zette de achtervolging in. Na een achtervolging van zo'n zeven kilometer reed de 37-jarige man links langs een vluchtheuvel, waarbij hij een tegemoetkomende auto niet meer kon ontwijken.

De politie was wel gewaarschuwd voor de achtervolging, maar kwam net te laat ter plaatse. De agenten waren dichtbij genoeg om het ongeval te kunnen zien gebeuren, maar nog net te ver om iets aan de gevaarlijke situatie te doen. Naar de omstandigheden van het ongeval en de achtervolging is een onderzoek ingesteld.

Kalou waarschijnlijk inzetbaar

Salomon Kalou is morgen waarschijnlijk inzetbaar in de uitwedstrijd tegen FC Twente. De aanvaller lijkt op tijd hersteld van een blessure aan zijn bovenbeen.

Kalou traint vandaag weer mee met de groep. "Ik heb goede hoop dat hij het redt", aldus Feyenoord-trainer Erwin Koeman. Ook Tim Vincken is er in Enschede weer bij. De jongeling kon enkele weken niet spelen door een harmstringblessure, maar maakte afgelopen maandag zijn rentree bij Jong Feyenoord in het duel tegen AZ, dat met 3-1 verloren ging. Vincken zal niet in de basis starten, zo meldde Koeman.

Kalou daagt Verdonk voor de rechter

Foreverblue had ons via de nieuws-submit te melden:

Salomon Kalou stapt naar de rechter in de strijd om zijn versnelde naturalisatie. De jonge voetballer van Feyenoord daagt minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie. Dit heeft advocaat Jan de Visser van de aanvaller vandaag gemeld.

De soap rond Kalou duurt al een tijdje voort. Onder meer Johan Cruijff, Marco van Basten, Hilbrand Nawijn en Erica Terpstra spraken zich uit voor een versnelde naturalisatie van de Ivoriaan. Ook PvdA-leider Wouter Bos pleitte er tijdens de Algemene Beschouwingen afgelopen week voor om Kalou versneld Nederlander te maken. Verdonk wil hier echter niets van weten en ziet niet in waarom de 20-jarige Kalou een verrijking voor het Nederlands voetbal zou zijn. Ze zegt daarover advies te hebben gekregen van "vakministers".

De Visser zal aanstaande maandag gelijk naar de Rotterdamse rechtbank gaan om beroep aan te tekenen tegen de te late reactie van Verdonk op een bezwaarschift. De minister had voor 6 september moeten reageren op een bewaarschrift van het kamp-Kalou op een eerdere afwijzing van naturalisatie. Zij heeft dit echter nagelaten. De advocaat overweegt Van Basten en Cruijff, die eerder een brief aan Verdonk stuurden en daarin betoogden dat Kalou van grote waarde is voor het Nederlands voetbal, op te roepen als getuige-deskundigen.

Magere opkomst protest regeringsbeleid

IcoonDe organisatoren hadden gerekend op 10.000 betogers maar het zijn er maar zo'n 1.000, die vandaag in Den Haag demonstreren tegen het kabinet Balkenende. Het protest is georganiseerd door Keer het Tij. De bedoeling is om een menselijke keten te vormen rond de Hofvijver en het torentje van de premier.

De demonstranten wilden ook op het Binnenhof een keten vromen, maar dat is door de politie afgesloten. Bij de protestdemonstratie hebben zich onder meer PvdA, GroenLinks, SP, Greenpeace, FNV-bonden en organisaties van boeren, vluchtelingen, bijstandsgerechtigden en studenten aangesloten. Tijdens de protestactie zullen onder meer Femke Halsema (GroenLinks), Jan Marijnissen (SP) en Diederik Samsom (PvdA) spreken. Def Rhymz verzorgt er een optreden.

De actievoerders vinden dat het kabinetsbeleid de kloof tussen arm en rijk en tussen autochtoon en allochtoon vergroot. Demonstranten dragen spandoeken met zich mee met leuzen als 'Zalm en Bot in de Hofvijver' en 'Terreur volgt op armoede'. Ook richten veel demonstranten zich tegen minister Rita Verdonk. Woordvoerder Rene Danen van Keer het Tij zei in reactie op de magere opkomst dat het om een symbolische actie gaat en dat een grote opkomst niet het belangrijkste is.

Voorbeschouwing WK Wielrennen

Morgen wordt in het Spaanse Madrid het Wereldkampioenschap Wielrennen voor de Profs op een licht heuvelend parcours gereden met als topfavoriet de Italiaanse spurtbom Alessandro Petacchi. We bekijken hier even de kanshebbers bij alle toplanden.

De Nederlandse delegatie gaat met beperkte ambities van start in Madrid, "We rekenen niet op een sprint" aldus bondscoach Egon van Kessel, "maar als het toch zo ver komt houden we Max van Heeswijk nog achter de hand". Maar de uitgesproken kopman lijkt bij de Nederlanders Leon van Bon te gaan worden die de voorbije weken al toonde op dreef te zijn.

Thuisland Spanje moet het dan weer doen zonder de uittredende werelkampioen Oscar Freire en desgevallend dus ook zonder echte topsprinter. Toch gaat het team met grote ambities aan de start want ze hebben met Alejandro Valverde, Madrileen Martin Perdiguero en de wereldkampioen van 2003 Igor Astarloa nog een aantal toppers achter de hand die het in een uitgedunde groep willen afmaken.

Een land dat wel met één uitgesproken kopman van start komt is Australië. Daar zet men alles op Robbie McEwen de kamikaze van de massaspurt en daar liet men zelfs andere spurters zoals Stuart O'Grady voor thuis. "Mijn opdracht is simpel: ik laat me meedrijven op het ritme van het peloton en dan afmaken" aldus McEwen. Moest dat niet lukken houden ze bij Australië met Allan Davis en Bayden Cooke toch nog enkele andere snelle mannen achter de hand.

Bij de Belgen lijkt alles in het teken van de jonge halfgod Tom Boonen te staan. Na zijn Merckxiaans voorjaar en ritoverwinningen in de Tour hoopt wielerminnend België dat Boonen nu ook nog het WK kan binnenhalen. Al gaf hij de jongste weken weinig tekenen van grote vorm. Maar met renners als Peter van Petegem en Nick Nuyens houden de Belgen nog een trosje renners achter de hand die voor vuurwerk zullen proberen te zorgen.

Duitsland dan weer rekent nog altijd op ouwe trouwe Erik Zabel als aanvoerder van hun mannschaft. Vorig jaar haalde de vijvendertige veteraan nog brons op het WK. Maar dit jaar behoorde hij toch meestal tot de geklopten in de massaspurts. Misschien daarom dat Duitsland met Voigt, Ludewig, Klier en Wegmann nog enkele vrijbuiters naar voren schuift ...

Bij de Italianen dan weer staat alles in het teken van Petacchi en Bettini. En daar laten ze zelfs grote namen als Protourleider Di Luca, Cunego en Rebellin voor thuis. Petacchi moet het afmaken bij een groepsspurt, Bettini mag zijn kans gaan als het koersscenario anders uitdraait.

En dan hebben we nog een groepje vrijbuiters, bij Noorwegen komt Groene Trui Thor Hushovd als enige aan de start, Frankrijk schuift Jean-Patrick Nazon naar voren, bij Luxemburg zien we als eenling Kim Kirchen die met zijn zege in de Ronde van Polen nog zijn grote vorm bewees en bij Kazakstan hoopt Alexandre Vinokourov op een herhaling van zijn overwinning op de Champs Elysées dit jaar waar hij in de laatste kilometers het spurtende peloton 'tot straks' zei.
En dan hebben we uiteraard in het kader van de "Mondialisering" ook nog de zeskoppige Iraanseselectie. Maar daarvan is tot op vandaag nog geen spoor terug te vinden in Madrid.

Het WK in Madrid, morgen intergraal live op de VRT vanaf 9h30 en op de NOS vanaf 10h. Aankomst wellicht ergens rond 16h30-17h

Uitslag 3e vrije training GP Brazilië

Renault F1 wist te verrassen tijdens de derde vrije training op Interlagos: Fernando Alonso en Giancarlo Fisichella voerden de ranglijst aan. Juan Pablo Montoya was derde, ondanks een uitstapje door het gras.

poscoureurteamtijdaantal ronden
1 Fernando Alonso Renault 1:12.7387
2 Giancarlo Fisichella Renault 1:12.7899
3 Juan-Pablo Montoya McLaren 1:13.05010
4 Kimi Räikkönen McLaren 1:13.0886
5 Jenson Button BAR 1:13.1869
6 Rubens Barrichello Ferrari 1:13.5298
7 Antonio Pizzonia Williams 1:13.7958
8 Jarno Trulli Toyota 1:13.86912
9 Ralf Schumacher Toyota 1:13.9089
10 Michael Schumacher Ferrari 1:13.9528
11 Takuma Sato BAR 1:14.0429
12 Christian Klien Red Bull 1:14.05112
13 Mark Webber Williams 1:14.1128
14 Felipe Massa Sauber 1:14.2558
15 David Coulthard Red Bull 1:14.4015
16 Jacques Villeneuve Sauber 1:14.47911
17 Tiago Monteiro Jordan 1:14.85111
18 Narain Karthikeyan Jordan 1:15.2529
19 Robert Doornbos Minardi 1:15.7728
20 Christijan Albers Minardi 1:15.81513

'Roda wil Vermaelen'

De Telegraaf meldt vandaag dat Roda JC zich bij Ajax heeft gemeld voor Thomas Vermaelen. De jonge Belg is de belangrijkste kandidaat om Pedrag Filipovic op te volgen, die waarschijnlijk naar PSV vertrekt.

Vermaelen, die vorig seizoen nog uitgeleend werd aan RKC Waalwijk, is de belangrijkste kandidaat. Maar of de transfer daadwerkelijk door zal gaan is maar de vraag, gezien de defensieve problemen bij de Amsterdamse ploeg.

RTL 4-quizkandidate verliest prijs om leven

De Amsterdamse Patricia Vlasman heeft onlangs meegedaan aan de RTL 4-quiz Win 't & In 't, waarin kandidaten geld proberen te verdienen om een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Ze hoopte, net als iedere deelnemer natuurlijk, de quiz te winnen. Maar voor haar was de winst een zaak van leven en dood: ze wilde met het prijzengeld namelijk een hartonderzoek in een gespecialiseerde kliniek in de Verenigde Staten laten doen.

De 34-jarige Vlasman, moeder van een zoontje, lijdt aan hypertrofische cardiomyopathie, een aandoening aan haar linker hartkamer. Medicijnen die ze in het verleden kreeg, hadden een averechts effect. Als er niets gebeurt zal ze binnenkort waarschijnlijk sterven. In de Amerikaanse kliniek voeren ze experimentele behandelingen uit. Maar omdat Vlasmans verzekeraar experimenten niet vergoedt, moet ze zelf voor de kosten opdraaien.

Helaas voor Vlasman won ze de quiz, die op 3 oktober wordt uitgezonden, niet. Iemand die als wens een reis naar World Disney had, ging met de winst aan de haal. Hij zal binnenkort vertrekken.

RTL 4 zit met de kwestie behoorlijk in zijn maag. ''In een quiz heb je winnaars en verliezers, maar iemand met zo'n droom gun je natuurlijk de winst. In het programma zullen we aandacht schenken aan de stichting die ze inmiddels heeft opgericht en daarnaast hebben we haar twee vliegtickets aangeboden, zodat ze de reis al in bezit heeft. Dat is uitzonderlijk, want ze blijft een verliezer natuurlijk. En we zijn geen Surprise Show, waarin je alles kunt weggeven'', aldus een woordvoerder.

KNVB: 'kaartjes fors duurder'

Mochten de kabinetsplannen voor doorbereking van de politiekosten aan de voetbalclubs doorgaan, dan worden kaartjes voor wedstrijden zo'n 30% duurder, meldde Henk Kesler gisteren op een congres in Rotterdam.

De plannen van het kabinet zijn als volgt: per wedstrijd in het betaalde voetbal komt er een maximum van 200 uur politie-inzet. Van de uren die daarna gemaakt worden, wordt de helft van de kosten doorberekend aan de clubs. Dit zou dan leiden tot een prijsstijging van ongeveer 30%.

Zelf denkt Henk Kesler, directeur betaald voetbal van de KNVB, dat dit niet de oplossing is. Hij ziet meer in een voetbalwet waardoor de politiekosten naar beneden gebracht kunnen worden. "Over dit voorstel van het kabinet is niet goed nagedacht. Dit voorstel moet zo snel mogelijk van de baan".

Volgens hem ligt de oplossing in het harder aanpakken van hooligans, bijvoorbeeld met strafrechtelijke stadionverboden die gekoppelt zijn aan een meldingsplicht.

"Die mogelijkheid is er al, maar er wordt zelden gebruik van gemaakt. In de laatste tien jaar maar één of twee keer. Vandalen zijn echter als de dood voor een goede meldingsplicht. Daarmee kunnen we de inzet van politie rond voetbalwedstrijden beter terugdringen. Dan is heel die doorberekening niet nodig", aldus Kesler.

Volgens Kesler is de wet vooral op het voetbal gericht, want in eerdere wetsvoorstellen zou dezelfde regel gelden voor alle publieke evenementen. Hiervan is echter geen sprake meer. "Raar, aan de ene kant wordt het voetbal gebruikt als maatschappelijk vehikel om bijvoorbeeld de sportnota uit te dragen en de integratie te bevorderen. Dan weten ze ons wel te vinden".

10.000 pond voor goal tegen Chelsea

In Duitsland doneert bierbrouwer Bitburger 10.000 liter bier of meer aan de club die Bayern München weet te verslaan. Nu is er in Engeland ook beloning weggelegd.

De club die tegen Chelsea weet te scoren in de Premier League krijgt maar liefst 10.000 pond. Deze beloning schrijft The Sun uit, Chelsea heeft namelijk al zes wedstrijden de nul gehouden. De winnende club mag het geld niet in eigen zak steken, het bedrag moet gedoneerd worden aan een goed doel.

De eerste club die kans maakt op de beloning is Aston Villa, de club van Wilfred Bouma. Mocht een speler van Villa keeper Petr Cech weten te passeren, dan mag deze speler zelf een goed doel uitkiezen.

Oud-Aston Villa speler Dennis Mortimer steunt het initiatief: "Het is een briljant idee. Maar ik zou niet verrast zijn als José Mourinho besluit om zijn spelers te dreigen met een boete van tienduizend pond per persoon als Villa scoort".

Poborsky voor 3 maanden verhuurd

Karel Poborsky, in de Champions League wedstrijd tegen Ajax onlangs nog aanvoerder van Sparta Praag, wordt voor 3 maanden verhuurd aan de Tsjechische tweede klasser Dinamo Ceske Budejovice. Na onenigheid met trainingsstaf werd hij uit het team gezet en met het oog op de WK kwalificatiewedstrijd tegen Nederland leek dit voor hem de beste oplossing.

Afgelopen woensdag leverde de Tsjechische recordinternational zijn aanvoerdersband in. "De aanvoerder moet in het veld het verlengstuk van de trainer zijn. Maar ik ben het niet eens met de manier van werken van de trainer", verklaarde hij zijn besluit. Met deze opmerking was het hek van de dam: de clubleiding haalde Poborsky uit de selectie, waardoor hij zelfs niet meer mee mocht trainen.

Om toch te kunnen trainen en wedstrijden te kunnen spelen, wordt Poborsky dus verhuurd aan de nummer 13 in de Tsjechische tweede divsie. Geheel vreemd is dat niet, want Poborsky zelf is voor een deel eigenaar van die club.

Mobieltje wint strijd tegen kogel

Dat een mobiele telefoon goed is voor meer dan enkel contacten onderhouden en je collega's irriteren met nare ringtones, blijkt wel uit het verhaal van een juwelier in Engeland. Hij ontkwam deze week namelijk aan ernstige verwondingen toen hij werd beschoten door een overvaller; de kogel ketste af op zijn mobieltje. Het gebeuren vond plaats in Horsham in West Sussex.

De juwelier achtervolgde de man op straat nadat hij enkele edelstenen geroofd had in zijn zaak. Plotseling draaide de overvaller zich om en schoot hij twee keer gericht op de juwelier. De eerste kogel miste hem op een haar na, de tweede ketste af op de telefoon in zijn borstzak. De dader is voortvluchtig, er is een onderzoek ingesteld. Hoe het de mobiel vergaan is, is niet bekend.

[A1GP] 3e vrije training Engeland

De derde vrije training op Brands Hatch werd, in tegenstelling tot gistermiddag, op een droge baan gereden. Bijna alle teams konden veel ronden rijden, waarbij Frankrijk als snelste uit de bus kwam.

posteamcoureurtijdaantal ronden
1FrankrijkNicolas Lapierre1:15.42131
2Nieuw ZeelandMatt Halliday1:15.80328
3BraziliëNelson Piquet Jr.1:15.83328
4Verenigde StatenScott Speed1:15.96822
5ZwitserlandNeel Jani1:16.29127
6Zuid AfrikaStephen Simpson1:16.36418
7PortugalAlvaro Parente1:16.53724
8NederlandJos Verstappen1:16.70722
9JapanRyo Fuduka1:16.80930
10Groot BrittaniëRobbie Kerr1:16.86024
11ItaliëEnrico Toccacelo1:16.86021
12AustraliëWill Power1:16.96929
13MexicoSalvador Duran1:17.03824
14MaleisiëAlex Yoong1:17.04525
15TsjechiëJan Charouz1:17.18526
16IerlandMichael Devaney1:17.20633
17CanadaSean McIntosh1:17.51331
18OostenrijkMathias Lauda1:17.62713
19IndonesiëAnanda Mikola1:17.67829
20DuitslandTimo Scheider1:17.69213
21PakistanAdam Khan1:17.80523
22IndiaKarun Chandhok1:18.98412
23LibanonBasil Shaaban1:19.36729
24ChinaQinghua Ma1:20.44128
25RuslandAlexey Vasiliev1:29.78610

Nederlandse Turk vermoord in Alanya

Saban GürkanIn de Turkse badplaats Alanya is deze week een Nederlandse toerist van Turkse komaf uit Haarlem doodgeschoten. Twee kennissen van hem uit Haarlem werden zwaar in elkaar getrapt.

Het slachtoffer, Saban Gürkan (35), vierde samen met Michel Glebbeeken (31) en diens vader Ton (54) een weekje vakantie. In openluchtdiscotheek Anatolia Express begonnen een paar Turken het drietal te sarren. Toen Gürkan daar wat van zei werd hij twee keer door het hart geschoten. Daarna werden Michel en zijn vader door minimaal twintig andere discobezoekers te grazen genomen. Ton Glebbeeken liep daarbij drie zware hersenbloedingen op en ligt in kritieke toestand op de intensive care van een Turks ziekenhuis. Michel werd van een 10 meter hoge heuvel naar beneden gesmeten en voor dood achter gelaten. Dat is zijn redding geweest, want hij liep niet heel ernstige verwondingen op.

De Turkse politie heeft inmiddels 22 arrestaties verricht. Het onderzoek draait nog op volle toeren. Geen van de verdachten heeft een verklaring afgelegd. Het is daarom onduidelijk of de schutter ook is aangehouden.

De gedode Gürkan laat in Haarlem een vrouw en drie kinderen na. De Turkse voetbalclub Haarlem Yildiz Spor (HYS), waar het slachtoffer fanatiek voetbalde, verkeert in diepe rouw.

Krajicek wint bij rentree

Michaëlla Krajicek heeft na drie maanden blessureleed een succesvolle rentree beleefd. De 16-jarige Nederlandse won in Luxemburg haar openingswedstrijd.

Krajicek versloeg in de eerste kwalificatieronde van het WTA-toernooi eenvoudig Tatjana Poetsjek: 6-3 en 6-1. Het was haar eerste wedstrijd sinds haar partij in de kwartfinales op Rosmalen. Toen moest ze bij een stand van 4-3 in haar confrontatie met Meghan Shaughnessy opgeven met een knieblessure. Door de kwetsuur moest Krajicek onder meer Wimbledon en de US Open laten schieten. Op Wimbledon zou ze samen met haar halfbroer Richard uitkomen in het mixed dubbeltoernooi.

Mogelijk aanslag voorkomen in Manchester

Shelbourne had ons via de nieuws-submit te melden:

Grote paniek op de luchthaven van het Engelse Manchester. Een man met een koffertje in zijn hand brak door de beveiliging en rende de landingsbaan op. Er werd groot alarm geslagen waardoor er tientallen vluchten en duizenden reizigers vertraging opliepen.

De man, met een Aziatisch uiterlijk, bleef het woord 'Allah' roepen en moest met behulp van een tasergun, waar 50.000 Volt op komt te staan, gestopt worden. Hij is gearresteerd onder de antiterrorisme wetgeving van Engeland en ondergaat momenteel een psychiatrisch onderzoek.

Het koffertje is door het Engelse explosieven opruimingsdienst opgeblazen. Er zaten alleen wat kleren, zijn paspoort en wat papieren in.

VVD'er uit Schermer dupeert inwoners

De fractievoorzitter van de lokale VVD uit het Noordhollandse Schermer, Frans Peeters, kan volgens bezorgde inwoners ruim twee miljoen euro aan beleggingsgelden en leningen van dorps-, partijgenoten en plaatselijke ondernemers niet terugbetalen. Peeters, die ook actief was als raadslid in de Schermer, heeft die functie 'om persoonlijke redenen' neergelegd en is ondergedoken. Hij was niet voor commentaar bereikbaar.

In een voorgaande raadsperiode was Peeters wethouder in het dorp. Burgemeester Sander Schelberg heeft een diepgravend onderzoek ingesteld naar die periode, om uit te zoeken of er sprake is van belangenverstrengelingen.

De VVD'er is in het dagelijks leven financieel adviseur. Hij verdiende in de jaren negentig op de beurs kapitalen. Aangetrokken door die hoge winsten leende een groot aantal inwoners en ondernemers van Schermer Peeters veel geld. Door dalende koersen en een geschil met de Belastingdienst, die beslag legde op alle rekeningen van Peeters, kunnen zij waarschijnlijk naar hun centen fluiten.

Baby Spears nu al miljonair

Icoon Showbiz nieuwsSean Preston Spears Federline lijkt hard op weg om Bill Gates als allerrijkste Amerikaan te gaan overtreffen. Het jong is slechts tien dagen oud, en nu al meervoudig miljonair. De ouders van de baby, zangeres Britney Spears en danser Kevin Federline, sloten reeds verschillende lucratieve contracten af voor Sean Preston.

In totaal werd reeds zes miljoen dollar verdiend, waarvan de helft afkomstig is uit de reality-show 'Britney and Kevin: Chaotic'. Met het Britse tijdschrift OK werd een lucratief fotocontract afgesloten, en tevens staan er een aantal exclusieve videos op stapel.

Zwangere Britney Spears
Sean Preston Spears Federline
(in de buik van zijn moeder)


Schleicher wereldkampioene na sprint

Regina Schleicher heeft de wereldtitel wielrennen op de weg bij de vrouwen gewonnen. Ze was na zes rondjes van 21 km door Madrid de snelste in de massasprint.

De koers kende weinig spanning, er waren wel uitvalspogingen, maar niemand kon echt wegkomen. Van Nederlandse kant probeerde Adrie Visser het al in het begin van de koers. In de op één na laatste ronde ging Loes Gunnewijk in de aanval, maar ook zij kon niet weg komen.

Bij de doorkomst voor de laatste ronde was er nog een groep van 74 rensters bij elkaar, het leek uit te gaan draaien op een massasprint in de straten van de Spaanse hoofdstad. Op ongeveer tien kilometer van de streep probeerde de Amerikaanse Nieben om weg te komen, ze reed een aantal kilometer alleen vooruit, maar onder aanvoering van de Duitse vrouwen kwam het peloton weer terug.

Kort na de hergroepering pakte Suzanne de Goede uit met een demarrage, maar ook deze poging strandde in het niets. Het draaide uit op een massasprint, met de Duitse vrouwen die het initiatief hadden na de laatste bocht. Hun troef, Regina Schleicher, maakte het vrij makkelijk af voor de Britse Cooke en de Australische Wood. Chantal Beltman was de beste Nederlandse op de vijfde plaats, Melchers-Van Poppel eindigde op de dertiende plaats.

Man gedood bij schietpartij in Den Haag

Icoon Binnenlands nieuwsEen 46-jarige Hagenees is gisteravond bij een schietpartij om het leven gekomen. De schietpartij vond rond 22.00 uur plaats op de kruising van de Van de Vennestraat en de Snijdersstraat in Den Haag.

Het onderzoek naar het hoe en waarom van de schietpartij is nog in volle gang, maar het ontbreken van getuigen is een heikel punt. Vlakbij de plek waar de man werd doodgeschoten bevindt zich een café. Een aantal cafébezoekers hebben wel een vuurwapen horen afgaan, maar het is volgens de politie nog niet duidelijk of ze 'voldoende' hebben gezien om gebruikt te kunnen worden als getuige.

Ophef om seksvideo Turkse Paris Hilton

Icoon Showbiz nieuws In Turkije is grote commotie ontstaan over een seksvideo van de daar beroemde actrice Gamze Özcelik. De tape van de populaire dame circuleert al over het internet. In de media wordt al gesproken over de Turkse versie van de Paris Hilton video.

Het bestaan van het filmpje werd in eerste instantie door Özcelik ontkend. Kort erna beweerde ze ten tijde van de opnames bewusteloos te zijn geweest. Ze zou toen zijn verkracht door haar ex-vriend.

De seksaffaire beheerst het Turkse nieuws. De problematiek rondom de toetreding van Turkije tot de Europese Unie wordt hierbij overschaduwd door de nieuwste ontwikkelingen rondom Özcelik. In Turkije betekent een seksschandaal een smet op de carrière van iedere vrouwelijke bekendheid.

Özcelik heeft reeds haar ex-vriend aangeklaagd voor verkrachting. Hij ontkent dat, en beweert dat de twee al uit elkaar waren toen de seksvideo werd opgenomen.


Gamze Özcelik

Modder dames

Al surfend over het internet kom je toch altijd de meest vreemde sites tegen. In deze categorie van onzinnige sites vandaag deze modder-site. Het is me volstrekt onduidelijk wat hiet nu precies de lol van is maar het valt denkelijk in het rijtje van dit blogje.

Er zijn dus allemaal plaatjes te vinden van vrouwen die met hun auto in de modder komen vast te zitten en eventueel daarin gaan liggen stoeien met hun bijrijdster.

Filmpjes zijn er trouwens ook te zien zoals bijvoorbeeld deze.

Goed, jullie moeten zelf maar even kijken en dan hoor ik natuurlijk graag de meningen in de reacties.

Perfect Dark Zero launch groot en vertraagd

Microsoft heeft in een exclusieve conferentie voor gamewinkel personeel verteld wat hun strategie voor de Xbox 360 is. Keynote van de presentatie was: "Perfect Dark Zero wordt voor de Xbox 360 wat Halo voor de Xbox was".

Voor de game zal al op 4 oktober een gigantische campagne gestart worden die vergelijkbaar is met die van Halo 2 van vorig jaar. Op de launchdag zullen 100.000 special editions verscheept worden, compleet met tinnen doosje en bonus disc.

In een ander interview met IGN liet Microsoft weten dat de game een online co-op mode zal bevatten en vele nieuwe wapens die je als speler ook zal kunnen dual wielden en voor melee attacks kan gebruiken.

Als laatste werd bekend dat Perfect Dark Zero waarschijnlijk niet op de launchdag van de Xbox 360 zal schitteren. We kunnen de game volgens IGN ongeveer tussen de launch van de Xbox 360 en Kerst verwachten.

Jochem van Gelder langer bij de NCRV

Jochem van GelderWillem Wever en Praatjesmakers, bekende programma's die Jochem van Gelder presenteerde. En daar komen nog programma's bij want hij heeft zijn contract met de NCRV verlengd tot halverwege 2008. "Tussen de NCRV en mij is sprake van groot vertrouwen. Ik ben er dan ook trots op dat de NCRV mij in deze spannende tijd, waarin het amusement bij de Publieke Omroep zo onder druk staat, de kans geeft prachtige programma's te blijven maken als Praatjesmakers en De zingende zaak."

Van Gelder werkt sinds 1989 bij de NCRV. Hij begon als presentator bij de Disney Club en kreeg grote landelijke bekendheid met het programma Willem Wever. Hij is nu iedere vrijdagavond te zien op Nederland 1 met Praatjesmakers. Er komt ook een nieuwe programma. Hij presenteert vanaf 9 december samen met Gregor Bak het nieuwe tv-programma De zingende zaak.

Orkaan Rita afgezwakt aan land

Sterke_Yerke had ons via de nieuws-submit te melden:

New Orleans heeft last van RitaDe orkaan Rita heeft de Amerikaanse zuidkust bereikt en drijft nu de staten Texas en Louisiana binnen. Dat is eerder dan was verwacht. De orkaan bereikte afgelopen week even de hoogste categorie 5 in sterkte, maar is nu nog een categorie 3. Er worden windsnelheden van 200 kilometer per uur gemeten.

Het door de orkaan Katrina getroffen New Orleans heeft ook last van Rita (zie foto). Sinds gisteren regent het er erg hard, waardoor een deel van de stad opnieuw blank staat.

De Nederlandse zoekmachines Zoeken.nl en Vinden.nl hebben last van de storm. Beide sites worden gehost bij Rackspace Managed Hosting in San Antonio Texas, het gebied waar de orkaan zal passeren. Het bedrijf heeft een noodplan klaarliggen mocht er zich een ramp voordoen. De activiteiten worden dan tijdig overgezet naar de zusterlocatie in Groot-Brittannië. De verschillende datacentra staan allen landinwaarts wat de kans op schade verkleint. Ook servers van andere klanten, zoals Bluetooth en Motorola, lopen gevaar om schade op te lopen.

Rosberg op lijstje Williams

Nico Rosberg staat bij Williams op het lijstje van kandidaten om volgend jaar voor het team te rijden. Technisch directeur Sam Michael noemt het echter onwaarschijnlijk dat de jonge Rosberg al dit jaar voor het team zal rijden.

Met het vertrek van Nick Heidfeld en het niet komen van Jenson Button, is Williams nog één van de weinige teams dat echt op zoek is naar een coureur voor volgend seizoen. Hoewel vele namen worden genoemd, is Nico Rosberg de enige naam die het team wil bevestigen. De testcoureur van Williams, die daarnaast momenteel aan de leiding staat van het GP2-kampioenschap, werd door de pers ook al in verband gebracht met het rijden van één van de laatste races in dit Formule 1-seizoen.

Sam Michael verwacht niet dat dat zal gebeuren: "Of hij mag racen in de laatste twee races is een beslissing van Frank Williams, die hij op voor iedere race kan maken. Ik denk echter dat het onwaarschijnlijk is, maar er is wel een kleine kans. Hij (Rosberg, red.) heeft in de GP2 laten zien wat hij kan en ook in een Formule 1-auto kwam hij goed uit de voeten."

Oranje -17 naar kwartfinales

Het Nederlands elftal voor spelers tot 17 jaar heeft op het WK voetbal de kwartfinales behaald. Oranje won de laatste poulewedstrijd met 2-0 van Gambia.

Om de kwartfinales te bereiken moest Nederland met minstens twee doelpunten verschil winnen van Gambia en moest Brazilië Qatar met minstens drie doelpunten verschil verslaan. Door de eigen 2-0 overwinning en de 6-0 overwinning van Brazilië werden de kwartfinales bereikt. Dat ging echter niet zonder slag of stoot.

Dankzij doelpunten van John Goossens (Ajax) en aanvoerder Dirk Marcellis (PSV) stond het Nederlands elftal na 72 minuten eindelijk op de gewenste 2-0 voorsprong. Echter negen minuten voor tijd leek het alsnog mis te gaan. Scheidsrechter Larrionda gaf Gambia een strafschop, maar Momodou Ceesay schoot van elf meter mis. Opluchting voor het Nederlands elftal. Helemaal toen bleek dat Brazilië ook zijn plicht had gedaan en Oranje daardoor doorgaat naar de kwartfinales.

In de kwartfinales komt Nederland de Verenigde Staten tegen. Dit duel wordt maandagavond om 23.00 uur Nederlandse tijd gespeeld. Bondscoach Kaiser keek al direct vooruit en verwacht een moeilijke wedstrijd: "Individueel zijn ze niet spectaculair, maar doordat ze compact spelen is het heel moeilijk tegen ze."

Man koopt spinazie in plaats van wiet

FdBeer vertaalde en submitte het volgende bericht:

Bij een Oostenrijkse drugsdealer is donderdag vier kilo spinazie aangetroffen. De 23-jarige man had de groente in Nederland gekocht en dacht dat het om marihuana ging.

Tijdens een politiecontrole in het Duitse Altdorf vonden agenten in de auto van de man naast echte wiet ook vier met plakband omwikkelde pakjes die elk één kilo wogen. De man gaf aan de pakjes in Nederland gekocht te hebben, om ze in Oostenrijk met winst door te kunnen verkopen.

Onderzoek wees echter uit dat het hier niet om marihuana, maar om spinazie ging.

Politiewagen betrokken bij ongeluk op N50

Een politiewagen met twee agenten is in de nacht van vrijdag op zaterdag betrokken geraakt bij een ongeval op de N50/A50 ter hoogte van Nistelrode. Bij het ongeval raakten zeven mensen gewond, van wie twee ernstig. De dienstauto botste frontaal op een tegenligger. Hoe het ongeval gebeurde is nog onduidelijk.

De twee agenten behoren tot de lichtgewonden. Zij werken bij het korps Brabant-Noord en waren onderweg om hulp te bieden aan hun collega's uit Eindhoven. De N50 is in beide richtingen afgesloten. Verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Prijs der zotheid

Na alle kritiek van de afgelopen weken, was er gisteren weer eens een hoogtepuntje voor minister Veerman. Onze subsidieboer won gisteren namelijk de V-Day Prijs der Zotheid 2005. Volgens de Nederlandse Vegetariërsbond (NVB) is Veerman "een minister van en voor de boeren met geen enkel oog voor dierenwelzijn". Ja, dat was natuurlijk al duidelijk voor de dierenliefhebber.

Albert Heijn werd trouwens tweede in de verkiezing, vanwege het jarenlang verkopen van vegetarisch broodbeleg dat eigenlijk niet vegetarisch was.

Er waren echter ook positive prijzen. zo werd de Prijs der Zintuigen gewonnen door de campagne 'Eet geen dierenleed'. Niet onlogisch met foto's als deze, met Katja Schuurman en Georgina Verbaan.

Voor de mensen die willen volharden in het eten van vlees, hier nog een lekker receptje om het af te leren..

Benfica boekt opnieuw zege

Ronald Koeman krijgt Benfica langzaam maar zeker op de rails. De Portugese landskampioen kan weer naar boven kijken nadat gisteren Penafiel met 1-3 werd verslagen.

Benfica begon overtuigend aan het uitduel door al na twaalf minuten een 0-2 voorsprong te nemen. Eerst scoorde Nuno Gomes na een scrimmage, waarna Simão even later de marge naar twee tilde. Negen minuten voor tijd deed Penafiel via Marco Ferreira nog iets terug, maar Nuno Gomes had het laatste woord. De international gooide op magnifieke wijze de wedstrijd op slot door de bal vanuit een onmogelijke hoek in het doel te volleren. Gomes was afgelopen week ook al drie keer trefzeker.

Door de zege heeft Benfica nu zeven punten uit vijf duels en staat daarmee als zevende genoteerd. De tweevoudig Europa Cup winnaar begon dramatisch aan het seizoen, maar heeft nu al drie wedstrijden achter elkaar gewonnen. Dinsdag wacht het duel met Manchester United in de Champions League.

DVD: The Matrix Reloaded & The Matrix Revolution

Een beetje verbaasd kijk ik naar de twee dvd's die voor me liggen. Een nieuwe release van twee overbekende films: The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions. Nieuwsgierig pak ik ze op en ik bekijk de covers eens goed. Zijn het Special Editions met nieuwe beelden misschien? Een nieuwe reden voor fans om naar de winkel te vliegen? Nou, nee. In alle wijsheid heeft Warner Home Video besloten om beide films die al lang als een 2-disc edition worden uitgegeven nu ook in een 1-disc versie te leveren...


Halve finales Davis Cup in balans

De halve finales van de Davis Cup zijn na één dag in evenwicht. Zowel in Bratislava bij Slowakije – Argentinië als in Split bij Kroatië – Rusland is de tussenstand 1-1.

Argentinië mag zijn handen dichtknijpen met die score, want alles wees erop dat het met een 2-0 achterstand de zaterdag zou ingaan. Karol Beck had in de eerste partij geen kind aan Guillermo Coria (7-5, 6-4 en 6-4) en in de tweede wedstrijd keek Nalbandian bijna tegen een 0-2 achterstand aan tegen Dominik Hrbaty. De Argentijn werkte op 5-5 in het tweede bedrijf twee breakpoints weg, alvorens zelf wel toe te staan op de service van Hrbaty. Uiteindelijk stoomde Nalbandian door en haalde met 3-6, 7-5, 7-5 en 6-3 het eerste punt binnen voor zijn land.

Vandaag komt Nalbandian alweer in actie. Aan de zijde van Mariano Puerta dubbelt hij tegen het duo Michal Mertinak/Karol Beck. Nalbandian is al negen Davis Cup wedstrijden achtereen ongeslagen. Alleen in zijn eerste duel tegen Marat Safin in 2002 dolf hij het onderspit.

Ook in Split is de stand in balans. Mario Ancic was niet opgewassen tegen Nikolai Davydenko, maar Ivan Ljubicic trok de stand gelijk door Mikhail Youzhny te verslaan. Ljubicic maakte pas in de vijfde set het verschil. De cruciale fase lag in de vijfde game van die set. Met enkele fantastische punten werd het publiek in vervoering gebracht. Vandaag spelen Ljubicic en Ancic de dubbelpartij tegen Tursunov/Youzhny.


Slowakije – Argentinië 1-1
K. Beck – G. Coria 7-5, 6-4, 6-4
D. Hrbaty – D. Nalbandian 6-3, 5-7, 5-7, 3-6
K. Beck/M. Mertinak – D. Nalbandian/M. Puerta
D. Hrbaty – G. Coria
K. Beck – D. Nalbandian


Kroatië – Rusland 1-1
M. Ancic – N. Davydenko 5-7, 4-6, 7-5, 4-6
I. Ljubicic – M. Youzhny 3-6, 6-3, 6-4, 4-6, 6-4
M. Ancic/I. Ljubicic – D. Tursunov/M. Youzhny
I. Ljubicic – N. Davydenko
M. Ancic – M. Youzhny


Standen Promotie- degradatiewedstrijden:

Winnaars komen in 2006 uit in de A-groep

Oostenrijk – Ecuador 1-1
Canada – Wit-Rusland 1-1
Chili – Pakistan 2-0
Tsjechië – Duitsland 1-1
Italië – Spanje 1-1
India – Zweden 0-1
Zwitserland – Groot-Brittannië 2-0
België – Verenigde Staten 1-1

Een avondje beker

Neem nu afgelopen woensdag, toen mijn favoriete club ASWH het thuis mocht opnemen in de tweede ronde tegen FC Utrecht. Amateurs, wel de landskampioen, tegen een eredivisieclub. Dat zijn de affiches die aanslaan, zeker bij hen die de amateurclub steunen. Vanaf het moment dat HSC '21-speler Dennis van Dijk via het lot ASWH aan Utrecht koppelde, begon het hier al te leven. De voorbereidingen begonnen, via het eigen forum blikten we vooruit en ook de krant kwam deze week met artikelen. Dat FC Utrecht de boel serieus nam, bleek ook wel uit het feit dat John van Loen kwam scouten en met kladblok en al op de tribune plaatsnam bij een competitieduel met Deltasport. Dat de Utrecht-aanhang op diverse forums al over een tweede 0-10 en een makkie sprak, mocht de pret niet drukken.

Boek: Claire Singer - Dagboek van een baby'tje

Wat maakt een mens in wording zoal mee vóórdat hij geboren wordt...? De titel van dit boek zegt het al: we krijgen het uit de eerste hand te horen.

Een kleine disclaimer is bij deze review op zijn plaats. Ik behoor namelijk in de verste verte niet tot de doelgroep van dit werkje. Een gewenst kinderloze vrouw die een boekje over een baby in de buik reviewt, wat moet dat worden? Let's see...

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.