FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 17 september 2003

Utrecht oefent in leeg stadion

FC Utrecht speelde vandaag in een leeg Galgenwaard.

In het kader van de UEFA-Cup zal FC Utrecht volgende week in een leeg stadion moeten aantreden tegen MSK Zilina. Deze straf kregen ze opgelegd na de rellen die vorig jaar plaatsvonden na de wedstrijd tegen Legia Warschau. Dezelfde rellen die er voor zorgden dat NEC niet op koopavond mag spelen uit vrees voor rellen.

Om vast aan het lege stadion te wennen oefende Utrecht vandaag tegen Jong Utrecht in een leeg stadion. Alleen enkele journalisten en Utrecht-trainers zagen de wedstrijd vanaf de tribune. De stadionspeaker was ook van de partij om de teams aan te kondigen. Zelfs 'La Cucharacha' werd gespeeld na de vier doelpunten van het eerste elftal. De eredivisionisten wonnen uiteindelijk met 4-1.

Opmerkelijk detail is dat Jong-Utrechter Bas van den Brink halverwege de eerste helft van de jongelingen naar het eerste elftal overstapte om in te vallen voor de licht geblesseerde Patrick Zwaanswijk.

Probleempjes voor Bahrein

De kaartverkoop voor de Grand Prix van Bahrein in 2004 is deze week begonnen. Er moeten echter nog wel problemen uit de wereld geholpen worden.

Zo heeft het land een visumplicht. Men wil deze gaan versoepelen zodat mensen op vertoon van een retourticket en een toegangskaart voor het circuit ook zonder visum het land binnen kan. Er zullen extra mensen ingezet worden om de verwachtte toeschouwersaantallen te geleiden.

Een ander probleem is de hotelcapaciteit. De woestijnstaat kan niet meer dan 10.000 bezoekers herbergen, dat is bij lange na niet voldoende. Er wordt met omringende landen overlegd, zodat daar ook mensen kunnen overnachten. Oponthoud aan de grens moet dan wel voorkomen worden. Circuitdirecteur Hans Geist voorspelt dat alles tijdig geregeld is en dat de Grand Prix gewoon kan plaatsvinden.

Uitslagen CL (17/09/03)

Hieronder vind je de uitslagen van de gespeelde wedstrijden in de Champions League van vanavond.

Uitslagen Champions League (17/09/03)

Groep A
Olympic Lyon - RSC Anderlecht (1-0)
Bayern Munchen - Celtic (2-1)
Makaay 1-1 2-1

Groep B
Dinamo Kiev - Lokomotiv Moskou (2-0)
Arsenal - Internazionale (0-3)
Van der Meyde 0-2

Groep C
PSV - AS Monaco (1-2)
AEK Athene - Deportivo la Coruna (1-1)

Groep D
Juventus - Galatasaray (2-1)
Real Sociedad - Olympiakos Piraeus (1-0)

Uitslag PSV-AS Monaco

Vanavond speelde PSV de eerste poulewedstrijd in de Champions League. PSV verloor in een matige wedstrijd met 1-2.

De wedstrijd kwam snel op gang, al na drie minuten moest debuterend scheidsrechter Bennett zich beraden over het geven van een penalty. Mark van Bommel probeerde een afgevallen bal mee het strafschopgebied in te nemen, maar een Franse verdediger maakte hem dat onmogelijk. Niet met opzet zo bleek. De druk van PSV hield het eerste kwartier echter aan. Arjan Robben kwam enkele malen goed langs zijn opponent.

Wat PSV er vervolgens toe bewoog om weg te zakken mag een raadsel heten. De Eindhovenaren zagen de gaatjes dichtvallen en konden in het vervolg de bal bijna niet meer kwijt. Monaco kwam er af en toe echter flitsend doorheen. Givet teste doelman Waterreus eenmaal. Toch was het een bal van de flank, welke door Wilfred Bouma niet was weggeschoten, die uiteindelijk in het PSV-doel belandde. Doelman Ronald Waterreus rekende niet op de misser van Bouma en bij de tweede paal stond Fernando Morientes klaar om de bal tot goal te promoveren. De gele kaart van Remco van der Schaaf op slag van rust was illustratief voor PSV. De middenvelder toucheerde zijn opponent licht in de middencirkel.

Na de rust was PSV zo mogelijk nog zwakker actief. De ploeg. De inzet van Jan Vennegoor of Hesselink voor Van der Schaaf gaf niet direct resultaat. Cissé strooide tien minuten na de pauze nog eens zout in de wonden door fouten in de verdediging af te straffen (0-2).

In de 65e minuut verzilverde Bouma plots fraai een vrije trap (1-2). PSV werd wakker en ging op jacht naar de gelijkmaker. Dit leidde tot de nodige paniek, waardoor de Fransen enkele gele kaarten incasseerden. De gelijkmaker kwam er echter niet. Vennegoor of Hesselink kopte op de buitenkant van de paal en Mateja Kezman zag keeper Roma redden.

In de poule van PSV werd ook AEK Athene tegen Deportivo la Coruna gespeeld, deze wedstrijd eindigde in 1-1. Alle kans nog voor PSV.

PSV - AS Monaco 1-2 (0-1)
31' Morientes 0-1
56' Cissé 0-2
65' Bouma 1-2

PSV: Waterreus, Colin, Ooijer, Bouma, Lee, Rommedahl, Van der Schaaf (Vennegoor/46), Van Bommel, Robben (De Jong/83), Park, Kezman

AS Monaco: Roma, Evra, Squillari, Givet, Rodriguez, Bernardi, Cissé (Plasil/73), Zikos, Giuly (Adebayor/86), Rothen (Prso/89), Morientes


Tussenstand Groep C

1AS Monaco110032-1
2AEK Athene101011-1
3Deportivo la Coruna101011-1
4PSV100101-2

Barrichello test niet

Rubens Barrichello heeft niet getest de afgelopen dagen. De Braziliaan ondervindt weer rugklachten.

Barrichello viel op de Hungaroring na een zware crash uit. In eerste instantie leek er niks aan de hand en dus reed Rubens afgelopen weekend op Monza gewoon de race. Hij wist zelfs op de derde plek te eindigen afgelopen zondag.

Barrichello ondervindt echter meer hinder dan gedacht en wil daarom geen onnodige risico's nemen. Ferrari heeft genoeg testcapaciteit om toch een goede afstelling voor de auto te krijgen voor de race van Indianapolis. Zowel Michael Schumacher als Felipe Massa en Luca Badoer staan voor het team ter beschikking.

Barrichello is nu terug naar huis om daar extra oefeningen te doen om zo van de klachten af te geraken. Hij benadrukte dat het 'puur preventief' is en zijn aanwezigheid in Amerika niet betwijfeld wordt.

Firman rijdt weer

De Britse coureur Ralph Firman heeft vandaag zijn eerste testkilometers weer gemaakt. Bijna vier weken geleden had hij een zwaar ongeval op de Hungaroring waardoor hij twee races heeft moeten missen.

De race afgelopen weekend op Monza mocht hij niet meedoen vanwege een probleem met het binnenoor. Firman, die met zijn eerste Formule 1 seizoen bezig is, is voldoende hersteld om te kunnen testen. Hij reed vandaag op Silverstone 26 rondes.

De test vergroot de kansen dat hij de laatste twee races van het seizoen weer mee kan doen. De afgelopen races is hij vervangen door Zsolt Baumgartner. Als Firman geen toestemming krijgt om te racen wordt hij ook de laatste races waarschijnlijk door de Hongaar Baumgartner vervangen.

Uitslag Champions League (17/09/03)

Vanavond werden de resterende wedstrijden uit de eerste ronde in de poule van de Champions League gespeeld. Hieronder staan de uitslagen.

Uitslagen Champions League (17/09/03)

Groep A
Olympic Lyon - RSC Anderlecht (1-0)
Bayern Munchen - Celtic (2-1)

Groep B
Dinamo Kiev - Lokomotiv Moskou (2-0)
Arsenal - Internazionale (0-3)

Groep C
PSV - AS Monaco (1-2)
AEK Athene - Deportivo la Coruna (1-1)

Groep D
Juventus - Galatasaray (2-1)
Real Sociedad - Olympiakos Piraeus (1-0)


Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK!voetbalmanager

Ralf 'rond' met Williams

Ralf Schumacher is zo goed als rond met Williams voor contractverlenging.

Forrestx wist ons vandaag het volgende te melden:

Ralf zei dat men er vanuit mag gaan dat het contract getekend zal worden, maar dat het nog niet helemaal rond is en er een paar details nog uitgewerkt moeten worden. Het zal gaan om een contract dat de Duitser tot 2006 met Williams verbindt.

Het team is tevreden over de prestaties van Ralf en meldde eerder al dat Ralf waarschijnlijk zou blijven. Ralfs manager Willi Weber vertelde eerder al dat het contract rond zou zijn. Veel obstakels zullen er dus niet zijn en we kunnen er vanuit gaan dat Ralf ook komend seizoen zal rijden bij het Britse team. Ploeggenoot Juan Pablo Montoya leek al zeker te blijven, maar daar wordt nu weer aan getwijfeld.

Ralf doet er ondertussen alles aan om weer fit te zijn voor Indianapolis en gaat er vanuit dat hij dat zal zijn. Alle verhalen dat hij nu al zou weten dat hij er niet bij zal zijn doet hij af als onzin.

Villeneuve ziet niets in 'shoot-off'

Jacques Villeneuve is woest over het voorstel dat er voor het tweede stoeltje bij BAR eventueel een shoot-out zou moeten worden gereden.

Ferrari412T2 wist ons vandaag het volgende te melden:

Er wordt de Canadees verweten dat hij zich, ondanks contractuele afspraken, niet actief genoeg inzet voor de sponsors. Ook heeft hij te kampen met tegenvallende resultaten. Om te bewijzen dat hij het wel kan, kwam teambaas Dave Richards gisteren met het plan om op het circuit van Bahrein een zogenaamde 'shoot-out' te doen, waarin Villeneuve het zou moeten opnemen tegen zeven andere coureurs.

Villeneuve zit dit echter helemaal niet zitten. Ik heb nog nooit zo hard gewerkt in mijn leven als dit seizoen", verklaarde hij. "Als mijn houding een probleem is, dan is er geen houding die David kan overtuigen." Richards verwacht echter wel een verandering in Villeneuve's houding: "Jacques is niet volledig buiten beeld, maar we hebben hem gezegd dat we belangrijke veranderingen in zijn houding verwachten als hij ons ervan wil overtuigen dat hij de coureur is die ons team nodig heeft."

De belangrijkste kandidaat voor de vrij te komen plek bij BAR is nog steeds Takuma Sato.

Verdachte moord minister Lindh ontkent

De 35-jarige Zweed die is aangehouden als verdachte van de moord op minister Anna Lindh, zegt onschuldig te zijn. Hij heeft echter geen alibi voor het tijdstip van de moord.

VerdachteVolgens een Zweedse roddelkrant is de hoofdverdachte van de moord actief in rechts-extremistische kringen. Hij zou bevriend zijn met enkele van de bekendste Zweedse neonazi's en heeft ongeveer twintig veroordelingen voor geweldsdelicten op zijn naam staan wegens onder andere bedreiging, afpersing en mishandeling. De politie zegt evenwel vooralsnog geen aanwijzing te hebben voor een politiek motief achter de moord. De man zou ook aan drugs verslaafd zijn.


Morgen worden de eerste resultaten verwacht van het DNA-onderzoek. Op de plaats van het delict en langs de vermoedelijke vluchtroute zijn namelijk DNA-sporen gevonden die vermoedelijk van de dader zijn.

De politie zoekt overigens nog vijf anderen die aan het profiel voldoen.

UEFA grijpt niet in in loting

Er zal geen sturing plaats vinden bij de loting voor de play-offs van het EK2004.

De UEFA heeft vandaag bekend gemaakt dat alle landen bij de loting in één koker zullen worden gestopt, waarna er zonder verdere ingrepen vijf paren zullen worden gevormd. De Europese vVoetbalbond overwoog eerder deze week om vijf landen te plaatsen op grond van hun plaats op de wereldranglijst. Hierdoor zouden de theoretisch sterkere landen niet tegen elkaar uitkomen.

Voor Nederland houdt dit in dat er in het rijtje mogelijke tegenstanders een aantal grote namen blijven staan. Spanje, Engeland of Turkije, Rusland of Ierland en België of Kroatië zullen namelijk ook play-offs moeten spelen.

De play-offs zullen worden gespeeld op zaterdag 15 en woensdag 19 november. De KNVB wees het thuisduel aan de ArenA toe. De loting zal op 13 oktober plaatsvinden in Frankfurt, twee dagen nadat Oranje in Eindhoven de laatste groepswedstrijd zal spelen. Deze wedstrijd is niet meer van belang voor de kwalificatie (Tsjechië is zeker van de eerste plaats in de groep en Nederland van de tweede), toch zal de wedstrijd wel gespeeld worden.

Ook apen hebben rechtvaardigheidsgevoel

Ook apen kennen een rechtvaardigheidsgevoel. Tot die conclusie zijn wetenschappers van de Emory University in Atlanta, Georgia, gekomen. Volgens hen wijst dat er op dat rechtvaardigheidsgevoel (gevoel van gelijkheid) een voorvaderlijke trek van primaten is.

Twee jaar lang leerden dierengedragsdeskundigen bruine Kapucijnapen fiches te accepteren als beloning en die te ruilen voor voedsel. De aapjes wisselden hun fiches altijd graag voor een komkommer, totdat ze zagen dat de onderzoekers één van hun maten er een veel begeerlijkere druif voor gaven. Ze weigerden daarna hun fiches in te wisselen of ruilden die nog wel voor komkommer, maar weigerden daarvan te eten.

Volgens de onderzoekers lijken Kapucijners, net als mensen, een beloning relatief te beoordelen. Ze vergelijken hun eigen beloning met wat er te verdienen valt en hun eigen inspanningen met die van anderen. Het genoegen van beloning en de boosheid over oneerlijke behandeling zijn bekende factoren achter de menselijke sociale hiërarchie en samenwerking.

Meer misbruikte jongeren dan gedacht

Uit een onderzoek aan de Universiteit van Gent blijkt dat in België ­­­­­­­­­­­­­­seksueel misbruik bij jongeren meer voorkomt, dan algemeen wordt aangenomen. In totaal zegt ruim 4% van de jongeren ooit tegen zijn of haar wil seksuele handelingen te hebben ondergaan. Dat percentage is 20 keer hoger dan de cijfers die Kind en Gezin hanteert, de Vlaamse openbare instelling voor hulp en advies over welzijn van kinderen.

Zo'n 10% van de jongeren zegt ooit te zijn misbruikt, dan wel te zijn bedreigd met misbruik. Meisjes zijn het vaakst slachtoffer; 80% van het totaal.

Meestal is de dader een bekende; in 65% iemand uit de familiale kring, in 35% een vriend of kennis. Misbruik door een onbekende komt uiterst zelden voor.

Moeder hoort kinderen sterven via telefoon

Een Britse moeder heeft per telefoon kunnen horen hoe haar echtgenoot hun vier zonen, allen tussen de drie en zeven jaar oud, en zichzelf vermoordde. De man kon het niet verkroppen dat de vrouw van hem wilde scheiden.

Eind maart bezocht de 38-jarige landbouwer zijn kinderen, die bij hun moeder woonden en nam ze mee in de auto. Op een afgelegen plaats verstikte hij ze met behulp van de uitlaatgassen van een grasmaaier, aldus een officier die belast is met het onderzoek naar de zelfmoord.

Net voordat ze stierven, belde de echtgenote op. Ze was ongerust geworden, omdat haar man eerder al gedreigd had de jongens te vermoorden. Eerder die dag had de vrouw haar man verteld dat ze in verwachting was van haar nieuwe vriend. De man zou hierop gezegd hebben:"Ik hoop dat je gelukkig bent, dat je voor de rest van je dagen wrok zal koesteren tegen die baby."

De vrouw probeerde haar man over te halen te stoppen, terwijl deze tegen één van de kinderen zei: "Zeg dag tegen mama, zeg haar dat je haar graag ziet." Hij vertelde haar nog dat de kinderen in hun pyjama en in dekens verpakt op de achterbank lagen te sterven. Even later bezweek hij zelf.

Hoe denk ik over seks


Suzanne , mijn oprechte excuses..

Voor de onwetenden, er stond hier een link naar een vage site . Achteraf bleek het om een misselijke grap te gaan , iemand had een ranzige website gemaakt met daarop een foto van een bekende van hem..

Mochten de lezers van deze blog ooit weer eens een soortgelijke laag bij de grondse joke tegenkomen, schroom niet, mail even en onderbouw je mail dan halen wij de blog direct weg!


Commentaren op de Kabinetsplannen

Vandaag hebben alle Kamerfracties hun commentaar kunnen leveren op de voorgenomen bezuinigingsplannen van het Kabinet Balkenende 2. Dat gebeurde tijdens de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer. Zoals we eerder al meldden presenteerde GroenLinks bij die gelegenheid een tegenbegroting. De partij vindt dat het kabinet de slechte economische situatie van Nederland overdrijft.

Van de Tweede Kamerfracties van de regeringspartijen vindt D66 niet dat de pil uit het ziekenfonds mag verdwijnen. Ook de plannen voor de 'medicijnenknaak' staan de partij niet aan. Het CDA wil de medicijnknaak (1,50 euro) volledig weg hebben. D66 ziet meer in maximeren op 50 euro per jaar, maar volgens het CDA brengt dat veel te veel administratieve rompslomp mee. Zowel CDA als D66 willen een streep halen door een deel van de bezuinigingen op het taxivervoer voor zieken.

Het CDA is ook tegen het plan van het kabinet om werknemers die met VUT gaan in één keer een belastingaanslag voor vijf jaar op te leggen. De partij stelt voor bij het afbouwen van de VUT-regeling een overgangsperiode te hanteren tot 2010.

Regeringspartij VVD eiste vandaag van het kabinet dat er snel extra politieagenten bij komen.

De Socialistische Partij viel bij monde van leider Jan Marijnissen minister-president Balkenende persoonlijk aan. ''Wat is er nog christelijk-sociaal aan deze hele trits verslechteringen. Ik hoor u meer over centen dan over mensen. Ik hoor bij u niets over rentmeesterschap, normen en waarden of barmhartigheid. Deze christelijke premier heeft zijn ideologische veren afgeschud'', zo zei de SP-leider tegen de premier. Hij verweet het kabinet verder "angstige mensen die vooral naar hun eigen belang kijken", te kweken. Bovendien vond hij dat het kabinet, net als de kabinetten gedurende de afgelopen twintig jaar, bijdraagt aan "Amerikaanse toestanden" in Nederland''.

De ChristenUnie meent dat het kabinet ,,plompverloren'' met allerlei maatregelen komt waar geen enkele visie aan ten grondslag lijkt te liggen. ,,Het lijkt het kabinet vooral om de opbrengsten te gaan. Het slaagt er niet in perspectief te bieden op een betere samenleving''.

De SGP zei dat het kabinet veel te weinig oog heeft voor ouders die niet gaan werken om hun kinderen te kunnen opvoeden. ,,Door te blijven hameren op de arbeidsparticipatie van beide ouders zullen in de toekomst nog meer stressgezinnen ontstaan''.

Volgens de LPF maakt het huidige kabinet Nederland vooral onveiliger. Het slechts met de mond beleden speerpunt Veiligheid blijkt bot: het cellentekort neemt nog meer toe, het aantal agenten neemt af en veroordeelde criminelen mogen in de toekomst halverwege hun straf alweer naar huis. Minimumstraffen worden niet ingevoerd en 'Opsluiting van jeugdige delinquenten, vaak veelplegers, wordt in de Miljoenennota een zwaktebod genoemd.

Hoon

De PvdA uitte zware kritiek op zowat alle kabinetsplannen. Dat Bos niet met uitgewerkte alternatieve plannen kwam voor het -door hem zwaar bekritiseerde- kabinetsbeleid, kwam hem op hoongelach van de coalitiefracties te staan. Een zwaktebod, vond D66-fractievoorzitter Dittrich. Zijn coalitiegenoten Verhagen (CDA) en Van Aartsen (VVD) vielen hem bij.

Bos zei dat het Centraal Planbureau (CPB) nog geen tijd heeft gehad om de PvdA-voorstellen door te rekenen. Daarom presenteert de PvdA haar tegenbegroting volgende week. Wel zei Bos dat zijn partij miljarden euro's wil vrijmaken door milieuvervuiling extra te belasten, de onroerend zaakbelasting niet af te schaffen en het financieringstekort volgend jaar op te laten lopen. Met die miljarden kan de economie worden gestimuleerd.

Broers Pim Fortuyn keren LPF de rug toe

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Pim Fortuyns jongere broer Simon heeft de LPF laten vallen. Ook Marten Fortuyn denkt erover uit de partij te stappen. Dit meldt de regionale omroep TV Rijnmond.

Het tweetal zou zich ergeren aan de bestuurlijke chaos en het gebrek aan democratie binnen de partij. Marten Fortuyn wil dat vier bestuursleden de LPF verlaten. Eén van deze leden is Oscar Hammerstein. Voorzitter Ed Maas mag van Fortuyn wel blijven.

Niet alleen de broers ergeren zich aan de LPF. Ook Leefbaar Rotterdam wil door de oprichting van LPF Rotterdam niets meer met de partij te maken hebben. Dit vertelde fractievoorzitter Sörensen.

Beren eten vermogen aan kaviaar op

Beasjtie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een lading kaviaar is door enkele wilde beren in de oostelijke Russische regio Magadan opgegeten. Stropers hadden de rode kaviaar, die een vermogen waard was, illegaal opgeslagen. Dat de viseitjes in azijn lagen, maakte de beren niets uit.

Rusland kampt al langer met het probleem van illegale kaviaar, die op grote schaal wordt gesmokkeld. Zo vond de politie vorige week nog zeventig ton illegale kaviaar, met een totale waarde van 1,8 miljoen euro.

Enige witte gorilla ligt op sterven

sneeuwvlokje De enige witte gorilla ter wereld, die in de dierentuin van Barcelona leeft, ligt op sterven. Verwacht wordt dat 'Sneeuwvlokje', zoals de aap genoemd wordt, nog maar drie maanden te leven heeft. Sneeuwvlokje kreeg 21 kinderen, geen van hen erfde echter zijn witte vacht.

De ongeveer 38 jaar oude albino aap lijdt aan huidkanker. De ziekte werd in 2001 al geconstateerd, maar nu hij een grote tumor onder zijn oksel heeft, is de kans op uitzaaiing vergroot. Het dier zal niet kunstmatig in leven worden gehouden. Wel krijgt hij wat antibiotica en medicijnen tegen depressies.

Sneeuwvlokje woont al sinds 1967 in de 'Zoo van Barcelona' en is één van de grootste attracties van de stad. Ondanks dat geen van zijn kinderen zijn witte vacht geërfd heeft, bestaat er een kleine genetische kans dat één van zijn kleinkinderen zijn witte vacht alsnog zal erven.

Zeker is dat er geen kloon van de albino gemaakt zal worden. Wel worden er stukjes weefsel bewaard om onderzoek naar de albino te kunnen verrichten. Daarna zal het lichaam worden gecremeerd.

Steeds minder leeuwen in Afrika

leeuwen Leeuwen en andere roofkatten lijken steeds meer een bedreigd diersoort te worden. Leefden er twintig jaar geleden nog 200.000 leeuwen in Afrika, nu zijn dat er ongeveer nog 23.000.

Dit vertelt bioloog Laurence Frank van de Californische Universiteit in Berkeley. Hij is gespecialiseerd in wilde dieren. Ook het Britse magazine 'New Scientist' bericht in haar komende nummer over de afname van Afrikaanse roofkatten.

In de reservaten blijft het aantal leeuwen aardig op peil, maar buiten de reservaten verdwijnen de roofkatten. Frank vermoedt dat de toename van vuurwapens hiervan de oorzaak is. Een andere oorzaak zou de bevolkingsgroei zijn. Ook moeten steeds meer dieren beschermd worden tegen roofdieren.

Arrestatie in moordzaak Marianne Vaatstra

JeroenOnline had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de moordzaak van de 16-jarige Marianne Vaatstra uit Zwaagwesteinde is een Afghaan gearresteerd. De man werd in Engeland aangehouden. Ten tijde van de moord bivakkeerde de Afghaan in het naburig gelegen asielzoekerscentrum in Kollum.

De Afghaan, de 23-jarige A., is de enig overgebleven verdachte. Tegen hem liep een internationaal opsporingsbevel. Bij hem zal nu DNA worden afgenomen; de resultaten daarvan zijn over ongeveer een week bekend.

Marianne Vaatstra werd in 1999 in de nacht na Koninginnedag in een weiland bij Veenklooster verkracht en om het leven gebracht. De nu opgepakte Afghaan bedreigde haar op de laatste avond van haar leven met een snijbeweging langs haar keel.

In de moordzaak werd al eerder een Irakese asielzoeker in Turkije opgepakt. Die bleek later onschuldig te zijn. De moord zorgde indertijd voor veel opschudding in het Friese land. Een hoorzitting over een AZC in Kollum liep behoorlijk uit de hand.

Werkstraf voor doodrijden jongetje

De 22-jarige M. van den H. uit Uden, die in de nacht van 1 januari dit jaar een jongetje doodreed, is door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur, een voorwaardelijke celstraf van drie maanden en negen maanden rijontzegging.

Die nacht vierde Van den H. met zijn familie oud en nieuw in Oss. Toen er kort na middernacht iets misging bij het afsteken van vuurwerk, liep zijn stiefvader ernstige brandwonden op. Onderweg naar het ziekenhuis reed Van den H. met zijn jeep de 10-jarige Justin Zaunbrecher uit Oss aan op de Westerveldlaan. Getuigen meldden dat de Udenaar veel te hard reed terwijl het zicht slecht was door vuurwerk en kruitdampen en er veel mensen op straat waren.

De officier van Justitie had tegen Van den H. overigens een werkstraf van 240 uur, drie maanden voorwaardelijke celstraf en een onvoorwaardelijke rijontzegging van een jaar geëist.

Geld en auto weg tijdens sanitaire stop

Gertsan en Viper® hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 25-jarige Duitser uit Elsdorf is vanochtend in Eindhoven zijn auto en enkele honderden euro's kwijtgeraakt.

De man stopte bij een tankstation om naar het toilet te gaan. Bij het verlaten van zijn auto had hij de autosleutels aan de band van zijn broek gehangen. Terwijl de Duitser met zijn broek op zijn enkels op het toilet zat, pakte iemand uit het aangrenzende toilet onder het tussenschot door de sleutels weg. De dief haalde ook de portemonnee van het slachtoffer uit zijn broekzak. Dit vertelde een woordvoerster van de politie.

De Duitser rende zo snel als de omstandigheden het toelieten naar buiten, maar hij kon de dief niet meer inhalen. Hij zag nog wel iemand zijn, inmiddels lege, portemonnee weggooien. Even later ontdekte hij dat ook zijn auto was verdwenen.

'Adriaan' herstelt van zijn ziekte

hinse had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Aad van Toor, beter bekend als de acrobaat van het duo Bassie en Adriaan, is aan het herstellen van zijn ziekte. Enkele maanden geleden werd bekend dat Adriaan aan speekselklierkanker lijdt.

In een brief op de website van het duo, vertelt Adriaan aan zijn 'vriendjes en vriendinnetjes' dat het al een stuk beter met hem gaat. De ziekte is waarschijnlijk niet uitgezaaid naar de halsstreek en hij herstelt snel. Of bestraling nog nodig is, wordt pas over een paar weken besloten.

Van Toor schrijft verder in zijn brief dat hij denkt dat hij zijn snelle herstel voor een groot deel te danken heeft aan de steun van zijn fans. Vanaf het begin van zijn ziekte kreeg de 'acrobaat' talloze brieven, tekeningen en e-mailtjes van zijn fans. "Je weet, mijn spreuk was en is nog steeds: Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen!"

Amoah lange tijd geblesseerd

Vitesse krijgt tegenslag op tegenslag. Nu is ook Matthew Amoah, de trefzekere spits, geblesseerd geraakt.

De Ghanees is er voor enkele maanden uit, omdat er een stukje kraakbeen is verwijderd uit zijn rechterknie. De verwachting is dat hij 2 tot 3 maanden buitenspel staat.

Vitesse had al een smalle selectie, en krijgt steeds meer blessures. Men heeft nog maar 16 1ste selectie spelers over.

Spanje wil bin Laden berechten

Spanje wil al-Qaeda-leider Osama bin Laden vervolgen. De Spaanse rechter Garzon heeft hem en 35 anderen mannen aangeklaagd wegens terroristische activiteiten. De onderzoeksrechter heeft Interpol gevraagd Osama bin Laden te arresteren en uit te leveren aan Spanje.

Volgens rechter Garzon zijn de aanslagen van 11-9-2001 door een Spaanse al-Qaeda-cel voorbereid.

Onder de 35 verdachten bevindt zich ook journalist Taysir Alony van het televisiestation Al Jazeera, die eerder deze maand in Spanje werd gearresteerd. Hij wordt ervan beschuldigd banden met de terroristische organisatie al-Qaeda te onderhouden.

Nabestaanden DSM-ramp krijgen toch geld

DSM heeft na 28 jaar discussie alsnog besloten de nabestaanden van de fabrieksramp in 1975 een vergoeding uit te keren. Een explosie in de fabriek van DSM kostte destijds 14 werknemers het leven. Er vielen 104 gewonden.

DSM heeft nu een schikking getroffen over schadevergoeding met de Stichting Nabestaanden DSM-ramp 1975. Hoeveel geld DSM uitkeert aan hoeveel mensen, willen beide partijen niet zeggen.

Vorig jaar bepaalde de Raad van State dat DSM een geheim rapport over de ramp openbaar moest maken. Een leidingbreuk bleek de oorzaak van de ramp. DSM hield dat geheim om schadeclaims te ontlopen.

R'dam: Bij tweede overtreding scooter kwijt

De politie in Rotterdam/Rijnmond opent de aanval op de overlast die bromfietsers en scooterrijders geven. Wie in Rotterdam of omgeving voor de tweede maal overlast veroorzaakt en betrapt wordt, raakt zijn voertuig kwijt.

Deze aanpak is ongekend in Nederland. Nergens in het land raakt een bestuurder na twee overtredingen al zijn voertuig kwijt.

De kans om controles te ontlopen wordt ook kleiner. Naast de bestaande scootercontroles zet de politie een speciaal team in. Motorrijders op licht wendbare motoren zullen speuren naar jongeren die op hun scooter of brommer te hard rijden, óf een andere overtreding begaan. Ook gaat de politie nauwkeurige dossiers aanleggen met gezichten van overtreders. In deze dossiers komen naast verkeersovertredingen ook andere zaken te staan, zoals deelname aan straatraces en criminele activiteiten waarbij de scooter en berijders zijn betrokken. Dit maakt het gemakkelijker om te zien wie voor de tweede keer de fout in gaat.

De volgende zaken kunnen leiden tot inbeslagname van een brommer of scooter: het opvoeren van het vermogen, het veroorzaken van geluidsoverlast, onverzekerd rondrijden, het hinderen van het verkeer danwel gevaar veroorzaken en het maken van een wheelie.

Ex-miss België uit de kleren voor blootblad

Shinadul had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Liefhebbers van vrouwelijk schoon opgelet! Vandaag is bekend geworden dat Brigitta Callens, een ex-miss België, uit de kleren is gegaan voor het mannenblad Playboy. De 22-jarige in de Vlaamse editie deze maand, met naar eigen zeggen in serene poses.

Brigitta Callens kreeg in Vlaanderen met name bekendheid vanwege een opmerkelijke strafzaak. Ze werd ooit overvallen samen met haar toenmalige vriend, eigenaar van de inmiddels gesloten Antwerpse discotheek Zillion. De ex-miss en haar vriend beschuldigen elkaar nu ervan de opdrachtgever te zijn van de overval.

Belangrijke opmerking

Op de content van de Playboy zit Copyright. Het is dan ook uitdrukkelijk niet toegestaan om links naar sites te posten, met (mogelijke) verwijzingen naar de content. Deze posts zullen met -5 SPAM beoordeeld worden. Je zult het blad dus moeten kopen, om het vrouwelijke schoon te bewonderen.

Slotje
Het is niet de bedoeling dat men Fok gebruikt om de playboyfoto's per mail uit te wisselen. (MG)

Acties tegen Albert-Heijn stopgezet

flappentap had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De acties tegen de Albert Heijn, die door twee organisaties waren aangekondigd uit onvrede met de riante beloning van Ahold-topman Anders Moberg, zijn afgeblazen. De reden hiervan is dat de bestuursvoorzitter zelf zijn bonus- en vertrekregeling heeft aangepast.

De actiegroep 'De wereld is niet te koop' had via posters en advertenties consumenten opgeroepen om vrijdag geen boodschappen te doen bij Ahold-dochter Albert Heijn.

De Socialistische Partij heeft hierop besloten de kaartenactie niet meer door te laten gaan. Op de website van de SP was een formulier te vinden, waarmee ontevreden klanten klachtenbrieven naar de klantenservice van Albert Heijn konden sturen.

Stam als enige trefzeker

Jaap Stam was gister de enige Nederlander die tot scoren kwam in de Champions League. In de uitwedstrijd bij Besiktas scoorde de verdediger de 0-1.

Lazio Roma deed goede zaken tegen Besiktas, waar er het in Turkse thuiswedstrijden altijd heet aan toe gaat. Stam wist uit een corner keihard in te koppen. Later verdubbelde Stefano Fiore de score nog (0-2).

Ruud van Nistelrooij, Rafael van der Vaart en Jimmy Hasselbaink kwamen allen niet tot scoren, al had de laatste wel een assist bij de enige treffer van zijn club Chelsea.

Oppositie kraakt kabinet bij Algemene beschouwingen

Vandaag zijn de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer begonnen. Tijdens dit debat worden de kabinetsplannen besproken, die gisteren tijdens de Troonrede bekend werden gemaakt. Tot nu toe kraakt de oppositie laat de plannen.

De kritiek was gisteren direct na de bekendmaking van de beleidsplannen en de begroting voor komend jaar al stevig te noemen. De bezuinigingen die vooral werklozen en zieke mensen treffen, zijn volgens de oppositie asociaal en onfatsoenlijk. Verschillende organisaties zijn dan ook van plan om actie te gaan voeren.

GroenLinks dient een tegenbegroting in


Tijdens het debat heeft GroenLinks een alternatieve begroting gepresenteerd, waarmee volgens de partij volgend jaar veertigduizend extra banen worden gecreëerd. In de komende kabinetsperiode zouden de plannen zelfs honderdduizend banen moeten opleveren.

Om de extra banen te kunnen realiseren is het volgens GroenLinks noodzakelijk om het begrotingstekort volgend jaar tot 2,9 procent te laten oplopen. Hiermee voldoet Nederland net aan de eisen voor het stabiliteitspact van de EMU.

De vijf miljard euro die de extra investeringen uiteindelijk opleveren, wordt verder geïnvesteerd in zorg en onderwijs. Ook wil de partij een extra financiële bijdrage voor mensen die op het sociale minimum leven.

Je kunt de debatten live via internet volgen, via de NOS. Op deze site staan de links van de streams.

Seedorf wenst uitleg van Advocaat

Clarence Seedorf verwacht binnenkort een telefoontje van bondscoach Dick Advocaat, "Advocaat heeft gezegd dat hij na Tsjechië met me wilde praten, dat kan. Ik wil eerst uitleg voordat ik weer beschikbaar ben voor het Nederlands Elftal".

De middenvelder werd niet geselecteerd voor de laatste interlands en begreep dat niet. "Ik ben altijd loyaal geweest en heb op posities gespeeld die niet de mijne waren. Na Moldavië uit heb ik met Advocaat afgesproken dat ik de rest van de kwalificatie rechts aan de buitenkant zou spelen en dat we daarna weer om de tafel gingen zitten. De bondscoach is blijkbaar snel van gedachte veranderd."

Seedorf ziet ook oplossingen voor het spel van het Nederlands elftal: "We zijn geen Italië, Spanje, Frankrijk of Brazilië. Die kunnen uit een veel groter spelersarsenaal putten dan wij. Het zou daarom goed zijn als er anders naar het Nederlands Elftal wordt gekeken. We overdrijven te veel in bepaalde dingen. Iets meer realiteit zou zeker op zijn plaats zijn. We moeten veel meer koesteren wat we hebben."

Blix: "Irak had al 10 jaar geen WMD"

We bedanken victorv8 voor het sturen van een herschreven bericht. Verder hadden hardcorealways, john1 en Viper® ons via de newssubmit het volgende te melden:

Irak Vandaag is bekend geworden dat Irak zeer waarschijnlijk al tien jaar geleden zijn massavernietigingswapens had vernietigd. President Saddam Hussein zou enkel de suggestie wekken dat hij de wapens nog bezat, puur ter afschrikking. Dat heeft de voormalige VN-wapeninspecteur Hans Blix woensdag gezegd voor de Australische radio.

"Ik kom meer en meer tot de conclusie dat Irak, zoals het zelf ook volhield, bijna alles van wat het had in de zomer van 1991 heeft vernietigd", aldus Blix.

Hij vergeleek de situatie, dat Bagdad de suggestie wekte nog wel over massavernietigingswapens te beschikken, met het volgende: "Je kan een bord ophangen met 'pas op voor de hond', zonder dat je een hond hebt".

Twaalf jaar geleden trof het Internationaal Atoomenergie Agentschap in Irak een geheim kernwapenprogramma aan. De IAEA was vervolgens zeven jaar bezig met het ontmantelen van Iraks nucleaire arsenaal, totdat zijn inspecteurs in 1998 het land uit werden gegooid.

Blix zei verder dat de Verenigde Staten allang op de hoogte waren van de mogelijkheid dat Irak geen massavernietigingswapens meer had. De Amerikaanse president Bush, evenals Blair herhaalde meerdere malen dat de aanwezigheid van massavernietigingswapens een invasie van Irak rechtvaardigde.

"Saddam nooit beschuldigd van de aanslagen op 11 september 2001"


Verder werd er gisteren bekend, dat de Amerikaanse Veiligheidsadviseur Condoleezza Rice verklaarde dat de Regering Bush nooit Saddam Hoessein of Irak heeft beschuldigd van de aanslagen op 11 september 2001. Rice deed deze uitspraak in een interview uitgezonden door ABC in het programma "Nightline".

De Regering Bush beschuldigde het Irak van Saddam Hoessein banden te hebben met Al Qaida. Later waren er zelfs geruchten dat Saddam de aanslagen op 11 september zou hebben gepleegd.

De democraten beschuldigen Bush nu van misleiding. Ze willen, net als in het Verenigd Koninkrijk, een onafhankelijk onderzoek naar de informatievoorziening omtrent Irak.

Man probeert stunt illusionist te verpesten

hardcorealways en Roel's Weblog hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

blaine Een 38-jarige Brit is aangehouden nadat hij had geprobeerd de stunt van illusionist David Blaine te verzieken. De man wilde de water- en elektriciteitskabels doorsnijden van de glazen kooi waarin Blaine zit.

Blaine wil 44 dagen zonder voedsel in de glazen kooi blijven zitten. De kooi hangt naast de rivier de Theems in Londen. De man klom op een steiger en probeerde een half uur lang de kabels door te snijden. Toen hij naar beneden kwam, wachtte de politie hem al op.

De illusionist uit New York begon tien dagen geleden aan zijn stunt en is sindsdien vaker het slachtoffer van pesterijen geworden. Zo werd hij bekogeld met eieren en golfballen, uitgescholden door mensen die met hamburgers naar hem zwaaiden en bespot door topless vrouwen.

Eerder liet Blaine zich een week lang levend begraven en drie dagen opsluiten in een blok ijs.

Grootschalig depressieonderzoek in Nederland

Er komt in Nederland en groot wetenschappelijk onderzoek naar depressies. Drie universiteiten in Nederland doen mee, te weten de universiteiten van Amsterdam (VU), Leiden en Groningen.

Zo'n 3.500 Nederlanders zullen worden onderzocht en 10 jaar lang worden gevolgd. Het project is het grootste psychiatrische onderzoek, dat ooit hier ten lande gehouden is.

De wetenschappers willen vooral achterhalen waarom depressies bij de ene persoon kort duren en min of meer vanzelf overgaan, terwijl anderen er hun leven lang onder gebukt gaan. Er zal gekeken worden naar genetische en biologische factoren. Oók wordt gekeken naar het verband tussen depressies en angststoornissen.

Illegalen werken voor uitzendbureau

hardcorealways had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst heeft ontdekt dat er meer dan driehonderd illegale werknemers, met valse papieren, voor een uitzendbureau werken. Om welk uitzendbureau het gaat is niet bekend. Tussen de illegalen werden zes gezochte mensen aangetroffen, zij zijn aangehouden.

Het nieuws werd woensdag bekend gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken. Het bureau zond vooral werkkrachten uit in de schoonmaaksector. Met deze actie heeft het bedrijf ruim één miljoen euro aan belastingen en premies ontdoken.

[update] UFO landt langs A27 bij Houten


(Foto: Metro)

In het gebied van de Meerpaal aan de A27 ter hoogte van Houten is vannacht rond 01:00 een helder verlicht ongeïdentificeerd vliegend object geland. Er zijn diverse foto's van het object genomen.

Eerder deze nacht werden onverklaarbare lichten in de lucht gerapporteerd. Het gebied is door de politie afgezet, en het onderzoek naar het object is nog steeds in volle gang.

Update 12:45

Het Utrechts Nieuwsblad meldt dat de UFO een publiciteitsstunt van televisiezender Canal+ betrof.

3FM-Dj Rob Stenders, die in het complot zat, maakte rond half zeven vanochtend in zijn programma bekend dat er een ufo in Houten geland zou zijn. Hij stuurde verslaggever Eric Dikeb naar Houten, die deed rechtstreeks verslag in de uitzending. Een handjevol luisteraars en andere belangstellenden kwam kijken wat er aan de hand was. Tientallen automobilisten en fietsers draaiden zich verbaasd om.

De publiciteitsstunt van Canal+ had te maken met de nieuwe science fiction serie Taken, die morgenavond op de zender in première gaat.

De verwachte verkeerschaos op de Rondweg bleef uit, volgens de politie zijn er ook nauwelijks telefoontjes binnengekomen van verontruste Houtenaren.

Peuter rijdt winkel binnen met auto

Viper®, Peter_krijgsman, chuppy80 en Festini hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 3-jarig jongetje is gistermiddag met de auto van zijn moeder een winkel in Deventer binnen gereden. De schade is enorm, maar er raakte niemand gewond.

De moeder was met haar zoontje aan het winkelen. De peuter wist de autosleutels in handen te krijgen en startte de motor. De auto stond nog in de versnelling, waardoor hij door de etalageruit van een kledingszaak reed.

VS gebruikt veto tegen Arafat resolutie

victorv8 had ons via de newssubmit een herschreven bericht gestuurd, waarvoor onze dank!

De Verenigde Staten hebben hun veto-recht binnen de Verenigde Naties gebruikt tegen een ontwerpresolutie, die was ingediend door een aantal Arabische landen. In de ontwerp-resolutie werd van Israël geëist, dat het land Yasser Arafat niets zou mogen aandoen, maar ook dat hij niet zou worden verbannen.

Elf leden van de Veiligheidsraad steunden de Arabische resolutie. Groot-Brittannië, Duitsland en Bulgarije onthielden zich van stemming na urenlange onderhandelingen. De VS torpedeerde de resolutie nadat het er niet in was geslaagd een compromis te sluiten met pleitbezorger Syrië.

Als reden voor het veto voert de VS aan dat de resolutie te eenzijdig zou zijn. De Amerikaanse regering wil in de resolutie ook een krachtige veroordeling van het Palestijnse geweld.

Acties tegen kabinet nemen toe

Vakbonden en belangenorganisaties voeren hun acties tegen de bezuinigingsplannen van het kabinet op. De Abvakabo FNV bijt vandaag in Den Haag het spits af met een bezetting van het stadhuis. Zaterdag rekent actiecomité Keer het Tij op de komst van 10.000 demonstranten naar de Amsterdamse Dam.

Later vandaag verplaatsen de acties van de FNV zich naar Rotterdam, waar ook andere bonden zullen aanhaken als FNV bouw, FNV Bondgenoten, de politiebond NPB en de onderwijsvakorganisatie AOB. De vakcentrale verwacht rond drie uur vanmiddag enkele duizenden actievoerders op de Coolsingel voor het stadhuis van Rotterdam.

Het blijft niet bij vandaag. In de aanloop naar het najaarsoverleg tussen het kabinet, werkgevers- en werknemersorganisaties op 14 oktober zullen er steeds meer acties volgen, verzekert een woordvoerster van FNV.

Volgens de vakcentrale moeten werkgevers beter beseffen dat zij de rekening gepresenteerd krijgen voor de kabinetsbezuinigingen. Vooral de ingrepen in het pre-pensioen, de WW en de WAO zullen het overleg over CAO's en reorganisaties op scherp kunnen zetten, met grote onrust onder het personeel en acties tot gevolg.

Ook Keer het Tij werkt aan de voorbereiding van protestacties. De organisatie is een platform van 350 organisaties waaronder politieke partijen als de PvdA, GroenLinks en de SP, maar ook afdelingen van de FNV, Milieudefensie en reizigersorganisatie Rover. Volgens een woordvoerder is het de grootste bundeling van actiegroepen sinds jaren met een achterban van 300.000 personen.

Zaterdag ontmoeten de demonstranten die Keer het Tij kan warm maken elkaar op de Dam. Daarna trekken ze in optocht door de stad, en wordt een manifestatie gehouden op het Museumplein.

Sprekers zijn onder anderen de fractievoorzitters Marijnissen van de Socialistische Partij en Halsema van GroenLinks. Ook FNV-actieleider Jongerius voert het woord. Het Kamerlid Van der Ham (D66) gaat in discussie met demonstranten op het Museumplein over het onderwijsbeleid.

Winkelende stellen na 72 minuten ruzie

djkoelkast herschreef voor ons via de newssubmit het volgende bericht:

Mannen en vrouwen die samen winkelen, krijgen gemiddeld na 72 minuten ruzie. Dit is gebleken uit een onderzoek dat vandaag in 'The Independent' is verschenen.

Volgens wetenschapper Tim Denison ontplooien winkelende mannen hun oer-jachtgedrag. Ze hebben een doel, gaan daar direct op af en slaan dan toe. "Voor mannen is het belangrijk dat ze ook krijgen wat ze voor ogen hadden."

Vrouwen zijn meer verzamelaars. Ze dwalen rond zonder een doel, maar hebben wel een beter 'killer instinct' doordat ze altijd op zoek zijn naar koopjes.

Met dank aan chuppy80 en Ambrosius voor het submitten!

Hakenkruis-graancirkel in Duitsland aangetroffen

Bij Berlijn heeft de Duitse politie een graancirkel in het patroon van een enorm hakenkruis aangetroffen. Het is echter onbekend hoe het Nazi-symbool daar heeft kunnen verschijnen. Er zijn geen indicaties gevonden wie er verantwoordelijk voor zijn, of hoe ze het veld hebben kunnen betreden. Er zijn rondom de formatie geen sporen gevonden waar mensen gelopen zouden hebben.

"Toen de politie uit videobeelden van bovenaf zag dat het een hakenkruis betrof, is de eigenaar van het veld ingelicht en is het graan rondom platgedrukt zodat het hakenkruissymbool niet meer zichtbaar was", zegt een politiewoordvoerder.

Het tachtig meter in diameter metende hakenkruis is in spiegelbeeld in het graan verschenen, maar dit wordt ook als een illegaal symbool beschouwd. In Duitsland staat er een gevangenisstraf van maximaal drie jaar op het plaatsen van Nazi symbolen en het brengen van de Hitlergroet.

Feyenoord gaat 'nepprof' Mohanlal aanklagen

P.Ramesar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Hindoestaanse 'nepprof' Ravi Mohanlal heeft zich de woede van voetbalclub Feyenoord op de hals gehaald. De 19-jarige Mohanlal verzon zijn eigen voetbalcarrière bij Feyenoord en haalde daar SBS6, TV West en Yorin mee.

Mohanlal beweerde maandenlang dat hij toegelaten was tot de profselectie van Feyenoord. Ook beweerde hij dat hij speelt in Jong Oranje en dat hij eerder uitkwam voor ADO Den Haag. De website van Mohanlal is op last van Feyenoord verwijderd. Daarnaast wil de Rotterdamse club hem aanklagen voor oplichterij, valsheid in geschrifte en bedrog met handelsnaam of merk. "Mohanlal gebruikte het logo en de naam van Feyenoord en heeft daarmee onjuiste mededelingen gedaan. Hij overtreedt hiermee onder meer artikel 326 van het wetboek van strafrecht", laat de club weten.

Feyenoord wordt nu platgebeld met de vraag of de Hindoestaan er in de selectie zit. Het gaat zelfs zo ver dat het hoofd van de school waar Mohanlal studeert belde. Hij heeft van zijn leerling namelijk het verzoek gekregen drie dagen vrij te krijgen. Ravi zou niet naar school kunnen komen, omdat hij moest voetballen in Praag met Jong Oranje, meldt de Feyenoord Krant in een artikel over de 'nepprof'.

Ravi Mohanlal zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

Moberg past beloningsregeling aan

da hopman en Mickey98 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De nieuwe topman van Ahold, Anders Moberg, heeft bij de Raad van Commissarissen van Ahold aangedrongen op een versobering van zijn beloningspakket. De Zweed doet afstand van zijn gegarandeerde bonus- en vertrekregeling. Dat zal Ahold volgens de Telegraaf woensdag bekendmaken. Moberg zegt: "Het recente publieke debat in Nederland over mijn beloningspakket heeft mij zorgen gebaard. Ik heb geluisterd naar de kritiek en ik wil er graag op reageren. Ik begrijp dat mijn huidige ontslagvergoeding en mijn gegarandeerde bonus in Nederland als onacceptabel worden beschouwd. Ik heb daarom besloten om beide aan te passen."

De versobering komt op een moment dat steeds meer consumenten, uit woede over de hoge beloning van de topman, Albert Heijn links laten liggen. Zal Moberg toch vertrekken, dan wordt op dat moment pas bekeken of de Zweed nog een gouden handdruk meekrijgt. Het eerder genoemde bedrag van 10,5 miljoen euro is dus van tafel.

Emile Ratelband wil Oranje naar het EK leiden

Vorige week verloor het Nederlands elftal de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechie met 3-1, en zo werden de kansen voor plaatsing naar het EK in Portugal steeds kleiner. Wees niet getreurd, want Emile komt ons redden.

Emile Ratelband, vooral bekend om zijn Tsjakkaa-uitspraken, heeft bij de KNVB serieus gesolliciteerd om Mental Coach te worden van Frank de Boer en zijn mannen. Hij hoopt nog op een gesprek met bondscoach Dick Advocaat en zijn assistent Willem van Hanegem.

Ratelband beweerd dat de Nederlandse hockeyploeg en voetbalclub Ajax hun successen hebben te danken aan hem. 'Dankzij mij plaatst Oranje zich voor het EK in 2004. Falen wij toch, dan emigreer ik naar Australie!'

CD Review: OhGr - SunnyPsyOp

Een tijdje terug, toen ik weer eens last had van Metaalmoeheid, liep ik mijn favoriete platenzaak binnen om een CD'tje 'blind' te kopen. Een van de verkopers die mijn smaak een beetje kende vertelde me dat ik wat uit het 'Industrial' genre moest proberen. Ik was er al een beetje bekend in vanwege mijn fascinatie voor Nine Inch Nails, maar de CD die hij me toen aanraadde ligt nog menigmaal zijn rondjes te draaien in mijn CD-speler. De plaat heette 'Welt' en de uitvoerende artiest was OhGr. De opvolger ervan is al dik een maand uit, maar ik moest hem even goed luisteren om mijn oordeel te kunnen vellen.


Intel komt met 3,2GHz processor

Reuters meldt dat Intel over twee maanden een processor gaat releasen die speciaal voor gamers ontworpen is. De Pentium 4 Extreme edition draait onoverklokt op 3,2GHz (3200Mhz). Tien jaar geleden was een 40MHz processor nog superdeluxe.

De processor beschikt over 2MB cache geheugen. Cache geheugen wordt gebruikt als buffer voor veelgebruikte en voorspelbare instructies en gegevens. Tevens maakt de processor gebruik van hyperthreading, wat inhoudt dat het tegelijkertijd draaien van programma's in zijn geheel geen invloed heeft op de prestaties.

Intel wil met deze processor AMD de loef afsteken, aldus Rob Enderle, analist van de Enderle Group.Top-of-the line gaming machines zoals degene met de nieuwe Intel processor kosten ongeveer 5000 dollar.

Landingsplaats voor UFO's beschadigd

Hoewel er nog geen UFO op is geland, blijkt de 'UFO-landingsplaats' in Houten, waarover FOK! eerder berichtte, nu al beschadigd.

UFO landingsplaatsAfgelopen weekend is het toekomstige kunstwerk, een verkeerstoren op een rotonde en een weg met lampjes, door vandalen onder handen genomen. De lichtblauwe 'landingsbaan' bij de oprit naar de A27 in Houten wordt ontsierd door meerdere zwarte bandensporen.

Rein van Linden van Junior Kamer Kromme Rijn, de initiatiefnemer van het project, is bepaald niet blij: "je hoopt dat zulke dingen niet gebeuren, al is de kans op vernieling altijd aanwezig. Het is jammer dat de landingsplaats zelfs in de opbouwfase niet heel kan blijven."

De gemeente Houten is echter niet van plan voor de herstelkosten op te draaien. Woordvoerder Patricia Kok: "de gemeente is geen opdrachtgever en geen eigenaar van het kunstwerk. Pas na de overdracht door de Junior Kamer is de gemeente verantwoordelijk voor het onderhoud."

Hoeveel de reparatie gaat kosten, is nog niet bekend. Meer over het project is hier te vinden.

Man van brandende stoel gered

brillie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een bewoner van verzorgingshuis Groote en Voorster in Deventer is gisteravond bij een brand in zijn appartement zwaar gewond geraakt. Toen de verpleegsters binnen kwamen zagen ze de man zitten in zijn stoel die in lichterlaaie stond.

Alle appartementen hebben rookmelders en de medewerkers van het Groote en Voorster konden zodoende onmiddellijk de brand lokaliseren in de woning van de man op de vierde verdieping. "Drie medewerksters hebben eerste hulp verleend en het vuur gedoofd", zegt directeur Wim Enzerink van de Solis groep, waaronder het Groote en Voorster valt.

De medewerksters van het tehuis zijn door de politie uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. Gisteravond werd al snel duidelijk dat zij het lichamelijk goed maken. Hoe de man zo kon verbranden is nog niet bekend. Zijn huidige toestand is niet nader bekend.

Films lekken uit via Hollywood

Medewerkers van de film- en muziekmaatschappijen zijn vaak verantwoordelijk voor het uitlekken van films en muziek via internet. Dat schrijft de New York Times. Zo zou de speelfilm de 'Hulk' te vroeg in première zijn gegaan doordat medewerkers van een reclamebureau, die de promotie voor de film verzorgde, de film op internet plaatsten.

Volgens een nog te publiceren onderzoek van AT&T Labs zijn het vooral de insiders die films laten lekken, en niet de consumenten. De onderzoekers bekeken 300 films die via bestandsuitwisselprogramma's beschikbaar waren. Het bleek dat bijna 80 procent van die films afkomstig waren uit de onderbuik van Hollywood zelf.

Conclusie is dan ook dat het kopiëren en delen van DVD's maar een kleine factor is in het uitlekken van films. De filmindustrie is zelf de grootste boosdoener.

Stelen van een GSM moeilijker in Australië

core had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Telecomproviders in Australië gaan gezamenlijk de diefstal van GSM's aanpakken. De overheid spreekt al van een wereldprimeur die de illegale handel in de mobieltjes een halt zal toeroepen.

De providers gaan gestolen toestellen blokkeren. Dit kan omdat iedere telefoon een unieke code heeft. Als de eigenaar aangeeft dat hij zijn mobieltje kwijt is, kan het toestel op afstand onbruikbaar worden gemaakt. De nieuwe maatregel is het gevolg van een moeizaam tot stand gekomen overeenkomst tussen alle concurrenten in de mobiele telefonie-industrie en zal na Australië ook elders worden beproefd.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.