FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 31 mei 2005

East 17-zanger komt onder eigen auto

Roel_Jewel en scannerrob hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Brian Harvey, voormalig zanger van East 17, is dinsdag gewond geraakt bij een bizar ongeluk. De popster werd voor zijn deur overreden door zijn eigen auto. Harvey ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis, meldde de politie.

Terwijl Harvey met zijn Mercedes cabrio achteruit reed, viel hij eruit en werd hij overreden. Het ongeluk is ook opmerkelijk omdat het volgt op twee mislukte zelfmoordpogingen van de depressieve zanger. Vorige week werd hij voor de tweede keer binnen een maand naar het ziekenhuis gebracht wegens een overdosis aan slaaptabletten.

East 17 vergaarde in de jaren negentig roem met de hit 'Stay'. De groep stopte, nadat Harvey werd ontslagen wegens drugsgebruik.

Trapattoni neemt afscheid met de titel

Net nu Benfica voor het eerst in elf jaar kampioen van Portugal is geworden, kan het op zoek naar een nieuwe trainer. De liefde voor zijn familie heeft succestrainer Giovanni Trapattoni doen besluiten om terug te keren naar zijn vaderland, Italië.

Trap, zoals hij liefkozend wordt genoemd, wil zijn trainerscarrière graag in Italië voortzetten. "Ik wil vooral weer dichter bij mijn familie zijn", zei de Italiaanse trainer op een persconferentie in Lissabon. Verwacht wordt dat hij in Rome gaat werken bij AS Roma of stadsgenoot Lazio.

Trapattoni leidde tijdens Euro 2004 de Squadra Azzuri. Daarvoor had hij onder meer Milan, Juventus, Inter en Bayern München onder zijn hoede. Ronald Koeman (ex-Ajax) en Jose Antonio Camacho (ex-Real Madrid) worden genoemd als mogelijke opvolgers.

Bob Geldof maakt plannen Live 8 bekend

calvobbes en Roel_Jewel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Bob Geldof, organisator van het legendarische Live Aid-concert in 1985, heeft bekend gemaakt dat er op twee juli een nieuwe Live Aid zal worden gehouden. Titel is dit keer Live 8, een verwijzing naar de G8-top, die een week later in de Schotse plaats Gleneagles wordt gehouden. Geldof wil na het Live 8-concert een mars naar Edinburgh houden en daar tijdens de top van de zeven rijkste industrielanden plus Rusland protesteren tegen de armoede in de wereld.

In juli 1985 organiseerde de Ierse popzanger in het Wembley Stadion in Londen en het JFK Stadion in Philadelphia het mega-concert Live Aid. Zowat alle grote acts van de populaire muziek uit de jaren zestig, zeventig en vroege jaren tachtig traden toen op voor hongerend Afrika. Dat leverde ruim 100 miljoen dollar op om de hongersnood in Ethiopië tegen te gaan.

Het concert zal deze keer gehouden worden op vijf verschillende plaatsen. In Hyde Park in Londen zullen Coldplay, Dido, Elton John, Keane, Annie Lennox, Madonna, Mariah Carey, Muse, Scissor Sisters, Paul McCartney, Joss Stone, Stereophonics, Sting, Robbie Williams, U2, REM, Velvet Revolver, Bob Geldof, The Killers, The Cure en Snow Patrol optreden.

De line-up in Philadelphia: Will Smith, Bon Jovi, Maroon 5, P Diddy, Stevie Wonder, Jay-Z, The Dave Matthews Band, Sarah McLachlan, Rob Thomas, Keith Urban, 50 Cent en Kaiser Chiefs. In Parijs, Berlijn en Rome treden onder andere op: Jamiroquai, Craig David, Placebo, Duran Duran, A-ha, Faith Hill, Laura Pausini en Zucchero. Er is volgens Geldof ook nog een grote kans dat de Spice Girls zullen optreden.

Live Aid in 1985
Live Aid in 1985

Oranje wint oefenduel met 7-0

Het Nederlands elftal heeft vanvond een oefenwedstrijd tegen Quick Boys met 7-0 gewonnen. Dit gebeurde in de voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Roemenië en Finland die zaterdag en woensdag gespeeld wordne.

Drie van de zeven treffers werden gemaakt door Arsenal-speler Robin van Persie. Nigel de Jong maakte twee doelpunten. De andere twee treffers kwamen op naam van Rafael van der Vaart en Jan Vennegoor of Hesselink.

De PSV-ers Mark van Bommel, André Ooijer en Wilfred Bouma ontbraken, net als Arjen Robben en Khalid Boulahrouz, wegens een blessure. Roy Makaay was niet aanwezig vanwege de opening van het nieuwe stadion van zijn club Bayern München.

Gerets wordt trainer Galatasaray

De Belg Erik Gerets wordt komend seizoen trainer van Galatasaray. Hij volgt Georghe Hagi op, die afgelopen weekend vertrok.

Het contract werd gisteren getekend door de 50-jarige Gerets. Dit verbindt hem voor twee jaar, met een optie voor nog een jaar, aan de Turkse topclub. Het is de vijfde club voor Gerets waar hij trainer wordt. Eerder trainde hij Club Luik, Lierse SK, Club Brugge, PSV en VfL Wolfsburg. Bij deze laatste club stapte Gerets vorige week op.

Klöden: "Ik zal er staan voor Jan"

Andreas Klöden werd vorig jaar knap tweede achter Lance Armstrong in de Tour de France. Toch zal de Duitser deze zomer niet voor zijn eerste Tourzege gaan. Kloden stelt namelijk alles in het werk om Der Jan aan de zege te helpen.

"Ik weet dat ik een goede Tour kan rijden, en ik zal er 100% staan voor Jan. Ik ben ervan overtuigd dat we binnen vijf weken met een super gemotiveerde en competitieve ploeg aan de start zullen staan van de Tour", vertelde de renner van T-Mobile tegen Cyclingnews.

Klöden won twee dagen geleden na een lange rustpauze van een maand de vijfde etappe in de Bayern Rundfahrt. "Door deze overwinning heb ik het bewijs dat ik op de goeie weg ben om in vorm te zijn in de Tour. Deze pauze werpt nu zijn vruchten af. Ik ben ervan overtuigd dat mijn vorm nu alleen maar kan groeien", aldus de Duitser.

De ploegleiding van T-Mobile was dan ook erg in haar nopjes met de verrichtingen van één van haar toprenners. "Het was absoluut de juiste beslissing om Andreas een maand lang niet te laten koersen. Hij heeft intensief getraind en nu kan je zien dat het wat oplevert", zei sportdirecteur Mario Kummer.

Eerste Hollandse Nieuwe voor 60.000 euro geveild

Radio Noordzee heeft dit jaar samen met visverwerker Ouwehand het eerste vaatje Hollandse Nieuwe gekocht op de traditionele veiling. De twee bedrijven moesten er maar liefst 60.000 euro voor neertellen. Het was de 21e keer dat het eerste vaatje vette haring geveild werd. De opbrengst gaat dit jaar naar de Hersenstichting.

Radio Noordzee heeft laten weten het vaatje gekocht te hebben bij wijze van promotiestunt om het eenjarige bestaan van Noordzee Showtime te vieren. Hoe de radiozender de kosten verdeelt met Ouwehand is niet duidelijk.

De eerste haring was dit jaar overigens fors duurder dan de voorgaande jaren. Vorig jaar werd er 'slechts' 26.000 euro voor betaald, en in 2003 werd er 38.000 euro uitgegeven aan de haring.


Uitslagen Nacompetitie 31/05/2005

Vanavond werd er weer gespeeld in de nacompetitie. Hieronder vind je de uitslagen en de standen.

Poule A

FC Volendam - VVV-Venlo 4-1
14' Woudenberg 1-0
26' Dissels 2-0
43' Dissels 3-0
45' Steur 4-0
46' Jacobs 4-1

Geel : Ketting, Kwakman (beiden Volendam), Hofstede (VVV)

Stormvogels/Telstar - RBC Roosendaal 0-0

Geel : De Lange, Youssouf, Fortes Rodriguez (allen RBC)

Stand :
1.FC Volendam 3-7
2.RBC Roosendaal 3-5
3.Stormvogels/Telstar 3-4
4.VVV-Venlo 3-0


Poule B

Helmond Sport - FC Zwolle 5-0
10' Cvetkov 1-0
51' Cvetkov 2-0
61' Hobbelen 3-0
75' Cvetkov 4-0
85' Cvetkov 5-0

Rood : Almeida (Zwolle) wegens natrappen.
Geel : Lim-Duan, Bischop (beiden Zwolle)

De Graafschap - Sparta 1-3
18' De Fauw 0-1
29' Mustapha 0-2
78' Bot 1-2
90'+1 Koevermans 1-3

Rood : Berck Beelenkamp (Graafschap)
Geel : Robbemond (Graafschap) Bouaouzan (Sparta)

Stand :
1. Helmond Sport 3-7
2. Sparta 3-6
3. De Graafschap 3-4
4. FC Zwolle 3-0

Patrick zorgt voor opleving Indy 500

De deelname van Danica Patrick aan de Indianapolis 500, afgelopen zondag, zorgde voor veertig procent meer Amerikaanse televisiekijkers dan vorig jaar. De waardering van de race door de kijkers was het hoogste sinds 1997. Haar prestaties zouden ook de interesse van Formule 1-teams hebben gewekt.

Danica Patrick was zondag de eerste vrouw ooit die aan de leiding ging van de wereldberoemde Indy 500. Buiten de 300.000 bezoekers op de tribunes, keken het hoogste aantal Amerikanen sinds lange tijd naar de race. De race kreeg uiteindelijk een waardering van 6,6 op een schaal van tien, maar de laatste vijftien minuten, toen Patrick nog grote kans maakte op de overwinning, kreeg van de kijkers een waardering van 8,8. De waardering voor de complete race is de hoogste sinds Arie Luyendijk in 1997 de Indy 500 won.

Patrick heeft zich met haar vierde plaats in de Indy 500 ook in de kijker gereden van de Formule 1. Patrick begon haar racecarrière in 1996 in Europa en werd tweede op het Formula Ford Festival van 2000 achter Anthony Davidson, het beste resultaat in die race ooit voor een Amerikaan. Bernie Ecclestone zou interesse hebben om haar terug naar Europa te halen om in de Formule 1 te gaan rijden. Twee teams zouden al hun interesse in Patrick hebben getoond en volgens diverse geruchten zou Minardi de Amerikaanse nog dit jaar een test willen aanbieden.

Aantal klachten eindexamens nadert record

Icoon Examen nieuws Het recordaantal klachten over de eindexamens voor middelbare scholieren zal dit jaar waarschijnlijk wederom verbroken worden. Er waren om 20.00 uur in totaal al 77.000 klachten geregistreerd door het Landelijke Aktie Komitee Scholieren (LAKS), terwijl de examenperiode nog niet eens afgelopen is. Het oude record werd vorig jaar gevestigd, met 81.000 klachten. Ook over de examens van vandaag klaagden de scholieren weer volop.

De havo-scholieren hadden vandaag een zware dobber aan het eindexamen Engels. Tot 20.00 uur vanavond waren er al 1600 meldingen binnengekomen van leerlingen die het examen niet in orde vonden. Die klachten gingen met name over onduidelijke vragen. De collega's van de havo'ers op het vwo hadden vandaag precies dezelfde klacht over de examens wiskunde B1 en B1,2. Ook daar zouden de vragen onduidelijk zijn geweest.

Naast klachten over de examens zelf wordt er bij het LAKS ook veel geklaagd over de omstandigheden waaronder de vragen gemaakt moeten worden. Zo kwamen er vandaag klachten binnen van scholieren uit Oss, die te maken hadden met bouwwerkzaamheden naast hun examenzaal. Ook de jaarlijks terugkerende klachten als pratende surveillanten en het afgaan van de schoolbel onder het examen waren vandaag weer volop vertegenwoordigd.

Het LAKS heeft dit jaar voor het eerst een nieuw systeem voor het behandelen van klachten. Het is nu moeilijker voor een leerling om meerdere malen dezelfde klacht in te dienen, zoals voorgaande jaren nog wel makkelijk kon. "Dat heeft blijkbaar geen invloed op het aantal klachten. Wel kunnen alle meldingen beter worden geregistreerd en verwerkt", aldus een woordvoerder.

Catherine Keyl terug op de landelijke tv

Catherine Keyl komt weer terug op de televisie. Ze zal wederom in de middag te zien zijn. Dit keer bij de nieuwe publieke ouderenomroep MAX, waar ze vanaf september een programma zal gaan maken op Nederland 1.

Keyl was in de jaren '80 en '90 het gezicht van AVRO's Service Salon, de Vijf Uur Show en talkshow Catherine. Momenteel maakt ze een talkshow bij RTV Noord-Holland. In haar nieuwe programma zal de 59-jarige Keyl zich storten op onderwerpen als schoonheid, vrije tijd en gezondheid.

Catherine Keyl

Examens dag 5:

Dag 5 - VWO (voor mij dan)

Economie 1,2
Ik wist van tevoren dat het slecht zou gaan....en warempel, het ging ook slecht.
Ik ben nooit een held geweest in economie en ik zal het ook nooit worden.
De vragen gingen dit keer over marketingmix, koers-interventies, zwevende wisselkoersen, betalingsbalanse, prijselasticiteiten, belastingen en werkloosheid. Het betoog ging over de vergelijking tussen het voorstel van de overheid en van een andere partij. En ik had deze vraag ronduit slecht gemaakt, dus dat betekent al snel zo'n 8 puntjes minder. Kut!
Maar hoe moet je ook alles goed kunnen beantwoorden als je zoveel moet leren? Bij mij waren het twee hele dikke boeken, die overigens van een belabberde kwaliteit zijn. De volgorde van de stof raakt kant noch wal en de moeilijkheid van de vragen in het boek is niet in overeenstemming met de moeilijkheid van de vragen op een proefwerk / examen. En zo kan ik wel door blijven klagen.

Ik vond het slecht gaan, ik had ook al ingecalculeerd dat het slecht zou gaan, dus het is wachten op hoe laag mijn cijfer zal zijn.
Jammer dat aardrijkskunde ook zo slecht ging.

Politie treft bestelbus aan met 3800 kilo drugs

scannerrob en LittleNurse hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsOp de oprit naar de A7 bij MiddenBeemster heeft de politie gisteren een gekantelde bestelbus aangetroffen. Niet het busje zelf, maar de inhoud was opzienbarend: in de auto werd 3800 kilo hasj aangetroffen.

De bestuurder was in geen velden of wegen te bekennen. Wel kon de politie de huurder van het busje achterhalen. Het gaat om een 25-jarige Amsterdammer die ontkent in de auto te hebben gereden. Hij zit nog vast. De drugs, met een straatwaarde van maar liefst negen miljoen euro, zijn door de politie vernietigd.

Geruchten Sauber-BMW sterker

De deal tussen BMW en Sauber is wellicht bijna rond. Eind juni zou de overname van de Zwitserse renstal officieel bekend worden gemaakt. Nick Heidfeld zou als onderdeel van de deal met de motorfabrikant meeverhuizen naar Sauber, waardoor Jenson Button alsnog bij Williams kan gaan rijden. BMW ontkent dat de twee partijen al rond zijn.

Volgens het tijdschrift RaceReport zouden BMW en Sauber al een akkoord hebben gesloten over de overname van de renstal door de motorfabrikant. Met de wisseling van eigendom zou een bedrag gemoeid zijn van 190 miljoen dollar.

BMW-topman Mario Theissen wil echter nog niets bevestigen tegenover de pers: "We zullen onze strategie in juni bespreken. Verwacht niet volgende week al een uitspraak, maar eerder eind juni. We maken momenteel een succesvol seizoen met Williams mee en zijn in gesprek met Sauber over het leveren van motoren in 2006. Ik ga niet over de uiteindelijke beslissing."

Williams, de huidige afnemer van BMW-motoren, zou de Duitsers op de tenen hebben getrapt door een overname van het team door BMW te hebben geweigerd. Volgens de geruchtenmolen zou Williams al in gesprek zijn met Honda voor het volgende seizoen. De Japanse motorleverancier zou ontevreden zijn met BAR na de diskwalificatie en schorsingen van het team in de afgelopen maand. Honda en Williams behaalden in 1987 samen de wereldtitel met Nelson Piquet als coureur.

Het aantrekken van Honda door Williams zou de weg vrijmaken voor Button om over te stappen naar Heidfeld's achtergelaten plaats bij Williams, een verhuizing die al voor dit seizoen stond gepland, maar die werd verhinderd door de FIA wegens nog lopende contracten. Button heeft een clausule in zijn contract met BAR dat hij weg mag bij het team als hij minder dan 75 procent van de punten van de wereldkampioen in 2005 behaalt. De Brit heeft momenteel nog geen punten gescoord, leider Alonso staat op 59 punten.

Man dreigt zichzelf op te blazen

mrdoctor en sjorti hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een 40-jarige man heeft zich vanochtend opgesloten in een woning aan de Zoetmanstraat in Maastricht en dreigde zichzelf en het huis op te blazen. De woning behoorde toe aan zijn 45-jarige vrouw, met wie de man in scheiding ligt. De politie wist de man na twee uur aan te houden.

De Maastrichtenaar kwam de woning van zijn vrouw rond half zeven binnen via de achterzijde. Hiervoor sloeg hij een ruit in, aangezien hij niet meer in het bezit was van een sleutel. De vrouw kon met haar kinderen, een jongen van twintig en een meisje van negen jaar oud, naar een slaapkamer aan de voorzijde van de woning te vluchten. Ze wisten zich daar te verstoppen totdat hulpverleners hen met een ladder in veiligheid konden brengen.

De politie gaf het energiebedrijf intussen de opdracht om de gastoevoer stop te zetten. Gevreesd werd dat de Maastrichtenaar met behulp van gas de boel zou laten exploderen. De man bleek geen explosieven te hebben. Rond half negen wisten onderhandelaars hem over te halen zich over te geven. De verdachte is ingesloten en wordt nu verhoord.

De Zoetmanstraat was tijdens het incident afgesloten. De aanleiding van de hele zaak zou in de relationele sfeer liggen. Het is verder onduidelijk of de man zijn vrouw en kinderen heeft bedreigd.

Nederland heeft meer mobieltjes dan inwoners

R_Style en n0ne hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Nederland telde in het eerste kwartaal van dit jaar meer mobieltjes dan mensen. Volgens het onderzoeksbureau Telecompaper waren 0,4 procent meer gsm-telefoons op de markt dan dat er inwoners zijn in ons land. Bij elkaar opgeteld hadden de telecomproviders 16,4 miljoen klanten. Eerder sprak een Brits onderzoeksbureau al de verwachting uit dat West-Europa in 2007 net zo veel mobiele telefoons als mensen zal hebben.

De groei van het aantal klanten neemt wel af. Tot voor kort investeerden mobiele operators flink in de werving van prepaid-klanten. Nu ze hiermee gestopt zijn, stopt ook de groei. Toch ging de omzet niet achteruit. Mobiele telefonie was vorig jaar goed voor 5,7 miljard euro aan omzet, zes procent meer dan in 2003.

KPN blijft marktleider met 38,4 procent van de Nederlandse klanten. Daarmee haalde de provider meer klanten binnen dan een jaar eerder: in juni 2004 had het bedrijf namelijk een marktaandeel van 37,3 procent. De stijging van nu gaat vooral ten koste van T-Mobile.

Oostenrijkse onbekenden getrouwd

Ruim een week geleden berichtte FOK! over de 22-jarige Isabella uit Oostenrijk die met een haar totaal onbekende man in het huwelijk zou treden. De bruidegom is via een radioshow uitgekozen, en inmiddels heeft het huwelijk plaatsgevonden. Kersverse echtgenoot is de 22-jarige Stefan.

Voorwaarde bij het spel was dat de twee trouwlustigen elkaar niet kenden. Voor de bruiloft in Las Vegas hadden de twee wel een keer getelefoneerd, maar elkaar nog nooit gezien. Pas kort voor het geven van het ja-woord mochten de maskers afgedaan worden. Volgens de radiozender leken de echtgenoot en echtgenote op het eerste gezicht tevreden te zijn met de ander.


Stefan en Isabella

Beeld van Joop Zoetemelk is thuis

Dinsdag is er in Rijpwetering, gemeente Alkemade, een beeld onthuld van oud-wielrenner Joop Zoetemelk. Sinds 1986 stond de bronzen sculptuur in het Rotterdamse Sportpaleis Ahoy' maar sprong daar nauwelijks in het oog.

De reden dat het beeld naar Rijpwetering is gehaald, is omdat het 25 jaar geleden is dat Zoetemelk de Ronde van Frankrijk won en omdat Zoetemelk in het dorp is geboren. De oud-wielrenner was uit Frankrijk overgekomen voor de onthulling. Naast de onthulling van het standbeeld werd er tevens het boek Joop, de geautoriseerde biografie van Zoetemelk, geschreven door Fred van Slogteren gepresenteerd.


Het beeld van Joop Zoetemelk

Valse menukaarten verspreid in Groningen

mrdoctor had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsIn Groningen lijkt een heuse pizza-oorlog te zijn uitgebroken. In de buurt van Italiaans restaurant 'Da Carlo' zijn namelijk folders verspreid met daarop de menukaart van het restaurant. De prijzen op de kaart zijn echter allemaal gehalveerd. Hierdoor worden klanten op het verkeerde been gezet.

Volgens F. Cheraghi, medewerker van Da Carlo, zijn de menukaarten verspreid om de goede naam van het restaurant aan te tasten. De kaarten zijn van lage kwaliteit, maar vermelden wel duidelijk naam, adres en telefoonnummer van het restaurant. Bovendien beweert de valse menukaart dat halve prijs-aktie tot het einde van het jaar doorgaat.

Cheraghi: "Wij vermoeden dat een concurrent de folders uit jaloezie heeft verspreid. We hebben namelijk veel gedoe gehad met de vorige eigenaar van dit restaurant. Hij is onlangs schuin tegenover ons een nieuw restaurant gestart."

Tot nu toe heeft overigens iedere klant die dacht goedkoop te gaan eten zijn diner gewoon geheel betaald, na uitleg van het personeel. De drukker van de folder is ondertussen nog niet achterhaald. Mocht dat wel gebeuren dan kan hij of zij worden aangeklaagd wegens smaad, aldus een woordvoerder van de politie van Groningen.

Manager Doornbos optimistisch

De manager van Robert Doornbos, Zecchi, is optimistisch over de kansen van de Nederlander in de Formule 1. Hij verwacht dat in juli het contract kan worden ondertekend dat Doornbos zeker stelt van een racezitje in 2006 bij Jordan/ Midland.

Doornbos kreeg begin deze maand van de eigenaren van Midland F1, zoals Jordan volgend jaar zal heten, een concept-contract aangeboden. Als de Nederlander genoeg geld in kan leggen, krijgt hij in 2006 één van de twee racezitjes van het team toebedeeld volgens de berichten.

Na de teleurstelling dat Doornbos vrijdag niet als derde rijder op de Nürburgring mocht rijden, meldt manager Zecchi nu in het blad Formule 1 dat hij verwacht dat concept-contract snel om te kunnen zetten in een definitief contract. Al in juli zou Doornbos het contract bij Midland F1 kunnen ondertekenen volgens zijn manager.

Meisje steekt vriendin dood na ruzie om bal

sjorti en scannerrob hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een 9-jarig meisje uit New York heeft gisteren haar 11-jarige vriendinnetje doodgestoken. Aanleiding voor de steekpartij was een ruzie om een bal. De jonge dader is aangehouden wegens doodslag.

De twee meisjes speelden samen in het huis van de 9-jarige. Toen haar moeder kort de woning had verlaten om een boodschap te doen, brak een ruzie uit. De 9-jarige ging daarop naar de keuken, pakte een groot mes en stak daarmee in op haar vriendinnetje. Het slachtoffertje overleed op weg naar het ziekenhuis.

Volgens de politie is het meisje de jongste Amerikaan die wegens doodslag aangehouden is. De tot nu toe jongste dader was een twaalfjarige jongen. Hij werd in 1999 veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf wegens het doden van een zesjarig meisje. Vier jaar later werd de straf omgezet naar een voorwaardelijke straf van tien jaar en werd de jongen op vrije voeten gesteld.

'Nederlanders stemmen massaal 'nee''

Nederland lijkt morgen massaal 'nee' te gaan stemmen. Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau TNS NIPO onder 1267 Nederlanders van 18 jaar en ouder, dat gisteren gehouden is. 55 procent van hen zegt morgen zeker tegen te stemmen. 34 procent zegt zeker 'voor' te stemmen. 11 procent weet het nog niet zeker. Gisteren liet een peiling ook al zien dat het NEE-kamp de overhand krijgt.

De tegenstemmers zijn voornamelijk bang dat Nederland zijn eigen identiteit verliest in Europa, dat Nederland te weinig invloed houdt in de Europese Unie en men vindt dat de Europese eenwording te snel gaat. De euro en de uitbreiding van de Unie met Turkije lijken niet als doorslaggevend argument te worden gebruikt.

Verder blijkt uit het onderzoek dat het Franse Referendum nu een iets grotere invloed op het stemgedrag heeft, dan direct na het referendum het geval leek. Het Franse 'nee' lijkt het tegen-kamp in Nederland een iets grotere overwinning op te leveren.
_
Zie voor meer info: het topic Wegwijs bij het referendum over de Europese Grondwet 2005 in het Politieke forum van FOK!. Er loopt ook een peiling over de Grondwet op de frontpage.

Tiener moet van rechter afvallen

sjorti had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonEen Italiaanse tiener is door een rechtbank veroordeeld tot een opmerkelijke straf: hij moet afvallen. De jongen moest voorkomen omdat hij zich schuldig had gemaakt aan vandalisme, smaad en verstoring van de openbare orde.

Naast het verplichte afslanken moet de knaap ook in de weekeinden in een hondenkennel werken. Ook spijbelen is voortaan uit den boze. De tiener weegt ruim honderd kilogram. De rechter denkt dat het overgewicht een belangrijke oorzaak is van het 'ondeugende' gedrag van de jongen. Afslanken zou een positieve invloed hebben op het zelfvertrouwen van de jongen, zo meldt de Italiaanse krant Il Messaggero.

RG: Pierce verrassend langs Davenport

De Française Mary Pierce heeft dinsdag verrassend de halve finales in Parijs gehaald. Pierce was in de kwartfinales te sterk voor de nummer een van de wereld, Lindsay Davenport. setstanden waren 6-3 en 6-2.

De 30-jarige Francaise ging voortvarend van start en kwam in de eerste set op een 5-0 voorsprong. Daarna kwam Davenport op stoom, maar verloor de set wel. Pierce bouwde in de tweede set opnieuw een voorsprong op, die ze ondanks haar zenuwen niet meer uit handen gaf.

In de halve finale zal Pierce het nu moeten gaan opnemen tegen de Russische Elena Likhovtseva.

Paris verlooft zich met Paris

BigPimpin, sjorti en scannerrob hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Paris en Paris hebben zich verloofd. Of, om het preciezer uit te drukken, Paris Hilton is van plan om in het huwelijksbootje te stappen met haar vriend Paris Latsis. De 27-jarige Latsis heeft de 24-jarige hotelerfgename vorige week ten huwelijk gevraagd.

Hoewel een datum voor de trouwerij nog niet is uitgekozen, weet Hilton al hoe haar toekomst eruit moet gaan zien. "Binnen twee jaar wil ik kinderen hebben. Dat verrijkt het leven."

De naamgenoten hebben sinds vijf maanden een relatie met elkaar.


Paris en Paris

Artsen waarschuwen voor dragen strings

Slecht nieuws voor de FOK!kers onder ons die graag een string dragen of graag zien dat ze gedragen worden: Duitse artsen maken zich zorgen over het gebruik van de onderbroek met het flinterdunne achterstukje. De reetveter zou namelijk ontstekingen in de schaamstreek kunnen veroorzaken.

"De string kan de gevoelige huid in de schaamstreek openschaven en verwonden. Vooral als hij te strak zit, of uit harde, slecht vastgenaaide stoffen bestaat", aldus Thomas Gent, voorzitter van de Gynaecologenvereniging van Hamburg. Vooral als door het gebruik van het broekje het slijmvlies van de schede beschadigd raakt, vermindert haar natuurlijke beschermingsfunctie, verklaart Gent. "Bacteriën en schimmels kunnen zich ongestoord uitbreiden en tot infecties leiden."

Nieuwe handelsoorlog VS en EU dreigt

Icoon economisch nieuws De Europese Unie en de Verenigde Staten lijken opnieuw op een handelsoorlog af te stevenen, ditmaal over de subsidies aan vliegtuigfabrikanten. Vandaag kondigde de EU aan een klacht in te dienen bij de Wereld Handelsorganisatie (WTO) over de subsidies die de VS aan vliegtuigbouwer Boeing leveren. De VS deed maandag precies hetzelfde over de subsidies die Airbus van de EU krijgt. Een handelsoorlog lijkt hiermee onafwendbaar.

Eurocommissaris voor Handel Peter Mandelson vindt de stap van de VS onhandig. "Het Amerikaanse besluit zal naar mijn mening het grootste, moeilijkste en duurste conflict tot gevolg hebben dat de WTO ooit heeft gekend", aldus Mandelson. "Ik ben teleurgesteld. De WTO heeft wel wat beters te doen dan scheidsrechter spelen in deze rancuneuze strijd tussen Airbus en Boeing."

Rob Portman, de handelsafgevaardigde van de Amerikaanse regering, noemde de subsidiëring aan Airbus door de EU maandag illegaal. Nu de lidstaten gezamenlijk 1,4 miljard euro in de ontwikkeling van de Airbus A350 willen steken, zagen de VS zich volgens Portman genoodzaakt in te grijpen. De Airbus A350 moet overigens de concurrent worden voor de (ook nog te ontwikkelen) Boeing 787.

Om een botsing te voorkomen heeft Mandelson vrijdag nog een schikkingsvoorstel gedaan, wat inhield dat de subsidies aan beiden kanten geleidelijk zouden worden teruggeschroefd. De VS blijven echter bij de eis dat alle subsidies aan Airbus onmiddellijk worden stopgezet, zonder dat er iets met de subsidies aan Boeing gebeurt.

Scholieren massaal tegen EU-Grondwet

ReinB, pjelmg, sjorti, borisz en ThomasBerge hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Bij het landelijke ScholierenReferendum dat georganiseerd was door het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP), heeft maar liefst bijna 70% tegen de Europese Grondwet gestemd. Het referendum werd gehouden onder 50.000 middelbare scholieren, verspreid over zo'n 150 scholen.

Slechts 30% van de scholieren die stemden, was vóór de Grondwet. Het opkomstpercentage bedroeg 47%, dus in totaal brachten zo'n 24.000 leerlingen hun stem uit.

De meeste scholen stemden via internet (iedereen had een unieke inlognaam met wachtwoord waarmee één keer gestemd kon worden). Slechts op 13 scholen werden nog ouderwetse stembiljetten gebruikt. De dag voor verkiezingen wordt de laatste jaren traditiegetrouw de Scholierenverkiezing georganiseerd. Het was echter voor het eerst dat er een ScholierenReferendum werd gehouden.

-
De uitslagen per school, plaats, provincie en schoolsoort.

DE verhoogt opnieuw de koffieprijs

Icoon Binnenlands nieuwsKoffieliefhebbers zijn voor de tweede keer dit jaar duurder uit. Opnieuw verhoogt marktleider Douwe Egberts de koffieprijs. Dit keer met twintig eurocent per half pond. Eerder dit jaar verhoogde de koffiebrander de prijs van koffie met vijftien eurocent. Wat de supermarkten precies betalen aan DE voor een kopje koffie is niet bekend, omdat dat 'vertrouwelijke bedrijfsinformatie' is.

Volgens Douwe Egberts is het verhogen van de prijs van koffie nodig, vanwege de recente ontwikkelingen op de wereldmarkt. Was er in 2001 nog een enorm overschot aan koffie, vanaf 2002 neemt de prijs gestaag toe. In 2002 koste de koffie nog ongeveer 47 eurocent per pond, nu is dat iets meer dan een dollar per pond.

RG: Nadal eenvoudig naar de laatste vier

De Spanjaard Rafael Nadal heeft zich eenvoudig weten te plaatsen bij de laatste vier in Parijs. Hij won in de kwartfinale van zijn landgenoot David Ferrer in drie sets, setstanden 7-5, 6-2 en 6-0.

In de eerste set van de wedstrijd gingen beide heren tot 5-5 nog gelijk op, toen brak Nadal zijn landgenoot en wist de set met 7-5 naar zich toe te trekken. In de tweede en derde set was het duidelijk dat Nadal een maatje te groot was voor Ferrer.

In de halve finale zal Nadal het nu moeten gaan opnemen tegen de nummer een van de wereld, Roger Federer, die eerder op de dag de Roemeen Hanescu makkelijk versloeg.

Coulthard baalt van Albers

David Coulthard heeft het even gehad met Minardi. Hij werd een ronde opgehouden door Christijan Albers en liep een straf op toen hij na een pitstop probeerde net voor Patrick Friesacher de baan op te komen.

In de Red Bull kon David Coulthard verrassend goed meekomen en achteraf denkt hij dat een derde plaats er best in had kunnen zitten. Tenminste als hij niet door Albers was opgehouden en hij geen drive through-straf had gekregen. In Monaco zorgde een spin van Albers voor een ongelukkige uitkomst bij Coulthard en nu negeerde de Nederlander de blauwe vlaggen met Coulthard achter zich.

Hoewel Albers in de race daarvoor gestraft werd, baalt Coulthard wel van de actie van Albers: "Ik zat een ronde vast achter hem en verloor drie seconde. Hij zei dat hij de blauwe vlaggen niet had gezien, maar hij ziet toch zeker wel dat er een auto achter hem zit. Hij weet dat hij het gevecht met Red Bull niet aankan. Ik ben erg teleurgesteld, want hij was erg goed bezig dit seizoen."

Ironisch genoeg kreeg Coulthard even later ook dezelfde straf, voor het te hard rijden in de pits. "Ik wilde voor de Minardi (van Patrick Friesacher, red.) de pits uit komen en zette de snelheidsbeperking iets te vroeg uit en kreeg daarvoor de straf. Ik had voor Rubens kunnen eindigen, maar daar wil ik niet teveel over nadenken, want dan raak ik alleen maar overstuur."

Marilène bevalt opnieuw van dochter

Icoon Algemeen nieuwsPrins Maurits en prinses Marilène hebben vanochtend rond kwart voor drie een dochter gekregen. De baby gaat door het leven als Felicia Juliana Bénedicte Barbara. Felicia woog 4380 gram en is volgens de ouders 'een wolk van een dochter'.

De kersverse dochter is het vijfde kleinkind van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Maurits en Marilène hadden al twee kinderen: Anna van vier jaar en Lucas van drie jaar oud. De achternaam van de kinderen is Van Lippe-Biesterfeld van Vollenhoven. Overigens zal Felicia, net als de andere kinderen, geen adellijke titel krijgen, omdat haar vader 'slechts' de niet-erfelijke titel van prins heeft. Prins Maurits verliest zijn lidmaatschap van het Koninklijk Huis zodra Prins Willem-Alexander de troon bestijgt.

RG: Federer makkelijk naar halve finales

Roger Federer heeft zich voor de eerste maal in zijn toch al imposante tennisloopbaan geplaatst voor halve finales van Roland Garros.

De Zwitserse nummer een van de wereld, die in Parijs al zijn wedstrijden tot nu toe in drie sets won, was in de kwartfinale tegen de Roemeen Victor Hanescu opnieuw na drie sets klaar, setstanden waren 6-2 7-6 en 6-3.

Omdat hij zijn tegenstanders zo makkelijk verslaat, is zijn concentratie aan het eind van een wedstrijd wel eens wat minder. Tegen Hanescu sloeg hij in de zevende game van de derde set maar liefst drie dubbele fouten en verspeelde daarmee drie matchpoints. De Roemeen won de game, maar daarna stelde Federer orde op zaken en trok de wedstrijd naar zich toe.

60.000 mensen kregen hepatitis C door transfusie

The_T en sjorti hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Medisch nieuws In de jaren '80 en '90 zijn in Nederland zo'n 60.000 mensen besmet geraakt met het hepatitis C virus doordat ze besmet bloed toegediend kregen bij een transfusie. Dat heeft de Hepatitis Vereniging Nederland (HVN) gezegd. Van de besmette mensen zouden zo'n 50.000 mensen geen idee hebben dat ze drager zijn van het virus. Hepatitis C was destijds nog niet detecteerbaar, omdat het virus pas in 1989 ontdekt is.

Volgens het HVN is er meerdere keren bij de overheid aangedrongen de besmette mensen op te sporen, wat uiteindelijk nooit gebeurd is. De 50.000 mensen die mogelijk buiten hun weten met een besmetting rondlopen, zullen binnenkort de gevolgen gaan merken. De verschijnselen die samengaan met een infectie worden namelijk pas na meer dan tien jaar zichtbaar.

Hepatitis C is een leveraandoening die dodelijk kan zijn. Een vaccinatie is er nog niet, maar de laatste tijd is de ziekte wel in zo'n 80 procent van de gevallen te genezen. In Nederland worden 1500 besmettingen per jaar ontdekt. Wereldwijd zijn 170 miljoen mensen besmet, wat leidt tot zo'n 280 duizend doden per jaar.


Het Hepatitis C-virus is pas relatief recent ontdekt

-
Voor meer informatie over een hepatitis C-infectie kun je bijvoorbeeld terecht bij het Nationaal Hepatitis Centrum, waar onder andere in deze brochure duidelijk wordt uitgelegd hoe een infectie in elkaar zit en wat de symptomen zijn.

Piturca: 'revanche voor Lobont en Mitea'

De bondscoach van Roemenië, Victor Piturca, is er van overtuigd dat zijn spelers Bogdan Lobont en Nicolae Mitea zaterdag in de interland tegen het Nederlands elftal de kans krijgen voor revanche op Ajax.

De twee voetballers zijn sleutelfiguren in de Roemeense nationale ploeg, terwijl ze bij Ajax op een dood spoor zijn beland. "Ik ben er zeker van dat ze daarvoor revanche gaan nemen," aldus Piturca.

"Ajax heeft Mitea en Lobont zonder goede reden aan de kant gezet. Ik ben er zeker van dat ze daarvoor revanche gaan nemen." Ook buiten het veld zouden de beide voetballers niet goed zijn begeleid. "Ze hebben zelf hun problemen opgelost omdat de club de spelers niet de in dergelijke gevallen noodzakelijke steun heeft geboden."

"Het is voor mij onbegrijpelijk dat Lobont en Mitea buiten beeld zijn geraakt nadat ze zo lang belangrijk zijn geweest. Ik weet dat ze gefrustreerd zijn over het feit dat ze buiten de ploeg zijn geraakt. En ik weet ook dat ze uiterst gemotiveerd zullen zijn op het veld tegen Nederland."

Piturca zei verder dat hij Marco van Basten zaterdag wil gaan verrassen. "Hij zal verrast zijn, omdat ik de helft van de ploeg van de 2-0 nederlaag in Boekarest heb vervangen".

De Roemeen zei dat de terugkeer van Adriaan Mutu belangrijk is, maar dat de na een schorsing wegens dopinggebruik weer opgeroepen spits van Juventus niet de enige dreiging voor Oranje betekent. "Mutu is niet de redder van Roemenië, de hele ploeg vormt onze kracht."

Ook Van Bommel loopt blessure op

Bondscoach Marco van Basten heeft er weer een blessuregeval bij. Mark van Bommel moest de training dinsdag laten schieten vanwege een blessure aan zijn kuit.

De international liep de blessure op tijden de bekerfinale van PSV tegen Willem II afgelopen zondag. Maandag trainde hij wel gewoon mee, maar dinsdag kreeg hij last van een terugslag. Ook Wilfred Bouma en Andre Ooijer misten de training wegens blessures, terwijl Arjen Robben en Khalid Boulahrouz apart trainden. Roy Makaay zal zich woensdag pas bij Oranje melden. Hij speelt dinsdag nog een oefenwedstrijd met Bayern Munchen.

Van Beukering in belangstelling Aberdeen

Naast NEC heeft nu ook Aberdeen interesse getoond in Jhon van Beukering.

De ploeg van oud-NEC-trainer Jimmy Calderwood ziet de speler van de Graafschap graag naar Schotland komen. Aberdeen, die Van Beukering al een tijdje volgt, hoopt dan ook snel zaken te kunnen doen met de Superboeren.

Toch lijkt een snel akkoord tussen de Schotse club en de Graafschap een utopie. De Graafschap vecht momenteel immers in de nacompetitie tegen degradatie. Tevens verlangen de Superboeren een hoge transfersom, zo meldt Omroep Gelderland.

Degradatie van de Graafschap zou wellicht uitkomst kunnen bieden voor Aberdeen. Als de club uit de Achterhoek immers een treetje lager gaat voetballen, zal de vraagprijs van de Velpenaar flink naar beneden aangepast worden.

HoT ShiT - Part Cinq

Sorry Dude
Er wordt een overval gepleegd en je bent met je vrienden het geld aan het pakken en opeens loopt Steven Seagal naar binnen. Je vrienden kennen Steven en beginnen een beetje bang te worden maar ze hebben nog een beetje zelf-
vertrouwen en ze lopen erop af om hem neer te halen maar dan gaat alles fout.

Bier Reclame
Je loopt in de supermarkt en je ziet daar in een keer een bloedmooie vrouw staan die helaas niet bij de bovenste plank kan. Je loopt er heen om even te kijken wie het nu precies is en natuurlijk om haar even een helpende hand te geven. Ze draait zich eigen om en opeens blijkt het Jennifer Aniston te zijn. Je weet niet wat je moet zeggen of doen. Een ding is zeker er is nog maar 1 pak bier en die gaat met jouw mee naar huis.

Meer idioten
Je pakt een heleboel plastice tuintafels en je stapelt deze. Je laat er iemand op staan/zitten en je pakt ook nog eens 2 hele grote ladders. Hierna zorg je ervoor dat de ladders rechtop blijven staan zodat er iemand naar boven kan klimmen. Dan laat je beide ladders vallen. Wat het nut ervan is, is ons niet duidelijk.

Bowlen
Meeste mensen die gebowld hebben weten dat ze een bowling bal hebben en daarmee de kegels omver moeten gooien van een bepaalde afstand. Het is dan de bedoeling dat je de kegels raakt en probeert om een Strike te gooien om zo veel mogelijk punten te behalen zodat je kunt winnen. Het is dus de bedoeling dat je de bal loslaat op een gegegeven moment en niet blijft vasthouden.

Ademen
Je innerlijk reinigen. Het kan op vele manieren maar er is nu een nieuwe product op de markt waarmee je je innerlijk heel erg snel en gemakkelijk kan reinigen. Inhoud is een beetje water en zout. Je giet dit door je neus en je kunt dan hierdoor beter ademenen. Of dit echt kan? Daar zijn we ook nog niet uit.
In Co-operation with tolgashakur

Engelhardt mist EK en WK Honkbal

Bryan Engelhardt is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld door een zware schouderblessure. De honkballer mist hierdoor het EK in Tsjechië en het WK in eigen land.

De buitenvelder van Instant Holland Almere liep de blessure een paar weken geleden op. In een duel met Sparta/Feyenoord schoot zijn schouder uit de kom bij een duik naar het eerste honk. Een MRI-scan leerde dat een stuk bot is afgescheurd en een spier ingescheurd.

De 23-jarige Engelhardt speelde tot nu toe in zijn carrière 37 interlands en nam met Oranje in 2003 deel aan het EK en WK.

Tottenham aast op D'Alessandro

Tottenham Hotspur zou graag Andrés D'Alessandro van Vfl Wolfsburg willen overnemen. De Londenaren hebben zich inmiddels gemeld bij de zaakwaarnemer van de Argentijnse spelmaker.

D'Alessandro wil zelf graag naar het Premiership verhuizen. Na een teleurstellend en anoniem seizoen met zijn club wil de middenvelder zijn heil elders zoeken. De begaafde linkspoot zou dan ook graag om de tafel gaan zitten met de Spurs.

Of dat er ook van komt, is twijfelachtig. Wolfsburg is namelijk niet van plan zijn spelverdeler zomaar te laten gaan. "De Duitsers werken niet erg mee. Ze willen hetzelfde vangen als ze twee jaar geleden hebben betaald aan River Plate", lichtte D'Alessandro's manager Marcelo Simonian uit aan Sky Sports.

Naar verluidt zou dat neerkomen op een bedrag van acht miljoen euro. Dat is immers wat de Bundesligaclub in de zomer van 2003 neertelde voor de Argentijn. Wolfsburg had destijds de ambitie om zowel nationaal als internationaal furore te maken. Via de club hoopte D'Alessandro zich dan ook in de kijker te spelen van de grote clubs, maar hij bracht niet wat er van hem werd verwacht.

'Snel einde aan ongeregeldheden Irak'

Icoon Irak nieuwsVice-president van Amerika, Dick Cheney, gaf in een interview met Larry King aan dat Amerika zich, aan het einde van de regeertermijn van Bush, zich geen zorgen meer hoeft te maken over Irak. Volgens Cheney zorgen Irakese veiligheidstroepen ervoor dat de opstanden in onder andere Baghdad steeds verder worden teruggedrongen. Ook werd onlangs de meest gezochte terroristenleider Abu Musab al-Zarqawi verwond.

"Ik denk zeker dat wij nog troepen zullen hebben in Irak over een langere periode, maar zo actief als wij militair nu zijn zal in de toekomst zeker afnemen. Wij zijn aan het einde gekomen van alle ongeregeldheden." Cheney was ook vice-president in de eerste regeerperiode van Bush en was groot voorstander van de oorlog in Irak. Hoewel er nooit biochemische wapens zijn gevonden in Irak, waar eigenlijk de oorlog om begonnen was, vond Cheney het toch 'het juiste ding om te doen.' "Uiteindelijk zal Amerika door ingrepen in Irak en Afghanistan veiliger zijn. Zolang deze landen geen veilige thuishavens zijn voor terroristen zorgt dit ervoor dat Amerika geruster kan slapen."

Meisje (12) komt om bij ongeluk met tractor

SyNDoRK had ons via de nieuws-submit te melden:

In Dokkum is vanochtend een meisje uit Westergeest overleden, nadat ze door een tractor werd overreden. Het 12-jarige meisje werd nog met spoed overgebracht naar een ziekenhuis, maar overleed daar korte tijd later aan haar verwondingen.

Het ongeluk gebeurde bij een wegversmalling. Het meisje, dat op de stoep reed, stak plotseling de weg over. De bestuurder van de tractor probeerde nog te remmen, maar kon niet voorkomen dat ze geraakt werd. Het meisje kwam hierbij ten val en werd overreden door de tractor.

De school van het meisje maakte rond 11.00 uur aan de leerlingen bekend dat het meisje was overleden. De lessen werden geschrapt. De leerlingen konden in de aula op school blijven of naar huis gaan. Inmiddels hebben diverse scholieren op de plek van het ongeluk bloemen neergelegd.

De Villepin volgt Raffarin op als Franse premier

Daanemanz had ons via de nieuws-submit te melden:

Jean-Pierre Raffarin heeft zijn ontslag ingediend als premier van Frankrijk. Net als maandag sprak Raffarin vanochtend met president Chirac. Na het gesprek lichtte Raffarin de pers in over zijn ontslag.

Het ontslag van Raffarin werd verwacht, nadat de Fransen afgelopen zondag in een referendum 'nee' zeiden tegen de Europese grondwet. Dit was een gevoelige nederlaag voor Raffarin, die drie jaar premier van Frankrijk is geweest.

Vanavond zal Chirac in een televisietoespraak bekendmaken dat hij minister van Binnenlandse Zaken Dominique de Villepin benoemd heeft tot premier. Nicolas Sarkozy, de voorzitter van de regeringspartij UMC, is de opvolger van De Villepin op Binnenlandse Zaken. Van Sarkozy is bekend dat hij de volgende president van Frankrijk wil worden.

De 51-jarige De Villepin geldt als een vertrouweling van Chirac. Tijdens de Irak-crisis ging hij als minister van Buitenlandse Zaken tegen de Amerikaans-Britse lijn in. Bij een herschikking van het kabinet werd hij benoemd op Binnenlandse Zaken.

RG: Henin te sterk voor Sjarapova

De Belgische Justine Henin-Hardenne heeft zich in Parijs voor de halve finales geplaatst. De als tiende geplaatste Henin was in twee sets te sterk voor de als tweede geplaatste Russische Maria Sjarapova, setstanden waren 6-4 en 6-2.

Sjarapova liet, net als in haar eerdere wedstrijden, niet haar beste tennis zien. In de eerste set kon de Russische nog wel een break achterstand ongedaan maken, maar na een nieuwe break en de setwinst voor Henin was er geen houden meer aan. Henin zal het in de halve finale nu moeten gaan opnemen tegen de als zevende geplaatste Nadia Petrova.

Zwemster Popchanka mag niet naar WK

Zwemster Alena Popchanka zal ontbreken op de WK langebaan in het Canadese Montreal.

Eerder deze maand verwierf de Wit-Russische Olympisch kampioene op de 200 meter vrije slag de Franse nationaliteit. Maar nu geeft de zwembond van Wit-Rusland haar geen toestemming om versneld als Française aan internationale wedstrijden mee te doen. Popchanka zal nu moeten wachten tot eind november. Popchanka heeft de Wit-Russische bond nog wel om medewerking gevraagd, maar die weigerde dat.

Miss Universe 2005 is Canadese

De Canadese Natalie Glebova is in de Thaise hoofdstad Bangkok uitgeroepen tot Miss Universe 2005. De 23-jarige mag zich komend jaar de mooiste vrouw van de wereld noemen. Glebova kwam in Rusland ter wereld, maar emigreerde als jong meisje naar Toronto in Canada.

Het jaarlijkse evenement werd voor de 54e keer gehouden en trok naar schatting een miljard kijkers. Tweede werd Cynthia Olavarria uit Puerto Rico. De Nederlandse inzending, Sharita Sopacua, zat niet bij de laatste vijftien finalisten.

Je kunt de verschillende Missen hier bekijken.

Natalie Glebova (Miss Universe 2005)
Miss Universe 2005 (foto: missuniverse.com)

RG: Einde opmars Karatantcheva

Er is een einde gekomen aan de opmars van de Bulgaarse Sesil Karatantcheva. De slechts 15-jarige Bulgaarse verloor in de kwartfinales in drie sets van de Russische Elena Likhovtseva, setstanden waren 6-2 4-6 en 4-6.

Ondanks dat Karatantcheva, die eerder Venus Williams versloeg, voortdurend op voorsprong kwam, gaf ze de overwinning toch uit handen. Likhovtseva, die in de derde set een break achterstand omboog in een overwinning, is na Nadia Petrova de tweede Russin in de halve finale. Het is voor de 29-jarige Russin de eerste maal dat ze in een halve finale van een Grand Slam staat.

Europese release list van Nintendo

Wachten is vervelend, maar wat nog veel vervelender is is wachten op iets waarvan je niet weet hoe lang het nog gaat duren. Gelukkig heeft Nintendo de Europese releasedates van een aantal aankomende games vrijgegeven zodat Nintendofans hun agenda alvast kunnen gaan volkalken. Ook de releasetijd van de Gameboy Micro is nu bekend: deze zal rond de feestdagen 2005 verschijnen.

De lijst:

Game Boy Advance
Pokemon Emerald 27 oktober 2005
Fire Emblem 2 november 2005
Dynasty Warriors november 2005
Mario Tennis GBA 4e kwartaal 2005
Wario Ware Twisted 4e kwartaal 2005

Gamecube
Geist 07.10.05
Mario Dance Dance Revolution 28 oktober 2005
Fire Emblem november 2005
Pokemon XD november 2005
The Legend of Zelda: Twilight Princess november 2005

Nintendo DS
Meteos 23 september 2005
Advance Wars DS 30 september 2005
Nintendogs oktober 2005
Metroid Prime Hunters oktober 2005
Mario Kart DS november 2005
Touch Kirby november 2005
Pac n' Roll 4e kwartaal 2005

Atletico Madrid ontslaat trainer

De Spaanse club Atletico Madrid heeft dinsdag trainer Cesar Ferrando ontslagen.

Ferrando heeft het precies een seizoen volgehouden bij de tweede club van Madrid. Hij kwam in de zomer over van Albacete en in december kreeg hij nog een nieuw contract. Maar de ploeg wist in haar laatste acht wedstrijd geen overwinning meer te behalen en werd bovendien in de halve finale van de Spaanse beker uitgeschakeld.

RG: Petrova als eerste naar halve finales

Nadia Petrova heeft zich als eerste weten te plaatsen voor de halve finales bij de vrouwen op Roland Garros.

De Russische, als zevende geplaatst, kende weinig problemen tegen de Servische Ana Ivanvovic, setstanden ware 6-2 en 6-2. De 17-jarige Ivanovic, die eerder dit toernooi te sterk was voor Amelie Mauresmo, speelde niet best. Ze serveerde slecht, maakte veel fouten en produceerde nauwelijks winners.

Voor Petrova is het behalen van de halve finales een evenaring van haar prestatie in 2003.

Virtueel coke snuiven in racegame met motoren

Het Spaanse bedrijf Advanced Addiction Treatments (TAVAD) heeft de eerste videogame aangekondigd waarin iemand virtueel cocaïne kan snuiven. De game zal een racegame met motoren worden. Het doel van het spel is om drugsgebruik bij jongeren te ontmoedigen; het spel moet een psychologisch vaccin tegen cocaïne worden.

De game geeft spelers de keus om te racen zonder drugs of met drugs. Als de speler voor het laatste kiest dan zal dat hen tijdens de race een gevoel van onoverwinnelijkheid geven. Dit gevoel is maar tijdelijk, want je zult steeds meer moeten stoppen om je dosis coke naar binnen te krijgen, anders verlies je de controle van je voertuig en kun je onmogelijk nog winnen.

Dit preventieve spel geeft spelers dus de kans om virtueel de negatieve consequenties van cocaïne te ervaren, zonder geestelijke of lichamelijke schade op te lopen.

The Darkness screens en info

Majesco heeft een aantal screenshots vrijgegeven van het spel dat gebaseerd is op de comic The Darkness. In The Darkness speel je de rol van Jackie Estacado. Als speler zal je de zwarte magie onder controle moeten krijgen in een spel dat non-lineair moet zijn.

The Darkness wordt ontwikkeld door dezelfde studio als The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay en moet volgend jaar uitkomen op de Xbox 360 en de PlayStation 3.




Beckham wil loopbaan beëindigen bij Real

Voetballer David Beckham wil graag tot het einde van zijn voetbalcarrière bij Real Madrid blijven spelen. Dat heeft de Engelse international maandagavond gezegd in New York.

"Vanaf het moment dat ik bij Real heb getekend, voel ik me gelukkig in Madrid", aldus Beckham, die met het nationale team van Engeland in de Verenigde Staten verblijft. "Ik wil mijn carrière daar afmaken. Mijn contract loopt nog twee jaar." Beckham zei verder dat hij verwacht dat er binnen een paar weken zal worden gepraat over een nieuwe, langere verbintenis bij de 'Koninklijke'.

De Sloot in

Een bus is over de kop gegaan en zo de sloot in gevlogen. Wat gaat er gebeuren en hoe krijgen we de bus uit de sloot?
Er komt een grote kraan om de bus uit de sloot te trekken. Iedereen kent de plaatjes nog wel van de vorige keer dat de kraan ook nog in het water viel en daarna de nog grotere kraan er ook nog inviel. Helaas werkt die blog niet meer waar die foto's in stonden maar er zijn natuurlijk wel andere foto's die je kunt bekijken over auto's in sloten. Als je de foto's bekeken hebt dan zie je dat het vaak goed gaat maar soms ook weer niet en dat kun je ook zien in het volgend filmpje.

Wielrennen: Petacchi niet in Tour de France

Wielrenner Alessandro Petacchi heeft aangegeven zeker niet in de Tour de France te zullen starten. Hij heeft in juli een rustperiode voor zichzelf gepland.

Petacchi kende een lang voorjaar, waarin hij vanaf Milaan - San Remo tot en met de Giro d'Italia regelmatig zijn spurterskunsten moest tonen. Zou hij aan de Tour willen meedoen, dan had hij zich grondig willen voorbereiden, om niet na een week af te moeten stappen. Nu kiest hij in die periode voor rust, om daarna aan de Vuelta deel te nemen en top te zijn op het WK in Madrid.

Zelf vertelde de Italiaanse sprinter: "In de winter heb ik intens gewerkt om me voor te bereiden op Milaan-San Remo. Daarna nam ik wat rust en reed de Ronde van Aragon en de Ronde van Romandië voor de Giro. Dit jaar is dus al erg hard en lang voor me geweest met lange periodes. Mijn benen zijn moe."

Meer sportnieuws vind je op FOK!sport!

Lurling naar 1. FC Köln

Het AD meldt dat Anthony Lurling vanaf het aankomend seizoen voor de Duitse promovendus 1. FC Köln speelt. Afgelopen seizoen kwam Lurling, die eigendom is van Feyenoord, op huurbasis uit voor NAC Breda, maar daar maakte hij een matig seizoen door.

Onlangs liet de aanvaller in het blad Sportweek doorschemeren dat zijn eerdere periode bij Feyenoord niet altijd even gelukkig was. "Op de eerste training bij Feyenoord werd ik uitgescholden door de helft van de 7.000 aanwezige supporters. De nacht ervoor had ik de kriebels, ik had er de hele zomer zo'n zin in. Word je dus uitgefloten omdat je in het verleden één keer een akkefietje met een Feyenoorder (Salomon Kalou) hebt gehad. Als ik van de kleedkamer naar het trainingsveld liep, kreeg ik van alles naar mijn kop. 'Wat doe je hier? Je bent dat shirt niet waard.' Ik heb me daar moeilijk overheen kunnen zetten". Lurling had nog een eenjarig contract bij de Rotterdammers.

'Profeet laat op tv UFO's verschijnen'

FatalException vertaalde voor ons en meldde via de nieuws-submit onderstaand bericht:

Een man uit Las Vegas claimt dat hij UFO's kan verzoeken zichzelf te laten verschijnen. Een cameraploeg van ABC Action News zocht vorige week zelf een tijdstip en locatie uit, en liet de man zijn oproep doen. Tot grote ontsteltenis van de cameraploeg verscheen er inderdaad een UFO.

Ramon Watkins, die zichzelf Prophet Yahweh noemt schrijft op zijn website dat Jahweh - dat is de God van Abraham, Isaak en Jakob - en zijn engelen bovenmenselijke wezens zijn die van een andere planeet komen, en dat ze met ruimteschepen de aarde bezoeken. Watkins zegt dat hij dit ontdekte in bijbelse teksten en dat hij de engelen op zijn verzoek kan laten verschijnen. Hij beweert dat hij sinds 1979 al meer dan 1.500 UFO's heeft gezien.

Op de door de cameraploeg uitgekozen locatie concentreerde Watkins zich, hief zijn armen ten hemel en sprak een gebed uit. Tot grote verbazing van het televisiepersoneel verscheen er een heldere bol die op een rare manier van positie veranderde, zich richting een militaire basis bewoog, en toen weer terugvloog waarna het plots verdween.

In de nieuwsuitzending van ABC News zegt Watkins dat er nog veel meer UFO's de aarde zullen bezoeken in de maand juni, en dat er zelfs twee dagen lang een ruimteschip boven Las Vegas zal hangen.

Klik hier voor de nieuwsuitzending. Als de link niet meer werkt kun je het hier proberen.

Webber neemt schuld op zich

Mark Webber heeft de schuld op zich genomen voor de chaos in de eerste bocht na de start van de Europese Grand Prix, afgelopen zondag. Uiteindelijk was hijzelf het enige slachtoffer van de crash.

Webber verklaarde dat hij te enthousiast de eerste bocht in ging. "Ik was niet goed weggekomen van de grid en remde extra laat om Jarno Trulli en Fernando Alonso achter me te houden. Ik kon de auto niet snel genoeg afremmen en raakte Juan Pablo Montoya in de zijkant."

Het ongeluk zorgde ervoor dat Webber direct kon uitstappen. Om de crash te ontwijken, gooide Michael Schumacher zijn auto in een spin, terwijl zijn broer Ralf de wagens van Fernando Alonso en Rubens Barrichello raakte en de neus van zijn Toyota vernielde.

[upd] Opslagtank NAM ontploft in Warffum

Prosac, thyrza4, kraakie en sjorti hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) in het Groningse Warffum is een opslagtank met aardgascondensaat ontploft. Daarbij zouden meerdere gewonden zijn gevallen. Over de ernst van hun verwondingen is nog niets bekend.

Door de explosie is een grote brand ontstaan. De brandweer probeert te voorkomen dat ook omliggende tanks zullen exploderen, door de andere tanks op het terrein nat te houden.

In het gemeentehuis van Warffum is een crisisteam bijeen. Volgens de NAM was de productielocatie tijdelijk buiten gebruik. Er waren wel mensen aan het werk, maar hoeveel is niet duidelijk.

Update 11:05 uur
De brand lijkt inmiddels onder controle te zijn, zo meldt TV Noord. Er zijn berichten dat er tenminste één dodelijk slachtoffer zou zijn gevallen, maar een zegsvrouw van de politie wil dit niet bevestigen.

Update 11:13 uur
NOS-TT en RTL Nieuws melden nu ook dat er tenminste één dode is gevallen. Ook wordt er nog één persoon vermist. Over het aantal gewonden is nog weinig bekend.

Update 11:22 uur
TV Noord maakt nu ook melding van een tweede dode. Een ander persoon is met ernstige brandwonden naar een ziekenhuis gebracht. De NAM zal later op de dag met een verklaring komen.

Opslagtank bij NAM in Warffum ontploft
Opslagtank bij NAM in Warffum ontploft (foto: 112groningen.nl)

Commerciële zenders overtreden Europese regels

De grote commerciële omroepen in Nederland houden zich niet aan de regel dat vijftig procent van de uitgezonden tv-programma's van Europese makelij moet zijn. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2004 van het Nederlandse Commissariaat voor de Media. De meeste commerciële zenders hebben enorme moeite met de regels. De Nederlandse publieke omroepen hielden zich wel aan de Europese regels.

Een andere regel is dat tien procent van de programma's gekocht moet worden van onafhankelijke Europese producenten. Tot nu toe heeft het commissariaat nog niet tegen opgetreden, maar dat wil het in de toekomst wel gaan doen. Er zal daarbij wel worden gekeken hoe er in andere Europese landen wordt bestraft.

Klaarkomen

Het eerste wat, vanzelfsprekend, nu in jullie op komt is natuurlijk: jullie webloggers denken ook alleen maar aan sex. Nu is dat voor 90% van de webloggers ook wel zo, met name Inso en Nietz die er iets van kunnen. Om jullie te laten zien dat het echt 90% is hebben we op de laatste vergadering van de weblog een filmpje opgenomen over hoe lang het duurt voor een weblogger om klaar te komen. Deze video had eigenlijk de vergaderruimte niet mogen verlaten, maar iets geheim houden is natuurlijk ook onmogelijk. Bekijk de spannende weblogvideo.

'Bij zes keer NEE einde Grondwet'

Pas wanneer 6 van de 25 lidstaten de Europese Grondwet afwijzen, verdwijnt het 'Verdrag tot vaststelling van een Grondwet voor Europa', zoals het verdrag voluit heet, automatisch bij het oud papier. Bij minder 'Nee's' is eerst overleg nodig, zo stellen afgevaardigden van Europese Commissie en Europarlement.

Volgens EU-parlement voorzitter Josep Borrell moeten zes lidstaten het verdrag afwijzen voordat de Grondwet volledig van de baan is. Hij baseert zich op artikel 30 van de slotakte van de grondwet. Daarin staat dat als 80% van de lidstaten (20 van de 25) de tekst hebben gratificeerd en andere landen moeilijkheden hebben ondervonden, de Europese leiders de kwestie bespreken.

Wat er precies gaat gebeuren bij minder dan zes 'Nee's' is onduidelijk. Mogelijk wordt de NEE-stemmers nogmaals om een ordeel gevraagd. De Grondwet kan in ieder geval niet in werking treden zolang niet alle lidstaten hebben geratificeerd.

-
Zie voor meer info: U komt toch ook? en Grondwet Europa of het topic Wegwijs bij het referendum over de Europese Grondwet 2005 in het Politieke forum van FOK!. Er loopt ook een peiling over de Grondwet op de frontpage.

Champcar: Junqueira uitgeschakeld

Bruno Junqueira heeft deze week een rugoperatie ondergaan voor de verwondingen die hij zondag opliep in de Indianapolis 500.

De Braziliaan brak zondag tijdens een crash in de 76ste ronde van de Indy 500 twee ruggenwervels. Hij zal in ieder geval nog tot het einde van deze week in het ziekenhuis moeten blijven.

Deelname aan de volgende Champ Car-race, zaterdag in Milwaukee, is uitgesloten voor Junqueira en hij zal door zijn blessure dus hoogstwaarschijnlijk zijn leiding in het kampioenschap verliezen. Hij staat momenteel één punt voor op Sebastien Bourdais.

Stivoro wil rookverbod met WK-voetbal

De antirokersbond Stivoro (Stichting Volksgezondheid en Roken) gaat mogelijk een kort geding aanspannen om het roken op de tribunes tijdens het WK voetbal tot 20 jaar, dat over tien dagen in ons land van start gaat, verboden te krijgen. Momenteel onderzoekt men of dat juridisch mogelijk is. De antirokersclub wijst erop dat tijdens het vorige WK voor de jeugd in de Verenigde Arabische Emiraten, er wel een rookverbod van kracht was.

Vrijdag zond Stivoro samen met het Astma Fonds, KWF Kankerbestrijding en de Nederlandse Hartstichting een brandbrief naar de toernooiorganisatie. Die liet in een antwoord weten geen verbod te overwegen. De toernooiorganisatie zegt dat het veel te kort dag is om nog een verbod in te stellen. Alle 200.000 kaartverkopers zouden namelijk vooraf geïnformeerd moeten worden.

Het FIFA WK voetbal tot 20 jaar wordt gehouden in Kerkrade, Emmen, Enschede, Utrecht, Tilburg en Doetinchem. Nederland speelt op 10 juni zijn eerste wedstrijd.

Premie Rusland 2,5 miljoen euro voor WK-plaatsing

Het Russische nationale elftal kan 2,5 miljoen euro verdienen als het zich weet te plaatsen voor het WK voetbal 2006 in Duitsland. Eerst zouden de Russen maar een miljoen euro krijgen als ze zich weten te plaatsen, maar de premie is nu met anderhalf miljoen verhoogd.

Waarschijnlijk zal de nieuwe sponsor van de Russen, Nafta, voor dit geldbedrag gaan zorgen. Ze tekenden onlangs een contract waarin staat dat ze omgerekend bijna vijftig miljoen euro zullen gaan betalen over een periode van zes jaar. De Russische overheid zal overigens niets bijdragen aan de mogelijke premie voor de hun voetballers.

Of de premie ook daadwerkelijk moet worden betaald is nog niet zeker. In groep 3 staat Rusland met elf punten derde. Portugal en Slowakije hebben beide drie punten meer dan de Russische ploeg.

Vermist meisje brand Abcoude overleden

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Het tweejarige meisje dat vermist werd sinds de explosie en daarop volgende brand in Abcoude, is vannacht dood gevonden. Het lichaam van het kind lag in het pand onder het puin. Reddingswerkers vonden het slachtoffer met behulp van speurhonden.

De politie begint deze ochtend met een onderzoek naar de precieze toedracht van de ontploffing. Vermoedelijk ligt de oorzaak bij de gastank die buiten het huis stond. Bij de explosie raakten vier personen gewond, van wie één ernstig. In totaal woonden zeventien personen, verdeeld over vier woningen, in de getroffen boerderij.

Sneeuw

Je bent een journalist en je moet in de koude sneeuw een Live Report houden voor je werk.

Je hoopt dat alles goed gaat en niks geks gaat gebeuren.

Je bent aan het vertellen dat de kinderen niet op straat moeten spelen met dit weer en dan komt opeens een aparte machine voorbij die jou bestraalt.

Je ziet het soms wel gebeuren. Je ziet een snoepje, een lekkere taart of iets anders liggen maar het blijkt het laatste stukje te zijn.

Sommige mensen zullen hierom gaan vechten en degene die het sterkst of het meeste geld heeft wint dan ook daadwerkelijk.

Maar om nu te gaan vechten om het laatste druppel Pepsi gaat wel heel erg ver.

VVV biedt Bush-arrangement aan

De VVV Zuid-Limburg biedt wanna be presidenten en andere geïnteresseerden een apart arrangement aan. Binnenkort is het mogelijk om drie dagen te leven zoals de Amerikaanse president George Bush dat deed tijdens zijn tweedaagse bezoek aan Limburg, begin deze maand.

Al vanaf 98 euro per persoon kunnen liefhebbers een driedaags arrangement boeken, 'De route van Bush' genaamd. In het arrangement zit onder andere een bezoek aan het Amerikaanse oorlogskerkhof Margraten inbegrepen. Slapen in hotel St. Gerlach, waar Bush overnachtte, zit er met deze prijs echter niet in. De residential suite kost namelijk 340 euro per persoon per nacht.

Petacchi bevestigt afwezigheid in Tour

Alessandro Petacchi heeft aangegeven zeker niet in de Tour de France te zullen starten. Hij heeft in juli een rustperiode voor zichzelf gepland.

Petacchi kende een lang voorjaar, waarin hij vanaf Milaan - San Remo tot en met de Giro d'Italia regelmatig zijn spurterskunsten moest tonen. Zou hij aan de Tour willen meedoen, dan had hij zich grondig willen voorbereiden, om niet na een week af te moeten stappen. Nu kiest hij in die periode voor rust, om daarna aan de Vuelta deel te nemen en top te zijn op het WK in Madrid.

Zelf vertelde de Italiaanse sprinter: "In de winter heb ik intens gewerkt om me voor te bereiden op Milaan-San Remo. Daarna nam ik wat rust en reed de Ronde van Aragon en de Ronde van Romandië voor de Giro. Dit jaar is dus al erg hard en lang voor me geweest met lange periodes. Ik heb moeie benen."

Tensen en Postcode Loterij naar Tien

De nieuwe zender van John de Mol heeft ook de Postcode Loterij binnengehaald. Daarmee verhuizen de tv-programma's Miljoenenjacht en Eén tegen 100 naar 'Tien'. In het kielzog daarvan verhuist ook TROS-presentatrice Caroline Tensen naar de zender van De Mol.

De Postcode Loterij noemt de overstap van Linda de Mol, die de Miljoenenjacht presenteerde, de belangrijkste reden om ook naar De Mol te gaan. Verder vreest de Loterij dat door de nieuwe plannen van staatssecretaris Medy Van der Laan van Media en Cultuur, amusementsprogramma's op den duur van de Publieke Omroep zullen verdwijnen.

Naast dus de al eerder genoemde Caroline Tensen en Linda de Mol heeft 'Tien' tot nu toe onder meer de hand weten te leggen op het eredivisie voetbal, Jack Spijkerman, Ivo Niehe, Beau van Erven Dorens, Bridget Maasland en Barend en Van Dorp.

Lindenbergh wil graag naar Ajax

Olaf Lindenbergh ziet een overgang naar Ajax wel zitten. De middenvelder hoopt dat Ajax en AZ tot een overeenkomst komen.

Het seizoen begon minder voor Lindenbergh, maar eindigt erg mooi. Hij zat in het begin van het seizoen vaak op de bank, maar nadat hij de kans kreeg van Co Adriaanse, heeft hij die met beide handen aangepakt. Dat betaalt zich nu uit in een selectie voor het Nederlands elftal en mogelijk een transfer naar Ajax.

Een transfer die Lindenbergh zeker ziet zitten: "Zelf heb ik nog niet gesproken met Ajax, maar dat moet geen probleem zijn. Ik heb zes jaar in de jeugdopleiding gespeeld en daarna nog drie jaar in het tweede elftal. Ik zou echt dolgraag terugwillen naar die club."

"Ik heb begrepen dat vraag en aanbod niet meer zo ver uit elkaar liggen.", aldus Olaf Lindenbergh. "Nu was ik eigenlijk al vakantie aan het vieren. Ik hoop dat het met Ajax rond komt. Dan weet ik waar ik aan toe ben voor ik definitief op vakantie ga. Ik had er allemaal nooit van durven dromen. Maar het is prachtig."

SBS6 geeft TV Oost straf

De regionale zender TV Oost mag voor straf de nacompetitie waarin FC Zwolle voetbalt, niet meer filmen van SBS6. Laatstgenoemde zender is namelijk boos omdat TV Oost tijdens de kampioenswedstrijd van Heracles Almelo het veld opkwam en Heraclesvoorzitter Jan Smit met hun camera volgde.

SBS6, dat de televisierechten heeft van de eerste divisie, wijst erop dat de regionale zender alléén mocht filmen vanuit de hoeken. Nu ze dat niet gedaan heeft is ze bij de nacompetitie niet welkom.

TV Oost directeur Hennie Everts noemt de straf van SBS6 ''een beetje kinderachtig''. Hij beaamt dat men een regel heeft overtreden: ''Maar ons sporthart begon te kloppen en we wilden de kijkers dit bijzondere moment en deze feestvreugde niet onthouden. We konden niet werkloos toekijken.'' Hij had verwacht dat SBS dat wel zou begrijpen.

-
Ander voetbalnieuws vind je op Voetbal.FOK!

'Geldhonger gemeenten onstilbaar'

makker had ons via de nieuws-submit te melden:

De Nederlandse gemeenten halen jaarlijks meer belastingen binnen dan zij zelf begroten, zo schrijft de Telegraaf vandaag. Uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat gemeenten tussen 2000 en 2003 ieder jaar 7,1% meer belasting innen. De belastinginkomsten steeg in die jaren met 1,3 miljard euro tot 6,8 miljard euro. Voor 2005 verwachten gemeenten dat de belastingopbrengsten tot 7,3 miljard euro zullen oplopen.

De Vereniging Eigen Huis spreekt van een ''schandelijke'' zaak. De grote consumentenorganisatie (630.000 woningbezitters zijn lid) vindt dat er nu een einde moet komen aan de continu geldhonger van de gemeenten. In 2003 haalden de gemeenten zelfs 200 miljoen euro meer op dan oorspronkelijk was begroot. Ondanks die extra miljoenenopbrengsten hebben de meeste gemeenten de belastingen gewoon weer substantieel verhoogd.

De extra belastinginkomsten kwamen voor ruim de helft uit de onroerendezaakbelasting (56 miljoen) en bouwleges (53 miljoen). Verder betalen burgers veel geld voor parkeerbelasting, de afvalstoffenheffing en het rioolrecht (73 miljoen).

Uit de CBS-cijfers blijkt verder dat huishoudens om de lasten te verlichten gecompenseerd zijn voor 420 miljoen euro. De zogeheten Zalmsnip leverde huishoudens 300 miljoen euro op en kwijtschelding van belastingen bijna 120 miljoen euro. Vanaf 2000 namen de verleende kwijtscheldingen jaarlijks gemiddeld toe met bijna 11%.

Scott Speed hoopt op Red Bull

Scott Speed krijgt mogelijk de kans om in Canada en de Verenigde Staten de vrijdagtrainingen voor Red Bull te rijden. Daarvoor moet hij morgen wel eerst een goede test afleveren.

Red Bull heeft altijd gezegd dat de Amerikaanse commerciële band belangrijk is voor het merk en dus ook voor het Formule 1-team. De overweging om Amerikaan Scott Speed bij de Noord-Amerikaanse races de vrijdagtrainingen te laten doen in plaats van Vitantonio Liuzzi is daar een goed voorbeeld van. Het team wil er echter eerst wel zeker van zijn dan GP2-rijder Speed, die tot het Red Bull junior team behoort, het aankan.

Daarom laat Red Bull hem eerst een test rijden. Teambaas christian Horner vertelde: "We geven Speed woensdag een test op Silverstone. Daarna zullen we beslissen of hij onze derde rijder zal zijn in Canada en Indianapolis"

Speed hoopt daar uiteraard wel op: "Het is erg spannend. Alle tijd die je in een F1-auto kan krijgen helpt je. Het vraagt een andere rijstijl dan een GP2-auto, dus vraagt het wat ervaring."

NBA: Phoenix Suns weten weer te winnen

In de finale van de Western Conference hebben de basketballers van de Phoenix Suns een blamage voorkomen door de vierde wedstrijd tegen San Antonio Spurs met 111-106 te winnen. Door de overwinning staat de stand in de best-of-seven nu op 3-1 in het voordeel van de Spurs.

Amare Stoudemire en Joe Johnson waren beiden goed op dreef voor de Suns. Stoudemire was goed voor 31 punten en Johnson scoorde er 28. Stoudemire blokte in de slotseconden van de wedstrijd een cruciale dunkpoging van Tim Duncan, en daarmee was de wedstrijd beslist.

"We geloven er nog in", aldus Stoudemire na afloop. "We geven niet zomaar op. We hebben sterk gespeeld en onze eerste zege gepakt. Het team gelooft nog steeds in onze kansen."

Kranten rekenen titel Alonso al bijna

Als je verschillende Europese dagbladen mag geloven dan weten ze al wie dit jaar kampioen wordt. Volgens de kranten heeft Fernando Alonso de titel zo goed als binnen.

Na zeven van de negentien races heeft Alonso een krachtige voorsprong op de concurrentie gepakt. Zo staat de Spanjaard 32 punten voor op Kimi Räikkönen en zelfs 43 punten op Michael Schumacher. Met nog twaalf races te gaan nog geen zekere voorsprong, alhoewel verschillende kranten daar anders over denken.

In Spanje spreekt de sportkrant Marca met zekerheid over een titel die binnen is voor Alonso. En zelfs in Italië denken weten ze te vertellen dat Michael Schumacher het zeker niet wordt. In La gazetta dello sport wordt geschreven: "Er is geen vooruitgang geboekt sinds Monaco. Dat Schumacher Massa niet voorbijkwam vertelt het hele verhaal."

Alonso zelf wacht iets meer af, maar weet wat er moet gebeuren voor een titel: "Als we dit volhouden is het logisch dat we met meer punten zullen eindigen aan het einde van het seizoen. Dit jaar kunnen we het doen."

Oranje onder de 20 onderuit tegen Turkije

Het Nederlands elftal onder de 20 jaar heeft maandag de vriendschappelijke wedstrijd tegen Turkije met 1-0 verloren.

Net als Turkije was Oranje niet in zijn sterkste formatie aan de wedstrijd begonnen. Babel, Maduro en Vlaar ontbraken omdat zij geselecteerd zijn voor het Grote Oranje. Van der Struijk, Agustien (beiden Willem II) en Afellay van PSV meldden zich pas maandag bij de selectie omdat zij zondag nog de finale om de Amstel Cup speelde.

Oranje kreeg tegen Turkije de beste kansen, maar na rust bezorgde middenvelder Yilmaz de Turken de zege. Aankomende zaterdag wacht de laatste serieuze test voor het team van coach Foppe de Haan voor de start van het wereldkampioenschap.

Moeder aangeklaagd voor inhuren stripper voor zoon

Jonathon had ons via de nieuws-submit te melden:

Een moeder uit Nashville, Tennessee, wordt aangeklaagd voor het feit dat zij een stripper inhuurde voor de zestiende verjaardag van haar zoon. De 34-jarige moeder wordt verweten dat ze 'een minderjarige opzettelijk in contact bracht met obscene activiteiten', aldus de aanklacht. Ook de stripper zelf, de vader van de jongen en nog twee betrokkenen worden aangeklaagd wegens medeplichtigheid hieraan.

De moeder verklaarde echter tot nu toe nog geen kwaad te zien in haar initiatief: "Ik wilde iets speciaals doen voor de verjaardag van mijn zoon. Dit doet hem toch geen kwaad aan?" Op het verjaardagsfeest waren er naast de zoon nog ongeveer 10 andere minderjarige personen getuige van de stripact, wat de vrouw zwaar wordt aangerekend door de aanklager. Een politiewoordvoerder verwoorde de reden tot de aanklacht jegens de vrouw: "Minderjarigen mogen volgens de wet niet binnenkomen in gelegeheden waar 'adult entertainment' wordt vertoond. Ook het omzeilen van die regel, door dit dan binnen de huiskamer te brengen, is strafbaar."

De moeder van de jongen liep uiteindelijk tegen de lamp nadat zij foto's, die ze had genomen tijdens de act, probeerde te laten ontwikkelen bij een lokale drogisterij. De drogisterijmedewerker die de inhoud van de foto's zag schakelde daarop de politie in. De vrouw zelf is hierover bepaald 'not amused':"Wie zijn zij dat zij mogen bepalen wat ik m'n kinderen wel en niet moet laten zien?"

Reuzenrad grotendeels gestolen

MetalMike en frut666 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Na de opmerkelijke diefstal van 400 ton staal, vorige week, is er weer een opvallende diefstal gepleegd. Dit keer raakte een Groningse kermisexploitant in Apeldoorn de zestien staanders, de acht poten en de hoofdas van een 40 meter hoog reuzenrad kwijt. De onderdelen lagen op de oplegger van z'n truck. Deze truck werd afgelopen weekeinde op klaarlichte dag gestolen.

Een paar dagen later werd de truck leeg teruggevonden bij Weesp; de opmerkelijke lading was echter spoorloos verdwenen. De politie heeft de diefstal in onderzoek, maar tast nog volkomen in het duister over de toedracht.

Aankondiging downtime en servermigratie

Het is alweer een tijdje geleden dat we in de True suite van Redbus Interhouse in Amsterdam een groter rack voor onze servers in gebruik hebben genomen. Op 13 maart hebben we niet alleen dat gedaan, maar ook vijf gloednieuwe webservers geplaatst en voor een deel al in gebruik genomen.

Op die dag hadden we oorspronkelijk ook een nieuwe databaseserver willen plaatsen, maar deze was technisch nog niet gereed. Inmiddels is deze dat wel, en afgelopen weekend hebben we deze Dell PowerEdge 2850, die de naam Dane draagt, dan ook in het rack geplaatst.


De onderste, grijze server is Dane, onze nieuwe DB-server.

Plaatsen is een ding, de machine in gebruik nemen een tweede. Momenteel draait heel FOK! nog op databaseserver Alicia, maar daar gaan we zaterdag verandering in brengen. Dan zullen we alle data van Alicia overzetten naar Dane.

Deze handelingen gaan een paar uren in beslag nemen. Data moet, in grote lijnen, uit de ene server opgevraagd worden, overgezet naar de andere en daar weer in het juiste formaat ingelezen. Aangezien we tegen de 60 gigabyte aan data hebben, kan dat wel even duren. Reken er dus op dat FOK! aanstaande zaterdag voor het grootste deel van de dag niet te bereiken is.

Natuurlijk proberen we de downtime tot een minimum te beperken. We zullen de komende week vaststellen op welk moment we zaterdag gaan beginnen, en dit tijdstip hier vermelden.

Benfica brengt Fehér medaille


Benfica heeft maandag een belofte ingelost. Spelers, bestuurders en supporters van de Portugese Kampioen brachten een bezoek aan het graf van Miklos Fehér.

De Hongaar overleed vorig jaar aan een hartstilstand tijdens een wedstrijd van Benfica. "Bij zijn graf maakten we de belofte dat we het kampioenschap voor hem zouden winnen. Daaraan hebben we ons gehouden, en daarom hebben wij zijn shirt en gouden medaille naar hier gebracht. Hij was een lid van onze familie.", aldus de voorzitter van Benfica, Luis Filipe Vieira.

Samen met aanvoerder Simão plaatste de voorzitter een shirt en een replica van de kampioensbeker op het kruis van Fehér. Ongeveer 160 mensen waren aanwezig bij de ceremonie.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.