FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 2 augustus 2003

Preview: Lowlands 2003



Eind augustus is het weer tijd voor A Campingflight To Lowlands Paradise. Dit jaar beloofde de organisatie een aantal 'grote namen', mede omdat het festival een weekendje later dan gebruikelijk (namelijk op 29, 30 en 31 augustus) plaats zou vinden. Hoewel het, volgens velen, met de echt 'grote namen' wel mee lijkt te vallen, zullen de ware Lowlanders zich daar niet aan storen. Zij gaan nog altijd voor de zon, de regen, het bier en de sfeer.

FOK! zal ook dit jaar uitgebreid verslag doen van Lowlands, waar deze preview een opwarmertje voor is.

Nederlander met 222 km/h op Franse snelweg

fritsflits0 en dristie hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij Roye (Frankrijk) is een Nederlander door de politie aangehouden nadat hij in zijn Porsche met een snelheid van 222 kilometer per uur over de autosnelweg scheurde. De Franse minister van Verkeer, Gilles de Robien, die de politie assistentie verleende bij hun snelheidscontrole, noemde de Nederlander een "gevaar voor anderen" op de weg. De Nederlander zelf vond dat wel meevallen en zei "dat hij een verantwoordelijke automobilist was en dat zijn wagen over goede remmen beschikte".

De Porsche is door de politie in beslag genomen. Tevens kon de Nederlander zijn rijbewijs inleveren. Hij riskeert een boete van 1500 euro en een gevangenisstraf van maximaal drie jaar.

Willem II in slechte vorm

Willem II presteert momenteel opvallend beroerd. Werden de Tilburgers voor de Intertoto Cup uitgeschakeld door FC Will, vrijdag verloor het met 2-0 van Heracles Almelo.

De Tilburgers, die gewend zijn aan het 'linkerrijtje' spelen, draaien een beroerde voorbereiding van het seizoen. De club behaalt slechte resultaten. Daar komt nog bij dat international Denny Landzaat -motor in de ploeg met scorend vermogen- heeft aangegeven bij Feyenoord te willen spelen.

Willem II wil de aanvallende middenvelder niet verkopen, het gebrek aan vorm blijft. Vandaag won Willem II weliswaar met 0-3 bij de amateurs van Voorschoten'97, afgezet tegen het resultaat van ADO Den Haag enkele dagen daarvoor (0-13), worden de Tri Colores er niet vrolijker van. ADO Den Haag verloor vandaag overigens met 2-7 van Athletic Bilbao. De Tilburgers zijn derhalve niet de enige met een 'ongebalanceerde' selectie.

Uitslag Zaterdag Kwalificatie

Williams deed het wederom goed. Na hun 1e en 2e plek van gisteren staan ze weer op 1 en 2. Jos Verstappen eindigde als 19e, net voor teamgenoot Nicolas Kiesa

Napjaap wist ons vandaag het volgende te melden:

Pos. CoureurTeam Tijd
1 Juan Pablo MontoyaBMW Williams F1 1.15.167
2 Ralf SchumacherBMW Williams F1 1.15.185
3 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari 1.15.488
4 Jarno TrulliRenault F1 1.15.679
5 Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes 1.15.874
6 Michael SchumacherScuderia Ferrari 1.15.989
7 Olivier PanisToyota Racing 1.16.034
8Fernando AlonsoRenault F1 1.16.483
9Cristiano da MattaToyota Racing 1.16.550
10 David CoulthardMcLaren Mercedes 1.16.666
11Mark WebberJaguar Racing 1.16.775
12Giancarlo FisichellaJordan Ford1.16.831
13Jacques VilleneuveBAR 1.17.090
14 Heinz-Harald FrentzenSauber Petronas 1.17.169
15 Nick HeidfeldSauber Petronas 1.17.557
16 Justin WilsonJaguar Racing 1.18.021
17 Jenson ButtonBAR 1.18.085
18 Ralph FirmanJordan Ford 1.18.341
19 Jos VerstappenMinardi F1 1.19.023
20 Nicolas KiesaMinardi F11.19.174

Rus wil Hitlers penis verkopen

Een Russische man zegt dat hij in het bezit is van Hitlers gemummificeerde penis, en dat hij deze te koop gaat aanbieden. Ivan Zudropov zegt dat men gerust een DNA test op de penis mag doen, om te bevestigen dat de penis inderdaad van Hitler is.

Volgens Zudropov was zijn vader, Vasiliy Zudropov een soldaat in het Rode leger, en de eerste was van de troep die het eerst in de commando bunker van de nazi's binnengedrongen was. Daar vond hij Hitlers lichaam.

De Russische soldaten hebben toen de kleren van Hitler uitgetrokken, en hem gestompt en geschopt, alvorens hem in stukken te hakken. Zijn vader wilde graag een deel van zijn lichaam als souvenier hebben. In de eerste instantie wilde hij Hitlers hoofd hebben, maar later besloot hij om zijn penis af te hakken.

Zudropov wil de bizarre familie-erfenis nu voor 12 duizend pond verkopen. Hij voegde nog toe dat de gemummificeerde penis zes centimeter lang is.

Levensvorm die geen zuurstof nodig heeft ontdekt

Wetenschappers hebben een soort bacterie ontdekt die zonder zuurstof leeft. Het organisme is gevonden in het Mono Lake meer in Californië. De wezens kwamen aan het licht bij een onderzoek door de NASA. Dit staat in een onlangs gepubliceerd artikel op space.com.

De nieuwe bacterie genaamd "Spirochaeta americana" zwemt in water met een pH waarde van 10,5 waarin andere levensvormen het niet zouden kunnen overleven. Wetenschappers hebben al eerder bacteriën gevonden die onder extreme omstandigheden weten te leven. Deze zogenaamde 'extremophile' levensvormen zijn aangetroffen onder het Antarctisch ijs, en bij extreem hete vulkanische ventielen. Er zijn zelfs rotsetende bacteriën gevonden onder de zeebodem, en levensvormen die op methaan en waterstof leven onder de helse omstandigheden diep in de aardkorst.

Zelfs in het radioactieve afval van nucleaire reactors zijn levensvormen aangetroffen die daar wisten te overleven. "Omdat andere hemellichamen in het zonnestelsel (planeten en manen) geen zuurstofrijke atmosfeer hebben, zijn micro-organismen die kunnen leven zonder zuurstof goede kandidaten voor astrobiologisch onderzoek", zegt Richard Hoover, astrobioloog aan het Marshall Space Flight Center van de NASA. Wellicht zou de evolutie extremofiele micro-organismen die geen zuurstof nodig hebben, en onder helse omstandigheden kunnen leven, zelfs tot hogere levensvormen geëvolueerd kunnen hebben op andere planeten.

Makaay akkoord met Bayern

Roy Makaay speelt dit seizoen waarschijnlijk voor Bayern. De club trapte gister weliswaar alweer af, maar vandaag bereikte het overeenstemming met de Nederlandse aanvaller.

Bayern Munchen en Deportivo la Coruna onderhandelen wekenlang over de transfersom. Makaay heeft al lang aangegeven te willen vertrekken bij de Spanjaarden. De Duitsers boden 15 miljoen euro. Deportivo wilde echter 21 miljoen voor Makaay ontvangen.

Aanvankelijk zag het er al naar uit dat de Duitsers af zouden haken. Zo zouden de Spanjaarden eventueel Makaay in een Champions League kunnen opstellen, waardoor de aanvaller niet meer voor Bayern in dezelfde competitie zou kunnen uitkomen. Bayern München-manager Uli Hoeneß: "Het woord is nu aan Deportivo. Ze hoeven alleen nog maar ja te zeggen."

Makaay kan een contract voor vier jaar tekenen in Beieren.

Mogelijk vertrek Bergdolmo

Een vertrek van Ajax-verdediger Andre Bergdolmo lijkt ophanden. De Noorse verdediger onderhandelt momenteel met Portsmouth.

Ajax wil na de eerdere versterkingen van haar verdediging (Grygera en Escudé) wel meewerken aan een transfer van Bergdolmo (31). Bergdolmo speelde vorig jaar in de loop van het seizoen geen wedstrijden meer voor Ajax nadat hij uit de basis was verdwenen. De verdediger keek daarop uit naar een andere club.

Bosbrand sluit Portugees dorp in

Tolerantie, hooiberg en xatr0z hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het midden van Portugal woeden nog steeds hevige bosbranden. In het district Castela Blanco is het zelfs zo erg dat het dorp Vila de Rei bijna helemaal door metershoge vlammen omringd is. Ongeveer vijfhonderd Portugese brandweerlieden zijn bezig om het vuur te bestrijden.

Uit buitenwijken van Vila de Rei zijn ongeveer zestig mensen geëvacueerd, voornamelijk ouderen. Gisteren zeiden brandweerlieden tegen de pers dat ze de branden redelijk onder controle hebben. Ze zijn van mening dat voor de bevolking het ergste gevaar voorbij is. De Portugese autoriteiten spraken van de ergste bosbranden in tien jaar. Inmiddels zijn meerdere mensen opgepakt op verdenking van brandstichting.

Bosbranden elders

Ook op andere plaatsen in Europa woeden bosbranden. In de provincie Cuenca, in het oosten van Spanje, is 2000 hectare bos verwoest door het vuur. Daar zijn ongeveer tweehonderd mensen geëvacueerd.

De Kroatische staatstelevisiezender HRT meldde gisteren dat op de eilanden Brac en Hvar, populaire vakantiebestemmingen, zeker 2300 hectare naaldwoud in vlammen op is gegaan. Meer dan zeshonderd brandweerlieden zijn ingezet om de branden te blussen. De Kroatische politie pakte zes mensen op die van brandstichting worden verdacht.

Bruggink vertrekt naar Mallorca

Arnold Bruggink vertrekt naar het Spaanse Real Mallorca. De club won afgelopen seizoen de Spaanse beker. De aanvaller van PSV tekent er een contract voor drie seizoenen. Bruggink mocht transfervrij vertrekken.

Bruggink (26) wilde weg bij PSV, waar hij vele jaren weinig aan spelen toekwam. Bruggink maakte vooral naam door zijn belangrijke doelpunten op cruciale momenten. Zo stelde hij tegen FC Utrecht in de Galgenwaard eens vlak voor tijd Champions League voetbal veilig en maakte hij afgelopen seizoen als invaller twee doelpunten tegen AZ (2-2).

Bruggink maakte de afgelopen zes seizoenen 59 treffers in 152 eredivisiewedstrijden voor PSV. Daarvoor kwam hij in 98 competitieduels voor Twente tot 34 treffers.

Baby vergezelt pa bij overval op fastfood-restaurant

brillie, Melch en d-fens hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Australische man die vrijdag een overval pleegde op een fastfood-restaurant werd daarbij vergezeld door zijn acht maanden oude baby. Gewapend met een mes en met een masker op het hoofd kwam de man het fastfood-restaurant binnen, en ging hij er even later met de buit vandoor. Buiten zat zijn zoontje in een gestolen vluchtauto te wachten.

Toen de man meende veilig te zijn werd de auto gedumpt en dook hij met zijn baby de kroeg in. De politie kon hem daar later oppakken. De moeder heeft de baby later op de dag opgehaald.

Brits soldaat onderkoeld in Irak

Hoewel de temperaturen in Irak behoorlijk hoog oplopen heeft een Britse soldaat het voor elkaar gekregen om te worden behandeld voor onderkoeling. De man, die zelf bij de geneeskundige dienst werkt, behaalde dit resultaat door in een inloopvriezer te gaan slapen.

Het voorval vond plaats in het zuiden van Irak, waar de temperatuur de laatste week wel 58 graden bereikte. De man werd uren later door een collega gevonden en is in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht.

In de maanden juli en augustus is het in Irak traditioneel erg heet. Veel Britse troepen opereren in slechte omstandigheden, zonder airco en vaak met ongekoeld water.

Het huidige slachtoffer vertelde zijn woedende officieren dat hij per ongeluk in de vriezer vast was komen te zitten. Zijn verhaal wordt echter niet geloofd. De soldaat is inmiddels weer gezond.

Hond bijt dronken man in penis

BoomSmurf had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een dronken Kroatische potloodventer zal zich volgende keer wellicht bedenken voordat hij zijn penis door het hek van een vrouw duwt. Hij werd namelijk door de hond van de vrouw bij wie hij dit deed in zijn penis gebeten. Volgens de politie is de man niet zwaargewond.

De dronken man liep door Zagreb en begon zonder duidelijke reden te vloeken en te schreeuwen naar de vrouw. Hierna duwde hij zijn penis door haar hek, niet wetende dat haar hond "Little Bear" aan de andere kant zat en erin zou happen. De man zal vervolgd worden voor het beledigen van morale gevoelens van burgers.

R'dam spoort wietkwekers niet actief op

Het Rotterdamse OM (openbaar ministerie) ziet geen reden om het beleid met betrekking tot kleine wietkwekers aan te passen. Daarom was verzocht door diverse instanties, omdat steeds meer mensen zich bezig lijken te houden met illegale kweek van hennep in hun woning. Justitie heeft geen actief opsporingsbeleid voor huistelers, alleen als men klachten krijgt (stank of wateroverlast) grijpt men in.

Volgens bronnen uit de growshopwereld (winkels die spullen aan kwekers leveren) zijn er alleen in Rotterdam al duizenden hennepkwekers actief. Steeds vaker stuit de politie of de brandweer toevallig op een kwekerij, als men huizen of panden betreedt. Zo werden er onlangs, bij de gasexplosie in een Rotterdams wijk, bij toeval 5 hennepplantages gevonden.

Een kilo henneptoppen levert volgens justitie tussen de 2.000 en 3.000 euro op bij verkoop aan de groothandel. Op een beetje zolder of slaapkamer kan men op die manier al makkelijk 30.000 tot 50.000 euro per jaar bijverdienen.

Probleem is dat veel kwekers de stroom stelen, die nodig is om de zware assimilatielampen te laten branden. Als men stroomdiefstal vermoedt komt justitie overigens wel in actie.

Woningbouwverenigingen zijn over het algemeen niet blij met de kweek van wiet. Veel telers maken extra openingen voor afzuiging en leggen de bedrading naar de lampen voor de kweek nogal knullig aan. Hierdoor ontstaan onveilige situaties in woningen. Sommige steden hanteren daarom een hard opsporingsbeleid voor wiettelers. Zo zond Netwerk vorige week een reportage uit over het oprollen van kwekerijen in huurwoningen in Eindhoven. Degenen die worden gepakt moeten hun huis uit. Ook wordt hun uitkering stopgezet, en krijgt men een naheffing van de electriciteitsmaatschappij in geval van diefstal. Daarboven op komen nog eens de boetes voor het overtreden van de opiumwet.

Justitie in Rotterdam laat weten dat in hun stad de thuiskweek echter geen prioriteit heeft. Wegens gebrek aan mankracht besteedt men haar aandacht liever aan andere zaken, zoals handel in harddrugs en jeugdzaken. Wel laat een woordvoerder weten dat wietkwekerijen niet gedoogd worden. Komt men ze tegen of veroorzaken ze overlast, worden ze subiet opgerold.

Veel stroom nodig voor kweeklampen

Duitser vindt 1,4 kilo aan dynamiet in bankstel

Melch, xatr0z en Faculty hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een man uit het West-Duitse Hagen vond wel iets heel raars in de armleuningen van zijn tweedehands aangeschafte bankstel. In die armleuningen zaten namelijk zeven blokken dynamiet, met een totaal gewicht van 1,4 kilogram.

De man belde na zijn vondst de politie. De politie heeft een 42-jarige bekende van de vorige eigenaar van de bank aangehouden. Deze man wordt ervan verdacht dat hij de explosieven wilde gebruiken bij overvallen.

Klacht over Zweeds discriminerend gebakje

In Zweden is een lokale banketbakker aangeklaagd door een boze inwoonster vanwege de verkoop van ''discriminerend'' gebak. De bakker verkoopt "negerbollen", een gebakje met chocolade en kokosnoot. Sara Kander vindt de naam van het taartje discriminerend ten aanzien van zwarten.

Kander vroeg de bakker een paar keer om de naam te wijzigen, maar die voelde daar niets voor. Hierop toog Sara naar de ombudsman tegen rassendiscriminatie. Die gaat nu beide partijen horen. De Zweedse wet verbiedt in elk geval "iedere discriminatie op basis van etnische afkomst in het kader van de commercialisering van goederen".

Agneta Anderson, de eigenares van de winkel , begrijpt er niets van. "De mensen moesten blij zijn dat we een gebakje naar hen noemen. We hebben al vaak negers zo zwart als steenkool in de winkel gehad, en nog nooit heeft er eentje geklaagd''.

Nu maar hopen dat Sara niet naar Nederland komt en onze negerzoenen en moorkoppen in de winkels ziet staan.

Opereren met zonlicht

Een team Israëlische artsen is erin geslaagd stukjes rattenlever weg te snijden met een 'laserbundel' van geconcentreerd zonlicht. Het licht wordt op het dak van het ziekenhuis opgevangen met een soort satellietschotel, vijftienduizend keer versterkt en vervolgens langs een glasvezelkabel naar de operatiekamer geleid.

De techniek werkt net zo goed als een laser maar is stukken goedkoper. Een professionele operatielaser kost minimaal honderdduizend euro, de zonneopstelling honderd keer goedkoper. Het zou dus een uitkomst kunnen zijn voor derdewereldziekenhuizen die zich geen peperdure operatielaser kunnen veroorloven.

Het zonnescalpel spaart bovendien elektriciteit en is relatief eenvoudig in elkaar te knutselen, met spullen die overal verkrijgbaar zijn. Het nadeel is dat de zon moet schijnen. 's Nachts opereren is dus niet aan de orde en ook noodoperaties liggen minder voor de hand: er mocht eens een wolk voor de zon trekken.

Het gebruik van zonlicht tijdens operaties is overigens niet nieuw. Een Duitse oogarts experimenteerde in de jaren vijftig met een zwakke vorm van het zonnescalpel. De patiënten werden op het dak van het ziekenhuis behandeld. Bij bewolkt weer werden alle ingrepen opgeschort.

Foto: Nature, Gorden et al
Opereren met zonlicht (Foto: Nature, Gorden et al)

Böhler en Koppe naar prinses Margarita

Britta Böhler en Victor Koppe zijn de nieuwe advocaten van prinses Margarita. De raadslieden nemen de taak van hun collega's P. Nicolaï en J. Pen over. Margarita beëindigde eerder de samenwerking met Nicolaï en Pen. Waarom wil niemand van de betrokkenen vertellen.

Koppe en Böhler verdedigden samen met hun kantoorgenoot Stijn Franken recent nog de moordenaar van Pim Fortuyn, Volkert van der Graaf. Böhler was eerder advocate van PKK-leider Öcalan en Koppe trad op als raadsman van Mullah Krekar. De twee oriënteren zich momenteel op de juridische mogelijkheden in de ruzie tussen de boze prinses, haar man De Roy van Zuydewijn en de Staat der Nederlanden en de koninklijke familie.

Republikeins Genootschap

De Telegraaf meldt vandaag dat de prinses ook met adviezen wordt bijgestaan door professor Pierre Vinken, de voorzitter van het Republikeins Genootschap. Woordvoerder Hans van den Bergh van het Republikeins Genootschap bevestigde tegenover de krant dat er contacten tussen de voorzitter en de prinses zijn.

Het Republikeins Genootschap werd in 1996 opgericht door Vinken en wil de discussie over de Nederlandse staatsvorm dusdanig beïnvloeden dat de volksgunst voor de monarchie afneemt en de republiek kan worden hersteld. Veel prominente Nederlanders zijn lid van dit Genootschap. Ook Böhler prijkt op de ledenlijst.

Eén van de prominente leden is ook SP-Kamerlid Harry van Bommel, die eerder veel Kamervragen stelde over de kwestie Margarita.

Efteling wil einde aan bezetting bos

Er moet een einde komen aan de bezetting van een bos bij attractiepark De Efteling in Kaatsheuvel, zo heeft de eigenaar van het park aan de actievoerders laten weten. Binnen 14 dagen moeten ze weg zijn. Het bos, het zogenoemde Entenwoud, is sinds een maand bezet door leden van GroenFront, die daarmee protesteren tegen de uitbreidingsplannen van De Efteling. De actievoerders willen voorkomen dat er daar een vakantiepark wordt gebouwd.

Ook de gemeente Loon op Zand wil dat de actie wordt beëindigd. Ze heeft een brief laten bezorgen bij de actievoerders. Daarin wordt gesteld dat kamperen in het bos onhygiënisch en onveilig is. De gemeente doelt daarbij vooral op het slapen in boomhutten.

Een woordvoerder van GroenFront zegt dat de groep actievoerders gewoon in het bos blijft zitten.

Nederlands meisje (14) vermist in Italië

Tolerantie, hooiberg en xatr0z hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sinds dinsdag 29 juli wordt een meisje uit Oss vermist in het Italiaanse Toscane. Een woordvoerder van de politie in de Italiaanse stad Lucca meldde vrijdag dat er een onderzoek is ingesteld naar de verdwijning. De Italiaanse politie heeft inmiddels foto's verspreid van het vermiste meisje, dat van Colombiaanse afkomst is.

Het meisje, de 14-jarige Lucilla Wellens, was met haar ouders op vakantie in Gramolazzo, in de buurt van Lucca. Toen het gezin dinsdag de kerk San Michele in Lucca bezocht, bleef Lucilla niet bij haar ouders in de buurt. Sindsdien is er niets meer van haar vernomen.

De politie denkt dat het meisje niet ontvoerd is, maar alle andere mogelijke scenario's zijn nog niet uitgesloten. Men houdt vooral rekening met de mogelijkheid dat het meisje teruggereisd is naar Zwitserland, waar het gezin een week eerder kampeerde. Lucilla had er een Frans vakantievriendje. Wim Wellens, haar vader, benadrukte echter dat het meisje geen identiteitspapieren bij zich heeft. Ook had ze volgens haar vader bijna geen geld op zak.

Wollens
Lucilla Wellens

Nero 6 kan ongevraagd harde schijf wissen

Dustin Vogel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het onlangs uitgegeven brandprogramma Nero 6 kan ongevraagd je harde schijf wissen. De tool "Nero Recode" comprimeert de inhoud van DVD-films tot de grootte van een commerciële lege DVD, maar daarbij kan het de inhoud van de harde schijf onherstelbaar wissen, zonder dat de gebruiker hier iets aan kan veranderen.

De fout treedt op als je in plaats van direct te branden er voor kiest eerst een imagebestand op de harde schijf te maken. Als je voor de temp directory C:/ gekozen hebt, zal de hele harde schijf gewist worden bij het afsluiten van het programma. De imagefile moet je dus in een lege directory als bijvoorbeeld C:/temp plaatsen. Er wordt gewerkt aan een patch, maar het is nog niet bekend wanneer deze beschikbaar zal zijn.

Schumi, Jacques en modder

Michael Schumacher en Jacques Villeneuve zullen nooit meer echte vrienden worden - en ook geen teamgenoten. Nadat er geruchten ontstonden over een mogelijke transfer van Villeneuve naar Ferrari, werd weer eens duidelijk hoe de verhouding tussen de twee is.

Toen een journalist vroeg naar Schumachers reactie op de geruchten dat Villeneuve naar Maranello zou overstappen, glimlachte hij en wimpelde de geruchten af. "Nee, we willen onze situatie juist verbeteren!"

Villeneuve reageerde verbaasd. "Zei hij dat écht?", vroeg de Canadees zich af. "Het enige dat ik nu wil zeggen is dat sommige dingen in het verleden horen en die moet je gewoon laten rusten."

Toch is Schumacher niet de enige die de geruchten ontkracht, want ook Villeneuve doet dat. "Ik heb geen idee waar die geruchten vandaan komen. Ik ga je niet vertellen met welke teams ik nu praat, maar ik verwacht volgend jaar gewoon mee te rijden."

Montoya leidt de zaterdagochtend

Enkele uren voordat de tweede kwalificatie begint, zet Juan Pablo Montoya zijn naam bovenaan het lijstje van de zaterdagochtend. Teamgenoot Ralf Schumacher staat derde en moet Rubens Barrichello voor zich dulden, die 0,2 seconden mist ten opzichte van Montoya.

Ferrari lijkt het tempo enigszins hervonden te hebben. Michael Schumacher zette de vierde tijd neer achter zijn broer. Daarmee houdt hij concurrent Kimi Räikkönen een tiende achter zich. De Renaults zetten zichzelf onder leiding van Jarno Trulli neer op plek zes en zeven. Dat Justin Wilson nu in een Jaguar rijdt maakt even niets uit, want hij staat op plaats zeventien.

Jos Verstappen en Nicolas Kiesa sluiten de rij. De Nederlander reed drie tienden harder dan de Deen. De Minardi's komen zo'n vier seconden tekort op de kop van het veld.

Ruim honderd omroepen met dezelfde hitlijst

Marcel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

'De Zomerse 50' wordt dit jaar door 111 lokale omroepen in Nederland en België uitgezonden. Dat is een nieuw record. De Zomerse 50 is een lijst met vijftig zomer-platen. Luisteraars van de lokale omroepen stellen de lijst samen. Deze maand wordt de hitlijst uitgezonden. Het is al het derde jaar achtereen dat de lijst met de vijftig zomerplaten via de omroepen wordt uitgezonden.

Jody Bernal stond voorgaande jaren met het nummer 'Que si que no' op de eerste plaats. Wie er dit jaar op nummer 1 staat is nog niet bekend.

De lijst is ook via internet te beluisteren. De volledige lijst van omroepen die dit jaar de lijst uitzenden is hier te vinden.

Experts waarschuwen voor internetaanval

relaxuh.nl en Zarc.oh hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse overheid heeft donderdag gewaarschuwd voor een grote aanval van hackers op het internet die mogelijk aanstaande is.

Computer- en internetdeskundigen van de overheid en uit het bedrijfsleven zeggen dat de afgelopen dagen op het internet een groot aantal scans zijn uitgevoerd op computers die mogelijk gehackt kunnen worden in een poging om het internetverkeer plat te leggen.

Een fout in het besturingssysteem Windows zou gebruikt kunnen worden voor een grootschalige aanval, aldus het ministerie van binnenlandse veiligheid, dat de dreiging zo serieus neemt dat een groot aantal overheidsinstanties gewaarschuwd is.

Op de website van Microsoft kan sinds 16 juli software gedownload worden die het veiligheidsprobleem verhelpt. Het ministerie van binnenlandse veiligheid heeft opgeroepen de 'security patch' zo snel mogelijk te installeren.

Veel losgeld geëist voor gegijzelde toeristen

hooiberg had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De vermoedelijk militante moslims die in de Sahara een groep Europese toeristen, onder wie een Nederlander, ontvoerden, eisen een losgeld van 4,6 miljoen euro voor elke gevangene. Dat heeft het Duitse televisiestation N-TV vrijdag gemeld op gezag van een Malinese diplomaat.

Een verslaggever van N-TV meldde dat de autoriteiten in Mali en de gijzelnemers zeer actief onderhandelen over de vrijlating van hun gevangenen.

Op verschillende plaatsen in de Algerijnse Sahara verdwenen in februari en maart 32 Europese toeristen. Zeventien van hen werden half mei uit handen van hun ontvoerders bevrijd door Algerijnse commando's. Onder de veertien gijzelaars die nu nog worden vastgehouden, is een Nederlander. De anderen komen uit Duitsland en Zwitserland.

De ontvoerders zijn met de gegijzelden uitgeweken naar Mali. De Malinese krant L'Independent berichtte woensdag dat de ontvoerders een videoband naar de Malinese autoriteiten hebben gestuurd om aan te tonen dat de gegijzelden in het land zijn.

Noord-Korea wil nu toch overleg

Wat niet werd verwacht, is toch gebeurd. Noord-Korea heeft zich bedacht. Het land wil nu toch praten met China, de Verenigde Staten, Japan, Rusland en Zuid-Korea over de crisis rond de nucleaire ambities van de Noord-Koreanen.

Dat is bekend gemaakt door de regering van buurland Zuid-Korea. Met de toezegging lijken de Noord-Koreaanse leiders toe te geven aan Amerikaanse druk. De VS eist al langer dat Noord-Korea met alle buurlanden gaat praten.

Het hoogopgelopen conflict ontstond in oktober 2002 toen de Noord-Koreanen bekenden dat ze aan een geheim nucleair wapenprogramma werkten.

Parkeersituatie rond Arena 'onacceptabel'

Bij grote evenementen in de Amsterdam Arena kan de parkeersituatie levensgevaarlijk worden. Dat meldt het RTL Nieuws. Veiligheidsexperts maken zich grote zorgen. Ze noemen het 'onacceptabel'.

De gemeente gebruikt bij evenementen, zoals onlangs het concert van Robbie Williams, de parkeergarage van een woonboulevard in de buurt. RTL Nieuws concludeert na onderzoek dat de situatie daar gevaarlijk is. Duizenden mensen moeten bij calamiteiten via een smalle nooduitgang naar de parkeerplaatsen. De ruimtes zijn er benauwd en het is er ook nog eens gevaarlijk. De noodùitgang blijkt opeens een ingang te zijn, zodat iedereen tegen de aangegeven richting in loopt. Als er brand uitbreekt en paniek ontstaat, is de situatie niet te overzien.

Bovendien blijkt de gemeente zich niet aan gemaakte afspraken te houden. Gemeente en brandweer hebben afspraken gemaakt over avondgebruik van de parkeerdekken. Zo moeten er bijvoorbeeld stewards zijn in het trappenhuis om aanwijzingen te geven. Uit het onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat er geen steward te bekennen is.

De inspectie van het ministerie van VROM heeft in een reactie toegezegd meer toezicht te gaan houden op de parkeersituatie rondom de Arena.

Albert Heijn verliest terrein

Supermarktketen Albert Heijn, een gerenommeerd onderdeel van Ahold, verliest steeds meer terrein. Het marktaandeel van AH is hard aan het dalen. Dat concludeert de supermarktmonitor van marktonderzoeksbureau GfK.

Vorig jaar in het tweede kwartaal had Albert Heijn een marktaandeel van 24,5 procent. Dit jaar is dit nog 22,1 procent slechts. Elk procentpunt marktaandeel houdt in op jaarbasis een omzet van ongeveer 250 miljoen euro.

Concurrent Laurus, bekend van de formules Konmar en Edah, verloor ook terrein. De grote winnaars zijn de goedkope supermarkten Hoogvliet, Aldi, Lidl en Dirk van den Broek.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.