FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 9 maart 2005

Grootscheepse serverupgrade zondag 13 maart 2005

FOK! is een dynamische site met veel bezoekers en veel actieve gebruikers. Met ruim 110.000 gebruikers die een account op FOK! hebben betekent dat dat we veel van onze servers mogen eisen. Helaas hebben vooral de die-hards kunnen merken dat het forum niet optimaal loopt. Het is vaker traag dan lekker snel, en zelfs als het snel is zijn we nog niet tevreden.

Hiervoor zijn geen directe oorzaken aan te wijzen. Het probleem ligt feitelijk ergens in de zone tussen de configuratie van de hardware en de programmastructuur van de forumsoftware. Op stabiele hardware zal het echter een stuk beter lukken de problemen te localiseren en eraan te werken. Om deze problematiek beter aan te kunnen pakken is enige tijd geleden besloten de webserver waar het forum nu op draait op termijn te gaan vervangen. Dat zal deze week gebeuren.

We zullen, naast het forum, ook de frontpage van nieuwe hardware voorzien. Voor beide sites geldt dat ze hun huidige server gedag gaan zeggen en gaan draaien op gloednieuwe Dell PowerEdge 1425 webservers. Voor FP en forum worden 4 van deze bakken ingezet, wat betekent dat ze beiden twee snelwerkende machines onder hun kont krijgen. Dit is niet direct noodzakelijk, maar verzekert ons van een stabielere toekomst, bijvoorbeeld voor situaties waarin 'hot news' zoals rampen en belangrijke gebeurtenissen de frontpage en het nieuwsforum tot grote drukte doet stijgen.

Aanstaande zondag, dan is het 13 maart, zullen we de vier genoemde servers in de serverruimte van TrueServer te Amsterdam gaan plaatsen. We verhuizen die dag ook van fysieke locatie, omdat de groei van ons serverpark ervoor zorgt dat we uit ons huidige serverrack gegroeid zijn. TrueServer heeft voor ons een rack klaarstaan met tweemaal de capaciteit die we nu tot onze beschikking hebben.

In dat rack komen, naast de servers voor frontpage en forum, nog twee nieuwe servers te hangen. Eén ervan is een webserver, exact gelijk aan de eerdere vier. De laatste, zesde server, is een Dell PowerEdge 2850, die we in gaan zetten als database server.

En daar zit 'm de kern van deze tekst: we gaan plat tijdens de verhuizing. We nemen op die dag namelijk de nieuwe DB-server in gebruik, wat betekent dat we de database van onze huidige database server gaan overzetten naar de nieuwe. Daar dit geen kleine taak is, rekenen we erop dat we enkele uren bezig zijn met het kopiëren van de data alleen al.

We beginnen zondagochtend, wanneer de wereld nog slaapt. Het exacte tijdstip hiervan is nog niet bekend, maar dit laten we uiterlijk zaterdag op deze plek weten. De verwachting is dat we aan het einde van de middag, of het begin van de avond, weer online zijn.

FOK!radio downtime special
Zoals bij elke grote downtime, is ook FOK!radio aanstaande zondag aanwezig voor een downtime special. Via de stream op ActionRadio.nl houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen in de serverruimte. Tijdens die uitzending dient de radio natuurlijk als afkickplek van verslaafde FOK!kers. Wil je zondag iets op de radio doen? Even babbelen over je FOK!verslaving, of vragen stellen over de serverplaatsing, mail dan even naar radio@fok.nl of gooi je Skype aan tijdens de uitzending. Zet je wekker, want de uitzending begint om 10.00 's ochtends. Meer over FOK!radio vind je op ActionRadio.nl

Deense bakkers laaiend na actie radiozender

Icoon opmerkelijk nieuws Het Deense radiostation The Voice heeft voor de nodige opschudding gezorgd onder de banketbakkers in Denemarken. De zender looft namelijk een beloning van 1300 euro uit aan iedereen die bij de banketbakker een roomsoes zou bestellen om die vervolgens op het hoofd van de bakker uit te smeren.

Eén luisteraar heeft dit inmiddels al gedaan en wacht een gerechtelijke procedure. Een 32-jarige man drukte het goedje bij een bakker op zijn hoofd uit, die hem nu heeft aangeklaagd wegens geweldpleging. Deense media meldden ook dat medewerkers van het radiostation dreigen te worden aangeklaagd wegens het aanzetten tot geweld.

Cruijff wil orde op zaken bij Ajax

Eerst orde op zaken stellen, dan pas een nieuwe hoofdtrainer. Dat is het advies dat Johan Cruijff mee heeft gegeven aan de clubleiding van Ajax.

Voorzitter John Jaakke bevestigde dat er naar aanleiding van het ontslag van trainer Ronald Koeman gesprekken zijn gevoerd met Cruijff. "Eerst moeten alle onderdelen van het voetbalbedrijf, de scouting, de jeugdopleiding, samenwerken. Anders krijgt een volgende trainer met dezelfde problemen te maken en gaat het weer mis", stelde Nederlands grootste voetballegende in een gesprek met de club.

Jaakke bevestigt dat Cruijff geen namen heeft genoemd die geschikt zouden zijn voor het trainerschap. "We hebben vooral gesproken over de belangrijkste pijlers: scouting, opleiding, technisch beleid. Hij zegt wat hij vindt en wij moeten uiteindelijk een beslissing nemen", verklaart de voorzitter.

Ondanks de goede raad van Cruijff zou een benoeming toch aanstaande zijn. Ajax zou in vergevorderde onderhandelingen zijn met ex-voetballer Danny Blind, momenteel hoofd opleidingen bij de club.

Vondst wit poeder leidt tot quarantaine vliegtuigpassagiers

Icoon opmerkelijk nieuwsDe vondst van een wit poeder dat uit een bagagestuk in een vliegtuig was gelekt heeft voor de passagiers en de bemanning van een vlucht van het Schotse Aberdeen naar Amsterdam tot aanzienlijke vertraging geleid. De ruim tachtig personen werden op het vliegveld van Aberdeen zo'n zes uur in quarantaine geplaatst.

Uiteindelijk was er niets aan de hand, het witte poeder bleek na onderzoek simpelweg tarwemeel. Een politiewoordvoerder verklaarde tijdens de consternatie dat de voorzorgsmaatregelen nodig waren omdat het niet duidelijk was wat voor poeder de gevonden stof was. Behalve de mensen in het vliegtuig moesten ook een aantal medewerkers van het vliegveld enkele uren in afzondering doorbrengen.

Uitslagen Champions League (09/03/05)

SubheaderEr werden vier returnwedstrijden afgewerkt in de achtste finales van de Champions League. PSV kwam in Monaco in actie, niet onverdienstelijk zelfs, het won de wedstrijd.

Met de 0-1 uit de thuiswedstrijd op zak zag het er vooral in het eerste kwartier benauwd uit voor PSV. Monaco kreeg via Kallon en Plasil uitstekende kansen om de score te openen. Uit de tweede corner voor PSV kon Vennegoor of Hesselink de Eindhovenaren tegen de verhouding in op voorsprong brengen. De thuisclub bleef gevaarlijk, maar Park had even voor rust de wedstrijd zelfs in het slot kunnen gooien. Hij stuitte op keeper Roma. Ook in de tweede helft moest Gomes PSV overeind houden. Hiddink bracht met de inzet van Beasley voor Vennegoor of Hesselink echter rust. De Amerikaan scoorde binnen luttele minuten de 0-2 na uitstekend werk van Park. Monaco moest vervolgens gefrustreerd verder. Givet kreeg nog rood na een aanslag op Farfán. PSV vond het vervolgens wel best en speelde het duel uit. Het won daarmee voor het eerst op Franse bodem en plaatst zich voor de kwartfinales.


Uitslagen achtste finales

AS Monaco - PSV 0-2 (0-1)
27' Vennegoor of Hesselink 0-1
69' Beasley 0-2

Bayer Leverkusen - Liverpool 1-3 (1-3)
28' Luis García 0-1
32' Luis García 0-2
67' Baros 0-3
87' Krzynowek 1-3

Arsenal - Bayern München 1-0 (1-3)
66' Henry 1-0

Juventus - Real Madrid 2-0 (0-1) nv
75' Trezeguet 1-0
116' Zalayeta 2-0

De loting voor de kwartfinales is op vrijdag 18 maart. Op 15 maart wordt de laatste achtste finale gespeeld tussen Internazionale en FC Porto

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Uitslagen CL (09/03/2005)

Wederom vielen beslissingen in de achtste finales van de Champions League. Hieronder vind je de uitslagen.

AS Monaco - PSV 0-2 (0-1)
27' Vennegoor of Hesselink 0-1
69' Beasley 0-2

Bayer Leverkusen - Liverpool 1-3 (1-3)
28' Luis García 0-1
32' Luis García 0-2
67' Baros 0-3
87' Krzynowek 1-3

Arsenal - Bayern München 1-0 (1-3)
66' Henry 1-0

Juventus - Real Madrid 2-0 (0-1) nv
75' Trezeguet 1-0
116' Zalayeta 2-0

De loting voor de kwartfinales is op vrijdag 18 maart. Op 15 maart wordt de laatste achtste finale gespeeld tussen Internazionale en FC Porto

Uitslag AS Monaco - PSV

AS Monaco en PSV speelden de return om een kwartfinaleplaats van de Champions League. In Monaco wist PSV wederom te winnen, het werd 0-2.

In de openingsfase zette de thuisploeg PSV meteen onder druk. Alhoewel PSV veel balbezit had in het eerste halfuur, kon het geen enkele keer gevaar stichten. Monaco zag eerst Kallon op keeper Gomes stuiten. Vervolgens kreeg Plasil een prima schotkans. Uit de tweede corner van PSV stond het dan plots 0-1. Wederom Vennegoor of Hesselink scoorde. Een jaar eerder was ook hij het die toen de gelijkmaker scoorde. Met de voorsprong op zak liet PSV Monaco komen. Het leverde de gastheren echter geen doelpunt op. Park verzuimde vijf minuten voor rust zelfs de zaak te beslissen. Vrij voor keeper Roma slaagde hij niet de kans te verzilveren.

In de tweede helft zette Monaco alles op alles om de gelijkmaker te forceren. Het zag er allemaal gevaarlijk uit, maar het was weer Park aan de andere zijde die de beslissing op de schoen had. Wederom bleef de tweede treffer uit. Dankzij goed keeperswerk van Gomes kwam Monaco niet langszij. Hiddink zette vervolgens in op de counter, hij wisselde Vennegoor of Hesselink in voor Beasley. Dat wierp al binnen enkele minuten vruchten af. Voor Monaco waren vervolgens de druiven zuur. Farfán werd door Givet uit de wedstrijd geschopt, waarop ook de Fransman kon vertrekken. Monaco kwam de teleurstelling niet meer teboven. PSV liet het bij de 0-2. Het won daarmee voor het eerst een wedstrijd op Franse bodem en verzekerde zich van een plaats in de kwartfinales.


AS Monaco - PSV (0-2)
27' Vennegoor of Hesselink 0-1
69' Beasley 0-2

AS Monaco: Roma, Maicon, Rodriguez, Givet, Evra, Kallon, Zikos, Plasil (Adebayor/61), Bernardi, Saviola (Nonda/72), Chevanton

PSV: Gomes, Ooijer, Alex, Bouma, Lee, Vogel, Cocu, Van Bommel, Park, Vennegoor (Beasley/67), Farfán (Robert/79)

Broer van Jacksons aanklager loog onder ede

Brave_Sir_Robin (vertaald en herschreven waarvoor dank!) en dadoc hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Muziek nieuws Het 14-jarige broertje van Michael Jacksons aanklager Gavin Arvizo (15) heeft toegegeven in een andere rechtszaak onder ede te hebben gelogen. Hij bekende dit tijdens een kruisverhoor in de rechtszaal door Jacksons advocaat Mesereau.

Tijdens het verhoor werd veel aandacht besteed aan een eerdere zaak die de familie aanspande tegen winkelketen JC Penny's. Toen kwam het gezin weg met een grote som geld. De verdediging van Jackson wilde hiermee aantonen dat de familie Arvizo een geschiedenis heeft van valse aanklachten. Dit, om er vervolgens een slaatje uit te slaan.

Mesereau confronteerde de jongen ook met een pornoblad, waarvan hij eerder met zekerheid claimde dat Jackson het aan hem had getoond. Het blad bleek echter gedrukt te zijn nadat de familie Arvizo al zes maanden Jacksons ranch had verlaten.

Gavins broertje is een cruciale getuige in de rechtszaak. Hij zou als enige het vermeende misbruik door Jackson hebben gezien.


Michael Jackson toen hij eerder bij de rechtbank aankwam

_
Eerdere berichtgeving rondom Michael Jackson en de lopende rechtszaak:
Michael Jackson: 'Ik ga door een nachtmerrie'
'Jackson-slachtoffer' vertelt zijn verhaal
'Vrouw dood door opname Michael Jackson'

Nederland, arm medialand

columner stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Wat is dat toch met Frans Bauer, Idols en het Glazen Huis. Waarom worden ‘we’ door ‘ze’ in het Gooi toch altijd beschouwd als een stelletje hersenloze consumenten. Deels omdat we, of in ieder geval een aanzienlijk deel van ons, dat gewoon zijn. En nee, ik voel mezelf heus niet boven het gepeupel staan, ik weet uit ervaring dat er vele mensen zijn die Hilversum en haar zompige, zielloze bagger meer dan zat zijn.

Britney Spears naakt en met luiers in de weer

Icoon Showbiz nieuwsEr is weer eens nieuws van de kant van Britney Spears. De onlangs getrouwde zangeres verschijnt deze maand vrijwel naakt op de cover van de Amerikaanse glossy Allure. Op de foto draagt ze enkel een ketting die ze kreeg van haar echtgenoot Kevin Federline.

In het tijdschrift geeft Spears een openhartig interview, waarin ze verhaalt over haar 'problemen'. De 23-jarige denkt vaak met weemoed terug aan haar leven voor het huwelijk. "Voor we waren getrouwd, waren we twee verliefde 'kids'. Maar na ons trouwen kreeg ik plotseling te maken met de twee kinderen van Kevin en het verschonen van luiers. Dat is de realiteit en dat is niet altijd even makkelijk", verzucht ze.

Het huwelijk, dat inmiddels bijna zes maanden oud is, zou niet altijd over rozen zijn gegaan. "We hebben een moeilijke tijd achter de rug, maar we zijn er uit en nu loopt alles vlekkeloos", zegt La Spears, die graag een kind wil van haar lief.

Britney op de cover van Allure
Britney op de cover van Allure

Topberaad over gekozen burgemeester

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Het kabinet en de coalitiepartijen zijn op dit moment in overleg over de gekozen burgemeester. Premier Balkenende, de vice-premiers Zalm (VVD) en De Graaf (D66) en de voorzitters van de regeringsfracties Verhagen (CDA), Van Aartsen (VVD) en Dittrich (D66) zijn rond half acht bijeengekomen voor coalitieoverleg. Hoofdthema zijn de meningsverschillen over de gekozen burgemeester en de verandering van het kiesstelsel.

In het regeerakkoord waren hierover afspraken gemaakt, maar de coalitiepartners kunnen het toch niet eens worden over de uitwerking. Premier Balkenende onderstreepte voor aanvang van de bijeenkomst dat de beslissing uiteindelijk in het parlement wordt genomen. "Hier wordt de deal niet gesloten, maar het is goed elkaars standpunt te horen." Zalm zei te hopen op snelle resultaten. De Graaf liet het bij de mededeling dat hij benieuwd is wat zijn gesprekspartners te zeggen hebben.

Cruijff wil orde op zaken bij Ajax

Icoon Sport nieuwsEerst orde op zaken stellen, dan pas een nieuwe hoofdtrainer. Dat is het advies dat Johan Cruijff mee heeft gegeven aan de clubleiding van de Amsterdamse club. Voorzitter John Jaakke bevestigde dat er naar aanleiding van het ontslag van trainer Ronald Koeman gesprekken zijn gevoerd met Cruijff.

"Eerst moeten alle onderdelen van het voetbalbedrijf, de scouting, de jeugdopleiding, samenwerken. Anders krijgt een volgende trainer met dezelfde problemen te maken en gaat het weer mis", stelde Nederlands grootste voetballegende in een gesprek met de club. Volgens Jaakke heeft Cruijff geen namen genoemd die geschikt zouden zijn voor het trainerschap. "We hebben vooral gesproken over de belangrijkste pijlers: scouting, opleiding, technisch beleid. Hij zegt wat hij vindt en wij moeten uiteindelijk een beslissing nemen", verklaart de voorzitter.

Ondanks de goede raad van Cruijff zou een benoeming toch aanstaande zijn. Ajax zou in vergevorderde onderhandelingen zijn met ex-voetballer Danny Blind, momenteel hoofd opleidingen bij de club.

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!Sport!!

Hoogleraar: 'Polygamie moet kunnen'

Icoon opmerkelijk nieuws De Nederlandse overheid kan flink bezuinigen op gesubsidieerde kinderopvang, wanneer zij niet zo moeilijk zou doen over polygamie. Dat stelt de Tilburgse hoogleraar psychologie en gezondheid A. Vingerhoets in de Univers, het weekblad van de Universiteit van Tilburg.

Volgens Vingerhoets is liefde iets uit het verleden dat geen enkele garantie biedt op levensgeluk. "Sterker nog: als iemand tegen je zegt 'ik hou van jou' is puur statistisch gezien de kans behoorlijk groot dat je door hem mishandeld zult worden", aldus de wetenschapper. Daarom is de hoogleraar van mening dat Nederland niet te moeilijk moet doen over het hebben van meerdere vrouwen.

"Dit kan het dilemma kind of carrière oplossen. De moderne vrouw rent op en neer tussen partner, kinderen, werk en huishouden. Deze taken kan zij zo met meerdere vrouwen delen. Dat bespaart de overheid ook nog veel gesubsidieerde kinderopvang", zo schrijft Vingerhoets in zijn nieuwe boek.

Volgens de wetenschapper is liefde dan ook iets van vroeger. "Voor bescherming was het voor vrouwen vroeger zinvol om een partner te hebben. In 2005 is dat anders. Liefde is nu net als een blinde darm; een nutteloos overblijfsel uit een ver verleden. Voor je welbevinden en gezondheid is een huisdier nemen wellicht net zo goed."

Olieprijs opnieuw op recordhoogte

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

De prijs van Amerikaanse olie heeft vandaag opnieuw een recordhoogte bereikt. In New York kwam de notering van een vat van 159 liter voor levering in april op 55,70 dollar te staan. Het vorige record van 55,67 dollar dateert van oktober 2004.

Niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in Europa werd olie duurder. De prijs van Noordzee-olie, ook wel Brent-olie, kwam op een niet eerder bereikt niveau van 53,36 dollar per vat uit.

De stijging werd veroorzaakt door de berichten over een nieuwe koudegolf in de VS. Analisten sluiten niet uit dat Amerikaanse olie binnen afzienbare tijd de 58 dollar per vat haalt.

Duisenberg verliest rechtszaak over column

ozzietukker had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De scherpe column 'Menselijk schild in Ramallah' van Metro-columnist Luuk Koelman staat weer op het internet na de uitspraak van het Gerechtshof in Amsterdam. Daar bepaalde de Meervoudige Kamer dat de column over Gretta Duisenberg niet onrechtmatig is. .

Toch was het hof van mening dat het taalgebruik in de column als een schending van eer en goede naam kan worden opgevat. Daar het karakter van de tekst duidelijk fictief is met een humoristische ondertoon, was het hof van mening dat de tekst niet verboden hoeft te worden.

Het hof bepaalde in haar vonnis dat Koelman niet de geëiste schadevergoeding van 40.000 euro hoeft te betalen. Daarentegen werd Gretta Duisenberg veroordeeld tot het betalen van de proceskosten van zowel het kort geding als de bodemprocedure.

Zware WK-loting honkbalteam

Het Nederlands honkbalteam heeft vandaag zwaar geloot voor het Wereldkampioenschap Honkbal dat van 2 tot en met 17 september in Nederland plaats zal vinden.

Het nationale team komt uit in poule A en zal als tegenstanders Zweden, China, Zuid-Afrika, Brazilië, Zuid-Korea, Panama en Cuba ontmoeten. Daarnaast wordt er aan deze poule nog een negende land toegevoegd. Dat land komt uit een kwalificatietoernooi en zal waarschijnlijk Canada of de Verenigde Staten zijn.

Bondscoach Robert Eenhoorn spreekt van een ‘zware loting’. Met name Cuba en Panama, de nummers 1 en 2 van de vorige Wereldkampioenschappen, worden als zware opponenten gezien.

Om verder te komen op het WK, moet Nederland zich bij de beste 4 landen in de poule scharen.

'Moslimterreur bedreigt regering Marokko'

Icoon politiek buitenland nieuws Het voortbestaan van de Marokkaanse regering wordt serieus bedreigd door terreur van radicale moslims. Een anonieme bron van de Spaanse regering zei dit gisteren. Volgens hem hangt het aan een zijden draadje.

"Ik geloof dat in de strijd tegen moslimfundamentalisme en moslimterreur het politieke voortbestaan van Marokko en de Marokkaanse regering op het spel staat", aldus de bron.

Nog altijd zitten 22 verdachten vast vanwege verdenking van medeplichtigheid aan de treinaanslagen in Madrid. Het gros van de verdachten is van Marokkaanse afkomst. In de buurt van Madrid werd gisteren opnieuw een Marokkaan gearresteerd, die mogelijk betrokken was bij de aanslagen.

'God zal Sharon doden'

Icoon Israel / Palestina Het is een kwestie van tijd of God zal de Israëlische premier Ariel Sharon doden. In bedekte termen zei de invloedrijke Israëlische rabbi en geestelijk leider van de orthodoxe Shas-partij, Ovadia Yosef, dat 'de boosaardige' die de Israëlische kolonisten verwijdert van de Gazastrook door God gedood zal worden.

Met 'de boosaardige' lijkt de rabbi te doelen op premier Ariel Sharon. Hij is voornemens om deze zomer in de Gazastrook alle joodse nederzettingen te ontruimen. Ook op de Westelijke Jordaanoever zal dit gebeuren.

Yosefs uitspraken hebben tot een rel in het Israëlische parlement geleid. Zo willen enkele parlementariërs dat een gerechtelijk onderzoek wordt gestart vanwege opruiing. Dit gaat volgens een anonieme bron binnen het ministerie van justitie niet gebeuren.

Het is niet voor het eerst dat Yosef gepeperde uitspraken doet. Zo riep hij eerder al tot het 'vreugdevol' met raketten vernietigen van Arabieren. Verder zorgde hij voor enorme opschudding door te beweren dat de zes miljoen joden die stierven tijdens de holocaust, gereïncarneerde zondaren waren.

Vroege voorjaarsschoonmaakkriebels?

Het schijnt dat er bij de Nederlandse huishoudens zo'n tweemaal per jaar alles op z'n kop gaat, keukens worden schoongesopt, kasten gaan van de muur en voor elk pluisje in huis is er wel een schoonmaakartikel te vinden die dit alles aankan...
Wat nu als je net als ik een bloedhekel hebt aan schoonmaken én een vriendje hebt met leuke hobbies?
Dan ga je de dingen combineren en kom je uiteindelijk op een website uit met bouwtekeningen van een superswiffer !

Luchtverkeersleider Nice valt in slaap

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een vrachtvliegtuig heeft in Nice een half uur rondjes om de luchthaven moeten cirkelen omdat de luchtverkeersleider in slaap was gevallen. Pas toen de luchtverkeersleider door beveiligingspersoneel wakker werd gemaakt, kon het vliegtuig eindelijk landen. De Franse luchtvaartautoriteiten hebben een onderzoek ingesteld.

De piloot probeerde herhaaldelijk contact te krijgen met de verkeerstoren, maar kreeg geen gehoor. Daarom was hij genoodzaakt om het vliegveld heen te blijven cirkelen. Volgens de autoriteiten gaat het om een 'zeer zeldzaam voorval'.

"BMW wil Sauber overnemen"

BMW zou in verregaande gesprekken zijn om Sauber over te nemen. Eerder al kondigde Frank Williams aan dat Sauber vanaf 2006 met BMW-motoren zou gaan rijden, al werd dat direct ontkend door BMW.

Het tijdschrift Race Report meldt nu dat BMW bezig zou zijn een principeakkoord op te zetten om Sauber in te lijven en om te vormen naar een eigen Formule 1-team. Teambaas Peter Sauber zou zijn overtuigd door de grootste sponsor van het team, Credit Suisse. In welk tijdsbestek de overname zou plaatsvinden, is niet bekend gemaakt. De betrokken partijen hebben de berichten niet bevestigd.

Vooruitblik rally van Mexico

Komend weekend is het weer zover, van 11 tot 13 maart wordt de Corona Rally Mexico voor de tweede maal verreden. Er zal 929.89 km. in totaal worden verreden waarvan 355.97 km. klassementsproeven zijn. Het wordt een spannende strijd aangezien dit de eerste gravel rally van het seizoen 2005 is.

De Rally van Mexico is pas voor de tweede keer opgenomen als WRC rally. Tot vorig jaar kende het WRC geen rally in Noord Amerika. De keuze voor Mexico is daarvoor de juiste geweest, de rally is goed georganiseerd en heeft een snel en uitdagend parcours. Vorig jaar won Markko Martin voor Ford de wedstrijd, inmiddels rijdt de Est voor Peugeot en staat hij momenteel tweede in het kampioenschap.

Er wordt verreden rondom de plaats Leon, deze ligt een 400 km. ten noorden van Mexico City. Het parcours zelf wordt verreden in een vallei en op de twee hellingen aan weerskanten daarvan. Het parcours is hierdoor erg compact maar ook zeer gevarieerd. In de meeste gravel rally’s komen de coureurs op een bepaald moment in een ritme om de bochten te nemen omdat deze erg voorspelbaar zijn, dit is zo in de Rally van Cyprus. In Mexico is dit niet het geval, hier kan een lange bocht die smaller wordt na een heuvel ineens overgaan in een haarspeldbocht. De coureurs moeten dus goed luisteren naar de pace notes en vertrouwen op hun navigator.

De gravel op de weg is over het algemeen droog en zanderig, wel moet er uitgekeken worden voor de rotsblokken die langs de kant van de weg kunnen liggen. Deze rally wordt ook op een van de hoogste plaatsen verreden op de kalender. Alleen in Argentinië en Turkije wordt op een vergelijkbare hoogte gereden. Door deze omstandigheden verliezen de motoren ongeveer 20 % van hun vermogen vanwege de ijlere lucht.


Francois Duval met Ford in 2004

Het weer tijdens de rally is lastig te voorspellen. Op het moment wordt het gebied geteisterd door zware regenbuien, maar de verwachting is dat deze zullen stoppen en dat de rally onder droge omstandigheden kan worden verreden. Dit kan een voordeel opleveren voor de rijders die als eerste moeten starten op de proeven. Door de regen is de gravel veel compacter geworden, hierdoor fungeren de eerste auto’s niet als bezemwagen voor de anderen en verliezen ze dus minder tijd. Vooral voor de leider in het kampioenschap Tony Gardemeister kan dit gunstig uitpakken.

De Fin kent de rally niet goed en zal dus moeten wennen aan het parcours, wanneer hij ook nog eens als bezemwagen zou moeten fungeren dan zou hij veel tijd verliezen. Nu kan de Ford coureur op vrijdag waarschijnlijk zonder al te veel tijdverlies gewend raken aan het parcours van de rally, waarna hij zaterdag en zondag nog mee kan doen voor de overwinning.

Andere favorieten voor de overwinning zijn meervoudig wereldkampioen Grönholm, de kampioen van vorig jaar Sebastien Loeb en kampioen van 2003 Petter Solberg. Solberg zal deze rally starten met de nieuwe Impreza 2005 spec. Vorig jaar was de Noor dicht bij de overwinning en domineerde hij de rally, maar hij kreeg een tijdstraf van 5 min. waarna hij kansloos was. Ook Mitsubishi met Harri Rovanpera mag niet worden vergeten. De Mitsubishi’s hebben twee goede openingswedstrijden gereden, maar Rovanpera zelf geeft al aan dat de uitslag van deze rally maatgevend zal zijn voor de verhoudingen in de rest van het seizoen.

BAR langzamer door aerodynamica

BAR geeft toe dat de nieuwe BAR 007 grote problemen kent. Beide BAR-coureurs reden een kleurloze wedstrijd in Albert Park en eindigden de race kansloos buiten de punten.

Teambaas Nick Fry denkt dat de oorzaak van het probleem in de aerodynamica te vinden is. "Jenson Button kwam wel bij andere coureurs in de buurt, maar had niet genoeg grip om ze in te kunnen halen. Het is teleurstellend dat we niet ons voordeel kunnen doen met de mindere prestaties van Ferrari."

Technisch directeur Geoff Willis: "We hebben een andere vleugel gebruikt dan we aanvankelijk van plan waren. We hebben nu drie verschillende versies van deze vleugel en zullen voor Maleisië met een vierde komen. We moeten nog veel testen om de auto preciezer te kunnen leren kennen."

Open dir met een schone Duitse

Beautiful People

Met dank aan Knut voor de submit

Geen idee wat je er mee kunt, maar dit wil Knut ook graag met ons delen:
<sub>
Magische bookmark die een opendir mooi laat zien :

javascript:var%20sHTML='<html><head><title>Fotoviewer</title></head>\n<body>\n\t<div%20align=%22center%22>\n';for(x=0;x<document.links.length;x++){link=document.links[x].href.toLowerCase();if((link.indexOf('.jpg')!=-1)||(link.indexOf('.gif')!=-1)||(link.indexOf('.png')!=-1)||(link.indexOf('.bmp')!=-1)){sHTML+='\t\t<img%20src=%22'+document.links[x].href+'%22/><br/><br/>\n'}}sHTML+=%22\t</div>\n</body></html>%22;document.body.innerHTML=sHTML;
</sub>

Politie doet inval in woonwagenkamp Heerhugowaard

De politie heeft woensdag bij een inval in een woonwagenkamp in Heerhugowaard vier hennepkwekerijen opgerold. Daarnaast werden door de politie tien bewoners aangehouden waarvan er vier in verzekering zijn gesteld. Naast de ontdekking van plantages en arrestaties werden er ook wapens, munitie, drugs, geld en zes auto's in beslag genomen.

Door de agenten werden in totaal vijftien woonwagens doorzocht. De politie Noord-Holland Noord werd bij haar actie bijgestaan door het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), de sociale recherche en energiebedrijf NUON.

De tien bewoners werden aangehouden op basis van het overtreden van de opium- en wapenwet. NUON constateerde dat in vier woningen illegaal van het stroomnet werd geprofiteerd. Deze bewoners zijn afgesloten.

Het is niet voor het eerst dat er op het woonwagenkamp hennepkwekerijen werden ontmanteld. Ondanks dat gingen een aantal bewoners door met hun illegale praktijken. De getipte politie ging vervolgens over tot een algehele doorzoeking.

Duke Nukem Forever physics engine indrukwekkend

Meqon, het Zweedse bedrijf die de physics engine ontwikkeld voor het spel Duke Nukem Forever, liet op de GDC een demonstratie zien van hun laatste technieken. Hieronder een indruk:
"[...]
In a short but hugely impressive real-time demo, a room is almost completely demolished using a weapon that fires tennis-ball sized projectiles. In the first section of the demo, glass panels shatter realistically and fragile boxes full of objects suspended from the ceiling are smashed, leaving jagged corners hanging on ropes while the contents smash to the floor.

In another section, a tiled wall is destroyed realistically, with tiles breaking and popping off the wall when they're hit sufficiently hard, while further demonstrations of the engine's prowess include human shaped "rag doll" models in glass boxes, which react realistically to the environment around them being damaged, and most impressively of all, a completely interactive piece of cloth suspended between poles - which billows and stretches when it's shot, and can even be filled with balls like a hammock.
[...]"


Dennis Gustafsson, de CTO van Meqon, liet weten dat deze engine de Havok engine van Half-Life 2 van de troon af zal stoten als de ultieme physics engine .

Xbox 2 specs en geruchten bevestigd door Microsoft

Een gelekt persbericht afkomstig van Microsoft vertelt dat Microsoft Corporate Vice President en Chief XNA Architect J Allard vanavond op de GDC de specs van de Xbox 2 zal onthullen. Deze specs komen overeen met die uit de Alpha kits afkomstige informatie.
Het volledige persbericht:

SAN FRANCISCO — March 9, 2005 — Today at the annual Game Developers Conference (GDC), Microsoft Corp. announced the first details of its next-generation Xbox video game system platform, highlighting how hardware, software and services are being fused to power enhanced game and entertainment experiences.

Microsoft Corporate Vice President and Chief XNA Architect J Allard further outlined the company's vision for the future of entertainment, citing the emergence of an "HD Era" in video games that is fueled by consumer demand for experiences that are always connected, always personalized and always in high-definition.

"In the HD Era the platform is bigger than the processor," Allard said. "New technology and emerging consumer forces will come together to enable the rock stars of game development to shake up the old establishment and redefine entertainment as we know it."

Building on 10 years of innovation with the DirectX API, the Microsoft Windows and Xbox platforms will enable ground-breaking game experiences in the HD Era. Illustrating what that means for gamers, Allard shared the first details about the next generation Xbox guide. Persistent across all games and media experiences, the guide is an entertainment gateway that instantly connects players to their games, their friends and their digital media.

Features of the guide include these:

* Gamer Cards: Gamer Cards provide gamers with a quick look at key Xbox Live information. They let players instantly connect with people who have similar skills, interests and lifestyles.

* Marketplace: Browseable by game, by genre, and in a number of other ways, the Marketplace will provide a one-stop shop for consumers to acquire episodic content, new game levels, maps, weapons, vehicles, skins and new community created content.

* Micro-transactions: Breaking down barriers of small-ticket online commerce, micro-transactions will allow developers and the gaming community to charge as little as they like for content they create and publish on Marketplace. Imagine players slapping down $.99 to buy a one-of-a-kind, fully tricked-out racing car to be the envy of their buddies.

*Custom playlists: This feature eliminates the need for developers to support custom music in games. The guide instantly connects players to their music so they can listen to their own tracks while playing all their favorite next-generation Xbox games.

Typifying the HD Era game experience, the guide requires hardware designed with software in mind. System-level features of the guide such as custom playlists, the Xbox Live Friends list and voice chat are enabled at the chip level, liberating developers to focus on creating games, not developing for technical certification requirements (TCRs).

To support consumer demands for the HD Era, the next-generation Xbox is designed around key principles that let developers maximize real performance, using concepts they are already familiar with.

* A well-balanced system that will deliver more than a teraflop of targeted computing performance

* A multicore processor architecture co-developed with IBM Corp. that provides developer "headroom" and flexibility for the HD Era

* A custom-designed graphics processor co-developed with ATI Technologies Inc. designed for HD Era games and entertainment applications

In addition, familiar software technologies such as DirectX, PIX, XACT and the recently announced XNA Studio — an integrated team-based development environment tailored for game production — complement the new hardware to help game developers unlock increasingly powerful and complex silicon.

The HD Era gaming platform will strike an elegant balance of hardware, software and services to power the new experiences consumers demand. Games and entertainment features such as the next-generation Xbox guide represent a shift toward more immersive and integrated consumer experiences. This shift will be further illustrated by a significant leap to high-definition graphics, where character movements and expressions are intensely vibrant and nearly indiscernible from real life; by multichannel, positional audio fidelity so clear and precise that players will be able to hear the faintest enemy footsteps sneaking up behind them; by richer online communications; and by an abundance of on-demand content for game consoles.

Physics-kaart op komst voor PC's?

Als het aan chipontwikkelaar Ageia ligt zullen gamephysics in de toekomst niet alleen draaien om verfijndere software. Het californische bedrijf is op het moment namelijk bezig met de ontwikkeling van een chip die de berekening van de in-game gamyphysics over moet gaan nemen.

De physics chip bijgenaamde de PhysX, zal zaken als shape shiftende vijanden, uitelkaar vallende spatborden bij auto-ongelukken, gigantische explosies met 10.000 stukjes puin, kleren die realistisch kreuken en lava of bloed dat realistisch stroomt mogelijk maken. Zaken die op dit moment nog niet mogelijk zijn omdat ze te veel rekenkracht vergen, daar de CPU van de PC dit allemaal zal moeten berekenen.

De chip staat op het moment gepland als een PC-randapparaat, alhoewel Ageia nog niet bekend heeft gemaakt hoe alles geïntegreerd zou moeten worden. De chip zal getoond worden op de Game Developers Conference, welke op het moment plaatsvindt in San Francisco. Ageia claimt dat grote namen als Epic Games, City of Heroes-maker Cryptic Studio's en Sega de eersten zijn die al een development overeenkomst hebben afgesloten voor ontwikkeling voor de next gen.

SBS wil overleg met VRT over uitzenden tv-series

Desperate HousewivesSBS (SBS6, Veronica en Net5) wil overleg met de Belgische televisiezender één over het uitzenden van de Amerikaanse tv-serie Desperate Housewives, die gaat over een aantal huisvrouwen in een luxe Amerikaanse buitenwijk. Net5 heeft de exclusieve uitzendrechten voor de populaire Amerikaanse serie in Nederland verworven en zendt de serie sinds vorige week uit. De Belgische zender één, die ook in Nederland te ontvangen is, zendt de serie al vanaf januari uit. Via de Belgische zender keken voor het begin bij Net5 gemiddeld 130.000 Nederlanders.

SBS heeft de Vlaamse zender onlangs een brief gestuurd, waarin stond dat SBS "ongelukkig" is met de situatie. "De VRT kan zich ons probleem voorstellen, dus we zoeken samen naar een oplossing", liet een SBS-woordvoerder vandaag weten. De moedermaatschappij van één, de VRT, verwees SBS in een reactie door naar Disney, de producent van de serie. Een VRT-woordvoerster liet eerder vandaag weten dat er sindsdien geen overleg meer heeft plaatsgevonden.

Een woordvoerder van SBS zegt nog steeds te hopen op een oplossing, en ziet "het vervormen van de Vlaamse uitzendingen in Nederland" als één van de mogelijke oplossingen. Eén noemt het een "bizar verzoek" en is niet van plan om de zender vrijdagavond vanaf 22:00 uur op zwart te gooien in Nederland. "We hebben nog maar een paar afleveringen te gaan en die zenden we gewoon uit".

De SBS-woordvoerder zegt dat SBS vooral een signaal af wil geven. "We willen goede afspraken maken om dit in de toekomst te voorkomen. Wellicht kunnen we voortaan afspreken dat we tegelijk beginnen met uitzenden." De VRT ziet daar niets in. "Daar kunnen we echt niet aan beginnen, dit soort dingen gebeuren zo vaak. Ook andersom, dat een Nederlandse zender eerder begint met een serie dan wij. Wij zien dat niet als een probleem. Het gaat tenslotte om een klein percentage kijkers."

De eerste uitzending van de serie op Net5 (een dubbelaflevering) trok ruim 1,1 miljoen kijkers. Gisteravond trok de serie op Net5 aanmerkelijk minder kijkers: 654.000. Eén trok zoals gezegd, voordat Net5 begon met het uitzenden van de serie, iedere week zo'n 130.000 Nederlanders. De laatste uitzending van de serie op één wordt op 1 april vertoond.

Recordlaunch voor Gran Turismo 4

Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) heeft veel vertrouwen in de nieuwe, bijna gegarandeerde tophit Gran Turismo 4, want door heel Europa heen zijn maarliefst 3,182,535 exemplaren naar winkels verscheept. Volgens David Reeves, directeur van SCEE, hebben de reacties van winkeleigenaren zelfs zijn hoogste verwachtingen overtroffen:
"[...]
This day one number reflects the popularity and broad appeal of the series – not only with seasoned GT buyers but with driving fans, motoring enthusiasts and casual gamers alike. We expect Gran Turismo 4 to become the "must-have" title for anyone who owns a PlayStation 2 or anyone thinking about purchasing one.
[...]"


Kazunori Yamauchi, maker van GT4, gaf de volgende reactie:
"[...]
I am delighted by the enthusiasm for Gran Turismo 4. The game has been a long time in the making and is fuelled by the passion and dedication of the team here at Polyphony Digital. My dream was to create more than a sequel – to redefine what a video game could be. I hope that when players experience the realism, variety and sheer depth of Gran Turismo 4, they will agree that this vision has been realised.
[...]"


Het lijkt erop dat de 3,2 miljoen eenheden van GT4 binnen de korste keren zullen zijn uitverkocht. Vanuit heel Nederland komen geluiden dat fans van de serie geen exemplaar meer kunnen vinden in de winkels.
Gran Turismo 4 beweert de meest realistische racer op de markt te zijn en biedt meer dan 700 auto's en 50 circuits.

T-A: Eerste etappe prooi voor Petacchi

Alessandro Petacchi (FDJeux.com) heeft de eerste etappe in de Tirreno-Adriatico gewonnen. de Italiaanse spurtbom versloeg de Oostenrijker Eisel (FDJeux.com) en de Australiër McEwen (Davitamon-Lotto) in de massasprint. Petacchi is meteen ook de eerste leider van de ronde.

De eerste etappe (160 kilometer) van de Italiaanse rittenkoers, die startte en eindigde in Civitavecchia, werd gekenmerkt door een lange vlucht van de Spanjaard Carrasco (Illes Balears), de Italiaan Caruso (Liberty Seguros) en de Nederlander Kroon (Fassa Bortolo). Op vijftien kilometer voor de meet kreeg het drietal gezelschap van de Italiaan Ascani (Naturino).

Veel mocht dit echter niet baten, want 3,5 kilometer voor de streep denderde de Fassa-Bortolo-trein van Petacchi over de koplopers heen. In een zetel werd de Italiaanse sprinter vervolgens aan zijn negende zege van het seizoen geholpen.

Uitslag eerste etappe:
1.A.Petacchi (Ita/Fassa Bortolo)
2.B.Eisel (Oos/Fdjeux.com)
3.R.McEwen (Aus/Davitamon-Lotto)
4.O.Freire (Spa/Rabobank)
5.F.Guidi (Ita/Phonak)

Algemeen klassement na één etappe:
1.A.Petacchi (Ita/Fassa Bortolo)
2.B.Eisel (Oos/Fdjeux.com)
3.R.McEwen (Aus/Davitamon-Lotto)
4.O.Freire (Spa/Rabobank)
5.F.Guidi (Ita/Phonak)

Mechassault 2: Lone Wolf

Mechassault is geen onbekende game op de Xbox. Bij de introductie van Xbox Live was het spel met de grote Mechs het populairste spel op Live. Snel kwamen er echter andere games met Xbox Live support die het vaak ook nog eens beter deden. Mechassault werd geen klassieker en raakte in de vergetelheid totdat het spel vorig jaar in de Live-pakketjes opdook. Deze gunstig geprijsde pakketjes werden door veel mensen aangeschaft waardoor bijna elke Xbox Live speler wel Mechassault tussen zijn spellen heeft staan. Microsoft doet opnieuw een poging om het hart van de Mech fans te stelen met het tweede deel: Mechassault 2: Lone wolf. Een instant klassieker of voer voor de Live-pakketjes?

[update] Yorin gaat worsten weggeven

Op Yorin begint aanstaande vrijdag om 01:00 uur in de nacht het programma 'Worstkoerier'. In dit televisieprogramma maak je kans op een... worst. Door een sms'je te sturen ontstaat de mogelijkheid dat een koerier een worst bij je thuis af komt leveren. Sylvia Braadt gaat het programma presenteren. Deze 22-jarige brunette is nu al te zien in veel commercials.

Elke keer als de worstkoerier een worst uitreikt is er een camera-ploeg aanwezig die alles feilloos registreert. Zo zien de kijkers thuis wie de worsten uiteindelijk gewonnen heeft. Het programma is bedacht door BNN-presentatrice Astrid de Jong. "'Dat zou grappig zijn', zeiden we, en we bedachten het concept De Worstkoerier. Nu, maanden later, komt het tot ons grote plezier echt op tv en de website is online. Het principe is eenvoudig. Je smst 'worst' naar een speciaal nummer misschien komt De Worstkoerier jou, op tv, een worst brengen... Ongelofelijk!", zo licht ze het idee toe.

En of dat allemaal nog niet genoeg is, is er ook nog eens de mogelijkheid om te praten over de worstkoerier in een speciaal forum.


De 'worstbabe van de week'

Update 17:16 uur
Is het een hoax of niet? Het zou kunnen natuurlijk, maar dan is er wel erg veel moeite gedaan om deze filmpjes te maken. (met dank aan Beat_Nutz)

GDC ook overladen met screens van GameCube games

De Game Developers Conference is in volle gang en talloze screenshots en informatie van games worden op het wereldwijde web geslingerd. Nintendo komt met een aantal nieuwe screenshots van GameCube games:

Donkey Konga 2: Hit Song Parade



Meer screenshots kun je hier vinden.

Geist



Meer screenshots kun je hier vinden.

Zatchbell



Meer screenshots kun je hier vinden.

Digimon World 4



Meer screenshots kun je hier vinden.

2K Games kondigt Snow aan

2K Games, eigendom van Take-Two, heeft vandaag aangekondigd dat het aan het eind van 2005 de real-time strategy game Snow wil releasen op PC en "consoles" (welke is niet bekend). De game wordt ontwikkeld door Frog City Studios.
Senior Vice-President van 2K Games Christoph Hartmann zei het volgende over de game:
"[...]
The fictional underground world Frog City has created for Snow is the perfect setting for a real time strategy game. Snow will challenge players to oversee every aspect of the drug trade, all of which require calculated thinking in order to make your business prosper while at the same time keeping it safe from the authorities and other rival kingpins. This will surely make for an intense, paranoid and most importantly, strategic gaming experience.
[...]"


In de game zal je een zo groot mogelijke drugshandelaar moeten worden. Dit kan je doen door andere mensen klusjes voor je te laten doen en andere gangs bij je weg te houden. Natuurlijk moet je ook zorgen dat de politie met zijn neus uit je zaken blijft. Het spel speelt zich af in de jaren '70 en '80.

'Mogelijk Honda motoren voor Red Bull'

Red Bull Racing zou dicht bij een overeenkomst zijn om in het seizoen 2006 met Honda motoren te gaan rijden. Momenteel rijdt het team nog met motoren van Cosworth. Alleen het BAR team maakt dit seizoen gebruik van de motoren van de Japanse fabrikant.

F1 verantwoordelijke bij Honda Takeo Kiucho: "Een aantal teams hebben interesse in onze motoren. Er zijn al gesprekken geweest tussen een aantal van deze geïnteresseerden en onze topmensen. Als ik zou mogen kiezen dan zou ik me liever alleen op het BAR team focussen maar ik heb het niet voor het zeggen." Voor Honda zou een tweede team goed uit kunnen komen. De motorfabrikanten hebben namelijk besloten om als het kan twee F1 teams van motoren te voorzien. Ook zou hierdoor de invloed van Honda in de F1 toenemen. De deal met Red Bull zou wel alleen betrekking hebben op het leveren van de motor en verder niets.

Bij Red Bull willen ze de deal ook nog niet bevestigen. Waarschijnlijk wil men van motorfabrikant wisselen omdat de prijs van de Cosworth motoren te hoog zou liggen. Christian Horner teambaas van Red Bull: "Momenteel zijn we erg tevreden over de Cosworth motoren, maar er zijn inderdaad ook andere fabrikanten geïnteresseerd om motoren aan ons te leveren. We zijn nu al onze opties eens goed aan het bekijken voor 2006, ik verwacht wel dat er snel een beslissing zal vallen. Het belangrijkste is dat we kijken naar de toekomst van Red Bull, en dat houdt in dat een samenwerking met een grote motorenleverancier heel belangrijk kan zijn."

Nintendo strooit met screenshots DS games op GDC

De Game Developers Conference is in volle gang en talloze screenshots en informatie van games worden op het wereldwijde web geslingerd. Nintendo komt met een aantal nieuwe screenshots van DS games:

Puppy Times



Meer screenshots zijn hier te vinden.

Polarium



Meer screenshots zijn hier te vinden.

Yoshi's Touch & Go



Meer screenshots zijn hier te vinden.

Nanostray



Meer screenshots zijn hier te vinden.

Pac Pix



Meer screenshots zijn hier te vinden.

Madagascar



Meer screenshots zijn hier te vinden.

Puyo Pop Fever



Meer screenshots zijn hier te vinden.

Frogger



Meer screenshots zijn hier te vinden.

Reynes wint derde rit Parijs-Nice

Vicente Reynes heeft de derde etappe van Parijs-Nice op zijn naam geschreven. De renner van Illes Balears was na 117 kilometer de snelste in een massasprint.

De Spanjaard finishte als eerste voor de Italiaan Guido Trenti en de Amerikaan Fred Rodiquez, beiden van Davitamon/Lotto. Ook in de derde etappe werd niet het aantal vooraf geplande kilometers verreden. Door de slechte weersomstandigheden moest de organisatie vandaag na gisteren voor de tweede keer deze week een etappe inkorten. Voor vandaag stond oorspronkelijk een rit van 174 kilometer op het programma.

In het algemeen klassement behoudt Tom Boonen de leiding. De renner van Quick Step - Davitamon eindigde vandaag als zevende. Erik Dekker staat nog steeds tweede, Vicente Reynes klimt door zijn overwinning van vandaag naar de derde positie in het klassement.

Uitslag derde etappe:
1.Vicente Reynes (Spa) 2:40.52'
2.Guido Trenti (Ita) z.t.
3.Fred Rodiquez (USA) z.t.
4.Aaron Kemps (Aus) z.t.
5.Jens Voigt (Dui) z.t.

Algemeen klassement na drie etappes:
1.Tom Boonen (Bel) 7:58.46'
2.Erik Dekker (Ned) + 0.03'
3.Vicente Reynes (Spa) + 0.04'
4.Kurt-Asle Arnesen (Noo) + 0.05'
5.Vladimir Goesev (Rus)+ 0.09'

Talloze screenshots GBA games van GDC

De Game Developers Conference is in volle gang en talloze screenshots en informatie van games worden op het wereldwijde web geslingerd. Nintendo komt met een aantal nieuwe screenshots van GBA games:

Riviera: The Promised Land



De andere screenshots zijn hier te bekijken.

Puyo Pop Fever




Tim Burton's The Nightmare Before Christmas: The Pumpkin King



De andere screenshots zijn hier te bekijken.

Fire Emblem: The Sacred Stones



De andere screenshots zijn hier te bekijken.

Wario Ware: Twisted!



De andere screenshots zijn hier te bekijken.

Mental Theo opgepakt in China

Ellendil en AndreB. hadden ons via de nieuws-submit te melden:

'Mental' Theo Nabuurs is in China opgepakt door de staatspolitie. Hij werd samen met Slam FM dj-Rob Toonen aangehouden omdat ze zich waarschijnlijk niet genoeg aan de censuurregels hadden gehouden. Beiden zitten in China om onder meer programma's te maken voor de 'the Creepshow' van Slam FM.

Na vier uur werden de heren dj's weer vrijgelaten. Theo: ''Het viel best wel mee, ik snapte er geen bal van waar ze het over hadden, iets van 'thing pang sjong'. Rob probeerde nog tevergeefs de apparatuur te redden maar die komt na keuring en screening volgende week terug.'' Door de arrestatie komen de live uitzendingen van het duo vanuit China te vervallen.


Mental Theo in China (foto Slam FM). Meer foto's hier

"Renault en Red Bull zeer competitief"

De teambaas van Ferrari, Jean Todt, complimenteerde Giancarlo Fisichella en het team van Red Bull Racing vanwege hun prestaties tijdens de GP van Australië. Fisichella won de race en het debuterende team van Red Bull finishte op de vierde en zevende plek.

Todt: "Renault heeft met Fisichella een zeer competitieve rijder binnen gehaald. Hij heeft knap de pole gepakt, de uitgangspositie was al goed op zaterdag maar hij heeft het daarna ook goed afgemaakt. Fisichella is altijd al een goede coureur geweest, maar je hebt pas succes als je ook de juiste banden, wagen en team hebt."

Todt over Red Bull: "Afgelopen weekend heeft het team het goed gedaan en was het zeer competitief. Vele mensen hebben zich daarover verbaasd. Wel is het waarschijnlijk te voorbarig om uit deze race nu al conclusies te gaan trekken voor de rest van het seizoen. Ik denk wel dat er meerdere teams zijn die in de volgende races beter zullen gaan presteren. Maar het ziet er naar uit dat er meer strijd zal zijn om de hoogste plaatsen in het kampioenschap, dit zal zeker ook door de fan worden gewaardeerd. Wel hoop ik dat Ferrari de volgende races beter zal rijden."

Stam jaar langer bij AC Milan

Jaap Stam heeft zijn contract bij AC Milan met een jaar verlengd. De verbintenis tussen de Kampenaar en de Italiaanse club loopt nu tot de zomer van 2007.

Stam behaalde gisteren ten koste van zijn oude werkgever Manchester United met zijn ploeg de kwartfinale van de Champions League. Het was het dertiende optreden van de verdediger in het shirt van de rossoneri, die door blessures niet vaker in actie kon komen.

De contractverlenging van Stam komt enigszins onverwacht. Een jaar geleden kondigde de voormalig speler van onder andere PSV nog aan in 2005 naar Nederland te willen terugkeren om zijn carrière door een achillespeesblessure noodgedwongen af te moeten sluiten. Deze blessure lijkt nu verleden tijd te zijn.

Formule 1-wagens door straten Rotterdam

Ali Salami herschreef en submitte het volgende bericht, waarvoor dank!!

Icoon Sport nieuwsOp zondag 7 augustus wordt Rotterdam een beetje Monaco. Op die datum zullen er namelijk Formule 1-wagens door de straten van de stad scheuren. Het college van burgemeester en wethouders heeft gisteren toestemming gegeven voor het evenement, dat is ontstaan vanuit een proefschrift van een Chileense student over de mogelijkheden van de Formule 1 in Rotterdam.

VVD-wethouder van Sportzaken Nico Janssens is in zijn nopjes met het plan, dat volgens hem Rotterdam als sportstad op de kaart zal zetten. Tijdens 'Racing Rotterdam 2005' zullen er onder meer pitstopdemonstraties en paddockpresentaties worden gehouden van historische en huidige racewagens. Daarbij zullen er wagens over ondermeer het Hofplein, Coolsingel en Blaak rijden. Minardi zal in ieder geval met coureur Christijan Albers bij het evenement aanwezig zijn. Jordan bekijkt momenteel of Robert Doornbos met een Jordan mee kan doen. Met andere teams is de organisatie nog in gesprek.

-
Meer F1-nieuws vind je op de FOK!F1manager

Formule 1-wagens in Rotterdam


Op zondag 7 augustus wordt Rotterdam een beetje Monaco. Op die datum zullen er namelijk Formule 1-wagens door de straten van de stad scheuren.

Het college van burgemeester en wethouders heeft gisteren toestemming gegeven voor het evenement, dat is ontstaan vanuit een proefschrift van een Chileense student over de mogelijkheden van de Formule 1 in Rotterdam. VVD-wethouder van Sportzaken Nico Janssens is in zijn nopjes met het plan, dat volgens hem Rotterdam als sportstad op de kaart zal zetten.

Tijdens 'Racing Rotterdam 2005' zullen er onder meer pitstopdemonstraties en paddockpresentaties worden gehouden van historische en huidige racewagens. Daarbij zullen er wagens over ondermeer het Hofplein, Coolsingel en Blaak rijden. Minardi F1 zal in ieder geval met coureur Christijan Albers bij het evenement aanwezig zijn. Jordan Grand Prix bekijkt momenteel of Robert Doornbos met een Jordan mee kan doen. Met andere teams is de organisatie nog in gesprek.

Fikse strafeis voor stelen pak wasmiddel

Wegens het stelen van twee pakken wasmiddel bij Albert Heijn is gisteren voor de rechtbank van Alkmaar tegen de 44-jarige P. van A. twee jaar celstraf geëist. Van A. is een veelpleger en is de eerste die de ''eer'' te beurt valt om volgens een nieuwe maatregel streng veroordeeld te worden voor een kleine misdaad. Deze maatregel moet er voor zorgen dat 'stelselmatige daders' ook voor kleine vergrijpen langdurig kunnen worden opgesloten.

De officier van Justitie beaamde dat dergelijke kleine vergrijpen normaal gesproken door een politierechter worden afgedaan. Toch heeft hij de zaak voor de meervoudige strafkamer gebracht omdat verdachte, die al twintig jaar heroïne gebruikt, zo'n enorme waslijst aan veroordelingen op zijn naam heeft staan, dat alleen langdurig opsluiten nog helpt om hem te laten stoppen met crimineel gedrag.

Van A. staat in de top 5 van Alkmaarse veelplegers en is de afgelopen vijf jaar 21 keer opgepakt en 14 keer veroordeeld. Omdat Van A. niet langdurig wil worden opgesloten in een gesloten kliniek - waar hij aan zijn verslaving behandeld zou kunnen worden - moet de maatschappij maar op deze wijze twee jaar van hem worden verlost, zo betoogde de officier van justitie. Uitspraak over 14 dagen.

Coulthard uit kritiek op motorregel

David Coulthard heeft niet alleen kritiek op het nieuwe kwalificatiesysteem. Ook de regel die zegt dat er maar één motor per twee races mag worden gebruikt is de coureur een doorn in het oog.

In de ogen van Coulthard krijgen de toeschouwers met de nieuwe regel te weinig waar voor hun geld. "Schumacher deed drie ronden in Melbourne vrijdagmorgen en Kimi één," aldus de coureur. "Denk eens aan al die mensen die veel geld hebben betaald en deze jongens op de baan willen zien. Ik snap het verlangen om de kosten naar beneden te brengen, maar we moeten de baan op. Ik zou naar buiten gaan en zestig ronden doen, als het verstandig zou zijn."

Een 'oefenmotor' zou volgens Coulthard een oplossing kunnen zijn. Iedere coureur zou zo'n motor ter beschikking moeten hebben zodat hij voldoende op de baan te vinden zou moeten zijn.

Akkoord Ajax en Blind dichtbij

Danny Blind lijkt de voornaamste kandidaat om Ronald Koeman op te volgen bij Ajax. De Amsterdamse club en Blind onderhandelen vandaag over een contract en hopen dit aan het eind van de dag bekend te maken.

Na het ontslag van Koeman kwam de geruchtenstroom over een nieuwe trainer al snel opgang. Martin Jol (trainer van Tottenham Hotspur), Henk ten Cate (assistent-trainer bij Barcelona) en Danny Blind werden genoemd als voornaamste kandidaten om de opengevallen functie in te vullen. Het lijkt nu dus Blind te worden.

De Zeeuw speelde van 1986 tot 1999 bij Ajax. In deze periode kende hij veel successen. Zo won hij met Ajax de Uefa Cup, de Champions League, de Europese Supercup, de Wereldbeker en diverse landskampioenschappen.

Na zijn actieve loopbaan ging Blind bij 'zijn' club achtereenvolgends aan de slag als hoofd-technische zaken en jeugdtrainer. Op dit moment is hij hoofd opleidingen bij de Amsterdamse club.

BAR vervangt motoren misschien toch niet

Het is nog niet zeker of BAR Honda tijdens de Grand Prix van Maleisië met een nieuwe motor gaat rijden. Pas volgende week zal het team hierover een beslissing nemen.

In Melbourne maakte BAR gebruik van de regels door coureurs Jenson Button en Takuma Sato, die beiden buiten de punten reden, net voor het einde van de race de pits op te laten zoeken. Het team mag hierdoor voor de race in Sepang nieuwe motoren inzetten. Hoewel geen enkel team een protest heeft ingediend is de FIA niet blij met de actie, al helemaal niet omdat Button net voor hij naar binnen ging de snelste tijd wist te klokken en er dus met de motor niets mis leek.

Volgens BAR is het echter nog niet zeker of de motoren ook daadwerkelijk worden vervangen. "We hebben de mogelijkheid de motoren te vervangen, maar we beslissen pas volgende week of we dat ook gaan doen," aldus een woordvoerder.

Onbekenden slopen trajectcontrole op A2

geldropse_polleke en vw_caddy hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag de regelkasten van een trajectcontrole op de A2 gesloopt. De kasten, die vernield en uitgebrand zijn, stonden tussen Maarssen en Breukelen. Dat meldt de site Flitsservice.nl, die tevens foto's van de vernielde apparatuur plaatste.

De KLPD kon nog geen commentaar leveren. Flitsservice.nl werd volgens eigen zeggen getipt door een bezoeker van het forum van de site. Het trajectcontrolesysteem staat sinds eind vorig jaar op de desbetreffende plek. Ook het trajectverkeersbord was vernield.

Uitgebrande trajectcontrole op de A2
De regelkasten werden uitgebrand aangetroffen

Seizoen Teixeira voorbij

RKC Waalwijk kan de rest van dit seizoen geen beroep meer doen op verdediger Virgilio Teixeira. Teixeira, die al een maand uit de roulatie was, moet wegens een spierscheuring tussen zijn bovenbeen en heup zeker zes weken rust houden.

Een andere verdediger van de Waalwijkse club, Randy Rustenberg, is korter uitgeschakeld. Rustenberg scheurde afgelopen weekend in de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht een knieband waardoor hij drie weken niet kan spelen.

Eerder werd al bekend dat centrale verdediger Jerold Promes voor de rest van het seizoen is uitgeschakeld, Promes heeft een afgescheurde kruisband. Er was ook positief nieuws voor de Waalwijkers, Marc van Hintum is hersteld van een kwetsuur aan zijn lies.

Kamehamehaaaaaaaaa!!

Atari heeft een nieuwe Dragon Ball Z game aangekondigd voor de Gameboy Advance: Dragon Ball Advanced Adventure. De games zal als alles volgens planning verloopt in de lente verschijnen in Europa.

De game is gebaseerd op de originele tv-serie en zal draaien om de zoektocht van de jonge Goku naar de legendarische Dragon Balls. Er zitten drie verschillende game modi in, multiplayer is mogelijk en er vallen een hoop extra's te unlocken.

De game volgt de verhaallijn van het originele verhaal en alle belangrijke scènes zullen gespeeld kunnen worden. Zo kan men trainen met Roshi en Korin, deelnemen aan het World Tournament, vechten tegen het Red Ribbon Army, vechten tegen Piccolo en natuurlijk op zoek gaan naar de Dragon Balls.

De drie beschikbare game modi zijn: de story mode waarin Goku's avonturen te volgen zijn en die vol zit met platform actie; 1-tegen-1 gevechten in een arena en vier mini games: Rock Crushing, Catch Korin, Small Fry Fight en Bosses on Parade.




Gewonde vrouw gered dankzij gsm

Een 33-jarige vrouw uit de Oostenrijkse stad Linz heeft haar leven te danken aan haar mobiele telefoon. Toen een vriend de vrouw opbelde hoorde hij alleen maar gerochel en vermoedde dat er iets mis was. Hij lichtte de politie in die door middel van telefoonpeiling kon vaststellen waar de vrouw, die een hersenbloeding had gehad, zich bevond.

Nadat de gealarmeerde politie geen contact kon krijgen met de Oostenrijkse ging men van een ongeluk uit en werd door haar telecomprovider een peiling uitgevoerd. Op deze manier kon worden vastgesteld waar de vrouw zich op dat moment bevond. Agenten troffen haar aan op de passagiersstoel van haar auto. Vermoedelijk was ze onderweg getroffen door een bloeding in het spraakcentrum van de hersenen.

104-jarige Chinese mag in Australië blijven

Icoon opmerkelijk nieuwsDe 104-jarige Hu Cui-Yu, die de afgelopen tien jaar illegaal in Australië verbleef, mag in het land blijven. Nadat een rechtbank een vernieuwingsaanvraag voor een verlopen visum afwees besloot minister van Immigratie Amanda Vanstone haar een permanente verblijfsvergunning te verlenen.

Vanstone verklaarde dat er nooit sprake van is geweest de hoogbejaarde dame naar China te sturen. De vrouw kwam tien jaar geleden naar Australië voor een bezoek aan haar geadopteerde dochter, die jaren geleden geïmmigreerd was. Toen ze terug wilde keren naar China bleek geen enkele luchtvaartmaatschappij bereid de oude en kwetsbare passagiere te vervoeren.

Hu reageerde verheugd op de persoonlijke bemoeienis van de minister. "Ik wens haar een lang en gelukkig leven en hoop dat ze honderd jaar zal worden", wenste ze Vanstone toe.

Hoogbejaarde Chinese mag in Australië blijven
Hu Cui-Yu mag bij haar dochter in Australië blijven

The Rock over verfilming Doom

Acteur Dwayne 'The Rock' Johnson had laatst het volgende te vertellen over de Doom verfilming waar hij een rol in zal gaan spelen:
"[...]
"I'm playing the commanding officer who, without ruining it for everyone, turns bad, which is great. I'm so excited about that movie, I'll tell you why. Number one, it's my first rated-R movie and it's a very unapologetic rated-R movie. Not only that, but the monsters are real, they're not CGI. They're made by Stan Winston who did Jurassic Park and Predator and all that. So the monster's got weight and when they’re in a scene they're like Aliens! I get to transform and become, I'm going to tell you this right now, the BMFOTP. Know what that means? It means the baddest motherf***er on the planet."
[...]"


Tot slot nog het eerste beeld uit de film met voorop de baddest motherfucker on the planet himself:

Filipijnse kinderen dood na eten cassave

Icoon Buitenlands nieuwsMinimaal 25 Filipijnse schoolkinderen zijn woensdagochtend overleden aan de gevolgen van een acute voedselvergiftiging. De kinderen zouden in de pauze gekarameliseerde cassave hebben genuttigd, die werd verkocht door een verkoopster bij het schoolplein. Nog eens honderd scholieren zijn opgenomen in ziekenhuizen.

Het voorval vond plaats op een lagere school in de plaats Mabini op het eiland Bohol, ruim 600 kilometer van de hoofdstad Manila. "Sommigen vertelden dat ze maar twee hapjes namen omdat de snack bitter smaakte. Vijf tot tien minuten later kwamen de eerste effecten", zegt een arts van een ziekenhuis waar verschillende kinderen werden opgenomen. De slachtoffers klaagden over ernstige buikpijn, gevolgd door overgeven en diarree. Ook de 68-jarige verkoopster is in een ziekenhuis opgenomen. De cassave is voor onderzoek naar een laboratorium gebracht.

Voorlopige specs Xbox 2 bekend

Gamespy heeft op de GDC een hoop info verkregen over de Xbox 2. Deze info is echter wel gebaseerd op alpha-development kits en kunnen daarom nog wel veranderen. Maar met deze specs moet je toch een idee krijgen hoe de binnenkant van de Xbox 2 er uit komt te zien.

CPU: De CPU van de Xbox 2 zal drie maal een 3 GHz PowerPC core bevatten. Elke core is in staat om twee berekingen te maken in 1 cycle en heeft een L1 cache van 32 Kb voor data en eentje van 32 Kb voor instructies.De drie cores delen een L1 cache van 1 Mb.

GPU: De GPU van de Xbox 2 zal 1 generatie hoger zijn dan de ATI X800. De clock-speed zal 500 MHz zijn en ook zal de chip shader 3.0 bevatten. De uiteindelijke GPU zal ergens in de zomer echt klaar zijn. De GPU zal krachtiger zijn dan elke GPU op dit moment op de markt en met gemak Half-Life 2 kunnen draaien.

Geheugen: De Xbox 2 zal 256 Mb ram bevatten.

Optische schijfen: De Xbox 2 zal gewone DVD's gaan gebruiken. De dvd-lezer zal werken met een 12x-speed. De DVD's die gebruikt gaan worden zullen 7 Gig aan data kunnen bevatten. De reden dat ze hiervoor hebben gekozen is dat de andere opties nog te duur zijn.

Memory sticks De Xbox 2 zal geheugensticks gaan gebruiken van 64 Mb tot 1024 Mb groot. Acht Mb zal voor systeem gebruik zijn en de rest voor de gebruiker.

Harddisk: De Xbox 2 zal inderdaad een optionele harde schijf krijgen. Dit hebben ze gedaan om ruimte te besparen.

Camera: De Xbox 2 zal een camera hebben van 1.2 Megapixel. Ook zal het hiermee mogelijk worden om VGA-video op te nemen.

Geluid: De Xbox 2 zal geen geluidschip hebben. Alles zal softwarematig gedaan worden met behulp van X3DAudio. Alleen de decompressie zal hardwarematig gebeuren.

Maar dit is nog niet alles. Microsoft heeft ook eisen gesteld aan de ontwikkelaars van games. Zo zullen alle games moeten draaien met 720p en 1280x720, 16: 9 aspect ratio, 5.1 Surround geluid en anti-aliasing. Ook moet elke game custom soundtracks ondersteunen. Het zal ook mogelijk worden om direct muziek af te spelen. MP3 en WMA tot en met 320 Kbps zijn de ondersteunde formaten. Voor gameplay filmpjes moet er gebruik worden gemaakt van Xenon Motion Video. Dit garandeert een video playback met 30 FPS, 720p en 5.1 geluid.

Xbox Live

Elke game zal gebruik gaan moeten maken van Xbox live. De speler kan 1 algemeen profiel aanmaken die dan online en offline beschikbaar zal zijn. Dit algemene profiel is te gebruiken in elke game voor de Xbox 2. Mochten er meer mensen gebruik maken van de Xbox 2 dan kunnen die ook allemaal een eigen profiel aanmaken. Mocht je bij een bepaald spel een speciaal profiel willen aanmaken dan zal dit ook mogelijk zijn.
Dit profiel houdt ook een soort van puntentelling bij. Als je een bepaalde baas verslaat of een bepaald level doorloopt dan zul je hier punten voor krijgen. Elk spel krijgt 1000 punten om te verdelen. Op deze manier kun je dus laten zien aan anderen hoe goed je bent. Je vrienden kunnen je gamecard bekijken waar bepaalde info opstaat (zoals met welk spel je bezig bent, je aantal punten, enz.).

Met de Xbox 2 zal het ook makkelijker worden om met elkaar te communiceren. Door de videocamera kun je videochatten, maar ook 1-op-1 gesprekken zullen nu heel simpel worden. Spelers zullen ook andere spelers kunnen beoordelen. Dit kunnen ze doen door een compliment of een klacht achter te laten, maar een cijfer is ook mogelijk.

Het lijkt er dus op dat Microsoft de nadruk vooral op Xbox Live legt met de Xbox 2. Vooral communicatie lijkt erg belangrijk te worden en ook het gebruikers-gemak lijkt omhoog te gaan. Of dit ook de echte specs worden is dus nog niet 100% zeker, maar het lijkt er wel op. De Xbox 2 zal eind dit jaar in de winkels liggen.

[Upd] Zes wedstrijden schorsing voor Majstorovic

De aanklager betaald voetbal van de KNVB blijft bij zijn eis van zeven wedstrijden schorsing tegen Daniel Majstorovic.

De Zweed van FC Twente legde eerder een schikkingsvoorstel van zeven wedstrijden schorsing naast zich neer, maar hoorde tijdens een zitting van de tuchtcommissie dinsdagavond een eis van hetzelfde aantal wedstrijden. Woensdag zal waarschijnlijk de uitspraak volgen.

Majstorovic wordt beschuldigd van het slaan van tegenstander Martin Drent in de competitiewedstrijd tegen FC Groningen. Scheidsrechter Ruud Bossen bestrafte hem niet en verklaarde ook de incidenten niet te hebben waargenomen. De televisiecamera's waren echter onverbiddelijk. De zitting werd op een geheime plek gehouden omdat de voetbalbond de komst van boze FC Twente-supporters vreesde.

Update 12.40 :

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Majstorovic woensdag voor zes wedstrijden geschorst. De schorsing valt één wedstrijd lager uit dan de eis van de aanklager betaald voetbal.

Geen treinverkeer na vondst vliegtuigbom

Juusjuh had ons via de nieuws-submit te melden:

Woensdagochtend is het treinverkeer tussen Amsterdam en Haarlem gedeeltelijk stilgelegd omdat bij Halfweg een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog is gevonden. Dat heeft een woordvoerder van ProRail verklaard.

Het Explosieven Opruimings Commando (EOC) gaat de bom onderzoeken en zal daarna besluiten welke actie er ondernomen gaat worden. Tot die tijd rijden er helemaal geen treinen tussen de stations Amsterdam - Sloterdijk en Haarlem.

Het is overigens voor de tweede keer binnen een week dat bij Halfweg een explosief uit de Tweede Wereldoorlog wordt ontdekt. Afgelopen vrijdag tilde een baggerschuit bij toeval een vliegtuigbom boven water, nu werd er één ontdekt tijdens graafwerkzaamheden.

Openbaring seksschandaal kost geld

Omdat de voormalig GroenLinks-fractievoorzitter van Delfzijl, Ria de Weerd, beschuldigingen in de media heeft gebracht dat raadslid Arco de Kruijff van de lokale partij Gemeentebelangen een partijgenote verkracht zou hebben, is zij veroordeeld tot het betalen van 5.000 euro schadevergoeding aan De Kruijff.

De Kruijff wordt door oud-partijgenote Lia Beulakker beschuldigd van verkrachting. Zij heeft daarvan aangifte gedaan bij justitie. De rijksrecherche onderzoekt die aangifte nog steeds. De Weerd van GroenLinks wierp zich op als woordvoerster van Beulakker en bracht het verhaal in de openbaarheid.

Beschuldigde De Kruijff ontkent de verkrachting en zegt dat het de nasleep is van onderling gebakkelei in het verleden. Dit ontstond na het grote succes van de partij bij gemeenteraadsverkiezingen. Ook anderen twijfelen aan de waarheid van Beulakkers verhaal.

De voorzieningenrechtbank in Groningen oordeelde dat De Kruijff momenteel ernstige schade lijdt door de in de media geuite verdachtmakingen aan zijn adres, die vooralsnog niet bewezen zijn. De Kruijff had 15.000 euro geëist.

De Weerd is overigens door haar partij GroenLinks geschorst, omdat ze de partij met haar woordvoerderschap voor Beulakker zou beschadigen. Ze is echter niet opgestapt uit de raad en blijft voorlopig actief onder de naam Sociaal Democratische Eenheid Delfzijl. Ze vecht momenteel haar schorsing aan bij het landelijk bestuur van GroenLinks.

Laatste stappen in zaak "Hoyzer"

De tuchtcommissie van de Duitse voetbalbond (DFB) schuift donderdag voor de vierde en laatste maal aan om zaken in het omvangrijke omkopingsschandaal te behandelen.

Van de oorspronkelijk zestien aangebrachte duels, zijn er nu nog twee te behandelen. Wedstrijden uit de tweede divisie, MSV Duisburg - SpVgg Greuther Fürth van 26 september en Karlsruher SC - MSV Duisburg van 26 maart. Beiden van het afgelopen jaar.

Van de origineel zestien aangebrachte wedstrijden worden tien duels als 'correct verlopen' beschouwd nadat de betrokken clubs de zaak introkken. Drie daarvan dateren van deze week. Een zegsman van 1.er FC Köln liet desgevraagd weten de tuchtcommissie niet langer te willen belasten. Tot nog toe besloot de commissie pas in twee gevallen de wedstrijd wegens bewezen manipulatie over te laten spelen: Hertha BSC - Arminia Bielefeld en LR Ahlen - Wacker Burghausen. HSV kreeg voorts een schadevergoeding toegekend voor het door Hoyzer 'geleide' bekerduel met SC Paderborn. Er werd toen met 4-2 verloren.

De omkopingszaak kwam eind januari aan het rollen toen de DFB verklaarde dat scheidsrechter Robert Hoyzer het duel tussen SC Paderborn 07 en Hamburger SV gemanipuleerd zou hebben. Wat een afzonderlijk geval leek, zou echter uitgroeien tot de grootste fraudezaak in het Duitse voetbal.

Gamejournalist opgepakt voor handel in warez

Volgens de Seattle Post-Intelligencer hebben drie mensen toegegeven dat ze betrokken zijn geweest in de warez-scene. Eén van die mensen was werkzaam als online-journalist voor Game-Over.net. Alledrie zijn goed voor miljoenen dollars schade voor illegale handel en verspreiding van games, films en andere software. Dit materiaal werd verspreid via websites en chatrooms.

De journalist, Seth Kleinberg, had het volgende te zeggen: 'Ik heb verkeerde keuzes gemaakt en accepteer de gevolgen daarvan. Ook heb ik spijt van alles en nadat ik mijn straf heb uitgezeten hoop ik gewoon weer aan de gang te kunnen gaan als gamejournalist. Het afgelopen jaar was emotioneel zeer zwaar en ik ben dankbaar voor elk soort steun, maar ik snap ook als mensen niets meer met me te maken willen hebben'.

Volgens de U.S. Justice Department was bij deze zaak het grootste onderzoek ooit aan de pas gekomen in verband met piraterij. Verschillende FBI agenten hebben ruim een jaar in de 'underground' scene op internet gezocht naar de oorsprong van de software. Onlangs heeft de FBI zelfs een nieuw kantoor voor dit soort onderzoek geopend.

Kleinberg zal vijf of zes jaar in de cel kunnen nadenken over zijn acties.

Kwart Nederlanders slachtoffer misdaad

In 2004 is circa 25% van de Nederlandse bevolking slachtoffer geweest van veelvoorkomende criminaliteit. Dat is evenveel als een jaar ervoor. In 2002 lag het met 27% het hoogst van de afgelopen jaren. Onder veelvoorkomende criminaliteit worden delicten verstaan als mishandeling, bedreiging, inbraak, fietsendiefstal, zakkenrollerij en vernieling. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakte de cijfers gisteren bekend.

In totaal kregen 3,3 miljoen personen te maken met veelvoorkomende criminaliteit die ruim 4,7 miljoen misdrijven omvatte.

In de periode 2002-2004 is het aantal mensen dat slachtoffer werd van een geweldsdelict licht gedaald tot 5%. Bedreiging komt het meest voor, gevolgd door mishandeling en seksuele misdrijven. Totaal ging het om bijna 1 miljoen geweldsincidenten.

Vorig jaar werden ongeveer 600.000 personen lastiggevallen met ''kwaadwillige telefoontjes''. In 1997 was dit aantal het hoogst; toen kregen zo’n 900.000 inwoners vervelende telefoontjes. Vanaf 1997 is dit geleidelijk gedaald en sinds 2002 stabiel gebleven.

GKV-synode gaat homofilie bespreken

De Gereformeerde Kerk vrijgemaakt (GKV) afdeling Eindhoven wil dat de generale synode beleid formuleert over hoe men dient om te gaan met homofiele gemeenteleden. De generale synode is de landelijke vergadering van afgevaardigden van alle GKV-kerken.

Volgens een woordvoerder van de afdeling Eindhoven moeten de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt zich beraden op het omgaan met homofiele gemeenteleden. ''Daarmee kan voorkomen worden dat we als gemeenten in dit opzicht niet eenduidig handelen. Want daar kunnen we onze homofiele broeders en zusters mee kwetsen.''

De synode zal op 12 maart bijeenkomen en zich over het verzoek van afdeling Eindhoven buigen.

Spartan: Total Warrior screens + info

Sega en Creative Assembly hebben de eerste screenshots en info van Spartan: Total Warrior vrijgegeven. In plaats van een generaal speel je nu een soldaat in grootse veldslagen waar ook mythische beesten en legendarische monsters aanwezig zullen zijn.

Volgens beide bedrijven zal Spartan: Total Warrior uniek in zijn genre worden. 'Real-time gevechten in enorme veldslagen; een combinatie die nog nooit gedaan is', aldus Scott A.Steinberg, vice-president marketing van Sega Amerika.

Enkele features van de game:

"[...]
- Massive battles featuring legions of detailed warriors simultaneously engaged in dynamic, pitched combat
- Wade into the thick of battle with intense combat featuring a wide range of moves, multiple melee & missile weapons, combos, spectacular special moves, finishing moves, blocks, shield charges and evasive manoeuvres
- Realistic and fluid motion-captured and hand keyed animation without any sacrifice to game-play responsiveness
- Richly detailed battlefields extend to the horizon. From arid wastelands to full scale cities, through dungeons to rugged mountains, and finally to the ultimate showdown in the Imperial Coliseum in Rome, the titles environments are massive
[...]"


Tenslotte zijn er drie screenshots verschenen:





De game moet in september op alle consoles verschijnen.

Chelsea ontkent racistische aantijgingen

Chelsea heeft de geruchten dat een steward Barcelona spits Samuel Eto'o zou hebben uitgescholden met klem tegengesproken. Na het eindsignaal ontstond ophef op het veld.

De Londense club zegt dat geen medewerker of bij de wedstrijd ingezette kracht dergelijke opmerkingen heeft opgemaakt. Het wijst er voorts op dat ze een brandschoon verleden heeft wat betreft racistische incidenten. De club veroordeelt het en werkt mee aan tal van bestrijdingsprogramma's.

Volgens Eto'o kwam er na afloop van het duel een man voor de dugout van Barcelona staan, die hem voor vanalles en nog wat uitmaakte. "Het had allemaal niet veel om het lijf", aldus Eto'o. Volgens trainer Frank Rijkaard zou de bewuste persoon een steward zijn geweest.

Barcelona overweegt een officiele klacht in te dienen over de gebeurtenis in het duel van woensdag. De UEFA heeft echter al laten weten dat de club helder bewijs zal moeten meenemen.

Free Record Shop begeeft zich op 2e hands games markt

De Free Record Shop gaat een inruilactie organiseren waarbij consumenten oude games kunnen inleveren voor nieuwe. Wie een oud computerspel inlevert, krijgt van de winkel geld of korting op een nieuw spel. De winkelketen verkoopt de ingeleverde spellen weer tegen een lagere prijs.

De nieuwe actie gaat 'Played It? Trade It! ' heten. Voor een game jonger dan een half jaar krijgt de consument vijftien euro cash of twintig euro korting op een nieuw spel. Is het ingeleverde spel ouder dan een half jaar, dan krijgt de consument 7,50 euro cash of tien euro korting.

Uit onderzoek is gebleken dat bijna 12 miljoen games vanaf 2001 na de introductie van de nieuwe gameconsoles Xbox, GameCube en Playstation 2, in omloop zijn in Nederland. "De markt hier wordt door de ketens Blokker, Bart Smit en Intertoys gedomineerd. Wij willen die eerste plaats overnemen," aldus manager Roland van Geest van de FRS in het Algemeen Dagblad. "Het mes snijdt aan twee kanten. Wie inruilt, krijgt korting of cash en wie niet altijd in staat is nieuw te kopen, schaft bij ons tegen een lage prijs een relatief jonge toptitel aan."

Sega koopt ontwikkelaar Total War-games

Onlangs kwam het nieuws voorbij dat Sega de uitgever zou worden van Spartan: Total Warrior, nu is bekend gemaakt dat Sega de ontwikkelaar van de Total War-games gekocht heeft. De ontwikkelaar waar het om draait, Creative Assembly, was eerder onder contract bij Activision.

Sega koopt het bedrijf omdat het past in hun strategie. Het bedrijf wil zich meer richten op de westerse markt en deze ontwikkelaar is tevens het eerste westerse bedrijf dat door Sega gekocht is. Volgens Sega heeft Creative Assembly uniek talent in huis, een wereldwijde reputatie voor kwaliteit en past het bedrijf volledig in hun toekomstige planning.
Het Japanse bedrijf zal niet alleen games van Creative Assembly uit gaan geven, maar ook toekomstige Total War-games en andere projecten ondersteunen. De eerstvolgende game, Spartan: Total Warrior, wordt een spin-off van de serie en komt rond september uit op alle consoles

Hoeveel geld de overname kostte is niet bekend.

Vloet in de belangstelling van Lokeren

Diverse Belgische media meldden dat Wiljan Vloet in de belangstelling staat van de Belgische club Lokeren, om daar aankomend seizoen de nieuwe trainer te worden.

De trainer van Roda JC zou in het plaatje passen van de voorzitter van de Belgische club, die op zoek is naar een echte 'workaholic',iets dat Vloet is.

Er zou inmiddels al een eerst gesprek hebben plaats gevonden tussen de beide partijen. Vloet vertrekt aan het eind van het seizoen bij Roda, omdat zijn contract niet verlengd wordt. De trainer zou nog wel als technisch directeur aan de slag kunnen bij de club uit Kerkrade.

Slapende Italiaan van de snelweg gehaald

Icoon opmerkelijk nieuwsDe politie van het Gelderse stadje Nijkerk heeft vannacht een 33-jarige man uit het Italiaanse Montano aangehouden. De Italiaan lag in een busje op de vluchtstrook van de A28 te slapen. Agenten troffen de autobus rond half vier aan in de buurt van de afslag Nijkerk. De man lag in diepe rust op de voorbank van de wagen.

Nadat de agenten hem wakker schudden werd de man woedend omdat hij een bekeuring gepresenteerd kreeg wegens parkeren op de snelweg. De man wilde op de vuist gaan, maar werd vervolgens overmeesterd. Hij kon zijn slaap vervolgen in een cel van het politiebureau in Nijkerk.

Ontwikkelaar doet onderzoek naar MMORPG voor Xbox 2

Epiphany Gamesis, een Australische ontwikkelaar, onderzoekt de mogelijkheden voor een MMORPG op de Xbox 2. Wereldwijd worden Xbox-eigenaren uitgenodigd mee te doen aan het onderzoek. Het bedrijf hoopt dat ze de financiële risico's en andere vitale onderdelen van de MMORPG in kaart kunnen brengen.

De ontwikkelaar probeert zoveel mogelijk mensen mee te laten doen door samen te werken met AussieXbox. Op de website van AussieXbox is het onderzoek te vinden.

Kat in brand

Je hebt filmpjes op internet waarvan je denkt dat je ze niet wil zien, nouja eigenlijk weet je gewoon dat je ze niet wil zien, maar toch ga kijken. Zo ook met
dit filmpje, waarbij je een aantal jongeren een kat in de brand ziet steken. Ik kan me niet voorstellen waarom je het zou willen zien, behalve dat je net zo'n neurotische klikdrang heb als ik (en of je daar nou zo blij mee moet zijn ). Kattenliefhebbers dus niet klikken!

Inclusief rapidshare link

Met dank aan UncleSam voor de submit

Limburg neemt NS-spoorlijnen over

R-Alph had ons via de nieuws-submit te melden:

De provincie Limburg wil de exploitatie van de spoorlijnen tussen Nijmegen-Roermond en Kerkrade-Maastricht over gaan nemen van de Nederlandse Spoorwegen. Als Provinciale Staten akkoord gaan, wil de provincie één vervoerbedrijf oprichten dat alle takken van openbaar vervoer op zich gaat nemen. "Het openbaar vervoer moet klantvriendelijker worden. Op deze manier kan het openbaar vervoer bijvoorbeeld veel beter op elkaar afgestemd worden", aldus gedeputeerde Mat Vestjens.

Nu zijn er in Limburg naast de NS nog vier busmaatschappijen verantwoordelijk voor het openbaar vervoer. Nog dit jaar wil de provincie het openbaar vervoer aanbesteden en onder één paraplu samenbrengen. Daarnaast moeten er lichtere en snellere treinen op de sporen komen. Ook moet het aantal treinen vermeerderd worden. Nu klagen veel reizigers nog dat NS te weinig treinen op de beide trajecten laat rijden.

Ook wil de provincie drie nieuwe stations bouwen op de spoorlijn Maastricht-Kerkrade. Eentje bij Maastricht en twee bij Heerlen.

[upd] Twee doden bij schietpartij Maastricht

Roel_Jewel, Sjeen en R-Alph hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsIn Maastricht is vannacht bij een schietpartij een dode gevallen. Het slachtoffer werd rond half vier zwaargewond bij het academisch ziekenhuis binnengebracht, en overleed korte tijd later. Tegelijkertijd kwam bij de politie een melding binnen over een schietpartij in de wijk Mariaberg. Bij een buurtonderzoek werd achter een woning een tweede dode aangetroffen.

Onduidelijk is nog of er een verband is. Tevens is de identiteit van de beide personen onbekend. Vermoedelijk gaat het in beide gevallen om mannen, aldus een politiewoordvoerder. Volgens getuigen werd de zwaargewonde door vier personen in een auto met Duits kenteken bij het ziekenhuis afgeleverd. De auto ging er vervolgens vandoor in de richting van Eindhoven. De politie heeft inmiddels de omgeving van de woning afgezet en is bezig met een groot buurtonderzoek.

Update 11.00 uur
De politie meldt dat er inmiddels vijf aanhoudingen zijn verricht. In Maastricht werden 41-jarige man en een 43-jarige vrouw aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid. De Duitse politie hield vanmorgen drie verdachten in een auto aan.

Mourinho verwachtte overwinning

Voor de coach van Chelsea, Jose Mourinho, kwam de 4-2 overwinning van zijn club woensdagavond op Barcelona niet als een verrassing. Na afloop van de Champions League wedstrijd had de trainer zijn woorden dan ook al klaar.

"Alle mensen hadden ongelijk behalve ik. Ik wist dat Chelsea het zou redden, ik had vertrouwen en het is uitgekomen. Er was de laatste tijd veel kritiek op mij en op mijn ploeg maar wij hebben vandaag bewezen dat we de beste van Europa zijn", legde de succescoach uit die op weg lijkt naar zijn tweede Champions League beker op rij.

"Als je de wedstrijd goed analiseert dan zie je dat wij een veel betere ploeg hebben en verdiend gewonnen hebben. Barcelona kwam nog terug maar ik heb geen moment gedacht dat we het niet zouden halen. Ik denk dat wij de grootste kanshebbers zijn op de uiteindelijke zege", aldus Mourinho tegenover de Portugese televisie.

'Schade door software-piraterij 9,5 miljard'

Volgens de Business Software Alliance (BSA) heeft het kopieëren van software de software-industrie in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) over 2004 een schadepost van 9,5 miljard euro opgeleverd.

Duidelijk is dat de opsporende instanties geen grip kunnen krijgen op de verspreiders van de software. Er werd in 2004 'slechts' voor in totaal bijna vier miljoen euro aan boetes opgelegd voor het verspreiden van illegale software. De boetes zijn overigens wel in aantal toegenomen: in 2003 was dat bedrag nog tien procent lager.

'Staakt-het-vuren van alle Palestijnse groepen'

Icoon Israel / PalestinaTussen de Palestijnse partijen is sprake van een historische overeenstemming nu alle Palestijnse groeperingen bereid zijn tot een wapenstilstand. Dit meldde generaal Jibril Rajoub, veiligheidsadviseur van de Palestijnse Autoriteit, woensdagochtend. De wapenstilstand zal gelden in Israël en de bezette gebieden.

"Er is een consensus onder de Palestijnen: Geen terreuraanvallen meer tegen Israël binnen de Groene Lijn, oftewel de grens die Israël en de bezette gebieden sinds 1967 scheidt." Verder stemden de groeperingen toe in een tijdelijk staakt-het-vuren. Gedurende deze 'afkoelingsperiode' krijgen de Palestijnse autoriteiten de gelegenheid tot het sluiten van een akkoord met Israël.

Vrouw bekent rol bij lugubere moord

Icoon misdaad nieuwsEen nu 25-jarige vrouw heeft voor de rechtbank in Haarlem toegegeven dat zij ruim zeven jaar geleden betrokken was bij een lugubere moord. De 28-jarige A.Y. werd eind 1997 met een hamer doodgeslagen, en in stukken gehakt. Het hoofd van de vermoorde man werd vervolgens gekookt in een snelkookpan, waardoor het vlees van de schedel kon worden verwijderd.

Het doel hiervan was het onherkenbaar maken van het slachtoffer. Enkele lichaamsdelen en de schedel werden kort na de moord aangetroffen langs de snelweg A15, maar pas onlangs geïdentificeerd. De 49-jarige M.Y., een broer van het slachtoffer, wordt beschouwd als hoofdverdachte. Ook de echtgenote van M.Y. wordt verdacht van betrokkenheid. Zij is echter sinds 2002 spoorloos verdwenen. Vermoed wordt dat zij ook het slachtoffer is geworden van Y. Hij beweert echter dat de vrouw na het stuklopen van hun huwelijk is teruggekeerd naar Turkije.

De twee vrouwen zouden destijds het slachtoffer hebben wijsgemaakt dat ze zijn rug zouden ontharen en waren bezig hem in te smeren met een ontharingscreme. De verdachte kon hierdoor ongezien zijn broer besluipen en de schedel van het slachtoffer inslaan. Om het lijk onherkenbaar te maken werd behalve het uitkoken van de schedel ook de huid van het lichaam afgestroopt. De vrouw, T.N. uit Spaarndam, zegt dat ze gedwongen werd. Ze is bang voor wraak. Een verzoek tot vrijlating werd gisteren afgewezen. Het is nog niet bekend wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld.

'Schade door software-piraterij 9,5 miljard'

Icoon Digital nieuws Volgens de Business Software Alliance (BSA) heeft het kopiëren van software de software-industrie in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) over 2004 een schadepost van 9,5 miljard euro opgeleverd.

Duidelijk is dat de opsporende instanties geen grip kunnen krijgen op de verspreiders van de software. Er werd in 2004 'slechts' voor in totaal bijna vier miljoen euro aan boetes opgelegd voor het verspreiden van illegale software. De boetes zijn overigens wel in aantal toegenomen: in 2003 was dat bedrag nog 10 procent lager.

Politie rukt uit voor eenzame hamster

Een Duitser die op vakantie ging en bang was dat zijn hamster zich eenzaam zou voelen, liet de stereo en de verlichting in zijn appartement aan. De buren wisten echter niets van zijn vakantieplannen en maakten zich ongerust toen ze de stereo vijf dagen onafgebroken hoorden spelen. Ze klopten op de deur maar niemand deed open.

Vervolgens belden ze de politie, die de deur openbrak om te kijken of de man misschien ernstig ziek of overleden was. Het enige dat de agenten vonden was een hamster. Een vriendin van de vakantieganger arriveerde in de woning en legde uit wat er aan de hand was. Zij kwam elke paar dagen langs om de hamster te voorzien van eten en drinken. Ze beloofde de muziek wat zachter te zetten en de hamster wat vaker te bezoeken.

---
lizardtattoo, bedankt voor het vertalen, herschrijven en submitten!

Gigantische killer-kroko gevangen

lizardtattoo herschreef en submitte het volgende bericht, waarvoor dank!

Icoon opmerkelijk nieuwsIn Uganda is een krokodil gevangen die vermoedelijk meer dan tachtig mensen heeft opgegeten in de afgelopen twintig jaar. Het beest is vijf meter lang en weegt ongeveer duizend kilo. De krokodil wordt overgebracht naar een speciaal reservaat.

Volgens de lokale bevolking is de killer-kroko meer dan zestig jaar oud en heeft hij minstens 83 mensen gedood, voornamelijk vissers die op het Victoriameer hun beroep uitoefenden. "Hoewel de inwoners van Luganga het reptiel maar al te graag wilden doden nadat wij hem gevangen hadden, is het onze plicht het dier te beschermen door hem uit de omgeving weg te halen en op een veilige plek onder te brengen," aldus woordvoerster Lillian Nsubuga van de Uganda Wildlife Authority (UWA).

Killer-Kroko
De killer-kroko wordt overgebracht naar een reservaat

PSV niet eens met nieuwe datum afgelaste wedstrijd

PSV is niet erg blij met de nieuwe datum van de afgelaste competitiewedstrijd tegen FC Groningen. De KNVB kwam met de nieuwe datum van 17 maart, drie dagen voordat de Eindhovenaren het moeten opnemen tegen Ajax.

Als het aan de coach van PSV ligt wordt de wedstrijd gewoon op 16 maart gespeeld, maar er is dan in de Martinistad te weinig politie beschikbaar. "Maar daar hoeven wij toch niet de dupe van te worden? Wij winnen met PSV in Europa heel wat punten voor het Nederlandse voetbal, en daar is de KNVB ook bij gebaat," aldus Hiddink.

Nu de KNVB niet tot medewerking bereid lijkt te zijn, denkt Hiddink erover om binnenkort een officieel protest tegen Groningen-PSV op 17 maart in te dienen.

Nog een oud Westwood medewerker weg bij EA

Nadat eerder deze week al bekend werd dat Dustin Browder EA omruilde voor een carriere bij Blizzard, is nu bekend geworden dat nog een oud Westwood medewerker de spellengigant zal verlaten.
Mark Skaggs had de leiding over alle stategy en RTS spellen van EA en werkte samen met Browder aan C&C Generals en Red Alert 2. Hij zal nu EA voor een onbepaalde tijd verlaten om meer tijd met zijn gezin door te brengen.
Deze beslissing is opmerkelijk te noemen, aangezien Skaggs laatst nog bekend had gemaakt aan Red Alert 3 te gaan werken. Geruchten gaan nu dan ook dat dit project stopgezet is.

Bloot protest tegen preutsheid prins Charles

Pelgrim had ons via de nieuws-submit te melden:

Twee vrouwen zijn in de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington gearresteerd, nadat zij ten overstaan van de Britse kroonprins Charles, die daar op bezoek was, uit protest hun borsten hadden ontbloot. Daarmee lieten de vrouwen tevens de tekst "Get your Colonial Shame off my breasts" lezen, die zij op hun bovenlichaam hadden geschreven.

Het protest was georganiseerd naar aanleiding van een andere gebeurtenis rond prins Charles, vorige week. Voorafgaande aan het bezoek aan Nieuw-Zeeland was de prins in Australië, waar hij werd verwelkomd door een groepje aboriginal-danseressen, die met ontbloot bovenlijf een dansje voor hem deden. De prins reageerde hier nogal geërgerd over en de Nieuw-Zeelandse vrouwen protesteerden daarom op een in hun ogen gepaste wijze tegen deze preutsheid van Charles.

Protesterende vrouw tegen de preutsheid van kroonprins Charles
Eén van de protesterende dames wordt door de politie afgevoerd.
© Foto: AP

Shadow the Hedgehog krijgt eigen game

Gisteravond werd de beroemde blauwe egel Sonic the Hedgehog officieel toegevoegd aan de Walk of Game. Sega maakte van de gelegenheid gebruik door een nieuwe platformgame met een supersnelle egel in de hoofdrol aan te kondigen. Deze keer gaat de game echter niet over Sonic, maar over zijn aartsvijand Shadow. Er is een trailer van het spel uitgegeven, deze is te vinden op onder andere GameSpot, WorthPlaying en IGN.

Shadow kwam voor het eerst voor in Sonic Adventure 2. Het spel zal een Sonic-achtige platformer worden, met een aantal nieuwe toevoegingen. Zo heeft Shadow de beschikking over een pistool. In de trailer krijg je eerst beelden te zien van eerdere Sonic-games, daarna laat Shadow zien wat hij allemaal in huis heeft.

Het spel zal waarschijnlijk uitkomen op de PS2 en de GameCube, en wordt in de herfst verwacht. Meer informatie over het spel wordt waarschijnlijk op de E3 openbaar gemaakt.

steenz vervangt Meiske78 als ER Nieuws

Icoon SitenewsMeiske78 heeft onlangs aangegeven te gaan stoppen als Eindredacteur Nieuws van de FP, wegens tijdgebrek en andere privéproblemen. Namens de hele crew willen wij haar heel erg bedanken voor haar werkzaamheden als ER Nieuws en we zijn blij dat ze in ieder geval nog in de crew zal blijven. Ze gaat haar oude functie van reviewer binnenkort weer oppakken.

We hebben gelukkig gelijk een hele goede vervanger weten te strikken: steenz. Steenz geeft vanaf nu dus samen met Veerboot leiding aan het nieuwspostersteam. Wij willen steenz hiermee heel veel succes wensen!

Het Eindredactie/Coördinatie-team van de Frontpage ziet er na deze wijziging als volgt uit:
- Eindredactie Nieuws: steenz en Veerboot
- Eindredactie Reviews: miss_bleu en pluisje
- Eindredactie Columns: Seborik
- Coördinatie Moderaties: sylvesterrr

Hoogervorst pleit voor tweepartijenstelsel

pberends en theSummoner hadden ons via de nieuws-submit te melden:

VVD-minister Hans Hoogervorst van Volksgezondheid, Welzijn & Sport pleit deze week in Elsevier voor het 'drastisch indikken' van het aantal politieke partijen, omdat Nederland anders onregeerbaar zal worden. Verkiezingen zouden in zijn ogen in essentie een "wedstrijd moeten zijn tussen twee politieke blokken". Zo'n tweestromenstelsel van twee grote partijen of twee partijcoalities bestaat volgens Hoogervorst in veel van de ons omringende landen en leidt daar volgens hem tot meer politieke stabiliteit.

Hoogervorst vindt dat het huidige systeem gemaakt is voor een honkvaste kiezer, die niet meer bestaat. Nieuwe partijen komen makkelijk in de Kamer en leiden tot politieke aardschokken die niet bevordelijk zijn voor de regeerbaarheid van het land. Ook meent hij dat de combinatie van veel politieke partijen en de 'explosief toegenomen' media-aandacht leidt tot trivialisering van de politiek. "Te veel partijen strijden over te weinig meningsverschillen en te veel media zijn op jacht naar te weinig nieuws".

HIj laat echter in het midden hoe dat tweestromenstelsel moet worden bereikt. Een districtenstelsel of invoering van een forse kiesdrempel zouden eventuele mogelijkheden zijn.

Belastingdienst mag informatie vragen bij dierenarts

FSF-Moses had ons via de nieuws-submit te melden:

Dierenartsen in Rotterdam moeten gegevens aan de gemeentelijke belastingdienst van Rotterdam geven als die daar om vraagt. Dit heeft de rechtbank in Rotterdam dinsdag beslist. De gemeentelijke belastingdienst wil namelijk graag weten wie in Rotterdam een hond heeft om zo de noodzakelijke belastingen te innen. De zaak was aangespannen door dierenartsen.

De dierenartsen vrezen dat het de vertrouwensrelatie met hun cliënten zou schaden als ze gegevens doorspelen. Ze denken dat huisdieren zo hun noodzakelijke behandelingen worden onthouden. Ook voeren de artsen aan dat de administratie van een dierenartsenpraktijk onder de Wet Bescherming Persoonsgegevens valt.

Als dierenartsen blijven weigeren de opgevraagde gegevens door te spelen, moeten ze per dag 100 euro boete betalen. De artsen vinden de uitspraak teleurstellend en overwegen een hoger beroep.

Party: Extrema Beautiful

De derde editie van Extrema Beautiful vond wederom plaats in het Koningshof te Veldhoven. De organisatie uit het Zuiden des lands staat bekend om de exclusieve sfeer op de kleinere feesten, maar ook een grootschalig evenement als Extrema Outdoor op Aquabest is elk jaar weer een groot succes. Een feest als Humanite in het Beursgebouw te Eindhoven werd minder goed ontvangen. Zaterdag 5 maart was er een nieuwe Beautiful, of deze zich mag scharen bij het rijtje successen lees je hier...

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.