FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 1 mei 2005

Labour, tot in de dood

Icoon opmerkelijk nieuwsEen campagnemedewerkster van de Britse Labourpartij in de provincie Gloucestershire maakte de afgelopen week geen beste beurt. In de aanloop naar de parlementsverkiezingen van 5 mei hield ze een zwarte limousine staande. "Ik wou even vragen of u Labour zult gaan stemmen", vroeg de vrouw aan een inzittende.

Carol Hughes, de vrouw in de auto, vertelde de stemmenwerfster dat ze dat inderdaad van plan was. "Geweldig, nog een prettige dag verder", was de reactie van het actieve Labourlid, die zich duidelijk niet realiseerde dat ze zojuist de uitvaartstoet van de vader van Hughes had gestoord.

David Drew, de lokale kandidaat voor Labour in Stroud, Gloucestershire, heeft zich bij de familie Hughes verontschuldigd voor de ondoordachte actie van zijn medewerkster.

-
Verder discussieren over de aanstaande Britse verkiezingen kan ook in het Politieke subforum van FOK!. Zie 5 mei - Britse verkiezingen.

Exoplaneet voor het eerst op foto gezet

Een anonieme FOK!ker en Naj_Geetsrev hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Astronomen hebben voor het eerst in de geschiedenis een planeet buiten ons zonnestelsel, een exoplaneet, op de foto gezet. De opname van de planeet, waar ook de bijbehorende ster te zien is, is al in september gemaakt, maar er waren twijfels of de planeet en de ster daadwerkelijk bij elkaar hoorden.

De twijfels zijn weggenomen door nieuwe metingen met de European Very Large Telescope in Chili. De twee objecten blijken inderdaad samen te bewegen. De planeet, 2M1207b, is vijf keer zo zwaar als Jupiter en draait met een afstand van ruim 8 miljard kilometer om zijn ster, een bruine dwerg, heen. De bruine dwerg staat op tweehonderd lichtjaar afstand van de aarde. Leven is onmogelijk, omdat de ster nauwelijks licht geeft.

Een Europees team onder leiding van de Franse astronoom Gael Chauvin heeft de eer de eerste foto van een exoplaneet te hebben gemaakt. Er zijn in de afgelopen tien jaar zo'n 150 exoplaneten ontdekt, maar dit gebeurde altijd via indirecte weg zoals de verschillen in de eigenschapppen van de bijbehorende ster te bestuderen. Een foto maken is echter moeilijk, omdat een ster vele malen helderder is dan de bijbehorende planeet.

Het rode stipje is de planeet 2M1207b

Punten ronde 16

Met nog twee ronden te gaan in de voetbalmanager is het enorm spannend geworden aan de top van het algemeen klassement. Ook bij de subleagues blijft het tot het einde spannend.

De nummer één in het algemeen klassement VerrekteZakHooi zag zijn voorsprong van 34 punten op nummer twee reffie teruglopen naar 16 punten. Reffie werd weekwinnaar met 108 punten, voor Jellei en sjuffie met 100 punten.

P8R blijft in het klassement op de derde plaats staan. MSNMGH wist twee plaatsen te stijgen en is nu te vinden op plek vier. Omega vloog met een slechte score uit de top vijf.

Bij de subleagues werd boerûh!-league met 69 punten rondewinnaar, net voor #FTR en windesheim. In het klassement voor de subleagues veranderde er weinig. De nummer één van vorige week (Il Mondo) is nu op plek twee te vinden. De subleague Top 25 van vorig seizoen only ging van twee naar één. Het verschil tussen beide leagues bedraagt slechts één punt.

Ronde 17 begint vrijdag weer en je hebt dus tot vrijdag 06-05-2005 18:00 om te wisselen. Succes!

Arrivederci Re Leone!

Basta! Het wielrennen neemt afscheid van zijn meest kleurrijke figuur. Het wielrennen zal nooit meer hetzelfde zijn voor wie jonger is dan pakweg veertig. In elke massasprint sinds 1989 was HIJ hét referentiepunt. Ofwel omdat hij iedereen uit het wiel vlamde, ofwel omdat hij door zijn afwezigheid de winnaar alle glans ontnam van zijn spurtoverwinning.
Over wie ik 't heb? Over Re Leone, de gekroonde Leeuwenkoning van het peloton natuurlijk! Mario Cipollini maakte immers bekend dat hij een punt achter zijn carrière zet.



Barça heeft titel bijna binnen

FC Barcelona heeft met succes de zes punten voorsprong verdedigd in de strijd om het landskampioenschap van Spanje. Thuis werd van Albacete gewonnen.

Na de overwinning van Real Madrid was het de beurt aan Barça om het verschil tussen de rivalen weer van drie naar zes punten te brengen.

Hierin slaagde het team van Frank Rijkaard want thuis werd met 2-0 gewonnen van Albacete. De overwinning werd pas in in de tweede helft veilig gesteld. In de 66e minuut scoorde de topscoorder van de Primera Division - Samuel Eto'o - de 1-0. In blessuretijd bracht Messi de stand op 2-0.

FC Barcelona heeft na de overwinning de titel bijna binnen. In Spanje worden nog vier wedstrijden gespeeld. Omdat het onderlinge resultaat met Real Madrid beter is (5-4), heeft Barça bij een gelijke stand nog wel het voordeel. Twee van de vier gewonnen wedstrijden zou al genoeg zijn voor de eerste trainersprijs voor Rijkaard.

Wijzigingen in de FP-crew (april)

Icoon Sitenews
Iedere eerste dag van de nieuwe maand geven we jullie een overzicht van de wijzigingen in de FP-crew van de maand daarvoor. Hieronder de wijzigingen van april:


Afscheid
In april namen we afscheid van nieuwsposter Homie, reviewer admiral_r2d2, columnisten DoubleU en Dysonius en FP-moderator Willy. Bedankt voor jullie werkzaamheden!

Welkom!
Naast het afscheid konden we gelukkig ook weer een hoop nieuwe crewleden verwelkomen. Ole ging aan de slag als nieuwsposter. Apologist, California, Ingrid78, Karp en Lupa_Solitaria kwamen erbij als reviewer. Het columnistenteam werd versterkt met Tyberius, Phileine (zij gaat ook aan de slag als parttime reviewer), SHE en Tijl. Last but not least is oldenzaaltjuh aan de slag gegaan als FP-moderator (en parttime nieuwsposter). Allen nogmaals veel succes gewenst!

Vooruitblik TMS Rome

Deze week staat het vierde Tennis Masters Series toernooi op het programma. In Rome wordt gestreden om een totaal prijzengeld van ¤ 1,870,000. Kan Nadal ook in Rome winnen?

Telecom Italia Masters Roma 2005:

Het Tennis Masters Series toernooi in Rome is het tweede TMS toernooi op het gravel, na Monte Carlo. Het toernooi met een prijzengeld van maar liefst ¤ 1,870,000 dient als voorbereiding op Roland Garros dat op 23 mei van start gaat.

Een aantal tennissers zoals Federer en Hewitt hebben helaas afgezegd voor Rome. Toch is het deelnemersveld zonder deze spelers nog ontzettend sterk. De winnaar bevind zich waarschijnlijk onder het Spaanse of Argentijnse gezelschap. Gaudio, Moya, Coria, Nadal en Ferrer behoren tot de grootste favorieten. Naast deze spelers doen andere toppers mee zoals Agassi, Safin, Ljubicic en Roddick mee. Sjeng Schalken doet niet mee vanwege een blessure.

Plaats:Rome, Italië.
Datum:02 Mei – 08 Mei 2005.
Deelnemers:64.
Ondergrond:Gravel.
Prijzengeld:¤ 1,870,000.
Titelverdediger:Carlos Moya (Spa).
Site:Klik.

Nalbandian en Gaudio winnen

De Argentijnen David Nalbandian en Gaston Gaudio hebben dit weekend de ATP toernooien van respectievelijk München en Barcelona gewonnen.

David Nalbandian was in de finale van het BMW Open in München te sterk voor Andrei Pavel: 6-4 en 6-1. Pavel versloeg in München onder andere Schalken en Sluiter. Het was de eerste titel in 2005 voor Nalbandian. De Argentijn heeft nu in totaal drie titels gewonnen.

In Barcelona zegevierde Gaston Gaudio. In dezelfde finale als vorig jaar won Gaudio van de thuisspelende Tommy Robredo: 6-1, 2-6 en 6-1. Met de overwinning lijkt Gaudio klaar te zijn om zijn titel op Roland Garros te verdedigen. Voor Gaudio was het zijn tweede titel van het jaar en zijn zesde in totaal.

200 arrestaties na aanslagen Egypte

Icoon Buitenlands nieuws De Egyptische politie heeft dit weekend ongeveer 200 mensen gearresteerd naar aanleiding van de twee aanslagen in Caïro van gisteren. Bij die aanslagen raakten negen mensen gewond. De drie daders, een man, zijn verloofde en zijn zus, werden bij de aanslagen gedood. De arrestaties zijn verricht in de dorpen waar de daders vandaan kwamen. De autoriteiten onderzoeken nog of de arrestanten iets te maken hebben met lokale terreurnetwerken.

De politie arresteerde zaterdag twee mannen op verdenking van betrokkenheid bij de bomaanslag op een drukke toeristenbazaar van 7 april, waarbij twee Fransen en een Amerikaan omkwamen. Een derde verdachte werd door de politie achtervolgd. Tijdens de achtervolging sprong de man van een brug in het centrum van Caïro, waarbij hij een bom die hij bij zich had liet ontploffen. Vier toeristen en drie Egyptenaren raakten gewond, de dader kwam om.

Een kleine twee uur later openden de zus en de verloofde van de man in een ander deel van Caïro het vuur op een bus met Oostenrijkers. De toeristen bleven ongedeerd, maar er raakten wel twee Egyptenaren gewond. De autoriteiten zeggen dat de zus na de mislukte aanslag de verloofde van haar broer doodschoot, om daarna zelfmoord te plegen. Volgens ooggetuigen heeft de politie echter ook op de daders geschoten.

De beide aanslagen zijn opgeëist door de Abdullah Azzam Brigades. Volgens de autoriteiten gaat het om een kleine groepering, en is er geen sprake van een goedgeorganiseerd terreurnetwerk. Met de aanslagen proberen extremisten waarschijnlijk de toeristenindustrie, en daarmee de regering, onder druk te zetten.


De lokatie van de eerste aanslag van gisteren

FIA GT: Maserati domineert met MC12

Na de overwinning van een Maserati tijdens de eerste FIA GT race op Monzaa was het vandaag weer raak bij ronde twee op het circuit van Magny Cours. Karl Wendlinger en Andrea Bertolini stuurden hun Maserati MC12 naar de overwinning op het Franse circuit.

De race verliep onder zware omstandigheden, vooral de temperatuur op het circuit was hoog. Ook de rijders in het WTCC kampioenschap hadden daar last van.

De wagens van Maserati domineerden de race. Uiteindelijk bestond het gehele podium uit rijders van het Italiaanse merk. Op plek twee eindigde Michael Bertels en oud DTM rijder Timo Scheider. De derde plek ging naar Fabio Babini en Thomas Biagi. Beide equipes rijden voor het Vitaphone Maserati team.

De Nederlandse coureur Mike Hezemans reed ook mee met teamgenoten Longin en Kumpen. De Corvette C5R van het team begon de race vanaf een vierde positie op de grid en daar finishte de auto ook.

In de GT2 klasse wisten Emmanuel Collard en Tim Sugden met hun Porsche 996 GT3 RSR de overwinning te pakken. De auto startte al vanaf pole position en men wist in de race de winnaars van de eerste race en teamgenoten Lieb en Rockenfeller voor te blijven.

Uitslag:

1 Bertolini/WendlingerMaseratie MC12 GT1104 ronden
2 Bartels/Scheider Maserati MC12 GT1 +4.701 seconden
3 Babini/Biagi Maserati MC12 GT1 +36.039
4 Longin/Kumpen/HezemansCorvette C5R+1:27.458
5 Lamy/GardelFerrari 550 Maranello+2 ronden

Juventus weer naast AC Milan

Het blijft spannend in de top van de Italiaanse Serie A. Zondag won Juventus de thuiswedstrijd tegen Bologna met 2-1 en door de winst kwam de ploeg weer op gelijke hoogte op AC Milan, dat zaterdag Fiorentina versloeg met 1-2.

Met nog vier wedstrijden voor de boeg hebben beide ploegen 76 punten. Volgende week zondag wordt in San Siro de topper tussen Milan en Juve gespeeld.

Via Fabio Cannavaro kwam Juve op een 1-0 voorsprong waarna Marcelo Zalayeta de 2-0 op het scorebord zette. Federico Giunti scoorde voor Bologna, maar verder kwamen de bezoekers niet.

Alle aandacht zal morgen in de Italiaanse kranten echter zijn voor de wedstrijd Parma - Livorno. De thuisploeg won met liefst 6-4 en beide ploegen hadden een spits in huis die vier keer scoorde. Alberto Gilardino was op schot voor Parma en Cristiano Lucarelli maakte alle treffers van Livorno.

Uitslagen Serie A zondag

AS Roma - Brescia 2-2 (1-0)
Juventus - Bologna 2-1 (2-1)
Parma - Livorno 6-4 (3-2)
Udinese - Atalanta 2-1 (2-1)
Internazionale - Siena 2-0 (2-0)
Lecce - Lazio 5-3 (2-1)
Messina - Sampdoria 2-2 (1-1)

WTCC: 1-2 voor Müller

Jörg Müller won race drie en vier van het FIA World Touring Car Championship (WTCC) dit weekend op Magny Cours. Hij komt daarmee op een tweede plaats in het kampioenschap te staan achter Dirk Müller.

Race één
Müller reed met zijn BMW van start tot finish aan de leiding. Hij versloeg daarmee Andy Priaulx, de regerend kampioen, ook met een BMW. Priaulx was de gehele race in gevecht met de uiteindelijke nummer drie, Rickard Rydell, in de Seat.

Müller: “Ik heb nooit makkelijk over deze race gedacht. De warme omstandigheden tijdens de wedstrijd waren erg lastig. Ik heb veel moeite moeten doen om de wagen voor de anderen te houden.”

Race twee
Ook de tweede race werd een prooi voor de BMW rijder. In de het eerste gedeelte van de 12 ronden durende race lag Farfus met zijn Alfa Romeo nog op plek één maar hij maakte onder druk van BMW rijders Jörg en Dirk Müller een foutje en viel terug.

Dirk Müller lag aanvankelijk nog aan kop maar dat veranderde toen Jörg hem in ronde vijf voorbijstak. Daarna reed hij met zijn BMW onbedreigd aan de leiding. Jörg Müller na race twee: “Ik ben erg blij met hoe de auto zich vandaag gedroeg. We hebben de banden voor de tweede race veranderd en dat pakte erg goed uit.”

Uitslag race 1

1 Jörg Müller BMW 320i 12 ronden
2 Andy PriaulxBMW 320i+2.882 seconden
3 Rickard Rydell Seat Toledo Cupra+7.253
4 Gabriele TarquiniAlfa Romeo 156+8.334
5 Antonio García BMW 320i +9.899

Uitslag race 2

1 Jörg Müller BMW 320i 12 ronden
2 Dirk MüllerBMW 320i+5.003 seconden
3 Andy PriaulxBMW 320i+5.171
4 Antonio GarciaBMW 320i+5.480
5 Augusto Farfus Jr.Alfa Romeo 156+6.034

Dief steelt condoomautomaat

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Een nog onbekende dief had dit weekend waarschijnlijk grootse plannen. De man stal in de nacht van donderdag op vrijdag een pas bijgevulde condoomautomaat in Zaltbommel.

De winkelier heeft dit weekend aangifte gedaan van de diefstal van zijn automaat. Alleen vier gaten in de muur herinneren nog aan de automaat, die met keilbouten was bevestigd. Geschat wordt dat de buit zo'n veertig pakjes condooms bedraagt.

Zabel wint Rund um den Henninger Turm

Erik Zabel is het sprinten nog niet verleerd. De Duitser won vandaag in de spurt Rund um den Henninger Turm. Voor Zabel is het de derde keer dat hij deze Duitse koers op zijn naam schrijft.

De wedstrijd, over ruim 200 kilometer en veel lastige heuvels, ontpopte zich tot een interessante clash tussen de twee grootste profteams van Duitsland: Gerolsteiner en T-Mobile.

Deze strijd kwam vooral tot uiting in de kopgroep van een twintigtal renners, die na veertig kilometer koers was ontstaan. In de groep waren beide teams goed vertegenwoordigd. Maar veel ruimte kregen ze niet van elkaar. Als er een renner van Gerolsteiner ging zat er één van T-Mobile in het wiel, en vice versa.

Maar ook andere vluchtpogingen werden teniet gedaan. De mannen in het rose en de Gerolsteiner-formatie hadden namelijk ook wel belang bij een massaspurt. Met Zabel en Marcus Zberg hadden beide teams goede winstkansen als het op een spurt mocht aankomen.

Een massaspurt was dan ook het logische gevolg van de gehanteerde koerstactiek van beide Duitse teams. Daarin bleek Zabel een maatje te groot voor zijn evenknie bij Gerolsteiner. Zberg moest uiteindelijk zelfs genoegen nemen met de derde plaats, de Argentijn Borrajo was namelijk nog net over hem gewipt.

Beste Nederlander in de koers werd Karsten Kroon. De winnaar van vorig jaar maakte deel uit van de kopgroep van 20 en finishte uiteindelijk als 14e.

Uitslag

1.Erik Zabel (Dui) 5.10.34
2.Alejandro Borrajo (Arg) z.t.
3.Marcus Zberg (Zwi) + 0.01
4.Mirko Celestino (Ita) z.t.
5.David Kopp (Dui) z.t.

ID&T Radio komt terug

ID&T Radio komt weer terug als internet-radiostation. Dat zegt directeur Duncan Stutterheim van ID&T in het blad Release. Nog geen half jaar geleden werd ID&T Radio in de ether omgevormd tot Slam!FM.

Het station zal zijn programma's gaan maken vanuit de oude VPRO-studio aan het Rembrandtplein in Amsterdam. De zender zal gaan lijken op het oude ID&T Radio. Overdag zal het oude format van non-stop te horen zijn en in de avonduren zijn er weer gespecialiseerde programma's.

"Ik heb het altijd heel jammer gevonden dat het niet is gelukt om van ID&T Radio een succes te maken. Landelijke etherradio maken betekent dat je je moet richten op een groot publiek. Maar ik denk dat het voor ID&T ook belangrijk is dat we ons eigen publiek dat naar de evenementen gaat niet vergeten", aldus Stutterheim.

Botero wint Ronde van Romandië

Santiago Botero lijkt weer helemaal terug. De bonkige Colombiaan won vandaag in Romandië de afsluitende klimtijdrit en wist daardoor eveneens het eindklassement te winnen.

Botero, die de hele week al goed op dreef was in Zwitserland, begon aan de vijfde etappe met drie seconden achterstand op Damiano Cunego. De ex-wereldkampioen tijdrijden zette deze achterstand tijdens de tijdrit snel om in een voorsprong. Waardoor de eindzege de Colombiaan niet meer kon ontgaan. Cunego moest uiteindelijk 35 seconden toegeven.

Ondanks de halve minuut achterstand slaagde de Italiaan er wel in om zich in de top drie van de rituitslag te fietsen. Een tiental seconden achter Bradley McGee. De Australiër stond lang aan de leiding, maar moest ook zijn meerdere erkennen in Botero.

Uitslag vijfde etappe
1. Santiago Botero (Col) 20,4 km in 26'29"
2. Bradley McGee (Aus) 25"
3. Damiano Cunego (Ita) 35"
4. Oscar Pereiro (Spa) 35"
5. Stefano Garzelli (Ita) 39"

Eindstand
1. Santiago Botero (Col) in 15u58'01"
2. Damiano Cunego (Ita) op 33"
3. Denis Mentsjov (Rus) 1'18"
4. Alberto Contador (Spa) 1'22"
5. Marco Fertonani (Ita) 1'40"

Warcraft III bonusmap beschikbaar

Blizzard heeft onlangs een nieuwe map voor Warcraft III, genaamd "Shrine of the Ancients", uitgebracht.

Mapinfo:

"[...]
There once existed a shrine to the ancient gods of yore, but all that remains is a ruin of rubble, sand, and ore. Though legends persist of creatures from the sea, that have surfaced to guard the treasures of an era long before.
[...]"


Het is een redelijk kleine map en het geadviseerde aantal spelers is één tegen één. De map is gebasseerd op de "Sunken Ruins" tileset.

Je kunt de map hier downloaden.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 17)

Er werd dit weekend weer een compleet competitieprogramma in de Holland Casino Eredivisie afgewerkt.

Ajax won de uitwedstrijd tegen RBC Roosendaal met 1-4 en lijkt af te stevenen op het spelen van de voorronde van de Champions League. Met nog drie wedstrijden te spelen heeft de Amsterdamse ploeg vier punten voorsprong op de nummer drie, AZ.

De Alkmaarders wisten hun slechte reeks van wedstrijden te doorbreken, de thuiswedstrijd tegen FC Groningen wisten ze met 2-1 te winnen. Feyenoord, de nummer vier, verloor thuis verrassend met 1-3 van Heerenveen. Bovendien beëindigden ze de wedstrijd met tien man, Danko Lazovic werd in de 80e minuut van de wedstrijd met een rode kaart van het veld gestuurd.

De nummer 17 van de ranglijst, De Graafschap, speelde met 0-0 gelijk tegen FC Utrecht. FC Den Bosch, de nummer laatst, verloor de thuiswedstrijd tegen NAC Breda met 0-2. De strijd om rechtstreekse degradatie ligt nog open. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft De Graafschap drie punten voorsprong op Den Bosch.

Uitslagen :

Vrijdag 29 april
FC Twente - PSV 2-2
Roda JC - NEC 1-0

Zaterdag 30 april
RBC Roosendaal - AFC Ajax 1-4

Zondag 1 mei
Vitesse - RKC Waalwijk 3-1
Feyenoord - SC Heerenveen 1-3
AZ - FC Groningen 2-1
Willem II - ADO Den Haag 1-0
FC Den Bosch - NAC Breda 0-2
De Graafschap - FC Utrecht 0-0

De actuele stand kan je hier vinden.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Amerikaan klaagt haargroeisalon aan voor tumor

marky1 had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Amerikaan heeft haargroeisalon Hair Club for Men uit Portland (Oregon) aangeklaagd. Reden hiervoor is dat de medewerkers van de salon hem nooit hadden gewezen op de tumor. Zij waren de enigen gedurende tien jaar die zijn schedel hadden gezien, maar hadden nooit iets gemeld over "het zwarte, groeiende gezwel" onder zijn toupet, aldus de aanklacht.

Om hen te wijzen op de pijnlijke plek op zijn hoofd stond de man er uiteindelijk op dat de medewerkers het haarstukje verwijderden. De tumor, die kwaadaardig bleek te zijn, werd in mei 2004 verwijderd. Als compensatie voor zijn ziektekostenrekeningen, emotionele stress en schade eist de man nu meer dan 450.000 dollar (350.000 euro).

Uitslagen HCE 01/05/2005

Vanmiddag werden er zes wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

AZ - FC Groningen 2-1
16' Olaf Lindenbergh 1-0
75' Adil Ramzi 2-0
87' Erik Nevland 2-1

Geel : Timmer (AZ)

FC Den Bosch - NAC Breda 0-2
64' Ali Boussaboun 0-1
67' Jurgen Colin 0-2

Geel : Volmer, Mghizrat (Beiden Den Bosch)

De Graafschap - FC Utrecht 0-0

Geel : Bus, Loovens (Beiden Graafschap), Tim Cornelisse, De Jong (Beiden Utrecht)

Willem II - ADO Den Haag 1-0
20' Martijn Reuser 1-0

Geel : Bobson. van der Struijk (Beiden Willem II), Saeijs (ADO)

Feyenoord - SC Heerenveen 1-3
16' Mika Väyrynen 0-1
37' Dirk Kuijt 1-1
41' Mika Väyrynen 1-2
78' Petter Hansson 1-3

Rood : Danko Lazovic (Feyenoord)
Geel : Bakkati, Hansson (Beiden Heerenveen)

Vitesse - RKC Waalwijk 3-1
24' Rick Hoogendorp 0-1
36' Aleksandar Rankovic 1-1
57' Eldridge Rojer 2-1
83' Matthew Amoah 3-1 penalty

Geel: Dingsdag (Vitesse)
Bijz: Wedstrijd werd in de eerste minuut al stilgelegd wegens een hamstringblessure van Scheidsrechter Koopman. Na een kwartier werd de wedstrijd hervat.

De actuele stand kan je hier vinden.

Jenna Jameson doet alles voor je in haar eigen game

Jenna Jameson lust er wel pap van en eet nu ook pap in de virtuele wereld van haar eigen game: Virtually Jenna. Ja, je leest het goed deze dame uit de pornowereld heeft haar eigen game, waarin degene voor het scherm niet alleen maar toekijkt, maar zelf de touwtjes in handen heeft.

Natuurlijk is alleen Jenna met Jenna ook zo alleen en kunnen haar vriendjes en vriendinnetjes ook gewoon aanschuiven om aan het feest deel te nemen. Je kunt ze dan voorzien van allerlei leuke speeltjes en hun daarmee laten spelen en het resultaat bekijken vanuit allerlei camerastandpunten. Op de officiële site staat zelfs een preview-versie om het allemaal zelf met eigen ogen te kunnen zien.



Na de preview dien je voor het spel maandelijks te betalen en dit gaat je dan dertig euro per maand kosten. Je hoeft het spel niet te kopen in de winkel, maar je kunt het gewoon downloaden vanaf de officiële site.

Sauber ook in financiële problemen

Het team van Sauber heeft aangegeven, net zoals Jordan en Minardi, te weinig financiële middelen te hebben om hun auto goed te ontwikkelen. Dat heeft teambaas Peter Sauber toegegeven.

Het Zwitserse team heeft vorig jaar een nieuwe moderne windtunnel in gebruik genomen. Maar daar kan het team nu niet goed van profiteren, dit komt vooral door een gebrek aan geld. Ondanks dat het team nieuwe aërodynamische onderdelen op de auto had zitten tijdens de GP op het circuit van Imola zijn er nog steeds problemen met de C24.

Ook heeft het chassis van de C24 een groot probleem, namelijk dat het om Bridgestone banden heen is ontwikkeld. Sauber: "Nu we met Michelins rijden moeten er eigenlijk een aantal zaken aan de auto veranderen. Om deze banden goed te gebruiken moet er meer gewicht van de wagen voorin aanwezig zijn. Ook vragen de Michelins om een andere ophanging. In allebei de scenario’s moet er een andere, langere, versnellingsbak worden ontwikkeld. Dat kunnen we echter niet betalen."

Het team verloor in de winter ook al één van hun grootste sponsoren, namelijk Red Bull die nu met een eigen team rijden. Ook stapten de Zwitsers over naar Michelin, voor deze banden moeten ze betalen, in tegenstelling tot de Bridgestones die het team vorig seizoen gebruikte.

TKO komt met Heaven vs. Hell

TKO Software, het team achter Medal of Honor: Allied Assault Breakthrough, heeft afgelopen week het spel Heaven vs. Hell aangekondigd. Een nieuwe RTS titel die zich niet afspeelt in een grote wereldoorlog of in het land van de dwergen en de aardmannetjes, maar in het enige echte hiernamaals.

In Heaven vs. Hell draait het om de mensheid van de 25ste eeuw. Deze is dermate gemoderniseerd, vergroeid met de techniek en van haar geloof gevallen dat het de aandacht trekt van Onze Lieve Heer. Hij wil niets liever dan wraak nemen in de hoop de aarde te reinigen en opnieuw te beginnen.
Uiteraard trekt dit ook de aandacht van Satan die terug gaat vechten om voor zichzelf wat zieltjes te winnen.

In het spel is het mogelijk om bronnen en strijdkracht zelf te organiseren. Daarnaast maakt het gebruik van traditionele RTS tactieken. De speler kan kiezen om te strijden voor de Hemel, Hel of de Mensheid en zal met iedere actie een bijdrage doen aan het einde der dagen.

Heaven vs. Hell staat momenteel gepland voor 2006. We verwachten op de E3 meer nieuws over dit spel.

DTM: Paffet wint, Häkkinen derde

Gary Paffet heeft de race op de Lausitzring gewonnen. De Brit startte de race vanaf pole position en wist zijn eerste plaats de rest van de race te verdedigen. De Deen Kristensen werd tweede en Mika Häkkinen werd derde.

Häkkinen maakte een zeer goede start en wist de tweede plaats te pakken. De Fin zat aan de staart van Paffet voor de eerste serie pitstops. Daar ging het echter mis voor de voormalig wereldkampioen F1. De luchtbokken onder de voorkant van zijn auto gingen niet goed terug en Häkkinen verloor in de pits de aansluiting met de eerste plaats.

Jamie Green startte vanaf positie twee op de grid maar werd al bij de start ingehaald door Häkkinen. Daarna kwam de jonge coureur onder vuur te liggen van Mattias Ekström. Dit gevecht eindigt uiteindelijk met Green in de grindbak nadat hij een tik had gekregen van Ekström en zijn Audi. Ekström krijgt voor deze actie een drive through penalty en eindigt uiteindelijk als vierde.

De winnaar van de eerste race, Jean Alesi, had een raar moment tijdens zijn eerste pitstop. De Fransman mocht vertrekken van het team toen de auto nog volgetankt werd. Alesi reed de baan weer op met de brandstofkan nog op zijn auto. De kan viel uiteindelijk van de auto zonder dat een andere coureur er last van had, wel verloor Alesi hierdoor wat tijd.

Marcel Fässler, de Opel rijder, en Audi rijder Allan Mcnish raken elkaar in ronde 23. Beide moeten binnenkomen maar Fässler kan na een bandenwissel zijn weg vervolgen terwijl McNish zijn auto zodanig heeft beschadigd dat hij uitvalt. Bruno Spengler is de laatste uitvaller in deze race en zet zijn auto in de laatste ronde aan de kant.

Uitslag race 2 Lausitzring:

naam auto achterstand
1 Gary PaffetMercedes 48 ronden
2 Tom KristensenAudi +4.472
3 Mika HäkkinenMercedes +6.075
4 Mattias EkströmAudi +34.856
5 Pierre KafferAudi +35.284
6 Frank StipplerAudi+42.299
7 Jean AlesiMercedes +45.719
8 Stefan MückeMercedes +51.612

Zalm: goedkope gulden goed voor economie

TR08 had ons via de nieuws-submit te melden:

Minister van Financiën Gerrit Zalm heeft in het Radio 1 Journaal van vandaag gezegd dat de Nederlandse economie heeft geprofiteerd van de goedkope gulden eind jaren negentig. Voor de werkgelegenheid en export pakte dit positief uit. Hij reageert daarmee op uitspraken van Henk brouwer, directeur van de Nederlandse Bank.

Henk Brouwer zei dit weekeinde in een gesprek met Het Parool dat de gulden te laag is ingeruild voor de euro. Door de lage koers van de gulden zijn de prijzen en lonen gestegen.

Gerrit Zalm geeft wel toe dat bij de komst van de euro de rekening is betaald van de eerdere onderwaardering. Maar de prijsstijgingen zijn niet alleen veroorzaakt door de lage inruilkoers. "De prijsstijging was al ingezet voor de euro", stelde de minister. Het nieuws van de onderwaardering van de gulden is volgens hem 'oud nieuws' en is er destijds geen actie ondernomen omdat onderwaardering goed was voor de werkgelegenheid en de concurrentiepositie van Nederland.

Robben ontkent conflict met Mourinho

Arjen Robben heeft tegenover Sky Sports ontkend dat hij een conflict heeft met Chelsea-manager José Mourinho.

In de Engelse media verschenen geruchten dat de vleugelaanvaller afgelopen woensdag had geweigerd om in de halve finales van de Champions League tegen Liverpool in de basis te beginnen. Robben viel een half uur voor tijd in.

Robben ontbrak zaterdag in de selectie van Chelsea voor de kampioenswedstrijd tegen Bolton Wanderers. Volgens de Nederlander moet daar echter niets achter worden gezocht. "Ik heb vorige week zaterdag en afgelopen woensdag gespeeld en ik wist vooraf al dat ik niet honderd procent fit was", aldus Robben. "Maar het waren belangrijke wedstrijden, dus ik was bereid om risico te nemen. Ik had ook twee weken kunnen wachten, dan was het probleem over geweest. Op woensdag voelde mijn enkel echter niet goed aan. Maar ik werk hard aan mijn herstel en hoop er dinsdag tegen Liverpool weer bij te zijn. Ik doe er in ieder geval alles aan."

Man (21) doodgestoken in Zeist

ErwinV had ons via de nieuws-submit te melden:

Gisterenavond is in Zeist een 21-jarige man neergestoken aan de Laan van Vollenhoven. Toen de politie ter plaatse kwam lag het slachtoffer ernstig gewond op straat. Hij overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De politie vermoedt dat een relationeel conflict de reden is voor de steekpartij. De dader zou een man zijn die nog niet aangehouden is. Submitter ErwinV, die in de bewuste straat woont, meldde dat het slachtoffer van Marokkaanse komaf is. Dat blijkt ook uit diverse postings in een topic op Marokko.nl.

Ook medaille voor heren squash team

Het Nederlandse heren squash team heeft bij het EK voor landenteams de bronzen medaille weten te pakken. Men wist het team van Wales te verslaan met 3-1 in de strijd om de derde plek. Na de zilveren medaille voor het dames team is er nu dus brons voor het heren team.

Het EK voor landenteams werd gespeeld in Amsterdam. Er was dus sprake voor een thuiswedstrijd voor de spelers, kopman Tommy Berden, Laurens Jan Anjema, Dylan Bennet en Lucas Buit. Alleen de laatste wist tegen Wales zijn wedstrijd niet te winnen.

Engeland werd, zoals verwacht, Europees Kampioen. Men versloeg Frankrijk in de finale met 4-0.

Jonge bromfietser mept agent knock-out

Sub_Rosa had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 51-jarige agent van het korps Gelderland-Midden blijkt vrijdag in Zetten door een nog onbekende bromfietser bewusteloos te zijn gemept. De jonge bromfietser sloeg de agent nadat deze hem aansprak op de overlast die hij veroorzaakte.

De agent verzocht de jongen niet met zijn brommer te rijden op een pleintje. De bromfietser haalde hierop meteen uit. Een buurtbewoonster heeft de politie en ambulance gebeld. De verdachte is tot nu toe spoorloos.

Dekker, Baans en Schreuder zwemmen EK-limiet

Bij zwemwedstrijden in Tilburg hebben Madelon Baans, Inge Dekker en Hinkelien Schreuder de limiet gezwommen voor Europese kampioenschappen kortebaan in december in het Italiaanse Triëst.

Dekker plaatste zich zowel op de 50 en de 100 meter vlinderslag met tijden van respectievelijk 26,55 en 58,39. Baans zwom de limiet op de 100 meter schoolslag (1.08,92) en Schreuder op de 200 meter wisselslag (2.14,39).

Tevens toonde Schreuder vormbehoud op de 50 meter vrije slag en de 100 meter wissel. Ook Thijs van Valkengoed, Mark Veens en Bastiaan Tamminga plaatsten zich met een vormbehoudtijd voor de EK op de 200 school (2.11,45), 50 vrij (22,21) en 50 vlinder (24,03). Ze hadden de limiet al eerder gezwommen.

Gijs Damen, Mitja Zastrow en Madelon Baans haalden een limiettijd voor de estafette op respectievelijk de 50 vrij (22,31), 50 rug (25,25) en 50 school (31,79).

Het Nederlands kampioen sprint in juni is de volgende kwalificatiewedstrijd voor het EK kortebaan. De meeste zwemmers richten zich nu eerst op de wereldkampioenschappen langebaan, die in juli in het Canadese Montreal zullen worden gehouden.

WRC: Loeb oppermachtig in Sardinië

Sebastien Loeb heeft vandaag de Supermag Rallye d’Italia gewonnen voor Petter Solberg. De Fransman kwam de laatste dag van de rally niet meer in gevaar en pakt daarmee zijn derde rally overwinning van het seizoen.

Stage 12
De laatste dag van de rally is niet makkelijk. De coureurs moesten op dag drie nog zes stages rijden maar tussen deze stages mag geen service plaatsvinden door de teams. Wanneer de rijders problemen krijgen moeten ze deze zelf oplossen. Loeb blijft snel rijden en begint de dag goed met een stage overwinning. Rovanperä wordt tweede en probeert zo zijn derde plaats in het klassement te verdedigen. Hij loopt op deze stage drie seconden uit ten opzichte van Grönholm die als derde op de proef eindigt.


Solberg die zijn Subaru door een waterdoorwading stuurt

Stage 13
Grönholm zet de snelste tijd neer op stage dertien. Daarmee pakt hij de derde plaats in het algemeen klassement. Deze prestatie is knap te noemen aangezien de Fin op dag één over de kop sloeg met zijn Peugeot en toen terugviel naar plaats 22. De Subaru rijders Solberg en Atkinson eindigen op deze proef respectievelijk als tweede en derde.

Stage 14
De top van het klassement doet het vanaf deze stage wat rustiger aan. Harri Rovanperä is uitgevallen tussen stage dertien en veertien, waardoor de eerste zes plaatsen in het klassement vaststaan. Solberg pakt toch nog de snelste tijd op de proef voor Marcus Grönholm. De coureurs van Ford rijden een goede race, zij bezetten op dit moment de plaatsen vijf tot en met acht.


Kresta met zijn Focus WRC, uiteindelijk zal hij als zesde eindigen

Stage 15
Ook deze stage is weer een prooi voor de Noor Solberg, Grönholm volgt wederom op de tweede plaats. Bij Citroën rijdt Loeb wat rustiger aangezien zijn voorsprong op Petter Solberg rond de minuut schommelt. Wanneer de Fransman geen problemen kent is hij zeker van de overwinning. De strijd om posities gaat nu vooral om de plaatsen zeven en verder.

Stage 16
De een na laatste stage van de rally wordt gewonnen door Subaru rijder Chris Atkinson. De jonge coureur pakt daarmee zijn eerste stageoverwinning van de wedstrijd. Hij is 2.5 sec. sneller dan zijn teamgenoot Solberg. Loeb zet de derde tijd neer gevolgd door Märtin met zijn Peugeot.


Stage winnaar Chris Atkinson in actie met zijn Impreza WRC

Stage 17
Subaru pakt ook de laatste stage van de wedstrijd. Petter Solberg pakt deze stage voor Grönholm, Gardemeister en teammaatje Atkinson. Loeb wint de rally en pakt daarmee voldoende punten om de leiding in het klassement om het wereldkampioenschap voor coureurs over te nemen met één punt voorsprong op Solberg. Voor Peugeot is het ook geen slechte rally met een derde en vierde plaats. Hierdoor komen ze nog wat steviger aan de leiding van het constructeurskampioenschap te staan met 54 punten. Men heeft een voorsprong van 11 punten op het team van Citroën.

Einduitslag Supermag Rallye d’Italia

plaatsnaammerktijdachterstand
1.S. LoebCitr4:06:33.7
2.P. SolbergSub4:07:33.3+59.6
3.M. GrönholmPeu4:09:41.0+3:07.3
4.M. MärtinPeu4:10:46.0+4:12.3
5.T. GardemeisterFord4:15:03.0+8:29.3
6.R. KrestaFord4:16:02.9+9:29.2
7.A. WarmboldFord4:16:33.5+9:59.8
8.J. PykalistoCitr4:16:54.9+10:21.2
9.M. StohlCitr4:17:09.3+10:35.6
10.M. HigginsFord4:18:54.8+12:21.1

Tussenstand na vijf rally’s

plaatsnaammerkpunten
1.S. LoebCitr35
2.P. SolbergSub34
3.M. MärtinPeu28
4.M. GrönholmPeu26
5.T. GardemeisterFord24

[upd] 'Mohammed B. maakte videotestament'

Een anonieme informant van de Utrechtse politie blijkt te hebben verklaard dat Nederlandse moslimextremisten vooraf op de hoogte waren van de plannen van Mohammed B. om Theo van Gogh te vermoorden. Ook hebben ze geld ingezameld om die moord te laten plaatsvinden. Het KRO-programma Reporter onthult vanavond de processen-verbaal van de Utrechtse politie met de verklaringen van de informant.

Volgens de getuige heeft Mohammed B. ook een martelaarstestament op video gemaakt. Op de band vertelt B. Van Gogh te hebben gedood en martelaar te zijn geworden. B. ging ervan uit dat hij door politiekogels zou sterven na zijn daad op 2 november. Justitie zegt dat die band niet is gevonden.

De getuige is twee dagen na de moord op Van Gogh gehoord. Hij legt een verband met de omstreden El Tawheed-moskee in Amsterdam- West. ''De jongen die Van Gogh heeft doodgeschoten hoorde bij een extreme groep die in de El Tawheed komt. Binnen die extreme groep was van tevoren bekend dat die jongen Theo van Gogh zou gaan vermoorden. Hij had ook toestemming gekregen om dit te doen.''

Verder heeft de getuige verklaard dat hij had gehoord dat radicale moslims al geruime tijd voor de moord geld aan het inzamelen waren: ''Al een paar maanden geleden werd verteld dat extreme moslims bezig waren met geld inzamelen om Van Gogh en Hirsi Ali te vermoorden.''

Update 14:39
In Reporter vanavond zegt plaatsvervangend hoofd van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), Theo Bot, dat de veiligheidsdienst waarschuwingen in de wind heeft geslagen dat Mohammed B. mogelijk zou overgaan tot de moord op Van Gogh. Volgens hem heeft de AIVD ruim voor de moord, in de zomer van 2004, met een lid van de Hofstadgroep gesproken die B. als gevaarlijk typeerde. De AIVD dacht echter dat de tipgever anderen wilde belasten om zichzelf vrij te pleiten.

De uitspraak van Bot is in tegenspraak met de uitspraak die AIVD-directeur Sybrand van Hulst afgelopen donderdag in Netwerk deed. Die zei toen dat de dienst absoluut niets te verwijten valt. Hij reageerde op berichten dat de AIVD vooraf getipt was over de moord op Van Gogh.
-
Reporter wordt vanavond om 21:30 uitgezonden op Nederland 1. De uitzending draait om de Hofstadgroep. Reporter probeert antwoord te geven op de vraag waarom justitie tot nu toe zo weinig succes boekt in terreurzaken. En waarom Mohammed B. ten onrechte beschouwd werd als een onbelangrijk figuur binnen het netwerk van radicale moslims.

Britse zondagskranten kiezen voor Blair

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek buitenland nieuwsVerschillende Britse zondagskranten hebben vandaag partij gekozen voor premier Tony Blair en zijn Labour-partij. Aanstaande donderdag vinden er in het Verenigd Koninkrijk verkiezingen plaats, die uit moeten maken of Blair mag beginnen aan een derde ambtstermijn. Alle opiniepeilingen laten een voorsprong van drie tot acht procentpunten zien voor Labour.

The Observer, The Independent on Sunday, News of the World, The Sunday Mirror en The People riepen hun lezers op om de partij van Blair te steunen. The Independent merkte daarbij op dat de normen en waarden van de Liberaal-Democraten beter bij de krant passen, maar kiest 'realistisch' voor Labour. In het districtenstelsel dat in het Verenigd Koninkrijk geldt zullen de zetels voornamelijk tussen de Conservatieven van leider Michael Howard en Labour worden verdeeld.

De grootste zondagskrant, The Sunday Times, en de Sunday Express schaarden zich achter de Conservatieve Partij. De laatste krant opende vandaag met een nieuw vermeend Irak-schandaal dat negatief zou kunnen uitpakken voor Blair. De krant heeft de hand weten te leggen op geheime notulen, waaruit blijkt dat de Britse premier ruim voor de Irak-oorlog al uitging van een militair ingrijpen. "We moeten werken vanuit de aanname dat het Verenigd Koninkrijk zal deelnemen aan elke militaire operatie", was een conclusie van de bijeenkomst van de regering met enkele militaire raadgevers, die op 23 juli 2002 plaatsvond.

De onthulling komt bovenop een aantal eerdere persoonlijke aanvallen op de Britse premier. Zijn politieke tegenstanders gebruiken de beslissing om de oorlog met Irak aan te gaan om Blairs geloofwaardigheid te ondermijnen. "De vraag is of modder blijft kleven", reageerde Blair vandaag in The Observer.

-
Verder discussieren over de aanstaande Britse verkiezingen kan ook in het Politieke subforum van FOK!. Zie 5 mei - Britse verkiezingen.

RC Strasbourg wint Franse beker

RC Strasbourg heeft de Coupe de la Ligue gewonnen. In de Franse bekerfinale was het met 2-1 net iets te sterk voor Caen.

In het Stade de France in Parijs was de ploeg van trainer Jacky Duguépéroux met 2-1 te sterk voor Caen. RC Strasbourg, dat veertiende staat in de Franse competitie, speelt door de bekeroverwinning volgend seizoen in de UEFA Cup. Caen staat negentiende en vecht op dit moment voor degradatie.

Het was de tweede keer dat RC Strasbourg de Coupe de la Ligue won. Ook in 1997 won de club deze prijs. Caen wist nog nooit een prijs binnen te halen.

Giftige spin zet ziekenhuis op stelten

lagulalupis en marky1 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een zeer giftige spin veroorzaakt al enige dagen onrust in en rond een ziekenhuis in het Britse Somerset. Een medewerker liet de spin, die gevangen zat in een jampotje, los in de tuin omdat hij dacht dat het een huis-tuin-en-keukenspin was. Maar een 23-jarige kok werd ernstig ziek na een beet. Er is vastgesteld dat een dodelijke Braziliaanse spin de boosdoener is. Het beest arriveerde vermoedelijk in Engeland in een bananendoos.

Matthew Stevens werd enkele dagen eerder in een pub gebeten door de grote, harige spin. Hij wist het dier in de vriezer te gooien en goot er kokend water over. Daarna werd Stevens een beetje ziek, liet zich behandelen in het ziekenhuis en mocht weer naar huis. Hij fotografeerde de spin, die aanvankelijk dood leek, maar toch weer ging bewegen. Op dat moment werd Stevens pas goed ziek en ging met de spin in een jampot per ambulance naar het ziekenhuis. De jampot verdween. Deskundigen vermoeden dat het beest door het Britse klimaat allang dood is.

Nieuwsposters gezocht voor FOK!sport

De afgelopen maanden zijn de bezoekersaantallen van FOK!sport flink gestegen. Natuurlijk is de grens nog lang niet bereikt, maar om te blijven groeien kunnen we wel wat hulp gebruiken! We zijn op zoek naar nieuwe nieuwsposters voor verschillende sporten.

Wat doe je als nieuwsposter sport:
Als nieuwsposter sport schrijf je nieuwsberichten voor FOK!sport of voor de voetbalmanager, de wielermanager of de Formule 1-manager. Je schrijft over de sporten waar je kennis van hebt en die je leuk vindt. Sommige nieuwsposters zijn gespecialiseerd in bijvoorbeeld alleen voetbal of autosport, terwijl anderen juist over meerdere sporten schrijven. Bij het schrijven van nieuwsberichten heb je veel vrijheid. Het is de bedoeling dat je zelf bronnen zoekt en nieuwsberichten opstelt, al krijg je daarbij ook hulp van onze users middels de submit natuurlijk.

Wat verwachten we van een nieuwsposter:
We verwachten dat je lekker wegleesbare nieuwsberichten gaat schrijven, die natuurlijk feitelijk correct zijn. Je berichten moeten grammaticaal in orde zijn, een goede beheersing van de Nederlandse taal is dan ook een must. Qua aantallen stellen we geen al te hoge eisen: je schrijft ongeveer dertig nieuwsberichten per maand. Gemiddeld één per dag dus!

Crewlid zijn is echter niet alleen maar nieuwsposten. Je werkt in een team en we willen graag dat je meedenkt over bijvoorbeeld verbeteringen aan FOK!sport en de managers. We zoeken mensen die de handen uit de mouwen willen steken, die actief meewerken om FOK!, en in het bijzonder FOK!sport, nog leuker te maken.

Waarom zou ik dat doen:
Crewlid zijn op FOK! levert je geen cent op. Waarom zou je het dan toch doen? Omdat het leuk is natuurlijk! Als sportliefhebber is er toch niks leukers dan je kennis te delen met een groeiend aantal geinteresseerde lezers? Daarnaast ga je werken met gezellige collega's die met elkaar proberen FOK!sport nog verder uit te breiden en verbeteren. En je krijgt een @fok mailforwarder natuurlijk!

Waar kan ik me intekenen:
Solliciteren doe je door een mail te sturen naar sport@fok.nl. Vermeld hierin duidelijk je gebruikersnaam op FOK!, je leeftijd, naar welke sporten je interesse uitgaat en de tijden waarop je aanwezig zou kunnen zijn. Daarnaast zien we graag een herschreven recent nieuwsbericht bijgevoegd over de sport waar je voorkeur naar uitgaat. Vermeld hierbij welke bron(nen) je voor dit bericht hebt gebruikt. We zien je mailtje graag uiterlijk op dinsdag 3 mei tegemoet.

Ben je nou niet echt een sportliefhebber, maar lijkt nieuwsposten je wel leuk, kijk dan ook eens hier.

Schurk uit Bond-film verdacht van moord

De Britse acteur Irvin Allen wordt ervan verdacht zijn vrouw te hebben vermoord. Allen speelde tot tweemaal toe de schurk in James Bond-films.

Het lichaam van zijn vrouw, Chamlong Allen, werd woensdag in een opslagruimte in Londen gevonden. Ze is met meerdere messteken om het leven gebracht.

Irvin Allen speelde de schurk Che Che in 'On her majesty's secret service' van 1969 en 'The spy who loved me' van 1977. Inmiddels werkte Allen al geruime tijd in de horeca met een kraam met etenswaren op een markt in Londen.

MotoGP: Rossi wint, v/d Goorbergh zesde

Valentino Rossi heeft de derde race van het seizoen gewonnen. De Italiaan was vandaag de snelste op het nieuwe circuit van Shanghai, ondanks de natte omstandigheden waarin gereden moest worden. Jurgen van den Goorbergh reed een knappe race en eindigde als zesde.

Rossi wist zijn slechte kwalificatie op plaats zes dus om te zetten naar een overwinning. De Italiaan gaat na zijn twee overwinningen van dit seizoen aan de leiding van het algemeen klassement. De Yamaha rijder heeft 70 punten en daarmee een voorsprong van 25 punten op de nummer twee Marco Melandri.

Invaller bij het team van Kawasaki, Olivier Jacque, wist als tweede te finishen en gaf het team de eerste podiumfinish. De Fransman viel in voor Alex Hoffman die niet kon rijden vanwege een blessure.

De man op pole position, Sete Gibernau, kreeg veel problemen met slijtage op zijn banden tijdens de laatste ronden van de race. Hij eindigde uiteindelijk als vierde achter zijn goed rijdende teamgenoot Marco Melandri.

De tweede invaller in deze wedstrijd, de Nederlander van den Goorbergh, begon vanaf een negentiende startpositie. Hij reed een goeie race en eindigde uiteindelijk als zesde. Daarmee scoorde hij de eerste punten van het seizoen voor het Konica Minolta Honda team.

In de 250cc was Casey Stoner te sterk voor Dovizioso en pakte de overwinning. Daarmee gaat Stoner ook Pedrosa in het algemeen klassement voorbij. De Spanjaard had moeite met de natte omstandigheden en eindigde de race als zesde. In de 125cc was er een eerste overwinning voor Mattia Pasini die in de laatste bocht de leiding in de race overnam van Fabrizio Lai.

Uitslag MotoGP Taobao.com Grand Prix of China

plaatsnaammerktijdachterstand
1.V. RossiYamaha50:02.463
2.O. JacqueKawasaki50:04.163+1.700
3.M. MelandriHonda50:19.037+16.574
4.S. GibernauHonda50:21.369+18.906
5.M. BiaggiHonda50:22.014+19.551
6.J. v.d. GoorberghHonda50:24.085+21.622

Uitslag 250 cc Taobao.com Grand Prix of China

plaatsnaammerktijdachterstand
1.C. StonerAprilia48:07.205
2.A. DoviziosoHonda48:07.454+0.249
3.H. AoyamaHonda48:28.639+21.434
4.A. de AngelisAprilia48:35.794+28.589
5.S. PortoAprilia48:39.084+31.879

Uitslag 125 cc Taobao.com Grand Prix of China

plaatsnaammerktijdachterstand
1.M. PasiniAprilia46:30.273
2.F. LaiHonda46:30.338+0.065
3.G. TalmacsiKTM46:35.226+4.953
4.T. LuthiHonda46:39.058+8.785
5.T. KoyamaHonda46:40.980+10.707
19.R. SchoutenHonda47:43.472+1:13.199

3VO: 'Verlengen rijbewijs alleen na test'

Vince_Taylor en Re_plaY hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Verkeersveiligheidsorganisatie 3VO zou graag zien dat de verlenging van het rijbewijs niet meer automatisch gaat. Dit omdat de gemiddelde weggebruiker slecht op de hoogte is van de verkeersregels, zo bleek wederom uit De Grote Verkeersquiz van De Telegraaf en 3VO zelf.

Het verontrust de organisatie hoe gemakkelijk het rijbewijs verlengd wordt, zonder dat de theoretische kennis nog eens getoetst wordt. Niemand van de bijna 1100 mensen die meededen aan de quiz, had de dertig verkeersvragen goed. 27 procent van de deelnemers beantwoordde zelfs vijftien of meer vragen fout. Vier inzenders maakten één fout.

3VO zou dan ook blij zijn als minister Karla Peijs van Verkeer overweegt opfriscursussen voor beginnende bestuurders in te voeren. Ook zien zij graag de invoering van een theoretische en praktische toets bij verlenging van het rijbewijs.

Jongen gewond na val in liftschacht

macromarkt.nl en Scootmobiel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In Arnhem is gisteravond een 18-jarige jongen uit Cuijk in een parkeergarage nabij het station in een liftschacht gevallen. Het slachtoffer moest met verschillende verwondingen overgebracht worden naar het Radboudziekenhuis.

Twee vrienden schakelden de hulpdiensten in. Om de jongen uit zijn benarde positie te bevrijden, moest een raam van de liftschacht geforceerd worden. De politie onderzoekt hoe het ongeluk plaats heeft kunnen vinden. De liftschacht was op dat moment niet in gebruik.

Sjevtsjenko schiet Milan naar winst

De Oekraiense spits Andrej Sjevtsjenko heeft er zaterdag met twee goals voor gezorgd dat AC Milan goed op koers blijft in de strijd om de Italiaanse titel.

In de met 2-1 gewonnen wedstrijd uit bij Fiorentina scoorde de spits beide treffers. Via Maresca was de thuisclub nog wel op voorsprong gekomen. AC Milan gaat nu met 76 punten uit 34 wedstrijden aan de leiding. Juventus kan zondagmiddag alweer langszij komen als de ploeg thuis weet te winnen van Bologna.

Eerste Onimusha: Dawn of Dreams trailer

Een tijd geleden verscheen er op de site van Capcom een mysterieuze countdown. Al snel bleek deze af te tellen naar de bekendmaking van Onimusha: Dawn of Dreams. Op de japanse Capcom site is nu de eerste trailer verschenen van het spel met met in het begin veel stukjes film opgevolgd door een reeks ingame beelden.

De trailer valt hier te bekijken. Instructies voor diegenen die geen Japans kunnen: links is afspelen, midden is pauze en rechts is stop.

Duits familiedrama kost vijf levens

Icoon Buitenlands nieuwsEen familiedrama in Zuid-Duitsland heeft het leven gekost aan vijf personen. Een 41-jarige man schoot zijn 30-jarige echtgenote, zijn kinderen van vier en zeven en zijn ouders van 74 en 79 dood. Het drama vond plaats in het stadje Rheinfelden, in de deelstaat Baden-Württemberg.

De man heeft nadat hij zelf de politie waarschuwde geprobeerd zelfmoord te plegen. Hij werd zwaargewond aangetroffen en is opgenomen in een ziekenhuis. Volgens een politiewoordvoerder is de kans groot dat hij aan zijn verwondingen zal bezwijken. Het motief wordt gezocht in de huwelijksproblemen die het stel had. De vrouw verliet haar man enkele maanden geleden.

Evil Genius ontwikkelaar stopt

Elixir Studios, de developer van onder andere Evil Genius stopt er mee. Ondanks het feit dat Evil Genius goede recensies kreeg, kon Elixir niet de benodigde steun vinden voor hun nieuwe projecten, die evenals Evil Genius originele en gewaagde games waren. Het besluit is nu genomen om er voor te zorgen dat het personeel nog gewoon betaald kan krijgen, en de schulden kunnen worden afgelost.

Valve wint rechtszaak Vivendi

In 2002 spande Valve tegen Sierra Online een rechtszaak aan voor het schenden van copyrights. Vivendi, het huidige Sierra Online, had verschillende Valve games, waaronder Half Life 2, verspreid naar onder andere internetcafés, iets wat volgens Valve dus een schending van het copyright op deze games was. Zoals het een Amerikaanse rechtszaak betaamt, diende Vivendi een aantal counterclaims in.

De twee partijen hebben nu echter hun meningsverschillen opgelost. VU Games (Vivendi) zal per onmiddellijk de distributie van Valve games naar cybercafés stopzetten, en de betrokken partijen uitleggen dat alleen Valve het recht heeft licenties uit te geven op de games in kwestie. Ook alle reeds gemaakte afspraken omtrent licenties op deze games met cybercafés zullen ontbonden worden.

Het ziet er dus naar uit dat Valve, en niet het grote VU Games, aan het langste eind trekt.

Montoya niet zeker voor Spanje

Juan Pablo Montoya is er niet zeker van dat hij kan deelnemen aan de Grand Prix van Spanje. Tijdens een promotie-evenement in Rusland zei de McLaren Mercedes-coureur dat er wellicht een aantal spieren in zijn schouder nog niet volledig aangesterkt waren.

Montoya liep een maand geleden een scheurtje in zijn schouder op, waardoor hij de races in Bahrein en San Marino moest missen. Hij verklaarde dat op dit moment de verwachting is dat hij in Barcelona weer meedoet, maar zekerheid is er nog niet.

De Colombiaan lichtte toe: "Het duurt nog even voor we een definitieve beslissing maken. Ik ga een paar dagen in de fabriek doorbrengen, om te zien of ik weer comfortabel genoeg in de auto kan zitten om te kunnen racen."

Hij heeft echter goede hoop op een terugkeer in Spanje. "Een aantal spieren zijn verzwakt door de blessure en we doen ons best om deze weer fit genoeg te krijgen. Als ik er in Barcelona niet bij ben, zal Alexander Wurz waarschijnlijk weer rijden."

Coulthard wil in F1 blijven in 2006

Het lijkt erop dat bij Red Bull volgend jaar Christian Klien en Vitantonio Liuzzi de coureurs van het team zullen zijn. David Coulthard is echter nog niet klaar in de Formule 1 en nu al op zoek naar een stoeltje voor 2006.

Hoewel het nog vroeg in het seizoen is, lijken de uitspraken van Red Bull-baas Mateschitz erop te wijzen dat er volgend jaar geen plek is voor Coulthard bij Red Bull. Hoewel Coulthard nog denkt met zijn prestaties een verlenging van zijn eenjarige contract te kunnen verdienen, praat zijn manager Martin Brundle al wel met verschillende teams.

Coulthard vertelde: "Er is veel gepraat over dat Red Bull me volgend jaar niet kan gebruiken. Het is echter nog vroeg in het seizoen en nog niets is beslist voor 2006. Mijn manager praat met verschillende teams, want mijn doel is om in de F1 te rijden in 2006."

Geweld in Irak gaat door

DvZ had ons via de nieuws-submit onderstaand herschreven bericht te melden:

Opstandelingen in Irak hebben wederom aanslagen gepleegd in Bagdad en het noorden van Irak. Hierbij werden in totaal 11 Irakezen gedood en raakten er 40 gewond. Het geweld is erop gericht de pasgevormde regering te laten wankelen.

De zwaarste aanvallen gebeurden in de hoofdstad, dat nog bijkomt van de hevige aanval afgelopen vrijdag waarbij minstens 17 bommen in Irak explodeerden. Hierbij kwamen 52 mensen om het leven, waaronder vijf Amerikaanse soldaten. Daarnaast ontploften er zeker vijf auto's op locaties rondom Bagdad. Een Amerikaanse soldaat werd doodgeschoten door opstandelingen in Khaladiyah, dat ten westen van Bagdad ligt.

Ook het oosten van Bagdad bleef niet geweldloos. Daar reed een zelfmoordchauffeur in op een gezamenlijk Iraaks-Amerikaans konvooi, waarbij twee burgers omkwamen. De politie deelde tevens mee dat vier Iraakse soldaten gewond raakten bij de aanval.

Vrouw gedwongen eigen fiets te kopen

Vince_Taylor en junkieXXXL hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Onder bedreiging van een mes heeft een vrouw in Hoorn haar eigen fiets terug moeten kopen. De vrouw was aan het winkelen op het Betje Wolffplein toen haar fiets werd gestolen.

Tijdens haar zoektocht naar de fiets kwam er een man naar haar toe die haar vertelde dat zij haar fiets kon terugkopen voor 50 euro. De vrouw was dit blijkbaar niet van plan en zij moest toen onder bedreiging van een mes het geld pinnen en aan de man afdragen. Daarop kreeg zij haar fiets terug.

Real wint dankzij Ronaldo bij Sociedad

Barcelona blijft de druk van Real Madrid voelen in de strijd om de Spaanse titel.

Zaterdag won De Koninklijke met 0-2 uit bij Real Sociedad door twee treffers van Ronaldo, die in 83e minuut en in de blessuretijd het net wist te vinden. Madrid staat nu drie punten achter op Barcelona, dat zondag in actie komt tegen Albacete.

Uitslagen Primera División zaterdag
Atlético Madrid - Athletic Bilbao 1-1 (0-0)
Numancia - Valencia CF 1-1 (0-0)
Real Sociedad - Real Madrid 0-2 (0-0)

Peter R. blijf bij je leest...

De grootste verdienste van de entree van Pim Fortuyn in de Nederlandse politiek is wat mij betreft het gegeven dat hij het politieke landschap - vastgeroest door een tijdens decennia opgebouwd systeem van verzuiling en pacificatie - stevig met de mattenklopper heeft bewerkt. Zelfs zijn grootste vijanden kunnen niet ontkennen dat deze onconventionele, ik zou bijna zeggen on-Hollandse man de ramen van het politieke huis eens flink tegen elkaar open heeft gezet, waardoor vooral de vertegenwoordigers van sociaal-democratische snit het onder de jaspanden stevig voelden tochten.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
special
Random Pics van de Dag #1244
©FOK.nl e.a.