Geschiedenis van de striptease #3

Vandaag vonden we deel 3 van dit vervolg stuk in onze submit. Het gaat dus over de striptease en de macht vande blote venusheuvel...

Vrouwen waren (en zijn het nog) altijd al vrijpostig met het naakt presenteren van hun vrouwelijk schoon en niet omdat, zoals sommige zeggen, ze gedwongen worden (wat jammer genoeg toch ook voorkomt). In bijna elke vrouw ‘verbergt’ zich een exhibitionist. 

Kijk maar om je heen: In films, tijdschriften en internet bv. pronken meisjes en vrouwen schaars gekleed en ook poedelnaakt voor iedereen die dit zien wil (en wie wil dit niet?). Aan het strand lopen vele met ontblote borsten terwijl de slipjes nauwelijks meer kleiner kunnen. Striptease en naaktdans wordt (gelukkig) bijna uitsluitend door jonge vrouwen met liefde opgevoerd.

Tijdens het beroemde Braziliaans carnaval zijn de ‘kostuums’ van vrouwen niets anders dan een piepklein stukje textiel om de wettelijke plicht, van bedekt houden van geslachtsdelen, na te komen. Het is bij ons (nog) ondenkbaar dat in de carnavalsoptocht zoveel vrouwelijk bloot te bewonderen is terwijl het publiek uit zoveel kinderen bestaat. Weliswaar niet echt onzedelijk volgens de wet…..maar vrouwen in Brazilië laten zich als heel jong graag zien .

Zij dansen vrolijk, maar met verleidelijke sensuele bewegingen, op de wagens van de kleinere optochten. Ook hier staan mensen met hun kinderen heel dicht bij de wagens en het naakt van de meiden is dan ook heel goed te zien. Het Braziliaanse model Vivian Castro, gewend aan poedelnaakt voor de kamera te staan, wil eigenlijk niets verbergen en een keer is dit haar (per ongeluk?) gelukt tijdens de grote praaloptocht.

Ze was het driehoekig stukje textiel (4x4x4cm), dat op haar schaamdelen was geplakt verloren. Dit werd pas aan het einde ontdekt en de jury trok hiervoor een punt af van haar groep. Tijdens het interview met een toegesnelde journaliste vertelde Vivian dat ze niets gemerkt had. Ze leek zelfs onberoerd toen haar verzorger met zijn vingers de lijm van haar blote venusheuvel veegde en er met veel gefriemel een nieuw lapje opplakte. Dit allemaal voor de lenzen van vele camera’s…….

De venusheuvel krijgt tijdens het Braziliaanse carnaval, door zulke ‘voorvallen’ steeds meer aandacht en vele willen deze dan ook zoveel mogelijk showen. De C-string (*) is hierdoor in opmars, ook aan de stranden en past goed bij de heersende modetrend van volledig schaamhaarloze venusheuvels. Deze trend (**) breidt zich als een olievlek uit en natuurlijk ook de stripteasedanseressen (die dit eigenlijk al jaren geleden introduceerden)

Maar nog veel vroeger, in de oud Griekse tijd, hielden vooral de meisjes en jonge vrouwen hun venusheuvel al volledig glad, zoals ook in het oude Egypte waar vrouwen van aanzien (koninginnen en priesteressen) maar ook danseressen geen schaamhaar droegen. Het paste in het schoonheidsideaalbeeld van de vrouw. Bij officiële gelegenheden was een Egyptische koningin gekleed in een gewaad van fijne stof, dat onder haar borsten wijd open viel en haar buik, benen en venusheuvel in al haar pracht liet zien.

Of de bedoeling was om met haar naaktheid te pronken weten we niet omdat het destijds gebruikelijk was dat vrouwen tijdens hun werk vaak hun witte tuniek uittrokken om het niet te bevuilen en onderkleding droegen ze toen nog niet! In de ‘moderne’ zestiger jaren mochten vrouwen geen schaamhaar tonen en tegenwoordig willen vrouwen ze vaak niet meer tonen.

Een volledig onthaarde venusheuvel is weliswaar bloter maar de meeste, zowel voor-als tegenstanders van deze ‘kleine meisjes poesjes’, vinden het onschuldiger…..! Maar wat was nu de eerste echte striptease? (*)C-string, een c-vormige beugel gemaakt van een met kunststof gecoate roestvrij verenstaal. Deze ongeveer twee centimeter brede beugel wordt tussen de benen aangebracht en blijft door de veer op zijn plaats zitten.

Aan de achterkant is alleen het eindstuk te zien dat net boven de bilnaad klemt en aan de voorkant eindigt in een kleine driehoek die wordt aangepast aan de venusheuvel van de draagster zodat net geen spleetje meer te zien is. Zo blijft de pracht van de venusheuvel in veel gevallen bijna geheel zichtbaar.

(**)Tegenstanders zeggen dat deze trend alleen ontstaan is om de seksuele wensen van mannen te bevredigen en dat de blote voorkant van vrouwen zich allen maar van kleine meisjes onderscheid door hun borsten. Het straalt inderdaad onschuld uit en oefent, mede daardoor, een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit en het verlangen deze zachte heuvel te strelen of te kussen of in ieder geval naar te kijken…..

wordt vervolgd…. Met dank aan lovepussy voor de submit