Column: Mijn God

Marco (cptmarco)

In de submit vonden wij de volgende bijdrage:

Ik heb laatst een gesprek gehad met mijn God. Na een diepgaand gesprek in De Hemel, mijn stamkroeg, over waarom ik niet en mijn gesprekspartner wel geloofde, vond ik het tijd worden om het eens echt uit te zoeken. Het duurde even voordat ik door had hoe het moest, God vinden, maar het viel eigenlijk wel mee. Ik vond het op Google. 

Het was een soort ritueel dat je moest volgen. Normaal ben ik hier niet zo van, maar dit zag er wel betrouwbaar uit. Het topje van mijn pink moest ik eraf snijden, het in mijn ochtendurine laten weken en voordat ik ging slapen het in mijn aars steken.

Lijkt pijnlijk maar Hij zou ervoor zorgen dat het geen pijn deed, dus dat geloofde ik maar. En hier ben ik Hem al dankbaar voor, het was een genot. Mijn andere topjes liggen al te weken voor de komende dagen. Nu moest ik gewoon gaan slapen en zou ik vanzelf mijn God treffen. Dit was een spannend moment, las ik, want God is geen blanke man met een lange baard, of geen lesbische negerin. Nee, God ziet er voor iedereen anders uit.

Ik schrok wakker in een witte kamer met drie deuren. Ik keek om me heen. Een stem in mijn hoofd, een kinderstem, maar dat doet er niet toe, vertelde mij dat ik moest kiezen. Achter de deuren zaten drie verschillende goden. Ik moest de mijne kiezen. Was het goed, mocht ik verder. Koos ik verkeerd, was het mijn dood. Grappig, een spel.

Ik vroeg aan het kinderstemmetje hoe ik mijn God moest ontdekken. Dat moest je voelen. Ik keek op de deuren. Jammer, het spel was te makkelijk voor mij. Mijn drie keuzes waren een vrouw met een snor, twee naar kaas ruikende en neukende geiten en een natte pinguïn. De keuze was snel gemaakt. Ik twijfelde nog omdat ik bij het horen van de geiten een lichte erectie kreeg, maar besloot toch maar voor de laatste optie te gaan. Als ik eraan terug denk krijg ik weer kriebels. Ik zie het nog exact voor me. Ik deed de deur voorzichtig open. Een prachtige koningspinguïn van het vrouwelijke geslacht zwom in een zwembad. Naakt. Ze bloosde een beetje.

Tot mijn verbazing was ik ook opeens naakt. Langzaam klom ze het trappetje aan de rand van het zwembad op. Ze bleef me aankijken. Ik wist dat een pinguïn mooi kon zijn, maar dit sloeg echt alles. Waarnaar ik zelf had verwacht het toppunt van erotiek te ontdekken, liep het allemaal iets anders. De pinguïn waggelde mijn kant op en omhelsde me. Ze fluisterde in mijn oor dat ik haar pinguïn mocht noemen. Ik hield het niet meer. Laat mij kiezen tussen zeventig maagden en een natte pinguïn, en ik kies voor het laatste.

En dan blijkt ze ook nog mijn God en verschrikkelijk knap te zijn. Langzaam kuste ze mijn lichaam, langzaam naar beneden, en opeens een schreeuw. Haar kaak sloeg op slot. Met een scheve smoel vertelde ze dat het niet ging werken zo, en ze waggelde vrolijk weg. Dat liet ik niet gebeuren. Ik sprong op der, en probeerde met allemacht haar kaak weer recht te zetten.

Het lukte niet, ik kreeg geen grip op haar hoofd. Oja, mijn topjes. Wat nu. Ik raakte in paniek en werd wakker. Ik lag zwetend in bed met mijn ogen wijd open. Opeens snapte ik het geloof. Snapte ik het celibaat. Snapte ik de priesters. Ik begreep iedereen die verliefd was op zijn God. Ik was het nu ook. Ik stuurde een smsje naar mijn gesprekspartner in de kroeg waarin ik hem hartelijk bedankte, stopte een nieuw topje in mijn aars, at de oude op, en viel weer in slaap. Op weg naar mijn geliefde. Naar mijn God.

Met dank aan vanAlderman voor de submit.