FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 19 oktober 2004

Sting prefereert aap boven George Bush

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Zanger Sting ziet liever een chimpansee in het Witte Huis dan George W. Bush. Tegen de Duitse krant Welt am Sonntag zei de muzikant eerder te zullen stemmen op een aap, dan op de zittende president.

De voormalige zanger van The Police, de band waarmee hij tot midden jaren 80 succes na succes kende, vindt dat een politicus zelf moet kunnen denken en zichzelf moet kunnen uiten. Bij Bush ziet Sting van beide 'geen enkel teken', zo vertelde hij aan de Duitse krant.

Sting is overigens een Brits staatsburger, en kan dus niet stemmen in de VS.


Sting: ''Liever een aap dan Bush''

Louis van Gaal weg bij Ajax

Louis van Gaal legt zijn functie als technisch directeur bij Ajax neer. Dat meldde sportcommentator Jack van Gelder in het tv-programma Studio Sport, na afloop van de Champions League wedstrijd Ajax - Maccabi Tel Aviv. Louis van Gaal wilde vanavond nog niet op de geruchten ingaan. "Wacht nou maar af", reageerde de voormalig voetbaltrainer naar Van Gelder.

Het voetbalseizoen verloopt voor de Amsterdamse voetbalclub niet optimaal. Zo werd in de competitie dit weekend thuis verloren van SC Heerenveen, en gingen ook de Champions League wedstrijden tegen Juventus en Bayern München verloren. Het vertrek van spits Zlatan Ibrahimovic naar Juventus zorgde voor onrust. De wedstrijd tegen Maccabi Tel Aviv werd overigens wel gewonnen, met 3-0.

Update 23:42
Het gerucht is inmiddels bevestigd. Van Gaal stapt met onmiddellijke ingang op bij Ajax. De technisch directeur, die vorig jaar oktober werd aangesteld, heeft op 16 oktober zijn ontslag aangevraagd. Het bestuur van de voetbalclub heeft dat vandaag aanvaard. Woensdagmiddag is er een persconferentie belegd in Amsterdam.

Meer sportnieuws vind je op Sport.fok.nl

Louis van Gaal weg bij Ajax

Louis van Gaal legt zijn functie als technisch directeur bij Ajax neer. Dat meldde sportcommentator Jack van Gelder in het tv-programma Studio Sport, na afloop van de Champions League wedstrijd Ajax - Maccabi Tel Aviv. Louis van Gaal wilde vanavond nog niet op de geruchten ingaan. "Wacht nou maar af", reageerde de voormalig voetbaltrainer naar Van Gelder.

Het voetbalseizoen verloopt voor de Amsterdamse voetbalclub niet optimaal. Zo werd dit weekend thuis verloren van SC Heerenveen, en gingen ook de Champions League wedstrijden tegen Juventus en Bayern München verloren. Het vertrek van spits Zlatan Ibrahimovic naar Juventus zorgde voor onrust. De wedstrijd tegen Maccabi Tel Aviv werd overigens wel gewonnen, met 3-0.

Update
Inmiddels meldt Studio Sport dat Van Gaal zijn ontslag heeft ingediend en dat Ajax dit heeft geaccepteerd. Van Gaal had zaterdagavond reeds zijn besluit kenbaar gemaakt aan het bestuur van de club. Morgenmiddag is er om 17.30 uur een persconferentie belegd in Amsterdam.

Valverde bijna rond met Illes Balears

Het lijkt een kwestie van tijd eer Alejandro Valverde bij Illes Balears - Banesto tekent. Hij is er bijna uit met het team, maar er moet nog wel worden onderhandeld met Kelme.

Vele ploegen wilden de Spanjaard wel contracteren voor volgend seizoen, maar Illes Balears lijkt nu met de buit weg te lopen. Daarvoor zal nog wel een bedrag moeten worden neergelegd om het contract van de renner bij Comunidad Valenciana-Kelme af te kopen. Valverde is er in ieder geval bijna geheel akkoord met Illes Balears.

Valverde vertelde: "Nog niet alles is rond, maar ik ben een stuk dichterbij Illes Balears-Banesto gekomen. We hebben gesproken en ik denk dat alles deze week rond komt. Het zal een driejarig contract worden."

"Ik denk dat alles bediscusieerd is. Het enige onduidelijk is mijn vertrek bij Comunidad Valenciana-Kelme. Maar de gesprekken daaroverzijn nog gaande en ik hoop dat het geen problemen meer oplevert." Het punt van discussie zou nog zijn hoeveel renners Illes Balears van Kelme overneemt. Kelme heeft een pakket met Valverde en twee andere renners voorgesteld. Illes Balears wil naast Valverde alleen José Cayetano Juliá overnemen.

Basso ontkent Discovery-geruchten

Ivan Basso heeft ontkend dat hij naar Lance Armstrong’s Discovery Channel team zal gaan. Dat gerucht bleef hangen na de Tour de France.

Tijdens de Tour de France was US Postal wel erg lovend over Basso en Basso bleek ook erg aardig voor dat team. Voor de pers aanleiding om zich af te vragen of daar niet iets meer speelde. De geruchten kwamen dat Basso volgend jaar voor de ploeg van Armstrong zou gaan rijden.

Nu CSC moeite heeft met het vinden van extra geldschieters steken de geruchten weer de kop op. Reden genoeg voor Basso om ze flink te ontkennen: "Ik weet niet waar dit nieuws vandaan is gekomen. Ik ontken categorisch contact met het Discovery Channel team te hebben gehad. Ik heb een contract bij CSC tot het einde van 2006, dus ik begrijp waarom mensen vragen blijven stellen over mijn toekomst."

Familie gaat Sims-leven simuleren

Gamesproducent Electronic Arts (EA) heeft een Utrechtse familie zo gek gekregen vier dagen lang als Sims te leven. De spellenbouwer heeft daarvoor een glazen huis gebouwd aan de Verlengde Vleutenseweg in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. Het gezin, bestaande uit een vader, moeder en twee zonen van 15 en 17, moet net als in het populaire computerspel The Sims opdrachten van het publiek uitvoeren.

Het huis is gebouwd vanwege de recente lancering van The Sims 2. Het gezin is gekozen uit ongeveer 25 families die zich na een oproep van EA vrijwillig hadden opgegeven. Aan het einde van het verblijf krijgen de bewoners een waardebon ter waarde van 2500 euro.

Het publiek kan alle verrichtingen van de bewoners van buiten of via het internet volgen. Het glazen Sims-huis is behalve van camera's van alle gemakken voorzien. Alleen in de badkamer en op het toilet heeft het Utrechtse gezin nog enige privacy. Via de website kunnen speciale opdrachten worden doorgegeven aan de familie. Deze opdrachten zullen echter wel eerst door EA gescreened worden.

Sims
Politie brengt een rebellerende dochter thuis in The Sims 2


Meer gamenieuws en -reviews lees je op FOK!games

Duitser vindt rechte banaan uit

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Waarom zijn bananen krom? Een vraag die binnenkort misschien niet meer aan de orde is. De 56-jarige Duitser Karl Friedrich heeft namelijk een apparaat uitgevonden dat bananen recht maakt. Hij heeft patent aangevraagd op zijn vinding, aangezien de 'bananensigaar' volgens Friedrich nu al populair is. Hij wordt naar eigen zeggen overstelpt door telefoontjes van mensen die zijn vinding willen gebruiken. Maar voorlopig is het toestel er alleen nog maar op papier.

Zijn 'uitvinding' bestaat uit een rolband waaraan de bananen hangen, terwijl robotten de kromme delen wegkappen. Over de gekapte delen wordt een biologisch afbreekbaar goedje gespoten. "Dit is de beste uitvinding sinds gesneden brood! Afhangend van hoe krom de banaan is, zullen er stukken afgesneden worden. De banaan wordt dan hersteld met een biologisch afbreekbaar product. En de afgekapte stukken kunnen nog gebruikt worden, in fruitsalades bijvoorbeeld," zegt de uitvinder.

Kromme stukken van het gele fruit zijn binnenkort verleden tijd, zo zegt Friedrich. "Rechte bananen zijn immers makkelijker om te eten, en makkelijker om op te bergen."

Uitslagen CL (19/10/04)

Vanavond werd voor de derde ronde in de poulefase van de Champions League gespeeld. Hierbij de uitslagen en de tussenstand.

Uitslagen Champions League (19/10/04)

Groep A
Liverpool - Deportivo Coruña (0-0)

AS Monaco - Olympiakos Piraeus (2-1)
3' Saviola 1-0
10' Chevantón 2-0
60' Okkas 2-1

Groep B
Bayer Leverkusen - AS Roma (3-1)
26' Berbatov 0-1 (ed)
48' Roque Junior 1-1
59' Kryzonówek 2-1
90'+4 Franca 3-1
Rood: Panucci (Rom/61'), De Rossi (Rom/87')

Real Madrid - Dinamo Kiev (1-0)
35' Owen 1-0

Groep C
Ajax - Maccabi Tel Aviv (3-0)
4' Sonck 1-0
21' De Jong 2-0
33' Van der Vaart 3-0

Juventus - Bayern München (1-0)
75' Nedved 1-0

Groep D
Fenerbahçe - Olympique Lyon (1-3)
55' Juninho 0-1
66' Cris 0-2
68' Marcio Nobre 1-2
87' Frau 1-3

Sparta Praag - Manchester United (0-0)


Tussenstanden Champions League (na 19/10/04)
Groep A

Pos.ClubAWGVPV-T
1AS Monaco321064-3
2Olympiakos Piraeus311142-2
3Liverpool311142-1
4Deportivo La Coruña 301210-2

Groep B

Pos.ClubAWGVPV-T
1Bayer Leverkusen320168-5
2Dinamo Kiev320167-3
3Real Madrid320165-5
4AS Roma300303-10

Groep C

Pos.ClubAWGVPV-T
1Juventus330093-0
2Bayern München320165-1
3Ajax310233-5
4Maccabi Tel Aviv300300-5

Groep D

Pos.ClubAWGVPV-T
1Olympique Lyon321077-4
2Manchester United312058-4
3Fenerbahçe310234-9
4Sparta Praag301211-3

Winkeldief schiet medewerkster supermarkt neer

michelc85 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen 31-jarige medewerkster van een Rotterdamse supermarkt is vanavond zwaargewond geraakt toen ze werd neergeschoten door een 35-jarige Rotterdammer. Hij werd op heterdaad betrapt bij een diefstal in de winkel. De man is aangehouden.

De schietpartij vond plaats aan de Hellevoetstraat in Rotterdam. Toen de man werd betrapt op diefstal leidden drie medewerkers van de supermarkt hem in afwachting van de politie naar een kantoor. Daar ontstond een worsteling waarbij de man een schot loste. De medewerkster werd hierbij in haar nek geraakt. Of gericht op de vrouw is geschoten, is nog niet bekend. De man vluchtte, maar kon enkele straten verderop door de politie worden aangehouden. Ook is het gebruikte vuurwapen gevonden.

Uitslagen Champions League (19/10/04)

SubheaderAjax speelde vanavond voor de Champions League in de eigen ArenA tegen Maccabi Tel Aviv. De Amsterdammers wonnen eenvoudig (3-0).

Ajax hoefde niet diep te gaan tegen Maccabi Tel Aviv. De thuisploeg begon scherp aan het duel. Sonck kon al in de vierde minuut de eerste treffer aantekenen. De Israelische keeper duwde een schot van Wesley Sneijder voor zijn voeten. Ajax kon vervolgens naar hartelust doorgaan. Nigel de Jong was de volgende met succes. Na een kopbal van Rafael van der Vaart kopte hij de bal over de doellijn. Een Israelische verdediger trachtte tevergeefs de bal nog met de hand te keren. Voor rust werd het ook nog 3-0. Van der Vaart zag zijn doorzetten beloond en kopte de derde goal binnen.

Ajax kwam met goede bedoelingen weer uit de kleedkamer, maar mistte de aanwezigheid van voor de rust. Maccabi zag z'n kans schoon en counterde naar gelieven. Na een foutje van De Jong kon keeper Bogdan Lobont succesvol ingrijpen. Na invallen van Stanley Aborah en Daniel de Ridder kreeg Ajax nog wel diverse goede mogelijkheden, maar de vierde goal wilde niet vallen. In de slotfase kreeg Ajax een penalty te nemen, na een handsbal van Giovanini. Sneijder wist de mogelijkheid echter niet te verzilveren.

Met de 3-0 score herstelt Ajax zich van de eerdere nederlagen. In de andere poulewedstrijd versloeg Juventus in Turijn Bayern München met 1-0. De strijd in poule C is daarmee nog open, voor Maccabi ziet het er echter somber uit.


De uitslagen:
Liverpool - Deportivo Coruña (0-0)
AS Monaco - Olympiakos Piraeus (2-1)

Bayer Leverkusen - AS Roma (3-1)
Real Madrid - Dinamo Kiev (1-0)

Ajax - Maccabi Tel Aviv (3-0)
Juventus - Bayern München (1-0)

Fenerbahçe - Olympique Lyon (1-3)
Sparta Praag - Manchester United (0-0)

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Uitslag Ajax-Maccabi Tel Aviv

Ajax speelde vanavond voor de Champions League in de eigen ArenA tegen Maccabi Tel Aviv. De Amsterdammers wonnen eenvoudig met 3-0.

Ajax hoefde niet diep te gaan tegen Maccabi Tel Aviv. De thuisploeg begon scherp aan het duel. Sonck kon al in de vierde minuut de eerste treffer aantekenen. De Israelische keeper duwde een schot van Wesley Sneijder voor zijn voeten. Ajax kon vervolgens naar hartelust doorgaan. Nigel de Jong was de volgende met succes. Na een kopbal van Rafael van der Vaart kopte hij de bal over de doellijn. Een Israelische verdediger trachtte tevergeefs de bal nog met de hand te keren. Voor rust werd het ook nog 3-0. Van der Vaart zag zijn doorzetten beloond en kopte de derde goal binnen.

Ajax kwam met goede bedoelingen uit de kleedkamer, maar mistte de aanwezigheid van voor de rust. Maccabi zag z'n kans schoon en counterde naar gelieven. Na een foutje van De Jong kon keeper Bogdan Lobont succesvol ingrijpen. Na invallen van Stanley Aborah en Daniel de Ridder kreeg Ajax nog wel diverse goede mogelijkheden, maar de vierde goal wilde niet vallen. In de slotfase kreeg Ajax een penalty te nemen, na een handsbal van Giovanini. Sneijder wist de mogelijkheid echter niet te verzilveren.

Met de 3-0 score herstelt Ajax zich van de eerdere nederlagen. In de andere poulewedstrijd versloeg Juventus in Turijn Bayern München met 1-0. De strijd in poule C is daarmee nog open, voor Maccabi ziet het er echter somber uit.


Ajax - Maccabi Tel Aviv (3-0)
4' Sonck 1-0
21' De Jong 2-0
33' Van der Vaart 3-0

Ajax: Lobont, Trabelsi, Heitinga, De Jong, Maxwell, Pienaar, Obodai, Sneijder, Sonck (De Ridder/75), Van der Vaart (Aborah/71), Mitea (Boukhari/60)

Maccabi Tel Aviv: Strauber, Pantsil, Giovanini, Strool, Nagar, Mishaelof (Zitoni/46), T.Cohen, L.Cohen (Bounfeld/85), Reis, Addo, Mbamba (Mesika/46)

Noord/Zuidlijn veroorzaakt verzakkende woningen

static had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe aanleg van de Noord/Zuidlijn, de metro die Amsterdam-Noord zal gaan verbinden met Amsterdam-Zuid, is afgelopen vrijdag stilgelegd. Reden voor de stillegging van de werkzaamheden is het verzakken van een aantal woningen gelegen naast de werkzaamheden.

De huizen, gelegen op de Vijzelgracht, zijn met zo'n 2,5 centimeter verzakt. Oorzaak van de verzakking is waarschijnlijk een lekke damwand, waardoor het grondwater onder de huizen wegloopt. Hoe dit lek is ontstaan is nog niet duidelijk, waarschijnlijk is bij het bouwen van de ingang van het station Vijzelgracht een voorwerp in de grond geraakt.

Om verdere verzakkingen te voorkomen is gisteren de bouwput onder water gezet. Een definitieve oplossing voor het probleem is het storten van beton in het lek. Hierdoor zullen de werkzaamheden voor station Vijzelgracht met enkele weken worden uitgesteld, met een nog onbekende financiele schade als gevolg. Het is niet de eerste keer dat de Noord/Zuidlijn negatief in het nieuws komt. In de gemeenteraad is in het verleden al veel commotie ontstaan over de begroting voor het project, de kosten vallen een stuk hoger uit dan aanvankelijk werd aangenomen. Ook over de veiligheid van de metrolijn is vaak een discussiepunt, eerder dit jaar kwam actualiteitenrubriek Netwerk al met het nieuws dat de Noord/Zuidlijn niet veilig zou zijn.

Maharishi koopt Vaalser Drielandenpunt op

Het Drielandenpunt bij Vaals is sinds een week eigendom van de Maharishi Foundation (MF) van de Indiase goeroe Maharishi Mahesh Yogi. De organisatie wil op het hoogste stukje Nederland een universiteit voor de wereldvrede bouwen. De Maharishi Foundation heeft met de koop van de aandelen van de Labyrint Drielandenpunt bv het eigendom gekregen over twaalf hectare Vaalserberg.

Alleen over de overname van het Belgische deel van het Drielandenpunt, waar de uitkijktoren is gevestigd, wordt nog onderhandeld. De MF zegt met name geïnteresseerd te zijn in het symbolische karakter van het punt waar verschillende nationaliteiten worden samengebracht. De organisatie, die wereldwijd zo'n zes miljoen volgelingen heeft, zet zich in voor wereldvrede, die men door middel van transcendente meditatie hoopt te bereiken. Door giften van aanhangers is de MF steenrijk. Het hoofdkantoor van de beweging is sinds 1985 gevestigd in het Limburgse Vlodrop.

Niet iedereen staat echter te juichen bij de overname. Bezoekers vrezen dat de authenciteit van de plek zal worden aangetast. De Partij Nieuw Limburg (PNL) heeft opgeroepen de koop terug te draaien. Volgens de PNL zouden de activiteiten van de Maharisha-beweging zich niet verhouden tot de ontwikkeling van de dagrecreatie. Woordvoerder R. Jung van MF bestrijdt dit. "We zijn helemaal niet van plan om iets aan de recreatie te veranderen. Sterker, we willen de boel opknappen of zelfs uitbreiden", reageert Jung. Bij een universiteit moet volgens Jung niet gedacht worden aan een enorm gebouw met honderden studenten. "Het zal meer een komen en gaan zijn van bezoekers die interesse hebben in deze materie."

Overigens is de bouw van de universiteit nog maar het begin van de expansiedrift van de MF. In elke grote stad moet een vredespaleis komen. In veel steden is de grond hiervoor al gekocht. "Als je ziet hoe slecht het met de wereld gaat, zul je begrijpen dat we haast moeten maken om die wereldvrede te bereiken", aldus woordvoerder Jung.

Coulthard bereidt zich voor op afscheid

David Coulthard staat aan de vooravond van wat misschien wel zijn laatste Grand Prix kan zijn. De Schot kijkt dan ook met gemengde gevoelens uit naar het komend weekend.

Komende race rijdt Coulthard zijn 150ste race voor het team van McLaren. Nog nooit heeft een coureur langer aaneengesloten bij één en hetzelfde team gereden. Eigenlijk zou de Schot dit weekend een feestje moeten vieren, maar omdat hij nog steeds geen nieuwe werkgever voor volgend jaar heeft gevonden, kijkt hij met een somber gevoel uit naar de komende Grand Prix.

"Brazilie zal een race worden met gemengde gevoelens, hoewel het negen prachtige seizoenen zijn geweest bij het team." Het zal een weekend worden van afscheid nemen van vrienden die hij bij McLaren de laatste jaren gemaakt heeft.

De 33-jarige David heeft voor McLaren 12 races gewonnen en vindt dat hij het Formule 1 circus nog steeds wat te bieden heeft. Er wordt gefluisterd dat hij bij het team van Jaguar al een contract getekend had. Een paar dagen na ondertekening heeft Ford echter de stekker uit haar Formule 1 project getrokken en vervlogen de ambities van Coulhard als sneeuw voor de zon.

"Ik ben van mening dat ik nog steeds de snelheid en de wil heb om mee te kunnen strijden en, zoals ik al eerder heb gezegd, ben ik nog niet klaar om te stoppen. Ik zal blijven proberen om voor volgend jaar een zitje te bemachtigen en lukt het dat jaar niet dan probeer ik het opnieuw voor het seizoen daarna", aldus de Schot.

Papegaai gereanimeerd door brandweer

macromarkt.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsIn Edinburgh (Schotland) heeft de plaatselijke brandweer wel een heel bijzondere daad verricht. De brandweerlieden zijn er in geslaagd om een papegaai te reanimeren, nadat deze achter was gebleven in een brandende woning. Zijn eigenaar was uit zijn benarde positie gered.

Toen het baasje van Roger veilig uit zijn huis was gehaald, verzocht hij de brandweerlieden om zijn papegaai ook te redden. Door middel van het toedienen van zuurstof slaagden zij erin om Roger te reanimeren.

Volgens de woordvoerder van de brandweer is het zelden voorgekomen dat een huisdier zuurstof kreeg toegediend. Nog nooit eerder was dit bij een papegaai gebeurd. Roger en zijn eigenaar maken het inmiddels goed.

Xs4all neemt de klanten van Cistron over

bobjuh had ons via de nieuws-submit te melden:

Internetprovider Xs4all neemt alle 5000 zakelijke en particuliere klanten over van concurrent Cistron. Beiden maakte ze vandaag bekend een intentieverklaring te hebben gesloten. Hoeveel Xs4all voor de hoofdzakelijk ADSL-klanten betaalt willen de providers niet zeggen.

KPN-dochter Xs4all heeft na de overname 165.000 klanten met een ADSL-verbinding. Daarnaast heeft het bedrijf nu 20.000 zakelijke hostingklanten. Cistron levert verbindingen via BBned en via het netwerk van BabyXL/Tiscali wholesale. Xs4all wil die dienstverlening hervatten voor de bestaande Cistron-klanten en mogelijk uitbreiden voor haar eigen klanten. Tot 1 november 2005 zal er voor de Cistron-klanten niks veranderen. Daarna hebben ze de keuze om op een gelijkwaardig aanbod in te gaan op de lijnen van KPN.

Cistron Internet Services werd opgericht in 1995 door Danny ter Haar. In 2000 ging het, net als veel andere bedrijven in de telecomsector, slecht. In september 2001 keerde Ter Haar na een periode van afwezigheid terug in het management en heeft hij Cistron opnieuw opgebouwd en naar eigen zeggen tot een rendabel bedrijf gemaakt. Ondertussen gingen enkele Cistronbedrijven failliet en ontstonden bij de overgang van de boedel naar Concepts ICT grote juridische problemen met e-mailadressen tussen Ter Haar en de nieuwe eigenaar. "Er zijn/waren ooit maar een aantal goede providers. Xs4all is nog steeds 1 van de beste. Als je toch kiest voor afscheid, dan maar voor overdracht aan de beste die je kunt vinden", zo zegt de manager nu.

Contactadvertentie op reclamebord

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Een vrouw uit het Australische Sydney heeft op een kruispunt in haar woonplaats wel een hele bijzondere contactadvertentie gezet. Een reclamebord van vier bij vijf meter met de tekst "ZOEK MAN, mooie en intelligente Australische vrouw van Chinese oorsprong zoekt een ideale partner om een duurzaam en idyllisch gezin te stichten" is verrezen op de plek.

De 40-jarige ingenieur Helen Zou heeft verder op het bord gezet dat haar toekomstige echtgenoot een goede gezondheid moet hebben, maximum 45 jaar oud mag zijn en een goed gevoel voor humor moet bezitten. Daarnaast moet de financiële situatie goed zijn en moet hij een warme en attente natuur hebben. Europeanen hebben haar voorkeur.

Volgens Zou huurde ze het reclamebord wegens eerdere teleurstellingen op het liefdesvlak.



Klik hier voor een vergroting.

Gezin alles kwijt door Marokkaanse terreur

Diverse users hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws In de afgelopen jaren zijn ze alles kwijtgeraakt. Hun huis, hun huwelijk, hun rustige leven. Tegenwoordig zitten ze ergens in het midden van het land onder gedoken. Tegenover De Telegraaf doen Brigitte de Birk (39) en haar ex-man Rinus Bauman (52) verhaal over een uit de hand gelopen ruzie met hun voormalige Marokkaanse buren. De zaak is nog altijd niet opgelost.

"Al jaren zijn we op de vlucht voor de bloedwraak van een stel Marokkanen. Ons hele leven is naar de bliksem. Het enige advies dat de politie ons ooit gaf, is dat we beter kunnen emigreren. Als Nederlanders weggestuurd worden uit je eigen land omdat buitenlanders je bedreigen. Dit is zó gestoord! We worden gediscrimineerd in ons eigen land", zo vertelt Brigitte.

De problemen begonnen in 2002, vlak na de moord op Pim Fortuyn. Op dat moment woonden ze drie maanden in hun nieuwe huis in Honselersdijk en was de omgang met Marokkaanse buurtgenoten vrij goed te noemen, alleen met de 16-jarige zoon van één van de twee gezinnen wilde het niet vlotten. Op de ramen hadden ze de leus 'Pim bedankt' geplakt. Vlak na de begrafenis van Fortuyn escaleerde de boel plotsklaps.

Die dag zat Birgitte met een Amerikaanse jeansbroek in de tuin, toen op een gegeven moment de Marokkaanse buurjongen passeerde en begon te schelden. Brigitte: "Hij riep: 'Hoer, trek die broek uit! Fortuyn is de eerste, er zullen er meer volgen'. Rinus schreeuwde wat terug. Voor ik het wist sloeg mijn buurjongen me met zijn vuisten tegen de grond." Al snel escaleerde het handgemeen, waar tientallen Marokkanen zich mee gingen bemoeien. Uiteindelijk wist de politie hen te ontzetten.

Op het politiebureau moesten Rinus en Birgitte een verklaring afleggen. Tot hun eigen verbazing werden ze in boeien geslagen. Na verhoren door rechercheurs bleek dat tijdens het handgemeen de moeder van de Marokkaanse buurjongen in elkaar was gezakt en overleden. Ze werden beschuldigd van doodslag.

Voor hun eigen bescherming werden ze vastgehouden op het politiebureau. Intussen was het gehele interieur kort en klein geslagen door buurtbewoners, evenals de auto. Ook de ramen van de auto van de Nederlandse buren moesten het ontgelden. Een dag later verschijnt de burgemeester op de lokale televise. Om een Marokkaanse rel te voorkomen, deelt hij mee dat de Nederlanders niet meer terug in de straat komen.

Sinds het incident worden ze achtervolgd. Hun huis hebben ze niet meer teruggezien. Middels hun schriftelijke toestemming kon geregeld worden dat hun spullen uit de woning werden verwijderd. De schade is nimmer vergoed. Intussen is hun huwelijk op de klippen gelopen en heeft Birgitte haar baan in een modezaak moeten opgeven.

Gesprekken met de politie hebben nooit iets uitgehaald. "De politie zegt nu zelfs glashard dat we maar beter kunnen emigreren. Dat is toch te gek voor woorden. Dat is gewoon de omgekeerde wereld!" Ook burgemeester Elzinga wil niets kwijt, hoewel het destijds zijn beslissing was in het plan van aanpak.

Plasmaschermen populair bij veiling Megapool

Icoon economisch nieuwsOp de eerste dag van de veiling van de inboedel van het failliet verklaarde bedrijf Megapool vinden vooral plasmaschemen gretig aftrek. Veiligmeester D. van Diest zei dat deze als 'warme broodjes over de toonbank' gingen. Ongeveer duizend geïnteresserden bezochten vandaag de veiling die in een voormalige Zwolse autoshowroom werd gehouden.

Van de in totaal 4300 artikelen zijn er vandaag maar liefst 2600 geveild. Het is niet bekend wat de opbrengst is van de eerste dag. Morgen worden de resterende artikelen geveild.

Het overgrote deel van de aanwezigen waren particulier, aldus van Driest. "Velen gingen met een plasmascherm inclusief boxen voor 2600 euro naar huis, waar je in een winkel al gauw 5500 euro voor moet betalen." Voor de kleinere huishoudapparaten hadden vooral vrouwelijke kopers interesse. "Zij konden voor een zacht prijsje een stofzuiger kopen", aldus van Driest.

Beelden aanslagen Madrid vrijgegeven

Disorder had ons via de nieuws-submit te melden:

De Spaanse TV-zender Telecinco heeft vandaag beelden laten zien van de aanslagen van 11 maart in Madrid. De beelden zijn gemaakt door de bewakingscamera's op het Atocha-station. Bij de aanslagen zijn 191 mensen om het leven gekomen, zo'n 2300 raakten er gewond.

Subheader
Een beeld van de bewakingsvideo

Op de beelden zijn de eerste explosies te zien en de paniek die erop volgt. Wanneer de rook is opgetrokken zijn de puinhoop en de vele doden en gewonden goed te zien. Telecinco heeft ook nog een tweede video getoond. Hierop staat een gewapende, gemaskerde man die de aanslagen opeist. Die band is op 14 maart gevonden in een prullenbak vlakbij een moskee, maar werd aanvankelijk niet serieus genomen. Later bleek echter dat de man, Rachid Oulad, één van de daders van de aanslagen was.

Eerder vandaag werd bekend dat de Spaanse politie een nieuwe aanslag heeft verijdeld. De zeven arrestanten worden ervan verdacht een aanslag te hebben voorbereid op het Hooggerechtshof in Madrid.

Subheader
Eén van de ontplofte treinen op 11 maart

-
De video van de bewakingscamera (Mediaplayer / Real Player)

Tweede Kamer kiest John Kerry

ircle had ons via de nieuws-submit te melden:

Een onderzoek van weekblad Vrij Nederland onder 137 leden van de Tweede Kamer levert een duidelijke winnaar op van de Amerikaanse presidentsverkiezingen: John Kerry. Maar liefst 77 parlementariërs geven de voorkeur aan de Democratische kandidaat. Zittend president George W. Bush komt er aanzienlijk minder goed vanaf. Hij krijgt de steun van vijftien kamerleden. Onafhankelijk kandidaat Ralph Nader krijgt zeven stemmen, waaronder vijf van de SP. De andere ondervraagden wilden geen mening geven, stemden blanco of twijfelden nog.

Opvallend is dat zowel PvdA als D66 unaniem zijn in hun steun aan Kerry. Ook een groot deel van de VVD geeft zijn voorkeur aan de Democraat. De grote afwezigen in de peiling zijn de leden van het CDA. Slechts twaalf van de 44 afgevaardigden gaven hun mening.

De grote steun voor John Kerry is volgens Vrij Nederland vooral te wijten aan het Irak-beleid van president Bush.

-
Voor meer info over de Amerikaanse verkiezingen zie het topic Wegwijs bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen 2004 in het politieke subforum van FOK!

Tales of Rebirth update

Nu de Japanse release datum snel nadert is het tijd voor een grote update over Tales of Rebirth, het nieuwste deel in de 'Tales of ...' reeks van Namco Tales Studios.

Op dit moment zijn er drie characters bekend gemaakt:

vlnr:
Ladras Lindblum: koning van Karegia Kingdom, 60 jaar, behoort tot het Gajuma ras.
Zilva Madigan: koningin Madigan, 37 jaar, healer, behoort tot het Gajuma ras.
Milhaust Selkirk: generaal van het Karegia leger, 27 jaar, behoort tot het Huma ras.

Het (voor de fans van de serie) welbekende cooking systeem is terug, maar belooft nu nog uitgebreider te zijn. Daarnaast is er een nieuw 'Enhance' systeem aangekondigd dat de speler in staat stelt om wapens te upgraden. Hiervoor heb je EP (Enhance Points) nodig die je krijgt na het winnen van een gevecht. Heb je eenmaal een benodigd aantal EP's dan gebruik je dat om je wapen sterker te maken, hoe hoger het level van de upgrade, hoe meer EP het kost.

Tales of Rebirth is vanaf 16 december verkrijgbaar in Japan en pre-orders daar krijgen een speciale DVD met TGS2004 footage, artwork, interviews en een mini-soundtrack.

Tot slot hebben we nog wat screens en wat plaatjes uit de FMV:


Google redde ontvoerde Australische journalist

calvobbes herschreef en submitte het volgende bericht:

Google heeft voor de Australiër John Martinkus wel een heel bijzondere zoekopdracht verricht. De journalist was afgelopen zaterdag in Irak door gewapende mannen, die dachten dat hij een Amerikaan was, opgepakt. Ze dreigden hem te vermoorden maar Martinkus bleef op hen inpraten om ze te overtuigen dat hij Australiër was.

Het laatste beetje onschuld werd bewezen door de populaire zoekmachine Google. Daar vonden de ontvoerders de informatie dat Martinkus echt een Australiër was en voor het Australische SBS werkt. Na die ontdekking werd de journalist uiteindelijk vrijgelaten. Naar verluidt zou hij vandaag onderweg naar thuisland Australië zijn.

Jeugdspeler in selectie AZ

De 19 jarige Haris Medunjanin is toegevoegd aan de selectie van AZ. De technische staf van AZ vind dat het goed voor zijn ontwikkeling is wanneer hij op het hoogste niveau gaat trainen.

Haris Medunjanin scoorde maandagavond nog voor Jong AZ het tweede doelpunt terwijl hij zich op dinsdagochtend alweer meldde bij Co Adriaanse en zijn staf. De talentvolle speler uit de AZ jeugdopleiding werd vorig seizoen verkozen tot beste speler van de Shell Landelijke A-Junioren Eredivisie. Vervolgens werd hij gehuldigd op 8 augustus in de Amsterdam Arena.

Medunjanin is op het moment jeugdinternational bij Oranje onder de 20 jaar. De in Bosnië geboren middenvelder zou weleens de opvolger van Van Galen kunnen worden.

Dierenpark Amersfoort laat bavianen leven

static had ons via de nieuws-submit te melden:

Dierenpark Amersfoort heeft in een inderhaast belegde persconferentie laten weten een twintigtal overtollige mantelbavianen niet af te maken. Zaterdag liet de dierentuin nog weten de apen een dodelijke injectie te willen geven, omdat het nachtverblijf te klein werd voor het aantal bavianen in de dierentuin.

Directeur Van Daele van Dierenpark Amersfoort liet echter vanmiddag weten nooit de intentie te hebben gehad om zover te gaan. "We blijven zoeken tot we een oplossing hebben gevonden", meldde Van Daele. "We zullen alles doen om een goed onderkomen voor ze te vinden." Volgens de directeur is het overigens binnen de ethische code van Nederlandse dierentuinen wel toegestaan dieren te doden op het moment dat er geen onderkomen te vinden zou zijn.

De dierentuin was geschrokken van de negatieve reacties die het naar aanleiding van de berichtgeving ontvangen had. Zo had de Partij voor de Dieren gisteren opgeroepen protestmailtjes te sturen en aangekondigd desnoods te willen procederen tegen het doden van de gezonde dieren.

De mantelbaviaan
De Amersfoortse mantelbavianen zullen niet afgemaakt worden

Atleet Harrison vier jaar geschorst

Atleet Alvin Harrison is voor vier jaar geschorst wegens het gebruik van doping, en daarmee lijkt zijn atletiekloopbaan voorbij

De 30-jarige atleet, winnaar van Goud met de USA op de 4x400 meter estafette bij de Olympische Spelen van 1996 en 2000, werd nooit positief getest op het gebruik van doping. De Amerikaan wordt echter gestraft op basis van zijn eigen bekentenis.

Harrison, die tijdens de Olympische Spelen van 2000 samen met zijn tweelingbroer Calvin in de Amerikaanse estafetteploeg liep, zou tegenover onderzoekers onder meer hebben toegegeven dat hij EPO heeft gebruikt.

Gluscevic drie duels aan de kant

Vitesse-speler Igor Gluscevic moet een schorsing van drie wedstrijden uitzitten, wegens de elleboogstoot die hij afgelopen zondag uitdeelde aan Rob Penders in de wedstrijd tegen NAC Breda. (1-2 verlies)

De aanvaller kreeg dinsdag een schikkingsvoorstel van vier wedstrijden waarvan één voorwaardelijk, en besloot direct akkoord te gaan met de straf.

Gluscevic, die van scheidsrechter Blom tijdens de wedstrijd een rode kaart kreeg voor de overtreding, mist door de schorsing de competitiewedstrijden tegen AZ, FC Twente en NEC. Op 10 november tijdens de Amstel Cup wedstrijd tegen FC Den Bosch kan hij weer in actie komen.

Sitcom gemaakt met behulp van The Sims 2

Rooster Teeth Productions heeft de eerste aflevering van hun sitcom The Strangerhood online gezet.

De sitcom is gemaakt met behulp van het populaire The Sims 2 spel van Electronic Arts en is in diverse mediaformaten beschikbaar gesteld. Je kunt ze hier downloaden.

Op het moment van schrijven is de server behoorlijk bezet (slashdotted), dus het kan even duren voordat je kunt beginnen met downloaden.
Voor de quicktime versie is hier nog een tijdelijke mirror gevonden.

BAR wil jaar afsluiten met zege

Nu het Formule 1 seizoen ten einde loopt wil BAR haar tweede plaats in het kampioenschap graag veilig stellen. Het team richt zich er zelfs op om dit te doen met het behalen van haar eerste overwinning.

De Braziliaanse Grand Prix van 2003 was één van de meest spectaculaire van het seizoen, met slechts negen wagens aan de finish en Jenson Button was hierbij één van de slachtoffers van het water op de baan in bocht nummer drie.

BAR wil het beste F1 seizoen van Button tot nu toe echter beter af sluiten dan vorig jaar en de podiumpositie in Japan doet het team verlangen naar meer. "Brazilië is een van de races waar ik altijd van geniet", aldus de Brit. "Interlagos is een circuit waarop de laatste jaren behoorlijk wat leuke races te zien zijn geweest."

Ook zijn teamgenoot Takuma Sato heeft tot nu toe een heel goed seizoen achter de rug. Ook hij kijkt uit naar de race van zondag al is het voor hem wel een vreemd gevoel het seizoen niet af te sluiten in Japan.

"Normaal gesproken is Suzuka de laatste race van het seizoen, meestal breng ik daarna wat meer tijd door in Japan na de race. Maar nu ben ik meteen terug naar Europa gevlogen vanwege het gigantische tijdsverschil tussen Japan en Brazilië. Het circuit op Interlagos is erg hobbelig en we rijden hier tegen de richting van de klok in. Verder kan het weer hier erg onvoorspelbaar zijn, dus het zal voor ons allemaal een uitdaging worden."

"De laatste races heeft bij ons de nadruk gelegen op het halen van zoveel mogelijk punten voor het constructeurskampioenschap en dat is erg goed gelukt. Ik denk dat het circuit onze wagen goed ligt. Ik hoop dat ik een sterke race kan rijden en heb er erg veel zin in."

BAR lijkt haar tweede plaats in het kampioenschap vrijwel zeker te hebben binnengehaald, op dit moment heeft het team 16 punten voorsprong op Renault en dat terwijl er nog maar maximaal 18 punten te halen zijn.

Boeing vliegt rakelings langs Tokio Tower

bolk had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsEen Boeing 747 van de Thaise luchtvaartmaatschappij Oriënt Thai heeft de Tokio Tower op 200 meter gemist. Tijdens het incident waren er geen passagiers aan boord.

Het toestel had toestemming om op zicht te landen op het vliegveld Haneda Airport. Het toestel zou zonder radiocontact de 333 meter hoge toren gemist hebben. Het Japanse ministerie van Transport gaat onderzoeken waarom de luchtverkeersleiding niet ingegrepen heeft. Het toestel is uiteindelijk wel geland op het vliegveld.

Oriënt Thai heeft de fout inmiddels toegegeven. De gezagvoerder wordt wellicht geschorst en de overige bemanning kan bijscholing verwachten.

Glazer verhoogt belang Manchester

Het gerucht dat de Amerikaanse multi-miljonair Malcolm Glazer Manchester United zou willen opkopen is waarheid. De schatrijke mediatycoon is vastbesloten om Manchester United over te nemen.

Gisteren heeft Glazer maar liefst 25 miljoen euro betaald voor twee procent aan extra aandelen. Hiermee heeft de eigenaar van onder meer Tampa Bay Buccaneers zijn belang in Manchester United verhoogd van 25,3 naar 27,63 procent. De paardenhandelaren Magnier en McManus uit Ierland zijn echter met 28,9 procent nog steeds de grootste eigenaren van de rijkste voetbalclub in de wereld.

De totale waarde van Manchester United wordt geschat op 1,15 miljard euro. Degene die meer dan 30% van de aandelen in bezit heeft moet een officieel bod doen om de club over te nemen. Er is al door fans geprotesteerd tegen een eventuele overname door Glazer.

Woensdag uitspraak over contract Button

Jenson Button moet nog even geduld hebben voor hij te horen krijgt onder welk contract hij volgend jaar moet werken. De CRB doet naar verwachting morgen uitspraak in het conflict tussen BAR en Williams.

De F1 Contracts Recognition Board (CRB) is afgelopen zaterdag bijeengekomen maar zal haar beslissing morgen pas naar buiten brengen. Beide teams hebben tegenover drie mensen van de CRB hun zaak uiteengezet en daarna heeft de CRB zich teruggetrokken om zich over de zaak te beraden.

Tegen de tijd dat de uitspraak gedaan wordt is Jenson Button zich al voor aan het bereiden voor de grandprix van Brazilie. Button wil zelf maar wat graag vertrekken naar Williams maar geruchten in de paddock fluisteren dat de CRB waarschijnlijk in het voordeel van zijn huidige werkgever zal beslissen.

Dit verhaal zou echter nog wel eens een hele rare wending kunnen krijgen, want er wordt ondertussen ook beweert dat Button wil breken met zijn manager John Byfield, die de spil is in het onstaan van dit hele conflict.

1.5 miljoen Halo 2 pre-orders bereikt

Met nog 3 weken te gaan voor de launch van Halo 2, zijn er al meer dan 1.5 miljoen pre-orders voor het spel. Ter vergelijking: een blockbuster als 'the Matrix: Reloaded' had de eerste dag in premiere minder bezoekers.
De eerste winkelverkoop zal plaats vinden op 9 November rond middernacht, in de Toys 'R' Us op het Times Square.

Peter Moore, corporate vice president voor worldwide publishing en marketing voor de Xbox:

quote
Halo 2 is expected to be the biggest 24 hours for a video game title in retail history and is projected to bring in more revenue than any day one box office blockbuster movie in the United States. We call it the Halo 2 effect. We've even heard rumors of fan anticipation of the Halo 2 flu on November 9.

De voorganger van Halo 2, Halo: Combat Evolved, zorgde voor een recordverkoop van 5 miljoen exemplaren.

ENCI Benelux schrapt 470 banen

Cementproducent ENCI schrapt in Nederland 270 van de in totaal 1200 arbeidsplaatsen. In België gaan er 200 banen verloren. Dit is vanmiddag bekendgemaakt door Heidelberg Cement, het Duitse moederbedrijf van ENCI. De maatregelen zijn nodig door de overproductie waar de cementproducent mee te kampen heeft.

Gisteren werd al bekend dat ENCI zou stoppen met de mergelwinning in Maastricht. Nu is duidelijk geworden dat de verouderde klinkeroven, waar een halfproduct van mergel wordt gestookt, dicht gaat. Enkel de afdeling die cement maalt blijft bestaan. De Maastrichtse vestiging zal met zo'n 220 ontslagen het zwaarst worden getroffen. Ook bij de andere vestigingen, in Rotterdam en IJmuiden, zullen ontslagen vallen.

Vooronderzoek naar Van der Haar

RTV Utrecht meldt dat de aanklager betaald voetbal een vooronderzoek is begonnen naar Hans van der Haar van FC Utrecht.

Aanleiding voor het onderzoek is de overtreding die de spits afgelopen zondag maakte in de wedstrijd tegen FC Groningen. (3-0) Van der Haar kwam in die wedstrijd met gestrekt baan in op tegenstander Paul Matthijs en ging vervolgens op het been van de FC Groningen-speler staan.

Op dat moment lag het spel al stil, omdat scheidsrechter Bossen voor een andere overtreding had gefloten. Bossen zag de overtreding van van der Haar niet, waarna de aanklager op basis van tv-beelden besloot in actie te komen.

Als de speler van FC Utrecht wordt geschorst, dan kan hij nog een extra straf tegemoet zien. Na afloop van de Amstel Cup-finale in mei tussen FC Twente en Utrecht werd er ook al een vooronderzoek gestart tegen de spits. Toen was hij tijdens de wedstrijd opzettelijk op de voet gaan staan van Patrick Pothuizen. Voor die overtreding kreeg hij twee wedstrijden schorsing en daarnaast ook nog één duel voorwaardelijk.

Bijna alle jongeren op internet

pberends en JeFFreaK hadden ons via de nieuws-submit te melden:

96 procent van de Nederlandse jongeren tussen de 15 en 24 jaar is op internet te vinden. Dat blijkt uit onderzoek onder 2400 jongeren, gedaan door marktonderzoeksbureau Interview NSS. Vorig jaar was negen procent minder online.

Vijftigplussers hebben ook iets meer toegang tot de digitale snelweg, in 2003 kon 49 procent online, in 2004 52 procent. Ongeveer 76 procent van de Nederlandse bevolking beschikt over internet.

Jongeren zijn ook meer online te vinden. Vorig jaar zaten ze nog 4,4 dagen per week op internet, nu is dat 5,5 dagen. Bovendien zitten ze gemiddeld 104 minuten per keer op het internet. 64 procent zit meer dan 6 uur per week online en behoort tot de zogenoemde 'heavy users'.

Van Lottum onder het mes

John van Lottum moet een operatie aan zijn rug ondergaan. Bij de tennisser is een lichte hernia geconstateerd, en omdat rust en krachttraining geen effect hebben, is er besloten dat hij onder het mes moet.

De Nederlander hoopt dat hij op korte termijn kan worden geopereerd "De enige optie nu is een operatie," aldus van Lottum. "De artsen hebben gezegd dat de pijn dan zal verdwijnen, dus dat geeft me wel een prettig gevoel". Na de operatie zal hij zo'n zes tot zeven weken uit de roulatie zijn, en als alles naar wens verloopt, kan hij in januari meedoen aan de Australian Open.

Van Lottum heeft al lange tijd last van zijn rug. Samen met atletiektrainer Henk Kraaijenhof werkt hij sinds kort aan zijn conditie. Eind september maakte hij zijn rentree in het internationale tenniscircuit bij het tennistoernooi in het Chinese Sjanghai, maar verloor toen in de eerste ronde. Hij speelde daar toen vooral om zijn pensioenrechten van de spelersvakbond ATP veilig te stellen.

CD: Jimmy Eat World - Futures


Elke zichzelf respecterende band heeft tegenwoordig een mening over vanalles en nog wat, bij voorbaat over de politiek. Jimmy Eat World, normaliter niet de meest uitgesproken band op aarde, blijft met de nieuwe cd Futures niet achter. 'I always believed in futures / I hope for better / In november' zingt Jim Adkins in de titeltrack, uiteraard verwijzend naar de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Is Jimmy Eat World, tien jaar na oprichting, volwassen geworden?

Robben hervat wederom training

Voetballer Arjen Robben heeft deze week de groepstraining hervat bij zijn club Chelsea.

De 20-jarige Robben raakte tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen geblesseerd aan zijn voet en door terugslagen kon hij nog niet in actie komen voor de Engelse club. Begin deze maand werd hij nog wel door bondscoach Marco van Basten opgeroepen voor Oranje, maar daar moest hij zich voor afmelden.

Eind Juli liep Robben in een oefenwedstrijd tegen het Italiaanse AS Roma een scheurtje in zijn middenvoetsbeentje op. Daardoor moest hij een maand absolute rust houden.

Begin september maakte de international zijn rentree op het trainingsveld, maar twee weken later kreeg Robben een terugslag, Eind September kreeg hij tijdens de training een tik op zijn voet, waardoor zijn rentree weer uitgesteld moest worden.

Chelsea-trainer José Mourinho was dan ook zeer verbaasd dat de linksbuiten toch werd geselecteerd voor het Nederlands elftal voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Macedonie en Finland. "Robben kan niet rennen, hij kan geen bal schieten en hij kan zeker niet trainen", zei de Portugees begin oktober. "Dus hoe kan hij dan naar het nationale team gaan? Het enige dat hij kan doen, is aanwezig zijn en klappen voor zijn medespelers."

Xbox Media Centre Extender komt eraan

Microsoft heeft aangekondigd dat de Xbox Media Centre Extender in november in de Verenigde Staten zou moeten verschijnen. Hiermee probeert Microsoft, net als Sony met de PSX, ook legaal hun console in een multimedia apparaat om te bouwen.

Voor de uitbreiding heb je een pc nodig die Window Media Centre 2005 draait, waaraan je Xbox verbonden is. Zo kan je via een bijgeleverde afstandsbediening via je Xbox bijvoorbeeld films streamen en opnemen.

Gigantische vangst valse euro's in Colombia

Nood-kloon vertaalde en herschreef het volgende bericht:

De Colombiaanse politie heeft in samenwerking met andere landen een van de grootste vangsten ooit gedaan in de strijd tegen de vervalsing van bankbiljetten. De vangst bestond uit twee miljoen aan valse euro's, twee miljoen aan valse dollars alsmede de apparatuur waarmee de biljetten gedrukt werden. Bij de vangst werd een persoon gearresteerd, naar drie anderen wordt nog gezocht.

Colombia wordt beschouwd als een land met de beste vervalsers ter wereld. Het is een erfenis van de jarenlange drugshandel, waarvoor valse papieren essentieel zijn. Volgens de politie van Bogota zijn de biljetten van de hoogste kwaliteit. Bij de politie-actie werd hulp geboden door de Franse en Amerikaanse geheime dienst.

Volgens de Colombiaanse functionarissen waren de vervalsers in staat om per dag 500.000 valse euro's te drukken. De vangst is een nieuw succes in de strijd tegen de valsmunters. In juli ontdekte de politie al een drukkerij in Bogota waarbij een partij van 50.000 euro's in beslag werd genomen.

Colombia wordt verantwoordelijk gehouden voor zeker de helft van al de in omloop zijnde valse dollars wereldwijd. Reden voor de Amerikaanse geheime dienst om permanent aanwezig te zijn in Colombia. Met succes, de laatste twee jaar werden tal van illegale drukkerijen opgedoekt. De laatste inval laat duidelijk zien dat de vervalsers besloten hebben zich vooral toe te leggen op het maken van valse euro's.

Boek: Suzanne Schlosberg - Hopeloos single...

Timmyasd schreef voor ons de volgende review:

'Een openhartig, eerlijk en grappig verhaal dat je absoluut aan het lachen zal maken of je nu seks hebt of niet.' Beter kon de scenarioschrijver van de immens populaire tv-hit Sex and the City het nieuwe boek van Suzanne Schlosberg niet beschrijven. De vergelijking tussen de serie en het boek kan dan ook snel gemaakt worden. Hopeloos single vertelt het verhaal van Suzanne, een 32-jarige vrouw en single. Over seks, of beter gezegd het gebrek aan seks, en wat dat met een alleenstaande vrouw kan doen.

Titel: Hopeloos single; het ware verhaal van 1001 nachten zonder seks
Schrijver: Suzanne Schlosberg
ISBN: 90 229 8891 0
Prijs: E 12,50
Pagina's: 253

Nieuwe ragdoll mode in Flat-Out

Misschien heb je de screenshots en het filmpje wel gezien van Flatout, waar de bestuurder van de auto door de lucht vloog na een botsing. De makers van het spel vonden het blijkbaar zo leuk, dat ze er nu een speciale feature in het spel aan wijden.

Lari Lehtinen van Bugbear zei hierover:

"[...]
When we first saw our driver flying through the air and hitting the ground, continuing to tumble and flop forward by his own momentum, breaking a fence as he went, we realized we had something very special here which deserved extra attention and care. We thought, "this is a hit feature. Let's figure out what we can do with it and what's most fun". After numerous hours of thinking and testing and sessions of uncontrollable laughter, we had it nailed. Enter Ragdoll Olympics! The gloriously twisted idea behind these minigames is to use your driver as, uhm, sports equipment.
[...]"


Bugbear heeft alleen nog niet laten weten welke minigames we kunnen verwachten, maar de eerder geplaatste ragdoll trailer geeft misschien wel wat hints. Zo lijkt het erop dat we kunnen bowlen met de bestuurder.



Isa Hoes lingeriedraagster van het jaar

Actrice Isa Hoes is maandag tijdens de Nacht van de Lingerie uitgeroepen tot lingeriedraagster van het jaar 2004. De jury kwam overeen in de mening dat ze een veelzijdige, mooie, aardige en bovenal talentvolle vrouw is die over een bijzondere persoonlijkheid beschikt.

Nacht van de lingerie
Isa Hoes (rechts) met haar nieuwe 'bokaal'


"Ten aanzien van haar uiterlijk is Hoes een kameleon en weet zij telkens te verrassen. In elke situatie, zowel in haar vak als privé, gaat zij altijd verzorgd gekleed en moet haar kleding en haar lingerie perfect en lekker zitten. Zij is een inspirerend voorbeeld voor vrouwen en mannen en bezit de absolute X-factor”, zo klonken de lovende woorden van de jury. De prijs wordt traditiegetrouw aan de vooravond van de Week van de Lingerie uitgereikt aan een vrouw of man die door uitstraling, bezigheden en/of beroep, bewust of onbewust, een bijzondere, positieve link legt met lingerie. Vorig jaar ging de nominatie naar presentatrice Chazia Mourali.

Isa Hoes brak definitief door in Nederland door haar rol in de soap Goede Tijden Slechte Tijden. De laatste jaren is ze op de buis te bewonderen in de serie Rozengeur & Wodka Lime.

Schwarzenegger twee weken geen seks na toespraak

lr817086, Fester, Ghosh en Scootmobiel hadden ons via de submit te melden:

Gouveneur Arnold Schwarzenegger heeft zich niet populair gemaakt bij zijn vrouw Maria Shriver. In een toespraak op de Republikeinse conferentie prees hij president Bush. Schwarzenegger zei maandagavond in een publiek debat dat hij als straf twee weken geen seks heeft gehad.

Ten overstaan van duizend mensen zei Schwarzenegger dat zijn vrouw niet blij was met de openlijke steunbetuiging. "Alles heeft zo zijn gevolgen", aldus Arnie tegenover een lachend publiek. Shriver is het nichtje van de overleden democratische president John F. Kennedy en overtuigd Democrate. De voormalig acteur vroeg zichzelf bovendien af waarom hij eigenlijk naar de presidentiële debatten keek, "als ik alleen maar uit eten hoef te gaan om een slimme Democraat en een Republikein elkaar in de haren te zien vliegen".

Figo vol lof over Barcelona

In 2000 verruilde de Portugese international FC Barcelona voor Real Madrid. In een interview was Luis Figo nog steeds erg te spreken over de Catalaanse club.

De 31-jarige Portugees is van mening dat Barcelona op het moment het beste team van Spanje heeft. Figo is onder de indruk van het spel dat Barcelona dit seizoen al heeft getoond terwijl Real Madrid nog steeds op zoek is naar de beste vorm.

Barcelona ligt dan wel 9 punten voor op Real Madrid in de Primera Division maar volgens de middenvelder is het niet onmogelijk om dat gat nog te dichten.

Mutu erkent positieve test

De Roemeense aanvaller Adrian Mutu heeft tegenover de Britse spelersvakbond PFA toegegeven dat hij cocaïne heeft gebruikt.

De speler van Chelsea ziet, mede op advies van zijn zaakwaarnemer oud-PSV `er Gheorge Popescu, af van een contra expertise. Mutu kan voor twee jaar worden geschorst, maar hoopt met zijn snelle schuldbekentenis zijn straf aanzienlijk te verlagen.

De baas van de PFA, Gordon Taylot, hoopt nu dat de zaak door middel van een hoorzitting bij de Engelse voetbalbond zo snel mogelijk al worden afgesloten.

Tegenover de BBC zei Popescu dat Mutu nu hoopt op een straf van 6 maanden. Maar erg waarschijnlijk lijkt dat niet. Manchester United-verdediger Rio Ferdinand kreeg een straf van acht maanden schorsing vanwege het missen van een dopingtest, en de FA heeft daarna aangekondigd harder te zullen gaan optreden tegen drugs.

Integratiekaart geeft inzicht in integratie

Gisteren heeft minster Verdonk de 'Integratiekaart' naar de Tweede kamer gestuurd. Het betreft hier een rapport van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het zal regelmatig verschijnen en dient als een belangrijk hulpmiddel voor Verdonk bij de vaststelling van haar integratiebeleid. In het rapport worden alle migrantengroepen met elkaar én het autochtone deel van de bevolking vergeleken op het gebied van onderwijs en werk. Ook wordt er gekeken naar het percentage gemengde huwelijken om een idee te krijgen van de mate van integratie.

De eerste 'Integratiekaart' is vooral slecht nieuws voor Turken en Marokkanen, waarvan er respectievelijk zo'n 350.000 en 306.000 in Nederland wonen. Turkse leerlingen blijken in alle schoolsoorten het slechtst te presteren. De verwachting dat de tweede generatie beter presteert op school dan de eerste wordt door de cijfers niet ondersteund.

Turken en Marokkanen nemen ook minder deel aan het arbeidsproces. Met de autochtone meerderheid van de bevolking is er zelfs een verschil van 20%. Tevens maken beide groepen relatief het meest gebruik van WAO-uitkeringen en halen ze hun partner het vaakst uit het land van herkomst. Dat geldt óók voor de generatie die in Nederland is geboren.

Positief
Chinese en Ethiopische leerlingen in het voortgezet onderwijs presteren in vergelijking met autochtone kinderen beter. De doorstroming van Antillianen en Chinezen naar het hoger onderwijs is groot. De laatste groep gaat zelfs vaker studeren dan autochtonen.

Surinamers en Antillianen nemen maar weinig minder deel aan het arbeidsproces dan autochtonen. Kaapverdianen scoren zelfs beter. Het percentage zelfstandige ondernemers onder inwoners van Chinese en Egyptische herkomst is veel hoger dan onder autochtonen.

Tenslotte huwen Filippijnse vrouwen alsmede Antilliaanse mannen en vrouwen het vaakst met een autochtoon.

Davenport stelt afscheid uit

De Amerikaanse tennisster Lindsay Davenport heeft haar afscheid van het tennis voorlopig uitgesteld.

De 28-jarige Davenport zinspeelde er de afgelopen maanden op dat ze aan het eind van dit jaar haar tennisracket aan de wilgen zou hangen, en een gezin wilde stichten. Maar nu heeft ze haar deelname aan de Australian open, die in januari plaatsvindt, reeds toegezegd, en tot en met maart speelt ze ook verschillende toernooien.

De Amerikaanse zei in haar woonplaats Laguna Beach, dat een sterke zomer met vier toernooizeges en een ongeslagen reeks van 22 wedstrijden, haar ervan overtuigd heeft dat ze nog niet klaar is op de tennisvelden.

Tijdens de Grand Slams toernooien van Wimbledon en de US Open haalde ze de halve finale, waarin ze verloor van de latere winnaressen. "In beide wedstrijden had ik last van een blessure," zei Davenport "Anders had ik een goede kans op de winst gehad."

Afgelopen maandag werd de Amerikaanse voor de zesde keer in haar loopbaan de nummer een in het vrouwentennis, door de Française Amélie Mauresmo voorbij te gaan. In oktober 1998 werd ze voor de eerste keer de beste van de wereld. Dit jaar speelde ze 69 wedstrijden, waarvan ze er 61 won. Daarmee is ze veruit de beste speelster van het afgelopen jaar.

Dierentuin schrikt van reacties afmaken bavianen

Dierenpark Amersfoort is geschrokken van de negatieve reacties op de aankondiging dat het twintig van de 70 mantelbavianen in het park wil afmaken wegens plaatsgebrek. De dierentuin is naarstig op zoek naar een opvangplek voor de overbodige apen, en zoekt daarvoor nu ook buiten Europa.

De dierentuin meldde zaterdag dat het nachtverblijf van de mantelbavianen overbevolkt was geraakt. Daarbij zorgde een deel van de mannelijke dieren voor onrust binnen de groep. Dierenpark Amersfoort zou de afgelopen jaren al alle leden van de Europese Vereniging van Dierentuinen en Aquaria (EAZA) hebben aangeschreven met het verzoek een deel van de bavianen over te nemen. Niemand reageerde positief. De dierentuin roept mensen op om met constructieve ideeën te komen.

Mail-actie
De Partij voor de Dieren kondigde gisteren acties aan tegen het 'schaamteloos exploiteren en opruimen van dieren'. De partij meent dat dierentuinen een hypocriet beleid voeren doordat ze in het voorjaar zoveel mogelijk jonge dieren willen tonen aan het publiek, zonder dat er wordt nagedacht of er op langere termijn plek is voor de beesten. De partij van Marianne Thieme voert per e-mail actie tegen Dierenpark Amersfoort, en heeft aangekondigd desnoods te willen procederen tegen het doden van de gezonde dieren.

'Premier Myanmar onder huisarrest'

Volgens de Thaise regering is premier Khin Nyunt van Myanmar onder huisarrest gesteld op verdenking van corruptie. Het bericht van de arrestatie door het leger is nog niet bevestigd.

Myanmar, ook wel Birma genoemd, wordt sinds 1962 geleid door een militaire junta. In dat jaar greep legerleider Ne Win de macht in de voormalige Britse kolonie. Sinds 1992 zwaait een junta onder leiding van generaal Than Shwe de scepter. Premier Nyunt, die zelf ook generaal is, leeft echter in onmin met de juntaleider. Vorig jaar meldde Nyunt nog het land naar democratie te willen leiden. De junta zou dit plan frustreren, onder meer door de vrijlating van Nobelprijswinnares Aung San Suu Kyi uit te blijven stellen. Sinds mei vorig jaar staat zij onder huisarrest.

Volgens premier Thaksin Shinawatra van buurland Thailand zijn de spanningen in Myanmar opgelopen. Hij verwacht echter niet dat er een coup zal plaatsvinden.


© AP
Khin Nyunt

Dagboek uit 1943 van joods meisje duikt op

Helga DeenHet regionaal archief in Tilburg heeft een bijzonder dagboek in handen gekregen. Het dagboek is geschreven door een joods meisje dat in 1943 op 18-jarige leeftijd in het Poolse concentratiekamp Sobibor werd omgebracht.

De omgebrachte jodin, Helga Deen, beschrijft in haar dagboek de laatste maand van haar gevangenschap in kamp Vught. In het dagboek staan onder meer zaken te lezen over kindertransporten, ontluizingen en haar gevoelens van wanhoop en onmacht: ''Als mijn wil sterft, sterf ik ook". Het uit het kamp gesmokkelde dagboek is opgeschreven in een oud scheikundeschrift.

Helga Deen had verkering met Kees van den Berg. Aan hem beloofde ze een dagboek bij te houden toen ze werd weggevoerd. Ze werd op 1 april 1943, toen ze in het eindexamenjaar van de Rijks HBS in Tilburg zat, met haar broer Klaus en haar ouders Willy en Käthe afgevoerd naar Kamp Vught. Vanaf 1 juni hield ze in het geheim een dagboek bij. Op 6 en 7 juni werden 1.300 kinderen uit Vught op transport naar Sobibor en Auschwitz gesteld. Deen zat niet bij deze groep, maar de gebeurtenis maakte diepe indruk. ''Transport. Het is te veel. Ik ben kapot en morgen weer. Maar ik wil, wil, want als mijn geluk ... en wil sterft, sterf ik ook. Dit is om nooit te vergeten''.

De HBS-scholiere schreef op 2 juli 1943 haar laatste brief uit Vught. ''Zwervers zijn we, landverhuizers en we moeten ons dus naar hun levenswijze aanpassen. Wat we deze maanden hebben meegemaakt, is onbeschrijflijk en voor iemand die het niet zelf meegemaakt heeft, onvoorstelbaar"''. Op 16 juli 1943 werd Helga met haar broer en ouders in Sobibor vergast.

Het Tilburgse archief kreeg het dagboek van de zoon van de voormalige verkering van Helga Deen. Het zat met enkele brieven, een vulpen, een haarlokje en damesverband in een oude bruine damestas. Op 30 oktober zal het Tilburgse archief het dagboek tonen tijdens de Landelijke Archievendag. Er zijn plannen om het dagboek volgend jaar mei, tijdens de viering van de 60e bevrijdingsdag, te publiceren.

Lionel Richie betaalt kapitaal aan ex-vrouw

static had ons via de nieuws-submit te melden:

Zanger Lionel Richie (55) heeft zijn scheiding wel erg duur moeten bekopen. Ex-vrouw Diane heeft niet alleen het huis ter waarde van 5 miljoen dollar gekregen, maar krijgt daarbovenop nog eens een toelage van 100.000 dollar per maand van haar ex.

Volgens geruchten zijn de beide ex-geliefden het in goed overleg eens geworden over de regeling, omdat Lionel dolgraag bevriend wil blijven met Diane. Het stel, dat in 1995 trouwde, heeft twee kinderen. Aanvankelijk leek de echtscheiding een moeizame gebeurtenis te worden, toen Diane haar hoge eisen op tafel legde. Ze zou het geld nodig hebben voor juwelen en cosmetische ingrepen.

Lionel Richie
Zanger Lionel Richie

Bruine beer doodt Zweedse jager

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Nabij de Noord-Zweedse plaats Nausta is het lijk van een 40-jarige jager aangetroffen. Volgens de politie lijdt het geen enkele twijfel dat de man, die sinds dit weekeinde vermist werd, is omgekomen door een aanval van een bruine beer.

Het lichaam van de man kon nog niet geborgen worden omdat de autoriteiten vrezen dat de beer een nieuwe aanval kan doen. Om het dier te kunnen doden is een speciaal team ingezet. Het is voor het eerst in honderd jaar dat een bruine beer in Zweden een mens doodt.

Ouders geven fietsenstelende zoon aan

Een 17-jarige jongen uit de Limburgse plaats Tegelen heeft wel heel erg op z'n donder gehad van zijn ouders. Nadat hij thuis kwam met een gestolen fiets werd hij niet gestraft met huisarrest of iets in die richting, maar zijn ouders deden aangifte bij de politie.

De jongen kwam zondag aanzetten met een gestolen fiets. Hij verklaarde dat zijn eigen fiets gejat was en hij daarom maar ergens anders een rijwiel vandaan geplukt had. Zijn ouders konden zich niet vinden in deze redenering en belden de politie om hun zoon aan te geven.

Op het bureau verklaarde de dief dat hij al meerdere fietsen gestolen had. Hij is in verzekering gesteld.

Koopkracht dreigt meer te gaan dalen

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

De koopkracht kan komend jaar wel eens met meer dalen dan de 1% die het Centraal Plan Bureau (CPB) eerder heeft berekend. De hoge olieprijs en de snel stijgende ziektekosten en premies voor de pensioenen, zijn daar de oorzaak van.

Het CPB stelt dat een olieprijs van 45 dollar per vat een extra koopkrachtverlies inhoudt van 0,5%. Nu is de olieprijs al 55 dollar per vat. Bovendien dreigen de particuliere ziektekosten volgend jaar met 8 tot 13% te stijgen.

Energiebedrijven verwachten nu al dat huishoudens door de hogere olieprijs zeker 150 euro meer kwijt zullen zijn aan gas en stroom.

Goud status voor Ghost in the Shell

De actiegame 'Ghost in the Shell: Stand Alone Complex' heeft de goud status bereikt en zal, in de Verenigde Staten althans, op 8 november in de winkels liggen. Een Europese release datum is nog niet bekend.

De game is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie van de hand van anime legende Masamune Shirow en zal een M-rating (volwassen) meekrijgen. De speler neemt de rol aan van 'majoor' Motoko Kusanagi, Section 9 officier Batou of Think Thanks Tachikoma en probeert gerechtigheid te brengen door een serie cybernetische vijanden te verslaan die de Tohoku Autonomous Region bedreigen.

Door middel van een modern wapenarsenaal, explosieven en de laatste staaltjes in moderne vechtkunsten kun je je een weg banen door de vijanden. Ook is het mogelijk om machines te hacken, puzzels op te lossen en zo een voordeel in de strijd te krijgen. Maximaal vier spelers tegelijk zullen bovendien in multiplayer mode tegen elkaar kunnen strijden.

Spanje arresteert terreurverdachten

In Spanje zijn gisteren zeven moslims opgepakt die een aanslag op het hooggerechtshof in Madrid wilden plegen. De Spaanse jusititie werd in deze zaak getipt door een informant van de geheime diensten in Marokko.

Minstens vier van de zeven arrestanten zijn afkomstig uit Algerije. Enkelen hebben al in Spaanse gevangenissen gezeten. Eén van hen, de Algerijn Ismail Latrech, was eerder informant van de Spaanse inlichtingendiensten in zaken als drugshandel en mensensmokkel.

De verdachten wilden voor de aanslag een vrachtwagen met 500 kilo explosieven gebruiken. De voorbereidingen voor de aanslag verkeerden overigens nog in een beginstadium. De explosieven waren nog niet aangeschaft. Deze wilden zij afnemen van de Baskische terreurbeweging ETA. De terreurverdachten zouden contacten hebben gehad met mensen elders in Europa, in Australië en de Verenigde Staten.

Standard ontslaat dopingzondaar Kaklamanos

De Belgische club Standard Luik heeft het contract met de Griekse dopingzondaar Alexandros Kaklamanos ontbonden.

De 30-jarige aanvaller werd op 28 augustus na de wedstrijd tegen FC Brussels betrapt op het gebruik van cocaïne. Standard liet toen al weten, dat als de contra expertise ook positief was, de Griek zou worden ontslagen. En afgelopen maandag bleek dat de tweede test ook positief was.

Kaklamanos hangt nu een schorsing van twee jaar boven het hoofd.

Siberische tijgers geboren in Beekse Bergen

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

In Safaripark De Beekse Bergen in Hilvarenbeek zijn in de nacht van zondag op maandag vier Siberische tijgers geboren. Dat is voor het eerst in negentien jaar. De vierjarige moeder Petruschka en haar kroost maken het goed. Vader Epos overleed vorige maand.

Petruschka maakt deel uit van een internationaal fokprogramma van Europese dierentuinen. Het is voor het eerst dat zij jongen werpt. De welpen en hun moeder krijgen rust en zijn dan ook voorlopig niet voor publiek te zien.


Een Siberische Tijger

Xbox 2 onthuld op CES?

De Consumer Electronics Show heeft bevestigd dat Bill Gates een speech zal geven voor de show in Las Vegas op 5 januari. Verwacht wordt dat deze speech over de Xbox 2 zal gaan.

Bill Gates zal op woensdag 5 januari om 6:30pm PST, de nacht voor de opening van de grootste elektronica show in Noord Amerika, gaan spreken en er wordt verwacht dat er ongeveer 130 000 professionals vanuit 110 landen naar de show zullen komen.

De Xbox 2 aankondiging zou volgens geruchten eerder dit jaar op de Game Developer's Conference worden gemaakt, maar dit bleek uiteindelijk om de XNA development omgeving te gaan van Microsoft.

Voorwaardelijke straf voor vriendin Maja

De 15-jarige hartsvriendin van de vorig jaar vermoorde Maja Bradaric uit Nijmegen heeft vanochtend een voorwaardelijke jeugddetentie van vier maanden opgelegd gekregen van de kinderrechter in Arnhem. Ook moet het meisje verplicht een psychotherapeutische behandeling ondergaan. Het Openbaar Ministerie had ook om deze straf gevraagd.

Het meisje, Nina K had verkering met de toen 18-jarige Goran M., die volgens de rechtbank in Arnhem schuldig is aan het wurgen van Maja en het in brand steken van haar lichaam. Ze was op de hoogte van de plannen van M., maar deed niets. De rechtbank neemt haar dat zeer kwalijk.

Beverwijkers kregen jarenlang goedkope elektriciteit

Zarc.oh had ons via de nieuws-submit te melden:

Een aantal energieklanten in Beverwijk blijkt jarenlang stroom te hebben ontvangen tegen extreem lage kosten, simpelweg omdat hun stroommeters het stroomverbruik niet of nauwelijks bleek te registreren. De kwestie kwam aan het licht toen de betrokken energieleverancier, Nuon, nieuwe meters installeerde en gebruikers fors hogere rekeningen ontvingen.

De betrokken consumenten dachten eerst dat de nieuwe meters te snel liepen, maar uit onderzoek naar de ijking van de meters bleek nu dat er met de nieuwe meters niets mis is, maar dat de oude meters niet deugden. Nuon zelf heeft nooit in de gaten gehad dat de meters niet functioneerden zoals zou moeten. Ook zegt de Nuon niet meer precies na te kunnen gaan hoeveel stroomgebruikers te weinig voor de stroom hebben betaald en erkent hiermee ook hun eigen schuld in deze situatie.

Nuon zegt verder in een reactie hierop nu coulant om te zullen gaan met gebruikers die door de fors hogere termijnbedragen onverhoopt in financiële problemen komen.

Loterij bepaalt uitdelen griepprik

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Bloomfield, een stad in de Amerikaanse staat New Jersey, had uitgezocht wie er in aanmerking zou komen voor de jaarlijkse griepvaccinatie: bejaarden, volwassenen met chronische aandoeningen, zwangere vrouwen en verplegend personeel konden de griepprik komen halen.

Uiteindelijk was de verbazing groot toen bleek dat de stad dit jaar slechts driehonderd doses zou krijgen. Nog opmerkelijker was de stap die de gemeente vervolgens nam om het griepvaccin dan maar te verspreiden: via een loterij onder de risicogroepen wordt bepaald wie er wel en wie niet in aanmerking komt voor een inenting tegen de griep.

Het tekort aan griepvaccins in de VS is ontstaan door grote productieproblemen bij de grootste producent aldaar. Directeur Trevor Weigle van de lokale gezondheidsdienst in Bloomfield heeft verklaard dat een verloting de meest eerlijke en veilige manier om de beperkte hoeveelheid vaccins toe te wijzen.

In diverse andere steden wordt het vaccin nog steeds verstrekt volgens het principe 'wie het eerst komt...', wat resulteerde in lange rijen wachtende mensen die uren in de rij stonden in de hoop een griepprik te kunnen krijgen. Dit zorgde er in Californië voor dat een 79-jarige vrouw overleed, nadat ze vier uur in een rij had gestaan.

FOK!forum krijgt extra, optionele layouts

Het FOK!forum krijgt binnenkort extra (optionele) layouts, die het FOK!ken nóg prettiger maken. Het gaat onder meer om de text-only layout, waar enorm veel vraag naar is. Hiermee kun je op een discrete manier het Forum lezen, zonder dat je meteen ziet dat het om een internetpagina gaat. Deze layout is met name populair tijdens werktijd.

Ook komt de oude, vertrouwde geelgekleurde layout weer terug, die vooral de FOK!kers van het eerste uur zich nog kunnen herinneren. Kenmerkend voor deze layout is dat je een kleurverschil hebt per bericht.

Breuls werkt voor de nieuwe layouts samen met Slarioux, die nu actief is als template developer voor het Forum. Slarioux is momenteel druk bezig aan de text-only layout, die ook als eerste in gebruik wordt genomen.

Wie vragen of opmerkingen heeft over template-gerelateerde zaken, of bugs heeft gesignaleerd kan deze melden op Replique & Frontpage Development.

layout
De oude, vertrouwde layout komt weer terug!

Topman bevestigt: mogelijke vertraging PSP

Het gonsde al langer rond in het geruchtencircuit, de PSP zou nog wel even op zich laten wachten. Het eerste commentaar van een topman van Sony komt van de network systems baas Izumi Kawanishi, hij zegt dat de releasedate afhangt van de game publishers.

In een interview zei Kawanishi dat de handheld misschien dit jaar nog uitkomt in Japan, maar dat dat er van af hangt of de publishers de games klaar hebben voor de launch. Het is jammer dat een gebrek aan software de releasedate van de PSP opschuift, omdat de PSP zelf waarschijnliijk al af is.

Het is de eerste keer dat iemand van Sony zelf twijfels heeft laten horen over de release van de PSP, alhoewel analisten en de media hun bezorgdheid al eerder hadden uitsgesproken over de launchdatum, zeker na het publieke debuut van de handheld op de Tokyo Game Show, die vorige maand gehouden werd. Veel van de software die toen getoond werd zag er incompleet uit, waarbij de meeste titels op zo'n 60/70% van hun eindstatus verkeerden.

Kawanishi bevestigde dat de ontwikkeling van de PSP iets voor de aankondiging op de E3 is gestart. De console is dus binnen 18 maanden gemaakt, een nogal korte tijd als je eraan denkt dat men ook de kans moet hebben om er software voor te ontwikkelen. Het lijkt erop dat Sony zich bedreigd voelt door de Nintendo DS, anders zou men de publishers tijd genoeg geven om genoeg software te ontwikkelen voor de launch.

Extra zuur is dat Sony nu de kerstshopfrenzy waarschijnlijk gaat missen, in ieder geval in Europa; ook de launch in America lijkt richting 2005 te gaan. Hierdoor is de Nintendo DS de enige nieuwe handheld voor de kerst, waardoor deze niet alleen een eigen stevige userbase opbouwt, maar ook de nodige klanten van Sony af zal snoepen. Hierdoor krijgt de Nintendo DS een grotere userbase, en kan Sony pas ergens in 2005 beginnen met het opbouwen van een eigen userbase.

NS leent paraplu's uit in de herfst

webzapper had ons via de nieuws-submit te melden:

NS ParapluGedurende de herfst gaat de Nederlandse Spoorwegen paraplu's uitlenen op een aantal grote stations. Voor de felgele plu's moet 2,50 euro borg worden betaald. Als deze is terug gebracht, wordt het bedrag weer terug betaald. De actie start aanstaande dinsdag.

De NS wil met de actie voorkomen dat reizigers worden overvallen door het gure herfstweer. In oktober en november komen er nog meer herfstacties bij de Spoorwegen. Het bedrijf wil het imago dat het bedrijf de afgelopen jaren in de herfst kreeg wat oppoetsen.

Amerikaanse verkiezingen reeds begonnen

static en lr817086 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De verkiezingen voor de nieuwe Amerikaanse president zijn al begonnen. Twee weken voor de officiële startdatum van de stemming, kunnen miljoenen Amerikanen vanaf nu al hun stem uitbrengen. In 31 staten is het mogelijk om te stemmen in persoon of per post.

Een van de staten waar gestemd kan worden is Florida. In de ochtend gingen de eerste stemlokalen al open. De regeling voor het vroeger stemmen werd daar ingevoerd na de dramatisch verlopen verkiezingen in 2000. Voor dit vroege stemmen gaat de Amerikaan gewoon naar een stembureau en vult daar een biljet in of drukt op de stemcomputer. De stem wordt echter pas op 2 november geteld. Op deze manier worden wachtrijen voorkomen en heeft iedereen de kans om te stemmen.

Tegenstanders vinden dat het systeem fraude in de hand kan werken en bovendien zouden veel Amerikanen stemmen zonder de laatste stand van zaken te weten in de campagne. Belangrijke gebeurtenissen in de VS of in de wereld kunnen zo geen invloed meer hebben op het stemgedrag.

Doek valt voor Stadsradio Rotterdam

Soushkin had ons via de nieuws-submit te melden:

Stadsradio Rotterdam gaat eind van het jaar definitief stoppen. Afgelopen weekend werd al bekend dat al de negentien medewerkers ontslag hebben gekregen. De reclame-inkomsten blijven achter en de luistercijfers dalen. Manager Robert van Haarlem ziet dan ook geen mogelijkheden meer voor de zender.

Als oorzaak noemt Van Haarlem de frequentieverdeling in 1993. Toen kreeg Stadsradio Rotterdam een FM-frequentie die volgens hem minder sterk was dan vooraf beloofd. Radio Rijnmond heeft nu opnieuw interesse getoond voor het overnemen van de zender.

Eerder was nog sprake dat Radio Rijnmond de zender met veelal jonge luisteraars zou overnemen. Volgens directeur W. Bults van de Stichting Lokale Omroep Rotterdam, waar Stadsradio onder valt, zal de zender dan ook niet uitgaan. "Er ligt nog een mogelijkheid voor samenwerking met RTV Rijnmond en er zijn ook nog een aantal andere alternatieven die we bekijken. Uiteindelijk zal Stadsradio een andere producent krijgen en misschien een andere naam. Maar de zender gaat niet uit."

Good vs. Evil

De strijd tussen het goed en het kwaad is inspiratie geweest voor talloze fabeltjes en sprookjes. Om de een of andere reden zal het goede altijd overwinnen en zal het kwaad verliezen, althans als we de traditionele sprookjes moeten geloven. Gelukkig is het fabeltje Fable anders; het goede overwint niet per definitie. Je kunt er ook voor kiezen om mensen te behandelen als grof vuil en het kwade te laten overwinnen. Ook je uiterlijke vertoning heeft effect op de mensen om je heen.

Hoe? Lees dan snel verder...

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.