FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 21 juni 2005

WK-20 Uitslagen Dag 9

Vanavond werden de eerste vier achtste finales op het WK-20 gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

Verenigde Staten - Italië 1-3
De Amerikanen kwamen nog wel met een penalty op voorsprong in de confrontatie tegen Italië, maar zagen deze in de tweede helft uitlopen. Italië speelt na een stroef begin van het WK wat beter en mag zich titelkandidaat noemen. Talent Adu van de VS wist niet zijn stempel op het toernooi te drukken en kan weer naar huis.

44' Hunter Freeman (pen) 1-0
54' Daniele Galloppa 1-2
62' Graziano Pelle 1-2
74' Sacha Kljestan (e.d.) 1-3

China - Duitsland 2-3
De verrassende poulewinnaar China ging goed van start in de wedstrijd tegen Duitsland. Knap een minuut later werd de voorsprong alweer weggepoetst door Gentner. Er werd de kleedkamer ingegaan met een 2-2 ruststand. In de slotfase wisten de Duitsers op de bekende manier te winnen: Matip schoot Duitsland in de 89e minuut naar de kwartfinale.

04' Tao Chen 1-0
05' Christian Gentner 1-1
20' Tao Chen (pen) 2-1
30' Nicky Adler 2-2
89' Marvin Matip 2-3

Marokko - Japan 1-0
Marokko wist voor de tweede keer in kort tijdsbestek een wedstrijd in de slotfase te beslissen. Vorige week werd tegen Chili nog een plaats bij de laatste 16 bemachtigd door in de slotfase te winnen. Ook tegen Japan werd in de laatste minuut de winnende treffer gemaakt. Mouhssine Iajour was de gelukkige.

90' Mouhssine Iajour 1-0

Brazilië - Syrië 1-0
De goddelijke kanaries wisten nipt van het verrassende Syrië te winnen. Net voor het rustsignaal werd de enige treffer gemaakt. Rafael maakte uit een strafschop de 1-0.

43' Rafael (pen) 1-0

MS: 10 miljoen verkochte Xbox 360 binnen 16 maanden

De Xbox 360 moet 10 miljoen keer over de toonbank gaan in de eerste twaalf tot zestien maanden, aldus Peter Moore, vice-president van het marketing- en uitgeversonderdeel van Microsoft. Dit heeft hij gezegd op de International Games Summit in Londen.

Moore gaf geen duidelijk antwoord op de vraag hoe de situatie er voor de Xbox 360 uit zou zien bij de release van Sony's Playstation 3. Dit aangezien Sony nog altijd geen definitieve releasedatum bekend heeft gemaakt. Evengoed ziet Microsoft wel het belang in van een goede timing van de langverwachte release.

"We weten niet precies wanneer de PS3 wordt uitgebracht, en ik ga geen officiële voorspellingen doen voor de Xbox 360, maar we kunnen wel zeggen dat het doel tien miljoen verkochte eenheden is wanneer je een nieuw platform uitbrengt." Microsoft verwacht een onbeperkte vraag naar de nieuwe console, waardoor volgens Moore de enige beperkende factor de productie zal zijn.

Sluiter kansloos ten onder

Raemon Sluiter heeft de eerste ronde van Wimbledon niet overleefd. De Rotterdammer had geen schijn van kans tegen David Nalbandian: 2-6 2-6 5-7.

De partij tussen Sluiter en Nalbandian begon niet op de baan zoals deze gepland was, omdat de partijen op baan 14 te lang duurden. De partij werd nu gespeeld op baan 7. In de eerste twee sets had Sluiter niks in te brengen tegen de als achttiende geplaatste Argentijn. Deze twee sets gingen dan ook naar de finalist van Wimbledon van 2002, allebei met 6-2.

In de derde set kwam Sluiter iets beter in zijn spel en kwam zelfs een break voor. Het leek er even op dat de partij afgebroken moest worden wegens de invallende duisternis, maar beide spelers wilden doorspelen. Nalbandian brak Sluiter weer terug, hield zijn service en brak Sluiter nog een keer. Toen kon de Argentijn de partijen uitserveren, dit lukte zonder problemen. Hierdoor zijn er geen Nederlanders meer actief in het enkelspel op het gras in Londen, Wessels verloor eerder op de dag van Novak.

'Saddam is een sympathieke man'

Irak nieuws De voormalige Iraakse president Saddam Hussein eet maischips, wast zijn eigen kleren, verzorgt zijn tuintje en voert de vogeltjes van etensresten die hij opspaart, volgens Amerikaanse soldaten die hem de afgelopen 10 maanden bewaakt hebben. Hij wordt omschreven als een sympathieke man die in gebroken Engels moppen vertelt en kadootjes van zijn dochters met de bewakers deelt. De enige keer dat hij er verslagen bij zat was toen zijn favoriete ontbijt niet meer op voorraad bleek te zijn.

Saddam gelooft nog steeds dat hij de rechtmatige president van Irak is, en gebood Iraakse ministers te vertrekken toen die hem een lijst aanklachten kwamen voorlezen. Terug in zijn cel ijsbeerde Saddam heen en weer en zei:"Ministers? Ministers waarvan? Het is mijn land, ik ben nog steeds de president." Saddam was ervan overtuigd dat het Iraakse volk van hem hield en dat alles wat hij als president had gedaan ten bate van hen was, inclusief de invasie van Koeweit. Hij zei dat de Koeweiti's honden waren die Iraakse vrouwen verkrachtten.

Volgens de soldaten heeft Saddam geen goed woord over voor de Amerikaanse president George W. Bush en diens vader (die president was tijdens de Koeweit-invasie). Maar Ronald Reagan (president tijdens de oorlog Iran-Irak) noemde hij zijn favoriete president. "Hij praatte over dat Reagan hem vliegtuigen en helicopters en zo verkocht", aldus één van de soldaten.

De soldaten, die opdracht hadden gekregen Saddam met respect te behandelen, vonden hem geestig, vriendelijk en vaak grappig. Ze zeiden soms moeite te hebben zich te herinneren dat het een massa-moordenaar was. Saddam noemde de soldaten zijn zonen, broeders en vrienden, en nodigde ze uit op bezoek te komen nadat hij weer als president zou zijn geïnstalleerd.



Zou Saddam dan toch niet depressief zijn?

Vrouw verkoopt sportwagen van haar man voor 75 cent

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

De vrouw van een omstreden Engelse radio-dj heeft de sportwagen van haar man met een waarde van 37.500 euro op eBay verkocht voor nog geen 75 eurocent. Hij had tijdens een uitzending geflirt met het model Jodie Marsh.

Tim Shaw van de zender Kerrang 105.2 vertelde het model dat hij bereid was zijn vrouw en twee kinderen te verlaten voor haar. Zijn vrouw Hayley kon er echter niet om lachen en zette op dat moment gelijk een advertentie online voor zijn Lotus Esprit Turbo voor een vriendenprijsje van 50 pence, wat ongeveer 75 eurocent is. De omschrijving erbij luidde: "Ik wil van deze wagen af binnen de twee à drie uur voor mijn man thuiskomt en ontdekt dat de auto weg is en al zijn bezittingen op straat staan." De wagen was in nog geen vijf minuten weg.

De 27-jarige mevrouw Shaw was al eens eerder uit haar slof geschoten toen Tim tijdens zijn echtgenote's zwangerschap haar zuster tijdens de uitzending opbelde met de melding dat hij aan haar dacht wanneer hij aan het vrijen was met zijn vrouw. Ze meldde: "Toen hij zei dat hij mij en de kinderen zou verlaten voor Jodie Marsh, dat was de druppel. Ik ben het helemaal zat dat hij zijn familie in verlegenheid brengt voor zijn act."

"De wagen is zijn trots en plezier maar de idioot schreef hem in op mijn naam dus ik verkocht hem. Het geld kon me niet schelen, ik wou hem gewoon terugpakken." Mocht hij nog hopen op een goede afloop dan moet hij dat idee gauw achter zich laten want die kans is nul komma nul procent. Een woordvoerder van de radiozender zei dat de dj compleet ontdaan is.

Jodie Marsh(R)

Uitslagen tweede dag Wimbledon

De tweede dag van het grastoernooi op Wimbledon bracht enkele verrassingen.

De Belgische Justine Henin-Hardenne vloog in de eerste ronde eruit. De kampioene van Roland Garros betaalde een bewuste rustperiode met een dramatische nederlaag tegen de Griekse Eleni Daniilidou, setstanden waren 6-7 6-2 5-7.

Titelverdedigster Maria Sjarapova had niet veel moeite om door te dringen tot de tweede ronde van Wimbledon. Haar Spaanse tegenstandster Nuria Llagostera Vives had weinig in te brengen tegen de als tweede geplaatste Sjarapova.

Bij de heren verloor Peter Wessels de eerste ronde Wimbledon van de Tsjech Jiri Novak in drie sets, setstanden 6-7 (4) 3-6 4-6. "Ik heb mijn kansen niet gepakt", treurde de 27-jarige Elburger.

Andy Roddick won zijn eerste partij op Wimbledon. De Amerikaanse nummer twee van de plaatsingslijst versloeg zonder al te veel moeite van de Tsjech Jiri Vanek, 6-1 7-6 6-2.

Guillermo Coria plaatste zich ten koste van de Duitser Tomas Behrend voor de tweede ronde. Het werd 6-1, 6-2 en 6-2 voor de kleine Argentijn.

Er werd ook een wereldrecord vandaag verbroken op de grasbanen van Wimbledon. Ivo Karlovic evenaarde het wereldrecord aces van de Zweed Joachim Johansson. Queens finalist Karlovic sloeg in zijn eerste ronde partij tegen de Italiaan Daniele Bracciali maar liefst 51 aces. Karlovic verloor de wedstrijd tegen de Italiaan echter in een vijfsetter

Momenteel is de Nederlander Raemon Sluiter nog bezig in zijn eerste ronde wedstrijd tegen de Argentijn David Nalbandian.

Eerste Ronde

Mannen

Janko Tipsarevic (SMo) - Tommy Haas (Dui) 6-2 2-1 opgave
Danai Udomchoke (Tha) - Stefan Koubek (Oos) 5-7 6-4 4-6 6-3 8-6
Andrew Murray (Eng) - George Bastl (Zwi) 6-4 6-2 6-2
Guillermo Coria (Arg) - Tomas Behrend (Dui) 6-1 6-2 6-2
Radek Stepanek (Tsj) - Robby Ginepri (USA) 6-7 6-3 6-4 6-2
Alex Calatrava (Spa) - Tuomas Ketola (Fin) 6-4 7-6 6-4
PETER WESSELS (NED) - Jiri Novak(Tsj) 6-7 3-6 4-6
Gilles Elseneer (Bel) - Potito Starace (Ita) 6-3 7-6 6-3
Jurgen Melzer (Oos) - Ivan Ljubicic (Kro) 6-4 6-4 6-4
Stanislas Wawrinka (Zwi) - Fabrice Santoro (Fra) 2-6 7-6 5-7 1-6
Daniele Bracciali (Ita) - Ivo Karlovic (Kro) 6-7 7-6 3-6 7-6 12-10
Jiri Vanek (Tsj) - Andy Roddick (USA) 1-6 6-7 2-6
Yen-Hsun Lu (Tpe) - Arnaud Clement (Fra) 7-6 0-6 6-1 3-6 6-3
Davide Sanguinetti (Ita) - Andreas Seppi (Ita) 6-3 6-2 6-1
Tim Henman (Eng) - Jarkko Nieminen (Fin) 3-6 6-7 6-4 7-5
Richard Gasquet (Fra) - Philipp Kohlschreiber (Dui) 6-3 3-6 6-3 6-2
Alexander Popp (Dui) - Jerome Haehnel (Fra) 6-2 6-3 2-6 6-4
David Ferrer (Spa) - Guillermo Garcia-Lopez (Spa) 3-6 2-6 6-7
Robin Soderling (Zwe) - Igor Andreev (Rus) 7-6 5-7 1-6 5-7
Felix Mantilla (Spa) - Gilles Mulder (Lux) 4-5 opgave
Nicolas Almagro (Spa) - Dmitry Tursunov (Rus) 6-7 6-7 1-6
Andrei Pavel (Roe) - Roko Karanusic (Kro) 6-2 4-6 6-2 6-4
Wayne Arthurs (Aus) - Filippo Volandri (Ita) 6-3 6-4 6-4
Jonathan Marray (Eng) - Xavier Malisse (Bel) 3-6 6-3 6-2 1-6 4-6
Juan Monaco (Arg) - Novak Djokovic (SCG) 3-6 6-7 3-6
Vincent Spadea (USA) - Rafael Nadal (Spa) 4-6 3-6 0-6
Max Mirnyi (Wru) - Rainer Schuettler (Dui) 6-3 6-3 6-4
Bohdan Ulihrach (Tsj) - Thomas Johansson (Zwe) 3-6 2-6 2-6
Karol Kucera (Slo) - Luis Horna (Per) 4-6 6-3 6-3 6-4
Victor Hanescu(Roe) - Kenneth Carlsen (Den) 6-7 7-6 6-3 5-7 6-4
Olivier Rochus (Bel) - Paul Goldstein (USA) 6-4 6-2 6-2

Vrouwen

Ana Ivanovic (Scg) - Vera Douchevina (Rus) 6-4 6-3
Lucie Safarova (Tsj) - Mary Pierce (Fra) 3-6 4-6
Alyona Bondarenko (Oek) - Tatiana Golovin (Fra) 6-3 3-6 7-5
Julia Vakulenko (Oek) - Tathiana Garbin (Ita) 6-2 6-4
Emmanuelle Gagliardi (Zwi) - Flavia Pennetta (Ita) 1-6 2-6
Mara Santangelo (Ita) - Tatiana Poutchek (Wru) 6-3 6-2
Ashley Harkleroad (USA) - Jill Craybas (USA) 4-6 6-4 4-6
Jane O'Donoghue (Eng) - Anna-Lena Groenefeld (Dui) 1-6 6-1 6-4
Gisela Dulko (Arg) - Juliana Fedak (Oek) 6-2 6-4
Angela Haynes (USA) - Serena Williams (USA) 7-6 4-6 2-6
Nathalie Dechy (Fra) - Maria Elena Camerin (Ita) 7-6 6-1
Catalina Castano (Col) - Virginie Razzano (Fra) 7-6 3-6 4-6
Klara Koukalova (Tsj) - Laura Granville (USA) 1-6 2-6
Marlene Weingartner (Dui) - Vera Zvonareva (Rus) 6-2 4-6 0-6
Evgenia Linetskaya (Rus) - Daniela Hantuchova (Slo) 6-3 2-6 2-6
Kveta Peschke (Tsj) - Dally Randriantefy (Mad) 7-5 6-1
Anabel Medina Garrigues (Spa) - Katarina Srebotnik (Slo) 3-6 3-6
Meilen Tu (USA) - Shahar Peer (Isr) 3-6 3-6
Nicole Pratt (Aus) - Ludmilla Cervanova (Slo) 3-6 6-3 6-1
Nadia Petrova (Rus) - Virginia Ruano Pascual (Spa) 4-6 6-3 6-2
Conchita Martinez (Spa) - Katerina Bondarenko (Oek) 6-1 7-6
Claudine Schaul - Severine Beltrame (Fra) 2-6 1-6
Tatiana Panova (Rus) - Lisa Raymond (USA) 7-5 6-3
Marion Bartoli (Fra) - Rika Fujiwara (Jpn)
Nuria LIagostera Vives (Spa)- Maria Sharapova (Rus) 2-6 2-6
Yoon Jeong Cho (Kor) - Aranxta Parra Santonja (Spa) 6-3 6-3
Venus Williams (USA) - Eva Birnerova (Tsj) 6-2 6-4
Zuzana Ondraskova (Tsj) - Cara Black (Zim) 3-6 3-6
Justine Henin - Hardenne (Bel) - Eleni Daniilidou (Gri) 6-7 6-2 5-7
Amanda Janes (Eng) - Sesil Karatancheva (Bul) 5-7 7-6 5-7
Francesca Schiavone (Ita) - Kristina Brandi (Pur) 3-6 6-3 7-9

Liquigas-Bianchi maakt Tourploeg bekend

Ook Liquigas - Bianchi heeft zijn ploeg voor de Tour de France vrijgegeven. De Italiaanse ploeg start met de Italianen Cioni en Garzelli als kopmannen.

Dario Cioni maakte de afgelopen jaren vooral naam in de Ronde van Italië. Vorig jaar nog werd Cioni zelfs vierde in de Giro. Dit jaar eindigde hij slechts als dertiende. Ook de andere kopman Stefano Garzelli heeft in mei al gereden in de Giro. Hij gaf echter op met een blessure. In 2000 won Garzelli de ronde van zijn eigen land.

Dit zijn de andere renners van Liquigas-Bianchi in de 92e Tour de France: Luciano Pagliarini, Michael Albasini, Marcus Ljungqvist, Mauro Gerosa, Kjell Carlström, Franco Pellizotti en Magnus Backstedt. De Zweed Backstedt is de enige van deze ploeg die ooit een etappe in de ‘Grande Boucle’ wist te winnen. In 1998 won hij in een sprintje met twee van Maarten den Bakker.

Vrouwelijk orgasme schakelt deel hersenen uit

Jerome81 tipte ons via de nieuws-submit:

Een onderzoeksteam van de Universiteit van Groningen onder leiding van Gert Holstege heeft onderzoek gedaan naar de hersenen van vrouwen tijdens een orgasme. Hieruit kwam naar voren dat grote delen van de vrouwelijke hersenen zich tijdens het orgasme vrijwel uitschakelen. Voornamelijk delen die verantwoordelijk zijn voor emoties gaan op een laag pitje. "Op het moment van een orgasme voelt de vrouw geen emoties," aldus Holstege.

Aan het onderzoek werkten dertien vrouwen en hun partners mee. De dames werd gevraagd om met hun hoofd in een PET scanner te gaan liggen. Er werden dan metingen aan de hersenen verricht in vier stadia: in rust, tijdens het faken van een orgasme, tijdens stimulatie van de clitoris door de partner en tijdens een daadwerkelijk orgasme.

De resultaten waren opvallend, tijdens het orgasme daalde de activiteit in onder andere de amygdala en de hippocampus. Deze gebieden zijn betrokken bij alertheid, angst en emoties. In gebieden die in verband zijn gebracht met fijne motoriek steeg de activiteit juist.

Deze bevindingen zijn volgens Holstege bewijs voor wat iedereen al weet, vrouwen kunnen niet genieten van seks als ze niet ontspannen of angstig zijn. Dit logische feit is nu dus ook te zien op scans van de hersenen.

Het team heeft eerder al vergelijkbare studies gedaan bij mannen. Daar kwam een veel kleinere mate van daling in hersenactiviteit naar voren dan bij vrouwen. Holstege wijt dit aan de tekortkomingen van de PET scanners, een scan duurt twee minuten. Zoals iedereen weet is het bij mannen vaak een kwestie van seconden.

Paus haalt in boek uit naar abortus

OFfSprngr had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonPaus Benedictus XVI heeft vandaag zijn eerste boek gepresenteerd aan de pers. Daarin haalt hij uit naar abortus.

"Respect voor elk leven is essentieel", aldus de nieuwe kerkvorst, die in april Johannes Paulus II als paus opvolgde. Daarom zal de katholieke kerk abortus nooit accepteren, zo stelt de paus in het boek, getiteld 'Het Europa van Benedictus'. Het werk, dat 152 pagina's omvat, bestaat uit een compilatie van drie toespraken die hij in zijn tijd als kardinaal hield tussen 1992 en 2005. Het boek zal enkel in het Italiaans verschijnen.


Paus Benedictus XVI

Uitslagen MLB 20-06-2005

Afgelopen maandag werden er twaalf wedstrijden gespeeld in de MLB, zes in de American league en zes in de National League. In totaal werden er 30 homeruns geslagen en 120 punten behaald.

American League :

Team123456789Tot.HE
Boston Red Sox00036000110131
Cleveland Indians1003010319151
Homeruns :
Boston Red Sox : Ramirez, Varitek, Damon
Cleveland Indians : Hafner, Martinez

Team123456789Tot.HE
Tampa Bay Devil Rays0300110005100
New York Yankees100301031961
Homeruns :
Tampa Bay Devil Rays : Mastui
New York Yankees : -

Team123456789Tot.HE
Baltimore Orioles020000000230
Toronto Blue Jays40002041x11160
Homeruns :
Baltimore Orioles : Marrero
Toronto Blue Jays : Wells, Hillenbrand, Hill

Team123456789Tot.HE
Kansas City Royals0102320008100
Chicago White Sox30221300x11170
Homeruns :
Kansas City Royals : Buck, Gotay
Chicago White Sox : Konerko, Dye, Thomas

Team123456789Tot.HE
Oakland Athletics0100100406110
Seattle Marines020000000270
Homeruns :
Oakland Athletics : Kotsay, Swisher, Kielty
Seattle Marines : -

Team123456789Tot.HE
Texas Rangers001000000161
Seattle Marines20102000x5150
Homeruns :
Texas Rangers : Dellucci
Seattle Marines : Guerrero

National League

Team123456789Tot.HE
Washington Nationals1202100017121
Pittsburgh Pirates1000003004100
Homeruns :
Washington Nationals : Guillen
Pittsburgh Pirates : -

Team123456789Tot.HE
St. Louis Cardinals0010203006120
Cincinnatti Reds000000001140
Homeruns :
St. Louis Cardinals : Pujols, Sanders
Cincinnatti Reds : Lopez

Team123456789Tot.HE
Chicago Cubs3010001005111
Cincinnatti Reds002001010491
Homeruns :
Chicago Cubs : Lee, Ramirez
Cincinnatti Reds : Overbay

Team123456789Tot.HE
Colorado Rockies000000000051
Houston Astros30001111x7100
Homeruns :
Colorado Rockies : -
Houston Astros : Berkman

Team123456789Tot.HE
L.A. Dodgers000000000030
San Diego Padres00010000x771
Homeruns :
L.A. Dodgers : -
San Diego Padres : 1

Team123456789Tot.HE
Arizona Diamondbacks0000002013100
San Francisco Giants10100240x8141
Homeruns :
Arizona Diamondbacks : -
San Francisco Giants : Feliz, Matheney

Niet trots...

altijd leuk.... de ontboezemingen van vreemde mensen... Op NotPround.com kun je je helemaal uitleven... Dus wil je nog wat kwijt? That's the place....

i masturbate and think about my mother. i say, "mommy, mommy" when i come. i'm a girl

I envy people who can have sex. I am too ugly and socially clumsy to possibly ever attract any woman. I'm middle class, but I wish I could just be dirt poor but get sex. Also, I have a small penis.

Lord, forgive me for the disgusting things I have done with my cousins

Aruna Dindane naar RC Lens

Aruna Dindane speelt de komende vier seizoenen voor RC Lens. De Ivoriaan komt over van Anderlecht.

Vandaag bereikten Anderlecht en RC Lens een akkoord over de transfer van de 24-jarige aanvaller. Zelf was Aruna het met de Franse club al eens geworden over een vierjarige verbintenis. Anderlecht wilde Aruna eerst niet laten gaan, omdat het bod van Lens te laag zou zijn. De clubsite van de Belgische club meldt echter nu dat de overeenkomst bevredigend is voor beide partijen.

Aruna neemt afscheid van Anderlecht na twee nationale titels. In vijf seizoenen scoorde hij vijftig keer voor Anderlecht. Met Ivoorkust is Aruna nog nadrukkelijk in de race voor een ticket voor het WK van 2006.

Haynes maakt het Serena moeilijk

Serena Williams heeft met veel moeite de tweede ronde van Wimbledon bereikt. Ze won met 6-7 (12) 6-4 6-2 van haar landgenote Haynes.

Het begon goed voor Serena in de eerste set, ze kwam al snel een break voor. Het was Haynes die dit weer gelijk trok en een tie-break uit het vuur sleepte. Hierin kregen beide Amerikaanse dames vele setpoints. Het was Haynes die haar 4e setpoint benutte en de tie-break won met 14-12. Williams kon zich niet beheersen en kreeg een waarschuwing omdat ze met haar racket op het heilige gras van 'The Graveyard' sloeg.

In de tweede set herpakte de tweevoudig winnares zich meteen, ze kwam een break voor. Het was Haynes die op 3-4 achter knap weer terug breekt. Serena laat zich niet kennen en pakt meteen weer een break, waardoor ze de stand in sets gelijk kon trekken op haar eigen service. Dit deed de als vierde geplaatste Amerikaanse op haar derde setpoint.

In de derde set was het verweer van Haynes gebroken op een stand van 2-2. Williams pakte twee breaks en hield twee keer haar eigen service. Dit betekende een 6-2 winst in de derde set en een ticket voor de tweede ronde van Wimbledon na 2,5 uur zwoegen.

Nuna 3 gepresenteerd aan het publiek

TR08 had ons via de nieuws-submit te melden:

Elf studenten van de TU Delft hebben op Circuit Park Zandvoort de zonnewagen Nuna 3 gepresenteerd. In september gaan ze met dit voertuig voor de tweede maal hun wereldtitel verdedigen tijdens de World Solar Challenge in Australië. Aan die wedstrijd mogen alleen voertuigen meedoen, die uitsluitend rijden op zonne-energie.

De Nuna 3 zal nog beter zijn dan zijn voorgangers de Nuna en Nuna 2: zo is de aërodynamische vormgeving verder geoptimaliseerd, het rendement van de zonnecellen verhoogd tot 26 procent, en is de wagen nog lichter dan haar voorgangers. "Nuna 3 is een racemonster", aldus teamleider Jorrit Lousberg. "Nuna 3 kan topsnelheden bereiken van 170 km/uur".

Het Nuon Solar Team is multidisciplinair samengesteld uit studenten van de TU Delft. Zo zijn de opleidingen Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek, Werktuigbouwkunde, Industrieel Ontwerpen en Technische Informatica vertegenwoordigd in het team, dat door Wubbo Ockels wordt geadviseerd.

De nieuwe Nuna 3
foto © Nuon/Hans-Peter van Velthoven

Nieuwe trailer Alan Wake

Van Remedy's (Max Payne, Max Payne 2) 3rd person thriller, Alan Wake, is een nieuwe trailer verschenen. De trailer introduceert de hoofdpersoon en het verhaal achter de game. De trailer bestaat uit meer dan 2 minuten in-engine beelden en is hier te downloaden. Naast de trailer zijn er ook 2 nieuwe screenshots vrijgegeven op de officiële website van de game.

Alan Wake moet in 2006 verschijnen voor de PC en de Xbox 360.


Big Brother Uncut

Het enkele seconden tonen van Big Brother 1-deelneemster Karin die op het toilet zat, zorgde in Nederland al voor ophef. Nog een geluk dat borst- en bilpartijen meestal niet te zien waren.

Down Under pakken ze dat echter anders aan.

Australische politici storen zich aan BB
Duidelijke foto's van de australische versie

Zoals een hoop fokkers ook wel zullen weten hadden wij vroeger een fokster in het huis zitten. Onze eigen Pris kon het zo ontzettend goed vinden met Kelly. Neem even de tijd om nostalgisch te doen en fantaseer over de volgende serie die binnenkort op talpa te zien zal zijn.
Met dank aan ChrisJX voor de submit

Wimbledon: Henman ontsnapt

Tim Henman is op Wimbledon ontsnapt aan een vroegtijdige eliminatie. De Brit stond met 2-0 in sets achter tegen de Fin Nieminen. Toch stootte Henman door.

In de eerste twee sets speelde Henman ver onder zijn niveau. Zijn chip and charge spel op de service van Nieminen pakte steeds verkeerd uit. De eerste twee sets gingen dan ook verdiend naar Nieminen, die weinig onnodige fouten maakte. Het werd 6-3 en 7-6 voor de Fin. In de derde set liepen de volleys van Henman veel beter. Hij kon tevens meer druk zetten op de servicegames van Nieminen. Met 6-4 pakte de Engelsman de derde set. In de vierde set brak Henman op een stand van 6-5 Nieminen. In de beslissende set was Henman duidelijk de meerdere. Door een 6-2 overwinning in die set blijft de publiekslieveling in de race.

Een moeizame bevalling dus voor de viervoudig halve finalist. Het Engelse publiek is echter wel wat gewend van Henman. Doorgaans heeft hij het altijd lastig in de eerste ronde. In de tweede ronde speelt Henman tegen de Rus Toersoenov, die in 2004 van Safin won op Wimbledon. De Engelsen hebben vandaag trouwens een nieuw tennistalent begroet. De pas 18-jarige Andy Murray versloeg in drie sets eenvoudig de Zwitser Bastl.

Dief makkelijk gepakt via mobiele telefoon

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Een niet al te snuggere dief is zondagochtend op een wel heel gemakkelijke manier gepakt. Hij had namelijk niet in de gaten dat de gsm, die hij vlak daarvoor buit had gemaakt bij een overval, nog aan stond en dat de politie hem afluisterde.

Toen Dan Juliana uit Neptune Beach in de Amerikaanse staat Florida zondagochtend van zijn nachtdienst terugkwam, werd hij aan zijn garagepoort overvallen. Een gewapende man eiste zijn portefeuille en zijn gsm. Juliana was net op dat moment aan het bellen met zijn vriendin. Hij schakelde de gsm niet uit en gaf hem aan de overvaller. Die liep met de gsm en de portefeuille weg naar een gereedstaande wagen. Juliana's geschrokken vriendin woonde in de buurt en kwam meteen naar zijn huis om te controleren of alles in orde was. Ze hadden in de gaten dat de overvaller het gesprek niet had afgebroken. Op die manier konden ze de overvaller afluisteren.

De gealarmeerde politie kwam meteen poolshoogte nemen en luisterde met Juliana en zijn vriendin mee de overvaller af. Het bleek om Edward Dolansky te gaan, zijn vriendin Shannon Bohannon zat achter het stuur. Via de mobiele telefoon hoorden ze wat de twee criminelen met het geld van plan waren te doen. Ze wilden onder meer wat kleren gaan kopen en even langs een hotel gaan.

De twee criminelen werden even later gearresteerd toen ze een kledingzaak binnenstapten. Ze hadden helemaal niet in de gaten dat de gsm nog aan stond.  Het wapen bleek een nepwapen te zijn maar de de twee "snuggere" dieven zijn wel aangeklaagd voor een gewapende overval.

Nieuw smeltproces levert onbreekbaar glas

Natuurkundigen van de universiteit van Wales ontdekten bij het smelten van zeolieten een tot nu toe onbekende fasetoestand van deze materie. De dichtheid van het zeoliet, dat bestaat uit waterhoudende silicaatkristallen, is in deze toestand twee keer zo groot als in normale toestand. Bij afkoeling kan het materiaal zo'n hoge dichtheid krijgen dat het harder is dan glas, terwijl het ook mechanisch sterk blijft.

De natuurkundigen gaan nu precies in kaart brengen onder welke omstandigheden het onbreekbare glas ontstaat. "Ons onderzoek kan op den duur leiden tot onbreekbare wijnglazen, maar momenteel zijn we nog niet zo ver," aldus projectleider Neville Greaces.

Bij het onderzoek is de Nederlands-Belgische röntgenbundel Dubble gebruikt, welke van de ESRF in Grenoble is. Dit apparaat kan met behulp van röntgenstraling de mate van atoomordening bepalen.

Gebroken glas
Verleden tijd?

Far Cry patch v1.32

Vandaag is er een nieuwe patch voor de game Far Cry uitgekomen. Ondanks dat de game al een tijd in de winkels ligt hebben de makers toch de moeite genomen een update van een kleine 21mb samen te stellen. De update zal versie 1.31 updaten naar 1.32. De volgende problemen zullen zijn opgelost.
"[...]
* Fixed a Shader Model 3.0 issue that caused graphics corruption on new ATI
hardware.

* Set the game to detect nVidia hardware to avoid shaders being compiled at run time.

* Recompiled the 32bit version with a different version of STL to address some server slowdowns.

* Fixed a video playback issue to ensure compatibility with MOD SDK dll code.

* Fixed server issues when the server type was changed during a running game.
* Fixed potential crash when using RCON to start a new level.
[...]"


De patch is hier te downloaden.

Moeder Savanna krijgt zes jaar cel en tbs

Verbal en een onbekende FOK!ker hadden ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonDe rechtbank in Den Haag heeft Sonja de J. uit Alphen aan den Rijn veroordeeld tot zes jaar cel en tbs wegens doodslag op haar dochter Savanna. Haar vriend Mario B. kreeg twee jaar cel, maar tbs werd in zijn geval niet noodzakelijk geacht.

Savanna, die al jarenlang stelselmatig werd mishandeld, stikte op 20 september vorig jaar nadat De J. een washandje in de mond van haar dochtertje had gepropt en vastgezet met een verband of een zwachtel, om haar stil te krijgen. Volgens het Openbaar Ministerie had De J. niet de intentie om haar kind te vermoorden, maar de rechter was van mening dat De J. geweten moet hebben wat de risico's waren van haar handelswijze en achtte daarom doodslag bewezen. De celstraf die het OM twee weken geleden eiste tegen De J. werd door de rechter dan ook verdubbeld.

Van Tiggelen blijft bij Sparta

Adri van Tiggelen blijft bij Sparta. De oud-international, die de club onlangs via de nacompetitie naar de eredivisie leidde, zal trainer/coach van Jong Sparta worden. Ook zal hij worden betrokken bij de begeleiding van de A-selectie.

In de nacompetitie kwam Van Tiggelen naar de Rotterdamse club, na het vertrek van Mike Snoei. Eerder al had Van Tiggelen overeenstemming bereikt met hoofdklasser DOTO. Deze club heeft nu medewerking verleend aan de terugkeer van de voormalig verdediger in het betaald voetbal.

MMORPG The Chronicles of Spellborn aangekondigd

De Nederlandse ontwikkelaar Khaeon Games heeft aangekondigd dat ze bezig zijn met het ontwikkelen van een MMORPG: The Chronicles of Spellborn. Het spel maakt gebruik van de Unreal 2.5 Engine en speelt zich af in een fantasy setting rond de Enclave of the Five Sacrifices.

Spelers zullen in deze MMORPG kunnen vechten tegen of met elkaar, alliances aangaan met anderen en delen van de wereld kunnen beheren. De sterkte van de spelers zal niet worden bepaald bij bijvoorbeeld het zwaard wat hij/zij draagt, maar door de hoogte van de skill van de speler. De wereld zal door de speler beinvloed worden door de acties die de spelers nemen en die invloed kan het unlocken van een nieuw gedeelte van de wereld zijn.

Mosley: teams moeten fans compenseren

De Michelin-teams moeten de Formule 1-fans die afgelopen zondag de race op Indianapolis bezochten financiëel compenseren. Dat is de mening van FIA-president Max Mosley.

"Voor mij bestaat er geen twijfel dat ze de fans van iets hebben beroofd," aldus Mosley in een interview met de BBC. "Zij zijn de fans geld schuldig en ze zijn de fans compensatie schuldig voor verspilde tijd." De compensatie zal waarschijnlijk één van de punten zijn die op de bijeenkomst, volgende week woensdag tussen de zeven teams en de FIA, zal worden besproken.

Mosley haalde verder fel uit naar uitspraken dat hij na het debacle op Indianapolis zou moeten aftreden. "Als er iets mijn fout zou zijn, zou ik de eerste zijn die mijn positie ter discussie zou stellen, maar niet omdat een bandenfabrikant de juiste banden niet kan leveren of omdat de teams niet een compromis willen sluiten door iets minder hard door een snelle bocht te rijden," aldus de FIA-baas.

"Ik zou de eerste zijn die de schuld op zich zou nemen over iets waar ik controle over had, maar dat heb ik niet. Als ik de leiding over de banden of de teams had gehad zou het niet zijn gebeurd," vervolgde Mosley. Volgens hem heeft de FIA diverse opties aangeboden waarmee de race volledig veilig kon worden gereden.

Eén van de mensen die het liefst zouden zien dat Mosley zou opstappen, is Paul Stoddart. "Max Mosley verbood categorisch de introductie van die chicane en hij zal een aantal stevige vragen moeten beantwoorden over de reden van die beslissing," aldus de baas van Minardi. "Ik heb veel, heel veel oproepen om Mosley's aftreden gehoord. Ik zou die willen onderstrepen. Ik denk niet dat er een geloofwaardige verklaring is voor wat er is gebeurd. Ik denk dat de president van de FIA eens heel goed naar zijn positie moet kijken, omdat veel mensen vinden dat zijn positie onhoudbaar is."

Begrafenis in clubkleuren

Voetbalclubs blijven op zoek naar nieuwe bronnen van inkomsten en de Engelse club Reading heeft wel een hele bijzondere manier gevonden om geld te genereren: begrafeniskisten in de clubkleuren van Reading.

De kist, die geverfd is in de wit-blauwe clubkleuren van Reading, zal in drie verschillende versies te verkrijgen zijn: een kist met het Reading-logo, het Madejski Stadium of een versie met een voetbal erop afgebeeld.

Reading-fans zullen er zo'n 500 Pond voor neer moeten leggen. Tien procent van de opbrengst zal naar een goed doel gaan.

Gevraagd naar de reden van dit opmerkelijke fan-artikel, gaf de club uit de Engelse Coca Cola League als verklaring: 'Mensen proberen dezer dagen hun begrafenis een beetje meer kleur te geven'. Daarnaast gelooft een pastoor die nauw bij de club betrokken is dat fans na hun dood ook graag bij Reading betrokken blijven.

Leeuwen redden ontvoerd meisje in Ethiopie

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Een opmerkelijke gebeurtenis in het zuidwesten van Ethiopië. Onbekenden hadden daar een 12-jarig meisje ontvoerd. Ze wilden haar uithuwelijken maar ze werden door drie leeuwen weggejaagd.

De leeuwen hadden haar een halve dag bewaakt totdat de politie en haar familie haar vonden. "Ze lieten haar achter als een cadeautje en gingen terug naar het oerwoud", zei politiesergeant Wondimu Wedajo dinsdag. De huilbuien, die lijken op het miauwen van een welp, hebben haar waarschijnlijk gered, meent deskundige Stuart Williams van het ministerie van plattelandsontwikkeling.

Senator wil verbod op "25 to Life"

Een Senator in New York, de democraat Charles Schumer, wil graag dat de game "25 to Life" niet zal worden uitgebracht omdat er veel te veel geweld in het spel zit. In het spel is het mogelijk om politie-agenten neer te schieten en om mensen als levend schild te gebruiken.

Schumer vindt dit spel nog erger dan de GTA-reeks en vindt GTA in vergelijking met "25 to Life" lijken op een kinder-serie. Terwijl de GTA-reeks juist bekend staat om het vele geweld en hierop ook wordt bekritiseerd. Het spel "25 to Life" zal worden uitgebracht door Eidos.

Naast het verbannen van het spel uit de winkels wil Schumer ook nog eens dat console-ontwikkelaars zoals Microsoft en Sony hun samenwerking met Eidos beëindigen. "The last thing we need here in New York is to reinforce a destructive culture of violence and disrespect for the law. Little Johnny should be learning how to read, not how to kill cops," aldus Schumer.

Microsoft heeft gisteren nog gereageerd op de Senator en had het volgende te zeggen: "25 to Life was developed for a mature audience and has been rated so it will be sold only to the appropriate audiences," Microsoft said in a statement..

Ook Eidos kwam met een tegenreactie, zij zeggen dat ze vertrouwen op het rating-systeem en dat het spel alleen verkocht zal worden aan mensen boven de 18 jaar. "Eidos believes that video games are a creative art form and we produce a wide range of content aimed at various age groups including games specifically targeted for the over-18 player. On the issue of who should be allowed to purchase our products, we have a very strict two-tier rating system in the UK to send a clear signal to both customers and retailers as to the appropriate audience for each game. 25 to Life will have a BBFC 18+ rating, which means that it is illegal to sell it to anyone under that age; retailers face a £5,000 fine and up to six months in prison if they do so."

Op dit moment is geweld in games een hot issue in de Verenigde Staten. De games-industrie is qua omzet ongeveer even groot als Hollywood met zijn films (10 miljard dollar). De grote vraag in het land is of de game-industrie zelf met duidelijke regels moet komen, of dat er aparte wetten voor moeten komen. Ondanks alle kritieken verkopen games met veel geweld, zoals GTA: San Andreas bijzonder goed in de Verenigde Staten.

Sarah does it again

Als je Sarah Michelle Gellar hoort, denk je Buffy. Als kleine blonde slayer tracht ze Sunnydale te ontdoen van vampiers, demonen, en nog
meer creepy stuff. Toch heeft ze een stuk meer gedaan dan alleen wat rondzwaaien met een stuk hout. Denk aan de remake van Dangerous Liasons, Cruel Intentions. Denk aan 2 verfilmingen van de klassieke tekenfilm Scooby Doo, en denk aan films als
I Know What You Did Last Summer, en Scream 2. Nu blijkt Sarah Michelle ook nog eens de hoofdrol te gaan spelen in de verfilming van American Mcgee's Alice, een soort van dark Alice in Wonderland PC-spel. In deze film keert Alice terug naar Wonderland wanneer haar ouders overlijden. Ik hoop dat ze in deze film haar Buffy-image weet af te schudden, want dat is wat mij betreft tot nu toe alleen nog maar gelukt in Cruel Intentions.

Bron: Games.fok

Met dank aan Together-Alone voor de submit.

Steur naar Heerenveen

Sebastiaan Steur speelt de komende drie seizoenen voor SC Heerenveen. De 21-jarige aanvaller, die overkomtvan FC Volendam, moet alleen nog een medische keuring ondergaan en zal zich daarna op 4 juli melden in het Abe Lenstra-stadion.

Steur begon zijn profcarrière in 2002 bij Volendam. Hij kwam daarvoor uit voor Waterwijk en Ajax. Dit seizoen speelde de aanvaller 24 competitiewedstrijden voor Volendam en scoorde daarin vier keer.

Henin onderuit op Wimbledon

Justine Henin-Hardenne is verrassend uitgeschakeld in de eerste ronde van Wimbledon. Ze verloor van de Griekse Eleni Daniilidou met 7-6 (8) 2-6 7-5.

De winnares van Roland Garros had na dat toernooi geen enkele wedstrijd op gras gespeeld. Dit brak haar op tegen Daniilidou. In de eerste set speelde Henin al matig, het was vooral de Griekse die de kansen niet benutte. Henin sleepte er nog een tie-break uit, maar dat mocht niet baten, ze stond met 1-0 achter in sets.

In de tweede set kwam Henin sterk terug en leek de partij te keren. Ze trok de stand gelijk met een 6-2 setstand. Dit mocht niet baten want het was Daniilidou die op 5-4 twee matchpoints kreeg. De als zevende geplaatste Belgische Henin kon deze nog wegwerken, maar op 6-5 maakte Daniilidou het af en was het toernooi voor Henin-Hardenne voorbij.

nVidia's 7800GTX vanaf morgen te koop in ons land

De nieuwste videokaart van nVidia, de 7800GTX, zal vanaf morgen in Nederland leverbaar zijn en zal van eigenaar verwisselen voor maar liefst 550 tot 600 euro. De 7800GTX is voor nVidia voornamelijk een speedbump en zal naast de snelheidsverbeteringen weinig andere voordelen met zich meebrengen. Een van de weinige voordelen is het feit dat de kaart een single-slot oplossing heeft voor de koeling ervan in tegenstelling tot de 6800 ultra (ook van nVidia) en de X850XT PE van ATi.

Preciese gegevens over de prestaties van deze videokaart zijn nog niet bekend, maar volgens The Inquirer zal de 7800GTX 7600 punten scoren in 3D Mark 2005 als single kaart, en in een SLI oplossing 11200 punten. Twee, licht overgeclockte, 6800 ultra kaarten in SLI scoren al 10200 punten. Voor harde cijfers over de performance zullen we echter nog een dagje moeten wachten tot de non disclosure agreements van nVidia met de verscheidene hardware websites vervallen. Dan kunnen we zien hoe de 7800GTX presteert in de games van tegenwoordig.

Australische politici storen zich aan BB

De Australische versie van Big Brother heeft voor veel opschudding gezorgd aan de andere kant van de wereld. Elke maandagavond wordt 'Big Brother Uncut' uitgezonden, waarin de deelnemers regelmatig poedelnaakt of zelfs vrijend in de sauna, douche of het bad te zien zijn. De overige dagen van de week wordt een normaal Big Brother-programma uitgezonden.

Aan de speciale maandagavonduitzending gaat een waarschuwing vooraf, waarin gemeld wordt dat de uitzendingen niet bestemd zijn voor kijkers onder de vijftien jaar. Toch is Big Brother Uncut populair onder kinderen. Zo'n 3.000 van de 159.000 kijkers zijn kinderen tussen de vijf en de twaalf jaar.

Australische politici storen zich hier erg aan. "Wat we te zien kregen was gewoon pornografie", zegt parlementslid Trish Draper. "We zagen mensen die volledig naakt waren, vol in beeld. En dat op een tijdstip dat kinderen nog voor de televisie zitten."

Zender 'Ten Networks' begrijpt dat niet iedereen het vele bloot waardeert, maar zegt zich te houden zich aan de geldende regels. Deze regels zijn echter door de omroepen zelf opgesteld. Daarom vinden politici dat de overheid strengere regels moet opleggen.

-
Met dank aan PeeJay, die het bericht niet alleen herschreven in de nieuws-submit zette, maar het ook voorzag van de links.

Hakkûh

Ingrediënten:
1) CD-speler
2) CD met een hakkûhmuziek
3) Een stel idioten.

Bereiding:
Neem de CD-speler en zorg ervoor dat hij stroom heeft. Stop daarna de CD met hakkûhmuziek in het daarvoor bestemde gedeelte en met de goede kant naar boven. Druk dan op play. Hoor je geen muziek dan moet je even kijken of alles goed is aangesloten. Als je wel muziek hoort dan zullen de idioten vanzelf in beweging komen.

Explosie Warffum door communicatiefout

PhreakUlrum had ons via de nieuws-submit te melden:

De explosie die vorige maand plaatsvond op het NAM-terrein in Warffum is vermoedelijk te wijten aan een communicatiefout. Uit onderzoek van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) en aannemer GTI is gebleken dat cruciale feiten niet bekend waren bij de mensen die bij de ontplofte tank aan het werk waren.

Zo wisten de mensen die bovenop de tank aan het werk waren niet dat ze daar niet mochten lassen. Ook was niet bekend dat de tank gevuld was met watercondensaat. Bovendien wist de ploeg die het werk had voorbereid weer niet dat er laswerkzaamheden zouden plaatsvinden.

Door het laswerk zijn vermoedelijk condensaatdampen aangestoken, waardoor een explosie ontstond. Bij de ontploffing kwamen twee medewerkers van GTI om het leven. Twee anderen raakten gewond.

Design Will Save the World

Rusland is niet alleen het land van de wannabee-Springers, er komen ook al sinds jaar en dag heerschende vormgevers vandaan.

Waren het tijdens en vlak na de Russische revolutie de Soviets die met hun propaganda in vrij korte tijd een permanente stempel op vormgeving en de kunst drukten, tegenwoordig zijn het mensen als die van Art Lebedev.

Pluk ook eens een rotsende wallpaper uit hun Gallerij.

Frank Williams verdedigt Ferrari

Ondanks het feit dat het team van Ferrari afgelopen weekend niets misdaan had, kreeg de renstal toch veel kritiek te verduren.

De Italianen werden gezien als de dwarsligger bij het vinden van een oplossing. Het uiteindelijke resultaat was dat de Michelin-teams niet reden en Ferrari een simpele één-twee-overwinning boekte.

Maar de Italianen hebben steun gekregen uit onverwachte hoek. De teameigenaar van BMW Williams F1, Frank Williams, zegt dat Ferrari niets verweten kan en mag worden. "Hen treft geen blaam, zij zijn volledig onschuldig in deze zaak. Zij hadden geen enkele reden niet te racen".

Xbox 360 campagneplannen

Geïnteresseerd in de marketing- en merkconcepten die Microsoft voor ons gepland heeft omtrent de Xbox 360? Dan vind je misschien deze site van Jager Di Paola Kemp Design wel interessant, en dan vooral de Microsoft-sectie. Enkele van de ideeën over logo's, visuele effecten, merk- en productposters en andere campagneverwante zaken zijn daar te zien. Tevens is er een "Internal Culture" video te bekijken waar verschillende medewerkers van Microsoft (vooral J. Allard, corporate vice-president) vertellen over de Xbox, gamesindustrie, games in het algemeen en hoe vet cool het allemaal wel niet is.

Klik hier om naar de site te gaan.

Wimbledon: zeges Roddick, Coria

Andy Roddick en Guillermo Coria hebben zich geplaatst voor de tweede ronde op Wimbledon. Beide geplaatste spelers wonnen eenvoudig in drie sets.

Roddick moest het opnemen tegen de Tsjech Jiri Vanek. In de eerste set speelde de Amerikaan zijn klassieke spelletje: eerst een keiharde opslag vuren en dan (als de opslag geen ace heeft opgeleverd) met zijn forehand het punt binnenhalen. Vanek verloor de eerste set kansloos met 6-1. In de tweede set dwong Vanek een tiebreak af. Roddick ging slordiger spelen en de Tsjech troefde Roddick vaak af in de rally. Toch sleepte Roddick de set binnen. In de derde set was het verzet van Vanek gebroken. ‘A-Rod’ won die set met 6-2 en speelt tegen Bracciali in de tweede ronde. Deze Italiaan overleefde een ace-bombardement van Ivo Karlovic.

Guillermo Coria speelde sterk tegen de Duitser Tomas Behrend. Het werd 6-1, 6-2 en 6-2 voor de kleine Argentijn. Coria dolde af en toe met Behrend, die er totaal niet aan te pas kwam. Wellicht kan Coria de nare smaak van Roland Garros (waar hij al in de vierde ronde werd uitgeschakeld) wegspoelen op Wimbledon. Coria speelt in de tweede ronde tegen Xavier Malisse. De als twintigste geplaatste Ljubicic verloor echter wel. De Kroaat was niet opgewassen tegen Jürgen Melzer. Het werd drie keer 6-4 voor de Oostenrijker.


Stop that train

Waar gehakt wordt, vallen spaanders.

En waar genoodremt wordt met een loodzware goederentrein die hele hete wieltjes heeft vallen er bruggen(?!).

Hoe dan ook, niet dat ik een ramptoerist ben ofzo, maar dit is zo'n raar gegeven dat ik er graag bij was geweest; camcorder erbij, sixpack, campingstoeltjes, een paar van mijn ietwat vreemdere matties... klaar! Een heerlijke middag vol kijkplezier.

Rust tijdens de reis

Je kent dat wel. 2 dagen achter elkaar onderweg naar je vakantie bestemming, gezeik van de k*t kinderen op de achterbank. Dat probleem is op te lossen door een draagbare dvd-speler te kopen. Lekker rustig zul je denken. Maar nee hoor je bent getrouwd en hebt nog zo'n schreeuwlelijk naast je zitten. Zelfs dat is op te lossen door de nieuwe gordel van de anwb te kopen.
Weer een probleem de wereld uit.

Meisje verzon steekpartij door asielzoeker

PhreakUlrum had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen 17-jarig meisje uit het Groningse Ulrum heeft valse aangiftes van mishandeling en bedreiging gedaan. De jongedame had gemeld dat ze was gestoken door een bewoner van het plaatselijke asielzoekerscentrum. De politie pakte daarop een aantal asielzoekers op.

Uit onderzoek blijkt echter dat de 17-jarige de verklaringen verzonnen heeft. Ze is aangehouden, en is voorlopig ondergebracht bij Jeugdzorg. Waarom ze haar valse aangifte deed is onduidelijk.

De kwestie zorgde voor veel onrust in het Groningse dorp. Een groep jongeren dreigde het AZC te bestormen om eigenhandig de daders te zoeken. De politie wist dat te voorkomen.

Man bekent misbruik en ontvoering meisjes

luciano198 en calvobbes hadden ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonEen 38-jarige man uit Oisterwijk, die in april was opgepakt wegens bezit van kinderporno, heeft tegenover de politie van Tilburg bekend in 1998 in Dongen een zesjarig meisje te hebben misbruikt, waarbij hij ook foto's van haar maakte. Ook bekende hij tot vier keer toe geprobeerd te hebben een meisje te ontvoeren. De man liep tegen de lamp toen uit een internationaal onderzoek naar via internet verspreide kinderporno bleek dat hij kinderporno had gekocht en betaald met zijn creditcard.

De man probeerde de meisjes, allen tussen zes en dertien jaar oud, te ontvoeren door een zak over hun hoofd te trekken en ze zijn auto in te sleuren. In twee van de gevallen probeerde hij ze in de kofferbak te duwen. Alle vier de pogingen liepen echter stuk door hevig verzet van de meisjes. De pogingen vonden plaats tussen 1998 en 2003, in De Horst (bij Groesbeek), Roosendaal en Wernhout (bij Zundert).

Ivo Karlovic evenaart wereldrecord

Ivo Karlovic heeft op Wimbledon het wereldrecord aces geëvenaard van de Zweed Joachim Johansson.

Queens finalist Karlovic sloeg in de eerste ronde partij tegen de Italiaan Daniele Bracciali maar liefst 51 aces. Dit aantal wist Joachim Johansson ook te bereiken op de Australian Open, tegen André Agassi.

Karlovic wist echter de partij niet te winnen. Bracciali won de partij in een vijfsetter: 7-6 6-7 6-3 6-7 en 10-12. Ook Johansson verloor ondanks de vele aces in januari van Agassi. De Zweed nam toen het record over van Richard Krajicek (49).

Digital Illusions bezig aan nieuwe PC shooter

De Zweedse ontwikkelaar Digital Illusions CE (DICE), bekend van de Battlefield serie, heeft aangekondigd dat het een contract heeft getekend met EA voor de ontwikkeling van een nieuwe shooter voor het PC platform. De game, welke voorlopig nog geen titel heeft, staat voorlopig gepland voor een debuut in het voorjaar van 2006 volgens de officiële website van DICE.

De Canadese studios van DICE, in London, Ontario, zullen de ontwikkeling op zich nemen van de game. De game zal gebaseerd zijn op een bestaande franchise van DICE wat zou kunnen betekenen dat het hier of om een add-on gaat voor een Battlefield game of een opvolger voor bijvoorbeeld Battlefield 1942.


Wellicht een opvolger voor Battlefield 1942 in de maak?

Kuikentje vermoord om Jamba reclames

Een tijdje geleden deed de website Notones, die zelf trouwens ook last hebben van chronisch irritante geluidjes, middels een Al Qaeda achtig filmpje een oproep aan Jamba om te stoppen met alle irritante reclames, anders zou een kuiken het ontgelden. Op zich een nobel streven, buiten dat kuiken om, maar om het filmpje nou echt serieus te nemen...
Nu wees Twisted_Tpau ons erop dat er een nieuw filmpje verschenen is, waaruit blijkt dat de heren het kuikentje daadwerkelijk in de blender hebben gestopt. Het staat niet voor niets onder de categorie NSFW, het is dus niet voor zwakke magen. Al is het onduidelijk, ik meen toch daadwerkelijk beweging te zien bij het kuiken dus het lijkt me echt. Dit is echt te sick voor woorden. Het filmpje is via GeenStijl te bekijken.
Ophangen aan de hoogste boom.

Samsung start met massaproductie 512Mbit DDR3

Gisteren liet Samsung weten dat zij als eerste geheugenfabrikant aan de massaproductie van 512Mbit DDR3 geheugenchips voor de next-gen consoles en videokaarten is begonnen. De Xbox 360 zal de eerste grote bestemming zijn voor de nieuwe geheugenchips van de elektronicagigant.

Wanneer de chips gebundeld worden op bijvoorbeeld een grafische kaart kunnen ze een maximale transfer speed halen van zo'n 6,4GB per seconde, 8 stuks halen in totaal zelfs een ongelofelijke 64GB/sec. Per stuk hebben de chips een topsnelheid van 1,6 gigabit (ofwel 1,6Ghz). De chips zullen hun eerste verschijning maken op de nieuwe high-end videokaarten van nVidia die zeer binnenkort verkrijgbaar zullen zijn in ons land.

Eveneens heeft Samsung aangekondigd bezig te zijn met 2,0 gigabit (2,0Ghz) GDDR3 (speciaal voor grafische kaarten) welke transfersnelheden zullen weten te halen van 8GB/sec.

Wessels snel klaar op Wimbledon

Peter Wessels is dinsdag in de eerste ronde van het grastoernooi van Wimbledon uitgeschakeld. De 27-jarige Elburgse tennisser verloor in drie sets van de Tsjech Jiri Novak, setstanden 6-7 3-6 4-6.

De Nederlander, die afgelopen week last had van een blessure aan zijn lies, speelde erg wisselvallig. Hij nam weinig risico met zijn eigen opslag en het lukte hem niet om op de service van de Tsjech de aanval te kiezen.

Wessels verloor de eerste set na een tiebreak en kwam in de tweede set snel een break achter. Novak besliste de derde set via een late break. Op 4-4 plaatste hij de beslissing, waarna hij de partij uitserveerde naar 6-4.

Nederlandse gasvoorraad raakt sneller op

De Nederlandse gasvoorraden zullen eerder uitgeput zijn dan tot nu toe gedacht. Uit nieuwe gegevens van het ministerie van Economische Zaken blijkt dat Nederland zo'n 130 miljard kubieke meter gas minder binnen haar rijksgrenzen heeft dan eerder geraamd. Hierdoor zal Nederland vermoedelijk al in 2030 door haar gasreserves heen zijn. Voorheen werd aangenomen dat dit pas in 2032 zou gebeuren.

Deze bijstelling betekent een kentering in de ontwikkeling van de Nederlandse gasreserves. Tot nu toe werd de vermoedelijke periode totdat de aardgasreserves uitgeput zouden raken altijd verlengd, vanwege het feit dat er jaarlijks meer nieuwe reserves werden gevonden dan er aan reserves werd verbruikt. Vorig jaar moesten echter zowel de harde reserves als de ramingen voor onontdekte reserves een stapje terug doen.

Minister Brinkhorst van Economische Zaken heeft al maatregelen aangekondigd om de levensduur van de Nederlandse gasvoorraden wat op te rekken. Zo wil hij een quotum instellen voor het gas dat jaarlijks wordt onttrokken uit de gasbel bij Slochteren. Deze gasbel werd de afgelopen jaren steeds meer aangewend om het verdwijnen van kleinere gasbellen elders, zoals in de Noordzee, te compenseren. Door deze maatregel zal Nederland de komende jaren wel meer gas moeten importeren.

Berlusconi-zeep verkocht voor 15.000 euro

Het stuk zeep dat de kunstenaar Gianni Motti had gemaakt van vet van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi, is verkocht. De zeep werd in een Zwitsers museum tentoongesteld en te koop aangeboden voor 15.000 euro. De nieuwe eigenaar van het stuk is een kunstverzamelaar en zal het werk mogelijk onderdeel maken van een permanente tentoonstelling.

Motti verkreeg het vet via een medewerker van een kliniek in Lugano, waar Berlusconi liposuctie en een face-lift had ondergaan. De kunstenaar noemde het werk 'Mani Pulite' (Schone Handen), hetgeen behalve een verwijzing naar Italiaanse maffia-structuren ook gezien mag worden als een persoonlijke visie op de politiek van de Italiaanse premier. "Ik kreeg het idee omdat zeep gewoonlijk wordt gemaakt van varkensvet, en ik me bedacht hoeveel meer passend het zou zijn als mensen hun handen wassen met een stukje Berlusconi."

Een stukje Berlusconi
Silvio Berlusconi is nu deels in handen van een verzamelaar

Cunego niet naar de Tour

Damiano Cunego zal niet van start gaan in de Tour de France. Dat heeft zijn ploeg Lampre-Caffita bekendgemaakt.

Na bloedonderzoeken is vast komen te staan dat de Italiaan lijdt aan het Epstein Barr-virus. Dat is een variant van de ziekte van Pfeiffer. Dit virus verklaart mede zijn matige optreden in de Giro. De 23-jarige Cunego kon niet zijn winst van 2004 herhalen. Hij eindigde zelfs als achttiende. Lampre zal nu waarschijnlijk van start gaan met Gilberto Simoni als kopman. Simoni werd tweede in de afgelopen Ronde van Italië. In de Tour kon Simoni nooit indruk maken. Wel won hij in 2003 een etappe.

Jaarlijks 1100 badgasten gewond

De Nederlandse stranden liggen vol op zomerse dagen zoals deze. Jaarlijks eindigt dit dagje uit voor circa 1100 strandgangers echter in het ziekenhuis. Dit is gebleken uit een analyse van Consument en Veiligheid.

Vooral jong-volwassenen lopen verwondingen op. Zo is bijna één op de drie slachtoffers tussen de 20 en 29 jaar oud. Ook opvallend is het hoge percentage mannen dat gewond raakt (64 procent). De ongevallen die zich voordoen lopen uiteen. Mensen verstappen zich in het zand of trappen op een scherp voorwerp. Vingers komen tussen de strandstoel, men verwondt zich aan een mossel of krijgt zandkorrels in de ogen.

Het letsel is meestal oppervlakkig en bevindt zich vaak aan heup, been of voet. Een kwart van de verwondingen bevindt zich aan schouder, arm of hand. In acht procent van de gevallen is sprake van hoofdletsel. Uit een krantenknipselregistratie blijkt verder dat jaarlijks één à twee mensen overlijden. Oorzaken zijn verdrinking door een sterke stroming of een botsing met surfers of zeilers. Ook worden mensen wel eens bedolven in een zelf gegraven kuil.

Circuit overweegt miljoenenclaim

De organisatie van de Grand Prix van afgelopen zondag, de Indianapolis Motor Speedway (IMS), overweegt Bernie Ecclestone aan te klagen. Het zou gaan om een claim van 16,5 miljoen euro.

Volgens Joie Chitwood, president van de IMS, heeft de naam van het circuit grote schade opgelopen door de gebeurtenissen van zondag. Ook eisen veel bezoekers de betaalde entree terug. Chitwood: "Ik vind dat meneer Ecclestone zich bewust is van onze onvrede met wat er is gebeurd. We gaan onze situatie, onze positie analyseren en we zullen waarschijnlijk in de komende dagen met een passende reactie komen."

IMS overweegt Bernie Ecclestone aan te klagen voor het gehele bedrag dat de organisatie heeft betaald om de race te organiseren, zo'n 16,5 miljoen euro. Ecclestone reageerde laconiek: "Als ik een raceorganisator was die toegangskaartjes moest terugbetalen, zou ik ook proberen mijn kosten op een ander te verhalen. Aan de andere kant heeft Indianapolis haar race voor het wereldkampioenschap Formule 1 gekregen."

Kremer ziet nog steeds kansen voor Verstappen

De rechterhand van Champ Car-eigenaar Kevin Kalkhoven, Jacques Kremer, heeft afgelopen winter geprobeerd om Jos Verstappen in zijn klasse te krijgen. De deal ketste toen af, maar volgens Kremer heeft de Nederlander nog steeds mogelijkheden.

De laatste paar weken is Verstappen in beeld bij HVM, waar de Deense coureur Ronnie Bremer in geldnood lijkt te komen. "Of die financiële situatie van Bremer inderdaad zo slecht is als wordt gezegd, kan in niet inschatten. Mocht dat zo zijn, dan zou daar zeker een kans liggen voor Jos, maar ik vraag me af of het niet beter is ons volledig te richten op 2006. Ook wat het zoeken naar sponsors betreft, is het moeilijk in de loop van het seizoen in te stappen," aldus Kremer.

Kremer lijkt goed op de hoogte te zijn van de verrichtingen van andere Nederlandse coureurd. "Jullie hebben heel veel talent. Jos Verstappen voorop, maar ook Nicky Pastorelli zou hier goed passen. En wat dacht je van Charles Zwolsman? Die jongen doet het in de Toyota Atlantic erg goed."

Sharapova zonder moeite door

Op Wimbledon heeft de winnares van vorig jaar zonder problemen de tweede ronde bereikt. Ze won met 6-2 6-2 van Llagostera Vives.

In de eerste servicegame van de Spaanse was de eerste break van de kant van Sharapova al een feit. Daarna brak de als tweede geplaatste Russin nog een keer door de service van de kleine Llagostera Vives. Dit betekende een 6-2 overwinning in de eerste set.

De tweede set begon precies hetzelfde met al in de eerste servicegame van Llagostera Vives een break van Russische zijde. Ook nu brak Sharapova nog een keer, dit gebeurde op 5-2. Dit zorgde dus voor nog een 6-2 setstand en daarmee de overwinning in de partij. Zonder zelf goed te spelen haalde Sharapova binnen het uur de tweede ronde van Wimbledon.

Eurofighter 'wint' van Amerikaanse F15's

Beasjtie had ons -geheel vertaald, waarvoor dank!- via de nieuws-submit te melden:

De Eurofighter straaljager mag dan jaren te laat af zijn en te veel hebben gekost, maar winnen deed-ie wel. Naar nu bekend werd vloog verleden jaar een Eurofighter een trainingsmissie boven het Britse Windermere in het Lake District toen er plotseling twee F-15's achter hem opdoken.

Tot ieders verbazing, en niet in de laatste plaats die van de bemanning zelf, won de Eurofighter het daarop volgende 'luchtgevecht', iets wat tot nu toe stil is gehouden door Groot-Brittannië om de luchtmachtleiding van de VS niet al te zeer in verlegenheid te brengen.

De dogfight was niet gepland en ontstond spontaan, toen de F15's de Eurofighter in het zicht kregen. De F15-piloten dachten wel even achter de Eurofighter van die 'limeys' aan te gaan en hun radar lang genoeg op doel te houden zodat ze een "kill" konden claimen. Waar ze echter niet op gerekend hadden, was dat de Eurofighter niet alleen staat in bleek ze af te schudden, maar zichzelf daarna ook zo te kunnen manoeuvreren dat deze achter de twee F15's wist te komen en zo middels een radar-lock het gevecht in zijn voordeel te beslissen.

De twee Britse piloten van de Eurofighter waren aangenaam verrast toen bleek dat hun toestel, dat 10 jaar in ontwikkeling over tijd is en door budgetoverschrijdingen ruim 6,5 miljard euro te veel heeft gekost, het kon winnen van wat men algemeen beschouwde als de beste straaljager ter wereld.

Eurofighter Typhoon
Eurofighter Typhoon - 10 jaar te laat en 6 miljard te duur, maar toch zo slecht nog niet!

FOK!forum down

Zoals jullie kunnen merken ligt het FOK!forum eruit. De oorzaak is tot op heden onbekend. We werken uiteraard aan een oplossing. Onze welgemeende excuses voor het ongemak.

Buiten het forum kent FOK! nog andere mooie onderdelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van onze FOK!weblog. Daarnaast kun je al het games-nieuws vinden op FOK!games. Het sportnieuws staat op FOK!sport. Vele users hebben ook nog een Fotoboek waar je eens in kunt kijken.

Ook is het altijd leuk om een uitzending van FOK!radio terug te luisteren of even op IRC langs te komen. Uiteraard is het ook altijd leuk om de Reviews en Columns te bekijken.

Uiteraard staat de 'reactie' functie alhier ook tot uwer beschikking

Informatie over Cell processor PlayStation 3

Uit een interview dat Gamespot met de president van Sony Computer Entertainment, Ken Kutaragi, hield kwamen een paar details over de Cell processor die Sony in de PlayStation 3 zal gaan gebruiken naar voren.

Het belangrijkste wat de man te vertellen had was dat de Cell processor acht synergistic processor elements zal hebben waar er maar zeven van gebruikt zullen worden. Door dit te doen kan Sony nog steeds processoren waar één SPE kapot van is gebruiken omdat de PlayStation toch maar gebruik maakt van zeven.

Volgens Kutaragi zullen de kosten van de chip dan flink dalen en het aantal bruikbare processoren die uit een productieproces komen flink stijgen.

Eto'o verkiest Barcelona boven Chelsea

Spits Samuel Eto'o ziet af van een lucratieve transfer naar het Engelse Chelsea, en blijft bij Barcelona. De 24-jarige aanvaller liet dat dinsdag aan de Spaanse mdeia weten.

"Chelsea heeft mij een superieur aanbod gedaan, maar ik heb het geweigerd. Geld brengt geen geluk. Ik heb alles goed uitgezocht en wil in Barcelona blijven. Bovendien was mijn vrouw erg bezorgd over het niet al te beste weer in Londen", aldus de spits uit Kameroen die afgelopen seizoen 24 maal wist te scoren voor de Spaanse landskampioen.

De spits zal binnenkort zijn contract bij de Catalaanse club verlengen tot 2010. "Het is nu mijn droom de Champions League te winnen."

Mythic Blades aangekondigd voor Mac

Cartel Games heeft gisteren aangekondigd dat ze begonnen zijn met de ontwikkeling van Mythic Blades voor Mac OS X. Het spel is een 3D real-fighting game en je speelt een held of een monster in de Griekse legendes, op deze manier zul je het lot van Olympus bepalen. De game zal 12 legendarische karakters bevatten zoals Perseus, Jason en Medusa en ook zullen er 10 verschillende vecht-arena's te vinden zijn.

Miguel Angel Pineda Nieto, eigenaar van Vermillion Entertainment zei hierover het volgende: We have always planned to develop a Mac OS version of Mythic Blades and now with the support of Cartel Games we can make this a reality! We are happy to be bringing the 3D fighting game Mythic Blades to the Mac community.

Mythic Blades zal in de herfst van dit jaar uitkomen en de minimum eisen zijn een G3 PowerMac met Mac OS X 10.2 of hoger.

Nieuw personage Kingdom Under Fire: Heroes aangekondigd

Phantagram heeft vandaag bekend gemaakt dat er een nieuw personage zal verschijnen in de actie RTS Kingdom Under Fire: Heroes.

Walter, zoals het personage heet, is een man van in de veertig. Hij is een erg gelovige missionaris die zijn hele leven aan God heeft gewijd. Op een dag ontvangt Walter een bericht van God, dat hij het 'Ancient Heart' moet vernietigen.

Wil je meer weten over deze game? Dan kun je de website van het spel bezoeken. Hieronder kun je nog een aantal nieuwe screens van het spel bekijken.

Kingdom Under Fire: Heroes verschijnt in september voor de Xbox.



ProRail-medewerkers luiden de noodklok

Op een speciaal forum uiten medewerkers van ProRail hun zorgen over de veiligheid op het spoor. Ze zeggen dat de afsplitsing van de NS geen goed heeft gedaan. "De opsplitsing had (en heeft nog steeds) tot gevolg dat ieder onderdeel van het oude spoor zijn eigen gang gaat. Dat alles blijft niet zonder gevolgen, ook voor de veiligheid. Daar is geen geld voor. Het wachten is op klappers zoals onlangs in Japan", schrijft iemand op het forum.

Onder de naam 'Door het oog van de naald' luiden de medewerkers anoniem de noodklok. Ze zeggen dat ze hun handen vol hebben aan de computers die de seinen en wissels bedienen. Die maken volgens hun zoveel fouten, dat het zo fout kan gaan. Daarbij is de werkdruk veel te hoog. "De afgelopen 10 jaar is deze werkdruk alleen maar toegenomen door diverse Reorganisaties. Waar vroeger bijvoorbeeld 5 treindienstleiders zaten zit er nu maar 1. Ik zeg niet dat de oorzaak nu bij de treindienstleider ligt maar dit is wel ons grootste zorgpunt. Wij als treindienstleiders hebben veiligheid nog steeds op nr. 1 staan. Maar heeft het bedrijf dit ook?", zo vraagt een forum-lid zich af.

Vorig jaar raakte een record van 138 treinreizigers gewond. In totaal botsten vijf passagierstreinen en acht goederentreinen op elkaar, zo meldt de Volkskrant. Ook het aantal roodsein-passages stijgt jaarlijks. In 2003 constateerde de Inspectie van Verkeer en Waterstaat 315 gevallen, in 2004 was dat opgelopen naar 353.

Afgelopen vrijdag staakten de medewerkers van ProRail al voor een betere CAO.


Op Amsterdam Centraal ontspoorde begin deze maand voor de tweede keer in korte tijd een goederentrein.

Todt: 'Het is niet onze schuld'

Twee dagen na de deceptie in Indianapolis zijn nog altijd de gemoederen niet bedaard. In sommigen wordt de beschuldigende vinger naar Ferrari gewezen, maar volgens teambaas Jean Todt is dat niet terecht.

"Ons is niks gevraagd. Wij zijn nooit betrokken bij de gesprekken over de aanleg van een chicane in de laatste bocht. Maar eerlijk gezegd was het idee natuurlijk belachelijk. Zomaar een chicane aanleggen zonder het circuit eerst te kunnen testen? Dat is toch belachelijk!", aldus de kleine Fransman.

Todt trekt de vergelijking naar een bandenprobleem waar de Italiaanse renstal dit seizoen last van heeft. "Je moet je voorstellen dat wij zomaar ineens zouden vragen om in plaats van één, drie kwalificatierondjes te mogen rijden. Dat zou ons beter uitkomen, maar natuurlijk zou iedereen ons terecht uitlachen. Waarom zouden we dan in dit geval wel een compromis zoeken?"

Sarah Michelle Gellar in verfilming American McGee's Alice

Sarah Michelle Gellar, bekend van de serie Buffy en de films Scooby Doo, heeft de hoofdrol gekregen in de verfilming van het spel American McGee's Alice. In het spel is Alice opgegroeid tot een verwarde vrouw en keert Alice terug naar Wonderland wanneer haar ouders bij een brand omkomen..

Universal Pictures zal de film uitgeven en de regisseur zal Marcus Nispel, regisseur van de remake van The Texas Chainsaw Massacre, zijn. Het spel heeft in totaal meer dan 488.000 exemplaren verkocht en heeft meer dan $11.8 miljoen opgebracht.


Sarah Michelle Gellar in de rol van Buffy

[Upd] FIA roept teams op het matje

De FIA heeft de teambazen van de zeven Michelinteams opgeroepen te verschijnen voor de World Motor Sport Council.

De zeven teambazen zullen zich naar alle waarschijnlijkheid moeten verantwoorden tegenover de FIA voor het niet starten in de Grand Prix van de Verenigde Staten, afgelopen zondag. De zitting vindt op 29 juni a.s. plaats in Parijs. Verdere details heeft de FIA niet vrijgegeven.

Update:

De FIA heeft de brieven openbaar gemaakt waarin de teams wordt duidelijk gemaakt waarom ze voor de Council moeten verschijnen.

De zaken waarvoor de zeven teams zich moeten verantwoorden zijn:
- geen geschikte banden beschikbaar voor de race
- geweigerd aan de start van de race deel te nemen
- geweigerd te racen met een snelheidslimiet in één bocht
- samen met andere teams het imago van Formule 1 beschadigd door direct vóór de start de pits in te rijden
- de intentie niet te racen niet medegedeeld aan de stewards

Een eventuele straf zou BAR nog extra kunnen opbreken. Het team is eerder dit jaar al geschorst geweest en heeft tevens een voorwaardelijke schorsing van één jaar gekregen. Deze straf zou bij een volgend vergrijp om kunnen worden gezet in een daadwerkelijke uitsluiting van het kampioenschap.

Gratis UMD-film bij launch PSP

Mensen die van plan zijn om na 1 september een PSP te kopen zullen er goed aan doen om hun PSP te registreren. Sony gaat de film Spider-Man 2 op UMD weggeven aan iedereen die zijn PSP registreert op yourpsp.com. De actie geldt alleen voor de mensen die hun PSP in Nederland hebben gekocht, dus import PSP's worden uitgesloten. Verder is nog niet bekend tot wanneer deze actie loopt en of er een gelimiteerde oplage is.

MTV koopt Neopets

De denkbeeldige Neopets blijken naast neopoints ook echt geld waard te zijn. MTV Networks heeft Neopets Inc. overgekocht.

Neopets is een website waarbij je je eigen Neopet kunt adopteren, waarbij je keuze hebt uit vele verschillende rassen. Door spelletjes te spelen op de site kun je neopoints verzamelen waarmee je vervolgens spullen voor je Neopet kunt aanschaffen. Neopets heeft wereldwijd ruim 25 miljoen gebruikers.

Neopets heeft zich uitgebreid, en naast de website bestaan er nu ook Neopets knuffelbeesten, Neopets games, Neopets spul voor de mobiele telefoon en komt er een Neopets film. De mensen die momenteel voor Neopets werken zullen dit blijven doen, alleen nu onder de vlag van Nickelodeon, onderdeel van MTV Networks. Tevens blijven de werknemers de creatieve vrijheid houden, terwijl de nieuwe eigenaren alles er omheen zoals merk ontwikkeling en distributie zullen verzorgen.

"They trusted and respected what we've done so far and want to make sure that continues," zei Doug Dohring, Neopets' manager. "We want to continue creating compelling content for the kids on the Web and (Nickelodeon) will be the experts on everything else."

Meer over Neopets kun je vinden op de neopets website of in het Neopets topic op het forum.

AZ teleurgesteld in vertrek van Geel

AZ is teleurgesteld over het besluit van Martin van Geel om zijn contract bij de Alkmaarse club op te zeggen en als technisch directeur bij Ajax aan de slag te gaan.

"We hebben dit absoluut niet zien aankomen. Martin heeft afgelopen tijd geen enkel signaal gegeven dat hij misschien wel eens kon vertrekken," zegt directeur algemene zaken Toon Gerbrands tegen het AD.

Ook de voorzitter van de Alkmaarders, Dick Scheringa, was verrast door het vertrek van van Geel. "Ik ben zwaar teleurgesteld. Allereerst in Van Geel. Nog maar onlangs hebben we allemaal bij elkaar gezeten en elkaar beloofd nog jaren samen door te gaan. Maar ik ben ook teleurgesteld in Ajax, dat achter onze rug heeft gehandeld. Normaal belt John Jaakke of Arie van Eijden me even in zo'n situatie."

Bij AZ had van Geel een contract voor onbepaalde tijd, maar kon tegen een afkoopsom zijn verbintenis opzeggen. Ajax neem de kosten van het afkopen van het contract voor zijn rekening, AZ moet nu op zoek naar een opvolger.

Real Time Worlds exclusief naar Xbox 360

Peter Moore heeft vandaag bekend gemaakt dat de developer Real Time Worlds exclusief voor de Xbox 360 zal gaan ontwikkelen. Real Time Worlds heeft op het moment 75 medewerkers en wordt bestuurd door een drietal bekenden in de games-industrie. De creative director van RTW is David Jones en hij was de creative director bij de spellen Grand Theft Auto en Lemmings. Ian Hetheringthon, voormalig managing director van Sony Computer Entertainment Europe, is de oprichter van Psygnosis. Als laatste van dit drietal is er Tony Harman en zijn functie was director of development bij Nintendo of America. Hier was hij de executive producer van de Donkey Kong Country-franchise.

Wat voor spellen ze gaan ontwikkelen voor de Xbox 360 is nog onbekend en hieronder een quote van Peter Moore en David Jones.


"We're looking forward to working with Real Time Worlds and are thrilled with what they're going to be achieving with Xbox 360," said Moore. "The company harbours some of the most talented people in the industry, responsible for milestone games such as Grand Theft Auto, Lemmings and Donkey Kong Country. That creative history is now coming to the most powerful games platform on earth, and we can't wait for gamers to experience what this partnership can offer."

"We're delighted to be working with Microsoft," said David Jones, Creative Director, Real Time Worlds. "In the short time we've had to get to know Xbox 360, we've been blown away by the potential this platform offers and what it means for gamers – the exciting hardware means we can harness even more power to create amazing worlds that utilise innovative online components thanks to Xbox® LiveTM. The combination of powerful hardware, great software and innovative services has freed us up to concentrate on creating incredibly immersive game worlds and experiences that will define what this next generation means for gamers."

In de Keuken

Je komt thuis en je vriendin staat te koken. Je bent extreem geil en je hebt ook nog een camera in je handen. Die leg je neer wel in een zodanige positie dat de camera jullie opneemt. Je pakt je vriendin op en zij klemt haar benen om je heen en jullie beginnen heftig te zoenen. Je wilt haar in de keuken nemen maar zij wil liever boven. Je zegt dat ze niet zo preuts moet doen en hier beneden in de keuken moet strippen. Er is niemand thuis dus ja het kan toch zonder problemen. Er zal heus niemand komen om hun te betrappen. Je legt haar op de plaat achter je en dan is het over en uit met de pret. Was maar naar boven gegaan dan had je nog een beetje kunnen snuffelen.

Beatrix 'verbood' Nawijn gebruik naam Oranje

LPF-Kamerlid Hilbrand Nawijn heeft de denktank die hij gisteren met Vlaams Belang-leider Filip Dewinter in Rotterdam heeft opgericht vernoemd naar 'Marnix van St. Aldegonde'. In eerste instantie was het de bedoeling om het samenwerkingsverband van de voormalig minister van Vreemdelingenzaken en de rechts-nationalist Dewinter naar Willem van Oranje te vernoemen. Volgens Nawijn heeft echter koningin Beatrix bezwaar tegen de naam aangetekend, zo liet hij gisteravond in NOVA weten.

Eén uur voordat de persconferentie over het politieke verbond van het duo in de tuin van de voormalige woning van Pim Fortuyn, het Palazzo di Pietro in Rotterdam, zou beginnen kreeg Nawijn een telefoontje van de RVD (Rijksvoorlichtingsdienst). Daarin werd gesteld dat premier Balkenende de naam 'Willem van Oranje' niet gebruikt wilde hebben. Volgens Nawijn reageerde de premier in opdracht van Beatrix; de minister-president is namelijk politiek verantwoordelijk.

Nawijn pakte het verzoek van de koningin sportief op: ''Ik ben monarchist dus bedacht samen met Dewinter in rap tempo een andere naam, namelijk 'Marnix van St. Aldegonde', vriend en particulier secretaris van Willem van Oranje''. Van St. Aldegonde (burgemeester van Antwerpen 1583-1585) schreef vermoedelijk rond 1570 het Wilhelmus, dat sinds 1932 het volkslied is. Volgens Nawijn is de nieuwe naam ook prima voor zijn samenwerkingsverband met Dewinter, omdat die ook symbool staat voor de sterke culturele en historische band tussen Vlaanderen en Nederland. Doel van het verbond is dan ook om het Nederlandstalige cultuurgoed en de gezamenlijke historie met Vlaanderen te bewaken in het sterk uitdijende Europa

Reden dat koningin Beatrix van Oranje-Nassau tegen het gebruik van de naam Willem van Oranje voor het politieke verbond is dat de koningin boven de partijen wenst te staan. Ze wil geen onderdeel worden van een politieke stroming.


Nawijn en Dewinter voor het Palazzo di Pietro

Weer lichaamsdelen gevonden in Amsterdam-Noord

De Amsterdamse politie heeft wederom lichaamsdelen in het water gevonden. Dit maal gaat het om een hand en een arm. De delen werden gisteren tegen het einde van de middag ondekt nabij de vindplaats van de eerder gevonden benen.

De agenten waren net bezig met een uitgebreid onderzoek naar de vondst van de benen toen ze de lichaamdelen vonden. Dit is inmiddels de derde vondst in Amsterdam-Noord. Zondag viste de politie al een hoofd uit het water. In Weesp werd vorige week een romp uit het water gevist die verpakt was in een plastic zak. Het is nog onduidelijk of al deze lichaamsdelen bij elkaar horen.

Teams testen weer deze week

Na het debacle van afgelopen weekend in de Verenigde Staten zijn de teams voornemens beter voorbereid aan te treden tijdens de komende races in Frankrijk en Groot Brittanie.

Het team van Ferrari zal deze week op twee banen de nodige testkilometers draaien, terwijl het gros van de Michelin-teams zullen gaan testen op het circuit van Jerez in Zuid-Spanje.

De exacte testschema`s zijn nog niet bekend maar dat Ferrari zowel in Italië als op Silverstone in actie zal komen, staat al wel vast. De Duitser Michael Schumacher zal op de Britse baan waarschijnlijk niet vergezeld worden door de andere teams, omdat die op grond van de testovereenkomst niet vlak voor een grand prix mogen testen op het betreffende racecircuit.

De meeste van de andere teams zullen dan naar het Spaanse Jerez de la Frontera gaan. Daar zullen ondermeer Red Bull Racing en McLaren Mercedes testen. Op woensdag en donderdag zullen Montoya en Wurz de McLarens besturen, terwijl Räikkönen op vrijdag het zitje van Montoya zal overnemen.

Haug dubbel teleurgesteld

De topman van Mercedes, Norbert Haug, is dubbel teleurgesteld over de afloop van de Grand Prix van Amerika.

Niet alleen betreurt de Duitser de gang van zaken tegenover het publiek, maar ook beseft hij dat zijn team een mogelijke zege heeft laten liggen.

"Het spijt me voor het publiek. Als team zijn we echter ook teleurgesteld. We lagen namelijk uitstekend op koers om hier de wedstrijd te winnen," aldus Haug tegenover de Duitse zender Premiere.

De Duitser weigert echter om bandenfabrikant Michelin af te kraken. "We moeten niet vergeten dat ze, afgezien van deze race, dit seizoen heel goed bezig zijn."

Tales of Legendia grootste Tales ooit

Tales of Legendia, de nieuwste telg in de Tales of... serie, zal de grootste tot nog toe worden in de serie.

Het script is verdeeld over 15 boeken die samen 14 cm hoog zijn:

In totaal zal er 15 uur aan voiceacting in de game zitten en is de game onderverdeeld in twee delen: het gewone verhaal en de character quests. Het gewone verhaal schijnt zo'n 30 uur te duren en de character quests ongeveer 25.

Vriend V. Persie: Sandra niet verkracht

Cabron had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Algemeen Dagblad publiceert vandaag een interview met één van de vrienden van Robin van Persie, die bij de vermeende verkrachting in het Rotterdamse Tulip Inn hotel aanwezig is geweest. Het gaat om een profvoetballer uit de eerste divisie die anoniem wil blijven, maar die in het geruchtencircuit al is 'ontmaskerd' als de 21-jarige Reinhard Breinburg van FC Dordrecht, een oud jeugdspeler van Feyenoord.

Volgens de 'anonieme' vriend van Van Persie drong de vrouw die de aangifte van de verkrachting heeft gedaan, de 21-jarige Sandra Krijgsman, zich al de hele avond aan Van Persie op in de Baja Beach Club. ''Ze was heel brutaal in haar opmerkingen, het was duidelijk dat ze iets wilde van Robin. Voor ons had ze geen oog.'' Met 'ons' worden de anonieme vriend en ene Y. bedoeld. Gedrieën verlaten ze om half vijf 's ochtends de club en komen daar Sandra weer tegen. Samen met een vriendin stapt Sandra in de auto bij Y., Van Persie en de geïnterviewde eerste divisiespeler.

Volgens de profvoetballer zag de vriendin van Sandra toen alsnog af van een avontuurlijke nacht. In de auto van Y. wordt het plan geboren een hotel op te zoeken. Y. boekt een kamer in de Tulip Inn: ''Zij flirtte wat met hem, omdat het moest lijken of zij een stel waren. Boven hadden we aanvankelijk helemaal geen interesse in haar. We hebben de televisie aangezet en hebben zitten kletsen. Totdat ze begon te schreeuwen.'' - Het AD tekent op het wel vreemd te vinden dat ze Sandra meenemen naar een hotelkamer en dan tv gaan zitten kijken. De voetballer vervolgt: ''Zomaar ineens begint ze te gillen. Gek te doen. Wij kijken op en zien dat ze geen broek meer aan heeft. Ze heeft zich verbrand, zegt ze. Een sigaret is in haar liesstreek terechtgekomen. Een beetje gek - ze kreeg zeker niet genoeg aandacht.''

Wat zich nadien op de kamer heeft afgespeeld zegt hij niet te weten. ''Ik ben op de bank in slaap gevallen. De jongens maakten nog grapjes. Ga jij maar lekker slapen, gaan wij wat leuks doen. Seks ja, dat kan ik me wel voorstellen. De hele avond maakte Sandra al ondeugende toespelingen. En de jongens zijn natuurlijk niet van beton. Maar verkrachting? Nee - no way''.

De getuige zegt er pas zondagavond achter te zijn gekomen dat er tegen Robin van Persie aangifte van verkrachting is gedaan. De volgende ochtend wordt de speler van Arsenal opgepakt. Y. wordt ook gearresteerd maar komt dezelfde dag weer vrij. De geïnterviewde voetballer is niet opgepakt en zegt slechts een verklaring te hebben hoeven afgeven. ''Ik geloof in Robins onschuld. Ik weet zeker dat hij haar niet heeft verkracht. Ik heb dat ook tegen de politie gezegd. Maar daar lachen ze slechts: jij hebt toch liggen slapen?''


'Sandra drong zich op'

-
Eerdere berichtgeving:
19-06-2005 - Van Persie had wel seks met Sandra
18-06-2005 - 'Slachtoffer' van V. Persie boos op advocaat
15-06-2005 - Robin van Persie langer in hechtenis
14-06-2005 - 'Van Persie komt snel vrij'
14-06-2005 - Van Persie vast voor verkrachting

Feyenoorder Goor levert aanvoerdersband in

Feyenoord wil de Belg Bart Goor onder geen beding laten vertrekken uit Rotterdam. De 32-jarige Goor heeft inmiddels uit protest zijn aanvoerdersband ingeleverd.

"We kunnen nog drie weken doorpraten over de toekomst van Goor, maar wij zijn duidelijk geweest", aldus technisch directeur Mark Wotte. "Hij meldt zich, als aanvoerder of als gewoon selectielid."

Maandag had de speler een onderhoud met Wotte en trainer Erwin Koeman en kreeg daar te horen dat hij zich gewoon op 2 juli dient te melden voor de eerste training. De Belg staat in de belangstelling van ondermeer Anderlecht en Galatasaray.

Nieuw vak voor hoogste klassen

Hanneman_1 had ons via de nieuws-submit te melden:

Havo- en vwo-leerlingen, die het bètaprofiel hebben gekozen, kunnen met ingang van het schooljaar 2007/2008 het vak natuur, leven en techniek gaan volgen. Dit heeft minister van Onderwijs Maria van der Hoeven de Kamer gisteren laten weten. Op termijn wordt bekeken of het nieuwe vak verplicht wordt.

Het nieuwe vak is alleen bestemd voor scholieren die in de hoogste klassen hebben gekozen voor de profielen natuur en techniek of natuur en gezondheid. Natuurkunde-, scheikunde-, wiskunde- en aardrijkskundeleraren mogen het nieuwe vak onderwijzen

De Ridder denkt aan Israëlisch elftal

AD Sportwereld meldt dat de Israëlische voetbalbond Daniel de Ridder wil overhalen om voor het Israëlische nationale team uit te komen.

De 21-jarige speler van Ajax, wiens moeder Israëlisch is, heeft hier inmiddels als een gesprek over gehad met bondscoach Avraham Grant en wil over het voorstel nadenken.

De Ridder was het afgelopen jaar een vaste kracht in Jong Oranje, maar volgens de regels van de FIFA kan hij nog kiezen voor het A-elftal van Israël.

Mansell geeft Michelin gelijk

Nigel Mansell geeft Michelin gelijk in de beslissing om haar teams niet te laten racen tijdens de Grand Prix op Indianapolis.

Mansell, Formule 1-wereldkampioen in 1992, zegt dat Michelin integriteit heeft getoond door haar beslissing. Ook vindt hij dat de teams geen blaam treft omdat ze het advies van Michelin opvolgden.

Mansell: "Ik heb tijdens mijn carrière een aantal spectaculaire klapbanden gehad, waarvan er één mij een wereldtitel ontnam. Toch gaf ik daar onze bandenfabrikant Goodyear niet de schuld van. Je kan waarschuwingen over banden niet negeren. Als de veiligheid van een coureur of het publiek in het geding komt, kun je je geen fouten veroorloven."

De Brit vindt dat er een compromis had moeten worden gevonden. "Er had een chicane moeten worden gebouwd in die laatste snelle bocht, zo simpel ligt het. Je moet alles in het werk stellen om toch te kunnen racen. Deze oplossing was een zieke grap. Ik schaamde me voor wat er gebeurde, het was alsof je iemand in het openbaar zelfmoord ziet plegen."

De man, maar dan echt...

Ik kwam laatst op de frontpage en moest toch wel even grinniken om deze column. Wat is dat toch met vrouwen en hun eindeloze fascinatie voor het mannelijk lid? Ik weet: het is verrot handig op plekken waar niet direct een toilet voorhanden is, je kunt hem ergens insteken en er leuk mee spelen, en hij zwaait zo grappig heen en weer als je naakt door de tuin rent, maar veel meer heb je er niet aan.

De klassieke fout die de columniste dan ook maakt in haar aanname dat de mannelijke gedachten zich centreren rond hun lid en wij geen complexe gedachten hebben, is natuurlijk dat ze een praktische instelling verwart met simpelheid en onverschilligheid met emotionele armoede. Helaas voor de dames is dit op basis van ons gedrag als ze in de buurt zijn ook de enige aanname die ze kunnen maken. Voor mannen zijn er namelijk maar 4 soorten vrouwen in de wereld:

1. vrouwen waar we het mee gedaan hebben
2. vrouwen waar we het mee zouden willen doen
3. vrouwen waar we het nooit mee zouden willen doen
4. en onze moeders.

Die laatste categorie laat ik hier, vanwege de bijzonderheden, maar even buiten beschouwing, maar de overige categorieën zijn binnen de discussie wel interessant. Categorie 1 en 3 kunnen rekenen op totale desinteresse onzerzijds en categorie 2 krijgt de op hol geslagen ramp voor hun kiezen die wij onze versierpoging noemen. Voor deze categorie willen we ons dan ook nog wel eens anders voordoen dan we zijn: aanhankelijk, meelevend, gevoelig. Mochten we dan, door een speling van het lot of door een vlaag van verstandsverbijstering bij de dame in kwestie, haar het bed in krijgen, dan verhuist ze na de zaadlozing linea recta naar categorie 1. Kun je het ze dan kwalijk nemen dat ze in de veronderstelling zijn dat we niet verder denken dan onze penis lang is? Niet echt. Zij zien ons alleen maar zo, onwetend dat we, als er geen vrouw in de buurt is, eigenlijk heel normaal zijn.

Dat we daarnaast geen complexe gedachten hebben is uiteraard complete nonsens. Ik neem als voorbeeld de technologische vooruitgang in de afgelopen eeuw. Die ideeën zijn voornamelijk ontsproten aan het mannelijk brein. Zonder de innovaties van de 20ste eeuw stonden de vrouwen nog steeds de was met een wasbordje in een ijzeren bak schoon te soppen, stonden ze de hele dag in de keuken te zweten achter een gietijzeren fornuis gevuld met kolen en moesten ze gewoon op de knieën om de vloer schoon te boenen in plaats van rechtop met een Swiffer. Zo hadden ze nooit zoveel tijd gehad om zich te emanciperen.

Dat hebben wij mannen uiteraard allemaal graag voor die vrouwtjes over, ze mogen best een beetje aan de vrijheid ruiken, we delen onze ideeën alleen liever niet met ze. Waarom zouden we? What's in it for us? De enige reden om ze te laten delen in onze briljante invallen is zodat een vrouw kan oe-en en ah-en en zichzelf direct aanbiedt ter meerdere eer en glorie van ons ego, maar dat doen ze niet! Welnee. Een glazige blik kan je krijgen. Shania Twain zong het al: 'So you're a rocket scientist? That don't impress me much'. Nee, liever vertel je je idee aan iemand die snapt waar je het over hebt en je enthousiasme beantwoord. Dat vrouwen dit door zichzelf veroorzaakte mannelijk stilzwijgen opvatten als eenzijdig denken, mag derhalve vermakelijk genoemd worden en getuigt van weinig zelfkennis, maar op enige vorm van zelfkennis heb ik vrouwen sowieso nooit echt kunnen betrappen.

Communiceren met een vrouw is daarom wat mij betreft het toonbeeld van nutteloosheid. Waarom zou je ergens tijd en moeite in steken als je bij voorbaat al weet dat het allemaal tot niets leidt? Vandaar dat de meest interessante gesprekken plaatsvinden als er geen vrouwen in de buurt zijn en dat onze versierpogingen niet veel dieper gaan dan: 'biertje?' of een variatie op dit thema. Vandaar ook dat vrouwen ons als simpele wezens zien, ze kennen ons gewoonweg niet anders. De meeste mannen laten de vrouwen in hun leven maar in die waan, onder het motto: je moet ze niet wijzer maken dan ze al zijn. Zo heb je het minste gezeik, kun je te allen tijde een beroep doen op de geweldige door de vrouwen aangereikte vrijbrief: 'ik ben een man, en ik weet niet beter' en kun je je als rechtgeaarde kerel bezig houden met de echt interessante zaken in de wereld zoals, ik noem maar iets: hoe krijg ik Natalie Portman mijn bed in? Wat is het toch geweldig om een man te zijn!

Christensen naar Brøndby IF

Kim Christensen is weg bij FC Twente. De Deen is volgend jaar actief bij Brøndby IF.

De 25-jarige aanvaller tekende een contract voor twee seizoenen bij de Deense club. Brøndby IF is de koploper in de Deense competitie. Bij FC Twente werd zijn contract niet verlengd. In 2003 werd van de lange spits nog veel verwacht. Toen kwam hij over van Hamburger SV. Die hooggespannen verwachtingen bleken niet echt gegrond. Wel kwam Christensen nog 53 keer in actie voor de club uit Enschede, waarin hij tien keer scoorde. Vaak deed hij mee als invaller.

Na de winterstop kwam Christensen al op een zijspoor terecht in Enschede. Trainer Coolen zette hem uit de selectie wegens overgewicht. Na drie maanden mocht de Deen wel weer aansluiten bij de selectie.

Foppe de Haan heeft er vertrouwen in

Voor de wedstrijd tegen Chili kan bondscoach Foppe de Haan over een volledig fitte selectie beschikken.

Ibrahim Afellay nam zondag vanwege een enkelblessure afscheid van Oranje -20, maar de lichtgeblesseerde Ryan Babel, Collins John, Frank van der Struijk en Haris Medunjanin waren maandag allevier weer helemaal hersteld.

De bondscoach kijkt vol vertrouwen uit naar het treffen met Chili. "Fernandez is hun beste speler, maar het is niet zo dat ik een mannetje aan hem opoffer. Hij zal vaak in de buurt van Maduro verschijnen. Dat is een van onze beste spelers. Dus dat moet wel goed komen." Bij winst plaatst Oranje -20 zich voor de kwartfinales van het WK onder de 20.

Nep-scouts dwingen tieners naakt te poseren voor webcam

Kunstgebit666 had ons via de nieuws-submit te melden:

Veertig procent van de tienermeisjes met onlineprofielen wordt weleens benaderd door fotografen of modellenbureaus. Planet Internet heeft samen met Sugababes.nl hier onderzoek naar gedaan. Een groot deel van die modellenbureaus zijn nepmodellenscouts, die tieners met een profiel op Sugababes en CU2 benaderen.

Vaak willen die nep-scouts de tieners naakt zien poseren voor de webcam. De beelden worden uiteraard vastgelegd. Zo wist Planet Internet de hand te leggen op MSN-logs. Daarin werd 'Suzie' door Patricia de Jong van modellenbureau Boss warm gemaakt voor het modellenvak en werden vragen gesteld als 'Laat je buikje even zien', 'Ik wil je borsten zien, je BH mag je aanhouden' en 'Je bent redelijk preuts voor een model'. Ook heeft Planet een andere gesprek vastgelegd met soortgelijke strekking.

Fan spant rechtszaak aan ivm Indy GP

Het was te verwachten: een gefrustreerde fan heeft een rechtszaak aangespannen tegen de FIA, de FOA, Michelin, de Formula One group en de Indianapolis Motor speedway. De 'fan' claimt dat de race waar hij aanwezig was frauduleus verlopen is omdat er maar zes bolides van start gingen.

Larry Bowers, uit Colorado, heeft de advocaat William Bock III ingehuurd na de farce van afgelopen zondag. Het terugtrekken van de 14 Michelin bolides uit veiligheidsoverwegingen was volgens de man frauduleus. "Deze zogenaamde race waar slechts drie teams aan deelnamen stond niet voor een echte grand prix onder auspiciën van de FIA en Formule 1 regels zoals die vastgelegd zijn. De race had daarom ook nooit mogen starten," aldus de advocaat.

Bowers is al sinds het seizoen van 2000 aanwezig en eist nu het geld van vijf tickets en overige onkosten terug via deze rechtszaak.

Kimo: Lange Frans begon de vechtpartij

roepdeman had ons via de nieuws-submit te melden:

Volgens de Amsterdamse rapper Kimo is de vechtpartij van vorige week dinsdag begonnen door Frans Frederiks, beter bekend als Lange Frans van zijn rapduo met Baas B. Tegenover de radiozender Juize FM laat Kimo weten dat hij die bewuste avond met twee dames aan het eten was op het Marie Heinekenplein, toen Baas B (Bart Zijlstra) binnenkwam met vier vrienden.

Kimo zegt dat Baas B hem bij die gelegenheid vertelde niet gecharmeerd te zijn van diens rap 'De Waarheid' - op de melodie van de nummer één hit 'Zinloos' over zinloos geweld - waarin hij rapt intiem te zijn geweest met de vriendin van Lange Frans en het zusje van Baas B. Het liefst zou Baas B Kimo neerslaan, maar hij merkte op dat hij daar niks aan zou hebben, dus dat hij dat niet zou doen.

Vervolgens komt volgens Kimo enige tijd later Lange Frans met zijn vriendin het restaurant binnenstormen: ''Ze begonnen te schreeuwen dat ik mee naar buiten moest komen en voor ik het wist begonnen ze op me in te slaan. Toen ik wilde opstaan om me te verweren, stond ook de hele tafel van Bart op waarna ze met z'n allen op me in begonnen te slaan. Er sprongen toen allemaal mensen tussen waarna Lange Frans en zijn vriendin er vandoor gingen.'' Kimo besluit er daarna ook vandoor te gaan, maar keert een tijd later terug met een zakenpartner om verhaal te halen.

''Wanneer wij weer op het Marie Heinekenplein aankomen, is de politie al ter plaatse. Ik word door een ooggetuige herkend en de politie arresteert me. Iets anders dat niet klopt is het verhaal dat de auto van Baas B door één van ons met een honkbalknuppel is bewerkt. De waarheid is dat één uit het kamp van Baas B op de auto van één van mijn vennoten heeft ingeslagen. Dat is gebeurd terwijl ik in de taxi zat'', aldus Kimo.

'Waarheid' berust op waarheid
Volgens Kimo werd hij pas de volgende dag door de politie verhoord. Baas B Zijlstra werd toen 's ochtends al vrijgelaten. ''Ik snap alle commotie niet die na de drop van mijn disstrack 'De Waarheid' is ontstaan. Kijk, het is gewoon de waarheid. Ik wilde het eigenlijk voor mezelf houden, maar Nega vertelde in één van zijn disstracks over het feit dat ik intiem was geweest met de vriendin van Lange en het zusje van Baas. Ik werd daaropvolgend door iedereen uit de scene bestookt met vragen daarover en besloot daarom om een track te maken. Het was voor mij als afsluiting bedoeld, om af te zijn van al die vragen. Ik had zeker niet verwacht dat het tot een vechtpartij zou leiden en al helemaal niet omdat het hier 'meneer Zinloos himself' betreft.''

Kimo zegt zich nog op eventuele verdere stappen te beraden. Rapper Lange Frans liet eerder bij Giel Beelen weten dat de rap van Kimo inderdaad op waarheid berust, en dat hij het jammer vond dat het op een vechtpartij was uitgelopen. De manier waarop Kimo het in zijn rap verwoordde kon Frans echter minder waarderen.
Kimo beschrijft op de volgende wijze hoe hij seks heeft gehad met de vriendin van Lange Frans: ''Je wijf is lijp en geil en ze pijpte me prachtig. Op dit moment wil je met haar trouwen, da's cool, me sperma in d'r bek mag je houden''. Ook rapt hij over de jongere zus van Baas B die hij 'te pakken' heeft genomen: ''En Baas B je krijgt mijn middelvinger, die ik gebruikte voor het vingeren van je kleine zusje Inge''.


Kimo: 'Lange Frans begon'

-
De bewuste diss-rap 'De Waarheid' (mp3 via NLHiphop.nl)

Schumi: "Ik had waarschijnlijk toch wel gewonnen

Wereldkampioen Michael Schumacher denkt dat hij de Grand Prix van de Verenigde Staten ook wel had gewonnen als de Michelin teams wel hadden meegedaan. Hij liet dit weten als terugblik op de Grand Prix.

"Het was zonder twijfel een aparte race en het is wat beschamend dat dit de manier is waarop ik mijn eerste overwinning van dit seizoen moest claimen. Vooral omdat ik denk dat wij onder normale omstandigheden een zeer goede kans zouden hebben om te winnen en ik het uiteraard liever op die manier had gedaan," liet hij weten. "Het was niet onze fout dat de race onder deze omstandigheden verreden moest worden. Ik weet dat veel mensen Ferrari de schuld geven van deze farce, maar we hebben niets verkeerd gedaan. Wij zijn niet het referentiepunt in deze zaak en wat ik van een paar andere coureurs begrepen heb had een extra chicane niets uitgemaakt!".

"Ik kan begrijpen dat de fans teleurgesteld zijn, maar gelukkig bleven veel van hun wel zitten en genieten van de race. Daarnaast waren ze blij met onze overwinning," aldus de Duitser. "Ik denk dat je dat moet onderschrijven, het was misschien geen memorabele race, maar ik denk dat we hier in de toekomst nog veel goede races gaan zien. Ik kom altijd graag naar de USA om te racen en afgelopen zondag heeft daar weinig aan veranderd."

MMORPG RYL start met een contest voor $1 miljoen

Vandaag is de verkoop van de MMORPG RYL: Path of the Emperor begonnen en meteen heeft de developer Planetwide Games een toernooi uitgeschreven. Beginnend op 1 juli van dit jaar tot 30 april van volgend jaar zullen er kwalificatierondes worden gehouden. Het uiteindelijke toernooi zal 64 spelers bevatten die kans zullen maken op de hoofdprijs van $1 miljoen. Registratie voor dit toernooi is gratis, maar aan de MMORPG zelf zijn wel kosten verbonden van $12.95 per maand. Voor meer informatie over dit toernooi of over het spel klik hier.





FOK! Prijswinnaars week 24

We hadden vorige week weer 3 mooie prijsvragen. Allereerst de winnaars van de It's al gone Pete Tong soundtracks. Zij wisten dat BNN (BBC keurden we ook goed) het programma van Dennis Pennis uitzond.


Rubenh
Crack_david
Sjwanz01


De Madagascar goodies gaan naar:


Buzzin_Hornet
Sopske
zwik
Anneque
Trafasi


De stem van Melman wordt in de film verzorgd door David Schwimmer.

Dan de gelukkigen die naar Green Day in Ahoy mogen:


ModernTalking
Dwarrelski


Green Day komt uit California.

Iedereen van harte! We gaan ons best doen jullie prijzen zo snel mogelijk op te sturen, maar zijn daarbij uiteraard wel afhankelijk van de snelheid van de leveranciers van deze prijzen.

Nep-masseur besteelt vrouwen

Oudere, alleenstaande vrouwen in Sittard moeten goed opletten als een masseur zich aan hun deur meldt. In de Limburgse plaats is namelijk een man actief die als masseur een huis probeert binnen te komen en zijn klanten dan oneerbare voorstellen doet en ze besteelt. Sinds 7 mei heeft de onbekende man vijf keer toegeslagen.

Zaterdag werd een 79-jarige vrouw nog slachtoffer van de nep-masseur. De vrouw dacht dat haar kinderen een masseur voor haar besteld hadden omdat ze herstelt van een heupfractuur en liet de man binnen. De vrouw moest zich helemaal uitkleden en op bed gaan liggen. Tijdens de massage deed de man oneerbare voorstellen. Toen hij na een uur de woning verliet, bemerkte de vrouw dat haar portemonnee en autosleutels waren verdwenen.

De oplichter is een blanke man van tussen de twintig en dertig jaar oud. Hij is zo'n 1,80 meter lang en heeft een smal postuur. Hij valt op door zijn bleke gelaatskleur en pokdalige gezicht.

Boze garagehouder plet auto van coureur

Garagehouder Paul Vanlingen uit het Belgische Zonhoven moet binnenkort voor de rechtbank verschijnen omdat hij de auto van een klant tot een pakketje plette. De BMW 323 van amateur rally-coureur Ronny Nijs werd gereduceerd tot een hoopje staal omdat Nijs de auto maar niet afhaalde, aldus Vanlingen.

De garagehouder bekent volmondig de auto geplet te hebben. "Ik was razend omdat de wagen al maanden in de weg stond. Ik heb Nijs wel twintig keer gebeld, maar hij kwam maar niet. Volgens mij wilde hij de rekening van 600 euro gewoon niet betalen."

Ronny Nijs geeft echter een andere lezing. "De afspraak was dat ik de auto daar kon laten staan tot het rallyseizoen weer zou beginnen. Toen ik in maart de BMW wilde afhalen, vertelde Vanlingen doodleuk dat hij de auto in de autopers had gegooid." Nijs bestrijdt dat hij de rekening voor gedane reparaties te hoog vond en geeft aan de garagehouder nooit aan de lijn te hebben gehad. Na enig aandringen geeft Vanlingen dit toe. "Zijn vrouw nam op en heeft hem misschien niet verwittigd. Maar gebeld heb ik zeker."

Ullrich optimistisch voor Tour

In de Ronde van Zwitserland werd Ullrich slechts derde. Toch is de Duitser zeer optimistisch gestemd.

Vorig jaar won Ullrich nog de Ronde van Zwitserland. Dit jaar reed hij een goede tijdrit, maar werd ook duidelijk dat hij in de bergen nog niet meekan met de besten. Dat deert Ullrich voorlopig niet: ”Ik ben héél, héél tevreden over mijn Ronde van Zwitserland. Ik heb de gele trui niet kunnen behouden, maar dat was ook niet mijn hoofdbedoeling.” De kopman van T-Mobile toont zich ook ambitieus: ”Ik wil de gele trui dragen in Parijs en ik denk dat ik op de goede weg ben. Ik ben veel beter in vorm dan vorig jaar.”

Ullrich moet ook wel op tijd in vorm zijn, want de Tour begint dit jaar meteen al met een tijdrit van negentien kilometer. De Duitser kan indien hij tweede wordt trouwens het record tweede plaatsen van Joop Zoetemelk evenaren. Die werd zes keer tweede.

Deen Krøldrup naar Everton

Everton heeft zich voor volgend seizoen versterkt met de Deen Per Krøldrup. De verdedigende middenvelder komt over van Udinese.

Everton legde 7,8 miljoen euro op tafel voor de Deen. Krøldrup speelde vorig seizoen een grote rol in het behalen van de voorronde van de Champions League. Ook is hij al een tijdje international. Krøldrup zal ook bij Everton uitkomen in de voorronde van de Champions League. De Engelse ploeg eindigde namelijk verrassend op de vierde plaats in het Premiership.

De 25-jarige Krøldrup speelde in vier jaar tijd 91 wedstrijden voor Udinese, waarin hij drie keer tot scoren kwam. Everton was ook in de markt voor Sylvain Distin van Manchester City. De club uit Liverpool haakte echter af bij het vernemen van de vraagprijs van 10,9 miljoen euro.

Nijntje wordt vandaag 50 jaar

roxxe en paultjuhhh hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Nijntje is vijftig jaar!Het bekendste konijn uit Nederland viert vandaag haar vijftigste verjaardag: Nijntje Pluis. Geestelijk vader Dick Bruna bracht haar tot leven tijdens een familievakantie in Egmond aan Zee, waar Bruna, geïnspireerd op het speelgoedkonijn van zijn zoontje, het konijntje voor het eerst tekende.

De wijze waarop Nijntje nadien de hele wereld veroverde, is even simpel als geniaal. Sobere tekeningen met heldere kleuren, waarin het weglaten van lijnen juist de verbeelding versterkt, gepresenteerd in een simpele uitvoering: een rijmpje van 4 regels op de linkerpagina en een illustratie op de rechterpagina, uitgevoerd in compacte stevige boekjes. Ideaal voor de doelgroep, kinderen van twee tot zes jaar. Alhoewel Nijntje in de loop der jaren een grote groep fans uit alle leeftijdscategorieën heeft kunnen trekken.

De carrière van het konijn is inmiddels indrukwekkend te noemen. Zo is Nijntje inmiddels al in meer dan veertig talen te lezen, kreeg ze in het verleden al een musical over haar leven en werd ze zelfs al eens benoemd tot ambassadeur van de stad New York. Vaak luistert ze daarbij naar een andere naam; zo kent een groot deel van de wereld haar bijvoorbeeld als Miffy.

Michelin stelt organisatie Franse GP gerust

Na het verloop van het dramatische weekend op Indianapolis heeft Michelin de organisatie van de Franse F1-wedstrijd laten weten dat de problemen die de bandenleverancier had in Indianapolis, zich niet zullen herhalen op Magny-Cours. De Franse GP zal worden verreden op zondag 3 juli.

Daarop heeft de organisatie van de Grand Prix in Frankrijk een persbericht doen uitgaan waarin zij de fans aanspoort gewoon naar Magny Cours te komen. "Michelin heeft bevestigd dat de gebeurtenissen in Amerika zich niet zullen herhalen op het circuit van Magny-Cours in Nevers. De ongelukkige situatie in Indianapolis was een uitzondering vanwege de beroemde snelle kombocht die het circuit zo legendarisch maakt. Michelin test daarnaast regelmatig op Magny-Cours".

Porto legt 'Nieuwe Ronaldinho' vast

FC Porto heeft de Braziliaanse middenvelder Anderson Luis de Abreu Oliveira aangetrokken.

De nieuwe club van trainer Co Adriaanse betaalde 17 miljoen euro voor de 17-jarige Braziliaan, die in eigen land te boek staat als een supertalent. Net als Wereldvoetballer van het Jaar Ronaldinho is Anderson afkomstig van Grêmio. Tevens maakt de middenvelder
deel uit van de Braziliaanse selectie onder zeventien jaar.

Het Binnenhofklasje met reces

Net zoals iedere doordeweekse morgen wachtte juf Ingrid in een nog lege Kamer op het moment dat de Kamerleden binnen kwamen druppelen. Sinds de dag dat ze de hamer van meester Weisglas over had genomen was ze vrijwel iedere schooldag het zonnetje in de Kamer. Op een paar momenten daargelaten want juf Ingrid is net als ieder ander ook een mens van vlees en bloed, en vooral van dat eerste maakte ze in de Foxy geen geheim. Deze morgen echter maakte er zich een vreemd gevoel van haar meester. Het besef dat ze volgende week weer terug naar het Friese Harkema moet omdat haar Binnenhofklasje met reces gaat, stemde haar somber. Beweegloos staarde ze voor zich uit, in afwachting van haar laatste dag in Den Haag.

Spoorwegen hebben ernstig last van de hitte

Icoon Binnenlands nieuwsHet warme weer heeft maandag voor problemen gezorgd voor de spoorwegen. Volgens een woordvoerder van ProRail, verantwoordelijk voor de infrastructuur, zetten de rails door de hitte uit, waardoor het voor de systemen lijkt alsof er een trein op de rails staat. Het treinverkeer was maandag uren ontregeld.

Er waren sein- en wisselstoringen tussen Dordrecht en Geldermalsen, Appingedam en Delfzijl en Nijverdal en Raalte. Daarbij lag het treinverkeer van en naar Utrecht vanaf 18.00 uur een uur stil door verschillende storingen. Een defecte goederentrein zorgde voor een stremming tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe. Later op de avond had ProRail nog de handen vol aan een defecte bovenleiding tussen Breukelen en Abcoude.

Nog nooit eerder was het bij het begin van de zomer zo warm in Nederland. In het Brabantse Gilze-Rijen steeg het kwik gisteren tot 34,7 graden.

D66 dient motie in tegen beleid Verdonk

Icoon politiek binnenland nieuwsBoris Dittrich, fractievoorzitter van D66, zal vandaag een motie indienen tegen het beleid van VVD-minister Rita Verdonk (Vreemdelingenzaken en Integratie). De leider van de kleinste regeringsfractie vindt dat binnen een jaar alle aanvragen van de 26.000 asielzoekers die onder het oude asielbeleid zijn binnengekomen moeten worden afgehandeld.

Verdonk zou inmiddels 12.000 aanvragen hebben behandeld, waarvan 5000 gevallen alsnog een verblijfsvergunning kregen. Zij heeft eerder gesteld dat alle zaken in deze regeerperiode zouden worden afgehandeld. Dittrich is verbolgen over het feit dat hij de kwestie al herhaaldelijk bij Verdonk onder de aandacht heeft gebracht, maar tot nu toe geen duidelijk antwoord van de minister kreeg.

HIV verzwijgen bij seks soms niet strafbaar

luciano198 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Medisch nieuwsHet verzwijgen van een HIV-besmetting aan een sekspartner is niet altijd strafbaar. Dat stelt Justitie-minister Piet Hein Donner, mede namens zijn collega's Hoogervorst (Volksgezondheid) en Pechtold (Bestuurlijke Vernieuwing) in een notitie aan het parlement. Indien de partner niet is besmet kan de schade aan de volksgezondheid zwaarder wegen dan het dreigen met het strafrecht.

Volgens de bewindslieden is riskant gedrag wel laakbaar. Echter voorkomen moet worden dat mensen zich uit angst voor vervolging minder snel zullen laten testen op het virus dat aids veroorzaakt, terwijl dat met het oog op de volksgezondheid juist van belang is. Justitie kan alleen op basis van zo'n test aantonen dat iemand besmet was op het moment dat hij onbeschermde seks had.

Het kabinet is tevens van mening dat het de verantwoordelijkheid van alle betrokken sekspartners is om veilig te vrijen. Daarbij is het vaak moeilijk te bewijzen dat een HIV-patiënt zijn besmetting verzwegen heeft. De aanleiding voor de notitie was een uitspraak van de Hoge Raad in een zaak tegen een man die veroordeeld was, omdat hij onveilig had gevreeën terwijl hij wist dat HIV had. Het slachtoffer raakte niet besmet. De Hoge Raad vond dat de zaak over moest, omdat het gerechtshof in Arnhem onvoldoende had vastgesteld dat de verdachte het slachtoffer opzettelijk 'zwaar lichamelijk letsel' probeerde toe te brengen.

In Nederland zijn bijna 9800 personen met HIV geregistreerd, zo blijkt uit de meest recente cijfers (augustus 2004). De schatting is echter dat ongeveer 16.500 geïnfecteerd zijn met het virus. Velen van hen weten dat niet.

'Couch potato' zet aardappel te schande

iamredleader had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Aardappel nieuwsEen Britse vereniging van aardappeltelers en -verwerkers is niet blij met de benaming 'couch potato' (bank-aardappel) voor luie donders die weinig anders doen dan op de bank hangen en tv of video kijken. Volgens de organisatie geeft de uitdrukking de aardappel een ongezond en slecht imago.

De organisatie heeft daarom voorgesteld het begrip uit de Oxford English Dictionary te halen. Eventueel kan het volgens de aardappelboeren in het dagelijks taalgebruik vervangen worden door 'couch slouch' (bankslungel). Een afvaardiging van de organisatie demonstreerde maandag bij de universiteit van Oxford en voor het parlementsgebouw.

"We willen af van het imago dat aardappels ongezond zijn", vertelde Kathryn Race van de British Potato Council aan de media. Volgens Race bevat het voedingsmiddel nauwelijks vetten, en juist een grote hoeveelheid vitamine C. Voedingsdeskundigen zouden daarom de anti-'couch potato'-campagne ondersteunen. John Simpson, redacteur van de Oxford English Dictionary, is echter niet van plan de uitdrukking uit het woordenboek te schrappen. "Wanneer mensen woorden beschuldigen dan beschuldigen ze eigenlijk de samenleving die deze woorden gebruikt. Woordenboeken zijn er om het alledaagse woordgebruik vast te leggen", stelt Simpson.

'Couch potato', inmiddels goed voor 767.000 Google-hits, is volgens Simpson in 1979 voor het eerst gebruikt in een artikel in de Los Angeles Times. Het werd in 1993 in de Oxford English Dictionary opgenomen.

Poep op pizza van eigen cheerleaders

EdwinB-RDam en Watermetbubbels hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Op hoge poten kwamen ze verhaal halen, de cheerleaders van de Keller High School uit Texas die op sportkamp waren om het cheerleaden beter onder de knie te krijgen. Reden: ze hadden een pizza besmeurd met menselijke stront ontvangen van de cheerleaders van de Fossil Ridge High school, ook uit Keller, die eveneens op het sportkamp waren.

De dames van het cheerleaderteam van Fossil Ridge High ontkenden echter in alle toonaarden een pizza met menselijke uitwerpselen naar hun rivalen te hebben gestuurd. Ja, ze hadden wel een pizza gezonden, maar gewoon een normale, als leuk gebaar. Bij navraag bleek al snel dat vier dames van de Keller High School de ontvangen pizza zelf hadden besmeurd, om zo hun collega's van de Fossil Ridge High School een hak te kunnen zetten.

De boosdoeners hebben inmiddels een excuusbrief gezonden naar hun rivalen. Ze zijn wel geschorst en er volgen nog andere sancties.


De Keller High School cheerleaders, waaronder de vier poepsmeerders zitten
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.