FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 3 maart 2005

Fossett vliegt solo de wereld rond

Beasjtie en MrCyber hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Amerikaanse miljonair Steve Fossett heeft zijn solo vliegreis rond de wereld succesvol afgerond. De 60-jarige Fossett is hiermee de eerste persoon die solo, zonder te tanken, rond de wereld vliegt. Zijn reis besloeg bijna 37.000 kilometer.

Fossett landde om 20.48 uur Nederlandse tijd in Salina, in de Amerikaanse staat Kansas, na een reis van 66 uur.

Het is niet de eerste keer dat de Amerikaan een record behaald. In 2002 was Fossett de eerste die solo in een luchtballon rond de wereld vloog. Ook heeft hij een record zweefvliegen op zijn naam staan.

Vrijspraak voor De Cler

AZ-verdediger Tim de Cler hoeft geen twee duels langs de kant, aldus de tuchtcommissie Betaald Voetbal. Deze seponeerde de rode kaart uit het duel met Roda JC.

De Cler kreeg het in het thuisduel tegen Roda JC in de hete slotfase aan de stok met wat Roda-spelers. De verdediger zou daarbij volgens scheidsrechter Van Sichem naar of tegen een tegenstander hebben getrapt.

De aanklager Betaald Voetbal legde De Cler vervolgens een schikking van twee wedstrijden, waarvan ťťn voorwaardelijk, voor. Hij ging echter niet akkoord en liet de zaak voorkomen. De televisiebeelden van het incident konden de tuchtcommissie van zijn onschuld bewijzen. De Cler kan derhalve aantreden in de komende wedstrijd van AZ in de ArenA tegen Ajax.

Voetbal: Uitslagen kwartfinales Amstel Cup

KNVBDe kwartfinales van het Amstel Cup toernooi zijn gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen en de uitkomst van de loting voor de halve finales.
Woensdag
ADO Den Haag - Ajax (0-2)

ADO Den Haag kende een goed eerste halfuur in het besneeuwde Zuiderpark. Gaandeweg het duel kon Ajax meer iniatief ontplooien. Charisteas leidde de eerste treffer in, waarbij Maduro op de paal schoot en Sneijder het laatste tikje gaf. In blessuretijd maakte Rosales er nog 0-2 van.

Willem II - FC Den Bosch (3-0)

Bij lichte sneeuwval werkten Willem II en FC Den Bosch hun kwartfinale af. Het duel ging snel op slot door Tilburgse treffers van Redan en Van der Haar. Diep in de tweede helft maakte Denissen nog een derde treffer voor de statistieken.

Donderdag
PSV - TOP/Oss (6-1)

PSV had thuis geen kind aan TOP/Oss. Al na twee minuten hobbelde de eerste treffer voor de thuisclub binnen. Lamey had de eer via een tegenstander doel te treffen. Vervolgens tilden Robert (2x) en Beasley PSV naar een 4-0 ruststand. In de tweede helft maakte de debuterende Robert zijn derde, alvorens Van Dalen iets terugdeed. Van Bommel had het slotakkoord.

Feyenoord - NAC Breda (4-0)

Feyenoord trof in de eigen Kuip NAC Breda. De bezoekers hielden lang stand. Vlak voor de pauze glipte Kalou door de verdedigingslinie en opende de score. Na rust liep Feyenoord vlot uit via Kuijt en wederom Kalou. Kuijt maakte in de slotfase ook nog z'n tweede treffer.

Uitkomst loting halve finales:
wo 20 april Feyenoord - PSV
do 21 april Willem II - Ajax

Voor meer voetbalnieuws kijk je op VoetbalFOK!

Uitslagen Amstel Cup (03/03/05)

Vanavond werden de laatste twee kwartfinales in de Amstel Cup gespeeld. Hierbij de uitslagen en de uitkomst van de loting voor de halve finales.

PSV - TOP/Oss (6-1)
2' Lamey 1-0
11' Robert 2-0 (pen)
26' Robert 3-0
36' Beasley 4-0
59' Robert 5-0
63' Van Dalen 5-1
84' Van Bommel 6-1

Feyenoord - NAC Breda (4-0)
44' Kalou 1-0
49' Kuijt 2-0 (pen)
57' Kalou 3-0
88' Kuijt 4-0

Geel: Basto (Fey), Zonneveld, Kerstens, Diba, Risamasu (allen NAC)

Programma halve finales:
wo 20 april Feyenoord - PSV
do 21 april Willem II - Ajax

Hondo pakt ook tweede etappe

Vandaag werd er in de Ronde van Murcia een tijdrit over 22 kilometer verreden. Deze etappe werd net als die van gisteren een prooi voor de Duitser Danilo Hondo.

In de tijdrit was de renner van Gerolsteiner 21 seconden sneller dan de Spaanse renner Ruben Plaza. Plaza eindigde voor zijn landgenoot Josť Ivan Gutierrez, die derde werd op 39 seconden.

Bas Giling was vandaag de beste Nederlander met een achterstand van 2.04 min. op de winnaar. De T-Mobile renner staat ook als beste Nederlander in het algemeen klassement op een 25e plaats met eenzelfde achterstand.

Stand na tweede etappe

plaatsnaamlandachterstandploeg
1Danilo HondoGERGerolsteiner
2Ruben PlazaESP+0.21Communidad Valencia
3Josť Ivan GutierrezESP+0.39Illes Balears - Banesto
25Bas GilingNL+2.04T-Mobile Team

Red Bull toch akkoord met oude Minardi

Ondanks eerdere uitspraken vandaag heeft teameigenaar Christian Horner laten weten dat het Red Bull F1 team toch akkoord gaat en Minardi steunt.

Het grootste bezwaar wat Red Bull had was de mogelijkheid dat een Minardi voor hen in de punten zou eindigen. Minardi-eigenaar Paul Stoddart heeft echter water bij de wijn gedaan in een gesprek met Horner. Als Minardi voor Red Bull in de punten eindigt zal het team afstand doen van de behaalde punten en positie.

Mededeling mbt Minardi

Zoals vele deelnemers aan ons managerspel al hebben opgemerkt is het hoogst onzeker of Minardi aan de Grand Prix van AustraliŽ zal mogen deelnemen. Met betrekking tot deze situatie en de daarmee verband houdende onzekerheid in acht nemende hebben wij het volgende besloten.

Indien Minardi niet zal mogen deelnemen aan de Grand Prix of niet in de uitslag van de Grand Prix wordt opgenomen, zullen daar geen strafpunten voor worden gerekend. De coureurs, het chassis en de motor krijgen in dat geval nul punten toebedeeld na het einde van de race. Dit zorgt ervoor dat deelnemers met Minardi-onderdelen gewoon een compleet team behouden en met de onderdelen van andere teams wel punten kunnen behalen. De keuze of je wel of geen Minardi-onderdelen in je team opneemt, blijft helemaal bij jezelf liggen.

Bij het toedelen van de punten zullen wij uitgaan van de uitslag van kwalificaties en de race zoals de FIA deze bekend maakt. Derde coureurs zullen wij niet beschikbaar stellen en daarmee kunnen geen managerpunten worden verdiend. Uiteraard kan het wel zijn dat de FIA, en daarmee ook wij, derde coureurs in de uitslag opneemt.

Marjolein Keuning klaagt Mokkels.nl aan

Actrice en presentatrice Marjolein Keuning klaagt de internetsite Mokkels.nl aan. Keuning is boos over een filmpje dat de website online plaatste. Op de opname, een fragment uit de serie Villa Borghese uit 1992, is een naakte Keuning onder de douche te zien. Het materiaal zou tussen het grofvuil gevonden zijn.

Volgens Mokkels.nl eist de advocaat van de actrice dat op het forum aangebrachte linkjes naar het blootfilmpje verboden worden. Tevens moeten erotisch getinte reacties verwijderd worden. "Behalve het feit dat de 135 reacties enkel gaan over de vondst van het filmpje en hoe het filmpje te openen is, is het erg naïef te denken te kunnen bepalen wat anderen over je denken of schrijven", stelt de website in een reactie. Mokkels.nl weigert de linkjes te verwijderen.


Keuning onder de douche tijdens de opnames van Villa Borghese

Tiener veroordeeld voor brand bij moskee

Wegens een poging de Rahman moskee aan de Archimedesstraat in Breda in brand te steken, is een 17-jarige Bredanaar veroordeeld tot tot 43 dagen gevangenisstraf en 47 dagen voorwaardelijke jeugddetentie. De jongen stak vorig jaar november, enige dagen na de moord op Theo van Gogh, een stapel plastic naast de moskee in brand. Doordat de brand tijdig werd ontdekt, was de schade gering.

De jongen werd ook verplicht tot het ondergaan van een psychiatrische behandeling.

Volgens weblog GeenStijl is de veroordeelde knaap de 17-jarige Martijn H., die van de week ook al voor de rechter stond wegens het DDoSsen van overheids- en diverse andere sites (waaronder GeenStijl). Daar hoorde hij 200 uur werkstraf tegen zich eisen.

Sneeuwballen bezorgen politie veel werk

Joost-mag-het-weten had ons via de nieuws-submit te melden:

Agenten hebben het sinds de sneeuwval extra druk. Naast de verkeersproblemen moeten ze ook uitrukken bij overlast van sneeuwbalgooiers. Bij sneeuwbalgevechten liepen de irritaties tot ongekende hoogten op.

In Duiven gooiden twee jongens van dertien een sneeuwbal tegen een wagen. De automobilist achtervolgde de jongens en gaf hen een pak slaag. Pas toen de ouders tussenbeide kwamen, hield hij op. De dader is nog voortvluchtig.

In Arnhem achtervolgde een 35-jarige man een kind van 12 jaar met een mes, nadat dat kind met een sneeuwbal zijn ruit had ingegooid. De man bedreigde het kind met de dood.

In Nijkerk werden bewoners van een straat vanochtend vroeg wakker gemaakt door een dronken man, die sneeuwballen hard tegen ramen aangooide. De politie rekende de 30-jarige man in.

Elders in Arnhem liep een sneeuwballengevecht totaal uit de hand. Na te zijn uitgespeeld op sneeuwballen, werden stokken tevoorschijn gehaald. Twee mensen raakten gewond.

LifeGem

Het woord "familiejuwelen" krijgt een hele andere betekenis met de core business van dit bedrijf in je achterhoofd.

Van hun eigen website geplukt:

"Met betrekking tot dit laatste een voorbeeld: ook een vliegtuig (en daarmee tevens de getransporteerde asresten) kan tijdens transport zijn eindbestemming als gevolg van een crash niet halen."

Spoof of niet?

'Canadese premier uit de kerk zetten'

Icoon Buitenlands nieuwsBisschop Frederick Henry van de Canadese stad Calgary vindt dat premier Paul Martin van zijn land uit de katholieke kerk zou moeten worden gezet. Martin is voorstander van openstelling van het burgerlijk huwelijk voor homo-koppels, en dat is volgens Henry onverenigbaar met het katholicisme.

"Je bent het eens met de visie van de rk-kerk of je bent het niet", stelt de bisschop. Excommunicatie ligt daarom volgens hem voor de hand. Een woordvoerder van de premier reageerde door te stellen dat de uitspraken het belang onderstrepen van de scheiding tussen kerk en staat. "De geloofsovertuiging van de premier is een privť-aangelegenheid", meende de zegsman.

In zeven van de tien provincies in Canada is het reeds mogelijk voor homo-koppels om te trouwen. De stemming over een landelijke invoering volgt waarschijnlijk later dit jaar.

Waarschuwing voor zeer gladde wegen

Vanavond en vannacht moeten weggebruikers in het gehele land rekening houden met zeer gladde wegen. Vanwege het sneeuwdek kan het zeer sterk afkoelen. Lokaal kan het kwik rond of iets onder de -15ļ Celsius uitkomen. Strooien bij dergelijke temperaturen heeft weinig effect.

Verder speelt mee dat op sommige plaatsen helemaal niet zal worden gestrooid omdat gemeenten door hun voorraad pekel heen zijn. In een aantal gevallen zal men wel strooien maar met andere strooimiddelen zoals zand, die werken echter minder goed.

Rijkswaterstaat adviseert mensen die niet per se de weg op hoeven, om thuis te blijven. De Rijksdienst sloot vanmiddag ook de linker rijstrook van de Coentunnel af, omdat sneeuw en ijspegels op de weg vielen. Onbekend is tot hoe lang die afsluiting duurt.

Morgen begint de dag overigens zonnig, maar in de middag wordt het bewolkt en volgt vanuit het westen sneeuw. Lokaal kan 10 centimeter sneeuw vallen.


Sommige gemeenten door pekelvoorraad heen

Dead or Alive Ultimate

Dead or Alive 3 is het meest bekende vechtspel op de Xbox. Waarschijnlijk niet eens om zijn gameplay, maar vooral vanwege de rondborstige dames die niet schuw zijn van een lekker potje vechten. Tel tieten en geweld bij elkaar op dan moet er natuurlijk wel een vervolg komen. Dat is dus precies wat Tecmo niet heeft gedaan. Ze hebben simpelweg een remake gemaakt van deel 2. Tecmo heeft ook nog even de moeite genomen om het eerste deel in de Dead or Alive serie over te zetten naar de Xbox, maar dan wel met de originele graphics. Hoe bevalt dit ultieme pakket? Lees het in onze review...


Geruchtmakend Frans pedofilieproces gestart

Icoon Buitenlands nieuwsIn de stad Angers in West-Frankrijk is een geruchtmakend pedofilieproces tegen 66 personen begonnen. Het proces is de grootste pedofiliezaak uit de Franse geschiedenis. 39 van de 66 verdachten worden beschuldigd van ontucht met in totaal 45 kinderen. Het misbruik vond plaats tussen juni 1999 en februari 2002.

Veel slachtoffers werden misbruikt door de eigen ouders, of werden tegen betaling 'uitgeleend' aan kennissen. Het jongste slachtoffer was een baby van zes maanden. Behalve van ontucht worden de verdachten beschuldigd van seksuele agressie en het niet melden van de gekende misdrijven. De beklaagden zouden vooral behoren tot de laagste sociale klasse. Een aantal kan nauwelijks lezen en schrijven.

Nissan stopt met Dakar

Nissan heeft bekend gemaakt dat ze stoppen met het Nissan Rally Raid Team. Deze beslissing volgt nadat het fabrieksteam van 2003 tot 2005 zonder succes heeft meegedaan aan de Dakar.

"Meedoen in de Dakar heeft Nissan de mogelijkheid gegeven om naar buiten toe te laten zien dat we sterke auto’s bouwen, veel kennis hebben op het gebied van 4x4 technologie en dat onze auto’s goede off road capaciteiten bezitten." Aldus Brian Carlin Senior Vice President Marketing and Sales van Nissan Europe. Carlin: "We gaan ons nu focussen op een bredere manier van contact zoeken naar de klant toe. Dit om onze vele launches van verschillende nieuwe modellen te ondersteunen over de komende drie jaar."

Nissan reed zijn eerste Dakar in 2003 om zijn Nissan pick-up te promoten. Het team verbeterde zich daarna jaar na jaar, om uit te groeien tot een sterk team met een betrouwbare auto. Men won regelmatig stages en finishte hoog in de klassementen. Door alle ervaring die op werd gedaan in de Dakar kon Nissan ook een aantal Rally Raid wedstrijden op zijn naam zetten. De Baja Portalegre werd gewonnen alsook Rally Raids in Marokko en Turkije.

Toch zullen we nog steeds Nissan’s in wedstrijdverband terug zien. De auto’s zullen dan echter niet meer onder het fabrieksteam vallen maar voor privť-teams rijden. Enkele van deze privť-teams krijgen waarschijnlijk technische ondersteuning van Nissan.

Jochies van 7 vernielden dertien graven

Icoon Binnenlands nieuwsTwee zevenjarige Nijmeegse jongetjes hebben bekend dertien graven op een monumentale begraafplaats in hun woonplaats te hebben vernield. De kinderen werden betrapt door een medewerkster van de begraafplaats. Een vaas die ťťn van de jongens op dat moment in de handen had viel vervolgens door de schrik kapot op de grond.

De beide jongens konden door een gat in een hek op het kerkhof komen. Nadat ze betrapt werden restte weinig anders dan in het bijzijn van de ouders de vernielingen te bekennen. De ouders zullen de schade vergoeden. De jeugdige vandalen zeggen spijt van hun acties te hebben.

Arnesen: Jol heeft mooie toekomst bij Spurs

Technisch directeur Frank Arnesen van Tottenham Hotspur heeft, in een reactie op de berichten dat de Haagse coach in de belangstelling zou staan van Ajax, gezegd dat er voor de trainer een mooie toekomst is weggelegd bij de Engelse club.

"Het is mooi dat een club als Ajax interesse heeft in een van onze mensen", aldus de Deen tegenover de Engelse tv-zender Sky Sports News. "Maar iedereen binnen de club kan zien dat we het hier goed doen. Er is nog een mooie toekomst bij de Spurs. Martin heeft gisteren tijdens een persconferentie gezegd dat hij aanblijft. Ik denk dat Ajax best interesse heeft in hem, maar gelukkig wil hij hier blijven."

Wahlberg gaat Sam Fisher spelen in Splinter Cell films?

Regisseur Peter Berg heeft in een interview laten weten dat hij voor zijn verfilming van de Splinter Cell games liever een jonge acteur wil voor de rol van Sam Fisher dan een bekende (oudere) acteur.
Een naam die Berg liet vallen was die Mark Wahlberg, bekend van onder andere The Perfect Storm, The Italian Job en Planet of the Apes.

Oordeel zelf, Sam Fisher of niet?

Mark Wahlberg

Michael heeft geen kans volgens Ralf

Ralf Schumacher zei in een interview met Bild dat zijn broer geen kans heeft om zondag de GP van AustraliŽ te winnen. De reden hiervoor is volgens Ralf dat de Ferrari’s op dit moment niet goed genoeg zijn.

Ferrari heeft besloten om het seizoen te beginnen met een aangepaste auto van vorig seizoen. Hiermee verkleint het team zijn eigen kansen voor de overwinning vindt de jongste Schumacher. Ralf: "Mijn broer kan hier niet winnen, de auto is op dit moment gewoon niet goed genoeg. Ferrari heeft niet genoeg vooruitgang met deze auto geboekt, dit terwijl andere teams dat juist wel hebben gedaan. Vooral de banden zijn een zwak punt, tijdens tests is duidelijk naar voren gekomen dat de Michelin’s superieur zijn."

Over zijn eigen kansen op de overwinning zei de Toyota rijder: "Als mijn broer hier kan winnen dan kan ik dat ook." Toch denkt hij dat de favorieten Kimi RšikkŲnen en Juan Pablo Montoya zijn. Schumacher: "Raikkonnen en Montoya zijn op dit moment beter, ze zullen dan ook als eerste twee over de finish gaan."

De la Rosa voor open vrijdagtraining

Testrijder voor McLaren Pedro de la Rosa heeft vandaag tegen Reuters verklaard dat hij voor een open vrijdagtraining is. De Spanjaard zal morgen de derde MP4-20 besturen tijdens de vrije training op het circuit van Albert Park

De la Rosa zal voor zijn team veel rondjes kunnen rijden zonder zich druk te maken over slijtage aan banden en motor. "Maar ik zou graag zien dat iedereen net zoveel rondes zouden kunnen rijden als ik kan rijden." verklaarde hij.

Verder vertelde hij dat 2005 een kans is voor hem om iedereen in de pitlane weer te laten zien dat hij goed kan rijden. Tussen 1999 en 2002 reed de la Rosa races voor de teams van Arrows en Jaguar.

WK afstanden : Uitslag 5000 meter heren

Chad Hedrick heeft met succes zijn vorig jaar in Seoul gewonnen wereldtitel op de 5000 meter geprolongeerd. De Amerikaan was in Inzell de snelste in een nieuw baanrecord van 6.25,61.

Het zilver was voor Bob de Jong in een tijd van 6.30,53, en Carl Verheijen eindigde met 6.32,37 als derde. De derde Nederlander, Jochem Uijtdehaage, eindigde op een ietwat teleurstellende zevende plaats.

Uitslag 5000 meter :

1. Chad Hedrick (USA) 6.25,61
2. Bob de Jong (Ned) 6.30,53
3. Carl Verheijen (Ned) 6.32,37
4. Enrico Fabris (Ita) 6.36,45
5. Odd Borgensen (Noo) 6.37,19
6. Arne Dankers (Can) 6.37,24
7. Jochem Uijtdehaage (Ned) 6.37,79
8. Johan Rojler (Zwe) 6.38,50
9. Bart Veldkamp (Bel) 6.39,44
10.Pawel Zygmunt (Pol) 6.40,22

Vrouwenemancipatie faalt in veel landen

Uit een rapport dat de internationale vrouwenrechtenorganisatie Equality Now gisteren publiceerde blijkt dat in veel landen nog steeds vrouwonvriendelijke wetten bestaan. Niet alleen in landen als Koeweit, Saoedi-ArabiŽ en SyriŽ, maar ook in Bolivia en zelfs in Groot-BrittanniŽ. Al deze landen deden tien jaar geleden op de VN-vrouwenconferentie in Peking de belofte daar uiterlijk in 2005 iets aan te doen.

De organisatie onderzocht discriminerende wetten in 45 landen. Slechts dertien landen hadden hun wetgeving zoals beloofd ingetrokken of aangepast. In de overige 32 landen worden vrouwen nog altijd niet geheel gelijkgesteld met mannen. Zo mag een vrouw in Koeweit niet stemmen en in Saoedi-ArabiŽ niet autorijden. Boliviaanse vrouwen is het verboden om 's nachts te werken, tenzij ze verpleegster of ambtenaar zijn. In SyriŽ mogen mannen hun echtgenotes ongestraft doden om de familie-eer te wreken en in Groot-BrittanniŽ mogen vrouwen geen dienst nemen op een militaire onderzeeŽr.

Nederland
Groot-BrittanniŽ staat wat betreft de militaire regelgeving echter niet alleen in de Westerse wereld. Ook in Nederland mogen vrouwen bijvoorbeeld niet in onderzeebootdienst of bij het korps mariniers. PvdA-Kamerlid Eijsink kwam enkele dagen geleden zelfs nog tot de conclusie dat de onderzeebootdienst niet voor vrouwen opengesteld zou moeten worden. Niet omdat zij het werk fysiek niet aan zouden kunnen, maar omdat een gemengde bemanning onherroepelijk tot spanningen zou leiden. Er zijn echter diverse landen waar vrouwelijke militairen wel op een onderzeeŽr mogen werken, bijvoorbeeld in Noorwegen.

---
Met dank aan pberends voor de submit.

'Kranten melden minder vaak afkomst dader'

Icoon Media nieuwsKranten vermelden steeds minder vaak de afkomst van criminele daders en verdachten. Dat blijkt uit een afstudeeronderzoek van Stiana Sibon van de Universiteit Twente. De studente Toegepaste Communicatiewetenschap baseerde haar onderzoek op berichtgeving in de Volkskrant, het Algemeen Dagblad, De Telegraaf en het NRC Handelsblad.

Ten opzichte van 2001 werd vorig jaar de helft minder vaak een afkomst vermeld. Opvallend was dat naar verhouding Marokkanen in de berichtgeving over allochtonen oververtegenwoordigd bleken. Indien een buitenlandse afkomst genoemd werd bleek het in 45 procent over Marokkanen te gaan. Volgens cijfers van het ministerie van Justitie heeft echter van de daders van buitenlandse afkomst minder dan een kwart (23 procent) een Marokkaanse ethniciteit.

De Roy kan omgang met hond vergeten

klootmongool had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEdwin de Roy van Zuydewijn krijgt geen omgangsregeling voor zijn hond Paco. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam vandaag besloten. Volgens de rechter is prinses Margarita, waarmee De Roy van Zuydewijn in scheiding ligt, de rechtmatige eigenaar van de hond. Zij mag bepalen wat er met Paco gebeurt, aldus de rechter.

De Roy van Zuydewijn had het kort geding aangespannen, omdat hij naar eigen zeggen de viervoeter enorm mist. Hij heeft Paco sinds januari vorig jaar niet meer gezien. Via de rechter wilde hij afdwingen dat hij de hond twee weken per maand bij zich kon hebben. Het feit dat Margarita op de stamboom van de hond als eigenaar staat vermeld en drieŽneenhalf jaar geleden 2000 euro betaalde voor de hond maakt echter dat De Roy geen aanspraak kan maken.

MoH: Dogs of War wordt European Assault + screens

Electronic Arts heeft aangekondigd dat de naam van de nieuwe Medal of Honor voor de consoles European Assault wordt. Eerst werd de game Dogs of War genoemd, maar blijkbaar vond EA dat geen goede keuze.

In de game speel je als William Holt, een Amerikaan die werkt voor de Office of Strategic Services. Je vecht in Europa rond 1942 onder meer in Frankrijk bij St.Nazaire, Noord-Afrika, de Sovjet-Unie en in het Ardennenoffensief in BelgiŽ.
Electronic Arts probeert met nieuwe gameplay-elementen de serie nieuw leven in te blazen. Ook zij geven toe dat de MoH-reeks vaak te lineair en voorspelbaar is geweest. Het bedrijf geeft binnenkort meer informatie vrij over dit onderwerp. De game komt deze zomer naar alle consoles.

Tenslotte zijn er enkele screenshots vrijgegeven:


Digitale dreiging aan Verdonk afgestraft

Wegens het 'in een baldadige bui' verzenden van een dreigmail aan minister Rita Verdonk van Integratie is de 23-jarige J. H. uit Eindhoven vandaag veroordeeld tot 150 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden. De uitspraak was conform de eis.

H. zond in oktober 2004 vanuit een openbare bibliotheek een e-mail naar de VVD-website, gericht aan Verdonk. Daarin eiste H. dat Verdonk haar beleid wijzigde. ''Een kogel is sneller dan een stuk taart'', schreef hij.

H. zei tijdens de zitting dat hij met zijn e-mail alleen maar een ''nieuwshype'' had willen veroorzaken. De rechter ging er vanuit dat de verdachte uit een opwelling had gehandeld.

Chelsea wacht straf

De Engelse club Chelsea kan een dubbele straf verwachten voor het gedrag in de uitwedstrijd tegen Barcelona in de Champions League (2-1).

De UEFA heeft een zaak gestart omdat Chelsea in de tweede helft te laat op het veld verscheen. Daarnaast verscheen coach Josť Mourinho niet op de verplichte persconferentie na afloop van de wedstrijd.

De Londense club liet eerder weten dat ze een klacht zouden indienen bij de UEFA vanwege incidenten tijdens de rust. Mourinho zou boos zijn geworden omdat Frank Rijkaard met scheidsrechter Anders Frisk had gesproken. De UEFA verklaarde dat Chelsea tot op heden nog geen klacht heeft ingediend.

Doodstraf groepsverkrachters verworpen

junkieXXXL had ons via de nieuws-submit te melden:

Vijf Pakistanen die veroordeeld waren tot de doodstraf wegens een groepsverkrachting moeten worden vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Dat heeft een rechtbank in Pakistan vandaag bepaald. Een zesde man zag zijn doodstraf omgezet worden in levenslang.

De mannen werden verdacht opdracht te hebben gegeven aan de groepsverkrachting van de Pakistaanse Mukhtar Mai. Zij werd in 2002 in een lemen hut in Centraal-Pakistan verkracht door een groep mannen. Een dorpsraad had de groepsverkrachting gelast, omdat de broer van Mai overspel had gepleegd met een vrouw uit een hogere stam.

Nadat er wereldwijd protesten waren gekomen, beloofde de Pakistaanse regering een einde te maken aan de nog steeds veel voorkomende eerwraak op het Pakistaanse platteland. Zes mannen, onder wie de voorzitter van de dorpsraad, werden opgepakt, schuldig bevonden en ter dood veroordeeld. Dat is vandaag dus teruggedraaid.

WK afstanden : Uitslag 1500 meter vrouwen

De eerste afstand tijdens de afstands-wereldkampioenschappen schaatsen, de 1500 meter bij de vrouwen, is gewonnen door Cindy Klassen.

De Canadese, die een tijd van 1.58,49 schaatste, nam hiermee de titel over van de Duitse Anni Friesinger, die de afgelopen jaren de sterkste was op de schaatsmijl. Nu moest de Duitse tevreden zijn met het zilver. Brons was er voor de Amerikaanse Jennifer Rodriguez

Net als vorig jaar in Seoul moest Barbara de Loor zich tevreden stellen met een vierde plaats in een tijd van 1.59,79. Groenewold eindigde als achtste en de derde Nederlandse deelneemster, Wieteke Cramer, finishde uiteindelijk als dertiende.

Uitslag 1500 meter :

1. Cindy Klassen (Can) 1.58.49
2. Anni Friesinger (Dui) 1.58,73
3. Jennifer Rodriguez (Usa) 1.59,44
4. Barbara de Loor (Ned) 1.59,79
5. Daniela Anschutz (Dui) 2.00,74
6. Sabine Volker (Dui) 2.00,80
7. Maki Tabata (Jpn) 2.00,92
8. Renate Groenewold (Ned) 2.01,57
9. Katarzyna Wojcicka (Pol) 2.01,79
10.Eriko Ishino (Jpn)2.01,82

75% gevangenen recidiveert binnen 6 jaar

Thucydides en pberends hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Zo'n 75% van de gedetineerden raakt binnen 6 jaar na zijn of haar vrijlating opnieuw in contact met justitie. De cijfers zijn de uitkomst van een onderzoek door het wetenschappelijk bureau van het ministerie van Justitie (het WODC).

Justitie-minister Piet Hein Donner noemt de cijfers ''onrustbarend''. Het onderzoek beperkte zich overigens tot mensen die in 1997 zijn veroordeeld. Daarvan ging binnen 6 jaar 73% weer in de fout, bij jongeren was dat zelfs 78%. In 2002 is het het ministerie van Justitie met een programma gestart om recidive terug te dringen. De effecten daarvan zijn nu nog niet duidelijk.

Minister Donner wijst er op dat uit de hoge recidivecijfers blijkt dat straffen alleen niet helpt, evenmin als meer of hoger straffen. Hij verwees daarbij naar cijfers in de Verenigde Staten, waaruit blijkt dat hogere straffen absoluut niet leiden tot minder ex-gedetineerden die weer in de misdaad actief worden.

"Bomauto's zouden ontploffen op Alpe d'Huez"

Lance Armstrong is tijdens de meest recente Ronde van Frankrijk tweemaal met de dood bedreigd. Deze bedreigingen werden gedaan voor de klimtijdrit naar de 'Nederlandse' col. Dit heeft Johan Bruyneel, Armstrongs ploegleider, gister bekend gemaakt op de Belgische televisie.

Bruyneel gaf tijdens het Belgische tv-programma De Laatste Show aan dat voor de klimtijdrit naar de Franse berg dreigbrieven waren gestuurd naar de Franse televisie en de Franse sportkrant L'Equipe. "In die brieven stond dat er twee auto's zouden ontploffen wanneer Lance voorbijreed", aldus de Belg.

De ploegleiding van US Postal nam de bedreigingen zeer serieus en zorgde ervoor dat Armstrong zo veilig mogelijk naar boven kon fietsen. "Tijdens de klimtijdrit zat er een gewapende veiligheidsagent naast mij in de volgauto."

Ook Bruyneel zelf had zijn voorzorgen genomen. Tijdens de klimtijdrit bleef hij, ondanks het feit dat het Tour-reglement anders voorschreef, met de volgwagen dicht achter de Amerikaan rijden.

"De organisatoren hebben me achteraf nog gestraft. Maar we waren die dag allemaal doodsbang", besluit de ploegleider van Discovery Channel.

Davis Cup: Wessels debuteert

De loting van de Davis Cup wedstrijd Zwitserland - Nederland die van vrijdag t/m zondag wordt gespeeld is bekend. Peter Wessels debuteert in het Nederlandse team.

Nederland neemt het in de eerste ronde van de Davis Cup op tegen een gehavend Zwitserland. De beste tennisser van Zwitserland - Roger Federer - speelt dit jaar geen Davis Cup omdat hij zich wil richten op de Masters toernooien en Michel Kratochvil is geblesseerd. Door de afwezigheid van Federer liggen er kansen voor Nederland.

Morgen maakt Peter Wessels zijn debuut in de Davis Cup tegen Stanislas Wawrinka. Een relatief onbekende speler, maar twee weken geleden wist Wawrinka nog op het ABN Amro Toernooi te winnen van Sebastiťn Grosjean. De keuze voor Wessels was een verrassing van captain Tjerk Bogtstra. De verwachting was dat Sluiter in het enkelspel zou spelen. De Rotterdammer had namelijk met een triomf in de Challenger van LŁbeck zijn goede vorm getoond.

De eerste partij gaat tussen Sjeng Schalken en Marco Chiudinelli. Op zaterdag speelt Wessels met Sluiter in het dubbelspel tegen Yves Allegro en Georg Bastl.

Update:

De reden voor de keuze voor Peter Wessels in het enkelspel is een blessure van Raemon Sluiter. Na de loting werd bekend gemaakt dat Sluiter een lichte knieblessure heeft. De blessure is geheim gehouden zodat Zwitserland verwachtte dat Sluiter zou spelen. Waarschijnlijk start Sluiter zaterdag wel in het dubbelspel.

WoW versus EQ2: Battle of the MMORPG's

Een tijdje terug complimenteerde John Smedly van Sony's EverQuest 2 , Blizzard met het maken van een zeer goede MMPORPG, maar het winnen van (gamende) zieltjes lijkt te zijn losgebarsten.

De Everquest II website spreekt nu van 350 000 leden en geen wachttijden:

Verder is hier een probeerversie van EverQuest II te downloaden.

Of de "geen wachttijden" claim een directe insinuatie is naar de problematiek rond World Of Warcraft valt nog te bezien. Op de website van Blizzard is nog geen promotiecampagne gestart.

Veel reacties op overlijden Rinus Michels

"Rinus was een coach met natuurlijk overwicht waar wij als spelers respect voor hadden", aldus Ronald Koeman die dat zei in een reactie op het overlijden van Rinus Michels. Veel prominenten in de voetbalwereld reageerden op de dood van de oud-bondscoach van Oranje. Michels overleed donderdagochtend op 77-jarige leeftijd aan complicaties, nadat hij twee weken geleden een hartoperatie onderging.

"Het was een man van weinig woorden, al werd hij later menselijker. Tegenwoordig moet je alles uitleggen. Bij hem was dat niet nodig. Hij stond boven de groep. Ik heb veel van hem geleerd", zegt de vorige week ontslagen coach van Ajax Ronald Koeman. Koeman maakte in 1988 deel uit van het Nederlands Elftal dat onder leiding van Michels Europees Kampioen werd.

"Hij zou keihard zijn, maar ik ken hem niet anders als een sympathieke Amsterdammer met geweldige droge humor", aldus Klaas Nuninga, oud-speler van Ajax. Oud-Ajacied Sjaak Swart: "Hij was de strengste en de beste coach die ik heb gehad." Arie van Eijden, algemeen directeur van Ajax: "Een groot man is de sportwereld ontvallen."

Rinus Michels (1928 - 2005)
Rinus Michels (1928 - 2005)

Ook de staatssecretaris van Sport, Clemence Ross van Dorp, reageerde op de dood van Michels, en vindt dat met Michels een grote persoonlijkheid is overleden. "Hij heeft met Johan Cruijff het Nederlandse voetbal groot gemaakt en kon op latere leeftijd ook omgaan met vedetten."

"Het Nederlandse voetbal ontvalt een markante persoonlijkheid", aldus Henk Kesler, directeur betaald voetbal. "Hij was een van de beste Nederlandse trainers ooit. Wij zijn heel verdrietig. In Zeist gaat de vlag direct halfstok."

Bondscoach Marco van Basten reageerde erg ontdaan op de dood van zijn voorganger, onder wie hij in 1988 de Europese titel pakte. "Het heengaan van de 'nestor' van het trainersgilde, de vader van het Nederlands voetbal, is een enorm verlies voor de voetbalwereld. Michels was iemand die alle kwaliteiten van een topcoach in zich had. Hij wist een groep te motiveren en kon op de juiste momenten, vooral door zijn bijzondere gevoel voor humor, de spanning van de ploeg afhalen."

"Hij kon daarentegen ook hard zijn in zijn beslissingen en op andere momenten weer zijn warme kant tonen. Het is niet voor niets dat hij de enige coach is die met Oranje een grote prijs in de wacht heeft gesleept", aldus de huidige bondscoach. "Het was voor mij persoonlijk dan ook zeer speciaal dat uitgerekend hij me enkele jaren geleden mijn diploma Coach Betaald Voetbal overhandigde."

Rinus Michels en bondscoach Marco van Basten
Rinus Michels onlangs in een onderonsje met Marco van Basten

Ook de huidige trainer van Feyenoord, Ruud Gullit, had veel complimenten over voor zijn vroegere bondscoach. "Hij was een persoonlijkheid in alle opzichten. Voor hem wilde je alles geven. Een warme en humoristische man. Heel anders dan het beeld dat ik eerst van hem had."

Gullit was in 1988 aanvoerder van het Oranje dat de Europese titel pakte. "Voordat ik hem in 1987 bij Oranje leerde kennen, dacht ik dat hij een strenge, norse man was, die heel erg met discipline bezig was. Ik dacht destijds nog: Wat moet dat worden met hem? Maar al die verhalen bleken totaal niet te kloppen."

"Later, toen ik hem bij de KNVB weer tegenkwam op de trainerscursus, waar hij mijn docent was, heb ik wel eens aan hem gevraagd waarom hij bij ons zoveel losser en anders was dan in zijn jaren bij Ajax en Barcelona. Zijn antwoord was duidelijk. Jullie waren al echte profs, zei hij. Jullie hoefden niet meer gecorrigeerd te worden. Jullie corrigeerden elkaar. Een mooier compliment konden we niet krijgen. Echt, bij iedereen van de EK-ploeg in 1988 lag hij heel goed."

'Michels was belangrijk voor koekfabrikant'
Ook koekfabrikant Peijnenburg laat weten geschokt te zijn door het overlijden van de voetbaltrainer. Michels sprak sinds 2003 reclamespotjes in voor het Geldropse bedrijf. "Nog niet zo gek lang geleden is hij nog op bezoek geweest in onze fabriek", vertelt directeur Johan Lokhorst. "Michels is ontzettend belangrijk geweest voor ons merk. We hadden nog een hele planning voor meer commercials." De onderneming heeft de campagne met Michels met onmiddellijke ingang stopgezet.


Wikipedia over Rinus Michels
Levensloop
Loopbaanoverzicht
-
Meer sportnieuws lees je op FOK!Sport!!

Webber tempert verwachtingen fans

De fans van Mark Webber moeten geduld hebben. Met die woorden probeert de coureur de hoge verwachtingen van de fans enigsinds te temperen.

Het beste resultaat van Webber ooit was een vijfde plaats tijdens zijn debuut in de Formule 1 met Minardi. De fans in zijn geboorteland AustraliŽ verwachten echter dat de coureur nu hij bij Williams zit meteen een bedreiging zal vormen voor Michael Schumacher tijdens de Grand Prix in hun land.

Webber is echter voorzichtiger in zijn voorspellingen. "Ze hadden me al in de Formule 1 drie jaar voordat ik in de Formule 1 terechtkwam. En nu hebben ze me ook al drie jaar eerder wereldkampioen," aldus de AustraliŽr. "Ik win graag races, maar om nu meteen te zeggen dat we het wereldkampioenschap van Ferrari afpakken is wel erg optimistisch. Maar je weet het nooit. We zullen alles geven en sluit Williams ook nooit uit."

Dat Webber bekend staat als iemand die met beide benen op de grond staat is bekend. De coureur is dan ook vastbesloten zich door de verwachtingen van zijn fans niet af te laten leiden van zijn taak tijdens de race op Albert Park. "Ze zijn blij met een Australische coureur maar verwachten veel. Het is gevaarlijk voor mij maar ik ben hier alleen om de klus voor mijn team te klaren. We kunnen alleen ons best doen."

Volgens Webber is Williams dit weekend ook een beetje de underdog, nadat het team een moeilijke testperiode had. De nieuwe wagen voldeed niet meteen aan de verwachtingen en daarom werd er in de winter veel werk verzet om de wagen te verbeteren. "We moeten nog meer tempo vinden," aldus Webber. "Daar bestaan geen misverstanden over. Je kunt niet dromen in dit spel. Je moet je ding doen en resultaat halen. We verwachten minder snel te zijn dan anderen. Hoeveel weten we niet."

Strafblad na te late aangifte baby

Martijntj had ons via de nieuws-submit te melden:

De te late aangifte van zijn dochtertje Noa is Peter Peersman uit Eindhoven duur komen te staan. De kersverse vader is nu in het bezit van een strafblad omdat hij zijn baby een dag te laat bij de burgerlijke stand aangaf. Volgens het rekenmodel van de gemeente wel te verstaan. Deze vond namelijk dat de zaterdag als werkdag meegeteld moest worden.

Kinderen moeten binnen drie werkdagen na de geboorte worden aangegeven bij de gemeente. Aangezien Noa op een donderdag geboren is, zou de daaropvolgende dinsdag de derde werkdag zijn. De gemeente Eindhoven gaat er echter van uit dat zaterdag ook een werkdag is. Peersman was hierdoor een dag te laat met zijn aangifte. Het resultaat is dat de man zit opgescheept met een strafblad en een proeftijd van twee jaar. Als hij in die periode nog een strafbaar feit pleegt, moet hij twaalf dagen de cel in en een boete van 500 euro betalen.

Overigens zijn er meerdere gemeentes die dit verwarrende stelsel hanteren. Voorwaarde hierbij is dat er nog altijd twee doordeweekse dagen overblijven om aangifte te doen. Andere gemeentes tellen zaterdagen, zondagen en erkende feestdagen echter niet mee voor de termijn.

Schumi kreeg aanbiedingen van McLaren

Michael Schumacher is diverse malen door McLaren benaderd om Ferrari te verlaten en bij dat team te komen. Dat heeft de coureur donderdag tijdens een persconferentie bevestigd.

Op de vraag of hij vijf jaar geleden was benaderd zei de zevenvoudig wereldkampioen, die de laatste vijf titels met Ferrari behaalde, dat McLaren-baas Ron Dennis in 2000 heeft geprobeerd hem over te halen om voor het Britse team te komen werken. Schumacher liet destijds echter weten goed op zijn plaats te zitten bij Ferrari.

Ook na 2000 heeft Dennis pogingen gedaan om de Duitser in te lijven. "Ja... Ik denk niet dat het eerlijk is om in details te treden, maar dat heeft hij inderdaad gedaan. En ik denk dat dat specifiek genoeg is."

Haagse aangehouden na 'verduisteren' wasmachine

safumufh had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 40-jarige Haagse vrouw was wel zo blij met de verkeerd bezorgde wasmachine dat zij het apparaat besloot te houden waarop de politie eraan te pas moest komen om de machine terug te krijgen. De vrouw had nooit het apparaat besteld maar ontving er onlangs toch een en nam deze aan en besloot hem te houden.

Al snel kwam het witgoedbedrijf erachter dat ze de wasmachine bij de verkeerde persoon hadden bezorgd en gingen terug naar de woning van de vrouw maar deze was vastbesloten het apparaat niet af te staan. De politie werd erbij gehaald maar ook daarvan was de vrouw niet onder de indruk. Pas nadat de agenten dreigden met het intrappen van de deur deed zij open en kon de wasmachine bij de rechtmatige eigenaar worden bezorgd. De vrouw is aangehouden op verdenking van verduistering.

Jongen gaat te vroeg naar school

woutabest, Viper_74, MasterMido, junkieXXXL, weggie en Muurbloempje hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In Aken is donderdagochtend een achtjarige scholier door de politie van de straat geplukt. Niets vreemds aan, ware het niet dat het ging om een 8-jarige jongen die rond 3 uur 's nachts met zijn schooltas over straat liep.

De leerling was al met zijn volle boekentas terug naar huis nadat hij erachterkwam dat de school nog gesloten was waarop de politie hem van straat plukte. Zij denken dat de jongen zijn wekker wel verkeerd gezet zal hebben. De ouders van de jongen merkten niets van zijn vertrek.

Bomberman DS informatie

Ubisoft heeft wat nieuwe informatie over Bomberman DS losgelaten. Het spel is met maximaal acht mensen te spelen waar maar ťťn cartridge voor nodig is. In totaal zijn er 100 levels, verdeeld in 10 gebieden, met in elk level een eindbaas. Ook is er bekend dat de touchscreen onder andere gebruikt gaat worden om items te selecteren.

Tenslotte is er ook informatie over de Versus Mode verschenen:

- Normal Mode
- Crown Mode (Wie het eerst de kroon pakt wint)
- Panel Mode (Schilder een aantal vakjes met je bommen voor de tijd op is)

ABN AMRO blijft hoofsponsor Ahoy tennistoernooi

Het ATP-tennistoernooi van Rotterdam zal ook de komende drie jaar worden gesponsord door ABN AMRO. De organisatie en de bank hebben donderdag de handtekeningen onder de nieuwe overeenkomst gezet.

Tevens heeft ook Richard Krajicek toegezegd dat hij tot 2008 aan zal blijven als toernooidirecteur van het best bezochte indoortoernooi van de wereld.

Tijdens de 32ste editie van het toernooi, die vorige maand werd gewonnen door de Zwitserse nummer 1 van de wereld Roger Federer, kwamen 108.030 bezoekers naar Ahoy. Dat was een verbetering van het toeschouwersrecord van 104.739, dat in 2004 werd gevestigd.

Astronomen vangen krachtige radiopulsen op

FatalException herschreef en submitte het volgende bericht, waarvoor dank!

Icoon X-Factor nieuwsAstronomen hebben een mysterieus object ondekt dat zeer krachtige radiopulsen uitzendt. Het fenomeen is niet te vergelijken met enig ander bekende bron. Het object is gedetecteerd door de Very Large Array radiotelescoop in New Mexico. De radiosignalen komen vermoedelijk van een bron nabij het middelpunt van de melkweg.

Elke puls duurt 10 minuten en herhaalt zich elke 77 minuten. Als de bron inderdaad nabij het centrum van de melkweg is, dan is het een van de meest krachtige radiozenders in het sterrenstelsel. De vorm en de timing van de pulsen sluiten radio pulsars en andere bekende bronnen uit. Het object zou een magnetar kunnen zijn - een neutronenster met een ultrasterk magnetisch veld.

Om meer te weten te komen, wordt nu ook de Green Bank radio telescoop in West Virginia gebruikt, en hoopt men de Chandra ruimtetelescoop van de NASA te mogen gebruiken om te kijken of het ook rŲntgenstraling uitzendt.

Washington komt in actie tegen developers en publishers

In de de staat Washington is een nieuw wetsvoorstel ingediend dat developers en publishers aansprakelijk stelt als een gamer criminele activiteiten onderneemt naar aanleiding van het spelen van een game. Het zal alleen gelden voor gamers tot en met 17 jaar. Het is nog niet duidelijk wat de strafmaat zal zijn voor de developer/publisher als een gamer de wet overtreedt.

Tegenstanders van deze wet zoals Lew McMurran van de Washington Software Association zijn dan ook erg verbaasd over deze wet: "removing the responsibility from the person who committed the act, to somebody else who's completely removed from the situation."

Het is dan ook inderdaad een erg vreemde ontwikkeling dat de producent van een product aansprakelijk wordt gesteld voor het criminele gedrag van een van zijn gebruikers. Maar ach, als gamers zijn we al heel wat van deze verhaaltjes gewend...

Voor Surinamers geen inburgeringsexamen

riannekroon had ons via de nieuws-submit te melden:

D66 wil Surinamers ontzien het verplichte inburgeringsexamen af te leggen en zal daarom volgende week in de Tweede Kamer pleiten voor een vrijstelling van de inburgeringsplicht voor alle Surinamers. Fractieleider Boris Dittrich vindt dat Surinamers de Nederlandse taal goed genoeg kennen en wijst op de historische banden tussen Nederland en Suriname.

De eis om een inburgeringsexamen af te leggen moet vanaf de zomer gaan gelden. Immigranten moeten in land van herkomst een examen doen voordat ze een verblijfsvergunning krijgen.

Antillianen hebben helaas niets aan de historische banden tussen Nederland en de Antillen: volgens Dittrich spreken zij niet allemaal goed Nederlands en moeten dus examen doen.

Voormalige stripper verkoopt borstimplantaat

Eilanden had ons via de nieuws-submit te melden:

Tawny PeaksLichaamsdelen als reclameruimte, een halve banaan, Britney's uitgespuwde kauwgum, een tosti met de beeltenis van de maagd Maria. Het lijkt haast niet gekker te kunnen worden met hetgeen op de veilingsite eBay wordt aangeboden. Een voormalige topless danseres uit Miami doet een aardige poging. Zij heeft ťťn van haar borstimplantaten te koop gezet.

Tawny Peaks liet de siliconenimplantaten verwijderen nadat ze in 1999 haar carriŤre als stripteasedanseres had beŽindigd. Ze kwam op het idee deze te koop aan te bieden nadat ze een documentaire zag over bizarre zaken op de internetveiling van eBay. Peaks' borsten kregen in 1998 wereldfaam toen een bezoeker van de nachtclub waar Peaks destijds werkte beweerde dat hij te hardhandig met de borsten in aanraking was gekomen. De man sleepte Peaks voor de rechter en eiste schadevergoeding wegens een opgelopen whiplash. Zijn eis werd echter afgewezen.

De ex-stripper verwacht flink wat geld te kunnen verdienen aan het implantaat. "Het is tenslotte de eerste tiet waarover iemand is aangeklaagd", verklaarde ze. Het hoogste bod staat momenteel op 10.201 dollar.

Borstimplantaat Tawny Peaks te koop via eBay
Voor het implantaat is momenteel ruim 10.000 dollar geboden

Veel reacties op overlijden Michels

"Rinus was een coach met natuurlijk overwicht waar wij als spelers respect voor hadden", aldus Ronald Koeman die dat zei in een reactie op het overlijden van Rinus Michels.

Vele prominenten in de voetbalwereld reageerden op het plotselinge overlijden van de oud-bondscoach van Oranje, die donderdagochtend vroeg overleed aan complicaties, nadat hij bijna twee weken geleden een hartoperatie onderging.

"Het was een man van weinig woorden, al werd hij later menselijker. Tegenwoordig moet je alles uitleggen. Bij hem was dat niet nodig. Hij stond boven de groep. Ik heb veel van hem geleerd", aldus Koeman.

"Hij zou keihard zijn, maar ik ken hem niet anders als een sympathieke Amsterdammer met geweldige droge humor", aldus Klaas Nuninga, oud-speler van Ajax. Oud-Ajacied Sjaak Swart: "Hij was de strengste en de beste coach die ik heb gehad." Arie van Eijden, algemeen directeur van Ajax: "Een groot man is de sportwereld ontvallen."

Ook de staatssecretaris van Sport, Clemence Ross van Dorp, reageerde op het overlijden van Michels, en vindt dat met Michels een grote persoonlijkheid is overleden. "Hij heeft met Johan Cruijff het Nederlandse voetbal groot gemaakt en kon op latere leeftijd ook omgaan met vedetten."

"Het Nederlandse voetbal ontvalt een markante persoonlijkheid", aldus Henk Kesler, directeur betaald voetbal. "Hij was een van de beste Nederlandse trainers ooit. Wij zijn heel verdrietig. In Zeist gaat de vlag direct halfstok."

Bondscoach Marco van Basten reageerde erg ontdaan op de dood van zijn voorganger, onder wie hij in 1988 de Europese titel pakte. "Het heengaan van de 'nestor' van het trainersgilde, de vader van het Nederlands voetbal, is een enorm verlies voor de voetbalwereld. Michels was iemand die alle kwaliteiten van een topcoach in zich had. Hij wist een groep te motiveren en kon op de juiste momenten, vooral door zijn bijzondere gevoel voor humor, de spanning van de ploeg afhalen."

"Hij kon daarentegen ook hard zijn in zijn beslissingen en op andere momenten weer zijn warme kant tonen. Het is niet voor niets dat hij de enige coach is die met Oranje een grote prijs in de wacht heeft gesleept", aldus de huidige bondscoach. "Het was voor mij persoonlijk dan ook zeer speciaal dat uitgerekend h°j me enkele jaren geleden mijn diploma Coach Betaald Voetbal overhandigde."

Ook de huidige trainer van Feyenoord, Ruud Gullit, had veel complimenten over voor zijn vroegere bondscoach. "Hij was een persoonlijkheid in alle opzichten. Voor hem wilde je alles geven. Een warme en humoristische man. Heel anders dan het beeld dat ik eerst van hem had."

Gullit was in 1988 aanvoerder van het Oranje dat de Europese titel pakte. "Voordat ik hem in 1987 bij Oranje leerde kennen, dacht ik dat hij een strenge, norse man was, die heel erg met discipline bezig was. Ik dacht destijds nog: Wat moet dat worden met hem? Maar al die verhalen bleken totaal niet te kloppen."

"Later, toen ik hem bij de KNVB weer tegenkwam op de trainerscursus, waar hij mijn docent was, heb ik wel eens aan hem gevraagd waarom hij bij ons zoveel losser en anders was dan in zijn jaren bij Ajax en Barcelona. Zijn antwoord was duidelijk. Jullie waren al echte profs, zei hij. Jullie hoefden niet meer gecorrigeerd te worden. Jullie corrigeerden elkaar. Een mooier compliment konden we niet krijgen. Echt, bij iedereen van de EK-ploeg in 1988 lag hij heel goed."


Rinus Michels (1928 - 2005)

Keroppi is leermoe

Keroppi is leermoe

Als klein guppie wist ik het al, later "als ik groot was" zou ik dierenarts worden. Mijn ouders namen die toekomst-visie iets minder serieus. In hun ogen was het vast iets tijdelijks, volgende week zou ik wel stewardess of prinses willen worden. En erg kwalijk kan ik dat ze niet nemen, uit onderzoek bleek immers dat in groep acht de meerderheid van de jongedames zichzelf later als dierenarts ziet.

Maar toen in de vierde klas van de middelbare school ik nog de enige overgebleven dame was die droomde van een carriŤre als dierenarts, begonnen ook mijn ouders me langzaam aan serieus te nemen. Wat als liefhebbende, ondersteunende ouder ondermeer het bezoeken van voorlichtingsdagen inhield.

Bij de meeste studies houden de voorlichtingsdagen in: zoveel mogelijk zieltjes winnen door wereldkundig te maken dat jij echt de leukste/gaafste/interessantste studie bent, en natuurlijk heb je er later legio mogelijkheden mee!
Behalve dan bij die paar studies die met een grandioos overschot aan aanmeldingen, zoals Diergeneeskunde. Daar zien ze de voorlichtingsdag als een eerste filter in het proces om het aantal aanmeldingen zo laag mogelijk te houden. En die eerste schifting vind plaats door een bijzonder demotiverende voorlichtingsdag.
Geen leuke demonstraties (die bewaren ze voor de ouderdag, als je al 'binnen' bent), geen enthousiaste studenten, niks. Er is een praatje van de voorzitter van onderwijszaken die je met de demotiverende werkelijkheid om de oren slaat. De kleine kans dat je Łberhaupt wordt ingeloot, maar ook het zware karakter van de studie.

"Ach, dat kan ik heus wel aan, die studiedruk zal wel loslopen" dacht ik toen nog. Immers, de middelbare school doorliep ik tot nu toe toch ook nog zonder enige moeite? Maar de middelbare school bleek 'peanuts' vergeleken met mijn nieuwe studie...

Onze introductie begon bijvoorbeeld al twee dagen eerder dan het officiŽle collegejaar. Dat was lekker handig, want dan konden we op dag 1 (buiten zag je alle andere studies speurtochten en kennismakingsspelletjes doen) al lekker keihard van start. Voor het eerste college diende we al 100 pagina's voorbereid te hebben, in het Engels. Nee, voorzichtig wennen aan het studerende bestaan werd ons niet gegund. Met een ferme duw werden we in het diepe gegooid.
Ook onze contacturen waren het dubbele van vriendjes en vriendinnetjes bij andere studies.

Maar alles lijkt op den duur te wennen. Soms heeft het ook wel zijn voordelen. Zo ken ik door het intensieve contact als gevolg van de vele contacturen bijna alle studenten uit mijn jaar (zo'n 200 dames en heren) in ieder geval van gezicht. Een aantal daarvan zijn daarnaast ook nog erg goede vrienden geworden. Bovendien, omdat het zo'n ons-kent-ons studie is, hebben we ook nog een erg leuke en actieve studievereniging.

Maar iets wat volgens mij nooit zal wennen is de pre-tentamen-leer-stress. Want hoewel ik me elk begin van het trimester weer voor neem om alles goed voor te bereiden en de stof goed bij te houden, blijken die goede intenties vaak maar van korte duur. Je ontkomt er dus ook niet aan dat je, in de onderwijs-vrije week voor het tentamen, je zeeŽn van tijd tekort lijkt te komen om al die dikke boeken en syllabi in je geheugen te proppen.

Daar zit je dan in de bieb, ondanks dat je er niet mag eten en drinken, omhuld met drinken en eten bij wijze van leerrantsoen. Of de bieb-mutsen... eh ik bedoel medewerkers nou lief een oogje dichtknijpen, of te lui zijn voor een controle weet ik niet. Maar het neemt niet weg dat het wel fijn is dat je gedachteloos chocolade naar binnen kan proppen terwijl je je verdiept in de boeiende levenscyclus van een of andere lintworm.

Maar hoe enthousiast je 's ochtends ook begint, en hoe gezellig de pauzes met je medeslachtoffers ook zijn. Op een bepaald moment wil het gewoon even niet meer. De letters dansen voor je ogen, je bent met je gedachten overal... behalve bij de leerstof. Je concentratie vermogen lijkt onder het vriespunt te liggen en het patroon van de sjaal van de persoon naast je lijkt opeens bijzonder intrigerend. Kortom je bent leermoe.

Wat doe je in zo'n geval? Je slaat vol passie je ordner met leerstof dicht en stampvoet naar de computer. Een stukje typen voor de weblog, want dat moest je ook nog doen.

Droge race verwacht voor AustraliŽ

De vooruitzichten voor de Grand Prix van AustraliŽ zijn dat er zondag op Albert Park een droge race kan worden verreden.

De weersverwachtingen laten zien dat er voor het hele weekend zon wordt voorspeld. Dit betekent dat er komende GP al meteen goed kan worden gekeken hoe de nieuwe banden reglementen zullen werken.

In de 2005 reglementen staat dat coureurs ťťn setje banden voor de hele race moeten gebruiken, of de banden moeten beschadigd dan wel lek zijn dan mag er gewisseld worden. Maar deze regels gelden alleen maar voor een droge race.

Voor zondag verwacht men een maximum temperatuur van 20įC, dit is ook de verwachting voor de zaterdag wanneer de eerste kwalificatie sessie wordt verreden.

Mike Tyson keert terug in de ring

Mike Tyson heeft aangekondigd weer terug te keren in de boksring. In een interview met de Italiaanse televisie liet de oud-wereldkampioen bij de zwaargewichten weten dat hij in juni in Washington weer wil gaan vechten.

Tyson bokste zijn laatste partij vorig jaar juli tegen de Brit Danny Williams en ging daarin knockout. Daarna kwam hij in december 2004 nog in het nieuws vanwege een vechtpartij in een bar in Arizona.

Hoogervorst: prijs bier en breezers omhoog

Icoon Binnenlands nieuws Minister Hoogervorst van Volksgezondheid wil de prijs van bier en van mixdrankjes als breezers hoger maken. Bovendien wil de minister reclame voor alcoholhoudende dranken in de vroege avond gaan verbieden. De maatregelen zijn bedoeld om jongeren van de drank af te houden. Dat meldt RTL Nieuws vandaag.

Uit een nog niet gepubliceerd onderzoek van het ministerie van Volksgezondheid zou blijken dat jongeren onder 16 steeds meer zijn gaan drinken. Voor jongeren van 13 jaar oud zou het gemiddelde nu zelfs op 6 glazen alcohol per week liggen.

Daarom is de minister in overleg met producenten en gezondheidsorganisaties tot dit plan gekomen. Hij zal binnenkort met minister Zalm van financiŽn spreken over de precieze invulling van de accijnsverhoging.

De plannen sluiten aan bij de plannen van Europees Commissaris Kyprianou van Volksgezondheid. Hij pleitte er eind vorige week voor de accijnzen te verhogen, de productie van alcoholhoudende limonadedrankjes te verbieden en de leeftijdsgrens voor het kopen van alcohol omhoog te trekken naar 18 jaar.

Vorige week werd nog bekend dat 1 op de 10 Nederlanders tussen de 16 en de 69 jaar oud een probleemdrinker is. Probleemdrinkers drinken minstens vier glazen alcoholhoudende drank per dag, voor minstens 21 dagen in de maand, en ondervinden daar problemen van. Uit het onderzoek bleek ook al dat er vooral veel probleemdrinkers onder mannen van 16 tot 24 zitten; in die groep drinkt 1 op de 3 te veel.

Eerste vrouwelijke jurylid Tour

Miriam van Es is door de UCI als ťťn van de vier juryleden voor de aankomende Tour de France aangesteld. De Limurgse is hiermee het eerste vrouwelijk jurylid voor de Tour.

Van Es is al vanaf 1994 internationaal jurylid, naast wegwedstrijden jureert ze ook bij wedstrijden op de baan en bij het veldrijden. Tijdens het WK in 2000 te Plouay was ze al de eerste vrouwelijke juryvoorzitter bij een WK.

Tijdens de komende Tour de France zal de inwoonster van Stein onder meer moeten bepalen of er niks onreglementairs bij een massasprint gebeurt. Ook zal ze als onderdeel van de wedstrijdcommissarissen uitmaken of renners tijdstraffen krijgen voor onder andere het hangen aan auto’s.

Christopher Walken

In Pulp Fiction komt "Captain Koons" op een gegeven moment aan Butch vertellen in welk stout plekje hij zijn vaders horloge twee jaar lang heeft verborgen. Dat is een ongesneden scene met een monoloog langer dan een gemiddelde toespraak van Fidel Castro.

Dat kunstje doet hij hier nog 's dunnetjes over, alleen merk je wel dat 'ie hapert... kijk trouwens alleen maar als je fan bent. Er zijn overigens meerdere skits van hem bij Saturday Night Live te vinden

Mijn persoonlijke toppers van Christopher Walken zijn:

- Suicide Kings
- The Prophecy
- True Romance
- Things to Do in Denver When You're Dead
- Sleepy Hollow
- The Deer Hunter

En de Fat Boy Slim video natuurlijk...

'Extreme sneeuw komt door broeikaseffect'

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsExtreme weersverschijnselen zoals dit winterweer, zijn het gevolg van het broeikaseffect. Dat beweerde de Friese weerman Piet Paulusma gisteren naar aanleiding van de hevige sneeuwval die Nederland overviel. Onzin, reageert het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI). "Een bepaalde weersituatie kan nooit worden toegeschreven aan het broeikaseffect."

Volgens het KNMI is een relatie tussen sneeuw en het broeikaseffect nog nooit aangetoond. Paulusma stelt daarentegen dat de opwarming van de aarde vaker zal zorgen voor extreme weersverschijnselen. "En daar vallen deze sneeuwbuien ook onder. Het afgelopen jaar stond bol van extremen, neem de warme januari-maand van dit jaar", aldus Paulusma. Voor de camera van het SBS6-programma Hart van Nederland klaagde Paulusma gisteravond dat hij als zelfstandig weerman weinig serieus wordt genomen door het KNMI.

Piet Paulusma
Weerman Piet Paulusma

Heidfeld kan gaan verrassen

McLaren coureur Juan Pablo Montoya waarschuwt Mark Webber om niet te makkelijk over teammaatje Nick Heidfeld te denken. De Colombiaan geeft Heidfeld een goede kans om boven Webber te eindigen in het klassement in 2005.

Montoya, die vorig jaar nog voor het team van Williams reed, was Heidfeld’s grote rivaal tijdens het F3000 seizoen van 1998. Hij vindt dat de Duitser met de bijnaam "Quick Nick" altijd, en door bijna iedereen, wordt onderschat.

JPM: "Ik denk dat Mark best goed is, maar ik denk wel dat de meeste mensen erg verbaasd zullen zijn over de prestaties van Nick. Heidfeld rijdt al lang genoeg rond om een erg goed seizoen af te gaan leveren. De mensen hebben hoge verwachtingen van Webber, we zullen zien of hij ze waar kan maken."

Einde schaatsseizoen met WK afstanden

Donderdag begint het wereldkampioenschap afstanden in Inzell, en daarmee sluiten de schaatsers het pre-Olympische seizoen af.

Het evenement werd voor het eerst gehouden in 1996 en dit is de negende editie. Bij de mannen was Nederland de afgelopen jaren de dominerende natie en bij de vrouwen heerste Duitsland.

Hieronder meer feiten over het WK afstanden:

Meeste medailles per land mannen
1 Nederland 58 (23 goud, 20 zilver, 15 brons)
2 Canada 14 (4 goud, 5 brons, 5 zilver)
3 Japan 13 (6 goud, 3 zilver, 4 brons)

Meeste medailles per land vrouwen
1 Duitsland 56 (27 goud, 21 brons, 8 brons)
2 Nederland 22 (4 goud, 8 zilver, 10 brons)
3 Canada 13 (4 goud, 3 zilver, 6 brons)

Meeste medailles per persoon mannen
1 Gianni Romme 12 (7 goud, 2 zilver, 3 brons)
2 Bob de Jong 11 (3 goud, 6 zilver, 2 brons)
3 Ňdne SÝndrŚl 10 (4 goud, 6 brons, 2 zilver)

Meeste medailles per persoon vrouwen
1 Claudia Pechstein 18 (5 goud, 9 zilver, 4 brons)
2 Gunda Niemann-Stirnemann 14 (11 goud, 3 zilver, 0 brons)
3 Anni Friesinger (13 (7 goud, 5 zilver, 1 brons)

Nederlandse titelverdedigers in Inzell
Erben Wennemars 1.000 meter
Carl Verheijen 10.000 meter

Nederlandse deelnemers mannen
Jan Bos (1.000m)
Bob de Jong (5.000m en 10.000m)
Simon Kuipers (1.500m)
Beorn Nijenhuis (500m en 1.000m)
Gianni Romme (10.000m)
Mark Tuitert (1.500m)
Jochem Uytdehaage (5.000m)
Gerard van Velde (500m)
Carl Verheijen (5.000m en 10.000m)
Erben Wennemars (500m, 1.000m en 1.500m)

Nederlandse deelnemers vrouwen
Wieteke Cramer (1.500m)
Renate Groenewold (1.500m, 3.000m en 5.000m)
Jenita Hulzebosch-Smit (5.000m)
Moniek Kleinsman (3.000m)
Barbara de Loor (1.000m en 1.500m)
Frouke Oonk (500m en 1.000m)
Gretha Smit (3.000m en 5.000m)
Sanne van der Star (500m)
Marianne Timmer (500m en 1.000m)

Fisichella is volwassener

"Fisichella is volwassener." dat is althans de mening van Renault F1 teambaas Flavio Briatore. Briatore zei dit in een gesprek waarin hem werd gevraagd waarom hij de Italiaan in 2001 ontsloeg om hem drie jaar later weer opnieuw aan te nemen.

Dit was een van de grote vraagtekens bij veel F1 fans aan de vooravond van de Australische GP. Briatore: "Het is eigenlijk heel gemakkelijk waarom we Fisico hebben laten gaan in 2001. Hij nam de F1 toen niet zo serieus als hij dat nu doet. Nu is hij volledig gefocused van begin tot einde. Dat is wat we als team nodig hebben. Hij is in die drie jaar tijd veel veranderd, het lijkt wel of hij de oudere broer is geworden van de vroegere Fisichella."

Minardi door keuring, maar niet uit problemen

De wagens van Minardi zijn tijdens de officiŽle FIA technische keuring goedgekeurd. Dit betekent dat de FIA hiermee erkent dat de auto aan de veiligheids reglementen van 2005 voldoet.

Volgens teambaas Stoddart moet nu alleen Ferrari nog een document tekenen om goed te keuren dat Minardi met de 2004 auto aan de start mag staan. Eerder verklaarde Jean Todt dat ze het document niet wilden tekenen omdat het een zaak voor de FIA was. Nu de auto door de FIA is goedgekeurd heeft Stoddart een extra steun in de rug om Ferrari het document te laten tekenen.

Wanneer het document is getekend hoeft dit echter nog niet automatisch te betekenen dat Minardi aan de start zal staan. Het team van Red Bull, dat in november Jaguar overnam, verklaarde dat ze het verzoek van Stoddart niet steunen om met de oude auto te mogen rijden.

Directeur van het team Christian Horner: "Ik kan me goed in hun positie inleven, maar regels zijn nu eenmaal regels. Mijn positie en die van Red Bull is dat niks meer frustrerend kan zijn dan dat we in onze eerste race als negende eindigen met een Minardi voor ons die een punt pakt."

Het gerucht gaat de ronde dat de lijst met handtekeningen waarover Stoddart het steeds heeft een document is dat in september al door een aantal mensen getekend zou zijn. Dit zou betekenen dat daar dus nog de handtekening van Jaguar baas Tony Purnell op staat, Purnell is inmiddels door Red Bull ontslagen. Ook zou de handtekening van Eddie Jordan er nog op staan, maar deze heeft inmiddels zijn team verkocht aan Midland F1.

Christijan Albers liet in een reactie weten zich niet al te veel zorgen te maken: "Ik denk dat het allemaal wel goed komt, maar vanavond om 21.00 zullen we meer weten."

'Brandstichting Udense school was gepland'

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

De brandstichting in de Udense islamitische basisschool Bedir was een geplande actie. Dat zegt de 16-jarige hoofdverdachte vanavond in het documentaireprogramma Zembla. De brandstichting vond plaats op 9 november 2004, in de rumoerige periode na de moord op filmmaker Theo van Gogh. De school brandde volledig af. Zeven minderjarige verdachten werden later gearresteerd.

Drie van de verdachten worden verdacht van de brandstichting in de school, vier anderen zouden betrokken zijn geweest bij een poging tot brandstichting in een moskee in Uden. Politieman K. de Groot noemt in Zembla de acties 'een kwajongensstreek en geen aanslag'. De verdachten zijn na vijf weken voorarrest weer op vrije voeten gesteld. Hoofdverdachte B. wordt momenteel door de reclassering begeleid.

Brand bij de islamitische basisschool Bedir
Eerste beelden van de brand (Foto: Maanvis)

'De halve school wist ervan'
In de uitzending van Zembla zegt B. dat een hoog opgelopen ruzie met een paar Marokkaanse jongens wraakgevoelens deden ontstaan. "Een dag na de moord op Theo van Gogh hebben we met een groepje jongens bedacht dat we de moskee moesten aanvallen. We gingen vechten, we gingen ze terugpakken", stelt B. Toen de brandstichting in de moskee mislukte werd besloten de islamitische basisschool in brand te steken. Veel leerlingen van het Udens VMBO-college zouden op de hoogte zijn geweest van de plannen. "De halve school wist van onze plannen", zegt de hoofdverdachte. "We hebben elkaar opgestookt. Het begon min of meer als grap, maar toen konden we niet meer terug. Want dan ben je niet stoer meer."

'De grootste mond'
De vader van B. bestrijdt dat zijn zoon en diens vrienden echt racistische motieven hebben gehad. "De jongens vinden dat de allochtonen zich onaangepast gedragen. Daar storen zij zich aan", meent de vader, die bezig is een boek te schrijven over de kwestie. B. zegt zelf spijt te hebben van zijn actie. Hij zou fysiek niet aanwezig zijn geweest bij de uiteindelijke brandstichting, omdat hij ziek thuis was. B. wordt volgens zijn vader als hoofdverdachte beschouwd omdat hij in de voorbereiding de grootste mond zou hebben gehad.

-
Zembla: White Power in Uden. Donderdag 3 maart, 21.10 uur op Ned 3.

Spurs bekeren door in FA Cup

Tottenham Hotspur heeft de kwartfinale van het toernooi om de FA Cup bereikt. De ploeg van coach Martin Jol won de replay tegen Nottingham Forest, dat uitkomt in de tweede divisie, woensdagavond met 3-0. In de volgende ronde treffen de Spurs Newcastle United.

De ploeg van Jol domineerde de gehele wedstrijd, maar moest wel een uur wachten op doelpunten. De eerste kwam op naam van verdediger Noe Pamarot, die eenvoudig raak kopte uit een hoekschop. Tien minuten later besliste de Ierse aanvaller Robbie Keane de wedstrijd. In blessuretijd maakte de ingevallen Egyptische huurling Mido (ex-Ajax) er nog 3-0 van.

Wat is dit - seizoen 3 - Winnaars

Zo dat was het dan 15 deeltjes "WAT IS DIT"....

Uit de statistieken blijkt dat er op dit moment 3 users zijn met de hoogte score. Alle 3 hebben ze 55 punten Dit zijn:

- JterSteeg
- ursel
- Junglist4Real

Om de prijzen eerlijk te verdelen hebben we besloten de 3 bovenstaande users allemaal
1 hostingpakket + domeinnaam + 1 FOK! T-shirt te geven

Bovenstaande users kunnen emailen met flat_erik@fok.nl voor verdere informatie en afhandeling van de prijzen!! We verwachten wel een foto met het FOK! t-shirt aan en voor de computer met zijn/haar website

We hopen dat jullie "genoten" hebben van deze 15 delige serie "Wat is dit"

Rinus Michels overleden

Rinus Michels, ook wel bekend als 'de Generaal' is overleden. De voormalige trainer van onder andere Ajax en het Nederlands Elftal is 77 jaar oud geworden.

Hij overleed aan de gevolgen van een hartoperatie die hij bijna twee weken geleden onderging. In die operatie werd hem een pacemaker aangemeten en een defecte hartklep werd vervangen. Hij leek het nog naar omstandigheden goed te maken, maar complicaties zorgde voor een verslechtering van zijn situatie.

Michels vierde zijn grootste successen als coach. Met Ajax won hij in begin jaren 70 twee keer de Europa Cup 1. Daarna hielp hij Barcelona aan de eerste landstitel in een lange tijd. In 1974 greep hij net naast de wereldtitel met het Nederlands Elftal, maar in 1988 werd hij Europees kampioen in Duitsland.

Als voetballer maakte de op 9 februari 1928 in Amsterdam geboren Michels furore bij Ajax. De midvoor speelde 269 wedstrijden, waarin hij 121 maal scoorde. Vijf maal kwam hij uit voor het Nederlands Elftal.

In 1999 werd Michels met de eretitel 'Nederlands Coach van de Eeuw' beloond. Hij wordt samen met voetballer Johan Cruijff gezien als de architect van het totaalvoetbal en de bedenker van de buitenspelval, waarmee Nederland in de jaren zeventig furore maakte. Hoewel de juistheid daarvan te betwijfelen valt was 'De Generaal' de eerste voetbalcoach die triomfen vierde met deze tactische concepten.


Rinus Michels (1928 - 2005)

Wat is dit - seizoen 3 - Laatste deel (15)

Het laatste deel van "WAT IS DIT"!!! Deel 15

Scores: http://weblog.fok.nl/widdps

Eerste plaatje (maandag)

Tweede plaatje (dinsdag)

Derde plaatje (woensdag)

Uitslag (donderdag)

Regels:
* Iedere maandag staat er een nieuwe foto op de FOKweblog. Als deze foto niet in 1 keer geraden wordt door een user volgt er per dag een nieuwe, iets duidelijkere, foto.

* Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen!

* Je kan 10 punten per goed antwoord verdienen. Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 5 punten voor! Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 3 punten verdienen!

* Alle users mogen mee doen aan dit spel!

* Niet eens met de score? Mailen kan naar Flat_erik@fok.nl

* FOK Crew ook in seizoen 3 uitgesloten van deelname

* De hoofdprijs wordt verzorgd door e-creative. Betreft een "starter" pakket + een domeinnaam voor 1 jaar.

* Hier vind je binnenkort het complete score overzicht.

*Bij deze wil ik iedereen bedanken die elke keer meedoen met het spel!

Rinus Michels (77) overleden

Rinus Michels is vanochtend op 77-jarige leeftijd overleden. De voormalige voetbalcoach en voetballer werd twee weken geleden aan een hartklep geopereerd. Na de operatie werd gemeld dat hij het 'naar omstandigheden goed' maakte. Later ontstonden er complicaties. Michels overleed in een ziekenhuis in het Belgische Aalst.

Michels was coach van Ajax, Barcelona en het Nederlands Elftal. Met Ajax won hij in 1971 de Europa Cup I. Vervolgens vertrok Michels samen met sterspeler Johan Cruijff naar Barcelona. In 1988 won hij met Oranje het Europees Kampioenschap. In 1974 had hij als bondscoach de finale van het Wereldkampioenschap met 2-1 van Duitsland verloren.

Als voetballer maakte de op 9 februari 1928 in Amsterdam geboren Michels furore bij Ajax. De midvoor speelde 269 wedstrijden, waarin hij 121 maal scoorde. Vijf maal kwam hij uit voor het Nederlands Elftal. Op 30-jarige leeftijd moest hij zijn actieve voetbalcarriŤre wegens een rugblessure beŽindigen.

In 1999 werd Michels met de eretitel 'Nederlands Coach van de Eeuw' beloond. Hij wordt samen met voetballer Johan Cruijff gezien als de architect van het totaalvoetbal en de bedenker van de buitenspelval, waarmee Nederland in de jaren zeventig furore maakte. Hoewel de juistheid daarvan te betwijfelen valt was 'De Generaal' de eerste voetbalcoach die triomfen vierde met deze tactische concepten.

Rinus Michels (1928 - 2005)
Rinus Michels (1928 - 2005)

Nieuwe ESRB-rating in Amerika

De ESRB (Entertainment Software Rating Board), het bedrijf dat in Amerika zorgt voor de rating van games, heeft vandaag een nieuwe rating geintroduceerd. Met de categorie E10+ (Everyone 10 years and older) wil het bedrijf duidelijker maken welke spellen geschikt zijn voor de hele familie en welke alleen voor de kinderen van 10 jaar en ouder. De directeur van de ESRB zei het volgende over de nieuwe rating:
"[...]
The content of computer and video games continues to advance in terms of sophistication, complexity, and graphic quality. Given this evolution, the new E10+ rating category will provide consumers, particularly parents, with more precise guidance on the age appropriateness of certain titles, fulfilling our goal of helping ensure that the right games are selected for their children and families.
[...]"


De ESRB heeft voor de ontwikkeling van de nieuwe rating contact gehad met opvoedingsexperts en academici, en die waren het allemaal eens over de nieuwe categorie en de onderliggende theorie. Men verwacht dat de meeste sport, racing en adventure-games nog steeds gewoon de E6+ rating zullen krijgen. Race games met bijvoorbeeld extreme crashes of vechtspellen met superhelden zullen de E10+ rating krijgen.

In Nederland worden games gekeurd door PEGI, ofwel Pan European Game Information. Zij gebruiken de leeftijdscategoriŽn 3+, 7+, 12+, 16+ en 18+

Real Madrid loopt in op BarÁa

Real Madrid is in de Primera Division twee punten ingelopen op FC Barcelona. Real Madrid won thuis met 3-1 van Real Betis.

Dinsdagavond verspeelde de nummer ťťn FC Barcelona twee punten tegen stadsgenoot Espanyol (0-0). Real Madrid wist met 3-1 te winnen van Real Betis en verkleinde de achterstand naar zes punten.

Real Madrid leidde bij rust met 2-0 door doelpunten van Michael Owen en Roberto Carlos. Edu van Real Betis scoorde vlak na rust snel de 2-1, maar twee minuten later werd de marge alweer op twee gebracht door Ivan Helguera.

Door de winst wordt de Spaanse competitie toch nog spannend. Op het begin leek het erop dat FC Barcelona zeker van de titel zou zijn, maar de afgelopen weken loopt het elftal van Rijkaard stroef. Zo verspeelde het in 2005 al punten tegen Numancia (nummer laatst) en verloor het thuis van Atletico Madrid. Met Real Madrid - FC Barcelona op het programma is nog niets zeker in Spanje.

Britse vrouw vindt muis in de rijst

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Britse vrouw schrok zich recentelijk een hoedje toen zij een dode muis in haar rijst aantrof. Het knaagdier zat in een pak rijst dat de vrouw net had opgewarmd in de magnetron. Hierdoor was het beestje uit elkaar gevallen en herkende de vrouw het in eerste instantie niet als muis.

De rijstproducent is van plan het incident tot op de bodem uit te zoeken. De vrouw heeft de muis voor onderzoek afgeleverd bij de stedelijke gezondheidsdienst.

Massale schoolstaking in IsraŽl

thomas26 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsIn IsraŽl heeft een 16-jarige scholier dinsdag het schoolsysteem platgelegd. Hij organiseerde in zijn eentje een staking. Golan Shiratzki uitte zijn onvrede over de plannen om het IsraŽlische onderwijs te hervormen op internet en riep daarbij iedereen op voor ťťn dag niet naar school te gaan.

200.000 Studenten gaven gehoor aan de oproep van Shiratzki, eenderde van de schoolgaande jeugd boven twaalf jaar. "Ik dacht wel dat er enkele duizenden leerlingen zouden wegblijven van school, maar dit had ik niet verwacht", aldus de organisator. De meeste stakers konden echter niet vertellen waarom ze van school weg waren gebleven.

Film: The Life Aquatic with Steve Zissou

In zijn documentaires neemt Steve Zissou je mee in de wondere wereld van het onderwaterleven, maar de laatste tijd is hij zijn touch kwijt. Als dan een mysterieuze "Jaguar"-haai zijn beste vriend verslindt, voelt hij zich meer dan ooit reddeloos verloren. Hij zal en moet die haai doden, al is dat het laatste wat hij doet. Helaas kost dat heel wat moeite, zeker als dan ook nog eens zijn vrouw hem verlaat en een mogelijke zoon opduikt...

De Ontembare Stad
Laatste reviews en specials
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
©FOK.nl e.a.