Bedankt Dagblad vh Noorden!

Marco (cptmarco)

Volgens mij maakt het Dagblad van het Noorden een heel klein foutje. Het lijkt mij namelijk niet de bedoeling dat je een enorme waslijst aan emailadressen online zet. Niemand wordt daar echt gelukkig van, zeker niet als je het makkelijk met Google vinden kan. Waar zouden de emailadressen van zijn? In de url komt de naam Copernica voor. Blijkbaar is dat de naam van een online marketing software pakketje.

En wat doet het Dagblad van het Noorden er mee? Het is de tool voor een spannende online F1 manager spel.

"Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant en enkele regionale weekbladen hebben een competitie opgezet voor hun lezers van het spel Formule 1 Teammanager. Een crossmediale tactiek wordt gehanteerd om deelnemers te werven en informeren. In de dagbladen wordt verwezen naar de website, waar men zich kan aanmelden voor het spel en de mailinglijst die hen op de hoogte houdt."

Altijd leuk voor de deelnemers: even registreren en daarna wordt jouw emailadres in een mooi lijstje het internet opgeflikkerd. Heeft iemand enig idee wat de cijfers 0 en 1 achter de namen zouden kunnen betekenen? Zou misschien 0 betekenen wel lastig vallen per mail en 1 niet lastig vallen?

Ik geloof niet dat de gebruikers hier echt gelukking van gaan worden! Maar Dagblad van het Noorden in ieder geval bedankt namens alle spamboeren: we hebben er weer wat adressen bij...

Ohja, willen deze ambtenaren snel aan het werk gaan, beetje spelen tijdens baas zijn kostbare tijd...: willen de heren bij @mindef.nl en Fred bij @minbuza.nl snel weer gan werken...? En als je lijst doorloopt kom je nog meer ambtenaren tegen van diverse ministeries...

Volgens een snelle telling zijn het ruim 30.000 emailadressen...

Reactie van de krant:

"Bij aanpassing aan de site van Dagblad van het Noorden met als doel de snelheid voor gebruikers te verbeteren, is een hiaat ontstaan in de beveiliging van een tekstbestand met emailadressen. De krant is door website www.fok.nl op dit hiaat gewezen en heeft direct haar procedures aangepast. De gevonden informatie is beperkt tot emailadressen; andere persoonlijke informatie is niet vindbaar geweest. De krant betreurt de gang van zaken. "
 
Met dank aan Joozy en HuHu voor de tips en bijdrages!