FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 9 september 2005

Dierenleed

Het volgende had thizjackal via de submit te melden:

Hey,

Ik vond vandaag op internet filmpjes waarin je kan zien wat dieren wel niet allemaal wordt aangedaan. Ik moest er bijna van huilen zo erg is het. Aangezien niet iedereen op die site kan komen heb ik twee mms linkjes:

Link nummer 1.
Link nummer 2.

Wat zijn sommige mensen toch ziek in hun hoofd. Onschuldige dieren zoveel pijn doen en ze kunnen ook nog niets terug doen. Deze mensen zouden allen stuk voor stuk op dezelfe manier moeten behandelen als zij de dieren behandelen. Eens benieuwd of ze het dan ook nog zouden doen...

Bevat dus zeer schokkende beelden!!

Uitslag RKC Waalwijk - Roda JC

Na een kleine twee weken zonder voetbal in de eredivisie, werd er vanavond eindelijk weer gespeeld. RKC Waalwijk won voor de vierde keer (2-0) op rij, ditmaal van Roda JC.

RKC Waalwijk - Roda JC
27' Hoogendorp 1-0
74' Martens 2-0

Scheidsrechter: Luinge.
Geel: Martens (RKC Waawlijk), Filipovic (Roda JC).

Opstellingen:

RKC Waalwijk: v.Dijk, Keller, Teixeira, v.Haaren, v.Diemen, Zuiverloon, Martens, Molhoek (Jansen/79'), De Ceulaer (v.Dijk/60'), vd.Haar, Hoogendorp.

Roda JC: Kujovic, Filipovic (Lachambre/46'), Voight, Kah (Bodnar/68'), Senden, v.Dessel (Oper/52'), Bödör, v.Dijk, Cissé, Sérgio, Sonko.

Darts: Michels sneuvelt in Utrecht

Aan de zegetocht van Mareno Michels op de Bavaria World Darts Trophy is een einde gekomen. De pas 20-jarige Nederlander verloor in de kwartfinales van Mervyn King: 2-5.

Michels haalde aan het begin van het duel een uitstekend niveau en haakte tot 2-2 aan bij het niveau van zijn illustere tegenstander. Deze score had nog mooier kunnen uitvallen als Michels iets scherper was geweest op zijn dubbels. Na de pauze haalde King een fenomenaal niveau en stond geen set meer af. The King won in mei nog de Tempus International Darts League.

Michels was de laatste overgebleven Nederlander in het Grand Slam toernooi. De andere zes landgenoten werden al in een vroeg stadium uitgeschakeld. Dat gold zelfs voor Raymond van Barneveld, die met 3-0 kansloos was tegen Martin Atkins. Ook enkele andere Nederlandse protagonisten als Stompé en Van der Voort maakten geen indruk. Naast King plaatsten eerder al Mike Veitch en Gary Robson zich voor de laatste vier. Vanavond strijden Darryl Fitton en Martin Adams om het laatste ticket.

Pierce in drie sets naar finale US Open

De Française Mary Pierce heeft de finale van de US Open bereikt. Ze versloeg in de halve finale de verliezend finaliste van vorig jaar, Elena Dementieva, met 3-6 6-2 6-2.

De als zesde geplaatste Dementieva begon erg sterk met meteen een break. Op 5-3 voor de Russische verloor Pierce nog een keer haar service, waardoor Dementieva de eerste set won met 6-3. Na de set liet Pierce zich lang behandelen aan een blessure aan haar rug en bovenbeen.

Daardoor was het verrassend dat ze in de derde game de service van Dementieva doorbrak en dit later in de set nog een keer deed. Met 6-2 trok ze de partij weer in evenwicht. Ook in de beslissende set brak de als twaalfde geplaatste Pierce in de derde game de service van Dementieva. Hetzelfde deed ze twee games later, waardoor ze op 5-1 stond en één game verwijderd was van de finale. Even leek Dementieva op 5-2 nog terug te kunnen breken, maar Pierce bleef sterk spelen en gaf het niet meer uit handen. Ze bereikte voor het eerste de finale van de US Open. Ze speelt daarin tegen de winnares van de partij tussen Kim Clijsters en Maria Sharapova die later vanavond wordt gespeeld.

Zes Nederlandse arbiters in Europa

In de eerste ronde van de Champions League, dat volgende week dinsdag van start gaat, komen twee Nederlandse scheidsrechters in actie. In de UEFA Cup fluiten vier scheidsrechters.

René Temmink en Jan Wegereef zijn door de UEFA aangewezen om enkele wedstrijden in de groepsfase te leiden. Naast deze twee arbiters fluiten Ruud Bossen, Dick van Egmond, Pieter Vink en Eric Braamhaar in de UEFA Cup. Er zijn ook nog vijftien Nederlanders aangewezen als assistent-scheidsrechter of vierde official.

Paap verdient contract bij RBC

Frits Paap, waar onlangs een portret over werd geschreven, heeft een contract voor één jaar getekend bij RBC Roosendaal.

De achttienjarige Paap brak dit seizoen door bij de Brabantse club. Door blessures van enkele medespelers kreeg Paap een kans in de basis. Deze verzilverde hij en de club beloont de middenvelder nu met een contract voor één jaar met een optie voor nog twee seizoenen.

Huizinga wint brons op WK

Mark Huizinga heeft eindelijk een medaille op een wereldkampioenschap behaald. De judoka won in Caïro de bronzen plak.

Blij met zijn derde plaats was Huizinga niet. De veelvoudig Europees kampioen en Olympisch kampioen van 2000 voelde zich 'genaaid' in de halve finale. "Dat ik de finale niet heb gehaald zit me toch een beetje dwars". In de halve finale kreeg Huizinga een straf die die volgens hem zijn tegenstander verdiende. "Daardoor werd ik gedwongen risico's te nemen. Uiteindelijk kreeg ik daardoor een ippon tegen, maar in principe heb ik op een onterechte straf verloren".

Huizinga vindt het jammer dat hij nooit goud heeft gewonnen op een WK. "Dan was mijn erelijst echt compleet geweest. Maar eigenlijk is die dat nu ook wel. Op vijf WK's had ik naast de medailles gegrepen en dat verhaal kwam natuurlijk om de twee jaar weer boven. Daar ben ik nu van af."

Duitse brouwerij maakt sterkste bier ter wereld

bastiaanuhl had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws In Duitsland heeft een brouwmeester naar eigen zeggen het sterkste bier ter wereld gemaakt. Voor het biertje met een alcoholpercentage van 25,4 procent was een speciale gistingsmethode van twaalf weken nodig. "Iedereen die het heeft geproefd is enthousiast. Het smaakt als een mengsel van bier en sherry", aldus brouwer Harald Schneider.

Het alcoholpercentage is overigens niet extreem veel hoger dan dat van de vorige recordhouder. 'Samuel Adam Utopias', van Amerikaanse hand, was tot nu toe het sterkste bier ter wereld met 25 procent. Schneider verwacht ook niet dat hij het record lang in handen kan houden, omdat de Amerikanen 'nog wel iets achter de hand' zouden hebben.

Van het biertje, dat in een borrelglaasje wordt geserveerd, moet je overigens niet te veel drinken. Bij drie glazen ligt wel ongeveer de grens volgens Schneider. "Je kunt maar een glas of twee-drie drinken, anders val je als een dooie mus van het dak."

Verhoogde alertheid trein- en metrostations

fversteegen, edezwaan en Florint hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Het niveau van het zogenaamde alertheidsysteem, waarmee de overheid sectoren kan waarschuwen voor een terroristische dreiging, is vandaag verhoogd voor het openbaar vervoer. Voor trein- en metrostations zou er nu sprake zijn van een 'lichte dreiging', het laagste niveau naast het normale basisniveau van 'geen dreiging'. Het niveau 'lichte dreiging' gold tot nu toe in Nederland alleen voor Schiphol.

Volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) is er geen concrete dreiging, maar zijn er wel voldoende signalen uit verschillende bronnen om de alertheid te verhogen. Volgens premier Balkenende is er geen reden tot paniek, en gaat het slechts om voorzorgsmaatregelen. "We kunnen niet waakzaam genoeg zijn", aldus de premier.

De meeste extra maatregelen zijn overigens niet of nauwelijks waarneembaar voor de reizigers. Wel zichtbaar zijn zaken als extra cameratoezicht, extra beveiligingspersoneel en extra controles op de stations. Ook worden er op sommige stations extra berichten omgeroepen om reizigers te vragen geen bagage onbeheerd achter te laten.

Bosch en Elmont wereldkampioen judo

Edith Bosch en Guillaume Elmont zijn in Caïro wereldkampioen judo geworden. Bosch won in de klasse tot 70 kilogram van de Française Gévrise Emane. Guillaume Elmont won in de klasse tot 81 kilo van de Algerijn Benamadi.

De tweevoudig Europees kampioene Bosch versloeg in de finale Gévrise Emane met een yuko. Het was de eerste gouden medaille bij de vrouwen sinds tien jaar. In 1995 kreeg Monique van der Lee het goud omgehangen.

Edith Bosch maakte in de Egyptische hoofdstad haar favorietenrol meer dan waar. Haar grootste concurrente, de Japanse Olympisch kampioene Masae Ueno, verloor al in de eerste ronde. In de finale versloeg Bosch Gévrise Emane met een yuko. Twee jaar geleden won Bosch nog brons op het WK in Osaka. Op de Olympische Spelen van 2004 in Athene won Bosch zilver nadat zij in de finale verloor van Masae Ueno.

Guillaume Elmont won in zijn finale op ippon van Benamadi. Het is voor Elmont zijn eerste succes op een internationaal kampioenschap. Elmont is de derde Nederlander in de historie die wereldkampioen wordt. Eerder werden dat Anton Geesink en Wim Ruska.

Broers Bryan winnen dubbeltitel

De titel in het herendubbel op de US Open is een prooi voor de gebroeders Bryan. De Amerikaanse tweeling nam de maat van het koppel Björkman/Mirnyi: 6-1, 6-4.

Bob en Mike Bryan halen zo eindelijk hun tweede Grand Slam titel binnen. Dit jaar verloor het duo al de finales van de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon. In Parijs werd nog verloren van Björkman en Mirnyi, maar vandaag kwam de tweeling niet in de problemen. ”We speelden vandaag de perfecte wedstrijd. We hebben zo vaak van hen verloren en dan nota bene een keer winnen in de finale van een Grand Slam in eigen land is prachtig,” reageerde Mike Bryan na afloop. Het dubbeltoernooi werd op de US Open bij wijze van experiment in een best of three sets afgewerkt.

Michelin wil zich opofferen

Michelin heeft aangegeven zich vrijwillig uit de F1 te willen terugtrekken als de plannen voor een bandenmonopolie doorgaan.

De FIA is van plan om vanaf 2008 nog maar één merk banden toe te laten in de Formule 1. Pierre Dupasquier van Michelin heeft aangegeven zich vrijwillig te willen terugtrekken als deze plannen doorgaan. Dupasquier verklaarde zelfs om al eind 2006 te stoppen als leverancier.

Michelin ziet het niet zitten dat ze de FIA geld moet gaan betalen om banden te mogen leveren. Het Franse merk zal daarom niet meedoen aan een eventuele procedure waarin per opbod de leverancier uiteindelijk bepaalt wordt, en zal zich voortijdig terugtrekken. Wel heeft Michelin verklaard bij te willen springen als er problemen mochten ontstaan met de levering van bepaalde teams, zodat de sport gewoon door kan gaan.

Cocu vecht rode kaart aan

Phillip Cocu gaat zijn rode kaart, die hij in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Andorra kreeg (4-0), aanvechten.

"De scheidsrechter had geel kunnen trekken. Meer was echt niet gepast", aldus de international in het Algemeen Dagblad. De middenvelder van Oranje werd woensdagavond uit het veld gestuurd na een opzettelijke schouderduw.

"Ik wilde even laten merken dat er grenzen zijn in het behandelen van onze spelers. Als je toch ziet wat voor een doodschop Van der Vaart een paar tellen daarvoor kreeg, daar stond ik een meter vandaan. En daarvoor waren er ook al dingen gebeurd".

Cocu hangt een straf boven het hoofd van mogelijk een of meerdere wedstrijden schorsing. Als de speler van PSV meer dan een duel word geschorst dan zal hij de hulp inroepen van de KNVB. "Ik wil in elk geval geen poulewedstrijd hoeven missen op het WK."

[Update] Chromehounds screens

De Japanse developer FROM Software komt met een nieuwe mechshooter titel en ditmaal voor de Xbox 360. Het vorige spel van FROM Software was Armored Core voor de PSP. Chromehounds zoals het spel heet is een squad-based mech shooter waarmee met twaalf man op Xbox Live gespeeld kan worden.

"From Software are world leaders in delivering truly epic games with superb graphics and I think that Chromehounds could well be their finest game to date", commented Matt Woodley, Creative Director, SEGA Europe and SEGA of America. "The scale of the world and the action within is breathtaking - I recommend playing it with the volume turned to 11 and the phone off the hook."






Met dank aan kut_klo0n nog een aantal screens:







Column: Armstrong's motivatie

We kennen Lance Armstrong allemaal wel, zo niet dan ben je zeer waarschijnlijk pas geleden onder een grote rots uitgekropen. De eigenwijze Texaan die de laatste zeven jaar de Tour de France heeft gedomineerd. Nu is er weer sprake van dat hij na zijn vertrek uit het peloton dit jaar, volgend jaar toch weer terugkomt om een grote ronde te gaan rijden. Misschien wel om voor zijn achtste Tour overwinning te gaan. Wat zorgt er nou voor dat iemand besluit om zich weer af te gaan beulen, in plaats van fijn met Sheryl in Texas op een paardje over de weilanden te gaan hobbelen?

Afgelopen week werd het nieuws bekend dat de renner dacht aan een comeback. Dit kwam naar buiten nadat een tijdje daarvoor een artikel in de Franse krant l'Equipe stond waarin Armstrong (zoals gewoonlijk) werd gelinkt aan het gebruik van doping, EPO in dit geval. De renner zou in 1999 positief zijn eerste Tour hebben gewonnen.

In hoeverre dat we dit serieus moeten nemen is natuurlijk de vraag. De Fransen zijn al jarenlang bezig om Armstrong te beschuldigen van dopinggebruik. Het is ook erg opvallend dat iemand vanuit een uitzichtloze situatie, de behandeling van teelbalkanker, toch nog terug kan komen en zo kan gaan winnen. Het blijft altijd moeilijk in te schatten wie er nu gelijk heeft de (toch wel verbazend goed) rijdende coureur, of de mensen die deze renner beschuldigen van het gebruik van doping om tot zijn prestaties te komen.

Het aparte is dat het bericht van zijn terugkomst, en het artikel daarbij, veel zeggen over de motivatie van de Amerikaan. Grote sporters zetten grote prestaties neer wanneer ze nog rekeningen te vereffenen hebben. Armstrong schijnt zelfs gezegd te hebben dat hij wel terug wil komen om gewoon de Fransen nog even te pesten.

Maar ook andere sporters hebben een dergelijke drang. Michael Jordan maakte ook een aantal keren een comeback, vaak was dat naast de drang om te spelen ook omdat hij volgens anderen nog wat zaakjes te regelen had op het veld. Er waren spelers die het aan de stok hadden met His Royal Airness en dat liet hij je dan ook goed weten (en voelen) tijdens een wedstrijd. Toch hoeft die motivatie niet altijd negatief te zijn, maar het kan ook gewoon een ultieme drang tot presteren zijn.

Kijk naar een Michael Schumacher, de Duitser heeft zo'n beetje alles gewonnen wat er te winnen valt. Toch blijft hij doorgaan omdat hij nog niet alle records op zijn naam heeft staan denken velen. Een normaal persoon zou zich misschien al jaren dood hebben verveeld achter het stuur van het steigerende paard, maar Schumacher gaat vrolijk door.

Dus wie weet komt Armstrong wel terug en gaat hij de Fransen laten zien who's boss. De man is er fanatiek genoeg voor en als hij maar voor de kerst begint met trainen dan weet hij in ieder geval zeker dat hij nog steeds een voorsprong op Der Jan heeft.

Zwangere Tanja dreigt uit Big Brother te stappen

Big Brother TanjaDe zwangere deelneemster Tanja dreigt Big Brother vrijwillig te verlaten. De 27-jarige Groningse is zwaar teleurgesteld dat BB-presentator Ruud de Wild in de wekelijkse live-uitzending gisteren wereldkundig maakte dat ze een meisje verwacht. Kort daarvoor had ze nog laten weten tot de geboorte in het ongewisse te willen blijven.

Uit angst het nieuws van schreeuwende fans buiten de omheining van het huis te moeten horen liet Tanja zich na de live-uitzending in de dagboekkamer alsnog inlichten. In een telefoongesprek mocht haar moeder haar vertellen dat het ongeboren kind een meisje is. "Als ik mijn moeder niet had gesproken had ik mijn koffers gepakt. Ik ben er niet blij om, echt niet", zo reageerde Tanja naar de andere bewoners van het Big Brotherhuis over de bekendmaking. "Het is niet meer leuk. Ik weet nu wat het is. De spanning en de leukigheid is er af."

Vandaag lijkt ze alsnog vastbesloten het beroemde tv-huis te verlaten. De moeder van Tanja zou inmiddels van Groningen naar Aalsmeer onderweg zijn om haar dochter op te halen. Of er door het productieteam nog een poging zal worden ondernomen de kandidate in het huis te houden is niet bekend. De geboorte van een baby in de realitysoap zou ongetwijfeld wereldwijde publiciteit opleveren voor producent Endemol.

De zwangere kandidate werd kort voor de start van de vijfde Nederlandse editie met veel bombarie aangekondigd. Tanja zou de eerste deelneemster worden die in het Big Brotherhuis zou gaan bevallen. De aankondiging leidde zelfs tot verontruste reacties vanuit de politiek. Onlangs stelde de Arbeidsinspectie beperkingen aan het filmen van de pasgeboren baby.

-
Lees het laatste Big Brother-nieuws het eerst op de BB-blog van FOK!!!

Man schijt stront

Soms neemt een mens zijn krant uit de bus, stuurt zijn browser naar een willekeurige nieuwssite, stemt hij af op het journaal, of god-behoede-ons naar hetgeen wat daarvoor moet doorgaan op Talpa. En meteen krijg je de méést nieuwswaardige items onder het mom van 'serieuze journalistiek' onder je ogen.
Viel er een kat uit de boom links voor de kerk in een boerendorpje in Roemenië, reed er een landbouwer uit Polen met zijn tractor in een gracht of wordt een vrouw in Leerdam omver gelopen door een stelletje koeien, we vernemen er alles over tot in de subliemste details, het blijkt tegenwoordig allemaal "groot nieuws" te zijn.

KPN verhoogt opnieuw snelheden ADSL

vw_caddy en alien8ed hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De grootste aanbieder van ADSL, KPN, gaat weer de snelheid van ADSL verhogen. Eerder dit jaar werd de snelheid ook al verhoogd.

Alle ADSL-pakketen krijgen haast een verdubbeling van de downloadsnelheid, de uploadsnelheid wordt niet verhoogd. De laatste jaren is er een ware strijd aan de gang op de ADSL-markt, waar snelheid belangrijker lijkt dan de prijs. De KPN Lite-gebruikers zijn er het meest op vooruit gegaan: in vijf jaar tijd is hun snelheid met maarliefst 1072% verhoogd. De snelheidsverhoging zal nog dit jaar worden ingevoerd.

De snelheden zijn:

PakketOud (down/up)Nieuw (down/up)
Slim288 kb / 128 kb375 kb / 128 kb
Go800 kb / 256 kb1500 kb / 256 kb
Lite1600 kb / 512 kb3000 kb / 512 kb
Basic3200 kb / 768 kb6000kb / 768 kb
Extra8000 kb / 1024 kb12000 kb / 1024 kb

Sanchez behaalt eerste profzege

Samuel Sanchez heeft de 13e etappe over 190 kilometer van de Vuelta gewonnen. Hij won de sprint van een kopgroepje dankzij Ardila, die te vroeg juichte.

De etappe begon zonder Niels Scheuneman en José Azevedo, zij hadden teveel last van een valpartij gisteren. Manuel Beltran gaf tijdens de etappe op.Tom Boonen had van tevoren aangegeven na de etappe van vandaag af te stappen om zich verder te richten op het WK. Zijn landgenoot, Tom Steels, was betrokken bij een valpartij aan het begin van de etappe en moest opgeven.

Na 45 kilometer was er een kopgroep van 32 renners, met onder andere Petacchi, Zaballa, Ardila en Latasa. Die laatste drie gingen er op de Puerto de los Tornos in de aanval. Vanuit het peloton kwam er een tegenaanval van Pereiro, aanvankelijk was Simoni daar ook bij. Het verschil tussen de drie en Pereiro op vijftig kilometer van de streep was 1.15, het peloton reed op 2.38 achterstand. Vanuit de achtergrond waren er verschillende tegenaanvallen, onder andere van Petacchi en Sevilla.

Op 13 kilometer van de finish waren er nog acht koplopers die ruim een minuut voorsprong hadden op het peloton, waarin Quick Step de leiding nam. Bij deze acht leiders zaten onder andere Ardila, Samuel Sanchez, Horrach en Sevilla. Zij gingen strijden om de etappewinst op de slotklim van derde categorie. Pereiro reed kort voor de streep alleen weg, Ardila kwam in zijn wiel en kort voor de finish sloot ook Samuel Sanchez aan. Ardila gaat als eerste de sprint aan en lijkt te gaan winnen. Dit denkt hij zelf ook op 100 meter van de streep en maakt een overwinningsgebaar. Samuel Sanchez profiteert van deze stommiteit en pakt zijn eerste profzege. In het peloton gingen de favorieten gezamenlijke omhoog, niemand van de top vijf verloor tijd, waardoor Menchov aan de leiding bleef.

Uitslag 13e etappe Ronde van Spanje

PlaatsNaamPloegLandTijd
1Samuel SanchezEUSSpanje
2Oscar Pereiro SioPHOSpanje4"
3Mauricio ArdilaDVLColombia8"
4Oscar SevillaTMOSpanje8"
5Joan HorrachIBASpanje25"

Klassement na 13e etappe

PlaatsNaamPloegLandTijd
1Denis MenchovRABRusland52.25.40
2Roberto HerasLSWSpanje47"
3Francisco ManceboIBASpanje1'53"
4Carlos SastreCSCSpanje1'57"
5Carlos Garcia QuesadaECVSpanje3'31"

Van Lottum maakt in oktober rentree

John van Lottum zal volgende maand zijn rentree op de tennisbaan maken. De 29-jarige Nederlander was sinds oktober 2004 uit de roulatie wegens rugproblemen.

Een jaar geleden werd bij de in België woonachtige Van Lottum een lichte hernia geconstateerd. Hij zou aanvankelijk slechts zo’n zes weken niet kunnen tennissen, maar moest uiteindelijk in november toch een operatie ondergaan. Afgelopen februari liet hij zich nog eens laten opereren omdat bij de eerste ingreep een pin was los geraakt. Nu heeft de Nederlander zijn revalidatieperiode er zo goed als opzitten en keert hij komende maand terug in het circuit. Van Lottum kan tijdens de eerste toernooien gebruikmaken van een beschermde ranking, omdat hij door al het leed schommelt rond de duizendste positie.

Voetbal en slippers

De twee dingen die mij de afgelopen week zijn bijgebleven zijn een slechte wedstrijd, gevolgd door een goede wedstrijd en de constante aanwezigheid van het ‘klap klap’-syndroom. Toegegeven, het is prachtig weer en dan kan ik het mij voorstellen dat je geen zin hebt om je schoenen aan te trekken als je even snel iets moet doen en dat je daarom je slippers aanschiet. Wat ik niet snap is dat mensen die slippers blijkbaar als een mode zien, want ik kan mijn kont niet keren of ik hoor klap klap klap klap.

Ik weet niet waarom, maar aan die krengen kan ik me groen en geel ergeren. Alsof die mensen geen geld meer hebben voor gewone schoenen. Neehee! Iedereen mag meegenieten van hun tenen en hun voetzolen. Gelukkig ben ik niet de enige, want enkele vrienden van mij zijn het met mij eens over dit fenomeen: verbiedt het alsjeblieft! Dan sta ik voor de universiteit, met een plastic bekertje met een donker goedje dat door moet gaan voor koffie, en wordt ik overvallen door een symfonie van slippers. Ik voel op dat soort momenten net een paranoïde man die zijn nieuwe surround set heeft aangesloten en tijdens het film kijken achterom blijft kijken, omdat hij meent geluiden te horen. Alsjeblieft mensen, slippers die doe je aan op de camping, op in het zwembad of voor mijn part als je naar het strand gaat, maar toch niet als je naar school gaat, of als je gaat winkelen. Ik heb zelfs al mensen in de kroeg zien staan met slippers aan. Dat gaat werkelijk waar mijn pet te boven.

Gelukkig waren er ook nog positieve zaken deze week. Mijn grote vriend Albert West staat nog steeds in de hitlijsten en het Nederlands elftal lijkt wonder boven wonder zonder problemen zichzelf te kwalificeren op het WK. Iets dat ik mij nauwelijks kan herinneren van vroeger. Als ik aan het Nederlands elftal denk en ik gooi daarbij een vleugje kampioenschap, dan denk ik aan Schotland, automatisch gekwalificeerd en Guus Hiddink die zijn vuist vurig laat zijn voor Zuid-Korea. Armenië stribbelde nog even tegen, maar lange Jan kwam ‘to the rescue’ als Supercow, wanneer Chicken in de problemen zit. Het was zo’n bedroevend slechte wedstrijd dat ik nog nooit zoveel zin heb gehad om weg te zappen tijdens een wedstrijd van het Nederlands elftal. Gelukkig hoefde ik dat zelf niet te doen, want Talpa dacht waarschijnlijk hetzelfde, want het scherm ging op zwart. Volgens Talpa lag het allemaal aan de FIFA, maar het is wel toevallig John, dat het tot nu toe niet of nauwelijks is voorgekomen. Zelfs SBS6 deed het beter dan Talpa. Zoals wij dat hier noemen: om te janken!

En toen kwamen de amateurs van Andorra een kijkje nemen in Nederland. Ik vraag me dan af of ze er meteen een rondreisje aan vast hebben geplakt. Dat ze met de spelersbus nog even een rondje door Nederland hebben gedaan, waarbij er in het Spaans werd verteld dat de molens heel karakteristiek zijn voor Nederland. De held van woensdag was natuurlijk Ruud van Nistelrooy. Eerst een penalty missen om vervolgens belaagd te worden door een opgeschoten Andorrees die al een eigen goal achter zijn naam had staan. Mijn held kwam op een geweldige manier terug door een voorzet prachtig in het lege doel te werken. Je zag Ruud daarna kijken en je hoorde hem bijna denken: ‘Waar is die nummer 5!’. Toen Ruud Lima zag staan liep hij er resoluut naar toe en met een droogheid die een imitatie van de Sinaï waardig was hees hij zijn armen in de lucht voor de neus van de Andorrees. Ruud, je bent geweldig!

En nu is het dromen. Ik heb het vannacht al gezien in mijn slaap: de finale van het WK voetbal 2006 in de Duitsland met Nederland tegen het gastland. Cocu maakt snel 1-0. Dit blijft de hele finale zo staan, tot 3 minuten voor het einde als Zweinsteiger de gelijkmaker maakt. De moegestreden Kuijt wordt vervangen door Roy Makaaij en 2 minuten in blessuretijd verschalkt Roy Oliver Kahn met een schot dat door een van de verdedigers van Duitsland van richting veranderd. Nederland wereldkampioen!

Blinde raast met 269 km/u over startbaan

roxxe had ons via de nieuws-submit te melden:

De Zuid-Afrikaan Hein Wagner heeft een opmerkelijk snelheidsrecord gevestigd. Op een startbaan van een vliegveld in het noordwesten van zijn land reed hij 269 kilometer per uur in een Maserati V8 Gransport, een nieuw wereldrecord voor blinden.

De 33-jarige Wagner, die al sinds zijn geboorte blind is, verpulverde donderdag het oude record van 233 kilometer per uur. "Het is een fantastisch gevoel om wereldrecordhouder te zijn", zo sprak Wagner, die tijdens zijn recordpoging hulp kreeg van een bijrijder. Over zijn gevoel tijdens het rijden zelf wist hij iets minder te melden: "Ik kan niet vertellen hoe het voelt, het was te snel voorbij."

Wagner had voor de Maserati gekozen omdat die de schakeling aan het stuur heeft, waardoor een blinde niet snel zal misgrijpen. Hij had de wagen geleend van de importeur, die een behoorlijke gok waagde, aangezien de blinde man onverzekerd rondreed. Geen enkele maatschappij had het risico willen nemen.

Weinig foto's bij maagdenfeest Zulu's

Pestventje had ons via de nieuws-submit te melden:

In de Zuid-Afrikaanse provincie KwaZulu-Natal vindt dit jaar opnieuw een grootschalig maagdenfeest plaats waarbij zo'n tienduizend schaarsgeklede jonge vrouwen voor de koning zullen paraderen. In tegenstelling tot voorgaanse jaren mogen deze keer buitenstaanders echter vrijwel geen foto's maken. Slechts enkele zorgvuldig geselecteerde journalisten hebben hier toestemming voor gekregen.

Koning Goodwill Zwelithini van de autonome regio heeft hiertoe besloten omdat er de laatste jaren veel foto's van het feest op pornosites werden geplaatst. De jonge vrouwen dragen tijdens hun parade slechts een klein lapje om hun middel. Zij leggen tegen de koning een gelofte af dat ze tot hun huwelijk hun maagdelijkheid zullen bewaren.

Het betreft een traditie van ruim tweehonderd jaar oud die destijds werd ingevoerd door Shaka Zulu, de stichter van KwaZulu-Natal. Tijdens de Britse overheersing werd het feest verboden, maar door koning Zwelithini is het weer in ere hersteld. Het feest is behalve traditie tegenwoordig ook een middel in de strijd tegen het HIV-virus.

Vrouw omver gelopen door koeien

Een vrouw uit Leerdam is gisteren door een stel koeien omver gelopen. Opvallend genoeg bleef ze vrijwel ongedeerd. Het voorval gebeurde toen de 47-jarige vrouw met haar man en dochter de koeien van het ene naar het andere weiland aan het drijven was.

Dit ging enige tijd goed, maar plotseling besloot een aantal koeien om over de vrouw heen te lopen. Een ambulance werd gebeld, maar er werd geconstateerd dat de vrouw geen verwondingen had en dat ze naar huis kon.

Uitslag 2e vrije training GP België

Vitantonio Liuzzi ging na 3 minuten als eerste naar buiten, even later volgde Robert Doornbos. Kort hierna crashte Liuzzi, waardoor de training werd afgebroken.

Na 7 minuten werd de baan weer vrijgegeven. Om 14.18u ging Fernando Alonso als eerste rijder van een topteam de baan op. In sector 3 spinde hij, maar kon zijn installation lap afmaken. Hierna ging niemand meer de baan op. Felipe Massa maakte nog wel een opmerking: "Zoals het nu is ga ik alleen de baan op met een jetski."

Uitslag tweede vrije training:

Nr.CoureurTeam TijdRondes
1V. Liuzzi Red Bull geen tijd1
2R. Doornbos Minardi geen tijd1
3F. Alonso Renault geen tijd1
4M. Schumacher Ferrari geen tijd0
5R. Barrichello Ferrari geen tijd0
6J. Button BAR geen tijd0
7T. Sato BAR geen tijd0
8G. Fisichella Renault geen tijd0
9M. Webber Williams geen tijd0
10A. Pizzonia Williams geen tijd0
11K. Räikkönen McLaren geen tijd0
12JP. Montoya McLaren geen tijd0
13J. Villeneuve Sauber geen tijd0
14F. Massa Sauber geen tijd0
15D. Coulthard Red Bull geen tijd0
16C. Klien Red Bull geen tijd0
17J. Trulli Toyota geen tijd0
18R. Schumacher Toyota geen tijd0
19T. Monteiro Jordan geen tijd0
20N. Karthikeyan Jordan geen tijd0
21C. Albers Minardi geen tijd0
22A. Wurz McLaren geen tijd0
23R. Zonta Toyota geen tijd0
24N. Kiesa Jordan geen tijd0
25E. Toccacelo Minardi geen tijd0

Piloot neergestorte F-16 overleden

Bij Vlieland is aan het einde van de ochtend een F-16 neergestort. Volgens de Kustwacht is nog onduidelijk of de bemanning de crash heeft overleefd. Drie helikopters en vier reddingsboten zijn ingezet voor de zoekactie.

Update 11:56 uur
Inmiddels heeft de kustwacht bevestigd dat het om een Belgisch vliegtuig gaat. Vijf reddingsboten en drie helikopters zijn aan de Noordzeekant van de Waddeneilanden aan het zoeken.

Update 12:23 uur
De F-16 is ter hoogte van het militair oefenterrein Vliehors tussen Texel en Vlieland in zee gestort. Het vliegtuig vloog in formatie met vier andere F-16's. Een helikopter van de kustwacht heeft ongeveer vijf kilometer buiten de kust de brokstukken ontdekt.

De Belgische luchtmacht wil geen commentaar geven.

Update 15:07
De piloot van de F-16 is overleden, zo is inmiddels bevestigd. Hulpdiensten vonden zijn stoffelijk overschot eerder vanmiddag. Over zijn identiteit zijn nog geen mededelingen gedaan. De piloot was de enige inzittende en keerde juist terug van een vliegoefening met de andere F-16's.

Ophelia

Terwijl de doden in New Orleans nog niet zijn geborgen en Amerika nog nauwelijks van de schrik is bekomen, dient een nieuwe storm zich al weer aan. Dit keer gaat het om de tropische storm Ophelia die op Florida afkomt. Volgens de laatste berichten is deze storm echter van koers aan het veranderen en dan loopt Florida waarschijnlijk geen gevaar meer.

Zoals gebruikelijk zijn de kenners het er echter niet over eens en zijn er ook doemdenkers die modellen laten zien waaruit blijkt dat de storm volgende week weer van koers zal veranderen en dan alsnog over Florida komt.

Tja, het blijft lastig die weersvoorspellingen. Natuurlijk ben ik zeker geen expert, maar het lijkt me dat deze storm zich dan wel stukloopt op de bergen in Florida.

Update: dit is wel het meest waardeloze blogje dat ik ooit geschreven heb. We maken er Big Brother van en ik nomineer dit blogje om van de weblog gegooid te worden. Bij 10 medestanders gaat het er aan.

Civilization IV komt in oktober

In de financiële prognose van Take-Two is het bevestigd dat Civilization IV in oktober zal verschijnen in plaats van november. De game staat nu gepland voor een release op 25 oktober in Amerika en drie dagen later komt het spel in Europa uit.

Naast de aankondiging van deze releasedatum is er ook bekend gemaakt dat er een pre-order versie komt van het spel met de toepasselijke naam "Sid Meier's Civilization IV Pre-Order Edition." Deze versie zal komen in een exclusieve doos en bevat de soundtrack, keyboard template, tech tree poster en een manual.

WK Judo: Drie Nederlanders in halve finale

Mark Huizinga en Edith Bosch hebben bij de wereldkampioenschap judo de halve finale bereikt. Beide pupillen van coach Chris de Korte wonnen vrijdag in de ochtendsessie in Caïro hun drie opeenvolgende partijen.

In de kwartfinale was Huizinga in de klasse tot 90 kilogram te sterk voor de Pool Matyjaszek, Bosch versloeg in de klasse tot 70 kilogram Abikejeva uit Kazachstan. Huizinga, olympisch kampioen van 2000, won nog nooit een medaille op een WK. Bosch haalde bij het vorige wereldkampioenschap brons.

Nederland heeft nu drie judoka's in de halve finale. Eerder op de dag drong Guillaume Elmont in de klasse tot 81 kilogram door tot de laatste vier. Elisabeth Willboordse was de enige die verloor. De Zeeuwse, Europees kampioen, gaat wel door naar de herkansing.

Zes maanden schorsing voor Lepoint


De KNVB heeft de voormalige spits van Willem II, Christophe Lepoint, voor zes maanden geschorst.

Begin maart van dit jaar werd de 20-jarige aanvaller betrapt op het gebruik van cannabis. Willem II nam in de zomer al afscheid van de Belg.

Na afloop van de competitiewedstrijd tegen FC Den Bosch werd de aanvaller getest op doping. De uitslag daarvan bleek positief. Het gebruik van cannabis is verboden en wordt doorgaans bestraft met een schorsing van zes maanden. Ook Lepoint kreeg die schorsing van de KNVB.

Eerder moest het enfant terrible al vertrekken bij het Belgische Anderlecht en het Duitse 1860 München na ernstige conflicten met de technische staf.

Waargenomen UFO blijkt vlieger

De Duitse politie is donderdagnacht uitgerukt na de melding van een gesignaleerde UFO. Een inwoonster van de plaats Neureut, nabij Karlsruhe, maakte melding van een ongewoon lichtspel aan de nachtelijke hemel, waarna de politie in actie kwam.

De agenten die op de melding afkwamen zagen eveneens in de lucht een voorwerp met in verschillende kleuren knipperende lichtjes. Het bleek geen lasershow te kunnen zijn, of een helikopter. Navraag bij de luchtverkeersleiding leerde dat er ook niets op de radar was waar te nemen.

Een zoektocht leidde de politie echter naar twee mannen van 42 en 45 jaar die aan het vliegeren waren. Zij hadden twee ongeveer anderhalve meter grote vliegers, die zij van een stuk of dertig knipperende lichten hadden voorzien.

Nieuwe Bus

Bang Bus, wie heeft het niet gezien of gehoord. Je ziet deze mensen vrouwen het busje inlokken met geld en flink pompen, zetten ze haar in de middle of nowhere af en ze naaien er gewoon uit.
Dit vonden ze grappig, maar ik vond dat dit allemaal in scene gezet was dus ik geloofde er geen bal van maar goed.

Er is nu een nieuwe versie van Bang Bus genaamd de Chess Bus. 2 stumpers die innocent teens uitnodigen om....

Excuuuuuuuse me, princess!

Nu Zelda: Twilight Princess is uitgesteld zullen de Zeldafans andere manieren moeten vinden om hun verslaving te voeden, en dat kan vanaf 18 oktober. Dan komt namelijk de DVD-box uit van 'The Legend of Zelda: Complete Animated Series'. Verdeeld over drie DVD's staan alle 13 afleveringen van de tekenfilmserie die tijdens de Super Mario Bros. Super Show werden uitgezonden.

Extra's die zich op de DVD bevinden zijn:

De Super Mario Bros. Super Show episodes "Wild Thing," "Fred Van Winkle," "Defective Gadgetry," "The Great Hereafter," en "Pizza Crush".
Legend of Zelda Match Game
Legend of Zelda Trivia Game
Character sketch gallery slide show
Download usable art files



Lauren Holzhauer winnares Elite Model Look 2005

Uit dertig finalisten is de vijftienjarige Lauren Holzhauer uit Vinkeveen gisteren in Amsterdam verkozen tot winnares van de nationale Elite Model Look 2005. Zij zal Nederland vertegenwoordigen tijdens de wereldwijde Elite Model Look in Shanghai. Vorig jaar werd deze nog gewonnen door de Nederlandse Sofie Oosterwaal.

Lauren werd gekozen uit in totaal 5000 deelnemers. Tijdens de finale, die gisteravond plaatsvond in de Passengers Terminal in Amsterdam, werd het aantal finalisten van dertig teruggebracht naar tien. Uiteindelijk werden hieruit de drie besten gekozen. De avond werd afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow en een feest waar DJ's Victor Coral, Erick E. en DJ Chuckie hun opwachting maakten.


Een zichtbaar geëmotioneerde Lauren Holzhauer
tijdens de ceremonie gisteren

-
Met dank aan TripleM voor het schrijven van dit bericht, dat hij ons via de
nieuws-submit heeft gemeld!

Topman OM zat niet in 'spookauto'

In de auto die die begin deze zomer wekenlang op de A28 automobilisten lastig viel en intimideerde was procureur-generaal Dato Steenhuis als passagier aanwezig, zo meldt de Volkskrant vandaag. De auto, een dienstwagen (donkerblauwe Mercedes E 240 met kenteken 07-PH-VH) reed zonder politietekens maar mét een zwaailicht aan over de vluchtstrook en haalde weggebruikers in, waarna hij weer zachter ging rijden.

Indertijd meldde weblog GeenStijl al dat de auto toebehoorde aan Steenhuis. Onduidelijk was echter of hij de auto zelf bestuurde of zijn chauffeur. Bij de Volkskrant hebben zich inmiddels getuigen gemeld die zeggen dat de hoge baas van het Openbaar Ministerie als passagier in de 'spookauto' zat, toen deze zijn merkwaardige capriolen uitvoerde.

Justitie wil alleen kwijt dat de chauffeur voor het college van procureurs-generaal mag blijven rijden. Verder weigerde men commentaar. Opmerkelijk is dat één van de speerpunten van het beleid van het college van procureurs-generaal, waarvan Steenhuis deel uitmaakt, een harde aanpak van verkeerscriminaliteit is. Steenhuis is tevens voorzitter van het Centraal Justitieel Incassobureau, dat verantwoordelijk is voor het innen van verkeersboetes. In 1997 verklaarde Steenhuis dat wat hem betreft 's nachts op snelwegen best 140 kilometer per uur gereden mocht worden, als dat de verkeersveiligheid niet in gevaar brengt. Die uitspraak kwam hem op flink wat kritiek te staan.

Update 12.38
Inmiddels heeft het OM laten weten dat Steenhuis niet in de auto heeft gezeten. Verdere mededelingen worden niet gedaan.

Ali G haalt Pamela Anderson neer

Sacha Baron Cohen, beter bekend als Ali G, is in zee gegooid door bodyguards van Pamela Anderson, nadat hij de actrice op het strand onderuit had getackeld. Cohen was vermomd als de Kazachstaanse tv-journalist Borat toen hij Anderson belaagde.

Hij kwam op een opblaasbare schildpad het strand van Malibu in Californië opdrijven toen Anderson daar bezig was met de huwelijksvoltrekking van haar hondje. Nadat hij op Anderson was toegelopen en haar tegen de grond had gekwakt, werd hij door veiligheidsmensen overmeesterd en terug naar zee gesleept.

Het incident vond overigens al twee weken geleden plaats, maar de foto's doken recent op:


Cohen arriveert per schildpad

Cohen komt aan wal

Cohen 'begroet' mevrouw Anderson

Cohen stort met Anderson ter aarde

Cohen wordt verwijderd

Uitslag 1ste vrije training GP België

Door de natte condities van het circuit besloten de meeste coureurs lang binnen te blijven. Kimi Räikkönen wist uiteindelijk de snelste tijd neer te zetten.

Doordat het voor de vrije training had geregend kregen de coureurs te maken met een opdrogende baan. Voor de meeste coureurs een reden om weinig rondjes te rijden op Spa-Francorchamps. Voor de meeste opwinding zorgde Minardi-testrijder Enrico Toccacelo, die zijn auto in de banden parkeerde.

Op het eind van de vrije training besluiten meer coureurs een tijd neer te gaan zetten. Robert Doornbos en Christijan Albers doen het redelijk goed met een 17de en 19de tijd. Albers verloor wel even de controle over zijn auto, maar had geluk dat hij niks raakte.

In de slotminuten van de vrije training weet Kimi Räikkönen nog net een snellere tijd neer te zetten dan teamgenoot Alexander Wurz. Met slechts vijf gereden rondjes is de snelste tijd van Raikkonen opmerkelijk te noemen.

Uitslag eerste vrije training:

Nr.CoureurTeamTijdRondes
1K. RäikkönenMcLaren1:48.2065
2A. WurzMcLaren1:48.21618
3G. FisichellaRenault1:48.6196
4R. ZontaToyota1:49.44522
5M. WebberWilliams1:49.6924
6J. ButtonBAR1:49.8907
7J. TrulliToyota1:50.5429
8M. SchumacherFerrari1:50.5644
9R. SchumacherToyota1:50.8208
10V. LiuzziRed Bull1:50.95117
11T. SatoBAR1:51.0037
12R. BarrichelloFerrari1:51.1775
13J. VilleneuveSauber1:52.1737
14F. MassaSauber1:52.2369
15N. KarthikeyanJordan1:53.1489
16A. PizzoniaWilliams1:53.5354
17C. AlbersMinardi1:53.8079
18N. KiesaJordan1:54.43717
19R. DoornbosMinardi1:54.9738
20T. MonteiroJordan1:55.1747
21E. ToccacelloMinardi2:02.5025
22D. CoulthardRed Bullgeen tijd1
23C. KlienRed Bullgeen tijd1
24F. AlonsoRenaultgeen tijd0
25JP. MontoyaMcLarengeen tijd0

Opnieuw hamstringblessure voor Ikedia

Pius Ikedia is opnieuw geblesseerd geraakt aan zijn hamstring. De Nigeriaanse aanvaller van AZ zal hierdoor de komende zes weken niet inzetbaar kunnen zijn voor de Alkmaarders.

Deze zomer kwam Ikedia over van RBC Roosendaal en miste, ook al vanwege een hamstringblessure, de eerste twee competitiewedstrijden.

Twee weken geleden debuteerde hij voor AZ in de competitiewedstrijd tegen Vitesse. Ikedia viel in die wedstrijd twintig minuten voor tijd in. Onlangs heeft hij bij een test echter opnieuw een scheur in de dijbeenspier opgelopen.

DVD: Napoleon Dynamite




Na jaren op de plank te hebben gelegen is het voor Napoleon Dynamite eindelijk zover dat hij te bekijken is door het Nederlandse publiek. In de Verenigde Staten was deze film een grote hit en verwierf een ware cultstatus, maar in Nederland slaat Napoleon Dynamite de bioscoop over en verschijnt direct op DVD. Had deze film beter in het archief kunnen blijven liggen of is er sprake van een echte klapper?

City of Villains krijgt Limited Collector's Edition

NCSoft heeft bekend gemaakt dat er een Limited Collector's Edition zal verschijnen van het spel City of Villains. Het spel is een stand-alone vervolg op de superhelden MMORPG City of Heroes en laat de speler nu als badguy de wereld onveilig maken.

De CE zal zeven HeroClix figuren bevatten die gemaakt zijn door Wizkids en deze figuren zijn drie helden en vier badguys, waaronder Lord Recluse. Naast deze HeroClix figuren zal er ook een DVD versie van het spel in de CE zitten en in het spel krijgt de speler de beschikking over een speciale cape en een chest emblem. Uiteraard kan een map van de speelwereld niet ontbreken in een CE.

In de CE zit ook nog een artbook met art uit City of Heroes en City of Villains, een aantal kaarten als proef voor de collectible cardgame en een limited edition City of Heroes foil collector's card.

De prijs van deze Collector's Edition is vooralsnog vastgesteld op $79.99. De inhoud van deze CE kan nog hoger worden wanneer het spel gepreorderd wordt want dan krijg je bij de normale en CE versie de volgende spullen erbij:
Beta toegang tot City of Villains
Twee dagen eerder toegang tot de City of Villains servers
Exclusief ingame item
Limited Edition “Lord Recluse vs. Statesman™” poster
14 dagen gratis City of Heroes voor 2 accounts
CD-rom met artwork, video's, City of Heroes Comic, etc

Man bekent moord op shoarmabezorger

Yahaa had ons via de nieuws-submit te melden:

De man die deze week gearresteerd werd in de zaak van de doodgestoken Middelburger Erdal Asil (21), heeft een bekentenis afgelegd. De 37-jarige Middelburger zou de moord hebben gepleegd na een slepend conflict tussen horeca-ondernemers aan de Vlasmarkt. Volgens omwonenden van de Vlasmarkt is de man eigenaar van een café.

Ongeloof heerst er wel over de daad van de man. Tegen de Provinciale Zeeuwse Courant wil een omwonende anoniem kwijt: ''Op de Vlasmarkt bestaat al langer wrijving tussen shoarmazaken en andere ondernemers. Dat heeft alles te maken met het gemeentelijke parkeerbeleid. Overdag mogen alleen bewoners en ondernemers met hun auto de Vlasmarkt op. Leveranciers moeten voor twaalf uur bezorgen of hun wagen parkeren op het Simpelhuispleintje. Alleen de pizzakoeriers worden ontzien. Zij mogen af en aan rijden, wanneer ze maar willen. Dat gaat gepaard met harde muziek en draaiende motoren. Daar ergert iedereen op de Vlasmarkt zich aan.''

De Turkse Nederlander Asil was werkzaam als bezorger bij één van de shoarmazaken. Hij had een auto waar hij graag mee pronkte. Ook die rolde vaak de Vlasmarkt op. Tot ergernis van de ondernemers.

De reden voor de moord is volgens omwonenden een opeenstapeling van ruzies en ergernissen. Asil had in 2002 al eens grote ruzie omdat hij vond dat omwonenden van de Vlasmarkt de oorzaak waren van zijn bekeuringen. Het liep uit op een vechtpartij. De man die nu vast zit voor de moord werd in 2002 zelf in elkaar geslagen toen hij Asil en een groep vrienden aansprak toen ze fietsen stonden te molesteren.

Voetbal
Vrienden van Asil weten alleen van één ruzie tussen de horeca-ondernemer en hun vermoorde vriend. Dat was toen Turkije van Senegal had gewonnen tijdens het WK voetbal. Toen de Turken, zoals dat bij hen gebruikelijk is, luid toeterend met hun auto's en met muziek door de straten reden, en dus ook over de Vlasmarkt, ontstond er ruzie. De horecabaas werd boos, ze begonnen te bekvechten en de nu vermoorde Erdal sloeg de man die nu vastzit op zijn gezicht.

Ze stellen dat hun vriend zonder reden is vermoord, en dus zeker niet vanwege zijn criminele verleden. ''Hij is zinloos gedood en met voorbedachten rade.'' Ze weten dat Erdal twee keer is gestoken, en zijn keel is doorgesneden.

Omwonenden weten nog zo net niet of het wel om moord met voorbedachte rade gaat. Asil zou zijn gedood met een stanleymes. ''Onze buurman zou nooit een mes dragen, als hij na het werk zijn hondjes gaat uitlaten. Dat kunnen we ons niet voorstellen. Hij was kalm, bij wijze van spreken de grootste burgerlul onder de café-eigenaren. Bovendien: hij zat bij een schietclub, had een wapenvergunning. Als hij van plan was Erdal iets aan te doen, had dat ook anders gekund.''

Disciplinaire straf voor NAC-speler Diba

Anouar Diba zal bij NAC Breda voorlopig een bijrol gaan vervullen. De clubleiding heeft de speler disciplinair gestraft na een aanvaring tijdens de training met coach Ton Lokhoff. Diba zal tot nader order een aangepast trainingsprogramma af gaan werken en hij moet bovendien een fikse boete betalen.

Diba liep dinsdag kwaad weg van de training na een woordenwisseling met coach Lokhoff. "Door deze stomme en impulsieve actie heb ik de trainer, de technische staf en de spelersgroep in de steek gelaten", aldus Diba op de website van de club uit Breda. Imiddels heeft de aanvaller zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag.

'Ik ben zwanger geraakt door een achtbaan'

In een achtbaan mag je doorgaans geen plaats nemen als je zwanger bent. Maar dat je zwanger kunt worden van een achtbaan is iets nieuws. Toch claimen Arnold en Nayade Elbing uit Duitsland een kind te hebben gekregen dankzij een ritje in een achtbaan.

De twee maakten afgelopen herfst in een attractiepark in Hassloch een ritje in achtbaan GeForce, en dat zou er best eens toe geleid kunnen hebben dat de tot dan toe ongewenst kinderloze Nayade zwanger raakte. Nayade en Arnold waren de nacht ervoor met elkaar naar bed geweest en gynaecologen sluiten niet uit dat de hoge snelheid en de diverse draaiingen ervoor hebben gezorgd dat één van de zaadjes eindelijk zijn weg naar de eicel vond.

Inmiddels zijn de twee de trotse ouders van zoon Leandro Elias. Als cadeautje heeft het attractiepark waar hij tot leven zou zijn gekomen hem levenslang gratis toegang gegeven.


Vergeet IVF, de GeForce is leuker, makkelijker en goedkoper

Nieuwe screens van Condemned: Criminal Origins

In deze game ga je op zoek naar seriemoordenaars. Je bent niet alleen bezig met alles in je omgeving af te schieten, maar je zult ook gebruiken moeten maken van je hersenen om forensische bewijzen te zoeken. Je hebt dan ook maar een beperkte munitie en zult het vooral moeten hebben van je precieze detective werk en snelle reflexen. Deze game zal voor de PC, XBox 360 en de PS3 verschijnen.







Lesbrief over Marokko voor scholieren

Esc had ons via de nieuws-submit te melden:

MarokkoIn Bergen op Zoom hebben deze week alle basisscholen en een school voor praktijkonderwijs een lesbrief over Marokko aangeboden gekregen. Doel van de lesbrief is leerlingen begrip bijbrengen voor hun Marokkaanse medeleerlingen.

Het initiatief voor de lesbrief werd genomen nadat een delegatie uit Bergen op Zoom in 2001 een reis naar Marokko maakte. De afgelopen jaren is de lesbrief aangepast nadat men zowel in positieve als in negatieve zin reacties had gekregen.

Bij de lesbrief is ook een cd-rom toegevoegd. In totaal kan een school in vijf weken tijd, vanaf een week vóór de ramadan, onderwerpen behandelen zoals het land, wonen, cultuur, religie en sociale aspecten. Het staat de scholen vrij om te bepalen hoe ze het oppakken.

Scrat

Scrat, wie kent hem niet. Misschien dat de naam van het beestje jullie niets zegt, maar de sabeltandeekhoorn uit Ice Age kennen jullie vast en zeker. Hij heet dus Scrat in ieder geval.
Scrat is altijd maar bezig met zijn eikels en dat leid altijd tot hilarische momenten. Hij rolt letterlijk en figuurlijk van het ene avontuur in het andere avontuur en laat er nu net iemand zijn die daar ook de lol van in zag.
Deze persoon heeft een leuke Scrat animatiefilmpje gemaakt. En ook in dit filmpje gaat het eikelverstoppen niet van een leien dakje.

Russen zonder verlies door op EK volleybal

De Russische volleybalploeg heeft donderdag de groepsfase van het Europees kampioenschap voor mannen ongeslagen afgesloten.

De Russische mannen wonnen in Rome ook de vijfde wedstrijd, Italië werd met 3-1 verslagen. Beide landen waren in groep 1 al zeker van een plaats in de halve finales.

Rusland speelt zaterdag tegen Spanje, Italië komt tegen Servië-Montenegro uit. Nederland eindigde woensdag in groep 2 met vijf nederlagen in Belgrado op de laatste plaats.

Verkrachter mag op Almeerse school blijven

Op Het Veer, een school voor praktijkonderwijs in Almere, is een scholier die een medeleerlinge heeft verkracht gewoon welkom, terwijl ook het slachtoffer nog op die school zit. Directrice Bertien Hoek vindt het niet nodig de jongen de toegang tot de school te ontzeggen, omdat hij daarmee twee keer gestraft zou worden.

De desbetreffende knaap verkrachtte begin dit jaar een 14-jarig mede-scholiere. Het betrof een groepsverkrachting die na schooltijd plaatsvond. Omdat het slachtoffertje geen enkele seksuele voorlichting had gekregen, haar moeder vond haar daar nog te jong voor, wist zij niet wat haar overkwam. Volgens het slachtoffer werd tijdens de verkrachting wel een condoom gebruikt. De verkrachting volgde nadat zij maanden achtereen was betast door de knapen.

Volgens Hoek moet eerst het onderzoek dat tegen de verkrachters loopt worden afgewacht: ''Wat mij betreft kan hij op onze school blijven, zij het dat hij en het meisje in aparte schoolgebouwen de lessen moeten volgen. Anders zouden ze elkaar te vaak tegenkomen.''

Gwen Stefani prijsvraag

We moeten medelijden hebben met Gwen Stefani, het is maar dat je het weet. Niet dat er iets ergs is met Gwen, maar ze wordt soms zo verdrietig van haar haastige leven dat ze er van moet huilen. Het is natuurlijk ook druk: eigen kledinglijn, video opnemen in Italië, make-up en kleren uitzoeken. Jullie zitten inmiddels natuurlijk allemaal met vochtige ogen te lezen, dus ik stop maar even met deze opsomming voor iedereen echt zit te janken.

Goed, misschien stopt Gwen dus wel en dat zou natuurlijk ook wel weer jammer zijn. Laten we dus hopen dat ze zich uit deze dip vecht, maar anders hebben we gelukkig de foto's nog. Het vreemde is dat je bij het zoeken naar plaatjes van beroemdheden ook altijd op Lookalikes stuit. Normaal gesproken ligt dat er wel duimen dik bovenop maar nu kwam ik er toch ééntje tegen waarbij ik dus echt geen verschil zag, sterker nog ik dacht dat ik genept werd en dat het gewoon Gwen Stefani zelf was.

Goed, dan nu de PRIJSVRAAG en die gaat dus over de lookalike, kijk zelf even en dan wil ik graag eerlijke reacties. Wie dacht echt dat dit Gwen Stefani was? De meest originele reactie wint een minstens zo originele prijs.

De Winnaar is YggY

Nou je profiel nog bijwerken dan kunnen we je mailen...

RKC-aanwinst Berger nu al last van blessure

Ruud Berger begint niet voortvarend
bij zijn nieuwe club RKC Waalwijk. De middenvelder, die vorige week overkwam van FC Zwolle, liep op de training van de Waalwijkers een knieblessure op.

Nader onderzoek zal nog moeten uitwijzen hoe ernstig de kwetsuur is. De 25-jarige Berger is bij RKC niet de enige met een blessure aan de knie.

Verdediger Cerezo Fung A Wing heeft al langere tijd last van het gewricht en zal deze week voor de vijfde maal een kijkoperatie ondergaan.

Zidane drie weken uitgeschakeld

Real Madrid zal het minimaal drie weken zonder Zinedine Zidane moeten stellen. Tijdens de door Frankrijk gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland (1-0) afgelopen woensdag raakte de aanvaller aan zijn lies geblesseerd.

Na een vrijwillige afwezigheid maakte Zidane onlangs zijn rentree in de nationale ploeg. Zijn teamgenoot bij de Spaanse club, Ronaldo, is eveneens aan zijn lies geblesseerd. Hij zal zondag mogelijk de competitiewedstrijd van zijn ploeg tegen Celta de Vigo aan zich voorbij moeten laten gaan.

Koffer met 40 kilo heroine aangetroffen in trein

Tijdens een drugscontrole in de internationale trein van Amsterdam naar Brussel is donderdag een koffer met 40 kilo heroïne aangetroffen. De politie verklaarde dat de koffer is achtergelaten in de trein die direct na aankomst in Brussel werd gecontroleerd.

De controle was een samenwerkingsverband tussen spoorwegpolitie, Koninklijke Marechaussee en de Belgische politie, die in totaal vier internationale treinen controleerden. Behalve de koffer met heroïne werden ook twintig kleine partijen softdrugs, variërend van twee tot tien gram, in beslag genomen.

Klein maar fijn

De Nintendo DS is al een tijdje geleden verschenen en de Sony PSP heeft begin deze maand zijn intrede gedaan op de Europese gamesmarkt. Een felle concurrentiestrijd tussen deze consoles is inmiddels losgebroken. Fanboys van beide kampen hebben hun loopgraven bezet en bestoken elkaar met argumenten als "kiddie-console", "PS net niet 2" en batterijduur. De fabrikanten zelf gooien ook nog wat olie op het vuur, zoals Phil Harrison van Sony die onlangs verklaarde dat de Nintendo DS "irrelevant" is. Dit terwijl de Nintendo DS in thuismarkt Japan ver op kop ligt. Maar dit terzijde.

Roken? Lesbische dochter

Volgens professor Swaab hebben vrouwen die roken tijdens de zwangerschap een grotere kans om een lesbische dochter te krijgen. Swaab die in de jaren 80 al opzien baarde met de stelling dat de hersenen van homo's anders zijn dan die van hetero's en recent nog middelpunt was van een rel rond het programma God bestaat niet, beweert dat vanmorgen in De Telegraaf.

Het klinkt mij allemaal wat ongeloofwaardig en onbewijsbaar in de oren, maar laten we niet te snel oordelen. Het onderzoek over de afwijkende hersenen van homo's in de jaren 80 deed ook veel stof opwaaien, maar dat verhaal bleek wel te kloppen. Erg belangrijk lijkt het me trouwens nog steeds niet.

De stelling van Swaab dat God een verzinsel is van onze hersenen, lijkt me wetenschappelijk overigens wat minder houdbaar.

Update: We zijn professor Swaab dankbaar dat hij een wetenschappelijke verklaring heeft gegeven voor het liederlijke gedrag van een groot aantal dames uit het eerste linkje in dit blogje.

Wekelijkse hardware verkopen Japan

Het is weer vrijdag, tijd voor de wekelijkse hardware verkopen van Japan. De week liep van 29 augustus t/m 4 september.

ConsoleDeze weekVorige week2005 Totaal
Nintendo DS58.57957.3131.578.877
Playstation 226.28227.1611.376.121
PSP22.61020.3221.193.086
GBA SP11.08111.144505.560
GameCube2.3882.586153.319
GBA53865218.409
Xbox 1981309.786

Het lijstje is zowat hetzelfde als vorige week. In totaal is de strijd tussen DS en PSP in Japan nu op de volgende cijfers:

DS vs PSP 2005: 1.578.877 vs 1.193.086
DS vs PSP overall: 3.074.473 vs 1.675.338

US Open: Overzicht Dag 11

Roger Federer en Lleyton Hewitt hebben zich gekwalificeerd voor de halve finales van de US Open. De Zwitser won verrassend eenvoudig van David Nalbandian, terwijl Hewitt tegen Jarkko Nieminen tot het uiterste moest gaan.

Federer liet in de avondsessie tegen Nalbandian zien waarom hij dé topfavoriet is in New York. Nalbandian – die in de laatste zeven ontmoetingen vijf keer Federer de baas was – verloor kansloos: 2-6, 4-6 en 1-6. De Fed Express begon weer wat weifelend aan zijn partij door vroeg zijn service in te leveren. Maar Nalbandian heeft simpelweg niet de sterke opslag om dan meteen de set uit te serveren. Sterker nog: Federer kwam snel in zijn ritme en brak Nalbandian liefst drie keer in het eerste bedrijf.

De tweede set verliep eigenlijk volgens hetzelfde stramien. De Argentijn was de eerste die door de service van zijn opponent ging, maar op 3-4 brak Federer weer terug. In deze fase speelde Federer zijn beste tennis en sleepte door Nalbandian nog eens te breaken de set binnen. In de derde set was het verzet van de Argentijn gebroken. ”Ik verwacht altijd het ergste, dus ik ben heel tevreden over deze wedstrijd. Ik kwam al snel in mijn ritme en dat geeft vertrouwen,” reageerde Federer. Nalbandian was vol lof over zijn opponent: ”Ik serveerde niet goed, maar als hij zo speelt is het bijna onmogelijk hem te kloppen.”

Federer kan de eerste speler sinds het proftijdperk (vanaf 1968) worden die in twee achtereenvolgende jaren zowel de US Open als Wimbledon wint. De huidige nummer één van de wereld heeft dit jaar al 69 van zijn 72 partijen in winst omgezet. De Zwitser speelt in de halve finale tegen Lleyton Hewitt, de man die hij vorig jaar in de finale met 6-0, 7-6 en 6-0 klopte.

Hewitt won namelijk zijn kwartfinale partij tegen de Fin Jarkko Nieminen: 2-6, 6-1, 3-6, 6-3 en 6-1. Met slechts 2,5 uur was deze vijfsetter opvallend snel afgelopen. Dat kwam vooral door de eerste twee sets, waarin steeds één speler de dominante partij was. De derde set kende een dubieus moment: Nieminen brak Hewitt na een twijfelachtige beslissing van de lijnrechter. De Fin pakte meteen ook de set. Hewitt verzamelde echter al zijn strijdlust bij elkaar en liet zien waarom hij in 2001 de titel pakte.

”De omstandigheden waren lastig vandaag. Bovendien kan Jarkko een boel topspelers problemen bezorgen,” meldde Hewitt. In de halve finale treft hij met Federer een lastige tegenstander. De laatste acht ontmoetingen eindigden in een zege voor de Zwitser. ”Ik weet dat ik goede uitslagen tegen hem heb geboekt, maar ben me er van bewust dat hij er alles voor zal doen om revanche te nemen,” keek Federer alvast vooruit.

Uitslagen Kwartfinales – Mannen:
R. Federer (Zwi/1) – D. Nalbandian (Arg/11) 6-2, 6-4, 6-1
L. Hewitt (Aus/3) – J. Nieminen (Fin) 2-6, 6-1, 3-6, 6-3, 6-1

Programma Halve Finales:
R. Federer (Zwi/1) – L. Hewitt (Aus/3)
A. Agassi (USA/7) – R. Ginepri (USA)

Programma Halve Finales – Vrouwen:
M. Sharapova (Rus/1) – K. Clijsters (Bel/4)
M. Pierce (Fra/12) – E. Dementieva (Rus/6)

Powell heeft spijt van presentatie massavernietigingswapens

Colin PowellDe Amerikaanse oud-minister Powell betreurt zijn optreden in de VN-veiligheidsraad vlak voor het begin van de oorlog in Irak. Hij heeft dat gezegd in een televisie-interview met ABC News. Volgens Powell is het nog steeds een smet op zijn blazoen. "Het was pijnlijk. Het is pijnlijk nu."

Powell was destijds minister van Buitenlandse Zaken. Voor de voltallige veiligheidsraad presenteerde hij de bewijzen die Amerika had voor de Iraakse massavernietigingswapens. De beelden van plattegronden waarop Powell aanwees waar de Iraakse leider Saddam Hussein de wapens had verstopt, gingen de hele wereld over. Zijn verhaal maakte de noodzaak om in te grijpen in Irak veel geloofwaardiger. Maar achteraf bleken de beschuldigingen onterecht. De inlichtingen van de Amerikaanse veiligheidsdiensten waarop Powell zich baseerde, klopten niet. Toen dat duidelijk werd was hij volledig van de kaart, zo zei Powell in het interview.

Frankrijk getroffen door noodweer

Na Spanje wordt nu het zuidoosten van Frankrijk getroffen door zware regenval. Dat heeft de afgelopen dagen tot flink wat wateroverlast geleid. In de stad Nîmes zijn zeshonderd brandweerlieden ingezet, onder meer om mensen uit hun ondergelopen huizen te halen. Verder zijn veel wegen onbruikbaar geworden.

Vierhonderd automobilisten zijn in een sporthal in Nîmes opgevangen omdat ze in het noodweer vastzaten. En zo'n 5000 leerlingen en leraren hebben de nacht op school doorgebracht.

Omgekeerde wereld?!

Ongetwijfeld heb je afgelopen week iets over de berichtgeving rond de moordzaak Nienke Kleiss en verdachte Cees B. opgevangen. Het Openbaar Ministerie staat in negatief daglicht. In sneltreinvaart verteld blijkt namelijk dat Cees B. 4 jaar onterecht heeft vastgezeten. Daarom is hij een tijd terug ook vrijgelaten. Netwerk bracht afgelopen week echter aan het licht dat Cees B. heeft vastgezeten terwijl er DNA materiaal beschikbaar was dat zijn onschuld bewees, en dit al heel vroeg was vastgesteld.

Grove fouten zijn er zeker gemaakt. Het OM, het Nederlands Forensisch Instituut en Donner weten het ook niet meer. De ene keer zeggen ze namelijk dat er geen fouten zijn gemaakt om later weer te bekennen dat die wel zijn gemaakt.

Donner vindt nu namelijk ook dat er "grote druk op het OM staat", en dat het imago van het NFI en het OM hierdoor grote schade oploopt. Dan denk ik, prima! Zulke zaken bewijzen maar weer eens hoe het ervoor staat met de Nederlandse Rechtstaat.

Wat nog het meest opmerkelijk is, is dat deze minister overweegt een klacht in te dienen bij de Raad voor de Journalistiek over de berichtgeving in Netwerk. De minister had natuurlijk graag gezien dat deze zaak in de toch al overvolle doofpot gestopt zou worden. Minister Donner probeert wat druk van de ketel te halen door de vinger de andere kant op te wijzen, gelukkig zegt de minister zelf verantwoordelijk te zijn ...

KFC's Flavor Station

Je hebt wit haar, een rare sik en een brilletje en je runt de Kentucky Fried Chicken. Dan bedenk je dat het best wel eens tijd wordt voor een paar nieuwe sausjes voor over je kippetjes. Leuk idee, maar hoe breng je die sausjes onder de aandacht? Simpel: je bouwt een site met een adventure waarbij iedere sauskeuze die je maakt zorgt voor een wending in het verhaal.

Veel kijk- en kiesplezier en voor iedereen die binnenkort naar de KFC gaat: eet smakelijk!

Met dank aan JackReacher voor de submit

GlassArtists

GlassArtists is een site die is opgericht voor mensen die hun glaskunsten aan de wereld willen laten zien.

De site bevat meer dan 7300 gallerijen, om deze allemaal te bekijken ben je wel een tijdje bezig. Om een beetje orde te maken in al deze gallerijen hebben ze een aantal categorieën in het leven geroepen, 21 in totaal. Dit zijn vier voorbeelden van deze categorieën: "Architectural Glass Art", "Neon Glass Art", "Glass_Sculptures" en "Solid Forms".

Als jullie nu zijn geïnspireerd om zelf ook te gaan glasblazen, dan zijn we heel erg benieuwd naar jullie creaties, deze kunnen jullie dan gratis uploaden op de site en vervolgens met ons delen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.