Youtuber bekent faken haatvideo's

Een van de bekendste social experiment/prankchannels van Youtube, JoeySalads, heeft in een interview met Youtubekanaal H3H3productions bekend diverse racistische social-experimentvideo's te hebben gefaked. Dit nadat H3H3productions eerder deze week al bewijs wisten te bemachtigen van het faken van één van de video's.

In het interview geeft JoeySalads toe dat van zijn recente video's de drie anti-zwartenvideo's nep zijn. In de video's wordt onder andere een auto in een zwarte wijk geplaatst die prompt wordt leeggeroofd, een met pro-Trump stickers versierde auto in een zwarte wijk geplaatst die prompt wordt gesloopt en wordt iemand die met een #alllivesmatterbord in een zwarte wijk loopt aangevallen.

Naast deze video's geeft Salads toe dat ook veel van zijn oude video's nep zijn, en dat hij in zijn eerste reactie op het bewijs eerder deze week heeft gelogen over zijn beweegredenen en bedoelingen.

H3H3productions maakt naast reactievideo's ook sketches en vlogs en heeft in het verleden al meerdere 'prank' channels ontmaskerd. Ook heeft hij in het verleden al vaker beweerd dat de video's van JoeySalads nep zijn. Hierop kreeg hij steevast haatmail van Saladsfans.

Het interview hieronder.