Buitenaards fijne nieuwe single van Foo Fighters

De Amerikaanse band Foo Fighters heeft deze week een nieuwe single uitgebracht. 'The Sky Is A Neighborhood' is een track van het album Concrete And Gold dat op 15 september zal verschijnen en is alweer de tweede single van dat album. Eerder verscheen namelijk al de single 'Run'.

Voor 'The Sky Is A Neighborhood' liet Dave Grohl zich inspireren toen hij op zekere avond naar de sterrenhemel keek en zich voorstelde dat er op elk lichtpuntje een vorm van leven zou bestaan. Grohl: "I decided that the sky is a neighborhood, that we need to keep our shit together in order to survive in this universe full of life." Mocht de titel je al bekend in de oren klinken dan is dat best mogelijk. 'The Sky Is A Neighborhood' stond namelijk al sinds mei van dit jaar een aantal keren op de setlist van Foo Fighters, net als de nieuwe nummers 'La Dee Da', 'Sunday Rain', 'Dirty Water' en 'Arrows'.

De spetterende videoclip voor 'The Sky Is A Neighborhood' is geregisseerd door Dave Grohl. Naast de videoclip lanceerde Foo Fighters deze week ook een sterrenbeeld-app, waarmee je via je telefoon je eigen sterrenhemel kunt bestuderen. Via deze link kun je met je mobiel zien welke sterrenbeelden zich boven jouw hoofd bevinden, terwijl je ook nog eens kunt genieten van de muziek van Foo Fighters.