Trippy videoclips van de band Gorillaz

Goed nieuws voor de fans van de groep Gorillaz. Er is namelijk een fijne remix verschenen van hun track 'Strobelite' en daar heeft de band vervolgens een fraaie videoclip voor gemaakt. Het nummer, afkomstig van het meest recente Gorillaz-album Humanz, is onder handen genomen door de Canadese DJ en producer Kaytranada, die eerder al naam wist te maken met remixes van onder meer Chance the Rapper en Mary J. Blige.

Eerder deze maand bracht Gorillaz al een indrukwekkende clip uit voor de singleversie van 'Strobelite'. Met het filmpje vol met bekende gezichten laat Gorillaz zien dat ze nog steeds weten hoe je een leuk feestje moet bouwen.

Op 11 augustus gaf de groep Gorillaz ook nog een gedenkwaardig concert op het Outside Lands festival in San Francisco, waarbij de groep een groot aantal muzikale vrienden had meegenomen. Bij het festival in het Golden Gate park werd de band bijgestaan door onder meer De La Soul, Del the Funky Homosapien, Pusha T, Kali Uchis en Little Simz.

Een absoluut hoogtepunt was echter het duet van Damon Albarn met Yukimi Nagano (Little Dragon) met het nummer 'Empire Ants', een track van het album Plastic Beach, dat voor het eerst sinds 2010 live werd uitgevoerd door de band. Een opname daarvan is hieronder terug te zien. Er zijn slechtere manieren om je weekend te beginnen toch?