De top 40 van 27 juni 1987

Elke vrijdagmiddag kun je hier de hoogtepunten van een oude top 40 terugzien.

Goedemiddag, het is 27 juni 1987 en het is weer tijd voor de Top 40. Zoals altijd beginnen we met de Alarmschijf, dat is deze week A-ha met The Living Daylights, het thema van de laatste James Bond film.

Op nummer 40 vinden we een groep, die ooit Madonna als drummer had. Zonder Madonna scoorden ze wel een hit in de top 40. Ze zakken van nummer 24 in de 8e week en stonden als hoogste op nummer 10: The Breakfast Club met Right On Track.

Heart had een megahit in 1977 met Crazy on You. Ze zijn weer helemaal terug met hun nieuwe hit Alone, daar staan ze deze week mee op 38 in hun eerste week.

Op nummer 32 vinden we de nieuwe single van Suzanne Vega. 2 jaar geleden had ze een hit met Marlena on the Wall en haar nieuwe single heet Luka. Nieuw op nummer 32.

Het Goede Doel is weer terug uit België, hun nieuwe single komt van hun live-elpee en heet Nooduitgang. Ze staan op nummer 28.

Op nummer 21 vinden we Little Steven oftewel Steven van Zandt, tot 2 jaar geleden de vaste gitarist van Bruce Springsteen. Hij heeft een hit met Bitter Fruit en hij stijgt hiermee van 27 naar 21 in de derde week.

Jan Hammer is bekend van de muziek uit de TV-serie Miami Vice. Zijn hit Crockett's Theme staat deze week stationair op nummer 12 in de 5e week.

Herb Albert staat, samen met Janet Jackson en Lisa Keith op nummer 7, ze stijgen van 11 in de 4e week. Hier is Diamonds.

En op 1 Whitney Houston. Ze stond vorige week ook al op nummer 1 met I wanna dance with somebody (who loves me)

Dit was 'm dan weer, de top 40 van deze week (in 1987). Mocht je alles nog eens rustig na willen lezen, haal dan het gedrukt exemplaar, hij ligt op je te wachten bij je platenhandelaar. Tot volgende week!