Sigme's survivaltocht naar Spanje - week 2

FOK!ster sigme en haar lief hebben een hutje op de hei. Ze hebben ook een hutje op een olijfboomgaard in Spanje. Op 1 juli vertrokken sigme en haar lief, samen met de hond naar dat hutje in Spanje.  Lopend. 2700 km. Waarom? Gewoon omdat het kan natuurlijk. In deze weblogreeks volgen we hen op de voet!

Zoals jullie vorige week konden lezen eindigde week 1 zaterdag op een camping in Groesbeek. Na een goede rustdag, waarop ook de haren weer eens normaal gewassen konden worden, en de blaren genezen waren vertrokken Sigme en haar lief op maandagochtend vroeg om bijna aan het eind van de reis een flinke schrik te krijgen toen de hond vanuit het niets werd aangevallen door een herdershond. Gelukkig bleek de schade beperkt tot een beet bij de schouder en de schrik die er even goed in zat. 

Op woensdag konden ze dan in een trekkershut tercht, wat hard nodig was, aangezien ze tot op het bot doorweekt waren geraakt in de regen. Gelukkig waren er een wasmachine, droger en kranten voor in de schoenen aanwezig en konden ze de volgende dag vol goede moed weer op pad. Vrijdag was een bijzondere dag die sigme en haar lief zittend op een stoepje hebben gevierd met een limburgs taartje. Gefeliciteerd! Zaterdag werd het kamp opgeslagen in de buurt van Sittard.

Ook vandaag legden ze nog een mooie 30 km etappe af dwars door Valkenburg om te eindigen in Maasstricht; alwaar nu een paar rustdagen worden ingelast alvorens ze de grens over zullen trekken komende week, ongetwijfeld na een stevig ontbijt! 

Sigme's survivaltocht naar Spanje - zompige wegen (Foto: sigme)

Sigme's survivaltocht naar Spanje - zompige wegen (Foto: sigme)

Sigme's survivaltocht naar Spanje - beton (Foto: sigme)
Sigme's survivaltocht naar Spanje - beton (Foto: sigme)Sigme's survivaltocht naar Spanje - Kamp nabij Sittard (Foto: sigme)
Sigme's survivaltocht naar Spanje - Kamp nabij Sittard (Foto: sigme)