FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 20 oktober 2004

Film: Wimbledon

Hou je van tennis? Hou je van romantische komedies? Of ben je gek op Kirsten Dunst? Dan moet je zeker naar 'Wimbledon' gaan, een nieuwe film die bovenstaande ingrediënten bevat. 'Wimbledon' is een leuke film, al is het ook niet meer dan dat. In Engeland breekt de film alle records maar in Amerika liepen ze er niet echt warm voor. Nu mag 'Wimbledon' zich bewijzen in Nederland.

Poster

Wimbledon draait nu in de Nederlandse bioscoop



Trabant-fan moet auto's lozen

Een Britse verzamelaar van het Oost-Duitse automerk Trabant is gesommeerd om zijn aanzienlijke verzameling uit zijn tuin te verwijderen. Omdat de gepensioneerde ingenieur niet voldaan had aan een eerder gemeentelijk bevel kreeg hij daarbij een boete van 750 pond. Andere bewoners van het Engelse dorp Middleton-by-Youlgrave hadden geklaagd over de aanblik van de 49 Trabantjes.

Liefhebber Graham Goodall is nu op zoek naar iemand die zijn verzameling wil overnemen. "Het zou een ramp zijn als deze fantastische verzameling uit elkaar wordt gehaald. Die auto is onderdeel van onze geschiedenis en dit is een unieke collectie die zowel de eerste als de laatste geproduceerde Trabant bevat", meent Goodall. De met een tweetaktmotor en plastic carrosserie uitgeruste Trabant werd tussen 1957 en 1991 in de voormalige DDR geproduceerd.

Trabantjes in de tuin van verzamelaar Graham Goodall
De verzameling Trabantjes in de tuin van Graham Goodall

Familie wil boek over leven André Hazes

"Er wordt op dit moment zoveel onzin over ons gepubliceerd. Dat doet pijn. Uit respect voor mijn man is het heel belangrijk dat de waarheid wordt verteld." Dat zegt Rachel Hazes, de weduwe van de onlangs overleden André Hazes. De familie van de volkszanger is van plan een boek over zijn leven te laten schrijven. Hazes was hier zelf voor zijn dood al mee bezig.

Wanneer het levensverhaal van André Hazes gaat verschijnen en door wie het wordt geschreven is nog niet bekend. De familie noemt het erg belangrijk dat het boek er komt. Ook andere partijen zijn volgens Rachel bezig met boeken over de Amsterdamse zanger. "Ons boek zal het enige zijn waarin het echte verhaal over André wordt verteld. Wij, de familie, zijn namelijk de enigen die het echte verhaal kennen", reageert de weduwe.

André Hazes
André Hazes overleed op 23 september

Winkelbediende dreigt voedsel te vergiftigen

Icoon Binnenlands nieuwsDe politie heeft in Hoogezand een medewerkster van een supermarkt aangehouden die dreigde het voedsel in de winkel te vergiftigen. De 29-jarige vrouw wilde dit dreigement ten uitvoer brengen wanneer niet op haar eis “het ontslag van haar baas” zou worden ingegaan.

Eerder had de medewerkster haar chef beschuldigd van ongewenste intimiteiten en hierover haar beklag gedaan. Maar omdat ze zich niet serieus genomen voelde ging ze over tot het schrijven van een anonieme brief, waarin ze met het vergiftigen van artikelen in de supermarkt dreigde.

Na uitgebreid onderzoek onder het personeel van de winkel kwam de politie haar op het spoor. De vrouw wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Uitslagen CL (20/10/04)

Vanavond werd voor de derde ronde in de poulefase van de Champions League gespeeld. Hierbij de uitslagen en de tussenstand.

Uitslagen Champions League (20/10/04)

Groep E
Rosenborg BK - PSV (1-2)
26' Farfán 0-1
42' Storflor 1-1
86' De Jong 1-2

Panathinaikos - Arsenal (2-2)
18' Ljungberg 0-1
65' González 1-1
74' Henry 1-2
82' Olisadebe 2-2

Groep F
AC Milan - FC Barcelona (1-0)
30' Sjevtsjenko 1-0

Sjachtar Donetsk - Celtic (3-0)
57' Matuzalem 1-0
62' Matuzalem 2-0
78' Brandao 3-0

Groep G
Valencia - Internazionale (1-5)
47' Stankovic 0-1
49' Vieri 0-2
73' Aimar 1-2
76' Van der Meyde 1-3
81' Adriano 1-4
90'+1 Cruz 1-5

RSC Anderlecht - Werder Bremen (1-2)
26' Wilhelmsson 1-0
36' Klasnic 1-1
59' Klasnic 1-2

Groep H
Chelsea - CSKA Moskou (2-0)
9' Terry 1-0
45'+1 Gudjohnson 2-0

Paris St Germain - FC Porto (2-0)
30' Coridon 1-0
31' Pauleta 2-0


Tussenstanden Champions League (na 20/10/04)
Groep E

Pos.ClubAWGVPV-T
1PSV320163-2
2Arsenal312054-3
3Panathinaikos311144-4
4Rosenborg301213-5

Groep F

Pos.ClubAWGVPV-T
1AC Milan330095-1
2FC Barcelona320166-2
3Sjachtar Donetsk310233-4
4Celtic300302-9

Groep G

Pos.ClubAWGVPV-T
1Internazionale3300910-2
2Werder Bremen320164-4
3Valencia310234-7
4RSC Anderlecht300302-7

Groep H

Pos.ClubAWGVPV-T
1Chelsea330098-1
2CSKA Moskou311142-2
3Paris St. Germain310232-5
4FC Porto301211-5

Finland minst corrupte land ter wereld

Icoon Algemeen nieuwsNet als in de vier voorgaande jaren is Finland uitgeroepen tot minst corrupte land ter wereld. Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport van anticorruptiewaakhond Transparency International (TI). Volgens TI is Bangladesh net als vorig jaar het meest corrupte land ter wereld. Het deelt die eerste plaats met Haïti.

Finland scoorde een 9,7 op een schaal van 0 tot 10. Nederland, dat zakte van een zevende naar een tiende plek, scoorde een 8,7. Nieuw-Zeeland, Denemarken, IJsland, Singapore, Zweden, Zwitserland, Noorwegen en Australië eindigden op de plaatsen twee tot en met negen. Landen als Nigeria, Myanmar, Tsjaad, Azerbeidzjan, Paraguay, Angola, de Democratische Republiek Congo, Ivoorkust, Georgië en Indonesië deden het nauwelijks beter dan de slechtst scorende landen Bangladesh en Haïti, die beide een 1,5 kregen.

Het grote geheim van Finland is dat de fiscus over alle informatie over alle bankrekeningen in het land beschikt. Een overzicht van belastingen, inkomsten en bezit van alle inwoners van het land wordt jaarlijks gepubliceerd. Niemand hoeft zich dus af te vragen waar zijn buurman het van doet, als die een nieuwe auto voor de deur heeft staan.

Nieuwe The Incredibles trailer

Binnenkort komt er weer een nieuwe animatie film van Pixar studios uit genaamd The Incredibles. En als er een film wordt gemaakt, hoort daar natuurlijk ook een game bij.

Deze game zal een soort action/adventure game worden waarin jij met de hoofdpersonen van de film zult spelen. In de film gaat het over een superheld familie die door verschillende wetten en rechtszaken hun taak als superhelden niet meer mochten uitvoeren en een nieuwe identiteit moesten aannemen. Als er dan toch weer een kans is om weer in hun oude rol te kruipen nemen ze die dan ook zeker aan maar het blijkt een val te zijn...

Klik hier voor de trailer.

[update] Opnieuw doden bij ongeval op A35

Remzz en ircle hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsOp de snelweg A35 tussen Hengelo en Almelo ter hoogte van Borne heeft zojuist een ernstig ongeluk plaatsgevonden. Bij het ongeluk is zeker een passagiersbus betrokken, maar mogelijk ook een vrachtwagen en een personenauto.

Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van het ongeval is. Ook is niets bekend over eventuele slachtoffers. Door het ongeluk is in beide richtingen een file ontstaan. Hulpdiensten zijn ter plekke om hulp te verlenen. Afgelopen zondag vonden op de A35 vijf jongeren de dood toen hun auto van de weg raakte. Het is nog niet duidelijk of het ongeval van vanavond op dezelfde plaats is gebeurd.

Update 22.58
Inmiddels is bekend geworden dat bij het ongeval twee doden zijn gevallen. Het is nog niet bekend in welk voertuig zij zaten. Een derde persoon is zwaargewond geraakt en enkele andere lichtgewond. Het ongeval gebeurde doordat een vrachtauto achterop een touringcar met scholieren botste. Tussen beide voertuigen werd een auto geplet. De chauffeur van de vrachtwagen zit nog bekneld in zijn cabine. De bus is afkomstig van Milot Reizen uit Rotterdam. De inzittenden van de schoolbus zijn leerlingen van het Candea College in Duiven. Volgens een woordvoerder van de school gaat het om groep 6V van het vwo. Zij waren op terugreis van een uitstapje naar Berlijn. De scholieren worden in een nabijgelegen Van der Valk-hotel opgevangen.



Foto: Patrick J.C. Weegink

Saunier Duval krijgt vorm

Het Spaanse Saunier Duval begint voor 2005 vorm te krijgen. Vandaag werden Juan Manuel Garate en Nicolas Fritsch gecontracteerd.

Garate komt van Lampre en Fritsch komt van FDJeux.com. Ook wordt onder andere nog onderhandeld met Carrara.

Voorlopig blijft Garate's boezemvriend Patxi Vila wel bij Lampre, dat volgend seizoen fuseert met Saeco. Negen man van Lampre kunnen blijven, aangevuld met 19 Saeco's. De rest, degenen die nog geen contract elders hebben getekend, moet nog op zoek naar een andere ploeg.

Het voorlopige 2005 team van Saunier-Duval ziet er voorlopig als volgt uit:
1. Rubens Bertogliati (Swi)
2. David Canada Gracia (Spa)
3. Rafael Casero Moreno (Spa)
4. Juan José Cobo Acebo (Spa)
5. David De La Fuente Rasilla (Spa)
6. Juan C.Domínguez (Spa)
7. Angel Gómez Gomez (Spa)
8. Fabian Jeker (Swi)
9. Ruben Lobato Elvira (Spa)
10. Manuele Mori (Ita)
11. Leonardo Piepoli (Ita)
12. Joaquín Rodríguez Oliver (Spa)
13. Francisco J.Ventoso Alberdi (Spa)
14. Constantino Zaballa Gutierrez (Spa)
15. Oliver Zaugg (Swi)
16. Marco Pinotti (Ita) = ex-Lampre
17. Manuel Quinziato (Ita) = ex-Lampre
18. Chris Horner (Usa) = ex-Webcor
19. Ivan Ravaioli (Ita) = ex-Team Barloworld
20. Arkaitz Duran Aroca (Spa) = neo
21. Joseba Beloki (Spa) = ex Brioches la Boulangere
22. Angel Edo (Spa)??? = Milaneza-Maia
23. Inigo Cuesta (Spa) = Cofidis
24. Jorge Ferrio (Spa)??? = Paternina
25. Juan Manuel Garate (Spa) = ex-Lampre
26. Nicolas Fritsch (Fra) = ex-Fdjeux

Uitslagen Champions League (20/10/04)

SubheaderPSV speelde vanavond de tweede uitwedstrijd, ditmaal in Noorwegen tegen Rosenborg BK. Het pakte door te winnen het volle pond (1-2).


PSV wist zich in de openingsfase veelvuldig in balbezit. De Noorse ploeg kon derhalve niet de geliefde persoonlijke duels aangaan, waar de bal nu snel rondging. Lange tijd bleef PSV echter ongevaarlijk. John de Jong schoot als eerste voorlangs het doel van Rosenborg. Nog voor het halve uur was het echter Jefferson Farfán, die de openingstreffer liet aantekenen uit een snelle aanval. PSV zakte vervolgens terug, wat de Noren gretig aanvaarden. Vlak voor rust brachten ze de bal perfect bij Storflor die de gelijkmaker inkopte. Rosenborg keek vervolgens of het nog meer kon forceren, maar 1-1 was de ruststand.

In de tweede helft begon Rosenborg beter. PSV lette achter goed op. Een vrije trap van Farfán werd door keeper Johnsen over het doel getikt. PSV was aanvankelijk niet bij machte om weer gevaar te stichten, maar zag kans om toch weer terug in de wedstrijd te komen. Nadat DaMarcus Beasley was gekomen voor Farfán, was het De Jong die vrijgespeeld door Jan Vennegoor of Hesselink de 1-2 inschoot. Park eiste vervolgens nog de aandacht op door middels een schwalbe zijn tweede gele kaart op te lopen. Hij is er in de komende thuiswedstrijd tegen dezelfde tegenstander derhalve niet bij.

In poule E speelde verder Panathinaikos thuis gelijk tegen Arsenal (2-2). Hierdoor neemt PSV nu de leiding met zes punten om Arsenal vijf. Panathinaikos heeft vier punten en is nog niet kansloos. Rosenborg heeft na de nederlaag slechts een punt en zal de volgende wedstrijd dienen te winnen om nog kans te maken op plaatsing voor de tweede ronde.


De uitslagen:
Rosenborg - PSV (1-2)
Panathinaikos - Arsenal (2-2)

AC Milan - FC Barcelona (1-0)
Sjachtar Donetsk - Celtic (3-0)

RSC Anderlecht - Werder Bremen (1-2)
Valencia - Internazionale (1-5) Van der Meyde 1x

Chelsea - CSKA Moskou (2-0)
Paris St Germain - FC Porto (2-0)


Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Word een l33t console h4x0r

Syngress Publishing, Inc. heeft vandaag aangekondigd een boek uit te brengen genaamd "Game Console Hacking: Xbox, PlayStation, Nintendo, Atari, & Gamepark 32". Het is geschreven door Joe Grand, Frank Thornton en Albert Yarusso en bevat een voorwoord van Raplh H. Baer, "Father of Video Games".

Amorette Pedersen, vicepresident bij Syngress Publishing, zegt:

"[...]
"Covering the 'old favorite' consoles of yesterday, right up to the latest machines from Microsoft and Sony, this book has something for everyone--from the beginner hobbyist with no electronics experience to the self-proclaimed gadget geek. Whether you like to get your hands dirty with hacking hardware or whether you're an aspiring game developer, this book shows you how to take an ordinary piece of equipment and turn it into a personal work of art."
[...]"


Onder andere de volgende hacks worden besproken:

- Bouw je oude Atari 2600 om tot volledige PC.
- Hack je PlayStation 2 zo dat je code kan booten vanaf je memorycard.
- Experimenteer met Gamepark 32, de onbekende maar zeer hackbare handheld.
- Maak een arcade-achtige Atari 5200 controller of bouw een Atari 2600 joystick om voor linkshandigen.
- Laat Linux draaien op je Xbox
- Bouw een Afterburner LCD frontlight in je GBA

Verder ondermeer een introductie in hardware hacking, casemodding van consoles van alle generaties, Xbox, PS2, Nintendo Game Boy and GBA, GP32, NES, Atari 2600, Atari 5200 SuperSystem, Atari 7800, en de grondbeginselen van elektrotechniek.

Details
ISBN: 1-931836-31-0
Prijs: $39.95 U.S.
Aantal blz's: 592 PP

Uitslag Rosenborg BK-PSV

PSV speelde vanavond de tweede uitwedstrijd, ditmaal in Noorwegen tegen Rosenborg BK. Het pakte door te winnen het volle pond (1-2).

PSV wist zich in de openingsfase veelvuldig in balbezit. De Noorse ploeg kon derhalve niet de geliefde persoonlijke duels aangaan, waar de bal snel rondging. Lange tijd bleef PSV echter ongevaarlijk. John de Jong schoot als eerste voorlangs het doel van Rosenborg. Nog voor het halve uur was het echter Jefferson Farfán, die de openingstreffer liet aantekenen uit een snelle aanval. PSV zakte vervolgens terug, wat de Noren gretig aanvaarden. Vlak voor rust brachten ze de bal perfect bij Storflor die de gelijkmaker inkopte. Rosenborg keek vervolgens of het nog meer kon forceren, maar 1-1 was de ruststand.

In de tweede helft begon Rosenborg beter. PSV lette achter goed op. Een vrije trap van Farfán werd door keeper Johnsen over het doel getikt. PSV was aanvankelijk niet bij machte om weer gevaar te stichten, maar zag kans om toch weer terug in de wedstrijd te komen. Nadat DaMarcus Beasley was gekomen voor Farfán, was het De Jong die geheel vrijgespeeld de 1-2 inschoot. Park eiste vervolgens nog de aandacht op door middels een schwalbe zijn tweede gele kaart op te lopen. Hij is er in de komende thuiswedstrijd tegen dezelfde tegenstander derhalve niet bij.

In poule E speelde verder Panathinaikos thuis gelijk tegen Arsenal (2-2). Hierdoor neemt PSV nu de leiding met zes punten om Arsenal vijf. Rosenborg heeft na de nederlaag slechts een punt en zal de volgende wedstrijd dienen te winnen om nog kans te maken op plaatsing voor de tweede ronde.


Rosenborg BK - PSV (1-2)
26' Farfán 0-1
42' Storflor 1-1
86' De Jong 1-2

Rood: Park (PSV/2x geel)

Rosenborg BK: E. Johnsen, Russell, Riseth, Hoftun, Stensaas, Strand, Solli, Winsnes, Helstad (Braaten/65), Storflor, F.Johnsen (Brattbakk/83)

PSV: Gomes, Lucius, Cocu, Bouma, Lee, Van Bommel, Vogel, De Jong, Park, Vennegoor (Sibon/90), Farfán (Beasley/83)

Onhandige dieven verprutsen bankoverval

ircle en Scootmobiel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In het Duitse Wuppertal verprutsten twee onhandige criminelen een bankoverval nadat een van de twee een plastic pistool op de grond kapot liet vallen. Een opmerkzame bezoeker zag het gebeuren en schreeuwde 'het is nep', waarop de overvallers op de vlucht sloegen.

De beide mannen werden later door de politie aangehouden. Terwijl ze wegvluchtten hadden ze nog een pistool laten vallen. Deze bleek wel echt te zijn, maar was kapot. Een politiewoordvoerder vertelde de media dat de twee criminelen naar eigen zeggen zo schrokken van de opmerking van de vrouw, dat ze in paniek wegrenden.

Biologisch varkensvlees kan ziekmakend zijn

ircle had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Medisch nieuwsVlees van bio- en scharrelvarkens kan ziekmakend zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers van de Wageningen Universiteit. De parasiet Toxoplasma is de veroorzaker van het probleem. Met name zwangere vrouwen en mensen met een verminderde weerstand moeten extra oppassen.

In het slachthuis waar onderzoek werd gedaan kwam de parasiet in 2,9 procent van de bio- en scharrelvarkens voor. In andere varkens werd niets aangetroffen. De scharrelvarkens kunnen de parasiet binnenkrijgen als zij eitjes binnenkrijgen die door besmette katten en knaagdieren worden verspreid. De onderzoekers waarschuwen dat de risico's groter worden op het moment dat er meer bio- en scharrelvarkens komen. Zij adviseren de slachthuizen het verdachte vlees te controleren.

Ongeboren kinderen kunnen door de parasiet ernstige afwijkingen krijgen, invalide worden of zelfs overlijden. Volgens de Voedsel- en Waren Autoriteit (VWA) zou goede verhitting van het vlees de parasiet moeten doden.

A2 dicht na ernstig ongeval bij Born

Icoon Binnenlands nieuwsDe A2 bij Born is sinds het begin van de avond afgesloten nadat daar een ernstig ongeval heeft plaatsgevonden. Bij het ongeval vlogen twee auto's in brand en raakte één persoon zwaargewond.

Een bestelbusje botste op een personenauto waarna beide voertuigen in brand vlogen. Omstanders wisten één inzittende uit zijn auto te bevrijden. Onmiddellijk werd de autosnelweg in de richting van Maastricht afgesloten. Dit leidde tot tientallen kilometers file in beide richtingen. Ook de provinciale wegen in de omgeving raakten verstopt doordat automobilisten de file op de autosnelweg wilden ontwijken. Rijkswaterstaat is bezig om het asfalt op de plaats van het ongeval te vervangen. Verkeer uit noordelijke richting dat naar Duitsland wil, wordt al bij Eindhoven omgeleid. Hoelang dit nog gaat duren, is onbekend.

Winnaars Dutch DJ Awards 2004

Vanavond vond tijdens een feestelijke bijeenkomst in CINEAC aan de Reguliersbreestraat in Amsterdam de uitreiking van de Dutch DJ Awards plaats.

DDA

Net als de vorig jaar gehouden eerste editie werden er drie prijzen uitgereikt. De publieksprijs, uitgereikt door Boris van der Ham (D'66), ging dit jaar wederom naar Tiësto. De 35-jarige Bredase DJ was in de ogen van het stemmende publiek de meest populaire DJ.

Top drie Dutch DJ Awards Publieksprijs 2004:
  • Tiësto
  • Luna
  • Armin van Buuren

    De prijs van de vakjury, bestaande uit vijftig kopstukken uit de Nederlandse danceindustrie, werd verassend gewonnen door de Chileens-Duitse DJ-producer Ricardo Villalobos. Villalobos, die vorig jaar niet eens als genomineerde op de lijst voorkwam, wist met zijn weergaloze minimal techno-sets in het Amsterdamse Paradiso en op het Awakenings-festival een groot nieuw publiek en vele juryleden voor zich te winnen.

    Joris Voorn ontving de Dutch DJ Award voor het Talent van het Jaar. De 26-jarige Rotterdammer werd door de vakjury aangewezen als meest veelbelovende Nederlandse DJ-producer van dit moment.

    Top drie Dutch DJ Awards Vakjuryprijs 2004:
  • Ricardo Villalobos
  • Sander Kleinenberg
  • Dave Clarke

  • Van Gaal licht vertrek toe

    Louis van gaal heeft op een persconferentie zijn gisteren uitgelekte vertrek als technisch directeur bij Ajax toegelicht.

    Volgens Van Gaal lagen geen persoonlijke conflicten of slechte prestaties aan de grondslag van zijn vertrek. Na het bijstellen van de doelstellingen van Ajax was er bij hem iets geknapt. Hij kon niet leven met het compromis en voelde zich in zijn werkruimte aangetast. Hij acht zijn vertrek bij Ajax in het belang van de club.

    Van gaal vertelde: "Het gaat onder andere over een verschil van inzicht over de uitvoering van het technische beleid en de bevoegdheden van de technisch directeur bij Ajax. Iedereen die mij goed kent weet dat ik van duidelijkheid houd. Compromissen gaan niet goed samen met mijn karakter en ik voorzie meer verschillen van inzicht. In het licht daarvan heb ik besloten ruimte te maken. Ik hoop van harte dat ik daarmee het belang van Ajax dien. Ik had bij Ajax graag oud willen worden maar het loopt helaas anders."

    "Alle doelstellingen van Ajax stonden in het door mij geschreven beleidsplan, dat door iedereen en unaniem werd onderschreven. Aan het begin van dit seizoen heb ik daar één doelstelling aan toegevoegd: eens per vijf jaar de halve finale van een Europees toernooi halen, het liefst de Champions League. Het terugschroeven van die doelstelling vond ik een korte termijn-gedachte."

    Mutu gaat in therapie

    Nadat hij gisteren toegaf cocaïne te hebben gebruikt, heeft Adrian Mutu vandaag laten weten in therapie te gaan.

    De aanvaller van Chelsea stond nadat zijn huwelijk ten einde kwam in de tabloids bekend vanwege zijn flamboyante levensstijl. Bij Chelsea stond hij daarnaast niet meer vast in de basis na de komst coach Jose Mourinho. Nu hij ook nog een schorsing tegemoet kan zien vanwege zijn cocaïnegebruik, is er reden genoeg om er alles aan te doen om zijn loopbaan in het goede spoor te krijgen. Daarbij speelt dus ook therapie een rol.

    Zijn agent Victor Becali vertelde: "Mutu zal waarschijnlijk vrijdag in Londen met de therapie beginnen. Hij zal een programma van een uur per dag volgen. Hij begrijpt dat er iets moet gebeuren en is zeer meewerkend. Na een paar slechte dagen gaat het iets beter met hem."

    Interpolis wil wietkwekers verzekeren

    Verzekeringsmaatschappij Interpolis wil illegale hennepkwekerijen gaan verzekeren. Het moet dan wel gaan om wietkwekerijen die veilig zijn opgezet. Directeur Wiechmann van Interpolis sprak vandaag op een bijeenkomst over illegale hennepteelt in Tilburg.

    Wiechmann: ''Als ik tomatenkwekerijen als klant heb, waarom zou ik dan geen hennepkwekerijen verzekeren. Het gaat ons om het gevaar. We hebben ook coffeeshops als klant.'' De Interpolis-directeur pleit overigens wel voor een certificeringssysteem voor wiettelers. Hij benadrukte dat er nog criteria worden ontwikkeld voor hennepteelt. ''Het gedoogbeleid is mooi, maar het is raar dat voor de teelt niets is geregeld.''

    Op dit moment vormen veel hennepkwekers door hun geknoei met elektriciteit en lampen een enorm gevaar. Vaak ontstaat brand in ondeskundig ingerichte kwekerijen. Interpolis verwacht dit jaar voor 6 miljoen euro aan claims te ontvangen die hebben te maken met de kweek van de softdrugs. Voor alle verzekeraars ligt dat rond de 60 miljoen euro. Interpolis zet nu klanten die betrapt worden op hennepteelt zonder pardon uit de verzekering. Schade die is ontstaan door hennepteelt wordt niet uitgekeerd.

    Weinig sympathie
    Woningbouwcorporaties hebben weinig sympathie voor de gedachte van Interpolis. Adjunct-directeur E. Wilke van de koepelorganisatie zegt dat huurhuizen om in te wonen zijn en niet om hennep in te kweken. ''Het is gewoon illegaal. Je moet er tegen optreden. Als iemand op grote schaal rozen kweekt in zijn woning doen we dat ook.''


    ''Mits veilig aangelegd, wellicht te verzekeren''

    Teambazen stemmen over kwalificatie

    De Formule 1 zou volgend jaar wel eens een heel nieuw kwalificatie-format kunnen hebben. Een woordvoerder van de FIA verklaarde, dat aan de teambazen en organisatoren een voorstel voor het volgend seizoen is voorgelegd.

    Het is de bedoeling dat de tweede kwalificatie-sessie vanaf volgend jaar op de zondagochtend wordt verreden. Het principe van één ronde per coureur zal blijven maar met dat verschil dat de tijden van de twee sessies bij elkaar worden opgeteld. De coureur met de laagste gemiddelde tijd komt dus op pole te staan.

    Na de eerste kwalificatie-sessie, die op zaterdag verreden zal worden, zouden de teams dan gewoon de wagens mogen bijtanken en af mogen stellen voor de sessie op zondag. Na de tweede sessie zullen er echter geen wijzigingen meer mogen plaats vinden aan de wagens.

    Het nieuwe format is reeds goedgekeurd door de World Motor Sport Council van de FIA en wordt mede gesteund door Bernie Ecclestone. Het wachten is nu op het antwoord van de teambazen en de vertegenwoordigers van sponsors en promotors van de verschillende Grand Prix'. "Het verzoek voor de stemronde per fax is reeds verstuurd" alsdus een vertegenwoordiger van de FIA.

    Dit jaar wordt de volledige kwalificatie op zaterdag verreden, te beginnen met een eerste sessie waarbij de startvolgorde wordt bepaald door de huidige stand in het kampioenschap, gevolgd door een tweede sessie waarbij men start in volgorde van tijden uit de eerste sessie. Op het huidig format is veel kritiek geuit, televisiezenders en fans vinden dat de kwalificatie te saai is en te lang duurt. De FIA hoopt met deze maatregelen de fans tegemoet te komen.

    Rabo Continental Team rond voor 2005

    Rabobank heeft met de achtste nieuwe renner ook het Continental Team rond voor volgend jaar. Het team is de vervanger van het Trade Team III team.

    Acht nieuwe rijders rijden volgend jaar voor het team, wat jeugdige renners moet opleiden voor het hoofdteam. Remco van der Ven tekende als laatste renner. Hij komt van de opgedoekte BankGiroLoterij-ploeg. Daarnaast heeft ook het Australische talent William Walker een contract bij de ploeg getekend.

    De andere zes nieuwelingen zijn Hans Dekkers, die overkomt van het hoofdteam, de Rus Dmitri Kozontchouk en de Nederlandse talenten Thom en Frank van Dulmen, Tom Leezer en Tom Veelers. Bij het team zijn gebleven de Nederlanders Tom Stamsnijder, Kai Reus, Marc de Maar, Stef Clement, Michiel Elijzen, Mathieu Heijboer en de Belg Serge Pauwels.

    Indymedia weigert OM inzage gegevens

    MoordposterDe linkse actienieuwssite Indymedia Nederland heeft het Openbaar Ministerie (OM) de toegang geweigerd tot de loggegevens van zijn webserver. Het OM wilde weten wie (welk IP-nummer) het bericht over de moordposter van Kamerlid Geert Wilders had gepost.

    Op Indymedia kan iedereen een nieuwsbericht of actie-aankondiging posten. Het linkse actiecollectief stelt dat het helemaal geen inloggegevens bewaart, ''om de vrije nieuwsgaring zoveel mogelijk te stimuleren, een essentieel onderdeel van de vrijheid van meningsuiting." De site zal bovendien nooit aan een ander die gegevens overleggen, als ze ze al zou hebben.

    Het OM zou tegen Indymedia hebben beweerd dat de website volgens de Telecommunicatiewet wettelijk verplicht is om informatie zoals loggegevens te bewaren en op aanvraag te verstrekken aan de staat. Deze claim is volkomen onjuist, zo zegt Indymedia.

    Indymedia wordt in dat laatste gesteund door Maurice Wessling van burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom: ''Recente wijzigingen in de wet Vorderen gegevens telecom hebben alleen betrekking op gegevens van de klanten van een ISP en niet op bezoekers van een website, zoals bij Indymedia. Wat het nog lastiger maakt, is dat een site niet verplicht is gegevens te bewaren.''

    Tegenover ICT-nieuwssite Webwereld liet Indymedia Nederland weten de wijze waarop het OM de informatie wil achterhalen te beschouwen als 'misbruik van de wet'. ''Met dreigementen probeert de politie samen met het Openbaar Ministerie een onafhankelijk nieuwsmedium [te dwingen] zijn redactiegeheim prijs te geven. Dit is een ongehoorde inbreuk op de persvrijheid.''

    -
    Persbericht van Indymedia hierover.

    Button moet bij BAR blijven

    Zojuist is bekend geworden dat de Contracts Recognition Board heeft besloten dat het contract van Jenson Button met BAR rechtsgeldig is. De Brit kan dus niet overstappen naar het Williams team.

    Volgens een Williams woordvoerder heeft de CRB in het voordeel van BAR besloten. Ze zullen zo spoedig mogelijk een volledig statement uitbrengen.

    Beide teams dachten een waterdicht contract te hebben, maar nu delft Williams het onderspit. Button hoopte bij dit team meer kans te maken op het wereldkampioenschap.

    Mogelijke oplossingen voor de huidige situatie zijn gewoon rijden bij BAR volgend jaar, niet rijden of alsnog naar Williams na het betalen van een afkoopsom. Button is sowieso vrij om te gaan en staan waar hij wil na het 2005 seizoen.

    Als Button niet voor BAR rijdt volgend jaar zal er een nieuwe stoelendans ontstaan tussen diverse coureurs als Anthony Davidson en David Coulthard. Ook is er bij Williams nu een stoeltje vrij.

    Deze is voor de fellas

    Ik ben van mening dat TopGear het vetste autoprogramma ever is, met een ontzettend verdiende tweede plaats voor fifth gear.

    De nederlandse autoprogramma's vind ik verkapte reclamefilmpjes, en eerlijkgezegd is het totaal niet interessant om Huub Stapel te zien cruisen in een Opel Zafira of wat dan ook.

    Lionel Richie echter die op drie wielen over de track vliegt, of Jay Kay en Gordon Ramsey; daar kun je mij altijd voor wakker maken.

    De aflevering waar men een Overfinch gebruikte om een caravan op zijn kop over het circuit te trekken was ook zeer bevredigend.

    En nu hebben ze het grote concept car spel op hun site gezet.

    Waarschuwing vooraf; je moet wel van autos houden...

    Waarschijnlijk kun je cheaten met cookies of iets dergelijks, maar da's niet cool, ik ben op vraag acht blijven hangen. Morgen weer een kans...

    Europese release voor La Pucelle: Tactics

    Volgens de legende zal op een dag de Dark Prince, de geliefde en krachtige knecht van de gevallen engel Calamity, opstaan om de wereld in duister te hullen. Maar waar duisternis is, moet ook licht zijn. Er zal tegelijkertijd met de Dark Prince ook een meisje verschijnen, the Maiden of Light, dienares van de godin Poitreene.

    Prier, haar kleine broertje Culotte en de babysitter Aloutte zijn lid van de Demon-hunting groep "La Pucelle". Wanneer demonen de wereld overspoelen is het de taak van La Pucelle om ze te verslaan en de wereld te verlossen.

    Enkele kenmerken van het spel zijn: obstakels en hoogteverschillen in het terrein kunnen in je strategische voordeel werken; wapens kunnen gecombineerd worden voor speciale eigenschappen of magische krachten; meer dan 120 uur gameplay in 12 hoofdstukken.





    Mensenrechten in Turkije nu bespreekbaar

    Het onderwerp van de mensenrechten is niet langer taboe in EU-kandidaatlid Turkije. Een reizende tentoonstelling over mensenrechten in het land wordt ongemoeid gelaten. Tot opluchting, maar ook verbazing, van cöordinator Bülent Özden. ''Turkije is sneller veranderd dan we dachten'', zegt hij.

    De tentoonstelling gaat gevoeligheden niet uit de weg. Het behandelt onder meer de ontruiming van Koerdische dorpen door het Turkse leger, een verhaal van een moeder wier zoon is verdwenen tijdens de staatsgreep in 1980, en een jood, een Armeniër en een Aleviet vertellen over de moeilijkheden van minderheden in Turkije.

    De verhalen over mensenrechten zijn de laatste maanden te zien geweest in twintig Turkse steden, maar er werd geen wanklank gehoord. De tentoonstelling beschrijft de levens van 32 Turken die op de een of andere manier strijden voor de rechten van de mens. In de zaal staan ze afgebeeld op levensgrote kartonnen borden.

    Met de mensenrechten gaat het weliswaar de goede kant op in Turkije, maar men is er nog niet. Alleen dit jaar werden er al honderden gevallen gemeld van martelingen. Maar expositie-cöordinator Özden is hoopvol gestemd: ''Mensenrechten waren in Turkije altijd verbonden met politiek. En vooral met de Koerden en de PKK. Daarom vonden veel mensen het onbelangrijk. Wij willen laten zien dat mensenrechten iedereen aangaan, en die kans krijgen wij.''

    RPG Phantom Brave komt naar Europa

    De Europese divisie van het Japanse bedrijf KOEI gaat de RPG Phantom Brave voor de PlayStation 2 in Europa uitgeven. Na het succes in de Verenigde Staten kunnen Europeanen vanaf februari 2005 ook in de huid kruipen van het 13-jarige weesmeisje Marona. Zij kan met geesten praten en wordt daarom door anderen verstoten, maar dat deert haar niet.

    Het spel lent geen battle map grids waardoor de speler vrij is zijn karakters overal te plaatsen. Er zijn 400 verschillende skills en spreuken en meer dan 100 uur gameplay.




    Twee blessures bij Rosenborg

    De tegenstander van PSV in het de Champions League wedstrijd, Rosenborg BK, kan woensdagavond in de wedstrijd tegen de Eindhovenaren niet beschikken over Ørjan Berg en Christer Basma.


    Beide spelers zijn momenteel gebleseerd. Bij PSV is het nog onzeker of Alex mee kan spelen. De verdediger heeft last van een blessure aan zijn teen die hij opliep in de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag.

    Hoogstwaarschijnlijk zal Philip Cocu Alex vervangen in de defensie van PSV. In dat geval zal Johann Vogel de plek van Cocu op het middenveld overnemen.

    Vermoedelijke opstelling PSV
    Gomes, Theo Lucius, Phillip Cocu, Wilfred Bouma, Lee Young-Pyo, Mark van Bommel, Johann Vogel, John de Jong, Park Ji-Sung, Jan Vennegoor of Hesselink en Jefferson Farfán.

    'Vloeken kan impotentie veroorzaken'

    Zapp442, Scootmobiel, michelc85 en Johan-Derksen hadden ons via de submit te melden:

    Mannen die veel vloeken lopen de kans om impotent te worden. Dit zegt de Russische wetenschapper Gennady Cheurin na onderzoek. Ook vrouwen zijn niet gebaat bij scheldpartijen, zij krijgen hierdoor meer last van lichaamshaar en overmatige spierontwikkeling.

    Het onderzoek is gebaseerd op de theorie dat water een soort 'geheugen' heeft, dat beïnvloed wordt door positieve en negatieve krachten. De onderzoekers hebben uren achter elkaar staan schelden op een glas water, aldus Cheurin. Hierna werd het glas water over een bak zaadjes gegoten. De zaadjes vergoten met het 'vervloekte' water ontsproten lang niet allemaal, bijna alle zaadjes vergoten met zuiver bronwater deden dit wel.

    "Daarna zijn we gaan kijken naar zware vloekers en naar anderen die bijna nooit scheldwoorden gebruiken. We ontdekten dat als mannen zulke woorden in het dagelijks leven gebruiken, dat onmiddellijk leidt tot seksuele stoornissen, bijvoorbeeld impotentie", zo concludeert Cheurin. Verder zegt Cheurin dat vloekende vrouwen langzaamaan veranderen in mannen. Ze krijgen meer haar en meer spieren.

    Samurai Warriors Extreme Legends aangekondigd

    De Europese divisie van de Japanse developer en publisher KOEI heeft aangekondigd dat Samurai Warriors Xtreme Legends (voor de PS2) in februari 2005 in Europa te koop zal zijn.

    Het spel speelt zich af in feodaal Japan - een tijd waarin ambitieuze warlords hun macht probeerden uit te breiden. Het was tevens de tijd waarin vastberaden individuen zoals de befaamde Nobunaga probeerden de versnipperde staatjes samen te laten smelten tot één geheel. Overeenkomsten werden aangegaan en verbroken; legers werden samengesteld uit de lokale boerenbevolking en trouwe Samoerai strijders; alles voor een verenigd Japan.

    In Samurai Warriors Xtreme Legends kun je in de huid kruipen van vier nieuwe legendarische warriors, ieder met een eigen unieke, zich vertakkende verhaallijn en diverse eindes.

    Het spel is tegelijkertijd een op zichzelf staand spel en een uitbreiding voor het originele Samurai Warriors spel. De speler kan danl verder gaan met het originele spel door er vier nieuwe strijders, nieuwe gevechtsscenario's en nieuwe wapens en items aan toe te voegen.




    Space Mission

    Het is niet echt een game.. meer een soort van puzzel. Het is de bedoeling de soort van space-antennes te raken met je shuttle.

    Maar let op! De aarde en de maan hebben beiden zwaarte energie. Het is dus de bedoeling dat je daarvan gebruik maakt.

    Dit spel is natuurlijk alleen voor de smart people onder ons. Het duurde even bij mij, maar ik heb ze alle 5 gehaald. Vraag mij niet hoe...

    Meer van deze site hier

    Er zit geen toekomst in terrorisme!

    Nynex stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

    "Wist u dat volgens rapporten van Europol en enkele geheime diensten er verspreid door heel Europa zich actieve terroristische cellen bevinden? Ook in Nederland? Wist u dat toen ongeveer een jaar geleden de politie een inval deed in een Al-Qaeda schuilplaats in Straatsburg, er plannen zijn gevonden om het Europese Parlement met Sarin aan te vallen? Wist u dat er aanwijzingen zijn dat terroristische cellen in Nederland een aanval beramen op diverse doelwitten met biologische en chemische wapens?"

    Webmailbeveiliging eenvoudig te kraken

    Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

    Bij zeker tien internetaanbieders was het mogelijk om andermans webmail te lezen. Dat blijkt uit een onderzoek van beveiligingsdeskundige Martijn Brinkers. Brinkers kwam een paar maanden geleden in het nieuws omdat hij een lek had ontdekt in de webmail van Yahoo. Nu blijkt dat ook Nederlandse aanbieders als Chello, Planet en Zonnet een ernstig beveiligingsprobleem hebben.

    Door een speciaal geprepareerde e-mail naar een webmailgebruiker te sturen bleek het bij vijf providers mogelijk binnenkomende mail te laten forwarden naar een ander adres. In sommige gevallen kon het wachtwoord van de gebruiker achterhaald worden. Bij drie internetaanbieders kon zelfs zonder al teveel moeite de mailbox van de webmailgebruiker compleet overgenomen worden.

    Ook na een waarschuwing van Brinkers bleek dat de meeste providers nog onvoldoende voorzorgsmaatregelen hebben genomen om misbruik tegen te gaan. Lycos en Ilse waren de enige aanbieders die de oorspronkelijke exploit tegen wisten te gaan, al is ook hun oplossing volgens Brinkers niet perfect. Bij Tiscali, 12Move en Raketnet bleek de truc van Brinkers nog gewoon te werken. Andere providers hadden weliswaar de beveiliging aangepast, maar ook deze bleek simpel te omzeilen.

    Backyard Wrestling 2 screenshots

    Backyard Wrestling 2: There Goes The Neighborhood neemt je mee naar het worstelevenement bij jou in de stad. De organisatie heeft een prijs van een miljoen dollar cash voor de worstelaar die het klaarspeelt om ieder obstakel onderweg naar het hoofdevenement te slopen, ten einde Backyard Wrestling kampioen te worden.

    Alleen de grootste hardcore achtertuinworstelaars verslaan zal niet genoeg zijn; het snelle geld heeft ook professionele worstelaars aangetrokken. Als de echte achtertuinworstelaars, in zich rond meppende babes en professionele worstelaars jouw stad uitkiezen als toneel voor een worstelevenement... There Goes The Neighborhood!

    Backyard Wrestling 2: There Goes The Neighborhood komt 29 oktober voor PlayStation 2 en XBox. Hier vast een paar screenshots.






    Pasgeboren Siberische tijgertjes overleden

    Scootmobiel en BettyWeter hadden ons via de nieuws-submit te melden:

    De vier Siberische tijgertjes die in de nacht van zondag op maandag in safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek waren geboren, zijn woensdagochtend overleden. De vier welpen waren het eerste nest van de vierjarige tijgerin Petruska. De eerste worp van een tijgerin loopt zowel in de natuur als in dierentuinen vaak fout.

    Het is niet bekend waarom de jonge tijgers zijn overleden. Vermoed wordt dat de melkproductie van Petruska moeilijk op gang kwam. Op bewakingscamera's was echter te zien dat de jongen dronken. Het contact met de verzorgers was in de eerste dagen zoveel mogelijk beperkt, om de moeder en haar jongen rust te geven.

    Het safaripark wil zo snel mogelijk opnieuw proberen tijgerin Petruska zwanger te laten worden. Daarvoor is echter wel een nieuw mannetje nodig, aangezien vader Epos vorige maand is overleden. Het was voor het eerst in negentien jaar dat er in de Beekse Bergen Siberische tijgers werden geboren.

    Crash sonde veroorzaakt door ontwerpfout

    De Genesissonde zou afgelopen september met een spectaculaire helikopterstunt opgevangen worden na zijn missie naar het punt waarop de zwaartekrachten van aarde en zon gelijk zijn (het Lagrange 1 punt) en terug. In plaats daarvan stortte deze met ongeveer 160 km/u neer in de woestijn van de Amerikaanse staat Utah omdat de parachute niet opende. Onderzoekers hebben ontdekt dat een ontwerpfout hier mogelijk de oorzaak van is.

    Op bouwtekeningen van het ruimtevaartuig, gemaakt door Lockheed Martin, stond een viertal kleine cilinders ondersteboven ingetekend. De cilinders waren ontworpen om de zwaartekracht van een naderende planeet te detecteren en de parachute uit te werpen. Alle vier de schakelaars, waarvan twee als back-up dienden, waren verkeerd om geïnstalleerd.

    De Genesismissie was opgezet om deeltjes uit de zonnewind te vangen en terug naar aarde te brengen. Deze deeltjes zouden nieuwe inzichten in het ontstaan van ons zonnestelsel kunnen verschaffen. Besmetting van de monsters door aardse deeltjes zal de primaire resultaten van de missie waarschijnlijk niet in gevaar brengen. De monsters zijn na de harde landing naar Johnson Space Center in Houston gebracht waar ze worden onderzocht. Het kan nog maanden duren voor er bekend is hoeveel data er verloren is gegaan.

    Valve repareert cheat-bugs in Counter-Strike: Source

    Maandag berichtten wij al dat ClanBase haar Counter-Strike: Source ladders heeft gesloten. De problemen met het grote aantal cheaters op de nieuwe Counter-Strike: Source servers lijken opgelost.
    "[...]
    COUNTER-STRIKE: SOURCE CHANGES / ADDITIONS:
    Fixed %n exploit crash
    Fixed smoke grenade stacking with repeating sounds
    Fixed smoke grenades getting stuck in cracks and never detonating

    Steam will update itself automatically when you restart.

    This is one of those urgent updates. Crash bugs have the highest priority because they are the worst of the worst. More updates are sure to follow.
    [...]"


    Het is tevens bevestigd dat de ingebouwde cheats verholpen zijn en alleen nog werken met sv_cheats op "1". ClanBase zal spoedig haar CS: Source ladders heropenen.

    Classique des Alpes stopt met bestaan

    De Franse koers De Classique des Alpes zal vanaf volgend jaar niet meer worden verreden.

    De koers, die dit jaar een wedstrijd van de eerste categorie was, is hiermee een van de eerste slachtoffers van de Pro Tour. Volgens de organisator van de wedstrijd, Jean-Marie Leblanc, zal de wedstrijd te weinig interesse gaan kennen van wielerploegen na de invoering van de Pro Tour.

    De wedstrijd werd voor het eerst verreden in 1991, toen was de Fransman Charly Mottet de sterkste. Dit jaar won de Spanjaard Oscar Pereiro van Phonak de koers. Een maal was Een Nederlander de sterkste, in 1993 won Eddy Bouwmans.

    Mortal Kombat: Shaolin Monks aangekondigd

    Midway heeft een nieuw deel in de Mortal Kombat serie aangekondigd. Het nieuwe deel draagt de ondertitel Shaolin Monks en zal een 3D actie adventure worden. Je moet je in het spel door levels banen met een grote hoeveelheid vijanden. Het spel moet ook in co-op mode te spelen zijn en zal je langs verscheidene bekende plekken van de beat 'm ups brengen. Mortal Kombat: Shaolin Monks moet in september 2005 gaan uitkomen op de Xbox en PS2.

    Aldith Hunkar nieuw Journaal-gezicht

    Aldith Hunkar volgt Annette van Trigt op als presentatrice van het NOS Journaal. Dat heeft de publieke omroep bekend gemaakt. zo heeft de NOS dinsdag bekendgemaakt. Van Trigt verliet onlangs het nieuwsprogramma.

    De 41-jarige Hunkar is niet helemaal nieuw bij het nieuwsprogramma. Ze werkte van 2000 tot 2002 als verslaggever bij het NOS Journaal en deed ook incidenteel de presentatie. Eerder was ze ook nog werkzaam voor Radio 1, Radio 3 en het Jeugdjournaal.

    Hunkar vertrok halverwege dit jaar met ruzie bij haar laatste werkgever, de NPS. Volgens Hunkar was haar een volwaardige baan als presentatrice beloofd, maar heeft ze die niet gekregen. Ze is nu op dinsdag 26 oktober voor het eerst in het Journaal te zien.


    Kamp zegt Irak maximale inzet toe

    Minister Kamp van Defensie heeft woensdag in Bagdad toegezegd dat Nederland zijn uiterste best zal doen om de veiligheid in de Iraakse provincie Al Muthanna te vergroten. Hij zei dit in een gesprek met interim-premier Allawi. De Nederlandse militairen zullen tot 15 maart in de provincie blijven. Tijdens zijn bezoek aan Irak deed Kamp onder andere de 1360 in Irak gelegerde Nederlandse militairen aan.

    Aanvankelijk zouden de Nederlandse troepen half juli vertrekken. Op verzoek van de gouverneur van Al Muthanna verlengden de Nederlanders hun verblijf met acht maanden.

    Kamp zegde Allawi verder zijn steun toe bij de verhoging van de kwaliteit van leger en politie in Irak. Volgens Kamp zal de Europese Unie de helpende hand bieden bij het opleiden van de politie, het Openbaar Ministerie en de rechterlijke macht in Irak. Nederland heeft al veel Iraakse politieagenten opgeleid.

    Tijdens zijn bezoek heeft hij naast de velen beloften ook harde woorden gesproken. Zo gaf hij gouverneur Mohammad Abbas Al Hassani van de provincie Al Muthanna te kennen dat de Nederlanders vertrekken als er zich nog een keer een hinderlaag voordoet als op 14 augustus toen wachtmeester Jeroen Severs uit Culemborg om het leven kwam.

    Volvo bouwt 's werelds langste bussen

    Icoon Buitenlands nieuws De Zweedse autofabrikant Volvo gaat de langste bussen ter wereld bouwen. De fabrikant heeft in Brazilië een contract binnengehaald voor de bouw van 30 dubbelgelede stadsbussen.

    Het gaat om voertuigen van bijna 27 meter lang die plaats bieden aan 300 passagiers. De bussen zullen gaan rijden in het financiële district van Sao Paulo en gebruik maken van speciale stroken, die zijn voorzien van eigen bushaltes. Het systeem, dat de Bus Rapid Transit gaat heten, wordt gezien als een alternatief voor de metro.

    Aruna belangrijke optie Ajax

    Ronald Koeman heeft toegegeven dat Ajax probeert om Aruna Dindane in de winterstop naar de ArenA te halen. De 23 jarige Ivoriaan speelt op het moment bij Anderlecht.

    Dat de aanvaller vertrekt in de winterstop bij Anderlecht staat bijna vast, alleen is nog niet duidelijk naar welke club hij zal gaan. Koeman heeft in de Gazet van Antwerpen aangegeven dat Ajax Aruna de komende weken ieder geval zal bekijken omdat hij momenteel een belangrijke optie is.

    Thomas Buffel die twijfelt over zijn toekomst bij Feyenoord wordt genoemd als mogelijke opvolger van Aruna.

    Dochters Erdogan om hoofddoek naar VS

    Icoon De dochters van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan van de islamitische AKP-partij (Adalet ve Kalkinma Partisi) studeren in Amerika omdat ze hun hoofddoek niet willen afzetten. In Turkije is het voor vrouwen verboden om op school of in een openbaar gebouw (in publieke functies) een hoofddoek te dragen.

    Volgens Erdogan hadden zijn dochters geen andere keus dan uit te wijken naar het buitenland ''als ze hun geloof serieus nemen.'' De Turkse premier deed zijn uitspraken in een interview met een Franse nieuwszender, die hem ondervroeg over het Franse hoofddoekverbod.

    Onlangs opperde de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Abdullah Gül dat het verbod op hoofddoekjes in Turkije zou moeten worden afgeschaft. Maar tegen de Franse nieuwszender zei de orthodoxe Erdogan dat dit voor hem niet aan de orde is.

    Het Europese Hof voor de Mensenrechten in Straatsburg bepaalde dit jaar nog dat in Turkije de hoofddoek op universiteiten mag worden verboden als dat nodig is ter bescherming van de seculiere staat.

    5 miljoen hotmail-adressen in Nederland

    MSN Hotmail heeft deze maand de grens van 5 miljoen Nederlandse e-mail-accounts overschreden. Al deze adressen zijn ook nog actief, aangezien de niet actieve accounts niet zijn meegeteld. De @hotmail.com adressen bestaan sinds 1996.

    MSN maakte ook de resultaten bekend van een onderzoek dat in dertien landen werd gehouden. In Nederland werden 23.000 Hotmail-gebruikers ondervraagd. 81,7 Procent van deze ondervraagden bleek nog nooit van Hotmail-adres te zijn veranderd. Daarnaast is gebleken dat drie op vier gebruikers door familie of vrienden op Hotmail gewezen is.

    Hoofddoekjesverbod: Franse moslima's geschorst

    Icoon Buitenlands nieuws Voor het eerst sinds de invoering van het hoofddoekverbod op openbare scholen in Frankrijk zijn er moslima's geschorst. Twee moslimmeisjes kregen vandaag te horen dat ze niet meer welkom op hun school zijn, omdat ze weigerden hun hoofddoek af te doen. Tegen twee andere moslima's loopt nog een procedure.

    De twee geschorste meisjes zaten op een school in Mulhouse. Ze zijn twaalf en dertien jaar oud. Na beraad door de schoolleiding werd besloten ze geen toegang meer te geven. Omdat ze nog geen zestien zijn (onderwijsplichtige leeftijd in Frankrijk), moeten ze naar een particuliere school. Later vandaag wordt bekend of dezelfde sanctie zal worden uitgevoerd bij twee zeventienjarige moslima's, zo liet het ministerie van onderwijs weten.

    Sinds de invoering van het verbod op religieuze symbolen op openbare scholen zijn zeshonderd gevallen gemeld van scholieren die zich niet aan het verbod wilden houden. Veruit het grootste deel is door middel van gesprekken opgelost. Desondanks hebben ruim zeventig scholieren dermate fundamentele bezwaren, dat ze uiteindelijk ook geschorst kunnen worden. Het gros van de klagers zijn moslima's, maar er zijn ook sikhs die weigeren hun tulband af te doen.


    De moslimgemeenschap protesteerde hevig tegen het verbod op hoofddoekjes, zoals hier op de foto

    [UPDATE] EA kondigt diverse titels aan

    Electronic Arts heeft tegelijkertijd met zijn kwartaalcijfers, ook wat aankondigingen omtrent te releasen games gedaan. Zo zal begin 2005 een expansionpack voor De Sims 2 uitgebracht worden.

    Rond dezelfde tijd zal EA ook een nieuwe Fight Night-titel uitbrengen. Daarnaast werd Medal of Honor 4 aangekondigd. De game staat gepland voor het einde van het fiscale jaar van EA, dat eindigt op maart 2005. Vóór Medal of Honor 4 moet echter nog Medal of Honor: Pacific Assault uitkomen, welke vanwege Halo 2 en Half-Life 2 naar het voorjaar van 2005 verplaatst was.

    Update
    TeamXbox weet te melden dat de volledige naam van het nieuwe deel in de Medal of Honor reeks Medal of Honor: Dogs of War zal zijn. Het spel zal uitkomen op de Gamecube, PS2 en Xbox

    Pokémon Diamond, Pearl en Dash nieuws

    Hoewel Nintendo het ontkent, begint de DS steeds meer op een opvolger van de GBA te lijken, vooral nu er vandaag nieuws is verschenen over de nieuwe Pokémon, Pokémon Diamond & Pokémon Pearl. Deze games zouden er voor kunnen zorgen dat de gigantische Pokémon fanbase van de GBA ook een DS gaat halen.

    In een recent interview uit het Japanse Famitsu zei Tsunekazu Ishihara, president van Creatures Inc.: "We hebben al veel games in de Pokémon serie ontwikkeld. Van deze serie zijn titels als Pokémon Ruby, Sapphire en Emerald de ruggegraat van de serie, en we zjin begonnen met het ontwikkelen van Diamond & Pearl als de ware opvolgers van deze games. Zij zullen de laatste games in de Pokémon-serie zijn, dus kijk er alsjeblieft naar uit."

    Ishihara had het verder nog over de eerder aangekondigde Pokémon Dash; Nintendo zei vorige week al dat het mogelijk zou zijn om een GBA cartridge in de DS te stoppen tijdens het spelen van Dash. Ishihara bood uitleg: "Als je tijdens het spelen van Pokémon Dash een Pokémon-gerelateerde GBA game in je DS stopt, worden je Pokémon een racebaan; de Pokémon worden een leuke baan in de vorm van die Pokémon."

    Het racen op een Pokémon-vormige baan zou de echte Pokéfreaks moeten aanspreken, net zoals het spelen van de definitieve Pokémon RPGs.

    Ecclestone: "geen Silverstone volgend jaar"

    Volgens F1-baas Ecclestone zijn de onderhandelingen met de eigenaar van het Silverstone circuit voor de Britse Grand Prix gefaald. Dinsdag verklaarde Bernie dat hij al een nieuw circuit op het oog heeft.

    "We moeten toegeven dat we gefaald hebben. Het is nu bijna zeker dat er geen Britse GP zal zijn in 2005 aangezien we het niet eens konden worden over de duur van het contract en het kostenplaatje. Bovendien kan je iets niet verkopen aan iemand die niet wil kopen en volgens mij wil de BRDC de race gewoon niet meer", verklaarde Ecclestone in diverse Britse kranten. "Ik wil de race graag behouden en ik heb al meer voor hen gedaan dan ik voor een andere race zou doen. Uiteindelijk mag ook ik echter niet vergeten dat dit een wereld kampioenschap is en geen Brits kampioenschap."

    Het is niet onwaarschijnlijk dat Ecclestone de onderhandelingen met opzet heeft laten mislukken omdat hij een voorstel van een nieuw F1-land op zak heeft. Dit nog niet bekend gemaakte land zou dan binnen een jaar een nieuw circuit op moeten zetten.

    "Wat kon ik nog doen? Ik had een aanbieding van een ander land dat een nieuw circuit wil bouwen en heel wat geld willen investeren in de F1. Ik heb hen een jaar de tijd gegeven om alles voor te bereiden en ik ga die kans niet missen omdat ik nog steeds aan het bakkeleien ben met de BRDC. Dan zou ik immers een land uit de F1 houden dat heel graag deel wil uitmaken van het kampioenschap."

    Duitser propt pony in Polo

    keetar had ons via de nieuws-submit te melden:

    Een 42-jarige Duitser heeft op een wel erg speciale manier een paard proberen mee te nemen van de paardenmarkt in Zuidlaren. De man probeerde de pony achterin zijn Volkswagen Polo te vervoeren naar Duitsland. Hij werd echter gezien door agenten die de auto aanhielden.

    De surveillerende agenten geloofden aanvankelijk hun ogen niet. De Shetland pony was in de kofferbak gepropt, had geen enkele bewegingsruimte en stond met het hoofd tegen het raam gedrukt. De Duitser kreeg een boete van 220 euro. Ook nam de politie het dier in beslag, omdat de vervoerder geen exportcertificaat kon tonen. Als de papieren in orde zijn, mag het dier alsnog mee.

    Clinton op de bres voor John Kerry

    Bill Clinton zal komende week door middel van een optreden in Philadelphia en plein public campagne voeren voor John Kerry. Onduidelijk is nog of de Democratische presidentskandidaat hierbij zelf aanwezig zal zijn, in de grootste stad van de swing state Pennsylvania.

    Eerder deze week liet Kerry al weten kort met de oud-president te hebben gesproken. Hierbij liet hij doorschemeren dat Clinton hem een handje zou helpen bij de verkiezing. Als het aan de Kerry-campagne ligt, zal de nog herstellende Clinton twee zelfstandige optredens verzorgen, en één keer met de Bush-uitdager op het podium verschijnen.

    Vier jaar geleden hield de toenmalige Democratische presidentskandidaat Al Gore zijn baas op afstand vanwege het Lewinsky-schandaal. Sommige analisten zijn van mening dat dit hem de verkiezing heeft gekost.

    Bill Clinton en John Kerry
    Bill Clinton en John Kerry in een onderonsje

    CBV vergadering play offs

    Alle hoofdtrainers en technisch directeuren hebben 13 oktober jl. tijdens de ledenvergadering van de CBV gediscussieerd over de plannen met de play offs en de daarbij behorende speeldagenkalender. Vele trainer/coaches zeggen verrast te zijn door de snelle besluitvorming van de ECV en de CED.

    Vele clubs blijken zelfs nauwlijks of niet met de trainer/coaches over deze plannen gesproken te hebben. De discussie van 13 oktober was aanleiding voor de CVB om op 14 oktober een enquête naar alle hoofdtrainers en technisch directeuren te sturen. De 37 hoofdtrainers en technisch directeuren hebben allemaal op de enquête gereageerd.

    De uitkomsten van deze enquête zijn als volgt:

    Tweede plaats HCE
    Alle 37 hoofdtrainers en technisch directeuren geven voorkeur aan een directe deelname aan de UEFA-cup voor de nummer twee in de Holland Casino Eredivisie. Drie geven zelfs de voorkeur aan een voorronde voor de Champions League en daardoor directe uitsluiting aan de play offs voor de nummer twee in de Holland Casino Eredivisie.

    Voetbal op nieuwjaarsdag
    De winterstop moet na 29 december ingaan en er moet op eén en vier januari niet meer gespeeld worden vinden alle 37 hoofdtrainers en technisch directeuren. De competitie eerder laten beginnen, later eindigen of het inlassen van een of twee midweekse wedstrijden in de goede voetbalperiode kan een oplossing hiervoor zijn.

    Knock-out systeem
    Volgens 35 hoofdtrainers en technisch directeuren zorgt een nieuw systeem voor onduidelijkheid en legt het door de mogelijkheid van een derde wedstrijd nog meer druk op de speeldagenkalender. Daarom zijn zij van mening dat ook bij de promotie/degradatie wedstrijden het UEFA-cup systeem moet worden gehanteerd.

    Gouden Gids divisie
    Van de 37 hoofdtrainers en technisch directeuren zijn er slechts 5 van mening dat ook de clubs in de Gouden Gids divisie op eerste kerstdag en op 29 december moeten spelen. De voorkeur gaat er naar uit om de pilot eerst alleen te starten in de Holland Casino Eredivisie.

    Ondanks de beslissingen die al zijn genomen verwachten de hoofdtrainers, technisch directeuren en de CBV een positief antwoord op de voorgestelde kleine aanpassingen.

    Gratis uitbreiding voor Sacred uitgegeven

    De meeste expansions voor spellen die vandaag de dag worden uitgebracht moet je gewoon in de winkel kopen, en soms voor een behoorlijk fors bedrag. De mensen achter de Action-RPG Sacred houden er een vrij unieke bedrijfsfilosofie op na. Er is nu een vervolg uit voor Sacred, dat ze eerder dit jaar uitbrachten. Ren nu niet meteen naar de winkel met je portemonnee in je kontzak, want deze uitbreiding kost je geen cent.


    Extra monsters om te slopen, en het kost je geen cent

    Sacred Plus, zoals de uitbreiding heet, zal twee compleet nieuwe regio's bevatten die op hun beurt weer worden bewoond en geterroriseerd door nieuwe monsters. Nieuwe monsters die jij uiteraard een enkeltje naar het hiernamaals kunt geven met de nieuwe wapens die er te vinden zijn.

    Om Sacred Plus te spelen hoef je maar twee dingen te doen: Je exemplaar van Sacred erbij halen, en dit gratis kleinood hier downloaden.

    WWE klaagt THQ aan

    De worstelgames van THQ zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit de gameswereld. Op de N64 had je al de spellen met de WCW en NWO competities, en tegenwoordig klussen de heren bij THQ vrolijk door met de WWE-licentie op zak. Echter, als het aan de WWE ligt zal hier verandering in komen. De WWE claimt dat THQ de licentie op de WWE, die ze tot 2009 in handen heeft, heeft verkregen via omkoping, afpersing en andere praktijken waar je normaal gesproken eerder iemand als Tony Soprano van zou verdenken.


    Zou THQ dit soort methodes hanteren...?

    De WWE eist nu dat het contract met THQ en Jakks, de producent van action figures van worstelaars, ongeldig wordt verklaard. Ook zal de WWE proberen om via de rechter een vergoeding te krijgen voor de geleden schade. Voor het hele verhaal in detail kun je hier op de site van de WWE kijken.

    FOK!tv presenteert: Snow Fever de première

    FOK! presenteert een splinternieuwe aflevering van FOK!-tv. Deze keer waren wij aanwezig bij de première van Snow Fever, de nieuwe film met Daan Schuurmans en Hanna Verboom. Deze speelt zich af in de de sneeuw, waar een onschuldig meisje verliefd wordt op de snowboardleraar.

    FOK! stond langs de rode loper om Bekende en Onbekende Nederlanders aan de tand te voelen over de film. Zo spreken wij onder meer Mental Theo, Peggy Vrijens en Daan Schuurmans. Ook waren wij aanwezig bij de afterparty in de Powerzone, waar wij de ster van de avond probeerden te spotten, namelijk Hanna Verboom. Deze beeldschone actrice maakt haar speelfilmdebuut in Snow Fever.

    Snow Fever Link 1 (Snellere, maar kleinere versie 37mb)

    Snow Fever Link 2 (Snellere, maar kleinere versie 37mb)

    Snow Fever Link 3 (Langzamere, maar grotere versie 107 MB)

    Je kunt ook nog steeds het verslag van de première nalezen! Wil je de oude afleveringen zien? Dat kan!

    FOK!-tv bij de première van I, Robot
    FOK-tv bij het Atlantis Festival

    Sun
    De ster van de Snow Fever première was Hanna Verboom!

    Lading nieuwe movies Viewtiful Joe 2

    Met het uitbrengen van Viewtiful Joe in 2003 was Capcom verantwoordelijk voor dé cult-hit op de GameCube dat jaar. Er is nu een lading movies uitgekomen, welke het beeld bevestigen dat we weer meer van hetzelfde kunnen verwachten.

    Trailer (32MB)

    IGN heeft een videopreview van de game gehouden en biedt achttien movies aan op haar website. De 5MB-versies staan hier gelinkt en als je grotere wilt zien kun je naar deze pagina surfen.

    video 1
    video 2
    video 3
    video 4
    video 5
    video 6
    video 7
    video 8
    video 9
    video 10
    video 11
    video 12
    video 13
    video 14
    video 15
    video 16
    video 17
    video 18

    Nadat Capcom deze maand de game al voor de PlayStation 2 uitgebracht heeft, zal het vervolg nu meteen uitkomen op beide consoles. Dit betekent dat vanaf 23 november Viewtiful Joe op de PS2 en GameCube uit zal komen in de VS. In Europa staat een release gepland voor 28 maart 2005. Schandalig laat.

    Hellemons lang uitgeschakeld

    RBC Roosendaal verdediger Eric Hellemons is lang uit de roulatie. Hellemons ondergaat op 3 november een operatie aan de heup en is 3 tot 4 maanden uitgeschakeld.

    De 33-jarige verdediger kampt al een geruime tijd met een blessure aan de heup, waardoor hij pas twee competitiewedstrijden speelde dit jaar. "Ik heb een scheurtje opgelopen in mijn heup. Er heeft zich daardoor een ring van kraakbeen gevormd in mijn gewrichten. Als ik het dan teveel belast, voel ik het in mijn heupen", aldus Hellemons.

    De Vries twijfelgeval bij Hearts

    Het is nog maar de vraag of Mark de Vries morgen in actie kan komen in het UEFA-Cup duel tussen Feyenoord en Hearts of Midlothian. De Nederlandse spits is geblesseerd aan zijn teen.

    Afgelopen maandag kon De Vries nog amper zijn schoen aantrekken, maar toch geeft Hearts de hoop nog niet op."Op dit moment schat ik hem in als twijfelgeval. Maar hij gaat mee naar Rotterdam. We zullen op het laatste moment een beslissing nemen", aldus Hearts-manager Craig Levien. De Nederlander had afgelopen zondag al het duel met Celtic laten schieten om fit te geraken voor het treffen met Feyenoord.

    Voor De Vries is de wedstrijd als Nederlander natuurlijk extra speciaal, ook omdat hij als speler debuteerde als basisspeler in De Kuip in dienst van FC Volendam.

    Politie treft 21 illegalen aan in appartement

    cyberbull had ons via de nieuws-submit te melden:

    De vreemdelingenpolitie heeft dinsdag in een klein tweekamerappartement in de binnenstad van Amsterdam 21 illegalen aangetroffen. De zeventien mannen en vier vrouwen waren in afwachting van een vertrek naar Engeland. De politie vermoedt dat het appartement door mensensmokkelaars gebruikt werd als doorvoerwoning voor illegalen.

    De gehele ruimte stond vol met stapelbedden. Negentien personen, allen van Chinese afkomst, zijn inmiddels in vreemdelingenbewaring gesteld, in afwachting van een uitzetting. De beide overige personen zijn afkomstig uit Honduras en hadden wel een paspoort. Deze is ingenomen en de beide mannen hebben een vertrekregeling aangeboden gekregen.

    De Vreemdelingenpolitie kwam het adres op het spoor na een administratief en tactisch onderzoek. De mensensmokkelaars zijn niet opgepakt. Er wordt onderzocht of deze zich onder de 21 illegalen bevonden.

    Grootste jackpot ooit bij Oudejaarsloterij

    cyberbull had ons via de nieuws-submit te melden:

    Icoon Binnenlands nieuwsBij de komende viering van oud en nieuw zal de Staatsloterij een bedrag van maar liefst twintig miljoen euro belastingvrij aan de winnaar uitkeren. Dit jackpotbedrag is in Nederland nog nooit zo hoog geweest.

    De verkoop van de Oudejaarsloten is vandaag begonnen. Door de recordjackpot verwacht de Nederlandse Staatsloterij een stormloop op de Oudejaarsloten. Vorig jaar werden er bijna 4,3 miljoen staatsloten verkocht voor de trekking van 31 december 2003.

    Inhoud nieuwe Mario Kart-bundel bekend

    Zoals al bekend was brengt Nintendo op 12 november een nieuwe Mario Kart-bundel uit die slechts 99 Euro gaat kosten. Met het vrijgeven van onderstaand plaatje van de bundel maakt Nintendo meteen duidelijk geworden waarom hij goedkoper is ten opzichte van de eerder gereleasde Mario kart-bundel: de bonusdisk met alle Zelda NES- en N64-avonturen zit er namelijk niet meer bij. Wat daarnaast opvallend is, is dat er een 'Platinum' GameCube bij zit - een kleur die voorheen slechts voorbehouden was aan de 'Limited edition' Zelda-bundel welke in mei 2003 uit is gekomen.

    Boxset Nirvana met cd's en dvd op komst

    Icoon Muziek nieuwsEen unieke boxset van grungeband Nirvana staat op het punt van uitkomen. De set zal drie cd's en een dvd bevatten, met in totaal 81 opnamen. Hiervan zijn er 68 nog nooit eerder uitgebracht. Nirvana was de spraakmakende band rond zanger Kurt Cobain, die in april 1994 zelfmoord pleegde.

    De box bevat onder meer live opnames, repetities en demo-songs. Op de dvd staat een huisconcert uit 1987. Ter gelegenheid van de release is een speciale website in het leven geroepen. De box had eigenlijk rond Kerstmis 2001 moeten uitkomen, om het tienjarig jubileum van het album Nevermind te vieren, waarmee Nirvana in 1991 doorbrak. Ex-bandleden Dave Grohl en Krist Novoselic waren op dat moment echter verwikkeld in rechtszaken die door Cobains weduwe Courtney Love tegen hen werden aangespannen.

    Grohl en Novoselic verschenen gisteren overigens voor het eerst sinds jaren weer eens samen in het openbaar, op een bijeenkomst ter ondersteuning van de campagne van de Democratische presidentskandidaat John Kerry.

    Nirvana
    Op 22 november verschijnt een unieke boxset van Nirvana

    Boek: Sarah Duncan - Overspel voor Beginners

    Tanne (Tanja) schreef voor ons de volgende review:

    Een gelukkig getrouwde vrouw met kinderen die zonder werk zit, die zou toch nooit overspel plegen? Hoe zou ze dat dan doen en hoe zou ze het verborgen kunnen houden? In ‘Overspel voor Beginners’ kom je erachter hoe hoofdpersoon Isabel met haar man verhuisd naar Engeland en ze een verhouding begint met haar nieuwe baas met alle gevolgen van dien.


    Titel: Overspel voor Beginners
    Oorsp. Titel : Adultery for beginners

    Auteur: Sarah Duncan
    Uitgeverij: Sijthoff
    ISBN: 90 245 5261 3
    Prijs: 14,95 euro

    Het weer in Brazilië

    Net als twee weken geleden in Japan bestaat er voor aankomend weekend wederom een kans op regen of onweersbui. In Brazilië is het nu lente, dat vergroot de kans op regen aanzienlijk.

    De kans is aanwezig dat we evenals vorig jaar met regen te maken krijgen op het circuit van Jose Carlos Pace. De vrijdag en zaterdag zullen waarschijnlijk droog verlopen, de temperatuur zal tussen de 20 en 23 graden Celsius liggen.

    Voor de zondag lijken de kaarten er anders uit te zien. Een regenstoring trekt langs het circuit in Sao Paulo en dat betekent dat de kans op neerslag groter is. Of het tijdens de race gaat regenen is niet geheel zeker. De temperatuur zal tussen de 20 en 24 graden liggen.

    Vorig jaar werd de race geteisterd door langdurige regenval. Giancarlo Fisichella bleek toen het sterkst te zijn. Er gebeurde vorig veel meer dingen zo vielen onder andere Montoya, Verstappen en de wereldkampioen Michael Schumacher uit nadat zij in de derde bocht van de baan gleden.

    Feyenoord stelt Buffel ultimatum

    Buffel denkt aan vertrek uit de Kuip sinds hij tweede man achter Kalou is. De Belgische international heeft grote twijfels als zijn toekomst nog bij Feyenoord ligt. Feyenoord heeft Buffel een ultimatum gesteld voor het maken van een beslissing.

    In januari 2005 moet Buffel aangeven of hij ingaat op de aanbieding van Feyenoord om zijn contract te verlengen. Wanneer Buffel niet meer speeltijd krijgt is de kans groot dat hij een negatief antwoord geeft in de winterstop.

    Technisch directeur Mark Wotte ziet Buffel liever nog een paar jaar in de Kuip spelen. Mocht de Belgische aanvaller niet ingaan op de aanbieding dan zal Feyenoord hem niet transfervrij laten gaan. In 2006 loopt zijn contract af dus is het zaak dat Feyenoord hem voor die tijd van de hand doet.

    Volledige tracklijst Grand Theft Auto: San Andreas

    Vandaag is de volledige tracklijst bekend geworden van het nieuwste deel in de bekende Grand Theft Auto serie, San Andreas. De lijst is onderverdeeld per radiostation en zoals je kunt zien is er voor iedereen wat wils.

    Master Sounds 98.3
    Playlist:
    Charles Wright - Express Yourself
    Maceo And The Macks - Cross The Tracks (We Better Go Back)
    Harlem Underground Band - Smokin' Cheeba Cheeba
    The Chakachas - Jungle Fever
    Bob James - Nautilus
    Booker T And The MGs - Green Onions
    The Blackbyrds - Rock Creek Park
    Bobby Byrd - Hot Pants
    Bobby Byrd - I Know You Got Soul
    James Brown - Funky President
    James Brown - The Payback
    Lyn Collins - Think About It
    Lyn Collins - Rock Me Again And Again
    Maceo And The Macks - Soul Power 74
    The JBs - Grunt
    War - Low Rider
    Gloria Jones - Tainted Love
    Sir Joe Quarterman - So Much Trouble In My Mind

    K-DST
    Playlist:
    Foghat - Slow Ride
    Creedence Clearwater Revival - Green River
    Heart - Barracuda
    Kiss - Strutter
    Toto - Hold The Line
    Rod Stewart - Young Turks
    Tom Petty - Running Down A Dream
    Joe Cocker - Woman To Woman
    Humble Pie - Get Down To It
    Grand Funk Railroad - Some Kind Of Wonderful
    Lynyrd Skynyrd - Free Bird
    America - A Horse With No Name
    The Who - Experience Front
    Boston - Smokin'
    David Bowie - Someone Up There Likes Me
    Eddie Money - Two Tickets To Paradise
    Billy Idol - White Wedding

    Bounce FM
    Playlist:
    Zapp - I Can Make You Dance
    Kool And The Gang - Hollywood Swinging
    Ohio Players - Love Rollercoaster
    Rick James - Cold Blooded
    Maze - Twilight
    Fat Back - Yum Yum
    Isley Brothers - Between The Sheets
    Ronnie Hudson - West Coast Poplock
    Lakeside - Fantastic Voyage
    George Clinton - Loopzilla
    Dazz Band - Let It Whip
    Cameo - Candy
    Ohio Players - Funky Worm
    MFSB - Love Is The Message
    Johnny Harris - Odyssey
    Roy Ayers - Running Away
    The Gap Band - You Dropped A Bomb On Me

    K-ROSE
    Playlist:
    Jerry Reed - Amos Moses
    Conway Twitty And Lorretta Lynn - Louisiana Woman, Mississippi Man
    Hank Williams - Hey Good Lookin'
    Juice Newton - Queen Of Hearts
    Asleep At The Wheel - The Letter That Johnny Walker Read
    The Desert Rose Band - One Step Forward
    Willie Nelson - Crazy
    Patsy Cline - Three Cigarettes In The Ashtray
    Mickey Gilley - Make The World Go Away
    Ed Bruce - Mamma Don't Let Your Babies Grow Up To Be Cowboys
    Merle Haggard - Always Wanting You
    Whitey Shafer - All My Exes Live In Texas
    Eddie Rabbit - I Love A Rainy Night
    Statler Brothers - New York City
    Statler Brothers - Bed Of Roses

    CSR 103.9
    Playlist:
    SWV - I'm So Into You
    Soul II Soul - Keep On Movin
    Samuelle - So You Like What You See
    En Vogue - My Lovin'
    Johnny Gill - Rub You The Right Way
    Ralph Tresvant - Sensitivity
    Guy - Groove Me
    Aaron Hall - Don't Be Afraid
    Boyz II Men - Motown Philly
    Bell Biv Devoe - Poison
    Today - I Got The Feeling
    Wrecks 'n' Effect - New Jack Swing
    Bobby Brown - Don't Be Cruel

    SF-UR
    Playlist:
    Jomanda - Make My Body Rock
    808 State - Pacific
    The Todd Terry Project - Weekend
    NightWriters - Let The Music Use You
    Marshall Jefferson - Move Your Body
    Maurice - This Is Acid
    Mr Fingers - Can You Feel It?
    A Guy Called Gerald - Voodoo Ray
    Cultural Vibe - Ma Foom Bey
    Ce Ce Rogers - Someday
    Robert Owens - I'll Be Your Friend
    Frankie Knuckles - Your Love
    Joe Smooth - Promised Land
    28th Street Crew - I Need A Rhythm
    Raze - Break 4 Love
    Fallout - The Morning After

    Radio Los Santos
    Playlist:
    Too Short - The Ghetto
    2 Pac - I Don't Give A F**k
    Compton's Most Wanted - Hood Took Me Under
    Dr Dre - Nuthin' But A G Thang
    Dr Dre - F**k Wit Dre Day
    Dr Dre - Deep Cover
    Kid Frost - La Raza
    Cypress Hill - How I Could Just Kill A Man
    The Doc - It's Funky Enough
    NWA - Alwayz Into Something
    NWA - Express Yourself
    Ice Cube - It Was A Good Day
    Ice Cube - Check Yo Self
    Easy E - Easy-Er Said Than Done
    Above The Law - Murder Rap
    Da Lench Mob - Guerrillas In Tha Mist

    Playback
    Playlist:
    Kool G - Road To The Riches
    Big Daddy Kane - Warm It Up Kane
    Spoonie G - The Godfather
    Masta Ace - Me And The Biz
    Slick Rick - Children's Story
    Public Enemy - Rebel Without A Pause
    Eric B And Rakim - I Know You Got Soul
    Rob Base And DJ EZ Rock - It Takes Two
    Gang Starr - BYS
    Biz Markie - The Vapours
    Brand Nubian - Brand Nubian
    Ultramagnetic MCs - Critical Breakdown

    K-Jah Radio West
    Playlist:
    Black Harmony - Don't Let It Go To Your Head
    Blood Sisters - Ring My Bell
    Shabba Ranks - Wicked Inna Bed
    Buju Banton - Batty Rider
    Augustus Pablo - King Tubby Meets Rockers Uptown
    Dennis Brown - Revolution
    Willie William - Armagideon Time
    I Roy - Sidewalk Killer
    Toots And The Maytals - Funky Kingston
    Dillinger - Cocaine In My Brain
    The Maytals - Pressure Drop
    The Pliars - Bam Bam
    Barrington Levy - Here I Come
    Reggie Stepper - Drum Pan Sound
    Black Uhuru - Great Train Robbery
    Max Romeo And The Upsetters - Chase The Devil

    RADIO X - The Alternative
    Playlist:
    Helmet - Unsung
    Depeche Mode - Personal Jesus
    Faith No More - Midlife Crisis
    Danzig - Mother
    Living Colour - Cult Of Personality
    Primal Scream - Movin' On Up
    Guns N' Roses - Welcome To The Jungle
    L7 - Pretend We're Dead
    Ozzy Ozbourne - Hellraiser
    Soundgarden - Rusty Cage
    Rage Against The Machine - Killing In The Name
    Jane's Addiction - Been Caught Stealing
    The Stone Roses - Fool's Gold
    Alice In Chains - Them Bones
    Stone Temple Pilots - Plush

    Situatie A35 wordt na ongeval aangepast

    Rijkswaterstaat gaat de bewegwijzering bij de splitsing van de snelweg A35 en A1 aanpassen. Op het knooppunt vinden momenteel wegwerkzaamheden plaats. De onduidelijke situatie die daardoor is ontstaan zou veel automobilisten de verkeerde kant opsturen. Vermoed wordt dat de slechte bewegwijzering de oorzaak is van het ongeval waarbij dit weekend vijf jonge Zeewoldenaren om het leven kwamen.

    De bestuurder van de auto van de vijf reed bij het knooppunt rechtdoor richting Almelo, waar de A35 vrij abrupt eindigt. Via een afslag gaat de snelweg met een scherpe bocht over in de Henriëtte Roland Holstlaan. De auto met de jongeren raakte echter voor de bocht al van de weg, en vloog in brand. Uit technisch onderzoek is gebleken dat de auto te snel reed. De maximum-snelheid ter plekke is 70. Mogelijk was de bestuurder in de veronderstelling dat hij op de A1 richting Deventer reed, en werd hij verrast door het plotselinge einde van de snelweg.

    "De borden boven de snelweg bij Almelo kunnen inderdaad suggereren dat je rechtdoor moet rijden, als je de afslag Deventer Amsterdam op de A1 wilt pakken. Maar dat is niet zo. Automobilisten moeten rechtsaf. De weg rechtdoor is de A35 Almelo Zwolle", verklaart een woordvoerder van Rijkswaterstaat. In de nacht van woensdag op donderdag worden de pijlen op de bewegwijzeringsborden veranderd. De aanpassing is overigens maar voor een paar dagen, dan zijn de wegwerkzaamheden namelijk klaar.

    -
    Met dank aan users in het topic Jongeren Zeewolde verbijsterd door ongelukken in het nieuwsforum van FOK!.

    FNV bezet ministerie van Sociale Zaken

    Ghosh had ons via de nieuws-submit te melden:

    De ingangen en parkeergarages van het ministerie van Sociale Zaken zijn sinds vanochtend 07:00 uur bezet. FNV Bondgenoten protesteert met de actie tegen het kabinetsbeleid. Medewerkers van het departement kunnen nu niet naar hun werk.

    Ongeveer 200 man zijn bij de actie betrokken. "Het is opnieuw een signaal richting Den Haag om te laten zien dat er echt iets moet gebeuren. Het massale protest vanuit de samenleving laat ze nog steeds koud, maar het wordt tijd dat ze hun ogen openen", zei voorziter Henk van der Kolk van FNV Bondgenoten. Volgens hem biedt het kabinet geen opening voor een gesprek. "Dus dat heeft geen zin. Vandaar dat we ons vandaag hier laten zien, bij het ministerie waar veel van de plannen vandaan komen."

    Inmiddels is de actie beëindigd. Volgens de politie is de blokkade gemoedelijk verlopen.

    Capcom zal begin 2005 met Killer 7 komen

    Capcom gaat begin volgend jaar de 18+ thriller "Killer 7" uitbrengen voor de GameCube, en later zal de PlayStation 2 versie volgen. De hoofdpersoon is Harman Smith, een man met gespleten persoonlijkheden, allen moordlustig. Hij beleeft/ze beleven gevaarlijke avonturen om de wereld te redden van terroristen. Het spel zal bestaan uit een hoop extreem geweld en cell-shaded grafische stijl.

    Meer informatie over het spel is te vinden op de officiële webpage .

    Banden Spaanse terreurcel met Nederland

    De groep van acht van terrorisme verdachte moslims die deze week in Spanje werd opgepakt, heeft banden met Nederland, zo meldt een Spaans persbureau. De 30-jarige Algerijnse leider Mohammed Achrat zou contacten hebben gehad in Nederland en België. Hij zou belast zijn met de recrutering van nieuwe terroristen en in dat kader ook geld hebben gestuurd naar ons land.

    De Algerijn werd als eerste in Zwitserland aangehouden. De Spaanse terreurcel was onder zijn leiding bezig met de voorbereiding van een bomaanslag op het Hooggerechtshof in Madrid.

    Volgens de Spaanse krant El País is één van de leden van de groep in het bezit van een Nederlands paspoort. Het gaat om Abdol Ghaffar H., die vermoedelijk in Algerije is geboren. De Spaanse justitie werd over de terreurgroep getipt vanuit de geheime dienst van Marokko.

    Tokkies hebben last van aso-Tokkies

    WAik en atlonxp1800 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

    Mensen met 'Tokkie' als achternaam hebben problemen gekregen door hun onlangs bekend geworden naamgenoten. Zelfs als ze geen familie zijn worden ze lastig gevallen. Banken doen moeilijk over leningen, crèches zitten ineens vol en kinderen worden gepest op school.

    Voor sommigen is het zelfs zo erg dat ze de naam veranderen. Zo gaat Jacqueline Tokkie haar naam veranderen en die van haar kinderen ook. Dat gaat niet van harte. Ze hield na haar huwelijk expres haar meisjesnaam omdat ze die zo leuk vond. Nu zal ze alsnog de naam van haar man overnemen. "Weet je wat onze makelaar nu verkondigt? 'Wat Ratelband niet is gelukt, is mij wel gelukt: een huis vinden voor de Tokkies'. Nou vraag ik je...", zo zegt ze.

    Steeds meer geweld bij jeugdvoetbal

    IconUit cijfers van het District Oost van de KNVB blijkt dat er bij voetbalwedstrijden van pupillen sprake is van een ware geweldsexplosie op en rond de Nederlandse velden. Wedstrijden van de kinderen monden steeds vaker uit in grote vechtpartijen, waarbij het met name de bloedfanatieke ouders zijn die voor de ogen van hun 'kids' met elkaar op de vuist gaan. Ook hitsen ze vaak hun kinderen op, waardoor de boel op het veld escaleert.

    Alleen al in District Oost werden er vorig seizoen 108 wedstrijden voortijdig beëindigd; maar liefst 45 meer dan het jaar ervoor. Na slechts vijf speelweekeinden nu staat de teller van het aantal gestaakte duels reeds op 76. Zo eindigde afgelopen weekend in Enschede de wedstrijd tussen de D2-pupillen van UDI-Achilles in een gigantische knokpartij, waarbij ouders elkaar langs de lijn in de haren vlogen.

    De KNVB Oost denkt er hard over om de overkoepelende landelijke organisatie in te lichten. ''We willen dit echter eerst volgende week met de oostelijke clubs bespreken. Maar wellicht is het een goede zaak dat de KNVB landelijk beleid hiervoor ontwikkelt'', aldus de manager van het District Oost. Woordvoerder Rob de Leede van de KNVB geeft toe dat het District Oost geen uitzondering vormt: ''Het is een algemeen probleem dat sommige ouders kennelijk het idee hebben dat hun kind ieder weekend een Europa Cup-finale speelt.''

    Voetbal-verhaal met konijn leugen

    Het bericht van afgelopen juli dat een vrouw in Zeist een konijn gered zou hebben van twee jongens die met het in een doek gewikkelde dier aan het voetballen waren, is waarschijnlijk pure nonsens. Het verhaal, dat de wereld werd ingeholpen door een 31-jarige vrouw, lijkt sterk op om een leugentje om bestwil van de betrokken dame.

    Volgens de politie die de zaak onderzocht, zit het heel anders in elkaar. Een politiewoordvoerder zegt: ''Voor zover wij hebben kunnen reconstrueren was het konijn van een 8-jarig meisje. Ze liep ermee over straat. Het konijn had ze in een dekentje gewikkeld in verband met de scherpe nagels van het dier. De 31-jarige inwoonster van Zeist zag dat en was het kennelijk niet eens met het gesjouw. Ze greep in en liet het meisje het dier in een van haar eigen konijnhokken stoppen. Mogelijk raakte het vervolgens in het hok gewond en was dat de echte reden ermee naar de dierenarts te gaan en een verhaal over voetballen op te hangen.''

    De vrouw beweerde indertijd dat ze het jonge diertje afpakte van twee jongens die er mee aan het voetballen waren. Ze ging ermee naar de moeder van de knapen. Die haalde haar schouders op waarna de vrouw ermee naar een dierenarts ging en de Dierenbescherming opbelde, aldus haar relaas deze zomer.

    15-jarige vast voor brandstichting Veldhoven

    Via de nieuws-submit werd ons gemeld:

    Een 15-jarige jongen uit Veldhoven is gisteren door de politie aangehouden op verdenking van brandstichting. De knul zou op 10 juli brand hebben gesticht in een voormalig veilinggebouw op industrieterrein De Run in Veldhoven.

    Brandweerkorpsen uit Veldhoven en omgeving moesten worden ingezet om de als 'zeer groot' gekwalificeerde brand te kunnen bestrijden. Tot diep in de nacht werd geblust om het vuur onder controle te krijgen. Het leegstaande pand werd geheel door de vlammen verwoest. Bij de brand vielen geen slachtoffers.

    De jongen is mogelijk ook betrokken bij andere brandstichtingen.

    Van Eijden betreurt vertrek van Gaal

    De algemeen directeur van Ajax, Arie van Eijden, zegt dat er geen conflict ten grondslag ligt aan het vertrek van Louis van Gaal als technisch directeur van Ajax.

    "Er is een verschil van inzicht meer niet. Woensdag zullen we tekst en uitleg geven", aldus Van Eijden dinsdagavond.

    De voormalige coach van Ajax, Barcelona en het Nederlands elftal diende zaterdagavond zijn ontslag in, wat gisteren werd geaccepteerd door de Amsterdamse club. Van Gaal wilde zelf nog niet op het nieuws reageren. "Ik ben morgen (woensdag) weer op de club", was het enige dat de Amsterdammer kwijt wilde.

    Van Eijden betreurt het wel dat het nieuws zo vroeg is uitgelekt. "We hadden als club graag de regie in handen gehouden. Dat is nu helaas niet meer mogelijk", aldus de algemeen directeur.

    SOE verscheept Planetside: Aftershock

    Sony Online Entertainment heeft aangekondigd dat het Planetside: Aftershock naar de winkels heeft verstuurd. Het pakket bevat de originele Planetside, de uitbreiding Core Combat, de uitbreiding BattleFrame Robotics en 30 dagen gratis spelen. Voor mensen die Planetside en Core Combat al hebben is het laatste expansie pakket gratis te downloaden via de central station software. Mensen die planetside nog niet hebben, kunnen het pakket voor ongeveer 20 dollar in de winkel verwachten en na de eerste gratis maand zal het spel $12.99 per maand gaan kosten.

    Veertien jaar binnen om trouw te bewijzen

    Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

    Veertien jaar lang het huis niet verlaten, en dat alles om je man te bewijzen dat je hem trouw bent. Een veertigjarige Roemeense vrouw is tot deze opmerkelijke daad gekomen nadat haar man haar beschuldigde van het hebben van een affaire terwijl hij in de gevangenis zat.

    De man werd in 1987 veroordeeld tot 23 jaar cel wegens de moord op twee bejaarden tijdens een overval. Toen de man veertien jaar geleden op tijdelijk verlof mocht, beschuldigde hij zijn vrouw van het hebben van een verhouding met een andere man. Om haar man het tegendeel te bewijzen, zwoer de vrouw dat ze haar huis niet meer zou verlaten tot haar echtgenoot vrij zou komen.

    Sindsdien brengt de schoonzus van de vrouw haar elke dag voedsel en andere noodzakelijke dingen. Ook let zij erop dat de vrouw daadwerkelijk het huis niet verlaat. Als de vrouw haar belofte houdt, heeft ze uiteindelijk twintig jaar binnengezeten. Haar man komt namelijk pas over zes jaar vrij.

    Supporters pakken spelers clubkleuren af

    junkieXXXL had ons via de nieuws-submit te melden:

    Waar het bij voetballend Nederland nu over de discussie gaat omtrent spreekkoren, het staken van wedstrijden en stadionverboden voor hooligans, heeft de harde supporterskern van Dinamo Zagreb uit Kroatië wel een heel drastische vorm van 'hooliganisme' ten uitvoer gebracht: vijftig man van de supportersclub verschenen afgelopen maandag op de training van het eerste elftal en dwongen de spelers hun blauwe clubshirts uit te trekken. Volgens de supportersverenging Bad Blue Boys zijn de spelers niet waardig genoeg om de clubkleuren te verdedigen.

    De spelers gingen na enig 'aandringen' schoorvoetend akkoord en verwisselden het blauwe clubshirt voor een neutraal wit shirt. Dinamo is veelvoudig kampioen van Kroatië, maar dit seizoen gaat het allemaal een stuk minder. Na elf wedstrijden staat de club slechts achtste met slechts drie overwinningen en op acht punten achterstand op koploper Inter Zaprestic.

    Voor meer voetbalnieuws: check onze FOK!Voetbalmanager!

    Bronzen paarden zetten Almeloërs op verkeerde been

    Pitbulleke had ons via de nieuws-submit te melden:

    Een recent onthuld bronzen kunstwerk in Almelo, getiteld 'Zittend en liggend paard van Almelo', blijkt al diverse mensen op het verkeerde been te hebben gezet. De mensen belden al diverse keren met de afdeling Cultuur van de gemeente, om melding te maken van het feit dat het kunstwerk beschadigd zou zijn.

    Het 'liggend paard' bestaat uit verschillende losse elementen, waarvan er enkele rond de 'kop' van het beeld liggen. Dit wekt bij meerdere mensen blijkbaar de suggestie dat het beeld kapot is. Het kunstwerk mankeert echter helemaal niets, aangezien de kunstenaar dit zo heeft bedoeld, aldus de gemeente.


    \'Zittend en liggend paard van Almelo\'
    'Zittend en liggend paard van Almelo'. Foto: © Fotoraaf

    Nieuwe Trailer GTA: San Andreas

    Met nog ongeveer een week te gaan voor de officiële release van Grand Theft Auto: San Andreas heeft Rockstar Games een nieuwe trailer vrijgegeven. De trailer is hier te downloaden en weegt 63MB. Deze trailer is de derde officiële trailer, die Rockstar Games heeft uitgegeven.

    Ook is de Las Venturas sectie op de internetpagina geupdate.

    Update:
    De Worthplaying servers schijnen het moeilijk te hebben en hier is een andere mirror te vinden. Met dank aan pkwarts voor het melden van deze mirror.

    Hulporganisatie CARE staakt werk in Irak

    Hulporganisatie CARE International staakt al haar werkzaamheden in Irak na de ontvoering van medewerkster Margaret Hassan. De prominente hulpverleenster is dinsdag in het westen van de Iraakse hoofdstad Bagdad ontvoerd door een onbekende groepering.

    De Arabische zender Al-Jazeera toonde dinsdag videobeelden en identiteitsbewijzen van Hassan. De hulpverleenster is bekend in Engeland en de Verenigde Staten, omdat zij veelvuldig op televisie is verschenen, onder meer bij CNN. The Washington Post omschreef haar al eens als "een van de bekendste hulpverleensters in Irak."

    Hassan werkt al sinds 1992 voor CARE in Irak. Ze is een geboren Ierse, maar heeft de Iraakse nationaliteit, is getrouwd met een Iraakse man en woont al ruim dertig jaar in het land. In Irak geeft ze leiding aan een team van zeventig hulpverleners.

    De Britse premier Tony Blair heeft inmiddels geschokt gereageerd op het bericht van de ontvoering. Hij sprak over Hassan als een vrouw die internationaal gerespecteerd wordt.


    Margaret Hassan

    Corry en De Rekels na 35 jaar weer samen

    corrykoningsfan had ons via de nieuws-submit te melden:

    Zangeres Corry Konings gaat weer optreden met haar vroegere begeleidingsband De Rekels. Bijna 35 jaar na de hit 'Huilen is voor jou te laat', die in 1970 41 weken in de Top 40 stond genoteerd, komt er een nieuw album uit van Corry en De Rekels. In 2005 gaat de formatie op tournee en komt er een dvd uit.

    De te verschijnen cd zal enkel nieuwe nummers bevatten. "Die oude liedjes staan wel op verzamelaars, die kennen de mensen wel. Het is veel leuker om iets nieuws te maken", reageert Corry Konings (53) op het nieuws. Het oude Rekelsoundje zal echter goed te horen zijn op de cd, verklapte de zangeres. Net als destijds speelt Pierre Kartner, alias Vader Abraham, een belangrijke rol achter de schermen. Kartner heeft vier nummers voor de cd geschreven.

    De muzikanten hebben volgens Konings de afgelopen tijd veel geoefend om weer in vorm te komen. "We zijn ouder, wijzer en grijzer, dragen een bril, maar hebben nog steeds heel veel plezier in het maken van muziek." Solo bereikte de zangeres successen met onder meer de liedjes 'Ik Krijg Een Heel Apart Gevoel Van Binnen' en 'Mooi Was Die Tijd'.


    De grootste hit van Corry, 41 weken in de Top 40.

    Microsofts "War on cheaters"

    Microsoft heeft aangegeven dat ze extra maatregelen nemen om cheaten op Xbox Live tegen te gaan.
    Xbox Live was het eerste echt geslaagde online netwerk voor consoles (Sega was eerder met zijn Dreamcast, maar dat is nooit wat geworden). Vanaf het begin van Live voert Xbox al een oorlog tegen misbruik, door onder andere het gebruik van een creditcard en de gamertags, zodat een ongewenste gebruiker snel te identificeren is. Dat is echter nog niet alles, Microsoft heeft aangegeven hun oorlog te intensiveren.

    De nieuwe maatregelen zijn gericht tegen mensen met een modded Xbox die toch gebruik maken van Xbox Live. Door het gebruik van een modchip waarmee je ook op Live kan, is het mogelijk om offline te cheaten en de daar verkregen items online te gebruiken, vooral in spellen als Project Gotham Racing 2 en Phantasy Star Online.

    Hier wil Microsoft iets tegen doen door veiligheidsmaatregelen toe te passen die het mensen met een omgebouwde Xbox moeilijker maakt om op Live te komen. Ze worden ten eerste gemakkelijker herkend en geband. Ten tweede zorgen ze er nu zoveel mogelijk voor dat eenmaal gebanden ook permanent de toegang tot Live! ontzegd worden.

    Of deze maatregelen werken zal alleen de toekomst uit kunnen wijzen, maar het is in ieder geval een stap in de strijd tegen cheaters...

    Laatste reviews en specials
    special
    Random Pics van de Dag #1250
    special
    Random Pics van de Dag #1249
    preview
    Tales of Kenzera: ZAU
    special
    VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
    special
    Random Pics van de Dag #1248
    review
    The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
    ©FOK.nl e.a.